FBS-lohkojen vedenpitävyys - vaakasuora ja pystysuora

Seinäbetonilohkojen kestävyys ja luotettavuus määrittävät suurelta osin laajaa käyttöäan liuskajohtojen rakentamisessa. Valmiiden tuotteiden asennus vähentää merkittävästi rakennusajan, jolloin voit luopua häkistä, muottirakenteista ja betoniratkaisun valmistamisesta ja kaatamisesta aiheutuvat aikaavievät prosessit. Lisäksi niiden asennus voidaan tehdä sääolosuhteista riippumatta.

FBS-lohkot on eristettävä huolellisesti maaperän sisältämän kosteuden vahingollisista vaikutuksista. Suojaamattoman betonin hygroskooppisuus johtaa itse materiaalin ja siihen upotetun metallirakenteen korroosioon, mikä johtaa ajan myötä voiman menettämiseen ja rakenteen laakeripohjan tuhoutumiseen.

Vedenpitävät tyypit

Vedeneristys lohkojen perustalle FBS toimii kahdessa suunnassa:

Vaakasuora vedeneristys vaaditaan perustuksen pohjalla ja lohkojen nivelillä. Se on järjestetty suojelemaan rakenteita kosteuden kapillaarista tunkeutumaan alla olevasta maaperästä. Pystysuora vedeneristys on välttämätöntä perusseinien sivupintojen suojaamiseksi.

Vedeneristystyöt on toteutettava säätiön rakentamisen vaiheessa, koska niiden toteuttaminen aiheuttaa suuria rahoituskustannuksia.

Vedeneristyslaite on erityisen tärkeä maanalaisissa maanalaisissa rakenteissa. Tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa jättää huomiotta sen soveltaminen pohjaseinien sisäpintaan. Kaksoissuoja estää lauhteen kertymisen ja sieni-homeen.

Vaakasuoran vedenpitävyyden järjestäminen

Maaperän kerrosten rakenteesta riippuen ja ottaen huomioon pohjaveden nousun korkeus, FBS-lohkoista muodostuvat liuskajohdot perustuvat erilaisiin alustoihin:

 • monoliittinen betonipinnoite;
 • musta-hiekka tyyny.

Valmisbetonipinnoitteen pintaa käsitellään bitumimateriaalilla, jota seuraa siihen liittyvä kateaine. Vain tämän jälkeen lohkojen FBS asennus on sallittua. Säätölaitteen vaakasuoraan vedenpitävyyteen, joka on asennettu tiivistettyyn murskattuun kivi-hiekkapohjaan, käytetään erityistä "vuotoa" lämmitetyllä bitumilla.

Suojaa säätiö luotettavasti korkealla pohjavedellä, mikä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän rakentamisen rakennuksen kehän ympärillä ja sokea vesi auttaa säätämään sadevettä.

Jos talon hankkeen yhteydessä on kellari, vaakasuora vedenpitävyys on tehtävä kellarikerroksen alapuolella (sen sijainnin ollessa konseptissa pohjaseinän kanssa). Tällöin on tarpeen suorittaa seuraava työ:

 • laita kerros kerrosta pohja-altaan tasolle ja pakkaa se hyvin;
 • kaada betonipannu;
 • kun betoni on asetettu, mutta ei aikaisintaan 10 vuorokautta, levitä kerros bitumimastia kovettuneen pinnan koko tasolle asettamalla päällekkäin katon materiaali päälle;
 • jälleen pintaan pinnoittamalla bitumilla ja maadoittamalla kateaineita. Tämä auttaa suojaamaan tulevaa kellarikerrosta kosteuden tunkeutumiselta maasta;
 • asennetaan valmiiksi valmistettuihin pintalohkoihin FBS projektin mukaan;
 • Kaada lattia betonikerroksella ja pehmittää se viimeistelemällä lopullinen työ tavanomaisella tasoituksella.

Sen jälkeen, kun nauhan perustus on valmistunut, sen ylätasolle on järjestetty vaakasuora vedeneristys. Tätä varten FBS-lohkot peitetään useita kertoja bitumikerroksella, johon lämmitetty kattohuopa asetetaan. Rakenteen rajat ylittävän kierrätetyn materiaalin alemmat ja yläreunat tuodaan myöhemmin järjestetyn pystysuoran vedenpitävyyteen yhtenäisen suojan muodostamiseksi pohjaan kosteuden sisääntuloa vastaan.

Tärkeimmät vertikaalisen vedeneristyslaitteen menetelmät

Ennen vedeneristyskerroksen levittämistä pystytetyllä rakenteella FBS-lohkojen pinta on valmistettava tietyllä tavalla - puhdistettava likaa, eroon ulkonemista, tasoitettava sementti-hiekkaseos. Kiillot ja halkeamat on korjattava huolellisesti, ja saumojen estäminen on käsiteltävä sementtipolymeerikoostumuksella.

Riippuen materiaaleista, joita käytetään pystysuoraan vedenpitävyyteen, laitteeseen on useita päätapoja:

 • kipsi - perustuu sementtimuotoihin;
 • päällystys - tai ruiskutetut seokset bitumissa tai polymeeripohjassa;
 • liima - käyttämällä valssattuja materiaaleja.

Jokaisella menetelmällä on sen edut ja haitat, ja niitä sovelletaan rakennuspaikan maaperän olosuhteista riippuen. Erityisesti yksi määrittävistä tekijöistä on pohjaveden taso.

Vedeneristys kipsiin

Perusseinien päälle levitetty kipu suorittaa samanaikaisesti kahta toimintoa. Lohkojen välisten halkeamien ja saumojen tiivistämisen lisäksi se jossain määrin vedenpitävä maanalainen rakenne, mikä on epäilemättä etu. Mutta ne käyttävät kipsisuojaa vain, jos pohjaveden taso on alapäästötason alapuolella.

Seoksen koostumus sementin lisäksi ruiskutettiin nestemäistä lasia, natriumaluminaattia ja muita lisäaineita. Valmis liuos levitetään lastalla ennalta asennettuun kipsiverkkoon käyttäen tukilevyjä, mikä parantaa levitettävän kerroksen säilyttämistä säätiön seiniin.

Päällysteen pääasiallinen haitta on sementtikerroksen alhainen hydrostabiliteetti, mikä vaikuttaa siihen liittyvien halkeamien ilmenemiseen.

Pinnoitus ja ruiskutettu vedeneristys

Se on yleisin menetelmä maanalaisten rakenteiden suojelemiseksi pohjavedestä, jonka taso nousee perustan alapuolelle. Eristysmateriaalina käytetään tässä laajaa valikoimaa valmiita bitumimastetteja. Ainesosien seoksen saatavuuden ja edullisuuden ansiosta voit tehdä yksinkertaisen liimausmastin itse:

 • rakentaminen bitumi;
 • moottoriöljyä.

Edullinen tekninen öljy suorittaa pehmittimen toiminnan, jolloin sula bitumi ei kovettuisi nopeasti. Mastinen käsittely FBS-lohkojen läpi tunkeutuu kaikkiin aukkoihin ja aukkoihin estäen tulevaisuudessa kosteuden tunkeutumisen pohjaseinämiin. Lämmitetty seos pirstoutuu useaan kerrokseen. Perinteisen bitumimuovin käytön haitat ovat sen keskinkertainen hydrostabiliteetti, heikko tarttuvuus ja kerroksen lyhyt käyttöikä.

Bitumien jäähdytys ja lämmitys ei ole sallittua, koska se johtaa vesitiiviiden ominaisuuksien osittaiseen menettämiseen.

Luotettavamman ja korkealaatuisemman vaihtoehdon vuoksi on suositeltavaa käyttää nestemäistä polymeerivalmisteita bitumiin tai sementtihiekkaan, joka on ostettu rautakaupoissa. Ne ovat parantaneet kosteutta kestävää suorituskykyä, koska koostumukseen lisätään hydrofobisia synteettisiä lisäaineita. Tällaiset mastikat eivät vaadi lämmitystä, ja levitettyjen kerrosten lukumäärää voidaan vähentää kahteen. Heidän haittansa ovat vain korkeat kustannukset.

Yksi polymeerimateriaaleista, jotka mahdollistavat erittäin luotettavan vedeneristyskerroksen, pidetään nestekumina. Se levitetään ruiskupullon avulla, syvästi täyttää huokoset ja halkeamat. Myös töissä käytetään yksi- ja kaksikomponenttisia koostumuksia, jotka levitetään pinnalle harjalla tai harjalla.

Liiman vedeneristys

Tätä menetelmää pidetään varsin tehok- kaana, koska sitä käytetään lisämenetelmänä FBS-lohkojen vedenpitä- miseksi nestemäisellä bitumilla. Lohkoperustan liimaus tehdään rullatuilla tai kalvomateriaaleilla pinnalla, joka oli aiemmin käsitelty mastilla. On syytä panna merkille, että samanaikaisesti laajalti käytettävää tol- ja kate- lointiä vähennetään vaiheittain lasikuidun pohjalta tehdyllä progressiivisella vedeneristyksellä. Se on kaksipuolinen pinnoitettu modifioitu bitumi, jolla on lisäsuoja polymeerikalvon muodossa.

Lämmitetty poltinvalssatun materiaalin avulla päällekkäin sovitettu bitumikerroksen päällekkäisyys 10-15 cm: n päällekkäisyydellä. Ilman sulkeutumisen välttämiseksi vedeneristyspinta kääritään telalla.

Pohja vedeneristys fbs lohkoilta

Säätiö on jokaisen kodin perusta. Mitään rakennusta ei voi tehdä ilman sitä, koska se takaa rakennustoiminnan luotettavuuden ja kestävyyden. Pitkäaikaiseen palveluun perustuen FBS-lohkojen vedenpitävyys tulee pelastamaan.

Ilman vedenpitävyyttä ei voi tehdä sellaisilla rakennuskohteilla, jotka joutuvat pohjaveden hyökkäykseen, jonka aktivointi tapahtuu syksyllä ja kevätkaudella.

Vedenpitävän pohjan käytön merkitys

Monet, jotka ensimmäistä kertaa joutuivat rakentamaan, ovat ihmettelevät, miksi vedenpitävyys säätiölle tarvitaan. Se laskeutuu tukirakenteiden pinnan suojaamiseksi, useimmiten tässä roolissa ovat kellarin kellari seinät tai seinät. Yksi monista materiaaleista vedenpitävälle materiaalille, voit valita lohkot FBS.

Vedeneristysalue

Vedeneristys voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • Vertical - Tämä on aikaa vievää. Sinun on aloitettava säätiön pohjasta paikkaan, jossa sadeveden putoaminen. Ennen työskentelyn aloittamista on laadittava säätiö, minkä vuoksi se on tarpeen puhdistaa useista siruista ja ulkonemista ja tehdä saumoja FBS-lohkojen välillä.
 • Vaaka - Tämä on yksinkertaisempi menetelmä vedenpitävyyden käyttämiseksi lohkojen avulla. Sen ydin on asettaa kerros, joka koostuu biteroista valmistetusta ruberoidista, joka on taitettu useaan kertaan. Se suorittaa suojan tehtävät kapillaarin tunkeutumisesta kosteuteen.

Vedeneristys tulisi tapahtua sekä rakennuksen sisällä että sen ulkopuolella. Lisäksi työ olisi tehtävä tietyllä lämpötilalla, jonka tulee olla vähintään viisi astetta.

Ennen kuin käytät vedeneristyskerrosta, sinun on huolehdittava siitä, että pohja puhdistetaan likaa, siruja ja ulkonemia vastaan ​​ja sulje saumat, jotka tarvitsevat käsittelyä sementtilaastilla.

Jotta vedenpitävyys olisi luotettavampi, voit käyttää erityistä tekniikkaa, joka on, että nestemäinen lasia käytetään lohkoihin, joilla on pitkä käyttöikä. Tämä menetelmä on hieman kalliimpaa, mutta kustannukset oikeuttavat sen vaikutuksen.

Vedeneristysvaihtelu

Lohkoihin kiinnitetään vesitiiviit kerros. Se tapahtuu:

 1. Kipsi. Koostumus, jossa on useita kerroksia sisältävä sementtilaasti lisäämällä tiettyjä lisäaineita: ceresia, nestemäinen lasia, natriumaluminaattia. Tällä menetelmällä voit suojata pohjan kosteuden kapillaarilta. Sitä tulisi soveltaa vain siinä tapauksessa, että se on kuumassa paikassa, sovelluksen tulisi tapahtua useammassa kerroksessa.
 2. Kraftliner. Suurin budjettivaihtoehto, joka ei edellytä vahvaa työvoimaa. Se on vesitiivis materiaali, jonka koostumuksessa on polymeeri-bitumikoostumus. Sillä on hyvät suojaavat toiminnot kosteuden kapillaari- ja suodatuksen läpäisyä vastaan. Se on yksinkertainen ja luotettava vedenpitävyys. Tämä materiaali saatetaan tavallisesti kuumaan tilaan polttimen kanssa ja levitetään sitten pohjan ulkopinnalle. Tietyissä tapauksissa vedenpitävästä vedeneristysmateriaalista on itsekiinnittyvä pinta, minkä jälkeen polttimen vaikutus materiaaliin jätetään pois. Työssä tunnetuimpia tunnetuimpia okleechnye-materiaaleja: kateaineita (useimmiten sen käyttö tapahtuu suojan yläkerroksessa), vedeneristys (joka on aina valmistettu rullina, lasikuidumateriaalista johtuen, joka on osa sen pohjaa, hajoamista ja mätää ei tapahdu ajan myötä), Brizol (kumi-bitumimassa, valmistettu rullamuodossa), eristys (rullatyyppinen kumipitumimateriaali).
 3. Voitelupinnoitekalvolle. Tämä vaihtoehto koostuu ohuesta monikerroksisesta kuoresta, jota levitetään pinnalle käyttämällä asfaltti -, bitumi -, kivihiili - tar - pinnoitusta. Sekä synteettisiä hartseja että polymeerimateriaaleja voidaan käyttää.

Vedeneristysmenetelmät

Pohjan vedenpitävyys omalla kädellä voidaan tehdä useilla tavoilla.

Ensimmäinen tekniikka, injektio lisää turvallisuusmarginaalia ja perusperustan vahvuutta. Injektointiprosessi koostuu halkeamien ja saumojen täyttämisestä erityisellä ruiskuyhdisteellä.

Tämä tekniikka edellyttää merkittäviä materiaalisia investointeja, ja sen toteuttaminen edellyttää kalliita laitteita. Mutta korkeat kustannukset maksavat luotettavuuden ja kestävyyden avulla.

Kuinka tehdä vedenpitävyys fbs-lohkojen perustuksesta tämän tekniikan avulla? Työn vaiheita ovat:

 • Tikkaus tehdään lohkoilla, 30-50 millimetrin syvyydessä.
 • Sitten on tarpeen porata reiät, joiden etäisyys on kaksisataa millimetriä ja syvyys kaksi kolmasosaa perusseinien paksuudesta.
 • Sitten on tarpeen asentaa injektioon käytettäviä parkerkeja.
 • Hylkyslohkot FBS kaataa erityisen muunneltua polymeeriä.
 • Injektio suoritetaan pumpulla, joka on suunniteltu näiden töiden suorittamiseen.
 • Sitten on parkerien purkaminen.
 • Tiivistävät reiät.
 • Seuraavaksi sinun on tuotettava pinnoite vedenpitävä perusseinät.

Toinen tekniikka on suorittaa vedenpitävyys Penetronin kanssa.

Se on seuraava. Seinät, joissa on kipsi, täytyy päästä eroon. Nämä työt voidaan suorittaa käyttämällä rei'ittimen, jackhammer, tasainen jäykkä harja. Betoniseinät puhdistetaan pölystä, rasvasta osasta, maalista, likaista, laatoista ja muista vastaavista materiaaleista. Jos seinät on kiillotettu, niitä on käytettävä heikkoa happoliuosta ja tunnin kuluttua ne pestään vedellä.

Jos lattiat ovat kellarissa tai pohjakerroksissa, ne on purettava kokonaan.

Sitten lattian vaakasuora vahvike vahvistetaan silmäkokoonpanolla, jonka päät pidetään yhdessä vahvistamalla neulomisen avulla. Sen jälkeen kaikki tämä on kaadettava valmiiksi valmistetulla sementtilaastilla lisäämällä rauniot ja hiekka.

Vesitiivistystyön alustavien teosten alkuun kuuluvat seuraavat toimet:

 • Muurausmateriaalin saumoista poistetaan sementtiseos. Paikkoja, joissa vuotoja voi esiintyä, käsitellään nopeasti karkottavalla Penelag-täytöllä, joka asettaa lyhyessä ajassa.

Penelagin valmistamiseksi tarvitset: Penelagin kuiva sekoitus veteen sekoitettuna: sadan ja viisikymmentä gramman vettä kilogrammassa seosta. Veden lämpötilan pitäisi olla kaksikymmentä astetta. Muista sekoittaa huolellisesti kolme minuuttia, kunnes muodostuu paksu sakeus ilman kokkareita. Älä laimenta suurta määrää materiaalia välittömästi, koska liuosta tulee käyttää parhaimmillaan kolmekymmentä sekunnissa.

 • Seuraavaksi kaikki nivelet on käsiteltävä ylimääräisellä läpäisevällä materiaalilla, jonka vedenpitävyysominaisuudet ovat Penetron. Piirustus voidaan tehdä laajalla harjalla tai synteettisellä harjalla.
 • Seuraavaksi sinun täytyy laimentaa kuiva laasti Penekrit. Tätä varten on välttämätöntä valmistaa samankokoisia säiliöitä mitattujen jakautumien ja puhtaan muovisäiliön kanssa. Pora, jonka kanssa sekoittuu. Jos suuria määriä ei laimenneta, voit tehdä ilman sitä ja sekoittaa manuaalisesti tiukat käsineet kumipinnalla. Seos on välttämätöntä veden lisäämiseksi, suhteessa otetaan kaksi sadan gramman vettä kiloa kohden Penekrit. Kaikki on perusteellisesti sekoitettu. Tuotoksen tulee olla paksu, viskoosi homogeeninen massa, jolla ei ole hiekkoja. Tätä materiaalia ei myöskään tarvitse keittää suuria määriä. Vettä on lisättävä ohjeiden mukaan. Tämän aineksen erityispiirteenä on se, että plastisuus saavutetaan jatkuvalla sekoituksella. Mitä kauemmin sekoitus suoritetaan, sitä enemmän se koostuu koostumuksesta. Tätä seosta on käytettävä 30 minuutin kuluessa.
 • Laimennettu koostumus on hyvin varovasti päällystetty kaikilla saumoilla, nivelet, jotka ovat lohkojen FBS välissä.
 • Työn päätteeksi vaaditaan säätiön seinien hyvä kastuminen ja pestä uudelleen Penetronin avulla laaja harja tai harja.

Tällaista liuosta voidaan käyttää lattiapinnan käsittelyssä.

Kellarin vedeneristysvaihtoehdot FBS-lohkoilta

Miljoonat tuhatta pisaraa kaikista puroista ja jokista, lumen ja sademäärän jälkeen, pyrkivät piiloutumaan maanpinnan paksuihin. Tämä vesivarat arvostetaan agronomit steppe ja puolia-autiomaa alueilla. Kosteuden määrä, joka saa kasvien juuret, riippuu siitä, mitä sadonkorjuu on. Veden läsnäolo maaperän kuoressa on 14 kertaa pienempi kuin kaikissa valtamerissä, koska se pelastuu kuin maanalainen rikkaus. Mutta se on valtakunnallinen. Kun on kyse omaa kättäsi rakennetusta talosta, henkilö muuttaa suhtautumistaan ​​pohjaveteen. Kosteus tulee lähes kaikilta puolilta ja huomaa huomaamattomasti perustablokit ja talon, jonka olet luonut itse. Joskus hävittäminen ei palauta edes remonttia. Johtopäätös: surullisia seurauksia on parempi varoittaa.

Säätiön rakentamisessa on erittäin tärkeää kiinnittää erityistä huomiota vedenpitävyyteen. Muutoin pohjavesi tuhoaa säätiön ja talosi voi romahtaa.

Tätä varten kiinnitä huomiota nauhan säätiöön. Ja aivan ensimmäisiltä vaiheilta, kun perustus on asetettu ja ensimmäinen seinäkisko on rakennettu. Lohkojen perusta, joka on tehty omilla kädillä, on oltava vahva ja säilynyt monien vuosien ajan. Tämän jälkeen maanpetoihin upotettujen lohkojen laskeminen ja korjaaminen on vaikeampaa. Siksi säätiön rakentaminen tarvitsee paljon rahaa ja oikeaa laskentaa.

Vesi pudottaa pois pääkomponentit betonista ja seurauksena syntyy raudoitustuotteiden korroosiota. Seinärakenteet menettävät kapasiteettiaan ajan myötä, on mahdotonta puhua FBS: n kestävyydestä. Lisäksi asukkaat talon löydät paitsi säätiö vahingoittamien kosteuden, mutta myös sisäisen viestinnän ja sisätiloissa huonekalut. Muotti ja sienet, jotka syntyvät kosteudesta, asettuvat seinille, lattialle ja katolle. Talon ja säätiö murenee - laskelma oli väärä. Omistajat kääntyvät päälliköksi, opettavat, että vedenpitävyys auttaa suojaamaan kotia kosteuden tuhoiselta voimalta. Sitten korjausta ei tarvita.

Tyypit vedeneristys FBS

Säätiön vaakasuoralle vedenkestävälle materiaalille.

Vanhoina päivinä he eivät kiinnittäneet erityistä huomiota vedenpitävyyteen tarvittaviin materiaaleihin. He poistivat koivun koivun valkoisista runkoista ja asettivat sen pohjaan: se ei kaada ja ei anna veden taloon. Nykyään ne voidaan helposti korvata kelan pohjalla, kuten kattopuhalluksella. Jos talossa ei ole kellarissa, vaakasuora vedeneristys tulee ensisijaiseksi. Tämä estää korjaukset. Pohjusiltojen pystypintojen suojaamiseksi eristys levitetään pohjan sisä- ja ulkotasolle. Soveltamismenetelmien mukaan tunnistetaan seuraavat tyypit: päällystys (maalaus), tunkeutuminen, liimaus, asennus (näytöllä).

Ensimmäiseen tyyppiin kuuluu useita vedenpitäviä kerroksia, jotka ovat tukevasti kiinni FBS: n pystypinnoilla. Kehittyvä perusaineisto tähän tarkoitukseen on sementti- ja polymeerisementtilaasti, jotka ovat helppokäyttöisiä ja vedenpitäviä. Vedenpitävyyden tunkeutumisen tärkein etu - lohkojen suojaus sisäpuolelta kosteudelta ulkopuolelta. Sitä käytetään puoli- ja kellarihuoneissa. Okleechnaya auttaa välttämään korjauksia ja sopii niille, jotka panostavat alhaisella hinnalla ja helpottavat käyttöä. Kuitenkin kokeneet käsityöläiset, jotka tekevät korjauksia, sanovat, että rulla materiaalit ovat oikukas, niitä on vaikea asettaa. Asennettu FBS- ja seinälevyjä käytettäessä harvoin, se käsittää suojaavien ikkunoiden luomisen. Perinteisesti ne on luotu savi, ja viime vuosina - polymeeristä geomembraneista.

Ruiskutusvesieristys merkitsee seinissä olevien reikien kautta sementtilaastin tai vesilasin sisään.

Hollanti ja Pietari ovat tyytyväisiä toisenlaiseen rakennusten vedenpitävyyteen - ruiskutus: sementtireiät tai nestemäinen lasi, jossa on kovettaja rakennuksen sisäpuolelta, tuodaan maahan ja pohjaan tilaan FBS: n ja seinien välissä olevilla rei'illä. Tämä eristyseristys on kallista ja tarvitsee erikoislaitteita.

Ajattelemalla vedenpitävien lohkojen valitsemista ja niiden korjaamista ajatellen on otettava huomioon kemiallinen koostumus ja maaperän veden taso, jotka vuorovaikuttavat mineraali- ja orgaanisten hiukkasten kanssa, lopulta muuttamalla omaa koostumustaan ​​ja keskittymistään.

Sopivien materiaalien valinta

Bitumipohjainen materiaali on edullinen, kestää mekaanista rasitusta ja staattista painetta.

Katemateriaalit, profiloidut kalvot, nestekumi-, rappauskoostumukset - joita ei ole tarjolla vedenpitävälle pohjalle! Se, mikä soveltuu tiettyyn säätiöön, riippuu alueen ilmastosta, jossa taloa rakennetaan tai korjaus suoritetaan. Näihin kuuluvat ilman kosteus, pohjaveden nousu ja sademäärän todennäköisyys. Mitä korkeampi niiden vaikutus taloon on, sitä tehokkaampaa materiaalia ja tarkkaa laskentaa on sovellettava. Yksi modernin materiaalin materiaaleista on bitumipitoinen materiaali. Se on edullinen, monipuolinen, kestää mekaanista rasitusta sekä staattisia ja hydrostaattisia paineita. Sen pääominaisuuden lisäksi alhainen veden absorptio tarjoaa joustavuutta: se voidaan kiinnittää maadoittamalla suoraan yhteen suuntaan jatkuvassa suunnassa. Suojaa kellarissa ulkopuolelta vedeneristyskalvosta. Se luo esteen vedelle ja hävittää sen maaperän maaperästä vedenpoistossa.

Kun mastikuivat, muodostuu tiheä monoliittinen vedeneristyskalvo.

PBS-eristysmateriaaleihin kuuluvat vedeneristysmastit, jotka eivät sisällä haitallisia myrkyllisiä aineita. Ole varovainen! On parempi työskennellä heidän kanssaan kadulla, koska ne ovat syttyviä. Jos maa on erityisen märkä, voit tehdä parhaasi liimaamalla lohkot valssaamalla materiaaleja useilla kerroksilla. Kaikki komponentit samaan aikaan täytyy nitoa mastiksella.

Vesitiivistykseen tarvitaan seuraavat työkalut ja materiaalit.

 • PBS: ssä;
 • betoni;
 • sementti;
 • bitumimaali;
 • käytetty moottoriöljy;
 • kattotiiliä;
 • geotekstiilit;
 • sora tai murskattu kivi.
 • lapio;
 • betonisekoitin;
 • seula;
 • ämpäri;
 • rulla tai harja;
 • kaasupoltinta.

Kallis, mutta kestävä nestemäinen lasi on suosikki, mutta se voidaan korvata läpikulkevalla peruskäsittelyllä erityisellä ratkaisulla.

Alkulaskelma

Ennen kuin aloitat säätiön rakentamisen alussa, on tarpeen määrittää pohjaveden sijainti.

Ennen lohkojen pohjan kiinnittämistä on huomattava, että vedenpitävyys on tarpeen. Sen toteuttamiseksi, on tärkeää tehdä laskelmia ja tunnistaa: millä tasolla pohjaveden sijaitsevat, joka pakottaa maaperän turvotus havaittiin poslemorozny aikana, koska maaperä ei ole yhtenäinen, ja mitkä ovat olosuhteet rakennuksen käytön. Jos korkeimman tason maaperän veden alapuolella perustan perusta etäisyydellä enemmän kuin 0,9 m, on mahdollista tehdä pystysuoraan pintaan vedenpitäväksi ja vaakasuora ajo käyttäen materiaalia, kuten kattohuovalla. Jos vesitaso on korkeampi, mutta ei saavuta kellarikerroksen tasoa tai tulee harvoin, sinun on tehtävä eristys käsilläsi luotettavammin. Vaakasuora tehtävä 2 kerrosta, promazyvaya mastiksi. Vertikaaliseen käyttöön obmazochny ja okleechny menetelmiä. Lisäksi voit käsitellä pohjapaneeleja ja kellarin vedeneristys tunkeutuvana. Jos alue, jossa taloa rakennetaan, usein sataa, sinun täytyy tehdä viemärijärjestelmä rakennuksen ympärille. Jos otat huomioon materiaalin talouden, on parempi valita bitumi. Erilaisten eristystyyppien monimutkaisuus edellyttää suuria investointeja.

Vaaka eristys FBS

Nauha ja vankka tarvitaan, jotta eristys tai alle 10 cm: n tason kellarissa ja kellarissa, ja paikassa, jossa on liitosta perustuksen seinän. Astian pohjassa sinun täytyy täyttää savi ja tamp. Top kaada betonia. Kymmenen päivän kuluttua käsitellään se bitumimateriaalilla ja laita siihen kateaineita. Sitten säätöpinnan pinta lakkautetaan uudelleen mastilla ja asetetaan katemateriaali. Top betoni, joka on tasoitettava ja silitys. Toinen tarve tehdä tämä: betonin päälle 2 tunnin kuluttua, kaada seulottu sementti ja sileä se. Kun se märkä, ne toimivat kuten betonipinnoilla. Kun nauhalevy on valmis, se on vedensuojaa uudelleen. Tätä varten lohkot on peitetty bitumimateriaalilla, kateaine on asetettu päälle. Menettely suoritetaan 2 kertaa. FBS: stä riippuvaan rullamateriaalin reunat johtavat alas ja painetaan pystysuoralla vedeneristyksellä.

Säätiön eristysjärjestelmä.

Vedeneristys voi viitata vedenpoistojärjestelmään, jos maaperän vesi on korkea ja maaperä ei ole riittävän läpäisevä.

Järjestelyä varten kaivaa kaivannon talon ympärillä 0,7 metrin etäisyydelle siitä. Syvyys määräytyy vedenpinnan mukaan. Leveys on noin 40 cm. Kaivantoalueilla pitäisi olla havaittavissa oleva harha kohti kerääntyvää kuoppia. Pohjalla on tarpeen säätää Geotekstiili reunat kääritään ojan sivuja jonnekin 90 cm. Nukahtaa sorakerrosta koko kaivantoon. Sitten asetetaan erityiset rei'itetyt tyhjennysputket. Paksun soran (20-30 cm) kerros täyttyy uudelleen. Kiinnitä kaikki geotekstiilien reunojen jäänteet ja siirtä ne putkikaivaan. Seuraavaksi nukahtaa maaperä.

Eristys pystysuora

Pystysuora vedeneristys levitetään sekä pohjan ulkopinnalle että sisäpuolelle.

Voit tehdä tämän vedenpitävyyden omalla kädellä, joka perustuu yksilölliseen laskentaan. Lohkot ja materiaalit voivat olla erilaisia.

Tavallisin tapana on päällystää nauhan perustus tai lohkot bitumihartsilla. Kaivoon kaada 70% bitumi, 30% jäteöljyä. Sitten lämmitä bitumi nestemäiseen sakeuteen ja levitä 2 kerrosta tasaisiin lohkoihin.

Kokonaispaksuuden tulisi olla 5 cm. Eristeen pituuden pidentämiseen on mahdollista käyttää FBS: ssä bitumipolymeerimastia.

Lisäksi lohkot voidaan liittää omilla käsillä sellaisella materiaalilla kuin kattohuopa, joka on aiemmin käsitellyt niitä bitumipohjamaalilla tai mastiksella.

Sitten lämmitä ruberoidi kaasujousella ja kiinnitä se pohjaan päällekkäisyydellä. Voit kiinnittää kateaineen liimamastilla. Sitten peitä alkuun bitumi uudelleen ja kiinnitä kateaine.

Vedenpitävät lohkot FBS

Nykyään eri materiaaleja käytetään perustusten rakentamiseen, jotka eroavat paitsi kustannuksista, myös niiden ominaisuuksista ja käyttöolosuhteista. Emme saa unohtaa vedenpitävyyttä, joka suojaa maaperästä ja sedimenttiä kosteudelta, pidentää rakenteen elämää ja antaa talon miellyttävän mikroilmaston.

FBS-lohkojen asennus on melko yksinkertainen, mutta vaatii huolenpitoa ja tiettyä tietämystä. Siksi ennen asennustyön aloittamista sinun tulee huolellisesti tutkia kaikki asennuksen näkökohdat.

Erityisiä rakennuspalikoita varten käytetään myös FBS-vedeneristystä. Se voi olla vaakasuora tai pystysuora, se tehdään eri materiaaleilla. Erityistä kokemusta tällaisesta työstä ei tarvita, se suoritetaan yleensä FBS-korttelien nopealle suorittamiselle. Ainoastaan ​​bitumimassan tai valssattujen materiaalien käyttö voi vaatia lämmitystä. Tässä tapauksessa luotettavuus on luotettavasti suojattu kosteudelta ja muilta haittavaikutuksilta.

Materiaalit työhön

Useimmin bitumipohjaisen erikoismastin käytetään vedenpitävyyteen, mutta ne vaativat lämmitystä. Siksi on tarpeen työskennellä heidän kanssaan kadulla, missä on mahdollista turvata turvallisuustilanteet Vaikka käytätkin kateaineita, on sen vuoksi käytettävä luotettavaa kiinnitysmastia.

Vesitiivistystyötä varten sinun on valmisteltava seuraavat materiaalit:

FBS-kateaineen vedeneristys.

 • FBS-lohkot, jotka on erityisesti suunniteltu perustusten rakentamiseen;
 • betoniseos ja erikseen kuiva sementtiseos silitykseen;
 • valittua tyyppiä oleva bitumimuovaus;
 • ruberoidi rullina;
 • käytetty moottoriöljy;
 • geotekstiili vedenpoistoon;
 • murskattu kivi tai sora.

Työhön tarvittavat työkalut:

 • lapio;
 • bitumilämmityksen kapasiteetti;
 • seula sementin seulontaan;
 • ämpäri;
 • harjat ja rullat;
 • kaasupoltinta.

Mitä laskelmia tarvitaan?

Jotta vedenpitävyys voidaan suorittaa mahdollisimman tehokkaasti, on tehtävä alustavat laskelmat ennen kuin laite itse asetetaan. Nämä laskelmat sisältävät seuraavat:

 • tunnistaa taso, jolla pohjavesi virtaa;
 • missä määrin maaperän turvotusta havaitaan rakennuspaikalla;
 • mikä on maaperän heterogeenisuus?
 • mitkä rakenneolosuhteet ovat suunniteltuja.

Yhdistetyn vedenpitävän FBS: n järjestelmä.

Näistä laskelmista riippuu millaisen vedenpitävyyden pitäisi olla valittu. Jos pohjaveden taso on 90 cm alapinnan alapuolella, niin on mahdollista tehdä sellainen eristys kuin pystysuora rappaus. Jos se on korkeampi, käytetään vaakasuoraa vedeneristystä, liimausmenetelmä sopii.

Yhdistettyä menetelmää hydroprotection käytetään harvoin, se vaatii suuria taloudellisia kustannuksia. Mutta jos laskelmat osoittavat hänen käyttävän sitä, sinun ei pitäisi säästää. Tämän osan työtä tekevät vain kokeneet asiantuntijat, jotka voidaan suorittaa itsenäisesti vain, jos on olemassa asianmukainen kokemus.

Vaakasuora vedensuojaus

FBS-lohkojen monoliittiset tai nauhalevyt voidaan suojata kosteudelta vaakasuoralla menetelmällä. Tätä varten vedeneristysmateriaali asetetaan 10 cm: n korkeudelle kellarikerroksen tulevan tason yläpuolelle tai alle. Vaakapohjan ja seinien liitokset on eristettävä täydellisesti. On tärkeää, ettei pohja-aihioiden alapuolella kulje vettä.

Lohkojen lattian vedenpitävyys FBS on seuraava:

 1. Kaivon pohja on täynnä savea ja sitten kaatunut.
 2. Kun pinta on täytetty betonilla, joka on 10 päivän kuluttua huolellisesti käsiteltävä mastiksella.
 3. Katemateriaali on asetettu kerrokselle mastille, jonka jälkeen se on jälleen halkaistu mastiksella. Toinen kerros antaa suurimman suojan, kateaine on asetettu päällekkäisyyksien mukaisesti.
 4. On tarpeen kaataa betoniseosta ja suorittaa sitten silitys. Se kestää 2 tuntia sen jälkeen, kun se on kaadettu betoniin kaataa aikaisemmin seulottu sementti, taso. Kun tämä kerros menee kosteaksi, on tarpeen jatkaa työtä, kuten tavanomaisella betonipinnoitteella.

Liuskajohdon eristämiseksi on välttämätöntä levittää bitumiin perustuva massiivikerros nauhalle ja asettaa sitten katemateriaali.

Vaakasuora vedenpitävyys FBS.

Tämä päällyste levitetään 2 kertaa. Nämä sivuseinät rullaavat kateaineen reunat on poistettava huolellisesti ja painettava alas materiaalin avulla FBS-lohkojen pystysuoraan vedenpitävyyteen.

Tällaisen vaakasuoran vedeneristyksen toteutus olettaa, että säätöä suojataan lisäksi myös viemäröintijärjestelmällä. Pohjaveden ollessa liian korkea maaperä ei ole riittävän läpäisevä. Tätä tarkoitusta varten tehdään alustavia laskelmia, joiden avulla voimme määrittää pohjaveden korkeuden, maaperän tyypin ja muut olosuhteet.

Lohkojen perustan, eli ulkoinen kuivatus, vedeneristys suoritetaan tällä tavalla:

 1. Kaivanto kaivetaan pohjarakenteen kehällä, se on sijoitettava 70 cm: n etäisyydelle seinästä.
 2. Kaivannon syvyyden on oltava sama kuin pohjaveden syvyys, sen leveys on 40 cm.
 3. On välttämätöntä, että kaivanto on pienen kaltevuuden alapuolella, mikä mahdollistaa luonnollisen kosteuden poiston pohjasta.
 4. Geotekstiilit asetetaan alareunaan, jonka jälkeen tehdään soraa.
 5. Kosteuden poiston varmistamiseksi käytetään viemäriputkia, kun ne on asetettu, kaivo on täytetty pestyyn soraa 20-30 cm, peitetty geotekstilien reunoilla.
 6. Viimeinen vaihe on nukahtamismaata, joka oli aiemmin poistettu kaivamisen aikana.

Pystysuora vedensuojaus

FBS: n pohjaseinien pystysuora vedeneristäminen ulkoisen ympäristön kielteisistä vaikutuksista suoritetaan vasta laskemisen jälkeen, mutta eri materiaaleja voidaan käyttää. Hydrosuojaus suoritetaan tavallisesti pinnoitusmateriaaleista, ts. Nauha tai kiinteä lohkopohja on peitetty sulalla bitumihartsilla. Tätä varten käytetään yksinkertaista seosta:

Pystysuoran vedenpitävyys FBS.

 • 30% käytettyä moottoriöljyä;
 • 70% rakennusbittumista.

Ainekset lisätään erityiseen astiaan, jonka jälkeen ne kuumennetaan, kunnes ne tulevat nestemäiseksi. Seos levitetään lohkojen pinnalle vain kuumalla tilalla, kun se on nestemäistä. Kestää 2 kerrosta, joista kukin kuivuu noin 10-15 minuutissa.

Kunkin kerroksen paksuus on 5 cm - tämä on optimaalinen arvo. Pitkän käyttöiän varmistamiseksi on suositeltavaa käyttää bitumipolymeerimaisia ​​aineita, joilla on paremmat ominaisuudet, vaikka niiden kustannukset ovat korkeammat. Ne toimitetaan valmiina, ei ole tarpeen sekoittaa ainesosia, seosta yksinkertaisesti lämmitetään haluttuun lämpötilaan.

Lisäksi pohjalevyille voidaan käyttää liimaeristeitä, kuten kattovaihtoehtoja. Esikäsittelyä tulee käsitellä mastisilla tai bitumipitoisuudella. Tämän jälkeen kattoma-aine on lämmitettävä kaasupolttimen avulla pohjan pohjalla päällekkäisillä raidoilla, jotta varmistetaan suojan korkein laatu. Seinämälohkoja, joita käytetään perustuksen asettamiseen, käytetään samaa menetelmää. Itse materiaali on painettava tiukasti.

FBS-lohkojen pohjarakenteiden vedeneristys ei ole kovin monimutkainen, tavallisesti yksinkertaisia ​​materiaaleja, kuten esimerkiksi bitumimastoja. Ne on helppo levittää pinnalle. Ennen työskentelyn aloittamista on tarpeen tehdä laskelmia, jotka käsittävät pohjaveden määrän ja tarvittavan työpaketin määrittämisen.

Miten vedenpitävyys tehdään lohkojen FBS perustamiseksi?

Jokaisella kodilla pitäisi olla säätiö. Ilman sitä, mikä tahansa rakenne nopeasti ratkaisee ja lopulta murtaa ja jopa romahtaa. Tehdäksesi rakennuksen pidempään, sinun täytyy laittaa se säätiöön. Tämä auttaa sen pitkällä aikavälillä, että pohjavesi ei ole haitallinen, kuten olisi tehty joka syksyllä ja kevätkaudella, ellei ole mitään perusta. Pitkäaikaisen rakenteen säilyttämiseksi on parempi käyttää vedenpitävyyttä.

Miksi perustuksen vedeneristys?

Kuka on ensimmäistä kertaa ajatellut tehdä vedenpitävyys, vastataan välittömästi - tietenkin, välttämätöntä. Loppujen lopuksi kyse on tukirakenteen pinnan suojaamisesta. Lähes aina se on alakerroksen seinää tai alakattojen seinää. Yksi näistä rakennusmateriaaleista, joita käytetään tämän ilmastetun betonin suojaamiseen. Ilmastetun betonin vedeneristys tapahtuu useimmiten FSB: n lohkoilla.

Vesitiivistyksessä on kahta tyyppiä:

Vertikaalisessa tyypissä kestää paljon työtä, mutta tulos on sen arvoinen. Aloita asettamasta säätiö, niille paikoille, joissa sade tai muu vesijätettä voi vuotaa. Koko perusrivi puhdistetaan erilaisesta ulkonemasta ja siruista. Kaikki saumat on leikattu ja sinetöity.

Vaakatasossa - kaikki on paljon yksinkertaisempaa. Höyrytettyjen betonilohkojen vedeneristys johtuu kerrostumien asettamisesta, jotka koostuvat bitumista valmistetuista kattohuopapaloista. Ne ovat pinottu palloihin. Tällaiset kateaineiden pallot näyttävät suojan roolilta siitä, että kosteus ei pääse tunkeutumaan perusyksikön pintaan.

On välttämätöntä vedenpitävät pinnat rakenteen keskelle ja pinnalle. Kaikki työ on tehtävä samalla lämpötila-tasapainolla, mieluiten vähintään 5 astetta.

Tässä tapauksessa on tarpeen puhdistaa kaikki ulkonemat, poistaa lika, sirut sekä tiivistää saumat ja käsitellä kaikki sementillä. Joskus ne käyttävät menetelmää nestemäisen lasin levittämiseksi pintaan, mikä sallii rakenteen kestävän vielä jonkin aikaa. Ja vaikka tämä menetelmä on työläs ja kallis, sen tulos on perusteltu.

Variaatiot vedeneristystyön kanssa

Yksi vedeneristyskerroksen muunnoksista levitetään alapäässä:

 • kipsi kerros;
 • liimauskerros;
 • päällystekerros.

Kipsityyppi: tässä koostumuksessa on osa useista kerroksista koostuvaa sementtilaastia, johon lisätään tiettyjä lisäaineita - ceresia, kaikentyyppinen nestelasi, natriumaluminaatti. Pohjaseinämä on suojattu hiilihapotettujen lohkojen märistä läpivienteistä. Levitä useita kertoja ja vain kuuma.

Päällystekerroksen tyyppi: budjettivaihtoehto. Se ei myöskään ole työläs. Vesitiivis materiaali polymeeri-bitumiseoksesta. Suojaa kosteudelta, sekä kapillaarilta että suodatukselta. Yksi yksinkertaisista menetelmistä ilmastettujen betonilohkojen vedenpitävyydelle. Poltinyhdistelmällä on lämmitetty.

Saatuaan koostumuksen kuuman tilan, sitä käytetään ulkoiseen säätiöön. Joskus paksun tyyppisen vedenpitävyyteen käytetään materiaaleja, joissa on parkituspinta. Sitten ei tarvitse lämmittää materiaalia.

Materiaalit,

Kattorakenteiden pintakerroksissa käytetään kateaineita. Vedeneristysmateriaalia käytetään kehän ympärillä. Vedenpitävän lasikuitumateriaalin koostumus, joka varoittaa tuhoutumismahdollisuudesta, joka johtuu sienestä ja rotista.

Yksi eristetyyppi on pohjaseinien pystysuora eristys. Yksi teknisesti vaikeimmista, mutta tehokkaista, injektoitavista vedeneristyskykyistä lisää perusmateriaalin kosteudenkestävyyttä. Vedeneristys ruiskuttamalla koostuu täyttömikrokeista, saumoista, rei'istä, joilla on erityinen koostumus paineen alaisena.

Tämä tapa tehdä työtä vaatii melko suuria resursseja ja harvinaisia ​​kalliita laitteita. Mutta korkeat kustannukset kattavat kestävyyden.

FSB-lohkoista koostuvat vedeneristysperustat koostuvat seuraavista vaiheista:

 • lohkojen saumat on kirjoittettu 50 mm: n syvyyteen;
 • reiät jaetaan porakoneella 20 cm: n portaissa saavuttaen 75% seinämän paksuudesta;
 • asennettu ruiskutus parker;
 • kaadetaan erityisen muunnettu polymeeri;
 • pumppu suorittaa tämän tyyppisen työn;
 • puhdistetut parker;
 • reiät ovat uppoasennetut;
 • vedenpitävä eristys seinämien fukdament on tehty.

Toinen tapa on työskennellä vedenpitävyys Penetron-seoksella.

Vettä hylkivä käsittely pohjaan on seuraava:

 • tasoitetaan kipsikerros seinistä kiukun pysäyttimen, lävistimen, kovan langan harjan avulla;
 • Betoniseinät puhdistetaan laattajätteistä, likaista, maalista, rasvasta, öljystä - mikään ei saisi häiritä seoksen kiinnittymistä seinään. Jos meillä on kiillotettuja pintoja, heitä sitten hellä happoa liuosta puolentoista tuntiin ja pese sitten vedellä.
 • irrotettavat lattiat kellarissa ja kellarissa.

Sitten lattia on vaakasuorassa, jota käytetään vahvistusverkossa. Verkon päät on yhdistetty vahvistamalla neulomalla.

Kun verkko on vahvistettu vaakasuoralla pinnalla, rakenne kaadetaan aikaisemmin valmistetulla hiekkasementtilaastilla, johon lisätään murskattua kiveä.

Vedenpitävyysvalmistelut

Vedeneristysvalmistelut koostuvat seuraavista vaiheista:

 • poistamalla sementtiseos tiilimuodossa olevan materiaalin liitoksilta;
 • potentiaalivuotojen paikat suljetaan nopeasti asetetulla Penelag-tiivisteellä, joka kovettuu hyvin nopeasti Penelagin tarvitsemiseen:
 • Penelag kuiva sekoitus;
 • vettä.

Seosta sekoitetaan veden kanssa suhteessa 0,15 litraa vettä 1 kg: aan seosta. Seoksen lämpötilan ei tulisi olla alle 20 celsiusastetta.

Vaiheittainen sekoitus:

 • Seos sekoitetaan perusteellisesti tahnamaiseen massaan, tasaiseen, tasaiseen koostumukseen.
 • Koska seos kovettuu nopeasti, ei ole välttämätöntä valmistaa suurta määrää kerralla. Liuoksen käyttöaika on enintään 30 sekuntia ennen asetusta.
 • Sitten kaikki liitospinnat käsitellään lisää läpäisevällä vedeneristysmateriaalilla, Penetronilla. Materiaali levitetään leveällä harjalla tai harjalla.
 • Sitten kuivaseos Penecrit laimennetaan.
 • Tätä varten samat säiliöt valmistetaan etukäteen, mitkä ulottuma- merkit ja puhdas muovisäiliö on levitetty.
 • Sekoitusta varten käytä poraa tai rakennussekoitinta.
 • Pieniä määriä sekoittaen sekoitetaan käsin käsin kumisuojakäsineiden pakollisella käsien suojauksella.

Seoksen valmistus

Seos valmistetaan laskemalla 200 grammaa vettä 1000 grammaa Penekritia kohden. Sekoittumista on tarpeen sekoittaa perusteellisesti paksun kermamaisen massan saamiseksi ilman kokkareita. Tämä koostumus valmistetaan myös pieninä määrinä. On välttämätöntä pitää tiukkoja mittasuhteita, koska materiaalin ero muoviteetin saavuttamisessa jatkuvasti sekoittuu.

Mitä pitempi sekoitusprosessi, sitä enemmän muovaus koostumus on. Koostumuksen käyttöaika on enintään kolmekymmentä minuuttia. Tämän yhdisteen avulla käsitellään FBS-lohkojen väliset ompeluurat äärimmäisen varovasti.

Työn päätyttyä pohjan seinät kostuvat, ja ne on peitettävä Penettonilla uudelleen käyttäen suurta harjaa tai harjaa maalausta varten. Laasti käytetään eristämään lattiapintoja.

Foundation-eristys FBS-lohkoilta

Muut eristeet

Kallis ruiskutuseristeen lisäksi on mahdollista käyttää päällystettä tai katkaisua vaakasuora eristys peruslohkojen suojaamiseksi.

Obmazochny-eristämisen yhteydessä käytetään kuumaa bitumia tai mastista. Bitumi, joka luo kalvon pinnalle, sulkee huokoset, halkeamat, reiät FSB-lohkoihin ja luo veden läpäisemättömän esteen.

Pohjaseinälohkojen eristys suoritetaan seuraavasti:

 • pinta puhdistetaan perusteellisesti lian, maaperän, betonityyppien;
 • laasti, jossa on hiekkaa, varovasti erottaa kuilu;
 • maata seinien pinta;
 • Kuivatusta kerroksesta asetetaan kuumennetun bitumin ensimmäinen pallo;
 • Ensimmäisen bitumipallon täydellisen kuivaamisen jälkeen toinen kerros levitetään ensimmäistä kerrosta vastaan ​​kohtisuorasti, jotta saadaan aikaan kestävä päällyste;
 • Oikean toiminnan vuoksi tällaisen päällysteen ei tulisi olla alle kolme millimetriä paksua yhdessä pallossa.

Kuumalla bitumilla työskentely on melko vaarallista, koska sen lämmitys toimii vähintään 120 asteen lämpötilassa. Kovettuminen on erittäin nopeaa, joten seinälle on vain 4-5 minuuttia. Jos se on tarpeeksi kylmää ulkona, on erittäin epämiellyttävä työskennellä kuuman junan kanssa.

Kylmä bitumi-kimmoisuus tässä tapauksessa on paljon tehokkaampaa. Tällaisen masten koostumus sisältää polymeerejä, mikä tekee siitä plastisen.

Legendaarisempi materiaali pohjustuslohkojen vedenpitävyyden pinnoittamiseksi läpäisee vedenpitävyyden tunkeutumalla yhdisteisiin. Koostumuksen ytimessä on sementtiä, piidioksidipölyä ja polymeerisiä lisäaineita. Kun seos levitetään betoniin, se kapillaaripitoisuuden ansiosta se tulee sisälle ja kiteytyy betonin huokosiin. Tämän seurauksena seoksen kuivauksen jälkeen saadaan monoliitti, joka on kolmannes vahvempi kuin betonipohja. Kun vesi yrittää tunkeutua syvälle betoniin, siitä tulee entistä vahvempi.

Kuivaa tunkeutuva seos myydään kuivassa muodossa pusseissa ja laimennetaan vedellä paksun kerman koostumukselle. Koostumus tulisi helposti levittää harjalla tai harjalla. Työn aikana on välttämätöntä noudattaa 30 minuutin aikaviive, kun ratkaisu nopeasti asetetaan. Liuoksen laimennus on ehdottomasti kielletty.

Tämä tunkeutuu eristyksen pohjan vedenpitävyyteen

 • säätiö on puhdistettu lian:
 • seinälohkot puhdistetaan maalijäämistä, kipsistä, vanhoista pinnoitteista;
 • kun vanhan kellaripinnoitteen kiiltävä pinta on käsitelty hapolla useita minuutteja;
 • pinnan on oltava märkä vedeneristysratkaisua käytettäessä.

Liuos levitetään käsin harjalla tai rullalla useissa kerroksissa. Vedenpitävän läpäisevän seoksen täydellinen vaikutus näkyy muutaman päivän kuluttua.

Video: perusvesieristys FBS-lohkosta

Kaikki tunnetut FBS-vedenpitävyysmenetelmät eivät ole tarkoitettu kosteuden poistamiseen rakennuksen tietyssä paikassa vaan rakennuksen monimutkaisen rakenteen suojelemiseksi ilman, että sitä ei yksinkertaisesti voi olla olemassa. Nykyaikainen teollisuus kehittää jatkuvasti uusia yhdisteitä rakenteiden ja säätiöiden suojelemiseksi.

Vedenpitävät erilaiset perustukset

Rakennuksen kestävyyden varmistamiseksi on tarpeen kiinnittää asianmukaista huomiota sen tärkeimmän tukisosan, säätiön asianmukaiseen järjestelyyn. Voit tehdä tämän valitsemalla vain pysyvän materiaalin, joka kestää vuoteiden massaa, mutta myös tarvittaessa suojelee rakennuksen perustan tuhoisilta vaikutuksilta. Tärkein tekijä, joka voi vaikuttaa haitallisesti materiaalin lujuuteen maanpinnan alapuolella, on kosteutta. Siksi lohkojen, laattojen ja jopa monoliittisen raudoitetun betonin vedenpitävyys on joskus tarpeen. Missä tapauksissa on välttämätöntä luoda kosteuseste, ja mitä vaihtoehtoja sen järjestämiselle on nykyään? Tätä käsitellään edelleen.

Tärkeimmät perustelut ja materiaalit järjestelyyn

Rakennusten perusrakenteet ovat monenlaisia. Kumpi valitsee tietyssä tapauksessa määritetään useiden tekijöiden perusteella:

 • maaperän tyyppi;
 • pohjavesien esiintymistiheys;
 • läsnäolo / poissaolo projektin kellarissa.

Perustajien päätyypit ovat seuraavat:

 • nauha (upotettu ja ei upotettu);
 • kasa;
 • kasa ja ruuvi;
 • laatta;
 • lohko.

Katsotaan nyt, millainen säätiö soveltuu eräissä muunnelmissa.

Yksikerroksisissa rakennuksissa, joissa ei ole kellarikerrosta, joka on valmistettu mistä tahansa rakennusmateriaalista, ollessaan alhaisella syvyydellä vakaita maaperäkerroksia on riittävän suuri haudattu perusta. Se voidaan tehdä betonista ennen lujitetun kehyksen luomista tai suorittaa kiven kosteutta kestäviä kiviä, joka kaadetaan sementti-hiekkalaastiin.

Jos kellarikerroksen oletetaan olevan, on tehtävä upotettu pohja. Käytetty materiaali on konkreettinen, valu, joka irrotettava muotti on luotu, tai FBS estää.

Jos epävakaiden kallistuma-alueiden rakentamispaikassa on suositeltavaa tehdä pohjalevy. Se on tietyn paksuuden omaava monoliittinen laatta, joka kaadetaan tulevan rakennuksen koko alueelle. Näin jalanjälkialue kasvaa merkittävästi, mikä antaa luotettavan pohjan korirakenteelle.

Siinä tapauksessa, että talteenotto maaperään yhdistetään pintaan lähellä olevan pohjaveden kanssa, on parasta käyttää paaluilla tai niiden yhdistelmää ei-maanalaisella teippipohjalla. Paalut voidaan kaataa betonilla sen lujituksella, ennen reikien poraamista tai valmiiden ruuvitukien käyttämistä. Alapuolesta riippuen sekä kellarin läsnäolosta tai puuttumisesta riippuu vedenpitävyys ja sen asteen tarve.

Mitä säätöjä on suojattava kosteudelta?

Korkealaatuista betonia, luonnonkiviä, jota käytetään rakentamaan jalkaa, estää FBS: n, että se on maassa, ei tuhoutu kosteudelta. Siksi ei-haudatut perustukset eivät tarvitse vedenpitävyyttä. Suojaa kosteudelta vaaditaan vain niissä tapauksissa, joissa on kellarissa, jossa voidaan sijoittaa autotalli, työpaja, varastokasvatus tai tilaa muulle toiminnalliselle tarkoitukselle. Loppujen lopuksi sisäpuolinen peruspinta tällä vaihtoehdolla on kellari seinä.

Se vaatii kosteussulun ja laattapohjan muodostamisen, koska pohjalevy sijaitsee melkein maan pinnalla, joten jälkimmäisen ylimääräinen kosteus imeytyy huoneeseen. Betonipalloja suojataan myös joskus kosteudelta. Tämä tehdään asennuksen aikana. Ensinnäkin porakoneisiin sijoitetaan vedenpitävä kotelo, johon on lisätty lujitusholkki, jonka jälkeen vain betoni kaadetaan.

Mitkä ovat maanalainen perustukset?

Viime aikoina syvemmän perustan luomiseen käytetty pääaine oli konkreettinen, joka kaadettiin aiemmin luotuihin irrotettavaan pystysuoraan muottiin. Tällainen säätiö vaatii ulkoisen vedenpitävyyden estämisen, koska kosteutta kyllästetään jopa monoliittisen rakenteen kautta, koska se on liiallista maaperän pitoisuutta.

Se on tärkeää! Nyt, kun luodaan upotettu nauhalevy, voit käyttää kiinteää muottirakennetta, joka on valmistettu kestävästä polystyreeni-vaahdosta. Tässä tapauksessa ei tarvita vedenpitävyyttä, koska tällä polymeerillä on hydrofobisia ominaisuuksia.

Toinen materiaali, jota käytetään upotettavien perustusten järjestämiseen, ovat FBS-lohkot, jotka ovat tietyn muotoisen ja koon omaavia betonirakenteita, joista pohja on rakennettu tiiliseinämän tapaan. PBS-pohjan erityispiirteenä on se, että betonielementtien väliset liitokset, jotka on täytetty tavallisella muuraussementti-hiekkalaastilla tai asennusliimalla, ovat paljon vedenpitävämpiä kuin FBS: n betonielementti. Siksi lohkopohja vaatii perusteellisemman vedenpitävyyden verrattuna monoliittiseen täyteainepohjaan.

Se on tärkeää! FSB: n pohjassa on toinen ominaisuus. Tosiasia on, että lohkot ovat vakiokokoisia, joten ne eivät aina pysty tarkasti sovittamaan suunniteltua kehää. Paikkoja, joissa koko FBS ei sovi, on täytettävä tiilimuurauksella. Nämä alueet tarvitsevat monikerroksisen vedenpitävän suojan.

Menetelmät maanalaisten perustusten vedeneristämiselle

Monoliitin valmistuksen kosteussuojaus ei ole olennaisesti erilainen kuin vedenpitävä lohkopohja. Ainoa ero on se, että FBS: n tapauksessa sinun on ensin eristettävä liitokset lohkojen väliin ja tehtävä sitten sama kuin monoliittisen betonin versiona. Saumojen suojaamiseksi käytettiin yleensä erityistä hydrofobista kipsiä. Kun olet käyttänyt jotain seuraavista vaihtoehdoista:

 • bitumipohjaiset materiaalit;
 • nestekaasu;
 • kyllästys vedenpitävyys;
 • vettä hylkivä kipsi.

Harkitse jokaisen vedenpitävyyden menetelmää enemmän.

Bitumiset aineet

Yleisimmin käytetty betonipohjan vesieristysmateriaali on bitumimastista. Se on suhteellisen halpa, helppo levittää ja luo jatkuvan hydrofobisen kerroksen. Levitä tämä materiaali kuivalla pinnalla, joten betonin pohjarakenteen kaatamisen jälkeen sinun on odotettava kuivua. Mastista levitetään pinnalle kuumennetulla tilalla jäykällä harjalla. Jos haluat käyttää toista kerrosta, sinun on odotettava, kunnes ensimmäinen on täysin kuiva. Materiaalin puute on se, että se kaatuu alhaisissa lämpötiloissa, joten pohjoisilla alueilla se murtuu nopeasti ja menettää vedenpitävyytensä.

Nestekumia

Tämä materiaali on ilmestynyt aivan äskettäin. Se levitetään pinnalle ruiskuttamalla, jota varten käytetään erityislaitteita. Nestekumia, riippuen siitä, onko käytettävä yhtä tai kahta kerrosta. Materiaali toimii hyvin missä tahansa mahdollisessa ilmakehän lämpötilassa ja sillä on pitkä käyttöikä. Nestekumia ei kuitenkaan sovelleta edullisiin kosteussuojauskeinoihin eikä laitteisiin, joilla sitä voidaan käyttää.

Kyllästetty vedeneristys

Tämä tekniikka ilmestyi äskettäin. Sen ydin on, että betoni on kyllästetty 20 cm: n syvyyteen erikoistyökalulla. Tämän seurauksena betonipinta tulee vesitiiviiksi. Läpäisevien vedeneristysmateriaalien valmistajat lupaavat aineen käytännöllisesti rajoittamattoman toiminnan. Erityisbrigadeja, jotka tekevät vastaavia palveluja, harjoittavat samanlaista kosteusprosessointia pohjalla. Tällaisia ​​varoja sovelletaan tietyn teknisen järjestyksen mukaisesti erikoislaitteiden avulla.

Vedenkestävä kipsi

Tämä menetelmä vedenpitävästä sopivasta pohjavedestä ei todennäköisesti suojaa tehokkaasti. Sitä käytetään silloin, kun vedestä suojataan luonnollisesta maaperän kosteudesta, mikä on seurausta sademäärästä. Kipsiseos valmistetaan sementtipohjalla lisäämällä vettä hylkivä polymeeri-lisäaineita. Sitä käytetään sekä FBS: n välisten liitosten käsittelyyn että jatkuvaan vedeneristyspäällysteen muodostamiseen ulompaan pohjaan. Materiaali on suhteellisen halpa, sitä käytetään kuten mikä tahansa muu kipsi, ja kohtuullisen kosteuden ollessa se näyttää hyvää hydrofobista tulosta.

Se on tärkeää! Vettähylkivää kipsiä hankittaessa varmista, että se sopii tiettyihin olosuhteisiin. Se voi olla monenlaista, joka on tarkoitettu tiettyihin tarkoituksiin, joten jokainen seos ei sovellu suojaamaan säätä kosteudelta.

Suojaus maaperän kosteuslaattoja vastaan

Rakennuksen tällaisen perustuksen erityispiirteenä on se, että pohjakerros on myös pohjakerroksen pohja. Jos sitä ei ole eristetty maaperän kosteuden pohjasta, jälkimmäinen liotetaan talon sisälle. Siksi ennen lävistyslevyn kaatoa on välttämättä varattava hydrosulku. Useimmiten vedenpitävänä tässä tapauksessa käytetään erityisiä polymeerikalvoja, jotka sopivat valmiiksi syvennykseen ennen lujittavien rakenteiden rakentamista ja betonin kaatamista.