Mitä valita hiilihapotettu betoni tai kaasusilikaatti?

Huonon rakentamisen alalla optimaalinen ratkaisu on taloudellisten kaasusilikaatti- tai kaasusekoitelohkojen käyttö. Valinta yhden tai toisen hyväksi olisi tehtävä materiaalin huolellisen tutkimuksen, ansioiden ja haittojen analysoinnin perusteella.

Betonin rakenne ja ulkonäkö

Hiilihapotettu betoni ja kaasusilikaatti ovat solu- betonia, joten molemmat tuotteet ovat ulkonäöltään ja rakenteeltaan samanlaisia. Molemmat materiaalit koostuvat suuresta määrästä huokosia, jotka on täytetty ilmalla, minkä ansiosta seinillä on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet. Solujen määrä määrittää molemmissa tapauksissa lohkojen arvosanat - sitä pienempi, sitä vahvempi lohko. Kuitenkin lämpöeristykseen menetetyt korkeammat lujuusluokat häviävät.

Valkoinen kaasusilikaatti, joka antaa sille kalkin, jota käytetään täyteaineena. Ilmastettu tummanharmaa väri johtuen sementin käytöstä sideaineena.

Tuotanto-ominaisuudet

Höyrytetyt betonilohkot on valmistettu veden seoksesta sementillä (50-60%), hiekalla, kalkilla ja alumiinipulverilla, joka toimii huokosten muodostajana. Lohkot kovettuvat luonnollisella tai pakotetulla tavalla. Toinen menetelmä parantaa valmiin tuotteen lujuutta, luotettavuutta ja eristystä.

Kaasusilikaattilohkoja valmistetaan 62% hiekasta, 24% kalkkia sekoitettuna alumiinijauheen kanssa autoklaavin kovettamisella.

Yleiset ominaisuudet

Huokosten jakautuminen kaasusilikaatissa on tasaisempaa kuin hiilihapotettu betoni, joten sen lujuus ja lämmöneristysominaisuudet ovat jonkin verran korkeammat. Hiilihapotetun betonilohkon massa on suurempi, joten sen asentaminen on monimutkaisempaa ja vaatii tehokkaamman perustan. Autoclave-betonilla on tarkka geometria, joten sitä pidetään edullisempana vähentämällä muuraus- ja viimeistelyaineiden liima-aineiden kulutusta. Kaasulattiatason seinät ovat pehmeämpiä, pystytään helpommin ja nopeammin.

Kaasusilikaatin lämpöeristys on erinomainen. Höyrynkestävyys on huonompi kuin hiilihapotettu betoni, koska jälkimmäisellä on pienempi veden imeytyminen. Koska hän menettää veden imemättä sitä, taloon syntyy edullinen mikroilmasto. Sitä vastoin kaasusilikaatti kykenee imemään kosteutta, josta se alkaa vähitellen hajota.

Kaasusilikaattilohkojen valkoinen väri näyttää esteettisesti miellyttävältä, joten seinät eivät tarvitse ylimääräisiä koristeellisia viimeistelyjä. Hiilihapollisen betonin palonkestävyys on korkeampi, vaikka se onkin alhaisempi kuin kaasusilikaatti meluseristämisessä. Molempien materiaalien kestävyys on vaikea arvioida, koska niitä alettiin käyttää melko äskettäin. Yksi tilavuus kaasusilikaattilohkoista maksaa enemmän ostaa kuin hiilihapotettu betoni monimutkaisen valmistustekniikan ansiosta. Vaikka itse materiaalin kustantaminen molemmista materiaaleista on melkein sama.

Materiaalin vertailu

Jos haluat verrata kahta rakennusaineistoa yksityiskohtaisesti, tutustu tärkeimpien etujen ja haittojen toisiinsa.

Kaasusilikaatin edut ennen ilmastettua betonia

Lohkojen raaka-aineen koostumus määrittää niiden ominaisuudet, jotka ovat vertailun tärkeimmät parametrit. Raaka-aineen komponenttien vuorovaikutuksesta riippuu muodostuneiden ilmakuplien tasainen jakautuminen. Tässä ilmastetut betonituotteet ovat huonompia kuin kaasusilikaattilohkot. Tämän yhtenäisyyden ansiosta autoklaavilohkon lujuus kasvaa, joten sen seinät eivät käytännössä kutistu eikä repäise. Tämä laatu määrittää mahdollisuuden käyttää kaasusilikaatteja laakeri-osiin luotaessa korkeiden rakennusten pystyttämistä. Materiaalin tiheys on 600 kg / m3 ja sitä korkeampi. On mahdollista rakentaa kaksi- tai kolmikerroksinen ilmastoitu betoni, jos sen tiheys on 800-900 kg / m3.

Kaasusilikaattituotteen homogeenisempi rakenne parantaa sen äänieristysominaisuuksia, joten rakennettaessa rakennuksia, joissa on hyvä kohinasuoja, tämä materiaali on valittava. Autoklaavikäsittelyn ansiosta kaasusilikaattilohkojen pehmeämpi ja tasaisempi pinta miellyttävällä valkoisella värillä. Seinämateriaali ei voi sisustaa, mikä säästää koristeluun. Lämpö- ja äänieristysominaisuuksissa kaasusilikaatti on hiukan parempi kuin toinen tuote. Se säästää myös tarvikkeita.

Ilmastetun betonin edut ennen kaasusilikaattia

Suuri määrä huokosia kaasua muistuttavassa rakenteessa ei ainoastaan ​​anna etuja lohkolle vaan myös haittaa sen yksittäisiä parametreja. Tiheämmän rakenteensa ansiosta ilmastetulla betonilla on korkea kosteudenkestävyys, pakkasvaste. Siksi liiallinen kosteus ja lämpötilahäviöt eivät tuhoa sitä sisäpuolelta.

Korkea palonkestävyys mahdollistaa ilmastetun betonin lohkon, jossa kipsi kerros kestää avointa tulta sytytystään kahdeksi tunniksi. Autoklaavitetulla betonilla on tämä kyky pahempaa. On yksiselitteistä sanoa, että säästäminen ilmastetun betonin käytön aikana ei ole mahdollista. Pienistä kustannuksista huolimatta se on pienempi kuin kaasusilikaatti. Mahdollisuus säästää liimamateriaalia tasoitetaan, kun lisäeristys on tarpeen lämpöeristyksen lisäämiseksi.

Mitä valita rakentamisen aikana?

Edellä olevasta seuraa, että kaasusilikaateilla on enemmän etuja hiilihapollisten betonilohkojen edessä. Syynä on se, että sitä tuotetaan huipputekniikan laitteissa ja se on muunnettu materiaali. Molemmat materiaalit soveltuvat kuitenkin ympäristöystävällisten ja taloudellisten asuntojen rakentamiseen.

Hiilihapotetun betonin edut vähäisen veden imeytymisen, palonkestävyyden ja kustannusten muodossa voivat olla ratkaisevan tärkeitä. Päättäessä materiaalin käytön tarkoituksenmukaisuudesta voi vain perustua rakentajan tarpeisiin ja kykyihin.

johtopäätös

Ei ole järkevää kohdistaa vaahtobetonia tai kaasusilikaattia, koska molemmilla tuotteilla on jo oma tehokas käyttötarkoitus. Itse asiassa hiilihapotettu betoni sopii alhaisten talojen rakentamiseen. Kaasusilikaattilohkot rakennetaan korkeammille rakennuksille. Monissa ominaisuuksissa molemmat tuotteet ovat samankaltaisia, joissakin ei ole käytännössä mitään eroa.

Ero niiden välillä on vähäpätöinen, mutta tehokkuus on sama. Minkä tahansa monimutkaisuuden rakentaminen rakennetaan nopeasti solumuovimateriaaleista, jolloin maksimi säästöt ylimääräisissä ja viimeistelyaineissa.

Kaasutilikaattilohkot - haitat ja kyseenalaiset ominaisuudet

Ennen kuin valitset talosi seinien rakentamisen materiaalia, on syytä analysoida huolellisesti paitsi positiivisia ominaisuuksia myös negatiivisia ominaisuuksia. Tunnetuista syistä valmistajat ovat hiljaa puutteista, ylistäen vain tuotteensa hyviä puolia ja kaasusilikaattilohkot eivät ole poikkeus sääntöstä.

Kun olet ostanut kaasusilikaattilohkoja, kuulet, että ne ovat kevyitä, lämpimiä ja ympäristöystävällisiä, mutta ei aina kaikki ole yhtä hyvä kuin ensimmäisellä silmäyksellä.
Nyt yritämme tarkastella paitsi tämän materiaalin positiivisia ominaisuuksia, myös puutteita, joista joissakin tapauksissa tieto on paljon tärkeämpää.

Mitkä ovat kaasusilikaattilohkot

Aloitetaan siitä, että kaasusilikaatti, joka on seinien rakentamisen materiaali, alkoi näkyä rakennusmarkkinoilla vasta äskettäin, mutta se on jo saavuttanut suosiota kehittäjien keskuudessa ensisijaisesti alhaisten kustannusten ja käytännöllisyyden vuoksi.

Itsestään kaasasilikaatti on hiilihapotettu betoni, jolla on parannetut ominaispiirteet, jotka liittyvät solusbetoniin. Toisin kuin muut lohkotyypit, kaasusilikaatin sisällä on valtava määrä pieniä aukkoja - kuplia, joiden takia huomattava lämpöeristys on saavutettu.

Kaasusilikaattilohkot on valmistettu vedestä, sementistä, kalkista, hiekasta ja alumiiniseoksesta (jauhe), mikä edistää hyvin kuplien muodostumista. Mutta huolimatta rakenneosien saatavuudesta, on mahdotonta valmistaa kaasusilikaattilohkoja itsenäisesti. Niiden tuotanto sisältää kalliita laitteita eikä yksinkertaista teknistä prosessia, jonka noudattaminen on edellytys niiden valmistukselle.

Seinien asentaminen kaasusilikaattilohkoista tehdään erityisellä liimalla. Laastin käyttö on yleensä sallittua lohkoille, joilla on heikot geometriset ominaisuudet, minkä vuoksi liiman sauman paksuus ei riitä niiden kohdistamiseksi.

Kuinka kriittisiä ovat kaasusilikaattilohkojen puutteet

Jos talon seinämille olisi olemassa tällaista materiaalia, jolla olisi vain etuja, eikä puutteita, niin kaikki yksityiset talot rakennettaisiin siitä. Mutta valitettavasti nämä ovat vain unelmia, eikä tällaista rakennusmateriaalia ole vielä keksitty. Jotkut ovat liian haurallisia, toiset eivät sovellu kaikkiin koteihin, ja toiset ovat erittäin kalliita.

Kaasusilikaattilohkoilla ei myöskään ole puutteita, joita nyt harkitsemme:

 1. Pieni vetolujuus. Huokoisuudestaan ​​johtuen kaasusilikaattilohkot rikkoutuvat erittäin herkästi. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden käyttämistä ilman lisävahvistusta ei ole suositeltavaa niin seinät kuin panssaroidut hihnat. Muussa tapauksessa halkeamia ei voida välttää.
 2. Alhainen puristuslujuus. Manifestoidaan koko seinän kutistumisen aikana talon toiminnan aikana, joka on täynnä halkeamia. Tämä johtuu kaasusilikaattilohkojen matalasta tiheydestä. Tämän vaikutuksen vähentämiseksi on välttämätöntä käyttää suuremman tiheyden omaavia lohkoja, mutta tämä ei ole enää taloudellista, ja eristysominaisuudet ovat huonompia.
 3. Alhaisen tiheyden ja ulkoisen sileyden vuoksi seinien viimeistelyyn voi liittyä ongelmia, esimerkiksi kipsillä ja liimalla.
 4. Suuri lohkokoko. Toisaalta tämä on todennäköisesti etu, joka kiihdyttää työntämistä, mutta toisaalta näillä lohkoilla on merkittävä paino, joka ei aina ole kätevää.
 5. Kaasutilikaattilohkot imevät hyvin kosteutta, joka talvikaudella eristämättä lohkareita saostuksesta on tuhoisaa.
 6. Ei ole suositeltavaa käyttää kaasusilikaattilohkoja kylpyhuoneissa ja muissa huoneissa, joissa on korkea kosteus.

Liikaa ja kyseenalaista kaasusilikaatin ominaisuuksia

Kuten olen jo sanonut, jokainen valmistaja ylistää tuotteitaan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta ei aina, kaikki hänen kuvaamat edut ovat totta. Nyt tarkastelemme hiilihapotettujen betonilohkojen epäilyttäviä ominaisuuksia, joita valmistajat liioittelevat hieman:

 • Kaasusilikaattilohkojen päälaatu on korkea lämmöneristys. Tämä on totta, tällaisten lohkojen seinä pitää lämpöä hyvin talossa, mutta valmistajan määrittelemät ominaisuudet ovat pääsääntöisesti sopivia pienitiheyksisille kaasusilikaattilohkoille, joita kantavien seinien osalta ei yleensä sovellu.
 • On sitä mieltä, että kaasusilikaattilohkojen taloon ei voida käyttää riittävän luotettavia perustuksia, koska kaasusilikaatin paino on pieni, säästää melko vähän varoja, mutta tämä on vain fiktiota. Kaasusilikaattirakennuksen seinät tarvitsevat erittäin vahvan ja luotettavan perustan, ja voit oppia lisää tästä artikkelissani kaasutiivistetalouden perustasta.
 • Tämän materiaalin seinämien alhainen hinta on myös yksi tärkeimmistä epäilyttävästä eduista. Jos lasketaan kaasusilikaattilohkojen paljaat seinät, alhaiset kustannukset voidaan vahvistaa. Mutta jos otat huomioon kaikki lisäkustannukset: vahvistetut perustukset taloon, johtuen seinien vähäisestä lujuudesta, hyvästä raudoituksesta, lisääntyneestä seinämän paksuudesta, se ei tule ulos halvemmaksi.
 • Talon lisääntynyt käyttöikä kaasusilikaatista. Epäilyttävin laatu on se, että kaasusilikaattilohkareita käytettiin laajasti rakentamisessa niin kauan sitten, että ne arvioivat niiden kestävyyttä.
 • Ja lopuksi, häikäilemättömät valmistajat, jotka eivät noudata kaasusilikaattilohkojen valmistustekniikkaa, joka heikentää jo hauraan materiaalin laatua, jäävät usein kiinni.

Yritin kuvailla kaikenlaisia ​​kaasusilikaattilohkareiden haittoja, jotka valittaessa tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Tämä ei kuitenkaan millään tavoin merkitse, että tämä materiaali ei sovellu seinien rakentamiseen, koska sillä on tarpeeksi positiivisia ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon myös materiaalin valinnassa.

Mikä on ero kaasutekstistä tai kaasusilikaatista, mikä on parempi?

Energiankuljettajien hintojen jatkuvaa nousua edistävissä olosuhteissa rakennustarvikkeiden korkea lämpöominaisuuksien tarve kasvaa. Lämpöhäviöiden vähentämiseksi nykyaikaisissa projekteissa käytetään yhä useammin kaasuseos- ja kaasusilikaattilohkoja - lämpöä eristävien solulevyn luokan materiaaleja. Ne sekoitetaan usein yhteisten ominaisuuksien ja saman sovellusalueen vuoksi. Jopa asiantuntijat eivät aina pysty välittömästi kertomaan potentiaaliselle asiakkaalle, minkälaista materiaalia heidän edessäan - kaasusilikaatista tai hiilihapotetusta betonista, mikä on parempaa, mikä on niiden välinen ero ja onko mitään. Osittain valmistajat itseään ovat hämmentäviä, kun määritellään hiilihapotettua betonia kaasuteksaattina, tai päinvastoin.

Itse asiassa eroavaisuuksia esiintyy ja ne ilmenevät ensinnäkin erilaisten koostumusten ja menetelmien kovettamisen (tai asettamisen) avulla.

Tuotantoteknologia

Pääraaka-aine, josta hiilihapotettu betoni on valmistettu, on sementin vesiliuos (Portland-sementti) lisäämällä kalkkia ja hiekkaa.

Kaasasilikaatti on solusilikaattitekstiä, joka koostuu hiekan ja kalkin seoksesta suhteessa 0,62: 0,24.

Kaasuputkien lämpöeristysominaisuudet johtuvat niiden huokoisesta rakenteesta, joka muodostuu työhöyryjen paisumisen seurauksena erityisillä paisutusaineilla (yleensä alumiinipulverilla tai tahnalla). Valmiissa tuotteissa tyhjät ovat kuplia, joiden halkaisija on 1-3 mm, ja jotka ovat 70 - 90% materiaalin kokonaistilavuudesta. Ne ovat täynnä ilmaa, joka matalan lämmönjohtavuuden ansiosta tekee lämmöneristyskerroksen toiminnan. Laatuyksiköissä huokoset jaetaan mahdollisimman tasaisesti.

Kovettumismenetelmien osalta tärkein asia, joka erottaa merkittävästi solukeräsilikaatin ilmastetusta betonista, on pakollinen lämpökäsittely höyryllä autoklaavissa 180-200 ° C: n lämpötilassa ja 8 - 14 ilmakehän paineessa. Ilmastettu betoni voidaan autoklavoida tai ilmaa kovettuu.

Autoklaavikäsittely nopeuttaa merkittävästi materiaalin asettamista, lisää sen lujuutta, takaa geometrisen muodon ja minimaalisen kutistumisen toiminnan vakauden käytön aikana.

Ulkopuolella lopputuotteita erottaa väri: kaasusilikaatti tai autoklaavattu ilmastettu betoni on lähes valkoinen, harmaa on ominaista ei-autoklaavissa ilmastetulle betonille.

Ilmastetun betonin ja kaasusilikaatin parametrien vertailevat ominaisuudet

Huokoisten rakennusmateriaalien vertailuun vaikuttavat:

 • kosteuden imeytyminen (hydrofiilisyys);
 • jäätymisvastus (ilmaistuna lukkiutumisen ja sulamisen aikana);
 • tiheys;
 • lämmönjohtavuus;
 • puristuslujuus (mekaaninen lujuus);
 • höyryläpäisevyys;
 • muurauspaksuus.

Kunkin parametrin keskiarvot esitetään seuraavassa taulukossa:

Ilmatäytteisten ja kaasusilikaattilohkojen edut ja haitat

Edut ovat yhtä ominaisia ​​kullekin materiaalille:

 • korkea lämpö- ja äänieristys;
 • ympäristöystävällisyys;
 • nopea asennus suurien lohkokokojen vuoksi;
 • palamatonta;
 • kyky säätää koko tavanomaisella sahalla;
 • "kylmäsiltojen" puuttuminen saumojen vähimmäispaksuuden vuoksi (1 - 4 mm);
 • hyvä höyryläpäisevyys;
 • kohtuullinen hinta;
 • mahdollisuus viimeistellä erilaisia ​​koriste kipsi.

HUOM! Hiilihapotetun betonin ja kaasusilikaatin asentamiseen käytetään erityistä liimasaumaa, jota lohkojen valmistajat tarjoavat eri versioina. Itse asiassa tämä liima on sementti-hiekkaseos lisäämällä aineita, jotka lisäävät sementin sitomisominaisuuksia ja varmistavat työpintojen nopean asettamisen. Tällaisten sideaineiden tarve selittyy lohkojen asettamisen nopeudella. Tavanomaisella ratkaisulla tällä nopeudella ei juuri ole aikaa kovettua tuoreen muurauksen alemmissa riveissä ja se tulee ulos saumoista.

Hiilihapotettujen kaasujen ja kaasusilikaattimateriaalien haitat näkyvät pääsääntöisesti jo toimintavaiheessa. Yleisimpiä haittoja ovat halkeamien muodostuminen julkisivuissa johtuen lisääntyneestä kosteuskapasiteetista ja kantavien seinämien hauraudesta.

Monien kehittäjien kokemus osoittaa, että huolimatta kaasuliesi-rakennusmateriaalien hyvistä lämpöeristysominaisuuksista alueilla, joilla on pitkät huurut talvet, on suositeltavaa asentaa lämmitetty lattia ja lisäeristys.

Kaasusilikaatti tai hiilihapotettu betoni?

Kun analysoidaan yhden aineen edut toisensa yli, on otettava huomioon tällaisen vertailun suhteellisuus. Esimerkiksi kaasusilikaattilohkojen autoklaavikäsittely on tae niiden laadusta, mutta niiden hinta nousee merkittävästi. Alemman tiheyden omaavat kaasuletkut ovat hauras, mutta niiden lämmöneristysominaisuudet ovat korkeammat ja päinvastoin.

Ei-autoklaavattu hiilihapotettu betoni on vähiten kestävä, eikä kaasulisilikaatissa ole korkealaatuista. Hiilihapotetun betonin ja kaasusilikaatin välillä on kuitenkin merkittävä ero ei-autoklaavoituneen materiaalin tuotannon erityispiirteisiin - sen itsenäisen tuotannon mahdollisuus, myös rakennustyömaalla, lisää materiaalin kysyntää (rajoitetuissa taloudellisissa mahdollisuuksissa tämä on selvä plus). Tätä ominaisuutta käyttävät kuitenkin häikäilemättömät valmistajat, jotka rikkovat tekniikkaa ja muuttavat materiaalien koostumusta ja yrittävät alentaa kustannuksiaan.

Kaasusilikaattilohkot ovat kaiken kaikkiaan paremmat kuin hiilihapotettu betoni, lukuun ottamatta yhtä kapasiteettia. Tämä ominaisuus rajoittaa kaasusilikaattimateriaalien käyttöä, kun suurin sallittu kosteustaso on 60%.

Jotkut ominaisuudet toimivat kaasuliesi

Työskentelyn sekä hiilihapotetun betonin että kaasusilikaatin kanssa on noudatettava seuraavia suosituksia:

 • Kosteuden tunkeutuminen huokosiin vähentää materiaalin eristysominaisuuksia. Siksi julkisivut olisi välttämättä suojattava sademäärästä hiilihapotetun betonin tai kaasusilikaattilevyn, julkisivut, saranoitu sivuraide, verhous ja ohutkerros käytettäväksi tarkoitettujen ulkoisten viimeistelyaineiden avulla. Kun julkisivut päällystetään tiilen kanssa, on järjestettävä 30-40 cm: n tuuletusaukko. Katon lisäntyminen lisää ylimääräistä suojaa.

HUOM! Kaikki viimeistelyaineet on erotettava hyvällä höyryläpäisevyydellä tai tuuletuksella. Eristeen, kipsin ja maalin höyrynläpäisevyyden tulisi olla suurempi kuin seinämateriaalin höyryläpäisevyys. Lisäeristyksen asennus on parasta suorittaa mineraalivillaa.

Se on tärkeää! Monikerroksisen viimeistelyn ja eristyksen osalta on tärkeää noudattaa sääntöä: höyryläpäisevyyden tulisi olla korkeampi kuin edellisessä kerroksessa. Muussa tapauksessa lauhteen ja muotin väistämätön kertyminen.

 • Ripustettujen huonekalujen kiinnittäminen hiutaloituneesta betonista tai kaasusilikaatista suoritetaan käyttämällä kiinnikkeitä, joissa on tylkkejä. Gazoblokovissa on erityisiä ankkuripultteja.
 • Huolimatta kaasuliesi-rakennusmateriaalien suhteellisen alhaisesta painosta, säästämisen mittoja ei pidä säästää.
 • Hiilihappotuotteiden ja kaasusilikaattirakenteiden alla on oltava vesitiiviit kerrokset.
 • Seinien suojaamiseksi halkeilulta kutistumisen aikana tarvitaan muurausvahvistus- ja laajennusliitoksia. Vahvista ensimmäinen rivi ja joka neljäs sekä ikkuna-aukot.

Lopuksi

Näistä puutteista huolimatta solubetonin lohkoilla on oikeus olla olemassa. Valitessaan ilmastettua betonia tai kaasusilikaattia on tärkeää ymmärtää, ettei ole ainutlaatuisen hyvä tai huono rakennusmateriaali. Ne ovat yhä sopivampia, laadukkaita ja valmistettu käsityöläiseltä, mikä rikkoo tekniikkaa.

Sääntely- ja projektiasiakirjojen noudattaminen sekä korkealaatuisten rakennusmateriaalien hankinta mahdollistavat niiden edut.

Kaasasilikaatti estää mitä se on

Tänään puhumme tällaisista rakennusmateriaaleista, kuten kaasusilikaattilohkoista.

Mitä he ovat tehneet

Kaasuteristyksen valmistuslaitteet

Kaasutilikaattilohkojen valmistukseen on olemassa erilaisia ​​menetelmiä, joista tärkeimmät: ilmastetun betonin ja vaahtobetonin tyyppi.

 • Ensimmäisen tyypin valmistusprosessi käsittää massan kovettumisen erityisellä kosteudella ja vaaditulla lämpötilalla.
 • Toisen tekniikan on luonnollinen karkaisu. Lohkojen kovuus, lämmönjohtavuus ja höyryläpäisevyys riippuvat valmistusmenetelmästä.

Vaahtobetonin valmistuksessa käytettävät muodot

Vaahtotyyppisen valmistusmenetelmän tapauksessa kaasusilikaattilohkot saadaan sekoittamalla sementti-hiekan massaa ja kemikaaleja (vaahtomuovia). Tuloksena oleva koostumus kaadetaan erityisiin muotoihin, jolloin se kovettuu luonnollisissa olosuhteissa. Tällaisia ​​lohkoja voidaan tehdä jopa rakennustyömailla, mikä erottaa ne ilmastetuista betonilohkoista.

Höyrytettyä betonia saa käyttää vain korkealaatuisia luonnonmateriaaleja: hiekkaa, vettä, kalkkia, sementtiä. Ainekset sekoitetaan ja niihin lisätään erityinen alumiinipulveri (paisutusaine). Saatu massa asetetaan autoklaaviin. Paineen alaisen lämpökäsittelyn seurauksena tietyissä lämpötiloissa saa aikaan laadukkaan materiaalin (kaasusilikaattilohkot), joka on kestävä, palamaton, pitkäikäinen ja hyvin hoidettavissa.

Kaasusilikaattilohkoja käytetään rakennusmateriaalina erilaisten rakennusten rakentamiseen, niin teollisiin kuin asuinrakennuksiin, ei monikerroksisiin rakennuksiin. Tämä rakennusmateriaali täyttää kaikki tarvittavat standardit ja vaatimukset tällaisten rakennusten ääni- ja lämpöeristysominaisuuksille.

Plussat ja miinukset gazoblokov

Se on erittäin kestävä ja ympäristöystävällinen materiaali.

Lohkojen etuna pidetään myös materiaalin ympäristöystävällisyyttä. Luonnonmateriaalista valmistetut talot ovat miellyttäviä, esteettisiä rakennuksia, jotka voivat "hengittää", mikä on erittäin tärkeää ihmisen mukaville elinolosuhteille.

Hyvä materiaalin laatu, oikeuttaa kaasusilikaattilohkojen kustannukset. Tämä on kulutusta kestävä materiaali, jolla on paljon etuja (paloturvallisuus, äänieristys jne.).

Koska lohkojen rakenne on solubetoni, ne voidaan helposti sahata, porata ja jauhaa. Näin voit suorittaa arkkitehtonisia "kokonaisuuksia", joiden avulla voit luoda esteettisesti kauniita rakennuksia.

Pieni paino, kaasusilikaattilohkot ovat erittäin kestäviä materiaaleja, joita käytetään sekä ulkoisiin että sisäisiin seiniin sekä lämpö- ja äänieristykseen. Valmistusmenetelmällä voidaan tuottaa eri tiheyslohkoja.

Rakennusmateriaalien markkinat tarjoavat laajan valikoiman tuotteita, mikä mahdollistaa tuotteiden hinnan ja laadun tasapainon uuden talon rakentamisen aikana.

Näin ollen kaasusilikaattilohkot ovat parhaita materiaaleja muiden rakennusmateriaalien (tiilet, betoni, puu ja muut) keskuudessa. Kestävyys, lujuus, esteettisyys, ympäristöystävällisyys ja muut kaasasilikaattilohkojen ominaisuudet osoittavat epäilemättä, että hankkimalla tämän materiaalin voidaan päätellä, että oikea valinta on tehty.

Materiaalin täydellisempää julkistamista varten, kannattaa katsoa videokuvaa kaasusilikaattilohkojen tuotannosta tehtaalla.

Kaasusilikaattilohkojen tehokkuus vähäisten rakennusten rakentamisessa

Kaasusilikaattilohkot ovat kevytrakenteisen materiaalin tyyppiä, jolla on melko laaja sovellutusalue rakentamisessa. Tämäntyyppisten huokoisten betonituotteiden suosio on ansainnut korkeiden teknisten ominaisuuksiensa ja lukuisten positiivisten ominaisuuksiensa ansiosta. Mitkä ovat kaasusilikaattilohkojen edut ja haitat ja mitkä ovat niiden käytön ominaisuudet talojen rakentamisessa?

Kaasusilikaattilohkon yleiset ominaisuudet

Kaasasilikaattia pidetään parannettuna ilmastetun betonin analogina. Tuotannon tuotantotekniikka sisältää seuraavat komponentit:

 • korkealaatuinen Portland-sementti, joka sisältää yli 50 prosenttia epäorgaanista kalsiumsilikaattia;
 • vesi;
 • alumiinijauhe kaasun muodostajana;
 • hydratoitunut kalkki, joka on rikastettu 70 prosenttiin magnesiumin ja kalsiumin oksideilla;
 • hieno kvartsihiekka.

Tällaisten komponenttien seoksesta saadaan korkealaatuinen huokoinen materiaali, jolla on hyvät tekniset ominaisuudet:

 1. Optimaalinen lämmönjohtavuus. Tämä luku riippuu materiaalin laadusta ja sen tiheydestä. Kaasusilikaattilohkojen merkki D700 täyttää lämmönjohtavuuden 0,18 W / m ° C. Tämä indikaattori on hieman suurempi kuin monet muut rakennusmateriaalit, mukaan lukien vahvistettu betoni.
 2. Pakkasvaste. Kaasusilikaattilohkot, joiden tiheys on 600 kg / m³, kestää yli 50 jäädytys- ja sulatusjaksoa. Joillakin uusilla tuotemerkeillä on ilmoitettu pakkasvastus jopa 100 sykliä.
 3. Materiaalin tiheys. Tämä arvo vaihtelee kaasusilikaattityypistä riippuen - D400: sta D700: een.
 4. Kyky imeä äänet. Solukappaleiden kohinanerotusominaisuudet ovat yhtä suuret kuin 0,2, 1000 Hz: n äänitaajuudella.
Kaasusilikaattilohkoja pidetään parannetuna ilmastetun betonin analogina

Monet kaasusilikaatin teknisistä parametreista ovat useita kertoja korkeammat kuin tyypilliset tiililuvut. Jotta optimaalinen lämmönjohtavuus olisi mahdollista, aseta 50 senttimetrin paksuiset seinät. Tällaisten tiiliseinien luomiseen tarvitaan 2 metrin kokoinen koko.

Kaasusilikaatin laatu ja ominaisuudet riippuvat sen valmistamiseen käytettyjen komponenttien suhteesta. Tuotteiden lujuutta voidaan lisätä lisäämällä sementtiseoksen annosta, mutta samanaikaisesti materiaalin huokoisuus vähenee, mikä vaikuttaa sen muihin teknisiin ominaisuuksiin.

Lujuusasteesta riippuen kaasusilikaattilohkot on jaettu kolmeen päätyyppiin:

 1. Rakentaminen. Tällaista materiaalia käytetään rakennusten rakentamiseen, joka ei ylitä kolmea kerrosta. Lohkojen tiheys on D700.
 2. Rakenteelliset ja lämpöeristetyt. Tämäntyyppistä kaasusilikaattia käytetään kantavien seinien asentamiseen rakennuksiin, jotka eivät ylitä kahta kerrosta, sekä sisäseinien rakentamiseen. Sen tiheys vaihtelee D500: sta D700: een.
 3. Lämpöeristys. Materiaalia käytetään onnistuneesti seinien lämpövaikutusten vähentämiseen. Sen vahvuus on pieni ja korkean huokoisuuden ansiosta tiheys saavuttaa vain D400: n.

Kaasusilikaatin rakennuspalikoita tuotetaan kahdella tavalla:

 • Autoklaavissa. Valmistusmenetelmä koostuu materiaalin käsittelystä korkean höyrynpaineen ollessa 9 baaria ja lämpötilajärjestelmän ollessa 175 astetta. Tällainen lohkojen höyrytys suoritetaan erityisissä teollisissa autoklaavissa.
 • Neavtoklavnogo. Valmistettu kaasusilikaattiseos kovettuu luonnollisesti yli kaksi viikkoa. Samanaikaisesti vaaditaan vaadittu ilman lämpötila.
Kaasusilikaattilohkojen tuotanto

Autoklaavikäsittelyllä valmistetulla kaasusilikaatilla on korkeimmat tekniset ominaisuudet. Tällaisilla lohkoilla on hyvä lujuus ja kutistuminen.

Vakiokoko ja paino

Kaasusilikaattiyksikön koko riippuu materiaalin tyypistä ja sen valmistajasta. Yleisimpiä ovat tällaiset mitat, jotka ilmaistaan ​​millimetreinä:

 • 600h100h300;
 • 600h200h300;
 • 500h200h300;
 • 250h400h600;
 • 250h250h600.

Kaasusilikaatti sen solurakenteesta johtuen on melko kevyt materiaali. Huokoisten tuotteiden paino vaihtelee materiaalin tiheyden ja koon mukaan:

 • D400 - 10 - 21 kg;
 • D500-D600 - 9 - 30 kg;
 • D700 - 10 - 40 kg.

Pieni lohkojen massa ja mahdollisuus valita tarvittava koko helpottavat suuresti rakennusprosessia.

Kaasusilikaattilohkojen laajuus

Kaasusilikaatin rakentamisessa onnistuneesti käytettyinä tällaisiin tarkoituksiin:

 • rakennustyöt;
 • eri rakennusten lämpöeristys;
 • lämmöneristys- ja rakennusrakenteiden eristys.

Solujen lukumäärä kuutiometrissä valmistetuissa kaasusilikaattilohkoissa on erilainen. Tämän vuoksi materiaalin laajuus riippuu materiaalin tiheydestä:

 1. 700 kg / m³. Tällaisia ​​lohkoja käytetään tehokkaimmin korkeiden rakennusten rakentamisessa. Kaasusilikaatin korkeiden rakennusten rakentaminen on paljon halvempaa kuin betonista tai tiilestä.
 2. 500 kg / m³. Materiaalia käytetään vähän rakennusten rakentamiseen - enintään kolme kerrosta.
 3. 400 kg / m³. Tämä kaasusilikaatti sopii muurattomiin kerrostaloihin. Useimmiten se on käytetty edullisiin ansiorakenteisiin. Lisäksi materiaalia on käytetty onnistuneesti seinäeristykseen.
 4. 300 kg / m³. Pienet tiheysrasitukset on suunniteltu kantavien rakenteiden eristämiseksi. Materiaali ei kestä kovaa mekaanista kuormitusta, joten se ei sovellu seinään.

Edut ja haitat

Talojen rakentaminen kaasusilikaattilohkoilta on varsin perusteltua materiaalin alhaisilla kustannuksilla ja sen monilla eduilla:

 1. Talojen rakentamiseen tarkoitetuilla lohkoilla on suuri lujuus. Keskimääräisen tiheyden 500 kg / m³ materiaalille mekaaninen puristusindeksi on 40 kg / cm3.
 2. Kaasusilikaattituotteiden pienen painon ansiosta voit välttää lisäkustannuksia yksiköiden toimitukselle ja asennukselle. Solumuovi on viisi kertaa kevyempi kuin tavallinen betoni.
 3. Hyvän lämmönsiirron ansiosta lämpöenergian kulutus vähenee. Tämä ominaisuus voi merkittävästi säästää rakennuksen lämmittämistä.
 4. Korkea äänieristys. Koska huokoset ovat läsnä, solumuovi suojaa kohinan tunkeutumista rakennukseen kymmenen kertaa parempi kuin tiili.
 5. Hyvät ympäristöominaisuudet. Lohkot eivät sisällä myrkyllisiä aineita ja ne ovat täysin turvallisia. Monien ympäristöindikaattorien mukaan kaasusilikaatti on yhtä kuin puu.
 6. Tuotteiden korkea höyryläpäisevyys mahdollistaa hyvän mikroilmasto-olosuhteiden luomisen huoneessa.
 7. Palamaton materiaali estää tulen leviämisen tulipalon sattuessa.
 8. Lohkojen tarkat mittasuhteet mahdollistavat seinien tasoittamisen.
 9. Kohtuullinen ainehinta. Hyvällä teknisellä indikaattorilla kaasasilikaattilohkojen hinta on suhteellisen alhainen.
Kaasusilikaattilohkojen talo voi merkittävästi säästää lämmitystä

Huomattavan määrän etuja lisäksi huokoisella materiaalilla on joitain haittoja:

 1. Lohkojen mekaaninen lujuus on hieman alhaisempi raudoitetusta betonista ja tiilestä. Siksi, kun naulaa nauloja seinään tai ruuvaamalla tukilevyjä, pinta pudota helposti. Raskaat osat lohkot pitävät tarpeeksi huonosti.
 2. Kosteuden imeytymisen mahdollisuus. Kaasu silikaatti hyvin ja imee nopeasti vettä, joka tunkeutuu huokosiin, vähentää materiaalin lujuutta ja johtaa sen tuhoamiseen. Erilaisten huokoisten betonirakennusten rakentamisessa käytetään pintojen suojaamista kosteudelta. Seinissä on suositeltavaa käyttää kipsiä kahdessa kerroksessa.
 3. Lohkojen jäätymisvastus riippuu tuotteiden tiheydestä. Kaasusilikaatin alle 400 ° C: n asteet eivät kestä 50 vuoden jaksoa.
 4. Materiaali on altis kutistumiselle. Siksi ensimmäiset halkeamat saattavat näkyä muutaman vuoden kuluttua rakennuksen rakentamisesta, erityisesti D700: n alapuolella oleville tuotemerkkeille.

Seinien rekisteröinnissä kaasusilikaatista käytetään pääasiassa kipsilevyä. Se kätkee kaikki saumat lohkojen välissä. Sementti-hiekkaseoksia ei ole säilytetty huokoisella pinnalla, ja kun ilman lämpötila laskee, muodostuu pieniä halkeamia.

Kaasusilikaatin suosio kasvaa joka vuosi. Solukerroksilla on käytännöllisesti katsoen kaikki ominaisuudet, jotka ovat välttämättömiä alhaisten rakennusten rakentamiseksi tehokkaasti. Jotkin ominaisuudet ylittävät huomattavasti muiden materiaalien edut. Kevyen kaasusilikaattilohkon avulla voit rakentaa luotettavan rakennuksen edulliseen hintaan suhteellisen lyhyessä ajassa.

Kaasutilikaattilohkot: koot, edut ja haitat

Pienikokoisten rakennusten pääkustannukset laskevat materiaalin, jota käytetään ulkoisten kantavien seinien ja väliseinien rakentamiseen rakennuksen sisällä. Säästää rahaa, rakentajat suosittelevat usein kaasusilikaattilohkoja. Ne ovat ympäristöystävällisiä ja kevyitä. Heidän majoituksensa osoittautuu lämpimäksi ja energiatehokkaaksi. Etujen massan lisäksi näillä lohkoilla on negatiiviset sivut.

pitoisuus

Mikä on kaasusilikaattilohko?

Kaasutilikaattilohkot ovat keinotekoisia kivejä, jotka on tehty yhdestä solubetonilajikkeesta. Tämä rakennusmateriaali voidaan tehdä myös käsityöläisissä olosuhteissa. Riittää sekoittaa ratkaisu ja antaa sen seisomaan muutaman päivän ajan tulevan kodin perustan lähellä. Mutta ei voida puhua tällaisen kiven korkeasta laadusta.

Hiontaseos lohkojen tuottamiseksi

Paljon useammin lohkojen tuottaminen kaasusilikaatista tapahtuu autoklaavin avulla. Korkea lämpötila ja jälkimmäisen paine nopeuttavat betonimassan kovettumista ja tekevät tuotteesta kestävyyden. Nyt autoklaavin menetelmä on välttämätön kaikille tehtaille, joissa seinien rakennusmateriaali valmistetaan teollisessa mittakaavassa sopivien GOST-mittojen mukaan.

Muodostuneiden kaasusilikaattilohkojen leikkaaminen koon mukaan

Kaasusilikaattilohkoyhdisteen valmistukseen:

Hiekka (hieno tai maadoitettu);

Vesi alumiinipulverilla;

Lisäaineet kovettumisen nopeuttamiseksi.

Autoklaavit, joissa 120 asteen lämpötilassa ja 12 ilmakehän paineessa kuivataan

Kun alumiinijauheen liuosta sekoitetaan, kalkki ja vesi reagoivat, jolloin muodostuu vetyä. Tämän takia betonin kiinteytymisen jälkeen muodostuu suuri määrä pieniä ilmatiiviitä onteloita. Toisaalta nämä aukot tekevät yksikön helpoksi ja toisaalta sen lämmönjohtavuus pienenee.

Kaasusilikaattilohkojen tyypit ja koot

Kaasusilikaattilohkojen paino ja mitat ja muut parametrit määritellään GOST 21520-89 ja 31360-2007. Näissä standardeissa on yleisiä taulukoita kaikille samankaltaisille solubetonituotteille. Lisäksi samantyyppisten kaasusilikaatin vaahtolohkojen ja rakennusaineiden vakioidut mitat eroavat suuresti numeroissa.

Ensimmäisen vaahtobetonivariantin osalta standardit osoittavat kymmenen kokoa 88x200x398 - 188x300x588 mm. Seinäkappaleet sellaisinaan eivät ole GOST-tyyppejä.

Heille on vain enimmäisarvoja:

Korkeus enintään 500 mm.

Leveys (paksuus) enintään 500 mm.

Pituus enintään 625 mm.

Kuitenkin valmistajat tuottavat usein kaasusilikaattia eritelmien mukaisesti. Koko tässä tapauksessa voi olla mikä tahansa. Esimerkiksi talon väliseinien tuotteita valmistetaan useimmiten ohuiden paksuisten levyjen muodossa parametreilla 100x250x600. Ja ulkoisten seinämien analogit ovat yleensä 300x250x625: n kokoisia.

Suuri osa kokoluokasta riippuu valmistajasta ja sen laitteista hiilihapotetun betonin leikkaamiseen erillisiin lohkoihin. Alla olevassa vertailutaulukossa on joitain vaihtoehtoja tällaisille tuotteille, joilla on tiheys, jäätymisvastus ja muut ominaisuudet.

Seinäkaasusilikaatin koko ja ominaisuudet

Näet kaikki koot ja hinnat täältä.

Kaasusilikaatin septalohkon koko ja ominaisuudet

Tavoitteella ja tiheydellä kaasusilikaattituotteet ovat:

Niiden paino ei riipu pelkästään koosta vaan myös ilmastetun betonin keskimääräisestä tiheydestä. Vertailun vuoksi yksi kuutiometri D400 painaa noin 520 kg ja D600: lla on jo 770 kg. Niinpä erilaisten kaasusilikaattilohkojen seinät kuormit- tavat talon pohjalle on erilainen. Kaikki tämä on otettava huomioon kyseessä olevan rakennusmateriaalin valinnassa.

Lohkojen edut ja haitat

Edut ovat seuraavat:

Pieni paino - kuormaa / tyhjennä ilmastettua betonia sisältäviä tuotteita sekä rakentaa talon yksin niistä;

Erinomainen äänieristys - useiden aukkojen läsnäolo takaa erinomaisen katodiksen eristyksen.

Prosessin helppous - hiilihapon lohkon leikkaaminen mökin itsenäisellä rakentamisella riittää hakasäleitä;

Matala lämmönjohtavuus - kaasusilikaattitalo osoittautuu lämpimäksi ja energiatehokkaaksi;

Seinänrakennuksen nopea nopeus - lohkot ovat suurempia kuin standardin 1NF-tiilet, mikä suurentaa huomattavasti polttoprosessia;

Hajoamattomuus - kaasusilikaatti kuuluu palamattomien materiaalien ryhmään "G1".

Lohkojen rakentaminen

Kaasutilikaattilohkojen talot ovat kuuluisia niiden mukavuudesta ja ympäristöystävällisyydestä. Hyvän höyryläpäisevyytensä ansiosta niiden seinät ovat hengittäviä. Kuitenkin tällainen mökki voidaan rakentaa enintään kaksi kerrosta. Muuten, liian suurella kuormituksella, alemmat rivit romahtavat alaspäin niiden päälle, jotka ovat päällekkäin.

Myös kaasusilikaattilohkojen häiriöt ovat saatavana

Suhteellisen alhainen lämmönkestävyys.

Ilmastettu ei polta. Kuitenkin yli 700 ° C: n lämpötilassa se alkaa hajota. Vahvan tulen jälkeen kaasusilikaattilohkojen talo on todennäköisesti epätyydyttävä paitsi asumiselle, myös jälleenrakennukselle.

Toinen ongelma on kosteuden imeytyminen. Kun vesi tulee ilmastettuun betoniin, se on lähes kokonaan laitteen sisällä. Ja kun pakkanen tällainen "sieni" vain hajoaa palasiksi.

Tässä suhteessa keraamisilla lohkoilla on paljon enemmän etuja. Tietenkin, tiilitalojen valokuvat kuvastavat joskus pettymyksiä avioliittojen kanssa, jotka liittyvät myös kosteuteen altistumiseen. Mutta muurien lujuudella ei ole paljon vaikutusta. Mutta kaasujen silikaattilohkojen veden vaikutuksista alkaa nopeasti menettää korkea lämmönkestävyys ja vähitellen romahtaa.

Se näyttää kostealta lohkolta

Kuvia talosta

Hiilihapon lohkot pitävät lämpöä hyvin mökissä, mutta vain toistaiseksi ne ovat kuivia. Jos julkisivuilta peräisin olevia kaasusilikaattiseiniä ei suojata luotettavasti saostuksesta, ne eivät kestä pitkään aikaan. Hinnalla tämä rakennusmateriaali voittaa monia analogeja. Yleisarvio tällaisen rakennuksen rakentamisesta on kuitenkin otettava huomioon sen julkisivujen pakollisen toteutuksen huomioon ottaminen.

Talojen, jotka on tarkoitus rakentaa kaasusilikaattilohkoista, ei ole tarvetta tehdä kalliita ja voimakkaita säätiöitä. Rakennusmateriaali, joka ei paina niin paljon. Kuitenkin rakenteen perustalle on oltava grillata tai nauha. Sen pienin poikkeama johtaa väistämättä halkeamien ilmenemiseen ilmastetun betoninsa sulkevissa rakenteissa.

Kaasasilikaatti on alhaisempi kuin tiili lujuus, mutta voittaa terminen tehokkuus ja pienempi kuormitus säätiöön. Vaahdon betoni analogi yhtä tiheää, hän voittaa myös lämpöä säästävässä asiassa. Kuitenkin ilmastettu voimakkaasti menettää molemmat kosteuden imeytyksestä. On välttämätöntä valita tämä materiaali harkiten, sillä se on aiemmin painanut kaikkia etuja ja haittoja. Asunnon viimeistely ja vedenpitävyys vaativat enemmän rahaa kuin tiilestä tai puurakenteesta.

Kaasusilikaattilohkojen ominaisuudet

Rakennusten talot vaativat huolellista materiaalien valintaa, suunnittelevat ja vertailevat omaa kykyjään haluamalla rakentaa talonsa unelmistaan. Yksityisen talonrakentajan suosio ylivoimaisesti pakotti valmistajat etsimään mahdollisuuksia käytännöllisempien ja halvempien materiaalien valmistukseen tavallisen tiilen sijasta. Yksi näistä "tulokkaista" on valmistajan ilmoittamia kaasusilikaattilevyjä, kestäviä, laadukkaita ja käytännöllisiä. Onko todella niin, mitkä ovat kaasusilikaattilohkoja ja pitäisikö niitä pitää rakennusmateriaalina? Katsotaanpa yksityiskohtaisesti.

Kaasutilikaattilohkot: materiaalin määritelmä

Ilmaisee eräänlaisen ilmastetun betonin, silikaatti viittaa myös solumateriaaleihin. Muista lajeista poiketen lohkojen sisäpuolella on runsaasti aukkoja, joiden ansiosta saavutetaan parempi lämmön- ja ääneneristys. Vesi-, sementti-, kalkki- ja alumiinijauheesta valmistetut lohkot ovat kevyitä, tietyt turvamarginaalit, hyvän muodon geometria ja ennen kaikkea palaustuote, voit rakentaa talon ilman erikoislaitteita, ammattilaisten palveluja.

Seinäpaneelien näyttö tehdään liimakoostumuksella, koska kuutioissa on runsaasti veden imeytymistä ja sementtiseos tässä on yksinkertaisesti haitallinen. Sen käyttö on sallittua vain sellaisten kuutioiden käsittelyyn, joissa on geometrian epätasaisuuksia, mutta saumojen paksuus on suuri, mikä heikentää merkittävästi seinäpaneelin laatumittareita.

Tiheydestä riippuen materiaali jaetaan tyypin mukaan:

 • Kannettavien seinäpaneelien rakentamiseen käytetään rakennusosastoja, joiden tiheys on D700.
 • Rakenteelliset ja lämpöä eristävät lohkot, joiden tiheys on D500-D700, on esitetty kantavien seinien ja väliseinien järjestämiseksi enintään 2 kerroksisessa talossa.
 • Lämmöneristyslokerot, joiden tiheys on D400 - suunniteltu parantamaan seinäpaneelien lämmönvaihtotoimintoja.

Lohkon koot ovat sopivia talon rakennuksen määrän laskemiseen: yleensä käytetään materiaalia, jonka mitat ovat 60 * 30 * 20, eli yhden elementin tilavuus on 0,036 m3, yhteen kuutiomaseen noin 29-30 kappaletta.

Tuotetiedot

Kaasusilikaattilohkojen tärkeimmät tekniset indikaattorit ovat seuraavat:

 1. Erityinen lämpö on 1 kJ / kg 1 ° C: n lämpötilassa.
 2. Lämmönjohtavuuskerroin on 0,14 W / mS, joka on samanlainen kuin puu.
 3. Äänenvaimennus 0,2 / 1000 Hz.
 4. Jäätymisen syklit määräytyvät materiaalin tiheydellä: D600: n luvut ovat 35 sykliä täydellisestä sulatuksesta / jäätymisestä.

Kevyt ja energiatehokkuuden lisääminen - positiivinen laatumateriaali. On huomattava, että lämmönjohtavuuden varmistamiseksi, joka antaa 50 cm: n kaasusilikaattilohkojen seinän, tarvitset jopa 1,5 metrin paksuisen tiiliseinän.

Aineiston haitat ja edut

Tietenkin, jos maailmassa olisi rakennustuotetta ilman yhtä puutetta, he rakensivat taloja vain siitä. Nykyään kaikilla materiaaleilla on kuitenkin haittansa: haavoittuvuus, korkeat kustannukset, kyvyttömyys rakentaa talon vaadittavasta määrästä kerroksia, raskas paino ja niin edelleen. Ei poikkeusta ja kaasusilikaattisyksiköitä, tuotteilla on tarpeeksi puutteita.

 1. Vähimmäisvetolujuus. Elementtien huokoinen rakenne ei lisää vakautta, mikä tarkoittaa, että minkä tahansa rakenteen pystyttäminen tapahtuu haarahihnalla sekä seinämien että niiden yläpuolella, muuten halkeamat tulevat näkyviin.
 2. Pienennetty puristuslujuus edellyttää suuritiheyksisten lohkojen käyttöä kantaviin seiniin, mikä heikentää rakenteen lämpöeristystä.
 3. Lohkojen täydellinen sileys voi aiheuttaa ongelmia rakennuksen vuorauksessa. Erityistä kipsiä tarvitaan.
 4. Lisääntynyt lohkokoko on tiiliin verrattuna arvokkuus, mutta painon kuormitus on haitta, tarvitsemme vankan perustan, myös siksi, että halkeilua halutaan pienemmällä pohjan kutistumisella. Tällöin lisäkustannukset voivat olla suhteessa kestävien materiaalien rakentamiseen: tiilet, paneelit, puutavarat.
 5. Veden imeytymisen korkea aste tekee mahdottomaksi rakentaa kaasusilikaattia vedetylle maaperälle, vaatii huolellista vedenpitävyyttä.

Kaasusilikaattilohkojen haitat tunnetaan, etuja ovat seuraavat:

 1. Koko vakaus.
 2. Rakennusten nopea rakentaminen.
 3. Ei tarvitse käyttää nostolaitteita.
 4. Säätiön varustamisesta aiheutuvien kustannusten vähentäminen, mutta vain muuraukseen verrattuna: 1 m3: n painekaasun paino on noin 600 kg, saman tilavuuden kiinteän tiilen muuraus painaa jo 1800 kg.
Lisääntynyt eristys - tosiasia, lohkot pitävät lämpöä hyvin talossa

Ja tämä, ehkä kaikki materiaalin ilmeiset edut. Mutta vielä epäilyttäviä etuja, joita kutsutaan valmistajiksi:

 • Lisääntynyt eristys on tosiasia, lohkot säilyttävät lämmön hyvin talossa, mutta tämä koskee pienitiheyksisiä tuotteita, jotka eivät mene laakereille. Poistu: tee kaksinkertainen seinä, jossa laakeri "viileä" kuutiot ulkona, ja lämpimämpi, mutta hauras, sisältä.
 • Kevyt säätö - mahdollinen, mutta vain hyvin vakaa maaperä, jossa sakkautumisriski on vähäinen. Epäpuhtaudet ja halkeamat edellyttävät kiinteää ja hyvin vahvistettua pohjaa.
 • Materiaalin saatavuus on tosiasia, mutta kun otetaan huomioon lisävahvuudet vahvistaminen, vedeneristys, kaksinkertaisen rappaus ja muut prosessit, hankkeen kokonaiskustannukset eivät ole liian halpoja.
 • Rakennusten lisääntynyt käyttöikä on luultavasti tosiasia, mutta on liian aikaista arvioida tätä, koska tuotteet ovat olleet markkinoilla liian myöhään, jotta voit tarkistaa hyväksynnän käytännön mukaan.

Vaikuttavan materiaalin valtava kysyntä on aiheuttanut runsaasti väärennöksiä: häikäilemättömät valmistajat harjoittavat kaasutilikaatin tuotantoa, mikä rikkoo prosessitekniikkaa. Ja tämä jo johtaa tuotteen ulkonäköön, joka kohtuullisella hinnalla erotetaan vähimmäislaatuindikaattoreista.

Kaikki indikaattorit eivät tarkoita sitä, että kaasasilikaattilohko on täysin huono materiaali, jota ei voida käyttää yksityisten asuntojen rakentamiseen. Muotoilun tasaisuus, stabiilisuus, lujuus, riittävä höyryläpäisevyys, korkea energiatehokkuus, rakentamisen tehokkuus - nämä ovat ilmeisiä etuja. Koska lohkojen laaja koko vaihtelee, mikä vähentää layoutin kustannuksia, voidaan tiivistää, että materiaali on erinomainen budjetin rakentamiseen. Vaativimmista arvioista huolimatta kaasusilikaattitalo maksaa noin kaksi kertaa vähemmän kuin vastaava tiilitalo.

Mitä valita hiilihapotettu betoni tai kaasusilikaatti?

Huonon rakentamisen alalla optimaalinen ratkaisu on taloudellisten kaasusilikaatti- tai kaasusekoitelohkojen käyttö. Valinta yhden tai toisen hyväksi olisi tehtävä materiaalin huolellisen tutkimuksen, ansioiden ja haittojen analysoinnin perusteella.

Betonin rakenne ja ulkonäkö

Hiilihapotettu betoni ja kaasusilikaatti ovat solu- betonia, joten molemmat tuotteet ovat ulkonäöltään ja rakenteeltaan samanlaisia. Molemmat materiaalit koostuvat suuresta määrästä huokosia, jotka on täytetty ilmalla, minkä ansiosta seinillä on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet. Solujen määrä määrittää molemmissa tapauksissa lohkojen arvosanat - sitä pienempi, sitä vahvempi lohko. Kuitenkin lämpöeristykseen menetetyt korkeammat lujuusluokat häviävät.

Valkoinen kaasusilikaatti, joka antaa sille kalkin, jota käytetään täyteaineena. Ilmastettu tummanharmaa väri johtuen sementin käytöstä sideaineena.

Tuotanto-ominaisuudet

Höyrytetyt betonilohkot on valmistettu veden seoksesta sementillä (50-60%), hiekalla, kalkilla ja alumiinipulverilla, joka toimii huokosten muodostajana. Lohkot kovettuvat luonnollisella tai pakotetulla tavalla. Toinen menetelmä parantaa valmiin tuotteen lujuutta, luotettavuutta ja eristystä.

Kaasusilikaattilohkoja valmistetaan 62% hiekasta, 24% kalkkia sekoitettuna alumiinijauheen kanssa autoklaavin kovettamisella.

Yleiset ominaisuudet

Huokosten jakautuminen kaasusilikaatissa on tasaisempaa kuin hiilihapotettu betoni, joten sen lujuus ja lämmöneristysominaisuudet ovat jonkin verran korkeammat. Hiilihapotetun betonilohkon massa on suurempi, joten sen asentaminen on monimutkaisempaa ja vaatii tehokkaamman perustan. Autoclave-betonilla on tarkka geometria, joten sitä pidetään edullisempana vähentämällä muuraus- ja viimeistelyaineiden liima-aineiden kulutusta. Kaasulattiatason seinät ovat pehmeämpiä, pystytään helpommin ja nopeammin.

Kaasusilikaatin lämpöeristys on erinomainen. Höyrynkestävyys on huonompi kuin hiilihapotettu betoni, koska jälkimmäisellä on pienempi veden imeytyminen. Koska hän menettää veden imemättä sitä, taloon syntyy edullinen mikroilmasto. Sitä vastoin kaasusilikaatti kykenee imemään kosteutta, josta se alkaa vähitellen hajota.

Kaasusilikaattilohkojen valkoinen väri näyttää esteettisesti miellyttävältä, joten seinät eivät tarvitse ylimääräisiä koristeellisia viimeistelyjä. Hiilihapollisen betonin palonkestävyys on korkeampi, vaikka se onkin alhaisempi kuin kaasusilikaatti meluseristämisessä. Molempien materiaalien kestävyys on vaikea arvioida, koska niitä alettiin käyttää melko äskettäin. Yksi tilavuus kaasusilikaattilohkoista maksaa enemmän ostaa kuin hiilihapotettu betoni monimutkaisen valmistustekniikan ansiosta. Vaikka itse materiaalin kustantaminen molemmista materiaaleista on melkein sama.

Materiaalin vertailu

Jos haluat verrata kahta rakennusaineistoa yksityiskohtaisesti, tutustu tärkeimpien etujen ja haittojen toisiinsa.

Kaasusilikaatin edut ennen ilmastettua betonia

Lohkojen raaka-aineen koostumus määrittää niiden ominaisuudet, jotka ovat vertailun tärkeimmät parametrit. Raaka-aineen komponenttien vuorovaikutuksesta riippuu muodostuneiden ilmakuplien tasainen jakautuminen. Tässä ilmastetut betonituotteet ovat huonompia kuin kaasusilikaattilohkot. Tämän yhtenäisyyden ansiosta autoklaavilohkon lujuus kasvaa, joten sen seinät eivät käytännössä kutistu eikä repäise. Tämä laatu määrittää mahdollisuuden käyttää kaasusilikaatteja laakeri-osiin luotaessa korkeiden rakennusten pystyttämistä. Materiaalin tiheys on 600 kg / m3 ja sitä korkeampi. On mahdollista rakentaa kaksi- tai kolmikerroksinen ilmastoitu betoni, jos sen tiheys on 800-900 kg / m3.

Kaasusilikaattituotteen homogeenisempi rakenne parantaa sen äänieristysominaisuuksia, joten rakennettaessa rakennuksia, joissa on hyvä kohinasuoja, tämä materiaali on valittava. Autoklaavikäsittelyn ansiosta kaasusilikaattilohkojen pehmeämpi ja tasaisempi pinta miellyttävällä valkoisella värillä. Seinämateriaali ei voi sisustaa, mikä säästää koristeluun. Lämpö- ja äänieristysominaisuuksissa kaasusilikaatti on hiukan parempi kuin toinen tuote. Se säästää myös tarvikkeita.

Ilmastetun betonin edut ennen kaasusilikaattia

Suuri määrä huokosia kaasua muistuttavassa rakenteessa ei ainoastaan ​​anna etuja lohkolle vaan myös haittaa sen yksittäisiä parametreja. Tiheämmän rakenteensa ansiosta ilmastetulla betonilla on korkea kosteudenkestävyys, pakkasvaste. Siksi liiallinen kosteus ja lämpötilahäviöt eivät tuhoa sitä sisäpuolelta.

Korkea palonkestävyys mahdollistaa ilmastetun betonin lohkon, jossa kipsi kerros kestää avointa tulta sytytystään kahdeksi tunniksi. Autoklaavitetulla betonilla on tämä kyky pahempaa. On yksiselitteistä sanoa, että säästäminen ilmastetun betonin käytön aikana ei ole mahdollista. Pienistä kustannuksista huolimatta se on pienempi kuin kaasusilikaatti. Mahdollisuus säästää liimamateriaalia tasoitetaan, kun lisäeristys on tarpeen lämpöeristyksen lisäämiseksi.

Mitä valita rakentamisen aikana?

Edellä olevasta seuraa, että kaasusilikaateilla on enemmän etuja hiilihapollisten betonilohkojen edessä. Syynä on se, että sitä tuotetaan huipputekniikan laitteissa ja se on muunnettu materiaali. Molemmat materiaalit soveltuvat kuitenkin ympäristöystävällisten ja taloudellisten asuntojen rakentamiseen.

Hiilihapotetun betonin edut vähäisen veden imeytymisen, palonkestävyyden ja kustannusten muodossa voivat olla ratkaisevan tärkeitä. Päättäessä materiaalin käytön tarkoituksenmukaisuudesta voi vain perustua rakentajan tarpeisiin ja kykyihin.

johtopäätös

Ei ole järkevää kohdistaa vaahtobetonia tai kaasusilikaattia, koska molemmilla tuotteilla on jo oma tehokas käyttötarkoitus. Itse asiassa hiilihapotettu betoni sopii alhaisten talojen rakentamiseen. Kaasusilikaattilohkot rakennetaan korkeammille rakennuksille. Monissa ominaisuuksissa molemmat tuotteet ovat samankaltaisia, joissakin ei ole käytännössä mitään eroa.

Ero niiden välillä on vähäpätöinen, mutta tehokkuus on sama. Minkä tahansa monimutkaisuuden rakentaminen rakennetaan nopeasti solumuovimateriaaleista, jolloin maksimi säästöt ylimääräisissä ja viimeistelyaineissa.