Miten sijoittaa ruberoidia säätiöön omilla käsillänne

Vedeneristyskerroksen asettaminen pohjan ja seinien välille (tiilimuuraus) on suojata luotettavasti jälkimmäinen kosteuden haitallisilta vaikutuksilta. Tämä on yksi tärkeimmistä vaatimuksista rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Parhaillaan ehdotetun vedenpitävän materiaalin massan määrä. Mutta niiden joukossa on vanhoja, jotka ovat yhä kysyntää. Tämä ruberoidi on säännöllinen pahvi, joka on kyllästetty öljybitumilla, ja päällä on edelleen peitetty tulenkestoisen bitumin kerros.

Vedenpitävä pohjamateriaali on yksinkertainen prosessi ja edullinen. Liimaus katon materiaali säätiö on todella hyvin yksinkertainen, varsinkin kun valmistajat tarjoavat tänään itseliimautuvia tyyppejä. Muuten, tämäntyyppisten vedenpitävien materiaalien tyypit. Markkinoilla on erinomainen valikoima niitä. Täällä ja tavanomaiset katemallit ja vuori, itsekiinnittyvät ja vahvistetut lisääntynyt lujuus, hitsaus ja polymeeri-bitumi. Jokaisella niistä on omat tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet, joihin tuotteen hinta riippuu.

Ja tässä kuluttajalle voidaan kysyä, mitä kattotiiliä voidaan käyttää vedenpitävään säätöön, koska vain osaaja voi ymmärtää tämän monimuotoisuuden. Periaatteessa mikään ei ole monimutkaista täällä. Mikä tahansa edellä mainituista tyypeistä voidaan asettaa rakenteen perustalle. Loppujen lopuksi kyse on hinnasta. Mutta useimmin käytetty vuorausvaihtoehto, jota kutsutaan nimellä "RP", jossa on lisää aakkos- ja numeerisia arvoja. Muuten, "RP" on vuori ruberoid, "RK" - katto. Ne eroavat toisistaan ​​tuotteen tiheydellä. Ensimmäisessä tapauksessa se on 300 g / m², toisessa 350 g / m².

Tyypit kellarin vedeneristys katodilla

Pohja vedeneristys kateaineella on jaettu kahteen ryhmään:

Mitä tulee vaakasuoraan eristämiseen, se asetetaan itse rakenteen alapuolelle ja vaakasuoralle tasolle. Varrodiumin asettaminen pohjaan suojaa itse rakennetta kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta, joka liikkuu ylöspäin maaperän kapillaareihin. Tätä varten taloon perustuva tyyny, joka on kaadettu talon alapuolelle, on sijoitettu useisiin kerroksiin siten, että betoniliuoksen kaatamisen ja betonin kuivaamisen jälkeen on mahdollista taivuttaa reunojaan ja kiinnittää seinään pohjan päälle. Siksi levitetyn nauhan leveyden tulisi olla 20-25 cm suurempi kuin valetun pohjan leveys.

Pystysuora vedeneristys suojaa pohjarakennetta sivuilta. Tätä varten kateaine on kiinnitetty pohjaan liimausprosessin avulla. Mitä käytetään bitumimastilla. Ensinnäkin rakenteen seinät käsitellään alukkeella (pohjamaali), minkä jälkeen mastetta levitetään. Ja jo vedeneristysmateriaali on juuttunut siihen. Koska materiaalin leveys ei riitä sulkemaan rakenteen koko pituutta, liuskat asetetaan päällekkäin 10 cm: n siirtymällä. Tällä tavoin kateaineen asettaminen voidaan tehdä useissa kerroksissa ja jokainen kerros voidaan päällystää mastiksella.

Vedeneristystekniikka

Viime aikoina kattolamateriaalin asettamisen tekniikka säätiön päälle ei loistanut monimutkaisia ​​toimintoja. Useimmiten se asetettiin ylemmälle horisontaaliselle pinnalle, ja tämä oli kaikki rajallinen. Sivutasoja käsitellään tavallisesti kuumalla bitumilla. Kaikki tämä oli epäluotettavaa ja työskenteli enintään 10 vuotta.

Nykyaikaiset tekniikat edellyttävät erilaista lähestymistapaa. Tässä on vedeneristystoimintojen järjestys.

 • Kaikki säätiön tasot puhdistetaan pölyltä, tarkistetaan virheet, jotka välttämättä peitetään korjauslaastilla (se voi olla sementtihiekkaa).
 • Lisäksi, kun kaikki on kuivaa, alusta valmistetaan.
 • Kuivauksen ja tämän kerroksen jälkeen pohjustustasolle levitetään bitumimastista. Parempi kahdessa tai kolmessa kerroksessa, joista jokaisen pitäisi kuivua hyvin ennen seuraavan levittämisen.
 • Ennen materiaalin asettamista kooltaan leikatut nauhat on lämmitettävä kaasupolttimella.
 • Ne on asennettu 10 cm: n päällekkäisyydellä raidoista. Älä unohda katteen huovan reunoja mastilla, jotta se kiinnittyy paremmin ja tiivistää vedeneristyskerroksen.
 • Ja taas, koko materiaali on jo lämmitetty.

Tätä tekniikkaa käytetään vedenpitävään nauhalämmi- tykseen, kun katemateriaalin kellari tai kellari on peitetty kattohuopalla. Samalla kun liimakoostumus kiinnittää nauhateristeen hyvin, sinun on huolehdittava kellarin ilmastamisesta. Suurempi kosteus on mastiksin vihollinen.

Muuten, kaatamalla säätiö, käytetään muottiin. Joten jos tämä rakenne kootaan puupäästä, elementtien (levyt) välillä on aukkoja ja aukkoja, joiden läpi betonilevy virtaa, mikä lisää sen kulutusta. Siksi sisäpintaan liimattu katemateriaalilevy ratkaisee tämän ongelman.

Vedenpitävä pylväspohja

Pylväspohjamateriaalin rakentamiseen käytetään myös. Mutta on vaikea hetki. Mitkä ovat perustuspylväät? Nämä ovat syviä kuoppia, täynnä betonia. On selvää, että osa, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella, on helppo vedenpitävä. Tekniikka on sama kuin edellä on kuvattu. Ja mitä tehdä kentällä sijaitsevan osan kanssa.

Loppujen lopuksi muottiin ei tässä tapauksessa käytetä itse materiaalin kiinnittämistä siihen. Koska seinät kaivo ja tekee rajoittavia ja muotoilevat toiminnot. Siksi on vain yksi tie ulos - tehdä jotain katemateriaalista muotoon, joka on muotoa, joka muistuttaa sylinteriä eli kaaren muotoa.

Pilarien rakentamisprosessi näyttää tältä:

 • Kaapaa reikä.
 • Se on tehty hiomisesta. Se on tyyny, joka on pakattava.
 • Se on valmistettu ruberoidisylinteristä kaivon koon mukaan: halkaisija ja syvyys. Reunat sidotaan bitumimastilla.
 • Tämä sylinteri laskeutuu kaivoon, johon on myös asennettu metallin vahvikekehys.
 • Laita muotti, muodostaen pohjan. Voit käyttää muoviputkia.
 • Betoni kaadetaan.

Ruberoidisylinteri on asennettava siten, että sen ulkoneva osa maanpinnan yläpuolella on yhtä pitkä kuin pohjan kellariosassa. Tämä on otettava huomioon myös sylinterin valmistuksessa.

Vedeneristyslautan pohja

Pohja vedeneristys katodilla (eli laattoilla) ei käytännössä eroa horisontaalisesta eristämisestä. Mutta on myös ominaisuuksia. Mitä sinun on kiinnitettävä huomiota.

 • Ennen eristyksen asettamista on välttämätöntä kaivata kaivannot 1 m leveä ja syvempi kuin pohjalevyn paksuus 50 cm koko laattojen kehällä.
 • Levy itse puhdistetaan ja siihen on upotettu vikoja.
 • Tämän jälkeen koko alue käsitellään kaksikerroksisella pohjamaalilla.
 • Seuraava on vedeneristys.

Tätä varten ensimmäiset leikattua materiaalia olevat nauhat niin kauan, että ne kiinniyttivät paitsi vaakasuoran tason myös pystysuoran samanaikaisesti. Toisin sanoen vedenpitävä kerros olisi monoliittinen. Kuten aiemmissa tapauksissa, nauhat asetetaan päällekkäin (10 cm) pinnalla, joka on aikaisemmin hiottu mastiksellä. Kaikki poltin kuumentaa kaiken. Toinen kerros asetetaan ensimmäiseksi. Tässä on niin yksinkertainen tekniikka.

johtopäätös

Kuten näette, jotta voisimme vastata kysymykseen siitä, pitäisikö päällystekerroksen laittaa pohjaan, meidän oli käsiteltävä kaikki vedeneristysprosessin tekniset näkökohdat. On huomattava, että tämä on tärkeä osa hyvin rakennettua rakennusta. Siksi katodisädevalmistusteknologian on vastattava edellä kuvattua.

Katonmateriaalin käyttö vedenpitävään pohjaan

Ruberoidi on materiaalia, jota käytetään useimmin vedenpitävyyteen. Se on kattopahvi, joka on kyllästetty pehmeällä öljypitoisuudella ja päällystetty tulenkestävällä bitumilla.

Materiaalin lujuusominaisuuksien parantamiseksi käytetään talkkia tai erityistä jauhetta. Tämän koostumuksen ansiosta ruberoidilla on hyvä elastisuus ja vastustuskyky lämpötilan muutoksille. Siksi sitä käytetään laajalti kattorakenteiden, seinien, kattojen, lattian ja rakennusten perustusten vedenpitävyyteen.

Miksi ruberoid on perustus

Monet ihmettelevät, onko tarvetta kattohuopa. Jos talon rakentaminen ei tee korkealaatuista vedenpitävyyttä säästä, voi ajan mittaan kohtaa liiallisen kosteuden ja kosteuden tiloissa. Seurauksena sieniin tulee sieni, ja säätiö alkaa vähitellen romahtaa. Tämä voi johtaa rakennuksen sumentumiseen ja halkeamien esiintymiseen laakeripinnoilla.

Perusta on erilainen:

Mitä katemateriaalia käytetään eristämiseen

Tuottaa kahta luokkaan kattotiiliä: katto ja vuori. Näiden kahden tärkein ero on materiaalin tiheys. Kateaineen vuorauksen tiheys on 300 g / m². m, kun taas kateaine on tiheämpi - noin 350 g / km. m.

Perustan vedeneristyslaitteessa käytetään yleensä RPP-tuotemerkin tavallista sileää valssattua materiaalia. Merkkien ymmärtäminen on helppoa. Ensimmäinen kirjain "P" tarkoittaa "ruberoid". Toinen kirjain voi olla "P", eli "vuori" tai "K" eli katto. Viimeinen kirjain osoittaa kudoksen tyyppi - hienorakeinen, hilseilevä jne. Numero ilmaisee pohjan tiheyden.

Vaaka- ja pystysuora eriste

Pohja vedeneristys katto-aineella voi olla vaakasuora tai pystysuora. Kuinka laittaa kukin niistä on kuvattu alla:

 • Horisontaalinen vedenpitävyys - on liittää ruberoidi pohjatyynyyn bitumimastilla. Tämä menetelmä suojaa kellari nauhalta ja kellarikerroksilta alaosasta tunkeutuvasta kosteudesta. Vedeneristys tehdään 15-20 cm: n etäisyydellä. Kun säätö on asennettu, kateaineen reunat kääritään ja kiinnitetään seinään.
 • Pystysuora vedeneristys - sen avulla kellari ja kellari suojaavat sivulta peräisin olevaa kosteutta. Kattotiili on kiinnitetty betoniin mastiksella. Joissakin tapauksissa pinta ensin päällystetään bitumipohjamaalilla ja sitten käytetään mastista. Tällä tavoin vedenpitävyys on 10 cm päällekkäisiä. Eristeiden ollessa erityisen luotettavia, voit käyttää useita kerroksia kateaineita.

Tietoja horisontaalisen vedenpitävyyden ominaisuuksista: ruberoid video tell:

Teknologia vedenpitäväksi säätiön omalla kädellä

Kattomateriaalin valssaaminen perustukselle suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Säätiön pinta puhdistetaan lian, peittää aukot ja tasoittaa. Adheesion parantamiseksi betoni päällystetään erityisellä ratkaisulla.
 2. Pohjaan laittaa mastiksi useaan kerrokseen.
 3. Katemateriaalilevyjä lämmitetään taskulampun avulla ja liimataan päälle mastiksi. Päällekkäisyyden on oltava vähintään 10 cm. Levyjen reunat on likaantunut bitumilla tai mastilla ja liimattu.
 4. Sitten ruberoidi kuumennetaan uudelleen ja mehustetaan mastiksella. Jos sinulla ei ole polttimen pehmentää materiaalia, on parempi käyttää mastista, jolla on korkea sitomiskyky.
 5. Kosteuden suojauksen lisäämiseksi lisätään useita kerroksia kateaineita.
 6. Kun koostumus on täysin jäädytetty, pohja peitetään maaperällä, yrittämättä rikkoa eristystä. Rakenteen suojaamiseksi vaurioilta, käytä paine- tiiliä tai erityisiä suojuksia.

Katonmateriaalin käyttö vedenpitävään pohjaan

Vedenpitävyys säätiöllä katodimateriaalilla tarkoittaa pakollisia ja välttämättömiä toimenpiteitä talon tukirakenteiden suojaamiseksi kapillaarisen kosteuden ja sademäärän tunkeutumiselta. Jos yksittäiseen rakennukseen tarkoitettu pinta-ala sijaitsee pohjaveden korkeudessa, korkealaatuisen vedeneristyskerroksen toteutus säätiössä vähentää merkittävästi rakennuksen tulvien vaaraa. Koska eristysesteen on suojattava seinärakenteiden kehä, paras ratkaisu vedenpitävään säätöön on valssattua materiaalia - kateaineita.

Ruberoid eristeaineena

Suosittu rakennuseristysmateriaalin kateaine on tiheä ja joustava rakennuslevy, joka on kyllästetty pehmeällä öljypitoisuudella ja tulenkestävän bitumin yläpäällysteellä. Yläkerroksen suojaavana pinnoitteena käytetään erityistä kastetta pienten hiutaleiden tai talkojen muodossa. Tämä pinnoite mahdollistaa materiaalin heikentymisen johtuen lämpötilaeroista ja lisää sen elastisuutta.

Kateaineella voit luoda jäykän jatkuvan vedenpitävän pinnoitteen perustus- ja kellarirakenteisiin.

Pohjaeristyksen tyypit

Vaikka talon pohjan rakentamisvaiheessa käytettiin betoniseosta vedenpitävien lisäaineiden kanssa, on edelleen ongelmana luoda talon pohjan lisäeristys kostealta ympäristöltä. Tällainen suojaava, kestävä rakenne, joka ei edellytä korjausta pitkäaikaisen käytön aikana, on perustan vaakasuora ja pystysuora eristys. Suojaava eristävä kerros voidaan levittää päällystekerroksen muodossa, jossa on pystysuora vedeneristys tai joka on valmistettu pehmusteisesta eristemateriaalista, kun laite on vaakasuora eristys.

Vaakasuoran vedenpitävän pohjan järjestelmä

Vaaka eristys

Nimessä "horisontaalinen vedenpitävyys" itsessään osoitetaan suojausmenetelmä kosteuden aiheuttamalta kosketukselta tukirakenteilta. Hän pysyy vaakatasossa vastuussa olevista tukikohdista. Pohjaveden suojuseristyksen sisäänpääsyn estämiseksi sijoitetaan pohjan tukirakenteen pohja.

Talon kantavien seinien suojaamiseksi kapillaarisen kosteuden sisääntulosta vedenpitävä suoja sijoitetaan paikkoihin, joissa seinät ja säätiö. Säätiön poikkileikkaus on tavallisesti suorakulmainen tai neliömäinen, joten tiheä kattotelatekniikka soveltuu erinomaisesti vedenpitävyyteen. Optimaalinen tyyppi vaakasuoraa eristyslaitteistoa varten on kattomateriaalin asettaminen perustan alle.

Pohjakerroksen materiaalin pinnan eristäminen

Vaakasuoran eristyksen järjestys

Vedeneristysmateriaalin eristysvesieristys vaakasuora kerros asetetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Säätiön vaakasuora pinta tasoitetaan huolellisesti sementti-hiekkaseoksella ja kuivauksen jälkeen alusta levitetään leveällä harjalla. Se on valmiin bitumimastin, joka on myytävänä missä tahansa rautakaupassa.
 2. Kun pohjamaali on kuivunut, rulla katemateriaali asetetaan. Tällä hetkellä käytetään fuusioitua euroroofing -materiaalia, joka on lämmitettävä kaasun (propaani) polttimen kanssa kääntöpuolella ja liimattu valmistettuun pohjaan.
 3. Samoin liimaa toinen kerros vedeneristys.
 4. Sen jälkeen, kun telapäällyste on altistunut yhdelle päivälle, voidaan suorittaa lisärakennustöitä seinien rakentamisessa.

Kun asennat vaakasuoran vedenpitävyyden nauhan pohjan alla, kateaine on liimattu kahteen kerrokseen betonin valmistukseen rakennuksen pohjan alla. Vahvistustöiden aikana on huolehdittava siitä, etteivät vedeneristyskerrokset vahingoita.

Kun asennat vaakasuoraa vedenpitävyyttä, ruberoidi asetetaan pinnalle ilman suihkutusta.

Kateaineiden pinnoitussuojauksen edut

Tällä hetkellä pohjakuorinen eristys kattohuopalla kuuluu tukirakenteiden tavallisimpiin suojarakenteisiin kosteudelta. Ruberoidin positiiviset ominaisuudet johtuvat seuraavista ominaisuuksista:

 • Kattointimateriaalin vedeneristyksen kesto ja sen asianmukainen laite saavuttavat 50 vuotta.
 • Suhteellisen halpa ja kohtuuhintainen materiaali.
 • Kimmoisuus ja korkea lujuus.
 • Universaalisuus ja kannattavuus.
 • Vastustuskyky aggressiivisille ympäristövaikutuksille.
 • Helppo asennus.

Ruberoidin vedenpitävyyteen liittyvät haitat ovat materiaalin syttyvyys ja hauraus.

Eristyspohjan eristyksen katemateriaalin valinta

Jotta paremmin ymmärrettäisiin, mitä kattorakenteita vedenpitävään säätöön vastaa nykyisiä rakennusolosuhteita, on tarpeen tutustua sen teknisiin ominaisuuksiin ja suorituskykyyn. Valssattua eristemateriaalia voidaan jakaa kahteen luokkaan:

 1. Katto.
 2. Iskunvaimennus.
Vaakasuora pohjaeristys

Kellarin ja pohjan vaakasuoran kellarin vedenpitävyyden vähentämiseksi voit käyttää yläkerroksen 350 g / m2 tiheyden kattorakenteita ja tiivisteeneristemateriaalia, jonka pohjakerroksen alempi tiheys on 200-300 g / m2.

Kun asennat vedenpitävä kellari-kellari ja rakennuksen kellarissa useimmin käytetty RKP-350-katemateriaali, joka tarkoittaa katteen huopakastelua, jossa on karkeus ja tiheys 350 g / m2.

Pystysuora säätösuojaus

Vertikaalisen kellarin ja pohjan vedeneristyslaite tehdään kahdella tavalla. Ennen modernin bitumipitoisten kylmämastien ja alukkeiden syntymistä eristyskatomateriaalin kaistaleet kiinnitettiin sisäisesti tukirakenteisiin puupalkkeineen ja tangoilla. Ulkopuolelta kellarin ja kellariosien vedeneristys valmistettiin sulasta bitumista ja hartsista. Harva rakennusmestari muistaa ajankohdan, jolloin kotimaista bitumimateriaalia valmisteltiin rakennustyömailla suurissa säiliöissä, ja musta savu laskivat rakennuspaikan yli.

Suorita pystysuora vedeneristys

Nykyaikaisten rakennustekniikoiden kehittymisen myötä tällainen "vanha" menetelmä vedenpitävästä teräksestä, kelattavien telojen ja kaistaleiden liuskoista ei yksinkertaisesti sovellu. Se on paljon yksinkertaisempaa, nopeampaa, kätevämpää ja, mikä tärkeintä, turvallisempaa tehdä pystysuoraan vedeneristys katodimateriaalista tai muusta, rullatusta eristemateriaalista, joka on kiinnitetty bitumiin.

Pystysuora kellari ja perusvesieristys voidaan toteuttaa paitsi rakennusvaiheessa myös talon toiminnan aikana.

Pystysuora vedeneristyskateaineen sarja

Rakennuksen kellarikerroksen ja pohjaosien luotettava suoja kosketuksiin veden kanssa on varmistettu pystysuuntaisen seinämänsuojauslaitteen avulla. Tätä tarkoitusta varten pinnat, jotka on aiemmin puhdistettu lian ja jäännöksen betonista tai laastista, pohjustetaan bitumipohjamaalilla, jonka jälkeen harjalla - harjalla levitetään bitumimastia. Valmistetut kateaineen palaset ovat liimattuja 10 tai 15 cm: n päällekkäin alapäässä.

On suositeltavaa suorittaa eriste kahdessa tai kolmessa kerroksessa.

Videoesimerkkilaite kellarin vedeneristys:

Pohja vedeneristys kattohuopa

Kosteus talossa, tukirakenteiden ja viimeistelyjen ennenaikainen kuluminen - säätiön epätasainen vedenpitävyys tai sen poissaolo.

On mahdotonta jättää sitä sellaisenaan: korkea kosteus ei ainoastaan ​​aiheuta tuskallista mikroilmastoa talossa, vaan myös tuhoaa rakennusmateriaalit. Rikkoutuminen, korroosio, sieni, muotti, krakkaus alustaan ​​pakkasnopeuden vuoksi ovat kaikki kosteuden seurauksia.

Helpoin suorittaa ja halvin tapa päästä eroon ylimääräisestä vedestä on vedenpitävä säätiö kattotuoliin omilla käsilläsi.

Kuinka vedenpitävä säätiö kattohuopa

Rakentajat erottavat pystysuoran eristyksen ja vaakasuoran. Ensimmäisessä menetelmässä seinät käsitellään toisessa vaakatasossa.

Sopiva suoja tarjoaa kattavan vedenpitävyyden. Kattotiili sopii molempiin munintajärjestelmiin. Se on myös sijoitettu sokean alueen pohjaan, josta se muodostaa pysyvän muottipuun tylsistyneille paaluille. Ruberoidi on universaalia.

Soveltamismenetelmällä kaikki materiaalit jaetaan useisiin lajikkeisiin:

Ruberoidi kuuluu ensimmäiseen ryhmään.

Monimutkaisen käsittelyn yhteydessä käytetään ruberoidia muiden materiaalien kanssa:

 • okleechnaya-eristäminen tarkoittaa kiertyneen materiaalin levittämistä seiniin ja vaakatasoon. Se on kiinnitetty vähintään kaksi kerrosta bitumimastilla, myös kerrokset valmistetaan mastiksista;
 • Suurten maaperävesien esiintymisen estämiseksi suojarakenteet toteutetaan kosteuden etenemisen estämiseksi kapillaareiden kautta: betonipohjaa käsitellään ruiskuttamalla tai tunkeutumalla, ja ulkosuojaus (tulvista, sulatusta vedestä ja sadevedestä) saadaan aikaan kateaineella;
 • Veden läsnä ollessa paikan päällä vesisumutoimenpiteiden kompleksissa on myös joukko vedenpoistojärjestelmiä.

Seinänrakennuksen vaiheessa pohjamateriaalin vedeneristysmateriaali asetetaan vaakasuoraan kahdesti: maanpinnan alapuolella ja kellarin kosketustasossa julkisivuseinien kanssa. Ammattilaiset tietävät tämän, aloittelijat eivät aina ole.

Vaaka- ja pystysuoran vedeneristyskateaineen järjestelmä

Tämä on keskeinen asia: pystysuora ja tunkeutuva vedeneristys voidaan ääritapauksissa suorittaa talon rakentamisen jälkeen ja se, että telan rajaus seinän ylä- ja alaosien välillä ei toimi.

Mitä kattotiiliä voidaan käyttää vedenpitävään säätöön?

Katemateriaali on pahviarkkeja, jotka on kyllästetty maaöljybitumilla. Perusta on erilainen:

 • selluloosa;
 • polyesteri lasikuitu;
 • ei-kudotut materiaalit.

Riippuen tuotannon perustasta ja ominaisuuksista, eritellään tämäntyyppiset materiaalit:

 • euroroofing-materiaali (synteettinen pohja);
 • steklaruberoid (pohja - lasikuitu).

Yleisimmin käytetyille säätiöille on rubemast. Muu - kattoihin ja muihin vedenpitävyyksiin.

Toteutuksesta riippuen on olemassa kahdenlaisia ​​kateaineita: vuori ja katto. Ne eroavat pääasiassa impregnoinnin tiheydestä: vuorauksessa jopa 300 grammaa neliömetriä kohden, katolla - 350: sta.

Loppusijoituksen tulkinta: Kattotarvikkeet Kattotarvikkeet, jauhemaiset (hienojakoiset) kastikkeet, tiheys 350 (400) grammaa bitumia neliömetriä kohden. kartonkimittari.

Voit myös käyttää RPP-300: ta (vuoraus, jauhemaiste, tiheys 300).

Talon perustuksen materiaalilla on oltava suuri mekaaninen lujuus ja vesitiiviys. Karkea raekoko (K-indeksi), erityisesti väri (C), ei tarvita jalustan käsittelyä varten.

Merkkien pääominaisuudet:

 • RCP-350. Telan massa on 24 kg, peittoalue on 15 neliötä, rikkoutuma on 26 kgf;
 • PSC-300. Paino 15, kuorma 22.
sisältöön ↑

Asennustekniikka

Jos vedeneristys tehdään jo käytössä olevalle talolle, ensimmäisessä vaiheessa pohjan ulkoseinä kaivetaan koko korkeuteensa, puhdistetaan likaa ja maata, tiivistetään aukot ja tasoitetaan pinta. Sitten toimintasarja on seuraava:

1. Aseta betoni betonipohjamaalilla.

2. Aseta kerros mastille. Kylmäpuristettu bitumimaali.

3. Kiinnitä mastikangas ruberoidiin. On suositeltavaa lämmittää materiaali kaasupolttimella. Viereisten nauhojen päällekkäisyys - jopa 15 cm.

4. Laita uudelleen kostutusmateriaalin mastisuus ja toinen kerros pitkin sauman kulkua suhteessa ensimmäiseen kerrokseen.

5. Jos eristystä ei suoriteta samanaikaisesti vedenpitävyyden kanssa, seinä on peitetty vaneriarkilla. Muussa tapauksessa PPS-levyt liimataan tärähtelyillä kiinnitetyn ruberoidin päälle.

Lämmitin on suojattu ulkoisista mekaanisista tekijöistä vanerin, asbestisementin tai teräsbetonilevyjen levyiltä. Kellarin ulkokäsittelylle sopii suojaava päällyste, joka on kestävä vuorausmateriaali (esimerkiksi posliiniset keraamiset laatat).

Samoin pystysuora vedeneristys katetulla materiaalilla, vain kerrokset voivat olla enemmän kuin kaksi.

Pohja vedeneristys katto huopa kysymyksiä ja vastauksia

Oletko juuri asettanut talosi säätiön tai säätiön kiireellistä suojelua kosteudelta? Ensinnäkin, suosittelemme sinua kiinnittämään huomiota ruperoidiin. Vedenpitävä vedeneristys kattohuopailla on yksi suosituimmista, tehokkaimmista ja yksinkertaisista tavoista suojella kotiasi veden tuhoisilta vaikutuksilta.

Kateaineiden ja materiaalien tuotannon tyypit

Katemateriaali on kartonkipohjainen kostutettu vedenpitävyyteen petroleum bitumilla. Kattolevyjen valmistuksessa käytetään:

 • polyesteri lasikuitu;
 • selluloosakuitu;
 • ei-kudotusta materiaalista

Kateaineiden pohjamateriaalina käytettävä polyesterikuitu on erittäin suuri murtumiskestävyys, kestää äärimmäiset sääolosuhteet ja lämpötilat.

Toinen tyyppi on täysin orgaaninen katemateriaali, joka käyttää selluloosakuituja.

Ruberoidi on jaettu tyyppeihin sen mukaan, mistä materiaalista se on tehty:

 • Euroruberoidilla on synteettinen emäs, useimmiten se asetetaan liuskekiven alle, ts. kun kattaa katon;
 • rubemast - tehty pahvista, erinomainen vaihtoehto vain vedenpitävälle pohjalle;
 • lasi-ruberoid - lasikuitu, jota käytetään useimmiten kattokerroksen eristämiseen;
 • Kattolevy on öljytuotteilla kyllästetty kartonkia, joka on ripoteltu kummallakin puolella, jota tavallisesti käytetään tilapäisenä eristeenä.

Postimerkit ja luokittelu

Jotta voitaisiin ymmärtää, mikä perusaineen vedeneristys katodisäde on parasta käyttää, harkitse joitain tämän materiaalin ominaispiirteitä.

Yhteensä tuotti kahdenlaisia ​​kateaineita:

Ne eroavat tiheydellä. Vuorikuviohuovan tiheys on noin 300 g / m², kattovälillä on korkeammat arvot - noin 350 g / m².
Parasta tuotemerkkiä kattotiiliä vedenpitäväksi säätiölle ovat:

RKP tarkoittaa Roofing Ruberoid Dusty -hiukkasia (hienojakoinen kastike), jonka bitumi tiheys on 300-400 g / m2 pahvilla.

RPP on Ruberoid-vuoraus, jossa on jauheenauhaus (hienojakoinen), bitumin tiheys on 300 g / m2 kartonkia.

 • Ensimmäinen kirjain P tarkoittaa Ruberoidia;
 • Toinen kirjain K tai P tarkoittaa kattoa tai vuorausta;
 • Kolmas kirje on eräänlainen kastike (hienorakeinen, hilseilevä jne.);
 • Numero on pohjan tiheys.

Katemateriaalin merkkien ominaisuudet:

 • RCP-350. Telan massa on 24 kg, peittoalue on 15 neliötä, rikkoutuma on 26 kgf;
 • PSC-300. Telan massa on 15 kg, räjähdyskelpoinen 22 kgf.

Eristysmenetelmät

Kattorakenteiden vedeneristys on mahdollista kahdella tavalla:

 • pystysuora eristys;
 • horisontaalinen eristys.

vaakasuora

Vaakasuora vedeneristys sisältää liimaamalla ruberoidia pohjustustyynyyn bitumimastilla. Tämä menetelmä suojaa kellarista ja kellarista kosteuden tunkeutumista alhaalta. Eristys valmistetaan 15-20 cm: n etäisyydellä. Kun perustus on valmis, kateaineen jäljellä olevat reunat taitetaan ja kiinnitetään betoniin.

Vaakasuora vedensuojaus, jota toteutetaan suurimmaksi osaksi säätiön rakentamisen aikana, jotta rakennuskoodien noudattaminen voidaan minimoida. Vaaka-eristystä ei voida kutsua pohjasta todella täydelliseksi ja arvokkaaksi suojaksi vedestä.

pystysuora

Pystysuora vedensuojaus suojaa pohjaa kosteuden läpäisevyydestä sivuilta, pohjaseinän läpi. Tällä eristel- mällä katemateriaali kiinnitetään betoniin neste- mastilla. Parempaa tehokkuutta varten pinta pinnoitetaan ensin bitumipitoisella pohjamaalilla ja vasta sitten mastiksella. Pystysuora vedeneristys on päällekkäin sivuille (noin 10 cm). Korkealla pohjavesimuodostuksella tehdään useita kerroksia.

Eristysvaiheet

Vedenpitävyys katetulla materiaalilla voidaan tehdä vain tilan ja tiettyjen edellytysten arvioimiseksi:

 • pohjavesi: niiden läsnäolo, taso, muutos kevään kasvuun;
 • saostusintensiteetti tässä ilmastovyöhykkeessä ja maaperän heterogeenisuus;
 • säätiön tulevat toimintaedellytykset.

pohjaveden

Jos pohjaveden pinta-ala on alle 1 metrin syvimmälle kellarikerrokselle, vedeneristys kattopaperilla ei ole järkevää, pystysuora päällystyseristys riittää.

Jos pohjavesi kulkee alle 1 metrin etäisyydelle pohjan pohjasta, tarvitaan vedenpitäviä töitä.

Jos pohjavesi siirtyy suoraan kellarin tasolle, niin oikein ratkaisu olisi suorittaa täydellinen vedeneristys sekä sijoittaa viemärijärjestelmä rakennuksen pohjan ympärille.

Saostuminen ja maaperä

Maaperän heterogeenisuus on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti pintavesi lähtee sademäärän (lumen ja sateen) aikana. Jos maaperä on tiheä, se huonoin vuotaa ja pohjaveden pinnan nousu voi olla mahdollista, mikä voi vaikuttaa haitallisesti rakennuksen perustuksiin.

Sora, kivi, hiekka ovat hyviä läpäiseviä ominaisuuksia. Niitä voidaan käyttää osana viemäröintijärjestelmää. Hiekkakivellä ja huokosella on alhainen vedenläpäisevyys. Savi melkein ei kaipaa vettä.

Ilmastohihna ja sademäärä ovat myös tärkeitä. Jos esimerkiksi elät todellisen lumisen talven olosuhteissa, niin keväällä olet varmasti kohtaamassa paljon sulavaa lunta.

Säätiön toimintaolosuhteet

Tämä voi sisältää asuin- / käytettyjen kellarien läsnäolon, niiden koon, lämmityksen käytön. Nämä hetket vaikuttavat myös työhön, tarvittavaan materiaaliin ja lisävaroihin.

Teknologia pystysuoraan vedenpitävään säätöön omilla käsillä

Kattomateriaalin asettaminen pohjan pinnalle suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

koulutus

Pohjan koko pinta on puhdistettava kokonaan lian, hiekan ja maan. Kaikki korttipaikat ovat hajaantuneet ja kohdakkain. Paremman tartunnan varmistamiseksi betoni on päällystettävä erikoisella laastilla.

Kohdistus on välttämätöntä niin, että kattohuopa on mahdollisimman tiukka pinnalle. Sementistä ja hiekasta valmistettu yksinkertainen laasti käytetään aukkojen ja tasoitusten tiivistämiseen.

Pohja useissa kerroksissa peitetään kuumalla nestemäisellä bitumilla tai mastiksella. Siten kaikki aukot on suljettu, adheesiota parannetaan säätiön pinnalla. Bitumi levitetään harjalla tai rullalla.

Kylmämuovaus on etusijalla, koska se on paljon helpompi käyttää ja sillä on korkea tarttuvuus. Mastiksessa voit lisätä fluffia, joten lisää materiaalin vedeneristysominaisuuksia.

Jos haluat säästää rahaa, käytetään bitumipalkkeja, joiden täytyy ensin kuumentua ja vain pinnan jälkeen. Voit parantaa bitumin ominaisuuksia lisäämällä käytettyä moottoriöljyä (enintään 20% bitumimäärästä).

Kattomateriaalin asettaminen

Otamme ruberiodilevyt, kehitämme niitä, lämmitetään ne taskulampulla ja liimataan ne nopeasti mastikerrokseen. Jokainen kattotiiliarkki on päällekkäin (vähintään 10 cm). Ulkonevat reunat peitetään mastilla ja liimataan yhteen. Sen jälkeen kattotuoli lämmitetään jälleen polttimella ja seulotaan mastiksella.

Kattotarvikkeet on kiinnitetty osapuolten pintaan, jolle ei ole pukeutumista. Jotkut katemateriaalin merkit voivat välittömästi mennä liimakerrokseen.

Kuten edellä mainittiin, korkealla pohjaveden pinnalla on järkevää pinota useita kerroksia kateaineita.

Kosteuden suojauksen lisäämiseksi lisätään useita kerroksia kateaineita.

Lopulliset vaiheet

Kun kaikki kerrokset ja mastikat on jäädytetty, säätö voidaan peittää maapallolla. Tämä on tehtävä erittäin huolellisesti, jotta tuoreen eristyksen vaurioituminen ei onnistu.

On asianmukaista suorittaa vedeneristys kattohuopailla vain edullisilla sääolosuhteilla ja nolla lämpötiloissa, muuten itse materiaalin itsensä aiheuttama vedenpitävyysominaisuuksien häviäminen voi tapahtua.

DIY horisontaalinen eristys teknologia

Yleensä tällainen eristys tarkoittaa pohjan sisäistä eristystä, joka kattaa kellarikerroksen alhaalta tulevan kosteuden suojaamiseksi.

Työn periaate on täsmälleen sama kuin pystysuora eriste. Lattia on peitetty mastilla tai bitumilla. Katemateriaalilevyt valssataan, lämmitetään ja kiinnitetään lattialle. Kateaineen reunat on kiinnitetty seinämiin samalla tekniikalla.

Ruberoidin päälle tehdään solmio. Jos lattia on puinen, lattianpäällyste asetetaan välittömästi eristyksen päälle, ei ole mahdollista käyttää vaneria pinnan tasoittamiseksi.

Katemateriaali on yksi tavanomaisimmista, tavallisimmista, kustannustehokkaimmista ja tehokkaimmista tavoista suojata vettä vastaan. Oikea vedenpitävyys säätiön kanssa katemateriaalin avulla auttaa säilyttämään ja suojelemaan kotisi kosteutta vahingoittavilta vaikutuksilta, mikä lisää kellarin elämää.

Edut ja haitat

Eristys katodimateriaalilla on luotettava, pitkä käyttöikä, tehokkuus, kaikki vedeneristys toimii helposti käsin. Materiaalilla on lisäksi höyrysulku. Täysin kestää ääriolosuhteita.

On ruberoid ja haitat. Hän pelkää auringonvaloa, joten perustusten avoimet osat on peitettävä kipsiä. Asbestisementtilevyjä käytetään maan päällä olevan kateaineen suojaamiseen. Materiaalilla on heikko elastisuus, kun maaperän kasaantuminen ja ylimääräisen suojan puuttuminen voivat helposti rikkoa.

Jos vedenpitävyys tehdään väärin, huonosti, tällaisen säätiön elämää voidaan merkittävästi pienentää. Kostutuksen kosteuden sisäänpääsyn vuoksi ne eivät sovi käyttötarkoitukseen, ja tulevaisuudessa mikroilmastoa rikotaan jo rakennuksen yläosassa.

Mitkä puolet laittaa katemateriaali pohjaan sileäksi tai karkeaksi?

Vedeneristyskerroksen asettaminen pohjan ja seinien välille (tiilimuuraus) on suojata luotettavasti jälkimmäinen kosteuden haitallisilta vaikutuksilta. Tämä on yksi tärkeimmistä vaatimuksista rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Parhaillaan ehdotetun vedenpitävän materiaalin massan määrä. Mutta niiden joukossa on vanhoja, jotka ovat yhä kysyntää. Tämä ruberoidi on säännöllinen pahvi, joka on kyllästetty öljybitumilla, ja päällä on edelleen peitetty tulenkestoisen bitumin kerros.

Vedenpitävä pohjamateriaali on yksinkertainen prosessi ja edullinen. Liimaus katon materiaali säätiö on todella hyvin yksinkertainen, varsinkin kun valmistajat tarjoavat tänään itseliimautuvia tyyppejä. Muuten, tämäntyyppisten vedenpitävien materiaalien tyypit. Markkinoilla on erinomainen valikoima niitä. Täällä ja tavanomaiset katemallit ja vuori, itsekiinnittyvät ja vahvistetut lisääntynyt lujuus, hitsaus ja polymeeri-bitumi. Jokaisella niistä on omat tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet, joihin tuotteen hinta riippuu.

Ja tässä kuluttajalle voidaan kysyä, mitä kattotiiliä voidaan käyttää vedenpitävään säätöön, koska vain osaaja voi ymmärtää tämän monimuotoisuuden. Periaatteessa mikään ei ole monimutkaista täällä. Mikä tahansa edellä mainituista tyypeistä voidaan asettaa rakenteen perustalle. Loppujen lopuksi kyse on hinnasta. Mutta useimmin käytetty vuorausvaihtoehto, jota kutsutaan nimellä "RP", jossa on lisää aakkos- ja numeerisia arvoja. Muuten, "RP" on vuori ruberoid, "RK" - katto. Ne eroavat toisistaan ​​tuotteen tiheydellä. Ensimmäisessä tapauksessa se on 300 g / m², toisessa 350 g / m².

Tyypit kellarin vedeneristys katodilla

Pohja vedeneristys kateaineella on jaettu kahteen ryhmään:

Mitä tulee vaakasuoraan eristämiseen, se asetetaan itse rakenteen alapuolelle ja vaakasuoralle tasolle. Varrodiumin asettaminen pohjaan suojaa itse rakennetta kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta, joka liikkuu ylöspäin maaperän kapillaareihin. Tätä varten taloon perustuva tyyny, joka on kaadettu talon alapuolelle, on sijoitettu useisiin kerroksiin siten, että betoniliuoksen kaatamisen ja betonin kuivaamisen jälkeen on mahdollista taivuttaa reunojaan ja kiinnittää seinään pohjan päälle. Siksi levitetyn nauhan leveyden tulisi olla 20-25 cm suurempi kuin valetun pohjan leveys.

Pystysuora vedeneristys suojaa pohjarakennetta sivuilta. Tätä varten kateaine on kiinnitetty pohjaan liimausprosessin avulla. Mitä käytetään bitumimastilla. Ensinnäkin rakenteen seinät käsitellään alukkeella (pohjamaali), minkä jälkeen mastetta levitetään. Ja jo vedeneristysmateriaali on juuttunut siihen. Koska materiaalin leveys ei riitä sulkemaan rakenteen koko pituutta, liuskat asetetaan päällekkäin 10 cm: n siirtymällä. Tällä tavoin kateaineen asettaminen voidaan tehdä useissa kerroksissa ja jokainen kerros voidaan päällystää mastiksella.

Vedeneristystekniikka

Viime aikoina kattolamateriaalin asettamisen tekniikka säätiön päälle ei loistanut monimutkaisia ​​toimintoja. Useimmiten se asetettiin ylemmälle horisontaaliselle pinnalle, ja tämä oli kaikki rajallinen. Sivutasoja käsitellään tavallisesti kuumalla bitumilla. Kaikki tämä oli epäluotettavaa ja työskenteli enintään 10 vuotta.

Nykyaikaiset tekniikat edellyttävät erilaista lähestymistapaa. Tässä on vedeneristystoimintojen järjestys.

 • Kaikki säätiön tasot puhdistetaan pölyltä, tarkistetaan virheet, jotka välttämättä peitetään korjauslaastilla (se voi olla sementtihiekkaa).
 • Lisäksi, kun kaikki on kuivaa, alusta valmistetaan.
 • Kuivauksen ja tämän kerroksen jälkeen pohjustustasolle levitetään bitumimastista. Parempi kahdessa tai kolmessa kerroksessa, joista jokaisen pitäisi kuivua hyvin ennen seuraavan levittämisen.
 • Ennen materiaalin asettamista kooltaan leikatut nauhat on lämmitettävä kaasupolttimella.
 • Ne on asennettu 10 cm: n päällekkäisyydellä raidoista. Älä unohda katteen huovan reunoja mastilla, jotta se kiinnittyy paremmin ja tiivistää vedeneristyskerroksen.
 • Ja taas, koko materiaali on jo lämmitetty.

Varoitus! Jos poltin ei ole käsillä, voit tehdä sen ilman sitä. Vain vedeneristyksen levittämiseksi on välttämätöntä hankkia mastista, jolla on korkea sitomiskyky.

Tätä tekniikkaa käytetään vedenpitävään nauhalämmi- tykseen, kun katemateriaalin kellari tai kellari on peitetty kattohuopalla. Samalla kun liimakoostumus kiinnittää nauhateristeen hyvin, sinun on huolehdittava kellarin ilmastamisesta. Suurempi kosteus on mastiksin vihollinen.

Muuten, kaatamalla säätiö, käytetään muottiin. Joten jos tämä rakenne kootaan puupäästä, elementtien (levyt) välillä on aukkoja ja aukkoja, joiden läpi betonilevy virtaa, mikä lisää sen kulutusta. Siksi sisäpintaan liimattu katemateriaalilevy ratkaisee tämän ongelman.

Vedenpitävä pylväspohja

Pylväspohjamateriaalin rakentamiseen käytetään myös. Mutta on vaikea hetki. Mitkä ovat perustuspylväät? Nämä ovat syviä kuoppia, täynnä betonia. On selvää, että osa, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella, on helppo vedenpitävä. Tekniikka on sama kuin edellä on kuvattu. Ja mitä tehdä kentällä sijaitsevan osan kanssa.

Loppujen lopuksi muottiin ei tässä tapauksessa käytetä itse materiaalin kiinnittämistä siihen. Koska seinät kaivo ja tekee rajoittavia ja muotoilevat toiminnot. Siksi on vain yksi tie ulos - tehdä jotain katemateriaalista muotoon, joka on muotoa, joka muistuttaa sylinteriä eli kaaren muotoa.

Pilarien rakentamisprosessi näyttää tältä:

 • Kaapaa reikä.
 • Se on tehty hiomisesta. Se on tyyny, joka on pakattava.
 • Se on valmistettu ruberoidisylinteristä kaivon koon mukaan: halkaisija ja syvyys. Reunat sidotaan bitumimastilla.
 • Tämä sylinteri laskeutuu kaivoon, johon on myös asennettu metallin vahvikekehys.
 • Laita muotti, muodostaen pohjan. Voit käyttää muoviputkia.
 • Betoni kaadetaan.

Ruberoidisylinteri on asennettava siten, että sen ulkoneva osa maanpinnan yläpuolella on yhtä pitkä kuin pohjan kellariosassa. Tämä on otettava huomioon myös sylinterin valmistuksessa.

Vedeneristyslautan pohja

Pohja vedeneristys katodilla (eli laattoilla) ei käytännössä eroa horisontaalisesta eristämisestä. Mutta on myös ominaisuuksia. Mitä sinun on kiinnitettävä huomiota.

 • Ennen eristyksen asettamista on välttämätöntä kaivata kaivannot 1 m leveä ja syvempi kuin pohjalevyn paksuus 50 cm koko laattojen kehällä.
 • Levy itse puhdistetaan ja siihen on upotettu vikoja.
 • Tämän jälkeen koko alue käsitellään kaksikerroksisella pohjamaalilla.
 • Seuraava on vedeneristys.

Tätä varten ensimmäiset leikattua materiaalia olevat nauhat niin kauan, että ne kiinniyttivät paitsi vaakasuoran tason myös pystysuoran samanaikaisesti. Toisin sanoen vedenpitävä kerros olisi monoliittinen. Kuten aiemmissa tapauksissa, nauhat asetetaan päällekkäin (10 cm) pinnalla, joka on aikaisemmin hiottu mastiksellä. Kaikki poltin kuumentaa kaiken. Toinen kerros asetetaan ensimmäiseksi. Tässä on niin yksinkertainen tekniikka.

johtopäätös

Kuten näette, jotta voisimme vastata kysymykseen siitä, pitäisikö päällystekerroksen laittaa pohjaan, meidän oli käsiteltävä kaikki vedeneristysprosessin tekniset näkökohdat. On huomattava, että tämä on tärkeä osa hyvin rakennettua rakennusta. Siksi katodisädevalmistusteknologian on vastattava edellä kuvattua.

 • Rakennamme vaahtolohkojen talon omiin käsiinsä
 • Kelluva säätiö
 • Säätiön muottirakenteet tekevät sen itse
 • Uunin pohja kylvyssä

Ruberoidi on materiaalia, jota käytetään useimmin vedenpitävyyteen. Se on kattopahvi, joka on kyllästetty pehmeällä öljypitoisuudella ja päällystetty tulenkestävällä bitumilla.

Materiaalin lujuusominaisuuksien parantamiseksi käytetään talkkia tai erityistä jauhetta. Tämän koostumuksen ansiosta ruberoidilla on hyvä elastisuus ja vastustuskyky lämpötilan muutoksille. Siksi sitä käytetään laajalti kattorakenteiden, seinien, kattojen, lattian ja rakennusten perustusten vedenpitävyyteen.

Miksi ruberoid on perustus

Monet ihmettelevät, onko tarvetta kattohuopa. Jos talon rakentaminen ei tee korkealaatuista vedenpitävyyttä säästä, voi ajan mittaan kohtaa liiallisen kosteuden ja kosteuden tiloissa. Seurauksena sieniin tulee sieni, ja säätiö alkaa vähitellen romahtaa. Tämä voi johtaa rakennuksen sumentumiseen ja halkeamien esiintymiseen laakeripinnoilla.

Perusta on erilainen:

Useimmiten he tekevät eristyksiä rullatyyppisten materiaalien avulla. Ruberoidia käytetään yleisesti tähän tarkoitukseen.

Mitä katemateriaalia käytetään eristämiseen

Tuottaa kahta luokkaan kattotiiliä: katto ja vuori. Näiden kahden tärkein ero on materiaalin tiheys. Kateaineen vuorauksen tiheys on 300 g / m². m, kun taas kateaine on tiheämpi - noin 350 g / km. m.

Perustan vedeneristyslaitteessa käytetään yleensä RPP-tuotemerkin tavallista sileää valssattua materiaalia. Merkkien ymmärtäminen on helppoa. Ensimmäinen kirjain "P" tarkoittaa "ruberoid". Toinen kirjain voi olla "P", eli "vuori" tai "K" eli katto. Viimeinen kirjain osoittaa kudoksen tyyppi - hienorakeinen, hilseilevä jne. Numero ilmaisee pohjan tiheyden.

Vaaka- ja pystysuora eriste

Pohja vedeneristys katto-aineella voi olla vaakasuora tai pystysuora. Kuinka laittaa kukin niistä on kuvattu alla:

 • Horisontaalinen vedenpitävyys - on liittää ruberoidi pohjatyynyyn bitumimastilla. Tämä menetelmä suojaa kellari nauhalta ja kellarikerroksilta alaosasta tunkeutuvasta kosteudesta. Vedeneristys tehdään 15-20 cm: n etäisyydellä. Kun säätö on asennettu, kateaineen reunat kääritään ja kiinnitetään seinään.
 • Pystysuora vedeneristys - sen avulla kellari ja kellari suojaavat sivulta peräisin olevaa kosteutta. Kattotiili on kiinnitetty betoniin mastiksella. Joissakin tapauksissa pinta ensin päällystetään bitumipohjamaalilla ja sitten käytetään mastista. Tällä tavoin vedenpitävyys on 10 cm päällekkäisiä. Eristeiden ollessa erityisen luotettavia, voit käyttää useita kerroksia kateaineita.

Tietoja horisontaalisen vedenpitävyyden ominaisuuksista: ruberoid video tell:

Teknologia vedenpitäväksi säätiön omalla kädellä

Kattomateriaalin valssaaminen perustukselle suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Säätiön pinta puhdistetaan lian, peittää aukot ja tasoittaa. Adheesion parantamiseksi betoni päällystetään erityisellä ratkaisulla.
 2. Pohjaan laittaa mastiksi useaan kerrokseen.
 3. Katemateriaalilevyjä lämmitetään taskulampun avulla ja liimataan päälle mastiksi. Päällekkäisyyden on oltava vähintään 10 cm. Levyjen reunat on likaantunut bitumilla tai mastilla ja liimattu.
 4. Sitten ruberoidi kuumennetaan uudelleen ja mehustetaan mastiksella. Jos sinulla ei ole polttimen pehmentää materiaalia, on parempi käyttää mastista, jolla on korkea sitomiskyky.
 5. Kosteuden suojauksen lisäämiseksi lisätään useita kerroksia kateaineita.
 6. Kun koostumus on täysin jäädytetty, pohja peitetään maaperällä, yrittämättä rikkoa eristystä. Rakenteen suojaamiseksi vaurioilta, käytä paine- tiiliä tai erityisiä suojuksia.

Tällä tavoin eristys suoritetaan kattotuoliin ja kellareihin. On kuitenkin huomattava, että tilojen on oltava kuivia. Huolehdi siitä, että ilman vapaa virtaus varmistetaan siten, että ylimääräinen kosteus haihtuu.

Aseta ruberoidi pohjaan alas sivulle, jolle ei ole sprinkling (riippuen materiaalin tuotemerkistä, se voi olla välittömästi liimakerroksella)

Miten liimata ruberoidi betoniin

On parempi käyttää kylmämuovia sideaineena, koska se on kätevämpää käyttää ja sillä on parempi tahmeus. Halvempi vaihtoehto on itse lämmittää bitumipalkit ja soveltaa tuloksena olevaa nestettä pohjaan. Lisää materiaalin tarttuvuutta voi olla, jos kuumassa seoksessa lisätään vähän käytetty moottoriöljyä (noin 20% bitumimäärästä).

Usein mastiksi sekoitetaan fluffia, joka esikuumennetaan kunnes pehmennetty. Tämä mahdollistaa paremman eristyslaadun.

Kuinka vedenpitävyys säätiön kanssa katodimateriaalista on nähtävissä videossa:

Lattian vedenpitävä kateaine

Kattotiiliä käytetään eristysmateriaalina paitsi pohjan rakentamisessa myös lattiapäällysteiden valmistuksessa. Vedeneristys suoritetaan tilanteessa, jossa huoneelle on tunnusomaista korkea kosteus tai kosteuden välttä- minen kattojen välillä laitteen laatoittamisessa.

Eristeen läsnäolo on erityisen tärkeää, jos lattia on puinen. Sementtilattien yläpuolella sijaitsevissa tiloissa tarvitaan myös ylimääräistä suojaa.

Lattian vedeneristyskäytön periaate on sama kuin pohjan eristämisessä. Materiaali kääritään lattian koko pinnalle niin, että se kääritään seinien ympärille. Kaistale asetetaan päällekkäin ja liimalla mastiksella. Katemateriaalin reunat on kiinnitetty seiniin peiteaineella.

Jos lattia on raudoitettu betoni, kiinnittämällä kateaineen päälle solmiot. Laminaatti asetetaan välittömästi puulattialle eristävän kerroksen päälle erityisen substraatin läpi. On mahdotonta kiinnittää vaneria lattialle pinnan tasoittamiseksi, koska vedenpitävyys on mahdollista murtaa.

Edut ja haitat

Säätiön eristys käyttämällä kattotiiliä on luotettava ja kestävä, ja se on helppo suorittaa yksin. Katemateriaali tarjoaa paitsi vesivoiman, myös höyrysulun. Kuitenkin sillä on alhainen elastisuus, joten se voi rikkoa, kun maa tai säätiö liikkuu.

Koska kateaine on materiaalia, joka pelkää auringonvaloa, se peitetään kipsi päälle. Käytä asbestisementissä levyt, jotka ovat maaperässä.

Jos vedeneristys tehdään huonosti, rakennuksen käyttöikää voidaan merkittävästi pienentää. Kosteuden johdosta kellareihin ja kellareihin ei sovi käyttää, ja mikroilmasto häiriintyy asuintiloissa.

Kuva esittää kaaviota talon kellarista, jossa ei ole kellaria.

Ja tässä järjestelmässä - vaihtoehtoja vedenpitävä talon kellarissa kellarissa

Kuten tämä artikkeli? Jaa ystävien kanssa sosiaalisissa verkostoissa:

Ja tilata sivuston päivitykset Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus tai Twitter.

Modernin luotettavan talon katolla on useita kerroksia, joista kukin toimii. Eristävän, äänieristeen ja ullakolla mekaanisen suojan lisäksi tarvitaan vedenpitävyyskerros. Useimmissa tapauksissa sen rooli on osoitettu kaikentyyppisille katemateriaaleille. Ne voidaan sijoittaa itsenäisesti, joten suosittelemme tutustumaan etukäteen katon katoamateriaalin asettamiseen.

Materiaalin ominaisuudet

Ennen kuin katot katetaan asianmukaisesti ruberoidilla, sinun on oikein lähestyttävä materiaalin valintaa. Perinteisesti tällainen rakennusmateriaali on tavallinen kangas, jonka leveys on noin 1 m ja pituus riippuen valmistajan mitoista, 10 m, 15 m tai 20 m. Käytännöllisyyden vuoksi materiaali kääritään rulliksi.

Sen pohjana on tiheä pahvi tai synteettikuitu, joka on kyllästetty bitumihartseilla, joka on ripsattu hienolla jauheella sen päälle. Tuloksena on melko muovinen tekstuuri, joka on kestävä ultraviolettiliuokselle ja lämpötilan muutoksille. Rakenteella on seuraavat parametrit:

 • riittävien dielektristen ominaisuuksien esiintyminen;
 • korkea vedeneristysarvo;
 • suhteellinen vastus ulkoisiin negatiivisiin tekijöihin.

Materiaalin haitat ovat se, että bitumin kyllästyminen voi ajan myötä huonontua, mikä johtaa kosteuden tunkeutumiseen pääkatteen rakenteeseen. Sitten tuhoutuminen ja tarve korvata vaurioitunut alue.

Huonosti käsitellyssä materiaalissa on valopisteitä

Koska kattolamateriaali on oikein säädetty korkealaatuisella katolla, on välttämätöntä antaa etusija materiaaleille, joiden karkea jauhe on tarkoitettu ulkokäyttöön.

Valmistelut

Jos haluat valita luotettavan katon suojan oikein, sinun on tehtävä silmämääräinen tarkastus huolellisesti. Emme voi sallia ilmeisiä puutteita tai avioliiton läsnäoloa ostetuissa rullissa. Voit päästä käsiksi vain, jos seuraavia vikoja ei ole:

 • kaikenlaisia ​​halkeamia kangasta;
 • ilmeiset näkyvät tulvat;
 • suurien taitosten läsnäolo;
 • läsnäolo leviää.

Sinun ei pitäisi valita rullia, jotka ovat selvästi näkyviä valopisteitä. Tämä on osoitus huonolaatuisesta kyllästyksestä bitumilla, mikä vaikuttaa negatiivisesti käyttöaikaan. Sen sijaan 10-15 vuotta, ajanjakso on puolittunut.

VIDEO: Kuinka laittaa katon materiaali katolle

Määritä tarvittava määrä kerroksia

Joten miten laittaa katon materiaali katolla voi olla useissa kerroksissa, sinun pitäisi tietää miten määrittää ne. Katsotaan, että kerrosten määrä riippuu eri tekijöistä, joihin kuuluvat:

 • katon kaltevuus;
 • suunniteltu käyttökesto;
 • käytetään tässä aineistossa.

Niissä tapauksissa, joissa katot on peitetty euro-ruberoidilla yhdessä rullassa, tavallinen klassikko vaatii kaksikerroksisen kerroksen. 45 °: n pinnalle suosittelemme, että asetat pari kerrosta klassisesta pahvipakkauksesta. Ensimmäinen tyyppi valitaan ilman jauhetta kiven tai hiekkamurron muodossa. Toisen kerroksen ulkosivulla on oltava jauhe.

Ruberoidien asettelu

Kallistuskulman ollessa vähintään 20-25 ° kestävyyden vuoksi käytämme kolmea kerrosta. Kun selvitään, kummalle puolelle kattotarvikkeet katolle, on käytettävä samaa periaatetta kuin kahdella kerroksella: pohjatasot ilman jauhetta ja yläsäiliö on pestävä mastiksella sileältä puolelta ja asetettava jauheeseen.

Jos kaltevuus on alle 15 °, on toivottavaa asettaa 4 kerrosta toisiinsa. Tässä tapauksessa liittyy samanlainen periaate, joka määrittelee, mikä puoli on sijoitettava pinnalle. Kerroskerrokset asetetaan kohtisuoraan toisiinsa.

Fly siten, että maalipeite menee vaakasuoraan (akselin on oltava rinnakkain harjan kanssa), varmistaen sedimenttien purkautumisen.

Litteät katot on suojattu paremmin kosteudelta. Niille asetetaan 5 rullaa vedeneristyseristintä peräkkäin. Luotettavuutta varten ne on yhdistetty kohtisuoraan.

koulutus

Ennen työn aloittamista valittu sivusto on valmisteltava etukäteen. Asennetut kattotuolit tai roskista poistettu betonipinta tekevät. Suosittelemme prosessin suorittamista kuivalla kirkkaalla säällä. Jos sademäärä on oletettu, voit rakentaa suojavaijerin omilla käsilläsi jatkaaksesi. Muussa tapauksessa, kun mekaaninen asennus (asennus) on korkea kosteus, pinnat eivät yksinkertaisesti tartu kiinni.

Seikka tasaiselle katolle

Kun rullat vaaditaan litteän teräsbetonipinnan peittämiseksi, asennetaan vahvistettu tasoituslevy. Riittää, että kerätään sen pieni korkeus 3-5 cm: n etäisyydellä, jolloin muodostuu 1 °: n kaltevuus, joka vastaa 1 cm: n lineaarimittarin korkeuseroa. Näin lumen ja sateen saostuminen ei kestä pinnalla.

Kuivattu ja jäädytetty sivusaumakerros kannessa. Voit tehdä tämän käyttämällä käytettävissä olevia työkaluja mopilla tai rullalla. Sen päälle voit irrottaa eristyksen itse. Pienellä kaltevuudella käytetään jatkuvaa laatikkoa niin, että suuri kerros lunta tai pitkittynyt sade ei romahda rakennetta. 30-40 asteen kulmassa sallitaan jatkuvan tyyppinen jalusta, jonka sallitut aukot ovat enintään 40-30 mm.

VIDEO: Asennus litteiden kattojen ohjattuja materiaaleja

Kuinka laittaa kattotiili katolle: askel askeleelta

Koko työn laajuus voidaan jakaa useaan vaiheeseen. Valmistetut tai ostetut mastikat. Sinun ei pitäisi sulata hartsia itsestään, koska se on melko vaarallinen. Myös kotitekoinen on epämiellyttävä tuoksu.

Kuinka laittaa katon materiaali katolle

Vaikka jotkut väittävät, että telan liikkuessa tasaiselle pinnalle ei ole tarpeen liimata, suosittelemme liimausta siten, että sitä ei puhaltaa pois. Kiinnittimiä voidaan käyttää puolikkaaseen askeleen kanssa.

Valitsemme päällekkäisyyksien riippuen katon nykyisestä kaltevuudesta. Suuri kaltevuus, 7-8 cm riittää peittämään, ja pienelle kaltevuudelle on välttämätöntä aikaansaada yli 20 cm: n päällekkäisyys, joten vettä ei saa päästä valssautuneiden paalien alle. Materiaali leikataan haluttuun pituuteen etukäteen.

Tällaiset päällekkäiset tekniikat ovat merkityksellisiä:

 • Rinteessä on kankaalle asetettu. Prosessi alkaa pohjasta ja kiinnittää ensimmäisen levyn ristikkopinnan tasolle. Seuraava tulee sijoittaa korkeammalle siten, että se peittää edellisen pinnoitteen 10-20 cm: n.
 • Pituussuuntaisesti rinteille. Telaa kierretään yhdeltä puolelta toiselle. Siten levy asetetaan molemmille luiskille harjan läpi. On tärkeää tietää tuulen nousu etukäteen, jotta voisimme vastustaa virtaa, välttäen mahdollisia häiriöitä tulevaisuudessa.
 • Risteytyminen. Tekniikkaa sovelletaan monikerroksisiin rakenteisiin. Ensimmäiset levyt on asennettu pitkin kaltevuutta ja niiden päälle asennusta suoritetaan kohtisuorassa suunnassa.

Käytä tätä tekniikkaa:

 • Valssatut levyt levitetään pinnalle päällystetyllä pinnalla. Ripustusreuna käännetään ja kiinnitetään nauloilla ja puulevyillä.
 • Lisäksi lävistämme kangasta liuskekiillolla (leveillä korkkeilla) puolen metrin raon läpi.
 • Valmistamme alustan seuraavalle arkille, koska pinnan on jäänyt pois mastiksella.
 • Asennamme levyn, joka on kohtisuorassa ensimmäisenä, heittäen harjan päälle. Reunat ovat myös taitettuja ja kiinteitä.
 • Toistamme promazyvanie mastilla ja muotoilulla.
 • Emme salli lyhyitä niveliä pitkin harjaa pitkin riviä. Tätä varten siirrämme päällekkäiset katokset 1-2 metriä tai lyhennämme niitä hieman tarvittaessa. Joten sauma ei kulje kosteutta.

Miten sijoittaa euroorkoeroidi

Kuten perinteisessä tuotteessa, työskennellessäsi euro-tyypin kanssa, sinun on ensin valmistettava pohja. Koska sitä käytetään pääasiassa korjaamiseen, purkaa ensin vanha pinnoite, puhdista se jäämistä, levitä alusta (pohjamaali) ja anna sen kuivua useita tunteja.

Kuuma asennusmenetelmä

Yritä ja sovittaa euroruberoidi yksinomaan pystysuoraan linjaan.

Asennus voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • kylmä, jossa lämmittämätön eristys on vuorattu, ja yläosa on kiinteä sora, mutta tämä on vain tasainen katto vaihtoehtoja;
 • kuumaa - eriasteisia rinteitä varten, tässä tapauksessa käytä nestemäistä polttoainetta oleva poltin, joka lämmittää levyn takapuolen. Pinnoitteen luotettava tiivistys saumat kulkevat manuaalisella rullalla ja propaanikatelaseilla.

Päissä päällysleveys on enintään 150 mm, sivuilla - enintään 80 mm.

Kaikkien töiden suorittaa vähintään kaksi asiantuntijaa, joilla on jo kokemusta tällaisesta asennuksesta. Lisää tekniikkaa voi katsella videoilla.

Korkealaatuisesta materiaalista ja tekniikan noudattamisesta katoilu kestää 10-15 vuotta.

VIDEO: Miten sijoittaa eurokorrodoidi katolle

Minkä keraamisen materiaalin vedenpitävyyden säätämiseen käytetään?

Katemateriaali on materiaalia, jota käytetään useimmiten rakenteiden eri elementtien vedenpitävyyteen. Yleensä sitä käytetään kattotyöhön. Katemateriaali edustaa pahvia, joka on peitetty tulenkestävällä bitumilla.

Vahvuutensa ja kestävyytensä lisäämiseksi materiaali peitetään erityisellä jauheella. Niinpä kateaine on hyvin siedetty lämpötilassa ja sillä on suuri elastisuusaste. Tämä mahdollistaa sen soveltamisen rakennusten eri elementtien, myös perustuksen, vedeneristämiseen.

Harkitse, mitä katodiainetta vedenpitävälle pohjalle sopii käytettäväksi, sen etuja ja asennustekniikkaa.

Miksi vedenpitävyys on tarpeen?

Talonrakentamisen yhteydessä monet ihmiset ihmettelevät, onko katteenhuovan asennusta tarpeen. On ymmärrettävä, että korkealaatuisen eristyksen puuttuessa talon huone voi muuttua kosteaksi ja kylmänä ajan myötä. Lisäksi sienten ja muotin muodostumisen todennäköisyys seinille.

Kuitenkin perusperiaate vedenpitävälle pohjalle on suojata sitä vaurioilta. Ja sen asteittaisesta tuhoamisesta voi muodostua halkeamia rakennuksen seinille.

Vedeneristys voidaan tehdä usealla eri tavalla:

Helpoin ja tehokkain tapa on rullata. Tätä varten ja käytä kateaineita.

Eristeiden kateaineiden tyypit

Talonrakentamisen yhteydessä on tärkeää tietää, mitkä kattorakenteet vedenpitävälle pohjalle on paras käyttää.

On olemassa kaksi tyyppiä - vuori ja katto. Tärkein ero näiden tyyppien välillä on vahvuus. Yleisimmin käytetty materiaali, jolla on tuotemerkki RPP.

Jotta voidaan järjestää vesipesun vedenpitävyys. jonka ominaispiirre on lisääntynyt pohjavesien määrä, on suositeltavaa käyttää lasivillasta kattohuopaa. Se on erittäin kestävä eikä kutistu.

Eristysmenetelmät

Pystysuora suojaa säätä kosteudelta sivulta. Asennettaessa se materiaali liimataan betoniin mastiksella. Levyjen asennus on päällekkäin. Joissakin tapauksissa on suositeltavaa esikäsätä pinta bitumipesulla.

Se on tärkeää! Jotta eristys olisi mahdollisimman vahvaa ja kestävää, sitä tulisi käyttää useissa kerroksissa.

Vaakasuora asennus on perustustyyny, jossa on bitumimastia. Tätä menetelmää suositellaan suojaamaan kellari seinämiä ja säätä itse kosteudelta, joka voi tunkeutua alhaalta. Asennettaessa eristysmateriaalin rulla sen reuna on kiinnitettävä ja kiinnitettävä rakennuksen seinään.

Asennustekniikka

Ennen vesitiiviin materiaalin asentamista valmistele pinta. Tätä varten pohja puhdistetaan pölystä, kosteudesta ja erilaisista epäpuhtauksista.

On erittäin tärkeää tasoittaa pinta ja peittää halkeamat ja halkeamat. Betonin liimaominaisuuksien parantamiseksi se on päällystettävä erityisellä ratkaisulla.

Pääasiallinen työvaihe on pinnan levittäminen. Sitä on käytettävä useissa kerroksissa. Tämän jälkeen kattopyyhkeitä lämmitetään polttimella ja liimataan mastiksi. Kiinnitä materiaali päällekkäin.

Muista päällystää arkin reunat mastilla niin, että eriste on kestävä ja tehokas. Tämä on tehtävä riippumatta siitä, minkä tyyppistä kattolamateriaalia on vedenpitävä pohja. Seuraavaksi sinun on lämmitettävä materiaalia uudelleen ja voiteltava se perusteellisesti mastiksellä. Jos työssä ei ole poltinta, on suositeltavaa käyttää mastista, jolla on hyvät supistavat ominaisuudet. Jos sivustolla on korkeampi määrä pohjavettä, sinun on asennettava muutamia kerroksia materiaalia.

Vedeneristyksen kovettumisen jälkeen tulisi täyttää perusta. Tämä on tehtävä hyvin huolellisesti, jotta se ei vahingoita eristyksen pintaa. Suojaamiseksi, on suositeltavaa käyttää myös painerasiaa.

Ruberoidin kiinnitys betoniin

Betonin ja eristysmateriaalin luotettavaa liitäntää on parasta käyttää kylmämuovia. Se on erinomainen osoitus tarttuvuudesta, joten luotettavuus yhdistää pohjan kattohuovan kanssa.

Toinen vaihtoehto, jolla on alhainen hinta, on bitumin omavarainen. Voit tehdä tämän käyttämällä palkkeja, jotka kuumennetaan nesteen saamiseksi ja pohjaan.

On suositeltavaa lisätä hieman käytettyä moottoriöljyä seokseen, mikä lisää seoksen tahmeutta.

Hyödyt ja ominaisuudet

Näitä ovat:

 • Yksinkertaisuus. Pohjan vedenpitävyys voidaan tehdä käsin;
 • Vahvuus. Sillä on suuri lujuus ja kestävyys, joten voit olla varma, että pohja on luotettavasti suojattu liialliselta kosteudelta;
 • Monipuolisuus. Sitä voidaan käyttää eri tyyppisten perustusten eristämiseen. Ei myöskään suojaa vettä vastaan ​​vaan myös korkealaatuista höyrysulkua;
 • Tämä materiaali pelkää auringonvaloa, joten se tarvitsee suojaa niistä. Se kuitenkin sietää suuria lämpötilahäviöitä hyvin;
 • Yksi materiaalin ominaisuuksista, jotka tulisi ottaa huomioon vedenpitävänä, on sen alhainen elastisuus. Siksi maaperän liikkeen aikana voi esiintyä aukkoja, jotka vaikuttavat materiaalin eristeominaisuuksiin.

Hyödyllinen video artikkelin aihealueesta:

Onnea rakennukselle!

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Katonmateriaalin käyttö vedenpitävään pohjaan

Katemateriaali vedenpitävälle pohjalle

Rakennusten vedeneristysmateriaalien markkinoilla tuotteiden valinta pystyy vastaamaan jokaisen asiakkaan tarpeisiin. On halpoja tuotteita, on kallis, mutta ei jokainen tuote voi sopia korkealaatuisen vedenpitävyyteen säätiön. Monet ostajista kiinnittävät huomiota ruberoidiin. Tämä on yksi halvimpia ja suosituimpia vedeneristysmateriaaleja, joten vedenpitävyys säätiölle kateaineella on nyt kaikkien saatavissa ja se voidaan tehdä lyhyessä ajassa. Usein rakennusalalla käytetään nykyään kattotiiliä, ja tuotteet ovat parantuneet vedeneristysominaisuuksilla.

Katemateriaalin avulla voit tehdä lähes kaikkien rakennusten korkealaatuisen vedenpitävyyden ja asianmukaisella asennuksella pinnoite kestää melko pitkään. Tuotteita käytetään vaaka- ja pystysuoraan asennukseen sekä kulmaan pinnalle. Vedenpitävä vedeneristys katodilla on optimaalinen ratkaisu rakennuksen suojaamiseen korkealta kosteudelta ja sienestä.

Miksi käyttää kateaineita vedenpitävään säätöön?

 • Se on erinomainen vedenkestävyys;
 • Laakerin seinien ja säätöjen pohjan vedeneristäminen on kustannustehokasta, koska materiaali on halpa ja voit valita sen erilaiset tyypit;
 • Kestävyys ilman suoraa auringonvaloa;
 • Kevyt paino;
 • Tämä on ympäristöystävällinen materiaali;
 • Sen asennuksessa ei tarvitse olla erityistä tietämystä;
 • Pinnoitteen laatu ei riipu materiaalista, vaan ainoastaan ​​asennustekniikasta.

Kateaineiden haitat kuten seinien ja perustusten vedeneristys

 • Se ei riitä joustavuuteen, rakenne on hauras;
 • Tämä on palavaa materiaalia, koska rakenne käyttää bitumia, kumia ja polyeteeniä tai kartonkia;
 • Kun ultraviolettivalot ovat alttiina, katemateriaali menettää vedeneristysominaisuutensa ja vähentää dramaattisesti päällysteen käyttöikää. Erityisesti tämä ongelma ilmenee, kun seinien ulkoseinän vesieristäminen on mahdollista.

Päätyypit

Riippuen siitä, mikä on tarpeen käyttää tätä vedeneristysmateriaalia, on vuoraus ja kattotiilet. Nämä kaksi tyyppiä eroavat toisistaan ​​suunnittelussa, keinotekoisessa asennuksessa ja teknisissä ominaisuuksissa. Päämateriaali katodimateriaalin tuottamiseksi on bitumi. Se on perinteinen ja hapettu. Pohja voidaan kuitenkin valmistaa pahvista tai lasikuiduista. Näin ollen, jos laitat kartonkikattotiiliä, kosteuden vaikutuksen alainen pallo putoaa nopeasti. Erityisesti tällainen ongelma esiintyy vuorauksen kattoma-aineessa sen vaakasuorassa asennuksessa. Kartonkipohjalla on myös alhainen taivutuskestävyys, joten jos se on väärässä paikassa tai jos asennustekniikka loukkaantuu, voi ilmetä halkeamia.

Ruberoidilla lasikuidulla on paras laatu, mutta se on kalliimpaa. Se on erittäin kestävä, sopii eristävien kantavien seinien eristämiseen niiden pohjan lähellä. Sitä käytetään vaakasuorassa ja pystysuorassa asennuksessa, asennuksessa on useita eri vaihtoehtoja, eikä pinnoitteen laatu kärsi tästä. Sitä käytetään usein vedenpitävyyteen nauhalumpuissa, sillä on pienet muodonmuutosominaisuudet, joten tämä on paras vaihtoehto suurien ja pienten rakennusten vedeneristämiseen.

Yleinen järjestelmä kerros vedeneristys katon materiaalia

Merkit RKP-300 ja RKP-350 kuuluvat vuorihuovan ryhmään, sitä käytetään eristämään alemmat kattokerrokset. Mutta jos tarjoat korkealaatuisia vedeneristyssaumat, tämä tyyppi voidaan myös asettaa katon yläkerrokseen. Mark RKP-400 suojaa rakennusta täydellisesti sekä katon puolella että seinistä ja nauhan perustuksesta. Se valmistetaan alun perin laadultaan, vastustuskykyiseltä sään ja kosteudelta, jota käytetään usein yhdessä perguminin kanssa päällysteen lujuuden parantamiseksi.

Ruberoidien rakennusten vedenpitävät vaiheet

Valmisteleva vaihe. Aluksi seinät tasoitetaan sementti-hiekkalaastilla, ei ole suositeltavaa käyttää kipsiseoksia. Tämä ratkaisu on erittäin kosketuksissa ja imee kosteutta. Siksi munimon laatu on yhtenäinen. Seinämien kaikki halkeamat on myös peitettävä huolellisesti. Jos vanhan nauhalevyn vedenpuhdistus on tarpeen, lohkojen pinta on ensin puhdistettava likaa ja jätettävä kuivumaan. Puhdista sitten hienon lian ja hiekan pinta metallisella harjalla. Yleensä kattomateriaalin vaakasuuntaista ja pystysuuntaista asennusta käytetään nauhateissa, joten kaikki pinnat on puhdistettava.

Vedeneristys ruberoidilla

Niputtamista. Tämä on vaikein vaihe vedenpitävällä nauhalevystä kattohuovan avulla.
Perustaan ​​levitetään bitumi tai mastikerros, paras vaihtoehto on kylmää käsittelevät koostumukset, joilla on lisääntynyt tarttuvuus. Monet rakentajat valmistavat heti bitumia paikallaan, koska tämä on halvempaa ja vie vähän aikaa. Tätä varten bitumia kuumennetaan säiliöön nestemäiseen tilaan, jota levitetään lohkojen vaakasuoriin pintoihin.

Jos käytetty moottoriöljy lisätään bitumiin, sen tarttuvuus kasvaa merkittävästi. Tämä yhdiste tarjoaa myös lisää vedenpitävyyttä.

Rakennuksen kellarikerroksen kuumennetulla pinnalla asetetaan esilämmitetty ruberoidilamppu. Levyjen reunat päällystetään mastilla tai bitumilla ja liimataan päällekkäin vähintään 10 cm: n välein. Pintojen pystysuora ja horisontaalinen vedenpitävyys suoritetaan, mutta niiden välillä ei ole olennaisia ​​eroja. Pinnoitteen kestävyyden ja laadun lisäämiseksi usein tuotetaan tuote useissa kerroksissa. Melko usein se tehdään alueilla, joilla on korkea kosteus tai kyllästetty maaperä. Kaikki työ on tehtävä yksinomaan kuivalla ja lämpimällä säällä.

Viimeinen vaihe. Vedeneristyskerroksen kiinteyttämisen jälkeen teippiperusta peitetään maalla. Teokset tehdään käsin, jotta vesieristyskerros ei vahingoitu. Tarvittaessa betoniseinille levitetään vaneri tai kovalevy.

Vedeneristys kellarikerroksella

Seinien ja nauhalevyn vedeneristys kattohuopalla - neste kumi

 • Tällä pohjalla on parempi vettä hylkivä kuin bitumi;
 • Ruberoidin ei tarvitse lämmittää;
 • Kulutus on huomattavasti alhaisempi;
 • Katemateriaali on paremmin liimattu kumiin;
 • Tämän pohjan laatu on korkeampi kuin bitumissa;
 • Jalustan korkeampi kestävyys;
 • Tarjoaa luotettavaa suojakaistaliuska kaikenlaisilta.

Pohja vedeneristys käyttäen kattopyyhkeitä

Betoni, jossa ei ole suojaa kosteudelta, voi epäonnistua melko nopeasti. Vesi huuhtelee tärkeitä suoloja kivestä, kyllästää sen orgaanisella aineella, hapoilla, aiheuttaa höyryä, voi johtaa kellarin sisäseinien kostuttamiseen, sen puutteiden ja lattian tulviin, vaimentamiseen ja mätänemiseen.

Kattotiiliä on käytetty vuosikymmenien ajan betonirakenteiden vedeneristykseen. Se on halpa, yksinkertainen ja nopea DIY-materiaali, jolla on hyvin tunnettuja ominaisuuksia ja todistettu laatu.

Jotkut kohtuuttomasti pitävät kateaineita vanhana tai epäluotettavana vedenpitävänä materiaalina, sekoittaen sen kattotuoliin tai lasikattoihin, rikkomalla sääntöjä, jotka eivät ole tiedossa sen nykyaikaisista lajikkeista.

Tällaisen vedeneristyksen asianmukainen asentaminen kestää vuosikymmeniä ja tarjoaa luotettavan suojan betonilta kosteudelta.

Lajikkeet, edut, haitat

Tärkeimmät parametrit, jotka ovat impregnoinnin, pahvityyppien tai muiden kangasteosten levittämiseen, kuvataan GOST 10923-93: ssa. Tarkoituksena on erottaa kate, vuori ja joustavat tyypit. Kastetustyypin mukaan - karkeat, hienorakeiset, hilseilevät ja pölyiset.

Yleisin peruste on kattopaperi. On olemassa erilaisia ​​tyyppejä, erilaisia ​​tiheyksiä ja siten myös pahvin voimaa.

Vedenpitävyyden pitämiseksi pidempään on toivottavaa valita paksumman pahvin katemateriaali. Tämä voidaan määrittää merkitsemällä: mitä korkeampi on, sitä pahempi on pahvi, sitä vähemmän sitä, että kädet rikkovat sitä vahingossa.

Mutta on vielä parempi etsiä lajikkeita kateaineita, jossa lasikuitua käytetään pahvi pahvi. Tämä materiaali on merkittävästi parempi kuin tavallinen lujuus, mutta sen hinta on paljon suurempi.

Kateaineiden vedeneristyksen edut:

 • pieni paino helpottaa töitä, kuljetusta;
 • oikea asennus, se on kestävä, se voi toimia vuosikymmenien ajan;
 • lasikuitua (stekloizoli) perustuvien voimakkaiden lajikkeiden lajikkeita;
 • alhaiset kustannukset;
 • hyvä tartunta betoniin;
 • operaation aikana ei aiheuta haitallisia aineita;
 • helppo käyttää omaa kättäsi, vähän aikaa vievää.

Vakavista puutteista on mainittava materiaalin syttyvyys.

Tämä pakottaa sinut toteuttamaan erityisiä varotoimenpiteitä asennettaessa, varsinkin kun käytät kaasupoltinta.

Toiminnan aikana tämä tekijä luo suuren vaaran, koska kateaine on päällystetty alusta- tai viimeistelyaineilla.

Säännöllisellä katemateriaalilla ei ole lujuutta, se voi vaurioitua helposti korjaustöissä kellarissa tai säätiöissä.

Styling -prosessi

Säätö on suojattu kosteudelta betonin kovettumisen ja kuivumisen jälkeen ennen sinusien täyttämistä. Päätämme tehdä menettely omalla kädelläsi, sinun on varastoitava työkalut ja materiaalit. Koska tämä on rullatyyppinen vedeneristys, on tarpeen liimata ainetta, joka kiinnittää kattolamateriaalin pohjaan.

On olemassa kolme vaihtoehtoa ja kaikissa tapauksissa bitumi ilmestyy.

Voit käyttää niitä hartseja, jotka peittävät itse kateaineen, jota varten se kuumenee polttimella ja painetaan betoniin.

On parempi ostaa vähän bitumia erikseen, lämmittää se ja voitele seinämät ennen telojen kaatamista.

Turvallisempi tapa on käyttää bitumiin perustuvaa kylmämuovia. Mutta niitä voidaan käyttää omin käsin vain lämpimän kauden aikana, samoin kuin kylmämuovi kestää pidempään.

Yleisin ja oikea tapa on käyttää kuumaa bitumia.

Vedeneristysjärjestys on seuraava:

 1. Betonin pinta puhdistetaan, lika ja pöly poistetaan.
 2. Levitä esilämmitettyä bitumikerrosta. Jotta se on joustavampi, joustavampi, se on mahdollista hiukan laimentaa jäteöljyllä tai dieselpolttoaineella, kun se kuumennetaan.
 3. Välittömästi kattotuoli asetetaan kuumalle bitumille ja painetaan kevyesti.
 4. Jäähdytyksen ja kiinnityksen jälkeen toimenpide toistetaan samalla kun uudet telat on asetettava siten, että saumat eivät leikkaa toisiaan vanhan kanssa.

Yleensä he asettavat kätensä yhdelle tai kahdelle kerrokselle, mutta suuremman luotettavuuden ja kestävyyden vuoksi kukaan ei haittaa niiden tekemistä suuremmaksi. Edullisesti ainakin yksi kerros suorittamaan stekloisolaattia.

Työskentelyn aikana on tärkeää noudattaa paloturvallisuustoimenpiteitä! Tarvitaan työskennellä tiukkojen vaatteiden, käsineiden, luotettavien kenkien kanssa.

Jos aiot käyttää polttimen, sinun täytyy työskennellä yhdessä. Yksi lämmittää bitumi, toinen avaa rullat. Varmista huolellisesti saumat ja nivelet - nämä ovat haavoittuvimpia paikkoja.

kustannukset

Yhden rullan kateaineen (15 m²) tiheys on 350 g / m². vaihtelee 350-400 ruplaa. Lasikuitulautan lajikkeen kustannukset ovat noin 55-60 ruplaa neliömetriä kohden. Silti tarvitaan bitumi, joka maksaa 700-900 ruplaa 40 kg: n pakkaukselta.

Säätiön vedenpitävyyden asiantuntijat kahdessa kerroksessa vaativat noin 250-300 ruplaa neliömetriä kohden. Määrä voidaan tallentaa, jos teet itse työtä.