Geologia perustuksen alla

Voimme turvallisesti sanoa, että talon perusta on yksi tulevan rakenteen tärkeimmistä osista. Koko rakennuksen luotettavuus ja kestävyys riippuvat siitä, millainen säätiö on oikea, ja riittävän syvyys.

Säätiön oikea valinta on tulevan kodin perusta. Monet ihmiset uskovat virheellisesti, että säätiön tekemät tutkimukset ovat välttämättömiä vain monikerroksisille rakennuksille, mutta tämä on kaukana tapauksesta. Huolimatta siitä, että säätiön kaatopaikan tekniset tutkimukset eivät ole pakollisia töitä mökin tai rakennuksen rakentamisessa, jopa 3 kerrosta, nämä edulliset työt maksavat korolla. Ilman geologista tutkimusta mökille ei ole mahdollista määrittää tarkasti maaperän koostumusta, pohjaveden läheisyyttä ja maaperän eroosion. Tämän seurauksena - sirujen ja halkeamien ulkonäkö säätiöön, muutama vuosi sen jälkeen, kun talo otettiin käyttöön. Säätiön korjaus on vaikea, aikaa vievä ja ei halpa prosessi.

Näyttäisi siltä, ​​että voit säästää säätiön maaperää koskevaa tutkimusta, ja luoda perusta "marginaalille". Kaikki eivät kuitenkaan ole niin yksinkertaisia.


Säätiön rakentaminen on yksi koko rakennuksen kalleimmista toiminnoista, joten säätiön suunnittelussa käytettävät geologiset tutkimukset maksavat jopa sen asentamisen vaiheessa. Asennuksen syvyyden lisäksi perusteet jaetaan seuraaviin päätyyppeihin:

Lyhyesti jokaisesta tyypistä:

 • Kaistaleet ovat levinneet suuresti niiden luotettavuuden ja kestävyyden vuoksi. Jaoteltujen alatyyppien mukaan jaoteltuna ja käytettävien elementtien tyypin mukaan:
  1. betoni- ja betoniosat;
  2. monoliittinen ja precast-monoliittinen - nauha-säätiö, joka saadaan louhoksen ja betonin avulla.
  Teippityyppisen perustuksen pääasialliset haitat ovat korkeat kustannukset, massiivisuus ja tarve suurelle määrälle materiaaleja. Valmistuksen yksinkertaisuuden vuoksi niitä käytetään kuitenkin useimmiten yksityisten ja monikulttuuristen asuinrakennusten perustamiseen.
 • Pilarin perustuksia käytetään rakennusten rakentamisessa, joissa ei ole kellareja ja kellareja, jotka eivät aiheuta raskaita kuormituksia maaperälle. Se voi olla puutaloja, rakennuksia, joilla on kilpi tai kehysseinät.
  Tämäntyyppisen pohjan suuri syvyys pystyy kestämään tiiliseinien paineita. Suhteellisen rakenteen rakentamiseen verrattuna saraketyyppi maksaa lähes kaksi kertaa halvempaa.
  Mutta on välttämätöntä muistaa, että on mahdotonta laskea pylväsperusta pai- koilla. Suunnittelun piirteet eivät myöskään salli suurien kerrostalojen rakentamista.

  Geologiasta säätiölle

  Kun geologinen etsintä sivuston alle säätiö, kaikki rakentaminen alkaa. Yrityksemme ehdottaa maaperätutkimuksia Voronezhissa ammattimaisilla menetelmillä. Säätiön maaperän geologiaa tutkitaan teollisuus- ja asuinrakennuksissa, ilman sitä ei saa käyttää.

  Mitä geologiset tutkimukset maaperästä perustuksen alla?

  Ihmisillä on mielipide siitä, että säätiö ei saa geologiaa - rahaa kaatopaikalle. Tietyntyyppisen säätiön turvallisuuden määrittämiseksi paikan päällä on tarpeen suorittaa teknisiä ja geologisia tutkimuksia.

  • Maaperän yleiset ominaisuudet, kuten vastus, kantavuus, jäätymisnopeus ja sedimentti. Lisäksi pohjavesi on määritetty.
  • Optimaalinen kirjanmerkin syvyys.
  • Perusrakenteen tyyppi.
  • Toiminnan mahdolliset komplikaatiot ja tavan suojata rakennusta.
  • Viemäröinti.
  • Vesitiivistyksen tarve.

  Säätiön sivuston tutkimisen jälkeen on mahdollista piirtää tulevaisuuden rakennusta. Tutkimusta ja suunnittelua on luotettava vain asiantuntijoille. Muussa tapauksessa - taloudellisten tappioiden välttämiseksi ja pahimmassa tapauksessa ihmisten tappiot. Jos rakennuksen perustus on asetettu väärin, korjaus on pian tehtävä. Ja muutos valmis, paljon kalliimpaa kuin alustava tarkastus ja suunnittelu.

  Geologisten tutkimusten vaatimukset säätiön alaisuudessa

  Säätiön geologian on oltava pätevien asiantuntijoiden tehtävä. Yritys "Geogrunt" parantaa säännöllisesti työskentelytapojaan ja parantaa geologian tuntemusta.

  Luotettavien tulosten saamiseksi tarvitaan oma laboratorio. Korkean teknologian laitteiden käyttö vaikuttaa geologian hintaan perustan alla. Nykyaikaisten tekniikoiden avulla tutkimusta tehdään paljon nopeammin, tuloksena saadaan nopeammin. Tämä näkyy työn laadussa ja asiakkaiden asenteessa. Oma moottoriliikenne mahdollistaa yrityksen erikoisasiantuntijat menemään tutkimusalaan missä tahansa Voronezhin alueella.

  Näin ollen säätiön geologian kustannukset ovat suhteellisen pienet verrattuna väärän rakentamisen mahdollisiin seurauksiin. Varmista turvallisuutesi ottamalla yhteyttä yritykseemme.

  Miksi säätiön tulisi täyttää maaperän ominaisuudet

  Säätiö on perusta kaikkien perustaksi. Kuinka laittaa se, niin talo seisoo. Oikean perustan saamiseksi sinun on ensin ymmärrettävä, millaista maaperää se on, ja ottaa huomioon talon arkkitehtoniset piirteet.

  Rakentamismenetelmän mukaan perustuksia voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin. Jotta et ylikuormitaisi pitkillä termeillä erikoistuneita termejä, emme kuvaa kutakin säätiötä ja sen rakennetta, vaan näytämme sen kuvan avulla.

  BELT FOUNDATION

  Rakenteeltaan, nauhateos voi olla myös esivalmistettu, esivalmistettu monoliitti tai monoliitti. Yllä esitetyt monoliittiset perustukset. Tämä - esivalmistetut ja esivalmistetut monoliittiset perustukset:

  Tällaista säätiötä pidetään yhtenä kannattavimmista, sillä se vaatii myös vähemmän kaivamista ja rakennusmateriaaleja kuin muuntyyppiset säätiöt. Mutta maaperä, jota hän tarvitsee "hyväksi". eli yksi että

  • ei muutu
  • vähän alttiina pakkaselle heittävät voimat,
  • on pieni sagability,
  • homogeeninen koko juoniin.

  Nauhatalustat eivät ole aina järkeviä käyttää maaperän maaperään, seismisessä vyöhykkeessä, jossa on suuri pohjavesi.

  Hitaat maaperät - ne, jotka eivät kestämään kuormaa kotona, "uppoavat" sen alle

  painosta. Jos samanaikaisesti jakaa talon massa vain pohjan kapealle kaistaleelle (ilman tyynyä), tällaisen sakkausmassan kuormitus on paljon suurempi kuin pohjalevyn käyttäminen.

  Tämä on täynnä ainakin seinämien halkeamia, jotka näkyvät jatkuvasti ja jopa aivan perustana. Tällöin pohjustusnauha on tuettava syvemmälle, ei enää tukevalle maakerrokselle, joka voi osoittautua liian syvälle ja nauhan säätiö on liian kallis. Tai lisää betonin "tyynyn" pinta-alaa, johon perustusnauha lepää kuorman vähentämiseksi levittämällä sitä suurella alueella. Voimakkaasti vääntyneelle maaperälle tällainen pad voi olla liian laaja, mikä tarkoittaa kallista ja epäkäytännöllistä.

  Jos talon painon alla oleva perustaveippa ulottuu yli 10-15 cm syvyyteen, maata pidetään voimakkaasti lukittavana ja nauhalevyä ei suositella.

  Seismisessä vyöhykkeessä on mahdotonta käyttää esivalmistettua nauhalevyä - todennäköisyys on melko korkea, että maanjäristyksen aikana sen rakenne menettää eheyden ja ei pysty kantamaan tarvittavia kuormia kotona. Esivalmistettua monoliittista perustetta, jossa on ylempi monoliittinen vyö, voidaan pystyttää, jos mahdollisten maanjäristysten enimmäistaso saavuttaa 7 pistettä, muissa tapauksissa nosto monoliittinen säätö on pystytetty.

  Pohjaveden korkea taso suuresti vaikeuttaa liuskan säätöprosessia, sillä tällä hetkellä on tarpeen varmistaa veden pumppaaminen tai asentaa erityiset kuivatusrakenteet. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että nauhan perustusta ei voida käyttää. Tässä tapauksessa et voi käyttää vain kaistaleperustaa rakennuksissa, joissa on kellari.

  On edullista käyttää nauhaa esivalmistettua monoliittista upotettua pohjaa, jolla on hieman korkeusero rakennustyömaalla (enintään 0,7 m). Sinun ei tarvitse kaatua rinteeseen tai tehdä lisäyksiä koko rakennustyömaan alueelle, joka on työläs ja kallis. Säätiön perustus on tehty vain nauhalle, ja se vastaa korkeuseroa: korkeimmassa kohdassa alustan nauha tuskin ulottuu maanpinnan yläpuolelle, alimpaan kohtaan pohja näkyy koko korkeudessaan.

  Jos maa hehkuu - laite on matala nauha

  tämän vuoksi on välttämätöntä eristää nauhan perustuksen pystysuorat seinät, eristys "kostuttaa" pakkasen voimat ja ne eivät nosta perustusta ylöspäin. Ja myös lämmitettävä säätötyyny (jos on olemassa) - se toimii eristeenä sokea alueelle ja lattialaatta.

  Syvälle pohjalle on riittävää ennakoida pohjan 50 cm: n pystysuora eristäminen maanpinnan alapuolelle ja lattialevy (samanlainen kuin pohjalevyn upotettu pohja).

  Jäätymisen voimat ovat vaarallisia, koska ne pyrkivät "työntämään" perustusnauhan ylöspäin.

  PLATE BASE

  Laattojen pohja voi olla matala ja syvä. Laattojen syvä pohja on pääosin valmiina kellari (riippuen hautaamisen syvyydestä). Matala-pohjalaatan pohja asetetaan vähintään 40 cm: n syvyyteen, joskus jäykisteillä (paremman vakauden liukkaalla maaperällä), joskus ilman niitä. Tämä on yksi kaikkein monipuolisimmista perustustyypeistä. Sekä matalan että syvän pohjan laatat perustuvat jäykkään vahvikkeeseen koko laakeripinnalle.

  Näin voit pienentää kuormaa kotimaassa, jakaa sen tasaisesti ja myös lisätä perustan vakautta maaperän jäädyttämisen, sulatuksen ja sakkautumisen aikana tapahtuviin kuormituksiin. Tällaisen jäykän monoliittisen rakenteen ansiosta talon koko alueelle ei ole mahdotonta siirtyä maaperään: levyä siirretään yhdessä maaperän kanssa tasaisesti, mikä suojaa rakennuksen rakennetta tuhoamiselta.

  Laattojen säätiön kalliimpien kustannusten takia verrattuna nauhamaiseen säätiöön ei ole järkevää luoda tällaista perustusta hyvällä maaperällä, mutta periaatteessa se on mahdollista.

  Laattojen perustukset olivat

  Tällöin nauhalevy ei salli laskea paineita maahan sallituille arvoille.

  Sen käyttö on perusteltua kostealle maaperälle, jossa on korkea pohjavesi. Syvä pohjalevy on ihanteellinen kotiin, jossa on kellari tai kellari tällaiselle alustalle.

  On edullista käyttää matalia ja syvämpiä pohjaa maaperään, jolla on pieni korkeusero, jossa ei ole mahdollista käyttää nauhan upotettua pohjaa.

  Ei ole sopivaa laatoituksen perustaminen vain niissä tapauksissa, joissa ei tarvita kellaria, ja maanparametrit edellyttävät, että pohjalevy asetetaan liian syvälle. Tässä tapauksessa paalusäätiö on kannattavampi.

  PORKIN SÄÄTIÖ

  Pile-pohja on hyvä, jos maaperän ylemmät kerrokset eivät kestä kovaa painovoimaa kotona, ja saada tiheämmät kerrokset ja asettaa perustuksen niihin osoittautuu liian kalliiksi, koska ne ovat liian syviä. Sitten paalut tuetaan syvälle maakerroksen päälle, maanpinnan yläpuolelle ne "sidotaan" vanteen palkkiin (grillage), johon lattialaatta on järjestetty. Pallosäätiöt, myös,

  käytetään kiviaineksen tai erittäin korkeiden pohjavesien pinnalla.

  COLUMN BASE

  Pylväsperusta on eräänlainen paalusäätiö. Kuvitellusti, sitä voidaan kutsua pienen kantapään perustukseksi.

  Tällaisen säätiön tyypin mukaan on selvää, että maaperän vaatimukset ovat sen korkeimmat. "Pylväät" välittävät maahan koko kuoren kuorman, mikä tarkoittaa, että talon tulee olla suhteellisen kevyt ja maaperän pitäisi olla hyvin "hyvä", sama kuin hihna

  perustus ja sileä. Kaltevassa osassa sarakepidettä ei voida käyttää, koska pylvään alareunassa tarvitaan riittävän korkea pylväs, se on kasa eikä pylväs. Lisäksi tällainen pohjarakenne ei tuota kovaa vakautta koko rinteessä olevalle talolle.

  Pilarin perustukset 1,5-2 halvemmalla kuin teippi työvoimakustannuksista ja materiaalien kulutuksesta. Mutta niin yksinkertainen ja edullinen perusta, ei kaikkia taloja voi laittaa.

  JOHTOPÄÄTÖKSET: Edellä esitetystä päätellään, että käytännöllisesti katsoen minkä tyyppisiä perustuksia voidaan käyttää melkein mihin tahansa maaperään, jos se on asianmukaisesti eristetty ja vedenpitävä, jotta varmistetaan oikea asennus tekniikka. Mutta jokaiselle rakennustyömaalle on vain yksi kannattavin säätiö.

  Lisäksi, jos perustukset voidaan jakaa tyypeittäin, niin maaperät jaoteltuina tyyppikohtaisesti laitteen pohjan näkökulmasta ovat epäkäytännöllisiä. Kussakin paikassa maaperällä on oma "hyvyytensä" tai "huononsa" aste. Se perustuu seuraaviin geologian pääindikaattoreihin:

  • sisäinen kitkakulma
  • maaperän tarttuvuus,
  • maaperän muodonmuutosmoduuli,
  • maaperän osuus,

  (samoin kuin joitain muita). Nämä indikaattorit ovat toisistaan ​​riippuvaisia, osallistuvat suunnittelulaskelmiin vain yhdessä (erikseen voit kiinnittää huomiota vain maaperän muodonmuutokseen, jos sen arvo on alle 10 MPa - maaperä on heikko, vaatii "laattoja" tai "pinoa", mutta jos sen arvo ei ole enää takuu, että maaperä on hyvä).

  Ainoastaan ​​geologisten tutkimusten perusteella suunnittelija pystyy laskemaan, jolloin on edullista laittaa talo "nauhalle" "tyynyllä" ja käyttää matalia laattoja. Tällöin käytetään syvällä laattoja ja jossa kasa. Teoreettisesti me voimme vain saada aikaan trendin: nauha tai pylväsperusta "sopii" hyväksi maaperälle ja paalainperusta huonolle.

  Kaikki projektit Z500 tarjoavat nauhat esivalmistetut monoliittiset perustukset. JOS MAANTIÖN MUKAAN TARKOITETAAN YKSIN TYYPPIEN SÄÄTIÖN, SAAT TILAA MERKITTÄVÄT MUUTOKSET HANKKEESSA KÄYTETÄÄN LISÄKSET

  Geologinen tutkimus maaperästä pohjan alla

  Säätiön tutkimus

  Säätiön maaperän tutkimus on avain menestykselliseen rakentamiseen ja rakennuksen lujuuteen, koska se on rakennuksen vakauden ja kestävyyden perusta. Ensin he suorittavat tarpeelliset tutkimukset, määrittelevät rakennuspisteen, kehittävät hankkeen ottaen huomioon rakennuksen mitat, ja sitten jatkavat rakenteiden rakentamista.

  Kyselyt - tärkeä vaihe rakentamisesta

  Koska säätiön kustannukset ovat 20-30% kaikista rakennuskustannuksista, suunnittelua tulee lähestyä kaikin vastuisin.

  Monet yksityiset kehittäjät, jotka ovat oppineet kuinka paljon teknisiä töitä maksaa, kieltäytyvät käyttämästä niitä, ja heitä ohjaavat halu säästää. Tämän seurauksena tämä voi johtaa alustan muodonmuutokseen, tukirakenteiden halkeamiin, aiheuttaa turvallisuusstandardien rikkomisen ja lisätä rakennuksen romahtamisen riskiä. Tällaiset seuraukset liittyvät luotettavien tietojen puuttumiseen kehityspaikan ominaisuuksista.

  Samaan aikaan säätiön ammatilliset maaperätutkimukset yksinkertaistavat kaikkein toimivan säätiön valintaa, vähentävät sen rakentamisen kustannuksia ja vähentävät toimintakustannuksia.

  Maaperän geologiassa säätiön avulla saadaan tarvittavat tiedot sivustosta:

  • helpotus rakennuksen alueella;
  • kauden jäätymisen syvyys;
  • tulvien rajat useiden avointen lampien läsnäollessa;
  • pohjaveden taso, mahdollisen päästökohdan pinnalle;
  • vesipitoisten kerrosten lähde, niiden vuorovaikutus ulkoisten vesistöjen kanssa;
  • geostruktuuri, sen stabiilisuusaste.

  Kuinka paljon maaperän geologinen tutkimus perustuu säätiöön riippuu tarvittavien analyysien määrästä ja alueen pinta-alasta. Toimintojen luettelo voi olla erilainen, insinöörit auttavat määrittämään, mitkä standardi- ja lisätyyppiset työt vaaditaan kussakin yksittäisessä tapauksessa.

  Kentän vaihe - luotettavan tiedon lähde sivuston geologisesta rakenteesta

  Tässä vaiheessa otetaan näytteitä ja tehdään kokeet. Tällaisten tietojen avulla on mahdollista:

  → selvittää, mitä sivuston parametreja on otettava huomioon rakennusten ja rakenteiden suunnittelussa,

  → arvioimaan, miten maaperä käyttäytyy kuormitettuna ja määrittää sen kantokyvyn,

  → valitse sopiva pohja ja optimaaliset rakennusmateriaalit.

  Kenttämenetelmät ja maaperätiedot

  • Dynaaminen ja staattinen äänentoisto - tila ja koostumus.
  • Pressiometri - puristusvoima.
  • Siirrot, siipisääntely, romahtaminen - vastustuskyky leikkausvaikutuksille.
  • Pile testit - vastus paalun työpäädyssä ja pitkin sen runkoa.
  • Korvaus - jännitys.
  • Soaking - vedenalaisen veden sakeuttamisaste.

  Kerätä lisää. Geofysikaalinen analyysi suoritetaan myös rakennustyömaan maaperätiedoilla. Menetelmän etuna on kyky tutkia materiaalin käyttäytymistä luonnollisissa olosuhteissa poistamalla todennäköisyys analyysin geologisen tutkimuksen aikana tapahtuvasta pisteporauksesta johtuvien virheiden laskemisen todennäköisyydestä. Lisäksi geofysiikan huomiota paljastaa heterogeenisyys, jota ei voida vahvistaa muilla tavoilla.

  Tutkimuksen merkitys

  Epäpätevyys alustan tyypin tai aluetta koskevan geologian virheellisen arvioinnin perusteella voi johtaa maan kausivaihtelujen aiheuttamiin peruuttamattomiin muodonmuutoksiin. On ymmärrettävä, että yleismaailmallista muotoilua ei ole, tietyissä olosuhteissa on tarpeen kehittää erillinen hanke.

  Pääasiassa geologisten tutkimusten tarkoituksena on määritellä maaperän tukikapasiteetti, syväterävyys ja perustan tyyppi. Tarkastele joitakin kohtia tarkemmin.

  Kuinka syvälle säätiölle on tehtävä riippuu useista parametreistä, kuten esimerkiksi:

  • maaperän jäädytys syvyys talvella;
  • jäätymissuojaindikaattorit;
  • pohjaveden korkeus;
  • kapillaarin imuaste jne.

  Hanke lasketaan erikoistuneen yrityksen toteuttamien tutkimustoimien tulosten perusteella. Ammattilainen lähestymistapa on erityisen tärkeä kriittisten rakenteiden - asuinrakennusten, hallinto- ja toimistorakennusten, teollisuusrakennusten jne. Rakentamisessa.

  Maaperäkapasiteetin määrittäminen

  Toinen tärkein parametri kausittaisen jäätymisen syvyyden jälkeen, jolla on merkittävä vaikutus perusrakenteiden valintaan, on maan kyky kestää rakenteen painoa.

  Luonnosperustetta kehitettäessä on kaksi laskentamenetelmää:

  • rajoittamalla muodonmuutoksia - käytetään suuritehoisten rakennusten rakentamiseen ja sen tarkoituksena on arvioida rakenteen kutistumista maaperän kompensoimattomasta puristuksesta johtuen;
  • kantavuus - sitä käytetään laskemaan alhaisen ja keskikokoisen rakenteen perusteet, olettaen, että maaperä, kun paine poistetaan, palauttaa osittain tai kokonaan muodon.

  Maaperä, jolla on erilainen koostumus, määritetään kuorman arvo, jonka he pystyvät kestämään ilman peruuttamattomia muutoksia. Jokainen rakenne, joka ulottuu kevyestä rakennuksesta pilvenpiirtäjiin, pitäisi painaa maahan voimalla, joka ei ylitä sen kantavuutta.

  Perustutkimuksen valinta

  Yleisesti kattavan geologian tutkimus on avain koko rakenteen tulevaisuuden luotettavuuteen. Maaperän tukikapasiteetin, rakennuksen ominaisuuksien ja rakennuksen alueen mukaan valitaan sopiva perusversio. Niinpä alueilla, joilla on kovaa maata, ei ole suositeltavaa kiinnittää nauhatrappeja, joissa on orgaanisia - esivalmistettuja jne. Laakerin rakennealue riippuu myös laakerikapasiteetista (nauha-muunnoksella, jossa on heikko maadoitus, tarvitaan laajempi betonikaista).

  Geologinen tutkimus maaperästä pohjan alla

  Geologian tutkimus

  Tulevaisuuden talon tyypin valinta on äärimmäisen tärkeä tehtävä. Suurin osa niistä, jotka päättävät rakentaa talon omaansa, poimia perusta itsestään tai piiloutua naapureistaan ​​useimmiten tekemättä geologista tutkimusta maaperästä säätiön alapuolella. Yksi yleisimmin käytetyistä perustyypeistä on matala teippi monoliitti- tai precast-pohja. Nämä tyypit ovat edullisimpia, ja ne ovat useimmiten rakentaneet ammattitaidottomat työntekijät ja omistajat, joilla ei ole työkokemusta.

  Maaperänäytteet

  Kaikki tarinat tukkeutuneista ovista, perustuksen tai seinien halkeamat tulevat väärältä pohjalta. Rakentamisen asiantuntijoiden käyttämien normien mukaan esikuvioitua rainaa ei voida rakentaa maaperälle, jolla on heilua, sekä heikkoja, vetisiä ja muovisia maita. Älä suosittele tällaisen pohjan rakentamista ja suurta pohjavesivettä tai helpotusreikiä. On myös mahdotonta rakentaa esiliinoja ja monoliittisia nauhapohjia orgaanisille maille, eli siltille, turpeelle ja sapropelille. Siksi on hyvin tärkeää tutkia maan alla säätiön kesken, jotta voidaan ymmärtää, onko mahdollista perustaa heille perustus.

  Sinun on myös ymmärrettävä, kuinka laaja ala on, ja tämä riippuu säätiön maaperän kantokyvystä. Jotta kaikkiin näihin kysymyksiin vastattaisiin, on tarpeen tehdä tulevaisuuden perustaksi suunniteltuja maa-alueita koskevat tekniset ja geologiset tutkimukset. Yksikään arkkitehtitoimisto ei suunnittele rakennusta eikä sen perustamista, ennen kuin se löytää itselleen maakuntien indikaattorit, joilla ne sijaitsevat.

  Maaperä on maaperä, joka on monikomponentti ja monimuotoinen geologinen järjestelmä, ja siksi sitä kutsutaan tekniikan ja taloudellisen toiminnan kohteeksi.

  Suurin mahdollinen koti kotiin parhaiten sopivaksi on säätää säätiön maaperän analyysi yrityksestä, joka on erikoistunut tähän yritykseen. Tutkimuksen tekeminen ja maata koskevan päätelmän tekeminen sekä sen ominaispiirteet antavat mahdollisuuden valita oikein perustelut ja tehdä sille oikea projekti.

  Säätiön tutkimus

  Jos haluat säästää rahaa maksamatta geologista tutkimusta varten erikoistunutta asiantuntijaa, voit yrittää tehdä tutkimusta maaperästä säätiön alla omiin käsiisi. Tutkimuksen suorittamiseksi varmista, että tarvitset puutarhan ruuvimeisseliä. Heidän on tehtävä kaivoja syvyyteen, joka on vähintään normatiivinen pakastussyvyys, mutta on parempi, jos syvyys on noin 3,5-4 metriä, varsinkin jos aiot rakentaa kaksikerroksisen ja suuremman talon.

  Jos talossa on suunnitelmia rakentaa syvä kellari, ei ole mahdollista porata reikiä itse. Loppujen lopuksi, jotta analysoitan maata yhden kerroksen talon rakentamiseksi, sinun on porattava 4-5 metriä, ja tiilitalolle kahdessa kerroksessa tarvitset 8-9 metrin syvyyden. Tietenkin yksi reikä ei riitä, koska nauha-pohja, jos se asetetaan heterogeenisille maille, joilla on erilainen korkeus hehkutuksen aikana, voi helposti särkyä epätasaisten kuormien vuoksi.

  Epäorgaaninen maa, jossa turpeen kerros (orgaaninen maaperä) alueella, joka puristetaan sekvenssin alla, voi jäädä paikoilleen. Tuloksen tulos on kaikki samanlainen, halkeamia muodostuu seinille ja pohjalle. Vaikka "rakennustekniikan geologisten tutkimusten" säännöt osoittavat, että vastuutonta rakennuksia varten on tarpeeksi 1-2 reikää tulevan talon kehällä, mutta olisi parasta turvata ja varustaa 3-4 reikää, koska maaperä voi olla varsin salamainen. Maaperän säätäminen säätiölle vaatii sen keräämisen joka kolmas kymmenes sentti senttiä reiästä ja maaperän jäädytyslinjan alapuolella on valittava näytteestä 50 cm: n välein.

  Tutkimusmenetelmät

  Luonnollisesti maaperän tutkiminen säätiön alapuolella on parempi ottaa yhteyttä lisensoituun asiantuntijaan. Jos niitä ei ole tai niiden palvelut ovat liian kalliita, voit käyttää useita tutkimusmenetelmiä ja maan nopeaa analysointia sekä likimääräistä arviointia sen kantokyvystä.

  Ensin sinun on hajottava maa-näyte paperilla ja kuivaa se. Tämän jälkeen maasta otettiin kivet, tölkit, juuret ja muut jätteet. Jos näytteessä on kokkareita ja paloja, ne täytyy murskata. Suihkuta maa vedellä ja ota sitten suuri lasipurkki, jonka täytämme 25% näytemateriaalista. Loput tölkistä on täynnä vettä.

  Astiaan lisätään astianpesuainetta sisältävä tl ja astia suljetaan kannella ja ravistellaan 10 minuuttia. Näin maa voidaan jakaa mineraalikomponentteihin. Seuraavaksi pankin olisi annettava seistä muutaman päivän ajan, jotta säätiön maaperänäytteet olisivat mahdollisimman informatiivisia.

  Maan hiukkaset asettuvat pankkiin ja jakautuvat kooltaan. Jo yhden minuutin kuluttua kynän asettamisesta voit merkitä sen merkinnällä merkinnällä, mikä määrää hiekkavesi sedimentin. Kahden tunnin lietteen jälkeen voit tunnistaa lietteen määrän. Ja kun vesi on kirkas, niin kerros savi voidaan havaita. Ja yleensä tämä prosessi kestää 3 päivää, mutta jos vesi on vielä samea, niin se on jätettävä noin viikon ajan.

  Näytteen kunkin kerroksen ja kokonaissatemian paksuus olisi kirjattava. Seuraavaksi kunkin komponentin prosenttiosuhde lasketaan käyttäen kaavaa: Komponentti, cm / kokonaispaksuus, cm =% maan komponenttina. Kun olet saanut maan pääkomponenttien prosenttiosuuden, voit määrittää maaperän tyypin, jota ohjaa erityinen pyramidi.

  Nopeammin tuloksia voidaan saada käyttämällä tuntoelementtiä, joka vaatii vain näytteen maan ja omasta kädestä. Analyysia varten on tarkoitettu erityinen toimintasarja.

  Asuinrakennuksiin sovellettavat normit ja rakennussäännöt kaikkialla maailmassa tarjoavat aliarvioitua verrattuna kotimaisiin indikaattoreihin, jotka osoittavat maa-alueiden kantavuus kehittäjille. Keskimäärin maan kantavuus alle 2 kertaa. Tällainen lähestymistapa antaa kohtuullisen turvallisuuden ja tarjoaa jonkin verran suojaa maan koostumuksen ja sen kantokyvyn virheellisestä arvioinnista. Ne, jotka päättävät perustaa säätiön ja oman talonsa, olisi aina aseistettava tällaisella lähestymistavalla, jotta he eivät korjaisi säätöön kohdistuvat halkeamat ja seinien halkeamat. Ja tietysti sinun pitäisi tehdä selvitys maaperästä säätiön alla.

  Geologia Pietarin säätiön alla (Pietari). Geo-Gis. Geologian säätiö

  Geologian johtaminen säätiön mukaan säästää jopa 40% Pietarissa (Pietari)

  Ihmiset ovat aina pyrkineet saamaan omat asuntotuotot. Perusta perustettiin niistä materiaaleista, joilla oli varaa. Maaperän tutkiminen käsiporalla. Niinpä sai perustietoja sen rakenteesta. Tämän menetelmän ansiosta voimme nähdä kallioiden koostumuksen paikan päällä ja arvioida sen kosteutta. Säätiön alapuolella oleva geologia on nyt tullut välttämättömäksi palveluksi, jolloin kaikki mahdollisuudet tutustua maaperään, johon ne aikovat rakentaa, ilmestyivät. Se takaa kestävien esineiden rakenteen tutkittavalle maaperälle. Säätiön geologian lisäksi asiantuntijat suorittavat sivuston topografisia tutkimuksia sekä insinööri- ja ympäristötutkimuksia.

  Suunnittelu- ja geologiset tutkimukset säätiön alaisuudessa

  Geologisten insinöörien palvelut ovat tarpeen uusien tilojen suunnittelussa. Maaperän tutkimus suoritetaan niiden koostumuksen, parametrien ja ominaisuuksien tutkimiseksi. Nämä tiedot mahdollistavat rakenteen vakauden. Geo-His: n työntekijöille tehdään geologisia tutkimuksia Pietarin (Pietarin) paalusäätiöiden rakentamiselle ja suunnittelulle. Aluetutkimukset alkavat alueen tiedustelulla. Tämä on välttämätöntä tunnistaa negatiivisten prosessien ilmentymät maapalsta:

  • Murskavoiton.
  • Laantumassa.
  • Shear.
  • Tulvat jne.

  Samankaltaiset ilmiöt ovat yleisiä sekä kaupungin sisällä että alueella. Tämä johtuu alueen rakenteen, kivirakenteiden, vesistöjen läsnäolosta, pohjaveden laadusta ja muista geologisista ja hydrogeologisista tekijöistä. Negatiiviset prosessit vaikuttavat rakenteiden vakauteen, luotettavuuteen ja kestävyyteen. Niiden aktiivinen kehitys johtaa hätätilanteisiin ja rakennusten tuhoamiseen. Tämän vuoksi talotekniikan geologisia tutkimuksia tehdään korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden kanssa, joilla on huomattava kokemus tällä alalla.

  Suorita geologian poraus talon perustuksen alle

  Jokaisella rakenteella on vaikutusalue, joka ulottuu alueen yli ja tiettyyn syvyyteen. Mittasuhteet voidaan laskea tietäen rakenteen tyypistä, sen alueesta, lattiamääristä ja muista parametreista. Kaikki tälle alueelle kuuluvat maaperät muuttavat ominaisuuksiaan. Suurin osa kiveistä tiivistyy, sags ja deforms kuorman vaikutuksesta rakenteen. Säätiön rakentaminen rikkoo myös säätiön eheyttä ja aiheuttaa geologisten prosessien aktivointia. Kaikki Pietarin säätiön geologiset tutkimukset pyrkivät saamaan yksityiskohtaiset ja tarkat tiedot jokaisesta insinööri-geologisesta kerroksesta, joka kuuluu vaikutusalueeseen. Näin voit valita perustan tyypin, määrittää paalujen pituuden, niiden parametrit ja materiaalit.

  Paikan päällä harjoitettavat poraustoimet toteutetaan kaivon sijaintijärjestelmän luomisen jälkeen. Tätä varten geologit tarvitsevat alueen topografisen suunnitelman, jossa mainitaan kaikki nykyiset tekniset ja luonnolliset kohteet. Yleisesti käytetty mittakaava on 1: 500. Geologisten tutkimusten aikana kaivot sijoitetaan siten, että asiantuntijoilla on mahdollisuus tutkia yksityiskohtaisesti kiviä, jotka kuuluvat vaikutusalueeseen. Jos maastossa on kaltevuus, kallio, palkki tai säiliö, työstöä voidaan lisätä. Kustakin kuopasta otetaan maaperänäytteet. Näytteet otettu katokerroksesta, sen keskiosasta ja pohjasta. Kallion parametreista saadaan tietoja geologisista tutkimuksista. Näytteen käsittely suoritetaan kiinteässä laboratoriossa käyttäen moderneja laitteita.

  Mitkä ovat perusta rakennuksen rakentamiselle?

  Geologiset tutkimukset niissä olevista maaperistä ja pohjavedestä suoritetaan kiinteän alustan valitsemiseksi. Sen paksuus riippuu alueen kivirakenteista, niiden koostumuksesta ja ominaisuuksista. Kellarin geologiassa otetaan huomioon pohjaveden taso, kyky nousta enimmäismääriin, johtavat kellareiden ja autojen tulviin, sienen muodostumiseen. Säätiön tyypit ovat:

  • vyö - säätiön halvin ja yleisimpi versio;
  • pilariväli - yksi kysytyimmistä tyypistä, joka on laaja sovellus maakunnostuksessa;
  • kasa - pystytettäväksi tapauksissa, joissa tiivistymättömän maaperän kerros on niin syvä, että muita perustyyppejä ei ole mahdollista rakentaa;
  • laatta - kallein ja luotettavin pohja, on monoliitti betoni tai betoni.

  Miten määritetään geologian hinta säätiölle (kirjanmerkin perusteet)?

  Säätiön kustannukset ovat kolmas osa kaikista rakennuskustannuksista. Tarkka laskelma, joka perustuu tutkimukseen, mahdollistaa sen, että se saadaan tarvittavalla teholla. Merkittävästi säästää tämä auttaa yritystä LLC "Geo-Gis" -asiantuntijoita, jotka tarjoavat korkealaatuisen suorituskyvyn kaikentyyppisten insinööritutkimusten rakentamiseen. Säätiön geologian hinta riippuu rakennettavan laitoksen laajuudesta. Siihen vaikuttaa maaperän - karstisyvennysten, marssin, maanvyörymien ja teknisen pilaantumisen aiheuttamat ongelmat. Kalliimpi säätiö - kasa. Se on rakennettu märille, turvealueille, hiekalle ja savelle. Paikan päällä tehdyt geologiset tutkimukset mahdollistavat kehittäjän sulkevan ongelma-alueet rakennustyömaalta. Lisäksi geologisen tutkimuksen lisäksi asiantuntijat suorittavat rakentamisen suunnittelua ja ympäristötutkimuksia.

  Mikä on säätiön geologia?

  Teoksia tehdään useassa vaiheessa:

  1. Tutkimusalue edeltää kenttätyötä. Ilmasto, maaston geologisen osan rakenne otetaan huomioon ja UAV: ​​n kuvat saatiin läpi.
  2. Porauskaivot, dynaamiset ja staattiset äänet, testimerkit.
  3. Tutki koostumusta ja ominaisuuksia maaperä, valitut menetelmät, paljasti pohjaveden esiintymistiheys. Tärkeintä on selvittää kivien tiheys ja maaperän ominaiskestävyys kuormaan. Tämän työn alku kentällä jatkui laboratoriossa.
  4. Säätiön geologiasta saatujen tietojen perusteella lasketaan säätiön parametrit.

  Yleisimpiä mökkien rakentamiseen Venäjän raidoittain, sinun on harkittava maaperän jäädyttämistä talvella ja asetettava sen alapuolelle. Maanpinnan tulee olla vähintään 60 senttimetriä leveä ja suuri.

  Tilaa ilmainen asiantuntijaneuvonta

  Edut yhteistyöstä yrityksen "Geo-His"

  Geo-Gis Oy: n asiantuntijoilla on valtiollisia lisenssejä, joiden avulla voit tehdä suunnittelu- ja geologisia tutkimuksia perustusten ja rakenteiden suunnittelusta. Yrityksen työntekijät suorittavat poraus- ja tiedustelutoimintaa paikan päällä, tutkivat saadut näytteet sertifioidussa laboratoriossa ja laati loppuraportin. Kaikkien teknisten asiakirjojen avulla voidaan luoda projektin ja arvioinnin dokumentaatio, koska työntekijät antavat tarkkoja ja olennaisia ​​tietoja. Työkustannukset määritetään työn alkuvaiheessa.

  Tutkimukset suoritetaan teknisten eritelmien mukana. Yhtiöllä on laaja toimistotyöverkosto, jonka avulla voit nopeasti reagoida järjestykseen ja tehdä tutkimuksia ajoissa. Geo Gis Oy: llä on käytössään porauslautat, joiden avulla voit luoda kaivoja, joiden syvyys ja halkaisija ovat halutut. Lopulliseen hintaan vaikuttavat laboratoriossa tutkittujen töiden määrä ja näytteiden määrä. Kaikki tutkimukset suorittaa organisaation työntekijät voimassa olevien määräysten ja valtion vaatimusten mukaisesti.

  Geologinen tutkimus maaperästä säätiön omilla käsillä

  Geologian tutkimus

  Tulevaisuuden talon tyypin valinta on äärimmäisen tärkeä tehtävä. Suurin osa niistä, jotka päättävät rakentaa talon omaansa, poimia perusta itsestään tai piiloutua naapureistaan ​​useimmiten tekemättä geologista tutkimusta maaperästä säätiön alapuolella. Yksi yleisimmin käytetyistä perustyypeistä on matala teippi monoliitti- tai precast-pohja. Nämä tyypit ovat edullisimpia, ja ne ovat useimmiten rakentaneet ammattitaidottomat työntekijät ja omistajat, joilla ei ole työkokemusta.

  Maaperänäytteet

  Kaikki tarinat tukkeutuneista ovista, perustuksen tai seinien halkeamat tulevat väärältä pohjalta. Rakentamisen asiantuntijoiden käyttämien normien mukaan esikuvioitua rainaa ei voida rakentaa maaperälle, jolla on heilua, sekä heikkoja, vetisiä ja muovisia maita. Älä suosittele tällaisen pohjan rakentamista ja suurta pohjavesivettä tai helpotusreikiä. On myös mahdotonta rakentaa esiliinoja ja monoliittisia nauhapohjia orgaanisille maille, eli siltille, turpeelle ja sapropelille. Siksi on hyvin tärkeää tutkia maan alla säätiön kesken, jotta voidaan ymmärtää, onko mahdollista perustaa heille perustus.

  Sinun on myös ymmärrettävä, kuinka laaja ala on, ja tämä riippuu säätiön maaperän kantokyvystä. Jotta kaikkiin näihin kysymyksiin vastattaisiin, on tarpeen tehdä tulevaisuuden perustaksi suunniteltuja maa-alueita koskevat tekniset ja geologiset tutkimukset. Yksikään arkkitehtitoimisto ei suunnittele rakennusta eikä sen perustamista, ennen kuin se löytää itselleen maakuntien indikaattorit, joilla ne sijaitsevat.

  Maaperä on maaperä, joka on monikomponentti ja monimuotoinen geologinen järjestelmä, ja siksi sitä kutsutaan tekniikan ja taloudellisen toiminnan kohteeksi.

  Suurin mahdollinen koti kotiin parhaiten sopivaksi on säätää säätiön maaperän analyysi yrityksestä, joka on erikoistunut tähän yritykseen. Tutkimuksen tekeminen ja maata koskevan päätelmän tekeminen sekä sen ominaispiirteet antavat mahdollisuuden valita oikein perustelut ja tehdä sille oikea projekti.

  Säätiön tutkimus

  Jos haluat säästää rahaa maksamatta geologista tutkimusta varten erikoistunutta asiantuntijaa, voit yrittää tehdä tutkimusta maaperästä säätiön alla omiin käsiisi. Tutkimuksen suorittamiseksi varmista, että tarvitset puutarhan ruuvimeisseliä. Heidän on tehtävä kaivoja syvyyteen, joka on vähintään normatiivinen pakastussyvyys, mutta on parempi, jos syvyys on noin 3,5-4 metriä, varsinkin jos aiot rakentaa kaksikerroksisen ja suuremman talon.

  Jos talossa on suunnitelmia rakentaa syvä kellari, ei ole mahdollista porata reikiä itse. Loppujen lopuksi, jotta analysoitan maata yhden kerroksen talon rakentamiseksi, sinun on porattava 4-5 metriä, ja tiilitalolle kahdessa kerroksessa tarvitset 8-9 metrin syvyyden. Tietenkin yksi reikä ei riitä, koska nauha-pohja, jos se asetetaan heterogeenisille maille, joilla on erilainen korkeus hehkutuksen aikana, voi helposti särkyä epätasaisten kuormien vuoksi.

  Epäorgaaninen maa, jossa turpeen kerros (orgaaninen maaperä) alueella, joka puristetaan sekvenssin alla, voi jäädä paikoilleen. Tuloksen tulos on kaikki samanlainen, halkeamia muodostuu seinille ja pohjalle. Vaikka "rakennustekniikan geologisten tutkimusten" säännöt osoittavat, että vastuutonta rakennuksia varten on tarpeeksi 1-2 reikää tulevan talon kehällä, mutta olisi parasta turvata ja varustaa 3-4 reikää, koska maaperä voi olla varsin salamainen. Maaperän säätäminen säätiölle vaatii sen keräämisen joka kolmas kymmenes sentti senttiä reiästä ja maaperän jäädytyslinjan alapuolella on valittava näytteestä 50 cm: n välein.

  Tutkimusmenetelmät

  Luonnollisesti maaperän tutkiminen säätiön alapuolella on parempi ottaa yhteyttä lisensoituun asiantuntijaan. Jos niitä ei ole tai niiden palvelut ovat liian kalliita, voit käyttää useita tutkimusmenetelmiä ja maan nopeaa analysointia sekä likimääräistä arviointia sen kantokyvystä.

  Ensin sinun on hajottava maa-näyte paperilla ja kuivaa se. Tämän jälkeen maasta otettiin kivet, tölkit, juuret ja muut jätteet. Jos näytteessä on kokkareita ja paloja, ne täytyy murskata. Suihkuta maa vedellä ja ota sitten suuri lasipurkki, jonka täytämme 25% näytemateriaalista. Loput tölkistä on täynnä vettä.

  Astiaan lisätään astianpesuainetta sisältävä tl ja astia suljetaan kannella ja ravistellaan 10 minuuttia. Näin maa voidaan jakaa mineraalikomponentteihin. Seuraavaksi pankin olisi annettava seistä muutaman päivän ajan, jotta säätiön maaperänäytteet olisivat mahdollisimman informatiivisia.

  Maan hiukkaset asettuvat pankkiin ja jakautuvat kooltaan. Jo yhden minuutin kuluttua kynän asettamisesta voit merkitä sen merkinnällä merkinnällä, mikä määrää hiekkavesi sedimentin. Kahden tunnin lietteen jälkeen voit tunnistaa lietteen määrän. Ja kun vesi on kirkas, niin kerros savi voidaan havaita. Ja yleensä tämä prosessi kestää 3 päivää, mutta jos vesi on vielä samea, niin se on jätettävä noin viikon ajan.

  Näytteen kunkin kerroksen ja kokonaissatemian paksuus olisi kirjattava. Seuraavaksi kunkin komponentin prosenttiosuhde lasketaan käyttäen kaavaa: Komponentti, cm / kokonaispaksuus, cm =% maan komponenttina. Kun olet saanut maan pääkomponenttien prosenttiosuuden, voit määrittää maaperän tyypin, jota ohjaa erityinen pyramidi.

  Nopeammin tuloksia voidaan saada käyttämällä tuntoelementtiä, joka vaatii vain näytteen maan ja omasta kädestä. Analyysia varten on tarkoitettu erityinen toimintasarja.

  Asuinrakennuksiin sovellettavat normit ja rakennussäännöt kaikkialla maailmassa tarjoavat aliarvioitua verrattuna kotimaisiin indikaattoreihin, jotka osoittavat maa-alueiden kantavuus kehittäjille. Keskimäärin maan kantavuus alle 2 kertaa. Tällainen lähestymistapa antaa kohtuullisen turvallisuuden ja tarjoaa jonkin verran suojaa maan koostumuksen ja sen kantokyvyn virheellisestä arvioinnista. Ne, jotka päättävät perustaa säätiön ja oman talonsa, olisi aina aseistettava tällaisella lähestymistavalla, jotta he eivät korjaisi säätöön kohdistuvat halkeamat ja seinien halkeamat. Ja tietysti sinun pitäisi tehdä selvitys maaperästä säätiön alla.

  Maaperän geologia ja talon perustilat

  Säätiö on perusta kaikkien perustaksi. Kuinka laittaa se, niin talo seisoo. Oikean perustan saamiseksi sinun on ensin ymmärrettävä, millaista maaperää se on, ja ottaa huomioon talon arkkitehtoniset piirteet.

  Rakentamismenetelmän mukaan perustuksia voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin. Jotta et ylikuormitaisi pitkillä termeillä erikoistuneita termejä, emme kuvaa kutakin säätiötä ja sen rakennetta, vaan näytämme sen kuvan avulla.

  BELT FOUNDATION

  Nauhan säätö voi olla matala tai syvä. Näin näyttää:

  Rakenteeltaan, nauhateos voi olla myös esivalmistettu, esivalmistettu monoliitti tai monoliitti. Yllä esitetyt monoliittiset perustukset. Tämä - esivalmistetut ja esivalmistetut monoliittiset perustukset:

  Tällaista säätiötä pidetään yhtenä kannattavimmista, sillä se vaatii myös vähemmän kaivamista ja rakennusmateriaaleja kuin muuntyyppiset säätiöt. Mutta maaperä, jota hän tarvitsee "hyväksi". eli yksi että

  • ei muutu
  • vähän alttiina pakkaselle heittävät voimat,
  • on pieni sagability,
  • homogeeninen koko juoniin.
  Nämä ihanteelliset ominaisuudet ovat kallioinen maa ja hiekka. Hiekkasaumaa, sienia voidaan pitää hyvänä maaperänä geologisten muuttujiensa mukaan. Nauhateoksen paksuus vastaa tavallisesti talon seinän leveyttä.

  Tällaisen paksuuden kannalta hyväksi maaperäksi riittää yleensä, että talon kuormitus pohjan pohjassa ei ylitä sallittuja arvoja, mutta jos maaperällä on heikko kantavuus, sen koostumus ei ole yhtenäinen, sen jälkeen laajenna sen pohja (tyyny).

  Nauhatalustat eivät ole aina järkeviä käyttää maaperän maaperään, seismisessä vyöhykkeessä, jossa on suuri pohjavesi.

  Hitaat maaperät - ne, jotka eivät kestämään kuormaa kotona, "uppoavat" sen alle

  painosta. Jos samanaikaisesti jakaa talon massa vain pohjan kapealle kaistaleelle (ilman tyynyä), tällaisen sakkausmassan kuormitus on paljon suurempi kuin pohjalevyn käyttäminen.

  Tämä on täynnä ainakin seinämien halkeamia, jotka näkyvät jatkuvasti ja jopa aivan perustana. Tällöin pohjustusnauha on tuettava syvemmälle, ei enää tukevalle maakerrokselle, joka voi osoittautua liian syvälle ja nauhan säätiö on liian kallis. Tai lisää betonin "tyynyn" pinta-alaa, johon perustusnauha lepää kuorman vähentämiseksi levittämällä sitä suurella alueella. Voimakkaasti vääntyneelle maaperälle tällainen pad voi olla liian laaja, mikä tarkoittaa kallista ja epäkäytännöllistä.

  Jos talon painon alla oleva perustaveippa ulottuu yli 10-15 cm syvyyteen, maata pidetään voimakkaasti lukittavana ja nauhalevyä ei suositella.

  Seismisessä vyöhykkeessä on mahdotonta käyttää esivalmistettua nauhalevyä - todennäköisyys on melko korkea, että maanjäristyksen aikana sen rakenne menettää eheyden ja ei pysty kantamaan tarvittavia kuormia kotona. Esivalmistettua monoliittista perustetta, jossa on ylempi monoliittinen vyö, voidaan pystyttää, jos mahdollisten maanjäristysten enimmäistaso saavuttaa 7 pistettä, muissa tapauksissa nosto monoliittinen säätö on pystytetty.

  Pohjaveden korkea taso suuresti vaikeuttaa liuskan säätöprosessia, sillä tällä hetkellä on tarpeen varmistaa veden pumppaaminen tai asentaa erityiset kuivatusrakenteet. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että nauhan perustusta ei voida käyttää. Tässä tapauksessa et voi käyttää vain kaistaleperustaa rakennuksissa, joissa on kellari.

  On edullista käyttää nauhaa esivalmistettua monoliittista upotettua pohjaa, jolla on hieman korkeusero rakennustyömaalla (enintään 0,7 m). Sinun ei tarvitse kaatua rinteeseen tai tehdä lisäyksiä koko rakennustyömaan alueelle, joka on työläs ja kallis. Säätiön perustus on tehty vain nauhalle, ja se vastaa korkeuseroa: korkeimmassa kohdassa alustan nauha tuskin ulottuu maanpinnan yläpuolelle, alimpaan kohtaan pohja näkyy koko korkeudessaan. Jos maa hehkuu - laite on matala nauha

  tämän vuoksi on välttämätöntä eristää nauhan perustuksen pystysuorat seinät, eristys "kostuttaa" pakkasen voimat ja ne eivät nosta perustusta ylöspäin. Ja myös lämmitettävä säätötyyny (jos on olemassa) - se toimii eristeenä sokea alueelle ja lattialaatta.

  Syvälle pohjalle on riittävää ennakoida pohjan 50 cm: n pystysuora eristäminen maanpinnan alapuolelle ja lattialevy (samanlainen kuin pohjalevyn upotettu pohja).

  Jäätymisen voimat ovat vaarallisia, koska ne pyrkivät "työntämään" perustusnauhan ylöspäin.

  PLATE BASE

  Laattojen pohja voi olla matala ja syvä. Laattojen syvä pohja on pääosin valmiina kellari (riippuen hautaamisen syvyydestä). Matala-pohjalaatan pohja asetetaan vähintään 40 cm: n syvyyteen, joskus jäykisteillä (paremman vakauden liukkaalla maaperällä), joskus ilman niitä. Tämä on yksi kaikkein monipuolisimmista perustustyypeistä. Sekä matalan että syvän pohjan laatat perustuvat jäykkään vahvikkeeseen koko laakeripinnalle.

  Näin voit pienentää kuormaa kotimaassa, jakaa sen tasaisesti ja myös lisätä perustan vakautta maaperän jäädyttämisen, sulatuksen ja sakkautumisen aikana tapahtuviin kuormituksiin. Tällaisen jäykän monoliittisen rakenteen ansiosta talon koko alueelle ei ole mahdotonta siirtyä maaperään: levyä siirretään yhdessä maaperän kanssa tasaisesti, mikä suojaa rakennuksen rakennetta tuhoamiselta.

  Laattojen säätiön kalliimpien kustannusten takia verrattuna nauhamaiseen säätiöön ei ole järkevää luoda tällaista perustusta hyvällä maaperällä, mutta periaatteessa se on mahdollista.

  Laattojen perustukset olivat

  • heittoliina,
  • heikko,
  • sakkaus ja
  • suuria kuormia.

  Tällöin nauhalevy ei salli laskea paineita maahan sallituille arvoille.

  Sen käyttö on perusteltua kostealle maaperälle, jossa on korkea pohjavesi. Syvä pohjalevy on ihanteellinen kotiin, jossa on kellari tai kellari tällaiselle alustalle.

  On edullista käyttää matalia ja syvämpiä pohjaa maaperään, jolla on pieni korkeusero, jossa ei ole mahdollista käyttää nauhan upotettua pohjaa.

  Ei ole sopivaa laatoituksen perustaminen vain niissä tapauksissa, joissa ei tarvita kellaria, ja maanparametrit edellyttävät, että pohjalevy asetetaan liian syvälle. Tässä tapauksessa paalusäätiö on kannattavampi.

  PORKIN SÄÄTIÖ

  Pile-pohja on hyvä, jos maaperän ylemmät kerrokset eivät kestä kovaa painovoimaa kotona, ja saada tiheämmät kerrokset ja asettaa perustuksen niihin osoittautuu liian kalliiksi, koska ne ovat liian syviä. Sitten paalut tuetaan syvälle maakerroksen päälle, maanpinnan yläpuolelle ne "sidotaan" vanteen palkkiin (grillage), johon lattialaatta on järjestetty. Pallosäätiöt, myös,

  käytetään kiviaineksen tai erittäin korkeiden pohjavesien pinnalla.

  Ei ole olemassa tapauksia, joissa paalusäätiötä ei voida käyttää, mutta hyvästä maaperästä se on tietysti kohtuuttoman kallista.

  COLUMN BASE

  Pylväsperusta on eräänlainen paalusäätiö. Kuvitellusti, sitä voidaan kutsua pienen kantapään perustukseksi.

  Tällaisen säätiön tyypin mukaan on selvää, että maaperän vaatimukset ovat sen korkeimmat. "Pylväät" välittävät maahan koko kuoren kuorman, mikä tarkoittaa, että talon tulee olla suhteellisen kevyt ja maaperän pitäisi olla hyvin "hyvä", sama kuin hihna

  perustus ja sileä. Kaltevassa osassa sarakepidettä ei voida käyttää, koska pylvään alareunassa tarvitaan riittävän korkea pylväs, se on kasa eikä pylväs. Lisäksi tällainen pohjarakenne ei tuota kovaa vakautta koko rinteessä olevalle talolle.

  Pilarin perustukset 1,5-2 halvemmalla kuin teippi työvoimakustannuksista ja materiaalien kulutuksesta. Mutta niin yksinkertainen ja edullinen perusta, ei kaikkia taloja voi laittaa.

  JOHTOPÄÄTÖKSET: Edellä esitetystä päätellään, että käytännöllisesti katsoen minkä tyyppisiä perustuksia voidaan käyttää melkein mihin tahansa maaperään, jos se on asianmukaisesti eristetty ja vedenpitävä, jotta varmistetaan oikea asennus tekniikka. Mutta jokaiselle rakennustyömaalle on vain yksi kannattavin säätiö.

  Lisäksi, jos perustukset voidaan jakaa tyypeittäin, niin maaperät jaoteltuina tyyppikohtaisesti laitteen pohjan näkökulmasta ovat epäkäytännöllisiä. Kussakin paikassa maaperällä on oma "hyvyytensä" tai "huononsa" aste. Se perustuu seuraaviin geologian pääindikaattoreihin:

  • sisäinen kitkakulma
  • maaperän tarttuvuus,
  • maaperän muodonmuutosmoduuli,
  • maaperän osuus,

  (samoin kuin joitain muita). Nämä indikaattorit ovat toisistaan ​​riippuvaisia, osallistuvat suunnittelulaskelmiin vain yhdessä (erikseen voit kiinnittää huomiota vain maaperän muodonmuutokseen, jos sen arvo on alle 10 MPa - maaperä on heikko, vaatii "laattoja" tai "pinoa", mutta jos sen arvo ei ole enää takuu, että maaperä on hyvä).

  Ainoastaan ​​geologisten tutkimusten perusteella suunnittelija pystyy laskemaan, jolloin on edullista laittaa talo "nauhalle" "tyynyllä" ja käyttää matalia laattoja. Tällöin käytetään syvällä laattoja ja jossa kasa. Teoreettisesti me voimme vain saada aikaan trendin: nauha tai pylväsperusta "sopii" hyväksi maaperälle ja paalainperusta huonolle.

  Kaikki projektit Z500 tarjoavat nauhat esivalmistetut monoliittiset perustukset. JOS MAANTIÖN MUKAAN TARKOITETAAN YKSIN TYYPPIEN SÄÄTIÖN, SAAT TILAA MERKITTÄVÄT MUUTOKSET HANKKEESSA KÄYTETÄÄN LISÄKSET

  . PS Huomaa, että tässä artikkelissa kaikki säätimet on esitetty kaavamaisesti, jotta lukijalle annetaan yleinen käsitys niistä. Kussakin tapauksessa säätiön rakenne voi poiketa kuvassa esitetystä rakenteesta.

  Geologian maaperä - säätiö omilla käsillään

  Mikä on maaperän geologinen tutkimus?

  Monet, joilla ei ole mitään tekemistä rakentamisen kanssa, luultavasti ajattelevat, että tämä on jotenkin sidoksissa kaivostoimintaan, mutta näin ei ole. Tällöin otetaan myös näytteitä, mutta ei öljyä tai kaasua, vaan ainoastaan ​​maaperä. Tämä menettely ei kuitenkaan ole yhtä tärkeä, sillä se riippuu suoraan siitä, tuleeko talo, sillan tai muun rakenteen seisomaan seuraavien kymmenen vuoden aikana vai vähitellen katkeamaan halkeamia, jotka tuhotaan turvallisesti.

  Valitettavasti on monia tällaisia ​​esimerkkejä, kuten nykyään Neuvostoliiton aikana rakennettu asuntorahasto oli keskimäärin neljäkymmentä vuotta vanha ja jossa virheitä tehtiin tutkimusprosessissa, nyt seurauksia on tehty. Säätiö ei kestä kuormia, ja rakennukset alkavat vähitellen vajota maahan, mikä johtaa joko tällaisen rakenteen purkamiseen ja asukkaiden uudelleensijoittamiseen tai parhaimmillaan sijoittamaan merkittäviä varoja hävittämisen välttämiseksi.

  Katastrofin välttämiseksi.

  Tätä varten itse asiassa tehtiin geologiset tutkimukset maaperästä. Ei ole mikään salaisuus, että jokaisella maaperätyypillä on omat ominaisuutensa, joilla vastustuskyky kuormille riippuu ja yleensä mahdollisuus rakentaa jotain tähän paikkaan. Vaikka näyttäisi siltä, ​​että uudet rakennusteknologiat mahdollistavat lähes kaikkialla rakentamisen, kukaan ei ole peruuttanut tutkimustyötä. Uusimpien laitteiden avulla nykyiset asiantuntijat saavat aikaan tuloksia paljon tarkemmin kuin aiemmin, ja niiden käyttäminen on jo mahdollista laskea mikä tahansa rakenne - säätiö.

  Kuinka käyttää nauhaa tai monoliittista? Mitä materiaaleja tähän käytetään? Kaikki nämä kysymykset ja niiden tulee vastata maaperän geologisten tutkimusten tuloksia. Epäkelpoisen lähestymistavan tulokset näyttävät ilmenevän vain vuoden kuluttua, joten jo suunnitteluvaiheessa kaikki nämä vivahteet olisi otettava huomioon. On huomattava, että maaperätutkimukset eivät siedä häpeällistä asennetta ja liiallisia säästöjä, koska väärän laskelman tapauksessa sinun on maksettava kustannus, joka on monesti suurempi kuin kyselyn hinta.

  Maaperän tutkimukseen kuuluu runsaasti töitä, joihin kuuluu porauskaivoja maaperän ja pohjaveden näytteenotolla, geologisten prosessien tutkiminen paikan päällä, maaperän kenttäkokeiden tekeminen ja monet muut. Lopullinen työmäärä määritetään sivuston yksityiskohtaisen tutkimuksen jälkeen, kuitenkin riippuen rakennuksen ajoituksesta ja tyypistä, tutkimukset voidaan suorittaa uudelleen tai ne voidaan lisäksi antaa päivitetyn datan hankkimiseksi.

  Laboratorio-olosuhteissa tutkitaan näyte härkiä, jotta voidaan määrittää aggressiivisuusaste rakennuksen perustan ja valitun maaperän suhteen. Kaikki nämä tiivistetyt tiedot muodostavat perustan yleiskertomuksesta geologisista tutkimuksista, joita myöhemmin käytetään suunnittelussa.

  Mikä on maaperän geologinen tutkimus? Geokompanin materiaalia

  Mikä on maaperän geologinen tutkimus? - lukea käyttökelpoisia materiaaleja geodesiaan ja geologeihin geocompani.ruissa

  Geologian tutkimus

  Maaperän tutkimus sisältää eri kerrosten ominaisuuksien, paksuuden, pohjaveden läsnäolon, koostumuksen ja luonteen, jäätymisasteen ja säiliön esiintymiskulman määrittämisen. Saadut tiedot antavat meille mahdollisuuden arvioida maaperäaineen sopivuutta kohteen rakentamiseen.

  • Kuvausalueen maaston kuvaus.

  • Tulvien rajat lähellä olevan avoveden läsnä ollessa.

  • Maaperän jäädyttämisen syvyys.

  • Sijainti, pohjavesien mahdollisuus.

  • Vesistöjen esiintyminen, niiden lähteet, yhteydet vesistöihin.

  • Alueiden yksittäisten alueiden yleinen geologinen rakenne, paljastaen niiden geologisen vakauden.

  • dynaaminen ja staattinen äänentoisto - koostumuksen ja tilan heterogeenisuus;

  • Staattinen kuormitus kaivoissa, painomittausmenetelmä - puristusvoimat;

  • Siirtyvät, romahtavat, siiven sieppaukset - vastustuskyky leikkausvoimille;

  • staattiset tai dynaamiset äänimerkit, paalutestit - vastus paalun päissä ja sen sivuilla;

  • Korvausmenetelmä - stressitila;

  • erilaiset anturit, maaperän muodonmuutos - höyhenpaine;

  • Liota - maaperän ominaisuuksia lamaantumisen aikana.

  Staattinen äänitys suoritetaan koettimen sisennyksellä tutkittavana olevaan maaperään manuaalisesti tai mekaanisesti. Koetin on metallinen tanko, jonka kartiomainen kärki, halkaisija on 77 mm. Baari on kasvamassa kun sukellat. Tätä tutkimusmenetelmää käytetään hiekka- ja savimaiden tiheyden määrittämiseen, niiden homogeenisuuden asteeseen ja ominaisuuksiin.

  Rakennuksen pohjan maaperän geologian aliarviointi tai virheellinen arviointi johtaa vuotuisiin kausiluontoisiin vaikeisiin ja oikeisiin muodonmuutoksiin tai tuhoutumiseen jopa niin pienissä rakennuksissa kuin kylpyamme. Samaan aikaan lattiat, seinät ovat vinossa, ovet eivät enää sulkeudu, ikkunoiden ikkunat ovat halkeamia, uuneja ja putkia kaatuu. Tyypilliset maaperät ovat hyvin monimuotoisia, joten yksittäisiä resepsejä perustuksille ei ole.

  On tarpeen aloittaa geologiset tutkimukset rakennuksen paikalla, sillä monet tekijät vaikuttavat säätiön valintaan, mukaan luettuna maaperän kunto ja tyyppi nimetylle alueelle, huurteen tunkeutumisen syvyys, pohjaveden esiintyminen, rakennuksen rakenne, säätiön kuorma jne.

  Rakenteilla olevan maan analysointi.

  Erilaisen koostumuksen omaavilla mailla on erilainen kantavuus. Pohjan maaperän geologian laskentamenetelmää käytetään pääasiassa kahdessa versiossa: maaperän kantavuuteen perustuva laskenta ja raja-arvoihin perustuvat laskelmat.

  - kivi (murskattu) ja hiekkakivi - 6 kg / cm2;

  - kalkkikivi (makaama) siltasilla-täyteaineella - 4 kg / cm2;

  - sora (puu), hiekka-aggregaatti - 5 kg / cm2;

  - sora (puu), jonka siltikoko on - 3,5 kg / cm2;

  - Suuri osa - hiekkaiset maaperät - 5 kg / cm2;

  - keskimmäisen jakeen hiekkapaperit - 4 kg / cm2;

  - hienojakoisen jakeen matala kosteuspohjainen hiekkapohjainen maaperä - 3 kg / cm2;

  - pienen murto-osan märät ja veden kyllästyiset hiekkaperustat - 2 kg / cm2;

  - hiekkainen matala kosteus silty maaperä - 2,5 kg / cm2;

  - hiekkainen märkä märkä maa - 1,5 kg / cm2;

  - hiekkaiset, veteen kyllästetyt pölyiset maaperät - 1 kg / cm2;

  - hiekkasauma tiheä - 3 kg / cm2;

  - pehmeä kosteus loamyinen hiekkasauma - 2,5 kg / cm2;

  - pehmeä märkä hiekkasauma - 2 kg / cm2;

  - tiukka alhaisen kosteusteksti - 3 kg / cm2;

  - tiheä kostea lieju - 2,5 kg / cm2;

  - pehmeä matala kosteus loimattu - 2,5 kg / cm2;

  - pehmeä märkälaatta - 1,8 kg / cm2;

  - puutavara on hyvin pehmeää ja kosteaa - 2 kg / cm2;

  - erittäin pehmeä märkälaippa - 1 kg / cm2;

  - tiheä matala kosteussavikko - 6 kg / cm2;

  - tiheä märkä savi - 4 kg / cm2;

  - pehmeä alhainen kosteussaveli - 5 kg / cm2;

  - pehmeä märkä savi - 3 kg / cm2;

  - savi on erittäin pehmeää matalaa kosteutta - 3 kg / cm2;

  - savi on erittäin pehmeä märkä - 2 kg / cm2;

  - viskoosi matala-kosteussavea - 2,5 kg / cm2;

  - märkä viskoosi savea - 1 kg / cm2.

  Maaperän tutkimukseen kuuluu erilaisten kerrosten ominaisuuksien määrittäminen, niiden paksuus, pohjaveden esiintyminen.

  Maaperän geologia

  Moskovan alue sijaitsee Itä-Euroopan foorumissa. Arkeaaniset, proteroottiset volcanogeeniset ja metamorfiset sedimentit osallistuvat geologiseen rakenteeseen. Korkeammassa osassa ovat Riphean- ja Vendian-kalliot, devonian-, hiili-, jouko-, laakso- ja kvaternaariset sedimentit. Keski-hiilipitoiset punaruskeat savet, punaiset hiekkakivet, joiden siltti, dolomiitti, kalkkikivi ja silikaattiset välikerrokset ovat yleisiä kaikkialla. Jurassiset savet, hiekka ja sora-hiekkamateriaali eivät ole niiden mukaisia. Kun jäätiköt pysyivät moraineina, fluvioglaattiset sedimentit - pilvet, hiekka-aine, jossa sora ja eristetyt lohkareet. Niiden keskimääräinen teho on noin viisitoista metriä. Jäätiköiden jälkeen ja interglacial-aikana muodostettiin erityisiä maastoja. Alluvaaliset sedimentit sijoitettiin joen laaksoihin.

  Moskovan alueen geologia on monimutkainen ja geotekniset ja hydrogeologiset olosuhteet ovat moninaisimmat. Tähän lisätään erilaisia ​​maastoja. Kaikki tämä liittyy erilaisten geoteknisten ilmiöiden syntyyn: karja, karst, maanvyörymät, suffuusio, tulvat, maaperän turvotus, maaperän liike ja lisäksi ihmisen ihmisen toiminta. Geologian rakentaminen selvittää maaperän, sen fysikaalisten ja mekaanisten ominaisuuksien, kantokyvyn, topografian, pohjaveden ja muiden tarvittavien rakennusten ja rakenteiden rakentamisen ominaispiirteet. Geologiset tutkimukset tehdään ennen rakentamista. Maastoa, hydrogeologisia olosuhteita, tektonisia aineita tutkitaan, tutkitaan seismisiä vaaroja koskevia tietoja. Tarvittaessa maaperään tehdään muita geofysikaalisia tutkimuksia.

  Ennen kuin lähdetään kentälle kerätään, analysoidaan kaikki tarvittavat arkistotarvikkeet sivustossa. Koska Moskovan alueen geologia on hyvin monimutkainen, on syytä tutkia perusteellisesti kaikki käytettävissä olevat materiaalit ja hahmotella kattava ja kattava tutkimusryhmä. Ja tarvittaessa suunnitella geofysikaalisia tutkimusmenetelmiä.

  Moskovan maaperän geologia toteutetaan pääasiallisella menetelmällä, joka on etsintäkaivojen poraus. Kentän loki sisältää kaivojen ytimen kuvauksen, maaperänäytteet otetaan laboratoriosta, monoliitit. Dokumentoituja tietoja pohjaveden ulkoasusta ja luonteesta. Ennen kaivojen poraamista on tarpeen määrittää maanalaisten huoltoliikkeiden, esimerkiksi kaapeleiden, läsnäolo paikannimien avulla. Myös niiden sijainti löytyy rakennus-arkkitehtuurilta ja muilta osastoilta. Laboratoriotutkimusmenetelmien lisäksi suoritetaan tarvittaessa maaperätutkimuksia. Esitetyn esineen sijaintiin liittyvät alustavat suunnittelutiedot, sen mitat ovat tarpeen kaivojen lukumäärän ja sijainnin laskemiseksi.

  Kenttätyön ja laboratoriotietojen hankkimisen jälkeen laaditaan tekninen raportti. Perusrakenteiden suunnittelussa on tarpeen määrittää maaperän kantavuus ja kuormitus säätöön. Laskelmissa otetaan huomioon pohjaveden taso, maastoominaisuudet. Raportin laatimisessa on tarpeen tehdä ennuste teknisten geologisten prosessien muutoksista ajan mittaan. On otettava huomioon suunnitellun esineen vaikutus läheisiin kohteisiin, alueen ekologiaan, tutkia yksityiskohtaisesti Moskovan alueen alueella esiintyviä vaarallisia tekniikoita ja geologisia prosesseja sekä niiden yhteyttä ihmisen prosesseihin.

  Ennen rakennustyömaan suunnittelua on tärkeää tehdä maa- ja geologisia tutkimuksia maaperästä, jotta voidaan kohtuudella määritellä oikein rakennetun rakennelman perustekijät.

  Geologian maaperä Moskova

  Geologian maaperä Moskovassa ja Moskovan alueella. Maa-alueiden geologia rakentamiseen, maaperän tutkiminen alalla, maaperän tutkimus sertifioidussa laboratoriossa. Rakennusten ja rakennelmien rakentamispaikan geologia.

  Maaperän geologia

  Moskovan alueella on monimutkainen geologinen rakenne, jossa on laaja valikoima teknisiä geologisia ja hydrogeologisia olosuhteita, joissa on erilaisia ​​maastoja. Siksi alueella esiintyy monenlaisia ​​geoteknisiä ilmiöitä: karja, karst, maanvyörymät, suffuusio, vettä, maaperän turvotus, maaperän liike ja lisäksi ihmisen ihmisen toiminta.

  Moskovan alueen geologia tutkii Moskovan fyysisiä mekaanisia ominaisuuksia ja olosuhteita. Nämä tiedot ovat tarpeen rakennuksen perustan valitsemiseksi. On myös tärkeää tietää pohjaveden syvyys, veden kemialliset ominaisuudet. Materiaalin valinta pohjan rakentamiselle, rakennuksen tai rakenteen perustana riippuu veden ominaisuuksista. Tätä pohjaveden tasoa koskevia tietoja voidaan sitten käyttää vesihuoltoongelmien ratkaisemiseen. Hiekka- ja savikerrokot ovat pääasiassa Moskovan alueen geologista rakennetta. Tällaisilla mailla on melko alhainen kantavuus. Näin ollen maaperän ominaisuuksien määrittämiseksi geoteknisten tutkimusten tekeminen on erittäin toivottavaa.

  Rakentamisen maaperän geologiaan kuuluu valmistelutöitä, kun alueen tiedustelu suoritetaan, tutustutaan työtiloihin työmaalle ja paikka, jossa rakennuksen tai rakennuksen suunnitellaan olevan rakennettu. Havainnollistaa geoteknisten kaivojen porausta, etäisyys niiden välillä. Poraustoiminta on tärkein tapa tutkia alueen geologista rakennetta, tutkia maaperän ja pohjaveden ominaisuuksia, tektonisia rakenteita sekä teknisiä ja geologisia prosesseja. Staattinen maaperän testaus, koetus- ja leimaustestit voidaan myös suorittaa. Staattisella testillä koetinta puristetaan maahan tasaisella nopeudella, kun taas dynaamisella testillä koelaite ajetaan maahan. Laboratorio-olosuhteissa tapahtuvaa tutkimusta varten ne yrittävät ottaa näytteitä niiden luonnollisissa olosuhteissa, jotta maaperän ominaisuuksia voidaan tarkemmin määritellä. Laboratorio-olosuhteissa määritetään maaperän fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet, pohjaveden kemialliset ominaisuudet, hiukkaskokojakauma jne.

  Maaperän geologia, rakentaminen ja korjaus

  Moskovan alueella on monimutkainen geologinen rakenne, jossa on laaja valikoima teknisiä geologisia ja hydrogeologisia olosuhteita, joissa on erilaisia ​​maastoja. Siksi alueella esiintyy monenlaisia ​​geoteknisiä ilmiöitä: karja, karst, maanvyörymät, suffuusio, vettä, maaperän turvotus, maaperän liike ja lisäksi ihmisen ihmisen toiminta.

  Geologia talon rakentamiseen - DIY-säätiö

  Geologia kotona

  Rakennemallin rakentamiseen liittyvän kodin geologia on säädettävä ajoissa maasto-olosuhteista riippuen. Talonrakentamisen geologiset tutkimukset tehdään ennen oikaisun viimeistä vaihetta lopullisten muutosten tekemiseksi. Niiden päämääränä on: määrittää maaperän kantavuus, johon rakennusaineiden tyyppi ja asukkaiden turvallisuus riippuvat suoraan, maaperän koostumuksen määrittämiseksi, eri tyyppisten vuodevaatteiden kerrosten, vesipatsaiden ja niiden läheisyyden suhteen pintaan, maaperän sorptiokykyyn, joka kulkee maaperän geologisten prosessien läpi. Näiden tietojen pohjalta voidaan ennustaa edelleen maaperän käyttäytymistä, määrittää optimaalisen perustan tyypin, sen syvyyden ja tukirakenteiden tyypin, valita suositusluokan asianmukaiseen ympäristönhallintaan, jotta voidaan vähentää ihmisen aiheuttamia ihmisen aiheuttamia häiriöitä ympäristöön.

  Geologia kotona Moskovassa ja Moskovan alueella

  Kotitalouden geologia toteutetaan kolmessa vaiheessa:

  1. Valmisteleva - kerää tietoa viime vuosien ilmasto-olosuhteista ja etsii arkistotietoja tällaisesta tutkimuksesta. Tämä mahdollistaa alustavan arvioinnin työn monimutkaisuudesta, maaperän koostumuksesta ja määrittämään seuraavassa vaiheessa mukana olevien ammattilaisten lukumäärän. Asiakkaalta vaaditaan teknisiä eritelmiä ja tietoja mahdollisuudesta lähestyä laitteita. Saatat tarvita alueen topografista tutkimusta, jota toteuttavat samoja yrityksiä, jotka harjoittavat tutkimustyötä.
  2. Kenttä - Työntekijäryhmä yhdessä laitteiden kanssa lähetetään sivustoon. Erityisinstituutit suorittavat maaperän porausta ja säteilemistä sekä eri lajikerrosten esiintymisen määrittämistä, vesipatsaiden löytämistä, maaperän geologisten prosessien havainnointia ja näytteenottoa materiaalista jatkotutkimukseen. Myös leimaaminen voidaan suorittaa suoraan paikan päällä, eikä sitä voida kopioida laboratoriossa. Koe on määritetty määrittämään maaperän kestävyys suuren voiman pitkäaikaisiin staattisiin mekaanisiin vaikutuksiin.
  3. Laboratorio (kammio) - analyysi valituista näytteistä vedestä ja maaperästä. Tässä vaiheessa määritettiin kemiallinen ja mekaaninen koostumus, vaikutusaste perusrakennusmateriaaleihin.

  Geologinen tutkimus talojen rakentamisesta Moskovassa ja alueella

  Rakennesuunnittelua on säädettävä ajoissa maasto-olosuhteista riippuen. Talon rakentamista koskevat geologiset tutkimukset suoritetaan etukäteen

  Miksi tarvitaan ja miten geotekniset tutkimukset tehdään

  Voiko maa kestää maanrakennuksen rakentamisen kuormitusta? Monet asiakkaat eivät tutki maaperän ominaisuuksia sivustossa, joten he eivät tiedä tarkkaa vastausta tähän kysymykseen. Heidän on joko turvauduttava mahdollisuuksiin ("toivon, kestää!"), Tai päinvastoin antavat säätiölle tarpeeton suuren turvamarginaalin. Molempia näistä vaihtoehdoista voi tuskin pitää kohtuullisina. Optimaalinen ratkaisu on tehdä suunnittelu- ja geologisia tutkimuksia suunnitteluvaiheessa.

  Suunnittelukustannukset ja geologiset tutkimukset ovat erittäin pieniä maanrakennuksen kokonaiskustannusten laajuudessa. Samaan aikaan tällaiset tutkimukset antavat meille mahdollisuuden välttää merkittäviä ongelmia mökin toiminnassa, muun muassa rakennuksen epätasaisen luonnoksen, perustuksen ja seinien halkeamien ilmenemisen, kellarin tai pohjan pohjaveden kausivaihtelu jne.

  Suunnittelun ja geologisten tutkimusten päätehtävänä on selvittää maaperän fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet paikan päällä (sen koostumus, kantokyky, kallistusaste jne.).

  "Maaperän tutkimiseksi paikan päällä on tarpeen saada näytteet, joille suoritetaan poraus. Yksityisten asuntojen rakentamisessa käytetään useita porausmenetelmiä, eivätkä kaikki tarjoa kattavia tietoja maaperästä. Niinpä kairausporojen aikana on mahdotonta erottaa maaperänäytteitä häiriöttömällä rakenteella (monoliitit). Värähtelytekniikalla valittuja näytteitä ei erotella korkealla laadulla: tällaisen porauksen aikana maaperä tiivistyy voimakkaasti ja kun näyte poistetaan ammusta, se hajotetaan, mikä vääristää tietoa sen mekaanisista ominaisuuksista (erityisesti sen kantokyvystä). Paras tapa porata on sokki köysi. Tietenkin se on työvoimavaltaista ja edellyttää lisätoimia (esimerkiksi on tarpeen asentaa kuori kaivoon, kun se saavuttaa veden kyllästetyn kerroksen). Sen avulla voit kuitenkin ottaa näytteitä korkealaatuisesta maaperästä häiriöttömällä rakenteella. "

  Nämä tiedot auttavat projektin organisaatiota ajattelemaan parhaalla mahdollisella teknisellä ja taloudellisella näkökulmalla - sen tyyppiä, rakennetta, mittasuhteita (syvyys mukaan luettuna), materiaalin (erityisesti betoniarvon), vahvistusteknologian jne. Lisäksi nämä tutkimukset antavat tietoa pohjaveden esiintymistiheydestä, päästä, jakautumisen erityisyydestä ja pohjaveden aggressiivisuudesta, mikä mahdollistaa rakentamisen aikana myös toimenpiteitä, joilla säätiö suojellaan tulvilta ja ennenaikaiselta tuhoutumiselta. Monissa tapauksissa on järkevää tehdä insinööripalveluja ja geologisia tutkimuksia, ennen kuin hankitaan mökin rakennustyömaa.

  Erityisesti jos tämä sivusto sijaitsee säiliön (100-500 metrin) vieressä, jos se osoittaa tulvien merkkejä rankkasateiden jälkeen ja myös jos on suunniteltu rakennettavaksi useita kerroksia, erityisesti kellarikerroksessa tai kellarikerroksessa. Huomaa, että pohjaveden korkea taso (esimerkiksi noin puoli metriä maanpinnasta, voi mitätöidä laitteen kellarissa tai kellarissa tai lisätä sen kustannuksia useita kertoja.) Kaiken kaikkiaan tarvitaan vedenpoistoa koskevia toimenpiteitä: vedenpoistojärjestelmä koko alueella, jatkuva vedenpoisto pumpun avulla jne. Myös säätiön vedenpitävyysvaatimukset lisääntyvät, mikä lisää, että tutkimus auttaa löytämään parhaan paikan mökille paikan päällä ja samaan aikaan itsenäiseen vesihuoltoon (hyvin, hyvin).

  Kenttätyö

  Suunnittelu- ja geologiset tutkimukset sisältävät useita vaiheita.

  Ensimmäinen on saada tekninen tehtävä projektin organisaatiolta tai asiakkaalta. Teknisen tehtävän tulisi sisältää tietoa kohteen sijainnista, mittoista ja rakennusten lattiamäärästä, ehdotetusta säästötyypistä ja pohjan syvyydestä jne. Toinen vaihe on kenttäporaus, jonka sisällä tehdään maaperän ja pohjavesienäytteitä myöhemmille laboratoriotutkimuksille.

  Poraus suoritetaan omalla käyttövoimalla varustetuilla laitteilla tai kannettavalla koneella (kun laitetta ei ole mahdollista lähestyä porauspaikkaan). Yksityisasuntoihin suunniteltuja kyselyitä varten käytetään tavallisesti kolmea porausmenetelmää - törmäysköysiä, tärinää ja ruuvia. Ensimmäinen liittyy estämään erityisen ammuksen maahan.

  Ammukset vetävät erittäin korkealaatuisista maaperänäytteistä - monoliitit (maaperäpalaset, joilla on häiriöttömät rakenteet), ja tämä on tärkein etu tämän porausmenetelmän yli.

  Haitat - korkeat kustannukset ja matala työaika. Tärytysmenetelmä, kun ammus tukeutuu maaperään tärinänvaimentimen aiheuttamien tärinän vuoksi, päinvastoin erotetaan suurella tuottavuudella, ja mineraaleilla monoliteillä on hyvä laatu.

  Kiertoporaus (pyörivällä ruuvilla) tarjoaa myös nopean työn.

  Toinen lisä on liikkuvuus: porauslaite sijoitetaan kompaktiin maastoautoon, joka muun muassa voi ajaa niihin mökkialueisiin, joissa raskaiden kuorma-autojen pääsy on kielletty. Kiertymismenetelmän haitat ovat se, että monissa tapauksissa se liittyy maanäytteiden osittaiseen hävittämiseen näytteenoton aikana, mikä tekee laboratorioanalyysien tulokset epätarkemmaksi.

  Geologisten tutkimusten lisäksi monissa tapauksissa on järkevää tehdä geodeettisia tutkimuksia.

  SP 11-105-97: n mukaan "Engineering and geological surveys for construction" on tarpeen porata ainakin kolme kuoppaa kattavan tiedon saamiseksi maaperästä. Koska mökit eivät ole pakollisen valtion tarkastelun alaisia, jotkut yritykset voivat tarjota asiakkaalle mahdollisuuden rajoittaa kahteen kuoppaan - vähentää tutkimuksen kustannuksia. Näiden yritysten kokemusten mukaan kaksi kaivoa riittää, jotta saadaan käsitys maaperästä sivustossa.

  Samaan aikaan kaivojen välinen suurin sallittu etäisyys on 50 m, joten suurikokoisen talon tapauksessa yli kolme kaivoa voidaan tarvita. Yleensä kuopat porataan rakennuksen arvioiduissa kulmissa. Porauksen syvyyttä määrittelee myös edellä oleva SP. Se riippuu rakennuksen korkeudesta.

  Joten, jos suunnitellaan rakentaa kaksikerroksinen talo, sen syvyys on 6-8 metrin päässä säätiön pohjasta. Rakennuksen alapuolella on porrastettu kellari tai kellari, 10-12 metrin syvennykset. Useissa yrityksissä harjoitetaan myös staattista maadoitusta. Tämä menetelmä on suunniteltu ensisijaisesti hiekkakiloille, joiden näytteitä on hankala hankkia epäterveellisessä tilassa poraamalla.

  Tutkimus koostuu upottamalla erityinen koettimen maahan: mitataan maaperän kestävyys koettimen kärkeen ja mitataan maaperän kitkaa pitkin kärkeä. Testaus mahdollistaa muun muassa maaperän tiheyden luonnollisessa (ei häiriintymättömässä) tilassa ja siten muodostaa ajatuksen sen kantokyvystä.

  Tärkeä osa kenttätyötä on pohjaveden määrittäminen. Porausvaiheessa havaitun veden määrä on havaittavissa ja jonkin ajan kuluttua mitataan vakaata vettä (koska maanalainen vesi on yleensä paineistettuna ja veden pinnan porauksen jälkeen se nousee kaivoon). Lisäksi tehdään pohjavettä näytteitä laboratoriotutkimuksiin. Lisäsimme, että geologi ylläpitää kenttätyössä päiväkirjaa, jossa hän kuvailee maata kerroksittain ja osoittaa veden ulkonäön syvyyden.

  Laboratorio työt geologisten tutkimusten jälkeen

  Maaperän ja veden uutetut näytteet lähetetään laboratoriokokeeseen joko omalle laboratoriolle tai sen puuttuessa maaperän analysointiin erikoistuneelle organisaatiolle. Tutkimuksen avulla voidaan määrittää ensisijaisesti maaperän fysikaalis-mekaaniset ominaisuudet.

  Joten hiekkapohjaisissa maissa määritetään erityisesti hiukkaskokojakautuma, ominaispaino, tiheys (jos monoliitti voidaan valita).

  Saviolosuhteissa samojen parametrien lisäksi he havaitsevat plastisuusluvun ja tuotonumeron: nämä ominaisuudet mahdollistavat saven erottamisen paikoista ja paljastavat maaperän sakeuden. Pohjaveden osalta laboratorio vahvistaa kemiallisen koostumuksensa: kalsiumin, magnesiumin, raudan, natriumin, kaliumin jne. Sisällön. Tämän perusteella voidaan määrittää veden syövyttävyys: sen vaikutus maan rakennuksen maanalaisiin rakenteisiin. Kenttätyö- ja laboratoriotutkimuksen tulosten mukaan yritys toimittaa asiakkaalle raportin, joka sisältää kaikki kilo- ja pohjaveden tiedot.

  Lisätään, että suunnittelu ja geologiset tutkimukset tehdään milloin tahansa vuoden aikana. Talvitieteellisen tutkimuksen erityispiirteenä on mahdoton mitata pohjaveden enimmäismäärää, joten yritykset antavat ennusteesta tämän indikaattorin.

  Useat insinööritutkimukset ja geologiset tutkimukset tekevät yrityksestä etuna toisensa suhteen, että niillä on oma laboratorio maaperän tutkimiseen. Itse asiassa se on pikemminkin markkinointitoiminta. Tietenkin sen oma laboratorio - se on kätevä. Mikään ei kuitenkaan estä yritystä antamaan analysoimalla erikoistuneiden organisaatioiden porauksen aikana otettuja näytteitä. Usein tutkimustyön laatu on parempaa kuin pienissä laboratorioissa, joissa on tutkimusyrityksiä. Voimme suositella asiakkaita kiinnittämään huomiota toiseen kohtaan - onko yrityksellä omat porauslautat. Jos ei, niin he joutuvat tekemään sopimuksen henkilökunnan kanssa. Tällaiset urakoitsijat eivät useinkaan toimi huonosti. Esimerkiksi Buryatsit eivät täytä vaadittua syvyyttä, koska ne keräävät paljon tilauksia ja hallitsevat useita kohteita päivässä. Lisäksi ne viivästyttävät joskus maaperänäytteiden siirtoa laboratorioon. "

  Vaihtoehtoinen maaperän tutkimus - ruuvaaminen paikan päällä ruuvipallojen rakentamiseen, jossa erityislaitteen vääntömomentin avulla ohjataan. Tutkimuksen tarkkuus saavutetaan sen takia, että kontrolli suoritetaan instrumentaalisesti.

  Geotekniset tutkimukset ennen talon rakentamista, Tee se itse - Miten tehdä se itse

  Miksi tarvitaan ja miten geologiset insinööritutkimukset tehdään? Voiko maaperä pystyä

  Geologinen tutkimus mökin alla

  Monet yksityiset kehittäjät tekevät geologisia tutkimuksia mökkien, maalaistalojen, tanhausin rakentamisesta. Tutkimuksessa käytämme erikoislaitteita ja viimeisintä mittauslaitteistoa. Mökin geologisen kyselyn tulos on tekninen raportti, joka on laadittu kaikkien vaatimusten ja standardien mukaisesti.

  Tarkoitus

  Jopa ennen suunnittelun aloittamista ja vielä ennen yksityisen talon tai mökin rakentamisen aloittamista on tehtävä teknisiä geologisia tutkimuksia. Tämä on välttämätöntä paitsi Venäjän federaation lainsäädännön mukaan, myös määrittelemällä talon rakenne, säätiön tyyppi, istutusmahdollisuus ja alueen tulvat.

  Mökkien kyselyt osoittavat, että rakennustyö on mahdollista tällä sivustolla ja millaiset ongelmat voivat syntyä rakennuksen ja rakennuksen aikana. Se ei riitä rakentamaan taloa, sinun on varmistettava sen luotettavuudesta, mukavuudesta ja pitkäaikaisesta toiminnasta. Talon luotettavuutta on suojeltava paitsi ulkoisista tekijöistä myös luonnollisista vastoinkäymisistä. Rakennustilan geologiset olosuhteet on tarkastettava hankinnan yhteydessä. Tämä arvioi talon rakentamisen mahdolliset riskit ja kustannukset.

  Geologiassa rakennettaessa taloa pyritään tutkimaan sivuston ominaisuuksia seuraavien kriteerien mukaan:

  • helpotusominaisuus;
  • kemiallinen ja fysikaalinen ja mekaaninen koostumus;
  • pohjaveden taso;
  • epäsuotuisten luonnon tekijöiden vaikutusta arvioituun rakennetyyppiin.

  Suunnittelun ja geologisten tutkimusten aikana arvioidaan paitsi sivuston nykytilaa, mutta myös tulevaisuuden mahdollisia muutoksia koskeva ennuste.

  Vaiheet

  GeologiLab-yrityksen geologiset tutkimukset sisältävät 4 päävaihetta:

  1. Valmistelevia. Materiaalien tutkimus ja aikaisempien tutkimusten analyysi, jos sellainen toteutettiin.
  2. Kenttään. Kaivojen poraus, maaperän näytteenotto, pohjavesi, maaperän lujuuden ja muodonmuutoksen ominaispiirteet, leikkauksen kuvaus ja dokumentaatio suoritetaan.
  3. Off-site. Pohjaveden laboratorioanalyysi, maaperän kemiallinen ja fysikaalis-mekaaninen koostumus.
  4. Raportin laatiminen suoritetusta työstä.

  Alhaisten rakennusten, mökeiden ja yksityisten talojen rakentamisen aikana säätiön kuorma on pieni, joten perusteellisia maaperän tutkimuksia ei tarvita. Porausreikien asiantuntijat valitsevat tarvittavan vähimmäismäärän tarvittavan tiedon saamiseksi sivustosta.

  Geologian tutkimustuloksista laadittu raportti on ratkaisevan tärkeä tekijä suunnittelupäätösten tekemisessä ja kohteen rakentamisen toteutettavuuden määrittämisessä.

  Mökin rakentamisen geologisten tutkimusten hinta muodostuu riippuen kaivojen määrästä, suoritettavan työn suuruusluokasta ja monimutkaisuudesta, minkä vuoksi jokaiselle kohteelle määritetään erikseen.

  Geologinen tutkimus mökkien ja yksityisten talojen rakentamisesta

  Geologian tutkimus Moskovasta ja Moskovan alueelta "GeologiLab" -yrityksestä. Geologisten tutkimusten suorittaminen mökin rakentamiseksi korkeimmalle tasolle. Edullinen hinta ja takuu

  Maan geologia, perustan valinta. Valokuva. Video.

  Asuinrakennuksen rakentaminen alkaa säätiön järjestelystä. Asiantunteva rakentaja kiinnittää tarkasti huomiota säätiön rakentamiseen, koska säätiön vahvuus määrittää koko rakenteen luotettavuuden, kestävyyden ja pitkäikäisyyden. Ennen kuin aloitat säätiön asettamisen, sinun ei pidä puristaa ja suorittaa teknisiä ja geologisia tutkimuksia, selvittää maaperän laatu ja ominaisuudet.

  Maaperän ominaisuudet

  Jotta projekti voitaisiin kohdentaa asianmukaisesti tiettyyn paikkaan, on tarpeen arvioida useita indikaattoreita, kuten:

  • maaperän tyyppi
  • jäätymisen taso,
  • maaperän veden kyllästys jne.

  Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä vesistöihin (ne kerrokset, joilla on läpäisevyys ja joiden pohjat ovat täynnä pohjavettä). Alhainen lämpötila ja korkea kosteus aiheuttavat maaperän jäädyttämistä. Jäätä muutettaessa veden määrä kasvaa 10-15%, mikä on syynä säätää säätöä yhdessä maakerrosten kanssa jäädytyssyvyysrajan kanssa. Sitten, jään sulamisen aikana (keväällä), säätiö päinvastoin asettuu. Nämä prosessit tapahtuvat epätasaisesti rakenteen kehän ympärillä, minkä vuoksi rakenteeseen voi muodostua muodonmuutoksia, halkeamia ja murtumia ilmenee.

  Tällaisten piirteiden ilmenemismuodon mukaan kaikki maaperä on jaettu kahteen ryhmään:

  Vaarallisimpia ovat ns. "Kivikauha" - hiekka-pölyinen savi (savipitoisuus on yli 15%) maaperä. Sillä on melko korkea kosteus ja sen pienen kantavuuden vuoksi ei käytetä perustuksen rakentamiseen. Ne maat, jotka eivät sisällä savi sulkeumia, millä tahansa vesitasolla, eivät kuoritta.

  Maaperän ominaisuudet mekaanisella koostumuksella

  Maaperän mekaaninen koostumus on melko helppo määritellä.

  • Kostuta maapallon vettä, käännä se kämmenten päällä niin, että halkaisija on 1 cm.
  • Pienennä tuloksena olevaa "johtoa" renkaaseen.

  opetus

  Seuraavaksi varmista tulos alla olevien ohjeiden mukaan.

  • Jos "johtoa" ei voida irrottaa, tämä on hiekkaa - sitomatonta irtokiviä korkealla kosteussuodatuksella (enintään 1 m / vrk).
  • Jos sinulla on alkeellinen "johto", niin käsittelemme hiekkasaumaa. Tämä maaperä sisältää jopa 10% savea sulkeumia, mutta siellä on enemmän hiekkaisia ​​ja silty hiukkasia täällä. Hiekkahiekkaan verrattuna hiekkavyöhykkeillä on paljon parempi vedenkestävyys.
  • Jos "johto" rullaa hyvin, mutta rengas katkeaa, se on valonsuojuksia. Tässä on muutama savi sulkeuma, ja kosteuden suodatusnopeus on melko alhainen.
  • Jos "johto" on tukeva, ja rengas on säröillä, niin tämä on raskas lieja. Se on samankaltainen kuin savi.
  • Ja lopuksi, jos sekä "johto" että rengas ovat kiinteitä, niin se on savi. Muovien korkean tason vuoksi savi virtaa voimakkaasti ja kasvaa yli kaksinkertaiseksi tilavuudella. Kuitenkin vesi kulkee hyvin heikosti.

  Suorittaessaan maaperän perustuksen mahdollisten muodonmuutosten suunnittelun laskelmia määritetään, minkä tyyppinen säätiö on rakennettu - haudattu tai haudattu. Talon yläpuolella olevaa osaa pidetään paitsi kuormana myös aktiivisena osana rakennetta: mitä korkeampi on rakennuksen jäykkyys, sitä pienempi maaperän perustuksen muodonmuutos.

  Säätiö ei ole upotettu

  Maaperän voimakkaan kallistuksen avulla on mahdollista käyttää lujitettuja betonilohkoja, monoliittejä, jotka on liimattu toisiinsa jäykän perustuksen järjestämiseksi. Jos maaperässä on keskimäärin kallistumisaste, on mahdollista käyttää lohkoja ja monoliitteja, jotka on kiinnitetty liuokseen kastikkeessa. Jos on heikko turvotus, voit käyttää:

  On syytä huomata, että pohjaveden vaikutusta heikentää kaivannon pohjaa tukeutuen pohjaan tarkoitettuun nauhatyyptiin tai pylväslevyn leimaamiseen. Lisäksi voit tehdä savi vettä suojaava näyttö, jonka avulla voidaan vähentää veden vuotamista alemmista kerroksista jäätymisalueelle. Tällaisten menetelmien avulla turvotus vähenee merkittävästi ja maaperän kantokyky lisääntyy. Niillä alueilla, jotka ovat jatkuvasti märkiä, on velvollisuus keinotekoisesti vähentää pohjaveden määrää sekä poistaa kosteutta kellarista tyhjennyksen kautta.

  Syvä säätiö

  Raskaiden massiivisten kantavien seinien kannalta luotettavin säätiö on sen upotettu lajike. Se on koottu monoliittisesta raudoitetusta betonista, jonka pohja on alle maaperän jäädytysasteen. Sen jälkeen, kun tämä säätiö on rakennettu, kiinteä teräsbetonilaatta laitetaan koko alueensa päälle. Tämä rakenne tarjoaa rakennuksen erinomaisen vakauden, muodonmuutoksen ja kuormituksen symmetriaa. Samanaikaisesti kaarteet ja vääristymät ovat lähes kokonaan suljetut pois. Syvä säätiön ainoa haitta on korkeat kustannukset - se saavuttaa usein 30% rakentamisen kokonaiskustannuksista.

  Tärkeää tietää!

  Savialustalle sijoitettu upotettu pohja edellyttää betonipinnan (paksuuden yli 10 cm) tai kaksikerroksisen vedenpitävyyden (käytä hydraulista lasineristystä) luomista.

  Hiekkainen tai hiekkainen maaperä vaatii korkealaatuista tiivistymistä, jonka jälkeen se päällystetään soran romuttamalla, joka kaadetaan bitumimastilla.

  Kaikki tarvittavan valmistelutyön lopussa voit aloittaa betoniterästen kaatamisen ja sitten - perustuksen perustaksi.

  Video. Maaperätesti geologia

  Video. Paikan geologinen analyysi

  Artikkelit säätiöstä

  Geologinen tutkimus maaperästä pohjan alla

  Säätiön tutkimus

  Säätiön maaperän tutkimus on avain menestykselliseen rakentamiseen ja rakennuksen lujuuteen, koska se on rakennuksen vakauden ja kestävyyden perusta. Ensin he suorittavat tarpeelliset tutkimukset, määrittelevät rakennuspisteen, kehittävät hankkeen ottaen huomioon rakennuksen mitat, ja sitten jatkavat rakenteiden rakentamista.

  Kyselyt - tärkeä vaihe rakentamisesta

  Koska säätiön kustannukset ovat 20-30% kaikista rakennuskustannuksista, suunnittelua tulee lähestyä kaikin vastuisin.

  Monet yksityiset kehittäjät, jotka ovat oppineet kuinka paljon teknisiä töitä maksaa, kieltäytyvät käyttämästä niitä, ja heitä ohjaavat halu säästää. Tämän seurauksena tämä voi johtaa alustan muodonmuutokseen, tukirakenteiden halkeamiin, aiheuttaa turvallisuusstandardien rikkomisen ja lisätä rakennuksen romahtamisen riskiä. Tällaiset seuraukset liittyvät luotettavien tietojen puuttumiseen kehityspaikan ominaisuuksista.

  Samaan aikaan säätiön ammatilliset maaperätutkimukset yksinkertaistavat kaikkein toimivan säätiön valintaa, vähentävät sen rakentamisen kustannuksia ja vähentävät toimintakustannuksia.

  Maaperän geologiassa säätiön avulla saadaan tarvittavat tiedot sivustosta:

  • helpotus rakennuksen alueella;
  • kauden jäätymisen syvyys;
  • tulvien rajat useiden avointen lampien läsnäollessa;
  • pohjaveden taso, mahdollisen päästökohdan pinnalle;
  • vesipitoisten kerrosten lähde, niiden vuorovaikutus ulkoisten vesistöjen kanssa;
  • geostruktuuri, sen stabiilisuusaste.

  Kuinka paljon maaperän geologinen tutkimus perustuu säätiöön riippuu tarvittavien analyysien määrästä ja alueen pinta-alasta. Toimintojen luettelo voi olla erilainen, insinöörit auttavat määrittämään, mitkä standardi- ja lisätyyppiset työt vaaditaan kussakin yksittäisessä tapauksessa.

  Kentän vaihe - luotettavan tiedon lähde sivuston geologisesta rakenteesta

  Tässä vaiheessa otetaan näytteitä ja tehdään kokeet. Tällaisten tietojen avulla on mahdollista:

  → selvittää, mitä sivuston parametreja on otettava huomioon rakennusten ja rakenteiden suunnittelussa,

  → arvioimaan, miten maaperä käyttäytyy kuormitettuna ja määrittää sen kantokyvyn,

  → valitse sopiva pohja ja optimaaliset rakennusmateriaalit.

  Kenttämenetelmät ja maaperätiedot

  • Dynaaminen ja staattinen äänentoisto - tila ja koostumus.
  • Pressiometri - puristusvoima.
  • Siirrot, siipisääntely, romahtaminen - vastustuskyky leikkausvaikutuksille.
  • Pile testit - vastus paalun työpäädyssä ja pitkin sen runkoa.
  • Korvaus - jännitys.
  • Soaking - vedenalaisen veden sakeuttamisaste.

  Kerätä lisää. Geofysikaalinen analyysi suoritetaan myös rakennustyömaan maaperätiedoilla. Menetelmän etuna on kyky tutkia materiaalin käyttäytymistä luonnollisissa olosuhteissa poistamalla todennäköisyys analyysin geologisen tutkimuksen aikana tapahtuvasta pisteporauksesta johtuvien virheiden laskemisen todennäköisyydestä. Lisäksi geofysiikan huomiota paljastaa heterogeenisyys, jota ei voida vahvistaa muilla tavoilla.

  Tutkimuksen merkitys

  Epäpätevyys alustan tyypin tai aluetta koskevan geologian virheellisen arvioinnin perusteella voi johtaa maan kausivaihtelujen aiheuttamiin peruuttamattomiin muodonmuutoksiin. On ymmärrettävä, että yleismaailmallista muotoilua ei ole, tietyissä olosuhteissa on tarpeen kehittää erillinen hanke.

  Pääasiassa geologisten tutkimusten tarkoituksena on määritellä maaperän tukikapasiteetti, syväterävyys ja perustan tyyppi. Tarkastele joitakin kohtia tarkemmin.

  Kuinka syvälle säätiölle on tehtävä riippuu useista parametreistä, kuten esimerkiksi:

  • maaperän jäädytys syvyys talvella;
  • jäätymissuojaindikaattorit;
  • pohjaveden korkeus;
  • kapillaarin imuaste jne.

  Hanke lasketaan erikoistuneen yrityksen toteuttamien tutkimustoimien tulosten perusteella. Ammattilainen lähestymistapa on erityisen tärkeä kriittisten rakenteiden - asuinrakennusten, hallinto- ja toimistorakennusten, teollisuusrakennusten jne. Rakentamisessa.

  Maaperäkapasiteetin määrittäminen

  Toinen tärkein parametri kausittaisen jäätymisen syvyyden jälkeen, jolla on merkittävä vaikutus perusrakenteiden valintaan, on maan kyky kestää rakenteen painoa.

  Luonnosperustetta kehitettäessä on kaksi laskentamenetelmää:

  • rajoittamalla muodonmuutoksia - käytetään suuritehoisten rakennusten rakentamiseen ja sen tarkoituksena on arvioida rakenteen kutistumista maaperän kompensoimattomasta puristuksesta johtuen;
  • kantavuus - sitä käytetään laskemaan alhaisen ja keskikokoisen rakenteen perusteet, olettaen, että maaperä, kun paine poistetaan, palauttaa osittain tai kokonaan muodon.

  Maaperä, jolla on erilainen koostumus, määritetään kuorman arvo, jonka he pystyvät kestämään ilman peruuttamattomia muutoksia. Jokainen rakenne, joka ulottuu kevyestä rakennuksesta pilvenpiirtäjiin, pitäisi painaa maahan voimalla, joka ei ylitä sen kantavuutta.

  Perustutkimuksen valinta

  Yleisesti kattavan geologian tutkimus on avain koko rakenteen tulevaisuuden luotettavuuteen. Maaperän tukikapasiteetin, rakennuksen ominaisuuksien ja rakennuksen alueen mukaan valitaan sopiva perusversio. Niinpä alueilla, joilla on kovaa maata, ei ole suositeltavaa kiinnittää nauhatrappeja, joissa on orgaanisia - esivalmistettuja jne. Laakerin rakennealue riippuu myös laakerikapasiteetista (nauha-muunnoksella, jossa on heikko maadoitus, tarvitaan laajempi betonikaista).

  Säätiön maaperän analyysi - OmgGeo Ltd.

  Tilaa maaperän geologinen tutkimus perustuksen alla OmgGeossa edulliseen hintaan. Maaperän ammatillinen geologia, lähtö Moskovassa ja Keski-Venäjällä (edustustot Kalugassa, Vladimirissä, Smolenskissa, Tula, Ivanovo, Ryazan, Tver, Yaroslavl).