Vedenpitävä vedeneristys TECHNONICOL

Asennus perustuu pohjaan, joka on pohjustettu bitumipitoisella pohjamaalilla. Telaa rullataan ylhäältä alas, yläreuna on kiinnitetty metallisella reuna-kiskolla.

Vedenpitävät perusteet matala (enintään 3 m). Sadeveden suojelu. Alhaisen pohjaveden pinnalla materiaali asetetaan yhteen kerrokseen, jonka korkeus (pohjaveden syvyys 2 m tai vähemmän) - kahdessa kerroksessa.

 • Itsekiinnittyvä pohjakerros = nopea ja helppo asennus
 • Käyttöikä yli 50 vuotta
 • Ammattitaitoja ja lisävarusteita ei vaadita.
 • Työturvallisuus

Sitä käytetään pohjarakenteiden vedenpitävyyteen teknisellä kerroksella tai käyttämättömällä kellarilla, hiekkapohjaisilla pohjavesialueilla (pohjalevyn alapuolella).

alustan puuttuminen ja muokatun bitumipolymeeriseoksen korkea laatu lisäävät merkittävästi materiaalin joustavuutta ja suhteellista venymää, mikä mahdollistaa vedenpitävyyden toimimisen ilman vaurioita yhdessä suunnittelun kanssa.

Materiaalit on säilytettävä pystyasennossa sisätiloissa tai katoksen alla, korkeudessa yksi rivi, olosuhteissa, jotka suojaavat kosteutta ja auringonvaloa lämpötiloissa -35 - + 35 ° C.

Fysikaaliset perusominaisuudet

Vedenpitävä "Technonikol" säätiölle

Kun rakennat omaa kotiasi, on erittäin tärkeää ottaa huomioon monia kohtia, jättäen huomiotta, mikä voi johtaa seuraamuksiin. Yksi näistä hetkistä on säätiön vedeneristys. Sovi siitä, että pohjan pohjaveden suojelemiseksi talon on suojattava riittävästi. Tällainen suojaus on erikoismateriaaleja, ero, joka meidän aikamme on melko suuri. Tällaiset materiaalit eroavat toisistaan ​​laatua, hintaluokassa, sekä niiden soveltamistapaa.

"Technonikol" -perusteen vedenpitävyys meidän aikanamme on melko yleistä. Tämä materiaali on erittäin suosittu monien rakentajien kanssa korkealaatuisen, laajan valikoiman ansiosta sekä teknisten ominaisuuksien ansiosta, minkä ansiosta voit käyttää tätä materiaalia erilaisissa rakennustöissä.

Pinnan esikäsittely

"TechnoNIKOL": n vesitiiviitä koostumuksia edustaa melko suuri joukko materiaaleja, joista kerrotaan jäljempänä. Kuitenkin riippumatta siitä, mitä materiaalia käytät, on yleisiä sääntöjä pintakäsittelyyn.

 1. Ensinnäkin sinun on tehtävä pinta tarkastus, on erityisen tärkeää suorittaa tämä tarkastus vanhojen talojen, koska pilkottu, säröillä ja mureneminen joissakin osissa sitä löytyy niiden pinnalle.
 2. Muista poistaa vanha maali tai vanha vedeneristys.
 3. Sinun on tehtävä korjauksia, jotka parantavat tarttumista ja vahvistavat seinien rakennetta.
 4. Yksi valmistuksen tärkeimmistä vaiheista on huoneen kosteuden hallinta. Sallittu kosteus ilmoitetaan itse materiaalille, ja se mitataan käyttämällä erityistä työkalua, jota kutsutaan kosteusmittariksi.

Rakenneominaisuuksista riippuen voit kiinnittää sellaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja:

Kaikilla edellä esitetyillä vedeneristysmateriaaleilla on monia etuja sekä joitain haittoja, jotka sinun on harkittava ostaessaan. Siksi tarkastelemme lyhyesti jokaista materiaalia erikseen.

Pinnoitus ja ruiskutettu vedeneristys

TechnoNicol-päällystyskoostumukset ovat lakkakeita tai alukkeita, jotka perustuvat rakennusbittumiin. Tällaisia ​​materiaaleja levitetään maaliharjalla, lastalla, rullalla tai käyttämällä erikoistyökalua, joka suihkuttaa vedeneristysyhdistelmää pohjapintaan.

Nämä mastikat levitetään kuumaan tai kylmään. Kylmämuovaus voi koostua yhdestä tai kahdesta komponen- tista. Vedenpitävässä materiaalissa, jossa on kaksi komponenttia, tämä kalkki vaatii yksittäisten komponenttiensa alustavan sekoittumisen. Kylmämuovia käytetään ilman esilämmitystä. Tästä huolimatta kuumia koostumuksia käytetään vain esilämmityksen yhteydessä ja lämmityslämpötilan on oltava vähintään 180 astetta. Kuumennetut levyt voivat tunkeutua paljon syvemmälle täyttämällä joitakin halkeamia ja muita vaurioituneita alueita. Seinien pinnan tarttumisen parantamiseksi käytä primereitä, jotka toimivat pohjamaalina.

Technonicolin päällystysaineisiin kuuluvat päätyypit, kuten:

 • mastinen "TechnoNIKOL" № 24 - yksiosainen bitumimastinen, jota käytetään kylmäkäyttöön. Tämä materiaali on varsin kätevä käyttää, koska voit käyttää sitä itsekseen rullaparannalla tai harjalla. Kuitenkin ennen levittämistä, sinun on pohjamaalattava pinta;
 • mastinen "TechnoNIKOL" № 21 (TechnoMAST) on materiaali, jolla on suuri lujuus ja veden kestävyys. Sitä käytetään kylmässä, mutta nolla lämpötilassa sitä on lämmitettävä. Sitä käytetään kahteen kerrokseen;
 • mastinen "TechnoNIKOL" numero 33. Koostumus valmistetaan bitumipitoisella vettä emulsiolla ja muilla komponenteilla ilman orgaanisia liuottimia. Voidaan levittää rullalla, harjalla tai ruiskulla;
 • mastinen "TechnoNIKOL" kuuma hakemusnumero 41 tai numero 45 (eureka). Ensinnäkin tämä materiaali on tarkoitettu tiivistämään pieniä halkeamia ja muita vaurioita betonista, lohkoista ja teräsbetonista valmistetuista seinistä;
 • bitumipitoinen vedenpuhdistus AguaMast. Tätä koostumusta käytetään yksinomaan korkealla kosteudella oleviin perustuksiin ja kellariin;
 • alusta "Technonikol" №04. Tätä ainetta käytetään sisätiloissa ennen mastiksin levittämistä. Käytetään parantamaan tarttumista.

Edellä esitetyillä koostumuksilla on paljon etuja, kuten levittämisen helppous, materiaalien kestävyys, pakkasenkestävyys, hyvä tarttuvuus seinien pinnalle, aineen monipuolisuus, voit käyttää sitä paitsi peruspinnan, myös sisäisten kellarihuoneiden ja jopa vedenpitävyyden katto. Kaikkien muiden materiaalien ominaisuuksista sinun tulisi tutustua ostaessasi rautakauppaan.

Rulla vedeneristys

Säätiön liimaus (rullattu) vedeneristys suoritetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Tämä tekniikka sisältää valmistelutöitä, kuten pinnan tasoittamista, ulkonemien ja maaleiden poistoa, pintojen rasvanpoistoa ja rappauskuoppia. On myös välttämätöntä päästä eroon ulkonevat raudoitteet ja muut elementit, jotka voivat vahingoittaa vedenpitävää materiaalia. Seuraavaksi sinun on asennettava kerros päällystysvesieristys, jonka on oltava kokonaan kovettunut ennen sen käsittelymateriaalin levittämistä.

Yhtiö "TechnoNIKOL" tuottaa melko suuren määrän valssattuja vedeneristysmateriaaleja, joiden valinta voi vain hämmentyä. Siksi kerromme sen suosituimmista lomakkeista.

 1. Technoelast ALPHA. Se perustuu alumiinikalvon kerrokseen sekä polyesteriin. Materiaalilla on suuri etu, koska se ei vain eristä huonetta kosteudelta, vaan myös estää haitallisten radioaktiivisten kaasujen tunkeutumisen huoneeseen, kuten radoniin, butaaniin ja metaaniin.
 2. Technoelast MOST. Kestävä materiaali, jonka paksuus on enintään 5 mm. Siinä on kaksi lajiketta - B ja C.
 3. Technoelast GREEN PPE. Pohjimmiltaan tämä materiaali on suunniteltu eristämään talon maanalaisen osan seinämät puiden juurijärjestelmien tunkeutumisriskistä.

Kalvon vedeneristys

Kalvoon asennettu vedeneristys suoritetaan useissa kerroksissa. Ensinnäkin, sinun on ensin pinnoitettava pinta alustalla, ja sitten hitsata kaksi kerrosta "Technoelast EPP". Ja sitten pinta peitetään erikoisella kalvolla, jossa on piikkejä.

Kalvon päätavoite on varmistaa pohjaveden poistaminen talosta kuivatusjärjestelmän läpi sekä kellarin vedenpitävyys.

Jotkut säännöt vedenpitävyydestä toimii

Vedenpitävä "TechnoNIKOL" on säätiön laatu, mutta materiaalin käyttö tästä valmistajasta ei ole ehdoton suojan taso, jos samalla laiminlyödään työ- ja toimintaohjeet.

Jotta vältetään tulevaisuudessa vedeneristysongelmat, noudata näitä sääntöjä:

 1. Vedeneristys on tehtävä lämpimällä ja kuivalla säällä. Jos kuitenkin päätät tehdä vedenpitävyyttä talvella, käytä vain sellaisia ​​materiaaleja, jotka on suositeltavaa käyttää nolla lämpötilassa.
 2. Vedenpitävät materiaalit on valittava ottaen huomioon maan hydrogeologiset olosuhteet sekä säätiön rakenteelliset ominaisuudet.
 3. Vedeneristyskerros levitetään vain kuivalla pinnalla, joten kannattaa tarkistaa seinät ennen niiden kiinnittämistä. Jos seinät osoittautuvat märiksi, sinun on odotettava niiden kuivumista kokonaan tai prosessin nopeuttamiseksi käyttämällä vodkaa, lämpö-aseita tai muita laitteita.
 4. Jokaisella vedeneristysmateriaalilla on omat ominaisuutensa, joita sinun tulee harkita. Siksi kun valitset vedenpitävyys "Technonikol", pidä mielessä, että jokaisella näistä materiaaleista on omat ominaisuutensa sekä käytön aikana että käytön aikana.

johtopäätös

Vesitiivistyksen toteuttaminen on pakollinen osa työtä, joka on välttämätöntä, jotta talosi voi kestää pitkään. Luotamme siihen, että artikkelimme ajatukset ovat käytännöllisiä sinulle ja voit suojata kotisi pohjaveden haitallisilta vaikutuksilta. TechnoNIKOLin materiaalit auttavat sinua tekemään tämän työn laadullisesti ja nopeasti.

Vedenpitävä monoliittinen kellarilevy

Kuinka monoliittisen pohjalevyn vedenpitävyys on


Liiallinen kosteus ei tuottavasti vaikuta rakennustöihin. Historia tuntee monia esimerkkejä, kun säätiön monoliittisen levyn epäpuhtauden vedenpitävyys johti koko rakennuksen täydelliseen uudelleenjärjestelyyn. Tällaisia ​​ärsyttäviä virheitä voidaan välttää tarkastelemalla kaikkia tämän ongelman vivahteita.

Mikä voi olla luotettava suoja kosteudelta

Vesi käyttäytyy hyvin aggressiivisesti kohti betonia. Tämä rakennusmateriaali ylpeilee huokoisesta rakenteestaan, mikä helpottaa nesteen imeytymistä.

Maaperän kosteudelle on useita mineraaleja, jotka tunkeutuvat betoniin, kiteytyvät ja lisäävät siten tilavuutta. Tämän seurauksena betonipilari tuhoutuu merkittävästi.

Kellarilevyn vedeneristys on suunniteltu ratkaisemaan toinen ongelma: kun vettä tulee betoniin, jälkimmäinen pakkaa kaikki sen suolat. Tämä taas johtaa säätiön tuhoamiseen.

On toinen ongelma, joka syntyy epäasianmukaisesti suoritettavan vedenpitävyyden seurauksena. Seinämateriaali vetää kosteutta pohjasta. Tämä johtaa huoneen kosteuteen ja muottiin seiniin. Uusi korjaus tässä tapauksessa ei ole kaukana.

Peruslevyn vedeneristys suoritetaan kaikissa rakennuksissa, joissa on poikkeuksetta kellareja. Monoliittisten perustusten vedeneristys voidaan tehdä useilla eri tavoilla. Kaikilla niillä on sekä plussit että miinukset.

Vedenpitävät tyypit

Harkitse, miten pohjalevy voidaan eristää kosteudelta ulkopuolelta.

Pinnoitusmenetelmä

Hyvin yleinen hiontapohjainen vedenpitävä pohja monoliittinen laatta. Se on melko yksinkertainen, edesauttaa hyvää suojaa kosteudelta ja sillä on pitkä käyttöikä.

Erottaminen

Läpäisemätön kellari-vedeneristys ilmestyi melko äskettäin. Tämä on moderni tapa suojata rakennusta kosteudelta. Erityisen seoksen levittämistä betoniin kohdistuu kiteytysreaktio, jonka seurauksena pienimmät betonin huokoset suljetaan.

Roll-materiaalit

Valssattu vedeneristysalusta on ollut jo jonkin aikaa. Tämä on yksinkertainen ja luotettava tapa suojata rakennusta kosteudelta. On kuitenkin tunnustettava, että tämän menetelmän pitkäikäisyys ei ole liian suuri.

Kiinteän laatan rakentamisen tärkein ongelma on monoliittisen perustan vedenpitävyys alhaalta, koska sillä on huomattava pinta-ala. Useimmiten tällainen työ tehdään päällystys- tai rullamateriaalien avulla.

Mitä ennen?

Aikaisemmin luodessaan luotettavaa hydro-barrieria käytettiin ruberoidia lähes kaikkialla. Tämä on materiaali, johon bitumia käytetään. Hän ei voinut ylpeillä suurella pitkäikäisyydellä, koska kartonkipohja menetti nopeasti tuottavat ominaisuudet.

Ruberoidin taivutuslujuus on myös pieni. Toisaalta hänellä oli hyvä lämmönkestävyys ja ultraviolettisäteily.

Bitumi ei myöskään ollut riittävän viskoosi ja joustava. Tämän seurauksena materiaali säröi nopeasti. Näin ollen vedenpitävä este estettiin hermeettiseltä.

Mitä he nyt tekevät?

Pohjusuojan suojakerros on yhä enemmän nykyaikaisia ​​rakennusmateriaaleja, joilla on riittävä lujuus ja luotettavuus. Ensinnäkin käytetään stekloizolia ja rubemastia, jotka kuuluvat rullaneristyslaitteeseen.

Ne perustuvat lasikuituun tai lasikuituun. Pohja puolestaan ​​on kyllästetty bitumilla, joka sisältää modifioivia lisäaineita. Tuloksena materiaali saa joustavuutta ja hyvän taivutuslujuuden. Lämpötilan ääripäiden kestävyys on myös tasolla.

Rullatyyppisen pohjalevyn alla oleva vedeneristys on kätevää, koska se sopii yksinkertaisesti sora- ja hiekanpoistoon. Lisälevyjä ei tarvita. Mastiksin avulla liimojen väliset liitokset liimataan huolella.

Itämisaika itse suoritetaan hyvin nopeasti. Erikoislaitteista tarvitaan vain poltin, joka lämmittää mastia.

Obmazochnaya vedenpitävät pohjalevyt bitumimateriaalin avulla ovat nykyaikaisin tapa suojata rakennuksen perustukset kosteudelta. Se tehdään soveltamalla modifioitua bitumia säätiölle. Harja, rulla tai ruisku voi toimia tällaisen työn kannalta välttämättömänä laitteena.

Tällä tavalla perustetun monoliittisen laatan vedeneristäminen edellyttää hiekkakivestä valmistetun kivityynyn levittämistä kerrokselle sementtilaastia.

Tämä prosessi on tehtävä pohjan pohjalla. Kaatumisen jälkeen vedeneristys voidaan levittää pohjan ylä- ja sivupuolille.

Läpäisevän pohjalevyn vedeneristys suoritetaan samalla tavalla. Sementtilaasti asetetaan soran ja hiekan pohjalle. Sen jälkeen se peitetään valssattujen materiaalien kanssa.

Kaatumisen jälkeen tunkeutuva eristys levitetään kaikkiin sivu- ja yläpintoihin. Tällainen pohjalevyn suojakerros on huipputekniikka ja tehokas.

Lisää tästä aiheesta verkkosivustollamme:

 1. Kuinka tehdä vedenpitävä säätiö
  Jokainen meistä rakennettaessa taloa kysyy kysymyksen: tarvitsemmeko säätiön vedenpitävyyttä? Tällainen menetelmä vedenpitävänä ja perustuksen lämpenemisenä on etusijalla, joka olisi annettava.
 • Talon ympärillä olevan sokean alueen laite - liittymä kellariin
  Base - suojaavan seinän alaosa, säätiön siirtyminen talon ulkoseinille. Kellari on talon haavoittuvin osa. Sokea alue on betoni tai asfaltti.
 • Kuinka tehdä sokea alue autotallin ympärillä
  Rakennuksen toiminnan kesto riippuu säätiön tilasta, koska hänellä on merkittävä kuorma. Raskas sateet, sulava lunta, jäädyttäminen vaikuttavat kaikki siihen.
 • Kuinka tehdä sokea aluetta omalla kädelläsi?
  Sokea alue on jalkakäytävä, joka ympäröi rakennuksen perustan ympärillä. Miksi tarvitset sokean alueen? Se pitää säätiön ja läheisen kentän kuivana.
  Voit suositella tätä materiaalia sosiaalisille verkostoille muille käyttäjille.

  Napsauta haluamasi sosiaalisen verkon kuvaketta, jotta voit jakaa yhteyden ympäristöön:

  Pohja vedeneristys: monoliittinen levy

  Nykyään sellainen kansantalouden sektori kuin rakentaminen kehittyy nopeasti koko maailmassa. Tuhannet rakennukset rakennetaan vuosittain, kaikki uudet rakennusmateriaalit toteutetaan, rakentamisen menetelmiä parannetaan. Tehtävän tekemiseksi on tärkeää rakentaa säätiö oikein. Tämän rakentaminen on äärimmäisen tärkeää. Säätiö voidaan tehdä sekä omin käsin että työntekijöiden prikaatin avulla. Tietenkin ensimmäinen asia, joka koskee yksityistä rakentamista. Kaikissa talon laitteissa on vesi- ja lämpöeristys, joka suojaa kosteutta ja kylmää vastaan.

  Vedenpitävyyden merkitys talon perustalle kasvaa monta kertaa, jos suunnitellaan rakentaaksenne käytetyn kellarin tai kellarin.

  Vedenpitävyys sisältyy jokaisen rakennuksen laitteeseen, koska rakenteen lujuus ja sen kestävyys riippuvat suuresti siitä.

  Säätiö tarvitsee erityisesti vedenpitävyyttä. On suositeltavaa tehdä niin, että pohjavesi ja pintavedet eivät tuhoa laattoja (monoliittista) perustetta. Monoliittinen (laatta) lohko on kyky imeä vettä, jotta saat huonon laadun. Tarkastellaan tarkemmin, miten pohjan vedeneristys on asianmukaisesti järjestetty, monoliittisella levyllä on omat ominaisuutensa tässä suhteessa.

  Vedeneristysmenetelmät

  Vedenpitävyyden yläpuolella voit myös käyttää eristyskerrosta, joka antaa lämpimän kerroksen kellarikerroksessa ja säästää talon lämmitystä varten.

  Vedeneristys tehdään joko laattapohjan asettamisen aikana tai sen kovettumisen jälkeen. Koska pohjaan käytetään betoniseosta, se voidaan tehdä rinnakkain laattapohjan rakentamisen kanssa. Tällaista työtä varten on tärkeää tarkkailla tarkkuutta ja varovaisuutta. Niinpä vedeneristys voi tapahtua betoniseoksen valmistuksen aikana laattaperustalle. Tätä tarkoitusta varten otetaan käyttöön erityisiä lisäaineita, valitaan sementtimerkki. Joten voit tehdä laatta (monoliittinen) perustetta, jolla on erityisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi kosteudenkestävyys (hydrostable). Tällaisen alustan laite on monimutkainen. Betonilaatan muodostaminen on vaikeaa, ja sinun on noudatettava kaikkia yksityiskohtia. Lisäksi se on paljon kalliimpaa, mikä usein ei ole kannattavaa rakentajille.

  Katso myös: Betonimarmori: valmistustekniikka

  Laite voidaan tehdä eri tavoin: se voidaan järjestää välikerrokseksi rakennuksen alapinnan ja maan väliin. He tekevät suojaavan kerroksen. Monoliittilevyä voidaan peittää eri tavoin: mastiset, levyt ja valssatut materiaalit. Lisäksi voit käyttää jauheita, ratkaisuja, jotka eivät kulje kosteutta.

  Laitteet ja materiaalit

  Vedenpitävän lattian koon on ylitettävä tulevan pohjan koko, jotta tulevaisuudessa voit päällystää lattian reunat, juottamalla ne pohjalevyn päähän.

  Laattapohjan osalta eristyslaitteen oletetaan olevan jatkuva, ilman aukkoja koko pituudeltaan. Se voi olla pystysuora ja vaakasuora. Ensimmäisessä tapauksessa sen laite edistää betonilaatan ja rakennuksen suojaamista kosteudelta. Vaakasuora vedeneristys suojaa kantoaallon seinämän kapillaarista kosteutta. Molemmat tyypit yhdistetään yhteen järjestelmään. Laatta (monoliittinen) betoni on välttämättä varustettu viemärijärjestelmällä, laite on pakollinen. Vesitiivistyksen tekeminen monoliittiselle (laattaiselle) lohkolle tarvitset työkaluja ja raaka-aineita. Tämä luettelo sisältää: lapio, kauhat, sementti, jonka laatu ei ole pienempi kuin M-100, pohjamaali, rakennustaso, kattohuopa, liuokset.

  Se on helppo ostaa missä tahansa rautakaupassa ja tehdä se itse. Sekoitteina ja liuoksina voidaan käyttää kiteistä, hydroisolia, teknonikonia, glymsejä ja muita. Lattian vedenkestävyys on 3 tapaa betonin rakentamisen jälkeen: liimaus, pinnoitus ja rappaus.

  Vedeneristystekniikka

  Bitumipitoisilla kalvoilla on suuri elastisuus, joka ei salli vedenpitävän pinnoitteen rikkoutumista vakavissa muodonmuutoksissa pinnalla.

  Jotta laatta (monoliittinen) lohko voidaan suojata asianmukaisesti, sinun on ensin järjestettävä joukko maalajeja. Pohja on kaivaa pitkin kehää ja tehtävä kaivantoa 0,5 m syvemmältä pohjalevyn alapuolelta, leveys on vähintään 1 m. Sitten voit laatia pohjalevyn pinnan. Murtumien, epäsäännöllisyyksien ja kuoppien eliminoimiseksi laatta (monoliittinen) pohja hierotaan yläosaan sementillä, joka ei ole alhaisempi kuin M - 100. Betonilaatan vedeneristyskerros tarttuu siihen seurauksena, jolloin tuloksena on kaksinkertainen pohjakerros betonilaatan päällä. Ja kun se kuivuu, itse vedeneristys tehdään ohjeiden mukaisesti. Käytä sitä oikein. Rakennustekniikka on melko yksinkertainen.

  Jos kattoma- teriaalia ei ole mahdollista käsitellä polttimella, kannattaa ostaa mastista, jolla on suurempi sitova voima.

  Monoliittiselle levylle on parasta käyttää ylimääräisen kerroksen katemateriaalilevyjä. Se on järjestetty 2 kerrosta pohjaveden pääsyn estämiseksi. Tämän perusteella voidaan päätellä, että monoliittiselle betonilaatille sopivat paremmin vesieristysmateriaalit kuten esim. Ruberoidi yhdessä vedenpitävien materiaalien kanssa.

  Mitä teippityyppiä varten on, tässä on suositeltavaa päällystää mastilla, ruiskutusmenetelmällä, rullaimateriaaleilla, läpäisevällä käsittelymenetelmällä.

  Katso myös: Osb betonilattialle

  Päätelmät ja suositukset

  Edellä esitetyn perusteella voidaan päätellä, että monoliittisen betonilaatan osalta on tärkeää tehdä lisäsuojakerros, jota tarvitaan laattabetonin suojaamiseksi kosteudelta. Jokainen rakennus on olennainen osa työtä. Vedeneristys tekniikka on hyvin yksinkertainen. Ensimmäinen vaihe on valmistaa työkalut ja materiaalit. Rakentamisen kannalta on tärkeää tehdä maanrakennustyöt: kaivaa kaivannot tulevalle putkilinjalle ja järjestää viemärijärjestelmä. Seuraava vaihe on pinnan puhdistaminen ja tasoittaminen, koska betonin kaataminen voi olla epätasaista. Tätä tarkoitusta varten on suositeltavaa käyttää sementtiseosta ja 2 kerrosta aluketta.

  Sen päälle levitetään vesitiiviitä liuoksia ja seoksia. On tärkeää sulkea pohjakerroksen laatikko kattopyyhkeillä kahdella kerroksella nesteen sisääntumisen estämiseksi. Paras tapa suorittaa se betonilaatan rakentamisen vaiheessa ennen valua suoritetaan.

  Monoliittisen perustan vedeneristys: menetelmät ja tekniikat

  Nykyaikaisen yhteiskunnan nopea kehitys vaatii samanlaista nopeaa kehitystä muilla toimialoilla, myös rakentamisessa. Joka vuosi rakennetaan suuri määrä uusia rakennuksia, käytetään innovatiivisia tekniikoita ja rakennusmateriaaleja, rakentamisprosessia jatkuvasti uudistetaan ja parannetaan. Mutta yksi asia pysyy muuttumattomana - jotta rakenne pysyisi pitkään ja tavallisesti hoitaisi kaikki tehtävät, sen on rakennuttava vankalle ja laadukkaalle pohjalle.

  Rakennuksen pohja voidaan kaataa itsenäisesti, ja voit ottaa yhteyttä asiantuntijoihin. Mutta ilman hyvin valmistettua vedenpitävää pohjaa ei kestä kauan. Siksi artikkelissa tarkastelemme, kuinka monoliittinen säätiö pystytään vedenpitävästi omalla kädelläsi. Täytäntöönpanon tarve on ilmeinen. Loppujen lopuksi säätiö altistuu aggressiiviselle maaperälle ja pintavedelle. Monoliittiset lohkot pystyvät imemään kosteutta, jolloin saadaan rakennuksen rakenne, jonka normaali toiminta on mahdotonta. On ymmärrettävä kysymys siitä, miten monoliittisen kellarialustan vedeneristys suoritetaan oikein, koska sillä on huomattavia eroja vedenpitävyydestä muiden alustyyppien kanssa.

  Monoliittinen perusta: vedeneristysominaisuudet

  Rakennuksen rakenteen suojaaminen vedestä voidaan toteuttaa sekä talon monoliittisen pohjan luomisen aikana että sen kovettumisen jälkeen. Kun otetaan huomioon, että säätiö on luotu konkreettisen sekoituksen avulla, on mahdollista suorittaa vedeneristys yhdessä säätiön rakentamisen kanssa. Tärkeintä tässä tapauksessa on oltava tarkka ja varovainen.

  Säätiön alapuolella oleva betoniseos sisältää lisäaineita, jotka voivat laajentaa tukirakenteen ominaisuuksia, esimerkiksi tehdä siitä vedenpitävä. Mutta kaiken tekniikan toteuttaminen tämän vaikutuksen saavuttamiseksi on melko vaikeaa ja kallista.

  Vedeneristys voi olla erilainen. Tee se pohjan ja maan väliltä. Työnnä levyn pinta erityisillä vedeneristysmateriaaleilla: rulla. pinnoitusmateriaalit - bitumimastit.

  Suosittelemme artikkelia betonin valmistuksesta omin käsin. Se voi olla erittäin hyödyllinen, kun tilattu betoni ei riitä, tai sinun on täytettävä pieni määrä. Jotta saavutettaisiin hyvä tulos, betonin osuudet on laskettava oikein, mikä voidaan helposti määrittää konkreettisen laskimen avulla.

  Työkalut ja rakennusmateriaalit

  Monoliittinen pohjalevy - jatkuva, erottamaton. Se on paljon vahvempi kuin esivalmistetut perustatyypit, sillä on monia etuja ja se on välttämätöntä taloja, joissa on talteenotto- ja hiekka-tyyppejä. Tiedetään, että tällaisille maille on ominaista korkea pohjavesi, joten monoliittisen perustan hyvä vedeneristys on erityisen tärkeää.

  Eristyksen tulee olla myös kiinteä. Se voidaan jakaa pystysuoraan ja vaakasuoraan. Pystysuoraa käytetään monoliittisen laattojen ja rakenteiden yleiseen suojaamiseen nesteestä. Vaakasuora eriste on tarpeen kantavien seinien säilyttämiseksi kosteuden kapillaarin noususta laattapohjasta. Yhdessä ne muodostavat yhteisen vedeneristysjärjestelmän.

  Valssattu vedeneristys kellari TechnoNIKOL

  Rakennuksen laattapohjan luomisessa tarvitaan viemärijärjestelmää. Täydelliseen kosteuden suojaamiseen tarvitaan tiettyjä työkaluja ja materiaaleja:

  • lapio;
  • Useita kauvoja;
  • Sementtilaasti;
  • tasolla;
  • Erikoisratkaisut;
  • Kattomateriaalina.

  Löydät kaikki edellä mainitut rakennustyön hypermarketit ja teet itsesi vedeneristelyä houkuttelemalla ylimääräistä työtä.

  Vedenpitävät tyypit

  On olemassa useita menetelmiä vedeneristys, joka suoritetaan betonin sekoittamisen jälkeen. Tämä on okleechnaya tai rulla, pinnoitus, kipsi ja vedeneristys nestekumilla.

  Liimausmenetelmä vedeneristys suoritetaan erityisten valssattujen materiaalien avulla, usein tavallisilla kateaineilla. Valssattuja materiaaleja liimataan betonipintaan käyttämällä kaasupoltinta, bitumimastia tai erityistä tarttuvaa kerrosta vedenpitävästä materiaalista. Tällainen vedeneristys suoritetaan mahdollisimman lyhyessä ajassa ja sille on ominaista hyvä dynaamisten kuormitusten kestävyys, materiaali on helppo levittää ja sillä on hyvä tartunta betonipintaan.

  Monoliittisen kiinteän perustan vedeneristys voidaan suorittaa päällystysmenetelmällä. Tässä tapauksessa käytetään tavanomaisia ​​bitumimuovia, bitumipolymeeriä, polymeeriä, yksi- ja kaksikomponenttisia vedenpitäviä materiaaleja. Tämä vedenpitävä pinnoite on ominaista erilaisten lämpötilojen kestävyys, korroosionkestävyys ja saumaton pinta. Sitä voidaan käyttää erillisenä materiaalina ja yhdessä toisen kanssa.

  Rakennuksen perustan suojaaminen nestekumilla on rakentamisen innovaatio. Tämä innovatiivinen materiaali vietiin rakennusalaan melko äskettäin, mutta on jo saanut paljon positiivista palautetta. Se on ominaista helppokäyttöisyys, erinomainen tarttuvuus, saumattomuus, korkea lujuus, ympäristöystävällisyys, turvallisuus ja joustavuus.

  Yksityiskohtaisemmin nestemäisen vedenpitävyyden tekniikka löytyy artikkelistamme. jossa käsitellään yksityiskohtaisesti nestekaasun, nestemäisen lasin ja läpäisevien yhdisteiden vedeneristysmenetelmiä. Levitä nestemäistä kumia ja läpäisee vedenpitävyyden ruiskuttamalla.

  Kipsieristys suoritetaan levittämällä vettä kestäviä sulkeumia, kuten tavallinen kipsi. Se suorittaa pinnan suojaavaa toimintaa vettä vastaan ​​ja tasoittaa myös pinnan.

  Vesitiivistystekniikka monoliittinen kellari

  Kun monoliittinen (laatta) pohja on vedenpitävä, on välttämätöntä saada aikaan tasainen pinta tähän tarkoitukseen, sementtilaastia kaadetaan siihen, ja vasta eristys voidaan tehdä erityisellä seoksella tai valssatuilla materiaaleilla. Sitten eristys suoritetaan, kytkin kaadetaan ylhäältä ja lattiapäällyste päälle.

  Vedenpitävyyden päävaiheet:

  1. Ennen kuin aloitat vedenpitävyyden, sinun on tehtävä joitain maanrakennustöitä. On tarpeen kaivaa maata rakennuksen pohjan kaikista puolista ja kaivaa kaivannot 50 cm syvältä pohjan pohjatasosta. Kaivannon leveyden tulee olla vähintään 1 metri.
  2. Pinta pinnoitetaan sementti-hiekkalaastilla (kerros 2-3 cm). Se on tasoitettava ja kuivuttava.
  3. Seuraavassa vaiheessa - kangasmateriaali päällystetty pintaan (kerros 2-3 cm). Maanpinnan korkeuden on oltava yli 20 cm. Katemateriaalin päälle levitetään kerros kuumaa bitumimastia, johon on aikaisemmin sisällytetty erityinen hydratoitu kalkki 1: 2-suhteeseen. Bitumikerroksen paksuus ei saa olla enempää kuin 7-10 millimetriä.
  4. Pinnoitteen kuivumisen jälkeen vedeneristys asetetaan 2 kerrokseen. Havaitut kankaiden päällekkäisyydet 15 cm: n välillä. Kerrosten välissä on oltava bitumimastia.

  Jos olet tehnyt valinnan liuskan säätiön hyväksi. suosittelemme, että luet menetelmien valinnan ja tekniikan kuvaus tämäntyyppisen säätiön vedenpitävyyteen.

  Kuinka tehdä bitumimastia

  Voit valmistaa bitumimateriaalia omiin käsiisi. Yksi helpoimmista tapaista kotona on käyttää kiinteä bitumia.

  Etsi rakennusmateriaali, joka myy 25 kilogrammaa tai 20 kilogrammaa. Pistä se murskaamalla ja sulattamalla. Lisää öljyä bitumisäiliöön, mikä antaa sille plastisuuden, ja kovettumisen jälkeen ei ole mitään halkeamia. On tarpeen ottaa noin 5 litraa kaivostoimintaa 25 kg: aan kiinteäbitumia. Käytä pohjapäällystettä käyttämällä bitumin levittämistä varten suunniteltua maalia. On suositeltavaa kiinnittää siihen metallikahva, käytä tätä varten ruuveja. Käyttämällä 25 kg: n bitumia, harjaa on vaihdettava.

  Hyötyä? Tallenna itsesi seinälle! Kiitos tykkää!

  TechnoNIKOL vedenpitävä pohja

  Kellarin vedeneristys teknonikolilla

  Yrityksen perustan vedeneristys TechnoNIKOL on rakennustyöntekijöiden suosima materiaali, jonka tarkoituksena on suojata säätiö maaperän tuhoisilta vaikutuksilta. Yhtiön tuotteiden erottuva piirre on sen korkeat laatu- ja toimintaominaisuudet. Markkinoilla se on laaja-alainen. Tämän ansiosta voit valita erinomaisen eristyksen eri malleille, jotka ovat eri tyyppisissä maissa ja joiden kosteustaso on erilainen.

  Vedenpitävät tuotteet "TechnoNIKOL"

  Rakentamisen aikana otetaan huomioon monia tärkeitä ja pieniä osia. Pohjan suojeleminen veden vaikutuksilta maassa on yksi vakavimmista ongelmista. Jos sitä ei oteta huomioon, se johtaa usein kielteisiin seurauksiin:

  • säätiö sekä ulko- että sisäpuolella tuhoutuu nopeammin kuin määräaika;
  • kellari tai maanalainen autotalli on jatkuvasti tulvamaassa;
  • Koko rakennuksen käyttöaikaa vähennetään.

  Vahingoittumisen estämiseksi ja talon käyttöiän ansiosta voidaan käyttää vedenpitävää pohjaa TechnoNIKOL. Yhtiö tuottaa materiaaleja, jotka eroavat toisistaan ​​tavalla, jota ne käyttävät alustalle. Käytetään seuraavia tekniikoita:

  Tuotteet valmistetaan rullina, mastiksi. Käytetään myös asennettuja vedenpitäviä kalvoja. Niitä käytetään muuntyyppisten tuotteiden yhteydessä.

  Paitsi tuotantokustannukset, myös sen laatu, käytännön tehokkuus riippuu komponenteista. Etiketissä tulisi kiinnittää huomiota valittaessa. On pidettävä mielessä, että polyesterikuidun perusta on luontainen halpoja, budjettituotteita.

  Pohjusuojan järjestelmä veden vaikutuksesta

  Materiaalin valinta määräytyy erityisten toimintaolosuhteiden mukaan. Taloudellinen tekijä on myös tärkeä. Mutta on parempi olla käytännöllisiä tuotteita.

  Roll-materiaalit

  Valssattua vedenpitävää kellarissa käytetään laajalti suojaamaan kellarissa ulkona. Ne myös liittävät kellariin lattiat materiaalia. Ryhmään kuuluvat päällystetyt ja itseliimautuvat tuotteet.

  Roll-tuotteet valmistetaan usein polymeerinä pohjana. Mikä tekee niistä alhaiset kustannukset.

  Technoelast roll-liima-vedeneristys edustaa seuraavia tuotteita:

  • Alfa: tämä laji on valmistettu polyesteri ja alumiinifolio (kuten suojaava pinnoite käyttämällä polymeerikalvo), joka ei ainoastaan ​​estä tihkumista vettä, mutta tunkeutuminen radioaktiivisia tai vaarallisten kaasujen maasta, esimerkiksi, radon, metaani, butaani;
  • EPP, EMF: nämä ovat biostabiileja tuotteita polyesteri- tai lasikuitukannoilla, asennettu vaakasuoraan tai pystysuoraan sulatukseen, jotka kestävät negatiivisten lämpötilojen, pohjaveden vaikutuksia;
  • BRIDGE (B, C): kestävä, mekaanisen vaurion tuotetta vastustuskykyinen, perustettu alusnauhalle tai laudalle, jota usein käytetään teiden rakentamisessa;
  • Este: materiaali, jolla on itsekiinnittyvä kerros, joka on tarkoitettu pohjan sisä- ja ulkopuoliseen eristämiseen vedestä;
  • Barrier Light: tämä vaihtoehto eroaa edellisestä spunbondin (ei-kudotun polypropyleenin yläkerroksen) läsnäollessa, mikä ei edellytä lisävahvistusta vielä viimeistelyllä.

  EPP voi kestää jopa 0,2 MPa: n kuormituksen (hydrostatic). Materiaali on vakiintuneiden alhaisten lämpötilojensa ansiosta laajalti käytössä pohjoisilla leveysasteilla, Arktisella alueella.

  TechnoNIKOLin ominaisuuksiltaan rullattavien materiaalien vedeneristys säästää merkittävästi klassista katemateriaalia. Laaja valikoima mahdollistaa laadukkaan ja kestävän tuotteen valitsemisen tiettyihin olosuhteisiin.

  Pinnoitusmastit

  Valssimateriaalien lisäksi yhtiö TechnoNIKOL valmistaa tuotteita, jotka on tarkoitettu pohjustuksen vedeneristykseen. Se toteutetaan mastikoiden avulla erilaisilla pohjalla:

  Tärkein ero sovellutuksessa on työskentelyratkaisun lämpötilassa. Mastisia käytetään kuumana tai kylmänä.

  Ensimmäisessä tapauksessa on vaikeampaa työskennellä, koska koostumuksen lämmittäminen on välttämätöntä noin 180 astetta. Mutta tässä tapauksessa luotu suojaava kerros täyttää paremmin halkeamat, tunkeutuvat syvemmälle pohjaan.

  Kylmän sovelluksen mastoaineet voivat koostua yhdestä tai kahdesta komponen- tista. Ne sekoitetaan ennen aktivaattorin kanssa työskentelyä.

  Yhdisteiden tarttumisen parantamiseksi perustuksesta sen pinta esikäsitellään erityisellä primer - alukkeella.

  Seuraavat TechnoNIKOL-yrityksen vedeneristystuotteet ovat kysyntää kuluttajien keskuudessa:

  • bitumilakka nro 25 - suojaa pohjaa kosteudelta ja on valmis välittömästi levittämään työpintaan ja luodun päällysteen sileä, mikä minimoi kitkan vierekkäisen maaperän kanssa;
  • AquaMast - tätä bitumipitoista vedenpitävyyttä käytetään kylmässä muodossa ja se on suunniteltu suojaamaan maaperän rakenteita vedestä;
  • vesipohjaiset mastiset aineet nro 31 ja 33 on suunniteltu ruiskutukseen, eivät sisällä orgaanisia liuottimia, levitetään harjalla, rullalla tai erityisillä mekaanisilla installaatioilla;
  • MGTN (№ 24) - käyttövalmisteinen bitumi-kalkki, joka sisältää erilaisia ​​lisäaineita, liuotin, joka suojaa emästä kapseli-kosteudelta;
  • No. 21 on kylmän levitystavan (vähintään 2 kerrosta) eristys, jolla on lisääntynyt lujuusaste johtuen muunnetun kumin lisäaineen esiintymisestä koostumuksessa;
  • MBK-G on kalkki, joka vaatii lämmitystä ennen käyttöä, kovettuu nopeasti, on edullista, se levitetään lastalla alustalle peitettyyn pintaan.
  • Pohjustus nro 04 on bitumiin perustuva emulsio, joka on tarkoitettu pölyllä päällystettyjen tai huokoisten materiaalien avulla valmistettujen emästen käsittelyyn.

  Kun ympäristön lämpötila on alle +5 astetta, AquaMast-mastasia jätetään alun perin päivällä lämmitettyyn paikkaan. Käyttökulutus on 1 kg neliömetriä kohden.

  Mastinen nro 24 huokoisella pinnalla levitetään vain sen alustavan käsittelyn jälkeen.

  Käyttövalmiit formulaatiot, joilla ei ole esilämmitys, helpottavat työnkulkua. Päällystysmastilla saadaan kosteutta kestävä pinnoite, jolla on samat ominaisuudet koko käsitellyllä alueella.

  Kalvovesieristyspäällyste

  Kun rakennustyömaalla kohotetaan maaperän vettä, rakennuksen seinien päälle asennetaan ylimääräinen viemäröintijärjestelmä. Vedenpitävän pinnoitteen suojaamiseksi tällaisissa tapauksissa TechnoNIKOL valmistaa tiiviille polymeereille perustuvaa erityistä kalvoa (PLANTER) asennettua vedenpitävyyttä. Materiaali toisella puolella on peitetty pyöristetyt pyöreät muodot ja geotekstiilit.

  Kalvon vesitiivistyksen asennus

  Kalvopäällyste on suunniteltu kellarikerroksen vedenpitävyyteen nollapisteen alapuolelle, joka tyhjentää vettä maasta salaojärjestelmän kautta.

  Eristys on asennettu pohjakerroksen lateraalipinnoille kerroksittain:

  • työpinta ensin käsitellään alukkeella;
  • sovita sitten tarvittava määrä rullamateriaalikerroksia tai mastista;
  • vasta sen jälkeen, kun kalvo on puhkaistu.

  Tuloksena on, että sademäärän tai pohjaveden nousun aikana nestemäinen viemärikaivosta virtaa ulomman tekstiilipinnoitteen läpi tyhjennysputkiin.

  Kalvoja pidetään lämpötilassa, joka on miinus 50 astetta, ilman halkeamia. Päällysteen vetolujuus on 455 N. Kalvokerros ei häiritse pohjan luonnollista ilmanvaihtoa, se sisältyy vedenpoistojärjestelmään.

  Tuotevalikoima TechnoNIKOL suojelee säätiötä veden tuhoiselta vaikutukselta tekee sen monimuotoisuudesta. Korkealaatuisella tuotteella on kohtuullinen hinta. Käyttämällä sitä voit tehokkaasti suorittaa pohjan vedenpitävyyden sekä sivuilla että pohjalla.

  Seuraavassa videossa näkyy TechnoNIKOLin vedeneristyksen asennusprosessi.

  Vedenpitävyys TechnoNIKOL-malliston perustalle

  Vedenpitävä TechnoNIKOL-pinnoite, joka on kestävä alhaisissa lämpötiloissa ja jolla on korkea lämmönkestävyys. Niitä voidaan käyttää kylmissä ja kosteissa ilmasto-olosuhteissa. Perustapohjaan ja jalustaan ​​yhtiö valmistaa rulla- ja pinnoituseristystä. Niitä käytetään myös suojaamaan kattoja, kellareja, astioita ja paljon muuta.

  Maanalaiset rakenteet, kuten säätiöt, kellarit, vaativat aina luotettavaa suojaa vedestä. Eristys ei salli kosteutta tuhota betonisia tai tiilikattoja.

  Tyypit, ominaisuudet ja ominaisuudet

  Yhtiö valmistaa seuraavia tuotteita:

  • Mastic №21 ja №24.
  • Bituminen emulsio ja suihkutettu nro 33.
  • Mastiset kattorakenteet ja eristeet №31.
  • Bikrost HPP, TCH, CCI ja EPP.
  • Linokromin lämpöpumppu.
  • Vedenpitävä pohja teloissa 10x1.

  Nro 21 ja 24 ovat bitumi- ja bitumipolymeerimastit. Käsittele tyyppi obmazochny materiaaleja. Jalostuksen jälkeen ne muodostavat pinnalle kalvon, joka suojaa kosteudelta. On mahdollista käyttää alhaisissa lämpötiloissa, mikä lisää rakenteen käyttöikää. Levitä harjalla, telalla tai täyttömenetelmällä, jonka jälkeen tasoitetaan. Masten pääetu on täysin käyttövalmis ja pinottu yhteen kerrokseen ilman liitoksia ja päällekkäisyyksiä.

  Technonicolin №21 käyttölämpötila-alue on -20 ° C - + 40 ° С. Jos huoneen lämpötila on alle +5 ° C, se kuivuu yli päivässä. Normaaliolosuhteissa se täyttää 24 tuntia, virtausnopeus on 2,5-3,5 kg / m2. Säätöjen ja muiden rakenteiden käsittelyn aikana mastiksi tulee suojata avotulta. Saatavana 3, 10 ja 20 litran metallikauhain, säilytyslämpötila -20 ° C - + 30 ° C.

  Kulutus nro 24 / m2 on huomattavasti vähemmän kuin 21, ja se on 1 kg / m2 yhden kerroksen kohdalla. Käytön aikana vältä kosketusta ihon ja silmien kanssa, huoneen tulee olla hyvin ilmastoitu.

  TechnoNIKOLin nro 33 eristys on bitumipitoista ja lateksimastista. Se ei ainoastaan ​​kuivu nopeasti, vaan se levitetään ruiskuttamalla välittömästi alustaan ​​ilman esilämmitystä. Tämä voi vähentää huomattavasti työajan ja kustannuksia. Toinen etu on hyvä vahinkovastus. Mastilla on erinomainen vetolujuus ja erittäin joustava. Se on paras vaihtoehto piirustuksiin paikoille tai pohjalle, jotka ovat paikoissa, joissa on liikkuvia maaperä.

  Ulkona käytettävän ulkoisen nesteeneristyksen lisäksi №33 voidaan käyttää rakennusten sisällä. Se ei sisällä liuottimia, eikä se pala. Kulutus: per 1 m2 tarvitsee 2,5-3,5 kg.

  TechnoNIKOLin nro 31 eristämistä voidaan käyttää märillä pinnoilla. Se ei sisällä liuottimia eikä tue palamista. Piirtämiseen otetaan harjalla tai rullalla. Sopii vedenpitävyyteen kaikissa rakenteissa, maanalaisissa laitteissa - säätiöissä, kellareissa, paaluissa jne. Kun pinta käsitellään, ympäristön lämpötilan on oltava vähintään +5 ja enintään +30 ° C. Kuivumisaika - jopa 24 tuntia, kun käytetään pohjapintaan, kulutus on 2,5-3,5 kg / m2. Myydään 3, 10 ja 20 l kaupeissa.

  Vedeneristys rullina

  Linokrom-Standard on rakennettu eristys. Peruste on kestävä eikä mätää lasikuitua tai lasikuitua. Molemmat sivut on peitetty bitumilla täyteaineella. Vahingoittumisen estämiseksi materiaali sprinklaa karkealla tai hienorakeisella hiekalla (käyttötarkoituksesta riippuen) ja kalvon mukaan.

  Saatavana kahdessa eri lajissa: Linokrom-Standard K ja Linokrom-Standard P. Ensimmäisellä tyypillä on karkea raekoko, joten sitä käytetään yläkerrokseen perustusten tai muiden rakenteiden viimeistelyyn. Hitsauspuolella on polymeerikalvo (ilman viljaa). TechnoNIKOL Linokrom-Standard P on aluskerroksen vedeneristys. Toisin kuin edellinen, se peitetään pienellä sironnuksella. Linokr soveltuu mihinkään ilmastovyöhykkeeseen. Saatavana 15 m pitkä, 1 m leveä, kiven hyödyntäminen - 10-15 vuotta. Suositellaan hiekkasille, lämmönkestävyys - vähintään 80 ° C.

  Bikrost on kerrostettu eristys, jota käytetään katoissa, perustuksissa, kellareissa ja muissa rakenteissa. Saatavana useita eri tyyppejä. Pohjakerroksena käytetään bikrostin lämpöpumppua, koska sillä ei ole suojaavaa sidetta. Sen kiinteä pohja on suljettu kummallakin puolella bitumilla. Vahingoittumisen estämiseksi yläkerros peitetään paksulla polyeteenillä, vastakkaisella puolella on toinen kalvo, joka lämmitetään ennen polttamista kaasupolttimella tai vastaavalla laitteella. Paino 1 m2 - noin 3 kg, käyttöikä on vähintään 7 vuotta.

  Bikrost TCH ja liuskekivi on karkeaa pukeutumista yläpuolella. Sen ansiosta vedenpitävyys kestää auringonvaloa. Pohja on lasikuitua, telan pohjasta on kalvo lämmitykseen ja sulatukseen. Paino 1 m2 on 4 kg, käyttöikä on sama kuin Bikrost HPP - 7 vuotta. Leveys - 1 m, pituus - 10 m.

  Bikrost EPP - eristetty polyesteristä. Käytetään pohjakerroksena. Molemmat puolet on peitetty kalvolla, mutta eri paksuus. Ylempi on paksumpi materiaalin suojaamiseksi paremmin muodonmuutoksilta, alempi on päällystetty. 1 m2 rullaa painaa noin 3 kg. Saatavana 15 m pitkä ja 1 m leveä.

  Bikrostin kauppa- ja teollisuuskamari, toisin kuin EPP, on erilainen - lasikuitu, molemmat puolet ovat bitumilla peitettyjä. Suojattaessa auringonvalolta, yläosa on varustettu paksuilla kalvoilla. Se on valmistettu samankokoiseksi - 15x1 m.

  Vedeneristys TechnoNIKOL 10x1 - itsekiinnittyvä bitumi-polymeerimateriaali musta. Suojaa vaurioilta ja aggressiivisilta maaperäolosuhteilta sen yläosa peitetään suurella lujuudella. Muovikalvon toisella puolella, joka poistetaan ennen asennusta. Sitä käytetään perustuksiin, joiden syvyys on jopa 3 metriä ja pohjaveden alhainen nousu. Sitä käytetään suojelemaan myrskyiltä, ​​se on perustettu 1 kerrokseksi.

  Erinomaisten teknisten ominaisuuksien ansiosta käyttöikä on yli 50 vuotta. Lisäksi se voidaan asettaa alustalle, joka ei ole tulenkestävä. Jopa yksi henkilö, jolla ei ole kokemusta rakentamisesta, pystyy suorittamaan asennuksen, riittää tutkia yksityiskohtaisesti valmistajan ohjeita ja asennustekniikkaa. Saatavana rullina, joiden pituus on 10, leveys 1 m, paksuus 1,5 mm ja paino 15 kg. Pinta-ala on 10 m2. Paineilman lämpötilan on oltava vähintään +5 ° C.

  Rullia tulee säilyttää vain pystysuorassa asennossa ja vähintään 1 metrin päässä lämmittimistä. Kuljetus tapahtuu katetuissa autoissa.

  Rulla hinta riippuu materiaalin tarkoituksesta. Metallisäiliökauhan hinta kasvaa lisääntyvän tara- ja ominaisuuksiltaan. Laajempi soveltamisala ja toimintaolosuhteet, kalliimpi vedenpitävyys.

  Toinen kirjain K eristysmerkinnässä tarkoittaa karkeaa päällystettä, P - pieni.

  Ennen ostamista kannattaa tarkistaa pakkauksen eheys ja säilyvyys. Sinun ei pitäisi ostaa rakennusmateriaaleja paikoissa, joissa he eivät pysty tarjoamaan tuotteiden laatua ja turvallisuutta koskevia todistuksia, ja jos kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat verrattuna muihin myyntipisteisiin. Tässä tapauksessa todennäköisyys on suuri, että vedenpitävyys on taottu.

  Vedenpitävä pohja "Technonikol"

  Kotimaisten rakennusmateriaalien valmistajien valtavasta määrästä vain muutamat voivat ylpeillä samalla menestyksellä kuin yritys TechnoNIKOL. Pieni yritys on noin 20 vuotta tullut yksi johtavista ääni-, lämpö- ja vedeneristysmateriaaleista. Nykyään Tehnonikolin tuotantolaitoksissa on yli kolme tusinaa nykyaikaista tehdasta, jotka sijaitsevat paitsi IVY-maissa myös Euroopassa. Tällainen yrityksen nopea kehitys olisi ollut mahdotonta, jos korkeat laatuvaatimukset eivät täyty. Siksi kun perustana on vedenpitävyys, rakennuttajat haluavat käyttää TechnoNIKOLin materiaaleja.

  Vedenpitävien materiaalien valikoima "TechnoNIKOL"

  On syytä huomata, että "TechnoNIKOL" -periaatteen vedeneristysmateriaalien valinta sopii yhä enemmän vuosittain. Yhtiöllä on jopa oma tutkimuslaitos, jonka laboratorioissa he nopeasti analysoivat uusien rakennusmateriaalien indikaattoreita. Vesitiivistyksen kehittämisessä on kaksi pääaluetta, joissa "TechnoNIKOL" toimii:

  • kehittymistä ja tutkimusta, jota käytetään laajalti myös yksittäisissä rakennuksissa, myös talojen kantavissa rakenteissa;
  • nykyaikaisten pinnoitusmateriaalien (mastinen, bitumi) tuotanto sekä koostumukset monoliittisten maanalaisten rakenteiden (alukkeet)

  Seuraavassa tarkastellaan useita vaihtoehtoja vedenpitäviksi, joita käytetään tavalla tai toisella säätiön rakentamisessa.

  Valssattu vedeneristys "TechnoNIKOL"

  Pohjustuksen vedenpitävä rulla on ihanteellinen suojaamaan pohjan maanalaista osaa. Usein sitä käytetään ainoana kätevänä ja tehokkaana ratkaisuna pohjan pohjan suojaamiseen, sen vedenpitävyyteen sekä esteettömään kerrokseen perustuksen ja talon tukiseinien välille. Laaja valikoima valssattuja vedenpitäviä materiaaleja "TechnoNIKOL" voimme erottaa seuraavat:

  • Technoelast BARRIER (BO). Tämä materiaali toimitetaan rullina ja se on polymeerikalvon arkki, joka on liimattu pohjan pinnalle erityisen tarra-ainekoostumuksen vuoksi, joka on sovitettu yhteen sivusta. Koska tämä materiaali on vailla perustetta, se erottuu yllättävällä joustavuudella ja joustavuudella, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää tehokkaimmin sekä sisä- että ulkoasun (basementtien) vedenpitävyyteen;
  • Technoelast Barrier Light. Jos päätät rakentaa talon kellarilla, jonka sisäseinämät myöhemmin keraamisilla laatoilla, niin tämä materiaali ei ainoastaan ​​selviydy huoneen suojasta kosteudelta vaan myös yksinkertaistaa laattojen asettamista. Tämä tuli mahdolliseksi materiaalin ulkokerroksen muodostamasta kuitukangasta johtuen. Sopivin tapa on työskennellä Technoelast Barrier Lightin kanssa yli 5 celsiusasteen lämpötilassa - tässä tapauksessa materiaali liimataan helposti betonirakenteeseen. Muussa tapauksessa on tarpeen lämmittää lisäksi pohjan pintaa ja vedenpitävää kangasta;
  • Technoelast EPP. Tällainen vedeneristys viittaa kerääntymiseen, mutta tämä ei aiheuta sitä vähemmän kiinnostavaa kuin edellä mainitut tuotteet. Tosiasia on, että Technoelast EPP on materiaali, joka kestää kosteisen ympäristön äärimmäisimmät vaikutukset. Siksi sitä käytetään kriittisissä rakennuskohteissa ja alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Tämän lisäksi kangas on biostabiili, ja sen kanssa työskentely edellyttää vain yhtä asiaa - propaanipoltin taitava käsittely;
  • Technoelastmost. Toinen tyyppinen vierintäsäiliön vedeneristys, jota käytetään useimmin tienrakentamisessa. Kuinka tämä sopii säätiöihin? Se on hyvin yksinkertainen! Tehnonikosta tehtaalta Tekhnoelastmost suojaa pohjaa kosteudelta, mutta myös tuntuu hyvältä raskaiden kuormien alla (ei painettu). Siksi se soveltuu erinomaisesti vaakasuoraksi vedenpitäväksi pohjaksi, joka asetetaan pohjalevyn tai nauhan pohjan alapuolelle

  Pinnoitus ja ruiskutettu kellarin vedeneristys

  Jos aloitat tutkimuksen "TechnoNIKOL" -periaatteen vedeneristysmateriaalien valikoimasta, huomaat, että merkittävä osa tuotteista perustuu bitumien rakentamiseen. Näihin tuotteisiin kuuluvat pohjamaalit, lakat, emulsiot, mastiset aineet ja tiivisteet - erinomainen pinnoite vedenpitävästä pohjasta ja muista rakenteista. Muutama sana siitä, mitä se on. Bitumiset mastit tulevat kylmissä ja kuumeissa. Ensimmäisessä tapauksessa tehdasvalmisteiden vedenpitävyyttä varten tehdyillä teoksilla valmistettu koostumus yksinkertaisesti levitetään suojattavaan pintaan (tällaisten mastisten liuottimien vuoksi niillä on alun perin vaaditut ominaisuudet). Toisessa mastiksessa esikuumennetaan noin 180 asteen lämpötilaan. Pohjamaalit - yhdisteet, joita käytetään substraatin valmistukseen vedeneristyskerroksen levittämiseksi. Niiden päätavoite on lisätä TechnoNIKOL-vedenpitävyyden tarttumista pohjaan. Tämän lisäksi primerin käyttö vahvistaa monoliitin pintaa ja sen kostutuksen ansiosta nopeuttaa työtä. Laaja valikoima obmazochnoy vedeneristys "TechnoNIKOL" voi erottaa seuraavat tuotteet:

  • Bitumi lakka TECHNONICOL nro 25. Tämä ratkaisu on heti käyttövalmis ja se levitetään tasaisesti pohjaan, joten voit luottaa monoliitin korkeaan laatuun kosteudesta. Tuloksena saamme sileän kiiltävän pinnan, joka ei ole ainoastaan ​​vedenpitävä, vaan myös vähän kitkaa maan kanssa (matalalla nauhalevityksellä vaikeissa maissa), tämä on erittäin tärkeää.
  • bitumi-mastinen AquaMast. Suunniteltu erityisesti maanalaisten rakenteiden ja perustusten vedeneristämiseen. Koostumus on käyttövalmis. Ainoa työtehon lämpötilan rajoitus: jos se on alle 5 astetta, se on pidettävä kuumennetussa huoneessa noin päivän ajan. Tällaisen pinnoitteen vedenpitävyyden kuluminen TechnoNIKOLista on noin 1 kg neliömetriä käsiteltävän kellaripinnan kohdalta;
  • vesimulsiomateriaali TECHNONICOL №33. Tämän tuotteen erottuva piirre on sen koostumuksen sisältämien orgaanisten liuottimien puuttuminen. Se viittaa ruiskutetun vedeneristyksen tyyppiin. Tätä materiaalia voidaan käyttää pohjapinnalle rullalla, harjalla tai ruiskutuskoneella. Mastikulutus on noin 2,5 kg pinta-alaltaan neliömetriä kohden;
  • mastinen TECHNONICOL numero 24 (MGTN). Bitumiset mastit eri lisäaineilla ja liuottimilla, käyttövalmiiksi. Ennen käyttöä koostumus on sekoitettava ja saavutettava yhtenäinen koostumus, jos se on liian paksu, se voidaan edelleen laimentaa liuottimilla, kuten nefraasilla, liuottimella ja vastaavilla. Jos pohjan pinta on huokoista, sen on ennen aluslevyä levitettävä erityisellä pohjamaalilla. Materiaalin keskimääräinen kulutus neliömetriä kohden on 1 kg. Ennen jäätymislämpötiloissa työskentelyä kalkkia lisätään. Viikon lopussa pintakäsittelyn jälkeen vedeneristyskerros on valmis vakavaan testaukseen;
  • emulsiovoiteet TECHNONICOL №31. Kuten # 33, se ei sisällä orgaanisia liuottimia, on tehokas pinnoite vedenpitävä materiaali, jota voidaan käyttää myös sisätiloissa, esimerkiksi se voi jalostaa kellari seinät. Masten keskimääräinen kulutus on 1,5 kg / neliö, kerros kuivuu 4-5 tunnin kuluessa. Kaikki positiiviset ominaisuudet saavutetaan 7 päivän kuluttua siitä, kun kaikki vedeneristyskerrokset on asetettu. Tarvittaessa koostumus voidaan laimentaa bitumin alukkeella.

  Kuten näet, materiaalivalikoima, jota voidaan käyttää vedenpitävään säätöön, tällaisesta valmistajasta "TechnoNIKOL" on vaikuttava. Lisäksi voit lisätä, että näiden tuotteiden hinnat ovat varsin kohtuulliset, erityisesti kun otetaan huomioon korkea laatu ja saatavuus rakennusmarkkinoilla.