Maaperän jäädyttämisen syvyys (2018)

Sen syvyyden arvo, johon maa jäädyttää, vaikuttaa suoraan pohjarakenteen tunkeutumiseen. Kaikenlaiset maaperät jäädy eri tavalla, joten on tärkeää ymmärtää, missä rakennuksessa on suunniteltu. Frostin turvotus ja pohjaveden taso vaikuttavat myös pakkasteen tunkeutumiseen.

Viime aikoina monet yritykset, jotka tarjoavat palveluja puiset talot "avaimet käteen", tarjoavat asiakkaille tyypillisiä hankkeita, joilla on sama arvo. Tämä ei ole kovin oikea lähestymistapa eikä siinä oteta huomioon rakennuskoodien ja teknisten määräysten vaatimuksia. Esimerkkinä on syvyys, jossa kaivetaan tai pilotoidaan kaivoksia, Moskovassa pitäisi olla yksi, ja Venäjän eteläosassa sen pitäisi olla täysin erilainen. Lisäksi tulevan säätiön lämpeneminen ja joukko muita yhtä tärkeitä kohtia olisi otettava huomioon.

Osat SNiP: stä

Rakennuskoodit ja -säännöt (SNiP) - insinöörien, rakentajien, suunnittelijoiden, arkkitehtien ja yksittäisten kehittäjien sääntelykehys. Tämän dokumentaation perussäännösten ja vaatimusten perusteella voit rakentaa todella laadukkaan ja kestävän rakenteen.

Maaperän jäädyttämisen syvyyttä, jonka kartta sijaitsee alla, kehitettiin Neuvostoliiton insinöörejä ja geologeja, mutta sitä käytetään menestyksekkäästi tänään.

Kausiluonteinen maaperän jäädytyssyvyys

Säätiön laskemiseksi on tarpeen noudattaa SNiPs 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet", 23-01-99 "Building climatology" ja lukuisia muita teknisiä määräyksiä koskevat määräykset. Näiden asiakirjojen mukaan SNiP: n maaperän normatiivinen jäädytyssyvyys riippuu seuraavista olosuhteista:

 • Rakennuksen tarkoitus;
 • Suunnitteluominaisuudet ja kokonaiskuormitus pohjaan;
 • Syvyys, johon tekniset viestinnät on asetettu, ja lähirakennusten perustukset;
 • Kehitysvyöhykkeen olemassa oleva ja suunniteltu helpotus;
 • Hankkeen tekniset ja geologiset olosuhteet (maaperän fysikaaliset ja mekaaniset muuttujat, kerrosten luonne, kerrosten lukumäärä, sään sato, karstisyöt jne.);
 • Rakennustyön hydrogeologiset olosuhteet;
 • Maaperän jäädyttämisen kausiluonteinen syvyys.
Maaperän jäädyttämisen syvyys Moskovan alueella

Arvioitu maaperän jäädytys syvyys

SNiP 2.02.01-83 mukaan maaperän jäädyttämisen syvyys lasketaan kaavalla:

h = √M * k, tai pikemminkin, absoluuttisten keskimääräisten kuukausittaisten lämpötilojen summan neliöjuurella (talvella) tietyllä alueella. Tuloksena oleva luku kerrotaan k - kertoimella, joka kullakin maaperätyypillä on erilainen arvo:

 • liemi ja savi - 0,23;
 • hiekkasauma, hieno ja silkkihiekka - 0,28;
 • suuri, keskikokoinen ja sora hiekka - 0,3;
 • karkea aluke - 0,34.
Maaperän jäädytysjärjestelmä säätiön alla

Tarkastellaan syvyyden laskemista, johon maaperä jäätyy konkreettisen esimerkin kautta:

Esimerkiksi valitaan Vologdan kaupunki, jonka keskimääräiset kuukausittaiset lämpötilat otetaan SNiP 23-01-99 alkaen ja ovat seuraavat:

Frost Depth -laskin

Maaperän jäädyttämisen syvyys on yksi tärkeimmistä piirteistä, jotka on otettu huomioon valittaessa raken- nettavan talon rakenteellisia perustuksia. Mutta valitettavasti yksityisten kehittäjien keskuudessa ei ole harvinaista, että virheitä esiintyy yritettäessä ottaa huomioon tämän ominaisuuden merkitys. Nimittäin esimerkiksi henkilö, joka kuuli, että nauhan perustus ei saa olla korkeampi kuin hänen ilmastovyöhykkeensä jäätymisen syvyys. Hän lähtee Internetiin ja hakee hakukoneeksi lauseen "mikä on jäädyttämisen syvyys esimerkiksi Moskovan alueella" löytää jonkinlaisen kuvan (noin 1,3-1,4 metriä) ja alkaa kaivaa kaivannon tähän syvyyteen. Hän ei kuitenkaan ymmärrä, että hänen löytämänsä arvo on normatiivisen jäädytyksen syvyys.

Loppujen lopuksi säätiön geometristen ominaisuuksien määrittämisessä on otettava huomioon ei vakioarvo vaan laskettu arvo, joka määritetään ottaen huomioon erilaiset tekijät, jotka karakterisoivat sellaiset parametrit kuin talon kellarikerroksen suunnittelu ja keskimääräinen huonelämpötila kylmäkauden aikana. Itse asiassa, lämmitetty talo lämmittää maapallon ympärille ja jäätymisen sen ympärillä on joskus paljon pienempi kuin tavallinen arvo. Ja tämä näkyy alla.

Maan jäädytyksen syvyyden normatiiviset ja lasketut arvot selvitetään eri olosuhteissa valitsemalla maan, alueen ja kaupungin alla ja napsauttamalla painiketta "Määritä jäätymisnopeus". Tulokset esitetään kahdessa taulukossa. Jos ratkaisua, jota et ole kiinnostunut, ei ole luettelossa, valitse lähin ja mieluiten pohjoisen sijaintisi.

Taulukko 1 on täytetty SP 22.13330.2011 (päivitetty versio SNiP 2.02.01-83 *) kaavasta:

jossa dfn - normatiivinen jäädytyssyvyys, m;

d0 - arvo, joka ottaa huomioon maaperän tyypin ja joka on sama kuin savesta ja liepeistä - 0,23 m; hiekka ja hieno hiekkaranta - 0,28 m; keskikokoisten, karkeiden ja soraisten hiekka - 0,30 m; karkeille maille - 0,34 m;

MT - dimensioton kerroin, jonka SP 131.13330.2012 (SNiP 23-01-99 * päivitetty versio) määrittelee tietyn alueen talviajan keskimääräisten kuukausittaisten negatiivisten lämpötilojen absoluuttisten arvojen summan.

Huomaa: SNiP mahdollistaa tämän kaavan käytön jäätymissyvyyksissä jopa 2,5 metriä. Suuremman jäätymisen lisäksi myös korkeilla alueilla, joilla on äkilliset muutokset helpotuksissa ja epävakaissa ilmasto-olosuhteissa, dfn olisi määriteltävä erityisellä lämpöenergialaskennalla. Osana tätä laskinta emme pysähdy siihen.

Taulukko 2 lasketusta syvyydestä (df) täytetään saman yhteisyrityksen 22.13330.2011 (päivitetty versio SNiP 2.02.01-83 *) kaavasta:

jossa kh - kerroin, joka ottaa huomioon lämpöolosuhteet huoneesssa kylmäkauden aikana. Sen arvot lämmitetyille huoneille on esitetty seuraavassa merkinnässä:

Kuumentamattomille tiloille k-kerroinh = 1.1

Millaisen syvyyden pitäisi olla talon perusta, syvyyden laskenta

Tässä kerromme sinulle, kuinka syvälle talon perusta olisi. Puhumme usein virheistä laskettaessa paksuutta ja poistamalla väärän täytön seuraukset:

 • Talon perustan syvyys riippuu monista tekijöistä, mutta yksi tärkeimmistä ovat maaperän jäädytys ja tyyppi (tässä harkitsemme sitä);
 • Antakaamme esimerkkejä niistä ihmisistä, jotka eivät huomioineet ensimmäistä askelta ja mitkä seuraukset he kohtasivat;
 • Miten korjata seuraukset, jos jätit huomiotta ensimmäisen pisteen ja mitä tehdä, kun talo romahtaa;

  Vastaamme kaikkiin näihin kolmeen kysymykseen, jotta:

  Taulukko maaperän jäädytyksestä koko Venäjällä

  Säätiön perustan laskemiseksi meidän on ensin selvitettävä, mikä maa on sivustossasi. Tästä osoituksesta voimme määrittää alueen tai kaupungin jäädytyspaksuuden pöydältä. Koska samalla alueella on erilaisia ​​maaperä, ne jäätyvät eri paksuuteen.


  Meidän on tiedettävä tämä ymmärtääksemme:

  1. Mikä on talon perustan korkeus;
  2. Mikä on peruspohjan tyyppi?
  3. Minkä tyyppinen sokea alue pystytetään;

  Maaperän jäädyttämisen syvyyden laskeminen on esitetty taulukossa (tämä tarkkailujakso on vähintään 10 vuotta).
  Ensin sinun on löydettävä kaupunkisi tai alueesi ja vertaa sitä sivustosi tyyppiin.

  Taulukossa esitetään kaikki Venäjän alueet ja kunkin maaperän jäädytyspaksuus. Jos et löytänyt kaupunkisi tai alueesi, voit laskea sen itse.

  Määritelmä maan jäädyttämisen laskemiseksi omilla käsillään

  Voit myös laskea maan jäädyttämisen kaavalla:


  Voit myös tarkistaa tätä SNiP 23-01-99, joka kuvaa myös miten tehdä itsenäisiä laskutoimituksia.

  Miten määrität maaperän tyypin sivustossasi

  Monet ihmiset kysyvät, miten selvittää, mitä maata sivustossani. Tämä tehdään melko helposti. Kutsutaan geologista tutkimusta tai yksinkertaisesti tarkistamalla rakennettu naapuri.
  Ja myös monet kysyvät sellaisia ​​kysymyksiä kuin: miksi minun pitäisi tietää, kuinka paljon maa on kylmä ja mitä minun pitäisi tehdä sen kanssa?
  On ymmärrettävä, että:

  1. Eri maaperät aiheuttavat eri maaperän kallistumista, vastaavasti, meidän on ymmärrettävä, millaista kohotusta sivustossasi on;
  2. Meidän on myös ymmärrettävä, kuinka paksua maa jäätyy alueellasi, jotta talon oikea paksuus saadaan oikein, ja ryhdyttävä kaikkiin toimenpiteisiin suojaamaan sitä vastaan ​​vaikuttavia voimia.


  Tässä on esimerkki yhdestä paikasta Moskovan alueella:

  • Erilainen maaperä jäätyy täysin eri tavalla ja aiheuttaa eri turvotusta.
  • Savi ja liepeus jäädytettiin 1,35 m;
  • Hiekkaiset kiintoaineet, silty ja fine sand (m) - 1,64;
  • Hiekka on suuri, sora ja keskikoko (m) -1,76;
  • Karkeat maaperät (m) - 2,00;

  Mitä tapahtuu, jos kaadat säätiön pieneen syvyyteen?

  Talojen rakentamisen ohella olemme myös korjaamisessa. Tässä suhteessa meillä on paljon aiheita, joita ihmiset eivät ota huomioon 1. vaiheen itsenäisessä rakentamisessa ja miten maaperä vaikuttaa talon perustuksiin.

  Monet ihmiset kysyvät: miten kaataa talon perusta? Edellä ymmärsimme, miten maa ja maaperän turvotus vaikuttavat talon tukeen. Nyt tarkastelemme esimerkkiä, jossa ihmiset asettivat talon perustan jäätymisen yläpuolelle:

  Ihmiset rakensivat talon, joka ei ole pakkasen talven kulkeva vuosi, 2 ei myöskään ole pakkas, ja sitten kylmä talvi tulee kolmas vuosi. Toisin sanoen ensimmäiset kaksi vuotta eivät olleet kylmiä talveja ja jäätymisaste ei ollut suuri, mutta kolmas kylmä talvi tuli, mikä johti tähän vaikutukseen. Jäätyminen tapahtuu vaakasuoraan ja ei yleensä kuulu kaikkiin rakennuksiin. Tämä vaikutus on yleensä aallonmukainen vuosittain ja johtaa halkeamiin talon, seinien jne. Perustuksissa. Koska tärkeimmät 2 voimat vaikuttavat siihen, ne ovat pystysuoraan tarttuvia voimia ja sivuttaisia ​​voimia, hyvin usein talon toinen puoli nousee. Maaperä ei jäädy tasaisesti ja kiireellisiä toimenpiteitä on toteutettava, muuten seuraukset ovat hyvin valitettavia, sillä tukien tila ja koko talo heikkenevät aalloilla.

  Kuinka eliminoida säätiön väärän laskemisen seuraukset:

  Jos teidän tapauksessanne on virheellinen laskelma säätiön syvyydestä, älä lannistu. Tästä tilanteesta on useita tapoja, ja yksi helpoimmista on sokeiden lämmittäminen.
  Tässä esimerkissä näemme talon, jossa ei ole lämmitettyä sokea aluetta, ja maan jäätyminen ulottuu talon pohjaan ja toimii sen päälle. Ja nyt me lämmittelemme sitä, ja näemme, että jäädyttäminen ei pääse tukeemme, joten taloa ei kohdella stressiin eikä romahtamiseen.

  Toinen esimerkki:

  • obmazochnaya vedenpitävä (vähentää tarttumista maahan ja estää tuen nousua);
  • eristetty sokea alue;

  Mutta tämä on toinen aihe, jonka löydät verkkosivuillamme.

  Usein kysytyt kysymykset


  Kysymys: Eli jos lämmit sokea alue, voinko tehdä talon perustan syväksi?

  Vastaus: Säätiö on tehtävä kaikkien maassasi olevien laskelmien perusteella ja toteutettava useita toimenpiteitä. Meillä on koko ohjeet sivustolla, koska ei ole mahdollista vastata kysymykseesi 2 riviä nimelleni, katso ohjeita.

  Vastaus: Kuten video-ohjeissa ja kuvauksessa on esitetty, lämmitettävä sokea alue on tehtävä, sillä se on tehty, myös videokäsky.

  Vastaus: Rakentamisen aikana olet todennäköisesti rikkonut tekniikkaa ja sinulla voi olla kantapääerot säätiöstä, useat ratkaisut, joista toinen on lämmitetty jalkakäytävä.

  Asettamalla talon perusta

  Säätiön asettaminen on yksi kodin rakentamisen ensimmäisistä ja tärkeimmistä vaiheista. Koko rakennus perustuu tähän rakenteen osaan. Siksi perustuksen päätehtävänä on kantavien seinien ja katon koko paino ja siten estää seinämien vinoutuminen, rakenteen sakeutuminen, mikä väistämättä johtaa halkeamien muodostumiseen rakennuksen seinissä ja pohjalla.

  Säätiön rakentamisessa tulee ottaa huomioon seuraavat vaatimukset:

  1. Voimaa ja vakautta;

  2. Säänkestävyys, pohjaveden ja muiden vesien vaikutus;

  3. laitoksen käyttöiän noudattaminen;

  4. Rakenteiden tehokkuus.

  Jos katsomme, kuinka paljon se maksaa säätiön asentamiseksi, esimerkiksi kattokiviä, joka on yksi kerroksinen mökki, niin tämä kustannus voi vastata 1/5 koko rakennuksen kustannuksista. Kun valitset säätiön, sinun on kiinnitettävä huomiota paitsi hintaan myös sen laatuun ja sen vahvuuteen. On parasta käyttää kokeneita ammattilaisia ​​yksityisten asuntojen rakentamisessa.

  Nykyään on olemassa useita erilaisia ​​säätiöitä:

  1. Pilarin perustukset. Tätä perustusta käytetään talojen rakentamiseen, joissa hankkeen mukaan seinät ovat kevyitä, ts. puusta, rungosta, kilvistä. Tällainen säätiö on kalliimpi sekä materiaaleissa että työvoimakustannuksissa (se on kaksi kertaa edullisempi kuin liuskan perustus);

  2. Hihnan perustukset. Tätä säätiötä käytetään mökeissä, joissa on raskaammat seinät ja lattiat, jotka on valmistettu kivestä, betonista ja tiilistä jne. rakennuksen osat, jotka ovat maan alla, sijaitsevat nollan alapuolella. Tällaisia ​​rakenteita ovat säätiöt, kellari seinät ja kellari. Alueen osa, jossa maanpäälliset rakenteet sijoitetaan, kutsutaan sahatuksi. Pohjan pohjataso, joka rajaa pohjan, kutsutaan "ainoaksi".

  Säätiöillä on erilainen syvyys. Tämä ominaisuus riippuu useista tekijöistä: n läsnä tai poissa ollessa kellarissa varten rakennusten suunniteltu kuormitus, luonne ja määrä viestinnän maan alle, erityisesti sen suunnittelu, ilmasto-olosuhteet, syvyys vierekkäisten pohjien, geologiset ja hydrologiassa juoni rakentaminen (maalaji, pohjavesi, jne..) On muistettava, että kuumennetut rakenteet perustuvat maaperään, jossa lämpötila ylittää + 10 ° C, jäätyy vähemmän kuin avoimilla alueilla. Laskettaessa jäädyttämistä maaperään perustan tällaisten tilojen nopeuden vähentämiseksi noin 1/3 kerrosta päällä, kun lattiat palkit vähentää samalla nopeudella, jonka 1/5, lattioihin palkkien määrä laskee 1/10 osa. Jäätymisen syvyyden laskeminen tapahtuu eri tavoin, jos rakennuksessa ei ole lämmitettyä kellarista, se vastaa 50% jäätymisnopeudesta. Ihmiset ovat väärässä siinä, että jos säätiön syvyys on suuri, niin se on vahvempi. Itse asiassa se ei ole. Paljon riippuu säätiön pohjan sijainnista. Jos tämä taso on alle jäädyttämistä maahan, niin tässä tapauksessa ei toimi pohjasta pystysuorat voimat routiminen, mutta sivuosat tällaisten voimien jatkaa toimintaansa, mikä voi johtaa saada jäähdytetty maahan ja perusta. Tämän seurauksena voi muodostua aukko, kun rakennetaan perustuksia, jotka koostuvat kevyiden tiilen perustuksista ja pienistä paloista. Tämän ei tapahtunut ja perustuksen ei muuta muotoaan, tulee poistaa pohjasta jäätyneen maaperän paine, sekä tuhota tangentiaalinen voimia routiminen perustuksen sivuilla. Siksi perustuksen korkeudelle on oltava runko, joka on tehty vahvikkeesta. Tämä runko edistää pohjan pohjan ja yläosan voimakkaan sidoksen. Samaa rakennetta käytetään betoniteräksen tapauksessa. Jos perustus on tiili (tai pienten lohkojen) ja ei ole vahvistusta pystysuorassa, seinät on rakennettu erityisellä tavalla, ne vinosti kallistuvat ylhäältä. Tämä menetelmä heikentää maaperän pudotuksen vaikutusta pohjaan pystysuunnassa sivuilla. Tämän vaikutuksen vähentämiseksi käytetään polyeteenin liukuvaa kerrosta, jossa käytetään moottoriöljyä sekä maan eristämistä kellarin alapuolella käyttäen kuonaa, vaahtomuovia tai laajennettua savea. Säätiö koostuu pääosin kestävästä, läpäisemättömästä ja huurteisesta betonista. Asennettaessa säätöä käyttäen eri läpimitaltaan lujittavia sauvoja, vedeneristys- ja kateaineita.

  Maaperän jäädyttämisen tavallinen syvyys

  Maaperän jäädyttämisen sääntely syvyys dfn, m, on yhtä suuri kuin maaperän kausiluonteisen jäädytyksen vuotuisten enimmäissyvyytensä keskiarvo (vähintään 10 vuoden havaintojen mukaan) avoimina, jotka ovat paljaita lumen vaakasuorasta alueesta pohjaveden tasolla maaperän kausiluonteisen jäädytyksen syvyyden alapuolella.

  Pitkän aikavälin havaintojen puuttuessa normatiivinen jäätymisnopeus lasketaan kaavalla:

  jossa ΣТ on dimensioton kerroin, joka on numeerisesti yhtä suuri kuin keskimääräisten kuukausittaisten negatiivisten lämpötilojen absoluuttisten arvojen summa talvella tietyllä alueella, otettu SNiP 23-01; d0 - oletettu arvo on 0,23 metriä paikoilleen ja saville; hiekkasauma, hieno hiekka ja silkkihiekka - 0,28 m; sora, karkea ja keskinkertainen hiekka - 0,30 m; karkeat maaperät - 0,34 m. d-arvo0 epäyhtenäisen koostumuksen maaperä määritellään painotettuna keskiarvona pakastuksen syvyydessä.

  Laskettuani SNiPa-kaavan mukaan maaperän jäädyttämisen normatiivinen syvyys piirretään karttaan (alkuperäinen laskelma on täällä).

  Kun käytät korttia, sulje tarpeettomat kerrokset. Jos esimerkiksi tarvitset jäänpohjan syvyyttä, poista rasti karttatasolta muiden pistoolien avulla.

  Alueilla, joilla dfn > 2,5 m (permafrost) sekä vuoristoalueilla (joissa maasto, geotekniset ja ilmastolliset olosuhteet muuttuvat dramaattisesti), perustan syvyys on määritettävä lämpölaskelmalla SP 25.13330: n vaatimusten mukaisesti.


  © Suojattu Venäjän federaation tekijänoikeuslailla. Sivuston tai sen osan kopioiminen ilman tekijänoikeuksien haltijan suostumusta on kielletty.

  Maaperän jäädytyksen syvyys

  GPG-Online-laskin v.1.0

  Laskin Venäjän federaation, Ukrainan, Valkovenäjän jne. Maaperän jäädyttämisen normatiivisen ja laskennallisen syvyyden laskemiseksi. Kaksi hakua: nopea (kaupungin nimen mukaan) ja edistynyt. Selitykset ja työskentelykaavat löytyvät laskimen alla.

  Säädettävä jäädytyssyvyys (SP 131.13330.2012)

  Säännöllinen syvä kausittainen maaperän jäädyttäminen

  Kausittaisen maaperän jäädyttämisen normatiivisen syvyyden oletetaan olevan yhtä suuri kuin kausiluonteisen maaperän jäädyttämisen (vähintään 10 vuoden mittaisten havaintojen mukaan) keskimääräinen keskiarvo avoimella, lumimattomalla horisontaalisella alueella pohjaveden tasolla maanjäristyksen syvyyden alapuolella.

  Kausittaisen maaperän jäädyttämisen normatiivinen syvyys dfn, m, jos pitkän aikavälin havaintoja ei ole, olisi määritettävä lämpölaskelmien perusteella. Alueille, joiden jäätymisnopeus ei ylitä 2,5 m, sen vakioarvo määritetään kaavalla:

  jossa Mt on dimensioton kerroin, joka on numeerisesti yhtä suuri kuin keskimääräisten kuukausittaisten negatiivisten lämpötilojen absoluuttisten arvojen summa tietyn alueen talven aikana, otti SNiP: n käyttöön klimatologiasta ja geofysiikasta ja jos tietyn pisteen tai rakennustilan tietoja ei ole samanlaiset olosuhteet rakennusalueella;

  d0 - arvo, joka on yhtä suuri kuin, m:
  liemi ja savi - 0,23;
  hiekkarannat, hienot ja hienot hiekkarannat - 0,28;
  sora, karkea ja keskinkertainen hiekka - 0,30;
  karkeat maaperät - 0,34.

  D0: n arvo epäyhtenäisen koostumuksen maaperälle määritetään painotetuksi keskiarvoksi jäädytyssyvyyden rajoissa.

  Arvioitu syvä kausittainen maaperän jäädyttäminen

  Maaperän jäädyttämisen df, m arvioitu syvyys määritetään kaavalla:

  jossa dfn - normatiivinen jäätymisnopeus määritetään;

  kh - kerroin ottaen huomioon rakenteen lämpöjärjestelmän vaikutus, toteutettu: kuumennettujen rakenteiden ulkotilanteille - taulukon 1 mukaisesti; lämmittämättömien rakenteiden ulkoisille ja sisäisille perustuksille, kh = 1,1 lukuun ottamatta alueilla, joilla negatiivinen keskimääräinen vuotuinen lämpötila.

  PRI minulle

  1. Alueilla, joilla keskimääräinen vuotuinen keskimääräinen lämpötila on negatiivinen, lämmitetyn rakenteen laskennallinen syvyys maaperän jäädyttämiseen on määritettävä lämpö laskennan SP 25.13330: n vaatimusten mukaisesti. Laskennallinen jäätymisnopeus määritetään lämpölaskennalla ja kun kyseessä on pohjan vakion lämpösuojaus, samoin kuin jos suunnitellun rakenteen lämpöjärjestelmä voi vaikuttaa merkittävästi maaperän lämpötilaan (jääkaapit, kattilat jne.).
  2. Rakennuksissa, joissa on epäsäännöllinen kuumennus, määritettäessä kh laskettu ilman lämpötila ottaa päivittäisen keskiarvonsa ottaen huomioon kuumien ja lämmittämättömien jaksojen keston päivän aikana.

  Kuvernööri Karlin: vakava maaperän jäädyttäminen voi pahentaa Altajan tulvatilannetta

  Altaarin alueen päämiehen mukaan keväällä on tarkoitus olla varhainen ja voimakas, mikä merkitsisi suurta pintavesiä nopeasti purkautuen

  Maaperä jäädyttäminen paikoin jopa metrin Altain alueella voi vaikuttaa kielteisesti tulva tilanne keväällä 2018 - sulamisvedet eivät voi lähteä ja mennä pinnalle, sanoi torstaina osana vierailevien istunnon sää tilannetta alueella ja tuleva pakkaset alue kuvernööri Alexander Karlin.

  "Tänä vuonna on syvä jäädytys maaperään yli yhden metrin syvyyteen useilla alueilla. Tämä aiheuttaa tulvia ja ominaisuudet: kevät odotetaan varhain ja voimakas, se aiheuttaa nopea purkaus suuria määriä pintaveden helpotus - maaperä on jäätynyt, maa imee pienen määrän vettä. Suuntaamme kuntien, mikä ei ole vielä tosiasia, että tulva tänä vuonna on kevyempi kuin viime vuonna, kun lumivarastot olivat 2-3 kertaa pitempiä kuin keskimäärin pitkällä aikavälillä ", Karlin kertoi.

  Altajan hydrometeorologisen keskuksen Alexander Lucigerin johtajan mukaan joulukuun alussa 2017 alueella oli puutetta sademäärästä. Jo vuonna 2018 se laski 60-70 ja paikoin 100% normista, mutta tässä tammikuun sademäärä päättyy. Huonona puolena tässä tilanteessa Lyutsiger kutsutaan kylmän jakson marraskuun - kun sykloni sateet luotu monin paikoin alueen jään kuori keväällä se tarjoaa suuren kuori kaltevuus valumia ja virtaamaan jokeen. Lisäksi maaliskuun odotetaan olevan lämpimämpi kuin normaalilla ja lumisella.

  Alue on tulva - yksi voimakas: vuonna 2014 kokenut voimakasta reuna viimeiset 50 vuotta, tulva, sitten iso vesi vaikuttaa 125 siirtokuntien joiden asukasluku on noin 47 tuhatta ihmistä, yhteensä vahingot olivat noin 5 miljardia ruplaa.

  Vuonna 2015 28 asutuspaikkaa tulvii, mutta seuraukset eivät olleet niin katastrofaalisia. Tulva oli vakaa vuonna 2017 vuonna 2016 vuonna on pudonnut paljon sademäärä, mutta suuria tulvia ei: kaupungin Rubtsovsk tulvi koska pohjaveden eikä vesitulva.

  Maaperän jäädytyksen syvyys

  Tärkeintä on suvaitsevaisuus, tutkia huolellisesti rakennus- ja viimeistelyaineiden teknisiä ominaisuuksia, malleja valittaessa. Mutta se ei ole kaikki.

  On joitain tärkeitä tekijöitä pitää mielessä. Yksi näistä tekijöistä on maaperän jäädytysaste.

  Ei ole olemassa tarkkaa vastausta kysymykseen: "Mikä on syvyys?", Valitettavasti.

  Oikean maaperän ja sen asennuksen valitsemiseksi on otettava huomioon seuraavat tekijät:

  • Tilojen tarkoitus, sen pinta-ala, kerrosten lukumäärä. Ja myös mistä materiaalista se rakennetaan;
  • Viestintäputkien syvyys;
  • Alueen luonnolliset olosuhteet.

  Lisää tietoa voidaan tutkia SNiP: ssä 2. helmikuuta 1983. Siinä kuvataan myös kuinka lasketaan maaperän jäädyttämisen syvyys. Se on melko kevyt: talven lämmön keskimääräisten keskiarvojen neliöjuuri kerrotaan vakaalla arvolla, joka otetaan vakioarvosta:

  • Savi maasto - 0,23;
  • Alue, joka koostuu hiekkasaumasta - 0,28;
  • Läsnäolo hiekkarannan maaperässä - 0,3;
  • Suuri lohkomainen maa -0.34.

  Jokaisella Venäjän federaation alueella tämä arvo on erilainen. Jotta voitaisiin ymmärtää paremmin maaperän jäädyttämisen syvyydestä, voit tarkastella joitakin Venäjän federaation alueita:

  • Adygea Republic: savi ja ei karkea hiekka - 0,3 m; karkea hiekka ja karkea maa-alue - 0,4 m;
  • Altai Krai: savimaahan - jopa 2,80 m; hieno hiekka - jopa 3,40 m; karkea hiekka - jopa 3,30 m; karkea sora maaperä - jopa 4,20 m;
  • Bashkortostan tasavalta: savimaahan asti 1,80 m; hiekkasauma - jopa 2,20 m; karkea hiekka - jopa 2,30 m; karkea sora maaperä - jopa 2,60 m;
  • Bryanskin alue: saviä varten - 0,10 m; supeat - 1,30 m; karkea hiekka - 1,40 m; karkea maa -1,50 m;
  • Burjatia tasavalta: savimaahan - jopa 2,60 m; hiekkasauma - jopa 3,10 m; karkea hiekka - 2,20-3,30 m; karkea sora maaperä - jopa 3,70 m;
  • Volgogradin alue: savimassaa 1,40 m asti; hiekkasauma - jopa 1,70 m; karkea hiekka - jopa 1,80 m; karkea sora maaperä - jopa 2,10 m.

  Kuten yllä olevasta luettelosta voidaan nähdä, kullakin alueella on erilaisia ​​indikaattoreita.

  Tämän perusteella voimme päätellä, että jokaiselle paikalle tarvitaan yksittäinen kodinrakennussuunnittelu ja standardi avaimet käteen -tarjous, joka ei tässä tapauksessa ole sopiva.

  Ja meillä on kanava I ndeksissä

  Tilaa saat tuoreita materiaaleja julkaisemishetkellä!

  SNiP: n maaperän jäädyttämisen syvyyden laskeminen

  Rakennustöissä on otettava huomioon SNiP: n maaperän jäädytyksen syvyys. Ilman tätä parametria, on mahdotonta laskea tarkalleen, kuinka pitkälle rakennuksen perustana pitäisi olla. Jos sitä ei oteta huomioon, tulevaisuudessa säätö voi olla epämuodostunut ja vaurioitunut maaperän paineen vaikutuksesta alhaisissa lämpötiloissa.

  Rakennuskoodit

  Rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) - rakennuttajien, arkkitehtien ja insinöörien toimintaa sääntelevä määräys. Näissä asiakirjoissa olevat tiedot antavat sinulle mahdollisuuden rakentaa kestävä ja luotettava rakennus tai sijoittaa putki oikein.

  Neuvostoliitossa luotiin kartta, jossa maapallon syvyyslukemat kuvaavat sitä. Se sisälsi SNiP 2.01.01-82. Mutta myöhemmin SNiP 23-01-99 luotiin korvaamaan tämä säädös, eikä karttaa sisällytetty siihen. Nyt se on vain sivustoilla.

  Tietoa maaperän jäädyttämisen SNiP syvyydestä on numerot 2.02.01-83 ja 23-01-99. Niissä luetellaan kaikki olosuhteet, jotka vaikuttavat pakkasnopeuteen maaperään:

  • rakennuksen tarkoitus;
  • rakenteelliset ominaisuudet ja kuormitus säätöön;
  • syvyys viestinnän sijainti;
  • lähirakennusten perustusten sijainti;
  • nykyisen ja tulevan kehitysyhteistyön helpottaminen;
  • fysikaaliset ja mekaaniset parametrit;
  • päällekkäisyyksiä ja kerrosten lukumäärää;
  • rakentamisen alueen hydrogeologiset ominaisuudet;
  • kausi-syvyys, jolle maa on jäädytetty.

  Tällä hetkellä on todettu, että SNiP 2.02.01-83: n ja 23-01-99: n käyttö maaperän jäädyttämisen syvyyden määrittämiseksi antaa tarkemman tuloksen kuin kartasta otettujen arvojen käyttäminen, koska ne ottavat enemmän ehtoja huomioon.

  On huomattava, että laskettu altistumisaste matalille lämpötiloille ei ole yhtä suuri kuin todellinen, koska jotkin parametrit (pohjavesi, lumen peitekerros, maaperän kosteus ja nolla lämpötilan parametrit) eivät ole vakioita ja muuttuvat ajan myötä.

  Maaperän jäädyttämisen laskeminen

  Sellaisen syvyyden laskeminen, johon maaperä jäätyy, tehdään SNiP 2.02.01-83: ssä määritellyn näytteen mukaan: h = √М * k, missä M on yhteenlaskettu absoluuttinen keskimääräinen kuukausilämpötila ja k on indikaattori, jonka arvo riippuu maan tyypistä :

  • liemi tai savimaata - 0,23;
  • hiekkainen, silty ja hieno hiekka - 0,28;
  • hiekka suurten, keski- ja sorafraktien - 0,3;
  • karkeat lajit - 0,34.

  Edellä olevista luvuista käy selvästi ilmi, että maaperän jäädytysaste on suoraan verrannollinen sen fraktion lisääntymiseen. Kun työskentelet savea maaperässä, sinun on otettava huomioon toinen tekijä, eli sen sisältämän kosteuden määrä. Mitä enemmän vettä on maaperässä, sitä suurempi on pakkasnopeus.

  Talon perusta on sijoitettava pakastustason alapuolelle. Muuten kutistusvoima työntää sitä ylös.

  Tätä parametria laskettaessa on parempi olla luottavainen omalle voimallenne, vaan kääntymään asiantuntijoille, joilla on täydelliset tiedot kaikista tekijöistä, jotka vaikuttavat alhaisten lämpötilojen vaikutukseen rakennuksen perustuksiin.

  Jäätymisen vaikutukset

  Termi "huurteen turvotus" viittaa maaperän muodonmuutoksen tasoon sulatuksen tai jäätymisen aikana. Se riippuu siitä, kuinka paljon nestettä on maaperän kerroksissa. Mitä korkeampi tämä indeksi, sitä enemmän maaperä jäätyy, koska fysikaalisten lakien mukaan, kun jäätyy, vesimolekyylit kasvaa tilavuudeltaan.

  Toinen tekijä, joka vaikuttaa pakkanen turvotukseen, on alueen ilmasto-olosuhteet. Mitä enemmän kuukausia on miinuslämpötila, sitä suurempi on jäädytysalue.

  Pöly- ja savimaat ovat alttiimpia pakkaselle, ja ne voivat kasvaa kokonaan 10% alkuperäisestä tilavuudestaan. Sands ovat vähemmän alttiita turvotukselle, tämä ominaisuus puuttuu täysin kallioista ja kivistä.

  SNiP: ssä ilmoitettu maaperän jäädytys syvyys laskettiin ottaen huomioon pahimmat ilmasto-olosuhteet, joissa lumi ei laske. Tosiasiallinen taso, jolle maa on jäädytetty, on vähemmän, koska ajelehtimet ja jäätä ovat lämmöneristimien rooli.

  Rakennusten perustusten alapuolella oleva maa jäätyy vähemmän, koska talvella lämmitetään myös lämmitys.

  Maaperän pelastamiseksi jäätymiseltä voit lisäksi lämmittää alueen 1,5-2,5 metrin etäisyydellä talon pohjan kehästä. Joten voit järjestää matala-teippi-säätiön, joka on lisäksi taloudellisempi.

  Lumen paksuuden vaikutus

  Kylmissä kuukausissa lumipeite on lämpöeristin ja vaikuttaa suoraan maaperän jäädyttämiseen.

  Yleensä omistajat purkavat lunta omilla tiloillaan, eivät ymmärtäneet, että tämä voi johtaa säätiön muodonmuutokseen. Tontti maa jäätyy epätasaisesti, minkä vuoksi talon perusta on vaurioitunut.

  Lisäsuojaa vaikeilta pakkasilta voi olla pensaita, jotka on istutettu rakennuksen ympärille. Lumi kertyy niihin, suojelee säätiötä alhaisilta lämpötiloilta.