Kuinka tehdä vedenpitävä kellari yksityisessä talossa

Jotta pystyt käyttämään kellarihuonetta, sen on oltava kuiva ja mahdollisuuksien mukaan lämmin. Lattian vesi- ja lämpöeristys ei ole pelkästään mukavuus vaan myös kodin turvallisuus. Loppujen lopuksi se yhdistää säätiön pääseinien kanssa ja koko rakennuksen kestävyys riippuu sen luotettavuudesta. Se vaikuttaa sekä maanpinnasta että sademäärästä, ilmastollisista tekijöistä ja lämpötilan muutoksista. Siksi sinun tulisi tietää, miten kellarikerros sopii vedenpitäväksi niin, että talo ei muutu "kortiksi" eikä yhdestäkään kohtaa romahda tai romahda.

Emme saa unohtaa hometta ja kosteutta, jotka voivat alkaa kellarissa, jos vedenpitävyys ei riitä. Ja terveenä ilmapiiriä kotona tämä ei ole hyväksyttävää.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä säätiön vedenpitävyyteen, jos seuraavat tekijät ovat:

 • lähellä pohjavettä;
 • alamäkialueet, joissa sulaa ja sadevettä kertyy;
 • säiliön läheisyys - lampi tai joki;
 • äkilliset lämpötilan muutokset talvella.

Vedeneristys on tehtävä kellarikerroksessa, riippumatta sen tarkoituksesta - taloudellisista tai asuinrakennuksista. Sen ansiosta päästään pitempään ilman rakennuksen pääomakorjausta.

Useimmiten pohja ja jalusta ovat betonilaattoja FBS (pohjaseinäseinä) ja tiilet. Nämä materiaalit ovat hygroskooppisia, toisin sanoen niillä on kanavia kosteuden pääsemiseksi. Ja jos et suojaa pintasi ulkopuolelta, vesi kulkee sisäänsä kapillaareissa ja lämpötilan vaihtelut (etenkin talven pakkasessa ja maaperän jäätyessä) tuhoavat ainekset. Lisäksi kosteuden ja kosteuden seurauksena huoneessa tulee varmasti muotti, bakteerit, jotka aiheuttavat hengityselinten sairauksien pahenemista (allergioita, keuhkoputkentulehdus) ja estävät immuniteettia.

Lisäksi kosteissa tiloissa on mahdotonta tehdä hyvää korjausta, koska taustakuvio tai puu eivät kestä kosteuden vaikutuksia. Ja kaikki ovat tyydyttyneitä kosteuden tuoksuilla. Lisäksi kosteus alkaa levitä talon korkeammille kerroksille.

Mitkä ovat vedenpitävyysmenetelmät ja -materiaalit

Jos ennen tärkeimpiä vesieristyskeinoja oli tavallinen katto tuntuu, nykyään materiaalien valinta on paljon laajempi.

Seuraavat tyypit voidaan erottaa:

 1. Rullan eristys;
 2. pinnoitus eristys;
 3. läpäisevä eristys;

Vedeneristys täydentää myös tyhjennyslaite ja sokea alue.

Rulla- tai liimaeriste

Tämä menetelmä on tunnetuin. Se suoritetaan useammassa kerroksessa (korkeintaan 5) erityisten kalvomateriaalien kanssa rakennuksen ulkopuolella. Päävaatimus: materiaalin tulee olla mahdollisimman lähellä seinämiä, mikä takaa tiiviin tarttuvuuden ja jatkuvuuden. Se voi olla polymeeriä, bitumeja tai synteettisiä kalvoja, jotka ovat päällekkäin seinien ulkopuolella. Nauhat joko liimataan esikuumennusmenetelmällä tai liimataan mastiksi. Piirrosliuskat suoritetaan päällekkäisyydellä, jolloin liitokset mitoitetaan.

Teknisestä näkökulmasta tämä on tekniikan soveltamisen monimutkaisin menetelmä, koska on tarpeen rakentaa suojaava seinä, jolloin saavutetaan mahdollisimman suuri tiheys betonin tai tiilen kanssa. Eristyksen suojaamiseksi vaurioilta voidaan rakentaa suojaava seinä - tiili (puoli-tiili) tai teräsbetoni. Oikein asennetun eristeen käyttöikä on useita vuosikymmeniä.

Pinnoituseristys

Se koostuu tiivistemateriaalin levittämisestä sisä- ja ulkopinnoille. Tämä on yleisimmin käytetty menetelmä, koska se on helppo levittää, ei anna saumoja, ja on myös mahdollista automatisoida sovellusprosessi.

Useimmin sitä käytetään:

 • Bitumiset mastit, ne ovat edullisimpia, mutta niiden käyttöikä on pieni;
 • Polymeeri-bitumimastit ovat luotettavampia, ne tarjoavat erinomaisen vedenpitävyyden, mutta ovat herkkiä mekaaniselle rasitukselle;
 • Sementtipolymeeriseokset säilyttävät myös kosteuden hyvin, mutta vaativat lisää mekaanista suojausta.

Tämän eristyksen suorittaminen on välttämätöntä:

 1. Harjat ja rullat;
 2. Shantoulevy työkalu;
 3. Hammer- tai vasarapora;
 4. poltin
 5. Raudoitusverkko;
 6. Rulettia.

Erottaminen

Progressiivinen ja luotettava tekniikka. Sen avulla eristeiden syvyys betoniin saavuttaa 90 cm, täyttää kaikki materiaalin huokoset sekä kapillaarit, halkeamat ja muut kosteuden jakelukanavat. Myös työssä käyvät aineet alkavat kemiallisella reaktiolla betonin kanssa muodostaen kiteitä, jotka täyttävät kaikki aukot.

Hiljattain rakennettu talo on altis kutistumiselle, joka voi vaikuttaa eräisiin vedenpitävyyksiin, erityisesti rullaan (liimattu). Mutta jos vedeneristys tehdään heti alusta alkaen, kutistumisen riski pienenee merkittävästi.

Pintavalmistuksen periaatteet eristämiseen

Jotta minkä tahansa tyyppinen eristys voitaisiin pitää lujasti ja luotettavasti, on noudatettava useita perussääntöjä.

Pohjakerroksen vedenpitävyysperiaatteet:

 • Ennen työskentelyn aloittamista seinän pinnan on puhdistettava likaa, öljyä, pölyä ja roskia.
 • Tasoittamaan pinta, sulkemalla kaikki saumat ja tyhjyys ja poistamalla mahdollisuuksien mukaan reunat (erityisesti okleechnylle tai valssatulle eristykselle);
 • Päällys pintaan (mieluiten useita kertoja) ja kuivaa pinta;
 • Levitä vedeneristysmateriaalia kaikkien valmistajan ohjeiden mukaisesti;
 • Työskentelyn aikana on tarpeen tarkkailla lämpötilajärjestelyjä (eristeen eristyksessä - vähintään + 10 ° C, läpäisevässä lämpötilassa - vähintään 0 ° C);
 • Useimmiten tekniikka on suositeltavaa ensin kostuttaa ja kuivata sitten käsitelty pinta;
 • Maalipinnoite levitetään 2-3 kerroksessa. Seuraava kerros levitetään sen jälkeen kun edellinen on kuivunut.

Kuten kaikki muutkin rakennustyöt, eristys vaatii asiantuntija-apua, koska kussakin tapauksessa voi olla yksittäisiä ominaisuuksia, jotka edellyttävät erityistä kosteussuojausta. Siksi ennen työskentelyä on parempi neuvotella ammattilaisten kanssa.

Eristyksen tarve

Kellarikerroksen mukavaan toimintaan vedenpitävyyden lisäksi suositellaan lämpenemistä. Vakiolämpötilan ylläpitämisen lisäksi eriste estää kondensaatin muodostumisen. Voit tehdä tämän käyttämällä vedenpitäviä materiaaleja (esimerkiksi ekstrudoitua polystyreenivaahtoa, polyuretaanivaahtoa tai nestemäistä bitumikumia).

Eristys tulee liittää vedenpitävyyteen, seinien ulkopuolelta. Se tarjoaa myös lisää mekaanista suojausta eristykselle. Osa maanpinnan yläpuolisesta eristyksestä on kipsattava tai suljettava toisella seulalla, joka suorittaa koristeellisen toiminnon.

Miten lämmittää kellarikerros

Maa-talojen rakentamisen aikana monet rakentajat kohtaavat tällaisen kysymyksen kuin kellarin eristys. Vaikka talon seinien eristys olisi tehty oikein, vastuullisesti ja laadukkaiden materiaalien avulla, se ei anna haluttua positiivista tulosta ilman kellarin eristämistä.

Jos kellarin eristys on tehty väärin, lämpimät seinät eivät tallenna taloa kylmältä.

Kellarieristys: tärkeät kohdat

Toteutettaessa lämpöeristys tämän osan talon pitäisi harkita joitakin tekijöitä. Eristys olisi suojattava jyrsijöiltä, ​​jotka rakastavat järjestämään kotejaan siinä. Tämän välttämiseksi lämpöeristeen kaivannot on syvennettävä talon koko kehon ympäri, betonikerroksen pohja on kaadettava kerroksella 5-10 cm. Lisäksi eristys voidaan sulkea kaikilla sivuilla, estää sen pääsy jyrsijöille ja lisätä sen lujuutta.

Jos kotiisi ei ole maanalaista tai kellarista, kannattaa lähteä tarkastus- ja ilmanvaihtoaukkoista.

Kellarin lämmitysjärjestelmä.

Paras vaihtoehto on asentaa pienet luukut, joiden avulla voit suojata taloa lauhteen muodostumisesta, avaamalla ne kesällä ja sulkemalla talvella. Maa-talon kellarikerroksen lämpenemisen loppuunsaattamisen jälkeen suoritetaan viimeistely. Keinotekoinen tai luonnonkivi sopii tähän tarkoitukseen. Hyvin vaatimattomalla budjetilla voit kipata pohjan ja maalata sen. Maalaustyöt on tehtävä akryylimaaleilla.
Yksityisten talojen kellari on paras eristää polystyreenipuristetuilla levyillä, eikä vain vaahdolla. On kuitenkin monia muita eristemateriaaleja.

Materiaalien ja työkalujen valinta

On erittäin tärkeää eristää kellari oikein terveellisen ja viihtyisän elinympäristön ylläpitämiseksi talossa, koska lämmin ilma kohoaa alhaalta ylöspäin fysiikan lakien mukaan. Jalusta on pohjan yläosa, joka ylittää sen yläpuolella. On tarpeen lämmetä ja suojata se ulkoisilta vaikutuksilta. Ennen talon tämän osan lämpöeristyksen suorittamista on tarpeen ymmärtää tarjolla olevien lämmittimien alue. Ne eivät ainoastaan ​​tarjoa lämpöä ja mukavuutta huoneessa, vaan myös estävät talon alaosan vahingoittumisen.

Kellarin lämmitys, pohjakerros, sokea alue.

Usein tapahtuu, että suora kosketus maaperään helpottaa kosteuden tunkeutumista taloon, mikä aiheuttaa kosteuden ulkonäön. Tämän seurauksena kylmä ilma tunkeutuu taloon, mikä voi pilata asioita. Oikein suoritettu eristys takaa, että talo on lämmin ja viihtyisä ja omaisuutenne suojataan. Jos sinulla ei ole tarvittavia tietoja ja taitoja, käytä pätevien asiantuntijoiden apua, jotka osaavat tehdä talon eristyksen oikein ja tehokkaasti. Muista, että talossa asuvien ihmisten mukavuus ja terveys riippuvat siitä.

Kaikkien lämpöeristystyön pitäisi alkaa valikoimasta tarvittavia materiaaleja ja työkaluja. On muistettava, että kellari on osa taloa, joka on alttiimpia kosteudelle. Siksi kellarin eristämiseksi sinun on valittava kosteutta kestävät materiaalit, kuten pohjamaali, ekstrudoitu polystyreenivaahto, kipsiverkko, liimat.

Suulakepuristettu polystyreeni suojaa tilaa kylmältä ja sillä on suuri kosteudenkestävyys. Materiaalin solurakenne mahdollistaa rakennuksen pohjan ja kellarin suojaamisen erilaisilta haitallisilta vaikutuksilta ja tuhoamiselta. Eristys tulee levyjen muodossa, jotka kiinnitetään kellarin seiniin erityisten liimojen avulla.

Tekniikan eristys käyttäen ekstrudoitua polystyreenivaahtoa.

Joskus ylimääräinen viemäröinti järjestetään korkin pohjassa. Tämä tehdään käyttämällä kipsiverkkoa, joka tarvitaan kipsipintojen pitämiseksi. Tämä suojaa lämmöneristysmateriaalia halkeilulta. Lämmöneristyslevyjen kipsi tulee levittää vain pohjan avoimilla alueilla. Talon kellarin vesieristys ja lämpöeristys takaavat omistajiensa mukavuuden ja luotettavuuden. Noudata kaikkia näitä teoksia koskevia suosituksia ja sääntöjä.

Kellarin eristämiseen ja vedenpitävyyteen tarvitaan seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • vedenpitävä materiaali;
 • valitsemasi lämmitin;
 • merkki;
 • mittari hallitsija;
 • rakentaminen veitsi (veitsi on paras leikkaus tapetti);
 • kipsi;
 • etumainen maali;
 • kipsi verkko;
 • erikokoisia spatulaatteja;
 • rullat ja harjat;
 • lovettu lasta.

Kellarikerroksen eristysteknologia ulkopuolella

Kellarin lämmitysjärjestelmä ulkopuolella.

Lämmitin kellarikerroksessa vie paljon aikaa, mutta se antaa lämpöä ja mukavuutta talossa. Talon alemman osan ulkoinen eristys on tehtävä kosteutta kestävän materiaalin avulla. Samaan aikaan on otettava huomioon hyödyllisiä vinkkejä pohjan ja kellarin lämpenemisestä. Käytännöllisesti katsoen kaikki ammattirakentajat suosittelevat kellarin eristämistä lukuun ottamatta koko tukirakenteen eristämistä. Eristys ei ole vain lämpeneminen vaan myös suoja kosteudelta. Muuten talon ilmasto on liian kostea, mikä luo suotuisat olosuhteet bakteerien lisääntymiselle. Joten eristys tulisi tehdä vähintään 50 cm: n syvyyteen maahan, koska talon seinämien tavanomainen suoja ei anna positiivista tulosta ilman perustuksen eristämistä.

Koska talon pohja kaadetaan kuoppaan, kylmällä kaudella rikki pääsee taloon seinien läpi. Tämä lisää talon lämmittämisen kustannuksia ja edellyttää lämmittimien käyttöä. Jotkut asunnonomistajat uskovat, että sisäseinän sisäseinän eristäminen pelastaa talon kylmän ilman tunkeutumisesta, mutta tämä ei ole niin. Kylmä ilma saapuu huoneisiin säätiön läpi ja jaetaan tasaisesti siellä. Paras vaihtoehto on kellarin oikea-aikainen eristäminen kuin lattian ja seinien eristys tulevaisuudessa.

Korkin viimeistely.

Ulkoiset lämpöeristykset on suoritettava kosteutta kestävin materiaalein. Materiaalin paksuus on vähintään 5 cm. Eristeen paksuuden optimoimiseksi on tarpeen tietää rakennuksen pohjan ja pohjan parametrit. Kuten aiemmin mainittiin, parasta materiaalia kellarin eristämiseen on polystyreenivaahto. Se kiinnittyy betonipintaan erityisesti tällaiseen työhön suunnitellun liimajärjestelmän avulla. Eristeen päätyttyä perustus kerrostetaan maaperäkerroksilla. On erittäin tärkeää seurata alukkeen sekvenssiä.

Mitä tulee kellarikattojen eristämiseen, tässä tehtävä on hieman vaikeampi, koska polystyreeni- vaahtolevyjen kiinnittämiseen tarkoitettu liima ei riitä. Ristikon vahvistus ja lisäputket vaaditaan. Eristysmateriaalin kiinnittämisen jälkeen voit jatkaa viimeistelyä. Vuori on kiinnitetty yksinkertaiseen hiekkasementtilaastiin.

Jos koristeisiin materiaaleihin kuten laatoihin tai keinokiveksi käytetään muita kuin niitä, sinun on ostettava liima, joka on erityisesti luotu tämäntyyppiselle pinnoille. Suurempi luottamus eristävän materiaalin täydelliseen kiinnittymiseen sen esikäsitellyn pinnalle. Epäsäännöllisyyden poistamiseksi voit käyttää erikoistyökalua seinien tasoittamiseen tai rakennusveitsiin. Lisäksi seinissä valmistetaan pieniä sävyjä. Ne saavat liimaa ja eristys kiinnitetään entistä luotettavammin. Käytettäessä laajennettua polystyreeniä nämä toimenpiteet eivät ole välttämättömiä.

Kellarikerrostustekniikka sisäpuolelta

Pohjaosan eristyksen rakenne sisäpuolelta.

Kellarit voidaan eristää laajennetulla polystyreeni- tai mineraalivillalla. Jos polystyreenistä valitaan eristys, eristysprosessi suoritetaan käyttäen samaa tekniikkaa kuin ulkona olevien kuistien tai seinien eristys. Tätä varten käytetään levyjä, joiden paksuus on 100 mm. Kellarin sisäpinta valmistetaan lämpöeristeen asentamiseksi, se tasataan ja rappeutuu. Liimaa tulisi levittää paitsi seinille, myös itse materiaalille. Kun eristys on asetettu, porat reikiä, joihin vahvistusverkko on kiinnitetty, porataan pinnalla.

Mineraalivilla on edullinen ja turvallinen eristys. Sisäkäyttöön käytetään löysää villaa seiniin, kattoihin ja lattiapinnoitteisiin. Eristys asetetaan liimalla tai ruuveilla kutistumisen estämiseksi. Tämän jälkeen asetetaan vedenpitävä kerros, joka suojaa eristystä pölyltä ja kosteudelta. Seinien ja kattojen eristämiseen on parempi käyttää kaatuneita mineraalivillaa.

Vedenpitävä korkki: miten suojata taloa kosteudelta ja kosteudelta

Talon suuren remontin rakentamisessa tai toteuttamisessa on tärkeää, että kellarin vedenpitävä vedeneristys on elintärkeää, koska rakennuksen kesto kokonaisuudessaan riippuu työn perusteellisuudesta ja pätevästä lähestymistavasta teknologioihin ja materiaaleihin. Emme saa unohtaa, että pohjakerros on pohjimmiltaan jatkumo ja toimii linkkinä rakennuksen pohjan ja seinien välillä. Se a priori ei voi olla heikko yhteys - muuten talo muuttuu "kortiksi". Tietenkään täydellinen tuhoaminen ei uhkaa häntä, mutta asunnonomistajan ongelmat tulevat olemaan melkoisia. Niiden poistamiseksi tarvitaan huomattavia varoja, eikä moraalisia vahinkoja periaatteessa voida arvioida.

pitoisuus

Video-opetusohjelma sokean alueen laitteesta ja vedenpitävästä pohjasta ↑

Lisäksi emme saa unohtaa kellarin eristämistä. Se sijaitsee lähellä maata, sen on luotava lisää ehtoja lämmön ylläpitämiseksi, etenkin talvella.

Mitkä tekijät selittävät vedenpitävyyden tarpeen ↑

Valitettavasti se tapahtuu harvoin, että säätövaiheessa on ilmeinen - talon kuivumista ei ole vaikea milloin tahansa vuoden aikana. Pääsääntöisesti on olemassa useita "raskauttavia olosuhteita", jotka kannustavat kehittäjää harkitsemaan vakavasti, että kellarikerroksen ja pohjan vedenpitävyys on kiireellinen tarve:

 • pohjaveden sijainti lähellä maata;
 • alamäki: sade- ja sulamisvesien kerääntymisriski;
 • säiliöiden läheisyys: jokia, järviä, lampia;
 • kostea ilmasto, jossa on usein voimakasta sadetta;
 • terävä lämpötilavaihtelu kylmässä kaudella;
 • lattian kellari.

On tärkeää tietää: Kellarin läsnäolo talossa vaatii erityisen huolellista lähestymistapaa veden talteenottamiseen talon kaikkiin osiin. Vain kuiva kellari jää kesällä lämpimänä talvella, mikä takaa pitkän aikavälin säilytys- ja säilytystuotteiden turvallisuuden.

Huomaa, että kellarin vedeneristys on suoritettava riippumatta lattian korkeudesta, joka voi vaihdella 0,5-0,7-2,2 m ja sen tarkoituksesta. Tämä mahdollistaa:

 • lisää merkittävästi huoltovapaa ja yleistä rakennusaikaa;
 • estää sieniorganismien hyökkäykset;
 • käytä kellarissa ja kellarissa ympäri vuoden.

Betoni ja tiili - yleisimmin käytetyt rakennusmateriaalit - ovat rakenteeltaan hygroskooppisia, mikrokrakkaukseen alttiina. Jos et suojele pintaansa, vesi voi helposti tunkeutua "valmistettuihin" kapillaareihin seinän sisällä ja rakentaa itselleen uusia "teitä". Ajan myötä kosteus täyttää kokonaan kaikki aukot, vähitellen tuhoaa rakennuksen ja muotti täyttää huoneet, joiden torjunta on useimmiten tuomittu epäonnistumaan.

Raaka ympäristö on ihanteellinen bakteerien kehittämiseen ja lisääntymiseen. Tämän seurauksena sinun tulee jakaa unelmia hyvästä korjauksesta, koska mikään yksittäinen materiaali - esimerkiksi puu, taustakuva - ei kestä käämitystyötä. Mutta kaikkein vaarallisin on kielteinen terveysvaikutus. Kliinisten sairauksien paheneminen ennen kaikkea hengityselimistöstä, masentunut immuniteetti - nämä ovat vain suurimmat riskit, jotka johtuvat pitkään oleskelleen potilaassa.

Lisäksi asiat, vaatteet saavat epämiellyttävän tuoksun, ja ilma on tyydyttynyt kosteudelta ja vanhenee. Lisäksi yläkerroksiin voidaan levittää kosteutta ja niihin liittyviä ongelmia.

Vedeneristysmateriaalit - valinta klassisen ja modernin ↑ välillä

Laaja valikoima moderneja vedenpitäviä materiaaleja toisaalta antaa valinnanvapauden, toisaalta - usein hämmentynyt: mitä valita? Parin vuosikymmen sitten, ainut keino perustaa pohja- ja sokkeliteoksia, oli kattohuopa, jota käytettiin pystysuoraan ja vaakasuoraan suojautumiseen kosteuden läpäisemiseen. Ja kaikki eivät turvautuneet lämmittämään ja liimaamaan tätä valssattua materiaalia, rajoittuen asettamaan kaksi kerrosta.

Nykyisten standardien mukaan on välttämätöntä varmistaa vedenpitävän kerroksen ja siihen liittyvien pintojen paras mahdollinen konjugaatio. Tämän ongelman ratkaisemiseksi käytetään seuraavia materiaaleja:

 • läpäisevä vedeneristys;
 • roll liima vedeneristys;
 • obmazochnaya vedeneristys.

Erilaisten materiaalien eristystyön ominaisuudet ↑

Vedeneristyskykyä pidetään yhtenä edistyksellisimmistä ja tehokkaimmista menetelmistä. Koostumuksen tunkeutumissyvyys betoniin saavuttaa 90 cm! Mutta tärkeintä on, että huokoset, halkeamat, kapillaarit täyttyvät, jonka kautta kosteus leviää. Lisäksi koostumuksen komponentit osuvat kemialliseen reaktioon betonin ainesosien kanssa. Tämän seurauksena muodostuu kiinteitä kiteisiä aineita, täytetään aukot ja estetään kosteuden pääsy.

Roll-vedeneristys on bitumipitoista, polymeeristä ja synteettistä materiaalia. Sovelluksen ydin: kellarin ulkoseinät on liimattu useisiin kerroksiin, joiden tiheys on enimmäkseen materiaalin liittymisestä betonilohkoihin tai tiilimuurauksiin. Vedeneristyskerroksen vaurioitumisen estämiseksi on välttämätöntä suojata sitä rakenntamalla suojaava seinä tai asentamalla vahvistettu betonilohko. Luotettavuutta varten tila voidaan täyttää bitumimateriaalilla. Tämä eristäminen kestää useita vuosia, jopa epäsuotuisissa olosuhteissa, lähellä pohjaveden sijaintia.

Hioma-aineen vedeneristys vaatii kellarikerroksen seinien ulko- ja sisäpintoja, ja niillä on suuret suojaavat ominaisuudet. Seuraavat materiaaliryhmät esittävät:

 • bitumimastiset - edullinen, mutta lyhyt käyttöikä;
 • polymeeri-bitumi-kestomuovi - kestää huurretta, antavat luotettavan vedenpitävyyden. Herkkä mekaanisille vaurioille ja aiheuttaa suojakerroksen luomisen;
 • sementti-polymeerin vedeneristys - kuten edellisellä materiaalilla, on erinomaiset ominaisuudet suojaamaan seiniä kosteudelta, mutta se vaatii suojaa vaurioilta.

On tärkeää tietää: Kun hiljattain rakennettu talo kutistuu, jotkin vedeneristysmateriaalit voidaan kiristää, erityisesti liima-aineita. Useimmiten ongelma on kuitenkin rakentamisen teknologioiden rikkominen ja kosteuden leviämisen estämiseen tähtäävä työ.

Vedenpitävyyden perussäännöt ↑

Jotta voisit ymmärtää kelleradan vedenpitävyyden, sinun on muistettava muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä, jotka liittyvät minkäänlaisten suojamateriaalien käyttöön:

 • pinta on puhdistettava huolellisesti pölystä, roskista ja muista vieraista aineista;
 • lämpötilan kunnon noudattaminen työskentelyn aikana. Joten läpäisevä vedenpitävyys voidaan suorittaa vain nollan yläpuolella olevassa lämpötilassa eikä tahnojen t saa olla alle +10 ° C;
 • jos tämän on tarkoitus olla tekniikka, kostuta eristetty seinä perusteellisesti ja kuivaa se.

On tärkeää tietää: Jos talo on rakennettu alueelle, jossa on jatkuvasti märkä maa, sopii hyvin pinnoitusmateriaali, kuten vesilasi. Kuitenkin ennen kokoonpanon soveltamista on tarpeen kuulla asiantuntijoita.

Kellarikerroksen eristys on mukavuuden perusta ↑

Sekä korkeakylässä että yksityisissä talouksissa kellarissa käytetään usein asuintalattiaa. Siksi emme saa unohtaa, että kellarin vedeneristys ja eristys ovat tiloissa mukavan käytön perusteet, joista jotkut sijaitsevat maanpinnan yläpuolella, jotkut - alla.

Siksi eristys sopii vain vedenpitäviin materiaaleihin. Yleisimmin käytetty ekstrudointipolystyreenivaahto, levyt, jotka sijaitsevat rakennuksen ulkopuolella ja asennuksen jälkeen.

Suositellaan myös eristykseen:

 • jäykkä polyuretaanivaahto;
 • nestemäinen bitumi- kumi;
 • polyurea.

Eristyksen päätehtävät:

 • auttaa ylläpitämään mukavaa sisäilman lämpötilaa milloin tahansa vuoden ajalta;
 • alustan vedenpitävien materiaalien kulumisen vähentäminen;
 • Seinien eristysominaisuuksien parantaminen estää kondensaatin muodostumista ja puolestaan ​​estää sienen leviämisen.

Kuten kaikentyyppiset rakennustyöt, kellarin kellertävyys vaatii asiantuntevaa lähestymistapaa ja asiantuntijoiden osallistumista, koska jokainen yksittäinen tapaus on yksilöllinen, ja vaikka olet tutkinut huomattavaa tietoa, voit tehdä virheen valittaessa suojaa kosteudelta tai valita kallista menetelmää, vaikka voit rajoittaa itsesi helposti saatavilla ja yksinkertaisemmaksi työssä. Joten ilman ammattilaisten neuvoja ja apua on mahdotonta tehdä sitä, ja paras ratkaisu on antaa heille koko pohjakerroksen vesi- ja lämpöeristyskohteiden kokonaisuus.

Lämmitin kellarikerroksesta: tapaaminen, materiaalit, työvaiheet

Sitä tapahtuu usein silloin, kun asuinalueelle tarvitaan lisäeristystä, jota on mahdotonta tuottaa ulkona eri syistä. Se on ainoa tie ulos - lämmityslaitteen sisäinen sijainti. Kerromme mitä ja kuinka eristää kellarista sisäpuolelta.

Kellarin vedenpitävyys ja eristys voidaan tehdä itsenäisesti käsin.

Kellarikerros sisäpuolella

Tarvittaessa

Merkittävänä merkkinä kellarikerroksen tarpeellisuudesta on lattian läsnäolo kellarissa.

Jotta ymmärtäisikään, onko kellarikerroksessa tarpeen lämmittää, on ymmärrettävä tämän huoneen toiminnan ominaisuudet. Aluksi tarkastelemme joitakin lämpöenergian jakauman lakeja (selvitä täältä, miten talon kellarin eristys toteutetaan).

Haluamme välittömästi hälventää yhden vakiintuneen harhan, joka liittyy näkemykseen siitä, että kylmä on jotenkin pystynyt tunkeutumaan huoneeseen. Aluksi on huomattava, ettei kylmää ole luonnossa. Kylmä on lämmön puuttuminen, koska pimeys on valon puuttuminen ja he eivät voi tunkeutua missään.

Lämpöenergian kulkusuunta seinän läpi.

Itse asiassa se ei ole kylmä, joka tunkeutuu huoneeseen, mutta huoneen lämpö vähenee. Ja mitä suurempi sisätilan ja ulomman välinen lämpötilaero, sitä huomattavampi ja intensiivisempi tämä prosessi on.

Se on tärkeää! Jos kellarisi ei ole lämmitetty, silloin ei yksinkertaisesti ole mitään vähennystä ja energiatehokkuuden parantaminen kotona riittää lämmittämään lattia ensimmäisen kerroksen ja kellarihuoneen välillä, koska lämpö laskee tarkalleen talosta, jossa lämmitysjärjestelmä sijaitsee.

On toinenkin ongelma - kellari-aukon seinämien jäädyttäminen. Tällöin vain ulkoisen lämpenemisen merkitys on järkevä, koska lämmöneristyksen sisäinen järjestely jää entisestään kellarin muuraukseen, koska kellarikerroksessa oleva pieni lämpö ei pääse tunkeutumaan kellarirakenteeseen.

Jos kellarirakenne peitetään pakkasella, se on lämmitettävä ulkona.

Se on tärkeää! Monet kellarinomistajat käyttävät niitä ruokaan, vihanneksiin, suolakurkkuihin ja muihin herkästi pilaantuneisiin tuotteisiin. Tällöin eristys voi aiheuttaa haittaa, sillä kellarissa lämpötilan nostaminen heikentää näiden tuotteiden varastointiaikaa.

Ainoa vaihtoehto on käyttää lämmöneristystä säädettävän lämmitysjärjestelmän yhteydessä, minkä jälkeen voit säätää lämpötilaa ja välttää lämpöhäviöitä.

Kellarungon lämmittäminen lämmitetyn ensimmäisen kerroksen läsnäollessa on epäilyttävä miehitys.

Nyt ääni toinen tärkeä seikka - jos kellari kuumennetaan, ja ylhäällä on toinen lämmitetty huone, lämpötilaero näiden kohteiden välillä on vähäpätöinen. Siksi kellarin katon lämmittämiseen ei ole paljon järkeä.

Kellarikerroksen lattian lämmitys on myös epäilyttävä tapahtuma, koska sen syvyys ylittää tavallisesti maaperän jäädyttämisen syvyyden, eli maanalainen kerros ei juokse tarpeeksi lämpövuotoja aiheuttaen ongelmia. Lisäksi lattian alueella olevan tiheyden eron vuoksi kylmimpi ilma kerääntyy ja tappavat täällä ovat vähäiset.

Mitkä materiaalit ovat parhaiten käytössä?

Polyfoam - käytännöllisin ja suosittu lämmitin.

Joten oletamme, että meillä on lämmitetty kellari, jota ei ole mahdollista eristää ulkopuolelta. Mitä se kattaa sisäpuolelta, niin että se on tehokasta, turvallista eikä liian hankalaa?

Tarkastellaan mahdollisia vaihtoehtoja:

 • Polyfoami ja laajennettu polystyreeni. Nämä materiaalit eivät ole turhaan luettelon kärjessä, koska ne ovat kaikkein käytännöllisin hinta / laatusuhteen kannalta ja niiden asennus on yksinkertaisin eikä aiheuta vaikeuksia myös aloittelijoille ja amatööreille rakennusalalla;
 • Mineraalivilla. Erinomainen eristys, joka ei pala, ei aiheuta haitallisia kemikaaleja kovin korkeissa lämpötiloissa, ei pelkää tuholaisia ​​eikä heikennä. Ainoa ongelma on puuvillan villan hygroskooppisuus, joka edellyttää luotettavaa vedenpitävyyttä;
 • Polyuretaanivaahto. Nykyisin tehokkain lämpöeristysmateriaali, jota käytetään nestemäisessä muodossa seiniin ja joka luo jatkuvan saumattoman päällysteen. Polyuretaanivaahdon suosio on alhainen materiaalin ja asennustöiden aiheuttamien korkeiden kustannusten vuoksi.
 • Loose eristys. Edullinen ja siksi eristävä yhteinen muunnos ei kuitenkaan ole mahdollisuutta sijoittaa se huoneeseen.

Kuten näette, meillä on kaksi hyväksyttävää vaihtoehtoa - mineraalivilla ja polystyreenivaahto. Tässä valittaessa näiden materiaalien välillä kannattaa käyttää kriteeriä, kuten seinien kosteutta. Jos kellarin vedeneristys tehdään huonosti tai kokonaan poissa, on parempi käyttää laajennettua polystyreeniä, koska se ei pelkää kosteutta.

Kuten kuvasta näkyy, on upotettu eristys asennettuna ihon alle.

Mineraalivillaa tulee asentaa, kun seinät ovat normaalissa kosteudessa ja ne on peitetty kipsilevyllä, vanerilla, takalevyllä tai muulla samanlaisella päällysteellä, koska on kätevämpää asettaa se kehyksen alle.

Seinien peittäminen puuvillan kanssa kipsin alla ei ole paras vaihtoehto, koska jopa vaikeinta puuvillaa voidaan hieroa tietyllä paineella seinälle. Tämän seurauksena sisustus hävitetään.

Asennuksen eristys

Käytettäessä vaahtoa käytä erityistä sementtiliimaa.

Jos päätät eristää kellarin omilla kädillä, niin teille olemme laatineet vaiheittaiset ohjeet valokuvilla:

 1. Seinät puhdistetaan lika ja roskat, kaikki saumat ovat tiiviisti suljettuja, virheet ja puutteet poistetaan;

Puhdista ja siisti seinät.

 1. Me peitämme seinät syvälle tunkeutuvilla pohjamaaleilla;
 1. Ota polystyreeniarkki (tai vaahto), katkaise lukot vasempaan päähän (jos asennus tehdään vasemmalta oikealle) ja levitä liimaa levylle hampaiden annostelulaatalla;

Levitä liimaa lovettuun lastalla.

 1. Painamme arkkia seinää vasten ja kiinnitämme ne tikkailla. Työkaluja vasaroidaan vasempaan kulmaan ja keskelle;

Levy painetaan seinää vasten ja kiinnitetään.

 1. Ota seuraava arkki, levitä liimaa, paina se seinää vasten. Varmistamme, että arkin reunojen lukot ovat samat ja jokaisen seuraavan arkin on peitettävä edellisen lukot ja niitä ei saa laittaa alle niiden alle. Ajamme tikkaita vasempaan kulmaan ja keskelle;

Tyyny tukkii linnaa.

 1. Lopetamme ensimmäisen rivin. Aloitamme toisen rivin puoliarkilla saumojen siirtämiseksi. Tässä kiinnitettäessä vasaroimme vain kahdella tapilla - vasemmassa alakulmassa ja keskellä, muut kulmat painetaan seuraavilla sivuilla, jotka kattavat niiden lähellä olevat lukot;

Muista offset-saumat.

 1. Me peitämme koko seinän. Siirry seuraavaan seinään, vähitellen viimeistelemällä eristyksen asennus koko huoneeseen. Polystyreenisuojus lasikuituvahvisteisella verkolla, jonka päällystämme ohut liimakerros;

Mesh-takki liimalla.

 1. Ruutuun suoritetaan seinien kipsi, johon sovelletaan aiemmin valittua päällystettä (tapetti, kitti, koriste-kipsi jne.).

Ruudukossa suoritetaan seinien viimeistely.

johtopäätös

Huomasimme, että pohja kannattaa lämmittää sisäpuolelta vain silloin, kun se kuumenee. Korkealaatuisimman ja tehokkaimman eristeen käyttämiseksi käytetään mineraalivillaa tai polystyreenivaahtoa, jonka asennus on kuvattu yksityiskohtaisesti (ks. Myös artikkeli "Talon pohja: Tee-se-itse: Asennustekniikka").

Tämän artikkelin video täydentää johtajuutta visuaalisilla kehyksillä.

Oikea kellarin vedeneristys

Vuosisataisen rakentamisen kokemus osoittaa jokaisen operaation välttämättömyyden. Rakennuksen rakenteen suojaaminen kosteudelta on yksi niistä. Kellari, joka on välikappale säätiön ja talon seinämien välille, tarvitsee sitä varsinkin, koska talon tukirakenteiden päälähde on maaperä ja sedimentit.

Laitteiden biljardihuone kellarissa

Näiden tekijöiden toimet ovat merkittävimpiä rakennuksen pohjalla. Rakenteen lujuuden varmistamiseksi on tarpeen tehdä vedeneristyspohja ja suojata se luotettavasti kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta.

Miksi tarvitaan vedenpitävä pohja

Yksityinen talonrakennus on monipuolista, ja päätökset tehdään omistajan ominaisuuksien perusteella. On kuitenkin olemassa normeja, joita suositellaan joka tapauksessa. On mahdotonta aliarvioida uhan, joka ilmenee, kun kosteus joutuu laakerielementteihin.

Useimpien rakennusmateriaalien rakenne on huokoista ja neste täyttää helposti tyhjät ontelot. Kapillaarin etenemisen vaikutus edistää kosteutta rakennuksen sisällä kaikissa suunnissa, jopa ylöspäin. Veden imeytyneenä oleva elementti tulee pehmeämmäksi ja alkaa hajota talon massan ja luonnollisten tärinöiden vaikutuksesta, joita henkilö ei tunne.

Jäätymislämpötilan alkamisen jälkeen jää muodostaa materiaalin rungossa. Laajennusvoima on sellainen, että se voi helposti tuhota sekä tiiliä että betonia. Jos kellarikerroksen vedenpitävyyttä ja eristämistä ei tehdä, muutamassa vuodessa tukirakenne murenee niin paljon, että talo alkaa vakavasti uhata asukkailleen.

Kellarin tuhoutuminen vedeneristyksen puuttuessa

Vedenpitävyysmenetelmä riippuen pohjan rakenteesta

Jokaisella talon elementillä on toiminnallinen, semanttinen ja arkkitehtoninen kuorma. Itse asiassa pohja on osa säätiötä. Joissakin rakennustyypeissä pohja on monoliittinen ja jako on mielivaltaista. Katsotaan, että pohja on osa maapallon ylärajan ja lattiatason välistä taloa, vaikka teknisesti tämä elementti voi olla yhtenäinen rakenne, jolla on säätiö, mutta toisin kuin jälkimmäinen, tarvitaan koristeellinen sisustus.

Alustan toiminnot ovat seuraavat:

 • talon kantajan osan perusteella. Seinät, lattialevyt tai lokit lepäävät kellariin;
 • suoja kosteutta vastaan;
 • on osa kellarinrakennusta;
 • lisää talon energiatehokkuutta, koska se säästää rakennuksen luotettavasti kylmältä maaperältä, mihin suoraa kosketusta ei oteta;
 • koska näkyvä osa julkisivusta on arkkitehtoninen ja esteettinen rooli.

Rakennuksen suunnittelussa huomioidaan rakennuksen alemman osan suunnitteluominaisuudet, koska se on rakenteen perusta ja jatkokäyttö riippuu muodista, materiaalista ja asennustekniikasta.

Asunnon suhteessa talon seinään kellari voidaan jakaa kolmeen tyyppiin:

 • Pudota pois Pohjan etutaso on sisäpuolella ja se sijaitsee talon pääseinässä. Teknologisesti paras tapa suojata rakennusta kosteudelta. Pohjakerroksen vedenpitävyys kattaa talon tukirakenteet ja vähemmän kuin muissa tyypeissä altistuu ulkoisille voimille;
 • Kaiutin Tämän tyyppisen pohjan talon julkisivu antaa julkisivun perusteellisuuden ja visuaalisen luotettavuuden. Tämän vaihtoehdon valinnassa kannattaa keskittyä vedeneristyspohjan asennukseen ulkopuolelle, koska se on avoin suoralle altistumiselle auringon säteilylle, sateelle, rakeille ja lumelle.
 • Samassa tasossa seinän kanssa. Vaihtoehto eroaa vähän edellisestä tyypistä sen toiminnallisissa ominaisuuksissa. Vakavia toimenpiteitä tarvitaan rakennuksen luotettavan suojan varmistamiseksi.

Riippuen talon ulkoasun tehtävistä, valitaan rakentava ratkaisu. Mutta millä tahansa muotolla, vedenpitävä pohja ulkopuolelta on välttämätöntä maksimaalisen varmistamiseksi. Jos lämmitys on aikaansaatu, sen päälle tehdään myös ulkopuolinen kosteutta suojaava kerros.

Eristys ei aina ole sisäpuolella. Tee se tarvittaessa esimerkiksi, kun kellarista tai kellarista käytetään toimistotilaa tai työpajaa, mikä ei ole toivottavaa. Kosteuden tunkeutuminen maaperästä ei ole ainoa syy. Kellarikerros on vedenpitävä sisäpuolelta, kun huoneeseen on järjestetty sauna tai uima-allas.

Ei-imukykyisiä materiaaleja, kuten polystyreenivaahtolevyjä, suositellaan lämmöneristimeksi. Mineraalivilla ei ole paras vaihtoehto, mutta asianmukaisella suojalla tämä menetelmä on hyväksyttävä. Imeytyvien aineiden haittana on niiden mahdollinen kostuminen ja jäätyminen kylmällä säällä.

Säätiön ja kellarin rakentamiseen tämä on merkittävä kuorma, koska mineraalivilla kykenee pitämään kosteutta pitkään koristekotelon alla.

Kellarin varustaminen erityistarkoituksiin edellyttää tarkkaa geodeettista tietoa pohjaveden vaihtelun kausivaihteluista. Neuvottelu naapureiden kanssa ja tiedot valtion geologian alueellisissa elimissä auttavat oikein määrittämään rakennuksen vedeneristystekniikan.

Nykyaikaisten talojen hankkeet tarjoavat omistajille mahdollisimman hyvän mukavuuden. Eristetty autotalli, kotiteatteri tai biljardihuone ovat tulossa tuttu elämän ominaisuus. Kyseisen asen- nuksen tilojen varustaminen pääkohdealueella on epäkäytännöllistä. Siksi ne kuljetetaan usein kellariin tai puoliskointitilaan.

Jos kohtuullinen lähestymistapa tämän ongelman ratkaisemiseen, korkealaatuinen vedenpitävyys ja kellarin eristäminen lisää käyttökelpoista aluetta, joka ei ole alhaisempi mukavuutta ylemmälle tasolle.

Tällä hetkellä markkinoilla on paljon laadukkaita materiaaleja, jotta saavutettaisiin vaadittu suojaustaso. Erilaisia ​​tuotteita tässä luokassa voit luoda tilan, jolla on tarkat ominaisuudet.

Polystyreenin pohjakerroksen lämmitys, jonka alla näkyy vedeneristyskerros

Suojausluokka, jossa tehokas lämmöneristys on varmistettu, mahdollistaa huoneen käytön elävänä tilana. Kylmä kellari on täydellinen ruoan säilyttämiseen. Viinin ystävät ovat tyytyväisiä alueeseen, jossa on säädettävä kosteus ja lämpötila.

Vedenpitävän kerroksen pohjan laite

Kun suojakerroksen tavoitteet ja tarvittavat ominaisuudet määritetään, ne alkavat valita täydentävät elementit ja perusaineet.

Jos tarvitset lämpöä eristävän kerroksen, tee se paremmin ulkona. Tämä ei ainoastaan ​​säästä sisäistä tilaa, vaan myös lisää suojauksen tehokkuutta. Sisäpuolelta asennettu eristin tulee esteen seinien vakautuslämpöä varten, joka helposti saavuttaa ilmakehän lämpötilan. Materiaali, josta talon pohja on tehty, altistuu kriittisille kuormille. Lämpötilan päivittäiset ja kausittaiset vaihtelut heikentävät sitä, vähentäen käyttöikää.

Rakennuksen pohjan rakentaminen tukirakenteiden ympärille soran ja hiekan substraatissa on sijoitettu kosteudenkestävälle kerrokselle. Pohja voi olla monoliittinen tai erillinen elementti.

Optimaalinen rakenne vedeneristys ja eristys kellarissa

Toisessa tapauksessa, ennen sen rakentamista, tehdään ylimääräinen suojakerros. Tämä on lisäeste maaperän kosteuden tunkeutumiseen seiniin. Asiantuntijat kutsuvat tätä toimintaa - horisontaalinen vedeneristyskanta. Tarvittaessa kerros kaksinkertaistetaan yläosassa ennen seinien asettamista.

Kun hankit materiaaleja vedenpitäviksi, lue huolellisesti ohjeet ja huomioi kaikki suositukset asennuksen aikana. Yleisvalmisteiset tuotteet sopivat tiilien, lohkojen ja betonien kelleripesuille. Mutta kaikki ponnistelut ovat turhia, jos niitä käytetään valmiisiin pintoihin. Se on puhdistettava lian, pölyn ja rasvan avulla.

Kun käytetään rulla- ja kalvomateriaaleja, pinnan tulee tasoittaa eristyskerroksen tiukalle. Parantamisen parantaminen alustalla auttaa erityistä koostumusta - aluketta. Tämä tarjous on merkityksellinen, jos työskentely- tai asuintilaa järjestetään päärakennuksessa. Tällöin kellarin ulkoseinän vedeneristys suoritetaan suurella varovaisuudella ja tarkkuudella.

Oikea teknologia eristys ja vedenpitävä kellari

Merkittävä osa tuotteista tällä markkinasegmentillä on käytössä bitumipohjaisilla materiaaleilla. Modifioitu lisäaineilla, lasikuitu- tai ei-kudotuista polymeerikangasta valmistettu vahvikepohja suorituskykyominaisuuksien suhteen ylittää merkittävästi edellisen sukupolven samankaltaiset tuotteet ja ovat luotettava este kosteuden tunkeutumiseen pohjaan. Valmistajat tarjoavat seuraavia tapoja rulla- ja levymateriaalien asentamiseen:

 • Mekaaninen. Kiinteät kerrokset kiinnikkeillä. Liitokset ja reunat käsitellään tiivisteaineilla.
 • Pintaan. Se perustuu pehmennysperiaatteeseen, kasvattamalla elastisuutta ja sitomalla bitumi korkean lämpötilan vaikutuksen alaisena. Lämmitä materiaali polttimella ja jatkuvasti pinota.
 • Liima. Asennuksessa ei ole tarvetta käyttää lisätyökalua tai materiaalia. Liima-ainetta on jo käytetty tuotannon aikana. Työstäessä irrota suojakalvo tai paperi ja kiinnitä materiaali paikalleen.

Laaja valikoima on esitetty nestemäisten eristeiden ryhmässä. Sovellusmenetelmän mukaan on tavallista jakaa ne seuraaviin ryhmiin:

 • Obmazochnye. Perinteinen tapa luoda suojaava kerros. Koostumus tarttuu lujasti käsiteltävään pintaan ja kuivauksen jälkeen on pieni kutistumiskerroin.
 • Maalaus. Tämän tyyppisille materiaaleille on tunnusomaista sideaineen ja täyteaineen läsnäolo. Toiminnan periaate kertoo nimen. Nestemäinen sideaine tunkeutuu osittain huokosiin ja täyteaine luo vahvuuskerroksen.
 • Tunkeutuva. Polymeeriset koostumukset, joilla on pinta-aktiivinen vaikutus ja kyky muodostaa kalvo. On suositeltavaa säilyttää suositeltava aika ennen seuraavan toiminnan aloittamista. Se on merkitty tuotepakkaukseen ja eri koostumuksilla on spesifiset arvot kerroksen täydelliselle polymeroinnille. Sitä käytetään usein, kun sisäpinnalla on tarpeellinen kelleripesuri sisäpuolelta. Esimerkiksi altaissa ja kylvyssä.
 • Haihtuminen. Käytetään erikoistyökalulla. Tähän luokkaan on tarjottu sävyjä. Tässä tapauksessa kerros toimii lämmittimena.
Pohja ja kellari ruiskutetulla vedeneristyskerroksella

Suojakerros on tehty kaikentyyppisille perustuksille. Vaikka paalut tai postit valitaan perustana. Ennen kuin asennat leikkuulaudan tai grillata, vedeneristysmateriaali on asetettava kosketuspintoihin. Jos rakennuksen toiminnan aikana on merkkejä kosteuden tunkeutumisesta tukirakenteeseen, sinun on tunnistettava välittömästi vuodon lähde ja ryhdyttävä toimenpiteisiin sen poistamiseksi.

Vedenpuhdistus ja kellarin eristys

Vaalea unelma pieni talo talon esikaupunki tai esikaupunki koti on läsnäolo kellarikerroksessa. Ja tämä on tietysti selkeä. Ottaessasi talonprojektin 8x8, niin sanokaamme pienen alueen, kellarin kustannuksella käytännöllisesti katsoen moninkertaistat sen kahdella. Pohjakerroksessa voi olla ruokavarastojen säilytys, autotalli, pesutupa, se mahtuu lämmityskattiloihin ja paljon muuta. Koska kellari on jatkoa säätiölle, se tarvitsee myös vedenpitävyyttä. Riippuen eri tekijöiden yhdistelmästä, vesi voi nousta seinälle jopa 5 metriä korkealle, tämä on käytännöllisesti katsoen toista kerrosta ja haihtuminen paitsi ulkona myös talon sisällä aiheuttaa kosteutta ja epäsuotuisaa mikroilmastoa. Siksi peruskiven vedenpitävyys on yhtäpitävä kuin pohjan vedenpitävyys, ei ainoastaan ​​ulkopuolelta vaan myös kapillaariveden nostaminen alhaalta. "Pieni lasitalo valtamerien tasangoilla." "Rakenna talo itsellesi, perustuksesta lähtien" "Ihmeelliset vaihtoehdot maalaistalolle ja maalaistalolle." "Maalaistalo lomatalo" "Ribbonperusta talon omilla käsillä" "Julkisivurakenne" Siirrettävä puutalo suksilla tekee itsestäsi "

Siksi peruskiven vedenpitävyys on yhtäpitävä kuin pohjan vedenpitävyys, ei ainoastaan ​​ulkopuolelta vaan myös kapillaariveden nostaminen alhaalta. Pieni lasi talo keskellä tasangoilla meressä. Rakenna talo itse. Aloitamme säätiöllä. Ihmeelliset vaihtoehdot kesämökille ja maalaistalolle. Maalaistalo tyyliin chalet Tape perusta talon kädet Julkisivu kipsi Mobile puutalti sukset tekevät sen itse

Levitä roskaa kestäviä ja kestäviä materiaaleja, betonia, roskaa, punaista tiiliä, rautamalmia. Sen muotoon, joka liittyy nauhalle (yleisimmin alueemme) perustuksille, pohja voi kaatua, työntyä ja sijoittaa veden pinnalle hänen kanssaan. Jalkakäytävän muunnos on luotettavin ja esteettinen. Lisäksi hinta maksaa hieman halvemmalla, koska sen laite ei tarvitse järjestää ylimääräistä tyhjennystä sateen ja sulaveden virtaukseen. Seinämien kallistuminen tapahtuu harvoin, koska tässä tapauksessa vedenpitävyys altistuu lisääntyneelle sademäärälle ja ulkonäkö jättää paljon haluttuun. Ulkoneva kellari sopii parhaiten runkorakenteisiin, sitä käytetään usein lämpimänä kellarina. Tämän muotoilun haittapuolena on tarve saada aikaan ylimääräinen ulkoneva reunaeristys.

Tämän muotoilun haittapuolena on tarve saada aikaan ylimääräinen ulkoneva reunaeristys.

Vedenpitävyys, nykyaikaisin suojaus pohja kosteuden tunkeutumista vastaan. Koska betoni- ja huokoista materiaalia käytetään useimmin täyttämään pohja ja jalusta, vedeneristys on paras vaihtoehto. Sen tekniset ominaisuudet soveltuvat huokoisille materiaaleille. Läpäisemällä huokosista ja kapillaareista eristemateriaali tulee kemialliseen reaktioon betonin ainesosien kanssa, kiteytyy ja tukkeutuu. Täten läpäisevä vedeneristys luo eräänlaisen esteen kosteuden tunkeutumiselle, täyttää betonikerroksen ontelon, tekee siitä kestävämpää, se ei altistu hapolle ja emäksille eikä mekaaniselle rasitukselle. Rakenteen lujuus ja sen jäätymisvastus lisääntyvät lähes kaksikymmentä prosenttia tällaisen käsittelyn vuoksi.

Teosten sarja näyttää tästä. Ensiksi kellarin ja kellarin seinät puhdistetaan likaa, pölyä ja roskia. Kuiva jauhe vedeneristys, joka on laimennettu vedellä, valmistajan ohjeiden mukaisesti ja perusteellisesti sekoitettu. Levitä liuos perusteellisesti kostutetulle pinnalle, mikä helpottaa koostumuksen tunkeutumista rakenteeseen. Pohja ja kellari käsitellään vedeneristyskoostumuksella, jossa on vähintään kaksi kerrosta, ja lähipäivinä käsitelty pinta vaatii kosteutta aika ajoin. Jos sinun täytyy korjata yksityisen talon perusteet ja päättää läpäistävien rakenteiden vedenpitävyydestä, sinun on maksimaalisesti puhdistettava betoniseinät ja kostuttava niin, että koostumus voi tunkeutua mahdollisimman syvälle. Käytä liuosta harjalla tai erikoispumpulla ja vain positiivisilla ilman lämpötiloilla.

Valssattu vedeneristys merkitsee seinien kiinnittämistä polymeeristen, bitumisten tai synteettisten materiaalien kanssa. Rakenne on kipsattu vähintään kahdella kerroksella, mutta paikoissa, joissa pohjavesi tulee lähelle pintaan, vedeneristyskerrokset voivat saavuttaa viisi. Liitä vedenpitävät materiaalit päällekkäisyyden ulkopuolelle. Koska käytetyt materiaalit ovat alttiita mekaanisen rasituksen aiheuttamalle vaurioitumiselle, joskus päälle on kiinnitetty rauta seinä, johon kipsiä levitetään. Synteettiset rullamateriaalit - lasikuitu ja polyesteri pidetään kestävämmiksi. Työtä voidaan tehdä vain yli 15 celsiusasteen lämpötiloissa. Prosessin noudattaminen ja asianmukainen asennus tarjoavat tällaisen suojan toimivuuden jopa kolmekymmentä vuotta tai enemmän. Tällaisesta vedeneristyskäytöstä voidaan sanoa monimutkainen asennus ja lisävahvuuden tarve ulkoisista vaurioista.

Obmazochnaya -vesieristys levitetään sekä ulko- että sisäpuolelle. Se tiivistää rakennuksen rakennusmateriaalin huokoset ja kapillaarit. Rakentamismarkkinat tarjoavat bitumiset mastikat, sementtipolymeerin vedeneristys- ja polymeeri-bitumimastiset. Vedenpitävyys edullisin vaihtoehto on bitumimastin käyttö. Levitä päällystyseristys puhdistetulle pinnalle useilla kerroksilla.

Kellarikerroksen eristys on edellytys, jos haluat säästää lämmitykseen. Koska suurin piirtein puhumme, kaivamme säätiön alapuolella olevan reiän, ja se on maanpinnan alapuolella joka tapauksessa talvikauden aikana kylmä tunkeutuu seiniin ja levittyy koko rakennukseen. Siksi se on paras tapa päästää ulos, kiinnittää asianmukaisesti huomiota rakennuksen ja pohjan eristämiseen rakennusvaiheessa sen sijaan, että se sekoittuu lattiaeristykseen. Tämä tietysti vie paljon aikaa ja rahaa, mutta se on avain mukavaan oleskeluun ja vähentää huomattavasti talon lämmityskustannuksia. Loppujen lopuksi kaikki käteiskustannukset maksetaan takaisin korolla.

Kellarikerroksen eristämiseksi on parempi valita materiaaleja, jotka eivät ainoastaan ​​säilytä lämpöä, vaan myös kestävät kosteutta. Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa pidetään tällä hetkellä suosituimpia ja sopivia tähän tarkoitukseen. talon eristäminen laajennetulla polystyreenillä tarjoaa mukavan asumisen siinä monta vuotta. Harkitse kellarikerroksen eristys selkeästi. Työprosessi jaettiin useisiin vaiheisiin: vedenpitävyys, lämpöeristys ja suojaava kipsi, joka samalla toimii perustana pohjakerroksen uudelle vuoraukselle koristeellisella keinokivellä.

Pohjustuslohkoja käytettiin muurattuun pohjakerrokseen. Ennen vedenpitävien seinien levittämistä puhdistettiin huolellisesti. Sitten ruudukossa kuumennus (seos NTS) seinät laitettiin. Luonnollisesti ennen kipsaustoimintaa valot paljastettiin. Olemme jo kirjoittaneet artikkelimme siitä, kuinka kipsiä, mitä työkalua tarvitaan ja mitä alustavaa työtä on tehtävä. "Seinien kastelu" "Laastarit oikein" "Kuinka seinät kastetaan maalaukseen" "Koristeellinen kipsi sisätiloihin"

Putkityöt Seinät kipsi oikein Kastetoisten seinien maalaus Koriste-kipsi sisätiloissa

Olemme jo kirjoittaneet artikkelimme siitä, miten kipsiä, mitä työkalua tarvitaan ja mitä alustavia töitä on tehtävä.

Olemme jo kirjoittaneet artikkelimme siitä, miten kipsiä, mitä työkalua tarvitaan ja mitä alustavia töitä on tehtävä.

Olemme jo kirjoittaneet artikkelimme siitä, miten kipsiä, mitä työkalua tarvitaan ja mitä alustavia töitä on tehtävä.

Kun seinät ovat kuivuneet hyvin, on aika vedeneristys. Tätä varten käytettiin bitumin pohjamaalia. Se antaa vahvan tartunta vedenpitävälle materiaalille pohjaan. Odottamatta sitä kuivumaan täysin, vedeneristys levitettiin märälle pinnalle kaasujousella kahdessa pakollisessa kerroksessa.

Odottamatta sitä kuivumaan täysin, vedeneristys levitettiin märälle pinnalle kaasujousella kahdessa pakollisessa kerroksessa.

Se antaa vahvan tartunta vedenpitävälle materiaalille pohjaan.

Seuraavassa vaiheessa 50 mm: n ekstrudoitua polystyreeni-vaahtoa kiinnitettiin bitumimuovilla ja lautasen muotoisilla tapilla. Samalla ruudukko kiinnitettiin edelleen kipsityöhön.

Samalla ruudukko kiinnitettiin edelleen kipsityöhön.

Johtopäätöksenä seinät oli kipsattu ja lisävakuus, ettei vesi enää viipyisi seinille (talo seisoi pienellä kaltevuudella), päällystettiin bitumipohjamaali.

Johtopäätöksenä seinät oli kipsattu ja lisävakuus, ettei vesi enää viipyisi seinille (talo seisoi pienellä kaltevuudella), päällystettiin bitumipohjamaali.

Seuraavassa vaiheessa 50 mm: n ekstrudoitua polystyreeni-vaahtoa kiinnitettiin bitumimuovilla ja lautasen muotoisilla tapilla.

Kellarin eristäminen huoneen sisälle mahdollistaa sen käytön lisäalustatilana. Nykyaikaiset rakennusmateriaalit mahdollistavat tällaisen työn monin tavoin. Yksi tällaisista progressiivisista menetelmistä voidaan kutsua käytäväksi kellariin tai kellariin ympäristöystävällisten vaahtomuovilevyjen sisäseinien vuoraukseen. Ne on kiinnitetty seinään erikoiskiinnikkeillä. Teokset ovat melko nopeasti. Jos suoritat oikean valmistelutyön, voit myöhemmin taittaa arkit hyväksi suunnittelijaksi, jossa osat sopivat täydellisesti.

Jos suoritat oikean valmistelutyön, voit myöhemmin taittaa arkit hyväksi suunnittelijaksi, jossa osat sopivat täydellisesti.

Teokset ovat melko nopeasti

Tärkein vaihe on ohjausprofiilien kiinnitys tiukasti sekä vaakasuorassa että pystysuorassa pinnassa. Modulaariset arkit leikataan helposti tavallisella veitsellä, joten niissä paikoissa, joissa viestintäjärjestelmät kulkevat, sinulla ei ole vaikeuksia tehdä asianmukaisesti muotoiltuja aukkoja. Kaikki muodostuneet liitokset on täytettävä vaahdolla. Sähköjohdotus erityisten työkalujen avulla tekee salaisista urista. Kun kaikki seinät on peitetty modulaarisilla eristyslevyillä, voit jatkaa kipsilevyjen asentamista. Tällöin ohjainten rakentamista ei tarvita. Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään kiinnikkeillä. "Talon rakentaminen runko-kehystekniikalla." "Yksityisten talojen ilmajärjestelmät" "Kehysrakennuksen seinien peittäminen ja lämmittäminen." "Kodikkaat talot - lukot vesitorneista." "Takka talot " metsän ja puun suojaama maalaistalo " Tee-se-itse-asuntovaunu. Kaksi asuntohanketta " Miten tehdä betonilattia pohjakerroksessa yksityisessä talossa "

Talon rakentaminen runko - kehystekniikassa. Yksityisten talojen ilmajärjestelmät Talotekniikan seinämien peittäminen ja lämmittäminen. Kodikas talo - vesitornin linnoja. Takka kotiisi Suojattu metalli ja puu maalaistalo Mobile home tee se itse. kaksi hanketta kabinettia Miten tehdä betonilattia maahan yksityisessä talossa

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Levyt voidaan kiinnittää suoraan eristettyyn seinään liuskoilla.

Voit tehdä kellarista tai kellarista kodinhoitohuoneen tai varustaa sen autotallissa ei voida kutsua vääräksi päätökseksi. Mutta jos on mahdollista rakentaa autotalli pihalle, ja talvi tarvikkeita varten on tarpeeksi tilaa, sitten kellarin huoneen vapaata tilaa voidaan jalostaa ja tehdä erinomainen takkatila tai kuntosali, biljardihuone tai tilaa harrastetun musiikin harjoittamiseen. On paljon vaihtoehtoja. Kotiteatterisi ideoita Jos päätät käyttää tätä tilaa tällä tavalla, suunnittelussa ja rakentamisessa on otettava huomioon seuraavat seikat: ilmanvaihto on suunniteltava siten, että se voi varmistaa normaalin ilmanvaihdon. Johdotus tulisi piilottaa. Kuumennettaessa ihanteellinen vaihtoehto olisi lattialämmitys. "Talon lämmitysvaihtoehdot. Liesi ja sähkö" "Talon kaasulämmitys" "Talon lämmitys lämpöpumpulla" Päinvastaisessa tapauksessa lämmityslaitteiden on oltava enemmän kuin talon yläkerroksissa. Jos pohjakerroksessa on pitkä oleskelu ihmisissä, ja vielä enemmän, kun varustamalla kuntosali, sinun on huolehdittava vesijohtojen ja jätevesien läsnäolosta. Talon kuva, vaihtoehtoja kellarin käyttöön.