Laadukas vedenpitävä kellari do-it-yourself for the mökki!

Kellarikerroksen vedenpitävyys on rakennustyön vaihe, jonka merkitys on nykyään melko vaikea kumota, koska talon huoneen toimivuus on laajentunut lähes rajattomasti. Mitä et näe, kun menet alas maanrakennuksen kellariin - apuhuoneista tyylikkäästi kalustettuihin WC-tiloihin tai kotiteatteriin.

Siksi yhä enemmän huomiota kiinnitetään talon rakentamiseen korkealaatuisella vedeneristyskäytöllä omilla kädillä pohjakerroksessa. Tietenkin luotettavin vaihtoehto on asiantuntijoiden tämän vaiheen toteuttaminen, mutta tässä tapauksessa on täysin mahdollista luottaa niiden vahvuuksiin - ja usein maanrakennusten omistajat tuottavat itsenäisesti pohjakerroksen vedenpitävyyttä.

Tulevaisuudessa ne alkavat kaatua, mikä tarkoittaa, että koko rakennuksen eheys ja kestävyys ovat vaarassa. Siksi on äärimmäisen tärkeää kiinnittää huomiota kysymykseen siitä, kuinka tehdä kellarikerroksen korkealaatuista vedenpitävyyttä, jos et ole vielä tehnyt sitä.

Kellarin luotettava vedeneristys - lattian ja seinien suojaus

Parhaan tuloksen pohjakerroksen vedenpitävyys saavutetaan, jos kaikki tarvittava työ tehdään rakennuksen rinnalla. Tietenkin nykyään on olemassa tekniikoita, jotka mahdollistavat kellarin kelleran vedenpitävyyden ja rakennuksen käytön aikana, mutta vain vesitiiviiden materiaalien asentaminen sisäpuolelta, mutta tämä ei selvästikään riitä puhumaan täydellisestä vedeneristämisestä.

Lisäksi sisäinen vedeneristys ei säilytä kattorakenteiden seinien ja lattian materiaaleja ehjänä, ne ovat edelleen kosteuden ulkopuolelta, mikä tarkoittaa, että ne tuhoutuvat ja jotta estettäisiin tämä, sinun on huolehdittava kellarin ulkoseinän vedeneristämisestä. Ja se olisi tehtävä silloin, kun kellarista rakennetaan. Loppujen lopuksi talon kellarikerroksen vedenpitävyys sisältää lattian ja seinien vedenpitävyyden.

Tämän lattian lattian vedeneristyslaitteelle on tehtävä seuraavat toimet:

 • Ensinnäkin on tarpeen laskea oikein kaivon syvyys, joka olisi kaivaa kellarin laitteelle. Yksinkertaiset laskelmat osoittavat, että syvyys on tässä tapauksessa optimaalinen, noin 3,5 metriä. Kaivettaessa kaivoa, on tarpeen ottaa huomioon, että jotta kellarin ulkovaihtelut osoittautuisivat korkealaatuisiksi, tarvitaan noin 1 metrin matka - tämä etäisyys on lisättävä kuopan syvyyden ja koon määrittämisen yhteydessä.
 • Kun säätösäiliö on valmis, pinta on tasoitettava, mikä luo hieman keskustaan ​​reunoihin. Sitten pinnalle on tarpeen asettaa savi kerros, jonka paksuus on noin 10 senttimetriä - siitä tulee eräänlainen savi-vesitiiviste. Savi on erittäin varovasti täytettävä.
 • Seuraava askel on viemärikaivojen asennus. Tällaisten kaivukoneiden syvyys on 30 - 50 cm, ja ne tulisi sijoittaa hieman epäsuorasti, poispäin rakennuksesta. Viemärikaivojen pohja on asennettava erityisellä materiaalilla - geotekstiilillä, joka kääritään noin 80 - 90 senttimetrin reunoihin. Seuraavaksi geotekstiili täytetään noin 5 senttimetrin paksuisella sora- kerroksella, jonka jälkeen viemäriputket asetetaan noin 0,5 cm: n gradientilla 1 metriin putkesta. Sen jälkeen kaadetaan paksua soraa - sen paksuus on noin 30 senttimetriä. Jätetään edelleen viemäriputki keräilijään tai kaivoon ja kääritään syntyvä rakenne geotekstiilien kanssa.
Nykyään valmistajat tuottavat laajan valikoiman putkia, joita voidaan käyttää veden tyhjentämiseen. Jätehuuhtojen rakentamisessa on parasta käyttää asbestisementtiä, muovia tai keraamisia putkia.
 • Seuraavan vaiheen kellarikerroksen lattian vedenpitävyyden ulkona on täyttää kuoppa kerroksella ja sen yläpuolella - kerros hiekkaa. Molempien kerrosten tulisi olla noin 15 senttimetriä paksu ja ne tulee varovasti tamped.
Vedeneristyskerroksen rakentamisen aikana rakentajat usein "unohtavat" hiekkakerroksen päälle, jolloin vesitiiviin materiaali asetetaan suoraan raunioille. Tämä johtaa siihen tosiasiaan, että rullan vedeneristys on repeytynyt koskettaen raunioiden teräviä reunoja, mikä kokonaan "tappaa" kaiken suorituskyvyn. Joten hiekka tässä tapauksessa on erittäin tärkeä osa koko suojelua.
 • Vedeneristysmateriaali sijoitetaan tällä tavalla valmistettuun pentueeseen. On parasta käyttää valssattua materiaalia, joka riittää vain rullalle. Ja katemateriaali on erinomainen vaihtoehto täällä. Lisäksi kateaineen kerrosten liitokset on liitettävä toisiinsa kaasupolttimella.
Vedenpitävä materiaali tässä tapauksessa on parempaa sijoittaa 2-3 kerrokseen, voitelemalla joka kerros bitumimastilla.

Kun kellarikerroksen seinien vesieristys on ulkona, ne on kipattava, kiinnitettävä kiinni kahdessa kerroksessa olevaan katemateriaaliin ja asetettava sitten painolevy, puolet tiilipinta. Sen jälkeen, jonkin matkan päässä seinämästä (enintään 0,5 m), suoritetaan savi-portti ja seinän ja seinän väliin maaperä täytetään. Pohjakerroksen osa maanpinnan yläpuolella peitetään kerroksella nestemäistä vedenpitävyyttä.

Kellarin käytännön vedeneristys sisäpuolelta - säännöt ja vivahteet

Kellarikerroksen sisäpinnan vedenpitävyys alkaa siitä, että kaikki seinien ja lattian väliset liitokset ovat hyvin päällystettyjä bitumimastilla. Lisäksi on toivottavaa käsitellä kaikkia betonirakenteita, jotka tunkeutuvat vedeneristysmateriaaliin. Tällainen työ toteutetaan parhain, kun rakennusta rakennetaan juuri ja betoni ei ole vielä jäykistynyt, mutta myös jo käytössä oleva kellari, tällainen käsittely on myös melko mahdollista.

Lisäksi kellarikerroksen sisäpinnan vedenpitävyys koostuu lattiapäällystämisestä mastilla ja seinien pinnan käsittelyllä sen kanssa, lisäksi seinille käytetään kevyempää materiaalia. Sen jälkeen seinät on betonoitu. Kellarin pintoja voidaan myös käsitellä antiseptisellä aineella.

Kellarin pintakäsittelyä varten tarvitset vain vedenpitävää sementtiä, mutta bitumi soveltuu ehdottomasti kenelle tahansa.

Kun käytät vedenpitäviä laitteita kellarissa muita

Edellä mainittujen vakiotyyppien lisäksi on olemassa muita vedenpitäviä laitteita. Niistä, useimmin käytetty lävistys ja maalaus vedeneristys. Läpäisevän tyypin kellarikerroksen vedeneristyslaite perustuu erityisen koostumuksen käyttöön, joka sisältää sementtiä, hienoa hiekkaa ja kemiallisesti vaikuttavia aineita.

Seinille ja lattialle aiheutettu sekoitus tunkeutuu syvälle rakennusaineeseen ja estää veden nousemista materiaalin sisältämissä huokosissa. Tämä seos on myrkytön, täysin sietää matalat lämpötilat ja suojaa materiaalia tehokkaasti veden tunkeutumiselta siihen.

Tällainen vedeneristys koskee vain märkäbetonia. Tällä tavoin käsitelty betoni sietää täydellisesti myös pohjaveden lisääntynyttä paineita.

Jos pohjavesi on kellarikerroksen alapuolella, on täysin mahdollista tehdä epoksihartsipohjaista vedenpitävyyttä, jota voidaan käyttää pinnalla sekä kellarin sisäpuolella että sisäpuolella useita kerroksia (2-6, riippuen vaaditusta rakennuksen tulos ja erityiset toimintaedellytykset).

Vedenpitävän pohjan säännöt

Rakennuksen perustuksiin liittyvät kaikki ovat aina tärkeitä. Tämä pätee myös sen yläosaan - pohjaan. Siksi, kun kysymys kellarikerroksen vedenpitävyydestä nostetaan, on ymmärrettävä, että tämä toimenpide toteutetaan samalla tavalla kuin itse säätiön tapauksessa.

Eli käytetään samoja tekniikoita ja materiaaleja. Mutta tämän osan vedeneristämisen päätehtävänä on suojata ulkopuolisia tekijöitä, joihin kuuluvat luonnolliset kuormitukset sekä maaperän paineet ja pohjaveden kielteiset vaikutukset.

Tässä suhteessa pohjustusrakenteen maanalaiseen osaan kohdistuu vain pienempi kuormitus. Ja koska kellari on suojattava pohjavedestä ja sateelta, lumelta, tuulta ja auringolta, sen vuoksi sen suojatoimenpiteitä on lähestyttävä huolellisesti.

Mikä on korkki?

Tätä termiä tulkitaan eri tavalla. Jotkut lähteet sanovat, että tämä on seinän pohja. Toisissa, se on perustan päällä. Tänään nykyaikaisten rakennusten rakentamisen aikana kellari määräytyy toisen sijainnin mukaan, mikä tarkoittaa, että se on rakennettu samoista materiaaleista kuin säätiö. Eli se voi olla monoliittista betonia, lohkoa tai kokoonpanoa. Samaan aikaan sen rakentamiseen käytetään betonia, tiilet ja erilaiset lohkot, betonituotteita, puuta ja metalliprofiileja.

Normaalikokoon perustuen kellariosa voi työntyä seinän ulkopuolisen tason ulkopuolelle, olla sen kanssa samassa tasossa tai seinä työntyy perustan ulkopuolelle. Useimmiten modernissa rakennuksessa käytetään ensimmäistä vaihtoehtoa. Sitä pidetään luotettavampana, koska säätöosan poikkileikkaus on suurempi kuin seinä. Niinpä on olemassa kaikki edellytykset, jotka talon perustukset kestävät painonsa.

Kellarin vedenpitävyys ulkona ei ole erillinen rakennusprosessi. Toisin sanoen, jos tehtävänä on toteuttaa koko perustusrakenteen suojatoimenpiteet, niin kellari on myös vedenpitävä. Vain kellarin osa on harvinainen. Yleensä tämä tapahtuu korjaamassa rakennuksen julkisivua.

Tarvitsenko vedenpitävyyden säätiön ja pohjan välillä?

Tätä kysymystä voidaan vastata vasta, kun prioriteetit on asetettu. Toisin sanoen pohja on seinän tai säätiön jatko. Jos se on osa seinää, niin kellarin vaakasuora vedenpitävyys on välttämätöntä. Koska vedeneristyskerros estää kosteuden kulkeutumisen seinän rungon läpi perusrakenteen materiaalin kapillaareihin. Tämä lisää rakennusseinärakenteen elämää.

Jos pohja on osa pohjaa, vedenpitävyys niiden välillä ei ole välttämätöntä. Tätä ei voida tehdä, jos pohja kaadetaan betonista tai butobetonista.

On vaikeaa, jos perustusrakenne on kiveä. Se on helpompaa, jos materiaali on betonia, tiilet ja lohkot.

Mutta kannattaako se jakaa yksiosainen rakenne osaksi toisiaan. Todennäköisesti ei, koska niiden vahvuus on tällä tavoin vähentynyt etenkin vaakasuorassa siirtymisessä.

On parempi harkita korkealaatuista suojaa (vaaka) pohjan ja seinän väliin. Tämä on perusteltu päätös, joka lisää itse seinien elämää.

Vedenpitävät materiaalit

Nykyään markkinoilla on valtava valikoima erilaisia ​​materiaaleja ja koostumusta, joiden avulla pystyt vedenpitäväksi rakennusten kellarista. Mutta kaikki on jaettu kolmeen pääryhmään:

 1. Päällystysmateriaalit.
 2. Roll.
 3. Kipsiseokset.

Ensimmäinen ryhmä sisältää:

 • bitumiset aineet ovat mastisia aineita, emulsioita, liuoksia, joita käytetään anti-kapillaari-vedeneristys;
 • mineraaliset ovat hienorakeisia sementtilaastareita, joihin lisätään erilaisia ​​lisäaineita;
 • polymeeriset ovat hartseja, joihin lisätään kovetettavia aineita, pehmittimiä ja täyteaineita.

Toinen ryhmä on valssatut materiaalit, jotka perustuvat bitumiin, polymeereihin. Eristystyöt suorittaessaan ne liimataan yksinkertaisesti alustalle ensimmäisestä ryhmästä liimalla tai mastisia yhdisteitä.

Kolmas ryhmä on mineraali- ja sementtilaastit, joissa lisätään erityisiä lisäaineita seoksen vedeneristysominaisuuksien lisäämiseksi. Itse asiassa se on vain kipsi.

video

luokitus

Vesitiivistystekniikat jaetaan veden vaikutuksen mukaan perustan kellarissa. Tässä on kolme asemaa:

 1. Painovoima. Sitä käytetään suojaamaan märältä alustalta.
 2. Paine - suojaa kellarista tulvan aikana syntyneen veden kielteisiä vaikutuksia.
 3. Protivokapillyarnaya. Tämä suojaa sadolta.

Ilmeisistä syistä useimmiten käytetään kolmas tekniikka.

Obmazochnaya

Samasta nimestä käy selvästi ilmi, että tähän tarkoitukseen käytetään päällystysaineita. Useimmin käytettiin nykyisin bitumimastia. Tämä on halvin vedenpitävä materiaali. Se levitetään harjalla tai rullalla, jolloin sovelluksen ongelmia ei tapahdu. Tosi, mastisuusikä 5 - 6 vuotta.

Pitkällä aikavälillä on bitumipolymeerisiä koostumuksia, joita levitetään kylmällä tai kuumalla tavalla. Nykyään silikaattimaalit ovat erittäin suosittuja.

Ne ovat joustavia, kuivia nopeasti ja niillä on myös suuri vesipitoisuus.

Jos vedeneristys tehdään tiilen kellarissa, on suositeltavaa käyttää vedeneristysmateriaaleja betonin tai sementtilaastareiden muodossa.

Nykyään monet kivennäisainevalmisteisiin perustuvat vedeneristysmateriaalien valmistajat tarjoavat läpäisevän toiminnan muotoja. Tämä on silloin, kun vedenpitävä yhdiste tunkeutuu pohjan runkoon, jossa se täyttää huokoset, halkeamat ja muut ontelot kiteisiin hydraatteihin. Pohjimmiltaan raaka-aineet polymeroituvat pohjarakenteen sisällä.

Okleechnaya

Kun kellari on vedenpitävä ulkopuolelta, sitä käytetään usein vain liimaustekniikalla. Vaikka puhtaassa versiossa tämä on mahdotonta, koska vedeneristysrullat liimataan pohjan pintaan vain päällystysaineiden avulla. Useimmiten se on bitumipitoista tai polymeeri - bitumimastista.

Sitä voidaan käyttää paitsi kylmä tarra tekniikka, mutta myös kuuma, kun vedenpitävä materiaali on lämmitetty liekki kaasupolttimen. Ei helpoin vaihtoehto, mutta erittäin tehokas. Varsinkin kun vaaka-eristys on suoritettu.

maali

Tämä tekniikka on jo mainittu päällystyseristyksessä. Ainoa seikka on, että silikaattimaalien lisäksi käytetään muita koostumuksia. Esimerkiksi nestemäisen polyuretaanivaahdon pohja. Tämä on valmiina levitettävä materiaali, joka peittää peruspinnat harjalla tai rullalla. Sanotaan vain - kallis vaihtoehto lyhyen käyttöiän kanssa. Mutta käyttötapa on yksinkertainen. Pohja hyvä suoja.

tunkeutuminen

Vedenpitävä kellari läpäisevä pohja - se ei ole vain nestemäistä seosta. Tänään valmistajat tarjoavat sementtiastioita eri lisäaineilla. Mutta toiminnan ydin pysyy samana - se on tunkeutumista kantarakenteen materiaalien runkoon ja luominen suojaavan esteen sisällä. Samaan aikaan kemialliset lisäaineet voivat tunkeutua jopa 12 cm: iin.

Mutta asiantuntijat huomaavat, että tämä tekniikka ei ole erillinen prosessi. Toisin sanoen läpäiseviä ja injektoivia materiaaleja ei käytetä emäksen eristämiseen yksikössä. He osallistuvat kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. Esimerkiksi läpäisevää vedenpitävyyttä käytetään, ja bitumimastista on päälle. On monia muunnelmia.

Varoitus!

Läpäisevät materiaalit sopivat täydellisesti kellarin kellarin puutteisiin. Erityisesti, kun on tarpeen tiivistää halkeamia, siruja ja uria. Mutta niitä ei voida pitää yleislääkkeinä.

Lisäksi hakemuksessa on vaikeuksia. Esimerkiksi halkeaman tiivistämiseksi se ei riitä puhdistamaan sitä myös raudan harjalla. Puhdistus suoritetaan korkeapaineisella vedellä tai hiekalla. Muista suorittaa rasvanpoisto, poistaa öljy- ja rasvamäärät. Yleensä tiilien, sivujen tai betonin kellarin tunkeutuminen ei ole helpoin prosessi.

Pystysuora vedeneristys

Yläpuolella erotteleva ulkoneman vaakasuora eristys. Nyt se on pystysuora vedenpitävä pohja.

Itse asiassa kyseessä on kellariosaston pystytasojen vedeneristyskoostumusten käsittely: sisä- ja ulkopuolelta.

Ulkopuolinen eristys levitetään maapinnasta seinään tai roiskeensataa kohti. Toisin sanoen sen päätehtävänä on suojata rakennuksen seinämät kosteuden lateraalisesta tunkeutumiselta. Riippuen talon yksilöllisistä ominaisuuksista, vesieristysmateriaaleja voidaan soveltaa yksitellen tai yhdistelmänä.

Tässä tapauksessa useimmin käytetty on pinnoite- tai maalaustekniikka. Mutta on syytä huomata, että se, että sinänsä pystysuoraa vedenpitävyyttä vaaka-asennosta ei tehdä erikseen. Ja vaikka toinen käyttää usein valssattuja materiaaleja, on välttämätöntä suorittaa prosessi siten, että niiden välinen raja on tiivis ja ilmatiiviisti suljettu.

Luistojen ja ontelojen tiivistäminen

Yleensä halkeamia, halkeamia ja onteloita muodostetaan pohjalle ja vastaavasti kellariin, kun se on koottu lohkomateriaaleista.

Ennen vedenpitävien toimenpiteiden suorittamista kaikki kellarikerroksen nämä haitat on korjattava, eli tasoitettava taso yhdeksi pinnaksi.

Tätä varten käytetään tavallisesti sementti - hiekkalaastaria. Mutta ennen kuin sitä käytetään, itse vikoja on valmisteltava.

 1. Ne kasvavat hieman leveydeltään.
 2. Sisäpinnat puhdistetaan samalla rautaharjalla.
 3. Alusta käytetään paremmin kuin syvä tunkeutuminen, joka kerran heikentyneenä pinnalle alkaa imeytyä ja polymeroida siihen muodostaen kestävän kerroksen. Jotkut mestarit käyttävät bitumi-mastia, jos puutteet ovat riittävän laaja.
 4. Aukot täytetään sementtilaastilla lastalla.

Talon kellarikerroksen vedenpitävyys on mahdollista heti, kun sementtilaasti kuivuu.

Sisäiset vedeneristys jalusta seinät

Kellarin vedenpitävyys sisäpuolelta suoritetaan, jos rakennuksen alla on kellari, jota käytetään eri tarkoituksiin.

Ja koska kellari on lähtökohtana, se voi jotenkin päästä eroon.

Siksi sisäpuolelta on tarpeen soveltaa tällaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja kellarin pinnalle niin, että niitä voidaan käyttää päällekkäin kipsin, keraamisten laattojen tai muiden viimeistelyaineiden kanssa.

Sisäiseen vedenpitävyyteen tehdään ja kaikki muut vaatimukset, joita sovelletaan, kun sitä käytetään ulkona. Toisin sanoen sen täytyy täysin sulkea huokoset, halkeamat ja muut pintavirheet, joiden kautta vesi ei pääse tunkeutumaan kellarihuoneeseen. Siksi tähän tarkoitukseen käytetään tällä hetkellä kahta eristystyyppiä:

 1. Kompleksi on, kun pohjan sisäpinnat käsitellään bitumimateriaalilla, ja siihen asetetaan valssaama materiaali. On huomattava, että kellarikerros on eristetty myös täsmälleen samalla tavalla. Mutta kahden lentokoneen liitos on suljettava tiukemmin kuin itse lentokoneet.
 2. Tunkeutuva. Tätä varten käytä sementtilaastia, jossa hienosementin lisäksi lisätään kvartsipölyä ja polymeerikomponentteja, jotka parantavat seoksen vedeneristysominaisuuksia.

Toinen vaihtoehto on yhä suosittu. Koska vikoihin pääsemisen jälkeen polymeerien lisäaineet liuoksessa turpoavat, täyttävät tilan, ja sementtiseos kiteytyy ja sulkee ne ulkopuolelta.

tulokset

Kellarin vedenpitävyyteen omien käsiensa lähestyminen on välttämätöntä vedenpitävän materiaalin tarkan valinnan näkökulmasta. On ymmärrettävä, että perinteiset menetelmät ovat vähitellen siirtymässä pois, vaikka markkinoilla olevat materiaalit ovat täydessä valikoimassa ja tilavuudessa. Ne korvataan tehokkaammilla teknologioilla ja komponentilla.

Siksi kannattaa kiinnittää huomiota niihin. Lisäksi talon kellari on aina julkinen, se ei ole maanalainen. Joten korjaamalla rakennuksen julkisivua voit kokeilla uusia tapoja vedeneristys.

Oikea kellarin vedeneristys

Vuosisataisen rakentamisen kokemus osoittaa jokaisen operaation välttämättömyyden. Rakennuksen rakenteen suojaaminen kosteudelta on yksi niistä. Kellari, joka on välikappale säätiön ja talon seinämien välille, tarvitsee sitä varsinkin, koska talon tukirakenteiden päälähde on maaperä ja sedimentit.

Laitteiden biljardihuone kellarissa

Näiden tekijöiden toimet ovat merkittävimpiä rakennuksen pohjalla. Rakenteen lujuuden varmistamiseksi on tarpeen tehdä vedeneristyspohja ja suojata se luotettavasti kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta.

Miksi tarvitaan vedenpitävä pohja

Yksityinen talonrakennus on monipuolista, ja päätökset tehdään omistajan ominaisuuksien perusteella. On kuitenkin olemassa normeja, joita suositellaan joka tapauksessa. On mahdotonta aliarvioida uhan, joka ilmenee, kun kosteus joutuu laakerielementteihin.

Useimpien rakennusmateriaalien rakenne on huokoista ja neste täyttää helposti tyhjät ontelot. Kapillaarin etenemisen vaikutus edistää kosteutta rakennuksen sisällä kaikissa suunnissa, jopa ylöspäin. Veden imeytyneenä oleva elementti tulee pehmeämmäksi ja alkaa hajota talon massan ja luonnollisten tärinöiden vaikutuksesta, joita henkilö ei tunne.

Jäätymislämpötilan alkamisen jälkeen jää muodostaa materiaalin rungossa. Laajennusvoima on sellainen, että se voi helposti tuhota sekä tiiliä että betonia. Jos kellarikerroksen vedenpitävyyttä ja eristämistä ei tehdä, muutamassa vuodessa tukirakenne murenee niin paljon, että talo alkaa vakavasti uhata asukkailleen.

Kellarin tuhoutuminen vedeneristyksen puuttuessa

Vedenpitävyysmenetelmä riippuen pohjan rakenteesta

Jokaisella talon elementillä on toiminnallinen, semanttinen ja arkkitehtoninen kuorma. Itse asiassa pohja on osa säätiötä. Joissakin rakennustyypeissä pohja on monoliittinen ja jako on mielivaltaista. Katsotaan, että pohja on osa maapallon ylärajan ja lattiatason välistä taloa, vaikka teknisesti tämä elementti voi olla yhtenäinen rakenne, jolla on säätiö, mutta toisin kuin jälkimmäinen, tarvitaan koristeellinen sisustus.

Alustan toiminnot ovat seuraavat:

 • talon kantajan osan perusteella. Seinät, lattialevyt tai lokit lepäävät kellariin;
 • suoja kosteutta vastaan;
 • on osa kellarinrakennusta;
 • lisää talon energiatehokkuutta, koska se säästää rakennuksen luotettavasti kylmältä maaperältä, mihin suoraa kosketusta ei oteta;
 • koska näkyvä osa julkisivusta on arkkitehtoninen ja esteettinen rooli.

Rakennuksen suunnittelussa huomioidaan rakennuksen alemman osan suunnitteluominaisuudet, koska se on rakenteen perusta ja jatkokäyttö riippuu muodista, materiaalista ja asennustekniikasta.

Asunnon suhteessa talon seinään kellari voidaan jakaa kolmeen tyyppiin:

 • Pudota pois Pohjan etutaso on sisäpuolella ja se sijaitsee talon pääseinässä. Teknologisesti paras tapa suojata rakennusta kosteudelta. Pohjakerroksen vedenpitävyys kattaa talon tukirakenteet ja vähemmän kuin muissa tyypeissä altistuu ulkoisille voimille;
 • Kaiutin Tämän tyyppisen pohjan talon julkisivu antaa julkisivun perusteellisuuden ja visuaalisen luotettavuuden. Tämän vaihtoehdon valinnassa kannattaa keskittyä vedeneristyspohjan asennukseen ulkopuolelle, koska se on avoin suoralle altistumiselle auringon säteilylle, sateelle, rakeille ja lumelle.
 • Samassa tasossa seinän kanssa. Vaihtoehto eroaa vähän edellisestä tyypistä sen toiminnallisissa ominaisuuksissa. Vakavia toimenpiteitä tarvitaan rakennuksen luotettavan suojan varmistamiseksi.

Riippuen talon ulkoasun tehtävistä, valitaan rakentava ratkaisu. Mutta millä tahansa muotolla, vedenpitävä pohja ulkopuolelta on välttämätöntä maksimaalisen varmistamiseksi. Jos lämmitys on aikaansaatu, sen päälle tehdään myös ulkopuolinen kosteutta suojaava kerros.

Eristys ei aina ole sisäpuolella. Tee se tarvittaessa esimerkiksi, kun kellarista tai kellarista käytetään toimistotilaa tai työpajaa, mikä ei ole toivottavaa. Kosteuden tunkeutuminen maaperästä ei ole ainoa syy. Kellarikerros on vedenpitävä sisäpuolelta, kun huoneeseen on järjestetty sauna tai uima-allas.

Ei-imukykyisiä materiaaleja, kuten polystyreenivaahtolevyjä, suositellaan lämmöneristimeksi. Mineraalivilla ei ole paras vaihtoehto, mutta asianmukaisella suojalla tämä menetelmä on hyväksyttävä. Imeytyvien aineiden haittana on niiden mahdollinen kostuminen ja jäätyminen kylmällä säällä.

Säätiön ja kellarin rakentamiseen tämä on merkittävä kuorma, koska mineraalivilla kykenee pitämään kosteutta pitkään koristekotelon alla.

Kellarin varustaminen erityistarkoituksiin edellyttää tarkkaa geodeettista tietoa pohjaveden vaihtelun kausivaihteluista. Neuvottelu naapureiden kanssa ja tiedot valtion geologian alueellisissa elimissä auttavat oikein määrittämään rakennuksen vedeneristystekniikan.

Nykyaikaisten talojen hankkeet tarjoavat omistajille mahdollisimman hyvän mukavuuden. Eristetty autotalli, kotiteatteri tai biljardihuone ovat tulossa tuttu elämän ominaisuus. Kyseisen asen- nuksen tilojen varustaminen pääkohdealueella on epäkäytännöllistä. Siksi ne kuljetetaan usein kellariin tai puoliskointitilaan.

Jos kohtuullinen lähestymistapa tämän ongelman ratkaisemiseen, korkealaatuinen vedenpitävyys ja kellarin eristäminen lisää käyttökelpoista aluetta, joka ei ole alhaisempi mukavuutta ylemmälle tasolle.

Tällä hetkellä markkinoilla on paljon laadukkaita materiaaleja, jotta saavutettaisiin vaadittu suojaustaso. Erilaisia ​​tuotteita tässä luokassa voit luoda tilan, jolla on tarkat ominaisuudet.

Polystyreenin pohjakerroksen lämmitys, jonka alla näkyy vedeneristyskerros

Suojausluokka, jossa tehokas lämmöneristys on varmistettu, mahdollistaa huoneen käytön elävänä tilana. Kylmä kellari on täydellinen ruoan säilyttämiseen. Viinin ystävät ovat tyytyväisiä alueeseen, jossa on säädettävä kosteus ja lämpötila.

Vedenpitävän kerroksen pohjan laite

Kun suojakerroksen tavoitteet ja tarvittavat ominaisuudet määritetään, ne alkavat valita täydentävät elementit ja perusaineet.

Jos tarvitset lämpöä eristävän kerroksen, tee se paremmin ulkona. Tämä ei ainoastaan ​​säästä sisäistä tilaa, vaan myös lisää suojauksen tehokkuutta. Sisäpuolelta asennettu eristin tulee esteen seinien vakautuslämpöä varten, joka helposti saavuttaa ilmakehän lämpötilan. Materiaali, josta talon pohja on tehty, altistuu kriittisille kuormille. Lämpötilan päivittäiset ja kausittaiset vaihtelut heikentävät sitä, vähentäen käyttöikää.

Rakennuksen pohjan rakentaminen tukirakenteiden ympärille soran ja hiekan substraatissa on sijoitettu kosteudenkestävälle kerrokselle. Pohja voi olla monoliittinen tai erillinen elementti.

Optimaalinen rakenne vedeneristys ja eristys kellarissa

Toisessa tapauksessa, ennen sen rakentamista, tehdään ylimääräinen suojakerros. Tämä on lisäeste maaperän kosteuden tunkeutumiseen seiniin. Asiantuntijat kutsuvat tätä toimintaa - horisontaalinen vedeneristyskanta. Tarvittaessa kerros kaksinkertaistetaan yläosassa ennen seinien asettamista.

Kun hankit materiaaleja vedenpitäviksi, lue huolellisesti ohjeet ja huomioi kaikki suositukset asennuksen aikana. Yleisvalmisteiset tuotteet sopivat tiilien, lohkojen ja betonien kelleripesuille. Mutta kaikki ponnistelut ovat turhia, jos niitä käytetään valmiisiin pintoihin. Se on puhdistettava lian, pölyn ja rasvan avulla.

Kun käytetään rulla- ja kalvomateriaaleja, pinnan tulee tasoittaa eristyskerroksen tiukalle. Parantamisen parantaminen alustalla auttaa erityistä koostumusta - aluketta. Tämä tarjous on merkityksellinen, jos työskentely- tai asuintilaa järjestetään päärakennuksessa. Tällöin kellarin ulkoseinän vedeneristys suoritetaan suurella varovaisuudella ja tarkkuudella.

Oikea teknologia eristys ja vedenpitävä kellari

Merkittävä osa tuotteista tällä markkinasegmentillä on käytössä bitumipohjaisilla materiaaleilla. Modifioitu lisäaineilla, lasikuitu- tai ei-kudotuista polymeerikangasta valmistettu vahvikepohja suorituskykyominaisuuksien suhteen ylittää merkittävästi edellisen sukupolven samankaltaiset tuotteet ja ovat luotettava este kosteuden tunkeutumiseen pohjaan. Valmistajat tarjoavat seuraavia tapoja rulla- ja levymateriaalien asentamiseen:

 • Mekaaninen. Kiinteät kerrokset kiinnikkeillä. Liitokset ja reunat käsitellään tiivisteaineilla.
 • Pintaan. Se perustuu pehmennysperiaatteeseen, kasvattamalla elastisuutta ja sitomalla bitumi korkean lämpötilan vaikutuksen alaisena. Lämmitä materiaali polttimella ja jatkuvasti pinota.
 • Liima. Asennuksessa ei ole tarvetta käyttää lisätyökalua tai materiaalia. Liima-ainetta on jo käytetty tuotannon aikana. Työstäessä irrota suojakalvo tai paperi ja kiinnitä materiaali paikalleen.

Laaja valikoima on esitetty nestemäisten eristeiden ryhmässä. Sovellusmenetelmän mukaan on tavallista jakaa ne seuraaviin ryhmiin:

 • Obmazochnye. Perinteinen tapa luoda suojaava kerros. Koostumus tarttuu lujasti käsiteltävään pintaan ja kuivauksen jälkeen on pieni kutistumiskerroin.
 • Maalaus. Tämän tyyppisille materiaaleille on tunnusomaista sideaineen ja täyteaineen läsnäolo. Toiminnan periaate kertoo nimen. Nestemäinen sideaine tunkeutuu osittain huokosiin ja täyteaine luo vahvuuskerroksen.
 • Tunkeutuva. Polymeeriset koostumukset, joilla on pinta-aktiivinen vaikutus ja kyky muodostaa kalvo. On suositeltavaa säilyttää suositeltava aika ennen seuraavan toiminnan aloittamista. Se on merkitty tuotepakkaukseen ja eri koostumuksilla on spesifiset arvot kerroksen täydelliselle polymeroinnille. Sitä käytetään usein, kun sisäpinnalla on tarpeellinen kelleripesuri sisäpuolelta. Esimerkiksi altaissa ja kylvyssä.
 • Haihtuminen. Käytetään erikoistyökalulla. Tähän luokkaan on tarjottu sävyjä. Tässä tapauksessa kerros toimii lämmittimena.
Pohja ja kellari ruiskutetulla vedeneristyskerroksella

Suojakerros on tehty kaikentyyppisille perustuksille. Vaikka paalut tai postit valitaan perustana. Ennen kuin asennat leikkuulaudan tai grillata, vedeneristysmateriaali on asetettava kosketuspintoihin. Jos rakennuksen toiminnan aikana on merkkejä kosteuden tunkeutumisesta tukirakenteeseen, sinun on tunnistettava välittömästi vuodon lähde ja ryhdyttävä toimenpiteisiin sen poistamiseksi.

Ominaisuudet vedenpitävä kellari

Itse asiassa kellarin vedeneristäminen on erittäin monimutkainen prosessi. Tästä syystä on välttämätöntä ennakoida etukäteen kaikki kellariin vedenpitävät ominaisuudet.

Pohjakerroslaite.

Miksi tarvitset vedenpitävää pohjaa?

Rakennuksen rakentamisessa useimmissa tapauksissa sen vedeneristys on välttämätöntä. Voit suorittaa kelleradan vedenpitäviä töitä ulko- tai sisäpuolella. Ja yhdellä ja toisella vaihtoehdolla on omat erityispiirteensä.

Lattian ulkoinen vedeneristys on välttämätöntä, joten seinät, lattiapäällysteet ja huoneet ovat luotettavasti suojattuja kosteuden ulkopuolelta. Lisäksi vedenpitävät materiaalit suojaavat rakennuksia sateelta. Siksi, kun valitset materiaalin, sinun täytyy ennen kaikkea edetä niiden laadusta eikä säästää.

Vedeneristysmateriaalien teeman jatkaminen on kannatettavaa, kun otetaan huomioon, että ennen kaikkea niillä on oltava joustavuus ja veden kestävyys. Lisäksi sinun on muistettava korkea elämä ja kestävyys. Loppujen lopuksi tämän tyyppinen työ vaatii huomattavia investointeja, joten lopputuloksen pitäisi olla kestävä.

Myös pohjakerros voi olla vedenpitävä huoneen sisäpuolelta. Tämä on välttämätöntä, jos kellarin huoneessa on tiettyjä viestintää. Näin ollen, kun olet antanut luotettavan vedenpitävyyden sisään, suojaat seiniä ja kattoa kosteudesta, joka on muodostettu huoneen sisätiloihin.

Kellarin lämpösuoja.

On huomattava, että sisäisen vedenpitävyyden materiaalit eroavat sisäisistä vedeneristysmateriaaleista. Täällä sinun on annettava etusija materiaaleille, jotka pystyvät torjumaan sientä ja hometta.

Näin ollen sellaiset ominaisuudet kuin lujuus ja kimmoisuus eivät ole valtava rooli tässä tilanteessa. Sisäiset vedet äärimmäisen harvoin pääsevät huoneeseen. Jos kuitenkin on olemassa tällainen ongelma, silloin on erityisiä palveluja, jotka ovat valmiita puuttumaan asiaan.

Edellä olevasta käy ilmi, että pohjan sisäinen ja ulkoinen vedenpitävyys ovat varsin merkittäviä eroja. Ulkoinen vedeneristys on suunniteltu suojaamaan rakennusta kosteuden sisääntulosta ja ulkopuolinen on käsiteltävä nykyisiä seurauksia.

Se on vähän materiaalien vedenpitävyys ensimmäisessä kerroksessa

Vedenpitävä pohjakerroksen materiaalin rakenne.

Tämäntyyppisellä materiaalilla on korkea tarttuvuusaste sekä toisella että toisella. Lisäksi, kun vesieristyskerros on asetettu pohjakerroksen seinille ja lattialle, voit turvallisesti jatkaa koristeellisen pinnoitteen asennusta. Vedeneristysmateriaali sopii täydellisesti liima-aineiden levittämiseen.

Korkealaatuinen vedeneristys poistaa haitallisten aineiden koostumuksen läsnäolon. Tästä syystä on tarpeen ajatella etukäteen turvallisuutta hakemusprosessissa ja tulevaisuudessa.

Antifungaaliset aineet ovat osa vedenpitävyyttä, minkä johdosta kellariin päin muodostuu erityinen kalvo. Se toimii seinämien puolustajana muotin muodostumisesta. Lisäksi kalvo estää kosteuden tunkeutumisen.

Ulkopuolinen kellarin vedeneristys: ominaisuudet

Kellarin vedeneristysvaihtoehdot.

Tietenkin huoneen sisäinen vedenpitävyys ei ole yhtä tärkeä kuin ulkopuolinen. Täällä on sanottava, ettemme saa unohtaa sitä tai muuta. Tällöin on parasta antaa etusija tiivisteelle. Tällä materiaalilla on useita etuja sen komponenttien vuoksi.

 1. Yksi tiivisteen komponenteista on sementtiä. Näin ollen tarttuminen seiniin ei voi olla huolissaan. Useimmissa tapauksissa kellarikerroksen seinät on tehty betonista, tiilestä tai betonista. Joten tiiviste on kiinnitetty kaikkiin näistä kolmesta materiaalista. Edellä olevasta käy ilmi, että tiivistysaineella on melko korkea elämä.
 2. Jos puhumme tiivisteestä, joka koostuu kahdesta osasta, niin tämä rakennusmateriaali voi ylpeillä sen korkeasta kulumiskestävyydestä.

Tällä hetkellä rakennusmarkkinoilla löytyy laaja valikoima vedenpitäviä materiaaleja lateksista, kumista ja jopa kumista. Mutta kuten muistatte, vedenpitävyysmateriaalilla pitäisi olla suuri lujuusindikaattori. Ja niin, luetteloituja materiaaleja pienimmän mekaanisen vaikutuksen avulla voidaan yksinkertaisesti repeytyä. Tuloksena on jälleen se, että tiivisteellä on tässä tapauksessa etu.

Lisäksi vedeneristysmateriaalilla täytyy olla erittäin suuri elastisuusindeksi. Tämä johtuu siitä, että kellarikerroksen suunnittelua voidaan hieman muuttaa. Joten tässä. jos materiaalilla ei ole joustoa, se todennäköisesti repeytyy. Tämä tilanne on tyypillistä materiaaleille, jotka sisältävät bitumia.

Tietenkin kaikki vedeneristysmateriaalit pitäisi kyetä torjumaan vedellä. Tämä ominaisuus riippuu suoraan lateksista.

Yleensä voidaan katsoa, ​​että on suositeltavaa käyttää lateksia ja sementtiä sisältäviä materiaaleja.

Nämä kaksi osaa eivät voi toimia vedeneristyskerroksena toisiinsa nähden. Tämä johtuu siitä, että sementillä on vahvuus ja lateksi - elastisuus.

Kuinka vedenpitävä kellari?

Talon pystysuora vedenpitävä kellari.

Aluksi on parasta tehdä huoneen ulkoinen vedeneristys, ja sitten tehdä työtä vain sisäänpäin. Tämä johtuu työn mukavuudesta.

Jos puhumme kellarista, tämä huone on rakenne, joka pitää koko rakennuksen kokonaisuutena. Se on seinien rakenteen ja itse säätiön välinen yhteys. Täällä on otettava huomioon kaikki hetket ja triviaa.

 1. Usein ongelmat, jotka ovat syntyneet, voivat liittyä kylmien liitosten läsnäoloon, jotka muodostuvat pohjalevyjen ja pohjan liitoksissa. Näin ollen sen on myös oltava vesitiivis. Kellari altistuu usein saostukselle. Tällaisen työn tekniikan perusteella on tarpeen sitoa kellarin seinien vahvistamisen runko.
 2. Lisäksi et voi tehdä ilman eristyskerrosta. Se asetetaan tähän tarkoitukseen suunnitellulla ruudukolla ja lämmitysmateriaalilla. Jotta lisäkustannuksia ei syntyisi, se on tehtävä mahdollisimman tasaisesti.
 3. Alustavan työn jälkeen voit siirtyä vedenpitävään alustaan. Aluksi sinun on purettava muottipesä ja vasta sen jälkeen jatkaa lisätoimia. Tietyllä tekniikalla on tarpeen asettaa vedenpitävyys, joka sisältää kaksi kerrosta. Sen korkeuden on oltava vähintään puoli metriä.
 4. Ne alueet, joilla on mahdotonta säätää valssattua materiaalia, yksinkertaisesti päällystetty vedeneristyksellä. Parasta on antaa etusija bitumeja sisältäville sävellyksille. Kun kaikki vedeneristys on tehty, on tarpeen poistaa kaivon jäljet.

On erittäin tärkeää, että kaikki teokset toteutetaan nykyisen tekniikan mukaisesti. Tämä pätee vedenpitävyyteen sekä sisä- että ulkopuolelta. Näin voit estää ulkonäön muotin ja homeen ja poistaa haju kostea huoneen sisällä.

Luonnollisesti ei ole mitään takeita siitä, että työn aikana ei ole virheitä. Mutta on kuitenkin välttämätöntä ymmärtää, että lopulta tehty virhe saattaa johtaa melko suureen rahasummaan. Siksi vedeneristyskerroksen asettamista on lähestyttävä kaikella vastuulla.

Erikseen on sanottava, että tällä hetkellä on valtava valikoima laitteita, jotka helpottavat suuresti koko työprosessia. Lisäksi voit ottaa yhteyttä erikoistuneeseen yritykseen, joka hoitaa kaikki kellarikerroksen vedenpitävyysongelmat.

Vedenpitävä kellari pohjaveden sisäpuolelta - unohda kosteus ikuisesti!

Kellarin asianmukainen suoja pohjavedestä ja sademäärästä on tärkeä edellytys, joka määrittää minkä tahansa rakennuksen kestävyyden ja turvallisuuden. Pitkässä käytössä olleissa yksityisissä talouksissa kellarin suojaaminen sisäpuolelta voi milloin tahansa tehdä kodin käsityöläinen.

Asiantuntijat sanovat, että yksityisten asuntojen kellarin (maanalainen, kellari, kellari) suojelu on käsiteltävä kokonaisvaltaisesti asunnon rakentamisen aikana. Sitten talon omistajan pohjaveden ongelmat ovat äärimmäisen harvinaisia. Mutta kaukana aina asuinrakennuksen rakentamisesta, noudatetaan sen asianmukaista vedenpitävyyttä koskevia standardeja. Ajan myötä tämä johtaa kellareiden tulviin, jatkuvan kosteuden esiintymiseen ja muottiin, mikä aiheuttaa säätiön rakenteellisten elementtien tuhoutumisen. Jotta samanlaiset asiat olisivat mahdotonta, koska elää raaka-talossa, se on epärealistinen.

Pohjavesien aiheuttamien ongelmien välttämiseksi kellarissa on tarpeen tehdä vedenpitävyys

Nyt kellareiden eristäminen toteutetaan eri tavoin käyttäen sekä moderneja että tunnettuja materiaaleja. Kun teet tällaisia ​​töitä omilla käsilläsi, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin kellariin liittyviin ongelma-alueisiin:

 • Työsaumat. Ymmärrä yhdisteet, jotka muodostavat muottien rakennustyömailla ja betonirakentamisen yhteydessä.
 • Liitokset katon ja lattian pintojen välillä seinällä.
 • Häiriöt ja aukot, joiden ulkonäkö johtuu kutistumisesta kotona.
 • Polttolaitosten paikat (jätevedet, vesihuolto jne.).

Seuraavaksi kuvataan sisäisten vedeneristyskäytön tärkeimmät tyypit ja sen asennukseen käytetyt suosituimmat materiaalit.

Vedeneristys voi olla vaakasuora ja pystysuora. Ensimmäinen toteutetaan, jos kellarin kellari on olemassa olevan veden (pohjaveden) tasolla. Tällainen suojaus suoritetaan lattialle. Se poistaa riskin maaperän veden lisäämisestä kellarissa ja kapillaarisen kosteuden tunkeutumiseen siihen. Huomaa, että vaakasuora vedeneristys on tehtävä joka tapauksessa. Vaikka juuri nyt ei ole todellista tarvetta. Tilanne voi muuttua hyvin nopeasti johtuen lisääntyneestä sademääräs- tä, maan muutoksista, mikä johtaa veden esiintymän nousuun ja muista syistä.

Vedeneristys voi olla vaakasuora ja pystysuora

Koviloissa, joissa ei ole varustettu viemäröintisysteemillä, suositellaan korkealaatuista suojaa kosteudelta. Se on myös välttämätöntä, jos kellarin seinät sopivat yhteen nykyisen pohjaveden kanssa. Useimmissa tapauksissa pystysuora eristys tehdään vaakasuoran yhteydessä. Tällöin osa-alueen suojauksen tehokkuus kasvaa merkittävästi.

Kosteusvaikutuksen tason mukaan kellarikerroksen rakenteellisiin osiin hydrosuojaus voidaan jakaa seuraavasti:

 • protivokapillyarnuyu;
 • paineeton;
 • protivonapornuyu.

Kapillaarieristys on suunniteltu suojelemaan tilaa kosteudelta ja kosteudelta, joka syöttää sen materiaalien huokosten läpi, joista rakennus on pystytetty. Vapaa-virtausta käytetään raskas sateet, kevät tulvat, tulvat. Ja ilmanpaineita tarvitaan ilman vedenpoistoa, kun maaperän vesi nousee 10 m: iin. Sen rakentaminen edellyttää yhden luotettavan esteen luomista. Paineensyöttöjärjestelmä toimii vesipaineen ansiosta, joka kirjaimellisesti puristaa pinnalle käytettyä vedenpitävyyttä. Tällainen suoja tasoittaa ulkopuolelta. Kellarin sisäpuolelta sitä ei käytetä.

Valikoima sopiville vedeneristyskoneille kellareille ei ole yksinkertainen asia. On mahdotonta tehdä virhe täällä. Viime aikoihin asti osa-alueiden suojaaminen omilla käsillään toteutettiin yksinomaan päällysteen avulla (sitä kutsutaan myös maalaukseksi) tai päällekkäin eristämällä. Nämä perinteiset materiaalit ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Ne ovat halpoja, niillä on tiettyjä etuja. Mutta heillä on paljon puutteita. Pääasia on, että vaikka suhteellisen alhaisella vedenpaineella, kerääntyminen ja päällystyseristys turpoavat ja alkavat siirtyä pinnalta kerroksittain. Tämän seurauksena on tarpeen asentaa uusia materiaaleja, koska vanha tehtävä lakkaa toimimasta.

Hiominen vedeneristys on monikomponenttinen sementti-polymeerikoostumus. Se voi olla:

 • kova (se on erityinen seos kuivassa muodossa);
 • joustava (kuiva komponentti ja erityinen polymeeripohjainen emulsio).

Päällystyspastaa levitetään valmistettuun, puhdistettuun pintaan.

Tällaisten materiaalien hinta on alhainen. Käyttämällä niitä on helppoa. Kaikki työ on tehty nopeasti, eikä asiantuntijoiden apua tarvita kodin käsityöläisten toimesta. Päällystysmastia levitetään puhdistetuille märille seinille lastalla, maalitelalla ja tavallisella harjalla.

Pinnoitetuotteilla on samankaltaiset ominaisuudet. Ne annetaan rullina, ne valmistetaan polymeerisestä tai bitumipohjaisesta. Tunnetuimmat tämäntyyppiset eristimet ovat hydroisoli ja ruberoidi, joka on suosittu kotitalouksissa. Ne on joko kiinnitetty liimapintaan tai fuusioituneiksi. Telan materiaalien haitat:

 • lyhyt käyttöaika;
 • herkkyys sienten, homeen;
 • korkea hauraus alhaisissa lämpötiloissa, mikä johtaa suojamateriaalin tuhoutumiseen.

Nykyään polymeeri- ja bitumituotteita käytetään yhä vähemmän. Kuluttajat haluavat nykyaikaisempia insulaattoreita. Tietoja heistä edelleen.

Vedenpitävyys viime vuosina on vailla monia perinteisten materiaalien puutteita. Nykyaikaisten keinojen valinta kosteuden pääsyn estämiseksi kellariin tehdään ottaen huomioon:

 • alikentän määräpaikka;
 • läsnäolo viemäröintijärjestelmän kellarissa;
 • sateen voimakkuus alueella ja pohjaveden taso;
 • säätiön tyyppi ja materiaali.

Läpäisemätön eristys on helppokäyttöinen

Uuden sukupolven kellari-vedeneristysmateriaaleihin kuuluu tavallisesti lävistys- ja kalvoneristys sekä nestemäinen lasi ja kumi. Tarkastele niitä tarkemmin. Vedeneristyskyvyn läpimurto on ominaista pitkän käyttöiän, helppokäyttöisyyden, helpon, nopean ja syvän (jopa 0,6 m) läpäisyyn betonirakenteeseen, jossa jälkimmäisen höyryn ja kulutuspotentiaalin säilyminen on mahdollista. Se eliminoi mekaanisen vaurion riskin käsitellylle pinnalle, lisää betonin kestävyyttä negatiivisiin lämpötiloihin ja lisää samalla sen kosteutta suojaavia ominaisuuksia.

Läpäiseviä koostumuksia käytettäessä täytetään suojatut rakenteet, minkä jälkeen ne kiteytyvät erityisten reagenssien vuoksi - tunkeutuvat. Näiden tehtävät suoritetaan tavallisesti seuraavilla yhdisteillä ja elementeillä: alkalimetallin, alumiinioksidin ja luonnollisen piidioksidin metallien karbonaatit.

Läpäisevät koostumukset ovat ihanteellisia suojaamaan kellareja sisältä. Teknologian käyttö on yksinkertaista. Puhdista pinta ensin, rasvaa se. Nämä toiminnot tarjoavat korkealaatuista betoniruutujen paljastamista. Jotkut asiantuntijat suosittelevat, että voit siirtää metalliharjan pohjan päälle, jotta pinta olisi karkeampi. Sitten eristeen seos tunkeutuu siihen suuremmassa määrin.

Sitten suoritetaan seuraavat toiminnot peräkkäin:

 1. 1. Sekoita kuiva eristys vedellä. Liuoksen komponenttien osuudet on merkitty tämän tai mainitun koostumuksen ohjeissa.
 2. 2. Kosteutta suojattava pinta kosteudelta.
 3. 3. Laimennetusta koostumuksesta määrätään kaikkiin käytettävissä oleviin liitoksiin, saumoihin ja kulmiin, ja sitten - yhtä suureen osaan pohjaa.
 4. 4. Odotamme 2-3 tuntia, käytä uudelleen ratkaisua.
 5. 5. 2-4 päivän kuluttua käsittelystä kostuta hieman eristetyt rakenteet niin, että suojaava liuos tasaantuu tasaisesti kaikkiin osiinsa.

Erilaisia ​​läpäiseviä yhdisteitä suojaamaan kosteutta vastaan ​​on ruiskueriste. Se on nestemäisen geelin koostumus, joka sisältää polyuretaania, akrylaattia, mikro-sementtiä tai epoksimuovia. Tämä koostumus syötetään etukäteen valmistettuihin reikiin. Menettely toteutetaan erikoistyökaluilla ja melko monimutkaisella tekniikalla. Tästä syystä injektoinnin eristäminen, vaikka sen ilmeiset edut (kyky käsittelemään vaikeasti tavoitettavia alueita, alhainen geelienkulutus, ei tarvetta valmistaa syitä), eivät ole itsekoulutettujen käsityöläisten käytössä.

Kalvovesieristys on parannettu versio telavastuksesta, jolla on parempi kestävyys ja tehokkuus. Kalvoja voidaan levittää mihin tahansa pintaan. Tällaiset tuotteet pystyvät tarttumaan tiukasti märille seiniin. Visuaalisesti sisäisen kosteuden suojauksen kalvo näyttää kankaalta, jossa on kartiomaisia ​​piikkejä. Heidän tehtävänsä on siirtää vettä.

Kalvoja voidaan käyttää mille tahansa pinnalle.

Seinämien kalvokalvojen seinät kiinnitetään tukipuilla. Lisäksi nämä laitteet on asennettava vain eristimen päälle. Ja kaikki sen jäljellä olevat päät kiinnitetään myöhemmin vaakasuoralla kosteudenkestävällä järjestelmällä, ilman että kalvojen asennusta ei suoriteta. Tätä tosiasiaa pidetään yhtenä kuvattujen kosteussuojusten haittana.

Nestemäinen lasi on seos, hiekka ja natriumsilikaattijauhe. Ennen käyttöä se liuotetaan veteen tiettyinä mittasuhteina (tarkka määrä nestettä lisätään valmistajan ilmoittamaan). Nestemäisen lasin käyttöteknologia on alkeellinen - me puhdistamme kosteutta suojaavat alustat, kattavat kaikki aukot, nivelet, kulmat ja muut laimennetun koostumuksen alueet. Odotamme pari tuntia ja nautit korkealaatuisesta vedeneristyksestä.

Nestemäisellä lasilla saa käsitellä vain betonin pintaa! Muista materiaaleista tehdyt rakenteet eivät ole yhteensopivia tämän hydroprotectorin kanssa.

Lisäsimme, että nestemäisellä lasilla on ainutlaatuinen ylläpidettävyys (tarvittaessa voit purkaa osan vedeneristyksestä ja kiinnittää siihen uuden suojan) ja erinomaiset korroosionestot. Ainoa epämiellyttävä hetki. Nestemäinen koostumus laimennuksen jälkeen tarttuu nopeasti käyttöön ja ei sovellu käytettäväksi. Siksi sitä tulisi sekoittaa pieninä annoksina. Käytä niitä heti käyttötarkoituksen mukaan.

Nestekumi on valmistettu erilaisista polymeerielementeistä ja bitumista. Se takaa korkealaatuisen kosteuden eston sekä kellarissa että sen ulkopuolella. Kumieristyspäällysteillä on seuraavat edut:

 • täydellinen mätänemättömyys;
 • ainutlaatuinen korkea pito;
 • kestävyys;
 • edulliset kustannukset;
 • vedenpainetta, UV-säteilyä ja ääriolosuhteita vastaan;
 • huollettavuus;
 • paloturvallisuus.

Kellojen käsittely nestekaasulla on helppo tehdä itse. Poista sienten pinnalta, lika, pöly. Tasotamme pohjat, joita halutaan käsitellä (toiminta on valinnainen, mutta se vähentää eristysmateriaalin kulutusta), soveltamaan alukokoonpanoa niihin. Tässä on nuolta. Ensin sinun on käsiteltävä maavälejä ja kulmia. Sitten peitä pinta kankaalla (myydään rakennustyömailla). Ja sen jälkeen käytä primeria uudelleen, peittäen sen koko alustalle.

Nestekumi muodostaa laadukkaan vedenpitävän esteen

4 tunnin kuluttua voimme jatkaa lattian hydrolaatiota nestekumilla. Seinälle kellarissa se jaetaan rullalla. Voit vuokrata erikoisasennuksen nestekumin ruiskuttamiseen. Sitten työ menee paljon nopeammin. Jos suojaat vettä tavallisesta kellarista yksityisessä talossa, ei luonnollisesti tarvita tätä asennusta. Nestemäisen kumin täydellisen kiinteytymisen aika on useita tunteja. Tämän seurauksena muodostetaan erityinen kalvo käsitellyille pinnoille, jonka läpi ei voi tunkeutua yhtä vesipisaraa. Levy voidaan päällystää melkein kaikilla tunnetuilla koristemateriaaleilla.

Pohjavesien suojeluun tarkoitettujen materiaalien tarkastelusta voidaan todeta, että kotimaisten käsityöläisten eristämisen toteuttamisessa ei ole erityisiä vaikeuksia. Hydraulisten eristeiden käyttö on yksinkertaista ja selkeää. Mutta jos haluat tehdä kaiken oikein, ota huomioon alla olevat suositukset. Ensinnäkin meidän on huolehdittava korkealaatuisista pintojen puhdistamisesta, jotka on suojattu kosteudelta, ja valmistelemaan kellari suunnitellulle toiminnalle:

 1. 1. Tutki kellari. Me löydämme alueet veden tunkeutumisesta siihen, muista ne, jotta kiinnitettäisiin erityistä huomiota ongelma-alueisiin.
 2. 2. Pumppaa vesi alikentästä, jos se on käytettävissä. Joitakin eristemateriaaleja voidaan käyttää märissä olosuhteissa. Mutta mikään niistä ei sovi veteen.
 3. 3. Irrota pudotusosat pohjasta, poista lika, päästä eroon pölystä. Let's shuffle löydetyt aukot. Niiden laajentaminen antaa meille tehokkaamman vedenpitävyyden. Pohjustus ja täyttö kipsi- tai betonilaastin kanssa.
 4. 4. Prosessimme pinnat maaperällä. Ja kuljemme ongelmakohtia kahdesti. Bitumainen mastinen ja läpäisevä eristys voidaan asentaa huonosti kuivatuille seinille. Kaikki muut materiaalit vaativat täysin kuivia pintoja.
 5. 5. Uusissa kodeissa ennen vedenpitävyyden aloittamista sisäpuolelta on toivottavaa vahvistaa kellarin seinät geotekstiilillä tai vahvikkeella. Nämä tuotteet pitävät suojamateriaalia turvallisesti, kun vasta rakennettu rakenne alkaa upottaa. Nämä tuotteet asennetaan tapauksissa, joissa eristys suoritetaan kahdessa kerroksessa. Tällaisissa tilanteissa lujitemateriaalit sijoitetaan käytettyjen hydro-insulaattorien kerrosten väliin.

On tarpeen laittaa kerros kerros maanalaiseen kerrokseen kellarissa, tiivistää se ja päällystää se sementtilaasti. Kuivumisen jälkeen on sallittua jatkaa lattiapohjan eristämistä. Älä aseta suojatuotteita suoraan maahan. Ei ole mitään järkeä heistä.

Ja viimeinen. Mitkä toimenpiteet kellarikerroksen suojaamiseksi vedestä ovat epätäydellisiä, ellei niitä ole varustettu hyvin toimivalla ilmanvaihtojärjestelmällä. Se voi olla keinotekoinen tai luonnollinen. Ensimmäinen on rakennettu käyttämällä vedenpoistolaitoksia ja tuulettimia, jotka on asennettu kellarin kehän ympärille. Toinen on yksinkertaisin pakokaasu, joka tarjoaa ilmankiertoa kellarikerroksen läpi.

Keinotekoinen tuuletus yksityisten talojen kellareissa harvoin ratkaistaan. Useimmissa tapauksissa sitä ei tarvita. Luonnollinen itsekäs opettaja tekee muutaman tunnin. Tarvitset vain lukitusreiän kellarikattoon ja liitä se rakennuksen ulkopuolelle asennetulla putkella. Tällainen yksinkertainen rakenne toimii monimutkaisessa hydro-suojauksessa. Älä unohda peittää ulkoista putkea korkilla, joka ei salli sadepisaroiden pudottamista kellariin.