Hiha putkien kulkiessa säätiön läpi

Jos haluat päästä vesijohtoverkkoon taloon ja putkistoihin, sinun on annettava reikiä, ne on "varattava" ennen kuin perusta kaadetaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään teräs- tai asbestisementtiputkista valmistettuja suojusholkkeja. Linjan merkitys on se, että se suojaa putkea mekaanisilta vaurioilta ja mahdollistaa kaasuputken vaihtamisen ilman kaivamista kokonaan. Suojalevyjä käytetään paitsi viestinnän kulkiessa säätiön läpi myös putken sijoittamisen maahan ja talon sisäpuolelle - seinien ja kattojen väliin. Sovelluksesta riippuen käytetään eri kokoja ja materiaaleja. Tässä artikkelissa keskustelemme täsmälleen suojamalleista, joita käytetään talon perustusten läpi.


Suojakotelo putken kulkiessa pohjan läpi.

Liner asennus

Vuoraus on asennettava muottiin ennen kuin pohja on kaadettu ja se on kiinnitettävä tukevasti niin, että betonin kaatamisen aikana se ei pudota paikalleen eikä liikuta.


Hihna viemäriputken kulkiessa pohjan läpi

Holkin halkaisija

Holkin halkaisijan on oltava 4-6 cm suurempi kuin putkilinjan halkaisija, jotta saadaan aikaan aukko holkin seinämien ja siinä olevan putken välille. Jos tällaista kuilua ei ole, niin silloin kun pohja imeytyy, putki yksinkertaisesti hajoaa: maahan putket pysyvät paikallaan ja pohjan alapuolella oleva putki menee alas. Yli 1-2 cm: n säätiön luonnos on yleinen asia, se tapahtuu talon rakentamisena, maan kuormitus kasvaa, ja tämän painon alapuolella maaperä on yhdistetty. Putken putken rikkoutumisen välttämiseksi ja sen välisen raon ja suojaholkin välttämiseksi.


Putkien ja holkin väliset välykset.

Esimerkiksi vesiputkille (joiden halkaisija on enintään 50 mm) voit käyttää halkaisijaltaan 110 mm: n vuoria ja viemäriputkien (D = 110 mm) osalta on parempi käyttää 200 mm: n holkki.

Täytteen täyttämisen tapauksessa maa ei putoa holkin ja putken väliin, vaan se on korvattava asennusvaahdolla - ei ainoastaan ​​reunojen kohdalla, kuten kaaviossa on esitetty:


Kaavajärjestelmä, jossa putki kulkee holkissa pohjan läpi.

Estääksesi kosteuden pääsyn ulkopuolelle, vaahto on suojattava vedeneristämällä.

Tässä artikkelissa on esimerkki vedenpitävien nauhojen ja laattojen perustusten laskemisesta erilaisilla vedeneristysmateriaaleilla: mastilla, kateaineella, filizolalla ja hydroglass -eristemateriaalilla.

Valssattujen vedeneristysmateriaalien monikerroksinen rakenne: kummallakin puolella polymeeri- tai lasikuitukankaan päälle levitetään bitumipäällystettä ja ulkopuolelta voi olla suojaava kerros.

Bitumi-mastilla on viskoosi aine, se perustuu bitumiin ja lisäaineisiin: kumi, kumi, polymeerit, lateksi, emulsiot. Mastikseen MGTN, MBR, MBU, MGH.

Mikä vuoraus jätettiin jäteveden sisääntuloon rakennukseen

0,6 metriä niiden väliin putken VK kulkua varten.
On myös mahdollista sijoittaa suuremman osan kotelo, jotta kokoonpano ja purkaminen helpottuisi.
Pidä aina myös vesiputkiston putkiputki, joka vapautuu ulompaan seinään 1.5. 2 m. Koska jos onnettomuus on kiire ja hidas vastaus hyödyllisyys työntekijöitä, on mahdollista pestä maaperä lähellä ja tasolle ja pohjalle f-että.
Jos putki kulkee kellarinseinämän läpi (tekninen maanalainen), sitten aukko putkesta reiän yläosaan,

15 cm riittää, ettei se vaikuta seinään rakennuksen seinän huipulla. Sääntelyvaatimukset voivat olla rakennusmääräyksissä. Reikien aukkojen tiivistäminen FV: n alareunan alapuolella oleva ur. GV voi olla vaahto, sementtihiekka. kipsi seinän sivupinnoilla ja vuoriston väreillä. bit. mastiksi.
Jos pohjalevy on metrin paksu ja putki ylä- ja alapuolella on rajoitettu, suunnittelijan on täytettävä levy kanavassa rungon halkaisijaltaan suuremmalla putkella.
Tietenkin nimittäessä tavaramerkkiä. putken vapautus db optimaalisessa linjassa sisäisten ja ulkoisten jätevesiprofiilien kanssa erilaisten vaikeuksien poistamiseksi työvoimakustannusten ja rakennuskustannusten vuoksi.

Valitse holkki putken kulkua varten seinän läpi

Jos sinulla on oma talo tai mökki, niin tämä kysymys on yksi ratkaiseva, koska jokainen rakennus tarvitsee vesihuoltoa, kaasua ja jätevettä. 2000-luvulla on valtavat mahdollisuudet suojata asuntoja ympäristön ja ilmakehän vaikutuksilta. Suurin ja edullisin tapa on asentaa hihat.

Tästä seuraa useita opinnäytteitä.

 • Onko minun käytettävä vuoria tai muita materiaaleja putkien siirtämiseksi seinien läpi?
 • Mitkä tapaukset ovat parempia?
 • Mikä materiaali on kaikkein kestävin?
 • Mikä on sisäisen tilavuuden tunkeutuminen kattoon?
 • Kuinka tiivistää?
 • Kuinka kauas väliseinistä tulisi sijoittaa?
 • Mitkä asennusvaikeudet kohtaat?
 • Onko mahdollista lämmittää seinien läpi holkilla?

Lue artikkeli ja löydät mielenkiintoisia vastauksia.

Seinien ja lattioiden hihojen rakenne

Ensimmäinen vaatimus putkistojen, kaasuputkien ja viemärijärjestelmien integroinnissa rakennusten rakenteisiin on eristekerroksen jatkuvuus. Tämä vaatimus johtuu siitä, että halkeamien, reikien ja muiden vikojen, ilman ja pölyn läsnä ollessa alkaa putkia, minkä seurauksena ne muotoutuvat ja tuhoutuvat. Luonnollisesti asuinrakennuksen rakentamisen jälkeen et halua vastata samankaltaiseen ongelmaan, jonka ratkaisu viettää paitsi runsaasti aikaa myös materiaalien tuhlausta, perustuksen (lattioiden) osittaiseen tai täydelliseen uudelleenlastaamiseen asti. Tällaisten hetkien välttämiseksi on putkilinjoja, viemäreitä ja kaapeleita.

Kotelo, jossa hihat on ratkaistava rakentamisen aikana, on ongelmallinen

Putkiholkityypit (materiaali)

 1. Metalliholkki
 2. Tulenkestävä (savi, keraaminen) hiha
 3. Polymerholvi
Teräsholkki on turvallisin vaihtoehto.
 1. Teräs - kestävin ja kalliin materiaali, joka sopii lähes kaikkiin kerroksiin. Niitä käytetään suurilla rakennustyömailla, koska ne kestävät paineita jopa 120 tonnia neliömetriä kohden. Se on myös erittäin suosittua betoniteräsrakenteiden rakentamisessa - se voidaan betonoida paitsi rakennustyömaalla myös tuotantopisteessä. Tällaisen osan reunat on kiillotettava siten, etteivät ne sisällä polypropeeniputkia.
 2. Tulenkestävä - erottaa savesta ja keraamisesta. Sitä käytetään savupiippujen eristeinä. Suurin haitta on epävakaisuus, joten ole varovainen asentaessasi (et voi vain rikkoa ostoksia, mutta myös saada leikkausvammoja).
 3. Polymeeri - käytetään putkistojen ja kaapeleiden väliseinän kattoihin. Materiaalin tärkein ominaispiirre on kulutuskestävyys ja kylmyyskestävyys.
Jokaisella materiaalilla on omat ominaispiirteensä ja haittansa.

laitteet

Ennen kuin valitset rakennusmateriaalin, valitse varovasti "for" ja "against", ottaen huomioon holkin ympäröivä pinta, itse putken koko, turvallisuus ja aiemmin integroidut järjestelmät. Tärkein etu on korjausaikojen kiihtyvyys. Lisäksi suojauksen järjestelyn ansiosta lisäämme moottoriteiden kestävyyttä ja yksinkertaista niiden mahdollisia lisäkorjauksia.

Heikoimmassa asemassa olevat osat ovat niiden aukkoja. Kokoonpanoa varten nivelet suositellaan sijoitettavaksi siten, että ne eivät tule yhdeksi tasoksi ja pitkittäiset saumat siirtyvät toisiinsa nähden 1-1,5 senttimetriä. Paikoissa, joissa putket kulkevat rakennusteknisten rakenteiden läpi, on välttämätöntä liittää vuoraukset putkista, joiden halkaisija on suurempi ja pehmeä tiiviste. Värikasetit työnnetään ennen materiaalin asettamista ja peitetään betoniliuoksella. Lisäksi seinämän läpi kulkevan putken spesifisyys liittyy suoraan vietyjen viestityyppien luonteeseen. Jokainen menetelmä määräytyy yksilöllisin vivahtein, joten sisäisen elämän suojelemiseksi, harkitsemme "poikkileikkauksellisia" malleja.

Hihojen asennuksessa on otettava huomioon monia vivahteita

 1. putkityöt
  Siinä tapauksessa, että asennus on tehty teräsosista, ne on pinnoitettu rakennuksen elementteillä suojapinnoitteella, joka estää roskista pääsyn. Jos putkisto on tarkoitettu kylmän veden syöttöön, tarvitaan kansi. Se auttaa välttämään kosteuden tiivistymistä pinnalla, joten kanava kestää vuosikymmeniä pidempään. Jos kuitenkin käytetään muoviprofiileja, on ensin syytä tutustua sen ohjeisiin. Jos putkilinjan osissa huoneeseen pääsee sinettiöitä, joissa on pohjavedenpoisto, sitten ne käyttävät vedeneristyskytkimiä ja peittävät ne konkreettisella liuoksella niin, että neste ei pääse sisään rakenteen alempaan kerrokseen.

Jos teräsosia asennetaan, niitä käsitellään suojakerroksella.

 • Viemäriputket
  Valurautaisten korkkien muotoilun erityispiirteet eroavat muista materiaaleista, jotka putkistoja ylittäessään edellyttävät vahvistamista ja meluneristystä. Tätä varten tarvitset teräspatruunan, jonka aukko on 20-25 mm. on ylitettävä putki.

  Valurautaisten korkkien muotoilun erityispiirteet eroavat toisistaan ​​muista materiaaleista.

 • Höyrylämmitys
  Järjestelmässä höyrylämmityksen sisäisten huoneiden liner pelata tärkein rooli. Jos et laita niitä, lämpötilan putoamiset johtavat valtatien muodonmuutokseen ja lattioiden säröjen muodostumiseen. Sekä kuumavesisäiliön asennusta varten kannattaa käyttää polypropyleenikorkkeja. Erillään on kiinnittimien mekanismi, tuotannolla on suuri lämmönkestävyys ja ylläpitää korkeaa ja vakaa lämpötila sisäpuolelta. Tämän perusteella - älä kiirehdi hankinnasta, mutta kuten pitäisi, tutki valmistajien ehdotukset, jotka eivät täytä ainoastaan ​​kriteereitänne vaan myös täyttävät SNiP: n kriteerit. Tämä säästää voimaa ja resursseja.

  Höyrylämmityksen hihojen asennus on pakollinen menettely.

 • Holkin sisähalkaisijan koko
  Tämä hetki tulee ratkaisevaksi asennettaessa laitteita väliseinissä, minkä vuoksi on välttämätöntä lähestyä sitä mahdollisimman huolellisesti. Jos kuumaputkilinjan ulkohalkaisija ja sisähalkaisija poikkeavat toisistaan, odottamattomat yllätykset voivat ilmetä. Rakenne on tarkoitus valita siten, että katon läpi kulkeva ilma on vapaa. Osissa on samanlaiset tiivisteen tekniset ominaisuudet, mutta samaan aikaan on erilainen kestävyys. Kun putki on asetettu päällekkäin, on välttämätöntä yhdistää hihnat, joiden ulkohalkaisija on 10-15 mm: n leveämpi ja 2-3 cm: n rako. Samanaikaisesti kotelo on kiinnitettävä tiukasti poraukseen. Niiden väliset aukot on suljettu lasivillalla. Jos metalli- muoviputkia kulkee rakennusrakenteiden läpi, yritä asentaa kiinnittimet muovi- putkista, joiden halkaisija on hieman suurempi. Tämän vuoksi suosittelemme ammattilaisille kääntymistä kustannustehokkuuden ja luotettavuuden vuoksi, sillä ne säästävät sekä hermoja että aikaa.

  Kysymystä liner-koosta on lähestyttävä mahdollisimman huolellisesti ja herkästi.

 • paineistus
 • Pumpun suojaamiseksi pipoihin ja väliseinien ylitse on suositeltavaa sulkea ne tiukasti, jotta pienet aukot eivät pysy. Holkin sisähalkaisijan tulisi olla suurempi kuin putken paksuus 30 mm. Aseta aluslaatat kulmaliitoksella, jonka pituusosa on 3-4 mm liittimiin.

  Putken tiivistäminen tulisi maksimoida.

  Savupiipun kulku rakennuksen seinän läpi

  Menestyksekäs tapa irtautua savupiipusta osioon on päätypään päässä. Mutta jos tätä ei tehdä ja savupiippu tulee ulos rinteestä, me valmistamme jalusta ja kiinnitämme rakenteen siihen liukuviin kiinnikkeisiin. Tuloksena on älykäs ja pitkäikäinen järjestelmä.

  Hihna jäteveden puhdistukseen

  Kun kaadetaan 50 mm: n läpimittainen viemäriputki liitoskappaleella, on tarpeen kiinnittää siihen energia-flex-tyyppinen lanka, joka muodostaa putken ympäri "holkki"?

  ForwardLook kirjoitti:
  Kun kaadetaan 50 mm: n läpimittainen viemäriputki liitoskappaleella, on tarpeen kiinnittää siihen energia-flex-tyyppinen lanka, joka muodostaa putken ympäri "holkki"?

  PP-jätevesi kaadetaan aina ilman vaatteita.

  Warrax kirjoitti:
  PP-jätevesi kaadetaan aina ilman vaatteita.

  On mielenkiintoista - miksi se on aina "alasti"?

  Koska viemäriputkissa ei ole painetta, ei ole vettä, joten laajenemista tai puristusta ei ole.

  Miksi sitten kompensoijat olisi asetettava

  Warrax kirjoitti:
  PP-jätevesi kaadetaan aina ilman vaatteita.

  Warrax kirjoitti:
  Koska viemäriputkissa ei ole painetta, ei ole vettä, joten laajenemista tai puristusta ei ole.

  SP 40-102-2000 "Suunnittelua ja rakentamista koskevat käytännesäännöt Putkistojen suunnittelu ja asennus vesihuolto- ja viemäröintijärjestelmille polymeerimateriaaleista"

  4 SISÄISEN JÄRJESTELMÄN JA VESILIITTIMEN SUUNNITTELU 4.1 Yleiset vaatimukset

  4.4 Putkistojen asentaminen
  4.4.1 Kun asennetaan viemärit kaivoksissa, urissa, kanavissa ja kanavissa, miinanraivausrakenteet, jotka mahdollistavat kaivoksen, kanavan jne. Pääsyn, olisi tehtävä SNiP 2.04.01: n mukaisesti.
  4.4.2 Ylittävien läpikulkujen kulkuväliä voidaan peittää sementtilaastilla koko päällekkäisyyden paksuudesta. Kun putket asennetaan kattoon, ne on käärittävä vedeneristysmateriaalilla ilman aukkoa.
  4.4.3 Putkistojen ei pitäisi olla rakennusten pinnan vieressä. Putkien ja rakennusten välisen etäisyyden on oltava vähintään 20 mm.
  4.4.4 Putkilinjojen lämpölaajenemisen kompensointi käytettäessä hitsaus- ja liimausliitoksia on järjestettävä liittimien avulla, joissa on tiivistysrenkaat, jotka on asetettu tavanomaiseen tai kompensoivaan (laajennettuun) pistorasiaan.
  4.4.5 Kiinteästi ja kestävästi asennettava saniteettilaitteisto rakennusrakenteisiin olisi toimitettava siirtämättä voimia putkistoihin.

  4.6 Tukee ja asentaa

  4.6.1 Jätevesien ja sisäisen viemäröinnin putkistojen määrittäminen on tarpeen projektissa mainituilla paikoilla noudattaen seuraavia vaatimuksia:
  - kiinnittimien tulee ohjata putkiston venymän aiheuttamat voimat kompensaattoreina käytettäviksi liitoksiksi;

  • Kiinnikkeet on asennettava putkiliittimiin;
  • kiinnittimien on varmistettava putkistojen osien kaltevuus ja suuntaus;
  • Putken sileään päähän asennettujen kiinnitysten on mahdollistettava putkilinjan lämpötilan pidentäminen;
  • putkien liitosten välinen etäisyys, jonka halkaisija on enintään 50 ja enintään 110 mm, renkailla tapahtuvien liitosten välinen etäisyys on otettava riippuen putken materiaalista vastaavien sääntöjen mukaisesti;
  • Kiinnittimien asentamista liitäntäosia varten on välttämätöntä tarjota etäisyys kompensoimaan lämpötilan pidentämistä. Jos kiinnittimiä ei ole mahdollista asentaa kiinnittimeen, vierekkäiset osat kiinnitetään kiinnittimillä etäisyyksillä, jotka varmistavat kiinnittimen venymisen.
   4.6.2 Pystyputkilinjan osuuksilla on oltava kiinnityksiä: pistorasian alla; joissa käytetään WC: n ja tikkaiden verkkoon liittämistä. Lukkojen putkista ei ole kiinnityksiä.
   .
   .
   4.6.5 Kun polymeerimateriaalien putkilinjoja latentoitetaan, urien tai kanavien sisäpinnalla ei saisi olla kiinteitä teräviä ulkonemia.

  7 PIPELININ ASENTAMINEN
  7.1 Yleiset ohjeet

  7.1.1 Rakennettaessa putkistoja, jotka käyttävät polymeerimateriaaleista valmistettuja putkia riittävän laadun takaamiseksi, on välttämätöntä tuottaa:
  - asentajien ja hitsaajien pätevyystestaus;

  . Haluan lisätä: - olla lukematta foorumeilta huonoja neuvoja, mutta lukea tämä valmistajien ja ohjeiden koodi

  Putkien asentaminen katon läpi

  Putken asentaminen katon läpi tapahtuvan putken kulkua varten on tehtävä tietyissä tapauksissa, esimerkiksi silloin, kun putkilinja lämpölaajentuu. Ja huomioi, että linjan asennusta tarvitaan linjan suunnitteluvaiheessa. Kaikkien käyttövolyymien huomioon ottaminen ei saa olla vain uuden putkilinjan asettamista vaan vanhojen viestien korvaamista.

  Putkilinjan seinien läpi ja päällekkäisyydet muodostavat muodonmuutoksen jännitysten pääkohdan. Tällaisissa paikoissa putki altistuu kemialliselle ympäristölle ja mekaanisille kuormille. Tällaisissa olosuhteissa SNIP-putkistojen rakennuskoodeissa annetaan lisärakennetietoja, joita kutsutaan hihoiksi. Mitä he edustavat ja miksi heidät on asennettava, käsitellään yksityiskohtaisesti jäljempänä.

  Laite putken siirtämiseksi seinän läpi on tärkeä elementti ja se suorittaa seuraavat toiminnot:

  • mekaaninen;
  • suojelu;
  • vedenpitäväksi;
  • palontorjunta;
  • terveys.

  Lisäksi tämän elementin avulla on mahdollista lisätä päälinjan käyttöikää ja helpottaa rakenteellisten rakenteiden vaihtoa.

  Holkki on järjestetty seuraavasti:

  1. jossa käytetään teräsrakennetta;
  2. pakkaukset pehmeästä, liekinkestävästä materiaalista.

  Putken läpivienti on putkimaisten tuotteiden muodossa. Ja rakenteiden välinen vapaa tila on täynnä tulenkestävää materiaalia. Sen ei tarvitse olla rakenteeltaan jäykkä. Tämä on välttämätöntä, jotta putken lämmittämisen aikana se alkaa muuttaa sen mittoja ja kovaa materiaalia voi vahingoittua.

  Edellä olevissa järjestelmissä on selvää, että valtatie voi kulkea minkä tahansa rakennuksen kautta kahteen tasoon. Joten lattian päällekkäisyys leikkaa pystysuorat verkot (nousijat) ja seinät - johdot, jotka kulkevat horisontaalisesti. Esitetyssä kuvassa on esimerkki osan laitteesta, ensin lattiasta ja sitten seinästä.

  Sekä ensimmäisessä että toisessa tapauksessa osien kannen on oltava kiinteästi kiinnitetty. Piiputuotteen pitäisi liikkua vapaasti. Kotelon halkaisija yhdessä ja toisessa tapauksessa on oltava 10 mm suurempi kuin putkilinjan halkaisija. Ja itse kansi on kiinnitetty tiukasti läpivientireikään.

  Kasetin viivan asentaminen ja poistaminen suoritetaan laskemalla sen korkeus, johon kytkimellä on. Vuorauksen pituuden on oltava 20 mm suurempi kuin päällekkäisyyden paksuus. Jos et noudata tätä kohtaa, on allaolevissa kerroksissa riski vedestä.

  Onko linjaliikennelaitteisto tarpeen?

  1. Polymeeriputki muuttaa sen kokoa lämpötilan vaikutuksesta johtuen. Laajentumisen lisäksi se voi liikkua. Suojauksen estämiseksi ja tarvittavan vapaan tilan luomiseksi SNIP suosittelee hihojen käyttöä. Nämä välineet putkien kulkiessa seinien ja kattojen kautta mahdollistavat rakenteen eheyden säilyttämisen asennusvaiheiden aikana ja merkittävien lämpötilamuutosten avulla.
  2. Myös SNIP toteaa, että laite putkien kulki- miseksi seinien ja kattojen läpi mahdollistaa purkamisen ilman rakenteen tuhoamista.
  3. Suojan asennus putkien kulkiessa seinien, lattian tai pohjan läpi estää hajujen tunkeutumisen ja hyönteiset läheisiltä tiloilta.

  SNIP: n mukaan vuoria suositellaan asennettavaksi vain tietyissä tapauksissa. Ei aina asennusta kutsutaan tarkoituksenmukaiseksi. Myös putkituotteiden välistä vedenpitävää materiaalia suositellaan niissä tilanteissa, joissa patruuna asetetaan päällekkäin menevän läpi.

  Harkitse, millaisia ​​kuoret ovat

  Putkien läpivientit SNIP: n vaatimusten mukaisesti eroavat valmistusmateriaalissa. Lisäksi laitteen koko putkilinjan kulkiessa seinän tai väliseinän läpi on myös erilainen.

  Kaikki nämä indikaattorit riippuvat rakennetun rakenteen parametreista. Esimerkiksi holkin sisähalkaisijan koon on oltava suurempi kuin linjan paksuuden koko 20 mm.

  Putken läpivientiholkin koko riippuu myös asennustyypistä. Ulkonema, joka täytyy välttämättä tapahtua huoneissa, joissa vedenpinnan indikaattori voi olla vaakatason yläpuolella, piilotettu asennus tekniikka ei ole tarpeen suorittaa. Mutta SNIP: n vaatimusten mukaisesti, jos asennus suoritetaan avoimen menetelmän avulla, laitteen mittojen on täytettävä tilojen ominaisuudet.

  Samat SNIPa-säännöt toteavat, että rengasmaisen tilan koko on oltava sellainen, että se soveltuu tulenkestävän tai vedenpitävän materiaalin asentamiseen. Lisäksi on tärkeää huomata, että SNIP: n säännöt korostavat, että laitteiden koko, jotka kulkevat seinien tai lattiojen läpi, ei saa muodostaa esteitä päärakenteen vapaalle kulkemiselle. Tämä on korjauksen edellytys.

  Lattian sisähalkaisija putkien pitämiseksi katossa ei saa olla viisi tai kymmenen millimetriä suurempi kuin lämmitysputken ulkohalkaisija.

  Käyttöominaisuudet

  Linerille käytettiin putkimaisia ​​kappaleita. Paras vaihtoehto näille asiantuntijoille kutsuu terästä tai polymeeriä. Materiaalin valinta vaikuttaa rakenteeseen. Joten esimerkiksi betoniteräksille on järkevää laittaa elementtejä, jotka eivät ole vaikeita betonisekoituksia tehdasolosuhteissa seinäpaneelien valmistukseen ja rakennustyömailla lämmityslinjojen asennuksessa.

  Teräsholkin asentaminen reikään käsittelemättä päätyosia ei ole sallittua. Asennuksen aikana voit vahingoittaa polymeeristä valmistettua putkimateriaalia. Jos asennat patruunan muiden materiaalien seinään, sinun on otettava huomioon niiden pieni tarttuvuus sementin liuoksella.

  Ota patruunarakennuksen katemateriaali ei ole suositeltavaa. Tällöin havaitaan polymeerin heikko reaktio rasvaisille materiaaleille.

  Tulen leviämisen estämiseksi on suositeltavaa asentaa erityiset palonrajat lämmitysputkiston ja seinien ja lattioiden leikkauspisteeseen.

  Putken ominaisuudet

  Putken asennuspaikan asennuspaikka seinän tai päällekkäisyyden kautta holkissa riippuu siitä, millainen yhteys on asetettu. Jokaisella lajilla on omat ominaisuutensa. Rakennuksen luotettavuuden varmistamiseksi nämä erot tulisi ymmärtää tarkemmin.

  putkityöt

  Katso video

  Jos tämän järjestelmän tiiviste on valmistettu terästuotteista, se on suojattava seinän tai katon yhteisvyöhykkeeltä kosteutta kestävällä pinnoitteella. Jos linja on tarkoitettu kylmään veteen, sinun on asennettava erityinen lämpökansi. Tämä estää kondensoitumisen pinnalla, joten järjestelmä kestää kauemmin.

  Jos polymeeriset tai yhdistetyt putkistotuotteet otetaan käyttöön, seinämän kulutusyksikön järjestelyn aikana on tarpeen tutustua valmistajan suosituksiin, jotka ovat kiinnitettyinä valmistettuihin tuotteisiin.

  Jos pohjavesipaineen vaara on kotelon sisäänkäynnin alueella, käsityöläiset suosittelevat vesitiiviiden patruunoiden sijoittamista reikään, joka estää vettä pääsemästä kellariin.

  Viemäriverkot

  Valurautaisten tuotteiden valmistussolmu eroaa muista materiaaleista. Tosiasia on, että valurauta ei tarvitse olla varustettu meluneristyksellä ja vahvistuksella.

  Seinässä oleva muovista valmistettu tyhjennysverkko tarvitsee teräksestä valmistetun patruunan. Asennuksen pituuden tulee olla 15-20 mm suurempi kuin sama putken ominaisuus, ja sen pituuden on oltava 2-3 cm suurempi kuin seinän leveys. Laite on vedenpitävä katon tai seinän läpi kulkevassa kohdassa. Kappaleen osa suljetaan sementtiliuoksella.

  Höyrylämmitys

  Lämmityskaapelin läpivienti on olennainen osa. Tämä johtuu metallirakennusten lämpötilan vaikutuksen muodonmuutoksesta ja putkilinjan suorista osista aiheutuvasta rasituksesta, jonka lämpötila laskee merkittävästi. Nämä tekijät aiheuttavat rakenteen halkeamia ja voivat myös poistaa sen käytöstä.

  Huuhtelulaitteen asennus ja sijainti lämmitysputkissa ovat samat kuin kuumavesijärjestelmissä. Jos ne kulkevat sisäseinän läpi, voit asentaa valtatie ei ole terästä. Tällaisissa tapauksissa sopivat muoviset tai yhdistetyyppiset vaihtoehdot eri valmistajilta.

  Tällaisten järjestelmien spesifisyys on yksittäisten kiinnittimien läsnäollessa, joihin kuuluu holkki putkien lämmittämiseksi. Useimmille valmistajille nämä elementit erottuvat suurella valmistettavuudella ja luovat kaikki edellytykset halutulle putkilinjan indikaattorille, mikä johtuu eri indikaattoreista eri valmistajien muovin lisääntymisestä ja muodonmuutoksesta.

  Savupiipujärjestelmät

  Putkien asentaminen savupiippuun on suoritettava tiukasti kaikkien rakennusvaatimusten mukaisesti.

  Jos savupiippu on valmistettu teräksestä, asennus kupin reiän läpi vaatii asennuksen onton kuoren, jonka valmistukseen käytetään sinkittyä rautaa. Lisäksi ylä- ja pohjaosat eristetään levyltä, joka suojaa tulta vastaan.

  Jos palavaa materiaalia käytetään savupiippujen rakennusteknisten rakenteiden asennuksessa, ulkopuolelta on myös ontelon on eristettävä tulenkestävällä eristyksellä.

  Basalttikuidut tai asbestit ovat erinomaisia ​​tällaiselle asennukselle. Paloturvallisuuden kannalta on kiinnitettävä erityistä huomiota savupiipun aukon asentamiseen kattoon. Ja on erittäin tärkeää asentaa asianmukaiset sääntelyvaatimukset asennettaessa savupiipun koteloa.

  Tehtävät, jotka valaisimen on ratkaistava

  Asennettaessa tämän rivin minkä tahansa osan tulisi tehokkaasti selviytyä seuraavista tehtävistä:

  • luotettava suoja murtumaa vastaan ​​tai tapauksissa, joissa maantieyhteydet alkavat vuotaa, joten mahdolliset vahingot eivät aiheuta suurta vahinkoa rakennukselle;
  • vyöhykkeellä, jossa valtatie kulkee, patruunan on suojattava tiukasti verkon pintaa mekaaniselta vaikutukselta, ympäristön altistuksesta ja muodonmuutoksesta;
  • kasetin aukko järjestelmän kuljettamiseksi on suojattava luotettavasti äkillisiltä lämpötilan muutoksilta, jotka itsessään toimivat vahingollisesti rakennettuun valtatiein.
  • järjestelmän asennusreikään sijoitetun kasetin tulee olla rakenteen luotettava suoja tarpeen vaatiessa purkamista nopeasti.

  Kun ostat näitä laitteita, sinun on muistettava, että sinun pitäisi ottaa yhteyttä vahvistettuun valmistajaan. Vain tässä tapauksessa saat takuun ostettujen tavaroiden laadusta.

  Sinun täytyy ymmärtää, että hihassa käytetty raha ei ole suuri, ja sen edut ovat valtavat. Se ei ainoastaan ​​helpota korjaustöitä, vaan myös auttaa pitämään putken käyttöikää ja siten säästää suuria korjauskustannuksia.

  Jotta asennettava osa olisi luotettavasti kiinnitettävissä ja putkimainen tuote ei jiggle siinä, on parempi ostaa tavallisen GOST-tuotteen moottoriteille. GOST: n mukaisen kasetin tilavuuden on välttämättä vastattava putken tilavuutta.

  Jos et ole varma valitsemastasi oikeellisuudesta, on parempi pyytää asiantuntijoilta asennusapua. Ne auttavat rakentamaan korkealaatuista rakennetta, joka toimii yli kymmeneen vuoteen.

  Polymeeriputkistojen kulkuominaisuudet rakennusten rakenteiden kautta

  V. A. Ustyugov, Cand. tehn. Tiede, valtion yksikön yritys "Scientific Research Institute Mosstroy"

  A. A. Otstavnov, Cand. tehn. Sci., Johtava tutkija, GUP "tieteellinen tutkimuslaitos Mosstroy"

  V. E. Bukhin, Cand. tehn. Sciences, TC NPO "Stroypolimer"

  Käytössä on sisäisten putkijohtojen (lämmitys-, kylmä- ja kuumavesisäiliöiden, kaasuputkien, viemärijärjestelmien ja viemäriputkien) putkistoja, joilla on erilaiset materiaalin lujuus ja pintakestävyys (teräs, kupari ja erilaiset polymeerit).

  Jotkut näistä putkista ovat lähes aina lattian, seinien, väliseinien ja perustusten paksuus. Esimerkiksi kohoajille tämän osan pituus voi olla korkeintaan 10% (vierekkäisten kerrosten lattioiden välinen etäisyys on 3 m ja lattian paksuus 0,3 m). Edellä mainitut rakennuselementit voivat olla sekä kiinteitä (teräsbetonia, tiiliä jne.) Että suhteellisen pehmeitä (puu, kipsi, kuiva kipsi jne.) Rakennusmateriaaleja.

  Tältä osin ennen sisäisten putkijohtoverkkojen asentajien on aina oltava kysymyksiä [1], jotka liittyvät polymeeriputkistojen kulkuun rakennusten rakenteiden kautta:

  - miten pehmeän polymeeriputkiston pitkäkestoinen lujuus vaikuttaa sen suoraan kosketukseen kiinteän rakennusmateriaalin kanssa;

  - miten pehmeän rakennusmateriaalin elementin suora kosketus kiinteän materiaalin putkistoon vaikuttaa vahvuuteen.

  Nämä kysymykset johtuvat siitä, että on aina tärkeää tietää, miten se on yksinkertaisempi, halvempi ja luotettavampi rakennusten ja putkistojen elementtien ongelmatonta palvelua varten, jotta niiden risteykset rakennetaan rakennusten rakenteisiin. Monien sääntely- ja kirjallisuustietojen analyysi ei anna riittävän vakuuttavaa vastausta esitettyihin kysymyksiin.

  Niinpä SNiP 3.05.01-85: ssä ("Sisäiset terveys- ja tekniset järjestelmät"), joka on kaikkien Venäjän merkitys sisäisten järjestelmien asennussääntöjen suhteen, ei ole suosituksia putkien rakentamisesta rakennuselementtien kautta, lukuun ottamatta seuraavia: "eristämättömät lämmitysjärjestelmien putket, lämmönjakelu, kotitalouksien kylmä ja kuuma vesi ei saa olla rakennusten pinnan vieressä ", samoin kuin" kipsin tai pinnoitteen pinnasta eristysputkien akselille, jonka halkaisija on th ehdollisen siirron 32 mm mukaan lukien, kun annetun avoin on oltava välillä 35 ja 55 mm, joiden halkaisija on 40-50 mm - 50-60 mm ja joiden halkaisija on yli 50 mm, - vastaanotetaan työasiakirjan. " Sisäisten vesihuoltojärjestelmien ja vesihuoltojärjestelmien suunnittelustandardien mukaisten rakennusten elementtien leikkauspisteiden ja kansallisen standardin SNiP 2.04.01-85 ("Sisäinen vesihuolto ja rakennusten viemäröinti") säännöt eivät ole riittävän ilmi. Jakso 17 sisältää ohjeita, joiden mukaan:

  - nousuputkien kulkutiet kattojen läpi on suljettava sementtilaastilla koko katon paksuuden yli (17.9d kohta);

  - 8-10 cm: n päällekkäisyydelle (vaakasuoralle haaraputkelle) ylittävän nousuputken lohkoa on suojattava 2-3 cm paksuisella sementtilaastilla (kohta 17.9d);

  - ennen kuin se tiivistetään nousuputkesta putkiliuoksella, se on käärittävä valssaamattomalla vedeneristysmateriaalilla ilman rakoa (lauseke 19.9e). Tämä ilmoitus koskee kuitenkin vain viemäriputkia. Rakennuselementtien putkilinjan risteysten järjestämistä koskevien erilaisten sääntelysuositusten tarkastelu osoittaa, että ne ovat hyvin puutteellisia ja joskus myös ristiriitaisia.

  Joitakin suosituksia putkilinjan risteysten järjestämisestä rakennusten eri osiin on saatavana kaikkiin venäläisiin sääntöihin ja osastojen teknisiin suosituksiin. Ne ulottuvat pääsääntöisesti tiettyjen sisäisten järjestelmien suunnittelusta ja asennuksesta tietyn tyyppisestä putkesta.

  Jotkut säännöt sisältävät yleisiä suosituksia. Esimerkiksi SP 40-101-96 ("Polypropeeniputkien suunnittelu ja asennus" satunnaiskopolymeeri ") toteaa (kohta 4.5), että "kun putki kulkee seinien ja väliseinien läpi, sen pitäisi olla vapaa liikkua (asennus linjojen ja et ai.). Putkistojen piilotetulla putkistuksella seinän tai lattian muotoiluun olisi annettava mahdollisuus putkistojen lämpötilan venymiseen. " Tällöin tarkoitetaan polypropeeniputkistoja. Muissa säännöissä annetaan suosituksia metallipolymeeriputkien putkistoihin. Esimerkiksi kohdassa 5.7. SP 41-102-98 ("Metallipolymeeriputkia käyttävien lämmitysputkistojen suunnittelu ja asennus") todetaan, että "on välttämätöntä antaa putkille hihnat läpi rakennusten rakenteita. Vuorauksen sisähalkaisijan tulee olla 5-10 mm suurempi kuin asetettavan putken ulkohalkaisija. Putken ja vuorin välinen rako on suljettava pehmeällä, palamattomalla materiaalilla, joka sallii putken liikkeen pitkittäisakselin suuntaan "(kuva 1).

  Toinen sääntöjen SP 40-103-98 ("Metallipolymeeriputkien kylmä- ja kuumavesijärjestelmien suunnittelu ja asennus") kohdassa 3.10 todetaan, että "rakennusrakenteiden kautta tapahtuvaa kulkua varten on välttämätöntä antaa muoviputkia. Kotelon sisähalkaisija on 5 - 10 mm suurempi kuin asennettavan putken ulkohalkaisija. Putken ja kotelon välinen rako on suljettava pehmeällä, vedenpitävällä materiaalilla, joka sallii putken liikkeen pitkin pituusakselia. " Kuten näette, lähes samoja suosituksia annetaan. Vain "holkki" kutsutaan "koteloksi" ja osoittaa materiaalin, josta se tulisi tehdä. Metallipolymeeriputkien osalta on muita suosituksia. Näin ollen kappaleessa 2.20 TP 78-98 ("Tekniset suositukset metalli-polymeeriputkien rakennusten sisäisen vesihuoltojärjestelmän suunnittelusta ja asennuksesta") kohdassa 2.20 todetaan, että "veden läpikulku MPT: stä rakennusrakenteiden kautta olisi tehtävä metalli- tai muoviputkista". Ja kirjaimellisesti seuraavassa kappaleessa 2.21 rajoitetaan materiaalia: "MPT-vesijohtoputken nousuputkien päällekkäisyydet on tehtävä ylimääräisen päällysteen yli ulottuvilla teräsputkilla, joiden korkeus on vähintään 50 mm". Samassa asiakirjassa "Korjaustyöt" -osiossa (lauseke 5.9) todetaan, että "putken ja kotelon välisen tiivisteen heikkenemisen vuoksi rakennustekniikka on pakko liimata liinavaatteella tai muulla pehmeällä materiaalilla". Tässä tietenkin tulee kysymys: millainen upotus on kyse? Säännöksiä on jossain määrin vastannut tähän kysymykseen. Esimerkiksi TP 83-98: ssä ("Tekniset suositukset polypropeeniputkien ja -varusteiden rakennusten sisäisten viemäröintijärjestelmien suunnittelusta ja asennuksesta") on osoitettu (kohta 4.26), että "niissä paikoissa, joissa jätevedenvaimennimet kulkevat lattian läpi ennen upottamista liuoksella, vedenpitävä materiaali ilman rakoa, jotta putkilinjan purkaminen voidaan mahdollistaa, kun se korjaa ja korvaa lämpötilan pidentämisen. " Polypropeeniputkien ja -laitteiden rakennusten jätevesien sisäisten vesihuoltolaitteiden suunnittelua ja asennusta koskevissa ohjeissa on sekä vesihuoltoa että viemäröintiä koskevia osia. Jäteveden osalta on osoitettu (s. 3.2.20), että "polypropeeniputkistojen kulku rakennusten rakenteiden kautta tulee tehdä linjojen avulla, jäykän materiaalin (teräsrakenteiden, putkien jne.) Sisäpuolisten läpimittojen tulisi ylittää muoviputken ulkohalkaisija 10 -15 mm. Rengasmainen tila on suljettava pehmeällä, palamattomalla materiaalilla, jotta putkilinjan aksiaalinen liike ei estyisi sen lineaaristen lämpötilamuodostumien aikana. Sen sijaan, että jäykät hihat ovat, on myös mahdollista kääriä polypropeeniputkia kahdella kerroksella katemateriaalia, lasi, toli, jonka jälkeen ne pukeutuvat merkkijonoineen, jne., Materiaalia. Vuorauksen pituuden on oltava 20 mm suurempi kuin rakennuksen paksuus. " Veden syöttöputkien kulkua rakennusaineiden kautta ei ole annettu tietoja. On käynyt ilmi, että polypropeeniputkien ja rakennusten elementtien putkilinjan leikkaus voidaan täysin varustaa ilman hihojen (koteloiden) käyttöä. Kansalliset asiakirjamääräykset СН 478-80 ("Muoviputkien vesi- ja viemärijärjestelmien suunnittelua ja asennusta koskevat ohjeet") todetaan (kohta 3.16), että "rakennusten perustusten ja muoviputkistojen risteyksessä on oltava teräs- tai muovikotelo. Kotelon ja putkilinjan välinen rako suljetaan valkoisella köydellä, joka on kyllästetty liuoksella, jossa on pieni molekyylipainoinen polyisobutyleeni bensiinissä suhteessa 1: 3. Samaa upotusmuotoa olisi sovellettava tapausten päihin. Jos kuoriutunut köysi tai lanka kiinnitetään aukkoon, muoviputki on käärittävä PVC-kalvolla tai muovikalvolla, jossa on 2-5 kerrosta. Se voidaan tiivistyä asbestimateriaalilla (kangas, johto) ja hernite tiivistää kotelon päät. " Rakennuskoodissa todetaan myös (kohta 4.6), että "rakennusten rakenteiden läpi kulkevissa kohdissa muoviputket on sijoitettava tapauksiin. Kotelon pituuden on oltava 30-50 mm suurempi kuin rakennuksen paksuus. Liitosten sijainti ei ole sallittu. " Valitettavasti tapauksen pituuden lisäksi asiaankuuluvat tiedot siitä, mistä materiaalista asia on peräisin, ei ole seinien paksuutta eikä muita ominaisuuksia. Sääntöjen SP 408-200-2000 ("Polymeerimateriaalien vesihuolto- ja viemäröintijärjestelmien suunnittelu ja asennus"), jotka korvaavat SN 478-80: n, kaikki tiedot putkilinjan risteyksistä rakennusten osiin puuttuvat kokonaan. Me yhtenä näistä sääntöjen kehittäjistä selitämme suositusten puutetta putkilinjan risteysten järjestämisestä rakennusten elementteihin seuraavasti. Koska SP 40-102-2000: ssa on yleisiä määräyksiä, oletettiin, että yhteisyrityksessä määritellään tiettyjen tyyppisten putkistojen erityisten järjestelmien (kylmävesiputket, kuumavesiputket, vesijohtovedet, jätevedet, sisäiset viemärit) suunnittelua ja asennusta koskevat erityissäännöt (silloitettu polyeteeni, polyvinyylikloridi, polyeteeni jne.). Tällaisten sääntöjen laatimisessa olisi mahdollista ottaa huomioon rakennusten tilojen ominaisuudet sekä miten ja missä reiät on valmistettu putkilinjoja rakennusten rakenteiden risteyksestä. Loppujen lopuksi, kattojen, seinien ja väliseinien reiät voidaan valmistaa täydellisesti rakennuspaikalla tai tehdasvalmiudessa. SNiP: ssä 23-03-2003 ("Suojaus kohinaa vastaan") on melun vähentämiseksi suositeltavaa siirtää putkilinjat katon läpi kuumentamalla hihoja tiivistämällä aukko joustavalla materiaalilla, mutta valitettavasti tämä koskee vain lämmitysjärjestelmiä.

  Putkien asentaminen seinille ja lattioille

  Kuitenkin muut sisäiset putkistot ovat myös merkittäviä melun lähteitä [2]. Vastaava järjestely [3, 4], esimerkiksi viemäriputkistot rakennusrakenteiden kautta (kuviot 2, 3 ja 4), vähentää huomattavasti niistä tulevaa kohinaa (kohinataso heijastuu lukuihin nuolten lukumäärän mukaan). Niinpä joidenkin säädösten tutkiminen uskoo meille, että yksimielisyyttä pakollisista vaatimuksista matkojen järjestämiseksi ei ole vielä muodostunut. Tämä on ymmärrettävää, koska metalli- ja polymeeriputkilinjan leikkausolosuhteet ovat hyvin erilaisia: tämä on rakennuselementtien materiaalia (betonia, tiiliä, puuta jne.) Ja erilaisia ​​elementtejä (kuormittavia seiniä ja olohuoneen osia, kylpyhuoneita ja säätiöitä sekä lattiat ). On myös tärkeää, mitkä elementit (seinät, lattiat jne.) Ylittävät putkilinjat, joissa tilat on valmistettu (kylpyhuone, olohuone jne.) Ja minkälaista asennusta (sisä- tai ulkotiloja). Rinnakkaiskohtien kustannustehokkaan järjestelyn kriteerit, joiden täyttyminen yksinään takaa minkä tahansa putkiston saniteettiteknisen ja teknisen järjestelmän luotettavan ja kestävän toiminnan, riippuu näistä tekijöistä kussakin yksittäistapauksessa.

  Kuten edellä todettiin, kirjallisuudessa näitä asioita ei käytännössä kiinnitetä huomiota. Tarve varustaa putkilinjat linjojen kanssa risteyksessä yksittäisten elementtien rakennuksia voidaan perustella useilla tekijöillä.

  Suorat osat, esimerkiksi muoviputkista valmistetut nousijat, ovat hyvin herkkiä lämpötilan muutoksille ja pystyvät liikkumaan merkittävästi. Ilmeisesti on välttämätöntä asentaa linjat täältä. Tämä mahdollistaa olosuhteiden luomisen putkien vapaan liikkumisen kannalta, mikäli niiden lämpöerotukset aiheuttavat mahdolliset asennus-, käyttö-, kausiluonteiset tai päivittäiset lämpötilaerot. On kuitenkin myös mahdollista estää polymeeriputkistojen liikkuminen rakennusteknisten elementtien sisällä. Tätä varten on tarpeen järjestää kompensaattorit niihin siten, että ne poiste- taan kokonaan polymeeriputkiston liikkumisesta rakennuselementtiin.

  Ilma-aluksen melun leviämisen järjestelmä viemäriputkesta kovaa kulkua katon läpi

  1 - päällekkäisyys; 2 - nuolet osoittavat ääniaaltoja - melua; 3 - pääseinä; 4 - viemäriverkko; 5 - kiinnityspidike; 6 - koristeellinen väliseinä; 7 - kova (betoni) irtisanominen

  Järjestelmä, jossa ilmaa aiheuttavan melun leviäminen viemäriputkesta kimmoisa kulkee katon läpi

  1 - päällekkäisyys; 2 - koristeellinen väliseinä; 3 - viemäriverkko; 4 - kiinnityspidike; 5 - pääseinä; 6 - nuoli osoittaa ääniaallon - melu; 7 - kova (betoni) upotus; 8 - joustava tiiviste

  Viemärikaiviputken ja nousuputken kautta kulkevan osuuden ja päällekkäisyyden kautta

  1 - nousuputki; 2, 5 - tiivistää kanavan; 3 - päällekkäisyys; 4 - haara putki; 6 - seinä

  Muissa tapauksissa on asennettava holkki rakennuselementtiin, kun polymeeriputki kulkee sen läpi, joten tarvittaessa on mahdollista purkaa tietty putkilinja tuhoamatta tätä elementtiä. Tämä kriteeri ei tietenkään ole yksiselitteinen. Jos tarve määrätään ylivoimaisen esteen vuoksi, käytännön mukaan tällaiset tapaukset ovat erittäin harvinaisia. Ja varustamalla jokainen rakennuselementti (monista miljoonista) vuorauslaitteilla ei ole suositeltavaa. Jos pidämme mielessä, että polymeeriputkiston täydellinen korvaaminen (jonka käyttöikä esimerkiksi kylmävesijärjestelmissä on 50 vuotta ja 25 vuotta lämmityksessä), tällaisten hihojen käyttäminen ei myöskään ole ilmeinen.

  Rakennuselementteihin asennettujen putkien ja holkkien välisen tilan pakollisen päättymisen vaatimus on varmasti totta. Tämä on tehtävä, jotta hajujen ja hyönteisten tunkeutuminen huoneesta toiseen ei riipu. On selvää, että hyönteiset (bugit ja torakat) eivät saa tunkeutua naapuriin. Ei myöskään ole toivottavaa siirtää niitä esimerkiksi keittiöstä mihinkään huoneeseen.

  Kuinka toteuttaa tällainen tiiviste? On selvää, että putken ja holkin välissä oleva väliseinä voidaan tiivistää sellaisella materiaalilla, josta se on mahdollista, eikä vaadi tiiviyttä. Mutta jos holkki on päällekkäisyydessä, todennäköisesti tiivisteen tiiviyden varmistaminen on pakollinen vaatimus. Tämä johtuu siitä, että onnettomuuden sattuessa esimerkiksi vesiputkiston kuumennusjärjestelmän nousuputkesta MP-putkista veden ei tule kulkea putken ja holkin välistä rakoa alempaan lattiaan. Hihojen mittojen ja päällysteen ulkonemien suuruuden määrittämisestä rakennuselementin yli pitää pitää mielessä tällaiset näkökohdat:

  - vaatimus siitä, että holkki työntyy 50 mm: n yli päällekkäisyydestä, ei välttämättä ole tarpeen kaikissa tapauksissa;

  - on mahdollista sopia tällaisesta arvosta tiloissa (esim. kylpyhuoneissa tai suihkuhuoneissa: ne yleensä tarjoavat vedenpitävyyden lattian alle), jossa on mahdollista nostaa vuotavan veden taso tämän puhtaan lattian yläpuolella. Samanaikaisesti holkin tiivistäminen putkilinjan ympärillä on oltava hermeettinen;

  - joissakin tapauksissa on tarpeeksi, jos holkki työntyy 5-7 mm lattiasta;

  - hylsyn liiallinen ulkoneminen septumin yläpuolelle on tuskin suositeltavaa. Mitä lyhyempi holkki, sitä vähemmän se on sen kustannus ja näin ollen sen asentamisen kustannukset. Ilmeisesti olisi aivan tarpeeksi, että viimeistelytoimenpiteitä (kipsi, maalaus, tapetit, laatat, jne.) Ei olisi esteitä;

  - On selvää, että nämä näkökohdat koskevat täysin holkin uloketta katon yläpuolella.

  Vuorauksen ja polymeeriputken välinen rako on valittava siten, että se voidaan korjata asianmukaisesti. Vuorien sisähalkaisijoilla tulisi myös sallia sellaisten putkien osien vapaa kulku, jotka on tarkoitus korvata esimerkiksi hätätilanteissa. Tätä varten niiden on oltava suurempia kuin näiden osien ulkohalkaisijat. Hihojen materiaalista on pidettävä mielessä seuraavat näkökohdat. Kokemus osoittaa, että hihat on valmistettu teräs- ja muoviputkien palasista sekä tällaisista rullaneristysmateriaaleista, kuten kattopuhaltimesta. Käytössämme (viime vuosisadan 60-luvulla Moskovan naapurustot 18 ja Khoroshevo-Mnevniki) on ollut tapauksia, joissa käytettiin patruunoita (vaikka se oli teräsvesikuumennusputkilla). Materiaalin on tarjottava kiinteän tiivisteen mahdollisuus rakennusrakenteessa. Teräshihnoissa ei ole epäilyksiä betoniterästeissä. Ne voidaan helposti betonoitua sekä betonitehtaan olosuhteissa (seinien ja lattioiden raudoitettujen betonipaneelien valmistuksessa) että suoraan rakennustyömaalla putkijärjes- telmän asennuksen aikana käyttäen sopivaa muottirakennetta. Muista materiaaleista valmistetuissa hihoissa on etulyöntiasema teräsholkissa, koska niissä ei ole teräviä reunoja ja haaroita, jotka voidaan naarmuuntua ja leikata esimerkiksi muoviputkiin, mikä on erityisen vaarallista erityisesti paineputkistoille. Tästä syystä teräksisten hihojen päitä on käsiteltävä erityisellä tavalla. Reunoillaan olevat seinät on taivutettava ulospäin (sytytettyinä) ja ne on poistettava niistä (kelaus). Muista materiaaleista valmistettujen vuorausten osalta on myös muistettava, että lähes kaikilla muoveilla ei ole riittävää tarttumista sementtilaastiin.

  Materiaalista riippumatta puukerrosten elementteihin voidaan varmistaa kiinteä tiivistys vain erityisillä menetelmillä. Tällaisten rullaimateriaalien käyttö rodoideina ei ole toivottavaa. Loppujen lopuksi tällaisilla materiaaleilla voi olla öljykomponentteja, joiden kosketusta muovilla ei voida hyväksyä.

  Holkkien materiaali ei saisi vaikuttaa palon leviämiseen huoneesta toiseen, mikä liittyy vain yhteen tekijöihin - paloturvallisuusvaatimusten täyttymiseen. Kirjallisuudessa on tietoja tästä asiasta [5]. Valitettavasti tämä aihe (millaisista tiloista ja mistä järjestelmistä voimme puhua) menee paljon tämän artikkelin soveltamisalan ulkopuolelle. Sitä voidaan harkita tulevaisuudessa. Olisi asetettava vaatimuksia siitä, että pohjaveden läpäisevyyden tiukkuus kellariin olisi asetettava putkien läpiviemiseen pohjien läpi. Sinun tulisi myös harkita säätiön ja putkilinjan epätasaista saostumista. Tämän vuoksi hihojen (koteloiden) sisähalkaisijan on oltava 200 mm suurempi kuin putkilinjan ulkohalkaisija, СН 478-80 mukaisesti. Luonnollisesti hihojen mitat määräytyvät käytetyn putkilinjan asennuksen menetelmällä. Jos putki suljetaan esimerkiksi koristeellisella paneelilla (piilotettu asennus), ei ole tuskin tarvetta arvioida holkin liiallista ulkonemaa septumin yli. Toinen asia, kun holkki on näkyvissä (avoin asennusputki). Tällöin on käytettävä mattoja, jotka eivät heikennä huoneen sisustusta. Lopuksi on syytä huomata, että artikkelissa käsiteltyjen säännösten pitäisi kannustaa suunnittelijoita ja asentajia toimimaan vastuullisemmin polymeeriputkien kulkutietojen rakentamisessa rakennusteknisten rakenteiden kautta, mikä vaikuttaisi positiivisesti asennuksen laatuun ja niiden myöhempään toimintaan.

  kirjallisuus

  1. Otstavnov A. A., Bukhin V.E. Tietoa asuinrakennusten elementtien polymeeriputkistojen kulusta // Putkilinjat ja ekologia. 2004. № 3.

  2. Ustyugov V. A., Otstavnov A. A. // Putkityöt. 2005. № 5.

  3. Ustyugov V. А., Otstavnov A. А... Putkituotteiden valinta sisäisten viemärijärjestelmien laitteille // Tekhnologiya stroitelstvo. Nro. 36.

  4. Ustyugov V.A., Otstavnov A. A., Rakennusten saniteettiteknisten laitteiden melusta, Sok. № 3.

  5. Muoviputket, niiden ominaisuudet ja soveltamisala. NGP / prof. Voronov Yu. V. ja prof. Zhurov V.N.M., 2000.

  A. A. Otstavnov // Julkisten rakennusten vesihuolto ja vesihuolto //

  Hiha putkien kulkiessa seinän läpi

  Asennettaessa sisäistä putkistoa pääosa on rakennusten rakenteissa: seinissä ja lattioissa. Lämpötilan laajenemiskertoimien erojen vuoksi kysymyksiä syntyy paitsi putkistojen itseoloista, myös ympäröivistä materiaaleista. Kiitotien on oltava turvallisia ja luotettavia. On tärkeää huomata, että ulkoseinille lisätään erityisiä vaatimuksia:
  • tarjota korkealaatuista ja luotettavaa hydroisorptiota;
  • kestää maaperän kuormitusta;
  • kestää kausiluonteisia lämpötilavaihteluita.

  Sisäseinien ja lattiojen osalta useimmissa tapauksissa tarvitaan useampia siviili- ja teollisuusrakennuksia:
  • kompensointikytkimet seinän läpi tapahtuvaa kulkua varten - putkistojen lämpötilan laajenemisen tasoittamiseksi;
  • Palokytkimet - suojaamaan liekin tunkeutumista vierekkäisiin huoneisiin tulipalon aikana.
  Kaikki nämä vaatimukset antavat putken hihan ja holkit kulkea seinien läpi.

  Putkistojen kulkuominaisuudet rakennusten rakenteiden kautta

  Epäasianmukaisesti asennettu putki aiheuttaa mahdollisen hätätilanteen vaaran. Rakennuksen sisäpuolella on suuri määrä erilaisia ​​teknisiä verkkoja. Samojen elementtien kautta rakennuksen voi olla erinomainen materiaalin ja kestävyyden viestintä. Putkilinjan tekniikka rakennusten rakenteiden mukaan riippuu niiden tyypistä ja sen komponenttien materiaalista. Jälkimmäiset voivat olla kuparia, terästä tai erilaisia ​​muoveja.

  Kuinka varmistaa rakennusten ja putkistojen käyttöikä?

  On olemassa useita suosituksia:
  • SNiP-määräysten mukaan eristämättömillä yksiköillä ei saa olla suoraa kosketusta rakennusten rakenteisiin;
  • Vaakasuoraan tyhjennykseen asti suojaan saadaan useita senttimetrejä sisältävä sementtikerros;
  • Työnnä holkit (kotelot) putkistojen ylittämiseen.
  • Ääneneristysominaisuuksien lisäämiseksi käytetään joustavaa materiaalia, joka asetetaan putken ulkohalkaisijaan ja kotelon sisähalkaisijaan;
  • Vedeneristysvuorausta voidaan käyttää vain lattialle;
  • Asennettaessa huomioi säätö epätasaisen kutistumisen: aukot on tiivistetty mastisilla tai tiivisteillä. Lisäksi kotelon sisähalkaisija ylittää putken kaliipin 2 cm;
  • Kuparikomponentit sijoitetaan myös tapauksissa, joissa rakennuksen rakenteen raja käsitellään sementillä, asbestipuissa;
  • Lämpötilan erojen muutoksia kompensoidaan liukuvien tukien avulla, jotka tulisi ottaa huomioon projektin luomisen aikana. Poistoaukosta on asennettu liitos (tee, kulma-osa), joka estää sen poistamista seinämästä.

  Putken reititys lattioiden läpi

  On kaksi pääasiallista varoitusta:
  • Lähellä oleva putkistotila käytettäessä palavaa eristystä on käsiteltävä basaltikuiduilla, joka ei pala.
  • Vähimmäisetäisyys puurakenteisiin tulee olla yli 13 cm.
  Kattoon solmun muodostamiseksi tehdään aukko, alaosa vahvistetaan ja putki kulkee sen läpi. On tärkeää, että komponenttien liitokset eivät ole kattoon ulottuvassa solmussa. Holkki asetetaan haaraan pari senttimetriä. Tila olisi täytettävä basaltikuiduilla. Valmiit tuotteet ovat jo myyty rautakaupoissa, mutta voit tehdä niistä itsellesi ilman mitään ongelmia - ne leikkaavat osia olemassa olevan aukon mukaan.
  Putkilinjan johdotuksessa veden kanssa on välttämätöntä käyttää tiivistysainetta siten, ettei yläkerroksen neste pääse pohjaan.

  Polymeeriputkistojen kulkuominaisuudet rakennusten rakenteiden kautta

  SniP 3.05.01 edellyttää, että putkistolla ei ole suoraa kosketusta rakennuksen pinnan kanssa. Piipun pinnasta putken akseliin vaadittavan vähimmäisetäisyyden on oltava yli 35 mm putkille, joiden halkaisija on 5-32 mm ja yli 50 mm - koko 50-60 mm.
  Ohjeet rakennuksen elementtien leikkaamiseen viestinnän kanssa:
  • Paikkoja vesiventtiilien asentamiseksi lähelle sementtiä koko paksuuteen (SNiP 2.04.01).
  • Sementtiliuosta käsitellään 10 cm: n limityksen yläpuolella olevan alueen kanssa, kerroksen tulisi olla pari senttimetriä 2-3 cm.
  • Putket on käärittävä vedeneristysmateriaaliin, lukuun ottamatta aukkoja, ja ne on kääritettävä vasta sitten.
  • Varmista, että otat huomioon putkien lämpötilan venymän.
  • Kun putki kulkee päällekkäin, varmista sen vapaa liikkuminen, ts. aseta liner. Lisäksi niiden sisäisen kaliipin tulisi olla 5-10 mm suurempi kuin putken koko. Tila on tiivistetty pehmeällä materiaalilla, jolla ei ole syttyviä ominaisuuksia, jolloin putki voi liikkua vapaasti. Suojakotelo voi olla valmistettu muovista tai metallista.
  Lisävaatimukset riippuvat putkiston tyypistä ja huoneen tarkoituksesta, asennusmenetelmästä.
  Hihoja käytetään seuraavista syistä:
  • Suorat polymeeriputket ovat alttiita lämpötilan muutoksille, mikä vaatii vapaata liikkumista lämmön muodonmuutoksen aikana.
  • Mahdollisuus purkaa, jos putkilinja on vaurioitunut.
  Joissakin tapauksissa vuorausten käyttö rakennustöissä on kuitenkin taloudellisesti perusteetonta. Lisäksi tilan tiivistäminen estää epämiellyttävien hajujen ja hyönteisten esiintymisen. Kun käytetään vuorausta märissä tiloissa, tiivisteen on oltava tiivis: veden ei saa päästä viereiseen huoneeseen aukon kautta.

  Laitteen holkit seinissä ja lattioissa teknisiin verkkoihin

  Holkin on työnnettävä seinän yli. Sinun kannattaa kuitenkin harkita joitain ominaisuuksia:
  • Vakiovarustus on 50 mm: n tuotos, mutta se ei aina ole perusteltua.
  • Tiloissa, joissa mahdollinen vesitaso on puhtaan lattian yläpuolella (kylvyssä), tarvitaan hermeettinen tiivistys holkin lähellä putkilinjaa.
  • Joskus kotelo voi työntyä vain 5-7 mm, koska se ei ole taloudellisesti mahdollista tehdä siitä suurta.
  • Liner ei saisi estää seinien viimeistelyä - jalusta kipsiä, tapettia.
  Rungon tulee tarjota laadukas tiivistemateriaali. Sisähalkaisijan on varmistettava putken vapaa liikkuminen.
  Käytäntö on osoittanut, että vuoraukset on valmistettu polymeeri- tai metalliputkien osista. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää valssattua vedenpitävää materiaalia - ruberoidia. Mutta on syytä muistaa, että niiden koostumus sisältää öljykomponentteja. Puurakenteiden rakenne ei ole toivottavaa.
  Ei-metallisilla hihoilla on etu. Ei teräviä, teräviä päitä, jotka usein naarmuttavat polymeeriputkilinjan komponentteja. Ongelman ratkaisemiseksi teräksisten hihojen reunat työstetään ja irrotetaan. Muovilla ei puolestaan ​​ole hyvä tarttuvuutta sementtilaastilla.
  Seinämän paksuus määräytyy rakenteen tyypin ja tavoitteiden mukaan.

  Savupiipun kulku seinäsolmukäytävän läpi

  Savukankaan asettamiseen käytetään myös holkki. Se on valmistettu putkesta GOST 10704-91 mukaisesti. Suojakotelon ulkoseinissä on ulotuttava katolle 20-25 mm.
  Lisäksi tällä sivulla putken ja holkin välinen rako on suljettava laatuluokan 4 bitumilla.
  Jäljelle jäävä aukko on tiivistetty tervasuodattimella. Kotelon sisäisen koon tulisi olla 20-30 cm pienempi.
  Se on sinetöitävä sementtilaastilla seinään. Lisäasennus on mahdollista vain täydellisen kuivauksen ja kiinnittimen kiinnittymisen jälkeen. Kun otetaan huomioon vastuun taso kaasujohdon rakentamisessa ja se, että kaikki huoltoorganisaatiot velvoittavat kaikkia kaasujärjestelmiä, on noudatettava vaatimuksia kaasulinjojen kulkemisesta seinien ja kattojen läpi 100 prosentin tarkkuudella.

  Kun putki kulkee katon läpi, asennetaan myös vuoraus. Sen tulee työntyä 30 cm: n korkeudelle katon ulkopinnasta ja -2 cm sisäpinnan yläpuolelta. Putken ja vuorauksen välinen tila on myös tukossa tarrasauvalla, bitumi on vapaaehtoinen. Holkki on kiinnitettävä vain katon betoniosaan. Katteen ulkopinnan ja ulospuhallusputki suojaavat kosteudelta metallilevyiltä.
  Jokainen irtisanominen sisältäisi mahdollisuuden korvata tai lisätä uusia komponentteja. Lisäksi: on välttämätöntä ymmärtää, että putkien tuuletusaukot eroavat savukaasujen poistamiseen käytetyistä erityisistä katto-siirtymistä.

  Hihojen käyttö putkilinjan asennuksen kautta rakennuksen elementtien kautta on järkevää ja perusteltua. Useimmissa tapauksissa tämä on rakennuskontekstien vaatimus. Holkki mahdollistaa putkijohdinkomponenttien vaihtamisen ajoissa, eristää seinän pinnasta ja kompensoi materiaalin lämpölaajenemista.

  Katto on yksi rakenteen tärkeimmistä elementeistä, joten sen rakentamisen valintaa on lähestyttävä erittäin vakavasti. Siitä riippuu sen yksinkertainen kunnossapito, sakeuttamismenetelmä, tuulikuormituksen kestävyys ja muut tärkeät toiminnalliset ominaisuudet.