Onko vesi kulkevat geotekstiloilla?

Valittaessa geotekstiiliä melkein kaikki joutuvat kohtaamaan kysymyksen - antaako se veden vai ei? Yhtäältä voi varmasti sanoa kyllä! Mutta toisaalta, ei kaikki ole niin yksinkertaista.

Geomateriaaleja käytetään eri tarkoituksiin. Yksi geotekstilien käyttöalueista on muun muassa viemäröintijärjestelmät. Geotekstiilit (GTX) ja geotekstiilien kaltaiset verkot ovat läpäiseviä materiaaleja. Toisin kuin vedenkestävät, jotka eivät tee vettä. Jälkimmäiset sisältävät geomembraneja (GMB) ja savea (GCL).

Puhumme geotekstileistä. Yleensä se kulkee kosteutta ja vettä, mutta jokainen sen ulkonäkö ja tyyppi on erilainen.

Ne mitataan rainan läpi tiettynä ajanjaksona kulkevan veden määränä tietyssä paineessa (2, 10, 20, 100 kPa). Yleensä yksiköt ovat 10 - * 4 m / s, m / d, l / m2sek, dm3 / m2sek.

Lisäksi veden läpäisevyyteen ja suodatukseen vaikuttavat tärkeät tekijät ovat aineen huokoshalkaisija ja rainan näytteen läpi kulkevien hiukkasten koko. Molemmat mitataan mikroneina.

Erityinen läpäisevyysaste riippuu monista tekijöistä:

 • Ensinnäkin geotekstilin tyyppi ja tyyppi. Niinpä, neula-rei'itetty päällyste johtaa kosteutta paremmin kuin termisesti sidottu.
 • Toiseksi - materiaalin tiheys. Mitä korkeampi se on, sitä pienempi läpäisevyys on vastaavasti. Käytettävissä tyhjennysjärjestelmissä käytetään useimmiten tekstiilejä, joiden tiheys on 100-250 g / m2.
 • Kolmanneksi - geotekstilien ominaisuudet. Esimerkiksi jotkut kankaat, joilla on tasainen rakenne niiden toisella puolella niiden tasoa ja fleecy toisella, eri tavalla vettä riippuen sen vaikutuksesta.
 • Neljänneksi, onko geotekstilien läpäisevä vesi riippuu sen valinnan ja asennuksen oikeellisuudesta.

Tiheydeltään riippuen geotekstiilit voivat välittömästi kulkea veden läpi itseensä tai kerätä sen päämassa sen tasolta pitkin sen pienen osan. Tai se kulkee veden läpi vain kostutetulla tilalla, ts. tietyllä paineella.

Siksi on aina tärkeää päättää - miksi tarvitsemme geotekstiloita tietyissä tapauksissa? Vain sitten valitse haluamasi materiaali sen ominaisuuksien perusteella.

Kerro geotekstileistä (kuivatus ojat)

Tein jäteveden ojat paikan päällä veden poistuessa rakennuksen ympärysalle. Geotekstiilit on asetettu ojan pohjalle, soraa asetetaan siihen, ja aion kääriä tämä sora geotekstiiliin, kuten on esitetty viemärijärjestelmien ojan luomisessa. Ja nukkumaan maalla.
Mutta tällainen kysymys syntyi: toisaalta geotekstiilien sileä ja toisaalta karkea pinta. Ja kuten ymmärrän, se kulkee veden kautta eri tavoin eri puolilta. Tarvitsen vettä menemään alas (soraan - karkeasti). Joten - kummalle puolelle tarvitset geotekstilöitä? Joten ei tapahdu, että vesi soraan päinvastoin ei kulje läpi, ja siellä on chacha pinnalla.
Anteeksi. Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

Kuinka monta geotekstiiliä ei koskaan höyrytetty, missä on hänen puolellaan.
Pintojen ero on tietenkin vain tekninen.

Tässä on höyrysulku - siellä on tärkeä asia.

Kyllä! aseta se paremmin sora-putkeen geotekstiilissä.
Meillä on myös toimisto "Ruvinil" - ne myyvät 10 metriä.

Eli vesi menee hiljaa maan päällä, mikä puoli laittaa sen? Minulla on musta geotekstiili GEO-80. Tein ojia ilman putkia. Minun on eristettävä sora hiekkakerroksesta, joka on päälle, mutta samaan aikaan, jotta vesi virtaa vapaasti.

Mikään geotekstiili, erityisesti haudattu, ei tilaa veden virtausta. Jos kaltevuus on teidän kaivannossasi, se virtaa.

Kyllä, geotekstiloilla käärittyjä viemäriputket ovat parempia veden tyhjentämiseen kuin geotekstiilillä käärittyä soraa. Mutta sora rakenne on toimiva. Geotekstiilin (sileä - karkea) puoli on myös merkityksetön, mitä se on ulkona, vesi kulkee geotekstriilin läpi pinnan yli.

Onko mahdollista käyttää lasikuitua geotekstilien sijasta?

Onko mahdollista käyttää lasikuitua geotekstilien sijasta?

Miksi halvan materiaalin vaihtaminen kalliiksi?))))))

alpica kirjoitti:
Miksi halvan materiaalin vaihtaminen kalliiksi?))))))

Joten on lasikuitua, ja sinun täytyy ostaa geotekstiilejä.

Tällä hetkellä on paljon geotekstiilien valmistajia, ja jokainen yrittää myydä tuotteitaan.
Ja jokainen sanoo, että hänen materiaali on erikoista ja parempaa kuin toiset. Olen työskennellyt tämän materiaalin kanssa kuluttajana kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän työskenteli tuontimateriaalien ja kotimaisten tuotteiden kanssa. Moskovassa oli Veroteksin tehdas, se valmisti laadukkaita tuotteita, kymmenen vuotta se on jo poissa. Noginskin alueella Visteksissä on hyvä tehdas, alueella on useita kasveja, Zheleznogorskissa, Kurskin alueella, Niipromteksissä ja muissa. Sama tehdas TechnoNIKOL tuottaa myös normaaleja laatu geotekstiilejä.
Valmistajalta ja hinnaltaan riippumatta kaikkien näiden materiaalien tarkoitus on sama, joten ei ole mitään eroa käytettävän materiaalin valmistajan kannalta. Top-starter-ongelman osalta geotekstiloilla ei ole etusijoitusta, jonka puoli on sen sijoittaminen, neulan rei'itetty geotekstiili, se on särkynyt, lämpöeristetty, kääritty, paistettu yhdeltä tai molemmilta puolilta. Sen olemus ja tarkoitus eivät muutu, ainoastaan ​​soveltamisala muuttuu.

Crosser CR8E
rukoilijasirkka
TC-350 Lombardini-dieselmoottorilla

Geotekstiili kulkee veden läpi tai ei

Varaston osoite: Moskovan alue, Lyuberetsky-alue, Marusinon kylä

Etusivu / Asennusohjeet / Dornit Geotextiles inept hands

hakemisto
Ammattimaiset vinkit

Dornitin geotekstiilit ovat yksi yleisimpiä kuitukangasmateriaaleja, joita valmistaa neula-lävistys. Yksinkertaisesti sanottuna tämä materiaali on kudottu yhdestä jatkuvasta polyesteristä tai polypropyleenilangasta. Kuten kaikki loistava keksintö, se tuli tekniikan syvyydestä sattumalta. Yllättäen hän siirtyi rakennustyöhön DorNII-instituutin kotimaisten asiantuntijoiden ansiosta.

Miksi juuri Dornit?

Geotekstiili Dornit on 100% turvallinen ihmisille

Dornitin pohja koostuu polypropyleenikuiduista, jotka antoivat tämän materiaalin suuren elastisuuden ja resistenssin erilaisille muodonmuutoksille ja palamiselle, ja kun ne ovat alttiina raolle, se yleensä pidentää eikä menetä ominaisuuksiaan.

Tämä polyesterimateriaali eroaa siitä, että se taidokkaasti, "merkityksellä", antaa veden läpi, ja se tuo huomattavaa hyötyä omistajalle. Se ei murskata, ei ole altis muotille ja sienelle eikä mekaanisesti vaikuta siihen - eikä se ole kaikki. Se on jopa pelottavaa, että tavallinen ihminen kuvittelee, mikä se koostuu, jos jyrsijät ja hyönteiset halveksivat sitä, puiden juuret eivät kasva sen läpi, ja itse äiti luonto muuttuu säällä ja ultraviolettivalolla, ei ota sitä! Lisäksi se on täysin vaaraton ihmisille ja eläimille. Sen toiminnallisuus liikkuu. Tällainen löytö on välttämätön kalusteiden tuotannossa, katon rakentamisessa, viemärijärjestelmissä, koriste-altaissa ja teillä.

Dornit valmistetaan pienissä kompaktissa rullissa - tällaista materiaalia säilytetään kätevästi, eikä sen tarvitse kuljettaa ylimääräistä rahaa. Geotekstiilit säilytetään ja kuljetetaan kompaktissa muodossa, vaikka kankaalla on pieni puristettavuus.

Geotekstiilien valmistaminen Dornit

Se koostuu neljästä vaiheesta:

Ensinnäkin valmistele työskentelyalue: tasoita ja paina maahan. Puiden juuret, kivet, vanha hamppu - kaikki tämä pois! Pienet ituja siemenistä ja rikkakasveista eivät itävöi, ja kaikki kurkkuharjat tien puolella varmasti pilata kankaan. Tämä on muistettava, että puskutraktori ajetaan rakennustyömaalle. Sinun täytyy leikata maaperän laatu!

 • Paikalle asetetut Dornit-telat: ne asetetaan valmiiksi maaperään riippuen itse pinnan geometriasta, pengerteen akselista, kaivon kaltevuuden koosta jne.
 • Yhdistä kangaspalat päällekkäin ja päällekkäin. Liinojen lisäliimausta ei ole tarpeen tehdä, mutta on myös väärin tehdä 10 cm: n päällekkäisyydet. Jokaiselle peittoalueelle ja rinteen ohjaamiseksi rinteillä on erilaisia ​​päällekkäisyyksiä - on toivottavaa käyttää erityistä taulukkoa.
 • Ja lopuksi materiaali peitetään maalla ja tiivistetulla pinnalla. Värähtelevyjä voidaan käyttää pienillä alueilla, mutta tekniikan perustana on pintamaalin tiivistyminen, ei edes rullina, mutta erityisen raskaaseen värähteleviin tiivistyskoneisiin.

Asennusteknologian avulla näyttää siltä, ​​että kaikki on selkeä ja yksinkertainen, rullat, jotka on peitetty maan päällä - tämä on kaikki. Ja ei täällä se oli! Tekniikka on yksinkertaista vain paperilla, voit selviytyä itsestäsi, mutta amatööri amatööri on vaikea tehdä sitä.

Tämä aiheuttaa tarpeen purkaa, mikä puolestaan ​​maksaa sinulle siistit summat.

Osta yrityksellämme korkealaatuisia Dornit geotekstiilejä parhaimmillaan Moskovassa!

Virheet ja seuraukset

Tarkkaile geotekstiilien kiinnitystapaa.

Merkittävin virhe geotekstiloita käytettäessä on se, että epäpätevä rakentaja käyttää sitä. Aine ei siedä laiminlyöntejä ja epätarkkuuksia. Varsinkin jos väärä sivu on käännetty. Yleensä geotekstiili antaa vettä yhdelle suunnalle ja toisessa - päinvastoin se estää. Käännä se ja saat suon tien tai aina märällä rinneella, joka uhkaa maanvyörymää.

 • Pinnan epätasaisuus, materiaalin taitokset levitetyssä kerroksessa, geotekstilien liikkuminen työpaikan kuituun. Dornit ei anna sinulle anteeksiantamatonta ja huolimatonta asennetta itsellesi! Se kostuu...
 • Liinojen ristiinpidennys. Rolls on valmiiksi leikattu: jos pituus puuttuu, uusi rulla avautuu. Ihanat rakentajat voivat lisätä ristin pituutta ja älä odota mitään hyvää siitä - koko rakennus katoaa lyhyessä ajassa.
 • Virheellinen laskenta tai päällekkäisyyksien puuttuminen, sekaannus kokoineen kanssa. Ylimuutosten koko on 30-70 cm. Muussa tapauksessa asiakas ei saa kangasta tiukkaa ja kestävää liitäntää, ja hänen epävakaa maaperä soi tai jopa katoaa.
 • Verkon liitosten virheellinen sidos ennen täyttöä tai sen puuttumista. Miksi kiinnittää nivelet? Jos et halua sitä, sinun ei tarvitse antaa sinun anna Dornitin mennä vapaan leivän päälle tuulen pienimpään tuuliin tai maanpinnan asettamiseen.

  Geotekstiilien asennus Dornit

  Ristiliitokset - ikuinen ongelma. Jos haluat geotekstiilien liikkumisen ja ryömimisen ammattitaitoisten rakentajien suuntaan - älä laita ylimääräisiä kangaskappaleita seuraavaan poikittaisliitokseen.

 • Geotekstiilit voivat vahingossa vahingoittaa rakennustöitä, ja tämä on vielä puolet ongelmasta. Mutta usein vakaumus: ja niin se tulee alas - tuo kaiken työn alas viemäriin. Tässä tapauksessa on tavallista kiinnittää geotekstiloita, joissa on laastareita, päällekkäin vähintään 50 cm kummallakin puolella.
 • Aluetta peittävää maata ei saa purkaa yli puolentoista metrin korkeudelta.
 • Jalkapalloa ja hyppääminen ylhäältä on tietenkin hyvä, mutta pinnalle on vielä pakattu vähintään luistinrata.

Jos edelliset vaiheet on suoritettu onnistuneesti, älä ole kiireisiä iloita, Dornit vaatii vielä pari kommenttia. Asennuksen jälkeen on kiellettyä siirtää laitetta työskentelyalueen ympärille. Jos maaperän paksuus geotekstriilin yläpuolella on yli 20 cm, niin silloin kevyet laitteet menevät kokonaan, mutta eivät päästä irti ja älä käytä laitetta paikan päällä.

Onko talosi vaikea paljon? Yrityksemme ammattilaiset korjaavat kaikki puutteet! Tilaa nyt maaperän geotekstiilien ja geogridien asennus, jonka hinta yllättää sinut!

Mitä geotekstiiliä käytetään vedenpoistoon

Vedenpoiston järjestelyn aikana sovelletaan erityistä suodatinmateriaalia - geotekstiilit. Vahva ja ympäristöystävällinen kangas kuuluu geosynteettiryhmään. Materiaalin päätavoite on eri koostumuksen ja tarkoituksen omaavien maakerrosten erottaminen. Kangas estää niitä sekoittamasta, mutta samalla antaa veden läpi. Useita tällaisia ​​materiaaleja valmistetaan. Mitä geotekstiilejä tarvitaan kuivatukseen, me nyt ymmärrämme.

Geotekstiilien käyttö

Geotekstiilejä voidaan kutsua suodattimeksi. Kosteuden läpäiseminen sinänsä, mutta estäen kiinteiden hiukkasten kulkeutumisen, kangas ei salli sekoittuneiden heterogeenisten kerrosten maaperää. Näiden ominaisuuksien vuoksi kankaita käytetään laajalti vedenpoistojärjestelmien rakentamisessa. Ne auttavat siirtämään sadeveden sekä sulata vettä rakennuksista, jalkakäytävistä ja muista rakenteista.

Suodatustoiminnon lisäksi geotekstiilit estävät rikkakasvien itävyyden. Jos kangas asetetaan irrallisen puutarhatien koristekerrokseen, vesi ei koskaan kerääntyy siihen ja rikkakasvit kasvavat. On otettava huomioon, että eri tyyppisiä viemäröintijärjestelmiä on olemassa, minkä vuoksi geotekstilityypin valinta tapahtuu yksilöllisesti.

Erilaisia ​​liinavaatteita

Geotekstiilien ulkonäkö muistuttaa kangasta. Tässä vain hänen ominaisuutensa ovat täysin erilaisia. Kangas on kestävä, erittäin kestävä ja mekaaninen rasitus.

Geotekstiilien päätyyppiä on kaksi:

 • Kudottua kangasta kutsutaan geofabriksi. Materiaali valmistetaan luonnollisista tai synteettisistä raaka-aineista kuitujen välissä. Geotekstiilien pääasiallinen tarkoitus - maaperän vahvistaminen. Kangas suljetaan suurten rinteiden kohdalta, jotta maanviljelyt voidaan välttää, joita käytetään geoksteynerovin ja muiden vastaavien rakenteiden valmistuksessa.
 • Kuitukankaat on nimeltään geopolitno. Se on kokonaan synteettisistä raaka-aineista yhdistämällä polymeerikuituja. Geopoliittisesti käytetään viemärijärjestelmien rakentamisessa.

Tänään harkitsemme, millaisia ​​geotekstiilejä tarvitaan viemäröintiin, joten pidämme geopolitia yksityiskohtaisesti. Suodatinmateriaalia voidaan tuottaa kolmella tavalla:

 • Lämpötuotantomenetelmässä tapahtuu polypropeenifilamenttien silmukoitumista.
 • Kemiallinen menetelmä perustuu synteettisten kuitujen liimaukseen.
 • mekaaninen tai neula-lävistysmenetelmä perustuu synteettisten lankojen tai kuitujen yhteenpuhallukseen.

Myynti harvoin tulee geopolotoon, joka on vain yksi tarkasteltavista menetelmistä. Tyypillisesti tällainen geotekstiili valmistetaan useilla polymeereillä. Käytetään esimerkiksi kemiallisia ja mekaanisia menetelmiä.

Mitkä voivat ja mitkä eivät saa käyttää geotekstiilejä tyhjennykseen

Katsotaan ensin, mitä materiaalia ei voida käyttää viemäröintiin:

 • Tällainen materiaali kuivatukseen geoterminaalisella lämpökäsittelymenetelmällä ei toimi. Spike-filamentit ovat niin vahvoja, että materiaali käytännössä ei kulje vettä. Materiaali on hyvin tiheää, mutta sitä ei voida käyttää vedenpitävyyden sijaan.
 • Geotekstiilejä, jotka sisältävät luonnollisia kuituja, esimerkiksi puuvillaa tai villaa, on mahdotonta valita. Tällainen kangas kosteassa rikkoutuessa.
 • Polyesterilankojen materiaalista erotetaan suurella lujuudella ja kestävyydellä. Tällainen geotekstiili kuitenkin absorboi täydellisesti vettä, mutta ei anna sitä pois, mutta pysyy itsessään. Tällainen vedenpoisto ei sovellu.

Sopii erinomaisesti tyhjennys geopoliittiseen polypropyleenikuidusta. Kangasta on ominaista lisääntynyt lujuus, erinomainen kyky siirtää kosteutta, hajoamista ja kemikaaleja.

Mitkä ovat parametrit, jotka valitsevat kankaan kuivatusta varten

Kun otetaan huomioon, miten valitaan materiaali vedenpoiston järjestämiseksi, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota siihen, kuinka paksu se on. Ohut kangas murtuu maan liikkuessa, ja paksu kangas murtuu nopeasti, mikä lopettaa suodatusprosessin. Optimaalisesti, kun käytetään tyhjennys geotekstiilien on keskipaksua.

Katsokaamme nyt perusparametreja, joilla valittu materiaali sopii vedenpoistoon:

 • Aluksi kuivatuksen osalta on valittava geotekstiilien tiheys, jota ohjataan sen syvyyteen. On myös tärkeää harkita maaperätyyppiä. Esimerkiksi matalan vedenpoiston järjestelyssä riittää verkon käyttö, jonka tiheys on 150 g / m 3. Istumapaikoilla käytettäessä tyhjennysputkia käytetään materiaalia, jonka tiheys on 200 g / m 3. Jos maaperän kausittainen liike on, sopiva kangas, jonka tiheys on vähintään 300 g / m 3.
 • Geotekniikan maaperän poistoon tarvitaan vain yksi, jolla on korkea kosteuskyky. Tämäntyyppinen materiaali viittaa polypropyleenilangan geopoliin.
 • Suodatinkerroin on tällainen indikaattori. Se osoittaa kosteuden määrää, joka voi suodattaa geopoliittisesti päivässä. Jätevesijärjestelmälle on sallittu vähintään 300 m 3 / vrk.
 • Jotta geeli-tekstiili kestää pitkään, on välttämätöntä optimaalisesti valita materiaali mekaaniselle lujuudelle. Jätevedenpoistoon käytetään 1,5 - 2,4 kN / m poikittaista vetovastetta, ja pituus on 1,9-3 kN / m.

Usein geopolitto valuma-alueille, jotka yksinkertaisesti määräytyvät valkoisella värillä.

Säännöt geopolotan käytöstä vedenpoiston järjestelyssä

Geopotilaan asettaminen on hyvin yksinkertaista, koska kangasta leikataan helposti veitsellä, joka on kääritty, haluttu muoto. Tehokkaan vedenpoiston saavuttamiseksi sinun on noudatettava yksinkertaisia ​​sääntöjä:

 • Auringon lämpöä pitkin, geopoliittisesti kykenevä heikentää suodatuslaatua. On optimaalinen purkaa materiaali välittömästi ennen käyttöä ja peitä se välittömästi maaperällä.
 • Levyn rikkoutumisen estämiseksi se on asetettava kaivoon pohja- ja sivuseinämien tasoittamisen jälkeen. Kangasta ei saa venyttää tiukasti eikä taitata. Jos geopoliin on muodostunut reikä, tämä kappale on katkaistava ja korvattava uudella.
 • Kankaan leveys valitaan siten, että se voi päätyä päällekkäin putken sulkemiseksi tyhjennyspolton kanssa. Tarvittaessa tee laskutoimitukset ennen viemäröintijärjestelmän asentamista. Ottakaa huomioon putken poikkileikkaus sekä polkumyynnin paksuus. Ihanteellisessa tapauksessa saadaan viemäröinti, jos on tarpeeksi telaa koko georokuitua pitkin kaivosta.
 • Jotta voisimme saada paremman käsityksen geopolotan levittämisestä, tarkastellaan tarkemmin vedenpoistojärjestelyä. Joten kankaita levitetään kaivannon pohjalle. Sen reunojen tulee ulottua kuopan yli, missä kuorma painetaan väliaikaisesti. Geotekstiilien päälle kaadettiin murskakivi, jonka paksuus oli noin 300 mm. Lisäksi putki asetetaan ja täytetään vastaavalla kerroksella. Tämän jälkeen geotekstiilin vapaat reunat limittyvät koko suodatinjärjestelmään. Lopussa on kaivannon täyttö alustalla.

Jos geotonin soran ja putken asennus suoritettiin oikein, tyhjennysjärjestelmä toimii oikein monta vuotta.

Video kertoo geotekstileistä:

Sopivan geotekstilin valitseminen vedenpoiston järjestämiseksi on helppoa. Äärimmäisissä tapauksissa voit käyttää myyjien suosituksia. Tärkeintä on noudattaa tiukasti polttotekniikan tekniikkaa.

DIY-salaojitus: geotekstilien valinta

Geotekstiilit meidän aikanamme - hyvin välttämätön asia homestead -rakennuksessa. Sinun täytyy tietää täsmälleen mitä tuotemerkkiä ja mitä ominaisuuksia valita tietyille sivustosi teoksille. Jätevedenpuhdistusjärjestelmissä geotekstilien tehtävä on varmistaa koko kompleksin stabiilius estää maaperän särkyä viemärikaivossa, ja sen avulla raunioiden diffuusio veteen ei kuulu. Kaikissa tyhjennysjärjestelmissä geotekstiilit ovat suodatin, joka estää tyhjennysputken tai kuivatusmateriaalin tunkeutumisen.

Mikä on geotekstiilit

Geotekstiilit ovat synteettisistä, mineraalisista, basaltti- tai lasikuiduista valmistettuja rakennusmateriaaleja, jotka ovat nauhat, liinavaatteet ja kolmiulotteiset rakenteet. Sitä käytetään rakennusalalla ja muilla teollisuudenaloilla (lääketiede, kevyt teollisuus) erilaisiin tarkoituksiin: raudoitukseen, suojaukseen, vedenpoistoon, suodatukseen, vesistöön ja lämpöeristettyyn maaperään, tienpintaan, rakennuksiin eri fraktioiden materiaalien kerrosten erottamiseksi ja siten kerrosten luomiseksi. Yksityisillä tontilla, koska se on saatavana ja kätevä, se käytetään useammin viemärijärjestelmissä.

Voit ostaa geotekstiilejä Ukrainasta yritykseltä "Geo-synthetics" - http://geo-sintetika.com/geomaterialy/geotekstil/

Geotekstiilien käyttö kodin puutarhoissa vedenpoistoon

Jos sivusto sijaitsee pohjaveden pinnalla, alhaalla, jos joki on lähellä tai jokainen sade tulee luonnonkatastrofiksi, niin ei ole mahdollista ilman tyhjennysjärjestelmiä, jotka tyhjentävät ylimääräisen veden paikoilta. Tämä vesi pesee rakennusten perustan, luo edellytykset talon vetämiselle ja muotin kehittämisen edellytykset kellarissa, estää kasvien kehittymisen normaalisti ja luo kosteikkoja.

Mitään nykyaikaista viemäröintijärjestelmää ei voi tehdä ilman geotekstiilejä. Häntä on suojeltava. Huuhteluvesi täyttää tyhjennysmateriaalin maapartikkeleilla, ajan myötä se tukkii järjestelmää ja se pysähtyy. Ympäristöystävällisiä ja vahvoja geotekstiilejä käytetään laajalti yksityisillä tontilla.

Se takaa tyhjennysjärjestelmän luotettavuuden ja vakauden:

 • kulkee veden ja auttaa poistamaan sen;
 • estää vedenpoiston täyteaineen, päällysteen ja maaperän sekoittumisen;
 • ottaa osan kuormasta;
 • estää maaperän leviämisen järjestelmään, tukkeutuneet viemäriputket maaperän hiukkasilla, soran tunkeutuminen ja hiekkaveden tyhjentäminen veteen;
 • se kestää silting (pinnoitus vedellä lietettä ja savea aikana), vedenpoisto komponentit - putket ja materiaali.

Erinomainen sekä avoimiin että suljettuihin viemäröintijärjestelmiin.

Geotekstiilien tyypit vedenpoistoon

Geotekstiilit jaetaan tyyppeihin koostumuksen ja valmistusmenetelmän mukaan.

Geotekstiilien koostumus

Geotekstiilit valmistetaan yleensä polyesteristä (PES) tai polypropeenista (PP). Kuitukankaille käytetään joskus polyamidia tai lasikuitua. Lisäksi on kuitukangasmateriaali, joka voi sisältää luonnollisen alkuperää olevia lankoja. Jos villan tai puuvillalankaan lisätään, niin geotekstiiliä kutsutaan sekaisin.

Valmistusmenetelmä

Valmistusmenetelmän mukaan geotekstiilit jaetaan geofabrisiin (kudottu tai neulottu kangas) ja ei-kudotut geofabriset.

Geotekstiilien valmistusmenetelmän mukaan jaetaan kahteen päätyyppiin: kudottu ja ei-kudottu

Kudotut geotekstiilit ovat suuria lujuusominaisuuksia, kestävät muodonmuutosprosesseja ja niitä käytetään erottavana vahvistuskerroksena, esimerkiksi tienrakennuksessa. Kuitukankaalla on korkeammat vedenläpäisevät ominaisuudet, sitä usein käytetään materiaalina viemäröintisysteemien järjestämiseen (jopa kaikkein vaikeimmissa maissa) ja maisemasuunnittelussa.

GEOTEKSTIILIT

Lasi- tai polyesterikudos on kahta tyyppiä. Joskus se on yksinkertainen langoittamien filamenttien (1-3 mm paksu, kuiduista muodostuva), joka on nimeltään "kuto" - "base".

Kudotut geotekstiilit - yksinkertaisten kierteiden lomitus

Kudotuista geotekstiloista eri kierteillä on suuri vetolujuus

Joskus se ei ole lanka vaan synteettinen materiaali. Ja joskus - vain kohtisuorat kierteet tai raidat liitetään kolmannella langalla.

Polyesteri- ja polypropyleenilangat ommellaan keskenään kohtisuorassa suunnassa, mikä antaa suuren vetolujuuden

Kudotut geotekstiilit ovat erittäin kestäviä, vähän muotoutuneita ja niillä on hyvä vedenläpäisevyys. Suuren lujuuden ansiosta sitä käytetään usein kuivatukseen tapauksissa, joissa se on järjestetty hyvin syvyyteen, esimerkiksi pohjan kuivattamiseen.

Geotekstiilien peruskangas - neulottu (neulottu, kudottu), joka on saatu neulomalla silmukoita ilman päällekkäisyyttä, koskee myös geotekstiilia. Mutta se ei ole kovin kestävä: jos kangas on vahingoittunut, se alkaa kukoistaa, kuten kaikki neulotut esineet.

Keskeiset geotekstiilit ovat ympäristöystävällisempiä, mutta vähemmän kestäviä

Ei-kudotut geotekstiilit

Ei-kudottu kangas koostuu synteettisistä kuiduista tai filamenteista, jotka on järjestetty suuntautuneiksi (yhteen suuntaan) tai satunnaisesti. Nämä ovat polypropeenista tai polyesteristä valmistettuja lankoja, jotka vuorostaan ​​ovat monofilamentteja (yksi päättymättömiä lankoja) tai niittiä (5-10 senttimetrin kappaletta). Nidonta geotekstiiliä ei ole käytetty, se on pehmeää ja haurasta.

Neulan lävistys tarkoittaa sitä, että neulat lävistävät kuitua ja aiheuttavat näin huovutuksen vaikutuksen. Siitä tulee jotain synteettistä huopaa. Se on voimakkaasti vedetty, mutta se on hyvin muovinen ja soveltuu hyvin putkien käärimiseen suljetulla viemäröinnillä.

Neulan rei'itetty kuitukangas geotekstiili on samanlainen kuin huopa

Jos sitä kierretään kuumavalssaimella (kalanterilla) ja puhalletaan kuumalla ilmalla, saadaan lämpökäsitelty (kalanteroitu) geotekstiili. Se muuttuu vähemmän joustavaksi, ohuemmaksi ja paljon vahvemmaksi, mutta sen ansiosta kosteus heikkenee. Siksi vedenpoistoa käytetään melko harvoin.

Termoidut geotekstiilit valmistetaan äärettömistä polypropeenikuiduista käyttäen igloprobivna-kiinnitystekniikkaa ja lämpökäsittelyä

Termisesti sidotut, ei-kudotut geotekstiilit valmistetaan sulattamalla (hitsaamalla), ovat täysin läpäiseviä ja kestäviä, ja niillä on tärkeimmät ominaisuudet: toisin kuin muut lajikkeet, se ei pelkää ultraviolettisäteilyä; jotka eivät ole alttiita muotille ja sienille vastustuskyvylle; joka on suunniteltu kaikentyyppisille viemärijärjestelmille ja maisemasuunnitelmille.

Lämpökäsitellyt geotekstiilit ovat kestäviä ja käytännöllisiä

Koska neula-lävistysmenetelmällä neulat vahingoittavat monofilamenttia ja vahvuuden menetys, ne käyttävät usein alhaisimpia vettä korkeassa paineessa. Tällaiset hydrofiiliset geotekstiilit ovat niin voimakkaita, että niitä käytetään myös kiitotien rakentamisessa; se on hyvin kestävä, ei myöskään pelkää ultraviolettisäteilyä ja estää bakteerien ja homeen kehittymisen. Siksi sitä käytetään laajalti kaikentyyppisissä vedenpoistoissa.

Hydrofixed geotextiles Agreen GEO käytetään kaikentyyppisiin vedenpoistoon.

Geotekstiilirakenne

Geotekstiilien rakenne antaa sille ainutlaatuisia ominaisuuksia, ettei se kerää kosteutta itsessään, eli ei vaimenta, eikä puuttuu vettä.

 1. Geogrid - ei-kudottu materiaali: polymeeriset nauhat, jotka on liitetty toisiinsa ruutupallokuviossa solujen luomiseksi.

Geostaatti "Geostab" - korkean lujuuden omaavista polypropeenilanka-liimatuista nauhat stabilisaattoreilla materiaalin kestävyydestä UV-säteille

Geogrid SSNP- "Highway" koostuu kahden kierteen kompleksista, jotka pidetään yhteen ompelemalla yhdessä kolmannen kanssa, jota käsitellään bitumipitoisella liuoksella

Geomatteja voidaan käyttää yhdessä erilaisten kuitukangasmateriaalien ja polymeeriperheiden kanssa

Geocell Armosot (Venäjä) on erittäin suuri

Geopopoja on melko kapea

 • Geomembrane - vesitiiviit geotekstiilit; käytetään keinotekoisten altaiden ja purojen pohjalle.

  Geomembraani vedenpitävä

 • Savi-geosynteettinen geomembraani on geomembraani, jossa samaan tarkoitukseen käytetty savi kerros.

  Geomembrane-savi-geosynthetic Geosynthetic Nonwoven on suunniteltu vedeneristyslaitteisiin

 • Geomembrane-bitumi-geosynteettinen geomembraani bitumikerroksella.
 • Savi - kolme kerrosta, ulkoiset - neulahuopatut geotekstiilit, niiden välissä - savi. Kerrokset ommellaan yhteen ompelemalla.
 • Bentoniitti on sama, mutta sisällä natriumbentoniitti, joka tulee vesitiiviiksi märkänä.

  Voltex-bentoniittimatot - uusinta eristysainetta

  Geokomposiitit - yleisimmin käytetty vedenpoisto geosynteettinen

  Geotekstiilien tekniset ominaisuudet

  Tekniset tiedot sisältävät:

  • suuri lujuus - vetolujuus jopa useisiin sataan kN / m, jonka venymä on enintään 18%;
  • korkea tiheys - on välillä 80-100 g / m 2.

  Geotekstiilien valinnassa kuivatukseen puutarhassa

  Avoimessa viemäröintijärjestelmässä geotekstiilit kattavat vedenpoisto ojat.

  Kosteutta ei absorboida, geotekstilit säilyttävät alkuperäisen painonsa millä tahansa kosteudella.

  Geotekstiilit suljetussa viemäröintijärjestelmässä erottavat rauniot ja maaperän

  Valintatekijät

  Geotekstiilit valitaan riippuen järjestelmän erityisistä geologisista olosuhteista.

  1. Tärkein tekijä on tiheys. Mitä korkeampi tiheys (rainan paino on neliömetri), sitä pienemmät huokoset, sitä pienempi on veden kapasiteetti (ja sitä pidempi säilytyskapasiteetti), mikä merkitsee järjestelmän murtumista. Siksi vain pienitiheyksisiä geotekstiilejä (150-300 g / m 3) käytetään vedenpoistoon. Optimaalinen huokoskoko on 175 mikronia. Mutta jos tiheys on liian alhainen, vahvuus kärsii suuresti.
  2. Suodatuskerroin (poikittaiskerroin), joka osoittaa läpäisevyyden, lasketaan kaavalla: nestepylvään korkeus, joka kulkee materiaalin läpi itseään tietyllä paineella tiettynä ajankohtana. Ihannetapauksessa sen tulisi olla 100-150 m / vrk, jopa 300 m / vrk, ja se valitaan pohjaveden korkeuden, maaperän sademäärän ja läpäisevyyden mukaan. Kun suuri määrä vettä tulee paikan päällä, sinun on valittava geotekstiili, jolla on suurin poikittaiskerroin.
  3. Voit käyttää kaikkia edellä mainittuja hydrotekstiilityyppejä keskittymällä vedenpoiston olosuhteisiin. On kuitenkin toivottavaa käyttää samoja polypropeenisista geotekstiileista, jotka on valmistettu sileästä monofilamentista, joustavasta ja kestävästä. Se on kestävämpi mäntyä vastaan.
  4. On myös toivottavaa käyttää lämpökäsiteltyjä geotekstiilejä. Igloprobivna nopeuttaa siltiä ja alkaa kadota vettä pahempaa.
  5. On mahdotonta käyttää sekalaisia ​​geotekstiilejä: ei-synteettiset komponentit (villa, puuvilla) alkavat nopeasti ryöstää ja tukkia huokosia.
  6. Mekaanisten ominaisuuksien on myös vastattava tarpeisiin. Vetolujuuden tulisi olla vähintään 1,9-3 kN / m (pituuslujuus) ja 1,5-2,4 kN / m (poikittainen). Leikkausvastus valitaan kuivatuskerroksen materiaalin (murskatut kivi jne.) Perusteella, vedenpoistojärjestelmän syvyydestä (maaperän paine kohdistuu siihen), maaperän taipumuksesta svengaamaan ja siirtymään. Normaaleissa olosuhteissa riittää, että vastus on 400-500 N. Jos olet ostanut erittäin suurta murskattua kiveä ja suunnitellut suuren syvyyden (esim. Kun se tyhjennetään, jos se joskus saavuttaa kaksi tai useampia mittareita), vastustus on parempi valita useampi näistä numeroista.. Pakkauksen valmistajan on ilmoitettava kaikki nämä tiedot.
  7. Voit myös valita kankaan leveyden: se on nauhan (20 senttimetrin) leveydestä viiteen metriin ja riippuu valmistajasta.
  8. Taloudellinen tekijä - on erittäin tärkeä. Hinnan ja laadun välinen harmoninen vastaavuus on välttämätöntä. Hinta on pääsääntöisesti neliömetri, mutta kapeille lajikkeille se voi olla myös rullaa kohti. Yleensä hinta on pieni: 10 - 20 ruplaa / m 2. Tietenkin hyvä GEOTEKSTIILIT erittäin halpa ei tapahdu, mutta voit aina löytää laatu kotimaan kanssa tuoda kalliista materiaaleista, tai vain valita geotekstiilit oman olosuhteissa: avoin tai suljettu viemärijärjestelmä, läsnäolo altaiden tai luonnollista tyhjennys jokeen tai viemäriin, koko sisäänvirtaamaa sivustolle. Ehkä sinun ei tarvitse olla erittäin kallista materiaalia.

  Miksi tarvitset geotekstiilejä

  Geotekstiilit - materiaali, jota käytetään melkein jokaisen tien rakentamisessa Euroopassa, ja se on myös laaja sovellus monilla muilla teollisuudenaloilla. Sitä käytetään maisemasuunnittelussa, rakentamisessa, kevyessä teollisuudessa, erilaisissa maa- ja maanalaisissa rakenteissa. Geotekstiilin kaltainen materiaali voidaan havaita myös kengän pohjallisen alapuolella tai takin vaippojen sisäpuolella.

  Tuotantoteknologian mukaan geotekstiilikudoksella on kaksi päätyyppiä ja ei-kudotut. Yleisimpiä ei-kudottuja geotekstiilejä, jotka on tuotettu neulanpuristusmenetelmällä, on siksi kutsuttu myös neula-punchiksi. On olemassa myös muita geotekstiilien tyyppejä, jotka on valmistettu lämpö- ja liimausmenetelmällä, mutta suosituin neula-lävistystekniikka.

  Ensinnäkin raaka-aineiden valmistelu. Polyesterikuitu, josta geotekstilejä tuotetaan, tulee kompressoituun muotoon. Ennen kuin kuitukangasta valmistetaan tästä kuidusta, sitä on karsittava. Tämä prosessi tapahtuu kuljetinhihnalla, jossa nopeasti liikkuva hihna repeää pieniä paloja kuitua suuresta paalusta. Sitten nämä jätteet jaetaan ilmavirralla erillisiin säikeisiin (1 gramma tällaisesta langasta on pituudeltaan noin 3 km).

  Vuorikuidusta suuri kone muodostaa rainan, jossa kaikki kierteet on järjestetty satunnaisesti siihen. Tämän jälkeen vielä kompressoimaton verkko tulee neula-lävistyskoneeseen, jossa tuhannet erikoisneulat koukulla, lävistetään sen läpi, tarttuvat langat ja vetävät ne tiheään rakenteeseen.

  Poistuessa muodostuu materiaalia, joka kulkee hyvin ilman ja veden läpi, mutta ei heikkene eikä hajota useiden vuosikymmenien ajan.

  Yrityksestämme määritellyistä suunnitteluominaisuuksista riippuen voit ostaa:

  Geotekstiilit 100

  alkaen 10,00 rub / m²

  Geotekstiilit 150

  alkaen 14,00 rub / m²

  Geotekstiilit 200

  alkaen 17,90 hieroa / m²

  Geotekstiilit 250

  alkaen 21,50 rub / m²

  Geotekstiilit 300

  25,75 hieroa / m²

  Geotekstiili 350

  alkaen 30,00 rub / m²

  Geotekstiilit 400

  alkaen 34,40 rub / m²

  450 geotekstiiliä

  38,70 ruplaa / m²

  Geotekstiilit 500

  43,00 ruplasta / m²

  600 geotekstiiliä

  alkaen 52,00 rub / m²

  * Geotekstilien vähimmäiskustannukset ilmoitetaan 3000 metrin tilavuudesta tehtaalla toimitettavan toimituksen ehdoilla.

  ** Toimitus sekä muiden tilavuuksien geotekstilien tilaamiskustannukset voidaan laskea ilmaiseksi soittamalla numeroon +7 (499) 271-96-00 tai täyttämällä hakemus

  sovellukset geotekstiilit

  Geotekstiilejä käytetään tienrakennuksessa, maisemasuunnittelussa, maatalousalalla, vaatetusteollisuudessa ja jopa lääketieteessä ja ydinenergiassa. Geotekstiilit ovat vahvistettuja ja vahvistamattomia. Vahvistetut geotekstiilit ovat kestävämpiä ja niitä käytetään erityisen vaativissa paikoissa, joissa on merkittäviä rasituksia. Laboratorioissa testattaessa ohuen nauhan lujitetusta geotestiilistä kestää rauhallisesti 250 kg: n vetolujuutta. Virallisten tietojen mukaan tämä materiaali on vakaata, kun kuormitus on 24 t / m², minkä ansiosta sitä voidaan käyttää monenlaisiin maanrakennustöihin - tien rakentamiseen ja korjaamiseen, rinteiden vahvistamiseen, putkien asentamiseen, kuivatusvesien järjestämiseen ja maisemasuunnitteluun.

  Vahvistetuilla geotekstiloilla, toisin kuin vahvistamattomilla, on siihen kiinnitetty vahva lanka. Saksassa vahvistetaan geotekstiilejä välttämättä tienrakennuksessa, koska se lisää asfalttipäällysteen käyttöikää 10 kertaa. Myös Puolan valtion standardit edellyttävät geotekstiilien pakollista käyttöä tienrakentamisessa. Ja tämä on oikein, koska tie on erittäin kallis rakentaminen ja kun vain synteettinen alusta voi merkittävästi pidentää käyttöikää, olisi järjetöntä käyttää sitä.

  Geotekstiilit tekevät kestävän erottelukerroksen toiminnon eri teknisille kerroksille. Vahvistetuilla geotekstiloilla on kyky jakaa pistekuorma suurelle alueelle. Tästä johtuen tienpinta ei kuulu raskasajoneuvojen pyöriin, kuten tapahtuu vanhojen tekniikoiden mukaan rakennetuilla teillä. Tällaisilla teillä pyörä puristaa asfaltilla, joka on muovia, siirtää tiivistetyn kuorman murskattua kiveä, joka ei ole sidottu itsensä väliin, turvallisesti puristettu hiekkaan ja sitten maahan. Tästä seuraa, että vaikka tiellä on vähäinen liikkuminen, raskaiden ajoneuvojen pyöriin kohdistuu päällysteen kuormitusta ja sen seurauksena sen nopea tuhoutuminen.

  Geotekstiilien kerrosta käytettäessä murskattu kivi ei uppoudu maahan, koska ei ole suurta keskittynyttä kuormitusta. Maaseututeillä, joissa kuormitus on pienempi, geotekstilien käyttö vähentää asfalttipäällysteen paksuutta ilman laadun heikkenemistä.

  Mutta ei vain asfalttipäällyste tehostettu geotekstiilillä. Tätä materiaalia käytetään laajalti kivenlohkareiden ja neliöiden päällystämisessä. Monet meistä huomaavat, miten äskettäin asettaneet laatat eivät pääse kuormitukseen. Ja täällä ei ole kyse rakennusalan virheistä, jotka ovat suorittaneet substraatin huonosti, mutta siltä osin, että päällystystekniikan rakentaminen ei sisältänyt geotekstilien kerrosta.

  Tekniikan tasoitusteknisten tasojen vakiokoko on olemassa. Kun maa on otettu pois raiteen tai alustan paikalle, kaatopaikan tai pohjan tasoituskerros kaadetaan muodostetun kaivon pohjalle. Tasoituskerroksen paksuus on 15-20 cm. Sen päälle kaadetaan sora-hiekkajousen muodossa oleva tukikerros: sora 12-15 cm; 3-5 cm: n hiekkaa, jonka jälkeen levitetään geotekstiiliviira, johon tehdään 3-5 cm: n paksu hiekosementtiseos, joka levitetään suoraan tähän kerrokseen. Esitetty istutusjärjestelmä estää kantajakerroksen pestämisen ja pinnoitteen vetämisen. Erityisesti päällystystilojen ollessa heikossa maaperässä, etenkin jos kyseessä on pääsy taloon, on suositeltavaa käyttää kaksoispintaista geotekstiilia, jossa materiaali leviää maahan tasoituskerroksen alapuolelle ja kulkee myös kaivojen läpi ylhäältä estäen maaperän sekoittumista radan pohjan kerroksiin. Kudoksen kallistaminen 50 cm marginaalilla sivuilla, niin että sen reunat täyttyvät pystysuoran asennon jälkeen.

  Ei ole vaikeata ymmärtää, että päällystyslautojen käyttöikä ja sen päällystys riippuvat pohjan laadusta. Ja vaikka geotekstiilit maassamme eivät ole vielä yhtä suosittuja kuin Euroopassa, ennemmin tai myöhemmin, jatkuvasti heitetään rahaa korjauksiin pakottaa sen käyttämään kotimaisia ​​rakentajia.

  Geotekstiilit yksityisessä rakentamisessa ja maisemasuunnittelussa

  Yksityisten kehittäjien kannalta on suositeltavaa käyttää geotekstiloita pääasiassa kulkuväylille, mutta ei ole tarpeetonta asettaa sitä puutarhavarusteisiin. Näin varmistetaan niiden eheys vuosien varrella.

  Geotekstiilejä voidaan käyttää vahvistamaan maaperän kantavuutta. Sitä käytetään rakennusten perustusten alapuolella, minkä seurauksena maa reagoi paljon kuormituksen vakauteen. Geotekstiilit toimivat kerroserottimina kehittäessään runkorakenteiden rakentamiseen käytettävää pohjalevyä sekä solubetonista valmistettuja taloja korkeintaan 2,5 kerrokseen. Tällöin geotekstiili levitetään kaivon pohjalle kaatopaikan alapuolelle estäen sen mätämisen ja sekoittamisen maan kanssa. Geotekstiilin kangas on myös sijoitettu törmäystyynylle, joka suojaa seuraavasta vedeneristyskerrosta kivien terävien reunojen aiheuttamilta vaurioilta ja estää myös sen puristamisen eristeen sisään.

  Geotekstiilit ovat välttämättömiä lateraalisen viemäröintijärjestelmän aikaansaamiseksi. Viemäriputket asetetaan tavallisesti kaatopaikalle, mutta vedenpoiston tehokkuus vähenee vähitellen siitä syystä, että nesteytetty maaperä täyttää kivien väliset aukot. Jos kierrät tämän kaiken geotekstileissä, se suodattaa maaperän ja vedenpoisto pysyy vapaana veden kulkiessa.

  Myös geotekstiili voi suojata pohjaan perustuvan pystysuoran liimauksen vedenpitävyydestä ulkoisilta mekaanisilta vaurioilta, koska jopa sen tarkka vahinko on täynnä sen toiminnan täydellistä rikkomista.

  Maisemasuunnittelussa yksi geotekstilien käyttötavoista on keinotekoisten säiliöiden luomiseen käytettävän kalvoveteveden suojelu. Geotekstiilit pystyvät suojaamaan eri rakenteita puiden juurien itämiseltä. Sitä käytetään myös luomaan monimutkainen maisema vahvistuskerroksena; Se on välttämätöntä, kun luodaan terassi lattia.

  Geotekstiilit vahvistavat rinteitä ja rantoja putoamasta ja muodostavat myös maiseman terasseja, jolloin mäkisellä alueella on erityinen ilme. Lyhyesti sanottuna geotekstiilejä voidaan käyttää missä tahansa, missä on tarve kasvattaa maaperän kantavuutta, erottaa irtotavarana olevat tekniset kerrokset, suojata materiaalia vahingosta, joka johtuu maaperän tai kivien aiheuttamasta vahingosta, sekä suojaamaan rakenteita juurilta.

  Liittyvät materiaalit:

  GEOTEKSTIILIT. Millaista materiaalia ja miksi sitä tarvitaan? Geofabric (kudotut geotekstiilit) - geotekstiilimateriaali, joka on valmistettu suorakulmaisen...

  Geotekstiilit - materiaali, jota käytetään melkein jokaisen tien rakentamisessa Euroopassa, ja se on myös laaja sovellus monissa muissa...

  Uudemmat artikkelit:

  Monet tietävät, että geotekstiilien tuottamiseen on kaksi päätavoitetta: lämpöliimaus ja neulan lävistys. Terminen sidottu geotekstiili

  "> Termofastensoituja geotekstiilejä. Mikä on erikoisuus? - 14.3.2017

 • Päivämäärät: 10/10/2016 - 10/13/2016 Paikka: Crocus Expo IEC (Moskova, Venäjä) Teema: Liikenne, logistiikka,...

  Geotekstiilin tekniset ominaisuudet määrittävät sen soveltamisalaa 150 g / m2. Tämän tiheyden geotekstiilikudoksella on optimaalinen yhdistelmä...

  Geotekstiilikangas, joka on kuitukangas neulalla, jonka tiheys on 500 grammaa neliömetriä kohden. Geotekstiilillä 500 g / m2 on rikkoutuva kuormitus vähintään...

  Tiheyden 100 geotekstiilit voidaan valmistaa erilaisista polymeerimateriaaleista: polyesteri, polyeteeni, polypropeeni. Geotekstiili 100 Tiheys...

  Vanhemmat artikkelit:

  Uuden Moskovan liikenneverkon kehittäminen alkaa neljän valtatien rakentamisella. Tämä sai tietää sen jälkeen, kun Moskovan arkkitehtikomitea ilmoitti...

  Geotekstiili (Geotextile) on uuden sukupolven nykyaikaisen geosynteettisen materiaalin tyyppi. Ensimmäinen maininta kaupungin...

  Keväällä 2013 Rosavtodor voi ensimmäistä kertaa kieltäytyä rajoittamasta liikennettä tiellä...

  "> Rosavtodor voi ensimmäistä kertaa kieltäytyä rajoittamasta kuorma-autojen liikkeitä keväällä. - 21.3.2013

 • Urheilutilat muodostavat perustan materiaalille ja tekniselle pohjalle urheilun ja fyysisen kulttuurin kehittämiselle. On olemassa erilaisia ​​?? urheilu...

  Kutsumme sinut käymään Techtextil Russia Symposium 2011 -toiminnosta 19. huhtikuuta 20. huhtikuuta...

  Geotekstiilit puutarhassa

  13.09.2014 klo 11:17

  Geotekstiili on synteettinen materiaali, joka ei hajoa maahan. Hän keksi ja alkoi soveltaa teitä ja kävelyreittejä luotaessa.

  Olette todennäköisesti havainneet kaupungeissa useammin kuin kerran, sillä jalkakäytävien laatta alkaa väistyä. Tämä johtuu siitä, että maaperä ennen laattojen asettamista oli huonosti särkynyt tai sulatusvedestä muodostui purka. Näissä paikoissa laatta ja sags.

  Tämä ilmiö voidaan välttää käyttämällä geotekstiloita laatoitettaessa. Se asetetaan kentälle raiteen paikalle. Murskattu kivi kaadetaan päälle, sitten toinen kerros geotekstiiliä, sitten hiekkaa tai sementti-hiekkaseosta ja sitten laatoitetaan.

  Kuinka kuormituksen tasapainotus on? Jos laatta asetetaan ilman geotekstiilejä, silloin yhden linjan kulkemisen jälkeen maa laskeutuu vähitellen tämän linjan pitkin ja laatta sags.

  Geotekstiilien tapauksessa kuorma yhden linjan kulkemisen aikana ei enää laske maan päällä vaan ensisijaisesti geotekstilin koko kankaalle. Mutta kankaan päällä murskaa koko marmori ja laatat. Siksi geotekstiilien kulkureitillä ei voi työntää maata. Koska koko raunioista, laatoista, ihmisistä ja koneista koostuva massa on suhteellisen tasaisesti jaettu koko kankaalle ja vastaavasti puristuu tasaisesti maahan.

  Näin ollen nro 1 geotekstiilien käyttö puutarhassa.

  Aseta se laitteiden raiteille, leikkipaikoille ja parkkipaikoille. Käytä sitä paitsi laattojen asennuksessa, myös jos sinulla on päällystys raunioina, seulomalla, pikkukivillä, CBC: llä jne. Samanaikaisesti kappaleet ja syyt ovat sileät pitkään.

  Sovelluksen numero 2 - Geotekstiilit voivat olla itsepinnoitettuja kappaleita. Kohdista maa polkuihin ja sulje se geofabrilla. Tässä tapauksessa raidat eivät kasva ja ne sateiden aikana ovat puhtaita.

  Kuvassa - vasemmalla, polku on umpeen ruoho, oikealla puolella, polku peittää geotecticil - ei ole ruohoa.

  Novosibirskissa luonnonviljelyn keskus "Radiance" meillä oli viisi vuotta, neljä geotekstiilityyppiä.

  Suurin osa meistä piti tuoda maahan geofabriksi. Kestävä, kestävä, esteettinen materiaali. Pidin kaikesta paitsi hinta, joka on kolme kertaa suurempi kuin kotimaiset kollegat.

  Toinen tyyppi - ei-kudotut geotekstiilit - eivät vaikuttaneet meihin. Suljettiin polkuja heille ja ensimmäisenä vuonna kaikki oli kunnossa, vain hän jätti vettä huonosti ja hän seisoi pitkään lätäköissä sateen jälkeen. Seuraavana vuonna muodostui reikiä tässä geofabrissa, johon ruoho alkoi juurtua. Kolmannen vuoden aikana tällainen geotekstiili romahti kokonaan.

  Kolmas tyyppi - neula lävistys geotekstiili merkki "D" - myös rättiin raitoja. Toimintakauden jälkeen emme suostuneet käyttämään sitä suojaamaan maata. Tämä geofabriikka on valkoista ja sen vuoksi likaiset tahrat ovat silmiinpistäviä. Myös valkoinen materiaali houkuttelee huomiota kasveista - "osuu silmiin". Ja mikä tärkeintä, kun kävelet materiaalipyyhkeitä reikiä ja ruoho ituja niissä. Lisäksi geotekstilillä on kuitumainen rakenne, ja kun ruohon juuret ja varret kudotaan kuituihin, niitä ei voida irrottaa sieltä.

  Mutta tämä geotekstiili oli paras materiaali suojaamaan talven kasveja. Syksyllä suljettiin eurooppalaisia ​​ruusuja, rhododendroneja, havupuita, thujaa ja mustikoita niille. Kaikki kasvit sietivät voimakkaita siperianhöyryjä ja keväällä ne kasvoivat nopeasti.

  Neljäs tyyppiä kudottu polypropeenilangan "T" geotekstiili. Hän sulkee radan neljä vuotta. Tänä aikana, huolimatta intensiivisestä kävelystä, tämäntyyppinen geotekstiili oli täysin säilynyt eikä se vaurioitunut. Grass ja rikkaruohot eivät itä sitä läpi. Hän menee veteen ja sateiden aikana ja kasteluun kappaleilla ei ole lätäköitä. Tämä geotekstilien merkki on kohtuullisen edullinen ja siksi sitä voidaan käyttää laajasti puutarhan tonttikohteissa.

  Ainoa haitta tässä geofabrissa on se, että se levittyy vähitellen kuituihin, reunat alkavat "läpäistä". Kuitenkin on helppo välttää, jos sen soveltamisesta tehdään kaksi teknologista toimintaa. Kun geotekstiilikappale on leikattu, sen reunat on sulatettava tulen päälle (kynttilä, kaasupoltin). Sitten työnnä reuna leveyteen 3-5 cm. Eli reuna on kaksinkertainen ja aseta sitten geotekstiili maahan ja kiinnitä siihen. Näiden yksinkertaisten toimenpiteiden seurauksena kuitujen geofabrinen ei levitä. Jos geotekstillin yläosa polkee, niin nämä toimenpiteet eivät ole välttämättömiä.

  Geotekstilien korjaaminen.

  Ensimmäinen vaihtoehto, sängyillä, joilla on puiset jalkakäytävät. Tässä tapauksessa kiinnitä geofabrikka puuhun niitteillä käyttäen konetta nitoja.

  Toinen vaihtoehto, geotekstiilit on kiinnitettävä maahan. Tässä tapauksessa aseta se maahan, sulatettuihin ja vääntyneisiin reunoihin. Kiinnitä aluslevyt lämpöeristyksen kiinnittämiseen (ilman tappeja) ja vasaraa 200 mm pitkin rakennuskynttilää keskireikään. Aseta aluslevyt 50-70 cm.

  Kolmas vaihtoehto, sinulla on paikka sängyn alla, mutta niitä ei ole vielä tehty. Peitä koko alue puutarha-geotekstillin alla. Laita levyt laudat päälle levyt tai galvanoitu ja kiinnitä ne maahan. Geotekstiilien sängyn sisällä leikataan 5-7 cm: n etäisyydeltä reunuksista ja täytetään maaperän sekoitus ylhäältä. Geotekstiilikappaleiden liitoksissa raideihin kiinnitä ne aluslevyillä, kuten kohdassa 2 on kuvattu. Jos käytät koristeellisia täyttöjä geotekstillin päällä, kiinnitys aluslevyillä ei ole välttämätöntä.

  Geotekstiilien lisäkäyttö.

  Rajojen suojaaminen puusta kosteudelta.

  Jos olet suojellut kohotettuja (korkeita) vuoteita alushameilla, niin ne murtuvat paikoissa, joissa on kosketusta maan kanssa. Tämän välttämiseksi on välttämätöntä suojata puuta mätämästä. Normaali kyllästys antiseptisellä aineella auttaa jonkin aikaa. Myös muovikelmua sisäpuolelta ei voi suojata. Koska jos kosteus (sade, kastelu) pääsee kalvon ja levyjen väliseen tilaan, puu putoaa nopeammin. Koska kosteudella ei ole minkäänlaista mennä, paitsi itse puusta.

  Jos sisäpuolelle geotekstiilit kiinnitetään levyihin, sen ja levyn väliin muodostuu ohut ilmakerros. Sen läpi kulkee ilmanvaihto, ja ylimääräinen kosteus virtaa maahan geotekstiilien läpi.

  Geofabric on kiinnitetty laudat rakentamiseen nitoja.

  Suojaa orgaanisen kaivannon rinteet ruohosta.

  Yksi keino nopeasti tuottaa hedelmällinen maaperä sängyissä on orgaanisten juoksumattojen laite. Vuodepaikkojen kohdalla kaivetaan kaivoja, niitä pakataan orgaanisilla jäämillä, joihin lisätään mikrobiologinen valmiste "Shining-3". Orgaaninen nopeasti, 1,5-3 kuukautta, mätää ja kaivannot täytetään hedelmällisellä kompostoinnilla. Sitten he kasvavat kaikki puutarhakasvit.

  Mutta kun organisoidaan orgaaniset juoksuhaut, on kaksi haittavaikutusta: kävelemällä pitkin reittejä, reunoilla kaivannon pudota ja nurmikko tai niitty ruoho kappaleista aktiivisesti tunkeutuu kompostia.

  Näitä sivuvaikutuksia voidaan välttää seuraavasti. Kaivantojen välissä teemme kappaleita 70-90 cm leveäksi, täytämme ne geotekstil- lillä, jonka reunojen on ripustettava kaivoihin ja saavutta- maan pohjansa.

  Kiinnitämme sen maaperään elektrodit, jotka on taivutettu kirjaimen "P" muotoon. Asennamme lankojen tai sähkösinkittyjen jalkojen, niin että ne työntyvät 10-15 cm: n etäisyydelle kaivantojen reunasta. Tämän jälkeen peität kaivantoa orgaanisilla jäännöksillä tai maaperän seoksella kompostoimalla.

  Jalkakäytävät eivät pääse lähelle kaivannon reunoja ja ne eivät murene. Geotekstiilit eivät anna ruohon kasvaa raiteille. Rataa pitkin voit levittää polkumyynnillä.

  Voit käyttää geotekstiilejä tilapäiseen kasvien suojaukseen yöllä pakkaselta. Se suojaa kasveja raskaalta pakkaselta kuin tavallinen päällystysmateriaali tai muovikalvo.

  Voit käyttää geotekstiloita ajoittain siirrettyjen taimien väliaikaiseen suojaan. Jos istutte taimet kuumalla säällä, se voi kuivua auringossa. Kokeet ovat osoittaneet, että mustalla materiaalilla istutettujen taimien (geotekstiilit, ruukut, laatikot) suojat parantavat sopeutumistaan ​​uusiin olosuhteisiin. Kasvien peittämiseksi, kaarteiden asettamiseksi ja geotekstilien pudottamiseksi niihin. Tunnelin päät eivät tarvitse sulkeutua, jonka kautta kasvit valaistaan ​​hajakuormitetulla valolla. Geotekstiilit voidaan poistaa 5-7 päivän kuluttua.

  Samoin suojaamme ruusuja auringolta. Se tapahtuu usein silloin, kun puutarhurit saapuvat keväällä puutarhan juoniin ja huomaavat, että ruusujen versot ovat muuttuneet mustiksi. He ajattelevat, että ruusut jäätyvät talvella. Tämä ei ole niin - vain kirkkaan kevätjunalla palaneet ruusut. Tästä johtuen on monia tapauksia, joissa lumi on sulanut, puutarhurit näkevät ruusujen vihreät versot ja iloitsevat siitä. Ja viikon kuluttua he tulevat, ja he näkevät, että versot ovat mustia. Tämä on vain auringon toimintaa, ei pakkasta. Siksi keväällä taimet on suojattava auringolta, kunnes useat arkit kukistuvat.

  Yritimme sulkea ruusuja eri tavoin - eri materiaalien materiaalin ja geotekstillin peittämiseksi. Ruusujen talvinen suoja on parempi tekemistä "D" geofabrikan kanssa, ja auringon kevät "T" geofabrilla. Sen alla ruusut säilytetään parhaiten ja alkavat kasvaa nopeammin. Ilmeisesti tämä johtuu siitä, että musta geofabri lämpiää paremmin auringossa ja ruusut ovat mini-kasvihuoneessa.

  Laitteen tyhjennysjärjestelmät.

  Geotekstiilien käyttäminen ei ole ollenkaan tarpeen tehdä betonisia tai muovisia kuivatuskaivoja tai kaivantoja sekä putkien asettamista. Riittää kaivaa kaivo tai kaivo, sulkea pohja ja seinät geotekstiilillä, täyttää se sora tai rauni, sulkea se geotekstiilillä ja täyttää se maaperällä. Ja tyhjennysjärjestelmä tyhjentää veden.

  Geotekstiilit sijoitetaan säiliön kaivon pohjaan vedenpitävässä materiaalissa suojatakseen sen mahdollisilta mekaanisilta vaurioilta vieraalta esineiltä maaperältä (kynsien, juuren, teräksen, lasi jne.). Geotekstiilin asettaminen on paljon helpompaa ja halvempaa kuin etsimään vesitiivistyksen vaurioitumista ja sulkemasta sitä.

  Geotekstiilit sijoitetaan nurmikon sijaintiin paikallisessa köyhdytetyssä maaperässä. Ylhäältä kaadettu tuotu hedelmällinen maaperä. Se varovasti tamped ja kylvetään nurmikon ruoho siemeniä. Geofabrisen ansiosta maaperä nurmikon alapuolella on aina koko ajan, ja hedelmällinen maa ei sekoita köyhdytettyinä.

  Perustan vahvistaminen säätiön alle.

  Geotekstiilit asetetaan liuska-pohjaan tai monoliittiseen laattaan tasapainottamaan kuormitusta laskevilla mailla.

  Kasvun kasvun rajoittaminen.

  Jos hedelmiä ja koristepuita, marjapensaita istutetaan nurmikolle tai turpeeseen, on välttämätöntä estää ruohonjuuritason tunkeutuminen istutushuon hedelmälliseen maaperään. Tällöin kuopan pystysuorat reunat kääritään geotekstiilillä.

  Käytä teknisenä kankaana.

  Voit sulkea asioita geotekstilillä ja hyllyillä pölyltä takahuoneissa. On kokemusta tilan väliaikaisesta sulkemisesta talon alle ruuveilla.