Mikä on maaperän jäädyttämisen syvyys Nizhny Novgorodin alueella

Maaperän jäädyttäminen lisää sen tilavuutta. Tätä prosessia kutsutaan heavingiksi.

Maaperän turvotus

Maaperän tilavuuden kasvun seurauksena vaikuttaa talon tai muun rakennuksen perusta. Tämä paine voi olla hyvin merkittävä ja vastaa useita kymmeniä tonnia neliömetriä perustan pintaan.

Tämän voiman vaikutuksesta säätiön normaali sijainti sekä koko rakennus voi häiriintyä. Siksi talven talteen kohdistuvan paineen välttämiseksi se on asetettava tasolle, joka on alhaisempi kuin huurteen tunkeutumisen syvyys.

Mitä sinun tarvitsee tietää maaperän jäädyttämisen tasosta eri alueilla

Kaikissa rakennustöissä tulevan rakennuksen perustaminen on erittäin tärkeä prosessi, koska riippuu siitä rakenteen vahvuudesta, luotettavuudesta ja kestävyydestä. Kuten edellä mainittiin, kun maa jäädyttää, on olemassa voima vaikutus talon perustuksiin, mikä voi johtaa epätasapainoon tai jopa tuhoamiseen. Siksi kun rakennetaan taloja, mökkejä ja rakennuksia maan eri alueilla, on tärkeää tietää maaperän jäädyttämisen syvyys.

Mikä määrää maaperän jäädytyksen syvyyden

On syytä huomata, että jos tämä indikaattori on niin tärkeä rakennusten rakentamisen kannalta, on säädösten ja säädösten rakennusmääräykset (rakennusmääräykset ja määräykset). Tämän asiakirjan suositusten tulisi noudattaa kaikkia rakennusyrityksiä, arkkitehtejä ja yksittäisiä kehittäjiä. Vain noudattamalla kaikkia SNiP: n vaatimuksia ja määräyksiä voidaan rakentaa laadukas ja kestävä rakenne.

Tekijät, joihin maaperän jäädyttämisen syvyys riippuu

Mikä tahansa rakentaminen on tärkeä askel tulevan rakennuksen sijainnin valinnassa. Mutta korkeimman laadun suunnittelussa sinun on kiinnitettävä huomiota maaperän tilaan.

Maaperän jäädytys voi riippua seuraavista tekijöistä:

 • rakentamisen tarkoitus;
 • suunnitteluominaisuuksien läsnäolo ja koko kuorman suuruus säätöön;
 • maaperän jäädyttäminen riippuu syvyydestä, laitosten sijainnista ja viereisten rakenteiden perustuksista;
 • alueen geologiset olosuhteet (maaperän fysikaaliset, mekaaniset indikaattorit, kerrosten lukumäärä);
 • maaperän hydrologiset tekijät ja pohjaveden taso;
 • helpotus tulevan rakentamisen alalla.

Maaperän jäädyttämisen taso Nizhny Novgorodin alueella

SNiP: n mukaan maanjäätymisen syvyys Nizhny Novgorodin kaupungissa ja alueella vastaa näitä indikaattoreita Arzamas, Dzerzhinsk, Kstovo, nimittäin:

 • savi maaperä - 140 cm;
 • hiekka - 154 cm.

On huomattava, että maaperän jäädyttäminen riippuu myös veden määrästä siinä.

Miten maaperän jäädytys lasketaan

Maaperän jäädyttämisindeksi lasketaan erityisillä kaavoilla, jotka löytyvät SNiP: stä. Laskentaprosessi on melko monimutkainen, ja sen pitäisi tehdä vain kokeneita ihmisiä.

Maaperän jäädytyksen todellinen syvyys poikkeaa hieman SNiP: n normeista, sillä lumen peittäminen auttaa vähentämään maaperän jäädyttämistä. Myös maaperän jäädyttämisen tasoa voidaan vähentää maaperän lämpenemisen avulla rakenteen ympärillä tai istuttamalla pensaita ja puita rakennustyömaalla.

Maaperän jäädyttämisen syvyys (2018)

Lisätietoja

Maaperän jäädyttämisen normatiivisen syvyyden laskeminen suoritetaan SP 50-101-2004 kohdan 12.2 ja rakennetun ilmaston SP 131.13330.2012 päivitetyn version mukaisesti. Arvioitu kausittaisen maaperän jäädytyksen syvyys lasketaan ottaen huomioon maaperän ominaispiirteet, lämpöolosuhteet ja rakenteen ominaisuudet sekä keskimääräinen päivittäinen ilman lämpötila ulkoterassilla sijaitsevan huoneen läheisyydessä.

Säätiön syvyys on otettava huomioon:

 • suunnitellun rakenteen, kuormat ja vaikutukset sen perustuksiin;
 • vierekkäisten rakenteiden perustusten syvyys samoin kuin käyttölaitosten syvyys;
 • rakennetun alueen olemassa oleva ja suunniteltu helpotus;
 • rakennustyön geotekniset olosuhteet (maaperän fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet, kerrosten luonne, likaisten kerrosten läsnäolo, sään sato, karstisyöttöt jne.);
 • alueen hydrogeologiset olosuhteet ja niiden mahdolliset muutokset rakenteen rakentamisprosessissa ja toiminnassa;
 • syvyyksiä kausiluonteisesta maaperän jäädyttämisestä.

Lämmitetyissä tiloissa maaperän jäädytyksen arvioitu syvyys voi poiketa huomattavasti standardista ja riippuu ulkolämpötilan läheisyydessä olevan huoneen ilman lämpötilasta. Tämä sääntö on merkityksellinen vain, kun lämpötilaa ylläpidetään jatkuvasti. Huoneissa, joissa ei ole pysyvää lämmitystä, on ilmoitettava mahdollisimman alhainen ilman lämpötila.

Kun rakennetaan pohja pakastussyvyyden yläpuolelle ilman erityisiä valmisteluja ja laskelmia, on mahdollista, että se kohoaa, mikä voi vahingoittaa sekä itse säätiötä että koko rakennetta kokonaisuutena.

Maaperän jäädyttämisen syvyys: SNIP

Sen syvyyden arvo, johon maa jäädyttää, vaikuttaa suoraan pohjarakenteen tunkeutumiseen. Kaikenlaiset maaperät jäädy eri tavalla, joten on tärkeää ymmärtää, missä rakennuksessa on suunniteltu. Frostin turvotus ja pohjaveden taso vaikuttavat myös pakkasteen tunkeutumiseen.

Viime aikoina monet yritykset, jotka tarjoavat palveluja puiset talot "avaimet käteen", tarjoavat asiakkaille tyypillisiä hankkeita, joilla on sama arvo. Tämä ei ole kovin oikea lähestymistapa eikä siinä oteta huomioon rakennuskoodien ja teknisten määräysten vaatimuksia. Esimerkkinä on syvyys, jossa kaivetaan tai pilotoidaan kaivoksia, Moskovassa pitäisi olla yksi, ja Venäjän eteläosassa sen pitäisi olla täysin erilainen. Lisäksi tulevan säätiön lämpeneminen ja joukko muita yhtä tärkeitä kohtia olisi otettava huomioon.

Osat SNiP: stä

Rakennuskoodit ja -säännöt (SNiP) - insinöörien, rakentajien, suunnittelijoiden, arkkitehtien ja yksittäisten kehittäjien sääntelykehys. Tämän dokumentaation perussäännösten ja vaatimusten perusteella voit rakentaa todella laadukkaan ja kestävän rakenteen.

Maaperän jäädyttämisen syvyyttä, jonka kartta sijaitsee alla, kehitettiin Neuvostoliiton insinöörejä ja geologeja, mutta sitä käytetään menestyksekkäästi tänään.

Kausiluonteinen maaperän jäädytyssyvyys

Säätiön laskemiseksi on tarpeen noudattaa SNiPs 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet", 23-01-99 "Building climatology" ja lukuisia muita teknisiä määräyksiä koskevat määräykset. Näiden asiakirjojen mukaan SNiP: n maaperän normatiivinen jäädytyssyvyys riippuu seuraavista olosuhteista:

 • Rakennuksen tarkoitus;
 • Suunnitteluominaisuudet ja kokonaiskuormitus pohjaan;
 • Syvyys, johon tekniset viestinnät on asetettu, ja lähirakennusten perustukset;
 • Kehitysvyöhykkeen olemassa oleva ja suunniteltu helpotus;
 • Hankkeen tekniset ja geologiset olosuhteet (maaperän fysikaaliset ja mekaaniset muuttujat, kerrosten luonne, kerrosten lukumäärä, sään sato, karstisyöt jne.);
 • Rakennustyön hydrogeologiset olosuhteet;
 • Maaperän jäädyttämisen kausiluonteinen syvyys.
Maaperän jäädyttämisen syvyys Moskovan alueella

Arvioitu maaperän jäädytys syvyys

SNiP 2.02.01-83 mukaan maaperän jäädyttämisen syvyys lasketaan kaavalla:

h = √M * k, tai pikemminkin, absoluuttisten keskimääräisten kuukausittaisten lämpötilojen summan neliöjuurella (talvella) tietyllä alueella. Tuloksena oleva luku kerrotaan k - kertoimella, joka kullakin maaperätyypillä on erilainen arvo:

 • liemi ja savi - 0,23;
 • hiekkasauma, hieno ja silkkihiekka - 0,28;
 • suuri, keskikokoinen ja sora hiekka - 0,3;
 • karkea aluke - 0,34.
Maaperän jäädytysjärjestelmä säätiön alla

Tarkastellaan syvyyden laskemista, johon maaperä jäätyy konkreettisen esimerkin kautta:

Esimerkiksi valitaan Vologdan kaupunki, jonka keskimääräiset kuukausittaiset lämpötilat otetaan SNiP 23-01-99 alkaen ja ovat seuraavat:

Maaperän jäädyttämisen syvyydessä

Jokainen ihminen tietää, mitä rakennusperusta on. Tämä on rakenne, jolle rakenne rakentuu. Suunnittelun tärkein tehtävä on lisätä itse talon lujuutta ja kestävyyttä. Tärkeintä on ymmärtää juuri alusta lähtien juuri siitä, mistä maaperästä talo pystytetään tässä tai siinä tapauksessa.

SNiP: n mukainen maaperän jäädytys syvyys

Alla on SNiP: n mukainen maaperän jäädyttämisen standardi syy joillakin maakunnilla:

 • Novosibirsk ja Omsk ovat 2,0 m;
 • Tobolsk - 2,1 m;
 • Perm, Chelyabinsk ja Jekaterinburg - 1,9 m;
 • Orenburg Kazan ja Izhevsk - 1,7 m;
 • Uralsk - 1,6 m;
 • Saratov, Penza, Kostroma, Nizhny Novgorod, Vologda - 1,5 m;
 • Novgorod, Moskova, Pietari, Tver ja Voronezh - 1,4 m;
 • Smolensk, Pskov, Kursk ja Volgograd - 1,2 m;
 • Astrakhan ja Rostov-on-Don - 1,0 m;
 • Kaliningrad ja Krasnodar - 0,7 m.

Maaperälajit

 1. Kallion tyyppiset maaperät.
 2. Rikkalajit.
 3. Hiekkainen tyyppi, samassa lajissa on saviä maaperä.
 4. Hiekkapohja ja siipi.

Rocky tyyppi

Maaperän nimi tässä tapauksessa sovelletaan ehdollisesti. Se on vain kivi, joka ei altistu kosteudelle eikä jäätyy läpi. Normaalissa sääolosuhteissa tämän aineen ominaisuudet eivät muutu. Kun työskentelet tällaisten maaperän kanssa, perustukset asetetaan suoraan pinnalle. Vaikka se on Venäjän federaation alueella, tällainen pinta on melko harvinaista.

Rikkalajit

Tämä on savi ja hiekka sekoitettu pieniä kiviä ja raunioita suuria määriä. Tällöin ei ole sumentumista eikä pakkausta. Tällainen materiaali on kestävä ja luotettava. Tässä tapauksessa pohja on sijoitettava vähintään 50 senttimetrin syvyyteen. Se ei riipu siitä, mikä jäätymisaste on tyypillinen koostumukselle. Tällaisella pinnalla voit rakentaa rakennuksen vaikuttavia ulottuvuuksia. Tätä rustomaalia pidetään yleisin.

Hiekka ja savi

Hiekkainen maaperä. Niille on tunnusomaista pieni jäätymisilmaisin. Samanlaisessa materiaalissa vettä kuluu riittävästi. Puristus ja tamping tapahtuu kuormituksen aikana. Tällaisten tapausten syvyys on 40-70 senttimetriä.

Saviympäristö ei ole talon rakentamisen kannalta edullisin ympäristö. Ne heikentävät ja kutistuvat ja turvottavat, kun ne jäätyvät. Suunnitteluparametrit ovat tarpeen, jos rakenne toteutetaan kosteassa ympäristössä. Turvotus on prosessi, kun kosteus alkaa laajentua ja jäädyttää, kun se tunkeutuu maahan. Näin ollen säätiöllä on tietty paine ja vaikutus, säätiö yrittää kirjaimellisesti työntää sen ulos. On suuri todennäköisyys, että pohja yksinkertaisesti puhkeaa. Jäätymisen alapuolella olevan perustuksen löytäminen on tärkein edellytys, joka on täytettävä sen estämiseksi.

Hiekkapohja ja siipi

Kun savipartikkelit sekoitetaan hiekkaan, tällainen maaperä luodaan. Savuhiukkaset löytyvät hiekka-sedimenteistä 3 - 10%, paikoissa - 10-30.

Kuinka laskea taso

Jäädyttäminen tiettyyn tasoon on prosessi, joka yleensä tapahtuu maaperän sisällä talvella. Aineen sisältämä vesi jäätyy, muuttuu jääksi ja alkaa laajentua. Tämän vuoksi maaperä itse kasvaa tilavuudeltaan. Tämä prosessi sai myös nimen. Kaikkien rakennusten normaaliasento voi heikentyä, kun tämä tapahtuu. Tästä syystä pohja asetetaan alemmalle syvyydelle kuin jäätymisindeksi.

Maaperän tyyppi on ratkaiseva tekijä tällaisen syvyyden suhteen. Esimerkiksi, verrattuna hiekkaan, savea jäätyy paljon vähemmän. Tämä johtuu siitä, että niille on aina ominaista korkea huokoisuus.

Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon, millaiset ilmasto-olosuhteet kehittyvät tietyllä alueella. Maaperän jäädytys kasvaa keskimääräisen lämpötilan laskiessa vuoden aikana.

Noin 1,2 metrin sisällä on jäätymisaste useimmissa maamme kaupungeissa. Joten säätiön syvyys on puolitoista metriä. Tämä riittää vastaamaan kaikki tarvittavat vaatimukset ja säännöt. Maaperä ei todennäköisesti ole kovin kylmä asuinkiinteistön alle, joka on jatkuvasti toiminnassa. Jos kesällä rakennetaan esim. Maalaistalo, sitten jäätymisen arvoa ei yleensä voida jättää huomiotta.

Lisäksi pakastus voi olla kausiluonteista. Määritetään, millä lämpötila on keskimäärin koko kauden ajan. Yleensä tämä tilanne kestää enintään 12 kuukautta. Itse asiassa koko Venäjän federaation eurooppalainen osa tuntee tämän käsitteen. Joskus muodostuu niin kutsuttuja lentoja, kun jäädytetyllä kerroksella ei ole kokonaan aikaa sulattaa kesällä vesistöjen laskeutumisen aikana.

Negatiivisten ilman lämpötila-arvot ovat ehkä tärkein tekijä, joka määrittää, kuinka nopeasti maaperä jäätyy tietyissä olosuhteissa. Lukuisia kokeita tehtiin, mikä vahvisti, että turvotusnopeus on suurempi, jos jäätymisnopeus on pienempi. Näistä indikaattoreista riippuu vastakkaiseen suuntaan.

Saviä maaperän suodatuskerroin voi myös vaikuttaa turvotuksen suuruuteen. Tämä määrittää, kuinka paljon kosteutta tunkeutuu jäätymisrajalle.

Kun jäädytysnopeus on melko pieni, muodostuu jäärakenne. Ja tämä prosessi liittyy siihen, että jäätymisprosenttien määrä kasvaa. Tämä johtuu siitä, että vesi nousee alemmista kerroksista. Kun tällaiset maaperät sulatetaan, niiden fysikaaliset ominaisuudet heikkenevät. Joissakin tapauksissa, jos maaperällä oli muovi tai kiinteä tila ennen jäätymistä, sitten sulatuksen ja jäädyttämisen jälkeen tila voi muuttua nykyiseksi.

Korkeintaan 1-1,2 metriä korkeammat jäämän arvot lisätään. Joka tapauksessa, jos itse maaperä on luonnon koostumus. Näin tapahtuu, jos negatiiviset lämpötilanvaihtelut ovat suurimmat. Tämä tapahtuu yleensä, kun sää muuttuu, tulee sulatus ja niin edelleen.

Maaperän tilaan voi vaikuttaa useita tekijöitä:

 1. Pohjaveden taso, joka ulottuu kuusi metriä pinnan alapuolelle.
 2. Pohjaveden taso.
 3. Granulometrinen koostumus.
 4. Plasticiteetti numero
 5. Luontainen kosteus.

Mitä tehdä jäädyttämisen estämiseksi

Tällä hetkellä käytetään useita tekniikoita, joiden ansiosta maaperää voidaan suojata pakkaselta. Kaikki riippuu siitä kuinka kauan kaivaustyöt on tehtävä. Ja millä edellytyksillä tietyssä ilmasto-olosuhteissa kehittyy.

Pääasiassa on ryhtyä tällaisiin toimenpiteisiin ennen kuin pakkaset tulevat. Mutta syksyn sateiden jälkeen on jo päättynyt. Esimerkiksi pintamaalin löystymisen menetelmä on yleinen. Lisäksi materiaalia lämmitetään erikoismateriaaleilla. Tai kemikaalinkäsittely erityisillä aineilla.

Vapaa rakenne, jossa on ilma-aukkoja, saadaan, kun pinta kynnellään ja sitten aurataan. Jäätymisen alku poistuu puolitoista kuukautta, koska nämä tekijät yhdistetään luonnollisesti muodostettuun lumisateeseen. Erityisiä rippereitä käytetään 30-35 senttimetrin syvyydessä. Harrowing suoritetaan 15-20 senttimetriä.

Jäätymistä edeltävä valmistelu on välttämätöntä maaperälle, jos vain siksi, että maanpäällinen talvi on talvella paljon edullisempaa. Lämmitettävää nopeasti vaahtoa tai vaahtoa pidetään myös lupaavana teknologiana, joka auttaa ratkaisemaan ongelman mahdollisimman suurella tuloksella ja vähimmäiskustannuksilla. Joissakin tapauksissa erikoiskemikaalien käyttö on ainoa mahdollinen ratkaisu. Sinun ei tarvitse huolehtia, ei ole korroosiota tärkeimmistä rakennusosista.

SNiP: n maaperän jäädyttämisen syvyyden laskeminen

Rakennustöissä on otettava huomioon SNiP: n maaperän jäädytyksen syvyys. Ilman tätä parametria, on mahdotonta laskea tarkalleen, kuinka pitkälle rakennuksen perustana pitäisi olla. Jos sitä ei oteta huomioon, tulevaisuudessa säätö voi olla epämuodostunut ja vaurioitunut maaperän paineen vaikutuksesta alhaisissa lämpötiloissa.

Rakennuskoodit

Rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) - rakennuttajien, arkkitehtien ja insinöörien toimintaa sääntelevä määräys. Näissä asiakirjoissa olevat tiedot antavat sinulle mahdollisuuden rakentaa kestävä ja luotettava rakennus tai sijoittaa putki oikein.

Neuvostoliitossa luotiin kartta, jossa maapallon syvyyslukemat kuvaavat sitä. Se sisälsi SNiP 2.01.01-82. Mutta myöhemmin SNiP 23-01-99 luotiin korvaamaan tämä säädös, eikä karttaa sisällytetty siihen. Nyt se on vain sivustoilla.

Tietoa maaperän jäädyttämisen SNiP syvyydestä on numerot 2.02.01-83 ja 23-01-99. Niissä luetellaan kaikki olosuhteet, jotka vaikuttavat pakkasnopeuteen maaperään:

 • rakennuksen tarkoitus;
 • rakenteelliset ominaisuudet ja kuormitus säätöön;
 • syvyys viestinnän sijainti;
 • lähirakennusten perustusten sijainti;
 • nykyisen ja tulevan kehitysyhteistyön helpottaminen;
 • fysikaaliset ja mekaaniset parametrit;
 • päällekkäisyyksiä ja kerrosten lukumäärää;
 • rakentamisen alueen hydrogeologiset ominaisuudet;
 • kausi-syvyys, jolle maa on jäädytetty.

Tällä hetkellä on todettu, että SNiP 2.02.01-83: n ja 23-01-99: n käyttö maaperän jäädyttämisen syvyyden määrittämiseksi antaa tarkemman tuloksen kuin kartasta otettujen arvojen käyttäminen, koska ne ottavat enemmän ehtoja huomioon.

On huomattava, että laskettu altistumisaste matalille lämpötiloille ei ole yhtä suuri kuin todellinen, koska jotkin parametrit (pohjavesi, lumen peitekerros, maaperän kosteus ja nolla lämpötilan parametrit) eivät ole vakioita ja muuttuvat ajan myötä.

Maaperän jäädyttämisen laskeminen

Sellaisen syvyyden laskeminen, johon maaperä jäätyy, tehdään SNiP 2.02.01-83: ssä määritellyn näytteen mukaan: h = √М * k, missä M on yhteenlaskettu absoluuttinen keskimääräinen kuukausilämpötila ja k on indikaattori, jonka arvo riippuu maan tyypistä :

 • liemi tai savimaata - 0,23;
 • hiekkainen, silty ja hieno hiekka - 0,28;
 • hiekka suurten, keski- ja sorafraktien - 0,3;
 • karkeat lajit - 0,34.

Edellä olevista luvuista käy selvästi ilmi, että maaperän jäädytysaste on suoraan verrannollinen sen fraktion lisääntymiseen. Kun työskentelet savea maaperässä, sinun on otettava huomioon toinen tekijä, eli sen sisältämän kosteuden määrä. Mitä enemmän vettä on maaperässä, sitä suurempi on pakkasnopeus.

Talon perusta on sijoitettava pakastustason alapuolelle. Muuten kutistusvoima työntää sitä ylös.

Tätä parametria laskettaessa on parempi olla luottavainen omalle voimallenne, vaan kääntymään asiantuntijoille, joilla on täydelliset tiedot kaikista tekijöistä, jotka vaikuttavat alhaisten lämpötilojen vaikutukseen rakennuksen perustuksiin.

Jäätymisen vaikutukset

Termi "huurteen turvotus" viittaa maaperän muodonmuutoksen tasoon sulatuksen tai jäätymisen aikana. Se riippuu siitä, kuinka paljon nestettä on maaperän kerroksissa. Mitä korkeampi tämä indeksi, sitä enemmän maaperä jäätyy, koska fysikaalisten lakien mukaan, kun jäätyy, vesimolekyylit kasvaa tilavuudeltaan.

Toinen tekijä, joka vaikuttaa pakkanen turvotukseen, on alueen ilmasto-olosuhteet. Mitä enemmän kuukausia on miinuslämpötila, sitä suurempi on jäädytysalue.

Pöly- ja savimaat ovat alttiimpia pakkaselle, ja ne voivat kasvaa kokonaan 10% alkuperäisestä tilavuudestaan. Sands ovat vähemmän alttiita turvotukselle, tämä ominaisuus puuttuu täysin kallioista ja kivistä.

SNiP: ssä ilmoitettu maaperän jäädytys syvyys laskettiin ottaen huomioon pahimmat ilmasto-olosuhteet, joissa lumi ei laske. Tosiasiallinen taso, jolle maa on jäädytetty, on vähemmän, koska ajelehtimet ja jäätä ovat lämmöneristimien rooli.

Rakennusten perustusten alapuolella oleva maa jäätyy vähemmän, koska talvella lämmitetään myös lämmitys.

Maaperän pelastamiseksi jäätymiseltä voit lisäksi lämmittää alueen 1,5-2,5 metrin etäisyydellä talon pohjan kehästä. Joten voit järjestää matala-teippi-säätiön, joka on lisäksi taloudellisempi.

Lumen paksuuden vaikutus

Kylmissä kuukausissa lumipeite on lämpöeristin ja vaikuttaa suoraan maaperän jäädyttämiseen.

Yleensä omistajat purkavat lunta omilla tiloillaan, eivät ymmärtäneet, että tämä voi johtaa säätiön muodonmuutokseen. Tontti maa jäätyy epätasaisesti, minkä vuoksi talon perusta on vaurioitunut.

Lisäsuojaa vaikeilta pakkasilta voi olla pensaita, jotka on istutettu rakennuksen ympärille. Lumi kertyy niihin, suojelee säätiötä alhaisilta lämpötiloilta.

Maaperän jäädytyksen syvyys

Tämä on yksi tärkeimmistä parametreista, jotka on otettava huomioon perustettaessa. Tässä parametrissa otetaan huomioon säätöhihnan, pylväs-, laatta-, ruuvin jne. Erityinen muotoilu.

Maaperän jäädytyksen syvyys on korkein arvo, jossa maaperän lämpötila on 0 astetta alhaisimpien lämpötilojen aikana ilman lumipeitteitä pitkän aikavälin havaintojen historiassa.

Miksi on niin tärkeää tietää jäädytyksen syvyys

Vastaus tähän kysymykseen seuraa fysiikan koulukurssista. Kaikki tietävät, että vesi jäätymisen aikana lisää tilavuusprosessia maaperän paksuutena, sillä se painaa voimakkaasti pohjaa ja yrittää työntää sitä ylös.

Jäätymisen syvyydessä maan lämpötila ei laske alle nollaa, joten vesi ei jäätyy eikä laajene. Tästä syystä nauhat ja pilarit perustuvat maaperän jäädyttämiseen.

Miten määritetään maaperän jäädytyksen syvyys

Tämä arvo voidaan laskea kaavojen avulla, jotka esitetään kohdassa 2.22.01-83 * - "Rakennusten ja rakenteiden perusteet". Näiden kaavojen laskeminen on monimutkaista ja sopii paremmin laboratoriolle, joka tutkii maaperää.

Yksityisen kehittäjän kannalta on entistä helpompaa käyttää vanhaa SNiP 2.01.01-82 "Rakentamisen klimatologiaa ja geofysiikkaa", jossa näet sovelluksen maaperän jäädytyksen syvyyden kartan. Osa tästä kortista on esitelty sivuillamme.

Säännöllisesti kuumennettujen rakennusten perustusten alapuolella oleva maa jäätyy vähemmän, joten vakion syvyyttä voidaan vähentää 20 prosentilla. Esimerkiksi Jekaterinburgin maaperän jäädyttämisen arvioitu taso on 190 cm. Jos olet jatkuvasti asut omassa talossasi, säätö voidaan asettaa syvyyteen

Tällainen parametri maaperän jäädyttämiseksi on erityisen tärkeää savessa, liejussa, hiekkasaumoissa, koska ne ovat kaikkein alttiimpia pakkasnopeuden voimille.

Maaperän jäädytyksen syvyys

Maaperän jäädyttämisen syvyys riippuu ensinnäkin maaperälajista: savimassat jäätyvät hieman hiekkaisemmiksi, koska niillä on suurempi huokoisuus. Savi huokoisuus vaihtelee välillä 0,5-0,7, hiekan huokoisuus vaihtelee 0,3-0,5.
Toiseksi syvyys läpäisevyyteen riippuu ilmasto-olosuhteista, nimittäin keskimääräisestä vuotuisesta lämpötilasta: mitä alhaisempi se on, sitä suurempi on huurteen tunkeutumisen syvyys.

Taulukossa esitetään sääntelyn jäädytyssyvyys (SNiP: n mukaan) senttimetreinä eri kaupungeissa ja maatyypeissä.

Todelliset jäätymissyvyys eroavat todellisuudessa SNiP: ssä annetuista normatiivisista arvoista, koska normatiiviset tiedot annetaan pahimmassa tapauksessa - lumisuojuksen puuttuminen. Tässä taulukossa esitetty maaperän normatiivinen jäädytyssyvyys on suurin syvyys. Lumi ja jää ovat hyviä lämmöneristimiä, ja lumipeitteen läsnäolo vähentää huurteen tunkeutumisen syvyyttä. Talon alapuolella maa jäätyy myös vähemmän, varsinkin jos taloa lämmitetään ympäri vuoden. Täten maan todellinen jäätymisnopeus voi olla 20-40% pienempi kuin normatiivinen.

Maaperän jäädyttämistä voidaan vähentää: talon ympärillä oleva maa lämpenee. Hyvän eristyksen nauha, joka on 1,5-2 metriä leveä ja joka on rakennettu talon ympärille, kykenee takaamaan talon perustan ympärillä olevan maaperän jähmettymisen vähimmäisnopeuden. Tämän tekniikan ansiosta voidaan asettaa matalia perustuksia, jotka asetetaan syvyyteen jäädytyssyvyyden yläpuolelle, mutta pysyvät vakaina maaperän eristyksen vuoksi.

Frost-turvotus on maaperän tilavuuden kasvu matalissa lämpötiloissa eli talvella. Tämä johtuu siitä, että maaperässä oleva kosteus jäätymisen aikana lisää tilavuutta. Jäätymisen voimat toimivat paitsi perustuksen pohjalta myös sivuseinilleen ja kykenevät puristamaan talon perustan maasta.

Pohjavesi on ensimmäinen maapallon pintakerros, joka sijaitsee ensimmäisen läpäisemättömän kerroksen yläpuolella. Niillä on kielteinen vaikutus maaperän ominaisuuksiin ja talojen perustuksiin, pohjaveden taso on tunnettava ja otettava huomioon säätiön asettamisen yhteydessä.

Loose maaperä - tämä on maaperä, joka joutuu pakkaselle, kun se jäätyy, se lisää merkittävästi tilavuutta. Voimakas voima on riittävän suuri ja pystyy nostamaan kokonaiset rakennukset, joten maaperän maaperän perusta säätöä ilman toimenpiteitä ryöstelyä vastaan ​​on mahdotonta.

Maaperän kantavuus on sen perusominaisuus, joka on tarpeen talon rakentamisen kannalta, osoittaa, kuinka paljon maaperän yksikkö kestää kuorman. Laakerikapasiteetti määrittää, mikä on talon perustan tukialue: sitä huonompi maaperän kyky kestää kuormaa, sitä suurempi on säätiön ala.

Keskimääräinen vuotuinen ilman lämpötila on lämpötilan aritmeettinen keskiarvo koko kuukauden ajan. Se riippuu tarve lämmittää säätiötä ja maata sen ympärille sekä mahdollisuus asettaa matala perustus.

Kuinka kauden maaperän jäädyttämisen syvyys vaikuttaa säätiöön?

Säätiö on kaikkien rakenteiden tärkein osa. Sen luotettavuus ja kestävyys riippuvat monista tekijöistä, mukaan lukien maaperän jäädyttämisen syvyys. Tässä suhteessa ei ole mitään yksittäistä indikaattoria, joista kullakin on yksilöllisiä ominaisuuksia.

Lue lisää maaperän jäädytyksestä

Jäätymisen syvyys riippuu useista tekijöistä:

 • ilman lämpötila talvella;
 • itse maaperän tiheys;
 • maaperän kosteus.

Mitä kylmempi on talvi, samoin kuin tiheämpi ja kosteampi maaperä, sitä enemmän se jäätyy. Jos alueella on korkea pohjavesi tai säiliö sijaitsee lähellä, maaperän jäädyttäminen on voimakkaampaa. Venäjän ja naapurimaiden alueella tämä taso eroaa merkittävästi. Arvo vaihtelee 0,5 m - 2 m. Yksityiskohtaiset tiedot maaperän jäädyttämisestä säätiölle kustakin Venäjän federaation aiheesta ovat saatavilla SNiP: n verkkosivuilla.

Miten maaperän jäädyttäminen vaikuttaa säätiöön?

Talvella maaperä pyrkii purkamaan säätiön. Hän tekee sitä erityisen voimakkaasti, kun se on hyvin pakkas. Keväällä päinvastoin hän yrittää tehdä betonirakenteen sisällä. Suuri kontrasti tässä suhteessa vaikuttaa haitallisesti säätiön kestävyyteen. Siksi ennen kaatamista on tarpeen tutkia tarkasti maaperän jäädyttämisen indikaattoreita.
Kuinka määritellä maaperän jäädyttämisen syvyys?

Suurin vaihtoehto on kutsua asiantuntijoita. Mutta jos sinulla ei ole taloudellisia resursseja, voit tehdä tämän menettelyn itse. Keväällä, kun lumi sulaa, on tarpeen tarkastaa lähimmät asfalttialueet. Jos havaitaan halkeamia ja vikoja, jäätymisen taso on suuri.
Tehokkaampi vaihtoehto on tarkastaa lähimmät rakennukset ja poimia tietoja lähialueiden omistajilta. Jos lähirakennusten perustukset ovat täydellisessä kunnossa ja omistajat tuntevat syvyytensä, voit aloittaa kaatamisen kerätyistä tiedoista. Tässä tapauksessa sinun tulee kysyä kaikista säätiön rakentamisen ja käytön aikana esiintyvistä vivahteista. Jos voisit saada epämääräisiä tietoja, niin et voi tehdä ilman soittajia.

Maaperän jäädyttämisen tavallinen syvyys

Maaperän jäädyttämisen sääntelyn syvyydellä kehittäjälle on suuri merkitys suunniteltaessa tulevaa rakennusta. On tärkeää tutkia perusteellisesti alueen maaperän kausiluonteisen jäädyttämisen kartta ja suunnitella perusta, jotta hän ei pelkää turvotusta. Tässä artikkelissa päätimme kiinnittää huomiota maaperän jäädyttämiseen ja maaperän jäädyttämiseen vaikuttaviin tekijöihin.

Maaperän kausiluonteisen jäädytyksen vaikutus vaikuttaa suoraan pylväspohjan syvyyteen. SNIP 23-01-99 mukaan maaperän jäädyttäminen ei riipu pelkästään alueesta, vaan myös maaperätyypeistä, pohjaveden laadusta ja lumisateesta. Siksi on tärkeää ottaa huomioon alueen geologiset piirteet, joissa suunniteltu talonrakennus ei saa olla virheellinen säätiön laskelmissa.

Maaperän jäädyttämisen tavallinen syvyys

SNiP (rakennuskoodit) ovat suunnittelijoiden, suunnittelijoiden ja arkkitehtien tärkeimmät säännöt. SNIP 23-01-99: n säännösten ja vaatimusten perusteella voit rakentaa kiinteän ja luotettavan rakennuksen. Venäjällä sijaitsevan maaperän jäädyttämisen kartta, joka sijaitsee alla olevassa sivulla, kehitettiin Neuvostoliitossa, mutta yksityiset kehittäjät käyttävät näitä tietoja tähän päivään asti.

Jotta pääsetko lämmittämään nauhatalustan tai vesihöyryn, sinun on tiedettävä tarkalleen, mitä maaperän jäädytys alueella on. Kartan ja maaperän jäädyttämisen taulukon avulla voit määrittää tämän arvon, mutta tietoja käytetään parhaiten referenssinä. Vaikeissa pakkasilla ja pienellä lumisateella talvella normatiivinen syvyys saattaa olla pienempi kuin maaperän todellinen jäädytys.

Maaperän jäädytyksen syvyys on niinkin alhainen kuin 23-01-99

Maa-talon ruuveja koskevan pohjan oikean laskemisen kannalta sinun on noudatettava selvästi SNiP 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet" ja SNiP 23.01-99 "Rakentamisen klimatologia" määräyksiä. Näiden asiakirjojen määräysten mukaan maaperän jäädyttämisen normatiivinen arvo riippuu monista tekijöistä ja olosuhteista, joita ovat muun muassa seuraavat:

 • Rakennuksen käyttötarkoitus ja toimintaedellytykset;
 • Rakennuksen pohjan kokonaiskulutus;
 • Läheisten rakennusten perustusten syvyys;
 • Geologiset olosuhteet (maaperän parametrit);
 • Hydrogeologiset olosuhteet (pohjavesi);
 • Maaperän jäädyttämisen kausiluonteinen arvo.

SNiP 2.02.01-83: n mukaan maaperän jäädytysaste (H) lasketaan kaavalla:

H = vM * k,

M on kuukausittaisten keskilämpötilojen summa talosi talvella.
k on kerroin, jolla on erilainen arvo kutakin maan tyyppiä kohden.

hieno ja silkkihiekka - 0,28;
keskikokoinen ja karkea hiekka - 0,3;
liemi ja savi - 0,23;
karkea aluke - 0,34.

Paitsi että maaperä tyypillisesti vaikuttaa maaperän jäädyttämiseen talvella, mutta myös pohjaveden pinta-ala alueella. Epämiellyttävin - jos niiden taso on paljon korkeampi kuin vähäinen maaperän jäädyttäminen. Tässä tapauksessa on tarpeen luopua matalasta perustasta ja rakentaa luotettavampi, mutta myös kalliimpi, perustyyppi, esimerkiksi lämmitetty suomalainen säätiö tai UWB.

Kausiluonteisen maaperän jäädyttämisohjelma Venäjällä

On syytä huomata, että esitetyt tiedot ovat usean vuoden mittausten perusteella laskettuja sääntelyindikaattoreita. Lumikuoren paksuuden, maaperätyypin, pohjaveden läheisyyden mukaan kausittaisen maaperän jäädytyskartan tiedot voivat poiketa todellisista arvoista. Esimerkiksi tässä on kaavio maaperän jäädyttämisen riippuvuudesta lumipeitteen paksuuteen.

Sokean alueen lämmitys suojaa pohjaa tuhoutumiselta mahdollisissa liikkeissä ja maaperän kallistumisesta syksyn ja talven aikana.

Maaperän jäädyttämisen syvyys Moskovan alueella

Tämä tosiasia on ristiriidassa yksityisten talojen asukkaiden menettelyn kanssa talon talojen puhdistuksen kanssa. Jotta lumi poistettaisiin paikalta, he eivät tietäneet sitä, luovat edellytykset maaperän jäädyttämiselle. Kaikki tämä voi johtaa maaperän vaurioitumisen aiheuttamiin vaurioihin - talon pohjan alapuolella oleva maa voi jäädyttää ja johtaa pohjalevyn muodonmuutokseen.

Millaisen syvyyden pitäisi olla talon perusta, syvyyden laskenta

Tässä kerromme sinulle, kuinka syvälle talon perusta olisi. Puhumme usein virheistä laskettaessa paksuutta ja poistamalla väärän täytön seuraukset:

 • Talon perustan syvyys riippuu monista tekijöistä, mutta yksi tärkeimmistä ovat maaperän jäädytys ja tyyppi (tässä harkitsemme sitä);
 • Antakaamme esimerkkejä niistä ihmisistä, jotka eivät huomioineet ensimmäistä askelta ja mitkä seuraukset he kohtasivat;
 • Miten korjata seuraukset, jos jätit huomiotta ensimmäisen pisteen ja mitä tehdä, kun talo romahtaa;

  Vastaamme kaikkiin näihin kolmeen kysymykseen, jotta:

  Taulukko maaperän jäädytyksestä koko Venäjällä

  Säätiön perustan laskemiseksi meidän on ensin selvitettävä, mikä maa on sivustossasi. Tästä osoituksesta voimme määrittää alueen tai kaupungin jäädytyspaksuuden pöydältä. Koska samalla alueella on erilaisia ​​maaperä, ne jäätyvät eri paksuuteen.


  Meidän on tiedettävä tämä ymmärtääksemme:

  1. Mikä on talon perustan korkeus;
  2. Mikä on peruspohjan tyyppi?
  3. Minkä tyyppinen sokea alue pystytetään;

  Maaperän jäädyttämisen syvyyden laskeminen on esitetty taulukossa (tämä tarkkailujakso on vähintään 10 vuotta).
  Ensin sinun on löydettävä kaupunkisi tai alueesi ja vertaa sitä sivustosi tyyppiin.

  Taulukossa esitetään kaikki Venäjän alueet ja kunkin maaperän jäädytyspaksuus. Jos et löytänyt kaupunkisi tai alueesi, voit laskea sen itse.

  Määritelmä maan jäädyttämisen laskemiseksi omilla käsillään

  Voit myös laskea maan jäädyttämisen kaavalla:


  Voit myös tarkistaa tätä SNiP 23-01-99, joka kuvaa myös miten tehdä itsenäisiä laskutoimituksia.

  Miten määrität maaperän tyypin sivustossasi

  Monet ihmiset kysyvät, miten selvittää, mitä maata sivustossani. Tämä tehdään melko helposti. Kutsutaan geologista tutkimusta tai yksinkertaisesti tarkistamalla rakennettu naapuri.
  Ja myös monet kysyvät sellaisia ​​kysymyksiä kuin: miksi minun pitäisi tietää, kuinka paljon maa on kylmä ja mitä minun pitäisi tehdä sen kanssa?
  On ymmärrettävä, että:

  1. Eri maaperät aiheuttavat eri maaperän kallistumista, vastaavasti, meidän on ymmärrettävä, millaista kohotusta sivustossasi on;
  2. Meidän on myös ymmärrettävä, kuinka paksua maa jäätyy alueellasi, jotta talon oikea paksuus saadaan oikein, ja ryhdyttävä kaikkiin toimenpiteisiin suojaamaan sitä vastaan ​​vaikuttavia voimia.


  Tässä on esimerkki yhdestä paikasta Moskovan alueella:

  • Erilainen maaperä jäätyy täysin eri tavalla ja aiheuttaa eri turvotusta.
  • Savi ja liepeus jäädytettiin 1,35 m;
  • Hiekkaiset kiintoaineet, silty ja fine sand (m) - 1,64;
  • Hiekka on suuri, sora ja keskikoko (m) -1,76;
  • Karkeat maaperät (m) - 2,00;

  Mitä tapahtuu, jos kaadat säätiön pieneen syvyyteen?

  Talojen rakentamisen ohella olemme myös korjaamisessa. Tässä suhteessa meillä on paljon aiheita, joita ihmiset eivät ota huomioon 1. vaiheen itsenäisessä rakentamisessa ja miten maaperä vaikuttaa talon perustuksiin.

  Monet ihmiset kysyvät: miten kaataa talon perusta? Edellä ymmärsimme, miten maa ja maaperän turvotus vaikuttavat talon tukeen. Nyt tarkastelemme esimerkkiä, jossa ihmiset asettivat talon perustan jäätymisen yläpuolelle:

  Ihmiset rakensivat talon, joka ei ole pakkasen talven kulkeva vuosi, 2 ei myöskään ole pakkas, ja sitten kylmä talvi tulee kolmas vuosi. Toisin sanoen ensimmäiset kaksi vuotta eivät olleet kylmiä talveja ja jäätymisaste ei ollut suuri, mutta kolmas kylmä talvi tuli, mikä johti tähän vaikutukseen. Jäätyminen tapahtuu vaakasuoraan ja ei yleensä kuulu kaikkiin rakennuksiin. Tämä vaikutus on yleensä aallonmukainen vuosittain ja johtaa halkeamiin talon, seinien jne. Perustuksissa. Koska tärkeimmät 2 voimat vaikuttavat siihen, ne ovat pystysuoraan tarttuvia voimia ja sivuttaisia ​​voimia, hyvin usein talon toinen puoli nousee. Maaperä ei jäädy tasaisesti ja kiireellisiä toimenpiteitä on toteutettava, muuten seuraukset ovat hyvin valitettavia, sillä tukien tila ja koko talo heikkenevät aalloilla.

  Kuinka eliminoida säätiön väärän laskemisen seuraukset:

  Jos teidän tapauksessanne on virheellinen laskelma säätiön syvyydestä, älä lannistu. Tästä tilanteesta on useita tapoja, ja yksi helpoimmista on sokeiden lämmittäminen.
  Tässä esimerkissä näemme talon, jossa ei ole lämmitettyä sokea aluetta, ja maan jäätyminen ulottuu talon pohjaan ja toimii sen päälle. Ja nyt me lämmittelemme sitä, ja näemme, että jäädyttäminen ei pääse tukeemme, joten taloa ei kohdella stressiin eikä romahtamiseen.

  Toinen esimerkki:

  • obmazochnaya vedenpitävä (vähentää tarttumista maahan ja estää tuen nousua);
  • eristetty sokea alue;

  Mutta tämä on toinen aihe, jonka löydät verkkosivuillamme.

  Usein kysytyt kysymykset


  Kysymys: Eli jos lämmit sokea alue, voinko tehdä talon perustan syväksi?

  Vastaus: Säätiö on tehtävä kaikkien maassasi olevien laskelmien perusteella ja toteutettava useita toimenpiteitä. Meillä on koko ohjeet sivustolla, koska ei ole mahdollista vastata kysymykseesi 2 riviä nimelleni, katso ohjeita.

  Vastaus: Kuten video-ohjeissa ja kuvauksessa on esitetty, lämmitettävä sokea alue on tehtävä, sillä se on tehty, myös videokäsky.

  Vastaus: Rakentamisen aikana olet todennäköisesti rikkonut tekniikkaa ja sinulla voi olla kantapääerot säätiöstä, useat ratkaisut, joista toinen on lämmitetty jalkakäytävä.