Ruuvipallojen käyttö ja niiden edut

Klassisten tyyppisten perustusten lisäksi ilmestyi suhteellisen uudentyyppinen säätiö - perusta ruuvipolleille. Tällaisen säätiön rakentamisen aikana saavutetaan merkittäviä säästöjä materiaalien, energian ja työvoimakustannusten alalla.

Ruuvipillojen käyttö:

 1. Aseiden rakentamiseen;
 2. Sisäänkäyntien ryhmiin, kuistiin, minkä tahansa tyyppisiin laajennuksiin;
 3. Siltojen, risteyksien, kiinnittimien rakentaminen;
 4. Pylväiden asennus pylväät;
 5. Mainoslautojen, merkkien, merkkien;
 6. Käytetään perustusten vahvistamiseen, perustusten palauttamiseen;
 7. Koska perustukset eri malleja, tilapäisiä rakenteita;
 8. Mekanismien kiinnityksen perustana;
 9. Perusta yksityiselle mökitöille. (Verandas, kylpylä, talot, huvipuistot jne.)
 10. Vipuportit ja portit;

Usein tätä säätiötä käytetään talojen ja mökkien rakentamiseen yksityisissä asuinrakennuksissa.

Ruuvipillojen edut:

Luettelo hyödykkeistä, joilla perusasennukset perustuvat yksityisten asuinrakennusten vähäkorkeisiin taloihin ruuvipuristimen avulla, ovat hyvin laaja ja määritellään seuraavilla parametreilla:

 1. kustannukset: päinvastoin kuin perinteisten tekniikoiden (nauhojen perustukset) perustana olevat perusteet, tämän säätiön kustannukset ovat 30-70% alhaisemmat;
 2. asennusajaksi voidaan minimoida jopa yksi päivä. Ehkä sekä manuaalinen että mekaaninen ruuvaus. Tällaisia ​​paaluja voidaan ruuvata maahan ilman ulkoista kuormitusta ja ilman johtajan porausta;
 3. mahdolli- suus asentaa huonot (tulvatut, suotot jne.) maaperä. Näitä maita ovat esimerkiksi turpeet, siltat, maaperät, jne.
 4. tällainen säätiö on turvallinen, luotettava ja ympäristöystävällinen;
 5. ruuvipallot voivat kestää vähintään 150 vuotta ja niiden käsittelyn edellytys erityisillä kemiallisilla yhdisteillä - yli 200 vuotta;
 6. kyky asentaa säätö paaluille muuttamatta maastoa ja ilman louhintatoimia;
 7. on mahdollista asentaa paaluja milloin tahansa vuoden aikana ja millä tahansa säällä;
 8. ruuveilla ei ole pakkolujuusvoimia;
 9. korkea lujuus ja kuormitusominaisuudet: niiden kantavuus on 4 tonnista 18 tonniin (2-3 tonnia tarvitaan puurakenteisiin, 7-9 tonnia tiilarakenteisiin), lisäksi kantokykyindikaattoreita voidaan lisätä kasan halkaisijan lisääminen ja sen terät;
 10. mahdollisuus perustaa säätiöitä laiturien ja jokilaivojen muodossa;
 11. kuormitettavien kuormien jakautumismahdollisuus ottaen huomioon rakennuksen kohteena olevan projektin dokumentaation ominaisuudet;
 12. paalut jakavat kuorman, ts. tarjoavat yhtenäisen kantokyvyn monimuotoisessa maaperässä;
 13. kyky lisätä lisälaitoksia jo toimiville;
 14. seisminen vastus on melko korkea;
 15. ruuvipilareiden perustus ei edellytä investointeja vedenpitävyyteen maaperässä;
 16. eivät loukkaa maaperän kiinteää rakennetta;
 17. ruuvipallot voidaan irrottaa ja tarvittaessa korjata tai käyttää uudelleen toisessa esineessä;
 18. valmius havaita suunnittelupaino heti ruuvaamalla maahan;
 19. Erinomainen ilmanvaihto on säädetty ja puu (puuportaan tapauksessa) putoaa hitaammin;
 20. Kyky toteuttaa tarvittavat tekniset viestinnät ilman ongelmia.

On tärkeää huomata, että yksityinen asuntorakentaminen on niin tärkeä näkökohta, koska se on mahdollisuus tehdä työtä, jolla ei ole paljon kokemusta rakentamisesta eikä erityisosaamista.

Alhaisten talojen perinteisen nauhapohjan laite tuli taloudellisesti kannattamattomaksi paaluperustusten myötä. Loppujen lopuksi nauha-pohja, joka on asetettu jäätymisnopeuteen, voi usein kantaa kuorman useita kertoja suuremmaksi kuin itse talon paino.

Ruuvipallot ovat ihanteellinen ratkaisu matalarakenteisiin rakenteisiin. Ja tietenkin yhtä tärkeä etu säätöruuveilla on kyky asentaa se lähes missä tahansa. Talon sijoittaminen metsään, metsässä pitäminen tai järven rannalla ei ole ongelma, jos käytät ruuvipalloja talon perustana - sen perustaksi. Jopa veneen telakan rakentaminen ei riko ympäröivää hiljaisuutta ja luonnonmaisemaa. Ruuvin pohja ei vaadi tasaisia ​​alustoja. Toistaiseksi ei ole olemassa luotettavampaa perustaa rakennuksen säätiön asennukseen ongelma-alueille.

Yksityisten asuntojen rakentamisessa käytettävien ruuvien paalujen käytön haitat saattavat johtua ehkä vain siitä, että huonekohtaisen kellarin mahdottomuus on samaa aluetta kuin talon ensimmäisessä kerroksessa. Myös ruuvipillojen käyttömahdollisuus rajoittuu tulevan talon massaan. Mutta tämä yksityisen asuntorakentamisen haittapuoli ei ole kauhea, koska on mahdollista laittaa noin 40 tonnin painoinen talo ruuveilla. Ruuvipohjalla on suuri kantavuus, toimii hyvin puristusta ja vetämistä varten, ja se soveltuu myös täysin tangentiaalisiin ja normaaleihin pakkasnopeuksiin.

Talon rakentaminen

Rakennuksen rakentaminen alkaa säätiöltä. On erittäin tärkeää valita oikea tyyppi, koska tämäntyyppisen työn arvio voi saavuttaa 30% koko kohteen arvosta. Lisäksi kaikkea monimutkaista on se, että käytön aikana näiden rakenteiden saatavuus on rajallista ja kyselyn tai korjauksen suorittaminen tulee varsin kalliiksi yritykseksi. Artikkelissa käsitellään laitteen paalun perustusruuvia.

sisältö:

Tyypit säätiöt

Yleisimmin käytetään kolmenlaisia ​​rakenteita:

Piles voi säästää merkittävästi toisiin verrattuna ja pystyy hoitamaan tehtävänsä huonolaatuisilla mailla. He puolestaan ​​jakautuvat:

 • joka on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista suoraan rakennustyömaalla;
 • joka asennetaan suunnitteluasentoon erityisellä asennuksella;
 • ruuvi, metallipallot, upotettu maahan ruuvaamalla.

Useita vuosikymmeniä sitten käytettiin ajoittaisia ​​paaluja. Jos rakentaminen oli käynnissä noin kilometrin ajan, kuului voimakkaita tappoja, jotka syntyivät raskaan kuormituksen aikana paaluun. Tämä menetelmä on rajallinen, esimerkiksi tiheän rakennuksen olosuhteissa, eikä sitä voida käyttää, koska teoksilla on tuhoisat vaikutukset naapurirakennuksiin. Pienelle rakennukselle ne eivät myöskään ole sopivia.

Yksittäisten talojen rakentamiseen on järkevää käyttää tylsää tai ruuvaamista paaluja. Ensimmäisessä tapauksessa on asennettava vaipan kotelo ja kaadettava kaikki betoni siihen. Ruuviasennus on paljon helpompaa ja useimmissa tapauksissa halvempi.

Mikä on ruuvipilareita

 • Tämä tyyppi on pitkä metalliputki, jossa on ruuvit. Putkessa on melko paksut seinät. Ruuvin terät antavat pohjan kaivaa maahan ja jäävät kiinni siihen. Tällöin ruuvi estää rakenteen vetämisen pois maasta ja estää rakennuksen liikkumista.
 • Asennettaessa paalua käännetään paineella. Voit käyttää erityisiä asetuksia tai fyysistä lujuutta. Mitä useammin terät sijoitetaan, sitä paremmin pito on.
 • Putkien halkaisija on tavallisesti 90 - 140 mm, seinämän paksuus on vähintään 4 mm. Jos tarvitset halkaisijaltaan yli 140 mm: n tuotteita, ne on tehtävä tilauksesta.

Ruuvipillojen tyypit

Rakennetyypistä riippuen on olemassa kaksi tyyppiä:

 • valettu kärki;
 • hitsattu kärki.

Cast pallot

 • Tällaiset paalut ovat yksiosainen rakenne, joka koostuu putkesta ja ruuvi kärjestä. Ne on valmistettu erikoismuotoilla vakiokokoisina. Ne ovat kalliimpia, mutta rakenteen eheyden takia ne ovat lisänneet voimaa ja pitkää käyttöikää. Valurauta on kokonaan teräksestä, joka antaa säätiölle luotettavan luotettavuuden. Tämä kasausruuvi saa vain positiivisen palautteen.

Hitsatut kärjet

 • Tämä on metallinen putki, joka on pohjassa. Terät hitsataan terävään päähän, joka on tehty metallileikkauksella. Kärkiä käsitellään korroosionestoaineilla.
 • Käytetyn putken halkaisija voi olla erilainen. Tämä valmistusmenetelmä mahdollistaa riittävän suuren halkaisijan tuotteiden käytön. On olemassa useita erilaisia ​​teriä:
  • yksittäiset terät;
  • kaksoisterät.
 • Kaksoisruuvi auttaa estämään epätasapainon ja varmistaa rakenteen luotettavuuden.

Paalun ruuvien pohja

Säätiöt valitaan sivuston geologian perusteella. Maaperän ominaisuudet, jotka pakottavat ruuvipillojen käytön, ovat seuraavat:

 • heikot maaperät (irtotavarana, suo);
 • korkea pohjavesi;
 • swampy territory;
 • rakennuspaikan sijainti vedessä;
 • suuri epätasa-arvoinen maasto.

Kaikissa näissä tapauksissa betonirakenteen käyttö ei ole toivottavaa, koska se ei pysty tarjoamaan luotettavaa perustusta talolle. Lisäksi tarvitaan vakava vedeneristys materiaalin suojaamiseksi kosteudelta, koska betoni on vielä huokoisempaa kuin teräs.

Ruuvipallot ovat ihanteellinen ratkaisu tällaisiin rakenteisiin:

 • vähäiset yksittäiset asunnot;
 • pienet rakennukset, jotka vaativat lyhytaikaisia ​​rakennusaikoja;
 • rinteiden ja rinteiden vahvistaminen;
 • tukee sähköjohtoja;
 • tuki lamppostöille ja mainostauluille.

Tuotteita voidaan käyttää yksityisen talon rakentamisessa baarista, lokeista tai runkorakenteiden rakentamisesta.

Kaivosperustan edut ja haitat

Ruuveja käytetään nykyään laajalti yksityisten talojen rakentamisessa, mutta ennen kuin valitaan talo paalupohjasta, on tarpeen tutkia positiivisia ja negatiivisia puolia. Etuja ovat:

 • lujuus johtuen teräksen käytöstä raaka-aineena;
 • kestävyys, tällaisen säätiön käyttöikä voi nousta 150 vuoteen valmistustekniikan ja -asennuksen mukaisesti;
 • itse tuotteen alhainen hinta ja sen asennus;
 • yksinkertaisuus ja nopea asennus;
 • kyky käyttää maastoon, jolla on vaikea maasto, esimerkiksi rinteillä;
 • luotettavaa työtä huonoilla maaperillä, kuten sedimenttikiveillä, suolla;
 • mahdollisuus uudelleenkäyttöön tarvittaessa.

Asennuksen yksinkertaisuus ja nopeus ovat mahdollisia johtuen siitä, että:

 • ennalta kaivamisen puute (kaivaminen kaivannuista tai kaivoista);
 • ei tarvita monimutkaisia ​​erikoislaitteita;
 • teknologian yksinkertaisuus ei vaadi erityisiä taitoja ja tietoja;
 • toisin kuin betoniperustukset, ei ole tarpeen odottaa 4 viikkoa, kunnes täydellinen rakenne on valmis.

Kaikki nämä positiiviset ominaisuudet antoivat mahdollisuuden saada ruuvipillojen massajakauma, mutta älä unohda negatiivisia puolia. Varsinkin jos voit estää niiden seuraukset ajoissa.

Pile ruuvi perustuva video

Pylväsruuvin säätövarsi:

 • metalli korroosio;
 • rajoitettu kantokyky;
 • kyvyttömyys asentaa lähellä nykyisen rakenteen seiniä;
 • kyvyttömyys järjestää kellari taloon.

Korroosio voidaan välttää käsittelemällä materiaalia erityisillä yhdisteillä. Yksittäisen rakenteen tapauksessa säätöön ei ole suuria kuormia, joten toinen piste ei tule olemaan merkittävä. Vaikuttavalla luettelolla etuja ei ole pieniä haittoja, jotka ovat melko toimintakykyisiä ominaisuuksia ja jotka ovat varsin ennaltaehkäiseviä, ruuvien paalut ovat erinomainen tukikeskus yksityiselle talolle.

Ruuvaa paalun pohja laskelmat

Pohjimmiltaan laskelmat tehdään paalujen halkaisijan, pituuden ja nousun määrittämiseksi. Näihin arvoihin vaikuttaa maaperä ja tulevan kodin rakenteiden paino.

 • Maaperä voidaan määrittää käyttämällä geologisia tutkimuksia. Yksittäisen rakenteen tapahtuessa on helpompaa tehdä: kuoppaa kaivetaan noin 50 cm syvyyteen ja maaperä analysoidaan. Jos riittävän voimakkaat kerrokset ovat jo alkaneet tällä syvyydellä, paalujen pituutta voidaan käyttää noin 2,5 m.
 • Jos paikan päällä on huonolaatuisia laseja, kelluvia tai jopa hyvää ominaisuutta oleva maaperän kerros, jota ei voida saavuttaa, on parempi ottaa pituus marginaalilla mahdollisten ongelmien välttämiseksi. Melko huonokuntoisista syistä pituus voi olla 3-4 m.
 • Yksityisrakennustöissä käytetään useimmin halkaisijaltaan 108 mm: n halkoja. Laskentaportaiden paalut riippuvat niiden vaadittavasta numerosta. Täällä on tarve kerätä kuormia talosta.
 • Kaikkien kuormitusten laskemiseksi on tarpeen päättää käytetyistä materiaaleista, rakennuksen mitoista ja laakerielementtien päämitatuista. Kuormitus lasketaan seuraavien perusteella:
  • lattiat lattiapäällysteellä;
  • seinät koristeltu;
  • väliseinät;
  • katto katolla;
  • lumipeite, joka riippuu rakentamisen alueesta;
  • asuintalojen huonekalut ja varusteet otettu 150 kiloa neliömetriä rakennuksen kokonaispinta-alalta.
 • Näiden arvojen löytämiseksi on tarpeen laskea suunniteltu volyymi ja moninkertaistaa se käytettyjen materiaalien tiheydellä. Varaston varmistamiseksi ei saa vähentää ikkunoiden ja ovien aukkoja seinien tilavuudesta. Löydetty arvo kerrotaan 20-30%, mikä antaa turvallisuuden marginaalin kuormalle.
 • Alustan ominaisuuksista riippuen ruuvipuristin, jonka halkaisija on 108 mm, kestää 4-9 tonnia. Kuorman keräämää numeroa jaetaan kantokyvyn arvolla (jos on maaperän ominaisuuksissa epävarmaa, on parempi ottaa vähimmäisarvo) ja löytää tarvittava määrä tuotteita talon perustalle. Lisäksi tämä määrä jaetaan tasaisesti rakennuksen ympäryksen ympärille.

Pile ruuvin perustusteknologia

Paalutus voidaan tehdä erikoistekniikalla tai manuaalisesti. Riippumatta valituista menetelmistä, pohja valmistetaan ensin. Valmistelutyö suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • alkupisteen valinta;
 • paalujen sijainnin poistaminen maastosta;
 • merkintä langalla.

Teokset toteutetaan erityisellä varovaisuudella, koon on oltava sama millimetreinä. Muussa tapauksessa grillikoneen ja kuormien normaalin jakauman yhteydessä on ongelmia.

Ruuvit erikoislaitteilla

 • Tällainen työ on parempi antaa ammattilaisille. Asennusprosessi toteutetaan raskaalla kuorma-autolla, joka on varustettu erityisellä asennuksella. Ensinnäkin laite näytetään ennalta määrätyssä asennossa ja kiinnitetään tukijaloilla, tarkista sitten sijainnin tarkkuus ja jatka ruuvausmenetelmää. Auto siirtyy seuraavaan asentoon. Menetelmä mahdollistaa työn tekemisen mahdollisimman pian.

Manuaalinen ruuvaus

Kun rakennat säätiötä omalle, on vaikea vuokrata erityistä tekniikkaa ja hallita sitä, joten älykkäämpi ratkaisu olisi käyttää fyysistä voimaa. Tee-se-itse-kasaaminen edellyttää seuraavia työkaluja:

 • pinta tasoitus lapio;
 • rakentamisen taso tarkkuuden varmistamiseksi;
 • mittanauha;
 • metalliromu kahdella putkella, joiden läpimitta on 50 mm ruuvin vipuksi;
 • vasara tai pieni moukari;
 • puutarhanpora;
 • jyrsin leikkaamaan paalun yläosaa;
 • käsineet ja haalarit.

Puutarha porataan pienempi halkaisija kuin valitut paalut.

Työn vaiheet

 • Porausreiät, joiden halkaisija on pienempi kuin paalut, joissa on puutarhatyrä. Syvyyden tulisi olla lyhyempi kuin paalun pituus. Tässä tapauksessa reikä toimii oppaana ja varmistaa asennuksen tarkkuuden. Ruuvaus aloitetaan kulmista;
 • paalun asentaminen reikään, kiinnittämällä se tasolle ja kierrättämällä romu, joka toimii vivuna;
 • ruuvaus tapahtuu pystysuoran pystysuoran ohjauksen alaisena. Tätä tasoa varten perustettiin. Useat ihmiset painostavat vipuja, mutta epätasaisesti, joten putki voi siirtyä pois suunnitteluasennosta;
 • kun ne menevät maahan, ne laittaa putket romuun, mikä lisää vipuvarren, mikä mahdollistaa vähemmän vaivaa;
 • ruuvaamalla yksi kulma mennä toiseen;
 • työn loppuun kulmissa ja tarkistamalla asennuksen tarkkuus, siirry väliputkien ruuvaukseen;
 • leikkaamalla metalliputket yhden tason saavuttamiseksi;
 • laite leikkaamalla paalun grillage.

Rostverk tämäntyyppiseen perustukseen riippuu talon materiaalista, ja se voidaan valmistaa:

 • puutavara;
 • liima-aluksella;
 • metallikulma;
 • metallikanava;
 • T-bar;
 • puutavaran tai puutavaran talossa, sitominen voi olla seinän aidan ensimmäinen rivi.

Grillausjärjestely on tarpeen yksittäisten paalujen koordinoidun työn kannalta. Putken ansiosta, vaikka jokin putkista epäonnistuu, talo pysyy lujana.

Hyödyllisiä vinkkejä ruuvipillojen asentamiseen

 • Pino ei pääse maaperään tiukasti pystysuoraan, se on jatkuvasti tasoitettava ja palattava suunnitteluasentoon, joten on parempi, että vähintään kolme ihmistä työskentelee, kaksi toimii vipussa ja toinen tarkistaa tarkkuuden. Jotta vältetään siirtyminen, joskus erityisiä työkaluja käytetään korjata se.
 • Jos este tai tiheän maaperän pinta havaitaan, kun kasa on ruuvattu, analysoidaan sisääntulon ja sijainnin syvyys. Jos se ei ole talon kulmissa, ja se osoittautui maata kohti metriä tai enemmän, se voi yksinkertaisesti katkaista yläosan ja jättää kaiken sellaisenaan. Jos syvyys on alle metriä, on mahdollisuus vinoutua taloon. Pilarin kulmissa on asennettava täysi pituus, koska tämä on kaikkein kriittisimpiä alueita.
 • Asennuksen viimeinen vaihe voi olla betonirakennus. Se tarjoaa lisää luotettavuutta, mutta tämä prosessi ei ole välttämätön ruuvin perustusten tapauksessa.

Paalusäätiön kustannukset

 • Pallon perustan kokonaishinta riippuu rakennuksen koosta. Halkaisijan 108 yleisimmät halkeamat voidaan ostaa hintaan 1900-3000 ruplaa. per setti riippuen halutusta pituudesta. Tällaisen kasa on noin 2000 ruplaa. Kun asennat käsin, sinun on lisättävä työkalujen hinnan kokonaiskustannuksiin. On käynyt ilmi, että yhden paalun ruuvaamiseksi maksaa 1900-5000 ruplaa asennustavan mukaan.
 • Sinun on myös harkittava grillauksen kustannuksia, jos sellaisia ​​on. Esimerkiksi kuumasäteilysuojan hinta "avaimet käteen" talolle, jonka koko on 6-6 metriä. Hyvä maaperäominaisuus on alle 30 000 ruplaa. Jos kysymys on siitä, kuinka paljon pino-ruuvin säätiö maksaa, voit esimerkiksi laskea rakennuksen 10-10 metriä, tässä tapauksessa se on 70 000 ruplaa, ja 12-12 metrin kasa-ala maksaa suunnilleen sama.

Ruuvipallot ovat erinomainen ratkaisu kevyiden yksityisten talojen rakentamiseen, sillä ne tarjoavat luotettavan ja kestävän perustan pienelle rakenteelle mahdollisimman lyhyessä ajassa ja pienillä kustannuksilla. Kyky valita suunnittelu ja asennusmenetelmä antaa heille toisen etulyöntiaseman verrattuna muihin perustuksiin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tiilen tai kiven raskasta taloa varten tällaiset kannattimet eivät toimi, koska niiden kantokyky ei riitä kestämään tällaisia ​​kuormia.

Ruuvien paalut ja niiden käyttö

Ruuvien paalujen ja muiden vastaavien elementtien käyttö eri rakenteilla mahdollistaa erilaisten rakennusten rakentamisen alueilla, joilla on vaikea maasto ja vaikeissa ilmasto-olosuhteissa. Tämän seurauksena negatiivisten tekijöiden vaikutus vähenee merkittävästi, mikä varmistaa toiminnan vakauden ja kestävyyden. Tietyntyyppisten paalujen valinta perusta riippuu rakennuksen tai rakenteen parametreistä ja sen rakenteen olosuhteista.

Ruuvipillojen käyttöominaisuudet

Ruuvipallot ovat optimaalinen ratkaisu rakennettaessa taloja ja muita esineitä niillä alueilla, joilla on heikko maaperä, jotka, kun ne ovat tyydyttyneitä kosteudelta ja alhaisten lämpötilojen vaikutuksesta, voittavat epätasaiset vedot ja heilut. Ne ovat korvaamattomia säätiön rakentamisessa syväjäähdytysalueilla tai turve- ja hiekkasilla. Ruuvipillojen laajuus määrittävät niiden suunnittelun piirteet.

Suunnittelun nuotit

Tavallinen versio on putki, johon on kiinnitetty terät. Tämän tyyppisiä pilejä tarvitaan asuintalojen ja liikerakennusten rakentamiseen pienellä kuormituksella pohjaan. Rakennuksia, joissa on suuri määrä teriä, tarvitaan rakennettaessa suurta tiili- tai kivialueita. Kapeilla terillä varustettujen ruuvipallojen laajuus on rakentaminen tiheille maille, myös kallioille. Rakennetut rakennukset ovat luotettavia ja kestäviä tuhoutumiseen, kun pohjan kiviastiat liikkuvat. Korroosion estämiseksi paalut käsitellään suojatuilla yhdisteillä GOST 21.513-83: n mukaisesti.

Peräfrost-olosuhteissa olevien rakennusten rakentamiseen käytetään useampia seinämäpaksuisia putkia, joissa on muovattuja vipuja ja useampia kierroksia olevia kapeita teriä.

Erilaiset paalut ja kärjet, jotka voidaan hitsata tai heittää. Ensimmäisentyyppisten tuotteiden käyttö mahdollistaa matalien rakennusten rakentamisen tavallisille ja kallioille. Valetut kärjet ovat kestävämpiä ja kysyntää tulvilla, sulatetuilla ja permafrost-mailla.

Edut ja haitat

Rakennettaessa rakennuksia ruuveilla ei ole aina välttämätöntä houkutella raskaita laitteita, mikä vähentää esineiden käytön kustannuksia. Niiden etuja ovat myös:

 • maiseman säilyttäminen;
 • rakentamisen nopeus;
 • maanrakennuksen puute.

Muiden lähellä sijaitsevien rakennusten läsnäolo ei ole merkittävässä asemassa: lyhyt etäisyys rakennettavaan kohteeseen on riittävä. Ruuvien paalujen perustuksen puutteista ovat:

 • eristyssuunnittelun tarve;
 • ei kellarissa.

Paalujen ostamisessa on kiinnitettävä huomiota niiden teknisiin ominaisuuksiin ja standardien vaatimusten noudattamiseen sekä valmistajan maineen tutkimiseen.

Paalupaikka

Asennettujen paalujen asentaminen erikoisvasarien avulla ilman louhintatöitä ja maaperäkäyttöä. Ne upotetaan maahan myös menetelmällä, joka heikentää, sisennys ja ruuvaus. Pino- ja paalunohjauskoneiden avulla voit säätää pohjan pituuden 8 - 90 m. Materiaaleista riippuen on puuta, metallia ja teräsbetonipilareita. Puulattiat ovat havupuita ja niitä käytetään heikoilla maaperäillä esineiden rakentamiseen alhaisella kuormituksella pohjaan. Suojaa sieniä ja kosteutta vastaan, niitä voidaan käsitellä erityisillä yhdisteillä. Metallia käyttävien paalujen laajuus - monimutkaiset kiinteät maaperät ja epätasaiset maastot, joilla on merkittäviä eroja. Niiden valmistuksessa käytetään valssattua terästä profiilien tai putkien muodossa, joiden pituus on 20-30 m.

Toinen vaihtoehto on esivalmistettu betonituotteet. Suunnittelussa ne ovat:

 • Prismat, joissa on pitkittäinen vahvistus. Tällaisia ​​paaluja käytetään hiekka-, löysä- ja keskikokoisissa hiekkoissa, paikoilla ja savipinnoilla. Säätiön rakentamiseen käytettävät rakenteet on upotettava kokonaan maaperään tai sijoitettava lämmitettyihin tiloihin.
 • Poikkileikkauksena on neliön muotoinen pyöreä ontelo ja komposiitti, jossa on poikittainen vahvike ja jatkuva neliön poikkileikkaus. Tällaisia ​​paaluita käytetään eri tyyppisiin rakenteisiin alueilla, joilla on hiekka- tai saviä maata lukuun ottamatta hydraulisia rakenteita.
 • Pyöreät pyöreät ja kuorelliset kuoret. Niiden käyttö mahdollistaa rakennusten pystyttämisen alttiina merkittäville pystysuorille ja horisontaalisille kuormille, myös alueilla, joilla on korkea seisminen toiminta. Rajoitukset koskevat turpeen, murtu- ja savimaiden rakentamista.

Rakennettaessa pystysuorat betonipilareita tukevilla maaperillä on välttämätöntä varmistaa niiden täydellinen leikkaaminen ja kiinnittäminen alempiin päihin pakottamattomissa.

Tavoitteena tylsät paalut

Pahaavat paalut on rakennettu poraamalla maaperä ja täyttämällä saatu kaivo betonilla. Niitä käytetään maaperän leikkaamiseen, jossa on kiinteät sulkeumat, joilla on merkittävät pystysuorat ja horisontaaliset kuormat sekä erilaisten esineiden rakentaminen rajoitetun tilan olosuhteissa.

Vahvistettujen paalujen sijainti

Pahaavat paalut eroavat asennustekniikasta ja voivat olla:

 • Seinät kiinnittämättä. Niitä käytetään paikoissa, joissa on savipohjaisia ​​ja puolikiinteitä saviä maaperä pohjaveden paikoilleen paikoilleen.
 • Kiinnitysmassa. Tämä vaihtoehto on suositeltavaa savea maaperä.
 • Kotelon kiinnitys. Tällaisten paalujen käyttö säätiölle on kysyntää alueilla, joilla on kosteutta sisältäviä savimaita, joilla on hiekka- ja hiekkasaumojen välikerroksia.
 • Kiinnitys putkilla terästä käyttämällä erikoiskoneita. Tällöin asennus voidaan tehdä millä tahansa maaperällä, ja alemmat päät pysyvät kiinteässä maastossa, kiviä tai tiheää hiekkaa.

Pitkät, jopa 3 metrin pituiset pitkittäiskuopat ovat vaatimuksia, kun rakennetaan alhaisten rakennusten perustuksia tavalliselle maaperälle. Kovuus- ja kantokyvyn varmistamiseksi olisi käytettävä betonia M100 ja sen yläpuolella.

Täytetyt ja muut paalut

Asennettaessa täytettyjä paaluita perustukseen, kuopat on rakennettu lyömällä putkia, joissa on betoniseos tai kangas, joka jää maaperään. Niitä käytetään kiinteissä maissa lohkareilla ja muilla sulkeumilla. Joissakin tapauksissa täytetyt paalut voivat korvata betoniteräsrakenteita, koska ne käyttävät maaperän kantavuutta. Erityisesti ne ovat kysyntää maissa, joiden terävä vaihtelu on vakaa tiheä kerros. Katso videota siitä, miten täytettyjä paaluita käytetään.

Muista tyyppisistä paaluista käytetään seuraavia betoniteräksiä:

 • Club-muotoinen. On suositeltavaa käyttää niitä rakentamisessa paikoissa, joissa löyhät hiekkarannat tai hiekkasaumat muodostavat heikot maaperä ja suhteellisen tiheät. Tällöin laajennettu osa sijoitetaan syvyyteen, jonka on oltava vähintään sen korkeus. Seurojen muodossa olevia tuotteita käytetään erilaisten esineiden pystyttämiseen puristuskuormien staattisen iskun aikana. Tällaiset paalut voivat merkittävästi vähentää säätiön asennuksen monimutkaisuutta.
 • Pyramidin. Ne ovat sekä pieniä että suuria kulmia sivupintojen kaltevuudella. Ensimmäinen tyyppi asennetaan homogeenisiin maaperään ja alueilla, joilla maanjäristys ei ylitä 6 pistettä. Teräsbetonituotteita, joissa on suuri sivuseinämien kaltevuus, käytetään erilaisten rakenteiden perustukseen hiekka- ja savimaassa, mukaan lukien kevytrakenteet. Useimmiten pyramidipitoisia rakenteita käytetään roikkuvina liuskajohtojen rakentamisessa, joiden sijainti on yksi- ja kaksirivinen.
 • Vinoneliösilmäisellä. Niiden soveltamisala rajoittuu alueille, joilla on pohjavesi, sekä alueilla, joilla on keskipitkän tiheyden omaavia savea ja hiekkaisia ​​maita. Perämafrost-olosuhteissa ei suositella timanttimuotoisten rakenteiden käyttämistä rakennusten perustusten rakentamiseen.

Teräsbetonipilojen kantavuus määräytyy SNiP-menetelmän mukaan ja niiden pituus riippuu rakennettavan kohteen parametreista ja rakennettujen alueiden suunnittelusta ja geologisista olosuhteista.

Valmiit teräsbetonipallojen tuotannossa

Erityistä huomiota on kiinnitettävä lujitetuille betonituotteille niiden koostumukselle. Tavallinen betoni aggressiivisen ympäristön vaikutuksen alaisena ja mineraalisuolojen korkea pitoisuus häviää. Luonnollinen pohjavesi ja pintavesi eivät usein ole vaarallisia, ja uhka on merivesi yhdistettynä aaltojen ja jään mekaanisiin vaikutuksiin. Katso videota siitä, kuinka asennat vahvistettuja betonipaloja.

Rakenteiden asennuksessa vaikeissa olosuhteissa on suositeltavaa tuottaa sulfaattien kestävältä portland-sementistä valmistettuja tuotteita. Se pitää yllä säännöllisesti kostutusta, eikä se myös romahda säännöllisessä jäädytyksessä ja sulatuksessa.

Edistää betonin säilyttämistä ja säätiön säätiön tukkeutumista kulmassa. Tällä tekniikalla voidaan vähentää materiaalin vetolujuutta ja estää sen tuhoutuminen.

Säätiön pätevä valinta paikan tutkimisen perusteella, ottaen huomioon maaperän ominaispiirteet ja pystytetyn rakennuksen parametrit, takaa sen luotettavuuden ja pitkän käyttöiän.

Ruuvipallot: ominaisuudet, edut ja haitat

Talon perusta on yksi rakentamisen monimutkaisimmista ja kalliimmista elementeistä. Samaan aikaan sen luominen on hyvin pitkä - useimmissa tapauksissa se on rakentamisen rajoittava vaihe. Valitettavasti ei ole harvinaista, että häikäilemättömät kehittäjät voivat tietoisesti rikkoa tekniikoita ja standardeja, jotta perusteet saadaan nopeasti päätökseen ja siirtyvät seuraavaan työvaiheeseen. Usein niitä ohjaavat asiakkaat itse, jotka tuntevat, ettei rakennustyömailla tapahdu mitään liian kauan. Liiallinen kiire tässä vaiheessa johtaa siihen, että lyhyessä ajassa uuden talon vuokralaisilla on ongelmia - säätiö sags, ja tämän seurauksena koko rakenne alkaa hitaasti romahtaa.

Onko tässä kultainen keskiarvo? Onko mahdollista asentaa kiinteä ja luotettava säätiö nopeasti? Se osoittautuu mahdolliseksi. Ruuva paalut tulevat pelastamaan tässä tapauksessa. Perusrakenteen luominen ruuvipinoille kestää vain yhden tai kahden kuukauden, mutta vain muutaman päivän.

Miksi tällaisia ​​paaluita ei käytetä kaikkialla? Miksi uudet kotit eivät kasva yhtä nopeasti kuin sienet sateen jälkeen? Jotta näihin kysymyksiin vastattaisiin, sinun on tiedettävä paitsi raaka-aineksen edut, myös haittatekijät, jotta heillä olisi käsitys siitä, mitä rajoituksia niiden käyttö on olemassa. Muista, että säätiön rakentaminen on erittäin vastuullinen yritys, ja kun valitset suunnitteluratkaisun, sinun tulee luottaa ensisijaisesti omaan tietämykseesi eikä valmistajien ilmoituksiin, valmistajien lupauksiin tai esimerkkeihin naapureista ja tuttavista.

Ruuvien paalujen historia

Ruuvien paalujen historia on lähes kaksi vuosisataa. Vallitsevan irlantilainen insinööri Alexander Mitchell onnistui vallankaappauksen pohjarakentamisen alalla. Vuonna 1833 hän patentoi Mitchellin "ruuvipallot", jotka voitaisiin asentaa liikkuviin maaperäihin, kuten säiliön tai mutaisen pankin hiekkapohjaiseen pohjaan.

Ensimmäinen suuri rakenne, joka oli pystytetty tällaisiin paaluihin, oli Maplin Sandin majakka, joka rakennettiin Thamesin suulle jo vuonna 1838. Sen perustana oli yhdeksän paalut, joiden halkaisijaltaan 120 cm: n ruuvipuristimet kierrettiin maahan noin 7 metrin syvyydelle. Seuraavina vuosina Mitchellin johdolla rakennettiin useita muita majakoita koko Englannissa. Jotkut niistä ovat pysyneet ennallaan tähän päivään saakka.

1800-luvun puolivälissä rakennettiin yli 150 majakkaa Pohjois-Amerikassa, Portlandin aallonmurtaja, Ylä- ja silta Bombayssa, Barodan rautatie, Madrasin laituri ja monet muut tärkeät esineet rakennettiin Mitchellin paaluilla.

Venäjällä he löysivät ruuvien paaluista vain XIX vuosisadan toisella puoliskolla. Venäläiset insinöörit arvosivat nopeasti kaikkia tämän keksinnön etuja, varsinkin kun työskentelivät maan pohjoisten alueiden permafrost -olosuhteissa tai heikossa, rannikkoalueiden maaperässä. Hyvin pian ruuvipilareita käytettiin laajalti sotilaskäyttöön tarkoitettujen teknisten rakenteiden rakentamisessa (runko-ruuvi tukea, jonka avulla voimme rakentaa nopeasti kokoonpuristettujen siltojen nopeat rakenteet, sotilas käyttää edelleen) ja myöhemmin maa- ja vesirakennuksessa.

Teräsruuvin paaluilla käytetään nykyään aktiivisesti ympäri maailmaa. Heidän apuaan turvautuu siihen, missä tarvitaan nopeita säätiörakenteita: asennettaessa erilaisia ​​tukia, pumppaus- ja porausasemia asennettaessa, putkien rakentamista, väliaikaisten leirien rakentamista työntekijöille jne. Näillä tuotteilla on eniten kysyntää öljy- ja kaasuyhtiöiltä, ​​sotilas- ja teollisuusrakentajilta, restaurointityötä tekeviltä yrityksiltä. Asuntorakennusten rakentamiseen osallistuvat rakennusorganisaatiot ovat tässä luettelossa, mutta eivät johtavassa asemassa. Tietenkin asuinrakennusten ruuvipilareiden perusteet on pystytetty, mutta useimmissa tapauksissa puhutaan rakentamasta vaikeasti tavoitettavia alueita tai vaikeasti maaperäalueita, korjaamalla vanhojen asuinrakennusten ongelmallisia perustekijöitä ja kiinnittämällä rakennuksia rinteille.

Ruuvien paalujen rakenne ja ominaisuudet

Mitkä ovat ruuvipallot, niin nopeasti nousi suosio rakentaa ympäri maailmaa? Mitkä ovat niiden lajikkeet? Mitä ominaisuuksia ruuvipillojen pitäisi kiinnittää huomiota ensinnäkin?

Ruuvipuristin muodostaa rungon ja terän, joka sijaitsee sen päädyssä. Tämän jälkimmäisen ansiosta tällainen kasa on haudattu maahan ruuvaamalla sen sijaan ajoon.


1. Putki. 2. Cap, joka on kiinnitetty paalun yläosaan. 3. Spiral-terä. 4. Korroosionestopinnoite. 5. Tekninen reikä tangon asettamiseksi.

On olemassa useita lajikkeita teräsruuvin paaluilla. Valinta yhden tyyppisen tai toisen hyväksi tehdään tämän alueen maaperän ominaisuuksien ja odotetun kuormituksen perusteella. Usein samassa paikassa käytetään eri tyyppisiä paaluja, joiden avulla voit jakaa kuorman tasaisesti.

Kierrä paalun kärki tyyppi

Ruuvit, jotka helpottavat niiden upottamista maahan, voidaan hitsata tai heittää.


Kierrä kasa hitsattuna kärjessä.

Cast-vinkit ovat huomattavasti kalliimpia, ja niiden käyttö on perusteltua vain erityisen tiheän maaperän, kuten permafrostin, kanssa, ja se sisältää suuria luonnollisista tai ihmisen alkuperää olevia sulkeumia. Kestävä valettu kärki ruuvaamalla paalu helposti tuhoaa esteitä polussaan eikä se vääristy tässä tapauksessa.


Kierrä kasa valettu kärki.

Terien lukumäärä

Terien lukumäärän mukaan ruuvapaalut on jaettu yksivaiheisiin ja moniteräisiin (yhden rungon terien lukumäärä joissakin tapauksissa voi saavuttaa kuusi). Ensimmäinen on suunniteltu yksinomaan tiheille maille, joilla on alhainen liikkuvuus.


Yksivipainen ruuvipallo.

Jälkimmäiset ovat monipuolisempia, vaikka niiden pääasiallinen tarkoitus on heikot maaperä, jolla on alhainen kantavuus, sillä moniteräiset paalut ovat kestävämpiä erilaisille kuormituksille - vetäminen tai päinvastoin masentava ja horisontaalinen. Moniteräisten ruuvipilarien maksimitehokkuus voidaan saavuttaa valitsemalla terien lukumäärä, niiden välinen optimaalinen etäisyys, niiden korkeus ja kaltevuuskulma.


Kaksipäinen ruuvi.

Terän koko

Terien koon mukaan ruuvipallot jaetaan laajaan terään (terien halkaisija on vähintään puolitoista kertaa rungon läpimitta) ja kapea terä. Lisääntyneen laakerialueen ansiosta leveät terät ovat erittäin tehokkaita pehmeillä maaperillä.


Laaja ruuvipallot.

Kapeille teräksille erikoistuminen on erityisen tiheää tai hyvin jäädytettyä maata (on mahdotonta "ruuvi" laaja-teräinen kasa tällaiseen maahan, koska terät rikkoutuvat tai muuttuvat suuresti). Kansainvälisen standardin ICC AC358 (Helical Foundation Acceptance Criteria) mukaisen ruuvipätkän halkaisijan halkaisija voi vaihdella 200: stä 350 mm: iin.


Kierrä paalut kapealla terällä.

Kierrä pino metallipaksuus

Ruuvaavan tärkein rakenteellinen ominaisuus on metallin paksuus, josta sen akselin seinät on valmistettu. Vaadittavan paksuuden laskeminen tehdään paitsi paalun arvioidun kuormituksen lisäksi myös sen toimintaolosuhteiden perusteella. Tosiasia on, että korroosionkestävien pintojen paksuuden vähentäminen johtaa lopulta käyttöiän vähenemiseen. Edellä olevan ICC AC358 -standardin mukaan pinoakselin seinämien vähimmäispaksuus on 8 mm neutraalissa maaperässä ja 9,5 mm maaperässä, jolla on lisääntynyt kemiallinen aktiivisuus.

Kotimaiset insinöörit ymmärsivät tietysti myös tällaisen parametrin tärkeyden ruuvipillojen valmistuksessa käytettävän metallin paksuuden suhteen. Neuvostoliitossa vuonna 1977 julkaistussa viitekirjassa "Piles and pile foundations" todettiin, että paalun akseli on valmistettava kuumavalssauksella valmistetusta saumattomasta putkesta, jonka seinämän paksuus on vähintään 10-14 mm. Nykyaikaisessa venäläisessä rakennustandardissa SP 24.13330.2011 "Pile Foundations", kuten parametri kuin ruuvi-paalun akselin seinämien paksuus, ei kuitenkaan ole huomioitu eikä sitä ole standardoitu.

Spekuloida, miksi tämä tapahtui, emme ole täällä, on tärkeä seuraus. Monet kotimaiset valmistajat käyttävät Venäjän standardeissa teräspilojen rakentamista koskevia tiukkoja vaatimuksia ja jättävät tietoisesti huomiotta kansainväliset standardit. Halu saada mahdollisimman suuren voiton johtaa laadun heikkenemiseen.

Venäjä voi luonnollisesti tuottaa (eikä pelkästään, vaan myös tuottaa!) Pilejä, joiden laatu vastaa kansainvälisen standardin ICC AC358 vaatimuksia. Kuitenkin niiden korkeiden kustannusten vuoksi useimmissa tapauksissa ne eivät kilpaile perinteisillä vahvistetuilla betonipaloilla, jotka on asennettu valmiiksi porattuun kaivoon.

On otettava huomioon metallin paksuus, paitsi paalun akseli myös sen terät. Tilapäisiä tai kevyitä esineitä rakennettaessa on sallittua käyttää 5 mm: n ohuempia teriä. Suurten pitkän aikavälin käyttöön suunniteltujen rakenteiden rakentamisessa kansainvälinen standardi suosittelee paalujen käyttöä, joiden terät ovat 9,5 - 12,5 mm.

Suojaava korroosionestopinnoite

Voit vähentää korroosioprosessien vaikutusta aggressiiviseen maaperään asennettujen teräspilojen lujuusominaisuuksiin paitsi lisätä sen seinien paksuutta, mutta myös käyttää lisävarjopäällystettä. Teräspilojen korroosiosuojauksen yleisimmin käytetyt menetelmät galvanoidaan ja erikoispolymeerin (polyuretaani-, epoksi-, jne.) Pinnoitteen levittäminen. ICC AC358: n mukaan suojaavan polymeerikerroksen paksuuden ei tulisi olla pienempi kuin 400 mikronia.

Säätiön edut ruuveilla

Asennuksen nopeus

Asennuksen nopeus on ehkä ruuvipallojen tärkein etu, koska rakentamisen liiketoiminta-aika on arvostettu kuin mikään muu. Ruuvipuristin on käyttövalmis heti asennuksen jälkeen. Paalunakselin sisäisen lumen betonointi ei myöskään johda rakennustyömaasta johtuvaan seisokkeeseen: betonista ei tarvitse odottaa saavuttavan brändin lujuutta, sillä paalun kuormitus tuntuu ensisijaisesti sen teräskuoresta.

Alhainen melutaso säätöjärjestelyissä

Alhainen melutaso asennuksen aikana on tärkein etu ruuvipillojen ajamisesta. Menetelmän, jolla jälkimmäistä viedään maahan, ei seuraa vain kohinaa vaan myös tärinää. Tärinövaikutukset kentällä voivat vahingoittaa erilaisia ​​työpisteiden välittömässä läheisyydessä sijaitsevia rakenteita.

Alhainen hinta

Säätiön alhaiset kustannukset ruuvipillojen suhteen verrattuna kaikentyyppisten teräsbetonijärjestelmien kustannuksiin ovat pääosin pääosin maalaustyön määrän merkittävän pienenemisen vuoksi.

Kyky kestää erilaisia ​​vedettäviä kuormia

Tämä kyky johtuu ruuvinterän läsnäolosta. Terät ovat siksi, että nämä paalut voidaan asentaa epätasaisilla alustoilla (mikä tarkoittaa, että ne ovat täydellisiä rinteille rakennetuille rakennuksille) ja missä tahansa kulmassa pystysuoraan.

Ei ole tarvetta saada runsaasti maaperää

Ruostumattomien paalujen asennuksen aikana irronneen maaperän vähäinen määrä mahdollistaa työn tekemisen lähelle olemassa olevia rakenteita.

Voidaan käyttää eri olosuhteissa.

Ruostumattomien paalujen sää ja ilmasto on luonteeltaan sellainen, että niitä voidaan käyttää melko laajalla lämpötila-alueella, eivät pelkää pohjavesien nousua ja maaperän turvotusta, eivätkä siksi vaadi pakollista tyhjennystä rakennuksen rakentamispaikasta.

uudelleenkäytettävyys

Yksi ruuvipillojen sovelluksista on väliaikaisten rakenteiden rakentaminen. Sen jälkeen, kun tällainen rakenne on täyttänyt tehtävänsä ja purettu, ruuvipallot voidaan poistaa maasta ja tarvittaessa käyttää uudelleen.

On syytä huomata, että vain teollisesti tuotetut ruuvipallot, joiden laatu vastaa kansainvälistä rakennusstandardia ICC AC358 Helical Foundation Acceptance Criteria, ovat kaikki nämä edut.

Säätiö puutuu ruuveilla

Ruuvien paaluilla on useita rajoituksia, joita monet valmistajat yrittävät valitettavasti pitää hiljaa. Sellaisissa olosuhteissa, joissa säätiöiden asennukseen osallistuvat yritykset ovat helposti ristiriidassa teknisten standardien kanssa, sinä asiakkaana on oltava ainakin yleinen käsitys siitä, milloin ruuvaamot eivät ole toivottavia tai täysin mahdotonta hyväksyä.

Käytön mahdottomuus alueilla, joilla on seismistä toimintaa

Ruuvien paalujen pohjarakenteiden rakentaminen on sallittua vain alueilla, joilla ei ole tai rajoissa kohtalaista seismistä toimintaa.

Mahdollisuus käyttää maata, mikä aiheuttaa metallin nopeaa korroosiota

Teräksisiä ruuvipalloja ei saa käyttää maissa, joiden sähkövastus on alle 10 ohm * m, maaperässä, jonka pH on alle 5,5, sekä maaperässä, jossa on runsaasti orgaanisia yhdisteitä. Näiden rajoitusten syynä on teräksen sähkökemiallisen korroosion suuri määrä näissä olosuhteissa. Vastuullinen kehittäjä, joka ei ole välinpitämättömiä hänen rakenteensa kestävyyden kannalta, ennen kuin tekee päätöksen teräsruuvipillojen käytöstä, on yksinkertaisesti velvollinen määrittämään maaperän kaikki tarvittavat ominaisuudet tietylle rakennustyömaalle. Jos maaperän aggressiivisuutta ei ole mahdollista määritellä, on noudatettava niitä vaatimuksia, jotka on toteutettu paikoille, jotka on asennettu erittäin syövyttäväksi maaperään.

Ruuvaa paaluja ei saa haudata kiviseen maahan.

Kuonakasveja ja kaatopaikkoja rakennusjätteisiin voidaan katsoa johtuvan tästä maaperäluokasta. Kaikki kiinteät sulkeumat voivat vahingoittaa ruuvipuristimen terää tai jopa akselia asennuksen aikana.

On suositeltavaa välttää ruuvipillojen käyttö maissa, jotka eivät tarjoa riittävää sivuttaista tukea.

Näihin kuuluvat esimerkiksi turve, löysä, silty hiekka jne. Jos tarve asentaa tällaiset paalut nestemäiseen maaperään on edelleen olemassa, on tarpeen yhdistää ne toisiinsa luotettavasti tai syventää niitä merkittävästi. ICC AC358 -standardin vaatimusten mukaisesti tiheissä maissa oleva ruuvipilari on haudattava vähintään 1,5 m pehmeillä maaperillä - vähintään 3 m.

Antakaa esimerkki: 2,5 metrin pituisen ruuvipuristimen asennuspaikalla, jossa turpeen sänky on 2 metrin syvyydessä, ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa paalilla ei ole tarvittavia sivuttaista tukea maaperästä.

Ruuvipillojen kestävyyteen vaikuttavat tekijät

Mainonta kertoo, että ruuvipallojen pohja voi kestää vähintään vuosisataa. Onko se todella, vai onko se vain yksi markkinoijien temppu? Käytäntö osoittaa, että tämä on melko mahdollista, koska jotkut Mitchellin alla pystytetyistä majakkaista ovat edelleen paikalla. Olemme kuitenkin kiinnostuneempia kohtalokkaasta Euroopan majakkaseurasta, mutta pienestä maalaismajasta jossain Moskovan alueella, Uralissa tai Yenisein rannalla. Kuinka paljon hän seisoo, se on pystytetty ruuvipillojen perustuksiin, ei tuotettu jonnekin ja kerran, mutta täällä ja nyt?

Kokeellisten tietojen perusteella arvioitiin teräksisten ruuvien paalujen käyttöikää erilaisissa sähkövastuksessa olevissa maissa. Näiden arvioiden mukaan maaperässä, jolla on alhainen syövyttävyys (esim. Kuivakalvot tai kuiva hiekka), sinkoutumattomat metallipallot kestävät vähintään 300 vuotta ja suojaavat päällystetyt metallit vähintään 800 vuotta. Näyttävä, eikö olekin? Se on kuitenkin maaperä, joka on ihanteellinen sen kyvyn (tai pikemminkin kyvyttömyyden) suhteen aiheuttaa metallikorroosion.

Harkitse vertailua varten toinen rajoittava vaihtoehto. Teräsruuvirungon keskimääräinen ennustettu käyttöikä on vain 30 vuotta (jos kasa on galvanoidusta metallista, tämä luku nousee 70-75 vuoteen) erittäin voimakkaan syövyttävyyden omaavissa maissa (meri-, malmi-, märkäpensas, turve).

Yksi tärkeä varoitus olisi tehtävä. Kaikkien näiden laskelmien suorittamisessa oletettiin, että kasa valmistettiin lännessä käytetyn ICC AC358 -standardin mukaisesti, ts. rungon seinien paksuus on 8 mm. Mutta löytää Venäjän markkinoilla ruuveja kuumavalssattuja teräsputkia, joilla on tällainen seinämän paksuus on lähes mahdotonta. Kuinka kauan kotimaisen tuotannon standardi kestää aggressiivisessa ympäristössä, ts. Pallot, jotka on valmistettu hitsatusta putkesta, jonka seinämän paksuus on 3-4 mm, tuntematon kenellekään, mutta selvästi alle 30 (75) vuotta.

Edellä olevasta seuraa, että 100 vuotta säätiöpalvelua mainostettavilla ruuveilla on vain tyhjiä sanoja. Piles voi toimia sekä huomattavasti että huomattavasti vähemmän - kaikki riippuu tuotteiden laadusta ja käyttöolosuhteista, mikä ei ole sana mainoksessa.

Yleensä ruuvipillojen käyttöikä riippuu kolmesta pääparametrista:

 • terän ja pätkän siipien valmistukseen käytettävän teräksen paksuus,
 • paksuus ja laatu suojaava korroosionestopinnoite,
 • kemiallisen aktiivisuuden tällä alueella.

Ilman näitä paalujen ja käyttöolosuhteiden tuntemusta ei voida edes tehdä oletuksia siitä, kuinka kauan ne kestävät.

Ruuvien paalujen eliniän vähentäminen edistää ruuvipallojen leviämisen laajamittaista käytäntöä metallisten kanavien nippujen tai kulmien joukossa. Tietenkin tällaisten ligamenttien asentaminen paalujen väliin on perusteltua asennettaessa säätö maahan, jossa on heikko sivutuki. Kuitenkin teräspilarien liitos johtavien materiaalien siltojen kanssa kiihdyttää metallin sähkökemiallista korroosiota.

Korroosionkäsittelyn kiihdyttämiseen vaikuttavien kulkeutumisvirtojen välttämiseksi teräspinoja ei tule galvaanisesti liittää toisiinsa, samoin kuin muiden teräsrakenteiden kanssa. Pallojen liittämiseksi yhteen järjestelmään kannattaa käyttää puinen vanteita tai metallivanteita, joiden elementit on liitetty paaluun porausten avulla eristetyillä puristimilla eristävillä materiaaleilla.

Kaikki mitä halusimme kertoa teille tänään. Nyt tiedät kaikki ruuvipillojen edut ja haitat ja toivottavasti ymmärsit pääajatuksen, jonka yritimme välittää sinulle. Ruuvipallot ovat erinomainen valinta säätiön luomiseen, mutta niitä ei voi käyttää aina ja kaikkialla. Määritä ruuvipillojen käyttökelpoisuus kussakin tapauksessa vain ammattipellistä. Uskokaa minua, asiantuntijan houkutteleminen on suhteettoman pienempi kuin kustannukset, jotka aiheutuvat säätiön suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvistä virheistä.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Jokaiseen rakennukseen, määräpaikasta riippumatta, oli luotettava ja kestävä, se on rakennettu vankalle pohjalle. Nykyään rakentamisessa käytetään laajalti erilaisia ​​erityyppisiä perustuksia, joista yksi on paaliruuvi. Se on tämä rakentamisen perusta rakentamisen versio, joka aiheuttaa eniten kysymyksiä. Siksi julkaisemme tämän julkaisun kysymykseen: ruuvipallojen perusta, miinukset ja edut, yleiskatsaus sen rakenteesta, mahdollisuudet ja rakentamisen tarkoituksenmukaisuus. Tällaiset näkökohdat kiinnostavat hyvin monta maanomistajaa, jotka ovat kiireisiä kotinsa tulevan rakentamisen ensimmäisten "arvioiden" kanssa.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Ennen kuin muotoilet kaikki tällaisen mallin edut ja haitat, sinun pitäisi luultavasti harkita joitain vivahteita, jotka vaikuttavat suoraan paalusäätiön lujuuteen ja kestävyyteen.

Talo palstoilla - fantasiaa tai todellisuutta?

Onko mahdollista käyttää kasaalapäätä rakentaa asuin talo? Minun on sanottava, että on joitain rakentajia, jotka eivät ehdottomasti suosittele tätä, mieluummin talon nauhalle, pylväs- tai laattaperustaksi. Tällaiset päälliköt uskovat, että paalut soveltuvat paremmin paikkakunnille tai kevyille maalajeille.

On kuitenkin muistettava, että on olemassa kokonaisia ​​kaupunkeja, joiden koteihin on asennettu vain pölkkyjä ja jotka ovat olleet vuosikymmenien ajan. Tällaisten säätiöiden käytäntö on osoittanut, että ne voivat hyvinkin olla luotettava perusta myös massiivisille taloille.

Luonnollisesti ilmastollisissa olosuhteissa ei tietenkään ole kohtuullista kasaantua kaksikerroksista kivirakennusta, vaikka tämä ei todennäköisesti ole aivan mahdoton tehtävä. Ja vielä yksityisessä rakentamisessa se on yleensä valittu puiset tai runkorakenteet katto kattaa kevyt katto materiaalia.

Usein karu pohjasta tai muista maastoominaisuuksista johtuen paalusäätiöstä tulee ainoa hyväksyttävä ratkaisu.

Joissakin tapauksissa paalusäätiöt ovat yleensä ainoa tapa rakentaa talon sivustoon, esimerkiksi jos rakentaminen on suunniteltu erittäin kestävän tai pysyvästi tulvan alueen osalle.

Tällaisen mallin käytön puolesta sanotaan, että tällaisia ​​perustusten versioita on käytetty rakentamisessa antiikin ajaksi, mutta vain aiemmin tähän tarkoitukseen valmistettuja erikoisvalmisteita käytettiin paaluina. Aluksi paalut ajettiin vain maahan, ja vain 1800-luvun alussa oli keksitty ruuviasennusmenetelmä.

Alussa ruuvatuet käytettiin laitureiden luomiseen, mutta niiden laajuus alkoi laajentua. Esimerkiksi se oli ruuveja, joita käytettiin perustaksi majakan rakentamiselle, joka rakennettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa Thamesin epävakaan kentällä.

Ensimmäinen majakka, joka on rakennettu ruuveilla - "Maplin Sands"

1900-luvun alkupuolelta rakennustyöt paaliperustaan ​​hankkivat "toisen tuulen". Tätä helpotti uuden teknologian syntyminen paalujen tarkalle ja syvälliselle ajoajalle, mikä nopeutti huomattavasti rakennusten rakentamisen perusteiden rakentamista. 1950-luvulla alkoi koneiden mekaanisten laitteiden aktiivinen käyttö paalujen ruuvaamiseen, mikä toi uuden sysäyksen tällaiselle rakennusteollisuudelle sekä teollisuudelle että yksilölle.

Säätiöiden järjestelymenetelmästä käytettiin laajalti sotilaskonstruktiota, koska kattavissa tutkimuksissa todettiin, että tällaiset rakenteet ovat luotettavia, kestäviä ja sopivia käytettäväksi permafrost-, syvä- ja vedetylle maaperälle - sanalla ei käytännössä ole mitään rajoituksia niiden käyttöön.

Ensimmäinen kotimaista tieteellistä kehitystä, joka virallisesti hyväksyttiin rakennustyön standardina, oli TUVS-55, joka valmistui vuonna 1955 monien vuosien kokeilun pohjalta ("Tekniset ohjeet perustusten suunnittelulle ja rakentamiselle, ruuvipillojen siltojen tukeminen"). Monet sen säännöksistä olivat nykyaikaisia ​​rakennusmääräyksiä ja säädöksiä.

Paalarakenteiden edut ja haitat

Rautamalmien talojen rakentamisen tekniikkaa ajassamme käytetään ympäri maailmaa ja sillä on suuri määrä positiivisia näkökohtia.

Pylväsruuvin lukuisat edut määrittävät tällaisten rakenteiden kasvavan suosion yksityisten kehittäjien keskuudessa.

Paalunruuviperustusten ilmeiset edut sisältävät seuraavat kohdat:

 • Rakenne voidaan pystyttää melkein minkä tahansa tyyppisissä maissa eri ilmastoalueilla, myös suolla alueilla ja alueilla, joilla on permafrostia.
 • Pohjaveden taso ei vaikuta merkittävästi tämäntyyppisen säätiön järjestelyyn.
 • Ruuviasema on erinomainen talon rakentamiseen maastoon, jolla on vaikea maasto.
 • Ruuvipalloja voidaan asentaa milloin tahansa vuoden aikana, sillä sääolosuhteet eivät vaikuta luodun rakenteen laatuun ja lujuuteen - maaperän lämpötila on aina vakaa ruuvien kiinnitysvyöhykkeellä.

Nauha- tai laattasäiliöiden betonirakentaminen talvella on melko vaarallinen harjoittelu. Mutta ruuvipallojen pohjalle tällaisia ​​rajoituksia ei ole

 • Pile-ruuvin perustukset eivät altistu pakkaselle, kun maa jäätyy.
 • Asennustyöt tehdään mahdollisimman lyhyessä ajassa. Esimerkiksi kaikkien olosuhteiden onnistunut yhdistäminen - hyvä maaperäläpäisevyys, hyvin koordinoitu käsityöläisten joukkue jne., Keskikokoiselle talolle voidaan valmistaa vain päivässä, varsinkin jos käytetään erityislaitteita. Samanaikaisesti ruuvipalloja voidaan käyttää vanteiden ja seinärakenteiden asennukseen heti asennuksen jälkeen, eli ne eivät vie aikaa tarttua, kypsyviä, rakentaa lujuutta, kuten minkä tahansa raudoitetun betonirakenteen. Mitään muuntyyppisiä säätiöitä ei edes lähellä tällaisia ​​rakennusnopeuden indikaattoreita.

Erikoislaitteiden käyttö antaa meille mahdollisuuden kiihdyttää pilkkokentän luomista, joka on täysin valmis lisärakentamiseen.

 • Paloja voidaan ruuvata talon rakentamiseen varattuun paikkaan ja itsenäisesti, useiden avustajien, ts. Ilman erikoislaitteiden käyttöä. Tämä tekijä on erityisen tärkeä, jos tällaisia ​​palveluja ei ole mahdollista tilata rakentamisalueella tai tulevaisuuden talon omistaja on yksinkertaisesti rajallinen.

Erityisrakennustöiden käyttöä ei ole mahdollista tilata? - Ei ole väliä, voit käsitellä sitä omasta.

 • Porausruuvin säätöä varten sinun ei tarvitse kaivaa kaivoa ja varustaa muottirakennetta, mikä tarkoittaa sitä, että paikalla ei ole tukkeutuneita maaperää, joka on myös hävitettävä ottamalla sen pois sivustolta ja vaatii lisäksi lisää materiaalikustannuksia. Lisäksi tämän säätiön ei tarvitse suorittaa työtä rakennustyömaan kohdistamisessa.
 • Paalun ja ruuvin pohja ei poista maaperästä kapillaarista kosteutta, joten talon seinät ja lattiat ovat kuivia.
 • Tällöin on olemassa täysi tilaisuus toteuttaa eri teknisten viestintöjen suunnittelu ja asennus samanaikaisesti perusosien asennuksen kanssa tai sen rakentamisen jälkeen.
 • Oikealla valinnalla laadukkaista paaluista ja niiden luotettavasta asennuksesta varmistetaan pohjan kestävyys, jota arvioidaan useiden vuosikymmenien ajan.

Maaperän ja vanteen välinen tila voidaan sulkea kehän ympäri ja eristää, ja joskus jopa löytää hyödyllistä käyttöä.

 • Hyvin eristetty pohja ympärillä, voit saada lämmin maanalainen, mikä tarkoittaa, että talon lattia on myös lämmin, koska se ei jäähdy pois maasta. Lisäksi joissakin tapauksissa on tilaisuus varustaa eräänlainen "taloudellinen lattia" talon alle ilman suuria maanrakennustöitä.
 • Ruuvattujen paalujen perustuksen rakenne maksaa 30 - 40% halvempaa kuin betonipohja. Koska säätiön rakentaminen aina viittaa talon kalliimpien vaiheiden luokkaan, säästöt voivat olla erittäin vaikuttavia.

Kaikilla edellä mainituilla ruuvipilareiden eduilla on vain ne rakenteet, jotka on rakennettu kaikkien laadittujen standardien mukaisesti, laadukkaista materiaaleista ja ottaen huomioon kaikki maastoominaisuudet.

Mutta jos poikkeaminen tekniikasta, kun käytetään käsin tehtyjä paaluita ja muita erehdysprosessin vastaisia ​​tekijöitä, pino-ruuvimeisseleihin liittyvät puutteet voivat pahentua.

Niinpä paaliruuvi-perustuksen "miinukset" sisältävät seuraavat seikat, jotka on otettava huomioon hankkeen valmistelussa ja rakentamisen aikana:

 • Riippumatta laskelmista ja asennustyöstä, tällaisen säätiön puutetta voidaan kutsua lisääntyneen monimutkaisuuden tai jopa mahdottomaksi sen rakentamiselle koville ja kiviseille.

Kuormituksen vaikutuksesta paalutusperustan runko taivutettiin - todennäköisimmin tämä johtuu maaperän ominaisuuksien virheellisestä määrityksestä tai väärin valituista ja asennetuista ruuvipapeista.

 • Liian suuri kuormitus ruuvipapeille voi johtaa koko säätimen kantavuuteen heikkenemiseen ja seurauksena - valjaiden hihnan muodonmuutokseen ja seinien tuhoutumiseen.
 • On tarpeen varustaa tehokkaat kuivatusjärjestelmät asennetuista paaluista, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia. Kuitenkin myrsky- ja viemäriveden poistoa suositellaan asennettavaksi kaikenlaisten perustusten ympärille.
 • Korroosion vaikutusta paalamateriaaliin ei voida täysin sulkea pois. Laadukkaat tuotteet saavat luonnollisesti tuotantoprosessissa tarvittavan suojapinnoitteen, jossa on sinkki- ja polymeerimateriaaleja. Kuitenkin joskus lisääntynyt kemiallinen aggressiivisuus maaperä tekee sen "likainen teko". Sähkösidottujen rautateiden, solutornien, kaivosten ja louhosten, suuren sähköaseman tai suurjännitelinjan sähköjohtojen välittömään läheisyyteen perustuvien porausruuvien perustaminen ei ole suositeltavaa. Tällaisilla alueilla on suuri todennäköisyys esiintyä maanalaisissa kulkuvirroissa, jotka voimakkaasti tehostavat metalli-korroosion prosesseja. Ja perustustamoiden käyttö olisi ehdottomasti suljettava pois luodakseen talon maasilmukan.

Valitettavasti poista kokonaan korroosion vaikutukset ruuvipinoihin - kunnes se ilmenee

 • Ruuvipillojen myynnissä tarjottavat laakerointimahdollisuudet - ei rajoittamaton. Tämä on kuitenkin hyvin epäsuoraa yhteyttä alhaisen yksityisen rakentamisen rakenteeseen - suuria kuormia, jotka ylittävät oikein valitut paalut, eivät ole odotettavissa.
 • Riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität, et voi saada täysipainoista kellari- tai kellarikerrosta yksityisen rakentamisen kannalla.
 • Talon laajennusten rakentamisen aikana voi olla vaikeuksia ruuvaamalla paaluja vanhan rakennuksen seinien lähellä sijaitsevissa pisteissä. Tämä ratkaistaan ​​kuitenkin yleensä erityisellä tekniikalla.
 • Ei puutteista, vaan erityisistä kustannuksista johtuen siitä, että porausruuvin rakentaminen vaatii omistajien ja asiakkaiden jatkuvan hallinnan työn kutsusta. Valitettavasti meidän on myönnettävä, että melko monet "pseudo-asiantuntijat" ja jopa suorat "sharomozhnikov" pyrkivät toimimaan tässä tai sillä tavalla hyötyäkseen paalun asennusteknologian rikkomisesta. Jotta korkealaatuisen korroosiosuojauksen varmistamiseksi paalun ontelosta vaaditaan kaatamista betoniin ylhäältä. Vieraan työntekijöiden ei ole harvinaista jättää huomiotta tässä vaiheessa, heti ruuvauksen jälkeen, hitsaamalla päähän.

Varmista, että paalun ontelo on täytetty betoniliuoksella hyvin kärjessä.

On olemassa esimerkkejä siitä, että "työntekijöiden" työryhmät, jotka toimivat ilman ohjausta asiakkaalta, eivät kiertäneet paaluja täydellä syvyydellä - ja on lähes mahdotonta tarkistaa tämän jälkeen putkien viimeistelyn jälkeen hitsaamalla kärjet ja vanteet. Ja tällainen rikkomus aiheuttaa aina varhaisen muodonmuutoksen luodusta perusta, jolla on kaikki seuraukset.

Epäilemättä on tarpeen ajaa työntekijöitä rakennustyömaaltaan, jos huomataan, että ajamalla paaluilla korkeus he pyörivät niitä vastakkaiseen suuntaan ruuvaamiseen. Tällainen tuki voidaan heti katsoa hylätyksi, koska sillä ei enää ole laskettua kantavuutta.

Päätelmä on kutsua prikaati pelkästään organisaatiolta, jolla on moitteeton maine suoritettavan työn laadusta, tai jos ei jää yhdenkään rakennusvaiheen näkökulmasta, seurata kaikkia tekniikan vaatimia toimia. Jos sinulla on halu ja luottamus omiin kykyihisi, asenna paalut itse.

Kuten näette, haitat ovat myös melko vakavia. Jotta vältytään niistä tai vähennetään mahdolliseen vähimmäismäärään, on tarpeen valita paalut oikein ja rakentaa pohja tehtyjen laskelmien perusteella, mukaan luettuna tulevaisuuden kuormitusten arviointi ja tukien kantavuus.

Ruuvipillojen tyypit

Ruuvipallot on jaettu useisiin tyyppeihin, joilla on omat ominaisuutensa, jotka koostuvat rakenteellisista ja teknisistä ominaisuuksista. Jokainen tuotetyyppi on tarkoitettu käytettäväksi eri olosuhteissa, jotka riippuvat maaperän ominaisuuksista ja odotetusta kuormituksesta substraatille. Lisäksi on otettava huomioon se tekijä, että joskus eri tyyppisiä paaluja käytetään jopa yksittäisen esineen asentamisessa, koska eri alueilla rakenne voi tuottaa epäyhtenäisen kuorman säätiölle. Eri tyyppisten paalujen käyttö antaa säätiön turvamarginaalin ja lisää rakennuksen käyttöikää.

Ruuvipallot jaetaan seuraavien parametrien mukaan: päätavoite, putken halkaisija, terän koko ja lukumäärä, kärjen tyypin, tuntemien kuormitusten (kantavuus), teräslajin ja paksuuden sekä korroosionestotyypin mukaan.

Näitä parametrejä on tarkasteltava tarkemmin, jotta voidaan tietää, mitkä tuotteet sopivat talon rakentamiseen tietyllä maaperäalueella.

Erilaisia ​​paaluja sovelluksen mukaan

Alla olevassa kuvassa näkyy neljä perustyyppiä, jotka eroavat voimakkaasti jopa visuaalisesti.

Ulkoiset erot, kuten ruuvipillit, näkyvät paljain silmin.

ja - leveät terät, joissa on yksi terä, sijoitettu kärkeen putken alaosassa. Yleisimpiä yksityisrakennustyyppejä, jotka mahdollistavat perustusten rakentamisen useimmille maaperälajikkeille. Yleensä käytetään kevyisiin talleihin ja yksikerroksisiin puu- tai kehyspaneeleihin. Kuitenkin, kun terien halkaisija ja paalujen lukumäärä valitaan oikein, perustetaan taloja kaasusilikaattilohkoista.

b - paalut, joiden kantavuus lisääntyy, kestokyky ja vetovoima. Tyypillinen ero on kahden terän läsnäolo, jotka on sijoitettu pitkin kannan korkeutta. Soveltuu kaksikerroksisten talojen perustuksiin. Riippumattomassa yksityisessä rakentamisessa niitä käytetään harvoin, koska tällaista kasaa on mahdotonta ruuvata maata käsin ilman erityisiä laitteita.

c - kapeat kaadetut paalut, joilla on voimakas kartiomainen "ruuvi" - jota käytetään perustettaessa kivikasveja.

d - erityiset paalut, jotka on suunniteltu luomaan permefrost-olosuhteita. Ne edellyttävät erityisen ruuvaustekniikan käyttöä, joten niitä ei käytetä itserakentamisen käytännössä.

Kaikista mainituista tyypeistä, kuten näette, ensimmäistä käytetään useimmiten itsensä rakentamiseen, joten lisäesityksen aikana kiinnitetään enemmän huomiota

Kierrä paalut perusta

Maaperän koostumuksesta ja rakenteen kuormituksesta riippuen on välttämätöntä valita paalun akselin halkaisija, joka voi vaihdella 57: stä 133 mm: iin. Yhdessä putken halkaisijan kanssa myös terien halkaisija muuttuu ja sitä korkeampi se on, sitä suurempi on tuen kantavuus.

Alla olevassa taulukossa on esitetty suurikokoiset teräpalkit, joissa on hitsattu kärki (ne toimivat tavallisesti SVS-ruuvikierteen avulla)

Terien lukumäärä

Ruuveilla voi olla yksi terä, kuten edellä olevassa taulukossa tai useammalla. Niinpä niitä kutsutaan yksittäisiksi ja monilevyiksi.

Yksittäiset paalut ovat yleisimpiä yksityisen rakentamisen alalla

Yhden terän paalut käytetään säätelemään perustuksia maassa, kun maaperä on erittäin kantokykyinen. Tämäntyyppisten tuotteiden, erityisesti hitsattujen kärkien, käyttäminen edellyttää kuitenkin, että ne voivat mennä "epäonnistumaan", jolloin saavutetaan kriittinen kuorma. Samanaikaisesti tukit menettävät kantavuutensa, mikä heikentää säätiön sitoutumisen eheyttä.

Moniterätuotteita käytetään erilaisten maaperän, myös heikkojen, perustusten järjestämiseen. Niillä on suuri kantavuus ja ne kestävät suuria kuormia eri tyyppejä - sisennetty, vaakatasossa tai vetämällä.

Kaksipäisten paalujen kantavuus on verrattain korkeampi, mutta se on epätodennäköistä, että sitä ruuvataan käsin ilman erityislaitteiden käyttöä

Porausakselissa on suurempi määrä teriä, jolloin on mahdollista käyttää pienempää putken halkaisijaa, jolla on riittävä seinämän paksuus. Tällaisten paalujen tehokas hyötysuhde saavutetaan terän optimaalisella sijainnilla niiden rungossa. Terien välinen etäisyys, kaltevuus ja kaltevuuskulma lasketaan erikseen ottaen huomioon maakerrosten sijaintipaikan ja sen koostumuksen tietyllä rakennustyömaalla. Tällaisten tukien tekeminen edellyttää tietenkin pätevää lähestymistapaa.

Vihjeitä

Ruuvipillojen kärjet on jaettu hitsattuihin ja valettuihin.

Valetut valetut tuotteet ovat tietenkin luotettavampia, koska ne eivät käytännössä ole alttiina muodonmuutokselle maaperän tunkeutumisen aikana, toisin kuin hitsausta. Paaluja, joissa on valettuja kärkiä, voidaan käyttää asennettavaksi permafrostiin, erityisesti tiheäksi maaperäksi sekä ihmisen tai kiinteän luonnollisen sulkeuman omaaviksi. Tämäntyyppinen kärki ei ole epämuodostunut, vaikka se törmää esteenä ja pystyy tuhoamaan sen.

Valettujen kärkien kärkipään suorituskykyominaisuudet ovat suhteettoman suurempia kuin hitsatut

Heikentyneitä vinkkejä käytetään heikompien maaperässä, mutta niiden lujuus riippuu suoraan teräksen laadusta ja paksuudesta sekä työn laadusta. Niiden ainoa etu verrattuna valettuun - se on paljon edullisempi hinta.

Paksuus ja metallin laatu

Ruuvipallot voidaan tehdä putkista, joilla on eri seinämänpaksuus. Ne on jaettu seuraavasti:

- ohutseinämäinen, putkiseinien paksuus 3,5 mm;

- keskimääräinen paksuus - 3,5-6 mm;

- paksut seinämät paalut - vähintään 6 mm.

Paalujen valinta tämän kriteerin mukaan riippuu suoraan maaperän koostumuksesta niiden asennuspaikalla sekä odotetusta kuormituksesta. Pallojen tämä parametri määritetään hankkeen valmistelun aikana, ja valinta tehdään maakerroskerrosten syövyttävyyttä koskevien tutkimusten perusteella.

Samojen tietojen mukaan valitaan paalun terän metallin paksuus, mutta on muistettava, että jos terät on valmistettu teräksestä, jonka paksuus on enintään 5 mm, ne sopivat vain kevyisiin rakennuksiin. Jos rakennetaan suuri massiivinen rakenne, terien paksuus ei saa olla alle 6 mm.

Maaperän tekemän tutkimuksen perusteella valitaan tuotteiden teräslaatu:

- maaperän heikkoa kemiallista aggressiivisuutta käytettäessä voidaan käyttää St3-terästä;

- keskipitkällä aggressiivisuudella tarkoitetaan teräs St20: n tuotteiden käyttöä;

- maaperän voimakas aggressiivisuus, soveltuvat teräksiset laatat 09G2S ja 30XMA.

Korroosionestopinnoitteen tyyppi

Koska paalut ovat maaperäympäristössä, joka on aggressiivinen metallille, on suositeltavaa ostaa tuotteita suojapinnoitteella, jota käytetään tehtaalla. Lisäksi on erittäin tärkeää säilyttää päällyste ehjästi ruuvaamalla paaluilla, koska se suojaa paitsi itse putkea, joka on maaperässä, mutta myös sen yläosa sekä pino maanalaisten ja maanpäällisten osien rajoissa.

Sinkkipäällysteiset paalut. Jos ne ovat lisäksi suojattu ylhäältä polyuretaanilla tai epoksikerroksella - tämä olisi ihanteellinen.

Nykyään valmistajat käyttävät erilaisia ​​suojaavia yhdisteitä ruuvipinoihin - se voi olla kylmä tai kuumasinkitty, polyuretaani-, epoksi- tai polymeeripinnoitus - jokaisella on omat ominaisuutensa. Erilaisten pinnoitteiden testien mukaan päätettiin, että kylmäsinkytkentä-, polyuretaani- ja epoksipäällysteiden sekä ruosteen ja emaloiden ja pohjamaalien, joita ei käytetty ilman alustavaa pintavalmistusta, menetelmä osoittautui suurimmaksi tehokkuudeksi metallin suojauksessa, kun taas kuumasinkitys ja tavallinen polymeeripinnoite eivät eroa kovassa kestävyydessä.

Jos paalut hankitaan ilman suojaavaa pinnoitetta, sitä on käytettävä itsenäisesti ja maanalaisiin ja maanpäällisiin osiin voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Mutta älä unohda, että kaikki vakavat valmistajat välttämättä tarjoavat tuotteilleen korroosiosuojausta. Siksi, jos paalut ovat "paljaat metallit", niin erittäin suurella todennäköisyydellä voidaan väittää, että ne ovat kotitekoisia. Jos on, niin kuka voi taata muiden toiminnallisten ominaisuuksien noudattamisen?

Muuten tämä on hyvin vakava ongelma: ruostumattomien ruoppaiden pieniä käsityöteollisuusaloja on olemassa, ja useimmiten voidaan puhua paitsi standardien noudattamatta jättämisestä myös selvien teknisten olosuhteiden puuttumisesta. Tuskin järkevää hankkia täysin käsittämättömästä valmistajalta tuotteita, jolloin "perustetaan aikapommi" - jopa houkuttelevalla hinnalla.

Pile-ruuvin pohjan laskentaperiaatteet ja suunnittelu

Jos käyttäjä lukee tämän artikkelin, eli hän haluaa tietää porausruuvin eduista ja haitoista, niin hän todennäköisesti "tekee teeskentelemään" hänen tulevaa rakentamistaan ​​varten. Ja tämä tarkoittaa sitä, että hänelle on mielenkiintoista tietää ainakin yleisesti, kuinka tällaisen perustan laskeminen tehdään, ja sitten tästä - mitä hänen on keskityttävä tulevaisuuden rakentamisen suunnitteluun. Annetaan hänelle tilaisuus.

Joten pino-ruuvin perustuksen aikana ei ole mitään ominaisvirheitä, se on laskettava oikein ja suunniteltu ottaen huomioon kaikki edellä mainitut vivahteet. Kaikki säätiöiden suunnittelu on pätevien asiantuntijoiden tehtävä. Mutta alustavat "arviot" talon rakentamiseksi voidaan suorittaa itsenäisesti. Lisäksi ehdotettu algoritmi soveltuu varsinkin sopivien taloudellisten rakenteiden tai muiden kevyiden rakenteiden rakentamiseen.

Paalun kantavuuden arviointi

Ensinnäkin on arvioitava ruuvipätkän kantavuus tietyllä rakennustyömaalla. Kuten edellä olevasta taulukosta käy ilmi, arvojen leviäminen jopa saman tyyppiselle tuotteelle on hyvin suuri (esimerkiksi SVS-108: lle 5-9 tonnia). Tämä ei tietenkään ole liike-elämän lähestymistapa - on tarpeen toimia tarkempien arvojen kanssa. Lisäksi tietyissä tapauksissa maaperän erityispiirteistä riippuen sallitun kuorman indikaattorit voivat edes ylittää määrätyn alueen rajat yhteen suuntaan.

Kaikenlaisen maaperän ominaispiirteenä on sen kuormittavuus, tosiasiallisesti kannattava kapasiteetti. Tällöin he "tanssivat" edelleen laskiessaan ruuvatukeen sallitun kuormituksen.

Seuraavassa on laskin, joka auttaa laskemaan SVS: n yleisimmän mallisarjan paalujen kantavuudesta. Laskentavaatimus on jo antanut tarvittavat tiedot maaperän kestävyydestä paalun ruuviosan keskimääräisellä syvyydellä (n. 2,5 m) ja erilaisten paalamallien "geometriasta".

Ja kaikkein vaikein asia tässä asiassa on kenties oikea "diagnosoida" kentällä rakennustyömaalla. Tästä muuten riippuu myös korjauskerroin, joka asettaa tuen operatiivisen turvamarginaalin.

 • Tarkin tapa on geologisen tutkimustyön suorittaminen: poraus hyvin erikoistuneen asiantuntijan avulla ja tarkka arviointi kaikista maaperän kerroksista. Menetelmä - ilman vikoja, antaa erittäin tarkan kuvan, joten korjaustekijä on vähäinen, vain 1.2. Kuitenkin vielä on haitta, ja se johtuu näiden palvelujen liian korkeista kustannuksista, mikä periaatteessa ennustaa tämän lähestymistavan liian suuren suosion.

Geologinen maaperän geologinen tutkimus antaa tarkimman kuvan, mutta se on erittäin kallista

 • Toinen vaihtoehto, joka edellyttää myös asiantuntijoiden osallistumista, mutta johon ei liity enää liian suuria rahoituskustannuksia, on ruuvaamalla kokeellinen (referenssi) paalu. Se koostuu siitä, että paalu ruuvataan maahan rakennustyömaalla ja sen läpi kulkevien kerrosten läpi kohdistetaan vääntömomentti, jota seurataan. Tämä antaa melko objektiivisen kuvan maaperän kantavuudesta. Todellakin, korjauskerroin on jo suurempi - 1,25.
 • Lopuksi, jos luotat tietosi ja taitosi, voit kaivaa syvän reiän tai porata kuopan ruuvien paalujen terän ehdotetun sijainnin syvyyteen. No, sitten - ottakaa näyte maaperästä tästä syvyydestä, luokittele se ominaispiirteiden mukaan ja käytä Internetissä runsaasti olevia taulukoita selvittämällä sen kantokyvyn laskettu arvo. Voitko käsitellä sitä? Samanaikaisesti arvioinnin korkeaa tarkkuutta ei enää käsitellä, mikä vaikuttaa korjaustekijän jyrkkään nousuun - jopa 1,6 ÷ 1,7.

Manuaalinen tutkiva poraus - kova fyysisen työn massa ja tulosten erittäin keskinkertainen tarkkuus

Kokeiluporauksen aikana on välttämätöntä määrittää välittömästi paalujen tarvittava pituus. Väärin valitut putken pituudet voivat johtaa pohjan tukeen ja talon seinämien tuhoutumiseen. Siksi pituuden laskeminen perustuu kahteen parametriin:

- tiivistettyjen maakerrosten syvyys alueella, jolla rakentaminen on suunniteltu;

- paikan vapautus, toisin sanoen korkeuserot: seurauksena on tarpeen saavuttaa yhteinen vaakasuora taso kaikissa säätiön kohdissa.

Kun pora saavuttaa halutut kerrokset, pitkällä johdolla oleva kuorma lasketaan porattuun reikään. Kun kuorma putoaa kaivon pohjalle, merkkiin tehdään merkki ja se vedetään ulos. Sitten se mitataan kuormasta merkkijonoon. Saadun parametrin perusteella ja lisäämällä siihen tarvittava pituus, jonka pituus on noin 200-300 mm, määräytyy halutun pituuden mukaan.

On kuitenkin myös parasta antaa tämä operaatio asiantuntijoille, koska koko pystytetyn rakenteen luotettavuus riippuu parametrin tarkkuudesta.

Jos olet päättänyt maaperätyypistä, voit laskea valitun paalin kantavuuden käyttämällä ehdotettua laskinta. Kuten jo mainittiin, tarvittavat taulukko- ja korjaustekijät on jo otettu ohjelmaan.

Ruuvipilalaskuri

Nyt, jotta määritettäisiin tarvittava määrä paaluja säätiölle, on tarpeen laskea, millaista kuormaa oletetaan.

Porausruuvin alapuolelle tulevien kuormien arviointi

Tämä parametri sisältää talon rakentamiseen käytettävien rakennusmateriaalien painon, huonekalujen painon ja muiden kodinkoneiden, ulkoisten kuormien, joista lumi tulee aina ensimmäiseen paikkaan, sekä dynaamisen kunnossapidon.

Kokonaiskustannusten täsmällinen laskeminen on monimutkaisempi tehtävä, jota vain erikoisasiantuntijat voivat tehdä. Mutta suunnilleen, vaikkakin riittävän tarkasti, tämä voidaan tehdä itsenäisesti, jos tuleva talo näkyy selvästi omistajistaan ​​ja on alustava hanke sen hankkeesta.

On oletettava, että omistajat edustavat jo niiden tulevaa rakennetta, joten on olemassa tietty tilaisuus arvioida likimäärin säätiön kuormitusta.

Jotta yksinkertaistat lukijaa tämän tehtävän, alla on laskin, jonka avulla voit suorittaa tarvittavat laskelmat ottaen huomioon tulevan kodin ominaisuudet.

Muutamia selityksiä sen käytöstä:

 • Seinien massan arvioimiseksi pyydetään niiden aluetta ja materiaalia, josta ne rakennetaan. Kaksi vaihtoehtoa on mahdollista esimerkiksi ulkoseinien ja sisäisten osioiden osalta, jotka eroavat materiaalista ja (tai) paksuudesta.
 • Vastaavaa lähestymistapaa sovelletaan päällekkäisyyksiin. Tässä on myös kaksi vaihtoehtoa esimerkiksi pohjakerrokselle ja ullakolle. Samanaikaisesti laskuohjelma sisältää myös käyttökuormat lattioille.
 • Sinun on määritettävä katon pinta-ala ja kattotavan tyyppi. Jokaiselle kattotyypille on tunnusomaista kattorakenteiden ja vanteiden järjestelmä - kaikki nämä arvot otetaan automaattisesti huomioon laskettaessa.
 • Lumikuorman lisäämiseksi sinun on määriteltävä asuinsijan vyöhyke karttakaavion avulla ja ilmoitettava tämän vyöhykkeen numero laskimen vastaavan kentän kohdalla. Lisäksi lumen kuormituksen oikeelliseen laskemiseen on määritettävä tulevien kattorinteiden jyrkkyyskulma.

Kartta, jolla määrität vyöhykkeesi määrän lumikuorman mukaan

 • Säätiön paalut on sidottava ennen seinien rakentamista. Jos tähän käytetään puupalkkia, se voidaan sisällyttää seinään - ei tule olemaan suuri virhe. Mutta usein näihin tarkoituksiin käytetään raskasta metallitelevyprofiilia tai jopa monoliittista vahvistettua betoniteräilyä. Tällöin olisi oikeampi määritellä vanteiden parametrit, koska lisäkuormitus voi olla huomattava. (Jos käytetään puuta, vain kentässä "grillauksen pituus" oletusarvo jää nollaan).

Kaikki muut laskujen laskimet ovat omat. Säätiön kokonaiskuormituksen kokonaisarvo ilmoitetaan kilogrammoina ja tonneina.

Laskin rakennuksen koko kuormituksen arvioimiseksi paalusäätiölle

Ruuvien paalujen lukumäärä

Niinpä molempien laskelmien tulosten mukaan meillä on kaksi arvoa: yhden paalin (ja toimintamarginaalin) kantavuus ja kokonaiskustannus, joka siirretään rakennuksesta säätiöön. On selvää, että kuormituksen yksinkertainen jakautuminen kantavuudelle osoittaa tarvittavan paalumäärän. Esimerkiksi ensimmäinen laskin arvioi sallitun kuormituksen SVS-108: n paalussa ottaen huomioon 4,3 tonnin korjauskerroin. Ja toinen laskin osoitti rakennuksen suunnitellun rakennuksen kuorman kokonaisarvo 63,5 tonnia.

Yksinkertainen aritmeettinen toiminta antaa halutun tuloksen:

63,5 / 4,3 = 14,77

Arvo on aina pyöristetty kokonaisuuteen, eli saamme 15 paalua.

On sanottava, että tämä luku on minimaalinen ja saattaa olla vielä lopullista, koska myöhemmät pölkkityövoiman sijoittamista koskevat määräykset tulevat omille.

Pile-asettelut noudattavat tiettyjä sääntöjä, joten niiden arvioitu määrä voi joskus kasvaa

 • Runko-, log- ja hirsitaloihin on sijoitettu paaluja enintään 3000 mm: n välein.
 • Vaaka-betonista, kuonasta valmistetuista betonista ja hiutaloitujen betonilohkojen rakentamista varten asennusvaihe on enintään 2000 mm.
 • Kevyiden rakennusmateriaalien aidojen pystyttämiseen etäisyys voi olla 3000 ÷ 3500 mm. Rakentamalla aaltopahvia tai puuta aitojen tulee olla 2500-3000 mm riippuen tuulikuormasta.

Ruuvatyynyjen asentamista rakennussuunnitelmassa on otettava huomioon seuraavat standardit:

 • Pallot on pakko asentaa rakennuksen kulmiin sekä kantavien seinien leikkauspisteiden tai liitoskohdissa.
 • Kaikissa sisäisissä ja ulkoisissa pääseinissä paalut asennetaan samalla pinnalla, joka valitaan niiden seinämateriaalin ja rakennusominaisuuksien mukaan.
 • Laajennuksia, terasseja, talon vieressä olevia valaita ja muita vastaavia kevyitä rakenteita, paalikenttä lasketaan aina erikseen ja ei sidottu talon pohjaan. Muuten, tällaisiin pidennyksiin on aivan mahdollista soveltaa pienempää halkaisijaketta - huomattavia säästöjä.
 • Erilainen lähestymistapa on talon sisältämien raskaiden esineiden (uunin, kattilan jne.) Välillä. Yleensä tällaisissa kohdissa vaaditaan vähintään kahden lisäpilarin vahvistamista tai erillisen mini-säätiön perustamista, joka ei ole kytketty pääosaan ja suunniteltu erikseen suoritettujen laskelmien perusteella.

Joten vaihtoehtoa ei suljeta pois, kun on tarpeen asentaa ylimääräisiä tukia arvioidun määrän ylhäältä, mutta säätiön kokonaiskapasiteetti vain hyötyy tästä. Mutta aliarvioida määrä, vaikka se näyttää tarpeettomalta, kun se asetetaan suunnitelmaan, se ei voi olla.

Lopuksi on syytä korostaa jälleen kerran, että on suositeltavaa antaa tällaisille asioille todistettu ja pätevä organisaatio, joka voi taata työnsä laadun, suorittaa kaikki lopulliset laskelmat sekä porausruuvin rakentamisen, erityisesti täydellisen asuinrakennuksen rakentamisen jatkamiseksi. Sinun ei pitäisi koskaan kääntyä tuntemattomille rakennusryhmille, edes niille, jotka aseta itsensä super ammattilaisiksi. Säästöt tässä tapauksessa osoittautuvat erittäin epäilyttäviksi, ja on mahdollista, että jonkin ajan kuluttua on kiireesti tarpeen saada todelliset asiantuntijat korjaamaan tehdyt virheet. Mutta sitten sinun on maksettava erittäin miellyttävä määrä, koska hyvin usein on tarpeen korjata paitsi "jambs" säätiön, mutta myös siitä aiheutuvat muodonmuutokset rakennuksen itse.

Seuraavassa videossa voi olla seuraava "alla oleva video" edellisen kappaleen sanan puolesta:

Video: Pile-ruuvin perustukset, jotka eivät voineet olla