Modernit menetelmät kellarin ja kellarin vedeneristämiseen jo rakennetussa talossa

Yksi rakentamisen tärkeistä olosuhteista on laakeriosuuden suoja kosteudelta. Ongelmaa pahentaa se tosiasia, että tässä tapauksessa tekniikan loukkauksia on vaikea valvoa ilman osia pohjasta. Voi käydä niin, että ostetun talon toiminnassa oli ongelmia. Tai toinen tilanne: rakennus on rakennettu kaikkien standardien mukaisesti, mutta sillä on jo melko pitkä käyttöikä ja se on korjattava. Kaikissa näissä tapauksissa sinun on vedenpitävä säätiö omalla kädellä jo rakennetussa talossa.

Eristysmenetelmät

Ei ole mainintaa tällaisista lisätoiminnoista, kuten säätö- tai kuivatuslaitteiston. Nämä toimenpiteet liittyvät säätiön suojaamiseen kosteudelta, mutta itse asiassa eristys ei ole. On tärkeää, että ilman näitä töitä vedenpitävyys voi olla merkityksetön, joten sinun ei pidä unohtaa niitä.

Säätiö on suojattava vedestä.

Tärkein ongelma syntyy kaistaleperusteissa kodeissa, joissa on kellari. Eristyksen tarve voi ilmetä seuraavissa tapauksissa:

 • tekniikan rikkominen talon rakentamisessa (vedenpitävyys tai sen laadun puute);
 • aineiden hajoaminen ajan myötä (ikääntyminen, korjaus vaaditaan);
 • pohjavesien nousu, mikä johtaa talon nauhan perustuksen tulviin kellarin läsnäollessa.

Valitse sopiva vaihtoehto seuraavista vaihtoehdoista riippuen ongelman syystä ja sen koosta:

 • pystysuora eristys;
 • rulla pystysuora eristys;
 • läpäisevä vedeneristys;
 • ruiskutussuoja rakennetun talon kellarista;
 • diffuusiokalvojen käyttö;
 • asennetut menetelmät.

Vedeneristyslaite, jos se puuttuu, riittämätön tai epäkuntoinen

Tässä on äärimmäisen tärkeää selvittää yksi asia: eristysjärjestelmä on täysin poissa tai vain pystysuojaa suojaa jätetään huomiotta. On huomattava, että jos rakenne ei tarjoa materiaalin vaakasuuntaista sijoittamista, mitään ei voida tehdä tämän kanssa purkamatta talon perustusta.

Voit poistaa kellarin kosteuden ja estää rakenteiden tuhoutumisen, voit tehdä työtä sisä- tai ulkopuolelta. Ensimmäinen vaihtoehto on työlämpi, koska on tarpeen kaivaa maata rakennuksen kehän ympärillä, mutta oikeampi.

Kosteuden suojaus ulkona

Jotta voidaan korjata puutteellinen vedeneristys tai korjata tilanne, kun se ei ole täysin ulkoisella tavalla, työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

Ulkoinen tapa suojata pohja kosteudelta

 1. Kaivaa perustukset ulkona.
 2. Jos liuskan alapinnan ympärillä ei ole valua, se on tehtävä käsin. Putkien sijainti maahan on säädetty siten, että ne ovat 30-50 cm alempia kuin pohjan pohja ja ne ovat enintään 1 metrin päässä kellariseinistä.
 3. Seuraava vaihe on säätiön tilan arviointi. Jos on olemassa merkittäviä vahinkoja, on tarpeen korjata ne. Seulaa halkeamia, aukkoja ja reikiä sementti-hiekkalaastilla. Vakavien viko- jen tapauksessa voi olla tarpeen vahvistaa talon nauhan perustusta. Tällaisen työn suorituskyky riippuu vahingon suuruudesta. Jos pinnalla on vain ongelmia, tulee olemaan tarpeeksi läiskä, jos tilanne on vakavampi, talon laajentaminen tai talon tukevan osan purku suoritetaan omilla kädillä.
 4. Seuraavaksi sinun tulee valita vedenpitävä menetelmä. Halvin vaihtoehto on bitumipinnoite. Mutta tämä suojaus sopii vähäiseen maaperän kosteuteen eikä eroa kestävyydestä. Samaa voidaan sanoa katemateriaalista (rullan kiinnitysmateriaali). On parempi korjata nauhan säätiö käyttämällä nykyaikaisempia materiaaleja, kuten linokromia, hydroisolia, stekloisolia ja diffuusiokalvoja.
 5. Kun talon kellarikerroksen seinät on peitetty kosteudelta, voit rakentaa tiiliseinän ympäryksen ympärille. Tämä on ylimääräinen este maassa. Kun olet viimeistellyt vedeneristystyöt, suorita täyttö kerros kerrallaan tiivistämällä.
 6. Viimeinen vaihe vedeneristys - laite sokea alue omilla käsillään.

Kosteuden suojaus sisäpuolelta

Talon teatteripohjan fragmentti omalla kädellä on työvoimavaltainen tapahtuma. Jos vedenpitävyyttä ei ole mahdollista suorittaa ulkopuolelta, on vaihtoehto sisäpuolelta. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse työskennellä maalla. Jalustan korjaus tehdään kellarista.

Helpoin vaihtoehto tässä tapauksessa - pinnoitteiden ja rullamateriaalien käyttö. Menetelmä ei vaadi suuria menoja, mutta se on tehoton. Tällaiset toimenpiteet estävät veden pääsemästä kellarihuoneeseen, mutta talon liuskan perustuksen rakentamista ei suojata.

Kellarin suoja kosteudelta sisältä

On parasta mieluummin tehokkaampia toimenpiteitä, kun teet vedenpitävyyttä omilla kädillä:

 • lävistysmateriaalien käyttö;
 • saumausta.

Eristeen tunkeutumisen vaikutus on, että koostumus pääsee talon perustan paksuuteen kiteytymään kapillaareissa ja estämään veden tunkeutumisen. Korjaus tässä tapauksessa on melko tehokasta, sillä yksityisen talon kellarikerroksen paksuus on harvoin yli 60-70 cm, ja jotkut valmistajat väittävät, että niiden koostumukset voivat tunkeutua 90 cm: n syvyyteen. osa maan rakenteesta. Tämän menetelmän toinen etu on matala monimutkaisuus. Haittana on käsittelyn materiaalien suhteellisen korkea kustannus.

Tehokas ja yksinkertainen suojausmenetelmä

Injektio on entistä tehokkaampi menetelmä, mutta vaatii suuria työvoimakustannuksia. Samaan aikaan maata vahvistetaan kellari seinien ympärillä. Tämä tarkoittaa, että korjaus ei ole vain vedenpitävyys, vaan myös talon tukevan osan vahvistaminen. Työprosessi alkaa injektoreiden työntämisellä injektoreiden esiporaisten reikien läpi kellari seinien ulkopintaan. Niiden kautta syötetään ratkaisu monistamiseen. Reikien välinen etäisyys määrätään riippuen maaperän läpäisevyydestä ja koostumuksen viskositeetista vahvistamiseen.

Injektointiseoksiin voidaan käyttää:

Injektointi mahdollistaa tukirakenteen vahvistamisen.

 • polyuretaanivaahto;
 • erilaisia ​​hartseja;
 • akrylaattigeelit;
 • nestemäiset kumiyhdisteet;
 • sementtipohjaiset seokset;
 • polymeeristen aineiden yhdistelmiä.

Jos on tarpeen vahvistaa pohjaa samanaikaisesti eristeen kanssa, sementtipohjaiset seokset tekevät. Kun ne jäätyvät, he kääntävät maaperän vankaksi kivipohjaksi. Maaperän kantavuus kasvaa merkittävästi. Vaikka säätö on vahingoittunut, se ei johda epätasaiseen kutistumiseen ja halkeiluun.

Mitä tehdä, kun pohjavesi nousee

Edelliseen ongelmaan verrattuna tämä voi tuoda enemmän ongelmia ja vaatia suurempia investointeja. Tapaus tässä tapauksessa on luotettava vedenpoisto ja veden väheneminen. Jos pohja on alttiina paineelle, on välttämätöntä eristää paitsi pohja myös korin korjaamiseksi.

Ulkopuolisen eristyksen lisäämisen lisäksi tarvitaan lisätoimenpiteitä seinien sisäreunaan. Tässä tapauksessa koukkuja on usein varustettu, mutta rakennetta voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun kosteuden tunkeutuminen pohjaan on estetty, suoritetaan jollakin seuraavista tavoista:

 • rullamateriaaleja, joilla on lisäsuojaus (esimerkiksi tiiliseinien rakentaminen rakennuksen tukevan osan ympärysmitan ympärille);
 • diffuusiokalvot (sinun on valittava ne, joilla on rei'itetty pinta, ne on suunniteltu pystysuoraan suojaukseen);
 • tunkeutuvat yhdisteet;
 • saumausta.

Seuraavaksi sinun on varmistettava kellarikerroksen täydellinen luotettavuus. Tämä pätee erityisesti silloin, kun aiot sijoittaa tiloja tai kalliita laitteita.

Luotettavin mutta erittäin kallis menetelmä on korjata teräsverhous.

Työkäsitellyn levyn paksuus on 4-6 mm.

Vahvin kellarin suojelu

Ensinnäkin ne leikataan ja kiinnitetään lattian ja seinien pinnalle (pystyrakenteissa, ne on poistettava juuri pohjaveden yläpuolella). Kiinnityslevyt niiden väliin tehdään hitsaamalla. Lattialle ja seinille - erityisten ankkureiden avulla. Ne lyödään siten, että suojatun pinnan ja teräslevyn väliin jää pieni tila, joka on täytetty sementtilaastilla arkkia olevien reikien läpi. Työn päätyttyä nämä reiät on suljettu teräslevyillä hitsaukseen.

Vedeneristys. Kellari, kellari, socle vedenpitävä laite

Tässä artikkelissa laite tutkii asianmukaisesti talon kellerikerroksen, kellarin seinät ja lattia sekä kellari. Puhumme siitä, onko vedenpitävyys aina tarpeellista, mitä tapahtuu, jos sitä ei ole tehty (vedenpitävyys). Harkitse sellaisten vedeneristysmateriaalien tyypit, joita käytetään parhaiten näissä rakenteissa ja sanoa, mitä materiaaleja ei pitäisi vedenpitäväksi. Pidämme myös mahdollisia säätiön, kellarin ja soclen vedenpitävyyden mahdollisia vikoja ja näiden virheiden poistamista, jos ne ovat jo ilmestyneet ja estävät ne vedeneristysvaiheessa.

Sisältö: (piilota)

Yleiset vaatimukset vedenpitävyydelle

Emme usein kiinnitä huomiota vedenpitävyyteen ja jonkin ajan kuluttua seuraamme veden tuhoisaa vaikutusta talon rakentamiseen.

On paljon helpompi ehkäistä nämä seuraukset. Tätä varten on tärkeää suojata seuraavat rakenteet kosteudelta:

 • säätiöt;
 • kellari lattia ja seinät;
 • kellarissa;
 • talon seinät;
 • lattiat maan päällä;
 • katto;
 • ovien ja ikkunoiden aukkojen liitoskohdat.

Jos kiinnität huomiota, tässä luetellaan lähes kaikki talon mallit, paitsi luultavasti sisäiset väliseinät.

Joten, miten oikea vedenpitävyys säätiön, kellarin ja muiden rakenteiden? Minkä tahansa rakenteen vedenpitävän kerroksen on oltava jatkuvatoimaton ja ilman taukoja koko eristetyn pinnan päälle. Vedenpitävä kerros on järjestetty rakenteen sivulle, johon hydrostaattinen paine vaikuttaa tai kapillaarien nousu ja vuoto on uhka.

Pohja vedeneristys

Milloin vedenpitävyys on perustuttava?

Jokainen pohja on suojattava kahdelta vesimuodolta: pinnalta (sademäärä) ja pohjaveteen (pohjavesi).

Sokea alue suojaa tunkeutumiselta ja kielteiseltä vaikutukseltaan pintavesien pohjaan. Ja tämä on sen tärkein tehtävä. Lue lisää sokea alueesta löytyy artikkelista: Sokea alue. Laitteen sokea alue kotona. Ja jos on pintavesi missä tahansa paikassa ja sokea alue, niin se pitäisi aina tehdä ja kaikki poikkeuksetta, sitten pohjavesi ja vastaavasti vedeneristys niistä ei aina ole välttämätöntä. Sanotaan, että missään alueella ei ole pohjavettä ja siellä et voi vedenpitävä säätiö ei ole totta. Itse asiassa, alueemme pohjavesi on käytännössä kaikkialla. Kysymys on niiden esiintymisen syvyys suhteessa kellarikerrokseen ja pohjavesien kausittaisen nousun taso keväällä tulvan aikana.

1. Pohjan vedenpitävyys on tehtävä, jos pohjaveden taso (GWL) sijaitsee alle 1 metrin syvyyteen kellarin pohjasta. Tämä arvo on otettu huomioon GWL: n kevään nousu, koska usein tapahtuu, että kesällä samankaltainen GWG, joka on keväällä lumen sulamisen vuoksi, nousee 1-2 metriä korkeammalle. Tällä järjestelyllä GW-vedeneristys suojaa pohjaa pohjaveden kapillaarikasvulta, ja tähän tarkoitukseen on tarpeeksi vinoa vedenpitävyyttä.

2. Jos pohjavesipaikka sijaitsee yli 1 metrin syvyydessä pohjan pohjasta, vedeneristys ei periaatteessa ole mahdollista. Haluaisin kuitenkin kiinnittää huomionne siihen, että GWT: llä on taipumus kasvaa paitsi kausiluonteisesti - keväällä, mutta myös ajan myötä (vuosien varrella) johtuen rakennusten tiheyden lisääntymisestä johtuen viemäriverkostojen viemäröintiin, viereisten alueiden asfaltointiin sekä kun luodaan ei-hydro-eristettyjä keinotekoisia säiliöitä jopa yhden kilometrin etäisyydellä. Tällaisia ​​muutoksia kutsutaan monivuotiseksi GWL-värähtelyksi. Kun otetaan huomioon ne, vaikka matala GWH onkin, on suositeltavaa tehdä ainakin säätiön edullisin vedeneristys - pinnoite, varsinkin kun kellarissa on lattia.

3. Jos GWL on korkea - pohjan pohjan yläpuolella, vedeneristeen lisäksi sinun on myös tyhjennettävä vettä pohjasta.


GWL pohjan alapuolella

Miksi on mahdotonta tehdä vain vedeneristys? Kun vesi on pohjan alapinnan yläpuolella, se aiheuttaa hydrostaattisen paineen säätöön, mikä pienentää pohjan säätövoimaa. eli yksinkertaisin sanoin säätiön tukemisvoimakkuus vähenee, minkä seurauksena säätömuutokset voivat tapahtua ja jopa sen kaatuminen, jos se jätetään sellaisille maaperälle, joka on purettu esimerkiksi talvella. Siksi säätöä ei pidä suojata vain liiallisesta kosteudesta vaan myös vähentää GWL-arvoa. Ja tyhjennys kakraz mahdollistaa GWL: n pienentämisen ja siten vedenpinnan paineen alentamisen säätöön, jota vedeneristys ei tarjoa.

4. Joskus kannattaa tehdä vakava vedenpitävyys kellarista GWL: stä riippumatta. Tarvitaan tätä, jos talon rakentaminen on suunniteltu vedenpitäviksi tai niin sanotuiksi vedenpitäviksi alukkeiksi (savi, liepeet), joilla on läpäiseviä kerroksia. Koska tällaiset maaperät eivät salli pintaveden lähteä helposti vedenläpäiseviltä alueilta maanpinnan alemmissa kerroksissa ja vesi liikkuu vähiten vastustuskyvyn suuntaan, nimittäin pohjaan. Siksi sen on oltava vesitiivis.


Rakenne vedenpitävällä maaperällä

Huomaa: Maaperä, jonka suodatuskerroin on k-6 cm / s, pidetään vedenpitävänä. Suodatinkerroin, k, cm / s (maaperän hyväksytty vedenläpäisevyysominaisuus) on seuraavat arvot eri maaperälle:

5. Pohjaveden pöydästä ja pohjatyypistä riippumatta on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota pohjavesimuodostumiin (GW), mikä näkyy teknisissä ja geologisissa tutkimuksissa. Joillakin alueilla on aggressiivinen GW. Ne vaikuttavat negatiivisesti betonin kantavuuteen, mikä vain tuhoaa sen, jota kutsutaan betonikorroosiksi.

Siksi tällaisten perustusten suojaamiseksi on suositeltavaa rakentaa ne kosteudenkestävästä W4-luokan betonista (ks. Kohta 2.9 SNiP 2.03.11-85). Kaikkiin tällaisiin perustuksiin käytettävien vedenpitävien materiaalien on oltava kestäviä aggressiiviselle materiaalille. Vaarallisimmat betonille ja laastille aggressiivinen paine pohjavesi.

Seuraavaksi analysoidaan eri pohjojen vedeneristysmallit. Oikein valita vedenpitävyys voi olla tietämätöntyyppinen säätiö ja miten "paine" pohjavesi, niin muutama sana siitä. Kaikki pohjavesi on tavanomaisesti jaettu suspendoituun, ei-paineeseen, matalapaineeseen ja paineeseen.

Vapaasti virtaavat maanalaiset vedet ovat suorassa kosketuksessa ilmakehään läpäisevän väliaineen avointen huokosten kanssa.

Paineistetut vedet erotetaan ilmakehästä suhteellisen vesitiiviin kiviin, niillä on riittävä paine maapallon itsepurkautumista varten.

Pienipaineiset vedet ovat siirtymäolosuhteissa, jotka ovat ominaisia ​​sekä paineelle että paineettomille vesille.

Suspendoituneet vedet - ensimmäiset hallitsemattomat vedet maapallon pinnalta sijaitsevat vyöhykkeen päävyöhykkeen yläpuolella ja ovat enemmän tai vähemmän eristettyjä veden kertymiä.


Esimerkki vedenalaisista esiintymistä

Kuvassa on tyypillinen esiintyminen pohjavedenäytteistä, joita edustavat sedimenttiset kiviä. Asennossa, jossa hyvin 1 on asetettu, horisontin B vettä pidetään jäädytettynä ja horisontin B vettä pidetään vapaasti virtaavana. No 2 kulkee horisontin A, horisontin B paineettoman veden ja horisonttien BI G. paineveden läpi. Porausreikä 3 avaa paineveden kaikkiin horisontteihin lukuun ottamatta horisonttia A.

Näin ollen pienellä alueella, jolla on yksinkertainen geologinen rakenne yhden vesijohdon sisällä, vesi voidaan keskeyttää, vapaata virtausta ja paineita.

Pohjavesipöytään sijoitettaessa on jokaisen pohjan pohjalle asetettava kerros läpäisevää materiaalia, kuten hiekkaa ja soraa.


Murskattu makadama tyyny GW: n kapillaarista

Tällainen tyyny rikkoo pohjaveden kapillaarin nousua.


GW: n kapillaarinen nosto

Alla tarkastelemme, kuinka vedenpitävä eri tyyppisten perustusten ja ominaisuuksien ominaispiirteet.

Vedeneristyslautan pohja

Pohjalevy on suositeltavaa olla vesitiivis valssattujen kattopuhaltimien kanssa. Vedeneristys asetetaan pohjalevyyn. Jos sen pinta on epätasainen, esivalmistelu tehdään valmiiksi. Lämmitin asetetaan vedenpitävyyden päälle, siihen tehdään tasoitus ja lattiapäällyste asetetaan lasille.

Vedeneristysnauha

Nauha-pohja voidaan vedenpitävä eri tavoin.

1. Pinnoite bitumimastilla.


Bitumipinnoite

Edullisin vaihtoehto. Se soveltuu tällaisissa tapauksissa: säätiön suojaus GWL: n mahdolliseen kapillaariin nostamiseen, säätiön suojaaminen mahdollisilta pintavesien tunkeutumiselta. Vedenpitävästä vedestä vesieristys ei suojaa, koska se ei kestää yli 2 metriä. Tämä vedeneristys on useimmiten ja helposti vaurioitunut, minkä vuoksi se vuotaa useimmin, koska se ei siedota leikkaus- ja vetolujuuksia. Siksi tällaista vedenpitävyyttä tulisi levittää tasaiselle alustalle, välttämättä esikuivatuksi talon kulmien ympärille ja myös suojata vedenpitävyys mekaanisilta vaurioilta. Tällainen vedeneristys vaurioituu yleensä, kun pohja-aukko on täynnä täyttömassaa, joka usein sisältää rakennusjätteet (kivet, raudoituksen osat, lasi jne.).

 • EPPS-eristys (koska pohja on eristettävä maaperän jäädyttämiseen);


EPSP-vedeneristyssuoja

 • valssautettu geotekstiili, neulan lävistetty, halvempi kuin termisesti sidottu, vaadittu tiheys on vähintään 180 g / m2;
 • joskus ne tekevät sen, mutta muunnos on melko työläs ja kallis, joten se on huonompi kuin edellä kuvatut vedenpitävät suojausvaihtoehdot;
 • jos säätökaivo on täynnä pehmeää maata ilman roskia, kuten hiekkaa, riittää suojaamaan vedenpitävyyttä vain talon kulmissa, 20 cm: n leveydellä geotekstiilillä.

2. Vedeneristysmateriaali.


Vedeneristysmateriaali

Käytetään useimmiten valssattujen materiaalien kateaineista. Tämä on hieman kalliimpi vaihtoehto kuin vinossa vedeneristys, mutta kestävämpi ja kestävämpi. Jos maaperän täyttö ei sisällä roskia, sitä ei voida suojata. Pohjan pinnan on oltava tasainen. Pohja jalostetaan kuumalla bitumimateriaalilla, johon voidaan liimata vähintään 2 kerrosta kangastekangasta 10-20 cm: n päällekkäin.

3. Suihkupäällystys.

Se on erittäin helppo ja nopea levittää erityisellä ruiskulla. Helposti toistaa kaikki säätiön epäsäännöllisyydet, ei tarvitse erityistä pintavalmistusta lukuun ottamatta pölystä puhdistusta. Kalliimpi materiaali kuin tavallinen bitumimaali. Sitä on vahvistettava termisesti sidotulla geotekstiilimateriaalilla, jonka tiheys on vähintään 130 g / m2 ja joka samanaikaisesti suorittaa tämän vedenpitävyyden suojaavan toiminnan. Materiaali on melko kallis, ja se on taloudellisesti edullista käyttää sitä monimutkaisten perustusten (joita on vaikea liittää valssaamalla materiaalilla) tai perustukselle, joka on sijoitettu hyvin lähelle toista rakennusta (eli jos vedenpitävä säästö on erittäin hankalaa, koska se ei ole vapaata pääsyä siihen).

Edellä kuvattujen menetelmien lisäksi voit tehdä vedenpitävyyttä käyttämällä 25-30 mm sementtilaastia, jonka vesipää jopa 20 m.


Vedenpitävä sementtilaasti

On myös mahdollista vedenpitävä säätö erilaisilla vedeneristysmateriaaleilla, jotka ovat läpäiseviä vaikutuksia (sementti, silikahiekka ja aktiiviset lisäaineet), joka suojaa pohjaa liialliselta kosteudelta ja eräiltä kemiallisilta yhdisteiltä (riippuen vedenpitävyydestä), mutta tämä materiaali on melko kallista.

Pohjan vedeneristys 90 °: n seinillä.


Pitin seinän kulma 90 astetta

Joskus perustus on pystytetty lähelle louhinnan seiniä, tämä on ainoa mahdollinen vaihtoehto rajoitetuissa rakennusolosuhteissa. Tällöin pohjakuorta rakennetaan seiniin 90 asteen kulmassa, seinät on pystytetty louhinnan seiniä vasten, vedenpitävä materiaali kiinnittyy niille (tai ensin tyhjennys, ja sitten vedenpitävä, riippuen GWL: stä). Muotti on asennettu etäisyyteen paine seinästä, joka on yhtä suuri kuin tulevan pohjan leveys. Muodostuneessa muottirakenteessa (toisaalta paineastiasta vedeneristys, toisaalta vain muotti on vahvistettu etukäteen ja pohja on kaadettu, jolloin vedenpitävyyspaine seinään kutsutaan "kadonneeksi muottirakenteeksi", koska sitä ei ole poistettu ja se pysyy maassa Jos ahtaissa olosuhteissa rakentaa lohkojen pohja, lohkot pinotaan lyhyellä etäisyydellä paineesta ja tuloksena oleva etäisyys lohkoperustan ja vedenpitävän paineen seinämän välillä täytetään laastilla.

Seinien suojaus kosteuden kapillaarin noususta


Kapillaarinen kosteus

Seinissä on anti-kapillaarieristys vedenpitävälle alustalle, joka yleensä päättyy 15-50 cm maanpinnan yläpuolella. Korkin pinta on esitasoitettu, kuivattu ja peitetty kerroksella bitumimuovia. Sitten asetetaan 2 kerrosta kateaineita. Tämä vedeneristys on nimeltään jatkuva tiiviste ja se on täysin ylittänyt koko seinän paksuuden ja sisäisen kipin.


Seinien suojaus kosteuden kapillaarin noususta

Pilarin ja paalun perustusten vedeneristys

Vedenpitävät paalun perustukset tekevät grillata. On erittäin vaikeaa vedenpitävät paalut ja pylväät, se vie paljon aikaa ja vaivaa pylväiden tapauksessa, ja paalujen tapauksessa se on lähes mahdotonta. Siksi tällaisia ​​pilareita tai paaluita suositellaan käytettäväksi kosteudenkestävästä W4-luokan betonista ja korkeammista ei-aggressiivisista HS-luokista ja luokasta W6 ja korkeammista aggressiivisille.

Puupohjien perustusta on käsiteltävä korroosionestomenetelmällä.


Puupohjien perusta

Samalla on tärkeää muistaa, että GWL: n laskemista koskevia toimenpiteitä ei ole suositeltavaa, tee viemäreitä, koska puiset paalut eivät kaadu ainoastaan ​​täysin veteen. Muutoin on olemassa suuri riski vähentää käyttöikää.

Pohja vedeneristys

Pohja ulkopuolelta jatkuvan nauhan tasolle (10-50 cm maanpinnasta) tulee olla vedenpitävä, jotta talon seinämä voidaan suojata pintaveteen. Tosiasia on, että lumipeitteen keskimääräinen korkeus on yleensä 10-50 cm, ja myös sokeiden pinnalla olevat sateet todennäköisesti kastuvat 10-50 cm maanpinnasta. Siksi pohja on vuorattu vedenpitävällä materiaalilla, kuten vettä hylkivillä laatikoilla.

Basement Vedeneristys

Taloon, jossa kellarissa on oltava vedenpitävä kaihtopaikka, joka vähentää pintaveden virtaa kellarin seinille.

Kellarin lattia on vesitiivistynyt betonivalmisteilla. Näihin tarkoituksiin kahden kerroksen valssatun bitumimateriaalin vedeneristys soveltuu hyvin.

Kellarin seinät ovat vedenpitäviä samoin periaattein kuin nauhalevy, kuten edellä on kuvattu. Myös kellarin vedeneristäminen on erittäin tehokas bentoniittimattojen vedeneristys.

Tämä on perinteinen savi linna moderni kompakti analogi. Materiaali on bentoniittia, joka on suljettu molemmille puolille tekstiilimateriaalissa. Helppo asentaa, joka korvaa 1 metrin saven (klassinen savi linna).

Jos pohjavettä paineistetaan paikan päällä ja kuivatetaan pohjakerroksen varrella, on erittäin tärkeää muistaa, että vedenpoisto alkaa työskennellä vasta siitä hetkestä lähtien, kun vedenpoistoaineesta tuleva vesi (joka putoaa edelleen pohjan pohjaan tarkoitetuille tyhjennysputkille) alkaa purkautua myrskyviemäriin. Tähän asti voi olla jopa vettä kaivosta huolimatta siitä, että kaikki kuivatusmateriaalit on jo asetettu.

Haluan kiinnittää huomionne - älä pahoillani kellarin vesitiivistystä ja tee se hyvin huolellisesti. Ja jos vuokraat rakentajia tähän työhön, hallitse tätä vaiheessa huolellisesti. Koska tämä on sellaista työtä, jota on erittäin vaikea korjata, kun vuotoja esiintyy jo. Loppujen lopuksi kellarin vedenpitävyys on korjattava uudelleen. Ja tällä kertaa sokea alue on jo usein seisomassa ja vierekkäiset alueet ovat osittain asuttuja. Siksi kellarin vedeneristys on otettava vakavasti.

Jos niin tapahtui, että jostain syystä kellari alkoi vuotaa, paras vaihtoehto olisi purkaa pohjakerros uudelleen ja korvata kokonaan tai osittain vaurioitunut vedeneristys. Jos esimerkiksi kuopan kaivamista ei ole mahdollista, koska rakennuksen tiheys on mahtavaa, vedenpitävyys voidaan tehdä kellarin sisäpuolelta. Mutta tässä tapauksessa valitettavasti seinät kastuvat edelleen huolimatta siitä, että kellarin sisäpuolelta ne näyttävät kuivilta.

Materiaaleja, joiden ei pitäisi olla vedetön pohja ja kellari

 • Pohja ja kellari ei voi olla vesitiivis alustan kattoelementeissä (vedeneristys, höyrysulku) ja kalvot, mukaan lukien tuulenpitävät. Nämä materiaalit ovat liian ohuita, ja ne on suunniteltu vapaaseen asennuspaikkaan, koska niitä ei voi vetää. Lisäksi kalvot ja kalvot eivät kestämään kitkaa pinnan alapuolelle jatkuvan kausittaisen maaliikenteen vuoksi, puhumattakaan siitä, että niitä ei ole suunniteltu suojaamaan paineistettua pohjavettä vastaan. Siksi niiden käyttö vedenpitävyyteen perustusten ja kellariin on epäkäytännöllistä.
 • Ei ole taloudellisesti mahdollista käyttää näitä tarkoituksia varten materiaaleja, joissa on UV stabiloitu, esimerkiksi UV-stabiloitu PVC-kalvo. Koska UV-kestävät materiaalit ovat kalliimpia, mutta tämä toiminto ei ole mukana maan alla.

Tässä artikkelissa tarkastelemme erilaisten säätiöiden vedenpitävyyden ominaisuuksia sekä kellarista ja kellarista, jotka auttavat sinua suojelemaan talosi rakenteet kastumatta ja pidentämään käyttöikää.

Huomautus: Liitteessä on sääntelyasiakirjoja, jotka kuvaavat säätiön, kellarin ja socle vedenpitävyyden kysymystä sääntelyn näkökulmasta.

Talon rakentaminen

Kellarin suojelu vedestä - yksi sen tärkeimmistä tehtävistä. Se sisältää lukuisia toimenpiteitä, joilla varmistetaan kellarinseinien ja lattian vedenkestävyys sekä estävät veden kasvun rakenteessa kapillaareissa. Luotettavin vedenpitävyys voidaan suorittaa vain rakennusvaiheessa, kaikki myöhemmät työt ovat vain puoli toimenpiteitä, jotka eivät anna pitkä ja kestävää tulosta. Mutta entä jos ostat valmiin talon ja huomaat, että kellarissa on usein vettä? Mitä toimenpiteitä tarvitaan, mitä materiaaleja käytetään. Tässä artikkelissa kuvataan, miten käytävässä rakennuksessa tehdään kellarin vedeneristys ja mitä materiaaleja käytetään tiettyihin töihin.

Mikä voisi olla kellarin vedeneristys

Ennen kuin menen suoraan vesitiiviisiin materiaaleihin, haluan selventää, mistä me suojelemme kellarimme. Vedenpitävyys on kolmea tyyppiä: paine-, paine- ja kapillaari.

Kellarin paineenpitävä vedeneristys on välttämätöntä, kun pohjaveden taso on kellarikerroksen yläpuolella ja joskus myös seinät tai jos se on kausiluonteista nousua tälle tasolle kevättulvien aikana. Tällainen vedeneristys on varustettu vain seinän ja lattianrakennuksen ulkopuolella. Käytetään materiaaleja, jotka kestävät ns. Positiivisen veden paineen. Tällöin vesi painaa materiaaliaan rakennuksen pinnalle, esimerkiksi seinälle. Mutta talon kellarin vedenpitävyys sisäpuolelta näiden materiaalien kanssa on hyödytöntä, koska materiaalin erottelusta pintaan vaikuttaa negatiivinen vedenpaine. Kaiken tämän lisäksi korkean pohjaveden tapauksessa ei ole tarpeetonta tyhjentää kellarikerrosta veden viemiseksi viemärikaivoon tai keräilijään.

Kellarin vedenpitävä vedeneristys on suojata saostumista tai tulvia aiheuttavasta vedestä. Tietenkin, jos anti-pressure vedenpitävyys on jo tehty, ei ole mitään syytä ei-paine vedenpitävyys. Mutta jos pohjaveden pinta-ala alueella on melko alhainen eikä sen kausiluonteista nousua ole todennäköistä, niin voit tehdä vain paineettomia vedenpitäviä toimenpiteitä esimerkiksi päällystämällä lattian ja seinien pohja bitumimateriaalilla.

Anti-kapillaari -vesieristys on suunniteltu estämään veden nousemista kellarikerrosten läpi kellarin ja lattian betoniseinissä. Tämä suojaa talon rakennetta tuhoamiselta. Jos aiemmin talon seinämien suojaamiseksi kosteudelta noustaisiin, se oli pelkkää bitumia tai päällystetty päällystetyllä materiaalilla, ennen kuin seinät oli sovitettu. Nykyään läpäisevän vedenpitävyyden käyttö on yhä suosittua.

Basement Vedeneristys: Materiaalit ja teknologiat

Nykyaikaiset markkinat ovat kyllästettyjä erilaisilla vedeneristysmateriaaleilla. Perinteisesti ne voidaan jakaa soveltamistavan ja toiminnan periaatteen mukaisesti useisiin eri luokkiin: päällystys, rulla, vettä hylkivä, läpäisevä tai injektio. Jokainen heistä on hyvä paikkaansa.

Pinnoittamalla vedenpitävät materiaalit

Erilaisia ​​emulsioita, bitumipohjaisia ​​mastootteja, joita voidaan käyttää sekä kylmissä että kuumissa, paksukupolymeereissa, sementtipohjaisissa yhdisteissä, polymeeripäällystysmateriaaleissa, voidaan liittää tähän hyvin laajaan luokkaan.

Mastit on valmistettu erityisestä bitumista, joka on jalostettu synteettisellä kumilla, ei sisällä liuottimia. On mahdollista soveltaa niitä mihin tahansa vahvaan tasaiseen alustaan: betoniin, tiiliin, kipsiin, kiviin ja muihin, jotka ovat aiemmin kastuneet. Kun mastikuivat, pintaan muodostuu saumaton, erittäin joustava kalvo. Tämä pinnoite kattaa kaikki halkeamat, ei pelkää kylmää ja lämpöä, ei anna vettä, kestää aggressiivisia ympäristöjä. Kellarin vedeneristyslaitteeseen kuuluu levittää mastasia pohjan ulkoseinään pohjaveden ja myrskyveden suojaamiseksi. Tämä materiaali kestää vain positiivisen veden paineen. Vaikka joskus mastikoita käytetään täyttöliitosten täyttämiseen, muista lukea ohjeet ennen ostamista.

Esimerkiksi bitumimastia "Elastopaz" ja "Elastomiks", jota kutsutaan myös nestekumiksi, levitetään sisäpinnan lattian ja seinien pinnalle. Muista kuitenkin, että materiaali ei pysty vastustamaan veden alipainetta pitkään aikaan, joten jos kellarin ulkoista vedenpitävyyttä ei suoriteta, silloin nestekumi voi ajan myötä purkaa ja vuotaa.

Yksiosaisia ​​ja kaksikomponenttisia paksukerroksisia bitumipäällysteitä käytetään vain suojaamaan talorakenteita paineistetusta vedestä, niitä levitetään kellari seinien ulkopuolella ja ennen kellarin kaatamista. Niitä käytetään millä tahansa mineraalipinnalla: betonia, tiiliä, onttoja lohkoja, hiekkakiveä, kalkkikiveä, kipsiä, huokoista betonia ja muita.

Sementtipohjaiset koostumukset voidaan jakaa tavanomaiseen sementtipäällystyseristykseen, sementtipäällystet- tyyn vedenpitävyyteen, jossa on tunkeutumisvaikutus ja apu- koostumukset.

Tavanomainen sementtipäällysteen vedeneristys kutsutaan myös varaukseksi, sitä voidaan soveltaa mineraalipintaan. Jotkut materiaalit levittämisen jälkeen voivat luoda elastisen päällysteen, joka estää vastamuotoiset halkeamat jopa 2 mm: n levyisiksi.

Sementtieristys, jolla on läpäisevä vaikutus, levitetään vain hyvälaatuisille betonipinnoille. Jos halkeamat ja kapillaarit ovat suurempia kuin 0,4 - 0,5 mm, materiaali ei toimi.

Polyuretaanipohjaiset vedeneristysmateriaalit sisältävät polyuretaanipohjaisia ​​materiaaleja ja monipuolisia materiaaleja, jotka perustuvat MS-polymeereihin.

Polyuretaanipohjaisia ​​materiaaleja käytetään kestävään vedenpitävyyteen, käytetään nestemäisessä muodossa, ovat yksi- tai kaksikomponenttisia pinnoitteita, jotka levitetään ja kovettuvat kylmässä tilassa. Näiden materiaalien levittäminen on järkevää vain veteen päin. Tässä tapauksessa sinun on ensin valmisteltava huolellisesti pohja: sen on oltava puhdas, kuiva, ilman vikoja, jotka voivat rikkoa tartuntaa.

Universaalinen vedeneristys, mutta perustuu MS-polymeereihin yhdistää silikonin ja polyuretaanin edut. Tämä materiaali ilmestyi markkinoille melko äskettäin, mutta se on jo saanut luottamusta, sillä se tarjoaa luotettavan päällekkäisyyden 10 mm: n halkeamien ja vedenpitävyyden kanssa paksuseinämäisen pinnoitteen tasolle ja sitä käytetään yhtä helposti kuin normaali bitumiemulsio jälleen vedenpuoleiselle puolelle.

Vedenpitävät materiaalit

Vedeneristyksen liimaus suoritetaan käyttämällä valssattuja materiaaleja liimaamalla ne pohjaan useissa kerroksissa. Tätä varten voit käyttää kateaineita, stekloizolia, stekloberoideja, gidlassisolia, lasitiiltoja, gidroizolia, hydrobutyyliä ja muita. Ennen vedeneristysasennuksen asennusta vedenpitävä pinta on käsiteltävä perusteellisesti: taso (sallitut epätasaisuudet enintään 2 mm), kuivattu, pohjustettu bitumiemulsiolla. Muodostunut päällyste on herkkä mekaaniselle vaurioitumiselle, joten on välttämätöntä, että se suojataan kiristysseinällä.

Vettä hylkivä

Nämä materiaalit ovat suhteellisen uusi tapa tehdä pintavesi hylkivä. Kun pinta on käsitelty vettähylkivällä vedellä, vain rullat. Mutta kun uusia halkeamia esiintyy, materiaali ei pysty parantamaan niitä, ja se tunkeutuu pintarakenteeseen ole syvälle, enintään 5 mm, joten se pestään ja katoaa ajan myötä. Vettä hylkivä ominaisuudet vähenevät asteittain: jos aine on vesipohjainen, niin 1-3 vuoden kuluttua, ja jos liuottimilla sitten 5-10 vuotta.

Vedenpitävyys

Sitä käytetään betonirakenteiden vedenkestävyyden varmistamiseen. Pintaan levitetty koostumus on Portland-sementin, aktiivisten kemiallisten lisäaineiden ja hienoksi jauhetun kvartsihiekan seos. On välttämätöntä levittää se märälle pinnalle, kun taas aktiiviset elementit reagoivat veden kanssa, jolloin muodostuu kiteitä, jotka täyttävät kaikki betonissa olevat huokoset, kapillaarit ja halkeamat eivätkä anna veden kulkeutua läpi. Kiteiden läpäisyn syvyys 15-25 cm, mutta jotkut merkit väittävät, että niiden materiaali pystyy tunkeutumaan jopa 90 cm: n syvyyteen.

Vedenpitävyys on erinomainen tapa eristää kellarista sisäpuolelta. Samalla sillä on kuitenkin useita haittoja: sitä käytetään vain betonipinnoilla, betonin on oltava hyvälaatuista ja kapillaareja ja halkeamia jopa 0,4 mm syvyyteen.

Kysyessämme, miten tehdä kellarin vedeneristys, kiinnitä huomiota siihen, että käytännöllisesti katsoen kaikki markkinoiden tarjoamat materiaalit soveltuvat ulkoiseen vedenpitävyyteen: pinnoitukseen, pinnoitteeseen, vesitiivisiin aineisiin, nestemäisiin kumeihin ja muihin, ja läpäisevää vedenpitävyyttä voidaan käyttää sisäiseen vedenpitävyyteen. Tässä tapauksessa termi sisäinen kellarin vedeneristys tarkoittaa kellarin suojelua pohjavedestä tai myrskyvedestä sekä kapillaarista. Koska jos haluat suojella kellarista vettä, joka saattaa ilmetä viestinnän vuotamisen vuoksi, ts. kellarikerroksessa, sitten lattian vedeneristämiseen, voit käyttää päällystysaineita, mastioita ja emulsioita.

Kellarin vedeneristys sisäpuolelta

Tilanne, jossa vesi joutuu kellariin, eikä ole mahdollista tehdä täydellistä ulkoista vedenpitävyyttä, ei harvinaista. Melko usein ei yksinkertaisesti ole mitään ulkoista vedeneristys säätiöön, tai se on romahtanut ajan myötä. Samalla on mahdotonta kaivaa pohjaa ja käsitellä sen pinnalla huolellisesti, koska talot ovat liian lähellä toisiaan tai muista syistä. Siksi talon omistajat etsivät mahdollisuuksia suorittaa kelleradan vedenpitävyys omilla käsillä ilman maanrakennustöitä.

Se on tärkeää! Välittömästi haluamme varoittaa, että korkealaatuisesta suojasta pohjavedeltä edellytetään vedenpitävyyttä perustuksen seinien ulkopuolella. Ainoastaan ​​tällä tavoin kosteus ei pääse tunkeutumaan seinämiin ja kellarikerrokseen, puristamalla vedenpitävä materiaali seinän pinnalle. Jos pohjan seinämien ulkoista vedenpitävyyttä ei ole, vesi tunkeutuu seinien paksuuteen ja sitten kellariin.

Vedenpuhdistus sisäpuolelta omilla kädillä voi sisältää useita erilaisia ​​töitä, esimerkiksi betoniseinien ja kellarikerroksen anti-kapillaarisuojausta ja nestekumia.

Kellarin vedeneristys tunkeuma

Kaikista läpäisevän toiminnan materiaaleista voidaan tunnistaa seuraavasti:

 • Seokset, joita levitetään betonipinnoille sekä ulko- että sisärakenteissa vedenpitävyyden aikaansaamiseksi;
 • Seokset ja yhdisteet saumojen, halkeamien, nivelten tiivistämiseen. Käytetään yhdessä ensimmäisten seosten kanssa;
 • Nopeasti kovettuvat koostumukset, jotka pystyvät pysäyttämään virtauksen sekunneissa;
 • Lisäaineet betoniliuokseen, joita käytetään rakennusvaiheen aikana.

Ennen pintakerroksen käsittelyä läpäisevällä vedeneristelyllä on tarpeen puhdistaa huone ja huolellisesti valmistella betonipinnat. Tämä on tietty monimutkaisuus läpäiseviä materiaaleja käytettäessä, sillä betonin puhdistuksessa ja kostutuksessa on käytettävä erityistä tekniikkaa tai suoritettava manuaalisesti. Jos betonin kapillaareja suljetaan, materiaali ei pääse sisään.

Se on tärkeää! Läpäisevä vedeneristys levitetään vain märällä betonilla. On parempi, jos se on svezhezalitym.

Kaikki halkeamat, halkeamat on avattava ja puhdistettava ja suljettava sitten saumojen ja saumojen materiaalilla, esimerkiksi Penekritomilla.

Sitten ohjeiden mukaan valmistetaan seosta ja lattiaa varten liuos, esimerkiksi Penetron ja levitetään harjalla tai rullalla, jonka kerros on 1-2 mm. Sitten sinun on annettava kuivua ja absorboida ensimmäinen kerros ja toistaa toiminto. Reagoimalla veden kanssa materiaali muodostaa hydrofobisia kiteitä, jotka ulottuvat 10-15 cm ja joskus enemmän betonin rakenteeseen, estävät kapillaareja ja estävät veden tunkeutumista sekä kellariin että betonirakenteeseen.

Lisätietoja integroidusta läpäisevästä vesitiiviistä kellariviestistä.

Markkinoilla voit valita materiaalin, joka soveltuu tietyin ehdoin: "Gidrokhit", "Lakhta", "Kalmatron", "Xypex", "Maxill", "Penetron".

Vedenpitävä kellari neste kumi

Lisätoimenpiteenä betonin vedeneristyksen tunkeutumisen kannalta seinät ja kellarikerros voidaan käsitellä nestekumilla - nykyaikaisella polymeerillä tai bitumisella vedeneristysmateriaalilla.

Riippumattomiin sovelluksiin sopivia ovat esimerkiksi yksiosaiset materiaalit, esimerkiksi Elastopaz ja Elastomiks, joita voidaan käyttää rullalla tai harjalla ilman lämmitystä. Lisäksi työ voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana. Koostumukset myydään valmiissa muodossa, avaavat ämpärin ja sekoitetaan perusteellisesti.

Vedenpitävä kellari nestemäisellä kumilla pinnan, johon se levitetään, on puhdistettava pölystä ja roskista, tarvittaessa kuivattava ja tasoitettava. Periaatteessa ei tarvita tarkkaa kohdistusta, koska itse materiaali sulkee kaikki aukot ja kohoumat muodostaen membraanin, mutta liian suurien korkeuserojen tapauksessa materiaalin kulutus kasvaa.

Sitten levitetään pohjamaali seinille ja lattialle, mieluiten sellaiseksi, jota materiaalin valmistaja neuvoo. Avaa sitten kauha ja sekoita sisältö sekoittamalla suuttimen poraukseen.

Levitä materiaali seinien ja lattian pinnalle telalla, lastalla tai harjalla kiinnittäen erityistä huomiota väärinkäytöksiin, halkeamiin ja siruihin. Ja jätä kuivumaan. Täydellisen kovettumisen jälkeen materiaali muistuttaa kumia.

Vedenpuhdistus nestemäisen kumin kanssa kellarikerroksen sisäpuolelta ei suojaa seiniä tunkeutumasta vesipatsaaseen. Ajan myötä betoni kyllästyy vedellä niin paljon, että se alkaa repeää kumia pinnalta. Vaikka valmistaja väittää, että kumi läpäisee jopa 15 mm: n betoniin, mutta maaperän tai myrskyveden vakavan paineen tapauksessa tämä pinnoite kestää enintään 4-5 vuotta.

Koska tällaisia ​​materiaaleja ei ole suunniteltu veden alipaineeksi, on toivottavaa varustaa paine- seinät ja suorittaa lattiapäällyste 50-100 mm kerroksella. Joten voit taata vuotoja jo pitkään.

Kellarin sisäinen vedeneristys on vain ylimääräinen lisätoimenpide. Se ei pysty tarjoamaan suurta luotettavuutta. Siksi ensimmäisessä tilaisuudessa on vielä syytä kaivaa pohja ja suorittaa vedenpitävyys oikein. Jos pohjavesi on melko matala, ei koskaan häiriintynyt, niin joskus se riittää suorittamaan eriste sisästä läpäiseviltä, ​​polymeerimateriaaleilta tai erityisiltä sementtipohjaisilta laastareilta. Mutta älä unohda, se ei suojaa seiniä veden kertymisestä.

Tee-se-itse-säätiö talon alla kellarineen

Säätiö talon kellarille

Talo, jossa kellarikerroksessa on useita merkittäviä etuja. Eristys lisääntyy, pohjavesikerros ja käyttökelpoinen alue näkyvät. On aivan mahdollista rakentaa tällainen säätiö taloon, jossa on omat kädet. Huomaa vain, että kellari lisää huomattavasti säätiön rakentamisen kustannuksia.

Kellarikerrokset ovat hyvin yleisiä, koska kellarista voidaan käyttää eri tarkoituksiin ja eri tarkoituksiin. Jos talon alue mahdollistaa, voit siirtää paljon apulaitteita kellariin tai kellarihuoneeseen sekä järjestää kattilahuone, pesutupa, varastotila ja niin edelleen. Tärkeä edellytys laitteen kellarille talon perustalle - paikan geologinen tila. Alla on perustelut ja kellarit, sekä rakentamisen suositukset.

Tyypit kellareihin tilauksesta

Kellarit erotetaan niiden toiminnallisesta tarkoituksesta. Joitakin vivahteita liittyy tähän laitteessa. Lisäksi kellari voidaan sijoittaa kellariin tai haudata maanpinnan alapuolelle. Jos tulvien ja pohjavesien taso mahdollistaa pohjan rakentamisen kellarilla. Kellarutyypit vaihtelevat sen tarkoituksen mukaan, johon se on rakennettu.

Monoliittisen kellarikerroksen rakentaminen pohjakerroksessa

Istuin, varastotila. Tällaiset tilat on järjestetty elintarvikkeiden varastointiin, vanhojen tavaroiden tai lisäaineiden ja työkalujen varastointiin. Tuotteiden on säilytettävä viileä ja kuiva ilmasto, lämmitystä tässä tapauksessa ei suositella. Säätiö jäähdyttää, mikä ei vaikuta sen toimintaan kovin hyvin.

Aihioiden varastointi talvella kellarissa

Tekninen apuväline. Kun lämmityslaitteita (esim. Kattila, vedenlämmitin) siirretään kellariin, ei myöskään ole syytä huolehtia lämmityksestä, koska lämpötilaa ylläpidetään lämmönpoistolla käyttölämmittimistä.

Kattilahuone yksityisen talon kellarissa

Kellari kellarissa. Monipuolinen vaihtoehto, jonka avulla voit laittaa toimistoon, kuntosaliin tai saunaan. Kellarisokerikentän rakenteilla on omat vaatimukset, esimerkiksi jos asuintilaa on tarkoitus suunnitella, kattojen korkeuden on oltava vähintään 2,5 metriä.

Etusivu kuntosali kellarissa

Garage kellarikerroksessa. Erittäin yleinen vaihtoehto toiminnalliselle käyttöön. Vaatii auton oikean sisäänkäynnin rakentamisen. Huoneen tulee antaa riittävästi tilaa paitsi koneen lisäksi myös työkalujen telineisiin. On miettiä vähimmäislämpötilaa ja hyvä ilmanvaihto.

Talo-projekti, jossa autotalli kellarissa

Tyypit kellarimallit

Talon perusta voi olla monoliittinen tai nauha. Ensimmäinen vaihtoehto on kalliimpi, koska se vaatii paljon teräsbetonia. Määrittää maaperän pohjamuototilan valinnan. Suositukset tulisi antaa kokeneilta geologeilta suunnittelijoilta maaperätutkimuksen tulosten mukaan rakennuspaikalla. Suosittelemme, että otat yhteyttä erikoistuneisiin suunnitteluorganisaatioihin, jotta saisit mielipiteesi yhdestä tai toisesta, sivustosi sovelluksesta.

Eroja perustusten rakentamisessa määräytyy myös sen rakentamisessa valittuna materiaalina. Tarkastele yleisimpiä tyyppejä:

 1. Monoliittinen teräsbetoni. Säätiön seinät on valmistettu betonirakenteesta, joka on vahvistettu metallirakenteilla. Tämäntyyppinen säätö on erittäin luotettava, sopii useimpiin maaperätyyppeihin, mutta merkittävällä syvyydellä tarvitaan hyvä vedeneristys. Nauhaosasto on rakennettu betonista. Se on kaadettava muottipesään, joka on valmistettava rakenteen seinien koko korkeudelle. Niiden leveyden tulisi ylittää talon seinämän paksuus 0,2-0,3 m: lla. Vahvikehykset on asennettu muottiin ja sitten se kaadetaan laastilla. Sementtilaatua M500 suositellaan. Kaikki tämä voidaan tehdä omalla kädelläsi, jos noudatat hanketta ja rakennusmääräyksiä huolellisesti.
 2. Betonielementit. Tällöin on vaikeampaa tehdä kaikkea omalla kädelläsi, koska betonilohkojen poistaminen on vaikeampaa. Vaaditaan tekniikan käyttöä, ainakin nostimia tai vinssit. Rakennusnopeus on kuitenkin paljon suurempi. Lohkot pinotaan hankkeen mukaisesti ja suljetaan liuoksella. Luotettavuutta varten ne on sidottava johtimella. Haittoihin kuuluu tarve lisätä vedeneristyslaitteita, varsinkin jos kellari on tarpeeksi syvä ja pohjavesi on korkea.
 3. Tiilen perustus. Perusrakenteiden rakentamiseen käytetään erityistä tiiliä, joka ei kulje kosteutta. Kun rakennat seinämiä 0,4 metrin välein, on tarpeen tehdä betonihihnan vyö, jossa on vahvistusta, mikä vahvistaa rakenteen. Tällaisen pohjan yläosa on myös valmistettu betonista.
 4. Vaahtobetonialustat. Vaihtoehto, joka on samanlainen kuin edellinen, mutta nopeampi, ja toisin kuin betonilohkojen käyttö, ei tarvitse käyttää tekniikkaa. Näistä malleista, taloudellisin säätiö. Se on varsin sopiva tee-se-itse-rakentamismenetelmään.

Monoliittinen kellari talon kellarissa

Basement Construction Technology

Alakerran talon rakentaminen kellarikerrokseen on aloitettava puhdistamalla ja merkitsemällä alue projektin mukaisesti (on selvää, että hanke on tehty ja sidottu tiettyyn geologiseen etsintätyöpaikkaan).

Kaivaa säätiön kuoppaan

Kun kyseessä on valinta kellarissa rakenteiden teknisiin tarkoituksiin, seinän korkeus voi olla välillä 190-220 cm asuinkäyttöön, kuten edellä on todettu, -.. 250 cm rakentaminen perustus talon omin käsin, voit aloittaa rakentamisen seinät, kun kyseessä on korkean veden Vesi on ensin asetettava lattian kellariin.

Lattian laitteelle on tarpeen kaivata reikä leveyteen ottaen huomioon seinien paksuus. Jos perustus on tehty käsin, suunnittelumitta on tarkasti noudatettava. Hiekkakerros asetetaan projektin mukaisesti, murskattu kivi täyttyy. Tällaisen tyynyn päälle asetetaan vedenpitävä kerros, joka täytetään sementti-hiekkalaastilla. On välttämätöntä kaataa betonia 0,3 m kerroksiin. Tämän jälkeen voit jatkaa seinien rakennetta, jotka on rakennettu valitun rakennemateriaalin mukaan.

Monoliittisen betonin kellarin rakentaminen

Basement Vedeneristys

Tärkeä asia on se, että kellarikerroksessa on hyvä vedenpitävyys. Perinteiden ominaispiirre on pääsääntöisesti hyvä ilmanvaihto ja eristys. Tämän seurauksena kellarissa on lisääntynyt kosteus. Syvyys antaa mahdollisuuden tunkeutua maaperän vesijohtovesiin, jos niiden taso on korkeampi kuin kellarikerros.

Vedenpitävä talon kellarissa kellarissa

Kellari on kooltaan ja tarkoitukseltaan suojattu kosteudelta ja veden tunkeutumiselta eri tavoin:

 • Vedenpitävä menetelmä. Sillä on ominaista erityisen liuoksen tunkeutuminen mikrokapselikanavien läpi ja aukot pintaan, minkä jälkeen seoksen kiteytys tuottaa suojaa vettä vastaan.
 • Ruiskutusvesieristysmenetelmä. Periaatteessa tällainen eristys on eräs tunkeutumismenetelmä. Sen ero on, että materiaalina käytetään erityistä geeliä, jolla on juoksevuus.
 • Menetelmä nestekumin kumitusta. Tämä menetelmä kellukkeiden suojaamiseksi kosteuden läpäisevyydestä perustuu lattian, seinien ja katon käsittelyyn nestemäisellä kumimateriaalilla.
 • Nestemäisen lasin vedeneristysmenetelmä. Menetelmä on samanlainen kuin edellinen, paitsi että nestemäistä lasia käytetään nestekumin sijasta. Se on natriumsilikaatin seos, jossa on sooda ja hiekka.

Vedenpitävä vedeneristyslaite

Tällaiset perusehdotukset, toivomme, auttavat rakentamaan talon, jossa on kuiva ja lämmin kellari omilla kädillä.

Vedenpitävä kellari pohjaveden sisäpuolelta - unohda kosteus ikuisesti!

Kellarin asianmukainen suoja pohjavedestä ja sademäärästä on tärkeä edellytys, joka määrittää minkä tahansa rakennuksen kestävyyden ja turvallisuuden. Pitkässä käytössä olleissa yksityisissä talouksissa kellarin suojaaminen sisäpuolelta voi milloin tahansa tehdä kodin käsityöläinen.

Asiantuntijat sanovat, että yksityisten asuntojen kellarin (maanalainen, kellari, kellari) suojelu on käsiteltävä kokonaisvaltaisesti asunnon rakentamisen aikana. Sitten talon omistajan pohjaveden ongelmat ovat äärimmäisen harvinaisia. Mutta kaukana aina asuinrakennuksen rakentamisesta, noudatetaan sen asianmukaista vedenpitävyyttä koskevia standardeja. Ajan myötä tämä johtaa kellareiden tulviin, jatkuvan kosteuden esiintymiseen ja muottiin, mikä aiheuttaa säätiön rakenteellisten elementtien tuhoutumisen. Jotta samanlaiset asiat olisivat mahdotonta, koska elää raaka-talossa, se on epärealistinen.

Pohjavesien aiheuttamien ongelmien välttämiseksi kellarissa on tarpeen tehdä vedenpitävyys

Nyt kellareiden eristäminen toteutetaan eri tavoin käyttäen sekä moderneja että tunnettuja materiaaleja. Kun teet tällaisia ​​töitä omilla käsilläsi, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin kellariin liittyviin ongelma-alueisiin:

 • Työsaumat. Ymmärrä yhdisteet, jotka muodostavat muottien rakennustyömailla ja betonirakentamisen yhteydessä.
 • Liitokset katon ja lattian pintojen välillä seinällä.
 • Häiriöt ja aukot, joiden ulkonäkö johtuu kutistumisesta kotona.
 • Polttolaitosten paikat (jätevedet, vesihuolto jne.).

Seuraavaksi kuvataan sisäisten vedeneristyskäytön tärkeimmät tyypit ja sen asennukseen käytetyt suosituimmat materiaalit.

Vedeneristys voi olla vaakasuora ja pystysuora. Ensimmäinen toteutetaan, jos kellarin kellari on olemassa olevan veden (pohjaveden) tasolla. Tällainen suojaus suoritetaan lattialle. Se poistaa riskin maaperän veden lisäämisestä kellarissa ja kapillaarisen kosteuden tunkeutumiseen siihen. Huomaa, että vaakasuora vedeneristys on tehtävä joka tapauksessa. Vaikka juuri nyt ei ole todellista tarvetta. Tilanne voi muuttua hyvin nopeasti johtuen lisääntyneestä sademääräs- tä, maan muutoksista, mikä johtaa veden esiintymän nousuun ja muista syistä.

Vedeneristys voi olla vaakasuora ja pystysuora

Koviloissa, joissa ei ole varustettu viemäröintisysteemillä, suositellaan korkealaatuista suojaa kosteudelta. Se on myös välttämätöntä, jos kellarin seinät sopivat yhteen nykyisen pohjaveden kanssa. Useimmissa tapauksissa pystysuora eristys tehdään vaakasuoran yhteydessä. Tällöin osa-alueen suojauksen tehokkuus kasvaa merkittävästi.

Kosteusvaikutuksen tason mukaan kellarikerroksen rakenteellisiin osiin hydrosuojaus voidaan jakaa seuraavasti:

 • protivokapillyarnuyu;
 • paineeton;
 • protivonapornuyu.

Kapillaarieristys on suunniteltu suojelemaan tilaa kosteudelta ja kosteudelta, joka syöttää sen materiaalien huokosten läpi, joista rakennus on pystytetty. Vapaa-virtausta käytetään raskas sateet, kevät tulvat, tulvat. Ja ilmanpaineita tarvitaan ilman vedenpoistoa, kun maaperän vesi nousee 10 m: iin. Sen rakentaminen edellyttää yhden luotettavan esteen luomista. Paineensyöttöjärjestelmä toimii vesipaineen ansiosta, joka kirjaimellisesti puristaa pinnalle käytettyä vedenpitävyyttä. Tällainen suoja tasoittaa ulkopuolelta. Kellarin sisäpuolelta sitä ei käytetä.

Valikoima sopiville vedeneristyskoneille kellareille ei ole yksinkertainen asia. On mahdotonta tehdä virhe täällä. Viime aikoihin asti osa-alueiden suojaaminen omilla käsillään toteutettiin yksinomaan päällysteen avulla (sitä kutsutaan myös maalaukseksi) tai päällekkäin eristämällä. Nämä perinteiset materiaalit ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Ne ovat halpoja, niillä on tiettyjä etuja. Mutta heillä on paljon puutteita. Pääasia on, että vaikka suhteellisen alhaisella vedenpaineella, kerääntyminen ja päällystyseristys turpoavat ja alkavat siirtyä pinnalta kerroksittain. Tämän seurauksena on tarpeen asentaa uusia materiaaleja, koska vanha tehtävä lakkaa toimimasta.

Hiominen vedeneristys on monikomponenttinen sementti-polymeerikoostumus. Se voi olla:

 • kova (se on erityinen seos kuivassa muodossa);
 • joustava (kuiva komponentti ja erityinen polymeeripohjainen emulsio).

Päällystyspastaa levitetään valmistettuun, puhdistettuun pintaan.

Tällaisten materiaalien hinta on alhainen. Käyttämällä niitä on helppoa. Kaikki työ on tehty nopeasti, eikä asiantuntijoiden apua tarvita kodin käsityöläisten toimesta. Päällystysmastia levitetään puhdistetuille märille seinille lastalla, maalitelalla ja tavallisella harjalla.

Pinnoitetuotteilla on samankaltaiset ominaisuudet. Ne annetaan rullina, ne valmistetaan polymeerisestä tai bitumipohjaisesta. Tunnetuimmat tämäntyyppiset eristimet ovat hydroisoli ja ruberoidi, joka on suosittu kotitalouksissa. Ne on joko kiinnitetty liimapintaan tai fuusioituneiksi. Telan materiaalien haitat:

 • lyhyt käyttöaika;
 • herkkyys sienten, homeen;
 • korkea hauraus alhaisissa lämpötiloissa, mikä johtaa suojamateriaalin tuhoutumiseen.

Nykyään polymeeri- ja bitumituotteita käytetään yhä vähemmän. Kuluttajat haluavat nykyaikaisempia insulaattoreita. Tietoja heistä edelleen.

Vedenpitävyys viime vuosina on vailla monia perinteisten materiaalien puutteita. Nykyaikaisten keinojen valinta kosteuden pääsyn estämiseksi kellariin tehdään ottaen huomioon:

 • alikentän määräpaikka;
 • läsnäolo viemäröintijärjestelmän kellarissa;
 • sateen voimakkuus alueella ja pohjaveden taso;
 • säätiön tyyppi ja materiaali.

Läpäisemätön eristys on helppokäyttöinen

Uuden sukupolven kellari-vedeneristysmateriaaleihin kuuluu tavallisesti lävistys- ja kalvoneristys sekä nestemäinen lasi ja kumi. Tarkastele niitä tarkemmin. Vedeneristyskyvyn läpimurto on ominaista pitkän käyttöiän, helppokäyttöisyyden, helpon, nopean ja syvän (jopa 0,6 m) läpäisyyn betonirakenteeseen, jossa jälkimmäisen höyryn ja kulutuspotentiaalin säilyminen on mahdollista. Se eliminoi mekaanisen vaurion riskin käsitellylle pinnalle, lisää betonin kestävyyttä negatiivisiin lämpötiloihin ja lisää samalla sen kosteutta suojaavia ominaisuuksia.

Läpäiseviä koostumuksia käytettäessä täytetään suojatut rakenteet, minkä jälkeen ne kiteytyvät erityisten reagenssien vuoksi - tunkeutuvat. Näiden tehtävät suoritetaan tavallisesti seuraavilla yhdisteillä ja elementeillä: alkalimetallin, alumiinioksidin ja luonnollisen piidioksidin metallien karbonaatit.

Läpäisevät koostumukset ovat ihanteellisia suojaamaan kellareja sisältä. Teknologian käyttö on yksinkertaista. Puhdista pinta ensin, rasvaa se. Nämä toiminnot tarjoavat korkealaatuista betoniruutujen paljastamista. Jotkut asiantuntijat suosittelevat, että voit siirtää metalliharjan pohjan päälle, jotta pinta olisi karkeampi. Sitten eristeen seos tunkeutuu siihen suuremmassa määrin.

Sitten suoritetaan seuraavat toiminnot peräkkäin:

 1. 1. Sekoita kuiva eristys vedellä. Liuoksen komponenttien osuudet on merkitty tämän tai mainitun koostumuksen ohjeissa.
 2. 2. Kosteutta suojattava pinta kosteudelta.
 3. 3. Laimennetusta koostumuksesta määrätään kaikkiin käytettävissä oleviin liitoksiin, saumoihin ja kulmiin, ja sitten - yhtä suureen osaan pohjaa.
 4. 4. Odotamme 2-3 tuntia, käytä uudelleen ratkaisua.
 5. 5. 2-4 päivän kuluttua käsittelystä kostuta hieman eristetyt rakenteet niin, että suojaava liuos tasaantuu tasaisesti kaikkiin osiinsa.

Erilaisia ​​läpäiseviä yhdisteitä suojaamaan kosteutta vastaan ​​on ruiskueriste. Se on nestemäisen geelin koostumus, joka sisältää polyuretaania, akrylaattia, mikro-sementtiä tai epoksimuovia. Tämä koostumus syötetään etukäteen valmistettuihin reikiin. Menettely toteutetaan erikoistyökaluilla ja melko monimutkaisella tekniikalla. Tästä syystä injektoinnin eristäminen, vaikka sen ilmeiset edut (kyky käsittelemään vaikeasti tavoitettavia alueita, alhainen geelienkulutus, ei tarvetta valmistaa syitä), eivät ole itsekoulutettujen käsityöläisten käytössä.

Kalvovesieristys on parannettu versio telavastuksesta, jolla on parempi kestävyys ja tehokkuus. Kalvoja voidaan levittää mihin tahansa pintaan. Tällaiset tuotteet pystyvät tarttumaan tiukasti märille seiniin. Visuaalisesti sisäisen kosteuden suojauksen kalvo näyttää kankaalta, jossa on kartiomaisia ​​piikkejä. Heidän tehtävänsä on siirtää vettä.

Kalvoja voidaan käyttää mille tahansa pinnalle.

Seinämien kalvokalvojen seinät kiinnitetään tukipuilla. Lisäksi nämä laitteet on asennettava vain eristimen päälle. Ja kaikki sen jäljellä olevat päät kiinnitetään myöhemmin vaakasuoralla kosteudenkestävällä järjestelmällä, ilman että kalvojen asennusta ei suoriteta. Tätä tosiasiaa pidetään yhtenä kuvattujen kosteussuojusten haittana.

Nestemäinen lasi on seos, hiekka ja natriumsilikaattijauhe. Ennen käyttöä se liuotetaan veteen tiettyinä mittasuhteina (tarkka määrä nestettä lisätään valmistajan ilmoittamaan). Nestemäisen lasin käyttöteknologia on alkeellinen - me puhdistamme kosteutta suojaavat alustat, kattavat kaikki aukot, nivelet, kulmat ja muut laimennetun koostumuksen alueet. Odotamme pari tuntia ja nautit korkealaatuisesta vedeneristyksestä.

Nestemäisellä lasilla saa käsitellä vain betonin pintaa! Muista materiaaleista tehdyt rakenteet eivät ole yhteensopivia tämän hydroprotectorin kanssa.

Lisäsimme, että nestemäisellä lasilla on ainutlaatuinen ylläpidettävyys (tarvittaessa voit purkaa osan vedeneristyksestä ja kiinnittää siihen uuden suojan) ja erinomaiset korroosionestot. Ainoa epämiellyttävä hetki. Nestemäinen koostumus laimennuksen jälkeen tarttuu nopeasti käyttöön ja ei sovellu käytettäväksi. Siksi sitä tulisi sekoittaa pieninä annoksina. Käytä niitä heti käyttötarkoituksen mukaan.

Nestekumi on valmistettu erilaisista polymeerielementeistä ja bitumista. Se takaa korkealaatuisen kosteuden eston sekä kellarissa että sen ulkopuolella. Kumieristyspäällysteillä on seuraavat edut:

 • täydellinen mätänemättömyys;
 • ainutlaatuinen korkea pito;
 • kestävyys;
 • edulliset kustannukset;
 • vedenpainetta, UV-säteilyä ja ääriolosuhteita vastaan;
 • huollettavuus;
 • paloturvallisuus.

Kellojen käsittely nestekaasulla on helppo tehdä itse. Poista sienten pinnalta, lika, pöly. Tasotamme pohjat, joita halutaan käsitellä (toiminta on valinnainen, mutta se vähentää eristysmateriaalin kulutusta), soveltamaan alukokoonpanoa niihin. Tässä on nuolta. Ensin sinun on käsiteltävä maavälejä ja kulmia. Sitten peitä pinta kankaalla (myydään rakennustyömailla). Ja sen jälkeen käytä primeria uudelleen, peittäen sen koko alustalle.

Nestekumi muodostaa laadukkaan vedenpitävän esteen

4 tunnin kuluttua voimme jatkaa lattian hydrolaatiota nestekumilla. Seinälle kellarissa se jaetaan rullalla. Voit vuokrata erikoisasennuksen nestekumin ruiskuttamiseen. Sitten työ menee paljon nopeammin. Jos suojaat vettä tavallisesta kellarista yksityisessä talossa, ei luonnollisesti tarvita tätä asennusta. Nestemäisen kumin täydellisen kiinteytymisen aika on useita tunteja. Tämän seurauksena muodostetaan erityinen kalvo käsitellyille pinnoille, jonka läpi ei voi tunkeutua yhtä vesipisaraa. Levy voidaan päällystää melkein kaikilla tunnetuilla koristemateriaaleilla.

Pohjavesien suojeluun tarkoitettujen materiaalien tarkastelusta voidaan todeta, että kotimaisten käsityöläisten eristämisen toteuttamisessa ei ole erityisiä vaikeuksia. Hydraulisten eristeiden käyttö on yksinkertaista ja selkeää. Mutta jos haluat tehdä kaiken oikein, ota huomioon alla olevat suositukset. Ensinnäkin meidän on huolehdittava korkealaatuisista pintojen puhdistamisesta, jotka on suojattu kosteudelta, ja valmistelemaan kellari suunnitellulle toiminnalle:

 1. 1. Tutki kellari. Me löydämme alueet veden tunkeutumisesta siihen, muista ne, jotta kiinnitettäisiin erityistä huomiota ongelma-alueisiin.
 2. 2. Pumppaa vesi alikentästä, jos se on käytettävissä. Joitakin eristemateriaaleja voidaan käyttää märissä olosuhteissa. Mutta mikään niistä ei sovi veteen.
 3. 3. Irrota pudotusosat pohjasta, poista lika, päästä eroon pölystä. Let's shuffle löydetyt aukot. Niiden laajentaminen antaa meille tehokkaamman vedenpitävyyden. Pohjustus ja täyttö kipsi- tai betonilaastin kanssa.
 4. 4. Prosessimme pinnat maaperällä. Ja kuljemme ongelmakohtia kahdesti. Bitumainen mastinen ja läpäisevä eristys voidaan asentaa huonosti kuivatuille seinille. Kaikki muut materiaalit vaativat täysin kuivia pintoja.
 5. 5. Uusissa kodeissa ennen vedenpitävyyden aloittamista sisäpuolelta on toivottavaa vahvistaa kellarin seinät geotekstiilillä tai vahvikkeella. Nämä tuotteet pitävät suojamateriaalia turvallisesti, kun vasta rakennettu rakenne alkaa upottaa. Nämä tuotteet asennetaan tapauksissa, joissa eristys suoritetaan kahdessa kerroksessa. Tällaisissa tilanteissa lujitemateriaalit sijoitetaan käytettyjen hydro-insulaattorien kerrosten väliin.

On tarpeen laittaa kerros kerros maanalaiseen kerrokseen kellarissa, tiivistää se ja päällystää se sementtilaasti. Kuivumisen jälkeen on sallittua jatkaa lattiapohjan eristämistä. Älä aseta suojatuotteita suoraan maahan. Ei ole mitään järkeä heistä.

Ja viimeinen. Mitkä toimenpiteet kellarikerroksen suojaamiseksi vedestä ovat epätäydellisiä, ellei niitä ole varustettu hyvin toimivalla ilmanvaihtojärjestelmällä. Se voi olla keinotekoinen tai luonnollinen. Ensimmäinen on rakennettu käyttämällä vedenpoistolaitoksia ja tuulettimia, jotka on asennettu kellarin kehän ympärille. Toinen on yksinkertaisin pakokaasu, joka tarjoaa ilmankiertoa kellarikerroksen läpi.

Keinotekoinen tuuletus yksityisten talojen kellareissa harvoin ratkaistaan. Useimmissa tapauksissa sitä ei tarvita. Luonnollinen itsekäs opettaja tekee muutaman tunnin. Tarvitset vain lukitusreiän kellarikattoon ja liitä se rakennuksen ulkopuolelle asennetulla putkella. Tällainen yksinkertainen rakenne toimii monimutkaisessa hydro-suojauksessa. Älä unohda peittää ulkoista putkea korkilla, joka ei salli sadepisaroiden pudottamista kellariin.