Vedenpitävyys perustuksen ja muurauksen välillä

Rakenteen kestävyys ja luotettavuus riippuvat rakennustekniikan tarkasta noudattamisesta.

Tärkein askel on seinän ja pohjan välisen sauman vedeneristys. Jotkut rakentajat laiminlyövät nämä teokset, mikä edelleen johtaa rakennusten tuhoamiseen.

Miksi vedenpitävyys on tarpeen?

Pohjaveden vaikutus ei ole pelkästään kielteinen.

Tee maksu:

 • Sade ja lumi;
 • Sulaa vettä;
 • Maaliikenne, joka johtaa pystysuoran vedenpitävyyteen.

Ei ole järkevää järjestää suojaa kosteuden tunkeutumista vastaan ​​rakennuksen sisällä. Pohja-aineen vedeneristys on tärkeä, mutta se ei säästä seiniä ulkopuolisista ympäristövaikutuksista ja lauhdes- ta. Vaatii vaakasuoran vedenpitävyyden. Sen tehtävänä on poistaa seinien kosketukset ja niiden liitosten pinta-ala kosteuden kanssa ja luoda esteitä veden kapillaarien nousulle pohjaelementtejä pitkin.

Vesivaikutukset

Säätiön sauma on erityisen altis kosteudelle sen ominaisuuksien vuoksi. Betoni monoliitti kosteuden vaikutuksen alaisena pysyy vahvana, mutta fyysisten lakien mukainen vesi kohoaa ja alkaa tunkeutua seinien rakenteeseen.

Tiilen huokoinen rakenne nopeuttaa prosessia. Vaikka perustuksen pystysuora vedeneristys on ehjä, se etenee hitaasti. Koska maaperä liikkuu, se vähitellen vaurioituu ja silloin, kun ei ole vaakasuoraa suojausta, jaksottainen jäädytys ja veden sulaminen ympäristön lämpötilan muutoksesta johtavat seinien nopeaan tuhoutumiseen.

Tärkeää tietää! Vesi, tunkeutuu tiilen huokosiin, kiteytyy nolla-lämpötilassa. Laimennus, aine laajenee tilavuudeltaan ja vahingoittaa materiaalia. Vähitellen se alkaa murentua, seinät murtuvat ja kosteuden ja homeen tuoksu ilmestyy huoneeseen.

Kuinka suojata kosteudelta

On mahdollista estää tuhoutuminen järjestämällä vaakasuora vedeneristys, joka on ihanteellisesti valmistettu rakennuksen rakennusvaiheen aikana. Se on järjestetty tiilen tai kaasusilikaattiseinän ja pohjan välille. Tämä on paras vaihtoehto.

Jos rakennustarvikkeita tai rakennusta rakennettiin teknologian vastaisesti, päätettiin säästää valmiin talon vedenpitävyys. Prosessi vie aikaa ja vaatii suuria käteiskustannuksia. Siksi on parempi rakentaa talo heti oikein.

Materiaalityypit ja niiden käyttö

Muurattu vedeneristys on valmistettu valssausmateriaaleista.

Yleisimpiä niistä ovat:

 • kattohuopa;
 • Toll;
 • rubemast;
 • asfaltti;
 • Lasikuituvahvistin;
 • Eurokattohuovat;
 • Vilkkuva;
 • Stekloizol.

Katemateriaali on bitumilla kyllästettyä kartonkityyppiä. Yleensä edellä mainitut materiaalit ovat sen lajikkeita.

 • Kattotielle on tunnusomaista se, että läsnä on tervaa ja kivennäisaineiden kyllästämistä;
 • Ruberoidi - korkeampi bitumipitoisuus;
 • Euroruberoid - lasi- ja polymeeri-lisäaineiden läsnäolo.

Lasi-ruberoidi on lasikuitupohjaisten rubemasta-muunnos. Kaikki nämä materiaalit ovat merkittäviä erityisestä kosteudenkestävyydestä ja alhaisista kustannuksista. He voivat palvella vuosikymmenten ajan asianmukaisella asennuksella. Kateaineiden etuja ovat alhaiset kustannukset, kestävyys ja helppokäyttöisyys. Haitat ovat haavoittuvuus.

Stekloizoli eroaa siinä, että se ei sisällä polymeerejä. Kiitos lasikuidusta, joka on sen osa, sillä on pitkä käyttöikä ja sillä on erinomaiset vedeneristysominaisuudet. Nykyisin useimmin käytetyt materiaalit lasikuitua, koska ne palvelevat yli 10-25 vuotta.

Vihje! Kateaineiden bitumisten lajikkeiden valinnassa tulisi kiinnittää huomiota kalliimpiin materiaaleihin. Säästäminen tässä asiassa voi johtaa siihen, että vedeneristys ei suorita annettuja tehtäviä.

Telat sijoitetaan valmistetulle pinnalle, johon ei saa olla siruja, kuoppia ja teräviä ulkonevia osia. Materiaalit esileimataan ja jätetään lepoon 24 tunniksi. Teokset tehdään kuivalla säällä, edullisesti positiivisessa lämpötilassa.

Vedeneristystyöt

Nykyaikaisten vaatimusten mukaan on toivottavaa tehdä kaksinkertainen vaakasuora eristys. Ensimmäinen kerros asetetaan pohjan ja jalustan väliin 20 cm: n korkeudelta sokea alueelta ja toinen - yläpuolelle lohkojen tai tiilien seinien edessä, paikoissa, jotka eivät ylitä 10 cm ensimmäisen kerroksen kattoihin.

Pohjan pinta on esitelty sementtilaastilla ja pinnoitettu pohjamaalilla. Valitse syvä tunkeutumisratkaisu. Vedeneristysmateriaali asetetaan sitten 2 kerrokseen.

Nauhat asetetaan tiiviiksi tiilimuodostumaan. Sileät reunat asetetaan seinien ulkokehälle. Materiaali on päällekkäin, jotta nivelet eivät pääse kastumaan. Ruberoidin kiinnittäminen on parempi kuumalla bitumilla. On mahdollista selviytyä tällaisista teoksista itsenäisesti. Rakennustekniikassa tarvitaan kaksi henkilöä.

Kaikki nivelet on voiteltava hyvin bitumilla useita kertoja, muuten luotettavaa suojaa kosteuden sisääntuloa vastaan ​​ei synny.

Asiantuntijat suosittelevat lisäksi käyttää nestemäistä kumia 1-2 kerroksessa 2-5 mm paksuista lisävesieristyskerroksen luomiseksi. Erityisen joustavuuden ansiosta säätöön ja sen liikkeiden halkeamat eivät aiheuta kosteuden tunkeutumista. Nykyiset halkeamat on hieman laajennettava ja niissä on oltava suorakulmainen muoto varmistaakseen laastin tunkeutumisen niihin.

Polymeeripinnoitteita on helppo levittää. Pinnan lisäystä ei tarvita. Haitta on materiaalin korkeat kustannukset.

Mahdollisten virheiden poistaminen

Mitä tehdä, jos vedenpitävyyttä ei tehdä tai se menettää sen ominaisuudet? Nykyään on kehitetty tekniikoita tilanteen korjaamiseksi purkamatta rakennusta.

On kaksi tapaa. Ensimmäisessä tapauksessa muuraus puretaan osittain liitosalueella. Sen fragmentti on poistettu, vedenpitävä materiaali asetetaan tähän paikkaan (mieluimmin lasikuitu), sitten tiilet asetetaan uudelleen paikalleen ja saumat suljetaan. On mahdollista aloittaa korjaaminen seuraavasta sivustosta 3-4 viikon kuluttua. Menetelmän edut sen halvalla. Haittana on prosessin pituus, koska kaikki työ kestää useita kuukausia.

Toisessa menetelmässä ruiskutetaan erityisiä vedeneristysyhdisteitä seinän ja pohjan väliin, jotka tunkeutuvat syvemmälle ja muodostavat esteen kosteuden polulle. Tästä syystä kahden kolmanneksen reikää porataan seiniin. Seuraavaksi ne täytetään tiivistysgeelillä. Se voidaan korvata sementin seoksella polymeerien kanssa.

Lisää vinkkejä on videossa, katso:

Menetelmän etuja ovat suorituksen nopeus. Haitat - melko konkreettiset kustannukset. Tällaiset työpaikat vaativat ammatillista kokemusta. Suorita ne itse on vaikeaa.

Vedenpitävän muurauksen asettaminen on melko mahdollista selviytyä omin silmin, kun työkalut ja materiaalit käsitellään mahdollisimman vähän.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Vedeneristys pidentää kodin elämää!

Jotta säätiö voi toimia pitkään ja suojaa kellarista, seinistä ja pohjakerroksesta kosteutta, on välttämätöntä suojata se sateelta, sulasta, pohjavedestä. On välttämätöntä suojata paitsi pohjan maanalaista osaa myös myös maanpäällinen osa - kellari.

Järjestelmä vedenpitävyyden perustan talon.

Vedenpitävyys on myös suunnattu päällysteen seinämien päällekkäisyydestä kapillaarisesta kosteudesta, ja sen pitäisi estää veden imeytyminen pinnalta.

Huoneen korkean kosteuden seurauksena sienet lisääntyvät ja väsymys ilmenee. Terveysvaara ei ole niin paljon homeen kuin sen itiöitä, jotka tulevat verenkierrossa hengitysteiden kautta aiheuttaen siten erilaisia ​​sairauksia. Maanalaisilla alueilla: kellareja, pohjakerroksia, korkea kosteus on erityisen havaittavissa.

Veden tunkeutuminen rakennuksiin

Vesi vaikuttaa tiilarakenteisiin tuhoisasti, koska tällä materiaalilla on kapillaari-huokoinen rakenne. Pohjavesi, joka tunkeutuu rakenteen pohjaan, sisältää erilaisia ​​suolan epäpuhtauksia. He puolestaan ​​asettuvat tiilen huokosiin ja kiteytyvät siellä kasvaen tilavuutta. Niinpä laakerin elementtien materiaali alkaa hajota, maali ja kipsi leviävät ja viimeistelypäällysteet ovat epämuodostuneet.

Seinien kapillaareissa liikkuvat pohjavedet alkavat pestä pois vesiliukoiset suolat materiaaleista, ja tämä jo johtaa tiilimassan ja muurauslaastin hävittämiseen. Rakenteiden tuhoutuminen johtuu ketjun luonteesta.

Vaakasuoran vedenpitävän pohjan järjestelmä.

Erityinen riskialue on kellari. Se on hän, joka on alttiimpia tulvien ja sulatuksen pohjavedelle. Tämän seurauksena hometta, maaperän suoloja, sieniä.

Vesi voi tunkeutua pohjaan ja seiniin ylhäältä sateen ja lumen muodossa. Tällaisella iskulla on mekaanisia vaurioita, jotka liittyvät jäätymisprosessiin ja sulatukseen, kemiallisia seurauksia. Sadeveden on eräänlainen hapan liuos, joka koostuu sadevirroista ja ilmakehään joutuneista teollisista päästöistä, joilla on tuhoisat vaikutukset materiaaleihin: silikaattitiili, betoni, marmori. Kapillaareja, huokosia, mikrokapseja kasvaa, jolloin materiaali tuhoutuu nopeammin.

Vedeneristys muurauksen ja pohjan välillä

Kun säätö on rakennettu, seinät on taitettu sisään, mutta ennen sitä vedeneristys asetetaan perustan ja sen vieressä olevan muurausseinän väliin. Tähän sopii myös ruberoidi ja hydroisoli.

Valittu materiaali asetetaan pohjaan, leikkaa kaistale, joka on kaksi kertaa pohjan leveys, sitten taivutettu puoleen ja asetettu alustaan ​​ja munintaan.

Voit maalata katemateriaalin tai vedenpitävyyden kuumalla bitumilla ja liimalla pohjaan.

Näin ollen muurauksen ja pohjan välille tarvitaan vedenpitävyys, jonka takia kosteus ei pääse enää talon seinämiin.

Kosteuden suojaus

Obmazochnoy vedeneristysjärjestelmä.

Epämiellyttävien seurausten välttämiseksi on toteutettava tehokkaita suojatoimenpiteitä tiili- tai betonirakenteiden kestävyyden varmistamiseksi. Vedeneristys ja hydrofobointi suojaavat kosteudelta ja eliminoivat haitalliset vaikutukset.

Aluksi on tarpeen vahvistaa pohjaa niistä sedimenteistä, jotka aiheuttavat halkeamia, mikä rikkoo vedenpitävyyttä ja heikkoja maaperä. Vain sen jälkeen, kun tilojen maanalainen osa on täysin korjattu, voit aloittaa vedenpitävyyden korjaamisen.

Tiilitalon seinämien halkeamat ovat merkki epäsuotuisista sademääristä. On erotettava sedimenttimuodostumat, jotka vaikuttavat erityisesti vedenpitävyyteen ja kutistumiseen tai lämpötilaan, jotka näkyvät jo ensimmäisen tilavuoden aikana. Kutistumisen halkeamat ovat organisoitumattomia, virheettömiä. Lämpötilan halkeama on useammin pystysuora, aukeaa päivän aikana, reagoi ulkolämpötilan pudotukseen.

Jos halkeilulla on kaltevuus 45-60 °, kutistuminen tapahtuu rakennuksen sivulta, jossa halkeamat ovat taipuvaisia. Jos rakennuksen keskellä on kutistumista, halkeamat ovat samankaltaisia ​​parabolin muodon kanssa, sen haarat poikkeavat alaspäin. Riippuen siitä, mitä parabola-akseli on pidempi kuin sointu, seinämä laskeutuu nopeammin.

Uusien rakennusten laajentamisen seurauksena etuseinässä näkyvät vinot halkeamat. Maaperä tiivistyy vanhojen ja uusien rakennusten paineen vuoksi, ja vanhan rakennuksen päätyseinämäseinämä alkaa laskeutua kohti uutta, murtumia esiintyy.

Vedeneristys suoritetaan pystysuorissa ja vaakasuorissa tasoissa. Tämä työ tehdään vain vahvistamisen ja vahvistamisen jälkeen.

Jotta vaakasuora vedenpitävä kerros asetettaisiin perustan alle ja sen seinämien liittämiseen, rulla materiaali asetetaan. Kellarin pinta tasoitetaan laastilla ja siihen asetetaan vedenpitävyys, joka koostuu sementtikerroksesta tai kahdesta kerroksesta kateaineesta. Jos rakennus on perusteeton, niin ensimmäisen vaakasuoran vedeneristyskerroksen tulee sijaita pohjan ja pohjan välissä ja toinen katon alapuolella 10-15 cm kellariseinän alueella. Vedeneristysten aikana on välttämätöntä suojata eristetyt rakenteet pinnalta ja pohjavedeltä. Niiden taso pitäisi olla vaakatasossa 40-50 cm pienempi.

Joskus kellarinseinien pystysuorien pintojen suojaamiseksi se on päällystettävä bitumilla useita kertoja ympäröivän alueen ympärillä. Tämä pinnoite on lyhytikäinen, muutaman vuoden kuluttua bitumista alkaa olla halkeamia.

Säätiön sokean alueen järjestelmä.

Vedeneristysmateriaalin kiinnittämistä käytetään maanrakennusten rakentamisessa kellareihin ja ankkurointiin. Se käyttää rullaa vedenpitäviä materiaaleja: bicroplast, uniflex, bridgeplast, isoplast, isozlast. Tällaisten pinnoitteiden perustana ovat synteettiset materiaalit: lasikuitu, polyesteri, lasikuitu).

Vedeneristämisen liimaus tehdään kylmissä tai kuumissa bitumimastisissa useissa pinnoitteissa. Pinta on valmisteltava perusteellisesti, kuivaa ja puhdistettava pohja ja kiinnitä se varovasti. Ulkoinen eristys on välttämätöntä toteuttaa toimenpiteitä sen suojaamiseksi mahdollisilta mekaanisilta vaurioilta.

Tarkastamaan hänen ohjaukseensa kohdistuvan pinnan tasaisen metrin kiskon, jonka pitäisi olla tiukasti kiinni.

Käytetään polymeeripinnoitusmateriaaleja, jotka vahvuuden ansiosta itsestään tiivistyvät muodostavat vedenpitävän kerroksen. Ne ovat melko helppoja käyttää, ne eivät vaadi ylimääräistä pintavalmistusta, mutta kustannukset ovat melko korkeat.

Tällainen eriste on jäykkä tai joustava. Ulkona oleva vedenpitävyys perustuksiin vaatii elastista materiaalia, koska vastakkaisten ilman lämpötila aiheuttaa suurempaa vaaraa, mikä aiheuttaa suuremman mahdollisuuden materiaalin muodonmuutokseen.

Kun käsitellään halkeamia elastisella eristyksellä, kirjoita ne suorakulmaiseen muotoon ennen kokoonpanon levittämistä. Seinien koostumus levitetään kahdessa kerroksessa. Pinnoitteen paksuus on 2-5 mm. Käytetään materiaaleja jäykän suorakulmaisen harjan tai lastan avulla.

Tiili tai muuraus kulkee ja imee kosteutta. Kosteuden lisäämisen estämiseksi tarvitaan eristys, joka estää veden tunkeutumista seiniin. Näin ollen on välttämätöntä tehdä vedenpitävyydestä paitsi seinät ja muut rakenteet, myös tehdä se muuraus ja säätiö niin, että talosi voi palvella pitkään.

Vedenpitävä pohja ja viereinen muuraus. Tyypit, menetelmät ja mahdolliset virheet, asiantuntijoiden suositukset

Kaikki korkealaatuisista, hyvistä materiaaleista valmistetut, erittäin luotettavien rakennusten rakenteet voidaan tuhota kosteuden tai veden välittömän vaikutuksen jatkuvan vaikutuksen vuoksi.

Sen suoja koostuu joukosta erityistoimenpiteitä, jotka välttämättä sisältävät korkealaatuisen vedenpitävyyden, perustettu säätörakenteen ja seinän (tai pohjan) välille.

Epätoivottuja rakennusinsinöörejä ehdottaa usein hyödyttömyyttään, koska talon maanalaisia ​​osia toteutetaan joka tapauksessa asianmukaisella vedeneristyksellä. Tällainen toteamus on kuitenkin melko virheellinen.

Yläpohjan pintaa on suojattava muurauksesta (kaasusilikaatti tai tiili). Tässä on kyse siitä, että pystysuoran tyypin vedenpitävyys rakennuksen aikana voi helposti heikentyä maaperän kerrosten luonnollisten liikkeiden vuoksi, jotka voivat aiheutua pienimmästä pienimmästä sedimentistä. Ja vain vaakasuuntainen vedenpitävyys tässä tapauksessa pystyy suojaamaan seiniä ja estämään kapillaarin "nousevan" kosteuden.

Katso, miten vedenpitävä säätö

Vaakasuoran vedeneristysperustan toiminnot

Itse asiassa järjestely eristys kosteudelta koetaan paljon kuin hankala, monimutkainen hanke, kuitenkin, sen puuttuessa tahansa kotiin pitkään aikaan ei voi olla olemassa, ei kestä pitkään, jopa silloin, kun maaperän maa pohjavesi on hyvin syvä, ja rakenne on pystytetty vuoren. Kaikissa olosuhteissa on mahdollisuus tunkeutua kosteuden myöhemmällä jakautumisella ja kondensaatin muodostumisella tiheimpien rakenteellisten osien materiaalissa. Sulatetun, höyrytön sumuinen, sadevesi lisäksi on myös maanalaisia ​​vesiä. Näillä tekijöillä on erittäin tuhoisa vaikutus tietyn rakenteen seinään ja perustuksiin.

Se on tärkeää! Ensisijainen tavoite perusta vedenpitäväksi on estää kosteuden kanssa merkittäviä rakenteellisia elementtejä rakennuksen, ja märkä tilanne saavutuksia perustuksen pohja - muodostumiseen laadullisia esteitä kiivetä ylös kantavien seinien, kapillaarinen kosteus!

Järjestetään vaakasuora vedeneristys kellarin ja tiilen välillä jo rakennusvaiheessa. Tietenkin on olemassa muita menetelmiä sen luomiselle jo seinien rakentamisen jälkeen, mutta ne ovat liian kalliita tai liian aikaa vieviä. "Mestareiden" yksinkertainen muistamattomuus tai päätös säästää rahaa rakennusmateriaaleihin voi aiheuttaa huomattavia vaikeuksia ja ongelmia lähitulevaisuudessa. Itse asiassa se ei ole koskaan sen arvoinen, että se jättää karkeasti huomiotta kosteuden esteen merkityksen.

Perusperiaatteet vedeneristys

Alemman vaakasuoran vedenpitävyys asetetaan pohjapohjan tasolle, mutta nyt se ei koske häntä, vaan sen ylempi versio. Sen järjestely annosteltiin materiaaleja käytetään, esimerkiksi, rubemast, katto, vilkkuu, kattohuopa, jne. Stekloizol matto vedenpitävän ominaisuus välillä tiilestä (lohkoa) ja yläpinnan perustuksen suoritetaan..:

- huolellinen tasaus ylemmän pohjapinnan betoniliuoksella;

- valitaan kahdessa kerroksessa valitusta vedeneristysmateriaalista.

Kiinnitettäessä sallitaan valssatun eristemateriaalin kuuma kiinnitys sulaan bitumiin. Tällöin on suositeltavaa käyttää mastia yksinomaan aiemmin valmistetuilla kangaspuikoilla ja työntäessäsi käämityksen, paina erittäin tiukasti puolikiinteällä (jopa kumilla) rullalla. Kun vauvan teloja on rullissa, asennettava vedeneristyseristin on ensin irrotettava, muuten tiheys ja sopivuus ovat huonolaatuisia.

Jos rakennuksessa ei ole kellaria (ei hanketta), sinun on tehtävä kaksikerroksinen vaakatasoinen seinien vedeneristys, jossa:

- kerrosnumero 1 - sijaitsee kellarin muurien ja pohjan välissä;

- kerroksen numero 2 - seinän sisällä (lohko tai tiili), mutta ei alemman tason alapään tai betonilattian alemmalle tasolle (noin 11,0-14,3 cm).

Ruberoidiliuskoja tai muuta valssattua suojamateriaalia on sijoitettu tiukasti tiilimuodon reunaan, vaikka ne voivat hieman ulottua seinän pinnan ulkopuolelle. Tasainen, laadukas ulkonäkö (tila) saavuttamiseksi on suositeltavaa, että täsmälleen leikattujen kuvioiden kaikki reunat suuntautuvat ulospäin. Taiteviivaa ("raunioitu" reuna) on käännettävä kellarihuoneen sisälle. Tämän lisäksi on tarpeen ottaa huomioon materiaalin asettamisen erityispiirteet - levyt tulisi asettaa vain pitkin pituutta, vain päällekkäisyyksiä.

Horisontaalisten ja pystysuorien vaihtoehtojen sopiva yhdistelmä mahdollistaa rakenteen luotettavin tiukkuuden. Niiden täydellinen kosteuden puuttuminen takaa sen vuoksi rakennuksen mahdollisimman suuren käyttökauden ja kosteuden kerääntymisen ja sienen kasvun kelpaamattomuuden kaikkien tietyssä rakennuksessa olevien tilojen sisällä.

Vedeneristysrajan tarkoitus perustusrakenteen ja muurauslaitteen välillä

Betonipinnan kiinnitys telakointiin päällekkäisten tiilien kanssa viittaa muutamiin vivahteisiin. Heikentämättä niitä voi johtaa seuraaviin:

- vedenpoistokytkennän asteittainen tuhoutuminen hiiltymisprosessien erityispiirteiden vuoksi;

- höyryä, pienimmän vapaan veden läsnäollessa betonin rakenteessa, muodostaa kiteisiä rakenteita, jotka tuhoavat ("repäisevät") betonin;

- kosteuden ulkonäkö talossa, mikä edistää homeen sienten lisääntymistä, jotka aiheuttavat vaarallisia itiöitä ja epämiellyttäviä hajua.

Kaikki nämä ongelmat eivät salli laadukasta vedenpitävyyttä, ja ihanteellisesti - yhdistetty versio (vaaka ja pysty).

Varoitus! Tiilet huokoisella rakenteella suosivat kapillaarisen kosteuden kiihtymistä ylöspäin!

Mahdolliset virheet ja niiden pätevän poistamisen periaatteet

Jotkut kodinomistajat, jotka ovat jääneet tilaisuuteen, joka vastaa hetkeä, jossa järjestetään oikea vedeneristys säätiön ja muuratuksen välillä, käänny ammattilaisille riittävään apuun.

Vaikeus on, että vedenpitävä suojakerros on oltava läsnä ehdottomasti koko laatikon ympärillä. Yksinkertaisesti sanottuna eristysmateriaalien asettamista varten itse rakennus on itse asiassa purettava kokonaan (tuhoutunut) tai jonkin verran nostettu hieman. Esitetyt vaihtoehdot eivät kuitenkaan ole täysin hyväksyttäviä, joten niitä ei voida tarkistaa.

Itse asiassa on olemassa useita tapoja tilanteen korjaamiseksi. Yksi menetelmä ei edellytä merkittäviä taloudellisia investointeja, mutta sen toteuttaminen kestää liian kauan. Toinen vaihtoehto on hieman yksinkertaisempi, mutta se vaatii huomattavia kuluja. Mikä vaihtoehto toteuttaa? Se riippuu täysin omistajan toiveista ja kyvyistä.

Tyypit kellarin vedeneristys

1. Ensimmäinen tekniikka muodostuu tiilimuodostuksen vaiheittaisesta osittaisesta poistamisesta pöydän tasolle perustuksen ja seinän välissä. Aluksi poistetaan liian suuri muurausrakenne. Tämän jälkeen vedeneristyslasilevykerros (tai muu innovatiivinen materiaali) asetetaan, minkä jälkeen jokainen aukko täytetään aiemmin poistetuilla tiilillä. Silmukkaa on käärittävä laastilla. Kolme viikkoa myöhemmin työ alkaa seuraavalla sivustolla. Tietenkin se on pitkä, masentava, mutta halpa.

2. Toinen tekniikka edellyttää erityistä injektointia "perustusmateriaali" -alueelta, jolla on erityinen koostumus. Se pystyy tunkeutumaan syvälle huokosiin, mikrodefejeihin ja aukkoihin muodostaen luotettavan vedenpitävän esteen. Jotta voit siirtyä tasalaatuisesti koostumukseen, sinun on porattava betonisissa vinossa reikiä (reikiä). Ne suoritetaan kahden kolmasosan syvyyteen seinämän paksuudesta ja yleismaailmallinen sementtipolymeeriseos tai tiivistysgeelimaista massaa ruiskutetaan (injektoidun paineen alaisena) muodostuneisiin kanaviin.

3. Kolmas suosittu tekniikka perustuu injektoreiden sijoittamiseen betoni monoliitti ja paksumpi muuraus kahden viikon ajan. Tällä tekniikalla tapahtuu porareikien asteittainen täyttö erikoisilla vedeneristysyhdisteillä. Kaikki vedeneristysruiskutustyöt on annettava ammattitaitoisille työntekijöille ja insinööreille, joilla on hyvää kokemusta samanlaisesta työstä.

johtopäätös

Rakennuksen perusta on perusta, jonka pitää yllä rakennettava rakennus mahdollisimman pitkälle. On erittäin tärkeää, että säätiön materiaali ei romahdu ja sen vedeneristyskäytön teknologiaa sovelletaan juuri tähän. Kompetenttisesti toteutetut tekniikat estävät veden tunkeutumisen kellarirakenteeseen estäen sen varhaisen tuhoutumisen.

Rakennuksen pitämiseksi mahdollisimman kauan, on tarpeen tarkkailla asianmukaisesti vedenpitävyyden teknisiä vivahteita!

Tiili kellarin vedeneristys

Pohja on pääseinämien ja säätiön välinen tila. Useimmissa tapauksissa tämä rakennusosuus on tiilistä, joka imee hyvin kosteutta. Maaperän kosteus tuhoaa tiilipohjan, joten on erittäin tärkeää suojata se vesitiivisillä materiaaleilla.

Mikä on tarvike hydraulisen esteen alapinnan ja kellarikerroksen välissä

Tiilimuodostuman ja säätiön välisen vedenpitävyyden pääasiallinen tarkoitus on estää kosteuden kapillaarinen nousu ja tärkeimpien rakenneosien suojaaminen tuhoutumiselta. On olemassa useita syitä, miksi vedenpitävyys on tarpeen.

Jäätymisen ja murto-osan seinät

Jos et ole eristämässä tiili- ja betoniperustuksen välistä risteystä, betonin kosteus putoaa tiilen huokosiin. Talvella pakkasessa kosteuden määrä kasvaa ja tiili tuhoutuu sisältä. Useat jäädytys- ja sulatusjaksot tekevät tiilimuodosta vähemmän kestäviä, joten ajan myötä halkeamat näkyvät kellarikerroksen seinissä.

Vysola pinnalla

Pohjavedelle on tunnusomaista suuri suolapitoisuus, ja vedenpitävyys ei riitä niiden pääsyyn pohjaan tiilimuuraukseen. Jatkuva lämpötilan nousu ja lasku aiheuttavat suolakiteiden kasvua tiilen sisällä, ja suolan talletuksen kostuttamisen ja kuivumisen prosessi päätyy tiilen pintaan. Vysola paitsi pilaa rakennuksen ulkonäköä, mutta myös tuhoava vaikutus materiaaliin. Tämän seurauksena rakennuksen rakenne epämuodostuu.

Lisääntynyt kosteus rakennuksen sisällä

Vedenpuhdistuksen puute perustuksen ja tiilipohjan välillä aiheuttaa kosteuden päästä talon pääseinämiin. Tällöin huoneiden kosteus lisääntyy, kosteutta hämärtyy ja majoitus epämukavaksi. Lisäksi sisätilojen leikkaus heikkenee, mikä johtaa suunnittelemattomiin korjauksiin.

Sienan ja homeen ulkonäkö

Jatkuva kosteus ja märät seinät ovat hyvä kasvatuspaikka haitallisille mikro-organismeille.

Seinien sienet ja muotti voidaan nähdä visuaalisena puutteena, mutta ne aiheuttavat myös suurta haittaa terveydelle. Heidän kiistansa joutuvat hengitysteihin ja aiheuttavat immuunivasteen ja akuuttien hengityselinten sairauksien vähenemistä.

Vedenpitävä tiilimuuraus

Vesitiivis tiilimuuraus

Suojella kellari, joka on tehty tiiliä, käytetään pystysuorassa ja vaakasuorassa vedeneristys.

Pystysuora vedeneristys

Tällöin kosteudenkestävät materiaalit levitetään pääseinämän päällysteen yläosan sivupinnoille, perusseinämälle ja alariville. Tämä auttaa suojaamaan näiden rakenneosien välisiä liitososia kosteuden läpäisevyydestä.

Pystysuojaus suoritetaan useilla eri tavoilla:

Pystysuora pohja suoja

 • Värjäystä. Aikaisemmin kirjoitimme parasta tapaa maalata kellari jalusta. Tällainen vedeneristys edellyttää erityisten lakkojen tai maalien levittämistä. Tämän menetelmän etuna on yksinkertainen työ ja korkealaatuinen pintakäsittely, huolimatta ohut kerros kosteutta kestävää materiaalia. Tämän vedenpitävyyden haitat ovat myös saatavilla, se on säännöllinen päivitys hydroprotection johtuen lyhyt käyttöikä tämän menetelmän.
 • Obmazochnaya vedeneristys. Tässä menetelmässä käytetään paksuja bitumikoostumuksia, liuoksia, jotka perustuvat nestemäiseen lasiseen tai erityisiin sementtiä sisältäviin seoksiin. Ne levitetään pinnalle kerroksella, jonka paksuus valitaan erikseen. Tämän seurauksena pinnalle muodostuu kosteutta kestävä kalvo tai läpäisemätön kuori.
 • Impregnointi vedeneristys. Tässä tapauksessa käytetään liuoksia, jotka perustuvat nestemäisiin polymeereihin tai synteettisiin hartseihin, jotka voivat tunkeutua syvälle tiilenrakenteeseen. Rakennusmateriaalin huokosiin saakka koostumus kiteytyy ja luo luotettavan esteen, joka estää kosteuden tunkeutumisen. Lisäksi materiaalin pinnalle muodostuu lisäksi suojakalvo. Tällaisen vedenpitävyyden tunkeutuminen materiaaliin nousee 20 - 25 cm: iin. Kosteutta kestävän kyllästyksen etu on pinnan siisti ulkonäkö, joka mahdollistaa pohjaosan täydellisen viimeistelyn.
 • Rulla vedeneristys. Tämän menetelmän suosio on korkealla tasolla, mikä selittyy joissakin edullisissa hetkeissä. Niistä luotettavuus ja kestävyys ovat erittäin tärkeitä. Lue yksityiskohtainen artikkeli vaiheittaisilta ohjeilta siitä, miten pohjaseinän vedeneristys tehdään rullien avulla.
sisältöön ↑

Vaakasuora vedeneristys

Vaakasuoran suojan pääasiallinen tehtävä on estää kapillaarin tunkeutuminen kosteudelta pohjalta kellariin ja kellarista pääseiniin.

Useimmissa tapauksissa käytetään tätä tarkoitusta varten ruberoidia. Materiaali asetetaan kahteen kerrokseen, joiden päällekkäisyys on 10-15 cm ja käytetään kolmea menetelmää:

 • Canvas-vedeneristysmateriaali sijoitetaan kellarin tai pohjan vaakasuoralle pinnalle ja puristetaan monissa paikoissa raskaiden esineiden kanssa, jotta tuulenpuhallus ei tuhoa materiaalia.
 • Katemateriaalilevyt liimataan pintaan bitumimuovilla tai sulan bitumin avulla.
 • Kateaineen pinta lämmitetään kaasupolttimella, minkä seurauksena bitumipitoisuus sulaa. Sitten levyt liimataan suojattavaan pintaan ja liimataan yhteen.
sisältöön ↑

Bitumin vedeneristys

Bitumia voidaan kutsua halvin ja luotettavaksi vedeneristysmateriaaliksi. Jos haluat suojata alustan tiilimuodon, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 1. Hoidettava pinta maksimoidaan ja puhdistetaan.
 2. Bitumien osia kuumennetaan suuressa säiliössä ja säädetään nesteen sakeuteen.
 3. Harjan tai rullan avulla sulaa bitumi levitetään tiilen pohjan tai pohjan pinnalle.
 4. Luotettavuuden lisäämiseksi vedeneristysmateriaalia käytetään useita kertoja.

Nestekumien käyttö

Tämän vedeneristysmateriaalin etu on korkealaatuinen tartunta suojattuun pintaan. Jalostuksen jälkeen pintaan muodostuu jatkuva saumaton kerros, joka tarjoaa korkean suojan.

Käsittely suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Pinta puhdistetaan hyvin.
 • Levitä alustapohjan syvä tunkeuma.
 • Vedenpitävä materiaali levitetään lastalla tai telalla.
sisältöön ↑

Tapoja poistaa mahdolliset virheet

Hyvin usein kehittäjät aloittivat vedenpitävyyden pohjan ja tiilirakennuksen välisen vedenpitävyyden, mutta jonkin ajan kuluttua tämä virhe on korjattava. Ongelma voidaan ratkaista kahdella tavalla, joista yksi on kallista mutta yksinkertaisempaa. Toinen menetelmä ei edellytä suuria investointeja, mutta sen toteuttaminen kestää kauan.

Ensimmäisessä tapauksessa pohjan ja tiilirakennuksen väliset alueet ruiskutetaan erityisellä yhdisteellä, joka tunkeutuu syvään huokosiin, mikrokuiluihin ja tyhjiöihin. Tuloksena syntyy luotettava vedenpitävä sulku. Tällaista vedeneristystapaa varten on tehtävä seuraavat toimenpiteet:

 1. Erityiset kanavat porataan syvyyteen, joka on yli puolet tiilestä pienen kaltevuuden alla.
 2. Paineen alaisina saatiin reikiin sementti-polymeeriseokset tai tiivistysgeelimassat.

Muut vedeneristysmenetelmät

Toinen menetelmä liittyy muurauksen osittaiseen purkamiseen perustuksen ja kellarin risteyksestä. Tee se seuraavasti:

 1. Yhdessä paikasta poista pieni tiilimuuraus.
 2. Pohjapinon pinnalle vedeneristys lasikuitu kerros.
 3. Tiilet poistettiin sivustolle.
 4. Täytä liitokset muurauslaastilla.
 5. Seuraavan sivuston työ alkaa noin 20 päivässä.

Talon rakentaminen vaatii paljon vahvuutta, kärsivällisyyttä ja huomiota joka vaiheessa. Kellarin tiilimuodostuksen vedeneristys auttaa säilyttämään ulkoisen pinnan esteettisen ulkonäön ja suojelemaan kellarin ja rakennuksen pääseinät kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta.

Pohjakerroksen vedenpitävyys: vaaka- ja pystysuuntaiset menetelmät

Kellon käsite tarkoittaa rakennuksen jalkaa, säätiön ja seinän välistä tilaa. Jos sinulla on yksityinen talo, jossa on nauha-pohja, niin pohjaa pidetään sen osana maanpinnan yläpuolella. Hyvän ilmanvaihdon varmistamiseksi sen korkeuden tulisi olla vähintään 30 cm, mutta se voi saavuttaa jopa metrin ja vielä enemmän, jos rakenteessa on kellari.

Korkki voi olla melko korkea

Vedenpitävyys päätavoitteena

Monet kehittäjät miettivät, tarvitaanko vedenpitävyyttä perustuksen ja jalustan välille? Jotta voisimme vastata tähän kysymykseen, ymmärrämme fyysiset prosessit, joita esiintyy kotisi rakenteissa.

Jopa kaikkein kaunein rakenne, huonosti mukautettu ympäristönsuojeluun, ei tuo iloa niille, jotka elävät siinä.

Pohjaan soveltuvia voidaan jakaa useisiin perusvaatimuksiin:

 • Korkea lujuus, koska se pitää koko rakennuksen.
 • Sateen kestävyys ja luotettava suoja haitallisilta vaikutuksilta.
 • Tällaisten tekijöiden puuttuminen, kuten kosteuden tunkeutuminen maaperästä rakenteeseen. Tietyissä tilanteissa se pystyy kiipeämään muutaman metrin seinät, jotka ovat täynnä kosteutta huoneissa.

Kuten tiedetään, materiaalilla on aina pienimmät ontelot, niin sanotut kapillaarit. Jos ne eivät ole vedenpitäviä, ne vuotavat kosteutta, mikä aiheuttaa monia ongelmia. Ensinnäkin kosteus huoneissa, toiseksi kun pakkasesta tulee kosteutta jäädy ja laajenee, monet näistä jäädytys-sulatusjaksot voivat tuhota jopa kaikkein kestävimmän materiaalin.

On huomattava, että paras tulos ei ole vain vaakasuora vedeneristys pohjan ja pohjan välillä, vaan myös rakenteellisen pystysuojaus on tarpeen. Vain joukko näistä tapahtumista takaa korkean rakennesuojauksen, joten tarkastelemme, miten perusasiasi on mahdollisimman turvallinen.

Vaakasuoran vedenpitävyyden tärkeimmät ominaisuudet

Oikean kosteudenestolaitteen malli

Erittäin tärkeä vaihe, jossa monet kehittäjät tekevät työtä omilla käsillään tekevät tyypillisen virheen. Se johtuu siitä, että eristys suoritetaan vain pohjan ja seinän välissä. Toisin sanoen kosteus maan alla kasvaa itse seinän alla (ks. Myös artikkeli "Kuinka ja mitä suljettakoon porausruuvityypin pohja").

Ja jos maanalainen säätiö ei ole niin jäädytetty ja altistunut haitallisille vaikutuksille, yläpuolinen osa, joka on kosteudelta imeytynyt, tuhoutuu paljon nopeammin kuin olisi ollut, jos se toteutetaan asianmukaisesti.

Tee tehtävä oikein seuraavasti:

 • Ensimmäinen hydraulinen este on järjestetty tasolle, joka on noin 20 cm maanpinnan yläpuolella. Se suojaa kellarin pohjavedestä kellarikerroksen kapillaareilta.
 • Toinen kerros on järjestetty pohjan liitokseen seinämän kanssa. Se on samanlainen kuin ensimmäinen.

Kaksikerroksisen järjestelmän ansiosta suunnittelusi on suojattu paljon luotettavammin. Nyt voit olla varma, ettei kosteus maaperästä pääse tunkeutumaan taloon. Jos yläpuolinen osa koostuu myös betonista, suojakerros on järjestetty kerrosten väliin valettaessa vähintään kahdessa vaiheessa.

Harkitse, millaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää näihin töihin ja kunkin sovelluksen ominaisuuksiin.

kattohuopa

Roofing materiaali - yleisimpiä, voi jopa sanoa, perinteinen vaihtoehto vedenpitävä rakenteita. Hänen kanssaan työskentelevät ovat melko yksinkertaisia: tarvittavan leveyden kaistaleet leikataan ja asetetaan pohjalle. Harjoittelu osoittaa, että materiaalia on parasta laittaa kahteen kerrokseen - tämä antaa tarvittavan luotettavuuden.

Sen tärkein etu on edullisuus ja edullinen hinta. Materiaalia myydään kaikkialla, joten löytää se ei ole mitään ongelmaa. Suojakotelon laatu on melko hyvä, mutta silti on olemassa monia moderneja materiaaleja, jotka ylittävät kateaineita.

On valokuva - ruberoid - johtava suosio kehittäjien keskuudessa

Stekloizol

Tämä materiaali on saatavilla eri tuotenimillä eri versiossa.

Se voi perustua lasikuituun tai lasikuituun ja sillä on monia etuja:

 • Suuri vahvuus, joka johtuu nykyaikaisen tuotantoteknologian käytöstä ja vain korkealaatuisten raaka-aineiden käytöstä.
 • Vedenpitävän suojuksen korkea luotettavuus johtuen materiaalin suuresta paksuudesta.
 • Työn yksinkertaisuus - on helppo leikata, materiaali voidaan sulattaa soihtuilla ja se tarttuu täydellisesti pohjaan ja täyttää aukot.

Polttimen avulla lasieristys täydellisesti sulaa

On huomattava, että eristysmateriaalin alempaa kerrosta käytetään pohjan suojaamiseen.

Bitumiset aineet

Tähän ryhmään kuuluu bitumi ja siihen perustuvat erilaiset mastikat. Itsestään bitumi voi halkeilla 2-3 vuotta, mutta betonikerrosten tai tiilien välissä materiaali on luotettavasti suojattu haitallisilta vaikutuksilta, joten se kestää kauemmin.

Näiden yhdisteiden käyttäminen on melko yksinkertaista, mastit ovat välittömästi käyttövalmiita, joten on parasta käyttää niitä. Keittäminen bitumi - ei kaikkein mielenkiintoisin, paitsi vaarallinen ammatti.

Bitumi on paras käsitellä koko säätiö.

Hyvä ratkaisu olisi käyttää bitumi-mastia yhdessä stekloitsolin tai kattopyyhkeen kanssa: sinä värjää pohja koostumuksella ja liimaa sitten materiaali. Joten voit saavuttaa korkeimman suojelun rakenteita.

Nestekumia

Materiaalia käytetään hyvin yksinkertaisesti - käyttämällä lastalla.

Suhteellisen uusi materiaali, joka on melko yleinen kehittäjien keskuudessa useista syistä:

 • Se on erittäin suorituskykyinen ja kimmoisa, vaikka alapäässä oleva vedenpitävä kansi säilyy ennallaan.
 • Koostumuksen läpäisevä kyky on erittäin suuri - se tunkeutuu pienimpiin epäsäännöllisyyksiin ja luotettavasti tukkii kaikki kapillaarit.
 • Erinomainen tarttuvuus kaikkiin materiaaleihin, joita käytetään pohjan rakentamisessa. Kansi pitää hyvin kiinni.
 • Helppo soveltaminen - käyttämällä lastalla, voit tehdä omalla kädellä laadukkaimman suojapinnoitteen.
 • Koostumuksen käyttämistä ei tarvitse lämmittää, se on täysin tulenkestävä ja sillä ei ole epämiellyttäviä hajuja. Kaikki on melko yksinkertaista, mutta materiaalin mukana tulevaa opetusta tarvitaan opintoihin.

Materiaalit ovat kahta tyyppiä - bitumin pohjalta ja polyuretaanin perusteella. Jokaisella niistä on hyvät ominaisuudet.

Työn laajuudesta riippuen sekä manuaalista että konesovellusta voidaan soveltaa. Kaksikomponenttisia koostumuksia käytetään koneen menetelmään, niitä voidaan käyttää tekemään valtava määrä työtä lyhyessä ajassa.

Nestekumilla ei ole yhtä suurta lujuutta ja sitkeyttä

Vihje! Rakenteiden suojan laadusta kosteudelta ei kannata säästää, joten on suositeltavaa käyttää nestekumia, joten voit olla varma siitä, että pinnoitteen vahvuus on korkeimmalla tasolla 20 vuoden ajan.

Pystysuora vedeneristyskanta

Parhaan mahdollisen suojan saavuttamiseksi monimutkaisessa vaaka-asennossa on tarpeen suorittaa pystysuora vedeneristys. Se koostuu vedenpitävästä sulkemisesta pohjan ja pohjan koko ulkopinnalle. On olemassa useita tyyppisiä suojakoteloita, harkitse kumpaakin.

Läpäisemätön hoito

Se toteutetaan vesipohjaisten sementtien ja kvartsi- täyteaineiden pohjalta tai nestemäisen lasin avulla (silikaattipohjaisesti). Tämä menetelmä takaa pinnoitteen kestävyyden ja luotettavan suojan kotisi pohjavedestä ja sademäärästä (oppia täältä, kuinka lämmin perustan kellari).

Jos käytät nestemäistä lasia, sinun on käytettävä sitä rullalla tai harjalla, on parempi suorittaa hoito kahdessa kerroksessa. Tuloksena oleva suojakotelo ei jää kosteuteen, vaikka monta vuotta.

Peneteraavia koostumuksia levitetään harjalla, jonka paksuus on enintään 3 mm. Kuivaamisen jälkeen toistuva hoito on luotettavaa.

Läpäisevät yhdisteet suojaavat olemassa olevia rakenteita.

Maalieristys

Se on tehty erilaisten maalien ja lakkojen avulla, jotka perustuvat polyuretaaniin ja muihin komponentteihin. Soveltamisen yksinkertaisuus voi kannattaa tätä menetelmää.

On paljon muita haittoja: luotettavuuden takaamiseksi olisi sovellettava 6-8 kerrosta, mikä on erinomainen investointi ajasta. Tämä kansi on hyvin lyhytikäinen, joten sen käyttö ei ole perusteltua.

Pinnoituseristys

Voimme sanoa, että tämä on yleisin tapa suojella rakenteita kosteudelta.

Monia sävellyksiä, joiden avulla työ tehdään, pidämme tärkeimpiä:

 • Bitumi, materiaali on keitettävä, kuumennettu, mikä aiheuttaa paljon haittaa. Lisäksi tämä kansi alkaa kuolla muutamassa vuodessa.
 • Bitumimastoja ei tarvitse lämmittää, ne ovat käyttövalmiita, mikä on epäilemättä iso lisäys. Päällystys on voimakasta, mutta silti se ei ole tarpeeksi kestävä.
 • Nestekumi on kestävin ja teknisesti edistyksellinen materiaali. Se levitetään lastalla ja jos tilavuudet ovat suuret, erityinen asennus. Pinnoite on erittäin kestävä johtuen jäädytetyn materiaalin joustavuudesta. Tämä on oikein tämän segmentin johtaja.

Asennuksen avulla voit nopeasti käsitellä hyvin suuria rakenteita nestekumilla lyhyessä ajassa.

Rullaeristys

Erittäin luotettava tapa suojella rakennetta. Se suoritetaan käyttämällä roll-up roll -materiaaleja - stekloizola ja analogeja, kateaineita. Jotkut esivalmistavat pinnat mastilla, jotkut yksinkertaisesti lämmön ja liiman eristys käyttäen taskulamppu.

Tällä menetelmällä on yksi haitta - hinta, muutoin se on varsin luotettava, koska ympärilläsi muodostuu koko suojaava suojus, joka on erittäin kestävä.

Vihje! Ei ole välttämätöntä ylikuumentaa materiaalia polttimella - sen rakenne voi olla rikki ja kansi on paljon vähemmän luotettava.

Valssattu eristyspohja - erinomainen vaihtoehto

johtopäätös

Älä unohda talosi pohjan suojaa, se on täynnä kosteutta huoneissa ja rakenteen tuhoutuminen, ja se lupaa valtavia korjauskustannuksia. Tässä artikkelissa oleva video kertoo kellarikerroksen joitain piirteitä (ks. Myös artikkeli "Pile-pohjaisen kellarikerroksen korkealaatuinen ja värikäs päin oleva materiaali - mitä materiaaleja käytetään ja miten niitä asennetaan").

Unohda rakentaa vedenpitävyys seinän ja pohjan välille: kuinka korjata virhe

Kerro, kuinka oikaisimme virheemme. Nimittäin: ne unohtivat asettaa vedenpitävyys (ruberoidi) perustuksen ja silikaattilohkojen väliin. Tämä on kuisti ja sitä ei kuumenneta. Sisäilman kosteus.

Itse asiassa kaasusilikaattilohkojen lohkot, koska niiden huokoinen rakenne on kyky imeä, kuten sieni, suuri määrä kosteutta.

Kuitenkin horisontaalisen vedenpitävyyden puuttuminen ei ehkä ole ainoa kosteuden lähde. Lattian merkityksetön vedenpitävyys, ulkopuolisen kipin puuttuminen, metallin tai asbestisementin katon kondensoituminen seinälle tuulettimen tukialueella, ilmanvaihdon puute aiheuttaa myös kosteuden lisääntymistä. Lisäksi sateessa ja sumussa sytyttämättömässä huoneessa kasteaikana kaasusilikaatti imee jonkin verran ilmakehän kosteutta riippumatta vedenpitävyyden läsnäolosta alhaalta.

Mainitsen myös, että säätiö voi "kuivua" järjestämällä maanalaisen vedenpoiston. Tämä ei ratkaise ongelmaa 100%: lla, mutta vetää merkittävän osan vedestä maanalaisista rakenteista. Pääasiassa on oltava paikka viemäriveden tyhjentämiselle.

Nyt noin "unohdettu" vedeneristys. Sen lisäksi, että se on erityisen vaikeaa ja kallista, on kaksi tapaa tehdä se. Erittäin aikaa vievää ja halpaa materiaalia. Toinen ei ole niin työläs, mutta materiaalit maksaa penniäkään. joten:

Teknisestä näkökulmasta ratkaisu on alkeellinen, mutta suorituskykyä vievästi. Alareunassa, jossa vedenpitävyys on "unohdettu", seinämä puretaan. Ei kaikki yhtä aikaa, tietenkin, mutta osittain. Suosittelemme, että puolet lohkosta poistetaan lohkon läpi, koska kaasusilikaatti on helppo leikata. Sitten työ voidaan tehdä neljässä vaiheessa. Me leikimme muurausmateriaalin kappaleen, kiinni vettähylkivä matto, ei ainoastaan ​​kateaineita, vaan korkealaatuista bitumipolymeerilevyä materiaalia, joka perustuu lasikuituun. Reunoilla sinun täytyy jättää marginaali muutaman senttimetrin, sitten liimaa vierekkäisiä palasia. Laitamme poimutetun puoliskon lohkosta takaisin varovasti saumojen varalta ja odotamme 3-4 viikkoa saadaksemme tarvittavan vahvuuden. Sitten toistamme, mutta ei seuraavalla rivillä, mutta rivillä. Kesällä voit tehdä tämän työn. Valitettavasti seinäpäällyste, jos sellainen on, täytyy palauttaa.

Injektointimenetelmä (hydrofobisointi) perustuu vaakasuoran hihnan seinän materiaalin syntymiseen, joka on kyllästetty valmisteen kanssa ja joka antaa seinille vedenpitävät ominaisuudet. Tarpeet (jos sellaisia ​​on) täytetään erityisillä sementtieristyskorjausyhdisteillä. Seinässä noin 90% syvyydestä porataan kaltevilla läpivientireikiillä, joihin on kaadettu erityisiä nesteitä, jotka voivat sisältää orgaaniset piiyhdisteet, metallisuolat ja polymeerikomponentit.

Lääke imeytyy vähitellen muuraukseen tai betoniin, se pumpataan kuoppiin paineen alaisena tai panna injektiot pariksi viikoksi kaivoon, joka on periaatteessa samanlainen kuin kuopat. Tietyille seinämateriaaleille on suositeltavaa käyttää nestemäisiä koostumuksia, mutta viskooseja polymeeri-sementtiseoksia. Nesteet ja seokset kyllästyvät muuraukseen ja betoniin huomattavaan syvyyteen ja muodostavat niiden sisällä vedenpitävät kiderakenteet, jotka kosteuden kanssa ja kosteuden vaikutuksen alaisina parantavat vain niiden vedeneristysominaisuuksia.

Tällaisten materiaalien valmistajia on melko vähän ja kukin niistä on kehittänyt melko laajoja ja yksityiskohtaisia ​​vuokaavioita tällaisesta työstä. Kutakin koteloa ja tyyppistä seinämateriaalia voidaan soveltaa erilaisiin teknisiin ratkaisuihin ja korjaustyypin tyyppiin, yhdistelmien määrä on melko suuri. Vedenpitävä vedeneristys tulee olla erikoistuneessa yrityksessä, joka on valmistajan jälleenmyyjä. Tässä tapauksessa johtajalla on tarvittavat tiedot, pystyy valitsemaan oikein tarvitsemasi tapahtumat ja vesihöyrystimet. Sinun on ensin kiinnitettävä seinän ja pohjan kunto: materiaalit, paksuus, aukot, nivelet. Suosittelemme ottamaan valokuvia.

Tällaisten materiaalien vakiintuneista tavaramerkeistä ovat saksalaiset Remmers, italialainen Sika, puolalainen Voodrone, kotimainen Penetrat ja Izotech. Luettelo ei ole täydellinen.

Koska kaasasilikaatti on materiaalia, jossa on avoimet ja melko suuret huokoset, ei ole tosiasia, että se voidaan kyllästää. Voi olla parempi, että leikkaus ei ole seinän pohjalla vaan pohjan ylävyöhykkeellä. Yhdessä materiaalin kanssa saat ohjeet työn tekemiseen: mistä etäisyydestä poraa kuopat, kuinka monta pumppausta, jne. Huomaa, että reseptejä on noudatettava mahdollisimman tarkasti, eikä yritä säästää. Muuten ponnistelut voivat kadota turhaan. Jos kaikki tehdään tarpeen mukaan, luodaan luotettava ja erittäin kestävä vedeneristyseste.

Menetelmän pääasiallinen haitta on erityisten valmisteiden korkea hinta.

Teemme vedenpitävyyden säätiön ja jalustan välille

Vedenpitävyys säätiön ja kellarikerroksen välillä on välttämätön suojaus saostumisen ja lauhteen aiheuttamien kielteisten vaikutusten varalta. Se estää laakerirakenteiden pääsyn pohjaveteen ja ilmakehään. Vaakasuoran vedenpitävyyden asennus suoritetaan rakennusvaiheessa. Materiaalien pätevä valinta ja asennustekniikan noudattaminen voivat vähentää tuhoisien tekijöiden vaikutusta.

Horisontaalisen eristämisen nuhteet

Ennen kuin vedeneristyslaitteessa tehdään töitä, suoritetaan useita toimintoja kosteuden poistamiseksi rakennuksen tukirakenteista ja viemärit tehdään. Sitten kahdessa vaiheessa asetetaan materiaali, joka estää kapillaarisen kosteuden kasvattamisen ulkoseinissä. Ensinnäkin järjestää vedenpitävyys kellarin ja pohjan välille, joka muodostaa ylitsepääsemättömän esteen veden ympärille rakennetun esineen ympärille. Toinen suojakerroksen kerros on sijoitettu alustan ja seinän väliin. Tämä pätee erityisesti silloin, kun se on rakennettu käyttäen tiiliä ja vastaavia materiaaleja, joilla on suuri kerroin kosteuden imeytymistä.

Vaikutuksen tehostamiseksi vaakasuora vedeneristys yhdistetään kellarin pystysuoraan suojaukseen liiallista kosteutta vastaan. Se tehdään käyttämällä seuraavia käsittelymenetelmiä:

 • Daubing. Se suoritetaan käyttäen bitumia ja sen johdannaisia. Materiaalin paksun sakeuden ja korkean vedenkestävyyden ansiosta saumojen ja nivelten sekä pohjan sisäpuolella että sisäpuolella olevat saumat ja liitokset on luotettavasti suljettu.
 • Värjäystä. Sen toteutukseen käytetään lakkoja ja maaleja, jotka ovat helppoja käyttää, mutta ovat vähäisiä.
 • Kyllästys. Se on suosituin ja tehokkain tapa suojata kosteudelta. Impregnointiin käytettyjä nestemäisiä polymeerejä ja synteettisiä hartseja, joilla on suuri tunkeutumisvoima.
 • Liittämällä. Kun käytät tätä menetelmää, tarvitset rullautettuja materiaaleja, jotka limittyvät ja vahvistavat lisäksi kellarissa ja pohjalla.

Vedeneristysyhdisteitä laakerirakenteiden kyllästämiseen käytetään yli 0 ° C: n lämpötiloissa, esiliitintä ja hankausta. Suojauslaitteiden avulla suoritettu työ.

Materiaalien tyypit ja ominaisuudet

Jos vaakasuora vedeneristys tehdään talonrakentamisen tai taloudellisen rakenteen rakentamisen aikana, välineiden valinnassa ei ole miltei rajoituksia. Suosituimpia materiaaleja ovat kiemurteleva ruberoidi, stekloisoli, nestemäinen kumi ja bitumipohjaiset yhdisteet.

kattohuopa

Se on perinteinen eristysvaihtoehto. Materiaali leikataan halutun paksuuden nauhoiksi ja asetetaan pohjan päälle kahdessa kerroksessa. Kateaineiden etuja - alhaiset kustannukset ja saatavuus. Pinnoitteen suoja ja kestävyys eivät ole kovin korkeat, joten voit vaihtaa sen nykyaikaisemmilla rullamateriaaleilla.

Stekloizol

Se on valmistettu lasikuidusta tai lasikuidusta, joka on kestävä ja helppokäyttöinen materiaali. Stekloizoli leikataan helposti haluttuun kokoon palasiksi, sulatetaan polttimella ja liimataan perustukseen täyttämällä kaikki aukot. Materiaalin paksuus mahdollistaa luotettavan esteen kosteuden leviämiselle.

Nestekumia

Se levitetään lastalla ja ei vaadi lämmitystä. Nestekaasun eduista:

 • elastisuus, joka säilyttää vedenpitävän kerroksen eheyden myös silloin, kun halkeamia esiintyy pohjassa tai pohjassa;
 • hyvä tartunta.

Käytettäessä materiaalia ei ole epämiellyttäviä hajuja. Nestekumi on tulenkestävä ja sen korkean tunkeutumiskyvyn ansiosta se täyttää pienimmät huokoset ja halkeamat pohjassa.

Bitumi ja sen johdannaiset

Sitä edustaa eri valmistajien mastit, jotka ovat helppokäyttöisiä ja jotka takaavat pohjan ja pohjan luotettavan vedenpitävyyden. Vahvistaminen bitumiin tai mastisiin, jotka perustuvat siihen kattotiilillä tai stekloizolilla, lisää huomattavasti säätiön suojan astetta kosteuden haitallisilta vaikutuksilta.

Suosittelemme videota, joka osoittaa pinnoituseristystä bitumilla.

Laying-tekniikka

Rakentamisvaiheessa vedenpitävyyden asentaminen rakennuksen pohjan ja pohjan tai seinän väliin ei vaadi merkittäviä investointeja eikä se ole monimutkainen. Aluslake, jolla suojataan laakerirakenteita ilmakehän kosteudelta, sisältää seuraavat toimenpiteet:

 • pohjan puhdistaminen;
 • vedeneristys.

Samalla toimenpiteiden tehokkuus riippuu materiaalien oikeasta valinnasta ja asennustekniikan noudattamisesta. Mitä tehdä, jos tarvitaan jo rakennetun talon tukirakenteiden eristämistä? Tässä tapauksessa ei ole mahdollista asettaa suojaavaa kerrosta pohjan kehän ympärille ilman monimutkaista jälleenrakennusta, ja kosteuden esteen asentaminen suoritetaan muilla menetelmillä.

Katso video, miten eristät pohjan yhdellä suosituimmista menetelmistä - munimateriaalista.

Ensimmäinen menetelmä sopii rakennuksiin, joissa on tiilipohja ja seinät, ja se merkitsee muurauksen pienen fragmentin asteittaista purkamista. Yksi vedeneristysmateriaaleista on sijoitettu vapaaseen tilaan, ja aukko on taas täynnä tiiliä. Seuraavan osan työ voidaan aloittaa aikaisintaan 2-3 viikossa.

Toinen vaihtoehto rakennetun rakennuksen vedenpitävyyden palauttamiseksi on täyttää pohjan huokoset ja aukot injektion avulla erityisellä koostumuksella. Se tunkeutuu pohjan ja seinän väliin ja luo vedenpitävän sulun.

Polymeerisementiseosten tai tiivistysgeelin käyttöönottamiseksi on ensin tehtävä kaltevia reikiä seinään vähintään kaksi kolmasosaa sen leveydestä. Täyttämällä muuraus ja kiinteä säätiö viettää vähintään 2 viikkoa.