Putkilinjat: tyypit, ominaisuudet, soveltaminen

Putken hihat ovat erikoismalleja, jotka on suunniteltu suojaamaan järjestelmää. Ne ovat välttämättömiä, kun tehdään polypropyleenin rakentamista seinien ja muiden esteiden läpi. Ne suoritetaan putken muodossa. Rakenteiden välinen tila on täytetty tulenkestävällä materiaalilla. Materiaalin on oltava pehmeä, koska rakenne, kun se altistuu lämpötilalle, voi laajentaa, joten sinun on annettava tilaa sen mahdolliselle kasvulle.

Mitkä ovat hihat

Pitääkö minun ostaa nämä osat? Ovatko ne välttämättömiä asennusta varten? Vuorien käyttö seuraavista syistä:

 • Polymeeriset rakenteet voivat muuttua lämpötilan vuoksi. Toiminnan aikana ne laajenevat ja liikkuvat. Kyseisiä tietoja käytetään estämään muodonmuutoksia ja antamaan tarvittava vapaata tilaa. Ne varmistavat rakenteen eheyden asennustöiden aikana, vuodenaikojen muutokset, äkilliset lämpötilan muutokset;
 • Elementit mahdollistavat purkamisen rakenteen tuhoamatta;
 • Yksityiskohta estää hajujen ja hyönteisten pääsyn huoneeseen seuraavasta huoneesta.

Putkilinjaa saa kuitenkin käyttää vain sopivissa olosuhteissa. Ei aina sen yleiskäyttöä ole tarkoituksenmukaista. Ei myöskään ole tarpeen käyttää vedenpitävää materiaalia täyttöaukon täyttämiseen. Sitä käytetään yleensä, jos holkki, jossa putki kulkee päällekkäin. Vedenpitävä materiaali, tässä tapauksessa, estää muiden huoneiden tulvan. Näet, miten eri tyyppiset katsotut osat näyttävät kuvassa. Niiden avulla voit selata paremmin näiden tuotteiden valikoimaa.

Putkiliitokset eroavat materiaaleista, joista ne on valmistettu, ja niiden koosta. Niiden vaaditut ominaisuudet riippuvat suunnitteluparametreista. Osan sisähalkaisijan on oltava 5-10 mm suurempi kuin rakenteen ulkohalkaisija. Mitä tulee holkin pituuteen, sen tulisi ylittää putken paksuus 20 mm: llä. Seuraavat ominaisuudet ovat tärkeitä myös, kun valitaan osa:

 • Ulkonemisen tekeminen on yleensä tärkeää suihkut ja muut tilat, joissa vedenpinnan taso voi nousta vaakapintojen yläpuolelle. Lisäksi tässä tapauksessa rengasmainen tila on täynnä kosteutta kestävää materiaalia. Ei ole järkevää tehdä ulkonemia, ellei se ole välttämätöntä, koska se vaatii lisäkustannuksia.
 • Osien koko riippuu asennustavoista. Suljetun asennustekniikan avulla ulkonema voidaan jättää pois. Avoimen asennustekniikan avulla elementtien mitat vastaavat huoneen erityisominaisuuksia. Rengasmainen tila on riittävä täyttämään se palonkestävällä tai vedenpitävällä materiaalilla. Lisäksi osien mitat eivät saisi estää päärakenteiden vapaata kulkua. Tämä hetki tarvitaan korjaustöihin, jos rakenteet epäonnistuvat.

Kuvissa näkyvät putkien tyyppiset putket.

hakemus

Vuoriin sopivat putken pituudet. Edullinen materiaali on teräs ja polymeerit. Optimaalinen materiaali määräytyy talon rakenteesta riippuen. Esimerkiksi betonirakenteilla on suositeltavaa käyttää teräsosaa, koska se voidaan helposti betonoida sekä tehtaalla että asennuksen aikana.

Tuotteen päät on huolellisesti käsitelty ja kiillotettu. Niiden ei pitäisi olla purseita ja muita muodonmuutoksia, koska asennuksen aikana kaikki terävät ulkonemat voivat vahingoittaa polymeerirakenteita. Lisäksi on muistettava, että osilla on lievä tartunta sementtipohjaiseen laastiin.

Ruberoidista valmistettuja osia ei suositella. Vakiintuneiden standardien mukaan on parempi olla sallimatta sen kosketusta polymeerimateriaaleihin. Materiaalin, josta osa on tehty, on oltava tulenkestävä estääkseen vierekkäisten huoneiden sytytyksen hätätilanteessa. Paloturvallisuuden parantamiseksi voit hankkia erityisiä palomiehiä.

Olemme listanneet putken hihojen pääominaisuudet. Jotta näet kaiken muotoisia ja kokoja, näet kuvan.

Pipeline viisaus

Putkilinjan asentaminen pääomarakenteisiin edellyttää vakavaa lähestymistapaa jo verkkojen suunnitteluvaiheessa. On yhtä tärkeää ottaa huomioon kaikki liikennevälineiden vivahteet vanhojen moottoriteiden korvaamisessa. Putkien läpikohdat seinien, lattian ja pohjien läpi ovat muodonmuutosjännitettä. Näillä alueilla verkkoelementteihin kohdistuu mekaanisia ja kemiallisia vaikutuksia, joten rakennuskoodien mukaisesti ne toimitetaan lisärakenteellisilla elementeillä - hihoilla. Mikä on holkki putkien kulkiessa seinien läpi, SNiP: n rajoitukset tähän suuntaan, laitteen vivahteet - kaikki nämä tiedot, joita saat nyt täydellisiksi tämän aiheen ymmärtämiseksi.

Tärkeitä asioita

Hihna putkilinjalle - tärkeä osa. Tämä pätee erilaisiin tiloihin - asuinrakennukseen, toimistoon tai teollisuuteen. Tuote suorittaa useita toimintoja: mekaaninen, suojaava, vedenpitävä, palontorjunta, saniteettitekniikka, joka myös lisää putkistojen käyttöikää ja helpottaa niiden vaihtamista. Putkilinjan hihat riippuvat sen tyypistä.

Päätyrakenteiden päätyyppiset putkistot ovat:

 • kylmä ja kuuma vesi;
 • viemäröintijärjestelmä (sisäinen jätevesi);
 • lämpöputki höyrylämmitys;
 • savupiippu.

Rakennusrakenteiden kautta kulkevat elementit voivat olla metalli (tavallisesti teräs, harvemmin kupari), muovi (polyvinyylikloridi tai polypropeeni) tai yhdistetty (muovi, joka on suljettu alumiiniseokseen). Holkkien asennukseen on tärkeää, että sisätilojen sisäpuolella kulkevien materiaalien ja väliseinien päällekkäisyydet sekä rakennusrakenteiden materiaali ovat tärkeitä. Yleensä putki on terästä, seinät ovat tiiliä, ja lattiat ovat vahvistettua betonia.

Laitetuotteet

Putki voi ylittää rakennusten rakenteet kahteen tasoon. Lattialuiden päällekkäisyydet leikkaavat pystysuorat putkilinjat (nousuputket), seinät - vaakasuora (johdotus). Kuvassa on esimerkki laitteen tuotteista seinissä (a) ja lattioissa (b). Itse asiassa holkki koostuu kannesta (1), sillä sitä käytetään useimmiten teräsrakenteessa, tiivisteet (2), jotka voivat olla pehmeä palamaton materiaali, mutta usein käytetään Portland-sementtiä (joka asiantuntijoiden mukaan ei ole toivottavaa). Kotelo on kiinteästi kiinnitetty. Putki (3) kulkee vapaasti kannen läpi (jonka halkaisija on 5-10 mm suurempi kuin putki) ja kiinnitetään seinään (4) tai kattoon (6). Putkien putkien asentaminen ja sulkeminen kattoihin tehdään ottaen huomioon lasin (5) tai muun lattianpäällysteen korkeus ja tuotteen tulee olla vähintään 10 tai jopa 20 mm suurempi kuin katon paksuus. Tämä on tärkeää estääkseen hätäveden massojen pääsemästä alempaan kerrokseen.

On tärkeää tietää! Seinämän läpi kulkevan putken osan ei pitäisi olla saumoja.

Putkilinjojen tyypit

Verkkojen kulkujärjestys seinien tai lattioiden läpi riippuu suurelta osin siitä, mitä viestinnät todella asetetaan. Selvitämme sen.

putkityöt

Jos tämä verkko asennetaan terästuotteilla, on käytettävä edellä esitettyjä yleisiä ohjeita. Samanaikaisesti putken pinta on seinän tai katon alueella ristikkäiseltä alueelta välttämättä suojattava kosteudenkestävällä pinnoitteella. Kylmän veden syöttöä varten on myös tarpeen aikaansaada lämpökaappi, joka estää lauhteen muodostumisen päälinjan pinnalla ja pidentää käyttöikää. Kun käytät polymeeriä tai komposiittiputkea, sinun on noudatettava tuotteiden merkinnässä mainittuja valmistajan suosituksia.

Jos putkilinjan sisäänkäynnin kohtaa taloon havaitaan pohjavesipaine, voidaan käyttää erityisiä vedenpitäviä holkkeja estämään vesimassojen pääsyn sisäisiin (kellariin) tiloihin.

viemäröinti

Valurautaiset tuotteet eivät edellytä melun eristämistä ja vahvistamista, eivätkä ne myöskään tarvitse pakollista holkkijärjestelyä, mikä voi kuitenkin vaikeuttaa korjaustöiden tekemistä. Muoviin tarvitaan putkille tarkoitettu teräsputki, esimerkiksi tuote, jolla on suurempi osa kattotiiliä. Osan halkaisijan tulee olla 15-20 mm suurempi kuin sama putken osoitin ja pituuden tulisi ylittää seinän leveys 20-30 mm: llä. Katon katon läpi kulkevan rakenteen rakenne on kääritty vedeneristysmateriaalilla, ja sen osan osa on sinetöity sementtilaastilla.

On syytä kiinnittää huomiota! Älä käytä kääreaineena ruberoidia tai muita orgaanisia materiaaleja, joilla on haitallinen vaikutus muoviin.

Lämpöputken höyrylämmitys

Hihnojen höyryverkkojen pakollinen käyttö johtuu metallin lämpötilan muodonmuutoksista ja jännitteestä suorissa putkiosissa äkillisen lämpötilan muutoksen aikana, mikä voi aiheuttaa halkeamien muodostumista rakennusten rakenteissa ja lämmitysjärjestelmän vikaantumisen. Itse asiassa laite ja lattiapäällysteen asento on sama kuin kuumavesijärjestelmissä. Sisustusseinämien läpi ei voida käyttää eri valmistajien teräs, mutta yhdistettyjä tai muovisia putkia. Niiden spesifikaatio tarjoaa yksittäisiä kiinnittimiä ja liitäntäelementtejä, mukaan lukien putken kulkua varten olevan holkin seinän läpi. Usein nämä osat ovat huipputekniikan alaisia ​​ja tarjoavat tarvittavan putken liukumäärän, joka aiheutuu eri valmistajien muovien laajenemisen ja muodonmuutoksen eri parametreistä.

savupiippu

Jos savupiippu on valmistettu teräselementeistä, katon läpi kulkevan ontelon on oltava galvanoitua rautaa, kun taas ylempi ja alempi pinnoite on eristetty tulenkestävillä levyillä. Jos rakennuksen rakenteet ovat palavia aineita (esimerkiksi puuta), ne ontto kuoren ulkopuolella eristetään myös palamattomalla eristyksellä, esimerkiksi basaltikuiduilla tai asbestilla. Erityistä huomiota paloturvallisuuden näkökulmasta edellyttää savupiipun kulkua katon sisällä.

Älä unohda noudattaa rakennuskoodia, ja tiedät jo hihojen perusasennukset ja vivahteet.

Lämmityssysteemin äänet

Rakennettaessa lämmitysjärjestelmiä talossa osa putkista on perustusten, lattian, seinien jne. Paksuudessa. Tekniset standardit sisältävät tiettyjä suosituksia putkistojen ja rakennusten rakenteesta. Esimerkiksi paikat, joissa kohoajat kulkevat päällekkäisyyden läpi, on sinetöitävä sementillä koko järjestelyn päällekkäisyyden paksuuden yli ja 80-100 mm: n päällekkäisyyden yläpuolella oleva kehä on suojattava 20-30-30 mm: n sementtikerroksella. Ennen kuin tiivistät nousuputken liu'uttamalla putken, sinun tulisi kääriä se rullatulla vedenkäsittelyllä ilman aukkoa. Toinen tärkeä seikka: kun kuljetetaan polypropeenikuumennusputkea rakennusrakenteiden kautta, on järjestettävä erityisesti suunniteltu putkiliitin.

Kaaviokuva putkesta holkissa.

Rengasmainen tila on tiivistetty pehmeällä, palamattomalla materiaalilla, jotta se ei estä putkilinjan fysikaalisten parametrien muutosta sen lineaaristen lämpötila- vääristymien aikana.

Putkilaitteiden hihat: tarve tai halu

Ristiputkien käyttö erikoissuunniteltujen hihojen rakennusten seinien ja lattioiden lämmittämiseen on perusteltavissa useista syistä:

Putken asennusjärjestelmä holkkiin.

 1. Polymeerin nousuputket ovat erittäin herkkiä lämpötilan muutoksille, mikä puolestaan ​​vaikuttaa niiden kykyyn liikkua merkittävästi. Holkkien asentaminen tällaisiin tapauksiin mahdollistaa olosuhteiden, joissa putkisto lämpötilanmuutoksissa (asennus- ja kunnossapitotöiden aikana vuodenaikojen muutoksen tai kellonajan vuoksi), voi liikkua vapaasti seinissä ja katossa.
 2. Varmistetaan mahdollisuus purkaa putkilinjan viallinen osa ilman sen tuhoutumista. Kuitenkin jokainen rakennuksen putkilinjan rakenne varustamoilla ei ole aina suositeltavaa, koska useimmiten niiden tarve määritetään ylivoimaisen esteen vuoksi.
 3. Poikkeus hajujen ja hyönteisten tunkeutumisesta vierekkäisiin huoneisiin.

Vedenpitävän materiaalin käyttö putken ja holkin välisen tilan tiivistämisprosessissa ei aina ole välttämätöntä. Tämä on tarpeen vain, jos vuoraus on päällekkäin. Esimerkiksi jos metallipolymeeriputkilinjan lämmitystornissa tapahtuneen onnettomuuden aikana veden ei tule tunkeutua rengasmaisen aukon läpi alempaan lattiaan.

Vuorauksen mittojen ja materiaalien määrittäminen

Oikein valitun holkin sisähalkaisijan tulisi ylittää lämmitysputken ulkohalkaisija 5-10 mm.

Osan pituuden on oltava suurempi kuin rakennuksen paksuus 20 mm.

Lisäksi liner-kokoamisprosessissa on otettava huomioon seuraavat seikat:

Oikein valitussa hihassa sisähalkaisijan tulee olla 5 - 10 mm suurempi kuin ulkohalkaisija.

 1. Yli 50 mm: n yläpuolella oleva ylitys on perusteltavissa huoneisiin, joissa esiintyy vedenpinnan nousua puhtaan lattian yläpuolella (erityisesti suihkut). Tuotteen tiivistämisen pitäisi olla tässä tapauksessa vedenpitävä.
 2. Liiallinen ylitys ei ole aina tarkoituksenmukainen asennuskustannusten kannalta - sitä lyhyempi muotoilu, sitä halvempi.
 3. Tuotteiden mitat olisi määritettävä riippuen lämmitysputken asennusmenetelmästä: kun uppoasennettava, on mahdollista jättää ulkonema; avoimen asennuksen yhteydessä on käytettävä osia, joiden mitat määräytyvät huoneen sisäpuolella.

Joka tapauksessa holkin ja polymeeriliitosten välisen raon ei pitäisi estää sen korkealaatuista tiivistämistä. Putkien sisäpuolen halkaisijan on mahdollistettava viallisten putkiosien vapaa kulku.

Jotkin käyttöominaisuudet

Vuorauksessa on käytettävä putkipituuksia (teräs tai polymeeri sopii parhaiten). Materiaalin valinta riippuu rakennuksen kirjekuoresta. Erityisesti teräsbetoniseoksissa on suositeltavaa teräskuori, joka voidaan helposti betonoida sekä tehdasolosuhteissa (seinäpaneelien valmistuksessa) että rakennustyömaalla asennettaessa putkiston lämmitysjärjestelmää.

Teräsvuorauksen päät on työstettävä, sillä toisin kuin muut materiaalit, joissa ei ole teräviä reunoja ja purseita, ne voivat vahingoittaa (naarmuttaa tai jopa leikata) polymeerimateriaaleista valmistetut putket asennuksen aikana.

Kun käytät muitakin materiaaleja valmistettuja vuoria, on otettava huomioon niiden riittämätön tarttuvuus sementtilaastilla.

Ruberoidin käyttö vuorauksille ei ole toivottavaa, sillä öljypitoisten materiaalien kosketusta polymeeriputkien kanssa ei voida hyväksyä. Lisäksi paloturvallisuusvaatimusten mukaan holkki (tarkemmin sanottuna materiaali, josta ne on valmistettu) ei saisi aiheuttaa tulen leviämistä vierekkäisistä huoneista.

Tulipalon leviämisen estämiseksi on mahdollista käyttää erityisesti suunniteltuja palo-leikkureita lämmitysputkistojen ja seinien tai lattioiden risteyksissä.

Polymeeriputkistojen kulkuominaisuudet rakennusten rakenteiden kautta

V. A. Ustyugov, Cand. tehn. Tiede, valtion yksikön yritys "Scientific Research Institute Mosstroy"

A. A. Otstavnov, Cand. tehn. Sci., Johtava tutkija, GUP "tieteellinen tutkimuslaitos Mosstroy"

V. E. Bukhin, Cand. tehn. Sciences, TC NPO "Stroypolimer"

Käytössä on sisäisten putkijohtojen (lämmitys-, kylmä- ja kuumavesisäiliöiden, kaasuputkien, viemärijärjestelmien ja viemäriputkien) putkistoja, joilla on erilaiset materiaalin lujuus ja pintakestävyys (teräs, kupari ja erilaiset polymeerit).

Jotkut näistä putkista ovat lähes aina lattian, seinien, väliseinien ja perustusten paksuus. Esimerkiksi kohoajille tämän osan pituus voi olla korkeintaan 10% (vierekkäisten kerrosten lattioiden välinen etäisyys on 3 m ja lattian paksuus 0,3 m). Edellä mainitut rakennuselementit voivat olla sekä kiinteitä (teräsbetonia, tiiliä jne.) Että suhteellisen pehmeitä (puu, kipsi, kuiva kipsi jne.) Rakennusmateriaaleja.

Tältä osin ennen sisäisten putkijohtoverkkojen asentajien on aina oltava kysymyksiä [1], jotka liittyvät polymeeriputkistojen kulkuun rakennusten rakenteiden kautta:

- miten pehmeän polymeeriputkiston pitkäkestoinen lujuus vaikuttaa sen suoraan kosketukseen kiinteän rakennusmateriaalin kanssa;

- miten pehmeän rakennusmateriaalin elementin suora kosketus kiinteän materiaalin putkistoon vaikuttaa vahvuuteen.

Nämä kysymykset johtuvat siitä, että on aina tärkeää tietää, miten se on yksinkertaisempi, halvempi ja luotettavampi rakennusten ja putkistojen elementtien ongelmatonta palvelua varten, jotta niiden risteykset rakennetaan rakennusten rakenteisiin. Monien sääntely- ja kirjallisuustietojen analyysi ei anna riittävän vakuuttavaa vastausta esitettyihin kysymyksiin.

Niinpä SNiP 3.05.01-85: ssä ("Sisäiset terveys- ja tekniset järjestelmät"), joka on kaikkien Venäjän merkitys sisäisten järjestelmien asennussääntöjen suhteen, ei ole suosituksia putkien rakentamisesta rakennuselementtien kautta, lukuun ottamatta seuraavia: "eristämättömät lämmitysjärjestelmien putket, lämmönjakelu, kotitalouksien kylmä ja kuuma vesi ei saa olla rakennusten pinnan vieressä ", samoin kuin" kipsin tai pinnoitteen pinnasta eristysputkien akselille, jonka halkaisija on th ehdollisen siirron 32 mm mukaan lukien, kun annetun avoin on oltava välillä 35 ja 55 mm, joiden halkaisija on 40-50 mm - 50-60 mm ja joiden halkaisija on yli 50 mm, - vastaanotetaan työasiakirjan. " Sisäisten vesihuoltojärjestelmien ja vesihuoltojärjestelmien suunnittelustandardien mukaisten rakennusten elementtien leikkauspisteiden ja kansallisen standardin SNiP 2.04.01-85 ("Sisäinen vesihuolto ja rakennusten viemäröinti") säännöt eivät ole riittävän ilmi. Jakso 17 sisältää ohjeita, joiden mukaan:

- nousuputkien kulkutiet kattojen läpi on suljettava sementtilaastilla koko katon paksuuden yli (17.9d kohta);

- 8-10 cm: n päällekkäisyydelle (vaakasuoralle haaraputkelle) ylittävän nousuputken lohkoa on suojattava 2-3 cm paksuisella sementtilaastilla (kohta 17.9d);

- ennen kuin se tiivistetään nousuputkesta putkiliuoksella, se on käärittävä valssaamattomalla vedeneristysmateriaalilla ilman rakoa (lauseke 19.9e). Tämä ilmoitus koskee kuitenkin vain viemäriputkia. Rakennuselementtien putkilinjan risteysten järjestämistä koskevien erilaisten sääntelysuositusten tarkastelu osoittaa, että ne ovat hyvin puutteellisia ja joskus myös ristiriitaisia.

Joitakin suosituksia putkilinjan risteysten järjestämisestä rakennusten eri osiin on saatavana kaikkiin venäläisiin sääntöihin ja osastojen teknisiin suosituksiin. Ne ulottuvat pääsääntöisesti tiettyjen sisäisten järjestelmien suunnittelusta ja asennuksesta tietyn tyyppisestä putkesta.

Jotkut säännöt sisältävät yleisiä suosituksia. Esimerkiksi SP 40-101-96 ("Polypropeeniputkien suunnittelu ja asennus" satunnaiskopolymeeri ") toteaa (kohta 4.5), että "kun putki kulkee seinien ja väliseinien läpi, sen pitäisi olla vapaa liikkua (asennus linjojen ja et ai.). Putkistojen piilotetulla putkistuksella seinän tai lattian muotoiluun olisi annettava mahdollisuus putkistojen lämpötilan venymiseen. " Tällöin tarkoitetaan polypropeeniputkistoja. Muissa säännöissä annetaan suosituksia metallipolymeeriputkien putkistoihin. Esimerkiksi kohdassa 5.7. SP 41-102-98 ("Metallipolymeeriputkia käyttävien lämmitysputkistojen suunnittelu ja asennus") todetaan, että "on välttämätöntä antaa putkille hihnat läpi rakennusten rakenteita. Vuorauksen sisähalkaisijan tulee olla 5-10 mm suurempi kuin asetettavan putken ulkohalkaisija. Putken ja vuorin välinen rako on suljettava pehmeällä, palamattomalla materiaalilla, joka sallii putken liikkeen pitkittäisakselin suuntaan "(kuva 1).

Toinen sääntöjen SP 40-103-98 ("Metallipolymeeriputkien kylmä- ja kuumavesijärjestelmien suunnittelu ja asennus") kohdassa 3.10 todetaan, että "rakennusrakenteiden kautta tapahtuvaa kulkua varten on välttämätöntä antaa muoviputkia. Kotelon sisähalkaisija on 5 - 10 mm suurempi kuin asennettavan putken ulkohalkaisija. Putken ja kotelon välinen rako on suljettava pehmeällä, vedenpitävällä materiaalilla, joka sallii putken liikkeen pitkin pituusakselia. " Kuten näette, lähes samoja suosituksia annetaan. Vain "holkki" kutsutaan "koteloksi" ja osoittaa materiaalin, josta se tulisi tehdä. Metallipolymeeriputkien osalta on muita suosituksia. Näin ollen kappaleessa 2.20 TP 78-98 ("Tekniset suositukset metalli-polymeeriputkien rakennusten sisäisen vesihuoltojärjestelmän suunnittelusta ja asennuksesta") kohdassa 2.20 todetaan, että "veden läpikulku MPT: stä rakennusrakenteiden kautta olisi tehtävä metalli- tai muoviputkista". Ja kirjaimellisesti seuraavassa kappaleessa 2.21 rajoitetaan materiaalia: "MPT-vesijohtoputken nousuputkien päällekkäisyydet on tehtävä ylimääräisen päällysteen yli ulottuvilla teräsputkilla, joiden korkeus on vähintään 50 mm". Samassa asiakirjassa "Korjaustyöt" -osiossa (lauseke 5.9) todetaan, että "putken ja kotelon välisen tiivisteen heikkenemisen vuoksi rakennustekniikka on pakko liimata liinavaatteella tai muulla pehmeällä materiaalilla". Tässä tietenkin tulee kysymys: millainen upotus on kyse? Säännöksiä on jossain määrin vastannut tähän kysymykseen. Esimerkiksi TP 83-98: ssä ("Tekniset suositukset polypropeeniputkien ja -varusteiden rakennusten sisäisten viemäröintijärjestelmien suunnittelusta ja asennuksesta") on osoitettu (kohta 4.26), että "niissä paikoissa, joissa jätevedenvaimennimet kulkevat lattian läpi ennen upottamista liuoksella, vedenpitävä materiaali ilman rakoa, jotta putkilinjan purkaminen voidaan mahdollistaa, kun se korjaa ja korvaa lämpötilan pidentämisen. " Polypropeeniputkien ja -laitteiden rakennusten jätevesien sisäisten vesihuoltolaitteiden suunnittelua ja asennusta koskevissa ohjeissa on sekä vesihuoltoa että viemäröintiä koskevia osia. Jäteveden osalta on osoitettu (s. 3.2.20), että "polypropeeniputkistojen kulku rakennusten rakenteiden kautta tulee tehdä linjojen avulla, jäykän materiaalin (teräsrakenteiden, putkien jne.) Sisäpuolisten läpimittojen tulisi ylittää muoviputken ulkohalkaisija 10 -15 mm. Rengasmainen tila on suljettava pehmeällä, palamattomalla materiaalilla, jotta putkilinjan aksiaalinen liike ei estyisi sen lineaaristen lämpötilamuodostumien aikana. Sen sijaan, että jäykät hihat ovat, on myös mahdollista kääriä polypropeeniputkia kahdella kerroksella katemateriaalia, lasi, toli, jonka jälkeen ne pukeutuvat merkkijonoineen, jne., Materiaalia. Vuorauksen pituuden on oltava 20 mm suurempi kuin rakennuksen paksuus. " Veden syöttöputkien kulkua rakennusaineiden kautta ei ole annettu tietoja. On käynyt ilmi, että polypropeeniputkien ja rakennusten elementtien putkilinjan leikkaus voidaan täysin varustaa ilman hihojen (koteloiden) käyttöä. Kansalliset asiakirjamääräykset СН 478-80 ("Muoviputkien vesi- ja viemärijärjestelmien suunnittelua ja asennusta koskevat ohjeet") todetaan (kohta 3.16), että "rakennusten perustusten ja muoviputkistojen risteyksessä on oltava teräs- tai muovikotelo. Kotelon ja putkilinjan välinen rako suljetaan valkoisella köydellä, joka on kyllästetty liuoksella, jossa on pieni molekyylipainoinen polyisobutyleeni bensiinissä suhteessa 1: 3. Samaa upotusmuotoa olisi sovellettava tapausten päihin. Jos kuoriutunut köysi tai lanka kiinnitetään aukkoon, muoviputki on käärittävä PVC-kalvolla tai muovikalvolla, jossa on 2-5 kerrosta. Se voidaan tiivistyä asbestimateriaalilla (kangas, johto) ja hernite tiivistää kotelon päät. " Rakennuskoodissa todetaan myös (kohta 4.6), että "rakennusten rakenteiden läpi kulkevissa kohdissa muoviputket on sijoitettava tapauksiin. Kotelon pituuden on oltava 30-50 mm suurempi kuin rakennuksen paksuus. Liitosten sijainti ei ole sallittu. " Valitettavasti tapauksen pituuden lisäksi asiaankuuluvat tiedot siitä, mistä materiaalista asia on peräisin, ei ole seinien paksuutta eikä muita ominaisuuksia. Sääntöjen SP 408-200-2000 ("Polymeerimateriaalien vesihuolto- ja viemäröintijärjestelmien suunnittelu ja asennus"), jotka korvaavat SN 478-80: n, kaikki tiedot putkilinjan risteyksistä rakennusten osiin puuttuvat kokonaan. Me yhtenä näistä sääntöjen kehittäjistä selitämme suositusten puutetta putkilinjan risteysten järjestämisestä rakennusten elementteihin seuraavasti. Koska SP 40-102-2000: ssa on yleisiä määräyksiä, oletettiin, että yhteisyrityksessä määritellään tiettyjen tyyppisten putkistojen erityisten järjestelmien (kylmävesiputket, kuumavesiputket, vesijohtovedet, jätevedet, sisäiset viemärit) suunnittelua ja asennusta koskevat erityissäännöt (silloitettu polyeteeni, polyvinyylikloridi, polyeteeni jne.). Tällaisten sääntöjen laatimisessa olisi mahdollista ottaa huomioon rakennusten tilojen ominaisuudet sekä miten ja missä reiät on valmistettu putkilinjoja rakennusten rakenteiden risteyksestä. Loppujen lopuksi, kattojen, seinien ja väliseinien reiät voidaan valmistaa täydellisesti rakennuspaikalla tai tehdasvalmiudessa. SNiP: ssä 23-03-2003 ("Suojaus kohinaa vastaan") on melun vähentämiseksi suositeltavaa siirtää putkilinjat katon läpi kuumentamalla hihoja tiivistämällä aukko joustavalla materiaalilla, mutta valitettavasti tämä koskee vain lämmitysjärjestelmiä.

Putkien asentaminen seinille ja lattioille

Kuitenkin muut sisäiset putkistot ovat myös merkittäviä melun lähteitä [2]. Vastaava järjestely [3, 4], esimerkiksi viemäriputkistot rakennusrakenteiden kautta (kuviot 2, 3 ja 4), vähentää huomattavasti niistä tulevaa kohinaa (kohinataso heijastuu lukuihin nuolten lukumäärän mukaan). Niinpä joidenkin säädösten tutkiminen uskoo meille, että yksimielisyyttä pakollisista vaatimuksista matkojen järjestämiseksi ei ole vielä muodostunut. Tämä on ymmärrettävää, koska metalli- ja polymeeriputkilinjan leikkausolosuhteet ovat hyvin erilaisia: tämä on rakennuselementtien materiaalia (betonia, tiiliä, puuta jne.) Ja erilaisia ​​elementtejä (kuormittavia seiniä ja olohuoneen osia, kylpyhuoneita ja säätiöitä sekä lattiat ). On myös tärkeää, mitkä elementit (seinät, lattiat jne.) Ylittävät putkilinjat, joissa tilat on valmistettu (kylpyhuone, olohuone jne.) Ja minkälaista asennusta (sisä- tai ulkotiloja). Rinnakkaiskohtien kustannustehokkaan järjestelyn kriteerit, joiden täyttyminen yksinään takaa minkä tahansa putkiston saniteettiteknisen ja teknisen järjestelmän luotettavan ja kestävän toiminnan, riippuu näistä tekijöistä kussakin yksittäistapauksessa.

Kuten edellä todettiin, kirjallisuudessa näitä asioita ei käytännössä kiinnitetä huomiota. Tarve varustaa putkilinjat linjojen kanssa risteyksessä yksittäisten elementtien rakennuksia voidaan perustella useilla tekijöillä.

Suorat osat, esimerkiksi muoviputkista valmistetut nousijat, ovat hyvin herkkiä lämpötilan muutoksille ja pystyvät liikkumaan merkittävästi. Ilmeisesti on välttämätöntä asentaa linjat täältä. Tämä mahdollistaa olosuhteiden luomisen putkien vapaan liikkumisen kannalta, mikäli niiden lämpöerotukset aiheuttavat mahdolliset asennus-, käyttö-, kausiluonteiset tai päivittäiset lämpötilaerot. On kuitenkin myös mahdollista estää polymeeriputkistojen liikkuminen rakennusteknisten elementtien sisällä. Tätä varten on tarpeen järjestää kompensaattorit niihin siten, että ne poiste- taan kokonaan polymeeriputkiston liikkumisesta rakennuselementtiin.

Ilma-aluksen melun leviämisen järjestelmä viemäriputkesta kovaa kulkua katon läpi

1 - päällekkäisyys; 2 - nuolet osoittavat ääniaaltoja - melua; 3 - pääseinä; 4 - viemäriverkko; 5 - kiinnityspidike; 6 - koristeellinen väliseinä; 7 - kova (betoni) irtisanominen

Järjestelmä, jossa ilmaa aiheuttavan melun leviäminen viemäriputkesta kimmoisa kulkee katon läpi

1 - päällekkäisyys; 2 - koristeellinen väliseinä; 3 - viemäriverkko; 4 - kiinnityspidike; 5 - pääseinä; 6 - nuoli osoittaa ääniaallon - melu; 7 - kova (betoni) upotus; 8 - joustava tiiviste

Viemärikaiviputken ja nousuputken kautta kulkevan osuuden ja päällekkäisyyden kautta

1 - nousuputki; 2, 5 - tiivistää kanavan; 3 - päällekkäisyys; 4 - haara putki; 6 - seinä

Muissa tapauksissa on asennettava holkki rakennuselementtiin, kun polymeeriputki kulkee sen läpi, joten tarvittaessa on mahdollista purkaa tietty putkilinja tuhoamatta tätä elementtiä. Tämä kriteeri ei tietenkään ole yksiselitteinen. Jos tarve määrätään ylivoimaisen esteen vuoksi, käytännön mukaan tällaiset tapaukset ovat erittäin harvinaisia. Ja varustamalla jokainen rakennuselementti (monista miljoonista) vuorauslaitteilla ei ole suositeltavaa. Jos pidämme mielessä, että polymeeriputkiston täydellinen korvaaminen (jonka käyttöikä esimerkiksi kylmävesijärjestelmissä on 50 vuotta ja 25 vuotta lämmityksessä), tällaisten hihojen käyttäminen ei myöskään ole ilmeinen.

Rakennuselementteihin asennettujen putkien ja holkkien välisen tilan pakollisen päättymisen vaatimus on varmasti totta. Tämä on tehtävä, jotta hajujen ja hyönteisten tunkeutuminen huoneesta toiseen ei riipu. On selvää, että hyönteiset (bugit ja torakat) eivät saa tunkeutua naapuriin. Ei myöskään ole toivottavaa siirtää niitä esimerkiksi keittiöstä mihinkään huoneeseen.

Kuinka toteuttaa tällainen tiiviste? On selvää, että putken ja holkin välissä oleva väliseinä voidaan tiivistää sellaisella materiaalilla, josta se on mahdollista, eikä vaadi tiiviyttä. Mutta jos holkki on päällekkäisyydessä, todennäköisesti tiivisteen tiiviyden varmistaminen on pakollinen vaatimus. Tämä johtuu siitä, että onnettomuuden sattuessa esimerkiksi vesiputkiston kuumennusjärjestelmän nousuputkesta MP-putkista veden ei tule kulkea putken ja holkin välistä rakoa alempaan lattiaan. Hihojen mittojen ja päällysteen ulkonemien suuruuden määrittämisestä rakennuselementin yli pitää pitää mielessä tällaiset näkökohdat:

- vaatimus siitä, että holkki työntyy 50 mm: n yli päällekkäisyydestä, ei välttämättä ole tarpeen kaikissa tapauksissa;

- on mahdollista sopia tällaisesta arvosta tiloissa (esim. kylpyhuoneissa tai suihkuhuoneissa: ne yleensä tarjoavat vedenpitävyyden lattian alle), jossa on mahdollista nostaa vuotavan veden taso tämän puhtaan lattian yläpuolella. Samanaikaisesti holkin tiivistäminen putkilinjan ympärillä on oltava hermeettinen;

- joissakin tapauksissa on tarpeeksi, jos holkki työntyy 5-7 mm lattiasta;

- hylsyn liiallinen ulkoneminen septumin yläpuolelle on tuskin suositeltavaa. Mitä lyhyempi holkki, sitä vähemmän se on sen kustannus ja näin ollen sen asentamisen kustannukset. Ilmeisesti olisi aivan tarpeeksi, että viimeistelytoimenpiteitä (kipsi, maalaus, tapetit, laatat, jne.) Ei olisi esteitä;

- On selvää, että nämä näkökohdat koskevat täysin holkin uloketta katon yläpuolella.

Vuorauksen ja polymeeriputken välinen rako on valittava siten, että se voidaan korjata asianmukaisesti. Vuorien sisähalkaisijoilla tulisi myös sallia sellaisten putkien osien vapaa kulku, jotka on tarkoitus korvata esimerkiksi hätätilanteissa. Tätä varten niiden on oltava suurempia kuin näiden osien ulkohalkaisijat. Hihojen materiaalista on pidettävä mielessä seuraavat näkökohdat. Kokemus osoittaa, että hihat on valmistettu teräs- ja muoviputkien palasista sekä tällaisista rullaneristysmateriaaleista, kuten kattopuhaltimesta. Käytössämme (viime vuosisadan 60-luvulla Moskovan naapurustot 18 ja Khoroshevo-Mnevniki) on ollut tapauksia, joissa käytettiin patruunoita (vaikka se oli teräsvesikuumennusputkilla). Materiaalin on tarjottava kiinteän tiivisteen mahdollisuus rakennusrakenteessa. Teräshihnoissa ei ole epäilyksiä betoniterästeissä. Ne voidaan helposti betonoitua sekä betonitehtaan olosuhteissa (seinien ja lattioiden raudoitettujen betonipaneelien valmistuksessa) että suoraan rakennustyömaalla putkijärjes- telmän asennuksen aikana käyttäen sopivaa muottirakennetta. Muista materiaaleista valmistetuissa hihoissa on etulyöntiasema teräsholkissa, koska niissä ei ole teräviä reunoja ja haaroita, jotka voidaan naarmuuntua ja leikata esimerkiksi muoviputkiin, mikä on erityisen vaarallista erityisesti paineputkistoille. Tästä syystä teräksisten hihojen päitä on käsiteltävä erityisellä tavalla. Reunoillaan olevat seinät on taivutettava ulospäin (sytytettyinä) ja ne on poistettava niistä (kelaus). Muista materiaaleista valmistettujen vuorausten osalta on myös muistettava, että lähes kaikilla muoveilla ei ole riittävää tarttumista sementtilaastiin.

Materiaalista riippumatta puukerrosten elementteihin voidaan varmistaa kiinteä tiivistys vain erityisillä menetelmillä. Tällaisten rullaimateriaalien käyttö rodoideina ei ole toivottavaa. Loppujen lopuksi tällaisilla materiaaleilla voi olla öljykomponentteja, joiden kosketusta muovilla ei voida hyväksyä.

Holkkien materiaali ei saisi vaikuttaa palon leviämiseen huoneesta toiseen, mikä liittyy vain yhteen tekijöihin - paloturvallisuusvaatimusten täyttymiseen. Kirjallisuudessa on tietoja tästä asiasta [5]. Valitettavasti tämä aihe (millaisista tiloista ja mistä järjestelmistä voimme puhua) menee paljon tämän artikkelin soveltamisalan ulkopuolelle. Sitä voidaan harkita tulevaisuudessa. Olisi asetettava vaatimuksia siitä, että pohjaveden läpäisevyyden tiukkuus kellariin olisi asetettava putkien läpiviemiseen pohjien läpi. Sinun tulisi myös harkita säätiön ja putkilinjan epätasaista saostumista. Tämän vuoksi hihojen (koteloiden) sisähalkaisijan on oltava 200 mm suurempi kuin putkilinjan ulkohalkaisija, СН 478-80 mukaisesti. Luonnollisesti hihojen mitat määräytyvät käytetyn putkilinjan asennuksen menetelmällä. Jos putki suljetaan esimerkiksi koristeellisella paneelilla (piilotettu asennus), ei ole tuskin tarvetta arvioida holkin liiallista ulkonemaa septumin yli. Toinen asia, kun holkki on näkyvissä (avoin asennusputki). Tällöin on käytettävä mattoja, jotka eivät heikennä huoneen sisustusta. Lopuksi on syytä huomata, että artikkelissa käsiteltyjen säännösten pitäisi kannustaa suunnittelijoita ja asentajia toimimaan vastuullisemmin polymeeriputkien kulkutietojen rakentamisessa rakennusteknisten rakenteiden kautta, mikä vaikuttaisi positiivisesti asennuksen laatuun ja niiden myöhempään toimintaan.

kirjallisuus

1. Otstavnov A. A., Bukhin V.E. Tietoa asuinrakennusten elementtien polymeeriputkistojen kulusta // Putkilinjat ja ekologia. 2004. № 3.

2. Ustyugov V. A., Otstavnov A. A. // Putkityöt. 2005. № 5.

3. Ustyugov V. А., Otstavnov A. А... Putkituotteiden valinta sisäisten viemärijärjestelmien laitteille // Tekhnologiya stroitelstvo. Nro. 36.

4. Ustyugov V.A., Otstavnov A. A., Rakennusten saniteettiteknisten laitteiden melusta, Sok. № 3.

5. Muoviputket, niiden ominaisuudet ja soveltamisala. NGP / prof. Voronov Yu. V. ja prof. Zhurov V.N.M., 2000.

A. A. Otstavnov // Julkisten rakennusten vesihuolto ja vesihuolto //

Putkien asentaminen katon läpi

Putken asentaminen katon läpi tapahtuvan putken kulkua varten on tehtävä tietyissä tapauksissa, esimerkiksi silloin, kun putkilinja lämpölaajentuu. Ja huomioi, että linjan asennusta tarvitaan linjan suunnitteluvaiheessa. Kaikkien käyttövolyymien huomioon ottaminen ei saa olla vain uuden putkilinjan asettamista vaan vanhojen viestien korvaamista.

Putkilinjan seinien läpi ja päällekkäisyydet muodostavat muodonmuutoksen jännitysten pääkohdan. Tällaisissa paikoissa putki altistuu kemialliselle ympäristölle ja mekaanisille kuormille. Tällaisissa olosuhteissa SNIP-putkistojen rakennuskoodeissa annetaan lisärakennetietoja, joita kutsutaan hihoiksi. Mitä he edustavat ja miksi heidät on asennettava, käsitellään yksityiskohtaisesti jäljempänä.

Laite putken siirtämiseksi seinän läpi on tärkeä elementti ja se suorittaa seuraavat toiminnot:

 • mekaaninen;
 • suojelu;
 • vedenpitäväksi;
 • palontorjunta;
 • terveys.

Lisäksi tämän elementin avulla on mahdollista lisätä päälinjan käyttöikää ja helpottaa rakenteellisten rakenteiden vaihtoa.

Holkki on järjestetty seuraavasti:

 1. jossa käytetään teräsrakennetta;
 2. pakkaukset pehmeästä, liekinkestävästä materiaalista.

Putken läpivienti on putkimaisten tuotteiden muodossa. Ja rakenteiden välinen vapaa tila on täynnä tulenkestävää materiaalia. Sen ei tarvitse olla rakenteeltaan jäykkä. Tämä on välttämätöntä, jotta putken lämmittämisen aikana se alkaa muuttaa sen mittoja ja kovaa materiaalia voi vahingoittua.

Edellä olevissa järjestelmissä on selvää, että valtatie voi kulkea minkä tahansa rakennuksen kautta kahteen tasoon. Joten lattian päällekkäisyys leikkaa pystysuorat verkot (nousijat) ja seinät - johdot, jotka kulkevat horisontaalisesti. Esitetyssä kuvassa on esimerkki osan laitteesta, ensin lattiasta ja sitten seinästä.

Sekä ensimmäisessä että toisessa tapauksessa osien kannen on oltava kiinteästi kiinnitetty. Piiputuotteen pitäisi liikkua vapaasti. Kotelon halkaisija yhdessä ja toisessa tapauksessa on oltava 10 mm suurempi kuin putkilinjan halkaisija. Ja itse kansi on kiinnitetty tiukasti läpivientireikään.

Kasetin viivan asentaminen ja poistaminen suoritetaan laskemalla sen korkeus, johon kytkimellä on. Vuorauksen pituuden on oltava 20 mm suurempi kuin päällekkäisyyden paksuus. Jos et noudata tätä kohtaa, on allaolevissa kerroksissa riski vedestä.

Onko linjaliikennelaitteisto tarpeen?

 1. Polymeeriputki muuttaa sen kokoa lämpötilan vaikutuksesta johtuen. Laajentumisen lisäksi se voi liikkua. Suojauksen estämiseksi ja tarvittavan vapaan tilan luomiseksi SNIP suosittelee hihojen käyttöä. Nämä välineet putkien kulkiessa seinien ja kattojen kautta mahdollistavat rakenteen eheyden säilyttämisen asennusvaiheiden aikana ja merkittävien lämpötilamuutosten avulla.
 2. Myös SNIP toteaa, että laite putkien kulki- miseksi seinien ja kattojen läpi mahdollistaa purkamisen ilman rakenteen tuhoamista.
 3. Suojan asennus putkien kulkiessa seinien, lattian tai pohjan läpi estää hajujen tunkeutumisen ja hyönteiset läheisiltä tiloilta.

SNIP: n mukaan vuoria suositellaan asennettavaksi vain tietyissä tapauksissa. Ei aina asennusta kutsutaan tarkoituksenmukaiseksi. Myös putkituotteiden välistä vedenpitävää materiaalia suositellaan niissä tilanteissa, joissa patruuna asetetaan päällekkäin menevän läpi.

Harkitse, millaisia ​​kuoret ovat

Putkien läpivientit SNIP: n vaatimusten mukaisesti eroavat valmistusmateriaalissa. Lisäksi laitteen koko putkilinjan kulkiessa seinän tai väliseinän läpi on myös erilainen.

Kaikki nämä indikaattorit riippuvat rakennetun rakenteen parametreista. Esimerkiksi holkin sisähalkaisijan koon on oltava suurempi kuin linjan paksuuden koko 20 mm.

Putken läpivientiholkin koko riippuu myös asennustyypistä. Ulkonema, joka täytyy välttämättä tapahtua huoneissa, joissa vedenpinnan indikaattori voi olla vaakatason yläpuolella, piilotettu asennus tekniikka ei ole tarpeen suorittaa. Mutta SNIP: n vaatimusten mukaisesti, jos asennus suoritetaan avoimen menetelmän avulla, laitteen mittojen on täytettävä tilojen ominaisuudet.

Samat SNIPa-säännöt toteavat, että rengasmaisen tilan koko on oltava sellainen, että se soveltuu tulenkestävän tai vedenpitävän materiaalin asentamiseen. Lisäksi on tärkeää huomata, että SNIP: n säännöt korostavat, että laitteiden koko, jotka kulkevat seinien tai lattiojen läpi, ei saa muodostaa esteitä päärakenteen vapaalle kulkemiselle. Tämä on korjauksen edellytys.

Lattian sisähalkaisija putkien pitämiseksi katossa ei saa olla viisi tai kymmenen millimetriä suurempi kuin lämmitysputken ulkohalkaisija.

Käyttöominaisuudet

Linerille käytettiin putkimaisia ​​kappaleita. Paras vaihtoehto näille asiantuntijoille kutsuu terästä tai polymeeriä. Materiaalin valinta vaikuttaa rakenteeseen. Joten esimerkiksi betoniteräksille on järkevää laittaa elementtejä, jotka eivät ole vaikeita betonisekoituksia tehdasolosuhteissa seinäpaneelien valmistukseen ja rakennustyömailla lämmityslinjojen asennuksessa.

Teräsholkin asentaminen reikään käsittelemättä päätyosia ei ole sallittua. Asennuksen aikana voit vahingoittaa polymeeristä valmistettua putkimateriaalia. Jos asennat patruunan muiden materiaalien seinään, sinun on otettava huomioon niiden pieni tarttuvuus sementin liuoksella.

Ota patruunarakennuksen katemateriaali ei ole suositeltavaa. Tällöin havaitaan polymeerin heikko reaktio rasvaisille materiaaleille.

Tulen leviämisen estämiseksi on suositeltavaa asentaa erityiset palonrajat lämmitysputkiston ja seinien ja lattioiden leikkauspisteeseen.

Putken ominaisuudet

Putken asennuspaikan asennuspaikka seinän tai päällekkäisyyden kautta holkissa riippuu siitä, millainen yhteys on asetettu. Jokaisella lajilla on omat ominaisuutensa. Rakennuksen luotettavuuden varmistamiseksi nämä erot tulisi ymmärtää tarkemmin.

putkityöt

Katso video

Jos tämän järjestelmän tiiviste on valmistettu terästuotteista, se on suojattava seinän tai katon yhteisvyöhykkeeltä kosteutta kestävällä pinnoitteella. Jos linja on tarkoitettu kylmään veteen, sinun on asennettava erityinen lämpökansi. Tämä estää kondensoitumisen pinnalla, joten järjestelmä kestää kauemmin.

Jos polymeeriset tai yhdistetyt putkistotuotteet otetaan käyttöön, seinämän kulutusyksikön järjestelyn aikana on tarpeen tutustua valmistajan suosituksiin, jotka ovat kiinnitettyinä valmistettuihin tuotteisiin.

Jos pohjavesipaineen vaara on kotelon sisäänkäynnin alueella, käsityöläiset suosittelevat vesitiiviiden patruunoiden sijoittamista reikään, joka estää vettä pääsemästä kellariin.

Viemäriverkot

Valurautaisten tuotteiden valmistussolmu eroaa muista materiaaleista. Tosiasia on, että valurauta ei tarvitse olla varustettu meluneristyksellä ja vahvistuksella.

Seinässä oleva muovista valmistettu tyhjennysverkko tarvitsee teräksestä valmistetun patruunan. Asennuksen pituuden tulee olla 15-20 mm suurempi kuin sama putken ominaisuus, ja sen pituuden on oltava 2-3 cm suurempi kuin seinän leveys. Laite on vedenpitävä katon tai seinän läpi kulkevassa kohdassa. Kappaleen osa suljetaan sementtiliuoksella.

Höyrylämmitys

Lämmityskaapelin läpivienti on olennainen osa. Tämä johtuu metallirakennusten lämpötilan vaikutuksen muodonmuutoksesta ja putkilinjan suorista osista aiheutuvasta rasituksesta, jonka lämpötila laskee merkittävästi. Nämä tekijät aiheuttavat rakenteen halkeamia ja voivat myös poistaa sen käytöstä.

Huuhtelulaitteen asennus ja sijainti lämmitysputkissa ovat samat kuin kuumavesijärjestelmissä. Jos ne kulkevat sisäseinän läpi, voit asentaa valtatie ei ole terästä. Tällaisissa tapauksissa sopivat muoviset tai yhdistetyyppiset vaihtoehdot eri valmistajilta.

Tällaisten järjestelmien spesifisyys on yksittäisten kiinnittimien läsnäollessa, joihin kuuluu holkki putkien lämmittämiseksi. Useimmille valmistajille nämä elementit erottuvat suurella valmistettavuudella ja luovat kaikki edellytykset halutulle putkilinjan indikaattorille, mikä johtuu eri indikaattoreista eri valmistajien muovin lisääntymisestä ja muodonmuutoksesta.

Savupiipujärjestelmät

Putkien asentaminen savupiippuun on suoritettava tiukasti kaikkien rakennusvaatimusten mukaisesti.

Jos savupiippu on valmistettu teräksestä, asennus kupin reiän läpi vaatii asennuksen onton kuoren, jonka valmistukseen käytetään sinkittyä rautaa. Lisäksi ylä- ja pohjaosat eristetään levyltä, joka suojaa tulta vastaan.

Jos palavaa materiaalia käytetään savupiippujen rakennusteknisten rakenteiden asennuksessa, ulkopuolelta on myös ontelon on eristettävä tulenkestävällä eristyksellä.

Basalttikuidut tai asbestit ovat erinomaisia ​​tällaiselle asennukselle. Paloturvallisuuden kannalta on kiinnitettävä erityistä huomiota savupiipun aukon asentamiseen kattoon. Ja on erittäin tärkeää asentaa asianmukaiset sääntelyvaatimukset asennettaessa savupiipun koteloa.

Tehtävät, jotka valaisimen on ratkaistava

Asennettaessa tämän rivin minkä tahansa osan tulisi tehokkaasti selviytyä seuraavista tehtävistä:

 • luotettava suoja murtumaa vastaan ​​tai tapauksissa, joissa maantieyhteydet alkavat vuotaa, joten mahdolliset vahingot eivät aiheuta suurta vahinkoa rakennukselle;
 • vyöhykkeellä, jossa valtatie kulkee, patruunan on suojattava tiukasti verkon pintaa mekaaniselta vaikutukselta, ympäristön altistuksesta ja muodonmuutoksesta;
 • kasetin aukko järjestelmän kuljettamiseksi on suojattava luotettavasti äkillisiltä lämpötilan muutoksilta, jotka itsessään toimivat vahingollisesti rakennettuun valtatiein.
 • järjestelmän asennusreikään sijoitetun kasetin tulee olla rakenteen luotettava suoja tarpeen vaatiessa purkamista nopeasti.

Kun ostat näitä laitteita, sinun on muistettava, että sinun pitäisi ottaa yhteyttä vahvistettuun valmistajaan. Vain tässä tapauksessa saat takuun ostettujen tavaroiden laadusta.

Sinun täytyy ymmärtää, että hihassa käytetty raha ei ole suuri, ja sen edut ovat valtavat. Se ei ainoastaan ​​helpota korjaustöitä, vaan myös auttaa pitämään putken käyttöikää ja siten säästää suuria korjauskustannuksia.

Jotta asennettava osa olisi luotettavasti kiinnitettävissä ja putkimainen tuote ei jiggle siinä, on parempi ostaa tavallisen GOST-tuotteen moottoriteille. GOST: n mukaisen kasetin tilavuuden on välttämättä vastattava putken tilavuutta.

Jos et ole varma valitsemastasi oikeellisuudesta, on parempi pyytää asiantuntijoilta asennusapua. Ne auttavat rakentamaan korkealaatuista rakennetta, joka toimii yli kymmeneen vuoteen.

Hiha putkien kulkiessa seinän läpi

Asennettaessa sisäistä putkistoa pääosa on rakennusten rakenteissa: seinissä ja lattioissa. Lämpötilan laajenemiskertoimien erojen vuoksi kysymyksiä syntyy paitsi putkistojen itseoloista, myös ympäröivistä materiaaleista. Kiitotien on oltava turvallisia ja luotettavia. On tärkeää huomata, että ulkoseinille lisätään erityisiä vaatimuksia:
• tarjota korkealaatuista ja luotettavaa hydroisorptiota;
• kestää maaperän kuormitusta;
• kestää kausiluonteisia lämpötilavaihteluita.

Sisäseinien ja lattiojen osalta useimmissa tapauksissa tarvitaan useampia siviili- ja teollisuusrakennuksia:
• kompensointikytkimet seinän läpi tapahtuvaa kulkua varten - putkistojen lämpötilan laajenemisen tasoittamiseksi;
• Palokytkimet - suojaamaan liekin tunkeutumista vierekkäisiin huoneisiin tulipalon aikana.
Kaikki nämä vaatimukset antavat putken hihan ja holkit kulkea seinien läpi.

Putkistojen kulkuominaisuudet rakennusten rakenteiden kautta

Epäasianmukaisesti asennettu putki aiheuttaa mahdollisen hätätilanteen vaaran. Rakennuksen sisäpuolella on suuri määrä erilaisia ​​teknisiä verkkoja. Samojen elementtien kautta rakennuksen voi olla erinomainen materiaalin ja kestävyyden viestintä. Putkilinjan tekniikka rakennusten rakenteiden mukaan riippuu niiden tyypistä ja sen komponenttien materiaalista. Jälkimmäiset voivat olla kuparia, terästä tai erilaisia ​​muoveja.

Kuinka varmistaa rakennusten ja putkistojen käyttöikä?

On olemassa useita suosituksia:
• SNiP-määräysten mukaan eristämättömillä yksiköillä ei saa olla suoraa kosketusta rakennusten rakenteisiin;
• Vaakasuoraan tyhjennykseen asti suojaan saadaan useita senttimetrejä sisältävä sementtikerros;
• Työnnä holkit (kotelot) putkistojen ylittämiseen.
• Ääneneristysominaisuuksien lisäämiseksi käytetään joustavaa materiaalia, joka asetetaan putken ulkohalkaisijaan ja kotelon sisähalkaisijaan;
• Vedeneristysvuorausta voidaan käyttää vain lattialle;
• Asennettaessa huomioi säätö epätasaisen kutistumisen: aukot on tiivistetty mastisilla tai tiivisteillä. Lisäksi kotelon sisähalkaisija ylittää putken kaliipin 2 cm;
• Kuparikomponentit sijoitetaan myös tapauksissa, joissa rakennuksen rakenteen raja käsitellään sementillä, asbestipuissa;
• Lämpötilan erojen muutoksia kompensoidaan liukuvien tukien avulla, jotka tulisi ottaa huomioon projektin luomisen aikana. Poistoaukosta on asennettu liitos (tee, kulma-osa), joka estää sen poistamista seinämästä.

Putken reititys lattioiden läpi

On kaksi pääasiallista varoitusta:
• Lähellä oleva putkistotila käytettäessä palavaa eristystä on käsiteltävä basaltikuiduilla, joka ei pala.
• Vähimmäisetäisyys puurakenteisiin tulee olla yli 13 cm.
Kattoon solmun muodostamiseksi tehdään aukko, alaosa vahvistetaan ja putki kulkee sen läpi. On tärkeää, että komponenttien liitokset eivät ole kattoon ulottuvassa solmussa. Holkki asetetaan haaraan pari senttimetriä. Tila olisi täytettävä basaltikuiduilla. Valmiit tuotteet ovat jo myyty rautakaupoissa, mutta voit tehdä niistä itsellesi ilman mitään ongelmia - ne leikkaavat osia olemassa olevan aukon mukaan.
Putkilinjan johdotuksessa veden kanssa on välttämätöntä käyttää tiivistysainetta siten, ettei yläkerroksen neste pääse pohjaan.

Polymeeriputkistojen kulkuominaisuudet rakennusten rakenteiden kautta

SniP 3.05.01 edellyttää, että putkistolla ei ole suoraa kosketusta rakennuksen pinnan kanssa. Piipun pinnasta putken akseliin vaadittavan vähimmäisetäisyyden on oltava yli 35 mm putkille, joiden halkaisija on 5-32 mm ja yli 50 mm - koko 50-60 mm.
Ohjeet rakennuksen elementtien leikkaamiseen viestinnän kanssa:
• Paikkoja vesiventtiilien asentamiseksi lähelle sementtiä koko paksuuteen (SNiP 2.04.01).
• Sementtiliuosta käsitellään 10 cm: n limityksen yläpuolella olevan alueen kanssa, kerroksen tulisi olla pari senttimetriä 2-3 cm.
• Putket on käärittävä vedeneristysmateriaaliin, lukuun ottamatta aukkoja, ja ne on kääritettävä vasta sitten.
• Varmista, että otat huomioon putkien lämpötilan venymän.
• Kun putki kulkee päällekkäin, varmista sen vapaa liikkuminen, ts. aseta liner. Lisäksi niiden sisäisen kaliipin tulisi olla 5-10 mm suurempi kuin putken koko. Tila on tiivistetty pehmeällä materiaalilla, jolla ei ole syttyviä ominaisuuksia, jolloin putki voi liikkua vapaasti. Suojakotelo voi olla valmistettu muovista tai metallista.
Lisävaatimukset riippuvat putkiston tyypistä ja huoneen tarkoituksesta, asennusmenetelmästä.
Hihoja käytetään seuraavista syistä:
• Suorat polymeeriputket ovat alttiita lämpötilan muutoksille, mikä vaatii vapaata liikkumista lämmön muodonmuutoksen aikana.
• Mahdollisuus purkaa, jos putkilinja on vaurioitunut.
Joissakin tapauksissa vuorausten käyttö rakennustöissä on kuitenkin taloudellisesti perusteetonta. Lisäksi tilan tiivistäminen estää epämiellyttävien hajujen ja hyönteisten esiintymisen. Kun käytetään vuorausta märissä tiloissa, tiivisteen on oltava tiivis: veden ei saa päästä viereiseen huoneeseen aukon kautta.

Laitteen holkit seinissä ja lattioissa teknisiin verkkoihin

Holkin on työnnettävä seinän yli. Sinun kannattaa kuitenkin harkita joitain ominaisuuksia:
• Vakiovarustus on 50 mm: n tuotos, mutta se ei aina ole perusteltua.
• Tiloissa, joissa mahdollinen vesitaso on puhtaan lattian yläpuolella (kylvyssä), tarvitaan hermeettinen tiivistys holkin lähellä putkilinjaa.
• Joskus kotelo voi työntyä vain 5-7 mm, koska se ei ole taloudellisesti mahdollista tehdä siitä suurta.
• Liner ei saisi estää seinien viimeistelyä - jalusta kipsiä, tapettia.
Rungon tulee tarjota laadukas tiivistemateriaali. Sisähalkaisijan on varmistettava putken vapaa liikkuminen.
Käytäntö on osoittanut, että vuoraukset on valmistettu polymeeri- tai metalliputkien osista. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää valssattua vedenpitävää materiaalia - ruberoidia. Mutta on syytä muistaa, että niiden koostumus sisältää öljykomponentteja. Puurakenteiden rakenne ei ole toivottavaa.
Ei-metallisilla hihoilla on etu. Ei teräviä, teräviä päitä, jotka usein naarmuttavat polymeeriputkilinjan komponentteja. Ongelman ratkaisemiseksi teräksisten hihojen reunat työstetään ja irrotetaan. Muovilla ei puolestaan ​​ole hyvä tarttuvuutta sementtilaastilla.
Seinämän paksuus määräytyy rakenteen tyypin ja tavoitteiden mukaan.

Savupiipun kulku seinäsolmukäytävän läpi

Savukankaan asettamiseen käytetään myös holkki. Se on valmistettu putkesta GOST 10704-91 mukaisesti. Suojakotelon ulkoseinissä on ulotuttava katolle 20-25 mm.
Lisäksi tällä sivulla putken ja holkin välinen rako on suljettava laatuluokan 4 bitumilla.
Jäljelle jäävä aukko on tiivistetty tervasuodattimella. Kotelon sisäisen koon tulisi olla 20-30 cm pienempi.
Se on sinetöitävä sementtilaastilla seinään. Lisäasennus on mahdollista vain täydellisen kuivauksen ja kiinnittimen kiinnittymisen jälkeen. Kun otetaan huomioon vastuun taso kaasujohdon rakentamisessa ja se, että kaikki huoltoorganisaatiot velvoittavat kaikkia kaasujärjestelmiä, on noudatettava vaatimuksia kaasulinjojen kulkemisesta seinien ja kattojen läpi 100 prosentin tarkkuudella.

Kun putki kulkee katon läpi, asennetaan myös vuoraus. Sen tulee työntyä 30 cm: n korkeudelle katon ulkopinnasta ja -2 cm sisäpinnan yläpuolelta. Putken ja vuorauksen välinen tila on myös tukossa tarrasauvalla, bitumi on vapaaehtoinen. Holkki on kiinnitettävä vain katon betoniosaan. Katteen ulkopinnan ja ulospuhallusputki suojaavat kosteudelta metallilevyiltä.
Jokainen irtisanominen sisältäisi mahdollisuuden korvata tai lisätä uusia komponentteja. Lisäksi: on välttämätöntä ymmärtää, että putkien tuuletusaukot eroavat savukaasujen poistamiseen käytetyistä erityisistä katto-siirtymistä.

Hihojen käyttö putkilinjan asennuksen kautta rakennuksen elementtien kautta on järkevää ja perusteltua. Useimmissa tapauksissa tämä on rakennuskontekstien vaatimus. Holkki mahdollistaa putkijohdinkomponenttien vaihtamisen ajoissa, eristää seinän pinnasta ja kompensoi materiaalin lämpölaajenemista.

Mitä nopeammin teknologiat kehittyvät, sitä enemmän ne vaikuttavat ihmisen elämän eri osa-alueisiin, kuten arkkitehtuuriin ja asuntojen "täyttämiseen". Nykyään kansainvälisissä arkkitehtonisissa ja muotoilunäyttelyissä esiintyy uskomattomia rakennuksia, jotka ehkä muutamassa vuosikymmenessä ovat tuttuja ja yleisiä.