Laadukas vedenpitävä kellari do-it-yourself for the mökki!

Kellarikerroksen vedenpitävyys on rakennustyön vaihe, jonka merkitys on nykyään melko vaikea kumota, koska talon huoneen toimivuus on laajentunut lähes rajattomasti. Mitä et näe, kun menet alas maanrakennuksen kellariin - apuhuoneista tyylikkäästi kalustettuihin WC-tiloihin tai kotiteatteriin.

Siksi yhä enemmän huomiota kiinnitetään talon rakentamiseen korkealaatuisella vedeneristyskäytöllä omilla kädillä pohjakerroksessa. Tietenkin luotettavin vaihtoehto on asiantuntijoiden tämän vaiheen toteuttaminen, mutta tässä tapauksessa on täysin mahdollista luottaa niiden vahvuuksiin - ja usein maanrakennusten omistajat tuottavat itsenäisesti pohjakerroksen vedenpitävyyttä.

Tulevaisuudessa ne alkavat kaatua, mikä tarkoittaa, että koko rakennuksen eheys ja kestävyys ovat vaarassa. Siksi on äärimmäisen tärkeää kiinnittää huomiota kysymykseen siitä, kuinka tehdä kellarikerroksen korkealaatuista vedenpitävyyttä, jos et ole vielä tehnyt sitä.

Kellarin luotettava vedeneristys - lattian ja seinien suojaus

Parhaan tuloksen pohjakerroksen vedenpitävyys saavutetaan, jos kaikki tarvittava työ tehdään rakennuksen rinnalla. Tietenkin nykyään on olemassa tekniikoita, jotka mahdollistavat kellarin kelleran vedenpitävyyden ja rakennuksen käytön aikana, mutta vain vesitiiviiden materiaalien asentaminen sisäpuolelta, mutta tämä ei selvästikään riitä puhumaan täydellisestä vedeneristämisestä.

Lisäksi sisäinen vedeneristys ei säilytä kattorakenteiden seinien ja lattian materiaaleja ehjänä, ne ovat edelleen kosteuden ulkopuolelta, mikä tarkoittaa, että ne tuhoutuvat ja jotta estettäisiin tämä, sinun on huolehdittava kellarin ulkoseinän vedeneristämisestä. Ja se olisi tehtävä silloin, kun kellarista rakennetaan. Loppujen lopuksi talon kellarikerroksen vedenpitävyys sisältää lattian ja seinien vedenpitävyyden.

Tämän lattian lattian vedeneristyslaitteelle on tehtävä seuraavat toimet:

 • Ensinnäkin on tarpeen laskea oikein kaivon syvyys, joka olisi kaivaa kellarin laitteelle. Yksinkertaiset laskelmat osoittavat, että syvyys on tässä tapauksessa optimaalinen, noin 3,5 metriä. Kaivettaessa kaivoa, on tarpeen ottaa huomioon, että jotta kellarin ulkovaihtelut osoittautuisivat korkealaatuisiksi, tarvitaan noin 1 metrin matka - tämä etäisyys on lisättävä kuopan syvyyden ja koon määrittämisen yhteydessä.
 • Kun säätösäiliö on valmis, pinta on tasoitettava, mikä luo hieman keskustaan ​​reunoihin. Sitten pinnalle on tarpeen asettaa savi kerros, jonka paksuus on noin 10 senttimetriä - siitä tulee eräänlainen savi-vesitiiviste. Savi on erittäin varovasti täytettävä.
 • Seuraava askel on viemärikaivojen asennus. Tällaisten kaivukoneiden syvyys on 30 - 50 cm, ja ne tulisi sijoittaa hieman epäsuorasti, poispäin rakennuksesta. Viemärikaivojen pohja on asennettava erityisellä materiaalilla - geotekstiilillä, joka kääritään noin 80 - 90 senttimetrin reunoihin. Seuraavaksi geotekstiili täytetään noin 5 senttimetrin paksuisella sora- kerroksella, jonka jälkeen viemäriputket asetetaan noin 0,5 cm: n gradientilla 1 metriin putkesta. Sen jälkeen kaadetaan paksua soraa - sen paksuus on noin 30 senttimetriä. Jätetään edelleen viemäriputki keräilijään tai kaivoon ja kääritään syntyvä rakenne geotekstiilien kanssa.
Nykyään valmistajat tuottavat laajan valikoiman putkia, joita voidaan käyttää veden tyhjentämiseen. Jätehuuhtojen rakentamisessa on parasta käyttää asbestisementtiä, muovia tai keraamisia putkia.
 • Seuraavan vaiheen kellarikerroksen lattian vedenpitävyyden ulkona on täyttää kuoppa kerroksella ja sen yläpuolella - kerros hiekkaa. Molempien kerrosten tulisi olla noin 15 senttimetriä paksu ja ne tulee varovasti tamped.
Vedeneristyskerroksen rakentamisen aikana rakentajat usein "unohtavat" hiekkakerroksen päälle, jolloin vesitiiviin materiaali asetetaan suoraan raunioille. Tämä johtaa siihen tosiasiaan, että rullan vedeneristys on repeytynyt koskettaen raunioiden teräviä reunoja, mikä kokonaan "tappaa" kaiken suorituskyvyn. Joten hiekka tässä tapauksessa on erittäin tärkeä osa koko suojelua.
 • Vedeneristysmateriaali sijoitetaan tällä tavalla valmistettuun pentueeseen. On parasta käyttää valssattua materiaalia, joka riittää vain rullalle. Ja katemateriaali on erinomainen vaihtoehto täällä. Lisäksi kateaineen kerrosten liitokset on liitettävä toisiinsa kaasupolttimella.
Vedenpitävä materiaali tässä tapauksessa on parempaa sijoittaa 2-3 kerrokseen, voitelemalla joka kerros bitumimastilla.

Kun kellarikerroksen seinien vesieristys on ulkona, ne on kipattava, kiinnitettävä kiinni kahdessa kerroksessa olevaan katemateriaaliin ja asetettava sitten painolevy, puolet tiilipinta. Sen jälkeen, jonkin matkan päässä seinämästä (enintään 0,5 m), suoritetaan savi-portti ja seinän ja seinän väliin maaperä täytetään. Pohjakerroksen osa maanpinnan yläpuolella peitetään kerroksella nestemäistä vedenpitävyyttä.

Kellarin käytännön vedeneristys sisäpuolelta - säännöt ja vivahteet

Kellarikerroksen sisäpinnan vedenpitävyys alkaa siitä, että kaikki seinien ja lattian väliset liitokset ovat hyvin päällystettyjä bitumimastilla. Lisäksi on toivottavaa käsitellä kaikkia betonirakenteita, jotka tunkeutuvat vedeneristysmateriaaliin. Tällainen työ toteutetaan parhain, kun rakennusta rakennetaan juuri ja betoni ei ole vielä jäykistynyt, mutta myös jo käytössä oleva kellari, tällainen käsittely on myös melko mahdollista.

Lisäksi kellarikerroksen sisäpinnan vedenpitävyys koostuu lattiapäällystämisestä mastilla ja seinien pinnan käsittelyllä sen kanssa, lisäksi seinille käytetään kevyempää materiaalia. Sen jälkeen seinät on betonoitu. Kellarin pintoja voidaan myös käsitellä antiseptisellä aineella.

Kellarin pintakäsittelyä varten tarvitset vain vedenpitävää sementtiä, mutta bitumi soveltuu ehdottomasti kenelle tahansa.

Kun käytät vedenpitäviä laitteita kellarissa muita

Edellä mainittujen vakiotyyppien lisäksi on olemassa muita vedenpitäviä laitteita. Niistä, useimmin käytetty lävistys ja maalaus vedeneristys. Läpäisevän tyypin kellarikerroksen vedeneristyslaite perustuu erityisen koostumuksen käyttöön, joka sisältää sementtiä, hienoa hiekkaa ja kemiallisesti vaikuttavia aineita.

Seinille ja lattialle aiheutettu sekoitus tunkeutuu syvälle rakennusaineeseen ja estää veden nousemista materiaalin sisältämissä huokosissa. Tämä seos on myrkytön, täysin sietää matalat lämpötilat ja suojaa materiaalia tehokkaasti veden tunkeutumiselta siihen.

Tällainen vedeneristys koskee vain märkäbetonia. Tällä tavoin käsitelty betoni sietää täydellisesti myös pohjaveden lisääntynyttä paineita.

Jos pohjavesi on kellarikerroksen alapuolella, on täysin mahdollista tehdä epoksihartsipohjaista vedenpitävyyttä, jota voidaan käyttää pinnalla sekä kellarin sisäpuolella että sisäpuolella useita kerroksia (2-6, riippuen vaaditusta rakennuksen tulos ja erityiset toimintaedellytykset).

Vedenpitävä kellari pohjaveden sisäpuolelta - unohda kosteus ikuisesti!

Kellarin asianmukainen suoja pohjavedestä ja sademäärästä on tärkeä edellytys, joka määrittää minkä tahansa rakennuksen kestävyyden ja turvallisuuden. Pitkässä käytössä olleissa yksityisissä talouksissa kellarin suojaaminen sisäpuolelta voi milloin tahansa tehdä kodin käsityöläinen.

Asiantuntijat sanovat, että yksityisten asuntojen kellarin (maanalainen, kellari, kellari) suojelu on käsiteltävä kokonaisvaltaisesti asunnon rakentamisen aikana. Sitten talon omistajan pohjaveden ongelmat ovat äärimmäisen harvinaisia. Mutta kaukana aina asuinrakennuksen rakentamisesta, noudatetaan sen asianmukaista vedenpitävyyttä koskevia standardeja. Ajan myötä tämä johtaa kellareiden tulviin, jatkuvan kosteuden esiintymiseen ja muottiin, mikä aiheuttaa säätiön rakenteellisten elementtien tuhoutumisen. Jotta samanlaiset asiat olisivat mahdotonta, koska elää raaka-talossa, se on epärealistinen.

Pohjavesien aiheuttamien ongelmien välttämiseksi kellarissa on tarpeen tehdä vedenpitävyys

Nyt kellareiden eristäminen toteutetaan eri tavoin käyttäen sekä moderneja että tunnettuja materiaaleja. Kun teet tällaisia ​​töitä omilla käsilläsi, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin kellariin liittyviin ongelma-alueisiin:

 • Työsaumat. Ymmärrä yhdisteet, jotka muodostavat muottien rakennustyömailla ja betonirakentamisen yhteydessä.
 • Liitokset katon ja lattian pintojen välillä seinällä.
 • Häiriöt ja aukot, joiden ulkonäkö johtuu kutistumisesta kotona.
 • Polttolaitosten paikat (jätevedet, vesihuolto jne.).

Seuraavaksi kuvataan sisäisten vedeneristyskäytön tärkeimmät tyypit ja sen asennukseen käytetyt suosituimmat materiaalit.

Vedeneristys voi olla vaakasuora ja pystysuora. Ensimmäinen toteutetaan, jos kellarin kellari on olemassa olevan veden (pohjaveden) tasolla. Tällainen suojaus suoritetaan lattialle. Se poistaa riskin maaperän veden lisäämisestä kellarissa ja kapillaarisen kosteuden tunkeutumiseen siihen. Huomaa, että vaakasuora vedeneristys on tehtävä joka tapauksessa. Vaikka juuri nyt ei ole todellista tarvetta. Tilanne voi muuttua hyvin nopeasti johtuen lisääntyneestä sademääräs- tä, maan muutoksista, mikä johtaa veden esiintymän nousuun ja muista syistä.

Vedeneristys voi olla vaakasuora ja pystysuora

Koviloissa, joissa ei ole varustettu viemäröintisysteemillä, suositellaan korkealaatuista suojaa kosteudelta. Se on myös välttämätöntä, jos kellarin seinät sopivat yhteen nykyisen pohjaveden kanssa. Useimmissa tapauksissa pystysuora eristys tehdään vaakasuoran yhteydessä. Tällöin osa-alueen suojauksen tehokkuus kasvaa merkittävästi.

Kosteusvaikutuksen tason mukaan kellarikerroksen rakenteellisiin osiin hydrosuojaus voidaan jakaa seuraavasti:

 • protivokapillyarnuyu;
 • paineeton;
 • protivonapornuyu.

Kapillaarieristys on suunniteltu suojelemaan tilaa kosteudelta ja kosteudelta, joka syöttää sen materiaalien huokosten läpi, joista rakennus on pystytetty. Vapaa-virtausta käytetään raskas sateet, kevät tulvat, tulvat. Ja ilmanpaineita tarvitaan ilman vedenpoistoa, kun maaperän vesi nousee 10 m: iin. Sen rakentaminen edellyttää yhden luotettavan esteen luomista. Paineensyöttöjärjestelmä toimii vesipaineen ansiosta, joka kirjaimellisesti puristaa pinnalle käytettyä vedenpitävyyttä. Tällainen suoja tasoittaa ulkopuolelta. Kellarin sisäpuolelta sitä ei käytetä.

Valikoima sopiville vedeneristyskoneille kellareille ei ole yksinkertainen asia. On mahdotonta tehdä virhe täällä. Viime aikoihin asti osa-alueiden suojaaminen omilla käsillään toteutettiin yksinomaan päällysteen avulla (sitä kutsutaan myös maalaukseksi) tai päällekkäin eristämällä. Nämä perinteiset materiaalit ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Ne ovat halpoja, niillä on tiettyjä etuja. Mutta heillä on paljon puutteita. Pääasia on, että vaikka suhteellisen alhaisella vedenpaineella, kerääntyminen ja päällystyseristys turpoavat ja alkavat siirtyä pinnalta kerroksittain. Tämän seurauksena on tarpeen asentaa uusia materiaaleja, koska vanha tehtävä lakkaa toimimasta.

Hiominen vedeneristys on monikomponenttinen sementti-polymeerikoostumus. Se voi olla:

 • kova (se on erityinen seos kuivassa muodossa);
 • joustava (kuiva komponentti ja erityinen polymeeripohjainen emulsio).

Päällystyspastaa levitetään valmistettuun, puhdistettuun pintaan.

Tällaisten materiaalien hinta on alhainen. Käyttämällä niitä on helppoa. Kaikki työ on tehty nopeasti, eikä asiantuntijoiden apua tarvita kodin käsityöläisten toimesta. Päällystysmastia levitetään puhdistetuille märille seinille lastalla, maalitelalla ja tavallisella harjalla.

Pinnoitetuotteilla on samankaltaiset ominaisuudet. Ne annetaan rullina, ne valmistetaan polymeerisestä tai bitumipohjaisesta. Tunnetuimmat tämäntyyppiset eristimet ovat hydroisoli ja ruberoidi, joka on suosittu kotitalouksissa. Ne on joko kiinnitetty liimapintaan tai fuusioituneiksi. Telan materiaalien haitat:

 • lyhyt käyttöaika;
 • herkkyys sienten, homeen;
 • korkea hauraus alhaisissa lämpötiloissa, mikä johtaa suojamateriaalin tuhoutumiseen.

Nykyään polymeeri- ja bitumituotteita käytetään yhä vähemmän. Kuluttajat haluavat nykyaikaisempia insulaattoreita. Tietoja heistä edelleen.

Vedenpitävyys viime vuosina on vailla monia perinteisten materiaalien puutteita. Nykyaikaisten keinojen valinta kosteuden pääsyn estämiseksi kellariin tehdään ottaen huomioon:

 • alikentän määräpaikka;
 • läsnäolo viemäröintijärjestelmän kellarissa;
 • sateen voimakkuus alueella ja pohjaveden taso;
 • säätiön tyyppi ja materiaali.

Läpäisemätön eristys on helppokäyttöinen

Uuden sukupolven kellari-vedeneristysmateriaaleihin kuuluu tavallisesti lävistys- ja kalvoneristys sekä nestemäinen lasi ja kumi. Tarkastele niitä tarkemmin. Vedeneristyskyvyn läpimurto on ominaista pitkän käyttöiän, helppokäyttöisyyden, helpon, nopean ja syvän (jopa 0,6 m) läpäisyyn betonirakenteeseen, jossa jälkimmäisen höyryn ja kulutuspotentiaalin säilyminen on mahdollista. Se eliminoi mekaanisen vaurion riskin käsitellylle pinnalle, lisää betonin kestävyyttä negatiivisiin lämpötiloihin ja lisää samalla sen kosteutta suojaavia ominaisuuksia.

Läpäiseviä koostumuksia käytettäessä täytetään suojatut rakenteet, minkä jälkeen ne kiteytyvät erityisten reagenssien vuoksi - tunkeutuvat. Näiden tehtävät suoritetaan tavallisesti seuraavilla yhdisteillä ja elementeillä: alkalimetallin, alumiinioksidin ja luonnollisen piidioksidin metallien karbonaatit.

Läpäisevät koostumukset ovat ihanteellisia suojaamaan kellareja sisältä. Teknologian käyttö on yksinkertaista. Puhdista pinta ensin, rasvaa se. Nämä toiminnot tarjoavat korkealaatuista betoniruutujen paljastamista. Jotkut asiantuntijat suosittelevat, että voit siirtää metalliharjan pohjan päälle, jotta pinta olisi karkeampi. Sitten eristeen seos tunkeutuu siihen suuremmassa määrin.

Sitten suoritetaan seuraavat toiminnot peräkkäin:

 1. 1. Sekoita kuiva eristys vedellä. Liuoksen komponenttien osuudet on merkitty tämän tai mainitun koostumuksen ohjeissa.
 2. 2. Kosteutta suojattava pinta kosteudelta.
 3. 3. Laimennetusta koostumuksesta määrätään kaikkiin käytettävissä oleviin liitoksiin, saumoihin ja kulmiin, ja sitten - yhtä suureen osaan pohjaa.
 4. 4. Odotamme 2-3 tuntia, käytä uudelleen ratkaisua.
 5. 5. 2-4 päivän kuluttua käsittelystä kostuta hieman eristetyt rakenteet niin, että suojaava liuos tasaantuu tasaisesti kaikkiin osiinsa.

Erilaisia ​​läpäiseviä yhdisteitä suojaamaan kosteutta vastaan ​​on ruiskueriste. Se on nestemäisen geelin koostumus, joka sisältää polyuretaania, akrylaattia, mikro-sementtiä tai epoksimuovia. Tämä koostumus syötetään etukäteen valmistettuihin reikiin. Menettely toteutetaan erikoistyökaluilla ja melko monimutkaisella tekniikalla. Tästä syystä injektoinnin eristäminen, vaikka sen ilmeiset edut (kyky käsittelemään vaikeasti tavoitettavia alueita, alhainen geelienkulutus, ei tarvetta valmistaa syitä), eivät ole itsekoulutettujen käsityöläisten käytössä.

Kalvovesieristys on parannettu versio telavastuksesta, jolla on parempi kestävyys ja tehokkuus. Kalvoja voidaan levittää mihin tahansa pintaan. Tällaiset tuotteet pystyvät tarttumaan tiukasti märille seiniin. Visuaalisesti sisäisen kosteuden suojauksen kalvo näyttää kankaalta, jossa on kartiomaisia ​​piikkejä. Heidän tehtävänsä on siirtää vettä.

Kalvoja voidaan käyttää mille tahansa pinnalle.

Seinämien kalvokalvojen seinät kiinnitetään tukipuilla. Lisäksi nämä laitteet on asennettava vain eristimen päälle. Ja kaikki sen jäljellä olevat päät kiinnitetään myöhemmin vaakasuoralla kosteudenkestävällä järjestelmällä, ilman että kalvojen asennusta ei suoriteta. Tätä tosiasiaa pidetään yhtenä kuvattujen kosteussuojusten haittana.

Nestemäinen lasi on seos, hiekka ja natriumsilikaattijauhe. Ennen käyttöä se liuotetaan veteen tiettyinä mittasuhteina (tarkka määrä nestettä lisätään valmistajan ilmoittamaan). Nestemäisen lasin käyttöteknologia on alkeellinen - me puhdistamme kosteutta suojaavat alustat, kattavat kaikki aukot, nivelet, kulmat ja muut laimennetun koostumuksen alueet. Odotamme pari tuntia ja nautit korkealaatuisesta vedeneristyksestä.

Nestemäisellä lasilla saa käsitellä vain betonin pintaa! Muista materiaaleista tehdyt rakenteet eivät ole yhteensopivia tämän hydroprotectorin kanssa.

Lisäsimme, että nestemäisellä lasilla on ainutlaatuinen ylläpidettävyys (tarvittaessa voit purkaa osan vedeneristyksestä ja kiinnittää siihen uuden suojan) ja erinomaiset korroosionestot. Ainoa epämiellyttävä hetki. Nestemäinen koostumus laimennuksen jälkeen tarttuu nopeasti käyttöön ja ei sovellu käytettäväksi. Siksi sitä tulisi sekoittaa pieninä annoksina. Käytä niitä heti käyttötarkoituksen mukaan.

Nestekumi on valmistettu erilaisista polymeerielementeistä ja bitumista. Se takaa korkealaatuisen kosteuden eston sekä kellarissa että sen ulkopuolella. Kumieristyspäällysteillä on seuraavat edut:

 • täydellinen mätänemättömyys;
 • ainutlaatuinen korkea pito;
 • kestävyys;
 • edulliset kustannukset;
 • vedenpainetta, UV-säteilyä ja ääriolosuhteita vastaan;
 • huollettavuus;
 • paloturvallisuus.

Kellojen käsittely nestekaasulla on helppo tehdä itse. Poista sienten pinnalta, lika, pöly. Tasotamme pohjat, joita halutaan käsitellä (toiminta on valinnainen, mutta se vähentää eristysmateriaalin kulutusta), soveltamaan alukokoonpanoa niihin. Tässä on nuolta. Ensin sinun on käsiteltävä maavälejä ja kulmia. Sitten peitä pinta kankaalla (myydään rakennustyömailla). Ja sen jälkeen käytä primeria uudelleen, peittäen sen koko alustalle.

Nestekumi muodostaa laadukkaan vedenpitävän esteen

4 tunnin kuluttua voimme jatkaa lattian hydrolaatiota nestekumilla. Seinälle kellarissa se jaetaan rullalla. Voit vuokrata erikoisasennuksen nestekumin ruiskuttamiseen. Sitten työ menee paljon nopeammin. Jos suojaat vettä tavallisesta kellarista yksityisessä talossa, ei luonnollisesti tarvita tätä asennusta. Nestemäisen kumin täydellisen kiinteytymisen aika on useita tunteja. Tämän seurauksena muodostetaan erityinen kalvo käsitellyille pinnoille, jonka läpi ei voi tunkeutua yhtä vesipisaraa. Levy voidaan päällystää melkein kaikilla tunnetuilla koristemateriaaleilla.

Pohjavesien suojeluun tarkoitettujen materiaalien tarkastelusta voidaan todeta, että kotimaisten käsityöläisten eristämisen toteuttamisessa ei ole erityisiä vaikeuksia. Hydraulisten eristeiden käyttö on yksinkertaista ja selkeää. Mutta jos haluat tehdä kaiken oikein, ota huomioon alla olevat suositukset. Ensinnäkin meidän on huolehdittava korkealaatuisista pintojen puhdistamisesta, jotka on suojattu kosteudelta, ja valmistelemaan kellari suunnitellulle toiminnalle:

 1. 1. Tutki kellari. Me löydämme alueet veden tunkeutumisesta siihen, muista ne, jotta kiinnitettäisiin erityistä huomiota ongelma-alueisiin.
 2. 2. Pumppaa vesi alikentästä, jos se on käytettävissä. Joitakin eristemateriaaleja voidaan käyttää märissä olosuhteissa. Mutta mikään niistä ei sovi veteen.
 3. 3. Irrota pudotusosat pohjasta, poista lika, päästä eroon pölystä. Let's shuffle löydetyt aukot. Niiden laajentaminen antaa meille tehokkaamman vedenpitävyyden. Pohjustus ja täyttö kipsi- tai betonilaastin kanssa.
 4. 4. Prosessimme pinnat maaperällä. Ja kuljemme ongelmakohtia kahdesti. Bitumainen mastinen ja läpäisevä eristys voidaan asentaa huonosti kuivatuille seinille. Kaikki muut materiaalit vaativat täysin kuivia pintoja.
 5. 5. Uusissa kodeissa ennen vedenpitävyyden aloittamista sisäpuolelta on toivottavaa vahvistaa kellarin seinät geotekstiilillä tai vahvikkeella. Nämä tuotteet pitävät suojamateriaalia turvallisesti, kun vasta rakennettu rakenne alkaa upottaa. Nämä tuotteet asennetaan tapauksissa, joissa eristys suoritetaan kahdessa kerroksessa. Tällaisissa tilanteissa lujitemateriaalit sijoitetaan käytettyjen hydro-insulaattorien kerrosten väliin.

On tarpeen laittaa kerros kerros maanalaiseen kerrokseen kellarissa, tiivistää se ja päällystää se sementtilaasti. Kuivumisen jälkeen on sallittua jatkaa lattiapohjan eristämistä. Älä aseta suojatuotteita suoraan maahan. Ei ole mitään järkeä heistä.

Ja viimeinen. Mitkä toimenpiteet kellarikerroksen suojaamiseksi vedestä ovat epätäydellisiä, ellei niitä ole varustettu hyvin toimivalla ilmanvaihtojärjestelmällä. Se voi olla keinotekoinen tai luonnollinen. Ensimmäinen on rakennettu käyttämällä vedenpoistolaitoksia ja tuulettimia, jotka on asennettu kellarin kehän ympärille. Toinen on yksinkertaisin pakokaasu, joka tarjoaa ilmankiertoa kellarikerroksen läpi.

Keinotekoinen tuuletus yksityisten talojen kellareissa harvoin ratkaistaan. Useimmissa tapauksissa sitä ei tarvita. Luonnollinen itsekäs opettaja tekee muutaman tunnin. Tarvitset vain lukitusreiän kellarikattoon ja liitä se rakennuksen ulkopuolelle asennetulla putkella. Tällainen yksinkertainen rakenne toimii monimutkaisessa hydro-suojauksessa. Älä unohda peittää ulkoista putkea korkilla, joka ei salli sadepisaroiden pudottamista kellariin.

Vedenpitävä kellari

Vedeneristys - joukko toimenpiteitä rakennusten, tilojen, rakennusten ja rakennusosien suojaamiseksi kosteuden ja nesteen vahingollisilta vaikutuksilta. Vedeneristystyön päätavoitteena on parantaa rakennuksen suunnittelun ja kestävyyden luotettavuutta.

Suunnitelma vedenpitävyys on harkittava ennen talon rakentamista. Terveellinen ilmapiiri talossa antaa pinnan ja kellarin pätevän suojan kosteudelta.

Pohjakerroksen taso maanpinnan alapuolella on korkeintaan puolet tilojen korkeudesta. Kellari ei saa sekoittaa kellariin - tämä kerros voi olla asuinalue ja tarvitsee korkealaatuista sisäistä ja ulkoista vedenpitävyyttä. Kellari on osa kellarissa.

 • Tuki - luo luotettavan perustan talon rakentamiseksi;
 • Suojaava - suojaa luonnolliselta altistumiselta;
 • Esteettinen - pohja on leikattu eri materiaaleilla ja se sisustaa talon ulkoasua;
 • Utilitarian - pohjakerroksessa usein varustaa huoneet, toimisto, ruokakomero.

Miksi kellarissa tarvitaan vedenpitävyys?

 • Pohjakerros on suorassa kosketuksessa maan kanssa.
 • Kosteus tunkeutuu helposti rakennusmateriaalin rakenteeseen pienentämällä rakennuksen käyttöikää.
 • Vedeneristys tarjoaa harmonisen kosteuden huoneeseen.
 • Kosteudelta suojattu huone on lämmin ja sopiva tilan, toimiston, toimiston, varaston järjestämiseen.
 • Kellari on alttiimpi kosteudelle, ja vedenpitävyyden puuttuessa muotti muodostuu.

Mitä materiaaleja käytetään vedenpitävyyteen?

 • Metallilevy - menetelmä vedeneristämiseen tapauksissa, joissa on suuri vedenpaine. Käytetään terästä, yli 4 mm paksua, se liitetään hitsaamalla.
 • Geosynteettiset - lohkojen tai rullien muodossa olevat mineraaliset, synteettiset lasikuitumateriaalit, joita käytetään suojaamaan kosteutta rakennuksen aikana.
 • Polyvinyylikloridikalvot - polymeereistä valmistettu materiaali, jota käytetään vedenpitävyyteen. Asennetaan vahvistusverkolla. PVC-kalvot suojaavat aggressiivisia nesteitä vastaan.
 • Nestemäinen kumi - välittömästi kovettuva polymeeri-bitumiemulsio. Nestekumua kutsutaan "ruiskutetuksi vedeneristykseksi". Erilaisia ​​nestemäisiä vedenpitäviä materiaaleja - bitumimastia.
 • Kuivaseoksia käytetään sellaisten rakennusten vedeneristämiseen, joihin ei kohdistu tärinää.
 • Bentoniittisavi - luonnollinen materiaali, joka estää kosteuden tunkeutumisen, tiheän geelin muodossa.
 • Epäorgaaniset sideaineet - jauhettu materiaali.
 • Cork - käytetään viimeistelyyn rakennuksen ulkopuolella ja sisällä.

Mitkä ovat vedenpitävyyden tyypit? Kumpi suojaa pohjaa tehokkaasti?

 • Maalaus tai päällystys - suoritetaan käyttäen bitumeja tai maaleja, jotka perustuvat polymeereihin. Se levitetään ohut kerros ja suojaa metallista ja betonista valmistettuja rakenteita luotettavasti. Usein käytetään pohjan suojaamiseen - käytetään seinän ulkosivulle. Yleisimmät materiaalit ovat:
  • Mastinen bitumista - kaikkein taloudellisesti saatavilla oleva materiaali. Materiaalien haitat - melko lyhyt käyttöikä, suvaitsemattomuus matalissa lämpötiloissa, kun taas toistuvat vedenpitävät toimenpiteet ovat tarpeen.
  • Polymeeri- ja bitumipohjaiset mastit;
  • Polymeerimateriaali.
   Jälkimmäiset kaksi materiaalia sietävät huurre paremmin, mutta ovat alttiita mekaanisille vaurioille. Päällystys- ja päällystysvesieristys yhdistyvät materiaalin sakeus - ja että ja toisessa tapauksessa käytetään nestemäisiä aineita - lakkoja, maaleja ja mastisia aineita.
 • Okleechnaya - vedeneristys valssattujen materiaalien avulla. Se tehdään pääsääntöisesti useammassa kerroksessa. Nykyaikainen materiaali tällaiselle vedenpitävälle materiaalille - geosynteettiset materiaalit (lasikuitu, PVC-kalvo). Valssattu materiaali on liimattu mastiksi bitumista. Edut - luotettavuus, kestävyys, krakkausvastus.

Eristeen kerrosten lukumäärä määräytyy sen alueen ominaisuuksien mukaan, missä talo sijaitsee. Jos tiedetään, että pohjavesi on lähellä maanpintaa, voi olla jopa viisi kerrosta rainamateriaalia.

Telaneristyksen asennuksen ominaisuudet:

 • Levymateriaali on päällekkäin.
 • Levyt on suojattava - tätä varten rakennetaan ohut seinä.
 • Levyt on kiinnitetty kellarinseinien ulkopuolelle.
 • Tiiliseinän ja korkin seinämän pinnan välinen tila on täynnä mastista bitumia.
 • Joskus kipsiä tarvitaan.
 • Lämpötilan rajoituksia on rajoitettava - kylmässä vedeneristys ei saa olla asennettuna.
 • Koska materiaali on helposti vaurioitunut, se on suojattava.
 • Vedeneristyksen kiinnittäminen edellyttää taitoja - asennus on monimutkaista ja melko pitkä.
 • Penetrating - paras vaihtoehto betonin rakenteelle. On tunnettua, että betoni on huokoinen, sen kapillaarien kautta neste voi tunkeutua syvälle ja seinämä ja lattia muuttuvat kosteiksi. Sen ydin on se, että se liikkuu samoilla kapillaaripolkuilla kuin vedellä. Eristin imeytyy betoniin 1 m: n syvyyteen ja joutuu kemialliseen reaktioon sen kanssa, minkä seurauksena kiteytyvät aineet syntyvät. Kiistämättömät edut: betonirakenteen käyttöiän kasvu, rakenteen lujuus ja luotettavuus lisäävät alhaisten lämpötilojen kestävyyttä, eristysmateriaali parantaa mekaanisten vaurioiden kestävyyttä. Se on tärkeää! Materiaali läpäisevään vedenpitävyyteen ei altistu happojen, emästen. Päätavoitteena vedenpitävyys saavutti lähes 100%.

  Perinteinen vedenpoisto on edullisin ja tehokkain tapa suojata rakennuksen kellari veden tuhoisilta vaikutuksilta.

Kuinka tunkeutuu kellarin vedenpitävyyteen?

 1. Kellarin seinän pinnan tulee olla puhdas ja tasaisesti kostutettava. Märät betonilaatat varmistavat yhtenäisen materiaalin tunkeutumisen. Jos rakennus on vanha - vaatii parempaa kosteutta.
 2. Erityinen sekoitus erottuu ja laittaa ensimmäisen kerroksen.
 3. Aine on imeytettävä.
 4. Levitä toinen kerros.
 5. Useiden päivien ajan seinät on kostutettava.
 • Ruiskutettu - eräänlainen vedeneristys kellariin, kellariin, pohjaan, kattoon. Luotettava, moderni tapa tarjota kodin suojaa kosteudelta. Levitä ruiskuttamalla - materiaali kovettuu nopeasti ja muodostaa vahvan, luotettavan kalvokalvon. Tärkein etu - voidaan soveltaa mihin tahansa materiaaliin: kateaine, betoni, metalli. Se levitetään ilman saumoja, ei vaadi täysin tasaista pintaa, on hajuton ja kestävä.
 • Asennettu - sovelletaan äärimmäisissä, vaikeissa tapauksissa. Käytetään PVC-levyjä tai metallia, kumia, lasikuitua.
 • Cast - pidetään kestävin ja luotettavin, mutta harvoin käytetty materiaalien ja työn korkeiden kustannusten vuoksi. Käytetään mastisia, bitumperlitejä, polyfoamia, penoepoksidia.

Useimmiten käytetään kahta vesitiivistystä:

 1. Ensimmäinen on 20 cm vedenpitävästä linjasta, joka suojaa säätä kosteudelta.
 2. Toinen on pohjan yläosassa.

Molemmat ovat mastattua päällystettyä kateainetta. Kattoeristeiden kaksinkertainen vedeneristys on vedetty ulkopuolelta laatat, luonnonkivi, tiili. Tämä takaa vedenpitävän kerroksen ja pohjan estetiikan suojan.

Talon seinä voi olla yksikerroksinen ja monikerroksinen. Nämä ominaisuudet vaikuttavat vaadittuun vedenpitävyyteen:

 1. Yksikerroksiset seinät:
  • Korkin korkeus - vähintään 0,5 m.
  • Lisävesieristys vaaditaan: rullaeristys sijoitetaan seinään ja ulkopuolelle - pystysuoraan käyttäen pohjamaalia, kipsiä, kosteutta läpäisemätöntä. Laatoitusta tai muita materiaaleja suositellaan.
 2. Double seinät:
  • Alustan korkeus 0,3 m.
  • Eristyskerros on ylimääräinen suoja kosteutta vastaan.
  • Suositeltavaa pystysuoraa eristyskerrosta.
 3. Kolmikerroksiset seinät:
  • Kosteus voi kerääntyä kerrosten väliin.
  • Pystysuora vedeneristys seinän ja eristeen välillä on suositeltavaa.

Varmista, että laadukas vedeneristys on suositeltavaa käyttää ammattilaisten palveluita.

Vedenpitävän pohjan säännöt

Rakennuksen perustuksiin liittyvät kaikki ovat aina tärkeitä. Tämä pätee myös sen yläosaan - pohjaan. Siksi, kun kysymys kellarikerroksen vedenpitävyydestä nostetaan, on ymmärrettävä, että tämä toimenpide toteutetaan samalla tavalla kuin itse säätiön tapauksessa.

Eli käytetään samoja tekniikoita ja materiaaleja. Mutta tämän osan vedeneristämisen päätehtävänä on suojata ulkopuolisia tekijöitä, joihin kuuluvat luonnolliset kuormitukset sekä maaperän paineet ja pohjaveden kielteiset vaikutukset.

Tässä suhteessa pohjustusrakenteen maanalaiseen osaan kohdistuu vain pienempi kuormitus. Ja koska kellari on suojattava pohjavedestä ja sateelta, lumelta, tuulta ja auringolta, sen vuoksi sen suojatoimenpiteitä on lähestyttävä huolellisesti.

Mikä on korkki?

Tätä termiä tulkitaan eri tavalla. Jotkut lähteet sanovat, että tämä on seinän pohja. Toisissa, se on perustan päällä. Tänään nykyaikaisten rakennusten rakentamisen aikana kellari määräytyy toisen sijainnin mukaan, mikä tarkoittaa, että se on rakennettu samoista materiaaleista kuin säätiö. Eli se voi olla monoliittista betonia, lohkoa tai kokoonpanoa. Samaan aikaan sen rakentamiseen käytetään betonia, tiilet ja erilaiset lohkot, betonituotteita, puuta ja metalliprofiileja.

Normaalikokoon perustuen kellariosa voi työntyä seinän ulkopuolisen tason ulkopuolelle, olla sen kanssa samassa tasossa tai seinä työntyy perustan ulkopuolelle. Useimmiten modernissa rakennuksessa käytetään ensimmäistä vaihtoehtoa. Sitä pidetään luotettavampana, koska säätöosan poikkileikkaus on suurempi kuin seinä. Niinpä on olemassa kaikki edellytykset, jotka talon perustukset kestävät painonsa.

Kellarin vedenpitävyys ulkona ei ole erillinen rakennusprosessi. Toisin sanoen, jos tehtävänä on toteuttaa koko perustusrakenteen suojatoimenpiteet, niin kellari on myös vedenpitävä. Vain kellarin osa on harvinainen. Yleensä tämä tapahtuu korjaamassa rakennuksen julkisivua.

Tarvitsenko vedenpitävyyden säätiön ja pohjan välillä?

Tätä kysymystä voidaan vastata vasta, kun prioriteetit on asetettu. Toisin sanoen pohja on seinän tai säätiön jatko. Jos se on osa seinää, niin kellarin vaakasuora vedenpitävyys on välttämätöntä. Koska vedeneristyskerros estää kosteuden kulkeutumisen seinän rungon läpi perusrakenteen materiaalin kapillaareihin. Tämä lisää rakennusseinärakenteen elämää.

Jos pohja on osa pohjaa, vedenpitävyys niiden välillä ei ole välttämätöntä. Tätä ei voida tehdä, jos pohja kaadetaan betonista tai butobetonista.

On vaikeaa, jos perustusrakenne on kiveä. Se on helpompaa, jos materiaali on betonia, tiilet ja lohkot.

Mutta kannattaako se jakaa yksiosainen rakenne osaksi toisiaan. Todennäköisesti ei, koska niiden vahvuus on tällä tavoin vähentynyt etenkin vaakasuorassa siirtymisessä.

On parempi harkita korkealaatuista suojaa (vaaka) pohjan ja seinän väliin. Tämä on perusteltu päätös, joka lisää itse seinien elämää.

Vedenpitävät materiaalit

Nykyään markkinoilla on valtava valikoima erilaisia ​​materiaaleja ja koostumusta, joiden avulla pystyt vedenpitäväksi rakennusten kellarista. Mutta kaikki on jaettu kolmeen pääryhmään:

 1. Päällystysmateriaalit.
 2. Roll.
 3. Kipsiseokset.

Ensimmäinen ryhmä sisältää:

 • bitumiset aineet ovat mastisia aineita, emulsioita, liuoksia, joita käytetään anti-kapillaari-vedeneristys;
 • mineraaliset ovat hienorakeisia sementtilaastareita, joihin lisätään erilaisia ​​lisäaineita;
 • polymeeriset ovat hartseja, joihin lisätään kovetettavia aineita, pehmittimiä ja täyteaineita.

Toinen ryhmä on valssatut materiaalit, jotka perustuvat bitumiin, polymeereihin. Eristystyöt suorittaessaan ne liimataan yksinkertaisesti alustalle ensimmäisestä ryhmästä liimalla tai mastisia yhdisteitä.

Kolmas ryhmä on mineraali- ja sementtilaastit, joissa lisätään erityisiä lisäaineita seoksen vedeneristysominaisuuksien lisäämiseksi. Itse asiassa se on vain kipsi.

video

luokitus

Vesitiivistystekniikat jaetaan veden vaikutuksen mukaan perustan kellarissa. Tässä on kolme asemaa:

 1. Painovoima. Sitä käytetään suojaamaan märältä alustalta.
 2. Paine - suojaa kellarista tulvan aikana syntyneen veden kielteisiä vaikutuksia.
 3. Protivokapillyarnaya. Tämä suojaa sadolta.

Ilmeisistä syistä useimmiten käytetään kolmas tekniikka.

Obmazochnaya

Samasta nimestä käy selvästi ilmi, että tähän tarkoitukseen käytetään päällystysaineita. Useimmin käytettiin nykyisin bitumimastia. Tämä on halvin vedenpitävä materiaali. Se levitetään harjalla tai rullalla, jolloin sovelluksen ongelmia ei tapahdu. Tosi, mastisuusikä 5 - 6 vuotta.

Pitkällä aikavälillä on bitumipolymeerisiä koostumuksia, joita levitetään kylmällä tai kuumalla tavalla. Nykyään silikaattimaalit ovat erittäin suosittuja.

Ne ovat joustavia, kuivia nopeasti ja niillä on myös suuri vesipitoisuus.

Jos vedeneristys tehdään tiilen kellarissa, on suositeltavaa käyttää vedeneristysmateriaaleja betonin tai sementtilaastareiden muodossa.

Nykyään monet kivennäisainevalmisteisiin perustuvat vedeneristysmateriaalien valmistajat tarjoavat läpäisevän toiminnan muotoja. Tämä on silloin, kun vedenpitävä yhdiste tunkeutuu pohjan runkoon, jossa se täyttää huokoset, halkeamat ja muut ontelot kiteisiin hydraatteihin. Pohjimmiltaan raaka-aineet polymeroituvat pohjarakenteen sisällä.

Okleechnaya

Kun kellari on vedenpitävä ulkopuolelta, sitä käytetään usein vain liimaustekniikalla. Vaikka puhtaassa versiossa tämä on mahdotonta, koska vedeneristysrullat liimataan pohjan pintaan vain päällystysaineiden avulla. Useimmiten se on bitumipitoista tai polymeeri - bitumimastista.

Sitä voidaan käyttää paitsi kylmä tarra tekniikka, mutta myös kuuma, kun vedenpitävä materiaali on lämmitetty liekki kaasupolttimen. Ei helpoin vaihtoehto, mutta erittäin tehokas. Varsinkin kun vaaka-eristys on suoritettu.

maali

Tämä tekniikka on jo mainittu päällystyseristyksessä. Ainoa seikka on, että silikaattimaalien lisäksi käytetään muita koostumuksia. Esimerkiksi nestemäisen polyuretaanivaahdon pohja. Tämä on valmiina levitettävä materiaali, joka peittää peruspinnat harjalla tai rullalla. Sanotaan vain - kallis vaihtoehto lyhyen käyttöiän kanssa. Mutta käyttötapa on yksinkertainen. Pohja hyvä suoja.

tunkeutuminen

Vedenpitävä kellari läpäisevä pohja - se ei ole vain nestemäistä seosta. Tänään valmistajat tarjoavat sementtiastioita eri lisäaineilla. Mutta toiminnan ydin pysyy samana - se on tunkeutumista kantarakenteen materiaalien runkoon ja luominen suojaavan esteen sisällä. Samaan aikaan kemialliset lisäaineet voivat tunkeutua jopa 12 cm: iin.

Mutta asiantuntijat huomaavat, että tämä tekniikka ei ole erillinen prosessi. Toisin sanoen läpäiseviä ja injektoivia materiaaleja ei käytetä emäksen eristämiseen yksikössä. He osallistuvat kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. Esimerkiksi läpäisevää vedenpitävyyttä käytetään, ja bitumimastista on päälle. On monia muunnelmia.

Varoitus!

Läpäisevät materiaalit sopivat täydellisesti kellarin kellarin puutteisiin. Erityisesti, kun on tarpeen tiivistää halkeamia, siruja ja uria. Mutta niitä ei voida pitää yleislääkkeinä.

Lisäksi hakemuksessa on vaikeuksia. Esimerkiksi halkeaman tiivistämiseksi se ei riitä puhdistamaan sitä myös raudan harjalla. Puhdistus suoritetaan korkeapaineisella vedellä tai hiekalla. Muista suorittaa rasvanpoisto, poistaa öljy- ja rasvamäärät. Yleensä tiilien, sivujen tai betonin kellarin tunkeutuminen ei ole helpoin prosessi.

Pystysuora vedeneristys

Yläpuolella erotteleva ulkoneman vaakasuora eristys. Nyt se on pystysuora vedenpitävä pohja.

Itse asiassa kyseessä on kellariosaston pystytasojen vedeneristyskoostumusten käsittely: sisä- ja ulkopuolelta.

Ulkopuolinen eristys levitetään maapinnasta seinään tai roiskeensataa kohti. Toisin sanoen sen päätehtävänä on suojata rakennuksen seinämät kosteuden lateraalisesta tunkeutumiselta. Riippuen talon yksilöllisistä ominaisuuksista, vesieristysmateriaaleja voidaan soveltaa yksitellen tai yhdistelmänä.

Tässä tapauksessa useimmin käytetty on pinnoite- tai maalaustekniikka. Mutta on syytä huomata, että se, että sinänsä pystysuoraa vedenpitävyyttä vaaka-asennosta ei tehdä erikseen. Ja vaikka toinen käyttää usein valssattuja materiaaleja, on välttämätöntä suorittaa prosessi siten, että niiden välinen raja on tiivis ja ilmatiiviisti suljettu.

Luistojen ja ontelojen tiivistäminen

Yleensä halkeamia, halkeamia ja onteloita muodostetaan pohjalle ja vastaavasti kellariin, kun se on koottu lohkomateriaaleista.

Ennen vedenpitävien toimenpiteiden suorittamista kaikki kellarikerroksen nämä haitat on korjattava, eli tasoitettava taso yhdeksi pinnaksi.

Tätä varten käytetään tavallisesti sementti - hiekkalaastaria. Mutta ennen kuin sitä käytetään, itse vikoja on valmisteltava.

 1. Ne kasvavat hieman leveydeltään.
 2. Sisäpinnat puhdistetaan samalla rautaharjalla.
 3. Alusta käytetään paremmin kuin syvä tunkeutuminen, joka kerran heikentyneenä pinnalle alkaa imeytyä ja polymeroida siihen muodostaen kestävän kerroksen. Jotkut mestarit käyttävät bitumi-mastia, jos puutteet ovat riittävän laaja.
 4. Aukot täytetään sementtilaastilla lastalla.

Talon kellarikerroksen vedenpitävyys on mahdollista heti, kun sementtilaasti kuivuu.

Sisäiset vedeneristys jalusta seinät

Kellarin vedenpitävyys sisäpuolelta suoritetaan, jos rakennuksen alla on kellari, jota käytetään eri tarkoituksiin.

Ja koska kellari on lähtökohtana, se voi jotenkin päästä eroon.

Siksi sisäpuolelta on tarpeen soveltaa tällaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja kellarin pinnalle niin, että niitä voidaan käyttää päällekkäin kipsin, keraamisten laattojen tai muiden viimeistelyaineiden kanssa.

Sisäiseen vedenpitävyyteen tehdään ja kaikki muut vaatimukset, joita sovelletaan, kun sitä käytetään ulkona. Toisin sanoen sen täytyy täysin sulkea huokoset, halkeamat ja muut pintavirheet, joiden kautta vesi ei pääse tunkeutumaan kellarihuoneeseen. Siksi tähän tarkoitukseen käytetään tällä hetkellä kahta eristystyyppiä:

 1. Kompleksi on, kun pohjan sisäpinnat käsitellään bitumimateriaalilla, ja siihen asetetaan valssaama materiaali. On huomattava, että kellarikerros on eristetty myös täsmälleen samalla tavalla. Mutta kahden lentokoneen liitos on suljettava tiukemmin kuin itse lentokoneet.
 2. Tunkeutuva. Tätä varten käytä sementtilaastia, jossa hienosementin lisäksi lisätään kvartsipölyä ja polymeerikomponentteja, jotka parantavat seoksen vedeneristysominaisuuksia.

Toinen vaihtoehto on yhä suosittu. Koska vikoihin pääsemisen jälkeen polymeerien lisäaineet liuoksessa turpoavat, täyttävät tilan, ja sementtiseos kiteytyy ja sulkee ne ulkopuolelta.

tulokset

Kellarin vedenpitävyyteen omien käsiensa lähestyminen on välttämätöntä vedenpitävän materiaalin tarkan valinnan näkökulmasta. On ymmärrettävä, että perinteiset menetelmät ovat vähitellen siirtymässä pois, vaikka markkinoilla olevat materiaalit ovat täydessä valikoimassa ja tilavuudessa. Ne korvataan tehokkaammilla teknologioilla ja komponentilla.

Siksi kannattaa kiinnittää huomiota niihin. Lisäksi talon kellari on aina julkinen, se ei ole maanalainen. Joten korjaamalla rakennuksen julkisivua voit kokeilla uusia tapoja vedeneristys.

Vedenpitävä kellari: nykyaikaiset materiaalit ja tekniikka

Päätehtävä, joka ratkaisee kellarin vedeneristys, pidetään rakennuksen monimutkaisena suojana kosteuden tuhoisilta vaikutuksilta. Asunnon pohja on laajalti kosketuksissa pintaveden ja ilmakehän ilmenemismuotoon, joten talon toiminnan mukavuus ja kesto riippuvat siitä, kuinka hyvin se eristetään.

Kellarin vahvistaminen alkaa mökin rakennusvaiheessa

Miksi tarvitset vedenpitävään korkkiin

Tämä on keskeinen tapahtuma, joka voidaan toteuttaa sekä rakentamisen aikana että kaikkien asennustöiden jälkeen. Pohjakerroksessa yhdistyvät rakennuksen perustus ja toiminnalliset osat, ja sen kestävyys aggressiivisille ulkoisille vaikutuksille määrittää tukirakenteiden luotettavuuden ja kestävyyden.

Kellarin heikoimmassa asemassa olevat ulkoiset osat, jotka joutuvat käsittelemään sadetta, pintavirtoja ja pohjavettä sisältäviä kerrostumia. Asiantuntijat korostavat, että pohja ja yläosa on välttämättä erotettava lämpö- ja vedeneristysmateriaaleilla. Tärkeä lisätoimenpide on alueen kaataminen, mikä edistää nestemäisten aineiden säännöllistä poistamista riskialueelta.

Kellarin ulkoisen vedenpitävyyden erityispiirteet

Se on vaakasuora ja pystysuora. Ensimmäinen tyyppi liittyy enemmän ulkoiluun: se koostuu kosteutta kestävistä materiaaleista seinille. Horisontaaliset toimenpiteet vähenevät alustan ja ulomman segmentin välisen vyöhykkeen käsittelyä varten.

Valssatut materiaalit horisontaalisen vedenpitäjän järjestelyssä

Kellarin horisontaalisen vedenpitävyyden tarkoitus on suojata kapillaarista kosteutta vastaan, täällä ensisijaisuus on rullamateriaaleja. Laskettaessa vaadittua eristysmäärää asiantuntijat perustuvat käsiteltävään alueeseen ja arvioituun kerrosten lukumäärään.

Vertikaaliset tapahtumat perustuvat seuraaviin työntyyppeihin:

värjäystä. Pintoja käsitellään erikoismaalauskoostumuksilla. Tekniikan tärkeimmät edut ovat toteutuksen helppous ja tarve vain ohut kerros, joka voi tarjota täydellisen suojan. Niistä miinukset - pieni käyttöresurssi, säännöllisten päivitysten tarve;

kyllästys. Tässä voi olla mukana nestemäisiä polymeerejä, synteettistä alkuperää olevia hartseja, jotka voivat tunkeutua pohjamateriaaliin. Tämän menetelmän etuna on se, että aineet kirjaimellisesti täyttävät halkeamia ja onteloita. Tekniikka soveltuu alhaisen emäksen käsittelyyn;

Impregnointi pohjaan

tahroja. Pinnat peitetään paksulla paksulla pastillisella bitumilla. Vaikka materiaalissa on erinomainen eristyskyky, on edelleen miinus - voimakas haavoittuvuus mekaaniseen rasitukseen. Tässä näkökohdassa tarkoituksenmukaisempi nestemäinen lasi - kestävä, vaikkakin kallis materiaali. Rakenteen sallittu korkeus ei ole rajoitettu;

Katemateriaalin kiinnittäminen on yksi perinteisistä ratkaisuista.

Sivustollamme löydät säätiön korjauspalveluja tarjoavien rakennusyritysten yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Se on vähän materiaalien vahvistaminen ensimmäisessä kerroksessa

Läpäisevät formulaatiot. Ammattilaiset suorittavat samanlaisen pohjan vedenpitävyyden ulkopuolelta vain positiivisessa lämpötilassa. Kuiva jauhe laimennetaan vedellä ennalta määrättyyn paksuuteen, peitetään märkäbetonipohjan seoksella useissa kerroksissa käyttämällä erityisiä synteettisiä harjoja. Koostumus on syvästi kyllästetty betonilla, täyttämällä vähitellen pienoismalleja ja huokosia - mahdollisia tapoja siirtää kosteutta.

Suojelun lisäksi aineet lisäävät betonin lujuutta 25-30%, lisäävät sen kykyä vastustaa kemikaalien vaikutuksia.

Roll-materiaalit. Ne voivat kattaa kaikki kellarikerrokset, tämä on yksi halvimmista vaihtoehdoista, joita sovelletaan 2-3 kerroksessa. Siinä tapauksessa, että alueelle on tunnusomaista korkea veden kyllästyminen, asiantuntijat käyttävät 4-5 kerrosta.

Rullausmateriaalien asettaminen

Leikkuuterät on kiinnitetty päällekkäisyydellä, tiivisteiden lisäämiseksi liitokset täytetään nestemäisellä vedeneristyksellä. Telamateriaalien haittapuoli on mekaanisten vaurioiden estämisen puute. Jos pohjaveden sijainti on korkea, älä huolehdi veden poistamisesta.

Obmazochnaya vedeneristys. Vaatii sekä sisäistä että ulkoista käyttöä. Tässä segmentissä bitumimastia, sementtipolymeeriä, polymeeri-bitumimastaria ovat merkityksellisiä. Ensimmäinen tyyppi houkuttelee edulliseen hintaan, mutta se ei ole kestävä - se säilyttää suojaavat ominaisuudet enintään viidellä vuodella. Alhaisissa lämpötiloissa koostumus menettää lujuutensa ja pinnan eheyden.

Paksun pinnoitteen levittäminen Vedenpitävä voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan pohjalevyn vedeneristämisestä.

Teknologinen polymeeri-bitumi ja sementti-polymeerimastit eivät pelkää lämpötilan jyrkkää laskua, ne tarvitsevat suojaa fyysisestä kosketuksesta ja mekaanisesta tuhoutumisesta. Aineita sovelletaan asteittain useissa kerroksissa.

Kalvoja. Voidaan kohdistaa sisäiseen ja ulkoiseen työhön, niiden pinta on täynnä pieniä kartiomaisia ​​piikkejä, jotka on suunniteltu nesteen kerääntymiseen ja tuotokseen.

Injektioliuokset. Läpäiseviä aineita alaluokkiin ne ruiskutetaan käyttämällä painepumppua valmiiksi valmistettuihin reikiin. Nesteen geelillä työskentely vaatii ammattikoulutusta ja erikoislaitteita, tämä menetelmä tuo esiin akrylaatti-, polyuretaani-, epoksiseokset, mikrokäsittely.

Ruiskutuseristeen reikien valmistus

Tiilikuvun kosteuden suojaus

Asiantuntijat suosittelevat edes rakentamisvaiheessa käyttää kiinteää tiiliä tehtaan vedenpitävällä käsittelyllä muurauksen tekemiseen. Tämä on kallis materiaali, joka ei tarvitse ylimääräistä ulkoista suojausta.

Jos pohja on tehty tavanomaisesta punaisesta tiilestä, yksi vettähylkivistä ominaisuuksista vahvistavista vaihtoehdoista on useita kerroksia bitumimastia. Arvokas tekniikka on myös katemateriaalin käyttö (päällekkäisten levyjen kiinnittäminen).

Valssattu vedeneristys tiili kellarille

Luotettavin ratkaisu tunkeutuu kahden komponenttisen rakenteen muotoihin. Ne täyttävät halkeamia ja mikrohuokosia, liittävät ne, kiteytyvät, kun ne jäätyvät. Tuloksena on erittäin luotettava ja kestävä pinnoite.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan kellarikerroksen vedenpidosta sisäpuolelta.

Asettaa ulkoinen vedeneristyskorkki

Työnteknologian ensimmäinen askel on viemäröintijärjestelmän järjestäminen - sen avulla pohjavesi virtaa pois mökistä. Masters muodostavat kaivannon rakennuksen kehällä pitkin, aseta rei'itetty putki siihen: tämä elementti kerää nestettä ja ohjaa sen alla olevaan osaan. Paras vaihtoehto on geotekstiilipäällysteinen tuote.

Kellarin kellarikerroksen vedenpuhdistukseen rakennuksen ympäryksen ympärille muodostuu sokea alue, jota voidaan käyttää asfaltti- tai betonirakenteena. Sen vakioleveys on 1 m, täällä sinun on huolehdittava nivelten korkealaatuisesta tiivistämisestä tiolilla tai uretaanilevyllä. Samassa vaiheessa muodostuu savi linna.

Videon kuvaus

Videoesimerkki kellarin vedeneristämisestä nestekumilla

Seuraava askel on läpäisevän vedenpitävyys. Elastisen kerroksen paksuus voi olla vain muutama millimetri, se tukkii pienimmätkin reiät tukevasti.

Sitten voit jatkaa seinien sisäistä vahvistamista.

Sisäisen työn hienous

Kosmetiikasta riippuen asiantuntijat tarjoavat useita suojausmenetelmiä:

Protivonapornaya. Merkityksellinen, jos maanalainen paine on 10 m, ei ole ulkoista vahvistusta ja viemärijärjestelmää. Tässä eristävä materiaali kiinnitetään juuri veden paineen takia, erityisesti se voi olla kalvoaineita, kumia, valssattuja tiivisteitä.

Kapillaari, eli tunkeutuva.

Vapaa virtaus - suojaa kausittaisia ​​tulvia, jotka perustuvat bitumiin.

Seinät on puhdistettava huolellisesti, jos halkeamia on läsnä, niitä on laajennettu, jauhettu ja täytetty laastilla. Valmistetut pystysuorat pinnat päällystetään alukkeella, mikäli tarpeen vaatiessa geotekstiilillä tai verkolla. Seuraavaksi seinät on peitetty bitumiseoksilla tai tunkeutumalla vedenpitävyyteen.

Sisäinen vedeneristys membraanimateriaaleilla

Ennen kuin lattiaa kyllästetään tai peitetään suojaavalla yhdisteellä, lattia puhdistetaan ja pohjustetaan. Ammattilaiset käyttävät usein valssattuja materiaaleja, esivaloteloituja, mitattuja ja leikattuja käteviin kudoksiin. Itsekiinnittyvät vaihtelut helpottavat työtä - ne poistavat suojakerroksen ja pakottavat sen lattiaan. Kuumat työmateriaalit esikuumennetaan.

Kellarin vedenpitävyys sisäpuolelta valmistuu levittämällä suojaavaa sementtiseosta lattiaan, mikä lisää lisäeristystä.

Jos rakenteellisen sileyden vaara on olemassa, sementti-mineraali-aineita, joilla on vedenpitävyysominaisuudet, ei ole suositeltavaa tässä, koska pienimmän leikkauksen aikana ne muodostavat halkeamia. Tällaisissa olosuhteissa asiantuntijoilla on etusija alhaisissa lämpötiloissa kestäviä elastisia polymeerimateriaaleja.

Laite, jota käytetään ruiskutuksen vedeneristämiseen

Korkean teknologian injektointitekniikka on perusteltua peruspintojen restauroinnissa, se on eräänlainen "uudistuminen" lattialle ja seinälle. Keinotekoisesti muodostetussa ontelossa ainetta ruiskutetaan erikoispumpulla, joka kykenee täyttämään perusmateriaalin halkeamat sisäpuolelta.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee vedenpitävästä kylpyhuoneesta.