Lattian vedensuojaus maahan: suojaamme pohjakerrosta pohjavedestä

Lattiat kentällä - tavallisin ratkaisu pienten maalaistalojen rakentamiseen. Myös tämä menetelmä on kysyntää ulkorakennusten rakentamisessa, kellareiden luomisessa ja joissakin muissa tapauksissa. Lattian järjestelyä kentällä pidetään erittäin aikaa vievänä toimenpiteenä, mutta kokonaisten töiden kokonaiskustannukset ovat alhaiset, mikä mahdollistaa teknologian omaksuvan itsenäisesti toteutetun työn johtavan aseman. Jotta kaikki voidaan tehdä laadullisesti, ja talo osoittautui mukavaksi elämään, on erityisen tärkeää suorittaa kaikki vaiheet niiden erityispiirteiden mukaisesti. Lattian vedeneristys maassa on vain sellainen ja koskee.

pitoisuus

Videon vinkit asiantuntija lattian laitteessa kentällä ↑

Tämä selittää lattian vedenpitävyyden tarpeen ↑

Kuten sanasta "vedeneristys" on selvää, sen tehtävänä on estää kosteuden tunkeutuminen tiettyyn tilaan. Mitä tulee lattioiden lattian suorituskykyyn, niin korkealaatuisen eristyksen tarve on ilmeinen. Maaperän pohjavesien pohjavesi pyrkii tunkeutumaan kapillaariin lattiapohjan materiaaleihin, tuhoamalla ne siten.

Haittaavat tunkeutumisvesi ilmenee kahdesta näkökulmasta:

 1. Vesihöyry ja nestepisarat vähitellen kyllästyvät talon perusmateriaaleihin. Vedessä liuenneet suolat eroavat syövyttävistä ominaisuuksista ja hävittävät hitaasti puun ja betonin rakenteen, mikä pienentää talon lattiaa talossa.
 2. Ilmastonmuutos johtaa siihen, että puun tai betonin huokosissa jäätynyt vesi, jäädytys ja sulatus lisää materiaalien huokoisuutta. Prosessin tuloksena on puun hidas muuttaminen pölyksi ja betoni asteittaiseksi halkeilemiseksi.

Näin ollen vedenpitävän kerroksen luominen mahdollistaa talon lattian suojan vesiympäristön kielteisiltä vaikutuksilta.

Usein kuulet kysymyksiä siitä, onko mahdollista luoda lattia kentällä missä tahansa talossa. Harjoittelu osoittaa, että tätä asiaa ei ole rajoitettu. Maaperä voi olla täysin kuiva tai lähellä pohjavettä - ei kauheaa. Oikein valittujen kerrosten pohja, vedeneristys ja muut pinnoitteet mahdollistavat laadukkaan tuloksen kaikissa tapauksissa.

Pakolliset työvaiheet ja käytetyt materiaalit ↑

Lattia pitkin maata luodaan kerroksellisella pohjalla, jonka tehtävänä on estää maaperän luonnollisen sileyden aiheuttamien reikien ja kuopojen esiintyminen. Tätä rakennetta kutsutaan "piiraksi". Sen rakenne riippuu suoraan siitä, millaista maaperää rakennetaan talossa.

Se on tärkeää! On syytä huomata, että maanpinnan lattia ja sen vedeneristys on tehtävä vain rakennuksen rakentamisen aikana. Muussa tapauksessa se ei toimi kunnolla kaikkien teknisten prosessien suorittamiseen.

Jos tarkastelemme kaikkien kerrosten sijaintia riippumatta maaperätyypistä, pohjaveden virtauksen syvyydestä ja muista tekijöistä alhaalta ylöspäin, järjestys on seuraava:

 1. Lisääntyneen tiheyden maaperä. Muita materiaaleja ei ole - työ tehdään luonnollisella maapohjalla, joka on tiivistettävä voimakkaasti. Erikoistyökaluja käytettäessä useimmiten taso.
 2. Vuodevaatteet. Siinä on kaksi kerrosta, kukin noin 10 cm. Sora ja hiekka toimivat materiaalina. Tässä tapauksessa murskatun kiven pitäisi olla suuri osa, hiekka on mikä tahansa. Niiden päätehtävä on estää kapillaarin tunkeutuminen veteen korkeammille kerroksille sekä luoda tasoitusperusta jatkotyölle. Maurattu kivi on mahdollista korvata laajennetulla savella, mutta vain sillä edellytyksellä, että pohjavesi sijaitsee enintään kahden metrin päässä pohjasta. Molemmat kerrokset on tiivistettävä mahdollisimman paljon.

Lisätietoja! Korvaa rikkoutuneella tiilellä tai muulla vastaavalla materiaalilla ei ole hyväksyttävää.

Kun kaikki kolme kerrosta (maaperä, rauniot ja hiekka) asetetaan peräkkäin ja putoavat alas, voit jatkaa seuraavia vaiheita, joiden valinta määräytyy rakennustoiminnan perimmäisen tavoitteen mukaan. Kaikki riippuu siitä, onko puulattia talossa tai betonissa. Tästä päätöksestä riippuu vesitiivistystyöstä.

Puulattiat: rakenne ja ominaisuudet vedeneristys ↑

Puulattian sijoittaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Tukipylväiden pystyttäminen lokeroon.
 • Pintakäsittelypylväät obmazochnoy vedeneristys.
 • Katonmateriaalin asettaminen lisäesteeksi veden tunkeutumiselle.
 • Puukappaleen asettaminen.
 • Laitteiden lattia. On olemassa kaksi mahdollista ratkaisua: lankakerros tai lattia, joka on tehty kosteudenkestävästä vaneriarkista.

Aluslattian luomisen vaiheessa tulee aika, jolloin vedenpitävyysongelman ratkaiseminen on tarpeen. Vaihtoehtoja on kaksi.

Ensimmäinen vedeneristyskoneen tekniikka on se, että aluslattiaan käytetään kosteutta kestävää vaneria, jonka paksut levyt ovat korkeita eristäviä parametreja. Optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa peittää vaneri, jolla on jokin kalvovesieristysvaihtoehto. Se voi olla valssattu diffuusiokalvo tai polyeteenikalvo (vähintään 200 mikronia). Leikkauksen erityispiirteet ovat 15 cm: n pakollinen päällekkäisyys sekä liimaussiteen pakollinen käyttö liitosten mitoitukseen. Asentamisen jälkeen levyt on asennettu vedenkestävälle karkealle lattialle.

Toinen tekniikka on se, että karkea lattia on peitetty muovikelmulla, joka antaa pystysuoralle seinälle 20 cm: n marginaalin. Tämän jälkeen sijoitetaan vaahtopolyeteenin kerros, joka tunnetaan luotettavana vedenpitävänä materiaalina.

Se on tärkeää! Jos yhdistät molemmat tekniikat, kysymys lattian vedenpitävyydestä kentällä ratkaistaan. Lisäksi on eristysominaisuuksien raja epäsäännöllisten vesiominaisuuksien tapauksessa.

Betonilattian rakenne ja vedenpitävyyden erityispiirteet ↑

Myös betonilattia maanpinnalla on varustettu "kakun" kolmella peruskerroksella, mutta se edellyttää perusteellisempaa ja vakavampaa lähestymistapaa. Työn spesifisyys on siinä, että maaperällä on liikkuva rakenne, ja betoni on kiinteä monoliittinen materiaali. Kerrosten muodostuminen, mukaan lukien vedenpitävyys, pitäisi yhdistää nämä kaksi ristiriitaista tekijää. Asia voidaan ratkaista kahdella tavalla.

Ensimmäinen vaihtoehto liittyy seuraaviin kerrosten muodostumiseen:

 1. Hiekkakivi. Se seuraa heti hiekkakerrosta.
 2. Rakeistusastian analoginen, eli ohut sementti-hiekkakerros, joka kaadetaan liuoksena saviraakeriin. Sallittavissa olevat tasoituserot ovat korkeintaan 3 mm kahden metrin välein.
 3. Kaksi kerrosta telaneristystä. Tässä tekniikassa suositellaan käytettäväksi ruberoidia tai kateaineita. Ainoa rajoitus on se, että kerrosten välissä ei saa levitä. Liitosten eristys toimitetaan kaasupolttimella.
 4. Lämmöneristyskerros.
 5. Viimeistelyruisku.

Toinen vaihtoehto betonilattian sijoittamiselle maahan on huomattavasti erilaiset kerrokset ja materiaalit:

 • Polyeteenikalvo. Luo ensimmäisen vesitiivisesteen hiekkapohjaisen kerroksen päälle. Vaadittu päällysteen paksuus on 200 mikronia. Kaikki liitokset on suljettava liimanauhalla tai muulla liimamateriaalilla.

Se on tärkeää! Kerros ei toimi eristeenä, vaikka likaantuu jopa minimaalinen vaurio. Siksi pakollinen vaatimus muovikalvolle - sen eheys.

 • Kova lattia, jota käytetään sementti-hiekkaseoksen vakioversioon, joka perustuu hienoihin sora- ja jokivesiin. Kerroksen paksuus on rajoitettu 50-70 mm: iin.
 • Telamateriaalin vedeneristyskerros. Voit käyttää mitä tahansa vaihtoehtoa: kalvo- tai kateaineita.
 • Eristys.
 • Viimeistelyruisku.
 • Tarvittaessa pohjaveden sijaintia koskevat laskelmat mahdollistavat lattian lisäeristyksen maanpinnalla.

  Lattian lisäeristys ↑

  Tekniikan koko piirre on, että lisätään kerros rasvaa savea ja sitten "piiraan" kerrostettu rakenne on seuraavanlainen:

  • Maaperä, joka painautuu maksimaaliseen tiheyteen;
  • Rasva-savi kerros voidaan korvata kahdella kerroksella kateaineita;
  • Murskattu kivi;
  • hiekka;
  • Viimeisten kahden kerroksen kyllästäminen bitumilla;
  • Levyn paksuudet 50-70 mm;
  • Vedeneristys valssattujen materiaalien avulla;
  • Höyrysulku;
  • Viimeistelyruisku.

  Päätelmät ↑

  Usein vaikuttaa siltä, ​​että "kakun" kerrosrakenne ei ole vaikea toistaa. Kuitenkin maanpinnalla ei ole vain vesitiivistystyötä. Tähän kuuluu myös lattian korkeuden määrittäminen oviaukkoon nähden ja kerrosten muokkaaminen maaperän todellisten olosuhteiden ja ominaisuuksien mukaan. Lisäksi on välttämätöntä ymmärtää tarkasti, miten sijoittaa lattia maahan suhteessa nauhan perustukseen ja ottaa huomioon paljon erilaisia ​​vitsejä.

  Kaikki tämä on helppoa, kun lähestymistapa työhön on ammattimaista, eli lattiaa heitetään maahan sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat toistuvasti suorittaneet tällaisia ​​toimia. Kun asiantuntijat toimivat, virheiden todennäköisyys on nolla.

  Betonilattian vedeneristys maan päällä

  Maaperän vedeneristys - työ, joka vaatii tarkkuutta ja vastuuta. On mahdollista asentaa tällaiset lattiat, kun maaperä kuivuu paikassa, pohjavettä ei ole tai syvällä. On otettava huomioon rakennusalueella havaittu sademäärä. Lattian hyvin vesitiiviys maata pitkin ei vie paljon aikaa, mutta yhdessä sen kanssa tehdään betonijäähdytys. Se vaatii jo lähes kuukausi kuivua.

  Esimerkki rakennuksen yleisestä virheestä: pohjavedenpuristamaton liitos maaperällä vedenpitävällä pohjaseinämällä.

  Tällaisten kerrosten etuja ovat:

  1. Työn puute suurista ja massiivisista laatoista, palkkeista. Lattia yksinkertaisesti täytetään betonilla.
  2. Tuloksena olevan pinnan korkea laatu ja kestävyys.

  Nestekaalin levitys.

  Miinuksista on huomattava, että maa vaatii huolellista valmistelua. Et voi aloittaa työtä kentällä, jos se ei ole kaikkien vaatimusten mukainen. Betonilattian sijoittaminen maahan voidaan tehdä eri menetelmillä, mutta niiden hyväksyttävyys on edelleen:

  1. Maaperän pohja tiivistetään perusteellisesti, minkä jälkeen lisätään hiekkakerros.
  2. Toinen kerros on pienen ja keskisuuren fraktion laajennettu savi tai murskattu kivi.
  3. Suoritetaan suoraan vedenpitävä lattia.
  4. Tämän jälkeen betonipohjainen betonipinnoite asetetaan.
  5. On kerros höyrysulun materiaalia.
  6. Lämpöeristin on asennettu.
  7. Vahvistetaan ja viimeistellään betonipinnoitus.
  8. Valittu lattia on asetettu, mutta vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin kuiva.

  Tätä työtapaa pidetään optimaalisena. Jopa ilman erityistä kokemusta tällainen lattia voidaan tehdä käsin ilman asiantuntijoiden palveluja.

  Betonikerroksen pohjapinnoitus ja vedeneristys

  Betonikerroksen rakenne soraa vedeneristämällä.

  Maaperän valmistelu ennen vedenpitävyyttä on tärkein työvaihe. On tarkistettava, että maa on kuivaa ja kompakti sen. Kun se on valmis, käyttäen seulottu jokien hiekkaa, ensimmäinen valmisteleva kerros täyttyy.

  Täyttämällä hiekka on hieman kostutettu, tiiviisti tiivistetty.

  Toinen kerros on pienten ja keskisuurten jakeiden murskakivi, se tasoitetaan ja tiivistetään. Tällöin maaperän pinnan valmistaminen ennen vedenpitävyyttä katsotaan täydennetyksi, on vain tarpeen tarkistaa vaakasuora asento. Tämä tehdään tavanomaisella rakennustasolla.

  Pohjapiirros hydro- ja höyryeristyksellä.

  Betonilattian vedeneristys tapahtuu maan päällä seuraavasti:

  1. Bitumipäällystettyä materiaalia tai kalvoa, joka perustuu polymeereihin, kääritään pohjaan tarkkailemalla päällekkäin. Kaikkien kaistojen on mentävä samaan suuntaan, päällekkäisyydet liimataan rakennusteipillä, mikä tarjoaa luotettavan suojan kosteudelta.
  2. Jos materiaalit asetetaan, on tarpeen tarkistaa uudelleen, ettei pintavaurioita ole. Jos on aukkoja, leikkauksia jne., Niin tällainen kalvo ei ole ehdottomasti käyttökelpoinen.
  3. Asennuksen aikana on välttämätöntä varmistaa, että kalvo saavuttaa noin 15-20 cm seinämillä. Kun koko lattia asennetaan pinnan yläpuolelle, pienet vedeneristysmateriaalin osat jäävät pinnan yläpuolelle. Ne leikataan kunnolla terävällä veitsellä. Joissakin tapauksissa tällaisten materiaalien käyttö ei ole mahdollista. Tämä vaihe voidaan korvata kaatamalla betonikerrosta, johon käytetään täysin erilaista vedenpitävyyttä. Tätä tarkoitusta varten käytetään pinnoitusmateriaaleja betonin täydelliseen peittämiseen. Tätä vaihtoehtoa ei voida kutsua pahemmaksi tai paremmaksi, koska molemmilla on omat ominaisuutensa ja etunsa.

  Betonin aluslattian sijoittaminen

  Laite lattiamateriaaleista märissä tiloissa.

  Karkea paikantaminen paikoillaan sisältää paitsi lasin suorittamisen myös lattiaeristyksen, höyrysulkukerroksen asentamisen. Se on luonnos estimaatti on perusta ja turvallisuuden kerros muulle lattialle.

  Jos rikkoisit teknologiaa, suojauksen laatu on huono, kaikki työ on tehtävä uudelleen. Tällainen karkea kerros on maanpinnasta valmistettu erityisestä vähärasvaisesta betonista, jonka luokka on B 7.5-10, murskattua kiveä, jota käytetään murto-osalla 5-20 mm.

  Jos vedeneristyskerrosta ei käytetä erikseen, voit ottaa betoniluokan M50-75. Tällainen karkea täyttö maanpinnan alapuolella on yksinkertainen, sen paksuuden tulisi olla vain 40-50 mm, sallittu korkeusero on 4 mm.

  Lattian kerrosten oikea järjestys maahan.

  Lattiapäällystys maahan on säädetty noudattaen seuraavia vaiheita:

  1. Höyrysulkumateriaalin asennus. On suositeltavaa käyttää tätä polymeeri-bitumi kalvot, jotka valmistetaan lasikuitu, PVC, polyesteri perusteella. Heillä kaikilla on tarvittava laatu.
  2. Seuraavaksi on eristyskerros, joka mahdollistaa säästämisen lämmityskustannuksiin. Tällä menetelmällä voit poistaa lämpöhäviön noin 20%, mikä on jo melko paljon. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä materiaaleja, kuten vaahtoa PSB35. Jos suuria kuormia suunnitellaan, PSB50 sopii. Jotta estettäisiin vaahdon romahtaminen, kun se on vuorovaikutuksessa betonin kanssa, on välttämätöntä asettaa muovikalvokerros päällekkäin ja alapuolelta. On tärkeää varmistaa, ettei kalvolla ole kyyneleitä ja muita vikoja.
  3. Vaahdon sijaan voit käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa, joka on erittäin laadukasta. Tällaiset materiaalit sopivat erinomaisesti maanpinnan lattian käsittelyyn, vaikka jotkut asiantuntijat suosittelevat korvaamista mineraalivillalla. Mutta puuvillavilla kertyy kosteutta, joten sen käyttö on epävarmaa.

  Viimeistelyruisku

  Betonipinta maahan lopullisessa vaiheessa sisältää laitteen laatoituksen. Voit tehdä tämän vaivata sementtilaastin omilla kädillä tai ostaa valmiiksi kuivattuja, joita sinun tarvitsee vain sekoittaa veden kanssa.

  Jälkimmäinen vaihtoehto on suositeltava, koska seoksen mittasuhteet on jo koottu, eikä se ole aina mahdollista omalla tehtävällä suorittaa tämä työ oikein, varsinkin jos vähän kokemusta tai sitä yksinkertaisesti ei ole olemassa.

  Lattian vedenpitävä rakenne dehydrolin avulla.

  Lopputason betonilattia on seuraava:

  1. Pinnan lujittaminen on aloitettava, joten on parasta käyttää erikoisverkkoa tienrakennustöille BP-1. Johdon halkaisijan tulee olla 5 mm, solun koko - 150 * 150 mm. Tämä on paras vaihtoehto mille tahansa sukupuolelle, mutta siinä tapauksessa, että aiot lisätä kuormaa pohjaan. Parasta on tehdä luurankorjaus omalla kädellä teräsvaidoista, joiden läpimitta on 8-15 mm. Tällainen kehys on neulottu erikoisteräksisellä neulelangalla, tavallisesti valmistetaan 2 vyötä, jotka on asennettu pystysuoraan vahvistettuihin sauvoihin.
  2. Tämän jälkeen betonilevyn lopullinen tasoitus valetaan. On tarpeen täyttää jatkuvasti kerros kerrallaan oleva laite tässä tapauksessa ei sovi. Tämän edellytyksen täyttämiseksi on parasta suunnitella työsi aamulla. Tällöin tasoitus on nopeasti valmis myös päivällä. Itse kaatamista varten on suositeltavaa käyttää erityistä sekoitusautoa, joka on helppo vuokrata. Tämän vaihtoehdon avulla voit heti tilata vaaditun laadun valmiin betonin. Operaattori voi täyttää itsensä.
  3. Ensin kaadetaan puoleen haluttu korkeus, jonka jälkeen syöttö pysäytetään ja pinnalle muodostetaan erityisiä majakoita, joihin vaakakiskot asetetaan 2 metrin välein, minkä jälkeen betoni valetaan tasolle, joka on noin 1,5 - 3 cm korkeampi, kuin tulevan lattiatason. Seos tasoitetaan huolellisesti vakiintuneissa tukiasemissa. Kohdistus suoritetaan värähtelevällä kiskolla, betoni tiivistetään värähtelevällä levyllä ja kaikki ilmakuplat poistetaan siitä.
  4. Kun valukappale on kokonaan päättynyt, on poistettava lattia maahan noin 28 vuorokauden ajan, ensimmäisten päivien aikana pinnan kastelu. Kun pinta kuivuu, on tarpeen aloittaa lattian peittäminen. Tämä prosessi voi olla erilainen, riippuu voimakkaasti siitä, mitä materiaalia käytetään. Usein vaaditaan veden ja lämmöneristyksen lisäkerros, jotta voidaan asettaa pehmusteita kuten laminaattia.

  Betonilattian vedenpitävyys maan päällä on melko monimutkainen rakenne. Se ei ainoastaan ​​suojaa vedestä, vaan se myös kaatelee pohjaa betonilla, mikä luo luotettavan ja suojatun pohjan lattiamateriaalin asettamiselle. Ohjeet tällaisen työn toteuttamiseen eivät ole niin vaikeita, mutta meidän on noudatettava huolellisesti kaikkia toimia. Eristys- ja valueristeiden on oltava laadukkaita, paitsi tässä tapauksessa ei voi olla täysin.

  Betonikerros maahan: askel askeleelta ohjeita

  Yksinkertaisin ja edullisin tapa tehdä karkea pinnoite tiloihin missään tarkoituksessa on betonilattian järjestely maan päällä. Vaikka menettely ei edellytä erityisosaamista, viimeisen sukupuolen laatu riippuu suoraan tiettyjen järjestelyyn liittyvien teknisten kysymysten noudattamisesta. Miten tehdä betonilattia maahan ja miten kaadetaan betonilattia maahan, harkitse alla.

  Sisällysluettelo:

  Maaperän betonilattian ominaisuudet ja komponentit

  Jokaisen lattian järjestämisessä maahan on tärkeintä varmistaa korkealaatuinen lämpöeristys. Sen asennuksen takia on lopulta mahdollista saada monikerroksinen kerros, jota kutsutaan piiraksi.

  Lattian valmistus maanpinnalla riippuu maaperätyypistä ja sen ominaisuuksista. Ensimmäinen ja tärkein vaatimus maaperälle on taso, jolla pohjavesi asetetaan, ja sen pinnan tulee olla vähintään 500-600 cm. Tällöin on mahdollista välttää maaperän liikkeitä ja kallistumista, joka heijastuu lattialle. Lisäksi maaperän ei pitäisi olla löysä.

  Kaikkien teosten paremman suorituskyvyn osalta on tarpeen määrittää lämmöneristeen asennusvaatimukset, jotka ovat seuraavat:

  • lämpöhäviöiden ehkäisy;
  • suojelu pohjaveden tunkeutumiselta;
  • äänieristys;
  • höyryn tuotannon estäminen;
  • antaa mukavan ja terveellisen sisäilmaston.

  Lämpimällä betonilattialla maanpinnalla on seuraavat osat ja työvaiheet:

  1. Maaperän puhdistaminen yläkerroksesta. Lisäksi pinta on huolellisesti tasoitettu.

  2. Seuraavaksi hiekkaa kaadetaan lattialle, joka tiivistetään erikoistyökalulla ja vedellä.

  3. Sitten hiekalle asennetaan soran tai raunion tyyny. Se on tämä alue, joka estää pohjaveden nousua, lisäksi se myös tasoittaa pinnan. Pintakerroksen paksuus on noin kahdeksan senttimetriä.

  4. Seuraava kerros on vahvistetun teräsverkon käyttö. Se on erinomainen kiinnitin betonista. Lisäksi se on paikka metalliputkien kiinnittämiselle. Vahvistettua verkkoa ei käytetä kaikissa tapauksissa, vaan vain silloin, kun tarvitaan lisävahvistusta.

  5. Seuraava kerros on yli 5 cm paksu ja karkea lattia. Sovitusta varten käytetään konkreettista ratkaisua. Kun hän saa voimaa 2-3 viikon kuluessa, seuraava "kakun" kerros asetetaan pinnalle.

  6. Tämä kerros koostuu erityisestä kalvosta tai vedeneristyskalvosta, joka estää ylimääräisen nesteen imeytymisen vaaraa betonialustalla. Kalvoa asetetaan päällekkäin, jotta vältetään halkeamien käyttämät rakennusnauhat, jotka liimataan kaikki päittäisosat.

  7. Seuraava vaihe on eristeen asennus, joka on suositeltavaa käyttää vaahtopolystyreeni-vaahtomuovia tai suurtiheyspolystyreeniä, jossa on kalvopäällyste. Jos lattiassa on liikaa kuormitusta, on parempi käyttää eristyksiä levyjen muodossa.

  8. Asenna sitten vedeneristys tai kateaine. Sen jälkeen rakentaminen kovaa tasoittaa. Siihen asennetaan lopullinen viimeistelypäällyste. Tämän kerroksen paksuus on 8 - 11 cm. Tätä tasoitusta on vahvistettava.

  Betonikerros maassa talossa: järjestelyn edut ja haitat

  On korostettava betonilattian valmistuksen etuja kentällä:

  • varmistaen pohjan luotettavan suojauksen alhaisen lämpötilan vaikutuksilta, maaperä, johon lattia laskeutuu, on aina erilainen vain nollan yläpuolella;
  • Erilaisia ​​lämmöneristysmateriaaleja lattianeristykseen voit rakentaa hyvän indikaattorin rakennetta lämpöhäviön estämiseksi.
  • lattia, joka päätyy olemassa oleviin lattiaan;
  • Lattian erityislaskelmien tuottamista ei tarvita, koska maapinnoitus kattaa koko kuorman;
  • lämpimän kerroksen järjestäminen täydellisesti lämmittää huoneen, lisäksi niiden lämmitys tapahtuu tarpeeksi nopeasti ja lämpö jakautuu tasaisesti huoneen ympärille;
  • lämmin lattia maalla on hyvät äänieristysominaisuudet;
  • Lisäksi tässä kerroksessa ei käytännössä ole mitään muotia ja kosteutta.

  Maapallon karkean betonilattian haitat ovat seuraavat:

  • käytettäessä monikerroksista kerrosta huoneiden korkeus vähenee huomattavasti;
  • ongelmien ilmetessä purkutyöt edellyttävät runsaasti aineellisia voimavaroja;
  • lattian järjestäminen kentällä edellyttää suurta investointia aineellisista, fyysisistä ja tilapäisistä voimavaroista;
  • jos pohjavesi on liian suuri tai maaperä on hyvin hajoava, tällaisen lattian järjestely ei ole mahdollista.

  Betonilaatan laite maassa: materiaalien valinta

  Kuten aiemmin mainittiin, betonilattian järjestelyyn maanpinnan on rakennettava monikerroksinen rakenne. Ensimmäistä kerrosta suositellaan käyttämään joen hiekkaa, enemmän kuin rikkoutuneita tai laajennettua savea.

  Asennuksen jälkeen asennetaan silloitustiiviste, vedeneristyskalvo ja eristys. Seuraavaksi aseta viimeistelylaatta, joka on perustana viimeistelyaineiden viimeistelylle.

  Hiekan ja murskattujen kivien tärkein tehtävä on suojata tiloja kosteuden tunkeutumiselta. Kun murskattua kiveä käytetään, on tiivistettävä se huolellisesti ja käsitettävä murskattu kivi bitumilla.

  Liian märän maaperän läsnä ollessa laajentuneen saven käyttöä ei voida hyväksyä. Koska se imee ylimääräisen kosteuden ja muuttaa sen muotoa. Kun kerros on päällystetty polyeteenipohjaisella kalvolla, kaadetaan karkeaa kerrosta noin kahdeksan senttimetrin kerroksessa. Lisäksi sen päälle on sovitettu päällekkäin asetettujen kahdesta polyeteenikerroksesta muodostuva vedenpitävyys. Huomaa, että polyeteenin on oltava erittäin tiiviisti liitetty toisiinsa estämään kosteuden pääsyn huoneeseen.

  Lämmöneristysmateriaaleina suositellaan seuraavia materiaaleja:

  • ekstrudoitu polystyreeni;
  • mineraalivilla;
  • vaahtolasi;
  • polyfoam jne.

  Tämän jälkeen viimeistelylaatta järjestetään, joka on vahvistettu epäonnistumatta. Jotta lasin tasaisuus olisi suositeltava, käytetään majakkaa.

  Betonipinta maanpäällisessä tuotantoteknologiassa

  Lattiaa saa asentaa vain sen jälkeen kun seinät ja katto on jo pystytetty. Betonipäällysteen valmistuspaikka maassa sisältää seuraavat vaiheet:

  • suorittamaan työtä lattian korkeuden ja sen merkinnän määrittämiseksi;
  • maaperän yläkerroksen puhdistaminen ja pohjan tiivistäminen;
  • soran tai soran asentaminen;
  • vesi- ja lämpöeristystyöt;
  • betoniteräksen vahvistaminen;
  • kaatopaikan asennus laastille;
  • suora täyttö.

  Lattia on rakennettu maahan siten, että se on samalla tasolla oviaukon kanssa. Rakennuksen ympäryksen varrella on oltava merkintä. Tällöin merkit asetetaan seinille 100 cm: n etäisyydelle aukon pohjasta. Kun merkintä on tehty, laske se takaisin metriin. Tämä rivi tulee viite betonin kaatamiseksi. Jotta merkintä olisi helpompaa, on tarpeen asettaa tangot huoneen nurkkaan osiin, joihin köydet vedetään.

  Seuraavassa työn vaiheessa pohjan puhdistaminen maaperän yläkerroksesta. Ensin sinun on päästävä eroon kaikista roskista lattialla. Poista vähitellen koko maaperän yläosa. Betonikerroksen pinnalla on 35 cm: n paksuinen rakenne, joten pinnasta poistettavan maaperän tulee olla täsmälleen samanlainen kuin paksuus.

  Erikoislaitteiden, kuten värähtelevyn, avulla suoritetaan pintapuristus. Sen puuttuessa riittää käyttää puupäällystä, johon on kiinnitetty nauloja. Tuloksena olevan pohjan on oltava erilainen tasaisuus ja tiheys. Kävelyn aikana ei saa jäädä jälkiä.

  Maapallon alemmalla sijainnilla suhteessa oviaukkoon vain sen yläosa poistetaan, pinta on hyvin tiivistetty ja täytetty hiekalla.

  Seuraavaksi tehdään töitä soran ja soran asennuksessa. Pohjakerroksen alentamisen jälkeen tehdään soran täyttö, tämän kerroksen paksuus on noin 10 cm. Vinkki: täytön jälkeen pinta kaadetaan vedellä ja tiivistetään jälleen. Pinnan tasaisuuden hallinnan helpottamiseksi on tarpeen ajaa tangot maahan, joka on asetettu suhteessa tasoon.

  Hiekka tasoitetaan sora- kerroksen jälkeen. Kerroksen tulee olla samanpaksuinen, noin 10 cm. Pinnan tasapinnan säätämiseksi käytä samoja tappeja. Tämän kerroksen järjestelyä varten suositellaan pyörrehiekan käyttöä erilaisilla epäpuhtauksilla.

  Hiekalle asetetaan murskattu kivi, jonka murto-osa on 4 x 5 cm. Sen jälkeen se tiivistetään ja pinta levitetään hiekalla, tasoitetaan ja tiivistetään. Aseta sora siten, että ulkonevat reunat eivät esiinny pinnalle.

  Huomaa, että jokaiselle lattialle asetetusta kerroksesta on oltava aiemmin tarkistettu tasoitus. Siksi työskentelyprosessissa käytä rakennustasoa.

  Lattian ja vedenpitävyys betonilattialla kentällä

  Vedeneristyskerroksen luominen riittää polyeteenikalvon tai kalvon käyttämiseen. Vedeneristysmateriaalia on levitettävä lattian reunan ympäri, yritä tuoda äärimmäiset alueet muutaman senttimetrin yli nollamerkit. Levyt on päällekkäin ja kiinnitetty pintaan teipillä.

  Lattiaeristyksen parantamiseksi ja maaperän jäädyttämisen estämiseksi on suositeltavaa käsitellä lattia mineraalivillalla.

  Betonikerroksen lujituksen ominaisuudet maassa

  Jotta betoni voisi hankkia tarvittavan voimaa, on tarpeen vahvistaa sitä. Tämän prosessin suorittamiseksi on suositeltavaa käyttää metalli- tai muoviverkkoa, lujitustangot tai lujittavaa lankaa.

  Lujittavan kehyksen asentamiseksi sinun tulee varustaa erikoiskannattimet, joiden korkeus on noin 2,5 cm, joten ne sijoitetaan suoraan betonilattialle.

  Huomaa, että muovisen verkon käyttö vaatii venyttämällä sitä aiemmin vasaralla olevilla tapilla. Johdinta käytettäessä lujittavan kehyksen valmistukseen tarvitaan hitsausta ja taitoa työskennellä sen kanssa.

  Jotta kaatoprosessi kulkeutuisi nopeasti ja tulos osoittautui korkealaatuisiksi, asenna ohjaimet ja kiinnitä muottiin. Jakaa huone useiksi tasoiksi, joiden leveys on enintään 200 cm. Asenna ohjaimet puupalkkien muodossa, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lattiasta nollamarginaaliin.

  Ohjeiden kiinnittämiseen käytetään paksua sementtiä, savea tai hiekkaa. Harjat on asennettu ohjaimien väliin, joka on karttojen valmistaja, kaatanut betoniliuos. Muotoiluna suositellaan käytettäväksi vanerin kosteutta kestäviä ominaisuuksia tai puulevyjä.

  Huomaa, että ohjaimet ja muotti ovat nollan alapuolella ja kohdakkain suhteessa vaakatasoon. Näin ollen on mahdollista saada pohja, joka erotetaan tasaisuudesta. Ennen kuin asennat ohjaimet ja muottipesät, ne on käsiteltävä erityisellä öljyllä, mikä helpottaa niiden poistamista konkreettisesta sekoituksesta.

  Teknologia kaatamalla betonilattia maahan

  Täyttö suoritetaan kerran tai enintään kaksi kertaa. Näin ollen se näyttää rakentavan yhtenäisen ja tehokkaan suunnittelun. Jotta betonilattia maalla olisi omat kätensä palvelleet omistajiaan pitkään, on parasta tilata erikoinen betoniliuos tehtaalta. Sen vahvuus ja laatu ovat paljon korkeammat kuin kotimaassa valmistetun koostumuksen.

  Ratkaisun itsensä tuottamiseen tarvitaan betonisekoittimen läsnäolo, sementtilajitusta, joka on alle 400, hiekka ja täyteaine raunioina.

  Betoniliuoksen valmistamiseksi yksi osa sementistä, kaksi osaa hiekasta ja neljä osaa täyteaineesta sekoitetaan samanaikaisesti ainesosien kokonaismäärän perusteella, puolet vedestä on tarpeen.

  Kaikki aineosat sekoitetaan sekoittimessa, varmista, että kaikki ainesosat ovat laadullisesti sekoitettuja. Aloita täyttämään lattia huoneeseen, joka on vastapäätä huoneen sisäänkäyntiä. Täytä kolme, neljä korttia yksi kerrallaan ja käytä sitten lapio tasoittamaan koko pinnan koko.

  Betonin hyvän kiinnittymisen varmistamiseksi pintaan on suositeltavaa käyttää manuaalista tärinää betonille.

  Kun suurin osa kortista on täytetty, on tarpeen suorittaa karkea tasoitus pinta. Näihin tarkoituksiin on oltava sääntö, kaksi metriä leveä, joka vedetään lattialle litteillä liikkeillä. Tämä sääntö auttaa pääsemään eroon ylimääräisestä betonista, joka kuuluu tyhjiin kortteihin. Tasotuksen jälkeen irrota muotti ja täytä jäljellä olevat alueet liuoksella.

  Kun koko pinta-ala tasoitetaan, peitä lattia polyeteenikalvolla ja jätä kuukausi. Huomaa, että useiden päivien jälkeen pinta kostuu jatkuvasti vedellä, jotta vältetään betonin kuivuminen, halkeamien muodostuminen ja pohjan löysyys.

  Viimeinen vaihe käsittää lattian käsittelyn käyttämällä itsestään tasaavia seoksia, jotka varaavat lasin. Tämä seos auttaa tekemään pohjan täysin tasaiseksi ja eliminoimaan pienet epätasaisuudet.

  Teos alkaa myös oven vastakkaisella kulmalla, on suositeltavaa käyttää lapioa liuoksen levittämiseen ja sääntöä käytetään tasoittamiseen.

  Seksi tyytyy 72 tuntia. Seuraavaksi lattia on valmis viimeistelyaineiden asennukseen ulkokäyttöön. Se on tämäntyyppinen betonilattiat kentällä yksityisessä talossa, joka tarjoaa vankan ja kestävän pohjan.

  Lattiat maahan. Ominaisuudet ja edut

  FORUMHOUSE-käyttäjät kertovat, miten lattiat likaantuu

  Ribbon säätiö - yksi kodin yleisimmistä tyypeistä, mutta se ei ole ilman joitakin haittoja. Jos unohdat tehdä hengitysteiden nauhan perustan (tai laske väärin niiden poikkileikkaus), niin ajan mittaan tämä voi aiheuttaa ongelmia. Maanalaisten puutteiden riittämätön tuuletuksen takia puulattiat peittyvät sienellä, muotilla ja rotilla. Jalustan ylimäräinen kosteus johtaa myös ensimmäisen kerroksen betonilattien tuhoutumiseen.

  Tämän välttämiseksi perinteiset hengityssuojaimet voidaan korvata suljetulla, tuuletetulla maan alla. Tätä selostetaan yksityiskohtaisesti artikkelissa. "Tarvitsetko ilmastointia kellarissa". Mutta on olemassa toinen vaihtoehto - luopua maan alla ja rakentaa lattialle kentällä nauha-pohjan perusteella, kuten FORUMHOUSE-asiantuntijat neuvoo.

  Lattiat kentällä: mitä se on

  Tämä malli on monoliittinen betonipohja (sementti). Tässä on laitteen lattia maanpinnalla: tasoitus kaadetaan kaistaleen reunan sisäpuolelle hyvin tiivistetyllä maaperällä, joka on täynnä säätösauman sivuja ja eristyskerros. Yhdessä betonipohjan kanssa voidaan asentaa lattialämmitysjärjestelmä. Tämä muotoilu kertyy lämpöä, joten se sopii erinomaisesti energiatehokkaaseen kotiin.

  Seuraavat vaihtoehdot ovat lattiat maassa:

  1. Valmistetulla pohjalla (hyvin tiivistetty maaperä) kaadetaan lattialevy, joka on jäykästi liitetty nauhalevitykseen;
  2. Levy, joka ei ole liitetty nauhalevitykseen, niin kutsuttu "kelluva" tasoitus, kaadetaan valmistetulle pohjalle.

  Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin näiden vaihtoehtojen etuja ja haittoja.

  Mihail1974:

  - Jos täytetään "kelluva" liitin, niin nauhan ja lattian muotoilu "on vapaa". Jos kutistuminen tapahtuu, maanpinnan lattiapinnoitteen rakentaminen "pelataan" perustuksesta riippumatta, rakenteessa ei ole halkeamia, koska ei stressiä. Tämä on plus. Mutta on myös miinus - rakentaminen "elää omaa elämäänsä", erillään kaikista muista rakenteista.

  Jäykkä jäykkyysrakenne kaatamalla, pohja / tasoituskokoonpano toimii yhtenä yksikkönä. Sementti ei kutistu, koska on säätiöön. Mutta jos maaperä ei tiivisty tarpeeksi hyvin, voi jonkin ajan kuluttua häipyä, ja lasimaalaus "roikkuu" ilmassa. Raskaassa kuormituksessa, jos seinät, väliseinät ja alustat tukevat elementtejä, tämä voi johtaa pohjan pohjan muodonmuutokseen, halkeiluihin ja koko lattiarakenteen kantavuuteen maanpinnalla.

  Kuinka tehdä lattia maahan

  Molemmilla versoilla laastilla on sekä etuja että haittoja. Mikä laatu on betonilattiat suurimmassa osassa maaperästä, riippuu paljolti maan massan tiivistymisen laadusta ja siitä, kuinka hyvin muotoilu muuttuu.

  Mihail1974:

  - Kun kelluva solmio kaadetaan, "pohjaseinän / solmion" solmu on todella irrotettava, muuten nauha- kehyksen rakenne voi puristua. eli nauhakehikon sisäpuolen lattian on liikuttava suhteellisen vapaasti, muuten kelluvan solmun koko merkitys menetetään.

  Yleinen virhe on sitoa kaikki solmut niin tiukasti kuin mahdollista. Tämän seurauksena rakenteissa on lisääntynyt kuormitus. Floating estimaatti, elementit "lattia" ja "säätiö" toimivat toisistaan ​​riippumatta.

  Lattia maahan: laite. Perusperiaatteet

  Tärkeä sääntö: hyvin valmisteltu tukikohta on avain koko rakenteen pitkäkestoiseen elämään. Täytemateriaali (paras lattian täyttö maanpinnalla on hiekkaa) on vuotanut vedellä ja varovasti täytettävä 10-15 cm kerroksilla. Jotta tukia kunnolla voidaan vahvistaa, täytetään murskattua kiveä (sora on asetettava lattian alle).

  Rikkomisen täyttämisen takia, kun tuholaite tunkeutuu siihen, paikallinen törmäys tapahtuu, mikä johtaa alhaisimpien maakerrosten syvään konsolidointiin. Oikean menetelmän hiekkapuhallus on rakentaa huomiota.

  kam711:

  - Kaikissa värähtelevien levyjen ohjeissa kirjoitetaan, että levy on hiekka 20-30 cm: n syvyyteen, mutta kuinka hyvin tämä kerros tiivistetään, epäilen, että se riittää. Siksi olen sitä mieltä, että jälleenvakuuttamisessa on parempi hiertää noin 10 cm kerroksittain.

  • Levitä hiekkakerros 10-15 cm;
  • Kuljemme hiekan läpi kuivalla levyllä;
  • Jätämme hiekkaa vedellä letkusta. Tätä ei tarvitse tehdä vesivirralla, jotta se ei murtaisi kerrosta, vaan suutinruiskun läpi;
  • Siirrämme kostutetulle hiekalle värähtelevää levyä kahdesti muuttamalla liikkeen orientaatiota;
  • Jätämme hiekan uudelleen vedellä;
  • Siirrämme kostutetulle hiekalle tärisevän levyn 2-3 kertaa muutoksen suuntaan.

  Mitä vedeneristys laittaa lattialle maahan

  Pohjan huolellisen valmistelun jälkeen jatkamme vesihöyrysulun asennusta, joka suojaa lattiarakennetta kosteudelta. Usein kysytään, onko jalkojen perustamista tarpeen tehdä ennen tämän kerroksen asettamista. Loppujen lopuksi rakennettu tai liimautunut vedeneristys on vältettävä vahingoittumisen välttämiseksi tasaiselle jäykälle alustalle.

  Sivustosi komentajan jäsen lempinimellä al185:

  - Tee pohja vedenpitävän kerroksen asettamiseksi, kun pohjaveden paine on tarpeen. Tämä pätee myös kellareihin. Yksinkertainen lattioiden lattian versio ei vaadi muuta kuin yksinkertaista muovikalvoa.

  Valmistetulle substraatille asetetaan 150 mikronin kalvo, jonka päällekkäisyydet ovat 15-20 cm ja saumojen pakollinen liimaus. Vakuutuskalvolle voidaan sijoittaa 2 kerrosta.

  Lämmittimenä voi käyttää polystyreenivaahtoa PSB-25 (vaahtoa) tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. On suositeltavaa muodostaa eristyskerros, jonka paksuus on vähintään 100 mm.

  Seuraava vaihe: eristeen päällä kaadetaan 50 mm: n paksu kytkin. Levyn vahvistaminen suoritetaan metalliverkolla, jonka silmäkoko on 100 x 100 ja palkin halkaisija 3-4 mm.

  On myös tarpeen lämmetä asianmukaisesti pohja, sokea alue ja siirtää vettä pohjasta.

  Hyödyt ja haitat

  Tämän suunnitelman etuja ovat:

  • mahdolli- suus mahdolli- sesta maaperätyypistä;
  • koska säätiö on hyvin eristetty, se on vastustuskykyinen pakkasenkestävillä voimilla;
  • pienempi verrattuna tavalliseen pohjalevyyn, betonin kulutus;
  • laite, joka on "tehty ja unohdettu" -periaate;
  • ei vaadi teknistä viestintää;
  • Samanaikaisesti kaadettu lattia on kattopintainen kerros lattian ensimmäisessä kerroksessa, joka on valmistettu laattojen, parkettien ja muiden lattianpäällysteiden valmistamiseksi;
  • Yksinkertaiset lattiat maan päällä eliminoivat tarpeen tuulettaa maanalaista tilaa.

  Tärkeimpiä haittoja ovat:

  • korkean pohjan rakentamisen aikana sinun on täytettävä nauhan säätiön sinusit suurella maaperällä, mikä lisää työn kustannuksia ja rakentamisen arvioita.

  kana-A:

  - Olen käyttänyt lattiat maan päällä 7 vuoden ajan, eikä niitä myydä missään muussa mallissa. Kiitos heille talossa positiivinen lämpötila säilyy koko talven ajan. On tärkeää vain lämmittää pohja ja sokea alue.

  FORUMHOUSE -sivustolla voit oppia tekemään lattian kunnolla paikan päällä, voit lukea tämän mallin omistajien arvosteluja. Et voi laskea, kuinka paljon hiekkaa tarvitaan lattialle maan päällä ja onko korkealla pohjaveden avulla lattia maata - meidän koko UK-FAQ auttaa sinua. Tutustu kuvatietokantaan suomalaisen teknologian luurankorun rakentamisesta. Ja videokertomuksessamme paljastuu laitteen kaikki mustan kaistaleetelman vivahteet.

  Lattian vedeneristys maanpinnalla - valinnan tehokkain tapa

  Lattiapäällyste on suojattava luotettavasti kosteudelta. Jos kyseessä on pohjakerroksen laitepohja, tämä tehtävä on kaikkein tärkein. Tämäntyyppiset lattiat rakennetaan usein lämpimiin alueisiin. Paikoissa, joissa on kuivia maaperän ongelmia vedenpitävänä, lähes ei tapahdu. Muutoin tarvitaan monikerroksinen pohja.

  Vedeneristyskerroksen laite - radikaali tapa torjua kosteutta

  Harkitse tekijöitä, jotka edellyttävät lattian pohjan maaperän luotettavan vedenpitävyyden tarvetta:

  • Vedestä kyllästetystä kerroksesta, joka sijaitsee tietyllä syvyydellä kapillaarien läpi, vesi nousee. Lisäksi, mitä tiheämpi maaperä, ohut kapillaarit ja aktiivisempi kapillaari nousevat.

  Mielenkiintoista! Vaikka maaperä koostuu tiheästä ja öljypohjaisesta savesta, vesi voi nousta veden kyllästyskerroksen yläpuolelle noin 12 m.

  Jos vesimassassa on betonilattia, betoni- tai puulattiat kyllästyvät höyryllä ja vesipisaroilla. Pohjavesissä liuenneet suolat vaikuttavat haitallisesti näihin rakennusmateriaaleihin.

  • Vesi, joka tunkeutuu betonirakenteiden huokosiin jäätyneissä lämpötiloissa, jäätyy. Samalla se laajenee 9% ja tuhoaa materiaalin. Veden jäätymisen ja sulamisen syklinen luonne betonin ja puun huokosissa aiheuttaa sen asteittaisen täydellisen tuhoutumisen.

  Säännöt monikerroksisen pohjan valmistamiseksi

  Rakennuksen aikana talon alle luodaan monikerroksinen "tyyny". Se estää maaperän luonnollisen sileyden aiheuttamat reiät ja pudotukset ja antaa lattian ensisijaisen suojan kosteudelta.

  "Kakun" säännöt, tapahtumat on listattu "alhaalta ylöspäin" suuntaan:

  • Ensimmäinen kerros on tiheä maaperä. Teokset alkavat merkinnällä. Optisen tai lasertason avulla nollamerkki. Maaperän tiivistys, joka syntyy upottamalla laitteita.
  • Murskattu hiekkakerros. Laitetta varten käytetään murskattua kiveä suurta murto-osaa eikä liian hienoa hiekkaa. Tämä lisäys keskeyttää veden kapillaarin nousun ja antaa perustan myöhempää työtä varten. On suositeltavaa täyttää kerrokset vuorotellen seuraavassa järjestyksessä: murskattu kivi - 300 mm, hiekka - 300 mm, murskattu kivi - 150 mm, hiekka - 150 mm. Pinoamattomien kerrosten korkeuden säätö auttaa kiinnittimiä, jotka on asennettu kehän kulmiin. Tontin täyttävyys horisontaalisesti säädellään rakennustasolla.

  Jos pohjavesi sijaitsee alle 2 metrin korkeudessa, se voidaan korvata laajennetulla savella. Rikkoutuneet tiilet näihin tarkoituksiin ovat kiellettyjä.

  Lisätyöntekniikka riippuu lattian tyypistä.

  Betonilattian vedeneristys maan päällä

  Betonilattian laitteen vaiheet maassa:

  • Vesihöyrysulun asettaminen. Se on luotu polyeteenikalvoon, joka on asetettu ylemmälle hiekkakerrokselle. Liitokset on eristetty Scotch-nauhalla. Elokuvasta ei saa olla mitään vahinkoa.
  • Kalvon päällä on sementti-hiekkalaatan särö, jonka paksuus on 50-70 mm.
  • Vedeneristyskerros kootaan uudelleen käyttäen rouhitusmateriaalia tai polymeeripohjaista kalvoa rouhituslevyyn. Yhden kerroksen kaistaleet lasketaan yhdeksi suunnaksi noudattaen liimalla liimattua päällekkäisyyttä. Kaiken kaikkiaan pitäisi olla kaksi kerrosta. Kerrosten välissä ei saa olla ripottelua. Vedeneristysmateriaali on asennettava seiniin 150-200 mm. Lattiarakenteen täydellisen asennuksen jälkeen ylimääräiset osat leikataan terävällä veitsellä.

  Putkien poistopisteissä olevat aukot on suljettu kovettamattomilla tiivisteaineilla.

  • Vedenpitävän pinon eristyksen yläpuolella. Käytä tässä tapauksessa mineraalivillaa, hydrostroitua polystyreenivaahtoa tai laajennettua savea.

  Eräs vaihtoehto eristeelle - hydrostroitu polystyreenivaahto

  • Laite on valmis sementti-hiekkalaattilevy.

  On olemassa toinen tapa järjestää betonilattia maahan:

  • Tässä tekniikassa yläkerros on soraa, joka kaadetaan sementti-hiekkalaastilla.

  Karkeuslevy päällystetään bitumilla ja siihen kiinnitetään rullattava vedeneristys

  • Sen päälle sijoitettiin kaksi kerrosta rullaneristysmateriaalia. Kun käytät kateaineita, liitoksia lämmitetään kaasupolttimella.
  • Kun laite on eristetty kerros, suorita viimeistelyliitin.

  Vedenpitävät puulattiat maan päällä

  Tuuletetun alustan korkeus on 150-200 mm.

  Puulattian asennusjärjestelmä:

  • Maalla luodaan substraatti. Tätä tarkoitusta varten käytetään irtonaista maata bitumilla kyllästettyä murskattua kiveä. Murskattu kivi kaadettiin 50 mm: n kerroksella ja kiristettiin tiukasti maahan.
  • Saavutetulla perusteella merkitse tiilipylväiden paikat, täytä ne sementti-hiekkalaatalla. Kun se kuivuu, he alkavat luoda yöpöydät.

  Puulattian alla oleviin muurattuihin tukiin ei voi käyttää keinokivää tai silikaattitiiliä.

  • Tiilipöydät tukevat lokia. Tiilen ja puun välissä oli kaksi kerrosta kateaineita.
  • Baarit sijoitetaan tavallisesti huoneen poikki, ja niiden reunaa pitkin ne on yhdistetty ristipäillä.
  • Hydro-höyrysulkukalvo kiedottuna lattian ympärille niin, että viiveiden välillä muodostui yhtäläiset tilat, joissa eristys on sijoitettu - rulla, vaahto, laajennettu polystyreeni, laajennettu savi. Vedeneristysmateriaali levitetään eristeen päälle.
  • Boardwalk on asetettu lokeihin niin, että levyt ovat mahdollisimman lähellä toisiaan.

  Moderni teknologinen kehitys tarjoaa monia tapoja järjestää lattian pohja maahan ja suorittaa vedenpitäviä toimenpiteitä. Jos haluat jatkaa tätä aihetta - kirjoita sivustoomme.

  Kuten tämä artikkeli?

  Kerro ystävillesi ja kollegoillesi sosiaalisen verkostoitumisen painikkeilla. Kiitos!

  Vedenpitävät lattiat maahan

  Vedenpitävyys on tarpeen kaikissa rakennuksissa. Huoneeseen pääseminen kosteus voi tehdä talon puiset osat toimimattomiksi, edistää sienten esiintymistä ja mikro-organismien ja hyönteisten lisääntymistä. Kaikki tämä voi johtaa terveyteen liittyviin ongelmiin, talon osien tuhoamiseen ja aiheuttaa tarpeettoman korjaamattoman korjauksen ja jopa koko talon osittaisen uudistamisen. Erityisen tärkeää on vedenpitävyys, mukaan lukien vedenpitävä lattialaatta talossa, joka on rakennettu alueille, joilla on huomattava määrä pohjavettä.

  tapaaminen

  Pohjavesi löytyy lähes kaikista maamme alueista ja millä tahansa ilmastovyöhykkeellä. Myös kaikkein kuivilla alueilla maapallolla on kosteutta. Ainoa ero on siinä, kuinka syvä se on. Sen esiintymisen syvyyttä kutsutaan pohjaveden tasoksi (GWL). Tapahtumansa korkeus erottaa seuraavat tasot:

  • korkea syvyys kahden metrin päähän maan pinnasta;
  • matala - yli kaksi metriä.

  Jokaiselle GWL: lle kosteus nousee asteittain maaperästä pintaan minkä tahansa maaperän kapillaareissa. Fysiikan lakien mukaan kapillaarien veden nousu voi nousta 12 m: iin, mikä riittää paitsi seinien kostuttamiseen myös joidenkin huoneiden täydelliseen tulviin. On myös huomattava, että talon rakentaminen välttämättä nostaa GWL: n rakennusvyöhykkeellä uudelleen - fysiikan lakien mukaan. Usein on olemassa tapauksia, joissa yksityisten talojen asukkaat, jotka ovat olleet kuivuudessa ja mukavuudessa monien vuosikymmenien ajan, yhtäkkiä löytävät kellarinsa välittömästi läheisen monikerroksisen rakennuksen rakentamisen jälkeen.

  Fysiikka selittää paradoksaalisen, ensi silmäyksellä ilmiön - sitä tiheämpi maa, sitä parempi vesi nousee. Tämä johtuu siitä, että tällaisessa maaperässä olevat huokoset ovat ohuita ja kapeita, mikä aiheuttaa niille suuremman nestepaineen ja siten korkeamman kosteuden nousunopeuden.

  Mitä korkeampi on pohjaveden taso, sitä suurempi kosteuden todennäköisyys maaperästä huoneeseen, sitä vakavammaksi tulisi olla vedenpitävyys. Maapallon kapillaareista vesi pääsee betonipohjan kapillaareihin tai muiden rakennusmateriaalien huokosiin ja seuraa kaikki (kirjaimellisesti) seuraukset. Seinien huokosissa oleva kosteus on täynnä muuta haittaa - kun se jäätyy, vesi laajenee, mikä johtaa murtumien ja seinien tai säätiön tuhoutumiseen.

  laite

  Oikean vedenpitävyyden varmistamiseksi ei riitä, että vain kattomateriaalilevy asetetaan kansiin. Talon vedenpitävyys talon alla on monimutkainen monikerroksinen rakenne.

  Päällystyskerrokset ovat:

  • Maaperä - kaikkein tiivis ja räikeä. Tämä on välttämätöntä kohdistaa pinta seuraavien kerrosten alle;
  • Murskattu kivi noin kymmenen senttimetrin paksuinen;
  • Hiekka - kerros, jonka paksuus on sama.

  On parempi puristaa viimeiset kaksi kerrosta perusteellisesti. Ne ovat ensimmäinen vakava este kosteuden tiellä.

  Jäljelle jäävät kerrokset on tehtävä riippuen pohjaveden pinnasta:

  • Vedeneristys - voit käyttää valssattuja bitumimateriaaleja, bitumimuovia;
  • Betonipinnoite - teräsbetonikerros 4-5 cm paksu;
  • Höyrysulku - on myös mahdollista levittää lasikuituun perustuvia bitumivalssattuja materiaaleja;
  • Lämpöeristys - polystyreeni tai vaahto.

  Viimeinen kerros on toinen vahvistettu betonipinnoite, johon voit asettaa lattian. Kuten jo mainittiin, näiden kerrosten läsnäolo riippuu talon pohjaveden pinnasta.

  Matala vesipöytä

  Alhaisen pohjaveden määrä voi riittää estämään kosteuden pääsemästä talon alempaan huoneeseen. Tällöin tee niin: vuodevaatteessa asetetaan kerros kuivaa savea, joka on myös varovasti tamped. Viime aikoina saven sijasta pinnoite ilmestyi kahden ohuen kerroksen mineraalikuitua ja niiden välillä olevan kuivan kerroksen kerrosta. Tämä materiaali ei kuitenkaan ole laaja, koska sen asennuksen aikana on ongelmia.

  Seuraava kerros on betonirauta. Kytkin on vahvistettu erikoisverkolla. Kuivumisen jälkeen tasoitetaan betonikerros, joka ei ole pelkästään itsenäinen vedenpitävyys vaan myös liimapinta kattolevyjen kiinnittämiseen.

  Korkea vesipöytä

  Pohjaveden korkeudesta riippuen käytetään erilaisia ​​vedeneristysmenetelmiä:

  • Kaksikymmentä senttimetriä tai vähemmän, perusseinät on peitetty bitumi-mastilla. 10 cm: n paksuinen savi kerros asetetaan betonilastan alle;
  • Jos GWL on kaksikymmentä senttimetriä puoli metriä, betonipinnoille asetetaan kaksi kerrosta valssattua bitumimateriaalia. Yllä - toinen betonirauta;
  • Yli viisikymmentä senttimetrin tasolla vedenpitävyys tulisi tehdä kolmesta kerroksesta kierrätetystä materiaalista. Ylhäältä on tarpeen asettaa betonilaatta. Laattojen ja seinien liitokset on eristetty polymeerinauhalla bitumipinnoitteella.

  Lämmitin käyttää vaahtoa tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Kun otetaan huomioon näiden materiaalien epävakaisuus sekä se tosiasia, että betonipinnoite asetetaan päälle, eristyskerros peitetään muovikelmulla. Tämä on tehtävä materiaalin vahingoittumisen välttämiseksi asennuksen aikana ja käytön aikana.

  Jotkut mestarit haluavat käyttää lasikuitumattoja eristeenä. Betonin asettaminen voi kuitenkin johtaa lasikuitukerrosten puristukseen, minkä seurauksena villa menettää lämmöneristysominaisuutensa ja sen kosteudenkestävyys vähenee.

  Pohja vedeneristys

  Koko rakenteen tehokkaimman eristämisen varmistamiseksi kosteudelta on parempi vedenpitävä säätö jo rakentamisen aikana.

  Seuraavat kantarakenteiden vedeneristyskäytännöt ovat:

  • pystysuora - kellarinseinien käsittely vedeneristysmateriaaleineen;
  • horisontaalinen - sisältää vedenpoistojärjestelmän luomisen sekä vedenpitävien materiaalien asettamisen teipin ja säätiön seinien väliin.

  Viemäröintijärjestelmä

  Jätevedenpoisto on tehtävä, jos pohjaveden taso on perustasolla tai sen yläpuolella. Se on myös tarpeen, kun pohjavettä kerääntyy talon huonon veden läpäisevyyden vuoksi.

  Jätevedenpuhdistusjärjestelmällä on noin kolmekymmentä senttimetrin leveys ja syvyys, joka kaivaa säätiön ympärysmitan noin metrin etäisyydelle sen seinistä.

  Tämän kaivon pohja peitetään geotekstilikerroksella, jonka leveys on yhtä suuri kuin kaivon seinien kehä. Kudoksen päälle asetetaan viisi senttimetrin soraa. Sitten sijoitetaan myös erityinen asbestiputki pohjaveden poistamiseksi. Ylhäältä se on peitetty soralla ja kaikki on kääritty geotekstiilien reunoihin. Viimeinen vaihe - kaivanto on peitetty maapallolla.

  Pystysuora eriste

  Säätiön seinämien käsittely on välttämätöntä estää kosteutta pääsemästä huoneeseen säätiön seinien läpi. Voit tehdä tämän käyttämällä seuraavia materiaaleja:

  • bitumimastia - levitetään seiniin, voidaan käyttää sekä itsenäisesti että välikerroksena;
  • rullatut kateaineet - kateaine tai kattohuopa;
  • kuivat rakentaminen seokset - kipsi.
  Esimerkki pystysuorasta vedenpitävästä pohjasta

  Bitumiset mastit valmistetaan maaöljypitoisuudesta lisäaineilla pehmentimiä ja täyteaineita. Se täyttää materiaalin huokoset, joista pohjan seinät on rakennettu ja estää kosteuden tunkeutumisen huoneeseen. Parempaa vaikutusta varten mastasia levitetään kahdesta neljään kerrokseen. Tämän menetelmän etuja ovat:

  • helppokäyttöisyys - käytetään yksinkertaisilla maalaustyökaluilla;
  • Tehokkuus - menetelmä suojaa huoneen luotettavasti kosteudelta;
  • universaalisuutta - voidaan käyttää itsenäisenä vedenpitävänä ja ennen muita materiaaleja, kuten kattopuita;
  • kustannus - yksi halvimmista eristysmateriaaleista.
  • nopea kuivaus - vaatii suurta nopeutta, kuumaa levitettävää muovia tulee tehdä välittömästi ennen töitä;
  • epävakaus - muutaman vuoden välein sinun on tehtävä uusi kerros.

  Valssattuja materiaaleja käytetään seinien ja perusnauhan välille sekä seinille levittämiseen.

  Menetelmän etuja ovat:

  • saatavuus - laaja valikoima tällaisia ​​materiaaleja sisältää monia erilaisia ​​vedenpitävyyttä eri hintaluokissa;
  • kestävyys - käyttöikä kestää viisikymmentä vuotta.

  Haittoina on syytä huomata, että telamateriaaleja on pystysuorilla pinnoilla. Tämä edellyttää seinien käsittelyä muiden materiaalien kanssa, esimerkiksi saman mastiksi, sekä erikoistyökalujen ja taitojen saatavuutta tällaisen työn tekemiseen.

  Kuivat sekoitukset

  Kuivasekoitukset - yksi yleisimmistä vedeneristystyypeistä. Se ei ainoastaan ​​vedeneristys, vaan myös seinien taso ennen muiden pinnoitteiden levittämistä.

  Siinä on seuraavat edut:

  • soveltamisen helppous - seoksen valmistus suoritetaan pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja se levitetään yksinkertaisilla työkaluilla;
  • kustannukset - yleisimmät seokset ovat kohtuuhintaisia, tässä suhteessa tämä menetelmä on parempi kuin monet muut.

  Tärkeimmät haitat ovat epävakaisuus ja epävakaus teräviin mekaanisiin vaikutuksiin.

  Edellä mainittujen vedeneristystyyppien lisäksi on syytä mainita myös erilaiset nestemäiset vedeneristysvalmisteet. Näihin kuuluvat kylmän levitysmateriaalin bitumipitoisuus sekä erilaiset kyllästysaineet, jotka täyttävät seinien huokoset ja siten estävät kosteuden tunkeutumisen niiden läpi.

  Toinen tapa on käyttää nestemäistä kumiyhdistettä seiniin. Menetelmä on melko ongelmallinen johtuen siitä, että tämä materiaali on vielä melko harvinaista ja kallista, vaatii erikoislaitteita ja esipinnoituspintoja, mikä lisää tällaisen vedenpitävyyden hintaa.