Vedenpitävä säätiö omalla kädelläsi jo kotona

Jos sinulla on maalaistalo, ensimmäinen asia, jonka pitäisi tehdä, on vedenpitävä säätiö omalla kädellä jo rakennetussa talossa.

Ennen työn aloittamista on selvitettävä, kuinka paljon tämä ongelma on huolestunut aikaisemmasta omistajasta, koska yleensä ihmiset rakentavat taloja elämään monta vuotta ja huoneen pohjan vedenpitävyys on luotettavuuden ja kestävyyden avain.

Joten suojaustoimenpiteet voivat olla osittain tuhoutuneet operaation aikana tai se voi osoittautua riittämättömäksi.

Milloin vedenpitävyys on perustuttava?

Vain varmistaa, että vedenpitävät työt ovat tarpeellisia:

 1. Kellari on liian kostea.
 2. Siinä on sieniä tai hometta.
 3. Uudelleenkuumennus.

Nämä ovat tärkeimmät visuaaliset merkit, kun tarvitset veden suojaamista.

Jos omassa talossasi ei ole kellareja, on tarpeen tarkastella visuaalisesti kellarin ulkoseinää ja pylväskuvan tapauksessa säätiö tukee.

Hälytykset ovat:

 1. Mold-pesäkkeet.
 2. Vesiliukoinen materiaali.
 3. Moss-istutukset.

Talon kostea lattia puhuu myös puutteellisesta vedensuojauksesta.

vedeneristys

Vedenpitävä säätiö ilman ulkopuolisia toimenpiteitä omilla kädilläan, jotka on jo rakennettu kotona, on huomattavia eroja samanlaisista töistä, jotka toteutetaan myös rakentamisen aikana. Yleisimmässä muodossa (nauhalevy) pääsuoja kosteutta vastaan ​​on olemassa myös kaivamisen yhteydessä.

Se on asetettu savi, leimattu ja asetettu alusta pohjaan valssatun eristeen - katemateriaali. Jos talo on jo rakennettu, suurin osa tämän luettelon töistä poistetaan.

Päätehtävä tulee alas:

 • Sisäinen eristys.
 • Jätevesijärjestelmän järjestely.
 • Ulkoinen suojapohja.

Ulkoinen vedeneristys

On olemassa useita tyyppejä:

Jos haluat tehdä kaiken työn itse ja ilman ulkoisia toimia, samalla luotettavasti ja tehokkaasti, on parempi yhdistää viimeiset 2 lajiketta ja mieluummin katemateriaali kuin materiaali. Tämä materiaali tarjoaa luotettavan suojan, se on halpa ja se on hyvin yksinkertainen työskennellä sen kanssa.

 • Kaivantoa kaivetaan talon ympärillä kellarissa. Tässä vaiheessa on suositeltavaa antaa sokea alue. Ilman sitä, luotettava vedensuojaus ei toimi. Kahden vaiheen yhdistämiseksi sinun on kaivaa leveysmittariin ja syvälle kuin pohjan pohja.
 • Tunnistetut vikoja on poistettava: halkeamat on suljettava sementtiliuoksella, sienieläimet on puhdistettava, emästä tulisi käsitellä kotitalouksien valkaisuaineella - tämä on halvin ja luotettavin antiseptinen aine.
 • Kuivattu ja puhdistettu pohja on hävitettävä bitumipitoisella mastilla. Voit käyttää pehmeää valmiita, voi olla baarien muodossa. Jälkimmäisessä tapauksessa se sulatetaan nesteytettyyn tilaan ja levitetään kuumaksi. Mastikerroksen paksuus on 2 millimetriä.
 • Kun kyllästys on kuiva, pohja on maalattava uudelleen. Tässä tapauksessa odota, kunnes mastin ei tarvitse tarttua: sitä käytetään liimana.
 • Poltin lämmittää eristimen elastisuuden ilmentymään ja liimataan sitten mastiksi. Seuraava kaista on asetettava päällekkäin edelliseen (lähestymistapa 10 cm).
 • Polttimet käsittelevät liitokset uudelleen ja voidellaan mastiksella. Tämän seurauksena sinun pitäisi saada kiinteä kuori ilman aukkoja.

Vedenpitävä kateaine - luotettava asia! Kuitenkin se voi helposti vaurioitua täytettäessä kaivantoa. Suosittelemme, että luot lisää suojaa. Voit asettaa tiilen seinän, joka on vuorattu koko tukikohtaan - tämä on luotettava menetelmä, mutta kallista ja aikaa vievä. Useimmissa tapauksissa kipsi tehdään, jota seuraa raudan pinnoittaminen (hankaamalla sementtipastaa perustukseen).

Viemäröinti ja sokea alue

Älä aja välittömästi täyttämään kaivoa sen jälkeen, kun kipsi on kuivunut.

Tässä vaiheessa on välttämätöntä huolehtia lisätoimista, jotta he eivät palaisi heihin myöhemmin:

 • Järven syvyyttä on vähennettävä 25 cm: llä (palaamme kaivetun maaperän paikkaan). Rakentajat tekevät näin: oja täyttyy 30 senttimetrin syvyyteen, rammed. Vapautetut 10 senttimetriä täytetään savella, sitä käytetään vesilukkoina.
 • 5 cm: n etäisyydellä kaivo on peitetty hiekalla, älä liioittele sitä, jotta saastuttamasta savikerrosta, vuotemme kaikki vedellä ja ramilla.
 • Määritä, missä sulavisto kerääntyy. Jätteen suunnassa kaivettu kaivettu. Voit käyttää olemassa olevaa. Sinun täytyy vain kaivaa prosessi säiliöön, kouruun tai tyhjennysreikään.
 • Jopa puolet syvyydestä kaikki kaivannot ovat täynnä raunioita.
 • Oloissa, joissa putket sijoitetaan, kaikki on vuorattu geotekstiileillä, viemäröinti sijoitetaan siihen ja kaikki on kääritty materiaaliin. Kaikki kaivannot on täytettävä romumalla 5 senttimetrin korkeuteen. Vahvistinverkko sijoitetaan sokea alueelle.
 • Viemärikerrokset täytetään kaivetun maaperän avulla.
 • Sokean alueen ympärillä kaadetaan betonia. On välttämätöntä tehdä hieman poikkeama talon seinistä.
 • Sokea alue on silitysvaihdossa samalla tavalla kuin huoneen kellarin bitumieristys.

Sisäinen vedenpitävä kellari

Jos on jopa pienintäkään tulvia, on tarpeen poistaa lähteet, aloittaa pumppaaminen vettä ja kuivaamalla huone.

Toimintasuunnitelma on seuraava:

Tiilen ja laattojen väliset krakatut liitokset on puhdistettava vanhasta laastista vähintään 5 senttimetrin syvyydeltä.

Antiseptiset käsitellyt seinät.

 • Kun kaikki on kuivaa, on tarpeen puhdistaa lattia ja upottaa polymeerin vedeneristys. Päivän jälkeen, kun jokainen tarttuu, sinun on asetettava vahvistusverkko.
 • Teemme betonia tai sementtiä, jonka paksuus on 5 senttimetriä.
 • 7 päivän kuluttua tasoitus kuivuu. Aikaisemmin puhdistetut aukot on täytetty "Penetronilla".
 • Sama tiiviste kattaa kaikki seinät vain nestemäisemmässä tilassa.

3 päivää tiivistysaineella työskentelyn jälkeen tiivistetyt pinnat on ripoteltava vedellä (jotta saadaan vesitiiviyskerros lujuudelle).

Seuraavien 10 vuoden aikana vedeneristys ei häiritse sinua.

Vanhan perustan vedeneristys

Hyvä päivä! Minulla on iso ongelma. Viime vuonna rakensin talon laajennetusta polystyreeni-betonista, ja koska rakensin itseni ja ensimmäistä kertaa tehnyt suuren virheen, se ei vedenpitänyt fraktiota ja talvella alkoivat kastella seiniä ja kastua muotilla, piti poistaa kipsi ja käsitellä taloa muotista, nyt lähden vedenpitävyyteen ja en tiedä miten tee se. Kerro minulle.

Roman, Chita.

Hei, Roman Chitasta!

Rakennusliikkeen perusasiat osoittavat, että kivenrakennuksen perustuksen ja seinien välille tarvitaan pakollinen vedeneristyskerros.

Koska "lupuhnulsya", on ryhdyttävä kiireellisiin toimiin. Tietenkin on liian kallista puraa taloa, se ei ole turvallista myydä, vaikka kuivalla säällä. Sitten ostaja löytää sinulle kaikki seuraukset.

Koska kyseessä ei ole talon purkaminen ja rakentaminen, niin:

Säätiön perustuksen heikentäminen on melkein mahdotonta tehdä joitakin toimia. Sen vuoksi on ryhdyttävä seuraaviin toimenpiteisiin.

Kosteus tulee kellarimassoon paitsi sen pohjasta myös sivupinnoilta. Se tulee kentältä kosketuksissa heidän kanssaan. Sekä talon sisällä että sen sisäpuolella (tai sinulla on syvä maanalainen tilanne?) Ilmakehän saostumista ja maaperän vettä löytyy yleensä enintään puolen metrin syvyyksistä.

Siksi on tarpeen kaivaa kaikki pohjan pinnat sen pohjaan ja heittää maata sivulle. Käsittele näitä pintoja alukkeella tai bitumimateriaalilla vähintään kaksi kertaa. Yritetään luoda maksimaalinen suojakalvo mastista ja sen tunkeutuminen syvyyteen 5 - 10 millimetriä, jos ei enempää.

(Mastetta levitetään sulaan tai hyvin lämmitettyyn tilaan itsetäytteisen quoch tai mop-harjan avulla.) Kaivon leveys on noin 40-45 senttimetriä, jotta voit työskennellä. Kun murtaa maaperä - vahvistaa kaivanto levyt - muotti.

Joskus ruberoidi levitetään pintoihin lisäksi ja asennetaan kaasupolttimella tai sähköpuhaltimella (kuten myydään työkaluvarastoissa). Tällöin kiinnitetään erityistä huomiota yläosaan niin, ettei ruberoidia kuorella perustuksesta, muuten vesi pääsee kuiluun.

Sitten kaivanto täyttyy samalla kaivetuilla mailla, puristamalla sitä tiukemmin.

Tämä toimenpide toteutetaan sekä kellarikerroksessa, kadulta ja sisäpuolelta maan alla.

Tämä voi riittää estämään talon seinämien sulamisen. Mutta koska kaikki on tiedossa aikataulussa, voit seistä yhden vuoden ja tarkistaa seinien tilan.

Pahimmassa tapauksessa, kun se ei riitä ja seinät sulavat edelleen, sinun on täydennettävä työtä ja perusteellisempaa työtä.

Sen ydin on, että rakennuksen kehän ympärillä on parranajo (kaadetaan vaakasuorat urat) ja syvyys on yli puolet seinän paksuudesta, ensin ulkopuolelta. Seuraavan kerroksen kerrostamisen kerroksessa tai paremmin kahdella kerroksella katemateriaalia.

Strobi on tehty betonijohdon kellarin yläpinnan ja lohkojen alapuolen väliin.

Kaikki tämä ei ole samanaikaisesti jatkuva jatrob, vaan metrejä pitkiä osia, joissa on vedenpitävä välilehti. Tiivistetään konkreettisilla liuospuristeilla vedeneristyksen jälkeen. Tällöin strobilla tehdään kaikki betonilla täytetyt alueet. Uudelleen asettaminen vedeneristysportteihin. Joten sen jatkuva kerros kääntyi pois.

Kaada päällysteen jäänteet betonilla.

Sitten he menevät maan alle ja kaikki toistetaan jälleen täysin analogisesti.

Ideaalisti saadaan jatkuva ja jatkuva vedenpitävä kerros, joka ei päästä kosteutta pohjasta seiniin.

Ulomman ja sisäisen aivohalvauksen on oltava suoraan toisiaan vastapäätä.

Onko se vaikeaa? Onko se vaikeaa? Mitään ei voida tehdä. Ainoa lohdutus on se, että hiominen sellulaarinen betoni on paljon helpompaa kuin se olisi ollut muiden kestävämpien seinämateriaalien kanssa.

En voi lisätä toista.

Muut kysymykset koskien kodin säätiön korjauksia:

Muita tulvien ja seurausten aiheita koskevat kysymykset:

Kuinka tehdä vedenpitävä säätiö, jos talo on jo rakennettu

Jonkin ajan kuluttua yksityisen tai asuinrakennuksen asukkaat saattavat havaita tiettyjä ongelmia rakennuksen rakennetta vastaavasti. Kellarien tai ensimmäisten kerrosten seinät alkavat "repimään" sisäpuolelta, joskus niiden alla näyttävät pieniä vesivarantoja. Tämä on yksi selkeistä syistä, kun säätiön heikkolaatuinen vedenpitävyys on omia käsiä ja pohjavesien tunkeutumista. Ainoa tie ulos tilanteesta on uudistaa ja palauttaa viemäröintijärjestelmä.

Monet kodinomistajat ihmettelevät, miksi näin voisi tapahtua, ja kuka on syyllinen tilaan. Yleensä monikerroksisissa rakennuksissa tämä johtuu suunnittelijoiden tai urakoitsijoiden virheistä sekä isäntäorganisaatiosta. Yksityisessä rakentamisessa asiakas on viime kädessä syyllinen siitä, että hän ei ole tarkastellut tämän rakennusvaiheen toteuttamisen edellyttämää laatua.

Tarkastellaan tärkeimpiä virheitä, jotka johtavat siihen, että rakennetun talon kellarikerroksen vedenpitävyys on tarpeen:

 1. Vedenpitävyys talon pohjalla periaatteessa. Tämä voidaan tehdä valvonnalla tai puutteellisuuden vuoksi, esimerkiksi kuivan maaperän tapauksessa, jossa pohjavesi sijaitsee yli 10 metrin syvyydessä.
 2. Säätiön huonolaatuisen vedenpitävyys on yksi yleisimmistä syistä, jotka johtavat työn toistumiseen. Tämä voi johtua siitä, että työntekijöillä ei ole tarvittavaa pätevyyttä, eikä niissä kiinnitetä erityistä huomiota prosessiin.
 3. Käytä materiaaleja, jotka eivät täytä niitä vaatimuksia, joita talon kellarissa on.

Köyhän pohjan vedenpitävyyden tulokset

Menetelmät valmiiden talojen pohjan vedenpitävyydelle

Jos rakennusta on jo rakennettu ja otettu käyttöön, jos vuokralaiset löytävät ongelman vuosia asumisen jälkeen, sinun ei pidä epätoivoa, koska voit ja tarvitsee vedenpitävää säätiötä omalla kädelläsi tai erikoistuneiden järjestöjen avulla. Tämän tyyppisen työn suorittaminen on monella tapaa fyysisesti ja taloudellisesti kalliimpaa. Joka tapauksessa vanhan talon peruskorjaus vaatii paljon vaivaa ja kärsivällisyyttä.

Obamazoe pystysuorien pintojen eristäminen

Yksinkertaisin, mutta myös vähiten laadukas tapa, joka on käytettävissä itse tekemiseen, on vedenpitävyys. Työn päävaiheiden sarja on seuraava:

 1. Jos talon ympärillä on jo säätiön sokea alue - se on purettava kokonaan. Joten viimeistely kellarin kellarista.

Valssattujen materiaalien eristys

Obmazochnaya vedenpitävä säätiö omalla kädellään jo rakentanut home bitumimastilla ei useinkaan täytä sille asetettuja suuria vaatimuksia, koska hauraat koostumukset voidaan hävittää mekaanisesti myös soraa maaperästä. Tämä haitta puuttuu eristyksestä, joka suoritetaan telan materiaalien - kalvojen tai kalvojen avulla.

Talon nauhan perustuksen alustava valmistus on samanlainen kuin edellä kuvattu. Usein liimaustela-aineet suoritetaan yhdessä bitumimastin käytön kanssa, joka suorittaa alustan alapuolella olevat toiminnot. Päällystyksen päätyttyä ja päällystyseristyksen käyttäminen viimeiseen asti, jähmettymiseen asti.

Seuraavaksi tee tarravalssimateriaaleja. Joillakin niistä on esiasennettu liimauslinja, joka yksinkertaistaa asennusprosessia huomattavasti. Liimattomista kalvoista käytetään erityisiä polymeerikoostumuksia. Ennen tarraa bitumimastia esikuumennetaan kaasujousella. Se parantaa liimausta.

Valssattu vedeneristyskanta

Pohjaveden pääsyn estämiseksi kalvot vapautetaan maahan pohjan pohjan lähelle 0,2-0,3 metriä. Lisäksi on noudatettava seuraavia sääntöjä pohjaeristyksen vedeneristykseen valssausmateriaalien kanssa:

 • Kellarin vedeneristyskyvyn parantaminen auttaa asettamaan muovista tai galvanoidusta langasta valmistetun ohuen vahvistusverkon liima-aineesta;
 • On välttämätöntä suorittaa päällekkäin pystysuorat kangastyypit keskenään vähintään 10 cm;
 • Jos on tarpeen asettaa yksi arkki pystysuoraan toiselle, on välttämätöntä olla päällekkäin vähintään 20 cm. Samanaikaisesti yläosa on sijoitettava alaosaan eikä päinvastoin.
 • Alustan vedenpitävyys on mahdollista tehdä laadullisemmaksi, sillä se on suorittanut useita kerrosta liimaamalla arkkimateriaaleilla.
sisältöön ↑

Vedeneristysrakenteiden seokset

Toinen yksinkertainen tapa tehdä säätiön vedeneristys omalla kädellä jo rakennetulla rakenteella on soveltaa erityisiä kipsiseoksia talon pohjan pystysuorille ulkoisille rakenteille. Normaali sementtilaasti ei näihin tarkoituksiin sovi korkean hygroskooppisuuden vuoksi. On välttämätöntä ostaa sekoitteita, joissa on polymeeritäyte, joka peittää betoniporeja.

Vanha pohja vedenpitävä omalla kädelläsi kastelumenetelmällä suoritetaan samalla tavalla kuin edelliset näkymät sen jälkeen, kun talon koko perustus on vapautettu kokonaan maasta. Jos pohjavesi on matala ja siellä on työpaikalla, et voi tehdä ilman viemärijärjestelmää omiin käsiisi. Sen tehtävänä on maksimoida kosteuden poisto paikan päällä.

Vedenpitävä vedeneristys rakennusten seoksilla

Puhdistetun pohjan on kuivoitettava ja levitettävä siihen kaksi kerrosta tavanomaista rakennusalustetta käyttäen turvalangaa. Sen päälle levitetään tasaisella kerroksella polymeeripitoista kipsiä, jonka paksuus on noin 1 cm. Kun pohjakerros on täysin kovettu, levitetään kaksi kerrosta, joista jokainen on yhtä kuin edellinen. Näin ollen rakennetun talon pohjan vedenpitävyyden kokonaispaksuus olisi noin kolme senttimetriä.

On huomattava, että kaikista edellä kuvatuista vaihtoehdoista tämä menetelmä on nopein, edullinen tehdä se itse ja vähiten taloudellisesti kalliiksi.

Ulkopuolinen vedeneristys talon sisällä

Jos talossa on kellari, on mahdollista tehdä pohjan vedeneristys sisäpuolelta. Mutta tämä tekniikka on monimutkainen, vaatii erikoisrakennustarvikkeiden käyttöä, vuokrauksen kustannukset ovat verrattavissa ulkoisen eristämisen kustannuksiin.

Sisäpuolen vedenpitävyys tekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Tutkimus perustuksen sisäpinnasta halkeamien läsnäolosta;
 2. Talon pohjan tasossa suoritetaan sarja syviä reikiä kulmassa 45 ° horisonttiin.
 3. Kompressorilla puhalletaan reikiä sementtipölyn poistamiseksi;
 4. Reikiin ruuvataan erityisiä vastaanotto-johtavia laitteita, joita kutsutaan injektoreiksi;
 5. Yhdistämällä erityinen ruiskutuslaitteisto paineen alaisena erikoiskoostumuksia pumpataan reikiin, mikä lisää huomattavasti betonin kosteutta.
sisältöön ↑

Pohjan vedeneristys yläosassa

Vaikein tyyppi on ns. Horisontaalinen vedeneristys. Se toteutetaan talon pohjan yläpuolella seinien materiaalin liitoskohdassa. Jos sitä ei ole, tiilet, lohkot tai puurakenneelementit alkavat nopeasti romahtaa betonista tulevan kosteuden vaikutuksesta.

Vaakatasoinen pohja vedeneristys

Rakennetun talon pohjan vaakasuora vedenpitävyys on useita tapoja, jotka vaihtelevat seinien materiaalin mukaan. Yksinkertaisin tyyppi on puisen lokin tai hirsitalon suoja.

Vaakasuora pohja suojaa puiset seinät

Vedenpitävyys säätämällä omilla kädillä sen yläpäässä on perinteisesti toteutettu liimaamalla ja rullalla vedeneristämällä. Kun kyseessä on talo, jonka seinät ovat puumateriaaleja, prosessi on seuraava:

 1. Kehys on valmiiksi ommeltu kaikille seinille pitkän levyn avulla, joka on vähintään tuumaa paksu. Kaksi kruunua ruuvataan kuusen läpi kahdella itsekierteellä varustetulla ruuvilla tai kaksi 100 kynää. Tämä tekniikka estää osien mahdollisen siirtymisen toisiinsa nähden, kun nostetaan hirsitalon rakennetta.
 2. Jokaista nurkkaa sijoitetaan vuorotellen ja nostetaan 5-10 cm: n päällä, lähettämällä koko rakenne lisätukiin;
 3. Talon vapautetun perustuksen yläreuna on päällystetty bitumimastilla tai sulatettavalla lämmitetyllä bitumilla;
 4. Kattotiiliä kääritään kahteen kerrokseen.
 5. Vähitellen rakenne heikkenee käsitellylle alustalle ja lisälastat poistetaan.

Säätiö suojaa puuseinän alle

Tiivisteen perustan vedeneristys

Vaalean vedenpitävyyden vaikein vaihtoehto on suorittaa tällainen työ tiili- tai lohkotalossa. Vaikeus on se, että nämä kaksi rakennetta on erotettava toisistaan, ja ne on yhdistetty sementtilaastilla kehällä. On parempi antaa tehtäväksi ammattilaisille, sillä se on vedenpitävä säätiö, jos talo on jo rakennettu, käytännöllisesti katsoen mahdotonta käyttää tätä tekniikkaa omalla kädelläsi.

Luettelo toimista tässä tapauksessa näyttää seuraavanlaiselta:

 • Määritä yhteisen pohjan ja muurauspaikka;
 • Pienet kappaleet hiomakoneella leikkaavat osan seinien materiaalista;
 • Tuloksena oleva ontelo on täytetty bitumi- ja kateaineella;
 • Jäljelle jäävä tila asetetaan sementtilaastilla ja sen annetaan kiinteytyä kokonaan.
sisältöön ↑

Vaakasuuntaisen eristyksen tunkeutuminen

Samoin pystysuora läpäisevyys voidaan tehdä vedenpitäväksi pohjaksi seinien liitoskohdassa. Prosessitekniikka ei poikkea edellä kuvatusta prosessitekniikasta. Ero on vain betonipohjan porausreikien suunnassa. Se kulkee tarkasti vaakatasossa. Reiän korkeus ei saa ylittää 10-15 cm. Paremman läpäisevyyden vuoksi täytetty liuos suositellaan lämmittävän 35 ° C: seen.

Säännöt vedenpitävälle pohjatyölle

Jos talon perustana ei ole eristetty kosteudelta, omistajat saattavat joutua kohtaamaan tällaisen ongelman, kuten muotin ja homeen ulkonäkö tilojen sisällä. Suositusten mukaan tällaisia ​​tiloja ei pitäisi käyttää elintar- vikkeiden säilyttämiseen tai säilyttämiseen, ja se vie paljon aikaa ja vaivaa päästä eroon haitallisista mikro-organismeista.

Obmazochnoy vedeneristysjärjestelmä.

Lisäksi kosteuden vuotaminen kallioperän läpi taloon voi johtaa sen tuhoutumiseen, sakkautumiseen ja sen seurauksena koko kellarin asteittaiseen tuhoutumiseen ja sitten rakennukseen. Tämän vuoksi kukaan ei väitä, että hyvin varusteltu vedeneristys ja vedenpoisto ovat nykyaikaisen kodin tärkeimpiä osia. Siksi, kun huomaat alkutekijän virtauksen ensimmäiset merkit, on ryhdyttävä kiireellisiin toimenpiteisiin vedenpitävyyden päivittämiseksi.

Nykyään rakennusmarkkinoilla on runsaasti vesitiiviitä materiaaleja. Asiantuntijat, jotka on kutsuttu tämän alan töistä erikoistuneesta yrityksestä, pystyvät varustamaan talon kuivattamalla ja peittämään pohjan vedeneristämällä. Mutta on materiaalia, jolla voit tehdä työtä omalla kädelläsi. Tämä on ruberoidi.

Kateaineiden käyttö välttää kalliimpien materiaalien kustannukset ja ammattilaisten kutsu.

Järjestelmän rullan vedeneristys.

Nykyään on olemassa kaksi tapaa vedeneristys ja vedenpoisto, jotka takaavat maan talon: vaaka ja pysty. Järjestelystä riippuen ne jaetaan seuraavasti:

 • Obmazochnaya;
 • valssattu tai okleechny;
 • tunkeutuva;
 • asennettava.

Tällaista yleismaailmallista materiaalia, kuten katemateriaalia, voidaan käyttää kellarikerroksen vedenpitävyyteen kustakin näistä tyypistä sekä niiden yhdistämisestä. Jos kateaineita käytetään itsenäisenä materiaalina, se on syytä olla riippuvainen rullatyyppisestä vedeneristämisestä. Tämä eristämisen ja kuivatuksen menetelmä on helpoin ja edullisin kodin omistajalle, joka haluaa tehdä työtä omilla käsillään.

Valmistus vedenpitävien töiden suorittamiseen

Rakennusten rakennusten viemäröinnin ja eristämisen rakentaminen on merkittävästi erilainen kuin rakennusvaiheessa tehdyt rakennukset. Ja jos toisen tehtävän päätehtävä muuttuu kintereettilevyjen väliin, ensimmäisessä tapauksessa, kun talo on jo rakennettu, työ on aloitettava puhdistamalla työalue kentältä. Sinun täytyy tehdä oma kaivosmonitorikko tai pylväsperusta, jonka jälkeen näet materiaalien tilan, josta se on tehty. Sitten sinun tulee huolellisesti tarkastaa talon itse, laatat ja tiilet murtumien läsnäollessa, mikä voi johtaa kosteuden esiintymiseen kellarin tiloissa ja kosteuden pääsyn taloon.

Kun kaikki virheet tunnistetaan ja kiinnitetään, on suositeltavaa peittää kellarissa olevat halkeamat ja tasoittaa epäsäännöllisyydet, jotka saattavat näkyä säätiölle käytön aikana. Tämä voidaan tehdä millä tahansa sopivalla tavalla, esimerkiksi sivelemällä ne sementtilaastilla.

Vesitiivistystyön suorittaminen

Vedenpitävyyden tunkeutumisjärjestelmä.

Kun sementti kuivuu, voit siirtyä vedenpitävyyteen ja kuivatuksen järjestelyyn. Tämä edellyttää seuraavia työkaluja ja materiaaleja:

 1. Kattomateriaalina.
 2. Bitumiset mastit.
 3. Kaasu - tai bensiinipolttimet (kiinteitä mastisia ja kateaineita varten).
 4. Stiff-harja, lapaluu tai rulla.

Tekniikan eristys kellarissa on melko yksinkertainen. Ensinnäkin pohjapohjan pohjaan levitetään bitumi-mastikerros. Tarvitset pehmeää mastista, mutta voit ostaa ja käyttää kiinteää, joka myydään baareissa. Toisessa tapauksessa muovia täytyy lämmittää kaasupolttimen avulla ja saattaa se nestemäiseen tilaan. Talon yli halkaisevan masten käyttölämpötila ei saa olla alle + 15 ° С.

Ennen käyttöä maali on sekoitettava perusteellisesti. Lopullinen materiaali levitetään monoliittisten tai pylväsperustaisten levyjen päälle lastalla, telalla tai jäykällä harjalla. Lisäksi se voidaan ruiskuttaa erityisellä laitteella. Asiantuntijoiden mukaan mastikerroksen paksuus tulee tehdä noin 2 mm, mikä sallii sen kiinnittämisen tiukasti pohjakerroksen perusteella. Jos seos on liian paksu, halutun nestemäisen tilan saavuttamiseksi bitumimastilla, se on laimennettava eräillä orgaanisilla liuottimilla: bensiiniä, tolueenia tai valkoista alkoholia.

Mastiksin soveltamisen periaatteet sekä pylväs- että monoliittisten perustusten osalta ovat samat. Tärkeintä tässä on estää materiaalin kuivumiselta, koska sitä käytetään liimana. Kattotarvikkeet ennen polttamista tulee lämmittää samankaltaisella polttimella, joka antaa sille joustavan tilan. Tämän jälkeen kateaine on asetettu pohjaan.

Styling-tekniikka on seuraava:

 • kummankin kattolaatan päällekkäisyyden on oltava 10-15 cm;
 • levittämisen jälkeen kukin arkki kuumennetaan taskulamppulla ja lisäksi päällystetään bitumimastilla.

Asennetun vedeneristyksen malli.

Käytettäessä korkealaatuista materiaalia laitteelle, jolla on luotettava eristys, kerrotaan yhden kerroksen kateaineista. Jos haluat rakentaa ja pidentää vedenpitävyyden elämää, voit asettaa ylimääräisen kerroksen kateaineita. Tämä tehdään analogisesti ensimmäisen kerroksen kanssa: mastista levitetään jne. Asennettaessa on mahdotonta unohtaa kateaineiden liitosten käsittelyä.

Kun eristys toimii omilla käsilläsi, on odotettava, kunnes kalkki on kokonaan kovettunut ja sitten varovasti pohjauute alustalla. Näin vältetään vahingossa tapahtuva mekaaninen vaurio ruberoidille, jota pidetään melko haavoittuvana aineena.

Suodatusjärjestelmän luominen

Viemäröinti, joka vaatii talon seisomaan pitkään ja tukevasti, laskeutuu vedenpitävyyden viimeistelyn jälkeen. Työ vaatii:

 • viemäriputket;
 • geotekstiilit;
 • geotextilien kierteet tai niitit;
 • lapio;
 • säädettävä jakoavain;
 • hiekka;
 • raunioista.

Ensinnäkin kaivanto kaivetaan talon kellarikerroksen varrella. Etäisyys pohjan pohjasta on oltava vähintään 1 m. Kaivantojen kaltevuus järjestelmän pohjan suuntaan tulisi olla 1 cm joka 2. metriä. Samanaikaisesti tämäntyyppisen työn perusnormia on noudatettava: vedenpoistojärjestelmän korkeimman tason tulisi olla alapinnan alhaisimmassa osassa. Kun otetaan huomioon tämä seikka, kaivojen syvyyden tulisi olla 1 - 1,3 m riippuen maaperän pinnasta ja leveys lasketaan kaivannossa olevien putkien halkaisijan mukaan. Ojan leveyden tulisi siis ylittää putken halkaisija 20 cm.

Säätiön vedenpoistojärjestelmä.

Talon tyhjennysjärjestelmä tekee piirakkaperiaatteella. Hiekkakerros asetetaan kaivantoon, geotekstiilit sijoitetaan siihen. Geotekstiilien päät on kiinnitetty kaivantojen reunoihin, jotta ne tulevaisuudessa voidaan liittää toisiinsa. Materiaalille kaadetaan 10 cm: n paksuinen murskattua kiveä. Putket asetetaan rauniolle. Putket täytetään jäljelle jääneellä sora. Geotekstiilien päät on kiinnitetty kierteillä tai erityisillä kuparileikkeillä.

5 metrin etäisyydellä talon kellarista on järjestetty viemäröintijärjestelmän pohja tai vedenotto. Sillä voidaan käyttää mitä tahansa suurta muovisäiliötä, joka on kaivettu maahan juuri putkien alle. Putket on yhdistetty vedenottoon ja talon kuivatus on valmis.

Eristysrajoittimien johtaminen

Kaikkien aidojen, kuten talon, perusta on laadukas ja luotettava perusta. Mikä voisi olla helpompaa? Ajoin useita putkia maahan, asennettu horisontaaliset ristikkorakenteet - ja aita oli valmis. Mutta sateet alkavat, ja uudella rakenteella on valitettava ulkonäkö, itku ja suunnattu eri suuntiin. Ja tämä osoittaa, että sinun ei pitäisi aloittaa aidan rakentamista rakentamatta vankkaa perustetta. Jos puhumme tiilestä tai betonista valmistetuista aidatuloista, niin säätiötä tarvitaan täällä. Säätiön valinta - monoliitti tai pylväs - riippuu aidan korkeudesta, materiaalista, josta se on tehty ja maaperästä, johon se sijaitsee.

Näin ollen jokainen konkreettinen pohja (riippumatta siitä, minkä tyyppinen se on: pylväs tai monoliittinen) tarvitsee käsittelyä vedeneristysmateriaaleilla. Nämä työt lisäävät huomattavasti aitojen käyttöikää estäen sen pohjan tuhoutumisen kosteuden ja maaperän vaikutuksen alaisena.

Vedenpuhdistus aidan omilla käsillä on tehtävä ennen tiilen alkua, jos rakennus on pystytetty tiilestä. Tämä edellyttää:

 • bitumimaali;
 • rulla, spatula tai kova harja;
 • kateaineita tai muita vedeneristysvalmisteita.

Työtekniikkaan liittyy kaasu- tai bensiinipolttimen käyttö. Pohjan pohja, joka on tehty betonista, on päällystetty bitumimuovilla, joka on lämmitetty nestemäisen hapankerroksen koostumukselle. Kun ensimmäinen kerros on kuivattu, toinen kerros levitetään omilla käsillä. Jos maaperän, johon aita on asennettu, on ominaista korkea happamuus tai kosteus, voit asettaa vedenpitävyys yhden tai useamman kerroksen katemateriaalin tai muun vastaavan aineen pohjapohjaan. Kaikki vedeneristysmateriaalin kerrokset päällystetään ja suljetaan bitumimastilla.

Niinpä kaikki työt, jotka koskevat vedenpoistovälineiden kuivattamista ja asentamista talon tai aidan alapuolelle, voidaan tehdä omalla kädelläsi. Samaan aikaan talon tai aidan elämä kasvaa merkittävästi. Lisäksi eristys on välttämätön askel, jos aiot lämmittää mökkiä. Näiden toimintojen avulla voit suorittaa sen tehokkaasti ja nopeasti.

Modernit menetelmät kellarin ja kellarin vedeneristämiseen jo rakennetussa talossa

Yksi rakentamisen tärkeistä olosuhteista on laakeriosuuden suoja kosteudelta. Ongelmaa pahentaa se tosiasia, että tässä tapauksessa tekniikan loukkauksia on vaikea valvoa ilman osia pohjasta. Voi käydä niin, että ostetun talon toiminnassa oli ongelmia. Tai toinen tilanne: rakennus on rakennettu kaikkien standardien mukaisesti, mutta sillä on jo melko pitkä käyttöikä ja se on korjattava. Kaikissa näissä tapauksissa sinun on vedenpitävä säätiö omalla kädellä jo rakennetussa talossa.

Eristysmenetelmät

Ei ole mainintaa tällaisista lisätoiminnoista, kuten säätö- tai kuivatuslaitteiston. Nämä toimenpiteet liittyvät säätiön suojaamiseen kosteudelta, mutta itse asiassa eristys ei ole. On tärkeää, että ilman näitä töitä vedenpitävyys voi olla merkityksetön, joten sinun ei pidä unohtaa niitä.

Säätiö on suojattava vedestä.

Tärkein ongelma syntyy kaistaleperusteissa kodeissa, joissa on kellari. Eristyksen tarve voi ilmetä seuraavissa tapauksissa:

 • tekniikan rikkominen talon rakentamisessa (vedenpitävyys tai sen laadun puute);
 • aineiden hajoaminen ajan myötä (ikääntyminen, korjaus vaaditaan);
 • pohjavesien nousu, mikä johtaa talon nauhan perustuksen tulviin kellarin läsnäollessa.

Valitse sopiva vaihtoehto seuraavista vaihtoehdoista riippuen ongelman syystä ja sen koosta:

 • pystysuora eristys;
 • rulla pystysuora eristys;
 • läpäisevä vedeneristys;
 • ruiskutussuoja rakennetun talon kellarista;
 • diffuusiokalvojen käyttö;
 • asennetut menetelmät.

Vedeneristyslaite, jos se puuttuu, riittämätön tai epäkuntoinen

Tässä on äärimmäisen tärkeää selvittää yksi asia: eristysjärjestelmä on täysin poissa tai vain pystysuojaa suojaa jätetään huomiotta. On huomattava, että jos rakenne ei tarjoa materiaalin vaakasuuntaista sijoittamista, mitään ei voida tehdä tämän kanssa purkamatta talon perustusta.

Voit poistaa kellarin kosteuden ja estää rakenteiden tuhoutumisen, voit tehdä työtä sisä- tai ulkopuolelta. Ensimmäinen vaihtoehto on työlämpi, koska on tarpeen kaivaa maata rakennuksen kehän ympärillä, mutta oikeampi.

Kosteuden suojaus ulkona

Jotta voidaan korjata puutteellinen vedeneristys tai korjata tilanne, kun se ei ole täysin ulkoisella tavalla, työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

Ulkoinen tapa suojata pohja kosteudelta

 1. Kaivaa perustukset ulkona.
 2. Jos liuskan alapinnan ympärillä ei ole valua, se on tehtävä käsin. Putkien sijainti maahan on säädetty siten, että ne ovat 30-50 cm alempia kuin pohjan pohja ja ne ovat enintään 1 metrin päässä kellariseinistä.
 3. Seuraava vaihe on säätiön tilan arviointi. Jos on olemassa merkittäviä vahinkoja, on tarpeen korjata ne. Seulaa halkeamia, aukkoja ja reikiä sementti-hiekkalaastilla. Vakavien viko- jen tapauksessa voi olla tarpeen vahvistaa talon nauhan perustusta. Tällaisen työn suorituskyky riippuu vahingon suuruudesta. Jos pinnalla on vain ongelmia, tulee olemaan tarpeeksi läiskä, jos tilanne on vakavampi, talon laajentaminen tai talon tukevan osan purku suoritetaan omilla kädillä.
 4. Seuraavaksi sinun tulee valita vedenpitävä menetelmä. Halvin vaihtoehto on bitumipinnoite. Mutta tämä suojaus sopii vähäiseen maaperän kosteuteen eikä eroa kestävyydestä. Samaa voidaan sanoa katemateriaalista (rullan kiinnitysmateriaali). On parempi korjata nauhan säätiö käyttämällä nykyaikaisempia materiaaleja, kuten linokromia, hydroisolia, stekloisolia ja diffuusiokalvoja.
 5. Kun talon kellarikerroksen seinät on peitetty kosteudelta, voit rakentaa tiiliseinän ympäryksen ympärille. Tämä on ylimääräinen este maassa. Kun olet viimeistellyt vedeneristystyöt, suorita täyttö kerros kerrallaan tiivistämällä.
 6. Viimeinen vaihe vedeneristys - laite sokea alue omilla käsillään.

Kosteuden suojaus sisäpuolelta

Talon teatteripohjan fragmentti omalla kädellä on työvoimavaltainen tapahtuma. Jos vedenpitävyyttä ei ole mahdollista suorittaa ulkopuolelta, on vaihtoehto sisäpuolelta. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse työskennellä maalla. Jalustan korjaus tehdään kellarista.

Helpoin vaihtoehto tässä tapauksessa - pinnoitteiden ja rullamateriaalien käyttö. Menetelmä ei vaadi suuria menoja, mutta se on tehoton. Tällaiset toimenpiteet estävät veden pääsemästä kellarihuoneeseen, mutta talon liuskan perustuksen rakentamista ei suojata.

Kellarin suoja kosteudelta sisältä

On parasta mieluummin tehokkaampia toimenpiteitä, kun teet vedenpitävyyttä omilla kädillä:

 • lävistysmateriaalien käyttö;
 • saumausta.

Eristeen tunkeutumisen vaikutus on, että koostumus pääsee talon perustan paksuuteen kiteytymään kapillaareissa ja estämään veden tunkeutumisen. Korjaus tässä tapauksessa on melko tehokasta, sillä yksityisen talon kellarikerroksen paksuus on harvoin yli 60-70 cm, ja jotkut valmistajat väittävät, että niiden koostumukset voivat tunkeutua 90 cm: n syvyyteen. osa maan rakenteesta. Tämän menetelmän toinen etu on matala monimutkaisuus. Haittana on käsittelyn materiaalien suhteellisen korkea kustannus.

Tehokas ja yksinkertainen suojausmenetelmä

Injektio on entistä tehokkaampi menetelmä, mutta vaatii suuria työvoimakustannuksia. Samaan aikaan maata vahvistetaan kellari seinien ympärillä. Tämä tarkoittaa, että korjaus ei ole vain vedenpitävyys, vaan myös talon tukevan osan vahvistaminen. Työprosessi alkaa injektoreiden työntämisellä injektoreiden esiporaisten reikien läpi kellari seinien ulkopintaan. Niiden kautta syötetään ratkaisu monistamiseen. Reikien välinen etäisyys määrätään riippuen maaperän läpäisevyydestä ja koostumuksen viskositeetista vahvistamiseen.

Injektointiseoksiin voidaan käyttää:

Injektointi mahdollistaa tukirakenteen vahvistamisen.

 • polyuretaanivaahto;
 • erilaisia ​​hartseja;
 • akrylaattigeelit;
 • nestemäiset kumiyhdisteet;
 • sementtipohjaiset seokset;
 • polymeeristen aineiden yhdistelmiä.

Jos on tarpeen vahvistaa pohjaa samanaikaisesti eristeen kanssa, sementtipohjaiset seokset tekevät. Kun ne jäätyvät, he kääntävät maaperän vankaksi kivipohjaksi. Maaperän kantavuus kasvaa merkittävästi. Vaikka säätö on vahingoittunut, se ei johda epätasaiseen kutistumiseen ja halkeiluun.

Mitä tehdä, kun pohjavesi nousee

Edelliseen ongelmaan verrattuna tämä voi tuoda enemmän ongelmia ja vaatia suurempia investointeja. Tapaus tässä tapauksessa on luotettava vedenpoisto ja veden väheneminen. Jos pohja on alttiina paineelle, on välttämätöntä eristää paitsi pohja myös korin korjaamiseksi.

Ulkopuolisen eristyksen lisäämisen lisäksi tarvitaan lisätoimenpiteitä seinien sisäreunaan. Tässä tapauksessa koukkuja on usein varustettu, mutta rakennetta voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun kosteuden tunkeutuminen pohjaan on estetty, suoritetaan jollakin seuraavista tavoista:

 • rullamateriaaleja, joilla on lisäsuojaus (esimerkiksi tiiliseinien rakentaminen rakennuksen tukevan osan ympärysmitan ympärille);
 • diffuusiokalvot (sinun on valittava ne, joilla on rei'itetty pinta, ne on suunniteltu pystysuoraan suojaukseen);
 • tunkeutuvat yhdisteet;
 • saumausta.

Seuraavaksi sinun on varmistettava kellarikerroksen täydellinen luotettavuus. Tämä pätee erityisesti silloin, kun aiot sijoittaa tiloja tai kalliita laitteita.

Luotettavin mutta erittäin kallis menetelmä on korjata teräsverhous.

Työkäsitellyn levyn paksuus on 4-6 mm.

Vahvin kellarin suojelu

Ensinnäkin ne leikataan ja kiinnitetään lattian ja seinien pinnalle (pystyrakenteissa, ne on poistettava juuri pohjaveden yläpuolella). Kiinnityslevyt niiden väliin tehdään hitsaamalla. Lattialle ja seinille - erityisten ankkureiden avulla. Ne lyödään siten, että suojatun pinnan ja teräslevyn väliin jää pieni tila, joka on täytetty sementtilaastilla arkkia olevien reikien läpi. Työn päätyttyä nämä reiät on suljettu teräslevyillä hitsaukseen.

Vedenpitävä talon perusta: tee se itse. Vedenpitävä talon pohja

tyypit ja tekniikat vedenpitävä yksityinen talo

Yksityisen talon rakentamisessa tärkein rakennusvaihe on vedenpitävä perusta, ilman että rakennuksen voimaa on mahdoton taata.

Monet tietävät, että sadeveden, pohjavesien ja kapillaaristen vesien kyky tunkeutua minkä tahansa talon pohjaan heikentää sitä, aiheuttaen koko rakenteen särkyvyyden ja muodonmuutoksen. Juuri kosteuden kertymisen vuoksi rakenteet on suojattu, että pohja on vesitiivis.

Rakennuksen vedenpitävyyden järjestelyistä voidaan tehdä itsenäisesti, vaikka tämä prosessi vaatii tiettyjä ponnistuksia ja taitoja. Mutta voit varmasti suojata säätiön itsenäisesti kosteudelta.

Kiinnitä huomiota! Tiiliseinän tai kiven pohjan rakentamista varten vedenkorkeus sijoitetaan maanpinnan yläpuolelle 15-25 cm: n korkeudelle. Jos aiot asentaa lattiaa palkkeihin, vedenpitävä säätö asetetaan alle palkkien tasolle 5-15 cm.

Vedeneristystekniikka

Ensinnäkin on tarpeen määrittää vesirakennustöiden monimutkainen rakenne. On otettava huomioon useita ehtoja:

 • Maaperän heterogeenisuus;
 • Pohjaveden taso;
 • Rakennusolosuhteet

Jos pohjaveden enimmäistaso on alapinnan alapuolella (yli 1 m), riittää, että suoritetaan vaakasuora vedeneristys katodimateriaalin ja pystysuoran pinnoitteen vedenpitävyyden avulla.

Jos pohjavesi on alle 1 metrin etäisyydellä kellarikerroksen pohjasta, mutta se ei saavuta kellarintasoa tai harvoin tavoittaa, korkealaatuisen vedenpitävyyden järjestämisen on laajennettava toimenpiteiden valikoimaa:

 • Tässä tapauksessa vaakasuora vedeneristys tehdään kahdessa kerroksessa ja kerrosten välinen tila päällystetään mastiksella.
 • Vertikaaliseen vedenpitävyyteen on välttämätöntä soveltaa sekä päällystys- että liimausmenetelmää.

Jos budjetin sallitaan, kaikki säätiön ja kellarikerroksen betonielementit voidaan edelleen käsitellä läpäisemällä vedenpitävyys.

Jos pohjaveden taso sijaitsee säätiön pohjan yläpuolella tai alueella on usein runsaasti sademäärä, niin viemäröintijärjestelmä on lisättävä edelliseen laitosten vedeneristämistoimenpiteisiin.

Vaakasuora ja pystysuora vedenpitävä pohja

On olemassa useita tapoja eristää säätiö mahdollisesta kosteuden tunkeutumisesta. Asianmukainen menetelmä määräytyy talon teknisten ominaisuuksien ja sen perustana.

Sijainnin perusteella kellarin vedeneristys voi olla:

Pystysuora vedeneristys

Tämän menetelmän päätavoitteena on suojata pohja talolta, joka tunkeutuu talon puolelta (sade ja sulavisto, pohjavesi korkealla tasollaan).

Maaperän kosteudesta riippuen pystysuora vedeneristys voi olla maalaus, liimaus tai yhdistelmä.

Miten tehdä

Säätiön pystysuora vedeneristys suoritetaan vasta sen jälkeen, kun kellari ja säätiö on kokonaan kuivattu. Tämä kosteuden eristämismenetelmä on hartsimaali (bitumipitoinen) pinnoite, joka on kaikkien pohja-alusten tasoja, jotka ovat kosketuksessa maan kanssa.

Tässä tapauksessa säätiön tason on oltava kuiva, puhdas ja sileä. Silloinkin kun säätö on tehty, saumat ovat tasaiset, jotta vältetään epäsäännöllisyys.

Bitumimaalia tai -mastia levitetään kahteen kerrokseen, toinen kerros tulee levittää vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on täysin kuivunut, jolloin se on noin 4 tuntia täysin kuivattavaksi. Toisen kerroksen kohdalla on toivottavaa levittää kuumaa bitumimastia. Käytettävän vedenpitävän materiaalin koostumuksen tulee olla täysin homogeeninen.

Kylmää bitumimastista levitetään tavanomaisella harjalla tai rullalla, huolellisesti pinnoittamalla kaikki säätöpinnat. Ja kuumaa bitumia käytettäessä tarvitaan erillinen metallisäiliö mastin lämmittämiseksi nesteeseen. Lämpöbitumi, se levitetään pohjan esivalettuun pintaan.

Kun asennat pystysuoraa vedenpitävyyttä, bitumin tai mastiksin lisäksi voidaan käyttää PVC-yhdisteitä. Tarvittaessa myös kateaineiden, isoelastin ja technoelastin avulla oleva telapinnoite voi tulla lisättäväksi hankaavaan vedenpitävyyteen.

Vaakasuora vedeneristys

Näin säätiö on helpoin ja useimmin käytetty.

Vaakasuora vedeneristys on suunniteltu suojaamaan pohjavettä (kun se asetetaan perustan alapuolelle) ja suojaa kapillaarista kosteutta (paikoissa, joissa pohjan seinät siirtyvät rakenteen tukiseiniin). Tätä menetelmää käytetään rakenteiden rakentamisessa riippumatta maaperän ominaisuuksista ja sadeveden määrästä. Tämä on kerros valssattua vedenpitävää materiaalia, taitettu useita kertoja.

Työn vaiheet
 • Perusteiden valmistelu. Tarvittaessa pohjan pinta puhdistetaan, tasoitetaan ja kuivataan. Voidaan käyttää pohjamaaleja, jotka tarjoavat lisäsuojaa pohjan pinnalle ja vedenpitävän materiaalin maksimaalisen kiinnittymisen substraattiin.
 • Vedeneristyskoostumuksen käyttö. Käytetään rulla- materiaaleja, joita tarvittaessa lämmitetään ja päällekkäin.
 • Päällystemateriaalien käyttö. Tarvittaessa niiden käyttö on lisävaihe vedenpitävälle altistumiselle tietyn ajan, jotta se pystyy hankkimaan suurimmat ominaisuudet. Bitumipäällystysmateriaalien osalta on tarpeen kestää noin 7 päivää, jotta saadaan korkeimman laadun perustasuoja. Lyhyen aikaa rakentaa talon, tämä menetelmä vedenpitävyys on hankalaa.

Tyypit vedeneristysmenetelmästä

Sovellusmenetelmästä riippuen voidaan erotella seuraavia vedenpitävyyksiä:

Lasitetut vedeneristys

Nykyään bitumin sijasta käytetään yhä enemmän TechnoNIKOL-arkkia. Tässä tapauksessa vedenpitävä vedeneristys koostuu kosteutta kestävistä monikerroksisista kalvoista, joiden tiheys on enintään 5 mm. Tällaiset kalvot ovat itseliimautuvia bitumipolymeerimateriaalilevyjä, joita on pitkään käytetty tiilen ja raudoitettujen betonirakenteiden suojaamiseen.

Kalvot ovat helppoja käyttää pohjaan: ne lämmitetään kaasupolttimen yläpuolella ja puristetaan tiukasti seinää vasten, kun taas kalvo on tasoitettu rullalla. Ne tekevät erinomaista työtä halkeilla ja kosteudella, mutta ne vaativat lisäpaineita tai tasoituksia. Kalvojen käyttö ei salli samanlaista korkealaatuista vedenpitävyyttä kuin perustuksen suojelemiseksi bitumilla. Koska tällainen vedenpitävä vedeneristys ei salli pienien huokosten täyttämistä.

Levyjen lisäksi voidaan käyttää myös Technikolia ja muita päällystysaineita, joiden valinta on hyvin monipuolista. Ne eroavat laatuominaisuuksista ja kustannuksista vastaavasti. Esimerkiksi perinteiset kateaineet, asfaltti- ja kateaineet korvataan uusilla materiaaleilla, jotka on vahvistettu polyesterillä.

Obmazochnaya vedeneristys

Tämäntyyppinen vedeneristys voi toimia säätiön ensisijaisena tai lisäsuojauksena. Obmazochnaya -vesieristys on 3-4 mm: n päällyste, joka levitetään pohjan pohjalle. Riippuen koostumuksesta tämän vedeneristys voi olla joustava tai jäykkä.

Erilaisia ​​polymeeriliuoksia ja bitumipolymeerimastisia, joita voidaan käyttää kylmässä tai kuumassa muodossa, käytetään vedenpitävän vedenpitävyyden aikaansaamiseen. Levitä näitä yhdisteitä lastalla, maalirankilla tai suihkeella.

Vedeneristys kipsiin

Tämäntyyppisen pohjan vedenpitävyys mahdollistaa useita kerroksia laattoja, joiden paksuus on 22 mm. Käytetään usein kivennäisementtihartsia lisäämällä erikoismateriaaleja vedeneristyskerroksen kosteuden kestävyyden parantamiseksi. Asfalttimastit, polymeerikivet, hydrokrete ja muut voivat toimia tällaisina lisäaineina.

Kiiltävän vedenpitävyyden ansiosta rakennus on täysin suojattu kapillaarista kosteuden imeytymistä vastaan. Samalla halkeamat voivat näkyä paljon nopeammin, joten kipsin vedeneristys tehdään vain kuumalla tavalla. Valittua materiaalia tulisi käyttää useissa kerroksissa.

Varustettu vedenpitävyys säätiön kehän ympärillä on täytettävä kuoppa öljyisellä savella, joka toimii lisävesieristysmateriaalina.

Pohjan vedenpitävyys on vastuussa. Jos päätät tehdä kaiken työn itse, muista, että menestyksen avain on oikea valinta vedeneristysmateriaaleihin ja suoritettavan työjakson noudattaminen. Tällöin kodin perusta kestää kauan eikä vaadi korjauskustannuksia.

Kuinka vedenpitävä säätiö

Pohjavesi on ehkä yksi säätiön tärkeimmistä vihollisista. Tällaisilla ympäristöolosuhteilla on suuri vaikutus säätiön eheyteen. Koska kosteus voi tuhota sekä betonia että raudoitusta, joka raskaissa kuormissa vahingoittaa tai jopa tuhoaa elementit, jotka muodostavat perustan. Vedenpitävyys pohjasta tai sen ulkopuolelta ei ole mielikuvituksellinen, vaan välttämättömyys, ilman että et varmista koko huoneen turvallisuutta.

Jotta voidaan estää kosteus, joka voi muodostua pohjalle, on toteutettava joukko toimenpiteitä. Pohjan vedenpitävyys on tärkeä osa työtä, joka tehdään säätiön valmistuttua. Kuitenkin mitä sinun pitäisi tehdä, jos ostitte jo rakennettu talo, jossa rakentajat eivät ottaneet huomioon tätä tärkeää osaa työstä. Tällaisten talojen kellareissa voi olla lätäköitä ja märkiä vihertäviä seiniä.

Yleensä nauhateollisuuden seinät ovat yhdistelmänä kellarihuoneen seinät, joissa useat ihmiset varastoivat varastoja perunoita tai muita vihanneksia talvikaudeksi. Kuitenkin ei ole niin tärkeää, mitä tiloja käytetään, vaan on tärkeää, että talon omistajat tulevat usein tai satunnaisesti siihen. Siksi huoneen pitäisi olla turvallinen kodinomistajien elämälle.

Tästä artikkelista kerrotaan uusista menetelmistä vedenpitäväksi säätiölle, joka auttaa sinua suojelemaan talosi pohjaveden tunkeutumiselta huoneen sisälle.

Miksi vedenpitävä kellari ja säätiö

Ensi silmäyksellä voi tuntua, että perustan vedeneristys ei ole pakollista työtä. Kuitenkin ilman vedenpitävyyttä voit ravistaa sitä:

 1. Vedenalaiset tulvat. Kuten kaikki luonnolliset tekijät, maaperä, johon talo on rakennettu, ei ole kovin vakaa. Jos säätiö on rakennettu taipuvaisille tai hiekkasille, se ei ole tae siitä, että kerrosten jatkuvasta liikkeestä johtuen ei ole vesistöä, varsinkin kun on taloa tai kaivoa lähellä taloa.
 2. Lauhteen kerääntyminen. Kylmän lattian, betoniseinien ja lämpimän katon välisen suuren lämpötilaeron vuoksi vesipisaroita voi esiintyä seinissä tai katossa. Tällainen ilmiö on haitallista betonin perustalle, koska jatkuva kosteus tuhoaa sen. Ja myös kosteus aiheuttaisi muotin esiintymistä tilojen sisällä. Jos kuitenkin käsitellä huoneen kosteutta sähkölaitteiden avulla, sähköenergian kustannukset ovat vain valtavat.
 3. Kosteuden pysähtyneisyys. Betonialustat, maaperä ja rakennusmateriaalit kotona absorboivat kosteutta, joka ei ole liian nopeasti haihtunut luonnollisissa olosuhteissa. Talvella kertynyt kosteus on vakava vaara perustuksen ja muiden rakenteiden tukemisen kannalta. Miksi? Koska jäätymisen aikana kosteus pyrkii laajentumaan, se voi tuhota rakenteen.

Kaikki nämä syyt osoittavat, että säätiön vedeneristyksen toteuttaminen on pakollinen osa työtä. Sinun ei pidä sivuuttaa sitä, koska säätiön laatu ja kestävyys riippuvat siitä. Tällaista työtä ei tehdä nopeasti, mutta se voidaan tehdä yksin. Vedenpitävyysmenetelmän valinta pohjaan riippuu erityisestä tapauksesta. Esimerkiksi on otettava huomioon veden määrä ja sen paine.

Pohja vedeneristys sisäpuolelta

Pohjan ja pohjan suojaamiseksi vedestä voit käyttää yksinkertaista kattohuopaa. Tässä tapauksessa teokset vedenpitävällä pohjalla voidaan suorittaa sekä kellarikerroksessa että kellarikerroksen sisäpuolella. Katemateriaali - yksinkertainen ja halpa vesieristysmateriaali, jota käytetään useimmiten säätiön suojaamiseen. Lisäksi käytetään laajalti bitumimateriaalia, joka joko kylmänä tai kuumana, yksinkertaisesti levitetään pohjaan.

Riittää, että se peitetään kokonaan, jolloin ei jää käsittelemättömiä alueita. Tämä luo suojaavan kerroksen, joka estää nesteen tunkeutumisen betoniin ja siten tuhoaa sen. Tämän menetelmän ominaisuus on työn yksinkertaisuus ja materiaalin halpa. Mutta rahaa varten hän selviytyy tehtävistään.

Vedenpitävä pohja nestemäisellä lasilla

Tämän materiaalin epätavallisen koostumuksen ansiosta sillä on ominaisuuksia tunkeutua syvälle alustan seinämiin ja luoda siihen kiteitä, jotka eivät päästä kosteutta läpi.

Tämän menetelmän vedenpitävyys on varsin kestävä. Mielenkiintoinen tosiasia on, että vedenpitävyys voi kestää talon elämää. Lisäksi vesilasi lisää koko rakennuksen lujuutta, koska se täyttää laadullisesti kaikki aukot ja halkeamat pinnalla.

Teokset toteutetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • pohjaveden pumppaus, jos ne ovat luontaisia;
 • säätiön pinta puhdistaa likaa ja pölyä;
 • vedenpitävyyden kannalta on välttämätöntä laajentaa luontaisia ​​halkeamia nesteiden tunkeutumisen syvyyden lisäämiseksi. Ole kuitenkin varovainen ja älä liioittele sitä;
 • Vedeneristysnesteen käyttö tapahtuu yhdessä tai useammassa vaiheessa. Yksi kerrokseen perustuva neste pystyy syventämään 1-2 mm. Sovellettaessa koostumusta useissa kerroksissa saat paljon paremman tuloksen. Jos rakennat perustusta vain, se riittää kattamaan pohjan tällä menetelmällä betonin kovettumisen jälkeen. Pohjan vedenpitävyys tehdään ulkopuolelta.

Materiaalilla on seuraavat edut:

 • täyttämällä säätöjen halkeamat, lisäät talon vastustusta mekaanisilla kuormilla;
 • korkean suojan taso vedenpoistoon pohjan läpi;
 • kohtuullinen aineiston hinta;
 • helppokäyttöisyys;
 • Vedeneristysmateriaali on vakaa, kun se altistuu haitallisille mikro-organismeille;
 • helppo käyttää.

Monien etujensa ansiosta tämä materiaali on erinomainen kilpailu kaikista muista vedeneristysmenetelmistä.

Pohjamaalaus vedenpitäväksi

Tämä menetelmä on samanlainen ominaisuuksiltaan ja ulkoasultaan edelliseen materiaaliin nähden. Vedeneristyskerros täyttää kaikki halkeamat ja estää kosteuden tunkeutumisen talon sisälle. Kemiallisten kykyjen vuoksi tämä koostumus reagoi rakenteen kanssa ja muodostaa yhden kokonaisuuden sen kanssa.

Vihje! Ratkaisu, jolla suljet aukot ja tarkasti ottaen koko pinnan on oltava täysin nestemäinen.

Läpäisevän eristeen edut:

 • ympäristönsuojelu;
 • antibakteeriset vaikutukset;
 • mekaanisten vaurioiden kestävyys;

Hyvä kytkentä näyttämöllä, joka ajan mittaan ei anna materiaalin kuoriutua pois pinnalta.

Vedenpitävä pohja sisäpuolelta, tämä materiaali tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

 • jos kellarin sisäpuoli on täynnä vettä, se on pumpattava ulos, tämä voidaan tehdä pumpulla;
 • Lisäksi sinun on kuivaa huone, sillä voit avata ikkunat ja ovet, jotka tarjoavat pienen ilmavirran;
 • huoneen täydellisen kuivaamisen jälkeen on välttämätöntä puhdistaa pinta vanhasta materiaalista, joka on sijoitettu pinnalle, sekä pölystä ja likaisuudesta;
 • käytä taltta tai muuta kätevä työkalu, laajenna halkeamat tai saumat lohkojen väliin;
 • Levitä yhdiste pinnalle sen jälkeen, kun se on asetettu, odota kunnes se on täysin kuiva (noin 2-3 tuntia odotusaika).
 • viimeinen vaihe soveltaa toista kerrosta.

Kahden viikon ajan pitää huolehtia levitetystä pinnasta. Miten? Sinun on peitettävä se muovilla tai kangaspäällysteellä, tällaisten menetelmien ansiosta koostumus tasaantuu tasaisesti. Yksi laadukkaista materiaaleista, jonka huomaamme "Penetron". Sen ainutlaatuisten ominaisuuksien ansiosta se voi tunkeutua 50 cm: n syvyyteen, mikä tekee siitä ainutlaatuisen verrattuna johonkin sävellykseen, koska se voi tunkeutua vain 10 cm: n syvyyteen. Jos eristys tunkeutuu tarpeeksi syvälle pohjaan, voit säästää kalliilla vedenpitävillä materiaaleilla.

Liimaeriste

Liimattu vedeneristys koostuu useista kerroksista valssattuja tuotteita, jotka muodostavat monoliittisen kankaan. Tämän päällysteen liimaus suoritetaan käyttäen bitumiliimaa tai kuumentamalla pinnan kaasupolttimilla.

Jaksottainen työprosessi:

 • pinnalle levitetään mastista;
 • telaa, rullattava eristin levitetään mastikerrokseen;
 • ennen toisen verkon kiinnittämistä, käsitellään nivelet mastiksella;
 • nämä liinat rullataan telalla. Pintaan kiinnitetty voi olla sekä vaakasuora että pystysuora. Jäteaineita, jotka eivät sovi seinälle, katkaistaan ​​terävällä veitsellä.

Kipsin käyttö vedenpitävänä

Seinien rappaus toteutetaan millä tahansa pinnalla. Seinät voivat olla joko pieniä kuoppia tai halkeamia pitkin koko seinän pituutta.

Tällainen työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Poista lika pinnalta ja poista kaikki ulkonevat esineet seinistä: naulat, nastat ja muut asiat, jotka voivat estää sinua.
 2. On hyvä kostuttaa seinät yksinkertaisella vedellä, jonka ansiosta liuos ei irtoa pintaan.
 3. Asenna majakka. Tämä auttaa sinua tällaisia ​​työkaluja: taso, sääntö, kalastuslinja tai lanka, pieni lastalla tai lastalla.
 4. Valokeilojen välinen etäisyys tulisi heittää vedeneristysliuoksella, joka on aikaisemmin valmistanut sen vaadittavalle johdonmukaisuudelle.
 5. Kohdista pinta tunnuksilla käyttämällä sääntöä.
 6. Kun koostumus on kuivattu, poista majakat ja täytä aukot liuoksella.

Tämä aine ylpeilee sen runsaasti pehmittimiä ja modifioivia koostumuksia, jotka ovat supistavia liima-aineosia ja lisäaineita. Tällaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää vedenpitävänä pohjana ulko- ja sisäpuolelta.

johtopäätös

Nyt tiedät, miten vedenpitävä säätiö. Ihannetapauksessa tämä olisi tehtävä talon rakentamisen aikana, eikä silloin, kun kellarisi täyttyy pohjavedestä sisäpuolelta. Ole varovainen tämän artikkelin vinkkejä kohtaan ja voit suojata kodin eri mekaanisista tai luonnollisista vaikutteista.

Vedenpitävä talon pohja

Jos jo rakennetun talon perustana ei ole laadullisesti eristetty kosteuden ja pohjaveden vaikutuksista, niin ajan mittaan saatat kohdata huoneen muotin ongelma ja säätiön tuhoaminen. Muotin poistamiseksi tarvitset paljon aikaa ja vaivaa. Tämän välttämiseksi sinun on käytettävä vähän rahaa vedenpitäväksi jo rakennetun talon perustalle omilla kädilläsi.

Kosteuden tunkeutuminen maaperästä pohjaan voi johtaa paitsi haitallisten mikro-organismien esiintymiseen myös betonin rakenteen hävittämiseen ja soclen asteittaiseen tuhoamiseen. Siksi kukaan ei väitä, että kunnollisesti suunniteltu ja toteutettu kuivatus pitkin talon kehää ja eristys nauha säätiön ovat tärkeimmät osat mukavaan oleskeluun yksityisessä talossa.

Miksi tarvitsemme talon perustan vedenpitävyyttä

Kun huomaat ensimmäiset merkit kosteuden lisääntymisestä kellarissa, on välttämätöntä ryhtyä kiireellisiin toimenpiteisiin vedenpitävyyden uudelleenkäyttöä varten hiljattain rakennettuun taloon. Materiaalien valinnassa ei ole ongelmia, koska rakennusmarkkinat tarjoavat nykyään monenlaisia ​​nestemäisiä ja valssattuja vedenpitäviä materiaaleja. Voit lukea lisää niistä verkkolehden sivuilla.

Miksi tarvitsemme vedenpitävän rakennettu talon perustan

Rakentamisessa on kaksi päämenetelmää vedenpitävyyteen, joka luotettavasti suojaa ja suojaa taloa: vaakasuora ja pystysuora. Teknologiasta riippuen materiaalit on jaettu päällystykseen, rullaan tai tunkeutuvaan koostumukseen. Kateaineiden käyttö työhön auttaa vähentämään huomattavasti kalliiden materiaalien kustannuksia ja maksamaan ammattilaisten palveluista.

Katemateriaalia voidaan käyttää tarkastuslautan autotallissa ja koteissa. Jos ruberoidia käytetään itsenäisenä materiaalina työssä, niin tämä menetelmä on yksinkertaisempi kaikille kodinomistajille, jotka haluavat vedenpitävän rakennettujen talojen perustan omillaan. Se on ruberoidin käyttöä, jota tarkastellaan edelleen artikkelissa. Katso myös videon opetusohjelma artikkelin lopussa.

Eristystyön valmistelu

Rakennetun talon eristysrakenteen rakentaminen on erilainen kuin talonrakentamisen aikana käytettävä tekniikka. Ja ensimmäinen ero on se, että työn pitäisi alkaa puhdistetulla käsitellyllä pinnalla maasta. Sinun täytyy kaivaa säätiö, jonka jälkeen ymmärrät rakenteen tilan ja betonipinnan alustavan korjauksen tarpeen.

Tarkista talon ja kellarilevyjen halkeamat, jotka johtavat kosteuteen kellarissa tai kellarissa. Kun vikoja ilmenee, on tarpeen peittää ne ja tasoittaa karkeuksia sementtilaastilla. Kun sementti tarttuu, voit siirtyä omalla kädelläsi rakennetun talon vedenpitävään nauhakiinnikkeeseen. Näin voit lukea ja katsoa oikein alla.

Rakennetun talon vedenpitävyys

Työnteknologia on melko yksinkertainen ja kaikille. Ensinnäkin bitumi-mastista levitetään säätiölle. Materiaali levitetään noin 2 mm kerroksella lastalla tai jäykällä harjalla. Jos tahna on liian paksu, se laimennetaan orgaanisilla liuottimilla: bensiiniä tai valkoista alkoholia. Mutta se ei ole kaikki, koska mastikaali tulee betonipintaan 2-3 vuodenaikana.

Vedenpitävä talon pohja

Mastilla tulee tarttua katemateriaalilevyihin. Kattotiiliä voidaan lämmittää ennen polttopistettä, jotta se antaa tahmeutta ja joustavaa tilaa. Katemateriaalien välisten päällekkäisyyksien tulisi olla noin 150 mm, liitokset on lisäksi päällystetty mastilla. Rakennuksen, joka on rakennettu pitkään talon pohjan vedenpitävälle laitteelle, riittää, että asetetaan yksi kerros katemateriaalia.

Kun työ on valmis, sinun on odotettava, että mastuli kiinteytyy, ja sitten varovasti ripottele pohja maaperällä estämään eristekerroksen mekaaninen vaurio. Jos haluat päästä irti pelkästään kosteudesta, mutta myös suojaa säätiötä pakastamiselta, voit sijoittaa foaminexin talon kehälle ennen täytön täyttämistä. Siirtyminen itsenäiseen vedenpoistolaitteeseen talon ympärillä.

Laitteen tyhjennysjärjestelmä kehän ympärillä

Laitteen kuivatusjärjestelmä talon perustan ympärillä

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän luominen edellyttää: lapio, geotekstiili päällystämiseen, viemäriputkiin, hiekkaan ja murskattuun kiviin. Rakennetun talon ympärillä kaivetaan noin 1 metrin syvyinen itsenäisesti (riippuen pohjaveden pinnasta), jonka kaltevuus talon pohjasta on vähintään 1 cm 2 metriä. Kaivannon leveyden on oltava 200 millimetriä suurempi kuin tyhjennysputkien halkaisija.

Hiekkalaatikko asetetaan kaivantoon, sitten geotekstiilit, joihin kaadetaan 10 cm: n murskakiviä. Viemäriputket asetetaan murskattuun kiviin ja täynnä murskattua kiveä. 5 metrin etäisyydellä talosta järjestetään vedenotto, joka kaivetaan maahan putkien asettamisen alapuolelle. Näin kaikki talon ja vedenpoistolaitteen vedenpitävyyteen liittyvät työt voidaan tehdä käsin.

Video. Vedenpitävä talon kellari omalla kädelläsi yritykseltä TehnoNIKOL

Vedenpitävä talon luotettavuus

Perusta on asuin- ja muiden rakennusten perusta. Ilmastollisten tekijöiden vaikutus, kosteus johtaa rakenteen tuhoamiseen. Siksi vedenpitävyys on välttämätön perustan suojaamiseksi, mutta on tärkeää määrittää peruskäsittelyn tyyppi ja tuntea sen ominaisuudet.

Vesitiivistyksen ominaisuudet ja tarkoitus

Pohjaveden, sadeveden tai kapillaaristen vesien vaikutuksen vuoksi pohja vähenee vähitellen, sen vakaus ja luotettavuus häiriintyvät. Tämä johtaa rakennuksen muodonmuutokseen tai tuhoamiseen, seinämiin muodostuu halkeamia, joissa elementit menettävät voimansa. Viemäröintijärjestelmät tai sokeat alueet ovat laitteita, jotka vain osittain ohjaavat vettä pohjasta. Siksi vedenpitävyys on tärkeä askel kaikkien rakenteiden rakentamisessa, jotka on suunniteltu elävän, aktiivisen ja pitkäaikaisen toiminnan kannalta.

Nestemäisiä tuotteita voidaan käyttää rullalla.

Säätiön vedenpitävyys on sovellus erityiskoostumuksen rakennusperustan pinnalle tai sellaisen materiaalin käyttöön, jolla on vettä hylkivä ominaisuus ja joka tarjoaa luotettavan suojan. Riippuen vedenpitävyyden tyypistä, sovellustekniikka ja käytettävien komponenttien toiminnallisuus eroavat toisistaan.

Nestemäiset formulaatiot suihkutetaan

Kaikki vedeneristyslajit luokitellaan eri kriteerien mukaan. Esimerkiksi kaksi materiaalin levitysmenetelmää ovat suosittuja:

Ensimmäisenä vaihtoehtona pintojen suojaaminen kapillaarista imeytyy. Samanaikaisesti on olemassa kaksi vaakasuoraa järjestelmää, joista toinen on kellarin huoneen katon alla ja toinen kellarilevyjen yläosassa seinätukien paikoissa.

Vedenpuhdistuslaitteen horisontaalinen tyyppi on kätevää lattianrakennuksen ollessa rakenteilla olevassa rakennuksessa

Pystysuora suojakerros sijaitsee pohjan pohjasta seinien tasolle, johon sade kosteus putoaa. Tässä tapauksessa pohja käsitellään vaaditulla korkeudella erityisillä koostumuksilla, joiden valinta riippuu sovelletusta menetelmästä.

standardit

Rakennustöiden järjestystä säännellään erityisasiakirjoilla. Yksi tärkeimmistä on SNiP. Säätiön rakentaminen ja käsittely tässä standardikokonaisuudessa on tärkeä. Näiden määräysten noudattaminen, perehdyttäminen ennen objektin rakentamista mahdollistaa rakenteen turvallisuuden, luotettavuuden ja kestävyyden.

SNiP sisältää seuraavat perussääntöjen vedeneristysperiaatteet:

 1. Rakennuspohjien pystysuora vedenpitävyys on mahdollista lämpötiloissa -30 - +60 ° C. Kuumaa mastista ja bitumista voidaan käyttää ympäröivissä lämpötiloissa poikkeamalla 20 Co: sta tästä standardista.

Pystysuora vedeneristys voidaan tehdä ja rulla materiaalia

 • Vaakasuoralla vedeneristyksellä sinun on peitettävä jokaisen suojakerros betoniliuoksella. Betonin tai sementtilaastujen kohtuullinen liikkuminen manuaalisella käyttötavalla on 10 - 12 cm.
 • Säätiön suojaavaa materiaalia ei voida käyttää alle -30 ° C: n ilman lämpötiloissa.
 • Ennen rakennustyön aloittamista on perehdyttävä SNiP: n ja GOST: n osiin säätiön valitusta menetelmästä, materiaalista ja vedeneristysolosuhteista.

  Vaaka menetelmä: laitteen yleisperiaatteet

  Rakennuksen pohjan vaakasuora suoja voidaan antaa vain rakennuksen alkuvaiheessa. Siksi on tärkeää välttää virheitä tässä prosessissa, koska muuten on välttämätöntä purkaa säätiö. Lisäksi on otettava huomioon alustan tyyppi, sillä erilaisten rakenteiden vedenpitävyys vaakasuorassa menetelmässä eroaa tekniikasta.

  Nauhalevyn rakentamisen aikana kannattaa tarkkailla huolellisesti työvaiheita

  Esivalmisteen tai monoliittisen mallin nauhan perustukselle on välttämätöntä varmistaa hydraulisen materiaalin sijainti kellarin ja rakennuksen ulkoseinän välille. Tällöin suojakerroksen tulee sijaita myös 20 cm: n alapuolella olevan lattian alapuolella. Tätä tarkoitusta varten käytetään sellaisia ​​materiaaleja kuin kateaineita, linokromia ja hydroisolia. Ne sijoitetaan 2 kerrokseen kellarin yläosan ja ulkoseinän väliin.

  Pohjamateriaalien suojaaminen on tärkeää. Se koostuu kerroksesta:

  • "Lean" betoni, joka suojaa pohjaa pohjavedestä;
  • vedeneristys ohuella betonilaatalla, joka on välttämätön este kosteudelle;
  • eristys ulkoseinien ja säätiön tai kellarin välillä, kuten teipin pohja.

  Vaakasuuntaisen suojan yleinen laite sisältää hydraulisen materiaalin sijoittamisen tai seoksen käsittelyn pohjan kosketuspisteisiin maahan tai seiniin pohjan ympärillä.

  Eristys vaaditaan säätiön kehällä.

  Tätä menetelmää käytetään liuskapohjien tai -laattojen järjestelyissä. Tässä tapauksessa on mahdollista käyttää sekä nestemäisiä että valssattuja materiaaleja.

  Vertikaalinen tekniikka: asennuksen perusteet

  Pystytyyppinen suoja sopii jo pystytettyihin tai vielä keskeneräisiin rakennuksiin. Prosessissa käsitellään valmiin säätiön käsittelyä. Tätä tarkoitusta varten suositellaan bitumimastin käyttöä, sopivaa myös nestekumia. Vertikaalinen vedeneristys tekniikka on yksinkertainen. Se koostuu piirtovälineistä pohjan pystypinnoille. Ruiskutus on optimaalinen, mutta paksut pinnoitteet ovat myös mahdollisia. Valssattuja materiaaleja on yksinkertaisesti kiinnitetty koko pystysuoraan pintaan, mutta ne ovat hankalia käyttää.

  Pystysuuntaista menetelmää täydennetään vaakasuoralla eristyksellä.

  Pystysuoralla menetelmällä voit estää rakennuksen pohjan tuhoutumisen sateelta tai pohjavedestä. Vahvistaa vedenpitävyyden tehokkuutta ja kulkee talon tyhjennyksen kehällä. Kaikki tämä antaa hyvän suojan ja kestävyyden rakennetta, mutta materiaalien laatu on tärkeä.

  Nestemäistä vedenpitävää materiaalia voidaan levittää suihkeella

  Pinnoitusmenetelmä

  Menetelmää käytetään suojaamaan kapillaarista kosteutta. Yhdessä vaakasuoran eristyksen kanssa pinnoitusmateriaali on tehokkaampi. Käyttämällä bitumipitoisia, bitumipolymeerejä, kumiyhdisteitä.

  Bitumi on helppo piilottaa aukkoja pohjaan.

  Mastic obmazochnoy vedeneristys voi olla kylmä, jotka ovat käyttövalmiita. Brikettien koostumukset on lämmitettävä 160 - 180 ° C: n lämpötilaan.

  Tärkeimmät vaiheet rakentamisen kellarissa vinossa vedeneristys:

  1. Säätiön pinta on puhdistettava kokonaan pölystä ja mahdollisesta saastumisesta. Seuraavaksi kiertäkää kaikki hiomakoneen ulkonemat ja kulmat. Varmista, että kaarevuussäde on yli 3 cm, muuten vedeneristyskerroksen vauriot voivat olla ulkoisessa paineessa.

  Pohja voidaan puhdistaa vedellä, mutta sen jälkeen pinta on kuivattava perusteellisesti.

 • Ennen vesikerroksen levittämisen pintaa on pehmennettävä. Sitten parannetaan kalvon tarttumista perustan seiniin. Jätä pinta kuivumaan 2-3 tuntia.

  On mahdollista käyttää pohjamaalia rullalla tai leveällä harjalla.

 • Bitumin ja bitumipolymeerivalmisteissa suositellaan käytettäväksi bitumilakkaa, joka antaa hyvän tarttuvuuden. Tee tämä harjalla tai pystysuorilla aivoilla tai ruiskuttamalla. Tarve hoitaa koko säätiön pinta.
 • Nyt sinun on valmisteltava materiaalia. Tämä vaihe riippuu käytetystä koostumuksesta. Yksikomponenttisia materiaaleja sekoitetaan yksinkertaisesti, tarvittaessa laimennetaan sopivalla liuottimella. Kaksikomponenttinen sekoitus ohjeiden mukaan.

  Nestemäistä vedenpitävää materiaalia ei saa valmistella erityisellä tavalla.

 • Levitä nestemäistä materiaalia leveällä harjalla, telalla tai lastalla. Ja sinun täytyy yrittää välttää aukkoja. Lyöntien suunta on pystysuora. Vedeneristyskerrosten luotettavuuden tulisi olla vähintään kaksi. Jokainen jälkikäteen voidaan käyttää vasta sen jälkeen, kun edellinen on kuivunut.
 • Jos rakennat rakennusta, sinun on vahvistettava vedeneristys. Tämä estää sen vahingoittumisen kutistumisen aikana. Lasikuitu ja lasikuitu ovat ihanteellisia tähän. Heidän on pidettävä kiinni ensimmäisestä mastikerroksesta. Erityistä huomiota kiinnitetään kulmiin ja fileihin.

  Lisäksi vedeneristyskerros voidaan vahvistaa

 • Käytettäessä kuumaa mastia, se on esikuumentaa lämpötilaan 160 - 180 astetta. On parempi tehdä se metallisäiliössä avotulen alla. Käytä sitä lastalla, sitten kohdista kova harja.
 • Periaatteena on, että vinosti vedeneristys järjestetään minkä tahansa koostumuksen kanssa, varojen huolellinen soveltaminen pintaan. Tätä varten voit käyttää sementtipohjaisia ​​seoksia, jotka sisältävät modifioijia, jotka täyttävät säätiön huokoisen rakenteen. Tämä estää kosteuden vaikutuksen rakenteeseen ja sen tuhoamiseen.

  Bitumi vedeneristykseen

  Rakennusten perustuksen suojelemiseksi käytetään usein bitumiä ja siihen perustuvia seoksia. Tämä johtuu siitä, että työkalu sulkee betoniin huokoset, kestää lämpötilan muutoksia ja on kätevä käyttää. Myös bitumin suosio edullisten kustannusten vuoksi, ja sitä voidaan käyttää itsenäisesti. Samalla bitumien vedeneristyskerrokset tarvitsevat säännöllistä päivitystä, joka pitäisi tehdä noin kerran 10 vuoden välein.

  Bitumi on joustava ja helppokäyttöinen.

  Bitumikoostumusta täydennetään vals- tuilla materiaaleilla, esimerkiksi geotekstiileillä. Tämä auttaa suojaamaan vedeneristyskerrosta mekaanisista vaurioista. Bitumin käsittelyä varten on tarpeen lämmittää brikettejä 30 - 50 ° C: seen ja levittää sitten laaja harja pohjustetulla pinnalla. Lämmittely suoritetaan tulipalossa rautaesäiliössä. Kaikkien toimintojen on oltava aktiivisia, koska työkalu menettää nopeasti elastiset ominaisuudet. On mahdollista levittää noin 3 kerrosta, mutta jokaisen on kuivaa hyvin. Kun edellinen kerros pysähtyy tarttumalla, seuraavaa voidaan soveltaa.

  Bitumia voidaan käyttää rullalle

  Mastikäsittely

  Pohja vedeneristys mastilla vaatii valinta koostumuksen tyyppi. Kylmän levitysmenetelmän seoksia ei tarvitse esilämmittää. Kuumakäsittelyyn tarkoitettu mastikuitu on lämmitettävä. Tässä tapauksessa sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota tuotteen koostumukseen, koska jokaiselle komponenttille tarvitaan tietty käsittelylämpötila:

  • Gludroampolymeerivalmiste on lämmitettävä 70 ° C: seen;
  • tervaa 130-150 ° C: seen;
  • kumipitoisuuden koostumus aina 170-180 ° C: seen asti;
  • bitumisista aineista jopa 160-180 ° С.

  Ennen levyn levittämistä puhdista pinta lian ja pölyn kohdalta, aseta pohjamaali ja laita sitten koostumus. Seuraavaksi työkalua käytetään minkä tahansa kätevän työkalun avulla, jonka avulla voit luoda yhtenäisen kerroksen. Harjaa optimaalinen tähän tarkoitukseen.

  Rullan avulla voit sovittaa koostumuksen tasaisesti

  Kun olet ottanut jokaisen kerroksen käyttöön, sinun on keskeytettävä koostumuksen kuivaus. Kaikenlaista mastia voidaan täydentää telan vedeneristelyllä, joka on kiinnitetty kuivuneen kerroksen päälle.

  Valssatut vedeneristysmateriaalit

  Suojaa pohja kosteudelta rullatulla materiaalilla. Ne ovat moninaisia, mutta ehdollisesti jaettuina kolmeen luokkaan:

  • okleechnye, esimerkiksi kateaine, stekloizoli tai lasi, joka on kiinnitetty mastikoilla tai erityisellä koostumuksella;
  • polymeeri- tai bitumikerroksella olevat rullamateriaalit kiinnitetään fuusioimalla, kuumennetaan soittimella ja levyn sivu, jolla sulatuskerros levitetään, antaa hyvän tartunnan perustukseen;
  • diffuusiokalvamembraanit on kiinnitetty rakennusaineiden metallisten elementtien ja kuuman ilman avulla.

  Liimausmenetelmä on yksinkertaisin, suosittu ja tehokas.

  Katemateriaali on helppo asentaa.

  Sinun on ensin valmisteltava pinta, poistamalla lika ja pöly. Tämän jälkeen laita alusta, joka vastaa työpinnan materiaalia. Seuraavat toimet ovat seuraavat:

  1. Soveltuu mastiksi, joka varmistaa rullamateriaalin hyvän kiinnittymisen perustuspintaan.
  2. Liimaamalla arkki vedeneristykseen. Se pidetään tuoreena levitetyssä mastiksessa.
  3. Aseta mastiksi eristyslevyn päälle suojauksen varmistamiseksi. Mutta tämä vaihe on valinnainen.
  4. Eristävän kellarin rakentaminen.
  5. Jätevesijärjestelmän asennus ja täyttö.

  Ennen vedeneristyskankaan kiinnittämistä sinun on varmistettava, että säätöjä ei ole halkeillut tai vahingoittunut. Liimaustekniikkaa voidaan käyttää pysty- ja vaakasuoraan pintakäsittelyyn. Kunkin tapauksen päävaiheet ovat samankaltaiset.

  Läpäisevät materiaalit vedenpitäviksi

  Vedenpitävät materiaalit läpäisevät toisistaan ​​poikkeavat toisistaan, koska ne muuttavat säätiön komponenttien rakennetta eivätkä eristä pintaa kosteudelta. Tätä tarkoitusta varten käytetyt seokset, jotka tunkeutuvat syvälle betonin rakenteeseen. Tämä voi merkittävästi vähentää säätiön herkkyyttä kapillaarisen kosteuden vaikutuksille.

  Vältettävät seokset voidaan levittää harjalla.

  Tällaisen eristämisen periaate on yksinkertainen. Laastin ja vedenpitävien seosten komponentit ovat vuorovaikutuksessa alumiini-ioneiden ja kalsiumin kanssa, jotka sisältyvät betoniin, muodostaen monimutkaisia ​​kiteisiä hydraatteja. Betonipohjan huokoset täytetään asteittain neulamaisilla kiteillä, mutta hyvin pieniä aukkoja on jäljellä. Vesimolekyylit höyryn muodossa voivat tunkeutua niiden läpi. Kosteuden kapillaarinen sisäänsyöttö ei ole mahdollinen pisaroiden pisaroiden pintajännityksen vuoksi.

  Nestemäiset formulaatiot

  Vedenpitävien läpäisevien yhdisteiden järjestelyyn käytetään usein nestemäisiä seoksia, jotka ovat helppokäyttöisiä. Ne ovat optimaalisia uudelle perustukselle ilman halkeamia ja vikoja. Tässä tapauksessa betonipohjaa voidaan käsitellä sekä ulko- että sisäpuolella.

  Vedenpitävyys on ikuinen

  Tekniikka nesteen läpäisevien aineiden levittämiseksi pohjaeristykseen on yksinkertainen. Työpaketti sisältää seuraavat pakolliset vaiheet:

  1. Pinnan puhdistaminen pölystä ja liasta. Käsittely kovalla harjalla on mahdollista ja sitten voimakas vesisuihku.
  2. Materiaalin valmistus. Kuiva seos laimennetaan vedellä ohjeiden mukaan. Tuloksena on koostumus, jossa on hyvin nestemäistä hapankermaa.
  3. Soveltamateriaali. Tee se laaja harja. Ensimmäistä kerrosta pidetään noin 6 tunnin ajan, ja seuraavana käytetään.
  4. Krakattu säätiö. Tätä varten laimenna jauhe paksuiseen sakeuteen ja levitä sitten koostumus pinnalle lastalla.

  Nestemäisiä tuotteita käytetään suurella harjalla.

 • Koristeellinen peruskäsittely. Voi olla vähintään 21 päivää vedeneristyksen jälkeen.
 • Tämä menetelmä erotetaan yksinkertaisella tekniikalla, ja välineiden valinta on hyvin laaja. Esimerkiksi "Penetron" -seos, joka erottuu mekaanisella lujuudella ja laadulla, on kysyntää.

  Pohjan vedenpitävyys: laite ja toimintaperiaate

  Perusvastensuojelun päätavoite on luoda suojakalvo, joka estää kosteuden tunkeutumista betoniin ja tuhoaa sen. Tämän kerroksen järjestelyyn liittyy sovellus tai kiinnitys koko materiaalin pohjaan, joka suorittaa suojatoiminnon. Yhden pohjan käsittelyssä voit yhdistää useita eristeitä.

  Erilaisten vedeneristysten yhdistelmä antaa hyvän tuloksen.

  Mikä tahansa vedeneristyskerroksen toimintaperiaate on, että suojamateriaali ei salli kosteuden tunkeutua betoniin. Valssatut levyt tekevät mekaanisen suojan, ja tunkeutuvat aineet muuttavat betonin rakennetta. Pinnoitteet yhdistävät kaksi toimenpidettä: suojakerroksen luominen ja betonin tunkeutuminen huokosiin.

  Vedeneristys: tee-se-itse kellarihoito

  Rakennuksen aikana voit tehdä vedenpitäviä töitä omilla käsilläsi käyttämällä sopivaa menetelmää ja laadukkaita materiaaleja. Liimaustekniikka on yksi tehokkaimmista. Tätä varten tarvitset kattohuopa tai kangas, jossa on polymeerikerros. Toisessa tapauksessa kaasupolttimella tarvitaan, ja käskyllä ​​on seuraavat vaiheet:

  1. Valmisteleva vaihe. Säätiön pinta puhdistetaan perusteellisesti pölystä ja roskista. Tämän jälkeen se on huolellisesti kuivattu ja käsiteltävä sitten pohjustuksella, joka sopii bitumieristykseen.
  2. Seuraava työ riippuu käytettävän vedeneristysmateriaalin tyypistä. Jos se on valssattua tyyppiä, silloin pohjan pintaa on ensin peitettävä yhdellä kerroksella bitumimuovia. Vesitiiviit nauhat on asetettu päälle, ja ne on tehtävä päällekkäin, lisäksi päällystettävä ne bitumimastilla.

  Rullaneristystä voidaan käyttää vaaka- ja pystysuoraan muuraukseen

 • Kaasupolttimella tarvitaan päällekkäisiä materiaaleja, joilla on erityinen sulatuskerros. Tela ensin lasketaan ulos, kuumennetaan ja painetaan huolellisesti pinnalle. Jatketaan materiaalin kuumentamista ja se vähitellen kääritään ulos. Muista, että nauhat asetetaan päällekkäin, ja saumat ovat täysin päällekkäin.
 • Itsekiinnittyvän kerroksen materiaalit kiinnitetään esikäsiteltyyn pintaan. Varmista, että siinä ei ole teräviä reunoja, ulkonemia, kuoria. Liitoksia suositellaan lisäksi tahriin polymeerivalmisteilla.
 • Video: laite ja ominaisuudet vedeneristys

  Suojakerroksen luominen säätiölle on välttämätöntä, koska se estää rakenteen ennenaikaisen tuhoutumisen. Mutta on erittäin tärkeää määritellä käsittelymenetelmä ja valita laadukkaat materiaalit.

  Arvioi tämä artikkeli: Jaa ystäviesi kanssa!

  Vedenpitävä talon perusta omilla käsillä

  On huomattava, että ongelma, joka estää betonipohjan suojelemisen kosteudelta sulkemalla sen rakenne yksityisrakentamisessa, ei ole vielä saanut ratkaisua.

  Talon pohjan kosteutta voidaan lisätä osittain lisäämällä läpäisevää vedenpitävyyttä.

  Valitettavasti tämä käsittely lisää materiaalin haurautta, vähentää sen mekaanisten kuormitusten kestävyyttä.

  Talon perustan vedeneristys bitumissa ja polymeerin suorituskyvyssä

  Perusvesieristyksen nykyaikaiset teknologiat perustuvat sisäisten ja tehokkaampien ulkopinnoitteiden järjestelyyn, jotka on tehty bitumin ja polymeerimateriaalien avulla.

  • Ensimmäisessä tapauksessa - yhdistelmä arkkia ja rullaa vedeneristys bitumipolymeerimassalla.

  • Täysin täydellisimpiä pohjamaalit - polymeerikalvo ja profiilikalvot.

  Katso video kuinka vedenpitävä säätiö

  Tällä kertaa voidaan etsiä tarvittavat kulutustarvikkeet ja niiden toimittaminen työalueelle.

  Vedenpitävän pohjan asennusjärjestys

  • Pienen talon pohja voidaan avata kehän ympärillä. Laaja-alainen työ on helpompi suorittaa asteittain 4-6 metrin pituisilla alueilla.

  • Kaaren syvyys on 30-50 cm alapinnan alapuolella,

  leveys jopa 1 m.

  • Tämä työ voidaan yhdistää kellarikerroksen järjestelyyn tai remontointiin, mikä todella lisää vesijohdon käyttöikää vähintään puolitoista kertaa.

  • Seuraava vaihe on valmistella pohja, poistaa epäsäännöllisyydet, tiivisteen aukot ja kosteutta kestävä kitti.

  • Sulatetun bitumitelan pinnoitteen asennus mahdollistaa kaksi- tai kolmikerroksisen mastupinnoitteen alustavan käytön.

  Putoamattoman materiaalin puuttuessa bitumipolymeeripäällyste liitetään pohjan pohjaan kuumalla tai kylmällä liimamastilla. Materiaali asetetaan päällekkäin enintään 30 cm, ilman poistamiseksi ja tasaisen levittämisen jälkeen liimakerros rullataan käsipyörällä. Joka tapauksessa kiinnität huomiota tiivistyssaumojen ja kaverien laatuun.

  On aika huolehtia hydro-esteen suojelemisesta maaperän kausittaisen kallistumisen aiheuttamilta vaurioilta. Lauhkeassa ilmastossa on mah- dollista rajoittaa geotekstilisällön käyttöä enintään 250 g / m2.

  Pohjoisilla alueilla tämä toiminto suoritetaan vaahtomuovilla tai polystyreenieristyksellä. Suojapinnoitteilla on positiivinen vaikutus minkä tahansa monimutkaisuuden perustan vedenpitävyyteen.

  Kalvo vedenpitävälle pohjalle

  • Kalvon hydrobarrierin edut. Polymeerikalvojen luokka eroaa edullisesti bitumimateriaaleista yksinkertaisella asennuksella, hitsien tiiveydellä, nimetty resurssi, joka kestää yli 50 vuotta.

  • Helppo asennus. Kalvon kiinnittäminen pohjustettuun pohjaan on teknisesti yksinkertainen, jopa kotona. Saumojen kuumasaumausta varten käytetään käsin pidettävää rakennuskuivainta, jonka kapasiteetti on korkeintaan 3 kilowattia.

  • Ominaisten profiloidun materiaalin ominaisuudet. Kiinteän kalvon mekaanisen asennuksen monimutkaisuus on huomattavasti suurempi.

  Tämä haitta on kuitenkin enemmän kuin kompensoima profiilisen vuorauksen suojaus- ja kuivatusominaisuuksilla, jotka ovat erittäin kestäviä mekaanisille, mukaan lukien hydrostaattiset kuormat.

  On huomattava, että maaperän kosteuden korkea taso heikentää pisimmällä vedeneristysjärjestelmien suorituskykyä. Tehtävä ratkaistaan ​​järjestämällä tehokas ja tuottava pohjavesijärjestelmä.

  Muovisten viemäriputkien ja geotekstilisuodattimien yhdistelmä tarjoaa suljetun viemäröinnin, joka säilyttää suorituskyvyn 15 vuoden ajan tai enemmän.

  Suosittelemme lukemaan:

  Vedenpitävä säätiö omalla kädelläsi jo kotona

  Jos sinulla on maalaistalo, ensimmäinen asia, jonka pitäisi tehdä, on vedenpitävä säätiö omalla kädellä jo rakennetussa talossa.

  Ennen työn aloittamista on selvitettävä, kuinka paljon tämä ongelma on huolestunut aikaisemmasta omistajasta, koska yleensä ihmiset rakentavat taloja elämään monta vuotta ja huoneen pohjan vedenpitävyys on luotettavuuden ja kestävyyden avain.

  Joten suojaustoimenpiteet voivat olla osittain tuhoutuneet operaation aikana tai se voi osoittautua riittämättömäksi.

  Milloin vedenpitävyys on perustuttava?

  Vain varmistaa, että vedenpitävät työt ovat tarpeellisia:

  1. Kellari on liian kostea.
  2. Siinä on sieniä tai hometta.
  3. Uudelleenkuumennus.

  Nämä ovat tärkeimmät visuaaliset merkit, kun tarvitset veden suojaamista.

  Jos omassa talossasi ei ole kellareja, on tarpeen tarkastella visuaalisesti kellarin ulkoseinää ja pylväskuvan tapauksessa säätiö tukee.

  Hälytykset ovat:

  1. Mold-pesäkkeet.
  2. Vesiliukoinen materiaali.
  3. Moss-istutukset.

  Talon kostea lattia puhuu myös puutteellisesta vedensuojauksesta.

  vedeneristys

  Vedenpitävä säätiö ilman ulkopuolisia toimenpiteitä omilla kädilläan, jotka on jo rakennettu kotona, on huomattavia eroja samanlaisista töistä, jotka toteutetaan myös rakentamisen aikana. Yleisimmässä muodossa (nauhalevy) pääsuoja kosteutta vastaan ​​on olemassa myös kaivamisen yhteydessä.

  Se on asetettu savi, leimattu ja asetettu alusta pohjaan valssatun eristeen - katemateriaali. Jos talo on jo rakennettu, suurin osa tämän luettelon töistä poistetaan.

  Päätehtävä tulee alas:

  • Sisäinen eristys.
  • Jätevesijärjestelmän järjestely.
  • Ulkoinen suojapohja.

  Ulkoinen vedeneristys

  On olemassa useita tyyppejä:

  Jos haluat tehdä kaiken työn itse ja ilman ulkoisia toimia, samalla luotettavasti ja tehokkaasti, on parempi yhdistää viimeiset 2 lajiketta ja mieluummin katemateriaali kuin materiaali. Tämä materiaali tarjoaa luotettavan suojan, se on halpa ja se on hyvin yksinkertainen työskennellä sen kanssa.

  • Kaivantoa kaivetaan talon ympärillä kellarissa. Tässä vaiheessa on suositeltavaa antaa sokea alue. Ilman sitä, luotettava vedensuojaus ei toimi. Kahden vaiheen yhdistämiseksi sinun on kaivaa leveysmittariin ja syvälle kuin pohjan pohja.
  • Tunnistetut vikoja on poistettava: halkeamat on suljettava sementtiliuoksella, sienieläimet on puhdistettava, emästä tulisi käsitellä kotitalouksien valkaisuaineella - tämä on halvin ja luotettavin antiseptinen aine.
  • Kuivattu ja puhdistettu pohja on hävitettävä bitumipitoisella mastilla. Voit käyttää pehmeää valmiita, voi olla baarien muodossa. Jälkimmäisessä tapauksessa se sulatetaan nesteytettyyn tilaan ja levitetään kuumaksi. Mastikerroksen paksuus on 2 millimetriä.
  • Kun kyllästys on kuiva, pohja on maalattava uudelleen. Tässä tapauksessa odota, kunnes mastin ei tarvitse tarttua: sitä käytetään liimana.
  • Poltin lämmittää eristimen elastisuuden ilmentymään ja liimataan sitten mastiksi. Seuraava kaista on asetettava päällekkäin edelliseen (lähestymistapa 10 cm).
  • Polttimet käsittelevät liitokset uudelleen ja voidellaan mastiksella. Tämän seurauksena sinun pitäisi saada kiinteä kuori ilman aukkoja.

  Vedenpitävä kateaine - luotettava asia! Kuitenkin se voi helposti vaurioitua täytettäessä kaivantoa. Suosittelemme, että luot lisää suojaa. Voit asettaa tiilen seinän, joka on vuorattu koko tukikohtaan - tämä on luotettava menetelmä, mutta kallista ja aikaa vievä. Useimmissa tapauksissa kipsi tehdään, jota seuraa raudan pinnoittaminen (hankaamalla sementtipastaa perustukseen).

  Viemäröinti ja sokea alue

  Älä aja välittömästi täyttämään kaivoa sen jälkeen, kun kipsi on kuivunut.

  Tässä vaiheessa on välttämätöntä huolehtia lisätoimista, jotta he eivät palaisi heihin myöhemmin:

  • Järven syvyyttä on vähennettävä 25 cm: llä (palaamme kaivetun maaperän paikkaan). Rakentajat tekevät näin: oja täyttyy 30 senttimetrin syvyyteen, rammed. Vapautetut 10 senttimetriä täytetään savella, sitä käytetään vesilukkoina.
  • 5 cm: n etäisyydellä kaivo on peitetty hiekalla, älä liioittele sitä, jotta saastuttamasta savikerrosta, vuotemme kaikki vedellä ja ramilla.
  • Määritä, missä sulavisto kerääntyy. Jätteen suunnassa kaivettu kaivettu. Voit käyttää olemassa olevaa. Sinun täytyy vain kaivaa prosessi säiliöön, kouruun tai tyhjennysreikään.
  • Jopa puolet syvyydestä kaikki kaivannot ovat täynnä raunioita.
  • Oloissa, joissa putket sijoitetaan, kaikki on vuorattu geotekstiileillä, viemäröinti sijoitetaan siihen ja kaikki on kääritty materiaaliin. Kaikki kaivannot on täytettävä romumalla 5 senttimetrin korkeuteen. Vahvistinverkko sijoitetaan sokea alueelle.
  • Viemärikerrokset täytetään kaivetun maaperän avulla.
  • Sokean alueen ympärillä kaadetaan betonia. On välttämätöntä tehdä hieman poikkeama talon seinistä.
  • Sokea alue on silitysvaihdossa samalla tavalla kuin huoneen kellarin bitumieristys.

  Sisäinen vedenpitävä kellari

  Jos on jopa pienintäkään tulvia, on tarpeen poistaa lähteet, aloittaa pumppaaminen vettä ja kuivaamalla huone.

  Toimintasuunnitelma on seuraava:

  Tiilen ja laattojen väliset krakatut liitokset on puhdistettava vanhasta laastista vähintään 5 senttimetrin syvyydeltä.

  Antiseptiset käsitellyt seinät.

  • Kun kaikki on kuivaa, on tarpeen puhdistaa lattia ja upottaa polymeerin vedeneristys. Päivän jälkeen, kun jokainen tarttuu, sinun on asetettava vahvistusverkko.
  • Teemme betonia tai sementtiä, jonka paksuus on 5 senttimetriä.
  • 7 päivän kuluttua tasoitus kuivuu. Aikaisemmin puhdistetut aukot on täytetty "Penetronilla".
  • Sama tiiviste kattaa kaikki seinät vain nestemäisemmässä tilassa.

  3 päivää tiivistysaineella työskentelyn jälkeen tiivistetyt pinnat on ripoteltava vedellä (jotta saadaan vesitiiviyskerros lujuudelle).

  Seuraavien 10 vuoden aikana vedeneristys ei häiritse sinua.

  Vedenpitävä talon perusta omilla käsillä

  Laitteessa vedenpitävä maatilan kellari omilla käsillä. Pohjan vedenpitävyys on järjestetty suojelemaan puutarhan tai talon seinämät kosteudelta (pohjavesi, sulava lunta). Vedenpitävyys perustuu useisiin tapoihin:

  • sementti,
  • vedeneristys tervaa tai bitumia,
  • rullaeristysmateriaaleja.

  Kuvatessamme erilaisia ​​tapoja vedenpitävän talon perustan, jota voit tehdä omalla kädelläsi.

  Käytettyjen rullamateriaalien, kuten kattopuiden, vedeneristys, ilman rakeisia lisäaineita. Vedeneristys tehdään talon valmiina pohjalla vähintään 200 mm: n korkeudelta maanpinnalta. Korkealla pohjavesi- ja lumimäärialueella talon pohjalla on oltava korkeudeltaan 500-700 mm maanpinnasta, jotta säätö pystytään tehokkaasti vedenpitäväksi. Jos talossa on kellari, kellarin vedeneristys yhdistetään säätiön vedenpitävyyteen, ja sitten perustuksen vedeneristys tehdään perustuksen rakennusvaiheessa kahdella tasolla (lue lisää artikkelista Basement Floor and Walls). Talon lattia on järjestetty 50-150 mm: n etäisyydelle vedeneristyksestä.

  Menetelmä raudan perustan vedeneristämiseen

  Säätiön yläosassa asetetaan kerros sementtilaastia, jonka paksuus on 20-30 mm ja taso. Käytä liuosta, joka on 1: 2. Sitten ne alkavat käymistää: ohut kerros 2-3 mm sementtipastaa levitetään tasoitettuun tuoreeseen liuokseen ja tasoitetaan. Anna vedenpitävyyden kuivua.

  Vedenpitävästä pinosta valmistetusta osasta yksi kerros katemateriaalia tai katemateriaalia. Levyjen risteyksessä ne ovat päällekkäin vähintään 120-150 mm.

  Sementtikastiketta voidaan valmistaa käsin. Miten tämä on kuvattu artikkelissa Vedeneristys lattia ja kellari seinät.

  Helpoin tapa vedenpitäväksi talon perustuksille

  Jos maaperän maaperä on alhainen kosteus ja talon pohja on tarpeeksi korkea, niin riittää järjestää yksinkertainen vedenpitävä pohja ja se on helppo tehdä se itse. Tätä tarkoitusta varten kaksi kerrosta katemateriaalia tai kattohuopaa asetetaan pohjan kuivattuun yläosaan. Jos tela ei riitä pitempään, seuraava rulla on päällekkäin siten, että materiaali on 120-150 mm: n päällä.

  Pohja vedeneristys bitumimastilla

  Pohja on päällystetty kuumalla bitumimastilla. Mastiini asetetaan ohuille kerroksille. Masten kokonaispaksuus talon perustan hyvästä vedeneristyksestä tulisi olla 8-10 mm.

  Voit valmistaa bitumimateriaalia omiin käsiisi. Ne ottavat lämmitettyä bitumia ja lisäävät kalkkia 10: 4: n osuuteen ja sekoitetaan tasaisesti. Pre-kalkkimahva seulottiin.

  Toinen tapa tehdä bitumimastia omilla käsillä koostuu liidusta. Aluksi liete murskataan ja seulotaan. Sekoita liitu ja hartsi 1: 1-suhteessa. Sitten lämmitetyssä bitumissa lisätään lipeäseosta suhteessa 10: 5. Mastia hyvin sekoitettu.

  Vahvistettu pohja vedeneristys

  Talon perustan luotettavampaan vedenpitävyyteen perustuvassa laitteessa, kun maaperän ja sulaveden määrä on korkea, niissä käytetään mastisia ja valssattuja eristysmateriaaleja.

  Säätiön päälle asetetaan kerros kuumaa tervamastia paksuutta 10-12 mm. Vaikka kalkki ei ole jäähtynyt, kerrostetaan yksi kerros. Laita sitten toinen kerros katto.

  Toinen tapa tehdä talon perustan luotettavuuden parantamiseksi omilla kädillä on seuraava. Säätiön yläosa peitetään kuumalla bitumimateriaalilla, kerroksella noin 5 mm paksu. Tarra- tai kattopölykerros asetetaan sille. Sitten jälleen peitetty mastilla, ja uudelleen asetettu kerros terva tai katemateriaali.

  Säätiön seinät voidaan sulkea eristysmateriaalin rullalla yhdellä kerroksella, jolloin liitokset ovat päällekkäin. Tai voit kipata perusseinät maanpinnan yläpuolella.

  Alueen pohjaveden alentamista suosittelemme kauempaa kaivamaan kaivoa 3-4 m: n syvyyteen. On parempi olla kaivo 2-3 metrin etäisyydellä talosta. Voit myös tehdä koriste-lampun sivustolla, ja pitkin alueen kehää, sinun täytyy kaivaa valuma oja syvyys 400 mm ja leveys 300-400 mm.

  Lattian ja kellari seinien vedeneristys

  Miten tehdä säätiön asettelut

  Säätiön syvyys. Optimaalinen kellarin koko

  DIY-säätiö

  Tape-säätiö tee se itse

  Betonin sokea alueen talo

  Kuinka tehdä tiilipohja ja zabirku

  Puulattian vedeneristys omilla kädet