Pohja vedeneristys

Perusraudan kaatamisen / asennuksen jälkeen ennen rakentamisen jatkamista sinun on tehtävä yksi tärkeä asia: tehdä vedenpitävä työ kellarissa.

Kellarikerroksen vedenpitävä rakenne rakentamisen aikana on suositeltavaa, koska tässä vaiheessa on helpompi toteuttaa koko tarvittava toimenpide, joka suojaa kellarista. Kun talo on rakennettu, voit tehdä työtä vain katkaistulla tilavuudella ja suurilla työvoimakustannuksilla: jalostustuki on kaivettava uudelleen.

Jos talon rakentamisen aikana kellarikerroksen vedenpitävyys ei ole suoritettu, on tehtävä kaikki mahdollinen ainakin rakennuksen lopussa.

Perustelu vedenpitävyyspohjan tarpeellisuudesta

Jotta epäpuhtauksia säätiön tukikapasiteetista olisi suojattava kaikista haitallisista tekijöistä myös rakennusvaiheessa. Ensinnäkin nämä ovat vesialueita - pohjavesi, sulanut vesi ja soclen sivulta myös ilmakehän. Veteen liotettu pinta betonista tai tiilestä on alusta sienten levittämiselle.

Jäätymisen aikana veden huokoset laajentavat ja tuhoavat perustan. Kaikkien näiden tekijöiden rakentamisen pitkäikäisyys on suljettava pois.

Betoni, tiili - huokoinen materiaali. Kosteus, joka täyttää huokoset, nousee edelleen kapillaari ylöspäin. Se ei vain pilata pohjaa ja kellarista vaan myös tunkeutuu ensimmäiseen kerrokseen. Pohjassa talossa vetää kylmää, levittäen patogeenejä ja itiöitä.

Lisäksi kvalitatiivisesti eristetty ja eristetty kellari yleensä tekee hyödyllistä toimintaa: täällä voit varustaa kellarin, työpaja, kattilat, jopa biljardihuone, jos haluat.

Märkä kellari ei ole hyvää mihinkään, muuttuu kuumakankaaksi muotista ja rotista.

Tarvitsetko vedenpitävyyttä pohjan ja jalustan välille vai onko se tarpeeksi käsiteltävä jalustan nivel seinän kanssa? Toisessa tapauksessa on aikaansaatu hydrofobinen suojavaippa alustan ja talon välillä, mutta pohja itse pysyy suojaamattomana. Maan alapuolella oleva osa jää vähäisemmässä määrin jäädyttää ja altistuu aggressiivisille ulkoisille vaikutuksille kuin maaperä.

Siksi SNiP: llä on määrä luoda kaksi tai useampaa kattolamateriaalia tai stekloizolia vaakasuoraa vesivarastoa: ensimmäinen on noin 20 senttimetriä maanpinnasta, toinen on seinän ja soclen liitoskohdassa.

Kuinka tehdä vedenpitävä korkki

On olemassa useita vedenpitävien materiaalien ryhmiä, joita käytetään perustuksiin ja jalustaan:

Läpäisevät formulaatiot

Niiden pohja on vesitiivis sementti kvartsi-täyteaineella, nestemäisellä silikaattilasilla.

Koostumus levitetään kahdesti, toinen kerros ensimmäisen kuivauksen jälkeen.

Neste tunkeutuu huokosiin ja halkeilee suurempaan syvyyteen, vuorovaikutuksessa betonin hiukkasten kanssa. Tuloksena olevat kiinteät kerrostumat tukevat tiiviisti materiaalin aukkoja ja estävät kosteuden tunkeutumisen.

Tällainen käsittely pitää tehokkuutta jo vuosia.

Lasimaalaus (rulla)

Tämä ryhmä sisältää bitumiset materiaalit (kateaine, stekloisoli) ja polymeeriset (PVC, jne.). Ne on liimattu eristettyyn pintaan vähintään kahdessa kerroksessa, joissa välituote leviää bitumimastisilla.

Liimattuun materiaaliin kohdistuvien mekaanisten vaurioiden välttämiseksi käsitellyt pinnat tukkeutuvat teräsbetonilla tai asbestisementtilohkoilla.

Tämä suojausmenetelmä toimii myös vuosikymmenien ajan.

Obmazochnaya vedeneristys

Erilaiset mastit: bitumi, bitumipolymeeri jne. Materiaaleja on helppo käyttää - harjalla, rullalla, ruiskulla. Ne ovat halpoja, pakkasenkestäviä, luotettavasti suojaavat pohjaa kosteudelta. Miinus - hauraus.

Maalieristys

Näihin kuuluvat nestemäiset polyuretaanivaahdot, lakat ja maalit. Materiaali levitetään useassa kerroksessa ilmakuivalla tai rullalla ja muodostaa ilmatiiviin vedenpitävän päällysteen.

Plus - helppokäyttöisyys, haitat ja ei alin hinta.

Kellarin vedeneristys tekee sen itse

Jos jo käytössä olevan talon pohja on vedenpitävä, on ensin tarkistettava säätö ja pohja mahdollisten halkeamien tunnistamiseksi. Halkeamia muodostuu talon kutistumisesta tai uusien rakenteiden laajentamisesta vanhoihin. Ennen hydrofobisen käsittelyn aloittamista on tarpeen tiivistää kaikki halkeamat sementtilaastilla, jotta perustus voidaan vahvistaa.

Säätiön säilyttämisen varmistamiseksi on ensinnäkin tarpeen perustaa kellarin vedenpitävyys. Sen toteuttamiseksi sinun täytyy kaivaa pohja koko kellarikerroksen koko kehän ympäri. Järven likimääräinen leveys on yksi metri. Jos syvyys on suuri, kaivannon kaltevuutta suositellaan vahvistettavaksi. Lisäksi menettely on seuraava:

1. Puhdista lian, maan, kasvillisuuden, murenevan kipin pohjan pinta.

2. Huuhtele kuoppia ja halkeamia pohjamaalilla, kipsi. Kuivaa

3. Pane pinta pohjamaalilla, anna liotus päiväksi. Tehtävä on saada aikaan sileä pinta: jos huokoset pysyvät, palaa uudelleen.

4. Sulatusrullan vedeneristys: materiaalin väärän sivun polttaminen polttimella, telaa telaa ylöspäin seinää pitkin ja puristamalla sitä. Viereisten nauhojen liitoksissa on päällekkäisyys 15 cm.

5. Vastaavasti hitsataan toinen kerros saumojen välin suhteen ensimmäiseen.

6. Jos lämpöeristys vaaditaan, eristys (PPP) kiinnitetään käsitel- tyllä pinnalla polyuretaanivaahtoliimalla.

7. Työnnä suojaprofiili kalvoa pitkin seinää aallotettuun pintaan eristeeseen.

Ylhäältä kiinnitetyistä kiinnikkeistä saumat liimaa kaksipuolinen teippi. Välivaihtimet suorittavat itseliimautuvia "sieniä".

8. Sulje geotekstilikankaan rakentaminen.

9. Seinän epätasaiset osat - liitokset, pinnat - käsitellään päällystysaineilla tai ruiskupinnoitteella.

10. Peitä oja kuivalla maalla ja suorita sokea alue.

Ammattimaisen kellarin vesitiivistyksen hinta maksaa 1000 ruplaa neliömetriä alueesta riippuen ja työn monimutkaisuudesta.

Vedenpitävä kellari: nykyaikaiset materiaalit ja tekniikka

Päätehtävä, joka ratkaisee kellarin vedeneristys, pidetään rakennuksen monimutkaisena suojana kosteuden tuhoisilta vaikutuksilta. Asunnon pohja on laajalti kosketuksissa pintaveden ja ilmakehän ilmenemismuotoon, joten talon toiminnan mukavuus ja kesto riippuvat siitä, kuinka hyvin se eristetään.

Kellarin vahvistaminen alkaa mökin rakennusvaiheessa

Miksi tarvitset vedenpitävään korkkiin

Tämä on keskeinen tapahtuma, joka voidaan toteuttaa sekä rakentamisen aikana että kaikkien asennustöiden jälkeen. Pohjakerroksessa yhdistyvät rakennuksen perustus ja toiminnalliset osat, ja sen kestävyys aggressiivisille ulkoisille vaikutuksille määrittää tukirakenteiden luotettavuuden ja kestävyyden.

Kellarin heikoimmassa asemassa olevat ulkoiset osat, jotka joutuvat käsittelemään sadetta, pintavirtoja ja pohjavettä sisältäviä kerrostumia. Asiantuntijat korostavat, että pohja ja yläosa on välttämättä erotettava lämpö- ja vedeneristysmateriaaleilla. Tärkeä lisätoimenpide on alueen kaataminen, mikä edistää nestemäisten aineiden säännöllistä poistamista riskialueelta.

Kellarin ulkoisen vedenpitävyyden erityispiirteet

Se on vaakasuora ja pystysuora. Ensimmäinen tyyppi liittyy enemmän ulkoiluun: se koostuu kosteutta kestävistä materiaaleista seinille. Horisontaaliset toimenpiteet vähenevät alustan ja ulomman segmentin välisen vyöhykkeen käsittelyä varten.

Valssatut materiaalit horisontaalisen vedenpitäjän järjestelyssä

Kellarin horisontaalisen vedenpitävyyden tarkoitus on suojata kapillaarista kosteutta vastaan, täällä ensisijaisuus on rullamateriaaleja. Laskettaessa vaadittua eristysmäärää asiantuntijat perustuvat käsiteltävään alueeseen ja arvioituun kerrosten lukumäärään.

Vertikaaliset tapahtumat perustuvat seuraaviin työntyyppeihin:

värjäystä. Pintoja käsitellään erikoismaalauskoostumuksilla. Tekniikan tärkeimmät edut ovat toteutuksen helppous ja tarve vain ohut kerros, joka voi tarjota täydellisen suojan. Niistä miinukset - pieni käyttöresurssi, säännöllisten päivitysten tarve;

kyllästys. Tässä voi olla mukana nestemäisiä polymeerejä, synteettistä alkuperää olevia hartseja, jotka voivat tunkeutua pohjamateriaaliin. Tämän menetelmän etuna on se, että aineet kirjaimellisesti täyttävät halkeamia ja onteloita. Tekniikka soveltuu alhaisen emäksen käsittelyyn;

Impregnointi pohjaan

tahroja. Pinnat peitetään paksulla paksulla pastillisella bitumilla. Vaikka materiaalissa on erinomainen eristyskyky, on edelleen miinus - voimakas haavoittuvuus mekaaniseen rasitukseen. Tässä näkökohdassa tarkoituksenmukaisempi nestemäinen lasi - kestävä, vaikkakin kallis materiaali. Rakenteen sallittu korkeus ei ole rajoitettu;

Katemateriaalin kiinnittäminen on yksi perinteisistä ratkaisuista.

Sivustollamme löydät säätiön korjauspalveluja tarjoavien rakennusyritysten yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Se on vähän materiaalien vahvistaminen ensimmäisessä kerroksessa

Läpäisevät formulaatiot. Ammattilaiset suorittavat samanlaisen pohjan vedenpitävyyden ulkopuolelta vain positiivisessa lämpötilassa. Kuiva jauhe laimennetaan vedellä ennalta määrättyyn paksuuteen, peitetään märkäbetonipohjan seoksella useissa kerroksissa käyttämällä erityisiä synteettisiä harjoja. Koostumus on syvästi kyllästetty betonilla, täyttämällä vähitellen pienoismalleja ja huokosia - mahdollisia tapoja siirtää kosteutta.

Suojelun lisäksi aineet lisäävät betonin lujuutta 25-30%, lisäävät sen kykyä vastustaa kemikaalien vaikutuksia.

Roll-materiaalit. Ne voivat kattaa kaikki kellarikerrokset, tämä on yksi halvimmista vaihtoehdoista, joita sovelletaan 2-3 kerroksessa. Siinä tapauksessa, että alueelle on tunnusomaista korkea veden kyllästyminen, asiantuntijat käyttävät 4-5 kerrosta.

Rullausmateriaalien asettaminen

Leikkuuterät on kiinnitetty päällekkäisyydellä, tiivisteiden lisäämiseksi liitokset täytetään nestemäisellä vedeneristyksellä. Telamateriaalien haittapuoli on mekaanisten vaurioiden estämisen puute. Jos pohjaveden sijainti on korkea, älä huolehdi veden poistamisesta.

Obmazochnaya vedeneristys. Vaatii sekä sisäistä että ulkoista käyttöä. Tässä segmentissä bitumimastia, sementtipolymeeriä, polymeeri-bitumimastaria ovat merkityksellisiä. Ensimmäinen tyyppi houkuttelee edulliseen hintaan, mutta se ei ole kestävä - se säilyttää suojaavat ominaisuudet enintään viidellä vuodella. Alhaisissa lämpötiloissa koostumus menettää lujuutensa ja pinnan eheyden.

Paksun pinnoitteen levittäminen Vedenpitävä voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan pohjalevyn vedeneristämisestä.

Teknologinen polymeeri-bitumi ja sementti-polymeerimastit eivät pelkää lämpötilan jyrkkää laskua, ne tarvitsevat suojaa fyysisestä kosketuksesta ja mekaanisesta tuhoutumisesta. Aineita sovelletaan asteittain useissa kerroksissa.

Kalvoja. Voidaan kohdistaa sisäiseen ja ulkoiseen työhön, niiden pinta on täynnä pieniä kartiomaisia ​​piikkejä, jotka on suunniteltu nesteen kerääntymiseen ja tuotokseen.

Injektioliuokset. Läpäiseviä aineita alaluokkiin ne ruiskutetaan käyttämällä painepumppua valmiiksi valmistettuihin reikiin. Nesteen geelillä työskentely vaatii ammattikoulutusta ja erikoislaitteita, tämä menetelmä tuo esiin akrylaatti-, polyuretaani-, epoksiseokset, mikrokäsittely.

Ruiskutuseristeen reikien valmistus

Tiilikuvun kosteuden suojaus

Asiantuntijat suosittelevat edes rakentamisvaiheessa käyttää kiinteää tiiliä tehtaan vedenpitävällä käsittelyllä muurauksen tekemiseen. Tämä on kallis materiaali, joka ei tarvitse ylimääräistä ulkoista suojausta.

Jos pohja on tehty tavanomaisesta punaisesta tiilestä, yksi vettähylkivistä ominaisuuksista vahvistavista vaihtoehdoista on useita kerroksia bitumimastia. Arvokas tekniikka on myös katemateriaalin käyttö (päällekkäisten levyjen kiinnittäminen).

Valssattu vedeneristys tiili kellarille

Luotettavin ratkaisu tunkeutuu kahden komponenttisen rakenteen muotoihin. Ne täyttävät halkeamia ja mikrohuokosia, liittävät ne, kiteytyvät, kun ne jäätyvät. Tuloksena on erittäin luotettava ja kestävä pinnoite.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan kellarikerroksen vedenpidosta sisäpuolelta.

Asettaa ulkoinen vedeneristyskorkki

Työnteknologian ensimmäinen askel on viemäröintijärjestelmän järjestäminen - sen avulla pohjavesi virtaa pois mökistä. Masters muodostavat kaivannon rakennuksen kehällä pitkin, aseta rei'itetty putki siihen: tämä elementti kerää nestettä ja ohjaa sen alla olevaan osaan. Paras vaihtoehto on geotekstiilipäällysteinen tuote.

Kellarin kellarikerroksen vedenpuhdistukseen rakennuksen ympäryksen ympärille muodostuu sokea alue, jota voidaan käyttää asfaltti- tai betonirakenteena. Sen vakioleveys on 1 m, täällä sinun on huolehdittava nivelten korkealaatuisesta tiivistämisestä tiolilla tai uretaanilevyllä. Samassa vaiheessa muodostuu savi linna.

Videon kuvaus

Videoesimerkki kellarin vedeneristämisestä nestekumilla

Seuraava askel on läpäisevän vedenpitävyys. Elastisen kerroksen paksuus voi olla vain muutama millimetri, se tukkii pienimmätkin reiät tukevasti.

Sitten voit jatkaa seinien sisäistä vahvistamista.

Sisäisen työn hienous

Kosmetiikasta riippuen asiantuntijat tarjoavat useita suojausmenetelmiä:

Protivonapornaya. Merkityksellinen, jos maanalainen paine on 10 m, ei ole ulkoista vahvistusta ja viemärijärjestelmää. Tässä eristävä materiaali kiinnitetään juuri veden paineen takia, erityisesti se voi olla kalvoaineita, kumia, valssattuja tiivisteitä.

Kapillaari, eli tunkeutuva.

Vapaa virtaus - suojaa kausittaisia ​​tulvia, jotka perustuvat bitumiin.

Seinät on puhdistettava huolellisesti, jos halkeamia on läsnä, niitä on laajennettu, jauhettu ja täytetty laastilla. Valmistetut pystysuorat pinnat päällystetään alukkeella, mikäli tarpeen vaatiessa geotekstiilillä tai verkolla. Seuraavaksi seinät on peitetty bitumiseoksilla tai tunkeutumalla vedenpitävyyteen.

Sisäinen vedeneristys membraanimateriaaleilla

Ennen kuin lattiaa kyllästetään tai peitetään suojaavalla yhdisteellä, lattia puhdistetaan ja pohjustetaan. Ammattilaiset käyttävät usein valssattuja materiaaleja, esivaloteloituja, mitattuja ja leikattuja käteviin kudoksiin. Itsekiinnittyvät vaihtelut helpottavat työtä - ne poistavat suojakerroksen ja pakottavat sen lattiaan. Kuumat työmateriaalit esikuumennetaan.

Kellarin vedenpitävyys sisäpuolelta valmistuu levittämällä suojaavaa sementtiseosta lattiaan, mikä lisää lisäeristystä.

Jos rakenteellisen sileyden vaara on olemassa, sementti-mineraali-aineita, joilla on vedenpitävyysominaisuudet, ei ole suositeltavaa tässä, koska pienimmän leikkauksen aikana ne muodostavat halkeamia. Tällaisissa olosuhteissa asiantuntijoilla on etusija alhaisissa lämpötiloissa kestäviä elastisia polymeerimateriaaleja.

Laite, jota käytetään ruiskutuksen vedeneristämiseen

Korkean teknologian injektointitekniikka on perusteltua peruspintojen restauroinnissa, se on eräänlainen "uudistuminen" lattialle ja seinälle. Keinotekoisesti muodostetussa ontelossa ainetta ruiskutetaan erikoispumpulla, joka kykenee täyttämään perusmateriaalin halkeamat sisäpuolelta.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee vedenpitävästä kylpyhuoneesta.

Kuinka tehdä vedenpitävä korkki

Kellarin vedeneristys on tärkeä rakentamismenetelmä, jonka laatu riippuu koko rakenteen käyttöajasta.

Tapahtuman merkitys johtuu kellarielementin pääasiallisesta tarkoituksesta, joka on yhdistää talon yläpuolinen osa ja sen perustus.

Tarve tehdä vesitiiviistä kellarista

Kellarin nimettyjen tarkoitusperien ohella tämä elementti suojaa talon perustusta kosteudelta ja mahdollistaa sen, että rakennuksen alaosassa on vastakkaiset julkisivuomateriaalit.

Jalka on kaikkein heikoimmassa asemassa, koska se vaikuttaa suoraan haitallisiin ympäristötekijöihin: pohjavesi, kosteuden kertyminen rakennuksen sisällä, lumen sulaminen, rankkasade jne. Tässä yhteydessä estääksesi rakennuksen ennenaikaisen tuhoutumisen, on tarpeen vedenpitävä kellari, koska se on ulkona, ja sisäpuolelta.

Kaikki vedeneristysmateriaalin sijoittamisjärjestelyt on tehty kokonaan käsin, mikä epäilemättä heijastuu lopulliseen arvioon.

Kellarin ja pohjan suojan tehtävien onnistumisen kannalta on tarpeen määrittää vedenpitävyys ja käytetty materiaali.

Vedenpitävät sijoittelutyypit

Ennen vedenpitävien töiden suorittamista olisi otettava huomioon, että tällainen toiminta toteutetaan kahdella suunnalla:

 • horisontaalinen (vedenpitävien materiaalien asettaminen kellarikerroksen ja talon pohjan väliin, mahdollisuus seinien myöhempiä kääreitä on mahdollista);
 • pystysuora (viimeistely kellarissa ja sen ulkopuolella).

Vedenpitävät materiaalit asennetaan lueteltuihin tapoihin eri rakennusvaiheissa.

Vaakasuoran vedenpitävyyden järjestelyn ominaisuudet

Kellarin vaakasuora vedeneristys suojaa seiniä kosteudelta rakennusvaiheen aikana.

Niinpä, kun käytetään tiiliä kellarin rakentamisessa, on välttämätöntä suojata muuraus absorboimasta kosteutta betonista.

Tapahtuman toteuttaminen omilla käsillään talon varustetut pohjat on peitetty valssatuilla vedeneristysmateriaaleilla, kuten kattotuilla.

Vedenpitävän vedenpitävyyden aikana perustuksen ja kellarin välissä on hyödyllistä käsitellä materiaalia erityisellä vettähylkivällä yhdisteellä.

Vedenpitävyys asennetaan seuraavilla tavoilla:

 • kylmä (yksinkertaiset levyt päällekkäin);
 • kuuma (lämmittämällä kahden vierekkäisen vedenpitävän nauhan kosketuspistettä, muodostuu yksi kangas).

Kun asennat tämäntyyppisiä vedeneristyslaitteita käsin, on tärkeää muistaa, että ensimmäisessä tapauksessa levyt ovat päällekkäin 15-20 cm: n marginaalin kanssa ja toisessa - suoraan liitoksessa liitokseen.

Vertikaalisen vedenpitävyyden järjestelyn ominaisuudet

Esitetyllä eristysmateriaalin asennusmenetelmällä pyritään varmistamaan talon betonipohjan suoja kosteudesta maaperältä. Parhaan tehokkuuden varmistamiseksi kellarin vedeneristys suoritetaan sekä huoneen ulko- että sisäpuolelle.

Useimmissa tapauksissa seinien pystysuora eristyksen tarve ilmenee alustan rakentamisen aikana solusbetonin tai tiilen avulla sekä rakenteiden rakentamisessa aggressiivisia aineita sisältävillä vettähylkivillä mailla.

Muovikalvon ei pidä olla ohuempi kuin 1,5 cm

Oman pystysuoran vedenpitävyyden järjestäminen seuraavien materiaalien avulla:

 • nestemäinen kumi (tehokkain raaka-aine, joka mahdollistaa luotettavan vedeneristyskerroksen luomisen ilman alustavaa valmistelua pohjan pinnalle);
 • muovikalvo (enintään 1,5 mm: n paksuinen kiinnitystekniikka käytetään erityisillä liimakoostumuksilla, on hyödyllistä hitsata levyjen kosketuspisteet ja suojata suojakerroksen eheys);
 • bitumeihin tai polymeereihin perustuvat formulaatiot (käytetään yhdessä muiden vedeneristysmateriaalien kanssa, koska ne suojaavat rakenteellisia elementtejä yksinomaan kosteuden tunkeutumiselta);
 • synteettiset seokset (paksua kalkkilaatua, jolla on hydrofobisia ominaisuuksia, käytetään kuivan jauheen tai emulsion muodossa, tuloksena oleva suojaava kerros mahdollistaa hydro-suojauksen, tasoittaa ja valmistaa pinnan myöhempää lämpöeristystä varten).

Sisäinen vedenpitävä pohja

Rakennuksen kellarin luotettavan suojauksen varmistamiseksi on suositeltavaa asentaa vedenpitävyys paitsi ulkopuolelta myös sisäpuolelta. Tämä vaatimus on erityisen tärkeä, kun käytät kellarissa kotitilaa, jossa varataan auton varastointi, työpaja tai kuntosali.

Näin ollen vedenpitävyyden valinnassa on pidettävä mielessä, että materiaalin on muodostettava kerros, johon on helppoa levittää kipsiä tai julkisivua omiin käsiinsä, sekä varmistaa seinien sisälle ja pinnalle muodostuvien halkeamien ja paikoissa olevien kohtien korkeatasoiset tukostamiset.

Polymeerisementtiä levitetään viimeistelykerroksena halkeamien käsittelyyn.

Tällä hetkellä raaka-aine, joka täyttää luetellut olosuhteet, on polymeerisementti. Tämä materiaali on sementti, joka koostumuksessaan sisältää lämpöä sitovan orgaanisen sideaineen ja merkittävän määrän dispergoitua täyteainetta.

Koostumuksen periaate perustuu seinämikrorakojen tiivistämiseen sementtiseoksella ja viimeistelysuojakerroksen polymeerikomponentin muodostamisella, joka on kiinnitetty sementin kiteyttämisellä.

Lopullisen seoksen valmistamiseksi sinun on lisättävä liitteenä olevien ohjeiden mukainen veden määrä. Koostumuksen soveltamistapa on intuitiivisesti yksinkertainen eikä vaadi erikoisrakennustyötä urakoitsijalta.

Ulkopuolinen vedeneristyskanta

Talon kellarin luotettavan toiminnan varmistamiseksi on tarpeen suojata ulkopinta mahdollisimman paljon saostumisen ja pohjaveden vaikutuksilta.

Jos vedenkestävien kerrosten pintamaalaus ja savipohjaiset maaperät on rakennettu, ennen vedenpitävyyden järjestämistä on tehtävä ylimääräisen veden laadukas vedenpoisto.

Tällä hetkellä on olemassa seuraavia ulkoisia vedeneristyslajeja:

 • obmazochnaya (säädetään erityiskoostumusten valmistamisesta valmistettuun tasoitettuun pintaan useissa kerroksissa, voimakkailla epäsäännöllisyyksillä, seinien kohdistaminen vahvistetuilla verkkoilla ja kipsillä on hyödyllinen, sillä on merkityksettömän vähäinen käyttöaika - enintään 10 vuotta);
 • rulla (levyjen asennus on päällekkäin niiden liitäntäpaikkojen myöhemmällä lämmityksellä, sillä on kohtalainen halpa ja helppo asennus);
 • liimattu (pintaan, jota on esikäsitelty bitumilla, päällekkäisillä levyillä, joiden marginaali on 20 cm, liima-aineena käytetään erityistä mastista);
 • tunkeutuva (sementti-kvartsi-seos, joka on laimennettu vedellä, tuloksena oleva koostumus levitetään pinnalle harjalla, jonka kerrospaksuus on 3-4 mm);
 • (erityiset savi-matot asennetaan päällekkäin 15-20 cm: n päällekkäin, ne kiinnitetään erityisillä tapilla - kynnet, on tehokkain tapa tarjota ulkoista vedenpitävyyttä). Opit paljon hyödyllisiä vinkkejä siitä, miten voit tehdä työtä katsomalla tätä videota:

Tärkeä asia tällaisten talon vedenpitävyyden järjestämisessä on eristävien raaka-aineiden oikea sijoitus. Kummallakin puolella tulee olla materiaali, vähintään 5-10 cm.

Kellarin vedeneristys - yksinkertainen tapahtuma, joka ei edellytä asiantuntijoiden osallistumista. Suorituskyvyn laadusta ja eristystyypin oikeasta valinnasta riippuu koko rakenteen käyttöikä.

Kun olet suunnitellut ja suojellut kellarin haitallisilta tekijöiltä, ​​pitkällä aikavälillä varmistat paitsi koko rakenteen luotettavuuden myös rakenteen sisällä olevan suotuisan ilmapiirin.

Oikea kellarin vedeneristys

Vuosisataisen rakentamisen kokemus osoittaa jokaisen operaation välttämättömyyden. Rakennuksen rakenteen suojaaminen kosteudelta on yksi niistä. Kellari, joka on välikappale säätiön ja talon seinämien välille, tarvitsee sitä varsinkin, koska talon tukirakenteiden päälähde on maaperä ja sedimentit.

Laitteiden biljardihuone kellarissa

Näiden tekijöiden toimet ovat merkittävimpiä rakennuksen pohjalla. Rakenteen lujuuden varmistamiseksi on tarpeen tehdä vedeneristyspohja ja suojata se luotettavasti kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta.

Miksi tarvitaan vedenpitävä pohja

Yksityinen talonrakennus on monipuolista, ja päätökset tehdään omistajan ominaisuuksien perusteella. On kuitenkin olemassa normeja, joita suositellaan joka tapauksessa. On mahdotonta aliarvioida uhan, joka ilmenee, kun kosteus joutuu laakerielementteihin.

Useimpien rakennusmateriaalien rakenne on huokoista ja neste täyttää helposti tyhjät ontelot. Kapillaarin etenemisen vaikutus edistää kosteutta rakennuksen sisällä kaikissa suunnissa, jopa ylöspäin. Veden imeytyneenä oleva elementti tulee pehmeämmäksi ja alkaa hajota talon massan ja luonnollisten tärinöiden vaikutuksesta, joita henkilö ei tunne.

Jäätymislämpötilan alkamisen jälkeen jää muodostaa materiaalin rungossa. Laajennusvoima on sellainen, että se voi helposti tuhota sekä tiiliä että betonia. Jos kellarikerroksen vedenpitävyyttä ja eristämistä ei tehdä, muutamassa vuodessa tukirakenne murenee niin paljon, että talo alkaa vakavasti uhata asukkailleen.

Kellarin tuhoutuminen vedeneristyksen puuttuessa

Vedenpitävyysmenetelmä riippuen pohjan rakenteesta

Jokaisella talon elementillä on toiminnallinen, semanttinen ja arkkitehtoninen kuorma. Itse asiassa pohja on osa säätiötä. Joissakin rakennustyypeissä pohja on monoliittinen ja jako on mielivaltaista. Katsotaan, että pohja on osa maapallon ylärajan ja lattiatason välistä taloa, vaikka teknisesti tämä elementti voi olla yhtenäinen rakenne, jolla on säätiö, mutta toisin kuin jälkimmäinen, tarvitaan koristeellinen sisustus.

Alustan toiminnot ovat seuraavat:

 • talon kantajan osan perusteella. Seinät, lattialevyt tai lokit lepäävät kellariin;
 • suoja kosteutta vastaan;
 • on osa kellarinrakennusta;
 • lisää talon energiatehokkuutta, koska se säästää rakennuksen luotettavasti kylmältä maaperältä, mihin suoraa kosketusta ei oteta;
 • koska näkyvä osa julkisivusta on arkkitehtoninen ja esteettinen rooli.

Rakennuksen suunnittelussa huomioidaan rakennuksen alemman osan suunnitteluominaisuudet, koska se on rakenteen perusta ja jatkokäyttö riippuu muodista, materiaalista ja asennustekniikasta.

Asunnon suhteessa talon seinään kellari voidaan jakaa kolmeen tyyppiin:

 • Pudota pois Pohjan etutaso on sisäpuolella ja se sijaitsee talon pääseinässä. Teknologisesti paras tapa suojata rakennusta kosteudelta. Pohjakerroksen vedenpitävyys kattaa talon tukirakenteet ja vähemmän kuin muissa tyypeissä altistuu ulkoisille voimille;
 • Kaiutin Tämän tyyppisen pohjan talon julkisivu antaa julkisivun perusteellisuuden ja visuaalisen luotettavuuden. Tämän vaihtoehdon valinnassa kannattaa keskittyä vedeneristyspohjan asennukseen ulkopuolelle, koska se on avoin suoralle altistumiselle auringon säteilylle, sateelle, rakeille ja lumelle.
 • Samassa tasossa seinän kanssa. Vaihtoehto eroaa vähän edellisestä tyypistä sen toiminnallisissa ominaisuuksissa. Vakavia toimenpiteitä tarvitaan rakennuksen luotettavan suojan varmistamiseksi.

Riippuen talon ulkoasun tehtävistä, valitaan rakentava ratkaisu. Mutta millä tahansa muotolla, vedenpitävä pohja ulkopuolelta on välttämätöntä maksimaalisen varmistamiseksi. Jos lämmitys on aikaansaatu, sen päälle tehdään myös ulkopuolinen kosteutta suojaava kerros.

Eristys ei aina ole sisäpuolella. Tee se tarvittaessa esimerkiksi, kun kellarista tai kellarista käytetään toimistotilaa tai työpajaa, mikä ei ole toivottavaa. Kosteuden tunkeutuminen maaperästä ei ole ainoa syy. Kellarikerros on vedenpitävä sisäpuolelta, kun huoneeseen on järjestetty sauna tai uima-allas.

Ei-imukykyisiä materiaaleja, kuten polystyreenivaahtolevyjä, suositellaan lämmöneristimeksi. Mineraalivilla ei ole paras vaihtoehto, mutta asianmukaisella suojalla tämä menetelmä on hyväksyttävä. Imeytyvien aineiden haittana on niiden mahdollinen kostuminen ja jäätyminen kylmällä säällä.

Säätiön ja kellarin rakentamiseen tämä on merkittävä kuorma, koska mineraalivilla kykenee pitämään kosteutta pitkään koristekotelon alla.

Kellarin varustaminen erityistarkoituksiin edellyttää tarkkaa geodeettista tietoa pohjaveden vaihtelun kausivaihteluista. Neuvottelu naapureiden kanssa ja tiedot valtion geologian alueellisissa elimissä auttavat oikein määrittämään rakennuksen vedeneristystekniikan.

Nykyaikaisten talojen hankkeet tarjoavat omistajille mahdollisimman hyvän mukavuuden. Eristetty autotalli, kotiteatteri tai biljardihuone ovat tulossa tuttu elämän ominaisuus. Kyseisen asen- nuksen tilojen varustaminen pääkohdealueella on epäkäytännöllistä. Siksi ne kuljetetaan usein kellariin tai puoliskointitilaan.

Jos kohtuullinen lähestymistapa tämän ongelman ratkaisemiseen, korkealaatuinen vedenpitävyys ja kellarin eristäminen lisää käyttökelpoista aluetta, joka ei ole alhaisempi mukavuutta ylemmälle tasolle.

Tällä hetkellä markkinoilla on paljon laadukkaita materiaaleja, jotta saavutettaisiin vaadittu suojaustaso. Erilaisia ​​tuotteita tässä luokassa voit luoda tilan, jolla on tarkat ominaisuudet.

Polystyreenin pohjakerroksen lämmitys, jonka alla näkyy vedeneristyskerros

Suojausluokka, jossa tehokas lämmöneristys on varmistettu, mahdollistaa huoneen käytön elävänä tilana. Kylmä kellari on täydellinen ruoan säilyttämiseen. Viinin ystävät ovat tyytyväisiä alueeseen, jossa on säädettävä kosteus ja lämpötila.

Vedenpitävän kerroksen pohjan laite

Kun suojakerroksen tavoitteet ja tarvittavat ominaisuudet määritetään, ne alkavat valita täydentävät elementit ja perusaineet.

Jos tarvitset lämpöä eristävän kerroksen, tee se paremmin ulkona. Tämä ei ainoastaan ​​säästä sisäistä tilaa, vaan myös lisää suojauksen tehokkuutta. Sisäpuolelta asennettu eristin tulee esteen seinien vakautuslämpöä varten, joka helposti saavuttaa ilmakehän lämpötilan. Materiaali, josta talon pohja on tehty, altistuu kriittisille kuormille. Lämpötilan päivittäiset ja kausittaiset vaihtelut heikentävät sitä, vähentäen käyttöikää.

Rakennuksen pohjan rakentaminen tukirakenteiden ympärille soran ja hiekan substraatissa on sijoitettu kosteudenkestävälle kerrokselle. Pohja voi olla monoliittinen tai erillinen elementti.

Optimaalinen rakenne vedeneristys ja eristys kellarissa

Toisessa tapauksessa, ennen sen rakentamista, tehdään ylimääräinen suojakerros. Tämä on lisäeste maaperän kosteuden tunkeutumiseen seiniin. Asiantuntijat kutsuvat tätä toimintaa - horisontaalinen vedeneristyskanta. Tarvittaessa kerros kaksinkertaistetaan yläosassa ennen seinien asettamista.

Kun hankit materiaaleja vedenpitäviksi, lue huolellisesti ohjeet ja huomioi kaikki suositukset asennuksen aikana. Yleisvalmisteiset tuotteet sopivat tiilien, lohkojen ja betonien kelleripesuille. Mutta kaikki ponnistelut ovat turhia, jos niitä käytetään valmiisiin pintoihin. Se on puhdistettava lian, pölyn ja rasvan avulla.

Kun käytetään rulla- ja kalvomateriaaleja, pinnan tulee tasoittaa eristyskerroksen tiukalle. Parantamisen parantaminen alustalla auttaa erityistä koostumusta - aluketta. Tämä tarjous on merkityksellinen, jos työskentely- tai asuintilaa järjestetään päärakennuksessa. Tällöin kellarin ulkoseinän vedeneristys suoritetaan suurella varovaisuudella ja tarkkuudella.

Oikea teknologia eristys ja vedenpitävä kellari

Merkittävä osa tuotteista tällä markkinasegmentillä on käytössä bitumipohjaisilla materiaaleilla. Modifioitu lisäaineilla, lasikuitu- tai ei-kudotuista polymeerikangasta valmistettu vahvikepohja suorituskykyominaisuuksien suhteen ylittää merkittävästi edellisen sukupolven samankaltaiset tuotteet ja ovat luotettava este kosteuden tunkeutumiseen pohjaan. Valmistajat tarjoavat seuraavia tapoja rulla- ja levymateriaalien asentamiseen:

 • Mekaaninen. Kiinteät kerrokset kiinnikkeillä. Liitokset ja reunat käsitellään tiivisteaineilla.
 • Pintaan. Se perustuu pehmennysperiaatteeseen, kasvattamalla elastisuutta ja sitomalla bitumi korkean lämpötilan vaikutuksen alaisena. Lämmitä materiaali polttimella ja jatkuvasti pinota.
 • Liima. Asennuksessa ei ole tarvetta käyttää lisätyökalua tai materiaalia. Liima-ainetta on jo käytetty tuotannon aikana. Työstäessä irrota suojakalvo tai paperi ja kiinnitä materiaali paikalleen.

Laaja valikoima on esitetty nestemäisten eristeiden ryhmässä. Sovellusmenetelmän mukaan on tavallista jakaa ne seuraaviin ryhmiin:

 • Obmazochnye. Perinteinen tapa luoda suojaava kerros. Koostumus tarttuu lujasti käsiteltävään pintaan ja kuivauksen jälkeen on pieni kutistumiskerroin.
 • Maalaus. Tämän tyyppisille materiaaleille on tunnusomaista sideaineen ja täyteaineen läsnäolo. Toiminnan periaate kertoo nimen. Nestemäinen sideaine tunkeutuu osittain huokosiin ja täyteaine luo vahvuuskerroksen.
 • Tunkeutuva. Polymeeriset koostumukset, joilla on pinta-aktiivinen vaikutus ja kyky muodostaa kalvo. On suositeltavaa säilyttää suositeltava aika ennen seuraavan toiminnan aloittamista. Se on merkitty tuotepakkaukseen ja eri koostumuksilla on spesifiset arvot kerroksen täydelliselle polymeroinnille. Sitä käytetään usein, kun sisäpinnalla on tarpeellinen kelleripesuri sisäpuolelta. Esimerkiksi altaissa ja kylvyssä.
 • Haihtuminen. Käytetään erikoistyökalulla. Tähän luokkaan on tarjottu sävyjä. Tässä tapauksessa kerros toimii lämmittimena.
Pohja ja kellari ruiskutetulla vedeneristyskerroksella

Suojakerros on tehty kaikentyyppisille perustuksille. Vaikka paalut tai postit valitaan perustana. Ennen kuin asennat leikkuulaudan tai grillata, vedeneristysmateriaali on asetettava kosketuspintoihin. Jos rakennuksen toiminnan aikana on merkkejä kosteuden tunkeutumisesta tukirakenteeseen, sinun on tunnistettava välittömästi vuodon lähde ja ryhdyttävä toimenpiteisiin sen poistamiseksi.

Tiili kellarin vedeneristys

Pohja on pääseinämien ja säätiön välinen tila. Useimmissa tapauksissa tämä rakennusosuus on tiilistä, joka imee hyvin kosteutta. Maaperän kosteus tuhoaa tiilipohjan, joten on erittäin tärkeää suojata se vesitiivisillä materiaaleilla.

Mikä on tarvike hydraulisen esteen alapinnan ja kellarikerroksen välissä

Tiilimuodostuman ja säätiön välisen vedenpitävyyden pääasiallinen tarkoitus on estää kosteuden kapillaarinen nousu ja tärkeimpien rakenneosien suojaaminen tuhoutumiselta. On olemassa useita syitä, miksi vedenpitävyys on tarpeen.

Jäätymisen ja murto-osan seinät

Jos et ole eristämässä tiili- ja betoniperustuksen välistä risteystä, betonin kosteus putoaa tiilen huokosiin. Talvella pakkasessa kosteuden määrä kasvaa ja tiili tuhoutuu sisältä. Useat jäädytys- ja sulatusjaksot tekevät tiilimuodosta vähemmän kestäviä, joten ajan myötä halkeamat näkyvät kellarikerroksen seinissä.

Vysola pinnalla

Pohjavedelle on tunnusomaista suuri suolapitoisuus, ja vedenpitävyys ei riitä niiden pääsyyn pohjaan tiilimuuraukseen. Jatkuva lämpötilan nousu ja lasku aiheuttavat suolakiteiden kasvua tiilen sisällä, ja suolan talletuksen kostuttamisen ja kuivumisen prosessi päätyy tiilen pintaan. Vysola paitsi pilaa rakennuksen ulkonäköä, mutta myös tuhoava vaikutus materiaaliin. Tämän seurauksena rakennuksen rakenne epämuodostuu.

Lisääntynyt kosteus rakennuksen sisällä

Vedenpuhdistuksen puute perustuksen ja tiilipohjan välillä aiheuttaa kosteuden päästä talon pääseinämiin. Tällöin huoneiden kosteus lisääntyy, kosteutta hämärtyy ja majoitus epämukavaksi. Lisäksi sisätilojen leikkaus heikkenee, mikä johtaa suunnittelemattomiin korjauksiin.

Sienan ja homeen ulkonäkö

Jatkuva kosteus ja märät seinät ovat hyvä kasvatuspaikka haitallisille mikro-organismeille.

Seinien sienet ja muotti voidaan nähdä visuaalisena puutteena, mutta ne aiheuttavat myös suurta haittaa terveydelle. Heidän kiistansa joutuvat hengitysteihin ja aiheuttavat immuunivasteen ja akuuttien hengityselinten sairauksien vähenemistä.

Vedenpitävä tiilimuuraus

Vesitiivis tiilimuuraus

Suojella kellari, joka on tehty tiiliä, käytetään pystysuorassa ja vaakasuorassa vedeneristys.

Pystysuora vedeneristys

Tällöin kosteudenkestävät materiaalit levitetään pääseinämän päällysteen yläosan sivupinnoille, perusseinämälle ja alariville. Tämä auttaa suojaamaan näiden rakenneosien välisiä liitososia kosteuden läpäisevyydestä.

Pystysuojaus suoritetaan useilla eri tavoilla:

Pystysuora pohja suoja

 • Värjäystä. Aikaisemmin kirjoitimme parasta tapaa maalata kellari jalusta. Tällainen vedeneristys edellyttää erityisten lakkojen tai maalien levittämistä. Tämän menetelmän etuna on yksinkertainen työ ja korkealaatuinen pintakäsittely, huolimatta ohut kerros kosteutta kestävää materiaalia. Tämän vedenpitävyyden haitat ovat myös saatavilla, se on säännöllinen päivitys hydroprotection johtuen lyhyt käyttöikä tämän menetelmän.
 • Obmazochnaya vedeneristys. Tässä menetelmässä käytetään paksuja bitumikoostumuksia, liuoksia, jotka perustuvat nestemäiseen lasiseen tai erityisiin sementtiä sisältäviin seoksiin. Ne levitetään pinnalle kerroksella, jonka paksuus valitaan erikseen. Tämän seurauksena pinnalle muodostuu kosteutta kestävä kalvo tai läpäisemätön kuori.
 • Impregnointi vedeneristys. Tässä tapauksessa käytetään liuoksia, jotka perustuvat nestemäisiin polymeereihin tai synteettisiin hartseihin, jotka voivat tunkeutua syvälle tiilenrakenteeseen. Rakennusmateriaalin huokosiin saakka koostumus kiteytyy ja luo luotettavan esteen, joka estää kosteuden tunkeutumisen. Lisäksi materiaalin pinnalle muodostuu lisäksi suojakalvo. Tällaisen vedenpitävyyden tunkeutuminen materiaaliin nousee 20 - 25 cm: iin. Kosteutta kestävän kyllästyksen etu on pinnan siisti ulkonäkö, joka mahdollistaa pohjaosan täydellisen viimeistelyn.
 • Rulla vedeneristys. Tämän menetelmän suosio on korkealla tasolla, mikä selittyy joissakin edullisissa hetkeissä. Niistä luotettavuus ja kestävyys ovat erittäin tärkeitä. Lue yksityiskohtainen artikkeli vaiheittaisilta ohjeilta siitä, miten pohjaseinän vedeneristys tehdään rullien avulla.
sisältöön ↑

Vaakasuora vedeneristys

Vaakasuoran suojan pääasiallinen tehtävä on estää kapillaarin tunkeutuminen kosteudelta pohjalta kellariin ja kellarista pääseiniin.

Useimmissa tapauksissa käytetään tätä tarkoitusta varten ruberoidia. Materiaali asetetaan kahteen kerrokseen, joiden päällekkäisyys on 10-15 cm ja käytetään kolmea menetelmää:

 • Canvas-vedeneristysmateriaali sijoitetaan kellarin tai pohjan vaakasuoralle pinnalle ja puristetaan monissa paikoissa raskaiden esineiden kanssa, jotta tuulenpuhallus ei tuhoa materiaalia.
 • Katemateriaalilevyt liimataan pintaan bitumimuovilla tai sulan bitumin avulla.
 • Kateaineen pinta lämmitetään kaasupolttimella, minkä seurauksena bitumipitoisuus sulaa. Sitten levyt liimataan suojattavaan pintaan ja liimataan yhteen.
sisältöön ↑

Bitumin vedeneristys

Bitumia voidaan kutsua halvin ja luotettavaksi vedeneristysmateriaaliksi. Jos haluat suojata alustan tiilimuodon, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 1. Hoidettava pinta maksimoidaan ja puhdistetaan.
 2. Bitumien osia kuumennetaan suuressa säiliössä ja säädetään nesteen sakeuteen.
 3. Harjan tai rullan avulla sulaa bitumi levitetään tiilen pohjan tai pohjan pinnalle.
 4. Luotettavuuden lisäämiseksi vedeneristysmateriaalia käytetään useita kertoja.

Nestekumien käyttö

Tämän vedeneristysmateriaalin etu on korkealaatuinen tartunta suojattuun pintaan. Jalostuksen jälkeen pintaan muodostuu jatkuva saumaton kerros, joka tarjoaa korkean suojan.

Käsittely suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Pinta puhdistetaan hyvin.
 • Levitä alustapohjan syvä tunkeuma.
 • Vedenpitävä materiaali levitetään lastalla tai telalla.
sisältöön ↑

Tapoja poistaa mahdolliset virheet

Hyvin usein kehittäjät aloittivat vedenpitävyyden pohjan ja tiilirakennuksen välisen vedenpitävyyden, mutta jonkin ajan kuluttua tämä virhe on korjattava. Ongelma voidaan ratkaista kahdella tavalla, joista yksi on kallista mutta yksinkertaisempaa. Toinen menetelmä ei edellytä suuria investointeja, mutta sen toteuttaminen kestää kauan.

Ensimmäisessä tapauksessa pohjan ja tiilirakennuksen väliset alueet ruiskutetaan erityisellä yhdisteellä, joka tunkeutuu syvään huokosiin, mikrokuiluihin ja tyhjiöihin. Tuloksena syntyy luotettava vedenpitävä sulku. Tällaista vedeneristystapaa varten on tehtävä seuraavat toimenpiteet:

 1. Erityiset kanavat porataan syvyyteen, joka on yli puolet tiilestä pienen kaltevuuden alla.
 2. Paineen alaisina saatiin reikiin sementti-polymeeriseokset tai tiivistysgeelimassat.

Muut vedeneristysmenetelmät

Toinen menetelmä liittyy muurauksen osittaiseen purkamiseen perustuksen ja kellarin risteyksestä. Tee se seuraavasti:

 1. Yhdessä paikasta poista pieni tiilimuuraus.
 2. Pohjapinon pinnalle vedeneristys lasikuitu kerros.
 3. Tiilet poistettiin sivustolle.
 4. Täytä liitokset muurauslaastilla.
 5. Seuraavan sivuston työ alkaa noin 20 päivässä.

Talon rakentaminen vaatii paljon vahvuutta, kärsivällisyyttä ja huomiota joka vaiheessa. Kellarin tiilimuodostuksen vedeneristys auttaa säilyttämään ulkoisen pinnan esteettisen ulkonäön ja suojelemaan kellarin ja rakennuksen pääseinät kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta.

Kellarin vedeneristys ulkopuolelta

Kellarin vedeneristys on yksi tärkeimmistä toiminnoista, joita voidaan toteuttaa sekä talon rakentamisen vaiheessa että sen valmistuttua. Kellari on eräänlainen yhteys perustuksen ja muun rakennuksen välillä. Siksi sen vahvuus, vakaus ja epävarmuus erilaisiin vaikutuksiin määräävät kaikkien talon rakenteiden kestävyyden ja luotettavuuden. Rakennuksen käytön aikana, erityisesti kellarin avulla, sisätila on suojattu kosteuden tunkeutumiselta.

On huomattava, että kellarikerroksen ulkopinta on alttiimpia kosteudelle, joten se on hyvin haavoittuva. Kellarissa on vesihuolto, pohjavesi, sade ja muu sademäärä. Rakennuksen perustuksen ja ylärakenteen välillä tulisi olla luotettava vedenpitävä ja lämmöneristyskerros. Näin sinun on tehtävä talosi perusta. Lisäksi on suositeltavaa järjestää salaojitusalue.

Vesirakenteiden paras suojelu (eristeen lisäksi) on suositeltavaa tehdä viemäröintijärjestelmä.

Eristeiden tyypit

Jotta altaaseen voidaan luotettavasti suojata kosteus, on huomattava, että rakenteita on suojattava kerran kahdessa tasossa:

 • Pystysuunnassa. Kosteudenkestävää materiaalia on käytettävä seinien ulkopuolella.
 • Vaakasuunnassa. Kosteutta kestävät materiaalit asetetaan kellarin pohjan ja ulomman osan väliin.

Vaaka- ja pystysuora eriste.

Kellarin vaakasuora vedenpitävyys ulkopuolelta sulkee pois kosteuden pääsyn talon sisätilaan. Vedenpitävässä laitteessa käytetään tässä tapauksessa rullamateriaaleja, joista mainittakoon suosittu kateaine ja kattohuopa. On parempi valita ruberoidi, koska kattohuopa ei pysty tarjoamaan pitkäaikaista suojaa kellarista kosteuden läpäisevyydestä.

Markkinoilla tarjottava moderni kateaineisto on varsin tehokas. Se on valmistettu bitumista, joten se on erinomainen vedenpitävyys rakennuksen ulkopuolella ja talon ja seinien välissä.

Pystysuora vedeneristys on muuttuvaa kuin vaaka, joten (riippuen käyttöolosuhteista ja muista tekijöistä) voit valita sopivimman vaihtoehdon:

 1. Bitumiset mastit ja niiden analogit. Paksu neste-mastilla voit luoda ulkopuolelle (kellarin ulkopuolella) tehokkaan suojan, jolla on erinomaiset käyttö- ja suoritusominaisuudet. Tietysti materiaalin lujuutta ei käsitellä tässä, koska kovettunut mastinen on helposti alttiina mekaaniselle rasitukselle. Asiantuntijat suosittelevat nestemäistä lasia.
 2. Pohjan pinnoittamiseksi voit käyttää erityisiä suojaavia lakkoja, jotka ovat kohtuuhintaisia ​​ja helppokäyttöisiä. Enemmän näitä lakkoja ei ole ansioita.
 3. Synteettisen hartsin tai nestemäisten polymeerien vedenpitävien materiaalien avulla voit luoda enemmän tai vähemmän korkealaatuisen vedeneristyskerroksen. Mutta jos sivuston tehokas viemäröinti ei ole ennakoitu, nämä materiaalit pysyvät hyödyttömiksi.
 4. Ulkopuolinen jalusta voidaan myös liittää rullatulla materiaalilla. Periaatteessa vaihtoehto on hyvä, mutta täällä taas paljon riippuu toimintaedellytyksistä.

Vedenpitävyystyyppiä valittaessa on otettava huomioon materiaalit, joista kellarista rakennetaan, sekä mitä rakennusmateriaaleja on tarkoitus käyttää tulevaisuudessa viimeistelyyn. Vaakasuora vedenpitävä pohja ansaitsee enemmän huomiota.

Vedenpitävyys

Läpäisevän eristeen periaate.

Vedenpitävyyden tunkeutumisen tärkein etu on se, että se tunkeutuu riittävän syvälle betonin paksuuteen. Seos siirtyy vähitellen pienikokoisten halkeamien läpi betoniin, joka estää kaikki kapillaarit ja huokoset, joiden kautta kosteus voi virrata. Lisäksi läpäisevä vesitiiviys tulee kemialliseen reaktioon betonin kanssa, jolloin siitä tulee "kokonaisuus".

Vedenpitävyys paranee merkittävästi betonin lujuutta (valmistaja toteaa, että lujuus kasvaa noin 20-30%). Lisäksi betoni muuttuu inertiksi kemialliselle hyökkäykselle.

Työnteknologia on seuraava:

 • Läpäisevä eristys esitetään kuivan jauheen muodossa, joka on laimennettava vedessä ja saatua seosta sekoitetaan tarvittavaan paksuuteen.
 • Seos levitetään betonin märälle pinnalle.
 • Levitä kerros kerroksittain. On suositeltavaa käyttää tätä erityistä synteettistä harjaa.
 • Kellarin käsittely näillä materiaaleilla on sallittua vain positiivisissa ulkolämpötiloissa.

Rulla vedeneristys

Valssattu vedeneristys (myös bitumi, polymeeri, synteettinen) sovelletaan kaikkiin rakenteen kellareihin. Seinien ulkoreunat peitetään pääsääntöisesti 2-3 kerroksella rullaneristysvyöhykkeellä. Jos rakennus sijaitsee paikassa, jossa on korkea pohjavesi tai aktiivinen uppering, on suositeltavaa tehdä 4-5 kerrosta vedenpitävyyttä estääkseen talon sisälle kosteuden tunkeutumisen.

Tarravalssimateriaali.

Pohjalevyn valssattu eristys on päällekkäin, joten säätiön suoja kosteudelta tässä tapauksessa on erittäin korkealla tasolla. Lisäksi kaikki nivelet voidaan peittää nestemäisellä vedeneristyksellä, mikä takaa erittäin suuren tuloksen.

Rullaneristys ei kestä mekaanista rasitusta, joten on suositeltavaa suojata sitä edelleen.
Vesitiivistyksestä huolimatta hyvä vedenpoisto on välttämätöntä, jos pohjavesi on tarpeeksi korkea.

Obmazochnaya vedeneristys

Pohjan vedenpitävyys sisäpuolelta on nyt käytännössä mahdotonta ilman päällystyseristysmateriaalien käyttöä. Mutta niitä voidaan soveltaa sekä sisäisiin että ulkoisiin pintoihin. Jos vedeneristysmastia levitetään ulkopuolelta, huoneen sisään tulevan kosteuden todennäköisyys jää pois.

Tänään voit valita useista suosituista pinnoitusmateriaaleista: sementti-polymeerimassasta, bitumista, polymeeri-bitumisista koostumuksista.

Bitumiset mastit ovat edullisempia, mutta ne eivät voi ylpeillä pitkäikäisyydestä. Ajan, jona ne säilyttävät ominaisuutensa, on noin 5 vuotta, jonka jälkeen alhaisen lämpötilan vaikutuksesta vedenpitävä kerros alkaa hajota.

Moderni oblazochnaya -vesieristys, jota edustavat sementti-polymeeri ja polymeeri-bitumikomposiitit, on hyvä vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille, mutta seosten käytön yhteydessä on tarjottava lisäsuoja ulkoisesta fysikaalisesta vaikutuksesta. Tämän tyyppinen eristys levitetään kerroksittain. Tällöin suositellaan myös korkealaatuista vedenpoistoa. Sitten pohjan suojaus on erittäin korkealla tasolla.

Tiilipohjan suojaaminen vedestä

Tiilipohjan rakentaminen on perinteinen ratkaisu monenlaisiin maalajeihin. Voit eristää sen kosteudelta seuraavalla yksinkertaisella tekniikalla:

 • Ennen kuin aloitat asentamisen, sinun on ostettava tiili, joka on esikäsitelty erityisellä kyllästyksellä, joka suojaa materiaalia kosteudelta (tietenkin nämä tiilet ovat kalliimpia, mutta kun käytetään jalusta ja koko rakennuskustannukset).
 • Muurattujen pintojen poistamisen jälkeen on välttämätöntä levittää bitumimastia (tai mitä tahansa muuta vedenpitävästä vedenpitävyysanalyysiä) 3-4 kerroksessa.
 • Seuraavaksi pinta on välttämättä päällystetty rullaneristyskyvyn avulla (voit ottaa tavanomaisen kattohuovan tai minkä tahansa modernin materiaalin).
 • Valinnaisesti voit myös tunkeutua läpäisevään vedenpitävyyteen.

Pohjaan on suositeltavaa käyttää kosteutta kestävää tiiliä.

On suositeltavaa kuulla asiantuntijoita tiettyjen materiaalien käytöstä tietyissä ilmasto-olosuhteissa.

Jälleen kerran joka tapauksessa, kun korkealaatuisen vedeneristyslaite vaatii tehokkaan kuivatusalueen. Se on vedenpoisto ja koko järjestelmä, joka takaa suuren vesimäärän puuttumisen talon ympärillä.

Kaikkien töiden rulla-, päällystys- ja läpäisevät vedenpitävyys, vedenpoisto ja korkealaatuinen suorituskyky - nämä ovat tärkeimmät komponentit korkealaatuisen kellarin suojaamiseksi kosteuden läpäisevyydestä.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.