Pohjaveden syvyys

Toteutetun alueen ensimmäinen tehtävä on määrittää pohjaveden syvyys. Loppujen lopuksi se ei ole tarpeen pelkästään henkilökohtaiseen kulutukseen dachassa, vaan suuressa määrin talon ja ansiorakennusten rakentamiseen tulevassa dachassa. Nämä kaksi tehtävää voidaan ratkaista samanaikaisesti vain tietyin varauksin. Esimerkiksi ylempi kerros voi antaa vettä vain taloudellisille tarpeille, vaikka sen kiehumisen jälkeen sen laatu aiheuttaa huolenaiheita. Millä syvyydellä kaivo täynnä vettä se sopii kulutukseen, ilman lisäkäsittelyä, käsitellään tässä artikkelissa.

Pohjavesi

Kuva 1. Pohjavesien asettelu ja eristävät vedenpitävät maakerrokset

Pohjakerros sijaitsee suoraan maan alla, tämä on ns. Ylempi kerros. Se muodostuu sulatetuista ja sateisista vesistä, jotka ovat tunkeutuneet ohut kerros löysä maaperä, ja siksi sitä ei käytännössä ole suodatettu. Usein se on tyydyttynyt liuenneesta lannoitteesta pellolta ja ihmisten ja karjan jätteistä läheisiltä tiloilta. Veden laatua voidaan käyttää vain teknisiin tarpeisiin ja puutarhan juurruttamiseen maassa.

Tällainen vesistö voi esiintyä 2 metrin syvyydessä keskimmäisinä aikoina ja usein tulee pinnalle keväällä ja syksyllä. Näissä paikoissa rakennusten ja rakenteiden rakentaminen iso kysymys epävakaat maaperät. Ennen päätöksentekoa on tutkittava tarkasti hydrogeologisen tilan kartta kehitysalueella.

Kuva 2. Esimerkki hydrogeologisesta kartasta

Kuvion 2 esimerkissä on esitetty kartta, jossa esitetään pohjavesivarastoja, niiden ominaisuuksia, vedenottoa ja syvyyttä veden ominaisuuksilla.

Tällaisissa paikoissa on suositeltavaa luopua rakennuksesta läheisen pohjaveden takia tai käyttää säätiön paaluvarianttia ja porata johtavat kuopat.

Tyypillinen vedenottoaukkojen edustaja ylemmän kastelun kourassa on kaivo, jonka syvyys on jopa 10 metriä. Tällainen laite ei ole rajoitettu valintaan - hyvin yleinen vaihtoehto on Abyssinian hyvin. Sen etuna on käsipumpun käyttö veden pumppaamiseen, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää ilman sähköä.

Toinen hiekkaranta

Aluevaltaiset maaperät, jotka koostuvat hiekan ja vedenpitävien savien seoksesta, voivat toimia pohjaveden yläkerroksen substraattina. Yleensä tämä kerros ei ole voimakas ja sillä on alhainen vedenläpäisevyys. Päävesivaihto ylemmän vesikerroksen kanssa tapahtuu murtuneiden vyöhykkeiden ja vikojen kautta, joiden päähän on hieno hiekka. Tämän kerroksen suodatusominaisuudet ovat rajalliset ja riippuvat sen paksuudesta ja koostumuksesta. Sen vuoksi vesi on tarkistettava Vodokanalin laboratoriossa.

Kerroksessa olevaa vettä voidaan tukkia, eli se on paineessa siinä, koska ylimääräinen naapurikerros ylittää pistokohdan paikan.

Toisen kerroksen toimittaman pohjaveden määrä on 7 - 30 metriä. Lisäksi, mitä enemmän vettä otetaan suuremmasta syvyydestä, sitä todennäköisemmin on, että kuopassa on riittävästi puhdasta juomavettä antavaa kosteutta, joka sopii hyvin käytettäväksi maassa kiehumisen jälkeen.

Poraus tällaiseen syvyyteen voidaan tehdä jopa manuaalisesti, ja on mahdollista, että kaivo virtaa vedellä, jonka pohjaventtiili painostaa. Valinta on sinun, mutta ammattilaiset tekevät sen paremmin.

Tyypillinen vedenkeräyslaitteiden edustaja tällaisissa vesilaitoksissa on hyvin - kuoppa tai runko, jonka halkaisija on keskimäärin 108 - 168 mm. Mökin tällaiset vedenottoa koskevat lisenssit, ja niiden on oltava valtion jatkuvassa hallinnassa.

Syvä (artesia) vesikasvatus

Jotta artesialainen kaivo olisi maassa, on jokaisen omistajan unelma. On huomattava - unelma on vaikea täyttää. Pohjaveden lain vaatimusten mukaisesti tällainen vedenotto edellyttää pakollista lisensointia, ja kaivon suojavyöhyke on vähintään 30 metriä siitä mistä tahansa suunnasta. Näin ollen syrjäytymisalue on noin 40 hehtaaria, ja tällä alueella kaikenlainen taloudellinen toiminta on kielletty. Myydäänkö tämä maa sinulle - iso kysymys ja kuinka paljon se maksaa? Vaikka paljon paikkoja Venäjällä.

On mahdollista valita ongelman ratkaisemiseksi - poraamaan kollektiivinen artesialainen vedenotto pienessä kylässä, sitten kustannukset eivät näytä liialta.

Tällöin vesisäiliön syvyys voi vaihdella 70: stä 200 metriin, ja on tavallista, että porata tällaisia ​​horisontteja. Tällaisten kuoppien elinkaaren antava kosteus on pääsääntöisesti erittäin korkea, läpinäkyvä ja maukas, mikä ei ole yllättävää suodatuskerroksen paksuuden ollessa kyseessä. Alueen hydrogeologinen kartta voi antaa tietoa säiliön veden merkityksestä ja laadusta.

Erikseen mainitsemisen arvoinen on sora-akvaario. Poraus tällaisessa ympäristössä on erittäin vaikea, ja kaikkein tuottavin on pesun aikana. Mutta jos käytetään saveja, kuopan tukkeutuminen on erittäin merkittävää ja vaatii pitkää kerääntymistä, vaikka vettä tuettaisiin sisäisen paineen avulla säiliössä. Laadullisesti avattu säiliö antaa hyvää veloitusta ja maukasta vettä.

Läheisen veden määrittäminen

Ensinnäkin sinun on käytettävä tarkkailumenetelmää. Pohjaveden läsnäolo matalalla syvyydellä voidaan tunnistaa seuraavilla ominaisuuksilla:

 • sumun paksuuntuminen tietyissä paikoissa paikan päällä hiljaisella aamuyöllä mahdollistaa vedenpinnan määrittämisen pinnan lähellä;
 • hiljainen ilta hyttyspylväs ilmaisee lähellä vettä mökillä;
 • paikoissa, joissa lehtivihannekset, laskuvarjot ja muut kosteutta rakastavat kasvit kasvavat, se osoittaa selvästi, että vesi on lähellä pinta-aluetta.

Voit määrittää veden läsnäolon perinteisillä tavoilla, esimerkiksi:

 • aseta osa silikageelistä (aiemmin käytettyä suolaa, sinistä vitriolia ja muita kuivausaineita, jopa rakeistettua sokeria ja muita aineita) saviastiassa ja punnitse se huolellisesti;
 • kääri potin kankaaseen ja hauta se lupaavissa paikoissa noin 0,5 metrin syvyyteen;
 • poista se päivästä ja punnitse se uudelleen;
 • painon muutos voidaan arvioida absorboituneen kosteuden määrään, sen vuoksi - veden määrittämiseksi;
 • jos käytät useita ruukkuja ja sijoitat ne paikalleen, voidaan tehdä tiettyjä havaintoja maan porauksen paikasta.

Tutkimusalueen hydrogeologinen kartta, joka löytyy verkosta tai paikallisten porauskaivojen järjestöistä, auttaa tutustumaan vesihuollon näkymiin.

Pohjaveden syvyys on kuitenkin kaikkein tarkin selvitysporaus. Erityisesti, jos käytetään ytimen menetelmää, joka ei ainoastaan ​​määrää veden läsnäoloa paikoilla vaan myös määrittää maaperän koostumuksen keräytettävistä ytimistä. Kuinka paljon vesi voi antaa vettä määräytyy testipumppaamalla.

Kuvio 3. Esiintyvä kaivaminen veteen kairausasennuksella

Porausmenetelmän valinta, pumppaus- ja vedenkäsittelylaitteiden valinta sekä kaivojen suunnittelu riippuvat pohjaveden syvyydestä.

Tärkeä asia on vesiympäristön suojelu, joka estää niiden sekoittumisen. Jos poraus suoritetaan toisella hiekkakerroksella, on ryhdyttävä toimenpiteisiin estääkseen vapaan veden virtauksen vesiputkesta sen vieressä olevaan vesistöön. Tätä varten sinun täytyy järjestää savi hyppyjä.

Kun kotelo on vahvistettu soraa täyttämällä reiän seinämän ja putken välinen ontelo, sinun on järjestettävä pistoke muta samasta tilasta. Voit tehdä tämän laimentamalla saven nestemäisen hapan kerman koostumukseen ja kaataa se väliin. Kuinka paljon liuosta riittää muodostamaan korkki, jonka korkeus on 1,0-1,5 metriä, riippuu kotelon ja kuoppareunan halkaisijan erosta. Samanlainen suljin sijaitsee aina hiekka- ja kalkkikiven vesipitoisten kerrosten välissä, jos jatkat porausta artesiaan.

Pohjavesi: ominaisuus, syvyys

Toistaiseksi erittäin tärkeä esikaupunki on yksi tai toinen vesihuolto. Jos asuntojen asukkaille kaikki on yksinkertaisia, yksityisten talojen ja mökkien omistajat kokevat jatkuvasti laadukkaan veden puutteen. Ja se on sekä juomista että kotitalouksien tarpeista: kasvien ja kukkien kastelua ja niin edelleen. Pääasiallinen vedenlähde on kaivoja. Mutta ennen rakentamista hyvin tai toisesta hyvin tai kiinni, on tärkeää tietää, mitä veden syvyys tällä alueella on. Jos se on suuri, tarvitset erikoistoimintoja poraukseen, jos taso on korkea, niin tämä ei aina ole hyvä.

Pohjaveden järjestelmä.

Ensinnäkin pieni määrä veden esiintymistä voi aiheuttaa alueen juoksuttamista. Tällaisella sivustolla ei ole suositeltavaa pystyttää rakennuksia, rakentaa taloja tai säätiötä. Lisäksi alueen mahdolliset tulvat. Siksi on niin tärkeää määrittää vesijohdon sijainti. Tarkastellaan tarkemmin, mikä voi olla pohjaveden syvyys, tärkeimmät tavat määrittää tämä indikaattori.

Pohjaveden määrittely ja karakterisointi

Pohjavesi on ensimmäinen maanpinnan alapuolinen maanalainen pohjavesi, joka sijaitsee ensimmäisen läpäisemättömän kerroksen yläpuolella, mikä ei salli veden virtaamista syvemmälle.

Pohjaveden esiintyminen ja liikkuminen.

Pohjaveden lisäksi on muita: yläkerros (kerros lähellä maata), välikerros, joka on jaettu paineeseen ja ei-paineeseen. Maaperän kerros vettä pidetään myös vapaasti virtaavana. Jälkimmäinen voi sijaita eri syvyyksissä. Ne on muodostettu lumen sulamisen seurauksena, suodattamalla pintavedet jokista, järvistä, lampeista ja saostuksesta. Niiden korkeus on vaihteleva. Se riippuu pitkälti maaperän tyypistä ja vuodenajasta.

Korkein esiintyminen havaitaan keväällä, kun lumi sulaa, alin - talvella. Kesällä vedenpinnan korkeus on keskimääräinen. Pohjavettä ei voi juoda ilman esikäsittelyä. Korkea on vedenpinnan sijainnin taso 2 m tai vähemmän pinnasta. Vesijohdon korkeuden määrittämiseen on useita tapoja. Katsotaanpa joitain niistä.

Menetelmät pohjaveden määrittämiseksi

Pohjaveden kartta.

Määritä pohjaveden syvyys vedenpinnan läheisyydessä. Suurin osa niistä on korkeus 5 - 15 m, mikä vastaa veden sijaintia. Sinun on tarkasteltava sen staattista arvoa kuopan pinnasta. Toinen tapa on - maan poraaminen 2-3 metrin syvyyteen. Jos se tulee sisään, se tarkoittaa, että vedenpinnan syvyys on pieni ja sen taso on korkea. Tämä menetelmä on luotettavin ja sitä kutsutaan menetelmiksi porausreikien kaivamiseksi. Pohjaveden esiintymistiheyden ja syvyyden arvioimiseksi on mahdollista käyttää biolokointia.

Mutta tämä on epätäsmällinen menetelmä. Tätä varten tarvitset 2 metallilangat, joiden pituus on 50 cm ja paksuus 2-3 mm. Ne on valmistettava messingistä. Jokainen lanka on taivutettu oikeaan kulmaan siten, että sen toinen pää on 15 cm. Lyijy nousee lyhyillä päillä ja kulkee sen mukana tontin alueen yli. Paikoissa, joissa pohjavesi sijaitsee lähellä pintaa, päistöt alkavat erota eri suuntiin. Tämä on likimääräinen tapa. Epäsuora menetelmä voi olla alueen topografisen tutkimuksen käyttö. Sen avulla voit tunnistaa kaikkein kohonneimmat alueet, useimmiten siellä on, että vesi on lähinnä pintaan.

Muita merkkejä pohjaveden syvyyden määrittämiseksi

Määritä pohjaveden sijainnin korkeus voi perustua alueen joidenkin ulkoisten ominaisuuksien perusteella. Ensinnäkin sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, mitä kasveja siellä kasvaa. Tätä menetelmää käyttävät esi-isämme. Esimerkiksi pikkutukki, kalkkikivi, sorrel, hemlock, nokkoset, sedge, hevoseläimet kasvaa, jos pohjavesi on liian lähellä pintaa. Ruusujen, ruokoiden, poppelien ja meadowsweet läsnäolo ilmoittaa vesipiirin sijainnin enintään 3 metrin syvyydessä. Mato ja lakritsi kasvavat paikoissa, joissa sen syvyys on vähintään 5 metriä pinnasta.

Pohjaveden pinnan sijainnilla on muita merkkejä: sumun läsnäolo aamulla, kun ei ole läheisiä lammikoita, jokia ja järviä, paksun vihreän ruohon läsnäolo kuivuuden aikana, sammojen läsnäolo, midget, kevätkauden kellareiden tulva, kaste ja muut. Näin ollen veden syvyyden määrittämisessä on monia tapoja, mutta vain yksi on luotettava - porauskaivoja.

Opas: Miten määrittää pohjaveden syvyys

Pohjavesi on maanalainen kerros vettä, joka sijaitsee jatkuvasti tietyllä tasolla. Tämä vesikerros voidaan muodostaa saostuksella, vedestä lähistöllä olevista vartaloista tai luonnollisesta virtauksesta maaperän yläkerroksiin. Muinaisista ajoista lähtien ihmiset käyttivät tätä maapallon pohjavesiä kuopan luomiseksi, mistä he saivat veden.

Jos pohjavesi sijoitetaan maaperän pinnan lähelle, ei ole suositeltavaa rakentaa pohjaa tälle paikalle, koska rakenne on tuhoutunut suuresti.

Vesipiirillä voi kuitenkin olla myös kielteisiä seurauksia: Rakennusten, varsinkin suurten rakennusten, rakentaminen on suurta riskiä niiden tuhoamisesta, jos ne saavuttavat pohjaveden pinnan. Siksi yksityisen sektorin asukkaiden ja rakentajien on tärkeää tietää tarkalleen, millä tasolla pohjavesi sijaitsee ja miten heidät sijoitetaan maan alle.

Ensimmäiset vaiheet vedenpinnan syvyyden mittaamiseksi

Pohjaveden esiintymistiheys.

Pohjaveden syvyyden tuntemiseen on useita tapoja. Mutta kerro helpoimmasta ja tavallisimmasta. Pohjaveden määrittämiseksi on tarpeen varastoida esineitä, kuten säännöllinen lapio, pora, pitkä köysi, mittanauha ja kemikaalit: rikki, kuparisulfaatti ja kalkki. Pohjaveden esiintymistiheyden määrittämisessä kannattaa harkita aikatekijää. On suositeltavaa mitata keväällä, sillä pohjaveden taso on tällä hetkellä mahdollisimman korkea. Toinen sopiva aika vuodessa on syksy, koska tämä on sateenkausi, josta pohjavesi nousee.

Nuances to consider before starting

Pohjaveden liikkuvuuskuvio: 1 hiekka, 2 vaahtoa, 3 minimaalinen pohjavesi, 4 pohjaveden enimmäistaso.

Ennen pohjaveden määrittämistä sinun on tiedettävä, millaista maaperää ja maata meillä on. Esimerkiksi tasaisella maaperällä pohjavesi sijaitsee lähes samalla tasolla, mitä ei voida sanoa kuopasta tai mäkistä. Jos aiot kaivata kaivon juomavettä varten, on parempi tehdä se korkealla maastossa, koska maaperä suodattaa paremmin veden ja sademäärän. Marshissa syvyys, jossa vesi sijaitsee, on tavallisesti pieni ja se on enintään 1 metri. Runsas sademäärä tai kuivuus voivat myös johtaa epätarkkoihin mittauksiin, joten syvyyden mittaaminen normaalilla säällä on parasta.

On huomattava, että maaperällä on 3 pohjavettä. Ja jos tarvitset kaivon, on syytä mitata syvyys toiseen kerrokseen, koska ensimmäinen on yleensä saastunut ja juomakelvoton.

Pohjaveden määrittämisprosessi

Ensimmäinen asia, jota tarvitsemme pohjaveden määrittämisessä - poraa. Se voidaan korvata perinteisellä metalliputkella, jonka halkaisija on noin 70 mm. Poran ja lapion avulla on tarpeen porata riittävän syvä kaivo. Sen pitäisi päästä maan pohjavesiin ja mennä syvemmälle. Kaivo on parhaiten porattu jonnekin keskellä ehdotettua rakennusta, joka sijaitsee tällä alueella. Porauksessa on tarpeen tarkistaa maaperä jokaisen metrin puoli metriä kohden. Kun kaivo on porattu, sinun täytyy ottaa köysi ja sitoa kuorma siihen. Tämä yksinkertainen muotoilu laskeutuu kaivoon. On suositeltavaa tehdä muistiinpanoja esimerkiksi paperista jokaisen köysiradan läpi. Jos paperi pysyy kuivana, ja pohjavesiin on yläraja. Pohjaveden syvyys on niin helppo ja yksinkertainen.

Jos olet liian laiska porata hyvin ja käytä poraa, voit työskennellä lapiolla. Kaivaamalla noin puolen metrin syvä reikä, sinun on sijoitettava maapähkinä, jossa on samanlaisia ​​kuparisulfaatti-, kalkkikivi- ja rikkifraktioita siinä. Tämän jälkeen kaivo on haudattu. Päivä myöhemmin potti on kaivettava ja punnittava. Mitä suurempi massa on, sitä lähempänä pohjavettä.

Opi syvyys suosittu viisauden avulla

Pohjaveden syvyyden määrittäminen voidaan tehdä kansanmerkkien avulla. Tietenkään syvyydestä ei ole mahdollista saada täsmällisiä tietoja tällä tavoin, mutta on mahdollista selvittää, missä vesi kohoaa enimmäiskorkeuteen. Tässä voimme auttaa kasvien maailmaa. Yleensä paikoissa, joissa maaperä on lähinnä pintaan, kasvillisuus saa tyydyttyneemmän vihreän värin kuin muissa paikoissa. Huomiota olisi kiinnitettävä sellaisten kasviston edustajien läsnäoloon, kuten sokeriruo'on, unohtaa minua, erilaisia ​​lusikatteita. Se tarkoittaa, että pohjaveden sijainti on lähellä. Toinen suosittu menetelmä pohjaveden likimääräisen syvyyden määrittämiseksi on toinen. Käytäksesi sitä tarvitset saippuaa, villaa, munaa ja paistinpannua.

Taulukko pohjaveden syvyyden määrittämisestä kasveilla.

Aluksi maaperän pinta-ala, jolle mittaukset tehdään, olisi puhdistettava kasvillisuuden ja maaperän. Mutta älä kiirehdi heittää turvetta! Kun pieni alue on puhdistettu, se on peitettävä kuivalla, pestään saippuavedellä ja rasvattomalla villalla. Laita muna villaa vasten ja peitä paistinpannulla. Tämän mittauksen tulokset tunnetaan aamulla: jos muna ja villa peittyvät putoamilla kasteilla, se tarkoittaa, että veden syvyys ei ole suuri. On syytä harkita, että tämä menetelmä toimii vain kuivalla säällä.

Suositukset rakennusten rakentamiseksi

Tällöin, jos haluat määrittää pohjaveden syvyyden rakentamaan rakennuksen perustan, sinun on tehtävä se tasapuolisella pohjalla. Syvyyden tulisi olla sellainen, että vesi on mahdollisimman läheltä pohjan pohjaa, muuten se vaarantaa vähitellen romahtamisen nesteen vaikutuksen alaisena. Geologit voivat helposti määrittää turvallisen rakentamisen optimaalisen vedenpinnan.

Joten pohjaveden syvyyden määrittäminen ei ole ollenkaan vaikeaa.

Tätä varten on olemassa sekä moderneja menetelmiä että kansanmusiikkia.

Se, että ihmiset ovat jo pitkään olleet mukana määritettäessä veden pinnan syvyyttä maan alla, osoittaa, kuinka tärkeää tämä menettely, varsinkin ennen rakentamisen aloittamista.

Esivanhemme käyttivät havaintoja löytääkseen optimaalisen paikan kuopat kaivamaan. Vesilaivan syvyyden määrittäminen oli tärkeä muinaisina aikoina, ja nyt, koska vesi on juoman lähde ja tärkeä tekijä rakentamisen aikana.

Pohjavesi: ominaisuus, syvyys

Pohjavesi on se, joka sijaitsee 25 metrin syvyydellä maan pinnasta. Se muodostuu erilaisista säiliöistä ja sademäärästä sateen ja lumen muodossa. He tunkeutuvat maahan ja kertyvät siellä.

Pohjavesi on erilainen kuin pohjavesi, koska niillä ei ole painetta. Lisäksi niiden ero on se, että pohjavesi on herkkä ilmakehän muutoksille. Pohjaveden syvyys voi olla enintään 25 metriä.

Pohjavesi on lähellä maanpintaa, mutta niiden taso voi vaihdella maastosta ja vuodenajasta riippuen. Se nousee korkeassa kosteudessa, varsinkin kun sateet voimakkaasti ja lumi sulaa.

Ja myös taso vaikuttaa läheisiin jokiin, järviin ja muihin vesistöihin. Kuivuuskauden aikana pohjavesien määrä vähenee. Tällä hetkellä sitä pidetään pienimpänä.

Pohjaveden taso on jaettu kahteen tyyppiin:

  matala, kun taso ei ylitä 2 metriä. Rakennukset voidaan rakentaa sellaiselle alueelle, ja korkein taso on yli 2 metriä.

Jos teet vääriä laskelmia pohjaveden syvyydestä, se uhkaa: rakennuksen tulva, säätiön tuhoaminen ja muut ongelmat.

Jos haluat selvittää tarkasti, missä pohjavesi on, voit tehdä yksinkertaisia ​​havaintoja. Kun syvyys on pieni, tällaiset merkit näkyvät:

  sumu ilmestyy aamulla, erillisissä maastoissa, midges-pilvi, "leijuu" maanpinnan yläpuolella illalla, juoni, jossa kosteutta rakastavat kasvit kasvavat hyvin.

Ja voit myös käyttää toista suosittua menetelmää. Saviastiassa kaada kosteutta absorboivaa materiaalia (esimerkiksi suolaa tai sokeria). Punnitse sitten huolellisesti se.

Päällystää liinalla ja haudata maahan 50 senttimetrin syvyyteen. Päivän jälkeen - avaa ja paina uudelleen. Painon eroista riippuen on mahdollista selvittää, kuinka lähellä vettä maapallon pintaan.

Voit myös selvittää pohjavesien esiintymisen alueen hydrogeologisesta kartasta. Mutta tehokkain tapa on tutkia poraus. Yleisin on ydinmenetelmä.

Kun pohjavesi esiintyy luonnollisesti luonnollisella tavalla, se on juomakelpoista. Lähes kylät ja kaupungit vaikuttavat nesteen pilaantumiseen sekä veden läheisyyteen maan pinnalle.

Pohjavesi on jaettu lajeihin, jotka eroavat mineralisoinnillaan, joten ne ovat:

Erota myös pohjaveden kovuus:

  yleistä. Se on jaettu viiteen tyyppiin: erittäin pehmeä vesi, pehmeä pohjavesi, kohtalaisen kova vesi, kova vesi, erittäin kova pohjavesi, karbonaatti, ei-karbonaatti.

Lisäksi on pohjavettä, jossa on paljon haitallisia aineita. Tällainen vesi sijaitsee yleensä kaatopaikkojen läheisyydessä, jolloin kemiallisia tai radioaktiivisia jätteitä poltetaan.

Pohjaveden haitat ovat myös seuraavat:

erilaisia ​​mikro-organismeja (ja taudinaiheuttajia myös) veden koostumuksessa, jäykkyys. Tämä vaikuttaa vähentäminen ontelon putkien, joiden läpi vesi syötetään, kun ne on talletettu erityisiä talletukset, sameus, johtuen siitä, että koostumus veden on tiettyjä hiukkasia, epäpuhtaudet pohjaveden eri aineita, mikro-organismit, suolat ja kaasuja.

Ne kaikki pystyvät vaihtamaan paitsi värin, myös veden makua, sen hajua, suurta osaa kivennäisaineista. Se muuttaa veden makua, joten on metallinen maku, nitraattien vuotaminen ja ammoniakki pohjaveteen. Ne ovat erittäin vaarallisia ihmisten terveydelle.

Joten vesi on tullut paljon paremmaksi, on tarpeen käsitellä sitä huolellisesti. Tämä auttaa eroon eri epäpuhtauksista.

Valkovenäjän tasavallan opetusministeriö

Valkovenäjän teknillinen yliopisto

Aiheesta "Pohjaveden ominaispiirteet"

Valmis: Art. C. 112158 Sidorenko A.V.

Tarkistettu: Kolpashnikov G.A.

Pohjavesi on pohjavettä ensimmäisestä pysyvästi veden pinnasta, joka sijaitsee ensimmäisellä vedenkestävällä kerroksella (savi). Pohjavesillä on vapaa vesipinta, joka nousee tai laskee riippuen sademäärästä.

Pohjakerros täyttää eri jyvien ja värien hiekat, ja pohjavesi yleensä kuuluu pinnan lähelle. Hiekkaiden läpäisevyyden vuoksi saostuminen laskeutuu vapaasti ja kertyy niiden pohjaan savimaahan. Veden syvyys ensimmäisessä hiekassa pinnasta on hyvin erilainen - 2-3 m - 20-25 m pinnasta.

Pohjaveteen, seurauksena niiden isäntälajin vaihtelevuus (hiekka ja hiekka liejunsekaista), ja puristus- ja vaihdosta savista hiekkaa kiviä ovat usein monimutkainen suhde keskenään ja vedet jokien ja järvien.

Pohjaveden tilan määräytyy täysin maaston, sademäärän ja vuodenaikojen mukaan.

Keväällä ja syksyllä vesitaso on 1-2m korkeampi kuin kesäkuukausina. Tason merkittävää laskua on havaittavissa myös talvella, jolloin sateen tunkeutuminen lähes pysähtyy. Pohjaveden pinnan vaihtelujen yksivuotinen sykli on perustettu.

Monien kuoppien vedessä Minskin alueen lähteillä ja kuopilla on merkittävä rautapitoisuus.

Samanaikaisesti rikastuttaminen raudalla mainitaan pääasiassa, jossa kehitetään mäkkää, suoita (suolamalmia) tai joissa on paljon rautayhdisteitä kallioon. Erilliset vesianalyysit osoittavat paikallista saastumista. Veden saastuminen liittyy tavallisesti hyvin hirsiköylien tai reikien huonoon kuntoon ja yleisiin epäsäännöllisiin olosuhteisiin lähellä kaivoja.

Pohjavettä käytetään pääasiassa kaivoissa, joiden syvyys on 1-2-6-10m.

Kosteassa ilmastossa kehittyy intensiivisiä tunkeutumisen ja maanalaisen virtauksen prosesseja, joihin liittyy maaperän ja kallioiden huuhtoutuminen. Samanaikaisesti helposti liukenevat suolat - kloridit ja sulfaatit - poistetaan kiviä ja maaperää vastaan; pitkäaikaisen veden vaihdon seurauksena tuore G muodostetaan.

c., mineralisoidaan vain suhteellisen vähän liukoisia suoloja (lähinnä kalsiumbikarbonaattia). Aikaisen lämpimän ilmastollisissa olosuhteissa (kuivissa steppeissä, puoliautomaateissa ja aavikoissa) johtuen saostumisen lyhytkestoisuudesta ja pienestä sademäärästä sekä maaperän huonoista kuivumista.

ei kehity; G: n loppuosan menoosassa. haihtuminen vallitsee ja niiden salinisaatio tapahtuu.

Lähellä jokia, säiliöitä, säiliöitä jne. Pohjavesi on suurelta osin desalinoitua ja se voi täyttää laatua koskevat juomaveden laatustandardit.

Lähellä kaatopaikkoja, karjan hautausmaita, erilaisia ​​kemiallisia, radioaktiivisia hautausmaita GV. pohjavesi on saastunut ja siten maaperän puhtauden indikaattori.

Eroja pohjavesimuodostumien muodostumisessa määrittävät maantieteellisen jakauman alueet, jotka liittyvät läheisesti ilmaston, maaperän ja kasvillisuuden alueisiin. Tuore (tai vähän mineralisoitunut) pohjavesi on yleistä metsä-, metsän- ja steppen alueilla; kuivissa steppeissä, puoliautot ja aavikot tasangoilla suolavettä hallitsevat, joista makeaa vettä löytyy vain eristetyillä alueilla.

Pohjavesi suljetaan löysästi ja heikosti sementoituneisiin kiviin (säiliötyyppinen vesi) tai täyttää särkyvät kuorit (murtuma-tyyppi). Pohjaveden pinta-ala vastaa tavallisesti sen jakautumista. Jälkimmäisille on luonteenomaista leveyspiirteet tasangoilla ja pystysuorilla korkeilla vuoristoalueilla.

Pohjavesijärjestelmä muodostuu fysikaalisten ja maantieteellisten tekijöiden vaikutuksesta (ilmasto, vesihuolto, pintavedet jne.).

Koska pohjavesien ravitsemus- ja jakelualueet ovat tavallisesti samat. Tämän seurauksena muodostumisolosuhteet ja pohjavesijärjestelmä ovat ominaispiirteitä, jotka erottavat ne syvemmästä artesia-vedestä: pohjavesi on herkkä kaikista ilmakehän muutoksista.

Sadejäämän määrästä riippuen pohjaveden pinnalla on kausivaihteluja: kuivana kautena se laskee, märkäkaudella se nousee, myös veden virtausnopeus, kemiallinen koostumus ja pohjaveden lämpötila muuttuvat. Joiden ja säiliöiden läheisyydessä pohjaveden pinnan, virtauksen ja kemiallisen koostumuksen muutokset määräytyvät niiden pintavesien hydraulisen liitännän ja jälkimmäisen järjestelmän mukaan. Pitkällä aikavälillä pohjaveden virtausmäärä on suunnilleen yhtä suuri kuin veden tunkeutumisen kautta tulevan veden määrä.

Merkittävimmät pohjavesivarastot ovat keskittyneet joen laaksojen, savupiippujen kartioissa sekä matalissa rypistyneissä ja karstoituneissa kalkkikiveissä (harvemmin räikeissä kitaroissa).

Suhteellisen helppokäyttöisyyden vuoksi pohjavesi on kansantaloudelle erittäin tärkeä tekijä vesivarojen lähteenä teollisuusyrityksille, kaupungeille, kaupungeille, maaseutualueille jne.

Rakentaminen suoritetaan usein olosuhteissa, joissa pohjavettä löytyy 1-2 metrin syvyydestä pinnasta. Näissä tapauksissa pohja ja pohja rakenne on pohjaveden alapuolella. Jos tätä tasoa ei voida laskea, voi tulevaisuudessa olla vakavia virheitä.

Pohjaveden alapuolella olevan pohjan maa on jo kaivettu ja heikentynyt louhinnan aikana; maaperä irtoaa, menettää alkuperäiset ominaisuudet, mukaan lukien kantokyky. Häiriöttömän maaperän laskennallinen pinta-ala ei ole enää riittävä, on odottamaton sakkaus, jota säätiö ei kestä, sekä halkeamia ja tuhoa.

Ennen säätiön suunnittelua on tarpeen saada tietoa maaperän koostumuksesta: yhtä tärkeää on saada tarkat tiedot pohjaveden laadusta ja sen tilavuudesta. Se, joka laiminlyö tietoja, tekee virheen, jonka puuttuminen johtaa erilaisiin vahinkoihin.

Maaperän tasoilla on erilainen vedenläpäisevyys. Tällaisissa kerroksissa vesi on levossa ajoittain korkealla tasolla. Kertyneellä pohjavedellä ei ole valumia ja kohdata eri paineita rakenteisiin, pohjaan upotettuihin perustuksiin.

Esimerkiksi 1 m2 lattian kellarissa, "upotettu" 1 m pohjaveteen, toimii alhaalta ylöspäin voimalla 1 m. Tilanteen korjaamiseksi, se on tarpeen säätää betonilaattaan noin 0,46 metriä paksu. Tämä vaarallinen piirre pohjavettä ei tiedetä kaikkia siksi, joskus he eivät kiinnitä asianmukaista huomiota siihen.

Ennen rakentamista on ehdottomasti määritettävä etukäteen pohjaveden lisäksi myös muut vaaralliset ominaisuudet. On pohjavettä, jossa sulfaatit, suolat ja muut kemikaalit liukenevat, kuten orgaaniset hapot, hiilihappo; Usein ne sisältävät erilaisia ​​alkaleja.

Aggressiivisempi ympäristö luo vettä, jossa on runsaasti sulfaattia; kun se altistuu betonille, se voi täysin tuhota sen. Rikkihappoanhydridi S03 vedessä kemiallisesti reagoi sementin ainesosien kanssa, mikä johtaa kalsium sulfoaluminaatin, niin sanotun "sementtibakillin" muodostumiseen. Tämä kaksinkertainen suola liukenee ja vapauttaa betonin; Samanaikaisesti materiaali kiteytyy.

Arvioimaan mahdollisimman pohjaveden saastumisen neutraaleja epäpuhtauksia, jotka eivät adsorboi kiviä ja maaperän ilmastus vyöhyke, käyttää yksinkertaisinta mallia siirtämiseksi veden saastuminen - malli iskutilavuuden kun liikenne edessä tunkeutumisatmosfäärin kosteuden suojavyöhykkeen sama intensiteetti veden kulkeutumista pilaantumista. Pohjaveden suojelun taso määräytyy sen mukaan, milloin kosteuden tunkeutumisilma (t3) saavuttaa pohjaveden pinnan, sillä käytämme seuraavaa ilmaisua korvaamalla kallioiden kylläisyyden puutteen luonnollisella kosteudellaan:

jossa W - pohjaveden tunkeutumisrehu, m / vuosi; θ on kivien luonnollinen kosteuspitoisuus; M - ilmastusvyöhykkeen voima - pohjaveden syvyys (m).

Pohjaveden suojelun luokitukset saastumisesta valittiin pohjaveden saannin kestoa koskevien vaatimusten mukaisesti. Seuraavien pohjaveden suojeluun perustuivat neutraalien epäpuhtauksien pilaantumiset:

- erittäin huonosti suojattu pohjavesi (tz = 0-5 vuotta);

- heikosti suojattu pohjavesi (tz = 5-10 vuotta);

- kohtalaisen suojattu pohjavesi (tz = 10-25 vuotta);

- ehdollisesti suojattu pohjavesi (tz = 25-50 vuotta);

- suojattu pohjavesi (tz> 50 vuotta).

Pohjavesi muodostuu pääosin maapallon pinnalta putoavien saastumien vesistä ja tunkeutumisesta maahan tietyssä syvyyksessä sekä vesistöjen, jokien, järvien ja säiliöiden vesistöihin, jotka myös joutuvat maahan. Maaperään vedettävän kosteuden määrä on AF Lebedevin mukaan 15-20% koko sademäärästä.

Veden tunkeutuminen kuoren muodostamaan maaperään (läpäisevyys) riippuu näiden maaperän fysikaalisista ominaisuuksista. Läpäisevyyden kannalta maaperä on jaettu kolmeen pääryhmään: läpäisevä, puoliläpäisevä ja vedenpitävä tai vedenpitävä.

Useimmissa taloissa on keskitetty vesihuolto. Mutta koska syrjäisyys ratkaisuun tai muista syistä joissakin maissa mökit, se ei ole dachas. Omistajien täytyy porata reikä tai varustaa kaivo.

Lähteen lähteen määrittämiseksi on turvauduttava ammattihenkilöstön apuun. Hänen palvelut ovat kalliita. Pohjaveden syvyys voidaan asettaa itsenäisesti.

Samalla se säästää merkittävästi perheen talousarviota vesihuollon järjestelyyn. Voit tehdä tämän käyttämällä muutamia yksinkertaisia ​​lähestymistapoja. Ennen kuin aloitat, sinun on harkittava koko menettelyä yksityiskohtaisesti.

Pohjaveden tyyppi

Pohjaveden syvyys on erilainen. Lähteen tyyppi riippuu tästä indikaattorista. Se otetaan huomioon vesijohtoverkon johtamisessa.

Pintaan lähinnä olevaa kerrosta kutsutaan ylemmäksi kerrokseksi. Se sijaitsee 2-3 metrin syvyydessä. Tällainen lähde soveltuu vain teknisiin tarkoituksiin.

Tätä seuraa pohjavesi, jossa on vapaa pinta.

Lisäksi on olemassa interstitiaalisia, ei-painetta ja painetta käsitteleviä jousia. Viimeinen lajike on kaikkein puhtain ja sopii juomaan. Kemiallinen koostumus ja laatu - kaikkien lähteiden korkein. Veden kerros voi kulkeutua hiekka-, savipohjaisiin maaperään soraa.

Pohjaveden ominaisuudet

Ennen pohjaveden syvyyden määrittämistä sinun on tiedettävä niiden ominaisuuksista.

Ensinnäkin niiden sijainti riippuu niiden tyypistä. Askella, jossa pinta on tasainen, kerrokset ovat tasaisesti. Missä vaiheessa niiden syvyys on sama.

Mutta kaatojen, diojen läsnä ollessa vesi sijaitsee myös joustavasti.

Asiantuntijat suosittelevat, että luomalla hyvin otetaan huomioon helpotuksen tällaiset ominaisuudet. Jos tarvitset vettä teknisiin tarkoituksiin, voit käyttää ensimmäistä kerrosta. Se tulee lähemmäksi pintaan.

Juomista varten on tarpeen käyttää vettä ainakin toisesta kerroksesta. Jos maasto on mäkinen, on parempi porata kaivo kukkulalla. Tässä tapauksessa maaperän kerros on parempi suodattaa tällaista vettä.

Märkäalueella pohjavesi voi lähestyä pintaan vain 1 metrin syvyydessä. Kun kehität hyvin, sinun on oltava valmis tähän.

Moskovan alueen pohjavesi

Ennen kaivojen poraamista omien omistajiensa tulee kysyä maanalaisten kerrostumien ominaisuuksista. Esimerkiksi Moskovan alueen pohjaveden syvyydelle on ominaista heterogeenisuus.

Tässä on 5 pääkerrosta. Kaikki ne ovat epätasaisesti järjestettyjä ja niillä on erilaiset kapasiteetit. Kolmelle ensimmäiselle kerrokselle on tunnusomaista matala paine.

Niitä käytetään teknisiin tarkoituksiin. Vesipurkaus tapahtuu pienissä puroissa ja joissa. Tämä pohjavesi täydentyy keväällä, kun lumi alkaa sulaa.

Dolomiitti- ja kalkkikiveissä on kaksi alempaa kerrosta.

Näiden lähteiden syvyys on noin 100 m. Nämä lähteet soveltuvat juomista varten. Moskovan alueella vesivoima on peräisin näistä lähteistä.

Valmistautuminen mittaukseen

Kosteusolosuhteet ja pohjaveden syvyys liittyvät läheisesti toisiinsa.

Jos aiot tehdä mittauksia, sinun on valittava oikea aika. Tällöin ei saa olla kuivuutta tai pitkittyneitä sateita. Kaikki sääolosuhteet vaikuttavat mittaustulokseen.

Pohjaveden syvyyden määrittämiseksi on välttämätöntä käyttää yhtä yksinkertaista tapaa.

Tätä varten sinun on valmisteltava kaikki käytettävissä olevat välineet ja materiaalit. Työkaluista tarvitset tavanomaisen lapion, poran, mittanauhan. On myös tarpeen valmistaa pitkä köysi.

Työkalujen lisäksi tarvitaan tiettyjä kemiallisia elementtejä. Tämä on rikki, kuparisulfaatin kalkki. Eri tekniikoissa tarvitaan näitä tai muita käytettävissä olevia työkaluja.

poraus

Pohjaveden syvyyden määrittäminen on mahdollista useilla menetelmillä. Poraus katsotaan luotettavimmaksi niistä. Samalla on mahdollista määrittää tarkalleen mitä maanalaisen lähteen syvyys on, onko olemassa merkittäviä esteitä kivien muodossa matkalla siihen.

Työskentely sopii tavalliseen tehdasporaan. Haluttaessa lisäterät hitsataan sen terille.

Työkalu leikkautuu pehmeään maahan. Se otetaan maan mukana pinnalle. Pehmentää maaperää, se kastellaan.

Kierteisen holkkiyhteyden avulla ruuvit kiinnitetään putkilla, jotta ne pääsevät haluttuun tasoon. Seuraavaksi, käytä köyttä tekemään mittauksia. Kuopan pitäisi olla 0,5 - 1 m syvemmältä kuin veden pinta. Paperi kiinnitetään köysiin ja tarkistetaan, millä tasolla se märkä.

Kemiallinen käyttö

Jos et halua porata hyvin, on helpompi selvittää, kuinka syvälle pohjavesi on.

Tähän lapioon kaivetun reiän suunnitellussa paikassa. Se voi olla noin 0,5 m syvä. Se on asennettava saviastiaan.

Alustassa poltettua kalkkia, rikkiä ja kuparisulfaattia sekoitetaan yhtä suurina mittasuhteina. Seuraavaksi kaivaa reikä ja jätä päivä. Tämän jälkeen potti otetaan pinnalle ja punnitaan.

Mitä raskaampi se on, sitä lähempänä pohjavettä tulee pintaan. Tämä menetelmä ei ole riittävän tarkka, mutta sitä on käytetty antiikin ajoista lähtien. Vain nyt sitä on parannettu.

barometri

Toinen luotettava tapa määrittää, mitä pohjaveden syvyyttä tietyllä alueella on käyttää barometriä. On kuitenkin huomattava, että sen käyttö edellyttää läsnäoloa säiliön alueella.

Jos on olemassa yksi, voit aloittaa mittauksen.

Jokainen barometrin jako vastaa 1 m: n syvyyttä. Ensinnäkin laitteen on mentävä säiliöön. Tässä barometrin lukemat tallennetaan.

Seuraavaksi siirrä säiliöstä kaivon porauksen paikkaan. Laitteen merkinnät on merkitty. Ensimmäisen ja toisen mittauksen välinen ero on suunnilleen yhtä suuri kuin maanalaisen lähteen syvyys.

Tämä menetelmä ei myöskään ole kovin tarkka. Virhe vääristää todellista kuvaa. Mutta yleinen periaate voidaan ymmärtää.

Kansallinen tapa

Pohjaveden syvyys voidaan määrittää folk-menetelmillä.

Ensimmäinen asia, joudut kiinnittämään huomiota kasvillisuuteen. Jos lähde lähestyy pintaa, se on vihreämpää ja kirkkaampaa. Tällaisissa paikoissa he rakastavat sokeriruokaa, murattiä, unohtaa minua eikä muita kosteutta rakastavia kasviston edustajia.

Suosittu lähestymistapa ehdottaa seuraavaa. Villa on pestä ja kuivaa hyvin saippualiuoksessa. Kohde paikka kokemus puhdas kasvillisuus.

Villa asetetaan maahan. Raaka muna asetetaan siihen ja kaikki peitetään paistinpannulla.

Aamulla arvioi kokeilun tulos. Jos muna ja vuodevaatteet peittyvät putoamilla kasteilla, se tarkoittaa, että vesi tulee lähellä pintaa. Tällainen menettely olisi kuitenkin tehtävä kuivalla säällä.

Kun otetaan huomioon pohjaveden syvyyden määrittäminen, on mahdollista tehdä mittauksia itse.

Valitusta menetelmästä riippuen saat tarkemman tai tarkemman tuloksen. Kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti. Tässä tapauksessa se säästää merkittävästi perhebudjetin.

≡ 24. heinäkuuta 2016 · Kategoria: Wells

Toteutetun alueen ensimmäinen tehtävä on määrittää pohjaveden syvyys. Loppujen lopuksi se ei ole tarpeen pelkästään henkilökohtaiseen kulutukseen dachassa, vaan suuressa määrin talon ja ansiorakennusten rakentamiseen tulevassa dachassa.

Nämä kaksi tehtävää voidaan ratkaista samanaikaisesti vain tietyin varauksin. Esimerkiksi ylempi kerros voi antaa vettä vain taloudellisille tarpeille, vaikka sen kiehumisen jälkeen sen laatu aiheuttaa huolenaiheita. Millä syvyydellä kaivo täynnä vettä se sopii kulutukseen, ilman lisäkäsittelyä, käsitellään tässä artikkelissa.

Pohjavesi

Kuva 1. Pohjavesien asettelu ja eristävät vedenpitävät kerrokset Maaperäinen vesipitoinen kerros on suoraan maan alapuolella eli ns. Ylempi vesi, joka muodostuu sulatusta ja sadevedestä, joka on läpäissyt ohut kerros löysä maata ja jota siksi käytännössä ei ole suodatettu. Usein se on tyydyttynyt liuenneesta lannoitteesta pellolta ja ihmisten ja karjan jätteistä läheisiltä tiloilta.

Veden laatua voidaan käyttää vain teknisiin tarpeisiin ja puutarhan kastelemiseen maassa. Tämä vesi voi esiintyä 2 metrin syvyyteen keskiajalla ja keväällä ja syksyllä usein pinnalle. Näissä paikoissa rakennusten ja rakenteiden rakentaminen iso kysymys epävakaat maaperät. Ennen päätöksentekoa on tutkittava tarkasti hydrogeologisen tilan kartta kehitysalueella.

Kuva 2. Esimerkki hydrogeologisesta kartasta

Kuvion 2 esimerkissä on esitetty kartta, jossa esitetään pohjavesivarastoja, niiden ominaisuuksia, vedenottoa ja syvyyttä veden ominaisuuksilla.

Tällaisissa paikoissa on suositeltavaa luopua rakennuksesta läheisen pohjaveden takia tai käyttää säätiön paaluvarianttia ja porata johtavat kuopat.

Tyypillinen vedenottoaukkojen edustaja ylemmän kastelun kourassa on kaivo, jonka syvyys on jopa 10 metriä. Tällainen laite ei ole rajoitettu valintaan - hyvin yleinen vaihtoehto on Abyssinian hyvin. Sen etuna on käsipumpun käyttö veden pumppaamiseen, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää ilman sähköä.

Toinen hiekkaranta

Aluevaltaiset maaperät, jotka koostuvat hiekan ja vedenpitävien savien seoksesta, voivat toimia pohjaveden yläkerroksen substraattina. Yleensä tämä kerros ei ole voimakas ja sillä on alhainen vedenläpäisevyys.

Päävesivaihto ylemmän vesikerroksen kanssa tapahtuu murtuneiden vyöhykkeiden ja vikojen kautta, joiden päähän on hieno hiekka. Tämän kerroksen suodatusominaisuudet ovat rajalliset ja riippuvat sen paksuudesta ja koostumuksesta. Sen vuoksi vesi on tarkistettava Vodokanalin laboratoriossa.

Kerroksessa olevaa vettä voidaan tukkia, eli se on paineessa siinä, koska ylimääräinen naapurikerros ylittää pistokohdan paikan.

Toisen kerroksen toimittaman pohjaveden määrä on 7 - 30 metriä. Lisäksi, mitä enemmän vettä otetaan suuremmasta syvyydestä, sitä todennäköisemmin on, että kuopassa on riittävästi puhdasta juomavettä antavaa kosteutta, joka sopii hyvin käytettäväksi maassa kiehumisen jälkeen.

Poraus tällaiseen syvyyteen voidaan tehdä jopa manuaalisesti, ja on mahdollista, että kaivo virtaa vedellä, jonka pohjaventtiili painostaa. Valinta on sinun, mutta ammattilaiset tekevät sen paremmin.

Tyypillinen vedenkeräyslaitteiden edustaja tällaisissa vesilaitoksissa on hyvin - kuoppa tai runko, jonka halkaisija on keskimäärin 108 - 168 mm. Mökin tällaiset vedenottoa koskevat lisenssit, ja niiden on oltava valtion jatkuvassa hallinnassa.

Syvä (artesia) vesikasvatus

Jotta artesialainen kaivo olisi maassa, on jokaisen omistajan unelma. On huomattava - unelma on vaikea täyttää. Pohjaveden lain vaatimusten mukaisesti tällainen vedenotto edellyttää pakollista lisensointia, ja kaivon suojavyöhyke on vähintään 30 metriä siitä mistä tahansa suunnasta.

Näin ollen syrjäytymisalue on noin 40 hehtaaria, ja tällä alueella kaikenlainen taloudellinen toiminta on kielletty. Myydäänkö tämä maa sinulle - iso kysymys ja kuinka paljon se maksaa? Vaikka paljon paikkoja Venäjällä.

On mahdollista valita ongelman ratkaisemiseksi - poraamaan kollektiivinen artesialainen vedenotto pienessä kylässä, sitten kustannukset eivät näytä liialta.

Tällöin vesisäiliön syvyys voi vaihdella 70: stä 200 metriin, ja on tavallista, että porata tällaisia ​​horisontteja. Tällaisten kuoppien elinkaaren antava kosteus on pääsääntöisesti erittäin korkea, läpinäkyvä ja maukas, mikä ei ole yllättävää suodatuskerroksen paksuuden ollessa kyseessä. Alueen hydrogeologinen kartta voi antaa tietoa säiliön veden merkityksestä ja laadusta.

Erikseen mainitsemisen arvoinen on sora-akvaario.

Poraus tällaisessa ympäristössä on erittäin vaikea, ja kaikkein tuottavin on pesun aikana. Mutta jos käytetään saveja, kuopan tukkeutuminen on erittäin merkittävää ja vaatii pitkää kerääntymistä, vaikka vettä tuettaisiin sisäisen paineen avulla säiliössä. Laadullisesti avattu säiliö antaa hyvää veloitusta ja maukasta vettä.

Läheisen veden määrittäminen

Ensinnäkin sinun on käytettävä tarkkailumenetelmää. Pohjaveden läsnäolo matalalla syvyydellä voidaan tunnistaa seuraavilla ominaisuuksilla:

  paksuuntuminen sumu eri paikassa sivuston hiljainen aamulla määrittää pinnan lähellä pohjavesivaraston, sääsket napa hiljainen ilta osoittavat sulkea veden maassa, kasvupaikkaan saniainen kasveja, kortteet ja muut vesi-rakastava kasveja osoittavat selvästi sulkea veden ulostulosta pintaan sivusto.

Voit määrittää veden läsnäolon perinteisillä tavoilla, esimerkiksi:

  laittaa saviruukussa osan silikageelillä (aiemmin käytetty suola, kuparisulfaatti ja muut kuivausaineita kunnes sokeri ja muut materiaalit) ja huolellisesti painaa hänen; kääriä potin kangas ja haudattiin maahan syvyyteen näkökulmasta noin 0,5 metriä, poistaa sen läpi päivä ja punnitaan uudelleen, painon muutos voidaan arvioida absorboituneen kosteuden vuoksi - määrittää veden läsnä ollessa, jos käytetään useita kattilat, niiden saattamista tarkkuudella joitakin huomioita voidaan päätellä poraus sijainti n dacha.

Tutkimusalueen hydrogeologinen kartta, joka löytyy verkosta tai paikallisten porauskaivojen järjestöistä, auttaa tutustumaan vesihuollon näkymiin.

Pohjaveden syvyys on kuitenkin kaikkein tarkin selvitysporaus. Erityisesti, jos käytetään ytimen menetelmää, joka ei ainoastaan ​​määrää veden läsnäoloa paikoilla vaan myös määrittää maaperän koostumuksen keräytettävistä ytimistä. Kuinka paljon vesi voi antaa vettä määräytyy testipumppaamalla.

Kuvio 3. Testi poraus kaivot Auger ustanovkoyOt syvyyden perusteella, poraus menetelmä riippuu valintaa, valinta pumpun ja veden käsittely laitteet ja rakenteet on kysymys skvazhin.Vazhnym säilyttäminen pohjavedessä, estää niitä sekoitetaan. Jos poraus suoritetaan toisella hiekkakerroksella, on ryhdyttävä toimenpiteisiin estääkseen vapaan veden virtauksen vesiputkesta sen vieressä olevaan vesistöön. Tehdä tämä savi järjestää peremychku.Posle miten tehostettua kotelo sora backfill väliseen tilaan porausreiän seinän ja putken, on tarpeen järjestää pistoke muta samassa prostranstva.Dlya savea tulisi laimentaa sakeuteen nestemäisen kerman ja kaada se interwalled tilaan.

Sozh GARDEN Kaikki mitä halusit tietää maisemasuunnittelusta omiin käsiisi

Siemenistä taimiin

Joten kerätyt siemenet, otettu oikea substraatti ja olosuhteet, kylvetään, nyt sinun on varmistettava kaikki olosuhteet...

Kylvöosaston järjestäminen kasvihuoneessa ja mini-lastentarhan avokentässä

Mitä ei voi tehdä ilman: kuinka laskea viljelyalat, mitä ja mistä kasvien (suljettu / avoin maa), siementen keräämisestä ja varastoinnista...

Tärkeimmät kasvien lisääntymismenetelmät päiväkodeissa

Kaikkien lastentarhojen tärkein tehtävä on terveiden istutusmateriaalien viljely, mikä ei ole mahdollista ilman perustiedot kasvien lisääntymisominaisuuksista, jotka määrittelevät yrityksen perusohjauksen.

 • Farmaseuttinen puutarha 11
 • Koristepuut 6
 • Koriste- viljat 4
 • Bushes 33
 • Koristeelliset kukat 103
 • Kukkakaupat 4
 • Havupuu 7
 • RSS-syöte

Nemesia voittaa sydämensä

Houkuttelevan tuntemattomuuden kukkien arkuus merkitsee sitä käyttöä paikoissa, jotka ovat suojassa paahtavalta auringolta ja luonnoksilta. Mutta muutoin - se on kestävä kasvi, joka voi sietää jopa kevyitä pakkasia ja kukkia alkukesästä syksyyn.

Golden roiskeita koriste-sekvenssistä

Sarja koristeellisia - sankaritar muodikas sekoitukset ampelous sävellyksiä, eri tavalla - fudenelnaya bidensen, ei ole niin yksinkertainen. kuten se näyttää ensi silmäyksellä!...

Tuberoosi - yön kuningatar

Tuberoosi on yksi maailman tuoksuisimmista puutarhakasveista ja tämän laadun vuoksi se ansaitsee erityistä huomiota amatööriviljelijöistä....

 • Videoopetusohjelmat ja valokuva-raportit 10
 • Puutarhaston kalenteri 13
 • RSS-syöte

Phloxes ympäri vuoden!

Kaikilla on aikaa. Jokainen laitos vaatii hoitoa ja tiettyjä toimia puutarhasta tietyissä kasvu- ja kehitysaikoissa. Phloxit eivät ole poikkeus, sillä olemme laatineet kausittaisen työaikataulun. Milloin kasvaa ja alkaa lannoittaa, milloin jakaa ja siirtää, milloin leikata ja peittää phloxes?...

7 suurta asiaa ostaa liljoja

Lihaviljelmien ostoa koskevien perussääntöjen tuntemus auttaa välttämään paitsi perusteettoman rahan tuhlausta, myös väistämättömän pettymyksen epäonnistuneesta hankinnasta....

Peat-tabletit - yksinkertaisuus ja mukavuus!

Kasvien taimien kasvattamiseksi turve-tabletteihin tarvitaan vain suuri kapasiteetti, vesi, siemenet ja itse tabletit. Erittäin mukava!...

Sekalaista

Aryzema - eksoottinen juttu

Ruusut kylmässä. Toinen osa

Puutarha heinäkuussa

Lush kukinta arabis

Tupakkatarinoita

Kuinka laittaa petuniat

Kesän asukkaat

Pohjavesi paikan päällä

Puutarha-alueen saatavuus määräytyy paitsi pinta-alasta, maaperän tyypistä ja mekaanisesta koostumuksesta. Pohjaveden taso on myös erittäin tärkeä.

Mikä on pohjavesi?

Pohjavesi on ensimmäinen vesipohjainen pinta, joka sijaitsee vedenpitävällä kerroksella. Vesi läpäisee läpäisevän sienen tai hiekkasauman, eikä täytä niitä täydellä kapasiteetilla. Tästä syystä pohjaveden pinta on vapaa ja ei-paine.

Luonnossa pohjavesi tietyllä alueella on olemassa jo pitkään. Järvet ja laaksoissa olevat lähteet eivät ole muuta kuin pohjavesi, joka on katkennut maan suolistosta. Jousien voima ei ole vakio, mikä osoittaa pohjaveden herkkyyttä ilmakehän muutoksille. Esimerkiksi: ajan myötä niiden lämpötila muuttuu; kuivuudessa, niiden taso laskee ja päinvastoin lisääntyy sadekausina. Pohjavesi on edullisin tapa toimittaa vettä eri talouksille ja kansantalouden kohteille.

Maaperän tai pohjaveden pinta on peili. Peilin ja maan pinnan välistä tilaa kutsutaan ilmastovyöhykkeeksi. Lumen sulamisen aikana ja pitkittyneiden sateiden aikana muodostuu vapaata vettä, joka syöttää pohjavettä vesitiiviin muodostumiseen saakka. Ilmastusvyöhykkeen syvyys on erilainen, koska se riippuu ilmasto-olosuhteista, topografiasta ja kallioiden tyypistä kullakin alueella. Mitä pienempi on ilmastusvyöhyke, sitä lähempänä pohjavettä maan pintaan, joka muodostaa tulvan ja kosteat alueet. Ja jos tällaiset ilmiöt luonnossa huolehtivat vähän kesän asukkaista ja esikaupunkialueiden omistajista, pohjaveden läheinen esiintyminen omilla alueillaan tulee usein todellinen ongelma, jonka ratkaisu vaatii paljon vahvuutta ja kärsivällisyyttä.

Topografinen tutkimus - hyvä tapa arvioida tilannetta sivustolla

Topografinen tutkimus, jonka asiantuntijat toteuttavat, auttaa määrittämään sivuston alimman ja korkeimman pistemäärän. Mutta jopa töiden jälkeen ei voida väittää, että vuoristoalue on syvän pohjaveden esiintymispaikka. Loppujen lopuksi ne on järjestetty aalloihin ja muodostavat maan alla erilaisia ​​ulkonemia ja syvennyksiä. Siksi on todennäköistä, että korotettu alue on paikka, jossa pohjavesi voi sijaita lyhyen matkan päässä maan pinnasta. Tässä tapauksessa määritä veden syvyys voi olla yksi seuraavista menetelmistä.

Indikaattorilaitokset - avustajat etsimään vesistöjä

Pohjaveden havaitseminen ja niiden esiintymistiheyden määrittäminen kasvien avulla on tapa, jota esi-isämme käyttivät monta vuotta sitten. He tiesivät, että näennäisesti kuivan alueen kosteutta rakastavien kasvien mehukas vihreät ovat varma merkki pohjaveden läheisyydestä.

Esimerkiksi: sormustinkukka, katko, verijuuren äiti ja äitipuoli, syksyllä krookus ja hevonen suolaheinä, sara, leveäosmankäämi, korte ja nokkosia kasvaa jossa pohjavesi on hyvin lähellä maanpintaa.

Meadowsweet, musta poppeli, loch, ruoko, metsät ja hiekkarannat ovat todisteita veden läsnäolosta 3 metrin syvyydessä.

Wormwood paniculata, chiy loistava, hiekkametsä ja lakritsi kasvavat alasti alueilla, joilla pohjavesi on vähintään 5 metrin syvyydessä.

Willow, koivu, vaahtera, leppä ja itkupehmo, taivutettu yhteen suuntaan - merkki veden läheisyydestä. Solitary oakset pääsääntöisesti kasvavat vesieliöiden risteyksessä.

Mutta happomarjapensas, Weigel kukinnan hedelmä- ja koristekasvien viinirypäle, lehtikuusi, rohtokataja, ocherednolistny Buddleja, Deutzia grandiflora, cotoneaster ja lila, päinvastoin, ei voi sietää vettynyt maaperä. Istutettu alueelle, jossa pohjavesi ei ole syvä, nämä kasvit kehittyvät huonosti, usein sairastuvat eivätkä näytä parhaalta.

Eläinsignaalit

Kotieläimet - kissat maalla vedenveden yläpuolella, ja koirat päinvastoin välttävät tällaiset paikat.

Hyttyset ja keskipitkät, käämityspylväät auringonlaskun jälkeen - varma merkki pohjaveden läheisyydestä.

Toinen merkki matala-altaasta on hiiren reikien ja punaisten muurahaisten puuttuminen.

Pohjaveden löytäminen luonnollisista syistä

Nouseva ilta-sumu on merkki, jonka ansiosta voimme varmasti sanoa, että pohjavesi on hyvin lähellä tätä aluetta.

Runsas aamu kaste. Ja missä se on enemmän, vesi lähestyy pintaan. Vesi viilentää maata paremmin ja sen seurauksena kondensaatti muodostaa paremmin.

Hedelmäpuiden istuttaminen

Jos edellä mainitut menetelmät eivät auttaneet määrittämään veden suonien esiintymistä ja niiden esiintymistiheyttä, voit käyttää toista, mutta työläämpiä menetelmää. Tätä varten kesäkuussa on tarpeen kaivaa vähintään 1,5 metrin syvä reikä. Jos pohjaan ei tapahdu vettä, se tarkoittaa, että pohjavesi sijaitsee riittävän syvälle ja ei voi vahingoittaa kasveja. Tämä tarkistusmenetelmä on erityisen tarpeen, jos hedelmäpuita istutetaan.

Loppujen lopuksi paikalla, jossa pohjavesi tulee lähelle pinnalle, hedelmäpuita kasvaa vain muutaman vuoden ja sitten ilman ilmeistä syytä ne yhtäkkiä alkavat kuivua ja kuivua. Ja asia on, että umpeenkasveilla ei ole tarpeeksi happea. Niinpä, kun kyseessä ovat päärynä- ja omenapuikot, pohjaveden syvyyden tulisi olla vähintään 2-2,5 metriä. Kivihedelmille - kirsikoille ja luumuille tämä luku vaihtelee 1,5-2 metriä.

Tästä syystä jotkut puutarhurit kieltäytyivät voimakkaiden kirsikoiden, kirsikoiden ja omenapuiden istuttamisesta ja korvaten ne puilla, jotka eivät pääse pohjaveden pintaan. Jotkut puutarhurit istuttivat vadelmia ja herukoita tontit, koska niiden juuret eivät myöskään ole levinneet hyvin syvästi. Voit seurata niiden esimerkkiä, mutta on parasta istuttaa puita jopa 0,5 metrin korkeudelle tai jopa 1 metrin korkeudelle.

Lisäksi voit hieman kuivata aluetta, istutettuaan suojan luonnonvaraisten ruusu, spirea, hawthorn, paju, vanha, merikotka tai irgi pitkin sen kehä.

Voimakkaasti suolaisella alueella autetaan vedenpoistoa pitkin sen ulkokehää kaivettuja avoimia pää ojia. Jokaisella oksien syvyydellä ja leveydellä on oltava jopa 40 senttimetriä. Erityiset kuopat, joiden leveys on 50 ja syvyys 80 senttimetriä, kaivettu alimpaan paikkaan, auttaa myös vähentämään pohjaveden määrää. Tavallinen kaivo, jonka syvyys on vähintään 2 metriä, toimii samalla tavalla.

© 2012 - 2017, Puutarhan istutus. Kaikki oikeudet pidätetään.