Taivutus vahvistaminen - yksinkertaiset ratkaisut vakaviin kysymyksiin.

Jokainen kiinteä rakenne vaatii työtä metallin kanssa. Vahvistuksen taivutus tulisi tehdä tekniikan mukaisesti - riippuu rakenteiden ja rakennusten luotettavuudesta.

1 Miksi ja miten taivutetaan vahvistusta - muistutus aloitusrakentajille

Vahvikkeen pääasiallinen tarkoitus on betonivahvistus, joka altistuu taivutus kuormitukselle. Vahvisteisissa betonirakenteissa vetolujuus- ja puristusvoimat osuvat metallipalkkiin. Rakentaa melko luotettava, vankka perustus joka koti on lähes mahdotonta ilman vahvistuksen häkki.

Samanaikaisesti kulmien ja erilaisten tukien lujittaminen suorilla tankoilla on ristiriidassa rakenteen heikkenemisen kanssa, mikä voi johtaa betonin erottamiseen. Nurkakimppujen kohdalla vaaditaan taivutettua vahviketta, jonka päällekkäisyys on vähintään 80 cm kummallakin puolella. Tangojen taipuminen on myös tarpeen erilaisten liitoselementtien valmistuksessa, jotka toimivat jännityksessä (esimerkiksi vakiokoukku, jalka, muu).

Kaikki eivät osaa taivuttaa vahviketta niin, että se säilyttää lujuutensa. On mahdotonta taipua lasikuitua, joten vain teräs altistetaan tällaiselle käsittelylle. Se saa taivuttaa lujitustangot yksinomaan mekaanisesti, välttäen teräviä kulmia taivutustasossa. Sen on tehtävä pyöreät sileät - optimaalinen säde on 10-15 halkaisijaltaan vahvistettua.

Sinun tulisi tietää, että A3-liittimet kylmässä tilassa taipuvat ilman vahvuutta 90 ° kulmassa (ns. Suora viiva). Sen lujuusominaisuudet pienenevät noin 10% 180 asteen kulmassa.

Tällä hetkellä ainakin kaksi epämiellyttävää tapaa taivutuksen vahvistamiselle ovat hyvin yleisiä:

 • paikka, jossa taivutus suoritetaan, leikataan leikkuukulmauskoneella tai vastaavalla työkalulla;
 • taivutuspaikka kuumennetaan puhalluslaitteella (hitsaus, autogeeninen, tulipalossa).

Näiden "valmistelevien" töiden jälkeen ne käyttävät työkaluja vahvistamiseen (vahvikkeet, vasarat, kelkkasahaajat, putket jne.). On selvää, että molemmat menetelmät heikentävät tangot useita kertoja, ja tämä voi aiheuttaa niiden tuhoamisen kuormituksen vaikutuksen alaisena. Kaikkien tyyppisten venttiilien on oltava taivutettu kylmässä tilassa rikkoen niiden eheyttä, ellei suunnittelijan toisin mainita.

2 Laitteet taivutustangot taivuttamiseksi

Rakentamisen ja metallintyöstötekniikan kehityksen historian aikana ihmiskunta on keksinyt paljon enemmän kuin yksi laite vahvistamisen vahvistamiseen. Toimintaperiaate on sama kaikille, ja ero on laitteiston rakenteessa ja taivutetun raudan halkaisijan suhteessa mallista riippuen.

Vaihdettava osa on kiinnitetty laitteen keski- ja pysäytysrullan (akselin) väliin. Kolmas rullan (taivutus) metallia taivutetaan haluttuun suuntaan haluttuun kulmaan. Pyöristys voidaan tehdä sekä myötäpäivään että vastakkain. Este muodonmuutokselle koko pituudelta on työntöakseli, joka ei salli työkappaleen käyttämättömän osan pyörimistä tai liikkumista.

Vaihtoehtoja on kaksi:

 • manuaaliset mallit;
 • mekaanisesti.

Vetolaitteet, lukuun ottamatta erityisiä, toimivat saman järjestelmän mukaisesti. Työkappale on levy, joka on asennettu pystyakseliin ja pyörii vaakatasossa. Levy ja keskisormet on asennettu levylle - niiden välissä on vahvistus. Työntörulla asennetaan telineeseen - venttiili lepää sitä vasten, kun levy pyörii ja taipuu keskiholkin ympärille taivutussilmukan vaikutuksesta, joka liikkuu pitkin sauvan ulkopintaa.

Koneet eroavat toisistaan ​​teholla ja suorituskykyllä ​​ja jakautuvat kolmeen ryhmään käyttötarkoituksen mukaan:

 • kevyelle vahvistukselle - palkin halkaisija 3-20 mm;
 • raskas - 20-40 mm;
 • erittäin raskas - 40-90 mm.

Tällainen laite taivutuksen vahvistamiseksi pystyy taivuttamaan useita tankoja samanaikaisesti. Saatavana on myös halkaisijaltaan 3-90 mm. Jos on tarpeen tehdä monimutkainen rakenne muuttuvilla taivutuskulmilla, niin hydraulinen kone sopii parhaiten. Sen avulla voit taivuttaa varret tehokkaammin ilman työkappaleen pinnalla muodostumista ja taittumista, jotka liittyvät metallin rasitukseen. Tällä koneella voit taivuttaa 180 asteen kulmaan.

Manuaaliset taivutusvälineet antavat erilai- set, mukaan lukien kannettavat. Ne ovat melko helppoja käyttää ja edullisia. Tangoilla työskentelyä voi ostaa erikoiskoneena ja putken taivuttimena. Asenna tämä työkalu työtasolle. Useimmat laitteet on suunniteltu taivuttamaan palkkeja, joiden läpimitta on enintään 14 mm. Tällaiset koneet soveltuvat hyvin yksityiseen rakentamiseen, mutta eivät sovi suuria töitä varten.

Taivutusvälineiden valinta määräytyy raudoituksen halkaisijan ja työn laajuuden mukaan. Ennen metallin käsittelyn aloittamista on huomattava, että palkin eri osiin kohdistuu erilaisia ​​rasituksia, ulompi osa venytetään ja sisäosa puristetaan. Väärin koneen valinta tai sen lukutaidottomuus voi johtaa paitsi taitojen ja katkosten syntyyn myös vaurioitumiseen. Sen vuoksi on määritettävä tarkasti työkappaleen kaikki mitat, laitteen asianmukainen asetus ja sen oikea kiinnitys.

3 Itsevalmistetut taivutuslaitteet - kaikki voivat!

Kotitekoinen kone taivutukseen voidaan tehdä itsenäisesti. On olemassa monia toteutusvaihtoehtoja, mutta ne kaikki näyttävät tehdaskoneistolta. Metallirunkoon tai levyhitsaukseen työntöpultti tai kulma. Kiinnitä sitten pyörivä metallilevy, jossa on vipu, keski- ja taivutustappi. Rakenneelementtien välinen etäisyys riippuu taipuisien sauvojen halkaisijasta. Sängyn jalat on kiinnitettävä lattiaan - tämän ansiosta voit työskennellä 6-12 mm: n vahvuisella vahvikkeella.

Levylle tehty rakenne on kannettava vaihtoehto. Mutta hänelle on välttämätöntä tarjota käyttöönottopaikka työpaikalla. Nämä voivat olla pulttireikiä - kiinnittämiseen työtasolle tai muulle pohjalle. Voit myös hitsata 2 tai useampia tappia levyn takaosaan, jotka on sijoitettava pohjan reikiin. Tällaisen koneen mahdollisuudet todennäköisesti rajoitetaan halkaisijaltaan 10 mm: n raudoitukseen.

4 Kuinka taivuttaa vahvistus kädet - halpa ja iloinen

Kun erityislaitteita ei ole, on tietenkin mahdollista tehdä joissakin tapauksissa ilman niitä. Mutta on muistettava, että lujituksen manuaalinen taivutus on paljon traumaa- tonta kuin työkoneella. Kaikki huonosti suunnitellut toimet, liikkeet voivat johtaa siihen, että palkki tai improvisoidut laitteet tulevat kevyiksi tai slipiksi ja aiheuttavat vaurioita onnettomalle päällikölle.

Hyvän fyysisen valmistuksen ansiosta jopa 8 mm: n ohut sauvat voidaan taivuttaa käsin myös ilman mitään laitteita. Laatu sopii - taivutussäde on liian suuri. Tällaiset liittimet eivät todennäköisesti pysty täysin tekemään sille osoitettuja toimintoja perustuksen vahvistamiseksi.

Kahden teräsputken käyttö parantaa huomattavasti tulosta ja mahdollistaa paksumpien sauvien taivuttamisen. Mitä pitempi putki, sitä suurempi raudoituksen halkaisija voi olla, ja tarvitaan vähemmän työtä. Työsuunnitelma - sauva on kiinnitetty yhdeksi putkeksi ja toinen on työnnettävä työkappaleen ulkonevaan päähän ja sitä käytetään vipuksi. Ohut tankoja voidaan taivuttaa suoraan maahan ja siirtyä työntöputkeen. Edistyneempi vaihtoehto on, kun kiinnitysputki on kiinnitetty kiinteään tilaan työpöydälle pöydälle, maahan (kaivettu, betonoitu) tai muulla tavalla.

Toinen vaihtoehto on käyttää putkia, kun 2 nastat on tiukasti työnnetty maahan, jota käytetään palkin pysähtymisenä taivutuspisteessä. Asennustekniikka nastojen väliin. Molemmat putket ovat vipu. Niiden sijaan voit käyttää 2 lähekkäin kasvavaa puuta, mutta ympäristönsuojelijat eivät pidä siitä kovin paljon!

Voit myös käyttää edellä mainittuja ei-suositeltavia menetelmiä, mutta vain, jos se ei vaikuta suunnittelun luotettavuuteen tai kun tulos ei ole tärkeä. Vahvikkeen taivuttaminen omilla käsillään aloitetaan kiinnittämällä palkki (valinnainen). Taivutuksen paikka on viistetty tai lämmitetty, ja sitten vahvistus taivutetaan oikeaan suuntaan. Käytä tarvittaessa vasaraa tai putkea.

Sopeutuminen (käsikäyttöinen kone) tee-se-itse vahvistus taivutukseen

Kaikkien metallin taivutusta käsittelevien laitteiden (joskus ns. Manuaaliset koneet) käyttömallit ovat samat: käytetään "ensimmäisen lajin vipua". Jos sinulla on:

 • halu (tarpeen aloittaa) luoda taivutuslaite vahvistamiseksi;
 • lukkoseppä taitoja;
 • tarvittava työkalu (myös penkki työtaso, jossa varapuheenjohtaja)

- sitten tulit oikeaan paikkaan. Meidän avulla voimme luoda omalla kädelläsi joustavaa laitteistoa (käsikäyttöinen kone). Ehdotetun mallin laite voi taivuttaa teräsvahvikkeella halkaisijaltaan ≤ 15 mm.

Mikä työkalu on tarpeen

Sen lisäksi, että sarjan lukkosepätyökaluja, jotka ovat käytettävissä minkä tahansa masterovita-isäntän "kodin ja maan ympäri työskentelyyn", tarvitset:

 • mikä tahansa hitsauskone. Sinä hitsaat MMA: ta siihen;
 • sähköpora;
 • leikkauskone (kulmahiomakone) ja leikkauslevy "teräkselle";
 • hiomakone.

Taivutustyökalun kuvaus

Taivutuslaite koostuu kahdesta osasta:

 • kiinteä. Sitä kutsutaan perustaksi;
 • mobiili. Sitä kutsutaan vipuksi.

Työstetty sauva on sijoitettu karojen väliin ja muuttuu vipuun kiinnitetyn tapin vaikutuksesta. Voiman voimakkuus määräytyy vipukahvan (yleensä noin 500 mm: n) pituuden ja lukkosepän fyysisten ominaisuuksien mukaan. Tarvittaessa voi olla mahdollista pidentää kahvaa (esimerkiksi ontto putki).

Taivutusalan tuotantotekniikan kiinnikkeet

Tarvikkeita on valmisteltava 3 kpl Ø 20 mm ja pin Ø 25 mm, joiden pituus on 50 mm (ks. Piirustukset). Vivin tulee olla löysästi kiinni tappiin. Tämä saavutetaan käsittelemällä Ø 25 mm: n koko tapilla hiomakoneella.

Pohja

Pohjaan leikkaa terälevy, jonka paksuus on ≥ 10 mm (levyveto alla). Poraamme siihen reikiä:

 • Ø 20 mm karalle;
 • Ø 25 mm tapille.

Taivutuslaitteen perusta.

Jos olet onnellinen omistaja vahvaan ja vahvaan työpenkkiin, voit porata 4 reikää Ø 8... 10 mm jalustaan ​​(merkitty Ø 8 mm piirroksella) kiinnittimen kiinnittämiseksi siihen. Jos työpöydän lujuus on epäselvä, pohja on hitsattava 100 x 100 (mm) nurkkaan, jonka pituus on 1000 mm ja jo porattu nurkassa kiinnittämään edellä mainitut reiät.
Työnnä kartio ja tappi (kuten piirustuksessa) poratut reiät Ø 20 mm ja Ø 25 mm ja hitsata ne.

vipu

Vipu leikattiin ≥ 10 mm paksulla teräslevyllä (levyveto alla). Poraamme siihen reikiä:

 • Ø 20 mm karalle;
 • Ø 25 mm tapille.

Taivutusvipu.

Kiinnitä vipu karaan ja kahva Ø 20 mm ja pituus 550 mm. Työtapaturmien ehkäisemiseksi voit laittaa jonkinlaisen suojan (esim. Samppanjaa sisältävä muovikorkki) kahvan päässä.

johtopäätös

Kun kaikki työ on suoritettu, hitsauskohdat on puhdistettava hitsaamalla kuona harjalla. Kaikki terävät reunat on täytettävä pienellä tiedostolla.
Laitetta käytetään ulkona, ja siksi on tarpeen aikaansaada korroosionestopinnoite - tässä tapauksessa PF-tyyppinen pentaftaali- maali riittää (älä unohda pinnan valmistamista - puhdista se sopivalla liuottimella).
Vivun liitoskohdassa pinna on voiteltava rasvalla (rasva, autol, rasvarasva jne.). Tämän solmun tilaa on seurattava jatkuvasti ja voiteltava sitä (tämä helpottaa huomattavasti työtäsi ja pidentää laitteen elämää).

Toimintaohjeet

Laitteen käyttöperiaate on äärimmäisen yksinkertainen - se on helppoa ymmärtää, jos katsot valokuvaa.
Noudata yksinkertaisia ​​turvallisuusohjeita:

Älä käsittele teräsrungon halkaisijaa Ø 15 mm;
Tarkista laitteen tekninen kunto ennen työn aloittamista. Jos karojen tai tapin kiinnitys irtoaa, on tarpeen suorittaa korjaus ja jatkaa sen jälkeen työskentelyä;
työpaikka on vapautettava kaikesta, mikä on tarpeetonta.

video

Video näyttää, miten se toimii, kone on hieman erilainen, mutta olemus on selvä.

Näiden yksinkertaisten vaatimusten täyttäminen säästää terveyttäsi.

Mistä ostaa valmis

Mosmonolit Service Company;

Osoite: 117997, Moskova, st. Obrucheva, talon numero 21;

Puhelimet: + 7- (495) -647-92-71, + 7- (495) - 647-69-81;

Yritys myy manuaalisia taivutuskoneita halkaisijaltaan 16 mm: n venttiileille. Hinta: 3999.00 ruplaa.

Taivutuskone DIY-varusteille

Jokapäiväisessä elämässä rakennustoiminnan toteutuksessa on määräajoin edellytettävä työtä, joka vaatii taivutustöitä tällaisesta rakennusmateriaalista, kuten vahvistuspalkkeja. Kädet tällaisen paksun materiaalin taivuttamiseksi ovat hyvin vaikeita.

Siksi taivutuskone vahvistetusta materiaalista keksittiin. Tällainen laite on yleistynyt metallissa ja saavutettu teollisessa mittakaavassa. Kalliiden laitteiden ostaminen ei ole monille edullinen, mutta löydetty ulosmatka. Kotitekoinen taivutuskone luotiin helpottamaan monien ihmisten työskentelyä metallin kanssa.

Peruskäsitteet ja soveltamisala

Taivutuskone on suunniteltu taipumaan erilaisten halkaisijoiden ja metallipalkkien vahvistamiseen, jotta materiaali halutun muotoinen. Tällaisia ​​laitteita käytetään sekä teollisuudessa että arjessa. Sen avulla voit tehdä kasvihuoneita. Sitä käytetään laajalti perustusten ja betonirakenteiden vahvistamiseen. Jos tarvitset metalli-sauvojen koriste-elementtejä, tällaiset laitteet toimivat varmana työkaluna.

Ennen kuin tutustumme itse koneeseen, on tarpeen tutustua venttiilien luokitteluun.

Vahvistusluokitus

Maassamme on pakollinen GOST 52544 - 2006, joka on rakenteen luominen. Hänen mukaansa raudoituksen katsotaan olevan metallinen sauva, jossa on pyöreä poikkileikkaus, jolla on sileä pinta tai pinta säännöllisin profiilein. Rodan halkaisija vaihtelee 4 mm: stä 80 mm: iin ja sen pituus on 12 metriä.

Tämän metallitelineelementin päätehtävä on vahvistaa betoniteräsrakenteita sekä rakenteita, jotka vaativat lujittavan palkin.

Tähän mennessä tuotettiin 6 eri venttiililuokkaa

A 240 (A1)

Tämä ulkonäkö on sileä ja läpimitaltaan 4 mm - 40 mm. Sitä käytetään rakenteen sideaineena ja jakelukomponenttina.

300 (A 2)

Tässä luokassa on pinta säännöllisin profiilein. Halkaisija vaihtelee 10 mm: stä 80 mm: iin.

400, A 500 (A 3)

Tällaisilla liittimillä on aallotettu pinta. Halkaisija vaihtelee 6 mm: stä 40 mm: iin. Tämä runkorakenne on erittäin suosittu rakentamisessa. Sitä käytetään asuinrakennusten, toimistorakennusten rakentamisessa.

A 600 (A 4)

Tällaisten tuotteiden laajuus on rajallinen, joten niiden halkaisija on myös rajoitettu 10 mm: sta 32 mm: iin. Tätä luokkaa käytetään hitsaukseen. Tällaisten liitososien päärakenne sisältää matala-seostettu, lämpöä vahvistuva teräs.

A 800 (A 5)

Tämä luokka on luokiteltu voimakkaaksi. Pinta on uritettu, leikkauksen halkaisija kasvaa 6 mm: stä 40 mm: iin. Tällaisia ​​tangkoja käytetään hitsautuneiden rakenteiden muodostamisessa, vakiona ja laakerielementeinä.

1000 (A 6)

Se kuuluu työtangojen luokkaan. Tämän luokan on sovitettava kaikki hitsaukset. Soveltamisala - korkeiden rakennusten rakentaminen, kolmiulotteiset rakenteet. Alhainen seosteräs mahdollistaa poikkileikkauksen 6 mm: stä 32 mm: iin.

Nyt, kun tunnemme materiaalin venttiilin nimellä, voimme tutustua koneeseen, laitteeseen ja työhön.

laji

Metallinvalssausliiketoiminnassa on vain muutamia tyyppejä taivutuslaitteistoa varten:

Mekaaniset laitteet

Rebar taivutuskone

Tämän laitteen mekaniikan perustana on levy, joka suorittaa pyörimisliikkeen. Keski- ja taivutussormet sijaitsevat levyn pinnalla, jossa välissä on välttämätön aukko, jossa työhön tarvittava metallitanko asetetaan. Kun levy tuottaa pyörimisliikkeen, lujitus puristuu kahden rullan väliin ja pyörimisvoiman voiman vaikutuksen alaisena keskisormen tasoa pitkin. Tällaiset koneet voivat samanaikaisesti taivuttaa useita metallisia sauvoja.

Manuaaliset koneet

Kotitekoinen taivutuskone

Ne voidaan jakaa työkalupakki kannettavien laitteiden ryhmään. Näillä stanochilla on erittäin pieni paino, ne voidaan asentaa missä tahansa ja tasaiselle alustalle. Tietenkin tällaisella laitteella on mahdotonta taivuttaa suuren halkaisijan vahvistamista. Tämä yksikön rakenne on yksinkertainen eikä vaadi suuria menoja.

Sähkömoottoreilla varustetut koneet

Asennustyökalu vaipan taivutukseen

Tämän tyyppinen laite viittaa teollisiin koneisiin. Tässä on kyse massatuotannon taivutettujen tuotteiden valmistamisesta. Laitteen suorituskyky on erittäin korkea. Yksittäisen taivutusoperaation suorittaminen kestää vain 10 sekuntia. Tällöin on sallittua käyttää kaikkia halkaisijoita. Nämä koneet puolestaan ​​jaetaan kolmeen tyyppiin:

Laitteet valaisinvarusteille

Halkaisija on rajoitettu 20 millimetriin.

Heavy Equipment

Tässä tapauksessa halkaisija voi olla 22 millimetriä 40: aan.

Laitteet erittäin raskaalle vahvistukselle

Halkaisijaltaan sallitut sisääntulot 40 mm - 80 mm.

Kiinteät koneet ovat riittävän voimakkaita ja käyttövoiman sähkönkulutus voi nousta 5 kW tunnissa. Kuitenkin tällaisen koneen paino on noin 400 kiloa. Mikä tekee tästä mekanismista liikkumattoman? Tämän koneen valtava etu on sen täydellinen automaattinen toiminta.

Tässä tapauksessa operaattori tekee pienimmän pyyntiponnistuksen. Tällaisen yksikön toiminnan tärkein asia on sen jäykkä staattisuus. eli sen asento olisi keskitettävä tiukasti ja sijoitettava tasaiselle alustalle.

Kun taivutuslaitteistot puretaan hyllyillä, on aika tutustua taivutustyökalun rakenteeseen.

Kotitekoisen taivutuskoneen suunnittelu

Itse itsessään taivutuslaite on suunnitelmassaan hyvin yksinkertainen eikä vaadi suuria kustannuksia. Pidämme suunnittelua, nimeltään I. S. Zamkova. Tällaisella laitteella on vain 11 rakenneosaa:

Koneen runko

Koneen pohja, johon koko laitteen kokoonpano suoritetaan.

liesi

Se on laatta, joka yhdistää pohjan ja mekanismit koko rakenteen.

Rullat, jotka sijaitsevat akselilla ja pysähtyvät

Samat rullat asetetaan kiinteisiin sormiin, jotka työvaiheessa toimivat runkorakenteessa.

Rusk kuluneet taivutussormella

Sama korostaminen, joka ei salli liukumista valmisteluun ja työhön, suoritetaan turvallisesti.

rima

Sen päälle asetetaan taivutus sormi ja kädensija liikuntaa varten.

vipu

Sama kahva, jolla taivutusliikkeet suoritetaan.

Taivutus sormi

Sijaitsee baarissa ja on tärkein rooli taivuttamalla palkki.

Aksiaalinen sormi

Tämän sormen ympärillä tehdään kaikki taivutukset. Aihion on annettava oikea ja yhtenäinen muoto.

Työnnä sormi, joka lepää prosessissa olevaan runkorakenteeseen.

40 millimetrin rulla

Sitä käytetään, jos halkaisijaltaan 6 mm: n ja 8 mm: n välillä on taivutettava.

28 millimetrin rulla

Tätä rullaa käytetään, jos sauvan halkaisija on 10 mm - 14 mm.

Edellä esitetyn perusteella tällainen työkalu voidaan kerätä kuka tahansa ilman erityistä koulutusta.

Koneen kokoonpanoprosessi taivutuksen vahvistamiseksi

Vahvistus taivutusprosessi

Ensimmäinen asia

On tarpeen tehdä runko tai koneen pohja. Kun se on valmis, aksiaalinen sormi hitsataan metallilevyyn. Seuraavaksi hitsauskone on hitsattu sänkyyn.

erikseen

Kahva on valmistettu nikkelillä, johon taivutussormi ja keskisormen reikä sijaitsevat. Työnnä sormi kiinni uuniin. Sormet on sijoitettava siten, että ne vahvistuvat turvallisesti. Sormissa on hihat (rullat).

Vihje: Jos koneen tekniset ominaisuudet pysyvät muuttumattomina, voit pyataaksesi voittaa kaikki kolme sormea. Tämä suojaa irrottautumisen aikana käytön aikana.

Tällä kokoonpanoprosessilla voit lopettaa ja yrittää taivuttaa ensimmäistä vahvistusta.

Yleiskatsaus ja keskustelu

Internetissä on niin monta eri arviota tällaisesta työkalusta. Jokainen ilmaisee mielipiteensä. Rakennustyöt, joissa vahvistusta käytetään, ovat kuitenkin vaikeita ja joskus mahdottomia tehtäviä.

Sen ytimessä tämä työkalu on perinteinen putkistin, joka perustuu samaan periaatteeseen. Voidaan päätellä, että tämä laite on äärimmäisen välttämätöntä työssään lujittavien sauvien avulla. Joten, jos aiot taivuttaa lujitustangot, varmista, että saat lujituksen.

Videoarviot

Valvontalaitteiden kotitekoinen taivutuslaite:

Armature ase omilla käsillä

Asiantuntijat FORUMHOUSE kertoivat, miten venttiili tulee itsenäisesti.

Käytännöllisesti katsoen mitään rakennusta ei voi tehdä ilman konkreettista työtä, ja jos on konkreettista, on vahvistusta. Perusrakenteen luomiseksi katon täyttämiseksi panssaroidun hihnan kiinnittäminen hiilihapotettuun betonirakennukseen. Kaikki nämä työt edellyttävät raudoituksen käyttöä, jolla vahvistetaan betonirakenteita.

Aloittelijoiden kehittäjillä on kysymys: miten vartaloa voidaan taivuttaa oikein, jotta se ei menettäisi lujuuttaan.

Väärä kotitekoinen armatuotevalaite

Jos halkaisijaltaan 6-8 mm: n tanko voidaan taipua "polvessa", on vaikea taipua suuremman halkaisijan vahvistus kädellä. Ja mikä tärkeintä - tällaisen tuotteen laatu jää alle kritiikin.

Lisäksi et voi käyttää tällaisia ​​"suosittuja menetelmiä" ovat joustavia venttiilejä:

 1. Vahvistuksen taivutuspaikan "hiomakone" täyttö;
 2. Vahvistuksen taivutustilan lämmitys avoimella liekillä, tulipalossa tai puhaltimessa.

Nämä menetelmät, johtuen metallin mekaanisesta ja lämpökäsittelystä, johtavat lujuusominaisuuksien vähenemiseen taivutuksessa. Tämä voi myöhemmin johtaa raudoituksen tuhoamiseen kuormien vaikutuksen alla.

Siksi (jos projektissa ei ole muita ohjeita), on välttämätöntä taipua "kylmällä", tangon taipuminen terävässä kulmassa ei ole sallittua.

Taivutetuille lujitetuille koneille, joissa on mekaaninen tai manuaalinen vaihteisto. Suurista kustannuksista johtuen mekaanisesti toimivia koneita ei käytetä laajalti itsensä rakentajien keskuudessa.

Myös merkkituotteiden manuaalisten venttiilien taipumien hinta puree.

Siksi FORUMHOUSE-käyttäjät suosivat kotitekoisia tuotteita ostetuille tuotteille. Kuten käytännössä käy ilmi, tällainen mukauttaminen taivutuksen vahvistamiseen omilla kädillä on täysin kaikkien kyky. Tuotannossa käytetään vesiputkien leikkaamista, kanavapultteja, kulmia, pultteja, romumetallia ja muuta "tarpeetonta roskakoriä", joka löytyy kodin käsityöläisten hyllyistä. Tällaisten tuotteiden hinta on 50-500 ruplaa, kun taas myymälässä ostetun kaluston hinta voi olla 3-5 ja 10 tuhatta ruplaa. Etu on ilmeinen. Roll up hihat ja päästä alas töihin.

Miten venttiili tehdään itsenäisesti

Helpoin ja edullisin tapa taivuttaa varret, joiden läpimitta on enintään 6-8 mm (kehykset, kiinnikkeet jne.), On ajaa kolme paksua osuutta lokiin. Lisäksi kaksi kappaletta ajetaan samaan linjaan, ja kolmas niistä taivutetaan niiden väliin, jotka ovat keskiviivasta avattavissa raudoituksen paksuudella, jonka on tarkoitus olla taivutettu.

Toinen tapa on kiinnittää / hitsata kaksi kulmaa pohjapysäkillä vaunun kulmassa ja taipua vahvistus niiden välissä.

Tai kiinnitä pultit aitaukseen.

Näistä itse tehdyistä sovittimista huolimatta työskentely ei ole kovin kätevää, ja ne sopivat parhaiten U-muotoisten tuotteiden, kiristimien ja kehysten valmistukseen.

Tämän vuoksi laitteen jatkokehitys on korkealaatuisen kotitekoisen vahvistuslevyn valmistus, joka toimii vaakatasossa.

Tällaisen varren taipuman toimintaperiaate on seuraava: ankkuroitu sauva on kiinnitetty pysäytyselementin (kulman) ja keskitetyn kiinteän metallin tapin väliin. Asenna sitten kääntöyksikkö, jossa on taivutustappi ja pitkä vipu (putki).

Taivutusyksikön kääntämisen vuoksi vivun aiheuttamasta voimasta johtuen lujitustangosta on taivutettu keskiakselin ympärille haluttuun kulmaan.

Rebar manuaalinen käsin tehty muutaman tunnin. Jokainen kehittäjä, joka on koskaan työskennellyt tällaisessa laitteessa, ei palaa arkkitehtuurin taivuttamiseen pitämällä sitä paikoissa.

Tässä on yksi vaihtoehto tällaisen ankkurin valmistuksessa "reseptin" foorumiin, jossa on lempinimi Konstantin Ya.

Sänky on 12. tai 14. kanava, jonka pituus on 1 metri. Kiinnitä kanava kahteen tukeen (metalliputket), jotka työnnetään maahan. Liittimien korostamiseksi hitsataan kaksi kulmaa kanavan ylähyllyyn. Vipu on kaksi putkea, jotka on hitsattu 90 asteen kulmassa. Akseli kulkee pystysuoran putken läpi ja laita pituus 1,2 metriä pitkä vaakasuora putki. Tämä lisää vipuun kohdistuvaa voimaa. Vipun yläpuolelta hitsataan kulma, jonka ansiosta vahvistimen pää on tarttumassa taipumaan. Kulman tulee olla tasainen kanavan ylähyllyn kanssa.

Axis forumchanin on valmistettu metallinen sauva läpimitaltaan 30 mm. Alaosa käännetään neliön alle. Tämä ei salli akselin rullata tai laskea, koska kanavan alempi reikä myös leikataan neliön alapuolella. Akselin yläpää työntyy kanavan ylemmän hyllyn yläpuolelle. Vahvistus on taivutettu sen ympärille (katso tätä yksinkertaista piirrosta):

Vahvistuksen taivuttamiseen kaikesta kaikesta ja hitsaustyön kanssa vietin kolme tuntia. Hän on taivuttanut sille jo 3 tonnia vahvistamista. Rauhallisesti, yksinään, villieläimet, joiden halkaisija on 14 mm. Laite on täysin tyytyväinen, koska ennen kuin se oli tehty, hän rikkoi hyvän voiman varaan - hän taivutettu palkki, jonka halkaisija oli 12 mm, ja asetti siihen putken.

Oma "yksikkö" on hieman yksinkertaisempi. Sänky on kanava nro 10-12. "Jalat" valmistukseen otti 20 mm: n halkaisijaltaan armon. Kulmat - koko 50x4. "Twelfth" -runko taipunut ilman ongelmia.

Armours kulmasta omilla käsillä

Ottaen huomioon kotitekoiset foorumit voimme sanoa, että vahvojen taivutus on kulmien perusteella yleisin.

Tällainen laite tuo mukanaan yksinkertaisen valmistuksen, materiaalien saatavuuden ja alhaiset kustannukset. Tarjoamme sinulle piirustuksen venttiilistä:

Tällainen laite voidaan tehdä myös ilman hitsauskonetta, jolloin liitokset voidaan yhdistää pultteihin ja muttereihin. Mutta hitsauskoneen läsnäolo laajentaa laajasti venttiilin valmistuksen mahdollisuuksia.

Rakentamisen aikana minulla oli kysymys, mikä on vahvistus. Tutkittuaan foorumin, valitsin yksinkertaisin vaihtoehto - kahdesta osasta yhdistää pultti. koska Haluan taivuttaa halkaisijaltaan enintään 8 mm: n sauvat, enkä vahvista rakentamista. Olen hitsannut halkaisijaltaan 20 mm: n putken yhdeksi kulmaksi. Kulmat kiinnittivät M10: n. Ruuvatin mutterit kiinni ja varmistin sitten rakennuksen improvisoitu sänky - paksu vaneri. Käytettiin 1,5 tuntia valmistusvaiheessa. Samanaikaisesti käytettiin kehyksiä, joiden mitat olivat 150x750 mm 90 kpl: n määrinä.

Huolimatta tämän arkkitehtisuunnittelun suosioista, foorumin käyttäjät menevät entisestään mekanismin uudistamisen ja parantamisen tielle. Erityisen mielenkiintoista on laite max68.2011 valmistamalla omalla kädellä taivuttamalla vahvistusta.

Käytetään kanavan numeroa 10, koska se on kätevää kiinnittää se puuta vasten. Tarvitset myös laakerit, kulmat 25x25 mm, pituus 50 mm, jotka on hitsattu kanavan puolelle. 2 reikää porataan sivulta, kierre M10x1.5 (hieno vahvistus) leikataan.

Venttiilin akseli on pultit M16x2. Yksi pultti on hitsattu kanavaan. Toinen pultti on hitsattu kahvaan (kääntyvä yksikkö), jossa käytetään Gazelle-jousia. Vipukahva on putki, jonka halkaisija on 34 mm ja pituus 300 mm. Voiman lisäämiseksi vipuun voit laittaa pidennyksen lyhyelle putkelle - pitkä putki suurempi (kuluneet ulkopuolelta) tai pienempi (sisään asetettu) halkaisija.

On välttämätöntä keskittyä hetkeksi, jonka venttiili vaatii halkaisijaltaan 4 cm: n pituisia hihoja.

SP 52-101-2003 -standardin mukaan "Betoni- ja teräsrakenteet ilman esijännityksen vahvistamista" yksittäisen sauvan taivutuksen halkaisijan on oltava sellainen, että se estää betonin rikkoutumisen tai jakamisen betoniteräksen sisällä ja sen tuhoutumisen taivutussivulla. Tällöin - tuurnan vähimmäishalkaisija vahvistuksen taivutuksessa riippuu tangon halkaisijasta. Selkeyden vuoksi kaikki arvot on tiivistetty seuraavassa taulukossa:

Ajan myötä max68.2011-venttiili on muuttunut. Nyt se ei ole erilainen kuin teollisuustuotteet.

Myös monet foorumin jäsenet ovat kiinnostuneita kysymyksestä: kuinka laskea palkin pituus kehyksen valmistuksen aikana. Loppujen lopuksi arvojen yksinkertainen lisäys, jos kehyksen tulee olla 50 x 20 + 2 korvaa 40 mm, sitten teoreettisesti tangon pituuden tulisi olla 50 + 50 + 20 + 20 + 4 + 4 = 148 cm, mutta taivutussäteet huomioon ottaen tämä luku on virheellinen. Tässä on tie ulos tästä tilanteesta:

Harjoitteluni voin sanoa, että minä lisäksi "heittää" jokaisen mutkan 5 mm: iin. Se riippuu vahvikkeen halkaisijasta. Tarvittaessa tehdään kymmenen kalusteen kehys 50x20x4 (korvat), lisäämme: 4.5 + 50.5 + 20.5 + 50.5 + 20.5 + 4.5. Kaiken kaikkiaan pultin pituus = 151 cm.

Lopuksi kerromme teille foorumin jäsenten toisesta "salaisuudesta", jota käytetään vahvistamisen taivutuksessa. Kiinnitä kiinnitys pitkällä puupöydällä ja kiinnitä se esipintaan ruuvaamalla itsekierteittävät ruuvit ja merkitsemällä merkinnällä arvoja, jotka vastaavat sauvan käännöksen asennustapaa taivutusyksikössä. Näin voit säästää itsesi käyttämästä mittanauhaa joka kerta, mitattaen tarvittavan pituuden.

Kun olet lukenut aiheet, miten taivuta ristipisto ja Armaturegib, tee se itse 1,5 tunnissa, tutustut tämän laitteen itsenäiseen valmistukseen (piirustukset, valokuvat ja ohjeet ovat liitteenä). Tarjoamme myös tietää vastauksen kysymykseen: kuinka oikein vahvistaa perusta nurkissa. FORUMHOUSE suosittelee myös hitsauksen kaikkien salaisuuksien oppimista ja lukemista artikkelista kylmätaitojen ominaisuuksista. Ja tämä video auttaa sinua ymmärtämään, miten oikea työ tehdään.

Teemme koneen joustavista varusteista tehdä sen itse

Rakennustyön toteutusvaiheessa lujittavan taipumisen tarve ilmenee melko usein erityisesti vahvistamalla perustuksia, seiniä ja lattioita sekä vahvistamalla muita tyyppisiä teräsbetonirakenteita. Myös pieniä rakennuksia, kuten kasvihuoneita tai kasveja, tarvitaan taivutustangot. Vanteiden taivuttamiseksi sinun on käytettävä erikoislaitteiden vahvistuskonetta, josta keskustelemme tässä artikkelissa.

Tarkastelemme taivutuskoneita venttiileille, esittelemme markkinoiden yhteisiä malleja ja annamme suosituksia valinnasta. Piirustukset ja ohjeet annetaan, minkä jälkeen pystyt tekemään laitteen taivuttamalla metallia liikkuvan omalla kädelläsi.

1 Toiminnan periaate ja suunnitteluominaisuudet

Vahvistustyökalu on erikoislaite, jonka avulla vaadittu muoto kiinnitetään aluksi suoraan vahvikepalkkiin. Tällaiset laitteet rakennetyypin mukaan luokitellaan kahteen tyyppiin:

Tämän laitteen rakenne on yksinkertainen. Se koostuu pyöreästä tai suorakaiteen muotoisesta levystä, jossa pysäyttimet (nastat) on kiinnitetty, rajoittavat tangon liikkumista ja vipua, joka on kiinnitetty ruuveilla ja varustettu päätyosalla sovitusreiällä.

Katso myös: miksi hitsausliitoksia käytetään hitsauksessa?

Taivutus suoritetaan seuraavasti: tanko asennetaan asennusreikään ja asetetaan kahden rullan väliin, minkä jälkeen vipun asento muuttuu ja yksi akseleista puristuu kiinteällä sauvalla, mikä johtaa taivutuksen muodostumiseen.

Manuaalinen taivutuskone

Tällainen laite sopii parhaiten kotikäyttöön. Laitteen avulla voit taipua pienten halkaisijaltaan (korkeintaan 12 mm), ja voit helposti tehdä sen itse. Uusi tehtaalla valmistettu työkalu maksaa 3-5 tuhatta ruplaa.

Laajamittaisessa ja pienimuotoisessa tuotannossa (myös lujitustyömailla) sekä teollisessa rakentamisessa, jossa tehdään suuria eräitä valssattuja metalleja tai suurikokoisia tangkoja, käytetään hitsausta leikkaamiseen ja taivuttamiseen. Mekaaninen kuljettaja voi käyttölaitteesta riippuen olla:

 • hydraulinen;
 • sähkömagneettinen;
 • sähkömekaaninen;

Yleisimpiä hydraulilaitteita, jotka on luokiteltu kolmeen ryhmään: kevyt - halkaisijaltaan 3-20 mm, raskas - 20-40 mm, halkaisijaltaan yli 40 mm: n suuret raskas taivutustangot. Hydraulilaitteen avulla voit säätää tarkasti taivutussäteen, jota ei voi tehdä käsityökalulla. Taajuusmuuttajan suurin taipuma säteellä - 180 0.

Kiinnitetty kone on joustava

Mekanisoituneissa laitteissa on työvirta pyöreän levyn muodossa, joka on asennettu pystyakseliin. Levyssä on kaksi sylinteriä - keskiosa ja taivutus. Aseta niiden väliin sauva, joka on kiinnitetty laitteen kahdessa telineessä. Seuraavaksi akseli alkaa pyöriä, taivutussylinteri liikkuu sauvan ulkoreunaa pitkin ja taivuttaa sen keskikohdan ympäri. Taivutussäde määräytyy levyn pyörien lukumäärän mukaan sen akselin ympäri.
valikkoon ↑

1.1 Markkinoiden yleiskatsaus ja valintaohjeet

Yleisin kotitaloustyökalu on Afacan-manuaalinen taivutuskone. Yhtiö toimittaa kahta mallia: Afacan 10E - suunniteltu 6-12 mm halkaisijaltaan taipuisiksi tankoiksi ja Afacan 12E - sauvoille 10-12 mm. Valmistettu on myös U-sarja (yleisnauha), joka toimii rullatuilla tuotteilla, joiden läpimitta on 6-20 mm. Afacan-laitteiden manuaalinen kone joustava maksaa 2-5 tuhatta ruplaa mallista riippuen.

Katso myös: kuinka paljon raudoitus painaa - taulukot, standardit ja laskenta.

Ajoneuvolaitteiden vaativat mallit ovat:

 1. MUH 1 - toimii sauvoilla, joiden läpimitta on 10-32 mm, teho 3 kW, taivutussäde - 160 0. Laitteen hinta on 96 000 ruplaa. Keskimääräinen markkinahintahinta on 1 tuhat ruplaa.
 2. GW40 - teholaite 3 kW, halkaisijat - 12-40 mm, maksimitaivutus säde on 180 astetta. Hinta - 90 tuhatta ruplaa, vuokra - 700 ruplaa / vrk.
 3. G40 - on ominaista kolmen lähetysparin läsnäolo, joka laajentaa laitteen toimintatilaa (suorittaa jopa 8 taivutusta yhden palkin kerrallaan). Teho - 3 kW, halkaisijat - 10-35 mm, säde - jopa 180 0. Keskimääräinen markkinahinta - 140 tuhatta, päivittäinen vuokra maksaa 1,500 ruplaa.
 4. G50 - tehokkaampi (4 kW) G40-koneen muutos. Se toimii varret, joiden läpimitta on enintään 50 mm, ja ne voivat suorittaa samanaikaisesti useita tankoja, joissa on pienempi osa. Kustannukset - 220 tuhatta, vuokra - 2 tuhatta / vrk.

GW40-laitteiden kone on joustava

Valitessasi myös käyttölaitteita, suosittelemme kiinnittämään varusteiden MGA-1 ja MGA-2 koneita. Tämä on paras laite hinnan ja suorituskyvyn kannalta. MGA-1 toimii tangoilla 32-40 mm, MGA-2-40-56 mm. Voimalaitokset 3 ja 4 kW.
valikkoon ↑

1.2 Tekniikka on joustavaa venttiiliä

Harkitse, kuinka taivuta käsikäyttöisen kiinnikkeen vahvistusta. Jos käytät kannettavaa työkalua, se on kiinnitettävä tiukasti työpintaan. Seuraavaksi tangot asetetaan istuimeen pysäytys- ja taivutusrullan välissä ja tanko taipuu haluttuun säteeseen siirtämällä vipua.

Taivutus vahvistus käsikoneella

Käyttölaitteen käsittely edellyttää tarkempaa lähestymistapaa. Tällaisilla laitteilla voi mallista riippuen olla ominaisuuksiltaan yksittäisiä toimintoja, joten lue tekniset ohjeet ennen käyttöä. Useimmat hydrauliset tai sähkömekaaniset yksiköt ohjataan polkimella siten, että käyttäjän kädet jäävät käyttämättä käytön aikana.

Katso myös: kuinka estetään veden lämmityspatterissa - venttiilien ja varusteiden tyypeissä.

Kuinka taivuttaa vahvistusta - askel askeleelta ohjeita:

 • laite on valmistettu halutun kokoisen taivutusrullan avulla, joka on valittu käytettävän raudoituksen halkaisijan mukaan;
 • taivutuskulma on valittu (nykyaikaisilla yksiköillä on 0-180 0);
 • tangot sijoitetaan työstöpöydän kiinnitysrakoon ja kiinnitetään telineisiin;
 • polkimen painaminen käynnistää laitteen, taivuttaa määritetyn kokoonpanon;
 • taivutuksen lopussa poljin vapautuu ja palkki poistetaan.

Työvaiheessa on noudatettava tiukasti turvaohjeita ja varmistettava, että kätesi ja vaatteet ovat riittävän kaukana pyörivistä rullista.
valikkoon ↑

1.3 Yksinkertaisimman manuaalisen gibshchikin suunnittelu (video)

2 Laitteen tekeminen omiin käsiisi

Kotitekoinen lujitemuovauslaitteen tulisi olla monipuolinen, joten tarjoamme sinulle ohjeita laitteen valmistuksesta, jonka ansiosta voit myös kääntää nurkkaa, profiileja ja teräsnauhoja. Kuvassa on työkalun piirustus:

Scheme kotitekoinen kone

Jibberin tekeminen omilla kädillä vaatii pistokkeen (yksinkertainen autolaite, jonka voima on vähintään 2 tonnia), 100 mm: n kanavapalkki (tukirungolle) ja saranat, joita käytetään pysäytystilanteissa. Rungon ja lävistimen (puristusmekanismin) valmistukseen tarvitaan teräskulma 25 ja 32 mm ja profiili 40 * 20.

Itse valmistettu työkalu valmistetaan hitsauskoneella, hiomakoneella, tasolla, vasaralla, metallilla ja merkintälaitteilla (mittanauha, liidulla, hallitsija).

Katso myös: mistä ja mistä käytetään vahvistusverkkoa?

Vaiheittaiset ohjeet työn tekemiseen itse:

 1. Aluksi on välttämätöntä mitata ja leikata aihioita, joiden pituus on 5 cm: n etäisyydellä 25 ja 32 mm: n kulmista, neliömäinen profiili ja erikoisakset, joiden läpimitta on 12 mm.

Punch aihiot

Reiän asennus pistokkeeseen

Tuloksena oleva kotitekoinen laite on erittäin yksinkertainen, mutta tuloksena saat tehokkaan laitteen, jonka käyttö ei vaadi fyysistä ponnistusta, toisin kuin viputyyppien halvat tehdasvälineet.

Kone työssä

Kotitekoisen työkalun likimääräiset kustannukset - 1 - 2 tuhatta (jackin hinta + porttirivien hinta), profiilin kulmat ja profiilit maksoivat penniäkään. Miehen kokoamiseen käyttämää aikaa omilla käsillä on 3-4 tuntia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Portal about the osat »Liittimet» Laitteen tekeminen joustaviin liittimiin omalla kädelläsi

Venttiilien taivutuskoneiden tyypit ja mallit

Jotta työtä tehtäisiin aallotetun ja tasaisen lujituksen profiilin vaihtamiseksi, käytetään taivutuslaitteita. Tällaisia ​​laitteita käytetään laajasti rakentamisessa erilaisten betoniterästuotteiden profiilien vahvistamiseksi.

Manuaalisten taivutuskoneiden tyypit

Vahvisteiden taivutuslaitteiden (lujitettujen sauvien) suunnittelu edellyttää useiden teräsmateriaalien (yleensä kolme) käyttöä ja voimansiirtoa, jotka voivat olla joko erilaisia ​​vipumekanismeja tai itse pysähtymisliikkeiden liikkeitä.

Käsikäyttöisten laitteiden rakentamisessa lujituksen taipumiselle käytetään työntekijän lihasvoiman käyttöä voimatoimilaitteena. Fyysisen rasituksen helpottamiseksi erityisesti silloin, kun on tarpeen työskennellä suurella poikkileikkauksella varustetulla tuotteella, koneen rakenteissa käytetään voimansiirtoa. Tämä vipu johtuen suuremman olakkeen tarjoamisesta voi merkittävästi helpottaa taivuttamalla vahvistettuja sauvoja.

Suunnittelusta riippuen lujittavan taivutuksen käsikäyttöiset kiinnikkeet voidaan jakaa ns. Ehdollisiin manuaalisiin ja manuaalisiin.
Perinteisesti käsityökaluilla, jotka taivuttavat lujitettuja sauvoja, on laitteita, joissa käytetään manuaalista voimaa käyttävää mekaanista käyttövoimaa tällaisen tuotteen profiilin muuttamiseksi. Tyypillisesti tällaiset laitteet on suunniteltu vauhtipyörään, jota ohjaa työntekijän fyysinen vaikutus.


Kun työskentelet lujitetuilla sauvoilla, joiden poikkileikkaus on yli 16 millimetriä, on käytettävä työkaluja taivuttamalla tällaista mekaanisesti ohjattavaa tuotetta. Koska tällaisen vahvistuksen taipumiseen tähtäävät ponnistelut ovat varsin merkittäviä, ja työn suorittaminen manuaalisessa tilassa on liitetty suuri fyysinen ponnistus ja voi johtaa epäasianmukaisiin ja huonolaatuisiin taivutusoperaatioihin.

Kun työskentelet panssaroidun sauvan kanssa jopa 16 millimetriä, voidaan käyttää käsin taivutustyökaluja. Tällaiset koneet, liikkuvuudesta riippuen, voidaan jakaa kahteen tyyppiin: pysyvät ja kannettavat.

Voimakuvion taivuttamiseen käytetyn radan mukaan käsikoneet voidaan jakaa myös niihin, jotka käyttävät voimakäytön ja vaakasuoran pystysuoran vektorin.

Laitteet, joilla on pystysuuntainen vektorin voimansiirto, voivat työskennellä suurilla halkaisijoilla, koska ne ovat helpompi tehdä merkittävä kuorma johtuen siitä, että ne voivat käyttää koko työntekijän painoa. Mutta pienten läpimittojen vahvistuvien sauvojen tarkemman ja kontrolloidun taivutuksen kannalta on tarkoituksenmukaisempaa käyttää käsikäyttöisiä laitteita, joissa on voimakäytön horisontaalinen vektori.


Taivutetuilla vahvistetuilla tangoilla olevat kiinteät laitteet ovat suunnitelmissa kiinteä alusta (runko). Joka yleensä on suuria mittoja ja massaa, tuloksena tällaisia ​​laitteita käytetään yleensä erikoisalueilla.


Useimmissa tapauksissa tällaisia ​​koneita käytetään virallisessa tuotannossa. Se on teollisuuslaitteita taivutusvahvistukseen, jolla on kaikki vaatimustenmukaisuustodistukset, ja sääntelyviranomaisten on voitava työskennellä. Teollisuuslaitteiden osalta suoritetaan kestävyyskokeita, jotka liittyvät kaikkiin mekanismin päärakenteisiin, kahva-vipu pysähtyy.

Kotitekoinen, kiinteä manuaalinen taivutuskone

Suurten tilavuuksien käsittelemiseksi vahvistusprofiilien muuttamiseksi on välttämätöntä käyttää kiinteitä laitteita lujitetuilla sauvoilla taivuttamalla. Tällaisten laitteiden avulla voidaan varmistaa, että riittävä määrä toimintoja tarvitaan esimerkiksi betonien monoliittirakenteiden rakentamisessa.

Kiinteän laitteen rakentamisen perustana on kehyksen käyttö, johon pysäytinlohko ja taipuisa kiinnitin (vipu) on asennettu.


Tällaisen laitteen valmistukseen tarvitaan hitsaus- ja vesijohtovalmiuksia. Koska solmujen tarvittava luotettavuus voidaan taata vain sängyn laadukkailla liitoksilla.

Lisäksi, jos ei ole valmis pysähdyksiä kestävästä materiaalista tarvittavien halkaisijoiden kanssa, on välttämätöntä käyttää sorviä. Jos pysäyttimien valmistukseen ei ole mahdollista käyttää sorvia, voit ottaa suuret poikkileikkaukset.

• hitsauskone (taskulamppu);
• sähköpora, jossa on metallinen porakone;
• vasara;
• tiedosto.

Laitteen valmistuksessa tarvitaan tällaisia ​​materiaaleja:

• pohjalevy (vähintään 10 millimetrin paksuus);
• raudan (6 mm: n paksuinen) silmukan valmistamiseksi;
• metallikulma (10 millimetrin paksuisesta), jotta laitteen pohja (sänky) saadaan;
• nastat (lujitettu sauva tai "sormet") halkaisijaltaan, riippuen siitä, mihin vahvistus taivutus on suunniteltu (tavallisesti 6-12 mm: n poikkileikkaustöitä varten, tarvitaan 55-60 millimetrin poikkileikkaus) pysäyttimien valmistukseen;
• putki kahvan valmistamiseksi - vipu, jonka pituus on 500 millimetriä ja halkaisija noin 25 millimetriä.
Tämäntyyppisen stationaarisen manuaalisen koneen suunnittelun tärkeimmät yksityiskohdat taivutusvahvistukseen ovat:

• sänky;
• sängyn jalat;
• peruskokoonpano;
• pysäkit (nastat) - kolme kappaletta;
• silmukka;
• kahva-vipu.

Sitten koneen pohja on valmistettu raudasta, jonka varren ja saranan varrella on kiinnitetty hitsauskone.

Kotitekoinen taivutuskone


Ensimmäinen menetelmä koneen valmistamiseksi taivuttamalla vahvistusta omiin käsiisi. Tämä menetelmä on yksinkertaisin eikä vie paljon aikaa. Yksi tärkeä vivahde on, että sinulla on pyörä, jossa on kiinnitys ja kääntömekanismi.

Koneen kokoaminen joustaviin kiinnikkeisiin tekee sen itse

Rebar-taivutuskoneet ovat rakennus- ja teollisuuskäyttöön tarvittava laite.

Tulevaisuudessa on realistista tuottaa sekä betoniteräs- että metallirakenteita.

On tapauksia, joissa voit tehdä sen itse, mutta useimmiten tuotteiden paksuus on niin suuri, että taivutus on mahdollista vain erikoistyökalujen avulla.

Modifioidulla armatuuri taivutuskoneella ei ole vain mahdollisuutta antaa arkkia ja muita materiaaleja haluttuun muotoon vaan myös leikata niitä.

Myös monet laitteet mahdollistavat renkaiden, kiinnittimien ja osien kiinnittämisen, saranoiden, putkien tai muiden raaka-aineiden saranat, joita käytetään asennuksessa ja rakenteessa.

Suunnittelun monimutkaisuudesta huolimatta kone voidaan suunnitella ja koota käsin. Tätä varten tarvitset valmiita piirustuksia, työkaluja ja tietoa laitteen toiminnan periaatteista.

Kuinka ankkuri toimii?

Kotitarkoituksiin käytetään kotitekoista manuaalista taivutuskonetta armourille ensisijaisesti säätiön rakentamisessa.

On lähes mahdotonta tehdä luotettava perusta vahvistamatta osia, joten kysymys tulee esille - miten kehys, miten nykyisen vahvistuksen taivuttaminen?

Tietenkin tänään löytyy valtava valikoima ammatillisia laitteita markkinoilla, mutta hinta on erittäin korkea.

Tällaisia ​​laitteita hankitaan teollisiin tarkoituksiin, työpajojen järjestelyihin, rakennusalan yrityksiin. Henkilökohtaisiin tarkoituksiin sopivat muotoilu, joka on koottu omiin käsiinsä.

Jos puhumme teknisistä standardeista, taivutusvahvistimessa on oltava kolme akselia.

Yksi niistä on itsepäinen (pitää sauvat tietyssä kulmassa ja kiinnittää ne), toinen osaa taittaa materiaalin pääakselin ympäri - kolmas. Sitä kutsutaan myös keskeiseksi.

Rakennetyypistä riippuen voidaan erottaa mekaaninen mekaaninen taivutus käsikäyttöinen kone.

Jälkimmäinen on löytänyt laajan sovelluksen jokapäiväisessä elämässä, koska se on pienikokoinen ja suhteellisen pieni kustannus, ja yksinkertaisuuden vuoksi kaikki voivat työskennellä sen avulla.

Myös hydraulisia tai pneumaattisia laitteita. Näin ollen hydrauliikkakone taivutukseen voi taivuttaa materiaalia jopa 180 asteen kulmassa, mikä ei takaa rikkoutumista.

Suunnitellessasi omalla kädelläsi ei ole tarpeen noudattaa hankettasi vaan myös kiinnittää erityistä huomiota kiinnittimien laatuun (loppujen lopuksi kuormitusosat voivat olla erittäin suuria) ja huolehtia suojelun järjestämisestä.

Liukastangon voi aiheuttaa vakavia vammoja.

Siksi on usein mahdollista löytää plexiglassisuojaa yksinkertaisimmilla taivutuskoneilla, jotka voidaan helposti tehdä itsenäisesti.

Jos sinulla on kokemusta koneiden kokoamisesta, voit varmistaa suunnittelusi muuttamalla nopeuksia työn säätämiseksi.

Joissakin malleissa on jalka-paneeli, jonka avulla voit helposti vaihtaa venttiilin suunnan.

Kuinka tehdä kotikone?

Jotta voit tehdä sen itse manuaalisella taivutuskoneella varustukseen, on ensin valmisteltava koko valikoima työkaluja.

Jos olet kiinnostunut kokoonpanosta ja rakentamisesta, etsimällä tällaisia ​​osia ja tarvittavat laitteet eivät ole vaikeita.

Ensimmäinen tarve on sähköhitsaus. Laitteelle, joka pystyy käsittelemään tasaisia ​​arkkeja, tarvitset vankan pohjan, rei'ittimen, puristimet ja kiinnittimen.

1 - taivutuslevy, joka on asennettu pystyakseliin; 2 - sormi; 3 - reikä sormelle; 4 - pysäkit; 5 - palkki; 6 - aksiaalinen pysäytin

Booli voidaan silti koota metallikulmista. Sopii kanavien kokoonpanoon ja pituuksiin.
Pohja leikataan tarkasti jälkimmäisen ansiosta.

Sitten sopii viidenteen tai kuudenteen mallinumerokanavaan. Mutta pituus olisi valittava lyhyt - enintään 50 senttimetriä.

Vahvistin taivutuskone koostuu vipusta, rei'istä, puristimesta ja pääosasta, johon putket ja sauvat tai arkit asetetaan.

Ensinnäkin valittua sijaintia varten akseli on tehty puristimille - se on helpompi liikkua sen mukana.

Muista kuitenkin, että kiinnittimien tulee leikata pituus 6 millimetriä pienemmäksi kuin jalustan alapuolella tehty työkappale.

Päistä ne pitävät myös useita senttimetrejä - ilman tällaista sisennystä on mahdotonta jakaa kuormaa oikein.

Vivulle sopiva johto, jonka halkaisija ei saa olla yli 15 millimetriä.

Pohja on taivutettu kirjaimen "P" muotoon ja se on hitsattu jollakin stabiilista kulmista hitsauskoneella. Reunasta tulisi olla noin 5 millimetrin sisennys.

Muita teräspalkkeja on hitsattu lävistimeen, ja työkappaleen päistä poistetaan 45 asteen kulmat.

Jotta kaikki osat voidaan hitsata oikein ja tarkistaa kulmat, rakenteen tasaisuus ja telakointi, voit käyttää ensin päinvastoin, ja jo heille tehdään hitsaustöitä.

Niinpä se tekee alustavan kehyksen, joka voidaan aina uudistaa.

Lisäksi mahdollisuuksien mukaan on parempi käyttää pultteja hitsauksen sijasta. Joten on aina mahdollista rakentaa tai purkaa suunnittelua täydentämällä sitä yksityiskohdilla.

Jos hitsausta kuitenkin pidetään parempana, on ensin tehtävä kokeellinen taivutus. Jos kaikki vaiheet ovat normaaleja, voit hitsata osat yhteen.

Kuinka lisätä elementtejä leikkaamiseen?

Sen lisäksi, että kotitekoisessa laitteessa voi tuottaa erilaisia ​​muotoja tuotteisiin, voit itse tehdä koneen leikkuupöydälle, joka yhdistää molemmat toiminnot: leikkaus ja taivutus.

Tietenkin on paljon vaikeampaa suunnitella sitä omilla käsilläni, mutta hänellä on enemmän sovelluksia. Helpoin vaihtoehto on tehdä veistetyn levyn perusteella hiomakone.

Lautanreikää voidaan leikata mihin tahansa huoneeseen. Sen rakenne voi olla sekä taitettava että kiinteä.

Ensimmäisessä tapauksessa tällainen laite voidaan helposti purkaa ja koota uudelle paikalle.

Puhuessaan rakentavasti taivutusakselien lisäksi koneessa leikkuulaitteen tulisi koostua moottorista, leikkuuterästä tai -levystä ja itse pinnasta, jossa terä on kiinnitetty.

Tietäen työn periaate, voit helposti tehdä muutoksia syöttötilassa.

Kapasiteetti on määritettävä, ennen kuin ruuvauskone on koottu.

Ammattilaisilla on suuri teho - noin 2000 wattia.

Huolimatta siitä, että kotitarkoituksiin voit valita pienempiä indikaattoreita, älä unohda, että metalli pysyy metallina kaikissa tilanteissa ja leikkaamaan sitä, tarvitset suurta kuormaa.

Toinen moottorin tehoon suoraan liittyvä ominaisuus on vaihteen valinta.

Useimmiten se on hihnan tai friccion kitkavoima. Kiinnitys voi olla ketju, mato tai vaihde, kaikki riippuu siitä, mitä materiaaleja sinulla on käsillä.

Vyöt antavat äänettömän toiminnan, mutta todennäköisyys tällaisen mallin liukumisesta on erittäin korkea, joten on parempi olla valitsematta tällaista vaihteistoa.

Kotitekoinen kouruun leikkaava kone toimitetaan myös varalla, joka ei salli materiaalin poistua leikkausakselilta.

Veitsen kotona useimmiten valitaan kovametallikiekko tai hankaava pyörä. Laitteen tyyppi riippuu työkalujen syötteestä.

Se voi olla etuosa, alempi tai heiluri.

Kokoonpanoperiaate on erittäin samanlainen kuin taivutusrakenne. Niinpä kone reunalisteen leikkaamiseen alkaa tehdä rungosta, joka puolestaan ​​on koottu metallikulmista.

On välttämätöntä liittää kanava vastaanotettuun tukikohtaan, joka toimii ohjausakselin roolissa ja kaikki muut osat ovat siihen kiinni.

Vain moottori tarvitsee lisää vahvistettua putkea.

Laakerit, joita tarvitaan liikkuvan mekanismin tukemiseksi ja asettamiseksi, on asennettu ylemmässä rungossa ja akseli ja moottori kiinnitetään pultteilla.

Lisäksi, kun levy on kiinnitetty (myös pulttien avulla), sinun on huolehdittava suojakotelosta, sillä metallin kanssa kosketuksissa tulee kipinää.

Koneen työ on parasta tarkistaa joutokäynnillä ja käyttää pehmeitä metalleja. Vain silloin, jos kaikki toimii hyvin, voit tarkistaa asennuksen täydellä voimalla.

Pääasia on, että akselin taivutuksen ja levyn välinen etäisyys on vähintään 40 senttimetriä.