Lasitetut vedenpitävät pohjat ja lattiat

Okleechnaya-vedeneristys on helpoin ja nopein tapa rakentaa kosteuseste horisontaalisilla ja pystysuorilla pinnoilla. Paneeli- tai valssattuja vedenpitäviä tiivisteitä käytetään katon järjestämisessä, hautautuneiden perustusten rakentamisessa, kellareiden rakentamisessa.

Lisäksi maksimaaliseen ulkoiseen eristämiseen on ominaista maksimaalinen tehokkuus. Kuitenkin asettamalla vedenpitävä vedenpitävä sisäpinta, jota seuraa viimeistely, harjoitellaan ainakin ensimmäistä vaihtoehtoa. Lisäksi tämän tekniikan ominaisuudet riippuvat myös liimakerroksen sijoittamisesta - pystysuorat eristimet toimivat hieman huonommin kuin "horisontaaliset" esteet.

Tässä artikkelissa tarkastellaan sekä horisontaalisten että vertikaalisten ulkoisten ja sisäisten esteiden teknistä prosessia.

Mikä on vedenpitävä vedeneristys?

Lähes kaikki materiaalit vedeneristys - liimaus, maalaus tai päällystäminen ja niin edelleen - tehdään pohjamaalibitumin tai polymeerin ja epoksihartsien perusteella. Kuitenkin kukin menetelmä vedeneristysmateriaalin levittämiseksi suojatulle pinnalle edellyttää erityistä lähestymistapaa vedenpitävien esteiden tuottamiseen.

Siksi liimausrakeet ovat saatavana arkkina, paneeleina tai rullina, jotka pyörittävät suojattavaa pintaa.

Lisäksi molemmat paneelit, arkit ja valssattuja materiaaleja luodaan öljybitumilla kyllästetyn kartongin tai lasikuitukankaan pohjalta.

Näin yleisimpiä liimamateriaaleja valmistetaan - kateainehuopaa (saumataan bitumiin kattolevyille) ja kattolevyjä (tar-liimattu pahvi). Lisäksi sekä kateaineita että katepaperia valmistetaan sekä rullina että levyinä tai arkkeina.

Vahvuudet ja heikkoudet

Tämä tuotantotapa antaa vesitiiviille eristeille seuraavat edut:

 • Nopea asennus. Liimaa tarttuvia vedenpitäviä "tikkuja" valmistettuun pintaan sekunneissa. Lisäksi sekä valssattujen materiaalien että levyjen tai kaakelilevyjen mitat mahdollistavat melko suuren alueen sulkemisen vain yhdellä hetkellä.
 • Edullinen liimausmateriaali. Tyypillinen vedenpitävä rullan liimaus - kattohuopa tai kattohuopa - on yksi yleisimmistä ja edullisimmista hydrofobisista esteistä. Tämän lausunnon pätevyys voidaan tarkistaa missä tahansa rautakaupassa tai rakennuksessa.

Samaan aikaan tällaisten materiaalien rakenne on syynä seuraaviin epäpuhtauksiin vedeneristyskalvosta:

 • Riittämätön mekaaninen lujuus. Kartonkipäällyste - useimmissa tapauksissa muodostuu juuri tällaisen substraatin muodostama vesitiiviin tiiviste - ei kestä mitään mekaanista vaikutusta. Sama katemateriaali on irronnut paljain käsin ilman mitään vaikeuksia.
 • Pieni kestävyys hajoamiseen, koska bitumiin liimattu pahvi pysyy samana paksuna paperina. Tämä haitta kuitenkin tasoitetaan korvaamalla paperin tausta lasikuidulla. Lasikankaan kateaine on kalliimpaa kuin klassinen versio.
 • Lyhyt elämä. Suojaamaton kateaine tai talkki kuivuu ja halkeilee vain pari vuotta. Siksi tällaiselle päällysteelle on yleensä asetettu kerros materiaalista, joka on vastustuskykyisempi ulkoisille tekijöille. Esimerkiksi tyypilliset perustusten vedeneristys on okleechnaya-valssattua katehuopaa - peitetty kerroksella itsetasaavaa betonia tai "nestemäistä lattiaa" -järjestelmää. Betonin alapuolella katemateriaali tuntuu täydellisesti ja "elää", kunnes koko irtotavaran rakenne häviää kokonaan.

Tyypilliset liimamateriaalilajit

Kaikista päällystysaineiden valmistajista, tavaramerkkien Tehnonikol, Izoplast, Tekhnoelast -tuotteet nauttivat suurimmista kunnioituksista kodin käsityöläisten ja ammattimaisten rakentajien keskuudessa.

Liimaus Vedeneristys TechnoNIKOL tuotetaan sekä klassisen pahvin katemateriaalin muodossa että Bikroelast-brändin Euroruberoid-muodossa, joka on rulla-tyyppinen kosteuseriste, jossa bitumien lisäksi on useita lisäaineita, jotka lisäävät päällysteen hydrofobisuutta, roiskeita ja käyttöikää.

Huomionarvoista on ruberoidi Bipol, jossa sekä etuosa että väärä sivu peitetään suojaavalla yhdisteellä. Lisäksi tuotteiden valikoimasta löytyy TechnoNIKOL ja kunnolliset näytteet vyöruusuista, jotka kestävät lämpötilahäviöitä - 70-150 astetta.

Okleechnaya-vedeneristys Isoplast viittaa innovatiivisiin bitumipinnoitteiden näytteisiin. Izoplastin monikerroksinen rakenne, joka sisältää taustalevyn, supistavan bitumikoostumuksen, pohjan, polymeeri-bitumipäällysteen kasvopinnan ja karkean rakeisuuden sprinkleri edestä. Tällainen kattavuus kestää vähintään 20 vuotta.

Tekhnoelastin vedenpitävyys poikkeaa Izoplast-merkkituotteista vain perustana - ei kuitulevyä, mutta lasikuitua tässä ominaisuudessa. Siksi Tekhnoelast-pinnoitteet säilyttävät eheyden ja plastisuuden jopa 15 asteen pakkasessa.

Kaikki edellä mainitut ruberoidilevyt, levyt ja laattapinnoitteet kuitenkin asennetaan suojatulle pinnalle samalla tavalla. Vaikka horisontaalisten ja pystysuorien pintojen liittämisen teknologioiden välillä on kuitenkin eroja.

Miten liittää vaakasuora pinta?

Vaakapinnoilla - lattiat, säätelöt, tasakatot - pastellieristys on yksinkertaisesti päällekkäin, jos risteyksen päällekkäisyydestä (päällekkäisestä asennuksesta) vaaditaan päällekkäisyyttä.

Horisontaalisen liimauksen prosessi itsessään on seuraavanlainen:

 • Suojattu pinta ei sisällä pölyä, likaa ja eheysvirheitä (halkeamia, siruja jne.). Sen jälkeen pinta kuivataan.
 • Kuivan kerroksen päällä jaetaan (kaatamalla) liimakoostumusta.
 • Valssattu tai kaakeloitu materiaali, joka on liimattu mastille. Lisäksi rullat ovat päällekkäin, ja levyt (levyt) on asennettu ylösalaisin (alarivin välissä oleva tiiviste on peitetty ylemmän rivin koko levyn kanssa).
 • Päällysteen ensimmäinen kerros kaadetaan uudella osalla liimakoostumusta (mastista), johon seuraava rullan tai levymateriaalin rivi on asetettu.

Tämä toimenpide toistetaan vähintään kahdella ja enintään viidellä kerralla. Ei kuitenkaan ole erityisiä suosituksia kerrosten enimmäismäärästä missään hakemistossa. Yläkerros vedeneristys sekä päällysteen ympärys kaadetaan mastiksella, joka kuivataan ennen suojaavan päällyksen asettamista.

Miten liittää pystypinta?

Pystysuoralla pinnalla liimaeriste on fuusioitu tai liimattu erityisellä bitumimateriaalilla. Lisäksi poikkeamat suojatun pinnan pystysuorasta ovat sallittuja, mutta eroavaisuudet eivät ole. Siksi seinät voidaan liimata vain saumojen täyttämisen jälkeen.

Vertikaalisen liimauksen prosessi näyttää seuraavasti:

 • Pinta valmistetaan samalla tavoin kuin vaakasuoraan liimausmenetelmään (puhdistus, kohotus, kuivaus)
 • Suojattuun seinään (päällystysmenetelmällä) levitetään kerros kuumaa tai kylmää mastista (paksuus enintään 2 millimetriä).
 • Valssattu materiaali leikataan mitattuihin segmentteihin, joiden pituus on yhtä suuri kuin vaakasuoran pinnan korkeus.
 • Ensimmäisen kerroksen liittäminen tahraan tarkoittaa levyn tai mittausosan "rullaamista" rullalta ylöspäin. Levyt pitävät samalla tavoin. Levyjen tai levyjen väliset saumat on täytetty samalla mastilla.
 • Ensimmäisen kerroksen liittämisen jälkeen sen pinta pinnoitetaan samalla mastilla ja liimataan toisella kerroksella kateaineita tai laattoja.

Pystysuoran vedenpitävyyden paksuus ei ylitä 2-3 kerrosta. Loppujen lopuksi liian paksu päällyste ei yksinkertaisesti pidä pystysuorassa seinässä.

Viimeistely liimaamalla kannattaa suojata saumoja ja kosteutta kestäviä pinnoitteita. Pystysuoran seinän pohjalla oleva tila on huolellisesti päällystetty mastilla, ja kulmasaumat on suojattu kapeilla katemateriaalilevyillä, jotka on liimattu telakoinnin sauman päälle. Lisäksi liitokset ovat "päällekkäin" päällekkäisiä, joiden päällekkäisyydet, joiden leveys voi olla enintään 200 millimetriä.

Vedenpitävä vedeneristys TECHNONICOL

Asennus perustuu pohjaan, joka on pohjustettu bitumipitoisella pohjamaalilla. Telaa rullataan ylhäältä alas, yläreuna on kiinnitetty metallisella reuna-kiskolla.

Vedenpitävät perusteet matala (enintään 3 m). Sadeveden suojelu. Alhaisen pohjaveden pinnalla materiaali asetetaan yhteen kerrokseen, jonka korkeus (pohjaveden syvyys 2 m tai vähemmän) - kahdessa kerroksessa.

 • Itsekiinnittyvä pohjakerros = nopea ja helppo asennus
 • Käyttöikä yli 50 vuotta
 • Ammattitaitoja ja lisävarusteita ei vaadita.
 • Työturvallisuus

Sitä käytetään pohjarakenteiden vedenpitävyyteen teknisellä kerroksella tai käyttämättömällä kellarilla, hiekkapohjaisilla pohjavesialueilla (pohjalevyn alapuolella).

alustan puuttuminen ja muokatun bitumipolymeeriseoksen korkea laatu lisäävät merkittävästi materiaalin joustavuutta ja suhteellista venymää, mikä mahdollistaa vedenpitävyyden toimimisen ilman vaurioita yhdessä suunnittelun kanssa.

Materiaalit on säilytettävä pystyasennossa sisätiloissa tai katoksen alla, korkeudessa yksi rivi, olosuhteissa, jotka suojaavat kosteutta ja auringonvaloa lämpötiloissa -35 - + 35 ° C.

Fysikaaliset perusominaisuudet

Valssattuja katto- ja vedeneristysmateriaaleja
TECHNONICOL

TechnoNICOL Corporation tarjoaa rakennusyrityksille laajan valikoiman katto- ja vesitiivisteitä. Rakennusalan organisaatioiden erilaiset tehtävät ja vaatimukset edellyttävät eri luokkien materiaaleja ja tarjouksia markkinoilla. Valinnan helpottamiseksi TechnoNICOL-bitumi ja bitumipolymeerimateriaalit jaetaan neljään luokkaan.

palkkio

Tämän luokan valssattujen materiaalien avulla voit ratkaista monenlaisia ​​tehtäviä tärkeistä esineistä tehdystä työstä. Niissä tarvitaan vain poikkeuksellista luotettavuutta ja lisätakuita.

liiketoiminta

Tähän luokkaan kuuluvat valssatut materiaalit ovat luotettavia ja saavat taatun tuloksen - luotettavan katon aikaansaamiseksi. Tämä vahvistaa niiden käyttökokemus useissa kohteissa ympäri maata.

standardi

Tämän luokan tuotteet täyttävät täydellisesti päätehtävänsä: ne suojaavat rakennusta vedestä. Testitulokset ja niiden käyttökokemus vahvistavat niiden luotettavuuden ja kestävyyden. Laaja valikoima tämän luokan materiaaleja antaa sinulle mahdollisuuden valita sopivin. Niiden laatu ja luotettavuus yhdistetään edulliseen hintaan.

talous

Nämä ovat laadullisia tuotteita, jotka mahdollistavat halvan katon. Niiden käyttö ei edellytä kalliiden laitteiden käyttöä, vaikka ne ovat varsin luotettavia.

Subekonom
(käyttöikä enintään 5 vuotta)

Technoelast

Technoelast on vedeneristyskangas, joka koostuu polyesteri- tai lasikuitumateriaalista, jossa on kummallakin puolella levitetty bitumipolymeerisideaine. Valssatut materiaalit kestävät suuria lämpötilan vaihteluja, suuria mekaanisia kuormituksia, jotka tarjoavat pitkäaikaisia, luotettavia ja tehokkaita vedenpitävyyttä. Technoelast on biostabiili.

hakemus

Katon, perustusten ja muiden rakennusrakenteiden vedeneristys.

Technoelast K - suunniteltu käytettäväksi katto-maton yläkerroksena. Karkea karkeus suojaa materiaalia altistumiselta auringonvalolle.

Technoelast P: tä käytetään alimpien kerrosten asennukseen ja rakennusten (perustukset, tunnelit jne.) Vedeneristämiseen.

Technoelast THERMO

Technoelast THERMO on vedenpitävä kangas, joka koostuu polyesteri- tai lasikuitumateriaalista, jossa on bitumipolymeerisideaine molemmilla puolilla. Itse asiassa materiaali on Technoelast-materiaalin analogi ja sillä on monitoimikäyttö, mutta erityisten modifioijien (APP-modifioijien) ansiosta Technoelast THERMO säilyttää käyttöominaisuutensa jopa erittäin korkeissa lämpötiloissa (jopa +130 ° C: een).

hakemus

Katon, perustusten ja muiden rakennusrakenteiden vedeneristys. Suositellaan käytettäväksi alueilla, joissa toiminta tapahtuu korkeissa lämpötiloissa.

Technoelast THERMO K - suunniteltu käytettäväksi yläkerroksena katto-matto. Karkea karkeus suojaa materiaalia altistumiselta auringonvalolle.

Technoelast TERMO P - käytetään alemman kerroksen asennukseen ja rakennusten (pohjarakenteiden jne.) Vedeneristämiseen.

Uniflex

Uniflex on vedenpitävä kangas, jonka pohjana on polyesteri tai lasikuitu. Kummallakin puolella pohja on kyllästetty korkealaatuisella bitumipolymeerisideaineella. Uniflex on bisnesluokan materiaali, joka sopii erinomaisesti kaikkien nykyaikaisten rakennusten ja kattojen vedenpitävyyteen.

hakemus

Vedenpitävät katot ja rakennusten rakenteet.

Uniflex K - suunniteltu kattopehmusteiden yläkerrokseen. Etupuolella oleva karkea raekoko on tehokas vedenpitävyyden suojaus auringon säteiltä, ​​mikä lisää merkittävästi materiaalin käyttöikää.

Uniflex P - käytetään kattotiilikansirakenteen aluskerroksen ja vedenpitävien rakenteiden asennukseen. Materiaali peitetään polymeerikalvolla rainan molemmilla puolilla.

Ecoflex

Ecoflex on vedenpitävä kangas, joka koostuu kiinteästä, ei-hajoavasta alustasta (lasikuitu tai polyesteri), johon bitumipolymeeriside käytetään molemmin puolin. APP-modifioijan ansiosta Ecoflex säilyttää käyttöominaisuudet hyvin korkeissa lämpötiloissa (jopa +130 ° C).

hakemus

Kattojen ja maanalaisten rakenteiden vedeneristys. Suositellaan käytettäväksi alueilla, joissa toiminta tapahtuu korkeissa lämpötiloissa.

Ecoflex K - käytetään katto-maton yläkerroksen laitteeseen. Etupuolella oleva karkea sidos suojaa materiaalia altistumiselta auringonvalolle.

Ecoflex II: a käytetään rakenteiden maanalaisten osien vedeneristämiseen tai pohjakerroksen kattotiilimattoon.

bipolaarinen

Bipoli on vedeneristyskangas, joka koostuu kiinteästä, ei-hajoavasta substraatista, johon kummallakin puolella levitetään bitumipolymeerisideainetta. Materiaali on suositeltavaa katon matolle ja käytettäväksi höyrysulkuna.

hakemus

Vedenpitävät katot. Höyryeristys kattojen.

Bipol K - etupuolella oleva karkea sidos suojaa materiaalia altistumiselta auringonvalolle. Käytetään yläkerroksena katto-matto.

Bipol P - polymeerikalvoa käytetään suojapinnoitteena. Käytetään höyrysulun ja ensimmäisen kerroksen katto matolle.

Bikroelast

Bikroelast - on vedeneristyskangas, joka koostuu kiinteästä, ei-hajoavasta alustasta, johon on lisätty bitumisideainetta, jolla on erityisiä lisäaineita molemmin puolin.

hakemus

Vedenpitävät katot. Höyryeristys kattojen.

Bikroelast K - toimii katto-maton yläkerroksena. Karkea pukeutuminen suojaa materiaalia auringonvalolta.

Bikroelast P - käytetään höyrysulun ja ensimmäisen kerroksen katto matolle. Suojapinnoitteena käytetään polymeerikalvoa.

Linokrom

Linokrom - on vedeneristyskangas, joka koostuu kiinteästä, ei-hajoavasta pohjasta, johon bitumisideainetta levitetään molemmin puolin. Hänellä on monivuotinen kokemus sovelluksesta ja se on hyvä ratkaisu pienihankkeisiin projekteihin.

hakemus

Katon vedeneristys. Korjaus katto. Höyrysulku.

Linokrom K - käytetään kattotelinepeitteen yläkerroksen laitteeseen. Etupuolella oleva karkea sidos suojaa materiaalia altistumiselta auringonvalolle.

Linokrom P - käytetään höyrysulkuna katon maton (järjestelmän alempi kerros). Materiaalin suojakerroksena voidaan käyttää hienorakeista kastetta tai polymeerikalvoa.

Bikrost

Bikrost on vedeneristyskangas, joka koostuu vahvalta pohjaksi, johon on lisätty bitumipitoista sideainetta ja täyteaineita. Materiaali on tarkoitettu laitteelle ja kattopäällysteiden korjaus.

hakemus

Uusien kattojen vedeneristys. Kattokorjaus. Höyrysulku.

Bikrost K - käytetään kattotelinepeitteen yläkerroksen laitteeseen. Etupuolella oleva karkea sidos suojaa materiaalia altistumiselta auringonvalolle.

Bikrost P - käytetään höyrysulun ollessa kattomaalaus (järjestelmän alempi kerros). Hienojakoisia sidoksia tai kalvoa voidaan käyttää materiaalin suojaavana kerroksena.

merkki

Kate- ja vedeneristysmateriaalien nimet TECHNONICOL (välittömästi nimen jälkeen) käyttävät usein lisämerkintöjä. Se voi olla kolmikirjain tai koostuu yhdestä kirjaimesta. Tämän tarran ymmärtäminen helpottaa materiaalin nimittämisen siirtymistä.

Itse asiassa kirjaimet osoittavat materiaalin rakenteen ja tuloksena olevat piirteet.

Kolmen kirjaimen nimi (esimerkiksi EKP)

 • Ensimmäisen kirjaimen tapauksessa, jossa käytetään kolmikirjaimista nimitystä, käytetään materiaalin perusta:

E - polyesteri, T - lasikuitu, X - lasikuitu

 • Toinen kirjain osoittaa päällystemateriaalin tyypin:

  K-suojana käytettiin karkeaa raekokoa, suojakerroksena käytettiin M-hienojakoista kastetta, P-polyeteenikalvoa käytettiin suojaavana kerroksena

 • Kolmannessa kirjeessä määritellään materiaalin pohjustus:

  M - levitetään hienojakoiseksi sidokseksi suojakerrokseksi, P - levitetty polyeteenikalvo suojakerroksena, B - tuuletettu päällyste (tai tuuletuskanavat), C - itseliimautuva puoli, E - levitetty polymeerinen kuitukangas suojakerroksena

  Merkintä yhdellä kirjaimella (esimerkiksi K)

  Merkinnän lyhennetty versio on voimassa seuraavien materiaaliryhmien osalta:

  K - UV-säteilyä suojaavien materiaalien merkintä (karkea jyvä)

  P - sellaisten materiaalien merkitseminen, joilla ei ole suojaavaa sidetta ja jotka siksi on tarkoitettu käytettäviksi alempana kerroksena tai katteina tai vedenpitävänä pohjana

  Vesitiiviys "TechnoNIKOL": materiaalityypit ja niiden tekniset ominaisuudet

  Rakentamisen monista tehtävistä yksi tärkeimmistä on huoneen vedenpitävyys. Loppujen lopuksi suoja kosteudelta antaa talon istua paljon kauemmin. Erityisen tärkeää on säätiön vedensuojelu, koska tällaisen työn epäasianmukainen suorittaminen edellyttäisi tarvetta eristää se uudelleen. Ja se on hyvin vaikeaa ja kallista. Siksi minkä tahansa talon rakentamisen aloittaminen, sinun on valittava oikea materiaali vedenkäsittelyyn. Tarve ostaa tuotteita, jotka ovat jo todistaneet itsensä.

  Yksi johtajista, jotka tuottavat tuotteita vedenpitäväksi taloksi ja asuntoon, on TekhnoNIKOL. Se perustettiin vuonna 1992. Nykyään yhtiö tuottaa paljon rakennusmateriaaleja, joista on erillinen linja, joka on tarkoitettu vain vedenpitävien materiaalien valmistukseen.

  Ominaisuudet ja edut

  Tuotteet "TechnoNIKOL" tunnetaan myös ulkomailla ja on erittäin vaatimaton lähes 40 maassa. Tämä puhuu hänen hyväkseen.

  Tämän yrityksen vedeneristysmateriaaleilla on monia etuja.

  1. Vastaa standardeja.
  2. Se on kohtuuhintainen.
  3. Kestävät ja kestävät erilaisia ​​ulkoisia tekijöitä.
  4. Se on pitkä käyttöikä ja sen laatu säilyy jopa viidessäkymmenessä vuodessa.
  5. Se on suojattu korroosiolta.
  6. Ei pelkää lämpötilan muutoksia.
  7. Ympäristöystävällinen.

  TekhnoNIKOL-yhtiö tuottaa erilaisia ​​materiaaleja, joita käytetään suojaamaan kosteutta vastaan. Obmazochnaya vedenpitävyys perustuksiin koostuu pääasiassa alukkeista ja mastoista. Niitä käytetään valmisteltavana materiaalina, jota käytetään ennen rullan vedeneristyksen asennusta. Jälkimmäiset omaksuvat johtavan aseman muiden materiaalien joukossa, koska niillä on edullinen hinta ja korkea vahvuus.

  Masten edut sisältävät seuraavat kohdat:

  • erinomainen joustavuus ja elastisuus hydroisolissa;
  • vastustuskyky eri muodonmuutoksille;
  • helppokäyttöisyys;
  • sitä käytetään mille tahansa pinnalle, esimerkiksi betonille, kiveälle tai metallille;
  • on lyhyt kuivausaika.

  Käytä TekhnoNIKOL-tuotemerkillä olevia materiaaleja, jotka ennen telan vedeneristysmateriaalia on valmistettava hyvin. Jos näin ei tehdä, eristys voi irrota ja kosteus tunkeutua lattian sisään. Tämä ei osoita tuotteiden heikkoa laatua, vaan eristystoimenpide suoritettiin virheellisesti.

  Vesitiivistykseen on olemassa erilaisia ​​menetelmiä, jotka riippuvat suoraan lattiatyypistä.

  • Okleechny-vedeneristys voidaan käyttää mihinkään pintaan.
  • Peitettä käytetään vain betonilattialle.
  • Lattiat soveltuvat vain puupinnoitteisiin.

  Erityisen kestäviä materiaaleja ovat Technoelast EPP.

  Ne ovat erittäin tehokkaita pohjoisille alueille, koska ne pystyvät kestämään matalia lämpötiloja. Tällaisilla vedeneristysmateriaaleilla on suuri biologinen vastustuskyky. Jotta ne voitaisiin suojata erilaisilta mekaanisilta vaurioilta, käytä ulko- puolella olevaa mineraalinkudosta ja sisäpuolella olevaa polymeerikalvoa.

  Myös laadukkaat materiaalit ja materiaalit merkitty TTP: llä. Ne koostuvat vahvistusalustasta (merkitään ensimmäisellä kirjaimella "T") ja kahdella kerroksella kalvoa, joita levitetään pinnalle ja alemmalle kerrokselle.

  kuvaus

  Yleisesti, jos puhumme mastiksista "TekhnoNIKOL", kannattaa ensinnäkin huomata, että ne on valmistettu vain laadukkaista materiaaleista ja moderneilla laitteilla. Näin voit tehdä tuotteista täysin sopusoinnussa halutun määrittelyn kanssa.

  Tällaisen masten massa neliömetriä kohti on puolitoistakymmentä kiloa. Sen tavanomainen vahvuus on yksi MPa, veden absorptio päivässä on yhtä prosenttia. Se on myös lisännyt joustavuutta jopa 25 asteen lämpötiloissa. Lämpötila, jossa neulontaosa pehmenee, on 85 astetta. Sen pidennys on vähintään 200%. Liimaus metalliin ja betoniin on 0,2 MPa. Se on suojapäällyste polymeerikalvon muodossa.

  • "Tekhnoelast", jossa merkinnät ECP ja HSP ovat vetolujuus 600-400. Lämpötilan rajoitukset - jopa -35 astetta.
  • "Bikroelast" ECP ja HSP ovat vahvoja jopa 294. Niitä käytetään lämpötiloissa -25 ja -10 astetta.
  • "Bikrost" HKP: llä ja TPP: llä on sama vahvuus kuin edellisellä eristysaineella, mutta eivät sovi nollan alapuolelle.
  • "Linokrom" HKP: n ja HSP: n vahvuus on 294 prosenttia, eivätkä myöskään sovi nollan lämpötilaan.

  Kun tiedät kaikki nämä hetket, voit päättää, mikä materiaali sopii työskentelyyn tietyssä tapauksessa ja suojata kotisi ylimääräisestä kosteudesta parhaalla mahdollisella tavalla.

  On olemassa useita erilaisia ​​vedenpitävyyksiä. Nämä ovat valssattuja, obmazochny- ja kalvamateriaaleja.

  rulla

  Sitä käytetään eristämään seinät kellareissa sekä suojaamaan säätiöitä. Tähän kuuluvat Tehnoelast-ryhmän materiaalit, jotka valmistetaan levittämällä bitumiseosta lasikuituun sekä erilaisiin lisäaineisiin. Tämän seurauksena Gidlasslazol eristää erinomaisesti pinnat kosteudesta ja lämpötilan muutoksista.

  Obmazochnaya

  Tällaista vedeneristystä käytetään usein, koska sitä on helppo levittää. Sitä käytetään eristämään huone sisälle ja ulos. Tämä materiaali kestää paineita jopa 0,2 MPa. Sitä käytetään kapillaari imevä kosteus. Tällaista materiaalia käytetään kahdessa tai jopa kolmessa kerroksessa. Päällysteen vedeneristyspaksuus vaihtelee kahdesta millimetristä kahteen senttimetriin.

  Tällaista eristystä voidaan käyttää sekä kylmä että kuuma. Jos puhumme kylmämuovista, se koostuu yhdestä tai kahdesta komponentista, ja sitä käytetään ilman lämmitystä. Sitä vastoin kuuma vaatii lämmitystä ja lämpötilan on oltava jopa sadan ja kahdeksankymmentä astetta.

  Pinnoituseristys kuumenee niin, että tuote voi tunkeutua syvemmälle ja täyttää kaikki olemassa olevat halkeamat.

  Asennettaessa sen käyttämiseen seokseen lisätään lisäosia, kuten polymeeriä tai bitumia. Siksi, jos sitä käsitellään käsiteltävälle alueelle, tällainen eristys, saat läpäisemättömän membraanikalvon. Se ei anna veden päästä betoniin.

  Yhtiö TekhnoNIKOLin tuottamien pinnoitusmateriaalien joukossa on joitain perusasioita. Tämä luettelo sisältää:

  • Mastiluku 2. Se on suuri voima. Levitä sitä kylmäksi. Jos lämpötila on alle nolla, se on lämmitettävä.
  • Masten numero 24. Sitä käytetään kylmänä. Se on kätevä levittää ja levittää helposti pinnan yli rullalla. Mutta ennen levittämistä pinta on käsiteltävä pohjamaalilla.

  Yleiskatsaus nykyaikaisiin telaneristystyyppeihin

  Valssattu vedeneristys on perinteinen tapa suojata pintoja liialliselta kosteudelta. Se on valmistettu materiaaleista bitumissa tai polymeeripohjaisissa kerroksissa. Pari vuosikymmentä sitten ainoa tämän lajin edustaja oli kattohuopa - se asetettiin kattoihin ja perustuksiin. Nykyiset valmistajat ovat laajentaneet linjaa merkittävästi lisäämällä useiden muutosten fuusioituja versioita.

  pitoisuus

  Tyypin rullan vedeneristys ↑

  Valssattujen vedeneristysmateriaalien suurin etu on niiden monipuolisuus. Substraattityypistä riippuen niitä voidaan käyttää suojaamaan:

  • perustukset (teräsbetoni, esivalmistettu, kivi);
  • seinät (tiili, betoni);
  • kattorakenteet;
  • vesi polkuja;
  • hydrauliset rakenteet.

  Luokittelu ↑

  Yksinkertaisin luokittelu jakaa telan vedeneristeen liimaukseen, fuusioituu ja mekaanisesti kiinnitetty.

  Perusluokitus on ilmeinen:

  • Pahvi. Halvin ja lyhytikäinen lajike, johon kuuluu "vanhoja ystäviä" - asfaltti, kattopuut ja rubemast. Orgaaninen aines heikkenee, mikä heijastuu eliniän aikana. Noin viiden vuoden kuluttua kattavuutta on muutettava.
  • Lasikuitu ja lasikuitu. Ne eroavat toisistaan ​​suurilla lujuusominaisuuksilla, eivät pelkää vankkaa kosketusta veden kanssa, eivät heikkene. Lasikuitu on varsin hauras, joten kun asetat telan vedeneristys tällaiseen perustaan, on huolehdittava. Lasikuitu on joustavampi - se kestää jopa voimakkaita mekaanisia kuormituksia. Ainoa negatiivinen on se, että molemmat peruslajikkeet kerääntyvät ajan mittaan.
  • Polyesteriä. Polyesterikuidut kestävät huomattavia muodonmuutoksia ja lämpötila-ääripäitä. Sitä käytetään vedeneristyspalkkion valmistuksessa.

  Se on tärkeää! Jokainen luetteloitu materiaali tuotetaan eri tavaramerkeillä.

  Legend ↑

  Valmistajat merkitsevät valssattuja vedeneristysmateriaaleja yhden kolmiulotteisen mallin mukaan: ensimmäinen kirjain ilmoittaa alustan tyypin, seuraavat kaksi - etu- ja takapuolen pinnan tyyppi. Dekoodauksen lyhenteet ovat melko yksinkertaisia.

  Peruste on merkitty seuraavasti:

  • X - lasikuitu;
  • T - lasikuitu;
  • E - polyesterikankaat;
  • P - ruberoidi.

  Suojakerrosten arvot on nimetty seuraavasti:

  • K - karkea pukeutuminen;
  • M - hienorakeinen kastike;
  • P - suojakalvo;
  • B - päällystys ilmanvaihtokanavilla;
  • C - itseliimautuva pinta;
  • C - värillinen kastike.

  Kolmen kirjaimen merkinnät osoittavat, että materiaalin neliömetrin vähimmäisarvo (esim. Commerce ja Industry 2.5 lasineristyskammio) tai käytetyn pahvipakkauksen tiheys (kattoma-aineen ja lasikattojen tapauksessa).

  Se on tärkeää! Ainoa materiaali, joka ei sovi tähän luokitukseen, on rubemast. Merkinnöissä olevat merkinnät tulkitaan seuraavasti: RNA - rubemastisavertaus on karkeaa, RNP - rubemastisputteraus on pölyistä.

  Vedeneristysmateriaalien ominaisuudet ↑

  Venäjän markkinoiden suurin rullaneristysvalmistaja on TechnoNicol Corporation, joten harkitsemme tämän tuotemerkin tuotteiden teknisiä ominaisuuksia.

  Economy ↑

  Näiden materiaalien komponentit valitaan siten, että saadaan edullisin tuote, joka täyttää tekniset olosuhteet. Elinaika on yli 5-10 vuotta. Tilapäisten rakennusten tai muiden kuin asuinkiinteistöjen budjetin vaihtoehtona käytetään kattotöitä.

  Pahvista valmistetun vedenpitävyyden tekniset ominaisuudet

  Tekniset ominaisuudet vedenpitävyys polymeeristä ja lasikuitukankaasta

  Vakioluokka ↑

  Materiaalit, joiden hinta ja laatu ovat optimaaliset. Käyttöikä on 10-15 vuotta.

  Tuotevalikoimaan kuuluvat seuraavat tuotemerkit:

  • Bipolaarinen. Tämän tyyppiset valssatut vedeneristysmateriaalit sopivat kaltevien kaltevien kattojen järjestämiseen ja perustusten suojaamiseen. Korkeat tarttuvuusominaisuudet mahdollistavat bipolin käytön millä tahansa palamattomalla pinnalla.
  • Bikroelast. Käytetään eri tyyppisten kattojen höyry- ja vedeneristyskattiloihin. Suojakerroksena voi olla karkea ja hienojakoinen sidos tai polymeerikalvo. Bikroelast taipuu täydellisesti alhaisissa lämpötiloissa (-10 ° C: ssa) ja sillä on korkea lämmönkestävyys (jopa +85 ° C).
  • Linokrom. Budjetin vaihtoehto. Sopii sekä vedenpitävyyteen että katon korjaustöihin. On suositeltavaa sijoittaa materiaali pohjustettuun betoniin tai sementtihiekalle.
  • Linokrom REM TCH. Eräs erityinen vedeneristysmateriaali, joka voidaan sijoittaa vanhan katto-maton päälle. Päivitetyn kattavuuden käyttöikä on noin 10 vuotta.

  Se on tärkeää! Kaikki listatut nimet voidaan käyttää millä tahansa ilmastollisella alueella.

  Liiketoimintaluokka ↑

  Liiketoimintasegmentin vedeneristysmateriaaleille on ominaista korkea tarkkuusominaisuudet ja pitkä käyttöikä (10-25 vuotta).

  Näitä ovat:

  • Ecoflex. Sopii kattojen ja maanalaisten rakenteiden suojaamiseen, suositellaan kuumille alueille (ei menetä ominaisuuksia lämpötiloissa, jotka ovat korkeintaan +130).
  • Uniflex. Sitä käytetään erilaisten rakennusrakenteiden vedeneristämiseen ja kattotiilien järjestämiseen. Karkea pukeutuminen suojaa pinnalta UV-säteiltä ja pidentää elämää. Lämmönkestävyys - jopa +95 astetta.
  • Uniflex Vent. "Hengittävä" rullaneristys. Pinnoite voidaan asettaa tuoreelle sementtilaastille, kostealle erille ja vanha katto. Erityisten kanavien ansiosta materiaali poistaa vesihöyryn ja estää kondensaatin kerääntymisen. Venäjällä ei ole analogeja.

  Se on tärkeää! Vedenpitävyys päällekkäin kahdessa rivissä. Yläkerroksena käytetään kirjainta K, jossa kirjain P - pohja.

  Premium-luokka ↑

  Korkealaatuinen vedeneristys ratkaisee kapeasti keskitetyt tehtävät ja asennetaan vaikeisiin alueisiin. Elinkelpoisuus voi kestää 30 vuotta.

  • Technoelast Vent. Nauhat liimaamalla materiaali on tarkoitettu "hengitys" kattojen järjestämiseksi. Sitä voidaan käyttää yksikerroksisena päällysteenä. Ratkaisee kuplien ja ilmakuplia.
  • Technoelast Fix. Ei vaadi peruspohjamaalausta. Materiaali asetetaan tasaiselle pinnalle ja saumat suljetaan propaanipolttimella. Telan pohjan hionta estää kiinnittymisen pohjaan ja ristivahvisteinen pohja estää materiaalin epämuodostumasta.
  • Technoelast Solo FP1. Vaikuttaa lisääntyneisiin palontorjuntaominaisuuksiin. Sitä käytetään paikoissa, joissa muninta vaaditaan palamattomalla menetelmällä (mekaaninen kiinnitys, liimaus mastiksi). Perinteinen sulatus on myös mahdollista.
  • Technoelast-sisustus. Valssattu vedeneristysmateriaali, sävytetty pukeutuminen. Sopii kattoihin, joissa on kaikki rinteet (myös lonkka). Neljä väriä: sininen, vihreä, punainen, ruskea.
  • Technoelast Prime. Toinen tyyppi flameless muotoiluun. Sitä käytetään kaksikerroksisessa kattorakenteessa, jossa on mastikokoa.
  • Tekhnoelast S. Itseliimautuva rullaneristys polyesteripohjaisesti. Yleisversio - Voidaan käyttää palavissa tiloissa ja rajoitetuissa olosuhteissa. Ei vaadi lisätarvikkeita.
  • Technoelast Flame Stop. Bitumien kyllästämisen koostumus sisältää palonestoaineita, jotka parantavat palon ominaisuuksia. Materiaalia käytetään kattokakun yläkerroksessa.
  • Technoelast Green. Suunniteltu vihreän katon järjestämiseen, se kestää mekaanisia vaurioita (kosketusta kasvien juurien kanssa).
  • Technoelast Titan. Tämän linjan tuotteita käytetään sekä yksittäis- että kaksikerroksisissa kattorakenteissa. Asennettu mekaanisesti ja / tai hitsaamalla.
  • Technoelast Thermo. Nämä valssatut materiaalit on suunniteltu rakennusten rakenteiden vedenpitävyyteen ja luotettavuutta lisäävät vaatimukset: katot, perustukset, tunnelit, sillat. Technoelast Thermo säilyttää plastisuuden korkeassa lämpötilassa (jopa +130 astetta).
  • Technoelast. Universal biostabiili hallitsija katon rakenteiden ja järjestelyjen suojaamiseksi.

  Se on tärkeää! Kussakin rivissä on useita tuotteita. Sopivaa materiaalia valitaan parhaiten asiantuntijalle.

  Valssattujen vedeneristysmateriaalien asennustekniikka ei ole vaikea. Kuitenkin annettaessa jokaiselle päällystetyypille on omat vivahteensa. Jos sinulla ei ole ammattitaitoa, kannattaa kääntyä kattojärjestöjen kanssa.

  Vedenpitävä "Technonikol" säätiölle

  Kun rakennat omaa kotiasi, on erittäin tärkeää ottaa huomioon monia kohtia, jättäen huomiotta, mikä voi johtaa seuraamuksiin. Yksi näistä hetkistä on säätiön vedeneristys. Sovi siitä, että pohjan pohjaveden suojelemiseksi talon on suojattava riittävästi. Tällainen suojaus on erikoismateriaaleja, ero, joka meidän aikamme on melko suuri. Tällaiset materiaalit eroavat toisistaan ​​laatua, hintaluokassa, sekä niiden soveltamistapaa.

  "Technonikol" -perusteen vedenpitävyys meidän aikanamme on melko yleistä. Tämä materiaali on erittäin suosittu monien rakentajien kanssa korkealaatuisen, laajan valikoiman ansiosta sekä teknisten ominaisuuksien ansiosta, minkä ansiosta voit käyttää tätä materiaalia erilaisissa rakennustöissä.

  Pinnan esikäsittely

  "TechnoNIKOL": n vesitiiviitä koostumuksia edustaa melko suuri joukko materiaaleja, joista kerrotaan jäljempänä. Kuitenkin riippumatta siitä, mitä materiaalia käytät, on yleisiä sääntöjä pintakäsittelyyn.

  1. Ensinnäkin sinun on tehtävä pinta tarkastus, on erityisen tärkeää suorittaa tämä tarkastus vanhojen talojen, koska pilkottu, säröillä ja mureneminen joissakin osissa sitä löytyy niiden pinnalle.
  2. Muista poistaa vanha maali tai vanha vedeneristys.
  3. Sinun on tehtävä korjauksia, jotka parantavat tarttumista ja vahvistavat seinien rakennetta.
  4. Yksi valmistuksen tärkeimmistä vaiheista on huoneen kosteuden hallinta. Sallittu kosteus ilmoitetaan itse materiaalille, ja se mitataan käyttämällä erityistä työkalua, jota kutsutaan kosteusmittariksi.

  Rakenneominaisuuksista riippuen voit kiinnittää sellaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja:

  Kaikilla edellä esitetyillä vedeneristysmateriaaleilla on monia etuja sekä joitain haittoja, jotka sinun on harkittava ostaessaan. Siksi tarkastelemme lyhyesti jokaista materiaalia erikseen.

  Pinnoitus ja ruiskutettu vedeneristys

  TechnoNicol-päällystyskoostumukset ovat lakkakeita tai alukkeita, jotka perustuvat rakennusbittumiin. Tällaisia ​​materiaaleja levitetään maaliharjalla, lastalla, rullalla tai käyttämällä erikoistyökalua, joka suihkuttaa vedeneristysyhdistelmää pohjapintaan.

  Nämä mastikat levitetään kuumaan tai kylmään. Kylmämuovaus voi koostua yhdestä tai kahdesta komponen- tista. Vedenpitävässä materiaalissa, jossa on kaksi komponenttia, tämä kalkki vaatii yksittäisten komponenttiensa alustavan sekoittumisen. Kylmämuovia käytetään ilman esilämmitystä. Tästä huolimatta kuumia koostumuksia käytetään vain esilämmityksen yhteydessä ja lämmityslämpötilan on oltava vähintään 180 astetta. Kuumennetut levyt voivat tunkeutua paljon syvemmälle täyttämällä joitakin halkeamia ja muita vaurioituneita alueita. Seinien pinnan tarttumisen parantamiseksi käytä primereitä, jotka toimivat pohjamaalina.

  Technonicolin päällystysaineisiin kuuluvat päätyypit, kuten:

  • mastinen "TechnoNIKOL" № 24 - yksiosainen bitumimastinen, jota käytetään kylmäkäyttöön. Tämä materiaali on varsin kätevä käyttää, koska voit käyttää sitä itsekseen rullaparannalla tai harjalla. Kuitenkin ennen levittämistä, sinun on pohjamaalattava pinta;
  • mastinen "TechnoNIKOL" № 21 (TechnoMAST) on materiaali, jolla on suuri lujuus ja veden kestävyys. Sitä käytetään kylmässä, mutta nolla lämpötilassa sitä on lämmitettävä. Sitä käytetään kahteen kerrokseen;
  • mastinen "TechnoNIKOL" numero 33. Koostumus valmistetaan bitumipitoisella vettä emulsiolla ja muilla komponenteilla ilman orgaanisia liuottimia. Voidaan levittää rullalla, harjalla tai ruiskulla;
  • mastinen "TechnoNIKOL" kuuma hakemusnumero 41 tai numero 45 (eureka). Ensinnäkin tämä materiaali on tarkoitettu tiivistämään pieniä halkeamia ja muita vaurioita betonista, lohkoista ja teräsbetonista valmistetuista seinistä;
  • bitumipitoinen vedenpuhdistus AguaMast. Tätä koostumusta käytetään yksinomaan korkealla kosteudella oleviin perustuksiin ja kellariin;
  • alusta "Technonikol" №04. Tätä ainetta käytetään sisätiloissa ennen mastiksin levittämistä. Käytetään parantamaan tarttumista.

  Edellä esitetyillä koostumuksilla on paljon etuja, kuten levittämisen helppous, materiaalien kestävyys, pakkasenkestävyys, hyvä tarttuvuus seinien pinnalle, aineen monipuolisuus, voit käyttää sitä paitsi peruspinnan, myös sisäisten kellarihuoneiden ja jopa vedenpitävyyden katto. Kaikkien muiden materiaalien ominaisuuksista sinun tulisi tutustua ostaessasi rautakauppaan.

  Rulla vedeneristys

  Säätiön liimaus (rullattu) vedeneristys suoritetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Tämä tekniikka sisältää valmistelutöitä, kuten pinnan tasoittamista, ulkonemien ja maaleiden poistoa, pintojen rasvanpoistoa ja rappauskuoppia. On myös välttämätöntä päästä eroon ulkonevat raudoitteet ja muut elementit, jotka voivat vahingoittaa vedenpitävää materiaalia. Seuraavaksi sinun on asennettava kerros päällystysvesieristys, jonka on oltava kokonaan kovettunut ennen sen käsittelymateriaalin levittämistä.

  Yhtiö "TechnoNIKOL" tuottaa melko suuren määrän valssattuja vedeneristysmateriaaleja, joiden valinta voi vain hämmentyä. Siksi kerromme sen suosituimmista lomakkeista.

  1. Technoelast ALPHA. Se perustuu alumiinikalvon kerrokseen sekä polyesteriin. Materiaalilla on suuri etu, koska se ei vain eristä huonetta kosteudelta, vaan myös estää haitallisten radioaktiivisten kaasujen tunkeutumisen huoneeseen, kuten radoniin, butaaniin ja metaaniin.
  2. Technoelast MOST. Kestävä materiaali, jonka paksuus on enintään 5 mm. Siinä on kaksi lajiketta - B ja C.
  3. Technoelast GREEN PPE. Pohjimmiltaan tämä materiaali on suunniteltu eristämään talon maanalaisen osan seinämät puiden juurijärjestelmien tunkeutumisriskistä.

  Kalvon vedeneristys

  Kalvoon asennettu vedeneristys suoritetaan useissa kerroksissa. Ensinnäkin, sinun on ensin pinnoitettava pinta alustalla, ja sitten hitsata kaksi kerrosta "Technoelast EPP". Ja sitten pinta peitetään erikoisella kalvolla, jossa on piikkejä.

  Kalvon päätavoite on varmistaa pohjaveden poistaminen talosta kuivatusjärjestelmän läpi sekä kellarin vedenpitävyys.

  Jotkut säännöt vedenpitävyydestä toimii

  Vedenpitävä "TechnoNIKOL" on säätiön laatu, mutta materiaalin käyttö tästä valmistajasta ei ole ehdoton suojan taso, jos samalla laiminlyödään työ- ja toimintaohjeet.

  Jotta vältetään tulevaisuudessa vedeneristysongelmat, noudata näitä sääntöjä:

  1. Vedeneristys on tehtävä lämpimällä ja kuivalla säällä. Jos kuitenkin päätät tehdä vedenpitävyyttä talvella, käytä vain sellaisia ​​materiaaleja, jotka on suositeltavaa käyttää nolla lämpötilassa.
  2. Vedenpitävät materiaalit on valittava ottaen huomioon maan hydrogeologiset olosuhteet sekä säätiön rakenteelliset ominaisuudet.
  3. Vedeneristyskerros levitetään vain kuivalla pinnalla, joten kannattaa tarkistaa seinät ennen niiden kiinnittämistä. Jos seinät osoittautuvat märiksi, sinun on odotettava niiden kuivumista kokonaan tai prosessin nopeuttamiseksi käyttämällä vodkaa, lämpö-aseita tai muita laitteita.
  4. Jokaisella vedeneristysmateriaalilla on omat ominaisuutensa, joita sinun tulee harkita. Siksi kun valitset vedenpitävyys "Technonikol", pidä mielessä, että jokaisella näistä materiaaleista on omat ominaisuutensa sekä käytön aikana että käytön aikana.

  johtopäätös

  Vesitiivistyksen toteuttaminen on pakollinen osa työtä, joka on välttämätöntä, jotta talosi voi kestää pitkään. Luotamme siihen, että artikkelimme ajatukset ovat käytännöllisiä sinulle ja voit suojata kotisi pohjaveden haitallisilta vaikutuksilta. TechnoNIKOLin materiaalit auttavat sinua tekemään tämän työn laadullisesti ja nopeasti.

  tiivistysaineet

  Rakenteen suojaaminen kosteuden tunkeutumiselta on tärkein tapahtuma, joka varmistaa rakenteen turvallisuuden ja kestävyyden. Yksi menestyneimmistä yrityksistä vedeneristysmateriaalien tuotannossa on yhtiö "Tehnonikol."

  Harkitse rullan, kalvon ja obmazochnoy vedenpitävyyden TechnoNIKOL-levyn sovellutukset ja ominaisuudet.

  pitoisuus

  TechnoNIKOL - Euroopan markkinoiden johtava vesieristysmateriaalien tuotanto

  TechnoNIKOL Corporation on oikeutetusti katsonut johtavan rakennusmarkkinoilla eristysjärjestelmien segmentissä. Yhtiö on työskennellyt tähän suuntaan yli 20 vuotta ja sillä on toimipisteet 36 maassa.

  Yrityksen nopea kehitys oli mahdollista noudattamalla korkealaatuisia standardeja. Yrityksen tuotantolinjat on varustettu tietokoneohjausjärjestelmillä, jotka ohjaavat tuotteen ominaisuuksien noudattamista määritetyillä parametreilla. Samanaikaisesti kaikilla kummankin toimialalla on tieteellisiä laboratorioita, jotka valvovat tuotteiden laatua.

  TechnoNIKOL-materiaaleille tehdään eurooppalainen sertifiointi, ja jotkin tuoteryhmät sisältyvät vastuuvakuutusohjelmaan.

  TechnoNIKOL Oyj on erikoistunut seuraaviin tuoteryhmiin:

  1. Vedeneristysmateriaalit:
   • kattotiilet;
   • profiloidut ja polymeeriset kalvot;
   • alukkeet ja mastiset aineet;
   • vaahto ja tiivisteet.
  2. Lämmöneristysmateriaalit:
   • kivivilla;
   • tekninen eristys ja palontorjunta;
   • PIR-eristyslevyt;
   • puristettua polystyreenivaahtoa.
  3. Materiaalit kaltevan katon järjestämiseksi:
   • komposiitti- ja joustavat laatat;
   • vuoraus matot;
   • lisäosat (adapterit, aeroelementit, ilmanvaihtoelementit, verhotangot, sadevesijärjestelmät).
  4. Polymeerikoostumukset (kyllästys kovettumiselle, fungisidinen kyllästys, korroosiosuojaus, elastinen vedeneristys, suojaava kyllästys julkisivuille).

  Harkitse yksityiskohtaisesti vedenpitävät materiaalit TechnoNIKOL ja niiden ominaisuudet.

  Vedeneristys ja sen luokittelu

  Valssattu vedeneristys TechnoNIKOL suojaa pohjan pohjaa ja sivuja, mikä luo esteen rakennuksen tukiseinien ja pohjan välillä sekä katon vedenpitävyyden.

  Koko rullaneristysalue on luokiteltu useisiin luokkiin. Tuotteet eroavat koostumuksesta, laajuudesta, kestävyydestä ja kustannuksista.

  Premium-luokalla on 11 kohdetta, joista yksi on suosituin:

  • Technoelast Flame Stop käytetään katon ulkokerroksen rakentamiseen. Materiaalin koostumus sisältää vaahdonestoaineen erityisiä komponentteja, jotka estävät tulen. Sitä käytetään katoissa, joiden paloturvallisuusvaatimukset ovat korkeat. Materiaalin yläpuolella on liuskekiven suojaava päällyste. Tehnoelast Flame Stopin kustannukset ovat noin 150 riviä / m2.
  • Technoelast Prime on bitumipolymeerimateriaali, joka liittyy kattotiilisuojaukseen TechnoNIKOL. Valssattu materiaali on liimattu mastiksi. Fireless-asennuksella voit yhdistää monoliittisen mastisen ja rullan vedenpitävyyden edut. Technoelast Primein hinta on noin 100 ruplaa / m2.
  • Tekohnoelast Thermo - monikäyttöinen, erittäin kestävä vedeneristys ja kateaine. Vahva sääolosuhteiden ja mekaanisen lujuuden kestävyys saadaan aikaan materiaalin suojapinnoitteella ja lasikuitu-, polyesteri- tai lasikuitumateriaalilla. Hinta 1 m2 on 80-120 ruplaa.

  Premium-luokan materiaaleille on ominaista luotettavuus ja kestävyys. Vesitiivistyksen käyttöikä on 25-30 vuotta.

  Liiketoimintaluokkaa edustaa kolme erilaista telaneristystä:

  • Uniflex VENT - "hengittävä" katon vedeneristys. Materiaalissa on erityisiä kanavia, jotka ohjaavat vesihöyryä. Tällainen laite estää rakkuloiden ulkonäön katon pinnalla. Uniflex VENT voidaan asettaa vanhalle kattomaatille. Materiaalin hinta - 100 ruplaa / m2. Uniflex - voidaan käyttää perustusten, seinien ja kattojen vedenpitävyyteen. Materiaali soveltuu mihinkään ilmastovyöhykkeeseen. Pohjaan käytetään lasikuitua tai polyesteriä, ulkona Uniflexia peitetään polymeerikalvolla.
  • Ecoflex - maanalaisten rakenteiden ja kattojen vedeneristys. Materiaalia suositellaan käytettäväksi alueilla, joilla on korkea lämpötila - käyttöominaisuudet säilyvät jopa + 130 ° C: ssa. Hinta 1 m2 Ecoflex - 80-90 ruplaa.

  Vedenpitävyys, joka kuuluu luokan "Business", on käyttöikä 15-25 vuotta

  "Standard" -luokassa on neljä erilaista rullaneristystä:

  • Bipol - materiaali vedenpitävälle perustalle ja katolle, jolla on pieni kallistuskulma. Pohjaan (lasikuitu- tai polyesterimateriaali) levitettiin kerros sideainebitumia, jota seurasi hiekka tai liuskekivet. Kattopinnan yläkerroksena toimii karkeakarvainen kipsi (tyyppi "K") ja Bipol, jossa on polymeerikalvo (tyyppi "P") - katto-maton tai höyrysulun pohjakerros. Bipolin kustannukset vaihtelevat välillä 65-90 ruplaa / m2.

  Samanlaisia ​​ominaisuuksia ovat materiaalit Bikroelast, Linokrom ja Linokrom REM TKP. Vedenpitävyysluokka "Standard" - enintään 15 vuotta.

  Economy-luokan tavaroita ovat Bikrost-materiaali - pohja ja bitumiset sideaineet. Bikrostin laajuus on sama kuin Standard-luokan materiaalien, mutta sen käyttöikä on pienempi eikä ylitä 10 vuotta. Hinta 1 m2 on noin 45 ruplaa.

  Alatalouden luokkaa edustavat materiaalit, jotka ovat varsin yleisiä arkielämässä ja teollisuudessa, nimittäin:

  • Stekloizol - on lasikuitupohja, joka on päällystetty molemmin puolin bitumipitoisella sideaineella. Sitä käytetään maanalaisten rakenteiden, kattojen rakentamiseen ja korjaamiseen. Stekloizolin hinta on 40-50 ruplaa / m2.
  • Rubemast on kateainepaperi, joka on kyllästetty supistavalla bitumilla ja päällystetty talkilla tai karkeilla rakeilla. Materiaalin suurin lämmönkestävyys on 70 ° C, rullan pituus on 10 m ja leveys 1 m. Rubemastin 1 m2: n kustannus on 45 ruplaa.

  Alatalouden luokkaan kuuluvat myös Ruberoid ja Pergamin, jotka perustuvat katepahvipakkauksiin. Tällaisen vedenpitävyyden keskimääräinen käyttöikä on noin 5 vuotta.

  Ominaisuudet ja polymeerikalvojen käyttö

  Polymeerikalvot - innovatiivinen vedeneristusteknologiassa. Tällaisten materiaalien ominaispiirre on täysin uusi lähestymistapa katon järjestelyyn. Kalvoja voidaan käyttää katoilla ja kaikilla alueilla.

  Polymeerikalvojen TechnoNIKOLin etuja ovat:

  • kestävyys vedenkestävyys - käyttöikä, jollei asennustekniikan noudattaminen voi kestää 60 vuotta;
  • laaja valikoima kokoja, voit valita optimaalisen web-koon ja välttää leikkaamista;
  • iskunkestävät ja mekaaniset vauriot;
  • korkea palonkestävyys;
  • UV-säteilylle ja lämpötilan vaihteluille;
  • katon suojaaminen muotteja, sieniä, kasvien itämistä ja mätää vastaan;
  • höyryläpäisevyys - talven yli kertynyt kondensaatti haihtuu lämpimän kauden aikana;
  • materiaalin korkea plastisuus;
  • pinnoitteen esteettinen ulkonäkö;
  • mahdollisuus asentaa erilaisille alustalle: teräsbetoni, puinen, profiililevystä.

  TechnoNIKOL tuottaa seuraavien tuotemerkkien polymeerikalvot:

  • Logicroof - kolmikerroksinen kalvo, jossa on liukumaton pinta, joka soveltuu kattojen vedeneristämiseen kylmillä alueilla. Materiaali sisältää palonestoaineita ja stabilisaattoreita, mikä mahdollistaa vedenpitävyyden alhaisissa lämpötiloissa. Kattavuus - 350 ruplaa / m2.

  Profiloitujen kalvojen laajuus

  Technonicol-profiilikalvot ovat yksikerroksisia tai kaksikerroksisia, suurtiheyksisiä polyeteenilevyjä, joiden pyöristetyt ulkonemat ovat korkeita 8 mm.

  Profiloituja kalvoja käytetään:

  • pohjakerroksen suojaaminen pohjavedestä, puiden juurista ja kasveista, mekaaninen vaurio maan kutistumisen ja täytön aikana;
  • vaakasuora säiliön tyhjennys - kalvorakenne suojaa purskeilta;
  • kosteiden seinien tuuletus - rakennuksen sisäpuolelle kiinnitetyt kalvot luovat ilmankiertoa ja ulkoapäin optimoivat kosteuden ja lämpötilan.

  Profmembraanit ovat välttämättömiä tällaisten esineiden rakentamiseksi:

  • satamarakenteet;
  • tienpinnat;
  • maanalaiset kanavat ja tunnelit;
  • kellarit ja kellarit;
  • kaasuputket;
  • kaivinkoneet,
  • lannoitteiden varastointitilat.

  TechnoNIKOL valmistaa yksikerroksisia kalvoja (Planter Extra, Plantter Standart, Planted Eco) ja kaksikerroksinen (Planted-geo). Yhden kerroksen kangasta käytetään märkien seinien kunnostamiseen ja tärkeimpien vedenpitäjien suojaamiseen. Kaksikerroksista kalvoa (profmembraania + geotekstiilejä) käytetään lähes seinän kuivatuksen rakentamisessa.

  Obmazochnaya vedenpitävyys: mastit ja pohjamaalit

  Obmazochnaya-vedeneristys TechnoNIKOL esitteli laajan valikoiman mastisia, alukkeita, emulsioita, lakkoja ja tiivisteitä.

  Bitumiset mastit tulevat kuumissa ja kylissä. Ensimmäisessä tapauksessa materiaali esikuumennetaan + 180 ° C: seen ja levitetään rakenteen pinnalle. "Kylmä" mastiksit eivät vaadi erityistä valmistelua, koska ne sisältävät erityisiä liuottimia, jotka antavat aineelle tarvittavat ominaisuudet.

  Pohjamaalit valmistavat pohjan ennen vedenpitävän kerroksen levittämistä. Niiden päätehtävä on lisätä alustan tarttumista vesitiiviillä TechnoNIKOLilla ja vahvistaa monoliitin pintaa.

  Päällystemateriaalien valikoimasta voidaan erottaa seuraavat tuotteet:

  • Bitumipitoinen emulsio TechnoNIKOL 04 - materiaali on täysin käyttövalmis. Aluke ei sisällä liuottimia ja sitä voidaan käyttää sisätiloissa - betonin, sementtihiekkasten ja muiden pintojen pohjamaalaus ennen vedenpitävyyden asettamista. Primer-kuivumisaika on noin 1 tunti, kulutus on 0,3 l / m2, vedenpitävyys TechnoNIKOL nro 04 on 950 ruplaa ämpärää kohden (20 kg).
  • Mastic TechnoNIKOL 24 (MGTN) - maa-bitumiin perustuva materiaali lisättynä liuottimella ja mineraalisilla täyteaineilla. Käytetään erilaisten rakennusrakenteiden ulkovaippauksina. Ennen töytä tiivistettä on laimennettava millä tahansa liuottimella, esimerkiksi liuottimella tai nefraasilla. Kun käytetään huokoiseen substraattiin, alustavaa pintakäsittelyä alukkeella vaaditaan. Kuivausaika - 24 tuntia, mastikulutus - 1 kg / m2, hinta - 600 ruplaa per kauha (20 kg).
  • TechnoNicol 31 emulsiovoide ei sisällä liuottimia, sitä voidaan käyttää sisäkäyttöön (seinien käsittely kellarissa, kylpyhuone, parvekkeet, altaaseinät). Positiiviset materiaaliominaisuudet saavutetaan 7 päivää vedeneristyskerrosten levittämisen jälkeen. Mastin kuivausaika on 5 tuntia, vedenpitävyys on 3 kg / m2, mastokatto 4,5 kg / m2. Materiaalin hinta - 250 rupla / kauha 3 kg.
  • TechnoNIKOL 25 lakka (bitumipitoinen) suojaamaan säätä kosteudelta. Jalostuksen jälkeen pohja saa kiiltävän pinnan, joka ei koske kosteutta. Lisäksi kitkaa maahan vähennetään, mikä on erityisen tärkeää matalan syvyyden nauhalevityksille.
  • Liimamastikoita (Technonikol nro 22, TechnoNikol nro 27) käytetään lämmönvapaa -menetelmässä vedenpitävyyden asettamiseen. Mastikulutus noin 2 kg / m2 (riippuen alustan tyypistä ja sen huokoisuudesta).

  Valikoima vedenpitävä materiaali yritys TechnoNIKOL vaikuttava. Näiden tuotteiden hinnat ovat melko edullisia, tuote on "räätälöity" Venäjän ilmasto-olosuhteisiin, eikä laatu ole missään tapauksessa huonompi kuin eurooppalaiset kollegat.