Pohjalevyn vedeneristys

Rakentajat ovat hyvin tietoisia siitä, että vesi on yksi vaarallisimmista vihollisista, mikä sulkee valtavan määrän töitä talon rakentamiseen tai korjaamiseen. Liiallinen kosteus vaikuttaa rakennuksen eri osiin, mutta sen haitallisin vaikutus vaikuttaa säätiöön. Pohjaveden kielteisten vaikutusten välttämiseksi rakennuksen ensimmäisissä vaiheissa suoritetaan pohjustuslevyn vedeneristys.

Mikä on monoliittinen levy?

Ennen kuin puhutaan vesitiivistyksestä, katsotaan, mikä on monoliittinen pohjalevy. Tämä on kiinteä teräsbetonilaatta, joka saadaan seuraavasti:

 • Kaivaa kuoppaan.
 • Aseta tyyny hiekasta tai murskattua kiveä ja paina huolellisesti.
 • Kerää kiinteät muottipesät.
 • Vahvistus asetetaan sisään.
 • Kaada betoniliuosta.

Tämäntyyppinen säätö tehdään upottamatta tai matalaksi.

Kaikissa talon laitteissa on vesi- ja lämpöeristys, joka suojaa kosteudelta ja kylmyydeltä

Mitä voi olla vedenpitävyys?

Kokemus osoittaa, että vesi vaikuttaa betoniin erittäin tuhoisaksi - materiaalilla on huokoinen rakenne, joka imee kosteutta. Tämä johtaa seuraaviin seurauksiin:

 • suolat ja mineraalit pestään betonista huokosista, minkä seurauksena vahvuus katoaa;
 • konkreettisissa huokosissa vettä pidetään, kyllästetään suoloilla ja mineraaleilla, jotka sisäpuolelta tuhoavat materiaalin rakenteen;
 • kostea kellarista menee seiniin, mikä johtaa muotin, sienten ja mädäntyvien materiaalien esiintymiseen, jotka ovat alttiita heille.

Jos pohjustuslaatan vedeneristys ei ole tehty, talo ei enää voi käyttää lyhyessä ajassa. Tämän välttämiseksi rakennuksen ensimmäisissä vaiheissa on varmistettava, että pohjalevyn vedeneristys suoritettiin oikein ja täydellisesti.

Mikä on pohjattoman vedenpitävyys?

Pohjan vedenpitävyys on tarjota täydellinen ilmatiiviys pohjaveden tunkeutumiseen betonirakenteeseen. Tätä varten rakennustöihin käytetään erilaisia ​​teknologioita ja materiaaleja.

Jokainen kosteudenestosuoja on sen etuja ja haittoja, mutta lähestymistapa on kaikissa tapauksissa sama - estää kokonaan kosteuden pääsyn käsittelemällä pohjalevyn vedenpitävissä materiaaleissa.

Vedenpitävyys sisältyy jokaisen rakennuksen laitteeseen, koska rakenteen lujuus ja sen kestävyys riippuvat suuresti siitä

Kosteuden suojelun tavat

Rakentamisessa käytettävät monoliittiset laatat vedeneristetään monin eri tavoin:

 • Pinnoitus - se on tehokas, helppokäyttöinen ja erittäin kestävä.
 • Läpäiseminen - laatan vedeneristys koostuu erityisestä yhdisteestä, joka johtaa erikoiskiteiden muodostumiseen. Näille kiteille on tunnusomaista hydrofobinen vaikutus ja ne eivät salli kosteuden tunkeutumista betonirakenteeseen.
 • Roll - vanha ja yleinen menetelmä, joka on tiivistetty käärintärullan vedenpitävä materiaali. Mielipiteet eroavat toisistaan ​​radikaalisti - jotkut asiantuntijat uskovat, että säätiön rullan vedeneristys on ylittänyt itsensä, toiset taas uskovat, että tämä on kaikkein helpoin ja tehokas tapa.

Se on rullamateriaaleja, joita käytetään useimmiten vedenpitävänä pohjalevyn alla alapuolelta. Suuren alueen ja tiettyyn paikkaan perustuen ne ovat käteviämpiä kuin muilla tavoilla.

Kosteuden suojelun pääperiaatteet

Ennen kuin puhutte kosteuden suojaustekniikasta, on sanottava muutamia sanoja niistä perusperiaatteista, joita on noudatettava riippumatta siitä, mitä käytät. Luettelo tärkeimmistä vaatimuksista on seuraava:

 • huolehdittava eristyskerroksen suurimmasta tiheydestä ja tiiveydestä - sen tulee olla kiinteä eikä siinä saa olla halkeamia, aukkoja ja reikiä;

Monoliittinen (laatta) lohko on kyky imeä vettä, jotta voit saada heikkolaatuisen pohjan

 • jos on syytä olettaa pohjaveden suurimman aktiivisuuden, lisää suojelua;
 • hyvin tehty sokea alue ottaa huomioon saostumisen kielteiset vaikutukset;
 • jos pohjavesi kulkee pinnan lähelle, huolehdi lisävesisäiliön asentamisesta, joka vähentää veden pinnan tasoa ja estää levyn tuhoutumisen;
 • Kun valitset materiaalin, jota käytetään laatan vedeneristämiseen, kiinnitä huomiota perustan korkeuteen.

Jos haluat rakennustasi kestävän useita vuosia - noudata näitä vaatimuksia asennettaessa hydrofobista suojaa. Tämä on ratkaisevaa pyrkimyksissänne menestyä ja tehdä järkevää.

Rullasuojaus

Pohjakerroksen vedenpitävyys on vanhin ja edullisin tapa suojata kosteutta vastaan, jossa pohja on erotettu pohjavedestä vedenpitävällä rullamateriaalilla. Aluksi kattotiiliä käytettiin tähän tarkoitukseen - se on kartonkipohja, joka on peitetty bitumikerroksella.

Roll. Se on pitkään tunnettu menetelmä, joka täysin perustelee itsensä, vaikka tällaisen vedenpitävyyden kestävyys ei ole liian suuri

Tänään voit kuulla mielipiteen siitä, että kateaine on jo ylittänyt itsensä - kartonkipohjalla ei ole vahvuutta ja kestävyyttä, se hajoaa ja halkeilee taivutuksissa, ei siedä lämpötilahäviöitä jne. Kateaineiden tuottamiseen käytetty bitumi sisältää myös monia valituksia - se ei ole riittävän viskoosi ja joustava, minkä seurauksena hydrofobinen kerros tulee nopeasti käyttökelvottomaksi.

Nykyään nykyaikaisempia materiaaleja käytetään tällä alalla - stekloisoli, rubemast jne. Ne on valmistettu lasikuiduista tai lasikuiduista, jotka on kyllästetty bitumilla modifioivilla lisäaineilla, mikä antaa sille joustavuuden, vastustuskyvyn lämpötilan muutoksiin jne. Näiden materiaalien saatavuudesta huolimatta katemateriaali on edelleen suosituin ja suosittu.

Laattojen alla oleva suojaava kerros asetetaan hiekka- ja sora-tyynyksi - sen pitäisi olla hyvin tasoitettu ja tiivistetty. Asiantuntijat sanovat, että telamenetelmää käytettäessä sementtiä ei tarvita.

Valssatut materiaalit asetetaan päällekkäin, niiden väliset liitokset on liimattava bitumimastilla. Sitä voidaan käyttää erityisellä harjalla tai rullalla. Ruberoidin tai stekloizolan reunoilla on oltava säätöreunan reunat, jotta ne voisivat taipua 10-15 cm: n korkeuteen.

Betonin kaatamisen ja kiinteyttämisen jälkeen vedenpitävät sivut ja yläosat - tämä on välttämätön kosteuden pääsyn estämiseksi näiden alueiden läpi.

Pinnoitussuojaus

Perusmonoliittisen laatan päällystysvesieristys koostuu betonipinnan levittämisestä bitumiin. Tämä luo ilmatiivis kerros, joka ei anna kosteutta sisään.

Obmazochnaya. Helppo käyttää, antaa hyvän tuloksen, kestävä

Tällä menetelmällä on ensin asetettava ohut sementtipinnoitus hiekka-sora-alustaan ​​ja odotettava sen kuivua. Tämän jälkeen pinta hiotaan perusteellisesti ja peitetään bitumimastilla. Voit käyttää telaa, harjaa tai suihketta.

Tässä on tärkeää tarkistaa, että pinnan käyttöpinta-aika oli täysin kuiva - yksi tippa kosteutta voi katkeraisesti murtaa tiiviyden.

Kun mastikuivat, aloita monoliitin kaataminen - kun se on valmis, sinun on käsiteltävä sivuseinät ja yläosa samalla tavalla.

Kosteuden suojauksen tunkeutuminen

Pohjalevyn läpäisevä vedenpitävyys koostuu erityisen koostumuksen levittämisestä, joka johtuu kemiallisen reaktion seurauksena betonin kiteytyessä ja ei johda vettä huokoiseen rakenteeseen. Prosessi on seuraava:

 • Hiekka-sora-alustalla kaada sementtiä.
 • Kuivauksen jälkeen peitä levyt valssatuilla vedeneristysmateriaaleilla, päällekkäin ja liimalla liitokset bitumimastilla.
 • Kaada levy tämän kerroksen päälle ja odota, kunnes se on täysin kuiva.
 • Sivupintoihin ja ylempään osaan sovelletaan erityistä tunkeutuvaa yhdistettä. Se toimii seuraavasti: kalkki, joka on osa betonia, reagoi kosteuteen kapillaareissa ja vaikuttavien aineiden vedeneristysmateriaalissa. Tuloksena on huokoisen rakenteen täydellinen tiivistys kiteisiin yhdisteisiin. Näiden kiteiden elämä on riittävän pitkä, jotta rakennuksen pitkäikäisyys voidaan taata.

On sitä mieltä, että tunkeutuva menetelmä on ylivoimaisesti lupaavin.

Nestekumien käyttö

Meidän on myös sanottava muutamia sanoja nestekumin kaatamisesta, joka suojaa säätä kosteuden läpäisystä. Tämä menetelmä koostuu siitä, että sulan kumin kerros suihkutetaan hiekan ja soran pinnalle sumutuspullolla, joka myöhemmin tulee pohjaksi.

Tämä menetelmä on melko kallis, mutta lupaa betonipohjan täydellistä eristämistä pohjavedestä, mikä vaikuttaa myönteisesti rakennuksen kestävyyteen.

johtopäätös

Monoliittisen laatikon perustuksen suojaaminen kosteudelta on toimenpide, joka vaaditaan rakennustyypin rakentamisessa. Jos tämä toimenpide on laiminlyöty, pohjalevy altistuu pian kosteudelle ja tulee käyttökelvottomaksi. Tämän seurauksena rakennus on rakennettava uudelleen.

Rakennuksen pitkän käyttöiän varmistamiseksi valitse sopivin vedenpitävyysvaihtoehto - tämä auttaa välttämään tulevaisuudessa vakavia rahoituskustannuksia uuden talon rakentamiseen.

Vedenpitävät lattialaatat

Katon vedeneristys on yksi tärkeimmistä rakennusten rakennustöistä. Katon toiminnan aikana syntyy erilaisia ​​ongelmia. Tarkastelkaamme ongelman ratkaisua, kun olemassa olevaan lattialevyyn muodostuu sähkövirheitä, on tyhjiöitä, vesi tunkeutuu halkeamien läpi, aikaisemmin suoritettu vedeneristys on rikki.

Käytetään seuraavia ratkaisuja:

 • "Penetron" 1 kg / 400 ml vettä
 • "Penekrit" 1 kg / 180 ml vettä
 • "Injection M600 clamp" 1 kg / 300 ml vettä

Laitteet ja työkalut:

 • Korkeapaineinen vesisuihkutusjärjestelmä
 • jackhammer
 • pora
 • Timanttihiomakone
 • Pienikokoinen pora (jännite-220V, teho - 1000 W, taajuus 250-500 rpm).
 • Synteettinen hiusharja
 • Metallisarjan harja
 • Kapasiteetti pehmeästä muovista materiaalien ratkaisujen valmisteluun
 • Mitattu vesisäiliö
 • kauha
 • puntari
 • Pumppu NDM-20 ruiskutussarjan kanssa

Työturvallisuus:

Materiaalien "Penetron", "Penekrit", "Scrap M600" injektio "-valmisteiden valmistelu tehdään erikoiskäsineissä, jotka kestävät emäksiä, kumisaappaita, hengityssuojaimia ja suojalaseja.

Katon vedeneristysvaiheet

Vaihe I: painehäviöiden poisto

 1. On tarpeen laajentaa vuotoa ontelon avulla jack maitoa ja antaa sille "lohenpyrstö" muoto, syvyyden on oltava vähintään 50 mm.
 2. Valmistetaan tarvittava määrä materiaalin "Vaterplag" / "Peneplag" liuosta. Seuraavaksi seos sekoitetaan veden kanssa - enintään 1 minuutti. Vuotteen ontelo täytetään vedellä puolivalmisteilla liuoksilla, puristetaan ja pidetään asetuksen loppuun saakka.
 3. Valmista tarvittava määrä Penetron-materiaaliliuosta. Käsittele niitä sisäiseen onteloon.
 4. Valmista tarvittava määrä Penecrit-materiaaliliuosta. Täytä ontelo Penecrit-materiaalilla.

Vaihe II: tyhjennys

 1. Suorita reiät 45 asteen kulmassa porrastetusti halkeaman molemmille puolille portaissa, jotka ovat yhtä suuret kuin puolet rakenteen paksuudesta.
 2. Reikien on läpäistävä halkeama; Rakenteen paksuuden keskellä puhdistetaan reiät ilmalla tai huuhdellaan vedellä
 3. Asenna suuttimet.
 4. Määritä injektointimateriaalin "Clap M600 Injection" virtausnopeus veden injektoinnilla injektoriin.
 5. Täytä lattialevyn paikat ja halkeamat materiaalilla "Clamp M600 Injection" pumpulla NDM-20.
 6. Irrota sisäiset ruiskutussuuttimet sulkemalla reiät Penecrit saumalla vedeneristysmateriaalilla.
 7. Vedessä, joka kulkee aukkojen läpi injektorin purkamisen jälkeen, tiivistetään vesipistoke / Peneplag-pikakarkausmateriaaleilla.

Vaihe III: vedenpitävä pinta

 1. Levyn pinta puhdistetaan pölystä, lian, sementin maidosta, kuristuksesta ja muista materiaaleista. Betonipohjan on oltava rakenteeltaan hyvä ja puhdas, betonin on oltava mahdollisimman kylläinen vedellä.
 2. Valmistetaan materiaalin Penetron-liuos, levitetään se kahteen kerrokseen synteettikuidun harjalla betonipinnalle.
 3. Levitä ensimmäinen Penetron kerros märälle betonille (materiaalin kulutus 600 g / m). Levitä toinen kerros tuoreeseen, mutta jo asetettuun ensimmäiseen kerrokseen (materiaalin kulutus 400 g / m).
 4. Kosteuttaa pinta ennen toisen kerroksen levittämistä.

Vaihe IV: pintakäsittely

 1. Kolmella päivällä käsiteltävät pinnat on suojattava negatiivisten lämpötilojen ja mekaanisten vaikutusten vaikutuksilta.
 2. Kosteat pinnat tulisi kostuttaa esimerkiksi vesisuihkulla. Samaan aikaan on vältettävä pinnoitteiden kuorinta ja halkeilu.

Betonilaattojen ja kattojen vedeneristysliitokset

Vesitiivistyksen tarkoituksena on suojata rakennuksia tai rakenteita veden tunkeutumiselta tai muilta aggressiivisilta nesteiltä. Betoni on materiaali, joka tarvitsee vedenpitävyyttä, koska vesi tunkeutuu huokosiin ja edistää sen tuhoamista.

Tärkeimmät ominaisuudet

Betonin vedeneristys voidaan toteuttaa rakennuksen rakentamisen tai käytön aikana. Käytännössä suurin tehokkuus voidaan saavuttaa integroidulla lähestymistavalla.

Teräsbetonituotteita voidaan käsitellä seuraavilla materiaaleilla:

 • levyt ja telapinnoitteet (geosynteettiset tai PVC-kalvot);
 • nestemäiset yhdisteet - bitumimuovit, nestekumi-;
 • metallilevyä (metallimateriaalin lattiamateriaalien vedeneristys ei ole käytössä);
 • bentoniittisaven perustuvat seokset;
 • mineraalipohjaiset supistavat koostumukset;
 • tunkeutuva vaikutus;
 • vedeneristysbetonia käytetään betoniteräsrakenteiden pintakäsittelyyn.

Betoniliitosten vedeneristys voidaan toteuttaa:

 • talon seinien ja pohjalevyjen liitoksissa, lattialevyt, kattotuolit jne. (materiaalit kuten "Dehydrol"). Betonilaattojen liitosten vedeneristämisen osalta rangaistus on 20x20 mm / 30x30 mm. Aineenkulutus 0,8 kg / m betonia;
 • betonielementteihin. Viime aikoina on käytetty erityistä tiivistysnauhaa saumojen vedeneristämiseen. Materiaali kiinnittyy rakenteen pinnalle liitoksen alueella, minkä jälkeen se saa vedenpitävät ominaisuudet;
 • parvekelevyjen liitokset, erilaiset katokset ja seinät sekä muut ulkoiset liitokset, myös perustukset, käsitellään parhaiten hankaavalla vedeneristyksellä.

Lattian eristäminen tulisi suorittaa läpäisevien materiaalien mukana. Levyt työstetään alhaalta tai ulkopuolelta. Teknisissä tiloissa on parempi käyttää valssattuja materiaaleja tai bitumimateriaaleja.

Vedenpitävä betoni

Tämä on yleisin eristysmenetelmä, jonka avulla voit työskennellä minkä tahansa betonipinnan ja vaikeasti tavoitettavien liitosten kanssa. Nimestä lähtien voidaan nähdä, että työskentelykoostumuksen aktiiviset komponentit upotetaan syvälle betonirakenteeseen, joka suojaa sekä päinvastaisesti että veden suoraa painetta vastaan.

Yksityisessä rakentamisessa sellaiset seokset kuin Penetron, Vateplag, Penekrit, joita voidaan käyttää monimutkaisissa työtiloissa, talon ensimmäisen kerroksen, uima-altaiden ja muiden betonirakenteiden perustuksiin ovat osoittautuneet hyvin.

Työperiaatteet:

 • tunkeutuva seos levitetään märälle pinnalle;
 • käsittelyyn voidaan kohdistaa sekä sisäinen että ulkoinen puoli;
 • työ voidaan tehdä sekä vanhoilla että uusilla betonilla.

Betonikerros yksityisessä talossa

Tiivistysbetonilattiat kellarissa voidaan toteuttaa asettamalla ns. "Kakku":

 • sora;
 • öljyinen savi;
 • ohut betonikerros;
 • kerros mastista, jolla on vedenpitävät ominaisuudet;
 • rullan vedeneristys - kaksi kerrosta;
 • ohut betonikerros;
 • vahvistettu levitys.

Tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa käyttää kalvoja ja kalvoja, koska ne eivät pysty kestämään kausivaihteluita maaperässä, kun perustuslaitteissa on paljon kitkaa.

Kellarissa olevan betonilattian vedenpitävyys tulisi aina olla monikerroksinen, koska sen syveneminen on todennäköisesti pohjaveden, erityisesti keväällä.

Vedeneristys nestemäisellä lasilla

Nestemäinen lasi muodostaa läpäisemättömän kerroksen, joka estää vettä. Koostumuksen perustana on natrium- tai kalsiumsilikaatti, jossa on kvartsihiekkaa ja sooda.

Materiaali toteuttaa hydrofobisten ominaisuuksien lisäksi seuraavat toiminnot:

 • antiseptinen (antibakteerinen aktiivisuus);
 • kovete - huokoset täytetään, mikä lisää pinnan tiheyttä;
 • suojaa hapon altistumista vastaan;
 • palonkestävyys

Monikerroksinen pinnoite levitetään betoniin (2-4 kerrosta). Eräässä ajassa tulisi tehdä yksi kerros, jonka paksuuden tulisi olla 3-5 mm. Pinnalla ei saa olla "sokea", käsittelemättömiä alueita.

tekniikka:

 • pintakäsittely - ruoste, kipsi, maali. Työ voidaan suorittaa hiekkapaperilla tai jäykällä harjalla;
 • puhdistettu alue pääsee eroon pölystä rakentamisen tai kotitalouspölynimurin avulla;
 • liuos levitetään pinnalle ja dispergoidaan käyttäen lastalla;
 • siirrä sitten pinnalle neulalulla pitkin kahvalla kuplien ja epäsäännöllisyyksien poistamiseksi;
 • lopullinen tasoitus tehdään puristimella;
 • Päällystetty vedeneristys voidaan päällystää epoksi- tai polyuretaanilakkailla, mikä antaa lattian läpinäkyvyyden ja kiiltoasteen lisäämällä pinnoitteen tehokkuutta.

Jokainen myöhempi kerros levitetään aikaisintaan puoli tuntia, niin että nestemäinen lasi voi tunkeutua kaikkiin mikrokupkeihin ja huokosiin ja kuivua.

Betonin lattian vedeneristys kylvyssä

Teoksia voidaan toteuttaa sementin, polymeerisementin, läpäisevän ja rullanpäällysteen vedenpitävyyden avulla.

Työn suosituksia paljastetaan tällä tavalla. On sallittua käyttää mitä tahansa menetelmää:

 • pohjan on oltava mahdollisimman sileä ja puhdas;
 • ennen pinnoitusmateriaalien asettamista pinta alustetaan, sitten siihen lisätään kylmämuovia tai kuumaa bitumia, johon kateaine sijoitetaan (2-3 kerrosta);
 • läpäisevä vedeneristys toteutetaan käyttämällä erityisiä jauhemaisia ​​koostumuksia, jotka liukenevat veteen. Käytännössä käytetään Penetron- ja Infiltron-100-tuotemerkkejä. Molemmat seokset kiteytyvät materiaalin huokosissa, estäen kosteuden tunkeutumisen, mutta se pysyy vapaana. On suositeltavaa tuottaa höyrysulku;
 • polymeerisementtiseoksia myydään myös valmiissa muodossa (Ceresit CL50). Tämä materiaali voi kattaa halkeamat jopa 5,0 mm. Voit kiinnittää huomiota Maxseal Flex -komponenttien kaksikomponenttisiin koostumuksiin, joissa sementtiseos suljetaan nestemäisellä polymeerillä;
 • sementtieristys on myös kuiva sekoitus, jota voidaan käyttää huoneissa, joissa on korkea kosteus. Koostumus teki polymeerimodifioivat ja hydrofobiset lisäaineet. Nämä ovat pinnoitusmateriaaleja, joita levitetään alukkeen päälle aikaisemmin valmistetulle, kostutetulle tilalle. Tämä ryhmä sisältää Hydrostop-tuotemerkin seokset;
 • jos kylpyammeen lattia on peitetty levyn eristeellä, se on suojattu kummallakin puolella kateaineella tai muovikalvolla, joka estää saumat ja sulkee päät.

Betonilattian vedeneristys autotallissa

Vedenpitävyys betonilattian autotallissa voidaan esittää erityisellä vedenkestävällä kyllästyksellä. On parempi valita sellaiset yhdisteet, jotka perustuvat liuottimeen - ne menevät syvemmälle betoniin.

Tällaisen työn kustannukset ovat 17-25 p / m². Vedeneristys menee syvälle betoniin useilla senttimetreillä, ja tämä yleensä riittää, että materiaali ei päästä kosteutta läpi maasta.

Jos ongelma on vakavampi ja vesi on säännöllisin väliajoin "seisomassa" lattialle, on tarpeen varustaa pääomavedenpitävyys, jota varten sementtisideaineena käytetään tunkeutuvia seoksia. Kaikki nivelet ja saumat ovat käsittelyn kohteena, varsinkin jos betoni kaadettiin useaan vaiheeseen.

Niinpä monoliittisen pinnan vedenpitävyyden lisäksi on vältettävä näitä alueita ja sijoitettava materiaali uraan, jossa on paksumpi sakeus. Sen jälkeen voit tehdä itse tasoittavan lattian, mutta tämä on kallis tapahtuma.

Vedenpitävyys maahan

Teokset toteutetaan seuraavasti:

 • maaperä tiivistetään;
 • suoritetaan hiekan täyttö (kostutus ja tamping);
 • tehdään sora tai laajennettu savi vuodevaatteet;
 • vedeneristys suoritetaan (valitun materiaalin avulla);
 • sopii luonnoslasille;
 • höyrysulku, lämmöneristys;
 • vahvistus- ja viimeistelylastut;
 • valittu lattia toteutetaan.

Vedenpitävyysjärjestely:

 • valssattua bitumipitoista materiaalia tai polymeerikalvoa, joka on rullattu pohjaan; Kaikki kaistat on sijoitettu yhteen suuntaan, päällekkäisyydet kiinnitetään rakennusteipillä;
 • materiaalin pitäisi mennä seinään 15-20 cm;
 • sitten luonnos toteutuu.

Vedenpitävyys maanpinnalla edellyttää tyhjennysjärjestelmän järjestelyä, muuten työ on tehotonta. Betonilattiat betonipohjalla, jossa on vedenpitävyys, asettuvat paljon helpommin.

Yksityisen talon suojaaminen kostealta on vakava vaihe, jota jokainen rakentaja voi toteuttaa.

Kuinka käytännössä läpäistä videon näytössä näkyvä vedeneristysbetoni:

Kirjat aiheesta:

Modernit teokset seinien ja väliseinien rakentamisessa - Galina Serikova - 45 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

Gennady Badin -teknologiakustantajan käsikirja - 239 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

Ohjeet teräsbetonirakenteiden suunnittelulle - B. Vasiliev - 830 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

Modernit teokset seinien ja väliseinien rakentamisessa - Galina Serikova - 45 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

Lattianeristys ennen tasoitusta

Lattian vedeneristys ennen levytystä on välttämätöntä kahdesta syystä: ensinnäkin se estää pohjan tai alapinnan kosteuden pääsemästä betonipinnoille ja toiseksi suojelee lattialevyt mahdollisilta vesivuodolta märissä tiloissa. Erityisen tärkeää on suorittaa korkealaatuinen lattian vedenpitävyys lattian eteen yksityisen talon ensimmäisessä kerroksessa, jossa ei ole kellarikerrosta. Maaperästä nousevasta vesihöyrystä ja kapillaarisesta kosteudesta on usein hapan tai emäksinen ympäristö, ne toimivat aktiivisesti vuorovaikutuksessa betonin osien kanssa ja muutaman vuoden kuluttua laskeuma voi peittyä halkeamien verkolla ja alkaa hajota.

Lattiatyyppien lattiatyypit ennen tasoitusta

Lattian vedenpitävyys ennen tasoitusta on useita tapoja. Yksityisissä kodeissa, joissa ei ole kellarikerroksia, käytetään usein sora-hiekkalaatikkoa ensimmäisenä vedeneristyskerroksena. Soraa tai murskattua kiveä kaadetaan lattian alapuolelle, täytetään sen mukana ja peitetään sitten hiekalla. Tuloksena oleva alusta johtuen hiukkasten välisten ilmarakoiden vuoksi estää kosteuden kapillaarisen nousun maasta. Samanaikaisesti se ei käytännössä suojaa vesihöyryä, joten tarvitaan lisää kalvon höyrynsitiivistä eristystä.

Höyrysidottomuuskalvot, joita käytetään lattian vedenpitävänä ennen tasoitusta, käytetään paitsi yksityisissä talouksissa myös kaupunkien huoneistoissa. Kalvojen ansiosta voit luoda kosteutta kestävän päällysteen ja suojata lasia vesihöyrystä ja kosteudesta, joka syntyy lattialevyistä, samoin kuin laatta itsestään vesivuodosta märissä tiloissa.

Kolmas tyyppi lattian vedeneristys ennen kytkin - obmazochnoy vedeneristys. Se on valmistettu betonipohjaisella bitumilla tai kumilla, jota käytetään useissa kerroksissa. Tämän levyn erottuva piirre on kyky täyttää epätasaiset pinnat, mikä on erityisen kätevää lukuisilla putken läpivienteillä.

Lisäksi betonilaattojen vedeneristysominaisuuksien antamiseksi niitä voidaan käsitellä kyllästettävällä vedeneristysratkaisulla. Tämä tekniikka on suhteellisen uusi, mutta se on jo saanut suosion rakentajien keskuudessa sen yksinkertaisuuden ja tehokkuuden vuoksi. Betoni on kyllästetty läpäisevällä vedeneristysliuoksella lattian kummallakin puolella olevan pinnan yläpuolelle, minkä jälkeen neulojen kasvu alkaa betonin huokosissa vuorovaikutuksessa sen osien kanssa estäen kosteuden tunkeutumisen betoniin.

Teknologian suorituskyky sora hiekkalaatikko

 1. Pohjan valmistelu koostuu maaperän tasoittami- sesta tulevan lattian alle ja poistamalla hedelmällisestä kerroksesta, joka sisältää orgaanisia epäpuhtauksia. Tämä tehdään yleensä rakennuspaikan valmisteluvaiheessa.
 2. Murskattu kivi kaadetaan valmistettuun maahan, jonka murto-koko on enintään 50 mm. Täyte täytetään koko lattian alueella. Soraa painetaan alaspäin ja tasataan, jotta suuret erot eivät poikkeaisi. Kerrospaksuus on vähintään 0,2 m, ja alueilla, joiden pohjavesi on lähellä - vähintään 0,5 m.

Lattialummateriaalien vedenpitävyys tekniikka

 1. Seinämien ympärillä on vaipan nauha. On välttämätöntä kompensoida betoniteräksen laajeneminen lämpötilavaihteluiden vaikutuksen alaisena. Kiinnitä vaimentimen nauha liimakerroksella tai tukilangoilla.

Vedenpitävä lattia tekniikka obmazochnoy vedeneristys

 1. Valmistettua betonipohjaa puhdistetaan roskista, pölystä ja liasta. Erityisen huolellisesti sinun on poistettava terävät hiukkaset, leikkaavat reunat ja ulokkeet sekä öljyistä, liuottimista, kemiallisesti vaikuttavista aineista olevat tahrat - ne voivat tuhota sen, kun ne ovat vuorovaikutuksessa päällystysvesisuojausratkaisujen kanssa.

Voit käyttää lattiaa ennen tasoitettavuutta ilman yhtä, mutta useita menetelmiä. Esimerkiksi, kun lattian vedenpitävyys yksityisessä talossa on ilman kellarista, voit tehdä sora-hiekka-tyynyn, asettaa eristyksen kerroksen, sen yläpuolella olevan vedenpitävän kalvon ja kiinnittää sitten vain vahvistuksen ja täyttää lasin. Asunnon ensimmäisessä kerroksessa, joka sijaitsee kellarikerroksessa, voidaan käyttää tunkeutuvia vedeneristys lattialaatoja yhdessä telan tai obmazochnoy vedeneristys. Asuinrakennuksen yläkerroksissa sijaitsevien asuntojen kosteissa tiloissa, joissa jokin vuoto voi vahingoittaa naapureita, on parempi varustaa kaksinkertainen vedeneristys: ennen tasoitusta ja sen yläpuolelle. Tässä tapauksessa levytysaineita käytetään levytyynyjen alla, ja lasin päälle levitetään vedeneristyspäällyste.

Vedenpitävät lattialaatat

Kehityksen kasvu ja kehittyminen tuo päivittäin uusia parannuksia ja tieteellisiä ja teknisiä keksintöjä elämäämme. Erityisesti uuden tekniikan käyttöönotto on havaittavissa rakentamisen alalla. Nykyään rakennetaan ympäri maailmaa rakennuksia ja rakenteita, joista vasta äskettäin voidaan lukea vain fantastisista tarinoista.

Nykyaikaiset mekanismit, tekniikat ja työkalut nopeuttivat ja yksinkertaistivat merkittävästi suurinta osaa rakennustoiminnasta, samalla kun rakennettiin kestävämpiä ja luotettavia rakenteita. Tämän jatkuvan parannuksen taustalla jotkut teknologiat pysyvät ennallaan ja ovat samaan aikaan olleet tärkeitä. Tällaiset pitkäikäiset betoni- ja betonilaatat.

Yksikerroksiset rakennukset on jo pitkään korvattu taloudellisilla korkealla rakennuksella. Ja luotettavin lattia erotteleva lattia oli ja pysyy betoniteräksinä ja betonilevyinä. Ulkomaansa mukaan ne eroavat tulevaisuuden rakentamisen tarkoituksesta riippuen:

Avattu vuosisataa ja puoli vuotta sitten raudanrakennuksen betonin vahvistamisen periaate avasi uusia mahdollisuuksia rakentamisessa, mukaan lukien betonilaattojen valmistus lattiat, seinät ja väliseinät.

Monet tiedemiehien sukupolvet ovat vaikuttaneet lisäämällä uusia ominaisuuksia betoni- ja betonirakenteisiin. Ja moderni betoni taustalla vuosisatoja vanhan valmistusmenetelmällä on erityisiä lisäaineita, joiden avulla voit säätää kovettumisprosessia ja voimaa. Ja teräsbetonilaatat saivat aikaan ominaisuuksia, joiden ansiosta niitä voidaan käyttää epätavallisissa tilanteissa.

Armature-kehykset ovat nykyään tasainen, spatiaalinen, merkkijono tai palkki. Monoliittiset tai esivalmistetut betoni- ja teräsbetonialustat eivät pitkään aikaan menettäisi merkityksensä rakentamisessa. Niiden etujen lisäksi, joita ovat:

 • vahvuus
 • kestävyys,
 • kosteuden kestävyys
 • palonkestävyys
 • tehokkuutta,

Materiaalit ja valmistusmenetelmät tekevät niistä ympäristöystävällisyyttä ja kierrätystä helposti uudelleenkäyttöä varten.

Ja vaikka se, että betoni imee tehokkaasti kosteutta, ja levyn väliset saumat aiheuttavat vuotoja, nykyään se on helppo ratkaista lattialevyjen laajennusliitosten vedenpitävyyden avulla.

Laajennusliitosten vedenpitävyys lattialaattaan

Ensimmäinen rakennusrakennuksen jälkeen jokainen rakennus antaa luonnoksen. Sen varmistamiseksi, että tämän luonnollisen prosessin aikana monoliittiset rakenneelementit eivät muovaudu eivätkä aiheuta epäsuotavia halkeamia betonilaatoissa, leikkaavat erityiset laajennusliitokset.

Tämä tekniikka mahdollistaa laakerielementtien kuormituksen vähentämisen, halkeamien ja halkeamien ulkonäön estämiseksi ei-toivotuissa paikoissa, mutta samanaikaisesti laajennusliitosten on oltava vesitiiviitä, koska ne ovat avoimia portteja, jotka eivät koske ainoastaan ​​kosteutta vaan myös vesivirtoja.

Monikerroksisissa rakennuksissa tai monikerrosrakenteisissa lattialaatoissa ei pitäisi rajoittaa vain väliseiniä vaan myös ylitsepääsemättömiä veden virtausesteitä, koska useimmissa tapauksissa lattialevyt ovat sekä lattia että katto samanaikaisesti. Siksi lattialevyllä olevien laajennusliitosten vedeneristys vaatii erityistä huomiota.

Kaikenlaisen muotoilun saumat eroavat toisistaan ​​käyttötarkoituksen mukaan, ja tekniikka niiden tiivistämisestä poikkeaa vastaavasti. Niinpä modernissa rakenteessa tällaisia ​​laajennusliitoksia käytetään seuraaviin:

 • lämpötila,
 • eristys,
 • kerrostunut,
 • rakentava,
 • kutistuminen,
 • Maanjäristyssuojalaitteiden.

Lämpöliitokset ovat välttämättömiä, jotta rakenne säilyisi alkuperäisissä parametreissään terävässä lämpötilaeron ollessa kyseessä, kun betoni laajenee tai lämpenee ja kylmenee.

Istutetut saumat ovat välttämättömiä siinä tapauksessa, että maaperän epäyhtenäinen saostuminen on vaarassa rakennetun rakennuksen alla. Molemmat laajennusliitotyypit sijaitsevat pohjasta rakennuksen katolle. Tämän vuoksi on välttämätöntä suorittaa paitsi paikallisten liitosten, kuten lattialevyjen laajennusliitosten, myös eristämisen talteen paneeleiden välisten liitosten eristyksessä.

Siinä tapauksessa, että yleinen rakennussuunnitelma mahdollistaa monoliittisesta betonista valmistetun rakennuksen pystyttämisen, on otettava huomioon, että täydellisen kiinteytymisen jälkeen betonilaatat pienenevät. Jotta eivät aiheuta liiallista rasitusta, rakenteet suorittavat kutistuneita saumoja, jotka laajenevat rakennuksen täydellisen kutistumisen jälkeen ja niiden vedeneristys tekniikka takaa näiden saumojen sulkemisen tiukasti.

Lattialevyjen tiivistysliitosten vedeneristys suoritetaan nykyaikaisissa olosuhteissa erikoismateriaaleilla, jotka ovat:

 • täyteaineet ja nauhat;
 • joustavat tiivisteet.

Progressiivisin tekniikka on injektointitekniikka.

Lattialevyjen ruiskutus

Betoni- ja betonilevyjä käytetään yleisesti nykyisin monikerroksisten rakennusten ja muiden monikerroksisten rakenteiden rakentamisessa. Riippumatta rakennuksen tarkoituksesta lattialaatoilla suoritetaan vesieristys. Ensinnäkin se estää ikäviä vuotoja alempaan kerrokseen viemäriverkon tai vesihuoltoon, ja toiseksi vedenpitävä kerros vahvistaa huomattavasti lattialevyä ja vähentää tällaisten kuormien aiheuttamaa rasitusta:

 • mekaaninen,
 • operatiiviset,
 • staattinen,
 • dynaaminen.

Perinteisesti rakennuskerroksen aikana rakennettiin vesikerroskerros lattialevyn tai rakennuksen ulkopuolelta. Injektointimenetelmän käyttöönotto ei salli pelkästään eristekerroksen käyttöä lattialevyn millä tahansa sopivalla puolella, vaan myös suorittaa tämän työn missä tahansa rakennusvaiheessa ja jopa sen valmistumisen jälkeen.

Lattialevyjen injektointitekniikka mahdollistaa laajan valikoiman materiaaleja, jotka voivat olla:

 • sementti-hiekkakokoelmat,
 • sementtiliettejä,
 • hydrostruktoriset hartsit
 • polyuretaaniseokset
 • akrylaattigeelit.

Jotta saavutetaan korkealaatuinen eriste ja luodaan joustava, kestävä sauma, valittujen materiaalien on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • matala viskositeetti
 • laaja lämpötila-alue
 • tarttuminen useimpien rakennusmateriaalien kanssa,
 • kestävyys,
 • korroosionestoaineet.

Akrylaattigeelit ja polyuretaanihartsit tunnetaan suosituimmin ja paremmiksi kuin muilla koostumuksilla niiden laadun kannalta. Injektointi näiden seosten avulla mahdollistaa todella luotettavan suojauksen vuotamista vastaan ​​sekä vahvistaa merkittävästi lattialevyä ja lisää huoltovapaa elämää.

Injektointi akrylaattigeelien ja polyuretaanihartsien kanssa

Betonin ja betoniteräsrakenteiden injektointiteknologia mahdollistaa eristemateriaalien asettamisen lattialevyn runkoon tai muodostaa eristävän kerroksen sen ulkopinnan takana seinämän ja pintakerroksen välille. Laajennusliitosten, tyhjennysten, halkeamien ja jopa betonipäällysteiden täyttäminen polyuretaanihartseilla ja akrylaattigeelillä injektoimalla voit luoda kiinteän monoliittisen esteen veden virtaukselle sekä suojata huoneen kosteuden, kuten muotin ja sienen, negatiivisilta ilmenemismuodoilta.

Polyuretaanihartsi

Polyuretaanihartseihin perustuvat monikomponenttiset seokset ovat hydroaktiivisia materiaaleja. Tämä tarkoittaa, että ne ovat suorassa kosketuksessa kosteaan ympäristöön ja lisäävät niiden määrää, jolloin ne täyttävät kaikkein mikroskooppiset aukot ja lisäävät merkittävästi päällekkäisyyttä.

Laajennettavat kaksikomponenttiset sävellykset ovat oikein edullisimpia ja monikäyttöisiä. Niiden avulla on mahdollista suorittaa vedenpitävyys kohteen rakentamisen aikana sen valmistumisen jälkeen sekä vanhojen rakennusten korjaustöiden aikana.

Akrylaattigeelit

Akryylihappoon perustuvia injektionesteitä käytetään nykyään useammin kuin muut yhdisteet. Avustuksellaan se ei ole pelkästään vedenpitävä kalvo, joka luodaan, mutta itse tukirakenteen materiaaleilla on itseensä vedeneristysominaisuudet. Akrylaattigeelit muutaman sekunnin kuluessa reagoivat betonin molekyylien kanssa muodostaen homogeenisen koostumuksen, joka ei imeydy veteen ja kosteuteen.

Instant polymerointi kosketuksissa veden kanssa mahdollistaa akrylaattigeelien avulla välittömästi kaikki vuotoja ilman suurta hajotusta.

Akrylaattigeelien kylmien saumojen tai nivelten saumaus voi luoda kestäviä, kestäviä ja luotettavia kattoja, jotka eivät anna veden tai kosteuden vuotamista.

Nämä ominaisuudet ovat erityisen arvokkaita, kun suoritetaan vesitiivistyksiä päällekkäisten lattiat monikerroksisen maanalainen pysäköinti.

Vedenpitävät lattialaatat monikerroksisessa maanalaisessa pysäköintipaikassa

Vedenpitävä maanalainen pysäköinti on jo pitkään ollut tuttu hyvässä kunnossa oleva rakennusmittari. Nykyään maanalainen pysäköintipaikka ei ole vain yksityinen pysäköintitila, se on monimutkainen tekninen rakenne, joka takaa päärakennuksen vakauden ja suojelee sitä pohjaveden ja tulvaveden, muotin ja sienten tunkeutumiselta.

Se, että pysäköintitilat ovat täysin maan alla, ja melko usein nämä ovat monitasoisia rakenteita, erikoisasiantuntijat kiinnittävät erityistä huomiota lattialevyjen vedenpitävyyteen monikerroksisessa maanalaisessa parkkipaikassa sekä lattian sisäpuolella että voimalla.

Polyuretaani-kaksikomponenttisten hartsien injektointimenetelmän käyttöönotto rakennusprosessissa on mahdollistanut sellaisten ongelmien ratkaisemisen nopeasti ja tehokkaasti kuin:

 • vedenpitävät halkeamat ja kaikentyyppiset betoniliitokset betoniteräksissä ja betonilattiat;
 • pystysuuntaisten ja vaakapintojen liitosten luotettava eristäminen;
 • tuuletusakselien ja lattialaattojen liitosten kestävä vedeneristys;
 • viestintätulojen eristäminen;
 • liikkuvan ja läpäisemättömän muodonmuutoksen, lämpötilan ja kutistumaumojen muodostuminen.

Lattialevyjen vedeneristyskustannukset

Lattialevyjen vedeneristyskustannukset ja työn kesto kussakin tapauksessa määritetään erikseen - ne riippuvat tilavuudesta ja monimutkaisuudesta. Asiantuntijamme ovat tyytyväisiä voidessasi käydä sivustossasi tilanteessa, jossa voit arvioida tilannetta. Ne valitsevat optimaalisen vaihtoehdon laajennusliitosten vedenpitävyydelle lattialevylle ja neuvoo yhtä tai muuta materiaalia vedenpitävälle materiaalille, tehdä arvion. Autamme mielellämme!

Pohjalevyn vedeneristys

Kosteuden lisääntyneestä pitoisuudesta rakenteen osat, myös pohja, vähenevät vähitellen. Pohjakerroksen tehokas suojelu pohjavedestä on vakava tehtävä, jonka rakentajien on ratkaistava rakennusten rakentamisessa. Oikein tehty vedenpitävyys säätiön monoliittiselle levylle auttaa estämään sen tuhoutumisen. Perusrakenteen kestävyys ja suorituskykyominaisuudet riippuvat sovelletusta kosteussuojausmenetelmästä. Tarkastele yleisimpiä tapoja.

Ominaisuudet ja laitteen pohjalevy

Pohja on kiinteä betonilaatta, joka on vahvistettu teräsvahvikkeella, on varsin suosittu. Sitä käytetään suurissa monikerroksisissa rakennuksissa tai massiivisissa betonirakenteissa.

Tämäntyyppinen pohja on muodostettu eri korkeuksille maanpinnasta:

 • matala syvyysmuoto on rakennettu aikaisemmin valmistetuksi kaivoksi kaatamalla betoniseos hiekkamaljakkiin;
 • Sakkautumaton pohja on muodostettu suoraan suunnitellulle maaperälle pinnalla betonitointimenetelmän avulla.

Tämäntyyppiset pohjat ovat vahvistettua häkkiä, joka on koottu murskattuihin murskattuihin kivi- ja hiekkakiviin.

Tekniikka säätää erilaisia ​​tapoja peruslevyn muodostamiseksi:

 • kiinteä pohja on rakennettu betoniseoksen jatkuvan kaatamisen prosessiin muottipesässä vahvistuskammion kanssa;
 • esivalmistetussa versiossa käytetään tavanomaisia ​​raudoitettuja betonipaneeleja, joiden väliset raot ovat betonirakenteisia.
Laattojen pohja tai monoliittinen laatta viittaa matalaan tai hautautuneeseen perustaan.

Suosittu monoliittirakenne, jota valmistaa seuraava algoritmi:

 1. Poista maaperä ja valmistakaa kuoppaan.
 2. Muodosta sora-hiekka tyyny ja sulje se varovasti.
 3. Asenna muotti ja kansi folion täyttöön.
 4. Kerää lujitusholkit ja liikkumaton paikka muottiin.
 5. Tuotetaan jatkuvatoiva betoniseos ja kompakti se.

Tärkeä asia, joka vaikuttaa alustan käyttöikään, on ammattimaisesti pohjustuslaatan vedenpitävyys. Se toteutetaan erilaisilla menetelmillä, mikä vaikeuttaa kosteuden tunkeutumista betoniin.

Mikä on vedenpitävä laattaperusta

Monoliittisessa massiivissa on pieniä huokosia, jotka toimivat suurella kosteudella kuten kapillaareilla.

Suojaamaton betoni imee vähitellen kosteutta, mikä aiheuttaa negatiivisia seurauksia:

 • pienen lujuusominaisuudet monoliitin kanssa jatkuvatoimisella vesikiinnityksellä;
 • vesi keskittyy huokosiin, mikä lisää tilavuutta kiteytyksen aikana;
 • kostea pohja aiheuttaa kosteutta huoneeseen, mikä johtaa muotin muodostumiseen.

Vedenpitävyyden puuttuessa säätiö vähitellen tulee hyödytön. Näin ollen tämä vaikuttaa rakennuksen kestävyyteen.

Mitkä tahansa valitsemasi säätiön asennusmenetelmät on tärkeää muistaa, että pohjaveden poistamiseen tähtäävät toimenpiteet ovat pakollisia

Hydroprotection ratkaisee useita vakavia ongelmia:

 • sulkee betonin säilyttäen sen eheyden. Betonipitoisuus heikkenee, kun kosteus jäätyy;
 • voit ylläpitää suotuisaa sisäilmastoa. Normaali kosteusolosuhteissa home ei muodostu;
 • kasvattaa emäksen elämää. Kosteuden nousu kapillaarien läpi pysähtyy, mikä vaikuttaa myönteisesti kestävyyteen;
 • suojaa vahvistuspalkkeja korroosiolta. Vedenpitävyys säästää lujuuden lujuusominaisuuksia.

Käytetään erilaisia ​​kosteussuojausmenetelmiä, joilla on omat edut ja heikkoudet. Jokaisen menetelmän tarkoituksena on rajoittaa kosteuden pääsyä pohjalevyn erityiskäsittelyn avulla.

Monoliittinen laatan vedeneristys - perustuksen suojausmenetelmät

Rakentajat suosivat seuraavia vedeneristysmenetelmiä:

 • voitelupinnoitekalvolle. Eroava tehokkuus, yksinkertaisuus ja tehokas suoja kosteudelta. Se toteutetaan käyttämällä erityisiä emulsioita tai mastisia aineita pinnalle. Valmistajan suositusten mukaisesti valittu koostumus levitetään käsiteltävään pintaan lämmitetyllä tai kylmällä tilalla;
Tiedetään, että vesi on erittäin aggressiivinen useimpiin rakennusmateriaaleihin ja erityisesti betoniin, josta perustukset on tehty.
 • tunkeutuva. Tämä on nykyaikainen ja lupaava menetelmä hydroprotection-menetelmällä, joka tarjoaa suojaavan koostumuksen syvemmän penetraation betoni- massaan. Soveltamisen jälkeen erityinen seos kiteytyy betonirehuihin ja hydrofobisen vaikutuksen seurauksena ulkoisen kosteuden vaiku- tus vaikeutuu;
 • roll. Tämä on melko yleinen menetelmä, jossa käytetään rullissa toimitettavia kosteutta kestäviä materiaaleja. Roll-kosteuden suojauksen ammattilaisten asema on epäselvä. Jotkut pitävät tätä menetelmää vanhana, toiset korostavat sen tehokkuutta ja yksinkertaisuutta.

Päätös kosteuden suojauksen tekniikasta käytetään yksitellen ottaen huomioon seuraavat tekijät:

 • vesialueet;
 • sademäärä;
 • vedenpoistolinjat;
 • pohjan rakenneominaisuudet;
 • taloudellisia mahdollisuuksia.

On myös tarpeen tutkia huolellisesti vesisuojaa aiheuttavien aineiden käyttöä koskevia suosituksia ja noudattaa niitä työskenneltäessä.

Pohjalevyn vedeneristys - Perusvaatimukset

Ennen kuin keskustelemme vedeneristysnäkökohtien teknisistä ominaisuuksista, on tärkeää noudattaa periaatteita, jotka ovat tärkeitä noudattaa mitä tahansa valittua menetelmää.

Kaikissa rakennuksissa, joissa on kellari, pohjustuslevyn vedenpitävyys on pakollinen prosessi.

On tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • vedenpitävän kerroksen eheyden varmistaminen, aukkojen, reikien ja halkeamien puuttuminen;
 • lisävesiä suojaava läsnäolo alueilla, joilla on mahdollista lisätä kosteuden vapautumista;
 • tarkoituksenmukaisuus suorittaa sokea alue ympärysmitta, joka vähentää ilmakehän tekijöiden negatiivista vaikutusta;
 • valuma-autojen rakentaminen, jotka estävät vesistöjen lisääntymisen pohjaveden pinnalla;
 • monoliittisen levyn paksuus ja optimaalisen tekniikan oikea valinta sen vedeneristyssuojaukseen.

Haluat varmistaa rakennuksen kestävyyden, sinun on noudatettava näitä vaatimuksia.

Obmazochnaya vedenpitävä perusta monoliittinen laatta

Levy on vedenpitävä soveltamalla seuraavia materiaaleja pinnalle:

 • bitumimaali;
 • polymeeriemulsiota.

Suojakerroksen luominen tapahtuu rullalla, leveällä harjalla tai erikoislaitteiden avulla ruiskuttamalla. Koostumus levitetään kuumennetulla tai kylmällä tilalla, muodostaa hermeettisen kerroksen, joka estää kosteuden tunkeutumisen.

Obmazochnaya. Helppo käyttää, antaa hyvän tuloksen, kestävä

Teknologian edut:

 • täytäntöönpanon helppous;
 • luotettavuus;
 • tehokkuutta;
 • alhaiset kustannukset;
 • vahvuus;
 • kestävyyttä.

Suojaava koostumus levitetään ohut kerros sementtiastioita, kaadetaan sora- ja hiekkakiviin. Sen varmistamiseksi, että suojakerroksen tarttuvuus tulee levittää kuivattuun pintaan. Kun mastikuitu on kuivunut, voit kaataa betonipohjan. Monoliitin kovettumisen jälkeen ylemmän tason ja päätyseinien tulee olla voideltuja.

Pohjalevyn vedenpitävyys

Tekniikka on melko yksinkertainen. Pintaan levitetään erityisiä vedenpitäviä yhdisteitä, tunkeutuvat syvälle betonimassaan lukuisten huokosten avulla ja kiteytyvät kosketukseen betonin kanssa. Kiteet eivät liukene veteen, mikä lisää betonin vedeneristysominaisuuksia.

Työn suoritusalgoritmi:

 1. Kuivaa käsiteltävä pinta.
 2. Käsittele rasvanpoistoainetta.
 3. Valmista syvä tunkeutumisyhdistelmä.
 4. Käytä vedenkestävää suojaa betoniin.
 5. Kosteuttaa matriisi 48 tuntia.
Tunkeutuva. Onko nykyaikaisempi menetelmä kosteuden katkaisemiseksi

Teknologian edut:

 • mahdollisuus betonipäällystykseen jopa 50 cm: n paksuiseksi;
 • vastustuskyky lämpötilavaihteluille;
 • mahdollisuus soveltaa omaa koostumustaan;
 • pitkä käyttöaika;
 • tehokas ontelon tiivistys;
 • mekaanisen rasituksen kestävyys.

Tiivistyshuokosten tehokkuutta kiteisiin yhdisteisiin vaikuttaa tiukasti valmistajan suositusten noudattamiseen.

Valssattu vedeneristys pohjalevyn alle

Käyttämällä valssattuja materiaaleja on helppo muodostaa itsenäisesti vedenpitävä kerros ja suojata betonipitoisuus kosteuden kyllästymiseltä.

Kosteutta kestävät materiaalit valmistetaan eri tavalla:

Ne toimitetaan rullina ja kiinnitetään eri tavoin:

 • sulattamalla betoniin polttimen lämmityksen avulla;
 • liimaamalla erityisellä mastilla.

Perinteisesti käytetty aine on ruberoidi. Se on bitumiin kyllästetty kartonkipohja.

Roll. Se on pitkään tunnettu menetelmä, joka täysin perustelee itsensä, vaikka tällaisen vedenpitävyyden kestävyys ei ole liian suuri

Hakemuksen tärkeimmät edut ovat:

 • aineellinen halpa;
 • helppo kiinnitys.

Haittaluettelo ylittää huomattavasti etujen luettelon. Materiaalin heikkoudet:

 • hauraus alhaisissa lämpötiloissa;
 • riittämätön lujuus;
 • rajoitettu käyttöikä;
 • taipumus halkeilla kaarteissa;
 • hydrofobisen kerroksen alhainen elastisuus.

Korvaavan vanhentuneen ruberoidin korvaaminen on nykyaikainen vedeneristys:

Ne on valmistettu lasikuidusta, joka on kyllästetty bitumiin, jossa on lisäaineita. Tuloksena materiaali saa joustavuutta, lisää vahvuutta ja vastustuskykyä lämpötilavaihteluihin.

Asettelu tapahtuu melko nopeasti ja yksinkertaisesti laitteista vain poltin lämmittää mastin riittää

Rullattavan vedeneristyslevyn vedeneristys valmistetaan asettamalla suojakerros tiivistetyille sora-hiekkakiviin. Samanaikaisesti tulee olla 15-20 cm: n kankaiden päällekkäisyys. Betoni voidaan kaataa vedenpitävään materiaaliin. Kovettumisen jälkeen on tarpeen vedenpitävä ylä- ja päätypinnat.

Tätä varten tarvitset:

 1. Poista pöly niistä.
 2. Peitä mastilla.
 3. Leikkaa kangas.
 4. Liimaa rullan kosteutta.

Työn suorittamiseen on mahdollista käyttää kaikenlaisia ​​valssattuja vedenpitäjiä.

Nestemäisen kumin pohjaeristys

Perinteisten suojamenetelmien lisäksi käytetään uusia, nestekumia mukaan lukien. Se ruiskutetaan taulukon pinnalle ja muodostaa kosteutta kestävän kerroksen. Nestekaasua käytettäessä on tärkeää varmistaa yhtenäinen päällyste.

Materiaalien edut:

 • kestävyys;
 • elastisuus;
 • lisääntynyt tartunta;
 • vahvuus.

On myös huomattava ylläpidettävyys ja helppokäyttöisyys. Ainoa nestekumi- miinus on korkeampi kustannustaso, joka maksaa säätiön eristyksen luotettavuuden ja rakenteen kasvaneen käyttöiän takia.

johtopäätös

Moderni teknologia suojaa säätä kosteudelta. Vedeneristyslaatat - tarpeellinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on varmistaa rakenteen kestävyys ja lujuus. Päättäessäsi vedeneristysmateriaalien käytöstä tutkia suorituskykyominaisuuksia ja tutustua valmistajan suosituksiin.