Valssattu vedeneristystekniikka säätiölle

50 prosentissa tapauksista, pohjaveden perustan suojelemiseksi, sadeveden valumiselta, käytetään useampia rullausvesisuojaimia. Materiaalit liimataan säätiön pintaan itsekiinnittyvällä kerroksella, mastisiin tai lähetetään siihen sulattamalla bitumipohja. Mekaanisia kiinnitysmenetelmiä on läsnä kalvoissa, joita käytetään harvemmin säätiöissä kuin kattorakenteissa.

Kuinka tehokas on vedenpitävä vedenpitävyys?

Aikaisemmin käytetyt kateaineet, kattohuopa, muut pahvista valmistetut materiaalit ovat hyvin pieniä resursseja maanalaisen käytön aikana. He luopuivat rullina polyesteriä, lasikuitukangasta. Pääetu verrattuna päällystysaineisiin on 100% käyttöolosuhteiden mukaisuus:

 • kuumavalssattu vedeneristys luotettavasti estää radonpäästöjä, mikä tekee asunnosta turvallisen käytön
 • aineet, joiden bioproteiini on kestävä pohjaan vaarallisten juurien itämistä varten
 • maksimaalinen kulutuskestävyys kiviseinissä, joissa on paineistettu pohjavesi, on rullat ulkoisella hiomajauheella

Käytettäessä kipsiä mastisia, jokainen tällainen kerros on luotava lisäksi käyttämällä ylimääräisiä resursseja. Materiaalit, joissa on itsekiinnittyvä pohjakerros ovat kalliimpia, joten kehittäjät haluavat liimata rullia mastilla tai rakentaa ne käytetyllä bitumikerroksella - polttimen vuokraaminen on halvempaa.

Vedeneristysmateriaali on enintään 30 vuotta, minkä jälkeen suojaus on palautettava. Kuitenkin yhdessä mastoaineiden, alukkeiden, läpäisevien yhdisteiden kanssa suojamatto kestää yli 50 vuotta.

Rullamuovien lajikkeet

Vedenpitävästä vedeneristysnestä on tullut yleisesti tunnettujen vedeneristysmateriaalien nimi. Tämän luokan sisällä kellarin vedeneristys on luokiteltu seuraavien ominaisuuksien mukaan:

 • pohja - polyesterikuitu, lasikuitu tai lasikuitu
 • pohjakerros - kalvo, bitumikerros, itseliimautuva
 • yläkerroksen - kalvon, kiinteiden kivien, bitumin, kalvon hankaavan murun

Eri valmistajat tuottavat monikerrosvalssattujen materiaalien perustamista epäyhtenäisillä ominaisuuksilla. Esimerkiksi Tekhnoelastilla on 30 vuoden resurssi (kuusi kertaa enemmän kuin kattohuopa), sillä on useita muutoksia. Maanalaiset raudoitetut betonirakenteet soveltuvat tavallisesti hitsaustyypin Technoelast Standardin budjetin arvoon.

Roll vesitiiviys Uniflex on pienempi (25 vuoden kuluessa) resurssi, koostuu viidestä kerroksesta:

 • elokuva
 • bitumi
 • lasikuitu- tai polymeerikankaasta
 • bitumi
 • kalvo, kalvo

Valmistaja käyttää suuria, hienoja graniittisiruja, jotka nostavat hintaan 130 ruplaa / m 2, mikä on kolme kertaa suurempi kuin talousarvio Bikrost K, jolla on sama hankaussuoja. TechnoNIKOL valmistaa päällystysaineita useiden eri luokkien perustamiseen. Toisin kuin 10 vuoden Bikrost-resurssin, kehittäjä voi valita Uniflexin lasi-kankaalla 30 vuoden käyttöiän mukaan.

Tekniikan perusrungon vedenpitävyys

Koska useimmissa tapauksissa käytetään päällystysmenetelmää, alkuvaiheessa on välttämätöntä ostaa / vuokrata propaanikaasupoltinta, jota ilman ei voida lämmittää mastinen ja bitumikerros. Sitten sinun pitäisi päättää kunkin materiaalin määrästä:

 • Säätiön kalvovesieristystä käytetään radonin poistumispisteissä.
 • kun se täytetään raunioilla, kivistä maata, on käytettävä keloja, joilla on suuret hiomapurut
 • vahvistetuille betoniterästeille olisi käytettävä materiaaleja lasikuidusta tai polyesterikankaasta

Valssattua vedenpitävyyttä on hankittava ottaen huomioon päällekkäisyydet, käynnistys (pohjasta laudan sivureunaan, teippi, sivupinnoilta ylempään pintaan). Polyesterin perustana on joustavampi, inertti aggressiivisille aineille, toisin kuin lasikuitu, se maksaa vähemmän, ei pelkää negatiivisia lämpötiloja.

koulutus

Muottiin kaadettuun säätöön on olemassa virtauksia, kuori- ja syvennyksiä laattojen, pilarien ja nauhojen ulkoreunoihin. Toisin kuin päällystysmateriaalit, rullat eivät voi luoda kalvamattoa näissä olosuhteissa. Siksi kaikki epätasaisuudet ennalta tasoitetaan (halkeamat, kuopat täytetään, tuberkit hiotaan).

Monissa maanalaisissa rakenteissa on laajennusliitoksia. Ne täytetään tiivisteellä. Adheesion parantamiseksi betoni pohjustetaan alukkeella tai laimennetulla mastilla. Tämä lisää nauhan karheutta, esteen kiinnittymistä pohjaan. Korjausjakson lisäämiseksi on suositeltavaa käyttää kerroksena olevaa yksikerroksista päällystekerrosta pohjaan.

Ensimmäinen arkki

Vedeneristyskykyä käytettiin taloudellisesti, on tarpeen vetää pystysuora viiva arkin yhdelle reunalle. Liimaus tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 • kerrostetun kerroksen lämmittäminen, kun tela osittain kääntyy tai koon mukaan leikattua nauha-nauhan korkeutta
 • telan asemointi suhteessa pystysuoraan linjaan, alaosassa tulee olla päällekkäinen 20-10 cm maan päällä (yleensä liimattu nauhan pohjan, FL-levyn, jalustan laajentamiseen)
 • seuraavan segmentin lämmittäminen, liimaaminen betoniin, valssaaminen telalla ilman poistamiseksi, tasaaminen
 • laukaise nauhan yläreunassa levyä käyttäen vastaavaa tekniikkaa

Tuloksena tulisi olla tasainen kerros, jossa ei ole kuplia, kuoriutumista ja puhkaisevia rakoja betonirakenteessa.

Liimataan säätiö

Kaikki myöhemmät levyt kiinnitetään pohjaan samalla tavalla, kun ne ovat päällekkäin 10 cm. Aineiston säästämiseksi se saa käyttää teloista jäljellä olevia kappaleita. Poikittaissuuntainen päällekkäisyys, kun rakennetaan kaksi kertaa niin paljon (20 cm), ylälevy tulee pudota pohjaan, jotta estetään paineen vuotaminen.

Pohjustuksen vedeneristys suoritetaan kahdessa kerroksessa, joissa on alhainen GWL-taso, 3-4 kerroksessa ja paineenalaisella pohjavedellä, mahdollisuutta kausivaihtelun kasvuun. Suositeltavaa ulkopuolista eristämistä varten. Tätä varten käytetään levyt ekstrudoitua XPS-polystyreeniä, joka on liimattu hydroisolin päälle. Tämä kerros on myös vedenpitävä maton mekaaninen suojaus maadoitusta vastaan.

Sokean alueen lämmitys auttaa välttämään maaperän turpoamista rakennuksen pohjan alla. Se valmistetaan ennen täyttöä vähentää työvoimakustannuksia julkisivujen viimeistelyvaiheessa. Laajennetut polystyreenilevyt pinotaan matalan teipin pohjan tasolle tai -40 cm: n merkkiin käyttäen upotettua nauhaa. Tämä estää maapallon jäädyttämisen mökin ympärillä.

Vesitiivisvesieristys

Tehokkain on kattava vedeneristys, johon kuuluu pohjapohjan suojaus. Siksi tämäntyyppiset tapahtumat alkavat valmistustyön vaiheessa:

 • yli 20 cm: n hiekkakerros, 20 cm murskattu kivi (5 - 10 cm) kaadetaan, joka on välttämätöntä valssatun materiaalin suojaamiseksi kivivillaisilla kivillä
 • 50%: n vahvuudella (tavallisesti kolmannella päivällä), jalka pohjustetaan, päällystetään mastilla, liimataan päälle valssatulla materiaalilla
 • telojen pituus on nauhan pohjan leveys + 20 - 40 cm kummallakin puolella
 • muotti on kiinnitetty vedenpitävään päähän, strippauksen jälkeen, rullattu materiaali lanseerataan nauhan lateraaleihin käyttämällä edellä mainittua tekniikkaa

Rakennettaessa rullaa pitkin, poikittainen liitos tehdään yli 20 cm: n limityksellä, pituussuuntainen päällekkäisyys on puolet (10 cm) materiaalin säästämiseksi. Nauhatyön pystysuorissa seinissä kaikki työ suoritetaan:

 • vaakasuuntaisten rivien kääriminen aloitetaan maasta, jotta saadaan seuraavan rivin ylempi päällekkäisyys
 • pystysuorat kangastyypit liimataan myös alhaalta, jolloin muodostumisen yhteydessä sauma suljetaan ylhäältä seuraavalla kappaleella

Mekaaninen suojaus leikkausvoimaa vastaan ​​vaurioi geotekstiilikerros. Ennaltaehkäisevä korjaus 10-50 vuodessa riippuen vedenpitävästä tekniikasta, käyttöolosuhteista. Muiden tyyppisten vedeneristysparien yhdistäminen suoritetaan seuraavilla tavoilla:

 • maalaus - 0,5 metrin rullan aloittaminen maaliin, käsittelemällä saumaa kerroksella vedenpitävää maalaustekniikkaa
 • kipsi - pohjamaali kipsiin, lanseeraamalla siihen 0,5 m rullattava eristys

Pohjaveden poistamiseksi pohjalevystä levyt, jotka sijaitsevat kehällä, asetetaan suljetussa järjestelmässä yhdistettyihin viemäreihin, joilla on yhteinen ajovirta. Niiden pitäisi olla pohjan tasossa, tasasuuntaan perustuksen tyynyn kanssa. Kuonan sinusien täyttö loppuun reunuksen veden- ja lämpöeristyksen jälkeen suoritetaan epämetallisilla materiaaleilla, joissa taipumisvoimat ovat taatusti poissa.

Valittu valittu tekniikka, joka kääritään säätiö valssaamalla vedeneristysmateriaaleilla, on universaali kaikille maanalaisille rakenteille. Kun käytetään rullia itsekiinnittyvällä kerroksella, työvoimakustannukset pienenevät, mutta rakennusbudjetti kasvaa. Ilman vettä suojaavaa estettä säätiön käyttöikä pienenee 30-50%, riippuen vahvistamisesta.

Talon rullamateriaalien kellarikerros vedenpitävä

Pohjavedet, jotka sisältävät suoloja ja happoja, sade, sulava lunta ovat kaikkein hirvittäviä rakennuksen perustusten hävittäjiä. Tiilen tai betonin pinnalla oleva kosteus edistää mikro-organismin leviämistä ja sienen muodostumista. Vesi tunkeutuu kiven rakenteeseen, pakastaa, laajentaa ja heikentää pohjaa, ja kun se sulaa, se pesee betonin täyteaineen. Sieltä tukehtuminen, vääristymät, halkeamat, jotka voivat viime kädessä johtaa talon romahtamiseen. Oikein järjestetty rullan vedeneristys säätiölle, sitä kutsutaan myös okletochnoyksi, joten voit välttää tällaisia ​​seurauksia.

Kaksisuustyyppisiä eristyssuojaimia käytetään rakennuksen suojaamiseen veden sisääntulosta.

Se on sijoitettu pohjan pinnalle tiiliseinille, seinäpaneeleille tai kallistumiselle ja kulkee koko rakennuksen ympärysmitta. Sen päätehtävänä on katkaista kosteus seinistä. Jos ei ole kellarissa tai kosteuden läsnäolo on merkityksetöntä, niin riittää, että pohjaan saadaan vain vaakasuora vedeneristys.

Tätä näkemystä käytetään korkealla kellarilla tai kellarissa, kun säätiö on samanaikaisesti seinät. Tällöin päätehtävänä on erottaa betoni pohjavedestä ja sademäärästä.

Betonipohjan ulompi (katu) puoli on suojattava kosteudelta, eikä vain sen yläpuolelta vaan myös maanalaisesta osasta. Siksi pohjan vedeneristäminen valssattujen materiaalien kanssa tehdään ennen louhinnan täyttöä ja koko korkeutta. Jos kellari tehdään maanalaisessa versiossa, on käytettävä molempia suojaustyyppejä. Pystysuora vedenpitävyys tehdään seinillä ja vaakasuorassa - kellarikerroksessa kellarikerroksessa ja kellarikerroksen pinnalla (120 mm sokean alueen yläpuolella).

Materiaalien vaatimukset

Betonipohjan eristämiseen käytetään eri tyyppisiä rullaneristyksiä, mutta kaikkien niiden on täytettävä tietyt vaatimukset ja niillä on oltava seuraavat ominaisuudet:

 • vetolujuus;
 • elastisuus;
 • joustavuus;
 • alhainen veden imeytyminen (lukuun ottamatta lasi);
 • kemiallinen kestävyys;
 • pölynkestävyys;
 • murtovenymä;
 • kestävyyttä.

Valssattuja vedeneristysmateriaaleja on nykyisin kätevin veden suoja. Työskentelemällä heidän kanssaan ei ole tarvetta erityisosaamista tai työntekijöiden ryhmää, kaikki voidaan tehdä käsin.

Tämäntyyppisen työn suosituin on bitumipolymeerivalmisteilla kyllästetty lasikuitu. Yksi ensimmäisistä paikoista on tavaramerkki "TechnoNIKOL", joka tuottaa kattohuopaa, tehnoelastia, hydroisolia ja stekloisolia. Tuottamansa tuotteet täyttävät kaikki vaatimukset, ovat yksinkertaisia ​​ja helppokäyttöisiä ja ovat laadukkaita.

Telaneristysrakenne on monikerroksinen: lasikuitu tai polymeeripohja sijaitsee kahden kerroksen välissä. Mineraalimerkkejä käytetään lisäksi ulompiin, ja sisäkappale on peitetty erityisellä kalvolla, joka estää nauhojen tarttumisen telassa. Eristys valmistetaan rullina, joiden leveys on 1 ja pituus 10-12 metriä. Se on niin suosittu ja kysytään, että TechnoNIKOLia voi ostaa missä tahansa rautakaupassa edulliseen hintaan.

Vaiheittainen asennusmenetelmä

Työssä tarvittavat työkalut ovat yksinkertaisia ​​eivätkä vaadi erityisiä taitoja. Vedenpitävälle pohjalle liimausmateriaaleilla tarvitset:

 • kaasupoltin; sitä tarvitaan materiaalien nauhojen välisten liitosten lämmitykseen ja hitsaamiseen;
 • puinen tasoituslevy tai raskas tela eristyksen pinnan sytyttämiseksi tiiviimpään liittämiseen ja ilmakuplien pakottamiseen telan alle.

Telan alapuolella oleva pohja on puhdistettava lian ja pölyn takia, kaatamalla halkeamat ja peitettävä urat. Lohkojen tai paneelien väliset saumat on käärittävä laastilla, ja laajennusliitokset on täytettävä erityisellä elastisella mastilla, jotta vältetään aukkojen peittäminen näissä paikoissa kotona kutistumisen aikana.

Jos osittainen korjaus ei tasoita pohjaa, sen koko pinnalle on tehtävä 10-30 mm paksuinen sementtipinnoitus (kipsi). Sen jälkeen, kun laasti on kuivunut, koko pinta suositellaan pohjustettavaksi alukkeella (nestemäinen bitumimastinen), jotta se pääsee imemään ja rainan materiaalin parempi tarttuminen betoniin.

Laite on vaakasuora suojakerros

Alapinnan vedenpitävyys seuraavassa vaiheessa on rainan leimaaminen valmistetulla pinnalla. Voit eristää pohjaosan betonipohjan pienellä kosteudella, joten voit asentaa asfaltti- tai kateaineita. Nämä materiaalit eivät ole niin kovia, mutta jos ne on myöhemmin suojattu säältä, ne kestävät kauan.

Maanalaisiin tai alttiina voimakkaille kosteusosille on käytettävä vedenpitävää tyyppiä "TechnoNIKOL" (esim. Stekloizol). Raidat leikataan rullalta, joka on 100 mm leveämpi kuin pohja ja liimataan bitumimateriaaliin 100-150 mm: n päällekkäisyydellä talon koko kehällä.

Pystysuora vedeneristyslaite

Tämä työ on melko työläs, ei voi selviytyä, mutta tämä menetelmä on luotettavin.

1. Telaa kierretään "kuivaamiseksi", mikä vähentää nauhan alla olevien aaltojen ja ilmakuplia.

2. Kun käytetään "TechnoNIKOL" -tekniikan vedenpitävyyttä, rullat voidaan rullata ylhäältä 150 mm: n päällekkäisillä nauhoilla, ja ne voidaan liimata seinää pitkin alkaen pohjasta. Tällöin ylemmän nauhan sisääntulo alemmalla puolella tehdään vähintään 100 mm.

3. Mastista tulee levittää välittömästi ennen veden kiinnittymisen ja pienen alueen liimaamista (jotta ei olisi aikaa kuivua). Välittömästi rauta liimattu osa rullalla tai raudoituksella tiheämpi puristus ja pakottamalla jäljelle jäänyt ilma.

4. Työn päätyttyä liimojen vedeneristyskaistaleiden väliset liitokset on lämmitettävä hyvin kaasupolttimella, kunnes nauhat on hitsattu kokonaan. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä sauman laatuun, kun rullan "TechnoNIKOL" pystysuuntainen asento. Veden virtaava vesi löy- tyy helposti hitsauksessa ja tunkeutuu rainan alapuolelle.

5. Seuraava kerros (määrä voi olla mikä tahansa, mutta vähintään kaksi) on liimattu sen jälkeen, kun edellinen on täysin kuiva ja saumansiirto on vähintään 250 mm.

 • Vedeneristys tulee levittää jatkuvasti ja tasaisesti koko pinnalle ja rakenteiden liitoksille.
 • Älä käytä samanaikaisesti tuhoavia materiaaleja (esimerkiksi bitumimastista ja PVC-kalvoa).
 • Säätiön alaosassa on 45 °: n kulmassa seinää oleva siirtymäfilee (tekninen), "Technonicol" on kiinni kahdessa kerroksessa, jonka yläosa on 100-150 mm pidempi kuin alempi.
 • Vedeneristyssuojauksen asennuksen jälkeen jo rakennetun kodin pohja voidaan vahvistaa polymeerikalvoilla.

Valssattujen materiaalien vertailevat hinnat "TechnoNIKOL"

Valssattujen materiaalien pohjamaalaus

Runkomateriaalien vedeneristys on tehokkain ja usein käytetty suojausmenetelmä kosteuden tuhoisaa vaikutusta vastaan ​​rakennusten ja rakenteiden betonista. Vedenpitävien töiden toteutuksen laadusta riippuu tällaisen tärkeän rakenteellisen elementin lujuus ja kestävyys. Vastoin yleistä uskomusta, säätiön korkealaatuista vedenpitävyyttä ei ole niin vaikeaa omiin käsiisi. Videon koko prosessista vaiheittaiset kommentit ovat hyvin julkisia. Täällä tarkastelemme peruspohjan tärkeimpiä vedenpitäviä materiaaleja ja niiden soveltamista tekniikkaan pinnalle.

Valssattujen vedeneristysmateriaalien luokittelu

Kaikki nykyaikaisen rakennusteollisuuden tuottamat vedeneristysmateriaalit voidaan jakaa kolmeen päätyyppiin:

 • Liimaustyyppiset rullamateriaalit. Ne ovat kaistaleita vedenpitävästä materiaalista, jolla on erilainen koostumus, kierretty rullina. Asennus toteutetaan tarttumalla suojattavalle pinnalle käyttämällä liimamastaria tai jo materiaalia, tahmeaa kerrosta. Laadukkaan suojauksen vuoksi useat kerrokset päällekkäin. Tunnetuimmat tämäntyyppiset materiaalit ovat: kattohuopa, lasi, stekloisoli.
 • Materiaalit, joita lämmitetään polttimella tai hiustenkuivaajalla asennuksen aikana. Pohja-aineen vedeneristäminen rullatulla materiaalilla sulattamalla aikaansaa erittäin hyvän tarttumisen suojattavaan pintaan. Erityisen bitumin tai polymeerikerroksen pehmenemisvaikutus tapahtuu voimakkaasti kuumennettaessa.

Bitumentikerroksen lämmitys

 • Diffuusio nykyaikainen kalvo kalvot. Tämä on tekninen materiaali, joka huokoisten erikoislaitteiden ansiosta ei ainoastaan ​​suojaa kosteuden ulkoiselta vaikutukselta vaan myös poistaa vesihöyryn huoneen sisäpuolelta. Tästä johtuen pohja, joka on vedenpitävä tällä tavalla, säilyttää voimansa ja koskemattomuutensa hyvin kauan.

Kaksi ensimmäistä rullatun materiaalin tyyppiä käytetään vedenpitävään vedenpitävyyteen. Kullakin materiaalilla on omat vivahteensa, mutta kaikille on olemassa yleisiä sääntöjä.

Vedenpitävät vedeneristyslaitteet

Nimestä itsestään on selvää, että tällaisia ​​materiaaleja vaaditaan liimattamaan pohjan suojatulle pinnalle. Se toteutetaan useassa vaiheessa:

 1. Ne tekevät pintavalmistusta, puhdistavat lian, tasaavat epätasaisuuksia ja tasoittavat teräviä kulmia.
 2. Primeriseosten, jotka sisältävät erityisiä alukkeita, jotka lisäävät tarttumista betonipintaan.
 3. Pohjustuspäällysteet mastisilla aineilla, jotka lisäävät tarttumista perustukseen.
 4. Telamateriaalin asennus suoraan liimaamalla useita kerroksia siihen liitetyillä ohjeilla.
 5. Masten lisäkerros levitetään materiaalin pinnalle.
 6. Laite on suojaava tai koristeellinen kerros tiilen tai arkkimateriaalin muodossa, jonka avulla tehdään eristys.
 7. Jätevedenpuhdistus toimii osittaisella täyttöllä pohjamaalilla. Tätä varten 1 metrin etäisyydellä seinästä kaivetaan kaivantoa talon ympärille, johon viemäriputki asetetaan.
 8. Sokean alueen rakentaminen. Sen leveyden tulisi olla 60 - 100 cm.

Liimaustyypin rullatuilla materiaaleilla on alhainen kustannus, mutta se liittyy usein "likaisen työn" tarpeeseen ja avointen lähteiden käyttöön.

Hyvä neuvoja! Kun rakennetaan sokea alue rakennuksen ympärille, se on vedenpitävä samalla materiaalilla kuin pohjalla. Tämä tarjoaa lisävarmistusta katon vedenvirtauksilta, koska ne kulkeutuvat pois säältä.

Bitumi-polymeerin vedeneristysmateriaalin koostumus

Kalvovesieristysmateriaalien lajit

Vedenpitävät kalvot keksittiin jo kauan sitten. Ne on valmistettu polymeerimateriaaleista käyttäen erityistä teknologiaa, joka tarjoaa erinomaisen perustan suojaamiseksi maa- ja pintavedeltä. Asennustekniikka tekee tämän vedenpitävyydestä erittäin kestävän pohjan säätämiselle ja muodonmuutokselle. Kalvon materiaalit ovat sekä pystysuorassa että vaakasuorassa vedeneristyksessä.

Perusrakenteiden pystysuorat ulkoseinät ovat merkittäviä pysyviä kuormia ympäröivästä maaperästä. Tällaisille pinnoille on suunniteltu profiilikalvo, joka pystyy jakamaan kuorman pinnan tasaisesti. Materiaalin ulkosivulla on piikkien kaltaiset ulkonemat, jotka suojaavat membraania täydellisesti paineesta. Ne kerääntyvät kosteuteen, joka virtaa vapaasti vedenpoistolaitteeseen.

Järjestelmä vedenpitäväksi säätiön avulla kateaineita

Vedenpitävä pohjamaalaus valssattujen materiaalien kanssa sileällä rakenteella toteutetaan suojellen samalla vaakapintoja. Sileä kalvo ei anna veden nousta maaperän kapillaareihin pohjan pohjalle.

Eri tekniikoiden tuottamien kalvojen asennus pystysuoraan ja horisontaaliseen vedenpitävyyteen. Nastatettu kalvo hitsataan rakennuksen hiustenkuivaajalla erityisiin metalli-muovi-ohjaimiin, jotka on kiinnitetty pohjan seiniin. Sileä kalvo yksinkertaisesti päällekkäin, ja sitten se hitsataan kuumalla ilmalla.

Pohja vedeneristys valssattujen materiaalien kanssa: vertikaalinen menetelmä

Kalvotyyppien kalvotyyppien valssaamismateriaaleilla vaakasuoralla menetelmällä tehdyt perustukset vedenpitävällä pohjalla suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Maatason huolellinen valmistelu. Pohja puhdistetaan kaikentyyppisistä likaista ja jauhaa kaikki ulkonemat ja ulkonevat raudoituspalat. Jos voimakasta saastumista ei voida poistaa, geotekstiilit ovat juuttuneet pohjaan.
 2. Sisäkiilat on vahvistettu erikoisella nauhalla tai polymeerien muovilla. On myös mahdollista asentaa niille fileet.
 3. Joka 1,5 metriä pituudeltaan ja 2 m: n korkeudelta, kiinnitetyt kulmat kiinnitetään pinnalle, jotka ovat tarpeen kalvokerroksen kuumalle ilmalle.
 4. Materiaali leikataan pohjan kokoon. Varauskorvaukset jäävät 10 cm: iin.
 5. Rakennuskuivaimella materiaali on hitsattu Rondelalle useissa kohdissa. Jotta voit löytää oikean lämpötilan, sinun on kokeiltava. Erityisesti on tarpeen kiehua liitoksista. Tämä tehdään kaksinkertaisella ompelemalla 20 mm: n välein.

Pystysuoran pohjan vedeneristysmenetelmä

Hyvä neuvoja! Sileät kalvot on liimattava ylhäältä geotekstiilillä. Voit tehdä tämän käyttämällä erityistä liimaa. Tämä pinnoite suojaa vedenpitävyyttä vaurioilta. Ei tarvetta suojata napatut ja profiloidut materiaalit.

Vedenpitävyys säätiön omilla käsillä: video ja kuvaus vaakasuorasta menetelmästä

Vaakasuora vedeneristys on järjestetty suojaamaan pohjan alapinta pohjavedestä. On paljon videoita siitä, miten säätiön vedenpitävyys tehdään omilla käsillänne. On kuitenkin syytä analysoida prosessia yksityiskohtaisesti.

Vaakatasoinen pohja vedeneristys

Koska kalvolla on valtavia kuormia koko monoliitin osasta, pohja on valmisteltava erittäin hyvin. Pohjan pohjalle on asetettu hiekkalaatikko, joka on varovasti tamped ja tasoitettu. Sen paksuus voi nousta 10 cm: n päähän. Geotekstiilit, joiden tiheys on 400 g / m2 päällekkäin, on 15 cm: n suuruinen, ja ne on hitsattu kuumalla ilmavirralla. Geotekstiilien päälle on jo asetettu 10 cm: n limitys.

Hyvä neuvoja! Liitäntäpisteissä kalvo on hitsattava kaksinkertaisella saumalla, niin että saadaan suljettu tasku, joka sitten täytetään kompressorilla tiiviyden tarkistamiseksi. Paine tässä ontelossa pitäisi olla noin 20 minuuttia. Jos tämä ehto ei täyty, hitsausprosessi toistetaan.

Vedenpitävä vedeneristys vaakasuora menetelmä

Vedeneristysmateriaalin päälle sijoitetaan toinen geotekstiilikerros, jonka tiheys on 500 g / m 2. Se kompensoi kuormitusta ja suojaa lisävaurioita. Lisäksi pinoon 200 mikronin paksuinen polyeteenikalvo. Tämä ei salli betonin vuotamista vedeneristyskerrokseen. Tämän jälkeen kaadetaan säätiön monoliitti. Tätä voidaan pitää täydellisen vaakasuoran vedenpitävänä perustana omilla kädillä. Tämän tekniikan videolla voit tarkastella visuaalisesti prosessin kaikkia vivahteita.

Laadukas vedeneristys säätiön kanssa valssatut materiaalit takaa sen luotettavan ja pitkäaikaisen toiminnan, joka vaikuttaa koko rakennuksen kestävyyteen ja turvallisuuteen.

Valssattu vedeneristyskanta

Valssattujen pohjien vedeneristys on suosittu ja tehokas tapa rakennusten vedenpitävyyteen, joka koostuu yhdestä ainoasta rullamateriaalin vedeneristysmatosta.

Tyyppien rullan vedeneristys

 • Vedeneristys gummed roll materiaalien avulla: kattohuopa, glassine, stekloizola. Tällaisten materiaalien asennus toteutetaan useiden kerrosten materiaalien tarrojen avulla suojatulla pinnalla. Tarra toteutetaan mastisilla tai erityisellä liimakerroksella;
 • Vedeneristys kelluva menetelmä. Valssattuja materiaaleja, joissa on kerrostettu bitumipitoinen tai polymeerikerros, on tarkoitettu sen toteutukseen, joka asennuksen aikana on lämmitettävä kaasupolttimella. Sulaminen, tämä kerros antaa hyvän kiinnittymisen alustaan.
 • Vedeneristys diffuusiokalvamembraaneilla, joka ei ainoastaan ​​suojaa pohjaa ulkoiselta kosteudelta, vaan myös höyryn purkaus rakennuksen sisäpuolelta niin, että säätiö säilyttää voimaa monien vuosien ajan.

Kahdeksan erilaista rullasuojausta kutsutaan myös perusvesieristykseksi. Tekniikka niiden toteutuksesta vaihtelee riippuen käytetystä telan materiaalista. Se kiehuu useaan vaiheeseen:

 1. Pinnan esikäsittely: puhdistus lian ja pölyn pinnasta, pinnan tasoitus, pyöristyskaarrot ja terävät reunat.
 2. Primeri käyttäen erityisiä alukkeita.
 3. Käytetään kerrosmastia tai lakkaa, jotta valssatun materiaalin kiinnittyminen pintaan paranee.
 4. Asentaminen okleechnoy eristäminen: liimaus useita kerroksia roll vesitiivis.
 5. Viimeinen kerros vedeneristysmastista tai lakasta tarvittaessa.
 6. Tiilen, betonin tai pohjaseinämän suojaavan kerroksen sovittaminen.
 7. Viemäröinti ja täyttö.
 8. Laite ja vedenpitävä sokea alue.

Yksityiskohtainen työsuoritustekniikka on artikkelissa "Pohjustuksen vedeneristämisen liimaus".

Kalvonmateriaalit

Kalvolevyjen kalvojen vedeneristysteknologia on suhteellisen uusi, ja se erottuu sen toteutusnopeudesta, hyvästä suojasta pohjavesiä ja sedimenttivesiä vastaan ​​sekä vastustuskyvyn pohjan kutistumiseen. Materiaalit horisontaaliselle ja pystysuoralle vedeneristelulle ovat erilaiset.

Pohjan pystysuorien ulkoseinien vedyn suojaamiseksi, joka kuormittaa maasta, käytetään profiilikalvoa, jolla pystyt tasaisesti jakamaan painetta pohjan pinnalle. Piikkien muodossa olevat ulkonemat sijaitsevat materiaalin ulkopuolella ja suojaavat sisäkalvon vaurioilta. Lisäksi kosteus tiivistyy pinnoitettuun pintaan ja maaperän raot ja maaperän löysä mah- dollisuus virtaavat vedenpoistolaitteeseen. Vaakasuoralle vedenkorkeudelle käytetään sileää kalvoa, jonka tarkoituksena on estää pohjaveden kapillaarin nousu betonin huokosten kautta.

Kalvolevyjen tekniikka on hieman erilainen: pystysuoran vedeneristyskalvon kalvo kiinnitetään PVC-päällystysmetallielementtien avulla kiinnittämällä ne kellariin ja hitsaten kalvon rakennetta hiustenkuivaajalla. Pehmeä kalvo vaakasuoralle vedenkestävyydelle asetetaan päällekkäisillä nauhoilla ja hitsataan kuumalla ilmalla.

Pystysuora vedeneristys

 1. Valmistele pohja: poista vikoja, halkeamia, poista bitumien jälkiä, rasvaa, polyuretaanivaahtoa. Koukut ulkonevat vahvistusleikkaus ja jauha. Jos betonipinnan pinta on voimakkaasti likaantunut, on tarpeen kiinnittää siihen geotekstilikerros.
 2. Asenna fileet sisäkiinnikkeisiin tai vahvista ne vedeneristysnauhalla ja polymeerimassalla.
 3. Pohjapintaan kiinnitetään muoviset juoksuputket - rakenteet, jotka mahdollistavat kankaan asentamisen kuumailmahitsauksella. Runnelien välinen etäisyys: 1-1,5 metriä vaakatasossa ja 2 metriä pystysuorassa.
 4. Rulla-materiaali leikataan, saumanvaraa ei unohdeta, sen tulee olla vähintään 10 cm.

Vaakatasossa vedettävät teknologiat

 1. Vaakasuoran vedeneristeen pohjan valmistuksen tulisi olla perusteellisempi, koska kalvon sovittaminen maahan ja betonipinnoitus tässä tapauksessa on täydellisempi, ja pistepyrkimykset ja suuret epätasaisuudet voivat vahingoittaa sitä. Jos kalvo on suunniteltu suojaamaan kellarin pohjaa läheiseltä pohjavedeltä, se sijoitetaan valmistettuun täyttöön. Alusta tyhjennetään, katkaistaan ​​hedelmällinen kerros maaperä, taso. Ne merkitsevät paikan ja täyttävät sen hiekalla, huolellisesti tasaamalla ja tamping it.
 2. Tiivistettyyn hiekkalaatikkoon asetetaan kerros geotekstiiliä, jonka tiheys on vähintään 400 g / m2. Geotekstiilien päällekkäiset nauhat - 15 cm pitkin saumamateriaalia on hitsattava kuumalla ilmalla.

manuaalisesti käyttäen rakennuksen hiustenkuivaajaa ja kiinteää Teflon-rullaa, jolla kuumennettu kalvo valetaan.

 • Hitsaaminen tehdään kaksinkertaisella saumalla: hitsausnauha, jonka pituus on vähintään 15 mm, ilmatasku ja toinen hitsausnauha 15 mm, sauman päät on hitsattu. Tämä on välttämätöntä hitsauksen lujuuden myöhemmäksi todentamiseksi. Hitsaustilat valitaan empiirisesti riippuen sääolosuhteista ja kalvotyyppisen materiaalin tyypistä ja tarkastetaan kontrollinäytteissä.
 • Valssatun materiaalin hitsauksen jälkeen tarkista hitsauksen laatu, mihin ne lävistävät materiaalia, liittävät siihen kompressorin ja injektoivat ilmaa hitsaukseen. Paine on pidettävä vähintään 20 minuutin ajan, muuten he etsivät huonolaatuisen hitsauksen paikkaa käyttäen saippuavettä ja lisäksi liimaa se. Laastari liimataan myöhemmin lävistyspaikkaan.

  Kalvonvalssatut materiaalit ovat kestäviä, lähes vedenpitäviä ja mekaanisia kuormituksia kestäviä, mikä tekee niistä kohtuullisen valinnan, kun rakennetaan vesitiiviitä pohjaa.

  Valssattu vedeneristys säätiölle

  Valssattu vedeneristyskanta

  Säätiön pahin vihollinen on vettä. Se sisältää valtavan määrän mikro-organismeja, jotka edistävät talon pohjan tuhoutumista. Rakennemateriaalilla ja jäätymisellä vesi heikentää pohjaa. Tämän seurauksena näkyvät halkeamat ja vääristymät, jotka johtavat rakenteen väistämätöntä deformoitumiseen. Pohjan suojaamiseksi veden kielteisiltä vaikutuksilta on välttämätöntä tehdä töitä vedenpitävillä sääolosuhteilla.

  Miksi tarvitsemme kellarin vedenpitävyyttä

  Pohjan suojeleminen vesiympäristön kielteisiltä vaikutuksilta on välttämätöntä useista syistä:

  • Ensinnäkin maaperän ylemmässä kerroksessa havaitaan usein kosteuden kertymistä, joka voi tunkeutua pohjaan kapillaarilla tai kohdistaa tietty paine pohjaan. Kummassakin tapauksessa suojautumaton säätiö on vakavassa vaarassa.
  • Toiseksi, vettä tietyssä määrin on käytettävissä millä tahansa maaperän kerroksella. Tässä tapauksessa pohjaa ei altisteta dynaamisille vaikutuksille, mutta kosteuden tunkeutumista tässä tapauksessa ei voida välttää. Pohjaan ja jäädyttämiseen vedellä on tuhoisa vaikutus.
  • Kolmanneksi, pohjavesien sijaintipaikka voi sijaita lähelle pinnan, mikä vaikuttaa kielteisesti paitsi talon perustuksiin myös koko rakennukseen.
  • Neljänneksi maahan saapuva vesi voi sisältää aggressiivisia kemiallisia yhdisteitä. Tämä johtaa väistämättä betonipohjan tuhoamiseen.
  sisältöön ↑

  Tyyppien rullan vedeneristys

  Nykyaikainen rakennusteollisuus tuottaa useita erilaisia ​​valssattuja materiaaleja, joita käytetään perustan vedenpitävyyteen:

  Tyyppien rullan vedeneristys

  • Liimattu vedeneristys on vedenpitävä materiaali, jolla on erilainen koostumus ja kierretty teloihin. Asennettaessa tämäntyyppisen materiaalin suoja on liimattu pintaan bitumimastilla. Tämäntyyppisistä materiaaleista kateaine ja stekloisoli ovat erittäin suosittuja.
  • Vedeneristyksen peittäminen edellyttää rakennuksen kuivaimen tai polttimen käyttöä. Nämä työkalut tarvitaan pehmentämään bitumikerrosta. Tämä takaa vedenpitävän materiaalin ja suojattavan pinnan hyvän kiinnittymisen.
  • Diffuusiokalvolaminaatti on moderni korkean teknologian materiaali, joka suojaa pohjaa kosteuden läpäisevyydestä, mutta myös poistaa ylimääräisen huoneen sisälle. Näin voit säilyttää säätiön eheyden pitkään.
  sisältöön ↑

  Miten valmistetaan pinta vedenpitäviksi

  Epätoivottujen seurausten välttämiseksi säätiön vedeneristyksen jälkeen tarvitsemme valmisteluvaiheen. Se sisältää seuraavat toimet:

  • Pinnan puhdistaminen likaa, pölyä ja muottiin.
  • Nykyisten sääntöjenvastaisuuksien ja terävien reunojen kohdistaminen, jotka voivat vahingoittaa rullamateriaaleja vedenpitäviksi.
  • Vaakapintaan - betonirauta
  sisältöön ↑

  Menetelmät telan vedeneristyksen asennusta varten

  Vedeneristyskerroksen asennus voidaan tehdä usealla eri tavalla. Se riippuu valitun suojelun tyypistä.

  Vedeneristys ja tiivistys

  Vedeneristys ja tiivistys

  On perusteltua tehdä töitä pohjan suojaamiseksi kosteudelta käyttäen liimaus- tai täyteaineen rullamateriaaleja seuraavassa järjestyksessä:

  1. Pinta käsitellään erityisellä pohjamaalilla, joka toimii lisävarmistuksena ja toimii lämpöeristeenä.
  2. Levitä mast tai lakka yhteen kerrokseen. Tämä mahdollistaa tarttumisen lisäämisen vedeneristysmateriaalien ja suojatun pinnan välillä.
  3. Aseta vedeneristys. Tällöin liimaustelamateriaalit asetetaan parhaiten kahteen tai kolmeen kerrokseen, jolloin liuskat liimataan mastiksin avulla. Rakennettu vesieristys asetetaan yhteen kerrokseen, lämmittämällä materiaalia kaasupolttimella.
  4. Yli vedenpitävyys asettaa välttämättä ylimääräisen kerroksen mastiksi tai lakalle.
  5. Suojaa vedenpitävä pinnoite. Tätä varten voit asettaa eristyksen tai tiilen.
  6. Teoksen lopussa säätö on täynnä täyttöä tai sokea alue on varustettu.
  sisältöön ↑

  Kalvon vedeneristys

  Kalvo on suhteellisen uusi materiaali, jossa on erityinen asennustekniikka. Tämän prosessin toteuttamisessa ei kuitenkaan ole mitään vaikeampaa, mutta tärkeintä on noudattaa tiettyjä sääntöjä:

  • Kellarin pystysuorien pintojen vedeneristys suoritetaan käyttämällä profiilikalvoa, jossa on toisaalta ulkonevat piikit. Tämä rakenne jakaa tasaisesti paineen talon pohjaan. Lisäksi ulkoinen nastoitettu puoli edistää kosteuden kondensoitumista ja sen tuottoa kuivatukseen.
  • Profiilikalvon kiinnittämiseen käytetään erikoismateriaaleja, joissa on PVC-pinnoite. Kiinnittimet asennetaan pohjan pinnalle ja vedenpitävyys asennetaan käyttämällä erityistä rakennuksen lämpö-aseena.
  • Vedenpitävien vaakatasojen vedenpitävyyden kannalta on suositeltavaa käyttää sileää kalvoa. Se estää kosteuden nousua betonin huokosissa. Sileän kalvon asettaminen säätöön on päällekkäin. Hitsausliitoksissa käytetään myös rakennuksen hiustenkuivaajaa.
  sisältöön ↑

  Pystysuora vedeneristys

  Vertikaalisen vedenpitävyys ei ole monimutkainen, vaan aikaa vievää. Siksi työ vaatii avustajaa. Kaikki toimenpiteet suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  1. Roll-aineistoa on käännettävä niin, että se tasoittuu. Tämä vähentää ilmakuplien muodostumista asennuksen aikana.
  2. Kiinnitä vedeneristys voi olla pystysuorassa ylöspäin, ylläpitämällä 15 cm: n kaistaleiden päällekkäisyyttä. On mahdollista tarttua materiaaliin pohjan seinämillä. Samanaikaisesti asennus alkaa myös pohjasta, mutta tässä tapauksessa päällekkäisyyttä voidaan alentaa 10 cm: iin. Samat periaatteet noudatetaan vedeneristysvettä käytettäessä.
  3. Vedeneristysmateriaalin liima-alue tulee silitysraudan tai erityisen juoksumattojen avulla. Tämä mahdollistaa materiaalin tiukemisen tiukemmin pinnalle ja karkottaa jäljellä olevan ilman. Kun kaikki perustuksen pystysuorat tasot on suojattu, kaistaleiden liitokset lämpenee hyvin kaasupolttimella vedenpitävien nauhojen täydelliseksi tiivistämiseksi.
  4. Jos haluat liittää seuraavan kerroksen, sinun on odotettava, että edellinen kuivuu. On tärkeää siirtää saumoja vähintään 25 cm: n etäisyydellä.
  sisältöön ↑

  Vaakasuora vedeneristys

  Vaakasuora vedeneristys
  perusta

  Vaakapintojen vedeneristys tehdään seuraavasti:

  • Työpinta peitetään kerroksella hiekkaa ja tasoitetaan.
  • Geotekstiilit asetetaan hiekkakerroksen päälle, peittää kankaat 15 cm: n päähän.
  • Vedenpitävyys asetetaan siten, että kankaiden päällekkäisyys on enintään 10 cm. Vedeneristysmateriaalin hitsaaminen suoritetaan rakennuskuivaimen avulla.
  • Geotekstiilien lisäkerros asetetaan kalvon päälle.
  • Lopullinen vaihe on polyeteenin asentaminen ja betonipinnoitteen asentaminen.
  sisältöön ↑

  Monoliittinen pohja vedeneristys

  • Pinta tasoitetaan huolellisesti sementti-hiekkalaastilla.
  • Kuivauksen jälkeen levitetään kerros bitumi-mastille.
  • Sen päälle asetettiin kerros vedeneristys.

  Asiantuntijaneuvonta

  Vedenpitävään säätöön voi tehdä sen itse, sillä sinun on noudatettava työtekniikkaa. Lisäksi on joitain vivahteita, jotka parantavat vedenpitävyyden laatua:

  • Vedeneristyksen tulee olla jatkuvaa ja tasaista sekä pintojen että rakenteellisten elementtien liitoksissa.
  • Ei ole suositeltavaa käyttää aineita, jotka voivat tuhota toisiaan vuorovaikutuksessa.
  • Vedenpitävyyden asentamisen jälkeen voit tehdä lisäsuojaa polymeerikalvon kanssa.

  Korkealaatuinen, pohjustetun vedeneristyksen toteutus valssattujen materiaalien kanssa takaa sen luotettavan ja pitkäaikaisen käytön, jolloin koko pystytetty rakenne on kestävä ja turvallinen.

  Valssattu vedeneristyskanta

  Talon rullamateriaalien kellarikerros vedenpitävä

  Pohjavedet, jotka sisältävät suoloja ja happoja, sade, sulava lunta ovat kaikkein hirvittäviä rakennuksen perustusten hävittäjiä. Tiilen tai betonin pinnalla oleva kosteus edistää mikro-organismin leviämistä ja sienen muodostumista. Vesi tunkeutuu kiven rakenteeseen, pakastaa, laajentaa ja heikentää pohjaa, ja kun se sulaa, se pesee betonin täyteaineen. Sieltä tukehtuminen, vääristymät, halkeamat, jotka voivat viime kädessä johtaa talon romahtamiseen. Oikein järjestetty rullan vedeneristys säätiölle, sitä kutsutaan myös okletochnoyksi, joten voit välttää tällaisia ​​seurauksia.

  Kaksisuustyyppisiä eristyssuojaimia käytetään rakennuksen suojaamiseen veden sisääntulosta.

  Se on sijoitettu pohjan pinnalle tiiliseinille, seinäpaneeleille tai kallistumiselle ja kulkee koko rakennuksen ympärysmitta. Sen päätehtävänä on katkaista kosteus seinistä. Jos ei ole kellarissa tai kosteuden läsnäolo on merkityksetöntä, niin riittää, että pohjaan saadaan vain vaakasuora vedeneristys.

  Tätä näkemystä käytetään korkealla kellarilla tai kellarissa, kun säätiö on samanaikaisesti seinät. Tällöin päätehtävänä on erottaa betoni pohjavedestä ja sademäärästä.

  Betonipohjan ulompi (katu) puoli on suojattava kosteudelta, eikä vain sen yläpuolelta vaan myös maanalaisesta osasta. Siksi pohjan vedeneristäminen valssattujen materiaalien kanssa tehdään ennen louhinnan täyttöä ja koko korkeutta. Jos kellari tehdään maanalaisessa versiossa, on käytettävä molempia suojaustyyppejä. Pystysuora vedenpitävyys tehdään seinillä ja vaakasuorassa - kellarikerroksessa kellarikerroksessa ja kellarikerroksen pinnalla (120 mm sokean alueen yläpuolella).

  Materiaalien vaatimukset

  Betonipohjan eristämiseen käytetään eri tyyppisiä rullaneristyksiä, mutta kaikkien niiden on täytettävä tietyt vaatimukset ja niillä on oltava seuraavat ominaisuudet:

  • vetolujuus;
  • elastisuus;
  • joustavuus;
  • alhainen veden imeytyminen (lukuun ottamatta lasi);
  • kemiallinen kestävyys;
  • pölynkestävyys;
  • murtovenymä;
  • kestävyyttä.

  Valssattuja vedeneristysmateriaaleja on nykyisin kätevin veden suoja. Työskentelemällä heidän kanssaan ei ole tarvetta erityisosaamista tai työntekijöiden ryhmää, kaikki voidaan tehdä käsin.

  Tämäntyyppisen työn suosituin on bitumipolymeerivalmisteilla kyllästetty lasikuitu. Yksi ensimmäisistä paikoista on tavaramerkki "TechnoNIKOL", joka tuottaa kattohuopaa, tehnoelastia, hydroisolia ja stekloisolia. Tuottamansa tuotteet täyttävät kaikki vaatimukset, ovat yksinkertaisia ​​ja helppokäyttöisiä ja ovat laadukkaita.

  Telaneristysrakenne on monikerroksinen: lasikuitu tai polymeeripohja sijaitsee kahden kerroksen välissä. Mineraalimerkkejä käytetään lisäksi ulompiin, ja sisäkappale on peitetty erityisellä kalvolla, joka estää nauhojen tarttumisen telassa. Eristys valmistetaan rullina, joiden leveys on 1 ja pituus 10-12 metriä. Se on niin suosittu ja kysytään, että TechnoNIKOLia voi ostaa missä tahansa rautakaupassa edulliseen hintaan.

  Vaiheittainen asennusmenetelmä

  Työssä tarvittavat työkalut ovat yksinkertaisia ​​eivätkä vaadi erityisiä taitoja. Vedenpitävälle pohjalle liimausmateriaaleilla tarvitset:

  • kaasupoltin; sitä tarvitaan materiaalien nauhojen välisten liitosten lämmitykseen ja hitsaamiseen;
  • puinen tasoituslevy tai raskas tela eristyksen pinnan sytyttämiseksi tiiviimpään liittämiseen ja ilmakuplien pakottamiseen telan alle.

  Telan alapuolella oleva pohja on puhdistettava lian ja pölyn takia, kaatamalla halkeamat ja peitettävä urat. Lohkojen tai paneelien väliset saumat on käärittävä laastilla, ja laajennusliitokset on täytettävä erityisellä elastisella mastilla, jotta vältetään aukkojen peittäminen näissä paikoissa kotona kutistumisen aikana.

  Jos osittainen korjaus ei tasoita pohjaa, sen koko pinnalle on tehtävä 10-30 mm paksuinen sementtipinnoitus (kipsi). Sen jälkeen, kun laasti on kuivunut, koko pinta suositellaan pohjustettavaksi alukkeella (nestemäinen bitumimastinen), jotta se pääsee imemään ja rainan materiaalin parempi tarttuminen betoniin.

  Laite on vaakasuora suojakerros

  Alapinnan vedenpitävyys seuraavassa vaiheessa on rainan leimaaminen valmistetulla pinnalla. Voit eristää pohjaosan betonipohjan pienellä kosteudella, joten voit asentaa asfaltti- tai kateaineita. Nämä materiaalit eivät ole niin kovia, mutta jos ne on myöhemmin suojattu säältä, ne kestävät kauan.

  Maanalaisiin tai alttiina voimakkaille kosteusosille on käytettävä vedenpitävää tyyppiä "TechnoNIKOL" (esim. Stekloizol). Raidat leikataan rullalta, joka on 100 mm leveämpi kuin pohja ja liimataan bitumimateriaaliin 100-150 mm: n päällekkäisyydellä talon koko kehällä.

  Pystysuora vedeneristyslaite

  Tämä työ on melko työläs, ei voi selviytyä, mutta tämä menetelmä on luotettavin.

  1. Telaa kierretään "kuivaamiseksi", mikä vähentää nauhan alla olevien aaltojen ja ilmakuplia.

  2. Kun käytetään "TechnoNIKOL" -tekniikan vedenpitävyyttä, rullat voidaan rullata ylhäältä 150 mm: n päällekkäisillä nauhoilla, ja ne voidaan liimata seinää pitkin alkaen pohjasta. Tällöin ylemmän nauhan sisääntulo alemmalla puolella tehdään vähintään 100 mm.

  3. Mastista tulee levittää välittömästi ennen veden kiinnittymisen ja pienen alueen liimaamista (jotta ei olisi aikaa kuivua). Välittömästi rauta liimattu osa rullalla tai raudoituksella tiheämpi puristus ja pakottamalla jäljelle jäänyt ilma.

  4. Työn päätyttyä liimojen vedeneristyskaistaleiden väliset liitokset on lämmitettävä hyvin kaasupolttimella, kunnes nauhat on hitsattu kokonaan. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä sauman laatuun, kun rullan "TechnoNIKOL" pystysuuntainen asento. Veden virtaava vesi löy- tyy helposti hitsauksessa ja tunkeutuu rainan alapuolelle.

  5. Seuraava kerros (määrä voi olla mikä tahansa, mutta vähintään kaksi) on liimattu sen jälkeen, kun edellinen on täysin kuiva ja saumansiirto on vähintään 250 mm.

  • Vedeneristys tulee levittää jatkuvasti ja tasaisesti koko pinnalle ja rakenteiden liitoksille.
  • Älä käytä samanaikaisesti tuhoavia materiaaleja (esimerkiksi bitumimastista ja PVC-kalvoa).
  • Säätiön alaosassa on 45 °: n kulmassa seinää oleva siirtymäfilee (tekninen), "Technonicol" on kiinni kahdessa kerroksessa, jonka yläosa on 100-150 mm pidempi kuin alempi.
  • Vedeneristyssuojauksen asennuksen jälkeen jo rakennetun kodin pohja voidaan vahvistaa polymeerikalvoilla.

  Valssattujen materiaalien vertailevat hinnat "TechnoNIKOL"

  Vedenpitävien materiaalien kustannukset eri myymälöissä vaihtelevat, mutta silti se on huomattavasti alhaisempi kuin muiden valmistajien vastaavien tuotteiden käämitysten hinta.

  Ja vielä yksi tärkeämpi neuvonta: on mahdotonta säästää laitetta vedenpitävästä pohjasta. Jos et voi tehdä sitä yksin, sinun pitäisi kutsua asiantuntijoita. Työn hinta on vähäpätöinen verrattuna vaurioon, joka talon pohjan suojaamisen puutteesta voi aiheuttaa.

  Valssattu vedeneristystekniikka säätiölle

  50 prosentissa tapauksista, pohjaveden perustan suojelemiseksi, sadeveden valumiselta, käytetään useampia rullausvesisuojaimia. Materiaalit liimataan säätiön pintaan itsekiinnittyvällä kerroksella, mastisiin tai lähetetään siihen sulattamalla bitumipohja. Mekaanisia kiinnitysmenetelmiä on läsnä kalvoissa, joita käytetään harvemmin säätiöissä kuin kattorakenteissa.

  Kuinka tehokas on vedenpitävä vedenpitävyys?

  Aikaisemmin käytetyt kateaineet, kattohuopa, muut pahvista valmistetut materiaalit ovat hyvin pieniä resursseja maanalaisen käytön aikana. He luopuivat rullina polyesteriä, lasikuitukangasta. Pääetu verrattuna päällystysaineisiin on 100% käyttöolosuhteiden mukaisuus:

  • kuumavalssattu vedeneristys luotettavasti estää radonpäästöjä, mikä tekee asunnosta turvallisen käytön
  • aineet, joiden bioproteiini on kestävä pohjaan vaarallisten juurien itämistä varten
  • maksimaalinen kulutuskestävyys kiviseinissä, joissa on paineistettu pohjavesi, on rullat ulkoisella hiomajauheella

  Käytettäessä kipsiä mastisia, jokainen tällainen kerros on luotava lisäksi käyttämällä ylimääräisiä resursseja. Materiaalit, joissa on itsekiinnittyvä pohjakerros ovat kalliimpia, joten kehittäjät haluavat liimata rullia mastilla tai rakentaa ne käytetyllä bitumikerroksella - polttimen vuokraaminen on halvempaa.

  Vedeneristysmateriaali on enintään 30 vuotta, minkä jälkeen suojaus on palautettava. Kuitenkin yhdessä mastoaineiden, alukkeiden, läpäisevien yhdisteiden kanssa suojamatto kestää yli 50 vuotta.

  Rullamuovien lajikkeet

  Vedenpitävästä vedeneristysnestä on tullut yleisesti tunnettujen vedeneristysmateriaalien nimi. Tämän luokan sisällä kellarin vedeneristys on luokiteltu seuraavien ominaisuuksien mukaan:

  • pohja - polyesterikuitu, lasikuitu tai lasikuitu
  • pohjakerros - kalvo, bitumikerros, itseliimautuva
  • yläkerroksen - kalvon, kiinteiden kivien, bitumin, kalvon hankaavan murun

  Eri valmistajat tuottavat monikerrosvalssattujen materiaalien perustamista epäyhtenäisillä ominaisuuksilla. Esimerkiksi Tekhnoelastilla on 30 vuoden resurssi (kuusi kertaa enemmän kuin kattohuopa), sillä on useita muutoksia. Maanalaiset raudoitetut betonirakenteet soveltuvat tavallisesti hitsaustyypin Technoelast Standardin budjetin arvoon.

  Roll vesitiiviys Uniflex on pienempi (25 vuoden kuluessa) resurssi, koostuu viidestä kerroksesta:

  Valmistaja käyttää suuria, hienoja graniittisiruja, jotka nostavat hintaan 130 ruplaa / m 2, mikä on kolme kertaa suurempi kuin talousarvio Bikrost K, jolla on sama hankaussuoja. TechnoNIKOL valmistaa päällystysaineita useiden eri luokkien perustamiseen. Toisin kuin 10 vuoden Bikrost-resurssin, kehittäjä voi valita Uniflexin lasi-kankaalla 30 vuoden käyttöiän mukaan.

  Tekniikan perusrungon vedenpitävyys

  Koska useimmissa tapauksissa käytetään päällystysmenetelmää, alkuvaiheessa on välttämätöntä ostaa / vuokrata propaanikaasupoltinta, jota ilman ei voida lämmittää mastinen ja bitumikerros. Sitten sinun pitäisi päättää kunkin materiaalin määrästä:

  • Säätiön kalvovesieristystä käytetään radonin poistumispisteissä.
  • kun se täytetään raunioilla, kivistä maata, on käytettävä keloja, joilla on suuret hiomapurut
  • vahvistetuille betoniterästeille olisi käytettävä materiaaleja lasikuidusta tai polyesterikankaasta

  Valssattua vedenpitävyyttä on hankittava ottaen huomioon päällekkäisyydet, käynnistys (pohjasta laudan sivureunaan, teippi, sivupinnoilta ylempään pintaan). Polyesterin perustana on joustavampi, inertti aggressiivisille aineille, toisin kuin lasikuitu, se maksaa vähemmän, ei pelkää negatiivisia lämpötiloja.

  Muottiin kaadettuun säätöön on olemassa virtauksia, kuori- ja syvennyksiä laattojen, pilarien ja nauhojen ulkoreunoihin. Toisin kuin päällystysmateriaalit, rullat eivät voi luoda kalvamattoa näissä olosuhteissa. Siksi kaikki epätasaisuudet ennalta tasoitetaan (halkeamat, kuopat täytetään, tuberkit hiotaan).

  Monissa maanalaisissa rakenteissa on laajennusliitoksia. Ne täytetään tiivisteellä. Adheesion parantamiseksi betoni pohjustetaan alukkeella tai laimennetulla mastilla. Tämä lisää nauhan karheutta, esteen kiinnittymistä pohjaan. Korjausjakson lisäämiseksi on suositeltavaa käyttää kerroksena olevaa yksikerroksista päällystekerrosta pohjaan.

  Vedeneristyskykyä käytettiin taloudellisesti, on tarpeen vetää pystysuora viiva arkin yhdelle reunalle. Liimaus tehdään seuraavassa järjestyksessä:

  • kerrostetun kerroksen lämmittäminen, kun tela osittain kääntyy tai koon mukaan leikattua nauha-nauhan korkeutta
  • telan asemointi suhteessa pystysuoraan linjaan, alaosassa tulee olla päällekkäinen 20-10 cm maan päällä (yleensä liimattu nauhan pohjan, FL-levyn, jalustan laajentamiseen)
  • seuraavan segmentin lämmittäminen, liimaaminen betoniin, valssaaminen telalla ilman poistamiseksi, tasaaminen
  • laukaise nauhan yläreunassa levyä käyttäen vastaavaa tekniikkaa

  Tuloksena tulisi olla tasainen kerros, jossa ei ole kuplia, kuoriutumista ja puhkaisevia rakoja betonirakenteessa.

  Kaikki myöhemmät levyt kiinnitetään pohjaan samalla tavalla, kun ne ovat päällekkäin 10 cm. Aineiston säästämiseksi se saa käyttää teloista jäljellä olevia kappaleita. Poikittaissuuntainen päällekkäisyys, kun rakennetaan kaksi kertaa niin paljon (20 cm), ylälevy tulee pudota pohjaan, jotta estetään paineen vuotaminen.

  Pohjustuksen vedeneristys suoritetaan kahdessa kerroksessa, joissa on alhainen GWL-taso, 3-4 kerroksessa ja paineenalaisella pohjavedellä, mahdollisuutta kausivaihtelun kasvuun. Suositeltavaa ulkopuolista eristämistä varten. Tätä varten käytetään levyt ekstrudoitua XPS-polystyreeniä, joka on liimattu hydroisolin päälle. Tämä kerros on myös vedenpitävä maton mekaaninen suojaus maadoitusta vastaan.

  Sokean alueen lämmitys auttaa välttämään maaperän turpoamista rakennuksen pohjan alla. Se valmistetaan ennen täyttöä vähentää työvoimakustannuksia julkisivujen viimeistelyvaiheessa. Laajennetut polystyreenilevyt pinotaan matalan teipin pohjan tasolle tai -40 cm: n merkkiin käyttäen upotettua nauhaa. Tämä estää maapallon jäädyttämisen mökin ympärillä.

  Vesitiivisvesieristys

  Tehokkain on kattava vedeneristys, johon kuuluu pohjapohjan suojaus. Siksi tämäntyyppiset tapahtumat alkavat valmistustyön vaiheessa:

  • yli 20 cm: n hiekkakerros, 20 cm murskattu kivi (5 - 10 cm) kaadetaan, joka on välttämätöntä valssatun materiaalin suojaamiseksi kivivillaisilla kivillä
  • 50%: n vahvuudella (tavallisesti kolmannella päivällä), jalka pohjustetaan, päällystetään mastilla, liimataan päälle valssatulla materiaalilla
  • telojen pituus on nauhan pohjan leveys + 20 - 40 cm kummallakin puolella
  • muotti on kiinnitetty vedenpitävään päähän, strippauksen jälkeen, rullattu materiaali lanseerataan nauhan lateraaleihin käyttämällä edellä mainittua tekniikkaa

  Rakennettaessa rullaa pitkin, poikittainen liitos tehdään yli 20 cm: n limityksellä, pituussuuntainen päällekkäisyys on puolet (10 cm) materiaalin säästämiseksi. Nauhatyön pystysuorissa seinissä kaikki työ suoritetaan:

  • vaakasuuntaisten rivien kääriminen aloitetaan maasta, jotta saadaan seuraavan rivin ylempi päällekkäisyys
  • pystysuorat kangastyypit liimataan myös alhaalta, jolloin muodostumisen yhteydessä sauma suljetaan ylhäältä seuraavalla kappaleella

  Mekaaninen suojaus leikkausvoimaa vastaan ​​vaurioi geotekstiilikerros. Ennaltaehkäisevä korjaus 10-50 vuodessa riippuen vedenpitävästä tekniikasta, käyttöolosuhteista. Muiden tyyppisten vedeneristysparien yhdistäminen suoritetaan seuraavilla tavoilla:

  • maalaus - 0,5 metrin rullan aloittaminen maaliin, käsittelemällä saumaa kerroksella vedenpitävää maalaustekniikkaa
  • kipsi - pohjamaali kipsiin, lanseeraamalla siihen 0,5 m rullattava eristys

  Pohjaveden poistamiseksi pohjalevystä levyt, jotka sijaitsevat kehällä, asetetaan suljetussa järjestelmässä yhdistettyihin viemäreihin, joilla on yhteinen ajovirta. Niiden pitäisi olla pohjan tasossa, tasasuuntaan perustuksen tyynyn kanssa. Kuonan sinusien täyttö loppuun reunuksen veden- ja lämpöeristyksen jälkeen suoritetaan epämetallisilla materiaaleilla, joissa taipumisvoimat ovat taatusti poissa.

  Valittu valittu tekniikka, joka kääritään säätiö valssaamalla vedeneristysmateriaaleilla, on universaali kaikille maanalaisille rakenteille. Kun käytetään rullia itsekiinnittyvällä kerroksella, työvoimakustannukset pienenevät, mutta rakennusbudjetti kasvaa. Ilman vettä suojaavaa estettä säätiön käyttöikä pienenee 30-50%, riippuen vahvistamisesta.

  Liimattu vedeneristys kellarin vedeneristys

  Valssattujen materiaalien perustekniikka - yksi yleisimmistä suojamenetelmistä. Sitä käytetään kaikentyyppisiin perustuksiin ja mahdollistaa riittävän luotettavan eristämisen. Tämän menetelmän oikean soveltamisen varmistamiseksi sinun on selvitettävä valmistusmateriaalien laajuus ja vaihtoehdot.

  Missä käyttö

  Roll-materiaaleja voidaan käyttää seuraavissa tapauksissa:

  • talon tuki- osan pystysuora suojaus sisä- ja ulkopuolella;
  • esiohjelmoidun teippauksen eristäminen kellarikerroksen tasolle;
  • eristys kellarikerroksella kaikkiin tyyppeihin (vyö, laatta, kasa, pylväs);
  • sokea alueen rakentaminen;
  • vedenpitävät pohjalevyt.

  Rullamateriaalit ovat varsin suosittuja eristemateriaaleina.

  Kaikille alustyypeille on pakollinen vedenpitävä kerros eri fysikaalisten ominaisuuksien (perustukset ja seinät) kosketuspisteeseen, koska normaali kosteus on jokaiselle rakenteelle erilainen, mikä voi aiheuttaa vahinkoa mille tahansa niistä.

  Epämiellyttävien seurausten estämiseksi on välttämätöntä suojata tätä ilmiötä suunnitteluportaassa.

  Rullaeristetyyppejä

  Seuraavat materiaalit valmistetaan rullina:

  Nykyaikaisimpia ovat diffuusiokalvot. On vaikeinta työskennellä pastamateriaalien kanssa, sillä ennen niiden kiinnittämistä on välttämätöntä levittää liimaa bitumipohjaan pinnalle.

  Pohjustuksen vedeneristys tehdään seuraavilla materiaaleilla:

  Vedenpitävä vedeneristys

  Epäkelpoisin vaihtoehtojen joukossa on lasi. Se on valmistettu GOST 2697-83: n mukaan ja se on kattopaperiarkki, joka on kyllästetty maaöljybitumin koostumuksella. Menetelmä korvasi eristemateriaalit, kuten vain ihon ja katon. Tällä hetkellä asfaltti ei ole usein käytetty, ja jos sitä käytetään, sitten rakenteille, joilla on pieni vastuu. Etuja ovat edulliset. Haitat ovat lyhyt käyttöikä ja pieni luotettavuus.

  Ruberoidi on samanlainen kuin lasi. Tämä rullaeristys perustuu myös kattopaperiin.

  Impregnointi tapahtuu öljybitumilla. Edellisestä kattoma-aineistosta on tunnusomaista suojapinnoitteen läsnäolo. Se on valmistettu tulenkestävästä bitumista, ylhäältä he tekevät asbestia tai talkkia jauhepukeutumista, joka suojaa materiaalia mekaanisista vaikutuksista. Materiaalin edut ovat:

  • alhaiset kustannukset;
  • pidempi käyttöikä lasilevyyn verrattuna.

  Haitat - epävakaus tulipaloon ja murtumiseen. Katemateriaali soveltuu suojaamaan kosteudelta syvältä pohjavedeltä.

  Lasiin perustuvan lasin vedeneristys on tehokkain. Kartonon pohjalta valmistettu ruberoidi ja asfaltti menettävät tämän materiaalin voimakkaasti. Lasikuitua (lasikuitua) käytetään stekloisolin pohjana, jolloin eristys voi saada suuren iskunkestävyyden. Lisäksi palonestoaineiden suorituskyky paranee.

  Säätiön rakennettu vedenpitävyys mahdollistaa prosessin monimutkaisuuden vähentämisen. Liima- tai bitumikoostumuksia ei tarvitse soveltaa. Telalla on sideainetta alhaisempi kerros, joka sulaa lämmitettäessä ja mahdollistaa kerroksen turvallisen kiinnittämisen pinnalle. Peittomateriaaleilla on useita yhteisiä ominaisuuksia:

  • synteettistä tuotantoa;
  • polyesterikuitulujitteet, jotka lisäävät vetolujuutta ja mekaanisten vaurioiden kestävyyttä;
  • kestävyys murtumisen ja ulkoisten tekijöiden ansiosta.

  Rakennetun vedeneristysjärjestelmän rakenne

  Tunnetuin valmistaja, joka käsittelee rullausmateriaaleja, on TechnoNIKOL. Tämä yritys tuottaa sellaisia ​​vedenpitäviä tuotteita kuin:

  Nämä lajit ovat hyvin todistettuja, kun niitä käytetään pysty- ja vaakasuorina eristeinä.

  Tämä on nykyaikaisin eristämismenetelmä. Eri kalvot ovat käytettävissä vaaka- ja pystysuojaa varten. Voit erottaa ne ulkonäössä:

  • horisontaaliseen eristämiseen - sileä kalvo;
  • pystysuoralle eristykselle - profiilikalvo.

  Diffuusiokalvon rakenne vedenpitävyyteen

  Sitä voidaan käyttää myös sokea alueen valmistukseen. Tällöin rakenne ei tule pinnalle vaan tulee säätiön näkymätön suojelija. Se ei toimi, jos aiot käyttää sokea alue kävelykadulla talon ympärillä.

  Työnteknologia

  Rullatuotteiden suojaus vaihtelee sovelluksen mukaan. Jokaista tapausta on tarkasteltava erikseen.

  Tarvitaan nauhan tukemiseen kotona. Työskentelyä varten sopiva kateaine materiaaleilla bitumimastilla, stekloizolilla, linokromilla, vedeneristyksellä tai kalvolla. Työ voidaan tehdä sekä kellarikerroksen sisällä että sen ulkopuolella. Rullaneristys on vaikea selviytyä maaperän kosteuden paineesta, joten sitä käytetään alhaisilla vedenkorkeuksilla. Teos suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  Järjestelmä pystysuoran ja horisontaalisen vedenpitävyyden säätiön

  • pinnan, lian, rasvan, vanhan eristyksen tai viimeistelyn jälkien puhdistaminen;
  • tasoittaa pohja, jos niissä on riittävän suuret aukot tai aukot, ne suljetaan sementtilaastilla;
  • pintapohjamaalaus;
  • leikkausarkit, joissa otetaan huomioon materiaalin päällekkäisyys (10-15 cm);
  • säätiön kulmat vahvistaminen (fileiden asennus, lujittavan nauhan vahvistaminen);
  • eristeen asennus riippuu valituista materiaaleista (liima-aineelle, ensin kerrostetaan kerros mastiksi ja sitten käytetään katemateriaalia tai lasinsuojaa, hitsisauman kiinnitys, sen alapinta lämmitetään polttimella tai rakennuskuivaimella ja kiinnitetään alustaan);
  • stekloisoli, linokromi ja hydroisoli on asennettu useisiin kerroksiin varmistamaan suuremman luotettavuuden;
  • viimeinen vaihe on viimeisen kerroksen mastiksi tai lakalle.

  Se soveltuu kaikentyyppisiin perustuksiin säätöjen leikkaamiseksi. Myös laattojen perustuksiin tarvitaan. Seinän ja kellarikerroksen liitoskohdassa on usein tarpeellista asettaa kaksi kerrosta kerrostettua tai kumimateriaalia (katemateriaali, ristikko, vedeneristys).

  Tarkemmin ymmärrät erittelinsä. Täällä on mahdollista käyttää kaikkia edellä mainittuja vaihtoehtoja riippuen tulevien asunnon omistajien taloudellisista mahdollisuuksista.

  Työn tekniikka on seuraava:

  • maanpinnan tiivistys;
  • materiaaleista valmistetut vuodevaatteet, jotka eivät ole alttiita liikkeelle (murskattu kivi, sora, karkea tai keskirasvainen hiekka);
  • betonivalmisteesta "laiha" laastista (toimii eriste- ja tasoituskerroksena);
  • aika rakentaa voimaa betonilla;
  • puhdistaa pinta likaa, pölyä, rasvaa;
  • tasoitus ja pohjustus;
  • vedeneristysmateriaalin asettaminen (valittu vaihtoehto on suoritettava, on tärkeää noudattaa valmistajan suosituksia);
  • lämpöeristyksen ja höyrysulun asennus;
  • täytä levy.

  Valssattujen materiaalien asianmukainen käyttö suojaa luotettavasti talon päärakennetta.