Sementtipohjainen vedeneristys

Sementtipohjaiset materiaalit ovat ilmestyneet melko hiljattain, mutta ne ovat jo päässeet tiukasti sisään elämäämme. Niitä käytetään lähes kaikentyyppisissä rakennus- ja viimeistelytoiminnoissa, niillä on erinomaiset suorituskykyominaisuudet, suuret lujuusominaisuudet ja kestävyys sekä sopivat hyvin myös sisä- ja ulkokäyttöön.

soveltamisalansa

 • Betonin, kiven, rappauksen ja muun tyyppisten rakenteiden suoja pohjaveden tuhoisilta vaikutuksilta, kosteudelta, paineiselta vedeltä;
 • säätiöiden, altaiden, vesisäiliöiden suojelu, jota seuraa vuoraus keraamisilla laatoilla; (lue myös artikkelisarja:
  Miten valita yhden kerroksen tiilitalon säätiö
  Lämmittämällä säätiötä ulkona: ratkaise kylmien kerrosten ongelma
  Koristepaneelien koristelu tehdään itse
  PBS-lohkojen perusta.
 • kylpyhuoneiden, terassien, parvekkeiden suojaaminen;
 • teknisten tilojen suojaaminen sisäpuolelta.

Vahvuudet ja heikkoudet

Korkean teknisen suorituskyvyn ansiosta sementtieristyksellä on useita etuja verrattuna perinteiseen bitumipohjaan.

 • erinomainen vedenpitävä suorituskyky;
 • mahdollisuus levittää märällä pinnalla;
 • teknologinen helppokäyttöisyys;
 • alhaiset kustannukset;
 • erinomainen pito millä tahansa pohjalla;
 • hyvät korroosio-ominaisuudet;
 • resistenssi aggressiivisille kemiallisille yhdisteille;
 • korkea höyryläpäisevyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • ympäristöystävällisyys ja materiaalin turvallisuus.

Sementin vedenpitävyyden muutamia haittoja voidaan tunnistaa:

 • matala halkeamisvastus;
 • useita kerroksia ja lisävahvistusta.

Yksi onnistuneimmista tavoista suojata deformoitavissa olevista rakenteista kosteudelta on polymeerin ja polymeerisementtibetonien käyttö. Näillä betoneilla on suurempi taivutuslujuus ja hauraus.

tarvikkeet

Sementtipohjaiset vedeneristysmateriaalit ovat hiekkaseoksia, jotka perustuvat sementtisideaineeseen (Portland-sementti) ja polymeeri-lisäaineisiin. Materiaaleilla on suuri vedenkestävyys ja liimaominaisuudet. Paras vaihtoehto kaikentyyppisille rakenteille (betoni, tiili, metalli, puu). Sementtiseoksen kiteisen rakenteen ansiosta ylimääräinen vesihöyry ja kondensaatti helposti hajoavat pohjan pinnalta.

Sementtieristyksen ympäristöystävällisyys ja myrkyttömyys täyttävät juomavesisäiliöiden suojeluvaatimukset. Kaikki tämä on mahdollistanut tämän alueen etusijalle, monessa suhteessa etumatkaa bitumimateriaaleihin ja tavalliseen sementtiin.

Tapahtumakohtaisesti sementtieristysseokset jaetaan seuraavasti:

 • pinnoite vedenpitävä;
 • elastinen pinnoitus eristys;
 • kipsi vedeneristys;
 • läpäisevä vedeneristys;
 • korjauskoostumukset;
 • vesipistoke.

Obmazochnaya

Usein käytetty suojausmenetelmä kosteussäteiltä, ​​kellareilta, lattioilta, kylpyhuoneilta, parvekkeilta, terasseilta, vesisäiliöiltä (mukaan lukien juominen). Se levitetään betoniin, tiiliin, metalliin, puuhun, kipsilevyyn ja muihin mineraalipintoihin. Hermeettisesti tukkeutuu mikrokuorilla, antaa pitkäikäisen vedenpitävän pohjaosan.

Elastinen päällyste

Kaksikomponenttinen polymeerisementtiseos aktiivisilla pehmittimillä.

Paras vaihtoehto monimutkaisille pintoille, jotka ovat alttiina jopa 0,5 mm: n hiusrauman halkeilulle (uima-altaat, vesisäiliöt, terassit, puutalot). Ominaisuudet ovat korkeita pintakestävyyttä. Hieman kalliimpia kuin perinteiset sekoitukset.

rappaus

Sementti-hiekkaseos tiivistämiseen, jota ei muuteta. Lisäaineena voi olla nestemäinen lasia. Sillä on ominaista mah- dollisuus levittää epätasaisille pinnoille, helppo asennus, hyvä kestävyys ja kohtuullinen hinta. Samaan aikaan prosessi on melko työläs.

tunkeutuminen

Sementti-hiekkaseos lisäämällä kemiallisia modifioijia. On suositeltavaa soveltaa kellarien, emästen, kellareiden vakaan pohjan.

Tärkein ero on aktiivisten komponenttien asteittainen tunkeutumisvaikutus, joka ei keskity pinnalle vaan betonikerroksen paksuuteen (korkeintaan 10-12 cm). Liukenemattomat kiteet, jotka läpäisevät vedenpitävyys, täyttävät kapillaari-huokoisen betonirakenteen ja muodostavat sisäisen vedenpitävän sulkimen. Vuosien mittaan rakenteen lujuus on vain vahvempaa.

Se on suositeltavaa, jos ei ole mahdollista asentaa ulkoista vedenpitävyyttä (korin korjaus, pohjan sisäseinät).

Korjausyhdisteet

Nopeasti kuivuva seos saumojen, saumojen ja halkeamien tiivistämiseen.

Niitä käytetään saumojen sulkemiseen esivalmisteessa. Helppo massavalmistusprosessi, joka vaatii vain veden lisäämistä. Massa ei kutistu kovettuneena.

Vesipullo

Se on välttämätön vaihtoehto betonin, raudoitetun betonin, kivirakenteiden painehäviön nopealle tiivistämiselle. Sekoitettuna kuiva seos muodostaa välittömästi kovettuneen, ei kutistuvan liuoksen, joka tarttuu hyvin pohjaan. Sitä käytetään, vaikka työvaiheessa vesi saastuisi. Ei sisällä aineita, jotka aiheuttavat betonin korroosiota.

Sementti-polymeeri

Portland-sementti, hieno hiekka ja polymeeri-lisäaineet ovat tämäntyyppisen vedenpitävyyden pääkomponentit. Polymeereillä muunneltu materiaali hankkii useita tärkeitä ominaisuuksia. Pääaine on materiaalin suurempi vetolujuus elastisesta vaikutuksesta johtuen ja sen seurauksena dynaamisten kuormitusten kestävyys ja halkeamien muodostuminen.

Seoksen toinen tai useampi komponenttiosa valitaan mahdollisten muodonmuutoskuormien perusteella. Tiilen vedeneristys, betoni, teräsbetonirakenteet, joita ei ole muodonmuutoksen alaisena, sovelletaan yhtä komponenttiseosta.

Sementtipäällyste

Obmazochnaya sementtieristys - yksi edullisimmista ja helpommista tavoista luotettavasta vedeneristämisestä. Perusta voi olla vakiintunut tiili, betoni, rauta, vaahto, kaasubetonirakenteet, joihin ei kohdistu deformaatiokuormia.

Seoksia tuotetaan kuivana yksikomponenttisena koostumuksena tai kaksikomponenttisena koostumuksena, jossa on polymeerisiä sideaineita. Pinnan tyypistä riippuen kerroksen paksuus voi vaihdella millimetristä useisiin senttimetriin.

Seuraavassa videossa Bergauf Hidrostop -materiaalia ehdotetaan esimerkkinä kipattua sementtieristystä, joka korostaa nykyisiä asioita asennustöiden aikana.

Sementtiin perustuva vedeneristys. Askel askeleelta

Ennen työskentelyn aloittamista kannattaa harkita valmistajan suosituksia. Sementin vedeneristysmateriaalien perusohjeet:

 1. Pinnan puhdistaminen lian ja pölyn, rasvan tahrojen.
 2. Pintakäsittely primeriliuoksilla käyttäen rullaa ja harjaa (nivelten alueella).
 3. Tiivistysliitokset ja saumat suojaavilla tiivistysnauhoilla. Tarvittaessa täytä saumat ja halkeamat korjausseoksella tai tiivisteellä.
 4. Vedeneristysratkaisun huolellinen soveltaminen lastalla ja harjalla. Altistuminen, toisen ja seuraavien kerrosten käyttö.

Ammattimaiset vinkit

Rakennuksen aikana käytetään erilaisia ​​materiaaleja, jotka voidaan jakaa kahteen tyyppiin: perinteinen ja tunkeutuva vedeneristys.

Ensimmäinen tyyppi sisältää joustavat materiaalit, kateaineet, polymeerihartsit ja niin edelleen. Tällaisten materiaalien erityispiirteet ovat, että ne eivät muodosta monoliittista kerrosta suojattavan rakenteen pohjan kanssa. Ne ovat sopivampia lisäaineena, eikä niitä voida hyväksyä sellaisille tiloille kuin kellari, uima-allas, säätiö.

Vedenpitävyys on kehittyneempi tapa suojautua tiloilta kosteudelta. Nykyään sitä käytetään yhä enemmän säätiöihin, kellareihin, kylpyhuoneisiin ja vesisäiliöihin. Käyttöikä on pidempi, lisäksi tehokkuusindikaattorit ovat ennen perinteistä vedeneristystapaa.

Vedenpitävän materiaalin tyypin valinnassa ammattilaiset suosittelevat, että otetaan huomioon useita tekijöitä:

 1. Kosteuden altistumisen lujuus ja tyyppi. Veden kosketus voi olla ulkopuolelta ja sisäpuolelta (pohjavesi, sulavesi, vesihöyryn kondensaatio).
 2. Välivaiheen korjausmahdollisuus. Määritettäessä perustus, materiaalien valinta tulisi tehdä suunnitteluvaiheessa ottaen huomioon geologiset johtopäätökset lisäkustannusten välttämiseksi tulevaisuudessa.
 3. Rakenteen tyyppi, muodonmuutoksen vaikutukset ja tärinät sekä muut ominaisuudet, jotka riippuvat tietyn materiaalin valinnasta.

Sementtipohjainen vedeneristys vie vahvan aseman vedenpitävien rakennusmateriaalien markkinoilla. Useimmissa tapauksissa se on erittäin tehokas, kestävä ja edullisempi. Suojausominaisuuksien korkea laatu ja helppokäyttöisyys mahdollistavat yhä laajemman käytön.

Seokset vesieristykseen: sovellusmenetelmät eri pinnoille ja materiaaleille (105 kuvaa)

Vedeneristys on yksi kaikkein viihtyvistä rakennustöistä. Rakennuksen perustan suojaus kosteudelta riippuu siitä. Tämä puolestaan ​​vaikuttaa merkittävästi koko rakenteen elämään. Oikein valittu materiaali - luotettavuus luotettavasta vedeneristämisestä. Ammattimaiset rakennuttajat suosittelevat erityisten vedeneristysseosten käyttöä.

Seosten koostumus

Kuten vedeneristysseosten kuvassa esitetään, ne koostuvat seuraavista komponenteista:

 • Supistava. Tämä on eri tuotemerkkien sementti.
 • Täyteaine. Kvartsihiekka, kaoliini, pigmentit jne.
 • Lisäaineet (kiihdytys, retardointi, pehmittaminen, vettä hylkivä jne.).

Vedeneristysyhdisteiden ominaisuudet ja niiden käyttöalue ovat suoraan riippuvaisia ​​niiden koostumuksesta.

Käytettäessä

Tämäntyyppisten rakennusmateriaalien ansiosta höyry- ja vesitiivis rakennuslaatu varmistetaan. Vedeneristysseoksia käytetään erilaisten rakenteiden rakentamiseen yksittäisten komponenttien suojaamiseksi kosteuden haitallisilta vaikutuksilta. Niitä käytetään myös nivelten ja nivelten tiivistämiseen sekä betonipintojen tiivistämiseen.

Vedenpitävien yhdisteiden edut

Vedeneristyskohteiden seoksilla on seuraavat edut:

 • Voidaan levittää märälle pinnalle.
 • Soveltuu sekä sisäiseen että ulkoiseen käyttöön.
 • Ei tarvitse erityistä tietämystä ja kokemusta.
 • Poista mikroskooppiset halkeamat, joita esiintyy käytön aikana.
 • Kestävyys.
 • Ekologinen turvallisuus.
 • Palonkestävyys
 • Laaja soveltamisala.
 • Kosteudenkestävyyden säilyttäminen rakenteessa olevan vaurion varalta, jolla on mekaaninen luonne.

Vedenpitävyys

Läpäiseviä seoksia käytetään erilaisten betonirakenteiden ja raudoitetun betonin vedeneristämiseen. Ei ole toivottavaa käyttää niitä yhdessä kaasu- ja vaahtobetonin ja tiilien kanssa. Tärkein ero penetroivan vaikutuksen koostumusten välillä on kosteudenkestävän esteen muodostuminen betonirakenteen paksuudelle eikä sen pinnalle. Tällaiset seokset tunkeutuvat eristettyyn materiaaliin syvyyteen 40 cm.

Lisäksi ne lisäävät sen jäätymisvastusta, lujuutta ja sulfaattikestävyyttä vähentäen ilmansiirtokykyä. Siksi se on suosituin sekoitus betonin vedeneristykseen.

Soveltavasta soveltamisalasta puhuttaessa läpäiseviä koostumuksia voidaan käyttää säiliöiden, tunneleiden, patojen, rakennusten perustusten, logistiikan ja kylpyhuoneiden vesihuoltoon.

Päällystää vedeneristys

Sitä voidaan käyttää rakenteisiin, jotka eivät ole ainoastaan ​​betonia vaan myös tiiliä. Hydrosuojaava pallo voi olla 2-6 mm paksu. Päällystetyyppiset vedeneristysseokset jaetaan kuivaan (yksiosaiseen) ja polymeerisementtiin (kuivaseos ja polymeeriliuos).

Polymeerisekoitteita vedeneristämiseen käytetään tilanteissa, joissa halkeamat ja muodonmuutokset ovat lisääntyneet.

Kipinöintieristykseen

Tämä seos on melko yksinkertainen. Se ei ainoastaan ​​suojaa seiniä ja pohjablokkeja kosteudelta vaan myös tasoittaa niiden pintaa. Sitä voidaan käyttää sekä ulko- että sisäkäyttöön.

Saumaneristykseen

Näiden seosten tarkoitus on tiivistää saumat. Lisäksi niitä käytetään suojaamaan nivelet aggressiivisen ympäristön toiminnasta. Käyttöalue - hydrauliset rakenteet, seinät ja säätö. Seos, joka on suunniteltu korjaamaan aktiivisten vuotoiden alueita.

Käyttöehdot

Kuinka käyttää vedenpitävää seosta? Se riippuu sen tyypistä. Läpäisevän tyypin koostumus asetetaan yksinomaan märälle betonille.

Kolmen päivän kuluessa se kostutetaan 6-8 tunnin välein. Obmazochnaya -vesieristys tehdään 2-3 askeleessa. Jokainen seuraava kerros tulee tehdä kohtisuorasti edelliseen, odottamatta sen kuivumista.

Pinta levittämisen jälkeen on eristettävä auringosta päivän. Vedeneristys kipsiin tehdään 1-3 kerroksella spatolla. Puhelujen välillä tarvitaan 24 tunnin tauko. Yksi kerroksen paksuus ei saa ylittää 0, 25 cm.

On melko vaikeaa tehdä vedeneristys omilla käsilläsi. Jos epäilet kykyjäsi, pyydä asiantuntijoiden apua.

Missä ja milloin on suositeltavaa käyttää vedenpitävää seosta

Missä ja miten käytetään vedeneristysseosta. Vedeneristysseos tekee siitä, ettei yksittäistä tippaa vuotaa huoneeseen ja pidentää katon elämää.

Vedeneristysseos

Ihmiset, jotka eivät ole rakentamisen vivahteita, eivät edes tiedä, miksi vedenpitävyys on tarpeen. Lähes kaikki materiaalit, joista talot on rakennettu, lopulta kuluvat ja romahtavat. Teoriassa korkealaatuisten rakennusmateriaalien rakenne voi olla vuosisatojen ajan muuttumattomana ja korjaamattomana.

Tämä on kuitenkin mahdollista vain ihanteellisissa olosuhteissa, mutta todellisuudessa rakenteeseen vaikuttaa jatkuvasti lukuisia haitallisia tekijöitä, joista yksi on kosteutta. Sen toiminta voi nopeasti tuhota kestävämmän rakennuksen.

Ammattilaiset suosittelevat poikkeuksetta vedenpitävyyttä kaikki rakenteen tärkeät elementit. Useimmiten Venäjällä vedenpitävä seos suojaa perustuksia, lattiaa ja kattoa.

Pohja vedeneristys

Säätiön luotettava suoja kosteudelta on avain menestyksekkään rakenteen ja rakenteen häiriöttömään toimintaan. Vähäisen vesimäärän esiintyminen maanalaisissa tai upotetuissa rakenteissa vahingoittaa rakennusta.

Säätiö kärsii aina kosteudesta. Sen vedeneristys on erityisen tehokasta, jos se toteutetaan rakennuksen alussa. Säätiötä on vaikea myöhemmin suojata. Korkealaatuinen vedenpitävä seos auttaa suojaamaan pohjaa pohjaveden ja myrskyveden kielteisiltä vaikutuksilta.

Lattian vedeneristys

Jos talo, mökki, mökki tai kylpylä sijaitsee epäsuotuisissa ilmasto-olosuhteissa, on vältettävä kosteuden kielteisiä vaikutuksia lattialle. Jos näin ei tehdä, ajan myötä betonin tai puupinnoitteen tuhoutuminen alkaa.

Erityisesti puutukat vähitellen muuttavat ja romahtavat, ja betonipäällyste ensin kuoriutuu ja sitten romahtaa. Moderni matto ja laminaatti vahvan kostutuksen jälkeen eivät välttämättä sovi lainkaan käyttöön. Älä unohda kosteuden tuoksua, jota ei ole peruutettu.

Katon vedeneristys

Ilmeisesti sateen vajaus putoaa katolle. Valitettavasti huomattava määrä katemateriaaleja ei ole riittävän tiukka estääkseen kosteuden pääsyn sisälle.

Vedenpitävä seos auttaa varmistamaan, ettei yksittäinen tippa pääse vuotamaan huoneeseen ja pidentää katon kestoa. Materiaali sopii työskentelyyn laatat, metallilevyt, liuskekivi, jne.

Kylpyhuoneen vedeneristys

Kosteuden kosteus on aina lisääntynyt, joten vedenpitävyys on tehtävä täällä suojan kalliiden elementtien suojaamiseksi. Kondensaatio katon, seinien ja lattian tasossa väistämättä ilmestyy jokaisen kylpyammeen tai suihkun jälkeen.

Osa siitä haihtuu tai poistetaan ilmanvaihdolla, mutta merkittävä määrä tunkeutuu laatan alla ja viimeistelyn muut yksityiskohdat ja vaikuttaa haitallisesti betonin tilaan.

Vedeneristysseosten käyttö ei ole himo, vaan välttämättömyys, jos haluat unohtaa pakotetut korjaukset ja tarpeettomat menot pitkään aikaan.

Kuinka tehdä kellarin vedeneristys omalla kädelläsi?

Veden ulkonäkö kellarissa on epämiellyttävä, mutta ei niin harvinaista tapausta. Housun tuoksuva tuoksu, kosteuden tunne, muotin seinämät ja kellarista tuleva kylmä ovat hänen tärkeimmät kumppanit. Mutta sinun ei pitäisi olla järkyttynyt, sillä kellari vedenpitävä omilla kädillä on tapahtuma, joka on täysin kaikkien saatavilla.

Kellarin vedeneristysjärjestelmä

Jos kellari on rakenteilla, niin kohtuullisin vaihtoehto olisi suorittaa alustava työ kosteuden tunkeutumisen estämiseksi ulkopuolelta. Tätä varten, sen seinät kadun puolella tulisi olla 2-3 kertaa takki nestemäinen bitumi, kumi-bitumi mastiksi, lävistyselin vedenpitäväksi tai vilkkuu, ja vasta sen jälkeen täyttää savea tai maakerroksen. Tämä auttaa suojaamaan kellarin pitkään sulan ja pohjaveden tunkeutumiselta siihen.

Mutta jos rakennustyöt ovat jo valmiit, pystyt varmasti tekemään korkealaatuisen kelleradan vedeneristys omilla kädillä sisältä. Tätä varten sinun on suoritettava useita tärkeitä vaiheita.

Istuimen tuuletuslaite

Tuuletuksen puute kellarikerroksessa voi vaikuttaa haitallisesti sen yleiseen kuntoon, sillä haihtuminen kertyy varmasti seinille ja katolle, eikä se pääse etsimään ulkopuolelta. Sen vuoksi ennen kuin aloitetaan kellarin suojeleminen ulkoisilta vesiltä, ​​on tarpeen järjestää ilmanvaihtoa varten toimivaltainen järjestelmä.

Kellarin pakotettu ilmanvaihto ja tuuletus.

Hupun edistyminen:

  Tehty seinään etäisyys 30 cm katosta ulkohalkaisija läpi reiän 100mm.Vstavit sinkitty putki segmentti on sama diametra.Esli kellarin taso on huomattavasti maanpinnan alapuolella, putki pitää pidentää kiinnittämällä siihen galvanoitu polven 90 ja lisää yksi putki, joka tulee jo pystysuoraan Suojata putken pää, joka menee ulkopuolelta sademäärästä galvanoituun erityiseen sateenvarjoon Kellarin sisäpuolelta tuuletusjärjestelmä on tiukasti se pala rauta metalliverkko, joka suojaa sisäänpääsyä vastaan ​​jyrsijöiden kellariin.

Tällainen yksinkertainen muotoilu kykenee tehokkaasti auttamaan kondensaatin poistamisessa kellarista johtuen erilaisista lämpötilaolosuhteista rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella.

Sokean alueen laatuvalvonta

Oikein tehty sokea alue talon ympärillä on toinen tarpeellinen edellytys kellarin vedenpitävälle omalle kädelle, jotta se onnistuu. Se on sokea alue pitäisi suojata kellarista läpimärä sula vesi ja sademäärä niihin.

Edullinen versio kellarin sokea alueesta

Rakenteensa päävaiheet ovat seuraavat:

  Kaivaa kuoppa kehän talon jonka leveys on vähintään 1 m ja syvyys noin 40 santimetrov.Zasypat tasainen ja tiheä kerros paksuus on noin 10 cm sen pohjassa glinu.Nasypat tasainen kerros hiekkaa ja soraa paksuus noin 10 sm.Ostavsheesya tilaa pour konkreettista ratkaisua, mahdollisesti Voit myös vahvistaa sitä muurausverkolla.

Viemäröintijärjestelmä

Talon sisäpihalla on erityisiä kanavia, jotka eivät salli vettä kerääntymään lätäköihin ja upottaa talon alle, mikä parantaa kellarin tehokkaampaa suojaamista ja vedenpitävyyttä. Jätevesijärjestelmä voidaan järjestää omilla kädillä tai voit ostaa muovisia sadeastioita, jotka kaivetaan maaperään sateissa altistuvimmissa paikoissa.

Tämän seurauksena veden pitäisi päästä vapaasti talon ympärillä olevalta alueelta ilman, että se vaikuttaisi negatiivisesti kellariin ja pohjaan. Ihannetapauksessa talon ympärillä ei saa olla yhtä lätäkköä muutaman metrin päässä rankkasateen jälkeen.

Vedenpuhdistus kellariin omilla kädillä - mene päähän

Itse vesitiivis kellariin tai kellariin kuuluu useita vaiheita.

Lattian vedeneristys

Kun kaikki ulkoiset työt on suoritettu ja ilmanvaihto on järjestetty, itse kellarin vedeneristys alkaa suoraan. On suositeltavaa tehdä työtä lämpimässä ja kuivassa kaudella. Kuitenkin jotkin materiaalit voidaan levittää märille pinnoille.

Kellarikerroksen vedenpitävyysvaiheet:

  Puhdista pinta huolellisesti pölystä ja liasta. Aseta nivelet ja särmät, jotka ovat liian syviä tiivisteen kanssa. Kiinnitä erityinen suojaava nauha polyuretaanivaahtomuovista seinämien ulkokehälle. Suorita lattiapinta, jotta vedeneristysmateriaalien kiinnitys paranee betoniin.

Pohjamaalauksen kuivauksen jälkeen levitä lattiaan vedeneristysmateriaali. Tämä voi olla esimerkiksi:

  Polymeeriset itsetasaava lattia; Vedeneristysmastit; Vedenpitävät läpäisevät aineet; Nestemäiset bitumit tai vedeneristys; Nestekumut.

Materiaalin valinta riippuu pelkästään sen henkilön taloudesta ja henkilökohtaisista mieltymyksistä, joka tekee kellarista vedenpitävyyden omilla käsillään. Tärkeintä on hoitaa huolellisesti lattian jokainen senttimetri, jotta vesi ei pääse läpi.

Päivää sen jälkeen, kun vesieristys on tehty, voit täyttää lattian sementtilaastilla.

Sementin kuivausnopeus riippuu kellarin huoneen lämpötilasta ja siitä, kuinka hyvin ilmanvaihtojärjestelmä on järjestetty.

Seinien ja kattojen vedeneristys

Seinien ja kattojen vedeneristys kellariin bitumipitoisella laasti

Kun lattian kellari kuivuu tarpeeksi (keskimäärin tämä aika on 3-5 päivää), voit aloittaa työskentelyn seinien ja kattojen suojalla. Kellarin vedenpitäviksi tarkoitettujen materiaalien valinta on melko laajaa ja eroja on, kun niitä sovelletaan omien käsien kanssa. Mutta valmistelutyö, joka on tehtävä etukäteen, on samanlainen, riippumatta siitä, mitä pintaa käsitellään.

Työjärjestys:

Puhdista pölystä, vanhasta pinnoitteesta ja karkeasta lianpinnasta huolellisesti puhtaat seinät ja katot.

On tärkeää, että betoni pystyy vapaasti imemään vedeneristysmateriaaleja, poista epäsäännöllisyydet ja suuret halkeamat etukäteen erityisellä tiivisteaineella, levitä pohjamaali seinien ja katon pintaan, mikä auttaa suojaamaan paremmin betonipintaan. On suositeltavaa ostaa koko vedensuojaustuotevalikoima samalta valmistajalta, joten ne ovat paras tapa yhdistää toisiinsa. Käytä seinien ja katon vedenpitävyysmateriaalia ohjeiden mukaisesti. Tietenkin on melko vaikeaa valita parasta mahdollista tuotetta niin valtavasti erilaisia ​​materiaaleja markkinoilla.

Näistä materiaaleista suosituimpia ovat:

  läpäisevän vedenpitävyys, kaksikomponenttinen vedeneristysmasto, bitumi-kalkki, nestemäinen kumi tai nestemäinen bitumi, polymeerin vedeneristys sementtipohjalla.

Jokaisella työkalulla on omat edut, haitta ja ominaisuudet. Valinta olisi tehtävä kunkin erityistilanteen perusteella.

Läpäisyperiaatteena on vedenpitävyys

Vedenpitävä pinnoitus tapahtuu yksinomaan märällä betonipinnalla useissa kerroksissa, tunkeutuu syvälle seiniin, sillä on erittäin pitkä käyttöikä ja se antaa konkreettista lisävoimaa. Se on helppokäyttöinen ja ei vaadi ylimääräistä työtä, mutta sen käsiteltävät seinät on kostutettava vielä useita päiviä, jotta polymerointiprosessi onnistuu.

Kaksikomponenttinen vedenpitävä mastari sekoitetaan välittömästi ennen käyttöä, mikä suojaa pintaa kosteudelta. Kaikkien seinämien kaikki suuret halkeamat on esitäytettävä ja liimattava niihin mastikuidulla, joka estää nesteen vuotamisen.

Vedeneristys nestemäisen bitumin pohjalta vapautuu erilaisista, on musta ja voimakas tuoksu, joten työ on tehtävä vain hyvin tuuletetuilla alueilla. Kuivumisen jälkeen se muodostaa pinnalle tiheän kalvon, joka estää veden pääsyn huoneen sisälle. Mutta ajan mittaan tämä pinnoite voi olla epämuodostunut ja halkeilla, minkä seurauksena hoitoa suositellaan toistettavaksi muutaman vuoden välein.

Sementtipohjan polymeerineristys on sementin seos erityisellä emulsiolla, se on sekoitettava ja levitettävä sitten kosteisiin seiniin tai kattoon samalla tavoin kuin tavallinen kipsi. Helppokäyttöisyyden vuoksi se on jonkin verran huonompi kuin läpäisevä vedenpitävyys, mutta sementtikomponentin ansiosta se antaa voimakkaan tartunnan betonialustalle.

Vedenpitävä mökin kellarikerros rakenteilla

Pohjavesi ja sademäärä ovat kosteuden ja kosteuden lähteitä maanpinnan alapuolisilla alueilla, kuten kellarissa tai kellarissa. Näiden tilojen vedeneristys on edellytys rakentamiselle.

Säilytä ruokaa kellarissa ja älä pelkää, että ne heikkenevät, on mahdollista vain, jos sinulla on laadukas suoja kostealta. Itsenäisten käsien kellerikerroksella on vaurioitunut autotallin tai yksityisen talon omistajalta paitsi sopivia materiaaleja myös tiettyjä erityisiä tietoja. Loppujen lopuksi vedenpitävyys voi olla ulkoinen, sisäinen, päällystetty, tunkeutuva, yhdistetty... Yritetään selvittää.

Kuinka suojata kellari mahdollisimman paljon kosteudelta?

Luotettavin vaihtoehto on betonin vedeneristys.

Tavallista betonia täydentävät erityiset pehmittimet, joiden takia betonin vedeneristysominaisuudet paranevat huomattavasti. Mutta tämä ratkaisu on kallis, ja sitä ei ole mahdollista tehdä omalla tavallaan - tekniikka vaatii seoksen komponenttien erittäin tarkkaa suhdetta. Saatavilla on kuitenkin useita vaihtoehtoja.

Maapallon suojelemiseksi mahdollisimman paljon kosteuden läpäisevyydestä on huolehdittava rakennuksen rakennusvaiheen vedenpitävyydestä. Kellarissa kaivettuun kaivauskaivoon asetetaan 10 cm: n paksu kerrosta savea.

Sitten ne tekevät "hiekkapyyhkeeksi" säälle, kaatamalla savea kerrokselle, 10 cm paksuiselle hiekkakerrokselle. Kun se täyttää pohjan, se peitetään kerroksella katemateriaalia niin, että kosteus ei pääse pohjaan seiniin. Vedeneristyksen järjestelyä jatketaan seinien ulkopuolella ja kellarin sisällä.

Kellarin vedenpitävyys rakennuksen alkuvaiheessa

Ulkoinen (ulkoinen) vedeneristys

Kellarin vedeneristys ulkona pidetään parhaiten, koska tämä eristysmateriaali, kuten kattopuhaltin, painoi pohjavettä seinien ulkopuolelle. Samoissa olosuhteissa sisäinen vedenpitävyys - joka sopii maanalaiseen huoneeseen - aiheuttavat repeytymistoimenpiteet, jotka saattavat tehdä sen sopimattomaksi lyhyeksi ajaksi.

Laite kellarin vedeneristämiseen

Vaikka kellariin ei rakennettaisi suojaa kosteudelta, on lähes aina mahdollista käsitellä rakennusseinämien ulkoseinämiä, joten kellarin ulkopuolella seinämät pitkin kaivetaan kaivantoa kellarin pohjaan.

Eristysmateriaali asetetaan maanpäällisten seinien pinnalle. Yksinkertaisin ja edullisin vaihtoehto on polyeteenikalvo, mutta useimmin käytetään rulla- materiaaleja - kateaineita, katehuopaa, vedeneristys. Seinät on peitetty materiaalilevyillä pohjaan, sitten peitetty maalla ja tamped.

Vedenpitävä kellari ulkona

Tällaista vedeneristyskykyä voidaan parantaa upottamalla seinää (jos seinämä on betonia) ja levitettäväksi mastiksi, joka sitten asetetaan kateaineella tai vedeneristämällä.

Levyt liimataan seinään. Korkealla pohjaveden pinnalla ja vastaavasti korkeammalla paineella kellarin seiniin sovelletaan 2-3 kerrosta vedeneristyskerrosta. Lisäksi pystytetään tiiliseinä, joka painaa tiukasti vesitiivislevyjä kellariin.

Pystysuoran ja vaakasuoran bitumipitoisen vedenpitävän kellarin laite

Vaihtoehto estävä ulkoinen vedeneristys - pohjamaali plus pinnoite bitumipolymeerimassalla. Kuivumisen jälkeen seinän pinta on vain peitetty maalla.

Basement Vedeneristysmastit

Vedeneristys tiilikellarissa

Jos kellarin seinät on tehty tiilestä, on käytettävä kipsieristeitä.

Tätä vaihtoehtoa on käytetty pitkään, kipsin perinteinen koostumus: hiekka ja sementti M-200. Nykyaikaiset lisäaineet, kuten "nestemäinen lasi", parantavat laastin vedeneristysominaisuuksia. Kosteuden suojaamiseksi tarvittava kipsikerros on 1,5-2 cm. peitä nopeasti kuivuvalla bitumipohjamaalilla (bitumin pohjamaali), tee se aikaisintaan kaksi viikkoa kipsi levittämisen jälkeen. Bitumialuke voidaan tehdä itsenäisesti. Sinun täytyy laimentaa 0,3 kg bitumia 10 litrassa bensiiniä tai dieselpolttoainetta. Neljä tuntia myöhemmin, bitumipitoisen alukkeen jälkeen, ne alkavat levittää vedeneristystä.

Kellarin vedeneristys

Sisäinen vedeneristys

Garage- ja maalaistalon omistajat hankkivat usein kiinteistöjä valmiina.

Maanalaisten rakenteiden uudistaminen tässä tapauksessa on tuskin mahdollista tai liian aikaa vievää. Ja jos ulkoista vedenpitävää kellaria ei suoriteta kunnolla? Sitten kosteuden tunkeutumisen ongelma kellariin ratkaistaan ​​parantamalla sisäisen vedenpitävyyttä huoneeseen.

Sisäinen rappaus vedenpitävä kellari

Toinen syy sisäisen vedenpitävyyden luomiseen tai vahvistamiseen - liian korkealle pohjavedenpinnalle, jossa jopa korkealaatuinen ulkoinen vedeneristys ei pysty selviytymään paineistasi. Ilmakehän saostuminen voi aiheuttaa ongelmia - esimerkiksi runsaasti sadevettä tai keväällä sulavaa lunta.

Sisäinen vedenpitävä kellari

Vedenpuhdistus kellarin sisällä on pääsääntöisesti helpompaa ja kätevämpää kuin ulkona. Sisäinen vedeneristys on seuraavista tyypeistä:

Asuinrakennuksen kellarikerros vedenpitävä

Vedenpitävyys

Läpäisevissä ratkaisuissa pääosa on kemiallisia lisäaineita. Kontaktiin betonin kanssa, ne toimivat vuorovaikutuksessa kalsiumyhdisteiden kanssa ja kiteytyvät. Muodostuneet kiteet sulkevat betonin huokoset ja eivät anna kosteutta kulkuaukolle.

Läpäisevän vedeneristysratkaisun käyttö

Se on tärkeää! Tämä vedeneristys jättää mahdollisuuden kulkea höyryä. Toisin sanoen, koska se on suojattu veden tunkeutumiselta, betoni hengittää edelleen.

Käsittele pinta laajalla harjalla.

Ensin kulje seinää, sitten lattiaa, kattoa. Laita vain yksi kerros, paksuus - 2 mm. Pinnoitteen pinnoitteen tulee olla märkä, mutta levitettävää ainetta on suositeltavaa levittää välittömästi muottipesän poistamisen jälkeen, kun betonia ei ole kuivunut kokonaan.

Kellarin vedeneristys tunkeuma

Tärkeä betonipinnan käsittely.

Seinien on oltava puhtaat - pöly, lika, jäljellä olevat pinnoitteet poistetaan. Vedeneristysliuoksen tunkeutumisaste pintaan riippuu pinnan tilasta ja tämä vaikuttaa suoraan suojaavan kerroksen tehokkuuteen. Soveltuu läpäiseviin ratkaisuihin sopivalla vedeneristyksellä viidenkymmenen vuoden ajan.

Betonihoito läpäisevällä vedeneristysratkaisulla

Markkinoilta saatavista penetraatiotoiminnoista koostuvista koostumuksista voidaan erottaa "Hydropex", se tunkeutuu 100 mm: n syvyyteen. Penetronin koostumuksella on suuri tunkeutumissyvyys - jopa 200 mm.

Vedeneristys tunkeutuva toiminta "Penetron"

Basement Vedeneristys Penetron

tiivistysaineet

Samoin läpäisevät liuokset toimivat tiivisteinä. Nämä ovat paksumman koostumuksen omaavia materiaaleja, joiden pääkomponentti on polymeerejä. Betonipinnalle levitetään saumamaalaa spatolla.

Kaupallisesti saatavissa olevista tiivistysaineista asiantuntijat suosittelevat kaksikomponenttista hemisulfidia. Niitä kutsutaan myös thiokoliksi. Käytä tioletusaine voi olla -15 - +40 ° C: n lämpötilassa.

Obmazochnaya vedeneristys

Matalat huoneet ovat syvälle erilai- sia. Matalan kellarin sisäpuolelle vedenkestävyys voi olla sopiva pinnoitusmenetelmä, jossa käytetään bitumipolymeerimassaa - "nestekumia". Sitä ei tarvitse lämmittää tai jotenkin valmistaa levittämiseen, mutta betonipinta on esipuhdistettava ja pohjustettava. Pohjamaali kovettunut betonikerros.

Obmazochnaya vedenpitävä nestekumi

Nestemäistä kumia käytettäessä pinnalle muodostuu vahva kalvo, josta tulee kosteuden estettä.

Vihje! Nestemäinen vedeneristys voi olla harja tai rulla, mutta on parempi käyttää suihketta. Tavallinen maalisuihkutin sopii hyvin näihin tarkoituksiin.

Vedenpitävä vedeneristys

Yhdistetty vedeneristys

Kun pohjavesi on niin korkea, että vesi imeytyy jopa hyvän ulkoisen vedenpitävyyden kautta, käytetään "vedeneristyslukkoa". Ensimmäinen asia, jonka he heittävät seiniin ja lattiaan, on kuuma bitumi.

Se on tärkeää! Jos käytät mastista bitumin asemesta, niin et saa riittävän paksua kerrosta, joka antaa hyvän suojan.

Aloita kauas (sisäänkäynnin) seinältä. Kun olet saanut bitumikerroksen, älä odota, kunnes se jäähtyy ja kuivuu, ja rullata heti rullaneristysmateriaalia. Raidat asetetaan vaakasuoraan.

Yhdistetty kellarin vedeneristys

Sitten käsiteltävät seinät, jotka liittyvät jo käsiteltyyn seinään ja lattiaan, käsitellään samalla tavalla. Aluksi bitumi, sitten vedeneristys, mutta tässä tapauksessa levy asetetaan jatkuvaan poikittaiseen nauhaan alkaen yhden seinän yläosasta ja päätyään vastakkaisen päiden päähän, tarttumalla lattiaan. Ensimmäisen nauhan leveys on 0,5 m, seuraavaksi 1 m (viimeinen on, miten se muuttuu).

Kattaa koko huone yhden kerroksen vedeneristys, laittaa toinen.

Nyt laita nauha pitkin. Tee tämä niin, ettei jäljellä ole aukkoa, pinnan pitäisi olla peitetty jatkuvalla kerroksella. Tämä koskee myös ensimmäisen kerroksen asettamista.

Vedenpitävä talon kellarissa

Eristys, betonikerros ja viimeistely

Seuraava vaihe voi olla lämmöneristys, jos se on sisällytetty hankkeeseen. Materiaali on tavallisesti laajennettu savi ja polystyreenivaahto.

Lattia on riittävä savi 100 mm. Jos käytät polystyreenilevyjä - 70 mm. Seinät on eristetty polystyreenivaahdolla.

Kellarin eristys rakennusvaiheen aikana

Betoni kaadetaan vedenpitävyyteen.

Tätä kiinnitysmuotoa varten. Jos eristyskerros tehtiin, se peitetään muovikelmulla. Armature, se voi olla vain metalliverkko, täytyy välttämättä olla lattian betonikerroksessa.

Lämpö- ja vesitiivis kellari

Viimeisen vaiheen edessä oleva työ.

Ei ole toivottavaa jättää paljas betonia, joten seinät on yleensä poistettu keraamisilla laatoilla tai kivillä. Sopii myös valkaisuun tai maalaukseen vesipohjaisella maalilla. Lattia voidaan tehdä hyvänlaatuiseksi, mutta ennen sitä on toivottavaa käsitellä se bitumimateriaalilla.

Vihje! Lämmitettävän kellarikerroksen katto on suositeltavaa lämmetä.

Jos kellari sijaitsee lähellä maata, esimerkiksi lämmittämättömässä autotallissa, talvella katto jäätyy. Tuloksena on keväällä maanalainen tila, kun maa kuumenee ja katolla kasvaa. Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa käytetään lämpöeristeenä kattoihin. Kiinnityslevyt, joiden paksuus on 20 mm paksuisella, tasaisella ja tasoitetulla katolla, ratkaisee ongelman usein.

Vedeneristys ja perustuksen lämmittäminen

Ulkoinen vedeneristys sisäpuolelta

Menetelmä on monimutkainen, mutta joskus ei ole muita vaihtoehtoja. Kun sisäinen vedeneristys ei selviydy pohjavesien paineesta ja pääsy seinämiin ulkopuolelta jostain syystä on mahdotonta, aseta eristys ruiskuttamalla. Tällöin työkaluista tarvitaan vasarapora ja pumppu, joka on samanlainen kuin sementti pumpataan.

Ruiskutuspohjan vedenpitävyys

Niinpä ensin porojen läpi porataan porrasseinillä. Seuraavaksi laimennetaan erikoiseos, se voi olla akrylaattigeeli tai polymeerihartsi.

Putki asetetaan yhteen tehdyistä rei'istä ja seos pumpataan seinän ulkopuolelle pumpulla. Heti kun seos kaadetaan vierekkäisistä rei'istä, sen virtaus pysähtyy. Päästyään tällä tavalla koko seinien ja lattian alueelle, ne luovat ulkoisen vedeneristyskerroksen.

Vedeneristys ruiskekoostumuksella

ilmanvaihto

Tuuletus on tehtävä kellarissa. Hyvä ilmankierto vähentää kosteutta huoneessa. Yksinkertaisimmassa tapauksessa tuuletusaukot voivat toimia tuuletusaukkona, mutta on parempi tarjota tämä putki, ilmakanavat.

Tuuletusaukko luonnolliselle kellarin tuuletukselle

Edullisin vaihtoehto on tuuletus ilman sähköpuhallinta.

Kellarin automaattinen ilmanvaihto

Ilmastointia tarvitaan yleensä kellarin vedeneristämisen aikana. Esimerkiksi nestemäisellä bitumilla on erittäin voimakas haju, joten se toimii vain hyvin ilmastoidulla alueella.

Reseptejä kotitekoisia seoksia vedenpitäviksi

Suositeltavat viestit

Jos haluat lähettää viestejä, luo tili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla rekisteröity käyttäjä, jätä kommentti.

Luo tili

Liity yhteisöömme. Se on erittäin helppoa!

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu järjestelmään.

Tai kirjaudu sisään yhdellä näistä palveluista.

Google suosittelee

Suosituksemme

Miten leikata saranoita sisäovista.

Sano julkaisi artikkelin korjauskoulusta, 15. kesäkuuta 2007, artikkelista

Akkuporakone TE 30-A36

Sano julkaisi artikkelin instrumentista ja laitteistosta, 29. huhtikuuta 2013, artikkelista

Kotitekoinen kotelo hiomakoneelle timanttikupille tai -harjalle

FugenFührer lähetti blogimerkintää FugenFührer Blogissa, 13. helmikuuta 2017, blogimerkintä

Testitestit saavat SCW 22-A: n ja SCM 22-A: n

Sano julkaisi artikkelin instrumentissa ja laitteistossa, 24. joulukuuta 2012, artikkelissa

Mökki metsään: taiteilija, Igor Shubin muutti metsäluonnon. Layfkhaki kesän asukkaille

KGB julkaisi artikkelin Country House, Dacha, 28. elokuuta

Kuinka parhaiten kipsilevy-osiota tehdään

Sander lähetti aiheen aiheesta Work with Drywall, 3. maaliskuuta 2005, aihe

Kipsilevyn kattoasennus

andral lähetti aiheen kipsilevyjen kattoihin, tammikuun 17. päivänä 2005, aiheen

Kaasun asennuspistooli HILTI GX 120

Sano julkaisi artikkelin instrumentissa ja laitteistossa, 11. maaliskuuta 2012, artikkelissa

Kuinka tehdä vedenpitävä lattia

Lattian viimeistelyaineiden ja muiden rakenteellisten elementtien eheyden säilyttämiseksi se on vesitiivis. Suojattujen esineiden kosteuden puute estää sienten kehittymisen, korroosion, auttaa lisäämään niiden käyttöikää.

Kuinka tehdä vedenpitävä lattia

Lattian vedenpitävyys tärkeitä ominaisuuksia

Jos kotelo sijaitsee vanhassa talossa, jossa korjaukset on tehty jo toistuvasti, menestyksekkäin ratkaisu olisi purkaa koko lattiapäällyste betonilaastille tai pohjalle. Jos lattiassa on puulattiat, ja ne on asennettu jo kauan sitten, vain asiantuntija voi asentaa ne, koska ne voivat olla pieniä, mikä voi tehdä uuden korjauksen lyhytaikaiseksi.

Lattia tasoittaa. Yhtenäisen perustan luomiseksi käytetään erityistä korjausyhdistettä, joskus itsestään tasoittavia yhdisteitä. Ei ole tarpeen käyttää kalliita vedenpitäviä materiaaleja epätasaisuuksien ja pienien halkeamien tiivistämiseen. Lattian on kuitenkin oltava mahdollisimman tasainen, jotta omistajilla on mahdollisuus käyttää rullissa myytäviä lattianpäällysteitä tai asentaa lattia nopeasti käyttämällä polymeeristä itsetasaavaa yhdistettä.

Jos lattian vedeneristys on osa laajamittaista korjausta, jonka aikana kunnostaminen tehdään, sinun on ensin poistettava kaikki tarpeettomat väliseinät ja ulokkeet, minkä jälkeen vedeneristys suoritetaan. Kerros on levitettävä tiukasti kiinni koko talon tai sen kaikkien osien kiinni. Tarpeet ja vanhat rakenteet eivät salli päällysteen levittämistä kokonaan, joten ne voivat suuresti vähentää vedenpitävyyden laatua ja hyödyllisyyttä yleensä.

Vedenpitävyysmateriaalia ja korkeatasoista työtä ei voida tallentaa. Suojapinnoitteen tarkoituksena on estää kosteuden pääsy huoneeseen, mikä on välttämätöntä kosteuden kerääntymisen ja rakennusmateriaalien laadun heikkenemisen estämiseksi. Asuntojen asukkaille tämä näkökohta on erityisen tärkeä, koska silloin, kun huomattava määrä vettä vuotaa esimerkiksi kylpyhuoneessa, voi esiintyä riitaa naapureiden kanssa, on mahdollisuus asettaa velvoitteita korvauksen maksamisesta vaurioituneille huonekaluille.

Kylpyhuoneen ja keittiön lattian pitäisi olla muutaman senttimetrin alapäässä rakennusstandardeja pienempi kuin muissa huoneissa. Kosteus viivästyy rajoitetulla alueella, jolloin voit nopeasti poistaa sen. Tämän parametrin noudattamiseksi tehdään vaihe, joskus rajoitettu erityisrajan pakkaukseen.

Kuinka valita sopiva materiaali vedenpitävyyteen

Riippuen lattiatyypistä, vedenpitävyyden luotettavuudesta ja sen soveltamistavasta, on olemassa vaihtoehtoja:

 • rullissa myytävät tai tarttuviksi tarkoitetut materiaalit;
 • formulaatiot ja mastiset aineet, jotka edellyttävät harjan tai rullan käyttöä;
 • seokset kaatamiseksi;
 • täyteaineet;
 • läpäisevän vedenpitävyys, samalla suojellen lattiaa syövyttävistä ympäristöistä;
 • kipsi;
 • polymeeriset koostumukset ruiskutukseen.

Omien käsiensa vedeneristysmateriaalin asentamiseksi parhaiten soveltuvia päällystysaineita pidetään parhaiten sopivina, kun taas kuivumisaika on korkeintaan useita päiviä, ja kipsiasetukset ovat valmiita lattian lisäämiseksi seuraavana päivänä. Rullatuista materiaaleista on vaikeampaa käyttää, joten ei-ammattilaisten pitäisi ensin oppia asentamaan tällainen vedeneristys ja sitten tekemään suuria töitä omassa kodissaan.

On melko helppo hallita läpäisevän vedenpitävyyden tekniikkaa, mutta sinun on tutustuttava ohjeisiin ja noudatettava tarkasti määräyksiä, jotka koskevat materiaalin oikeaa jakelua, kuivauspinnoitteen hoitoa ja noudatettava kaikkia määrättyjä menettelytapoja. Huoneistossa tunkeutuva koostumus on epätoivottavaa, sillä ennen niiden asentamista on tarpeen kostuttaa lattian pohja voimakkaasti. Tällainen tapahtuma voi aiheuttaa veden vuotamista naapureille ja asian käsittelyyn.

Läpäisyperiaatteena on vedenpitävyys

Suuri vedeneristys käytetään, jos on mahdollista muodostaa kerros. On muistettava, että sen kerros on melko paksu ja se voi visuaalisesti alentaa katon korkeutta korjausten jälkeen. Rakeita on helppo siirtää tasaiselle kerrokselle lattiaan ja täyttää ne vedellä, sen määrä ilmoitetaan pakkauksessa. Veden sisääntulon jälkeen rakeet muuttuvat geeliin muistuttavaksi tahnaksi, joka estää veden virtausta.

Irtopolymeerin vedeneristys

Itse tasoittavat polymeerilatteet eivät tarvitse suojaa vedestä, koska ne eivät itse pysty pitämään sitä. Niitä kutsutaan usein 3D-kerroksiksi. Ne näyttävät kauniilta, luoda ne itse on melko vaikeaa. On pakko noudattaa pakettiin kirjoitettuja käyttöohjeita, joita ilman ammattimaisia ​​selityksiä voi ymmärtää väärin. Huolella ja kärsivällisyydellä voit kuitenkin luoda epätavallisen pinnoitteen ja vedeneristyksen yhdeksi kerralla. Suihkutetut polymeeripinnoitteet vaativat erikoislaitteita. Sinun täytyy varastoida työvaatteita, on toivottavaa nähdä, miten ammattilaiset soveltavat tätä pinnoitetta.

Irtopolymeeriset lattiat

On välttämätöntä erottaa viimeistelyaineet vedeneristyksestä. Esimerkiksi lattialaatat eivät ole luotettava este veden vuotamista vastaan. Jopa käyttämällä polyuretaania tai silikonimaalia, joka voi käsitellä saumoja, jos huomattava määrä nestettä pääsee lattialle, on vaarana sen nopea virtaus naapureihin tai imeytyminen rakennusmateriaaleihin, joita ei ole suunniteltu kosteuden suojaamiseksi.

Vedeneristysominaisuuksilla ei ole lakkaa ja öljymaalia. Aluksi ne voivat olla luotettava este, mutta 7-10 vuoden jälkeisten mikroprektien jälkeen näyttää materiaalin merkittävän halkeamisen, joten ennen niiden levittämistä on käytettävä mitä tahansa materiaalia, jotta varmistetaan kestävä suoja kosteudelta.

Valssatuotteiden käyttö

Valssatuotteiden käyttö

Tasaa lattia ennen eristystä

Käytettäessä itsestään tasaavaa yhdistettä, tulee huolellisesti tasata betonipohjan pintaa ennen telan eristämistä. Betonin ja vedenpitävän pinnoitteen välillä ei saa olla aukkoja, joten kohdistaminen tapahtuu huolellisesti. Lattian pohja on täysin puhdasta likaa, voit käyttää pölynimuria. Puhdista pinta pinnoitettava kerroksittain.

Materiaalin laadusta riippuen kuiva seos laimennetaan vedellä tai nesteellä, joka on hankittava erikseen. Koostumus levitetään yhdenmukaisesti lattian koko pinnalle, eikä aukkoja saa antaa. Jos päällysteen sisällä voi olla pieniä ilmakuplia, vesieristys on rullattu rullalla, joka on varustettu jatkuvalla neulasuutinten kerroksella. Se osallistuu samanaikaisesti liuoksen oikeaan jakeluun ja poistaa kaikki kuplat.

Mastinen sovellus

Lattian suojaamiseksi kosteudelta liimamateriaalilta vaaditaan lisäainetta liima- tai erikoismuovista. Ammattilaiset käyttävät lisäpinnoitetta mastille, joka eroaa sen koostumuksesta riippuen. Polymeerilajikkeelle voit valita PVC-kalvon, lasikuidun tai polyisobutelenin vaihtoehdot. Jos käytetään bitumia, niin Brizol, vedeneristys ja vastaavat voivat toimia lisäpäällysteinä.

Valmistettu pohja peitetään kokonaan bitumimulsion avulla. Sen soveltaminen on suositeltavaa, koska sen koostumus on kaikkein neutraali, ei vahingoita työntekijöiden joukkoa ja myöhemmin rakennuksen vuokralaisia. Se tehdään tavallisella vedellä, liuoksen sekoittamisen jälkeen haitalliset liuottimet eivät haihdu. Aluketta on levitettävä kahdessa tasossa, sääntöjen mukaan, toinen on kohtisuorassa ensimmäiseen.

Alukkeen kuivumisen aikana sinun on kiinnitettävä erityinen nauha

Kun pohjamaali kuivuu, sinun on kiinnitettävä erityinen teippi, sen pitäisi peittää kulmat, liitokset seinien ympärillä kehä. Mitattaessa nauha on syvästi upotettu materiaaliin. Kun tämä työvaihe on suoritettu, alusta peitetään huolellisesti uudelleen paikoilla, jotka on liimattu nauhalla.

muuttamisesta

Kun valmisteleva kerros on täysin kuivunut, vedeneristyskerroksen asennus alkaa. Itsekiinnittyvät matot ovat vain hyvin tasoitettuja ja hieman voimakkaita, rulla tai kädet painettu lattialle.

Vakiotyynyjen vesitiiviit matot voidaan kiinnittää kytkemällä rakennussäilytys polttimen puuttuessa. Pohjapäällyste sulaa hieman ulkopuolelta ja puristetaan välittömästi pohjaan. Päällekkäisyys olisi suoraviivaista, jos tarpeen, voit yhdistää uudelleen irtoamattomat tai rypytetyt nauhat.

Aseta rullan vedeneristys hitsaamalla

Kun materiaali on muodostanut tasaisen pinnan, voit kiinnittää nauhan hitsaamalla. Teosten suorittamisen aikana on välttämätöntä tehdä päällekkäisyydet seinämille, mieluiten vähintään 25 cm: n päällä. Kaikkien ylijäämien leikkaaminen on helppoa. Kulmat voidaan lisäksi liimata toisella materiaalikerroksella, muodostaen laastareita, ne on kiinnitettävä luotettavasti.

Työn tulos on täysin tasainen, tiivistetty päällyste, jonka läpi neste ei pääse imemään. Se saa kaataa betonipinta vain sen jälkeen, kun liimakoostumus tai bitumimateriaali on kokonaan kuivunut, mikä yleensä kestää enintään yhden päivän.

Mastinen ei ehkä sovi lämpimään lattiaan, sillä pitkäaikaisen kuumennuksen voi haihtua epämiellyttävä, miellyttävä tuoksu. Se on turvallista käyttää käytävällä, ja muita materiaaleja on valittava vedenpitäviksi muille huoneille.

Päällystysmateriaalit

Tuottuneet kuivat, samankaltaiset kuin jauheilla, joskus ovat mastisia ja tahnat. Ennen töitä seos laimennetaan vedellä tai emulsiolla. Nestemäistä vedeneristyskykyä tai koostumusta, joka muistuttaa voidetta, myydään alun perin välittömään käyttöön sopivassa muodossa.

Seosta käytetään useilla tavoilla:

 • lyöntiharja, joka kovettuu keppiin. Voidaan käyttää tällä tavoin, jos liuoksen konsistenssi muistuttaa maalia tai nestettä;
 • tinalla varustettua lastalla. Soveltuu, jos pinnoitteessa on tiheämpi koostumus.

Vedenpitävä vedeneristys

Pinnoituksen vedenpitävyys riippuu sakeudesta, poikkeavat toisistaan.

 1. Nestemäisiä formulaatioita tulee levittää paksuihin kerroksiin, jolloin tiiviste suljetaan kokonaan, vähintään 2 kertaa. Useimmiten ne on valmistettu hapettuneesta öljypitoisuudesta, joka on melko pieni paksuus: noin 1 mm ja yli. Pinnoite kaadetaan tavallisesti lasille, joten sen kuivumisen jälkeen on tarpeen tarkistaa, ettei pohjaan ole vaurioita, eikä märkiä paikkoja jää. Vältä pinnan likaantumista, joten seuraava kerros tulee levittää mahdollisimman nopeasti. Jos tämä ei ole mahdollista, päällyste voidaan sulkea kalvolla tai seurata sen puhtauden säilyttämiseksi.
 2. Bitumiin sisältämiä tahnoja levitetään 3 mm: n kerroksella. Ne voivat samanaikaisesti toimia korkealaatuisina eristeinä ja korvata betonirauta. Materiaali levitetään melko paksulla kerroksella, joten sen vahvistaminen on välttämätöntä. Ennen levittämistä lattian koko pinnalle levitetään ja kiinnitetään PVC-verkko. Asettelu kattaa suoraan sen päälle.

Ensimmäisen kerroksen luomisen jälkeen sinun on odotettava, kunnes se on täysin kuiva, sen esiintymisajankohta on ilmoitettu tuotantopakkauksessa. Kun pinta kovettuu, levitetään toinen kerros, edullisesti levittämällä se kohtisuorasti ensimmäiseen. Joskus ohjeissa säädetään kolmannen kerroksen asettamisesta vielä märälle pinnalle. Tällöin päällikön on hankittava erityisiä kenkiä tai suuttimia, joilla on ohuita mutta usein piikkejä, jotta materiaali ei vahingoitu.

Lasitetut vedeneristys

Pohjaan käytetään joustavaa polyesteriä, lasikuitua tai lasikuitua. Bitumi levitetään materiaalin molemmille puolille. Jotta varmistettaisiin luotettava pito aluslattialla, liima sijoitetaan alareunaan. Korkealaatuinen vedeneristys sisältää erikoiskomponentin päällä, joka aktivoituu vuorovaikutuksessa liiman kanssa lopullisen päällysteen kanssa ja parantaa sen vaikutusta.

Joskus on välttämätöntä itsenäisesti ripotella koko jo päällystetyn vedeneristyskerroksen keskirenkaan hiekalla. Se lisää tarttuvuuden luotettavuutta liimalla. Kun eristysmateriaali kovettuu riittävästi, se voidaan pyyhkiä pois päällysteestä.

Liimalla voidaan käyttää kahta materiaaliryhmää. Yksi niistä on kiinnitetty polttimella tai hiustenkuivaajalla. Toinen on varustettu järjestelmällä, joka helpottaa asennusta. Riittävää on erottaa työosa kalvosta ja kiinnittää se vaakasuoralle pinnalle, sillä se on aiemmin tasoittunut.

Lattian korkealaatuinen vedenpitävyys suojaa sen rakennetta kosteuden vaikutuksesta, joka voi tuhota tai vahingoittaa joitakin sen osia. Asuntojen omistajille lattian kautta tapahtuva vedenpoisto estää naapureiden tulvien välttämisen ja näin ollen velvollisuuden maksaa rahaa korjauksiin.