Betonikerros maahan: askel askeleelta ohjeita

Yksinkertaisin ja edullisin tapa tehdä karkea pinnoite tiloihin missään tarkoituksessa on betonilattian järjestely maan päällä. Vaikka menettely ei edellytä erityisosaamista, viimeisen sukupuolen laatu riippuu suoraan tiettyjen järjestelyyn liittyvien teknisten kysymysten noudattamisesta. Miten tehdä betonilattia maahan ja miten kaadetaan betonilattia maahan, harkitse alla.

Sisällysluettelo:

Maaperän betonilattian ominaisuudet ja komponentit

Jokaisen lattian järjestämisessä maahan on tärkeintä varmistaa korkealaatuinen lämpöeristys. Sen asennuksen takia on lopulta mahdollista saada monikerroksinen kerros, jota kutsutaan piiraksi.

Lattian valmistus maanpinnalla riippuu maaperätyypistä ja sen ominaisuuksista. Ensimmäinen ja tärkein vaatimus maaperälle on taso, jolla pohjavesi asetetaan, ja sen pinnan tulee olla vähintään 500-600 cm. Tällöin on mahdollista välttää maaperän liikkeitä ja kallistumista, joka heijastuu lattialle. Lisäksi maaperän ei pitäisi olla löysä.

Kaikkien teosten paremman suorituskyvyn osalta on tarpeen määrittää lämmöneristeen asennusvaatimukset, jotka ovat seuraavat:

 • lämpöhäviöiden ehkäisy;
 • suojelu pohjaveden tunkeutumiselta;
 • äänieristys;
 • höyryn tuotannon estäminen;
 • antaa mukavan ja terveellisen sisäilmaston.

Lämpimällä betonilattialla maanpinnalla on seuraavat osat ja työvaiheet:

1. Maaperän puhdistaminen yläkerroksesta. Lisäksi pinta on huolellisesti tasoitettu.

2. Seuraavaksi hiekkaa kaadetaan lattialle, joka tiivistetään erikoistyökalulla ja vedellä.

3. Sitten hiekalle asennetaan soran tai raunion tyyny. Se on tämä alue, joka estää pohjaveden nousua, lisäksi se myös tasoittaa pinnan. Pintakerroksen paksuus on noin kahdeksan senttimetriä.

4. Seuraava kerros on vahvistetun teräsverkon käyttö. Se on erinomainen kiinnitin betonista. Lisäksi se on paikka metalliputkien kiinnittämiselle. Vahvistettua verkkoa ei käytetä kaikissa tapauksissa, vaan vain silloin, kun tarvitaan lisävahvistusta.

5. Seuraava kerros on yli 5 cm paksu ja karkea lattia. Sovitusta varten käytetään konkreettista ratkaisua. Kun hän saa voimaa 2-3 viikon kuluessa, seuraava "kakun" kerros asetetaan pinnalle.

6. Tämä kerros koostuu erityisestä kalvosta tai vedeneristyskalvosta, joka estää ylimääräisen nesteen imeytymisen vaaraa betonialustalla. Kalvoa asetetaan päällekkäin, jotta vältetään halkeamien käyttämät rakennusnauhat, jotka liimataan kaikki päittäisosat.

7. Seuraava vaihe on eristeen asennus, joka on suositeltavaa käyttää vaahtopolystyreeni-vaahtomuovia tai suurtiheyspolystyreeniä, jossa on kalvopäällyste. Jos lattiassa on liikaa kuormitusta, on parempi käyttää eristyksiä levyjen muodossa.

8. Asenna sitten vedeneristys tai kateaine. Sen jälkeen rakentaminen kovaa tasoittaa. Siihen asennetaan lopullinen viimeistelypäällyste. Tämän kerroksen paksuus on 8 - 11 cm. Tätä tasoitusta on vahvistettava.

Betonikerros maassa talossa: järjestelyn edut ja haitat

On korostettava betonilattian valmistuksen etuja kentällä:

 • varmistaen pohjan luotettavan suojauksen alhaisen lämpötilan vaikutuksilta, maaperä, johon lattia laskeutuu, on aina erilainen vain nollan yläpuolella;
 • Erilaisia ​​lämmöneristysmateriaaleja lattianeristykseen voit rakentaa hyvän indikaattorin rakennetta lämpöhäviön estämiseksi.
 • lattia, joka päätyy olemassa oleviin lattiaan;
 • Lattian erityislaskelmien tuottamista ei tarvita, koska maapinnoitus kattaa koko kuorman;
 • lämpimän kerroksen järjestäminen täydellisesti lämmittää huoneen, lisäksi niiden lämmitys tapahtuu tarpeeksi nopeasti ja lämpö jakautuu tasaisesti huoneen ympärille;
 • lämmin lattia maalla on hyvät äänieristysominaisuudet;
 • Lisäksi tässä kerroksessa ei käytännössä ole mitään muotia ja kosteutta.

Maapallon karkean betonilattian haitat ovat seuraavat:

 • käytettäessä monikerroksista kerrosta huoneiden korkeus vähenee huomattavasti;
 • ongelmien ilmetessä purkutyöt edellyttävät runsaasti aineellisia voimavaroja;
 • lattian järjestäminen kentällä edellyttää suurta investointia aineellisista, fyysisistä ja tilapäisistä voimavaroista;
 • jos pohjavesi on liian suuri tai maaperä on hyvin hajoava, tällaisen lattian järjestely ei ole mahdollista.

Betonilaatan laite maassa: materiaalien valinta

Kuten aiemmin mainittiin, betonilattian järjestelyyn maanpinnan on rakennettava monikerroksinen rakenne. Ensimmäistä kerrosta suositellaan käyttämään joen hiekkaa, enemmän kuin rikkoutuneita tai laajennettua savea.

Asennuksen jälkeen asennetaan silloitustiiviste, vedeneristyskalvo ja eristys. Seuraavaksi aseta viimeistelylaatta, joka on perustana viimeistelyaineiden viimeistelylle.

Hiekan ja murskattujen kivien tärkein tehtävä on suojata tiloja kosteuden tunkeutumiselta. Kun murskattua kiveä käytetään, on tiivistettävä se huolellisesti ja käsitettävä murskattu kivi bitumilla.

Liian märän maaperän läsnä ollessa laajentuneen saven käyttöä ei voida hyväksyä. Koska se imee ylimääräisen kosteuden ja muuttaa sen muotoa. Kun kerros on päällystetty polyeteenipohjaisella kalvolla, kaadetaan karkeaa kerrosta noin kahdeksan senttimetrin kerroksessa. Lisäksi sen päälle on sovitettu päällekkäin asetettujen kahdesta polyeteenikerroksesta muodostuva vedenpitävyys. Huomaa, että polyeteenin on oltava erittäin tiiviisti liitetty toisiinsa estämään kosteuden pääsyn huoneeseen.

Lämmöneristysmateriaaleina suositellaan seuraavia materiaaleja:

 • ekstrudoitu polystyreeni;
 • mineraalivilla;
 • vaahtolasi;
 • polyfoam jne.

Tämän jälkeen viimeistelylaatta järjestetään, joka on vahvistettu epäonnistumatta. Jotta lasin tasaisuus olisi suositeltava, käytetään majakkaa.

Betonipinta maanpäällisessä tuotantoteknologiassa

Lattiaa saa asentaa vain sen jälkeen kun seinät ja katto on jo pystytetty. Betonipäällysteen valmistuspaikka maassa sisältää seuraavat vaiheet:

 • suorittamaan työtä lattian korkeuden ja sen merkinnän määrittämiseksi;
 • maaperän yläkerroksen puhdistaminen ja pohjan tiivistäminen;
 • soran tai soran asentaminen;
 • vesi- ja lämpöeristystyöt;
 • betoniteräksen vahvistaminen;
 • kaatopaikan asennus laastille;
 • suora täyttö.

Lattia on rakennettu maahan siten, että se on samalla tasolla oviaukon kanssa. Rakennuksen ympäryksen varrella on oltava merkintä. Tällöin merkit asetetaan seinille 100 cm: n etäisyydelle aukon pohjasta. Kun merkintä on tehty, laske se takaisin metriin. Tämä rivi tulee viite betonin kaatamiseksi. Jotta merkintä olisi helpompaa, on tarpeen asettaa tangot huoneen nurkkaan osiin, joihin köydet vedetään.

Seuraavassa työn vaiheessa pohjan puhdistaminen maaperän yläkerroksesta. Ensin sinun on päästävä eroon kaikista roskista lattialla. Poista vähitellen koko maaperän yläosa. Betonikerroksen pinnalla on 35 cm: n paksuinen rakenne, joten pinnasta poistettavan maaperän tulee olla täsmälleen samanlainen kuin paksuus.

Erikoislaitteiden, kuten värähtelevyn, avulla suoritetaan pintapuristus. Sen puuttuessa riittää käyttää puupäällystä, johon on kiinnitetty nauloja. Tuloksena olevan pohjan on oltava erilainen tasaisuus ja tiheys. Kävelyn aikana ei saa jäädä jälkiä.

Maapallon alemmalla sijainnilla suhteessa oviaukkoon vain sen yläosa poistetaan, pinta on hyvin tiivistetty ja täytetty hiekalla.

Seuraavaksi tehdään töitä soran ja soran asennuksessa. Pohjakerroksen alentamisen jälkeen tehdään soran täyttö, tämän kerroksen paksuus on noin 10 cm. Vinkki: täytön jälkeen pinta kaadetaan vedellä ja tiivistetään jälleen. Pinnan tasaisuuden hallinnan helpottamiseksi on tarpeen ajaa tangot maahan, joka on asetettu suhteessa tasoon.

Hiekka tasoitetaan sora- kerroksen jälkeen. Kerroksen tulee olla samanpaksuinen, noin 10 cm. Pinnan tasapinnan säätämiseksi käytä samoja tappeja. Tämän kerroksen järjestelyä varten suositellaan pyörrehiekan käyttöä erilaisilla epäpuhtauksilla.

Hiekalle asetetaan murskattu kivi, jonka murto-osa on 4 x 5 cm. Sen jälkeen se tiivistetään ja pinta levitetään hiekalla, tasoitetaan ja tiivistetään. Aseta sora siten, että ulkonevat reunat eivät esiinny pinnalle.

Huomaa, että jokaiselle lattialle asetetusta kerroksesta on oltava aiemmin tarkistettu tasoitus. Siksi työskentelyprosessissa käytä rakennustasoa.

Lattian ja vedenpitävyys betonilattialla kentällä

Vedeneristyskerroksen luominen riittää polyeteenikalvon tai kalvon käyttämiseen. Vedeneristysmateriaalia on levitettävä lattian reunan ympäri, yritä tuoda äärimmäiset alueet muutaman senttimetrin yli nollamerkit. Levyt on päällekkäin ja kiinnitetty pintaan teipillä.

Lattiaeristyksen parantamiseksi ja maaperän jäädyttämisen estämiseksi on suositeltavaa käsitellä lattia mineraalivillalla.

Betonikerroksen lujituksen ominaisuudet maassa

Jotta betoni voisi hankkia tarvittavan voimaa, on tarpeen vahvistaa sitä. Tämän prosessin suorittamiseksi on suositeltavaa käyttää metalli- tai muoviverkkoa, lujitustangot tai lujittavaa lankaa.

Lujittavan kehyksen asentamiseksi sinun tulee varustaa erikoiskannattimet, joiden korkeus on noin 2,5 cm, joten ne sijoitetaan suoraan betonilattialle.

Huomaa, että muovisen verkon käyttö vaatii venyttämällä sitä aiemmin vasaralla olevilla tapilla. Johdinta käytettäessä lujittavan kehyksen valmistukseen tarvitaan hitsausta ja taitoa työskennellä sen kanssa.

Jotta kaatoprosessi kulkeutuisi nopeasti ja tulos osoittautui korkealaatuisiksi, asenna ohjaimet ja kiinnitä muottiin. Jakaa huone useiksi tasoiksi, joiden leveys on enintään 200 cm. Asenna ohjaimet puupalkkien muodossa, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lattiasta nollamarginaaliin.

Ohjeiden kiinnittämiseen käytetään paksua sementtiä, savea tai hiekkaa. Harjat on asennettu ohjaimien väliin, joka on karttojen valmistaja, kaatanut betoniliuos. Muotoiluna suositellaan käytettäväksi vanerin kosteutta kestäviä ominaisuuksia tai puulevyjä.

Huomaa, että ohjaimet ja muotti ovat nollan alapuolella ja kohdakkain suhteessa vaakatasoon. Näin ollen on mahdollista saada pohja, joka erotetaan tasaisuudesta. Ennen kuin asennat ohjaimet ja muottipesät, ne on käsiteltävä erityisellä öljyllä, mikä helpottaa niiden poistamista konkreettisesta sekoituksesta.

Teknologia kaatamalla betonilattia maahan

Täyttö suoritetaan kerran tai enintään kaksi kertaa. Näin ollen se näyttää rakentavan yhtenäisen ja tehokkaan suunnittelun. Jotta betonilattia maalla olisi omat kätensä palvelleet omistajiaan pitkään, on parasta tilata erikoinen betoniliuos tehtaalta. Sen vahvuus ja laatu ovat paljon korkeammat kuin kotimaassa valmistetun koostumuksen.

Ratkaisun itsensä tuottamiseen tarvitaan betonisekoittimen läsnäolo, sementtilajitusta, joka on alle 400, hiekka ja täyteaine raunioina.

Betoniliuoksen valmistamiseksi yksi osa sementistä, kaksi osaa hiekasta ja neljä osaa täyteaineesta sekoitetaan samanaikaisesti ainesosien kokonaismäärän perusteella, puolet vedestä on tarpeen.

Kaikki aineosat sekoitetaan sekoittimessa, varmista, että kaikki ainesosat ovat laadullisesti sekoitettuja. Aloita täyttämään lattia huoneeseen, joka on vastapäätä huoneen sisäänkäyntiä. Täytä kolme, neljä korttia yksi kerrallaan ja käytä sitten lapio tasoittamaan koko pinnan koko.

Betonin hyvän kiinnittymisen varmistamiseksi pintaan on suositeltavaa käyttää manuaalista tärinää betonille.

Kun suurin osa kortista on täytetty, on tarpeen suorittaa karkea tasoitus pinta. Näihin tarkoituksiin on oltava sääntö, kaksi metriä leveä, joka vedetään lattialle litteillä liikkeillä. Tämä sääntö auttaa pääsemään eroon ylimääräisestä betonista, joka kuuluu tyhjiin kortteihin. Tasotuksen jälkeen irrota muotti ja täytä jäljellä olevat alueet liuoksella.

Kun koko pinta-ala tasoitetaan, peitä lattia polyeteenikalvolla ja jätä kuukausi. Huomaa, että useiden päivien jälkeen pinta kostuu jatkuvasti vedellä, jotta vältetään betonin kuivuminen, halkeamien muodostuminen ja pohjan löysyys.

Viimeinen vaihe käsittää lattian käsittelyn käyttämällä itsestään tasaavia seoksia, jotka varaavat lasin. Tämä seos auttaa tekemään pohjan täysin tasaiseksi ja eliminoimaan pienet epätasaisuudet.

Teos alkaa myös oven vastakkaisella kulmalla, on suositeltavaa käyttää lapioa liuoksen levittämiseen ja sääntöä käytetään tasoittamiseen.

Seksi tyytyy 72 tuntia. Seuraavaksi lattia on valmis viimeistelyaineiden asennukseen ulkokäyttöön. Se on tämäntyyppinen betonilattiat kentällä yksityisessä talossa, joka tarjoaa vankan ja kestävän pohjan.

Kuinka tehdä lattia kentällä? Lattia tekniikka ja muotoilu

Ymmärrät ihmisiä, jotka haluavat vähentää rakennuskustannuksia ja itse asiassa laitekerroksia kentällä. Tässä on yksi esimerkki. On säätiö. Takaisinlatausta ei aina käytetä säästämään rahaa. Sen sijaan voit laittaa paneelin päälle. Useimmiten se on pyöreitä onttoja paneeleja. Mutta niiden soveltaminen on muutamia vivahteita.

Pitäisikö minun käyttää pyöreitä onttoja paneeleita lattioiden lattian sijaan?

Ensimmäinen asia, johon sinun on kiinnitettävä huomiota on, että pyöreä ontto paneeli ei ole suunniteltu toimimaan tällaisissa olosuhteissa. Tähän mennessä kaikki tällaiset levyt on esijännitetty. On selvää, että paneeli kiinnitetään pohjan pohjaan ankkureilla. Ja tämä on hänen heikko kohta. Näiden kiinnikkeiden suojakerros on ohut. Ensinnäkin, teräksen ankkurit laipan reunoihin vaikuttavat. Sitten vahvistaminen alkaa romahtaa. Ja sen jälkeen ja konkreettisesti.

Tämä prosessi tapahtuu, koska maaperän ja levyn välillä on vapaata tilaa. Maaperästä tuleva kosteus haihtuu ja tiivistyy betonille, koska sen lämpötila on melko alhainen.

Tällä hetkellä ihmiset harvoin kiinnittävät tarpeeksi huomiota jäätymisen estämiseen. Tämän seurauksena suuri määrä jäädytettyä lauhdetta muodostuu laattojen ja säätiön väliseen liitokseen. Nimittäin ainakin lujittavat ankkurit ovat suojakerroksia.

Tämä voidaan välttää yksinkertaisesti. Tee näin lävistys tuuletusaukkojen läpi tukeilla, joihin tela on asetettu. Ne toimivat sen vuoksi, että tuuli puhaltaa kosteutta uunista. Itse asiassa se on ikuinen luonnos, jonka olet luonut itse.

Mutta täällä kaikki ei ole niin yksinkertaista. Harkitse korkin korkeus. Talvella lumiset ajaukset voivat estää tuuletusaukkojen. Tällöin etäisyyden maata reikiin tulisi olla vähintään 50 cm. Ilmasto-olosuhteista riippuen tämä arvo voi vaihdella.

Valitettavasti kaikki asunnot eivät täytä näitä ehtoja. Paneeli sijaitsee paljon lähempänä maahan ja sen seurauksena on erittäin ongelmallista järjestää tällaisia ​​tuuletusaukkoja. Tässä tilanteessa, kun ei ole hyvin rakennettu kellari, on tarpeen tehdä lattiat pohjaan.

Pohjakerroksen tekniikka

Mutta niiden toteutus on kaukana jokaisesta rakentajasta. Kysymys ei ole työn poikkeuksellisesta monimutkaisuudesta. Pikemminkin ongelma on ymmärtää väärin tiettyjen ehtojen täyttymisen merkitys. Esimerkiksi murskattua kiven täyttöä ja betonivalmistusta koskevat tiedot ovat pakollisia, mutta kaikki ammattilaiset eivät voi nimetä syitä tähän. Siksi on niin tärkeää ymmärtää syitä, miksi tämä tai tämä kerros tehdään.

Joten, ensimmäinen asia, joka tehdään, on perusta. Sitten se on vedenpitävä ja siroteltu. Seuraava tärkeä vaihe on täyttö. Tämä edellyttää tietysti lisäkustannuksia. Mutta ilman tätä on mahdotonta suorittaa lattiat kentällä. Luonnollisesti tilanne tarkoittaa sitä, että pistorasiaan ei yksinkertaisesti ole riittävästi tilaa.

Kun täyttö on suoritettu, on otettava huomioon, että tämä on tehtävä vaiheittain useita kerroksia. Kerrokset eivät saa olla yli 20-30 cm paksuisia, syy on hyvin yksinkertainen. Normaalilla painamisella on paino noin 150 kg. Siksi se voi painaa enintään 30 cm maata.

Tamperin tapahtuessa tehokkaammin käytetään murskattua kiven täyttöä. Mutta se ei riitä tasoittamaan sitä lapioilla. Myös rauniot on pakattava. Murskakiven fraktion tulisi olla noin 40-60 mm. Hänen puristusvoima ohjataan maahan. Koska pienet pikkukivet keskittyvät, vaikutukset tulevat syvemmälle. Tämä on eroa murskatun kiven täytön ja soran tiivistämisen välillä.

Seuraava vaihe on konkreettinen valmistelu. Tällöin sitä käytetään vesi- ja höyryeristeen tarrojen pohjana. Ei saa sekoittaa vedenpitävyyteen. Se suojaa vain vettä vastaan. Ja tässä tapauksessa on tarpeen suojata itseään, myös höyryltä. Koska maaperällä on luonnollinen kosteus ja rakennuksen lämpötila on nollan yläpuolella, kosteus alkaa haihtua. Ilman höyrysulkua kosteutta pääsee lattiarakenteeseen ja tiivistyvät siellä.

Höyrysulku bitumipohjaan tai mastille voidaan asettaa yksinomaan jäykkää alustaan. Koska työntekijät eivät ole vielä oppineet lentämään, he joutuvat käymään tällä pohjalla. Jos se on pehmeää, höyrysulun alla voi olla tyhjyys, joka syntyi henkilön painon alla. Tai vain rullaa kiviä. Tämän seurauksena höyrysululla on suuret mahdollisuudet murtaa. Näin ollen se ei enää voi suorittaa tehtäviään. Sen vuoksi betonivalmiste tai tasoitus suoritetaan paisutetulla maaperällä. Valmistelu tehdään käyttämällä vähärasvaisia ​​laastia, ei yksinkertaisesti tarvita kovia vahvuuksia, on riittävästi B7.5-betonia.

Seuraava - eristys. Voit tehdä tämän käyttämällä eri materiaaleja, mutta parhaiten kaikesta puristetusta polystyreenistä. Se on matala kerroin veden kyllästymisestä ja on melko kestävä. Samalla se on erittäin murskaava voima.

Sen jälkeen, kun se on asetettu vesihöyryn esteen vaakasuoraan ja pystysuoraan suojaamaan sitä seiniin tulevalta kylmältä, tehdään tasoitus. Sitä kutsutaan myös kelluvaksi, koska sillä ei ole jäykkä kytkentä pohjan kanssa. Hän välttämättä vahvisti hitsattua verkkoa. Jos lattia sijaitsee olohuoneessa, niin tarpeeksi soluja 100x100 ja halkaisijaltaan 3 mm sekä 5-6 cm: n tasoituspaksuudet. Jos se on autotalli, otetaan ruudukko, jonka solu on 50x50 mm ja 4 mm johdin. Levyn korkeus on vähintään 10 cm. Samanaikaisesti se on valmistettava betonista murskattua kiveä käyttäen murto-osaan 10-20 mm.

Tämän lisäksi jatkopäällyste muuttuu. Ja ehdottomasti. Tämä voi olla puuta, höyrysulku tai keraaminen pinnoite. Kaikki tämä monimutkainen teos on kallis, mutta luotettava. Tietenkin se voi olla halvempaa. Mutta jos käytetään kalliita viimeistelyaineita tai lattialämmitys, vesi tai sähkö, silloin on parempi olla käyttämättä talouden vaihtoehtoja.

Kuinka pelastaa lattioiden lattiat?

Maininta mahdollisuuksista säästää lattiat kentällä on edelleen sen arvoista. Höyrysulun sijaan voit käyttää tavallista muovikelmua, varmista kahdella kerroksella. Häntä myydään holkilla. Se on asetettava 15-20 cm: n päällekkäin tiivistetyn pohjan päälle. Mutta älä laita elokuvaa raunioille. Tämä on melko lempeä materiaali. Siksi rakennuksen painosta se voi rikkoa. Niinpä kosteus tulee lattiapäällykseen. Tulos - sieni ja haju.

Mutta jos täytepakkauksen paksuus ei ole yli 20 cm, maata voidaan tiivistää saviin, jopa hieman kosteaksi. Ja jo tällä savea pohjalla voit asettaa polyeteeniä aina päällekkäin. On myös turvallista sanoa, että muovikalvo ei täysin takaa, että kosteus ei pääse lattian runkoon. Mutta jos päätös tehdään, koko seuraava työpaketti pysyy samana. Lämpöeristin sopii myös samalla tavalla. Sitten tehdään teräsverkko-vahvistettu kerros.

Tietenkin tämä malli toimii myös. Mutta ammattilaiset suosittelevat sitä vähemmän vaativissa tiloissa. Tämä voi olla vierastaloja, varjoja, autotalli. Eli tilat, joissa kalliita päällysteitä ei käytetä. Vain olla vaarassa.

Nämä olivat maan pohjan rakentamisen perusperiaatteet.

Miten ei tehdä?

Kiitos Internet on nyt vapaa pääsy on valtava määrä virheellisiä tietoja, erityisesti neuvoja ja suosituksia koskevat laitteen lattian. Yksi näistä suosituksista on geotekstiilien käyttö. Tämä on yksi rakennusalan foorumin säännöllisistä vierailijoista. Hän ehdotti geotekstiilien levittämistä kentällä. Sitten se on suunniteltu täyttämään se rauniolla tai laajennetulla savi. Tämä on kuitenkin äärimmäisen sopimatonta. Jos muistat edellä, niin kun yrität tampaata maata, geotekstiilit yksinkertaisesti eivät salli tätä. Mitä tahansa puristusvoimaa, geotekstiilit pitävät rauniot ja estävät maaperän tiivistymisen. Tällä materiaalilla on melko suuri vetolujuus, joten tamping on hyödytön.

Tämän vuoksi maaperä on pakattava ennen geotekstilöiden levittämistä. Onko loogista Nro Tällöin geotekstiilien tarve häviää kokonaan. Se ei ole höyrysulku tai vedeneristys. Jotta se olisi hieman selkeämpi, geotekstiloita käytetään täysin erilaisissa olosuhteissa. Jos esimerkiksi tarvitaan salaojitus, suodata hiekka tai sora. Näin ollen tällainen rakenne on täysin tehoton, järjetön ja hyväksyttävä.

Lisäksi suosituksessa mainittiin laajennetun saven käyttö. Tämä kohta edellyttää myös selvennystä. Laajennettu savi - tietty materiaali. Se kerää nopeasti kosteutta. Näin ollen lämmityslaitteena tämä malli ei ole ollenkaan sopiva. Syy on äärimmäisen yksinkertainen. Vain viikkoa se on täysin kyllästynyt kosteudelta, joka tulee kentältä ja lopettaa suorittamansa toiminnot. Eli se on rahaa tuulen heittämiseen.

Tämän jälkeen suositellaan levittimen ja päällysteen tekemistä. Ilman vesihöyry- ja höyryneristystä ja eristämistä Jälleen, se on hukkaan talouden. Siksi on välttämätöntä olla erittäin varovainen Internetistä luettavissa olevista tiedoista, muista tarkistaa se uudelleen eikä olla tällaisten "asiantuntijoiden" johtamia.

Myös foorumit esittävät usein kysymyksen: "Miksi ei ole suositeltavaa käyttää laajennettua savea betonia lattioille? Hän on kevyt ja kestävä. " Kysymykseen on vastattava tarkemmin. Kyllä, se on kevyt ja melko kestävä materiaali. Mutta samalla hän on kauhea lämpöeristin. Tänään on paljon paljon sopivia materiaaleja. Tämä suulakepuristettu polystyreenivaahto ja vaahdotettu lasi. Lasi on lähes kaksi kertaa kalliimpaa kuin polystyreeni, mutta se on ihanteellinen suoja jyrsijöiltä. Jopa malkit eivät voi murtaa sitä. Joten tämä on ylimääräinen takuu rauhaa asukkaille talon.

Ja jos palaat laajennettuun saviin materiaalina, sinun pitäisi olla tietoinen siitä, että se on hyvin oudolta. Kun sardeldi seos valmistetaan, sardeldi itse imeytyy paljon kosteutta. Ja hän ottaa sen betonista. Ja vain muutama päivä myöhemmin, kun sementti juuri tarttui, tapahtuu seuraava tilanne. Huokoinen savi absorboi betonista kosteutta. Kulunut päivä. Tämän seurauksena savi lakka, joka on eräänlainen liima, ympäröi savea. Näin ollen kaikki kosteus on tukossa. Niinpä sardeldi betoni ei kuivu kuukauden, toisin kuin tavallinen raskas betoni graniittikomponentilla. Tämä prosessi kestää 2-3 kuukautta. Ja jos tällaista betonia käytetään kellarissa huonolla ilmanvaihdolla, niin ei tule edes hämmästyä myöhemmistä lattian viimeistelystä pitkään aikaan.

Muussa tapauksessa kosteus, joka edelleen haihtuu laajennetusta savesta höyrysulun puuttuessa, pilata minkä tahansa viimeistelyn. Se yksinkertaisesti heikentää puulattiaa, se vain turpoaa ja nousee. Jos käytettiin keraamisia laattoja, sen saumat näkyvät sieni ja huoneessa ilmenee tasaista epämiellyttävää hajua.

Jos siis päätettiin käyttää laajennetun saven käyttöä, sen kuivattamiseksi tarvitaan paljon pidempi tekninen tauko. Myös pohjan kosteus on mitattava ennen lattiapäällysteen asettamista.

Muovikalvon käyttöolosuhteet maanpinnan lattioissa

Kuten aiemmin mainittiin, on olemassa kaksi perustavaa laatua olevaa lähestymistapaa kerrosten muodostamiseen kentällä. Tämä on taloudellinen vaihtoehto ja budjetti. Ensimmäisessä tapauksessa käytetään polyeteenikalvoa, joka sijoitetaan maahan. Eristys-, levitys- ja viimeistelymateriaalien asettaminen. Tämä vaihtoehto on edullinen huoneissa, joissa on edullinen viimeistely: halvat keraamiset laatat tai edulliset kerrokset.

Mutta jos aiot tehdä lattialämmityksen tai asettaa kalliin päällysteen, säästöä ei enää suositella. Syynä on se, että todennäköisyys, että elokuva työn aikana toteutetaan verkon läpi tai murskataan kiven kanssa, pysyy melko suurena. Siksi kalliiden kerrosten myöhempi asennus ei saisi säästää valmisteluvaiheissa.

Mutta foorumit esittävät säännöllisesti kysymyksiä elokuvan käytöstä. Ja he tarvitsevat vastauksen.

Onko mahdollista käyttää mustaa muovikalvoa yhdessä kerroksessa, ei höyrysulun, mutta jotta betoni ei pääse maahan? Se on halpa ja näyttää olevan parempi.

Mutta älä unohda, että paras on vihollisen hyvä. Kuten jo mainittiin, elokuva ei anna sataprosenttista tiukkuutta. Ammattimaiset rakennuttajat, joilla on tällaisten rakenteiden purkaminen, tarkkailevat säännöllisesti vesikerrosta kalvon ja betonin välillä. Kosteus on aina maahan, ja betoni tai laasti pysyvät aina inertiaineina. Tällöin kastepiste muodostuu juuri maaperän / betonin rajapinnassa. Näin ollen kalvon ja betonin välinen kostea ilma kondensoituu. Tämä on luonnollinen fyysinen prosessi.

Tuloksena on seuraava tilanne. On konkreettista. Alle oli asetettu elokuva. Aivan kuten se - se on halpaa. Mutta betonissa on aina liiallinen kosteus, koska sementin tarttumiseksi vain 5-10% massasta vettä riittää. Luonnollisesti liuoksessa oleva vesi on paljon enemmän ja sen täytyy mennä jonnekin. Kysymys: missä? Yläpuolella hän ei pääse lähtemään, koska siellä on höyrysulku eikä hän pääse vuotamaan maahan, koska polyeteeni on asetettu. Näin ollen betonirakenteeseen sitoutunut vesi ei mene mihinkään, ja ylimääräinen kosteus tiivistyy betonikerroksen ja polyeteenikalvon välisiin kerroksiin.

Kostea ympäristö positiivisessa lämpötilassa on ihanteellinen väline mikro-organismien kehittymiselle. Ja betoni alkaa olla peitetty mustalla kukulla. Näin ei ole aina. Mutta usein näiden astioiden purkamisen yhteydessä betoni on täysin maalattu mustana ja sinisenä. Tietenkään ei ole erityistä vaaraa asukkaiden terveydelle. Yläpuolella on höyrysulku ja eristys, esimerkiksi sama ekstrudoitu polystyreeni, joka ei salli mitään sieniä ylöspäin. Mutta betoni toimii tavalla tai toisella kovissa olosuhteissa ja sen käyttöikä on paljon vähemmän.

Jos betonin alapuolella oleva kalvo on jossain vaurioitunut tai löysät liitokset ovat, niin kosteus, joka nousee maasta, vain parantaa vaikutusta. Ja elokuva säilyttää kosteuden ja estää sen jättäytymiseltä. Niinpä kosteus kerääntyy vähitellen ja johtaa erilaisiin epämiellyttäviin hetkiin.

Ja mitä jos tällaista elokuva ei ole? Jos pohjavesi sijaitsee riittävän syvälle, itse maaperän kosteuspitoisuus on noin 15%. Syynä on kapillaarinen kosteus. Se nousee pohjaveden pinnasta ja lisää kosteutta. Kaikki riippuu maaperätyypistä. Jos nämä ovat hiekkaisia ​​maaperä, kapillaarisen kosteuden nousu korkeus on enintään 30 cm. Jos maaperä on savi, niin korkeus on jo metrin ja puoli. Niinpä kosteus maaperän ja levyn välisen rajan alueella voi olla paljon suurempi.

Toisaalta liuoksen kosteuspitoisuus kaatumishetkellä on 100%. Vaikka 90%. Ja jopa korkealla maaperän kosteudella, ylimääräinen kosteus menee edelleen siihen. Hajoamisen fyysisten lakien perusteella käy ilmi, että jonkin ajan kuluttua betonin ja maaperän kosteuspitoisuus tasaantuu ajan myötä. Enintään 15%. Luonnollisesti eri tilanteissa tämä arvo voi vaihdella. Mutta joka tapauksessa, mitä alhaisempi betoniteräksen kosteuspitoisuus, sitä parempi.

Ja jos laitat elokuvan, niin 90%: n kosteus säilyy koko levyn käyttöiän ajan. Tietenkin maksaa rahaa niin, että myös omien säästöjen yhteydessä ostettu betoni toimisi pahimmilla ehdoilla - kuluttajan luovuttamattomalla oikeudella. Mutta silti ei kannata tehdä. Tämä ei yksinkertaisesti ole välttämätöntä.

Höyrysulun käyttö maanpinnassa

 • Haluanko pyöristää betonirauta siirryttäessä seinään, jotta se ei repäisi vesihöyryn estettä?
 • Kuinka paljon hän tarvitsee kuivua, jotta pystytään asentamaan sisäänrakennettu hydraulinen höyrysulku päälle?

Tosiasia on, että höyrysulku, toisin kuin vedeneristys, ei välttämättä edellytä liimaamista alustalle. Jos seinälle on tiivis seinämä, ja sinun täytyy tehdä höyrysulku, niin tärkeintä on liimata kaikki nivelet. Meidän on kuitenkin pidettävä mielessä, että kaikkien höyrysulkulevyjen tarttumisen on oltava erittäin luotettava.

Tämän seurauksena, kun kalvo lämpenee, se muuttuu hyvin joustavaksi, kiertyy seinän ympäri ja kaikki näyttää olevan hieno. Mutta älä unohda, että lyhyen ajan kuluttua se jäähtyy. Ja sitten höyrysulku väistämättä vähentää tilavuutta ja tulee olemaan eräänlainen venytys.

Jos lasin levittämisen aikana kaikki seinän ja lattian väliset kulmat eivät olleet pyöristettyjä, on aukko. Tällä ei ole mitään vikaa. On kuitenkin olemassa vakava vaara, että verkon asennuksen aikana höyrysulku on erittäin helppo ja helppo murtaa. Tehdäksesi tämän, se riittää osumaan verkon reunaan nurkkaan, lyödä sitä alustalla, paina rauniossa - kyllä, mitä tahansa. Ja suojautua tällaisilta onnettomuuksilta on mahdotonta. Tämä on rakentaminen. Siksi tarvitset laitteen pyöristämiseen. Se pyrkii minimoimaan inhimillisen tekijän ja tällaisten ennakoimattomien tilanteiden todennäköisyyden.

Jos pyöristät, niin tällaisia ​​tyhjiä ei muodostu ja höyrysulku on suojattu. Ja kaikki satunnainen isku ei tee mitään hänelle. Höyrysulku ei hajoa, koska sen alle on jäykkä pohja.

Siksi, kun pohja muodostettiin ja höyrysulku juotettiin seiniin, ei yksinkertaisesti ole järkevää liimata se pintaan. Riittävät juotosliitokset. Eli kerroksen eheyden varmistamiseksi. Ja sitten se vain prigruzhayutsya alkuun.

Tietenkin, jos levitys on täysin kuivaa, höyrysulku voidaan myös sulauttaa. Pre-betoni alustetaan bitumipesulla, ja sitten höyrysulkukerros kerrostetaan. Monimutkaisuus on paljon suurempi, mutta se juotetaan pohjaan. Se on syy olla ylpeä itsestänne ja nukkua rauhassa yöllä.

Yleensä heti, kun betonipinta kestää henkilön painoa, voit jatkaa höyrysulun asennusta. Tärkeintä on juottaa se seiniin ja varmista, että juotetaan kaikki nivelet. Ja kangas voi yksinkertaisesti olla betonilla.

Hydro- ja höyrysulun kerroksen korkeus

Yksi usein kysytyistä kysymyksistä: "Mihin korkeuteen vedenpitävät lattiat olisi rakennettava maahan?".

Euroruberoidia käytetään yleensä eristeenä. Se lämmitetään yhdeltä puolelta poltinta muodostaen eräänlaisen rakennettu vedenpitävyys. Se on myös asetettava paitsi seinälle, myös päällekkäin seinään. Tässä tapauksessa voit suojata itsesi erilaisilta onnettomuuksilta, kuten kosteuden imemisestä seinälle. Tämän seurauksena koko lattiapinta on suojattu mahdolliselta kosteuden tunkeutumiselta.

Sen mukaisesti vedenpitävyyden asettamisen jälkeen lämmityslaitteeseen voidaan asettaa ekstrudoitu polystyreeni-vaahto, jonka paksuus on 30-50 mm. Jotkut uskovat, että tämä ei riitä, mitä tarvitaan paljon enemmän, mutta itse asiassa se ei ole.

Jos kellarissa lämmitetään, ei voi jäätyä. Ja maaperän lämpötila on yleensä noin + 5-10 Celsius. Lämmitystekniikkaa laskettaessa, olettaen jopa lämmitettyä lattiaa, jonka lämpötila on 20-25 astetta, ero ei ole enempää kuin 15 astetta. Samalla seinä toimii eroja jopa 50 astetta. Siksi 30-50 mm. Polystyreeni on tarpeeksi suojattu.

Paluu lattiaan, vedenpitävyyden ja eristyseristyksen jälkeen tehdään tasoitus. On ehdottomasti vahvistettava sitä. Tosiasia on, että kun betonia asetetaan jäykkään pohjaan, kuten eristys, polystyreenivaahto, mineraalivilla tai hiekka, on suositeltavaa vahvistaa sitä. Tämä auttaa kompensoimaan kaikki mahdolliset epäsäännöllisyydet.

Se on ylhäältä alaspäin ja on tarpeen suorittaa höyrysulku. Vedeneristys suoritetaan muutama tuumaa edellä. Se asetetaan eristyskerrokseen sen suojaamiseksi märältä betonilta. On otettava huomioon, että vaahto PSB pelkää alkalista ympäristöä. Ja sementti on vain emäksinen väliaine. Näin ollen, kun se koskettaa, se romahtaa. Mutta jos käytät suulakepuristettua polystyreenivaahtoa, se ei tarvitse ollenkaan kalvoa. Tämä materiaali on laadultaan paljon luotettavampaa ja se on kalliimpaa teknologiaa. Siksi ei ole mitään syytä huoleen, jos elokuva ei sovi. Jopa myöhemmässä purkamisessa pitkän ajan jälkeen ei koskaan havaittu merkkejä korroosiosta tai yhteensopimattomuudesta.

Näin ollen tätä elokuvaa ei ehdottomasti tarvita. Lisäksi euroroofing-materiaalia on tällä hetkellä peitetty kummallakin puolella olevasta kalvosta niin, että kerrokset eivät tartu yhteen ja sitä voidaan säilyttää pidempään. Ja sen asentamisen jälkeen tämä kalvo säilyttää koskemattomuutensa, joten lisäpäällyste ei ole tarpeen. Riittävän ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon asettaminen euroruberoidin höyrysululle, ja tämä voidaan pysäyttää.

Etenkin, koska lisäkalvon on vahingoitettava lasista valmistettavia liitoksia tai putkia.

Seinien eristys vaahtolevy

Lämmöneristyskerros on 50 mm laajennettua polystyreeniä, joka on yksinkertaisesti asetettu eikä sitä ole tarpeen lisätä tai liimaa myös kategorisesti. Tosiasia on, että kun ylhäältä aletaan levittää noin 5 cm, sen paino on noin 400 kg neliömetriä kohden. Mikään ei voi tapahtua. Alhaisempi kuin höyrysulku polystyreeni vaahto ei laske. Levitys painaa niin kovasti, ettei mitään ylimääräisiä kiinnikkeitä tarvita.

Eristeen asettaminen seinälle ei aina ole tarpeen. Yleensä tarpeeksi ulkoinen eristyspohja. Mutta joissakin tapauksissa on mahdollista sijoittaa laajennettu polystyreeni paitsi lattian pinnalle myös tasoitustasolle. Tämä pidentää kylmän ilman polkua seinää pitkin. Näin ollen hänellä on enemmän aikaa lämmetä. Sen käyttö riippuu yksinomaan projektista ja ulkoisesta eristyksestä. Jos sitä ei ole siinä, ei ole tarvetta käyttää laajennettua polystyreeniä.

Mutta vaimentimen nauha on asetettava reunoille. Samaan aikaan ennen styroksien levittämistä. Se kompensoi lasin muodonmuutoksen lämpötilaeroista johtuen. Tämä on erityisen tärkeää, kun asetetaan lämpimiä kerroksia. Niitä kuumennetaan 25 astetta vastaavasti, tasoitus nousee kooltaan. Vaipan nauha kompensoi näitä muutoksia, mutta laajennettu polystyreeni ei ole täysin. Se voi kutistua, mutta se ei voi palauttaa aiempaa äänenvoimakkuuttaan. Polyetyleenivaahto tai vaipan nauha pystyy palauttamaan tilavuus. On tärkeää, ettei roskat pääse eroon betonista.

Siksi sinun on ehdottomasti tarkistettava projektin tarkistaaksesi, tarvitaanko ylimääräistä lämpenemistä. Jos kyllä ​​- niin on parempi asettaa polystyreeni vaahto, jos ei - niin voit tehdä ilman sitä.

Lujitteisen verkon käyttöolosuhteet maanpinnalla

Onko välttämätöntä hitsata (sitoa) vahvistettua verkkoa? Asennettaessa betonipinnoitetta lämmittimeen käytetään verkkoa, jonka solun koko on 100 x 100 ja halkaisija 3 mm. Uskotaan, että on välttämätöntä hitsata tai sitoa ja sitten kaataa liuos.

Mutta ristikko ei ole laaja elementti täydessä merkityksessä. On tarpeen kompensoida levyn muodonmuutos siten, että betonin muodonmuutoksen ja halkeamien tapahtuessa laskeumaa ei muistuta ajelehtivia jääpeitteitä. Toisin sanoen tarvitaan vahvistus niin, että tasoitus on aina tasainen. Ja jos edes mikro-halkeamat menevät, on mahdollista välttää mitään.

Putkien asentaminen maahan lattialle

Mitä tehdä, jos putket asetetaan kytkimelle? Kuinka korjata ne? Onko sen arvoista kiinnittää ne vahvistusverkkoon vai voiko niitä parantaa huomattavasti? Internetissä on jopa neuvosto, joka läpäisee kaikki kerrokset, mukaan lukien vesi-, höyrysulku- ja kiinnittimet, jotka on asetettu betonivalmistukseen.

On täysin looginen kysymys. Ja miten nämä kerrokset sitten toimivat? Vastaus on myös yksinkertainen - ei mitenkään. Älä siis kuuntele hulluja vinkkejä. Jopa 15 vuotta sitten, kun lattioiden kerrostumat vain suosivat, kaikki materiaalit tuodaan Saksasta. Sitten elokuva sijoitettiin höyryesteeksi ja valkoinen vaahto päälle. Siinä oli kuoppia ja putket sopivat niiden väliin. Sileän pinnan tapauksessa käytettiin muovisia kiinnittimiä, mutta ne kiinnitettiin myös niin, etteivät ne pääse vesihöyrynesteeseen. Ilmeisesti nämä vinkit syntyvät, kun joku näkee prosessin lattiamatot maan päällä, mutta ei ymmärrä tarkasti, miten tämä tehdään. Kukaan ei koskaan kiinnitä putkea kaikkien kerrosten läpi.

Putkikiinnittimet vaaditaan vain putkien kiinnittämiseksi lasin kaatamisen aikana. On välttämätöntä, että putket eivät poistu projektissa asetetuista asennoista. Suuria kuormia ei ole, joten putkien kiinnittämiseen ei tarvita erityisiä ponnisteluja.

Mitä tulee lämmitys- ja putkistoihin, niitä on välttämättä käytettävä Mirilonissa. Tosiasia on, että nämä putket ovat paljon suurempia kuin lämpimät lattiaputket ja ne muuttavat niiden mittoja paitsi lämpötilojen erojen, myös myös veden vasaran seurauksena. Heti kun hanat avautuvat, mikro-hydraulinen törmäys kulkee putken läpi, vastaavasti putki kasvaa kokoa. Sen vuoksi sillä pitäisi olla tällainen mahdollisuus. Muuten putki murtuu heikossa paikassa. Tämä on erityisen havaittavissa sen jälkeen, kun talon asukkaat ovat pitkään poissa, ja kun kuuma vesi on päällä, putki laajenee merkittävästi.

Tässä tapauksessa putken yläpuolella on pieni tila tieosan yläosaan. Joten, että ohut kerros kerrosta ei romahta kävelystä ja muista kuormista lattialle, kannattaa sijoittaa kipsilevy putkien päälle, mieluiten kahdessa kerroksessa. Tällöin se suojaa betonilaatua tuhoamiselta.

Lattialämmitysputkien päälle katsotaan tarpeelliseksi levittää 5 cm paksua teräslevyä. Itse asiassa asiasta ei ole yksimielisyyttä. Jos katsomme lämpimän lattian ja lämmönjakovektoreiden työn fysiikkaa, seuraava tilanne syntyy. Jokaisesta putkesta lämpö kattaa tietyn lattian pinnan. Se on hyvä, kun lämmitysalat ylittävät. Tässä tilanteessa lattia lämmii tasaisesti, on erittäin miellyttävä kävellä sitä.

Mutta jos pienennät levyn paksuutta, niin tapahtuu ns. "Zebra-vaikutus". Itse asiassa se on vuorotellen nauhat kylmä ja lämmin lattia. Tosiasia on, että putket eivät lämmitä koko lattiaa vaan ainoastaan ​​pinnan suoraan putkien yläpuolelle. Tämän seurauksena kävely lattialla muuttuu peliksi "löytää lämmin paikka". Yksi askel on lämmin, toinen on kylmä.

Tämä vaikutus ilmenee voimakkaasti yksinomaan alustan käytön alkuvaiheessa. Kun lämmitysjärjestelmä toimii pitkään aikaan, tämä seepra tasautuu johtuen lämpö- ja lämpötilarajojen horisontaalisesta jakautumisesta tuntuu paljon vähemmän.

Tiivistelmän paksuutta tarvitaan vain lämpötilavaihteluiden minimoimiseksi. Jos putkien välissä on 15 cm etäisyydellä, levyn paksuus on noin 4 cm. Edellä on esimerkiksi keraamisten laattojen toinen senttimetri, ja tämä on melko tarpeeksi. Jos putken korkeus on suurempi, tasoitteen paksuus kasvaa. Mutta vaikka tämä ehto ei täyty, lämpötilaero katoaa ajan myötä.

Toisaalta, jos teet liian paksu betonisidoksen, se vie paljon enemmän energiaa lämmittämään sitä. Tämä lisää lattian inertia ja sen lämpenemisaikaa. Mutta jos he asuvat talossa pysyvästi, niin ajan mittaan saavutetaan tietty lämpötila, anturit laukaisevat ja järjestelmä sammuu. Joten lattian paksuus ei saa olla yli 7 cm.

Uskotaan, että ennen liuoksen kaatamista lämmönkuoren lämmittäminen edellyttää maksimilämpötilaa. Tällöin putket laajennetaan mahdollisimman laajasti. Ja myöhemmin, kun levitys kovettuu, putket eivät pääse leviämään lattiaan, mikä laajenee lämpötilaan. Mutta tämä on myös neuvonantaja luokasta: "Kuulin soittoa, mutta en tiedä missä hän on." On välttämätöntä, että lattia on jatkuvasti paineistettuna. Mutta ei tarvitse lämmittää sitä. Tosiasia on, että sementtipöly voi mennä mihin tahansa. Siksi aluksi käytä tilapäistä kattilaa tai jopa puulämmitystä. Näin ollen ei ole kysymys lattialämmitysjärjestelmän käynnistämisestä. Se ei yksinkertaisesti ole asennettu. Työ voi edelleen jatkua kattilahuoneessa. Joten, laitteiden käynnistäminen yleisten rakennustöiden aikana on yksinkertaisesti kysymys.

Siksi lattialämmitysjärjestelmän aloittaminen on mahdotonta, ennen kuin kaikki rakennustyöt on saatu valmiiksi. Älä myöskään unohda, että liian korkea lämpötila ei ole hyödyllinen betonipinnoille. Se ei saa suurinta voimaa ja kadottaa kosteutta liian nopeasti. Siksi huoneessa luodaan sauna, joka ei johda minkäänlaiseen hyvään aikaan.

Lämminvesiputkiputkien on oltava paineistettuja. Ne todella kasvavat, mutta tämän ansiosta kaikki silmukat tulevat paikoilleen. Lisäksi tilanteessa, jos joku rei'ittää reiän lattialle, esimerkiksi yrittäen lyödä reikää lattialle korjata jotain, se tulee heti selvemmäksi. Mittanauha putoaa välittömästi, mikä osoittaa järjestelmän alhaisen paineen ja vuokralainen pystyy nopeasti määrittämään läpimurron sijainnin putken putkesta ja märästä kohdasta lattialla. Tässä on kaksi syytä, että putket olisivat välttämättä työpaineessa. Mutta ei ole mitään syytä pakottaa lämpötilaa erityisesti lasin kaatamiseksi.

Keraamisten laatat ja posliinilaatat

Nyt tukku-muoti on mennyt käyttämään keraamisten laattojen ja posliinilaattojen kallis ratkaisuja, erityisesti joustavaa liimaa. Mutta se on aivan turha. Tosiasia on, että nämä kalliit liimat laajenevat lämpötilaan samoin kuin halvemmat. Kaikki ne on valmistettu sementin perusteella, eli jos kuumennuksesta saatu sementtilaasti laajenee 1 mm, kalliimpi liima kasvaa myös kokoa 1 mm.

Mutta täällä sementtilaastille levittämällä on vielä syytä lisätä erityinen lisäaine. Se tehdään selluloosakoneen toimintojen suorittamiseksi ja samaan hintaan hankkimiseksi korkeammalle betonin tasolle. Sen pitäisi toimia säännön perusteella - perustana olisi oltava suurempi merkki kuin ylemmillä kerroksilla. Tämä estää delaminoitumisen varmistaen normaalin nivelsiteen. Siksi liuoksen asteen ei pitäisi olla pienempi kuin M-50 tai M-70. Tämä on välttämätöntä, jotta laatta toimii oikein ja se ei yksinkertaisesti lennä pois lattiasta. Tämä on ainoa rajoitus, eikä lisävaatimuksia eikä lisätoimenpiteitä sementin liiman vahvistamiseksi ole. Jopa tavallinen sementtiliima kestää vähintään 10 vuotta ilman valituksia.

Lattianvaihtoehdot

Jos täytät kaikki nämä ehdot ja lähestyt varovasti lattian pattujen luomista maahan, siitä tulee erittäin luotettava pohja koko huoneen tulevalle sisustukselle.

Valitettavasti on mahdollista, että maa on epävakaa. Tässä tapauksessa voi olla useita odottamattomia ongelmia. Yksi kaikkein hämmästyttävistä esimerkkeistä on lattian sumentuminen. Yksi on vain kuvitella, kuinka korjauksen päättymisen jälkeen lattian kuluminen jähmettyy jyrkästi ja jalustat jäävät ripustettaviksi seinälle. Tämä on epämiellyttävä ja pelottava. Siksi joissakin tapauksissa kannattaa ajatella vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Jos palaat alkuun ja muistat koko lattialaitteiston mallia maan päällä, käy ilmi, että suurin osa työstä on tarkoitettu hydro- ja höyrysulkujen valmistamiseen. Ja jo sen päälle sopii eristys, lattialämmitys, viestintä ja sementti.

Joten mikä tahansa pohjan leviäminen ja mahdolliset ongelmat liittyvät usein väärään valmisteluun tai maaperän ongelmiin. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi voit käyttää monoliittisia laattoja eikä täyttöä ja vähärasvaista betonia. Mutta toisin kuin pyöreät ontelopaneelit, ne eivät sovi säätiön perustalle vaan ovat osa sitä. Siksi ongelmia, että ankkuri prorzhaveyut, ja rikkoo sen koskemattomuutta, vain ei. Hydrauli- ja höyrysulku ja kaikki myöhempi työ suoritetaan tämän levyn päälle.

Toisin kuin maanalaiset kerrokset, monoliittinen säätiö vaatii paljon vähemmän rakennuskustannuksia. Sen paksuuden tulisi olla vain noin 10 cm. Lisäksi tämä pinnoite on mahdollista muodostaa samalla perustettaessa. Tällöin jakamattomien levyjen sarjan sijaan saat yhden levyn. Sen vahvuus ja suorituskyky tässä tapauksessa ovat paljon korkeammat.

Mutta miten se tehdään? Itse asiassa melko yksinkertainen. Säätiön asettamisen aikana muottirakenteen luomisen vaiheessa on tarpeen luoda pohja tällaiselle levylle. Ainoa maaperän ja laatan välillä on jättää suojaava tila. Muottien voi tehdä yksiosainen ja jättää se lattian alle, kun kaikki työ on valmis. Hän voi hiljaa kaatua. Toisaalta muotojen rooli voi olla maaperä. Se voi olla mikä tahansa, kunhan rakentajilla on mahdollisuus käydä ja tehdä työtä. Mutta hän ei vaadi erikoissuojaa kerroksittain. Ainoa asia, joka on tärkeä, on varmistaa, että tulevan laatan ja maan välillä on vähintään 20 mm suojaava tila suojakerroksena. Lujittava silmä on asetettu päälle ja kaikki on betonoitu.

Tällä menettelyllä on myös haittapuolet. Ensinnäkin se on korkea kulutus laudan muottiin. Tai sinun on täytettävä riittävän suuri määrä maaperää monoliitin alla. Tietenkin voit tehdä ilman maata, uhrata aluksella. Toisaalta joskus maaperän täyttäminen on paljon halvempaa. Ainoa kysymys on, mikä vaihtoehto on taloudellisesti kannattavampi. Muuten, säästää rahaa, voit käyttää muottipaneeleita useita kertoja, täyttämällä säätiön vaiheittain. Kun olet saanut valmiiksi yhden osan perustuksesta, voit poistaa levyt ja jatkaa seuraavaan vaiheeseen. Näin ollen hallituksen kulutus, ja sen hankkimisen raha on siten useita kertoja vähemmän.

Kun valitset grillata, voit jättää venttiilin pituudeltaan noin metrin korkeudella levyn tasosta. Sen jälkeen, kun liuos kuivuu, se taipuu ja tulee sidos ja lisäkiinnitin monoliittiselle levylle juuri paikoissa, joissa suurin kuorma laskee.

Mutta tässä tapauksessa, samoin kuin lattiat kentällä, on tärkeää ennakoida kaikki viestinnät. Vesi- ja viemäriputkien tarkastaminen on ehdottoman tärkeää. Jos virhe on tehty, korjauskustannukset voivat olla erittäin suuria.

Yleensä sukupuolen valintavaihtoehto riippuu monista eri tekijöistä. Joten jos ensimmäisessä kerroksessa on vapaata tilaa ja on mahdollista suorittaa tuuletusaukot, paras vaihtoehto olisi käyttää pyöreitä kattoja. Muussa tapauksessa se ei kannata säästää, ja on parempi käyttää maanpinnan lattioiden teknologiaa. Jos maaperä on epävakaa, ongelman välttämiseksi sinun on käytettävä muita tekniikoita. Valinta on aina asiakas. Asiantuntijan kuuleminen auttaa kuitenkin tekemästä virheitä ja tekemään korkealaatuista työtä talon perustuksiin ja kerroksiin. Tämä on kaikkien tulevien huoneiden sisustuksen perusta.

Lattian vedeneristys maanpinnalla: kuinka tehdä laadukkaita

Lattiapäällyste vaatii pakollista suojaa kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta. Erityisen tärkeä on tehtävä, kun on kyse sääolosuhteista, jotka ovat usein asettuneet lämpimään ilmastoon. Tässä sekä maaperän lattian että betonin vedenpitävyys ovat yhtä tärkeitä, koska ensimmäisessä versiossa se katkaisee kosteuden kapillaarin tunkeutumisen maaperästä ja toisessa variantissa estää sen imeytymistä betonisidoksella.

Mitä tarvitaan lattian vedenpitävyyteen maassa: vaarallinen tunkeutuva kosteus

Maaperän syvyydessä on veteen kyllästetty kerros. Koska veden läpäisevyys on jossain määrin ominaista mille tahansa maaperälle, on luonnollista, että sen huokoisuus absorboi kosteutta. Kapillaari nosto on suurempi, sitä tiheämpää maaperä on, ja sen huokoset ovat ohuemmat.

Kosteus, myös tiheän ja rasvaisen saven tapauksessa, on hyvin hidasta, mutta kohoaa vedenpinnan yläpuolella vähintään 12 m.

Jos korkeusvyöhykkeessä kosteus on este, esim. Betonilattia, sen jälkeen se kyllästyy asteittain nestepisaroilla ja vesihöyryllä. Maaperästä saatavat suolat, jotka on liuotettu veteen, heikentävät hitaasti betonia ja tuhoavat puun rakenteen, mikä vähentää lattian käyttöikää.

Lisäksi betonin huokosissa oleva kosteus laajenee, kun se jäätyy noin 9% ja hajottaa sen. Samanaikaisesti muodostuneet mikrokrakat avaavat tien kosteuden aktiiviselle tunkeutumiselle. Lisäksi vuorottelevat jäädytys-sulatuskierrot hitaasti kääntävät puun pölyksi ja betoni murtuu kokonaan.

Tämä ongelma ei ole ollenkaan uusi, ja on olemassa monia tapoja ratkaista se, mutta joka tapauksessa tämä edellyttää pätevää vedenpitävyyttä lattialle, mikä edellyttää ennen kaikkea "tyynyn" läsnäoloa rakennuksen alla.

Kerroksinen "tyyny" pohjakerroksessa

Pohjan kerrostuminen estää reikien ja epäonnistumien muodostumisen - epätoivottuja seurauksia, jotka ovat täynnä maaperän luonnollista samentumista. Tällaisen rakenteen rakenne määräytyy talon ominaisuuksien mukaan rakenteilla olevan talon alla.

Kerroksia "piirakka"

"Bottom up" -materiaalit on järjestetty seuraavaan järjestykseen.

Tiheä maa. Tässä vaiheessa luonnollinen maapohjamaali tiivistyy. Näissä töissä käytetään erityisiä työkaluja, esimerkiksi tasoa.

Vuodevaatteet. Se tehdään kahdessa kerroksessa, kukin noin 10 cm. Materiaalina käytetään murskattua kiveä, edullisesti karkeaa ja hiekkaa - ilman rajoituksia. Kaikki olisi suljettava mahdollisimman paljon. Vuodevaatteet eivät anna veden tunkeutua kapillaariin kerroksiin korkeammalle ja antaa tasoituspohjan jatkotyölle. Jos etäisyys pohjavedestä (pohjaveden taso) pohjaan on yli kaksi metriä, murskattu kivi voidaan korvata laajennetulla savella.

Kun olet asettanut kaikki kolme kerrosta, siirry seuraavaan vaiheeseen. Se, mitä ne tulevat, riippuu tulevan lattian tyypistä, olipa se puuta tai betonia.

Lattia kellarissa

Kellarikerroksen varsinainen vedenpitävyys sisältää useita toimintoja, joihin kuuluu säätiön työskentely ja talonrakentamisen viemäröintijärjestelmä. Ensinnäkin tutkia maaperän ominaisuuksia rakenteen alla, toisin sanoen helpotus ja sen kylläisyys pohjaveden kanssa.

Laite, jolla on alhainen GWL

Useimmiten 10-15 cm: n syväpintainen hiekka-soratyyny riittää pitämään maanalaisia ​​vettä pääsemästä kellariin. Pohja puhdistetaan ja tasoitetaan. Voit myös asettaa savi ja tiivistää. Seuraavaksi kaadetaan vahvistettua betoniterästettä, joka kestää noin kaksi viikkoa. Levitys on päällystetty mastilla ja rulla vedeneristys levitetään päällekkäin seinillä. Eristyslevyt asetetaan 10 s: n päällekkäin ja hitsataan kaasujousella.

Laite, jossa on korkea GWL

Veden nostaminen maaperästä on korkeampi kuin kellarikerroksessa oleva lattian taso, niiden paine kasvaa ja lähestymistapa kellariin tehtävien viimeistelytoimien toteuttamiseen muuttuu vastaavasti.

GW jopa 20 cm: n päässä kellarikerroksesta. Kellarin seinille levitetään vinovaa vedenpitävyys ja "sakka" on tehty savi. Betonipohjan valmistuksessa käytetään myös rasvainen rypytettyä savea.

Nykyään laitteelle "lukko" käytetään toinen tekniikka - bentoniitti. Bentoniittisaven alla on korkeat kolloidiset ominaisuudet, mikä mahdollistaa suojakerroksen korkeuden rajoittamisen 1-2 cm: iin. Betoni asetetaan geotestyleen tai pahvin väliin.

GWL korkeudella 20-50 cm lattiasta. Kellarikerroksen lattian taso tasoitetaan sementtilaastilla ja sitten betonin valmistuksen jälkeen valssattu materiaali asetetaan kahteen kerrokseen. Pohja on korkeassa hydrostaattisessa paineessa. Tasapainottamiseksi on tarpeen asettaa betonia vedeneristyksen päälle.

GWL korkeudeltaan yli 50 cm. Käytä tässä tapauksessa kolme kerrosta valssattuja materiaaleja tai vedeneristys ja aseta teräsbetonilaatta. Se olisi upotettava kellariin, joka havaitsee pohjaveden aiheuttaman hydrostaattisen paineen, koska se toimii taivutuksessa. Lisäksi kellarikerroksen seinien välissä niiden liitokset pohjaan ovat eristetyt bitumipolymeerinauhat.

Sementti-hiekkakerrostumien hydrofobisuuden lisäämiseksi on suositeltavaa käyttää myös tunkeutuvia materiaaleja. Ne sisältävät kemiallisesti vaikuttavien aineiden lisäaineita. Kapillaarin kosteuden kautta avointen huokosten kautta ne tulevat alasubstraatin paksuuteen. Kun ne ovat vuorovaikutuksessa betonin ainesosien kanssa, muodostetaan kierteiset kiteet, kapenevat, ne pienentävät läpäisevyyttä.

Käyttämällä nestekumia

Nestekumilla on saumaton pinta, joka on täysin eristetty vedestä. Ottaen huomioon, että kumi ei kestä mekaanista vaurioitumista, geotekstiilit asetetaan päälle sen suojaamiseksi ja kaadetaan betoniteräksellä. Tällöin se suorittaa kaksi toimintoa: se suojaa vaurioilta ja puristaa sitä, kun pohjavesi nousee.

Betonilattian vedeneristys maan päällä

Konkreettisen lattian rakentamisessa tarvitaan kolme "kakun" peruskerrosta. Se edellyttää kuitenkin vakavaa lähestymistapaa. Tämä johtuu maaperän ja betonin rakenteen ristiriidasta: ensimmäinen on liikkuva, toinen on monoliitti. On välttämätöntä ottaa huomioon ja yhdistää molemmat tekijät, yleensä käyttämällä kahta mahdollista menetelmää.

Ensimmäisessä suoritusmuodossa oleva sekvenssi on seuraava:

 • Hiekkaisen osan takana on toinen pieni sora.
 • Karkeana solmuna soraa ei kaadeta paksulla sementtilaastilla ja hiekalla.
 • Suurin korkeusero 2 m: n välein on 3 mm.
 • Seuraavaksi pinota valssattu materiaali - kaksi kerrosta. Usein käytetään tähän katto- tai kattohuopa. Liitokset on eristetty kaasujousella.
 • Asentamisen jälkeen suoritetaan viimeistelylaatta.

Toisessa vaihtoehdossa ensimmäinen hydrobarrieri luodaan polyeteenikalvon avulla, joka on asetettu hiekkaiselle. Kaikki liitokset on eristettävä teipillä tai muulla läpäisemättömällä liima-aineella.

Seuraavaksi pinon rouhintamaalaus standardi sementti-hiekka-koostumuksesta. Sen paksuus on rajoitettu 50-70 mm: iin. Vedenpitävyys asetetaan aluslattialle. Sopii mihin tahansa valssattu materiaali - se on kalvo tai katemateriaali. Sitten, jotta - eristys ja viimeistely levittää. Pohjaveden pinnan sijainnin vuoksi on järkevää järjestää lisäksi vedenpitävyys maahan.