Paras vesieristys kylpyhuoneelle

Kun otetaan huomioon, että kylpyhuone on alttiimpi huoneen muihin tiloihin kosteuden lisääntymisen vuoksi, laitteiden tulee olla erityisluonteisia. Yksi tällaisista silmiinpistävistä esimerkkeistä on vedeneristys. Se on tärkeä osa korjaustyötä, mutta sen asennus usein laiminlyödään. Vaikka tämä este estää huomattavasti lattian ja seinien elämää, vähentää mikro-organismin riskiä ja vähentää myös betonipohjan tuhoutumisen mahdollisuuksia tulvien aikana.

Lajeja. Pinnoituseristys

Tämäntyyppinen vedeneristys valmistetaan synteettisiä synteettisiä hartseja, liuoksia, jotka sisältävät bitumia tai nestekumia. Tuloksena oleva materiaali levitetään kylpyhuoneen valmistetulle pinnalle, mikä sallii seoksen täyttävän kaikki epäsäännöllisyydet, halkeamat ja sirut lattialle. Tämän tekniikan avulla voit tehdä vedenpitävä kerros, joka kestää useita vuosia.

Kiinnitä huomiota! On parasta tehdä pinnoituseristys pienessä huoneessa jopa 10 m².

Yleisesti käytettyjä materiaaleja päällystyseristykseen ovat jauheena rakeita, erikoislietteitä sekä käyttövalmiita nesteitä. Siten ostajalla on aina mahdollisuus tehdä ratkaisu itse tai käyttää standardiseosta. Ensimmäiset valitaan usein kokeneemmista asiakkaista, koska he tietävät, mikä on oikein ja mikä ei ole. Yleensä nämä koostumukset ovat yksiosaisia ​​tai kaksikomponenttisia, kuivia nopeasti, samalla kun ne ovat elastisia. Ne on jaettu seuraavasti:

Bitumipolymeeriseokset

Tämäntyyppinen vedeneristys voi ostaa liikkeestä käyttövalmiiksi. Ainettavia materiaaleja pidetään sitovina seoksina, samoin kuin polymeerisia täyteaineita. Itse ratkaisulla on korkea eristävä laatu, täydellisesti venytetty ja palautettu, ei ole myrkyllisiä epäpuhtauksia, se kestää lämpötilan muutoksia sekä aggressiivisen ympäristön vaikutuksia. Lattialle on suositeltavaa käyttää vuodevaatteita kylpyhuoneessa, minkä jälkeen sinun on täytettävä ohuella solmulla.

Bituminen-lateksi ja nestemäinen kumi tai nestemäinen vedeneristys

Suojakerroksen tekeminen lattialle kylpyhuoneessa on ilo! Tämä vaihtoehto on erittäin kätevä ja yksinkertainen lähestymistapa, koska koostumus poistaa kaikki halkeamat tai aukot. Liuos asetetaan puhdistetulle, pohjustetulle pinnalle käsin siten, että kerros on korkeintaan 3 - 5 mm. Tällaisen materiaalin käyttö tekee päällyksestä täysin kosteudelta suojattuna. Lisäksi millä muulla seoksella ei ole haitallisia höyryjä tai vain epämiellyttäviä hajuja? Pinnoitteen kestävyys sekä sen lämpötilakestävyyteen liittyvä kestävyys yhdessä edellä mainittujen etujen kanssa tekevät nestekumista suosiman kuluttajien keskuudessa.

Sementti-polymeeri

Mikä muu eristys voi tehdä kylpyhuoneen lattialla? Nopeasti aseteltavan sementtipohjaisen laastin muodossa oleva materiaali tunnetaan parhaiten sen ominaisuuksista. Luotettavan eristämisen lisäksi sementti-polymeeriseosta voidaan käyttää nopeiden korjausten tai pienten vuotojen korjaamiseen. Tämä vedeneristys on hyvin yhdistetty lattiaan ja seinään. Loppujen lopuksi vastakkain olevat laatat ovat erittäin luotettavia ja kestäviä.

Budjetin vaihtoehto

On välttämätöntä tehdä eristyneisyys ottaen huomioon taloudelliset mahdollisuudet, joten akryylimaali on yksi edullisimmista ja kohtuuhintaisimmista tavoista tehdä kylpyhuoneesi paremmaksi. Sen soveltaminen tapahtuu pienissä kerroksissa jopa 3-4 lähestymistapaa. Ajan myötä maali heikentyy vähitellen. Siksi vaihtoehtoisesti käytä nestemäistä lasia.

Tämä materiaali on erittäin muovinen, kätevä ja käytännöllinen. Ei ole välttämätöntä tehdä tällaista pinnoitetta, se on jo myyty valmiissa muodossa, joten täyttää se vain oikein. Tällainen koostumus sisältää natrium- tai kaliumsilikaatin elementtejä, mikä takaa sen pitkän käyttöiän sekä vahvuuden. Nestemäinen lasi on erittäin nestemäinen, minkä ansiosta se pystyy tunkeutumaan jopa pieniin aukkoihin ja kiinnittää ne luotettavasti, mikä takaa lattian korkean vedenpitävyyden. Lisäksi nesteellä on antiseptiset ominaisuudet, jotka estävät sienten ulkonäön ja leviämisen.

Eristeiden kiinnittäminen

Nämä hydrobarrierit ovat erityisiä kalvo- tai rullatuotteita, jotka perustuvat polyesteriin, lasikuituun tai lasikuituun, bitumilla tai kumilla kyllästettyinä. Niiden alaosaa erottaa erityinen liima-aine, joka tarjoaa luotettavan tartunnan pinnalle. Materiaalin yläosa on kyllästetty erikoiskomponentilla, joka parantaa tarttumista laattaliimalla.

Tämä tyyppi jaetaan itsekiinnittyvällä ja fuusioitavalla menetelmällä. Jälkimmäiset sulatetaan kaasupoltinta käyttäen, mikä on niiden suurin etu ja haitta samanaikaisesti. Itsekiinnittyvien tuotteiden asennus ei edellytä ylimääräisiä työkaluja. Eristys asetetaan aikaisemmin valmistetulla tavalla, ts. puhdistetaan pölyltä ja tasoitetaan. Korkeuserot ovat osittain sallittuja, mutta niiden ei pitäisi ylittää tiettyä arvoa 2 mm neliömetriä kohden. Hydrobarrierin valinta perustuu kohtuulliseen hintaan, kestävyyteen ja nopeaan asennukseen.

Voit myös tehdä puupinnoitteita lattiaeristykseen käyttämällä rullatuotteita. Ne ovat tämän erittäin elastisia, vakauttavat puun liikkeitä säilyttäen samalla suunnittelun yhtenäisyyden. Tämä sulkemismenetelmä soveltuu parhaiten suurille alueille. Eristys pinotaan toisiinsa päällekkäin ja saapuu seinään. Tämän jälkeen liitospisteet on kääritettävä liukurullalla, joka poistaa ilmakuplat.

Erikseen on huomattava, että materiaaleilla on pysyvä bitumi. Tällaisten tuotteiden käsittely vaatii huolellisuutta, koska asennus suoritetaan vain täysin tasaisella pinnalla. Samanaikaisesti vedenpitävyys on erittäin kestävä, sillä se on alhainen hinta, mutta sitä harvoin käytetään käytännössä, koska se vaatii erityisen teknologian käyttöä lattiatason nostamiseksi ja rullat ovat melko raskas ja hankala käyttää.

Maalausmenetelmä

Mikä muu eristys voi tehdä kylpyhuoneen lattialla? Maalipinnoitteella on useita kerroksia nestemäisen seoksen muodossa, jotka eroavat toisistaan ​​kovettumisensa muovisuhteen mukaan. Lisäksi tämä materiaali vaatii yhtenäisen levityksen koko huoneen alueelle. Koostumuksen koostumus sisältää bitumipolymeeritäyteaineita yhdessä talkin ja asbestin kanssa sekä epoksikumi-hartseja. Vesivaijerin tärkeimmät edut ovat korroosiosuojaus, lastujen ja naarmujen täyttö muodostaen saumattoman kerroksen, helppokäyttöisyyden ja kohtuullisen hinnan.

Ainoa ja suurin haittapuoli on pinnoitteen suhteellinen hauraus.

Vesitiivis lattiapäällyste

Miten ja mitä tehdä vedeneristys kylpyhuoneessa jo tiedät. Nyt on valittava sopiva lattiapäällyste. Suihkuseokseen on aina ominaista korkea kosteus, joten kosteudenkestävyysvaatimukset ovat tavallisia kaikille materiaaleille vedenpitävästä materiaalista. Seuraavilla tuotteilla voi olla kosteutta kestäviä ominaisuuksia:

 • keraamiset laatat;
 • keraaminen graniitti;
 • lehtikuusi- tai teak-lattialaudat;
 • lämpöpuu.

Millaisen vedenpitävyyden säätiö voi valita?

Yksi veden muuttumattomista ominaisuuksista normaaleissa olosuhteissa on suuri juoksevuus, läpäisevä kyky. Vesi tunkeutuu helposti useimpien huokoisten materiaalien rakenteeseen, johon kuuluu yksi nykyaikaisimmista rakennuskohteista, betonista, joka on perusta useimmille perustyypeille. Jotta rakennusaineet eivät liota vedellä, eri materiaaleja voidaan käyttää vedenpitävään säätöön.

Miksi tarvitaan kellarissa vedenpitäviä materiaaleja?

Nykyään yksi matalamman rakennuksen yleisimpiä perustyyppejä on teipin muutoksen konkreettinen perusta. Samankaltaiset mallit soveltuvat klassisille tiilitalleille ja moderneille materiaaleille - vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni ja monet muut rakennukset. Usein tällaiset säätiöt sisältävät kodinhoitohuoneita - kellareja, autotallit, viinitilat, jotka sijaitsevat maanpinnan alapuolella tai jotka osittain nousevat sen pinnan yläpuolelle (kellarikerrokset). Rakenteessa käytettävien tavallisten betonien hydrofiilisyyden vuoksi nämä elementit altistuvat jatkuvasti kosteudelle ulkopuolelta - ympäröivästä maaperästä ja ilmasta. Ja maaperän suolat, jotka tunkeutuvat betonin rakenteeseen kosteuden kanssa, edistävät rakenteen nopeaa tuhoutumista kuivauksen ja kiteytymisen aikana. Talvella jokaisen jäädytys-sulatusjakson aikana märät betonielementit peruuttamattomasti menettävät jonkin verran vahvuuttaan.

"Jotta säätiön elinikä pitenee merkittävästi, on tarpeen käyttää klassisia tai moderneja materiaaleja vedenpitävään säätiöön."

Minkälainen vedenpitävyys valita perustukselle ja kellarille?

Kysymys "mikä vedeneristys on parempi säätiölle" on kiinnostavaa monille aloittelijoille, yksityisille kehittäjille. Ei kuitenkaan ole yleistä vastausta. Optimaalisen vaihtelun valinnassa on otettava huomioon monet tekijät, kuten:

 • Ulkoiset olosuhteet, vuoden aikaan.
 • Maaperä, pohjaveden syvyys.
 • Keskimääräinen sademäärä eri vuodenaikoina.
 • Säätiön kokoonpano, mitat.

"Näiden tietojen perusteella melkein kokenein suunnittelija, rakennusmestari pystyy valitsemaan kummassakin tapauksessa paras vedeneristys säätiölle. Aloittelijoiden tulisi tutkia huolellisesti nykyaikaisen rakentamisen eri vedeneristysmateriaalien etuja, haittoja ja suorituskykyominaisuuksia. "

Klassiset ja uudet vedeneristysmateriaalit säätiöille: mitkä ovat parempia?

Tänään käytetään useita päätyyppisiä vedeneristysmateriaaleja, jotka eroavat erilaisissa kuluttajaparametreissä, joista tärkeimmät ovat:

 • Menetelmä. Jotkut materiaalit toimitetaan rullina ja pohjan vedeneristysmekanismin käyttöönottoa varten, jonka haluat purkaa rullan ja levymateriaalin kiinnittämällä pinnalle kiinnittämällä erityistä huomiota liitoksiin. Säätiön nestemäinen vedeneristys voidaan levittää käsiteltävälle pinnalle käsin (tavallisen maalirenkaan, rullan avulla) tai ruiskuttamalla, ja sementti-polymeerikoostumuksia levitetään kipsityökalulla.
 • Kemiallinen koostumus. Klassiset koostumukset vedeneristykseen ja useimmat valssatut tyypit perustuvat bitumiin. Näiden materiaalien vähäinen kestävyys, vedenpitävän pinnoitteen ja joidenkin muiden negatiivisten kuluttajien ominaisuuksien aiheuttamat haitat aiheuttivat kuitenkin moderneja analogeja, joista suurin osa sisälsi polymeeri-lisäaineita tai synteettistä kumia.

Valssatut vedeneristysmateriaalilajit

Näihin kuuluvat materiaalit, jotka on tarkoitettu säätiön vedenpitävyyden järjestämiseen liimamenetelmällä. Rullaneristeen klassinen vaihtelu kosteudesta on tavallinen kattohuopa (tai kateaine, lasine) - tämän ryhmän edullisimpia materiaaleja. Sitä käytetään seuraavasti: yhtä pinnoista kuumennetaan kaasupolttimen avulla ja puristetaan pohjaseinää vasten, jota on aiemmin käsitelty alukkeella tai erikoisella mastilla. Jokaisen kappaleen asennuksen jälkeen hyvän tuloksen varmistamiseksi on välttämätöntä käydä varovaisesti läpi kaikki saumat, jotta voidaan tunnistaa vuotoja, jotka voivat estää kaiken toiminnan.

Toisenlainen pohja vedeneristys vedenpitävyys on moderni bitumi-polymeeri vastineet. Jotkut niistä, samoin kuin kattohuopa, tarvitsevat esikuumennusta ennen asennusta, toisilla on itsestään liimautuva kerros, joka perustuu kylmään mastiksiin, joka voi itsekseen tarttua huokoiseen betonipintaan ja tarttua siihen ympäristön lämpötilassa yli 0 astetta.

Myös tällaisten teosten tuotannossa käytetään usein kehittyneintä rullatun materiaalin ryhmää - kalvon vedeneristys säätiöön. Se on valmistettu synteettisistä langoista ja suoraan vedenpitävistä materiaaleista, kuten polyvinyylikloridista, polyetyleenistä, termoplastisesta polyofeenistä tai synteettisestä kumista. Tällaista rakennusmateriaalia pidetään parhaimpana vedeneristeenä valssautuneiden vaihtelujen perustalle, sillä se on myös yksi kestävimmistä, koska se on leveämpi ja ei vaadi paljon ponnistuksia asennusprosessin aikana. Tällaisen pinnoitteen käyttöikä käyttöohjeiden mukaan voi olla yli 50 vuotta. Kuitenkin kalvokalvojen kustannukset ovat hieman korkeammat kuin bitumiproteiineilla.

Mutta huolimatta verrattavasta halvemmasta valssattujen materiaalien perustan vedenpitävyyteen, niiden käyttö ei ole aina suositeltavaa, koska joskus se edellyttää huomattavia kustannuksia asennusta, alustavaa ja myöhempää työtä varten.

"Ennen vesikerroksen vedenpitävyyttä pinnoitusteknologian avulla tarvitaan huolellinen pintavalmistelu - tasoittaminen, kipsi, käsittely erilaisilla koostumuksilla parantamaan betoniliitoksen laatua."

Obmazochny vedenpitävyys pohjaan

Perinteiseen klassiseen ja edullisimpaan päällystyseristykseen, jota käytetään rakentamisessa yli tusinan vuotta, on tavallinen nestemäinen bitumi (jota yleisesti kutsutaan rakennushartsiksi). Mutta sitä käytetään vähemmän ja vähemmän usein pinnoitteen vedenpitävänä perustana sisäisten ja ulkoisten pintojen vuoksi vähäisten kuluttajien ominaisuuksien vuoksi, kuten:

 • lisääntynyt haavoittuvuus kylmässä, mikä johtaa käsiteltyjen pintojen halkeiluun ja tämän seurauksena päällysteen kireyden menetys;
 • melko merkittävää haitallista vaikutusta ihmiskehoon ja kotieläimiin - korkeissa lämpötiloissa on terveydelle haitallista sisäkäytävä, jonka merkittävä osa on pinnoitettu bitumilla;
 • lisääntynyt vaara työskennellessä bitumin kanssa - hartsi hankkii virtauksen ominaisuuden vain kuumennetulla tilalla, ja tuskalliset pitkäaikaiset palovammat esiintyvät tällaisen kuumennetun aineen kanssa kosketuksissa ihon kanssa;
 • bitumipinnoitteen käyttöikä on enintään 6-7 vuotta.

Siksi äskettäin modernia materiaalia on tullut korvaamaan perinteinen bitumipäällystys, jolla on paljon korkeampia kuluttajaominaisuuksia - bitumipolymeerimastiksit, joiden avulla voidaan vedeneristää perustuksia ja koostumuksia, jotka eivät lainkaan sisällä bitumikomponentteja. Tällaisia ​​mastisia aineita levitetään pinnalle kahdella tavalla: maalipenkien, spatulien, rullien tai erikoismallien ruiskuttamalla. Samoin kuin valssattujen materiaalien tapauksessa, hydrobarrierin järjestely nestemäisten koostumusten avulla edellyttää alustavaa pintakäsittelyä alukkeilla tai vastaavilla nesteillä adheesion ominaisuuksien lisäämiseksi betonilla.

Polymeerin vedeneristysyhdisteiden tärkeimmät edut ovat:

 • Ei ole tarvetta tehdä alustavaa työtä käsiteltyjen pintojen kohdistamiseen. Riittää, että kostutetaan ne likaa puhdistetulla pohjamaalilla, ja on mahdollista aloittaa piirustus.
 • Helppo, työn turvallisuus. Biumipolymeeri- ja bitumimastit ovat käytännöllisesti katsoen vaarattomia yhdisteitä, jotka eivät vaadi esilämmitystä. Näiden työkalujen yksi-komponentti- ja kaksikomponenttimuunnelmia on vedenpitävyys. Ensimmäiset kuivatetaan (kiteytetään) kosketuksesta ulkoilman kanssa. Toisen kovettamiseksi vaaditaan kahden komponentin alustava sekoitus - pohja ja kovete.

"Pohja-aineen nestemäinen vedeneristys polymeerisen tai polymeeri-bitumimateriaalin pohjalta on monipuolinen materiaali, jota käytetään laajalti sekä pohjan ulkopinnoilla että vedenpitävän kerroksen muodostamiseksi sisäseinämiin."

Masten käytön puolesta sisustuksessa puhutaan myös korkeista koristeellisista ominaisuuksistaan ​​- monet valmistajat tuottavat nämä työkalut useissa eri väreissä. Tämä ei ainoastaan ​​estä tarvetta viimeistellä ulkorakennusten seinät, vaan myös antaa visuaalisen kontrollin jokaisen myöhemmän kerroksen sovelluksen laadun suhteen (riippuen eri sävyistä).

Muut vedeneristysmallit

Edellä mainittujen perustyyppien lisäksi voit käyttää vedenpitävyyttä muiden lajikkeiden perustukseen. Nämä ovat:

 • Vedeneristysraja tunkeutuva tyyppi. Polymeeristen mastoaineiden tapaan sitä voidaan käyttää sekä pohjan pohjan ulkopuolelta että sisäpuolelta. Useimmissa tapauksissa tällaisen päällysteen materiaalina käytetään sementti-hiekkaseoksia kipsiseinien kanssa erilaisten aktiivisten polymeeri-lisäaineiden kanssa. Jokaisen kosteuden altistumisen myötä polymeerimolekyylit tunkeutuvat syvemmälle ja syvemmälle betoniin, kytkemällä pienimmät kapillaarit, joiden kautta vesi tunkeutuu kellarikerrokseen. Tämän seurauksena useiden kosteuden vaikutusten jälkeen muodostuu vedeneristyspäällyste, jota pidetään tehokkaimpina asiantuntijoiden keskuudessa. Tämäntyyppisen vedenpitävyyden toinen nimi - kipsi.
 • Vedeneristysnäytön muutokset. Se on luotettavin ratkaisu vedenpitävän pinnoitteen järjestämiseen äärimmäisissä olosuhteissa sijaitsevien rakennusten perustuksiin ja seiniin, esimerkiksi mereen purjehtimiseen, säännöllisiin syksyisiä tulvia ja muita voimakkaita vesivaikutuksia. Itse asiassa, kun järjestetään tällainen vahvistettu este, käytetään useita erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja: ensin pinta käsitellään pohjamaalilla, sitten tela asetetaan tai nesteeneristys levitetään / ruiskutetaan. Sen jälkeen seinälle on järjestetty maadoitettu lukko - betonikerros, jonka tiedetään kykenevän olemaan päästää vettä. Tämän jälkeen järjestetään lujittavaa seinää (yleensä päällystetyn tiilen perusteella).

Yhteenvetona

Joten, millainen vedeneristys valita perustukselle? Tutkittuaan yleisimpiä vedeneristysmateriaalien perusominaisuuksia voimme tehdä seuraavat johtopäätökset.

 • Laatu, luotettavuus. Kestävimmät ovat polyeteenistä valmistettuja rullaimateriaaleja, lyhyin ajanjakso toimii bitumipinnoitteena.
 • Hinta. Halvin vedenpitävä materiaali on tavallinen bitumi. Muutama kalliimpi vedeneristyskalvon hankinta (mutta sen asennus vaatii useita suuria investointeja). Päinvastainen tilanne - polymeerimastiksilla. Läpäisevä vesivoima keskimääräisin kustannuksin vaatii organisaatiolle melko suuria kustannuksia.
 • Käyttöalue. Nykyisin sisätiloihin ja ulkoisiin töihin tarkoitettujen asuintilojen rakentamiseen käytetään pääasiassa polymeerimastoja ja sementti-polymeeriseosten koostumuksia. Jäljelle jääviä vedenpitäviä materiaaleja käytetään ulkopuolisiin töihin.

Paras vesieristys kylpyhuoneelle: miten se tehdään itse

Kosteuden kosteus on jatkuvasti korotettu, mikä on itsestään selvää, koska sitä ei voida torjua. Kaikki, mitä rationaalinen omistaja voi tehdä, on neutralisoida niin paljon kuin mahdollista liiallisen kosteuden kielteinen vaikutus, joka on kaikkialla missä tahansa kylpyhuoneessa.

Tätä tarkoitusta varten suoritetaan vedeneristyksiä, joita pidetään pakollisina, kun viimeistellään huoneet, joissa on korkea kosteus. Parhaan vedenpitävyys kylpyhuoneeseen kuuluu monenlaisia ​​toimintoja, mukaan lukien kosteuden esteen järjestäminen seinille ja lattialle.

Miksi tarvitsemme vedenpitävyyttä?

Vedeneristys on suunniteltu suojaamaan rakennusten rakenteita veden haitallisilta vaikutuksilta sekä nesteen että höyryn tilassa. Olisi virheen olettaa, että kylpyhuone on uhattuna vain saniteettilaitteiden vuotoista.

Oikein varustettu vesitiiviys suojaa kylpyhuonea kosteuden haitallisilta vaikutuksilta, joita esiintyy sekä nestemäisessä että höyryssä

Vesi, joka vuotaa tai vuotaa ja lauhduttaa juoksevat alas seinien virtojen kertyvät lattialle ja sitten tunkeutuvat betonilattiaan. Huokoinen betoni imee helposti kosteutta ja vähitellen romahtaa. Suffer ja tekninen viestintä. Lisäksi kostea lämmin ympäristö on suotuisa sienten ja bakteerien kasvulle ja lisääntymiselle, jotka vapauttavat ihmisille vaaralliset toksiinit ilmaan.

Oikein varustettu vesitiiviys auttaa välttämään kaikki nämä ongelmat. Kylpyhuoneen osalta pakollinen tapahtuma on kiinteän lattialevyn luominen, jonka muoto muistuttaa kuormalavaa, jossa on sivuseinät. Niiden korkeus on 15-20 cm.

Tällainen "kouru" kerää säännöllisesti ylimääräistä kosteutta eikä salli sen imeytymistä betoniin. Onnettomuuden sattuessa tai teknisen viestinnän kiireessä neste jää säiliöön. Näin ollen se ei tule tulvia alhaalta naapureilta, ja tilojen omistajalla on aikaa poistaa "tulvan" seuraukset.

On olemassa useita erilaisia ​​vedeneristyksiä, joista jokainen on suunniteltu erityistarkoituksiin. Sopivimpien keinojen valinta riippuu monista tekijöistä:

 • lattian materiaali;
 • rakennuksen kerrosten lukumäärä;
 • ajanjakso korjauksille;
 • alilevyn kunto;
 • mahdollisuus pienentää huoneen korkeutta.

Nämä tekijät ovat ratkaisevia. Valinnan voi kuitenkin vaikuttaa tietyn koostumuksen kustannuksiin ja saatavuuteen, sen soveltamisen monimutkaisuuteen, kylpyhuoneen pintaan ja sen kokoonpanoon.

Kuinka tehdä vedeneristys?

Vedenpitävyys on monella tapaa. Katemateriaalia voidaan sijoittaa, peittää alusta ja nestemäistä lasia rikastettua maata tai kaada polymeerilattia. Nämä ovat tehokkaita, mutta kalliita vaihtoehtoja. Siksi käytännössä useimmiten käytetään enemmän talousarviomenetelmiä.

Yleisimmin käytettyjä ovat kaksi tapaa: tarttuvat nauhat vedenpitävästä materiaalista ja vedenpitävä liuos. Ensimmäisessä tapauksessa käytetään niin sanottuja pinnoitusmateriaaleja toisessa päällystysmateriaalissa.

Niiden koostumus eri mittasuhteissa sisältää välttämättä bitumia, jonka toksiset ominaisuudet vähenevät johtuen erilaisten polymeerien lisäämisestä.

Toisin kuin yleinen uskomus, kylpyhuoneessa sinun täytyy suojata paitsi lattiaa myös vedestä. Kaavion sininen osoittaa alueita, joiden on oltava vesitiiviitä.

Lasitetut vedeneristys

Päällystysaineiden ensimmäiset edustajat voidaan pitää katemateriaaleina ja kattoina, melko myrkyllisinä ja vaikeasti asennettavina pinnoitteina. Moderni "liimaus" on tehty joustavaa lasikuitua, joustavaa polyesteriä ja muovilasia.

Joka tapauksessa materiaali leviää helposti ja ottaa halutun muodon. Kummallakin puolella bitumi levitetään substraattiin, jolla on tarvittavat vedenpitävyysominaisuudet. Sisäpuolelta levitetään liima-ainetta, joka varmistaa maksimaalisen kiinnittymisen pohjaan.

Hiekkaa voidaan levittää eristemateriaalin pinnalle. Tämä on tehty parantamaan pitoa päällysteen kanssa, joka asetetaan eristeen päälle.

Liimaustyypin materiaalit jaetaan kahteen suureen ryhmään:

 • Itsekiinnittyvä pinnoite, jossa on liimakerros, jota käytetään kääntöpuolella. Niiden asettamiseksi sinun tarvitsee vain poistaa suojakalvo tahmealta pinnalta ja asentaa aikaisemmin leikatut nauhat.
 • Peitekerros. Asennuksen aikana päällysteen pohjakerros sulatetaan kaasupolttimella tai rakennuskuivurilla. Tämän jälkeen materiaali sijoitetaan sen aiottuun paikkaan.

Päällystetty eristys on useimmiten ammattilaisten käytössä, koska sen asennus vaatii taitoja ja kokemuksia. Kuumennettu materiaali on erittäin helposti repeytyneenä, ja lisäksi, kun se ylikuumentuu, se vain sulaa. On myönnettävä, että lämmitetty bitumi, jota käytetään hitsauksen eristämiseen, on erittäin myrkyllistä.

Työskentely hänen kanssaan pienessä kylpyhuoneessa ei ole vain epämukava, vaan myös vaarallinen. Siksi rakennettuja materiaaleja käytetään kylpyhuoneissa harvemmin kuin itsekiinnittyvät, joita jopa haastava mestari voi laittaa.

Itsekiinnittyvä eristystyyppi on mukavin asennus. Lisäksi se on myös vähemmän myrkyllinen verrattuna talletetuille analogeille, koska asennuksen aikana sitä ei tarvitse lämmittää

Pesueristys tarkoittaa talousarvion materiaalien lukumäärää. Sen kustannukset ovat alhaiset. Lisäksi se on tiukasti paikallaan ja tarjoaa mahdollisuuden jatkaa viimeistelyä lähes välittömästi levittämisen jälkeen. Tarvitaan teknisiä taukoja täällä.

Päällystysaineet ovat joustavia eivätkä peitä orgaanisten orgaanisten materiaalien pohjojen huokosia. Siksi niitä käytetään usein vedenpitävän kerroksen luomiseen puulattiat. Muovipinnoite sietää helposti puun liikkumista, jatkuvaa pakkaamista ja venyttämistä säilyttäen sen lujuuden.

Eristeiden puutteista on sen asennuksen monimutkaisuus, joka edellyttää kulman tarkkaa kohdistamista ja saumojen huolellista liittämistä. Asennusohjeet on valmistettu niin huolellisesti. Se on kuivattava ja tasoitettava huolellisesti.

Samanaikaisesti enimmäiskorkeuserot eivät saa olla yli 2 mm. Erityisesti on vaikea asentaa päällekkäisiä lajikkeita, ja lisäksi ne ovat myös melko myrkyllisiä. Harjoittelu osoittaa, että epämiellyttävä tuoksu pidetään sisätiloissa useita päiviä.

Materiaalin mahdollisen vaaran takia asiantuntijat suosittelevat sitä vedeneristeenä kylpyhuoneelle, joka on juuri asetettu lasille.

Pinnoituseristys

Sen historia pinnoitusmateriaaleista on peräisin eläimistä rasvoista ja öljyistä, joita käytettiin suojauksena vettä vastaan. Nykyaikaiset pinnoitteet ovat saatavilla eri muodoissa. Nämä voivat olla tahnoja, mastisia tai kuivia sekoituksia, joilla on erilaiset ominaisuudet materiaalin koostumuksesta riippuen.

Helpoin tapa työskennellä käyttövalmiiden nesteiden tai tahnojen kanssa, ne myydään ilmatiiviisti suljetuissa kaupeissa. Ne eivät tarvitse valmistelua piirtämiseen, mikä on välttämätöntä kuiville sekoituksille. Ne liuotetaan polymeeriemulsioon tai veteen ja tuloksena oleva koostumus sekoitetaan perusteellisesti.

Selventää valmisteen valmistusmenetelmä, jota tarvitaan seoksen valmistajan ohjeissa.

Obmazochnaya-vedeneristys on saatavana erilaisten nesteiden, tahnojen ja mastisten muodossa. Erityisen kätevää ovat ne, jotka myydään valmiina syömään. Kuivasekoitukset on laimennettava veteen tai polymeeriemulsioon ennen töitä.

Levitä pinnoituseriste eri tavoin. Jos laastin koostumus on tahnamaista tai nestemäistä, maklovitsa tai jokin laaja liekehtivä harja tekee. Muovaille samanlaista muovia käytetään lovettuun lastalla. On huomattava, että se on sen pääpiirteenä päällystyspäällysteen johdonmukaisuus. Koska hän itse määrittää materiaalin luoman eristävän kerroksen paksuuden.

Tämä puolestaan ​​rajoittaa päällysteen laajuutta. Hapettuneeseen bitumiin perustuvat nestemäiset liuokset pinotaan kerrokseksi, jonka paksuus on noin 1 mm.

On selvää, että korkealaatuisen vedenpitävyyden järjestämiseen tarvitaan vähintään kolme tällaista kerrosta. Lisäksi jokainen niistä seuraa kohtisuorassa edelliseen verrattuna. Tämä on ainoa tapa sulkea mahdolliset aukot edellisessä kerroksessa.

Nestemääräinen liuos on myös hyvä, koska emäksen valmistukseen ei ole erityisiä vaatimuksia. Riittää, että se on kuiva ja puhdas, koska useimmiten kerros levitetään eristekerroksen päälle. Bitumia sisältäviä eristäviä tahnoja sijoitetaan paksumpaan kerrokseen, jonka koko on noin 3 mm.

Siksi yksi tai kaksi kerrosta riittää suojaamaan vettä.

Bitumia sisältävää liimaa käytetään ei ainoastaan ​​vedeneristyksenä vaan myös laskeumana. Eristävän kerroksen suuri paksuus mahdollistaa vahvistusverkon käytön päällysteen vahvistamiseksi, jolloin PVC-materiaali asetetaan.

Tällaisen vedenpitävyyden järjestäminen on melko pitkä aika. Tämä johtuu siitä, että toisen kerroksen asettaminen voidaan suorittaa vain täysin kuivuneella ensin. Ja se vie aikaa. Pinta pinnoittamiseksi kolmannella eristyskerroksella joissakin tapauksissa voi olla "märkä", sitä tulisi selventää ohjeissa.

Vedenpitävyyttä kyllästetään suojaamaan kylpyhuone kosteudelta. Kaaviossa esitetään eristeiden kyllästämisen toimintaperiaate.

Impregnointi vedeneristys

Toisin kuin mastikat ja nesteet, jotka muodostavat vedenpitävän sulun, kyllästyseristys ei vähennä huoneen korkeutta. Toiminnan periaate on täysin erilainen. Impregnaatio, joka koostuu aktiivisista kemikaaleista, hiekasta ja sementtiseoksista, reagoi alustan kanssa.

Tämän seurauksena muodostuu stabiileja yhdisteitä, jotka tarttuvat kaikkiin nesteisiin. Märällä sementti-hiekalla tai betoniympäristössä muodostetaan neulamaisia ​​kiteitä, joiden pohjaa kierretään aiotulle veden virtaukselle. Niistä tulee ylitsepääsemätön kosteudeneste.

Impregnointi tunkeutuu syvälle pohjaan 12 cm: iin ja muodostaa sen monoliittisen rakenteen, joka ei repäise, ei murene eikä hajoa. Impregnoidaan tavallisella harjalla. On tärkeää tietää, että koostumuksella on tiettyjä käyttörajoituksia. Se on ehdottomasti tehotonta epäsopivissa pinnoissa, esimerkiksi ryhmillä III ja suuremmalla halkeamiskestävyydellä.

Betoni tai FBS, jolla on alhainen vedenkestävyysmerkki, sekä kalkki- tai kipsilevy eivät toimi. Joka tapauksessa sinun on selvitettävä tämä ongelma valmistajan ohjeissa. Toinen vivahde: ​​koostumus levitetään vain kostealla pohjalla.

Tärkeimmät epäpuhtaudet impregnoinnit ovat korkeat kustannukset, joten niitä käytetään melko harvoin.

Eristystekniikka

Vedenpitävyys kylpyhuoneessa voidaan tehdä käsin. Ensinnäkin sinun on päätettävä menetelmä eristävän materiaalin levittämisestä. Kuten käytännössä ilmenee, paras vaihtoehto on liimaus- ja pinnoitusmateriaalien monimutkainen käyttö. Tuloksena on kaksinkertainen suojaus vettä vastaan. Tarkastele tätä menetelmää tarkemmin.

Säätiön valmistelu

Pohjan valmistuksesta riippuu vedenpitävyyden soveltamisen laatu. Jos huone ei ole uusi, sinun on ensin poistettava vanhentuneet pinnoitteet. Poistamme kaiken, mukaan lukien vanhan kerroksen. Se ei useinkaan ole parhaassa kunnossa. Poista kaikki rikki hajot, öljymaalit, rasvaiset tahrat ja pöly.

Käytämme suurta hiekkapaperia tai lastalla puhdistamiseen stukkipuiden tai öljymaalien seinämien alareunaa tulevan vedenpitävyyden korkeuteen. Puhdista pohja perusteellisesti pölyltä. Nyt tarkastelemme sitä huolellisesti. Jos kohtaamme suhteellisen tasaisen pinnan, jonka korkeusero on korkeintaan 2 mm, voimme jatkaa pohjustukseen, jos ei, jatka tasaamista.

Aseta tarvittaessa kipsi-hiekka, sementti-hiekka tai kipsi- laasti tasoituslevy. Asennamme sen valmiiksi altistuviin majakoihin, joissa on kaistaleita 2 tai 3 m leveä. Jos voit tehdä ilman sementtiventtiiliä, varmista, että kaikki altaat ja halkeamat on kiinnitetty tukevasti.

Tätä varten kirjoamme ensin ne ja täytämme ne erityisellä korjausyhdisteellä. Kuten Isostop. Seinämien ja kulmien lattiaosien osiot käsitellään erityisellä tavalla. Asettamme näissä paikoissa noin 1 cm: n syvyys, joka täytetään korjauslaastilla tai bentoniittisangalla.

Vedenpitävä suojarakenne

Pohjamaali on pohjustettava perusteellisesti kuivaksi valmistelevan työn jälkeen. Tämä parantaa eristetyn pinnan tartuntaa vedeneristämällä. Pohjustus levitetään pinnalle tiukasti valmistajan ohjeiden mukaisesti. Pohjustukseen voit valita kaiken syvän tunkeutumisen koostumuksen.

Kuitenkin myynnissä on erityisiä ratkaisuja, jotka muodostavat osittaisen läpäisevän vedenpitävyyden, mikä parantaa merkittävästi eristystyön laatua. Levitä pohjamaali kahdessa vaiheessa huolellisesti hankaamalla se pohjaan.

Lattian ja seinien liitosten osia hoidetaan erityisen huolellisesti. Ne on päällystetty bitumimateriaalilla, johon PVC-vahvistusverkko asetetaan. Yksi tai kaksi kerrosta levitetään vesitiivis pinnoite

Toinen kerros suuntautuu kohtisuoraan ensimmäiseen, niin että ei ole jäljellä tahattomia palasia. Tontit, joissa päällekkäisyys leikkaavat nousuputket ja muut apuvälineet, kaada nestemäistä vedenpitävyyttä.

Seinien esikartatut osat ja lattian vierekkäiset kappaleet peitetään bitumimateriaalilla. Märälle liuokselle asetetaan PVC-verkko-nauha, mikä vahvistaa liitäntälohkoa ja seiniä. Yläpuolella levitetään mastiksi tai tahna kuten Hyperdesmo, Ceresite, Penetron. Jos valmistaja suosittelee useita kerroksia, menetämme sen mukaisesti.

Odotamme materiaalin kovettumista. Tällä hetkellä on välttämätöntä suojata kuivausmasto tai tahna roskista ja pölystä, muuten pinnoitteen laatu heikkenee. Kun kipsi on kuivunut kokonaan, voit jatkaa työskentelyäsi. On parempi valita itsekiinnittyvä pinnoite liima-aineeksi, joka lattian vedenpitäväksi kylpyhuoneessa on helpompi työskennellä.

Tämä voi olla Aquaizol, Isoplast, Ecoflex tai vastaava. Leikkaamme materiaalin huoneen kokoon ottaen huomioon pakollisen merkinnän seinämiin Me lepäämme leikattujen kappaleiden yläreunasta etäisyydeltämme, joka on yhtä suuri kuin turvalastan sivun koko, ja aseta materiaali lattialle. Irrota suojakalvo ja paina päällystettä tukevasti alustaan ​​auttaen itseäsi rullalla.

Kaikki seuraavat liuskat on sijoitettu samalla tavoin. Älä unohda, että muotoilu on tehty pakollisella päällekkäisyydellä jo asetetusta kankaasta. Päällekkäisyyden määrä on noin 10 cm, joten saadaan jatkuva vesitiivis arkki.

Seinien ja lattian välisen sauman saumat eivät ole sallittuja. Täällä ajan myötä kosteus alkaa varmasti imeytyä ja vedenpitävyys rikkoutuu. Putkien ohittamiseksi materiaaleihin leikataan reikiä. Asiantuntijat suosittelevat, että ne ovat hieman pienempiä kuin tiedonsiirtonopeus.

Reiät reiät asetetaan putken puolelle ylös ja kiinnität ne tiukasti.

Liimausmateriaalin on oltava päällekkäin, muuten vettä ei pääse vuotamaan ja pinnoite ei ole ilmatiivis. Keskimäärin päällekkäisyyden määrä on 10 cm

Päällysteen pinnoittamiseksi paremmin voit liuottaa sen hieman rakennushuoneella. Kaikki kangasliitokset on huolellisesti päällystetty bitumimateriaalilla. Sen jälkeen kun se kuivuu, voimme vauhdittaa tuloksena olevaa yhden kappaleen vesitiivisarkkia raskas rulla.

Jäljitellään edelleen seinämien päästöoikeudet. Otamme rakennuksen hiustenkuivaajaa ja lämmittelemme mastia, jolla käsiteltiin seinää. Kuumennetulle massalle asetetaan lattialle liimattua materiaalia. Sulata se varovasti kuumassa massaan, paina levyn kulmat ja odota kovettumista. Putkien ympärillä olevat alueet käsitellään jälleen bitumimastilla.

Lattian vedeneristys voidaan katsoa täydelliseksi.

Seinien suojaus kosteudelta

Sen lisäksi, että lattialla on vedenpitävä este, on välttämätöntä suojata seiniä liialliselta kosteudelta. Tämä pätee erityisesti suihku-, pesuallas- ja kylpyammeiden läheisyyteen. Laatutyö edellyttää materiaaleja, jotka perustuvat polymeeri-sementiseoksiin.

Bitumiset koostumukset jätetään pois täältä, koska tämä on nestemäistä materiaalia ja ajan myötä se alkaa hiutaleina. Ratkaisua sovelletaan tiukasti valmistajan suositusten mukaisesti. Erityistä huomiota on kiinnitettävä poisto-putken osiin ja kulmiin.

Katon ja seinien väliset liitokset on esipinnoitettava erityisellä teipillä.

Seinien ja katon väliset liitokset tarvitsevat myös vedenpitävyyttä. Se ei varmasti suojaa ylhäältä tulevia vuotoja vastaan, mutta se auttaa suojaamaan rakennetta höyryn ja kondensaatin haitallisilta vaikutuksilta.

Vedeneristys kylpyhuoneessa - tarpeellinen tapahtuma, jonka laatu riippuu pitkälti huoneen toiminnan jatkumisesta.

Virheet ja laiminlyönnit voivat johtaa veden ja veden suojan nopeaan tuhoutumiseen sekä kylpyhuoneen vaurioitumiseen betonialustalle, tekniselle viestinnälle ja koristeellisille koristeluille. Tästä syystä kaikki työ on suoritettava tarkasti ohjeiden mukaisesti ja erittäin huolellisesti. Haluttaessa ne voidaan tehdä itsenäisesti.

Jos omavaraisuutta ei ole, sinun on kutsuttava asiantuntijoita, jotka mahdollisimman nopeasti huolehtivat kylpyhuoneen vedenpitävyydestä.

Mikä vedenpitävyys valita

Vedenpitävyys on erittäin laaja. Nykyään markkinoilla on laaja valikoima eri vedeneristysmateriaaleja monenlaisissa hinnoissa. Minkälainen vedenpitävyys valita kaikista mahdollisista vaihtoehdoista - tästä keskustellaan tänään. Käytännöllisyyden vuoksi jakautumme vedenpitävyyteen sovellusalueen mukaan, vaikka monia materiaaleja voidaan käyttää eri alueilla.

Pohja vedeneristys

Yksityisissä, matalan rakennustöissä käytetään usein pylvästyyppisen säätiön taloutta. Tässä tapauksessa yleisin vaihtoehto on käyttää vedeneristysmastia. On parempi käyttää kylmää mastista. Sen ei tarvitse lämmetä, sitä myydään valmiina käytettäväksi. Levitä mastike siveltimellä tai lastalla kahdella kerroksella (24 tunnin tauon jälkeen), joka on aikaisemmin valmistanut pohjan pintaa pohjamaalilla. Suosittelemme harkitsemaan seuraavia vaihtoehtoja mastille perustukselle: Mastinen perustukselle AquaMast, Mastinen bitumipitoinen vedenpitävä MG. Niiden ominaisuudet ovat suunnilleen samat.

Jos olemme tekemisissä kiinteiden perustusten kanssa tiili- tai lohkojen talojen kanssa, ja jopa kellarin kanssa, vedenpitävyys olisi valittava perusteellisemmin. Yleensä tällaisissa tapauksissa käytetään rullaustelan vedeneristysmateriaaleja, joskus myös profiililevyillä. Seuraavassa tarkastellaan lajikkeiden vedeneristys vedenpitävyys yksityiskohtaisesti. Sillä välin sanotaan, että perustukselle bitumipitoiset materiaalit käytetään polyesteripohjalla ilman suihkutusta: Steklokry EPP-3,0, Linokry EPP-3.5, Stekloelast EPP-3,5, Rubiteks EPP-3,5. Nämä materiaalit ovat eniten muovia ja kestäviä. Tärkein ero on elämässä.

Profiloidut kalvot käytetään suojaamaan epäpuhtauksia vedenpuhdistuksesta puiden juurista, rakennusjätteistä maahan jne. Lisäksi ne suorittavat tyhjennystoimintoja. Suositellaan käytettäväksi yksityisessä rakentamisessa: profiilikalvon PLANTER-standardi ja profiilin kalvo PLANTER eco. Muista käyttää profiilimaisia ​​kalvoja korkean pohjaveden tapauksessa. Talvella maaperässä oleva vesi jäätyy ja alkaa painostaa perustaan ​​(ns. Maaperän turvotus). Tämän vaikutuksen alla maaperän terävät elementit voivat vahingoittaa säätiön vedenpitävyyttä, mikä edelleen johtaa sen tuhoamiseen.

Katon vedeneristys (katto)

Litteiden ja kaltevien kattojen vedeneristys on merkittävästi erilainen. Kaltevissa kattoissa vedenpitävyys on laatta tai kova profiili, jonka alapuolella on vedenpitävä kalvo. Jos katto on lämmin, ylempi kalvo on asennettu eristeen yläpuolelle ja sen alla käytetään muuta höyrysulkukalvoa.

Paljon kiinnostavampaa ja vaikeampaa on litteän katon tapaus. Seuraavaksi puhumme siitä, kuinka valita vedenpitävä katto. Vedenpitävyys koskee sulavia materiaaleja, PVC-kalvoja, mastisia. "Isoisä" -menetelmä katon vedeneristämiseen on kolmikerroksinen erikoiskalvotekniikka kattojen kanssa, joissa on lasikuituvahvistus. Jokainen kerros levitetään päivän aikana. Vahvistettu kangas tai kangas on upotettu mastiksi. Yläosa kerros on suojattava UV-valolta erityisellä sadetuksella tai heijastavalla mastilla. Myös joskus ruberoidia valitaan edelleen kattotiinnitykselle. Se kiinnitetään pohjaan bitumilla, joka myös päällystetään materiaalin liitoksilla. Tällaisia ​​menetelmiä pidetään vanhentuneina eikä niitä suositella käytettäväksi. Katemateriaali on erittäin altis mätäämiselle (koska se perustuu tavalliseen pahviin) ja sillä on hyvin lyhyt käyttöikä. Se on paljon tehokkaampi, turvallisempi ja kätevämpää käyttää bitumipitoisia materiaaleja katoneristykseen.

Talletettujen bitumimateriaalien valinta

Tällainen vedeneristys on selvästi yleisimpiä. Se on helppo asentaa ja sillä on korkeat tekniset ominaisuudet. Hitsatut materiaalit myydään rullina, ja ne sijoitetaan alustalle kaasupolttimella. Useimmissa tapauksissa tämä vedeneristys sijoitetaan kahteen kerrokseen. Päällyskerroksessa on suojaava päällyste levyn, hiutaleiden tai hiekan sprinklisoinnin muodossa. Materiaalia, jossa on kastike (muru), käytetään katon vedenkestävyyden yläkerrokseen. Muissa tapauksissa käytetään materiaaleja, joissa on päällyskerros kalvolla.

Säilytetyt materiaalit on järjestetty seuraavasti: bitumia (hapetettu tai modifioitu) levitetään molemmilla puolilla olevaan lasikuitu-, lasikuitu- tai polyesteri- kerrokseen, jonka jälkeen toisella puolella on kalvon tai kalvon suojakerroksia ja murros. On erittäin tärkeää, mitä bitumista käytetään tällaisessa vedeneristämisessä. Halvin on hapettunut bitumi. Se on lyhyempi käyttöikä ja käyttölämpötila. SBS-modifioitu bitumi on joustavampi, kestää korkeita ja matalia lämpötiloja. Mutta mikä tärkeintä, se säilyttää ominaisuutensa paljon kauemmin (jopa 30 vuotta). On paljon kannattavampaa korjata 30 vuoden välein, mutta ei joka kolmas vuosi. Korkealaatuisen materiaalin kustannukset voivat poiketa useamman kerran, mutta ajan myötä, ottaen huomioon työn kustannukset, se oikeuttaa sijoitetut varat.

Toinen tärkeä parametri sisäänrakennetun vedeneristyksen valinnassa on sen pohjan materiaali.

Polyesteri on joustavin ja riittävän kestävä perusmateriaali. Materiaalin muodonmuutoksen (taivut, venytys) se ei repeyty, mikä takaa vedenpitävyyden eheyden. Polyesteriin perustuvia materiaaleja käytetään säätiöissä, uusien ja korjatuissa rakennuksissa, uima-altaissa.

Lasikuitu - kestävä, mutta tarpeeksi joustavaa materiaalia. Sitä käytetään laajasti korjatun litteiden kattojen vedeneristämiseen. Uusissa rakennuksissa lasikuidusta valmistettujen materiaalien käyttö on sallittua, mutta on suositeltavaa käyttää polyesteriin perustuvaa vedenpitävyyttä.

Lasikuitu on halvin, mutta myös haurain materiaali. Merkittävissä muodonmuutoksissa ja mutkissa se repeytyy helposti, mikä johtaa väistämättä katon koko vedenpitävyyteen, vuotamiseen. Sitä ei voi käyttää vierekkäisiin kattoihin eri rakenteisiin (suppiloihin, ilmastimiin, vertikaalisiin siirtymiin). Useimmin näitä materiaaleja käytetään pohjakerrokseen vedenpitävänä yhdessä yläkerroksen kanssa (sadettamalla) polyesterin pohjalta. Yläkerros tässä tapauksessa varmistaa koko vedeneristysrakenteen lujuuden. Tärkeintä sinun pitää muistaa - et voi yhdistää materiaaleja sideaineella hapetetusta ja muunnetusta bitumista! Lisää lasikuitupohjaisia ​​materiaaleja käytetään höyrysulkuna - kattoportaan pohjakerros, joka suojaa sitä huoneen sisältämistä höyryistä.

Perusmateriaali salataan sen nimen ensimmäisellä kirjaimella. E - polyesteri. T - lasikuitu. X - lasikuitu. Voit selvittää, onko materiaali yläkerros vedeneristys tai alempi voi olla myös nimestä. Nimen toinen kirjain on vastuussa tästä. P - kalvopäällystys (alempi kerros), K - muru (yläkerros katon vedeneristys).

Esimerkiksi: EPP-4.0 Isoplast on polyesteripohjainen materiaali, jossa päällystetään kalvo pohjakerroksen vedenpitävälle katolle tai kerrokselle kellarin vedeneristys, ja Stekloelast TKP-4.5 perustuu lasikuitukankaaseen, jossa on suojavaipat.

Voit ehdollisesti jakaa kaikki materiaalit luokkiin: talous, standardi, liiketoiminta ja palkkio. Economy-luokan materiaalit asennetaan vain positiiviseen ympäristön lämpötilaan ja niiden käyttöikä on 5-7 vuotta. Vedeneristysluokka "vakio" toimi 10-15 vuotta ja asennus suoritetaan jopa -5 ° C: n lämpötiloissa. Liiketoimintasegmentille on ominaista 15 vuoden käyttöikä ja ympäristön lämpötila asennuksen aikana -15 ° C: een. Premium-materiaalit voivat palvella sinua jopa 30 vuoden ajan, eivätkä ne menetä elastisuutta jopa -25 ° C: n asennuslämpötilassa.

Eri materiaaliluokissa löytyy myös lasikuitua, lasikuitua ja polyesteriä. Usein käy ilmi, että lasikuitumateriaalin korkeampi luokka on halvempaa kuin polyesterin ja alemman luokan materiaali. Kysymys kuuluu: mikä materiaali on parempi valita? Vedenpitävä rakenne on välttämätöntä. Jos tämä on uusi rakennus, se istuu alas. Kutistumisjakson aikana rakenteen muodonmuutokset ovat mahdollisia, mikä johtaa vedenpitävän materiaalin venyttämiseen ja taivuttamiseen. Joten kiinteällä budjetilla on parempi tehdä vaihtoehto polyesteriin perustuvalla vedeneristyksellä. Se on luotettavampi, vaikkakin lyhyempi käyttöikä. Muussa tapauksessa koko pitkän käyttöiän kompensoidaan täydellisesti materiaalin mahdollisen rikkoutumisen lähivuosina. Ja vedenpitävyys kustannukset lisätään enemmän ja korjaus ylemmän kerroksen. Päinvastoin on vakiintuneiden rakennusten korjatun katon tapaus. Materiaaliluokan käyttäminen voi säästää katon vuotojen aiheuttamista huolista monta vuotta.

Talletettujen materiaalien toinen ominaisuus, johon on kiinnitettävä huomiota, on paino, so. paino neliömetriä materiaalia. Älä sekoita tätä ominaisuutta paksuuden kanssa. Paino ilmoitetaan tuotenimellä. Esimerkiksi: Rubiteks HPP-3.5 - kerrostettu materiaali, paino 3,5 kg / m². Yleensä todellinen paino on hieman suurempi. Esimerkissämme se on 3,7 kg / m². Yksinkertaisuuden vuoksi materiaalien valmistajien valikoima on painoltaan 0,5 kg / m². Mitä suurempi paino, sitä parempi materiaali.

PVC-vedeneristyskalvo

Litteät katot voidaan myös eristää vedestä käyttäen polymeerikalvoja. Nämä ovat moderneja korkean teknologian materiaaleja, jotka vähitellen voittavat markkinoita bitumisista, samoin kuin ne aiemmin tuhosivat melkein kokonaan katon materiaalia. Päävahvuus PVC-kalvojen laajaan käyttöön kattojen vedeneristämiseen on materiaalin ja sen asennuksen korkeat kustannukset. Toisin kuin rakennettu vedeneristys, tällaiset kalvot asennetaan erityisellä hiustenkuivaajalla ilman avointa liekkiä. Tämä tosiasia on joskus ensisijainen valinta vedenpitävyyspaikoissa paikoissa, joissa avotulta ei voida käyttää palo-syistä.

Korkeat kustannukset ovat jonkin verran kompensoineet se, että PVC-kalvo sopii yhdeksi kerrokseksi, toisin kuin bitumin vedeneristys, joka useimmissa tapauksissa vaatii kaksinkertaisen kerroksen. Lisäksi tämä vedeneristys on merkittävä käyttöikä (jopa 25 vuotta).

Polyvinyylikloridikalvot on vahvistettu polyesterikuiduilla ja vahvistamattomilla, yksikerroksisilla ja monikerroksisilla, lisäämällä erityisiä yhdisteitä, jotka lisäävät vastustuskykyä alhaisissa lämpötiloissa aallotuksilla katon liukupinnan vähentämiseksi. Eduista voidaan mainita ympäristöystävällisyys, palonkestävyys, ultraviolettisäteilyn kestävyys ja lämpötilan muutokset (mukaan lukien asennukset lähes kaikissa sääolosuhteissa) ja alhainen paino. Yhdessä kerroksessa sijoittaminen myös nopeuttaa merkittävästi asennusprosessia.

Usein PVC-kalvoja käytetään laaja-alaisten litteiden katoissa.

Valitsemalla vedenpitävät tilat (kylpyhuone), uima-allas

Tiloissa usein vedenpitäväksi vedenpitäväksi mastiksi kylmätyypiksi. Se on kätevää käyttää (myydään valmiissa muodossa) eikä sillä ole voimakasta tuoksua. Usein käytetään klassista bitumimastia. Betonin pintaa on ensin käsiteltävä pohjamaalilla, minkä jälkeen levitetään kerros mastiksella siveltimellä tai harjalla, joka kulkee 3-5 cm: n seinälle. Mastiksia tulee levittää useissa kerroksissa ja odottaa aina edellisen kerroksen täydellistä kuivausta. Vedeneristysmateriaalin suojaamiseksi on asetettava päälle sementtilaasti. Tämä on yksinkertainen ja hyvin yleinen menetelmä kylpyhuoneiden vedenpitävyys tänään, erityisesti pienikokoisille.

Suurten tilojen vedeneristämiseen käytetään lasikuituun ja polyesteriin perustuvia bitumiseosta. Tärkeitä vaatimuksia tällaisen vedeneristyskäytön kannalta ovat 2 mm suurempien epäsäännöllisyyksien puuttuminen ja sileä siirtyminen lattiasta seiniin. Raskaat rullat ja kaasupolttimen käyttö vaikeuttavat asennusprosessia, joten nykyään mastikoita käytetään yhä enemmän kylpyhuoneiden vedenpitävyyteen.

Myös tilojen vedeneristys sallitaan käyttää erityisiä kuivaseoksia, jotka perustuvat sementtiin eri polymeerien lisäaineiden kanssa. Tätä menetelmää käytetään pääasiassa seinien vedeneristämiseen. Tällaista liuosta käytetään tavalliseen kipsiin nähden eikä se vaadi ylimääräistä suojapäällystystä.

Näin keskimääräisen kylpyhuoneen vedenpitävyys on seuraava: alusta levitetään lattialle, sitten bitumi mastetaan 2-3 kerroksella pari senttimetriä seinillä. Seuraavaksi lattiaan asetetaan sementtilaastia ja seinille asetetaan erityinen vedeneristyskuivasekoitukset. Altaat, palosäiliöt jne. voidaan myös eristää mastisilla, bitumimateriaaleilla, PVC-kalvoilla jne. Jos käytetään hitsausmateriaaleja, valitaan vain ne, jotka ovat periaatteessa polyesteriä.

Minkälainen vedenpitävyys valita lattialle?

Kaikki talon tai huoneiston rakentavat elementit vaativat luotettavan suojan korkealta kosteudelta. Mikä on vedeneristys?

Kosteassa pohjalla sijaitsevassa huoneessa kosteus tuhoaa betonilattiat. Puupäällysteen ollessa korkea kosteus, muotti on päällä, mätää alkaa. Keskikerrosten korkeissa rakennuksissa, kun kosteus tunkeutuu lattian, maton, laminaatin, parketin ja bambun liitosten välisiin aukkoihin, bambu menettää alkuperäisen ulkonäönsä ja tulee käyttökelvottomaksi.

Yksityisen talon ensimmäisen kerroksen lattian vedenpitävä lattialattia, jolla ei ole kellarissa tai lattialla maata, pidentää rakennuksen käyttöikää. Maaperästä nouseva vesihöyry voi olla hapan tai emäksinen.

Yhteensuuri betoniin, kosteus voi tuhota sen kokonaan muutamassa vuodessa - tarvitaan vedenpitävyys. Lattian vedeneristyslaite auttaa välttämään samankaltaisia ​​ongelmia asunnossa, lisää sen toiminnan turvallisuutta, lisää mukavia elinolosuhteita.

tarvikkeet

Käyttötarkoituksesta riippuen tilojen käyttöolosuhteet, lattian kunto, taloudelliset kustannukset, vedenpitävyys eri materiaaleja, jotka suojaavat sitä tuhoamiselta. Kaikenlaiset vedeneristyskannat ovat kaksi pääryhmää - ulko- ja sisätiloihin.

Vettä hylkivän komponentin peruskoostumuksesta:

 • mineraalikomponentteihin perustuvat bitumipitoiset;
 • polymeeri;
 • bitumi-polymeeri.

Päällystysmenetelmän mukaan päätyypit eroavat toisistaan:

 • rullaa;
 • elokuva;
 • tunkeutuva;
 • kalvo;
 • maalaus;
 • Puureunalista;
 • obmazochnye;
 • jauhe;
 • rappaus.

Rulla ja itseliimautuva vedeneristys

On yleistä lattiapäällysteiden ja yksityisten asuntojen vesitiivistykseen. Vedeneristysmateriaalia käytetään nykyään, yhdessä toly- ja lasikuorroideiden kanssa. Pahvi tai lasikuitu, joka on kyllästetty bitumin, basaltin murun seoksella. Aseta ne voi olla suojaa kosteus perustukset, katot, lattiat. Nykyaikaisilla vedeneristysmateriaaleilla on eristeominaisuuksia.

Rullasuojaus - kalvo (geomembraani). Risteyksessä on lukko. Lisäksi tehty liimaus.

Valssattuja vedenpitäviä materiaaleja on kahta tyyppiä: kelluva ja itseliimautuva. Pinnoitusmateriaalit ovat kestäviä, edullisia hintaan. Heidän haittansa: on tarpeen asettaa vedeneristys käyttäen bensiiniä tai kaasupoltinta, kuumennettaessa heijastuu epämiellyttävä tuoksu, haitallinen savu. Menetelmä sopii hyvin käytettäväksi maassa omilla kädillä, kun se alustaa vedenpitäväksi. Katonmateriaalin asettaminen vedenpitävyyden aikana vaatii lisälastin asennuksen.

Itsekiinnittyvä vedeneristys pinota nopeasti ja helposti kiinnitettynä pohjaan. Mitkä sivut itsekiinnittyvän materiaalin asettamiseksi on esitetty oheisissa ohjeissa. Hydrosuojausta varten levitetään itseliimautuva kalvo polyvinyylikloridista, polyetyleenistä, polypropeenista. Tavallisesti PVC-kalvoa käytetään konkreettisen kerroksen kuivaan tai sementtisbetonirainaan. Itsekiinnittyvän kalvon työ ei vie paljon aikaa.

Veden suojauksen tunkeutuminen

sovelletaan betonilattian pää- tai lisätoimenpiteenä. Sisältää alaryhmät:

 • Betonisointi - lisää materiaalin tiheyttä ja lujuutta. Aseta lisäaineeksi lujittavan kerroksen luomiseksi.
 • Sementtipolymeeri - käytetään betonin, puun, tiililattian käsittelyyn. Polymeerin vedeneristyskyky on erittäin pehmeä, helppokäyttöinen, ympäristöystävällinen. Aluslattian vedeneristys voidaan tehdä sementti-polymeerivalmisteesta, joka on kiinnitetty vahvistusverkkoon - saat samanaikaisesti kerroksen vedeneristys- ja tasoitustasolle.
 • Sementtiä, epäorgaanista hydrosuojausta käytetään betonilattian käsittelyyn.

Keraaminen laatta voidaan helposti sijoittaa läpäisevään vedenpitävyyteen.

yms

muoviset liimaliuokset, jotka perustuvat bitumiin, nestekumiin, polymeereihin, hartseihin, pehmittimiin ja muihin lisäaineisiin. Mastiset ratkaisut ovat kuumia tai kylmiä. Lattian vedeneristysmastia käytetään vedenpitävän kerroksen aikaansaamiseen, käsittelyssä nivelissä kylpyhuoneessa, wc: ssä, keittiössä, kylpyammeessa, altaassa. Mastinen siirtää valssattuja materiaaleja, koska niissä ei ole epämiellyttäviä hajuja, mutta ne eivät muodosta saumoja, jotka voivat aiheuttaa vesivuotoja.

Vettä hylkivä materiaalit

Vedeneristykseen voidaan sijoittaa nestemäisiä vettä hylkivä materiaaleja. Ryhmään kuuluvat alukkeet, lakat, maalit, kyllästys.

Jauheaineet

Kosteudensuojelua varten esitetään erilaiset kuivat sekoitukset sementin, liiman, neulontakomponenttien ja pehmittimien perusteella.

Välittömästi ennen käyttöä, laita kuiva seos veteen niin, että liuos on käyttövalmis. Jauheeseoksia käytetään lattiamassan betonilaattojen, vedenpitävän kellarikerroksen ja altaiden valmistukseen. Kaikki riippuu valitusta materiaalista.

Suoritustekniikat

Hydrausuojausta käytettäessä on tärkeää noudattaa sääntöä - paikoissa, joissa lattia liittyy seiniin, vedenpitävä kerros tulee nostaa vähintään 30 cm korkeuteen.

Nestemäisen vedeneristeen käyttö. Lattian nestemäinen vedeneristys materiaalin koostumuksesta ja viskositeetista riippuen jaetaan valettuihin, kyllästettyihin.

Polymeerit ja bitumiseokset

Cast - polymeeri- tai bitumiliuosten levitys, joka kiinteytyy muodostamaan sileä, vedenpitävä kalvo. Bitumiliuoksia kuumennetaan lämpötilaan 130-140 ° C, kaadetaan puhtaaseen kerrokseen ja tasataan laajaa lastalla.

Tätä menetelmää käytetään fuusioituneiden emästen käsittelyyn ennen lasin valun tekemistä. Vedeneristysmateriaalin asettaminen voi olla useita kerroksia, joiden välissä on metallia vahvistava verkko tai vahvistettu lasikuitu; vedenpitävän kalvon paksuus voi olla 5-15 cm. Pohja on kyllästetty vedeneristysmateriaalilla.

Pintamaalaukseen kuuluu kuumennetun bitumipolymeerimastikon, kylmän polymeerin, kumi- epoksimastarin kanssa työskentely. Hapettua bitumiin perustuvaa abstraktia vedeneristys tehdään käyttäen orgaanista liuotinta ja erilaisia ​​täyteaineita.

Lisäaineina käytetään kumirumua, pehmitintä, lateksia, mikä lisää huomattavasti päällysteen elastisuutta ja estää sen krakkautumisesta. Bitumipolymeerimastikoille on ominaista korkea tarttuvuus. Vedeneristys betonilattian alla vahvistuskuidulla lisää merkittävästi sen lujuutta ja hankauskestävyyttä.

Erityinen pohjamaali, jota käytetään ennen mastin levittämistä, parantaa vedeneristyskerroksen liittämistä betonialustaan. Mastia voidaan myydä täydellisenä pohjamaalilla, jonka pääkomponentti on yhteinen. Päällystemateriaalien tärkeimmät edut ovat kustannustehokkuus ja helppokäyttöisyys.

väritys

Miten vedenpitävä lattia värjätään? Värjäystä käytetään puuta, puuta tai betonipäällystystä varten. Käytetään polymeerisiä tai bitumipitoisia lakkoja. Koostumuksen koostumuksesta riippuen se levitetään pinnalle lastalla, rullalla, harjalla. Kerros tällaisen käsittelyn aikana on 2-3 mm paksua ja lisäksi suorittaa korroosiosuojan ja sienilääkkeiden suojauksen. Tällaisen suojan käyttöikä on 5 vuotta.

Päällystysmateriaalit

Kuinka tehdä vesitiiviit lattiamateriaalit? Tämä menetelmä sisältää rullan ja arkkien kosteutta kestäviä materiaaleja kerroksittain esipuhdistetulla ja pohjamaalipinnoitetulla pohjakerroksella.

Vedeneristysmateriaalin tyypit:

 • Perinteiset lattiat pinnalla sementin tai kuivan levityksen alla, puusuojan alla, joka on yhdistetty tai itsenäinen kiinnitystapa.
 • Rullatun materiaalin kiinnittäminen lattialle kaasujousella. Menetelmä on palovaarallinen, joka vaatii taitoja ja noudattaa paloturvallisuutta koskevia sääntöjä.
 • Liimaaminen erikoisliima-aineilla ja mastiksilla. Monilla moderneilla kalvotehosteilla on liimakerros, joka yksinkertaistaa huomattavasti niiden asennusta. Mastin sulamispiste bitumipolymeeripohjassa valitaan 20-25 ° korkeammaksi kuin tämän huoneen korkein lämpötila.

Kaikentyyppiset pinnoitusmateriaalit reagoivat leikkaukseen, ja siksi niitä käytetään suojaamaan tiilistä, betonista ja betonista tehtyjä jäykkiä rakenteita korkeasta kosteudesta. Tätä vedeneristyslaitetta käytetään myös puupäällystyspinnoitteisiin.

kipsi

Helppo suorittaa, ympäristöystävällinen menetelmä, jossa käytetään erilaisia ​​kuivia sementtipohjaisia ​​seoksia sitovien mineraalien ja polymeerien lisäaineiden mukana. Liuos täyttää hyvin kaikki käsitellyn pinnan epätasaisuudet, halkeamat ja halkeamat. Seos levitetään lastalla tai harjalla.

Mastinen ja kipsi

Mastinen lattian vedenpitävyys. Työn ominaisuudet mastilla ja kipsillä.

Itse tasoittavan materiaalin levittämisen jälkeen lattian on oltava rauhallisessa tilassa polymeroimaan koostumusta. Mastista levitetään useita kerroksia - samanaikaisesti jokainen myöhempi kerros levitetään kohtisuoraan edelliseen sen jälkeen, kun se on täysin kuivunut.

Täysin vedeneristys varmistetaan, kun lattiaa ja seiniä käsitellään 10 - 15 cm: n korkeudelle. Sementti-polymeerimastit tarjoavat hydrausuojauksen ja muodostavat itsetasoittavan pinnan. Ei tarvitse kaataa tasoitusta. Vedenpuhdistuspinoille.

Irtotavarat

Vedenpuhdistusta käytetään suojaamaan lattiaa märillä alueilla. Miten panna täyttömateriaali? Joukkokomponentit kaadetaan valmiiksi valmistettuun muottiin, jossa on tasainen kerros.

Täyteaineina käytetään perliittihiekkaa, tuhkaa, mineraalivillaa ja betoniittia. Jätevedenpuhdistustuotannolla on pitkä käyttöikä, mutta sen asennus on aikaa vievää ja kallista.

Valinnan huoneen alla

Lattiasuojauksen materiaalin ja menetelmän valinnassa on huomioitava huoneen käytön erityispiirteet - kosteus, lämmitysjärjestelmän "lämmin kerros", wc: n ja altaan läsnäolo.

Erityisen huolellisesti on tarpeen tehdä töitä mökillä autotallissa - jatkuva kosteuden ylitys johtaa mätäneviin ajoneuvoihin. Minkälainen vedeneristys valita suojaamaan lattiaa autotallissa?

Optimaalinen ratkaisu on konkreettinen. Vedeneristys betonilattian alapuolella - tunkeutuminen, kyllästys, betonin lisäaineet liuoksen valmistelun aikana. Välittömästi ennen kuin betonia kaadetaan, maata kaadetaan bitumilla, käytetään myös rakennusmaalia tai valssatun materiaalin geomembraani.

Ehkä yhdistetyn vedenpitävyysmenetelmän käyttö - telapinnoite antaa ensimmäisen kerroksen, tiivistää sitten kaikki nivelet ja laittaa kerroksen mastille päälle.

Valmistelu työstä

Ennen hydraulisuojan työn aloittamista tehdään alustavia tehtäviä lattialohkolla:

 • vanhan pinnoitteen poistaminen;
 • perusteellinen puhdistus, karkean pinnan kuivaus;
 • tiivisteen aukot ja säröidyt pinnan osat vedeneristysastialla.

Tärkein käyttöaika ja lattian korkean kosteuden säilyttämisen tehokkuus ovat oikea materiaalin valinta, asennustekniikan noudattaminen.