Betoni vedeneristys: menetelmät ja materiaalit

Betonin vedeneristys on melko yksinkertainen prosessi, jonka aikana valu- tai lohkorakenteiden hydrofobisuus lisääntyy. Lisäksi vedenpitävyys vaikuttaa betonin pakkasvasteeseen ja rakennusmateriaalista rakennettavien esineiden "elämisen" kestoon.

Siksi tässä artikkelissa tarkastellaan tyypillisiä tapoja järjestää betonirakenteiden vedeneristys, tarjoamalla lukijoillemme bonuksena erittelijän tarkastelu ja analyysi niiden eduista ja haitoista.

Vedenpitävät materiaalit

Vedeneristysmateriaalien luokittelu rakentuu useimmiten sellaisen teknologian pohjalta, että eristäjä kiinnitetään suojattuun pintaan.

Tämän periaatteen mukaan samanlaisten tuotteiden valikoima on jaettu seuraaviin eristeaineisiin:

 • Läpäisevät aineet, jotka toimivat kapillaaritasolla, estävät jopa mikroskooppiset halkeamat.
 • Lisäaineet sementti-hiekkaseokseen lisäämällä valetun rakenteen tai betonilohkon hydrofobisuutta.
 • Nestemäiset formulaatiot, jotka maalaavat suojattavan pinnan. Ja "värjäämisen" jälkeen neste kovettuu muodostaen kosteutta kestävän, kiinteän kalvon.
 • Viskooseja koostumuksia, joita levitetään betonin pinnalle lämmitetyssä muodossa käyttäen lastalla. Jäähdyttämisen jälkeen viskoosinen koostumus osittain kovettuu ja pinnalle ilmestyy elastinen kalvo, jonka paksuus on jopa 2-3 millimetriä.
 • Valssatut ja laattojen päällysteet, jotka on liimattu betoniin (tai muulla tavalla kiinnitettyinä).

Vesisynteesien edut ja haitat

Fysikaalis-kemiallisten ominaisuuksiensa vuoksi kaikki edellä mainitut materiaalit betonin vedeneristykseen ovat ainutlaatuinen luettelo eduista ja haitoista.

Läpäisevät formulaatiot

Niinpä tunkeutuvat materiaalit ovat kuuluisia niiden tehokkuudesta. Ne suojaavat betonia maaperän kosteudesta, sadosta ja paineentulosta. Ja joka tapauksessa läpäisee vedenpitävyys konkreettisille "töistä" kapillaaritasolla - veteen liuotetut tehoaineet, jotka levitetään betonille värjäysmenetelmällä, tunkeutuvat mikroskooppisiin huokosiin ja kasvavat niihin betonin sisältämän kosteuden ja kemikaalien avulla.

Tämän seurauksena kaikki kapillaarit ja mikroskooppiset halkeamat täynnä kestäviä kiteitä, jotka kasvavat 10-20 senttimetriä syvälle materiaaliin! Ja tällainen suoja ei kärsi vahingossa mekaanisista vaurioista: loppujen lopuksi se on betoniseinän sisällä, jota on erittäin vaikea tuhota. Samaan aikaan läpäisevät eristimet lisäävät myös betonin rikki-vastustuskykyä, mikä takaa koko rakenteen pitkäikäisyyden.

Ainoa haurastuttava koostumus on hidas prosessi, jolla muodostetaan suojaava ympäristö. Kiteet kasvavat betonissa hyvin hitaasti.

Vedeneristys lisäaineita

Lisäaineet ja lisäaineet betoniin valetun tai lohkon rakentamisen vedenpitävyydelle toimivat samalla periaatteella. Vain tällä kertaa se ei ole pinnalla suojatun 10-20 cm: n kerrosta vaan koko betonivalua tai betonituotteita. Kuitenkin vedenpitävät lisäaineet pakotetaan valitsemaan konkreettinen formulaatio vastuullisemmin.

Kuitenkin 100-prosenttinen suoja ei tarjoa läpäisevää eristämistä tai lisäaineita. Molemmat vaihtoehdot ovat vain "karkeita" työkaluja, jotka olisi mukava käyttää pääpuolustuksen edessä.

Nestemäinen vedeneristys

Nestemäiset formulaatiot ovat tunnettuja suuresta tehokkuudestaan ​​ja helppokäyttöisyydestään. Loppujen lopuksi betonin nestemäinen vedeneristys levitetään suojatulle pinnalle tavallisella harjalla. Lisäksi tällainen "epämiellyttävä" lähestymistapa hakemusprosessiin ei vaikuta eristävän koostumuksen tehokkuuteen.

Nestemäisten eristeiden alue voidaan jakaa liuottimen pohjaisiin formulaatioihin ja vesipitoisiin emulsioihin. Ensimmäinen vaihtoehto on hydrofobisen emäksen lisääminen orgaaniseen liuottimeen. Pintaan levittämisen jälkeen liuotin haihtuu ja hydrofobinen emäs pysyy.

Toinen vaihtoehto - hydrofobisten materiaalien vesimulsiot - toimii samalla periaatteella. Lisäksi vesiemulsio ei aiheuta kutistumista kuivauksen aikana, kovettuu nopeammin ja melkein ei haise. Siksi useimmat ostajat ostavat nestemäisiä emulsioita.

Obmazochny vedenpitävä betoni

Viskooseja ja monikomponenttisia polymeerejä, joilla on monimutkainen koostumus, levitetään suojatuille pinnoille sekä "kylmällä" että "kuumalla" tilalla. Lisäksi kylmässä sovelluksessa se on hyvin samanlainen kuin värjäys ja kuumempi on kuin suojattavan pinnan liimaus.

Kuitenkin kummassakin tapauksessa muodostuu monikerroksinen päällyste pinnoituskoostumuksista, joiden raken- teessa lasikuituvahvisteiset verkot on upotettu. Siksi, toisin kuin nestemäisten eristeiden käytön tuloksena, pinnoitekoostumukset takaavat todella kestävän esteen muodostumisen korkealla elastisuusasteella.

Tällainen eristin ei pelkää mitään puhalteita tai siruja. Loppujen lopuksi eristekerroksen paksuus voi nousta jopa 40 millimetriin.

Tällaiset mitat ovat kuitenkin tyypillisiä vain vaakasuorille tai kallistetuille tasoille. Päällysteen pystysuorassa vedeneristysmuodossa voidaan muodostaa vain 20 mm: n kerros.

Lasitetut vedeneristys

Teloilla ja levyillä toimitetut pinnoitusmateriaalit mahdollistavat minkä tahansa paksuuden olevan vedenpitävän kerroksen muodostamisen. Lisäksi eristävän levyn hydrofobisten ominaisuuksien lisäksi voidaan antaa enemmän lämpöä ja lämmönkestävyyttä. Tuloksena on monitoiminen päällyste, joka parantaa betoniseinien ja lattioiden suorituskykyominaisuuksia.

Se vain kannattaa tällainen tuote on paljon kalliimpaa kuin tavanomainen vedeneristys. Niinpä liimattujen materiaalien muodossa useimmissa tapauksissa kuluttajalle tarjotaan joko polymeerikalvot, joissa on yksipuolinen läpäisevyys tai kateaine. Nämä materiaalit lisäävät betonin hydrofobisuutta 5-6 - 50 vuoden ajan.

Tietenkin tehokkaimmat materiaalit ovat kalliimpia ja ne kiinnitetään seinään suurilla vaikeuksilla. Siksi joko amatöörit, jotka ovat kiinnostuneita väliaikaisen esteen muodostamisesta, tai ammattilaiset, jotka voivat tarjota luotettavaa suojaa, joka voi "ylittää" itse suojatun pinnan, harjoittavat liimauseristystä.

Teknologiajärjestely vedeneristys

Nykyaikaiset vedeneristysteknologiat mahdollistavat betonin hydrofobisuuden lisäämisen kerralla usealla eri tavalla.

Useimmiten seuraavia tekniikoita käytetään vedenpitävyyden järjestämiseen:

 • Betonin tunkeutuvien yhdisteiden kyllästäminen.
 • Betonin värjäys nestemäisillä eristeillä.
 • Piirtäminen liimapinnoitteisiin.

Lisäksi tarkastelemme näitä toimintoja tarkemmin käyttämällä esimerkkiä todellisuudessa olevista vedeneristysmateriaaleista.

Betonirakenteen läpäiseminen - Penetroni ja sen analogit

Penetronin koostumus viittaa seuraaviin vesitiiviin pinnoitusjärjestelyihin:

 • Suojattu seinä tai katto puhdistetaan pölystä, likaista, öljypinnoista, maaleista ja vanhasta pinnoitteesta. Pehmennetyt betonikerrokset murskataan murskaimella, joka on peitetty korroosionestoaineella.
 • Mekaanisen puhdistuksen jälkeen kaikki aukot, sirut ja pitkät halkeamat täytetään tuoreella laastilla.
 • Ratkaisun kovettumisen odottamisen jälkeen voit siirtyä betonin kemialliseen puhdistukseen ja käsitellä suojattua pintaa heikoilla hapoilla ja runsaalla vedellä.
 • Penetronia levitetään märälle pinnalle harjan tai suihkeen avulla. Tarvittaessa toimenpide toistetaan kaksi tai kolme kertaa.

Samanaikaisesti tällainen toimintasarja harjoitetaan käsitellessä kaikkia impregnoivia yhdisteitä.

Betoni vedeneristys nestelasi

Nestemäistä lasia voidaan käyttää läpäisevänä vedenpitävänä aineena ja lisäaineena hiekkasementtiseoksessa ja pohjana betonin "karkealle" eristämiselle, joka suoritetaan ennen liimausta polymeerikalvoilla.

Yläpuolella on kuvattu läpäisevää eristysprosessia. Esittelyssä "lasi" sementiksi on hyvin yksinkertainen operaatio, joka koostuu aineen sekoittamisesta valmiiseen liuokseen.

"Karkea" eristys nestemäisellä lasilla tehdään seuraavasti:

 • Seinä on valmistettu pinnoittamalla mekaanisella puhdistuksella käyttämällä tavallista metalliharjaa tähän tarkoitukseen.
 • Sen jälkeen nestemäinen lasia levitetään seinään käyttäen tavanomaista harjaa, jolloin muodostuu yksikerroksinen maalikerros.
 • Seinämän "lasin" kiinteytymisen jälkeen polymeerikalvo liimataan. Itse asiassa puhtaassa muodossaan lasi ei pysty suojaamaan betonia - se liukenee veteen.

Betonin bituminen vedeneristys

Mastisia ja muita bitumiin perustuvia päällystekoostumuksia levitetään betoniin kuumana tai kylmässä muodossa. Ja kylmässä muodossa laittaa nestemäisiä emulsioita, ja kuumapehmennetty bitumi.

Betonin vedeneristys bitumimastilla on seuraava:

 • Kuumaa muovia asetetaan kuivaan seinään ja emulsioon märällä pinnalla. Siksi eristävän koostumuksen lämpötilasta riippuen suojattava pinta puhdistetaan pölystä ja kuivataan (kuumalle mastikselle) tai kostutetaan (emulsioiksi).
 • Pinnan valmistamisen jälkeen se pohjustetaan erittäin laimennetulla vedellä tai kerosiinilla alukeemulsiolla. Tämän toimenpiteen tarkoituksena on lisätä pinnan tarttumista.
 • Pohjustuksen jälkeen itse mastit levitetään pinnalle ja levitetään harjalla tai suihkeella. Ja ensin levitetään ensimmäistä kerrosta, jonka päälle lujitusverkko liimataan. Ja 5-6 tunnin kuluttua toinen kerros levitetään ensimmäisen kerroksen "asetettuun pintaan" ja niin edelleen, kunnes eristävän pinnoitteen mitat saavuttavat tarvittavan paksuuden.

Tämä tekniikka toimii myös horisontaalisen eristävän kerroksen järjestelyn yhteydessä, kun mastetta voidaan yksinkertaisesti kaataa suojatulle pinnalle ja tasoittaa neulan rullalla ja muodostaa pystysuora vedenpitävä kerros, kun mastista levitetään seinälle lastalla, ruiskupistoolilla tai harjalla.

Betonin vedeneristys, materiaalit ja niiden ominaisuudet

Betoni monta vuotta, suosituin rakennusmateriaali. Huolimatta sen esiintymisestä hyvin pitkästä historiasta, betoni sai laajamittaista hyväksyntää ja tunnustusta vain viime vuosisadalla. Lisäksi rakennusalalla tuotetun ja käytetyn betonin määrä kasvaa vuosi vuodelta. Tällainen kysyntä on melko ymmärrettävää: betoni on monipuolinen materiaali, jolla on suuri lujuus ja laaja käyttöalue.

Mutta tällä materiaalilla on ominaisuus, jonka haluaisin parantaa tai ainakin kompensoida. Tämän materiaalin vettähylkivistä ominaisuuksista huolimatta kovuus on heikko. Jos katsot tarkasti, vaikka paljaalla silmällä näet pienimmät huokoset pinnalla. Kosteus voi tunkeutua näiden huokosten läpi materiaaliin. Pitkäaikainen altistuminen tuotteen kosteudelle ja lämpötilan ääripäille ja betonin rakenne voi romahtaa.

Rakenteellisten muodonmuutosten ja betonin lämpötilakärjen ongelman ratkaisemiseksi vaaditaan pakollisia toimenpiteitä betonipinnan vedenpitävyydelle. Tämä on erityisen tärkeää, jos betonia käytetään korkeassa kosteudessa tai veden kanssa kosketuksissa olosuhteissa: säätiöt, autotallit, uima-altaat ym.

Vedenpitävät materiaalit ja menetelmät niiden käytöstä

On olemassa monia materiaaleja ja menetelmiä betonin vedeneristykseen. Sopivan ratkaisun valinta riippuu sovelluspaikasta, käsittelyalueesta, toiminnan voimakkuudesta ja mahdollisesta budjetista.

Betonin vedeneristysvaihtoehdot:

 • betonin läpäisevän vedenpitävyys;
 • konkreettiset lisäaineet vedenpitäviksi;
 • nestemäinen vedeneristys betonille;
 • pinnoite betonieristykseen;
 • liimattu tai rakennettu vesiensuojelu;
 • betonin tiiviste.
Vedenpitävyys

Vedenpitävä betoni

Vaikka sementtipohjainen vedeneristys tunnettiin 50 vuotta sitten, se ei löytänyt laajaa sovellusta tuolloin.

Läpäisemättömän vedeneristysperiaate on se, että sen sisältämät kemialliset elementit, seinän pinnan saavuttua, tunkeutuvat fysikaalisten voimien vaikutuksesta mikrokapapereihin betonin paksuuteen. Kyky tunkeutua seinään ja on tämän vedeneristysmenetelmän nimi.

Kapillaareissa seoksen aktiiviset ainesosat ovat vuorovaikutuksessa betonin muodostavien aineiden kanssa. Lisäksi muodostuu eräänlaisia ​​mikroputkia, jotka estävät täysin nesteen liikkeen sisäpuolelta, mutta eivät vähennä seinämän höyryläpäisevyyttä.

Penetron-pohjainen kuiva betoniseos oli pitkään aikaan synonyymi betonin vedeneristyksen tunkeutumiselle. Tämä johtuu siitä, että pitkään Penetoron oli ainoa tällainen korjaustoimenpide. Mutta nykyään rakennusmarkkinoilla on monien muiden valmistajien vedenpitäviä seoksia.

Vedenpitävä seos on saatavana kuivassa muodossa. Sekoitettuaan veteen se levitetään betoniin käyttämällä laajaa harjalla synteettisiä harjaksia. Sekoita liuos välittömästi ennen työskentelyä ja määrää, joka voidaan käyttää 30 minuutin kuluessa.

Sementtipohjainen vedeneristys

Betonin lisäaineet vedenkestävyyteen

Betonin luontaisten ominaisuuksien parantamiseksi erilaisia ​​lisäaineita lisätään sen koostumukseen laastin valmistuksen aikana. Lisäaineet tekevät konkreettista vedenpitävyyttä tai hydrofobista.

Hydrofobinen betoni

Tämä betoni kovettumisen jälkeen saa ominaisuuden vedota pois pinnaltaan.
Käytetyt lisäaineet seuraavista tyypeistä:

 • parafiinit;
 • kalsiumsuolat;
 • steariinihappo;
 • nafteenihapon suolat;
 • öljyhapot;
 • hartsi.

Lisäaine betonissa sen hydrofobisuudelle voi olla hydrofobinen (sekoittumaton seos tietyillä ominaisuuksilla) ja hydrofobinen (antaa vettä hylkivä vaikutus vuorovaikutuksessa betonilaisten aineiden kanssa).

Betonieristys

Vedenpitävien lisäaineiden käyttäminen betonissa on mahdollista saada materiaalia, jolla on alhaisempi ilman pitoisuus. Vedenpitävät lisäaineet betonissa tiivistävät seosta ja lisäävät betonin sisäistä kestävyyttä kosteudelle.

Vedeneristys lisäaineita ovat:

 • rautakloridi;
 • kalsiumnitraatti;
 • silikaattiliima.
Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi

Betonieristyksen impregnointi

Nestemäinen kyllästys betonin vedeneristykseen on kahta tyyppiä:

 • Syvä tunkeutuminen (silikaattiin perustuvat seokset). Tällainen kyllästäminen lisää merkittävästi betonin lujuutta, mikä aiheuttaa vedenpitävyyttä.
 • Vedenpitävä pintakäsittely (epoksin, akrylaattien, polyuretaanien luistossa). Tällaiset kyllästykset muodostavat kalvon pinnalle eivätkä salli nesteiden tunkeutumista betoniin, mutta eivät vaikuta sen lujuuteen.

Tämäntyyppinen vedeneristys on yksi helpoimpia sovelluksia. Nestemäinen vedenpitävä koostumus riittää levittämään pystysuoralle betonipinnalle telalla tai harjalla. Vaakasuorat pinnat, kuten lattiat tai lattiat, ovat vedenpitäviä. Voi kyllästää kyllästys ohuella kerroksella, jakaa tasaisesti pehmeällä harjalla ja anna sen kuivua.

Betonibetonivastus

Mastinen vedeneristys on erittäin suosittua eri syistä. Tämä on melko edullinen tapa suojata betonia kosteuden haitallisilta vaikutuksilta. Mastia on helppo levittää, sillä on riittävä juoksevuus tasaisen päällysteen aikaansaamiseksi kuivausprosessin aikana. Samanaikaisesti päällyste osoittautuu tasaiseksi ilman saumoja ja nivelet.

Mastia voidaan käyttää sekä ilmassa että kosketuksessa maaperän kanssa, suojaa betonia yhtä hyvin sademäärästä sekä pohjavedestä ja sulavedestä.

Vesitiivistykseen on kaksi päätyyppiä:

 • Bitumiset mastit. Yksi halvimmista ja vanhoista betonitiivisteistä. Päällysteen pääosa on bitumi. Levitä bitumipehmuste kuumennettua. Materiaaliin lisätään polymeeri-lisäaineita, jotka parantavat jäähdytettävän pinnoitteen juoksevuutta, polymeroitumista ja elastisuutta. Lisäksi lisäaineiden avulla voit levittää bitumimastia kylmällä tavalla.
 • Polyuretaanimaali. Se on tehty akryylin perusteella. Kuivauksen jälkeen se kovettuu täydellisesti ja luo tiheän suojapinnoitteen betoniin. Edut polyuretaanimassasta kuivumisnopeudella, UV-kestävyys. Hydrofobinen akryylimaali on myös hyvä, koska siihen voi lisätä väriaine ja sävyttää pinnoite haluttuun väriin. Myös akryylipohjainen mastikerros on kevyempi kuin bitumipitoinen.

Mastinen päällyste on kätevä käyttää monimutkaisten maastojen pintojen vedenpitävyyteen, koska sitä käytetään ruiskulla, harvemmin harjalla tai rullalla. Tässä tapauksessa voit olla varma, että sekä ulkoiset että sisäiset kulmat ovat hyvin käsiteltyjä.

Mastikerroksen parhaat tulokset voivat olla jopa senttimetriä paksuja. Pienin sallittu paksuus on 1 mm.

Vedeneristysmasto

Liima- ja hitsauspinnoite betonipintojen vedeneristykseen

Betonin vedeneristys käyttäen telapinnoitteita on yksi perinteisistä. Materiaalit tehdään bitumin pohjalta. Vanhan sukupolven pinnoitteilla oli merkittävä haitta - suurempi hauraus, joka aiheutti vaikeuksia sekä asennuksen aikana että lisätoiminnan aikana. Nyt bitumissa, jota käytetään rullaneristysvalmistukseen, lisätään polymeerejä, parantaa huomattavasti materiaalin ominaisuuksia.

Bitumiin perustuva valssattu vedeneristys on jaettu asennusperiaatteeseen:

 • Okleechnuyu. Asennuspinnoille, jotka on esipäällystetty bitumimastilla. Aseta sitten vedeneristys itse huolellisesti. Liitokset eivät päällekkäin, ne liimataan yhteen mastiksin kanssa. Vedeneristys voidaan tehdä useammalla kerroksella, vuorotellen mastiset ja valssatut materiaalit.
 • Pintaan. Tällainen vedeneristys on suljettu päällystyspolttimilla. Materiaali pyörii pinnan yli ja lämmittää. Mastikerros sulaa ja liima kankaan pohjaan. Liitokset ovat myös päällekkäin.
Sisäänrakennettu vedeneristys

Betonitiiviste

Tiivistettä käytetään silloin, kun on tarpeen vedenpitävät pienet halkeamat tai nivelet betoniin. On olemassa laaja valikoima tiivisteitä, jotka eroavat pääaineosasta: kumi, bitumi, silikaatti, silikoni, akryyli, polyuretaani jne.

Kolme niistä voidaan kutsua suosituimmin:

 • Akryylitiiviste. Se on tehty akryylin perusteella. Yleensä se on melko kitti. Se ei ole kovin vedenpitävä, mutta se voi täyttää suuret tilat, se on hyvin tasoitettu ja se on kauniisti maalattu kuivauksen jälkeen;
 • Polyuretaani tiiviste. Liimattu nopeasti pinnalle polymeroinnin ja kuivauksen jälkeen on erittäin vahva. Täysin todistettu tiivistää saumat ja liitokset levyjen väliin. Maalia voidaan levittää kuivattua polyuretaani-tiivisteen päälle;
 • Silikonitiiviste. Useimmin käytetty ja suosittu. Paras suojaa kosteudelta ja kosteudelta. Sitä voidaan käyttää eri pinnoille, koska se on erittäin tarttuva. Haittana on sen värjäysvastus - maali ei yksinkertaisesti pidä kuivalla silikonitiivisteellä. Mutta jo sävytettyjä silikonitiivisteitä on jo.

Silikonitiivisteet voivat olla hapan ja neutraaleja. Betoniin tehtäviä töitä käytettäessä käytetään vain neutraaleja silikonitiivisteitä, koska hapot, jotka reagoivat betonin kanssa, voivat tuhota sekä itse betonia että tiivistysainetta.

Betonitiiviste

Betoni vedeneristys "nestemäinen lasi"

Nestemäinen lasi on aine, joka on seos natriumin ja kaliumin silikaatista. Koostumuksessaan nestemäinen lasi on samanlainen kuin toimistoliima. Nestemäisen lasin muodostavat silikaatit reagoivat betonin osien kanssa ja työntävät mikro- halkeamia kerrosten läheisyydessä.

Nestemäinen lasi on tunkeutuva vedeneristys. Sitä käytetään hyvin yksinkertaisesti - harjalla tai telalla. Voit tehdä työn itse. On kuitenkin huomattava, että koostumus on hajoava kuivauksen jälkeen, joten tämä vedeneristys vaatii suojausta mekaanisilta vaurioilta.

Betoni vedeneristys "nestemäinen lasi"

Periaatteessa käyttämällä korkealaatuista sementtilaastia ja suurta luvattua voimaa sekä tietyin edellytyksin muovausta ja kuivausta varten on mahdollista saada käytännössä vedenkestävä betoni. Tällaista betonia käytetään korkeisiin rakennuksiin ja erikoisrakenteisiin. Normaaleissa olosuhteissa tällaisen betonin valmistaminen on erittäin vaikeaa. Varsinkin kun kyseessä on matala yksityinen rakentaminen.

Rakennusten käyttöiän lisäämiseksi ja kosteuden vahingollisten vaikutusten vaikutusten vähentämiseksi betonitiivistys on välttämätöntä. Tätä varten voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja: betonin tiiviste; hydrofobiset lisäaineet betoniin; betonibetoni; rullata tai liimata rullille. Tärkeintä on, että vedenpitävyys valittiin sopivaksi ja hoito suoritettiin ammattimaisesti.

Betonin vedeneristys - valitse materiaali

Kaikkien rakennustyyppien rakentamiseen käytetään yleisesti betonirakenteita. Huokoisen rakenteen ansiosta betoni on hyvin läpäisevä kosteudelle, joka lyhyessä ajassa johtaa puupinnoitteiden turpoamiseen ja viimeistelyaineiden muodonmuutokseen. Betoniosat romahtavat.

Siksi betonin vedeneristys on tärkeä ja välttämätön vaihe talon rakentamisessa, jota on lähestyttävä pätevästi ja vastuuntuntoisesti. Tällaisen työn seurauksena betonirakenteen hydrofobisuus lisääntyy.

Yleiset säännöt

Riippumatta menetelmästä, jonka valitset betonirakenteiden suojaamiselta kosteuden tunkeutumiselta, sinun on

 1. määritettävä pohjaveden taso;
 2. määritetään maaperän turvotusaste kylmänä aikana;
 3. harkitse tulvan todennäköisyyttä tulvan aikana;
 4. otetaan huomioon käyttöolosuhteet (varastot, vedenpitävyys olisi paljon suurempi).

Materiaalit vesiensuojeluun

Useimmiten vedeneristysmateriaalit ovat päteviä suojatun pinnan tekniikan mukaisesti. Tämän periaatteen mukaan ne jaetaan seuraavasti:

 • nestemäiset formulaatiot;
 • tunkeutuvat aineet;
 • viskoosiset aineet;
 • rulla- ja laatta-aineet;
 • lisäaineita sementti-hiekkaseokseen.

Työn suoritus

Korkealla pohjaveden pinnalla on tarpeen luoda viemärijärjestelmä ylimääräisen nesteen keräämiseksi ja tyhjentämiseksi erilliseen kaivoon.

Viemäröintijärjestelmä

Tätä varten rakennuksen ulkoreunaa 0,7 metrin etäisyydellä on tarpeen kaivata 0,4 metriä leveää kaivosta, jossa on esijännitys keräyskaivoon nähden. Geotekstiilit asetetaan kaivantoon ja sora on 4-6 cm korkeampi.

Seuraavaksi asetetaan viemäriputket, jotka pitäisi mennä kaivoon. Meillä nukahtaa soraa 20 - 30 cm: ssa. Kaikki tämä on kääritty geotekstilien reunoihin. Ylivuotoinen maaperä.

Oikein suunniteltu viemäröintijärjestelmä kadulla ohjaa sulatettua ja pohjavettä pois kotoa.

Nestemäiset formulaatiot

Nestemäiset eristemateriaalit ovat tehokkaita ja helppoja käyttää pintaan. Voit tehdä tämän käyttämällä harjaa, rullaa tai sumutetta. Nestekumi tarjoaa korkealaatuisen suojan saumattoman kerroksen takia. Suorita eristäminen omiin käsiinsä Elastopazin tai Elastomiksin avulla.

ElastoMix levitetään yhdessä kerroksessa ja kovettuu muutamassa tunnissa. Elastopazia käytetään kahdessa kerroksessa, mutta sen kustannukset ovat pienemmät. Betonin nestemäinen vedeneristys vaatii perustuksen pohjamaalun etukäteen.

makeiset

 • korkea tehokkuus;
 • kestävyys;
 • helppo asentaa;
 • mahdollisuus sisäpuolelta.

Tämän tyyppinen haitta on korkea hinta.

Läpäisevät seokset

Läpäisevät materiaalit upotetaan betonin rakenteeseen 10-20 cm: n syvyyteen, jolloin ne kiteytyvät. Kiteet säätelevät kosteutta, estävät korroosiota ja lisäävät jäätymisvastusta.

Ennen pintojen vedenpitävyyden aloittamista ne tulee puhdistaa likaa ja pölyä. Sitten betonia on käsiteltävä heikoilla hapon ja veden liuoksilla. Vedenpitävät anti-kapillaarimateriaalit, kuten Penetron ja sen analogit, levitetään märkäbetoniin useissa kerroksissa. Voit tehdä tämän käyttämällä harjaa tai suihketta. Useimmiten niitä käytetään suojaamaan kosteutta sisältä.

Positiiviset ominaisuudet

Peneterauskoostumuksilla on kiistaton etu:

 • tehokkuutta;
 • suuri mekaanisten vahinkojen kestävyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • kestävyys ja kulutuskestävyys;
 • toiminnan kesto.

Ainoa haittapuoli on hidas suojauksen muodostumisprosessi, koska betonin kiteet kasvavat pitkään.

Elastinen vedeneristys

Viskooseja ja polymeerimateriaaleja levitetään pinnalle kylmällä ja kuumalla tilalla. Erityisesti bitumimastisia käytetään betonirakenteiden vedeneristämiseen niiden alhaisten kustannusten ja ominaisuuksien vuoksi:

Asennustekniikka

Vedenpitävän pinnoitteen tekninen prosessi ei aiheuta ongelmia, kaikki voidaan tehdä käsin. Ensin sinun on tehtävä pintojen tarkastus. Jos siruja ja halkeamia löytyy, ne on sementoitava. Kaiuttimien kasvot on puhdistettava. Kuivaa pohjat kuumailmapuhaltimella tai lämpöpistoolilla.

Jotta mastari kiinnittyisi paremmin, se levitetään alukkeeseen, jonka on oltava täysin kuiva. Harjan, rullan tai nidonnan avulla mastista levitetään useilla kerroksilla suojattaviin pintoihin.

Jokainen seuraava kerros levitetään edellisen kuivauksen jälkeen.

Voit myös käyttää kaatomenetelmää.

Monikerroksisissa bitumipinnoitteissa upotetaan vahvistusverkko. Siksi toisin kuin muiden tyyppisten eristeiden käyttö, päällystyseristys takaa erittäin vahvan suojarakenteen muodostumisen.

Lasitetut vedeneristys

Liimausmateriaalit ovat saatavilla rullina ja laattoina. Aikaisemmin tähän käytettiin katemateriaalia, kattolevyä, asfalttimateriaalia ja nyt - erilaisia ​​nykyaikaisia ​​kalvoja ja kalvoja. Tämä on ohut eristys, helppo ja mukava työhön. Sitä voidaan käyttää sekä erikseen että yhdessä pinnoitusmenetelmän kanssa.

Tällöin materiaali asetetaan vinosti vedenpitävälle kerrokselle, jonka päällyskerroksen päällekkäisyys on 10 - 15 cm. Reunat liimataan liimalla yhteen nauhan kanssa. Itsekiinnittyvä kalvo on erittäin kätevä valmistettaessa. Huolimatta korkeasta hinnasta, tämäntyyppinen vedeneristys on yhä suosittu ominaisuuksiltaan:

 • kestävyys ja kulutuskestävyys;
 • korroosionkestävyys;
 • palonkestävyys;
 • ei kulje UV-säteilyä;
 • helppo asentaa.

Hydrosuojaavat lisäaineet

Nämä ovat konkreettisia lisäaineita, jotka toimivat eristysperiaatteen mukaisesti. Tämä suojaa koko betonirakennetta. Tämäntyyppisen eristeen haitta - vaikeus konkreettisia reseptejä valittaessa.

Sisäinen vedenpitävä kellari

Kellarin suojan laatu kosteudelta sisäpuolelta riippuu kadulla sijaitsevan säätiön kunnollisesta eristyksestä. Kostealle kellarille ei jää mitään muuta kuin eristää seinät ja lattia sisäpuolelta. Ensin sinun on määritettävä pohjaveden taso. Siinä tapauksessa, että ne sijaitsevat alapinnan alapuolella, riittää suojaamaan vain seiniä kosteudelta.

Jos kellarissa on vettä, se on pumpattava ulos ja huone on kuivatettava lämpö-aseella. Seinien kuivaamisen jälkeen syvennetään alusta. Kun ne kuivuvat, voit tehdä lattian vedenpitävyyden.

Tämän sopivan polymeerieristyksen vedenpitävyys. Se on hiekan, sementin ja sideainekoostumusten seos.

Kun kerros kuivuu, se vahvistetaan ja täytetään betonilla. Kun rakenne on kuiva, 4-5 päivän kuluttua voit aloittaa työskentelyn seinillä.

seinät

Vedenpitävät seinät levittävät läpäisevää eristystä. Saumat tulee täyttää tiivisteellä. Tätä varten käytä liuosta, joka perustuu polymeereihin ja hiekosementtiseokseen. Täydellisen kuivauksen jälkeen voit siirtyä lopulliseen viimeistelyyn. Aikaisemmin kostean kellarin vedeneristys sisäpuolelta käytetystä nestelasista, mutta sen käyttöikä on vertaansa vailla pienempi kuin nykyaikaisten materiaalien.

Oikein suoritettu vedeneristys lisää betonin hydrofobisuutta, suojaa talosi kosteudelta, hometta ja hometta ja säästää tukirakenteita aggressiivisen ulkoisen ympäristön vaikutuksilta. Tämä lisää rakennuksen lujuutta ja kestävyyttä.

Betonirakenteiden vedeneristys eri tavoin

Erityisten yhdisteiden betonin hydraulinen eristys on tärkeä uusien rakennusten rakentamisessa ja nykyisten rakenteiden säilyttämisessä. Vanhojen perustusten asianmukainen käsittely kosteutta suojaavilla materiaaleilla rakennuksia käytetään pitkään. Vanhojen rakenteiden yleisin puute on raudan vahvistamisen korroosio. Käytetyt rahastojen avulla voit päästä eroon puutteesta ja hyödyntää konkreettisia rakennuksia kauemmin.

Syövyttävän ympäristön ja suolavälineiden päällystäminen valmiiksi rakenteeksi tuhoaa betonin ja raudan sisäpuolelta. Siksi betonin lisäaineet vedenpitävyyteen voivat estää tällaiset tekijät. Sovellettu käsittely, joka mahdollistaa saman tuloksen saavuttamisen valmiissa rakenteissa.

Kuvaus betonin vedeneristysprosessista

Vedenpitävä betoni läpäisevä käyttää monenlaisia ​​tuotteita tarjoamalla teollisuuden. Mutta jotkut heistä ovat osoittautuneet paremmiksi kuin muut ja rakentajat valitsevat useammin. Vedenpitävä betonipinnoite kuuluu valittujen materiaalien luokkaan. Hän hoitaa strategisesti tärkeitä rakennuksia, kuten siltoja, tai pikemminkin niiden konkreettisia osia, jotka laskeutuvat vesivirroksiin ja betoniseinämiin penkereillä, jotka suojaavat kaupunkeja nousevilta vesistöiltä. Myös koostumus kykenee suojaamaan rakennetta äärimmäisiltä lämpötiloilta ja jatkuvasta veteen altistumisesta. Pitkäksi ajaksi käytettiin hydraulisen eristämisen välineitä, jotka kattoivat vain pinnan, jossa oli suojakerros kalvokerrosten muodossa ja pienellä naarmuudella veden virtaamat sisäänpäin ja jatkoivat tuhoisaa ominaisuuttaan.

Nyt uusien testien avulla pystytään luomaan materiaalia, joka on erilainen koostumukseltaan aikaisemmista, joka betoniosan peittäminen ei ainoastaan ​​eristä sitä ylhäältä vaan myös tunkeutuu sisälle, joka läpi kaikki mahdolliset polut, pienet kapillaarit ja sisennykset. Hän käsittelee betonia, korostaa ja tuhoa.

Eristeiden tunkeutumisen edut

Läpäisemättömän eristyksen ansiosta voit estää sellaisten tekijöiden vaikutuksen betoniin, kuten:
Suuri klooripitoisuus vedessä, tuhoutuminen betonirakenteen metalliosat ja syövyttävät metallit,
Kadulla sijaitsevan rakennuksen toistuva kostutus, vuodenaikojen muutosten betonialtistus, auringon aktiivisuuden säteily. Penetroni, joka liittää betonikantajaan, lisää sen tiheyttä, mikä sallii sen stokeilla vastustamaan aggressiivisia vaikutuksia luonnosta.
Koostumus, kun se täyttää niitit ja pienet halkeamat, tuottaa prosessin ylivuotos, ts. Ne kiristetään seoksella ja katoavat kokonaan.

Miten työskennellä seoksen Penetron kanssa

Rakennusseoksen käyttö mahdollistaa veden laimennuksen paksun kerman tilaan ja levittämiseen etukäteen kostutetulla pinnalla. On mahdollista maalata rakenne siveltimellä tai telalla. Ensinnäkin kulmat ja paikat, joissa on uria ja halkeamia, käsitellään. Sitten valssaat kaikki tarvittavat osat betonia.

Kermainen seoksen komponenttien levittäminen tunkeutuu kapillaarien ja syvennysten paksuuteen ja tukkeutuu niihin. Kun se on vuorovaikutuksessa betonipohjan kanssa, kyllästetty kiteinen kuori muodostaa, vahvistaa ja tekee betonista voimakasta. Kiteet häiritsevät kosteuden läpäisevyyttä, mutta vapaasti sallivat ilman virtauksen, mikä sallii rakennuksen säilyttää edullisen ilmapiirin rakennuksissa. Käytettäessä läpivientireunan seosta voidaan levittää ulkoseinille ja rakennusten keskelle, mikä luo täysin läpäisemättömän suojan.

Toisin sanoen se on tehokas koostumus, joka käsittelee kokonaisvaltaisesti betonia ja jos mitään vaurioita ja halkeamia esiintyy, seos, jossa on kidemuodot, viivästyttää ongelma-alueita ja suoja tulee jälleen täydelliseksi.

Nestemäisen vedenpitävyyden menetelmä

Nestemäinen vedenpitävä betoni - seuraava käsittelymenetelmä. Jokaisen millimetrin tarttuminen on tärkeä asia. Muussa tapauksessa mikä on käsittelyn käyttö, jos se ei ole juuttunut koko pinnalle ja sillä on aukkoja.

Tämä tapahtuu, kun käytetään valssautuneita hydraulisia eristeitä, joiden kautta ilma tunkeutuu joissakin paikoissa ja sitten vettä.

Betonipohjan käsittelyn monimutkaisuus on se, että on vaikeaa tehdä sitä tasaiseksi ja karkeiksi, aaltomaiset pinnat eivät salli hyvää hydraulista eristämistä. Tässä tapa, jolla täysi kattavuus tuotetaan, ja kadonneiden passien mahdottomuus tulee pelastamiseen. Nestekumi kattaa koko pinnan sekä ennen kohdistamista että sen jälkeen.

Nestemäisen hydraulisen eristyksen levittämiseen lattiaan tehdään esikiveä, mutta vain materiaalin säästämiseksi. Mutta niissä tapauksissa, joissa on tarpeen tehdä hydraulinen eristys betonin sisällä, eli tehdä ja täyttää täyttö ja tasoitus ylhäältä, nestemäinen kumi on juuri sitä, mitä tarvitaan.

Mitä kaarevampi pinta on, sitä vaikeampi on tehdä täydellinen hydraulinen eristys, mutta tämä ei koske nestekumin koostumusta, se voi vapaasti kiiltää kaikki rakenteeseen liittyvät virheet.

Toinen tärkeä seikka on, että nestekumia voidaan levittää epätäydellisesti kuivattuun betonikerrokseen. Eli käytetty betonialusta, joka kaadettiin viisi päivää sitten, tiivistää sen, eikä se joudu mihinkään, ja voit tehdä hydraulisuojan sukupuolielimellä kolmantena päivänä kaatamisen jälkeen.

Bitumiset ja muut eristimet toimivat vain kuivalla pohjalla ja puhdistetaan kokonaan. Ennen levittämistä sinun on tarkistettava, että altaat eivät ole jäljellä, eivätkä ne ole näkyvissä silmille, joten voit pitää kädestäsi ja nähdä, onko se kuiva vai ei. Jos on paikkoja, joissa käsi tuntee hieman kosteutta, sinun on kuivaa nämä alueet. Kuivaa, voit pyyhkiä palan vaahtokumia. Jos käsi ei tunne kosteutta, ja pinta on kylmä ja hieman kostea, voit suihkuttaa kumisuojan.

Kumi tekee täysin saumattoman väljakoon koko pinnalla. Toisin sanoen pinnoite ei muodosta edes vihjeen mitään yhdistävää limitystä. Täysi höyry ja hydraulinen eristys. On käynyt ilmi, että kumilla käsitelty alue on ympäröity kaikilla sivuilla. Erinomainen suoja kosteudelta ja kaasumaisilta aineilta.

Nestekumituotteen edut

 • Lisäksi nestekumilla on ominaisuus, joka suojaa betonipohjaa kemiallisilta osilta:

 • Diesel, vuorovaikuttaa ja liuottaa seoksen.
 • Formaldehydi aiheuttaa vähäisiä vaurioita:

  • Suolahappo, vahingoittaa vain korkeissa lämpötiloissa,
  • Vety- sulfidi ei aiheuta haittaa.

  Nestekaasu pitää betonipohjia vedestä ja kemiallisista reagensseista, mutta ei säästä mekaanisista taukoista. Tällöin levitetyn levyn päälle levitetään yleisesti levityslevyä, jos se on lattia ja sivuseinämille levitetään muita materiaaleja.

  Vedenpitävät materiaalit

  Jos on tarpeen eristää pohjaan betonilaatat ulkopuolelta, sen jälkeen vaurioiden mahdottomuus, vaahtomuovi tai eristys on asetettava kumipohjan päälle ja täyttö tapahtuu näin.

  Betonimateriaalien vedeneristys tarjotaan eri tavalla, joka koostuu mastista sisältävästä bitumista ja polymeereistä. Technoprok tuottaa ympäristöystävällistä ja korkealaatuista mastetta betonipintojen eristykseen.

  Betonin vedeneristys omalla kädellä voidaan tehdä nesteiden Rapidflex ja Technoprok nimet. Nämä ovat emulsioformulaatioita, joita voidaan käyttää kanttien ja muiden konkreettisten huoneiden käsittelyyn yksinään, mutta käyttämällä tähän soveltuvia laitteita. Kumiyhdisteitä ei saa levittää harjoilla ja rullilla, ne on ruiskutettava pinnalle niin, että neste on tasaisesti jakautunut ja kiinni.

  Materiaalit nestemäistä vedenpitävyyttä varten

  Voit käyttää harjalla voit käyttää itseliimautuvia nestemäisiä kumeja, jotka ovat saatavana tahnan muodossa. Elastopaksilla tai Elastomex-materiaaleilla on sellainen sakeus, että niitä voidaan työstää lastalla tai harjalla.

  Jotta nämä kumit tarttuvat hyvin betoniin, on pinnan voitelu alukkeilla, mikä edistää nestekumin ja betonin hyvää tarttumista. Hydraulinen eristys nestemäisten kumiyhdisteiden kanssa suojaa vettä ja radonia vastaan.

  Käytettäessä sovitettua laitetta ja suihkuttamalla huoneen kumilla, koko prosessi on seuraava. Hyvin puhdistetulla pinnalla, imuroituna ja ilman roskia, levitys alkaa kerroksittain nestekumikerroksella.

  Käytön aikana ei ole suositeltavaa pysäyttää ja suihkuttaa tasaisia ​​raitoja. Kaikki työ on tehtävä nopeasti, koska kumiyhdiste kovettuu nopeasti ja siitä tulee vankka kuori.

  Rakennuksen suojaus

  Betonirakenteiden suojaustyö on yksinkertaisesti välttämätöntä betonista riippumatta ja seoksen oikein osuuksin lisättävän lisäaineen betoniin vedenpitävyyden parantamiseksi erilaisten lisäaineiden avulla, ilman lisäkäsiteltyä suojakalvoa, se huononee ja romahtaa. Syövyttäviä prosesseja esiintyy, mutta jos niitä tehdään lisätoimenpiteiden avulla, betoni voi toimia pitkään.

  Muinaisten Roomalaisten rakentamat konkreettiset rakenteet ovat säilyneet tähän päivään mennessä, mutta tietenkään kukaan ei tietenkään halua rakentaa tällaisia ​​kestäviä rakennuksia, mutta 50-70 vuotta voit pitää säätiön hyvässä kunnossa.

  Ominaisissa käsittelyissä ja hydraulisessa eristyksessä erityisiä koostumuksia tulee käyttää kaikenlaisten halkeamien ja kulmien sulkemiseen. Betonieristyksen tiivistys sulkee kosteuden pääsyn kuivumisen aikana muodostuneiden pienien halkeamien kautta. Sitä käytetään koko pinnan käsittelyyn ennen minkä tahansa tyyppistä hydraulista eristämistä, lukuun ottamatta tunkeutumista ja nestemäistä lasia. Kaikilla muilla tavoilla se auttaa parantamaan hydraulisen eristeen vettä hylkivää toimintaa, täyttää ja tasoittaa rakennusvirheet ja estää betonipohjan hajoamisen nivelissä ja siruissa.

  Nestemäinen lasi vedeneristys

  Hydrauliikan eristykseen on useita vaihtoehtoja, joita käytetään suurien rakennustyömaiden työskentelyyn ja kodin rakennusten suojelemiseen vedestä. Betonin vedeneristys nestemäisellä lasilla on yksi vaihtoehdoista. Kotona käytetään melko harvoin, koska koostumuksella on kyky nopeasti kiteyttää ja jäädyttää. Tietysti, joskus rakennettaessa kaivoja veden varastoimiseksi sekoitettuun betoniin, ennen kuin se kaadetaan valmistettuun ja asennettuun muottiin, nestemäinen lasia lisätään jauhemaiseen tilaan. Sitä sekoitetaan nopeasti, ja koostumus tiivistetään muottiin.

  Tällainen lisäaine mahdollistaa betonin eheyden pitämisen pitempään ja ei anna veden virrata. Lisäksi lisätty jauhe suojaa halkeamia, joiden läpi vesi vuotaa, mutta tällainen kuoppa on lyhytaikaista ja lopulta on edelleen eristettävä.

  Rakennustyöntekijät käyttävät lasituotteita, kun ne vaivaavat erikoislaitteita, mikä estää lasin kiteytymisen etukäteen ja valmiin betonin kestävyys. On myös vaihtoehtoja lasin käyttämiseen pinnalle. On natriumlasi, jolla on korkea tarttuvuus ja vuorovaikutuksessa mineraalikomponenttien kanssa. Tätä luokkaa käytetään, kun lisätään pohjaan ja valmistetaan antiseptisiä ja palonkestäviä kyllästyksiä.

  Kaliumlassilasi on vastustuskykyinen ilmakehän vaikutuksille ja sitä käytetään väriaineiden valmistuksessa. Usein käytetään nestemäisten lasikoostumusten käsittelyä betonielementtien suojelemiseksi, koska sovellettu lasi kattaa jatkuvan kiteisen kalvon, koko pinta ja tuulen kanssa oleva vesi eivät voi tuhota patsasta. Sitä käytetään myös paikoissa, joissa saattaa ilmetä palovaaraa, ja lasi, toisin kuin kumi, ei pala ja säilyttää suojakerroksen.

  Kun lisätään nestemäistä lasia konkreettisiin ratkaisuihin, sinun on ryhdyttävä varotoimiin. Jotta betonia ei olisi pilaantunut, on välttämätöntä nopea vaivaaminen ja valssaaminen tai kaataminen. Ennen neste lasin lisäämistä laimennetaan suhteessa veteen 1: 2. Se voidaan lisätä liuokseen ja yksinkertaisesti ruiskutetaan pinnalle ruiskupullolla. Nestemäinen kerros palauttaa betonipohjan särkyneet alueet ja antaa antiseptisen suojan.

  Kuvaus työprosessista

  Ennen käyttöä koko pinta puhdistetaan pölyltä, tasoitetaan ja käsitellään rasvanpoistoaineilla. Pintaan levitettäessä levitetään suihke, kun lasin tunkeutuminen betoniin tapahtuu 1-2 mm. Jos haluat lisätä suojaavaa kerrosta, sinun on käytettävä useita kertoja, mikä lisää läpäisevyyttä 2 cm: iin.

  Puutuotteita käsiteltäessä voit laittaa sen astiaan nestemäisellä lasilla, täyteen peittoon ja kyllästykseen. Kellareihin voidaan lisätä 1 litra lasia kipsiin joka 10 litraa laastia. Nestemäistä lasia käytetään kellareiden, tasoituskerrosten, kaivojen ja muiden rakennusten sekä metallin korroosiosuojauksen hydrauliseen eristämiseen. Puulattiat puhdistetaan hiekkapaperilla ennen neste- lasin käsittelyä. Ennen työskentelyn aloittamista kaikki pinnat puhdistetaan hyvin.

  On olemassa useita koostumuksia, joita käytetään hydrauliseen eristämiseen. Olemme kehittäneet ne, joilla ei ole nopeaa kuivumista, ja niitä voidaan käyttää kotona ilman erityislaitteiden käyttöä. Nämä yhdisteet laimennetaan vedellä suhteessa 1: 2 ja levitetään harjalla betonipohjalla. Työprosessi on sama kuin maalaus. Lasin koostumuksella on sellainen piirre, että jos pinta ei ole täysin tasainen, koostumuksen levittäminen tasoittaa sen, karheus poistuu ja pienet halkeamat sulkeutuvat.

  Uuden nestelasikoostumuksen ansiosta kotona voidaan tehdä nopea hydraulisuoja kellarista, kylpyhuoneista, puurakenteista, jäteveden betonista ja kaivoista.

  Betonieristyksen periaate

  Betonirakenteita pidetään vahvuuden vertailukohtana. Tämä vaikutti paitsi rakennuttajien painopisteisiin monissa tapauksissa, mutta jopa massakulttuurista. Ongelmana on se, ettei mekaaninen lujuus mahdollista keinokivestä tehtyjä rakennuksia ja niiden yksittäisiä osia vastustaa veden tuhoisaa toimintaa.

  Erityisominaisuudet

  Betonin vedeneristys tehdään usein korjaus-, rakennus- ja korjaustöiden aikana. Tavoitteena on parantaa rakennuksen laatuparametreja ja lisätä sen resistenssiä eri alkuperää olevasta vedestä.

  Valssattujen materiaalien lisäksi läpäisevää vedenpitävyyttä käytetään laajalti. Se ei pysäytä nestettä matkalla, vaan tekee materiaalin paksuuden läpäisemättömän. Tämän vaihtoehdon etu on koko pinnan suojaaminen kerralla, kyky taata kansi jopa jatkuvan veden vaikutuksen (altaassa, säiliössä).

  Valssattu materiaali ei sovi jatkuvasti märkien pintojen suojaamiseen. Mutta sillä on myös etuja läpäiseviin ratkaisuihin verrattuna, kuten:

  • kyky suojella niitä seiniä ja osia, joilla on jo halkeamia tai jotka voivat olla tulevaisuudessa;
  • tiilien osien peittäminen ei pelkästään pintakerroksessa;
  • huokoisen betonin suoja;
  • sopivuus säätiön viimeistelyyn.

  Läpäisevä materiaali sekoitetaan veden kanssa ja peitetään märillä pinnoilla. Vedeneristys varmistetaan liuoksen järjestelmällisellä tunkeutumisella huokosiin. Kiteytys muodostaa jatkuvan suojakaistan, joka takaa rakennuksen vakauden veteen. Suojausolosuhteissa vedenpitävyys voi olla 0,3 - 0,4 m. Jos alussa on mikroskooppisia huokosia ja kapillaareja sekä kiteiden kanssa kyllästettyjä mikrohiukkasia, käsittely vähentää veden tunkeutumista useaan kertaan.

  Obmazochnaya-vedeneristys on nyt käytössä entistä aktiivisemmin ja onnistuneesti korvaamalla vanhojen, bitumipohjaisten ratkaisujen avulla. Sen etuna on se, että muodostetulla pinnoitteella on aluksi korkea tarttuvuus betonipinnoille ja itse asiassa muuttuu kokonaisuudeksi niiden kanssa.

  Pinnoitteen edistykselliset muunnokset antavat vedenkestävyyden puristimeen ja repäisyyn - ne soveltuvat altaiden ja säiliöiden seinien suojaamiseen. Muita positiivisia ovat seuraavat:

  • mahdollisuus käyttää maanalaista ja kellarissa;
  • vastus halkeamien esiintymisestä dynaamisen kuormituksen aikana;
  • höyryä paeta;
  • helppo asentaa;
  • mahdollisuus käyttää märkäbetonia.

  Sementtipäällyste on jaettu kipsiin ja tunkeutumiseen. Sen keskimääräinen kulutus on 3500 g / km. m 0,2 cm: n kerroksessa. Tällaisia ​​pinnoitteita voidaan käyttää sekä pysty- että vaakarakenteiden suojaamiseen. Mineraaliseoksissa ei useinkaan ole elastisuutta eikä kykyä kestää tärinän vaikutuksia.

  Nestemäisen lasin lisäämistä käytetään betonin vedeneristämiseen vähintään sementtiformulaatioilla.

  Tällainen käsittely mahdollistaa monoliittisen ääriviivan muodostamisen ilman yksittäistä saumaa, luottaen itsevarmasti paitsi nesteisiin myös muotteihin ja muihin sieniin. Lasi-versio sopii geometrisesti monimutkaisiin arkkitehtonisiin yksityiskohtiin ja vaikeasti tavoitettaviin alueisiin. Pieni, kevyt kerros korvaa tehokkaasti useita raskaita käämiä kerralla. Ei ole pienintäkään syttymisvaaraa, myrkytystä. Päällyste ei romahda edes korkeissa lämpötiloissa.

  Lasin suojaus on niin tehokasta, että sitä käytetään trooppisissa ja arktisissa olosuhteissa ja suurissa altaissa.

  Mutta vielä on heikkouksia. Niinpä nestemäisen lasin muodostama kalvo on hauras ja se on peitettävä ulkopuolelta muiden materiaalien kanssa. Seoksen on työskenneltävä nopeasti, jotta se ei jäätyy ennenaikaisesti. Siksi nestemäisen lasin tavoin käytetään usein muita syvälle tunkeutuvia vedeneristysyhdisteitä.

  He työskentelevät pääosin kolmella periaatteella:

  • osmoosi (molekyylien diffuusiomenetelmä);
  • Brownian liike;
  • betonin kapillaareihin joutuvien nesteiden pintajännitys.

  Haluttu vaikutus saavutetaan myös kiven paksuudessa esiintyvien erilaisten kemiallisten reaktioiden kautta. Mutta kaikki tämä on kiinnostavaa lähinnä asiantuntijoille, ja tavallisille rakentajille ja kodinomistajille on tärkeää, että erityisiin seoksiin upotettu betoni pysyy höyryä läpäisevänä. Käytäntö osoittaa, että läpäisevä vedeneristys on hyväksyttävissä myös esivalmistetuille ja monoliittisille rakenteille. Halkeamiskestävyys ei myöskään ole erityisen tärkeä, kunhan materiaalin laatu ei ole pienempi kuin M100.

  Kokemus on osoittanut, että tunkeutumishoito on tehokas seuraaville:

  • vesitieteelliset ja satamarakenteet;
  • säätiöt, kellarit ja kellarit;
  • palonsäiliöt;
  • hissiakselit, parvekkeet, pysäköintialueet;
  • rakennusten väliset ilmassa tapahtuvat muutokset;
  • tunneleita ja bunkkereita.

  Läpäisemätön eristys valmistetaan kuiduista seoksista, joiden pohjalta yksiosainen sementtilaastin vaurioituu tai valmiiden nestemäisten reagenssien avulla.

  Tarkkaan ottaen nestemäinen lasi ja nestemäinen kumi kuuluvat tähän luokkaan. Kuiva vedeneristys houkuttelee rakentajien huomiota, koska se ei vaadi kehittyneitä laitteita tai hienostuneita työtaitoja. Ainoat poikkeukset tähän sääntöön ovat rullan peitot. Betonin kuiva sekoitelma tarttuu helposti mihin tahansa pintaan, mutta kuivumisen jälkeen se voi peittyä halkeilla.

  Laastin muunnos muodostuu alle 0,5 cm: n fraktioista. Kemiallinen emäs on kvartsihiekka ja jotkut muut kivennäisaineet, joihin on lisätty polymeerejä. Vesiensuojauksen lisäksi tällaiset koostumukset auttavat vahvistamaan seiniä. Höyrytilaa ei myöskään häiritse. Vedenpuhdistuslaastin avulla voit lämmittää perustukset maaperän jäädyttämiseen.

  Impregnoiva vedeneristysjärjestelmä on houkutteleva, koska sitä voidaan käyttää selektiivisesti niille rakenteellisille elementeille, joilla on erityisen voimakas kuorma. Se saa käyttää sitä kokonaan uusissa ja jo käytössä olleissa esineissä. Useimmin bitumia tai syntetisoituja hartseja käytetään impregnointiin.

  Huomio: Menetelmän suhteellisen yksinkertaisuudesta huolimatta parhaat tulokset saavutetaan tehtaalla valmistettujen valmiiden tuotteiden käytön yhteydessä. Kaikella halulla tarjota vertailukelpoista suorituskykyä käyttämällä tiiviste suoraan rakennustyömailla, se ei toimi.

  Soveltamisala

  Betonilattian pintojen vedeneristys vaaditaan seuraavia kohteita varten:

  • aukot, jotka erottavat teipin pohjan pylväsperustaan;
  • alustan kantavat osat;
  • kattotiilet.

  Käytä vedenpitävyyttä tai pohjaa tai ulkoisia seiniä. Useimmissa tapauksissa, valitse syvä tunkeuma. Niiden tavoite ei ole rajoitettu veden kapillaaristen liikkeiden estämiseen, mutta myös teknologisten liitosten vahvistaminen on tärkeää. Joissakin tilanteissa käytetään käytettyjä polymeeri-kipsiseoksia. Joskus on teknisesti perusteltua yhdistää jalostus mastiksella ja pudottamalla rullat pinnalle ja tunkeutumaan materiaalin paksuuteen.

  Tärkeää: läpäisevä vedenpitävyys vaatii suurta huolta.

  Kaikkien sen kanssa tapahtuva manipulointi on sallittua vain, jos hänellä on henkilökohtaisia ​​suojavarusteita, nimittäin:

  • läpäisemättömät lasit;
  • hengityssuojaimet;
  • kumikäsineet.

  Pölyhiukkasten leviämistä ja pinnan irtoamista ei voida hyväksyä. Löysä betoni tukeutuu kouruun. Kaikki nivelet ja säröillä olevat paikat peitetään portilla, joten lävistykset näissä osissa ovat jopa syvemmät kuin koko seinämässä.

  Läpäisevää seosta levitetään kahdessa vaiheessa, ja toinen käsittely suoritetaan, kun alkuperäinen osa tarttuu hieman, mutta silti ei ole aikaa kuivua. Lisäksi valmiin pinnan on kestettävä jatkuvasti 72 tunnin ajan. Ei saa antaa minkäänlaisia ​​mekaanisia vaikutuksia siihen tai laskea lämpötilaa negatiivisiksi arvoiksi.

  Höyrytettyjen betonilohkojen ja -rakenteiden vesiensuojelu ulkotöissä on omat ominaisuutensa. Ilmastettu betoni imee kosteutta erittäin voimakkaasti, paljon enemmän kuin perusrakennusmateriaaleja. Seinillä vaaditaan vaadittu eristysaste 0,8 cm: n paksuisella kipsillä, kuten muiden pintojen valmistuksessa, on erittäin tärkeää poistaa kaikki lika ja vieraat saostumat. Paremmin puhdistetut profiilit.

  Höyrytetty betoni ennen hydrofobista käsittelyä on pohjustettava.

  Tähän tarkoitukseen soveltuvan koostumuksen valinta riippuu pääosin mahdollisista kustannuksista ja tietyn alueen ilmastosta. Alusta käytetään aina vähintään +2 astetta. Menestyksen edellytys on kylmien liitosten betonoinnin suoja. Nämä alueet ovat sekä hiilihapotettu betoni että muuntyyppiset keinokivet, jotka ovat heikoimpia linkkejä.

  Sauman vedenpitävyysmenetelmän valinta määräytyy seuraavien ominaisuuksien mukaan:

  • maaperän luokka;
  • lämpötilaerojen suuruus (kausiluonteinen ja päivittäinen);
  • veden kemiallinen aggressiivisuus;
  • kuormitusarvo;
  • sauman vaihtoehtoinen liikkuvuus;
  • käytettyjen materiaalien laatu ja niin edelleen.

  Voit käyttää reikäakrylaattikoostumusta, hydroshapukia, akryylipohjaista geeliä ja muita injektoitavia seoksia. Monet asiantuntijat mieluummin käyttävät useita vaihtoehtoja kerralla, mutta jokainen yhdistelmä on valittava erikseen kaikille taloille. Loppujen lopuksi mahdollinen tapa eristää sauma vedestä on sekä positiivisia että negatiivisia puolia. Joten avaimet heikentävät suurta hydrostaattista painetta, ei-kutistettavia seoksia voidaan suojata vain stationaarisilta saumoilta.

  Jos on tarpeen korjata ongelmat, jotka ovat syntyneet rakennusten rakentamisessa ilmastetusta betonista, vaahtobetonista tai korjausten tekemiseksi purkamatta, suositellaan injektointitekniikoita.

  Erikoistekniikka tarvitaan laminaatin alla olevien lattiapinnoitteiden vedenpitävyyteen. Tyypillisiä ratkaisuja ovat seuraavat:

  • kaatamalla nestemäisiä aineita;
  • muodostaen lasin vedenkestävästä betonista;
  • rulla layout;
  • polyeteenin sijoittaminen (50 mikronia vain lisäämällä muita suojausvaihtoehtoja).

  Betonipohjat koostuvat pääasiassa eristoksesta, polyetyleenivaahdosta, korkista (itsenäisesti ja yhdessä bitumin kanssa) tai EPPS: n kanssa.

  Aluksi kaikki nivelet, seinien ja levyn reunojen leikkaukset puhdistetaan. Ei voida hyväksyä jättää heikennettyä kipsiä tai pienintä sedimenttiä. Vesitiiviyttä edeltää syvästi tunkeutuva aluke. Rullalohkojen päällekkäisyys on täsmälleen 100 mm. Tasoitusta varten bitumia, polymeerejä tai asfaltteja käytetään terät, joilla on laaja terä. Toistensa polyetyleenikalvojen lävistys on 150 mm ilman polyetyleenin lisäystä, mitään suojaa ei voida pitää täydellisenä.

  Kaikki kadulla tehdyt tasoitteet pakotetaan vedenpitäviksi, koska ne ovat avoimia sääolosuhteille. Niissä paikoissa, joissa pohjaveden pinnankorkeus on erittäin korkea, ne on siirrettävä pois ja tasoittaa se itse mahdollisimman tehokkaasti. Vedeneristyskerroksen alla sijoitetaan tavallisesti särkynyt savi. Bitumiset materiaalit sijoitetaan kolmelle kerrokselle, kun polymeeripinnoitteita voidaan rajoittaa yhteen riviin.

  Suositeltavat materiaalit ovat seuraavat:

  • eristys;
  • Brizol;
  • PVC-kalvo;
  • polyisobuteeni;
  • Vilkkuva;
  • kaksinkertainen polyeteeni.

  Kuinka käyttää?

  Jokainen betonin vedeneristämismenetelmällä on oma erityinen levitysmenetelmä, sen mittasuhteet.

  • Nestemäinen lasia on välttämättä peitettävä maaliin, joten se kestää kauemmin.
  • Kalium-variantti on tarkoitettu alueille, joilla korkea tarttuvuus on erityisen tärkeää; Tämäntyyppistä lasia käytetään vedessä olevien perustusten suojaamiseen.
  • Natrium lisäaine lisää eristekerroksen resistanssia happoihin ja vähentää kiiltoa. Ennen pinnalle levittämistä lasi laimennetaan vedellä suhteessa 1: 2, jolloin on mahdollista käyttää vain 0,3 kg reagenssia neliömetriä kohden. m.

  Pinnan on tarkoitus purkaa ja tehdä niin sileä kuin mahdollista. Ruiskutuspistoolilla tai harjalla voidaan imeyttää betonia jopa 3 mm syvyyteen. Syvä impregnointi (2 cm) tehdään vähintään kolmessa kerroksessa. Lattian ja betonipinnoitteiden vesitiiviys lisää 1 litran lasin 10 litraan laastia. Sama seos on hyödyllinen kaivojen, kylpyhuoneiden, altaiden, kellareiden suojaamiseksi.

  Rajoitus: nestemäistä lasia ei saa lisätä ratkaisuun rakennuksen julkisivulle, joka on tarkoitus maalata. Liimaus on liian heikko ja sen on käytettävä paljon työtä. Tuotteen kerrosten levittämisen välissä sinun on keskeytettävä 30 minuuttia. On parasta työskennellä tarkemmin eikä jättää läpikulkuja heti kuin pelastaa kaikki tyhjästä. Nestemäinen lasi ennen jokaista käyttöä korjauksessa sinun on tarkistettava, onko pilaantumista, rakeita tai vieraita aineita.