Kaasutilikaattilohkot: tyypit, koot, edut ja haitat

Rakenteissa rakennetaan rakennesuodattimia kaasusilikaattilohkoilla. Tällainen materiaali on valmistettu silikaattisesta betonista. Betonin koostumus sisältää silikaattiseoksen ja piidioksidin. Sementtiä silikaattibetonissa ei käytetä, vain joissakin tapauksissa ja hyvin pienissä määrissä.

Materiaalin valmistus ja koostumus

Valmistettua seosta kaadetaan vedellä, sitten lisätään alumiinijauhetta ja tämä liuos kaadetaan erityisiin muotoihin. Koska konkreettisten huokosten kuivausvaiheessa muodostuu, se kasvaa tilavuudeltaan. Huokoset voivat olla kooltaan 1-3 mm. Kuivumisprosessissa vapautuu vetyä, joka höyrystyy myöhemmin ja muodostuu tyhjiä paikoilleen.

Lohkot 600x200x300 vedetään ulos muotteista, mutta materiaali ei ole vielä kovettu, kovetusta syntyy uunissa. Uunia kuumennetaan vähintään 175 asteen lämpötilaan.

Solupäällysteisen betonin saamiseksi käytettiin erityistä vaahdotusainetta. Ainoastaan ​​tämän aineen avulla saadaan ilmastettua betonia. Kaasu-silikaatti on hiilihapollisen betonin johdannainen. Piidioksidin seoksen sisällön vuoksi sitä kutsutaan silikaatiksi.

Ilmastetun betonin tyypit

Jokainen ilmastetun betonityyppi on suunniteltu tietyntyyppiseen työhön, sillä tämä ilmastetun betonin tuote on leimattu. Suurten rakennusten, talojen ja muiden tällaisten rakennusten rakentamiseen käytetään hiilihapollisen betonin merkkiä D1000 tai D1200. Toista tyyppistä hiilihapotettua betonia - D200-D500 käytetään pääasiassa eristämiseen. Seuraava ilmastetun betonin tyyppi on D500-D900. Sitä voidaan käyttää pienten rakenteiden rakentamiseen sekä eristämiseen. Yleensä seinien rakentamiseen yritetään käyttää tuotemerkkiä D700. Sinun on tiedettävä, ettet voi rakentaa pilvenpiirtäjää ilmastetusta betonista. Tämän tyyppistä materiaalia käytetään talojen rakentamisessa, joiden korkeus on korkeintaan 9 kerrosta. Kuormituksesta riippuen käytetään sopivaa hiilihapollisen betonin merkkiä. Jokaisella merkillä on oma tiheys - kg / m.

Tiheyttä 200-350 käytetään yksinomaan rakennuseristykseen. Jos talossa on korkeintaan 2 kerrosta, voit käyttää ilmastettua betonia, jonka tiheys on 400-600. Korkeintaan 3 kerrosta tulisi rakentaa lohkoista, joiden tiheys on 500-700. Yli 700 yksikköä käytetään rakennusten rakentamiseen yli 3 kerrosta, mutta on tarpeen vahvistaa rivit lohkojen välillä.

Ilmastetun betonin koko

Sen muotoon hiilihapotettu betoni on parallelepiped. Lohkon leveys on hieman suurempi kuin paksuus. Lohkossa on sileät pinnat kaikilla sivuilla, paitsi jos erikoislaikat on tehty lukoilla päissä. Tänä päivänä kaasu-betonilohko voi tuottaa lähes mitä tahansa muotoa, mutta jokaisen on täytettävä tietyt parametrit. Esimerkiksi 625 mm: n pituisella lohkolla on oltava 500 mm korkeus ja vastaavasti sama leveys. Hiilihappotuotteilla voi olla eroja hyväksyttyjen parametrien kanssa. Nämä tiedot sisältyvät GOST 31360-2007.

Tärkeimmät ominaisuudet

Ilmastetut betonilohkot on irtotiheydestä riippuen merkitty seuraavasti. D 200, D 300... D700. Numeron arvo riippuu lohkon tiheydestä, kuten yllä mainittiin kg / m. Mitä suurempi määrä, sitä suurempi on tiheys.

Seuraava tärkeä parametri on puristuslujuus. Ilmastettujen betonilohkojen merkinnät ovat myös B 0.35 - B 20. Tätä parametria on otettava huomioon myös lohkojen valinnassa. Mitä korkeampi rakenne, sitä enemmän merkkiä on otettava. Lämpöjohtavuusparametri riippuu vastaavasti tiheyskertoimesta. Huomiota tulisi kiinnittää myös höyrynsiirtoparametriin. Sillä on myös suora suhde tiheyteen, tiheys kasvaa, höyryläpäisevyys pienenee.

Lohkojen valmistuksessa käytettävän piidioksidin tyypistä riippuen kutistumisen asetus vaihtelee täydellisen kuivauksen mukaan. Autoklavoitu betoni, jossa hiekkapitoisuus on vähemmän todennäköistä kutistua.

Frost-vastustus on erittäin tärkeä parametri. Tämä on parametri, jossa lohko, joka on absorboinut vettä, ei voi romahtaa toistuvan jäädyttämisen ja sulamisen aikana. Niinpä ilmastetut betonituotteet on merkitty, sitä suurempi arvo, sitä enemmän sulatus- ja jäätymisprosessit kestävät betonia, mutta eivät romahta. Tuotemerkit: F 15, F 25, F 35, F 50, F 75, F 100.

Höyrytettyjen betonilohkojen erot

Hiilihappopitoisten lohkojen 600x200x200 erot muista muurausmateriaaleista.

Huokosten ansiosta, joka muodostaa 50% lohkon tilavuudesta, rakenteen massa pienenee merkittävästi ja siten myös paineen alapäässä. Saman tilavuuden tiilen ja hiilihapotetun betonin rakennuksissa on erilainen paino, vastaavasti lohkojen määrästä. Esimerkiksi lohko 650 * 500 * 500 painaa 23 kg, ja samankokoisen tiilen paino olisi 60 kg, mikä on merkittävä ero.

Sama talo, joka on rakennettu betonilohkosta, on paljon lämpimämpi kuin tiilitalo. Lisäksi tiilarakennetta on edelleen lämmitettävä, ja ilmastettu ei vaadi sitä. Näin ollen vähemmän varoja käytetään lohkotalon rakentamiseen, koska eristys ei ole tarpeellista.

Tämäntyyppisen materiaalin tuotanto on erittäin taloudellista. Tietenkin lohkojen valmistukseen käytettävät laitteet ovat melko kalliita, mutta myöhemmin itse prosessissa on paljon halvempaa valmistaa tiiliä.

Tämän materiaalin edut

Höyrytetyt betonilohkot ovat erittäin kestäviä avotulen vaikutuksille. Sytytys on välttämätöntä, että tulipalo vaikuttaa materiaaliin vähintään 4-5 tuntia. Lisäksi palonkestävyys ei vaikuta korkeaan jäätymiskestävyyteen.

Koska lohkot ovat kooltaan melko suuria, rakennukset on pystytetty paljon nopeammin ja sileämmän kuin tiili.

Paljon tärkeä parametri nykyaikaisessa rakentamisessa on ympäristöystävällisyys. Höyrytetyt betonilohkot on valmistettu yksinomaan luonnosta peräisin olevista materiaaleista.

Tärkeimmät haitat

Tämä materiaali ei pidä kosteutta, jos se on 75% tai enemmän, sitten lohkot on kipattava. Pakkasenkestävyys voi olla vähentynyt liiallisen veden imeytymisen vuoksi. Kun ostat lohkon suurta tiheyttä, sinun on tiedettävä, että äänieristysparametri on vähäinen.

Kaasutilikaattilohkot - haitat ja kyseenalaiset ominaisuudet

Ennen kuin valitset talosi seinien rakentamisen materiaalia, on syytä analysoida huolellisesti paitsi positiivisia ominaisuuksia myös negatiivisia ominaisuuksia. Tunnetuista syistä valmistajat ovat hiljaa puutteista, ylistäen vain tuotteensa hyviä puolia ja kaasusilikaattilohkot eivät ole poikkeus sääntöstä.

Kun olet ostanut kaasusilikaattilohkoja, kuulet, että ne ovat kevyitä, lämpimiä ja ympäristöystävällisiä, mutta ei aina kaikki ole yhtä hyvä kuin ensimmäisellä silmäyksellä.
Nyt yritämme tarkastella paitsi tämän materiaalin positiivisia ominaisuuksia, myös puutteita, joista joissakin tapauksissa tieto on paljon tärkeämpää.

Mitkä ovat kaasusilikaattilohkot

Aloitetaan siitä, että kaasusilikaatti, joka on seinien rakentamisen materiaali, alkoi näkyä rakennusmarkkinoilla vasta äskettäin, mutta se on jo saavuttanut suosiota kehittäjien keskuudessa ensisijaisesti alhaisten kustannusten ja käytännöllisyyden vuoksi.

Itsestään kaasasilikaatti on hiilihapotettu betoni, jolla on parannetut ominaispiirteet, jotka liittyvät solusbetoniin. Toisin kuin muut lohkotyypit, kaasusilikaatin sisällä on valtava määrä pieniä aukkoja - kuplia, joiden takia huomattava lämpöeristys on saavutettu.

Kaasusilikaattilohkot on valmistettu vedestä, sementistä, kalkista, hiekasta ja alumiiniseoksesta (jauhe), mikä edistää hyvin kuplien muodostumista. Mutta huolimatta rakenneosien saatavuudesta, on mahdotonta valmistaa kaasusilikaattilohkoja itsenäisesti. Niiden tuotanto sisältää kalliita laitteita eikä yksinkertaista teknistä prosessia, jonka noudattaminen on edellytys niiden valmistukselle.

Seinien asentaminen kaasusilikaattilohkoista tehdään erityisellä liimalla. Laastin käyttö on yleensä sallittua lohkoille, joilla on heikot geometriset ominaisuudet, minkä vuoksi liiman sauman paksuus ei riitä niiden kohdistamiseksi.

Kuinka kriittisiä ovat kaasusilikaattilohkojen puutteet

Jos talon seinämille olisi olemassa tällaista materiaalia, jolla olisi vain etuja, eikä puutteita, niin kaikki yksityiset talot rakennettaisiin siitä. Mutta valitettavasti nämä ovat vain unelmia, eikä tällaista rakennusmateriaalia ole vielä keksitty. Jotkut ovat liian haurallisia, toiset eivät sovellu kaikkiin koteihin, ja toiset ovat erittäin kalliita.

Kaasusilikaattilohkoilla ei myöskään ole puutteita, joita nyt harkitsemme:

 1. Pieni vetolujuus. Huokoisuudestaan ​​johtuen kaasusilikaattilohkot rikkoutuvat erittäin herkästi. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden käyttämistä ilman lisävahvistusta ei ole suositeltavaa niin seinät kuin panssaroidut hihnat. Muussa tapauksessa halkeamia ei voida välttää.
 2. Alhainen puristuslujuus. Manifestoidaan koko seinän kutistumisen aikana talon toiminnan aikana, joka on täynnä halkeamia. Tämä johtuu kaasusilikaattilohkojen matalasta tiheydestä. Tämän vaikutuksen vähentämiseksi on välttämätöntä käyttää suuremman tiheyden omaavia lohkoja, mutta tämä ei ole enää taloudellista, ja eristysominaisuudet ovat huonompia.
 3. Alhaisen tiheyden ja ulkoisen sileyden vuoksi seinien viimeistelyyn voi liittyä ongelmia, esimerkiksi kipsillä ja liimalla.
 4. Suuri lohkokoko. Toisaalta tämä on todennäköisesti etu, joka kiihdyttää työntämistä, mutta toisaalta näillä lohkoilla on merkittävä paino, joka ei aina ole kätevää.
 5. Kaasutilikaattilohkot imevät hyvin kosteutta, joka talvikaudella eristämättä lohkareita saostuksesta on tuhoisaa.
 6. Ei ole suositeltavaa käyttää kaasusilikaattilohkoja kylpyhuoneissa ja muissa huoneissa, joissa on korkea kosteus.

Liikaa ja kyseenalaista kaasusilikaatin ominaisuuksia

Kuten olen jo sanonut, jokainen valmistaja ylistää tuotteitaan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta ei aina, kaikki hänen kuvaamat edut ovat totta. Nyt tarkastelemme hiilihapotettujen betonilohkojen epäilyttäviä ominaisuuksia, joita valmistajat liioittelevat hieman:

 • Kaasusilikaattilohkojen päälaatu on korkea lämmöneristys. Tämä on totta, tällaisten lohkojen seinä pitää lämpöä hyvin talossa, mutta valmistajan määrittelemät ominaisuudet ovat pääsääntöisesti sopivia pienitiheyksisille kaasusilikaattilohkoille, joita kantavien seinien osalta ei yleensä sovellu.
 • On sitä mieltä, että kaasusilikaattilohkojen taloon ei voida käyttää riittävän luotettavia perustuksia, koska kaasusilikaatin paino on pieni, säästää melko vähän varoja, mutta tämä on vain fiktiota. Kaasusilikaattirakennuksen seinät tarvitsevat erittäin vahvan ja luotettavan perustan, ja voit oppia lisää tästä artikkelissani kaasutiivistetalouden perustasta.
 • Tämän materiaalin seinämien alhainen hinta on myös yksi tärkeimmistä epäilyttävästä eduista. Jos lasketaan kaasusilikaattilohkojen paljaat seinät, alhaiset kustannukset voidaan vahvistaa. Mutta jos otat huomioon kaikki lisäkustannukset: vahvistetut perustukset taloon, johtuen seinien vähäisestä lujuudesta, hyvästä raudoituksesta, lisääntyneestä seinämän paksuudesta, se ei tule ulos halvemmaksi.
 • Talon lisääntynyt käyttöikä kaasusilikaatista. Epäilyttävin laatu on se, että kaasusilikaattilohkareita käytettiin laajasti rakentamisessa niin kauan sitten, että ne arvioivat niiden kestävyyttä.
 • Ja lopuksi, häikäilemättömät valmistajat, jotka eivät noudata kaasusilikaattilohkojen valmistustekniikkaa, joka heikentää jo hauraan materiaalin laatua, jäävät usein kiinni.

Yritin kuvailla kaikenlaisia ​​kaasusilikaattilohkareiden haittoja, jotka valittaessa tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Tämä ei kuitenkaan millään tavoin merkitse, että tämä materiaali ei sovellu seinien rakentamiseen, koska sillä on tarpeeksi positiivisia ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon myös materiaalin valinnassa.

Kaasutilikaattilohkot

Voronezhissa on mahdollista ostaa kaasusilikaattilohkoja 14 ruplaa kohti. Tyypillisesti valmistajat ilmoittavat hinnan välittömästi kuutiometriä kohti tai kuormalavojen lohkojen osalta. Esimerkiksi Voronezhin kaasusilikaattilohkojen kuutiometrin kustannukset alkavat 1 250 ruplaa.

edut

Kaasutilikaattilohkot ovat suosittuja ja vaativia materiaaleja asuin-, ei-asuinrakennusten ja teollisuustilojen rakentamisessa. Ensinnäkin, tämä johtuu tietenkin kaasusilikaattituotteiden alhaisista kustannuksista. Täten tavallisen tiilen seinän rakentaminen maksaa noin kaksi kertaa kalliimpaa kuin saman kaasukylaattilohkojen rakenteen rakentaminen. Säästöt näkyvät suoraan tämäntyyppisen tuotteen kanssa:

 • koska lohkoissa on esteettinen ulkonäkö, sileät reunat ja viivat, ei tarvitse kipata niitä,
 • tämän tuotteen teknisten ominaisuuksien vuoksi sen seinät eivät tarvitse lisäeristeitä,
 • suuret koot vähentävät rakennusmateriaalien lukumäärää rakentamisen aikana ja alhaisen painon ansiosta voit työskennellä ilman raskaita koneita,
 • lohkojen hyvä tarttuminen toisiinsa varmistetaan erityisellä liimalla, jonka kulutus on 2 kertaa pienempi kuin sementtilietteen lämpötila,
 • liima varmistaa, että lohkojen välissä ei ole kylmien siltojen täydellistä puuttumista, varsinkin kun käytät kielen ja urajärjestelmän.

Koostumus, mitat ja valmistusominaisuudet

Kaasusilikaatti on huokoinen materiaali soluryhmän luokkaa. Alkuperäinen seos koostuu vain luonnollisista aineosista: sementti, hiekka, kalkki, vesi ja alumiinijauhe. Kaasusilikaatti- ja kaasuseosseosten ainesosien sarja on samanlainen, mutta sementti on vallitseva kaasuseoskoostumuksessa ja kaasusilikaattiraaka-aineissa käytetään enemmän kalkkia. Tämä epäilemättä vaikuttaa näiden rakennusmateriaalien ominaisuuksiin. Kaasulaatat tehdään sekä autoklaavilla että ei-autoklaavilla. Sitä vastoin kaasasilikaattituotteita saadaan vain autoklavoimalla. Siten voidaan sanoa, että hiilihapotettujen betonilohkojen tyyppi ovat kaasusilikaattilohkoja. Tämän tuotteen muut kilpailijat: arbolitovye, sardeldiittibetoni, keraamiset, hiutaleet, vaahtolohkot ja kaksoislohkot ovat korkeampia hintoja ja niillä on muita teknisiä parametreja, voit lisätietoja näistä tiedoista kyseisten luokkien sivuillamme.

Tuotantoprosessi koostuu useista vaiheista:

 1. komponenttien sekoittaminen tietyssä määrin (lopputuotteen ominaisuudet riippuvat ainesosien suhdetta),
 2. seos kaadetaan erityisiin muotoihin, minkä jälkeen alkaa solujen muodostuminen (huokoset), jonka arvoa voidaan säätää (tänä aikana massa kasvaa tilavuudella),
 3. autoklavointi: korkean lämpötilan ja paineen jalostus - tässä vaiheessa tuotteet saavat lujuutta,
 4. leikataan valmiin jäädytetyn monoliitin haluttuun kokoon, ja tämän prosessin aikana luodaan myös urarakenne.

Kaasusilikaattilohkot jakautuvat muodossaan seuraaviin tyyppeihin:

 • palkki suorakulmaisen suuntaissärmiön muodossa, jossa on sileät reunat,
 • U-muotoinen,
 • tuotteita, joissa on linnunkieleke- ja uurtajärjestelmä.

Tuotteet valmistetaan seuraavissa kooissa:

 • pituus - 590, 600 tai 625 mm,
 • leveys - 100 - 500 mm,
 • korkeus - 200, 250 ja 300 mm.

Suoritusvaatimukset

Ennen rakennusmateriaalin ostamista ei ole tarpeetonta perehtymistä sen ominaisuuksiin. Tämä auttaa käyttämään kaasusilikaattilohkoja pätevästi ja tarkoitetulla tavalla.

 1. Tiheys. Pääpiirteet, joihin soveltamisala riippuu. Numeerinen merkintä merkinnässä (D tai D) ja tarkoitus:
 • D200-350 - huoneiden lämpöeristys ja väliseinien rakentaminen,
 • D400-600 - kantavien ja ei-kantavien rakenteiden luominen vähäisiin rakennuksiin,
 • D600-700 - rakennusten pystyttäminen korkeintaan 3 kerrosta,
 • D700-1200 - päärakennuksen monikerroksinen rakenne ja pakolliset seinien vahvistaminen.
 1. Vahvuus. Mitä korkeampi tiheys, sitä suurempi on lujuus ja tämä on tärkeä indikaattori kaikissa rakenteissa.
 2. Lämmönjohtavuus. Solukerrakenteen ansiosta materiaalilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet, sitä käytetään usein tässä laatutasossa.
 3. Kosteudenkestävyys. Tämäntyyppiset lohkot eivät poikkea erityisestä höyryn ja kosteuden kestävyydestä, koska kalkki on vallitseva sementin koostumuksessa. Tämän seurauksena korkeassa kosteudessa vallitsevissa olosuhteissa käyttöikä lyhenee.
 4. Pakkasvaste. Parametri riippuu suoraan lämpötilan muutoksesta, sitä useammin ne esiintyvät, sitä nopeammin tuotanto loppuu.
 5. Palonkestävyys Lämpötila on 400 ° C. Sitä ei saa asettaa sellaisilta rakenteellisilta yksiköiltä, ​​joilla on usein ja suorassa kosketuksessa tulen kanssa.
 6. Helppokäyttöisyys. Materiaali on helppo leikata, talttaa ja leikata, jolloin palaset haluavat kokoa ja muotoa.
 7. Ympäristöystävällisyys. Kaasutilikaattilohkot ovat turvallisia niille, jotka työskentelevät heidän kanssaan, ja ne, jotka asuvat tämän materiaalin talossa. Kuitenkin sen käsittelyn aikana muodostuu pölyä, jota ei pidä hengittää (kuten muutkaan).

Kun työskentelet tämän tuotteen kanssa, sinun on muistettava, että ensimmäistä kertaa rakentamisen jälkeen lohkot antavat jonkin verran kutistumista.

Mikä on ero kaasutekstistä tai kaasusilikaatista, mikä on parempi?

Energiankuljettajien hintojen jatkuvaa nousua edistävissä olosuhteissa rakennustarvikkeiden korkea lämpöominaisuuksien tarve kasvaa. Lämpöhäviöiden vähentämiseksi nykyaikaisissa projekteissa käytetään yhä useammin kaasuseos- ja kaasusilikaattilohkoja - lämpöä eristävien solulevyn luokan materiaaleja. Ne sekoitetaan usein yhteisten ominaisuuksien ja saman sovellusalueen vuoksi. Jopa asiantuntijat eivät aina pysty välittömästi kertomaan potentiaaliselle asiakkaalle, minkälaista materiaalia heidän edessäan - kaasusilikaatista tai hiilihapotetusta betonista, mikä on parempaa, mikä on niiden välinen ero ja onko mitään. Osittain valmistajat itseään ovat hämmentäviä, kun määritellään hiilihapotettua betonia kaasuteksaattina, tai päinvastoin.

Itse asiassa eroavaisuuksia esiintyy ja ne ilmenevät ensinnäkin erilaisten koostumusten ja menetelmien kovettamisen (tai asettamisen) avulla.

Tuotantoteknologia

Pääraaka-aine, josta hiilihapotettu betoni on valmistettu, on sementin vesiliuos (Portland-sementti) lisäämällä kalkkia ja hiekkaa.

Kaasasilikaatti on solusilikaattitekstiä, joka koostuu hiekan ja kalkin seoksesta suhteessa 0,62: 0,24.

Kaasuputkien lämpöeristysominaisuudet johtuvat niiden huokoisesta rakenteesta, joka muodostuu työhöyryjen paisumisen seurauksena erityisillä paisutusaineilla (yleensä alumiinipulverilla tai tahnalla). Valmiissa tuotteissa tyhjät ovat kuplia, joiden halkaisija on 1-3 mm, ja jotka ovat 70 - 90% materiaalin kokonaistilavuudesta. Ne ovat täynnä ilmaa, joka matalan lämmönjohtavuuden ansiosta tekee lämmöneristyskerroksen toiminnan. Laatuyksiköissä huokoset jaetaan mahdollisimman tasaisesti.

Kovettumismenetelmien osalta tärkein asia, joka erottaa merkittävästi solukeräsilikaatin ilmastetusta betonista, on pakollinen lämpökäsittely höyryllä autoklaavissa 180-200 ° C: n lämpötilassa ja 8 - 14 ilmakehän paineessa. Ilmastettu betoni voidaan autoklavoida tai ilmaa kovettuu.

Autoklaavikäsittely nopeuttaa merkittävästi materiaalin asettamista, lisää sen lujuutta, takaa geometrisen muodon ja minimaalisen kutistumisen toiminnan vakauden käytön aikana.

Ulkopuolella lopputuotteita erottaa väri: kaasusilikaatti tai autoklaavattu ilmastettu betoni on lähes valkoinen, harmaa on ominaista ei-autoklaavissa ilmastetulle betonille.

Ilmastetun betonin ja kaasusilikaatin parametrien vertailevat ominaisuudet

Huokoisten rakennusmateriaalien vertailuun vaikuttavat:

 • kosteuden imeytyminen (hydrofiilisyys);
 • jäätymisvastus (ilmaistuna lukkiutumisen ja sulamisen aikana);
 • tiheys;
 • lämmönjohtavuus;
 • puristuslujuus (mekaaninen lujuus);
 • höyryläpäisevyys;
 • muurauspaksuus.

Kunkin parametrin keskiarvot esitetään seuraavassa taulukossa:

Ilmatäytteisten ja kaasusilikaattilohkojen edut ja haitat

Edut ovat yhtä ominaisia ​​kullekin materiaalille:

 • korkea lämpö- ja äänieristys;
 • ympäristöystävällisyys;
 • nopea asennus suurien lohkokokojen vuoksi;
 • palamatonta;
 • kyky säätää koko tavanomaisella sahalla;
 • "kylmäsiltojen" puuttuminen saumojen vähimmäispaksuuden vuoksi (1 - 4 mm);
 • hyvä höyryläpäisevyys;
 • kohtuullinen hinta;
 • mahdollisuus viimeistellä erilaisia ​​koriste kipsi.

HUOM! Hiilihapotetun betonin ja kaasusilikaatin asentamiseen käytetään erityistä liimasaumaa, jota lohkojen valmistajat tarjoavat eri versioina. Itse asiassa tämä liima on sementti-hiekkaseos lisäämällä aineita, jotka lisäävät sementin sitomisominaisuuksia ja varmistavat työpintojen nopean asettamisen. Tällaisten sideaineiden tarve selittyy lohkojen asettamisen nopeudella. Tavanomaisella ratkaisulla tällä nopeudella ei juuri ole aikaa kovettua tuoreen muurauksen alemmissa riveissä ja se tulee ulos saumoista.

Hiilihapotettujen kaasujen ja kaasusilikaattimateriaalien haitat näkyvät pääsääntöisesti jo toimintavaiheessa. Yleisimpiä haittoja ovat halkeamien muodostuminen julkisivuissa johtuen lisääntyneestä kosteuskapasiteetista ja kantavien seinämien hauraudesta.

Monien kehittäjien kokemus osoittaa, että huolimatta kaasuliesi-rakennusmateriaalien hyvistä lämpöeristysominaisuuksista alueilla, joilla on pitkät huurut talvet, on suositeltavaa asentaa lämmitetty lattia ja lisäeristys.

Kaasusilikaatti tai hiilihapotettu betoni?

Kun analysoidaan yhden aineen edut toisensa yli, on otettava huomioon tällaisen vertailun suhteellisuus. Esimerkiksi kaasusilikaattilohkojen autoklaavikäsittely on tae niiden laadusta, mutta niiden hinta nousee merkittävästi. Alemman tiheyden omaavat kaasuletkut ovat hauras, mutta niiden lämmöneristysominaisuudet ovat korkeammat ja päinvastoin.

Ei-autoklaavattu hiilihapotettu betoni on vähiten kestävä, eikä kaasulisilikaatissa ole korkealaatuista. Hiilihapotetun betonin ja kaasusilikaatin välillä on kuitenkin merkittävä ero ei-autoklaavoituneen materiaalin tuotannon erityispiirteisiin - sen itsenäisen tuotannon mahdollisuus, myös rakennustyömaalla, lisää materiaalin kysyntää (rajoitetuissa taloudellisissa mahdollisuuksissa tämä on selvä plus). Tätä ominaisuutta käyttävät kuitenkin häikäilemättömät valmistajat, jotka rikkovat tekniikkaa ja muuttavat materiaalien koostumusta ja yrittävät alentaa kustannuksiaan.

Kaasusilikaattilohkot ovat kaiken kaikkiaan paremmat kuin hiilihapotettu betoni, lukuun ottamatta yhtä kapasiteettia. Tämä ominaisuus rajoittaa kaasusilikaattimateriaalien käyttöä, kun suurin sallittu kosteustaso on 60%.

Jotkut ominaisuudet toimivat kaasuliesi

Työskentelyn sekä hiilihapotetun betonin että kaasusilikaatin kanssa on noudatettava seuraavia suosituksia:

 • Kosteuden tunkeutuminen huokosiin vähentää materiaalin eristysominaisuuksia. Siksi julkisivut olisi välttämättä suojattava sademäärästä hiilihapotetun betonin tai kaasusilikaattilevyn, julkisivut, saranoitu sivuraide, verhous ja ohutkerros käytettäväksi tarkoitettujen ulkoisten viimeistelyaineiden avulla. Kun julkisivut päällystetään tiilen kanssa, on järjestettävä 30-40 cm: n tuuletusaukko. Katon lisäntyminen lisää ylimääräistä suojaa.

HUOM! Kaikki viimeistelyaineet on erotettava hyvällä höyryläpäisevyydellä tai tuuletuksella. Eristeen, kipsin ja maalin höyrynläpäisevyyden tulisi olla suurempi kuin seinämateriaalin höyryläpäisevyys. Lisäeristyksen asennus on parasta suorittaa mineraalivillaa.

Se on tärkeää! Monikerroksisen viimeistelyn ja eristyksen osalta on tärkeää noudattaa sääntöä: höyryläpäisevyyden tulisi olla korkeampi kuin edellisessä kerroksessa. Muussa tapauksessa lauhteen ja muotin väistämätön kertyminen.

 • Ripustettujen huonekalujen kiinnittäminen hiutaloituneesta betonista tai kaasusilikaatista suoritetaan käyttämällä kiinnikkeitä, joissa on tylkkejä. Gazoblokovissa on erityisiä ankkuripultteja.
 • Huolimatta kaasuliesi-rakennusmateriaalien suhteellisen alhaisesta painosta, säästämisen mittoja ei pidä säästää.
 • Hiilihappotuotteiden ja kaasusilikaattirakenteiden alla on oltava vesitiiviit kerrokset.
 • Seinien suojaamiseksi halkeilulta kutistumisen aikana tarvitaan muurausvahvistus- ja laajennusliitoksia. Vahvista ensimmäinen rivi ja joka neljäs sekä ikkuna-aukot.

Lopuksi

Näistä puutteista huolimatta solubetonin lohkoilla on oikeus olla olemassa. Valitessaan ilmastettua betonia tai kaasusilikaattia on tärkeää ymmärtää, ettei ole ainutlaatuisen hyvä tai huono rakennusmateriaali. Ne ovat yhä sopivampia, laadukkaita ja valmistettu käsityöläiseltä, mikä rikkoo tekniikkaa.

Sääntely- ja projektiasiakirjojen noudattaminen sekä korkealaatuisten rakennusmateriaalien hankinta mahdollistavat niiden edut.

Höyrytettyjen betonilohkojen haitat ja ilmoitetut ominaisuudet

Ilmastetut betonilohkot, joiden haitat ja ominaisuudet tässä artikkelissa tarkastelemme, ovat yhä suosittuja joka vuosi. Monet kehittäjät valitsevat sen seinämateriaalina tulevalle kodukselleen.

Hiilihapotettujen betonilohkojen, kuten kaikki rakennusmateriaalit, on niiden etuja ja haittoja. Jotta myöhemmin ei tule olemaan pahoillaan, on tarpeen tutustua niihin etukäteen. Loppujen lopuksi ilmastetusta betonista rakennetaan rakenteen tukirakenteita, joiden vahvuus tulee omien kotiensa perustaksi.

Ilmastettujen betonilohkojen ilmoitetut ominaisuudet ja ominaisuudet

Hiilihapotettu betoni on soluautoklavoitu lohko. Valmistuksen raaka-aine on kvartsihiekka, kalkki, sementti, vesi, alumiinijauhe. Kaikki komponentit sekoitetaan ja lähetetään autoklaaviin, jossa ne vaahdotetaan paineen alaisena (kun hyvin dispergoitunut alumiini reagoi alkaliseen liuokseen) ja huokoinen rakenne muodostuu.

Höyrytettyjen betonilohkojen luokittelu tuotemerkin mukaan tiheyden mukaan:

 • - D300-D500 - lämpöeristetty hiilihapotettu betoni;
 • - D500-D900 - rakenteellinen ja lämpöeristetty ilmastettu betoni;
 • - D1000 - D1200 - rakenteellinen ilmastettu betoni.

Hiilihapotetun betonin lujuus

Vaikeudestaan ​​huolimatta materiaalilla on suurin voima. Ilmastettu betoni on täydellinen kompromissi lujuuden, keveyden ja optimaalisen lämmöneristyksen välillä. Ilmastetun betonin merkin (300-600) mukaan sen puristuslujuus on 1,5-3,5 kgf / cm2.

Hiilihapotettujen betonilohkojen käsittelyn helppous

Hiilihapotetun betonin helppo käsittely on kiistaton etu. Se on helppo leikata ja sahata yksinkertaisilla käsityökaluilla, mikä johtaa lohkojen vakiokokoisiin ja ei-standardikokoisiin ja -muotoihin. Kuivassa tilassa hiilihapotetun betonin lämmönjohtavuuskerroin on 0,12 W / m ° C.

Ilmastetun betonin lämmöneristysominaisuudet

D600- ja D500-merkkisten kaasupatruuna-elementit ovat rakenteeltaan ja lämpöä eristävä materiaali, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Tämä mahdollistaa seinien luotettavan lämpösuojauksen talvella. Kesällä ilmastettujen betonilohkojen rakentaminen ei ylikuumenta. Se säilyttää ihanteellisen lämpötilan elämälle.

Höyrystetyn betonin äänieristysominaisuudet

Hiilihapattujen betonilohkojen kyky sammuttaa äänet riippuu tuotemerkistä, hiilihapotetun liuoksen paksuuteen, seinien paksuuteen ja jossain määrin teknologian käyttöönottoon.

Ilmastetun betonin palonkestävyys

Höyrytetyt betonilohkot ovat palamattomia materiaaleja, joiden paloluokka on korkein. Talot, joiden sulkimet ja tukirakenteet on rakennettu hiilihapotetusta betonista, kuuluvat korkeimpien (I ja II) paloturvallisuustasojen tasolle.

Ympäristöystävällinen ilmastettu betoni

Rakennusmateriaalien radioaktiivisuuden mittaus suoritetaan käyttämällä pätevyyskerrointa, jolla ei ole mittayksikköä ja joka määräytyy laboratorion mukaan. Ilmastettujen betonilohkojen radioaktiivisuus on huomattavasti alhaisempi kuin kaikki hyväksyttävät normit. Käytön aikana hiilihapotettu betoni ei muodosta myrkyllisiä aineosia. Ympäristöominaisuuksien mukaan se ei ole huonompi kuin luonnonmateriaalit.

Hiilihapollisen betonin helppous

Massa, jonka koko on 625x100x250 mm. tekee 8 kg. joiden keskimääräinen tiheys on 500 kg / m 3 Näin voit vähentää merkittävästi liuoksen kulutusta ja pienentää rakennusaikaa.

Ilmastetun betonin kestävyys biologisiin vaikutuksiin

Ilmastetut betonilohkot ovat epämuodollinen ympäristö muotin, sienten ja bakteerien kehittymiselle, jotka eivät näy siinä jopa 30 ° C: n lämpötilassa ja 98%: n ilman kosteudessa. Näiden indikaattoreiden mukaan hiilihapotettu betoni on parempaa kuin puu eikä se edellytä antiseptisten aineiden käyttöä.

Ilmastettujen betonilohkojen puutteista

- 1. Hiiltynyt betoni on hauras materiaali sen alhaisen puristuslujuuden ja alhaisen taivutusvastuksen vuoksi. Höyrytettyjen betoniseinien lujuus riippuu suoraan oikeasta perusrakenteesta. On tarpeen rakentaa pohja, joka antaa minimaalisen kutistumisen. Muussa tapauksessa aerokraatti alkaa särkyä muutaman vuoden kuluttua rakentamisesta. Suositeltava nauha monoliittinen perustus ja vahvistaminen muurauslohkot, mesh joka 2-3 riviä.

- 2. Hiilihapotetun betonin korkea veden absorptio estää korkealaatuisten viimeistelytoimien toteuttamista. Ei ole harvinaista, että sen pinnalle säilytetään kaasuseinämäseinällä levitetty kipsi. Höyrytettyjen betoniseinien veden imeytymisen vähentämiseksi niitä käsitellään syvälle tunkeutuvilla alukkeilla.

- 3. Aerocrete ovat heikko pohja kiinnittimiä varten. Massiivisten esineiden kiinnittäminen hiutaloituun betoniseinään on melko ongelmallista. Muoviset pölypistokkeet eivät aina tule pelastukseen, toisin kuin itsekierteittävät ruuvit, jotka kiertyvät hyvin ja pitävät täydellisesti seinissä. Mutta niiden hapettuminen on vaara, jonka jälkeen ne voivat ruostua ja tulla sopimattomiksi. Vaikkakin on joitain kiinnikkeitä, jotka pitävät hyvin.

Video: kiinnikkeet kaasusilikaattilohkoihin

- 4. Höyrytetyn betonin ilmoitettu huurteenkestävyys - julkisuus-temppu. Rakennusaineiden optimaalinen tiheys on D500-tuotemerkin tiheys. Sen jäätymisindikaattorit eivät ylitä 25 sykliä. Vaikka julkisivujen koristelu vaatii 50 jaksoa. Hiilihapollisen betonin myyjät selvästi yliarvioivat pakkasvastuksen parametrit, jotka ovat ominaisia ​​suuremmalle tiheydelle.

- 5. Hiilihapotettu betoni on melko korkea vapaan kalkin määrä, mikä edistää metallisten sulkeumien syövyttävien prosessien aktivointia: vahvistusta, putkistoa, ruhoa, hyppyjä.

- 6. Hiilihapotettujen betonilohkojen alhaiset kustannukset, jotka valmistajat ovat ilmoittaneet materiaalin taatun kestävyyden vuoksi, ovat jossain määrin liioiteltuja.

- 7. Höyrytettyjen betonien kestävyys herättää epäilyksiä siitä, että kaasusilikaattilohkojen massiivinen rakentaminen alkoi vasta äskettäin, eikä niiden perustavanlaatuisia ennusteita ole vahvistettu mistään.

Ilmastettujen betonilohkojen tärkeimmät haitat luetellaan. Niiden ohella on useita puutteita, jotka todennäköisemmin liittyvät muurausteknisten hiilihapotettujen lohkojen tekniikan loukkauksiin ja haluun toteuttaa kehittäjiä, kalliimpia materiaaleja. Näiden puutteiden yksityiskohtainen tarkastelu osoittaa usein niiden perusteettomuuden.

Voit käyttää täysin erilaisia ​​materiaaleja talon rakentamiseen omiin käsiisi: tiili, puu, hiilihapotettu betoni jne. Kaikilla niillä on etuja ja haittoja ja niitä voidaan soveltaa menestyksekkäästi tietyissä olosuhteissa.

Kaasutilikaattilohkot: koot, edut ja haitat

Pienikokoisten rakennusten pääkustannukset laskevat materiaalin, jota käytetään ulkoisten kantavien seinien ja väliseinien rakentamiseen rakennuksen sisällä. Säästää rahaa, rakentajat suosittelevat usein kaasusilikaattilohkoja. Ne ovat ympäristöystävällisiä ja kevyitä. Heidän majoituksensa osoittautuu lämpimäksi ja energiatehokkaaksi. Etujen massan lisäksi näillä lohkoilla on negatiiviset sivut.

pitoisuus

Mikä on kaasusilikaattilohko?

Kaasutilikaattilohkot ovat keinotekoisia kivejä, jotka on tehty yhdestä solubetonilajikkeesta. Tämä rakennusmateriaali voidaan tehdä myös käsityöläisissä olosuhteissa. Riittää sekoittaa ratkaisu ja antaa sen seisomaan muutaman päivän ajan tulevan kodin perustan lähellä. Mutta ei voida puhua tällaisen kiven korkeasta laadusta.

Hiontaseos lohkojen tuottamiseksi

Paljon useammin lohkojen tuottaminen kaasusilikaatista tapahtuu autoklaavin avulla. Korkea lämpötila ja jälkimmäisen paine nopeuttavat betonimassan kovettumista ja tekevät tuotteesta kestävyyden. Nyt autoklaavin menetelmä on välttämätön kaikille tehtaille, joissa seinien rakennusmateriaali valmistetaan teollisessa mittakaavassa sopivien GOST-mittojen mukaan.

Muodostuneiden kaasusilikaattilohkojen leikkaaminen koon mukaan

Kaasusilikaattilohkoyhdisteen valmistukseen:

Hiekka (hieno tai maadoitettu);

Vesi alumiinipulverilla;

Lisäaineet kovettumisen nopeuttamiseksi.

Autoklaavit, joissa 120 asteen lämpötilassa ja 12 ilmakehän paineessa kuivataan

Kun alumiinijauheen liuosta sekoitetaan, kalkki ja vesi reagoivat, jolloin muodostuu vetyä. Tämän takia betonin kiinteytymisen jälkeen muodostuu suuri määrä pieniä ilmatiiviitä onteloita. Toisaalta nämä aukot tekevät yksikön helpoksi ja toisaalta sen lämmönjohtavuus pienenee.

Kaasusilikaattilohkojen tyypit ja koot

Kaasusilikaattilohkojen paino ja mitat ja muut parametrit määritellään GOST 21520-89 ja 31360-2007. Näissä standardeissa on yleisiä taulukoita kaikille samankaltaisille solubetonituotteille. Lisäksi samantyyppisten kaasusilikaatin vaahtolohkojen ja rakennusaineiden vakioidut mitat eroavat suuresti numeroissa.

Ensimmäisen vaahtobetonivariantin osalta standardit osoittavat kymmenen kokoa 88x200x398 - 188x300x588 mm. Seinäkappaleet sellaisinaan eivät ole GOST-tyyppejä.

Heille on vain enimmäisarvoja:

Korkeus enintään 500 mm.

Leveys (paksuus) enintään 500 mm.

Pituus enintään 625 mm.

Kuitenkin valmistajat tuottavat usein kaasusilikaattia eritelmien mukaisesti. Koko tässä tapauksessa voi olla mikä tahansa. Esimerkiksi talon väliseinien tuotteita valmistetaan useimmiten ohuiden paksuisten levyjen muodossa parametreilla 100x250x600. Ja ulkoisten seinämien analogit ovat yleensä 300x250x625: n kokoisia.

Suuri osa kokoluokasta riippuu valmistajasta ja sen laitteista hiilihapotetun betonin leikkaamiseen erillisiin lohkoihin. Alla olevassa vertailutaulukossa on joitain vaihtoehtoja tällaisille tuotteille, joilla on tiheys, jäätymisvastus ja muut ominaisuudet.

Seinäkaasusilikaatin koko ja ominaisuudet

Näet kaikki koot ja hinnat täältä.

Kaasusilikaatin septalohkon koko ja ominaisuudet

Tavoitteella ja tiheydellä kaasusilikaattituotteet ovat:

Niiden paino ei riipu pelkästään koosta vaan myös ilmastetun betonin keskimääräisestä tiheydestä. Vertailun vuoksi yksi kuutiometri D400 painaa noin 520 kg ja D600: lla on jo 770 kg. Niinpä erilaisten kaasusilikaattilohkojen seinät kuormit- tavat talon pohjalle on erilainen. Kaikki tämä on otettava huomioon kyseessä olevan rakennusmateriaalin valinnassa.

Lohkojen edut ja haitat

Edut ovat seuraavat:

Pieni paino - kuormaa / tyhjennä ilmastettua betonia sisältäviä tuotteita sekä rakentaa talon yksin niistä;

Erinomainen äänieristys - useiden aukkojen läsnäolo takaa erinomaisen katodiksen eristyksen.

Prosessin helppous - hiilihapon lohkon leikkaaminen mökin itsenäisellä rakentamisella riittää hakasäleitä;

Matala lämmönjohtavuus - kaasusilikaattitalo osoittautuu lämpimäksi ja energiatehokkaaksi;

Seinänrakennuksen nopea nopeus - lohkot ovat suurempia kuin standardin 1NF-tiilet, mikä suurentaa huomattavasti polttoprosessia;

Hajoamattomuus - kaasusilikaatti kuuluu palamattomien materiaalien ryhmään "G1".

Lohkojen rakentaminen

Kaasutilikaattilohkojen talot ovat kuuluisia niiden mukavuudesta ja ympäristöystävällisyydestä. Hyvän höyryläpäisevyytensä ansiosta niiden seinät ovat hengittäviä. Kuitenkin tällainen mökki voidaan rakentaa enintään kaksi kerrosta. Muuten, liian suurella kuormituksella, alemmat rivit romahtavat alaspäin niiden päälle, jotka ovat päällekkäin.

Myös kaasusilikaattilohkojen häiriöt ovat saatavana

Suhteellisen alhainen lämmönkestävyys.

Ilmastettu ei polta. Kuitenkin yli 700 ° C: n lämpötilassa se alkaa hajota. Vahvan tulen jälkeen kaasusilikaattilohkojen talo on todennäköisesti epätyydyttävä paitsi asumiselle, myös jälleenrakennukselle.

Toinen ongelma on kosteuden imeytyminen. Kun vesi tulee ilmastettuun betoniin, se on lähes kokonaan laitteen sisällä. Ja kun pakkanen tällainen "sieni" vain hajoaa palasiksi.

Tässä suhteessa keraamisilla lohkoilla on paljon enemmän etuja. Tietenkin, tiilitalojen valokuvat kuvastavat joskus pettymyksiä avioliittojen kanssa, jotka liittyvät myös kosteuteen altistumiseen. Mutta muurien lujuudella ei ole paljon vaikutusta. Mutta kaasujen silikaattilohkojen veden vaikutuksista alkaa nopeasti menettää korkea lämmönkestävyys ja vähitellen romahtaa.

Se näyttää kostealta lohkolta

Kuvia talosta

Hiilihapon lohkot pitävät lämpöä hyvin mökissä, mutta vain toistaiseksi ne ovat kuivia. Jos julkisivuilta peräisin olevia kaasusilikaattiseiniä ei suojata luotettavasti saostuksesta, ne eivät kestä pitkään aikaan. Hinnalla tämä rakennusmateriaali voittaa monia analogeja. Yleisarvio tällaisen rakennuksen rakentamisesta on kuitenkin otettava huomioon sen julkisivujen pakollisen toteutuksen huomioon ottaminen.

Talojen, jotka on tarkoitus rakentaa kaasusilikaattilohkoista, ei ole tarvetta tehdä kalliita ja voimakkaita säätiöitä. Rakennusmateriaali, joka ei paina niin paljon. Kuitenkin rakenteen perustalle on oltava grillata tai nauha. Sen pienin poikkeama johtaa väistämättä halkeamien ilmenemiseen ilmastetun betoninsa sulkevissa rakenteissa.

Kaasasilikaatti on alhaisempi kuin tiili lujuus, mutta voittaa terminen tehokkuus ja pienempi kuormitus säätiöön. Vaahdon betoni analogi yhtä tiheää, hän voittaa myös lämpöä säästävässä asiassa. Kuitenkin ilmastettu voimakkaasti menettää molemmat kosteuden imeytyksestä. On välttämätöntä valita tämä materiaali harkiten, sillä se on aiemmin painanut kaikkia etuja ja haittoja. Asunnon viimeistely ja vedenpitävyys vaativat enemmän rahaa kuin tiilestä tai puurakenteesta.

Kaasusilikaattilohko. Mitat ja tekniset tiedot. Aineiston edut ja haitat

Sisällysluettelo:

Tällä materiaalilla on merkittäviä kilpailuetuja, ja sillä on hyvin ansaittu suosio maamme rakennusmarkkinoilla. Se on minimipaino, joka yksinkertaistaa seinien rakennetta ja tarjoaa myös luotettavan lämpöeristyksen sisätiloissa sen huokoisen rakenteen ansiosta. Lisäksi kaasasilikaattilohkot houkuttelevat ostajia kohtuuhintaan, mikä sopii edullisesti tiilien tai puun kanssa.

On luonnollista, että rakennusmateriaalilla on omat ominaisuutensa sekä sovelluksen erityispiirteet. Siksi alhaisista kustannuksista huolimatta lohkojen käyttö kaasutalustasta ei ole aina suositeltavaa. Näiden hienovaraisuuksien ymmärtämiseksi on järkevää tarkastella yksityiskohtaisesti materiaalin tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia.

Kaasusilikaattilohkojen koostumus

Materiaali valmistetaan ainutlaatuisella tekniikalla. Erityisesti lohkot tuotetaan vaahdottamalla, mikä antaa heille solurakenteen. Tätä varten muottiin lisätään vaahdotusainetta alkuaineseoksella, joka on tavallisesti alumiinipulveria. Tämän seurauksena raaka-aineet kasvattavat merkittävästi tilavuutta, ja aukot muodostuvat.

Ensimmäisen seoksen valmistamiseksi käytetään tavallisesti tällaista koostumusta:

Korkealaatuinen sementti, jossa kaliumsilikaatin pitoisuus ylittää 50%.

Hiekka, jossa on 85% kvartsipitoisuutta.

Kalkki, jonka magnesium- ja kalsiumoksidipitoisuus on yli 70% ja sammutusnopeus jopa 15 minuuttia.

On huomattava, että sementin sisällyttäminen seokseen ei ole edellytys, ja jos sitä käytetään, niin vähäisin määrin.

Lohkojen kovettuminen valmistuu autoklaaviuunissa, joissa syntyy korkeapaine- ja lämpötilaolosuhteita.

Tekniset tiedot

Kaasusilikaattilohkoille on ominaista seuraavat tekniset parametrit:

Suurin paino 200 - 700 yksikköä. Tämä on indikaattori solujen betonin kuivasta tiheydestä, jonka perusteella lohkojen merkitseminen tapahtuu.

Puristuslujuus. Tämä arvo vaihtelee välillä B0.03-B20, riippuen käyttötarkoituksesta.

Lämmönjohtavuus. Nämä arvot ovat välillä 0,048-0,24 W / m, ja ne ovat suoraan riippuvaisia ​​tuotteen tiheydestä.

Höyryn tiheys Tämä kerroin on 0,30-0,15 mg / Pa ja muuttuu myös tiheyden kasvaessa.

Kutistumista. Tässä optimaaliset arvot vaihtelevat välillä 0,5-0-7 riippuen raaka-aineesta ja tuotantoteknologiasta.

Jäädytysjaksot Tämä on jäätymisvastus, joka antaa lohkojen jäädyttämisen ja sulattamisen vahingoittamatta rakenteen ja lujuuden indikaattoreita. Näiden kriteerien mukaan kaasusilikaattilohkoille luokitellaan luokitus F15: stä F100: een.

On tarpeen selventää, että tässä ei anneta vertailuviitteitä, vaan keskimääräiset arvot, jotka voivat vaihdella tuotantoteknologian mukaan.

Puristuslujuus

Kuivumisen kutistuminen

Mitat GOST: n mukaan

Tietenkin valmistajat tuottavat eri kokoisia kaasusilikaattilohkoja. Useimmat yhtiöt kuitenkin pyrkivät noudattamaan GOSTin vakiintuneita standardeja vuoden 2007 numerossa 31360. Tässä ovat lopputuotteiden mitat:

On tärkeää ymmärtää, että GOST: n mukaan sallitaan pituuden ja lävistäjien arvojen poikkeamat, jotka viittaavat valmiisiin tuotteisiin ensimmäiseen tai toiseen luokkaan.

Seinälohkojen mitat

Lohkojen määrä 1 m3: aan muurausta

Normaalien mittasuhteiden tuntemisen perusteella on mahdollista laskea, kuinka monta kaasusilikaattilohkoa 1m3 muurausta kohti. Tällaiset laskelmat ovat pakollisia ja auttavat määrittämään rakennustarvetta varten tarvittavan materiaalin tarkan määrän.

Tätä varten on välttämätöntä kääntää lohkon sivut haluttuun mittayksikköön ja määrittää, kuinka monta kuutiometriä yksi lohko kestää.

Yleisimmät markkinoilla olevat tuotteet ovat tämän kokoisia: 600 * 200 * 300. Käännetään millimetreinä metreinä, ja saamme 0,6 * 0,2 * 0,3. Jotta saisit selville yhden lohkon tilavuuden, kerromme numerot ja saamme 0,036 m3. Jaa sitten kuutiomittari tuloksena olevaan kuvioon.

Tuloksena on numero 27.7, joka pyöristyksen jälkeen antaa 28 kaasusilikaattilohkoa kuutiometriä kohti.

Osion lohkojen mitat

Materiaalin paino

Lohkon rakenteellinen paino vaihtelee lopputuotteen tiheyden mukaan. Merkitsemisen perusteella voit korostaa seuraavan painon:

D400. Paino 5-21 kg.

D500 / D600. Paino - 9-30 kg.

D700. Paino - 10-40 kg.

Tiheyden lisäksi kokonainen lohkon kokonaiskokoa pidetään painonmuutoksen perustekijänä.

600 x 200 x 300

600 x 100 x 300

Hyödyt ja haitat kaasusilikaattitasosta

Kuten minkä tahansa rakennusmateriaalin, kaasusilikaattilohkojen vahvuudet ja heikkoudet ovat. Positiiviset ominaisuudet sisältävät seuraavat kohdat:

Kaasasilikaattitekniikka kuuluu palamattomien materiaalien luokkaan ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia jopa 5 tuntia muuttaen muotoa ja ominaisuuksia.

Suuret kokonaismitat mahdollistavat seinän rakenteiden nopean pystyttämisen.

Lohkoilla on tietty pieni paino, mikä yksinkertaistaa huomattavasti työnkulkua.

Tuotannossa käytetään vain luonnonmateriaaleja, joten kaasusilikaattilohkot ovat ekologisesti turvallisia.

Huokoinen rakenne tarjoaa korkeita lämpöeristyksen arvoja tiloissa.

Materiaali on helppo käsitellä, mikä auttaa rakentamaan monimutkaisia ​​geometrisia seiniä.

Haitat ovat seuraavat:

Ne imevät hyvin kosteutta, mikä vähentää käyttöikää.

Soveltaminen adheesiota varten.

Vaadittava ulkopinta.

On syytä huomata, että kaasusilikaattilohko vaatii vankan perustan. Useimmissa tapauksissa tarvitaan vahvistusvyö.

Kaasusilikaatti tai hiilihapotettu betoni?

Molemmat materiaalit kuuluvat solubetonin luokkaan, joten niillä on lähes identtinen rakenne ja ominaisuudet. Monet rakentajat uskovat, että kaasusilikaatti ja hiilihapotettu betoni ovat kaksi nimitystä samalle materiaalille. Tämä on kuitenkin väärinkäsitys. Ulkoisilla samankaltaisuuksilla solukkovetteilla on useita erottuvia piirteitä, jotka määrittävät niiden myöhempää käyttöä ja teknisiä ominaisuuksia.

Erityisesti ilmastetun betonin valmistuksessa sallitaan luonnollisen lohkokarkaisun avoimessa tilassa kaasulisilikaattikilvokeuuneissa välttämättömyys. Lisäksi hiilihapattujen betonilohkojen osalta sementti on tärkein sideainekomponentti, ja kalkkia käytetään silikaattianalogeihin. Eri osien käyttö vaikuttaa valmiiden lohkojen väriin.

Jos puhumme tietyistä ominaisuuksista, huomaat seuraavat erot:

Kaasusilikaattilohkoilla on ontto solujen tasalaatuinen jakautuma, joka antaa suuren lujuuden.

Höyrytettyjen betonilohkojen paino on paljon enemmän, mikä vaatii vahvistetun perustan rakentamisen aikana.

Lämmöneristyksessä kaasusilikaattilohkot parantavat kaasutonta betonia.

Höyrytetty betoni imee paremmin kosteutta, joka antaa suuremman määrän jäätymisjaksoja.

Kaasusilikaattilohkojen geometria on johdonmukainen, minkä seurauksena seinärakenteiden viimeistelyä voidaan yksinkertaistaa.

Kestävyyden kannalta materiaalit ovat identtisiä ja kestävät yli 50 vuotta.

Jos vastaat kysymykseen: "Mikä on paras?", Kaasusilikaattilohkoilla on paljon enemmän teknisiä etuja. Valmistusteknologialla on kuitenkin välttämätöntä lisätä valmiiden tuotteiden kustannuksia, joten hiilihapotettu betonilohko on halvempi. Siksi ne, jotka haluavat rakentaa laadukkaan ja modernin talon talon, valitsevat kaasusilikaatin, ne, jotka haluavat säästää rakentamiseen, mieluummin kaasusekoitusta.

Tällöin on otettava huomioon käyttöalue: alueilla, joilla on korkea ilman kosteus, kaasusilikaattilohkojen käyttöikä vähenee huomattavasti.

Kaasusilikaattilohkojen kipsiseinät

Seinien rappaus edellyttää tiettyjen sääntöjen ja määräysten noudattamista. Erityisesti ulkopinta valmistetaan vasta sisätyön valmistumisen jälkeen. Muussa tapauksessa lauhdekerros muodostuu kaasusilikaatin reunaan ja kipsikerrokseen, joka aiheuttaa halkeilua.

Lisäksi tavanomaisen sementti-hiekkalaastin käyttöä ei suositella. Laite imeytyy kosteuteen jättäen vain kuivan kerroksen. Siksi kipinöinnille on välttämätöntä käyttää vain erikoiseoksia.

Jos puhumme työn teknologiasta, on kolme päävaihetta:

Pohjustus levitetään adheesion lisäämiseksi.

Lujittava silmäkoko lasikuitu.

Viimeistelytoiminnassa on parempi käyttää silikaattiseoksia ja silikonilastuja, joilla on erinomainen elastisuus. Laita kipsi lastalla, pehmentäen seos vahvistusverkkoon. Minimi kerrospaksuus on 3 cm, maksimi on 10. Toisessa tapauksessa kipsi levitetään useisiin kerroksiin.

Kaasusilikaattilohkojen liima

Materiaalin rakenne edellyttää erityisten liimakoostumusten käyttöä seinärakenteiden rakenteessa. On syytä huomata, että asiantuntijat suosittelevat pakkauksen hankkimista liimasta ja lohkoista materiaalin ristiriidan poistamiseksi ja mahdollisimman suuren tarttuvuuden varmistamiseksi. Kun valitset liiman, sinun on otettava huomioon koostumuksen kovettumisaika. Jotkut seokset tarttuvat 15-20 minuutissa, mutta tämä ei ole merkki liiman laadusta. Optimaalinen asetusaika on 3-4 tuntia.

Jos puhumme tietyistä nimistä, voit kiinnittää huomiota näihin liimojen merkkeihin:

On syytä huomata, että kesä- ja talvikäyttöön käytetään erilaisia ​​liimakoostumuksia. Toisessa tapauksessa seokseen lisätään erityisiä lisäaineita, pakkauksessa on vastaava merkki.

Liiman kulutus / m3

Valmistaja ilmoittaa nämä tiedot yleensä ja vaihtelee välillä 1,5-1,7 kg. On tarpeen selventää, että annetut arvot ovat merkityksellisiä vain vaakasuorille pinnoille: liiman kulutuksen kuutiomäärä on huomattavasti suurempi. Liimakoostumuksen keskimääräinen kulutus per 1m3 muuraus on noin 30 kg.

Huomaa, että nämä ovat valmistajien laskelmia, jotka voivat poiketa todellisista arvoista. Esimerkiksi ammattimaiset rakentajat sanovat, että 1 m3 muurausta kaasusilikaattilohkosta kestää vähintään 40 kg. Tämä johtuu siitä, että muoviosa täyttää kaikki valmiin lohkon aukot ja puutteet.

Riippumaton tuottajan luokitus

Ennen rakentamista on tärkeää valita valmistaja, joka toimittaa laatutuotteita markkinoille. Venäjän alueella tällaiset yritykset ovat ansainneet kuluttajien luottamuksen:

CJSC "Ksella-Aeroblock Center". Tämä on saksalainen yritys, jonka osa tuotantokapasiteetista sijaitsee Venäjällä. Yhtiön tuotteet tunnetaan kaikkialla maailmassa, ja ne ovat kaikki saksalaisia. On outoa, että yritys XELLA harjoittaa toimintaansa useilla eri tavoilla, joista kolme on raaka-aineiden louhintaan ja jälkikäsittelyyn.

CJSC "EuroAeroBeton". Yritys on erikoistunut kaasusilikaattilohkojen tuotantoon vuodesta 2008 lähtien. Yhtiöllä on omat tuotantolinjat, joissa käytetään automaattista prosessia, käytetään johtavien maailman merkkien varustus. Kasvi sijaitsee Leningradin alueella, Slantsyn kaupungissa.

LLC LSR. Rakentaminen-Ural ". Yhtiön pääkonttori sijaitsee Jekaterinburgissa, tehdas on johtava asema Uralissa. Yhtiöllä on puolen vuosisadan historia, käyttää automatisoitua tuotantoprosessia, ohjaa laatua kaikissa vaiheissa.

CJSC Lipetsk Silicate Plant. Yrityksen historia alkoi vuonna 1938, se on yksi Venäjän keskeisen alueen tärkeimmistä toimittajista. Vuonna 2012 yritys sai kansainvälisen standardin ISO 9001 2008 -luokituksen, joka osoittaa tuotteidensa korkean laadun.

JSC "Kostroma silikaatti kasvi". Tämä on yksi maan vanhimmista yrityksistä, perustettu vuonna 1930. Vuosien aikana sen olemassaolosta kehitettiin erityinen peruskirja, jonka avulla voidaan tuottaa tuotteiden laatua täysin uudelle tasolle. Yhtiö arvostaa maineensa ja ylpeilee negatiivisen palautteen puute kuluttajilta.

On huomattava, että tämä ei ole täydellinen luettelo luotettavien Venäjän alueen kaasusilikaattilohkojen tuottajista. Näiden tuotemerkkien tuotteet ovat kuitenkin parasta vastinetta rahalle.