Vedeneristys muovikelmulla

Tehokkain tapa vähentää vedeneristyskestävyyden kustannuksia on suhteellisen ohuiden polymeerikalvojen käyttö, pääasiassa polyeteenikalvot, joiden laajuus on melko laaja. On kuitenkin erittäin tärkeää tutkia erittäin vakavasti kalvojen vedeneristyksen kestävyyttä.

Polymeerikalvojen kestävyys osoitettiin suorilla kokeilla, ja se vahvistettiin kenttäkohtaisilla havainnoilla sekä kokeellisella ja teoreettisella ennusteella ja perustella kalvopäällysteiden arvioitu elämä eri olosuhteissa.

Polymeerikalvojen kestävyys on tullut erityisen tärkeä johtuen niiden massiivisesta käytöstä säiliöiden ja muiden hydraulisten rakenteiden läpäisemättömän suojan vuoksi. Polymeerikalvojen kenttäkohteet eri olosuhteissa 15-20 vuoden ajan osoittivat, että vakiintuneen suurtiheyksisen polyeteenin kalvot, joiden paksuus on yli
200 mikronia ikä erittäin hitaasti ja niiden kestävyys maaperässä ja vedenalaisissa olosuhteissa on yli 150 vuotta; stabiloimattomilla ja polyvinyylikloridikalvoilla on paljon pienempi kestävyys, mutta niiden paksuuden lisääminen 0,6-1,2 mm suurentaa sitä huomattavasti.

Polyeteenistä valmistetut kosteudeneristyskalvot erottuvat suotuisasti perinteisesti hyväksyttyjen eristeiden joukossa kateaineen ja muovin muodossa.

Filmisuoja on vesihöyryä läpäisemätön, se on vedenpitävä kerros, joka suojaa rakennusta (kellari, seinät, lattia jne.) Liialliselta kosteudelta.

Elokuvamateriaalien haittoihin olisi sisällytettävä mahdollinen vahinko rakentamisen aikana ja siksi toteutetaan erilaisia ​​toimenpiteitä.

Muovikalvon paksuus vedenpitävyyteen

Sinun tulisi tietää, että vedenpitävyyteen perustuvien pohjien ei tarvitse käyttää 0,4 mm: n ohuempia muovikalvoja. Paksun 0,2 mm: n kalvoa voidaan käyttää vain lattian rakentamisessa maassa.

Lattian vedeneristyskalvo

Polyeteenikalvoa levitetään:

 • Lattian alle (myös maanpinnan tasolla) kosteudenkestävä kerros, lattiapäällyste;
 • suojaavan kerroksen kostuttamasta lämpimästi - ja äänieristys;
 • jotta saadaan liukuva kerros eri malleissa.

Laaja valikoima mahdollisia kokoja mahdollistaa kalvon käytön ilman kalvoverkkojen mekaanista liittämistä.

edut

 • vedenpitävä;
 • joustava, kätevä istuessaan;
 • tarpeeksi vahva murtaa.

Polyeteenikalvon käyttö lattian ja pohjan vedenpitävyyteen

Rakennusten ja rakenteiden rakennusvaiheessa yksittäisten rakenteiden suojaaminen kosteudelta on välttämätöntä. Muovikalvo vedenpitävälle materiaalille - edullinen, kestävät epämuodostumat, helppokäyttöinen materiaali, joka suojaa rakennuksia veden ja muiden syövyttävien nesteiden tuhoiselta vaikutukselta.

pitoisuus

Vedeneristys polyeteenikalvo ↑

Tekniset tiedot ja tyypit ↑

GOST 10354-82: n teknisten olosuhteiden mukaan vedenpitävä kalvo valmistetaan pienen tiheyden omaavalla polyetyleenillä erilaisilla lisäaineilla (stabilisaattorit, väriaineet, modifioijat). Se on myös valmistettu suurtiheyksisestä polyeteenistä (GOST 16338-85). Rakennuksessa käytetään kalvoa, jossa on T-merkintä (stabiloitu tai stabiloimaton), jonka paksuus on enintään 0,5 mm. Tyhjennä materiaali kangas, holkki, puoli-holkki eri leveydeltään ja pituudeltaan. Käyttölämpötila -50 ° C - +60 ° C

Yhdessä tavanomaisen polyeteenieristyksen kanssa, jota käytetään vahvistettuina, jossa kalvon tiivistetyn verkkokerroksen kerrosten välillä. Sen lujuuden osoitin ei ole paksuus vaan tiheys. Joskus geomembraaniin viitataan myös polyetyleeniä sisältävien vesitiivisteiden lajikkeisiin. Se on melko joustavaa, kestää mekaanisia vaurioita, sillä on hyvä kemiallinen inertti (PH 0.5-14) ja se on ympäristön kannalta turvallinen.

Materiaalin edut ja haitat ↑

Polyeteenikalvon edut:

 1. Tarjoaa kaksipuolisen suojan kosteudelta: pohja on suojattu ulkopuolelta (pohjavedestä) ja sisäpuolelta (betoni ei anna kosteutta, mikä takaa hyvän kiinnittymisen / kovettumisen ja yhtenäisen kiinteytymisen).
 2. Se ei ole murtuva, hajoaminen: bakteerit eivät voi "prosessoida" polyetyleeniä.
 3. Helppo käyttää: laaja kangas kattaa suuren alueen kerralla. Pieni paksuus ja riittävä joustavuus mahdollistavat materiaalin käytön epämiellyttävissä paikoissa (kulmat jne.).
 4. Mahdollistaa tiivistettyjen liitosten muodostamisen: Liitokset on juotettu erikoislaitteella hitsaamalla polymeerejä tai liimattu.
 5. Pienentää vedenpitävyyden kustannuksia: muovikalvo - edullinen materiaali rakennusten suojaamiseksi kosteudelta.
 6. Liukumaton asennuksen aikana. Valmistajat tuottavat kuvioitua (profiloidut) kangasta.

Polyeteenin pääasiallinen haitta on vähäinen lujuus. Kangas voi vaurioitua helposti korjaus- ja rakennustoimintojen aikana: läpimurto riistää koko kosteuseristyksen. Siksi yleensä polyeteenikalvoa käytetään yhdessä muiden kosteutta suojaavien välineiden kanssa. Materiaali on epämiellyttävä käyttää pystysuoraan kosteuseristykseen. Sitä käytetään pääasiassa suojaamaan säätiötä, päällekkäisiä päällekkäisyyksiä, lattiaa ja kattoa vedestä.

Pohja vedeneristyskalvo ↑

Maa- ja sulamisvesi aiheuttaa pohja-elementtien kyllästymisen kosteudelle, mikä johtaa liialliseen kosteuteen ja hometta muuntavien sienien kehittymiseen, jotka tunkeutuvat korkeammalle rakennuksen tukirakenteiden suuntaan. Negatiivisessa lämpötilassa vettä, joka on imeytynyt betoniin jäädyttää - jääkiteet tuhoavat rakennusmateriaalin rakennetta ja vähentävät sen lujuutta. Betoniin vuotanut kosteus aiheuttaa teräsvahvistuksen korroosiota (ruostumista). Rakennusten ja rakenteiden käyttöiän pidentäminen vaatii luotettavan vedeneristyksen rakennusvaiheen aikana.

Tärkeää: polyeteenikalvoa käytetään ylimääräisenä elementtinä suojaamaan säätiötä kosteudelta.

Vedeneristystekniikka nauha säätö фунда

Nauhan säätiö käytetään usein yksittäisissä rakennuksissa. Suojaus kosteudelta suoritetaan tietyn järjestelmän mukaisesti. Kaivannon valmistuttua ja muottipesän asentamisen jälkeen he alkavat asettaa elokuva-verkon. Nauhat ovat päällekkäin (20-35 cm), liitokset on tiivistetty erikoisella nauhalla tai liimalla. Kankaan reunojen on välttämättä ulottuttava muotin reunan yli vähintään 10 senttimetriä. Varmista, että polymeeriä ei vahingoitu, suorita lujitus ja kaada sitten betoniliuos. Kalvo säilyttää betonissa kosteuden pitkään, mikä edistää yhtenäistä kovettumista. Tulevaisuudessa se toimii suojaamana kapillaaripinnoilta. Kun betoni on kovettunut (useita päiviä myöhemmin), muotti poistetaan varovasti, muutoin vaurio (puhkaisut, leikkaukset) tulevaisuudessa johtavat säätöosien kyllästymiseen kosteudella.

Vedeneristyslautanen teknologia ↑

Pohjan yläosan vaakasuora vedeneristys suoritetaan tiettyyn sekvenssiin:

 1. Ne puhdistavat pohjan pinnalta pölystä, hiekasta, poistavat epätasaisuudet, jotka voivat vaurioittaa polyetyleeniä munien aikana ja katkaise ulkoneva vahvike.
 2. Ensimmäinen vaihtoehto: kostuta pohja vedellä, laita sementtilaasti. Toinen vaihtoehto: pinta on kyllästetty alukkeella.
 3. Muovilevy asetetaan ylhäältä jättäen korvauksen

5 cm kummallakin puolella. Kalvon kaistaleet päällekkäisyyden pituutta pitkin

35 cm. Liitos on liimattu tai sinetöity nauhalla.

 • Laatoitettu kangas kaadetaan kerroksella sementtilaastia tasoitettuna, joka suojaa kalvon vahingossa tapahtuvalta tuholta.
 • Vedeneristys betonilevyn alla ↑

  Suorita tapauksissa, joissa betonilaatta toimii rakennuksen perustana ja lattian ensimmäisessä kerroksessa. Tällaisissa hankkeissa on tarpeen suojata betoni pohjavedestä ja vuoto rakennuksen sisällä.

  • geotekstiilin kerros asetetaan tasoitetulle ja puhdistetulle pinnalle;
  • yli rullatut kalvoliuskat. Päällekkäisyyksien pitäisi olla

  20 cm, liitokset on suljettu kiinnitysnauhalla tai erityisellä liimalla;

 • kalvo on taitettu seiniin korkeudelta

  15 cm;

 • kulmat on kätevästi taitettu ja kiinnitetty nitojalla;
 • suorita betoniterä kuivumisen jälkeen, joka jatkuu muuhun työhön.
 • Lattianeristyskalvo ↑

  Polyeteenin käyttö ei ainoastaan ​​tarjoa lattian kosteutta, vaan myös suojaa lämmön- ja äänieristyskerrokset. Kalvo asetetaan tasaiselle, puhtaalle pinnalle. Luotettava suoja kosteudelta, joka on esikäsitelty bitumimastilla. On suositeltavaa käyttää kiinteää kangasta koko alueelle. Tarvittaessa liimojen liimanauhat liimataan päällekkäin

  20 cm liimanauhalla tai liimalla. Jätä säiliö seinään korkeudelle

  10 cm. Lämpö- ja äänieristeet asennetaan valmistajan suositusten mukaisesti. Jos lattialle on asetettu lattia, sen päälle asetetaan polyeteeniä.

  Video: kasvatusharjoitteluohjelma ↑

  Polyeteenikalvoa on pitkään käytetty rakentamisessa suojaamaan erilaisia ​​malleja kosteutta. Nykyaikaiset vedeneristysmateriaalit ylittävät polyetyleeni monin tavoin. Siksi kalvoa käytetään pääasiassa yksittäisissä rakenteissa ja lisäsuojauksena. Jos halutaan valita edullinen polyeteenikudos tärkeimpänä vedenpitävänä materiaalina, kannattaa ottaa huomioon kaikki aineenvoimakkuuteen riittämättömät vaarat.

  Lattianeristyskalvo

  Lattian vedenpitävyyden valinta

  Lattian vedeneristyskalvoa käytetään usein rakentamisessa edullisten ja hyvien laatuominaisuuksien vuoksi.

  Pohjan suojeleminen kosteuden läpäisevyydeltä suojaa rakennusmateriaaleja ja rakenteita ennenaikaiselta vaurioilta.

  Oikein valittu ja säädetty vedeneristysmateriaalin tekniikan mukaan voit käyttää kellarikerroksia ja ullakkotilaa huoneisiin asuin- ja asuinrakennuksille.

  Vedenpitävät kalvotyypit

  Elokuvaeriste on suosittu yksityisissä kodeissa, huoneistoissa, toimistoissa ja kaupallisissa tiloissa.

  Vesitiivistykseen käytettävää polyeteenikalvoa on saatavana eri paksuus- ja tekstuureissa. Tyypit ja niiden ominaisuudet otetaan huomioon taulukossa:

  Mekaanisten vaurioiden kestävyyden lisäämiseksi käytetään stabiloitua vahvistettua polyeteeniä.

  Asennus vedeneristyslaatan alla

  Vedeneristysmateriaali on asetettava levyn alle, kun betonilaatta suorittaa ensimmäisen kerroksen ja pohjan lattian toiminnan. Tässä tapauksessa on välttämätöntä suojata pohja pohjaveden tunkeutumiselta ja vuotoja rakennuksen sisäpuolelta (putkien lävistämiseksi), kalvo asetetaan vedyn ja viimeistelykerroksen kerrosten väliin. Katso lisätietoja esivalmisteen vedenpitävyydestä tästä videosta:

  Geotekstiili toimii alustana polyetyleenille

  Asennettaessa lattialämmitystä on tarpeen asentaa vesitiiviys aluslevyn alle asentamalla seinämät - tämä estää seinien kosteuden pääsyn lattialle.
  Asennusjärjestys:

  1. Geotextileja levitetään tasaiselle pinnalle, joka on puhdistettu pölystä ja roskista, vedeneristys levitetään nauhoihin. Jos käytämme yksinkertaista polyeteenikalvoa, suoritamme pinoamisen 15-20 cm: n päällekkäisyydellä, jos vaahdotettu polyeteeni, sitten päästä päähän.
  2. Vedeneristyskorjauskorjauksen nauhat.
  3. Materiaali kulmissa, jotka käännämme ja kiinnitetään rakennustelineellä.

  Vedenpitävyyden asentamisen jälkeen jatka lasin asennusta. Teemme työtä huolellisesti, jotta elokuvaa ei katkaista.

  Vedenpitävyyden asennus lasilla

  Kun lasitus on täysin kuivaa, sinun täytyy tehdä pohjamaali kahdessa kerroksessa. Jokainen seuraava kerros levitetään edellisen kuivauksen jälkeen. Katso lisätietoja vedeneristyslaadusta tästä videosta:

  Sitten lämmöneristysmateriaali asetetaan, vaipan nauha liimataan seinämien ympärille, muovikalvo peitetään edellä kuvatulla tavalla.

  Varmistaessasi vedeneristys on parempi olla säästämättä laatua, koska kustannukset maksavat käytön aikana. Materiaalin laatu riippuu talon tukirakenteiden ja rakennusmateriaalien kestävyydestä.

  DIY korjaus linoleumi

  Käsin kiillotettu graniitti

  DIY parketti korjaus

  Kuinka kiillottaa levyjen lattioita

  Vedeneristys muovikelmulla

  Tehokkain tapa vähentää vedeneristyskestävyyden kustannuksia on suhteellisen ohuiden polymeerikalvojen käyttö, pääasiassa polyeteenikalvot, joiden laajuus on melko laaja. On kuitenkin erittäin tärkeää tutkia erittäin vakavasti kalvojen vedeneristyksen kestävyyttä.

  Polymeerikalvojen kestävyys osoitettiin suorilla kokeilla, ja se vahvistettiin kenttäkohtaisilla havainnoilla sekä kokeellisella ja teoreettisella ennusteella ja perustella kalvopäällysteiden arvioitu elämä eri olosuhteissa.

  Polymeerikalvojen kestävyys on tullut erityisen tärkeä johtuen niiden massiivisesta käytöstä säiliöiden ja muiden hydraulisten rakenteiden läpäisemättömän suojan vuoksi. Polymeerikalvojen kenttäkohteet eri olosuhteissa 15-20 vuoden ajan osoittivat, että vakiintuneen suurtiheyksisen polyeteenin kalvot, joiden paksuus on yli
  200 mikronia ikä erittäin hitaasti ja niiden kestävyys maaperässä ja vedenalaisissa olosuhteissa on yli 150 vuotta; stabiloimattomilla ja polyvinyylikloridikalvoilla on paljon pienempi kestävyys, mutta niiden paksuuden lisääminen 0,6-1,2 mm suurentaa sitä huomattavasti.

  Polyeteenistä valmistetut kosteudeneristyskalvot erottuvat suotuisasti perinteisesti hyväksyttyjen eristeiden joukossa kateaineen ja muovin muodossa.

  Filmisuoja on vesihöyryä läpäisemätön, se on vedenpitävä kerros, joka suojaa rakennusta (kellari, seinät, lattia jne.) Liialliselta kosteudelta.

  Elokuvamateriaalien haittoihin olisi sisällytettävä mahdollinen vahinko rakentamisen aikana ja siksi toteutetaan erilaisia ​​toimenpiteitä.

  Muovikalvon paksuus vedenpitävyyteen

  Sinun tulisi tietää, että vedenpitävyyteen perustuvien pohjien ei tarvitse käyttää 0,4 mm: n ohuempia muovikalvoja. Paksun 0,2 mm: n kalvoa voidaan käyttää vain lattian rakentamisessa maassa.

  Lattian vedeneristyskalvo

  Polyeteenikalvoa levitetään:

  • Lattian alle (myös maanpinnan tasolla) kosteudenkestävä kerros, lattiapäällyste;
  • suojaavan kerroksen kostuttamasta lämpimästi - ja äänieristys;
  • jotta saadaan liukuva kerros eri malleissa.

  Laaja valikoima mahdollisia kokoja mahdollistaa kalvon käytön ilman kalvoverkkojen mekaanista liittämistä.

  • vedenpitävä;
  • joustava, kätevä istuessaan;
  • tarpeeksi vahva murtaa.

  Tekniset tiedot

  Kalvojen asettaminen

  Vedeneristyskalvo on asetettava puhtaalle ja sileälle pinnalle. Kalvoa suositellaan sijoitettavaksi yhtenäiseksi levylle koko huoneeseen. Jos on tarpeen tehdä nivelet, ne on liimattava vähintään 20 cm: n päällekkäisyyllä erityisellä nauhalla. Muovikalvon seinät on taivutettava noin korkeuteen
  10 cm lattian yläpuolella. Käytettäessä yhdessä lämpö- ja / tai ääneneristyskerroksen kanssa kalvoa tulee levittää eristyksen valmistajan suositusten mukaisesti.

  1. Paavali
  2. Betonialusta
  3. Vedeneristyskalvo
  4. Lämmöneristys
  5. Vedeneristyskalvo
  6. Jalka (ohut betoni)
  7. Särkynyt hiekka
   (10-15 cm)
  8. maa

  Vedeneristyskalvo säätöön

  Polyeteenikalvo on suunniteltu kellarin seinien vaakasuoralle vedenpitävälle seinälle ja rakennuksen seinämille kapillaarista vesipulloa ympäröivältä alueelta (kapillaarisen kosteuden imun poisto).

  • korkea kosteuden kestävyys;
  • on pintakuvattu (profiiloitu) pinta, joka estää kalvon liukumisen työn aikana;
  • korkea kimmoisuus hajoamiseen ja hajoamiseen;
  • joustava, helposti ja kätevästi sisätiloissa;
  • vahva rikkoa.

  Tekniset tiedot

  Paksuus (profiililla)

  Kalvojen asettaminen

  Seinien vaakasuoraan vedenpitävään polyeteenikalvoon on suunniteltu asennettavaksi pohjan yläosaan.

  • Säätiön pohjapinta puhdistetaan hiekka- ja pölyjäännöksistä, eliminoimalla kaikki ulkonemat, jotka voivat vahingoittaa kalvoa rakennuksen aikana tai rakennuksen käytön aikana.
  • Laita laastin kerros säätöön. Ennen liuoksen levittämistä on suositeltavaa kostuttaa pohja vedellä estämään veden imeytyminen nopeasti liuoksesta.
  • Vedeneristyskalvo asetetaan laastikerrokselle säätäen leveyttä siten, että pohjan kummallekin puolelle jää vähintään 5 cm uloketta.
  • Polyeteenikalvoverkko on pituudeltaan vähintään 35 cm: n päällekkäinen. Luotettavan liitoksen liimaus liimataan erikoisliimalla tai nauhalla.
  • Levylle asetetaan jälleen kerros laasti, joka on liitoselementti ensimmäisen rivin lohkojen tai tiilien muodostamiseksi.
  1. perusta
  2. Rakennuskerros
   ratkaisu
  3. Vedeneristyskalvo
  4. Rakennuskerros
   ratkaisu
  5. Lohkot tai tiili

  Vedeneristysjärjestelmä

  Polyeteenikalvon käyttö lattian ja pohjan vedenpitävyyteen

  Rakennusten ja rakenteiden rakennusvaiheessa yksittäisten rakenteiden suojaaminen kosteudelta on välttämätöntä. Muovikalvo vedenpitävälle materiaalille - edullinen, kestävät epämuodostumat, helppokäyttöinen materiaali, joka suojaa rakennuksia veden ja muiden syövyttävien nesteiden tuhoiselta vaikutukselta.

  pitoisuus

  GOST 10354-82: n teknisten olosuhteiden mukaan vedenpitävä kalvo valmistetaan pienen tiheyden omaavalla polyetyleenillä erilaisilla lisäaineilla (stabilisaattorit, väriaineet, modifioijat). Se on myös valmistettu suurtiheyksisestä polyeteenistä (GOST 16338-85). Rakennuksessa käytetään kalvoa, jossa on T-merkintä (stabiloitu tai stabiloimaton), jonka paksuus on enintään 0,5 mm. Tyhjennä materiaali kangas, holkki, puoli-holkki eri leveydeltään ja pituudeltaan. Käyttölämpötila -50 ° C - +60 ° C

  Yhdessä tavanomaisen polyeteenieristyksen kanssa, jota käytetään vahvistettuina, jossa kalvon tiivistetyn verkkokerroksen kerrosten välillä. Sen lujuuden osoitin ei ole paksuus vaan tiheys. Joskus geomembraaniin viitataan myös polyetyleeniä sisältävien vesitiivisteiden lajikkeisiin. Se on melko joustavaa, kestää mekaanisia vaurioita, sillä on hyvä kemiallinen inertti (PH 0.5-14) ja se on ympäristön kannalta turvallinen.

  Rullina valmistettu vedeneristyskalvo

  Polyeteenikalvon edut:

  1. Tarjoaa kaksipuolisen suojan kosteudelta: pohja on suojattu ulkopuolelta (pohjavedestä) ja sisäpuolelta (betoni ei anna kosteutta, mikä takaa hyvän kiinnittymisen / kovettumisen ja yhtenäisen kiinteytymisen).
  2. Se ei ole murtuva, hajoaminen: bakteerit eivät voi "prosessoida" polyetyleeniä.
  3. Helppo käyttää: laaja kangas kattaa suuren alueen kerralla. Pieni paksuus ja riittävä joustavuus mahdollistavat materiaalin käytön epämiellyttävissä paikoissa (kulmat jne.).
  4. Mahdollistaa tiivistettyjen liitosten muodostamisen: Liitokset on juotettu erikoislaitteella hitsaamalla polymeerejä tai liimattu.
  5. Pienentää vedenpitävyyden kustannuksia: muovikalvo - edullinen materiaali rakennusten suojaamiseksi kosteudelta.
  6. Liukumaton asennuksen aikana. Valmistajat tuottavat kuvioitua (profiloidut) kangasta.

  Lujittava silmäkerros lisää merkittävästi polyetyleenin vahvuutta

  Polyeteenin pääasiallinen haitta on vähäinen lujuus. Kangas voi vaurioitua helposti korjaus- ja rakennustoimintojen aikana: läpimurto riistää koko kosteuseristyksen. Siksi yleensä polyeteenikalvoa käytetään yhdessä muiden kosteutta suojaavien välineiden kanssa. Materiaali on epämiellyttävä käyttää pystysuoraan kosteuseristykseen. Sitä käytetään pääasiassa suojaamaan säätiötä, päällekkäisiä päällekkäisyyksiä, lattiaa ja kattoa vedestä.

  Maa- ja sulamisvesi aiheuttaa pohja-elementtien kyllästymisen kosteudelle, mikä johtaa liialliseen kosteuteen ja hometta muuntavien sienien kehittymiseen, jotka tunkeutuvat korkeammalle rakennuksen tukirakenteiden suuntaan. Negatiivisessa lämpötilassa vettä, joka on imeytynyt betoniin jäädyttää - jääkiteet tuhoavat rakennusmateriaalin rakennetta ja vähentävät sen lujuutta. Betoniin vuotanut kosteus aiheuttaa teräsvahvistuksen korroosiota (ruostumista). Rakennusten ja rakenteiden käyttöiän pidentäminen vaatii luotettavan vedeneristyksen rakennusvaiheen aikana.

  Tärkeää: polyeteenikalvoa käytetään ylimääräisenä elementtinä suojaamaan säätiötä kosteudelta.

  Polyeteenikangasta käytetään useammin kosteuden suojaamiseen yksittäisissä rakenteissa

  Nauhan säätiö käytetään usein yksittäisissä rakennuksissa. Suojaus kosteudelta suoritetaan tietyn järjestelmän mukaisesti. Kaivannon valmistuttua ja muottipesän asentamisen jälkeen he alkavat asettaa elokuva-verkon. Nauhat ovat päällekkäin (20-35 cm), liitokset on tiivistetty erikoisella nauhalla tai liimalla. Kankaan reunojen on välttämättä ulottuttava muotin reunan yli vähintään 10 senttimetriä. Varmista, että polymeeriä ei vahingoitu, suorita lujitus ja kaada sitten betoniliuos. Kalvo säilyttää betonissa kosteuden pitkään, mikä edistää yhtenäistä kovettumista. Tulevaisuudessa se toimii suojaamana kapillaaripinnoilta. Kun betoni on kovettunut (useita päiviä myöhemmin), muotti poistetaan varovasti, muutoin vaurio (puhkaisut, leikkaukset) tulevaisuudessa johtavat säätöosien kyllästymiseen kosteudella.

  Kosteudeneristyksen lisäksi polyeteeni suorittaa estotoiminnon, joka suojelee muottien betonista tarttumista ja helpottaa purkamista.

  Pohjan yläosan vaakasuora vedeneristys suoritetaan tiettyyn sekvenssiin:

  1. Ne puhdistavat pohjan pinnalta pölystä, hiekasta, poistavat epätasaisuudet, jotka voivat vaurioittaa polyetyleeniä munien aikana ja katkaise ulkoneva vahvike.
  2. Ensimmäinen vaihtoehto: kostuta pohja vedellä, laita sementtilaasti. Toinen vaihtoehto: pinta on kyllästetty alukkeella.
  3. Muovilevy asetetaan ylhäältä jättäen korvauksen

  5 cm kummallakin puolella. Kalvon kaistaleet päällekkäisyyden pituutta pitkin

  35 cm. Liitos on liimattu tai sinetöity nauhalla.

 • Laatoitettu kangas kaadetaan kerroksella sementtilaastia tasoitettuna, joka suojaa kalvon vahingossa tapahtuvalta tuholta.
 • Järjestelmä vedeneristyslautan perustamisesta

  Suorita tapauksissa, joissa betonilaatta toimii rakennuksen perustana ja lattian ensimmäisessä kerroksessa. Tällaisissa hankkeissa on tarpeen suojata betoni pohjavedestä ja vuoto rakennuksen sisällä.

  Vaihtoehtoinen vedeneristys betonipinnoitteella: kalvo on asetettu karkean ja viimeistelylaatan väliin

  • geotekstiilin kerros asetetaan tasoitetulle ja puhdistetulle pinnalle;
  • yli rullatut kalvoliuskat. Päällekkäisyyksien pitäisi olla

  20 cm, liitokset on suljettu kiinnitysnauhalla tai erityisellä liimalla;

 • kalvo on taitettu seiniin korkeudelta
  15 cm;
 • kulmat on kätevästi taitettu ja kiinnitetty nitojalla;
 • suorita betoniterä kuivumisen jälkeen, joka jatkuu muuhun työhön.
 • Polyeteeniä käytetään vedenpitävien parvekkeiden, logistiikan, terassit

  Polyeteenin käyttö ei ainoastaan ​​tarjoa lattian kosteutta, vaan myös suojaa lämmön- ja äänieristyskerrokset. Kalvo asetetaan tasaiselle, puhtaalle pinnalle. Luotettava suoja kosteudelta, joka on esikäsitelty bitumimastilla. On suositeltavaa käyttää kiinteää kangasta koko alueelle. Tarvittaessa liimojen liimanauhat liimataan päällekkäin

  20 cm liimanauhalla tai liimalla. Jätä säiliö seinään korkeudelle

  10 cm. Lämpö- ja äänieristeet asennetaan valmistajan suositusten mukaisesti. Jos lattialle on asetettu lattia, sen päälle asetetaan polyeteeniä.

  Polyeteenikalvoa on pitkään käytetty rakentamisessa suojaamaan erilaisia ​​malleja kosteutta. Nykyaikaiset vedeneristysmateriaalit ylittävät polyetyleeni monin tavoin. Siksi kalvoa käytetään pääasiassa yksittäisissä rakenteissa ja lisäsuojauksena. Jos halutaan valita edullinen polyeteenikudos tärkeimpänä vedenpitävänä materiaalina, kannattaa ottaa huomioon kaikki aineenvoimakkuuteen riittämättömät vaarat.

  Suosittelemme artikkeleita

  • Parohydroeristys Izospan: tekniset ominaisuudet ja sovellusominaisuudet
  • Kuinka valita suojakalvo pohjan ja lattian vedenpitäviksi
  • Vedeneristys ja höyrysulku UTAFOL: sovellus ja tekniset ominaisuudet
  • Geotekstiilit: innovatiivisten materiaalien käyttö rakentamisessa

  Lattian vedenpitävyyden valinta

  Lattian vedeneristyskalvoa käytetään usein rakentamisessa edullisten ja hyvien laatuominaisuuksien vuoksi.

  Pohjan suojeleminen kosteuden läpäisevyydeltä suojaa rakennusmateriaaleja ja rakenteita ennenaikaiselta vaurioilta.

  Oikein valittu ja säädetty vedeneristysmateriaalin tekniikan mukaan voit käyttää kellarikerroksia ja ullakkotilaa huoneisiin asuin- ja asuinrakennuksille.

  Vedenpitävät kalvotyypit

  Elokuvaeriste on suosittu yksityisissä kodeissa, huoneistoissa, toimistoissa ja kaupallisissa tiloissa.

  Vesitiivistykseen käytettävää polyeteenikalvoa on saatavana eri paksuus- ja tekstuureissa. Tyypit ja niiden ominaisuudet otetaan huomioon taulukossa:

  Materiaali valitaan riippuen huoneen toiminnallisesta tarkoituksesta ja varojen saatavuudesta.

  Vedenpitävät toiminnot

  Oikein asennettu vesieristys:

  • suojata huoneen huurteen vuotamisesta alakerrassa oleville naapureille;
  • toimivat esteinä kosteuden tunkeutumiselle maasta lopulliseen lattiaan.

  Huoneissa, joissa on korkea kosteus: kylpyhuoneet, kylpyammeet, saunat, kellareissa, sinun on tehtävä lattian vedenpitävyys.

  Muovikalvon edut

  Useimmiten vedeneristys suoritetaan muovikääreillä optimaalisen suhteen takia hinnan laadun suhteen.

  • alhaiset kustannukset;
  • suuri joustavuus, koska se sopii helposti;
  • pitkä käyttöikä;
  • se ei ole murtuvainen.

  Lattian vedeneristyskalvon tekniset ominaisuudet on esitetty taulukossa:

  Mekaanisten vaurioiden kestävyyden lisäämiseksi käytetään stabiloitua vahvistettua polyeteeniä.

  Asennus vedeneristyslaatan alla

  Vedeneristysmateriaali on asetettava levyn alle, kun betonilaatta suorittaa ensimmäisen kerroksen ja pohjan lattian toiminnan. Tässä tapauksessa on välttämätöntä suojata pohja pohjaveden tunkeutumiselta ja vuotoja rakennuksen sisäpuolelta (putkien lävistämiseksi), kalvo asetetaan vedyn ja viimeistelykerroksen kerrosten väliin. Katso lisätietoja esivalmisteen vedenpitävyydestä tästä videosta:

  Geotekstiili toimii alustana polyetyleenille

  Asennettaessa lattialämmitystä on tarpeen asentaa vesitiiviys aluslevyn alle asentamalla seinämät - tämä estää seinien kosteuden pääsyn lattialle.
  Asennusjärjestys:

  1. Geotextileja levitetään tasaiselle pinnalle, joka on puhdistettu pölystä ja roskista, vedeneristys levitetään nauhoihin. Jos käytämme yksinkertaista polyeteenikalvoa, suoritamme pinoamisen 15-20 cm: n päällekkäisyydellä, jos vaahdotettu polyeteeni, sitten päästä päähän.
  2. Vedeneristyskorjauskorjauksen nauhat.
  3. Materiaali kulmissa, jotka käännämme ja kiinnitetään rakennustelineellä.

  Vedenpitävyyden asentamisen jälkeen jatka lasin asennusta. Teemme työtä huolellisesti, jotta elokuvaa ei katkaista.

  Vedenpitävyyden asennus lasilla

  Kun lasitus on täysin kuivaa, sinun täytyy tehdä pohjamaali kahdessa kerroksessa. Jokainen seuraava kerros levitetään edellisen kuivauksen jälkeen. Katso lisätietoja vedeneristyslaadusta tästä videosta:

  Sitten lämmöneristysmateriaali asetetaan, vaipan nauha liimataan seinämien ympärille, muovikalvo peitetään edellä kuvatulla tavalla.

  Varmistaessasi vedeneristys on parempi olla säästämättä laatua, koska kustannukset maksavat käytön aikana. Materiaalin laatu riippuu talon tukirakenteiden ja rakennusmateriaalien kestävyydestä.

  Vedenpitävän kalvon asennuksen perusteet

  Vedeneristyskalvo säätöön

  Säätiö on ulkoisten tekijöiden jatkuvan vaikutuksen alla. He kaikki pyrkivät tuhoamaan materiaalin rakenteen eheyden, mikä johtaa rakennusvirheisiin ja rakennuksen muodonmuutokseen. Rakentajien tehtävänä on suojata säätiö kosteudelta. Kellarin avoin osa kärsii enemmän sateesta ja suorasta kosketuksesta veden kanssa. Ja pohjan maanalainen osa on kaikkein alttiimpia kosketuksiin pohjaveden kanssa, mikä johtaa asteittain käyttökelvottomaan tilaan. Jos pohjaa ei ole kunnolla kiinnitetty, pohjamateriaali nou- see vähitellen kosteutta ja alkaa murtua. Pian hänellä ei yksinkertaisesti ole voimaa tarjota tarvittavaa rakenteellista voimaa.

  Vedenpitävä kalvo säätiölle on paras taloudellisesta ja käytännöllisestä näkökulmasta, tapa säilyttää perusrakenteen koko maassa. Oikean työn avulla rakennus pystyy pitämään kestävästi ja luotettavasti pitkään.

  Polyeteenikalvo vedenpitävälle pohjalle

  Polyeteenikalvo perustuksen rakentamiseksi tarjoaa rakenteellista lujuutta ja stabiilisuutta ulkoisissa vaikutteissa. Vedenpitävyys tällaisella kalvolla antaa luotettavan kosteuden kestävyyden, mutta on erittäin herkkä auringonvalolle ja mekaanisille vaurioille. Siksi se on yleensä piilossa maan alla. Mutta sitten syntyy toinen kysymys - jos elokuva on vahingoittunut, se menettää veden hylkyä. Siksi materiaali on valmistettu erityisestä kalvosta, joka kestää kohtalaisia ​​kuormituksia. Betonin kaatamisen yhteydessä se rikkoo ja kaatuu, mikä edellyttää, että henkilö kiinnittää erityistä huomiota PVC-kalvon levittämiseen maaperän kerrokseen.

  Pohjan vedenpitävä kalvo pystyy tarjoamaan rakenteelle suuren lujuuden ja luotettavuuden. Työtilauksen asianmukaisen toteuttamisen avulla voimme taata tarvittavan vahvuuden. Rakennusmarkkinoilla on nykyään monenlaisia ​​materiaaleja vedenpitävyyteen.

  Polymeerikalvojen rakentamisen tyypit ja ominaisuudet

  Vedenpitävyys säätiöllä muovikelmulla pystyy takaamaan tarvittavat tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Samanaikaisesti kaluston valinta säätiölle on perusteltava ja valittava tietyn tapauksen osalta.

  Vedenpitävyys, joka on pakollinen perusrakenteessa, mahdollisesti eri tavoin. Samanaikaisesti kalvon käyttö mahdollistaa kustannusten pienentämisen ja rakennusprosessin optimoinnin. Ehdotetuista elokuvityypeistä ovat seuraavat:

  Rakennuskalvojen lajit

  1. Standardilevyt ja PVC-kalvot
  2. Valinnaiset vahvistetut kalvot
  3. Kalvonäkymä

  Perinteiset ja pitkään käytössä olevat vedeneristysmenetelmät, joihin on varattu kateaine ja mastiksi, ovat omat ominaisuutensa ja haittansa. Vedeneristyskalvo on erinomainen vaihtoehto tavallisille menetelmille. Se on helppo asentaa ja korkea laatu rakennuksen lopussa. Useiden kerrosten läsnäolo johtaa tehokkaaseen pohjaan.

  Kalvoa peitetään yleensä lisäkerroksilla suojamateriaaleja. Koska materiaali käytti kumia ja bitumia. Vedeneristyskalvolla on suuri vastustuskyky kosteuden ja erityisesti sen koostumuksen sisältämien suolojen ja mineraalien kielteisiin ja vahingollisiin vaikutuksiin. Erityisen edullista on käyttää lisäsuojattuja kalvoja alueilla, joilla on monimutkaiset geotekniset olosuhteet ja erityisen aggressiivinen ympäristö maanalaisissa maissa.

  PVC-kalvon asennuksen perusteet vedenpitävyyteen

  Kellarin vedenpitävyys kalvolla on yksinkertainen mutta tehokas mitta. Pohjakalvo takaa erinomaisen vastuksen kosteudelle siirtymisestä betoniin ja tunkeutuu vähitellen syvempiin kerroksiin.

  Säätiölle valmistettu polyeteenikalvo on asennettu useisiin vaiheisiin:

  Ensinnäkin on välttämätöntä suorittaa valmisteluvaihe, joka on seuraava:

  1. Taustalla olevan pinnan tasoitus.
  2. Betonin puhdistus on varovasti puhdistettava.
  3. Pölypuhallettu erikoiskompressori tai pölynimuri.
  4. Primer-sovellus.
  5. Käytetään kerrosta vedeneristysmateriaaleja, joka valmistuu kaatamalla betoniseosta.

  Säätiön kalvo asetetaan kaivoon vasta sen jälkeen, kun tarvittava työ maaperän suunnittelussa ja hiekkatyynyjen luominen on tehty. Rakennustyömaan maaperän teknisistä ominaisuuksista riippuen vesirakennusteknisten kerrosten ja horisonttien luomisen yksilöllinen suunnittelu tapahtuu.

  PVC-kalvojen asennus

  Kun kaivo kaivetaan ja suunnitellaan, voit jatkaa vedenpitävän polyeteenikalvon matolle. Jotta estettäisiin kalvon rakenne vaurioitumatta, muottien kiinnitykset suoritetaan ulkopuolelle ja PVC-kalvo on sovitettu muotin sisäosaan. Jos kalvoa ei ole peitetty kiinteällä arkilla, erillisissä kappaleissa on oltava vähintään 20 senttimetrin päällekkäisyys. Kiinnitysliima impregnoidaan kaikkiin liitosalueisiin levyjen kiinnittämiseksi mahdollisimman lujasti. Kalvon asettamista varten on välttämätöntä muodostaa ulkonema yläosaan yläosasta yläosasta vähintään 10 senttimetriä.

  Kalvolla on tärkeä rooli betoniseoksen kovettumisen nopeudesta ja laadusta. Betoni jäätyy nopeammin ja tasaisemmin, mikä on tärkeää määritettyjen teknisten indikaattorien saavuttamiseksi. Elokuvan ansiosta on mahdollista rajoittaa betonin sisältämän kosteuden menetystä eli toisin sanoen maaperän kosteuden optimaalinen yhdistelmä ja betoni syntyy.

  Kun se täytetään, sekä betoniseoksen kaatamisen yhteydessä, on tarpeen tarkkailla tarkasti vesitiiviin kalvokerroksen tasoitustarkkuutta ja tasaista jakautumista - näin on mahdollista estää sen tuhoutuminen ja jopa pienet vauriot.

  PVC-kalvo, joka säästää vedenpitävyyttä, takaa korkealaatuisen eristyksen ja siten koko tukirakenteen turvallisuuden.

  Vedenpitävien kalvojen edut ja haitat

  Pohjakerroksen vedenpitävyys elokuvilla, jonka etuja ja haittoja määrittävät sen suosion nykyaikaisessa rakentamisessa, takaa halutun tuloksen saavuttamisen ja vaivattomuuden ja rahan vähimmäiskulut.

  Kalvoa käytetään aktiivisesti pohjan pystysuoraan ja horisontaaliseen suojaukseen. Tämä estää kosteuden tunkeutumisen betonirakenteen rakenteeseen ja siten estää sen tuhoutumisen. Tämä lähestymistapa on erinomainen vaihtoehto erilaisille päällystysvesisuojauksille.

  Säätiön tyhjennyskalvo auttaa luomaan tarvittavan suojakerroksen pohjan maanalaisen kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta.

  PVC-kalvon edut ja haitat

  Yleensä vedenpitävä kalvo edistää seuraavia käytännön hyötyjä sen käytöstä:

  1. Edullinen vedeneristys toimii.
  2. Helppo asentaa vedeneristys.
  3. Kestävyys ja korkea kerros lujuus.
  4. Luotettava kosteudenkestävyys.

  Näin ollen nyt on olemassa tilanne, jossa optimaalinen tapa suojata säätiö on luoda geometrisesti tarkka ja yksityiskohtainen kerros erityinen elokuva.

  Polyeteenikalvo vedeneristykseen

  Vedeneristys muovikelmulla

  Tehokkain tapa vähentää vedeneristyskestävyyden kustannuksia on suhteellisen ohuiden polymeerikalvojen käyttö, pääasiassa polyeteenikalvot, joiden laajuus on melko laaja. On kuitenkin erittäin tärkeää tutkia erittäin vakavasti kalvojen vedeneristyksen kestävyyttä.

  Polymeerikalvojen kestävyys osoitettiin suorilla kokeilla, ja se vahvistettiin kenttäkohtaisilla havainnoilla sekä kokeellisella ja teoreettisella ennusteella ja perustella kalvopäällysteiden arvioitu elämä eri olosuhteissa.

  Polymeerikalvojen kestävyys on tullut erityisen tärkeä johtuen niiden massiivisesta käytöstä säiliöiden ja muiden hydraulisten rakenteiden läpäisemättömän suojan vuoksi. Polymeerikalvojen kenttäkohteet eri olosuhteissa 15-20 vuoden ajan osoittivat, että vakiintuneen suurtiheyksisen polyeteenin kalvot, joiden paksuus on yli

  200 mikronia ikä erittäin hitaasti ja niiden kestävyys maaperässä ja vedenalaisissa olosuhteissa on yli 150 vuotta; stabiloimattomilla ja polyvinyylikloridikalvoilla on paljon pienempi kestävyys, mutta niiden paksuuden lisääminen 0,6-1,2 mm suurentaa sitä huomattavasti.

  Polyeteenistä valmistetut kosteudeneristyskalvot erottuvat suotuisasti perinteisesti hyväksyttyjen eristeiden joukossa kateaineen ja muovin muodossa.

  Filmisuoja on vesihöyryä läpäisemätön, se on vedenpitävä kerros, joka suojaa rakennusta (kellari, seinät, lattia jne.) Liialliselta kosteudelta.

  Elokuvamateriaalien haittoihin olisi sisällytettävä mahdollinen vahinko rakentamisen aikana ja siksi toteutetaan erilaisia ​​toimenpiteitä.

  Muovikalvon paksuus vedenpitävyyteen

  Sinun tulisi tietää, että vedenpitävyyteen perustuvien pohjien ei tarvitse käyttää 0,4 mm: n ohuempia muovikalvoja. Paksun 0,2 mm: n kalvoa voidaan käyttää vain lattian rakentamisessa maassa.

  Lattian vedeneristyskalvo

  Polyeteenikalvoa levitetään:

  • Lattian alle (myös maanpinnan tasolla) kosteudenkestävä kerros, lattiapäällyste;
  • suojaavan kerroksen kostuttamasta lämpimästi - ja äänieristys;
  • jotta saadaan liukuva kerros eri malleissa.

  Laaja valikoima mahdollisia kokoja mahdollistaa kalvon käytön ilman kalvoverkkojen mekaanista liittämistä.

  • vedenpitävä;
  • joustava, kätevä istuessaan;
  • tarpeeksi vahva murtaa.

  Vedeneristyskalvo on asetettava puhtaalle ja sileälle pinnalle. Kalvoa suositellaan sijoitettavaksi yhtenäiseksi levylle koko huoneeseen. Jos on tarpeen tehdä nivelet, ne on liimattava vähintään 20 cm: n päällekkäisyyllä erityisellä nauhalla. Muovikalvon seinät on taivutettava noin korkeuteen

  10 cm lattian yläpuolella. Käytettäessä yhdessä lämpö- ja / tai ääneneristyskerroksen kanssa kalvoa tulee levittää eristyksen valmistajan suositusten mukaisesti.

  1. Paavali
  2. Betonialusta
  3. Vedeneristyskalvo
  4. Lämmöneristys
  5. Vedeneristyskalvo
  6. Jalka (ohut betoni)
  7. Särkynyt hiekka

  Vedeneristyskalvo säätöön

  Polyeteenikalvo on suunniteltu kellarin seinien vaakasuoralle vedenpitävälle seinälle ja rakennuksen seinämille kapillaarista vesipulloa ympäröivältä alueelta (kapillaarisen kosteuden imun poisto).

  • korkea kosteuden kestävyys;
  • on pintakuvattu (profiiloitu) pinta, joka estää kalvon liukumisen työn aikana;
  • korkea kimmoisuus hajoamiseen ja hajoamiseen;
  • joustava, helposti ja kätevästi sisätiloissa;
  • vahva rikkoa.

  Seinien vaakasuoraan vedenpitävään polyeteenikalvoon on suunniteltu asennettavaksi pohjan yläosaan.

  • Säätiön pohjapinta puhdistetaan hiekka- ja pölyjäännöksistä, eliminoimalla kaikki ulkonemat, jotka voivat vahingoittaa kalvoa rakennuksen aikana tai rakennuksen käytön aikana.
  • Laita laastin kerros säätöön. Ennen liuoksen levittämistä on suositeltavaa kostuttaa pohja vedellä estämään veden imeytyminen nopeasti liuoksesta.
  • Vedeneristyskalvo asetetaan laastikerrokselle säätäen leveyttä siten, että pohjan kummallekin puolelle jää vähintään 5 cm uloketta.
  • Polyeteenikalvoverkko on pituudeltaan vähintään 35 cm: n päällekkäinen. Luotettavan liitoksen liimaus liimataan erikoisliimalla tai nauhalla.
  • Levylle asetetaan jälleen kerros laasti, joka on liitoselementti ensimmäisen rivin lohkojen tai tiilien muodostamiseksi.
  • Vedeneristyskalvo
  • Rakennuskerros

  Lattian vedenpitävyyden valinta

  Lattian vedeneristyskalvoa käytetään usein rakentamisessa edullisten ja hyvien laatuominaisuuksien vuoksi.

  Pohjan suojeleminen kosteuden läpäisevyydeltä suojaa rakennusmateriaaleja ja rakenteita ennenaikaiselta vaurioilta.

  Oikein valittu ja säädetty vedeneristysmateriaalin tekniikan mukaan voit käyttää kellarikerroksia ja ullakkotilaa huoneisiin asuin- ja asuinrakennuksille.

  Vedenpitävät kalvotyypit

  Elokuvaeriste on suosittu yksityisissä kodeissa, huoneistoissa, toimistoissa ja kaupallisissa tiloissa.

  Vesitiivistykseen käytettävää polyeteenikalvoa on saatavana eri paksuus- ja tekstuureissa. Tyypit ja niiden ominaisuudet otetaan huomioon taulukossa:

  Materiaali valitaan riippuen huoneen toiminnallisesta tarkoituksesta ja varojen saatavuudesta.

  Vedenpitävät toiminnot

  Oikein asennettu vesieristys:

  • suojata huoneen huurteen vuotamisesta alakerrassa oleville naapureille;
  • toimivat esteinä kosteuden tunkeutumiselle maasta lopulliseen lattiaan.

  Huoneissa, joissa on korkea kosteus: kylpyhuoneet, kylpyammeet, saunat, kellareissa, sinun on tehtävä lattian vedenpitävyys.

  Muovikalvon edut

  Useimmiten vedeneristys suoritetaan muovikääreillä optimaalisen suhteen takia hinnan laadun suhteen.

  • alhaiset kustannukset;
  • suuri joustavuus, koska se sopii helposti;
  • pitkä käyttöikä;
  • se ei ole murtuvainen.

  Lattian vedeneristyskalvon tekniset ominaisuudet on esitetty taulukossa:

  Mekaanisten vaurioiden kestävyyden lisäämiseksi käytetään stabiloitua vahvistettua polyeteeniä.

  Asennus vedeneristyslaatan alla

  Vedeneristysmateriaali on asetettava levyn alle, kun betonilaatta suorittaa ensimmäisen kerroksen ja pohjan lattian toiminnan. Tässä tapauksessa on välttämätöntä suojata pohja pohjaveden tunkeutumiselta ja vuotoja rakennuksen sisäpuolelta (putkien lävistämiseksi), kalvo asetetaan vedyn ja viimeistelykerroksen kerrosten väliin. Katso lisätietoja esivalmisteen vedenpitävyydestä tästä videosta:

  Geotekstiili toimii alustana polyetyleenille

  Asennettaessa lattialämmitystä on tarpeen asentaa vesitiiviys aluslevyn alle asentamalla seinämät - tämä estää seinien kosteuden pääsyn lattialle.

  Asennusjärjestys:

  1. Geotextileja levitetään tasaiselle pinnalle, joka on puhdistettu pölystä ja roskista, vedeneristys levitetään nauhoihin. Jos käytämme yksinkertaista polyeteenikalvoa, suoritamme pinoamisen 15-20 cm: n päällekkäisyydellä, jos vaahdotettu polyeteeni, sitten päästä päähän.
  2. Vedeneristyskorjauskorjauksen nauhat.
  3. Materiaali kulmissa, jotka käännämme ja kiinnitetään rakennustelineellä.

  Vedenpitävyyden asentamisen jälkeen jatka lasin asennusta. Teemme työtä huolellisesti, jotta elokuvaa ei katkaista.

  Vedenpitävyyden asennus lasilla

  Kun lasitus on täysin kuivaa, sinun täytyy tehdä pohjamaali kahdessa kerroksessa. Jokainen seuraava kerros levitetään edellisen kuivauksen jälkeen. Katso lisätietoja vedeneristyslaadusta tästä videosta:

  Sitten lämmöneristysmateriaali asetetaan, vaipan nauha liimataan seinämien ympärille, muovikalvo peitetään edellä kuvatulla tavalla.

  Varmistaessasi vedeneristys on parempi olla säästämättä laatua, koska kustannukset maksavat käytön aikana. Materiaalin laatu riippuu talon tukirakenteiden ja rakennusmateriaalien kestävyydestä.

  Polyeteenieristys

  Mikä tahansa rakenne on alttiina kosteudelle tunkeutumisen ulkopuolelta. Lähellä pohjavesi ja saostuminen voivat johtaa liialliseen kosteuteen, mikä haittaa rakennuksen suorituskykyä ja saattaa johtaa sen tuhoamiseen. Materiaalien luettelo rakennusten suojaamiseksi muun muassa kosteudesta (anti-lauhde, polypropyleeni, polymeerinen) polyeteeni vedeneristys on erityinen paikka. Se on suunniteltu luotettavasti suojaamaan taloa kosteuden haitallisilta vaikutuksilta.

  Valitse vedenpitävä materiaali

  Talon pohjan suojelemiseksi veden tuhoiselta vaikutukselta käytetään suuritiheyksisiä muovikalvoja. Heidän avullaan on mahdollista saavuttaa eristyksen tiukka ja suojata rakenteen perustana luotettavasti kosteuden lisäksi myös pohjavedessä mahdollisesti esiintyvien kemikaalien vaikutuksesta. Yhtä tärkeä toimenpide on lattian vedeneristys. Se tulee luotettava este tunkeutumiseen kellariin ja kellarin kosteuteen.

  Vedenpitävyys on myös tarpeen katon suojelemiseksi, joka kestää jatkuvasti sadetta. Näihin tarkoituksiin käytetään kalvoa, joka pystyy kulkemaan höyryä sisältä. Tämä ei anna häiritä ilmanvaihtoa. Tällöin diffuusi kalvot tai mikroperforatut kalvot ovat paras valinta.

  Polyeteenieristeiset vedeneristysmateriaalit

  Kalvo valmistetaan polyetyleenipuristuksella korkeassa paineessa. Sitä voidaan käyttää lämpötila-alueella -50 ° С - + 60 ° С. Polyeteenikalvot jaetaan rei'itettyihin ja ei-perforoiduiksi.

  Rei'itetyt materiaalit on suunniteltu vedenpitäviksi, ei rei'itetyiksi - useimmiten höyrysulun aikaansaamiseksi. Tämä johtuu siitä, että mikroaukkojen läsnäolo antaa kalvolle suuremman höyryläpäisevyyden. Kuitenkin, jos puhumme katon vedeneristämisestä, molempien tyyppien käytön yhteydessä on jätettävä ilmanvaihtoväli.

  Vahvistettu polyeteenieristys on erillinen tyyppi, jolle on ominaista korkea lujuus ja kestävyys. Sitä käytetään samoilla alueilla kuin muovikalvo, mutta sitä on lisättävä. Erityinen viskoosi-selluloosaverkon vahvikekerros antaa materiaalin lisävoimakkuudella ja estää lauhteen muodostumisen sen sisäpuolelta. Vahvistetut kalvot ovat suosituimpia eri höyry- ja vedeneristysmateriaaleissa.

  Edut vedeneristyspolyeteenin käytöstä

  Polyeteeni on materiaali, jolle on tunnusomaista kimmoisuus, huurteen ja iskunkestävyys, kosteuden kestävyys. Tällaisen kalvon rakentamisessa suoritetaan suojaava ja eristävä toiminto. Sen avulla voit luoda samanaikaisesti korkealaatuista höyryä, lämpöä ja vesitiivistystä.

  Polyeteeni on biologisesti imeytyvää ja ei aiheuta mätää. Perinteisiin materiaaleihin verrattuna sen paino ja paksuus ovat pienemmät. Rakenne käyttää pääsääntöisesti 0,085 mm: n, 0,06 mm: n ja 0,2 mm: n paksuisia kalvoja. Kankaiden liitos tehdään hitsaamalla, mikä mahdollistaa täysin suljetun sauman. Joskus kalvo liimataan eristettyyn pintaan muovi- tai bitumimastilla.

  Polyeteeni-vedeneristys on käytössä seinien, perustusten ja kattojen kanssa. Sen käyttö auttaa parantamaan sementin hydratointia.

  Polyeteenikalvon käyttö lattian ja pohjan vedenpitävyyteen

  Rakennusten ja rakenteiden rakennusvaiheessa yksittäisten rakenteiden suojaaminen kosteudelta on välttämätöntä. Muovikalvo vedenpitävälle materiaalille - edullinen, kestävät epämuodostumat, helppokäyttöinen materiaali, joka suojaa rakennuksia veden ja muiden syövyttävien nesteiden tuhoiselta vaikutukselta.

  Vesitiivis polyetyleenikalvo

  Tekniset tiedot ja tyypit

  GOST 10354-82: n teknisten olosuhteiden mukaan vedenpitävä kalvo valmistetaan pienen tiheyden omaavalla polyetyleenillä erilaisilla lisäaineilla (stabilisaattorit, väriaineet, modifioijat). Se on myös valmistettu suurtiheyksisestä polyeteenistä (GOST 16338-85). Rakennuksessa käytetään kalvoa, jossa on T-merkintä (stabiloitu tai stabiloimaton), jonka paksuus on enintään 0,5 mm. Tyhjennä materiaali kangas, holkki, puoli-holkki eri leveydeltään ja pituudeltaan. Käyttölämpötila -50 ° C - +60 ° C

  Yhdessä tavanomaisen polyeteenieristyksen kanssa, jota käytetään vahvistettuina, jossa kalvon tiivistetyn verkkokerroksen kerrosten välillä. Sen lujuuden osoitin ei ole paksuus vaan tiheys. Joskus geomembraaniin viitataan myös polyetyleeniä sisältävien vesitiivisteiden lajikkeisiin. Se on melko joustavaa, kestää mekaanisia vaurioita, sillä on hyvä kemiallinen inertti (PH 0.5-14) ja se on ympäristön kannalta turvallinen.

  Aineiston edut ja haitat

  Polyeteenikalvon edut:

  1. Tarjoaa kaksipuolisen suojan kosteudelta: pohja on suojattu ulkopuolelta (pohjavedestä) ja sisäpuolelta (betoni ei anna kosteutta, mikä takaa hyvän kiinnittymisen / kovettumisen ja yhtenäisen kiinteytymisen).
  2. Se ei ole murtuva, hajoaminen: bakteerit eivät voi "prosessoida" polyetyleeniä.
  3. Helppo käyttää: laaja kangas kattaa suuren alueen kerralla. Pieni paksuus ja riittävä joustavuus mahdollistavat materiaalin käytön epämiellyttävissä paikoissa (kulmat jne.).
  4. Mahdollistaa tiivistettyjen liitosten muodostamisen: Liitokset on juotettu erikoislaitteella hitsaamalla polymeerejä tai liimattu.
  5. Pienentää vedenpitävyyden kustannuksia: muovikalvo - edullinen materiaali rakennusten suojaamiseksi kosteudelta.
  6. Liukumaton asennuksen aikana. Valmistajat tuottavat kuvioitua (profiloidut) kangasta.

  Polyeteenin pääasiallinen haitta on vähäinen lujuus. Kangas voi vaurioitua helposti korjaus- ja rakennustoimintojen aikana: läpimurto riistää koko kosteuseristyksen. Siksi yleensä polyeteenikalvoa käytetään yhdessä muiden kosteutta suojaavien välineiden kanssa. Materiaali on epämiellyttävä käyttää pystysuoraan kosteuseristykseen. Sitä käytetään pääasiassa suojaamaan säätiötä, päällekkäisiä päällekkäisyyksiä, lattiaa ja kattoa vedestä.

  Vedeneristyskalvo säätöön

  Maa- ja sulamisvesi aiheuttaa pohja-elementtien kyllästymisen kosteudelle, mikä johtaa liialliseen kosteuteen ja hometta muuntavien sienien kehittymiseen, jotka tunkeutuvat korkeammalle rakennuksen tukirakenteiden suuntaan. Negatiivisessa lämpötilassa vettä, joka on imeytynyt betoniin jäädyttää - jääkiteet tuhoavat rakennusmateriaalin rakennetta ja vähentävät sen lujuutta. Betoniin vuotanut kosteus aiheuttaa teräsvahvistuksen korroosiota (ruostumista). Rakennusten ja rakenteiden käyttöiän pidentäminen vaatii luotettavan vedeneristyksen rakennusvaiheen aikana.

  Tärkeää: polyeteenikalvoa käytetään ylimääräisenä elementtinä suojaamaan säätiötä kosteudelta.

  Vedeneristysnauhan teknologia

  Nauhan säätiö käytetään usein yksittäisissä rakennuksissa. Suojaus kosteudelta suoritetaan tietyn järjestelmän mukaisesti. Kaivannon valmistuttua ja muottipesän asentamisen jälkeen he alkavat asettaa elokuva-verkon. Nauhat ovat päällekkäin (20-35 cm), liitokset on tiivistetty erikoisella nauhalla tai liimalla. Kankaan reunojen on välttämättä ulottuttava muotin reunan yli vähintään 10 senttimetriä. Varmista, että polymeeriä ei vahingoitu, suorita lujitus ja kaada sitten betoniliuos. Kalvo säilyttää betonissa kosteuden pitkään, mikä edistää yhtenäistä kovettumista. Tulevaisuudessa se toimii suojaamana kapillaaripinnoilta. Kun betoni on kovettunut (useita päiviä myöhemmin), muotti poistetaan varovasti, muutoin vaurio (puhkaisut, leikkaukset) tulevaisuudessa johtavat säätöosien kyllästymiseen kosteudella.

  Tekniikka vedeneristyslautan pohjalla

  Pohjan yläosan vaakasuora vedeneristys suoritetaan tiettyyn sekvenssiin:

  1. Ne puhdistavat pohjan pinnalta pölystä, hiekasta, poistavat epätasaisuudet, jotka voivat vaurioittaa polyetyleeniä munien aikana ja katkaise ulkoneva vahvike.
  2. Ensimmäinen vaihtoehto: kostuta pohja vedellä, laita sementtilaasti. Toinen vaihtoehto: pinta on kyllästetty alukkeella.
  3. Muovilevy asetetaan ylhäältä jättäen korvauksen

  5 cm kummallakin puolella. Kalvon kaistaleet päällekkäisyyden pituutta pitkin

  35 cm. Liitos on liimattu tai sinetöity nauhalla.

  • Laatoitettu kangas kaadetaan kerroksella sementtilaastia tasoitettuna, joka suojaa kalvon vahingossa tapahtuvalta tuholta.

  Vedenpitävä betonipinnoille

  Suorita tapauksissa, joissa betonilaatta toimii rakennuksen perustana ja lattian ensimmäisessä kerroksessa. Tällaisissa hankkeissa on tarpeen suojata betoni pohjavedestä ja vuoto rakennuksen sisällä.

  • geotekstiilin kerros asetetaan tasoitetulle ja puhdistetulle pinnalle;
  • yli rullatut kalvoliuskat. Päällekkäisyyksien pitäisi olla

  20 cm, liitokset on suljettu kiinnitysnauhalla tai erityisellä liimalla;

  • kalvo on taitettu seiniin korkeudelta
  • kulmat on kätevästi taitettu ja kiinnitetty nitojalla;
  • suorita betoniterä kuivumisen jälkeen, joka jatkuu muuhun työhön.

  Lattianeristyskalvo

  Polyeteenin käyttö ei ainoastaan ​​tarjoa lattian kosteutta, vaan myös suojaa lämmön- ja äänieristyskerrokset. Kalvo asetetaan tasaiselle, puhtaalle pinnalle. Luotettava suoja kosteudelta, joka on esikäsitelty bitumimastilla. On suositeltavaa käyttää kiinteää kangasta koko alueelle. Tarvittaessa liimojen liimanauhat liimataan päällekkäin

  20 cm liimanauhalla tai liimalla. Jätä säiliö seinään korkeudelle

  10 cm. Lämpö- ja äänieristeet asennetaan valmistajan suositusten mukaisesti. Jos lattialle on asetettu lattia, sen päälle asetetaan polyeteeniä.

  Video: elokuva-alan koulutusohjelma

  Polyeteenikalvoa on pitkään käytetty rakentamisessa suojaamaan erilaisia ​​malleja kosteutta. Nykyaikaiset vedeneristysmateriaalit ylittävät polyetyleeni monin tavoin. Siksi kalvoa käytetään pääasiassa yksittäisissä rakenteissa ja lisäsuojauksena. Jos halutaan valita edullinen polyeteenikudos tärkeimpänä vedenpitävänä materiaalina, kannattaa ottaa huomioon kaikki aineenvoimakkuuteen riittämättömät vaarat.