Kuinka tiivistää sangat sokea alueelle ja talon kellariin?

Siltä osin kuin ymmärrän, saumat on suljettava ilmatiiviillä ja muovimateriaaleilla, jotka reagoi lämpötilan laajenemiseen ja supistumiseen. Kuinka valita materiaali sopivaksi tähän tehtävään?

Todennäköisesti olet rikkonut tekniikkaa sokea alue.

Ja ehkä he kiiruhtivat, yleensä sokea alue kaadetaan aikaisintaan vuoden, kaksi, talon rakentamisen jälkeen.

Valitettavasti on vaikea torjua aukkoja sokkelin ja sokean alueen välillä. Usein ihmiset kyllästyvät tästä "taistelusta" ja rikkovat sokean alueen ja tekevät sen oikein ja oikein vedenpitäviksi. Esimerkiksi kattomaalaus asetetaan hiekkalaatikolle (ennen vahvistamista), jossa on päällekkäisyys kellarissa.

Tämä päällekkäisyys on laajennusliitos,

Toinen vaihtoehto on tangot ympärysmitta, baarit ovat kyllästettyjä bitumilla.

Luonnollisesti on välttämätöntä tehdä poikittaisia ​​laajennusliitoksia, levy reunalla, levy on kyllästynyt bitumiin, vaihe 2, 2, 5 metriä.

Jos haluat yrittää taistella, voit kokeilla tätä.

me ostamme polyetyleenivaahtojohtoa,

Ilman valjaita ei myöskään voi tehdä, halkeamat voivat olla leveitä ja syviä.

Ensinnäkin puhaltamme pölyä halkeamasta, jos halkeilua halkeaa hieman, sitten aluke.

Nyt tiiviisti täytetty valjaat halkeamassa.

Valjaat luovat pohjan tiivisteelle, se on halkeaman pohja.

Se on nyt kaataa tiivistysainetta.

Se on kaikki, mutta käytännön mukaan, jos sokea alue ei ole tehty oikein, niin mikään ei auta ja joka vuosi, parhaimmillaankin kaksi vuotta, sinun on toistettava menettely.

On oikeampaa sulkea lämpötilaliitäntä sinä aikana, kun täytät sokean alueen betonilla, eikä enää kuukausien aikana, kun halkeamia esiintyy.

Aluksi suosittelen, että ennen sokea aluetta betoniin kaatamalla aseta itsekeskeinen johto tai muoviteippi talon ympärille (sokean alueen ja talon oven välisen sauman sijasta). Ja tiivistä tiiviste.

On parasta sulkea nivelen kaksikomponenttisella tiivisteellä ulkotilaan. Ennen sulkemista tiivisteen kanssa, en suosittele zapenivat-aukkoa. On parempi tyhjentää aukko, prime ja sitten tiiviste tai vaihtoehto bitumi-kumi-kimmoisuus (se on kumikumi (kumi-bitumi), eikä vain bitumi, koska ensimmäinen on paras plastisuus ja tulevaisuudessa tällainen upotus ei repeä).

Joskus on suositeltavaa ottaa yksiosainen tiiviste, mutta jos sinulla on rahaa, on parasta ottaa kaksikomponenttinen tiiviste.

Mikä on konkreettinen tiiviste, miten ja missä sitä käytetään

Usein rakennus- tai korjaustöiden aikana vaaditaan sulkemalla osa luotettavasti. Nykyään monet eri yritykset tuottavat betonin ja metallin tiivisteitä. Tietoja siitä, mitä se on, missä ja miten sitä käytetään, ja se kuvataan alla olevassa artikkelissa.

Tiiviste laajennusliitoksille betonilattiassaGermoteks

Yleistä tietoa

Betonipinnoille käytetään yhtä komponenttista tiivistettä, jolla on korkea elastisuus ja korkea laatu. Se voi tunkeutua syvyyksistään varmistaen yhteyden kestävyyden ja lujuuden. Laita se sekä tuoreeseen että vanhaan betoniin.

Kun materiaali kovettuu tasaisesti, se alkaa:

 • seurata halkeilua;
 • Estettävä kemikaalien tunkeutuminen ja kosteus.

Harkitse joitain vastaavia tuotteita:

 1. Erikoistunut betoniliitosten tiiviste - "Accent 117". Se on tehty akryylin perusteella, on yksi komponentti ja sillä on laaja käyttöalue. Materiaali tarjoaa kestävän ja luotettavan tiivisteen, jonka muodonmuutos on 15% ulkona ja sisätiloissa.
  Lisäksi sitä käytetään katon ja ilmakanavien kanssa. On suositeltavaa käyttää sitä erilaisissa korjaustöissä, asuintiloissa, teollisissa esineissä sekä yksittäisissä rakennuksissa.

Vinkki: materiaalin korkean tiksotropiatyypin ansiosta voit käyttää sitä pintoihin, joilla on eri kaltevuuskulmat (vaakasuorat ja pystysuorat).

Akryylitiiviste tiivisteiden tiivistämiseen betonissa Aksentti 117

 • Pinnat on ensin puhdistettava.
 • "Korostetta 117" voidaan käyttää kuivissa ja märissä pintoissa, mutta ei kostea kosteus tai tippa.
 • Sitä ei myöskään saa suorittaa sateessa tai lumessa.
 • Jos ilmassa ei ole riittävästi kosteutta, tartunta voi aiheuttaa ongelmia. Tällöin märkää pinta spraypullolla.

Tiivistyssaumat tekevät sen itse

 1. Silikoni-tiiviste "Accent 128" valmistetaan polyakrylaatin pohjalta, se on myös yksiosainen, valmistettu GOST 30971-2002 mukaan. Se on erittäin kiinnittynyt betoniin, vaahtobetoniin, metalliin ja tiiliin, luonnonkiviin, kipsiin ja puuhun.

Tuotteen erottamiskyky:

 • höyryläpäisevyys;
 • UV-säteilyn kestävyys;
 • korkea tiikitropium;
 • vastustuskyky saostukseen.

Yleensä sitä käytetään sulkemaan ikkunayksiköt ulkopuolelta. Se auttaa veden vesihöyryjen poistamisessa, tiivistää ilmakanavat ja katon, tarjoaa luotettavan tiivistymisen liitoksille, joiden muodonmuutos on lähes 25%, mikä on suuri indikaattori. Erityisesti on mainittava tämän materiaalin kiinnittyminen metallilevyyn ja galvanoituun metalliin.

Vinkki: jos käytön aikana on noudatettava tiukasti tiivisteen kerroksen paksuutta, käytä tähän tarkoitukseen polyeteeni- vaahdosta valmistettuja liima-aineita.

Kaksiosainen tiiviste

Nykyaikaisessa rakenteessa tiivisteet ovat osoittautuneet välttämättömäksi. Niitä käytetään useissa töissä, mukaan lukien liitosten ja saumojen tiivistämiseen liittyvät seikat sekä jalkalistatyökalun vaiheet.

Vesipohjainen polyuretaanivaahto betoniin

Tiivisteitä käytetään silloin, kun on tarpeen varmistaa rakenteen eheys ja estää tulva ja sadevedet pääsemästä rakenteeseen. Voit tehdä tämän helpottamaan sokeiden alueiden ja säätiön välisen kuilun. Betonimateriaaleja rakennettaessa käytetään myös betonirakenteiden liimausliitoksia.

Ne ovat mastisia aineita, jotka voivat kovettuutua kemiallisten reagenssien ja ilman kosteuden vaikutuksen alaisena.

Tällaisille materiaaleille on ominaista seuraavat ominaisuudet:

 • hyvä pito;
 • vastustuskyky ääriolosuhteista;
 • hydrofobisuus.

Siksi niitä käytetään sekä rakennusten ulkopuolella että sisällä. Liitosten ja saumojen asianmukainen tiivistäminen takaa pitkän käyttöiän ja rakenteen hyvän mekaanisen lujuuden. (Katso myös artikkeli Betonin suoja kosteudesta: ominaisuudet.)

Tiiviste betonin saumoille on luotettava sidos jälkimmäiseen, mikä tekee siitä välttämätöntä betonilattian aikaansaamiseksi.

Lisäksi sillä on hyvä tartunta muihin rakennusmateriaaleihin esimerkiksi:

 • kivi;
 • tiili;
 • metalli;
 • lakattu tai tavallinen tina;
 • puu;
 • muovi;
 • keramiikkaa.

Jos et riko ohjeita ja tekniikkaa, voit varmistaa materiaalin luotettavan tarttumisen määritettyihin pintoihin.

Polyuretaanitiiviste

Vahvan värähtelyn, korroosion, kosteuden ja lämpötilan muutosten ansiosta materiaali pystyy muodostamaan tiiviyden erityisen vahvan pinnan välillä. Joihinkin tuotteisiin käytetään jopa joustavien liitosten liitoksia ja saumoja.

Kaksikomponenttinen tiivistys betonilattialle Sazilast

Tämä menetelmä mahdollisti materiaalin voimakas joustavuus. Toinen tärkeä parametri on jähmettymisnopeus. Siksi se on sitä, jota pidetään parhaimpana julkisivun tiivisteaineena.

hakemus

Polyuretaani-kaksikomponenttisia tiivisteitä valmistetaan sekoittamalla tahnaa ja koveteainetta. On erittäin tärkeää, ettet poiketa pakkauksessa ilmoitetusta tekniikasta.

Levitä materiaali kuivalla ja puhdistetulla lian ja pölyn pinnalla. Ilman lämpötila ei saa olla alle -10 °, muuten kovettumisprosessi voi kestää kauan, esimerkiksi +20 °, se jäätyy noin 12 tunnissa ja +5 ° - noin 18 h.

Vinkki: suojaa uusi polyuretaani tiiviste saostuksesta.

Miten timantti poraa reikiä betoniin

Tiivistysmasto saumojen tiivistämiseen

Edellä olevista tiedoista olet oppinut, että rakennusteollisuudessa käytetään erilaisia ​​tiivistysaineita. Ne eroavat suurimpien komponenttien määrästä ja kemiallisesta luonteesta.

Yleisimpiä ovat akryyli ja polyuretaani. Paras suorituskyky, mukaan luettuna vahvuus, kestävyys, kestävyys ja suhteellinen venymä jälkimmäiseen.

Seuraavassa tarkastellaan yksityiskohtaisesti betonilattian laajennusliitosten tiivistämistä sen avulla.

 1. Valmista työkalut ja materiaalit, niiden joukossa on oltava:
  • hermeettinen mastinen;
  • alustaharja;
  • kapea kolmiomainen spatula tasoittamismateriaaliin;
  • syvä tunkeutumisen aluke substraatin vahvistamiseksi;
  • runkopystillä tiivisteen kanssa työskentelyyn, sen hinta on alhainen, mutta se tekee paljon työtä.

Käytä pistoolia sauman muodostamiseksi

 1. Emäksen, jonka tulisi olla:
  • vahva;
  • kuivattiin;
  • puhdistetaan sieni-infektioista, pölystä, öljystä, rasvasta, irtotavarasta, ruosteesta, likaisuudesta, vanhoista maaleista.

Poista kaikki, mikä häiritsee materiaalien hyvää tarttumista. Käytä työhön helpottamaan ja parantamaan laatua puhaltamalla alue paineilmalla, hiekkapuhalluslaitteella tai harjalla, ja käsittele sitä alustalla.

Varmista, että kompressorin jälkeen ei ole öljykelmää saumaan. On myös parempaa kaventaa saumaa ja käsitellä jalkaa hieman väkevällä pohjamaalilla.

 1. Valmista tiivistysmassa, jolle sekoitetaan tahna ja kovete homogeenisen massan saamiseksi, yleensä se kestää 3-5 minuuttia. Älä häiritse komponenttien annostusta, muutoin, jos kovetin määrä vähenee, materiaali ei pysty kovettua ja jos sitä lisätään, se saattaa osoittautua liian kovaiseksi.

Yhteisen koostumuksen täyttö

Vinkki: Käytä bensiinin tai valkoisen alkoholijuoman koostumuksen juoksevuuden lisäämistä 80 grammaa kohti 1 kg koostumusta kohti.

 1. Tiivisteen käyttö on parhaimmillaan aseella. Levitä koostumus tasai- sesti tasaisesti sauman koko pituudelle ja tasoita sitten nauha spatolin tasolle betonipinnan kanssa.
  Ennen sitä voit vaimentaa työkalua saippualiuoksessa niin, että sauma on kaunista ja tasainen. Poista ylimääräinen materiaali.
  Materiaali voi pysyä "elinkelpoisena" noin 40 minuutin ajan huoneenlämmössä. Sen jälkeen sovelletaan sementtikerrosta 1-2 mm paksua. Täysin kestävä materiaali saavuttaa 5-7 päivän kuluttua.

Vihje: kun työskentelet sisätiloissa ja sen jälkeen, kun ne ovat valmiit, sen tulee olla hyvin ilmastoitu.

Tämän materiaalin erityinen elastisuus mahdollistaa sen käytön paitsi betonilattian tiivistämiseen erityisesti sulkemalla niihin reikiä ja halkeamia ja betonilaatoja, mutta myös korjaamaan halkeamia tiellä. Laasti pystyy kestämään lämpötilanvaihtelut välillä - 50˚С - + 60˚С, mikä mahdollistaa sen käytön onnistuneesti betonin käsittelyyn. (Katso myös artikkeli Höyrytetty betoni: miten tehdä.)

Valokuvaprofiilissa, jossa on timanttipiirejä

johtopäätös

Artikkelista kävi selväksi, että betonilaatikoille on kaksi päätyyppiä: yksiosaiset ja kaksiosaiset. Jälkimmäisessä tapauksessa on välttämätöntä sekoittaa tahna ja kovete välittömästi ennen työskentelyä.

Nämä materiaalit ovat välttämättömiä rakennustyömaalla, joten ne mahdollistavat luotettavan sulkemisen eri rakenteiden osien, jotka suojaavat niitä tuhoamiselta. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä

Jos et rakenna sitä, sitten jonkin ajan kuluttua vesi alkaa lämmetä kellarista. Tai talvella, jäädytetty kosteus tuhoaa rakennuksen perustan.

Vedenpitävän pinnoitteen ominaisuudet

Helpoin vaihtoehto olisi sokea betonialue, jonka leveys on 0,6-1 m. Jotta se voisi täyttää tehtävänsä, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 1. Päällysteen ei pitäisi olla leveys yhtä suuri tai pienempi kuin katon ulkonema. Pienin kaistaleen koko on reunuksen leveys plus 20 senttimetriä.
 2. Pinnoite on sijoitettava jatkuvasti rakennuksen ympäryksen ympärille. Vain tässä tapauksessa talon pohja, kellari, kellari suojataan luotettavasti veden tunkeutumiselta.
 3. Mitä laajempi kattavuus, sitä parempi on suojata talon ympärys kosteudelta.
 4. Sokea alue olisi tehtävä rinteellä. On tärkeää, että vesi kulkeutuu parhaiten. Rakennuksen vähimmäiskaltevuus maanpinnalle tulisi olla 1,5º. Se voidaan myös tehdä jyrkemmäksi, riippuen sokea alueesta. Kaltevuus tehdään vaiheessa, jossa alla oleva tyyny tai kiinnitysosa on asetettu.

Sokea alue koostuu kahdesta pääkerroksesta:

 1. Aluspehmuste. Sen tarkoituksena on muodostaa tasainen ja tiheä pohja päällysteelle. Tyynyjä varten voit käyttää soraa, soraa, saviä, hiekkaa. Sen paksuuden tulisi olla noin 15-20 cm. (Valitun murskattujen kivien valinta)
 2. Facecoat. Sen on oltava vedenkestävä. Pinnoite on todella sokea alue, joka suojaa rakennusta vedestä. Se voidaan valmistaa asfaltti-, betoni-, päällystys- ja keraamisista laatoista.

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Ennen töitä on valmisteltava seuraavat:

 • kvartsihiekka;
 • murskattu kivi tai sora;
 • Portlandsementti M-400;
 • polyuretaani tiiviste laajennusliitoksille;
 • (niiden leveyden on oltava yhtä suuri kuin suojakaistaleen kokonaispaksuus);
 • lusikka ja laaja lasta;
 • sääntö betonin tasoittamiseksi;
 • liuoksen valmistuksen läpi;
 • kuplataso;
 • lapio ja bajonettinen lapio louhintaan ja betonityöhön.

Miten itsenäisesti varustaa sokea alue talon ympärillä: askel askeleelta ohjeita

Joten, miten tehdä konkreettinen päällyste. Aluksi on tehtävä merkintä. Tätä varten on tarpeen varata 1 metrin etäisyydellä talon ulkoisista seinistä, ajaa panoksissa ja vetää ne kiinni.

Seuraavaksi seuraa merkintää maapohjan poistamiseksi. Tässä on otettava huomioon, mikä on suojaavan nauhan suoja. Betonilaastin päällystykseen tarvitaan kaivanto, jonka syvyys on 0,2-0,25 metriä. Kun kaivaat sen, laske ojan pohja paikoillaan.

Muottirakenne

Muotti ei anna betoniseoksen levitä ja muodostaa sen kokoonpanoa. On yksinkertaista koota se, se ei vaadi erityisiä taitoja:

 1. Jänteen ulkosivulta, jossa niiden välissä on 1,5-2 m askel, tarkalleen pystysuorassa vasaralla puupalkit maahan.
 2. Koko laudan reunassa oleva kaivanto. Kiinnitä ne kiinnitysruuveihin. (Oikeiden ruuvien valinta, lue tämä artikkeli)
 3. Reunojen leikkauskohdat kulmissa vahvistavat myös panoksia.
 4. Kiinteät levyt kiinnittyvät toisiinsa. Tee tämä ulkopuolelta ruuveilla ja palleilla. Kappaleiden pituuden tulisi olla noin 40 senttimetriä, molemmin puolin on 20 senttimetrin päällekkäisyys.
 5. Aseta laatikon yläreunat rakennustasolle tulevan sokean alueen paksuuteen.
 6. Kulmaosastojen profiilit on kiinnitetty teräskaarteilla, kiinnittämällä ne ulkopuolelta ruuviin.

Tavallisesti tuuman levyjen pituus (niiden paksuus on 25 millimetriä) on 6 metriä. Tämän perusteella lasketaan tarvittava määrä helposti. Mittaa suojakalvon kehän pituus tehtyjen merkintöjen suhteen. Jaa näin saatu luku numeroon 6. Tämä on muotoa varten tarvittavien levyjen määrä. Lisää kuva toiseen korttiin. Sieltä leikataan paloja liitujen liittämiseen toistensa kanssa.

Tyynyjen asettaminen ja sokea alue vahvistaminen

Laita kvartsihiekka 10 cm: n kerroksella kaivannon tiivistetylle pohjalle. Tämä osa kerrosta tulee olla varovasti tamped. Ennen sitä kostuta hiekka vedellä. Ei ole tarpeen kaataa liikaa, muuten pestään maata hiekkaan. Työnnä tyyny varovasti säätiön ympärille.

Seuraavaksi asetetaan hiekalle kerros hiekkaa tai soraa. Sen paksuuden tulisi olla 5-10 senttimetriä. Tämä kerros myös tiivistyy.

Mitä muodonmuutos saumaa sokea alueelle

Deformaatio-aukon paksuuden tulisi olla 10-15 millimetriä. Voit:

 • täyttää hiekalla sekoitettu pieni murto murskattu kivi;
 • kaataa sulaa bitumia tai mastetta;
 • täytä kierretyllä ruberoidilla;

Joskus täyttöä varten käytetään polyetyleenisorjaa. Sen poikkileikkauksen tulisi olla 20% suurempi kuin raon paksuus. Joten johto istuu tiukasti saumaan. Valjaiden yläosa on sijoitettava syvyyteen, joka vastaa puolta aukon korkeudesta. Johto on kätevä sijoittaa kompensointiin aukkoon vanerilla.

Seinän laajennusliitoksen lisäksi samanlaisia ​​aukkoja on tehtävä koko sokea alueella (sen yli). Talvella ne suojaavat betonia repeytymästä.

Laajennusliitosten järjestämiseen voit käyttää puupalkeja. Ne tulisi laittaa reunaan joka 2. metriä. Levyt on sijoitettava siten, että niiden yläpinta on tasoitettu betonirakenteen tasoon.

Betonipolku

Nyt voit asettaa betonia. Sitä sekoitetaan yhdestä osasta sementtiä, kaksi osaa hiekkaa ja kaksi murto-osaa. Vettä lisätään kuivaan koostumukseen sellaisessa määrässä, että lopulta saadaan viskoosi ja ei liian nestemäinen liuos.

Kun se on asetettu, betonia on tiivistettävä liitoksella. Sitten se tasoitetaan sääntö. Laajennusliitosten hihnat toimivat ohjaavina majakoina.

Betonirakenteen vahvistamiseksi se voidaan silittää heti, kun se on märkä. Tätä varten liuos sprinkle kuivalla sementillä, joka tasoitetaan sitten sääntöön. Ohut sementtikerros antaa konkreettille erityistä lujuutta ja vedenpitävyyttä.

Sokean alueen kaatamisen jälkeen peitä se kelmulla ja säännöllisesti ripottele vedellä. Niinpä betoni kuivuu ja vähenee asteittain. Sateisen syksyn säällä tätä ei voi tehdä. Betoni lopulta kovettuu ja saa voimaa 28 päivää sen jälkeen, kun se on valettu.

Ammattimaiset vinkit

 1. Betonin kaatamisen yhteydessä, älä unohda, että sokea alueella on oltava kaltevuus rakennuksesta maahan. Betonipäällysteelle riittää 3º kaltevuus. Luodaksesi sen, aseta laajennusliitosten sarvet sopivaan kulmaan.
 2. Sokean alueen luotettavuuden lisäämiseksi se voi olla vesitiivis. Voit tehdä tämän alapuolella olevan pehmustetun levyn pehmeällä muovikalvolla tai katemateriaalilla. Niiden kankaat on pinota päällekkäin päällekkäin.
 3. Kuumalla säällä kiinteytetty betoni voi halkeilla kosteuden nopean haihtumisen vuoksi. Sen vuoksi se on peitettävä laukulla tai muovikelmulla. Sen tulisi olla päällysteen päällä, kunnes pinnoite on kuiva.

Eristetty lattiapinta-ala

Jos paikka sijaitsee alueella, jossa on maaperä, joka altistuu pakkaselle, sokea alue on eristettävä. Tällöin sopivan materiaalin on oltava kosteutta kestävä, tiivis ja kestävä. Näissä määritelmissä sopiva EPPS (ekstrudoitu polystyreeni vaahto). Sokea varten on käytettävä 5-10 senttimetrin paksua materiaalia, joka perustuu alueen ilmastoon.

Puristetut polystyreenilevyt eivät kestä kuormia. Tämän perusteella aineistoa ei saa sijoittaa alla olevan tyynyn alle, vaan betoniratkaisun alle.

Sokean alueen ympärillä talon voi tehdä itsenäisesti. Mikään ei ole erityisen vaikeaa. Tärkeintä tässä on noudattaa sääntöjä, tehdä kaikki siististi ja virheettömästi. Tässä tapauksessa kodin säätiö, kellari tai kellari on luotettavasti suojattu kosteudelta.

Tutustu artikkeliin viimeistelemään video. Siinä on lisätietoa siitä, miten sokea alue rakennetaan talon ympärillä:

RuFundament.ru

Kaikki säätiöistä

Miten päällystää jalkakäytävän ja säätiön välinen kuilu?

Säätiön ympärillä oleva sokea alue tulisi olla missä tahansa rakennuksessa. Mutta usein johtuen väärästä työtehokkuusteknologiasta tai maaperän liiallisen liikkumisen vuoksi perustuksen ja tämän rakenteen välillä muodostuu aukko. Ongelman poistamiseksi, sinun on suljettava halkeama, joka on ilmestynyt jollakin tapaa, jolla asiantuntijat suosittelevat. Ja koska tällä hetkellä on paljon materiaaleja tällaiseen työhön, on syytä valita sopivin kullekin erityistapaukselle.

Kuin lähelle aukkoa

Aluksi sokea aluetta ja säätöä ei ole kiinteästi kiinnitetty toisiinsa kummankin rakenteen epätasaisesta kutistumisesta johtuen. Muista jättää laajennusliitos pienen leveän reiän muodossa, joka kulkee pitkin talon pohjan kehälaitetta. Se on tiivistetty erilaisilla materiaaleilla, jotka peittävät ulkopuolen tiivistämiseen ulkoisia vaikutteita vastaan.

Kellarin ja sokean alueen välisen kuilun poistaminen voidaan tehdä tällaisten materiaalien avulla:

 • polyuretaani tiiviste;
 • rakentaminen vaahto;
 • vaimennin nauha;
 • laajennettu polystyreeni (vain suulakepuristettu);
 • mastiset bitumiset;
 • poikittainen vahvike lisäkäsittelyn avulla.

Tärkeimmät materiaalit, joita käytetään hyllyn ja jalkakäytävän välisen raon tiivistämiseen, ovat polyuretaanimaali, polystyreenivaahto tai keskipaksuus vaahdot. Käytetään usein vaahtoa, nauhan vaimennusta tai bitumimateriaalia.

Monet omistajat haluavat säästää ja poistaa vikoja kaatamalla laajennusliitos sementtilaastilla. Tämä ei auta syytä, koska seuraavan kevään tai muutaman vuoden aikana crack tulee uudelleen, mutta siitä tulee paljon suurempi.

On syytä muistaa, että säätiön ja sokean alueen välinen kuilu on aina pysyttävä. Muussa tapauksessa talon pohjarakenteen paine voi johtaa säätiön ennenaikaiseen tuhoamiseen.

Tärkeimmät keinot erottaa aukko

On olemassa useita tapoja poistaa aukko rakenteen vieressä kellarissa ja säätiö. Jokaisella vaihtoehdolla on omat ominaisuutensa ja se on hyvä vain upotettaessa tiettyyn aikaan.

Ensimmäinen tapa on tiivistää sokean alueen rakenteen ja pohjan välinen rako polyuretaani-hermeettisten materiaalien kanssa. Ne suorittavat tehtävän säilyttää vaadittu lämpötila kahden rakenteen välillä. Tee näin:

 • rasvaa reikä alukkeilla;
 • puhalletaan varovasti säröillä oleva materiaali;
 • piilota työpaikka koristekuvion avulla.

Tämä menetelmä soveltuu rakenteille, jotka ovat palvelleet useita vuosia.

Voit käyttää myös sokean alueen poikittaista vahvistamista yhteyden talon perustuksiin. Voit tehdä tämän lopullisessa suunnittelussa seuraavasti:

 1. Poraa poikittaiset reiät rakenteeseen, menevät syvemmälle talon pohjaan 10 cm.
 2. Aseta metallitangot reikiin.
 3. Täytä kaikki reiät liuoksella.

Tämä yksinkertainen rakenne ei salli laajennusliitoksen leviämisen suurempaan leveyteen. Tällaista menetelmää käytetään sekä sokea alueen ja perustuksen alkuvaiheessa että saumauksen yhteydessä rakennuksen aikana. Vavat kiinnittävät molemmat rakenteet tietyllä etäisyydellä.

Nopea tapa sulkea näkyvät reiät

Ei huono vaihtoehto puhaltaa rakennuksen vaahdon rakennuksen halkeamia. Tämä tulisi tehdä seuraavan järjestelmän mukaisesti:

 • sitoa sokea alue ja pohja metallivarret;
 • puhaltaa raon rakenne vaahto;
 • vahvistaa verkon risteystä;
 • piilottaa työskentelypaikka erityisillä jalkojen tai viimeistelyaineiden avulla.

Toinen keino poistaa säätiön ja viereisen rakenteen välinen kuilu. Tämä menetelmä on hyvin yksinkertainen ja voit tehdä sen itse:

 1. Särö on täynnä bitumiin perustuvaa mastista.
 2. Laita yksi sementin tiivisteaineista.
 3. Kaikki materiaalit peitetään ohut kerros betoniliuosta.

Yksi nopeista tavoista poistaa aukko sokea alue ja säätiö on tiivistää se vaahto materiaaleja. Työ on tehtävä seuraavassa järjestyksessä:

 • maadoittaa rakenteiden risteys veteen perustuvalla mastilla;
 • laita vaahto tiukasti aukkoon;
 • vahvistaa sitä kaniin;
 • sovita ohut kerros sementtilaastia materiaaliin;
 • piilota työpaikan viimeistelyaineisto.

Monet omistajat suosivat perinteisiä vanhoja tapoja poistaa saumoja ja rakoja. Tätä varten sinun on ostettava tavallinen mineraalivilla. Ja sitten tee työtä tässä tilanteessa:

 1. Käsittele aukon vedeneristysmastia.
 2. Aseta puuvillalanka reikiin ja kierrä se tiukaksi telaksi.
 3. Turvallinen pellavavilla metalliverkolla.
 4. Viimeistele nivel viimeistelymateriaalin kanssa.

Valitse mikä vaihtoehdoista sopii jokaiseen tapaukseen omistajat itse. Loppujen lopuksi kaikki menetelmät vähennetään yhteen asiaan: aukko ei ole näkyvissä ja sokea alue jatkaa tehtäviensä tehokkaasti.

Aukon tiivistys sokean alueen rakentamisessa

Kun sokea alue on päättynyt käyttäen jotain käytettävissä olevista menetelmistä, kannattaa jatkaa laajennusliitoksen käsittelyä. Ja yksinkertaisesti - sulkea aukko socle ja sokea alue. Ei ole syytä kiinnittää kiinteästi rakenteita toisiinsa. On parempi sitoa ne pehmeillä huokoisilla materiaaleilla.

Työtä voidaan tehdä tämän järjestelmän mukaisesti:

 1. Maata reiän, joka kulkee pitkin talon kehää.
 2. Aseta valmistetut materiaalit aukkoon.
 3. Kiinnitä materiaali verkkoon.
 4. Piilota sauman reunus.

Pohjustus ennen työtä on välttämätöntä. Tämä estää rakenteen pääsyn kosteuteen pieniksi halkeiksi, jotka muodostuvat, kun sokea alue kutistuu ensimmäisten vuosien aikana.

Materiaali aukon tiivistämiseksi valitaan tulevan viimeistelyn mukaisesti. Mutta voit piilottaa työpaikan eri elementteillä.

Jos sokea alue on laattoja, niin viimeistely on tehtävä myös samasta materiaalista. Kivi- tai päällystystekniikoista on ohuin reunus, joka kulkee pitkin kehää. Betoniratkaisujen klassiselle pinnoitukselle on tarkoituksenmukaista sulkea aukko samalla liuoksella, jota käytetään ohuessa kerroksessa aikaisemmin ehdotetun tekniikan mukaisesti. Ja pehmeät rakenteet on liitetty pohjaan tiivistysaineiden avulla, peitetty maalla.

Sokea alue siirtyi pois korkista

Talon ensimmäisen toimintavuoden jälkeen sokea alue poikkeaa usein pohjasta. Tämä johtuu rakenteen kutistumisesta tai rakennustekniikan rikkomisesta. On mahdollista auttaa siinä tapauksessa, että sokea alue on siirtynyt pois talon pohjasta ja sitten kun rakennus on luiskahtanut joissakin paikoissa.

Tapauksissa, joissa muotoilu on voimakkaasti siirretty pois korkista, sinun on ensin selvitettävä syy tähän toimintaan. Usein ero ei muodostu maaperän liikkuvuuden vuoksi vaan laitteen rakenteen työprosessin rikkomisen vuoksi. Tässä tapauksessa sinun täytyy rakentaa sokea alue uudelleen, purkamalla vanha rakenne kokonaan ja luomalla uusi.

Jos raon muodostumisen syy on maaperän liiallinen hehkutus, on syytä vahvistaa hieman itse sokea alue, joka luo yhteyden säätiöön sauvojen avulla. Tämä ei anna kuilun kasvavan koossa, ja se pysyy aina samalla tasolla. Ja halkeama itse, joka ilmestyi soclen alueella, olisi suljettava pehmeillä materiaaleilla, jotka mahdollistavat lämpötilajärjestelmän ja vapauden säilyttämisen molempien rakenteiden suhteen.

Kytkinmateriaali on peitetty viimeistelyrajalla, rinteillä tai koristeellisilla elementeillä. Se lisää kauneutta sekä socle että koko rakennukseen kokonaisuutena.

Laajennusliitokset sokea alueella

Laajennusliitos sokea alueella

Laajennusliitokset talon sokea alueelle

Säätiö on koko talon päärakennus, ja se on sen laadun taso, joka määrittää talon ajan. Kaikkien säätöasentojen asennuksessa on tärkeää järjestää laajentamisliitokset sokea alueella mahdollisimman oikein.

Laajennusliitäntä on erityinen alue, jolla on suojelun merkitys ja jonka ansiosta säästöt voivat sietää lämpötilan ja maaperän vaihtelua. Laajennusliitäntä on suosittu rakentamismenetelmä seismisesti aktiivisilla alueilla, ja nauhan pohja tarvitsee eniten suojelua.

Kaikki rakenteessa olevat liitososat voidaan jakaa useaan luokkaan:

Tietyntyyppisen sauman valinta suoritetaan silmällä tietyn alueen maatyypin ja ilmasto-ominaisuuksien sekä alapuolisen kerroksen vivahteita.

Nizzat oikeasta luomisesta

On toivottavaa, että pistemäärä lasketaan kokemusmittarin avulla. Jotta voit tehdä pätevästi sauman, joka suojaa säätiötä muodonmuutoksilta, sinun on noudatettava joitain sääntöjä. Sauman korkeuden tulee siis olla yhtä suuri kuin perustan korkeus, ja kunkin sauman välinen etäisyys voidaan määrittää vain laskelmien perusteella. Yleensä saumojen sijainti on keskimäärin standardi, puumateriaaleista valmistetut talot, saumojen nousu on 0,6 metriä ja rakennukset, joiden seinät ovat tiilestä 0,15 metriä.

Laajennusliitokset sokea alueella

Myös rakennuksen rakenne on tärkeä. Esimerkiksi jos talossa on jatko, kulmajohtoja pitkin tarvitaan myös laajennusliitoksia, joiden keskimääräinen leveys on 10-12 cm. Lämpö- ja vedeneristys on välttämätöntä säätiöille eri tavoin, joten laatatyypin perustus on paremmin suojattu tarranauhan avulla ja teippityypin perusteella tarvitaan erillinen eriste ja vedeneristys.

Sokean alueen luomisessa käytetään puupalkeja, jotka on täytettävä edelleen bitumilla. Sokean alueen ja talon pohjan välissä olevaa saumaa ei tarvita, jos pohja on jo eristetty kosteudelta ja kylmältä.

Edellä mainittuja vinkkejä voidaan kutsua yleisiksi ja soveltuvat kaikentyyppisille laajennusliitoksille. Sen jälkeen ne auttavat luomaan vahvan ja kestävän perustan, joka kestää yli kymmenen vuotta.

Eri saumojen erilaiset erot määrittävät kentän, jossa niitä käytetään, ja niiden erityispiirteet riippuvat siitä. Näin ollen seisminen sauma olisi sopiva alueilla, joilla maanjäristysriskit lisääntyivät. Hän ottaa kuorman maapallon vaihtelun vuoksi ja ei salli rakennuksen muodonmuutosta. Jos sauma on sijoitettava laajennuksen ja päärakennuksen väliin, näiden kahden rakenteen perusteet olisi erotettava vaahtokerroksella, styroformilla tai armo-flexillä, jonka paksuus on 2 cm.

Sokean alueen lämpötila-liitoksia käytetään pääasiassa alueilla, joilla ilman lämpötila vaihtelee suuresti koko vuoden. Jotta maaperän muutokset voidaan mahdollisimman tasaisesti muuttaa lämpötilan muutosten jälkeen, säätiön pinta-ala jaetaan aloihin, jotka käyttävät puusta valmistettuja kiskoja. Samanlaisia ​​saumoja käytetään, kun laite on rakennuksissa, joissa ei ole lämmitystä.

Kutistumis-muodonmuutostyyppiset saumat tehdään alustan lohkojen ja ylhäältä kaadetun betonin väliin. Tällaisten tapahtumien syytä voidaan kutsua betoniominaisuudeksi, joka kutistuu, kun vesi haihtuu.

Sedimenttisen suojasauman asennus voidaan täyttää, kun asetetaan talon pohja, jossa on useita kerroksia. Tämä mahdollistaa kuorman ohjaamisen mahdollisimman tasaisesti ja poistaa tuhoamisriskin. Laajennusliitosten asennus tehdään eri profiileilla. Ammattimestarit yksinkertaisesti valitsevat parhaan profiilin ja luovat kompensoivaa saumaa sokea alueelle.

Saumojen täyttö

Jos sauma on järjestetty väärin, se voi romahtaa. On tärkeää käyttää vain laadukkaita tiivistysaineita, joiden kimmoisuus soveltuu vain tällaisten liitosten tiivistämiseen. Tiivisteet on valmistettu polymeereistä, jotka antavat työkalun tarvittavat ominaisuudet.

Laajennusliitoksen ontelon täyttämiseksi suositeltava tiivistysmateriaali voidaan kutsua polyuretaanityyppiseksi, mikä antaa paremman kestävyyden ja takaa pitkän käyttöiän eristetyille rakenteille. Tällaisen materiaalin hinta on suurempi kuin muilla tiivisteaineilla, mutta sen ominaisuudet ovat paljon korkeammat.

Tiivistysliitokset

Tiivisteen valmistelu on puhdistaa sauma eri epäpuhtauksista. Tällä tavoin käsitelty sauma on korkealaatuista ja kestää kauan. Polyuretaani-tiivisteaineet ovat korkean kimmoisuuden lisäksi hyvin kiinnittyneet pintaan, ne ovat myös lämpöä kestäviä ja kestävät -100- + 100 asteen lämpötilan vaihteluita.

Saumaneristys

Rakenteellisen talon koko rakenne on jaettu piirustuksen osiin - solmuja, joissa laajennusliitokset sijoitetaan sokea alueelle. Tällaisten saumojen luomiseen ehdoton edellytys on niiden suojaaminen vedestä, etenkin jos on kellarissa tai kellarissa.

Vedeneristysmateriaalia valittaessa kannattaa ohjata sauman koko, muodonmuutoksen mahdollisuus, painetta ja maksimikuormitusta sekä sauman vaikutuksen luonne ja veden paineen ilmaisin on myös tärkeä vivahde.

Veden suojauksen suunnittelun aikana paras vaihtoehto olisi itse tehty silmukka, joka kerää kosteutta. Sinun on myös tehtävä kosteutta imevää tyynyä sijoittamalla ne suoraan betoniin. Kun saumat on suojattu liialliselta kosteudelta, on ehdottomasti tutkittava kaikki kosketuspisteet vuotojen varalta. Sokea alueen sääntöjen ja normien mukaisesti tehty muodonmuutos tekee talon perusta kestävän, mikä on erityisen tärkeää epävakaissa maissa. Seismisesti aktiivisten alueiden talojen ja muiden rakennuskohteiden suunnitteluvaiheessa laajennusliitosten muodostaminen on yksi projektitiedostojen tärkeimmistä osista. Saumojen järjestäminen, tiivistäminen ja suojaaminen vedestä suoraan korreloi talon perustan lujuuden indikaattorin kanssa.

Miksi ja miten konkreettiset lämpötilaeristeet ovat: tekniikan tarkastelu, niveltyypit ja askel askeleelta

Nykyään kaikkien rakennusmateriaalien hinta kasvaa jatkuvasti, joten on tärkeää miettiä, miten todella laadukkaita rakennuksia tehdään, jotta myöhemmin ei enää tarvita jatkuvasti virheitä.

Ei ole poikkeuksia ja kaikenlaisia ​​betonirakenteita - esimerkiksi lattiat ja päällystys rakennuksen ympärillä. Jos lattioita ei ole tehty oikein, ne vain pilkkovat, mikä automaattisesti aiheuttaa viimeistelylattian peittämisen muodonmuutoksia.

Kuva, joka näyttää lämpötilarivit betonirakenteen rakenteessa

Sokea alue on itse asiassa vastuussa perusta-nauhan eheydestä ja normaalista tilasta. Jos halkeamia ilmestyy sokea alueelle, vesi tunkeutuu sinne, mikä puolestaan ​​tulee myös pohjarakenteeseen. Ja tämä on täynnä vakavia seurauksia.

Halkeilun riskin minimoimiseksi betoniin rakennetaan lämpötilaliitos SNIP: n mukaisesti - sen läsnäolo, muodonmuutos on epätodennäköistä.

Itse asiassa nämä ovat erityisiä leikkauksia betonin rakenteessa, minkä vuoksi betoni ei halkeile lämpötilavaihteluiden aikana - sillä näyttää olevan tilaa laajentaa.

Oikein tehty sokea alue

Itse asiassa on olemassa koko luokitus suojaavien linjojen - ja ei ole vain lämpötila linjat. Harkitse, mitä he yleensä ovat, ja sitten käyttäen esimerkkiä lattian ja jalkakäytävien asentamisesta, ymmärrämme, kuinka lämpöliitokset on järjestetty teräsrakenteisiin.

Tyypit nivelten betoniin

Yksityiskohtainen katsaus on julkaistu alla olevassa taulukossa.

Koko massan jähmettymisen jälkeen kutistumisviive suljetaan.

Tällainen on luokittelu.

Kiinnitä huomiota siihen, että betoniin lämpötilan liitokset merkitsevät pakollista käsittelyä - nämä eivät ole tyhjiä. Tällaiset leikat suljetaan yleensä joko joko tiivistysaineilla tai erityisillä profiileilla tai joustavilla lisäosilla. Jos näin ei tehdä, visuaalinen ulkonäkö heikkenee merkittävästi ja luonnollisesti rakenteen eristysominaisuudet menetetään.

Kannossarjan täyttäminen erikoisprofiililla

Nyt voit mennä tarkalleen, miten tämä lämpötilasuoja on tehty.

Lämpöliitosten asennus

Kuten jo mainittiin, perehdytään teknologiaan esimerkiksi betonilattian ja sokeiden alueiden laitteiston ympärillä. Miksi nämä rakenteet? Koska useimmissa tapauksissa ne on tehty omilla käsillään ja niillä on ominaisia ​​virheitä (ks. Myös artikkeli "Betonilaatan ruutu - tyypit ja sovellus").

Ja virheet ovat vain se, ettei suojaavaa lämpötilalinjaa ole.

Tasoitus ilman suojaavia leikkauksia

Ennen kuin aloitat - muutamia sanoja näiden rakenteiden ominaisuuksista, missä tapauksissa niitä on suojattava vastaavanlaisella tekniikalla.

Lisäksi leikkaukset on tehtävä pylväiden ympärillä (jos sellaisia ​​on) lattian kosketuspisteissä.

Huomaa, että laitteiden lämpötilaliitokset betoniin tehdään myös seinissä. Ja vaikka ne eivät ole peräisin monoliteistä vaan myös tavallisista tiilistä tai lohkoista.

Nyt voit siirtyä suoraan töihin. Lyhytohjeet lattian ja sokean alueen kaatamiseksi, joissa tarkennus kohdistuu laitteen saumoihin.

Tämä talon osa on tehty näin:

 • Rakennuksen ympärysmitan varrella on noin 15 cm: n syvennys, jonka leveys ei saa olla yhtä suuri kuin kattopintojen ulokkeet.
 • Kaivanto on peitetty raunioilla, kateaineen kaistaleet asetetaan kiven päälle.
 • Neuvottelu: lujitustangot on työnnettävä talon seinämiin. Tätä tarkoitusta varten suoritetaan sellainen työ kuin betonissa olevien timanttien poraus, johon raudoituksen päät asetetaan.
 • Betonikerros kaadetaan kaltevalla seinämillä. Lämpötilayksikkö tehdään juuri ennen kuin betoniseos kaadetaan. Se tapahtuu seinien ja sokean alueen yhdistävällä linjalla. Sellaisten saumojen järjestämiseksi - sinun on vain syytä asentaa ei-paksuja levyjä seinien tasojen ja jalkakäytävän väliin. Lisäksi saumat tehdään päällysteen yli - samoin (reunojen reunojen avulla). Samanaikaisesti tämäntyyppisen raudoitetun betonin lämpötila-liitosten välisen etäisyyden tulisi olla noin 1,5 - 2 metriä.

Säleikköalueet, joissa otetaan huomioon lämpötilan suojaus

On käynyt ilmi, että seos kuluttaa koko tilan, paitsi linjat, joissa levyt on asennettu. Kun betoni kovettuu, levyt poistetaan, ja aukot täytetään joko tiivistysainetta tai vaahtopolyeteeninauhalla.

Tärkeintä tässä on varmistaa, että talon ja sokean alueen välinen yhteys ei osoittaudu tyhjäksi - muutoin vesi tunkeutuu siihen, joten tästä rakenteesta ei ole mitään järkeä.

Kääntäkää nyt laitteiden lattiat saumoilla.

Saumat betonilattiassa

Betonilattian kaatumisjärjestystä ei oteta huomioon, koska tällaisen tason lämpötilaliitokset voidaan järjestää seoksen alkuperäisen kiinteytymisen jälkeen.

Tietenkin on parempi tehdä tämä ennen kaatamista, joten kun betoni kuivuu, halkeamat eivät näy pinnalle, mutta periaatteessa tämä ei ole välttämätöntä, jos muodostat suojaruudut ennen betonin kovettumista 100%: iin. Täysin kovettuminen tapahtuu pääsääntöisesti muutamassa viikossa - tänä aikana voit tehdä ompeleita.

Turvallisuus leikattu betoniin

Joten, miten saumat ovat solmussa.

 • Määritellään linjat, joiden avulla tehdään timanttipiirien avulla vahvistetun betoniteräksen leikkaamista. Niiden välinen etäisyys lasketaan käyttämällä hyvin yksinkertaista kaavaa 25 kerrottuna sidoksen paksuudella, esimerkiksi se on 10 cm. Näin ollen rinnakkaisten linjojen välisen etäisyyden tulisi olla noin 2,5 metriä.
 • Hiomakoneet ovat leikkautuja saumoja, joiden syvyyden on oltava noin yksi kolmasosa tasoitteen kokonaispaksuudesta. Linjojen leveydestä optimaalinen luku on enintään muutaman senttimetrin.
 • Harjojen ja pölynimurin avulla kaikki lika ja pöly poistetaan nivelistä ja sitten kaikki tila on pohjustettu.
 • Kun alusta on kuivunut, koko uritettu tila täytetään mastilla, tiivisteellä tai jonkinlaisella elastisella materiaalilla. Lisäksi on olemassa erityisiä profiileja, jotka on suunniteltu sijoitettaviksi tällaisiin saumoihin, minkä seurauksena on se, että nyt betonimassan laajenemisen tapahtuessa muodostuu muodonmuutos levyn reunoilla pitkin viivoja, joissa saumat kuluvat. Näissä paikoissa äärimmäiset betonielementit särkyvät enimmillään, mutta pää viimeistely lattia pysyy täysin vahingoittumattomana.

  Ompeleet läheltä

  Tämä tietenkin säästää rahaa, koska sinun ei tarvitse käyttää rahaa nykyisiin korjauksiin.

  Itse asiassa tämä tekniikka on nyt valmis, ja nyt voimme tiivistää sen.

  On käynyt ilmi, että lämpötilaliitosten järjestäminen kadun ja sisäosan betonirakenteessa on erittäin toivottu sitoumus, jonka seurauksena koko rakennuksen koko käyttöikä laajenee merkittävästi.

  Tuloksena on, että kun olet investoinut betoniin tällaisten laajennusliitosten laitteeseen, säästät myös vähäisiin kunnossapitoon.

  Olemme selvittäneet, mitkä ovat suojaavat muodonmuutossaumat ja miten suojaamme erilaisten lämpötilojen vaikutuksia. Toivomme, että ohjeet ovat hyödyllisiä sinulle käytännössä.

  Kuinka tiivisteen tiiviste tiivistää betoniin?

  Betonilattian kaatamisen aikana tehdään erityisiä laajennusliitoksia pinnoitteen halkeilun välttämiseksi. Niitä on suojattava pölyltä ja kosteudelta. Valmistajat tuottavat erilaisia ​​työkaluja, joten herää kysymys - miten tiivisteet tiivistetään betonilla. Tämä aihe voi olla kiinnostava niille, jotka tekevät korjauksia ja poistavat halkeamat betonirakenteessa.

  Laajennusliitosten tarkoitus

  Betoni ei ole muovimateriaalia, joten se voi haljeta lämpötilanvaihteluista, kutistumisen aikana tai rakennuksen rakenteiden kanssa. Tämän välttämiseksi tee muodonmuutospaikkoja.

  Niillä voi olla erilainen tarkoitus.

  • Rakenteelliset - erilliset alueet, jotka on täytetty eri päivinä. Lattiaa ei aina voida täyttää koko huoneessa päivässä, joten se kuivuu epätasaisesti, mikä voi johtaa halkeamiin eri vyöhykkeiden kosketuspisteissä.
  • Kutistuminen - tarvitaan poistamaan lattian kutistumisen vaikutukset kuivauksen jälkeen. Tee tämä tekemällä erityisiä uria tai käytä inserttia täytön aikana.
  • Eristys - erottakaa tasoitus rakennuksen muista rakenteista - seinät, pylväät. Eri materiaaleilla voi olla omat toiminnalliset ominaisuudet, joten niiden välille tehdään lisäeristys siten, että liitosalueilla ei ole liiallista painetta.

  luokitus

  Saumojen tiivistysvälineet voidaan jakaa seuraaviin ryhmiin toimintatavan mukaan:

  • pinta - luo suojakalvo, joka poistaa betonin kosketuksen kosteudella;
  • tunkeutuvat - toimivat syvemmällä, sulkevat huokoset sisältä ja estävät kosteuden pääsyn niihin.

  Betoniin suunniteltujen tiivisteiden koostumus voi poiketa olemassa olevista komponenteista.

  Yleisimpiä ovat seuraavat:

  • akryyli - sopii sisäkäyttöön, antavat hyvän otteen;
  • polyuretaani - luo vakaan suojakerroksen kuivuneiden välineiden elastisuuden vuoksi;
  • Tiokol - siedä lämpötilahäviöitä, kemiallisia vaikutuksia.

  Tiivisteillä voi olla muita vaikuttavia aineosia - silikoni, bitumi, kumia.

  Kokoonpanoeroista huolimatta näiden varojen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

  • korkea tarttuvuus paitsi betonilla, myös kiven, tiilen, raudan ja lasin kanssa;
  • veden hylkivä läsnäolo;
  • vastustuskyky auringonvalolle;
  • kyky kestää lämpötila ääripäitä;
  • helppo sovellus.

  Koostumukset voivat olla valmiita työskentelemään, sitten niitä kutsutaan yksiosaksi. Jotkut niistä on valmiiksi sekoitettu - nämä ovat kaksikomponenttisia tiivistysaineita.

  Välineet luokitellaan useisiin muihin ominaisuuksiin liittyviin perusteisiin:

  • karkaisutyyppi;
  • sovellusmenetelmä;
  • elastisuusindikaattori.

  Kaikki betonilattialle käytetyt tiivisteaineet täyttävät niihin sovellettavat yleiset vaatimukset, mutta ne voivat olla tarkoitettu sisäiseen tai ulkoiseen työhön, niillä on suurempi kiinnittyminen tiettyihin materiaaleihin tai niillä on muita ominaisuuksia. Siksi ennen työn aloittamista sinun on löydettävä sopiva työkalu ottaen huomioon nykyiset olosuhteet.

  akryyli

  Akryylitiiviste soveltuu paremmin sisätyöskentelyyn, koska se on vähemmän kestävää kuin muut ja kestää lämpötilan ja kosteuden muutoksia. Lisäksi se on kaikentyyppisten tuotteiden ympäristöystävällisimpiä. Useimmiten akryylitiiviste on yksiosainen koostumus. Sitä voidaan käyttää korjauksen aikana konkreettisten aukkojen tiivistämiseen ja yksittäisten alueiden suojaamiseen. Se on hyvä höyryläpäisevyys.

  Tuote laimennetaan helposti veteen ja kaadetaan reikään, sileä pinta muodostuu päälle. Viimeistelyyn saakka tiiviste on helppo puhdistaa. Se on hyvin tasoitettu, joten sitä voidaan käyttää seinien ja lattian tai katon välisten liitosten tasoittamiseen ja tasoittamiseen.

  Koska koostumuksessa ei ole liuottimia, kovettumisen jälkeen pinta voidaan maalata tai lakata. Tunnettujen valmistajien joukossa ovat Stiz-A, Tektor ja Ekorum.

  polyuretaani

  Nämä työkalut ovat vedenpitäviä, niitä käytetään saumausaineena lujuuden varmistamiseksi ja laattojen käyttöiän lisäämiseksi. Käytettäessä työkalua ei kulje pinnan yli, vaan se asetetaan välittömästi, minkä vuoksi sitä käytetään rakennushyörän kanssa. Koska sen kestävyys kosteuden jatkuvasta altistumisesta ja kyvystä kestää merkittäviä lämpötilaeroja, tällaisia ​​tiivistysaineita voidaan käyttää kadulla työskennellä talojen ja perustusten julkisivulla. Levittämisen ja kovettumisen jälkeen pinnalle voi aiheutua suuria mekaanisia kuormituksia. Polyuretaanilla tarkoitetaan hyvää kosketusta öljyihin, happoihin, emäksiin. Koostumukset voivat olla yksiosainen ja kaksikomponenttinen, mutta jälkimmäiset vaativat annostuksen noudattamista, ne on valmistettava täsmälleen ohjeiden mukaisesti.

  Polyuretaani-tiivisteiden valmistajista erottuu yritys Rustil, Soudal, Sazilast.

  silikoni

  Tällaiset aineet suojaavat paremmin kosteudelta. Ne ovat kahdentyyppisiä - hapan ja neutraalin, betonin ensimmäinen vaihtoehto ei ole sopiva. Hapan tiivisteen kanssa kosketuksessa sementtikivi päästää liukoisia suoloja, jotka heikentävät pinnan laatua ja voivat aiheuttaa korroosiota tulevaisuudessa, joten sinun on valittava neutraali koostumus. Monilla silikoni-aineilla on sienilääkkeitä, ja niitä voidaan käyttää paikoissa, joissa jatkuvasti altistuu aggressiivisille aineille, esimerkiksi septisen säiliön sulkemiseksi sisäpuolelta betonirenkaiden liitosten suojaamiseksi.

  Työskentelyn aikana pinnan etukäpälät ovat pakollisia, koska silikoniagentti ei tämän vuoksi anna hyvää tarttuvuutta. Ne eivät sisällä liuottimia, eroavat kimmoisuutena, resistenssin erilaisiin vaikutuksiin. Materiaalilla on dielektrisiä ominaisuuksia. Kuuluisia valmistajia ovat yritys "Avtogermesil" ja "Tektor".

  Thiokol

  Tämän tiivistysryhmän perustana ovat polysulfidit, joille on tunnusomaista kimmoisuus, suuri kemiallisesti kestävien komponenttien kestävyys. Useimmat tämän tyyppiset tiivisteet ovat kaksiosainen. Sekoittamisen jälkeen ne muuttuvat elastiseksi kumiksi, joka ei kutistu. Ne soveltuvat käytettäväksi lämpötilan laskuolosuhteissa ja kosketuksessa aggressiivisen väliaineen kanssa. Ne suojaavat päällystettä dynaamisilta ja staattisilta muodonmuutoksilta.

  Thiokol-tiivisteiden valmistaja on Sazilast.

  Silaanilla muokatun

  Ne ovat yleensä yksikomponenttisia, liuotinvapaa ja siksi sopivia märkien pintojen suojaamiseen. Lisäksi ne voivat säilyttää ominaisuutensa jopa veden alla. Tällaiset työkalut ovat joustavia ja hyvin sidotut pintaan. Työn päätyttyä ne voidaan maalata. Ne ovat yhteensopivia bitumin kanssa. Lähes välittömästi levittämisen jälkeen tiivisteet antavat maksimaalisen tarttuvuuden. Ne ovat kalliimpia kuin muut tiivistysaineet.

  Suositut valmistajat ovat Viladex, Sealant.

  Kustannukset

  Edullisimpia ovat akryylikoostumukset, joiden hinnat alkavat 150 ruplasta per 1 kg. Kaksikomponenttinen polyuretaani maksoi 172 ruplasta / kg. Tiokol tarkoittaa kustannuksia 192 ruplasta / kg. Silaanilla muunneltuja tiivisteitä on saatavana putkissa, joiden hinta on yksi - 695 ruplaa.

  Erityiset kustannukset riippuvat valmistajasta ja myymälästä, jossa tuote myydään.

  paineistus

  Ensin sinun on valmisteltava pinta työtä varten, koska tartuntavoima riippuu siitä. Betonipäällysteen on oltava kuiva, puhdas, öljypitoisuus, vieraiden aineiden jäänteet, korroosio ei ole sallittua. Jos rako on kapea, se esipuhdistetaan ja käsitellään myös pohjamaalilla ja alukkeella, vaikka tiettyjä tiivistysaineita ei tarvita. Tämän jälkeen voit jatkaa sulkemista. Yksiosaisia ​​valmisteita ei tarvita, niitä voidaan käyttää välittömästi. Kaksikomponenttisia tiivisteitä tulee sekoittaa mukana olevien ohjeiden mukaan, jos sallitut mittasuhteet on merkitty. Voit lisätä bensiinin tai valkoisen alkoholin valmistuksen aikana, jos haluat lisätä liuoksen juoksevuutta.

  Toteutuu tietty suhde: 80 grammaa liuotinta 1 kg tiivistettä kohti. Käyttöä varten sylinteri, jossa aine on asetettu rakennuspistooliin tai valitaan sopiva työkalu - harja tai lastalla. On välttämätöntä tasata tasaisesti aukko pitkin sauman koko pituutta, niin että aukkoja ja aukkoja ei ole. Koostumuksen levittämisen jälkeen tasoitetaan spatalla, joka on aikaisemmin liotettu saippuaveteen. Ylimääräinen määrä on poistettava välittömästi, jotta ne eivät kovettuisi. Piirtämällä kaksi kerrosta ne on tasoitettava vastakkaisiin suuntiin.

  Kovettumisnopeus riippuu tuotteen koostumuksesta. Akryylitiivisteet tarttuvat nopeammin kuin muut - 15 minuutissa, tunnin kuluessa sen levittämisen jälkeen, kun täysi polymerointi kestää 2 viikkoa. Polyuretaanituotteet muodostavat kalvon 1-2 tunnissa, jolloin kovettumisaika on yhteensä 7 tuntia 1 mm valmiista kerroksesta. Laskelmat on tehtävä paksuuden perusteella. Thiocol-tiivistysaineet kovettuvat useita tunteja, mutta kun niitä käytetään paksun kerroksen kanssa, prosessi voi kestää noin päivällä.

  Työhuoneen aikana ja sen jälkeen huone on tuuletettava.

  Katso, kuinka tiivistyslevy tiivistetään betonilattian seuraavassa videossa.

  Kaikki oikeudet pidätetään, 14+

  Sivustojen kopiointi on mahdollista vain, jos asennat aktiivisen linkin sivustoomme.