Betoni vedeneristys

Betonin vedeneristys on prosessi, joka johtaa betonipintoihin, kuten lattialaattoihin, seiniin, lattiaan jne. tulee vedenpitävä. Laitteiden vedeneristysmenetelmiä on useita.

betoni

Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sementistä, vedestä, useista täyteaineista, vahvistavista aineosista, kemiallisista ja mineraalisista lisäaineista. Hiekkaa ja soraa käytetään täyteaineina, ja metalliraudoitusta sekä lasia ja muovikuituja käytetään pääasiassa vahvistamiseen. Kemialliset lisäaineet saavat aikaan konkreettisia ominaisuuksia. Mineraalisia lisäaineita käytetään betonin lujuuden lisäämiseen. Lisäksi lisäaineita voidaan käyttää portlandsementin sijasta, mikä on yleensä betonin pääkomponentti.

Vedeneristysjärjestelmät.

Integroitu vedeneristyslaitejärjestelmä sisältää 2 alatyyppiä: hydrofiiliset ja hydrofobiset vedeneristyslaitejärjestelmät.

On olemassa erilaisia ​​menetelmiä hydrofiilisestä vedeneristyslaitteesta, joista yleisimpiä on kiteisen vedenpitävyyden laite. Tämä menetelmä perustuu betonin sisältämän veden muuttamiseen liukenemattomiksi kiteiksi. Useiden hydrofiilisten vedeneristysmateriaalien vaikutus perustuu niiden ominaisuuksiin kosketuksessa veden kanssa, imee sitä, laajenee sen vaikutuksen alaisena ja täyttää siten betonin huokoset ja tekee siitä vedenpitävän.

Hydrofobiset järjestelmät Vedeneristyslaitteet, jotka perustuvat erilaisten vedenpitävien pinnoitteiden, kalvojen jne. Käyttöön, joita käytetään eristettyjen rakenteiden ulkopuolella.

kalvot

Vedeneristyskalvot ovat nestemäisiä ja arkkia. Nestemäiset kalvot levitetään betoniin ja muodostavat noin 6 mm: n paksuisen kumipinnoitteen. Tämän vedeneristyslaitteen tärkeimmät edut ovat korkean suorituskyvyn käytössä ja alhaiset kustannukset.

Levyn kalvot on tehty bitumista. Tällaiset kalvot on laminoitu polyetyleenikalvoilla ja näin valmistetut arkit liimataan betoniin. Tämä on erittäin kestävä vedeneristysmateriaali. Levymembraaneja käytetään perustusten, maanalaisen pysäköintialueen, tunneleiden jne. Vedeneristämiseen. Levymembraanien pääasiallinen haitta on se, että ne liimataan manuaalisesti,
mikä johtaa työvoimakustannusten nousuun.

Hydrofobinen betoni

Toisin kuin hydrofobiset kalvot, "hydrofobinen betoni" on täysin uusi edistyksellinen tekniikka. Se ei perustu valmiiden betonirakenteiden vedeneristämiseen vaan vedenkestävän betonin valmistukseen. Hydrofobinen betoni valmistetaan tuomalla erityisiä lisäaineita tuotantovaiheeseen. Nämä lisäaineet estävät kapillaarin tunkeutumisen veteen betoniin, mikä tekee siitä vedenpitävän. Tällaista betonia on käytetty menestyksekkäästi Aasiassa, Euroopassa ja Australiassa, ja se on vakiintunut rakentajien keskuudessa, koska se sallii sillan rakentamisen.

Crystal vedeneristys betoniin

Kiteisen vedenpitävyyden laite on yksi laitteiden integroidusta vedeneristysjärjestelmästä. Katsotaanpa, miten tämä tehdään. Ensinnäkin betonipinnan alue, jolla vedenpuhdistuslaite on tarkoitus valmistaa, tulee kastua vedellä, minkä jälkeen siihen lisätään alukerros vähätiheyksisestä liuoksesta ja peitetään sitten kiteisellä vedeneristysmateriaalilla, joka on suuritiheyksinen liuos. Sen jälkeen alkaa kemiallinen diffuusioprosessi. Suuri tiheyden kiteisen vedeneristyksen liuos tunkeutuu betoniin matalatiheyksiseen liuokseen, kunnes tasapaino saavutetaan. Kun vesi joutuu betoniin, sementin kosteus alkaa. Hydratoitu sementti reagoi betonin sisältämän kiteisen vedeneristysmateriaalin kanssa. Diffuusioprosessin aikana kiteinen vedeneristysmateriaali upotetaan betoniin 30,5 cm: n syvyyteen. Tämä vedeneristysmenetelmä on erittäin tehokas, koska betonissa muodostuneet kiteet on suojattu ulkopuolisilta vaurioilta. Toinen sen eduista on rakenteen lämmönkestävyys muuttumattomassa tilassa jopa 130 astetta. Lisäksi vedeneristyslaitteella kemiallisen reaktion, kuten karbonoinnin, rakenteellinen vastus lisääntyy, mikä johtaa betonin vähäisempään huuhtoutumiseen ja hävittämiseen; kloridi-ionien diffuusiota rakenteeseen estetään, mikä puolestaan ​​suojaa betonin raudoitusta korroosiolta ja laajentumiselta.

Ruiskutusbetonin vedeneristys

Joissakin tapauksissa betonirakenteiden korjauksessa käytetään teknologia-injektionestettä. Tämä menetelmä perustuu tuloksena olevien kutistumisvarsien täyttämiseen polyuretaanilla tai epoksihartseilla. Vähemmän tavallisesti sementtiä sisältävät ruiskutusmateriaalit lisätään betoniin. Injektoinnin vedeneristys tunnetaan tehokkaimpana ja nopeana tapana korjata betonirakenteita vuotojen varalta. Sen avulla voit pysäyttää voimakkaan veden tunkeutumisen minuutteina. Tämän tekniikan haittapuolena ovat vedenpitävät materiaalit korkeat kustannukset.

Ennen siirtymistä betonin vedeneristyslaitteeseen.

Ennen siirtymistä vedeneristyslaitteeseen on otettava huomioon useita tärkeitä tekijöitä. Betonipinta on puhdistettava perusteellisesti. On tarpeen poistaa rakennusjätteet jne., Tasoittaa karkeat pinnat ja tiivistää lavuaalit betoniin ja sitten huuhteluun. Varmista, että käyttämääsi vedeneristysmateriaalia voidaan käyttää laastien avulla, joka upotetaan uppoasennuksiin. Tämä ei aiheuta kemiallista reaktiota, joka voi johtaa betonin tuhoutumiseen. Jotkut vedeneristyslaitteisiin käytettävät materiaalit ovat syttyviä ja varotoimia on noudatettava työssään niiden kanssa.

Edellä mainitut suositukset auttavat sinua tekemään betonirakenteiden vedeneristystä, vahvistamaan ja suojaamaan talosi parhaalla mahdollisella tavalla.

Vedenpitävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi rakennusmateriaalin pääominaisuuksista. Hänellä ei ole tyhjiä rakenteita, tiheitä. Vedenpitävillä aineilla täytettyjen alueiden väliset saumat. Betoni on ominaispiirteitä, sillä on useita etuja ja laaja sovellus. Vedenpitävää betonia käytetään vain monoliittisissa rakenteissa (perustukselle), koska esivalmistetuissa rakennuksissa on monia saumoja, minkä vuoksi on epärealistista saavuttaa kosteuden läpäisemättömyys.

Vedenpitävät betonit on merkitty kirjaimella W, jopa kahdesta kaksikymmentä. Niiden alapuolella tarkoitetaan paineen tasoa (MPa x 10 -1 astetta mitattuna), jolloin vedenpitävä betoni kestää veden paineita ja estää kosteuden kulun.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin vedenkestävyys on konkreettinen ominaispiirre, johon betoniliuoksella on. Sen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • itse betonin ikä. Mitä vanhempi hän on, sitä paremmin hän on suojattu kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta;
 • ympäristövaikutukset;
 • käytä täydennyksiä. Esimerkiksi alumiinisulfaatti lisää betonin tiheyden astetta. Rakentajat saavuttavat tämän tärinän, puristimen toiminnan, kosteuden tyhjöpoiston avulla.

Betonin kovettumisen aikana huokoset voivat muodostua. Syyt tähän:

 • riittämätön tiheys seoksessa;
 • ylimääräisen veden esiintyminen;
 • mikä vähentää rakennusaineiden määrää kutistumisprosessissa.

Kutistumisen tulisi olla vähäistä tämäntyyppiselle betoniseokselle. Ongelmien välttämiseksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. kosteuttava tuore betoni kolmen ensimmäisen päivän välein kolmen tunnin välein;
 2. kattaa betonilla täytetty alue märkäpurkulla tai kalvolla;
 3. Älä unohda erityistä työkalua, joka muodostaa elokuvan.

Ennen kuin aloitat tämäntyyppisen rakennusmateriaalin käytön, sinun on tutustuttava sen ominaisuuksiin.

Betonimerkkien ominaisuudet veden kestävyys

Markkinoilla on valtava valikoima rakennusmateriaaleja. Eikä aina tavallinen kuluttaja voi määrittää tarvitsemansa brändin. Siksi sinun pitäisi tuntea näiden merkkien merkitseminen ja käyttö jo käytännössä. On olemassa taulukko, jonka mukaan betonivahvuus vastaa sen tuotemerkkiä.

GOST-standardien mukaan on olemassa vaatimuksia, jotka ovat välttämättömiä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Yleisimmin käytetty betonin merkki vedeneristykseen ei ole pienempi kuin W6: n taso. Jokaisella merkillä on rajoituksia. Tuotemerkkien ansiosta on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon veden painetta betonielementti kestää.

Korostetut indikaattorit, jotka määrittävät betonin vuorovaikutuksen veden kanssa. Tämä on:

 • suora (veden kestävyys, joka vastaa tuotemerkkiä ja mahdollisen suodatuksen kerroin);
 • epäsuora (veden ja sementin suhde, imeytyminen massan mukaan).

Elinolosuhteissa kiinnitetään enemmän huomiota ensimmäiseen indikaattoriin - betonin vedenkestävyyteen, jota pidetään ohjeellisena. Loput kolme osaa käytetään harvemmin, sitten seoksen valmistuksen aikana tai tieteellisissä kokeissa. Jokainen tuotemerkki luonnehtii kosteuden ja betonin vuorovaikutuksen astetta, mikä voi olla sekä vähemmän että enemmän. Tärkeimmät tuotemerkit ovat seuraavat:

 1. W4. Hänellä on normaali läpäisevyysaste. Tämä tarkoittaa, että absorboitunut kosteustaso on normaalialueella, mutta rakennusten hyvä vedenkestävyys ei ole sopiva.
 2. W6. Kosteuden läpäisevyys vähenee. Toisin kuin edellinen, se on keskimäärin laadukasta, vedenpitävää, ja sitä käytetään eniten rakennustöissä.
 3. W8. Sekoita alhaisella vedenkestävyydellä. Vuodot kosteutta pieninä määrinä. Seos on kalliimpi kuin edellinen.

Jälkimmäisessä rivissä olevat postimerkit muuttuvat hydrofobisemmiksi. Kosteudelle vastustuskykyisin on W20: n seos, mutta sitä käytetään harvoin korkean hinnan vuoksi. Käytä siis W10-W20 -laitetta säiliöiden, bunkkereiden tai hydraulisten rakenteiden rakentamiseen. Heillä on vielä yksi, melko positiivinen, laatu - pakkasenkestävyys.

On tärkeää pystyä valitsemaan betonin luokka ja sen tarkoitus. Joten, jotta voit täyttää säätiön, sinun on tehtävä W8, kun taas lisää vedenpitävyyttä. Seinät kostutetaan huoneessa, jossa normaali kosteus on W8-W14. Kun huone on kylmä ja kostea, on parempi käyttää suurempia merkintöjä, kun se tekee lisäkäsittelyä erityisellä maaperän koostumuksella.

Kun talon ulkoseinät on leikattu, on käytettävä yläosat, jotta varmistetaan paras vedenpitävyys. Tämä on tärkeää, koska ympäristö muuttuu jatkuvasti ja kosteus ei saa tunkeutua taloon.

Osuudet betoniseoksesta

Halutun betonimassan tekemiseksi sinun on noudatettava tiukasti mittasuhteita, koska poikkeama sivussa heikentää ominaisuuksia. Tämä estää materiaalin ylimääräisen käännöksen. Voit kokata sen itse tai erityisellä sekoittimella.

Painopiste on veden ja sementin suhteessa. Sementti on otettava tuoreena, merkintä M300-M400, harvemmin M200 (b15). Luokka B15 on hyvä keskiosa. Ennen käyttöä on välttämätöntä seulottaa B15 seulan läpi. Hydrofobinen vaikutus voidaan saada vaihtelemalla hiekan ja soran määrällä. Joten hiekkaan pitäisi olla 2 kertaa pienempi kuin sora.

Mahdolliset sora, sementti, hiekka ovat seuraavat: 4: 1: 1, 3: 1: 2, 5: 1: 2,5. Veden massa tulee olla välillä 0,5-0,7. Näiden mittasuhteiden ansiosta seos kovettuu hyvin. Käytettiin myös erilaisia ​​lisäaineita vedenkestävyyden saavuttamiseksi.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Vedenpitävän indikaattorin tason määrittämiseksi sovelletaan perus- ja apumenetelmiä. Tärkeimmät ovat:

 • "märkäpisteiden" menetelmä (maksimipaineen mittaus, jonka aikana näyte ei kulje vettä);
 • suodatuskerroin (vakiopaineeseen ja suodatusprosessin aikaväliin liittyvän kertoimen laskeminen).

Toissijaisiin menetelmiin kuuluvat:

 • määritetään liuoksen sitovan aineen tyyppi (vesipitoisen hydrofobisen sementin, portland-sementin pitoisuus);
 • kemiallisten lisäaineiden pitoisuudesta (erityisten suuttimien käyttö tekee seoksesta vedenpitävämmän);
 • materiaalien huokosrakenteesta (huokosten määrä vähenee - indikaattori nousee, kosteuden kestävän laadun lisääntyminen hiekan, soran avulla)
Takaisin sisällysluetteloon

Mitä betoniin lisätään veden kestävyyteen?

Lisäaineet ovat betoniseoksen pääkomponentti ja lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Betoni on kosteutta kestävä ja kestävä. Mutta tällaisen seoksen käyttö on välttämätöntä vain vaakasuorilla pinnoilla, sillä pystysuorilla pinnoilla se vain liukuu alas. Tietenkin tämä voidaan välttää käyttämällä erityistä suojakalvoa, joka puristaa ratkaisua rakenteeseen. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​lisäaineita, joiden hinnat vaihtelevat. Voit kutsua muutamia aineita, joita käytetään eniten lisäaineena. Tämä on:

 1. silikaatti liima;
 2. rauta kloridi;
 3. kalsiumnitraatti. Ehkä halvin vaihtoehto, jolla on erinomainen vastustuskyky kosteudelle. Se on hyvin liuotettu vesimassaan, se ei ole myrkyllinen, mutta se voi aiheuttaa tulipalon;
 4. natriumoleaatti ja monet muut lisäaineet, jotka lisäävät kosteutta kestävää laatua.

On lisättävä komponentti ohjeiden mukaan!

Keskusteluja siitä, mitä lisäaineita on parempi lisätä konkreettiseen sekoitukseen: koti- tai ulkomailta? Yksiselitteistä vastausta ei ole vielä löydetty, koska niillä kaikilla on hyvät laatumerkit. Mutta sitäkin enemmän vaaditaan, että kotimainen on parempi, koska heidät erotetaan alhaisesta hinnasta, joten niitä voidaan käyttää massatuotantoon.

johtopäätös

Vesitiivis betonilla on useita etuja mm. Tarvitsee suurta huolta ja tarkkuutta koostumuksen valmistelussa. Monet ihmiset kysyvät: "Miten konkreettista vedenpitävää?". Tätä varten on erityisiä betonin lisäaineita vedenpitävyyteen, jotka antavat betonille mahdollisuuden torjua ylimääräistä kosteutta. Kosteuden kestävyys on merkitty kirjaimella W. Vesimassan paine mitataan aina MPa: ssä. MPa menee aina tasolle 10 -1.

Suoritetuista töistä riippuen vedenkestävyyden betoniarvo valitaan oikein. Tällaisia ​​seoksia varten on käytettävä sementtimerkkiä M200 (B15) ja M300, M400. Merkkisementtiä M200 (B15) käytetään harvoin. Betonin merkki vastaa sen veden kestävyyttä. Esimerkiksi W20 - ei yleensä anna kosteutta (niin kosteutta kestävä, että se kestää voimakkaimman paineen), ja W4 - on korkea siirtonopeus.

Tällaisen kosteutta kestävän betonin tarve syntyy, kun on tarpeen täyttää pesualtaat, altaat, maanalaiset autotallit, säiliöt, kellarit ja paljon muuta. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi, viettää vähän enemmän aikaa ja voit vaivautua sekoittimella. Voit käyttää eri taulukoita komponenttien mittasuhteista. Ennen kuin aloitat työn, ennen kuin lisäät lisäaineita seokseen, sinun kannattaa kuulla ammattihenkilöitä materiaalin siirron estämiseksi!

Vettä hylkivä lisäaineet betonissa: tyypit, käyttö

Vettähylkivät lisäaineet betonissa ovat orgaanisia tai mineraalisia aineita, jotka on lisätty betoniseokseen valmistuksen aikana veden kestävyyden, pakkasenkeston ja käyttörakenteiden käytön parantamiseksi.

Rakennusten kestävyys riippuu pitkälti betonirakenteiden suojan tasosta ympäristön aggressiivisen vaikutuksen ja sen tärkeimmän tekijän - kosteuden vuoksi. Vesitiivisbetonin lisäaineet vähentävät tuotteiden kykyä kastua vedellä, säilyttäen kuitenkin kaasun ja höyryn läpäisevyyden ominaisuudet.

Katsaus vettä hylkivistä aineista

Yksi rakennusominaisuuksien tärkeimmistä piirteistä on niiden huokoisuus ja sen seurauksena - suuri veden imeytyminen. Kosteus tunkeutuu syvälle betoniin, heikentää rakenteiden homogeenista rakennetta, edistää nielujen muodostumista, halkeamia ja myöhemmin aiheuttaa rakenteiden tuhoutumisen itse.

Vettähylkivät lisäaineet betonille muodostavat kapillaarien seinämille ohutkalvot, jotka antavat käytännöllisesti katsoen minkä tahansa teollisuuden ja siviilirakennuksen pinnan luotettavalla suojalla useimpien ulkoisten aggressiivisten tekijöiden vaikutuksilta:

 • suojaa kosteudelta tunkeutumiselta materiaaliin;
 • lisätä pinnoitteiden lämpöeristysominaisuuksia;
 • estää nestemäärän muodostumisen;
 • lisätä rakenteiden korroosionkestävyyttä;
 • tarjota biosidisuojaa - estää jäkälän ja erilaisten mikro-organismien kasvaminen tuotteiden pinnalla;
 • vahvistaa materiaalin rakennetta.

Mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi?

Nykyaikaisessa rakenteessa hydrofobiset lisäaineet konkreettisesti perustuvat lähes kaikkiin silikonioligomeereihin (silikonit) ja silikonipolymeereihin (siloksaanit). Edullinen hinta ja kyky torjua tehokkaasti kosteuden vaikutuksia betonirakenteisiin antoivat näiden aineiden pääsyn eräisiin pääasemiin rakennusten ja rakenteiden vedeneristyselementtien alalla.

Veteen hylkivä lisäaine betonissa, kun sitä käytetään puhtaassa muodossaan, sen käyttötarkoituksen lisäksi heikentää merkittävästi betoniliuosten kovettamista. Siksi tällaista lisäainetta käytetään yleensä yhdessä muiden modifioijien kanssa, kuten kovettumisen kiihdyttimiä, pehmittimiä jne.

Vinkkejä: Vettä hylkivien lisäaineiden määrä ei saa ylittää laskettuja arvoja, koska niiden epäyhtenäinen käyttö voi johtaa tuotteiden tiheyden huomattavaan vähenemiseen.

Lisäaineiden luokittelu

Kemiallisen luonteensa lisäksi betonin lisäaineet eroavat toisistaan ​​sovellusmenetelmissä ja lopputuloksessa, jota kutsutaan lisäaineen vaikutukseksi. Toiminnan vaikutuksesta riippuen vettähylkivää betonia sisältävät lisäaineet on jaettu kolmeen ryhmään.

Ensimmäinen ryhmä

Teknisten olosuhteiden mukaan tähän ryhmään yhdistettyjen materiaalien tulee suojata rakenteita kosteudelta ja vähentää betonin vedenkeräystä vähintään 5 kertaa.

Vettä hylkiväjä lisäaineita betoni-I-ryhmiin edustaa seuraavat reagenssit:

 1. Fenyylietoksisiloksaani 113-63. Värittömän emulsion, joka ei liukene veteen. Lisäaineen käyttöönotto lisää seosten liikkuvuutta, mutta hidastaa kovettumisprosessia ja vähentää betonin lujuutta. Ei suositella autoklaavien valmistusta.
 2. Natriumalumiinimetyylisilikaatista (AMCP-3) perustuvat hydrofobiset lisäaineet betoniin. Nämä aineet ovat natriummetyylisilikaatti- ja alumiinimetallin kemiallisen vuorovaikutuksen tuotteita. Ne ovat kellertävä tai kirkas neste, joka vuorovaikuttaa hyvin veden kanssa.
 3. Vettä hylkivä muovi on suunniteltu raskaisiin betoniin kuoren portland-sementillä. Tämä lisäaine ei sisällä klorideja, mikä edistää raudan korroosiota, lisää liuosten plastisuutta ja vähentää seosten mahdollisuutta kuorella. Saatavana jauheena tai suspensiossa. Kulutus - 1,5% koko sementistä.
 4. HYDRO CONCRETE - valkoinen jauhe, joka syötetään konkreettiseen kuivaseokseen betonin valmistuksen vaiheessa. Kulutus - 2-3% sementin kokonaismassasta.

Toinen ryhmä

Kaikki ryhmän II lisäaineet, joita käytetään rakennusmateriaalien vedeneristämiseen, vähentävät betonin vettä imeytymistä 2-4,9 kertaa:

 • Polyhydrosiloksaani 136-41 ja 136-157 M (NGL). Käytetään betonin hydrofobisuuden lisäämiseen kuoren Portland-sementin ja pozzolanic Portland-sementin perusteella. Näiden aineiden lisäämishetkellä liuosten lämpötila ei saa olla yli 30 ° C.
 • COMD - C on organomineralinen lisäaine monimutkaisesta vaikutuksesta, joka perustuu kasviöljyjen, natriumnitriitin ja sulfiinihiivan valmistamiseen. Se on hyvin liuotettu veteen. Sille on ominaista korkea pehmitettävä vaikutus (35-45%).
 • Sikalite on sveitsiläisen Sika-yhtiön vettähylkivä. Se on jauhe beigenvärinen, joka sekoitetaan kuivan hiekosementtiseoksen kanssa. Kulutus - 2% sementin kokonaismäärästä.

Kolmas ryhmä

Ryhmä III on pienin ja koostuu seuraavista vesimyrkyistä:

 1. Rikkihapon penatsoliini (SSP). Vesipohjainen emulsio tai vaalean keltainen väri.
 2. NGL - 11 - natriummetyylisilikaatti ja NGL - 10 - natriumetyylisilikonaatti, NGL - 10. Suspensorit ovat vaaleankeltaisia.

Tämän ryhmän hydrofobiset lisäaineet vähentävät rakenteiden veden absorptiota 1,4-1,9 kertaa.

Kaikkien edellä mainittujen materiaalien vaikutus on se, että ne johtuvat kemiallisesta reaktiosta sementin hydratoinnin aikaan, ne asettuvat kapillaarien seinämiin, muodostaen siten ohuimmat hydrofobiset päällysteet. Niiden aikana, jotka liittyvät hydratoitavien tuotteiden kanssa, ne muodostavat käänteiskulman, minkä seurauksena pintajännitysvoimat puristavat vettä huokosista rakenteen pinnalle.

Biosidimodifikaattorit

Veden karkotusaineiden lisäksi betonin biosidisia lisäaineita käytetään suojaamaan rakennusten rakenteita kosteuden vaikutuksilta ja haitallisten mikro-organismien muodostumiselta (ks. Kuva).

Bakteerit osuvat betonirakenteiden pintaan ja sen jälkeen elintärkeän aktiivisuutensa aikana emittoivat orgaanisia happoja, jotka ovat vuorovaikutuksessa aluminosilikaattien ja silikaattien kanssa muodostaen vesiliukoisia kalsiumsuoloja. Nämä yhdisteet pestään helposti materiaalirungosta, mikä vähentää betonin tiheyttä, mikä osaltaan edistää rakennusten rakenteiden nopeaa tuhoutumista.

Biosidinen aluke ja betonin lisäaineet on suunniteltu suojaamaan rakenteiden pintaa biokemiallisesta korroosiosta.

Riippuen halutusta vaikutuksesta erityiset lisäaineet voivat olla seuraavia tyyppejä:

 • bakterisidinen - suoja bakteerien muodostumiseen;
 • algasididit - estävät levien ulkonäön hydraulisten rakenteiden pinnalla;
 • sienitautien torjunta - vastus sieni muodostumat.

Betonipintojen suojaamiseksi voidaan käyttää orgaanisia tai epäorgaanisia yhdisteitä ja niihin perustuvia kemiallisia tuotteita:

 • epäorgaaniset - suolat ja oksidit, kupari, sinkki, boori, arseeni jne.;
 • orgaaniset - kloorifenolit ja fenolit, karboksyylihappojen, karbamiinien, hydroksikarboksyylihappojen yms. yhdisteet;
 • kuparin, tinan, lyijyn, piin, arseenin, elohopean jne. kompleksiset ja organoelementtiyhdisteet.

hakemus

Betonin konkreettisia lisäaineita suositellaan käytettäväksi kaikille raskaalle betonille, joka ei ole alhaisempi kuin B10: betonirakenteiden valmistuksessa ja kaikissa asuin- ja teollisuusrakennusten monoliittisen rakentamisen kaikissa vaiheissa:

 • kaupallisten ja asuinrakennusten rakenteet (säätiöt, kellarit, parvekkeet jne.);
 • maatalous- ja teollisuusrakennukset (jäähdytystornit, kasvimyymälät, kaivokset jne.);
 • Hätätilanne- ja GO-ministeriön kohteet (palosäiliöt, suojat);
 • energiakompleksin rakenteet (padot, pumppuasemat, kaapelitietelit jne.);
 • liikenneinfrastruktuurin elementit (sillat, metrot, lentokenttä jne.).

Tarkastelemme hydrofobisten lisäaineiden vaikutusta Venäjän tunnetuimman yrityksen tuotteisiin - ICS / Penetron International Ltd.

Kuivaa hydrofobista lisäainetta Penetron Admix käytetään eristämään betonirakenteita vedenkestävyyden parantamiseksi sulkemalla huokoset ja kapillaarit kiteisillä kasvaimilla käytettävän lisäaineen reagensseihin perustuen. Tämän modifioijan käyttö (ks. Tässä artikkelissa oleva video) mahdollistaa rakennuselementtien ulkoisen vedenpitävyyden, kemiallisen kestävyyden lisäämisen ja bakterisidisten muodostumien poistamisen betonirakenteiden pinnalle.

Ohjeita omien vettähylkivien lisäaineiden käyttämiseen:

 • Aseta haluttu määrä kuivaa seosta valmiiseen astiaan.
 • Lisää laskettu määrä vettä (1,5 osaa seosta 1 osaan vettä).
 • Käytä sekoitinta sekoittamalla ainesosat. Sekoitusaika - 1-2 minuuttia.
 • Lisää valmiin seoksen Penetron Admix betonisekoittimeen tai kuorma-auto-sekoittimeen ja sekoita kaikki osat 10-15 minuuttia.

Vihjeitä: sinun on noudatettava tarkasti lisäaineen valmistusta koskevia ohjeita (jotka ovat pakkauksessa) ja mikä tärkeintä - liuoksen valmistamisen aikana veden lisäämiseksi seokseen eikä päinvastoin.

Hydrofobiset lisäaineet betonissa mahdollistavat aggressiivisen vesiympäristön kanssa käytettyjen tuotteiden pinnan kosketuksen, mikä mahdollistaa niiden käytön rakennusten rakentamisessa, joilla on korkeat tekniset ja hygieeniset vaatimukset.

Hydrofobiset lisäaineet betoniin

Hydrofobiset lisäaineet betoniin

Nykyaikainen tekniikka on johtanut pohjimmiltaan uusiin rakennusaineisiin, jotka parantavat klassista optimaalisesti. Esimerkiksi vettä hylkivä aine, joka lisää betonin elämää, lujuutta ja luotettavuutta siinä määrin, että sen tekniset ja kemialliset ominaisuudet ovat hyvin erilaisia ​​kuin sen edeltäjä. Siksi hydrofobista betonia voidaan pitää suurimmaksi voimakkuudeksi uudeksi rakennusmateriaaliksi.

Seuraavilla vesimyrkytyypeillä on läsnä markkinoilla:

 1. jauhe (ennen käyttöä, se on laimennettava vedellä tai orgaanisilla liuottimilla);
 2. nestemäinen;
 3. emulsio;
 4. geeliliimaa

Lisäaineen tarkoitus ja koostumus

Organosilikopolymeerien vesiliuos on täysin turvallinen ja myrkytön. Se antaa vettä hylkivää ominaisuuksia paitsi betoniin, myös tiili-, kivi-, vibroliitti- ja vibropressoiduille laatoille. Kaikkien johtavista kotimaisista ja ulkomaisista valmistajista koostuva hydrofobinen koostumus tunkeutuu syvälle rakenteeseen ja kääntää sen yhdeksi kokonaisuudeksi rakennusaineiston tiheästi puristetulla atomirilkalla. Tästä johtuen huoneen optimaalinen vesi- ja lämpöeristys varmistetaan, mikä paitsi pidentää käyttöikää mahdollisimman paljon, mutta mahdollistaa myös energian resurssien säästämisen asuntojen lämmitykseen.

Silikonikopolymeerit, jotka sisältävät hydrofobisia lisäaineita betoniin, tekevät siitä ilmatiivis, eristävät sekä kestävät ultraviolettisäteilyä, sademääriä ja lämpötilan muutoksia.

Miten valita oikea kokoonpano ja määritellä virtaus

Sinetöidyn kyllästyksen valinnassa tulisi ottaa huomioon alueen ilmakehän vaikutukset maantieteelliseen sijaintiin ja ominaisuuksiin. Esimerkiksi pohjoisilla alueilla, joissa alhaiset lämpötilat vaikuttavat haitallisesti betoniin, tiiliin ja kiviin, myydään mukautettuja kyllästysmerkkejä.

Määritä liuoksen virtausnopeus voi olla pinnan karheuden ja huokoisuuden asteessa, keskimäärin 100-300 ml / neliö.

Polttopuun ja hajoamisen luonnollisen puun kyllästäminen kulutetaan jonkin verran taloudellisemmin ottaen huomioon tiheys ja luonnollinen kosteus.

Vettä hylkivän aineen tuotemerkistä riippuen käsittely suoritetaan sekä märissä että kuivissa betonipinnoissa, mikä antaa molekyyliyhdisteen huomattavan syvälle. Täydellisen kuivauksen aika on 24 tuntia, mikäli ilman lämpötila on +20 celsiusastetta. Tällä hetkellä käsitelty alue on suojattu kosteudelta.

Valmistajat ja hinnat

Hinta vaihtelee tuotemerkin ja laadun mukaan. Vesirautaa betonista on mahdollista ostaa tukkumyyntikeskuksissa Venäjällä sekä vähittäiskaupoissa.

Kotimaisten valmistajien hydrofobisen päällysteen hinta on keskimäärin 400 ruplaa 1 litraa kohden 100 grammaa 1 m 2: ssä. Suosituimpia ja haluttuja tavaramerkkejä ovat Neogard, Tury Anti-Vysol, Prosept Aquaisol, Ceresit ST 13, Monolith Hydro impregnointi ".

 • Emulsio "Spectrum 123" on tarkoitettu betoni- ja betonirakenteiden, päällystyslautojen, rakeiden, perustusten ja muiden kivi- ja tiilipintojen käsittelyyn. Se antaa vettä hylkivä ominaisuuksia, estää ulkonäköä kukinnan, hinta on noin 150 ruplaa / l.
 • Vettähylkivä GKZH on suunniteltu suojaamaan keinotekoisia ja luonnonkiveä, tiiliä, betonia, laajennettua savea, hiilihapotettua betonia ja muita rakennusten rakenteita kosteudelta. Se luo suojakalvon, tekee rakennusmateriaalista ilmatiivis ja vettähylkivä, 220 ruplaa litraa kohden.

Hydrofobiset lisäaineet betoniin

23. syyskuuta 2014

Jopa yksi nykyaikaisen rakentamisen kestävimmistä materiaaleista voi ja pitäisi auttaa säilyttämään eheys ja luotettavuus. Vesi on useimpien ihmisten rakennusten ja keksintöjen hirvittävin vihollinen. Se on erityisen vaarallista leveysasteillemme. Lämpötilan ääriarvot, korkea kosteus ja kylmät napsautukset voivat tuhota voimakkaimmat rakenteet. Vettähylkivät lisäaineet betoniin vähentävät merkittävästi kosteuden vaikutusta tuotteiden ja rakenteiden luotettavuuteen ja kestävyyteen. Tällaisia ​​lisäaineita käytettäessä sementti muodostettaessa muodostuu tiheämmäksi ja yhtenäisemmäksi rakenteeksi. Huokoset ovat tasaisemmin jakautuneita ja pienempiä. Jos puhumme mikrohuokosten määrästä, verrattuna lisäaineettomaan sementtiin, ne tulevat 2-4 kertaa pienemmiksi. Toisaalta makroporeilla on säännöllinen muoto, useimmiten suljetut ja tasaiset seinät.

Tavallisesti kaikki hydrofobiset lisäaineet betonin liuoksessa jaetaan kolmeen ryhmään:

 • 29. päivän elinaikana betoni vähentää veden imeytymistä 5 kertaa tai enemmän. Sovellettaessa tätä lisäaineiden ryhmää, sinun on oltava varovainen. Jotkut niistä voivat hidastaa laastiasetusta ja vähentää betonirakenteiden lujuutta.
 • Kymmenennenkymmenennenkymmenennenkymmenennenkymmenennenkymmenennenkymmenennenpäi- vän päivän kuluttua betonin veden imeytyminen laskee 2-4,8 kertaa.
 • Veden imeytyminen vähenee 1,4-1,9 kertaa.

Hydrofobisia lisäaineita tuotetaan sekä Venäjällä että ulkomailla. Kun valitaan yksi tai toinen valmistaja, on kiinnitettävä huomiota paitsi etujen lisäksi myös ehdotettujen lisäaineiden haittoihin. Jotkut niistä voivat vakavasti muuttaa betonin rakennetta ja tehdä mahdottomaksi käyttää tiettyjä viimeistelyaineita. Betonisten hydrofobisten ominaisuuksien antaminen ei ole helppo tehtävä, jolla Protesil 230 voi selviytyä suojapinnoitteesta. Tarvittavien lisäaineiden lukumäärän määrittäminen on välttämätöntä, mutta myös ymmärtää selvästi, mikä on rakenteiden tehtävä, mitä betonia käsitellään myöhemmin ja paljon muuta. Kaikki virheet voivat lopulta vähentää betonin käyttöikää, ongelmia viimeistelyssä jne.

Useimmin hydrofobisia lisäaineita käytetään maanalaisissa laitoksissa (metro, jätevesi) rakentamisen aikana alueilla, joilla on korkea kosteus. On mahdollista lisätä tiilimuodostuksen hydrofobisia ominaisuuksia käyttämällä nestemäistä hartsia McClire Injection. Lisäaineiden asianmukainen käyttö mahdollistaa betonin käyttöikää useiden vuosien ajan ja säästää siten merkittäviä varoja korjauksiin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Miksi tarvitsemme vettä hylkiville betonituotteille

Betonimallien luokittelu auttaa rakentajia päättämään halutun tyypin rakennusten rakentamisesta. Mutta jos et suojaa pintaa kosteuden vaikutuksesta, korroosio tulee väistämättömäksi. Kun saostuminen altistuu, Ca (OH) pestään, mikä johtaa liuotukseen, seinät huokoistavat ja romahtavat vähitellen. Vettä hylkivä betoni suojaa materiaalia valkoisilta raidoilta, jotka ilmenevät kemiallisen reaktion seurauksena yhdistettynä veteen.

Lisäaine, joka tunkeutuu kaikkiin huokosiin, ei anna kosteutta tuhota rakennetta ja pystyy pitämään nestettä estäen sen tunkeutumisen sisään. Hyvään vettä hylkiväksi on tärkeää, kuinka kauan se pystyy kestämään vesikuormitusta jatkuvan sateen tai lumen aikana, kuinka kauan se toimii ja onko se päästy vapauttamaan betonihöyryjä. Impregnointi on usein virheellisesti kutsuttu vesitiiviiksi, mutta sen toiminnan periaate ei ole vastustaa H2O-molekyylejä, vaan heikentää niitä heikosti. Vesi leviää tavallisten kapillaarien läpi ja betonilla hydrofobisella pinnoitteella se työnnetään ulos. Tämä muuttaa materiaalin hyvin rakennetta, pysäyttää syövyttävät prosessit. Tällaisten koostumusten laajuus on seuraava:

1. Hydrofobointia käytetään suojaamaan kosteutta ja erilaisten esineiden ja rakenteiden jäätymistä. Suojaa tien ja siltarakenteiden avoimet pinnat tuhoamiselta.

2. Lisäaineena sementtilaastareissa ja tiilen, kipsi-, kiven-, betoni-, kipsi- ja kipsien käsittelyssä, myös lujuuden lisäämiseksi.

3. Vettä hylkiväksi maalittavaksi maaleiksi: silikaatti, kalkkipitoinen, perkloori-vinyyli.

4. Vettä hylkivää käytetään mineraalivillaeristeeseen eristeen saamiseksi kosteudelta.

5. Poraamalla öljy- ja kaasukaivoja monitoimisena reagenssina liuosten kemialliseen käsittelyyn.

6. Tekstiili-, nahka- ja paperituotteiden valmistuksessa hydrofobisointi parantaa suorituskykyominaisuuksia.

7. Leivontateollisuudessa työkalua käytetään leikkausviivojen ja kuljetushihnojen käsittelyssä niin, että taikina ei tartu kangaspintoihin.

8. Maalien pohjana julkisivumaaleille.

Vesikarkeiden luokittelu

Soveltamisperiaatteen mukaan eritellään kahta erilaista hydrofobista lisäainetta betonissa:

 • Volumetrisen tekniikan avulla aine sekoitetaan liuokseen sen valmistuksen aikana. Veteen laimennettu yhdiste tunkeutuu huokosiin jähmettymisen aikana. Teollisessa rakenteessa reiät on tehty betonista ja vettähylkivä injektoidaan paineen alaisena. Tällä lähestymistavalla on etuja, koska se poistaa luonnollisen ilman kuivatuksen aiheuttamat kivet.
 • Pintamenetelmä on, että seos ruiskutetaan tai levitetään tavanomaisella harjalla. Kuivauksen aikana muodostuu vahva kalvo, joka estää nesteen tunkeutumisen huokosiin. Uskotaan, että molempien tekniikoiden käytöllä on tehokkain vaikutus, mutta sitä käytetään harvoin vedenpitävyyden suuren kustannuksen vuoksi.
 • Varojen kemiallisen koostumuksen mukaan vesi ja silikoni (silikoni) jakautuvat, ja jälkimmäiset ovat kysyntää. Ne eivät jätä jälkiä ja pystyvät suojaamaan vähintään 15 vuotta.

Selaa suosittuja tuotemerkkejä

Erilaiset valmistajat edustavat laajaa valikoimaa vedenpurkaumia, kuten Spectrum 123, GidroStop, Kristallizol, Monolith ja muut. Kunkin tyypin käyttöä kuvataan pakkauksen ohjeissa. Jos aiot tehdä pintakäsittelyä omalla kädelläsi, sinun on otettava huomioon, että eri toimittajien kustannukset ovat erilaiset ja riippuvat vettä hylkivästä tiilestä, betonista:

1. Silikonikonsentraatti Spektri 123 on kirkas neste, joka estää sademäärän ja pohjaveden altistumisen aiheuttaman kukinnan. Aloittaa työskentelyn 20 tunnin kuluessa sovelluksesta. Liuos on valmistettava suhteessa 1 litraan emulsiota 4 litraa vettä kohden, virtausnopeus on 300 ml / neliömetri.

2. Crystallizol on vesipohjainen vettä hylkivä. Pääkomponentti on metyylisilikoni, joka soveltuu betonipinnoille, joka on kestävä aggressiiviselle ympäristölle. Säilyttää materiaalin alkuperäisen värin, tulenkestävä. Normaaleissa olosuhteissa kulutus on 1 ml 155 m2: n kohdalla.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

3. Vettä hylkivä G-88 vähentää veden imeytymistä 35%: iin, höyryn läpäisevyydestä, roiskeenkestävyydestä, kykenee palauttamaan vanhojen pintojen suojaavat ominaisuudet. Saatavana muovisissa säiliöissä, virtausnopeus on 200 ml / m2. Käsittelyä varten on suositeltavaa käyttää käsikirjaa.

Käyttöohjeet

Vedenpoistoaineen käyttö vaatii tiettyjen sääntöjen noudattamista. Kun teet tekniikkaa omilla käsilläsi, sinun on puhdistettava ja kuivuttava pinta. Menetelmistä riippuen menettely koostuu seuraavista toimista:

1. Vettä hylkivän aineen käyttöä koskevat ohjeet suosivat yhtenäistä jakelua ilman aukkoja ja tippoja.

2. Materiaalia käsitellään rullalla tai suihkeella, kunnes se ei ime kosteutta. Valmius tarkistetaan seuraavilla indikaattoreilla: nestepisara pudotetaan pinnalta ja väri pysyy ennallaan.

3. Voit testata laatua sienellä, joka on kiinnitetty pinnalle 24 tuntia. Jos esine on täysin kuiva päivä hydrofobisoinnin jälkeen, proseduuri katsotaan täyttyneeksi, muuten kerrosten määrää käytetään parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Ylimääräiset varat poistetaan.

4. Kuivauksen aikana on mahdotonta sallia kosteuden altistuminen.

Volumetrinen itsehoito on monimutkaisempi, koska on tarpeen laskea vettä hylkivän aineen tarkka käyttö.

 • Pohjassa poraa reiät 45 asteen kulmasta ylhäältä alas. Reikien syvyyden tulisi olla vähintään 70% betonin kokonaispaksuudesta ja halkaisijaltaan 10 mm.
 • Urat puhdistetaan pölystä ja pistetään ruiskulla.
 • Jos materiaali on märkä, vettä hylkivää ainetta syötetään pumpun avulla paineella, kunnes seinä ei pääse absorboimaan lisäainetta. Ohjeiden mukaan kyllästysprosessi suoritetaan 24 tunnin kuluessa. Tänä aikana betonia ei saa antaa kastua.
 • Täydellisen valmiuden jälkeen reiät täytetään liuoksella, johon suojaava lisäaine otetaan käyttöön.

Veden hävittämisen hinta riippuu kemiallisesta koostumuksesta ja erityisestä sovelluksesta. Käyttöominaisuudet vaikuttavat varojen kustannuksiin, joten alue on melko suuri:

Mikä on hydraulinen betoni

Hydrotechnic-betonia käytetään rakenteiden kokoonpanoon tai niiden osiin, jotka ovat joko pysyvästi vettä tai ajoittain. Tällaisiin tiloihin kuuluvat: vesivoimalaitokset, padot, kanavat, tunnelit, pumppuasemat, padot, lukot ja muut vastaavat rakenteet. Teollisessa rakentamisessa tällaista betonia käytetään jätevedenpuhdistamojen, metallurgisten laitosten haihdutusjäähdytystornkien rakentamiseen; ja yksityisellä sektorilla sitä käytetään kellareissa ja muissa rakennustyömaissa, joissa seinät ja lattiat eivät saa päästää kosteutta ulkopuolelta.

Mikä on hydraulinen betoni

Tällainen rakennusmateriaali kuuluu raskaaseen betoniin. Betonin tarkoituksena on varmistaa rakenteiden eheys, jotka ovat normaaleissa tai meren vesiympäristössä. Siksi korkean lujuuden ja pakkasenkestävyyden lisäksi hydraulisten rakenteiden betonilla on oltava hyvä vedenkestävyys ja kestävyys veden elementtien varsin kovaa vaikutusta vastaan.

Betonin käytön olosuhteiden mukaan se jakautuu seuraavasti:

 • Vedenalainen. Materiaali on jatkuvasti vedessä, altistettuna suoralle kosketukselle nesteen kanssa.
 • Pysyminen vesiympäristössä säännöllisesti. Materiaali on veden yläpuolella eikä se altistu sen vaikutukselle: se pestään vain sen avulla.
 • Overwater.

Tavoitteesta riippuen materiaali jaetaan:

 • Standardia. Tämän koostumuksen betonia käytetään tukien, kellarien, kattojen, lohkojen ja muiden kotitalouksien rakenteiden valmistukseen.
 • Vedenkestävä. Käytä vesivoimalaitoksen, patojen, kanavien, lukkojen ja muiden rakenteiden rakentamisessa.
 • Erityinen tarkoitus. Käytetään moottoriteiden, lentokoneiden kiitotien järjestelyissä; suojaa säteilyltä.

Vihje! Far Northin alueilla käytetään erityisen raskaita betonia, jonka tiheys on yli 2500 kg / m³ (vertailun vuoksi raskas tiheys on 2200 ÷ 2500 kg / m³).

Hydrokonsentraatin koostumus

Portlandsementti on hydraulisen betonin pääosa. Täyteaineina käytetään hiekkaa, murskattua kiveä sekä soraa ja suuria kiviä. Lisäksi hydrokonsentraatin koostumuksessa on erilaisia ​​lisäaineita:

 • Plastisoimisainetta. Ne eroavat toisistaan, koska ne lisäävät merkittävästi liuoksen plastisuutta. Näiden pehmittimien läsnäolo vähentää huokosten muodostumista.
 • Tiivistys. Näihin komponentteihin sisältyvät epäorgaaniset metallisuolat. Tehokas on kalsiumnitraatti, joka lisää veden kestävyyttä ja kestävyyttä.
 • Ilma kulkee. Niiden määrä on enintään 1% kokonaispainosta.

Mahdolliset hydrauliikkakomponentit

Hydrokonsentraatin koostumus voi sisältää pehmitettyä sementtiä, jonka avulla voit luoda betonia, jolla on parannettu tiivistys (erityisesti vedenpitävä) ja suurempi roiskeenkestävyys. Samanaikaisesti betoniliuoksen ja lämmöntuotannon kulutus laskee kiinteytymisen aikana. Tätä betonia käytetään alueilla, joilla on ankaria ilmastoa.

Pehmitetyn sideainekomponentin sijaan voit käyttää hydrofobista sementtiä, joka koostuu erikoisista lisäkomponenteista, jotka antavat materiaalien vettä hylkiville ominaisuuksille huokoset.

Kahden ensimmäisen vaihtoehdon lisäksi on mahdollista käyttää pozzolan-sementtiä, jolla on ainutlaatuinen vastustuskyky veden koville vaikutuksille. Mutta tällä sementillä on yksi merkittävä haitta: se ei ole pakkasenkestävää. Tällaista koostumusta käytetään harvoin: vain hyvin aggressiivisen ympäristön läsnäollessa. Ehkä kuonan sementin käyttö.

Ihanteellinen täyteaine on luonnollista alkuperää, pesty kvartsihiekka (tiheys 2 t / m³). Raudan tai soran käyttöä ei ole kielletty, mutta niillä on oltava korkeat tekniset ominaisuudet.

Se on tärkeää! Jos raekoko on kasvanut (esimerkiksi yli 2 mm), veden kestävyys vähenee.

Vedenkestävyyden asteeseen vaikuttaa myös veden ja sementin suhteet laastin koostumuksessa: mitä alhaisempi se on, sitä korkeampi veden kestävyys. Pehmittimet myös edistävät sitä, että seos kuluttaa vähemmän vettä.

Jotta liuoksen tiivistyminen paranee, käytetään alumiinia ja rautasulfaattia tai kalsiumnitraattia; ja mekaaniset tiivisteet saavutetaan tärinän tai puristuksen avulla.

Vaatimukset GOST

Hydraulisella betonilla on korkeat sääntelyvaatimukset paitsi sen pääkomponentin tuotemerkille, myös lisäaineiden ja täyteaineiden lajille. Tällaiset toimenpiteet ovat täysin perusteltuja, koska hyvin usein rakennukset (esimerkiksi rautatiesillat, auton ylituotot tai vesivoimaloiden laiturit), joiden rakentamisessa ne käyttävät tällaista materiaalia, kuuluvat strategiseen tarkoitukseen.

GOST: n mukaan vesiteknisen betonin on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • kunnes kovettuminen edellyttää materiaalin liikkuvuutta, jotta se voidaan sekoittua ja tehdä munimisesta;
 • kiinteytymisen aikana tuotteen ei tulisi halkeilla, delaminoitua ja menettää lujuutta;
 • on tarkat kovetusajan asetukset;
 • tarkat osuudet ainesosista tietyntyyppisen tuotteen mukaisesti.

Ei ole turhaa, että tällaiset rakennusmateriaalit kuten vesivahvistimet aiheuttavat lisääntyneitä vaatimuksia: hätätilanteita sen aikana rakennettavien rakenteiden toiminnasta ei voida hyväksyä.

Testaus ja merkintä

Hydraulisen betonin laadun tarkastamiseksi testataan:

 • Vahvuus. Testien tuloksena, jonka aikana koekappale venytetään ja puristetaan mittaustelineille, materiaaliin ei saa muodostua halkeamia. Suosituimmat luokat ovat B10 ÷ B40.
 • Pakkasvaste. Tuote asetetaan 28 päivän ajan pakastimessa jatkuvasti muuttuvassa lämpötilassa. jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärä kirjataan ja tuote luokitellaan kokonaismäärän mukaan ilmoittaen sen siirrettyjen täydellisten syklien määrän ilman merkittäviä ominaisuuksien menetyksiä: F50 ÷ F300 (maksimi F400).

Vihje! Useimmiten rakennuksessa käytetään seuraavia tuotemerkkejä: F300, F200, F100, F50. Jotta syklien lukumäärä olisi yli 400, on tarpeen lisätä erityisiä lisäaineita tuotteeseen.

 • Vedenkestävä. Betoni upotetaan veteen erilai- sella suolalla ja mineraalikoostumuksella, jossa se pysyy 180 päivän ajan ja joutuu hydrostaattiseen paineeseen. Sitten leikkaamalla osa betonista määritä veden kestävyys ja lisäämään materiaali luokka: W2 ÷ W8 (käyttämällä erityisiä lisäaineita, joita voit tuoda W12: een). Etiketissä oleva numero osoittaa, että materiaali ei kulje vettä 0,2 MPa, 0,4 MPa, 0,6 MPa ja niin edelleen.

Vihje! Tietyn luokan tai brändin materiaaliin kohdistuvat tehtävät tapahtuvat yksinomaan testien perusteella.

Vahvuudet ja heikkoudet

Hydrokonsertin tärkeimmät edut ovat seuraavat:

 • ihanteellinen kosteuden kestävyys;
 • Kosketus äkillisiin lämpötilan muutoksiin johtuen siitä, että tällainen betoni imee vähän kosteutta: siksi se sietää jäädyttämistä helpommin;
 • korkea lujuus.

Vihje! Hydrokontrollin ominaispiirre on, että sen kovettumisjakso on 60 ÷ 180 päivää (verrattuna tavalliseen - 28). Toisaalta tämä on hyvä, koska materiaalin lujuusominaisuuksia parannetaan, mutta toisaalta rakennusaika kasvaa (tarkemmin sanottuna se aika, jonka kestää laitosta).

Haittoihin kuuluvat:

 • korkeat kustannukset;
 • asennuksen erityispiirteitä.

Mitä impregnointi betonista vedestä on?

Betoni, jolla on lisääntynyt lujuus, käytetään laajasti rakennusteollisuudessa. Materiaali kykenee kestämään merkittäviä kuormia, mutta se on altis kosteudelle. Betonimassan solurakenne vaikuttaa kosteuden tunkeutumiseen huokosten läpi, mikä aiheuttaa betonikerrosten asteittaisen tuhoutumisen, vähentää niiden luotettavuutta ja toiminnan kestoa. Materiaalin kosteuden kestävyyden lisääminen mahdollistaa betonin konkreettisen kyllästämisen vedestä. Pidäthän yksityiskohtaisesti hydrofobisten lisäaineiden ominaisuuksista, lajikkeista ja tekniikasta.

Mikä on hydrofobinen betoni

Kosteutta kestävä betoni on erityinen rakennusmateriaalityyppi, jossa on suljetut huokoset ja kapillaarikanavat. Ontelojen puuttuminen, mikä edistää penetraatiota syvälle kosteuden joukkoon, lisää betonin kosteudenkestävyyttä. Ammattimaisten rakennusmestareiden sanastosta erikois impregnointeilla käsitelty materiaali (vettä hylkivä) kutsutaan hydrofobiseksi.

Betoni (jopa huokoinen rakenne) on aina pieni määrä mikroskooppisia huokosia ja halkeamia

Siitä on tunnusomaista:

 • lisääntynyt ominaispaino;
 • lisääntynyt vastustuskyky pintaveteen;
 • pohjaveden ja sedimenttien läpäisykyky syvälle ryhmään.

Valtion standardin vaatimusten mukaan erilaiset betonielementit jaetaan luokkiin niiden kykyyn vastustaa kosteuden tunkeutumista. Sääntelyasiakirjassa määrätään betonisen aakkosnumeerisen indeksin luokittelu, mukaan lukien pääkaupunki latinan kirjain W ja parillinen luku kahdesta kaksikymmentä. Digitaalinen ilmaisin kuvaa vesipatsaan painetta, joka kykenee havaitsemaan betonipainon.

Miten näyttää hydrofobiselle betonille

Digitaalisen arvon kasvaessa hydrofobiset ominaisuudet lisääntyvät, mikä vaikuttaa materiaalin kustannuksiin. Betonin vedenkestävyys määrittelee materiaalin käyttöalueen:

 • Yksityisessä asuntorakentamisessa käytetään rakennusmateriaaleja merkinnällä W4, W6. Suosituin betoni merkitty W6. Sitä käytetään talojen, kylpyammeiden, saunojen ja uima-altaiden rakentamisessa;
 • Kosteudenkestävyysmateriaalilla W8 on suuri läpäisevyys, mutta se vaatii lisäksi vedenpitävyyttä. Sitä käytetään laajalti betonirakenteissa;
 • pohjavesivarren läheinen sijainti edellyttää sellaisten koostumusten käyttöä, joiden kosteuspitoisuus on suurempi W10 - W12. Niitä käytetään myös rakennusten seinien julkisivuelementteihin;
 • Betonilaasturit W14 - W20 ovat kallein. Niille on ominaista lisääntynyt vedenkestävyys, joita käytetään hydraulirakenteiden rakentamiseen.

Asiakkaan taloudelliset valmiudet eivät aina riitä ostamaan kallista, kosteutta kestävää betonia. Käyttämällä vettä hylkivää ainetta betonille on helppo parantaa sellaisen materiaalin suorituskykyominaisuuksia, jossa ulkokerros on vedenkestävä. Vedenpitävä betoni tekee sen itse kaikille.

Miten ja mihin käyttöön vettä hylkivä lisäaine betoniin

Hydrofobiset lisäaineet lisäävät betonimassojen vettä hylkivää ominaisuutta. Ne tuodaan betoniseokseen eri tavoin:

 • lisätään liuosvalmisteen vaiheessa. Muokkaajien ja muiden seoksen komponenttien vuorovaikutuksen ja niiden tasaisen jakautumisen ansiosta betoni hankkii vaaditun kosteudenkestävyyden tason;
 • karkaistulle betonipinnalle. Betonin kyllästämisen vahvistaminen tunkeutuu kapillaarien läpi ryhmään lisäämällä sen tiheyttä. Materiaali hankkii paremman kosteuden kestävyyden sekä parannetut vedeneristysominaisuudet.
Vettähylkivä impregnointi betonille voi lisätä merkittävästi sen suojaa vettä vastaan

Hydrofobiset lisäaineet betoniin GKZh ja muut muutosmallit on suunniteltu ratkaisemaan seuraavat tehtävät:

 • lisätä betonin massojen kosteutta;
 • lujuusominaisuuksien lisääntyminen;
 • parantaa eristysominaisuuksia.

Betonin käyttöominaisuuksien muutos saavutetaan kovettamalla ja vedenpitävällä kyllästyskoostumuksella.

Hydrofobinen impregnointi betonille - käyttöetuja

Betonin kyllästys, joka on tarkoitettu pintakäsittelyyn, on monimutkainen vakavista eduista:

 • antaa konkreettisia vettä hylkivä ominaisuuksia;
 • estää raudan korroosion;
 • voit säästää pohjamaaleilla ja päällysteillä;
 • estää suolan pääsyn pinnalle ja tahrojen muodostumisen;
 • lisää betonin kestävyyttä negatiivisten lämpötilojen vaikutuksiin;
 • häiritsee pintakontaminaatiota, ei salli piirtämistä;
 • parantaa betonipuun massan lämpöeristysominaisuuksia;
 • ei romahtaa lämpötilakokkien ja voimakkaan sademäärän vaikutuksesta;
 • auttaa lisäämään lujuusominaisuuksia;
 • estää mikro-organismien kehittymistä, jolloin ei sallita homeen ja homeen kasvua;
 • lisää jalostettujen betoniteräsrakenteiden käyttöaikaa;
 • ei menetä suojaavia ominaisuuksia ultraviolettisäteiden vaikutuksen alaisena;
 • säilyttää höyryläpäisevyyden ja hengittävyyden.
Betonista saatavat hydrofobiset lisäaineet sekoitetaan muiden ainesosien kanssa betoniseoksen valmistuksen aikana ja sisällytetään rakenteeseen, jolloin saadaan vesitiiviys

Impregnointikoostumuksen käytön suorituskykyominaisuudet ja -ominaisuudet tekevät siitä välttämätöntä betonin vaadittujen ominaisuuksien saavuttamiseksi. Ammattimaiset rakentajat väittävät, että betonin kyllästäminen on luotettava ja todistettu keino. Konkreettisten etujen ja käsittelyn helppouden ansiosta impregnointi on suosittu alkupehmoiden ja ammattilaisten keskuudessa.

Hydrofobiset koostumukset betonityyppisille kyllästykselle

Erikoisvarastoissa tarjottavat vettähylkivä lisäaineet jaetaan kahteen ryhmään. Heidän edustajansa:

 • hydrofobinen koostumus vesipohjaiselle betonille. Vesipohjaisella lisäaineella on positiiviset sivut. Se tarjoaa betonin esittelyä, kestää kosteutta, ultraviolettisäteilyä, sallii matriisin kulkea höyryä;
 • hydrofobinen kyllästys silikoniin perustuvasta betonista. Ammattimaiset rakentajat väittävät sen ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta. Silikoni, joka on osa, auttaa varmistamaan päällysteen lujuusominaisuudet, luotettavasti estää kosteuden tunkeutumista, ei aiheuta esteitä ilmanvaihtoon.
Suojavaikutuksen periaate perustuu kiteisen rakenteen muodostumiseen, joka estää kosteuden tunkeutumisen.

Riippumatta siitä, millaista betonin pintasuojaa käytetään kosteutta vastaan, sen käyttötavat pysyvät muuttumattomina - lisäaine levitetään betonipintaan. Jokainen hydrofobisten lisäaineiden tyyppi eroaa sen käytöstä. Kun olet hankkinut vedenpitävästä materiaalista, lue valmistajan suositukset. Soveltamisala ja keskikokoiset kostuttamiskustannukset liittyvät toisiinsa.

Miten konkreettiset lisäaineet toimivat vedenpitäviksi?

Riippumatta kyllästyskoostumusten tuotemerkistä, betonitehtaiden vettä hylkivä aine impregnoidaan betonin pinnalle levittämisen jälkeen seuraavasti:

 • lisäaine absorboidaan betonimassaan kapillaarikanavien kautta;
 • muodostuu kidehilan molekyylitasolla;
 • muodostuu ristikkorakenne, joka ei haittaa ilman vapaata kulkua.
Se tunkeutuu materiaaliin tiettyyn syvyyteen ja muodostaa esteen veden tunkeutumiselle.

Konkreettiset massat jalostuksen jälkeen säilyttävät kyvyn ohittaa höyry. Lisäaineiden käytön vaikutusten arvioinnissa on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • valmistajan suositusten noudattaminen;
 • betonipinnan valmistuksen laatu;
 • ilmasto-olosuhteet, joissa käsittely suoritetaan.

Kosteudenkestävyyden lisäämiseksi edellytetään valmistajan jalostustekniikkaa ja ohjeita.

Valitsemme hyvän vettä hylkivän betonin - joka on parempi käyttää

Kun olet tehnyt päätöksen valmistaa kosteutta kestävää betonia omilla kädillä, määritä betonin kyllästysmerkki. Rakennuksessa valintamyymälöissä esitettiin laajennettu valikoima kyllästyskoostumuksia. Harkitse suosituimpia vettä hylkivä aineita.

Hydrofobinen lisäaine betoniin "Aquasil"

Vesitiivis brändin "Aquasil" käyttö mahdollistaa:

 • vähentää merkittävästi eri betonityyppien veden absorptiokerrointa;
 • kasvattaa käsiteltävän materiaalin lujuusominaisuuksia 1,3 kertaa;
 • lisätä rakennusten rakenteiden käyttöikää.

Lisäaineen käyttö mahdollistaa säästämisen betonin massan uudelleenkäsittelyä varten, koska ensimmäisen käsittelyn jälkeen seuraava betonin kyllästys tehdään 10 vuoden kuluttua.

Tarjotaan laaja valikoima kyllästysaineita.

Vettä hylkivä:

 • alhainen alkalipitoisuus;
 • korkea lämpötila;
 • räjähdyssuojarakenne.

Lääke toimitetaan väkevöitynä ja vaatii laimennuksen vedellä, jonka tilavuus on 10 kertaa lisäaineen määrä. Riippuen ilmarehujen pitoisuudesta betonimassassa tarvitaan 0,5 kg vettä hylkivää ainetta yhden alueen neliön käsittelyä varten.

Betoni gidrofobizatsiya tarkoittaa "Tiprom"

Rakentajien mukaan "Tiprom" -työkalu on luonut luotettavan lisäaineen, jolle on ominaista pitkä voimassaoloaika. Betonimassan käsitelty pinta säilyttää vedenkestävät ominaisuudet kymmenen vuoden ajan.

"Tiprom" -merkin vettä hylkivä aineet on jaettu tyypeihin riippuen siitä, miten syvyys tunkeutuu betoniin:

 • korkeampi kosteussuojaus antaa varoja U: n ja U1: n indeksillä merkinnässä;
 • kosteudenkestävyyden keskimääräistä tasoa tukee lisäaineet lisäominaisuuksilla K ja K Lux;
 • Vähennetty hydrofobisuus saavutetaan käyttäen "Tiprom" -vettä hylkivää merkintämerkkiä D.

Betonipäällysteen syvyys erilaisiin välineisiin vaihtelee välillä 1 - 3,5 cm.

Vaahdotuskykyinen betonirakenteiden kyllästäminen voi lisätä merkittävästi sen kestävyyttä

Impregnointi betonille "Penta"

"Penta" -merkin vettä hylkivä aineet eroavat laajemmalla käyttöalueellaan. Niitä voidaan käyttää kaikentyyppisissä pintoissa:

 • kuiva betonipohja;
 • märkä taulukko.

Lisäaine - ihanteellinen työkalu kellunseinien ja betonirakenteiden pinnoittamiseksi, jotka toimivat kosteissa olosuhteissa, sekä irtotavaran kyllästämiseen. Suojaavan vaikutuksen kesto hoidon jälkeen on yksi kymmenes vuosi. Lääkkeen kulutus neliöpintaan ei ylitä 0,3 litraa.

Miten valita vettä hylkivä betoni

Kun päätät täydennyksen tuotemerkistä, ota huomioon seuraavat seikat:

 • vettä hylkivä;
 • kuvan valmistaja;
 • sovellusominaisuudet;
 • valmistajan suositukset;
 • lisäkustannukset.

Ammattilaiset suosittelevat silikaattipohjaisten vettä hylkivien aineiden käyttöä, mikä luo vahvan kalvon betonipinnalle.

Impregnointikomponentteja ei pestä perusmateriaalista monta vuotta.

Varmistetaan veden kestävyys - käytämme lisäaineita betoniin vedenpitäviksi omilla kädillä

Seuraavan algoritmin tuottaman betonin itseprosessointi:

 1. Puhdista betonipohja pölystä.
 2. Kostuta käsitelty pinta.
 3. Levitä vettä hylkivä kerros harjalla tai rullalla.
 4. Uudelleenvalinta ensimmäisen kerroksen asettamisessa.

Tarkasta lisäaineen levittämisen jälkeen pinnoitteen laatu.

Betonimainen kyllästys nestemäisellä lasilla on nykyaikainen suojatapa

Nestemäisellä lasilla on hydrofobiset ominaisuudet, joka on eräänlainen suosittu silikaattiliima. Kohtuullinen hinta mahdollistaa nestemäisen lasin käytön eri tarkoituksiin:

 • lisää säätiöiden kosteutta;
 • lisää uunien ja tulisijojen lämmönkestävyyttä;
 • varmistaa betonirakenteiden vedenpitävyys.

Silikaattiliiman määrä betoniseoksessa on 1/10 kokonaismäärästä. Laimentamisen jälkeen vesi sekoitetaan perusteellisesti kuivien ainesosien kanssa. Tuloksena olevasta betoniseoksesta on suuri hydrofobisuus.

johtopäätös

Hydrofobisen kyllästämisen käyttö lisää betonin kosteudenkestävyyttä. Metodologisen luonteen mukaiset suositukset (nro 0-4), jotka kattavat maanalaiset osat betonirakenteista, auttavat sinua tutustumaan tarkemmin vedenpitävyyteen liittyviin kysymyksiin. Tehtäessäsi on tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita, noudattaa tekniikkaa ja käyttää henkilönsuojaimia.