Betoni vedeneristys nestelasi

Kosteissa olosuhteissa toimivien laitteiden rakentamiseksi tavallisen betonin vedenkestävät ominaisuudet eivät ole riittävän vedenpitäviä. Veden vaikutuksesta rakenteet menettävät osan ominaisuuksistaan. Kiven huokoinen rakenne edistää nesteen suodattamista ja pestään sementtisideainetta. Monoliitin pinnat ja syvät kerrokset tuhoutuvat, vahvistus nopeasti korroosaa.

Rakennuksessa käytetään nestemäistä vesitiivistystä minimoidakseen tuhoisat muutokset pinnan ja betonin rungossa veden aggressiiviselta vaikutukselta.

Tarkoitus ja soveltaminen

Teollisuustuotannossa nestemäinen lasia valmistetaan polttamalla sooda- ja kvartsihiekkaa tai autoklavoimalla alkalit piidioksidipitoisten raaka-aineiden kanssa. Sitten yhdiste murskataan, sekoitetaan modifioijien kanssa ja liuotetaan veteen. Kemiallinen koostumus on seos natriumin, kaliumin tai litiumin silikaatista.

 • Natrium-nestemäistä lasia käytetään tulenkestävien tiilien, palamattomien puun ja kankaiden kyllästämiseen, antiseptisiin aineisiin, rakennusliimoihin ja vedenpitäviin yhdisteisiin.
 • Kaliumsilikaatista valmistettua lasia käytetään lakkojen, maalien, haponkestävien betonien ja liuosten valmistukseen.
 • Litium-nestemäinen lasi on löytänyt sovelluksen elektrodeja, betonilattiat kyllästyessä kyllästämiseen ennen kiillotusta.

Yleisimmin käytetään lasiseoksen koostumukseen, joka perustuu natriumsilikaattiin ja kaliumiin.

Levitä kaksi tapaa suojata betonirakenteiden pinta kosteudelta:

 • ulkoiset sovellukset;
 • materiaalin käyttöönotto.

Käytettäessä betonin pintaa nestemäiset silikaatit tunkeutuvat huokosiin ja kapillaareihin. Sementin aineosien vuorovaikutuksen seurauksena kiteytyy. Veteen liukenemattomia yhdisteitä muodostuu, jotka estävät kosteuden suodattamisen materiaalin ulkokerroksen läpi. Käsitelty pinnoite on hydrofobinen - vettä hylkivä - ominaisuuksia, kestävyys korkeisiin lämpötiloihin, happojen aggressiiviset vaikutukset.

Silikaattiliiman ja modifioivien lisäaineiden liuosta käytetään rakenteiden pintakäsittelyyn maalauksen tai rappauseristyksen muodossa. Veden läpäisy suojasuojan läpi lakkaa, materiaalin räjähdys- ja kemiallinen kestävyys lisääntyy.

Nestemäinen lasipinnoite hyvin suositellaan vedenpitäviksi:

 • talon perustukset;
 • lattiat ja seinät kellareihin, kellariin, suihkut;
 • lattialaatat, parvekkeet;
 • altaiden, kaivojen tai altaiden pohja ja sivut;
 • kutistua, prosessoida, laajentaa tai lämpötilaa.

Betonipohjainen vedeneristys nestemäisellä lasilla huoneissa, joissa on korkea kosteus lisää pinnoitteen kulutusta ja kestävyyttä, pidentää käyttöikää useita kertoja.

Kun natrium- ja kaliumsilikaatit otetaan käyttöön betonin tai laastin koostumuksessa, rakenteellisten huokosten ja kapillaarien koko pienenee. Tuloksena olevilla materiaaleilla on korkea kosteudenkestävyys ja pieni veden absorptio. 2-5% silikaattien lisääminen kiihdyttää asetusaikaa 40-60 minuutiksi, lisää lujuutta 25%. Ylimääräinen annos ei ole toivottavaa, koska betonin mekaaniset ominaisuudet heikkenevät.

Betoni nestemäisen lasin lisäämiseen käytetään seuraavien rakenteiden valmistukseen:

 • uunien ja takkojen perustukset;
 • uima-altaat;
 • septisten säiliöiden seinät, kaivot;
 • tulva-alueilla sijaitsevien rakennusten perustukset;
 • hydrauliset rakenteet.

Liuoksen vuotojen poistami- seksi lisätään 25% nestemäistä lasia. Pidättäminen 3-4 minuuttia auttaa poistamaan hätätilanne lyhyessä ajassa.

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Silikaattiyhdiste on paksu harmaa tai keltainen neste, jolla ei ole näkyviä sulkeumia. Se liukenee veteen, hajuton.

Nestemäisen lasin pääominaisuudet betonin vedeneristykseen:

 • jolla on suuri tartunta eri pinnoille;
 • ei polta, ei aiheuta säteilyä, ei aiheuta myrkyllisiä aineita;
 • estää muotojen leviämisen;
 • koostumuksen tiheys 20 ° C - 1,36-1,45 g / cm3;
 • happamuus - 11-13 pH;
 • viskositeetti, joka määritetään putoavan pallon tai Stokes-kaavan avulla, 750-1000 cP;
 • kemiallinen aktiivisuus määritetään vapaan alkalin määrällä, suuren modu- raaliliuokset ovat vähemmän emäksisiä kuin matalan moduulin;
 • korkea tahmeus;
 • liukenemattomien aineiden massa ei saa ylittää 0,2%;
 • jäätymisen aikana nestemäisen lasin ominaisuuksien menetykset jään muodostumisen vuoksi vähenevät, kun sulatus laskee viskositeettia ja tarttuvuutta;
 • kiehumispiste + 100 ° С, jäädytys -3 ° С... -5 ° С.

Nestemäisen lasin karakterisoimiseksi käytetään silikaattimoduulin arvoa. Mitä korkeampi se on, sitä liimautuu aineeseen. Rakentamiseen, kyllästykseen ja liimoihin indikaattori on 2,6-3,4.

Liukenevan lasin kalvo ei pelkää sadetta, lämpötilan muutoksia, hyvin hylkivä vettä.

Työssä on otettava huomioon nestemäisen lasin sitomisominaisuudet ja ominaisuudet, jotka edistävät seosten nopeaa kovettamista. Siksi vaivaus valmistetaan pienellä tilavuudella ja levitetään pinnalle lyhyessä ajassa.

Liukoisten silikaattien fysikaalis-kemialliset ominaisuudet normalisoidaan GOST 13078-81: n mukaan.

Edut ja haitat

Nestemäisen lasin käyttö suositeltavien annostelujen ja oikean teknologian ansiosta parantaa huomattavasti betonin ominaisuuksia:

 • luo kestävän esteen pohjavesiä ja ilmakehän kosteutta vastaan;
 • lisää lämmönkestävyyttä, haponkestävyyttä;
 • nopeuttaa kovettumista;
 • parantaa kestävyyttä ja huuruvastusta;
 • estää sienten ja homeen leviämisen;
 • pidentää pintojen elämää.

Rakenteita voidaan käsitellä ulkopuolelta tai sisäpuolelta. Aineenkulutus on taloudellista - 150-300 g / m², ja hinta on alhainen - 25 ruplasta litraa kohden. Pinnoitteen käyttöikä on jopa 5 vuotta. Sitten sovellus toistetaan.

Haittoihin kuuluvat:

 • nopea asetusaika, tarve valmistaa seos pieninä osina;
 • pintalevyn hauraus vaatii lisäsuojausvalssimateriaalien käyttöä;
 • kun työstö - poraus, kromaus - kalvon vedenpitävyysominaisuudet rikkoutuvat;
 • mittasuhteiden muutos vaikuttaa lopputuotteen laatuun;
 • yhteensopimattomuutta eräiden materiaalien kanssa - orgaanisia hartseja, liuottimia, ei voida käyttää tiiliseinillä.

Haittoja tasoitetaan tarkalla annostuksella ja oikealla tekniikalla.

Teknologian käyttö

Nestemäistä lasia ei käytetä puhtaassa muodossaan. Se levitetään pohjamaalina, kipsinä tai lisätään betoniseokseen noudattaen tarkasti käyttöohjeita. Suositeltu lämpötila on + 5 ° C... + 30 ° C.

ratkaisu

Esikäsitelty pinta puhdistetaan ja tasoitetaan kiteellä. Silikaattiliima laimennetaan vedellä suhteessa 1: 2, levitetään harjalla tai suihkeella 2-3 vaihetta. Jokaisen edellisen kerroksen pitäisi kuivua hyvin. Useilla pinnoitteilla saavutetaan betonin käsittely syvyyteen 2 cm. Toissijainen laimennus ei ole sallittua.

pohjamaali

Portland-sementti M400 ja puhdas seulottu hiekka sekoitetaan veden kanssa, lisätään silikaattiliuosta PC: n suhteessa 1: 1. Käytä kaivojen, uima-altaiden, emästen sisäpinnoilla ja lastalla.

Muunnettu betoni

Koostumus valmistetaan nopeudella 10 litraa silikaattia 100 litraa kohti betoniliuosta. Osa lasketaan yhdestä sovelluksesta. Nestemäinen lasi liuotetaan veteen sekoitettuna kuivien ainesosien kanssa rakennesekoittajalla. Tekniikka käsittää välittömästi valmistetun seoksen välittömän käytön - kaataminen muottiin, jakautuminen vaakasuoralle pinnalle. Levitä laitteeseen lattiat, pohjat, säiliöt. Betonibrändi - ei alle M300.

Ulkopuoliset vedeneristysperustat

Betonin vedeneristyslasiä käytetään yhdessä lisätoimenpiteiden kanssa, joilla estetään pintalevyn tuhoutuminen. Nämä ovat valssattuja materiaaleja - kattotarvikkeet, "Bikrost", "Linokrom", "Stekloizol", "Tekhnoelast", jotka asennetaan hitsaamalla. Nestemäisellä lasilla käsiteltyjen pohjalla voit asentaa korkean tiheyden polyfoamilevyjä, jotka samanaikaisesti suorittavat eristyksen ja suojauksen mekaanisista vaurioista vedenpitävyyteen.

Turvaohjeet

Nestemäinen lasia on alkalinen liuos, joten työskentelyn yhteydessä sinun on ryhdyttävä varotoimiin. Hengityselimet on suojattu hengityssuojaimella, ihon pinnalla - vaatteista tiheiltä kankailta, kädet käsineiltä. Silikaatit säilytetään positiivisessa lämpötilassa, säilyvyysaika on 1 vuosi.

Vedenpuhdistuksen toteutus nestemäisellä lasilla ja kärjillä

Teknologiat kehittyvät vuosittain yhä enemmän eivätkä pysy paikallaan. Rakennusteollisuudessa ne liikkuvat myös uskomattomilla nopeuksilla. Viimeisimpien materiaalien ansiosta voit luoda hyvän vedenpitävän esteen missä tahansa. Vedenpuhdistus nestemäisellä lasilla on yksi innovatiivisista menetelmistä.

Nestemäisen lasin ominaisuudet ja ominaisuudet

Tämä on eräänlainen natrium- ja kaliumvesiseos. Tätä komponenttia käytetään asennuksessa, korjauksessa ja rakennustöissä. Se on seinien, lattian, perustusten, altaiden vedenpitävyys, joka sopii juuri täydelliseen.

Työskentele alustan kanssa

Yksi tämän lasin ominaisuuksista on antiseptinen vaikutus. Koostumus sisältää myös kaliumin ja natriumin liuokset sementtijauheen lisäyksen avulla. Kun tämä aine on kosketuksessa koneeseen, se on natriumissa, että syntyy tiettyjä kiteitä, jotka vuorostaan ​​antavat sille vedenpitävyyden.

Näiden kiteiden avulla kaikki pienet huokoset täytetään betonilla tai kipsillä, samalla kun muodostuu yhtenäinen perusta. Se pystyy vastustamaan kosteutta, aggressiivisia emäksisiä elementtejä.

Liuoksen valmistus

Menetelmä tällaisen lasin saamiseksi käsittää kvartsihiekan ja kaliumin seoksen fuusioitumisen lämpötiloissa 1300 - 1400 ° C. Sen jälkeen liuos jäähdytetään ja laimennetaan höyryllä paineen alaisena autoklaavissa.

Tämä aine alkaa kovettua, kun joutuu kosketuksiin hapen kanssa. Olennaista on se, että vesi alkaa haihtua lisäämällä vapaan kolloidisen piidioksidin pitoisuutta. Tämän seurauksena saamme sinetin.

Itse asiassa tällainen aine kovettuu hyvin pitkään. Tämä johtuu siitä, että sen pinnalle muodostuu kalvo, joka estää ilman pääsyn sisään ja antaen koko massan kuivua.

Katalyyttejä käytetään nopeaan kuivaukseen. Ne auttavat kovettumaan lasia.

Suosituin on natriumlasi. Se on halvempaa kuin kalium, vaikka jälkimmäinen on arvokkaampi ominaisuuksiltaan.

hakemus

Rakentamisessa on kolme suuntausta, joissa voidaan käyttää tällaista lasia:

 1. Sementoitujen pintojen läpäisevänä eristeenä. Mikä on tämän käytön ydin? Sitä käytetään useissa kerroksissa tietyllä tasolla. Betoni alkaa imeytyä siihen, ja kun se kuivuu, sen huokoset tukkeutuvat. Siksi kosteus ei pääse tunkeutumaan tähän pohjaan. Tämän rakennusmateriaalin käyttö itsestään vedenkestävänä ei ole erityisen tehokas. On tarpeen, että pohja peitetään lisäeristyksellä.
 2. Lisäaineena sementtiseosten valmistuksessa. Tämän menetelmän avulla valmistetuilla liuoksilla on sellainen laatu kuin nopeasti kuivuva. Mutta tämä rajoittaa jossain määrin tällaisten ratkaisujen käyttöä. Pohjimmiltaan niitä käytetään altaiden pinnan liimaukseen, erilaisten kiinteiden liitosten eristämiseen. Valmistettua seosta on käytettävä nopeasti, hyvin lyhyen ajan kuluttua, siitä tulee kiinteä eikä sitä voida käyttää.
 3. Muokkaajana erilaisten betonityyppien valmistuksessa. Kun päällyste on tehty tällaisella betonilla, se kuivuu hyvin ja tulee monoliteiksi, jolla on korkeat vedeneristysominaisuudet. On välttämätöntä valmistaa ratkaisu tällaisesta betonista hyvin huolellisesti. Jos et noudata haluttuja mittasuhteita, tuloksena on hauras pinta. Tällaiset seokset kuivuvat hyvin nopeasti, joten sinun on valmisteltava ne suoraan paikan päällä, missä niitä käytetään välittömästi työhön.

Miten vedenpitävyys tehdään

Vedenpuhdistus nestemäisellä lasilla vaatii jonkin verran valmistelevaa työtä pinnoitettavan pinnan kanssa. Jos levityksen aikana tulee pölyä tai likaa, työn laatu heikentyy ja mikään ei tapahdu. Siksi tätä vaihetta ei pidä hukata ja käsitellä sitä vastuullisesti.

Vedeneristystekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Rulla tai harja otetaan ja ensimmäinen kerros levitetään koneelle. Tämä vaihe on hyvin yksinkertainen eikä vaadi tarpeettomia yksityiskohtia.
 2. 30 minuutin jälkeen sinun on toistettava ensimmäinen askel: seuraava kerros levitetään eristettyyn betoniin. On tärkeää käyttää virtaavaa lasia tasaisesti, ei tehdä taukoja.
 3. Sen jälkeen valmistetaan suojakerros. Ensin tehdään tavallinen sementtiliuos, jota tavallisesti käytetään seinien rappauslaitteisiin. Kun seos on valmis, kaada virtaava lasi siihen, noudattamalla 1: 1 suhdetta. Kaikki sekoittuu hyvin ja tarvittava kanta peitetään. Tällaisen liuoksen laimentaminen ei ole järkevää, mutta aineet menettävät samalla tarvittavat ominaisuudet. Tästä johtuen on suositeltavaa valmistaa seos pieninä annoksina. Tämä toimenpide toteutetaan tavallisesti rakennuspellillä ja levitetään ohutkerroksessa.
 4. Viimeinen eristysvaihe on eristys. Vaahto tai basaltivilla sopii tähän. Valitse mikä sopii parhaiten.

Hyödyt ja haitat nestemäisen lasin käyttämisestä eristämisessä

Tämän rakennusaineksen edut ovat:

 • Riittävän suuri liikevaihto. Koska tuote on hyvin nestemäinen, se voi tunkeutua mihin tahansa aukkoon. Näin se tarjoaa luotettavan suojan. Tällainen lasi voi tunkeutua sekä puun rakenteeseen että betonipintoihin. Se ei menetä ominaisuuksiaan.
 • Luodaan kiinteä ja vedenpitävä kalvo. Sovellusmenetelmä ei millään tavoin vaikuta tähän. Tällainen kalvo on jatkuva, vaikkakin kerrosten levittäminen tehdään pitkällä tauolla.
 • Vähimmäiskustannukset. Tätä kykyä ylläpidetään eri sovelluksissa. Onko kyseessä lisäaine sementtilaastille tai muulle eristeelle käytetylle seokselle.
 • Kohtuullinen hinta. Tämä laatu on ensiarvoisen tärkeää, kun valitset tuotteen. Tällainen lasi on hyvä vedeneristysmateriaali alhaisella hinnallaan, ja se on siis edes modernia rakennusmateriaalia.

Nestemäisen lasin haitat sisältävät seuraavat seikat:

 • Soveltamisala on hyvin rajallinen. Tätä osaa käytetään vain betonipinnoitteiden tai pinnoitettujen pinnoitteiden pinnoittamiseen. Esimerkiksi se ei ole järkevää soveltaa sitä tiiliseinään, se tuhoaa sen.

Nestemäinen kiinteä lasi

Kuten näette, rakennusmateriaalilla ei ole mitään vikaa. Sen edut ja haitat ovat suunnilleen sama määrä. Periaatteessa tällainen lasi on ihanteellinen tuote vedenpitävyyteen. Ainoa hälyttävä asia on, että yhdessä sementin kanssa on erittäin nopea kovettuminen. Mutta jos opit tekemään kaiken oikein ja noudattamaan kaikkia toimenpiteitä, voit oppia olemaan ystäviä tämän rakennusmateriaalin kanssa. Se auttaa suojaamaan huoneen luotettavasti kosteudelta.

Tällaisen eristyksen hinta

Nestemäinen lasi toimii erottamattomana materiaalina. Tämän rakennusmateriaalin avulla voit lisätä niiden pintojen käyttöikää, joihin sitä käytetään.

Voit ostaa sen missä tahansa myytävässä myymälässä tai verkkokaupassa, joka myy rakennusmateriaaleja. Sitä myydään myös tavallisilla markkinoilla rakennusmateriaalien ja kaikenlaisten rakennusvälineiden osastoissa. Kustannukset riippuvat valmistajan tilavuudesta ja merkistä.

Voidaan päätellä, että nestemäinen vedeneristys on erittäin kohtuuhintainen menettely. Sen vuoksi on syytä harkita sen soveltamista rakentamisen aikana. Kosteus, joka voi imeytyä pohjaan, seiniin jne., Tuhoaa usein tai sallii erilaisten sienten saapua huoneeseen. Se voi myös johtaa henkilöä erittäin vaarallisiin sairauksiin.

Tärkeintä on, että vedenpitävät työt on suoritettava oikein kaikkien hienovaraisuuksien mukaisesti, niin saat halutun tuloksen ja eristetty pinta kestää pitkään ja luotettavasti.

Kuinka käyttää nestemäistä lasia betonin vedeneristykseen?

Nestemäinen lasi, joka on laaja kuluttajan tiedossa paperiraaka-aineena (silikaattiliima), on yksi tehokkaimmista ja suhteellisen halpoista materiaaleista, jotka pystyvät tuottamaan betonirakenteita, joilla on nolla veden läpäisevyys ja nolla veden absorptio. Joten miten voit käyttää nestemäistä lasia vedenkestävään betoniin?

Vaihtoehdot nestemäisen lasin käyttämiseksi betonin vedeneristykseen

Saksalainen kemistin Jan Nepomuk von Fuchs syntetisoitiin lähes 200 vuotta sitten (vuonna 1818) kalium- ja natriumalkaliinimetyylisilikaattisuolojen seos vesisilikaattiliimalla.

Näillä läpikuultavilla liuoksilla on ainutlaatuinen ominaisuus muodostaa substraatin pinnalle ohut ja erittäin vahva kalvo, joka ei läpäise vettä ja kosteusmolekyylejä.

Samalla kuivakalvo ei pelkää avointa vettä, se on joustava, inertti happoille ja ympäristön kannalta turvallinen muille. Nämä ainutlaatuiset ominaisuudet johtivat nestemäisen lasin laajaan käyttöön, mukaan lukien tehokkaiden betonirakenteiden vedeneristäminen erilaisiin tarkoituksiin.

Nestemäinen lasia betonin vedeneristämiseen - käyttövaihtoehdot:

 • Läpäisevän vedenpitävyyden muodossa "puhdas". Nestemäinen lasi, laimennettu vedellä suhteessa 1:10, pystyy tunkeutumaan huokosiin ja löysää betonipinnan 2-5 millimetrin syvyyteen. Lisäksi kolme kerrosta materiaalia luo lähes vesitiiviin vesikalvolle. Kuivumisen jälkeen nestemäisen lasin pohjaan sisältyvät kalium- tai natriumsuolat muodostavat yksikiteisen massan ja tukevat lujasti betonin pinnan puutteet. Samalla vedenpitävä kalvo mahdollistaa muiden vedeneristysyhdisteiden käytön: bitumi ja mastiset aineet;
 • Lisää nestemäistä lasiliuosta vaurioituneeseen liuokseen. Tällaisen ratkaisun valmistustekniikka on seuraava. Vaaditussa osassa sekoitettua sementtiä ja täyteainetta. Seuraavaksi siihen lisätään liuosta, jossa on nestemäistä lasia (1:10), ja sekoitetaan. Tuloksena olevalla materiaalilla on erittäin nopea tarttuvuus, joten se vaatii pikaisesti vedenpoistoa nivelissä, betoniseinien pinnalla, rakenteiden liitoksissa, mukaan lukien erityinen "laastin" ruiskutuspistooli. Lisäksi nestemäisen lasin pohjalta valmistettuja kalkkeja käytetään altaan altaiden, korkea kosteusolosuhteissa työskenteleviin säätöihin, kellari seinämiin ja altaaseen sekä muihin vedenpitäviin betonirakenteisiin.

Nestemäisen lasin käyttö vedenpitävyyteen

Rakentajat pitävät nestemäisen lasin käyttöä vedenpitävänä uutena tapana estää muiden ympäristöön liittyvien ympäristötekijöiden aiheuttamat tulvat ja pinnan tuhoaminen. Tämän materiaalin valmistuksessa käytettiin kalium- ja natrium-silikaatteja, jotka oli liuotettu vedellä. Materiaalin erinomainen liima-aine koostuu täydellisesti pintojen suojaamisesta kosteudelta.

Nestemäisen lasin ulkonäkö

Nestemäisen lasin lajikkeet ja sen laajuus

Nestemäistä lasia käyttävä vedeneristys tekniikka on jaettu kahteen tyyppiin:

 • Jos natriumsilikaatti muuttuu nestemäisen lasin pohjaksi, sen korkeita tahmeita ominaisuuksia käytetään onnistuneesti kellarinseinien tai muiden maanalaisten rakenteiden hoitoon. Nestemäinen natriumlasi on osa monien impregnointiaineiden antiseptistä vaikutusta;
 • kaliumsilikaattiin pohjautuvan nestemäisen lasin valmistuksessa lisäämällä metalliyhdisteitä lisää liuoksen stabiiliutta monille negatiivisille ympäristövaikutuksille. Valmis koostumus, kun sitä käytetään, ei luo häikäisyä, joten sitä käytetään usein itsenäisenä pinnoitteena.

On syytä huomata nestemäisen lasin monipuolisuus - vedenpitävyysmenetelmien lisäksi materiaalia käytetään menestyksekkäästi betonin valmistukseen uusien laastin merkkien luomiseksi. Seos, jossa on nestemäistä sementtiä sisältävä neste, mahdollistaa maaperän lujittamisen, lattian pinnan suojaamisen tulvilta, käytetään muiden ongelmien ratkaisemiseen.

Vedenpuhdistus suojaa altaan sisäpintoja

Viime vuosina maaperän vahvistamisen tekniikka on toteutettu, kun maaperässä, jolla on heikot lujuusominaisuudet, tehdään nestemäisen lasin "injektioita" sementillä omilla käsillä. Manipulaation tarkoituksena on vahvistaa perustusrakennetta ja lisätä rakennuksen elämää.

Kokoonpanon laajoista mahdollisuuksista huolimatta sen päätavoite on luotettavan pintojen suojaus kosteudelta.

Kuinka käytetään nestemäistä lasia

Stekloizoli on yhdiste, joka laimennetaan vedellä 1 - 2 ennen epätasaisen betonin tai säänkestävän kipsin levittämistä pintaan. Nestemassa on erittäin edullinen - neliömetri. m lattia kuluttaa enintään 300 grammaa. Nestemäisen lasin levittämisen tarkoituksena on vahvistaa olemassa olevaa kerrosta ja luoda antiseptisen esteen.

Eri sovellustekniikka toimii eri tavoin betonikerroksella. Pohjustusneste vedenkestävään nestemäiseen lasiseen alkaa aina pohjaosan perusteellisella valmistelulla: pinta puhdistetaan, rasvatusta ja tarvittaessa tasoitetaan.

Työnharja vesitiivistyksellä

Betonin kyllästämiseksi 2 mm: n syvyyteen käyttäen harjoja tai ruiskupistoolia. Kellariseinien syvempään suojaukseen tarvitaan toistuvaa pintakäsittelyä. Kun peität lattiaa tai pystysuoraa seinää, jossa on useita kerroksia nestemäistä lasia, sisärakenne voidaan suojata jopa 2 cm: n syvyyteen asti.

Lattiaan nähden nestemäinen, tahmea lasikoostumus on erinomainen ehkäisy aluskerroksen usein tulvilla sulan ja pohjaveden kanssa. Myös betoni- ja lattiapäällysteitä käsitellään.

Suojaa nestemäisellä lasilla ei ole pelkästään kellarin seinämiä tai lattian pintaa, rakentajat suosittelevat käsittelemään tätä materiaalipoolia. Koostumus muodostaa tiukan esteen kosteudelle, mikä eliminoi sisällön pienen vuotamisen maaperään.

Nestemäisen lasin laajuus materiaalien tuhoutumisen estämisen lisäksi vesi on hyvin laaja:

1) metallirakenteiden käsittely korroosiolta;

2), joka peittää altaan sisäseinät;

3) yhdisteiden valmistus, joilla on korkea tulenkestävyys;

4) aukkojen ja nivelten täyttöön tarkoitetun yleisliiman valmistaminen.

Materiaalin erilaisten käyttötapojen salaisuudet

Jotta nestemäinen lasiseos olisi omalla kädellä, raaka-aineet sekoitetaan sementtiliuokseen 1 - 10. Tuloksena oleva koostumus on vesitiivis kellari, pohja, kaikki betonin ja raudan rakenteet. Lattian käsittely julkisissa suihkissa pidentää tilojen elämää useita kertoja.

Vedenpuhdistus nestemäisellä lasilla toteutusmekanismin mukaan on samanlainen kuin silikoituminen, koostumus jaetaan myös käsitellyn pinnan päälle. Sovelluksen tuloksena on betonin tai muun pohjan huokosiin täyttyminen vedellä läpäisemättömän esteen muodostamiseksi.

Betonipäällysteen lujittaminen, joka on alkanut murentua

Miksi vedenpitävät kelleradan lasi- ja seinät sekä betonin perusteet? Näiden rakenteiden pinta vuorovaikuttaa jatkuvasti maanalaisten ja sulavien vesien kanssa, jotka vähitellen tuhoavat perusrakenteen. Betonin tai metallin rakennusten käyttöaikaa pidennetään omilla käsillä sementin ja nestemäisen lasin seoksella.

Tärkeää: jos halutaan kyllästää talon julkisivu nestemäisellä lasilla, sinun on oltava se, että ulkoseinät saavuttavat heikosti tarttuvuuden (maali ei tartu niihin).

Prosessissa, jossa jalostetaan kellari, betonista tehdyt rakennukset tai kellarikerroksen pinta, on tärkeää suojata kädet ja hengityselimet. Voit tehdä tämän käyttämällä naamioita ja käsineitä, suojata ne hyvin.

On syytä huomata, että jos liesi valmistaa Venäjän uunin omilla käsillään, hän käyttää varmasti sementtiä nestemäisellä lasilla. Liuoksen mittasuhteet ovat seuraavat:

 • 3 kpl hiekkaa;
 • 1 osa sementtiä;
 • 1/5 osa silikaattiliimaa.

Puutarhurit ovat löytäneet mielenkiintoisen käytön nestemäiselle lasille: kevätsiirtyneet puut vaativat haavojen hoitoa. Antibakteerisen puhdistuksen suorittamiseksi ja samanaikaisesti suljetun alueen sulkemiseksi se käsitellään nestemäisellä lasilla.

Arkielämää ja yksityistä kotitalouskäyttöä käytetään nestemäistä lasia harvemmin. Lattian ja kellarin vedenpitävyyteen käytetään edullisempia materiaaleja. Mutta kun asetat esineitä jatkuvan altistumisen kosteissa olosuhteissa, tarvitaan vain sellainen luotettava ja laadukas koostumus. Nestemäinen lasia ei altistu UV-säteilylle, sillä on hyvä joustavuus ja se kestää suojatun rakenteen jopa muodonmuutoksen.

Vedenpitävyys nestemäisellä lasilla

Silikaattiliima on houkutteleva kuluttajille paitsi sen suhteellisen alhaisten kustannusten, myös korkean lujuuden ja kosteuden kestävyyden vuoksi. Lisäksi se pystyy vastustamaan kemiallisia ja mekaanisia rasituksia. Nestemäistä lasia voidaan käyttää vedenpitävyyteen, esimerkiksi kylpyhuoneeseen, koska se on enimmäkseen vain positiivisia arvosteluja.

ominaisuudet

Ennen neste-lasin käyttöönottoa korjaustöissä sinun on tiedettävä sen ominaisuudet. Nestemäinen lasi (toisin sanoen silikaattiliima) on epäorgaaninen yhdiste, jonka kemialliset elementit ovat kalium ja natrium. Poikkeuksena voidaan käyttää litiumsilikaattia. Valmistetun liuoksen ominaisuudet riippuvat voimakkaasti käytetyistä aineosista ja mittasuhteista.

Monien kuluttajien mukaan kaliumsilikaatilla pohjautuvalla nestemäisellä lasilla on suurempi resistenssi kemiallisille ja ilmakehän vaikutuksille. Sinun on tiedettävä, että jos nestemäisellä lasilla käsitelty tuote on vuorovaikutuksessa mineraalituotteen kanssa, on parasta ottaa etusijalle natriumsilikaattiin perustuva liuos - se vaikuttaa rakenteeseen välittömästi kovettuvaan. Yhdistettäessä nämä aineet aiheuttavat kemiallisen reaktion alkamisen, jonka aikana muodostuu natriumaluminaattia. Tämä elementti katalysoi sementtitehon kovettamisprosessin alkua. Lisäksi natriumin pohjaan perustuvan nestemäisen lasin pääasiallinen etu on palonkestävyys ja suoja kosteuden, muotin ja sienen tunkeutumiselta.

Aineiston kulutus

Ennen vedeneristyksen aloittamista silikaattiliima laimennetaan vedellä, sekoittaen voimakkaasti. On tarpeen käyttää osaa: yksi osa vettä kaksi osaa nestemäistä lasia. Käytettäessä tällaista seosta liuoksen likimääräinen kulutus on vain 300 g / m2. m.

Kun työskentelet nestemäisellä lasilla "Stekloizol", voit turvallisesti käsitellä paikoita, joissa on kipinöity pinta ja epätasaiset betonipohjat - tämä luo suojaavan kalvon muotista ja homeenestä, korjaa olemassa olevat kerrokset.

Miksi valita nestemäinen lasi?

Tähän mennessä valmistajat ovat kehittäneet huomattavan määrän vesitiiviitä yhdisteitä. Ne ovat välttämättömiä veden vahingollisten vaikutusten torjumiseksi materiaaleihin. Silikaattiliimalla on monia etuja, esimerkiksi kosteuden, kemiallisen inertiteetin, tulen, myrkyllisten aineiden puutteena ja matala lämmönjohtavuus. Tämän vuoksi tällainen aineesta tuli kiinteä avustaja rakennustöissä.

Sitä käytetään parantamaan lattian, seinien, lattia-alakerrassa ja ullakolla olevia vedenpitäviä ominaisuuksia. Niitä käsitellään puulattialla ja katolla, varustavat altaat ja suojaavat säätiön pohjaa pohjavedestä.

On syytä mainita, että silikaattiliima pystyy tarttumaan moniin pintoihin. Sillä on antiseptinen vaikutus ja se on kestävä korroosion muodostumiselle. Käytön aikana kuluu vähäistä suorituskykyä. Nestemäisen lasin vedeneristysprosessissa toimii eristävän koostumuksen ainesosana, sen puhtaassa muodossa sitä ei käytetä.

Lasin tuotanto on seuraava: kvartsihiekkaa poltetaan soodalla ja murskataan. Tämä menettely on välttämätöntä sellaisen koostumuksen saamiseksi, joka pystyy liuottamaan veteen.

Liuoksen valmistus

Ensinnäkin, sinun täytyy sekoittaa kaikki kuivat ainesosat. Sekoita perusteellisesti, lisää silikaattiliimaa tai sen liuosta. Sekoita sitten uudelleen. Kolmen minuutin kuluttua vasta valmistetun seoksen tulisi olla samanlainen kuin homogeeninen muovimassa. Se on ehdottomasti kiellettyä lisätä siihen nestemäisiä tai lisäaineita.

Riippuen tavoitteista ja suosituksista pakkausten mittasuhteissa voi vaihdella. Mutta yleisen vedeneristyslaastin suhde on: kymmenen litraa sementtilaastia on yhdistettävä yhden litran silikaattiliiman kanssa.

Silikaattiliima-tekniikka

Silikaattiliimalla tapahtuvan vedenpitävän työn perustana on noudattaa erityistä algoritmia toiminnoista, joilla on suuri rooli korkealaatuisen työn saamisessa.

 • Käsiteltävien pintojen on oltava vapaita likaista ja pölystä. On suositeltavaa saada aikaan tasainen pinta, koska se on äärimmäisen vaikea toteuttaa vedenpitävyyden jälkeen. Pienien halkeamien läsnäolo on sallittua, ja suuret aukot on ymmärrettävä. Niiden täyttämiseksi sinun on käytettävä paljon vesitiiviitä materiaaleja, mikä ei ole käytännöllinen ja kestää kauan.
 • Sitten kaikki tarvittavat pinnat päällystetään laastilla, ja sinun on saavutettava täysin tasainen kerros. Ratkaisu kuivuu melko nopeasti. Mutta on suositeltavaa jättää se päiväksi, jolloin luotettavampi luottamus koko pinnalle tämän ajanjakson aikana kuivuu ja kerros kiinnitetään paikalleen.
 • On olemassa tapauksia, joissa käytetään sementtiä vedeneristys. Tämä prosessi olettaa, että materiaali lisätään liuokseen ja eristysominaisuudet ilmenevät sisäpuolelta. Tällaisen vedenpitävyyden maksimaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi on välttämätöntä sekoittaa kaikki ainesosat laadullisesti - tämä mahdollistaa kaikkien komponenttien yhtäsuuret osuudet koko koostumuksesta.

Silikaattiliiman levitysalue

Hyvänlaatuisen vedenpitävyyden tärkeimmät vaatimukset ovat vahvan eristämisen varmistaminen pinnalta ja kestävät suuria dynaamisia ja hydrostaattisia kuormituksia. On muistettava, että pinnan vedenpitävyys on välttämätöntä saada muovi- ja ohutkerrokset, päällystettävän liuoksen on täytettävä huokoset ja kaikki mahdolliset halkeamat. Vedeneristysmateriaalina käytettävän materiaalin on vastattava muotin ja homeen esiintymistä ja sillä on oltava korkea tarttuvuusaste.

Vedenpitävyys silikaattiliimalla betonipinnoille on välttämätöntä sisä- ja ulkokoristuksessa. Pintakäsittelyn jälkeen tuote menettää kykynsä tunkeutua kosteuteen - sitä voidaan käyttää myös veden alla.

Ilman liioittelua, allas on esine, jolla on korkeat käsittelyvaatimukset ja myöhempää huoltoa. Sen on vastattava valtavaa kuormitusta veden vaikutuksista, koska se voi lyhyessä ajassa tuhota rakennusmateriaalia ja sen jälkeen koko altaan rakennetta. Vedenpitävä työ uima-altaassa tehdään sisä- ja ulkopuolelta. Jalustan sisällä yleensä silikaattiliima suojaa tuhoutumista ja vuotamista vastaan ​​ja sen ulkopuolella suojaa pohjaveden haitallisilta vaikutuksilta. Koostumuksen oikealla valitsemisella on mahdollista lisätä huomattavasti poolin käyttöikää.

Eristys silikaattiliimalla kellarilla tai ullakolla on samanlainen kuin menetelmä maaperän kiinnittämiseksi betonirakenteeseen. Molemmissa menetelmissä betonirakenteen eristykset ovat suuria veden haitallisista vaikutuksista, ja niitä voidaan käyttää ulko- ja sisustustöihin. Vedeneristys ei kestä paljon aikaa, ja nestemäisen lasin eristystoiminnon käyttöikä on hyvin pitkä.

Nestemäisen lasin sisältämät kemialliset elementit mahdollistavat tuotteen pienimmän huokosten ja halkeamien tunkeutumisen ja suojaavat sen kosteuden vaikutuksesta. Huolimatta siitä, että nestemäisen lasin käsittelyn aikana tuote saa vedenpitävyyttä, se ei menetä höyryn läpäisevyyttä, koska liimalla on yksi kiderakenne. Samalla vedenpitävä kerros mahdollistaa toisen vedeneristysratkaisun, esimerkiksi bitumin ja mastiksin, käytön.

Jos aiot rakentaa talon pehmeälle ja herkälle maalle, joka voi kaatua kahden vuoden kuluttua, on suositeltavaa lisätä silikaattiliimaa sementtiseokseen ja soveltaa injektointimenetelmää - se otetaan käyttöön ylemmässä maaperäkerroksessa.

Maalipesät, rullat tai ruiskupistoolit sopivat täydellisesti yhtenäiseen päällysteeseen. Ensimmäisen kerroksen levittämisen jälkeen sinun on annettava sille aikaa kuivua. Yleensä se ei kestää yli kolmekymmentä minuuttia normaaleissa olosuhteissa: sallittu kosteus ja lämpötila eivät saa olla alle 20 astetta. Sen jälkeen on suositeltavaa aloittaa välittömästi toisen kerroksen käyttö. Pinta on peitettävä mahdollisimman tasaisesti välttäen aukkoja.

Sitten sinun pitäisi mennä suojakerrokseen. Tee näin valmistelemalla kipsiseinien käytettyä sementtilaastia. On tarpeen lisätä silikaattiliimaa valmistettuun liuokseen ja sekoittaa perusteellisesti. On muistettava, että liuos, johon lisäaineena lisätty silikaattiliimaa, ei laimenta uudelleen, koska liima saattaa menettää suojaavat ominaisuudet. Levitä liuos laastilla erittäin ohuessa kerroksessa.

Myöhemmin tehty työ betonipinnan (asennus vedeneristys työt) voidaan tehdä vain seuraavana päivänä. Viimeistely vedeneristyskäyttöön lämmittämällä basaltivilla tai vaahtolevyillä.

Sisätyöskentelyn suorittamiseksi silikaattiliimaa lisätään laimennetulle sementtiseokselle 8-10 litran sementtiseoksen suhteen 1 litraa silikaattiliimaa kohti.

Vedenpitävästä työskentelystä huoneen ulkopuolella on hankittava sementtiseos, jossa on hiekkaa ja nestemäistä lasia. Monikäyttöinen seos ulkopintaan on 1,5 kg sementtiä, 1,5 kg hiekkaa ja 4 litraa nestemäistä lasia. Vettä suositellaan lisäämään enintään neljäsosa seoksen kokonaismassasta. Kaikissa mittasuhteissa on voimakas eristys, joka suojaa paitsi kosteudelta myös tulelta.

Vedenpitävä pohja nestemäisellä lasilla

Yksi edullisista ja yksinkertaisista tavoista suojata säätiö märältä - vedeneristys nestemäisellä lasilla. Nestemäinen lasia saadaan seuraavasti: vesipitoista suolaliuosta sekoitetaan kvartsihiekkaan ja soodaan, poltetaan ja saadaan vesiliukoisia natriumsilikaatteja tai kalsiumkiteitä, jotka liuotetaan veteen vaaditulle tiheydelle.

Natriumsilikaatin ominaisuus parantaa betonin takavarikointia ja täyttää huokoset liukenemattomilla kiteillä on nykyaikaisten seosten läpivienti vedenpitävälle läpäisylle. On myös mahdollista käyttää tähän tarkoitukseen tavallista nestemäistä lasia.

Vedenpitävät nestemäiset lasityypit

Vedenpitävyys on useita tapoja käyttää nestemäistä lasia, ja kukin käyttää erillistä tekniikkaa.

 • Obmazochnaya vedenpitävyys rullan alla ja liimaamalla vedenpitävät materiaalit;
 • Vedenpitävyys sementillä;
 • Monoliittinen betoniperusta nestemäisen lasin lisäämisellä.

Nestemäistä lasia käytettäessä vedenpitävänä materiaalina tulee olla tietoinen natriumsilikaatin ominaisuuksista:

 • Nestemäinen lasi on liukeneva veteen, joten säätö- ja hydrostaattisen paineen kuormitus ei ole luotettava, ja nestemäisellä lasilla käsitelty betoni on lisäksi suojattava kierretyillä materiaaleilla;
 • Kun natriumsilikaattia lisätään sementtilaastareihin ja betoniin, niiden lujuus pienenee, joten liuoksessa olevan nestemäisen lasin määrä ei saa ylittää 3%;
 • Liuoksen tai betonin asettamisaika nestemäisellä lasilla on hyvin pieni, ja liuoksen sekoittaminen asetusprosessin alkuun on kielletty, koska prosessi pysähtyy. Tästä syystä on välttämätöntä valmistaa nopeasti käytettävän liuoksen määrä.

Tekniikka pinnoittamalla vedeneristys nestemäisellä lasilla

Pohjamaalin vinon vedenpitävyys nestemäisellä lasilla käytetään silloin, kun bitumipohjaisten liuosten käyttö ei ole toivottavaa esimerkiksi käytettäessä polymeeristen valssattujen materiaalien, joiden kosketus öljytuotteisiin tai liuottimiin on kielletty. Itsestään käytetty natriumsilikaattikerros ei ole suojaava, mutta nestemäisen lasin ja betonin vuorovaikutusprosessissa sen huokoset täytetään kiteillä veteen liukenemattomilla yhdisteillä. Suojakerroksen paksuus ei ylitä useita millimetrejä. Jos tämä riittää hyvän vedenpitävyyteen, menetelmä veden pinnoittamiseksi nestemäisellä lasilla on erittäin kätevä ja edullinen.

 1. Valmistele pinta vedeneristykseen: puhdista lika, pöly ja rasva tahrat. Sileä betoni on kevyesti harjattu avaamaan huokoset ja lisää nestemäisen lasin tunkeutumisen syvyyttä.
 2. Käytä nestemäistä lasia leveällä harjalla, kun ensimmäinen kerros kuivataan, voit käyttää toista.
 3. Kuivaa pinta ja jatka sitten liimaukseen tai rullan vedenpitävyyteen.

Sementti-silikaatin tunkeutumistekniikka

Sitä käytetään lohkopohjan vuotojen, nivelten ja saumojen nopeaan vedenpitävyyteen. Liuos valmistetaan sementin perusteella, laimentamalla se vedellä nestemäisellä lasilla, natriumsilikaatin prosenttiosuus on jopa 5% kokonaistilavuudesta. Liuos kovettuu nopeasti, joten valmistele se pieninä annoksina.

 1. Saumojen, liitosten, halkeamien tai muun pohjaveden vaurioitumisen on oltava valmistettu vesitiiviin laastiin. Tätä varten ne kirjoittuvat kiinteään betoniin ja poista lika niistä. Helpottamiseksi halkeamat voidaan lävistää niin, että ne tulevat U-muotoisiksi.
 2. Eristeen tunkeutumisen ratkaisu valmistetaan seuraavasti: nestemäistä lasia sekoitetaan veden kanssa suhteessa noin 1:10 - 1:15, minkä jälkeen saatu liuos kaadetaan vähitellen kuivaan sementtiin tai seokseen, joka perustuu sementtiin ja sekoitetaan kerran. Liuoksen tulee olla paksu ja muovinen. Seosta on mahdotonta sekoittaa useita kertoja, koska se rikkoo aloituskiteen muodostumisen siteet ja liuos menettää ominaisuutensa.

Laita liuos saumojen tai halkeamien päälle lastalla. Paremman tartunnan ansiosta pinta voi olla hieman märkä. Kohdista seos pinnalla ja odota kuivaamista.

Nestemäisen lasin käyttö monoliittisen perustuksen kaatamiseksi

Natriumsilikaatin tai kalsiumsilikaatin lisääminen betoniseoksiin, joita käytetään monoliittisten perustusten valaisemiseen, parantaa sen vedeneristysominaisuuksia ja betonin vedenkestävyys ulottuu säätöön. Samaan aikaan sen epävakaisuus kasvaa hieman ja vetolujuus pienenee, kun betonia käytetään nestemäisellä lasilla, on tarpeen vahvistaa vahvistamista ja lisätä hiekkapohjaisten pintojen paksuutta etenkin kallistusmailla.

 1. Muokatun betonin nopean asettamisen takia on välttämätöntä valmistaa etukäteen kaikkea mitä tarvitset: suorita merkintä, muottien valmistus, vahvistaminen.
 2. Valmistuksessa käytä vettä liuenneen nestemäisen lasin kanssa. Voiman ja veden kestävyyden välisen tasapainon säilyttämiseksi on tarpeen laskea nestemäisen lasin määrä siten, että sen osuus kokonaistilavuudesta ei ylitä 5%.
 3. Sekoita sementtiä ja hiekkaa, vähitellen kaada liuos nestemäistä lasia, sekoitetaan nopeasti ja lisätään täyteainepuristettu savi, sora. Voit myös lisätä kuitua.

Vedenpuhdistus pohjalla nestemäisellä lasilla on verrattain edullinen menetelmä sivuvikoilla. Jos rakennuksen käyttöolosuhteet eivät salli betonin lujuuden heikkenemistä, nestemäisen lasin sijasta voit käyttää nykyaikaisia ​​ratkaisuja läpäisemään pohja-aineen vedenpitävyys.

Vedenpitävä tekniikka nestelasi

Kosteus vaikuttaa kielteisesti moniin materiaaleihin, mikä johtaa niiden tuhoamiseen tai houkuttelevan ulkonäön häviämiseen. Siksi käytetään erikoismateriaaleja, jotka estävät nestemäisen väliaineen vaikutuksen herkkiin elementteihin. Nestemäinen lasinen vedeneristys on melko yleinen materiaali, koska sillä on hyvät ominaisuudet ja se on halpa. Jopa aloittelija voi työskennellä tällaisen eristeen kanssa, koska prosessin ydin on yksinkertainen ja ymmärrettävä kaikille.

Vedenpitävyysominaisuudet


Ihmisillä on usein kysymys, miten vedeneristys tehdään nestemäisellä lasilla? Lähes kaikki tietävät, millaista materiaalia se on, mikä on sen kemiallinen koostumus ja miten sitä tulee käsitellä varastoinnin aikana. Mutta välitön työ voi olla vaikeaa. Selkeän tietämyksen puuttuessa on parempi olla yrittämättä improvisoida ja ajatella, että se on selvitettävä liikkeellä.

On ehdottomasti kysyttävä asiantuntijoiden neuvoja tai ainakin lukea aihekohtainen foorumi ymmärtämään likimääräisiä toimia ja niiden järjestystä. Jos menettely on tehty väärin, se voi vain vahingoittaa eikä saada mitään hyötyä, joten tieto on välttämätöntä.


Jokainen mestari sanoo, että kysymys siitä, miten nestemäistä lasia käytetään vedenpitävyyteen, on kaksi vastausta: sen puhtaassa muodossa tai yksinkertaisesti lisää se ratkaisuun. Molemmat menetelmät ovat hyviä, joten täällä jokainen päättää, miten se sopii hänelle. Ensimmäisessä tapauksessa on odotettava kaikkien töiden loppuunsaattamista ja lasin ja kipin täydellistä kuivaamista. Vain silloin voimme jatkaa eristämistä.

Jos kaikilla vedellä ei ole aikaa haihtua liuoksesta, syntyy tilanne, kun se osoittautuu lukittavaksi eristävän kerroksen alle ja kuljettaa sen tuhoisaa vaikutusta sisältä. Tätä ei voi sallia, koska virhe ei enää ole mahdollista. On parempi odottaa pari lisäpäivää kuin kiirehtiä ja päätyä päinvastaiseen tulokseen.

Työntekoteknologia


Nestemäisen lasin vedeneristämisen perustekniikka merkitsee erityistä toimintosarjaa, joilla kaikilla on tärkeä rooli:

 • • Käsiteltävän pinnan on oltava moitteettomasta roskasta ja pölystä. On suositeltavaa tehdä se heti täydellisesti, sillä siitä on erittäin vaikea saavuttaa. Pienet halkeamat sallitaan, mutta suuret aukot on korjattava, koska niiden täyttämiseen tarvitaan paljon materiaalia.
 • • Seuraavaksi valmistettu pinta yksinkertaisesti käsitellään tasaisesti materiaalin kanssa, yrittäen tehdä saman kerroksen kaikkialla. Se kuivuu melko nopeasti, mutta on parempi odottaa ainakin päivää, niin että kaikki vain jäätyy ja pysyvät paikoillaan.

Joskus käytännössä käytetään sementtieristystä. Tämä toimenpide tarkoittaa sitä, että materiaali lisätään suoraan liuokseen ja eristys tapahtuu välittömästi sisäpuolelta. Jotta saavutettaisiin suurin mahdollinen hyötysuhde tästä menetelmästä, sekoitetaan liuos huolellisesti siten, että kaikki osat ovat läsnä jokaisessa osassa yhtä suuressa osuudessa.

Nestemäisen lasin pinta-ala


Vedeneristysmateriaalin käyttö kattaa lähes kaikki tekniset tarpeet, joita saattaa syntyä rakentamisen aikana:

 • • Sisäisissä ja ulkoisissa töissä käytetään konkreettista vedeneristys nestemäisellä lasilla. Jalostuksen jälkeen materiaali muuttuu kokonaan kosteuden suhteen epäsopivaksi ja sitä voidaan helposti käyttää myös veden alla.
 • • Uima-altaan vedeneristyslasi on erittäin hyvä ratkaisu, sillä sen avulla voit saavuttaa erinomaiset tulokset edullisesti. On paljon vaikeampaa työskennellä erityisen elokuvan kanssa, ja sinun on karsittava nivelet melko paljon. Lasilla ei ole näitä haittoja.
 • • Vedenpitävä sisäpohjassa nestemäisellä lasilla suojaat itseäsi sellaiselta epämiellyttävältä tapahtumalta, kuin veden ulkonäkö varojensa keskelle talvella. Keväällä pohjavesien taso nousee voimakkaasti, ja jos joki on lähellä, se levittyy laajalti, joskus lähestyy lähellä koteja. Joten suojakerros antaa pitää nesteen luonnollisissa rajoissaan.
 • • Nestemäisen lasin vedenpitävyys on ihanteellinen ongelman ratkaisemiseen talon mukavimmista olosuhteista. Jalostuksen jälkeen rakennuksen pohja ei salli nesteen ja kosteuden siirtymistä.
 • • Vedenpuhdistusseinämiä nestemäisellä lasilla käytetään melko harvoin, koska kosteus harvoin imeytyy sivukäytävien läpi. Tarvittaessa tämä menettely on myös mahdollista, vaan tarvitset vain riittävän määrän materiaalia.
 • • Kaivon vedeneristyslasiin käytetään nestettä, kahdessa kerroksessa. Ensimmäistä yksinkertaisesti sovelletaan seiniin sen puhtaassa muodossa, ja toinen on sen päällä osana sementtilaastia. Joten se tulee osoittamaan mahdollisimman suuren vaikutuksen.
 • • Lattian vedenpitävyys nestemäinen lasi sopii hyvin, koska sen ansiosta kemikaalinen rakenne mahdollistaa jopa pienimmät halkeamat.


Kuten luettelosta voidaan nähdä, materiaali on todella universaalia.


Mikä on talon käsittelyn kustannus nestemäisellä lasilla?


Jos vedeneristys suoritetaan nestemäisellä lasilla omilla kädilläsi, sinun ei tarvitse maksaa liikaa. Toimiin ei tarvita kehittyneitä työkaluja tai ammattilaislaitteita. Ja kun se ei kestä kovin kauan.


Nestemäisen lasin hinta vedeneristämiseen riippuu valitusta valmistajasta.

Nestemäisen lasin käyttö vedenpitävyyteen

Vedeneristys nestemäisellä lasilla

Ilmaisu "nestemäinen lasi" on hämmentävää monille. Mutta tässä ei ole mitään outoa, juuri tämä nestemäinen materiaali kovettumisen jälkeen muodostaa pinnoitteen, joka on samankaltainen kuin lasi. Eli se on avoin, ei anna vettä, tarpeeksi vahva, mutta samalla hauras.

Mielenkiintoisin asia on se, että tämä rakennusmateriaali on tunnettu jo kauan, mutta se sai suosion, kun tällaista tapahtumaa käytettiin laajalti vedenpitävänä pohjalla nestemäisellä lasilla. Se on myös hyödyllinen kaivon seinien, uima-altaan lattian ja seinien sekä betonin lattian suojaamiseksi kellarissa, varastoissa ja teollisuuskasveissa.

Nestemäisen lasin koostumus ja myynti

Kemiallisesta näkökulmasta nestemäinen lasi on yksinkertaisesti natriumsilikaatin ja kaliumsilikaatin liuos, johon on lisätty pehmentimiä ja modifioivia aineita, jotka antavat koostumukselle halutut suorituskykyominaisuudet. Ja pääkomponenteilla - tämä on tavallinen silikaattiliima, joka muistaa mitä se on. Tämä liima myös muuttuu läpikuultavaksi ja hauraaksi kuivauksen jälkeen. Muokkaajien lisääminen antaa koostumukselle erikoisominaisuuksia, erityisesti lujuutta, kykyä tunkeutua käsitellyn betonin paksuuteen, jolloin se on vedenpitävä ja vahingoittumaton. Koska nestemäisen lasin kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin muut vedeneristysmateriaalit, on kannattavampaa käyttää sitä suojatakseen altaan pohjaa, pohjaa ja seiniä. Sovelluskehitys on niin yksinkertaista, että se on helppo tehdä omalla kädellä.

Nestemäinen lasikuomu on ulkonäöltään valkoinen, harmaa tai kellertävä viskoosi neste, jota tarjotaan myyntiin eri kokoisia muovisäiliöitä - 0,5 - 10 litraa (15 kg) tai 20 - 200 litran tynnyreissä. Säiliössä on aina kirjoitettu "nestelasi" ja määritetty valmistaja. Tuotanto, kuljetus ja varastointi tehdään GOST 13078-81: n mukaisesti.

Myös nestemäistä lasia jauheita ja rakeita on. Tätä materiaalia kutsutaan nimellä Monasil, saatavana 12 kg pussissa. Se tuodaan haluttuun tilaan lisäämällä vettä pakkauksessa ilmoitettuun määrään.

Soveltamisalueet

Nestemäisen lasin käyttö on kolmessa suunnassa:

 1. 1. Lattian ja seinien vedenpitävyys maanalaisissa rakenteissa: hyvin, uima-allas, kellari jne.
 2. 2. Lisäaineena julkisivujen ja korkean kosteuden omaavien huoneiden, kuten uima-altaan tai kaivon, valmistukseen. On kuitenkin pidettävä mielessä, että tällainen ratkaisu jäätyy hyvin nopeasti ja on kehitettävä välittömästi. Mutta tällaiset seinät eivät vaadi ylimääräistä vedenpitävyyttä.
 3. 3. Nestemäistä lasia voidaan käyttää myös lisäaineena betonina, minkä jälkeen siitä tulee raskaita monoliittia, jolla on vettä hylkivä ominaisuus. Tällöin on noudatettava tiukasti mittasuhteita (riippuen sementin tuotemerkistä), muuten voit muuttaa betonin laatua niin paljon, että se tulee hauraaksi lasiksi.

Käyttö betonilla

Kuinka paljon nestemäistä lasia voidaan lisätä betoniin ja miten se voidaan tehdä oikein?

Betonin ja nestemäisen lasin koostumusta ei voida käyttää vain kaivon tai uima-altaan rakentamiseen, vaan myös silloin, kun asetetaan takka, liesi ja sementtilaite lattialämmön alla. Tosiasia on, että nestemäisen lasin lisääminen betonin lämmönkestävyyteen nousee 900-1000 astetta 200 - tavanomaiseen koostumukseen verrattuna. Oikein sekoitetussa liuoksessa ei ole pelkästään vettähylkivää ominaisuutta, vaan se toimii myös erinomaisena lämmöneristyksenä. Käyttää nestemäistä lasia lisäaineena vain betonille M300 ja M400.

Liuoksen sisältämän silikaattilasilajin osuus ei saa ylittää 10% - tämä on suurin sallittu arvo. Paras vaihtoehto on 7%, joka on 70-72 litraa nestemäistä lasia kohti 1 m3: n valmiiksi valmistettua betonia. Tässä tapauksessa on muistettava seuraavat koostumuksen asetusten arvot (16-20 asteen lämpötilassa):

 • 1. Kun lasin määrä on 2%, alkuasetus tapahtuu 40-45 minuutin sisällä, lopullinen on 22-24 tuntia.
 • 2. Alle 5% indikaattorit ovat seuraavat: 25-30 minuuttia ja 12-14 tuntia.
 • 3. 7-8%: ssa liuos asetetaan 10 minuutissa ja lopulta kestää 8 tuntia.

Tällaisen betonin kypsyyden viimeinen saavutus tapahtuu 28 päivän kuluessa.

Uunien ja lattialevyjen rakentamisen aikana nestemäisen lasin osuus voidaan nostaa 25-35%: iin, mutta tällainen liuos jähmettyy 1-3 minuutissa. Mutta sen lämmönkestävyys on 1400 astetta.

On yhtä tärkeää, että tällaisen betonin valmistustekniikka suoritetaan oikein. Kategoriana on mahdotonta lisätä nestemäistä lasia valmiiseen ratkaisuun!

Ja tämä on tehtävä oikein seuraavalla tavalla: ensinnäkin nestemäinen lasi laimennetaan vedellä vähintään kaksi kertaa, ja sitten kuivaa sementtiä sekoitetaan tähän nesteeseen. Semi-nesteseos voidaan jo kaataa sekoittimeen. Mutta sinun on ratkaistava koko ratkaisu omilla käsillänne nopeasti - 10-12 minuutissa, muuten se ei ole sopiva. Sekoitin on pestävä välittömästi.

Nestemäisen lasin ansiot

Miksi tämä materiaali, vaikka tällaisilla työn ongelmallisilla ominaisuuksilla ja pinnoitteen epävakaudella, käytetään niin laajasti rakennuskohteissa? Mutta tosiasia on, että sillä on monia erittäin välttämättömiä ominaisuuksia, joita muut materiaalit eivät pysty tarjoamaan ja jotka ovat paljon kalliimpia.

 • 1. Erinomainen tarttuvuusominaisuudet. Materiaali tunkeutuu syvälle betoniin, puuhun ja kiviin ja se antaa korkean tarttuvuuden vedenpitävälle päällysteelle altaan, kuopan tai pohjan seinille.
 • 2. Riippumatta sovellutusmenetelmästä johtuen materiaalin juoksevuudesta ja samanaikaisesti viskositeetista, se muodostaa kiinteän tasaisen päällysteen. On toivottavaa, että kaikki työ tehdään kerralla ilman väliaikaisia ​​aukkoja.
 • 3. Pienen nestemäisen nesteen kulutus - peittää yhden alueen pinta, se tarvitsee kaksi kertaa vähemmän kuin esim. Nestekumia.
 • 4. Alhainen hinta. Nestemäinen lasia - kaikkein edullisin vedeneristysmateriaali.

Huonot lasista

Ensinnäkin nestemäisen lasin puhdas pinnoite - erittäin hauras ja jopa pienempi puhallus tai muodonmuutos, esimerkiksi altaan tai kaivon seinät, tuhoaa sen. Siksi materiaali on useimmiten käyttö betonin lisäaineena.

Toiseksi vesilasi on yhteensopiva vain betonin, kipsin ja puun kanssa. Ne eivät voi peittää tiiliä, koska se nopeasti romahtaa.

Kolmanneksi on melko vaikea materiaali työskennellä - on tärkeää työskennellä omin käsin nopeudella ja huolella, kun asetus tapahtuu nopeasti.

Neljäs haittapuoli on se, että betonin ja kipsin päällepinnoitetta ei ole mah- dollista levittää päällekkäin, on mahdotonta maalata pintamaalia eli maalata tai lakata.

Nestemäisen lasin käyttö - miten tehdä

Tekniikka on samanlainen kuin muiden materiaalien käyttö. Erityisen tärkeää on kuitenkin pinnan valmistelu - poista lika, pöly, rasva ja öljy tahrat. Esimerkiksi uima-altaan seinien ja lattian vedeneristys suoritetaan seuraavasti:

 • 1. Työssä voit käyttää telaa tai harja-maklovitsua. Ensimmäinen kerros levitetään nopeasti - tasaisesti ja ilman aukkoja.
 • 2. Anna kalvon tarttua 30 minuuttia ja pistä sitten toinen kerros.
 • 3. Seuraava vaihe - suojaava kerros. On tarpeen valmistaa vakio kipsiastiasto, sekoittaa se nestemäisellä lasilla yhden ja yhden välissä ja nopeasti pintaa koko pinta noin 1 cm: n kerroksella.
 • 4. Seuraavaksi sinun on odotettava muutama päivä, kunnes kipu kiinteytyy.
 • 5. Kun voit jatkaa viimeistelyä.

johtopäätös

Nestemäinen lasi on materiaalin vedenpitävyyden kannalta hyväksyttävä vaihtoehto etenkin edullisten kustannusten valossa. Tällainen haitta kuin nopea asetus voidaan tasoittaa vaiheittaisen työn avulla. Mutta tällaisen päällysteen avulla voit tehdä omalla kädellä lattian, perustuksen, altaan, altaan, terassin, kellarin ja muiden rakennusten korkealaatuisen vedenpitävyyden.

Kuinka käyttää nestemäistä lasia betonin vedeneristykseen?

Nestemäinen lasi, joka on laaja kuluttajan tiedossa paperiraaka-aineena (silikaattiliima), on yksi tehokkaimmista ja suhteellisen halpoista materiaaleista, jotka pystyvät tuottamaan betonirakenteita, joilla on nolla veden läpäisevyys ja nolla veden absorptio. Joten miten voit käyttää nestemäistä lasia vedenkestävään betoniin?

Vaihtoehdot nestemäisen lasin käyttämiseksi betonin vedeneristykseen

Saksalainen kemistin Jan Nepomuk von Fuchs syntetisoitiin lähes 200 vuotta sitten (vuonna 1818) kalium- ja natriumalkaliinimetyylisilikaattisuolojen seos vesisilikaattiliimalla.

Näillä läpikuultavilla liuoksilla on ainutlaatuinen ominaisuus muodostaa substraatin pinnalle ohut ja erittäin vahva kalvo, joka ei läpäise vettä ja kosteusmolekyylejä.

Samalla kuivakalvo ei pelkää avointa vettä, se on joustava, inertti happoille ja ympäristön kannalta turvallinen muille. Nämä ainutlaatuiset ominaisuudet johtivat nestemäisen lasin laajaan käyttöön, mukaan lukien tehokkaiden betonirakenteiden vedeneristäminen erilaisiin tarkoituksiin.

Nestemäinen lasia betonin vedeneristämiseen - käyttövaihtoehdot:

 • Läpäisevän vedenpitävyyden muodossa "puhdas". Nestemäinen lasi, laimennettu vedellä suhteessa 1:10, pystyy tunkeutumaan huokosiin ja löysää betonipinnan 2-5 millimetrin syvyyteen. Lisäksi kolme kerrosta materiaalia luo lähes vesitiiviin vesikalvolle. Kuivumisen jälkeen nestemäisen lasin pohjaan sisältyvät kalium- tai natriumsuolat muodostavat yksikiteisen massan ja tukevat lujasti betonin pinnan puutteet. Samalla vedenpitävä kalvo mahdollistaa muiden vedeneristysyhdisteiden käytön: bitumi ja mastiset aineet;
 • Lisää nestemäistä lasiliuosta vaurioituneeseen liuokseen. Tällaisen ratkaisun valmistustekniikka on seuraava. Vaaditussa osassa sekoitettua sementtiä ja täyteainetta. Seuraavaksi siihen lisätään liuosta, jossa on nestemäistä lasia (1:10), ja sekoitetaan. Tuloksena olevalla materiaalilla on erittäin nopea tarttuvuus, joten se vaatii pikaisesti vedenpoistoa nivelissä, betoniseinien pinnalla, rakenteiden liitoksissa, mukaan lukien erityinen "laastin" ruiskutuspistooli. Lisäksi nestemäisen lasin pohjalta valmistettuja kalkkeja käytetään altaan altaiden, korkea kosteusolosuhteissa työskenteleviin säätöihin, kellari seinämiin ja altaaseen sekä muihin vedenpitäviin betonirakenteisiin.

Nestemäisen lasin käytön etuja betonin vedeneristykseen

 • Suuri tarttuvuus. Nestemäisen lasin muodostavat silikaatit kykenevät "tarttumaan" peilipintoihin;
 • Muodostaa kosteudelle ja ilmalle läpäisemättömiä molekyylirakenteita;
 • 100% ympäristöystävällisyys ja turvallisuus ihmisille ja eläimille. Poikkeus - vältä kosketusta silmien ja limakalvojen kanssa. Poistetaan nopealla pesemällä juoksevalla vedellä;
 • Helppokäyttöisyys;
 • Alhaiset kustannukset ja alhainen kulutus tekevät nestelasista edullisimman vedenpitävän materiaalin, kun kaikki muut olosuhteet ovat yhtä suuret.

Nestemäisen lasin haitat

 • Ihmisten käytettävissä olevien pintojen käsittely on sallittua;
 • Vedeneristyskalvo tuhoutuu mekaanisilla vaikutuksilla - se vaatii lisäsuojaa telaneristyksellä, bitumilla, mastilla jne.

Sisältää teknologian käytön

 • Nestekaasun ostamisessa kannattaa varmistaa tavaroiden laatu. Pakkaus materiaalin kanssa on sinetöitävä, myyjällä on oltava asiaankuuluvien asiakirjojen pakkaus, pakkauksen sisältämän nesteen on oltava geelimäinen, läpikuultava, ilman kokkareita. Nestemäinen lasi "selviytyi" useista "jäädytys-sulatus" -jaksoista kokonaan ja peruuttamattomasti menettää kulutusominaisuudet;
 • Ennen levittämistä alustan pintaa puhdistetaan tippuvuista ja muista ulkonemista. Kun jalostetaan hiomakivellä tai tasaisella silikaattilangalla, pölynpoisto suoritetaan;
 • Pohjustusliuoksen valmistus - laimennettu nestemäinen lasikonsentraatti laimennetaan puhtaalla vedellä suhteessa 1 litraan materiaalia 2,5 litraan vettä;
 • Ratkaisun soveltaminen on sallittua useissa vaihtoehdoissa: maaliharja, maalausrulla tai ruiskupistooli. Uudelleenkäyttö on sallittu 0,5 tunnin kuluttua normaaleissa olosuhteissa: ympäristön lämpötila 20 celsiusaste ja normaali kosteus;
 • Päällystysliuoksen valmistus: vesi, nestemäinen lasi ja sementti suhteessa 1: 1: 1. Koska liuoksen pitoaika on enintään 15 minuuttia, on välttämätöntä työskennellä hyvin nopeasti, tasoittamalla liuos tasaisella kerroksella lastalla tai lastalla;
 • Lisää työtä betonin pinnan kanssa (telojen vedeneristys, laattojen viimeistely tai eristäminen) on mahdollista seuraavana päivänä pinnoitusliuoksen levittämisen jälkeen.

Onko nestemäinen lasi sopiva vedenpitävyyteen?

Nestemäisen lasin käyttö

Veden ja kosteuden vahingollisten vaikutusten estämiseksi on kehitetty runsaasti vedenpitäviä materiaaleja. Niistä viimeinen paikka on nestemäinen lasi. Jo kauan sitten ilmestyi työkalu, jossa voimia ja päätä käytetään monissa oksissa. Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta nestemäinen lasi sopii erinomaisesti seinien, lattian, kellari- ja ullakkotasojen vedenpitävyyteen. Sitä käytetään altaiden järjestämiseen, pohjaveden suojelemiseen pohjavedestä. Niissä on puulattiat, seinät ja katot. On tärkeää, että vesilasilla on hyvät antiseptiset ominaisuudet, jotka suojaavat pintaa muotista ja homeenestä.

Valmistelutyöt

Tietenkin ennen työn suorittamista on tarpeen valmistaa pinta: puhdista se likaa ja irrota huolellisesti vanhan pinnoitteen jäänteet. Pinnan on oltava mahdollisimman tasainen ilman halkeamia, siruja ja muita vikoja.

Vaatimukset vedenpitäviksi

Eristyksen pitäisi antaa luotettavaa suojaa vettä vastaan, kestää suuria dynaamisia ja hydrostaattisia kuormituksia. On tärkeää, että vedenpitävä kerros on joustava ja ohut. Pinnoitteen tulee täyttää huokoset ja halkeamat. Vedeneristysmateriaalilla on oltava antiseptiset ominaisuudet ja korkea tarttuvuusaste.

Vedeneristys nestemäisellä lasisella kellarilla ja ullakolla

Työskentely nestemäisen lasin kellarin ja ullakkotilan pinnoitteella on samanlainen kuin betonirakenteiden silikointi. Se on korkeatasoinen suoja betonirakenteet veden haitallisilta vaikutuksilta ja sitä voidaan käyttää sekä rakennuksen sisällä että sen sisäpuolella.

Vedeneristykset tehdään melko nopeasti. Nestemäisen lasin suojaavien ominaisuuksien pätevyys on niin suuri, että sitä voidaan verrata itse rakenteen elinikään.

Nestemäisen lasin kemiallinen koostumus mahdollistaa sen tunkeutumisen jopa pienimpiin materiaalin huokosiin ja halkeiluihin, luotettavasti suojaamaan sitä kosteudelta. Vaikka nestemäisellä lasilla käsitelty materiaali hankkii vettähylkivää ominaisuutta, se pysyy höyryä läpäisevänä kiteisen rakenteensa vuoksi. Sisäkäyttöön lisätään nestemäistä lasia vedeneristykseen sementtilaastille. Sen valmistukseen 8-10 litraa sementtilaastia on tarpeeksi 1 litra nestemäistä lasia.

Vedenpitävyys seoksen ulkopuolelle laimennetaan eri suhteessa. Liuoksen valmistamiseksi sinun on otettava sementti, hiekka ja nestemäinen lasi suhteessa 1,5: 1,5: 4. Vesi ei tarvitse enempää kuin ¼ massan liuoksesta. Oikealla työllä saadaan vahva eristys, joka suojaa sekä vettä että tulta vastaan.

Hyvin vedeneristys

Kaivojen vedenpitävyys toimii kahdessa vaiheessa. Ensin kuopan seinämille levitetään nestemäistä lasia, jonka jälkeen toinen kerros levitetään sementti-laastiin, joka koostuu sementistä, hiekasta ja nestemäisestä lasista yhtä suurilla osilla.

Vedeneristysaltaat

Ilman liioittelua uima-altaat ovat lisääntyneen monimutkaisuuden kohteita. Niiden on kestettävä raskaat kuormat vedestä. Vesi tuhoaa nopeasti rakennusmateriaalit ja viime kädessä altaan rakenteen. Siksi asianmukaisesti toteutettu vedeneristys on niin tärkeää, kun rakennetaan ja käytetään altaan.

Vesieristysaltaiden töitä tehdään sekä sisä- että ulkopuolelta. Vedenpuhdistus kulhoon suojaa sitä tuholta ja vuotamisesta, ulkoinen - suojaa pohjaveden haitallisilta vaikutuksilta. Alueen elämä riippuu laitteen altaan oikeasta vedeneristysmateriaalista. Vesitiivistykseen käytetään yhdessä sementti-polymeerikoostumusten kanssa elastisia materiaaleja, kuten nestemäistä lasia, joka muodostaa kalvon, joka hylkii vettä ja estää säröjä altaaseinissä.

Nestemäistä lasia vedeneristämiseen käytetään sekä puhtaassa muodossa että kyllästämisen ja lisäaineiden muodossa. Se täyttää kaikki tiilen ja betonin kaikki huokoset ja halkeamat, toimii luotettavana suojauksena tuhoutumiselta ja korroosiolta.

Säännöt ratkaisujen valmistelusta

Ensiksi sekoita kuivat aineosat ja sekoita useita minuutteja, lisää sitten nestemäinen lasia tai seosta ja sekoita uudelleen 3-5 minuuttia. Valmis seoksen tulisi olla homogeeninen ja liikuteltava. Seosta ei saa laimentaa nestemäisellä lasilla, vedellä tai täyteaineella.

Yleisratkaisun mittasuhteet vedenpitävyyteen: 10 litraa sementtilaastia 1 litra nestemäistä lasia.

Nestemäinen lasi on yleinen korjaustoimenpide. Sitä käytetään menestyksekkäästi monilla ihmisen toiminnan alueilla. Rakentaminen ei ole poikkeus. Vedenpuhdistus, suoja vaurioilta ja sieneltä, betonin, maalien, kipsin ja laastareiden laadun parantaminen - tämä ei ole täydellinen luettelo nestemäisen lasin "ansioista".

Vedenpitävä tekniikka nestelasi

Kosteus vaikuttaa kielteisesti moniin materiaaleihin, mikä johtaa niiden tuhoamiseen tai houkuttelevan ulkonäön häviämiseen. Siksi käytetään erikoismateriaaleja, jotka estävät nestemäisen väliaineen vaikutuksen herkkiin elementteihin. Nestemäinen lasinen vedeneristys on melko yleinen materiaali, koska sillä on hyvät ominaisuudet ja se on halpa. Jopa aloittelija voi työskennellä tällaisen eristeen kanssa, koska prosessin ydin on yksinkertainen ja ymmärrettävä kaikille.

Vedenpitävyysominaisuudet

Ihmisillä on usein kysymys, miten vedeneristys tehdään nestemäisellä lasilla? Lähes kaikki tietävät, millaista materiaalia se on, mikä on sen kemiallinen koostumus ja miten sitä tulee käsitellä varastoinnin aikana. Mutta välitön työ voi olla vaikeaa. Selkeän tietämyksen puuttuessa on parempi olla yrittämättä improvisoida ja ajatella, että se on selvitettävä liikkeellä.

On ehdottomasti kysyttävä asiantuntijoiden neuvoja tai ainakin lukea aihekohtainen foorumi ymmärtämään likimääräisiä toimia ja niiden järjestystä. Jos menettely on tehty väärin, se voi vain vahingoittaa eikä saada mitään hyötyä, joten tieto on välttämätöntä.

Jokainen mestari sanoo, että kysymys siitä, miten nestemäistä lasia käytetään vedenpitävyyteen, on kaksi vastausta: sen puhtaassa muodossa tai yksinkertaisesti lisää se ratkaisuun. Molemmat menetelmät ovat hyviä, joten täällä jokainen päättää, miten se sopii hänelle. Ensimmäisessä tapauksessa on odotettava kaikkien töiden loppuunsaattamista ja lasin ja kipin täydellistä kuivaamista. Vain silloin voimme jatkaa eristämistä.

Jos kaikilla vedellä ei ole aikaa haihtua liuoksesta, syntyy tilanne, kun se osoittautuu lukittavaksi eristävän kerroksen alle ja kuljettaa sen tuhoisaa vaikutusta sisältä. Tätä ei voi sallia, koska virhe ei enää ole mahdollista. On parempi odottaa pari lisäpäivää kuin kiirehtiä ja päätyä päinvastaiseen tulokseen.

Työntekoteknologia

Nestemäisen lasin vedeneristämisen perustekniikka merkitsee erityistä toimintosarjaa, joilla kaikilla on tärkeä rooli:

 • • Käsiteltävän pinnan on oltava moitteettomasta roskasta ja pölystä. On suositeltavaa tehdä se heti täydellisesti, sillä siitä on erittäin vaikea saavuttaa. Pienet halkeamat sallitaan, mutta suuret aukot on korjattava, koska niiden täyttämiseen tarvitaan paljon materiaalia.
 • • Seuraavaksi valmistettu pinta yksinkertaisesti käsitellään tasaisesti materiaalin kanssa, yrittäen tehdä saman kerroksen kaikkialla. Se kuivuu melko nopeasti, mutta on parempi odottaa ainakin päivää, niin että kaikki vain jäätyy ja pysyvät paikoillaan.

Joskus käytännössä käytetään sementtieristystä. Tämä toimenpide tarkoittaa sitä, että materiaali lisätään suoraan liuokseen ja eristys tapahtuu välittömästi sisäpuolelta. Jotta saavutettaisiin suurin mahdollinen hyötysuhde tästä menetelmästä, sekoitetaan liuos huolellisesti siten, että kaikki osat ovat läsnä jokaisessa osassa yhtä suuressa osuudessa.

Nestemäisen lasin pinta-ala

Vedeneristysmateriaalin käyttö kattaa lähes kaikki tekniset tarpeet, joita saattaa syntyä rakentamisen aikana:

 • • Sisäisissä ja ulkoisissa töissä käytetään konkreettista vedeneristys nestemäisellä lasilla. Jalostuksen jälkeen materiaali muuttuu kokonaan kosteuden suhteen epäsopivaksi ja sitä voidaan helposti käyttää myös veden alla.
 • • Uima-altaan vedeneristyslasi on erittäin hyvä ratkaisu, sillä sen avulla voit saavuttaa erinomaiset tulokset edullisesti. On paljon vaikeampaa työskennellä erityisen elokuvan kanssa, ja sinun on karsittava nivelet melko paljon. Lasilla ei ole näitä haittoja.
 • • Vedenpitävä sisäpohjassa nestemäisellä lasilla suojaat itseäsi sellaiselta epämiellyttävältä tapahtumalta, kuin veden ulkonäkö varojensa keskelle talvella. Keväällä pohjavesien taso nousee voimakkaasti, ja jos joki on lähellä, se levittyy laajalti, joskus lähestyy lähellä koteja. Joten suojakerros antaa pitää nesteen luonnollisissa rajoissaan.
 • • Nestemäisen lasin vedenpitävyys on ihanteellinen ongelman ratkaisemiseen talon mukavimmista olosuhteista. Jalostuksen jälkeen rakennuksen pohja ei salli nesteen ja kosteuden siirtymistä.
 • • Vedenpuhdistusseinämiä nestemäisellä lasilla käytetään melko harvoin, koska kosteus harvoin imeytyy sivukäytävien läpi. Tarvittaessa tämä menettely on myös mahdollista, vaan tarvitset vain riittävän määrän materiaalia.
 • • Kaivon vedeneristyslasiin käytetään nestettä, kahdessa kerroksessa. Ensimmäistä yksinkertaisesti sovelletaan seiniin sen puhtaassa muodossa, ja toinen on sen päällä osana sementtilaastia. Joten se tulee osoittamaan mahdollisimman suuren vaikutuksen.
 • • Lattian vedenpitävyys nestemäinen lasi sopii hyvin, koska sen ansiosta kemikaalinen rakenne mahdollistaa jopa pienimmät halkeamat.

Kuten luettelosta voidaan nähdä, materiaali on todella universaalia.

Mikä on talon käsittelyn kustannus nestemäisellä lasilla?

Jos vedeneristys suoritetaan nestemäisellä lasilla omilla kädilläsi, sinun ei tarvitse maksaa liikaa. Toimiin ei tarvita kehittyneitä työkaluja tai ammattilaislaitteita. Ja kun se ei kestä kovin kauan.

Nestemäisen lasin hinta vedeneristämiseen riippuu valitusta valmistajasta.