Pylväspohjan vedenpitävyys omalla kädellä

Esipuhe. Pylväspohjan vedenpitävyys omilla käsillä suoritetaan rakennusvaiheessa. Koko rakennuksen kestävyys riippuu betonirakenteen eristystyön laadusta. Kuinka tehdä vedenpitävä pylväspohjainen valssattujen materiaalien perustekniikka, kokeneet rakentajat tietävät. Ja me jakamme nämä tärkeät tiedot kanssamme tällä nettisivujemme sivulla.

Jokainen rakennus tarvitsee oikean perustan. Betonityypin valinta riippuu maaperän luokasta, pohjaveden syvyydestä ja maaperän jähmettymisestä. Pilarin perustus on suositeltavaa tehdä monimutkaisilla kallistusmailla sekä rungon tai puutalojen rakentamisen aikana, koska tällainen rakentaminen on paljon edullisempaa kuin liuskan perustus.

Mitä pitää ottaa huomioon, kun vedenpitävä pohja

Jotta pohja olisi asianmukaisesti vedenpitävä ruploidilla tai muulla valssatuilla materiaaleilla, tarvitset itse materiaalin ja tarvittavan työkalun. Telaneristysmestareiden lisäksi käytetään bitumiä ja polymeerivalmisteita tai läpäisee vedenpitävyyttä lisäämällä sitä liuokseen. Ennen kuin teet vedenpitävyyttä, sinun on otettava huomioon sivuston maiseman muoto ja ominaisuudet.

Vedeneristyskerrokset on tehtävä ilman aukkoja koko pinnalle. Järjestä vedeneristyskerros, jossa hydrostaattisen paineen vaikutuksena on rakenne tai pohjaveden läpäisevyys. Säätiön eristäminen suojaa rakennusta pohjavedestä ja suojaa jalkakäytävää luonnolliselta sademäärästä, mikä on väistämättä tehty kaikissa rakennuksissa poikkeuksetta.

Miten vedenpitävä pylväsperusta

Pylväspohjan vedenpitävyys

Jos pinottavan tyyppisen pylväspohjan vedenpitävyys tehdään talvella, on kiinnitettävä huomiota huurteisiin lisäaineisiin ja materiaalin käytön laatuun. Pylväs- ja paalusuojan vedenpitävyys suoritetaan grillatausta varten, koska paalujen ja pylväiden maapohjapinnoituksia on lähes mahdotonta, ellei käytetä kosteutta kestäviä lisäaineita sisältävää betonia.

Obmazochnaya vedeneristys

Pinta-alaisten perustusten kiinnittäminen on halvin mutta lyhytikäinen menetelmä. Vedeneristyskerros on vaurioitunut käytön aikana, koska mastit eivät kestä liikkuvia kuormia. On huomattava, että nestemäisen vedenpitävän materiaalin levitys tehdään tasaisella, puhtaalla ja kuivalla pinnalla. Maalivetopinta voidaan lisäksi suojata katemateriaalilla.

Rulla vedeneristys

Valssatut materiaalit pylväsperiaatteille - tässä tapauksessa vedeneristys tehdään kattopuhalluksella. Teknologian mukaan bitumimastista levitetään tasaiselle ja kuivalle pinnalle. 15-20 cm: n päällekkäisyyteen liimautuva kattotiili liimataan valmistettuun pintaan veden vuotamisen estämiseksi. Katemateriaalia voidaan käyttää perustan vaakasuoraan ja pystysuoraan vedenpitävyyteen.

Vedeneristys ruiskuttamalla

Ruiskutettu vedeneristys pylväspohjalle levitetään ruiskulla. Pintaa ei tarvitse tasoittaa ja puhdistaa pölystä. Kuitenkin kustannuksella tämä tekniikka on kallista. Koska yläkerros ruiskutetaan, muista suojata se geotekstiilimateriaalilla. Tämä tekniikka soveltuu paremmin tiili- tai nauhalementtien kellarikerroksen vedenpitävyyteen.

Vedenpitävyys

Tämä betonirakenteiden vedeneristys käyttäen läpäiseviä materiaaleja. Tämä on yksi nykyaikaisimmista ja samalla kalliit menetelmät lasin tyyppisten pylväsperiaatteiden vedenpitävyydestä. Tämän tyyppisen asennetun pylväiden tai paalujen eristäminen maahan on melko vaikeaa. Nykyään valmistajat tarjoavat laajan valikoiman erilaisia ​​lisäaineita betoniin, joissa on vedenpitävät ominaisuudet.

Ymmärtäminen vedenpitävän sarakkeen säätiön tekemiseksi omilla kädillä auttaa tässä artikkelissa julkaistua videon opetusohjelmaa. On vielä lisättävä, että päällystyseristys ei kestota pitkään maanalaisessa osassa, koska se poistuu maaperän siirtyessä syksy-keväällä. On vain tarpeen kiinnittää riittävästi huomiota pintojen itsepinnoitettuihin pylväsperusteisiin pintoihin ja grillageihin.

Kuinka tehdä laadukas vedenpitävä pohja

Pohjan vedenpitävyys toteutetaan rakennuksen rakennusvaiheessa. Työn laatu riippuu rakenteen kestävyydestä. Kuinka tehdä säätiön vedenpitävyys, he tuntevat kokeneita rakentajia.

Pylväsperustan vedenpitävyys.

Mitä harkitsemaan?

Vedenpitävä säätö tehdään omilla käsillä, jos sinulla on tarvittava kokemus ja tietämys. Aluksi on määriteltävä sen tyyppi:

Vedeneristysnauhan perustus.

On huomattava, että jokainen rakennus tarvitsee asianmukaisesti valittujen säätiöiden järjestelyn. Se riippuu seuraavista tekijöistä:

 • vesien syvyys;
 • maaperän jäädytys syvyys talvella;
 • maaperän luokat.

Kuinka vedenpitävä säätiö tietää kokeneet rakentajat. Tätä varten tarvitset erikoismateriaalia. Usein päälliköt tekevät säätiön vedenpitävyyden seuraavissa versioissa:

 • pinnoiteknologia;
 • bitumi ja polymeerivalmiste;
 • rulla tai okleechny näkymä;
 • rappausmenetelmä.

Asiantuntijat tunnistavat kaksi tapaa suojata pohja vedeltä:

 1. Vedenpitävien materiaalien avulla.
 2. Johtuen kuivatusjärjestelmästä, joka parhaiten tehdään tulevan rakenteen ympärillä.

Mistä vedenpitävä talon perusta ei kaikki kotitaloudet tiedä. Pohjan vaakasuoran suojan kosteudelta on 2 tasoa. Usein se tehdään lattialevyn ala- ja yläosissa. Tätä varten on välttämätöntä puhdistaa pinta pölystä ja roskista ja sulkea seinien ja levyjen liitokset sementtiseoksen avulla. Kun se kuivuu, liimautuva vedeneristys liimataan.

Monoliittisen perustan vedeneristys.

Talon pohjan asianmukainen suoja kosteudelta (käyttämällä ohjattuja materiaaleja) liittyy kaasupolttimen käyttö. Käytettäessä itseliimautuvia materiaaleja kotitaloudet tarvitsevat poistaa suojakalvon ja painaa sitä tiukasti eristettyä pintaa vasten. Liitetyn ja ohjatun materiaalin miinus on se, että nivelet eivät pysty tarjoamaan hyvää tiivistämistä.

Pinnoitemateriaalin avulla pystysuora suoja kosteudelta kellareissa. Tämä vaatii bensiinillä laimennettua bitumimastia. Levitä koostumus lohkoihin harjalla. Tällöin on otettava huomioon se, että kaikki huokoset ja halkeamat on täytettävä tällä koostumuksella. Parempi tehdä kaksi kerrosta.

Ensimmäisen kerroksen kovettuminen kestää 4-6 tuntia. Seuraavan pinnoitteen paksuuden on oltava vähintään 1,5-2 mm.

Tärkeimmät kohdat

Jos pohjustuksen vedeneristys tehdään talvella, erityistä huomiota on kiinnitettävä pakkasenkestäviin lisäaineisiin, mukaan lukien eristysmateriaalien levyt ja niiden liitokset. Koska pohjalevy sijaitsee pohjaveden läheisyydessä, sen tulee olla erityisen varovainen vedeneristettävänä. Tämä tehdään bitumilevyllä. Muutoin perustilohkoja käsitellään alukkeella, eli nestemäisellä bitumi- ja bensiiniliuoksella.

Jos haluat tehdä kipsin vedenpitävyyden perustusten seinämien, sinun on käytettävä sementtiä sisältävää liuosta, johon on lisätty polymeroivia komponentteja. Perusteellisen sekoittamisen jälkeen ne muuttuvat koostumukseksi, joka tunkeutuu betonilohkon huokosiin ja halkeamiin. Jonkin ajan kuluttua ne pyrkivät kasvamaan koossa, täyttämällä nykyiset aukot.

Järjestelmä vedenpitäväksi paalusäätiölle.

Näihin tarkoituksiin on kiellettyä käyttää sementin ja hiekan standardiseosta. Tämä johtuu siitä, että sitä ei käytetä suojaamaan kosteudelta. Jotta tiiviste ei murtuisi, on parasta tehdä pysty- ja vaakasuora vedenpitävyys ilman halkeamia.

Jos viemäröintijärjestelmä on tehty, on tarpeen kaivaa kaivantoa rakennuksen ulkoreunaa pitkin. Jätevedenpuhdistusjärjestelmä on esillä myrskysuodatuskanavien ja viemärijärjestelmien muodossa, jotka johtavat heitä kauempaa, josta heillä ei ole kielteisiä vaikutuksia säätöön. Tämä etäisyys on 4-5 metrin päässä rakennuksen pohjasta.

Tällainen vedeneristys tarjoaa järjestelyn:

 1. Viemäriputket ja putket viemäreihin katolta.
 2. Jalkakäytävät, joissa on sateet, ja rakennuksen kaltevuuden on oltava 1,5-2 astetta.
 3. Sokea alue 1,5 - 2 m etäisyydeltä seinistä. Se tehdään rakennuksen ympärillä. Tee näin kaivaa kaivanto, jonka syvyys on 300 mm ja leveys 1500-2000 mm. Pohjaan kaadetaan kerros hiekkaa, soraa ja savea. Viimeiset kerrokset on täytettävä.

Tämän jälkeen on suositeltavaa tehdä betonin tyyny 100 mm: n paksuisen kaivon ympärillä. Jotta vedenpitävä pohja olisi oikein ja tehokkaasti, viemäröintijärjestelmän järjestämiseen tarvitaan seuraava varastointi: lapio, lastaus, kauha, betonisekoittimet. Materiaaleista tarvitset hiekkaa, päällystyslautasia, soraa, soraa, sementtiä.

Yleiset suojasäännöt

Obmazochnoy vedeneristysjärjestelmä.

Rakennuksen lisäksi myös itse säätiö, seinät ja kellarikerros sekä kellari, on suojattava kosteudelta. Joka tapauksessa vedenpitävää kerrosta ei saa rikkoa. Läsnä ollessa veden suotautumisen uhka lisää suojaa kosteudelta.

On huomattava, että kaikentyyppiset säätiöt tarvitsevat suojaa:

Toisessa kohdassa säädetään sokean alueen järjestelystä. Koska sade putoaa mihin tahansa maastoon, siksi on välttämätöntä tehdä sokea alue joka tapauksessa ja mikä tahansa rakenne. Pohjaveden osalta joillakin alueilla niiden esiintymistiheys on melko korkea. Tässä tilanteessa on suositeltavaa tehdä vedenpitävyys ja vedenpoisto. Jälkimmäinen menetelmä vähentää veden pitoisuutta vähentämällä rakennuksen pohjalle aiheutettua hydrostaattista painetta. Vedeneristys ei pysty antamaan sitä yksinään.

Toinen tärkeä asia tässä suhteessa on pohjaveden koostumus. Joillakin alueilla pohjavedelle on tunnusomaista aggressiiviset vedet, jotka vaikuttavat haitallisesti betoniseoksen kestävyyteen ja kantokykyyn. Tässä tapauksessa on tarpeellista vedenpitävä pohja materiaaleilla, jotka ovat erittäin kestäviä aggressiiviselle materiaalille.

Perusmuodot

Jokainen perustyyppi tarjoaa käyttöön erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja. Laattojen monoliittisen pohjan vedeneristys tehdään valssattua kateainetta käyttäen. Alustalevystä ylhäältä tämä materiaali asetetaan. Jos pinta on epätasainen, se on etukäteen kohdistettu kytkimellä. Yläpuolella on eriste, joka myös tekee tasoituksen. Vedeneristysmateriaali asetetaan ennen säätiön järjestelyä soran ja sementin tyynyyn.

Vedenpitävä nauha voi olla useita menetelmiä:

Vanhan rakennuksen vedenpitävyyskorjauksen järjestelmä.

 1. Päällystäminen mastilla on edullisin mutta lyhytikäinen menetelmä. Usein tämä suojaus käytön aikana on vaurioitunut. Tämä johtuu siitä, että siirrettäviä kuormia ei kyetä kuljettamaan. Tämän tekniikan tärkeä kohta on vedeneristysmateriaalin käyttö täysin tasaisella pinnalla. Se on kuivattava etukäteen. Ulkopuolella on suojattu eristyseristeellä.
 2. Valssattuja materiaaleja - tässä tapauksessa vedeneristys tehdään ruberoidilla. Sen hinta on hieman suurempi kuin analoginen analogi, mutta se on paljon vahvempi ja kestävämpi. Tekniikan mukaan kuumaa bitumimastaria levitetään pohjan tasaiselle ja kuivalle pinnalle, johon kateaine liimataan päällekkäin 2 kerrosta 15-20 cm paksulla.
 3. Ruiskutusvesieristys on helppoa ja lyhyellä ajalla erityisellä ruiskulla. Samanaikaisesti pinta ei tarvitse alustavaa puhdistusta pölystä ja roskista. Kuitenkin tämän tekniikan kustannukset ovat kalliita. Yläpuolella täytyy tehdä vahvistus käyttäen geotekstiilimateriaalia, jonka toiminta on ylimääräinen suoja.
 4. Vedenpitävä läpäisy perustuu materiaalien käyttöön sopivalla toiminnalla: erityiset lisäaineet, silikahiekka, sementtiseokset.

Vedenpitävä pylväs- tai paalusäätiö tekee grillatausta. Vedenpitävät paalut ja pylväät ovat vaikeita, koska tämä menettely on aikaa vievää ja aikaa vievää. On suositeltavaa, että nämä elementit valmistetaan brändistä, kosteutta kestävistä lisäaineista.

Jos paalut ovat puusta, ne on esikäsitelty ja kyllästetty suojaavalla liuoksella. On huomattava, että pylväspohjapohjan järjestely toteutetaan ilman viemäröintiä. Tämä johtuu siitä, että ennalta käsiteltyjen tukkien pylväät eivät kaadu veteen ja että ne kestävät kestävämpää.

Pohjaseinien kipsin vedenpitävyyden osalta tämä tekniikka perustuu sementtilaastareiden käyttöön, joissa on polymeroivia ainesosia, jotka on lisätty näihin seoksiin. Erityistä huomiota kiinnitetään tyynyjen ja pohjaseinien välisten liitosten tiivistämiseen.

Kuinka tehdä erilaisten säätiöiden vedeneristys omilla käsillä. Vedenpitävä pylväspohja

Vedenpitävä pylväspohja - videon ohjeet

Esipuhe. Pylväspohjan vedenpitävyys omilla käsillä suoritetaan rakennusvaiheessa. Koko rakennuksen kestävyys riippuu betonirakenteen eristystyön laadusta. Kuinka tehdä vedenpitävä pylväspohjainen valssattujen materiaalien perustekniikka, kokeneet rakentajat tietävät. Ja me jakamme nämä tärkeät tiedot kanssamme tällä nettisivujemme sivulla.

Jokainen rakennus tarvitsee oikean perustan. Betonityypin valinta riippuu maaperän luokasta, pohjaveden syvyydestä ja maaperän jähmettymisestä. Pilarin perustus on suositeltavaa tehdä monimutkaisilla kallistusmailla sekä rungon tai puutalojen rakentamisen aikana, koska tällainen rakentaminen on paljon edullisempaa kuin liuskan perustus.

Mitä pitää ottaa huomioon, kun vedenpitävä pohja

Jotta pohja olisi asianmukaisesti vedenpitävä ruploidilla tai muulla valssatuilla materiaaleilla, tarvitset itse materiaalin ja tarvittavan työkalun. Telaneristysmestareiden lisäksi käytetään bitumiä ja polymeerivalmisteita tai läpäisee vedenpitävyyttä lisäämällä sitä liuokseen. Ennen kuin teet vedenpitävyyttä, sinun on otettava huomioon sivuston maiseman muoto ja ominaisuudet.

Vedeneristyskerrokset on tehtävä ilman aukkoja koko pinnalle. Järjestä vedeneristyskerros, jossa hydrostaattisen paineen vaikutuksena on rakenne tai pohjaveden läpäisevyys. Säätiön eristäminen suojaa rakennusta pohjavedestä ja suojaa jalkakäytävää luonnolliselta sademäärästä, mikä on väistämättä tehty kaikissa rakennuksissa poikkeuksetta.

Miten vedenpitävä pylväsperusta

Pylväspohjan vedenpitävyys

Jos pinottavan tyyppisen pylväspohjan vedenpitävyys tehdään talvella, on kiinnitettävä huomiota huurteisiin lisäaineisiin ja materiaalin käytön laatuun. Pylväs- ja paalusuojan vedenpitävyys suoritetaan grillatausta varten, koska paalujen ja pylväiden maapohjapinnoituksia on lähes mahdotonta, ellei käytetä kosteutta kestäviä lisäaineita sisältävää betonia.

Obmazochnaya vedeneristys

Pinta-alaisten perustusten kiinnittäminen on halvin mutta lyhytikäinen menetelmä. Vedeneristyskerros on vaurioitunut käytön aikana, koska mastit eivät kestä liikkuvia kuormia. On huomattava, että nestemäisen vedenpitävän materiaalin levitys tehdään tasaisella, puhtaalla ja kuivalla pinnalla. Maalivetopinta voidaan lisäksi suojata katemateriaalilla.

Rulla vedeneristys

Valssatut materiaalit pylväsperiaatteille - tässä tapauksessa vedeneristys tehdään kattopuhalluksella. Teknologian mukaan bitumimastista levitetään tasaiselle ja kuivalle pinnalle. 15-20 cm: n päällekkäisyyteen liimautuva kattotiili liimataan valmistettuun pintaan veden vuotamisen estämiseksi. Katemateriaalia voidaan käyttää perustan vaakasuoraan ja pystysuoraan vedenpitävyyteen.

Vedeneristys ruiskuttamalla

Ruiskutettu vedeneristys pylväspohjalle levitetään ruiskulla. Pintaa ei tarvitse tasoittaa ja puhdistaa pölystä. Kuitenkin kustannuksella tämä tekniikka on kallista. Koska yläkerros ruiskutetaan, muista suojata se geotekstiilimateriaalilla. Tämä tekniikka soveltuu paremmin tiili- tai nauhalementtien kellarikerroksen vedenpitävyyteen.

Vedenpitävyys

Tämä betonirakenteiden vedeneristys käyttäen läpäiseviä materiaaleja. Tämä on yksi nykyaikaisimmista ja samalla kalliit menetelmät lasin tyyppisten pylväsperiaatteiden vedenpitävyydestä. Tämän tyyppisen asennetun pylväiden tai paalujen eristäminen maahan on melko vaikeaa. Nykyään valmistajat tarjoavat laajan valikoiman erilaisia ​​lisäaineita betoniin, joissa on vedenpitävät ominaisuudet.

Ymmärtäminen vedenpitävän sarakkeen säätiön tekemiseksi omilla kädillä auttaa tässä artikkelissa julkaistua videon opetusohjelmaa. On vielä lisättävä, että päällystyseristys ei kestota pitkään maanalaisessa osassa, koska se poistuu maaperän siirtyessä syksy-keväällä. On vain tarpeen kiinnittää riittävästi huomiota pintojen itsepinnoitettuihin pylväsperusteisiin pintoihin ja grillageihin.

Pylväspohjan vedenpitävyys omalla kädellä

Kuinka tehdä jokaisen säätiön vedenpitävyys omalla kädelläsi + videosi

Lisätty: Sergey Kolosov 18. joulukuuta

Säätiön rakentaminen on ensimmäinen ja tärkein vaihe rakentamisen kaikissa rakennuksissa, joten sen jokaisen vaiheen rakentaminen on erittäin tärkeää. Ja jos kukaan ei väitä, että säätiön vahvistamista on mahdotonta säästää, sen vedeneristyskysymysten osalta mielipiteet eivät ole niin yksiselitteisiä. Jotkut uskovat virheellisesti, että vedenpitävä perusta on toivottava eikä pakollinen asia. Se ei ole. Vedensuojelun puute voi vaikuttaa haitallisesti säätiön lujuuteen. Kerromme, millaisia ​​vedeneristysmateriaaleja käytetään erilaisiin säätiöihin ja miten se tehdään itse tässä artikkelissa.

Miksi me tarvitsemme perustasoja?

Ennen kuin tutkitaan erilaisten vedeneristysten, on tärkeää ymmärtää, miksi se on niin tarpeellista.

Pohja altistuu kosteudelle kaikilta puolilta: sisäpuolelta se kostutetaan pohjavedellä ja jätevesillä ja ulkopuolelta se saostuu ja sulaa lunta.

Pääaine, josta säätiö on tehty, nimittäin konkreettinen, ei pelkää itse kosteutta. Mutta se ei ole vedeneristysmateriaalia, joten kosteus voi päästä betoniin ja tunkeutua sen läpi.

Tämä on täynnä kahta epämiellyttävää seurausta: ensinnäkin kosteuden vaikutuksesta betonin sisällä oleva raudoitus voi syövyttää ja ruostua, mikä johtaa koko rakenteen heikkenemiseen. Toiseksi, kosteus, joka tunkeutuu perustan läpi rakenteeseen, voi tulla hedelmälliseksi maaksi erilaisten sienten ja mikro-organismien muodostumiseen.

Nämä kaksi ongelmaa ovat, että säätiön vedenpitävyys on suunniteltu ratkaisemaan.

Säätiön korkealaatuinen vedeneristys - takaa rakennuksen luotettavuuden ja kestävyyden

Yleiset säännöt

Korkealaatuisen vedeneristyslaitteen kannalta on välttämätöntä tietää paitsi perusasennukset sen asennukselle, myös kunkin yksittäisen rakennuksen ominaisuudet.

 • Pohja on suojattava luotettavasti pohjavedestä. Jos niiden taso on kellarikerroksen yläpuolella, vedenpitävyyden lisäksi on tarpeen rakentaa viemäröintijärjestelmä.
 • Sokea alue hoitaa säätiön suojauksen ulkoisesta kosteudesta.
 • Vesitiivistyksen asennuksessa on otettava huomioon paikallisen pohjaveden koostumus.

Esimerkiksi kun havaitaan ns. Aggressiivisia vesiä rakennustyömaalla, on tarpeellista käyttää sopivia materiaaleja vedenpitäviksi.

 • Varovaisuutta ei pidä ottaa pelkästään säätiöltä vaan myös kellarikerroksista ja kellarikerroksesta.

Ominaisuudet talon rakentamisessa

Oikein ratkaiseva ratkaisu olisi vedenpitävä laite säätiön rakentamisen aikana.

Tässä tapauksessa on mahdollista suojata pohjakankaan paitsi sivuilta ja yläosilta, myös pohjasta, mikä on lähes mahdotonta säätiön perustamisen jälkeen.

Perusrakenteen vedenpitävyys tärkeimpänä ominaisuutena rakentamisen aikana on alemman vedeneristyskerroksen rakentaminen, joka vie "pääpuhalluksen" pohjaveden suojelemiseksi.

On olemassa useita tekniikoita alemman vedenpitävyyden aikaansaamiseksi - tyyny hiekkaa ja murskattua kiveä ja suoraan eristävää materiaalia.

Rakenteessa vedenpitävä tyyny muistuttaa täyttökakkua.

Seinien ja yläosaston käsittelyn osalta rakentamisen aikana käytetään mitä tahansa kuvailemiamme tekniikoita.

Valmiin pohjan vedeneristys

Jos vedenpitäviä töitä ei tehty säätiön asettamisen aikana, tämä vaikeuttaa merkittävästi tehtävää ja tekee mahdottomaksi suojata rakennetta kokonaan.

Valmiin pohjan vedeneristys alkaa kaivannon valmistelulla kehän ympärillä. Jos näin ei tehdä, on mahdollista käsitellä vain nauhan ulkopinta, mikä vähentää merkittävästi rakenteen suojaavia ominaisuuksia.

Ilman esikaivua kaivannon, vedenpitävä lopullinen säätiö on lähes mahdotonta.

Kaivannon syvyyden on oltava vähintään 50 senttimetriä, muuten perustan maadoitetun osan vedeneristys on tehotonta.

Säätiön pinta tarkistetaan sirujen ja halkeamien läsnäolosta. Jos ne löytyvät, ne on sinetöitävä liuoksella, minkä jälkeen kastekerros tulee levittää koko kellarin pinnalle. Kun kipsi on kuivaa, sille asetetaan valittu vedeneristysmateriaali. Vedeneristyskerroksen kuivauksen jälkeen kaivanto on haudattu ja sen päälle on järjestetty sokea alue.

Sen mukaan alusvesieristys on jaettu kahteen tyyppiin: antifiltraatio ja korroosiosuojaus.

Antifiltratsionnaya

Vedeneristyskykyä käytetään suodattimessa, jossa on "aggressiivista" vettä tai pohjavesipaineen taso perustusnauhalle on melko korkea. Tällaisen vedeneristyslaitteen osalta on tarpeen tutkia huolellisesti maaperän ominaisuuksia ja pohjaveden koostumusta. Lisäksi tämä eristäminen edellyttää monimutkaista muotoilua, joten sen laitteelle on parempi kutsua asiantuntijoita, jotka ovat erikoistuneet tällaiseen työhön.

korroosio

Korroosiosuojaus on yleisin vedenpitävyys.

Korroosiosuojaus on yleisin kosteussuojaus, joka on helppo tehdä omalla kädellä. Tällaista vedenpitävyyttä voidaan soveltaa eri tavoin: liimaus, maalaus, kyllästys ja muut menetelmät.

Paikannustyypistä riippuen on olemassa kaksi erilaista korroosionsuojausta: vaakasuora ja pystysuora.

vaakasuora

Vaakasuora vedeneristys suojaa kosteutta sisään taloon.

Se on suunniteltu suojaamaan pohjan seiniä kapillaarista imeytymistä vastaan. Pääsääntöisesti luodaan kaksi horisontaalisen eristyksen järjestelmää, jotka ovat toisistaan ​​riippumattomia: ensimmäinen on kellarikerroksen alapuolella ja toinen ylärajan alapuolella päävertailupisteissä.

pystysuora

Päätehtävä pystysuorassa vedeneristyksessä - pohjan suojeleminen pohjavedestä

Se sijaitsee pohjan pohjasta sadeveden roiskumisen tasolle. Tällaisen vedenpitävyyden levitysmenetelmä ja paksuus määritetään ennen perustuksen rakentamisen aloittamista.

Vettä hylkivä materiaalit

Säätiön moderni vedeneristys voidaan tehdä eri materiaalien avulla.

Harkitse suosituimpia.

Bitumiset mastit

Bitumiset mastit tai, kuten sitä kutsutaan myös bitumipitoiseksi hartsiksi, on yleisin ja halpa materiaali vedenpitävälle materiaalille. Masten levitysmenetelmä kuuluu päällystysvesisuojausmenetelmiin. 7 osaa hartsia ja 3 osaa käytettyä moottoriöljyä sijoitetaan suuriin metallisäiliöihin. Säiliön alle saa tulipalon ja lämmittää seosta homogeeniseen massaan saakka. Sen jälkeen harjan tai rullan avulla liuos levitetään pohjan pinnalle.

Bitumikiinnitysmenetelmä on lähes sama kuin perinteinen maalaus.

Huomaa, että kuuma terva voi aiheuttaa vakavia palovammoja! Varmista aina, että noudatat turvaohjeita!

Kuumamassa ei vain peitä pohjaa ylhäältä, vaan myös tunkeutuu betonin huokosiin, mikä tarjoaa melko hyvän suojan kosteudelta.

Roll-materiaalit

Tämä luokka sisältää useita materiaalityyppejä. Kaikki ne ovat pohja, joka voidaan rullata ylöspäin (siis nimi), jossa on vedeneristyskerros. Valssattuja materiaaleja voidaan käyttää sekä itsenäisesti että yhdessä muiden vettä hylkivien aineiden kanssa.

Yleisimpiä rullamateriaaleja ovat kattohuopa. Se on melko helppo käyttää ja sillä on suhteellisen alhaiset kustannukset. Kiinnitä katemateriaali kellariviin, riittää lämmittää se ja kiinnittää se nauhan pintaan.

Luotettavin tapa rakentaa katemateriaalia on sulatus

Rullaimateriaaleilla voidaan myös osoittaa rocitex, tehnoelast, stekloizoli, gidrostekloisoli ja muut. Rakennelevyyn perustuvasta ruberoidista poiketen nämä materiaalit valmistetaan polyesterin pohjalta, mikä parantaa merkittävästi niiden laatua mutta samaan aikaan tekee niistä kalliimpia.

Nestekumia

Tämä materiaali on erittäin helppo käyttää mihinkään pintaan telalla tai harjalla. Siinä on erinomaiset vettä hylkivä ominaisuudet ja tärkeintä, se on täysin syttymätön. Lisäksi nestekumissa voit tehdä vedeneristyskerroksen saumattomaksi, mikä epäilemättä parantaa pinnoitustekniikkaa.

Nestekumia suihkutetaan

Kipsi- ja seinäeristys

Tällaiset koostumukset mahdollistavat samanaikaisesti pinnan tasoittamisen ja kestävyyden. Pohjavesieristyksen periaate ei käytännössä poiketa tavanomaisen rappausmenetelmän käytöstä.

Vedeneristyslaastin kiinnittäminen on lähes sama kuin tavanomaisen kipsi

Ainoa ero on se, että seulaneristys sisältää vettähylkivia komponentteja, kuten betoni-, betoni- ja asfalttimastoja.

Bentoniittimatot

Moderni vedeneristysmateriaali, joka voidaan liittää telalle. Kuitenkin toisin kuin näissä molemmilla puolilla olevilla mattoilla on polypropeenin geotekstiilimateriaalin pohja. Pohjan kerrosten välissä on erityisten rakeiden kerros. Kun vesi on kosketuksissa, rakeet turpoavat muodostaen tiheän vettähylkivän geelin.

Kahden suojakerroksen välissä, jotka veden kanssa kosketukseen joutuessaan muuttuvat vettä hylkiväksi geeliksi

Kuvagalleria: materiaalit vedenpitävyyteen

Materiaalin vertailu

Jotta voit vertailla eri materiaalien "ammattilaisia" ja "huonoja", olemme yhdistäneet ne taulukkoon.

Taulukko "Vedeneristysmateriaalien ominaisuudet"

Vedenpitävät erilaiset säätiöt tekevät sen itse

Monoliittinen (laatta) säätiö

Monoliittinen pohja valmiin pystysuoran vedenpitävyyden kanssa

Monoliittinen rakentaminen on viime vuosina tullut suosituin, joten alamme pohtia vesitiivistysteknologiaa monoliittisella pohjalla. Koska tämän pohjan vedensuojausmenetelmä ei ole käytännöllisesti katsoen erilainen kuin laatan suojaus, yhdistämme ne yhdeksi osaksi. Ainoa ero on se, että monoliittisessa säätelyssä valumisvaiheessa voit lisätä komponentteja, jotka lisäävät sen vettähylkivää ominaisuutta.

Monoliittisen perustan vedeneristys alkaa "tyynyllä". Tämä on tavallisesti tehty irtotavarasta (hiekka, sora tai roska), joka on peitetty vettähylkivällä kerroksella. Seinät ja pohjan yläosa voidaan suojata sekä valssatulla että päällystetyllä vedeneristysmateriaalilla.

On edullisempaa käyttää pinnoitemateriaalia, koska se tunkeutuu betonin huokosiin ja tarjoaa korkeamman suojan perustalle kosteudelle.

Jos vedeneristys suoritetaan telamateriaaleilla, ne on sijoitettava vähintään kahteen kerrokseen, joiden päällekkäiset saumat ovat 10-15 senttimetriä.

Precast strip foundation

Kun esivalmistetun pohjan vesieristys on kiinnitetty, kiinnittimiin ja saumoihin kiinnitetään erityistä huomiota

Kosteussuojaliuskalla on useita ominaisuuksia. Se voidaan myös suorittaa käyttämällä sekä päällystys- että telamateriaaleja. Sinun ei pidä unohtaa levyjen päiden vedenpitävyyttä eikä sitä, että ennen vedenpitävän materiaalin levittämistä on välttämätöntä varovasti tiivistää kaikki liitokset levyjen ja urien ja epätasaisuuksien välillä, jotka ilmenivät asennuksen aikana.

Kaikissa tapauksissa liitosten tiivistäminen on pakollista, lukuun ottamatta niitä, joissa vedenpoistoa kipsiä käytetään ensimmäisenä vettähylkivänä kerroksena.

Pilarin perusta

Tässä tapauksessa käytettiin vedeneristyspinnoitusmenetelmää.

Se on joukko tukia, jotka sijaitsevat rakennusten seinien kulmissa sekä niiden leikkauspisteiden kohdissa.

Pylväspohjan vedenpitävyys on melko monimutkainen prosessi. Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää irtotavaran ja päällystetyypin yhdistettyä vedeneristyskykyä. Toisin sanoen kaatamisen aikana kaadetaan erityisiä vettähylkiviä seoksia perustuksen muottiin ja kovettumisen jälkeen pinoiden pinta käsitellään päällystyspastalla.

Valittaessa mastista on välttämätöntä antaa etusija aineelle, jolla on tunkeutumisvaikutus.

Video: pilarin perustuksen asennus ja vedeneristys

Kylpyammeen perustana

Kun kylpyammeiden kellarikerros on vesitiivis, kiinnitetään erityistä huomiota vaakasuoraan kerrokseen.

Kylpyammeen kellarikerroksen vedeneristys edellyttää erityistä lähestymistapaa. Ensinnäkin asennettaessa on toivottavaa sijoittaa vähintään kolme kerrosta katemateriaalia tai muuta valssattua materiaalia, ja toiseksi, sinun ei pidä unohtaa hirsitalon alemman lokin korkealaatuista vedenpitävyyttä. Tätä tarkoitusta varten voidaan käyttää erityisiä mastisia aineita ja antiseptisiä aineita, mutta niitä on käytettävä vähintään kaksi kertaa paksumpi kuin normaalin puutalon rakentamisessa.

Pohjan vedeneristys on melko monimutkainen ja kallis prosessi. Mutta et voi säästää sitä missään tapauksessa, koska tässä tapauksessa riski ei ole vain saada "epäterveellinen" ilmapiiri talosi, vaan myös asettaa sen luotettavuus vaarassa. Onnea korjaustasi!

Syntynyt vuonna 1977 Donetskin kaupungissa, Ukrainassa. Hän valmistui Donetskin ammattikorkeakoulusta (nykyään DonSTU) tutkintotodistuksella Automated Control Systems. Hän työskenteli Donetskin Metallurgical Plantissa. Vuonna 1997 hän muutti Moskovaan, jossa hän työskenteli kahdeksan vuoden ajan useissa rakennusryhmissä. Arvioi tämä artikkeli: Jaa ystäviesi kanssa!

Tee-se-itse asennus ja vedenpitävyys sarakkeen kellarissa

Hyvällä kevätsään myös rakentajat heräävät. Porausreikien porauksen (kaivamisen) valmistelujen jälkeen on aika kaataa betonia. Tämän säätiön laitteen ominaisuus tällä alueella on se, että pylväät ovat maassa, jossa on korkea pintavesi (ei saa sekoittaa pohjaveteen). On tarpeen tehdä vedeneristys!

Sisältää vedenpitävän pylväspohjan

Välittömästi ennen betonin kaatamista reikiä porattiin pylväiden alle. Välittömästi tämä ei tapahtunut vesistöjen täyttymisen vuoksi. Jotta betonia ei laimenta liikaa kosteutta, käytettiin vesipitoisia muovipusseja.

Koska lisäkerros vedeneristys käytettiin ruberoidina. Samanaikaisesti hän suojeli muovipussin seinämät tuhoutumiselta kiven terävien reunojen ja murskattujen kivien (betonin) paloilta. Se oli betoni, jota käytettiin täyteaineena sementin ja laastin säästämiseksi. 15 cm: n nauha leikattiin kateainearkista edelleen käytettäväksi puun vedeneristyksenä säätiön ja viimeistelykruunun välissä. Jäljelle jäävä 85 cm leveä nauha leikataan paloiksi 85 cm. Näistä tein "lasi" asennettavaksi muovipussiin. Tämän rakenteen ansiosta voit luoda pehmeän pyöreän muotoisen säätöpilarin. Tämä puolestaan ​​mahdollistaa pakkasen sivuttaistumisen voimien minimoimisen, mikä voi johtaa säätiön tuhoamiseen. Tämä on helpoin ja edullisin menetelmä pylväsperustan vedeneristämiseen.

Sarakepohjan asennus omilla käsillä

Tietenkin on hyvin vaikeaa toteuttaa asennusalustatyötä yksin. Mutta, kuten he sanovat, "silmät pelkäävät, mutta kädet tekevät". Porausreiät käsiporalla on nopea ja kätevä tapa, jos maa on hyvä. Minulla oli onnekas. Pylväspohjan kestokyvyn parantavan kuumennuksen painon lisäämiseksi manuaalisesti laajensin kuopan leveyden bajonettipataa lisäämällä siten jalustan jalanjälkeä ja kantavuutta. Tätä varten on olemassa erikoisporat, joissa on kiinnikkeet. Mutta tein sen lapioilla ja otin ylimääräisen maaperän käsilläni.

Pylväspohjan vahvistamiseksi käytin 8 mm: n valssiä. Tämä ei ole paras tapa vahvistaa ristikkäisiä siruja - käyttämällä sileäseinäistä sauvaa. Parempia laitteita. Mutta, "minä veistin siitä, mikä oli." Kun pistelin kiven perustaksi (betoni), siihen päästi paljon pölyä. Minun piti uida kivi veteen (kertaluonteinen lasku kauhalla vettä). Käytin kiviä pestyinä, mutta kuivana! Työn aikana sementtimaitoa ei sekoitettu lähestyvän pohjaveden kanssa.

Peruspilarin asennus, jonka halkaisija oli 25 cm 4 kpl, kesti 2,5 tuntia betonin valmistuksessa, 50 m: n rauniot kuljetettiin kottikärrytilaan, kastettiin kivi ja sauva katkaistiin. Kiven peseminen oli todennäköisesti tarpeetonta.

Kun käytit betonitiivistettä bajonettilla, varmistin, että kateaineista valmistettu lasi ei ollut tarpeeton ja että vedeneristyspaketit jätettiin koskemattomiksi.

Tekniikka sarakepohjan valmistamiseksi omilla käsillä

Lisätty: Andrey 30. huhtikuuta

Nykyaikaisia ​​yksittäisiä kehittäjiä ei voida torjua puutteellisella huomiolla säätiöön, pikemminkin päinvastoin. Jos kuljeskellaan esikaupunkien läpi - täysin monoliittisia nauhatulosteita, jopa kevyiden rakennusten ja jopa kotitalousrakennusten ja -varojen alla. Vaikka kaiken pitäisi olla maltillisesti. Jonnekin hyvä teippi monoliitti ja missä voit saada ja rakentaa perusta. Esimerkiksi sellaisen kevyen rakenteen kuin kehysrakennuksen, massiivinen nauhatusperusta on ilmeinen haku. Mutta sarake - aivan oikein.

Soveltamisala

Pilarin perustuksia käytetään yleensä talojen kevyissä seinissä (runko, puinen, paneelilevy, vaahtobetonialustat) eikä kattiloita. Joissakin tapauksissa (kun syvä pohja ja kaistaleetyyppi ovat välttämättömiä, se on taloudellisesti kannattamatonta) ne asetetaan myös tiiliseinien alle. Pilarikustannus on 1,5 - 2 kertaa halvempi kuin nauhan perustukset.

Säätiön pylväiden materiaali valitaan riippuen talon rakenteesta (ottaen huomioon sen lattiamäärät ja massa). Se voi olla kivi, tiili, betoni, betoni ja betoni.

Yksittäisessä asuntorakentamisessa on löydetty laaja sovellus monoliittista pylväspohjaista raudoitettua betonia.

Teknologia ja pilarin perustuksen rakentamisen vaiheet

Valmisteleva vaihe

Aloittaa puhdistamalla juoni. Voit tehdä tämän leikkaamalla yläkerroksen maaperän yhdessä kasvillisuuden. Kerroksen paksuus on noin 300 mm. Ja pohjan alapuolella se ei sovellu. Jos sivustolla on savimaita, tarvitaan sora - hiekkalaatikko. Sen paksuus määräytyy geologisten maaperätietojen perusteella lasketuilla laskelmilla. Kun olet puhdistanut sivuston, luo sen asettelu. Kaikki epäsäännöllisyydet poistetaan ja maa kaadetaan nykyisiin kaivoihin.

Säätiön jakautuminen

Tämän vaiheen tarkoitus on siirtää talon suunnitelma piirustuksista maa-alueelle akseleilla ja kiinnitetyn perustuksen päämitat. Epäkohdan tarkkuus on tarkistettava mittaamalla suunnitelman läpimitat (niiden on oltava samat) ja tarkistamalla säätöjen kulmat - niiden on oltava ehdottomasti 90 astetta.

Kaivaa reikiä

Vahvistettu betonipohjan kaivaminen kaivukoneella tai manuaalisesti. Kaikki ne sijaitsevat yksinomaan akseleilla. Jos syvyys ei ylitä 1 m. Sitten voit tehdä ilman seinäkiinnityksiä. Ja yli 1 m: n syvyyteen - ne kaivaavat rinteitä ja järjestävät kiinnityksiä levyistä, joissa on tukipyörät (estämään maata putoamasta alas). Kaivokset suoritetaan 250-300 mm: ssä. syvyys kellariin (hiekka - hiekkalaatikon laite). Leveydessä kuopan pitäisi myös olla suurempi kuin säätiön tulevaisuus. Tämä on välttämätöntä, jotta pystytään asentamaan muotti- ja tukirakenteet.

Muottien asennus

Höylätuille levytuotteille, joiden paksuus on 25-40 mm. ja leveys on 120-150 mm. Höylätty puoli asetetaan betoniin. Myös muottien materiaalina voit käyttää lastulevyä, kosteutta kestävää vaneria, metallilevyjä. Muottien muodossa saa käyttää rauta-, keraamisia tai asbestisementtiputkia, joiden läpimitta on 100 mm. Betoni kaadetaan asennettuihin putkiin ja ne pysyvät yhdessä maanpohjojen kanssa.

Säätiön vahvistaminen

Pilarien vahvistaminen suoritetaan pituussuunnassa merkin A3 vahvikkeilla ja halkaisijalla 10-14 mm. jossa on vaakasuuntaiset hyppykytkimet, joiden askel on vähintään 200 mm. Hyppääjällä käytettiin halkaisijaltaan 6 mm: n lankaa. Pylvään ja monoliittisen grillauksen lujittavan häkän tulevalle liitokselle on varmistettava, että sauvat sauvat ovat säätiön reunan yläpuolella (kuten kuvasta näkyy) 10-20 cm.

Betonin kaataminen

Betonin sijoittaminen tapahtuu kerroksittain, 200-300 mm. käyttäen syviä käsikäyttöisiä täryttimiä. Tämä takaa seoksen homogeenisuuden ja poistaa ilman liuoksesta.

Vedenpitävä pylväspohja

Vedeneristys suoritetaan käyttäen samoja materiaaleja kuin nauhan perustuksille: erilaiset rullatut kalvamembraanit, kuuma ja kylmä mastiksit tai vanhanaikainen menetelmä - kaksi kerrosta kateaineita bitumissa.

Asennuksen grillata

Monoliittinen vyö (grilli) tarjoaa tarvittavan pituussuuntaisen jäykkyyden ja vakauden koko säätörakenteelle. Se voidaan suorittaa käyttämällä esivalmistettuja betoniteräksiä tai monoliittisia. Ennen kokoonpanon hihnalaitteen aloitusta hyppykytkimet on kiinnitetty toisiinsa lujitetuilla pistokkailla, hitsaamalla ne asennuskierteisiin hitsaamalla. Sen jälkeen asenna muotti, raudoituksen runko ja suorita kaatamalla betonimerkki M200.

Betonisen normatiivisen lujuuden ja vesitiiviiden toimenpiteiden jälkeen voit täyttää sinuskuopat maaperällä ja jatkaa lattialevyjen asentamista.

Laite zabirki

Maanalaisen tilan suojaamiseksi lunta, sateelta, pölyltä, likaiselta ja kylmältä ilmalta muodostavat seinän pilarien välistä - zabirkua. Se on valmistettu eri materiaaleista, mutta yleensä tiilistä. Asennus tehdään betonikytkimellä. Porissa ja kellarissa järjestettiin teknisiä reikiä viestinnän toimittamiseen. Puuputki ei sitoudu pylväisiin, koska halkeamia saattaa ilmetä, jos vedos on epätasaista.

Joten, on suositeltavaa järjestää sarake säätiö omilla kädet, jos ei halkeilua ja matala-krakkaus maaperä. Keskipohjalla ne on sidottava jäykällä teräsbetonivyöllä.

Tällainen säätiö on luotettava ja taloudellinen. Kuitenkin sitä voidaan käyttää vain kevyitä rakennuksia varten - runko tai puutyyppi. Ja lisäksi, sen käyttö sulkee pois kelkkojen ja kellareiden.

Arvioi tämä artikkeli: Jaa ystäviesi kanssa!

Vedenpitävä pylväspohja

Eri tyyppisiä rakennuksia käytetään erilaisissa rakennuksissa. Jos raskaalle asuinrakennukselle, jossa on useita kerroksia, tarvitaan laatta- tai nauhateos, sitten kevyiden rakennusten (kylpyammeet, kehysrakennukset, vaahtobetonialustat jne.) Rakentaminen riittää rakentamaan pylväsperusta. Usein pylväskäyttötekniikkaa käytetään syväpohjarakenteiden syvyydessä. Tällöin nauhan perustusten rakentaminen voi olla kallista. Rakennusten rakentaminen nauha- ja laattojen perustuksille, pylväsperustan asentaminen edellyttää luotettavan vedeneristyksen suunnittelua ja asennusta.

Pylväslajille suunnitellun pohjan vedeneristys on seuraavat tavoitteet:

 • Säätiön pohjan suojaaminen pohjaveden vaikutuksilta tuhoamiselta. Mitä korkeampi niiden määrä on ja mitä suurempi myrkyllisten kemiallisten yhdisteiden pitoisuus, sitä laadukkaampi ja täydellinen vedenpitävyys pitäisi olla.
 • Pohjan pohjan ja sivupintojen suojaaminen sedimenttiveteen.
 • Rakenteen pohjan suojaaminen lauhteen vaikutuksilta.

Materiaalin valinta pylväspohjan vedenpitävyyteen riippuu sen asettamisessa käytetystä materiaalista.

1. Monoliittibetonista valmistettu pohja tarvitsee vesitiivistystä päällystysaineilla - bitumilla ja bitumipolymeerimastisilla. Tämäntyyppistä pohjaa käytetään pääsääntöisesti rakentamaan vaikeissa maaperässä, jolla on korkea pohjavesi, joten käsittely on tehtävä useassa kerroksessa.

2. Betonilohkojen pohjasta saa käyttää sekä nestemäisiä että valssausaineita: steklareroidi, hydroitsoli ja muut valssatun vedeneristysvälineet. Vaikeissa olosuhteissa on suositeltavaa asentaa useita kerroksia nivelten käsittelyyn tiivisteellä tai rakennusteipillä.

3. Tiilenpohjapohjalla on huokoinen rakenne ja se vaatii valssautettujen materiaalien käsittelyä. Se ei ole tarpeetonta luoda vaakasuoraa leikkausta tiilarakenteessa, joka voidaan tehdä lävistysvälineiden avulla.

Kuinka kunnolla vahvistetaan ja vedenpitävä pylväsperusta

Pilarivaihtojen vahvistaminen on tehtävä hitsattujen silmien avulla, jotka asetetaan yhteen kerrokseen. Lisäksi on myös mahdollista käyttää yksittäisiä sauvoja, jotka on pinottu poikittaissuunnassa ja pitkittäissuunnassa yhtä suureksi. On pidettävä mielessä, että asennuksen aikana on välttämätöntä käyttää saumoja, joiden pituus on sama ja molempiin suuntiin.

Jos pohja on pystytetty kiinteälle alustalle ja pohjan alapuolella on betonivalmistusta, suojaavan betonikerroksen paksuus on 0,04 m.

Jos ei ole konkreettista valmistetta, paksuus on 0,07 m.

Pylväspylvään pylonoiden vahvistaminen suoritetaan samalla tavoin kuin neliö- tai suorakulmaiset pylväät. Samanaikaisesti on tarpeen järjestää pitkittäissuuntaisen raudoituksen pystysuorat sauvat kulmissa, joiden halkaisija on 1-1,2 cm ja yhdistää ne yhteen kehykseen kiinnittämällä tangot 0,6-0,8 cm neljältä sivulta. Tällöin poikittaisten sauvien korkeus on enintään 0,2 m.

Samanaikaisesti on tarpeen vahvistaa pylväsperiaatteiden laatatosaa. Samalla vahvistaminen vahvistetaan erityisten laskelmien avulla.

Pylväspohjan vahvistamisen kaavio

Pilarin perustuksen syvyys

Rakentamisprosessin aikana on syytä ottaa huomioon pylväsperustan syvyys. Tämän tekijän määrittämiseksi sinun on ensin määritettävä sen tyyppi. Jos puhutaan betonipilarista, niin 0,5 m: n syvyys ei toimi. Jos puhumme pylväspohjaisista putkipohjista, sitten esimerkiksi puiden rakentamiseksi, vain noin 0,4 metrin syvyys käy.

Pylväsperustan syvyys lasketaan tämän tekijän perusteella. Voidaan kuitenkin kysyä, mitä on tehtävä, jos rakennuksen osalle tarvitaan 0,5 m syvyys ja 1 m toiselle. Mitä tässä tapauksessa on tehtävä? Älä huoli. Syvyys säätiön tässä tilanteessa määräytyy syvin indikaattori. Sen ei pitäisi olla minimaalinen tai keskimäärin, mutta suurin. Tietenkin on parasta rakentaa tasaiselle alustalle, mutta jos tällaista mahdollisuutta ei ole, niin tämä sääntö on otettava huomioon!

Vedenpitävä pylväspohja

Pylväspohjan vedenpitävyys on tärkeä asia rakennettaessa rakennuksen säätiötä, koska sen avulla voit suojata tulevaa taloa vedestä ja erilaisista emäksistä ja liuenneista hapoista. Etkö halua, että kaikki tämä kohoaa rakennusmateriaalin huokosten läpi?

Tätä varten on välttämätöntä esipuhdistaa pohjan ulkoseinät rakennusaineiden avulla, minkä jälkeen se johdetaan sileäksi tilaksi ja vasta sitten kaksi kateateriaalilevyä käytetään bitumimuoveon, jonka jälkeen rakennuksen seinät on tarpeen rakentaa. Vedeneristyskerros suojaa kodin kosteudelta läpäisystä pohjalta.

Tämä menetelmä sopii melkein mihin tahansa säätiöön. Joissakin tilanteissa tällainen vedeneristys ei kuitenkaan riitä. Tässä tapauksessa on välttämätöntä käyttää geosynteettisiä aineita ja erityisiä kalvoja.

Pohja vedeneristys tee se itse

Jotta pystytään suojelemaan tukirakenne ja siihen rakennettu rakenne sateen ja sulaveden kielteisistä vaikutuksista sekä pohjaveden kielteisistä vaikutuksista, monet yksityiset kehittäjät odottavat tällaisen askeleen otta- malla käyttöön vedenpitävyyden säätiö omilla käsillään. Ilman laadukasta vedenpitävyys on välttämätöntä, jos tuleva talo sisältää kellarihuoneet, kellarin tai kellarin. Rakenteen elämä sekä kyky ylläpitää lämpimää ja kuivaa mikroilmastoa, kosteuden, muotin ja sienien puuttuminen seinämiin riippuu siitä, kuinka vedenpitävät työt tehdään.

Talon perustan vedeneristäminen on erittäin tärkeä prosessi, joka vaatii osaamista ja tietämystä. Mutta älä pelkää päästä alas tähän liiketoimintaan, tärkeintä on ottaa huomioon talonrakennuksen kaikki ominaisuudet ja tehdä kaikki työ teknologian mukaisesti.

Vedenpitävät hienot yksityiskohdat

Tärkeimmät menetelmät ja säännöt rakenteen vedenpitävyydestä edellyttävät kosteudenkestävän suojan luomista paitsi pohjan lisäksi myös kellari-, lattia- ja kellari seinille sekä tukirakenteen pohjalle.

Kaikkien vedeneristyskerrosten tulee olla mahdollisimman täydellisiä ilman taukoja. Yleensä rakennuksen niissä osissa, joissa pohjaveden tunkeutuminen tai suurimman hydrostaattisen paineen mahdollisuus on, asennetaan lisäksi vesitiiviit kerros.

Kaikkien säätiöiden rakentamisen aikana on vältettävä suojaamaan sekä pintaveden (sateen, sulan lumen) että maaperän kosteuden vaikutukset.

Sokeat alueet auttavat suojaamaan rakennetta pohjaveden vaikutuksilta. Koska sataa tai lunta tahansa alueella, jokaisen asunnon on turvattava kotinsa ja laadittava sokeat alueet.

Kaikki pohjat eivät ole asetettu niin syvälle, että se saavuttaa pohjaveden. Sitten syntyy kysymys kosteuden kausivaihtelusta. Jos korkeassa kosteudessa havaitaan paikan päällä, on suositeltavaa tehdä joitain viemäröintityötä, jotta vettä siirretään tukirakenteesta. Hyvin tehty vedenpoisto täydentää vedenpitävyyden vaikutusta, mikä vakavasti vähentää pohjaan kohdistuvaa hydrostaattista painetta.

Korkealaatuinen vedeneristys tehdään pohjaveden koostumuksen pakollisella huomioonotolla. Sinun tulisi tietää, että joillakin alueilla on melko aggressiivista pohjavettä, mikä vaikuttaa erittäin kielteisesti rakenteen kestävyyteen ja suorituskykyyn. Tästä syystä vedeneristystyössä käytettävien materiaalien on oltava erityisen kestäviä aggressiiviselle materiaalille.

Ennen vedenpitävyyden aloittamista kannattaa harkita perustettavan säätiön tyyppiä sekä sen suojauksen ominaisuuksia.

Itse vedeneristysnauha ja monoliittinen perusta

Tehdas "teippi" voi tehdä vedenpitäviä töitä useita tapoja:

 • Vedenpitävyys. Tämä tekniikka koskee materiaalien käyttöä, jotka voivat tunkeutua vaikeisiin aukkoihin ja aukkoihin. Esimerkiksi: sementin, piidioksidihiekan ja erityisten lisäaineiden seos. Tämä vedeneristysmenetelmä on melko kallis;
 • Vahvistetaan nauhamaista omia käsiä käyttäen usein rullina olevia materiaaleja. Yksityiset kehittäjät valitsevat pääsääntöisesti kateaineita, jotka kuluvat hieman enemmän kuin vedeneristyspäällystyspinnoite, mutta se on luotettavampi ja kestävämpi. Ruberoidien vedeneristysprosessi on hyvin yksinkertainen: on välttämätöntä käsitellä eristettyä pintaa kuumalla bitumikerroksella, ja sitten laittaa kaksi tai kolme kerrosta katemateriaalia päällekkäin;
 • Obmazochnaya vedenpitävä - tämä on ehkä taloudellisin vaihtoehto, mutta samalla lyhytaikaisin. Tämä on melko hauras ja vaurioitunut vedeneristys, joka antaa vuotoa käytön aikana. Päällystyspastetta levitettäessä on tarpeen valvoa käsitellyn pinnan maksimaalista tasoitusta. Maaperän täyttöä varten on oltava varovainen, sillä kipsi voi vahingoittaa teräviä kiviä, raudoitusta ja lasia, jotka ovat jääneet rakentamisen jälkeen. Ulkopintainen pinnoituseristys on suojattu tiilipinta-seinämällä, valssatulla geotekstil- lä tai eristyksellä. Tiiliseinäversio on eniten aikaa vievää ja kallista.
 • Vaakasuora vedeneristys. Tätä tekniikkaa käytetään siinä tapauksessa, että on välttämätöntä suojata säätöä imemästä kosteutta maaperältä. Vaakasuora vedeneristys voi tulla esteenä, joka estää vesireitin tulevan rakenteen seinille ja kellareille. Suosituimmat tällaisten vedeneristysmateriaalien kanssa ovat myös rullamateriaaleja.
 • Suihkutetun vedeneristys tekniikka on erittäin kevyt ja nopea. Tämän lähestymistavan avulla puhdistettava pinta on puhdistettava hyvin, minkä jälkeen voit alkaa suihkuttaa. Pieni miinus on korkea hinta sekä tarve varustaa suojavahvistettu geotekstilimateriaalin runko.

Vedenpitävä monoliittinen laattarakenteinen rakenne

Pohjalaatta on yleensä vedetön, kun käytetään käämityskerrosta. Suojakerros asetetaan suoraan pohjalevyyn. Sitten sinun pitäisi laittaa eristyskerros. Rakenteen pohjan suojaamiseksi paremmin kosteudelta voit suorittaa sarjan tyhjennystoimenpiteitä tai asettaa kerros vedenpitävyydelle hiekka- ja sora-alustalle ennen perustuksen asentamista.

Vedenpitävä pylväs- tai paalusäätiö

Yleensä paalusäätiö on vedenpitävä grillatason tasolle. Itse on erittäin vaikeaa ja kallista vedenpitävälle pilari- tai paalainelementille. Jos rakenne on pystytetty vesipohjaiseen maaperään, pinoelementit ovat parhaiten kosteutta kestävää betonia. Kun käytetään puuraaka-aineita, niitä on esikäsiteltävä erityisellä yhdisteellä, minkä vuoksi paalut, jotka ovat kerran kosteassa ympäristössä, eivät kaadu, vaan vahvistavat.

Kuinka tehdä vedenpitävä korkki

Muista suojata pohja ulkopuolelta. Loppujen lopuksi talvella on aina lunta sokeille alueille, joten käytä kellunta-aineita kestäviä ja kosteutta kestäviä materiaaleja korkealaatuisen kellarin vedenpitävyyteen.

Jotta voisit olla täysin varma tulevan rakenteen kestävyydestä ja laadusta, sinun on noudatettava tiukasti vedeneristystekniikkaa ja käytettävä vain laadukkaita materiaaleja.

Voit aina vierailla verkkosivustollamme tutustumalla videoihin ja valokuviin, jotka auttavat järjestämään kodin vedenpitävyyttä.

Vihje!

Vedenpitävä allas talon sisällä on pakollinen. On välttämätöntä käyttää päällystyseristyskerrosta, jolla käsitellään sisäpintoja, kaikki upotetut elementit sekä halkeamat ja saumat.

Hirsitalon tukirakenteen vedenpitävyys toteutetaan kahdessa suunnassa: alaosan suoja ja säätiön seinien suojaus. Yleensä vaakasuora vedeneristys suoritetaan käyttäen erilaisia ​​mastisia tai emulsiopastaa, joskus käytetään polyeteeniä. Pohjaseinien suojaamiseksi tarvitaan kipsi-, kyllästys- tai maalausjärjestelmiä.

Lohkareiden pohjan vedenpitävyyden luomiseksi tarvitset:

 1. laajentaa välilevyjen saumoja 20-30 mm: llä;
 2. puhdista saumat pölystä ja kostuta ne;
 3. betonilohkoja betonilevyillä polyakvatroniliuoksella (yksi vesiliuoksesta yksi) käyttäen lastalla;
 4. Lopuksi vedenpitävä FBS-lohko täyttämällä saumat yhteen liuokseen, joka sisältää 1 osaa Polyakvatronia ja 0,3 osaa vettä.

Voit myös käsitellä tätä ratkaisua seinillä ja lattioilla.

Kuinka palauttaa ihmisen voima ikään? Sokolov: Hän palautti potenssin 60 vuoteen! Kirjoita resepti: lisää 3 tippaa. Lue lisää Dmitry Sokolovin blogista. Kuinka palauttaa teho! Teho palaa 60 vuoteen! Pennyksi otin rautapotentiaalin! Kirjoita resepti: ota yksi.