Asuntojen korjausta koskevat artikkelit

Todennäköisesti jokainen asunnon omistaja ainakin kerran elämässään joutuivat vuotamaan ongelmaan. Sen lisäksi, että joskus alhaalta tulevat naapurit vaativat korvausta vahingoittuneen katon korjaamisesta, heidän on myös ratkaistava ongelmansa, mikä myös maksaa lisäkustannuksia. Ja kaikki siksi, että asuntojen vedeneristys ei tapahtunut ajoissa, etenkin huoneissa, jotka olivat ongelmallisia tästä asennosta.

Useimmiten vuodon ongelma esiintyy kylpyhuoneessa ja keittiössä. Syynä voi olla hanat tai putket äkillinen hajoaminen ja ehkä jopa vähäpätöinen epäluottamus. He jättivät esimerkiksi vesijohtoveden, pesuallas tai kylpyamme oli täytetty, tyhjennysaukko suljettu kaikella ja kaikella - vesi meni lattialle huipulla.

Sen lisäksi, että vuoto, joka itsessään on epämiellyttävä, on kaksi muuta ongelmaa. Huoneessa on liikaa kosteutta, minkä seurauksena sieni tai muotti voi muodostua ilman tuuletusta. Lisäksi ylimääräinen vesi tuhoaa viimeistelymateriaalin lattialla tai seinillä, kun taas naapureille se on tavallisesti alla olevassa katossa. Tämän estämiseksi, tee vedenpitävä, eli suojelee tiloja vedestä.

Vedeneristyslaite toteutetaan karkean korjauksen vaiheessa asunnossa, kun päällystetyt seinät ja lattiapäällysteet pääsee käsiksi. Useimmiten suojaa veden vuotamista vastaan ​​tehdään lattialla, erityisesti kylpyhuoneessa ja keittiössä. Vedeneristyslaite takaa tilojen suojan veden vahingoittumiselta, loppusijoitustarvikkeiden (oma ja naapurimaiden) säilymisestä sekä suojaa tiloja sieltä.

Vedenpitävyys

Vedeneristyslaitteessa tärkein asia on oikea materiaalin valinta, joka tapahtuu sisäisissä ja ulkoisissa töissä. Olemme kiinnostuneita sisäisestä. Ne voivat olla kahta tyyppiä:

Tällaiset seokset ovat kuivassa ja valmiissa muodossa, niitä on helppo levittää ja tasoittaa, tämä tehdään spatulilla. Ne tarttuvat hyvin betoniin, eli niillä on hyvä tartunta ja jotkut yhdisteet sisältävät jopa sienilääkettä. On tärkeää, että vedeneristyskoostumus levitetään aiemmin puhdistettuun ja kuivattuun pintaan.

Tämä koostumus voi jopa pudota märälle pinnalle ja tunkeutuu pohjan syvempiin kerroksiin. Sitä voidaan käyttää altaaseen ja muihin vedenkestävyyteen vedellä. Vuotojen nopea poistaminen ns. Hydraulisten tiivisteiden avulla. Mutta kun työskentelet tällaisten yhdisteiden kanssa, on muistettava, että valmis ratkaisu kuivuu nopeasti ja työ on tehtävä ennen tätä.

Tärkeitä tietoja vedeneristämisestä

Se ei ole aina vedeneristys, joka on tehty vain estääkseen veden virtaamisen naapureille. Se on myös tärkeää ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevissa huoneistoissa. Tosiasia on, että kellarissa ylimääräinen kosteus voi kertyä ja tunkeutua katon läpi. Tämä voi johtaa puulattian tai muun lattian turvotukseen, esimerkiksi putkimaiseen laminaattiin. Viimeistelymateriaalien muodonmuutoksen lisäksi liiallisen kosteuden vahinko on jopa terveydelle vaarallinen.

Lattian vedeneristys

Ennen vedeneristystyön aloittamista lattia puhdistetaan lattiapäällysteellä, halkeamia tai muita pinnan vaurioita käsitellään tiivisteellä ja kuivataan sitten. Vedeneristyskoostumus levitetään lastalla useilla kerroksilla, kutakin edellisen kuivauksen jälkeen. Seinän kulmat ja nivelet ja lattia ovat huolellisesti pinnoitettuja päällekkäisyyksien varmistamiseksi. Vedenpuhdistuslaitteen lopussa tehdään lattiateline samalla kun tasoitetaan ja valmistetaan pohja lattian asettamiseksi. Jos aiot tehdä lämpimän kerroksen, silloin on valittava vesitiiviin koostumus.

Parveke tai loggia vedeneristys

Parvekkeella on myös toivottavaa vedenpitävä laite. Ensin sinun täytyy laskeutua parvekkeelle kaikkien sääntöjen mukaan. Jotta voisimme tehdä työtä laadullisesti ja ammattitaitoisesti, suosittelemme käyttämään asiantuntijoiden palveluja esimerkiksi tässä sivustossa http://www.oknadiamant.ru. Sementtimaalin avulla ne peittävät kaikki nivelet ja kulmat huolellisesti, ja lattian vedeneristys voidaan valmistaa valssatuista bitumikangasta, asettaa ne lattialle ja kiinnittää se lämmittämällä polttimen avulla.

Parvekkeella oleva vedenpitävä laite auttaa vastustamaan lauhteen haitallisia vaikutuksia, jotka muodostavat lämpimän huoneen kylmän kauden aikana. Suojaus kosteudelta tekee huoneesta ilmatiivis.

Vedeneristysseinät

Seinille on myös tärkeää suojata kosteudelta, varsinkin paikoissa, joissa on pesuallas, pesuallas tai kylpy / suihkuyksikkö. Tämä koskee sekä vanhojen talojen että uusien rakennusten asuntoja.

Vedeneristystoiminnassa on parempi käyttää yhdisteitä, jotka sisältävät lisäaineita, jotka estävät sieni- ja homeen mikro-organismien kasvua. Vedeneristysratkaisu levitetään seinien puhtaaseen pintaan, kuivataan, peitetään sitten kipsiin ja lopulta koristellaan.

Paremman vedenpitävyyden parantamiseksi on suositeltavaa käyttää kaikkia rakennustöitä ja pintakäsittelytiloja huoneisiin, joissa on korkea kosteus, esimerkiksi kipsi, laattaliima jne.

Juuri siksi, että kukin omistaja voi yhtäkkiä jakaa putket, hanat ja sekoittimet, suosittelemme, että sinulla on hydraulinen tiiviste käsillä. Sen avulla voit nopeasti estää laajamittaisen tulvan seuraukset ja siten säästää kotiasi vakavilta menoilta seurausten poistamiseksi.

Sisäiset ja ulkoiset vedeneristysseinät

Seinien vedenpitävyys on keskeinen tekijä rakennuskohteiden yleisessä kokonaisuudessa. Kosteuden tunkeutuminen ulko- puolelta rakenteiden sisällä ja kasteen häviäminen rakennuksen sisäpinnoilla aiheuttaa aina paljon vaurioita. Kosteus tuhoaa rakennusaineiden rakenteen, edistää muotin ja sienen muodostumista. Talojen kosteudenkestävät ulkopinnat ovat kaikkein alttiimpia talvikauden tuhoutumiselle. Vesi muuttuu jääksi ja rikkoo seinien perustan. Talon seinien vedeneristys tulee olla korkealaatuista. Tiivistävät aidat, jotka on tehty sekä talon sisällä että sen ulkopuolella.

Kosteuden lähteet

Ulkopuolelta kosteus voi päästä rakennukseen pohjavedestä, korkeasta vedestä, sademäärästä. Suljettavien rakenteiden heikko lämpöeristys voi vaikuttaa terän lämpötilaeroon talon sisäseinien pinnalla. Tämä aiheuttaa kasteen putoamisen kotiin.

Rakennuksen sisällä kosteutta havaitaan kellareissa, kylpyhuoneissa ja keittiössä. Rakennuksen laajennukset (autotallit, työpajat jne.) Ovat myös esineitä, joissa on korkea kosteus.

Mikä on vedeneristys?

Jos annat edellä mainittujen negatiivisten ilmiöiden ilmenemisen, se johtaa rakenteen tukirakenteiden nopeaan tuhoutumiseen.

Seinien vedeneristäminen, kuten itse huoneistossa tai talossa, varmistaa rakennusten rakenteiden turvallisuuden monien vuosikymmenien ajan.

Eristyspinnoitteet muodostavat kynnyksen kosteuden läpäisyyn. Niiden tärkein ominaisuus on hydrofobisuus.

Eristeaineiden tyypit

Rakennusmarkkinoiden vedeneristysmuotoja edustavat monet eristysmateriaalilajit. Tämä voi olla nestemäinen tahna tai kalvopäällyste.

Materiaalien laaja käyttö materiaalien ulko- puolisena vedeneristeenä sai kateaineiden päällysteitä, kattohuopia ja bitumimateriaalia.

Bitumiset mastit

Bitumi on yksi öljynjalostuksen tuotteista. Mastic toimii välineenä liimata bitumitelamateriaaleja, kuten kattohuopa ja kattohuopa. Tämä on homogeeninen bitumipitoisen sideaineen massa, johon on lisätty antiseptistä - natriumfluorisilikaattia.

Mastikka toimitetaan paperipyyhkeissä, joiden paino on noin 20 kg. Käytä sitä kuumennetussa nestetilassa, jolloin lämpöä saadaan 150 ° C: seen.

Lämpöolosuhteet mahdollistavat avoimen liekin. Kun työskentelet tämän materiaalin kanssa, sinun tulee noudattaa tiukasti paloturvallisuutta koskevia sääntöjä.

Bitumainen mastilla on korkea tarttuvuus ja lujasti "tarttuu" mihin tahansa pintaan. Tämä universaali ominaisuus ja tämän aineen alhaiset kustannukset tekevät siitä yhden houkuttelevimmista eristävistä materiaaleista.

Polymeerimassa

Bitumimateriaalin lisäksi on suuri valikoima hartseja polymeeripohjalla. Ne voidaan helposti levittää seinille huoneen sisäpuolelta lastalla tai harjalla. Mastisuus kuivuu nopeasti (muutaman tunnin sisällä), jolloin muodostuu taso, jolla on korkea tarttuvuus.

Tämä video osoittaa tällaisen mastin käytön:

Kattohuopa ja ruberoidi

Kattotiilet ja kateaineet - valssattuja eristyspinnoitteita, jotka on suunniteltu rakennusrakenteiden vedeneristämiseen.

Näiden pinnoitteiden pohjana on tekninen pahvi, joka on kyllästetty pehmeillä bitumikoostumuksilla. Ruberoidin erottuva piirre on asbestin, talkin ja kvartsihiekan läsnäolo murron ulkopuolella. Tämä tehdään pääasiassa kateaineen yläkerroksen suojaamiseksi, kun se asetetaan rakennuksen katolle.

Katemateriaali ja katemateriaali "liima" seiniin kuumalla mastilla. Tuloksena oleva pinta tulee voimakkaaksi esteeksi kosteuden tunkeutumiselle. Siten tehdään pohjojen betoniseinien vedenpitävyys ulkopuolelta.

Bitumi-mastille asetettua talon ulkoseinien vedenpitävyyttä pidetään yhtenä parhaimmista vaihtoehdoista rakennusten rakenteen suojelemiseksi kosteudelta.

Polyeteenikalvo

Nykyaikaiset vedeneristysmateriaalit sisältävät runsaasti erilaisia ​​polymeeripinnoitteita. Niitä käytetään pääasiassa sisätiloissa tai vaikeissa olosuhteissa, joissa on liiallinen kosteus ja perustukset, kellarit ja kellari seinät.

Polyeteenikalvo on välttämätön materiaali laitteiden vedeneristämiseen, kun suoritetaan monenlaisia ​​rakennustöitä. Kalvo on täysin vedenpitävä, kevyt ja kestävä. Polyeteenipinnoitteen paksuus voi olla 0,5 - 3 mm.

Polyeteenin seinien pinnoitusta kutsutaan vedeneristyskalvoksi.

Kalvo on erittäin joustava, sitä on helppo asettaa mille tahansa monimutkaisen kokoonpanon pinnalle. Materiaalin tärkeä etu on sen edullinen hinta.

Sisäseinien vedenpitävyyslaitteessa kalvolla peitetään esteiden pohjat ja sen jälkeen polymeerisen tai metallirunko asennetaan kipsiin.

Polyeteenikalvo kattaa myös kellareiden seinät ja kellarin seinien ulkopinnat.

Polymeeripinnoite

Monimutkaisiin polymeeriyhdisteisiin perustuvia eristemateriaaleja on. Valssattu materiaali asetetaan seiniin erikoisliimojen päälle.

Ruiskutusvesieristys

Näihin kuuluu erilaisia ​​alukkeita. Niillä on tunkeutumisominaisuus. Käytetty neste seinän pinnalla tunkeutuu syvyyteen, täyttää mikrokrakat ja huokoset. Näin muodostuu vedeneristyskerros.

Eristysyhdisteiden läpäiseminen estää ryhmän kapillaaristen huokosten. Tällaisia ​​työkaluja käytetään monoliitti- ja betonirakenteisiin.

Kipsiseinäkitti

Kipsiseoksen kipsiset pinnat ovat täysin vedenpitäviä. Kipsi kuivumisessa, sen lisäksi, että se luo pinnan, jolla on korkea tarttuvuus, toimii myös seinien sisäpuolelta vedenpitävänä muotia vastaan.

Eristyspaikka

Seinämän vedenpitävyys voi olla vaakasuora ja pystysuora.

pystysuora

Tämä on yleinen menetelmä seinien vedenpitävyydestä asunnossa ja talon ulkopuolella. Pystysuora eristävä seinäpinta estää kosteuden pääsyn tiloihin vaakasuoraan suuntaan.

Laitteen pystysuoran kellarin vedeneristyskaavio

vaakasuora

Laitteen vaakasuoran eristyksen tarkoituksena on estää kosteuden pääseminen talon pohjasta alempaan tilaan.

Se on järjestetty asettamalla telamateriaaleja pohjan ja kellarin päälle ennen seinien rakentamista. Säätiön ylempi vaakapinta on peitetty kahdella kerroksella rullaneristyskykyä (kateaine, kattolevy tai polymeerikalvo). Maaperän kosteus hajoaa ja tunkeutuu rakennuksen maarakenteiden rakenteeseen.

Vaakasuora vedeneristys tulee ylitsepääsemättömäksi esteenä kosteuden tunkeutumiselle alhaalta ylöspäin.

Seinien valmistaminen vedenpitäviksi

Koko pinnan valmistaminen ennen pinnoitusta on poistaa kaikki tarpeettomat seinistä. Vanhan vuorauksen jäänteet, erilaisten ratkaisujen, pölyn ja lian virrat - kaikki tämä voi edistää eristävän pinnoitteen irtoamista.

Eri tapauksissa tilojen pystysuorat tasot puhdistetaan erilaisilla jäykillä harjoilla ja spatuloilla. Sattuu, että sinun on käytettävä sandblaster-asennusta. Yleensä on monia vaihtoehtoja seinien perustuksen valmistelemiseksi. Tärkeintä on saavuttaa pintojen täydellinen puhdistus.

Eristysominaisuudet lämmitys huoneissa

Kun lämmität huoneiston tai yksityisen talon seinät, sinun on tehtävä vesitiivis pystysuora pinnoite. Valssattuja materiaaleja liimataan seinien pohjaan ennen eristyksen asentamista.

Eristys on hygroskooppinen materiaali, joten vedenpitävä kerros on erityisen tärkeä. Muuten eristävä kerros pehmentää ja menettää ominaisuutensa. Raaka-aineista tulee sienen ja homeen aiheuttaman infektion kohde.

Nestemäisen vedenpitävyys

Vedenpitävien perustusten ja kellari seinien ominaisuudet

Kellariseinien ulkopinnan vedenpitävyys tehdään, rakennuksen perustan lujuus ja kestävyys riippuvat.

Ennen työn aloittamista tarkista säätiön betonipinnan laatu. Tarvittaessa kaikki halkeamat ja hiotut betoni on suljettu.

Jos pohja koostuu betonielementtejä, saumat suljetaan sementtilaastilla.

Kuumalla bitumimateriaalilla peitetyt pinnat. Edellä olevasta materiaalista peitetään valssatun kateaineen tai polymeerikalvon palat. Katemateriaalin pinnoitus suoritetaan kahdessa kerroksessa bitumikerroksella.

Pohjakerroksen vedenpitävyys

Perusrakenteiden sisäpinnat ovat usein kellari seinämiä. Ne peitetään molemmilla rullatuilla materiaaleilla ja käsitellään nestemäisillä formulaatioilla.

Jotta kellarissa oleva kosteus ei pääse lattiasta seiniin, valssattu eristysmateriaali asetetaan pohjakerroksen pohjaan. Paikoissa, joissa seinät liitetään lattialle, asetetaan kerros nestemäistä savea (savi lukko).

Kosteus voi olla yhdessä tapauksessa elämän lähde ja toisessa tapauksessa aiheuttaa tuhoisia ilmiöitä. Rakennusten ja rakenteiden kuiva rakentaminen tarjoaa käytännöllisesti rajoittamattoman käyttöiän koko rakennukselle. Vedenpitävyys on tämän takuu.

Vedeneristysseinät sisä- ja ulkopuolella: tyypit ja ominaisuudet

Rakennustyön pakollinen vaihe on seinien vedeneristys. Likaisen kosteuden estävän kerroksen puuttuminen johtaa homeen ja homeen, joka voi aiheuttaa monia vakavia sairauksia.

Lisäksi vedeneristystekniikan rikkominen vaikuttaa rakennuksen tekniseen kuntoon ja vähentää huomattavasti sen käyttöikää.

Mikä se on?

Rakenteen suojelemiseksi kosteuden tuhoiselta vaikutukselta on välttämätöntä huolehtia seinien tehokkaasta vedeneristämisestä, koska vesi tunkeutuu materiaaliin ja tuhoaa sen rakenteen. Samanaikaisesti ei ole väliä mitä rakentaminen on pystytetty - betoni, tiili tai puu - ne kaikki tarvitsevat vesivoiman.

Todennäköisesti monet kohtaavat ulkonäkö talon tai huoneiston epämiellyttävä tuoksu homeen ja kosteuden, erityisesti usein tämä epämiellyttävä ilmiö esiintyy kellarissa ja kellarikerroksissa. Tämä johtuu siitä, että kosteus pääsee huoneeseen useilla tavoilla:

 • pohjavedestä;
 • keväällä sulaminen lunta ja korkea vesi;
 • sateesta ja muista sateista.

Kosteudessa voi olla myös sisäisiä lähteitä: jos talon lämpöeristys ei ole riittävän hyvä, seinien pinnalla oleva lämpötila kylmissä päivissä voi laskea voimakkaasti, mikä johtaa usein kasteen menetykseen olohuoneen sisällä. Lisäksi yksityisen talon yksittäisten huoneiden toiminnallisesta tarkoituksesta johtuen kosteus on parantunut, ja niihin kuuluu kylpyhuone, suihkutilat, altaat, kylpyammeet ja keittiöt.

Harkitse, miksi vedeneristys on tarpeen.

 1. Rakennuksen seisoo niin kauan kuin mahdollista. Kaikki tietävät, että vahvat seinät ovat kuivia seiniä. Kosteuden vaikutuksesta jopa kaikkein kestävimmät materiaalit muuttuvat hauraiksi ja alkavat murentua ja halkeilla. Talossa, jossa ei ole vedenpitävyyttä, menettää melko nopeasti lujuutensa elementtejä ja muuttuu vähitellen sopimattomaksi mukavaan ja turvalliseen asumiseen.
 2. Jotta lämpimämpi talvella. Yhteys tässä on suora - märkä seinät jäädyttää ensiksi, koska kertynyt kosteus jäätyy melko nopeasti. Näin asu ei ole suojaa kylmältä, vaan aivan päinvastaisesta, eräänlaisesta "jääjoki". Asunnon omistajat kiirehtivät eristääkseen seiniä ja käyttävät ylimääräistä rahaa lämmitykseen, mutta yleensä tämä ei ole haluttua vaikutusta.
 3. Suojella taloa tuholaisilta. Kosteus tunnetaan parhaaksi kasvatuspaikaksi muotille ja homeelle, jonka ilmeneminen johtaa vakavaan allergiseen ja bronkospulmonaaliseen sairauteen aikuisilla ja lapsilla.

On selvää, että vedenpitävyys on tarpeen paitsi tehdä talosta paremmaksi ja vahvemmaksi. Tämä on yksi tärkeimmistä työvaiheista, joiden laiminlyönnistä kärsivät vakavimmat seuraukset.

Vesitiiviys on tarpeen rakennuksen pääelementtien hoitoon.

 • Luurangon kehyksen ulkoseinät - luonnollisten tekijöiden jatkuvasta vaikutuksesta, seinät vähitellen romahtavat, suotuisa ympäristö taudinaiheuttajien lisääntymiselle ja lisäksi kosteus alkaa laskeutua alas seinille ja tuhota rakennuksen perustukset ja pylväät.
 • Kellarit - kellarikerroksen seinät ovat kaikkein alttiimpia, koska niillä on valtava paine: rakennuksen paino, pohjaveden läheisyys ja märän maaperän jatkuva vaikutus. Kaikki tämä vaatii kellareiden ja sokkelien suojaamista.

Standardit ja standardit

Vedeneristysmateriaalit samoin kuin niiden asennusta koskeva työ olisi toteutettava Neuvostoliiton aikana annettujen voimassa olevien määräysten ja standardien mukaisesti, mutta eivät ole vielä menettäneet merkityksensä.

Erityisesti vedenpitävien koostumusten vaatimuksia säätelevät SNiP 3.04.01-87, samoin kuin BCH 35-95 ja muut.

tapaaminen

Käyttötarkoituksesta riippuen on olemassa useita erilaisia ​​vedeneristyksiä.

 • Tiivistys. Tällainen pinnoite luo olosuhteet, joissa kaikki mahdollisuudet ilmakehän tai kapillaarisen kosteuden seinämien sulkemisesta kokonaan suljetaan pois. Tällaista vedeneristyslaitetta käytetään laajalti perustuksen ja seinien välissä.
 • Teplogidroizolyatsionnaya. Tämä on kattava eristys, joka säästää rakennuksia ja rakenteita kosteudelta ulospäin, mutta myös luotettavasti pitää lämpöä huoneen sisällä ja edistää terveen ja edullisen mikroilmaston muodostumista. Tällaisia ​​tiivisteaineita käytetään kattojen ja seinien käsittelyyn.

Menetelmät sisäseinien, materiaalien ja suositusten vedenpitävyydestä

Kun talon tai kellarin rakentaminen on valmis, sinun ei pitäisi toivoa, että kaikki työ on valmis. Kaikissa lattioissa ja väliseinissä on pitkä käyttöikä, joten seinien vedenpitävyys on tarpeen. Jos ymmärrät tämän prosessin, niin mikään ei ole monimutkaista.

Sisäisen vedenpitävyyden tarve

Jokaisessa rakennuksessa lämpötila on välttämättä erilainen kuin ulkolämpötila. Kesällä luomaan mukava ilmapiiri pyrimme ilmaisemaan enemmän ja talvella kytke lämmitys päälle.

Tämän seurauksena kosteuden kondensoituminen tapahtuu erityisesti sisäpinnoilla. Todennäköisesti kaikki ainakin kerran kiinnittäneet huomiota märän tapetin, tämä voi johtaa ei-toivottomiin seurauksiin:

 • Koska useimmat rakennusmateriaalit kykenevät imemään kosteutta, tämä voi merkittävästi lyhentää niiden käyttöikää.
 • Suurin osa tärkeimmistä viestinnöistä on metallia, ja siksi korkeassa kosteudessa olosuhteissa altistuu korroosiolle.
 • Ajan myötä kosteuden tuoksu alkaa näkyä.
 • Mikroklimaatio rikkoutuu.
 • Muotti alkaa näkyä, eikä tämä ole ollenkaan hyödyllinen ihmisten terveydelle.

Näin ollen voidaan päätellä, että suojaa kosteudelta huoneiston sisällä on myös tarpeen, kuten kellarissa.

Vedenpitävyyslajit

Vedeneristämisen luokittelu voi olla erilainen riippuen sen ominaisuuksista. Siksi parametrien perusteella ja jakaa se useisiin eri tyyppeihin.

Kohde vedenpitävyys on:

 • Tiivistys.
 • Teplogidroizolyatsionnaya.
 • Korroosiota.
 • Antifiltratsionnaya.

Jos jatkamme rakennuksen sijaintia, voimme erottaa:

Kosteudesta suojaavan kohteen mukaan:

 • Säätiöiden eristäminen.
 • Kellareissa.
 • Lattiat.
 • Kylpyhuoneet ja kylpyhuoneet.
 • Seinät asunnoissa.

Tähän prosessiin käytetty materiaali voi erota, joten jakaa:

 • Maalaa vedeneristys.
 • Liimattu.
 • Rappaus.

Riippuen sen ominaisuuksista, vesieristyskerros voi olla:

 • Yksikerroksinen ja monikerroksinen.
 • Panssaroitu ja ei vahvistettu.
 • Suojakerroksen kanssa tai ilman.
 • Tuuletettu.

Jos otat ongelman vakavasti, on mahdollista tehdä se itse.

Istuinsuojelu

Jos kellari sijaitsee talon alla, sen suojaaminen ylimääräiseltä kosteudelta on suoritettava epäonnistumatta. Muussa tapauksessa rakentaminen alkaa huonontua ajan myötä liiallisesta kosteudesta ja aiheuttaa koko talon rakenteiden rikkomisen.

Jos rakennat taloa omiin käsiisi, sinun on huolehdittava tästä ongelmasta myös rakennusvaiheen aikana, vaikka sisäseinän sisäseinien vedenpitävyys voidaan tehdä milloin tahansa.

Kaikki työ voidaan tehdä eri tavoin, jotka voidaan jakaa useisiin lajikkeisiin:

 1. Paineilmatyyppinen eristys. Se suojaa pohjaveden vaikutuksilta, tässä prosessissa polymeeri-bitumimastilla.
 2. Vapaa virtausmuoto suojaa sulaveden ja erilaisten saostumisen vaikutuksesta. Materiaalia voidaan käyttää samoin.
 3. Kapillaarieriste suojaa kosteutta vastaan, joka voi tunkeutua pienimpiin lattian huokosiin. Käytä tässä tapauksessa liuoksia, mastisia aineita ja kyllästyviä seoksia.

Kun materiaalia valitaan työhön, on otettava huomioon kaikki sen lattian ominaisuudet ja ominaisuudet.

Jotta kaikki vedeneristys toimii laadullisesti, on noudatettava joitain suosituksia:

 • Pinta ennen suojapinnoitteiden levittämistä on puhdistettava pölystä ja liasta.
 • Jos on suuria epäsäännöllisyyksiä, ne ovat toivottavia yhdenmukaistamiseksi.
 • Kaikkien valmistelutoimenpiteiden jälkeen on tarpeen kuivata seinät hyvin.
 • Levitä aluke-seos.
 • Seuraava kerros tulee olla vedeneristysmateriaali.

Opetus on melko yksinkertainen, mutta kaikki sen kohdat ovat hyvin tärkeitä.

Työmateriaalina voit tehdä:

 • Neulotut yhdisteet.
 • Kuiva seos.
 • Roll-materiaalit.
 • Nestemäiset liuokset.
 • Metallilevyt.

Oikean materiaalin valinta on tarpeeksi tärkeä, työn laadun ja sen vuoksi tämän huoneen elämä riippuu siitä.

Sopivimpia työtason kellarissa ovat:

 1. Mastiksit, jotka perustuvat sementtiin. Ne ovat edullisia, kun pohjavesi on lähellä.
 2. Maalimateriaalit.
 3. Läpäisevät materiaalit. Halkeamien poistaminen.
 4. Valssatut materiaalit yhdessä eristyksen kanssa antavat erinomaisen tuloksen.

Vedenpuhdistus seinän sisäpuolelta kellarista hiekan ja sementin liuoksella pidetään onnistuneimpana vaihtoehtona. Seokseen lisätään muokattavia lisäaineita, jotka lisäävät vedenpitäviä ominaisuuksia. Nämä voivat olla: polymeerit, nestemäinen lasi.

Vedenpitävät rullamateriaalit kellarissa

Jos päätät käyttää valssattuja materiaaleja, työ on tehtävä seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kipsiseinien seinät kestää sementtilaasti.
 2. Rullaa vedenpitävä materiaali liimaun kahdessa kerroksessa.
 3. Rakenna savi-tiiliseinä rullaeristyksen tukemiseksi.
 4. Seinästä samaan aikaan on tarpeen vetäytyä noin 0,5 metriä.
 5. Maata on kaadettava seinän ja savilinnan välissä.
 6. Katkaise kaikki liitokset ja halkeamat bitumimastilla.
 7. Lopuksi pinta voidaan myös käsitellä päällystysyhdisteellä.

Kaikkien suoritettujen töiden jälkeen voimme olettaa, että kellarisi on luotettavasti suojattu kosteuden tunkeutumiselta.

Garage kosteuden suojaus

Autotalli asuu autoon, ja siksi on myös pidettävä yllä sopivaa mikroilmastoa, jossa nelipyöräsi ystäväsi tuntuu hyvältä.

Suurin osa koneen osista on metallia, joten kosteus on erittäin vasta-aiheinen niille. Tämä johtaa ruosteen syntymiseen, mikä voi johtaa huononemiseen, eli varaosien korjaamiseen ja vaihtamiseen tarpeettomista kuluista. Jopa auton harrastaja ei ole kovin mukava huoneessa, jossa on korkea kosteus pitkään aikaan, joten vedeneristys ei ole mahdollista.

Mitä materiaaleja voidaan suositella? Luetteloa voidaan kutsua kunnolliseksi, mutta valitset:

 1. Nauhoitetut materiaalit. Yleisimpiä tässä ryhmässä on ruberoidi.
 2. Pinnoitteet tai nestemäiset tiivisteet. Nämä yhdisteet valmistetaan bitumin tai kumipohjan pohjalta.
 3. Betoniyhdistelmät.

Koko autotallin vedenpitävyysprosessi tulee seuraavaan menettelyyn:

 1. Pohja vedeneristys.
 2. Katto.
 3. Eristysseinät.

Jos et ole tyytyväinen autotallin kellariin, niin on mahdollista tehdä mahdollisimman vähän varoja.

 • Rakennuksen aikana autotalli sijoitetaan ruperoidille.
 • Jos autotalli on jo rakennettu, säätö voidaan yksinkertaisesti peittää mastilla tai kipsillä.

Jos tämän huoneen kellari on varattu, tätä prosessia tulee lähestyä vakavammin, melkein samalla tavalla kuin erillisessä kellarissa.

Katon eristämiseksi on välttämätöntä valita materiaali sen ulkonäköön perustuen:

 1. Jos pinta on tasainen, on parasta käyttää katehuopaa, lämmittää liitokset hyvin ja kaataa koko pinta hartsilla.
 2. Katon, jossa on rinteitä, tulisi peittää vedeneristysmateriaalilla ennen pinnoituksen tekemistä. Voit tehdä tämän hankkimalla erikoiskalvon ja naulaa suoraan kattotuulettimille, ja peitä sitten korkki.
 3. Jos haluat, voit käyttää levyä. Niiden väliset saumat on suljettava tiivisteaineilla.

Autotallin seinien vedeneristys sisäpuolelta on erittäin harvinaista. Mutta parempaa luotettavuutta ja suojaa kosteudelta, tämä prosessi on vielä parasta.

 1. Seinät voidaan peittää betoniseoksilla. Ne ostetaan valmiiksi ja laimennetaan vedellä ohjeiden mukaan. Paremman tarttuvuuden vuoksi seinämän pinta kostutetaan vedellä ennen levittämistä.
 2. Toinen vaihtoehto on käyttää höyryä ja vedenpitävää kalvoa. Ennen levittämistä on tarpeen korjata kaikki halkeamat ja raot.

Kun olet tehnyt kaikki suositellut toimenpiteet, huomaat itse, kuinka mikroilmasto autotallissa muuttuu.

Vedenpitävä huoneiston sisäpuolelta

Hyvin usein huoneistoissamme huomaamme kosteutta kulmissa, ja talvella voi nähdä jopa lumen ja jäänmuodostuksen. Yksi ratkaisu tähän ongelmaan on seinien suojaaminen huoneiston sisäpuolelta ylimääräisestä kosteudesta.

Voit tehdä kaiken työn aina kun haluat. Ja jos kaikki on hyvää interpaneelien saumojen kanssa, pystyt selviytymään tästä ongelmasta 100%.

Työ voidaan suorittaa vaiheittain:

 1. Eri aukkojen eristämiseksi on tarpeen valmistaa leikkaus, jonka leikkaus on 20 x 20 mm. Tyhjät paikat on täytettävä vaahdolla, ja ne on täynnä hermeettisesti dehydrol-sviittiä.
 2. Puhdista seinämän pinta halutulla peittoalueella.
 3. Peitä betoni erityisillä yhdisteillä.

Vedenpitävyys sisäpuolella huoneistossa itsenäisesti on aivan kunkin ihmisen voima. Jos haluat tehdä tämän, joskus riittää erityinen ratkaisu, useimmiten kipsi.

Tämä ei ole tavallinen sementtilaasti, siihen lisätään erilaisia ​​lisäaineita, joilla on erinomaiset vedeneristysominaisuudet.

Kun märkä, nämä modifioijat alkavat tiivistää pienimmät kanavat, eikä vesi enää pysty kertymään. Tämä antaa kuivan pinnan ja näin ollen suojaa sinua sienen ja homeen ulkonäöstä.

Kipsin etu on sen kyky hengittää, kaikki tuntuu olevan sinetöity ja seinät jatkuvat ilmassa.

Kosteuden taso on tärkeä indikaattori kehomme normaalille toiminnalle, joten seinien vedenpitävä eristäminen huoneistosta on muuten muutettava.

Vedenpuhdistus asuntoon omilla käsillä

Vedenpuhdistus huoneistossa on ensisijaisesti tarpeen, kun on kyse vesialueilla (kylpyhuone, suihku, kylpyhuone ja keittiö) sekä huoneissa, joissa on korkea kosteus.

Jälkimmäisessä tapauksessa huoneistot sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa, etenkin kostean kellarin yläpuolella, ja viimeisenä, jossa vuotava katto aiheuttaa paljon ongelmia.

Monikerroksisten rakennusten kulmahuoneistot usein kärsivät korkeasta kosteudesta, jossa huoneiden kulmat vaimennetaan ja jäädytetään talvella.

Hyvä neuvoja

Joissakin nurkka-asunnoissa huoneiden päätyseinät johtuvat rakennusprosessin mahdollisista epäsäännöllisyyksistä, jotka altistuvat ulkoiselle altistumiselle kosteudelle ja ajan myötä, sieni- ja avioerot ilmestyvät pinnalle.

Kosteudelle altistuvien tilojen luokkaan kuuluvat myös parvekkeet ja parvekkeet, vedenpitävä suoja, joka ei vain suojaa niitä tuhoamiselta vaan myös eristyksen lisäämiseen, osaksi vierekkäistä tilaa, mikä lisää asunnon elävää tilaa.

Vedenpitävä jäätymisen ja vaimennuksen kulmat ja seinät asunnossa

Syy jäätymiseen ja vaimennukseen huoneissa, erityisesti kulmissa, on ns. Kylmäsiltojen muodostuminen paneeleiden tai tiilien ulkoisiin liitoksiin betonin kastumisen ja lämpöeristyksen vuoksi. Tämän ilmiön poistamiseksi on välttämätöntä varmistaa seinien ulkoseinien ja sisäisten liitosten vesitiiviys seinien, seinän ja katon sekä lattian välissä.

Viime kädessä on tarpeen tehdä sisäistä ja ulkoista vedenpitävyyttä.

Jäätymisen ja vaimentavien huoneiden kulmien sisäinen vedeneristys

Asuntoon on mahdollista tehdä sisäinen vedeneristys milloin tahansa vuoden aikana ja rajoittaa se tämäntyyppiseen työhön vain, jos väliseinän ja lämmöneristyksen ulkoiset vedeneristys on tyydyttävässä kunnossa.

Vaatii seinien liitosten vedenpitävyyden toisistaan ​​sekä lattian ja katon kanssa. Tätä varten liitoksissa on tarpeen leikata 2 x 2 cm: n poikkileikkaukseltaan hieno särmä. Täytä tiivisteiden eristys eristeisiin vaahtoeristeellä ja tiivistää sitten saatu hieno tiiviisti vedeneristysmastilla.

Tällä tavoin on välttämätöntä käsitellä kaikkia sisäisiä liitoksia. Myös pakastusalueen vieressä olevia betoniseiniä ja kattoja on käsiteltävä mastiksella. Ennen kuin pinta on puhdistettava kalkilla, maalilla ja muilla pinnoilla.

Asunnosta jäätyvien kulmien vedeneristys

Ulkoinen vedenpitävyys jäätymis- ja vaimennuskohteissa

Kaikki ulkoseinän vedenpitävät jäätymiseinät olisi suoritettava lämpimän kauden aikana. Ne ovat tehokkaimpia yhdessä sisäisen työn kanssa.

Ulkoisten töiden aikana on välttämätöntä palauttaa sisäisten saumojen vesi- ja lämpöeristys. Tätä varten sinun tulee avata välilevyn sauma, poistaa kostuttu tai hajoava lämpöeristysmateriaali ja kiinnittää uusi paikka tähän paikkaan (on helpointa käyttää lämmöneristävää vaahtoa).

Vedenpitävä kylpyhuone ja wc

Kun vedenpitävä kylpyhuone ja wc käytetään obmazochnye tai liimamateriaaleja.

Oikean materiaalin oikean valinnan vuoksi on tarpeen ottaa huomioon korjattavissa olevien tilojen pinnan ominaispiirteet, korjauksen ajankohta, kosteuden aste ja sen taloudelliset ominaisuudet.

Itsekiinnittyvät valssatut materiaalit, toisin kuin sisäänrakennetut materiaalit, ovat yksinkertaisempia asentaa, koska ne tarvitsevat vähäisiä lisävarusteita. Lisäksi nämä materiaalit ovat luotettavia, kestäviä ja taloudellisia.

Pinnoitteet ovat monikäyttöisiä, koska ne eivät vaadi erityistä pintavalmistusta.

Tämäntyyppisen vedenpitävyyden asennus voi säästää huomattavasti aikaa eikä vaadi korkeaa pätevyyttä ja kokemusta.

Valmistelutyöt

Ennen työskentelyn aloittamista kylpyhuoneessa on välttämätöntä puhdistaa perusteellisesti nivelet, lattia ja seinät kaikentyyppisistä roskista, huuhtelu suoritetaan, pinta käsitellään pohjamaalilla pinnan vahvistamiseksi ja sen liimaominaisuuksien parantamiseksi. On myös tärkeää kostuttaa betonipohja vedeneristysmateriaalin suojaamiseksi nopeasti kuivumiselta ja halkeamien muodostumisen estämiseksi.

Vedeneristysliitokset

Ensinnäkin kylpyhuoneessa ja wc: ssä on välttämätöntä aikaansaada vaakasuorien ja pystysuorien pintojen vesitiiviys sekä putkien liitokset lattian ja katon kanssa.

Tätä varten leikkaa 2 x 2 cm hieno osa ja täytä se ilmatiiviisti mastiksella. Jos nivelissä on suuria aukkoja, ne on ensin täytettävä asennusvaahdolla, ja ne on sitten vedeneristettävä, koska asennusvaahto vaatii ulkoista suojausta.

Vedeneristysmateriaalina voit käyttää penekriitin liuosta, jolle on tunnusomaista korkea tarttuvuus (asetus) betonilla ja se tarjoaa tiiviin liitoksen seinien ja lattian välisiin liitoksiin.

Vedeneristysvyöhykkeitä varten voit käyttää tiivistenauhaa.

Vedenpitävä teippi vedenpitävyyteen

Ensin vedeneristyskerros tulee levittää liitokseen, ja sitten tämä nauha on painettava siihen, runsaasti vedeneristysyhdistettä reunaansa.

Jos teippi kulkee kuuman veden tai lämmitysputkien läheisyydessä, on huomattava, että materiaalin, josta se on valmistettu, on kestettävä +70 ° C: n lämpötila. Myös putkien vetämisen paikat on peitettävä vesikerroksen kerroksella.

Seinien ja lattian vedeneristys kylpyhuoneessa ja wc: ssä

Vedeneristysliitosten jälkeen voit jatkaa lattian ja seinien vedenpitävyyttä.

Kylpyhuoneen ja wc: n seinien tulee olla vedenpitäviä 20-30 cm: n korkeuteen ja kylpyammeen lähellä - koko korkeus lattiasta kattoon.

Järjestelmä vedeneristys kylpyhuone ja wc

Jos seinät ovat epätasaisia, on suositeltavaa käyttää monikerroksista tiivistettä tällaisilla alueilla. Ensimmäinen kerros voi olla bitumipitoinen pohja, toinen on vedeneristys, sitten ohut kerros kvartsihiekkaa levitetään, laattaliima levitetään siihen ja lopulta laatta. Mitä suurempi seinämän muodonmuutos, sitä paksumman liimakerroksen pitäisi olla.

Kun kylpyhuoneen korjaukset on tehty, lattiataso on jonkin verran korkeampi verrattuna muihin huoneisiin, joten laite tarvitsee sujuvan siirtymisen kylpyhuoneen kynnyksen sijaan. Tämä voidaan tehdä laskevalla kauluksella.

Lattian vedeneristys pesukoneen asennusta varten

Pesukoneen alustan on oltava ehdottomasti vaakasuora ja vedenpitävä. Tätä varten kylpyhuonekotelon liitokset ovat ensin vedeneristettyjä, sitten sementtilaastia levitetään ja levitys levitetään, minkä jälkeen lattia on laatoitettu.

Sementtilaastin sijaan voit käyttää Dehydrol Lux -tuotemerkin 11 ratkaisua. Tämä materiaali itsessään on tasoitettu "horisonttiin", samalla suorittaen lavojen toiminnot ja vedenpitävä lattia. Lattialaatat voidaan myös liimata tähän liuokseen.

keittiö

Keittiön ja kylpyhuoneen vedeneristys tapahtuu useassa vaiheessa: lattian ja seinien vedenpitävät liitokset, katto- ja seinät, putkiliitokset, jäätymissäröt (jos keittiössä on jotain), tasoittavat seinät ja lattia.

Kaikki nämä teokset olisi tehtävä samoilla periaatteilla kuin kylpyhuoneessa, käyttäen samoja vedenpitäviä materiaaleja, kuten yllä mainittiin.

Esimerkiksi liiman sijaan voit käyttää elastista materiaalia "Dehydrol Lux" -merkki 7 ja tasoittaa betonilattia levylle, linoleumille tai parkettilevylle, "Dehydrol Lux" -merkki 5. Se tarjoaa vahvan tartunnan betoniin ja antaa korkean taivutusvoima. Lisäksi vedeneristyskerros voidaan suorittaa myös käyttämällä tätä materiaalia.

Ajoittain vuotava katto, vedenpitävä suojaa luotettavasti katon kastumista. Tätä varten on tarpeen tiivistää lattialevyjen liitokset liuoksella, joka perustuu laajenevaan sementtiin.

Vedenpitävä katto huoneistossa

käyttäen kuivia seoksia, joiden selityksessä ilmenee sanat "nopeasti karkottava", "kutistamaton", "laajeneva", "karkaistu", "korkea-alumiininen".

Tällaiset materiaalit nopeasti, melkein kuin kipsi, asetetaan ja kovettuvat. Näitä ovat esimerkiksi Ceresit (CXI, CX5), Hydrotex-B (nopea kovettuva) ja Bastion (RB 1, RB 5).

Seinien vedeneristys huoneistossa

Huomaa, että kosteus näkyy asuntojen seinissä, sinun ei pidä syyttää hyödyttömän vedenpitävyyden kaikesta. Itse asiassa samanlainen ilmiö voi tapahtua esimerkiksi kulmissa tai vieressä sijaitsevissa tiloissa.

Kostutuksen syy on lämminilmahöyryn kondensoituminen huoneiston kylmän osan sisällä. Jotta seinät lopettaisivat itkien, sinun on palautettava tai parannettava kodin eristämistä.

Hyvä neuvoja

Jos seinät kastuvat betonilaattojen välisten liitosten vedeneristämisen vuoksi, sauma on korjattava paitsi sisätiloissa myös rakennuksen ulkopuolella. Jos asunto sijaitsee korkealla kerroksella, ulkotila ei pysty suorittamaan itsenäisesti.

Niiden on oltava erikoisrakentamisen organisaatioiden työntekijöitä, jotka nousevat julkisivun ongelma-osaan erityisessä kehdossa, avaavat sauman ja kompaktoivat sen.

Itsenäisesti voit tiivistää liitokset vain seinän ja katon välillä sisätiloissa, liimaamalla sauma helposti saatavaan paikkaan jonkinlaisella tiivistysaineella. Tätä varten voit käyttää synteettisestä kumista valmistettua nauhateippiä "Gerlen".

Vedenpitävä lattia huoneistossa

Kostea ilma, joka on raskaampaa kuin kuiva, menee alas ja tiivistyy juuri lattiatasolla. Korkea kerrostalot erotetaan betonilattiat. Pohja tällaiselle levylle vaikuttaa lämpimään ilmaan ja kylmään. Kaksi erilaista lämpötilaa täyttävä ilmavirta täyttää ja muodostaa lauhteen rakennusmateriaalien pinnoille ja levyjen paksuuteen. Kosteus tuhoaa kaikki rakennustyöt.

Ajan myötä lattiapinnoitteen alla näkyy muotti, joka lopulta tuhoaa sen. Siksi monet lattian materiaaleista heikkenevät liiallisen kosteuden vuoksi. Lattian kohtuullisen kosteuden säilyttämisen tulisi varmistaa vedenpitävyys.

Obmazochnaya vedenpitävä lattia

Tämän vedeneristysmenetelmän mukaisesti käytetään bitumipohjaisia ​​materiaaleja sementin ja erilaisten polymeerien lisäyksen avulla. Bitumiset mastit tulee levittää useampaan kerrokseen.

Huoneen lattian vedenpitävyys on suositeltavaa käyttää sementti-polymeeri- tai bitumipolymeerimateriaaleja. Sementin läsnäolo mahdollistaa vedenpitävän materiaalin paremman kiinnittymisen betonilaatan päälle ja polymeeri antaa vedenpitävyydelle tarvittavan joustavuuden ja poistaa kosteuden pääsyn.

Kipsi vedenpitävä lattia

Tässä tapauksessa betonia käytetään lisäämällä polymeerejä. Ennen työn aloittamista kaada kuiva jauhe vedellä ja sekoita perusteellisesti.

Lattiapinnoitteen rappaus on mahdollista vain positiivisessa ilman lämpötilassa. Liuos tulee levittää tasaisesti koko lattian pinnalle. 10 minuutin kuluttua, kun materiaali kovettuu, voit käyttää seuraavalla kerroksella vedenpitävyyttä.

Lattia on kostutettava parantaakseen eristemateriaalia.

Työn suorittamisen jälkeen on tarpeen kostuttaa vedeneristyskerros useita päiviä niin, että se ei repeä. Ei ole hyväksyttävää työskennellä nolla-lämpötilassa, muuten sinun on käytettävä lisäkerrosta.

Cast-lattian vedeneristys

Tätä menetelmää pidetään luotettavimpana kosteuden suojaamisessa. Ennen lattian kehän työn aloittamista on rakennettava muotti. Sitten valmistetussa rakenteessa sinun on kaadettava nestemäistä liuosta, joka perustuu asfalttiin.

Laita vesitiivis lattia asuntoon

Yleensä 2-3 kerrosta laastia kaadetaan, joten lattiataso nousee 2 cm työn päätyttyä.

Materiaali on kaadettava kuumaan erityisellä ruiskulla. Tämän jälkeen pinta on tasoitettava kaavin avulla.

Itsenäisesti lattian vedenpitävyys tällä menetelmällä on melko vaikeaa, mutta mahdollista. Työ vaatii erikoislaitteita ja suojavaatteita.

Parveke ja logistiikka vedenpitävä

Jotta saat parhaan hyödyn asunnossasi hyödylliseltä alueelta, on hyödyllistä ajatella parvekkeen tai logistiikan vedenpitävyyttä. Ilman riittävää suojaa liialliselta kosteudelta hyvin lyhyessä ajassa ilmenee vuotoja, ilmenee vuotoja, hometta kasvaa ja sen seurauksena rakenne alkaa hitaasti romahtaa.

Vedenpitävä ja tulevaisuudessa sekä eristys loggia tai parveke tekee niistä ei vain mukavampaa ja kodikas, mutta myös luotettavasti suojata asuntoa tunkeutumisen kylmä ilma ja sademäärä.

Parvekkeen ja logistiikan vedenpitävyyden suorittamisessa on tietty työn suoritusjärjestys:

Työ vaatii tiukkaa noudattamista tässä järjestyksessä ja kaikissa vaiheissa erittäin tarkasti, jotta vedenpitävä loggia tai parveke on korkealaatuista ja perusteltua.

Materiaalit parvekkeen tai logistiikan vedenpitäviksi

Parvekkeen tai logistisen vedenpitävyys tehdään pääasiassa kolmella tavalla - liimaamalla (roll), päällystämällä ja lävistämällä käyttäen sopivia materiaaleja.

Lasitetut vedeneristys

Liimautuva vedeneristys suoritetaan käyttämällä fuusioituneita tai itseliimautuvia rullamateriaaleja. Ensimmäisessä tapauksessa käytettäessä polttimessa käytettävää materiaalia. Toinen vaihtoehto, nykyaikaisempi, mahdollistaa pinottavan materiaalin ilman lisälaitteita.

Käytettäessä valssattuja materiaaleja pinnan on oltava kuiva ja tasainen (sallittu epätasaisuus - enintään 2 mm). Alusta lähtien on tarpeen käsitellä pohja bitumipitoisella pohjamaalilla, ja asennus olisi suoritettava erittäin tarkasti ja tarkasti.

Obmazochnaya vedeneristys

Hiominen vedeneristys tehdään erilaisilla tiivistysaineilla, sementillä ja polymeeripolymeerillä, bitumilla ja polymeerimastilla. Pinnoituksen nestemäiset formulaatiot ovat helppokäyttöisiä ja käytännöllisesti katsoen universaaleja.

Suosituin pinnoitusmateriaali on mastinen (bitumi, bitumi-polymeeri ja bitumi-kumi).

Korkealaatuisen vedenpitävän pinnoitteen varmistamiseksi tällaisten materiaalien levittämisen jälkeen sinun on suoritettava polypropeenikuidulla vahvistettu sementtilaasti, mikä lisää materiaalin kestävyyttä ja pienentää halkeamien todennäköisyyttä.

Obmazochnaya-vedeneristys levitetään harjalla, sileällä lastalla tai telalla. Kuivaus ja kovettumisaika riippuvat kerroksen paksuudesta (sitä paksumpi on, sitä pitempi se asetetaan) sekä huoneen lämpötilan ja kosteuden.

Vedenpitävyys

Tämä vedeneristysmenetelmä sopii parvekkeen tai logiikan lattian ja katon huokoisten pintojen käsittelyyn. Tämä on nykyaikainen keino päällysteen yleiselle suojalle paitsi vedestä myös aggressiivisista kemiallisista ympäristöistä.

Tällaisia ​​vedeneristysseoksia käytetään, jotka koostuvat piidioksidihiekasta, sementistä ja erityisistä kemiallisesti aktiivisista lisäaineista. Seos tunkeutuu rakennusmateriaalin rakenteeseen syvyyteen 900 mm ja suojaa sitä luotettavasti veden tunkeutumiselta.

lasitus

Parveke tai logistiikka vedenpitävä ensimmäinen vaihe on lasitus. Se on helpointa tehdä kaksoislasien asennuksella.

Ikkunakehysten asennuksen lisäksi tarvitaan saumojen ja laitteiden tiivistäminen ulkorenkaalle. Voit asentaa muoviprofiilin tai käyttää kattoikkunoille suunnitelluissa lasikehissä.

Valmistelutyöt

Parvekkeen tai logiikan lasituksen jälkeen on välttämätöntä valmistaa kaikki pinnat vedeneristyskerroksen levittämiseksi - puhdista öljyn, maalien, laatat, lika, pöly jne. Jälkiä. Näitä tarkoituksia varten voit käyttää jäykkää harjaa ja pölynimuria.

Sitten pintaa tulisi käsitellä alukkeella (aluke). On välttämätöntä levittää sitä pinnalle, jota hoidetaan maklovitsyllä ja huolellisesti hankaa kaikkiin halkeamiin, käyttäen pienempää tätä harjaa varten.

Lintel-vedeneristys

Erilaisten projektien mukaan rakennetuissa rakennuksissa olevat parvekkeiden tai logistiikkalaitteiden väliset väliseinät ovat omat suunnitteluominaisuutensa. Se voi olla pystysuora betoni- tai tiilikatot, väliseinät paksuisesta suorasta asbestin osasta tai metalliristikkoon hitsatuista kaiteista.

Vesitiivistyksen suorittamisen tulisi perustua siihen, minkä tyyppinen osio on parvekkeella tai loggialla.

Parvekkeen tai logistiikan lattian vedeneristys

Parvekkeen lattia voidaan suojata kosteudelta useilla tavoilla ja erilaisten vedeneristysmateriaalien avulla.

Kun käytetään valssattuja materiaaleja (liimautunut vedeneristys) tai mastista (päällystysvesieristys), syntyy monikerrospinnoite. Ensin lattiapinta puhdistetaan ja tasoitetaan. Sitten siihen liimataan 2-3 kerrosta valssatusta materiaalista (esimerkiksi katehuopa) tai levitetään kaksi kerrosta bitumimastista.

Tämän jälkeen suoritetaan tasoitustaso ja lopuksi laattojen tai kiven trimmaus. Mutta tällainen vedeneristys on ominaista suuri tiheys, on ylimääräinen kuormitus tukirakenteita ja siksi ei ole aina sovellettavissa.

Video: Vedenpitävä huoneisto omalla kädellä

Kuinka vedenpitävät seinät tiivistysaineilla

Oletko huomannut joissakin taloissa epämiellyttävän kosteutta, hometta? Erityisesti talon ensimmäisessä tai pohjakerroksessa? Kaikki tämä tapahtuu niissä paikoissa, joissa rakennuksen vedenpitävyys on rikki. Itse asiassa rakennusvaiheessa olevat rakennukset on suojattava kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta, tämä koskee paitsi lattiaa myös seiniä. Kosteuslähteet ovat pohjavesi, sademäärä ja koko kosteus. Erityisen tärkeitä ovat seinien vedenpitävyys ensimmäisissä kerroksissa, betonirakenteet, muurattu kellari, joka on helposti kyllästetty kosteudelta, sekä paikoissa, joissa on teoreettisesti mahdollista tulvia - kylpyhuoneet, keittiöt, kylpyhuoneet, altaat.

pitoisuus

Seinien vedeneristysmateriaalien videoarviointi ↑

Materiaalityypit ja menetelmät seinien vedeneristys ↑

Äskettäin maanalaista tilaa on käytetty aktiivisesti, kun ylimääräinen kosteus johtuu myös epätasaisesta maaperän paineesta, seinien kutistumisesta ja perustuksesta. Kun olet tunkeutunut kellariin, vesi nousee helposti suojaamattoman seinän viereen olohuoneeseen. Näiden ilmiöiden välttämiseksi tarvitset vain höyry- ja vesitiiviit seinät.

Jotta kosteus saostuksesta, pohjavedestä ja kosteudesta ei aiheuta haittoja rakennuksille, myös muotin ja homeen estämiseksi, seinien vedenpitävyys toteutetaan.

Tärkeää: Seinien vesieristys on erityissääntöjä - SNiPs (sääntelyasiakirjat, jotka asettavat vaatimuksia vedenpitäviksi yhdisteiksi, tiivistysseoksiksi sekä teknisiin toimenpiteisiin).

Ulkoisten ja sisäisten seinien vedeneristys suoritetaan seuraavilla materiaalityypeillä:

 • Sementin laajentaminen - jähmettymisprosessissa seos lisää tilavuutta, täyttää liitokset ja aukot.
 • Läpäiseviä seoksia voi olla nestemäistä lasia, bitumista sisältävät materiaalit, sementti, granulometrinen kvartsihiekka kemiallisesti aktiivisilla lisäaineilla. Voidaan käyttää rakennuksen ulkopuolella ja sisällä.
 • Vedeneristyskalvo on erityinen polyetyleenikalvo, jolla on erilainen tiheys antioksidanttina ja muut tekniset ominaisuudet parantavat komponentit. Raon paksuus voi vaihdella 0,5-3 mm. Tiheimmät kalvot ovat vähemmän elastisia.

Huomautus: Seinämän suojaamiseksi happamien ja emäksisten ympäristöjen vaikutuksilta tarvittaessa käytetään ruiskutusmateriaaleja.

Seinien sisä- ja ulkopuolen vedeneristys suoritetaan seuraavilla tavoilla:

 1. Vaakasuora vedeneristys on tehokas ja edullinen tapa, jolla seinät tasoitetaan vaakatasossa, jolloin tuloksena oleva tila on täynnä vedenpitäviä materiaaleja. Joissakin tapauksissa käytetään ruiskutusmenetelmää, jossa kapillaareja tukkeutuu ja seinät hydrofobisina.
 2. Pystysuora vedenpitävyys on vähemmän tehokasta, koska estämällä kosteuden tunkeutumisen rakennukseen se ei voi täysin suojata seiniä korkeammasta kosteudesta, mikä luo suotuisan ympäristön sienen muodostumiselle. Tätä menetelmää käytetään tehokkaammin monimutkaisissa (vaaka-pystysuorissa) tapahtumissa.

Obmazochnaya ja tunkeutuva vedeneristys ↑

Hioma-aineen vedeneristys sisältää periaatteessa polymeerejä, synteettisiä hartseja, sementti-mastootteja, yleensä kuivia sementtiseoksia erilaisten täyteaineiden kanssa.

Täytäntöönpanon päävaiheet:

 1. Monoliittisille seinille tehdään alustava sementti-hiekkalaatikko, joka mahdollistaa seinän tasaamisen materiaalien säästämiseksi.
 2. Seinä on pohjustettu hyvän tarttuvuuden saavuttamiseksi seuraavilla kerroksilla. Pinnan pitäisi kuivua hyvin.
 3. Levitä pintakerros vedeneristys. (Suositellut materiaalit: Dysperbit (Disperbit), Cemizol 2EN (Cemizol 2EN), Styrbit 2000 (Stirbit 2000), Streamsmix, Izobit DK (Askobel DK), Askowil (Ascovil), Cemizol 2EP (Cemizol 2EP).
 4. Asennettu vedenpoistojärjestelmä. (Suositellut materiaalit ovat DELTA®-spinosmembraaneja (DELTA)).

Huomaa: Seinä ei ole linjassa, jos se koostuu betonielementtejä. Lisäksi tekniikka toimii samalla tavalla.

Vedenpitävyys on sellaisten seosten käyttö, jotka voivat tukkia betonin huokoset kapillaarilla, jolloin betoni hengittää.

Se on tärkeää! Sitä sovelletaan vain monoliittisiin ja vahvistettuihin betonirakenteisiin. Pinta ei ole tasoitettava, päinvastoin sen asianmukainen valmistelu sisältää aiemmin suoritetun kerroksen poistamisen ja puhdistuksen sileät rautaharjalla.

 1. Puhdista seinät rautahihnapyörillä tai hiekkapuhallusyksiköillä, poista lika ja pöly.
 2. Käsittele sienenestettä tai runsaalla seinän kyllästyksellä vedellä ruiskuttamalla.
 3. Levitä vedeneristysseos, joka ei ainoastaan ​​suojaa kosteudelta, vaan myös lisää betonin räykkyyttä ja kestävyyttä aggressiivisiin ympäristöihin. Halkeja, aukkoja, seinämien päitä ja erilaisia ​​reikiä käsitellään huolellisesti. (Suositellut materiaalit: Infiltron-100, Penetron).
 4. Tiivistä saumat, liitokset ja pääntuki ommelmateriaaleilla. (Suositellut materiaalit: "Remstream-T", "Penecrit"). Käsiteltyjen pintojen tulisi olla märät kolme päivää, päällysteen tulisi olla tasainen, ilman kuorta ja halkeilua.

Seinien sisäinen eristäminen tekee sen itse ↑

Kaikissa huoneissa, jotka sijaitsevat maanpinnan alapuolella tai joissa on korkea kosteus, käytä sisäseinien vedenpitävää pinnoitetta. Pienissä yksityisissä talouksissa voidaan tehdä vedenpitävyys omilla käsillä.

Työn suoritusjärjestys:

 1. Pinnan tasoitus sementti-hiekkalaastilla.
 2. Primer.
 3. Hiomattoman vedeneristyksen pohjakerroksen käyttö. (Suositellut materiaalit: Cemizol 2EN, Izofol Flex, Cemizol 2EP, Izofol).
 4. Liitosseinät käsitellään vedeneristysnauhalla.
 5. Koristepinnoitteiden (laatat, paneelit jne.) Laite.

Vedeneristys profiilikalvolla ↑

Vedeneristyskalvolla on monia etuja: se kestää jopa 50 vuotta, se suojaa UV-valoa, se on turvallinen ihmisille ja ympäristölle, ja säilyttää sen joustavuuden lämpötiloissa. Lisäksi se ei korroosiota, kestää kemiallisia elementtejä ja kestää täysin mekaanisia vaurioita. Tämä on melko edullinen tapa, eikä se vaadi työvoimavaltaista konkreettista työtä. Helppo asennus mahdollistaa työn suorittamisen nopeasti ja tehokkaasti etenkin korjaustöiden aikana.

Ja vielä yksi asia: Roll-kalvoja käytetään useimmiten kattoihin ja eliminoidaan ylimääräinen kosteus kellarissa. Seinien vedeneristys huoneistossa (kylpyhuoneissa, wc: issä, suihkussa) suoritetaan nestemäisellä elastomeerikalvolla. Saumatonta elastista ja kestävää kerrosta saadaan, kun käytetään mastista harjoja tai rullaa betoniin tai kipsiin kipsilevyjen, lastulevyn tai laattojen alla. Esimerkki nestemäisestä kalvosta: ISOMAT SL 17.

Sisäänrakennetun seinän eristyksen sisäinen ja sisäinen restaurointi ↑

Maaperään haudatut rakennukset ja rakenteet on vaikea korjata ja eristää kosteudelta. Pohjavesi ei putoa syvennykseen, pidä vedenpoistolaitetta. Sopii hyvin näihin tarkoituksiin profiloitua kalvoa, joka on sijoitettu pystysuoraan suuntaan. Tällöin vedellä on kyky kulkea kanavien läpi ilman häiriöitä.

Upotettujen seinien eristekerroksen palauttaminen ulkopuolelle ↑

Tällöin profiloitu kalvo asennetaan seinän vedenpitävyyteen, ulkonemat asetetaan pohjaan. Tämä järjestely poistaa samanaikaisesti muodostuneen kondensaatin.

Vedenpitävien upotettujen seinien restaurointi sisäpuolelta ↑

 1. Koko huoneen koko kehälle on asennettava tyhjennysaukko (7-8 mm), joka saadaan kiinnittämällä kalvo seinään ulkonemilla. Ilma-aukot ovat ylhäältä ja pohjasta. Vuodattu kosteus menee vapaasti viemäreihin.
 2. Kipsin tekeminen ristikkoon tai kipsilevyn väärennettyjen seinien muodostaminen kehykselle.

Tärkeä kohta: Tässä tapauksessa on järjestettävä ilmanvaihto niin, että kaikki seinät "hengittävät".

Sisäänrakennetun seinän (kiven tai tiiliseinän) integroitu suojaaminen kellarissa korjauksen aikana on seinien vedeneristys sisäpuolelta.

Yhteenveto. Sisätilojen työtilanteessa on välttämätöntä ottaa vakava lähestymistapa pintavalmistukseen, materiaalien ja tekniikan valintaan. Jos käytät tällaisia ​​tekniikoita "sinä" - on täysin mahdollista vedenpitävä seinät omilla käsillä. Muussa tapauksessa kannattaa kääntyä ammattilaisille, joilla on kokemusta, muuten vedenpitävä pinnoite, jolla on niin vaikea kosteuden alipaineen vaikutuksen alainen vaikutus, voi siirtyä pois pinnalta.