Viemäröinti geotekstiilit: tyypit, valinta

Kun viemärijärjestelmä asetetaan suurelle syvyydelle, se on suojattava. Tämä johtuu siitä, että neste imeytyy turpeeseen, täyttää pienet hiukkaset. Aika kuluu, roskat kertyvät, se alkaa sulata tyhjennysaukkoja, sulkemalla suodatuskerroksen asteittain.

Tämä progressiivinen prosessi heikentää viemäröintijärjestelmän toimintaa, sen tehokkuutta vähennetään voimakkaasti. Murtolujuuden estämiseksi sora-kerros on suljettava geotekstiilien avulla.

Olemme tutustuneet tähän materiaaliin äskettäin, mutta sen ominaisuudet tekivät siitä erittäin suosittua. Geotekstilien oikea valinta kertoo tämän artikkelin.

ominaisuudet

Ennen geotekstilien valintaa olemassa olevalle viemäröintijärjestelmälle sinun on tunnettava sen ominaisuudet hyvin. Nykyään rakennusmarkkinoilla myydään monenlaisia ​​materiaaleja, jotka on valmistettu eri raaka-aineista.

Useimmat valmistajat tuottavat geotekstiilejä useista perusaineista:

 • Polypropeenia. Se on erittäin laadukas, mutta sen arvo ei ole kaikkien saatavilla.
 • Monofilamenttilanka. Tämän geotekstilin laatu kuivatukseen on lähes sama, mutta hinta on paljon pienempi;
 • Sekoitettu lanka. Halvin tavaraa. Tuotannostaan ​​vie tekstiiliteollisuuden jätteet. Tämä materiaali on vähiten sopiva, joten sitä ei suositella käytettäväksi kuivatukseen. Syy on yksinkertainen. Luonnonkudokset ovat osa. He räjähtelevät hyvin, päästävät maahan.

Jätevedenpuhdistustöiden suorittamiseksi parhaaksi katsotaan materiaali, jossa on enimmäismäärä synteettisiä kankaita. Tällä kankaalla on monia etuja:

 • Ei reagoi aggressiivisen median kanssa. Hän ei pelkää suurta kosteutta ja hometta. Tällaisten ominaisuuksien ansiosta rainalla voidaan suojata luotettavasti viemärijärjestelmä, se suojaa sitä multaa monta vuotta;
 • Synteettiset materiaalit eivät aiheuta mielenkiintoa jyrsijöille, hyönteisten pesäkkeet eivät asenna niitä. Moles ei selviydy synteettistä materiaalia, ne eivät hankaa reikiä, joten suojaava kerros säilyy ennallaan;
 • Tämä materiaali, joka koostuu keinotekoisista raaka-aineista, pidetään täysin turvallisena ihmiskeholle. Koska se on maassa, se ei aiheuta myrkyllisiä aineita eikä heikennä sängyissä istutettuja vihanneksia;
 • Geotekstiilit kestävät lämpimästi lämpötilan vaihteluita. Sen ominaisuudet pysyvät muuttumattomina, kun pakkanen on -60 ° C ja 110 asteen lämpö. Siksi sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi lähes koko maan alueella.
 • Kangas eroaa suurella joustavuudella, sillä se on kestävämpi. Periaatteessa geotekstiili on kudottu materiaali, mikä tarkoittaa, että se on hyvin kevyt. Tällaisen kankaan käsittely on erittäin helppoa. Se voidaan leikata haluttuihin kappaleisiin, rullata telalle ja asettaa haluttuun muotoon.

laji

Valmistusmenetelmästä riippuen tämä synteettinen materiaali on jaettu useisiin ryhmiin. Jokainen niistä erottuu sen ominaisuuksilla ja ominaisuuksilla.

Ei-kudottu. Se on valmistettu polypropyleenikuiduista igloprobivny-tavalla.

Neulan rei'itys. Sen valmistuksessa käytetään mekaanista menetelmää. Tällaisten geotekstiilien positiiviset ominaisuudet sisältävät erinomaiset suodatusparametrit ja kyky kulkea veden läpi;

Terminen sidottu Valmistusperiaate on samanlainen kuin neula-lävistysmateriaali, mutta se on lisäksi lämpökäsitelty. Sen ansiosta voit saada suuremman lujuuden. Mutta lämpökäsittely vähentää materiaalin kuivatusominaisuuksia. Se voi toimia vain pituussuunnassa.

Kudottu. Muuten kutsutaan geofabriksi vedenpoistoon. Tätä ainetta EI käytetä vedenpoistoon. Se on valmistettu suurikokoisesta polyesteristä kutomalla kierteet eri suuntiin. Myös geotekstiilikuorella ja tiheyskertoimella. Geotekstiilien tiheys on alueella 80-1200 g / m2.

soveltamisalansa

Useimmiten geotekstiilien avulla erotetaan kerrokset ja vahvistetaan maaperää. Materiaali estää vedenpoistojärjestelmän viilentämisen, suodatuksen ja veden poiston.

Valmistajat alkoivat tänään tuottaa erityisiä tyhjennysputkia, jotka on kääritty geotekstilisuodattimella. Niiden asentaminen on mahdollistanut paremman vaikutuksen.

Oikean valinnan tekeminen

Mitä geotekstiilejä tarvitaan kuivatukseen? Ennen geotekstilien ostamista suodattimista on ensin selvitettävä sen valmistuksen materiaali. Jos se koostuu luonnollisista kankaista, on ehdottomasti käytettävä sitä viemärijärjestelmään.

Tämä tyhjennys geotekstiili lakkaa toimimasta muutaman kuukauden sisällä. Jotta kuivaus voitaisiin käyttää monen vuoden ajan, on käytettävä vain synteettikuitujen geotekstiloita. Toinen tärkeä asia, joka vaatii huomiota, on valmistusmenetelmä. Se löytyy useista versioista:

 • Terminen sidonta Raaka-aine kuumennetaan haluttuun lämpötilaan. Synteettiset filamentit juotetaan jatkuvan, sileän kankaan muodostamiseksi. Tämän materiaalin vahvuus ilmaistaan ​​aina erittäin korkeina. Lämpökäsiteltyjä geotekstiilejä käytetään useimmiten rakennuksen perustusten tyhjentämiseen. Erityisen suuri vaikutus antaa tällaiselle materiaalille, kun suodatuskerros on valmistettu suuresta murskatusta kivestä;
 • Needle punch tekniikka. Tällä menetelmällä pohjakerroksen kuidut on ommeltu lisäkierteillä. Tämä kangas erottuu myös sen korkeasta laadusta, mutta materiaalin lujuus on hieman alhaisempi kuin lämpöliitoksella. Tätä ainetta käytetään hyvin kuivatuksessa, jossa käytetään geokomposiittimattoja.

Tärkein parametri, joka vaatii erityistä huomiota materiaalin valinnassa, on sen tiheys. Tämä indikaattori vaikuttaa vahvistusominaisuuksiin, materiaalin kykyyn pitää vettä.

[huom.] Hyvä tietää! Geotekstiilit valmistetaan tehtaalla eri tiheysindeksillä. Joissakin malleissa tiheys on 100-800 grammaa neliömetriä kohden. Toisin sanoen oikean materiaalin valitseminen on aina mahdollista. [/ Huomaa]

Mikä kangas on parempi käyttää vedenpoistojärjestelmän suojaamiseksi? Asiantuntijat eivät anna lopullista vastausta. He uskovat, että jos materiaalilla on suuri tiheys, sen suojatoiminto on paljon suurempi. Näin ollen sen elämä on pidempi.

Tiheän materiaalin kustannukset ovat kuitenkin paljon korkeammat. Esimerkiksi erittäin kallis materiaalin ostaminen, kun tiheys saavuttaa 800 grammaa neliömetriltä, ​​tavallisen tyhjennysjärjestelmän varustaminen on yksinkertaisesti kannattamatonta. Samankaltaisia ​​kangastyyppejä käytetään lentokenttien laskeutumispaikkojen rakentamisessa.

Käytännön työ on osoittanut, että geotekstiilit, joiden vähimmäiskustannukset ja tiheys 100 grammaa neliömetriä kohden, eivät ole sopivia asennettavaksi viemäröintiin. Tämä kankaalla on alhaiset lujuusominaisuudet, se heikkenee hyvin nopeasti. Tätä geotekstiilia, jolla on pieni tiheyskerroin, käytetään kauniin maiseman suunnitteluun.

Asiantuntijoiden mukaan on parasta käyttää verkkoa vedenpoistoon, jonka tiheys on 200 grammaa neliömetriä kohden. Tämä materiaali eroaa sen suuresta lujuudesta. Erinomainen vedenläpäisevyys mahdollistaa sen toimivan melko pitkään. Tätä materiaalia käytetään lähinnä tavallisimmilla alueilla.

Haurasta maaperästä tai maanvyörymän mahdollisesta esiintymisestä paras kangas, jonka tiheys on 300 grammaa neliömetriä kohden. Tällaiset geotekstiilit suojaavat luotettavasti kaikki viemäröintijärjestelmät.

Se on tärkeää! Kun valitset materiaalin, kiinnitä huomiota siihen, kuka valmisti kankaan. Kotimarkkinoilla on useita geotekstiilien valmistajia. Tärkeimmät toimittajat ovat:

Jotkut yritykset ovat jo pitkään olleet tunnettuja ja suosittuja. Muista ei tiedetä mitään. Jotta voit tehdä oikean valinnan, lue asiaankuuluvilla online-foorumeilla hankittavasta aineistosta ennen ostoa.

Mitkä puolet geotekstiilien tuottamiseen?

Tätä kysymystä pyydetään jatkuvasti asiantuntijoille. Ei ole selvää vastausta. Jotkut mestarit uskovat, että on mahdollista asettaa materiaali molemmille puolille. Sillä ei ole väliä, onko se sileä vai sivu karkea.

Tämän materiaalin ominaisuudet eivät muutu. Oheisissa ohjeissa jotkut valmistajat neuvovat kuluttajia asettamaan geotekstiilejä niin, että sileä puoli on pohjassa. Jos tällainen neuvosto on olemassa, on ehdottomasti ilmoitettava tarkalleen mikä puoli suljetaan viemärijärjestelmä.

Muut asiantuntijat sanovat, että karkea pinta lisää voimakkaampaa tarttumista maaperään. On kuitenkin parasta vain lukea valmistajan suosituksia ja toimia hänen ohjeidensa mukaisesti.

Suositut tuotemerkit

Venäjällä geotekstiilien vapauttaminen tunnetuissa yrityksissä:

Kotimaisten valmistajien lisäksi voit ostaa myös materiaali- ja ulkomaista tuotantoa:

 • Polifelt - Itävalta;
 • Typar - USA;
 • NETEX A - Tšekin tasavalta;
 • Terram - Englanti.

Tuotannon kustannukset

Yhden neliömetrin hinta on alueella 20-30 ruplaa. Lisäksi laatu ei useinkaan vastaa kustannuksia. Miksi ostaa erittäin kallista vierasta materiaalia. On parempi valita näyte, joka täyttää kaikki tarpeesi, sillä on haluttu tiheys ja lujuus.

Voinko löytää korvaavan geotekstilille?

Sanotaan heti: tällaista korvaamista ei ole. Tällä ainutlaatuisella materiaalilla ei ole analogeja maailmassa. Tietenkin voit ottaa yksinkertaisen muovikalvon ja tehdä paljon reikiä siinä. Voit käyttää useita erilaisia ​​päällystemateriaaleja, esimerkiksi spunbondia.

On jopa tapoja kattaa viemäröintijärjestelmä vanhan maton tai sokeripussin kanssa. Kaikki tämä, tietenkin, hyvä. Juuri tämä on koko tämän amatööri-suorituskyvyn vaikutus. Kuka haluaisi käyrä, koska se ei ole monin paikoin Cottage polku, jota täytyy jatkuvasti korjailla ja korjata.

Polku, joka on koristeltu kiviä ja luonnollisia laatat, näyttää paljon mukavammalta. Tämä kaunis rakenne säilyttää alkuperäisen ulkonäön monta vuotta.

Tietenkin laatu ja luotettavuus on maksettava. Mutta peli kannattaa kynttilää. On parempi maksaa ja ostaa geotekstiilejä kuin jatkuvasti korjaamaan ja korjaamaan viemäreesi puutarhassa.

Nykyään markkinoilla on monia tarjouksia, joilla on erittäin kilpailukykyiset hinnat.

Mikä geotekstiili on parempi käyttää vedenpoistoon: valintaperusteet

Avain tehokkaaseen työhön viemärijärjestelmän alueilla kosteutta sitkeillä maaperä on suojata seinät rakennuksen eroosion ja kallio "suodatin" silting käyttämällä geotekstilien asennuksen aikana. Harkitse geotekstilien valintaa vedenpoistoon ja tämän materiaalin käyttämiseen asennettaessa järjestelmää.

pitoisuus

Geotekstiilien sovellukset ↑

Geotekstiili on kuitukangas, joka on valmistettu lämpösidonnan tai neulan lävistämisen menetelmällä. Kuitujen valmistusmateriaali voi olla polyesteri- ja polypropyleenilangasta. Synteettiset kuidut kestävät aggressiivista ympäristöä ja eivät ole kiinnostavia maanalaisille hyönteisille ja jyrsijöille, mikä on erityisen tärkeää maanalaisten viemäröintijärjestelmien järjestämisessä.

Materiaalin tuotannossa käytettävien kierteiden ominaisuudet antavat kankaalle lujuuden ja joustavuuden

Geotekstiilikuiduilla on laaja käyttölämpötila-alue, jonka ansiosta ne voivat säilyttää ominaisuutensa lämpötiloissa, jotka vaihtelevat välillä -60 ° C ja + 110 ° C. Tästä johtuen polypropeeni- ja polyesteriverkkoja käytetään monilla alueilla, esimerkiksi:

 • Rakentamisessa. Rakentamisen aikana maanpinnan rakenteet ja maanalaiset rakenteet. Materiaalia käytetään lähes kaikkiin Euroopan teihin.
 • Maisemasuunnittelussa. Luodessaan maanalainen viemäröintijärjestelmä, järjestämällä puutarhatiet, rakentamalla pohja koriste lammet, rock puutarhat ja rockeries.

Se on geotekstiili, joka on valmistettu polypropeenilangasta, jota käytetään vedenpoiston järjestelyssä.

Käyttämällä sitä luodessasi maanalaista salaojitusjärjestelmää voit lisätä tehokkuutta ja pidentää rakenteen käyttöikää. Vapaasti virtaava kangas suodattaa maaperän, jolloin kivimuodostuman "suodattimen" seinät kulkevat veden läpi viemättömän veden läpi.

Halvemmat analogit valmistetaan sekoitetuista langoista, jotka ovat peräisin tekstiilijätteestä. Mutta puuvilla- ja villakuidut hajoavat märissä ympäristöissä. Siksi sekoitettujen filamenttien geotekstilien soveltamisala on merkittävästi rajoitettu.

Geotekstiilimateriaalien tyypit ↑

Tuotantomenetelmällä

Kuitukankaiden tuotantomenetelmästä riippuen geotekstiilit ovat kahta tyyppiä:

 1. Termisesti sidottu - tehdään kuumentamalla kudottuja kuituja, jotka on juotettu yhteen ja luodaan kiinteä kangas. Lämpökäsittelyn ansiosta materiaali on ohutta, mutta kestävää. Termobonded geofabric käytetään sora- tai murskattujen polkumyynnin suodatuskerroksena.
 2. Neula rei'itetty - läpi "firmware" kompressoitu kangas, joka on muodostettu hienoin lankoja, jotka on järjestetty kaoottisesti. Ohuimmat neulat, lävistämällä materiaalia koukuillaan, kiertävät langat ja vetävät ne tiheämmiksi rakenteiksi. Neulanläpäisevä geofageri soveltuu tyhjennysjärjestelmille, joissa on geokomposiittimattoja.

Neulan lävistysmateriaalin kautta luovat materiaalit kulkevat vettä ja ilmaa hyvin, mutta se ei hajota kahden tai useamman vuosikymmenen ajan.

Kantajan vahvuudesta ↑

Jos keskityt lujuuteen, kuitukangas on vahvistettu ja vioittumaton. Vahvistettu materiaali on lisäksi varustettu kestävillä filamentteilla. Tästä johtuen se kykenee kestämään vetolujuuden 250 kg: n sisällä. Materiaalin tämä ominaisuus sallii sen käytön louhintatyötilanteessa huomattavien rasitusten käsittelyssä:

 • vedenpoistojärjestelmien organisoinnissa;
 • korjaustöitä;
 • maisemoitujen terassien muodostamiseksi ja rinteiden vahvistamiseksi.

Vahvistetut geotekstiilit voivat jakaa pistekuormituksen suurella alueella

Puhuminen kiinteästä erotuskerroksesta teknisten kerrosten välissä geotekstiilien avulla estää ryövärit uppoutumasta maaperään ja siten pidentää vedenpoistorakenteen elämää.

Kuitukangasmerkkejä ↑

Rakentamiseen kuivatus käyttäen tuotemerkin tuotteita sekä kotimaisia ​​ja ulkomaisia ​​valmistajia. Tältä osin kotimaisten yritysten valmistamat tuotteet ovat suosittaneet itseään: Comtex, Dornit, Nomotex, Avantex, Polizon, Kanvalan, Geokom.

Kotimaisten valmistajien geotekstiilien tuotannon laajuus määräytyy sen tiheyden ja kosteuden kantavuuden mukaan.

Ulkomaisten valmistajien joukossa on erittäin suosittu Terram (UK), Polifelt (Itävalta), Taipar (Hollanti), NETEX A (Tšekki), Typar (USA).

Tuotannon kustannukset ↑

Geotekstiilin hinta vaihtelee 10 - 20 ruplasta neliömetrillä. Asiantuntijoiden mukaan vedenpoistoon käytettyjen kangastyyppien kustannukset ja laatu eivät aina ole verrannollisia. Siksi ei ole järkevää ostaa kalliita materiaaleja ulkomaisilta valmistajilta.

Joskus kotimaisen tuotannon tuotteet eivät ole laadultaan huonompia tuontitavaroille, vaan halvemmalla suuruusluokalla, jonka lämpöeristimet kulkevat kosteutta hyvin, mutta ne kestävät suurien hiukkasten nopeaa tukkeutumista.

Liian alhainen materiaalihinta voi tarkoittaa, että sinulla on huono laatu väärennös.

Perusteet valuma-aineen valinnalle vedenpoistolle

Vedenpoistojärjestelmän rakentamisen yhteydessä on suositeltavaa käyttää keskipitkän geofabrista. Suurimmalla ohuella kankaalla ei ole välttämättömiä laatuominaisuuksia, ja tiheä voi aiheuttaa järjestelmän seinämien nopean sekoittumisen. Tämä johtuu siitä, että suodatuskerroin putoaa tiheyden kasvaessa.

Lämpökäsittelymenetelmällä valmistetut liinat kulkevat täysin kosteuden läpi, mutta samalla kestävät suuria hiukkasia

Geofabriassa on oltava seuraavat parametrit:

 1. Tiheys. Kun järjestetään viemäröintisysteemit maaperän pinnalle, riittää verkkojen käyttö, jonka tiheys on enintään 150 g / m³. Geotekstiilin tiheyden optimaalinen indikaattori maanalaisen putkilinjan asennuksen yhteydessä olisi 200 g / kuutiometri - "yksinkertaisille" leikkeille, 300 g / kuutiometri - haavoittuville maille.
 2. Kosteuskyky. Polypropeeninen geotekstiili kykenee vapaasti kulkemaan kosteutta vastustamalla kaikki epäsuotuisat olosuhteet. Mutta polyesterikaapin liinat säilyttävät päinvastoin kosteuden, joka ei ole hyväksyttävää kuivatusjärjestelmälle.
 3. Ristisuodatussuhde. Tämä parametri määrittää nestemäärän, jonka materiaali pystyy suodattamaan päivässä. Yleensä sen pitäisi olla 300 m / vrk ja enemmän.
 4. Mekaaninen lujuus. Kuitukangasmateriaalin kyky kestää kuormitusta purkautumisen ja rikkoutumisen varalta. Perimmäisen pituussuuntaisen vetolujuuden tulisi olla 1,9-3 kN / m ja poikittainen - 1,5 - 2,4 kN / m.

Vihje: Suosittelemme kosteikkoalueilla geofabrista, jonka tiheys on enintään 150-200 g / kuutiometri.

Jätevesijärjestelmiä järjestettäessä on parempi käyttää lämpöliitettyjä geotekstiilejä, jotka toisin kuin neulan lävistämättömät analogit ovat vastustuskykyisiä murtumiseen.

Vedenpoiston rakentamiseksi on parempi valita ei-kudottu materiaali, jonka tiheys on 200-300 g / kuutiometri. Näihin tarkoituksiin käytetään useimmin monofilamentteja valmistettuja geotekstiilejä. Ulkopuolella se voidaan erottaa lumenvalkoisella sävyllä. Tuotteen leveys ei ole ratkaiseva tekijä. Se voi vaihdella 2-5 metriä.

Geotekstiilikuormituksen levitysjärjestelmä ↑

Geofabricin tärkein etu on asennuksen helppous. Se on helppo leikata, taittaa ja pinota. Jotta valittujen geotekstiilien kuivatus varmistaisi kuivatusjärjestelmän maksimaalisen tehokkuuden, on tärkeää noudattaa useita pakollisia vaatimuksia materiaalin asennuksen yhteydessä:

 1. Geofabri on erittäin altis auringonvalolle, jonka toiminta voi menettää suorituskykyään. Tästä syystä sitä ei ole otettu pakkauksesta etukäteen, vaan välittömästi ennen istuttamista kaivannossa. Samasta syystä rustettu kangas levitettiin mahdolli- simman pian maaperän kerroksella.
 2. Pinnoitteen vaurioitumisen välttämiseksi raina on asetettava esileveloituun alustaan. Kangas asetetaan siten, että sen reunat sijaitsevat kaivannon rinteillä. Rustetun kankaan pinnan tulee olla sileä, ei taitoksia, mutta samanaikaisesti ilman jännitystä. Jos materiaali murtuu, vahingoittunut kappale on korvattava uudella leikkauksella.
 3. Materiaalin leveys valitaan laskettavan putken koon perusteella, lisätyn 20-30 cm: n arvoa lisätään saavutettuun arvoon kuivatuksen polkumyynnin kattamiseksi ja 30-50 cm: n mahdollistamiseksi rainan päällekkäisyydelle. Ihanteellinen vaihtoehto - jos kiinteä kappale sulkee putken kaikessa laajuudessa.
 4. Sen päälle asetettu kangas vuorattu murskattujen kivien polkumyynnin muodostaa kerros, jonka paksuus on 25-30 cm. Jotta järjestelyyn viemäröinti on parempi käyttää graniittia, se on vähemmän altis eroosiota.
 5. Sora "tyyny" pino tyhjennysputki. Rakenne on ripoteltu päälle rikki. Kuitukankaan vapaat reunat kääritään suodatinrakenteen ympärille, kiinnittäen reunat kaatamalla maata tai hiekkaa päälle. Runkojärjestelmä peitetään maaperällä.

Geotekstiilien vaiheittainen asennus viemäröinnin järjestelyssä

Geotekstiilien valinnassa ei ole mitään vaikeampaa kuivatusta ja laittaa se itse. Tärkeintä on antaa etusija tunnettujen valmistajien laadukkaille tuotteille ja noudattaa tarkasti asennustekniikkaa.

Kuinka valita geotekstiiliä viemäröintiin?

Vedenpoistojärjestelmän rakentaminen ei voi tehdä ilman yhtä yksityiskohtia - suodatinelementtiä. Geotekstiilit toimivat roolissaan. Se on kestävä ja ympäristöystävällinen komposiittimateriaali. Se on geosynteettinen, jonka tärkein funktionaalinen piirre on kerrosten erottaminen eri tarkoituksiin. Geotekstiili vedenpoistoon on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka estävät maaperän hiukkasten pääsemästä kiviainesta (sora). Oikein säädetyt geotekstiilit takaavat pitkän käyttöiän.

Hyllyillä löydät monia vaihtoehtoja ja tyyppejä. Kumpi sinun pitäisi valita? Mitkä ovat sen eritelmät? Mitä sanoa sen tiheydestä ja paksuudesta? Löydät vastaukset näihin kysymyksiin alla olevissa tiedoissa.

Mikä on geotekstiilit

Ennen kuin valitset sen, sinun on ymmärrettävä tapaaminen. Geotekstiilit ovat yksi suljetun viemärijärjestelmän elementteistä. Yleensä näyttää siltä, ​​että tasoituskerros, putki, täyteaine (hiekka tai sora), geotekstiilit ja täyttö. Tässä "kakassa" geotekstiloita käytetään suodattimena. Oikein valituilla geotekstiloilla estetään pohjaveden tunkeutumista rakenteeseen ja erotetaan maaperä täyteaineella. Lisäksi kangas suojaa kuivatusta puiden juurista ja maaperän osista. Jos haluat tehdä hyvän suljetun viemärijärjestelmän, geotekstiili on välttämätön asia.

Mutta jos tarvitset geotekstilien laatutoimintoja, on tärkeää valita se oikein. Jotta järjestelmä toimisi pitkään, sinun on kiinnitettävä huomiota tämän monipuolisen materiaalin laatuun ja ominaisuuksiin. Lisäksi hyvän geotekstilian valinnassa tulisi ottaa huomioon alueen salaojitus, maaperä ja pohjavesi.

Geotekstiilien tyypit

Tämä vedenpoistoelementti on melko joustava, kestää raskaita kuormituksia ja vaurioita. Se on kestävä, luotettava ja kestävä. Lisäksi yksi geotekstilien positiivisista ominaisuuksista on ekologinen puhtaus. Se on täysin vaaratonta eikä se saastuta ympäristöä.

Teollisuustuotannossa on kaksi geotekstiilityyppiä:

 1. Geokenttä ei ole kangas, vaan synteettinen materiaali.
 2. Geofabric - kangas, joka on saatu luonnollisten tai synteettisten raaka-aineiden perusteella.

Geofabrista valmistetaan kaksi tai useampia polymeerisiä (synteettisiä) kuituja. Yleensä tämä materiaali on tarkoitettu vahvistavan komponentin muodossa maanjäristyksen vahvistamiseksi. Sitä käytetään myös vakauden lisäämiseen ja maaperän kantavuuden lisäämiseen.

Geopolotan osalta se louhitaan liimaamalla polymeerikuituja. Se voi olla polyesteriä tai polypropeenia. Kangas on korkealaatuinen. Sitä käytetään usein kuivatusjärjestelmän asennuksessa. Se on käytännöllinen, erittäin joustava, läpäisevä ja vahva materiaali. Se voidaan saada useilla tavoilla:

 • termisesti, kun polymeerikuidut sulavat toistensa kanssa. Tätä vaikutusta kutsutaan lämpöasetukseksi;
 • kemiallisesti, joissa tarttuvuuden vuoksi kuidut pysyvät toisiinsa nähden;
 • mekaanisesti tai neulalla.

Mutta harvoin löytää tietynlainen kankaalle. Useimmiten materiaali saadaan yhdistämällä eri menetelmiä ja polymeerejä.

Kuinka ymmärtää, mitä geotekstiilit tarvitsevat

Joitakin jätevesityyppejä voidaan käyttää. Mutta et voi laittaa kaikkia, koska jotkut niistä eivät ole sopivia. Mitkä niistä

 1. Jotta kuivatus suodattimena ei ole sopiva geopolotno, joka syntyy lämpöasetuksen kautta. Tämä materiaali on huono kosteuslupa ja emme tarvitse vedenpitävyyttä.
 2. On myös kiellettyä käyttää geofabiaa, joka sisältää sekoitettuja kuituja (villaa tai puuvillaa). Tosiasia on, että materiaali kaatuu ajan myötä, mikä pienentää koko tyhjennysjärjestelmän käyttöikää.
 3. Myös polyesterikuidut geotekstiilit (monofilamentti). Se pystyy kestämään raskaita kuormituksia, ei hajota eikä röyhtä. Se kuitenkin imeyttää kosteutta hyvin ja antaa sen pois heikosti. Materiaalin käyttö tyhjennykseen ei ole perusteltua.

Parasta geotekstiiliä viemäröintiä pidetään materiaalina, joka saadaan polypropeenista. Tätä materiaalia kutsutaan myös nimellä Dornit. Se soveltuu kaikentyyppiseen vedenpoistoon. Materiaali on kestävä, käytännöllinen, kestävä ja kestävä aggressiivinen materiaali ja kemialliset elementit.

Mitä ominaisuuksilla pitäisi olla materiaali

Geotekstiilien on yhdistettävä seuraavat ominaisuudet:

Kun valitset sopivan materiaalin, kiinnitä huomiota mekaaniseen lujuuteen. Tämä on kankaan kyky kestää raon kuormitusta ja paineen kestävyyttä. Sivu- ja pituussuuntaisen vetolujuuden tulisi olla 1,9-3 ja 1,5 - 2,4 kN / m. Putoamislujuuden osalta suositeltu kerroin on 400-500 N, ei vähemmän.

Älä unohda suodatusnopeutta. Se ilmaisee, kuinka paljon nestettä geotekstiilien suodatus voi kestää 24 tunnissa. Mitä korkeampi tämä indikaattori on, sitä tehokkaampi on vedenpoiston jatkaminen. Tutki myös materiaalin paksuus, riippuen myös tiheydestä, sitä suurempi on, sitä suurempi on paksuus. Esimerkiksi Doronit-geotekstiloilla on indeksi 1,7 - 4,7 mm.

Yhtä tärkeää on geotekstiilien tiheys salaojalle. Siitä, kuinka tiheä materiaali, kaikki sen toiminnalliset ominaisuudet riippuvat. Mitä korkeampi tiheys, sitä suurempi mekaaninen lujuus, mutta samalla kosteuden suodatuskerroin vähenee. Esimerkiksi kun tiheys on 100 g / m 2, materiaali voi menettää jopa 140 m: n pylvään vettä 24 tunnissa. Mutta tiheydellä 500 g / m 2, kuva laskee 80 m: iin. Siksi tiheys ei saisi olla suuri. Ihanteellinen vaihtoehto on 100-150 g / m 2.

Geotekstiilien asettaminen

Jos olet valinnut itsellesi ihanteellisen materiaalimuunnoksen, on tärkeää sijoittaa tyhjennysgeotekstiilit oikein. Loppujen lopuksi ainoa tapa, jolla hän täyttää tehtävänsä. Seuraavassa on joitain sääntöjä, jotka ovat tärkeitä:

 1. Kaivannon seinien ja pohjan tulee olla sileä. Ei pitäisi olla rakennusjätettä.
 2. Koska tietynlaiset materiaalit ovat herkkiä auringonvalolle, on parempi poistaa tehdasfilmi välittömästi ennen asennusta.
 3. Samasta syystä on suositeltavaa tyhjentää kuivatusmateriaali välittömästi asennuksen jälkeen.
 4. Kankaan on oltava valmiiksi leikattu haluttuun kokoon niin, että voit tehdä päällekkäisyydet.
 5. Vaurioituneet työntöpalojen aikana on korvattava epäonnistumatta.
 6. On tärkeää sijoittaa kangas vapaasti, ilman venytystä. Varmista kuitenkin, ettei ryppyjä tai aaltoja muodostu.
 7. Siinä tapauksessa, että laitat materiaalin suurelle alueelle, tarvitaan päällekkäisasema kiinnitettäväksi tai kiinnitettäväksi.
 8. On mahdollista tiivistää tyhjennysmateriaali sen jälkeen, kun kerroksen paksuus on vähintään 30 cm.

Noudattamalla kaikkia näitä sääntöjä voit järjestää viemäröintijärjestelmän niin, että se palvelee sinua pitkään ja tehokkaasti.

DIY-salaojitus: geotekstilien valinta

Geotekstiilit meidän aikanamme - hyvin välttämätön asia homestead -rakennuksessa. Sinun täytyy tietää täsmälleen mitä tuotemerkkiä ja mitä ominaisuuksia valita tietyille sivustosi teoksille. Jätevedenpuhdistusjärjestelmissä geotekstilien tehtävä on varmistaa koko kompleksin stabiilius estää maaperän särkyä viemärikaivossa, ja sen avulla raunioiden diffuusio veteen ei kuulu. Kaikissa tyhjennysjärjestelmissä geotekstiilit ovat suodatin, joka estää tyhjennysputken tai kuivatusmateriaalin tunkeutumisen.

Mikä on geotekstiilit

Geotekstiilit ovat synteettisistä, mineraalisista, basaltti- tai lasikuiduista valmistettuja rakennusmateriaaleja, jotka ovat nauhat, liinavaatteet ja kolmiulotteiset rakenteet. Sitä käytetään rakennusalalla ja muilla teollisuudenaloilla (lääketiede, kevyt teollisuus) erilaisiin tarkoituksiin: raudoitukseen, suojaukseen, vedenpoistoon, suodatukseen, vesistöön ja lämpöeristettyyn maaperään, tienpintaan, rakennuksiin eri fraktioiden materiaalien kerrosten erottamiseksi ja siten kerrosten luomiseksi. Yksityisillä tontilla, koska se on saatavana ja kätevä, se käytetään useammin viemärijärjestelmissä.

Voit ostaa geotekstiilejä Ukrainasta yritykseltä "Geo-synthetics" - http://geo-sintetika.com/geomaterialy/geotekstil/

Geotekstiilien käyttö kodin puutarhoissa vedenpoistoon

Jos sivusto sijaitsee pohjaveden pinnalla, alhaalla, jos joki on lähellä tai jokainen sade tulee luonnonkatastrofiksi, niin ei ole mahdollista ilman tyhjennysjärjestelmiä, jotka tyhjentävät ylimääräisen veden paikoilta. Tämä vesi pesee rakennusten perustan, luo edellytykset talon vetämiselle ja muotin kehittämisen edellytykset kellarissa, estää kasvien kehittymisen normaalisti ja luo kosteikkoja.

Mitään nykyaikaista viemäröintijärjestelmää ei voi tehdä ilman geotekstiilejä. Häntä on suojeltava. Huuhteluvesi täyttää tyhjennysmateriaalin maapartikkeleilla, ajan myötä se tukkii järjestelmää ja se pysähtyy. Ympäristöystävällisiä ja vahvoja geotekstiilejä käytetään laajalti yksityisillä tontilla.

Se takaa tyhjennysjärjestelmän luotettavuuden ja vakauden:

 • kulkee veden ja auttaa poistamaan sen;
 • estää vedenpoiston täyteaineen, päällysteen ja maaperän sekoittumisen;
 • ottaa osan kuormasta;
 • estää maaperän leviämisen järjestelmään, tukkeutuneet viemäriputket maaperän hiukkasilla, soran tunkeutuminen ja hiekkaveden tyhjentäminen veteen;
 • se kestää silting (pinnoitus vedellä lietettä ja savea aikana), vedenpoisto komponentit - putket ja materiaali.

Erinomainen sekä avoimiin että suljettuihin viemäröintijärjestelmiin.

Geotekstiilien tyypit vedenpoistoon

Geotekstiilit jaetaan tyyppeihin koostumuksen ja valmistusmenetelmän mukaan.

Geotekstiilien koostumus

Geotekstiilit valmistetaan yleensä polyesteristä (PES) tai polypropeenista (PP). Kuitukankaille käytetään joskus polyamidia tai lasikuitua. Lisäksi on kuitukangasmateriaali, joka voi sisältää luonnollisen alkuperää olevia lankoja. Jos villan tai puuvillalankaan lisätään, niin geotekstiiliä kutsutaan sekaisin.

Valmistusmenetelmä

Valmistusmenetelmän mukaan geotekstiilit jaetaan geofabrisiin (kudottu tai neulottu kangas) ja ei-kudotut geofabriset.

Geotekstiilien valmistusmenetelmän mukaan jaetaan kahteen päätyyppiin: kudottu ja ei-kudottu

Kudotut geotekstiilit ovat suuria lujuusominaisuuksia, kestävät muodonmuutosprosesseja ja niitä käytetään erottavana vahvistuskerroksena, esimerkiksi tienrakennuksessa. Kuitukankaalla on korkeammat vedenläpäisevät ominaisuudet, sitä usein käytetään materiaalina viemäröintisysteemien järjestämiseen (jopa kaikkein vaikeimmissa maissa) ja maisemasuunnittelussa.

GEOTEKSTIILIT

Lasi- tai polyesterikudos on kahta tyyppiä. Joskus se on yksinkertainen langoittamien filamenttien (1-3 mm paksu, kuiduista muodostuva), joka on nimeltään "kuto" - "base".

Kudotut geotekstiilit - yksinkertaisten kierteiden lomitus

Kudotuista geotekstiloista eri kierteillä on suuri vetolujuus

Joskus se ei ole lanka vaan synteettinen materiaali. Ja joskus - vain kohtisuorat kierteet tai raidat liitetään kolmannella langalla.

Polyesteri- ja polypropyleenilangat ommellaan keskenään kohtisuorassa suunnassa, mikä antaa suuren vetolujuuden

Kudotut geotekstiilit ovat erittäin kestäviä, vähän muotoutuneita ja niillä on hyvä vedenläpäisevyys. Suuren lujuuden ansiosta sitä käytetään usein kuivatukseen tapauksissa, joissa se on järjestetty hyvin syvyyteen, esimerkiksi pohjan kuivattamiseen.

Geotekstiilien peruskangas - neulottu (neulottu, kudottu), joka on saatu neulomalla silmukoita ilman päällekkäisyyttä, koskee myös geotekstiilia. Mutta se ei ole kovin kestävä: jos kangas on vahingoittunut, se alkaa kukoistaa, kuten kaikki neulotut esineet.

Keskeiset geotekstiilit ovat ympäristöystävällisempiä, mutta vähemmän kestäviä

Ei-kudotut geotekstiilit

Ei-kudottu kangas koostuu synteettisistä kuiduista tai filamenteista, jotka on järjestetty suuntautuneiksi (yhteen suuntaan) tai satunnaisesti. Nämä ovat polypropeenista tai polyesteristä valmistettuja lankoja, jotka vuorostaan ​​ovat monofilamentteja (yksi päättymättömiä lankoja) tai niittiä (5-10 senttimetrin kappaletta). Nidonta geotekstiiliä ei ole käytetty, se on pehmeää ja haurasta.

Neulan lävistys tarkoittaa sitä, että neulat lävistävät kuitua ja aiheuttavat näin huovutuksen vaikutuksen. Siitä tulee jotain synteettistä huopaa. Se on voimakkaasti vedetty, mutta se on hyvin muovinen ja soveltuu hyvin putkien käärimiseen suljetulla viemäröinnillä.

Neulan rei'itetty kuitukangas geotekstiili on samanlainen kuin huopa

Jos sitä kierretään kuumavalssaimella (kalanterilla) ja puhalletaan kuumalla ilmalla, saadaan lämpökäsitelty (kalanteroitu) geotekstiili. Se muuttuu vähemmän joustavaksi, ohuemmaksi ja paljon vahvemmaksi, mutta sen ansiosta kosteus heikkenee. Siksi vedenpoistoa käytetään melko harvoin.

Termoidut geotekstiilit valmistetaan äärettömistä polypropeenikuiduista käyttäen igloprobivna-kiinnitystekniikkaa ja lämpökäsittelyä

Termisesti sidotut, ei-kudotut geotekstiilit valmistetaan sulattamalla (hitsaamalla), ovat täysin läpäiseviä ja kestäviä, ja niillä on tärkeimmät ominaisuudet: toisin kuin muut lajikkeet, se ei pelkää ultraviolettisäteilyä; jotka eivät ole alttiita muotille ja sienille vastustuskyvylle; joka on suunniteltu kaikentyyppisille viemärijärjestelmille ja maisemasuunnitelmille.

Lämpökäsitellyt geotekstiilit ovat kestäviä ja käytännöllisiä

Koska neula-lävistysmenetelmällä neulat vahingoittavat monofilamenttia ja vahvuuden menetys, ne käyttävät usein alhaisimpia vettä korkeassa paineessa. Tällaiset hydrofiiliset geotekstiilit ovat niin voimakkaita, että niitä käytetään myös kiitotien rakentamisessa; se on hyvin kestävä, ei myöskään pelkää ultraviolettisäteilyä ja estää bakteerien ja homeen kehittymisen. Siksi sitä käytetään laajalti kaikentyyppisissä vedenpoistoissa.

Hydrofixed geotextiles Agreen GEO käytetään kaikentyyppisiin vedenpoistoon.

Geotekstiilirakenne

Geotekstiilien rakenne antaa sille ainutlaatuisia ominaisuuksia, ettei se kerää kosteutta itsessään, eli ei vaimenta, eikä puuttuu vettä.

 1. Geogrid - ei-kudottu materiaali: polymeeriset nauhat, jotka on liitetty toisiinsa ruutupallokuviossa solujen luomiseksi.

Geostaatti "Geostab" - korkean lujuuden omaavista polypropeenilanka-liimatuista nauhat stabilisaattoreilla materiaalin kestävyydestä UV-säteille

Geogrid SSNP- "Highway" koostuu kahden kierteen kompleksista, jotka pidetään yhteen ompelemalla yhdessä kolmannen kanssa, jota käsitellään bitumipitoisella liuoksella

Geomatteja voidaan käyttää yhdessä erilaisten kuitukangasmateriaalien ja polymeeriperheiden kanssa

Geocell Armosot (Venäjä) on erittäin suuri

Geopopoja on melko kapea

 • Geomembrane - vesitiiviit geotekstiilit; käytetään keinotekoisten altaiden ja purojen pohjalle.

  Geomembraani vedenpitävä

 • Savi-geosynteettinen geomembraani on geomembraani, jossa samaan tarkoitukseen käytetty savi kerros.

  Geomembrane-savi-geosynthetic Geosynthetic Nonwoven on suunniteltu vedeneristyslaitteisiin

 • Geomembrane-bitumi-geosynteettinen geomembraani bitumikerroksella.
 • Savi - kolme kerrosta, ulkoiset - neulahuopatut geotekstiilit, niiden välissä - savi. Kerrokset ommellaan yhteen ompelemalla.
 • Bentoniitti on sama, mutta sisällä natriumbentoniitti, joka tulee vesitiiviiksi märkänä.

  Voltex-bentoniittimatot - uusinta eristysainetta

  Geokomposiitit - yleisimmin käytetty vedenpoisto geosynteettinen

  Geotekstiilien tekniset ominaisuudet

  Tekniset tiedot sisältävät:

  • suuri lujuus - vetolujuus jopa useisiin sataan kN / m, jonka venymä on enintään 18%;
  • korkea tiheys - on välillä 80-100 g / m 2.

  Geotekstiilien valinnassa kuivatukseen puutarhassa

  Avoimessa viemäröintijärjestelmässä geotekstiilit kattavat vedenpoisto ojat.

  Kosteutta ei absorboida, geotekstilit säilyttävät alkuperäisen painonsa millä tahansa kosteudella.

  Geotekstiilit suljetussa viemäröintijärjestelmässä erottavat rauniot ja maaperän

  Valintatekijät

  Geotekstiilit valitaan riippuen järjestelmän erityisistä geologisista olosuhteista.

  1. Tärkein tekijä on tiheys. Mitä korkeampi tiheys (rainan paino on neliömetri), sitä pienemmät huokoset, sitä pienempi on veden kapasiteetti (ja sitä pidempi säilytyskapasiteetti), mikä merkitsee järjestelmän murtumista. Siksi vain pienitiheyksisiä geotekstiilejä (150-300 g / m 3) käytetään vedenpoistoon. Optimaalinen huokoskoko on 175 mikronia. Mutta jos tiheys on liian alhainen, vahvuus kärsii suuresti.
  2. Suodatuskerroin (poikittaiskerroin), joka osoittaa läpäisevyyden, lasketaan kaavalla: nestepylvään korkeus, joka kulkee materiaalin läpi itseään tietyllä paineella tiettynä ajankohtana. Ihannetapauksessa sen tulisi olla 100-150 m / vrk, jopa 300 m / vrk, ja se valitaan pohjaveden korkeuden, maaperän sademäärän ja läpäisevyyden mukaan. Kun suuri määrä vettä tulee paikan päällä, sinun on valittava geotekstiili, jolla on suurin poikittaiskerroin.
  3. Voit käyttää kaikkia edellä mainittuja hydrotekstiilityyppejä keskittymällä vedenpoiston olosuhteisiin. On kuitenkin toivottavaa käyttää samoja polypropeenisista geotekstiileista, jotka on valmistettu sileästä monofilamentista, joustavasta ja kestävästä. Se on kestävämpi mäntyä vastaan.
  4. On myös toivottavaa käyttää lämpökäsiteltyjä geotekstiilejä. Igloprobivna nopeuttaa siltiä ja alkaa kadota vettä pahempaa.
  5. On mahdotonta käyttää sekalaisia ​​geotekstiilejä: ei-synteettiset komponentit (villa, puuvilla) alkavat nopeasti ryöstää ja tukkia huokosia.
  6. Mekaanisten ominaisuuksien on myös vastattava tarpeisiin. Vetolujuuden tulisi olla vähintään 1,9-3 kN / m (pituuslujuus) ja 1,5-2,4 kN / m (poikittainen). Leikkausvastus valitaan kuivatuskerroksen materiaalin (murskatut kivi jne.) Perusteella, vedenpoistojärjestelmän syvyydestä (maaperän paine kohdistuu siihen), maaperän taipumuksesta svengaamaan ja siirtymään. Normaaleissa olosuhteissa riittää, että vastus on 400-500 N. Jos olet ostanut erittäin suurta murskattua kiveä ja suunnitellut suuren syvyyden (esim. Kun se tyhjennetään, jos se joskus saavuttaa kaksi tai useampia mittareita), vastustus on parempi valita useampi näistä numeroista.. Pakkauksen valmistajan on ilmoitettava kaikki nämä tiedot.
  7. Voit myös valita kankaan leveyden: se on nauhan (20 senttimetrin) leveydestä viiteen metriin ja riippuu valmistajasta.
  8. Taloudellinen tekijä - on erittäin tärkeä. Hinnan ja laadun välinen harmoninen vastaavuus on välttämätöntä. Hinta on pääsääntöisesti neliömetri, mutta kapeille lajikkeille se voi olla myös rullaa kohti. Yleensä hinta on pieni: 10 - 20 ruplaa / m 2. Tietenkin hyvä GEOTEKSTIILIT erittäin halpa ei tapahdu, mutta voit aina löytää laatu kotimaan kanssa tuoda kalliista materiaaleista, tai vain valita geotekstiilit oman olosuhteissa: avoin tai suljettu viemärijärjestelmä, läsnäolo altaiden tai luonnollista tyhjennys jokeen tai viemäriin, koko sisäänvirtaamaa sivustolle. Ehkä sinun ei tarvitse olla erittäin kallista materiaalia.

  Kuinka käyttää geotekstiilejä vedenpoistoon?

  Geotekstiilillä on erittäin tärkeä rooli rakennusteollisuudessa. Tämän materiaalin sisältämien toimintojen vuoksi sen laajuus on laaja. Sitä käytetään talojen, teiden, tunneleiden, viemäreiden, hydraulirakenteiden, urheilukenttien, suodatuskanavien ja niin edelleen rakentamisen alalla.

  Voit myös käyttää geotekstiilejä tyhjennykseen. Kuivumisella on kuitenkin oltava tiettyjä ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Sen on yhdistettävä jäykkyys, huokoisuus ja kimmoisuus. Kuinka käyttää geotekstiilimateriaalia vedenpoistoon ja miten valita laadukas tuote, harkitse alla.

  1 Tyyppien ja ominaisuuksien kuvaus

  Geotekstiili on kuitukangas, joka on valmistettu erikoistekniikoilla. Valmistajat voivat muuttaa materiaalin ominaisuuksia muuttamalla valmistusmenetelmää.

  Neula-lävistysmenetelmällä valmistetulla kankaalla on suurempi vedenkulutuskyky, mutta tällaisen tuotteen hienous ja vahvuus on alhaisempi kuin kuumasaumausmenetelmällä valmistettu kangas. Toinen menetelmä käsittää raaka-aineen lämmittämisen, jota ei ole tehty geotekstilöiden valmistuksessa rei'itetyllä neulalla neuloilla.

  Viemäröinti Geotekstiilit

  Geotekstiilin tyyppi riippuu materiaalista, josta se on valmistettu, sekä valmistusmenetelmästä. Tällainen rakennusmateriaali voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin:

  • jotka on valmistettu monofilamentista tai raaka-aineista. Erotetaan kestävyyden lisääntyessä;
  • polypropeenista tai polyesteri geotekstileistä. Uskotaan, että sillä on korkealaatuinen kaikenlainen laatu;
  • joka on valmistettu lämpöliitoksella. Tämäntyyppistä geotekstiiliä kuumennetaan tuotannon aikana, mikä vähentää vesikapasiteettiaan useampaan kertaan, mutta se on kaikkein kestävin kaikista kilpailijoistaan, vaikka sillä onkin ohuin asia;
  • Valmistettu sekoitetuista langoista. Tämä geofibereiden valmistusmenetelmä on vähiten tehokas ja sitä käytetään usein rajoitetuissa suunnissa;
  • neulahuopatut geotekstiilit - lämpösidonnan menetelmä on tiheämpi ja hienovaraisempi, mutta se eroaa pohjaveden ja muiden nesteiden suodatuksesta.

  Myös tällainen rakennusmateriaali voidaan jakaa useisiin ominaisuuksiin:

  • suodatuskerrointa pidetään geokangastuotteiden pääominaisuuksina. Tämä indikaattori vastaa nestemäärän, jonka geopoliittisesti voi jättää väliin 24 tunnin kuluessa. Veden tehokkuus riippuu suoraan suodatuskertoimesta. Tämä kerroin puolestaan ​​riippuu rainan tiheydestä. Jos rainan tiheys on 100 g / m 2, se voi ohittaa 140 m pituisen vesipatsaan yhden päivän ja tiheyden ollessa 500 g / m2 - 80 m vettä päivässä;
  • Materiaalin leveys, joka vaihtelee 2-5 metristä, on näkyvä arvo geotekstilituotteen valinnassa. Jos esimerkiksi teet tyhjennysjärjestelmää, on tärkeää pohtia paitsi pohjan pohjan leveyttä myös sen seinämiä;
  • Tärkeä ominaisuus on myös tuotteen mekaaninen tiheys, joka voidaan määrittää vastustuskykyllä ​​työntöön ja sen kykyyn kestää vaihtelevia kuormituksia, kuten tapahtuvat teillä, ilmatuolilla ja vastaavilla.

  1.1 Tuotteiden hinnat

  Jos haluat ymmärtää, geotekstilian valitseminen, mihin hintaan normaalilla tuotteella pitäisi olla, on noudatettava seuraavia kriteerejä:

  • (esim. Drenotex geotekstilejä voidaan käyttää vedenpoistoon, vahvistamiseen, maakerrosten erottamiseen, valikoivaan suodatukseen ja mekaaniseen vedenpitävyyteen);
  • turvallisuus ja ympäristön puhtaus;
  • korkea lujuus;
  • toiminnan kesto;
  • räjähdys-, repeytymis- ja lävistysvastus;
  • toleranssi äärimmäisiin lämpötiloihin. Laatuomateriaalin on kestettävä pisaroita -60 - +100 astetta;
  • muut ominaisuudet, jotka perustuvat yksilöllisiin vaatimuksiin.

  Geotekstiili kodin kuivatukseen

  Jos käytämme yleensä, näiden tuotteiden hinnat vaihtelevat 15 ruplasta ja enemmän neliömetristä. Älä kuitenkaan usko, että sitä korkeampi hinta, sitä parempi tuotteen laatu.

  Voit ostaa kallista kangasta, mutta se ei täytä vaatimuksiasi, mutta voit löytää paljon halvempaa, mutta se sopii kaikkiin kriteereihin. Mutta jotkut parametrit vaikuttavat kuitenkin suoraan kustannuksiin, esimerkiksi sitä, mitä paremmin tuotannossa käytettävät raaka-aineet käyttävät, sitä suuremmat ovat lopulliset tuotantokustannukset.

  Venäjän markkinoilla hinta / laatu suhde Drenotex geotekstiilit ovat uskollisimmat, mitä seuraa Geopol, Geotex, Kanvalan, Turag, Dornit, Geomanit ja muut.
  valikkoon ↑

  2 Minkä tyyppinen geotekstiili sopii parhaiten kuivatukseen?

  Jätevedenpoistoa varten on hyvä käyttää tällaista geotekstiilimateriaalia, joka varmistaa koko tyhjennyskompleksin toiminnan vakauden.

  Geotekstiili vedenpoistoon

  Erityisesti sen pitäisi estää maaperän uppoaminen viemärikaivoissa niin paljon kuin mahdollista ja samalla auttaa estämään roskien levittäminen veteen. Geotekstiilit tyhjennysjärjestelmässä ovat suodattimen rooli ja estävät veden pääsyn tähän järjestelmään tai viemäriputkistoon.

  Monet asiantuntijat mieluummin lämpöliimausmenetelmällä valmistetuista liinoista. Valinta pysyy kuitenkin ostajalle, koska eri tarpeisiin on parasta käyttää erityyppisiä geofabreja, jotka sopivat vakiintuneisiin vaatimuksiin.

  Tiheysominaisuuksien osalta tässä kokeneet rakentajat eivät suosittele valintaa liian tiheästi tai tuotteita, jotka sisältävät liian alhaisen tiheyden, mutta valitaan keskimmäinen maadoitus. Normaalia indikaattoria voidaan pitää 150-250 g / m 2. Myös materiaalin paksuus on otettava huomioon, mikä voi olla noin 2,0-2,8 MPa kuivatusjärjestelmissä.

  2.1 Miten valitaan geotekstiilien tiheys viemäröintijärjestelmälle (video)

  2.2 Miten geotekstiilien sijoittaminen kaatopaikoille tapahtuu?

  Jäteveden geotekstilisten rakennusmateriaalien asianmukainen ja luotettava laskenta edellyttää tiettyä suunniteltua lähestymistapaa, jota on sovellettava järjestelmällisesti.

  Geotekstiilien levittäminen viemäröintijärjestelmässä:

  • kaivaa vaaditun koon kaivanto. Kaivettaessa kaivantoa, sinun on tasoitettava pohja mahdollisimman paljon ja puhdistettava se rakentamisesta ja muista roskista.
  • leikkaa geotekstilipaneeli haluttuun kokoon sekä leikkaavat mahdolliset mutkat ja vastaavat;
  • poista alkuperäinen pakkaus geofabrista. On suositeltavaa, että tätä ei tehdä ennen kuin se on asetettu viemärikaivoon, koska useimmat tuotteet ovat herkkiä auringon säteilyn ultraviolettisäteilylle.
  • Aseta valitut geotekstiilit kaivantoon siten, että niitä ei ole venytetty eikä niillä ole aaltoja ja taittuja. Noudata 0,3-0,6 m: n alueella olevien kankaiden päällekkäisyyksiä. On suositeltavaa kiinnittää päällekkäiset paikat raskaalla esineellä ennen ja jälkeen kaivannon täyttämistä suodatusmateriaalilla vedenpitävyyden erottamisen välttämiseksi.
  • Varmista, että runkojen rinteillä olevien paneeleiden päällekkäisyydet ovat päällekkäin päällekkäisyyksillä, jotka ovat alemmilla tasoilla;
  • Aloita välittömästi kaivannon täyttö tyhjennysmateriaalilla 30 cm paksuisella kerroksella. Seuraavaksi täytä ja kaivaa kaivanto;
  • täyttämällä tyhjennysmateriaali kaivannon yläosaan, kääri geofabrien reunat päällekkäin vähintään 20 cm päällekkäin. Tämä estää koko jäteveden saastumisen;
  • peitä jäljellä oleva tila täytepohjamaalilla ja kiinnitä se tiukasti.

  Geotekstiilit vedenpoistoon tiellä

  Kangassuojauksen aikana yritä olla vahingoittumatta. Jos vahinkoa ei vieläkään voitu välttää, vaihda vaurioituneet alueet leikkaamalla vaaditun kokoiset rainat ehjältä geofabrilta.

  Ja muistakaa, että vedenpoiston rakentamisessa on yksinkertaisesti välttämätöntä käyttää geotekstiilejä, koska se on vastuussa putkistojen kaatamisen estämisestä, joka tyhjentää suodatetun nesteen, jolloin vedenpoistojärjestelmän käyttöikä pitenee.

  Geotekstiilit tyhjennysputkille

  Mikä geotekstiili soveltuu kuivatusjärjestelmien rakentamiseen? Miten geotekstiilien tyhjennysputkia käytetään? Kuinka valita geotekstiiliä tyhjennysputkeen? Vastaukset tässä artikkelissa!

  Geotekstiilien tyhjennys voi lisätä pohjaveden ja viemärijärjestelmien kestävyyttä ja tehokkuutta.

  Mikä geotekstiili on?

  Moderni synteettinen materiaali, joka on ei-kudottu kangas, jolla on tärkeitä käyttökelpoisia ominaisuuksia: suuri vetolujuus ja veden kestävyys. Tämän vuoksi geofabriksi käytetään laajalti rakennusalalla, maataloudessa, lääketieteessä, kodinkoneissa. Sitä käytetään myös hyvin usein vedenpoistojärjestelmien rakentamiseen, rantaviivan vahvistamiseen ja suojaamiseen.

  Miten geotekstiloita käytetään viemäriputkissa?

  Jätevedenpuhdistamon muodostamisen yhteydessä tyhjennysputket kääritään usein geotekstiileihin, jolloin rakennus on turvallisempaa.

  Geotekstiilien vuoksi tyhjennysputkissa putken sakkautumattomuus maaperään ei aiheuta sen hämärtymistä. Ruuhka ei levitä veteen. Ja mikä tärkeintä, koko tyhjennysjärjestelmää ei ole murskattu.

  Nämä hetket tekevät geofabriasta valuma-alueen optimaalisen valinnan hinnan / hyötyosuhteen suhteen, kun luodaan tyhjennysjärjestelmät tai pohjavedenpoistojärjestelmät.

  Kuinka valita geotekstiiliä tyhjennysputkeen?

  Ennen kuin valitset, sinun on päätettävä, minkä tyyppinen vedenpoisto on suunniteltu tuottamaan. Jos tavanomaista raunioita käytetään kerroksena, on toivottavaa valita monofilamentista valmistettu kangas, jonka tiheys on 200-300 g / m3.

  Jos romun sijaan käytetään erityisiä salaojitusmattoja, voidaan käyttää halvempia geotekstiloita, joiden tiheys on 150-200 g / m3.

  Riippumatta täyttöstä, on tärkeää, että geotekstiili valmistetaan lämpöliitoksella, ei neula-lävistämällä. Termisesti sidotut geotekstilit eivät käytännössä ole tukossa maaperän kanssa käytön aikana, kun taas neula-lävistys kärsii suuresti. Tämän seurauksena viemäröintijärjestelmä kirjaimellisesti alkaa murua muutamassa vuodessa.

  Kuinka työskennellä geotekstilisen viemäriputken kanssa?

  Jotta kaikki materiaalin käyttöominaisuudet säilyisivät, valmistaja suosittelee, että noudatat tiettyjä sääntöjä työskennellessäsi geofabrien kanssa.

  • Geotekstiilit altistuvat ultraviolettisäteilylle, joten ne on poistettava pakkauksesta ennen kuin ne asetetaan kaivantoon. Myös rauniot on täytettävä välittömästi geofabrikan levittämisen jälkeen. Mitä kauemmin geotekstiili on suorassa auringonvalossa, sitä huonompi se saa. Siksi on parempi työskennellä hänen kanssaan nopeasti.
  • Ennen geotekstriilin levittämistä tyhjennysaukossa sen pohja ja reunat on kohdeltava huolellisesti ja poistettava kaikki rakennusjätteet.
  • Geotekstiilien ei tarvitse kiristää voimakkaasti, mutta ei taitoksia tai aaltoja.
  • Geotekstiilit on sijoitettava siten, että reunojen ympärillä on marginaali, joka kattaa tyhjennysliitoksen. Materiaalin päällekkäisten reunojen koon on oltava noin 15-20 cm.
  • Jätevesi on täytettävä välittömästi ultraviolettisäteilyn minimoimiseksi. Se voidaan tiivistää vasta kerrospaksuuden ollessa vähintään 30 cm.
  • Sen jälkeen, kun tyhjennysmateriaali on asetettu, tyhjennysputken geotekstiilin reunat kääritään sen yläpuolelle. Voit kiinnittää ne johtoon tai rakennustyöntöön.
  • Tämän jälkeen maa on asetettava viemäriin ja tiivistettävä.

  Kaikkien näiden sääntöjen täyttämisen myötä se pyrkii säilyttämään mahdolli- simman paljon kaikki geotekstiilien päällystämien tyhjennysputkien hyödylliset ominaisuudet.

  Missä geotekstiili on käytetty muualla kuin viemäröintijärjestelmissä?

  • Suodatusta. Geofabricia voidaan käyttää pohjaveden puhdistamiseen hiekasta ja savesta, mikä sallii veden vapaan kulkemisen maaperän läpi ottamatta sen hiukkasia niiden kanssa.
  • Rakennusten suoja. Geotekstiilikerroksen avulla voit suojata rakennusten perustuksia kasvien juurilta ja teräviä kivirakenteita, jotka voivat vahingoittaa säätiötä.
  • Vahvistaminen. Geotekstiilit voivat jakaa rakenteiden ja rakennusten painoa koko rainan leveydelle. Se on tavallisesti asetettu rakenteiden pohjalle. Samaan tarkoitukseen geotekstiloita käytetään usein kiitotien rakentamisessa ja erityisesti tärkeissä tieosuuksissa.
  • Erottaminen. Geotekstiilien avulla voidaan erottaa erilaisia ​​aineita tai maaperä, jotta ne eivät sekoitu keskenään. Tämä on erityisen tärkeää, kun luodaan kernomusiumia muille maaperän tai savien kiville maataloudessa.

  Geotekstiilit ovat monipuolinen materiaali, jota voidaan käyttää melkein missä tahansa teollisuudessa. Tunnetuimpia ovat kuitenkin juuri viemäröintirakenteiden geotekstilat.

  Lisää välilehti tuotteiden, toimitusten tai muun tärkeän sisällön lähettämiseen. Se auttaa sinua vastaamaan ostajan kiinnostaviin kysymyksiin ja hälventämään hänen epäilyksensä ostosta. Käytä sitä harkintasi mukaan.

  Voit poistaa sen tai palauttaa sen vaihtamalla yhden merkinnän komponenttiasetuksissa. Erittäin mukava.