DIY-laitteita

Omien vesivarojen luominen dachassa ei ollut vain ajankohtainen trendi, vaan ehdoton välttämättömyys. Koska tällaisten esineiden suuri kysyntä on, niiden hinnat ovat myös nousussa. Voit vuokrata porauksen ja suorittaa tarvittavan työn muutamassa päivässä, mutta sinun on muistettava, että yksikön tekninen kunto ei voi määrittää maallikko. Tämän vuoksi on erittäin todennäköistä, että sinun on maksettava rikkoutuneesta mekanismista ja älä suorita työtä. Yksinkertaisin MGBU-asennus voidaan ostaa noin 60 000 ruplaa, mutta porauksen syvyys (auger-menetelmä) ei ylitä 15 metriä, mikä ei välttämättä riitä. Tällaisessa tilanteessa paras tapa on kotitekoinen porauslaite porakaivojen poraamiseksi.

Kotimainen porauslaitteisto

Yksinkertaisin saanti on Abyssinian hyvin. Jotta se ei tarvitsisi monimutkaisia ​​laitteita tai laitteita. Riittää, että saamme "naisen", ja tämä on kilogramman 20-25 lasta ja tehdään alikudos - itse asiassa, puristin suojaa putkijohdon tiukasti.

Elementtilaite Abyssinian kaivojen lävistämiseksi on esitetty kuviossa 1, jossa:

Kuva 1. Abyssinian lävistys

1. Kiinnitä kiinnitysosastoihin.

6. Ohjausputki.

7. Vedensyöttöputki suodatuslaitteella. Etupäässä se on varustettu keihään muotoisella kärjellä, jonka halkaisija on suurempi kuin kaikki muut osat. Naisen nostaessa ja äkillisesti pudotessaan kaksi ihmistä saavuttaa vesikuljettajan 10 metrin syvyydessä yhden kevyen päivän aikana.

Kuva 1 ei sisällä jalustaa. Ilman tämän menetelmän tehokkuutta, huomaamme, että jalustalla on helpompi hallita sukelluksen suuntaa, koska kuopan on oltava täysin pystysuora. Jalusta on helppo tehdä omalla kädelläsi romumateriaaleista.

Kuva 2. Omaperäinen porauslaite Abyssinian kaivoille

Perinteisten kaivojen poraus veteen voidaan suorittaa iskuporausmenetelmällä. Tällaisen tekniikan käyttöönotto on niin yksinkertaista, että se "pyytää" tekemään omilla käsillään.

Kuvio 3. Kaaviokuva laitteesta iskunvaimennusporaukseen

Tämäntyyppiset yksinkertaiset pienikokoiset asennukset mahdollistavat kaivojen porauksen jopa 100 metrin syvyyteen asti. Tämän menetelmän ominaishaittapuolena on alhainen tuottavuus tunkeutumisen aikana, koska prosessi liittyy työkalun jatkuvaan nostamiseen maaperän purkamiseksi kuopista jokaisen 5-8 lyönnin jälkeen. Samanaikaisesti iskujohtamismenetelmä mahdollistaa vesijohtoveden laadullisen avaamisen. Kuviossa 1 esitetty yksinkertaisin laite on helposti päivitettävissä asentamalla vinssi vetoon, jossa on nollausliitin, sekä asentamalla lisäkäsinostomekanismi kotelokokoonpanoon, joka on käytettävissä omien käsien kanssa kotona.

Suositut itsetuhoiset laitteet kaivojen poraamiseksi ruuvityökalulla. Tämä on monenlaisia ​​ratkaisuja yksinkertaisesta puutarhatyrasta, johon on mahdollista rakentaa poranterää pitkin, melko monimutkaisiin mekanismeihin, jotka sopivat MGBU-luokitukseen. Jo käytössä on sähkö- tai ICE-työntövoima.

Kuvio 4. Homemade Auger Auger

Halutessasi voit tehdä omalla kädelläsi yksinkertaisen poranporan, koska se on hyödyllinen paitsi veden poraamiseksi myös rakennettaessa aidat juoniin ja paalusäätiön luomiseen, mikä vähentää merkittävästi louhintatyön määrää. Voit tehdä tämän käyttämällä kuvion 3 piirustusta tarvittaessa koon muuttamisen mukaan valmistajan mieltymysten mukaan.

Kehittyneempiä työkaluja reikien poraamiseen tällä tavoin ovat porauslaite, joka on perinteinen jalusta.

Kuvio 5. Manuaalinen ruuviporaus jalustalla

Yksi työntekijä voi tehdä työtä, mutta on olemassa vaara, että poran merkkijono poikkeaa pystysuorasta. Siksi yleensä työskentelevät yhdessä, tasaisesti lataamalla molemmin puolin vipua.

Kun otetaan huomioon työn monimutkaisuus, on suositeltavaa maksimoida porausprosessin koneistaminen. Voit tehdä tämän, on kaikki ehdot, alalla lyhyt haku rakennusmarkkinoilla, voit ostaa osia tai kokoonpanoja ja tehdä pora yksin.

Kuvio 6. Kotitekoinen porakone poranporaukseen huuhtelulla

Kuten kuviosta 6 voidaan nähdä, monet teolliset mallit eivät vastaa tällaista kotitekoista tuotetta tällaisen asennuksen suunnittelun ja asettelun tyylikkyydelle. Johtimien tyypin mukaan sähköpiiri on suunniteltu ja toteutettu 220 volttia. Poraustyökalun koko osoittaa, että asennus on käytettävissä keskikokoisia ja suuria virtausnopeuksia.

Materiaalit ja työkalut

Emme harkitse yksinkertaisten porausvälineiden valmistusta, joka voidaan valmistaa romumateriaaleista.

Mutta koneen valmistamiseksi materiaalien valintaa tulisi ottaa tarkemmin huomioon seuraavasti:

 • Tukirakenteiden kehysten valmistuksessa on parempi käyttää muotoiltuja putkia, niiden pitkittäis taivutuslujuus on lisääntynyt, mitat riippuvat asennustyöstä;
 • eri yksiköitä löytyy auto-osamyymälöistä;
 • rullat saattavat tarvita rullia, on parasta etsiä niitä rakennus- tai työkalumarkkinoilla, tämäntyyppisiä tuotteita käytetään liukuovien valmistukseen, ne ovat riittävän vahvoja ja niissä on laakerit;
 • sinun on valittava metalliprofiilit kulmien tai kanavien muodossa - taivutettu tai rullattu, ennen kuin sinun on tarkasteltava tämän tuotteen GOST-tietoja, jotta tiedät tyypillisen koon, niin sinun ei tarvitse etsiä jotain, joka ei ole luonteeltaan;
 • luultavasti tarvitsevat arkista taivutettuja osia. Tässä tapauksessa, kun otetaan huomioon rajoitetut tuotantomahdollisuudet, on parempi käsitellä teräslevyjä, joiden paksuus on 4 mm, se on leikattava ja sopivasti taivutettava, tietenkin on helpompi käsitellä ohuempia materiaaleja, mutta on otettava huomioon niiden mahdolliset huomattavat kuormat;
 • laitteistosta, tarvitset luultavasti ruuveja, pultteja, pultteja, muttereita ja muita ruuviliitosten tuotteita. Itsekierteittävien kiinnittimien käyttö ei ole toivottavaa, se ei välttämättä tue yhteyksien riittävää luotettavuutta.
 1. Tällaisilla teoilla on mahdotonta tehdä ilman korkealaatuista hitsausta, laitteiden ja taitojen läsnäolo on välttämätöntä.
 2. Metallin leikkaamiseen tarvitaan "bulgaria" ja mahdollisesti sakset metalle - käsikäyttöinen tai mekaaninen, sekä pistooli, jossa on metallisia tiedostoja ja sähköpora.
 3. Joukko tavanomaisia ​​putkityökaluja - vasaraa, tiedostoja, jakoavaimia, merkintävälineitä, mittauslaitteita - metallinen hallitsija ja paksuus.
 4. Osien kiinnittäminen käsittelyn aikana ei voi tehdä ilman melko voimakasta vice.

Loput voivat osallistua prosessiin.

Älä yritä kehittää yksityiskohtaisia ​​piirustuksia, se on hankalaa. Tavoitteiden saavuttamiseksi on riittävästi projekteja luonnoksissa.

johtopäätös

Harkitse, että aikataulutettu työ liittyy kotimaisen monimutkaisuuden lisääntymiseen. Kuitenkin menestys sinulle!

Tee se itse: pienikokoinen porauslaite

Puhdas juomaveden keskeytymättömän tarjonnan luominen on tärkeä tehtävä yksityisessä talossa asuville. Tätä varten on tarpeen porata kuoppa, jonka läpi arvokas neste virtaa. Tätä varten monet kutsuvat ammattilaisjyristimiä. Mutta voit luoda tarvittavan telakan omilla kädilläsi. Seuraavassa keskustelussa keskitytään luomaan hydroborer kotona.

Tärkeimmät porauslautatyypit

Porauslautat eroavat toisistaan ​​suunnittelussaan johtuen erilaisten menetelmien valinnasta kaivon luomiseksi. Esimerkiksi iskupora tuhoaa maaperän erityisellä kuormalla, joka on sidottu pyramidin tukikehykseen. Mutta pyörivä pora on paljon monimutkaisempi rakenne, mutta tarvittavan koon syventäminen maaperässä sen avulla on paljon helpompi tehdä. Rakennetyyppi voidaan jakaa useisiin luokkiin:

 • Shockköyden asennus. Suunnittelua edustaa runko, jossa on pyramidipohjainen pohja, johon kaapeli, jossa ammukset (kuori) on kiinnitetty kunnolla. Tällaisen asennuksen toimintaperiaate on yksinkertaisesti yksinkertainen: kuormitus laskee ja nousee niin monta kertaa kuin tarvitaan tarvittavan syvyyden maaperään.
 • Kierrä asennus. Poraus suoritetaan ruuveilla, joka murtuu maan päällä kiertämisen periaatteen mukaisesti. Samaan aikaan porauksen aikana syvennystä ei pestä.

Varoitus! Muista, että tämäntyyppiset porauslautat ovat liian monimutkaisia, jotta ne voidaan luoda omilla käsillä: on lähes mahdotonta luoda suurin osa sen toiminnallisista elementeistä ilman oikeita taitoja ja työkaluja.

 • Roottorit. Pyörivät mallit toimivat hydrauliikan periaatteen mukaisesti.
 • Käsikäyttöiset mallit pyörivästä tyypistä. Näitä laitoksia pidetään yksinkertaisimmiksi suuremmalla syyllä, koska niillä ei ole moottoria niiden suunnittelussa. Niinpä maaperän luomisen prosessi suoritetaan manuaalisesti, mikä vaatii huomattavia fyysisiä kustannuksia. Siksi tällaisia ​​manuaalisia malleja käytetään hyvin harvoin.

Kotimaisen asennuksen edut

Epäilemättä porauslaitteisto, jolla luodaan vettä veteen, on useita etuja. Näitä ovat:

 1. Hyväksyttävät kustannukset. On huomattava, että vesihöyryn porauksen tehtaiden suunnittelu useimmissa tapauksissa on paljon kalliimpaa kuin käsin valmistettu.
 2. Kompakti ja kevyt muotoilu.
 3. Käsintehtyjen porauslaitteiden tekniset ominaisuudet, kuten kävi ilmi, eivät missään tapauksessa ole pienempiä kuin tehdasvalmisteiset yksiköt.
 4. Helppo asennus. Itse valmistetut porauslautat ovat erittäin helppoja koota ja purkaa.

Ominaisuuksina erilaisten pienikokoisten porausten valmistaminen omilla käsillä (tuulimyllyn nimittäminen)

Yleensä erilaisten porauslaitteiden kokoaminen on melkein samaa (ja tätä käsitellään hieman pidempään), mutta työvälineet ovat pohjimmiltaan erilaisia ​​eri tyyppisten rakenteiden osalta. Aluksi on syytä harkita eri rakenteiden päämekanismin (auger) valmistustekniikkaa, ja vasta sen jälkeen suoritetaan suoraan pääkehyksen ja niihin liittyvien työkohteiden luominen.

Tarkastele yksityiskohtaisesti yleisimmin käytettyjä porauslaitteita (asennus "lasilla" ja ruuvin asennus).

Porauskone "kasetilla", koska pääkäyttömekanismi käyttää niin sanottua "kasettia" ("lasia"). Jos haluat tehdä sen itse, tarvitset vain noin 1 metrin läpimittaisen putken osan. Tällaisen porausasennuksen sopivan pohjakehyksen luomisen yhteydessä "patruunan" mitat otetaan huomioon epäonnistumatta. Itse "kasetilla" ei pitäisi olla vain vaikuttavia mittoja, vaan huomattava paino maaperän tehokasta poraamista varten.

Jos et halua antaa "patruunan" reunoja kolmion muotoisina, varmista, että ne ovat teräviä (kiristä ne tarvittaessa).

"Lasi" kiinnitetään kaapelilla, joten sinun on tehtävä muutama reikää kuormituksella (yläosassa). Kiinnitä kaapeli ja kiinnitä se sitten aikaisemmin valmistettuun kehykseen. Huomaa, että kaapelin pituuden tulisi olla sellainen, että "kasetti" voi laskea alas ja nousta täysin vapaasti.

Ruuvin asennus käyttömekanismina käyttää poraa. Tavallinen metalliputki sopii myös sen valmistukseen. Tee ruuvikierukka putken yläosassa ja ruuvipuristimen ruuvipohjalla pohjaan (poran kätevä pituus on noin 2 m).

Neuvoston. 2-3 kiertää myrsky on riittävän suuri, jotta saataisiin aikaan keskisuuren syvyyden omaava vesisäiliö.

Terän päihin on kiinnitettävä pari veistä hitsauskoneella: ne on sijoitettava siten, että ne uppoavat maaperään tietyllä kulmalla porauksen aikana.

Jotta rakenne olisi helppokäyttöinen, hitsauta metalliputken osa (noin 1,5-2 m pitkä) tee-osaan. Tee on itse varustettava ruuvikierteellä.

Erikseen on sanottava kääntymisestä, jota käytetään porauslautatiloissa kompensointina, jolla vastataan laitoksen (auger) liikkuvaa osaa ja kiinteää osaa, joka toimittaa vettä. Tämän yksityiskohdan laite on melko yksinkertainen: pari laippoja, väliseiniä tiivistysrenkailla, itse runko (valmistettu metalliputkesta) ja metallipalkki.

On huomattava, että voit tehdä tämän osan itse vain, jos sinulla on kokemuksen kääntäminen ja kyky tehdä teknisiä piirustuksia.

Asennustekniikka MGBU (pienikokoinen porauslaite)

Joten porauslaitteen työmekanismi on valmis, nyt voit siirtyä suoraan koko rakenteen kokoonpanoon. Harkitse, että tarvitset työkaluja työhön: sähköpora, bulgarialainen, hitsauskone sekä galvanoidut putket, tynnyri ja vesijohtoverkko. Harkitse rakennusvaiheen kokoonpano vaiheittain:

 • Valmista putkiosat porausasennuksen perustaksi. Ne on kiinnitettävä ristiin ja ristiin. Putken osien päissä leikkaa lanka syvälle pari senttimetriä.
 • Hitsauta esikäsitellyt metallilevyt metallisegmenttien päihin (tällainen asennus mahdollistaa jatkuvan veden toimituksen).
 • Jotta voit toimittaa vettä laitteeseen, yhdistä pumppuletku toiseen poikkileikkaukseen.
 • Yhdistämme valmistetut osat kierteisiin liitoksiin. Pääputken pohjaan hitsataan metallikappale, jossa on kärki.
 • Alamme kerätä neliöprofiilin perusasennus. Metallitukit on kytketty pääosaan hitsaamalla.
 • Liitämme moottorin ja alustan profiiliin. Itse profiili on kiinnitettävä päärunkolle siten, että se liikkuu vapaasti pitkin sitä.
 • Moottorin tehoa säädellään vähennysventtiilillä, jonka akseli on kiinnitettävä laippaan. Kiinnitämme toisen, ja laita kumiletku laipan väliin.
 • Vielä on tehtävä viimeinen vaihe - tarkista vesihuolto. Sen pitäisi olla keskeytyksettä.

Tämä johtaa siihen, että harkitsemme kotivettä kaivonporauslautan luomista. Onnea!

DIY tee-se-itse porauslautat: tehdä kotitekoinen pora porakaivoihin

Poraus kaivosta alueella on laajamittainen tehtävä. Asiantuntijaryhmän palvelut eivät ole kohtuuhintaisia ​​mihinkään kodinomistajalle, mutta "käsityöläisten" palkkaaminen on useimmissa tapauksissa vain rahan heittämistä.

Työtä on helpompi tehdä itse: työskentelet ahkerasti itsellesi ja maksaa vähemmän. Lisäksi jos porauslaite on valmistettu käsin, kustannukset näyttävät olevan kirjaimellisesti naurettavia verrattuna porauksen tosiasiallisiin hintoihin.

Mikä on paras tapa porata hyvin?

Aloitusporauslaitteiden on oltava kärsivällisiä ja valmistautumaan ei ole helpointa työtä.

Tarvitset työkaluja ja halpoja materiaaleja asennuksen ja porauksen, sekä terveen järkeilyn ja pari ystävien auttamiseksi.

Porauskaivot ovat taidean liittyvää työtä, koska tulos on arvaamaton ja jokainen rakenne on ainutlaatuinen. Tehtävä on tehdä pitkä ja kapea akseli pohjaan vesistöön ja laskea kotelo siihen kaivoksen seinien vahvistamiseksi. Prosessin on purettava paljon maaperää, ja tämä maa voi olla hyvin erilainen: graniittipalasta hiekaan sekoitettuna veden kanssa.

Paljon riippuu vesijohdon syvyydestä. Joskus sinun on mentävä alle 10 metriä, ja joskus kaivo saavuttaa useita kymmeniä tai jopa satoja metrejä. Kaikki tämä vaikuttaa porausmenetelmiin ja sen ajoitukseen. Kaivon järjestämiseksi on olemassa kaksi päätoimista tapaa: sokki-kaapeli ja pyörivä ruuvi nykyaikaisessa tulkinnassa.

Ensimmäisessä tapauksessa poraus tehdään kapealla ja raskaalla projektilla, nimeltään zhelonka. Se on ripustettu köysiin tai kaapeliin, joka heitetään jalustalle kiinnitetyn lohkon päälle. Vedä porakone pois kaivoksesta vinssi moottorilla, vaikka haluttaessa se voidaan tehdä manuaalisesti.

Kuori putoaa useita kertoja kaivoksen pohjaan useita metrejä korkeammalta. Se irrottaa maaperän, jonka osa osuu zhelonkan onteloon. Sen jälkeen, kun syvennetty maahan noin 0,5 m, ruuvi poistetaan rungosta. Kuori puhdistetaan ja jälleen heitetään kaivokseen. Prosessi toistetaan, kunnes se saavuttaa veden.

Shock-köysi-menetelmä on hyvin vanha, sitä on käytetty vuosisatojen ajan, ellei vuosituhansia. Suojus on suhteellisen helppoa, tarvitset 4-5 mm paksun tai paksuisen putken Ø 110-120 mm teräslevyä sekä ammattitaitoa hitsauskoneen kanssa. Ja on mahdollista edes työskennellä pienenä kulhona yksin, vaikka avustajan kanssa se menee paljon nopeammin.

Iskusorauksen etuja ei ole vain sen saatavuudessa. Kuori on luotettava, se kulkee lähes millä tahansa maalla, paitsi kiviä. Jos on vältettävä hiekkasaumakerroksen tai -lakan kerrosta, vaippa korvataan sopivalla koolla lasilla - kapealla sylinterillä ilman venttiiliä pohjassa.

Lasi tosiasiallisesti tuhoaa savipatsaat, jotka omasta kykynsä tiivistää ja tarttua seinämiin johtuen pidetään sen ontelossa. Manuaalisessa kallio-jet-porauksessa ydin ja lasi vaihtelevat tarpeen mukaan.

Heti kun sap-osan läpikulku pienenee, se tarkoittaa, että hän tapasi kattopellin tai hiekkasauman katon, minkä vuoksi hänet muutettiin lasille. Heti kun porausreikään tuhoava maa lakkaa viipymästä kuopan ontelossa, se korvataan kuorella.

Yhdessä "istunnossa" on mahdollista syventää kaivos metrillä, vaikkakin useammin tämä indikaattori on vaatimattomampi, noin 20-40 cm. Tässä tapauksessa iskunkestävän kaapelin menetelmä on pitkäaikainen. Savi-muovilannoilla on tehokkaampaa käyttää auger- tai muuten serpentiiniporaa.

Ruuvin työstökone on tangon sarake, jossa on porakone alapäässä. Työkalu on kirjaimellisesti ruuvattu maahan, joka on osittain kiinni sen terissä.

Ajoittain ruuvi yhdessä irrotettavan maaperän kanssa poistetaan päivän pintaan ja kasvot, joissa on romahtunut kasa, puhdistetaan telineellä. Sitten ne taas porataan ruuveilla, jotka tunkeutuvat syvemmälle maahan jokaisella kierroksella.

Vavat vähitellen lisääntyvät kaivoksen syvenemisen myötä. Ensinnäkin porausjousen pituutta lisätään kiinnittämällä yksi tanko. Kun sen yläosa on melkein linjassa kuopan kanssa, kiinnitä toinen, sitten kolmas jne.

Poraa voidaan kääntää käsin tai sähkömoottorin roottorin avulla. Jotta sauva pysyisi oikeassa pystysuorassa asennossa, teollisissa liikkuvissa porauslautoissa käytetään kehykseen kiinnitettyä pystysuoraa kehystä. Tällä periaatteella voit tehdä oman koneesi.

Samanaikaisesti syvennyksen kanssa, kaivorautaa on koteloitu, so. Porakoneeseen asennetaan putki, jonka läpimitta on 1-2 cm suurempi kuin ammuksen samanlainen koko. Kotelon liitokset on yhdistetty yhteen rakenteeseen ruuvaamalla tai hitsaamalla.

Jos suuri määrä vettä syötetään koteloidulle kuopalle paineen alaisena, pohja voidaan puhdistaa ilman zhelonkaa. Ammattitaitoja on sovellettu menestyksellisesti tähän tapaan. Vesi hämärtyy irronneen maaperän ja pesee sen pinnalle.

Porausneste kiihdyttää työtä useita kertoja, mutta kaikki ympärillä on tulva mudan kanssa sekoitettuun veteen. Kyllä, ja kivikaiset tällä tavalla eivät kulje. Kaikki tämä on otettava huomioon ennen kuin aloitetaan omien porauslaitteiden valmistukseen. Lisäksi sinun on päätettävä tavoitteista ja tavoitteista.

Jos tarvitset yksikön vain yhden tai kahden kuopan rakentamiseen, et ole erityisen huolissasi suorituksen tarkkuudesta. Mutta kiinteä ja kestävä porauslaite voi olla merkittävä syy aloittaa oma porausliike.

Sokki- ja kaapeliporauslaitteen tuotanto

Jalusta pieni kulho - malli on yksinkertainen, kuten kaikki loistava. Sen kokoa voidaan arvioida "silmällä", eikä täten tarvita tarkkoja teknisiä laskelmia. Esimerkiksi jalustan korkeus, johon kuori kiinnitetään, olisi noin metriä enemmän kuin tämä porata. Jos poraustöitä tehdään talon kellarissa, rakenteen mitat rajoittavat katon korkeus.

Avoimessa tilassa kulho voidaan ripustaa ylös ja korkeampi iskuvoiman lisäämiseksi. Mutta älä tee sitä liian korkeaksi, se ei ole tehokas. Kuopion pitäisi olla melko raskas. Maaperän tehokkaaseen irtoamiseen sen pinnalla on parempi tehdä lovia tai jyrää terävästä reunasta.

Porauksen optimointi on ammuksen pituus 1,8-2,2 metrin etäisyydellä niin, että porakone voi vapaasti päästä porauksen päähän kaapelin kiinnittämiseen tai irrottamiseen. Käsikäyttöisessä porauksessa paras kelan pituus on kuitenkin 1,0 - 1,2 m. Tämän koon avulla voit tavoittaa ammuksen pohjan kädellä, ellei sitä tyhjennetä esimerkiksi silloin, kun tarttuu siipiin.

Kynnys tehdään useimmiten metalliputkesta, haluttu metallin paksuus on 4-6 mm. Tällaisen porauslaitteen tekemiseksi sinun on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

 1. Valmista sopivan kokoinen putki.
 2. Tee venttiili ammuksen pohjasta.
 3. Hitsauta suojaverkon päälle.
 4. Keitä kahva tai "korvat" kiinnitä köysi.
 5. Terävöitä projektin alaosaa tai hitsaa muutamia "hampaita" metallipaloista tai paksuista langoista.
 6. Tee jalustan metalliputkista.
 7. Asenna yksikkö, vinssi ja moottori nostaaksesi ammuksen kaivosta.
 8. Kiinnitä köysi lavalle ja koota rakenne.

Valve zhelonki ansaitsee erityistä huomiota. Pienissä halkaisijoissa käytetään palloventtiiliä. Metallipallo, jonka läpimitta on hieman yli puolet kuristimen läpimitasta, sopii sen tehtävään. Jos ei ole sopivaa palloa, se voidaan valmistaa romumateriaaleista. Esimerkiksi lyijy- ja epoksihartsin seosta käytetään usein näihin tarkoituksiin, jonkinlainen lasten muovi- tai kumipallot on valumuotin rooli.

Pohjahitsauslevy, jonka halkaisija on pienempi kuin pallon koko, niin että se ei lentä. Samaan tarkoitukseen, ylhäältä, jonkin matkan päässä suojaverkosta, he asettavat tulppa - metallipala, joka rajoittaa pallon liikkumista ylöspäin. Lankaverkko ei salli suurten palan maata putoamasta suolistosta.

Venttiilin pallo ei saa laskea terävien reunojen tai metallihampaiden alapuolelle, muuten se vaimentaa iskuvoimaa. Toisaalta "hampaita" ei pidä tehdä liian kauan, muuten ne eivät salli osan maaperästä päästä kuoren sisään.

Ikkuna on leikattu ruumiin yläosassa. Se tarvitsee, kun koko liete on puhdistettava maasta sisäpuolelta.

Toinen venttiilimuunnos on terälehti. Se on valmistettu metallista. Läppäventtiili näyttää pyöreältä ovesta, joka on asennettu jousiin keltuaisen pohjalle. Kun ammus liikkuu alaspäin, venttiili avautuu maaperän paineen alla ja sitten jousi sulkee sen ja pitää maaperän sisällä. Joskus tällainen venttiili tiivistetään kumipakalla, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Jos poraamalla itse tehdystä kuoresta ilmenee, että se tarttuu liian vähän maaperään, saatat tarvita vain korjata rakenteen hieman. Joskus sinun täytyy squash vähän alareunassa laitteen. Jos ammus oli liian kevyt, se olisi punnittava. Tätä varten tiivisteen yläosa kaadetaan joskus betonilla. Mutta on myös mahdollista liittää ylimääräistä ylimääräistä kuormaa matkaviestimeen.

Viskooseilla maaperillä voi olla erilainen valuma ilman venttiiliä. Tiheä maa pakataan ammuksen sisään ja pidetään siellä luonnollisella tavalla. Huuhtele tällainen laite sivuun kapealla pystysuoralla reiällä. Jos on olemassa mahdollisuus ja tarve, tee kaksi erilaista keltuaista, jotta niitä voi käyttää eri maissa. Kuoria käytetään myös puhdistamaan valmiin kuopan hiekasta ja lian. Mutta tässä tilanteessa ei ole tarvetta tehdä niin suurta ammuksia, ja laite, jonka pituus on noin 0,8-1,0 metriä, tekee.

Kuivausrumpuun rakentaminen

Tällaisen asennuksen runko voidaan valmistaa kolmijalan muodossa, mutta useammin se on tehty pystysuorista ohjaimista, jotka on asennettu jalustalle ja yhdistetty ylhäältä horisontaalisella rakenteella. Rungon pitää pitää porausjousta tukevasti projisoidusta ja poratankoista samalla, kun ne irrotetaan reiästä.

Poraus tehdään seuraavasti:

 1. Kapealle metalliputkelle, joka on noin 1,5 metriä pitkä, hitsataan pari kierrosta metalliliuskaa, joka tekee ruuvikierteestä näkyvän.
 2. Ruuvi-kiinnitysveitsien reunoihin leikkaavien reunojen on oltava kulmassa vaakatasossa.
 3. Terät on teroitettu.
 4. Naaraspuolinen lanka ruuvataan tai hitsataan porauksen yläreunaan.
 5. Harvest metalli putket, joiden halkaisija on sama. kuten putkikahva, joka edelleen lisää porakruunun pituutta. Tämä on barbell.
 6. Näissä kappaleissa putket kierretään liittämään ne tai porata reikä lukitustapin kiinnittämiseksi.

Poraustangon pituuden lisäämiseksi ja onnistuneesti käytettiin kytkentä- tai lukitusliitäntää. Poraustorni voidaan valmistaa metalliputkista, kanavista tai puusta. Tärkeintä on, että se piti luotettavasti porausjonoa.

Rungon yläosassa asenna yksikkö, joka on liitetty vintturiin putken rungon nostamiseksi porakoneella. Uskotaan, että torni on välttämätön vain poraamalla kaivoja, jotka ovat yli kahdeksan metriä syviä. Pieni rakenne voidaan porata ilman sitä, mutta työ on edelleen vaikeaa.

Poraustangon pituuden lisääminen merkittävästi punnitsee pylvästä huomattavasti, joten sen nostamiseen käytetään vinssiä olevaa sähkömoottoria. Jos "märkä" porausta on tarkoitus käyttää, poraa pyöritetään myös sähkömoottorilla. Asiantuntijat uskovat, että paras vaihtoehto näille tarkoituksille on tyypillinen 2,2 kW: n laite 60-70 kierrosta, joka voidaan kytkeä standardin 220 V pistorasiasta. Tyypin 3MP 31.5, 3MP 40 tai 3MP 50 mallit voivat olla sopivia.

Kääntö on elementti, jonka avulla ajo-aika välitetään sähkömoottorista poraustangolle. Sen kautta myös suorittaa porausnesteen syöttö kaivoksessa. Poraustangot on kiinnitetty tämän laitteen liikuteltavaan osaan. Porausmassa on erityinen suljettu putki.

Koska kääntyminen liikkuu jatkuvasti porauksen aikana, se voi rikkoa hyvin nopeasti, jos se on huonolaatuista. Tämän estämiseksi sinun on noudatettava kahta sääntöä: käytä vain suuritehoista terästä sen tekemiseksi ja varmista vähimmäisetäisyys staattisten ja liikkuvien osien välillä.

Kuten jo mainittiin, ei ole kovin tiukkoja sääntöjä itsekorjaamoille kaivoille. Useimmiten rakennetaan hybridirakenne, joka mahdollistaa sekä iskunvaimennusmenetelmän että pyörivän porauksen samanaikaisen käytön. Tässä suunnittelussa on järjestetty sama kehys, jonka avulla voit siirtyä yhdestä menetelmästä toiseen tekemättä mitään suunnittelumuutoksia.

Jos on halu tehdä ammattimaista porausta, on parempi ostaa kaikki yksityiskohdat sivulta, eikä tehdä sitä itse tai vuokrata sitä. Voit tilata kaikki nämä kohteet kokeneelta kääntäjältä. Sinun on ostettava luotettava sähkömoottori vaihteistolla ja moottoripumppu, holkki ja letku, jos aiot tehdä töitä hydraulisella venttiilillä.

Rungon ja porauksen valmistusta on parempi valmistaa kääntöpuolella, sähkömoottorilla ja vintillä. Näin kaikki asennuksen osat voidaan asentaa oikein ja nopeasti toisiinsa. Porauksen pitempien palkkien lisäämiseksi on suositeltavaa muodostaa runko, jonka marginaali on noin 3,3 m. Kiertokangen ja lukkojen valmistuksessa kannattaa käyttää hyvälaatuista terästä, koska rakenteen nämä osat kärsivät suurimmista kuormituksista porauksessa.

Kovettunut teräs ei ole kovin sopiva improvisoitujen porauslautojen valmistukseen, koska jalostuksen jälkeen se tarvitsee lisää hiontaa, on parempi ottaa tavallinen teräs. Vavat on parasta käyttää puolisuunnikkaan muotoisia, ei kartiomaisia ​​kierteitä. Siinä on riittävät lujuusominaisuudet, ja kaikki kääntäjät voivat selviytyä tällaisesta langasta. Mutta kartiomaisten sauvojen valmistukseen tulee etsiä erikoislääkäri.

Jos poraus on yli 30 metrin syvyydelle, on suositeltavaa tehdä 5-6 mm: n seinän putkiputket. Tavanomaiset putket, joiden seinä on 3,5 mm, eivät kestä tällaisia ​​kuormia. Poran valmistukseen on parempi ottaa se ei seostettu teräs, vaan tavallinen, jotta vältetään ongelmia hitsausprosessin aikana.

Kova maaperän poraus on järkevää käyttää suuritehoisia teollisuusporauskoneita. Hyvän vaikutuksen ansiosta ammuttu ammutaan kolmella terällä. Toiminnassa käytetään syklistä kiertoa, joka mahdollistaa maaperän löystymisen mahdollisimman tehokkaasti.

Poraustyökalut manuaaliseen työhön ovat erilaiset suunnittelussa. Mukana on lusikka- ja kelamallit sekä poranterä. Lusikkaharjat ovat tehokkaita muovisille maaperäille: hiekkasauma, savi, savi. Tällaisen poran leikkuuterä tehdään yleensä kauhan muodossa. Tällainen porata voidaan tehdä itsenäisesti halutusta putkesta.

Tiheässä kentässä voidaan käyttää myös serpentiiniporaa. Tämä laite muistuttaa muotoilussaan korkkiruuvi, ja leikkaava osa on haarukkamainen, ns. Vaihtoehtona leijonan boraaksille voit käyttää analogista jääpuurinta, mutta se ei välttämättä ole yhtä tehokas.

Kova kiviä, porakruunu, jonka teroituskulma on 110-130 astetta, on parhaimmillaan. Bitti voi olla hyvin erilainen muoto, koska se lasketaan erilaisten kovuusasteiden kalliorakenteiden tuhoutumisesta.

Monimutkaisten geologisten osien poraamiseksi on joskus parempi käyttää porausta kahdessa vaiheessa kahdella eri poralla. Ensin poraus tehdään kapealla porakoneella, jonka läpimitta on noin 80 mm. Tällaisen tutkittavan porauksen jälkeen työ suoritetaan halkaisijaltaan suuremmalla porakruunulla tarvittavan koon kaivoon.

Nostokapasiteetin on oltava vähintään yksi tonni. Sähköisen vintturin lisäksi jotkut mestarit tekivät heti toisen, mekaanisen. Se kaventaa tehokkaammin joissakin tapauksissa, esimerkiksi jos kotelo on juuttunut. Sähkömoottorin ja vintturin osalta on suositeltavaa käyttää kahta eri ohjauspaneelia.

Hyödyllinen video aiheesta

Tässä videossa on visuaalinen katsaus itse tehtyyn porauslautaseen:

Seuraavassa on yhdistetty yhdistelmäporauslaitteisto lyömäsoittimelle ja poranporaukselle:

Tässä videossa näet Zhelonkan version kaapelireikien porauksesta:

Itse rakennettu asennus porauskaivoihin - ei liian monimutkainen yksikkö, jolloin tilaa on teknisen suunnittelun työhön. Mutta on muistettava, että tällaisen laitteen solmujen ja mekanismien porausprosessissa on huomattavia kuormituksia. Siksi materiaalien on oltava kestäviä ja työ on tehtävä mahdollisimman hyvin.

Itse tehdyt pienikokoiset porauslaitteet

Yksityisellä tontilla on oma juomavesi. Voit saada ne poraamalla kuoppa, mutta porakoneiden palvelut saattavat vaatia merkittäviä taloudellisia investointeja. Voit vähentää niitä, käytä kotitekoista porauslautta.

Paikan valitseminen kuopan poraamiseksi.

Rakennetyyppejä

Tulevan yksikön ominaisuudet riippuvat täysin halutusta porausmenetelmästä.

Shock-köysi-menetelmä edistää maaperän löystymistä kuorman laskemisen aikana. Maa poistetaan. Toimenpide toistetaan, kunnes haluttu syvyys saavutetaan.

Maaperän irrottaminen voidaan tehdä pyörivällä porauksella. Tällaisten laitteiden tekeminen omiin käsiisi on vaikeaa. Sen mitat ovat suuremmat, ja tuotantokustannukset ovat korkeammat. Kaikkia tällaisen laitteen luomiseen liittyviä yksityiskohtia ei voi tehdä itse. Jotkut kohteet tehdään tilauksesta tai ostetaan erikoistuneissa yrityksissä.

Laite on kotitekoinen porauslaite.

Porauslaite soveltuu veden ja vesistöjen asentamiseen sekä asentamiseen paalusäätiöön. Asiantuntijat tunnistavat neljää MGBU-tyyppiä (pienikokoiset porauslaitteet):

 • ruuvi;
 • sokki köysi;
 • pyörivä;
 • manuaalinen pyörivä.

Ensimmäisen tyypin avulla voit poistaa maaperän ruuvin ilman ylimääräisiä huuhtelukaivoja vedellä. Toinen tyyppi on varustettu kehyksellä, sen pohjan on oltava kolmikulmainen. Käytetyt osat esitetään zhelonkan ja kaapelin muodossa.

Kierrätyypin omatekoiset asennukset toimivat vesiporauksen periaatteiden mukaisesti. Tällainen käsikäyttöinen laite on yksinkertaisin vaihtoehto, jossa sähkömoottori korvataan käsin. Laitetta voidaan nostaa ylös pinnalle sähkömoottorin avulla. Jotta voisit valmistaa kotitekoisia yksinkertaisia ​​laitteita, tarvitset poran, hitsauskoneen, bulgarialaisen.

Laitteen ruuvi MGBU

Tässä laitteessa pääosa on porakone. Voit rakentaa sitä teräsputkesta, jonka poikkileikkaus ei ole 100 mm. Sen yläpäässä on oltava ruuvi ulkokierre. Vastakkaiselle puolelle on kiinnitetty ruuviruuvi, jonka halkaisija on 200 mm. Teräsveitset on hitsattu ruuvikierteiden päihin.

Laitteen ruuvi MGBU.

Tämän osan kätevämpi kääntäminen on mahdollista 1,5 metrin pituisen teräsputken avulla. Segmentti on hitsattu ruuvikierteellä. Viimeinen elementti on ruuvattu palkkiin. Sen pituus on yhtä suuri kuin teräsputken pituus.

Laite imeytyy maaperään, pyörii kolme kertaa ja poistetaan maan poistamiseksi. Manipuloinnit on toistettava, kunnes saavutetaan 1 m: n syvyys. Tällöin tangolle kiinnitetään vielä yksi metalliputki kytkimen avulla ja sitä jatketaan.

Jos reiät ovat alle 8 metriä, sinun on asennettava laitteet puusta tai metallista valmistettuun torniin. Yläosassa on toivottavaa tehdä reikä, johon palkki voi liikkua. Pidennyksen paino kasvaa, joten vintturi nostaa rakenteen. Itse valmistetuista yksinkertaistetuista rummun tyyppisistä porauslautoista on esitetty seuraavat elementit:

 • sokkelikasetti ("lasi");
 • taitettava sänky;
 • äyskäri.

Prosessin helpottaminen ja nopeuttaminen auttaa liittämään telineeseen moottorin vähennysventtiilin. Kaapeli, jossa on kiinteä kaavinta tai iskusäiliö, kääritään rumpuunsa. Jotta tehokkuus auttaisi asentamaan vähintään 80 kg painava patruuna. Kuori puhdistaa kasvot löysästä maaperästä, se sopii työskentelemään savimaiden kanssa.

Lisäelementit

Iskunvaimennuksen asennusohje.

Kasetti ("lasi") on porauslautan keskusosa. Se voidaan valmistaa paksuisesta putkesta, jonka läpimitta on 80-120 mm. Tämä vaatii painavaa materiaalia. Alhaalta on suositeltavaa leikata lovia, jotka auttavat löysäämään maaperän. Jätä pohjaosa tarvittaessa. "Lasin" alareuna on teroitettu ja kaapelin reiät kiinnittyvät yläosaan. Kasetin pituus voi olla 1-2 m. Rakenteen rakentamiseksi tarvitaan seuraavat materiaalit ja työkalut:

 1. Kaapeli on kestävä.
 2. Raskas pullo.
 3. Vinssi moottorilla.
 4. Kehys.

On suositeltavaa valmistaa kotitekoisia korkealaatuisia porauslauttoja sen jälkeen, kun he ovat opiskelleet järjestelmäänsä tai yksityiskohtaista kuvausta.

Valmiit laitteet auttavat löysäämään ja nostamaan maaperää. Ennen työn aloittamista asiantuntijat suosittelevat reiän tekemistä maaperään, johon kasetti myöhemmin putoaa. Halkaisijan reiän pitäisi hieman ylittää patruunan halkaisija. Laite on luotettava ja sopii ammattimaiseen käyttöön, jos käytät seuraavia huipputeknologian tuottamia osia:

 • bar;
 • kääntyvä;
 • ruuvit, joissa terät;
 • moottoripumppu holkilla;
 • vaihteisto moottori;
 • letku, joka toimittaa erityisen ratkaisun.

Scheme auger porauslautanen.

Impregoitujen porauslautojen tangot on kiinnitetty kääntyvän kotelon liikkuvalle osalle, joka siirtää käyttömomentin moottorin pienennyksestä työyksikköön. Neste huuhteluun syötetään suuttimen läpi. Sen on oltava ilmatiivis. Tämä osa on yksinkertainen rakenne, mutta yksikön toiminnan luotettavuus ja kesto riippuvat sen laadusta. Kääntö on suositeltavaa valmistella teräksestä. On suositeltavaa jättää pieni rako liikkuvan rakenteen osien väliin. Huonolaatuinen kääntö epäonnistuu muutamien reikien porauksen jälkeen.

Tasa on valittu porauksen tyypille, joka voi olla pyörivä, lyömäsoittimet ja huuhtelu. Yksityiskohta on kuusikulmaisella ja pyöreällä osuudella, mikä vaikuttaa ajomerkin siirtämiseen. Laitteen käytön aikana puomi laskeutuu. On tarpeen lisätä. Vahva kytkentä taataan lukoilla, joissa on trapetsoidiset ja kartiomaiset kierteet.

Porausreikään syötettävä neste syötetään sauvan sisäisen osan läpi. Kosteuden avulla maaperä pehmenee ja työ voidaan tehdä nopeammin. Lyhyet improvisoitujen porauslautojen runko voidaan rakentaa henkilökohtaisesti kestävästä teräksestä. Ammattilaiset käyttävät laitteita, joissa on 3 terää ja syklinen pyöriminen halkaisijaltaan 80-350 mm. Pääosa on valmistettu paksuisesta, kestävästä teräksestä, johon levyt on sulautettu.

Kovaa maata on suositeltavaa porata muutaman askeleen. Esi-laimennettu maa, jonka yksikkö on 80 mm. Halutun halkaisijan ja reiän syvyyden saavuttamiseksi levitä suuren halkaisijan omaavia osia.

DIY vesiporauslautanen

Jokaisella, jolla on oma mökki, tietää kuinka tärkeää on oma vesilähde. Tämä ei ole etuoikeus - mutta välttämättömyys, jota ilman on mahdotonta suihkuttaa, pese hedelmät tai vettä kukat. Tietenkin joku muistaa mahtavat keskitetyt vesihuoltokanavat maaseudulla. Mutta tämä ei ole vain fantasia.

Tällä hetkellä ainoa tapa saada täysimittainen vedenlähde maassa on tehdä porauslautan omalla kädelläsi ja poraa hyvin sen kanssa. Uskokaa minua, tämä ei ole yhtä vaikeaa kuin voi näyttää ensi silmäyksellä. Mutta sinun on tehtävä jotain tuloksen saavuttamiseksi.

Vesilaitotyypit

Ennen kuin rakennat oman vesiporauslaitteen, sinun on ymmärrettävä hieman suosituimmista malleista. Rakennuttajia useimmiten käyttävät neljä päätyyppiä:

 1. Kairausporauslautanen vettä varten. Prosessissa ruuvi pääsee maahan. Vettä huuhteluun ei tarvita.
 2. Iskunvaijerin rakenne. Järjestelmä koostuu kehyksestä ja pohjasta kolmion muodossa. Päätyö suoritetaan taltalla tai telalla, joka asennetaan kaapeliin.
 3. Manuaalinen asennus roottorilla on helpoin vaihtoehto tekniikan näkökulmasta. Se ei edes ole sähkömoottori. Poraukseen käytetään ihmisen voimaa. Tällaisia ​​veden poistamiseen tarkoitettuja laitteistoja käytetään melko harvoin ammattimaisessa porauksessa johtuen hitaudesta ja korkeista työvoimakustannuksista.
 4. Kiertovesijärjestelmä - tarjoaa tehokkaan veden porauksen.

Kuten näette, jokainen vesiporauslaite toimii tietyn periaatteen mukaisesti ainutlaatuisen suunnittelun pohjalta. Esimerkiksi, jos käytät omia käsiäsi lyömäsoittoporausta, maakerroksen tuhoutuminen tapahtuu lastin avulla. Se rytmenee laskeutumaan ja tuhoaa kerroksen kerroksen jälkeen.

Jos käytät pyörivää porausta työskentelyn aikana, niin voitat sekä menettää. Voitto on, että sinun täytyy laittaa vähemmän fyysistä työtä. Suurin vaikeus on itse rakenteen suunnittelussa. Se on melko hankala ja teknisesti monimutkainen. Siksi sinun on tehtävä paljon vaivaa tehdä se.

Jotkut osat, jotka on tarkoitettu käsin koottavaan laitteeseen, täytyy tilata turnista. Tärkeintä on, että työnne tulos on ammattimainen laite, joka selviytyy täysin tehtävistä. Lisäksi voit käyttää sitä uudelleen tai vuokrata sen.

Hyvin usein, kun heidät on onnistuttu poraamaan hyvin omalla alueellaan, naapurit alkavat kysyä hankkeen toteuttajalta, että he tekevät samoin heille. Siksi omien vesiporauslaitteiden rakentaminen voi olla ensimmäinen askel onnistuneen liiketoiminnan aloittamiselle.

Boers tyypit

Ei vain lautat voidaan jakaa tyyppeihin. Poraukset, joita käytät luomaan hyvin omalla kädelläsi, on myös oma luokitus:

 • Sonic pora porauslautan vettä varten. Tämä rakenneosa käytetään muovisissa maissa. Yleensä se on sekoitus hiekkaa ja savea. Suoritusta on kaksi vaihtoehtoa. Lonkan ensimmäisessä pohjassa on kauhan muotoinen vasemmalla puolella oleva leikkuri. Oikea puoli on poikittaisen ulkoneman muodossa. Toisessa suoritusmuodossa lusikka on valmistettu halutusta putkesta.
 • Serpentiiniporaa tarvitaan tiheiden jamien kulkuun. Laite toimii kuten korkkiruuvi. Hän räjäytti nopeasti maahan. Terän muotoilu tehdään lohenpyrstömuotoon. Tässä tapauksessa sen on ensin kovetettava. Rakennuksen valmistukseen tarvitaan ammattitaitoiset kääntäjät;
 • Taltta on välttämätöntä murtautua kovan kivien korkean tiheyden. Rakennetta rakennettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota kapenevaan kulmaan. Tästä ominaisuudesta riippuu siitä, mihin maahan voit työskennellä myöhemmin. Kova kiviä tarvitaan 110-125 astetta, tarpeeksi pehmeäksi 35-70. Myös muoto on erittäin tärkeä.

Oikean porauksen valitsemalla on myös tärkeä rooli oman vesiporauslaitteen luomisessa. Jos valitset väärän poran, et vain pääse oikeaan merkkiin.

Manuaalisen porauslaitteen luomisen vaiheittaiset ohjeet tekevät siitä itse

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Ennen kuin aloitat käsikäyttöisen porauslaitteen keräämisen omalla kädelläsi, sinun on tarkistettava materiaalien ja työkalujen saatavuus.

 • Putkisto risti.
 • Vannesahan.
 • Teräsputki. Sen halkaisijan tulisi olla puoli tuumaa.
 • Kuolee.
 • Säädettävä jakoavain 1.
 • Puolet tuumaa.

Kun kaikki työkalut ja materiaalit on kerätty - voit alkaa rakentaa rakennetta omiin käsiisi. Mutta ensin sinun on valmisteltava putkiosuuksia. Ne toimivat vedenalaisen kotitekoisen porauslautan pohjana.

Luomisen algoritmi

Jos haluat luoda vesiporauslaitteen omiin käsiisi, tarvitset laadukkaita materiaaleja ja työkaluja. Tässä tapauksessa algoritmi itse ei ole erityisen monimutkainen. Se koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Putkien ristikkorakenteen luomiseksi sinun täytyy leikata päistään. Tässä tapauksessa sen pituuden tulisi olla kaksi senttiä.
 2. Hitsauta teräslevyt putkeen etupuolelta. Jokainen levy on tehtävä kärjen muodossa.
 3. Tarjoa vesihuolto. Voit tehdä sen itse. Liitä letku vain ristiin. Yhteyden tiheyden vuoksi sinun on käytettävä erityistä sovitinta. Tämä lisää kiskon tehokkuutta.
 4. Putkilinja on asennettu ristiväliin. Parasta kaikesta, se oli PVC. Äärimmäisissä tapauksissa voidaan käyttää hamppukuitua.
 5. Putken pohjaan on liitetty segmentti, jossa on kärki. Jotta tämä olisi mahdollista, sinun täytyy käyttää sgon.

Kun olet suorittanut kaikki nämä kohdat, saat valmiin ja asennetun manuaalisen porauslaitteen, jonka voit tehdä omalla kädelläsi. Mutta on yksi tärkeä vivahde, jonka pitäisi olla tietoinen. Kun kaivo saavuttaa yhden metrin uran, se korvataan pitemmällä putken pituudella.

Sähkövesikaivon porauslautan tekeminen

Sinun on aloitettava perinteisesti tarvittavien työkalujen valinnan avulla luoda porauslautanen vettä omilla käsilläsi, tarvitset:

 • pora porakoneella,
 • ruuvimeisseli,
 • bulgaria,
 • hitsauslaitteella.

Porauslaite itse koostuu seuraavista rakenneosista:

Jotta vedenpoistotoiminta edistyisi nopeammin, laitteisto on kytkettävä moottoriin. Patruunan optimaalinen paino on 70-80 kiloa. Kasvojen puhdistus vastaa kuorta. Valmistusprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Lasi on valmistettava putkesta. Osan halkaisijan on oltava välillä 11 - 12 cm. Mitä vaskimmin vesirungon materiaali on, mitä teet omalla kädelläsi, sitä parempi.
 2. Segmentin pohjassa tehdään teroitus kolmikulmaisten hampaiden muodossa. Porataan useita reikiä.
 3. Kaivo kaivoi maahan. Se upottaa lasin porauslautan vettä varten, jonka rakentat omalla kädelläsi.
 4. Poraus on valmistettu teräsputkesta. Poikkileikkauksessa sen tulee olla 10 cm. Yläpäästä kierretään kierre. Vastakkaisella puolella on 1-2 kierrosruuvin ruuvi. Sen halkaisija on 20 cm.
 5. Teräsveitset on hitsattu ruuvimeissuun.
 6. T-paita on kiinnitetty palkkiin.

Poraa valmiin porauslautan vesi tarvitsee mennä syvälle. Heti kun syvyys ylittää yhden metrin - palkki jatkuu. Kuten näette, kaikki tämä voidaan tehdä helposti omalla kädelläsi, ja sinulla on vettä alueella.

tulokset

Vesiporauslautan luominen omilla käsillä mahdollistaa täydellisen autonomian ja oman lähteen. Suunnittelu ei ole erityisen vaikeaa, ja kerää se jokaisen voiman alle.

Porauslautanen vesi tekee sen itse

Asennus omien käsien kaivojen poraamiseksi tehdään alla olevien vapaiden piirustusten mukaan. Kun otetaan huomioon kaikkien osien osto, kotitekoisen mini -porauslaitteen kustannukset veteen ovat 15-20% samasta valmiista yksiköstä.

Tämä kaavio esittää MGBU: n tärkeimmät työyksiköt, joita voit tehdä piirustuksemme mukaan.

§ Rig-kehys

Rungot rungon runkoon on valmistettu putkesta DU40, seinämän paksuus 4 mm. "Wings" liukukiskolle - DU50, paksuus 4mm. Jos ei ole 4 mm: n seinää, voit ottaa 3,5 mm.
Lataa piirustukset vakiovarusteisiin vedellä tee se itse:

§ Kääntöpora, sauvat ja lukot

Porauskääntö- ja poratangot on suositeltavaa ostaa valmiiksi. Näiden osien valmistuksessa on erittäin tärkeä prosessointitarkkuus, koska näiden solmujen kuormitus on suuri. Käänny improvisoidusta ei suosittele. Pieni epätarkkuus - ja se epäonnistuu.

Jos päätät tilata kääntö kääntimestä, sinun on löydettävä pätevä asiantuntija ja mieluiten moderneilla CNC-koneilla. Kääntöpyörät ja lukot vaativat tiukasti määriteltyjä teräslajeja. Lukot - 45 terästä. Kääntyväksi - 40X.
Lataa piirustus kotitekoisesta porauspyörästä:

Varoitus! Yksityiset kauppiaat eivät tee laadukasta kovettumista! Kovettumisen jälkeen tarvitaan hiomista. HDTV-sammutus voidaan käyttää, mutta tämä on kallis menettely.

Voit säästää valmiiden yksiköiden ostamista, mutta kestää kauan löytää oikea mestari. Mutta se on sen arvoista - kotitekoiset osat ovat paljon halvempia kuin ostetut. Aloita hankkimalla osia näytteille. Käytäntö osoittaa, että turners toimivat tehokkaammin, kun heillä on molemmat piirustukset ja todelliset malleja käsillä.

Tehdasnäytteillä on paljon helpompi tarkistaa työn laatu. Esimerkiksi, jos kääntäjä teki poraustangot (lukot), ota sitten tehdas- ja kotitekoisia osia ja ruuvaa ne toisiinsa - tarkista langan laatu. Ottelun pitäisi olla 100%!

Älä osta varaosia toimitukseen. Tämä on välttämätöntä, jotta et halua ostaa avioliittoa - tämä valitettavasti tapahtuu. Ja mikä tärkeintä - jos tilaat lähetystä kaukaa, voit odottaa yli kuukauden.

Suosittelemme, että valmistat trapetsikierteen poraustangoista - se ei ole pahempi kuin kavennettu, mutta jos myöhemmin tilaat kääntäjiä, niin kovettuneiden kierteiden muodostaminen on vaikeampaa.

Jos teet tai ostat lukkoja poraustangoilla erikseen, putkille tangot voidaan ottaa ja yksinkertainen ommel, jos et poraa alle 30 metriä (3,5 mm paksu ja sisähalkaisija on vähintään 40 mm). Mutta ammatillinen hitsaaja pitäisi hitsata lukot putkiin! Pystysuorassa porauksessa suuria kuormia.

Jos poraus on alle 30 metriä, tarvitset vain paksuseinämäisiä putkia (5-6 mm seinän kanssa). Ohut tangot suurille syvyyksille eivät ole sopivia - ne voivat rikkoa.
Lataa pylväsvarren lukkojen piirustus:

§ Porauspää

Yksinkertainen pora tekee itsenäisesti helppoa. Poraus on tavallista terästä. Jos päätät tehdä seostetuista, muista pitää mielessä - on vaikea hitsata! Tarvitset erikoislääkärin. Jos porausalueella on paljon kiviä, sinun on hankittava erikoisporauksia yrityksissä, jotka on mukautettu voimakkaisiin maaperään. Mitä korkeampi hinta on, sitä kovempaa seokset porauksessa ja mitä voimakkaammat porat itse.

Video kuinka tehdä porauspää:

§ Itse valmistettu vintturi ja vaihteisto

Tuotannossa on käytetty minimaalinen RA-1000 -vintturi. Voit ottaa toisen, mutta on toivottavaa, että kantokyky on vähintään 1 ton (ja mieluiten enemmän). Jotkut porakoneet asentavat kaksi vinssia, yksi sähköinen ja toinen mekaaninen. Kiilaporaussarjan tapauksessa auttaa paljon.

Työn helpottamiseksi on suositeltavaa ostaa ja liittää kaksi konsolia: yksi peruutus ja moottori käynnissä, toinen vinssiin. Se säästää paljon valtaa.

Vaihteistettua moottoria kotitekoiseen miniporaukseen vaaditaan 60-70 kierrosta minuutissa, ja kapasiteetti on 2,2 kW. Heikompi ei toimi. Jos käytät voimakkaampaa, tarvitset generaattorin, koska et voi kytkeä 220 voltin jännitteeseen. Suositellaan vetyvoimaloottoreihin: 3MP 31.5 / 3MP 40 / 3MP 50.

§ Kuinka laitat itsellesi ratsastuksen

1. Poraustangojen ja kääntymisen hankkiminen (huomaa, että osilla on sama säie tai käytä sovitinta). Aloita paljon ostoa ei tarvita, jota ohjaa 30 metrin syvyys.

2. Moottorivaihteiston ostaminen. Nämä ostokset voivat kestää kauan, ja usein on viivytyksiä, jotka ovat sinusta riippumattomia, joten kannattaa ostaa etukäteen.

3. Kehyksen ja porauksen tekeminen. Kehyksen valmistuksessa on toivottavaa, että moottori, kääntyvä ja vintturi on käsillä, koska kaikki tämä on kiinnitettävä kehykseen. Vaunu, jolla ei ole moottoria, on myös ongelmallinen, koska kiinnikkeet voivat poiketa eri moottoreista.

4. Ostamme mini-porauslaitteen jäljellä olevat osat sen jälkeen, kun pääkomponentit on asennettu kehykseen.

Video samanlaisen asennuksen työstä käsin:

§ Virheitä itseporaamalla vettä

On suositeltavaa aloittaa veden poraaminen matalalta syvyydeltä saadakseen ainakin jonkin verran kokemusta. Vertikaalisen porauksen kokemus on tärkein! Oppimista porakaivojen poraamiseksi voidaan harjoittaa vain. Tärkeintä on oppia välttämään poratangon kiila. Tapaturmasta johtuvat aloittelijat usein "kiinni kiilan" ja menettävät poratangot. Joskus poraa kiilautuu niin paljon, että se on mahdotonta vetää ulos nosturista, malli yksinkertaisesti tulee pois (yleensä hitsauspisteissä).

Virheet ovat erittäin kalliita - menetetty kallis työkalu. Siksi hydro-porauksessa on mahdotonta pakottaa tapahtumia ja tehdä välittömästi syviä kaivoja. Tätä tapausta on lähestyttävä vastuullisesti ja huolellisesti. Muista lukea kirjojen ja kirjojen kaivoista vedessä. Tämä työ vaatii paljon tietoa, jota on mahdoton välittää pähkinänkuoressa, joten itsekoulutus on välttämätöntä.