Talon kellarikerroksen pystysuora ja vaakasuora vedeneristys

Rakennuksen aikana on tarpeen huolehtia sen toiminnasta. Valitettavasti kosteus kova ilmasto-olosuhteet rikkoo jopa kaikkein vankka ja kestäviä seinä materiaaleja. Vedenpitävyys säätiöllä ratkaisee ongelmansa tuhoutumisesta ja veden tunkeutumisesta kellariin. Oikein tehty seinien vedeneristys voi olla pysty- tai vaakasuora, liima tai rulla. Riippumatta menetelmän ja materiaalin valinnasta, se eroaa siitä, että se eristää betonipohjan kokonaan pohjaveden ja jäteveden tunkeutumiselta. Talon perustan vedenpitävyys voidaan tehdä nollakomponentilla ja kellarikerroksen aikana. Työn määrä määrittelee päällikön tai urakoitsijan useista tekijöistä riippuen.

Suunnittelusta riippuen säätöä ei ole nostettu maanpinnan tasolle 10-20 cm, minkä jälkeen ne poistetaan 2-3 riviä tieltä tai ne poistetaan välittömästi pinnan yläpuolella 15-20 cm: llä. Ne tekevät vedenpitävyydestä ja pystyttämisen kellarista.

Valssattujen materiaalien pohjamaalaus

Useimmiten tehdään erityisiä vedeneristysraudan materiaaleja, joista suosituimpia ovat kateaineet ja vedeneristyskalvot. Edullisin katemateriaali - pahvilla. Se on yleensä asetettu 2-3 kerrosta bitumimastilla. Valssattujen vesipohjaisten polyesterikuitujen pohja on kalliimpaa, mutta sillä on parhaat ominaisuudet. Kallein ja korkealaatuisin on lasikuitupohjainen kattolamateriaali, joka sijoitetaan yhteen kerrokseen.

Polyvinyylikloridista ja polyetyleenistä valmistetut kalvot voivat olla sileitä tai profiloidut. Kalvon paksuus ja telakointimenetelmät valitaan vedenpitävyyden tyypistä riippuen. Kalvoja on kaksi: itsekiinnittyvät ja sulatetut (ne on liitetty erityisellä polttimella). Profiilikalvot valmistetaan suurtiheyksisestä polyetyleeni; Enimmäkseen ne soveltuvat suurille, tasaisille pinnoille.

Vanhojen rakennusten vedeneristyksen rooli suoritettiin koivunkuorikerroksilla, jotka oli poistettu kokonaan paksuista koivuista: ne asetettiin perustukseen useille riville. Koivukuori maaperässä ei kaadu ja ei salli maaperän kosteutta pohjasta alempiin kruunuihin. Aikaisemmin jonkin kulman alla, ja parempana kaikissa neljässä, he laittoivat kolikon - kulta tai hopea ja joku voisi hallita kuparin penniäkään. Uskottiin, että sitten talo pysyy pitkään ja elämä on rikas.

Pohja-aineen nestemäinen bitumipitoisuus

Bitumi-polymeeri- ja bitumi-kumi -seoksia tai mastisia aineita sekä sementtipolymeerikoostumuksia käytetään säätiön nestemäisen vedenpitävyyden suorittamiseen. Tätä tarkoitusta varten tavallinen bitumi ei ole sen arvoista: se menettää nopeasti sen joustavuuden ja halkeamat. Lisäksi vedenpitävä vedeneristys suorittaa nestemäistä lasia.

Pohjustuksen nestemäinen bitumi vedenkestävyys kuivauksen jälkeen luo seinän pinnalle elastisen vedenpitävän kuoren. Se levitetään harjalla, rullalla tai lastalla tasaisella, esipinnoitetulla pinnalla.

Suojaa perustukset kapillaarista kosteutta ja pohjavettä tekemällä vaaka- ja pystysuora vedeneristys. Vaakasuoraa vedenpitävyyttä tarvitaan perusseinien liitoksissa, joissa on alustatyyny ja ensimmäisen kerroksen seinät sekä talot, joissa on kellari - kellareiden ja kattojen seinien risteyksestä. Talossa, jossa ei ole kellarissa, yleensä vain 2-3 kerrosta vedenpitävää materiaalia asetetaan epämuodostumattomalle pohjalle perustusten reunaa pitkin ja tasolle, joka on aivan sokean alueen yläpuolella. Jos päällekkäisyys on maanpinnan alapuolella (maanpinnan taso sokean alueen rajalla), anna vedenpitävyyttä 30 cm maanpinnan yläpuolelle - jolloin pystysuora vedeneristys päättyy.

Pystysuora hiomapohja vedenpitävyys

Pohjan pystysuora vedeneristys levitetään pohjaseinän koko kehän ympäri ulko- ja sisäpinnoille. Vedestä ja maaperäolosuhteista riippuen perustetaan kevyt anti-kapillaari pystysuora päällystys vedenpitävälle pohjalle ("kosteuseristys"), joka estää veden vuotamista maaperästä tai keskipitkän ja raskaan vedenpitävyyden ("vedenpitävyys").

Läpäisevillä maaperillä talossa, jossa ei ole kellarikerrosta, istutettu vähintään 1 m pohjaveden yläpuolella, vaalea vedenpitävyys riittää suojaamaan pohjaseinämät saostuksesta ja kosteudesta tunkeutumaan maaperästä. Keskipitkän ja raskaan vedenpitävyyttä käytetään pohjaveden alapuolelle istutettuihin säätiöihin ja yhtenäisiin maaperäisiin taloihin. Rakennuksen maanalaista osaa on suojeltava sadevedestä, joka vuotaa pohjaan maaperän huokosten sekä pohjaveden paineen kautta.

Kuivissa maissa pystysuora rappaus vedenpitävyys pohjan ulkopinnalla rajoitetaan bitumipäällystykseen kahdessa kerroksessa.

Vaakasuora vedeneristysperusta

Talon kellarissa vaakasuora valssattu vedeneristys pohjaan asetetaan betonivalmisteluun jättäen kehä 600-800 mm leveän ulokkeen ympärille. Kun perusrakenteet seinät kellarissa järjestää pystysuoralla liimaamalla vedeneristys. Samanaikaisesti vapaat päät ovat 300-400 mm pitkiä. Horisontaalisen vedenpitävyyden yläosat tuodaan pystysuoraan ja hitsataan rakennushuoneen avulla.

Vedeneristyskyvyn valmistuksessa rullat ja kalvoaineet (hydroglass eristys, geomembraanit jne.) Liimataan perustusten ulkopinnoille erityisellä vedenkestävällä mastilla. Okleechnaya-vedeneristysperusta on hyvä suorituskyky vedenpitävyyteen, kestävyyteen ja kestävyyteen erilaisista vaikutteista. Kuitenkin sen käyttö vaatii pintojen huolellista valmistelua (tasoitus, pohjamaali, luonnollinen kuivaus).

Läpäisemätön vedeneristys levitetään pohjan sisä- ja ulkotasolle. Se on sementtiseos, joka sisältää murskattua kvartsihiekkaa ja aktiivisia lisäaineita. Jälkimmäiset alkavat kemiallisen reaktion betonikomponenttien kanssa ja muodostavat kiteisten kompleksien perustusten pinnalle. Tämän seurauksena huokoset ja mikrokapselit täytetään, mikä mahdollistaa tukirakenteiden tiivistämisen.

Katso, kuinka kellarin vedeneristys suoritetaan videossa, jossa esitellään erilaisia ​​tapoja tehdä tämä työ:

GardenWeb

Laitteen horisontaalinen ja pystysuora vedeneristys

Vaakasuora vedeneristys on kerros sementtiä tai asfalttilastetta tai rullamateriaalia, joka asetetaan vaakasuoralle pinnalle.

Sementtilaastin tai asfaltin vedeneristyslaitteessa:
- levittää pohjat tai seinät projektin korkeuteen (osa I);
- täytä muurauslaastin pystysuorat liitokset (osa II);
- asetetaan sementtiastian kerros, jossa on 20... 30 mm: n paksuisia tai vähintään 15... 20 mm: n paksuisia asfalttipinnoitteita (osa III);
- jatkaa asentamista ja laatoituksen ensimmäistä riviä (lohko IV).

Kun tehdään kaksi kerrosta kattotiilien vedeneristys:
- täydennettävä muninta projektissa ilmoitetulla merkillä (pääluokka I);
- täytä pystysuorat liitokset laastilla, tasoittaa muurauksen pinta (osa II);
- levitä kuivaksi kaksi kerrosta tervaa valmistetulla pinnalla (kohdat III - IV).

Jatka sitten seinän yläpuolisia tasoja (osa V).

Kateaineiden ja muiden rullamateriaalien vedeneristys asetetaan projektin asettamaan merkkiin (osa I). Esirajoitetaan liuoksen muurauskerroksen pinta (osa II).

Karkaistulle laastikerrokselle asetetaan 3 mm: n paksuinen bitumi-massiivikerros ja liitä rullaeristys (osa III). Seuraava eristekerros liimataan myös bitumimastilla (osa IV).

Työt suoritetaan jatkuvasti pituusalueilla 0,5... 1 m. Rullaneristeen liitoskappaleiden välinen nivel on 100 mm pitkä (osa I). Eristeiden yläkerros on pohjustettu (päällystetty) bitumimastilla ja jatkuu edelleen (osa VI).

Rakennettaessa rinteitä, vaakasuorassa seinien vesitiivistyksessä on reunat. Samanaikaisesti sementtilaastin, asfaltin tai valssattujen materiaalien eristysosat ovat päällekkäin. Tällaisen vedeneristyslaitteen tekniikka on samanlainen kuin mitä se katsotaan.

Pystysuora vedeneristys on eristekerros rakenteellisen elementin pystysuoralla pinnalla.

Pintaan pinnoitettujen bitumimastisten, synteettisten hartsien ja muiden nesteytettyjen yhdisteiden eristämistä kutsutaan maalaukseksi. Sitä käytetään suojaamaan kosteutta vastaan.

Seinien pinnat esipuhdistetaan, tasataan liuoksella, kuivataan ja jauhetaan (tahriin) laimennetulla mastilla.

Harjojen tai harjojen avulla pintaan levitetään bitumimastia tai muita yhdisteitä, joiden kerrospaksuus on 1,5... 2 mm. Väritys ovat leveydeltään 1... 2 metriä ylhäältä alaspäin, päällekkäiset viereiset alueet ovat 20... 25 cm.

Maalinvärisuojaus suorittaa kaksi

Pohjan vedenpitävyys: pakollinen vaatimus rakennusten rakentamisen aikana

Jotta talo olisi kuiva ja lämmin, sen pohja on suojattava pohjavedestä ja suodatetun sademäärän. Säätiön vedeneristys estää seinien tuhoutumisen, jotka sijaitsevat maanpinnan alapuolella ja estävät betonin kyllästymisen kosteudelta. Tällainen toiminta laajentaa merkittävästi koko rakennuksen elämää ja sitä pidetään pakollisena nykyrakenteessa. Lisätietoja siitä, miten parhaiten vedenkestävä säätiö, lue tämän artikkelin materiaalit.

Vesi tuhoaa betonirakenteita

Monille ensimmäisellä silmäyksellä voi tuntua oudolta, kuinka kosteus voi tuhota monoliittisen betonipinnan ja teräsvahvistuksen, mutta tämä on tosiasia, joka on vahvistettu vuosikymmenien käytännöllä. Betoni, kun sitä tarkastellaan mikroskoopilla, on sienen kaltainen huokoinen rakenne. Vesi, joka putoaa betonin pinnalle, imeytyy välittömästi ja tunkeutuu syvälle pienimpien kapillaarien läpi.

Betonirakenteiden elementit koostuvat hiekasta, sementistä, raunioista, pehmittimistä (kemialliset lisäaineet) ja teräsvahvisteista. Kosteus betonin sisällä reagoi suolojen ja sementin kanssa, mikä johtaa monoliitin irtoamiseen. Tämän seurauksena, jos pohjustuksen vedeneristys ei ole suoritettu, betoni alkaa murentua.

Suurin vahinko, jonka kosteus voi tuoda betonirakenteeseen, on teräsvahvistuksen tuhoutuminen. Vahvikkeella on rooli betonilohkon tai -tyynyn voiman lisäämisessä siirtymistä tai murtumista varten. Kuvitellaan nyt "hetkeksi", että raudoitus on ruostunut perustilohkon sisällä.

Rakennuksen seinämien suuri kuormitus säätöön voi johtaa halkeilemaan monoliittisessa rakenteessa ja vain 0,5-1 cm: n siirtymän, mikä johtaa seuraaviin:

 • Halkeamia tiiliseinissä
 • Kipinöinti
 • Talon sisäkoristelun "tuhoaminen" (räjähtävät laatat, halkeamat kipsilevyjen pinnalla, tapettien rikkoutuminen, laminaattiin kohoaminen)
 • Kosteus ja muotti seinillä

Nyt tiedät, mitä säästöt säätiön vedenpitävyydellä voi johtaa. Tarkastelkaamme tarkemmin, miten perustusten seinien vedeneristys suoritetaan ja mitä materiaaleja tähän käytetään.

Vedenpitävät tyypit

Monien vuosikymmenien ajan rakentajat ovat käyttäneet perinteisiä menetelmiä ja materiaaleja suojelemaan säätiötä kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta. Laitoksen vedenpitävyyden tyypit ja menetelmät voidaan määritellä seuraavasti:

 • Obmazochnaya vedeneristys
 • Valssattu vedeneristyskanta
 • Vedeneristyslaasti
 • Myös vedeneristys voidaan luokitella suoritettavien tehtävien mukaan:
 • Pystysuora vedeneristys kellari seinät
 • Vaakatasoinen pohja vedeneristys
 • Pohjan pystysuora vedeneristys tehdään suojaamaan pohjaseinämät pohjavedestä ja maaperän kosteudesta.

pystysuora

Vaakasuora vedeneristys tehdään ennen betonilohkojen tiilimuurausta. Tämä on välttämätön estää veden kapillaarin tunkeutumista rakennuksen tiiliseinämiin.

Vaikein pystysuora vedeneristys - kipsi. Hän vaatii erityisosaamista esiintyjältä. Rakentamis bitumi ja bitumimastia käytetään vedenpitävään vedenpitävyyteen. Bitumi sulatetaan ja levitetään betonipinnoille harjalla tai harjalla.

Betonilohkojen pinta on esikäsitelty alukkeella tai alukkeella. Tällaisia ​​koostumuksia voi ostaa missä tahansa rautakaupassa tai valmistaa itse. Alukkeen valmistaminen kotona vaatii vähän oktaanista bensiiniä ja bitumia (tar).

Bitumi liuotetaan kauhaan bensiinillä ja syntynyttä seosta käsitellään perustilohkoilla. Alukkeiden valmistuksen mittasuhteet ovat seuraavat: 10 litraa bensiiniä: 200 g bitumia. Primer-käsittelyä varten voit käyttää leveää rullaa. Aikaisemmin säätiön pinta puhdistetaan maaperän ja sementin virtauksista. Lohkojen ja luolien väliset saumat tiivistetään sementtilaastilla.

On tärkeää muistaa! Kun alusta valmistetaan kotona, on tehtävä sekoitus ulkoilmassa ja noudatettava paloturvallisuuden sääntöjä. Silmät on suojattava silmälaseilla, ja niissä on oltava käsineet tai käsineet.

Kun aluke on kuivunut, sulaa bitumia voidaan levittää pinnalle. Se jakautuu harjalla tai leveällä harjalla koko koneen päälle. Käytetään vähintään kahta kerrosta bitumia, ensimmäisellä kerroksella vaakasuunnassa ja toinen pystysuorassa. Bitumikerroksen paksuuden tulee olla vähintään 2-3 mm.

Bitumi on erittäin halpa materiaali, mutta sillä on useita haittoja. Ensinnäkin se kuluttaa paljon polttoainetta (puu, bensiini, petroli). Toinen negatiivinen tekijä on, että sulanut bitumi jäähtyy nopeasti ja muuttuu kiinteäksi. Työskentelyaika nestekoostumuksen kanssa rajoittuu vain 3-4 minuuttiin.

Rakennusbitti on kuitenkin erittäin hauras ja jos jalostettu säätö kutistuu, vedeneristyspäällyste halkeilee. Halkeilla vesi tunkeutuu betoniin ja tuhoaa sen. On suositeltavaa soveltaa moderniin bitumiin ja bitumiin ja polymeeriin tarkoitettuja mastoaineita pohjan käsittelyyn, jossa on vinot vedenpitävyys.

Pohjustusmateriaalivahvistinmateriaaleja voidaan käyttää "kylmänä" ja niillä on riittävästi joustavuutta ja mekaanisten vahinkojen kestävyys. Mastisen vedenpitävyyden paksuuden tulisi olla myös vähintään 3 mm.

Okleechnaya-vedeneristys on valmistettu kattopaperista tai lasikuiduista valmistetuista valssatuista materiaaleista. Pohja on kyllästetty bitumilla lisäaineilla, jotka antavat elastisuutta. Tämä päällyste levitetään betonipohjalle kaasupolttimella tai puhallusputkella.

Telaneristyksen pinta ja sen alla oleva betonipohja esikuumennetaan sulamispisteeseen. Tämän jälkeen nauha painetaan tiukasti ja poistetaan ilmakuplat. Toinen ja seuraava levy vertikaalisesta okleechnoy vedeneristys pinon päällekkäisyydellä 10-15.

Tärkeää tietää! Ennen vedeneristysrullan kiinnittämistä on suositeltavaa käsitellä kellari seinämillä pohjamaalilla ja vedeneristyspäällysteellä.

Vedeneristys liimaus liimattu tai sulautettu kahdessa kerroksessa. Ensimmäinen kerros levitetään vaakasuunnassa ja toinen pystysuoraan. Tällöin saavutetaan suurin kosteuden estäminen.

Bitumiset rullaneristysmateriaalit hiljattain huonommat kalvojen vedeneristys. Tämä on pohjimmiltaan uusi materiaali, joka ei ainoastaan ​​suojaa betonipintoja pohjaveden vaikutuksilta vaan myös tyhjentää ja poistaa kosteuden oikeaan suuntaan.

Tällainen suoja on polypropeenilevy, jossa on profiloidut ulkonemat tai piikit. Tämä materiaali valmistetaan suorakulmaisilla levyillä ja rullilla 0,5-1,5 mm paksu. Tämäntyyppinen säätiön suoja tarkoittaa "raskasta" vedenpitävyyttä. Sen tulee tarjota pohjaveden kuivatus ja kestävyys koko rakennuksen elinaikana.

Aallotettu vedeneristyskalvo

Vedeneristysprofiilinen kalvo on suunniteltu suojaamaan säätiötä siinä tapauksessa, että pohjavesi sijaitsee kellarin kerroksen yläpuolella. Tällaisen pinnoitteen pinnalla on piikkejä halkaisijaltaan 0,8 - 20 mm. Tällaista suojausta käytetään pystysuoraan vedenpitävyyteen, kun taas perusseinien pinta on esikäsitelty bitumipinnoitusmastilla.

Vaihtoehtona päällystyssuojalle, jota käytetään nestemäiseen vedenpitävyyteen, jota sovelletaan paineenalaisiin seiniin. Katso, miten säätiön ruiskutettu vedeneristys tehdään omilla kädillä videossa.

Profiiloitu kalvo kiinnitetään pohjalevyihin, joissa on tukipuikot, joissa on tiivistetyt puristinpesimet. Ylhäältä kansi on kiinnitetty painelevyllä, jossa on tuuletusreiät. Kun maa syvästi jäätyy läpi, vedenpitävyys ja pohjan eristys levitetään samanaikaisesti.

Tätä tarkoitusta varten kellarin betoniseinät käsitellään mastisilla vesisuojilla ja siihen kiinnitetään profiilia oleva kalvo ylhäältä. Geotekstiilit ja polyuretaanipaneelit, joiden koko on 1 x 1 m, kiinnitetään päälle, ja ne kiinnitetään erityisillä tappuilla, joissa on laaja sateenvarjopää.

Levyjen väliset liitokset on täytetty tiivisteellä ja geotekstiilikalvo liimataan uudelleen paneelin päälle. Kun nämä toiminnot on suoritettu, suoritetaan täyttö.

tunkeutuminen

Kellariseinien sisäpintojen suojaamiseksi käytetään pohjan läpäisevää vedenpitävyyttä. Se on valmistettu sementtiseoksista, joissa on polymeeri-lisäaineita. Levitä ne normaalilla harjalla tai suihkulla 2-3 kertaa

On tärkeää muistaa! Painelevyn tuuletusaukkoja ei voida sulkea julkisivun viimeistelyn aikana.

Profiiloitu vedeneristyskalvo asetetaan betonipohjineen piikkeihin ja kiinnitetään profiiliputkilla. Profiilikalvon vierekkäisten arkkien liittämiseen on erityisiä lukkoja, joiden reunat ovat liimapintaisia. Profiilikalvon käyttöikä on 50 vuotta, mutta on syytä huomata, että sen hinta on korkeampi kuin perinteiset rullamateriaalit.

Vedenpitävät lohkot FBS

Edullisempi materiaali, kun lohkojen pohjasta on vedenpitävä FBS on muovikalvo. Pohjaan vedenpitävää kalvoa voidaan käyttää sekä pystysuoraan että vaakasuoraan suojaukseen. Sen erityinen etu on sen pieni paino, joka yksinkertaistaa huomattavasti muotoiluprosessia.

Kalvo vedenpitävään säätöön on suuri höyry ja vedenpitävyys mille tahansa pinnalle. Tämä kalvo on helppo liimata tai hitsata kuumalla ilmalla. Koska muovikalvon suuri leveys on 1,5 m, se voi kattaa suuren alueen fyysisen työvoiman kustannuksella. Tämä materiaali ei kaada ja estää sienen itiöiden tunkeutumista.

On huomattava, että polyeteeni ei kestä ultraviolettisäteilyä. Siksi sen peittämät pinnat on peitettävä kokonaan maaperällä. Pohja vedeneristys kalvolla käytetään harvoin pystysuoraan vedenpitävyyteen, sitä käytetään usein horisontaaliseen vedenpitävyyteen.

Tärkeää tietää! Vedenpitävälle pohjalle voidaan käyttää muovikalvoa, jonka paksuus on vähintään 0,4 mm.

Jos paalusäiliö on vesitiivis, on tarpeen hankkia todistus betonirakenteiden valmistajalta. Kun paalut on asennettu hankkeen mukaisesti, on suositeltavaa käsitellä maanpäällä ulkoneviin pintoihin vedeneristysmateriaalia.

Siinä tapauksessa, että pohjaseinän eristys ja vedeneristys on järjestetty rakennuksen perustalle, se suoritetaan seuraavasti:

 • Hiekkalaatta 100 mm kaadetaan avoimeen ja suunniteltuun kaivoon.
 • Geotekstiilit asetetaan hiekkavalmisteeseen
 • Keskimäärin 50-100 mm: n kerroksen keskimääräinen murto-osa
 • Betonituote (betoni M 200) 100 mm paksu pysyy sisällä
 • Polyeteenieristyskalvo kehittyy päällekkäin 150-200 mm
 • Eristävät polystyreeni-vaahtomuovit
 • Päällinen peitetty muovikalvolla 0,4 mm
 • Vahvikehake asetetaan kalvolle, muotti on asetettu ja betonia M 200 kaadetaan.

Joskus on tarpeen eristää vuodot kellarissa, ja tätä tarkoitusta varten käytetään katkaisujen vedeneristystä. Tätä tarkoitusta varten porataan reikiä (reikiä) betonielementtien saumaa pitkin pohjaseinän kehää. Niiden mukaan läpäisevää vedenpitävää Penetronia tai vastaavaa toimitetaan paineen alaisena.

Myös nykyisen kellarikerroksen vuotojen poistamiseksi käytetään pohjustuksen ruiskutuseristystä. Tätä varten kellareissa olevat reiät porataan alas maahan ja ruiskutetaan niihin paineistettua vedeneristysseosta.

Yksityiskohtaisemmin perusmallien eristämisestä seuraavassa videossa:

Pohjan pystysuora ja vaakasuora vedeneristys

Laadukkaat perustusten asentaminen ja toimenpiteiden toteuttaminen niiden suojelemiseksi haitalliselta maaperältä ja ilmasto-olosuhteilta (pohjan vedeneristys) määrittelevät pitkälti rakennuksen kestävyyden. Siksi on kiinnitettävä asianmukaista huomiota perustan vedenpitävyyteen.

Maaperän tyypistä, pohjaveden pinnasta, pohjarakenteesta, kellarikerroksen lattiasta ja käyttötarkoituksesta riippuen suunnittelupäätöksiä tehdään vedenpitäviksi rakennuksen pohjasta ja kellarista.

Yleiset säännöt vedenpitävyydestä ovat seuraavat.

Pohjalla (ilman kellarista) vaakasuora vedeneristys suoritetaan tavallisesti kahdesta kerroksesta katemateriaalista tai 1: 2-sementtilaastista (C: P), joka on järjestetty ylemmälle (horisontaaliselle) kellarintasolle 20-40 cm: n korkeudella rakennuksen ympärille suunnitellun sokean alueen ylimmästä tasosta. Tämä suojaa ulkoseinän alempaa osaa mahdolliselta kosteudelta johtuen kosteuden kapillaarisesta kohoamisesta alustarakenteista.

Säätiöissä (joissa on kellareja) perustuksen vedeneristys suoritetaan yleensä kellarin yläpinnalla ennen palkkien tai kellarilevyjen asentamista. Tässä tapauksessa useimmiten vaakasuora vedeneristys suoritetaan koostumuksen 1: 2 (C: P) sementti- ja hiekkalaastista, jonka paksuus on enintään 2 cm, on mahdollista lisätä "nestemäistä lasia"

Pohja- ja kellari-seinämien pystysuora vedeneristys, joka on kosketuksissa maahan, pohjaveden pinnalla, joka kulkee pohjan alapuolella, peitetään kuumalla tai kylmällä bitumimastilla 2-3 kertaa.

Jos pohjavettä on runsaasti, niin lattian ja kellari-seinien luotettavaa vedenpitävyyttä varten tehdään pohjakerroksen vedeneristys kahdella kerroksella kateaineita kuumalla bitumimastilla. Kun sinusmassan pohjapäällysteen täyttö voi vahingoittaa eristystä. Pystysuoran eristyksen suojaamiseksi vaurioilta täyttöajan aikana ne on suljettava. Suojakerroksena on mahdollista käyttää litteitä asbestisementtilevyjä tai muurauspaineita, jotka ovat 1/2 - 1/4 tiilen, jota tukevat pohjalevyn ulkoreuna. Jos pohjat ja kellari-seinät on tehty roskakivestä, sulkemalla aukot seinän tason suuntaisesti, ne on kipsattava sementti-hiekkalinnalla, joka koostuu koostumuksesta 1: 4-1: 5 (sementti М400). Tiiliseinät tai betonilohkot (tasot) tasataan täyttämällä liitokset sementtilaastilla.

Kellarikerroksen vedeneristys tehdään betonivalmisteilla tai kiinteän pohjamateriaalin pinnalla. Joka tapauksessa lattian vedeneristyskerros peitetään betonikerroksella tai laastilla.

Jotta parannettaisiin lattian liittämistä kellari seinämiin, kun lattian vedenpitävyys suoritettiin (jos kellarin seinämää ei ole asennettu), eristysmatto otetaan kellarin ulkoseinän ulkopuolelle, jotta se voidaan myöhemmin nostaa seinään vähintään 500 mm: n korkeudelle ja telakka vertikaalisella okleechnoy vedeneristys.

Pohjamaalausta ennen koostumuksen levittämistä tulisi tehdä jatkuva kerros.

Ennen vedenpitävän vedenpitävyyden laitetta, pohjustetun pinnan on oltava kuiva.

Bitumia, bitumikattilassa, kuumennetaan noin 180 ° C: seen, kuumana bitumimateriaalin levittämisen lämpötila pinnalla on noin 160 ° C. Bitumi toimitetaan käyttökohteeseen kartiomaisissa kaivoissa, joissa on kansi (kaventaminen yläosassa) - estämään kuumaa bitumia vuotamasta. Masten pinnalle levitetään harjalla, jossa on noin 50 mm: n kasa, joka on asennettu kädensijoille, joiden pituus on 1500-2000 mm.

Pohjustus levitetään käsisuihkulla tai harjalla.

Kuuma bitumi voidaan säätää työviskositeetiksi lisäämällä aurinkoöljyä. Alukekoostumusten (alukkeen) valmistusta varten käytetään seoksia, joissa on lisätty aurinkoöljyn pitoisuutta bitumissa.

Bitumikattilasta saatua kuumaa bitumia kerätään kartiomaisella kauhalla (D = 120-200 x 150 mm), jonka kahva on noin 1500 mm pitkä.

Mastikerroksen paksuus rullamateriaalin levittämisen aikana ei saa olla enää: kuumalle bitumille - 2 mm ja kylmälle bitumille - 1 mm.

Roll-materiaalit liimataan vain yhteen suuntaan, jonka päällekkäisyys on 100 mm. Levyjen pituussuuntaiset ja poikittaiset nivelet siirretään suhteessa kerroksen liitoksiin 300 mm. Tarra-paneeleja seuraavien kerrosten vedeneristys tulisi tehdä sen jälkeen, kun mastinen on asetettu edelliseen kerrokseen. Ilmapussien muodostamisen yhteydessä liimattua kerrosta kohti - valssautunut materiaali puhkaistaan, ns. Satulamäärä (tanko D = 3-4 mm) ja puristetaan eristettyä pintaa vasten.

Pohjaan vedenpitävien pystysuorien tai kallistettujen pintojen päällepuhallusmateriaalien liimaus on tehtävä vain alhaalta ylöspäin. Valmistetut levyt, joiden pituus on 1500-2000 mm.

Pystysuora ja vaakasuora vedeneristys

Sisällysluettelo:

Yleistä tietoa

Kun rakennat taloa tai ei-asuinkiinteistörakennusta, sinun on huolehdittava sen vedeneristämisestä. Tämä prosessi suojaa pohjaa, lattiaa, seiniä ja kattoa veden tunkeutumiselta. Kosteuden tunkeutuminen huoneeseen vaikuttaa haitallisesti rakennuksen rakenteisiin ja ihmisten terveyteen. Korkealaatuinen vedenpitävä työ takaa pitkän käyttöiän rakenteen sekä edullisen mikroilmaston sisällä. Näiden töiden suorittamisessa on noudatettava tiettyjä sääntöjä ja käytettävä vain korkealaatuisia nykyaikaisia ​​materiaaleja.

Vaaka- ja vaakasuoraa vedeneristystapaa käytettäessä käytetään erilaisia ​​teknologisia menetelmiä ja materiaaleja. Alla on enemmän jokaisesta niistä.

Pystysuora vedeneristys

Sitä käytetään talon tai seinien pystysuorissa pinnoissa rakentamisen jälkeen. Suojaa huoneen kapillaarista kosteutta, lumen sulamista, sadevedestä ja pohjavedestä.

Pystysuoran vedenpitävyyden avulla kellarikerroksen ja kellarin sivuseinät suojataan pohjavedestä, joka voi olla lähellä rakennusta. Riippuen materiaaleista, joita käytetään sen järjestelyyn, ne eroavat toisistaan: bitumiset, valssatut, kipsiä, seulonta ja vedeneristys nestekumilla.

materiaalit:

 1. Bitumiset bitumiset seokset ovat yksi yksinkertaisimmista, kevyistä ja edullisista materiaaleista pystysuoran suojan aikaansaamiseksi. Näiden aineiden käyttöä varten käytetään rullia, harjoja, ruiskupistooleja. Bitumiset mastikat ovat kylmiä ja kuumia. Kylmää voidaan käyttää valmiissa muodossa, kuumana seoksissa. On parempi, jos on useita kerroksia; Yleensä bitumisuojaus lasketaan 5 vuodeksi, jolloin se voi halkeilla ja vuotaa kosteutta. Bitumi-polymeerivalmiste voi merkittävästi parantaa tilannetta.
 2. Valssattua kattotiiliä käytetään ylimääräisenä suojana bitumieneristykseen. Yhdessä bitumin kanssa saadaan laadukas pitkäkestoinen rakenne (jopa puoli vuosisataa).
 3. Kipsi - erityisellä vedenkestävällä kiteellä, voit tehdä kipsistä vedenpitävyyttä. Mutta tämän aineen käyttäminen yksinään ei ole itsessään tehokasta, kiteeseen olisi lisättävä erityisiä vettä hylkivä aineita. Haittapuolena on, että halkeamia saattaa näkyä ajan myötä.
 4. Vedeneristys nestekumilla - ruiskuttamalla sitä tasaisesti ruiskulla (tai harjalla, harjalla, rullalla) koko rakennuksen alustan alueella, se luo hyvän suojakerroksen kosteudelta sisään pohjaan ja seiniin. Käytä sitä yhdessä kerroksessa. Tällainen suojaus on kestävä, mutta materiaali on melko kallis.
 5. Näytöllä - bentoniittisavimatot kohtaavat maaperän ja paineveden parhaiten. Helpoin tapa, joka perustuu saven ominaisuuksiin, ei salli kosteuden kulkeutumista. Nämä matot kiinnitetään talon pohjan seinämiin, mutta tätä menetelmää käytetään pääasiassa muissa kuin asuinrakennuksissa.

Vaakasuora vedeneristys

Sitä käytetään paikoissa, joissa on välttämätöntä suojata kosteudelta ylös seinämää tai veden kapillaarista imua mökeissä, kylpytiloissa, maanrakennuksissa jne. Sitä käytetään sekä rakennuksen sisällä että sen ulkopuolella.

Vaakasuora vedeneristys on tehokkaampaa kuin pystysuora. Vaikka käytät vedenpitäviä lisäaineita talon perustuksen rakentamisessa, se ei suojaa sinua täysin kosteudelta seinien sisällä. Kosteuden jäätyminen aiheuttaa vaurioita ja rakenteen tuhoutumista. Rakennuksen perustuksen vaakasuora vedenpitävyys on ennakoitava etenkin talon rakentamisen vaiheessa ennen seinien rakentamista. Tämä menettely on seinän pohjan osan erottaminen, joka sijaitsee maaperässä sen maanosasta. Se suoritetaan käyttämällä valssattuja materiaaleja, kyllästystä tai injektiota. Viimeiset kaksi työtyyppiä voidaan suorittaa suoraan rakenteen toiminnan aikana.

materiaalit:

 1. Impregnointi - sementti-hiekkalaasti, joka lisää betonin vedenkestäviä ominaisuuksia parantavaa ainetta, käytetään suorituskykyyn. Pääaineina ovat bitumi ja polymeerikoostumukset.
 2. Vedenpitävyys suoritetaan käyttämällä sementtilaastareita, joissa on aktiivisia kemikaaleja niiden koostumuksessa. Kun ne putoavat betoniin, ne muuttuvat kiteiksi, jotka ovat vettähylkivää kerrosta. Se suojaa kosteuden lisäksi myös erilaisia ​​aggressiivisia kemikaaleja ja eroosiota.
 3. Ruiskutusvesieristys tuotetaan rakennusvaiheessa. Erityisesti poratun reiän kautta "injektioilla" huokoista betonia kyllästetään erityisillä vedenkestävällä aineella, joka muodostaa suojakerroksen rakenteen pohjalle.

Tärkeimmät erot pystysuorassa ja vaakasuorassa vedeneristys

Vaaka on edullinen tapa suojata rakennuksen pohja ja seinät vettä ja kosteutta vastaan, jolloin betonilohkon ja seinien kapillaareista tulee vedenpitäviä. Työssä käytettävät erikoismateriaalit estävät kosteuden tunkeutumisen seiniin, mikä tarkoittaa, että huone on suojattu kosteudelta, sieneltä, muotilta ja sen asukkailta - terveysongelmista.

Pystysuora - suojaa talon seinämät kosteuden sisälle sisään, mutta se ei voi täysin estää veden nousua seinämien korkeuden ja siten sienen leviämisen estämiseksi. Siksi rakennuksen paras suoja on toivottavaa käyttää molempia menetelmiä.

Prosessi vedenpitävästä pohjasta kateaineella

Etusivu »Rakentaminen ja suunnittelu» Säätiö »Pohja vedeneristys kattohuopa

  Teksti päivitetty: 21.2.2017 Katsottu: 6455 Kommentit: 3

Kosteus talossa, tukirakenteiden ja viimeistelyjen ennenaikainen kuluminen - säätiön epätasainen vedenpitävyys tai sen poissaolo.

On mahdotonta jättää sitä sellaisenaan: korkea kosteus ei ainoastaan ​​aiheuta tuskallista mikroilmastoa talossa, vaan myös tuhoaa rakennusmateriaalit. Rikkoutuminen, korroosio, sieni, muotti, krakkaus alustaan ​​pakkasnopeuden vuoksi ovat kaikki kosteuden seurauksia.

Helpoin suorittaa ja halvin tapa päästä eroon ylimääräisestä vedestä - vedeneristys kellarikerroksella omilla käsillään.

Kuinka vedenpitävä säätiö kattohuopa

Rakentajat erottavat pystysuoran eristyksen ja vaakasuoran. Ensimmäisessä menetelmässä seinät käsitellään toisessa vaakatasossa.

Vaakasuora vedeneristysVerroin vedeneristys

Sopiva suoja tarjoaa kattavan vedenpitävyyden.

Kattotiili sopii molempiin munintajärjestelmiin. Se on myös sijoitettu sokean alueen pohjaan, se on valmistettu pysyvästä muottipölystä porotalouksille. Ruberoidi on universaalia.

Soveltamismenetelmällä kaikki materiaalit jaetaan useisiin lajikkeisiin:

Ruberoidi kuuluu ensimmäiseen ryhmään.

Monimutkaisen käsittelyn yhteydessä käytetään ruberoidia muiden materiaalien kanssa:

  okleechnaya-eristäminen tarkoittaa kiertyneen materiaalin levittämistä seiniin ja vaakatasoon. Se on kiinnitetty vähintään kaksi kerrosta bitumimastilla, myös kerrokset valmistetaan mastiksista;
  Suurten maaperävesien esiintymisen estämiseksi suojarakenteet toteutetaan kosteuden etenemisen estämiseksi kapillaareiden kautta: betonipohjaa käsitellään ruiskuttamalla tai tunkeutumalla, ja ulkosuojaus (tulvista, sulatusta vedestä ja sadevedestä) saadaan aikaan kateaineella;
  Veden läsnä ollessa paikan päällä vesisumutoimenpiteiden kompleksissa on myös joukko vedenpoistojärjestelmiä.

Seinänrakennuksen vaiheessa pohjamateriaalin vedeneristysmateriaali asetetaan vaakasuoraan kahdesti: maanpinnan alapuolella ja kellarin kosketustasossa julkisivuseinien kanssa. Ammattilaiset tietävät tämän, aloittelijat eivät aina ole.

Vaaka- ja pystysuoran vedeneristyskateaineen järjestelmä

Tämä on keskeinen asia: pystysuora ja tunkeutuva vedeneristys voidaan ääritapauksissa suorittaa talon rakentamisen jälkeen ja se, että telan rajaus seinän ylä- ja alaosien välillä ei toimi.

Katemateriaali on pahviarkkeja, jotka on kyllästetty maaöljybitumilla. Perusta on erilainen:

  selluloosa, polyesterilasikuitu, kuitukangas.

Riippuen tuotannon perustasta ja ominaisuuksista, eritellään tämäntyyppiset materiaalit:

  euroroofing-materiaali (synteettinen pohja);
  steklaruberoid (pohja - lasikuitu).

Yleisimmin käytetyille säätiöille on rubemast. Muu - kattoihin ja muihin vedenpitävyyksiin.

Toteutuksesta riippuen on olemassa kahdenlaisia ​​kateaineita: vuori ja katto. Ne eroavat pääasiassa impregnoinnin tiheydestä: vuorauksessa jopa 300 grammaa neliömetriä kohden, katolla - 350: sta.

Loppusijoituksen tulkinta: Kattotarvikkeet Kattotarvikkeet, jauhemaiset (hienojakoiset) kastikkeet, tiheys 350 (400) grammaa bitumia neliömetriä kohden. kartonkimittari.

Voit myös käyttää RPP-300: ta (vuoraus, jauhemaiste, tiheys 300).

Talon perustuksen materiaalilla on oltava suuri mekaaninen lujuus ja vesitiiviys. Karkea raekoko (K-indeksi), erityisesti väri (C), ei tarvita jalustan käsittelyä varten.

Merkkien pääominaisuudet:

  RCP-350. Telan massa on 24 kg, peittoalue on 15 neliötä, rikkoutuma on 26 kgf, RPP-300. Paino 15, kuorma 22.

Asennustekniikka

Jos vedeneristys tehdään jo käytössä olevalle talolle, ensimmäisessä vaiheessa pohjan ulkoseinä kaivetaan koko korkeuteensa, puhdistetaan likaa ja maata, tiivistetään aukot ja tasoitetaan pinta. Sitten toimintasarja on seuraava:

1. Aseta betoni betonipohjamaalilla.

2. Aseta kerros mastille. Kylmällä levityksellä voidaan käyttää bitumipitoista mastista.

Kiinnitä mastikangas ruberoidiin. On suositeltavaa lämmittää materiaali kaasupolttimella. Viereisten nauhojen päällekkäisyys - jopa 15 cm.

4. Laita uudelleen kostutusmateriaalin mastisuus ja toinen kerros pitkin sauman kulkua suhteessa ensimmäiseen kerrokseen.

5. Jos eristystä ei suoriteta samanaikaisesti vedenpitävyyden kanssa, seinä on peitetty vaneriarkilla. Muussa tapauksessa PPS-levyt liimataan tärähtelyillä kiinnitetyn ruberoidin päälle.

Lämmitin on suojattu ulkoisista mekaanisista tekijöistä vanerin, asbestisementin tai teräsbetonilevyjen levyiltä. Kellarin ulkokäsittelylle sopii suojaava päällyste, joka on kestävä vuorausmateriaali (esimerkiksi posliiniset keraamiset laatat).

Ruberoidin vaakasuora vedeneristys tehdään samalla tavalla, vain kerrokset voivat olla enemmän kuin kaksi.

Oletko juuri asettanut talosi säätiön tai säätiön kiireellistä suojelua kosteudelta? Ensinnäkin, suosittelemme sinua kiinnittämään huomiota ruperoidiin. Vedenpitävä vedeneristys kattohuopailla on yksi suosituimmista, tehokkaimmista ja yksinkertaisista tavoista suojella kotiasi veden tuhoisilta vaikutuksilta.

Kateaineiden ja materiaalien tuotannon tyypit

Katemateriaali on kartonkipohjainen kostutettu vedenpitävyyteen petroleum bitumilla. Kattolevyjen valmistuksessa käytetään:

  polyesterilasikuitu; selluloosakuidut; kuitukangas.

Kateaineiden pohjamateriaalina käytettävä polyesterikuitu on erittäin suuri murtumiskestävyys, kestää äärimmäiset sääolosuhteet ja lämpötilat.

Toinen tyyppi on täysin orgaaninen katemateriaali, joka käyttää selluloosakuituja.

Ruberoidi on jaettu tyyppeihin sen mukaan, mistä materiaalista se on tehty:

  Euroruberoidilla on synteettinen emäs, useimmiten se asetetaan liuskekiven alle, ts. kun kattaa katon, rubemast - tehty pahvista, erinomainen vaihtoehto vain vedenpitäväksi perustuslasi, lasikuituvahvisteinen - lasikuitu, joka usein käytetään eristämään katto kerros, katto on öljyä kyllästetty pahvi, yleensä sprinkled molemmin puolin eristys.

Postimerkit ja luokittelu

Jotta voitaisiin ymmärtää, mikä perusaineen vedeneristys katodisäde on parasta käyttää, harkitse joitain tämän materiaalin ominaispiirteitä.

Yhteensä tuotti kahdenlaisia ​​kateaineita:

Ne eroavat tiheydellä. Vuorikansiomateriaalin tiheys on noin 300 g / m², kattotiilimateriaali on korkeampi - noin 350 g / m².

RKP tarkoittaa Roofing Ruberoid Dusty -hiukkasia (hienojakoinen kastike), jonka bitumi tiheys on 300-400 g / m2 pahvilla.

RPP on Ruberoid-vuoraus, jossa on jauheenauhaus (hienojakoinen), bitumin tiheys on 300 g / m2 kartonkia.

  Ensimmäinen kirjain P merkitsee Ruberoidia, toinen kirjain K tai P tarkoittaa kattoa tai vuorausta, kolmas kirjain on sprinkling (hienorakeinen, hilseilevä jne.) Tyyppi, numero on pohjan tiheys.

Katemateriaalin merkkien ominaisuudet:

  RCP-350. Telan massa on 24 kg, peittoalue on 15 neliötä, rikkoutuma on 26 kgf, RPP-300. Telan massa on 15 kg, räjähdyskelpoinen 22 kgf.

Eristysmenetelmät

Kattorakenteiden vedeneristys on mahdollista kahdella tavalla:

  pystysuora eristys, vaakasuora eristys.

vaakasuora

Vaakasuora vedeneristys sisältää liimaamalla ruberoidia pohjustustyynyyn bitumimastilla.

Tämä menetelmä suojaa kellarista ja kellarista kosteuden tunkeutumista alhaalta. Eristys valmistetaan 15-20 cm: n etäisyydellä. Kun perustus on valmis, kateaineen jäljellä olevat reunat taitetaan ja kiinnitetään betoniin.

Vaakasuora vedensuojaus, jota toteutetaan suurimmaksi osaksi säätiön rakentamisen aikana, jotta rakennuskoodien noudattaminen voidaan minimoida. Vaaka-eristystä ei voida kutsua pohjasta todella täydelliseksi ja arvokkaaksi suojaksi vedestä.

pystysuora

Pystysuora vedensuojaus suojaa pohjaa kosteuden läpäisevyydestä sivuilta, pohjaseinän läpi. Tällä eristel- mällä katemateriaali kiinnitetään betoniin neste- mastilla.

Parempaa tehokkuutta varten pinta pinnoitetaan ensin bitumipitoisella pohjamaalilla ja vasta sitten mastiksella. Pystysuora vedeneristys on päällekkäin sivuille (noin 10 cm). Korkealla pohjavesimuodostuksella tehdään useita kerroksia.

Eristysvaiheet

Vedenpitävyys katetulla materiaalilla voidaan tehdä vain tilan ja tiettyjen edellytysten arvioimiseksi:

  pohjavesi: niiden läsnäolo, taso, muutos keväällä tapahtuneeseen nousuun, tämän ilmastovyöhykkeen sademäärä ja maaperän heterogeenisuus, tulevat säätiön toimintaedellytykset.

pohjaveden

Jos pohjaveden pinta-ala on alle 1 metrin syvimmälle kellarikerrokselle, vedeneristys kattopaperilla ei ole järkevää, pystysuora päällystyseristys riittää.

Jos pohjavesi kulkee alle 1 metrin etäisyydelle pohjan pohjasta, tarvitaan vedenpitäviä töitä.

Jos pohjavesi siirtyy suoraan kellarin tasolle, niin oikein ratkaisu olisi suorittaa täydellinen vedeneristys sekä sijoittaa viemärijärjestelmä rakennuksen pohjan ympärille.

Saostuminen ja maaperä

Maaperän heterogeenisuus on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti pintavesi lähtee sademäärän (lumen ja sateen) aikana. Jos maaperä on tiheä, se huonoin vuotaa ja pohjaveden pinnan nousu voi olla mahdollista, mikä voi vaikuttaa haitallisesti rakennuksen perustuksiin.

Sora, kivi, hiekka ovat hyviä läpäiseviä ominaisuuksia.

Niitä voidaan käyttää osana viemäröintijärjestelmää. Hiekkakivellä ja huokosella on alhainen vedenläpäisevyys. Savi melkein ei kaipaa vettä.

Ilmastohihna ja sademäärä ovat myös tärkeitä. Jos esimerkiksi elät todellisen lumisen talven olosuhteissa, niin keväällä olet varmasti kohtaamassa paljon sulavaa lunta.

Säätiön toimintaolosuhteet

Tämä voi sisältää asuin- / käytettyjen kellarien läsnäolon, niiden koon, lämmityksen käytön. Nämä hetket vaikuttavat myös työhön, tarvittavaan materiaaliin ja lisävaroihin.

Teknologia pystysuoraan vedenpitävään säätöön omilla käsillä

Kattomateriaalin asettaminen pohjan pinnalle suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

koulutus

Pohjan koko pinta on puhdistettava kokonaan lian, hiekan ja maan. Kaikki korttipaikat ovat hajaantuneet ja kohdakkain. Paremman tartunnan varmistamiseksi betoni on päällystettävä erikoisella laastilla.

Kohdistus on välttämätöntä niin, että kattohuopa on mahdollisimman tiukka pinnalle. Sementistä ja hiekasta valmistettu yksinkertainen laasti käytetään aukkojen ja tasoitusten tiivistämiseen.

Pohja useissa kerroksissa peitetään kuumalla nestemäisellä bitumilla tai mastiksella. Siten kaikki aukot on suljettu, adheesiota parannetaan säätiön pinnalla. Bitumi levitetään harjalla tai rullalla.

Kylmämuovi on ensisijainen vaihtoehto, t.

koska se on paljon helpompi käyttää ja sillä on suuri tarttuvuus. Mastiksessa voit lisätä fluffia, joten lisää materiaalin vedeneristysominaisuuksia.

Jos haluat säästää rahaa, käytetään bitumipalkkeja, joiden täytyy ensin kuumentua ja vain pinnan jälkeen. Voit parantaa bitumin ominaisuuksia lisäämällä käytettyä moottoriöljyä (enintään 20% bitumimäärästä).

Kattomateriaalin asettaminen

Otamme ruberiodilevyt, kehitämme niitä, lämmitetään ne taskulampulla ja liimataan ne nopeasti mastikerrokseen.

Jokainen kattotiiliarkki on päällekkäin (vähintään 10 cm). Ulkonevat reunat peitetään mastilla ja liimataan yhteen. Sen jälkeen kattotuoli lämmitetään jälleen polttimella ja seulotaan mastiksella.

Kattotarvikkeet on kiinnitetty osapuolten pintaan, jolle ei ole pukeutumista. Jotkut katemateriaalin merkit voivat välittömästi mennä liimakerrokseen.

Kuten edellä mainittiin, korkealla pohjaveden pinnalla on järkevää pinota useita kerroksia kateaineita.

Kosteuden suojauksen lisäämiseksi lisätään useita kerroksia kateaineita.

Lopulliset vaiheet

Kun kaikki kerrokset ja mastikat on jäädytetty, säätö voidaan peittää maapallolla. Tämä on tehtävä erittäin huolellisesti, jotta tuoreen eristyksen vaurioituminen ei onnistu.

On asianmukaista suorittaa vedeneristys kattohuopailla vain edullisilla sääolosuhteilla ja nolla lämpötiloissa, muuten itse materiaalin itsensä aiheuttama vedenpitävyysominaisuuksien häviäminen voi tapahtua.

DIY horisontaalinen eristys teknologia

Yleensä tällainen eristys tarkoittaa pohjan sisäistä eristystä, joka kattaa kellarikerroksen alhaalta tulevan kosteuden suojaamiseksi.

Työn periaate on täsmälleen sama kuin pystysuora eriste.

Lattia on peitetty mastilla tai bitumilla. Katemateriaalilevyt valssataan, lämmitetään ja kiinnitetään lattialle. Kateaineen reunat on kiinnitetty seinämiin samalla tekniikalla.

Ruberoidin päälle tehdään solmio. Jos lattia on puinen, lattianpäällyste asetetaan välittömästi eristyksen päälle, ei ole mahdollista käyttää vaneria pinnan tasoittamiseksi.

Katemateriaali on yksi tavanomaisimmista, tavallisimmista, kustannustehokkaimmista ja tehokkaimmista tavoista suojata vettä vastaan. Oikea vedenpitävyys säätiön kanssa katemateriaalin avulla auttaa säilyttämään ja suojelemaan kotisi kosteutta vahingoittavilta vaikutuksilta, mikä lisää kellarin elämää.

Edut ja haitat

Eristys katodimateriaalilla on luotettava, pitkä käyttöikä, tehokkuus, kaikki vedeneristys toimii helposti käsin. Materiaalilla on lisäksi höyrysulku. Täysin kestää ääriolosuhteita.

On ruberoid ja haitat.

Hän pelkää auringonvaloa, joten perustusten avoimet osat on peitettävä kipsiä. Asbestisementtilevyjä käytetään maan päällä olevan kateaineen suojaamiseen. Materiaalilla on heikko elastisuus, kun maaperän kasaantuminen ja ylimääräisen suojan puuttuminen voivat helposti rikkoa.

Jos vedenpitävyys tehdään väärin, huonosti, tällaisen säätiön elämää voidaan merkittävästi pienentää. Kostutuksen kosteuden sisäänpääsyn vuoksi ne eivät sovi käyttötarkoitukseen, ja tulevaisuudessa mikroilmastoa rikotaan jo rakennuksen yläosassa.

Ei ole vastaavia viestejä, mutta on mielenkiintoisempia.

Pystysuora hydraulinen eristys

Yksityisten talojen kiireellisin ongelma on kosteuden kertyminen rakennuksen alakerrassa, nimittäin kellarissa. Tuloksena oleva lauhde vaikuttaa haitallisesti kaikkiin rakennus- ja lämpöeristemateriaaleihin, mikä vähentää tukirakenteen käyttöikää. Sateen lisäksi asuinrakennuksen perusperustaan ​​vaikuttaa lämpötilaero, joka myös aiheuttaa vesipisaroiden kertymistä kellarin seinille. Tällaisten ongelmien ratkaisemiseksi rakentajat tekevät erilaisia ​​huoltotöitä. Näihin kuuluvat lämpöeristys, peruspohjan vedenpitävyys, viemäröintijärjestelmän organisointi.

Säätiön vedenpitävyys on jaettu kahteen tyyppiin - vaakasuoraan ja pystysuoraan. Ensimmäisessä tapauksessa asennustyön suorittamisen vaikeus ei ole käytännössä (ei edes ammatillinen). Se suojaa perusrakennetta veden ja maaperän kosteuden kasvusta. Vaakasuora vedeneristys voidaan tehdä kahdella tavalla: päällystysmenetelmällä tai liimaamalla. Pystysuora vedenpitävyys edellyttää tarkempaa tutkimusta. Sen päätavoitteena on saada aikaan suojaava este kapillaarisen kosteuden vaikutuksille. Seuraavat menetelmät ovat sen kannalta merkityksellisiä: liimaus, rappaus, pinnoitus, tunkeutuminen. Jokaisella niistä on positiiviset ja negatiiviset puolet, ja ne toteutetaan yksilöllisen teknologian mukaan.

Ensimmäinen tapaus koskee elokuva- tai rullaeristimien käyttöä. Materiaalit liimataan seinätasolle käyttämällä erityistä mastisuus - vettä hylkivää bitumipitoista laasti. Perusperustan vedenpitävyys läpäisee sen pääkomponenttien kemiallisen vuorovaikutuksen periaatteen mukaisesti käsitellyllä pinnalla. Obmazochnaya -vesieristys antaa käyttöönoton helppouden (aloittelijan voiman alla) ja työn päätyttyä - saumaton, joustava, kestävä vedeneristyspäällyste. Vaikeinta ja aikaa vievää työnkulkua, joka liittyy kipsiin. Tällainen vedeneristys suoritetaan käyttämällä lasisementtiä, sementti-hiekkalaatikkoa, asfalttibetonia jne. Se luo kuuma ja kylmä mastinen, määrä levitettyjen kerrosten - enemmän kuin kaksi. Vedeneristys kipsi on universaali, joka soveltuu sekä ulkoiseen että sisäiseen työhön.

Perussäännöt

Vertikaalisen vedeneristyslaitteen huomioon ottaen on tarpeen tutkia perusohjeet, joiden noudattaminen takaa suojakerroksen kestävyyden ja laadun.

Vedeneristysmateriaalia voidaan käyttää vain esiohjattuihin ja vahvistettuihin seiniin. Kaikki halkeamat, sirut ja aukot on täytetty laastilla, tasoitettu. Ulkonevat elementit poistettavien seinien pinnalta, leikkaus (puhumme kalusteista, kiveistä). Kuiva pohja on edellytys vedenpitävälle materiaalille, lukuun ottamatta nestekumia. Se ei vaadi perusteellista pintavalmistusta ja helpottaa asennusta. Toinen asia - vedenpitävä pysyvä muotti, joka on valmistettu polystyreenivaahdosta.

Seinät puhdistetaan myös likaa, pölyä, öljyjä tahroja, kuohuvia laskeja ja muita asioita. Ennen kuin aloitat pystysuoran vedeneristyksen, kaikki rakenneosat (muotti) on purettava. Kaikki vierekkäisyydet (vaakasuorat ja pystysuorat pinnat) saadaan vähäisellä pyöristyksellä viisikymmentä millimetriä.

Vertikaalisen vedenpitävän vedenpitävyyden järjestys

Vertikaalinen kiinnitysvesieristys suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • pintavalmistus puhdistamalla, tasoittamalla ja sen jälkeen pohjustuksella;
 • telamateriaalin valmistus. Yhden terän pituus (leikkauksen jälkeen) vaihtelee puolitoista ja kahdesta metristä. Materiaali kiinnitetään bitumimastilla. Liimaliuos levitetään paitsi eristeen päälle myös käsitellylle pinnalle. Suurin sallittu kerros käytetystä mastista on kaksi millimetriä;

Vertikaalinen maalaus vedeneristys sopii kahteen tai useampaan kerrokseen. Riippuen siitä, mitä materiaalia käytetään näihin tarkoituksiin, ne tuottavat bitumipolymeeriä, bitumia sekä polymeerin vedeneristystä. Lisäksi vedeneristys on jaettu kylmään ja kuumaan. Se toimii pääsääntöisesti suojaavana kapillaarikosteuden ja vedenpoiston esteenä. Käytetyn materiaalin on täytettävä tärkein vaatimus, vedenpitävyyskytkimen on oltava vedenpitävä. Emme suosittele maalaamateriaalien käyttämistä nesteytetyn bitumin ja lakan pohjalta maanalaisten alueiden käsittelyyn.

Asennustyö alkaa eristetyn pinnan valmistelusta, kuten edellisessä tapauksessa. Pohjamaalina käytetään nestemäistä aluketta. Kun pinta kuivuu, levitetään kahden millimetrin kerros bitumimastia, jossa on leveä harja. Maalausseiniä ei suositella kattamaan suuria alueita, 1-2 metriä enemmän kuin tarpeeksi.

Maalipinnoite voi pian repeytyä vedenpitävyyden jälkeen, jotta tämä ei onnistu, sinun on vahvistettava eristettyä pintaa lasikuitu-, lasikuitu-, lasikuitulasilla. Tavallisin vaihtoehto on maalaamalla bitumi vedeneristys, joka sisältää polymeerejä.

Sisäiset vedeneristysseinät. Joissakin tapauksissa (parannettu alue, jo luotu viestintäjärjestelmä, tiheä kaupunkikehitys), kun ei ole mahdollista suorittaa ulkoista vedenpitävyyttä, rakentajat suorittavat asennustyöt sisäpuolelta. Valitettavasti sisäinen vedeneristys ei ole sataprosenttinen suoja tulvia vastaan ​​ja siten betonin rakenteen tuhoutuminen. Siksi on niin tärkeää suorittaa kaikki työ myös talon rakentamisen vaiheiden aikana.

Sisäpuolelta pystysuorassa vedeneristyskäytävässä on kellarin sisäseinien järjestely. Teoksen tehokkuuden varmistamiseksi vedenpitävyys riippuu paitsi rakenteen tukevasta osasta, myös kellarin kellarista. Suoraan vedeneristyskerrokseen pystytetty jäykkä runko, joka suojaa veden paineita vastaan. Kuten jo todettiin, menetelmät ja vaihtoehdot vedenpitävien töiden suorittamiselle ovat moninaiset. Koska asennus toteutetaan suljetussa, ilmastoinnissa, suurin osa vedenpitävistä aineista vain ei sovi (tämä johtuu turvallisuudesta). Ei ole suositeltavaa käyttää aineita, jotka aiheuttavat haitallisia aineita. bitumipitoisuus. Paras vaihtoehto kellarin seinien vedenpuhdistukseen - nestekumia.

Vedeneristyssuojaus

Rakenteen erittäin perusperiaatteen lisäksi pystysuorassa (ja vaakasuorassa) vedeneristys vaatii suojaa ulkoisilta tekijöiltä (mekaaniset vauriot, ultraviolettisäteily). Rakenteen täyttöön on erittäin todennäköistä, että rakennusjätteet voivat vahingoittaa vedeneristyskerrosta (riippumatta siitä, kuinka huolellisesti olet tehnyt työtä). Pystysuoran vedeneristys voi näyttää tiilestä, kahdeksan millimetrin liuskekiveä. Valitettavasti molemmilla vaihtoehdoilla on useita merkittäviä haittoja. Ensinnäkin teokset ovat melko työläs ja toisaalta ne edellyttävät suuria taloudellisia investointeja. Vaihtoehtona tarjoamme sinulle vedeneristyskerroksen suojan profiilikalvolla.

Tämän materiaalin asennustekniikka mahdollistaa kahdeksan millimetrin leveyden omaavan ilmakerroksen muodostamisen.

Kuilu on vedenpitävän ja maaperän välissä ja se on suunniteltu vedenpoistoon. Kalvo voi kestää huomattavia kuormia ja jakaa sen tasaisesti - tämä mahdollistaa materiaalin käytön jopa maan merkittävillä syvyydellä (jopa viisitoista metriä). Se myös suojaa perusrakennetta juurien itämistä vastaan, kemiallista "hyökkäystä". Profiiloitu kalvo on suunniteltu suodattamaan vettä ja poistamalla se erityiseksi tyhjennysputkeksi. Geotekstiilit (yhdessä kalvon kanssa) johtuen sen joustavuudesta ei ole muodonmuutoksia alukkeiden kuormituksen vaikutuksesta. Kalvo asetetaan vedeneristysulokkeisiin ja liimataan erityisellä teipillä. Näin varmistetaan materiaalin laadukas ja luotettava kiinnitys.

Huonosti ja huonosti toteutettu talon vedenpitävyys voi aiheuttaa kelluntahuoneen tulvan, jonka seurauksena se vaimentaa pohjakerrosta. Kaikki tämä johtaa kielteisiin tekijöihin - haitallisten mikro-organismien kehittämiseen, betonin tuhoamiseen. Jotta tämä ei tapahdu perusrakenteen rakentamisen aikana, on tarpeen suorittaa vaakasuoran vedenpitävyys, mutta myös pystysuora. Koska useimmissa tapauksissa vedenpitävyys edellyttää työn haitallisuutta ihmisten terveydelle, se toteutetaan työnsuojelun vaatimusten mukaisesti. Rakentamiskokemusta ei ole suositeltavaa suorittaa asennustöitä itse. Jos ei-ammattilainen kykenee selviytymään vaakasuorasta vedeneristyksestä, pystysuora vedeneristys on parasta antaa asiantuntijoille.