Laitteen kouru betonille tekee sen itse

Kaikenlaisen perustan kaatamisen tekniikka ei ole kovin monimutkainen ja helposti toteutettavissa itsenäisesti ilman asiantuntijoiden apua. Tämä on erityisen tärkeää, kun kyseessä on talon rakentaminen omaan käyttöön. Betonimateriaalin täyttämisellä on omat erityispiirteensä, jotka on otettava huomioon.

Betonilaatan kaavoitus.

Erittäin tärkeä asia on betoniratkaisun syöttäminen sekoittimella oikeaan paikkaan, koska viime kädessä on välttämätöntä saada monoliittinen pinta. Siksi erityisen tärkeä on kouru, jonka kautta konkreettinen massa toimitetaan betonisekoittimella kaatopaikalle. Säätiön rakentamisessa on suositeltavaa tehdä betonikouru omin käsin. Sekoittajan täyttö on paljon parempi.

Kouru yhdistää säiliön, jossa betoni sijaitsee tulevan pohjan muottialueella, ja se sijaitsee tiettyyn kulmaan määrätyssä paikassa. Valmistettu seos, joka hitaasti virtaa alas kouralla, täyttää muottipesän, suurelta osin sen painon ja vain osittaisen vaikutuksen käsityökalujen, esimerkiksi lapio.

Säännöt ja työkalut

Suunnittele kouru.

Rakennuksen rakentaminen edellyttää:

 • mittanauha;
 • haavasaha tai moottorisaha;
 • vasara;
 • Bulgaria;
 • ruuvimeisseli;
 • gon.

Kun säätiö kaadetaan omilla käsillä, on erittäin tärkeää noudattaa joitain sääntöjä, joista tärkeimmät ovat seuraavat:

 • betoni on kaadettava pienten osien sekoittimella, korkeintaan 1,5 m korkeudella ja jakamalla se tasaisesti koko pinta-alalle;
 • täytetty seos on sinetöitävä laitteella, kuten värähtelijällä;
 • betoniseos sekoitetaan sekoittimeen, kunnes se saavuttaa viitemerkin, joka on tehty muotin pinnalla, ts. sitten täyttö pysähtyy;
 • betonipinta on tasaisesti tasoitettu ja 3 tunnin kuluttua, kun ratkaisu kouraa hieman, se peitetään purkamalla;
 • pohjaa ei saa kaataa sekoittimesta pieninä osina, mikä vuorostaan ​​johtaa telakointiheittojen ulkonäköön, jotka heikentävät emäksen vahvuutta, mikä voi edelleen johtaa rakenteen tuhoutumiseen;
 • jos teokset tehdään kuumalla aurinkoisella säällä, betonipinta kostuu säännöllisesti useita päiviä.

Kaatopaikan rooli

Kaivannon rakenne betonin kaatamiseksi.

Kuten edellä on mainittu, betoni pääsee kouruun sekoittimesta. Elementin pituuden tulisi olla 1,2-1,5 metriä. Jos betonin kaataminen tapahtuu samassa paikassa, seos ei ole tasaisesti jakautunut muotin pinnalle.

Lisäksi betonin erottaminen voi tapahtua, toisin sanoen sekoittimen massan nestemäinen osa tunkeutuu kauemmas alueisiin, ja paksu - jää vain kaatopaikalle. Jos kourua käytetään väärin, säätiön laatu on vähäinen ja sen käyttöikä on pieni.

Siksi on erittäin tärkeää varmistaa sekoittimen vapaa liikkuminen tulevan laitteen (säätiön) eri osiin. Jos sekoittimen käyttö on mahdotonta, käytä pitempää kourua betonin syöttämiseksi vaikeasti tavoitettavaan paikkaan.

Trench making

Tekniikka betonin konkurssiin ei ole erityisen monimutkainen prosessi. Perusperiaate on aivan sama kuin rakennuksen rakenteen rakentaminen säätiölle.

Järjestelmä täyttää liuskan säätiö.

 1. On tarpeen ottaa reunuslevy 25x150 mm kooltaan ja tehdä "U-muotoinen" rakenne siitä, jonka sivujen on oltava riittävän korkea estääkseen betonimassan pysähtymisen.
 2. Betonivirtauksen tekemiseksi helposti, kourujen sisäpinta peitetään tinalla, linoleumilla tai tavallisella polyeteenillä, mikä vähentää materiaalin tarttumista.
 3. Sen jälkeen, kun pohjan säätö on tehty, se on asennettu oikeaan paikkaan ja sitä tuetaan 4 tukipisteessä. Hyvä vaihtoehto olisi käyttää kaasusilikaattilohkoja tällaisiin tarkoituksiin, mikä estää rakenteen tuhoutumisen.

Joissakin tapauksissa betoni poistetaan sekoittimella erityiseen bunkkeriin ja sitä käytetään vain sen tarkoitukseen.

On erittäin tärkeää muistaa, että avoimissa pitkissä rakenteissa konkreettinen massa menettää tietyn osan kosteudesta, mikä edistää sen homogeenisuuden rikkomista. Siksi tällaiset kourut ovat pahin tapa ruokkia materiaalia ja niitä käytetään vain yksityisessä rakentamisessa.

Teollisessa mittakaavassa käytettävän rakenteen (perustuksen) rakentamiseen käytetään kouruja, jotka on suunniteltu siten, että varmistetaan betonin jatkuva sekoittuminen rakenteen alapäähän. Tämä saavutetaan siirtämällä betonipaino suppilon muotoisen erikoisputkiston läpi.

Sijaintikartat

Jousitusjärjestelmä

Sitä käytetään siinä tapauksessa, että betonia syötetään valettavaan rakenteeseen (se on itse säätiö, joka toimii suoraan) ja toteutetaan lyhyellä etäisyydellä offsetilla. Tällaisen rakenteen luomiseksi tarvitset köyden, johon kouru on ripustettu kaapeleiden avulla, jotka kulkevat kahden korttelin läpi.

Köyden toinen pää kiinnitetään napaan, pylvääseen ja vastapaino ripustetaan ja lasketaan maahan. Kuorma on myös ripustettu kaapeleiden päissä niin, että niitä voidaan käyttää järjestelmän kallistuskulman säätämiseen.

Jos tarkoituksena on rakentaa sellainen järjestelmä kuin peruskorjaus suuren koon rakentamiseksi, niin että jatkuva kallistuskulma säilyy, on tarpeen asentaa korkeampi torni köyttä varten tai asentaa lisää virkoja. Se on apuportailla, jotka betonista pääurmasta syötetään.

Gutters kanssa puomi

Tämä asettelu on tarkoituksenmukainen, jos pohjaan syötettävää betonia syötetään enintään 60 metrin etäisyydelle.

Kaivannon alapää on ripustettu ja kiinnitetty puomiin.

Ukosina on metallinen ristikkoristikko, jonka toinen puoli lepää alaselälle, ja sen yläreuna liittyy liukuhihnaan nostoköysillä.

Jotta kaltevuuskulma pysyisi muuttumattomana betonilaastin kulkiessa sen läpi, sen alapää on kiinnitetty maahan kaapeleilla.

Sprengel-kouru

Yksinkertaisin muotoilu, johon kuuluu kourun alapään ripustaminen tukeen.

Laitevaatimukset

Säätiön häikäisysuunnitelma.

Jotta betonipäästöt saataisiin aikaan säätiön rakentamisen aikana mahdollisimman yhtenäisinä ja yhtenäisinä, kourujen on täytettävä tietyt vaatimukset, jotka koskevat niitä:

Jyrsimen kaltevuus koko työkauden ajan rakennettaessa talon perustusta on pysyttävä muuttumattomana. Jos tätä ehtoa ei saavuteta ja esimerkiksi kallistuskulma pienenee, myös betonimassan kulumisnopeus pienenee.

Tämä vuorostaan ​​johtaisi liuoksen kertymiseen ja tietyn osan kouruun. Kallistuskulman lisäämisen vuoksi massan kulunopeus on betonipinnan erottaminen erillisiin osiin, mikä ei vastaa olemassa olevaa tekniikkaa. Säätiö on huonolaatuinen.

Urinan kallistuskulman suhteessa horisonttiin on oltava tietyn kokoinen, jonka kasvu johtaa betonimassan jakautumiseen osiin. Syynä muutoksen kaltevuuden kulmaan voi olla betonin sakeus ja sen alueen aste.

Nestemäisemmän sakeuden ratkaisut, jotka liikkuvat lyhyellä etäisyydellä, antavat täysin mahdollisuuden lempeisiin rinteisiin, merkittävien etäisyyksien vuoksi ovat suuremmat jyrkkyydet sopivat.

Joitakin ominaisuuksia

Betonin kuljetuksen tasaisuuden säilyttäminen riippuu kourujen muodoista. Kapea ja korkea kouru mahdollistaa siirtymisen lähemmäksi yksittäisiä hiukkasia seoksen liikkeen aikana. Lisäksi on huolehdittava siitä, että betonipää ei ylivuota laitteen reunojen läpi toimituksen aikana.

 1. Kapean muodon lisävarusteena on yksi ansio, joka on se, että se on kestävin ja vakaa pystyasennossa. Tämä on erittäin tärkeää, koska sen suunnittelun on kestettävä paitsi oman painonsa myös koko betonipainon kuormitus.
 2. Erittäin kapea elementti on vahvistettava vaakasuorilla tukipuilla, jotta se ei tukkeudu tukkeutumisen tapahtuessa.
 3. Joustavuutensa lisäämiseksi se vahvistetaan kulmilla poikittaissuunnassa. Kussakin tapauksessa pituus voi olla erilainen ja riippuu tulevaisuuden suunnittelusta.
 4. Teollisessa mittakaavassa perustuksen luominen voidaan soveltaa järjestelmän pituuteen 3-15 metriä.

On syytä muistaa, että mitä kauemmin kaide on, sitä suurempaa on oltava sen massa, jotta sen taipuma jäisi pois konkreettisen ratkaisun aikana. Tällaisten tuotteiden liittäminen määräytyy betonimassan kaatamisen ominaispiirteen avulla, tarkemmin sanottuna, onko kouru tarkoitus kääntyä tietyssä suunnassa vai ei.

Liikkeen on oltava pyöreä, joten sen osat on liitettävä kääntöpäähän. Jos ei ole tarpeen kiertää kourua vaakasuorassa tasossa, riittää käyttää saranoita, joiden avulla voit säätää kallistuskulmaa.

Valmistuskouru betonin sekoittamiseen

Jotkut rakennustekniikat eivät edusta mitään monimutkaisia ​​toimia ja ne voidaan menestyksellisesti suorittaa itsenäisesti. Joten, täyttämällä säätiö bensiinipumpulla tietyistä ominaisuuksista huolimatta voidaan tehdä melko helposti ilman suuria fyysisiä kustannuksia. Erityisen kourun järjestely, jonka kautta betonia toimitetaan haluttuun säätiön osaan, auttaa tässä.

Betonilaatan kaavoitus.

Kourujen rakentaminen estää betonisekoitusten vaikutuksen käsiin lapiolla, mutta nopeuttaa myös rakentamista huomattavasti.

Lisäksi on olemassa muita etuja, jotka määrittävät rakenteen roolin, kun kaatetaan säätiötä, pääasiallisena. Tämän ymmärtämiseksi on harkittava betonin kaatamista. Tämä tapahtuu seuraavalla tekniikalla:

Suunnittele kouru.

 1. Sekoitin syöttää konkreettisen sekoituksen kouruun, jonka läpi se siirtyy tulevan säätiön muottiin.
 2. Kun se on toimitettu muottipesään, nestemäinen betoniseos leviää itsestään, paksun betonin tasoa säädetään käsien avulla lapioiden avulla.
 3. Kun osa muottipesästä on täytetty, sekoittimella kouru liikkuu toiseen alueeseen, jossa seuraava valuminen tapahtuu. Jotta betonointi tapahtuisi mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti, on välttämätöntä tarjota vapaan pääsyn kaikkiin tulevaisuuden säätiön osiin. Jos tätä on vaikea saavuttaa, on välttämätöntä tehdä tällaisen pituuden omaava kouru, niin että ratkaisu voidaan toimittaa mihinkään muottiosan osaan. Tässä tapauksessa prosessi menee oikein.

Itse valmistettu rakennus, joka toimittaa betonia paikkaan, jossa talonrakennus on rakennettu, mahdollistaa konkreettisen ratkaisun levittämisen betonisääntöjen mukaisesti. Heidän mukaansa säätiön kaataminen betonipumpulla ei saa tehdä pienissä osissa, mikä on väistämätöntä, jos manipuloinnit tehdään manuaalisesti. Tällöin on olemassa riski telakointitiivisteistä, joissa betoniliuoksen suljinnopeus ei ole laadultaan korkea ja joka uhkaa täysin tyydyttävän työn tuloksena.

Valmistelu kourujen valmistamiseksi

Tehdäkseen laitetta betonin kuljetukseen, ota huomioon seuraavat seikat:

 1. Suunnittelussa tulisi yhdistää betonisekoittimen kapasiteetti tulevan säätiön muottiin.
 2. Sen pitäisi olla tietyssä kulmassa, mikä sallii seoksen vapaasti kulkevan omalla painollaan oikeaan paikkaan.

Rakenteen valmistukseen vaaditaan seuraavat työkalut:

 1. Haarukka tai saha.
 2. Mittausnauha.
 3. Bulgaria.
 4. Hammer.
 5. Gon.
 6. Ruuvimeisselillä.

On välttämätöntä valmistaa materiaaleja:

 1. Leikkuulauta 25x120 mm.
 2. Kynnet tai ruuvit.
 3. Linoleumi, tina tai muovikelmu.
 4. Tukia tai puutavaraa.

Lisäksi valmistusprosessin aloittamisen yhteydessä on otettava huomioon useita perussääntöjä, jotka asettavat tämän tyyppisille laitteille erityisvaatimukset. Tällöin valmistettu kaide koko pituudeltaan pitäisi olla vakio kaltevuus. Jos kaltevuus laskee, betoniseoksen kulku voi hidastua, minkä jälkeen se johtaa betonin tukkeutumiseen tai ennenaikaiseen kovettumiseen. Jos laitteen kaltevuus päinvastoin kasvaa ja kaataminen alkaa nopeammin, betonilaasti hajoaa erillisiin osiin, mikä väistämättä johtaa seoksen laadun heikkenemiseen. Säätiön perusta menettää luotettavuutensa ja on lyhytikäinen.

Kaivannon luonti, sen paalin taso olisi laskettava betonituotannon ja sen johdonmukaisuuden perusteella. Neste-seokset, jotka sekoittimet tarjoavat lyhyillä etäisyyksillä, mahdollistavat pienet rinteet. Jos seos on riittävän paksu tai pal- jon pitkillä etäisyyksillä, kourujen tulee olla mahdollisimman jyrkkiä.

Vaikuttaa betonimassan homogeenisuuden säilymiseen ja indikaattoriin, kuten rakenteen muotoon. Suuri ja kapea, käsin valmistettu purkaus kuljetuksen aikana mahdollistaa sen, että liuoksen yksittäiset hiukkaset voivat lähestyä toisiaan. Samaan aikaan se on kuitenkin tehtävä riittävän syvälle, jotta betoni ei pääse ylivuotoon sivuille kulkiessaan sitä läpi.

Betonisekoittimen tuotantotekniikka

Periaate betonin rakentamisesta on melko yksinkertainen. Se tehdään samalla tavalla kuin säätiön muotti. Suunnittelu koostuu muovikääreellä tai linoleumilla päällystetystä leikkuulaudasta. Kourujen tekeminen:

Laitteen betonisekoittimen järjestelmä.

 1. Ota kiinteä koko leikattu levy ja katkaise kirjainmuotoinen rakenne. Samalla laita levyt tarpeeksi korkealle, jotta betonin sekoittuminen pysähtyy kuljetuksen aikana.
 2. Tuloksena olevan rakenteen sisäpinta tulee tehdä tasaiseksi. Tee näin, kierrä kourun pohja linoleumilla, tinalla tai polyeteenillä. Nämä materiaalit vähentävät betonin ja puun tarttumista.
 3. Sen jälkeen, kun kouru on kaatanut pohja, se on asennettava oikeaan paikkaan ja kiinnitettävä tukien avulla. Tukeakseen on tarpeeksi asentaa 4 kaasusilikaattilohkoa tai puutavaraa rakennuksen alle.

Suositukset kourujen valmistamiseksi betonielementin kuljetukseen

On olemassa useita suosituksia, jotka ovat hyödyllisiä harkittaessa, kun laitetta käytetään konkreettiseen sekoitukseen omiin käsiisi. Siten kapean rakenteen omaava rakenne on vakaampi ja kestävämpi, kun se sijaitsee pystysuorassa asennossa. Tällainen kouru pystyy kestämään paitsi oman painonsa myös saapuvan seoksen massan sen jälkeen kun se saa betonista.

Jos valmistuksessa on hyvin kapea rakenne säätölaitoksen kaatamiseksi, on tarpeen vahvistaa sitä vaakasuorilla tukipuilla, jotka estävät sen kaatumasta betonin tukkeutumisen aikana. Jos kouru ei näytä riittävän voimakkaalta, voit lisätä sen jäykkyyttä poikittaissuunnassa kiinnitettyjen kulmien avulla. Kulmien pituus riippuu suunnittelutoiminnoista.

Tällä hetkellä säätimen kaatamista varten voidaan tehdä laitteita, joiden pituus on 3 - 15 m. Yleensä niitä käytetään suurissa rakennustyömaissa. Maakohtaisissa olosuhteissa rakenteen pituus on käsin tehtävä 1,2 - 1,5 m. Rakenteiden pituudesta ja painosta riippuen se voi olla erilainen. Ihannetapauksessa, mitä kauempana kouru, sitä suurempi on sen massa. Tämä auttaa estämään rakenteen taipumisen sen jälkeen, kun betoniseos putoaa siihen.

Laitteen tekeminen omien käsien kaatamiseksi on tapahtuma, joka ei vaadi erityisiä taitoja tai aikaa vievää. Samalla se mahdollistaa niin tärkeän rakentamisen vaiheen, kuten säätiön rakentamisen, mahdollisimman nopeasti ja asiantuntevasti. Pohjalla tehty kouru kestää kauan ja luotettavasti.

Kuinka tehdä betonipumppu omalla kädelläsi?

Betonointi on yleisimpiä rakennusalan töitä, sitä käytetään useimmilla alueilla. Ratkaisevan ratkaisun helpottamiseksi erityiset laitteet sementin valmistukseen ja kuljetukseen ovat laajalle levinneet. Helpoin, mutta kallis tapa siirtää laasti on pumpata konkreettisia, mutta asennuskustannukset tukahduttavat pieniä yrityksiä. On mahdollista luoda betonipumppu omiin käsiinsä, mutta kustannukset ovat pienemmät 30-40%.

Betonipumpun käyttöperiaate

Betonipumppu on laite, jonka ainoana tehtävänä on valmistaa ja toimittaa betonia sekoituspisteestä kohdepaikkaan. Asennus perustuu putkiin tai putkistoihin, jotka siirtävät ratkaisun mihin tahansa paikkaan. Suurin tarve ilmenee monoliittisessa rakenteessa ja lujitettujen betonirakenteiden luomisessa.

Liikkuva betonipumppu, jolla on korkea suorituskyky telaketjulla

Jotta ymmärtäisit laitoksen rakentamisen, sinun on tiedettävä, miten betonipumppu toimii. Betonipumpun toimintaperiaate perustuu nesteen ominaisuuksiin - se siirtää ja täyttää järjestelmän muuttuvan tilavuuden. Jos tilavuus täyttää kokonaan seoksen, liuos purkautuu putkilinjaan ja sitten kohdepaikkaan.

Betonipumpun laite ja käyttöperiaate on jaettu useisiin ryhmiin:

 • Mäntä. Suorita jatkuva syöttö eri etäisyyksillä. Nykyaikaiset laitteet pystyvät siirtämään nesteen korkeuteen 6-65 m. Seoksen tilavuus on 180 m3 / h. Sille on ominaista epävakaisuus, joka johtuu siitä, että pienet sementtielementit osuvat. Se on jerk feed -periaate.
 • letku (ruuvi). Tarjoa jatkuvaa kuljetusta. Betonipumppu antaa suuren määrän kuljetettua materiaalia. Asennus poikkeaa hiljaisesta työstä pumpattaessa rakenteita kaiken koostumuksen mukaan. Jos ruuhka muodostuu, se rei'itetään kääntämällä moottoria. Betonipumppujen pumpulla on yksi merkittävä haitta - letkun pieni käyttöikä, mutta muotoilu on helppo korjata itsenäisesti;
 • hydrauliikalla. Kun hydrauliset yksiköt toimivat betonin kanssa, laitteet kestävät kestävämpiä ja sujuvasti siirtävät ratkaisun (ilman juoksuja ja nopeuden muutoksia). Hydrauliikka auttaa pumppaamaan nestettä korkeuksiin ja etäisyyksiin. Hydraulinen käyttölaite on mahdollisimman yksinkertainen, laite johtaa pieneen virrankulutukseen. Hydraulipumput auttavat liuosta pumppaamaan kevyiden aggregaattien avulla, ne ovat helppokäyttöisiä ja ylläpidettäviä.
Mäntäbetonipumpun rakenne

Piirustukset betonipumppuista omiin käsiinsa eroavat merkittävästi tyypistä riippuen. Kaikki mallit eroavat laitteessa, mutta niillä on samankaltaiset haitat enemmän tai vähemmän selväksi:

 • liikkuvan kaluston käyttö on pakollista;
 • rajoitettu kuljetusetäisyys;
 • tiukasti liuoksen koostumukseen.

Itse valmistetun betonipumpun hinta riippuu suoraan putken vaaditusta tehosta ja halkaisijasta. Suurten putkien kohdalla pää on vähentynyt. Viime aikoina betonovodov (betonovodovin kyky toimittaa betonia eri etäisyyksien kohdealueelle) ja betonipumppu (pienempi koko ja liikkuvuus) ovat erittäin suosittuja.

Yksiköiden tyypit

Perinteisesti laitteet jaetaan kahteen luokkaan: mekaanisella kokoonpanolla tai hydraulisella elementillä. Pyörivät ja männän betonipumput ovat omat toiminnalliset edut ja haittapuolet.

Mäntäjärjestelmän toiminta

Mäntäjärjestelmät toimivat samalla periaatteella kaikilla käyttöalueilla. Alaspäin suuntautuvan liikkeen vaiheessa imetään tietty määrä nestettä ja betonivastaanotinta, toisessa työvaiheessa liuos työnnetään siirtohihnalle. Seos kulkee putken läpi työalueelle.

Mekaaninen mäntäpumput

Työ edellyttää välttämättä liukuventtiilin käyttöä, joka avaa konkreettisen vastaanottimen imuasteessa ja sulkee sen poistoprosessin aikana. Suljin säätää nesteen virtaussuunnan. Testauksen aikana on ehdottomasti lisättävä moottoriöljyä työseokseen.

Suunnittelu sisältää mekaanisen käyttölaitteen tai hydraulijärjestelmän. Nykyaikaiset betonipumput toimivat hydrauliikalla, koska järjestelmä on erittäin tuottava ja johtaa suurempaan paineeseen ja pumpun tehon kasvuun. Hydraulijärjestelmä tarjoaa suuremman männän iskun ja antaa tasaisen liikkeen verrattuna liitosputkikokoonpanoon. Mahdollinen ongelma on löysä kosketus männän ja kammion välillä. Mikroskooppiset sementtipartikkelit tunkeutuvat männän ja sylinterin väliin, mikä nopeuttaa huomattavasti kulumista.

1-sylinterin laitteita ei käytännössä käytetä, koska ne johtavat ratkaisun syöttämiseen. Järjestelmään on rakennettu kaksi sylinteriä, ne toimivat vuorotellen - näin betonin virtaus tapahtuu tasaisesti ja jatkuvasti. Myös kahdella sylinterillä varustettu mekanismi vähentää kulumista.

Roottorijärjestelmän työ

Pyörivien betonipumppujen käyttö on paljon yleisempi, koska mäntäjärjestelmät ovat luotettavampia. Perusta on roottori, jossa on kiinteät telat (peitetty kumilla). Rotorin pyörimisvaiheessa rullat liikkuvat liikkeessä, jotka siirtävät seoksen betonivastaanottimelta työletkuun. Tärkeä etu on kääntötoiminto ilmataskujen ja ruuhkien poistamiseksi.

Pyörivän betonipumpun rakenne

Laitteiden huolto ja korjaus on helpompaa. Rakenteen heikko kohta on letkun tai tiivisteiden kuluminen - molemmat toimintahäiriöt on helppo korjata käsin. Muita haittoja ovat matala teho (verrattuna männän tyyppiin) ja karkean täyteaineen heikko toleranssi.

Betonipumpun pumppaamiseen on myös ruuvipumput, mutta ne ovat huonompia kestävyydessä ja suorituskyvyssä. Niiden toimintaperiaate on alkeellinen: ruuvi asetetaan läpikulkukammioon, joka pyörii aikana syrjäyttää aineen.

Rotorimekanismit on esitetty erilaisissa muunnelmissa, mutta pääasiallinen ero on sijoituspaikka: kiinteä ja auto.

Perusyksiköiden vaihtoehdot

Kiinteät pumput

Ennen kuin teet betonipumpun omilla kädillä, sinun on päätettävä sen pohjan tyyppi. Kiinteä vaihtoehto on erillinen pumppu-asema. Mitat vaihtelevat suurilla alueilla, betonipumput ovat pienimuotoisten rakennustöiden ja teollisuuslaitosten rakentamiseen. Alusta asennetaan usein liikkumaan.

Mobiilirakenne ilman alustaa pääasiassa on suuri teho, on suositeltavaa käyttää betonipumppua suuren mittakaavan rakennusmateriaalin, korkeiden rakenteiden kulhoon. Jos runko on saatavilla, pitkät matkan kuljetukset eivät ole ennustettuja, ne on tarkoitettu liikkumaan yhdessä paikassa.

Kiinteä sekoitin ja betoniputki

Tänään on kehitetty uuden tyyppinen vipu, jolla on vahva alusta, jonka avulla voit siirtää laitetta pitkiä matkoja traktoriin. Yksityisten asuntojen tai kotitalouksien rakentamiseen on luotu minibetonipumppu, jossa on mäntämekanismi, joka on vähemmän yleinen pneumaattisella toimilaitteella. Se auttaa pienten tilausten tekemisessä tai ahtaissa olosuhteissa.

Pneumaattinen asennus on suunniteltu toimimaan homogeenisten solurakenteiden kanssa, ja sen ominaispiirteitä ovat alhainen teho ja tarve yhdistää kompressori, mutta vakaa ratkaisuvaihtoehto.

Pumput autoteollisuudessa

Auton pumpputyyppi on yleisimpi kaikilla rakennusalueilla. Sekä muut pyörätuotteiden puutarhavälineet, betonipumppu liikkuu helposti itsenäisesti ja sillä on myös eroja:

 • Kiinteä asemapaikka, jolla on suuri teho, soveltuu yksinomaan laajamittaiseen rakentamiseen, se on kallista ylläpitää eikä sitä voida ohjata. Auton versio pystyy ajamaan jopa useimpiin kohteisiin;
 • Asennustyyppisille yksiköille tarvitaan välttämättä erityistä tehoa, joskus on vaikeaa luoda sopivia olosuhteita rakentamisolosuhteissa. Betonipumpun teho tulee koneen asennuksesta;
 • Pienellä pumpulla on alhainen tuottavuus ja asennuskustannukset eivät ole edullisia kaikille urakoitsijoille. Talouden näkökulmasta auton yksikön vuokraus on halvempaa, ja lisäksi se auttaa tekemään työn monta kertaa nopeammin.
Pumput autoteollisuudessa
 • Sisäänrakennettu puomi on rakennettu nykyaikaisiin auto-komplekseihin, mikä helpottaa ratkaisun toimittamista kohteisiin, joilla on vaikea pääsy tai korkeus. Jos puomi ei ole käytettävissä, lineaaripumppua käytetään liuoksen pumppaamiseen 1 km: n ja 120 metrin korkeuteen asti;
 • Matkustamon ammattihenkilön ansiosta kaikki laitteen vaurioitumisvaarat poistetaan asiakkaalta.

Betonipumppu - osta tai tee itsesi?

Käytettyjen erikoislaitteiden markkinoilla on paljon tarjouksia, mutta ennen kaikkea kannattaa miettiä, onko mahdollista ostaa, koska on mahdollista tehdä betonipumppu omiin käsiinsä. Asennuksen luomiseen vaaditaan perustaidot. Itse tehdyt asennukset ovat vähemmän tehokkaita ja niissä on yksinkertaisuus ja asianmukainen valmistus, ne toimivat kunnolla ja tasaisesti.

Aluksi on tärkeää määrittää betonipumpun toimintaperiaate: mäntä tai hydrauliikka. Männän tyyppi on yksinkertaisin, mutta johtaa laitteiden komponenttien nopeaan kulumiseen jatkuvan kitkan takia. Hydrauliikan suorituskyky on paljon parempi, mutta sitä vaikeutuu. Automaattinen betonipumppu on mahdollista tehdä, mutta ne ovat vähemmän tehokkaita.

Ennen betonipumpun valmistusta omilla käsillä ne kiinnittävät suurta huomiota porttiin - tämä on eräänlainen venttiili, joka tarjoaa korkealaatuisen otteen betoniputken ja pumpun välillä. Rakenteen toiminta riippuu portin oikeasta valinnasta.

Betonipumppu tekee sen itse

Miten tehdä betonipumppu - tuotantoteknologia

Työn aikana vaaditaan apuvälineitä, lämpöeristys on toivottava toimenpide. Gerotor-pumppu tekee sen itsestään yhden järjestelmän mukaisesti. Betonipumpun kokoonpanon kohokohdat:

 • Valmistuksen toteutettavuuden arviointi. Laajamittaiseen rakentamiseen on järkevää ostaa oma asennus. Pienille ja keskikokoisille töille on edullista varata betonipumppujen vuokraus. Kotitekoinen betonipumppu on suhteellisen monimutkainen ja kallis prosessi.
 • Piirtämisen luominen. Betonipumpun rakenne on yksinkertainen, sen valmistelu vaatii vähäisiä suunnittelutaitoja tai käyttää olemassa olevia järjestelmiä. Itse tuottaminen on vaikeampi tapa, mutta sen avulla voit luoda rakenteen erityistarpeisiin. Valmisohjelmien käyttö on kätevää johtuen aikakustannusten pienentymisestä ja mahdollisuudesta tutkia piirtovirheiden palautetta tai löytää keinoja suunnitelman parantamiseksi.
 • Sylinterin valinta männällä. Järjestelmän keskeinen osa olisi valittava tehon marginaalilla. Sylinterin suurin halkaisija on 400 mm, on parempi valita pienempiä malleja. Männän iskun arviointi - 50 cm. Jos parametrit eivät ole samat, käyttöjaksojen määrä kasvaa, minkä seurauksena nopea kuluminen.
 • Mäntä, sylinteri. Pumpun pitämiseksi pitkään, sinun on tehtävä erittäin tarkka säätö ja karheuden poistaminen.
 • Solmityypin valinta. Laitteen monimutkaisuuden ja kustannusten vähentämiseksi laite auttaa sähkömekaanista pumppua. Hydraulinen versio voidaan valmistaa manuaalisesti, mutta tämä lisää kustannuksia ja vaikeuttaa prosessia.
 • Asennuslaite. Mekanismissa tulisi olla välityssuhde pienentämään ja muuttamaan kiertoliikkeitä translaatioon.
 • Kuninkaapin asennus. Elementti on liitetty mekanismiin. Hitsattu runko valmistetaan metallikulmasta. Kevytmetalliventtiilit on viety järjestelmään, ne kestävät kulumista.

Osien valmistelun ja pumpun keräämisen jälkeen on edelleen tarkistettava asennuksen käyttökelpoisuus. Laitetta ei saa aloittaa ilman betonia tai erikoistunutta alkuainetta (käsin valmistettu sementistä vedellä ja lisäämällä autojen öljyä).

Betonipumppujen käyttö rakentamisessa

Monoliittiset korkeat rakennukset on lähes aina linnoitettu betonipumpulla. Asennukset auttavat toimittamaan betonia mihin tahansa lattiaan mahdollisimman vähän aikaa ja fyysisiä kustannuksia.

Yksityisen rakentamisen osalta tilanne on jokseenkin monimutkaisempi, koska erikoislaitteiden käyttö on rajattu sivustolle ja ratkaisun manuaalinen valmistelu on erittäin pitkä menettely. Autoteollisuuden laitokset ovat melko suuria, toimivat kunnossa, laitteiden leveys on jopa 12 m, nuolen käyttö vaatii entistä enemmän tilaa, jopa 70 m. Minibetonipumput auttavat ongelman poistamisessa, tehtävän yksinkertaistamisessa ja rakentamisen nopeuttamisessa.

Betoni on mahdollista tilata betonipumppu pienille rakennuksille yhdessä KamAZin kanssa, johon päälinja on kiinnitetty: 2 putkea, joissa on liitospihdit. Impregoitunut betonipumppu KamAZin kanssa on betonipumpun mittasuorimpi vaihtoehto.

Jos kuorma-autoa ei ole saapunut paikalle, kokoonpano on tehtävä manuaalisesti, mutta tarvitaan vähintään kaksi henkilöä. Manuaalisen asennuksen mahdolliset ongelmat:

 • line tauko. Järjestelmässä on suuri pää, puristimet eivät aina pysty kestämään painetta. Asennuksen vetäminen muodostaa reiän. Meidän täytyy pysäyttää järjestelmä, puhdistaa putki ja tehdä vahvempi asennus;
 • muuttamalla maantietä. Työnvaihtoa vaihdettaessa on välttämätöntä siirtää putki, mutta tämä ei toimi ratkaisun kanssa. Meidän täytyy purkaa, puhdistaa ja asentaa linja uudelleen.

Laitteiden työn pitkäaikainen asettaminen on vielä huomattavasti pienempi kuin seoksen manuaalinen vaivaaminen.

Betonipumppujen käyttö rakentamisessa

Automaattisten betonipumppujen edut

Tuotantolaitteistoilla on lukuisia etuja:

 • sisäänrakennettu elektroninen ohjausyksikkö, joka ohjaa työn oikeellisuutta ja jatkuvuutta. Operaattori valitsee toimintatavan ja lohko itsenäisesti säätää asennuksen toimintaa;
 • riippumaton huuhtelujärjestelmä putkille ja pumput. Vähentää huoltoaikaa ja ruuhkaa;
 • viereisen alueen valaistus betonipumpun kanssa pimeän jälkeen;
 • äänimerkkejä tärkeimmistä tapahtumista;
 • betonijakeluyksiköiden aukkojen säätö;
 • kaikki pumppuyksiköt toimitetaan huuhtelujärjestelmällä, erityisellä ohjelmistolla ja 80 m: n betoniputkella;
 • Valinnaisena vaihtoehtona valmistajat tarjoavat konkreettista kasvua, yksinkertaistaen betonin toimittamista kohdealueelle;
 • moottoreiden täydellinen noudattaminen EURO-4-standardien kanssa;
 • luotettavia osia käytetään kestävyyden lisäämiseen ja ylläpitokustannusten pienentämiseen.

suosituksia

Pienien rakenteiden rakentaminen edellyttää monenlaisia ​​työkaluja ja tekniikoita:

 • Betonipumpun yleisin käyttö on säätiön muodostaminen. Paalutyypille on kätevää ja halpaa käyttää käsikäyttöistä poranterää TISE;
 • monoliittirakenteen pohjaan käytetään aina metallipohjaa. Neulomalla aseen vahvistaminen nopeuttaa kehyksen luomista;
 • betonisointi yhdistetään usein muiden rakennusmateriaalien kanssa. Jos työn laajuus on riittävän suuri, kuona-lohkojen tai koneiden valmistus rakennuspalikoiden valmistukseen tarkoitettu kone tulee käteväksi;
 • rakenteen pystyttämisen jälkeen on aina tarpeen porata sähköjohdot, kiinnityslaitteet jne. Betoniporaus timanttikruunuilla on yksinkertainen ja luotettava tapa rakentaa viestintä seinämiin; menetelmää voidaan soveltaa mihinkään muuhun poraukseen;
 • Rakennusjärjestelyn viimeisessä vaiheessa podrozetnikin kruunu tulee käteväksi, sen apuna, reiät ovat tasaiset, ne helposti tulevat pistorasiaan.

johtopäätös

Betonipumppu on monimutkainen rakennuslaite, jota ei ole helppo tehdä itsenäisesti, mutta taidon ja ajan saatavuudella työ on melko toteuttamiskelpoinen. Tuotantovaihtoehdot ovat toimivampia ja tehokkaampia, mutta kalliimpia. Jos haluat säästää rahaa, usein tilata betonipumpun vuokra.

Betoni ◊ Tieastiat ◊ PAG ◊ Komposiittiliittimet ◊ Yhteystiedot

Ma-su: 08.00-21.00

Valmisbetonin, betoniseosten,

Betonituotteet ja lasikuituvahvisteiset.

Toimitus Pietariin (Pietari) ja Leningradin alueelle.

Hinnasto | Betoni | Betonin toimitus Laajennettu savi | Tiekilvet PAG-14 | Komposiittiliittimet Betonirenkaat Vahvistettu betonilevyt Levyt kuumennetaan päällä

Säätöblokit (FBS) | Vahvistettu betoniraudat Vahvistettu betonilevy Betonimateriaalien myynti Betonituotteiden hankinta Vuokrauskoneet Lämpökamerat Portaiden lento

Levypohjaiset säätiöt | Driftin paalut Hollow core -laatat | Tiilitaistelu, konkreettinen taistelu | Vahvistettu betoniraita Laattojen ja jalkojen reunustaminen Hiekka | sepeli

Kanavat no go | Kaivosten hissi Power Line -valaistuksen tuki Säätiön laskin | Ota yhteyttä

Valmisbetonin ja betoniseosten valmistus

Tierilevyjen valmistus. 1P30-18-30, 2P30-18-30.

Yhdistetyn lasikuitu (polymeeri) vahvistaminen

Ei-metalliset materiaalit

/ Hinnasto / Yhteystiedot / Säätiöiden laskeminen

konkreettinen toimitus yrityksessämme voit soittaa puhelimitse

täytä alla oleva lomake ja soitamme sinut takaisin

kevytsoran kevytbetoni

Tieastiat

1P30-18-30

(pysyviä teitä varten)

Tieastiat

2P30-18-10
(tilapäisillä teillä)

Osta betoni Pietariin

Betoniominaisuudet

Betoni toimitus

Liittimien kiinnikkeet

"Stroy Project" on nyt myös sahattu!

Osta valopylvässiirto toimitukseen Pietarissa (Pietari) ja Leningradin alueella.

Tilaa konkreettinen toimitus verkossa

Betoniominaisuudet

Betoni toimitus

Liittimien kiinnikkeet

Betonirehu.

Betonirakenne toimitetaan useilla eri tavoilla.

 • Vakiotaso - tämä lokero, joka on käytettävissä jokaiselle sekoittimelle (1,5-2);

Vakiolokero on ilmainen.

 • Hydraulivirtaus on alusta (5-6 metriä), joka kasvaa pituussuunnassa hydraulimekanismin avulla; Asennettu ABS: lle (kuorma-auto-sekoittimella);
 • Putki on laite, jolla lisätään betonin syöttöetäisyyttä (8-9 metriä). Kiinnitetään standardiin sekoittimella.

Kustannukset 1500 ruplaa hieroa.

 • Kuljetinhihna on 40 cm leveä ja 10-16 metriä pitkä kumitie, joka syöttää betonia jopa 4 metrin korkeuteen. Kuljetushihnan kulma oikealle ja vasemmalle on 90 astetta. Kuljetinhihna toimittaa betoniseoksen kuljettimen periaatteen mukaisesti. Kuljetusseinä on asennettu ABS-laitteeseen.

Kuljetushihnan kustannukset ovat 500 rub / m3.

 • Betonipumppu (ABN) - ovat progressiivisia mekanismeja betonimassan toimittamiseen ja jakeluun, antavat konkreettisen työn laadukkaan ja tehokkaan suorituskyvyn. Konkreettisten pumppujen betonirakentamista on suositeltavaa käyttää myös tiiviisti vahvistettuja ja sisäisiä rakenteita esineissä, joissa betonimassan tarjontaa estetään perinteisillä menetelmillä. Yritys "Stroy Project" tarjoaa ABN: n, jolla on pitkä nuoli 18-54 metristä.

Betonipumpun hinta lasketaan tunnissa. 1 tunti 1800 rullaa..

ABN: n vähimmäisominaisuus 7 tuntia (2 tuntia arkistointia + 5 tuntia töissä laitoksessa)

Sinulla on mahdollisuus lisätä työn laatua ja nopeutta betonisekoittimella

Betonisekoitin, jossa on kuljetinhihna (ABS, auto-mikseri, betonisekoitin) on trukki, joka on varustettu pyörivällä säiliöllä betoniseoksen kuljetukseen. Tällaisen kuljetuksen käyttö on säädetty GOST-nimikkeen 7473/94 7 lausekkeella "Betoniyhdistelmät. Tech. edellytykset. "

Automaattinen sekoitin on tehokkain betonin toimittamiseen.

Hänen mukaansa betonin kuljetustavat pitäisi estää:

 • saostuminen osui siihen;
 • seoksen homogeenisuuden rikkominen (homogeenisuus);
 • materiaalihäviö lastauksen / purkamisen aikana,
 • altistuminen sille auringon säteet ja tuuli.

ABS-laite

Kaikki automaattiset sekoittimet on varustettu pitkillä muodoilla varustetuilla rummuilla. Tämä kapasiteetti on asennettu autoon 10/15 ° kulmassa.

Koneen suunnittelu

 1. Ratkaisun yhtenäisyys ja säilytys sen toimituksen aikana takaa rummun pyörimisen.
 2. Sisällä ne ovat kierrepäitä.
 3. Pyöriessä yhteen suuntaan lastauksen ja kuljetuksen aikana, ne ohjaavat seosta syvemmälle säiliöön. Kun teriä liikutetaan eri suuntaan (käytetään Archimedes-ruuvin periaatetta), betonia puretaan.

Kiinnitä huomiota!
Betonisekoittimen laite on sellainen, että liuos voidaan valmistaa siihen.
Tätä varten sinun on ladattava täyteaineet, vesi ja sementti rumpuun.

 1. Purkamisen aikana paineistettava liuos työnnetään ulos rummusta ja virtaa alustat alas työtilaan. On olemassa kaksi samanlaista laitetta: sekoittimella itsessään on yksi, työntekijät asentavat toisen rakennuspaikalta.

Jos auto ei ole maastoauto, ABS ei useinkaan voi ajaa työmaalla vaaditun matkan päähän. Tällöin lokerot eivät pääse purkauspaikkaan. Sekoittimeen on kiinnitetty erityislaitteita.

Ratkaisun syöttö

Sekoitin laajennetulla alustalla.

Sekoitin voi toimittaa laastin rakennustyömaille tällaisten laitteiden avulla:

Pitkäkestoisia lokeroita käytetään kasvien liuoksen purkamiseen enintään 7 metrin pituudelta. Ne vedetään ulos hydrauliikan avulla. Putki voidaan liittää tavalliseen ABS-lokeroon, jonka pituus on 3 m.

Se voi myös lisätä betonitoimitusten pituutta jopa 7 metriä.

 1. Kuljetushihnojen ulkonäkö on kumiraita, jonka leveys on 0,4 ja pituus 10/14 m. Ne toimivat kuljettimen periaatteen mukaan.
 2. Ohjeissa sanotaan, että ne pystyvät syöttämään seosta jopa 4 metrin korkeuteen.
 3. Tällaista laitetta voidaan kääntää vasemmalle / oikealle suorassa kulmassa.

Kuvassa työtehtävä ABS pumpulla.

Betonipumpulla varustettu betonisekoittimella on taitettava puomi ja se voi pumpata ratkaisun vaakasuoraan ja pystysuoraan. Sekoittamismallin mukaan puomin pituus voi olla 60 m. Betonin syöttön pituutta voidaan lisätä 5 metriä pitkien letkujen avulla, jotka voidaan asentaa jopa 4 kpl. Yksikkökapasiteetti jopa 80 kuutiometriä tunnissa.

Pumpun ABS: n onnistuneen toiminnan edellytykset ovat seuraavat.

 1. Laitteen asentamiseksi tarvitset kiinteän alustan, joka perustuu carpool-malliin - 9 × 12 m - 12 × 15 m.
 2. On toivottavaa, että rakennuskohteessa on vettä laitteen tekniseen pesuun ja paikkaan sen tyhjennyspaikan alle.
 3. Liuoksen virtauksen keskeyttäminen voi olla enintään puoli tuntia. Alle -5 ° C tai yli +25 astetta lämpötiloissa ei saa olla häiriöitä.
 4. Laitetta voidaan toimittaa asteikolla, joka ei ole alempi kuin M-200 (luokka B-15), jonka plastisuus on enintään P-4.

PUMIK on kone, jossa yhdistyvät kuorma-auto ja betonipumppu. Se voi pumpata seoksen jopa 28 m: n korkeuteen, jonka koko on 24 m.

Kiinnitä huomiota!
Laitteen asentamiseen ei tarvita tilavaa alustaa.
Koneen työskentely edellyttää kiinteää maata ja sen ympärillä olevaa vapaata tilaa.

Variety Truck Mixerit

Auto-sekoittimien malleja erottaa useat parametrit.

Koneen luokitus

ABS kuljetushihnalla.

 1. Työmoottorin tyyppi. Moottori voi olla itsenäinen tai se voidaan asentaa rungolle.
  Ensimmäinen tyyppi mahdollistaa betonin sekoittamisen, vaikka itse auto on hajonnut. Tämän perusteella asiantuntijat pitävät itsenäisenä moottorina luotettavin. Alustalle asennetut moottorit ovat kevyempiä ja ympäristöystävällisempiä, he tekevät vähän melua.
 2. Drive-kapasiteetti-mikseri. Aiemmin ABS oli varustettu mekaanisella tavalla. Nykyaikaiset tekniikat mahdollistavat hydraulisen käyttölaitteen asentamisen yksikköön.
 3. Purkamismenetelmä voi olla takana ja edessä. Ensimmäinen menetelmä on yleisempi, koska se antaa sinulle mahdollisuuden siirtyä lähemmäksi purkauspistettä ja antaa konkreettisia tietoja tarkasti. Etupurku antaa kuljettajalle mahdollisuuden ohjata prosessia suoraan ohjaamosta.
 4. Rummun koko on yksi koneen pääominaisuuksista. Pienin betonisekoittimella 2 m3. Vakion suurimman sekoittimen tilavuus on 12 kuutiometriä.

Koneen tekniset tiedot

Esimerkki ABS: n teknisistä ominaisuuksista.

Betonisekoittimen tekniset ominaisuudet huomioivat seuraavat indikaattorit.

 1. Rumpuun ladattavan ratkaisun enimmäismäärä.
 2. Suurin betonipaino (täysin täytetty vesisäiliö).
 3. Sekoituslaitteen painon paino. Se ottaa huomioon taka- ja etuakseleiden tai akseleiden kuormituksen.
 4. Auton kokonaispaino ja kaikki erikoislaitteet.
 5. Vesisäiliön kapasiteetti.

Kuten jo mainittiin, sekoittimien mallivalikoima on 10 ABS-tyyppistä, varustettu rumpuilla 2/12 kuutiometriin. Pyydettäessä voit ostaa suurimman betonikuorma- kuorma-auton, joka voi kuljettaa 15 kuutiometriä laastia kerrallaan. Kuitenkin tällaisen koneen hinta on melko korkea.

Kiinnitä huomiota!
Monia muutoksia voidaan soveltaa automaattisten sekoittimien vakiomalleihin.
Ne voivat liittyä hydrauliseen voimansiirtoon, erilaisten vesisäiliöiden asentamiseen, rumpusekoittimiin.
Muutokset voivat parantaa ABS: n hallintaa, itsenäistä moottoria ja vesihuoltoa.

Yleisimmät sekoittimien tuotemerkit

KamAZ-pohjainen mikseri.

Sekoitus ja lisälaitteet voidaan asentaa venäläisen tai ulkomaisen auton rungolle.

Sekoittajien korkeimmat laatu- ja suosituimmat kotimallit kootaan tällaisten koneiden perusteella:

Useimmiten ABS asennetaan KAMAZ / 6520-koteloon, koska sen tekniset ominaisuudet ovat optimaaliset laitteiden asennuksessa.

Ulkomaisten sekoittimien suosituimmat mallit:

johtopäätös

Sekoittajat ovat nykyaikainen ja tehokas keino toimittaa korkealaatuista tehdasbetonia rakennustyömaille. Jos työn määrä on suuri, voit heti tilata betonisekoittimen 12 m3. Jos se on pieni, niin ABS ja 2/5 kuutiometriä tekevät. Tämän artikkelin video täydentää toimitettuja tietoja.

Laitteen kouru betonille tekee sen itse

Kaikenlaisen perustan kaatamisen tekniikka ei ole kovin monimutkainen ja helposti toteutettavissa itsenäisesti ilman asiantuntijoiden apua. Tämä on erityisen tärkeää, kun kyseessä on talon rakentaminen omaan käyttöön. Betonimateriaalin täyttämisellä on omat erityispiirteensä, jotka on otettava huomioon.

Betonilaatan kaavoitus.

Erittäin tärkeä asia on betoniratkaisun syöttäminen sekoittimella oikeaan paikkaan, koska viime kädessä on välttämätöntä saada monoliittinen pinta. Siksi erityisen tärkeä on kouru, jonka kautta konkreettinen massa toimitetaan betonisekoittimella kaatopaikalle. Säätiön rakentamisessa on suositeltavaa tehdä betonikouru omin käsin. Sekoittajan täyttö on paljon parempi.

Kouru yhdistää säiliön, jossa betoni sijaitsee tulevan pohjan muottialueella, ja se sijaitsee tiettyyn kulmaan määrätyssä paikassa. Valmistettu seos, joka hitaasti virtaa alas kouralla, täyttää muottipesän, suurelta osin sen painon ja vain osittaisen vaikutuksen käsityökalujen, esimerkiksi lapio.

Säännöt ja työkalut

Suunnittele kouru.

Rakennuksen rakentaminen edellyttää:

 • mittanauha;
 • haavasaha tai moottorisaha;
 • vasara;
 • Bulgaria;
 • ruuvimeisseli;
 • gon.

Kun säätiö kaadetaan omilla käsillä, on erittäin tärkeää noudattaa joitain sääntöjä, joista tärkeimmät ovat seuraavat:

 • betoni on kaadettava pienten osien sekoittimella, korkeintaan 1,5 m korkeudella ja jakamalla se tasaisesti koko pinta-alalle;
 • täytetty seos on sinetöitävä laitteella, kuten värähtelijällä;
 • betoniseos sekoitetaan sekoittimeen, kunnes se saavuttaa viitemerkin, joka on tehty muotin pinnalla, ts. sitten täyttö pysähtyy;
 • betonipinta on tasaisesti tasoitettu ja 3 tunnin kuluttua, kun ratkaisu kouraa hieman, se peitetään purkamalla;
 • pohjaa ei saa kaataa sekoittimesta pieninä osina, mikä vuorostaan ​​johtaa telakointiheittojen ulkonäköön, jotka heikentävät emäksen vahvuutta, mikä voi edelleen johtaa rakenteen tuhoutumiseen;
 • jos teokset tehdään kuumalla aurinkoisella säällä, betonipinta kostuu säännöllisesti useita päiviä.

Kaatopaikan rooli

Kaivannon rakenne betonin kaatamiseksi.

Kuten edellä on mainittu, betoni pääsee kouruun sekoittimesta. Elementin pituuden tulisi olla 1,2-1,5 metriä. Jos betonin kaataminen tapahtuu samassa paikassa, seos ei ole tasaisesti jakautunut muotin pinnalle.

Lisäksi betonin erottaminen voi tapahtua, toisin sanoen sekoittimen massan nestemäinen osa tunkeutuu kauemmas alueisiin, ja paksu - jää vain kaatopaikalle. Jos kourua käytetään väärin, säätiön laatu on vähäinen ja sen käyttöikä on pieni.

Siksi on erittäin tärkeää varmistaa sekoittimen vapaa liikkuminen tulevan laitteen (säätiön) eri osiin. Jos sekoittimen käyttö on mahdotonta, käytä pitempää kourua betonin syöttämiseksi vaikeasti tavoitettavaan paikkaan.

Trench making

Tekniikka betonin konkurssiin ei ole erityisen monimutkainen prosessi. Perusperiaate on aivan sama kuin rakennuksen rakenteen rakentaminen säätiölle.

Järjestelmä täyttää liuskan säätiö.

 1. On tarpeen ottaa reunuslevy 25x150 mm kooltaan ja tehdä "U-muotoinen" rakenne siitä, jonka sivujen on oltava riittävän korkea estääkseen betonimassan pysähtymisen.
 2. Betonivirtauksen tekemiseksi helposti, kourujen sisäpinta peitetään tinalla, linoleumilla tai tavallisella polyeteenillä, mikä vähentää materiaalin tarttumista.
 3. Sen jälkeen, kun pohjan säätö on tehty, se on asennettu oikeaan paikkaan ja sitä tuetaan 4 tukipisteessä. Hyvä vaihtoehto olisi käyttää kaasusilikaattilohkoja tällaisiin tarkoituksiin, mikä estää rakenteen tuhoutumisen.

Joissakin tapauksissa betoni poistetaan sekoittimella erityiseen bunkkeriin ja sitä käytetään vain sen tarkoitukseen.

On erittäin tärkeää muistaa, että avoimissa pitkissä rakenteissa konkreettinen massa menettää tietyn osan kosteudesta, mikä edistää sen homogeenisuuden rikkomista. Siksi tällaiset kourut ovat pahin tapa ruokkia materiaalia ja niitä käytetään vain yksityisessä rakentamisessa.

Teollisessa mittakaavassa käytettävän rakenteen (perustuksen) rakentamiseen käytetään kouruja, jotka on suunniteltu siten, että varmistetaan betonin jatkuva sekoittuminen rakenteen alapäähän. Tämä saavutetaan siirtämällä betonipaino suppilon muotoisen erikoisputkiston läpi.

Sijaintikartat

Jousitusjärjestelmä

Sitä käytetään siinä tapauksessa, että betonia syötetään valettavaan rakenteeseen (se on itse säätiö, joka toimii suoraan) ja toteutetaan lyhyellä etäisyydellä offsetilla. Tällaisen rakenteen luomiseksi tarvitset köyden, johon kouru on ripustettu kaapeleiden avulla, jotka kulkevat kahden korttelin läpi.

Köyden toinen pää kiinnitetään napaan, pylvääseen ja vastapaino ripustetaan ja lasketaan maahan. Kuorma on myös ripustettu kaapeleiden päissä niin, että niitä voidaan käyttää järjestelmän kallistuskulman säätämiseen.

Jos tarkoituksena on rakentaa sellainen järjestelmä kuin peruskorjaus suuren koon rakentamiseksi, niin että jatkuva kallistuskulma säilyy, on tarpeen asentaa korkeampi torni köyttä varten tai asentaa lisää virkoja. Se on apuportailla, jotka betonista pääurmasta syötetään.

Gutters kanssa puomi

Tämä asettelu on tarkoituksenmukainen, jos pohjaan syötettävää betonia syötetään enintään 60 metrin etäisyydelle.

Kaivannon alapää on ripustettu ja kiinnitetty puomiin.

Ukosina on metallinen ristikkoristikko, jonka toinen puoli lepää alaselälle, ja sen yläreuna liittyy liukuhihnaan nostoköysillä.

Jotta kaltevuuskulma pysyisi muuttumattomana betonilaastin kulkiessa sen läpi, sen alapää on kiinnitetty maahan kaapeleilla.

Sprengel-kouru

Yksinkertaisin muotoilu, johon kuuluu kourun alapään ripustaminen tukeen.

Laitevaatimukset

Säätiön häikäisysuunnitelma.

Jotta betonipäästöt saataisiin aikaan säätiön rakentamisen aikana mahdollisimman yhtenäisinä ja yhtenäisinä, kourujen on täytettävä tietyt vaatimukset, jotka koskevat niitä:

Jyrsimen kaltevuus koko työkauden ajan rakennettaessa talon perustusta on pysyttävä muuttumattomana. Jos tätä ehtoa ei saavuteta ja esimerkiksi kallistuskulma pienenee, myös betonimassan kulumisnopeus pienenee.

Tämä vuorostaan ​​johtaisi liuoksen kertymiseen ja tietyn osan kouruun. Kallistuskulman lisäämisen vuoksi massan kulunopeus on betonipinnan erottaminen erillisiin osiin, mikä ei vastaa olemassa olevaa tekniikkaa. Säätiö on huonolaatuinen.

Urinan kallistuskulman suhteessa horisonttiin on oltava tietyn kokoinen, jonka kasvu johtaa betonimassan jakautumiseen osiin. Syynä muutoksen kaltevuuden kulmaan voi olla betonin sakeus ja sen alueen aste.

Nestemäisemmän sakeuden ratkaisut, jotka liikkuvat lyhyellä etäisyydellä, antavat täysin mahdollisuuden lempeisiin rinteisiin, merkittävien etäisyyksien vuoksi ovat suuremmat jyrkkyydet sopivat.

Joitakin ominaisuuksia

Betonin kuljetuksen tasaisuuden säilyttäminen riippuu kourujen muodoista. Kapea ja korkea kouru mahdollistaa siirtymisen lähemmäksi yksittäisiä hiukkasia seoksen liikkeen aikana. Lisäksi on huolehdittava siitä, että betonipää ei ylivuota laitteen reunojen läpi toimituksen aikana.

 1. Kapean muodon lisävarusteena on yksi ansio, joka on se, että se on kestävin ja vakaa pystyasennossa. Tämä on erittäin tärkeää, koska sen suunnittelun on kestettävä paitsi oman painonsa myös koko betonipainon kuormitus.
 2. Erittäin kapea elementti on vahvistettava vaakasuorilla tukipuilla, jotta se ei tukkeudu tukkeutumisen tapahtuessa.
 3. Joustavuutensa lisäämiseksi se vahvistetaan kulmilla poikittaissuunnassa. Kussakin tapauksessa pituus voi olla erilainen ja riippuu tulevaisuuden suunnittelusta.
 4. Teollisessa mittakaavassa perustuksen luominen voidaan soveltaa järjestelmän pituuteen 3-15 metriä.

On syytä muistaa, että mitä kauemmin kaide on, sitä suurempaa on oltava sen massa, jotta sen taipuma jäisi pois konkreettisen ratkaisun aikana. Tällaisten tuotteiden liittäminen määräytyy betonimassan kaatamisen ominaispiirteen avulla, tarkemmin sanottuna, onko kouru tarkoitus kääntyä tietyssä suunnassa vai ei.

Liikkeen on oltava pyöreä, joten sen osat on liitettävä kääntöpäähän. Jos ei ole tarpeen kiertää kourua vaakasuorassa tasossa, riittää käyttää saranoita, joiden avulla voit säätää kallistuskulmaa.