Kuinka tehdä vedenpitävä säätiö, jos talo on jo rakennettu

Jonkin ajan kuluttua yksityisen tai asuinrakennuksen asukkaat saattavat havaita tiettyjä ongelmia rakennuksen rakennetta vastaavasti. Kellarien tai ensimmäisten kerrosten seinät alkavat "repimään" sisäpuolelta, joskus niiden alla näyttävät pieniä vesivarantoja. Tämä on yksi selkeistä syistä, kun säätiön heikkolaatuinen vedenpitävyys on omia käsiä ja pohjavesien tunkeutumista. Ainoa tie ulos tilanteesta on uudistaa ja palauttaa viemäröintijärjestelmä.

Monet kodinomistajat ihmettelevät, miksi näin voisi tapahtua, ja kuka on syyllinen tilaan. Yleensä monikerroksisissa rakennuksissa tämä johtuu suunnittelijoiden tai urakoitsijoiden virheistä sekä isäntäorganisaatiosta. Yksityisessä rakentamisessa asiakas on viime kädessä syyllinen siitä, että hän ei ole tarkastellut tämän rakennusvaiheen toteuttamisen edellyttämää laatua.

Tarkastellaan tärkeimpiä virheitä, jotka johtavat siihen, että rakennetun talon kellarikerroksen vedenpitävyys on tarpeen:

 1. Vedenpitävyys talon pohjalla periaatteessa. Tämä voidaan tehdä valvonnalla tai puutteellisuuden vuoksi, esimerkiksi kuivan maaperän tapauksessa, jossa pohjavesi sijaitsee yli 10 metrin syvyydessä.
 2. Säätiön huonolaatuisen vedenpitävyys on yksi yleisimmistä syistä, jotka johtavat työn toistumiseen. Tämä voi johtua siitä, että työntekijöillä ei ole tarvittavaa pätevyyttä, eikä niissä kiinnitetä erityistä huomiota prosessiin.
 3. Käytä materiaaleja, jotka eivät täytä niitä vaatimuksia, joita talon kellarissa on.

Köyhän pohjan vedenpitävyyden tulokset

Menetelmät valmiiden talojen pohjan vedenpitävyydelle

Jos rakennusta on jo rakennettu ja otettu käyttöön, jos vuokralaiset löytävät ongelman vuosia asumisen jälkeen, sinun ei pidä epätoivoa, koska voit ja tarvitsee vedenpitävää säätiötä omalla kädelläsi tai erikoistuneiden järjestöjen avulla. Tämän tyyppisen työn suorittaminen on monella tapaa fyysisesti ja taloudellisesti kalliimpaa. Joka tapauksessa vanhan talon peruskorjaus vaatii paljon vaivaa ja kärsivällisyyttä.

Obamazoe pystysuorien pintojen eristäminen

Yksinkertaisin, mutta myös vähiten laadukas tapa, joka on käytettävissä itse tekemiseen, on vedenpitävyys. Työn päävaiheiden sarja on seuraava:

 1. Jos talon ympärillä on jo säätiön sokea alue - se on purettava kokonaan. Joten viimeistely kellarin kellarista.

Valssattujen materiaalien eristys

Obmazochnaya vedenpitävä säätiö omalla kädellään jo rakentanut home bitumimastilla ei useinkaan täytä sille asetettuja suuria vaatimuksia, koska hauraat koostumukset voidaan hävittää mekaanisesti myös soraa maaperästä. Tämä haitta puuttuu eristyksestä, joka suoritetaan telan materiaalien - kalvojen tai kalvojen avulla.

Talon nauhan perustuksen alustava valmistus on samanlainen kuin edellä kuvattu. Usein liimaustela-aineet suoritetaan yhdessä bitumimastin käytön kanssa, joka suorittaa alustan alapuolella olevat toiminnot. Päällystyksen päätyttyä ja päällystyseristyksen käyttäminen viimeiseen asti, jähmettymiseen asti.

Seuraavaksi tee tarravalssimateriaaleja. Joillakin niistä on esiasennettu liimauslinja, joka yksinkertaistaa asennusprosessia huomattavasti. Liimattomista kalvoista käytetään erityisiä polymeerikoostumuksia. Ennen tarraa bitumimastia esikuumennetaan kaasujousella. Se parantaa liimausta.

Valssattu vedeneristyskanta

Pohjaveden pääsyn estämiseksi kalvot vapautetaan maahan pohjan pohjan lähelle 0,2-0,3 metriä. Lisäksi on noudatettava seuraavia sääntöjä pohjaeristyksen vedeneristykseen valssausmateriaalien kanssa:

 • Kellarin vedeneristyskyvyn parantaminen auttaa asettamaan muovista tai galvanoidusta langasta valmistetun ohuen vahvistusverkon liima-aineesta;
 • On välttämätöntä suorittaa päällekkäin pystysuorat kangastyypit keskenään vähintään 10 cm;
 • Jos on tarpeen asettaa yksi arkki pystysuoraan toiselle, on välttämätöntä olla päällekkäin vähintään 20 cm. Samanaikaisesti yläosa on sijoitettava alaosaan eikä päinvastoin.
 • Alustan vedenpitävyys on mahdollista tehdä laadullisemmaksi, sillä se on suorittanut useita kerrosta liimaamalla arkkimateriaaleilla.
sisältöön ↑

Vedeneristysrakenteiden seokset

Toinen yksinkertainen tapa tehdä säätiön vedeneristys omalla kädellä jo rakennetulla rakenteella on soveltaa erityisiä kipsiseoksia talon pohjan pystysuorille ulkoisille rakenteille. Normaali sementtilaasti ei näihin tarkoituksiin sovi korkean hygroskooppisuuden vuoksi. On välttämätöntä ostaa sekoitteita, joissa on polymeeritäyte, joka peittää betoniporeja.

Vanha pohja vedenpitävä omalla kädelläsi kastelumenetelmällä suoritetaan samalla tavalla kuin edelliset näkymät sen jälkeen, kun talon koko perustus on vapautettu kokonaan maasta. Jos pohjavesi on matala ja siellä on työpaikalla, et voi tehdä ilman viemärijärjestelmää omiin käsiisi. Sen tehtävänä on maksimoida kosteuden poisto paikan päällä.

Vedenpitävä vedeneristys rakennusten seoksilla

Puhdistetun pohjan on kuivoitettava ja levitettävä siihen kaksi kerrosta tavanomaista rakennusalustetta käyttäen turvalangaa. Sen päälle levitetään tasaisella kerroksella polymeeripitoista kipsiä, jonka paksuus on noin 1 cm. Kun pohjakerros on täysin kovettu, levitetään kaksi kerrosta, joista jokainen on yhtä kuin edellinen. Näin ollen rakennetun talon pohjan vedenpitävyyden kokonaispaksuus olisi noin kolme senttimetriä.

On huomattava, että kaikista edellä kuvatuista vaihtoehdoista tämä menetelmä on nopein, edullinen tehdä se itse ja vähiten taloudellisesti kalliiksi.

Ulkopuolinen vedeneristys talon sisällä

Jos talossa on kellari, on mahdollista tehdä pohjan vedeneristys sisäpuolelta. Mutta tämä tekniikka on monimutkainen, vaatii erikoisrakennustarvikkeiden käyttöä, vuokrauksen kustannukset ovat verrattavissa ulkoisen eristämisen kustannuksiin.

Sisäpuolen vedenpitävyys tekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Tutkimus perustuksen sisäpinnasta halkeamien läsnäolosta;
 2. Talon pohjan tasossa suoritetaan sarja syviä reikiä kulmassa 45 ° horisonttiin.
 3. Kompressorilla puhalletaan reikiä sementtipölyn poistamiseksi;
 4. Reikiin ruuvataan erityisiä vastaanotto-johtavia laitteita, joita kutsutaan injektoreiksi;
 5. Yhdistämällä erityinen ruiskutuslaitteisto paineen alaisena erikoiskoostumuksia pumpataan reikiin, mikä lisää huomattavasti betonin kosteutta.
sisältöön ↑

Pohjan vedeneristys yläosassa

Vaikein tyyppi on ns. Horisontaalinen vedeneristys. Se toteutetaan talon pohjan yläpuolella seinien materiaalin liitoskohdassa. Jos sitä ei ole, tiilet, lohkot tai puurakenneelementit alkavat nopeasti romahtaa betonista tulevan kosteuden vaikutuksesta.

Vaakatasoinen pohja vedeneristys

Rakennetun talon pohjan vaakasuora vedenpitävyys on useita tapoja, jotka vaihtelevat seinien materiaalin mukaan. Yksinkertaisin tyyppi on puisen lokin tai hirsitalon suoja.

Vaakasuora pohja suojaa puiset seinät

Vedenpitävyys säätämällä omilla kädillä sen yläpäässä on perinteisesti toteutettu liimaamalla ja rullalla vedeneristämällä. Kun kyseessä on talo, jonka seinät ovat puumateriaaleja, prosessi on seuraava:

 1. Kehys on valmiiksi ommeltu kaikille seinille pitkän levyn avulla, joka on vähintään tuumaa paksu. Kaksi kruunua ruuvataan kuusen läpi kahdella itsekierteellä varustetulla ruuvilla tai kaksi 100 kynää. Tämä tekniikka estää osien mahdollisen siirtymisen toisiinsa nähden, kun nostetaan hirsitalon rakennetta.
 2. Jokaista nurkkaa sijoitetaan vuorotellen ja nostetaan 5-10 cm: n päällä, lähettämällä koko rakenne lisätukiin;
 3. Talon vapautetun perustuksen yläreuna on päällystetty bitumimastilla tai sulatettavalla lämmitetyllä bitumilla;
 4. Kattotiiliä kääritään kahteen kerrokseen.
 5. Vähitellen rakenne heikkenee käsitellylle alustalle ja lisälastat poistetaan.

Säätiö suojaa puuseinän alle

Tiivisteen perustan vedeneristys

Vaalean vedenpitävyyden vaikein vaihtoehto on suorittaa tällainen työ tiili- tai lohkotalossa. Vaikeus on se, että nämä kaksi rakennetta on erotettava toisistaan, ja ne on yhdistetty sementtilaastilla kehällä. On parempi antaa tehtäväksi ammattilaisille, sillä se on vedenpitävä säätiö, jos talo on jo rakennettu, käytännöllisesti katsoen mahdotonta käyttää tätä tekniikkaa omalla kädelläsi.

Luettelo toimista tässä tapauksessa näyttää seuraavanlaiselta:

 • Määritä yhteisen pohjan ja muurauspaikka;
 • Pienet kappaleet hiomakoneella leikkaavat osan seinien materiaalista;
 • Tuloksena oleva ontelo on täytetty bitumi- ja kateaineella;
 • Jäljelle jäävä tila asetetaan sementtilaastilla ja sen annetaan kiinteytyä kokonaan.
sisältöön ↑

Vaakasuuntaisen eristyksen tunkeutuminen

Samoin pystysuora läpäisevyys voidaan tehdä vedenpitäväksi pohjaksi seinien liitoskohdassa. Prosessitekniikka ei poikkea edellä kuvatusta prosessitekniikasta. Ero on vain betonipohjan porausreikien suunnassa. Se kulkee tarkasti vaakatasossa. Reiän korkeus ei saa ylittää 10-15 cm. Paremman läpäisevyyden vuoksi täytetty liuos suositellaan lämmittävän 35 ° C: seen.

Modernit menetelmät kellarin ja kellarin vedeneristämiseen jo rakennetussa talossa

Yksi rakentamisen tärkeistä olosuhteista on laakeriosuuden suoja kosteudelta. Ongelmaa pahentaa se tosiasia, että tässä tapauksessa tekniikan loukkauksia on vaikea valvoa ilman osia pohjasta. Voi käydä niin, että ostetun talon toiminnassa oli ongelmia. Tai toinen tilanne: rakennus on rakennettu kaikkien standardien mukaisesti, mutta sillä on jo melko pitkä käyttöikä ja se on korjattava. Kaikissa näissä tapauksissa sinun on vedenpitävä säätiö omalla kädellä jo rakennetussa talossa.

Eristysmenetelmät

Ei ole mainintaa tällaisista lisätoiminnoista, kuten säätö- tai kuivatuslaitteiston. Nämä toimenpiteet liittyvät säätiön suojaamiseen kosteudelta, mutta itse asiassa eristys ei ole. On tärkeää, että ilman näitä töitä vedenpitävyys voi olla merkityksetön, joten sinun ei pidä unohtaa niitä.

Säätiö on suojattava vedestä.

Tärkein ongelma syntyy kaistaleperusteissa kodeissa, joissa on kellari. Eristyksen tarve voi ilmetä seuraavissa tapauksissa:

 • tekniikan rikkominen talon rakentamisessa (vedenpitävyys tai sen laadun puute);
 • aineiden hajoaminen ajan myötä (ikääntyminen, korjaus vaaditaan);
 • pohjavesien nousu, mikä johtaa talon nauhan perustuksen tulviin kellarin läsnäollessa.

Valitse sopiva vaihtoehto seuraavista vaihtoehdoista riippuen ongelman syystä ja sen koosta:

 • pystysuora eristys;
 • rulla pystysuora eristys;
 • läpäisevä vedeneristys;
 • ruiskutussuoja rakennetun talon kellarista;
 • diffuusiokalvojen käyttö;
 • asennetut menetelmät.

Vedeneristyslaite, jos se puuttuu, riittämätön tai epäkuntoinen

Tässä on äärimmäisen tärkeää selvittää yksi asia: eristysjärjestelmä on täysin poissa tai vain pystysuojaa suojaa jätetään huomiotta. On huomattava, että jos rakenne ei tarjoa materiaalin vaakasuuntaista sijoittamista, mitään ei voida tehdä tämän kanssa purkamatta talon perustusta.

Voit poistaa kellarin kosteuden ja estää rakenteiden tuhoutumisen, voit tehdä työtä sisä- tai ulkopuolelta. Ensimmäinen vaihtoehto on työlämpi, koska on tarpeen kaivaa maata rakennuksen kehän ympärillä, mutta oikeampi.

Kosteuden suojaus ulkona

Jotta voidaan korjata puutteellinen vedeneristys tai korjata tilanne, kun se ei ole täysin ulkoisella tavalla, työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

Ulkoinen tapa suojata pohja kosteudelta

 1. Kaivaa perustukset ulkona.
 2. Jos liuskan alapinnan ympärillä ei ole valua, se on tehtävä käsin. Putkien sijainti maahan on säädetty siten, että ne ovat 30-50 cm alempia kuin pohjan pohja ja ne ovat enintään 1 metrin päässä kellariseinistä.
 3. Seuraava vaihe on säätiön tilan arviointi. Jos on olemassa merkittäviä vahinkoja, on tarpeen korjata ne. Seulaa halkeamia, aukkoja ja reikiä sementti-hiekkalaastilla. Vakavien viko- jen tapauksessa voi olla tarpeen vahvistaa talon nauhan perustusta. Tällaisen työn suorituskyky riippuu vahingon suuruudesta. Jos pinnalla on vain ongelmia, tulee olemaan tarpeeksi läiskä, jos tilanne on vakavampi, talon laajentaminen tai talon tukevan osan purku suoritetaan omilla kädillä.
 4. Seuraavaksi sinun tulee valita vedenpitävä menetelmä. Halvin vaihtoehto on bitumipinnoite. Mutta tämä suojaus sopii vähäiseen maaperän kosteuteen eikä eroa kestävyydestä. Samaa voidaan sanoa katemateriaalista (rullan kiinnitysmateriaali). On parempi korjata nauhan säätiö käyttämällä nykyaikaisempia materiaaleja, kuten linokromia, hydroisolia, stekloisolia ja diffuusiokalvoja.
 5. Kun talon kellarikerroksen seinät on peitetty kosteudelta, voit rakentaa tiiliseinän ympäryksen ympärille. Tämä on ylimääräinen este maassa. Kun olet viimeistellyt vedeneristystyöt, suorita täyttö kerros kerrallaan tiivistämällä.
 6. Viimeinen vaihe vedeneristys - laite sokea alue omilla käsillään.

Kosteuden suojaus sisäpuolelta

Talon teatteripohjan fragmentti omalla kädellä on työvoimavaltainen tapahtuma. Jos vedenpitävyyttä ei ole mahdollista suorittaa ulkopuolelta, on vaihtoehto sisäpuolelta. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse työskennellä maalla. Jalustan korjaus tehdään kellarista.

Helpoin vaihtoehto tässä tapauksessa - pinnoitteiden ja rullamateriaalien käyttö. Menetelmä ei vaadi suuria menoja, mutta se on tehoton. Tällaiset toimenpiteet estävät veden pääsemästä kellarihuoneeseen, mutta talon liuskan perustuksen rakentamista ei suojata.

Kellarin suoja kosteudelta sisältä

On parasta mieluummin tehokkaampia toimenpiteitä, kun teet vedenpitävyyttä omilla kädillä:

 • lävistysmateriaalien käyttö;
 • saumausta.

Eristeen tunkeutumisen vaikutus on, että koostumus pääsee talon perustan paksuuteen kiteytymään kapillaareissa ja estämään veden tunkeutumisen. Korjaus tässä tapauksessa on melko tehokasta, sillä yksityisen talon kellarikerroksen paksuus on harvoin yli 60-70 cm, ja jotkut valmistajat väittävät, että niiden koostumukset voivat tunkeutua 90 cm: n syvyyteen. osa maan rakenteesta. Tämän menetelmän toinen etu on matala monimutkaisuus. Haittana on käsittelyn materiaalien suhteellisen korkea kustannus.

Tehokas ja yksinkertainen suojausmenetelmä

Injektio on entistä tehokkaampi menetelmä, mutta vaatii suuria työvoimakustannuksia. Samaan aikaan maata vahvistetaan kellari seinien ympärillä. Tämä tarkoittaa, että korjaus ei ole vain vedenpitävyys, vaan myös talon tukevan osan vahvistaminen. Työprosessi alkaa injektoreiden työntämisellä injektoreiden esiporaisten reikien läpi kellari seinien ulkopintaan. Niiden kautta syötetään ratkaisu monistamiseen. Reikien välinen etäisyys määrätään riippuen maaperän läpäisevyydestä ja koostumuksen viskositeetista vahvistamiseen.

Injektointiseoksiin voidaan käyttää:

Injektointi mahdollistaa tukirakenteen vahvistamisen.

 • polyuretaanivaahto;
 • erilaisia ​​hartseja;
 • akrylaattigeelit;
 • nestemäiset kumiyhdisteet;
 • sementtipohjaiset seokset;
 • polymeeristen aineiden yhdistelmiä.

Jos on tarpeen vahvistaa pohjaa samanaikaisesti eristeen kanssa, sementtipohjaiset seokset tekevät. Kun ne jäätyvät, he kääntävät maaperän vankaksi kivipohjaksi. Maaperän kantavuus kasvaa merkittävästi. Vaikka säätö on vahingoittunut, se ei johda epätasaiseen kutistumiseen ja halkeiluun.

Mitä tehdä, kun pohjavesi nousee

Edelliseen ongelmaan verrattuna tämä voi tuoda enemmän ongelmia ja vaatia suurempia investointeja. Tapaus tässä tapauksessa on luotettava vedenpoisto ja veden väheneminen. Jos pohja on alttiina paineelle, on välttämätöntä eristää paitsi pohja myös korin korjaamiseksi.

Ulkopuolisen eristyksen lisäämisen lisäksi tarvitaan lisätoimenpiteitä seinien sisäreunaan. Tässä tapauksessa koukkuja on usein varustettu, mutta rakennetta voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun kosteuden tunkeutuminen pohjaan on estetty, suoritetaan jollakin seuraavista tavoista:

 • rullamateriaaleja, joilla on lisäsuojaus (esimerkiksi tiiliseinien rakentaminen rakennuksen tukevan osan ympärysmitan ympärille);
 • diffuusiokalvot (sinun on valittava ne, joilla on rei'itetty pinta, ne on suunniteltu pystysuoraan suojaukseen);
 • tunkeutuvat yhdisteet;
 • saumausta.

Seuraavaksi sinun on varmistettava kellarikerroksen täydellinen luotettavuus. Tämä pätee erityisesti silloin, kun aiot sijoittaa tiloja tai kalliita laitteita.

Luotettavin mutta erittäin kallis menetelmä on korjata teräsverhous.

Työkäsitellyn levyn paksuus on 4-6 mm.

Vahvin kellarin suojelu

Ensinnäkin ne leikataan ja kiinnitetään lattian ja seinien pinnalle (pystyrakenteissa, ne on poistettava juuri pohjaveden yläpuolella). Kiinnityslevyt niiden väliin tehdään hitsaamalla. Lattialle ja seinille - erityisten ankkureiden avulla. Ne lyödään siten, että suojatun pinnan ja teräslevyn väliin jää pieni tila, joka on täytetty sementtilaastilla arkkia olevien reikien läpi. Työn päätyttyä nämä reiät on suljettu teräslevyillä hitsaukseen.

Korjaus kellarin vedenpitävä talo

Tällä sivulla teknoprok.ru tarjoaa yksityiskohtaisen vastauksen tyypilliseen kysymykseen, jota usein kysytään yrityksen Technoprok asiantuntijoilta.

Kysymys: Kuinka tehdä nestemäinen kumi korjata vanha säätiö? Kuinka ja millä tavoin talon kellarin vedenpitävyys korjautuu varmasti ja takuulla?

Ensinnäkin, jotta paremmin ymmärrettäisiin, miten rakennuksen vedenpitävyys saadaan aikaan, on suositeltavaa oppia ammattihenkilökunnan kokemuksia vedenpitävistä pohjista nestemäisten kumien kanssa rakennusvaiheessa, katso lisätietoja tästä.

Tutkittuaan nämä tiedot voit ymmärtää paremmin ongelmat, jotka on ratkaistava korjaamalla tiilen tai puisen vanhan talon perustaa.

Säätiön vedenpitävyyteen tarjoamme valikoiman materiaaleja, manuaalista ja automatisoitua, nestemäisiä kumeja.

Nämä ovat universaaleja bitumipolymeerituotteita, joita käytetään menestyksekkäästi laitteeseen ja vedenpitävyyden palauttamiseen maan alla ja voittavat vuosittain yhä useammat suuret alueet perinteisestä vedeneristysteknologiasta ja rullamateriaaleista. Nämä ovat 5 tuotetta nestekumia: Technoprok, Rapidfleks, Elastopaz, Elastomiks, Paz Primer.

Harkitse perusvesieristyskorjausta käyttämällä edellä mainittuja nestekumeja nimenomaisesti jokaiseen tilanteeseen.

Vanhan säätiön korjaus talon alla

On parasta esittää, että tällainen peruskorjaus auttaa joitain alla olevia kuvia. Kaikki ne voidaan napsauttaa, napsauta suurentaaksesi.

Nämä 6 kuvaa havainnollistavat kellarin vedenpitävyyden korjaamista nestemäisen kumitekniikan TEHNOPROK: n avulla. Technoprokin kumppanin Tatarstanin tasavallassa toimittamat kuvat.

Jos ajattelet hieman, on selvää, että vanhojen säätiöiden vedenpitävyyden korjaaminen tiilen tai puutalon alle on 5-10 kertaa kalliimpaa kuin vedenpitävä peruskorjaus tyhjästä rakennusvaiheen aikana. Miksi?

Koska ennen siirtymistä suoraan vedenpitävään työhön, tarvitaan valmistelutöitä. Ja se näkyy selvästi Kazanissa.

Ensinnäkin suuri määrä maa-alueita voi olla tarpeen aloittaa säätiön korjaus. Mitä korkeampi rakennus, sitä syvemmälle kaivataan. Mitä suurempi rakennuksen kehä, sitä kauemmin kaivataan. Ja jos mökin perustus voidaan vielä kaivaa käsin, niin jos haluat tehdä kaivannon korkean tai teollisen rakennuksen kehäksi, tarvitaan erikoislaitteita ja suuren osan työntekijöistä.

Toiseksi on välttämätöntä poistaa kokonaan vanha vedeneristys, jonka kautta vesi pääsee rakennuksen maanalaiseen osaan ja samalla tuhoa betoni. Säätiön seinät puhdistetaan maasta, puhdistetaan liuottimilla vanhan vedeneristyksen jäännöksistä, tarvittaessa pestään.

Kolmanneksi säätiö korjaa itsensä ja vedeneristyslaitteen, ts. luodaan uudelleen vedeneristyspäällyste.

Neljänneksi, vedeneristyssuojaus ja tarvittaessa lämmitys ennen täyttöä.

Viidenneksi korjata tai rakentaa vedenpoistojärjestelmä säätiön ympärille.

Kuudes, täyttö. Toisin sanoen kaikki poistettu maa on palautettava takaisin kaivantoon.

Seitsemäs, sokea alue laite

Kahdeksas, parantavat alueen parantamista.

Vanhan säätiön korjaaminen edellyttää luonnollisesti merkittäviä kassakustannuksia. Ja kaikki tämä ei ole tapahtunut nopeasti. Jopa korjata kellarin vedenpitävä suhteellisen pieni maalaistalo 3-4 hengen voimalla on viikon viihdettä. On vielä epämiellyttävää ymmärtää, että tässä tapauksessa ei ole takeita luotettavasta vedeneristämisestä. Miksi?

Koska korjataan vedenpitävyys pohjaseinän pohjasta, ts. pohjalevystä - mahdotonta. Samaan aikaan pohjavesi ja pohjavesi vaikuttavat paitsi puoleen (tämä suojaa pystysuorasta vedeneristyksestä), mutta myös alhaalta. Ja tässä on selvää, että säätiön vedenpitävyyden korjaaminen ulkopuolelta ei takaa perusseinän korkealaatuista horisontaalista vedenpitävyyttä.

Siksi pätevä laite vedenpitävälle alustalle rakennusvaiheessa on monta kertaa halvempi, yksinkertaisempi ja luotettavampi kuin vanhan perustuksen korjaaminen ja palauttaminen "myöhemmin", kun rakennus on jo käytössä.

Korjaa kellarin vesitiivis talo omilla kädilläsi valokuvissa ja videoissa

Tarjoamme tarkastelemaan valokuvan materiaaleista, jotka osoittavat selvästi kaikki edellä mainitut työt, joiden tarkoituksena on korjata tiilitalon talteenoton vedeneristys. Voit katsella napsauttamalla painiketta "Toista". Diaesitys lähetetään Technoprok-kanavalle YouTube-video hosting -palvelussa.

Valmistelu- ja vedeneristyskorjaukset vie paljon aikaa ja rahaa. Ja niin, että se ei ole turhaa, on tarpeen ajatella ja laadullisesti suorittaa suoran korjauksen vedeneristys seinät säätiön. Mikä vedenpitävä materiaali valitaan tähän tarkoitukseen?

Materiaalien suosion syynä on vain suhteellisen alhainen hinta. Työn laatu, luotettavuus, käyttömukavuus ja nopeus ovat myös nestekumia huomattavasti paremmat - pinnalta suojaavien pintojen suojaamiseksi pinttyneiltä kosteudelta peräisin olevilta bitumipolymeeriemulsioilta ja eristysmastilta tuotetaan nestemäisessä muodossa ja ruiskutetaan päällystettävälle pinnalle., saavat heti paksuuden ja hankkivat kestävän saumattoman elastisen suojapinnoitteen laadun.

Pääsääntöisesti ne, jotka ovat päässeet siihen pisteeseen, että he ovat kaivaneet perustaansa, eivät enää yritä vakuuttaa itseään ja samalla Technoprokin asiantuntijoita, että rullan vedeneristys ei ole vain halpaa vaan myös luotettava. Jos joku vielä uskoo, että tämä on totta, riittää, että pyydän vastaamaan kysymykseen:

Minkälaista vedenpitävyyttä käytettiin talosi perustamiseen, mitä sinun tarvitsee tehdä nyt?

Tämä on retorinen kysymys.

Nestekumia vedenpitävyyden korjaamiseen

Joten maanrakennustyöt tehdään. Vanha päällyste perusseinistä purettiin, seinät itse puhdistettiin. Päätös tehdä korkealaatuista vedeneristys nestekumia tehty. Kysymys kuuluu edelleen - miltä Technoprok-yhtiön nestemäistä vedeneristysmerkkiä käytetään?

Voit helposti vastata tähän kysymykseen alla olevan taulukon avulla. Vain päättää - haluatko korjata kellarin vedeneristys omilla kädillä (tai muilla, sillä ei ole väliä - joiden kädet, ei asennusta) ja kuinka monta neliömetriä kellarin vedeneristys on suoritettava.

Joten korjaamaan kellarin vedeneristys, sinun täytyy valita kahdesta materiaaliryhmästä: Elastopaz / Elastomiks tai Rapidflex / Technoprok. Yksityiskohtainen kuvaus kustakin materiaalista, jossa on merkintä ominaisuuksista - on annettu asianmukaisessa osassa. Tässä kerrotaan lyhyesti.

Elastoplasis ja Elasstomix ovat yksikomponenttisia nestemäisiä kumeja, joita sovelletaan käsin (oikeudenmukaisesti, huomaamme, että Elastopazia voidaan käyttää erityisillä välineillä, mutta tämä tekniikka ei ole saanut paljon kehitystä Venäjällä). Ihanteellisia ympäristöystävällisiä materiaaleja maanrakennuksen perustan vedenpitävyyden korjaamiseksi omilla käsillä menettämättä työn tuloksen laatua.

Rapidflex ja Technoprok ovat kaksikomponenttisia nestemäisiä kumeja, niitä käytetään vain erikoislaitteilla, esimerkiksi TECHNOPROK B-21. Laitteiden nestemäiset vedeneristysmateriaalit ja suurien esineiden pohjojen vedeneristyksen korjaus.

Siten pienempi alue, kätevämpi, yksinkertaisempi, halvempi, järkevämpi jne. Tee-se-itse-vedeneristys yhdellä komponenttisella nestekumilla. Ja päinvastoin, sitä suurempi alue, halvempi, nopeampi ja luotettavampi on käyttää automaattisen kylmäruiskutuksen tekniikkaa käyttämällä kahden komponenttisen nestekumin erikoisasennusta.

Tämän sivun yläpuolella näet diaesityksen päällysteen pohjan korjaamisesta nestekumilla. Jos haluat tuntea eron manuaalisen ja automatisoidun tien välillä, suosittelemme nyt katsomaan videota vaativan vedenpitävyyden laitteesta korkean asuinrakennuksen rakennuksessa, 10 metrin syvennyksellä.

Vertaa näitä kahta tonttia suhteessa säätösi, jotta päättää, mikä menetelmä on sopivampi soveltaa: korjaus vedenpitävyys säätiön omilla kädet tai korjaus vedeneristys käyttämällä teknologiaa sumuttamalla nestekumia erityisen asennuksen Technoprok B-21.

Korjaus vanhan maalaistalon säätiöön

Sekä käsikäyttöiset että automaattiset nestekumut kätevästi levitetään betoni- ja tiilipohjaan, toistaen helpotusta. Tämän seurauksena kuivauksen jälkeen saadaan monoliittista kumimaista päällystettä, joka koko elämäsi ajan suojaa säätösi veden ja kaasujen (esimerkiksi radonin) tunkeutumiselta maaperältä.

Technoprokilla on aina valikoima nestemäisiä kumeja, joita tuottaa Pazkar-tehdas (Israel). Nämä ovat vesipohjaisia ​​bitumipolymeerimateriaaleja: RAPIDFLEX, TECHNOPROK, ELASTOPAZ, ELASTOMIX.

Nestekaasuyritykset Technoprok tarjoavat laadukasta, ympäristöystävällistä, tehokasta ja saumatonta vedenpitävyyttä. Ja sitten on mahdollista unohtaa, mikä on kodin säätiön korjaus monta vuotta.

Technoprok Ltd on yli tusinaa myyntikonttoreita ja varastoja Venäjällä, jossa voit ostaa nestekumia ja laitteita. Sivuston Yhteystiedot-osassa teknoprok.ru kumppanien ja jälleenmyyjien puhelinnumeroita ja osoitteita:

 • Stavropolissa, Krasnodarissa, Krasnoyarskissa, Habarovskissa ja Primorskin alueilla.
 • Ivanovossa, Oryolissa, Sverdlovskissa, Novosibirskissa.
 • tasavallan ja Tatarstanin tasavallassa.

Technoprokille akkreditoituja yrityksiä koskevat tiedot, jotka toteuttavat säätiön korjauksia eri Venäjän kaupungeissa, on esitetty hakupalvelun tarjoajan sivulla vedenpitävyydestä.

Jos haluat lisätietoja nestekumiteknologiasta, jota käytetään korjaamisessa kellarin vedeneristämisessä, suosittelemme asiakirjojen lataamista ja tutkimista teknisestä dokumentaatiosta (ks. Vasemmanpuoleisen pystysuuntaisen sivun valikon toinen lohko).

Vedeneristysnauha-säätiö omilla käsillä

Perusseinästä erottuva piirre on sen nimenomainen nimi. Se on suljettu piiri - "nauha" (F / B nauha, joka asetetaan laakerin seinämien alle). Kaistaleperusteiden avulla maaperän turvotusvoimat lisääntyvät, kun taas rakennuksen vääntymisen tai sumentumisen riski minimoidaan.

Vedeneristysnauha-säätiö omilla käsillä

Ribbon säätiö - kuva tuoreesta suunnittelusta

Se on tämä pohja, joka on rakennettu kuivalle tai kelautuvalle maaperälle. Lisäksi, mitä suurempi on tulevan rakenteen paino, sitä syvemmälle perustetaan (joskus jopa 3 m, riippuen maaperän jäädytyksestä ja maanalaisen veden virtauksesta).

Näitä ja muita ominaisuuksia ohjaavat GOST 13580-85 ja SNiP 2.02.01.83.

GOST 13580-85. LAITETTA NESTEET. Tekniset olosuhteet. Lataa tiedosto

SNiP 2.02.01-83. RAKENNUSTEN JA RAKENTEIDEN PERUSTEET. Lataa tiedosto

Erityistä huomiota kiinnitetään vesitiivistyksen rakentamiseen, koska se riippuu rakenteen vahvuudesta, laadusta ja kestävyydestä. Suojelun puuttuessa pohjavesi ja saostuminen voivat merkittävästi vahingoittaa betonia, ja seuraukset voivat olla vakavampia, pysyvältä kosteudelta, seinien sakkautumiselta ja halkeilulta. Tästä syystä nauhan säätiön vedenpitävyys omilla käsillä on yksi tärkeimmistä vaiheista.

Pohjan vedeneristys on erittäin tärkeää.

Hydraulinen pohja - kuva

Alla on maaperän jäädyttämisen keskimääräinen syvyys eri alueilla. Jos alueesi ei ole taulukossa, sinun on keskityttävä lähimpään muihin.

Maaperän jäädyttämisen keskimääräinen syvyys eri alueilla

Maaperän jäädytys syvyys, SNiP

Yleiset vaatimukset

Riippumatta valituista eristämismenetelmistä (niitä käsitellään myöhemmin), on noudatettava useita teknisiä vaatimuksia.

 1. Muista ottaa huomioon pohjavesien määrä, koska se riippuu eristämisen tyypistä.
 2. On myös otettava huomioon kohteen tulevan toiminnan olosuhteet (jos esimerkiksi rakennetaan varastoa, vedenpitävyysvaatimukset ovat tiukemmat).
 3. On syytä muistaa tulvien mahdollisuus tulvien tai sademäärän aikana (erityisesti tämä koskee löysää maata).
 4. Maaperän "turpoamisen" voimalla pakkasen aikana on tärkeä rooli (sulatuksen / jäädytyksen aikana, veden muutoksen rakenteen ja määrän, joka voi johtaa paitsi maaperän nousuun myös säätiön tuhoamiseen).

Perushyödykkeiden perusmenetelmät

Vedeneristys voi olla kahta tyyppiä - pystysuora ja vaakasuora. Harkitse jokainen vaihtoehto.

Tärkeää tietoa! Pohjan rakentamisessa sinun ei tarvitse säästää rahaa ja luopua hiekasta "tyynystä". Hiekkaa tarvitaan paitsi konkreettisten vuotoiden välttämiseksi myös estämään rakenteen pesemistä.

Vaakasuora vedeneristys

Se toteutetaan myös säätiön rakentamisen aikana, mikä voi vaatia lisäaikaa (15-17 päivää) valmistelutoiminnalle. Tällaisen eristyksen päätehtävänä on suojata pohja vaakasuorassa tasossa (pääasiassa kapillaarista pohjavettä). Vaakasuora vedenpitävyys on tärkeä osa vedenpoistojärjestelmää, jossa on runsaasti pohjavettä.

On syytä huomata, että "nauhan" alla on oltava riittävän vahva pohja, jonka päälle vedeneristyskerros asetetaan. Usein hieman "leveyden" tyyny on valettu tähän kuin tulevaisuuteen. Jos korkealaatuista tarvetta ei tarvita (esim. Jos pohja on rakennettu kylvyssä), riittää valmistaa hiekkaa ja sementtiä tasoittamaan suhteessa 2: 1. Neuvostoliiton aikana asfalttipinnoitus tehtiin, mutta nykyään tätä tekniikkaa ei käytännössä käytetä.

Vaakasuoran vedeneristysmenetelmä koostuu useista vaiheista.

Vaihe 1. Pohjan pohjaan kaivettu kaivaus täytetään hiekkaisella "tyynyllä", jonka paksuus on noin 20-30 cm (hiekkaa voidaan käyttää savesta) ja varovasti tamped.

Vaihe 2. Seuraavaksi "tyyny" täytetään 6-8 cm paksulla sementtipohjalla.

Vaihe 3. Kun levitys on kuivaa (se kestää noin 12-14 päivää), se peitetään bitumimateriaalilla ja kerrosmateriaali on kiinnitetty. Sitten toistuva toimenpide: kattotuotteiden kiinnitys - kiinnitys. Toisesta kerroksesta kaadetaan toinen samanpaksuuden omaava kerros.

Vaihe 4. Kun betoni kovettuu, alkaa itse säätiön rakenne, jonka pinnat ovat lisäksi peitetty pystysuoratyyppisten vedenpitävyydellä (niitä käsitellään myöhemmin).

Vedeneristystyöt

Valokuvan vaakasuora vedeneristys

Tärkeää tietoa! Jos rakennus rakennetaan hirsirakennuksesta, on myös vedenpitävä säätiön yläpäätä, koska siellä on ensimmäinen kruunu. Muutoin puu voi kaatua.

salaojitus

Viemärijärjestelmä voi olla tarpeen kahdessa tapauksessa:

 • jos maaperän läpäisevyys on alhainen ja vesi kertyy eikä imeydy siihen;
 • jos pohjan syvyys on alle tai vastaa pohjaveden virtauksen syvyyttä.

Viemäröinti "piirakka" järjestelmä lähellä säätiötä

Toimintojen algoritmi järjestettäessä viemäröintijärjestelmän tulisi olla seuraavanlainen.

Vaihe 1. Rakenteen ympärillä - noin 80 - 100 cm: n päähän - pienet ojat kaivetaan 25-30 cm leveäksi, syvyyden on ylitettävä pohjan syvyys 20-25 cm: llä. On tärkeää, että kuopassa on lievä kaltevuus valuma-altaan suuntaan kerätä vettä.

Vaihe 2. Pohja peitetään geotekstiilillä, kun taas materiaalin reunat on käärittävä seiniin vähintään 60 cm, minkä jälkeen kaadetaan 5 cm: n soraa soraa.

Vaihe 3. Asennetaan ylimääräinen tyhjennysputki, jossa otetaan huomioon kaltevuus 0,5 cm / 1: n valuma-altaan suuntaan. m.

Putkien asentaminen geotekstiilien päälle ja täyttöjätteet

Seuraavaksi putki täytetään toisella kerroksella soraa, jonka paksuus on 25 cm, minkä jälkeen muodostettu voileipä kääritään geotekstiiliksi, jonka reunat jätettiin aikaisemmin ja täytettiin.

Polkumyyntikanava

Tämän rakenteen ansiosta vesi virtaa tyhjennysputkeen, kun se (putki) ei tukkeudu. Kosteus purkautuu valuma-altaaseen (tämä voi olla kaivo tai kaivo, mitat riippuvat veden virtauksesta ja määritetään erikseen).

Pystysuora vedeneristys

Pystysuuntainen eristys on viimeistellyn perustuksen seinämien käsittely. Säätiö voi suojata useita tapoja, jotka ovat mahdollisia sekä rakennuksen rakentamisen että rakentamisen jälkeen.

Pöytä. Vahvat ja heikot suosituimmat vedeneristysvaihtoehdot

Bitumiset eristeet

Edullinen ja yksinkertainen, ja siksi suosituin menetelmä vedenpitäväksi säätiölle. Se merkitsee bitumin mastin täydellistä käsittelyä, tunkeutuu kaikkiin halkeamiin ja tyhjiin ja estää kosteuden pääsyn taloon.

Säätiön käsittely mastiksi

Tärkeää tietoa! Kun valitset bitumimastia, kiinnitä huomiota merkintöihin - tämä auttaa tuntemaan materiaalin lämmönkestävyyden. Esimerkiksi MBK-G-65-merkinnällä varustetulla mastilla on lämmönkestävyys (viisi tuntia) 65 ° С ja MBK-G-100-100 ° С.

Bitumimateriaalin edut:

 • yksinkertaisuus työssä (on mahdollista selviytyä yksin);
 • edulliset kustannukset;
 • kimmoisuutta.

haittoja:

 • alhainen työnopeus (vaatii useita kerroksia, jotka kestää paljon aikaa);
 • ei paras vedenkestävyys (jopa korkealaatuinen pinnoite ei takaa 100% suojausta);
 • epävakaus (kymmenen vuoden kuluttua on uudistettava säätiö).

Mastin levitysprosessi on erittäin yksinkertainen ja koostuu useista vaiheista.

Vaihe 1. Pinnan esikäsittely. Alla ovat perusvaatimukset.

 1. Pohjan pinnan tulee olla kiinteä, leikkaamalla viisteen tai pyöristettyjen (ø40-50 mm) reunojen ja kulmien avulla. Pystysuoraan vaakatasoon siirtyvien paikkojen kohdalla tehdään fileet - joten liitetyt pinnat liitetään tasaisemmin.
 2. Bitumissa terävät harjanteet ovat äärimmäisen vaarallisia, ja ne näkyvät missä muottielementit täyttävät. Nämä välilehdet poistetaan.
 3. Ilmakuplia kuorineen peitetyt betonialueet hierotaan hienorakenteisella sementtilaastilla, joka perustuu kuivaan rakennesekoitukseen. Muussa tapauksessa ilmakuplat ilmestyvät tuoreeseen mastisiin, joka puhkaisee 10 minuuttia levittämisen jälkeen.

Poista myös lika ja pöly pinnalta ja kuivaa sitten perusteellisesti.

Säätiön puhdistusesimerkki

Tärkeää tietoa! Pohjan kosteus on erittäin tärkeä indikaattori, eikä sen pitäisi olla korkeintaan 4%. Korkeammalla nopeudella mastisuus paisuu tai alkaa kuoriutua.

On yksinkertaista testata pohja kosteudelle: sinun on laitettava 1 x 1 m: n pituinen PE-kalvo betonipintaan. Ja jos kalvon tiivistymistä ei ole päivässä, voit turvallisesti jatkaa lisätyötä.

Vaihe 2. Adheesion lisäämiseksi valmistettu pohja pohjustetaan bitumipohjaisella alukkeella.

Aluke levitetään yhdessä kerroksessa, halkeamien ja kaivojen paikoissa, jotka on tiivistetty koostumuksella, - kahdessa kerroksessa

Voit mennä muulla tavalla ja valmistaa pohjamaalin bitumin omasta. Tätä varten bitumin laatu BN70 / 30 on laimennettava haihtuvalla liuottimella (esimerkiksi bensiinillä) suhteessa 1: 3.

Bitumi luokka BN70 / 30

Yksi pintakerros päällystetään koko pinnalle liitoskohdissa kaksi. Tämä voidaan tehdä harjalla tai rullalla. Kun pohjamaali kuivuu, itse puristin levitetään.

Vaihe 3. Bitumilohko hajotetaan pieniksi paloiksi ja sulatetaan kauhaan tulipalon yli.

Esimerkki lämmitysbitumista vaarnassa

Lämmityksen aikana on suositeltavaa lisätä pieni määrä "kaivostoimintaa" siellä. Sitten nestemäistä bitumia levitetään 3-4 kerroksessa. On tärkeää, että materiaali ei jäähdy säiliöön, sillä yksi lämmitys osittain menettää sen ominaisuuksia.

Vedeneristyskerroksen kokonaispaksuus riippuu pohjan kaataman syvyydestä (katso taulukko).

Pöytä. Bitumin kerroksen paksuuden suhde pohjan syvyyteen

Vaihe 4. Kuivauksen jälkeen bitumi on suojattava, koska se voi vaurioitua, kun se täytetään maaperään, jossa on roskia. Tätä varten voit käyttää valssattua geotekstiilia tai Epps-eristystä.

Video - Base epps: n lämmitys

vahvistaminen

Bitumineristys vaatii vahvistamista:

 • kylmä sauma;
 • pintojen liitoskohta;
 • halkeamia betonissa ja niin edelleen.

Lujitteisiin käytetään usein lasikuitua ja lasikuitua.

Lasikuitumateriaali on hukutettava ensimmäisessä bitumikerroksessa ja valssattu rullalla - tämä tuottaa tiheämpää tukijalkaa. Heti kun mastikuivat, seuraava kerros levitetään. On tärkeää, että lasikuitumateriaali asetetaan 10 cm: n päällekkäisyydellä molemmissa suunnissa.

Lasikuitutekniikka

Vahvistus antaa tasaisemman kuormituksen jakautumisen koko eristysnauhalle, minimoi bitumin venyttämisen avoimissa halkeamispaikoissa ja sen seurauksena pidentää merkittävästi käyttöikää.

Rulla vedeneristys

Se voi toimia sekä pääsuojana että lisättynä käytetyn bitumimastin kanssa. Yleensä käytetään ruberoidia tähän.

Menetelmän etuja olisi korostettava:

 • alhaiset kustannukset;
 • saavutettavuus;
 • hyvä käyttöikä (noin 50 vuotta).

Puutteiden osalta tämä johtuu vain siitä, että on mahdotonta selviytyä yksin työstä. Toimintalgoritmin tulisi olla seuraavanlainen.

Vaihe 1. Pinta peitetään sulavalla bitumimastilla.

Pinta peitetään sulalla bitumimastilla.

Toisin kuin aikaisempi menetelmä, materiaalia ei tarvitse huolellisesti käyttää, koska kalkki on tarpeen vain telan vedeneristyksen kiinnittämiseksi alustaan.

Vaihe 2. Polttimen avulla kateaine lämpenee hieman pohjasta, minkä jälkeen se levitetään kuumaksi bitumiksi. Kateaineen levyt liitetään 10-15 cm: n päällekkäin, kaikki nivelet käsitellään taskulampulla.

Liimaus vedenpitävään materiaaliin

Vaihe 3. Kun olet kiinnittänyt kattohuovan, voit täyttää pohjan, koska tässä ei tarvita lisäsuojaa.

Täytä vedenpitävä pohja

Tärkeää tietoa! Kattomateriaali voidaan korvata nykyaikaisemmilla materiaaleilla, jotka on sulatettu pohjaan. Se voi olla polymeerikalvoja tai bitumipolymeerisuihkutus (esimerkiksi Isoelast, Technoelast jne.).

Video - Vedeneristys ruberoidilla

kipsi

Tämä menetelmä on erittäin yksinkertainen toteuttaa ja sitä käytetään suojaamaan ja tasoittamaan säätiön pinta. Tässä on edut kipinöinti vedeneristys:

 • yksinkertaisuus;
 • suuri nopeus;
 • kohtuuhintaisia ​​materiaaleja.

haittoja:

 • alhainen vedenkestävyys;
 • lyhyt toimintakausi (noin 15 vuotta);
 • mahdollinen halkeilu.

Soveltamisprosessissa ei ole mitään vaikeaa. Ensinnäkin tukilevyjen avulla putkitaverkko kiinnitetään pohjaan, minkä jälkeen valmistetaan kipsiyhdistelmä hydro-resistenteillä komponenteilla. Seos levitetään pohjalle lastalla. Kun kipsi kuivuu, maa täyttyy.

Nestekumia

Itse asiassa se on dispersio polymeerimodifioituja bitumipartikkeleita vedessä. Koostumus suihkutetaan pohjaan, jolloin saadaan laadukas vedeneristys. Tämän menetelmän edut ovat seuraavat:

 • korkea laatu vedenpitävä;
 • ei tarvita erityisiä taitoja;
 • kestävyyttä.

Ruiskuttamalla nestekumia

Mutta on myös haittoja:

 • koostumuksen korkeat kustannukset;
 • alhainen nopeus ilman ruiskua.

Lisäksi nestekauppaa voi ostaa kauas kaikkialla. Säätiö soveltuu hyvin samantyyppiseen koostumukseen, joka on kahta tyyppiä.

 1. ElastoMix - levitetään 1 kerroksessa, jäätyy noin 2 tuntia. Lisävarastointi pakkauksen avaamisen jälkeen ei ole altis.
 2. Elastopaz on halvempi vaihtoehto, mutta se on jo käytössä kahdessa kerroksessa. Selvästi, Elastopaz on säilytettävä pakkauksen avaamisen jälkeen.

Vaihe 1. Pinta puhdistetaan lian ja roskat.

Vaihe 2. Säätiö peitetään erityisellä pohjamaalikoostumuksella. Vaihtoehtoisesti voit käyttää sekoitus nestekumia ja vettä (suhde on 1: 1).

Vaihe 3. Tunnin kuluttua, kun pohjamaali on kuivaa, käytä vedenpitävää materiaalia (yksi tai kaksi kerrosta koostumuksen tyypistä riippuen). On suositeltavaa käyttää tätä suihketta, mutta sen sijaan voit käyttää rullaa tai harjaa.

Nestemäisen kumin pohjaeristys

Video - Nestekumipohjainen käsittely

Erottaminen

Pohjaan lisätään erityinen seos (Penetron, Aquatro jne.), Puhdistetaan likaa ja hieman kostutetaan vedellä ja ruiskutetaan rakenteeseen noin 150 mm. On tärkeää, että liuosta käytetään kahdessa tai kolmessa kerroksessa.

Vedenpitävyys on paras suoja kotiisi.

Tärkeimmät edut:

 • tehokas suoja;
 • mahdollisuus pintakäsittelyyn rakennuksen sisällä;
 • työn yksinkertaisuus;
 • pitkä käyttöaika.

haittoja:

 • tällaisten ratkaisujen merkityksetön esiintyvyys;
 • korkeat kustannukset.

Läpäisevän vedenpitävyys

Savi linna

Yksinkertainen mutta samalla tehokas tapa suojata pohja kosteudelta. Aluksi kerrostetaan pohjakerros 0,5-0,6 m syvyyteen, sitten pohja peitetään 5 cm: n sora- tai murskattua "tyynyllä". Tämän jälkeen monissa vaiheissa kauraa kaadetaan (kukin kerros tiivistetään tiiviisti). Savi itsessään toimii puskurina kosteudelta.

Tämän menetelmän ainoa etu on toteutuksen helppous.

Savi linna soveltuu vain kaivoihin ja taloustavaroihin. Jos kyseessä on esimerkiksi asuinrakennus, tätä menetelmää voidaan käyttää vain nykyisen vedenpitävyyden täydennyksenä.

Näytön eriste

Tämä perussuojan menetelmä on ilmestynyt melko hiljattain ja se koostuu seuraavista: matot, jotka ovat täynnä savea, naulataan pohjan puhdistetulle pinnalle asennuspistoolin tai tappien avulla. Mattojen sijoittaminen päällekkäisyyteen on noin 12-15 cm. Joskus mattojen sijasta käytetään erityisiä savipaneeleja, tässä tapauksessa liitokset on käsiteltävä edelleen.

Periaatteessa seulaneristys on parannettu versio savi linna, joten sitä voidaan käyttää vain kaupallisia rakennuksia.

Yhteenvetona. Mikä vaihtoehto valita?

Paras vaihtoehto nauhateollisuuden vedeneristykseen tulisi sisältää sekä vaaka- että pystysuora vesisuojaus. Jos syystä tai toisesta ei ole tehty vaakasuoraa eristystä, on parempi turvautua bitumiin tai erityiseen kipsiin. Mutta taas tämä on tehokkain vain yhdessä horisontaalisen suojan kanssa.

Vanhan säätiön vedenpitävyys. Vanhan säätiön vedenpitävyys

Vanhan säätiön vedenpitävyys Kaikki säätiöstä

Vanhan säätiön vedenpitävyys

Hei, rakkaat lukijat! Tässä artikkelissa opimme vedenpitävyyden vanhasta säätiöstä.

Kun vanhan perustan vedenpitävyys on välttämätöntä, herää kysymys siitä, miten se toteutetaan. Tähän on kaksi keinoa: rakennus ja rakennuksen puuttuminen.

Kummassakin tapauksessa ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon, kun vanha säätiö on vedeneristetty, on aina se, että se maksaa paljon enemmän (5-10 kertaa) kuin rakennus- ja säätiövaiheen eristys.

Rakentamismenetelmässä syy tähän on suurempi määrä valmistelevia ja maanpäällisiä töitä, jotka on suoritettava ennen kuin pystysuora vedeneristys suoritetaan. Loppujen lopuksi perusta on tarpeen

 1. kaivaa, ja mitä suurempi ja suurempi rakennus, sitä suuremmat ovat työvoimakustannukset ja sitä kauemmin ne vaativat. Sitten tarvitset
 2. poista (jos se on tehty) vanha vedeneristys, puhdista ja pese pinta. Vain silloin voit jatkaa
 3. uusi vedeneristyslaite. Tarvittaessa pidetään
 4. uuden vedenpitävän pinnoitteen suoja ja eristys ja sen jälkeen
 5. korjaus tai täydellinen tyhjennysjärjestelmän vaihto. sitten
 6. pohja on täynnä maata, joka poistettiin ensimmäisen kappaleen täytäntöönpanon aikana ja
 7. sokea alue ja
 8. maisemointi.

Vielä vaikeampaa on vanhan säätiön vaakasuora vedenpitävyys. Tällöin suojaavat kosteutta hylkivä materiaalit asetetaan perustuksen ja tukilangan tai jo pystytettyjen seinien väliin, jotka vähitellen puretaan erikoislaitteiden avulla. Tämäntyyppinen vedeneristys on varsin luotettava, mutta seinillä on olemassa riski halkeilua niiden staattisten aineiden rikkomisesta.

Toinen rakennustekniikka vanhan perustan vedeneristämiseen on injektio. Tämäntyyppistä menetelmää on kolme:

 • injektio ilman painetta;
 • alhaisen paineen vaikutuksesta;
 • märkä-märkä-injektio.

Ne eroavat porausreikien halkaisijasta ja kulmasta, johon on pumpattu erityinen vesijäähdytysliuos (weber.tec).

On tärkeää muistaa, että vanhojen säätiöiden vedenpitävyyttä toteuttavat rakennusorganisaatiot eivät useinkaan takaa luotettavuutta.

Electroosmosis ei ole rakentamismenetelmä pohjan kuivatusta varten - erityinen laite, joka suojaa talon pohjaa ja seiniä kosteasta absorboituneesta kapillaarista maaperästä. Tämä laite toimii mahdollisen eron periaatteen ("plus" ja "miinus") vuoksi märällä pinnalla on negatiivinen varaus ja kuiva on positiivinen.

Tämän menetelmän edut ovat:

v ei tarvita maanrakennustöitä;

v kauden riippumattomuus ja sääolosuhteet;

v kemikaalien käyttämättä jättäminen;

v takuu kymmeneen vuoteen asti.

Haittapuoli on, että se ei suojaa pohjaveden paineita vastaan.

Vanhan säätiön vedenpitävyys on päättynyt. Toivotamme teitä rakentamaan unelmiesi, mutta älä unohda säätiötä.

Vedenpitävä jo rakennetun talon pohja omilla käsillä. Oppiminen korjaamaan rakennusvirheitä »Remtra.ru

Vesitiivistystyön tarve on helppo tehdä: jos kellari on liian kostea, on muotteja tai sieniä, ja jopa lämmetä, on aika vahvistaa veden suojausta. Kellarin puuttuessa suoritetaan kellarin ulkosivun silmämääräinen tarkastus tai pylväspohjaisen perustuksen tapauksessa tuki. Moss-istutukset, vedessä liotettu perusmateriaali ja kaikki samankokoiset pesäkkeet ovat hälytyssignaaleja. Talon kosteat kerrokset puhuvat myös siitä, että säätiön veden suojelu on puutteellista.

Jo rakennetun talon perustan vedenpitävyys omilla kädillä eroaa merkittävästi sen rakentamisen prosessissa toteutetusta samankaltaisesta työstä. Yleisimmin (teippi) pohja suojaa kosteutta asetetaan kuopan vaiheessa, joka on asetettu saviin, särkynyt ja telan eristys asetetaan pohjan alapuolelle - esimerkiksi kattohuopa. Jos talo on jo rakennettu, tämä osa työlistasta poistuu. Tehtävä vähennetään kellarin ulkoiseen suojaan, sisäeristeeseen, jos viemäröintijärjestelmä on kellarissa ja järjestelyssä.

On olemassa useita tyyppejä: päällystäminen, liimaus, tunkeutuminen, asentaminen. Jos aiot tehdä kaiken ilman ulkopuolisten osallistumista ja samaan aikaan luotettavasti, on parempi yhdistää kaksi ensimmäistä lajiketta ja valita katemateriaali materiaaliksi. Materiaali on halpa, antaa luotettavan suojan ja jopa maallikko voi työskennellä sen kanssa.

 • Talon ympäryksen varrella kaivanto kaatui pitkin jalusta. Samassa vaiheessa voidaan suunnitella sokea alue ilman, että luotettava vesisuoja ei toimi. Kahden toiminnan yhdistämiseksi kaivaminen tapahtuu metrin leveyttä ja syvyyttä pohjan pohjalle.
 • Kaikki havaitut viat poistetaan: halkeamat suljetaan sementtilaastilla, sienieläimet puhdistetaan, socle käsitellään kotitalouksien valkaisuaineella - tämä on yksi halvimmista ja luotettavimmista antiseptisistä.
 • Puhdistettu ja kuivattu pohja on rasvattu bitumipitoisella mastilla. Voit ottaa valmis, pehmeä, voit - baarien muodossa. Tällöin se kuumennetaan nesteytettyyn tilaan ja kuumennetaan. Mastikerroksen paksuus on vähintään 2 mm.
 • Kun kyllästys kuivuu, pohja värjätään uudella koostumuksella. Nyt ei ole tarvetta odottaa mastin asettamista, se toimii liimana, joten kerta-aikainen sovellus tehdään ruberoiditelan leveydestä.
 • Vesisuojaa lämmitetään polttimella elastisuuteen ja liimataan mastiksi. Seuraava nauha peittää edellisen puhelun, kun puhelu on 10-15 cm.
 • Liitokset käsitellään jälleen polttimen pehmeydelle ja päällystetään mastiksella. Sen pitäisi tehdä kiinteä kuori ilman pienintäkään aukkoa.

Ruberoid-vedeneristys on luotettava asia. Se voi kuitenkin vaurioitua täyttämällä kaivannon. Siksi ammattilaiset suosittelevat lisää suojelua. Koska se voi olla puolikerroksinen seinä koko perusta - luotettava menetelmä, mutta aikaa vievää ja kallista. Siksi useimmissa tapauksissa kipsi suoritetaan ruberoidilla, jota seuraa raudanpoisto - hankaus sementtipastaa perustukseen.

Sokea alue ja kuivatus

Älä aja heti täyttämään kaivoa heti, kun kipsi kuivuu. Tässä vaiheessa kannattaa osallistua lisätoimiin, jotta he eivät palaisi heihin hieman myöhemmin.

 • Järven syvyys pienenee 25 cm: iin, mikä voidaan tehdä palauttamalla kaivautunut maa paikalleen. Rakennuttajat toimivat kuitenkin eri tavoin: ne täyttävät ojan 35 cm: n syvyyteen maapallolla, täyttävät sen ja jäljelle jäävät 10 cm täydentävät sitä savi - se tulee eräänlainen hydrolock.
 • 5-8 cm: n etäisyydellä kaivo on täynnä hiekkaa, ylivoimaisesti, mutta ei liikaa (jotta ei heikennä alempaa savikerrosta), se vuodatti vettä ja syöksyi.
 • Määritetty sulamisvesi kerääntymispaikalla. Niistä kaivannon kaivannosta; monissa tapauksissa voit käyttää sitä, joka on jo olemassa, niin sinun täytyy vain kaivaa prosessi kaura, säiliö tai yhteinen tyhjennys hyvin.
 • Kaikki kaivannot jopa puolet syvyydestä ovat täynnä raunioita.
 • Ovia, joissa putket asetetaan, on vuorattu geotekstilöillä, niihin on sijoitettu vesihöyryjä, ja materiaali on kääritty. Kaikki kaivannot ovat täynnä jopa 8 cm: n korkeita raunioita. Sokea alue sijoitetaan vahvistusverkkoon, ja jokaisen mittarin jälkeen
 • risti; kuivatuskerrokset täytetään kaivetuilla mailla.
 • Ympärysmitta ympäröivä sokea kaadetaan betonilla, jossa on hieman kaltevuus talon seinistä.
 • Suotovesien suunta on merkitty tapilla tai muilla näkyvillä maamerkeillä - jos tarvitset puhdistusta tai korjausta. Sokea alue on valmistettu raudasta samaan tapaan kuin bitumin vedeneristys.

Sisäinen vedenpitävä kellari

Ensinnäkin, jos on tulvia, on tarpeen poistaa lähteet, pumpata vesi ja kuivata huone. Toimintasuunnitelma on lisäksi seuraava:

 • Saumojen / lohkojen / tiilien väliset krakatut ja murskatut saumat puhdistetaan vanhasta laastista vähintään 5 cm: n syvyyteen.
 • Seinät käsitellään antiseptisilla aineilla.
 • Kun ne kuivuvat, lattia puhdistetaan ja täytetään polymeerin vedeneristyksellä. Yhdessä päivässä, kun hän tarttuu, vahvistusverkko asetetaan.
 • Sementti tai betonipinnoitus valmistetaan 50 mm: n paksuudelta.
 • 5-7 päivän kuluttua voit kävellä ilman pelkoa laastilla, vaikka hän ei ole vielä saanut täydellistä voimaa. Kaikki aiemmin kirjonneet aukot on täytetty läpäisevällä vedeneristyksellä, esimerkiksi Penetronilla.
 • Sitten sama tiivistys laimennetaan nesteemmin (käsikirjassa on yksityiskohtaisia ​​suosituksia), ja kaikki pystysuorat pinnat peitetään sen mukana.
Kolmen päivän kuluttua tiivistetyt pinnat on suihkutettava vedellä - joten vedeneristyskerros on voimakkaampi. Ja kahden viikon kuluttua halutessasi voit tehdä viimeistelyn, jos se on lueteltu. Jos et laiminlyö mitään ulkoisten ja sisäisten töiden pisteitä, vedenpitävä jo rakennetun talon perustaminen omilla kädilläsi osoittautuu erittäin luotettavaksi, ja seuraavalla vuosikymmenellä tai vielä kauemmin ei tarvitse palata siihen. Onko tavanomaista rutiinia vaadittava: puhdistamaan tyhjennysputket tai uusimaan sokea alue.

Korjaus kellarin vedeneristys Stroy Master

Useimmissa tapauksissa kosteuden ulkonäkö talossa on kapillaari, joka vetää kosteutta maasta. Vanhoissa talossa ei ole vaakasuoraa vedenpitävyyttä, tai sitä ei ole koskaan ollut, tai se on pitkään ollut kulunut ja on tullut kuin seula. Vanhojen sääntelyasiakirjojen mukaan takuu tällaisesta eristämisestä on annettu enintään 15 vuodeksi. Mitä tehdä Ensin pyydä asiantuntijoita, jotka suorittavat tutkimuksen: visuaalinen ja välttämättä laboratorio (pinta-ala ja sisäinen mittaus seinien kosteudesta). Tämän jälkeen tulevat veden lähteet, jotka tulevat seiniin. Jos kapillaarin kosteuden alkuperää on vahvistettu - sinun on päivitettävä vaaka- ja mahdollisesti pystysuora vedeneristys. Tämä on yksi kalleimmista ja ei aina onnistuneista korjaustöistä. Sinun on valittava rakennusmene- telmän ja elektroosmatointimenetelmän välillä.

Rakentaminen koostuu: - selkeästä pystysuorasta eristyksestä kaikille - pohjaan kaivaminen ja monikerroksisen eristyksen aikaansaaminen kehä-, viemäröinti- ja sokeusalueella. Monet yritykset ja yksityisotilaat tekevät tällaisesta eristyksestä. Vaakasuora eristyneisyys on yhä vaikeampaa, seinän ja säätiön välinen eristäminen on välttämätöntä. Jotkut vähitellen (1,5 metriä) alittavat kaikki seinät erikoiskoneilla tai vähitellen purkaa ne, täyttökerrokset eristys, sitten sementtilaasti on ripustettu. Tämä on melko luotettava eristys, mutta talon staattinen rikki, seinillä on halkeamia. Jotkut pistät seinän alemman osan. Se on kallista, eikä kukaan anna sinulle takeita, edes ne, jotka osaavat suorittaa tarvittavat laboratoriotestit. Jopa kansainvälinen ohje WTA, joka säätelee injektion työtä, kertoo vain kapillaarisen kosteuden vähenemisestä eikä enää.

Ei-rakennusalan tekniikka - Electro. Kun tekniset ominaisuudet mahdollistavat olemassa olevien laitteiden asennuksen, niiden heikko polarisoitu kenttä suojaa seinämiä kosteutta vetävältä kapillaarilta. Menetelmän haittoihin kuuluu kyvyttömyys suojata veden paineita vastaan. Esimerkiksi kellareissa, jotka ajoittain puutuvat pohjavesiin, tämän tekniikan vaikutus ei riitä. Lisäksi vesien pinnan tasoa on tarpeen alentaa edelleen, esimerkiksi vedenpoiston avulla.

Vanhan säätiön vedenpitävyys Mestari Zadelkin

Yksittäisen millimetrin tilaa sinun maatilastasi ei saa olla tyhjäkäynnillä. Huolimaton ja yksi voi sanoa, että paholainen-ehkäinen asenne kellariin voi tulla keskeinen tekijä, joka myöhemmin vaikuttaa mukavaan oleskeluun asunnossa. Vanhan säätiön vedenpitävyys auttaa järjestämään sen nimenomaisesti henkilökohtaisiin tarpeisiin, ja kellarisi palvelee erilaisten kotitalouksien, viihteen, liike-elämän, urheilun ja Toinen vapaa-aika, vedenpinnan tulva ja väsymys ovat pohjavesi, ja vanhat säätiöt eivät yksinkertaisesti voi selviytyä siitä. Genia on yleensä rakennuksen katto itse sadekauden aikana. Vesi vuotaa ja tyhjenee rakennuksen kääreistä ja liiallisesti "rikastuttaa" koko rakennuksen kosteudelta. Kun talon pohja kaadetaan, ja kun se pystytettiin, ei muodostunut korkealaatuista viemäröintijärjestelmää, ei ollut viemäröintiä ja perustettu vedenpitävä rakenne, rakenne muuttuisi välttämättä pohjaveden pinnalle. Usein mökit, puhumattakaan vanhoista säätiöistä, rakennettiin ilman pohjaveteen. Tällaisissa rakennuksissa vedenpoistojärjestelmää ei saa ottaa huomioon tai olla täysin häiriintynyt tai vanhan pohjan ulkopuolinen vedeneristys ei ole mahdollista. Tämän seurauksena kellari sijaitsee pohjaveden alapuolella, ja sen seinät ovat säännöllisesti alttiina veden, kosteuden ja haihtumisen kielteisille vaikutuksille. Talvella oleva kylmyys kosteaa rakennusmateriaalien huokosia, se sulaa kesällä, joka myöhemmin palvelee betonin tuhoamista, eli kellarista ja kellarista. Miten tämän tilanteen estäminen? Ensinnäkin rakennelman suojaaminen kosteudelta olisi järjestettävä. Kattorakenteiden vedenpitävyys, joka suoritetaan kaikkien sääntöjen mukaisesti, johtaa lopulta rakennusmateriaalien ominaisuuksien ja ominaisuuksien parempaan tilaan, mikä osaltaan edistää huoneiden suotuisaa ympäristöä. Nykyaikaisilla teknologioilla on mahdollista käyttää eri tapoja suojata säätiöitä ja rakennusten kellareja veden tunkeutumiselta. Vaakasuuntaisten perustusten vedenpitävyys mahdollistaa talteen kosteuden poistoon tarkoitetut vedenpoistojärjestelmät, kun taas vedeneristys on pystysuoraa, suojaa rakennuksen ja sen seinämien perustuksia. Sisäisten ja ulkoisten vedeneristysvälineiden välillä on merkittäviä eroja. Ulkopuolisen vedeneristyksen tapauksessa - kosteuden paine puristaa pintaa alustalleen ja sisäpinnan vedenpitävyys - irtoaa siitä. Vedenpitävän materiaalin oikea valinta takaa erinomaiset tulokset. Vedenpitävien pohja-aineiden ja märät kellareiden korjaamiseen erikoistuneet asiantuntijat suosittelevat kuivan sementtimateriaalin käyttöä. Edut näiden materiaalien käytöstä ovat se, että ne varmistavat rakennuksen luotettavuuden kosteuden tuhoisilta vaikutuksilta. Sementtimateriaalit ovat ympäristön kannalta turvallisia, ja niitä voidaan käyttää sekä rakennusten sisällä että tiloissa, joissa on kostea kosteus. Sementtimassalla valmistetuilla vedeneristysmateriaaleilla on korkein vakauden indikaattori ja joskus "varjostavat" materiaaleja, joilla on bitumipohja. Tämä mahdollistaa pitkäaikaisen dynaamisen ja staattisen voiman toiminnan. Sementtipohjaisten perustusten vedeneristys on ominaista helppokäyttöisyys ja tehokas tuottavuus, koska niitä voidaan käyttää märällä pinnalla.

Vedenpitävä kellari jalusta

Vähän kauan sitten korjasimme vanhan kylän talon kellarissa. He purkivat murskatut tiilimuuraukset, kaivoivat sen vieressä matalaa kaivoa ja täyttivät sen sementillä. Sitten he asensivat varren, kiinnittivät sen pienen kehyksen, keräsivät muotin ja sementtivät sen. Rakennusmateriaalin jäsentämisen jälkeen saimme melko voimakas kellariperusta, jota toivomme palvella monta vuotta.

Kuten toimintamaan talojen kokemuksesta tiedetään, säätiön tärkein vihollinen on vesi. Sadepisarat tai sulanut lumi, tunkeutuvat jopa pieniin halkeamiin ja jäätyvät siellä, voivat tuhota voimakkaimman monoliitin.

Tietenkin tämä ei tapahdu välittömästi, mutta se tapahtuu. Riittää, että mennään jonkin kylän kaduille tämän todentamiseksi. Tuhoutuneet kellariperustat kohtaavat joka toinen vanha talo.

Voit poistaa tämän, sinun on vedenpitävä säätiö. Tällaisen tapahtuman hinta ei ole kovin korkea, mutta edut ovat valtavat. Kun rakennustyö on päättynyt kerran, pelastamme itsemme kaikista kylän taloon liittyvistä lisäkustannuksista ja ongelmista.

PERUSTAMISEN SUOJELU VESIHUOLTO

Tarvittavaa työtä varten: bitumi-kalkkipohjamaali, kaasupullo, poltin, rullattava vedeneristys. Ensinnäkin levitämme alusta pohjustukseen - erityisellä bitumimateriaalilla, jolla on vettä hylkivä ominaisuus ja joka varmistaa pinnan kestävän tarttumisen rakennusaineeseen.

Kannen pohjan on oltava puhdas ja kuiva. Aluke on käyttövalmis, se on sekoitettava huolellisesti ennen käyttöä. Suositeltava ulkolämpötila mastille työskentelylle on vähintään 5 astetta nollan alapuolella. Jos se on kylmä ulkona, on ylläpidettävä alusta lämpimässä huoneessa vähintään 24 tuntia ennen töitä. Levitä pintaan mastetta harjalla tai rullalla. Työn jälkeen anna koostumus kuivua vähintään yhden päivän ajan.

Toisessa vaiheessa liima vedeneristys perustan kellariin. Käytimme materiaalia Gidrasteloizol, joka myydään kaupoissa edulliseen hintaan.

Menetelmä on seuraava: mittaamme kellarin pohjapinta-alan, katkaisemme tämän kokoisen kappaleen telasta veitsellä, kaasupolttimen valoa, kuumennetaan vedenpitävyyden sisäpuolella ja liimataan materiaali.

Työskentele kaasupolttimen kanssa tulee tehdä lisää huomiota ja varovaisuutta. Saat kätevästi kutsua avustajaa: lämmitä vedenpitävyys taskulampulla ja laittaa sen pinnalle paksuihin käsineisiin, jotta et polttaisi itseäsi. Tärkeintä tässä ei ole ylikuumenta materiaalia. Sen sisäosa on suojattu muovikalvolla, ei ole tarpeen irrottaa sitä, riittää sulattaa kalvo tulta ja voit liittää sen. On parempi leikata välittömästi useita haluttuja kokoisia vedenpitäviä materiaaleja ja liimaa ne sitten toisensa jälkeen.

Vanhan kylän talon kellarissa on luotettavasti suojattu kosteudelta jo vuosia. Vedeneristyksen jälkeen on mahdollista lämmittää se pursotettua polystyreenivaahtoa ja koristella sitä profiilirellillä.