Kaasutilikaattilohkot - mitä se on?

Kaasusilikaattilohkot ovat nykyaikainen rakennustekniikka ja solukkorakenteen eristävä materiaali. Lohkon muodostamiseksi autoklavoimalla käytetään hiekan, kalkin ja veden seoksen seosta, joka on jauhettu kuulamyllyllä jauheeksi, lisäämällä alumiinisuspensiota tai jauhetta kaa- sua muodostavana elementtinä, joka reagoi kalkin kanssa. Reaktiosta johtuvat vetykuplat korvataan ilmalla ja massan jähmettymisestä antavat huokoisuuden vaikutuksen.

Kaasusilikaatin keksintö on peräisin 1900-luvun alusta. Kuitenkin XIX vuosisadalla yrityksille tehtiin kevyen betonin valmistaminen tuomalla naudan veren tai saippuaveden seoksen koostumukseen vaahtoamista varten. Tämä eksoottinen tapa menestyä ei ollut. Kun vuonna 1924 Ruotsin arkkitehti Axel Eriksson patentoitsi sementin, kalkin, hiilihapon ja alumiinipulverin yhdistelmää, kaasusilikaattilohkojen massatuotannon alkua. Tekniikka levisi nopeasti kaikkialle maailmaan.

Kaasusilikaatin valmistusmenetelmä

Homogenoidun kalkin (vähintään 70% CaO + MgO), kvartsihiekka (vähintään 85% SiO 2) ja vesi kaadetaan sekoittimeen, minkä jälkeen lisätään alumiinijauhetta annostelulaitteella. Koostumus asetetaan muottiin ja jätetään t 40 ° C: ssa 4 tuntia. Kalsiumhydroksidi reagoi alumiinin läsnäollessa vetyä vapauttamalla. Massiiviset vaahdot ja tilavuuden kasvu kuten hiiva taikina.

Kun H2: n vapautus lakkaa ja seos muuttuu muuksi, ryhmä jaetaan lohkoiksi leikkauskehyksellä ja erityisillä merkkijonoilla. Lohkot kuljetetaan autoklaaviin, jossa 12 tunnin kuluessa 14 baarin paine ja 180 ° C: n lämpötila. Huokosien ilman määrä voi nousta 80% riippuen reseptistä, mutta kvartsirakenne tekee materiaalista erittäin voimakasta.

Kaasusilikaattilohkojen ominaisuudet

 • alhainen lämmönjohtavuus ilmatiiviiden huokosten vuoksi - 0,08-0,14 W / (m • K);
 • kevyt - 300-600 kg / m3;
 • lujuus - 12-52 kg / cm2;
 • kolmiulotteinen stabiilius;
 • vaatimaton toiminta;
 • ympäristöystävällisyys;
 • jäätymisvastus (jäädyttämällä, jäätä tapahtuu sen sijoittamiseksi huokosiin ja ei deformoi lohkoa);
 • höyryläpäisevyys (seinät "hengittävät");
 • palonkestävyys (kestää + 400 ° C: n lämpötilat 4 tunnin ajan);
 • kestävyyttä.

Kaasusilikaattilohkojen laajuus

 1. Eristeenä käytetään vaaleinta, jonka tiheys on 200 kg / m3.
 2. Lohkot, joiden tiheys on 400 kg / m3, toimivat kantavien seinien ja väliseinien materiaalina 1-3-kerroksisissa rakennuksissa.
 3. 500 kg / m3 suuritiheyksisiä lohkoja käytetään rakennusten rakentamisessa, jotka ylittävät korkeudeltaan kolme kerrosta.
 4. 700 kg / m3 tiheydeltään käytetään rakennuksia, joissa on korkeampi määrä kerroksia - jopa 9 kerrosta.

Taloudellinen kannattavuus

Kaasusilikaatin lohkot soveltuvat täydellisesti prosessointiin: sahaukseen, poraukseen, leikkaamiseen, mikä mahdollistaa niiden käytön yksityisissä, matalissa rakennuksissa "tee se itse". Kevyt voit tehdä ilman nostomekanismeja. Rakentamisen kustannusten alentaminen ei pelkästään säästää työtä ja teknologiaa vaan myös vähentää rakennusmateriaalien kulutusta ja vähentää rakennuksen rakentamisen aikaa neljä kertaa. Muuraus, johtuen materiaalin sileästä pinnasta, ei vaadi lohkojen sovittamista toisiinsa ja tasoittaa eroja kerroksen sideaineella. Lohkot pidetään toisiinsa ohuella liimakerroksella, mikä estää "kylmäsilman" vaikutuksen, joka syntyy käytettäessä paksua sementtikerrosta muurattuna.

Kaasusilikaattilohkojen haitat

On olemassa materiaaleja ja haittoja: hygroskooppisuus ja heikko taivutuslujuus. Käytä kaasusilikaattilohkoja, joiden kosteuspitoisuus ylittää 75%, lisäkäsittelyllä.

Rakennuksen aikana tarvitaan myös halkeamien muodostumisen estäviä toimenpiteitä. Monoliittinen perustus on laattoja tai nauhan muodossa, asennusta on vahvistettava ja betonista valmistetut lujitushihnat on järjestettävä kattojen alle.

Mikä on ero ilmastettujen betonilohkojen ja kaasusilikaatin välillä?

Lohkojen välinen pääero on seoksen koostumus. Jos Bonolit-hiilihapotettua betonia valmistetaan, siihen lisätään sementtiä ja siihen lisätään vähäisiä ainesosia, minkä jälkeen lisätään kalkkia ja hiekkaa kaasusilikaattilohkareiden valmistukseen ja sementtiä käytetään vain lisäaineena. Siksi materiaali on vähemmän kestävä, se imee enemmän kosteutta, kuivuu pitkään ja putoaa nopeammin.

Mitkä ovat kaasusilikaattilohkot

Mikä on hiilihapotettu betoni, he eivät tunne vain kokeneita rakentajia, mutta monet harrastajat.

Kaasutilikaattilohkot ovat saatavilla markkinoilla eri kokoluokissa. Lisäksi sen rakenteen ansiosta ne voidaan helposti säätää haluttuun kokoon sahan avulla.

Tämän tyyppinen sellulaarinen betoni on voimakas keinotekoinen mineraalikivi, joka ei vaadi erityistä hoitoa.

Tarkasteltavana olevan materiaalin pääkomponentit ovat kalkki, piidioksidihiekka, sementti ja alumiinijauhe.

Höyrystettyä betonilohkoa valmistetaan teollisissa olosuhteissa käyttämällä erityisiä autoklaavia tietyllä lämpötilalla ja paineella. Prosessissa, jossa kaikki komponentit sekoitetaan vaahdotusaineen kanssa, vedytys vapautetaan. Lohkojen valmistuksessa on noudatettava sen tuotannon tekniikkaa.

Tärkeimmät ominaisuudet

Kaasasilikaattilohkolla on seuraavat ominaisuudet:

Lohkot urien avulla helpottavat huomattavasti kaasusilikaattilohkojen asennusta.

 • pieni paino;
 • kestävä;
 • ei hajota eikä polta;
 • pitää lämpöä hyvin;
 • ei pelkää kosteaa;
 • ympäristöystävällinen materiaali;
 • hyvin "hengittää".

Kaasusilikaattilohko on tulenkestävä materiaali, jonka avulla voit säästää rahaa rakennuksen lämmitykseen noin 20-30%. Tällaisella tuotteella on hyvä roiskeenkestävyys, kosteudenkestävyys ja äänieristysominaisuudet. Tarvittaessa voit muuttaa tämän materiaalin huokoisuutta. Kun huokostilavuus kasvaa, betonin tekniset ominaisuudet muuttuvat.

Kaasusilikaattilohkoa käytetään yhden tai kaksikerroksisen rakennuksen kuormitettaviin elementteihin. Se voi helposti korvata betonin, tiilen ja luonnonkiven. Tämän materiaalin lujuusominaisuudet ja lämmönjohtavuus huomioon ottaen sitä on käytetty laajalti matalarunkojen rakentamisessa. Tällaisesta betonista valmistetut tuotteet vastaavat niiden ominaisuuksia puuhun.

Suuren lujuuden ja lämpöeristyksen ansiosta lohkot ovat erinomainen ratkaisu kolmen kerroksen huviloiden rakentamiseen. Tällaisissa rakennuksissa koko maapinta-ala on valmistettu tästä materiaalista. Huolimatta hyvistä lämmöneristysominaisuuksistaan, aerokraasi yhdistää biostability, rigidity and non-inflammability. Solukonseptien rakenteita käytetään ullakkojen, seinien, kattojen, lattioiden eristämiseen. Tämän materiaalin alhaisen tiheyden ansiosta valmistetaan erilaisia ​​pienikokoisia ja suurikokoisia tuotteita: seinärakenteita, väliseiniä, lämpölohkoja ja koristeosia.

Talon edut

Hiilihapotettu betoni säilyttää lämpöä hyvin ja absorboi ääniä suuren huokoisuuden ansiosta.

Kun taloja rakennetaan ilmastetusta betonista, on huomattava, että tämä materiaali on erittäin hygroskooppinen. Tässä suhteessa ei ole suositeltavaa käyttää sitä ympäristössä, jonka kosteus on yli 60%. Muussa tapauksessa rakennuksen luotettava suoja ja vedenpitävyys toteutetaan (sivuraide tai rappaus).

Hiilihapotetun betonin lämmönjohtavuuden vuoksi on mahdollista rakentaa energia rakennuksia niistä. Seinien paksuus ei saa olla alle 375 mm. Rakennettaessa taloita lohkoilta, on huomattava, että käytetyllä materiaalilla on korkea ääneneristys. Kaasusilikaattilohkojen seinät eivät pala, eivätkä ne peitä muotteja ja sieniä. Hiilihapattujen betonirakenteiden lämmöneristysominaisuuksilla on korkea lämmöneristys, toinen vain puusta. Nämä lohkot ovat ympäristöystävällisiä osia.

Tyypit ja niiden soveltaminen

Useita kaasusilikaattilohkareita on useita. Eristysrakentajien muodossa suositellaan eristävän höyrystetyn betonin käyttöä. Tämä materiaali eristetty rakennus on hyvin kestävä alhaisissa lämpötiloissa ja säilyttää lämpöä hyvin. Tällaisen ilmastetun betonin sulamisvastus riippuu valmistusmenetelmistä. Matalan mekaanisen lujuuden vuoksi sitä ei voida käyttää kantavien seinien rakentamiseen, joiden korkeus on enemmän kuin yksi kerros. Sitä käytetään päällystysseinien päällystämiseen, aukkojen avaamiseen ja kehysrakennusten rakentamiseen.

Lämmöneristys- ja rakolohkoilla on suurempi mekaaninen lujuus. Tältä osin niitä käytetään tukirakenteiden rakentamiseen. Ei ole suositeltavaa rakentaa rakennuksia, joiden korkeus on yli yksi kerros tästä materiaalista. Useimmin lämpöeristys ja rakenteelliset lohkot käytetään eristyksen, eristeiden ja seinien pystyttämiseen yhden tarinan rakenteissa.

Rakenteellisia lohkoja käytetään erilaisten rakenteiden, myös kantavien seinien, rakentamiseen, joiden korkeus ei ylitä kolmea kerrosta. Näillä lohkoilla on seuraavat tuotemerkit: D600, 700 ja 800. Tällaisen ilmastetun betonin mekaaninen lujuus ylittää muiden tyyppisten lohkojen.

Hiilihapotetun betonin myynti suoritetaan ottaen huomioon materiaalin vaaditut tekniset ominaisuudet ja haluttu tilavuus. Voit ostaa minkäänlaista kaasusilikaattiyksikköä erikoisperäisillä hypermarketeilla. Jos tarvitset suuren määrän hiilihapotettua betonia, on suositeltavaa harkita sen tuotantoon erikoistuneiden yritysten ehdotuksia.

Tärkeä asia tässä asiassa on toimitus. Kaasutilikaattilohkot on kuljetettava tehdaspakkauksissa europaletteihin. Jotkut palveluntarjoajat tarjoavat tämän palvelun ilmaiseksi. Pääasiassa on hiilihapotetun betonin kuljettaminen, ottaen huomioon lohkojen kuljetuksen perusnormit ja -vaatimukset. Lastaus- ja purkutoimintaa on huolehdittava.

Kaasutilikaattilohkot: tyypit, koot, edut ja haitat

Rakenteissa rakennetaan rakennesuodattimia kaasusilikaattilohkoilla. Tällainen materiaali on valmistettu silikaattisesta betonista. Betonin koostumus sisältää silikaattiseoksen ja piidioksidin. Sementtiä silikaattibetonissa ei käytetä, vain joissakin tapauksissa ja hyvin pienissä määrissä.

Materiaalin valmistus ja koostumus

Valmistettua seosta kaadetaan vedellä, sitten lisätään alumiinijauhetta ja tämä liuos kaadetaan erityisiin muotoihin. Koska konkreettisten huokosten kuivausvaiheessa muodostuu, se kasvaa tilavuudeltaan. Huokoset voivat olla kooltaan 1-3 mm. Kuivumisprosessissa vapautuu vetyä, joka höyrystyy myöhemmin ja muodostuu tyhjiä paikoilleen.

Lohkot 600x200x300 vedetään ulos muotteista, mutta materiaali ei ole vielä kovettu, kovetusta syntyy uunissa. Uunia kuumennetaan vähintään 175 asteen lämpötilaan.

Solupäällysteisen betonin saamiseksi käytettiin erityistä vaahdotusainetta. Ainoastaan ​​tämän aineen avulla saadaan ilmastettua betonia. Kaasu-silikaatti on hiilihapollisen betonin johdannainen. Piidioksidin seoksen sisällön vuoksi sitä kutsutaan silikaatiksi.

Ilmastetun betonin tyypit

Jokainen ilmastetun betonityyppi on suunniteltu tietyntyyppiseen työhön, sillä tämä ilmastetun betonin tuote on leimattu. Suurten rakennusten, talojen ja muiden tällaisten rakennusten rakentamiseen käytetään hiilihapollisen betonin merkkiä D1000 tai D1200. Toista tyyppistä hiilihapotettua betonia - D200-D500 käytetään pääasiassa eristämiseen. Seuraava ilmastetun betonin tyyppi on D500-D900. Sitä voidaan käyttää pienten rakenteiden rakentamiseen sekä eristämiseen. Yleensä seinien rakentamiseen yritetään käyttää tuotemerkkiä D700. Sinun on tiedettävä, ettet voi rakentaa pilvenpiirtäjää ilmastetusta betonista. Tämän tyyppistä materiaalia käytetään talojen rakentamisessa, joiden korkeus on korkeintaan 9 kerrosta. Kuormituksesta riippuen käytetään sopivaa hiilihapollisen betonin merkkiä. Jokaisella merkillä on oma tiheys - kg / m.

Tiheyttä 200-350 käytetään yksinomaan rakennuseristykseen. Jos talossa on korkeintaan 2 kerrosta, voit käyttää ilmastettua betonia, jonka tiheys on 400-600. Korkeintaan 3 kerrosta tulisi rakentaa lohkoista, joiden tiheys on 500-700. Yli 700 yksikköä käytetään rakennusten rakentamiseen yli 3 kerrosta, mutta on tarpeen vahvistaa rivit lohkojen välillä.

Ilmastetun betonin koko

Sen muotoon hiilihapotettu betoni on parallelepiped. Lohkon leveys on hieman suurempi kuin paksuus. Lohkossa on sileät pinnat kaikilla sivuilla, paitsi jos erikoislaikat on tehty lukoilla päissä. Tänä päivänä kaasu-betonilohko voi tuottaa lähes mitä tahansa muotoa, mutta jokaisen on täytettävä tietyt parametrit. Esimerkiksi 625 mm: n pituisella lohkolla on oltava 500 mm korkeus ja vastaavasti sama leveys. Hiilihappotuotteilla voi olla eroja hyväksyttyjen parametrien kanssa. Nämä tiedot sisältyvät GOST 31360-2007.

Tärkeimmät ominaisuudet

Ilmastetut betonilohkot on irtotiheydestä riippuen merkitty seuraavasti. D 200, D 300... D700. Numeron arvo riippuu lohkon tiheydestä, kuten yllä mainittiin kg / m. Mitä suurempi määrä, sitä suurempi on tiheys.

Seuraava tärkeä parametri on puristuslujuus. Ilmastettujen betonilohkojen merkinnät ovat myös B 0.35 - B 20. Tätä parametria on otettava huomioon myös lohkojen valinnassa. Mitä korkeampi rakenne, sitä enemmän merkkiä on otettava. Lämpöjohtavuusparametri riippuu vastaavasti tiheyskertoimesta. Huomiota tulisi kiinnittää myös höyrynsiirtoparametriin. Sillä on myös suora suhde tiheyteen, tiheys kasvaa, höyryläpäisevyys pienenee.

Lohkojen valmistuksessa käytettävän piidioksidin tyypistä riippuen kutistumisen asetus vaihtelee täydellisen kuivauksen mukaan. Autoklavoitu betoni, jossa hiekkapitoisuus on vähemmän todennäköistä kutistua.

Frost-vastustus on erittäin tärkeä parametri. Tämä on parametri, jossa lohko, joka on absorboinut vettä, ei voi romahtaa toistuvan jäädyttämisen ja sulamisen aikana. Niinpä ilmastetut betonituotteet on merkitty, sitä suurempi arvo, sitä enemmän sulatus- ja jäätymisprosessit kestävät betonia, mutta eivät romahta. Tuotemerkit: F 15, F 25, F 35, F 50, F 75, F 100.

Höyrytettyjen betonilohkojen erot

Hiilihappopitoisten lohkojen 600x200x200 erot muista muurausmateriaaleista.

Huokosten ansiosta, joka muodostaa 50% lohkon tilavuudesta, rakenteen massa pienenee merkittävästi ja siten myös paineen alapäässä. Saman tilavuuden tiilen ja hiilihapotetun betonin rakennuksissa on erilainen paino, vastaavasti lohkojen määrästä. Esimerkiksi lohko 650 * 500 * 500 painaa 23 kg, ja samankokoisen tiilen paino olisi 60 kg, mikä on merkittävä ero.

Sama talo, joka on rakennettu betonilohkosta, on paljon lämpimämpi kuin tiilitalo. Lisäksi tiilarakennetta on edelleen lämmitettävä, ja ilmastettu ei vaadi sitä. Näin ollen vähemmän varoja käytetään lohkotalon rakentamiseen, koska eristys ei ole tarpeellista.

Tämäntyyppisen materiaalin tuotanto on erittäin taloudellista. Tietenkin lohkojen valmistukseen käytettävät laitteet ovat melko kalliita, mutta myöhemmin itse prosessissa on paljon halvempaa valmistaa tiiliä.

Tämän materiaalin edut

Höyrytetyt betonilohkot ovat erittäin kestäviä avotulen vaikutuksille. Sytytys on välttämätöntä, että tulipalo vaikuttaa materiaaliin vähintään 4-5 tuntia. Lisäksi palonkestävyys ei vaikuta korkeaan jäätymiskestävyyteen.

Koska lohkot ovat kooltaan melko suuria, rakennukset on pystytetty paljon nopeammin ja sileämmän kuin tiili.

Paljon tärkeä parametri nykyaikaisessa rakentamisessa on ympäristöystävällisyys. Höyrytetyt betonilohkot on valmistettu yksinomaan luonnosta peräisin olevista materiaaleista.

Tärkeimmät haitat

Tämä materiaali ei pidä kosteutta, jos se on 75% tai enemmän, sitten lohkot on kipattava. Pakkasenkestävyys voi olla vähentynyt liiallisen veden imeytymisen vuoksi. Kun ostat lohkon suurta tiheyttä, sinun on tiedettävä, että äänieristysparametri on vähäinen.

Mikä on parempi: silikaattilohko tai kaasu-betonilohko

Meiltä kysytään usein mitä eroa betonilohkon ja silikaattilohkon välillä on, ja mikä sopii parhaiten yksityisen talon rakentamiseen ja joka on asuntorakentamiseen.

Tässä artikkelissa tarkastellaan kaasuliesi- ja silikaattilohkojen tärkeimpiä etuja ja ominaisuuksia, jotta voit tehdä valinnan helpommaksi.

Kerromme heti, että jokaisella rakennusmateriaalilla on sen edut ja haitat, on parempi valmistaa jokainen materiaali joihinkin tarkoituksiin ja huonompi muille. Sama lohkojen kanssa.

Hiilihappopitoisista betonilohkoista

Kaasusekoitinlohko tai kaasu-lohko, kuten sitä kutsutaan myös, on ekologinen, puhdas seinämateriaali, joka on valmistettu autoklaavamenetelmällä. Se koostuu sellaisista luonnollisista materiaaleista kuin kalkki, sementti, hiekka, alumiini jauhe, vesi. Nämä komponentit sekoitetaan erityiseen astiaan: kalkki reagoi alumiinipulverin kanssa ja alkaa kuplien muodostumisprosessi. Korkean paineen ja lämpötilan seurauksena erikoistuneessa uunissa - autoklaavissa saadaan keinotekoinen kivi.

Ilmastetun betonin suosio (ja hän on Venäjän suosituin seinämateriaali) liittyy sen lämmön säästöominaisuuksiin ja kevyesti. Lisäksi maassamme on yhä suosittu ultrakevyt hiilihapotettu betoni, jonka vahvuus on 400 kg / m3. Loppujen lopuksi sen puristuslujuus on riittävä kaksikerroksisten talojen rakentamiseen, ja lämpötehokkuus on jopa suurempi kuin perinteinen, mikä on tärkeää energiavarojen kasvukauden aikana.

Höyrytettyjen betonilohkojen edut:

 • Lämpimpi solubetoni. Mahdollisuus pitää lämpimänä talossa ja samanaikaisesti "hengittää" on tärkein etu. Tyumenin alueen lämpimän talon rakentamiseksi 400 mm: n seinät ovat riittävät ilman eristettä, joka ei anna mitään muuta seinän lohkoa. Talosi on lämmin talvella ja voit säästää paljon lämmityksessä.
 • Pieni painolohko. Hiilihapotetun betonin tilavuuspaino on 500 kg / m3, mikä on kaksi kertaa matalampi kuin laajennettu savibetonilohko ja lähes kolme kertaa matalampi kuin tiili.
 • Luo mukavan sisäilmaston. Japanissa ilmastettua betonia kutsutaan "keinotekoiseksi puuksi". Mikroskooppiset huokoset tarjoavat jäähtyä kesällä ja lämpöä talvella kuin mikään muu keinotekoinen materiaali. Lämpimimmät solulohkot. Höyrytetyn betonilohkon D500 400 mm paksuinen seinämä ei vaadi eristystä ja lisää säästöjä rakennuksen lämmityksessä.
 • Helppo asennus. Lohkon toisella puolella on ura, toisaalta - harja. Kummallakin puolella on myös kädensijat. Kaikki tämä tekee seinän rakenteen erittäin helppoa. Ei ole tarvetta vaurioittaa sementti-hiekkalaatikkoa, ostaa betoni sekoittimen, maksaa kuljetusta varten toimittaa hiekkaa. Muurattujen lohkojen avulla voit käyttää joko erityistä liimaseosta tai polyuretaaniliimaa.
 • Säilytysratkaisu. Lohkojen sileän pinnan ansiosta voit käyttää ohutkerroksen tekniikkaa. Liimaa levitetään lohkoihin 2-3 mm kerroksella. Niinpä virtausnopeus on 5 kertaa pienempi kuin liuoksessa. Muuten rakentaminen ei vaadi betonisekoitinta, kuten sardeldi-betonilohkoilla.
 • Helppokäyttöisyys. Ilmastettu betoni, toisin kuin muut seinämateriaalit, voidaan helposti ja nopeasti leikata tarvittaviin mittoihin, porata, jauhaa, tehdä ura sähköjohtojen vahvistamiseksi tai asettamiseksi. Kaikki tämä voidaan tehdä sähköllä tai käsi saha, porata. Siksi käsittelyn ja viimeistelyn aika ja vaiva pienentyvät. Tässä osiossa on muita erikoistyökaluja, jotka auttavat nopeuttamaan rakentamisprosessia.

Kaikilla aerated-betonilla on omat ominaisuutensa.

Ilmastetun betonin ominaisuudet

 • Sitä käytetään talojen kantavien seinien rakentamiseen, joiden korkeus on enintään 3 kerrosta.
 • Höyrytettyä betonia on suositeltavaa suojata kosteudelta vedeneristysmateriaaleilla. Muussa tapauksessa sen jatkuva vaikutus johtaa lämmöneristysominaisuuksien vähenemiseen.
 • On tarpeen käyttää erityisiä kiinnittimiä huokoisille materiaaleille. Tiilet tai tiilet eivät sovi tähän. Ja sinä et voi käytännössä rajoittaa itseäsi asennettujen rakenteiden massaa. Esimerkiksi lohkojen kuormitusindeksi, jonka tiheys on D500, on 3,65 kN tai (365 kg) ja D600 on 6,5 kN tai (650 kg). Tästä löydät täydelliset kiinnikkeet.
 • Lisääntynyt huomiota muurausseinien tekniikkaan. Höyrytetty betoni on huokoinen materiaali, joten se vaatii vahvistamista useiden riviin muurattujen solmujen kautta, solmuja, joissa on lisääntynyt kuormitus (alipalkkireiät, lattialevyt).

Tietoja silikaattilohkoista

Jos puhutaan alkukantaisella kielellä, silikaattilohko on kaasutiiviste, jossa ei ole huokoset. Sen pääkomponentit ovat samat - kalkki ja hiekka, vain ei ole vaahdotinta.

Silikaattilohko, toisin kuin kaasulohko, joka menee leikkaukseen ja sitten uuniin, puristetaan ensin suuressa paineessa puristimessa ja sitten uuniin. Tuloksena on suuri tiili.

Suuren lujuuden vuoksi silikaattilohkoa käytetään korkeiden rakennusten rakentamiseen sekä sisäseiniin, joissa eristys on tärkeä.

Tyumenin alueelle kävi ilmi, että kehittäjät ovat erittäin tärkeitä tällaisen seinämateriaalin indikaattorina sen vahvuudeltaan. Ihmiset haluavat asua linnoituksissa, ja vaikka tämä voima on liikaa todellisesta elämisestä, psykologinen hetki on täällä.

Silikaattilohkojen edut:

 • Vahvuus. Silikaattilohkosta voit rakentaa seiniä jopa 9 kerrokseen.
 • Korkea melutaso. Silikaattilohkoilla on korkein kohinasuojaus muiden osioaineiden joukossa. Rakenteensa vuoksi ne heijastavat / absorboivat ääniaaltoja hyvin, mutta älä anna niiden läpäistä.
 • Ympäristöystävällinen materiaali. Silikaattilohko on valmistettu luonnollisista aineosista: hiekka, kalkki ja vesi. Sen seinät hengittävät höyryläpäisevyyden vuoksi, joten se on turvallinen ja mukava asua sellaisessa talossa.
 • Helppokäyttöisyys. 2 henkilöä voi koota laatikon kotona IH: lle kuukauden ajan. Lohkojen laaja koko ja kiekko- ja uritusjärjestelmä nopeuttavat merkittävästi munintaprosessia. Tästä johtuen saavutetaan suuri konstruktio-nopeus.
 • Täydellinen geometria. Silikaattilohkot valmistetaan tehtaalla automaattisessa linjaympäristössä. Tästä johtuen lohkoilla on täydellinen tasaisuus ja pienin poikkeama mittoina (alle 1 mm. Siksi talosi ovat sileät seinät.
 • Tilaa säästävä. Silikaattilohkojen käyttö (paksuus 180 - 250 mm.) Ulkoseinien ja silikaattilevyjen (80 mm.) Asentamiseen sisäseiniin säästää elintilaa.
 • Säästäminen viimeistelyyn. Ihanteellinen pintageometria vähentää kipsin määrää. Ja kaikki tietävät, että se on seinän koristelu on talon kallis vaihe.

Silikaattilohkojen ominaisuudet

 • Silikaattilohko on raskas materiaali. Volumetrinen paino vaihtelee 1200 kg / m3, mikä on kaksinkertainen kaasu-lohkoon verrattuna.
 • Silikaattilohko on eristettävä. Esimerkiksi 250 mm paksuisesta silikaattilohkosta, tarvitaan eristyskerros 130 mm. Älä myöskään unohda edessä. Se voidaan valmistaa silikaattilasta tai märästä tai tuuletusta julkisivusta.
 • Käytettäessä kosteissa tiloissa vaaditaan lisää suojausta kosteudelta vesitiiviiltä materiaaleilta.

Vertailu tärkeimmistä ominaisuuksista

Vertaileva taulukko ilmastettujen ja silikaattilohkojen ominaisuuksista. Jotkin parametrit ovat alueella, koska tietty arvo riippuu lohkon koosta ja tiheydestä.

Kaasutilikaattilohkot - haitat ja kyseenalaiset ominaisuudet

Ennen kuin valitset talosi seinien rakentamisen materiaalia, on syytä analysoida huolellisesti paitsi positiivisia ominaisuuksia myös negatiivisia ominaisuuksia. Tunnetuista syistä valmistajat ovat hiljaa puutteista, ylistäen vain tuotteensa hyviä puolia ja kaasusilikaattilohkot eivät ole poikkeus sääntöstä.

Kun olet ostanut kaasusilikaattilohkoja, kuulet, että ne ovat kevyitä, lämpimiä ja ympäristöystävällisiä, mutta ei aina kaikki ole yhtä hyvä kuin ensimmäisellä silmäyksellä.
Nyt yritämme tarkastella paitsi tämän materiaalin positiivisia ominaisuuksia, myös puutteita, joista joissakin tapauksissa tieto on paljon tärkeämpää.

Mitkä ovat kaasusilikaattilohkot

Aloitetaan siitä, että kaasusilikaatti, joka on seinien rakentamisen materiaali, alkoi näkyä rakennusmarkkinoilla vasta äskettäin, mutta se on jo saavuttanut suosiota kehittäjien keskuudessa ensisijaisesti alhaisten kustannusten ja käytännöllisyyden vuoksi.

Itsestään kaasasilikaatti on hiilihapotettu betoni, jolla on parannetut ominaispiirteet, jotka liittyvät solusbetoniin. Toisin kuin muut lohkotyypit, kaasusilikaatin sisällä on valtava määrä pieniä aukkoja - kuplia, joiden takia huomattava lämpöeristys on saavutettu.

Kaasusilikaattilohkot on valmistettu vedestä, sementistä, kalkista, hiekasta ja alumiiniseoksesta (jauhe), mikä edistää hyvin kuplien muodostumista. Mutta huolimatta rakenneosien saatavuudesta, on mahdotonta valmistaa kaasusilikaattilohkoja itsenäisesti. Niiden tuotanto sisältää kalliita laitteita eikä yksinkertaista teknistä prosessia, jonka noudattaminen on edellytys niiden valmistukselle.

Seinien asentaminen kaasusilikaattilohkoista tehdään erityisellä liimalla. Laastin käyttö on yleensä sallittua lohkoille, joilla on heikot geometriset ominaisuudet, minkä vuoksi liiman sauman paksuus ei riitä niiden kohdistamiseksi.

Kuinka kriittisiä ovat kaasusilikaattilohkojen puutteet

Jos talon seinämille olisi olemassa tällaista materiaalia, jolla olisi vain etuja, eikä puutteita, niin kaikki yksityiset talot rakennettaisiin siitä. Mutta valitettavasti nämä ovat vain unelmia, eikä tällaista rakennusmateriaalia ole vielä keksitty. Jotkut ovat liian haurallisia, toiset eivät sovellu kaikkiin koteihin, ja toiset ovat erittäin kalliita.

Kaasusilikaattilohkoilla ei myöskään ole puutteita, joita nyt harkitsemme:

 1. Pieni vetolujuus. Huokoisuudestaan ​​johtuen kaasusilikaattilohkot rikkoutuvat erittäin herkästi. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden käyttämistä ilman lisävahvistusta ei ole suositeltavaa niin seinät kuin panssaroidut hihnat. Muussa tapauksessa halkeamia ei voida välttää.
 2. Alhainen puristuslujuus. Manifestoidaan koko seinän kutistumisen aikana talon toiminnan aikana, joka on täynnä halkeamia. Tämä johtuu kaasusilikaattilohkojen matalasta tiheydestä. Tämän vaikutuksen vähentämiseksi on välttämätöntä käyttää suuremman tiheyden omaavia lohkoja, mutta tämä ei ole enää taloudellista, ja eristysominaisuudet ovat huonompia.
 3. Alhaisen tiheyden ja ulkoisen sileyden vuoksi seinien viimeistelyyn voi liittyä ongelmia, esimerkiksi kipsillä ja liimalla.
 4. Suuri lohkokoko. Toisaalta tämä on todennäköisesti etu, joka kiihdyttää työntämistä, mutta toisaalta näillä lohkoilla on merkittävä paino, joka ei aina ole kätevää.
 5. Kaasutilikaattilohkot imevät hyvin kosteutta, joka talvikaudella eristämättä lohkareita saostuksesta on tuhoisaa.
 6. Ei ole suositeltavaa käyttää kaasusilikaattilohkoja kylpyhuoneissa ja muissa huoneissa, joissa on korkea kosteus.

Liikaa ja kyseenalaista kaasusilikaatin ominaisuuksia

Kuten olen jo sanonut, jokainen valmistaja ylistää tuotteitaan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta ei aina, kaikki hänen kuvaamat edut ovat totta. Nyt tarkastelemme hiilihapotettujen betonilohkojen epäilyttäviä ominaisuuksia, joita valmistajat liioittelevat hieman:

 • Kaasusilikaattilohkojen päälaatu on korkea lämmöneristys. Tämä on totta, tällaisten lohkojen seinä pitää lämpöä hyvin talossa, mutta valmistajan määrittelemät ominaisuudet ovat pääsääntöisesti sopivia pienitiheyksisille kaasusilikaattilohkoille, joita kantavien seinien osalta ei yleensä sovellu.
 • On sitä mieltä, että kaasusilikaattilohkojen taloon ei voida käyttää riittävän luotettavia perustuksia, koska kaasusilikaatin paino on pieni, säästää melko vähän varoja, mutta tämä on vain fiktiota. Kaasusilikaattirakennuksen seinät tarvitsevat erittäin vahvan ja luotettavan perustan, ja voit oppia lisää tästä artikkelissani kaasutiivistetalouden perustasta.
 • Tämän materiaalin seinämien alhainen hinta on myös yksi tärkeimmistä epäilyttävästä eduista. Jos lasketaan kaasusilikaattilohkojen paljaat seinät, alhaiset kustannukset voidaan vahvistaa. Mutta jos otat huomioon kaikki lisäkustannukset: vahvistetut perustukset taloon, johtuen seinien vähäisestä lujuudesta, hyvästä raudoituksesta, lisääntyneestä seinämän paksuudesta, se ei tule ulos halvemmaksi.
 • Talon lisääntynyt käyttöikä kaasusilikaatista. Epäilyttävin laatu on se, että kaasusilikaattilohkareita käytettiin laajasti rakentamisessa niin kauan sitten, että ne arvioivat niiden kestävyyttä.
 • Ja lopuksi, häikäilemättömät valmistajat, jotka eivät noudata kaasusilikaattilohkojen valmistustekniikkaa, joka heikentää jo hauraan materiaalin laatua, jäävät usein kiinni.

Yritin kuvailla kaikenlaisia ​​kaasusilikaattilohkareiden haittoja, jotka valittaessa tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Tämä ei kuitenkaan millään tavoin merkitse, että tämä materiaali ei sovellu seinien rakentamiseen, koska sillä on tarpeeksi positiivisia ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon myös materiaalin valinnassa.

Kaasutilikaattilohkot: koot, edut ja haitat

Pienikokoisten rakennusten pääkustannukset laskevat materiaalin, jota käytetään ulkoisten kantavien seinien ja väliseinien rakentamiseen rakennuksen sisällä. Säästää rahaa, rakentajat suosittelevat usein kaasusilikaattilohkoja. Ne ovat ympäristöystävällisiä ja kevyitä. Heidän majoituksensa osoittautuu lämpimäksi ja energiatehokkaaksi. Etujen massan lisäksi näillä lohkoilla on negatiiviset sivut.

pitoisuus

Mikä on kaasusilikaattilohko?

Kaasutilikaattilohkot ovat keinotekoisia kivejä, jotka on tehty yhdestä solubetonilajikkeesta. Tämä rakennusmateriaali voidaan tehdä myös käsityöläisissä olosuhteissa. Riittää sekoittaa ratkaisu ja antaa sen seisomaan muutaman päivän ajan tulevan kodin perustan lähellä. Mutta ei voida puhua tällaisen kiven korkeasta laadusta.

Hiontaseos lohkojen tuottamiseksi

Paljon useammin lohkojen tuottaminen kaasusilikaatista tapahtuu autoklaavin avulla. Korkea lämpötila ja jälkimmäisen paine nopeuttavat betonimassan kovettumista ja tekevät tuotteesta kestävyyden. Nyt autoklaavin menetelmä on välttämätön kaikille tehtaille, joissa seinien rakennusmateriaali valmistetaan teollisessa mittakaavassa sopivien GOST-mittojen mukaan.

Muodostuneiden kaasusilikaattilohkojen leikkaaminen koon mukaan

Kaasusilikaattilohkoyhdisteen valmistukseen:

Hiekka (hieno tai maadoitettu);

Vesi alumiinipulverilla;

Lisäaineet kovettumisen nopeuttamiseksi.

Autoklaavit, joissa 120 asteen lämpötilassa ja 12 ilmakehän paineessa kuivataan

Kun alumiinijauheen liuosta sekoitetaan, kalkki ja vesi reagoivat, jolloin muodostuu vetyä. Tämän takia betonin kiinteytymisen jälkeen muodostuu suuri määrä pieniä ilmatiiviitä onteloita. Toisaalta nämä aukot tekevät yksikön helpoksi ja toisaalta sen lämmönjohtavuus pienenee.

Kaasusilikaattilohkojen tyypit ja koot

Kaasusilikaattilohkojen paino ja mitat ja muut parametrit määritellään GOST 21520-89 ja 31360-2007. Näissä standardeissa on yleisiä taulukoita kaikille samankaltaisille solubetonituotteille. Lisäksi samantyyppisten kaasusilikaatin vaahtolohkojen ja rakennusaineiden vakioidut mitat eroavat suuresti numeroissa.

Ensimmäisen vaahtobetonivariantin osalta standardit osoittavat kymmenen kokoa 88x200x398 - 188x300x588 mm. Seinäkappaleet sellaisinaan eivät ole GOST-tyyppejä.

Heille on vain enimmäisarvoja:

Korkeus enintään 500 mm.

Leveys (paksuus) enintään 500 mm.

Pituus enintään 625 mm.

Kuitenkin valmistajat tuottavat usein kaasusilikaattia eritelmien mukaisesti. Koko tässä tapauksessa voi olla mikä tahansa. Esimerkiksi talon väliseinien tuotteita valmistetaan useimmiten ohuiden paksuisten levyjen muodossa parametreilla 100x250x600. Ja ulkoisten seinämien analogit ovat yleensä 300x250x625: n kokoisia.

Suuri osa kokoluokasta riippuu valmistajasta ja sen laitteista hiilihapotetun betonin leikkaamiseen erillisiin lohkoihin. Alla olevassa vertailutaulukossa on joitain vaihtoehtoja tällaisille tuotteille, joilla on tiheys, jäätymisvastus ja muut ominaisuudet.

Seinäkaasusilikaatin koko ja ominaisuudet

Näet kaikki koot ja hinnat täältä.

Kaasusilikaatin septalohkon koko ja ominaisuudet

Tavoitteella ja tiheydellä kaasusilikaattituotteet ovat:

Niiden paino ei riipu pelkästään koosta vaan myös ilmastetun betonin keskimääräisestä tiheydestä. Vertailun vuoksi yksi kuutiometri D400 painaa noin 520 kg ja D600: lla on jo 770 kg. Niinpä erilaisten kaasusilikaattilohkojen seinät kuormit- tavat talon pohjalle on erilainen. Kaikki tämä on otettava huomioon kyseessä olevan rakennusmateriaalin valinnassa.

Lohkojen edut ja haitat

Edut ovat seuraavat:

Pieni paino - kuormaa / tyhjennä ilmastettua betonia sisältäviä tuotteita sekä rakentaa talon yksin niistä;

Erinomainen äänieristys - useiden aukkojen läsnäolo takaa erinomaisen katodiksen eristyksen.

Prosessin helppous - hiilihapon lohkon leikkaaminen mökin itsenäisellä rakentamisella riittää hakasäleitä;

Matala lämmönjohtavuus - kaasusilikaattitalo osoittautuu lämpimäksi ja energiatehokkaaksi;

Seinänrakennuksen nopea nopeus - lohkot ovat suurempia kuin standardin 1NF-tiilet, mikä suurentaa huomattavasti polttoprosessia;

Hajoamattomuus - kaasusilikaatti kuuluu palamattomien materiaalien ryhmään "G1".

Lohkojen rakentaminen

Kaasutilikaattilohkojen talot ovat kuuluisia niiden mukavuudesta ja ympäristöystävällisyydestä. Hyvän höyryläpäisevyytensä ansiosta niiden seinät ovat hengittäviä. Kuitenkin tällainen mökki voidaan rakentaa enintään kaksi kerrosta. Muuten, liian suurella kuormituksella, alemmat rivit romahtavat alaspäin niiden päälle, jotka ovat päällekkäin.

Myös kaasusilikaattilohkojen häiriöt ovat saatavana

Suhteellisen alhainen lämmönkestävyys.

Ilmastettu ei polta. Kuitenkin yli 700 ° C: n lämpötilassa se alkaa hajota. Vahvan tulen jälkeen kaasusilikaattilohkojen talo on todennäköisesti epätyydyttävä paitsi asumiselle, myös jälleenrakennukselle.

Toinen ongelma on kosteuden imeytyminen. Kun vesi tulee ilmastettuun betoniin, se on lähes kokonaan laitteen sisällä. Ja kun pakkanen tällainen "sieni" vain hajoaa palasiksi.

Tässä suhteessa keraamisilla lohkoilla on paljon enemmän etuja. Tietenkin, tiilitalojen valokuvat kuvastavat joskus pettymyksiä avioliittojen kanssa, jotka liittyvät myös kosteuteen altistumiseen. Mutta muurien lujuudella ei ole paljon vaikutusta. Mutta kaasujen silikaattilohkojen veden vaikutuksista alkaa nopeasti menettää korkea lämmönkestävyys ja vähitellen romahtaa.

Se näyttää kostealta lohkolta

Kuvia talosta

Hiilihapon lohkot pitävät lämpöä hyvin mökissä, mutta vain toistaiseksi ne ovat kuivia. Jos julkisivuilta peräisin olevia kaasusilikaattiseiniä ei suojata luotettavasti saostuksesta, ne eivät kestä pitkään aikaan. Hinnalla tämä rakennusmateriaali voittaa monia analogeja. Yleisarvio tällaisen rakennuksen rakentamisesta on kuitenkin otettava huomioon sen julkisivujen pakollisen toteutuksen huomioon ottaminen.

Talojen, jotka on tarkoitus rakentaa kaasusilikaattilohkoista, ei ole tarvetta tehdä kalliita ja voimakkaita säätiöitä. Rakennusmateriaali, joka ei paina niin paljon. Kuitenkin rakenteen perustalle on oltava grillata tai nauha. Sen pienin poikkeama johtaa väistämättä halkeamien ilmenemiseen ilmastetun betoninsa sulkevissa rakenteissa.

Kaasasilikaatti on alhaisempi kuin tiili lujuus, mutta voittaa terminen tehokkuus ja pienempi kuormitus säätiöön. Vaahdon betoni analogi yhtä tiheää, hän voittaa myös lämpöä säästävässä asiassa. Kuitenkin ilmastettu voimakkaasti menettää molemmat kosteuden imeytyksestä. On välttämätöntä valita tämä materiaali harkiten, sillä se on aiemmin painanut kaikkia etuja ja haittoja. Asunnon viimeistely ja vedenpitävyys vaativat enemmän rahaa kuin tiilestä tai puurakenteesta.

Kaasasilikaatti estää mitä se on

Tänään puhumme tällaisista rakennusmateriaaleista, kuten kaasusilikaattilohkoista.

Mitä he ovat tehneet

Kaasuteristyksen valmistuslaitteet

Kaasutilikaattilohkojen valmistukseen on olemassa erilaisia ​​menetelmiä, joista tärkeimmät: ilmastetun betonin ja vaahtobetonin tyyppi.

 • Ensimmäisen tyypin valmistusprosessi käsittää massan kovettumisen erityisellä kosteudella ja vaaditulla lämpötilalla.
 • Toisen tekniikan on luonnollinen karkaisu. Lohkojen kovuus, lämmönjohtavuus ja höyryläpäisevyys riippuvat valmistusmenetelmästä.

Vaahtobetonin valmistuksessa käytettävät muodot

Vaahtotyyppisen valmistusmenetelmän tapauksessa kaasusilikaattilohkot saadaan sekoittamalla sementti-hiekan massaa ja kemikaaleja (vaahtomuovia). Tuloksena oleva koostumus kaadetaan erityisiin muotoihin, jolloin se kovettuu luonnollisissa olosuhteissa. Tällaisia ​​lohkoja voidaan tehdä jopa rakennustyömailla, mikä erottaa ne ilmastetuista betonilohkoista.

Höyrytettyä betonia saa käyttää vain korkealaatuisia luonnonmateriaaleja: hiekkaa, vettä, kalkkia, sementtiä. Ainekset sekoitetaan ja niihin lisätään erityinen alumiinipulveri (paisutusaine). Saatu massa asetetaan autoklaaviin. Paineen alaisen lämpökäsittelyn seurauksena tietyissä lämpötiloissa saa aikaan laadukkaan materiaalin (kaasusilikaattilohkot), joka on kestävä, palamaton, pitkäikäinen ja hyvin hoidettavissa.

Kaasusilikaattilohkoja käytetään rakennusmateriaalina erilaisten rakennusten rakentamiseen, niin teollisiin kuin asuinrakennuksiin, ei monikerroksisiin rakennuksiin. Tämä rakennusmateriaali täyttää kaikki tarvittavat standardit ja vaatimukset tällaisten rakennusten ääni- ja lämpöeristysominaisuuksille.

Plussat ja miinukset gazoblokov

Se on erittäin kestävä ja ympäristöystävällinen materiaali.

Lohkojen etuna pidetään myös materiaalin ympäristöystävällisyyttä. Luonnonmateriaalista valmistetut talot ovat miellyttäviä, esteettisiä rakennuksia, jotka voivat "hengittää", mikä on erittäin tärkeää ihmisen mukaville elinolosuhteille.

Hyvä materiaalin laatu, oikeuttaa kaasusilikaattilohkojen kustannukset. Tämä on kulutusta kestävä materiaali, jolla on paljon etuja (paloturvallisuus, äänieristys jne.).

Koska lohkojen rakenne on solubetoni, ne voidaan helposti sahata, porata ja jauhaa. Näin voit suorittaa arkkitehtonisia "kokonaisuuksia", joiden avulla voit luoda esteettisesti kauniita rakennuksia.

Pieni paino, kaasusilikaattilohkot ovat erittäin kestäviä materiaaleja, joita käytetään sekä ulkoisiin että sisäisiin seiniin sekä lämpö- ja äänieristykseen. Valmistusmenetelmällä voidaan tuottaa eri tiheyslohkoja.

Rakennusmateriaalien markkinat tarjoavat laajan valikoiman tuotteita, mikä mahdollistaa tuotteiden hinnan ja laadun tasapainon uuden talon rakentamisen aikana.

Näin ollen kaasusilikaattilohkot ovat parhaita materiaaleja muiden rakennusmateriaalien (tiilet, betoni, puu ja muut) keskuudessa. Kestävyys, lujuus, esteettisyys, ympäristöystävällisyys ja muut kaasasilikaattilohkojen ominaisuudet osoittavat epäilemättä, että hankkimalla tämän materiaalin voidaan päätellä, että oikea valinta on tehty.

Materiaalin täydellisempää julkistamista varten, kannattaa katsoa videokuvaa kaasusilikaattilohkojen tuotannosta tehtaalla.

Mikä on ero kaasutekstistä tai kaasusilikaatista, mikä on parempi?

Energiankuljettajien hintojen jatkuvaa nousua edistävissä olosuhteissa rakennustarvikkeiden korkea lämpöominaisuuksien tarve kasvaa. Lämpöhäviöiden vähentämiseksi nykyaikaisissa projekteissa käytetään yhä useammin kaasuseos- ja kaasusilikaattilohkoja - lämpöä eristävien solulevyn luokan materiaaleja. Ne sekoitetaan usein yhteisten ominaisuuksien ja saman sovellusalueen vuoksi. Jopa asiantuntijat eivät aina pysty välittömästi kertomaan potentiaaliselle asiakkaalle, minkälaista materiaalia heidän edessäan - kaasusilikaatista tai hiilihapotetusta betonista, mikä on parempaa, mikä on niiden välinen ero ja onko mitään. Osittain valmistajat itseään ovat hämmentäviä, kun määritellään hiilihapotettua betonia kaasuteksaattina, tai päinvastoin.

Itse asiassa eroavaisuuksia esiintyy ja ne ilmenevät ensinnäkin erilaisten koostumusten ja menetelmien kovettamisen (tai asettamisen) avulla.

Tuotantoteknologia

Pääraaka-aine, josta hiilihapotettu betoni on valmistettu, on sementin vesiliuos (Portland-sementti) lisäämällä kalkkia ja hiekkaa.

Kaasasilikaatti on solusilikaattitekstiä, joka koostuu hiekan ja kalkin seoksesta suhteessa 0,62: 0,24.

Kaasuputkien lämpöeristysominaisuudet johtuvat niiden huokoisesta rakenteesta, joka muodostuu työhöyryjen paisumisen seurauksena erityisillä paisutusaineilla (yleensä alumiinipulverilla tai tahnalla). Valmiissa tuotteissa tyhjät ovat kuplia, joiden halkaisija on 1-3 mm, ja jotka ovat 70 - 90% materiaalin kokonaistilavuudesta. Ne ovat täynnä ilmaa, joka matalan lämmönjohtavuuden ansiosta tekee lämmöneristyskerroksen toiminnan. Laatuyksiköissä huokoset jaetaan mahdollisimman tasaisesti.

Kovettumismenetelmien osalta tärkein asia, joka erottaa merkittävästi solukeräsilikaatin ilmastetusta betonista, on pakollinen lämpökäsittely höyryllä autoklaavissa 180-200 ° C: n lämpötilassa ja 8 - 14 ilmakehän paineessa. Ilmastettu betoni voidaan autoklavoida tai ilmaa kovettuu.

Autoklaavikäsittely nopeuttaa merkittävästi materiaalin asettamista, lisää sen lujuutta, takaa geometrisen muodon ja minimaalisen kutistumisen toiminnan vakauden käytön aikana.

Ulkopuolella lopputuotteita erottaa väri: kaasusilikaatti tai autoklaavattu ilmastettu betoni on lähes valkoinen, harmaa on ominaista ei-autoklaavissa ilmastetulle betonille.

Ilmastetun betonin ja kaasusilikaatin parametrien vertailevat ominaisuudet

Huokoisten rakennusmateriaalien vertailuun vaikuttavat:

 • kosteuden imeytyminen (hydrofiilisyys);
 • jäätymisvastus (ilmaistuna lukkiutumisen ja sulamisen aikana);
 • tiheys;
 • lämmönjohtavuus;
 • puristuslujuus (mekaaninen lujuus);
 • höyryläpäisevyys;
 • muurauspaksuus.

Kunkin parametrin keskiarvot esitetään seuraavassa taulukossa:

Ilmatäytteisten ja kaasusilikaattilohkojen edut ja haitat

Edut ovat yhtä ominaisia ​​kullekin materiaalille:

 • korkea lämpö- ja äänieristys;
 • ympäristöystävällisyys;
 • nopea asennus suurien lohkokokojen vuoksi;
 • palamatonta;
 • kyky säätää koko tavanomaisella sahalla;
 • "kylmäsiltojen" puuttuminen saumojen vähimmäispaksuuden vuoksi (1 - 4 mm);
 • hyvä höyryläpäisevyys;
 • kohtuullinen hinta;
 • mahdollisuus viimeistellä erilaisia ​​koriste kipsi.

HUOM! Hiilihapotetun betonin ja kaasusilikaatin asentamiseen käytetään erityistä liimasaumaa, jota lohkojen valmistajat tarjoavat eri versioina. Itse asiassa tämä liima on sementti-hiekkaseos lisäämällä aineita, jotka lisäävät sementin sitomisominaisuuksia ja varmistavat työpintojen nopean asettamisen. Tällaisten sideaineiden tarve selittyy lohkojen asettamisen nopeudella. Tavanomaisella ratkaisulla tällä nopeudella ei juuri ole aikaa kovettua tuoreen muurauksen alemmissa riveissä ja se tulee ulos saumoista.

Hiilihapotettujen kaasujen ja kaasusilikaattimateriaalien haitat näkyvät pääsääntöisesti jo toimintavaiheessa. Yleisimpiä haittoja ovat halkeamien muodostuminen julkisivuissa johtuen lisääntyneestä kosteuskapasiteetista ja kantavien seinämien hauraudesta.

Monien kehittäjien kokemus osoittaa, että huolimatta kaasuliesi-rakennusmateriaalien hyvistä lämpöeristysominaisuuksista alueilla, joilla on pitkät huurut talvet, on suositeltavaa asentaa lämmitetty lattia ja lisäeristys.

Kaasusilikaatti tai hiilihapotettu betoni?

Kun analysoidaan yhden aineen edut toisensa yli, on otettava huomioon tällaisen vertailun suhteellisuus. Esimerkiksi kaasusilikaattilohkojen autoklaavikäsittely on tae niiden laadusta, mutta niiden hinta nousee merkittävästi. Alemman tiheyden omaavat kaasuletkut ovat hauras, mutta niiden lämmöneristysominaisuudet ovat korkeammat ja päinvastoin.

Ei-autoklaavattu hiilihapotettu betoni on vähiten kestävä, eikä kaasulisilikaatissa ole korkealaatuista. Hiilihapotetun betonin ja kaasusilikaatin välillä on kuitenkin merkittävä ero ei-autoklaavoituneen materiaalin tuotannon erityispiirteisiin - sen itsenäisen tuotannon mahdollisuus, myös rakennustyömaalla, lisää materiaalin kysyntää (rajoitetuissa taloudellisissa mahdollisuuksissa tämä on selvä plus). Tätä ominaisuutta käyttävät kuitenkin häikäilemättömät valmistajat, jotka rikkovat tekniikkaa ja muuttavat materiaalien koostumusta ja yrittävät alentaa kustannuksiaan.

Kaasusilikaattilohkot ovat kaiken kaikkiaan paremmat kuin hiilihapotettu betoni, lukuun ottamatta yhtä kapasiteettia. Tämä ominaisuus rajoittaa kaasusilikaattimateriaalien käyttöä, kun suurin sallittu kosteustaso on 60%.

Jotkut ominaisuudet toimivat kaasuliesi

Työskentelyn sekä hiilihapotetun betonin että kaasusilikaatin kanssa on noudatettava seuraavia suosituksia:

 • Kosteuden tunkeutuminen huokosiin vähentää materiaalin eristysominaisuuksia. Siksi julkisivut olisi välttämättä suojattava sademäärästä hiilihapotetun betonin tai kaasusilikaattilevyn, julkisivut, saranoitu sivuraide, verhous ja ohutkerros käytettäväksi tarkoitettujen ulkoisten viimeistelyaineiden avulla. Kun julkisivut päällystetään tiilen kanssa, on järjestettävä 30-40 cm: n tuuletusaukko. Katon lisäntyminen lisää ylimääräistä suojaa.

HUOM! Kaikki viimeistelyaineet on erotettava hyvällä höyryläpäisevyydellä tai tuuletuksella. Eristeen, kipsin ja maalin höyrynläpäisevyyden tulisi olla suurempi kuin seinämateriaalin höyryläpäisevyys. Lisäeristyksen asennus on parasta suorittaa mineraalivillaa.

Se on tärkeää! Monikerroksisen viimeistelyn ja eristyksen osalta on tärkeää noudattaa sääntöä: höyryläpäisevyyden tulisi olla korkeampi kuin edellisessä kerroksessa. Muussa tapauksessa lauhteen ja muotin väistämätön kertyminen.

 • Ripustettujen huonekalujen kiinnittäminen hiutaloituneesta betonista tai kaasusilikaatista suoritetaan käyttämällä kiinnikkeitä, joissa on tylkkejä. Gazoblokovissa on erityisiä ankkuripultteja.
 • Huolimatta kaasuliesi-rakennusmateriaalien suhteellisen alhaisesta painosta, säästämisen mittoja ei pidä säästää.
 • Hiilihappotuotteiden ja kaasusilikaattirakenteiden alla on oltava vesitiiviit kerrokset.
 • Seinien suojaamiseksi halkeilulta kutistumisen aikana tarvitaan muurausvahvistus- ja laajennusliitoksia. Vahvista ensimmäinen rivi ja joka neljäs sekä ikkuna-aukot.

Lopuksi

Näistä puutteista huolimatta solubetonin lohkoilla on oikeus olla olemassa. Valitessaan ilmastettua betonia tai kaasusilikaattia on tärkeää ymmärtää, ettei ole ainutlaatuisen hyvä tai huono rakennusmateriaali. Ne ovat yhä sopivampia, laadukkaita ja valmistettu käsityöläiseltä, mikä rikkoo tekniikkaa.

Sääntely- ja projektiasiakirjojen noudattaminen sekä korkealaatuisten rakennusmateriaalien hankinta mahdollistavat niiden edut.

välineet

Toinen suosittu materiaali, joka on ottanut merkittävän osan rakennusmateriaalimarkkinoista, on kaasusilikaatti. Valmistetuilla lohkoilla on paljon yhteistä keinokivellä, ja ne eroavat huomattavista eduista. Tästä syystä kaasusilikaattilohkot saivat niin laajaa suosiota talojen rakentamisessa.

Sisällysluettelo:

Jos käytetään kaasusilikaattilohkoja

Kaasusilikaatin laajuus on tällaisissa suunnissa:

 • rakennusten lämpöeristys
 • rakennusten ja seinien rakentaminen,
 • lämmitysjärjestelmien eristys.

Kaasusilikaattilohkoilla on ominaisuuksiltaan paljon yhteistä vaahtobetonin kanssa, mutta samalla ylittävät ne mekaanisessa lujuudessa.

Riippuen materiaalin tiheydestä. Sovelluksia on useita:

 • Lohkojen tiheys 300-400 kg / m3 rajoittaa voimakkaasti niiden jakautumista ja tällaisia ​​lohkoja käytetään useammin seinämien eristykseen. Pieni tiheys ei salli niiden käyttöä seinien perustana, koska ne romahtavat huomattavalla mekaanisella kuormituksella. Kuitenkin lämmöneristysmateriaalina, pieni tiheys on sen rooli, koska molekyylit ovat tiiviimpiä toisiinsa nähden, sitä suurempi lämmönjohtavuus muuttuu ja kylmälle on helpompaa päästä huoneeseen. Siksi lohkot, joilla on alhainen lämmönjohtavuus, tarjoavat tehokkaamman lämpöeristyksen,
 • Yksikerroksisten rakennusten ja työtiloja rakennettaessa on käytetty 400 kg / m3 tiheyksiä. Lohkojen kestävyyden ja niiden pienemmän painon vuoksi säästöpalkkion kustannukset pienenevät merkittävästi,
 • lohkareita, joiden tiheys on 500 kg / m3, käytetään useammin useiden kerrosten korkeisiin rakennuksiin. Rakennuksen korkeus ei yleensä saa ylittää kolmen kerroksen merkkiä. Tällaiset yksiköt, jotka ovat suoraan riippuvaisia ​​ilmastosta, eivät joko lämmitä ollenkaan tai vaativat perinteisiä lämmitysmenetelmiä.
 • Paras vaihtoehto korkeiden rakennusten rakentamiselle on lohkojen käyttö, jonka tiheys on 700 kg / m3. Tällainen indikaattori mahdollistaa korkeiden asuin- ja teollisuusrakennusten rakentamisen. Alhaisempien kustannustensa takia kaasusilikaattilohkojen pystytetyt seinät syrjäyttävät perinteisen tiilen ja valmistetaan raudoitetusta betonista.

Mitä suurempi tiheys - sitä pahempi on eristyskyky, joten tällaisissa rakennuksissa vaaditaan lisää eristämistä. Käytä usein ulkoista vaahtomuovia tai polystyreenivaahtoa. Tällä materiaalilla on alhainen hinta ja samalla huoneen hyvä lämmöneristys milloin tahansa vuoden aikana.

Viime aikoina kaasusilikaatin asema, joka on yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista, on merkittävästi vahvistettu.

Valmiiden lohkojen suhteellisen pieni paino nopeuttaa rakennuksen rakentamista huomattavasti. Esimerkiksi kaasusilikaattilohkot, joiden mitat ovat tyypillisiä arvoja joidenkin arvioiden mukaan, vähentävät työn intensiteettia asennuksen aikana jopa 10 kertaa tiiliin verrattuna.

Vakioyksikkö, jonka tiheys on 500 kg / m3 ja paino 20 kg, pystyy korvaamaan 30 tiiliä, joiden kokonaismassa on 120 kg. Niinpä rakennusten lohkojen asennus matalilla kerroksilla vaatii erikoislaitteita, vähentää työvoimakustannuksia ja rakennuksen rakentamisen aikaa. Joidenkin arvioiden mukaan säästöaika vähentää sen kustannuksia 4 kertaa.

Materiaalin ominaisuudet

On järkevää luetella kaasusilikaattilohkojen tärkeimmät tekniset ominaisuudet:

 • autoklaavitilojen ominaislämpökapasiteetti on 1 kJ / kg * ° C. Esimerkiksi raudoitetun betonin sama indikaattori on tasolla 0,84,
 • raudoitetun betonin tiheys on 5 kertaa suurempi, mutta samanaikaisesti kaasasilikaatin lämmönjohtavuus on vain 0,14 W / m * ° C, mikä on suunnilleen sama kuin mänty- tai kuusipuuta. Teräsbetonilla on huomattavasti suurempi kerroin, 2,04,
 • materiaalin äänenvaimennusominaisuudet ovat kertoimella 0,2, äänitaajuudella 1000 Hz,
 • jäätymisvahvuuden suhdanneherkkyyttä kaasusilikaattilohkoissa, joiden materiaalitiheys on alle 400 kg / m3, ei normalisoida, lohkojen tiheyden ollessa jopa 600 kg / m3 on jopa 35 sykliä. Lohkot, joiden tiheys on yli 600 kg / m3, kestävät 50 jäädytys- ja sulatusjaksoa, joka vastaa 50 ilmastovuotta.

Jos verrataan kaasusilikaattilohkoja tiilillä, indikaattorit eivät kannata jälkimmäistä. Täten tarvittava seinämän paksuus riittävän lämmönjohtavuuden varmistamiseksi lohkoille on enintään 500 mm, kun taas tiilen osalta tarvitaan samanlainen muurauspaksuus 2000 mm. Lianmateriaalin laastin kulutus on 0,12 m3 tiilen osalta ja 0,008 m3 kaasusilikaattilohkareita kohti 1 m2 muurausta.

Paino yksi neliömetriä seinään, kun täytetään 250 kg silikaattia materiaalia, ja kaksi tonnia tiiliä. Tämä edellyttää rakenteen rakennuksen tukiseinien sopivan paksuuden paksuutta. Tiilimuuraus vaatii vähintään 2 metrin paksuuden, kun taas silikaattilohkojen paksuus on vain 500 mm. Asennuspalojen monimutkaisuus on paljon pienempi, mikä vähentää monimutkaisuuden kustannuksia.

Lisäksi kaasusilikaattilohkot ovat paljon ympäristöystävällisempiä. Tämän materiaalin kerroin on kaksi pistettä, jolloin se lähemmäs luonnollista puuta. Samanaikaisesti ekologisen tiilen osoitin on tasolla 8-10 yksikköä.

Kaasusilikaattilohkojen edut ja haitat

Kaasusilikaattilohkojen, joiden hinta vähentää huomattavasti talon rakentamisen kustannuksia, on useita epäilyksiä:

 • Pienet painoiset valmiit lohkot. Kaasusilikaattilohko painaa 5 kertaa vähemmän kuin sama betoni. Tämä vähentää huomattavasti toimitus- ja asennuskustannuksia.
 • Suuri lujuus mekaaniselle puristukselle. Kaasusilikaatti, jonka D500-indeksi osoittaa, että sen tiheys on 500 kg / m3, osoittaa indikaattorin jopa 40 kg / cm3.
 • Lämmönkestävyysindeksi on 8 kertaa suurempi kuin raskasbetoni. Huokoisen rakenteen ansiosta lämmöneristyskyky on hyvä.
 • Kaasusilikaattilohkojen lämpöä kerääntyvät ominaisuudet. He pystyvät antamaan kertyneen lämmön huoneeseen, mikä heikentää lämmityskustannuksia.
 • Huokoisen rakenteen ansiosta äänen eristyksen aste on 10 kertaa suurempi kuin tiilen.
 • Materiaali ei sisällä toksiineja ja sillä on hyvä ympäristöominaisuus.
 • Kaasasilikaatti erotetaan sen palamattomuudesta ja ei levitä palamista. Se kestää suoraa altistumista liekille vähintään kolme tuntia, mikä melkein kokonaan poistaa tulipalon leviämisen.
 • Lohkojen läpäisevyys on paljon suurempi kuin kilpailijoiden. Uskotaan, että materiaali pystyy "hengittämään" hyvin, samalla kun se luo miellyttävän mikroilmaston huoneeseen.

Kuitenkin kaasusilikaattilohkot eivät tällä hetkellä pysty tuottamaan murskauspäätä kaikille kilpailijoille. Tälle materiaalille on ominaista myös merkittäviä haittoja:

 • Kaasasilikaatilla on alhainen mekaaninen lujuus. Kun typpi on ruuvautunut siihen, se alkaa murentua ja murentua, eikä se kykene toimimaan tehokkaasti. Puhtaasti ottaen on vielä mahdollista ripustaa kello tai kuva kaasusilikaattilohkojen seinään. Mutta hylly voi jo romahtaa, koska kiinnittimet voivat yksinkertaisesti päästä irti seinistä.
 • Lohkojen ei ole hyvällä jäätymisvastuksella. Huolimatta valmistajan 50-vuotisista sykleistä tehostetuista tuotemerkeistä ei ole luotettavaa tietoa D300-tuotemerkkien kestävyydestä.
 • Kaasusilikaatin pääasiallinen haitta on sen korkea kosteuden imeytyminen. Se tunkeutuu rakennukseen, vähitellen tuhoaa sen ja materiaali menettää voimansa.
 • Edellä olevasta puutteesta seuraa: kosteuden kerääntyminen ja imeytyminen johtaa sienen ulkonäköön. Tässä tapauksessa huokoinen rakenne on hyvä edellytys sen jakamiseksi.
 • Materiaali pystyy istumaan merkittävästi, mikä johtaa lohkojen usein halkeamiin. Lisäksi kahden vuoden kuluttua halkeamat pystyvät ilmentymään 20 prosentissa pinottavista lohkoista.
 • Sementti-hiekkalevyjä ei suositella. He voivat yksinkertaisesti pudota seinästä. Monien myyjien suosittelemat kipsilevyt eivät myöskään ole tehokas keino. Kun sitä käytetään kaasusilikaattilohkojen seinään, se ei pysty piilottamaan saumoja lohkojen väliin, ja kylmän sään puhkeamisen jälkeen näkyviin tulee näkyviä halkeamia. Tämä johtuu lämpötilaneroista ja materiaalin kireyden muutoksesta.
 • Korkean kosteuden imeytymisen vuoksi kipsi vaatii vähintään kaksi kerrosta. Lisäksi kovien kutistumien vuoksi kipsi on peitetty halkeilla. Ne eivät vaikuta tiukkuuteen, vaan rikkovat suuresti esteettistä osaa. Kipsiseos on hyvin säilytetty kaasusilikaattilohkoilla ja halkeamien ilmestymisestä huolimatta - se ei irrota.

Miten kaasasilikaattilohkoja tuotetaan

On tarkoituksenmukaisempaa ostaa kaasusilikaattilohkoja niiltä jälleenmyyjiltä, ​​jotka edustavat tunnettujen valmistajien tuotteita. Tehtaalla tehdyt nykyaikaiset korkealaatuiset laitteet mahdollistavat tuotettujen kaasusilikaattilohkojen laadun tarkan hallinnan, mikä tekee ostajasta luottavan ostettujen tuotteiden kestävyyteen.

Itse tuotantoprosessi jaetaan useisiin vaiheisiin, ja tyypillisesti jokainen niistä on täysin automatisoitu. Tämä eliminoi inhimillisen tekijän häiriöitä, mikä usein määrää tuotteiden laadun. Varsinkin perjantaisin ja maanantaisin. Hän työskenteli tuotannossa - hän ymmärtää.

Kalkki, hiekka ja kipsi murskataan, mikä muodostaa perustan lohkojen tuotannolle. Lisäämällä vettä, hiekka jauhetaan nestemäisen seoksen tilaan. Se lähetetään sekoittimeen, joka lisätään sementtiin, kipsiin ja kalkkiin. Seuraavaksi komponentit vaivataan ja tämän prosessin aikana lisätään alumiinisuspensiota.

Kun kaikki osat on sekoitettu perusteellisesti, seos kaadetaan muottiin, jotka siirretään kypsymisen alueelle. Kun altistuu 40 ° C: n lämpötilalle, materiaalin turvotus tapahtuu neljän tunnin aikana. Samanaikaisesti vetyä vapautetaan aktiivisesti. Tästä johtuen lopullinen massa hankkii tarvittavan huokoisen rakenteen.

Kääntö- ja leikkauskoneen kahvan avulla lohkot leikataan haluttuihin mittoihin. Samaan aikaan automaatio ohjaa tuotteiden tarkkaa ja virheettömän leikkausta.

Tämän jälkeen lohkot lähetetään autoklaaviin lopullisen lujuutensa vuoksi. Tämä prosessi tapahtuu kammiossa, kun se altistetaan lämpötilalle 180 ° C 12 tunnin ajan. Tässä tapauksessa kaasusilikaatin höyrynpaineen tulisi olla vähintään 12 ilmakehää. Tästä tilasta johtuen valmiit lohkot saavuttavat lopullisen voimakkuuden optimaalisen arvon.

Nosturijakajärjestelmän ja lopullisen laadunvalvontajärjestelmän ansiosta lohkot asetetaan myöhempään luonnolliseen jäähdytykseen. Sen jälkeen automaattisella linjalla poistetaan mahdolliset kontaminaatiot lohkoista ja suoritetaan lohkojen pakkaus ja merkintä.

Huomattavasti tuotantoprosessi on jätteetöntä, koska leikkaamisen aikana jähmettymisvaiheessa raaka-aineen jätteet lähetetään kierrätykseen lisäämällä materiaalia muihin lohkoihin.

Pakattujen kaasusilikaattilohkojen palaset saavat teknisen passinsa tuotteen fysikaalisilla ominaisuuksilla ja teknisillä ominaisuuksilla niin, että ostaja voi varmistaa, että mainitut ominaisuudet ovat yhdenmukaiset.

Jälleenmyyjille ja markkinoijille on jo tehty työtä, mistä tuotteen luotettavuus riippuu.