Mikä geotekstiili on parempi käyttää vedenpoistoon: valintaperusteet

Avain tehokkaaseen työhön viemärijärjestelmän alueilla kosteutta sitkeillä maaperä on suojata seinät rakennuksen eroosion ja kallio "suodatin" silting käyttämällä geotekstilien asennuksen aikana. Harkitse geotekstilien valintaa vedenpoistoon ja tämän materiaalin käyttämiseen asennettaessa järjestelmää.

pitoisuus

Geotekstiilien sovellukset ↑

Geotekstiili on kuitukangas, joka on valmistettu lämpösidonnan tai neulan lävistämisen menetelmällä. Kuitujen valmistusmateriaali voi olla polyesteri- ja polypropyleenilangasta. Synteettiset kuidut kestävät aggressiivista ympäristöä ja eivät ole kiinnostavia maanalaisille hyönteisille ja jyrsijöille, mikä on erityisen tärkeää maanalaisten viemäröintijärjestelmien järjestämisessä.

Materiaalin tuotannossa käytettävien kierteiden ominaisuudet antavat kankaalle lujuuden ja joustavuuden

Geotekstiilikuiduilla on laaja käyttölämpötila-alue, jonka ansiosta ne voivat säilyttää ominaisuutensa lämpötiloissa, jotka vaihtelevat välillä -60 ° C ja + 110 ° C. Tästä johtuen polypropeeni- ja polyesteriverkkoja käytetään monilla alueilla, esimerkiksi:

 • Rakentamisessa. Rakentamisen aikana maanpinnan rakenteet ja maanalaiset rakenteet. Materiaalia käytetään lähes kaikkiin Euroopan teihin.
 • Maisemasuunnittelussa. Luodessaan maanalainen viemäröintijärjestelmä, järjestämällä puutarhatiet, rakentamalla pohja koriste lammet, rock puutarhat ja rockeries.

Se on geotekstiili, joka on valmistettu polypropeenilangasta, jota käytetään vedenpoiston järjestelyssä.

Käyttämällä sitä luodessasi maanalaista salaojitusjärjestelmää voit lisätä tehokkuutta ja pidentää rakenteen käyttöikää. Vapaasti virtaava kangas suodattaa maaperän, jolloin kivimuodostuman "suodattimen" seinät kulkevat veden läpi viemättömän veden läpi.

Halvemmat analogit valmistetaan sekoitetuista langoista, jotka ovat peräisin tekstiilijätteestä. Mutta puuvilla- ja villakuidut hajoavat märissä ympäristöissä. Siksi sekoitettujen filamenttien geotekstilien soveltamisala on merkittävästi rajoitettu.

Geotekstiilimateriaalien tyypit ↑

Tuotantomenetelmällä

Kuitukankaiden tuotantomenetelmästä riippuen geotekstiilit ovat kahta tyyppiä:

 1. Termisesti sidottu - tehdään kuumentamalla kudottuja kuituja, jotka on juotettu yhteen ja luodaan kiinteä kangas. Lämpökäsittelyn ansiosta materiaali on ohutta, mutta kestävää. Termobonded geofabric käytetään sora- tai murskattujen polkumyynnin suodatuskerroksena.
 2. Neula rei'itetty - läpi "firmware" kompressoitu kangas, joka on muodostettu hienoin lankoja, jotka on järjestetty kaoottisesti. Ohuimmat neulat, lävistämällä materiaalia koukuillaan, kiertävät langat ja vetävät ne tiheämmiksi rakenteiksi. Neulanläpäisevä geofageri soveltuu tyhjennysjärjestelmille, joissa on geokomposiittimattoja.

Neulan lävistysmateriaalin kautta luovat materiaalit kulkevat vettä ja ilmaa hyvin, mutta se ei hajota kahden tai useamman vuosikymmenen ajan.

Kantajan vahvuudesta ↑

Jos keskityt lujuuteen, kuitukangas on vahvistettu ja vioittumaton. Vahvistettu materiaali on lisäksi varustettu kestävillä filamentteilla. Tästä johtuen se kykenee kestämään vetolujuuden 250 kg: n sisällä. Materiaalin tämä ominaisuus sallii sen käytön louhintatyötilanteessa huomattavien rasitusten käsittelyssä:

 • vedenpoistojärjestelmien organisoinnissa;
 • korjaustöitä;
 • maisemoitujen terassien muodostamiseksi ja rinteiden vahvistamiseksi.

Vahvistetut geotekstiilit voivat jakaa pistekuormituksen suurella alueella

Puhuminen kiinteästä erotuskerroksesta teknisten kerrosten välissä geotekstiilien avulla estää ryövärit uppoutumasta maaperään ja siten pidentää vedenpoistorakenteen elämää.

Kuitukangasmerkkejä ↑

Rakentamiseen kuivatus käyttäen tuotemerkin tuotteita sekä kotimaisia ​​ja ulkomaisia ​​valmistajia. Tältä osin kotimaisten yritysten valmistamat tuotteet ovat suosittaneet itseään: Comtex, Dornit, Nomotex, Avantex, Polizon, Kanvalan, Geokom.

Kotimaisten valmistajien geotekstiilien tuotannon laajuus määräytyy sen tiheyden ja kosteuden kantavuuden mukaan.

Ulkomaisten valmistajien joukossa on erittäin suosittu Terram (UK), Polifelt (Itävalta), Taipar (Hollanti), NETEX A (Tšekki), Typar (USA).

Tuotannon kustannukset ↑

Geotekstiilin hinta vaihtelee 10 - 20 ruplasta neliömetrillä. Asiantuntijoiden mukaan vedenpoistoon käytettyjen kangastyyppien kustannukset ja laatu eivät aina ole verrannollisia. Siksi ei ole järkevää ostaa kalliita materiaaleja ulkomaisilta valmistajilta.

Joskus kotimaisen tuotannon tuotteet eivät ole laadultaan huonompia tuontitavaroille, vaan halvemmalla suuruusluokalla, jonka lämpöeristimet kulkevat kosteutta hyvin, mutta ne kestävät suurien hiukkasten nopeaa tukkeutumista.

Liian alhainen materiaalihinta voi tarkoittaa, että sinulla on huono laatu väärennös.

Perusteet valuma-aineen valinnalle vedenpoistolle

Vedenpoistojärjestelmän rakentamisen yhteydessä on suositeltavaa käyttää keskipitkän geofabrista. Suurimmalla ohuella kankaalla ei ole välttämättömiä laatuominaisuuksia, ja tiheä voi aiheuttaa järjestelmän seinämien nopean sekoittumisen. Tämä johtuu siitä, että suodatuskerroin putoaa tiheyden kasvaessa.

Lämpökäsittelymenetelmällä valmistetut liinat kulkevat täysin kosteuden läpi, mutta samalla kestävät suuria hiukkasia

Geofabriassa on oltava seuraavat parametrit:

 1. Tiheys. Kun järjestetään viemäröintisysteemit maaperän pinnalle, riittää verkkojen käyttö, jonka tiheys on enintään 150 g / m³. Geotekstiilin tiheyden optimaalinen indikaattori maanalaisen putkilinjan asennuksen yhteydessä olisi 200 g / kuutiometri - "yksinkertaisille" leikkeille, 300 g / kuutiometri - haavoittuville maille.
 2. Kosteuskyky. Polypropeeninen geotekstiili kykenee vapaasti kulkemaan kosteutta vastustamalla kaikki epäsuotuisat olosuhteet. Mutta polyesterikaapin liinat säilyttävät päinvastoin kosteuden, joka ei ole hyväksyttävää kuivatusjärjestelmälle.
 3. Ristisuodatussuhde. Tämä parametri määrittää nestemäärän, jonka materiaali pystyy suodattamaan päivässä. Yleensä sen pitäisi olla 300 m / vrk ja enemmän.
 4. Mekaaninen lujuus. Kuitukangasmateriaalin kyky kestää kuormitusta purkautumisen ja rikkoutumisen varalta. Perimmäisen pituussuuntaisen vetolujuuden tulisi olla 1,9-3 kN / m ja poikittainen - 1,5 - 2,4 kN / m.

Vihje: Suosittelemme kosteikkoalueilla geofabrista, jonka tiheys on enintään 150-200 g / kuutiometri.

Jätevesijärjestelmiä järjestettäessä on parempi käyttää lämpöliitettyjä geotekstiilejä, jotka toisin kuin neulan lävistämättömät analogit ovat vastustuskykyisiä murtumiseen.

Vedenpoiston rakentamiseksi on parempi valita ei-kudottu materiaali, jonka tiheys on 200-300 g / kuutiometri. Näihin tarkoituksiin käytetään useimmin monofilamentteja valmistettuja geotekstiilejä. Ulkopuolella se voidaan erottaa lumenvalkoisella sävyllä. Tuotteen leveys ei ole ratkaiseva tekijä. Se voi vaihdella 2-5 metriä.

Geotekstiilikuormituksen levitysjärjestelmä ↑

Geofabricin tärkein etu on asennuksen helppous. Se on helppo leikata, taittaa ja pinota. Jotta valittujen geotekstiilien kuivatus varmistaisi kuivatusjärjestelmän maksimaalisen tehokkuuden, on tärkeää noudattaa useita pakollisia vaatimuksia materiaalin asennuksen yhteydessä:

 1. Geofabri on erittäin altis auringonvalolle, jonka toiminta voi menettää suorituskykyään. Tästä syystä sitä ei ole otettu pakkauksesta etukäteen, vaan välittömästi ennen istuttamista kaivannossa. Samasta syystä rustettu kangas levitettiin mahdolli- simman pian maaperän kerroksella.
 2. Pinnoitteen vaurioitumisen välttämiseksi raina on asetettava esileveloituun alustaan. Kangas asetetaan siten, että sen reunat sijaitsevat kaivannon rinteillä. Rustetun kankaan pinnan tulee olla sileä, ei taitoksia, mutta samanaikaisesti ilman jännitystä. Jos materiaali murtuu, vahingoittunut kappale on korvattava uudella leikkauksella.
 3. Materiaalin leveys valitaan laskettavan putken koon perusteella, lisätyn 20-30 cm: n arvoa lisätään saavutettuun arvoon kuivatuksen polkumyynnin kattamiseksi ja 30-50 cm: n mahdollistamiseksi rainan päällekkäisyydelle. Ihanteellinen vaihtoehto - jos kiinteä kappale sulkee putken kaikessa laajuudessa.
 4. Sen päälle asetettu kangas vuorattu murskattujen kivien polkumyynnin muodostaa kerros, jonka paksuus on 25-30 cm. Jotta järjestelyyn viemäröinti on parempi käyttää graniittia, se on vähemmän altis eroosiota.
 5. Sora "tyyny" pino tyhjennysputki. Rakenne on ripoteltu päälle rikki. Kuitukankaan vapaat reunat kääritään suodatinrakenteen ympärille, kiinnittäen reunat kaatamalla maata tai hiekkaa päälle. Runkojärjestelmä peitetään maaperällä.

Geotekstiilien vaiheittainen asennus viemäröinnin järjestelyssä

Geotekstiilien valinnassa ei ole mitään vaikeampaa kuivatusta ja laittaa se itse. Tärkeintä on antaa etusija tunnettujen valmistajien laadukkaille tuotteille ja noudattaa tarkasti asennustekniikkaa.

Kuinka valita geotekstiiliä viemäröintiin?

Vedenpoistojärjestelmän rakentaminen ei voi tehdä ilman yhtä yksityiskohtia - suodatinelementtiä. Geotekstiilit toimivat roolissaan. Se on kestävä ja ympäristöystävällinen komposiittimateriaali. Se on geosynteettinen, jonka tärkein funktionaalinen piirre on kerrosten erottaminen eri tarkoituksiin. Geotekstiili vedenpoistoon on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka estävät maaperän hiukkasten pääsemästä kiviainesta (sora). Oikein säädetyt geotekstiilit takaavat pitkän käyttöiän.

Hyllyillä löydät monia vaihtoehtoja ja tyyppejä. Kumpi sinun pitäisi valita? Mitkä ovat sen eritelmät? Mitä sanoa sen tiheydestä ja paksuudesta? Löydät vastaukset näihin kysymyksiin alla olevissa tiedoissa.

Mikä on geotekstiilit

Ennen kuin valitset sen, sinun on ymmärrettävä tapaaminen. Geotekstiilit ovat yksi suljetun viemärijärjestelmän elementteistä. Yleensä näyttää siltä, ​​että tasoituskerros, putki, täyteaine (hiekka tai sora), geotekstiilit ja täyttö. Tässä "kakassa" geotekstiloita käytetään suodattimena. Oikein valituilla geotekstiloilla estetään pohjaveden tunkeutumista rakenteeseen ja erotetaan maaperä täyteaineella. Lisäksi kangas suojaa kuivatusta puiden juurista ja maaperän osista. Jos haluat tehdä hyvän suljetun viemärijärjestelmän, geotekstiili on välttämätön asia.

Mutta jos tarvitset geotekstilien laatutoimintoja, on tärkeää valita se oikein. Jotta järjestelmä toimisi pitkään, sinun on kiinnitettävä huomiota tämän monipuolisen materiaalin laatuun ja ominaisuuksiin. Lisäksi hyvän geotekstilian valinnassa tulisi ottaa huomioon alueen salaojitus, maaperä ja pohjavesi.

Geotekstiilien tyypit

Tämä vedenpoistoelementti on melko joustava, kestää raskaita kuormituksia ja vaurioita. Se on kestävä, luotettava ja kestävä. Lisäksi yksi geotekstilien positiivisista ominaisuuksista on ekologinen puhtaus. Se on täysin vaaratonta eikä se saastuta ympäristöä.

Teollisuustuotannossa on kaksi geotekstiilityyppiä:

 1. Geokenttä ei ole kangas, vaan synteettinen materiaali.
 2. Geofabric - kangas, joka on saatu luonnollisten tai synteettisten raaka-aineiden perusteella.

Geofabrista valmistetaan kaksi tai useampia polymeerisiä (synteettisiä) kuituja. Yleensä tämä materiaali on tarkoitettu vahvistavan komponentin muodossa maanjäristyksen vahvistamiseksi. Sitä käytetään myös vakauden lisäämiseen ja maaperän kantavuuden lisäämiseen.

Geopolotan osalta se louhitaan liimaamalla polymeerikuituja. Se voi olla polyesteriä tai polypropeenia. Kangas on korkealaatuinen. Sitä käytetään usein kuivatusjärjestelmän asennuksessa. Se on käytännöllinen, erittäin joustava, läpäisevä ja vahva materiaali. Se voidaan saada useilla tavoilla:

 • termisesti, kun polymeerikuidut sulavat toistensa kanssa. Tätä vaikutusta kutsutaan lämpöasetukseksi;
 • kemiallisesti, joissa tarttuvuuden vuoksi kuidut pysyvät toisiinsa nähden;
 • mekaanisesti tai neulalla.

Mutta harvoin löytää tietynlainen kankaalle. Useimmiten materiaali saadaan yhdistämällä eri menetelmiä ja polymeerejä.

Kuinka ymmärtää, mitä geotekstiilit tarvitsevat

Joitakin jätevesityyppejä voidaan käyttää. Mutta et voi laittaa kaikkia, koska jotkut niistä eivät ole sopivia. Mitkä niistä

 1. Jotta kuivatus suodattimena ei ole sopiva geopolotno, joka syntyy lämpöasetuksen kautta. Tämä materiaali on huono kosteuslupa ja emme tarvitse vedenpitävyyttä.
 2. On myös kiellettyä käyttää geofabiaa, joka sisältää sekoitettuja kuituja (villaa tai puuvillaa). Tosiasia on, että materiaali kaatuu ajan myötä, mikä pienentää koko tyhjennysjärjestelmän käyttöikää.
 3. Myös polyesterikuidut geotekstiilit (monofilamentti). Se pystyy kestämään raskaita kuormituksia, ei hajota eikä röyhtä. Se kuitenkin imeyttää kosteutta hyvin ja antaa sen pois heikosti. Materiaalin käyttö tyhjennykseen ei ole perusteltua.

Parasta geotekstiiliä viemäröintiä pidetään materiaalina, joka saadaan polypropeenista. Tätä materiaalia kutsutaan myös nimellä Dornit. Se soveltuu kaikentyyppiseen vedenpoistoon. Materiaali on kestävä, käytännöllinen, kestävä ja kestävä aggressiivinen materiaali ja kemialliset elementit.

Mitä ominaisuuksilla pitäisi olla materiaali

Geotekstiilien on yhdistettävä seuraavat ominaisuudet:

Kun valitset sopivan materiaalin, kiinnitä huomiota mekaaniseen lujuuteen. Tämä on kankaan kyky kestää raon kuormitusta ja paineen kestävyyttä. Sivu- ja pituussuuntaisen vetolujuuden tulisi olla 1,9-3 ja 1,5 - 2,4 kN / m. Putoamislujuuden osalta suositeltu kerroin on 400-500 N, ei vähemmän.

Älä unohda suodatusnopeutta. Se ilmaisee, kuinka paljon nestettä geotekstiilien suodatus voi kestää 24 tunnissa. Mitä korkeampi tämä indikaattori on, sitä tehokkaampi on vedenpoiston jatkaminen. Tutki myös materiaalin paksuus, riippuen myös tiheydestä, sitä suurempi on, sitä suurempi on paksuus. Esimerkiksi Doronit-geotekstiloilla on indeksi 1,7 - 4,7 mm.

Yhtä tärkeää on geotekstiilien tiheys salaojalle. Siitä, kuinka tiheä materiaali, kaikki sen toiminnalliset ominaisuudet riippuvat. Mitä korkeampi tiheys, sitä suurempi mekaaninen lujuus, mutta samalla kosteuden suodatuskerroin vähenee. Esimerkiksi kun tiheys on 100 g / m 2, materiaali voi menettää jopa 140 m: n pylvään vettä 24 tunnissa. Mutta tiheydellä 500 g / m 2, kuva laskee 80 m: iin. Siksi tiheys ei saisi olla suuri. Ihanteellinen vaihtoehto on 100-150 g / m 2.

Geotekstiilien asettaminen

Jos olet valinnut itsellesi ihanteellisen materiaalimuunnoksen, on tärkeää sijoittaa tyhjennysgeotekstiilit oikein. Loppujen lopuksi ainoa tapa, jolla hän täyttää tehtävänsä. Seuraavassa on joitain sääntöjä, jotka ovat tärkeitä:

 1. Kaivannon seinien ja pohjan tulee olla sileä. Ei pitäisi olla rakennusjätettä.
 2. Koska tietynlaiset materiaalit ovat herkkiä auringonvalolle, on parempi poistaa tehdasfilmi välittömästi ennen asennusta.
 3. Samasta syystä on suositeltavaa tyhjentää kuivatusmateriaali välittömästi asennuksen jälkeen.
 4. Kankaan on oltava valmiiksi leikattu haluttuun kokoon niin, että voit tehdä päällekkäisyydet.
 5. Vaurioituneet työntöpalojen aikana on korvattava epäonnistumatta.
 6. On tärkeää sijoittaa kangas vapaasti, ilman venytystä. Varmista kuitenkin, ettei ryppyjä tai aaltoja muodostu.
 7. Siinä tapauksessa, että laitat materiaalin suurelle alueelle, tarvitaan päällekkäisasema kiinnitettäväksi tai kiinnitettäväksi.
 8. On mahdollista tiivistää tyhjennysmateriaali sen jälkeen, kun kerroksen paksuus on vähintään 30 cm.

Noudattamalla kaikkia näitä sääntöjä voit järjestää viemäröintijärjestelmän niin, että se palvelee sinua pitkään ja tehokkaasti.

DIY-salaojitus: geotekstilien valinta

Geotekstiilit meidän aikanamme - hyvin välttämätön asia homestead -rakennuksessa. Sinun täytyy tietää täsmälleen mitä tuotemerkkiä ja mitä ominaisuuksia valita tietyille sivustosi teoksille. Jätevedenpuhdistusjärjestelmissä geotekstilien tehtävä on varmistaa koko kompleksin stabiilius estää maaperän särkyä viemärikaivossa, ja sen avulla raunioiden diffuusio veteen ei kuulu. Kaikissa tyhjennysjärjestelmissä geotekstiilit ovat suodatin, joka estää tyhjennysputken tai kuivatusmateriaalin tunkeutumisen.

Mikä on geotekstiilit

Geotekstiilit ovat synteettisistä, mineraalisista, basaltti- tai lasikuiduista valmistettuja rakennusmateriaaleja, jotka ovat nauhat, liinavaatteet ja kolmiulotteiset rakenteet. Sitä käytetään rakennusalalla ja muilla teollisuudenaloilla (lääketiede, kevyt teollisuus) erilaisiin tarkoituksiin: raudoitukseen, suojaukseen, vedenpoistoon, suodatukseen, vesistöön ja lämpöeristettyyn maaperään, tienpintaan, rakennuksiin eri fraktioiden materiaalien kerrosten erottamiseksi ja siten kerrosten luomiseksi. Yksityisillä tontilla, koska se on saatavana ja kätevä, se käytetään useammin viemärijärjestelmissä.

Voit ostaa geotekstiilejä Ukrainasta yritykseltä "Geo-synthetics" - http://geo-sintetika.com/geomaterialy/geotekstil/

Geotekstiilien käyttö kodin puutarhoissa vedenpoistoon

Jos sivusto sijaitsee pohjaveden pinnalla, alhaalla, jos joki on lähellä tai jokainen sade tulee luonnonkatastrofiksi, niin ei ole mahdollista ilman tyhjennysjärjestelmiä, jotka tyhjentävät ylimääräisen veden paikoilta. Tämä vesi pesee rakennusten perustan, luo edellytykset talon vetämiselle ja muotin kehittämisen edellytykset kellarissa, estää kasvien kehittymisen normaalisti ja luo kosteikkoja.

Mitään nykyaikaista viemäröintijärjestelmää ei voi tehdä ilman geotekstiilejä. Häntä on suojeltava. Huuhteluvesi täyttää tyhjennysmateriaalin maapartikkeleilla, ajan myötä se tukkii järjestelmää ja se pysähtyy. Ympäristöystävällisiä ja vahvoja geotekstiilejä käytetään laajalti yksityisillä tontilla.

Se takaa tyhjennysjärjestelmän luotettavuuden ja vakauden:

 • kulkee veden ja auttaa poistamaan sen;
 • estää vedenpoiston täyteaineen, päällysteen ja maaperän sekoittumisen;
 • ottaa osan kuormasta;
 • estää maaperän leviämisen järjestelmään, tukkeutuneet viemäriputket maaperän hiukkasilla, soran tunkeutuminen ja hiekkaveden tyhjentäminen veteen;
 • se kestää silting (pinnoitus vedellä lietettä ja savea aikana), vedenpoisto komponentit - putket ja materiaali.

Erinomainen sekä avoimiin että suljettuihin viemäröintijärjestelmiin.

Geotekstiilien tyypit vedenpoistoon

Geotekstiilit jaetaan tyyppeihin koostumuksen ja valmistusmenetelmän mukaan.

Geotekstiilien koostumus

Geotekstiilit valmistetaan yleensä polyesteristä (PES) tai polypropeenista (PP). Kuitukankaille käytetään joskus polyamidia tai lasikuitua. Lisäksi on kuitukangasmateriaali, joka voi sisältää luonnollisen alkuperää olevia lankoja. Jos villan tai puuvillalankaan lisätään, niin geotekstiiliä kutsutaan sekaisin.

Valmistusmenetelmä

Valmistusmenetelmän mukaan geotekstiilit jaetaan geofabrisiin (kudottu tai neulottu kangas) ja ei-kudotut geofabriset.

Geotekstiilien valmistusmenetelmän mukaan jaetaan kahteen päätyyppiin: kudottu ja ei-kudottu

Kudotut geotekstiilit ovat suuria lujuusominaisuuksia, kestävät muodonmuutosprosesseja ja niitä käytetään erottavana vahvistuskerroksena, esimerkiksi tienrakennuksessa. Kuitukankaalla on korkeammat vedenläpäisevät ominaisuudet, sitä usein käytetään materiaalina viemäröintisysteemien järjestämiseen (jopa kaikkein vaikeimmissa maissa) ja maisemasuunnittelussa.

GEOTEKSTIILIT

Lasi- tai polyesterikudos on kahta tyyppiä. Joskus se on yksinkertainen langoittamien filamenttien (1-3 mm paksu, kuiduista muodostuva), joka on nimeltään "kuto" - "base".

Kudotut geotekstiilit - yksinkertaisten kierteiden lomitus

Kudotuista geotekstiloista eri kierteillä on suuri vetolujuus

Joskus se ei ole lanka vaan synteettinen materiaali. Ja joskus - vain kohtisuorat kierteet tai raidat liitetään kolmannella langalla.

Polyesteri- ja polypropyleenilangat ommellaan keskenään kohtisuorassa suunnassa, mikä antaa suuren vetolujuuden

Kudotut geotekstiilit ovat erittäin kestäviä, vähän muotoutuneita ja niillä on hyvä vedenläpäisevyys. Suuren lujuuden ansiosta sitä käytetään usein kuivatukseen tapauksissa, joissa se on järjestetty hyvin syvyyteen, esimerkiksi pohjan kuivattamiseen.

Geotekstiilien peruskangas - neulottu (neulottu, kudottu), joka on saatu neulomalla silmukoita ilman päällekkäisyyttä, koskee myös geotekstiilia. Mutta se ei ole kovin kestävä: jos kangas on vahingoittunut, se alkaa kukoistaa, kuten kaikki neulotut esineet.

Keskeiset geotekstiilit ovat ympäristöystävällisempiä, mutta vähemmän kestäviä

Ei-kudotut geotekstiilit

Ei-kudottu kangas koostuu synteettisistä kuiduista tai filamenteista, jotka on järjestetty suuntautuneiksi (yhteen suuntaan) tai satunnaisesti. Nämä ovat polypropeenista tai polyesteristä valmistettuja lankoja, jotka vuorostaan ​​ovat monofilamentteja (yksi päättymättömiä lankoja) tai niittiä (5-10 senttimetrin kappaletta). Nidonta geotekstiiliä ei ole käytetty, se on pehmeää ja haurasta.

Neulan lävistys tarkoittaa sitä, että neulat lävistävät kuitua ja aiheuttavat näin huovutuksen vaikutuksen. Siitä tulee jotain synteettistä huopaa. Se on voimakkaasti vedetty, mutta se on hyvin muovinen ja soveltuu hyvin putkien käärimiseen suljetulla viemäröinnillä.

Neulan rei'itetty kuitukangas geotekstiili on samanlainen kuin huopa

Jos sitä kierretään kuumavalssaimella (kalanterilla) ja puhalletaan kuumalla ilmalla, saadaan lämpökäsitelty (kalanteroitu) geotekstiili. Se muuttuu vähemmän joustavaksi, ohuemmaksi ja paljon vahvemmaksi, mutta sen ansiosta kosteus heikkenee. Siksi vedenpoistoa käytetään melko harvoin.

Termoidut geotekstiilit valmistetaan äärettömistä polypropeenikuiduista käyttäen igloprobivna-kiinnitystekniikkaa ja lämpökäsittelyä

Termisesti sidotut, ei-kudotut geotekstiilit valmistetaan sulattamalla (hitsaamalla), ovat täysin läpäiseviä ja kestäviä, ja niillä on tärkeimmät ominaisuudet: toisin kuin muut lajikkeet, se ei pelkää ultraviolettisäteilyä; jotka eivät ole alttiita muotille ja sienille vastustuskyvylle; joka on suunniteltu kaikentyyppisille viemärijärjestelmille ja maisemasuunnitelmille.

Lämpökäsitellyt geotekstiilit ovat kestäviä ja käytännöllisiä

Koska neula-lävistysmenetelmällä neulat vahingoittavat monofilamenttia ja vahvuuden menetys, ne käyttävät usein alhaisimpia vettä korkeassa paineessa. Tällaiset hydrofiiliset geotekstiilit ovat niin voimakkaita, että niitä käytetään myös kiitotien rakentamisessa; se on hyvin kestävä, ei myöskään pelkää ultraviolettisäteilyä ja estää bakteerien ja homeen kehittymisen. Siksi sitä käytetään laajalti kaikentyyppisissä vedenpoistoissa.

Hydrofixed geotextiles Agreen GEO käytetään kaikentyyppisiin vedenpoistoon.

Geotekstiilirakenne

Geotekstiilien rakenne antaa sille ainutlaatuisia ominaisuuksia, ettei se kerää kosteutta itsessään, eli ei vaimenta, eikä puuttuu vettä.

 1. Geogrid - ei-kudottu materiaali: polymeeriset nauhat, jotka on liitetty toisiinsa ruutupallokuviossa solujen luomiseksi.

Geostaatti "Geostab" - korkean lujuuden omaavista polypropeenilanka-liimatuista nauhat stabilisaattoreilla materiaalin kestävyydestä UV-säteille

Geogrid SSNP- "Highway" koostuu kahden kierteen kompleksista, jotka pidetään yhteen ompelemalla yhdessä kolmannen kanssa, jota käsitellään bitumipitoisella liuoksella

Geomatteja voidaan käyttää yhdessä erilaisten kuitukangasmateriaalien ja polymeeriperheiden kanssa

Geocell Armosot (Venäjä) on erittäin suuri

Geopopoja on melko kapea

 • Geomembrane - vesitiiviit geotekstiilit; käytetään keinotekoisten altaiden ja purojen pohjalle.

  Geomembraani vedenpitävä

 • Savi-geosynteettinen geomembraani on geomembraani, jossa samaan tarkoitukseen käytetty savi kerros.

  Geomembrane-savi-geosynthetic Geosynthetic Nonwoven on suunniteltu vedeneristyslaitteisiin

 • Geomembrane-bitumi-geosynteettinen geomembraani bitumikerroksella.
 • Savi - kolme kerrosta, ulkoiset - neulahuopatut geotekstiilit, niiden välissä - savi. Kerrokset ommellaan yhteen ompelemalla.
 • Bentoniitti on sama, mutta sisällä natriumbentoniitti, joka tulee vesitiiviiksi märkänä.

  Voltex-bentoniittimatot - uusinta eristysainetta

  Geokomposiitit - yleisimmin käytetty vedenpoisto geosynteettinen

  Geotekstiilien tekniset ominaisuudet

  Tekniset tiedot sisältävät:

  • suuri lujuus - vetolujuus jopa useisiin sataan kN / m, jonka venymä on enintään 18%;
  • korkea tiheys - on välillä 80-100 g / m 2.

  Geotekstiilien valinnassa kuivatukseen puutarhassa

  Avoimessa viemäröintijärjestelmässä geotekstiilit kattavat vedenpoisto ojat.

  Kosteutta ei absorboida, geotekstilit säilyttävät alkuperäisen painonsa millä tahansa kosteudella.

  Geotekstiilit suljetussa viemäröintijärjestelmässä erottavat rauniot ja maaperän

  Valintatekijät

  Geotekstiilit valitaan riippuen järjestelmän erityisistä geologisista olosuhteista.

  1. Tärkein tekijä on tiheys. Mitä korkeampi tiheys (rainan paino on neliömetri), sitä pienemmät huokoset, sitä pienempi on veden kapasiteetti (ja sitä pidempi säilytyskapasiteetti), mikä merkitsee järjestelmän murtumista. Siksi vain pienitiheyksisiä geotekstiilejä (150-300 g / m 3) käytetään vedenpoistoon. Optimaalinen huokoskoko on 175 mikronia. Mutta jos tiheys on liian alhainen, vahvuus kärsii suuresti.
  2. Suodatuskerroin (poikittaiskerroin), joka osoittaa läpäisevyyden, lasketaan kaavalla: nestepylvään korkeus, joka kulkee materiaalin läpi itseään tietyllä paineella tiettynä ajankohtana. Ihannetapauksessa sen tulisi olla 100-150 m / vrk, jopa 300 m / vrk, ja se valitaan pohjaveden korkeuden, maaperän sademäärän ja läpäisevyyden mukaan. Kun suuri määrä vettä tulee paikan päällä, sinun on valittava geotekstiili, jolla on suurin poikittaiskerroin.
  3. Voit käyttää kaikkia edellä mainittuja hydrotekstiilityyppejä keskittymällä vedenpoiston olosuhteisiin. On kuitenkin toivottavaa käyttää samoja polypropeenisista geotekstiileista, jotka on valmistettu sileästä monofilamentista, joustavasta ja kestävästä. Se on kestävämpi mäntyä vastaan.
  4. On myös toivottavaa käyttää lämpökäsiteltyjä geotekstiilejä. Igloprobivna nopeuttaa siltiä ja alkaa kadota vettä pahempaa.
  5. On mahdotonta käyttää sekalaisia ​​geotekstiilejä: ei-synteettiset komponentit (villa, puuvilla) alkavat nopeasti ryöstää ja tukkia huokosia.
  6. Mekaanisten ominaisuuksien on myös vastattava tarpeisiin. Vetolujuuden tulisi olla vähintään 1,9-3 kN / m (pituuslujuus) ja 1,5-2,4 kN / m (poikittainen). Leikkausvastus valitaan kuivatuskerroksen materiaalin (murskatut kivi jne.) Perusteella, vedenpoistojärjestelmän syvyydestä (maaperän paine kohdistuu siihen), maaperän taipumuksesta svengaamaan ja siirtymään. Normaaleissa olosuhteissa riittää, että vastus on 400-500 N. Jos olet ostanut erittäin suurta murskattua kiveä ja suunnitellut suuren syvyyden (esim. Kun se tyhjennetään, jos se joskus saavuttaa kaksi tai useampia mittareita), vastustus on parempi valita useampi näistä numeroista.. Pakkauksen valmistajan on ilmoitettava kaikki nämä tiedot.
  7. Voit myös valita kankaan leveyden: se on nauhan (20 senttimetrin) leveydestä viiteen metriin ja riippuu valmistajasta.
  8. Taloudellinen tekijä - on erittäin tärkeä. Hinnan ja laadun välinen harmoninen vastaavuus on välttämätöntä. Hinta on pääsääntöisesti neliömetri, mutta kapeille lajikkeille se voi olla myös rullaa kohti. Yleensä hinta on pieni: 10 - 20 ruplaa / m 2. Tietenkin hyvä GEOTEKSTIILIT erittäin halpa ei tapahdu, mutta voit aina löytää laatu kotimaan kanssa tuoda kalliista materiaaleista, tai vain valita geotekstiilit oman olosuhteissa: avoin tai suljettu viemärijärjestelmä, läsnäolo altaiden tai luonnollista tyhjennys jokeen tai viemäriin, koko sisäänvirtaamaa sivustolle. Ehkä sinun ei tarvitse olla erittäin kallista materiaalia.

  Mitä geotekstiiliä käytetään vedenpoistoon?

  Nykyaikaisen sukupolven materiaalina oleva vedenpoisto geotekstiilien avulla lisäävät pohjavedenpoiston järjestelmien kestävyyttä ja tehokkuutta pohjarakenteista tai kosteikoista.

  Viemäröinti Geotekstiilit

  Geotekstiilimateriaalien tyypit

  Geotekstiili on polymeeriverkkoa, jolle on tunnusomaista korkea vetolujuus. Sitä käytetään useiden rakennusten, tienrakennusten, rannikkoalueiden vahvistamisen sekä jätevesi- ja suodatusalueiden rakentamisessa.

  Geotekstiilien päätyypit riippuvat materiaalin valmistuksesta ja tuotantotekniikasta:

  Monofilamenttimateriaali

  • Materiaalin perustana on polypropeeni tai polyesterikuitu, jolla on suuria lujuusominaisuuksia.
  • Tuotannossa voidaan käyttää monofilamentteja tai sekoitettuja materiaaleja (mukaan lukien useita komponentteja). Päättäessä mikä geotekstiili, jota käytetään vedenpoistoon, kannattaa valita monofilamenttimateriaaleja. Tosiasia on, että sekoitettujen materiaalien koostumus sisältää usein puuvillakomponentteja, jotka voivat vähentää järjestelmän tehokkuutta.
  • Tuotantotekniikan mukaan erottuvat lämpösiirtyneet ja neulan rei'itetyt geotekstiilit. Ensimmäiselle on ominaista suurempi lujuus ja toinen paremmin suodattaa pohjavettä ja muita nesteitä.

  Geotekstiilien pääominaisuudet

  Erilaisten geotekstiilien ominaisuudet riippuvat useista fysikaalisista ominaisuuksista.

  Valitessaan kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin indikaattoreihin:

  • Tiheys - yhden neliömetrin paino. Kaikki materiaalin tärkeimmät käyttöominaisuudet riippuvat tästä indikaattorista. Tiheyden kasvaessa mekaaninen lujuus kasvaa merkittävästi, mutta kosteuden suodatuskerroin vähenee. Sen vuoksi geotesterin tiheys vedenpoistoon ei saisi olla korkeita arvoja, yleensä materiaalia, jonka indeksi on 100-150 g / m 2. Suuremman tiheyden kattavuutta käytetään perustusrakenteiden rakentamisessa ja teiden toteutuksessa.

  Geotekstiilien laatu määritetään

  • Suodatinkerrointa pidetään tärkeimpänä ominaisuutena, jota sinun on kiinnitettävä huomiota ennen kuin geotekstiili valitaan kuivatukseen. Se osoittaa, kuinka paljon nestettä pystyy suodattamaan materiaalia päivän aikana. Mitä suurempi tämä kerroin on, sitä tehokkaammin kuivatus on. Tämä indikaattori on suoraan riippuvainen materiaalin tiheydestä, joten 100 g / m 2: n geotekstileillä voi ohittaa vesipatsaan jopa 140 metriä päivässä ja 500 g / m 2: ssä tämä luku on vain 80 metriä.
  • Materiaalin mekaaninen lujuus määräytyy sen kyvynä kestämään rikkoutumiskuormituksia ja vastustuskykyä murtumiseen.
  • Materiaalin leveydellä on myös vaikutus geotekstilian valinnassa, se voi olla 2-5 metriä.

  Geotekstiilit vedenpoistoon - mikä on valittava

  On olemassa eri valmistajien materiaaleja myynnissä, joten ilman asianmukaista kokemusta on melko vaikea valita sopivin viemäröintijärjestelmiin. Viime aikoina Dornit-geotekstiilit, joilla voi olla erilaisia ​​ominaisuuksia, ovat vakiintuneessa kysynnässä (valinta riippuu käyttöolosuhteista).

  Laitteen pohjaveden tyhjennysjärjestelmien tulisi valita materiaali, jossa on seuraavat parametrit:

  Dornitin geotekstiilit vedenpoistoon

  • Ensimmäinen kysymys, johon on puututtava, on, mitä tiheys geotekstiilien on tarpeen kuivatus. Ammattilaiset suosittelevat valitsemaan materiaaleja, joiden tiheys on enintään 150 g / m 2, jolloin se pystyy suodattaa huomattavan määrän nestettä.
  • Jätevirtojen asentamiseksi on välttämätöntä ostaa polypropeenista monofilamenttia neulan rei'itetty geotekstiili. Sekamateriaalien käyttöä ei sallita puuvillan komponenttien mahdollisen huuhtoutumisen ja suodatuskapasiteetin vähenemisen vuoksi.
  • Suodatuskerroin tulisi olla 140-125 m / vrk, etenkin tämä indikaattori on tarpeen kiinnittää huomiota, jos järjestelmät on järjestetty maaperään, jossa on suuri veden sisäänvirtaus.
  • Pituus- ja poikittaisen vetolujuuden on oltava 1,9-3 ja 1,5-2,4 kN / m.
  • Burst-lujuuden ei tulisi olla alle 400-500 N.
  • Telan leveys valitaan suodatinkerroksen poikkileikkauksesta riippuen.

  Geotekstiilien kustannukset vedenpoistolle riippuvat pääasiassa materiaalin tiheydestä, joka vaikuttaa kaikkiin muihin ominaisuuksiin. Materiaalin valinnassa olisi suositeltavaa luotettavien valmistajien tuotteita.

  Ilmeisesti halvan tuntemattoman alkuperän hankkiminen vähentää järjestelmän käyttöikää ja vähentää vedenpoistolinjan tehokkuutta.

  Geotekstiilien asettamista koskevat säännöt

  Ennen geotekniikan levittämistä vedenpoistoon on tarpeen tutustua asennusvaatimuksiin:

  Suosituksista poikkeaminen voi johtaa pohjaveden tyhjennysjärjestelmän tehokkuuden heikentymiseen.

  1. Geotekstiilit ovat alttiita alttiiksi auringonvalolle, joten ne on poistettava pakkauksesta ennen suoran asennuksen. Lisäksi se on käsiteltävä maaperällä mahdollisimman nopeasti.

  Jätevesijärjestelmän asento

  Geotekstiilien käyttö mahdollistaa kuivatuslaitteiden tehokkuuden ja kestävyyden lisäämisen. Kiitos hänelle, on mahdollista välttää putkistojen siltaaminen suodatetun nesteen tyhjentämiseen.

  Se tosiasia määrittää tämäntyyppisten materiaalien taloudellisen toteutettavuuden.

  Geotekstiilien ominaisuudet vedenpoistoon

  Ei-kudotut kankaat, kuten geotekniset jäteveden poisto, ovat yleistyneet yksityiselle sektorille tyypilliselle ihmiselle. Jäteveden geokomposiitti on neljää tyyppiä. Kaikki riippuu materiaalista, josta se on tehty.

  Viemäriputkistot estävät putkivuotoa

  Hieman tekstiilejä

  Polypropeeni tai polyesteri on hyvälaatuista kangasta. Tällaisella geofabrilla vedenpoistolle on korkeimmat käyttö- ja käyttömäärät.

  Kierrätysraaka-aineista tai moniteistä valmistettu viemäröitynyt geokomposiitti on kestävä, mikä on myös laatua kuvaava indikaattori. Tämän kankaan tiheys ylittää kaikki odotukset. Jos kuivatusteksti on tehty lämmityksen avulla, mutta sillä on hieno rakenne ja vahvuus on suurempi kuin muut, se on termisesti sidottu geotekstiili. Valitettavasti tämä materiaali voi kulkea veden läpi. Syväsuhde on hyvin alhainen suhteessa muihin lajeihin.

  Halvin muoto, joka ei täytä vaatimuksia (tarkemmin, ei kaikkia vaatimuksia), on sekoitettu geotekstiili. Se on valmistettu tekstiilituotteiden jätteistä. Jätteen lisäksi voi lisätä puuvillalangasta tai villaa. Ja tämä tarkoittaa, että lyhyessä ajassa tällainen tyhjennys geokomposiitti poistetaan käytöstä.

  Geodynamiikka ja sen soveltaminen

  Tällaisen materiaalin pääominaisuus on jäykkyys. Se on tiheää, joustavaa, huokoista. Sen tehtävänä on jakaa, vahvistaa, suodattaa ja suojata. Valittu oikea viemäröinti edistää tienrakentamista. Viemäröinti geokompostia käytetään myös siviili- ja teollisuusrakentamisessa. Esimerkiksi jätevesi tai tunneli.

  Viemäröinti geokomposiittia käytetään laajasti rakentamisessa.

  Tapauksissa, joissa korjaukset tai rakennustyöt suoritetaan, lentokoneiden raidat, tiheys ei saa olla alle 800 g / m. Tämä materiaali on eräänlainen kerros eri kuormien erottamiseksi. Ilman tarvetta rakentaa geotekstiilejä kuivatukseen rakentamisen aikana, on turvallista sanoa, että tämä on hätätapa kaikentyyppisille ajoneuvoille.

  Toinen tärkeä ominaisuus vedenpoistoon on kyky suodattaa.

  Kertoimen on oltava suurempi. Tämä on osoitus suodatetusta nesteestä päivän aikana. Suodatus voi olla riippuvainen tiheydestä. Mitä pienempi on vedenpoisto, sitä pienempi suodatuskerroin. Ja lopuksi, vahvuus, jolla kuivatusjärjestelmien työn mahdolliset kuormitukset riippuvat.

  Vaatimukset kuivatuskankaille

  Geotekstilien valinnassa on muistettava, että ostat suodattimen. Se estää putkien virtauksen. Mutta on välttämätöntä lähestyä kankaan valintaa. Kaikki riippuu materiaalin kohdasta ja sijainnista.

  1. Jätevesijärjestelmissä on parempi ottaa laadukkaita materiaaleja. Kuten monisäikeinen.
  2. Teollisuustarkoituksiin lämpökäsitelty ja neula-lävistys ovat ihanteellisia.
  3. Ei kovin kova kangas sopii putkien tai järjestelmien käärimiseen. Sinun pitäisi ajatella, että geotekstiilien ei pitäisi antaa nestettä läpi.
  4. Vahvistuksessa geotekstiilit, joilla on keskikova vahvuus, ovat paras valinta. Ohut kuivatus, lujuus vähenee ja paksulla kuivatuksella se on tukossa soraa ja maata.

  Vahvistukseen soveltuvat keskilevyiset geotekstiilit

  Muotoilusäännöt

  Onko mahdollista välttää toimintahäiriöitä? Luonnollisesti se on mahdollista. Geotekstiilien levittämisessä on noudatettava tiukkoja sääntöjä. Niitä tulee noudattaa aina ja kaikkialla, riippumatta kudoksen kohdasta.

  1. Kaivanto, jossa geofabriassa oleva tyhjennysputki sijaitsee, on oltava sileillä seinillä ja pohjalla.
  2. Poista pakkauspussi juuri ennen asennusta. Ultraviolettisäteet voivat vahingoittaa kudosta.
  3. Käytettävän materiaalin on oltava esikokoinen. Päällekkäisyys päällekkäisyys.
  4. Jos vaurioitunut, kangas on vaihdettava.
  5. Kuivatusmateriaali asetetaan tasaiseksi, ei venytetty eikä kudoksen taitoksia tai kiinnittimiä saa käyttää.
  6. Kankaan paksuus voi olla 0,3-0,6 m - ottaen huomioon vesivarojen asettaminen ja paine.
  7. Ultraviolettisäteiden välttämiseksi kangas nukkuu välittömästi hyvin varovasti, jotta se ei vahingoitu.
  8. Se voidaan tiivistää 30 cm: n paksuudelta.
  9. Ylhäältä on välttämätöntä käyttää murskattua kiveä, joka ei ole heikentynyt.
  10. Ruuhka-aitojen jälkeen geofabrinen kääritään edellyttäen, että suodatus on suljettu kaikilla puolilla.
  11. Kaikkien asennukseen liittyvien töiden tulee tapahtua mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti.
  12. Viemärijärjestelmä ilman geotekstilejä johtaa onnettomuuksiin ja lyhyen käyttöiän kaikkiin suuntiin.

  Kuinka tehdä oikea valinta

  Rakennusmateriaalimarkkinoilla on suuri joukko geofärialan valmistajia - kotimaasta ulkomaille. Siksi tässä tapauksessa vain kokenut asiantuntija auttaa, joka määrittää halutun kudoksen ominaisuuksiensa mukaisesti. Kun valitset itsesi, muista:

  • viemäröintiä varten erikoistuneiden suosittelemien tiheys on enintään 150 g / m;
  • Geotekstiilien on hankittava tyhjennysputkia monofilamentteistä;
  • kun viivojen rakentaminen tyhjennykseltä on mahdollista irrottaa neulastetusta, koska sekoitettu materiaali ei ole sallittua - se kykenee vähentämään suodatusta;
  • suodatus ei saa olla alle 140 m / vrk;
  • kuorman on oltava vastaavasti 1,5 - 2,4 kN / m;
  • Mitä tulee lävistyslujuuteen - vähintään 500 N.

  On selvää, että suuren rakennusmateriaalin hankinnan myötä haluan säästää, mutta monenlaisia ​​on. Neuvo on tällaisissa tapauksissa yksinkertainen: älä tallenna laatua ja tee improvisoidulla tavalla. Hinta riippuu pitkälti valmistajasta ja tiheydestä. Se vaikuttaa kaikkiin muihin materiaalin ominaisuuksiin.

  Lopuksi haluan muistuttaa vielä kerran siitä, että geofabristen käyttö vaikuttaa suoraan kuivatuslaitteiden ja putkilinjan pitkäaikaiseen toimintaan sekä sen suodatukseen.

  Geotekstiilitiheys vedenpoistolle, mikä geotekstiili on parempi

  Geotekstiilien tyypit vedenpoistoon

  Seuraavat geotekstiilityypit eroavat toisistaan:

  • korkealaatuinen polypropeeni tai polyesteri kangas, jolla on paras suorituskyky;
  • myös monofilamenttilangasta tai nidonta-aineesta valmistetut geotekstiilit ovat hyvälaatuisia ja suuria;
  • termisesti sidotut geotekstiilit valmistetaan kuumentamalla, mikä osoittaa melko heikon vedenläpäisevyyden, mutta materiaalin lujuus on korkein;
  • geelipohjainen geotekstiili ei ole erityisesti kysyntä, koska sen ominaisuudet johtuvat käytetyn materiaalin valmistuksesta johtuvan tekstiilimateriaalin vuoksi ovat melko alhaiset.

  Ominaisuudet ja sovellukset

  Geotekstiilejä käytetään eri teoksissa materiaalin tiheydestä riippuen: sitä korkeampi on, sitä huonompi kudos antaa veden kulkea, vastaavasti kyky pitää sitä on myös melko korkealla tasolla. Mitä geotekstiilien tiheyttä on syytä tyhjentää?

  • käytettäväksi viemäröintijärjestelmissä käytetään geofästää, jonka tiheys on 200-300 g kuutiometriä kohti;
  • maisematoiminnassa käytetään materiaalia, jonka tiheys on noin 100 g kuutiometriä kohti;
  • Kiitotien rakentamiseen käytetään geotekstiilejä, joiden tiheys on noin 800 grammaa kuutiometriä kohden.

  Yleensä geotekstiilit ovat kerros, joka luo teknisten kerrosten välisen rajan. Vahvistettujen geotekstiilien käyttö mahdollistaa kuorman jakautumisen kunnolla koko työpinnan alueelle. Tämän materiaalin asentaminen tielle estää mahdolliset puutteet ja sags. Geotekstiilien puute maanteillä johtaa niiden nopeaan tuhoutumiseen, erityisesti raskaiden kuormitusten vaikutuksesta.

  Viemäröinti geotekstiilit

  Periaatteessa on mahdollista korvata murskattu kivi viemärijärjestelmissä, joissa on tyhjennysmatot, jonka raaka-aine on valmistettu geokomposiitista. Mutta tässäkin tapauksessa geotekstiilien on vielä käärittävä tämä materiaali. Tämä rakenne mahdollistaa veden tyhjentämisen täydellisesti suotavalta alueelta, ja sen kääriminen tapahtuu materiaalilla, jonka tiheys on 150-200 g / kuutiometri.

  Geotekstiilitiheyden vaatimukset

  Geotekstiilin asettaminen viemärijärjestelmään

  • kaivojen pohja ja sivut on tasoitettava ja puhdistettava roskista niin, että kaikki tämä ei häiritse materiaalin asettamista;
  • useimmat geotekstiilimateriaalien tyypit reagoivat hyvin huonosti ultraviolettisäteisiin, joten ne on purettava välittömästi ennen asennusta;
  • Kangasta voidaan leikata haluttuun kokoon etukäteen, jopa pinnalla, ja voit tehdä tämän työn materiaalin asettamisen jälkeen. Pääasia on, että geotekstilien vapaat reunat sallitaan päällekkäin;
  • jos materiaaliin kohdistuvat vauriot ovat vahingoittuneet työn aikana, nämä alueet olisi korvattava;
  • materiaalin on oltava vapaata ilman venytystä, mutta näkyvät taitteet on tasoitettava;
  • maalien päällekkäisyyden koon tulee olla 30-60 cm riippuen veden virtauksesta ja työolosuhteista. Jos kyseessä on syvä kaivanto tai erityiset munintaolosuhteet, päällekkäisyyttä voidaan suurentaa;
  • kun materiaali asetetaan suurille alueille paikasta, jossa päällekkäisyydet tapahtuvat, sinun on tilapäisesti kiinnitettävä ja kiinnitettävä kiinnitys vain, kun suodatinmateriaalin yläkerros on asetettu;
  • päällekkäisyyden reunoja ei saa jakaa tasaisesti: korkean kaltevuuden reunan on oltava suurempi kuin vastakkaisella puolella;
  • Haitallisten ympäristövaikutusten estämiseksi (auringonvalo, lika, mekaaniset vauriot) geotekstiilit on täytettävä viemäriputkilla välittömästi kaivannon päälle sijoittamisen jälkeen;
  • ylempi täyttö on mahdollista pakata vain, kun tämän kerroksen paksuus on yli 30 cm;
  • kun tyhjennysmateriaalin yläkerros täyttyy, on välttämätöntä kääriä se geotekstillin reunoilla. Materiaalin reunat on päällekkäin toisistaan ​​vähintään 20 cm, mikä auttaa estämään vedenpoiston tukkeutumisen;
  • kun geofabri on kääritty, se voidaan peittää kerroksella maaperän ja hieman tiivistetty.

  brändi GEOTEKSTIILIT

  Tunnetuimpia geotekstiilien merkkituotteita ovat Dornit, Avantex, Kanvalan, Drenotex, Geokok ja muut. Kun valitset vieraita materiaaleja, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota Turag-brändin (USA) ja Terram (UK) tuotteiden tuotteisiin.

  Kuinka valita valuma geotekstiili?

  Talotekniikan suunnittelu ja käyttö rakennusalalla lisää geotekstiilien suosioa ja levinneisyyttä. Laaja valikoima nykyaikaisten valmistajien tarjoamia tuotteita sisältää monia kauppapaikkoja. Tuotteet eroavat paitsi laadusta myös toiminnallisista ja teknisistä ominaisuuksista.

  Kompetenttisesti valittu geofabrikka on avain koko kompleksin vakaan toiminnan kannalta. Tämä materiaali on välttämätön estämään maaperän särkyä viemäröintijärjestelmissä. Mutta myös älä unohda raunioiden levittämisen poissulkemista veteen.

  Lyhyt kuvaus ja laajuus

  Vedenpoistojärjestelmien ytimessä geotekstiilillä on luotettava suodatin, joka estää vedenpoiston tai viemäriputken tulvan. Tämä on erityinen rakennusmateriaali. Sen valmistukseen käytetään mineraaleja, basaltti-, synteettisiä ja lasikuituja. Tuote voidaan valmistaa liinavaatteina, nauhana tai kolmiulotteisena rakenteena.

  Tuotetta käytetään eri toimialoilla (rakennus, kevyt teollisuus, lääketiede) ja erilaisten tavoitteiden saavuttaminen:

  • suojelu;
  • vahvistaminen;
  • vedenpitäväksi;
  • maaperän eristys;
  • suodatus;
  • salaojitus;
  • päällystyksen rekisteröinti;
  • eri jakeiden materiaalien kerrosten rajaaminen (tiheiden ja kestävien kerrosten muodostuminen).

  Geofabricin sijoittaminen ja korvaaminen tulisi suorittaa ammattilaisten toimesta. Vain tässä tapauksessa voit olla varma, että materiaali täyttää kaikki sille määrätyt velvoitteet. Voit korvata kankaan, tarvitset työkaluja. Tämä on pitkä ja työläs prosessi.

  Käytä vedenpoistoon maalla

  Leveän jakelun ja saavutettavuuden ansiosta geofabrista käytetään aktiivisesti vedenpoistojärjestelmien järjestämiseen. Jos maa-alue sijaitsee pohjaveden (lähellä vettä, jokia ja muita vastaavia kohteita) alueella, niin ei voi tehdä ilman laadukasta viemäröintijärjestelmää. Se on välttämätöntä ylimääräisen kosteuden ohjaamiseksi paikalta. Järjestelmä on myös hyödyllinen, jos alueella esiintyy usein ja runsas sademäärä.

  Vesi kerääntyy ja tuhoaa rakennusten perustan. Tuloksena on edellytykset talon kutistumiselle ja sienen muodostumiselle kellareissa ja kellareissa. Ylimääräinen kosteus alueella estää kasvien kasvavan normaalisti ja tuottaa hedelmää.

  Kaikki modernit tyyppiset järjestelmät eivät toimi ilman geofabrista. Tämä elementti on tarpeen suojata vettä vastaan, joka täyttää rakenteen maapartikkeleilla. Tämän seurauksena se on tukossa ja käyttöikä lyhenee merkittävästi. Kestäviä, vahvoja ja kulutusta kestäviä geotekstiilejä käytetään aktiivisesti yksityisten talojen vierekkäisten kohteiden perusteella.

  toiminnallisuus

  Geomateriaali suojaa järjestelmää johtuen siitä, että:

  • ottaa suurimman osan kokonaiskuormasta;
  • kulkee veden läpi ja vie sen pois;
  • vastustaa maaperän samentumista;
  • estää maapartikkeleita tukkeutumasta järjestelmästä;
  • estää materiaalin ja putkien liimaamisen;
  • estää maaperän, päällysteen ja kuivatuksen täyteaineen sekoittamisen.

  Nämä ovat erikoiskankaan työn pääkohdat. Materiaali sopii eritasoisille vedenpoistojärjestelmille, jotka ovat avoimia ja suljettuja (piilotettuja).

  laji

  Koostumus ja valmistusmenetelmät

  Materiaali on jaettu tyyppeihin tuotantotavan ja koostumuksen mukaan. Yleensä geotekstiilit ovat yleensä polyesteriä tai polypropeenia. Raaka-aineet on lyhennetty PES: ksi ja PP: ksi.

  Ei-kudottujen geotekstiilien valmistukseen käyttäen lasikuitua tai polyamidia. Ja myös myynnissä on vaihtoehtoja, jotka sisältävät luonnon alkuperää olevia osia (villa- tai puuvillalankoja). Tätä materiaalia kutsutaan sekoitettuna.

  Tuotantomenetelmät

  Geotekstiilien valmistusmenetelmän mukaisesti jaetaan kahteen ryhmään:

  • geofabriset (neulotut tai kudotut kankaat);
  • nonwoven geopolitno.

  Ensimmäiselle vaihtoehdolle on ominaista parannettu kestävyys ja stabiilius. Ne kestävät muodonmuutosprosesseja. Tällainen materiaali soveltuu erinomaisesti lujittavan kerroksen (rakennuspallon) erottamiseksi.

  Tuote menee toiseksi listalle, sillä on erinomaiset läpäisevät ominaisuudet. Se valitaan kuivatusjärjes- telmien järjestämiseksi maaperän monimutkaisuudesta riippumatta (maisemasuunnittelu). Arvioimme kunkin tyypin yksityiskohtaisemmin, jotta voimme valita sopivan vaihtoehdon tiettyä tilannetta varten.

  GEOTEKSTIILIT

  Kudottu materiaali puolestaan ​​on jaettu kahteen muunnokseen. Tuotantomateriaali - polyesteri tai lasikuidut. Joissakin tapauksissa kankaasta valmistetaan yksinkertaisten säikeiden kudos, jonka paksuus vaihtelee 1-3 mm.

  Myynnissä on vaihtoehtoja, kun lomitus koostuu eri kierteistä. Materiaalin yhdistelmä antaa erinomaisen venytyksen ja joustavuuden. Ja myös kierteiden sijasta käytetään ohutta keinotekoista materiaalia (raidat).

  Tämän tyyppiset kankaat säilyttävät täysin muodonsa, lisäävät lujuuttaan ja voivat ylpeillä erinomaisen vedenläpäisevyyden. Jos viemäröintijärjestelmä sijaitsee suurella syvyydellä, kudottu geotekstiili sopii täydellisesti ja selviää kaikista tehtävistä. Sitä käytetään usein kellarinpoistoon.

  Tämän materiaaliryhmän kuuluvat myös warp-geotekstiilit (neulotut).

  Kudottu kangas valmistetaan neulomalla ilman lomittumattomia silmukoita. Tämä vaihtoehto on erikoisrakenteen vuoksi heikompilaatuinen.

  Ei-kudotut geotekstiilit

  Tämä kangasversio on valmistettu synteettisestä materiaalista (lanka tai kuitu). Ne sijoitetaan kahteen tapaan: satunnaisesti tai suuntautuneesti. Lanka on valmistettu polyesteristä tai polypropeenista.

  Useimmiten valmistajat käyttävät monofilamenttitekniikkaa - yksi jatkuva lanka koko kankaalle. Ja myös suosittu tekniikka, jossa materiaali luodaan 5-10 senttimetrin palasista (spatula geofabric). Tuotetta tyhjennysjärjestelmille ei käytetä.

  Geotekstiilit yhdistetään eri tekniikoilla:

  • neula-rei'itetty menetelmä;
  • hydrofinishing-menetelmä;
  • kompakti;
  • hitsaus (lämpö);
  • yhdistelmä;
  • puristamiseen.

  Erilaiset rakenteet

  Geotekstiilien toimintaominaisuudet riippuvat suoraan sen rakenteesta. Valitse tehtävästä riippuen tietty vaihtoehto. Rakenne tarjoaa itse toimintoja, kuten vedenpoistoa, kosteudenkestävyyttä ja paljon muuta.

  grilli

  Kuitukankaat. Polymeeriliuskat on liitetty toisiinsa porrastetusti, jolloin solut muodostuvat.

  netto

  Tilavuus on tasainen kangas. Materiaalin kaistaleet voidaan liittää eri tavoin:

  • kulmassa;
  • tiiviisti yhteen;
  • kohtisuorasti

  Solut ovat suurempia ja suurempia.

  Geomat

  Materiaali kuvaa kuitujen tai filamenttien kaoottista yhdistelmää. Elementit kiinnitetään kolmella tavalla:

  Geomatilla on erinomainen joustavuus ja helppokäyttöisyys. Se mahdollistaa esteettömän veden ja ilman virtauksen.

  Kolmiulotteisen rakenteen geosynteettinen kangas suojaa luotettavasti maaperän eroosiota vastaan.

  Geocell

  Suuri kuitukangas, jossa on suuret solut. Tuotteen toinen nimi on volumetrinen geogrid. Kangas on valmistettu kennojen polyetyleeninauha-muodossa. Materiaali on tiivistetty hitsaustekniikalla varmistaen luotettavan ja kestävän yhteyden. Muodon muutoksen takia on kätevää säilyttää ja kuljettaa.

  kalvo

  Osassa on kolme lajiketta.

  • Geomembrane - tiheä materiaali. Geofabriini läpäisee nesteen.
  • Bituminous geosynthetic - geofabric with bituminous layer.
  • Savi-geosynteettinen kangas. Materiaali, jossa savikerros.

  Keinotekoisten säiliöiden pohjan laitteisto: lammikot, purot, järvet.

  Glinomat

  Materiaali koostuu kolmesta kerroksesta. Kaksi ulkokerrosta - geotekstiilit, jotka on liitetty neula-lävistysmenetelmällä. Niiden välillä savi. Sen jälkeen ne on liitetty luotettavasti vilkkumalla.

  Geopolosa

  Kapea kangas, jonka leveys on enintään 90 senttimetriä. Kangas eroaa teknisesti annetuista reunuksista. Materiaalin tuottamiseen käytetään usein menetelmää leikkaamalla nauhoja laajasta geosynteettisestä materiaalista.

  bentomat

  Valssattu materiaali, joka on tehty neulastetulla tavalla. Valmistajat yhdistävät kudotut polypropeenin geomateriaalit kuitukankaan kanssa. Erityinen eristekerros sijoitetaan keskelle. Se koostuu erityisestä rakeisesta natriumbentoniitista.

  geokomposiitti

  Monikerroksinen geofabrinen. Kerrosten vähimmäismäärä on kaksi. On olemassa kaksi tyyppiä: vahvistus- ja tyhjennysmateriaali. Mutta yritykset käyttävät myös termejä: armogeocomposite ja geodren.

  Tärkeimmät tekniset ominaisuudet:

  • korkealaatuinen, kaikkien normien mukaan valmistettu tuote on erinomainen vahvuus;
  • vetolujuus saavuttaa useita satoja kN / m, kun taas venymä on enintään 18%;
  • geotekstilien tiheyden lisääntyminen, indikaattori vaihtelee 80-100 g / m2;
  • tekijät, kuten veden ja ilman läpäisevyyden, käyttöiän, maaperän tiivistymisen ja enemmän, ovat yksilöllisiä ja niitä on selvennettävä materiaalin ostamisen yhteydessä.

  Valintatekijät

  Asiantuntijat ovat tehneet useita tekijöitä, joihin on kiinnitettävä huomiota geofabrion valinnassa.

  tiheys

  Ensimmäinen asia, joka olisi merkitty on rainan tiheys (materiaalin massa neliömetriä kohden). Arvioi tämä luku voi olla visuaalisesti. Mitä pienempi huokoset, sitä korkeampi tämä ominaisuus. Pienet huokoset osoittavat verkon pienen kaistanleveyden. Tämän seurauksena järjestelmän limittymistä ei voida välttää.

  Jätevedenpoistoa varten materiaali, jonka matalat tiheys on 150-300 g / m, on parempi. Asiantuntijat laskivat ihanteellisen huokoskoon - 175 mikronia. Riippuminen pieneen tiheyteen ei myöskään ole sen arvoista, tässä tapauksessa materiaali menettää vahvuutensa ja kestävyytensä.

  suodatus

  Hajoavuus on osoitettu suodatuskertoimella. Ja myös termiä käytetään - poikittaiskerroin. Tämä indikaattori lasketaan erityisellä kaavalla. Veden pylvään korkeus kulkee rainan läpi tietyn ajan tietyssä paineessa.

  Optimaalinen luku vaihtelee 100-150 m / vrk., Mutta voi nousta jopa 300 m / vrk. Lopullinen valinta tehdään ottaen huomioon seuraavat tekijät: sademäärä, pohjaveden esiintyminen ja sen korkeus, maaperän läpäisevyys. Jos tietyn paikan alueella on runsaasti ohikulkevaa vettä, tee valinta geofabrista, jolla on korkea suodatuskerroin.

  Mekaaniset ominaisuudet

  Ja myös on otettava huomioon materiaalin yksittäiset mekaaniset ominaisuudet. Ihanteelliset murtumisluvun indikaattorit: optimaalinen pitkittäislujuus - 1,9-3 kN / m; poikittain - 1,5 - 2,4 kN / m. Kangasvalinnan yhteydessä, nimittäin sen vastustuskyky purkautumisen suhteen, on otettava huomioon tyhjennyskerroksen materiaali, sen sijoitus syvyys, mahdollinen siirtymä ja sumentuminen.

  Normaaleissa olosuhteissa kestävyys 400-500 N riittää. Jos aiot käyttää karkeaa soraa tai sijoittaa syvälle syvälle, on suositeltavaa valita tiheämmässä geofabrissa. Merkki on ilmoitettava pakkauksessa.

  säästöt

  Kysymyksen taloudellinen puoli on aina ollut ratkaiseva. Jokainen ostaja etsii täydellistä arvoa ja laatua. Markkinoilla on valtava hinta eri tuotteista: kalliista budjetin vaihtoehtoihin. Useimmiten valmistajat kertovat hinta neliömetriltä kangasta. Lopulliset kustannukset eivät riipu ainoastaan ​​valmistajasta, vaan myös myymälän korotuksesta, brändin suosioista ja muista tekijöistä.

  Yleensä geofabrinen on edullinen materiaali, mutta laadukas tuote ei voi olla halpaa. Useimmat ostajat valitsevat ulkomaisten valmistajien tai suosittujen kotimaisten tuotemerkkien tuontitavaroiden välillä.