Kalvo vedenpitävälle pohjalle

Mikä tahansa rakenne on tärkein osa. Hänen on vastattava paitsi rakenteen asettamaan kuormaan, mutta myös vastustaa luonnollisia tekijöitä. Maaperän kosteus, sadevesi tai pohjavesi ja paljon muuta. Kaikki tämä ei hyödytä konkreettista pohjaa, vähitellen tuhoaa sen ja vähentää kantokykyä. Maaperän ja kosteuden haitallisten vaikutusten estämiseksi - betoni eristetään vedeneristyskuidulla tai kalvolla. Tämä halpa tapa auttaa välttämään kalliita seurauksia.

Kalvon tyypit ja ominaisuudet

Kalvon vedeneristysjärjestelmiä on useita. Ne eroavat materiaaleista, joista ne on valmistettu, jotka kestävät mekaanista kulumista, pakkasenkestävyyttä ja veden imeytymistä. Näiden ominaisuuksien yhdistelmä ja vesitiivis betoniperusta. Tuhoisien tekijöiden perustan vedenpitävyyden maksimoimiseksi on välttämätöntä perehtyä kompetensseihin kuidun valinnasta ja sen asentamisesta. Pohjimmiltaan kalvoa valittaessa otetaan huomioon kaksi indikaattoria. Ensimmäinen on maaperän kosteuden huomioon ottaminen ja toinen betoniperustuksen syvyys. Lisäksi vedeneristyskuitu on jaettu kahteen tyyppiin: profiili ja kalvo (polymeeri).

Profiilikuituinen kuitu on kestävä arkki tai rulla. Se on valmistettu kulutusta kestävästä tiheästä polyetyleenistä. Profiilin kohokuvioinnilla kuitu lisää sen lujuutta johtuen onttojen aukkojen ilmenemisestä. Tällainen kalvo suojaa perustuksia pohjaveden alapuolelle.

Polymeerinen vedeneristyskuitu on rullamateriaalia, joka koostuu monista kerroksista. Sitä käytetään betonipohjan maanalainen vedeneristys, pohjaveden yläpuolella. Kuitu ei salli säätiön koskettaa maata, mikä estää kosteuden tunkeutumisen betonirakenteeseen.

Kuidulla on useita etuja verrattuna analogisiin materiaaleihin vedeneristykseen, kuten bitumiin tai kattohuopaan. Kuidulla on pitkä käyttöikä, joka on taattu vähintään 50 vuotta. Se ei roskaa, eikä suolaliuokset vaikuta siihen.

Vedenpitävä polymeerikalvo

Noin 50 vuotta sitten Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa alkoi käyttää kalvovesieristeitä. Tästä hetkestä lähtien näiden materiaalien laajamittainen tuotanto alkoi. Edistyminen ei pysy paikallaan. Ajan myötä vedenpitävyyden tyyppi ja toiminnallisuus laajenivat, mikä vaikutti täysin uusien ominaisuuksien syntymiseen. Nyt polymeerikuitu on korkean teknologian tuote, joka sen etujen ansiosta tarjoaa sekä vaaka- että pystysuorien pintojen vedenpitävyyden.

Polymeerikalvokuidut ovat monenlaisia, jotka erottavat toisistaan ​​materiaalit, joista se on tehty. Suosituimmat rakenteen tyypit kalvot ovat:

 • TPO-kalvo - valmistettu kestomuovisten polyoksien perusteella;
 • EPDM-kalvo - valmistettu eteenipropeenidieenimonomeeripolymeroinnista. Muussa tapauksessa sitä kutsutaan synteettiseksi kumiksi;
 • PVC-kalvo - valmistettu pehmitetystä polyvinyylikloridista.

Rullojen suuren leveyden ansiosta kalvon vesitiivistyksellä saavutetaan kiinteämpi pinnoite, käyttäen vähintään saumoja. Pienellä painolla ei ole ylimääräistä taakkaa, toisin kuin bitumi.

PVC-kalvon ominaisuudet

Tämä on tavallisin vedeneristyskuitu, koska se on alhainen ja helppokäyttöinen vedeneristyskäytössä. Se on erittäin kestävä suolaliuoksille ja sillä on myös hyvä joustavuus alhaisissa lämpötiloissa. Tämä helpottaa talvella työskentelyä.

Kangas koostuu kahdesta kerroksesta. Yläkerros on pehmittimien, palonestoaineiden ja kalkkikiven seos. Pohjakerros koostuu puhtaasta ja maalatusta PVC: stä. Maalaa PVC vahingoittuneiden materiaalipintojen havaitsemiseksi nopeasti.

Käytännöllisyydestä, kun vedeneristys toimii, ja kalvon materiaalin järkevä käyttö on saatavana eri paksuuksilla. Paksuuden valinta riippuu betonin syvyydestä.

PVC-kalvo on erittäin helppo asentaa. Liinavaatteet liitetään helposti rakennuksen kuivaimeen kuumailman vaikutuksen alaisena. Tämä antaa lähes saumattoman pinnan tiukat saumat ja hyvä lujuus.

Kun käytät PVC-kuitua, sinun on oltava erittäin varovainen, koska se on helposti alttiina erilaisille vaurioille. Tämä on sen suurin haitta.

TPO-kalvon ominaisuudet

Tämä on kaksikerroksinen materiaali, joka koostuu eteenipropeenikumin ja propyleenin polymeeriseoksista. Kuitua kestävä, lämmönkestävä ja vedenpitävä materiaali. Ominaisuuksiin liittyen se muistuttaa jotain muovin ja kumin välillä, sillä sillä on sekä ensimmäisen että toisen ominaisuuksia. Toinen kerros on synteettisten lankojen muodostusverkko, joka antaa materiaalille lisävoimaa.
TPO-membraaneilla on hyvä elastisuus. Näiden etujen ansiosta tällainen vedeneristys käytetään laajalti uima-altaiden, altaiden ja säiliöiden rakentamisessa juomaveden kanssa. Vedeneristysperusteissa kalvo TPO: t käytännöllisesti katsoen ei käytetä korkeiden kustannustensa vuoksi.

EPDM-kalvojen ominaisuudet

Erittäin joustava kalvo erilaisia ​​kalvoja kestää useita mekaanisia vaikutteita, säilyttäen sen ominaisuudet. EPDM-kuitupohjaisten synteettikuitujen ansiosta voimakkaat negatiiviset lämpötilat ja paahtava lämpö eivät ole kauheita. Erittäin lujat vedeneristyskalvot antavat polyesterivahvistinverkon.

EPDM täydellisesti yhdistettynä monenlaisiin bitumieristeisiin. Samaan aikaan tämä tyyppi on täysin turvallinen ympäristölle.
Valitettavasti EPDM ei voi ylpeillä nivelen hyvyydellä, koska kaikki liitokset tehdään liimapohjalla. Ne menettävät merkittävästi hitsattujen saumien luotettavuutta.

Profiloitu kalvo

Profiiloitu kalvo on epävirallisesti kutsuttu raskas vedeneristys. Mutta ei suuren painon takia vaan sen käytön vuoksi niissä olosuhteissa, joissa muut kalvot eivät voi selviytyä tehtävistä. Se koostuu sekä yksikerroksisesta että monikerroslujitteisesta polyeteenistä. Profiiloitunut se on nimeltään johtuen ulkonemien läsnäolosta pienten kuoppisten piikkien muodossa. Suosituimmat rullat vaihtelevat välillä 1 - 2,5 metriä. Levyn paksuus 0,5 - 1,5 mm. Profiilikuitua käytetään maan ja sulaveden altistamiseen perustuvan vedenpitävyyteen.

Profiilin vedenpitävä kalvo on hyvä, koska se voi muuttaa pohjaveden suuntaa. Kiitos siitä, että lajit voidaan ohjata maanalaisista rakenteista, tunneleista tai kanavista tyhjennykseen. Kalvo sietää suolaliuosten, happojen ja sienten vaikutuksia. Erityisen osan vuoksi vesi ei kuulu kuituun, kun taas tyhjennys tapahtuu betonipohjan yläpuolella.

Profiloitu kalvo on kevyt, joten voit asentaa ja pinota sen yksin. Ja se kiinnitetään joko tarttumalla bitumiin tai erityisellä pistoolilla, joka on tiukasti kiinnitetty tukaan erikoispesureilla.

Kannustemembraanin pystysuoran vedenpitävyyden suorittamisessa käytetään seuraavia toimenpiteitä:

 1. Pohja on puhdistettava huolellisesti roskista ja maaperästä.
 2. Pohjustusperusta, joka pohjustetaan syvällä tunkeutumisen pohjamaalilla.
 3. Levitä bitumi mastia seinän ulkopuolelle.
 4. Jos projekti toteaa, että se on geofilteroitu, niin profiililevyn asettaminen on tehtävä ulkonemien ulospäin. Jos geopoliittia ei ole saatavana - aseta välilehdet sisään.
 5. Profiilikalvon levyt on kiinnitettävä lujasti ja kiinnitettävä tukilevyillä.
 6. Kiinnitä kalvolevy betoniin kiristyspalkilla.
  Liimaa geotekstiilit kuidun päälle. Niinpä kanavat muodostetaan pohjavesien poistamiseksi membraanin ja geopoliittisen välillä.

Kiinnityskalvon vedeneristys sallitaan myös raakapohjalla, jos rakenne on läpäisevän maaperän alueella. Kaikki sakka, nestemäisessä muodossa, imeytyy nopeasti maaperän syvyyteen. Mikä sulkee pois kapillaarin imun kosteuden pohjapinnalla.

johtopäätös

Kun valitaan kalvot perustuksen vedeneristykseen, on määriteltävä selvästi tavoitteet, tavoitteet, rakennustyyppi sekä olosuhteet, joissa rakennusta käytetään. Lisäksi on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota materiaalin laatuun ja sen valmistajaan. Nykypäivän markkinoilla parhaat valmistajat ovat Isostud, Izolit, Delta, PlanterGeo ja PlanterLife.

Lisätietoja siitä, miten perustasoksi vedenkestävä polymeerikuitu omilla kädillä, opit seuraavassa videossa.

Vedenpitävät kalvotyypit

Jotta henkilö pysyy terveellisenä ja tehokkaana pitkään, hän tarvitsee kuivan, lämpimän, valoisan asunnon. Ihmisen elinympäristön kehitys luolasta älykäs kotiin on suunniteltu täyttämään yksi perusedellytyksistä - turvallisuus.

Kehittäessään uusia rakennusmateriaaleja, parantamaan tekniikoita ja ylittämään muotoilun herkkuja, henkilö huolehtii edelleen yhdestä tärkeimmistä tarpeistaan ​​- turvallisuudesta.

Kalvojen tyypit ja ominaisuudet

Vedeneristyskalvot ovat nykyaikaisten materiaalien joukko talojen rakennusten rakenteiden ja lämmöneristysjärjestelmien eristämiseen vedestä. Talon sisätilaan pääseminen tuhoaa sen, mikä tekee siitä täydellistä elämää.

Rakennuksessa on vesitiiviitä kalvoja ja kalvoja.

Näiden välillä ei ole olennaisia ​​eroja. Monikerroksisuus ja kyky "hengittää", joka on ilmoitettu kalvoille, on itse asiassa näiden elokuvien parannettu ominaisuus.

Elokuvakalusteet jakavat kahteen luokkaan:

 • polymeerin vedeneristysmembraanikalvoa - käytetään katoissa, sokkeleissa ja pohjissa eristetystä kosteudesta maaperästä ja ilmakehästä. Sitä käytetään, kun pohjustusrakenteet ovat korkeammat kuin pohjavesi. Se on valmistettu polymeeristä, joka on vahvistettu erikoislankaa, jonka likimääräinen paksuus on 0,2 - 2 millimetriä. Sitä käytetään myös eristämiseen kattotöiden aikana.
 • kalvo vedeneristys profiiloitu kalvo - on monikerroksinen erittäin luja polyetyleeni, jossa on jäykisteitä. Käytetään vedeneristykseen, jos maaperän vesi on korkeampi kuin rakennuksen kellarikerroksen lattia. Tällainen kalvo pitää vedenpainetta pitkään aikaan edellyttäen, että se on asianmukainen asennus.

Kalvon kalvot

Ensimmäistä tyyppiä olevat kalvot (kalvot) suojaavat kattoja ja perustuksia. Tällaisessa kalvossa oleva kalvo on vahvistettu vahvikelanka. Kalvon reiät mahdollistavat eristyspinnoitteen sallivan ilman kulkeutumisen vapaasti, mikä sallii kalvon alapuolisen pinnan "tukahduttamisen" höyryltä eikä kosteutta.

Tätä kalvoa käytetään estämään lauhduttaminen laatta- tai profiililattian alla. Vedenpitävä höyryä johtava kalvo on paljon voimakkaampaa kuin aiemmin käytetyt materiaalit, eikä pelkää ultraviolettisäteilyä.

Kalvon kalvot valmistetaan:

 • muunnettu PVC;
 • kumipropeeniseos:
 • synteettiset kumeet.

Tätä materiaalia käytetään eristämään pohja vedestä. Tätä eristämistä kutsutaan "valoksi". Verrattuna vanhaan kateaineen tai bitumin eristämismenetelmään se on erittäin yksinkertainen - kalvo asetetaan eristettäväksi ja lämmitetylle pinnalle.

Elokuva ilman aukkoja putoaa pinnalle. Prosessi ei muodosta liitoksia, joita on edelleen käsiteltävä. Vedenpitävien kalvojen avulla muodostettu suoja voi kestää jopa viisikymmentä vuotta.

Betoniraattojen eristämiseksi tulisi käyttää vähintään 0,4 mm: n paksuista kalvoa.

Jos kalvokalvon osia on tarpeen yhdistää useista syistä, on käytettävä sopivaa liima-ainetta, erityistä tarttuvaa vedenpitävää nauhaa tai sovellettava hitsausreunan menetelmää.

PVC-kalvo

Rakennustyöt, jotka on tehty materiaalin - PVC-kalvon vedenpitävyyden parantamiseksi - ovat huomattavasti halvempia kuin bitumilla, katehuovilla tai muilla perinteisillä materiaaleilla tehdyt rakennustyöt, jotka johtuvat kulutetun elokuvan alhaisemmista kustannuksista ja maksaa maksaa masterille.

 • Kumikalvot ovat melko kalliita, mutta niiden ominaisuudet ovat parempia kuin perinteiset.
 • Vesitiiviit polymeerikalvot eivät ole alttiita happamien aineiden ja ympäristöjen vaikutuksille, kestävät vaurioita ja kyyneleitä, niitä on vaikea repeytyä, leikata tai lävistää. Räkit riittävän korkeiden tai erittäin alhaisten lämpötilojen toimintaan.
 • Profiilikalvo on materiaali "raskas" vedeneristys. Tuotannossa käytetään kestävää polyeteeniä kerrallaan useita kerroksia. Kalvon pinnalla on kylkiluut (ulokkeet-piikit jopa 20 mm).

Työskentely tämän eristysmateriaalin kanssa ei edellytä ylimääräisiä sääolosuhteita.

Teollisuus tuottaa kalvon, jonka levyt vaihtelevat välillä 1 - 2,5 metriä. Kalvon paksuus on puolitoista millimetriä. Sen käyttö on perusteltua työskennellessä rakennuksissa, joiden taso on alle vedenalaisen veden taso, vedeneristysperusta. Niiden avulla kosteus pohjaseinistä ja maanalaisista apuvälineistä leikataan oikeaan suuntaan.

Tällainen kalvon vedenpitävyys säätiön avulla profiilin kalvon avulla voidaan katkaista aggressiivinen vaikutus hapot, muotti, koska materiaali ei sovellu niiden vaikutus. Pyyhkäisy mahdollistaa kuivan ilmakerroksen muodostamisen kellari seinämän pinnan yläpuolelle, kun taas vesi ei kuulu kalvon alle. Vedeneristyskalvot ovat kevyitä, minkä ansiosta ne voivat kattaa kaikentyyppiset pinnat.

On useita tapoja asentaa elokuvia:

 • liimaus liimalla lattiaan;
 • Kiinnittimet, joissa on tiivistetyt aluslevyt.

Menetelmä vedenpitävien kalvojen käsittelyä varten

Vedenpitävän kalvon asennus:

 • työalue puhdistetaan huolellisesti roskista;
 • pohja pohjustetaan;
 • mastiksi levitetään työalueelle;
 • sijoitetaan kalvon työpintaan. Laying on tehty piikkejä sisällä. Jos hankkeessa on määrätty geovolyyttiraudoitusta, kalvolevy asetetaan piikkeihin.
 • membraani-kalvon palaset tiukasti puristettuina, tarttuvat pohjaan, tarkastavat tarttuvuuden laatu ja kiinnittävät päällekkäisyydet:
 • kiinnitä malli erityisellä hihnalla;
 • Ylhäältä rakenne on liimattu geotekstilillä, minkä jälkeen sisäpuolelle muodostuu vesivirtakanavia. Sitten se siirretään kellariroottorista viemäreihin.

Mahdollinen tapa vahvistaa vedeneristyskalvot suoraan pohjan seinämillä, jos rakennus on hiekka- tai kallioisella maaperällä. Tässä tapauksessa härkä ei pysähdy, nopeasti virtaa syvyyteen eikä vaikuta perustukseen.

Kiinnityslevyssä olevat reiät ovat avoimia ilmanvaihtoa ja tyhjennystä varten!

Super Diffuse Membrane

Myös kateisiin käytetään kalvoaineita. Tällöin ne toimivat eristykseneristysmateriaalina.

Kattotöissä käytettävien vedeneristyskalvojen ominaisuuksiin kuuluu useita erityispiirteitä, kuten ultraviolettisäteilyä ja höyryjohtavuutta.

Niiden tuotantoon käytetään enintään neljä kerrosta polypropeenia. Materiaali on joustava, penniäkään ja pystyy venyttämään. Elokuvien tasot toimivat eri tavoin. Ylempi - suoja tuulta, ultraviolettisäteilystä, ulkoisista vaikutteista. Sisäkerros antaa ilmaa ja höyryä.

Superdiffuse-kalvoja käytetään työskentelemään julkisivun, rakennuksen ullakolla, tilapäisen katon rakentamisessa.

Niiden ominaisuudet:

 • yksinkertaisuus töissä, valmistelu ennen muninta ei ole välttämätöntä;
 • eristeen, rakenteiden ja kattojen suojaaminen sateelta, vedeltä, pölyltä;
 • höyryä läpäisevä;
 • on eristysominaisuuksia;
 • kestävä;
 • stand ultravioletti
 • ympäristöystävällinen, palamaton.

Muiden materiaalien kalvojen erot

Erota kalvot muista vastaavista materiaaleista:

 • Valssatut (bitumin, hydroisolin, lasikuoren, ruberoidin ja isolin perusteella) on vain yksi etu - ne ovat halvempia, polttavat, ovat lyhytaikaisia, vaikeasti asennettavissa;
 • Mastics - taloudellinen, kestävä, lämmönkestävä. Joustavampi - vahinko voi vetää itsensä. Mutta mastit eivät ole läpäiseviä, niitä voidaan käyttää vain litteillä pinnoilla. Tässä olevat kalvot ovat yleisiä.
 • Jauheet. Helppo työskennellä, mutta lyhytikäinen ja epäluotettava. Niiden aiheuttama päällyste on helposti vaurioitunut. On tärkeää työskennellä heidän kanssaan hyvin nopeasti, muuten ne kovettuvat. Superdiffusikalvoilla ei ole näitä haittoja.
 • Semi-nestemäiset materiaalit. Sama helppo työskennellä, vain torjua vettä, ei tarvitse huolellisesti valmistautua pintaan. Tieillä on lyhyt elinikä, joka kerran 7-10 vuoden välein on peitettävä pinta uudelleen. Vaarallista. Kalvoilla ei ole näitä puutteita.
 • Elokuva-aineet. Vähemmän kestävä ja vaativat puhdistusta asennuksen aikana. Diffuusiomembraanit vaativat myös puhdistumaa. Jos se ei ole, kalvo menettää laadun tukkeutuneiden huokosten vuoksi.

Supermembraanit eivät vaadi aukkoja. Ei kiinnitetty myös eristämiseen ilman laatikoita. Se on edullisempi, vaatii vähemmän tilaa seinien rakentamisessa.

Supermembraaneja ei käytetä, kun päällystetään eurolla, metallilevyllä ilman erityistä pinnoitetta, sillä tässä tapauksessa on runsaasti lauhdevettä.

Sinun täytyy tietää, että jotkut kalvoaineet asennetaan ottaen huomioon höyryläpäisyn suunnan, muuten vaikutus on juuri päinvastainen.

Supermembraanasennus

Kalvot soveltuvat parhaiten mansardipinnoitteisiin. Kalvon ja diffuusiokalvojen valinta riippuu käytetystä katemateriaalista:

 • diffuusi, erittäin diffuusi kalvo vedeneristys on asennettu yhdellä ilmavälillä katon ja eristeen luonnon ja hiekka laatta.
 • myös tilavuusmembraaneja, mutta jo metallikattoineen.

Kaltevan kaltevuuden kallistuskulmaa suositellaan käytettäväksi kalvon kaksi kerrosta.

Materiaali on asetettava ristikkoon yhdensuuntaisesti noin 10 cm: n päällä. Liitäntäalue on liimattu. Kalvojen tiivistämiseen käytetään erilaisia ​​tuotteita, vaikka useilla merkkeillä on jo itsekiinnittyvät reunat.

Kalvolevyn merkitseminen

Merkintä A ja AM ovat kalvo, joka edustaa höyryä läpäisevää hengitysmembraania. Marks A ja B - absorboiva kalvo ja sitten nopeasti haihtuu kosteutta.

Oikea asennus (ilmanvaihtoaukko) on erittäin tehokas.

Vedeneristyskalvot ovat moderni, kevyt, helppokäyttöinen rakennusmateriaali. Sen käyttö tekee siitä miellyttävän ja nopeasti vedenpitävän rakennusten perustan ja perustan, mahdollistaa luotettavan katon, joten voit rakentaa "raskas" vedeneristys nopeasti, helposti ja tehokkaasti.

Vedenpitävien kalvojen avulla tehdyn työn hinta / laatu-suhde mahdollistaa tämän rakennusmateriaalin kilpailun perinteisten testattujen materiaalien kanssa.

Vedenpitävä kellari pohjaveden sisäpuolelta - unohda kosteus ikuisesti!

Kellarin asianmukainen suoja pohjavedestä ja sademäärästä on tärkeä edellytys, joka määrittää minkä tahansa rakennuksen kestävyyden ja turvallisuuden. Pitkässä käytössä olleissa yksityisissä talouksissa kellarin suojaaminen sisäpuolelta voi milloin tahansa tehdä kodin käsityöläinen.

Asiantuntijat sanovat, että yksityisten asuntojen kellarin (maanalainen, kellari, kellari) suojelu on käsiteltävä kokonaisvaltaisesti asunnon rakentamisen aikana. Sitten talon omistajan pohjaveden ongelmat ovat äärimmäisen harvinaisia. Mutta kaukana aina asuinrakennuksen rakentamisesta, noudatetaan sen asianmukaista vedenpitävyyttä koskevia standardeja. Ajan myötä tämä johtaa kellareiden tulviin, jatkuvan kosteuden esiintymiseen ja muottiin, mikä aiheuttaa säätiön rakenteellisten elementtien tuhoutumisen. Jotta samanlaiset asiat olisivat mahdotonta, koska elää raaka-talossa, se on epärealistinen.

Pohjavesien aiheuttamien ongelmien välttämiseksi kellarissa on tarpeen tehdä vedenpitävyys

Nyt kellareiden eristäminen toteutetaan eri tavoin käyttäen sekä moderneja että tunnettuja materiaaleja. Kun teet tällaisia ​​töitä omilla käsilläsi, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin kellariin liittyviin ongelma-alueisiin:

 • Työsaumat. Ymmärrä yhdisteet, jotka muodostavat muottien rakennustyömailla ja betonirakentamisen yhteydessä.
 • Liitokset katon ja lattian pintojen välillä seinällä.
 • Häiriöt ja aukot, joiden ulkonäkö johtuu kutistumisesta kotona.
 • Polttolaitosten paikat (jätevedet, vesihuolto jne.).

Seuraavaksi kuvataan sisäisten vedeneristyskäytön tärkeimmät tyypit ja sen asennukseen käytetyt suosituimmat materiaalit.

Vedeneristys voi olla vaakasuora ja pystysuora. Ensimmäinen toteutetaan, jos kellarin kellari on olemassa olevan veden (pohjaveden) tasolla. Tällainen suojaus suoritetaan lattialle. Se poistaa riskin maaperän veden lisäämisestä kellarissa ja kapillaarisen kosteuden tunkeutumiseen siihen. Huomaa, että vaakasuora vedeneristys on tehtävä joka tapauksessa. Vaikka juuri nyt ei ole todellista tarvetta. Tilanne voi muuttua hyvin nopeasti johtuen lisääntyneestä sademääräs- tä, maan muutoksista, mikä johtaa veden esiintymän nousuun ja muista syistä.

Vedeneristys voi olla vaakasuora ja pystysuora

Koviloissa, joissa ei ole varustettu viemäröintisysteemillä, suositellaan korkealaatuista suojaa kosteudelta. Se on myös välttämätöntä, jos kellarin seinät sopivat yhteen nykyisen pohjaveden kanssa. Useimmissa tapauksissa pystysuora eristys tehdään vaakasuoran yhteydessä. Tällöin osa-alueen suojauksen tehokkuus kasvaa merkittävästi.

Kosteusvaikutuksen tason mukaan kellarikerroksen rakenteellisiin osiin hydrosuojaus voidaan jakaa seuraavasti:

 • protivokapillyarnuyu;
 • paineeton;
 • protivonapornuyu.

Kapillaarieristys on suunniteltu suojelemaan tilaa kosteudelta ja kosteudelta, joka syöttää sen materiaalien huokosten läpi, joista rakennus on pystytetty. Vapaa-virtausta käytetään raskas sateet, kevät tulvat, tulvat. Ja ilmanpaineita tarvitaan ilman vedenpoistoa, kun maaperän vesi nousee 10 m: iin. Sen rakentaminen edellyttää yhden luotettavan esteen luomista. Paineensyöttöjärjestelmä toimii vesipaineen ansiosta, joka kirjaimellisesti puristaa pinnalle käytettyä vedenpitävyyttä. Tällainen suoja tasoittaa ulkopuolelta. Kellarin sisäpuolelta sitä ei käytetä.

Valikoima sopiville vedeneristyskoneille kellareille ei ole yksinkertainen asia. On mahdotonta tehdä virhe täällä. Viime aikoihin asti osa-alueiden suojaaminen omilla käsillään toteutettiin yksinomaan päällysteen avulla (sitä kutsutaan myös maalaukseksi) tai päällekkäin eristämällä. Nämä perinteiset materiaalit ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Ne ovat halpoja, niillä on tiettyjä etuja. Mutta heillä on paljon puutteita. Pääasia on, että vaikka suhteellisen alhaisella vedenpaineella, kerääntyminen ja päällystyseristys turpoavat ja alkavat siirtyä pinnalta kerroksittain. Tämän seurauksena on tarpeen asentaa uusia materiaaleja, koska vanha tehtävä lakkaa toimimasta.

Hiominen vedeneristys on monikomponenttinen sementti-polymeerikoostumus. Se voi olla:

 • kova (se on erityinen seos kuivassa muodossa);
 • joustava (kuiva komponentti ja erityinen polymeeripohjainen emulsio).

Päällystyspastaa levitetään valmistettuun, puhdistettuun pintaan.

Tällaisten materiaalien hinta on alhainen. Käyttämällä niitä on helppoa. Kaikki työ on tehty nopeasti, eikä asiantuntijoiden apua tarvita kodin käsityöläisten toimesta. Päällystysmastia levitetään puhdistetuille märille seinille lastalla, maalitelalla ja tavallisella harjalla.

Pinnoitetuotteilla on samankaltaiset ominaisuudet. Ne annetaan rullina, ne valmistetaan polymeerisestä tai bitumipohjaisesta. Tunnetuimmat tämäntyyppiset eristimet ovat hydroisoli ja ruberoidi, joka on suosittu kotitalouksissa. Ne on joko kiinnitetty liimapintaan tai fuusioituneiksi. Telan materiaalien haitat:

 • lyhyt käyttöaika;
 • herkkyys sienten, homeen;
 • korkea hauraus alhaisissa lämpötiloissa, mikä johtaa suojamateriaalin tuhoutumiseen.

Nykyään polymeeri- ja bitumituotteita käytetään yhä vähemmän. Kuluttajat haluavat nykyaikaisempia insulaattoreita. Tietoja heistä edelleen.

Vedenpitävyys viime vuosina on vailla monia perinteisten materiaalien puutteita. Nykyaikaisten keinojen valinta kosteuden pääsyn estämiseksi kellariin tehdään ottaen huomioon:

 • alikentän määräpaikka;
 • läsnäolo viemäröintijärjestelmän kellarissa;
 • sateen voimakkuus alueella ja pohjaveden taso;
 • säätiön tyyppi ja materiaali.

Läpäisemätön eristys on helppokäyttöinen

Uuden sukupolven kellari-vedeneristysmateriaaleihin kuuluu tavallisesti lävistys- ja kalvoneristys sekä nestemäinen lasi ja kumi. Tarkastele niitä tarkemmin. Vedeneristyskyvyn läpimurto on ominaista pitkän käyttöiän, helppokäyttöisyyden, helpon, nopean ja syvän (jopa 0,6 m) läpäisyyn betonirakenteeseen, jossa jälkimmäisen höyryn ja kulutuspotentiaalin säilyminen on mahdollista. Se eliminoi mekaanisen vaurion riskin käsitellylle pinnalle, lisää betonin kestävyyttä negatiivisiin lämpötiloihin ja lisää samalla sen kosteutta suojaavia ominaisuuksia.

Läpäiseviä koostumuksia käytettäessä täytetään suojatut rakenteet, minkä jälkeen ne kiteytyvät erityisten reagenssien vuoksi - tunkeutuvat. Näiden tehtävät suoritetaan tavallisesti seuraavilla yhdisteillä ja elementeillä: alkalimetallin, alumiinioksidin ja luonnollisen piidioksidin metallien karbonaatit.

Läpäisevät koostumukset ovat ihanteellisia suojaamaan kellareja sisältä. Teknologian käyttö on yksinkertaista. Puhdista pinta ensin, rasvaa se. Nämä toiminnot tarjoavat korkealaatuista betoniruutujen paljastamista. Jotkut asiantuntijat suosittelevat, että voit siirtää metalliharjan pohjan päälle, jotta pinta olisi karkeampi. Sitten eristeen seos tunkeutuu siihen suuremmassa määrin.

Sitten suoritetaan seuraavat toiminnot peräkkäin:

 1. 1. Sekoita kuiva eristys vedellä. Liuoksen komponenttien osuudet on merkitty tämän tai mainitun koostumuksen ohjeissa.
 2. 2. Kosteutta suojattava pinta kosteudelta.
 3. 3. Laimennetusta koostumuksesta määrätään kaikkiin käytettävissä oleviin liitoksiin, saumoihin ja kulmiin, ja sitten - yhtä suureen osaan pohjaa.
 4. 4. Odotamme 2-3 tuntia, käytä uudelleen ratkaisua.
 5. 5. 2-4 päivän kuluttua käsittelystä kostuta hieman eristetyt rakenteet niin, että suojaava liuos tasaantuu tasaisesti kaikkiin osiinsa.

Erilaisia ​​läpäiseviä yhdisteitä suojaamaan kosteutta vastaan ​​on ruiskueriste. Se on nestemäisen geelin koostumus, joka sisältää polyuretaania, akrylaattia, mikro-sementtiä tai epoksimuovia. Tämä koostumus syötetään etukäteen valmistettuihin reikiin. Menettely toteutetaan erikoistyökaluilla ja melko monimutkaisella tekniikalla. Tästä syystä injektoinnin eristäminen, vaikka sen ilmeiset edut (kyky käsittelemään vaikeasti tavoitettavia alueita, alhainen geelienkulutus, ei tarvetta valmistaa syitä), eivät ole itsekoulutettujen käsityöläisten käytössä.

Kalvovesieristys on parannettu versio telavastuksesta, jolla on parempi kestävyys ja tehokkuus. Kalvoja voidaan levittää mihin tahansa pintaan. Tällaiset tuotteet pystyvät tarttumaan tiukasti märille seiniin. Visuaalisesti sisäisen kosteuden suojauksen kalvo näyttää kankaalta, jossa on kartiomaisia ​​piikkejä. Heidän tehtävänsä on siirtää vettä.

Kalvoja voidaan käyttää mille tahansa pinnalle.

Seinämien kalvokalvojen seinät kiinnitetään tukipuilla. Lisäksi nämä laitteet on asennettava vain eristimen päälle. Ja kaikki sen jäljellä olevat päät kiinnitetään myöhemmin vaakasuoralla kosteudenkestävällä järjestelmällä, ilman että kalvojen asennusta ei suoriteta. Tätä tosiasiaa pidetään yhtenä kuvattujen kosteussuojusten haittana.

Nestemäinen lasi on seos, hiekka ja natriumsilikaattijauhe. Ennen käyttöä se liuotetaan veteen tiettyinä mittasuhteina (tarkka määrä nestettä lisätään valmistajan ilmoittamaan). Nestemäisen lasin käyttöteknologia on alkeellinen - me puhdistamme kosteutta suojaavat alustat, kattavat kaikki aukot, nivelet, kulmat ja muut laimennetun koostumuksen alueet. Odotamme pari tuntia ja nautit korkealaatuisesta vedeneristyksestä.

Nestemäisellä lasilla saa käsitellä vain betonin pintaa! Muista materiaaleista tehdyt rakenteet eivät ole yhteensopivia tämän hydroprotectorin kanssa.

Lisäsimme, että nestemäisellä lasilla on ainutlaatuinen ylläpidettävyys (tarvittaessa voit purkaa osan vedeneristyksestä ja kiinnittää siihen uuden suojan) ja erinomaiset korroosionestot. Ainoa epämiellyttävä hetki. Nestemäinen koostumus laimennuksen jälkeen tarttuu nopeasti käyttöön ja ei sovellu käytettäväksi. Siksi sitä tulisi sekoittaa pieninä annoksina. Käytä niitä heti käyttötarkoituksen mukaan.

Nestekumi on valmistettu erilaisista polymeerielementeistä ja bitumista. Se takaa korkealaatuisen kosteuden eston sekä kellarissa että sen ulkopuolella. Kumieristyspäällysteillä on seuraavat edut:

 • täydellinen mätänemättömyys;
 • ainutlaatuinen korkea pito;
 • kestävyys;
 • edulliset kustannukset;
 • vedenpainetta, UV-säteilyä ja ääriolosuhteita vastaan;
 • huollettavuus;
 • paloturvallisuus.

Kellojen käsittely nestekaasulla on helppo tehdä itse. Poista sienten pinnalta, lika, pöly. Tasotamme pohjat, joita halutaan käsitellä (toiminta on valinnainen, mutta se vähentää eristysmateriaalin kulutusta), soveltamaan alukokoonpanoa niihin. Tässä on nuolta. Ensin sinun on käsiteltävä maavälejä ja kulmia. Sitten peitä pinta kankaalla (myydään rakennustyömailla). Ja sen jälkeen käytä primeria uudelleen, peittäen sen koko alustalle.

Nestekumi muodostaa laadukkaan vedenpitävän esteen

4 tunnin kuluttua voimme jatkaa lattian hydrolaatiota nestekumilla. Seinälle kellarissa se jaetaan rullalla. Voit vuokrata erikoisasennuksen nestekumin ruiskuttamiseen. Sitten työ menee paljon nopeammin. Jos suojaat vettä tavallisesta kellarista yksityisessä talossa, ei luonnollisesti tarvita tätä asennusta. Nestemäisen kumin täydellisen kiinteytymisen aika on useita tunteja. Tämän seurauksena muodostetaan erityinen kalvo käsitellyille pinnoille, jonka läpi ei voi tunkeutua yhtä vesipisaraa. Levy voidaan päällystää melkein kaikilla tunnetuilla koristemateriaaleilla.

Pohjavesien suojeluun tarkoitettujen materiaalien tarkastelusta voidaan todeta, että kotimaisten käsityöläisten eristämisen toteuttamisessa ei ole erityisiä vaikeuksia. Hydraulisten eristeiden käyttö on yksinkertaista ja selkeää. Mutta jos haluat tehdä kaiken oikein, ota huomioon alla olevat suositukset. Ensinnäkin meidän on huolehdittava korkealaatuisista pintojen puhdistamisesta, jotka on suojattu kosteudelta, ja valmistelemaan kellari suunnitellulle toiminnalle:

 1. 1. Tutki kellari. Me löydämme alueet veden tunkeutumisesta siihen, muista ne, jotta kiinnitettäisiin erityistä huomiota ongelma-alueisiin.
 2. 2. Pumppaa vesi alikentästä, jos se on käytettävissä. Joitakin eristemateriaaleja voidaan käyttää märissä olosuhteissa. Mutta mikään niistä ei sovi veteen.
 3. 3. Irrota pudotusosat pohjasta, poista lika, päästä eroon pölystä. Let's shuffle löydetyt aukot. Niiden laajentaminen antaa meille tehokkaamman vedenpitävyyden. Pohjustus ja täyttö kipsi- tai betonilaastin kanssa.
 4. 4. Prosessimme pinnat maaperällä. Ja kuljemme ongelmakohtia kahdesti. Bitumainen mastinen ja läpäisevä eristys voidaan asentaa huonosti kuivatuille seinille. Kaikki muut materiaalit vaativat täysin kuivia pintoja.
 5. 5. Uusissa kodeissa ennen vedenpitävyyden aloittamista sisäpuolelta on toivottavaa vahvistaa kellarin seinät geotekstiilillä tai vahvikkeella. Nämä tuotteet pitävät suojamateriaalia turvallisesti, kun vasta rakennettu rakenne alkaa upottaa. Nämä tuotteet asennetaan tapauksissa, joissa eristys suoritetaan kahdessa kerroksessa. Tällaisissa tilanteissa lujitemateriaalit sijoitetaan käytettyjen hydro-insulaattorien kerrosten väliin.

On tarpeen laittaa kerros kerros maanalaiseen kerrokseen kellarissa, tiivistää se ja päällystää se sementtilaasti. Kuivumisen jälkeen on sallittua jatkaa lattiapohjan eristämistä. Älä aseta suojatuotteita suoraan maahan. Ei ole mitään järkeä heistä.

Ja viimeinen. Mitkä toimenpiteet kellarikerroksen suojaamiseksi vedestä ovat epätäydellisiä, ellei niitä ole varustettu hyvin toimivalla ilmanvaihtojärjestelmällä. Se voi olla keinotekoinen tai luonnollinen. Ensimmäinen on rakennettu käyttämällä vedenpoistolaitoksia ja tuulettimia, jotka on asennettu kellarin kehän ympärille. Toinen on yksinkertaisin pakokaasu, joka tarjoaa ilmankiertoa kellarikerroksen läpi.

Keinotekoinen tuuletus yksityisten talojen kellareissa harvoin ratkaistaan. Useimmissa tapauksissa sitä ei tarvita. Luonnollinen itsekäs opettaja tekee muutaman tunnin. Tarvitset vain lukitusreiän kellarikattoon ja liitä se rakennuksen ulkopuolelle asennetulla putkella. Tällainen yksinkertainen rakenne toimii monimutkaisessa hydro-suojauksessa. Älä unohda peittää ulkoista putkea korkilla, joka ei salli sadepisaroiden pudottamista kellariin.

Kalvo vedenpitävälle pohjalle: materiaalin ominaisuudet, sen lajikkeet ja laajuus

Polymeerikalvot ovat uuden sukupolven vedeneristysmateriaaleja. Tulee esiin Venäjällä viime vuosisadan 90-luvulla. Kemianteollisuuden vallankumous oli merkittävä edullisten muovien tuotanto. Tämä teki vallankumouksen kaikilla ihmisen toiminnan aloilla, mukaan lukien uusien rakennusaineiden valmistus halutuilla ominaisuuksilla.

Moderni lähestymistapa vedenpitävyyteen

Kalvonvesieristys on korvannut ei-tekniset menetelmät rakenteiden suojelemiseksi vedestä - kateaineen tarra, kattorakenteet ja sulan bitumin käsittely. Joustavia, kestäviä kalvoja käytetään luomaan este vertikaalisille ja vaakasuorille pinnoille. Asennettaessa ei ole välttämätöntä käyttää pohjamaalatoimintoja, avoimen liekin käyttöä. Asennuksen nopea nopeus mahdollistaa kolmen henkilöstön brigadin suorittavan eristystyöt jopa 500 m²: n alueella kohti.

Euroopassa membraanien osuus vedeneristysmäärästä on 25%. Venäjällä tämä luku on edelleen pieni - 1,5%.

Jossa käytetään kalvoja

Kosketus veteen on vaarallista useimpiin rakennusmateriaaleihin, mukaan lukien laajalti käytetty betoni. Pintaan päässyt neste tunkeutuu huokosiin, pesee sementtisideaineen komponentteja ja nopeuttaa raudoituksen korroosiota.

Kalvonvesieristys kellari

Suodatuksen seurauksena pohja-seinään lepäävän veden kyllästyminen johtaa siihen. Yleensä ne on valmistettu huokoisista materiaaleista, joilla on pieni lämmönjohtavuus. Kosteuden lisääminen vähentää huomattavasti niiden lämmöneristysominaisuuksia, edistää muotin ulkonäköä pinnalla, huonontaa huoneen mikroilmastoa.

Pysyvä kosteus muuttaa materiaalien ominaisuuksia, vähentää kantavuutta, aiheuttaa rakenteiden nopean tuhoutumisen ja lyhentää käyttöikää.

Vedenpitävät kalvokalvot, joita käytetään suojaamaan:

 • pohjamaalit märällä maaperällä, runsaat maaperät korkealla pohjavesipöydällä;
 • maanalaiset rakenteet - kellarit, tunnelit, pysäköintitilat, hissiakselit, siltatukit, viadot;
 • litteät tai kaltevat katot, parvekkeet;
 • säiliöt - altaat, kaivot, lamput;
 • seinät ja lattiat, joissa on korkea kosteus - suihkut, kylpyhuoneet, kylpyammeet.

Vedeneristyskalvojen valmistajat takaavat luotettavan toiminnan 25-30 vuoden ajan. Perustaan ​​johtavat venäläiset polymeerikalvojen valmistajat ovat TekhnoNIKOL, Tema, Renolit, Ikopal, Penoplex, Sika ja Protan. Bitumituotteet koskevat "Bikrost", "Rubiteks", "Izol".

Kalvopinnoitteiden hinta vaihtelee 85-1100 ruplasta neliömetrillä.

Kalvonvalmistus

Vedenpitävät kalvot valmistetaan polymeereistä, mineraalitäyteaineista ja pehmittimistä. 48% raaka-aineista on liitua, 49% modifioi lisäaineita ja palonestoaineita, 3% on väriaine.

Tehdasvalmisteiset raaka-aineet säilytetään pystysuorassa siiloissa ja nestemäisissä pehmittimissä - säiliöissä. Kaskadinen kolmitasoinen järjestelmä selkeässä annoksessa sekoittaa ainesosat ennen kuin se tulee tuotantolinjaan.

Kun seos pidetään päivittäin, se sulatetaan, homogenoidaan ja levitetään vahvistusalustalle. Seuraavassa vaiheessa kalvon ulkokerrokset muodostetaan koekstruusiomenetelmällä. Jäähdytyksen ja stabiloinnin jälkeen materiaali leikataan nauhoiksi ja valssataan teloihin.

Vedenpitävien kalvojen valmistus Sivustomme löydät rakennusalan yritysten yhteystiedot, jotka tarjoavat säätiön korjauksen ja suunnittelun. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Jokainen erä tarkistetaan laboratoriossa vaatimusten täyttämiseksi:

 1. Vetolujuus.
 2. Pakkasvaste.
 3. Joustavuus ja joustavuus matalissa lämpötiloissa.
 4. Lämmönkestävyys.
 5. UV-säteilyn kestävyys.

Kaikki toiminnot on automatisoitu. Elokuvaominaisuuksien sääntelyyn liittyvä sääntelyasiakirja - GOST 56704-2015.

ominaisuudet

Kalvot ovat materiaalia, jossa polyesteristä, lasikuidusta tai lasikuidusta valmistettu keskimmäinen vahvikekerros on päällystetty molemmin puolin muokatuilla polymeereillä. Kalvonpaksuus - 0,4-2 mm. Pohjakerros on pääsääntöisesti värjätty siten, että vuotojen havaitseminen ja korjaukset on helppo havaita.

Vedenpitävät kalvolevyillä on seuraavat ominaisuudet:

 1. Vedenkestävä.
 2. Suuri vedenläpäisevyys mitattuna mm Hg.
 3. Vetolujuuden kestävyys, lävistys 16 - 20 MPa.
 4. Kestää kemiallisia ja biologisia vaikutuksia.
 5. Pidentäminen venytyksessä 120-300%.
 6. Matala veden absorptio 0,2-0,6%.
 7. Korkea halkeamiskestävyys.
 8. Joustavuus -60 ° c.
 9. Pieni paino - enintään 1 kg neliömetriä kohden.
 10. UV-kestävä.
 11. Lämmönkestävä lämpötila -40 °. + 50 °.

Kalvot vastaavat syttymisryhmää G1-G3, riippuen määrästä. Vedenpitävien altaiden kalvoja valmistetaan kirkkaalla, haalistumattomalla pinnoitteella.

Vahinko asennuksen tai käytön aikana on helppo palauttaa. Materiaali voidaan korjata koko käyttöiän ajan, eikä se katoa pitkään.

Kalvon tyypit

Vesitiivis pinnoitteet valmistetaan seuraavien tekijöiden perusteella:

 • polyvinyylikloridi - PVC;
 • polypropeeni ja kumi (termoplastinen polyofeeni) - TPO;
 • synteettinen kumi (eteeni-propriyleeni-dieeni-monomeeri) - EPDM;
 • modifioitu bitumi.

Polymeeriset kalvot kuuluvat asennettuihin vedenpitävyyksiin, bitumipitoisiin - fuusioituneisiin.

PVC-vedeneristyskalvo

Bitumiset materiaalit maassamme ovat perinteisesti olleet laajalle levinneet. Polymeerit ylittävät ne lukuisissa ominaisuuksissa - kestävyys, keveys, helppokäyttöisyys, alhainen syttyvyys ja ympäristön puhtaus.

Polymeerien joukossa PVC-kalvojen osuus on 90%, TPO ja EPDM - 10%.

Kalvopaneelien liittämistävat:

 • hitsaus puoliautomaattinen hitsaus kone;
 • liimaamalla rakennuksen hiustenkuivaaja;
 • itseliimautuvia nauvoja;
 • liima-aineet;
 • erityisiä lukkoja tai napsautuksia.
Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan kellarikerroksen vedenpidosta sisäpuolelta.

Säätiön kalvovesieristystä käytetään kahden järjestelmän muodossa:

Ensimmäistä käytetään matalan GWL: n yhteydessä sulatettujen, sateiden ja maaperävesien maanalaisista rakenteista, vahingossa tapahtuvan valumisen ja ylemmästä vedestä. Paremman tartunnan saamiseksi laastilla pinta on usein aallotettu.

Profiilikalvo perustuksen vedenpitävyyteen käytetään korkeassa tai paineistetussa pohjavedessä, usein tulvia. Valssattu materiaali on valmistettu tiheästä polyetyleenistä, jonka pinta on vahvistettu onttojen kuperaisten piikkien avulla. Tämä kalvon muoto edistää maanalaisen kosteuden poistamista oikeaan suuntaan, luo ilmaraon betonin ja eristeen välillä, lisää resistiivisyyttä purkautumiseen.

Profiiloitu kalvo vapautuu ylimääräisellä geotekstilikerroksella ja liukuvalla pinnoitteella, jotta estetään muodonmuutos etenevän talteenoton aikana. Se voidaan asettaa laattojen perustusten alapuorien sijasta ja asentaa lujitushäkkejä suoraan polymeeripinnoitteeseen.

Kalvo valitaan perustuksen syvyyden mukaan:

 • enintään 10 m materiaalin paksuuden ollessa 1,5 mm;
 • alle 10 m - vähintään 2 mm.

Mitä suurempi paksuus, sitä suurempi kuorma kestää eristintä.

Pohja vedeneristyskalvo

Rakennuksen ja valmiin talon pystysuora eristys on mahdollista. On tärkeää tarjota pääsyn rakenteeseen. Kaivannon leveyden tulee olla vähintään 0,8-1 m. Pinta on puhdistettava ja tasoitettava niin, ettei siinä ole teräviä ulkonemia, jotka voivat vahingoittaa kalvoa.

Kalvon vedeneristysperusta

Eristystyöt eivät ole tarpeellisia. Kalvot asennetaan liuskoilla ja ripustetaan pystysuoraan vapaasti. Poikkeuksia ovat kaksikerroksiset järjestelmät.

Videon kuvaus

Tässä videossa on esitetty vedenpitävän kalvon asennusprosessi:

Vedeneristyskalvolevy

Tekniikka on samanlainen kuin klassisen eristysrullan asennus, mutta paljon yksinkertaisempi:

 1. Pohjan pohjassa asenna PVC-Rondeli kiinnitysmateriaaliin enintään 1,5 metrin askelin. Kalvon tulee työntyä 30-40 cm maanpinnan yläpuolelle ja peittää osan korkista.
 2. Leikkaa arkkeja, kun otetaan huomioon päällekkäisyys pohjan alapuolella, 20-30 cm. Kun sinus nukkuu, ne varmistavat, että kivet tai terävät esineet eivät vahingoita eristystä.
 3. Hitsauta kalvo paikallaan hitsaamalla kiinnittimiin.
 4. Liitä levyt päälle, liitä nauha, erikoisliima, hitsaus, hiustenkuivaaja tai itseliimautuvat nauhat.
 5. Kellarin sinusien täyttämisen jälkeen kellarissa oleva kalvo peitetään suojaavalla kipsillä tai koristeellisilla paneeleilla.

Vedeneristyskalvolevy

Pystysuora eriste profiilikalvolla

Profiilimateriaalin asettamisen sopivuus on, että pintaa ei tarvitse pohjustua, laittaa liimaa siihen tai käyttää polttimia avoimella liekillä. Aikaisemmin, pohjan alapuolelle sijoitetaan kuivatus.

 1. Asenna profiililiuskat pohjan päälle.
 2. Kiinnitä kalvo niille, joissa on piikkejä, ellei ohjeissa toisin mainita.
 3. Levyt ovat päällekkäin, kiinteät lukot.
 4. Kalvon alaosassa on kiinnitetyt tapit, joissa on profiloidut aluslevyt, varmistaen tiiviyden.
 5. Suunnittelupastan päällä suodatuksen geotekstilillä.

Profiilimembraanien perustusten vaakasuora eriste

Vedenpitävä työ perustusten rakentamisessa.

Kalvoneristeiden eristys pohjakerrokseen matalaan pohjaan tehdään seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Ripusta kuilu syvyyteen 40-50 cm.
 2. Valmista tyhjennys.
 3. Maaperä tiivistetään ja tasoitetaan.
 4. Lämmitä pohja polystyreeni-vaahtolevyillä.
 5. Geotekstiilin tiheys 110 g / m 3 on siirretty erottava kerros, jotta eristin ei pääse koskettamaan kalvoa, mikä johtaa kalvon asteittaiseen elastisuuden menetykseen.
 6. Asennetut paneelit, joiden päällekkäisyys on vähintään 50 mm.
 7. Reunat puhdistetaan perusteellisesti.
 8. Yhdistä hitsaus- tai rakennuskuivaimen reunat.
 9. Geotekstiilejä asetetaan tiheydellä 500 g / m³ kalvon suojaamiseksi mekaanisilta vaurioilta, kun asennetaan muotti-, vahvistus- ja betonivalmisteita.

Reunojen hitsauksen tai liimauksen jälkeen seurataan sauman laatua. Tee näin leikkaamalla aukko, jonka pituus on 15 cm ja leveys 5 cm koko yhteydellä. Tuhoaminen tulee tapahtua materiaalille, ei sauman päälle. Leikkaus suljetaan kalvolla.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee vedenpitävästä kylpyhuoneesta.

johtopäätös

Säätiön kalvoneristys on luotettava tapa suojata rakenteita veden tuhoiselta vaikutukselta. Oikea materiaalin valinta ja asennustekniikan noudattaminen vähentävät rakennuksen pohjan kostuttamisen, jäädyttämisen ja tuhoutumisen vaaraa.

Vedenpitävät kalvot perustuksiin ja kellareihin

Vedeneristys kalvolla perustukseen

Toiminnan aikana säätiö altistuu monille negatiivisille ilmiöille. Niistä pohjavesi on ensiarvoisen tärkeä, mikä voi muuttaa sen tasoa vuodenajasta riippuen. Talon pohjan tai minkä tahansa rakenteen suojaamiseksi käytetään vedenpitäviä materiaaleja, jotka säätävät pohjaa vedestä. Tällä vedeneristysmateriaalilla on kuitenkin monia liitoksia, jotka hajoavat ajan myötä. Se on tässä paikassa, että vesi voi tunkeutua rakennuksen pohjaan, mikä johtaa varmasti sen tuhoamiseen. Säätiön luotettavampaa suojaamista varten on suositeltavaa käyttää vedenpitävää kalvoa. Materiaalin kuitujen erityisten lomitusten vuoksi päätehtävänä on estää kosteuden tunkeutuminen pohjaan estäen kaikki haitalliset vaikutukset sen vaikutuksesta.

Tapoja säätää säätiö kosteudelta

Talon luotettavuuden suojaamiseksi kosteudelta sinun on tehtävä oikea materiaalin valinta sekä sen asennusmenetelmä. Lisäksi on tarpeen tietää, millaista suojaa säätiö tarvitsee. Pohjaveden olemassa olevasta uhasta riippuen on olemassa kahdenlaisia ​​säätiön suojauksia:

 • Kosteudeneristys - kevyt suoja. Se estää pohjaveden kapillaarin tunkeutumisen ja suojaa pohjaa luonnolliselta maaperän kosteudelta. Tällainen suoja on asennettava tapauksiin, joissa rakenne sijaitsee paikassa, jossa läpäisevät maaperät sijaitsevat pohjaveden yläpuolella.
 • Vedeneristys on kohtalainen ja vakava suoja. Se toimii esteenä pintaveden polulle, joka voi vuotaa talon suuntaan. Lisäksi vedeneristys suojaa pohjavedestä, joka sijaitsee kellarikerroksessa lattian yläpuolella sekä uhan ollessa nousukaudella.
sisältöön ↑

Vedenpitävät kalvotyypit

Seuraavien materiaalityyppien teknisistä ominaisuuksista riippuen:

 • Tasakalvokalvo voi olla valmistettu korkeasta tai matalatiheyksisestä polyeteeni-, polyolefiini- tai polyvinyylikloridista. Materiaali on kalvo, jonka paksuus on 0,2 mm - 2 mm. On tärkeää muistaa, että pohjan vedeneristys on tehtävä 0 mm: n paksuisella kalvolla. Litteää kalvoa voidaan käyttää sekä kevyessä että raskaassa suojassa. Materiaali valitaan sopivien paksuuksien ja yhdistämismenetelmien mukaan. Jotta materiaali olisi paremmin kiinni liuoksesta, voit lopettaa kalvon valinnan aallotetulla pinnalla.
 • Profiilikalvojen tuottamiseen käytetään suurtiheyspolyeteeniä. Se on valmistettu levystä, jossa on pyöreät tai spinous-ulkonemat. Tästä riippuen kalvo voidaan pimploitua tai pinnoittaa. Profiilikalvon paksuus voi olla 0,5 mm - 1 mm ja ulkonemien korkeus ei ole yli 8 mm. Kuitenkin joskus on mahdollista löytää materiaalia jopa 2 cm: n piikkejä käyttäen. Tällainen profilointi sallitaan vain 1 mm: n paksuisilla kalvoilla. Profiilikalvon leveys pohjan vedenpitävyydelle voi olla erilainen: 1 m; 1,5 m; 2 m; 2,5 m. Kiinnitys suoritetaan suoraan seinälle. Profiloitua kalvoa voidaan käyttää samanaikaisesti vedenpitävyyteen ja substraatin suojaamiseen vaurioilta. Voit käyttää geotekstiilejä riippuen pohjaveden samansuuntaisesta uhasta. Tässä tapauksessa suojaus on monikerroksinen.
sisältöön ↑

Kalvon asennusmenetelmät

Kalvon kiinnittäminen pinnalle useilla tavoilla riippuu vedenpitävyydestä valitusta materiaalista.

Rakennemembraanin kiinnitystapoja

 1. Pintaan tasaisen vedeneristyskalvon kiinnittämiseksi on välttämätöntä tehdä seuraava: pinta puhdistetaan, tasoitetaan ja kuivataan. Sitten levitä kalvo päällekkäin 5 cm: n levyjen päälle ja liitä erityisellä liimalla tai hitsilla.
 2. Kiinnitys itsekiinnittyviin kalvoihin suoritetaan yksinkertaisemmin: suojapaperikerroksen asettamisprosessissa poistetaan liimakerroksesta ja liimattu kalvo puristetaan seinälle rullalla. Liimattavien kalvojen liitosten kiinnitys suoritetaan ilman lisäliitäntää.
 3. Profiilikalvon kiinnittämiseen on käytettävä profiilisella aluslevyllä varustettua tapaa, joka antaa tiiviin liitoksen kiinnityspaikalle. Levyt liitetään profiililevyillä. Voit käyttää myös laminoituja liimanauhoja, jotka on suojattu paperilla yhdeltä puolelta. Kalvon yläreunan kiinnitys suoritetaan käyttämällä erityisiä kiristysprofiileja. Niiden avulla voit poistaa kosteuden vedenpitävästä materiaalista.
sisältöön ↑

Vedenpitävän kalvon asennus

Suojaustyön suorittaminen vedeneristyskalvon avulla suoritetaan tietyssä järjestyksessä perusmääräysten mukaisesti:

Valmistelutyöt

Vedenpitävään pohjaan perustuva pinta puhdistetaan roskista ja likaista. Muotin ja sienen jäänteet poistetaan siitä varmasti. Säätiötä tarkastellaan halkeamien läsnäolosta, jotka on suljettu sementti-liuoksella. Nykyiset ulkonemat eliminoituvat, jotta kalvo ei vaurioidu asennuksen aikana ja perustuksen täyttöön. Valmistettu pinta peitetään alustakerroksella.

Myös valmisteluvaiheessa lasketaan tarvittavan materiaalin määrä, määritetään rainojen ja niiden liitoskohdat. Vedeneristyskalvon suojaamiseksi bitumin ja muiden polymeerien kielteisiltä vaikutuksilta käytetään taustakerrosta, esimerkiksi geotekstiilejä.

Kalvojen kiinnitystekniikka

Pohja vedeneristys kalvon avulla voidaan suorittaa kahdella tavalla:

 • Vaakatasoinen muotoilu. Tällöin valmistettu pohja peitetään aluksi geotekstiilillä, jossa rainan vapaan reunan päällys on vähintään 15 cm. Liitosten hitsaamiseen käytetään rakennuskuivainta. Kalvon päälle asetetaan taustakerroksen päälle. Alueilla, joilla vaakasuora pinta muuttuu pystytasoksi, muodostetaan ylimääräinen suojakaide. Sen leveyden on oltava vähintään 1 metri. Vaakasuoralle vedenkestävälle materiaalille suositellaan litteitä kalvolevyjä.
 • Säätiön pystysuora vedeneristys tehdään profiilikalvojen avulla. Käyttämällä tätä menetelmää alustan vedeneristämiseen tarvitaan lisätoimenpiteitä. Erikoiselementit kiinnitetään mekaanisesti pohja-muovilampuihin. Niiden asennus suoritetaan portaittain 1 metriä vaakasuunnassa ja 2 metriä pystysuoraan. Rondelaan kiinnitetään pistehitsauspäällysteinen kalvo. Pohjamaalin vedenpitävälle kalvolle on peitetty suojakalvo geotekstiilillä. Saumojen hitsaamiseen tarvitaan rakennuskuivaaja. Rainan kiinnitys suoritetaan pisteestä käyttäen polyuretaaniliimaa.
sisältöön ↑

Kalvohitsauksen ominaisuudet

Säätiön vedenpitävyyden laatu riippuu suurelta osin kalvon hitsaustapahtumasta. On tärkeää, että hitsaus tapahtuu useassa vaiheessa:

 • Risteyksen tyhjennys.
 • Suorita kokeiluhitsaus.
 • Tarkista tunnin kuluttua suoritetut toiminnot.
 • Suorita päätyö koestuskaaren standardien mukaisesti.

Lisäksi on syytä muistaa, että kalvon hitsausta suositellaan suoritettavaksi ilman lämpötilassa, joka ei ole alle 15 ° C. Lisäksi työskentely alle -4 0 C: n lämpötilassa edellyttää vedenpitävän materiaalin alustavan lämmityksen.

Profiiloitu kalvosäätiö vedenpitäväksi suojaamiseksi suojaa säätä ennenaikaiselta tuholta, mikä pidentää koko talon elämää.