Vedenpitävä sokea alue talon ympärillä: tyypit ja vaiheet

Kun otetaan huomioon, että sokean alueen toiminta on poistaa kosteus talon pohjasta, on erittäin toivottavaa vedenpitävä se.

Puhumme sokean alueen vedenpitävyydestä talojen ympärillä, koska se on lupaus kuiville kellareille, jotka pidentävät koko talon elämää. Sokea alue voi säästää pohjaa ja kellarikerroksia (jos sellaisia ​​on) pohjaveden sisääntulosta ja sademäärästä koskien kosteustekijöitä, jotka vaikuttavat jatkuvasti siihen.

Käytä harvoissa tapauksissa suojakerroksen vuorauksen muunnosta saven tai tiilien peittoköysien päällystämiseen. Vedenpitävän kerroksen vaakasuoran suuntauksen avulla suojaamme kellarin pohjaa ja ulkopintoja pohjaveden vaikutuksilta.

Kun rakennuksessa ei ole kellarinviljelyä, vuoraus tehdään rakennuksen kellariosan pinnalla 20 cm: n korkeudella maanpinnasta tai käsittelyn arvioidusta pinnasta.

Vedenpitävät tyypit

Edellyttäen, että sokea alue on tehty kaltevuudella koko rakennuksen ympärysmitta, vedenpitävä materiaali on säädetty marginaalilla, ja kukin myöhempi segmentti kattaa edellisen.

Kun ulkonemat lasketaan, tekniikka on otettava huomioon: kukin kerros päällekkäisyyteen edellisestä etäisyydestä, joka on yhtä suuri kuin neljä kertaa sisennystä segmenttien väliin niiden korkeudella. Jos puhumme kellarikerroksisesta rakennuksesta, menettely olisi tehtävä kahdella korkeudella: ensimmäinen korkeus on tasainen kellarin kerroksessa ja toinen merkki on talon kellariasemaa vastapäätä hieman sokean alueen yläpuolella.

Sementtilaasti

Joskus ne ottavat huomioon vedenpitävyysmenetelmän käyttäen sementtipinnoitetta, tietenkin alueen ilmastovyöhykkeiden (maaperän kosteuden asteen, pohjaveden läheisyyden rakenteen jne.) Perusteella. Usein portland-sementti, joka laimennetaan lisäaineilla, joilla on tiivistysmerkki (esimerkiksi natriumaluminaatti), on eduksi seoksen valinnassa levittämällä. Tällaisen betonin kerroksen tulisi olla 20-25 millimetriä.

kattohuopa

Betonikorvaus voi toimia kattohuopaina tai katteina, ne on sijoitettava kahteen kerrokseen, liimattu yhteen kaikenlaisten mastiksin kanssa. Joskus he myös turvautuvat sokean alueen asfalttisuojaan, sen kerroksen paksuus on jopa kolmekymmentä millimetriä. Samanaikaisesti sen asentaminen tehdään kellarin kellarikerroksessa tai seinissä.

Bitumiset mastit

Vedenpitävyys sokea-alueen värjäyksellä toteutetaan pääasiassa bitumimastikan avulla. Ne levitetään harjalla valmistetulla pinnalla (kellarin seinämän on oltava kuiva ja esikäsitelty, ja jos on olemassa suuria puutteita, karkean epäsäännöllisyyden muodossa (useimmiten tämä viittaa raunioihin ja seinämiin), sitten ne tasoitetaan laastilla.

Käsittely on tapahduttava sellaisten mastikerrosten avulla, joiden paksuus on enintään 2-3 millimetriä. Koko prosessi on hajotettava asteittain, antaen jokaisen kerroksen kuivua ja muodostaa korkealaatuisen pinnan. Työn tuloksena on monoliittinen, kiinteä mastinen pinta ilman minkäänlaisia ​​halkeamia.

On pahempaa, jos huonosti valmistettu tai märkä käsitelty pinta on muodostunut turvonnut alueet. Joka tapauksessa vaurioituneet alueet puhdistetaan suojakerroksesta, kuivataan ja jälleen peitetään samanpaksuisella mastilla samaan aikaan.

Kun valitaan kattohuopa tai katto, kuten materiaalina liimaamalla sokea alue vedenpitävällä vaakasuorassa suunnassa, voit käyttää samaa mastitaan perustuen bitumiin. Kun käsitellyn vaakasuoran pinnan kaltevuus on korkeintaan kaksikymmentäviisi astetta, rullamateriaalit liimataan tiettyyn tyyppiseen osiin, jotka ovat noin 1,2-1,5 metriä korkeita ja niiden vakioleveys.

Vaiheet vesisuojaa sokea alue talon

Ennen asennuksen aloittamista meidän on valmisteltava kappaletta, rullan etukäteen leikkaamalla siten, että päällekkäin kerääntyneet kerrokset otetaan huomioon edellä (etäisyys, joka vastaa neljää kerrosta niiden välissä olevien segmenttien välissä).

Käsittelyn jälkeen sinun on välittömästi huuhdottava tai rullattava kattolevyn pinta pohjaan ja keskenään käyttäen pehmeällä alustalla varustettua rullaa. Rullaan kohdistuvan voiman on oltava vähintään seitsemänkymmentä kiloa.

Kun ns. "Päällekkäisyys" muodostuu vedeneristysmateriaalin asentamisen yhteydessä, sauman paikka on päällystettävä mastiksella, jolloin masten rullatessa se työntyy esiin. Menestyksekkään liimauksen ja tiivistymisen jälkeen koko pinta peitetään mastilla ja peitetään kuivalla hiekalla.

Tärkeät vedeneristyskohteet

 • Kun päätämme tehdä jalkakäytävän rakennuksen ympärillä, on tärkeää antaa etusijalle ratkaisuja, jotka sisältävät vedenpitäviä komponentteja.
 • Kun sokea alue on valmis, on tarpeen kaivaa kouru tyhjentää vesi sen ulkoreunaa pitkin ja tehdä myrskyjä.
 • Ennen betonivalmisteiden kaatamista sokea alueelle, sinun on asetettava kerros vedeneristysmateriaalia. On tärkeää, että sängyn materiaali ulkonee pohjaseinillä. Näihin tarkoituksiin kannattaa käyttää polypropeenipohjaisia ​​materiaaleja sekä polyvinyylikloridikalvoja. Polyeteenikalvo ja katto tuntuivat kilpailevilta verrattuna edellä mainittuihin.
 • Jos kellariin kuuluu materiaaleja, joissa on huokoinen rakenne (esimerkiksi keinokivi), ne on käsiteltävä keinoilla, jotka eivät anna kosteutta sisälle.
 • Sokeiden alueiden kaatamisen yhteydessä on suositeltavaa järjestää viemäriputkiprofiileja. Tässä menetelmässä kalvo hiipuu maaperään ja sirotellaan hiekka- ja kivi-seoksella. Näiden manipulaatioiden jälkeen pinta voidaan peittää millä tahansa materiaalilla, jonka valitset sokean alueen vedenpitäviksi.

Jos löydät virheen, valitse tekstifragmentti ja paina Ctrl + Enter.

Materiaalien valinta sokean alueen vedenpitävyyteen

Vuotta talon perustuksen rakentamisen jälkeen on välttämätöntä valmistaa sokea alue, joka ohjaa sateen ja sulavan veden perusperiaatteesta. Tällaisen mallin valmistuksessa käytetään erilaisia ​​materiaaleja ja tekniikoita, mutta on otettava huomioon se, että pohja itsessään vaatii myös suojaa kosteudelta. Vedenpitävä sokea alue varmistaa kuivauksen kellarissa ja säilyttää perustan pitkään.

Vedenpitävän kerroksen tuottamiseksi on ensinnäkin tärkeää määrittää materiaali sille.

Rakennustarvikkeet

Sokean alueen vedenpitävyys koostuu 20 cm: n korkeasta alustasta ja irtotavaran päällysteestä, joka vastustaa veden tunkeutumista rakenteeseen. Joskus näiden kerrosten välillä sopii eristyksissä oleva materiaali.

Se on tärkeää! Jos käytät raaka-aineita, joissa on huokoinen rakenne, niin jokainen kerros on käsiteltävä vettähylkivillä valmisteilla.

Nykyään seuraavia materiaaleja käytetään sokean alueen vedenpitävyyteen:

 1. Kuumaa tervaa tai bitumia. Näitä yhdisteitä käytetään pohjan pinnoittamiseen.
 2. Katemateriaalit, vesiputket, geotekstiilit.
 3. PVC-kalvo.
 4. PVP-kalvot (profiloidut).
 5. Geotekstiilit, rubemast.

Jos aiot tehdä kiinteän laatan, on hyvä käyttää sementtiä tai asfalttibetonia. On myös erikoistuneita yhdisteitä, joilla on vedenpitävyysominaisuudet, esimerkiksi "Xypex", "Masterseal" ja muut polymeerivalmisteet. Ne tunkeutuvat betoniin ja suojaavat ne luotettavasti kosteuden haitallisilta vaikutuksilta.

Pehmeiden kaihtovyöhykkeiden vedeneristämiseen käytetään rullamateriaaleja, mutta kateaine ja polyeteeni eivät voi suojata pohjaa kokonaan kosteudelta. Siksi on parempi antaa etusijalle polyvinyylikloridikalvot.

Lisäksi valssatut materiaalit ovat seuraavat haitat:

 • Kellarin pinta on tasoitettava, puhdistettava ja kuivattava perusteellisesti.
 • Tämäntyyppisissä materiaaleissa on hyvin alhainen lujuus ja hauraus.
 • Tällaisten materiaalien asettaminen vaatii paljon työtä ja aikaa.
 • Vedeneristyskerros on suojattava mekaanisilta vaurioilta.

Hyödyllisiä! Jos käytät valssattuja materiaaleja, on suositeltavaa tehdä lisää pystysuoraa vedeneristyskykyä. Tätä varten materiaali on käärittävä talon seinälle, jonka korkeus on 150-200 mm.

Kuinka tehdä vedenpitävä sokea alue

Riippuen lattian läsnäolosta, suoritetaan yksitasoinen ja kaksitasoinen sokea alue:

 • Jos talossa ei ole kellarikerroksia, vedeneristyskerros asetetaan kellarikerrokselle eli 200 mm maanpinnan yläpuolelle. Koska pohja on välttämättä valmistettu 2-5 asteen kulmassa, suojaava kerros asetetaan erityisiin ulkoneviin. Tämän vuoksi jokainen myöhempi kerros toimii tietyllä etäisyydellä.
 • Jos rakennuksessa on kellari, sinun on tehtävä kaksitasoinen vedeneristys. Ensimmäinen kerros sijaitsee kellarin kerroksen tasolla ja toinen - kellarin tasolla, sokean alueen yläpuolella.

Voit tehdä tukiaseman seuraavasti:

 1. Irrota yläkerroksen maa, joka on aiemmin laskenut sokean alueen leveyden (yleensä 60-120 cm).
 2. Aseta 10 cm korkea savi kerros kaivannon pohjalle.
 3. Aseta vedenpitävä materiaali taivuttamalla sen reunaa talon seinälle.
 4. Kaada 10 cm korkea hiekka ja paina sitä.
 5. Aseta geotekstiili ja ripottele se ohut kerros hiekkaa (noin 5 cm).
 6. Palo murskattu kivi, kivi tai sora 15 cm paksu.
 7. Aseta toinen geotekstiilikerros ja hiekkaa se uudelleen (jos sokea alue on pehmeä, voit ohittaa tämän vaiheen).
 8. Täytä pohja sementillä ja aseta se päällystyskivet päälle. Jos valmistelet pehmeää pohjaa, voit asentaa päällystyslaatat välittömästi ja koputtaa ne kumivasaralla.

Voit myös suorittaa vaakasuoran vedenpitävyyden käyttämällä:

 • Sementtipakastimet ja tiivisteet, joiden paksuus on 20-25 mm.
 • Katemateriaali tai kattopaperi, joka on sijoitettu kahteen kerrokseen ja liimattu mastiksi.
 • Asfalttilastan paksuus 25-30 mm, joka asetetaan rakennuksen pohjan tasolle.

Kun työskentelet, kannattaa kiinnittää huomiota eräisiin vedeneristysominaisuuksiin.

Vedenpitävän sokean alueen ominaisuudet

Sokean alueen vedenpitävyys huomioon ottaen on otettava huomioon seuraavat suositukset:

 1. Suojaavan "nauhan" valmistuksessa rakennuksen ympärillä on parasta käyttää ratkaisuja, jotka sisältävät vedenpitäviä aineita.
 2. Roll-materiaaleja voidaan käyttää vain, jos alustan korkeusero on enintään 2 mm.
 3. Jos sateet usein alueellasi, sen jälkeen, kun säätiö on pystytetty, kaivaa kouru pitkin sen kehää, joka tyhjentää veden.
 4. Ei ole suositeltavaa käyttää romua täyteaineena pohjalle, koska tämä materiaali karsii ja laajenee lämpötilan muuttuessa.
 5. Sokean alueen syvyys voi vaihdella riippuen pohjaveden pinnasta, sademäärästä ja ilmasto-oloista sekä viemärilaitteiden läsnäolosta.

Myös sokean alueen maalauseristys on vesitiivistynyttä, jota toteutetaan käyttämällä bitumimastista.

Maalaa vedeneristys

Kosteuden suoja kostean alueen pohjalla suihkupäällysteellä on halpa ja helppo asentaa. Ennen pohjaosan pinnan käsittelyä se on pohjustettava bitumimuovilla. Tämän jälkeen alustakerrokseen käytetään harjalla bitumipolymeeriä, sementtipolymeeriä, bitumia tai polymeerimaalauskoostumusta.

Hyödyllisiä! Jos koostumus levitetään roskien seiniin, ne on tasoitettava.

Bitumipitoisuutta levitetään 2-3 ohutkerroksessa, joiden paksuus on enintään 2 mm. Jalostuksen jälkeen pinta tarkistetaan murtumia, läpipainopakkauksia ja muita vikoja varten. Jos ne löytyvät, pinta puhdistetaan ja peitetään uudelleen sen vedeneristysyhdistelmällä.

On huomattava, että kun käytät kuumia materiaaleja, sinun on noudatettava seuraavia varotoimia:

 1. Bitumin kiehuvan kattilan on oltava asennettuna pieneen kulmaan siten, että sula neste ei pääse tulelle. Seuraavaksi sinun täytyy valmistaa hiekka- ja palosammutin.
 2. Käytettäessä useita merkkejä bitumia - ensin alempi laatu on sulanut, ja sitten korkea. Jos alhaisen luokan bitumi lisätään kuumaan betoniin, se johtaa nopeasti vaahtoamiseen, mikä voi aiheuttaa koostumuksen kaatumisen.
 3. Kattilassa olevan bitumin määrä ei saa ylittää 2/3 kapasiteetista.
 4. Kuumavesisäiliöiden välttämiseksi hitaasti laske bitumikappaleet kattilan sivulla.
 5. Voit käyttää sulaa mastia vain suojavaatteissa.

Lopuksi

Sokean alueen rakentamisen aikana et voi asettaa vedeneristyskerrosta, mutta tämä johtaa siihen, että pohja ei kestää kauan ja ajan myötä se romahtaa veden vaikutuksen alaisena. On parasta käyttää valssattuja materiaaleja tai bitumimateriaalia, jonka ansiosta talon ympärillä oleva nauha toimii kahdesti kauan.

Kuinka tehdä vedenpitävä sokea alue?

Rakennuksen suojelemiseksi ei-toivottua kosteutta ja sulavaa lunta vastaan, sokeiden vedenpitävyys tulee tärkeäksi. Ymmärrämme, miten tämän tyyppistä työtä hoidetaan oikein.

Mikä se on?

Ensinnäkin sinun täytyy ymmärtää, mitä "sokea alue" on. Sanakirjat edustavat tätä sanaa asfalttina tai betoniraina, jotka on suunniteltu sateiden ja tulvien valumisen perustamaan rakennuksen. Lisäksi hän:

 • poistaa pohjan ja ympäröivän pohjaveden liiallisen kostuttamisen, joka voi heikentää rakennetta ja antaa liiallisen kutistumisen;
 • suojaa rakennusta talon läheltä kasvaneista puiden juurista.

Sokea alue on aina kaistale pitkin rakennuksen kehä, jonka kallistuskulma talosta. Tämä kulma sallii veden liukumisen alas, ei viipymättä alustalle. Sokea alue koostuu seuraavista:

 • roskakerros;
 • ulkokerros.

Sokean alueen tyyppi määräytyy ulkokerroksen materiaalin tyypin mukaan. Se voidaan valmistaa savesta ja raunioista, betonista, asfaltista ja päällystyslaatoista.

Sokea alueella on välttämättä oltava vesitiivistysaine, joka suojaa vettä vastaan, sekä estää pohjasta kostuttamisen johtuen aukkojen ja aukkojen muodostumisesta. Sokean vedenpitävyys mahdollistaa myös kellareiden pysymisen kuivana myös rankkasateiden ja runsaan pohjaveden läsnäollessa.

mitat

Oletuksena on, että sokean alueen on oltava vähintään yhden metrin koko rakennuksen ympäri. Sen tarkat mittasuhteet riippuvat katon leveydestä, kohoumien ulokkeista ja viemäröinnin poistamisesta. Eli leveyden tulisi olla 20-30 senttimetriä enemmän kuin katon poisto.

tarvikkeet

Sokea alue voi olla:

 • suurin osa savi, peitetty sora päälle;
 • savesta ja raunioista, lisävesieristeellä;
 • betonista (vahvistuksella tai ilman), joka kaadetaan paikoilleen;
 • esivalmistetuista teräsbetonilaatoista.

Vedenpitävillä sokeilla alueilla on erisuuruisia eroja.

Eristys voi olla: rulla, tunkeutuva, voit käyttää mastisia, PVC-kalvoja, kalvoja.

 • Rulla (ruberoid, hydroglass-insol) eristys on käytettävä vain, jos korkeusero säätiön ympärillä on vähäinen.
 • Roll, käytetään kattoihin - geotekstiilit, polypropyleeni, rubemast.
 • Bitumiset mastit. Jokainen 2-3 mm: n kerros levitetään toisiinsa. On vältettävä turvotusta ja halkeamia.
 • Nykyaikaiset teknologiat ovat mahdollistaneet keksi toisen eristetyypin - tunkeutumisen. Tämä aine, jonka koostumus tunkeutuu jalkakäytävään (olipa se asfaltti tai betoni) ja tukkii huokoset ja täyttää mikrokreät.
 • Hydrosementit ja asfalttibetoni.

Tyypit vedeneristys sokea alue

Materiaalista riippuen on useita erilaisia ​​vedenpitäviä sokea alueita.

savi

Tämä vedenpitävyysmahdollisuus pidetään budjetista ja sopii itsenäiseen työskentelyyn. Sen pitäisi alkua maapallon yläkerroksen poistamisesta ja nukahtamisesta tiivistetyn saven kanssa samanaikaisesti kallistuen talosta. Yhteyspaikat pinnoitetaan bitumilla.

Täydelliseen vedenpitävyyteen voit liittää valssatun materiaalin nauhan pystysuoraan pintaan ja täyttää sen sitten rauniolla.

rulla

Useimmin käytetään kellarissa varustettuja rakennuksia. Ensinnäkin savi pakataan myös, jolloin telan palaset ovat päällekkäin seinän kanssa. Voit laittaa useita kerroksia roll, joka promazyvaya mastiksi. Kerrokset valssataan rullalla, jonka paino on yli 70 kg. Ylhäältä nukahdu maaperä tai rauniot.

maali

Tehdään primerillä. On välttämätöntä odottaa sen täydellistä kuivausta. Tahnan päälle tahrautuu enintään 2 mm kerroksella, toimenpide toistetaan 2-3 kertaa.

betoni

On tarpeen kaivaa ura, rakentaa muottiin siellä. Kaada alue betoniliuoksella, voit tehostaa vahvistamista. Aivan kuten muualla, kun valu, muodostuu kaltevuus ja koristelevy asetetaan päälle.

lämpeneminen

Toinen tärkeä kohta toteutuksessa vedeneristys sokea alue - sen eristys. Eristys mahdollistaa lämmön säilyttämisen kellarissa ja kellarissa, lisää sokea-alueen käyttöaikaa ja säästää myös materiaaleja, koska korkeus on pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Lämmitys voidaan tehdä usealla eri tavalla.

 • Laajennettu polystyreeni on melko kestävä, voisi sanoa, ikuinen materiaali, jolla on lisäksi vettä hylkivä ominaisuuksia. Sen paino on niin pieni, että sen muotoilu on helppoa. Tämä materiaali riittää vain yhteen kerrokseen, jonka arkin paksuus on 10 senttimetriä. On vain huolehdittava kiinnityspaikkojen suojasta erityisellä kalvolla, jossa on vedenpitävä vaikutus.
 • Polyuretaanivaahto on hyvin kylmää. Hän pystyy kestämään jopa -60 astetta muuttamatta ominaisuuksiaan. Se on ympäristöystävällinen ja sillä on erinomainen lämmöneristys.
 • Polyfoam eroaa korkeasta zvuko- ja lämpöeristyksestä. Tämä on mahdollista johtuen sen vaahtorakenteesta ja sisäilman runsaudesta. Materiaalilla on alhainen veden absorptio ja sillä on myös vedenpitävä kyky ja pieni paino. Vaahto kestää lämpötiloja ja hometta.

Ei ole tarvetta lämpenemistä, jos talosi on rakennettu pölkkyille tai sillä on valtava säätiö ilman kellareja. Tällaisissa tapauksissa eristys on rahan tuhlausta.

vinkkejä

Oikea neuvonta sokea alueen vedenpitävyyden asentamiseksi.

 • Älä jätä vedenpitävyyttä "myöhempää" varten. Sokea alue on tehtävä välittömästi rakennuksen rakentamisen aikana.
 • Noudata kaltevuutta. Yritä pitää kaltevuus ympäri kehä sama. Tätä varten voit käyttää rakennustasoa.
 • Älä häiritse betonia ja savea.
 • Jotta eristys ei muuttuisi sokean alueen painon alla, on suositeltavaa valita suuri tiheys.
 • Muista, että sokea alue ei ole ikuinen, se vaatii kunnossapitoa ja korjausta.
 • Korjaavien sokeiden alueiden on käytettävä erilaisia ​​tiivistysaineita ja mastisia aineita. Vahingoittunut pinta on päällystetty estämään muita muodonmuutoksia.
 • Jos pinnassa on suuri halkeama tai suutari, on tarpeen leikata reikä kiilan muotoiseksi ja täyttää se betonin seoksella. Sitten peitä kalvolla estääksesi ennenaikaisen kuivumisen.
 • Ulompi kerros suorittaa ei vain koristeellisia toimintoja vaan myös suojaavaa. Viimeistely voidaan tehdä päällystyslaattoilla. Tietenkään kukaan ei kiellä sinua jättämästä tavallista betonia tai raunioitusta, mutta esteettisyyteen ja muotoiluun on parempi käyttää sisustusta.
 • Lukuisat Internet-arvioinnit osoittavat, että kalvo- tai rulla-aineet sopivat vedenpitävyyteen, niitä käytetään useimmiten itsetarkoitukseen.
 • Voit turvautua suomalaisten neuvomiseen ja tehdä pehmeän sokean alueen.
 • Erityisissä tilaisuuksissa, kun koko talon ympärillä oleva talo on vankka suunnittelija, voit käyttää värikkäitä raunioita.

Puutarhan ystäville ulompi kerros voidaan peittää maaperällä ja kasvien ruoholla tai kukilla, tärkein asia, joka on "sisällä".

Katso lisätietoja seuraavista videoista, jotta voit oppia sokeiden vedenpitävyys.

Vedenpitävä sokea-alueen rakenne: asennustyypit ja -tekniikka

Vedenpitävä sokea alue lisää rakenteen lujuutta, joka toimii tärkeimpänä elementtinä perustuksen ja seinien luotettavasta suojauksesta kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta. Oikea materiaalien valinta ja asennus teknologian vaiheittainen toteutus tarjoavat miellyttävän mikroilmaston ja lisäävät asumisen elämää.

Sokea alue talojen rakentamisessa

Sokean alueen vedenpitävä suoja talon ympärillä auttaa ohjaamaan pohjavettä ja sadetta pohjasta ja varmistamaan kellarin kuivumisen. On suositeltavaa suorittaa tarvittava työ luodin suojan luomiseksi alustan ja maan välisen kosketuksen alueella välittömästi rakenteen rakentamisen jälkeen.

Sokean alueen korkealaatuinen vedeneristys estää pohjan ja seinien kostuttamisen, homeen, sienen ulkonäön. Kostean kosteuden siirtyminen maan alla olevaan maaperään voi muuttaa substraatin kantavuutta aiheuttaen sakkautumisen. Jauhemaiset maaperät voivat liikkua veden virtauksen vaikutuksesta ja johtaa rakenteen tuhoamiseen.

Sokean alueen suojaava rooli

Sokean alueen ja pohjan vedeneristäminen antaa luotettavan suojan kostutukselta. Kestävä vedenpitävä rakenne, joka koostuu nauhasta koko rakennuksen ympärillä, tulee tehdä kaltevalla, joka suuntautuu talosta lika-alueelle.

Sokeiden suojaustoiminnot on suunnattu:

 • tarjota vedenpoistoa;
 • estää maaperän kallistumista ja samentumista rakennuksen alle;
 • suojata kasvien ja puiden juurijärjestelmät pääsemästä talon pohjaan.

Sokean alueen tyypit

Sokean alueen valinta riippuu sademäärän indikaattoreista. On myös tärkeää huolehtia jäteveden järjestämisestä rakennuksen katolta, muuten pinta altistuu vesivirtojen suoralle vaikutukselle. Sokean alueen nauhan rakenne koostuu alapinnasta ja kannesta.

Sokea alueelle on useita vaihtoehtoja:

 • yksinkertainen irtotavarana (savi ja rauniot);
 • bulk view, lisättynä vedeneristys sokea alueella;
 • betoni (valettu vahvikkeella tai ilman);
 • valmiit levyt vahvistetusta betonista.
Irtotavarana oleva alue raunioista

Talon ympärillä oleva sokea vedeneristys auttaa vahvistamaan rakennetta, mikä tekee siitä kestävämmän ja kosteuden kestävämmän. Säiliön ja betonin sijoittamisen perusteella ei ole suositeltavaa yhdistää irtoamisvaihtoehtoja.

Betonipäällystys

Vedenpitävät materiaalit

Sokean alueen vedenpitävyyden tyypin valitseminen talon ympärille, työn materiaalissa olisi otettava huomioon elementin rakenneominaisuudet. Tason tiivistäminen voidaan saavuttaa soveltamalla:

 1. Bitumiset mastit. Sopii erinomaisesti suojapinnan muodostamiseen rakenteen pohjalle, jota käytetään irtolevyn päällysteen kaatamiseen.
 2. Roll-materiaalit. Sokean alueen vedeneristyskalvoa tulisi käyttää, kun se kiinnitetään seinään. On suositeltavaa yhdistää valssattuja materiaaleja pinnoitteella olevan masten avulla päällysteen tiiviyden parantamiseksi.
 3. Hydro-sementti (asfalttibetoni). Solid blind-alueet luovat luotettavan esteen veden virtauksille.
 4. Läpäisevät yhdisteet (polymeerit). Käytetään pintoihin, joissa on huokoinen rakenne, joka tuottaa syvä impregnoinnin suojaavien yhdisteiden kanssa. Ero eroavat ultraviolettisäteilyn kestävyydestä, nopeista lämpötilan muutoksista. Höyryläpäisevyyden ominaisuudet suojaavat materiaalin pintaa muotin, sienen muodostumiselta.

Bitumimateriaalien käsittely on erityisen huolellista. On tarpeen lämmittää rakenne syvä kupari, välttäen osuman nestettä tuleen erityisiä suojavaatteita. On täysin mahdotonta sivuuttaa henkilökohtaisen ja paloturvallisuuden säännöt. Aluksi matala-asteinen bitumi sulatetaan ja viimeistellään korkeampi prosessi. Sääntöjen rikkominen johtaa voimakkaaseen vaahtoamiseen.

Nestemäisen vedenpitävyyden maalausvaihtoehdot eroavat materiaalin saatavuudesta ja asennuksen helpottamisesta. Pohjustuskerros voidaan valmistaa bitumimuovilla. Seuraavaksi levitetään polymeeriä, bitumiä tai sekamuotoista koostumusta. Tarvittaessa on suositeltavaa tasoittaa ja puhdistaa pinta varmistaakseen tarvittavan pintojen tarttumisasteen.

Jalostukseen kuuluu 2-3 kerrosta vedeneristysmaalia. Työn jälkeen pinta tarkistetaan virheistä. Kerrospeitteen halkeamat ja paikat puhdistetaan ja jälleenkäsitellään koostumuksella.

Vedenpitävyys sokea alue roll materiaalit, on suositeltavaa suorittaa vaihtoehtoja suunnittelua pehmeä tyyppi. Paras pinnoite on PVC-kalvoja. Kellarin vieressä olevan alueen käsittely voidaan tehdä bitumilla tai polymeerimateriaaleilla.

DIY vedenpitävä tekniikka

Sokean alueen toteutus suoritetaan vaiheittain noudattaen tiukasti työjärjestystä ja sääntöjä. Aluksi on välttämätöntä poistaa maaperän kerros rakennuksen ympärillä 130 cm: n etäisyydelle. Savipeitotila on tehtävä tiiviin liitoksen varmistamiseksi rakenteen perustukseen varovasti materiaalin puristamalla.

Vedenpitävä sokkeli- tai roska-bitumi-koostumus. Rakenteiden risteyksen pinta-alaa suositellaan kattamaan valssattua materiaalia. On tärkeää luoda kaltevuus vähintään 10%. Vahvistaa irtotavarana olevan vedenpitävyysominaisuudet voivat käyttää vedeneristyskerrosta. Kuuma-bitumin vuodot vahvistavat materiaalien tarttumista. Lopuksi, pinta on peitetty raunioilla.

Sokean alueen vedeneristyskalvoa käytetään valmistettaessa betonin kaatopaikkoja. Lujitetun verkon käyttö parantaa rakenteen lujuutta. Betonipinta suojaa kosteutta vastaan. Vedenpitävyys sokean alueen vieressä alustalle, kun käytetään valmiita betonilohkoja, tehdään käyttämällä bitumikomponenttia. Raudan ja hiekan pohjalla levyt levitetään kaatamisen jälkeen.

Vedenpitävän kalvon asettaminen sokea alustalle

Vedenpitävän sokean alueen ominaisuudet:

 1. On suositeltavaa käyttää ratkaisuja, joilla on kosteutta kestäviä ominaisuuksia rakenteen valmistuksen vaiheessa.
 2. Valssattuja materiaaleja käytetään, kun pohjapisarat ovat enintään 2 mm.
 3. Alueille, jotka ovat alttiita rankkasateille, on suositeltavaa täydentää sokea alue vedenpoistokouralla.
 4. Romua ei tule käyttää täyteaineena johtuen materiaalin laajenemisen ja supistumisen todennäköisyydestä lämpötilaerojen vaikutuksen alaisena.
 5. Sokean alueen syvyys valitaan erikseen ottaen huomioon ilmasto-olosuhteet, pohjaveden pinnan taso ja jätevesijärjestelmät.
 6. Profiilikalvon käyttäminen voi olla vaihtoehto betonisokea varten. Minkä tahansa viimeistelypinnoitteen käytettävissä oleva pintakäsittely.
Sokea alue, jossa koristeellinen tiilipinta

Oikein toteutetuilla sokeilla on yhdistettävä suojaava ja koristeellinen ominaisuus. Pintakoristelu lisää rakenteen lujuutta ja antaa täydellisyyden rakennuksen arkkitehtoniselle suunnittelulle.

Vedenpitävä sokea alue talon ympärillä: tyypit, laite, askel askeleelta videokäsky

Rakennuksen aikana on tarpeen huolehtia säätiön, kellarin säilyttämisestä. Yleensä jokainen rakentaminen alkaa maaperän ominaisuuksien, kosteustason tutkimuksella.

Mutta sen toteutumisen jälkeen, jos et ymmärrä sokea aluetta, sadevesi alkaa virrata talon seinämien alta, maaperän maaperän taso nousee ja talo alkaa laskeutua, mahdollisesti tulvia kellareihin.

Tarkoituksena on suojella rakennetta, jota he eivät vain sokea, vaan käyttävät erityisiä vedeneristysmateriaaleja.

Vedenpitävät tyypit

Luodessasi vedenpitävää jalkakäytävää koko talon ympärillä eri materiaaleilla. Sokean alueen tyyppi riippuu kerrosten ja materiaalien määrästä. Yleensä he järjestävät seuraavia tyyppejä:

 • Yksinkertainen bulkkityyppi. Soveltuu koteihin, joissa on järjestetty vedenpoisto katolta, sekä ilmastoissa, joissa on harvinainen sademäärä;
 • Bulkki lisävesieristyskerroksella. Hieman vaikeampi asentaa, sopii paremmin talojen kanssa kellareihin;
 • Betoni sokea alue: yksinkertainen asennus ja kestävä suoja jopa voimakkaimmilta sadevirroilta;
 • Valmiiden laattojen yhdistetty sokea alue. Betonin ominaisuuksien mukaan, mutta se näyttää esteettisemmältä.

Sokean alueen luomisessa on muistettava, että se kokoaa koko talon, joten se on yhdistettävä tyylikkäästi ulkoisten julkisivujen viimeistelyn täydentämiseksi. Usein päällystyslaatat tai muut vastaavat materiaalit asetetaan.

Vedenpitävät materiaalit

Kun rakennat vedenpitävyyttä talon seinille, käytä erilaisia ​​materiaaleja. Mikä tahansa sokea alue muistuttaa kerros kakkua, jossa useita kerroksia vaihtelee. Yleensä vedeneristysominaisuuksien varmistamiseksi:

 • Rulla-aineet, esimerkiksi kateaine, gidrosteklo-isoli. Ne leikataan palasiksi ja kaadetaan päällekkäin kaivannon reunan ympäri;
 • Tar, bitumimateriaalit ovat materiaaleja kerrosten liimaamiseen sekä päällystämiseen;
 • Edulliset rulomateriaalit: geotekstiilit, rubemast, polypropeeni. Useimmiten niitä käytetään järjestämään kattoja, mutta ne voidaan sijoittaa myös sokeille alueille;
 • Kiinteät materiaalit: betoni, asfaltti, sementti, jne.;
 • Suojarakenteet, jotka imeytyvät betoniin. Ne tunkeutuvat huokosiin ja luovat kidehilaan, joka ei päästä kosteutta läpi;
 • Polymeeriset koostumukset, jotka sopivat vedenpitävyyteen.

Käyttämällä keinoja liitosten liimaamiseksi on välttämätöntä puhdistaa pinta likaa etukäteen.

Täällä voit oppia tekemään päällisen katon.

Laite sokean alueen vedenpitävyydelle

Vedeneristyskäytävä on sijoitettava koko rakennuksen ympärille sen seinien vieressä. Tämä on maa-alue, joka suojaa rakennusta liialliselta kosteudelta.

Yleensä sokea alue koostuu useista kerroksista. Materiaaleista riippuen kerrosten paksuus voi olla erilainen. Useimmiten käytetään seuraavaa rakennetta:

 1. Savea. Tämä on luonnollinen materiaali, joka ei päästä kosteutta läpi. Mutta savi on melko pehmeä ja voi heikentyä ajan myötä;

 • Vedeneristys on tavallisesti telan materiaalia. Se on asetettu savi tyyny ja yksi sen reunat on taivutettu talon seinälle;
 • Hiekkaa. Lisäsuojakerros;
 • Geotekstiilit. Materiaali, joka ei salli hiekkakerroksen eroosaa eikä rakenteen kiinnittämistä;
 • Murskattu kivi Voi olla viimeinen kerros sokea alue;
 • Geotekstiilien ja hiekan kerros. Tämä kerros voidaan ohittaa, jos kovakantinen alue ei ole järjestetty;
 • Betoni, sementti, päällystyslaatat. Tämä on yläkerros, joka ei ainoastaan ​​täytä vedenpitävää roolia, vaan täydentää myös talon rakennetta.
 • Tekniikka toimii

  Tehtäessä sokea alueen järjestämistä koskevia töitä on noudatettava useita sääntöjä:

  1. Sokean alueen leveys riippuu katon tyypistä sekä viemärin rakentamisesta. Se on tavallisesti 80-120 cm;
  2. Ennen työn aloittamista maan yläkerros poistetaan tästä alueesta, järjestetään pieni kuoppa;
  3. Kaikki sokean alueen kerrokset sijoitetaan talon seinämien lievän kaltevuuden alle. Myös yläkerroksen on peitettävä kokonaan pohja ja seistä hieman sen takana.
  4. Yläkerroksen kulma on 10%;
  5. Jos sataa usein ja runsaasti, pohjaveden pinnankorkeus nousee, ja sen jälkeen järjestetään viemärijärjestelmä koko sokea alueen ympärillä auttaa suojaamaan paremmin talon seinämät ja säätiö kosteudelta.

  Laying-kerrosten tekniikka riippuu valituista materiaaleista. Jos sementtiä kaadetaan kehän ympärille, se voidaan tehdä osiksi. Älä myöskään aloita kerrostamista ennen kuin edellinen on suljettu.

  Kun työskentelet hiekalla, roskia, sinun on varmistettava, että kerros on tiukasti paikoillaan eikä tule valumaan tulevaisuudessa. Tämä voi vaikuttaa koko rakenteen laatuun.

  Yleinen virhe on täyttää sokea alue sorkkaraudalla. Tämä materiaali, riippuen lämpötilan pudotuksista, kapenee ja laajenee, mikä voi vahingoittaa koko työtä.

  Älä vain häiritse betonia ja savea yhdessä. On käytettävä vain laadukkaita seoksia, sokea alue toimii pitkään ja tehokkaasti.

  Kuinka tehdä vedeneristyssokea, katso alla olevaa videota:

  Teemme vedenpitävyyttä sokea alue talon ympärillä

  Sokea alue vedeneristämällä

  Mikä tahansa rakenne on perusta. Sen vahvuus on suoja sulasta ja pohjavedestä. Pohjan heikoin kohta on kellarin ja pystysuoran pystysuoran seinämän välinen kosketusalue. Suojelun puute tällä alueella johtaa veden pääsemiseen talon pohjaan ja sen seurauksena se märkä. Tämän seurauksena säätiön kantavuus heikkenee, ja vakavimmissa tapauksissa veden tulva kellarin huoneeseen. Veden kielteisten vaikutusten estämiseksi sokea alue talon ympärillä lisää vedenpitävyyttä.

  Suojavaittoalue toimii

  Rakennuksen eräänlainen koristeellinen elementti, sokea alue suorittaa samanaikaisesti monia muita toimintoja:

  • Suojaa pohjan veden negatiivisilta vaikutuksilta. Tämä on erityisen tärkeää sokean alueen rinteessä.
  • Estää maadoituksen, joka on tuhoisa vaikutus talon ja koko rakenteen perustalle.
  • Estää puiden, pensaiden ja perennoosien juurtajärjestelmän tunkeutumisen perusrakenteeseen.
  sisältöön ↑

  Materiaalit vedenpitävälle sokealle talon ympärille

  Huolimatta siitä, että sokea alue toimii suojana, hän tarvitsee suojaa kosteudelta. Tee näin työtä tämän rakenneosan vedenpitävyydestä. Seuraavia materiaaleja käytetään kestävän ja luotettavan suojan rakentamiseen:

  Tyypit vedeneristys sokea alue

  • Rullaeristys. Materiaalin perussääntö on korkeuserojen puuttuminen. Seinälle on myös välttämätöntä kääriä materiaalia korkeintaan 0,2 metrin korkeuteen. Jokainen vedeneristyskalvon materiaalikerros tulee päällystää mastiksella, jotta vesiensuojelu tehostuu.
  • Mastiksi. Vedenpitävyysprosessissa voit käyttää bitumimastista.
  • Penetration Isolation Tämä materiaali on moderni kosteussuoja. Sen koostumus sisältää aineita, jotka tunkeutuvat betoniin ja muodostavat mikropartikkeleita. Tästä johtuen betonin huokoset täyttyvät ja estää kosteuden tunkeutumisen. Tällainen vedeneristys ei ole kauheaa äkillistä lämpötilan ja ultraviolettisäteiden muutosta. Se pystyy kestämään erilaisia ​​mekaanisia kuormia. Materiaalin korkea höyryläpäisevyys suojaa pintaa muotin ja homeen muodostumiselta.
  sisältöön ↑

  Vedenpitävä sokea alue tekee sen itse

  Sinun on mahdollista suorittaa sokea vedeneristys itse, sillä tämä ei edellytä erityisiä tietoja ja taitoja. Suojaus kosteuden läpäisevyydeltä suoritetaan valitun vaihtoehdon mukaisesti.

  Savi vedeneristys

  Tämä mahdollisuus sokean alueen vedenpitävyyteen valitaan pienellä rakennusbudjetilla, koska järjestely edellyttää edullisten irtokaasumateriaalien saatavuutta. Työprosessi suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  1. Talon ympärille on poistettu 1,5 metrin leveä kasvien maakerros.
  2. Valmis kohta peitetään kerroksella savea ja varovasti tamped alas, mikä luo kaltevuus alueen 10%.
  3. Talon pohjaan ja sokea alueeseen koskettavat paikat ovat päällystettyjä sulaa bitumilla.
  4. Luotettavuutta varten on liimattu päällystetty vedeneristysmateriaali pohjan pystytasolle.
  5. Yli 10 cm: n kerroksella oleva savi kerrostunut kiviaineksen päällä.
  sisältöön ↑

  Rulla vedeneristys

  Tämäntyyppistä vedeneristyssuojausta käytetään kellarissa varustetuissa taloissa. Prosessi on seuraava:

  • Savi kerros kaadetaan valmistetulle pinnalle ja tiivistetään.
  • Valssattu materiaali leikataan kappaleiksi halutusta pituudesta ottaen huomioon päällekkäisyys.
  • Särmätty savi on päällystetty valssatulla materiaalilla vedenpitävälle seinälle päällekkäisyydelle.
  • Luotettavuuden lisäämiseksi asetetaan useita kerroksia valssattua vedenpitävyyttä pinnoittamalla joka kerros bitumimastilla.
  • Jokainen kerros hierotaan rullalla, jossa on pehmeä vuori. Rullan painon on oltava vähintään 70 kg.
  • Nukahtaa rauniot tai kiviä.
  sisältöön ↑

  Maalaa vedeneristys

  Betonipäällyste voidaan suojata bitumimastilla. Tässä tapauksessa tehtävä työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

  Vedeneristys mastiksella

  • Pinta puhdistetaan roskista, likaista ja pölystä.
  • Levitä pohjamaalia ja jätä, kunnes pinta on täysin kuiva.
  • Käytä harjaa, peitä sokea alue ja osa säätiöstä yhdellä kerroksella bitumimateriaalia. Sen paksuus ei saa ylittää 2 mm.
  • Masten levitysmenetelmä toistetaan 2-3 kertaa.
  • Viimeisen vedeneristyskerroksen on oltava kiinteä. Ei saa olla halkeamia tai rakkuloita, jotka voivat muodostua käsittelemättömän tai kostean pinnan käsittelemisen aikana. Kun tällainen vika tunnistetaan, alue puhdistetaan, kuivataan ja lisätään uutta kerrosmastia.
  sisältöön ↑

  Muut vedeneristysvaihtoehdot

  Joissain tapauksissa sokea alue betonilla on sallittu. Voit tehdä tämän seuraavasti:

  • Uraan, joka on valmistettu sokean alueen järjestämiseksi, koota muotti.
  • Valmistettu alue kaadetaan betoniliuoksella, samalla kun se saa vahvistusta suuremmalle lujuudelle.
  • Betonin kaatamisen yhteydessä on tärkeää muodostaa pieni kaltevuus.
  • Betonikerroksen päälle asetetaan koristeellinen laatta.

  Hyvä vedeneristysominaisuuksilla on suojaus, joka on tehty seuraavan kaavan mukaan:

  • Sokean alueen järjestämiseksi tarkoitettu kaivanto on täynnä hiekkaa ja valunut sulan bitumin kanssa.
  • Runkomateriaalikerros asetetaan päälle ja myös se irtoaa bitumilla.
  • Pinta levitetään päällystyslaatoilla tai pysyy viimeistelemättä.
  sisältöön ↑

  Perussäännöt vedenpitäviksi

  Kun työskentelet rakennuksen suojaamisessa kosteuden haitallisilta vaikutuksilta, kannattaa kiinnittää huomiota useisiin tärkeisiin kohtiin:

  • On parasta käyttää vettähylkivää sementtiä.
  • Sokean alueen kehällä sinun on pidettävä ura sulatteen ja viemäröinnin poistamiseksi.
  • Vedeneristysmateriaaleja käytettäessä on suositeltavaa käyttää polypropeenia. Voit käyttää PVC-kalvoa, sillä on korkeammat laatuominaisuudet kuin katemateriaali tai polyeteeni.
  • Käyttämällä materiaaleja, joissa on huokoinen rakenne sokean alueen viimeiselle kerrokselle, on tarpeen käsitellä vettähylkivillä aineilla.
  • Vaihtoehtoinen betonisokea -muunnos voi toimia profiloituna kalvona. Tämän materiaalin käyttö yksinkertaistaa sokea alueen järjestämistä ja mahdollistaa minkä tahansa viimeistelypäällysteen käytön.

  Sokean alueen asianmukaisesti toteutettu vedeneristys auttaa suojaamaan rakennusta kosteuden läpäisevyydestä, lisää talon käyttöikää ja tarjoaa mukavan ja viihtyisän majoituksen.

  Sokea alue - mitä tarvitaan, lajikkeet, modernit pehmeät kaihtimet

  Sokea alue laite, miten luotettava ja kestävä pehmeä kaihtovyöhyke.

  Artikkeli valmisteltiin TECHNONICOLin asiantuntijoiden kanssa.

  On vaikea yliarvioida sokean alueen merkitystä etenkin alueilla, joilla on korkea pohjavesi ja rankkasateet. Kuitenkin monille se on edelleen toivottava, mutta valinnainen elementti. Ei vähiten tämä johtuu klassisen monoliittisen "kakun" monimutkaisuudesta. Suhteellisesti äskettäin ilmestyi yksinkertainen, vähemmän luotettava sokea alue, jossa ei tarvittu kuutiometriä betonia. Yhdessä TECHNONICOLin asiantuntijoiden kanssa tarkastelemme kiireellisimpiä näkökohtia.

  pitoisuus

  • Mikä on sokea alue ja sen tarkoitus.
  • Mikä on pehmeä sokea alue?
  • Tekniset laitteet pehmeä kaihtimet.
  • Kysymyksiä portaalin osanottajista ja asiantuntijoiden vastauksista.

  Mikä on sokea alue ja sen tarkoitus

  Sokea alue on yksi rakennuksen tärkeimmistä rakenteellisista elementeistä, joka on läpäisemättömän suojuksen kaistale, joka kulkee pitkin koko kehä lähellä pohjaa.

  Sokean alueen päätehtävänä on siirtää vettä pohjasta ja estää maaperän märkä tältä alueelta ja myöhemmin - jäädyttää.

  Lisäksi raskas sademäärä, sokean alueen puuttuminen edistää julkisivun pilaantumista. Pinnoite toimii myös jalkakäytävänä, missä tahansa säällä voit liikkua rakennuksen ympäri. Mitä esteettiseltä sivulta kysymys, talo, reunalla sokea alue, näyttää paljon houkuttelevampi ja ottaa täydellisen ulkoasun.

  Valitettavasti sokeiden alueiden merkitystä aliarvioidaan usein, eikä kaikki rakentajat kiinnitä riittävästi huomiota siihen. Ja omistaja tulevaisuudessa saattaa kohdata tällaisia ​​kielteisiä seurauksia kuin halkeamat rakennuksen julkisivulla. Kun ei ole sokea alue, sadeveden ja sulaveden voi luonnollisesti kerääntyä pohjaan säätiön. Rakenteen perustana olevan suoran tuhoavan vaikutuksen lisäksi saattaa esiintyä maaperän turvotusta, joka on täynnä muodonmuutoksia.

  Mikä on pehmeä sokea alue?

  Sekä tavallinen että eristetty sokea alue on kahta tyyppiä:

  Ensimmäisessä tapauksessa se on päällyste, jossa on jatkuva betoni viimeistelykerros, toisessa päinvastoin - läpäisevä päällyste, mutta sinetöity pohja. Monoliittiset (kovat) päällystysalueet ovat useimmiten betonoitu tai asfaltti, mutta pehmeä voi olla joko sora-kerroksella tai laattoilla, jotka on sijoitettu kelluvalla tavalla, joskus ne ovat jopa istutettu nurmikko ruoho. Kovaa kaihtopinta-aluetta poistaa veden viimeistelevästä kaltevasta pinnasta, kun taas pehmeä vesi tunkeutuu helposti ylemmän kerroksen läpi ja tunkeutuminen maaperään estää vedeneristyskerroksen, josta se tyhjennetään.

  Suosituin on pehmeä sarja sokeita alueita kallistuvalla maaperällä, joten useimmissa tapauksissa ne lämmitetään EPS-arkkien perusteella. Ne kuitenkin tekevät sen ilman eristystä, kun valinnan ei sanota tarvetta estää turvotusta, vaan halu yksinkertaistaa prosessia.

  En todellakaan halua häiritä kaatamalla betonirakennetta, ja silmien lopputulos ei varmasti ole miellyttävää. Haluan helpottaa: hiekkakuviota, vedenpitävyys ja ylhäältä alaspäin, kevyellä bias - päällystyslautalla. Se näyttää sokealta alueelta ja polulta.

  Ajatus on oikea. Tätä menetelmää käytetään nyt usein. Vesitiiviskerroksena käytetään paksua (noin 0,6 mm) kalvoa, joka on valmistettu suuritiheyksisestä polyetyleenistä. Yläkerroksena ei voi vain asettaa laatat, vaan kaataa soraa, kiviä, kylvää nurmikkoa jne.

  Kuitenkin tavallisella pehmytkohjalla on seuraavat kerrokset:

  • koulutus;
  • eristys;
  • vedenpitäväksi;
  • salaojitus;
  • geotekstiilit;
  • viimeistelykerros.

  Tällaisen sokean alueen vähimmäisleveys on 60 cm, enimmäispituus riippuu katon ylityksestä - pinnoitteen tulee työntyä 15-20 cm: n päähän. Päällystysmaaperäksi suositellaan vähintään metrin leveydeltään kangasta. Syvyys riippuu maaperätyypistä ja eristeen läsnäolosta sekä viimeistelykerroksen tyypistä, mutta keskimäärin se on 30-40 cm.

  Pehmeä jalkatekniikka

  Pehmeän peitealueen pääosa on vedeneristys - sen on oltava riittävän vahva ja kestettävä kuivatus ja viimeistelykerros. Geotekstiilit estävät vedenpoisto- ja viimeistelykerroksen sekoittumisen, joka on täynnä murtumista ja läpäisykyvyn heikkenemistä, joten sen merkitystä ei tule aliarvioida. Tänään valmistajat tuottavat erityisiä kaksikerroksisia kalvoja - profiilinen pohja, joka on valmistettu suurtiheyksisestä polyeteenistä (HDPE) ja lämpökäsitellyistä geotekstileistä.

  Lisäksi se voi olla kannattavaa.

  Kaksikerroksinen kalvo ei ainoastaan ​​poista suodatettua nestettä heti perustalta, vaan yksinkertaistaa myös viimeisen kerroksen valintaa. Miksi kalliita päällysteitä, kun voit tehdä soran täyttämistä tai täyttää sen hedelmällisellä maaperällä ja kylvää nurmikkoa? Polyeteeni, josta se on tehty, on mahdotonta vahingoittaa kasvien juuria.

  Tällaiseen kalvoon perustuvan pehmeän sokean alueen tekniikkaa ei monimutkaista erityistoiminnoilla.

  koulutus

  Maaperä valitaan vaadittuun syvyyteen, tasoitetaan ja täytetään. Suorita kerros rakennushiekkaa, jossa kaltevuus seinistä, jos maa on hyvin löysä, eikä hiekkaa, joskus käytä särkynyttä savea.

  lämpeneminen

  Eristyslevyt asetetaan polkumyynnin päälle estämään maaperän jäätymistä jalkakäytävän alle. Koska eristyksen päällä on kalvo ja viimeistelykerros, lisäkiinnitys ei ole tarpeen.

  vedeneristys

  Kalvoa rullataan eristeen yläpuolella geotekstilikerroksen yläpuolella, jossa on 15 cm: n limitys seinälle ja ylitetään eristeen reunan päällä siten, että se peittää kokonaan EPS: n ja hiekkapyyhkeen. Päällysteen tiivistämiseksi kalvosegmentit ovat päällekkäin - geotekstilikerros erotetaan kalvopiikkeistä ja kappaleet kiinnitetään neljään piikkiin (vähintään 10 cm) ja työnnetään ne tiukasti aukkoihin. On toivottavaa liittää kaikki saumat erityisellä kaksipuolisella teipillä. Sitten geotekstiilit palautetaan paikkaan, ja liitokset liimataan myös liimanauhalla, jonka leveys on vähintään 50 mm. Kun kalvo on kiinnitetty seinään erikoiskiinnittimien avulla, jotkut portaalin jäsenet käyttävät mastisia.

  Viimeistele kerros

  Sora tai maaperä substraatti kaadetaan kalvon päälle, kerros hiekkaa kaadetaan laatta tai luonnonkivi. Reuna, jota käytetään soran täyttöön tai laattaan / kiveen.

  Asiantuntijoiden vastaukset portaalin jäsenten kysymyksiin

  Pehmeät sokeat alueet ovat varsin suosittuja käsityöläisten keskuudessa, ja niiden laite herättää usein erilaisia ​​kysymyksiä. Kuka, jos ei asiantuntijat, antaa kattavat vastaukset.

  Pehmeälle sokeudelle ostin myös viemäriputken, mutta en asensin vedenpoistoputkea reunan ympärille kerätäkseen vettä kalvosta, kuten olin alun perin ajatellut. Ajattelin tätä: kun minulla on laatta, sitten putkesta kattosuppilosta, avoimen tarjottimen (raastin) varrella, vesi siirtyy sokean alueen reunaan myös lokeroon. Ja näistä lokeroista tietylle pisteelle "A" kerätä, mistä ojaan, myös avoimella tavalla päälle. Toisin sanoen, kaikki katon vesi on 100% pois eikä pääse sokea alueelle. Jäistä on vielä vettä kaltevalla sateella, joka putoaa laattaan. Jotkut niistä virtaavat alas laattaan lokeroon sokean alueen reunalla jo hyvin, ja jotkut tunkeutuvat liitoksiin, rauniot ja hiekka kalvoon ja laskevat alas 1,7 metriä alapäästä. Joten ehkä sinun ei pitäisi pelätä tätä vettä eikä tehdä viemäriputkea kerätä sitä?

  Se on oikein. Katon pudotusalueelle pudotettavan veden kuivatus voidaan järjestää monella tavalla:

  • "Avaa" veden pinnan poistaminen jo mainituista lokeroista, jotka voidaan valmistaa muovattujen muovien ja betonituotteiden muodossa. Tällainen järjestelmä veden keräämiseksi ja kuljettamiseksi katolta sokea alueelle minimoi sen leviämisen sokean pinnan yli, mikä puolestaan ​​säilyttää päällysteen kestävyyden.
  • "Suljettu" lyijy ilman edellä esitettyjä erikoistuotteita. Vedestä, joka putoaa katosta sokea alueelle, purkautuu vedenpoistokalvon pinnalle, jonka reunaa voidaan yhdistää rengasmaiseen vedenpoistoon tai pohjaseinän vedenpoistoon tai yksinkertaisesti siihen alueeseen, jossa vesi ohjataan sekä pinta-alasta betonipinta.

  Asiantuntija panee merkille, että koska pintavesierot, mukaan lukien ilmakehän vedet (vinot sateet) ovat erilaisia, on mahdollista kieltää tyhjennysputkien käyttö sokeiden alueiden rakentamisessa.

  Tutkin ehdotettuja vaihtoehtoja pehmeää jalkakäytävää. Tässä selität minulle seuraavat kohdat: ehdotetuista järjestelmistä vedenpitävä kerros asetetaan pohjasta kallistumalla ja parhaimmillaankin putoaa salaojalle ja useimmissa vaihtoehdoissa juuri päättyy tai yleensä kohoaa kourun yläosaan. Ja kaikki tämä syvyys on 30 cm sen sijaan, että siirtäisimme sadevettä sivulle, ajetamme sitä hiekan läpi ja ryöstämään maahan ennen vedenpitävyyttä ja saavuaksemme läheltä pohjaveden ojaan veteen?

  Ei, emme saa.

  Pehmeän kaihtovyöhykkeen harkittu muunnos, jossa käytetään kuivatuskalvojen käyttämistä, muodostuu rinteestä rakennuksen seinästä vähintään 3 °, jotta voidaan järjestää sokean alueen pinnalle tulevan veden tyhjennys. Se johtuu maapallon muodostetusta kaltevuudesta, kun profiilikalvot asetetaan pinnalle pudottavan veden virtaamaan vapaasti. Veden kulkuetäisyys on yhtä suuri kuin sokean alueen leveys, se on yleensä 800-1000 mm, mutta joka tapauksessa tämä etäisyys kattaa kuopan täytettyjen sinusien leveyden. Näin ollen vesi "purkautuu" talon vieressä olevalle alueelle (jos vettä ei kerätä katosta sokea alueelle, kuten muovinen viemäriverkko tai kuivatuskalvojen konjugaatio, jossa on rengas- tai seinänpoisto). Siksi ei ole mitään sanottavaa mistään "läheisestä pohjasta oja veden kanssa" täällä määritelmän mukaan. Niinpä luonnollisena, sen vieressä sijaitsevan talon maaperä ei kuulu lähiseinään tai perustetilaan.

  Siinä tapauksessa, että vedeneristys menee keväällä täynnä kaatopaikalle upotettuun ojaan, kaikki tämä rauniot ovat monoliittinen jään lohko ja vedenpoisto ei toimi, ts. silloin, kun GWL on mahdollisimman korkea, tällainen sokea alue taas ei toimi?

  Katso, mitä odottaa sokealta.

  Sokea alue on rakennuksen ulkoseinämien esimerkin mukaan muodostettu suojaamaan pohjaa pohjavedeltä, mutta suojaamaan säätiötä ilmakehästä (sade, lumisulatus). Siksi on järjetöntä säätää säätiö pohjavedestä sokea alueelle riippumatta niiden esiintymisestä. Siinä tapauksessa, että pehmeän peitealueen valumakalvo liittyy rengas- tai lähes seinän vedenpoiston sprinkleriin, pudotus sen pinnasta suoritetaan riippumatta kaudesta. Muovinen tyhjennys viemärikaivossa sijaitsee maaperän jäädytyksen alapuolella. Esimerkiksi Moskovassa pakkasen syvyys vaihtelee maaperästä riippuen 120 cm: stä savesta 132 cm hiekkaan. Tähän tasoon sijoitettu muovista tyhjennysvesi ei vain jäätyy, vaan se kuljetetaan myös vapaasti pitkin kaltevuutta pitkin valuma-aluetta.

  Voit laittaa GI maaperän pinnalle (on selvää, että kaltevuus), mutta sitten, miten laittaa päällystyslaatat sitä? Kaatamaan hiekkaa ja laittaa laatat päälle, mielestäni, ei toimi, koska kun sataa, vesi huuhtelee hiekkaa laattojen alla GI-kerroksen yli. Toisin sanoen "ei sementtiä" edellyttäen, on olemassa vain vaihtoehto, jossa ruhon täyttäminen GI-kerroksella?

  Tislausmuotojen etupinnan erityiskuvion ja niihin liitetyn geotekstilikerroksen ansiosta pehmeä sokea-alue, joka perustuu niihin, takaa alla olevan kerroksen (hiekka, hiekka ja sora-seos) stabiilisuuden aluslaatat. Jäykkä kuivatusytimen yhdistelmä kalvon ja geotekstilien piikkien muodossa muodostaa veden vastaanottavan ja kääntävän kerroksen pohjan kerroksen alle laattaan (hiekka, hiekka-sora-sekoitus). Vettä, joka putoaa vedenpoistokalvon geotekstillin tasolle, ei virrata sen pinnasta, vaan se suodatetaan sen läpi, putoaa kalvokerrokseen ja tyhjennetään pitkin sitä ("piikkien" välissä). On hyvin tärkeää, että veden suodatuksen aikana liitetyn geotekstillin kerroksen läpi membraanin "piikkeihin" asti pienimmätkin hiekkahiukkaset "eivät pääse liukumaan" sen kautta, koska sen huokoset ovat pienempiä kuin pienimpien hiukkasten koko.

  Toisin sanoen pehmeän kaihtimen muodostamassa piirissä olevat tyhjennyskalvot tarjoavat useita toimintoja samanaikaisesti:

  • aluskerroksen staattisuus;
  • suodatetaan vettä, joka jää kiinni alla olevassa kerroksessa;
  • vedenpoisto;
  • vedenpitävä sokea alue.

  EPS voi eristää maaperän jalkakäytävän alle, mutta eristys toimii molempiin suuntiin ja jos ponnistuksistamme huolimatta EPS-maaperä jäätyy edelleen, se sulaa paljon pidempään keväällä. eli Voimmeko saada sokea alueelle "permafrost"?

  Jos pohjalla on syvempi syvyys kuin maaperän jäädyttämisen syvyys, suojatakseen pohjaa talvikauden jäänpoiston voimilta talvikaudella, pehmeän peitealueen järjestelmässä on tarpeen käyttää EPPS: n lämmitintä. Näin voit välttää halkeamien esiintymistä kellarissa, mikä johtuu maaperän pakkasesta. Sakka-alueella lämpöeristyksen tehtävänä on muuttaa lämpötilakentän jakautumista, eli siirtää mahdollisimman negatiivisen lämpötilan isotermistä kellari seinästä. Lämpötilan negatiivista lämpötilaa ja maaperän jäätymistä ei eristetä, koko asia on, kuinka lähellä tai kaukana kellarikerroksesta jäätymisen pysähtyy. Siksi eristeen lämpötila ei ole kriittinen. Eristeen oikea leveys ja eristyksen paksuus mahdollistavat kokonaan maaperän jäädyttämisen matalan pohjan pohjalta.

  Pehmeää kaihtotilaa pidetään parhaimpana vaihtoehtona maaperän kastelemiselle, mutta sopii myös muille maaperäille, jos ei ole aikaa tuhlata aikaa ja vaivaa betonoinnissa tai visuaalinen komponentti on kiehtova. Mutta lajikkeesta riippumatta sokea alue on tärkeä rakentava tekijä, jota ei pidä laiminlyödä.

  Kevyt sora kattaa sokea alue näyttää upealta skandinaaviseen tyyliin taloon, ja sitä suojellaan myös kevyellä keräyksellä. Videossa - EppS: n kellarin ja sokeiden alueiden eristämisestä.