Vaakasuora lattiamateriaali

Muottirakenne - erityinen muoto, joka on suunniteltu betoniliuoksen kaatamiseksi. Sen soveltaminen tapahtuu betonista tai betonista tehtyjen esineiden rakentamisessa. Muotti on tarkoitettu merkitsemään paikkoja betoniseoksen syöttämiseen puhtaassa muodossa tai esivalmistetussa kehyksessä, joka on tehty metallista. Kun otetaan huomioon se, että betoniseos on melko raskas rakennusmateriaali, se voi työntyäkseen työmaalle luoda vakavan kuorman muottiin. Tällä perusteella suojamoduulijärjestelmän on oltava riittävän voimakas, ettei se hajoa tai taipua eikä häiritse pystytettävän rakenteen muotoa. Yksi rakennustyypissä käytettävien muottien tyyppi on vaakasuora lattiakaivojen kaato. Sitä käytetään sekä suurten rakennustöiden että yksityisten yksityisten rakennushankkeiden yhteydessä.

Sisältyvät horisontaalisen puun pakkaukseen:

 • Telineet tai telineet;
 • Muottipaneelit;
 • Kiinnityselementit;

Päätytyyppien päätyyppejä

Tämän muotoilun erityispiirre on laitteen yksinkertaisuus ja asennuksen helppous luoda minkä tahansa muodon. Suunnitelmassa on kaksi tavanomaista komponenttia - ns. Kannet ja telineet tukemaan sitä käytön aikana. Vaakatasoisille laatoille on olemassa useita erilaisia ​​lomalaatikoita:

Näissä muunnelmissa käytetään teleskooppisten telineiden pakkausta, kun rakenteilla olevan lattian korkeus on enintään neljä ja puoli metriä. Suunnittelussa on jalustaan ​​perustuva jalusta, joka tukee tärkeimpiä työntövaijereita, mikä takaa sen luotettavan vakauden. Tämän lisäksi tällainen muotti on varustettu kosteudenkestävästä vanerista valmistetuista suojapeitteistä ja sijoitettu puupalkkeihin. Täsmälleen tällaiset vanerilaudat ovat muottirakenteita monoliittisille laatoille. Suunnittelun tärkein etu - teleskooppiset telineet voidaan nopeasti tuoda haluttuun asentoon suunnittelukorkeudelle.

Laatan korkeuden suurille arvoille käytetään massatuotan muunnosta. Tämän sarjan avulla voit rakentaa monoliittisia betonilattiat kunnolliseen korkeuteen, joka on kaksikymmentä metriä, edellyttäen, että katon paksuus ei ylitä 80 astetta. Raskaan muottien vaihtoehto sisältää sen pystysuorat pystytasot, vaakasuuntaiset lukituslaitteet ja erityiset nostokorkeusjärjestelmät. Pakkaus sisältää myös lisäosat ja muut kiinnittimet. Tällaisten muottien sarja on melko helppo koota ja purkaa ilman ongelmia työn päätyttyä.

Kiinnitysmetsien vaakasuorattujen laattojen käyttämistä voidaan käyttää väliseinälaitteiden laitteille ja muille rakennustöille. Mutta tässä tapauksessa on välttämätöntä asettaa päällystyspalstoja ja asentaa tikkaat nostolaitteiden sijasta vanerista valmistettujen paneelirunkoisten osien sijasta. Kiilametsät näyttävät pystysuuntaisten ja vaakasuuntaisten tukien rungosta. Ne voidaan asentaa erilaisiin vaadittuihin kulmiin ja siten varmistaa työn suorituskyky monimutkaisimmilla rakennuskohteilla.

Kupin telineiden muotti on kehysjärjestelmä. Mutta aikaisemmista vaihtoehdoista on tärkein ero - vaaka- ja pystysuuntaisten elementtien liitokset suoritetaan panoroidulla tavalla. Tämä mahdollistaa yhden kerroksen asentamisen yhteen kuppiin yhdestä neljään elementtiin yhdellä vaakasuoralla asennolla. Tällaisten rakenteiden yksinkertaisuus määrittelee päällekkäisyyksien hinnoittelupolitiikan, jolloin hinnat ovat kohtuuhintaisia. Tämä johtuu pääasiassa huomattavista säästöistä, jotka on käytetty asennus- ja purkamismuotoihin.

Vaakasuorat muottien asennusohjeet

Teleskooppiset telineet asennetaan halutun päällekkäisyyden koko alueelle enintään puolitoista metriä. On syytä korostaa, että telojen välisen etäisyyden määrittäminen riippuu suoraan täytettävän päällekkäisyyden paksuudesta. Näin ollen paksumpi levy, sitä pienempi etäisyys telineiden välillä. Lisäksi telineeseen tulee sijoittaa pituussuuntaisten palkkien pidikkeet. Kun palkit on asetettu itse, ne on kiinnitettävä rakennuksen seiniin. Pitkittäisissä palkkeissa on järjestetty poikittain.

Ne ovat lyhyitä, ja ne ovat samoja kuin pitkittäiset. Ja nyt poikkipalkkeihin asennetaan monikerroksisen vanerin, metallilevyjen ja muiden voimakkaiden materiaalien muottirakenteen pohja. Vaakasuoraa kannetta ympäröivät pystysuorat sivukilvet, jotka kiinnittävät erityisiä kiinnittimiä. Koko rakenne tarkistetaan sopivaksi kokoonpanolla horisontin tasolla. Löydetyt poikkeamat korjataan lisäämällä tai laskemalla teleskooppisten tukien korkeutta. Löytyneet muodot on suljettava polyetyleenikalvolla sementtihyytelöiden vuotamisen estämiseksi, mikä voi heikentää betonimateriaalin lujuutta.

Lämpötilan tarve lasketaan laitteen lattioille

Muottirakenteiden käyttöä koskevat arvioidut tiedot toteutetaan rakennettavan rakenteen ja sen korkeuden mukaan, jolla se on suunniteltu sijoitettavaksi. Jos kaadetun päällekkäisyyden paksuus ei ylitä viisikymmentäviisi senttimetrin arvoa ja se on alle neljän ja puolen metrin korkeudelta lattialta, niin muottijärjestelmää tulee käyttää vain teleskooppisissa telineissä. Kyllä, ja valmistaja tuottaa varovasti eri kokoisia telineitä:

 • 1,7 - 3,1 m;
 • 2 - 3,7 m;
 • 2,4-4,2 m;
 • 3 - 4,5 m;

Kun valitset muottirakenteen horisontaalisten laattojen järjestämiseksi, tulee ottaa huomioon pituus- ja poikittaispalkkien korkeudet. Muista, että yksi jalusta on järjestetty yhden neliömetrin lattia-alueelle. Tätä tilaa on noudatettava siinä tapauksessa, että kuormituspaine on enintään kaksi tonnia. Jalustat on otettu sarjojen lukumäärän perusteella.

Muottipesän asentamisen ominaisuudet

Rakennustekniikka monoliittisesta teräsbetonista saavutti suosiota rakennuskustannusten alenemisen vuoksi. Yksi kaiteen tärkeistä elementeistä tulee laattajuotoksiin. Se ottaa kuorman betoniseoksesta, kunnes se on täysin asetettu.

Monoliittisen päällekkäisyyden edut

Valitessaan materiaaleja rakennuksen rakentamiseen on otettava huomioon monet tekijät, jotka vaikuttavat rakentamisen ajankohtaan ja rakennuksen lopullisiin kustannuksiin. Monoliittinen päällekkäisyyksillä on seuraavat edut:

 • kyky tehdä se itse;
 • ei tarvitse käyttää nostolaitteita;
 • vähentää rakennuskustannuksia;
 • kestävyys ja luotettavuus;
 • mahdollisuus päällekkäisiltä alueilta, joilla on monimutkainen muoto (pyöristys, aukion ikkunat).

Kaatamalla betonia päällekkäisyyteen on kiinnitettävä huomiota sen kolmeen osaan:

 • betoniseos (ei pienempi kuin B25);
 • varusteet (riippuen kulmasta ja kuormituksesta);
 • muotti.

Monoliittinen päällekkäisyysjärjestelmä

Lattiamoduulivaatimukset

Monoliittinen päällekkäisyys on vastuullinen rakentaminen, minkä vuoksi sen perustalle asetetaan melko tiukat vaatimukset:

 • korkea lujuus ja kyky kestää dynaamisia kuormia;
 • asennus tiukasti horisontaaliseen asentoon;
 • yksinkertainen asennus ja purkaminen;
 • rakenteen taipuman estäminen;
 • turvallisen työympäristön varmistaminen rakentamisen aikana;
 • mikä takaa suunnittelun kestävyyden.
Lattialaattojen fysikaalisten ja teknisten ominaisuuksien taulukko

Kaikkien näiden kohtien noudattaminen antaa sinun suorittaa omalla kädellä toimivaltaisen katon asennuksen.

Rakennetyyppejä

Lattian välissä oleva työpinta, johon laasti laitetaan, suoritetaan kahdella tavalla:

 • irrotettava muotti;
 • kiinteä muotti.

Monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, jossa kustannukset voivat helposti maksaa, on järkevää käyttää erityisiä irrotettavia suojuksia, jotka asennetaan liittimien avulla. Kun rakennat talon omin käsin, tällaiset kustannukset eivät maksa ja lisäävät huomattavasti rakennuksen kustannuksia. Tällöin paras ratkaisu olisi asennus yksinkertaisten materiaalien lattiapinnoille.

Itsesummalla tarkoitetaan käytettävissä olevien materiaalien käyttöä, kuten:

Jos aiot suunnitella merkittävää kuormitusta päällekkäisyydestä monoliitti on paras käyttää profiilia. Puiset muottipesät ja kosteutta kestävä vaneri sopivat esimerkiksi yläkerroksen päällekkäin järjestettäessä ullakkoa, kun kuormitukset horisontaalisessa rakenteessa ovat pieniä.

Muottipenkit

Rakenteellisen päätöksen mukaan asennus voi olla kahta tyyppiä:

 • käyttäen rakenteita teleskooppisissa telineissä;
 • surround-teline.

Volumetrisiä elementtejä käytetään huomattavassa lattiakorkeudessa. Asuinrakennus riittää teleskooppiin. Tällaiset telineet koostuvat kolmesta elementistä:

Scheme teleskooppipenkki muottiin

 • univilka;
 • vertikaalinen tuki;
 • Jalustaa.

Yläosa - unifork, käytetään työpinnan kiinnittämiseen. Toiselta nimeltältä, käytä "haarukkaa". Se on valmistettu metallilevystä, jonka paksuus on 5 mm ja nelikulmaisia ​​putkia, jotka on hitsattu kulmissa. Se on tarkoitettu palkkien kiinnittämiseen.

Jalusta tai hame antaa vakauden telalle, pitää sen vaakasuorassa asennossa. Hän myös tuntee osan dynaamisista kuormista levyn kaatamiseksi.

Lattiat, joiden paksuus on alle 30 cm (suuri asuinrakennusten paksuus ei ole rationaalinen), on suositeltavaa ostaa tavallisia telineitä, joissa on avoimet tai suljetut kierteet (STO ja STZ-merkintä). Tehdasvalmisteiset telineet tuottavat seuraavat koot:

Yksittäisen asuinrakennuksen rakentaminen omilla käsillään on useimmiten normaalikokoinen 170-310 cm.

Koska teleskooppielementtien hankintamahdollisuutta ei ole, tukipylväät ovat puuta tai teräsputkia. Puiset telineet ovat rationaalisia käytettäessä puutavaraa tai OSB: tä, ja metalliset jalustat on valmistettu profiloidusta arkista.

Päällekkäisyyden asennus ammattikäyttöön

Kaatamalla laatat lattian välissä omilla kädillä riittävän suurilla päihin, on hyvä käyttää profiililevyä. Suunnittelu maksaa enemmän kuin puun käyttö, mutta se tarjoaa suurta luotettavuutta. Päällekkäisyys tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 • laakeripalkkien (I-palkki tai kanava) asennus;
 • ammatillisen lehtien asettaminen ja vahvistaminen;
 • asennettava asennus;
 • betoniseoksen asettaminen;
 • betonin tiivistyminen.

Tukipalkkia varten lattioiden välille (4-5 metriä) voidaan käyttää kanavaa N16 tai I-palkkia N 20. Ammattikalvo asetetaan siten, että sen reunat ovat kohtisuorassa laakeripalkkeihin nähden. Seinämien kaikissa osissa on oltava vähintään 100 mm.

Ammattilainen lehtien mukaan standardien on seuraavat tuotemerkit:

 • "H" horisontaalisille rakenteille;
 • "C" pystysuorille rakenteille;
 • "NS" - universaali.

Talon lattialle etkä voi käyttää merkkiä "C", sillä ei ole riittävää lujuutta ja helposti taivutettavissa kuorman vaikutuksen alaisena. Levyn asennus tehdään "H" - tai "NS" -luokan ammattilevyn mukaan

Profiilin korkeus riippuu lattian välisten rakenteellisten palkkien rakenteellisesta kuormituksesta ja noususta. Tee-se-itse-asennus yksittäiseen taloon on mahdollista ilman monimutkaisia ​​laskelmia. Useimmissa tapauksissa levylle on tarpeeksi materiaalia tuotemerkistä H60-H75.

Aaltopahvilla olevien päällekkäisyyksien edut ovat seuraavat:

Taulukko ammattikurssilajista

 • suuri jäykkyys ja rakenteellinen lujuus;
 • kyky kestää vakavia kuormituksia sekä levyn kaatamisen että käytön aikana;
 • metallipohjan monoliitin päällekkäisyys vähentää betonin ja raudoituksen kulutusta;
 • mahdollisuus pienentää päällekkäisyyden massaa, joka johtuu uritetun rakenteen käytöstä;
 • alentaa kuormitusta säätiöihin ja alentaa niiden kustannuksia.

Kaikki nämä ominaisuudet antoivat mahdollisuuden hankkia suurta suosiota rakennettaessa taloa omilla käsillään. Tällöin lattian välinen laatta on erittäin kantokykyinen ja pitkäikäinen.

Monoliittinen päällekkäisyys kosteutta kestävällä vanerilla

Pienillä kuormituksilla kallis teräs on erittäin kannattamaton. Tällöin betonia voidaan kaataa käsin käyttämällä vanerilevyjä. Materiaalin on oltava kosteudenkestävä, muutoin se vahingoittaa kosteutta betoniseoksesta ennen toiminnan aloittamista. Levyn asennus edellyttää seuraavia materiaaleja:

 • kosteutta kestävä vaneri (laminoitu);
 • liimatuista tai massiivipuusta valmistetut palkit;
 • tukijalat.

Laminoidun puun käyttö mahdollistaa päällekkäisyyksien lisäämisen. Asennus alkaa tukipalkkien asentamisella, jonka poikkileikkaus riippuu niiden korkeudesta ja kuormituksesta.

Järjestelmä monoliitin päällekkäisyydestä kosteutta kestävästä vanerista

Esimerkiksi 4 m: n pituudelle ja 1 m: n palkkien väliselle etäisyydelle 100-100 mm: n osa on riittävä 150 kg: n normaalikuormalla neliömetriä kohden. Liimattavien palkkien käytöllä laskettu poikkileikkaus on pienempi.

Kun palkit on asennettu, vanerilevyjen asennus alkaa. Kiinnitys kantopalkkiin voidaan tehdä ruuveilla tai nauloilla. Seuraavaksi, käyttämällä erityisiä muovipidikkeitä, venttiili asennetaan suunnitteluasentoon. Ja kaatamalla betonilaatta. Vedeneristyksen lisäämiseksi voit asettaa muovikalvon vanerin ja betonin väliin. Jos puupaneelien laatikon pohja on asennettu, niiden asettaminen päälle ja vedenpitävän kerroksen monoliitti on pakollinen.

Ennen kaatamista seinien seinien ympärille on asetettu puoli. Se valitaan monoliittisen levyn paksuuden mukaan ja sen on oltava samaa korkeutta pitkin koko pituutta. On tärkeää hallita kulmaliitoksia huolellisesti.

Tärkeää tietää

Monoliittinen päällekkäisyys omien käsien rakentamisessa edellyttää melko suurta tietopohjaa. Vain oikea valinta ja asennus muotti ei pysty antamaan takeita siitä, että tulevaisuudessa ei ole ongelmia suunnittelussa.

Betonilaatan pätevä asennus ei lopu sen kaatamisen kanssa. On tärkeää huolehtia betoniseoksen kovettumisen aikana. Halkeamien välttämiseksi levyn pinta on kostutettava säännöllisesti. Jotta sarja täyttä voimaa betonista kaatamisen ja jatkotyön välillä, sinun on odotettava 4 viikkoa. Tämä on aika, jolloin konkreettinen on saada täysi vahvuus.

Omalla kädelläsi työskentelevän yksityisen talon tekniikan noudattamisen avulla voit merkittävästi säästää rakentamisessa vaarantamatta laatua.

Talon rakentaminen

Lattiamuotojen asennus voi vaihdella eri parametreissa, jolle on tyypillistä tuotetyyppi ja työn erityispiirteet. Tässä artikkelissa tarkastellaan lattiatyyppien muotoilua sekä kuvailla yksityiskohtaisia ​​asennusohjeita.

Sisällysluettelo:

Tyypit tuotteiden päällekkäisyydelle

Kaikki työt rakennuksen lattiamallien asennuksessa, jotka on tarkoitettu rakennusten tai talojen rakentamiseen monoliittisesti. Työn suorittamisessa on tärkeää noudattaa sääntöjä ja suosituksia rakenteen lujuuden ja vakauden varmistamiseksi. Harjoitteluasennustekniikan olisi oltava työntekijöiden tai alan asiantuntijoiden tehtävä.

Ennen asennuksen aloittamista on tärkeää tarkastella tämäntyyppisten tuotteiden parametreja ja tyyppejä. Tällaisia ​​malleja ovat:

 • metsissä;
 • muottien kuoren telineet;
 • irtotavarana;
 • teleskooppihyllyillä.

Teleskooppeihin, jotka on valmistettu teräksestä, käytetään muottia, kun katon korkeus on enintään 4,6 metriä. Rakennettaessa suurempaa korkeusrakennetta on tärkeää levittää irtotavarana olevia muottilaatuja. Tällöin asennus on tarkoitettu päällekkäisiksi monoliittisiksi, teräsbetonista, jonka korkeus on 20 metriä ja paksuus 70 cm. Tämäntyyppiselle muottilaitteelle on välttämätöntä käyttää pystysuoria telineitä, liittimiä, liittimiä, ristikkorakenteita ja muita liitäntäelementtejä. Kaikki asennus- ja purkutyöt eivät ole monimutkaisia.

Kaavion teleskooppisen päällekkäisyyden asentamisen ominaispiirteet kiinnittävät jalustan jalustaan, joka tukee koko rakennetta. Samanaikaisesti asennustekniikka toteutetaan erityisillä suojuksilla. Ne on valmistettu vanerista, jolla on vedenpitävät ominaisuudet. Itse asiassa vanerin suojat ovat kiinteitä esineitä muottien kokoonpanoon.

Erilaisia ​​rakennustöitä tehdään kiilametsissä, joita käytetään kerrostalon kerrosten asentamiseen. Niitä voidaan käyttää muihin tarkoituksiin, mutta vanerin sijaan telineet asetetaan niihin ja tikkaat ovat kiinteät, mikä on tarpeen työntekijöiden nosta- miseksi. Kiilametsissä on prototyyppisuunnittelu, joka koostuu telineistä, jotka ovat vaakasuoria ja pystysuoria. Ne voidaan liittää eri kulmiin, mikä mahdollistaa laadukkaiden töiden tekemisen vaikeissa kohteissa.

Kattorakenteiden kattoprofiilin asennus tekniikka on asentaa runkorakenteinen rakenne. Tämä menetelmä eroaa edellisestä siinä, että telineiden yhteyden muunnos on tehtävä levytekniikalla. Tämä mahdollistaa yhden tasoisen asennuksen yhdestä neljään osaan 1 kulhossa.

Palkin katon massiivikokoonpanon ominaisuudet

Kattorakenteiden asennuksen tekniikka edellyttää betoniterästen palkkien käyttöä. He suorittavat rakennuksen pääkuormituksen. Siksi muotti on tärkeää paitsi lattialle myös useimmille palkkeille. Työt tulisi aloittaa sarakkeiden asennuksen jälkeen.

Ensinnäkin palkit on asennettu erityisiin uria, jotka sijaitsevat sarakkeiden muottirakenteessa. Tämän jälkeen voit aloittaa teleskooppisten telineiden asentamisen, mutta on tärkeää muistaa sallitut korkeudet. On suositeltavaa asentaa kaikki tukielementit jalustoihin, jotka on kiinnitetty pultteilla, mikä lisää sädekimpun vakautta.

Seuraavaksi jatketaan muottipintojen asentamista, jotka ovat tärkeitä kiinnittämään toistensa ja pohjan välissä erityisten kiinnittimien avulla. Lisäosaa vahvistamisesta on puupalkkien lattia. Niiden alapuolella on myös tärkeää asentaa teleskooppitelineitä lattiamateriaaleihin. Työn lopullinen vaihe on paneelien asentaminen muottien sivuille ja vahvistuskotelon sijoittaminen. Tällöin on lisäksi tarkistettava seuraavat näkökohdat:

 • lopullinen muottien yhdenmukaistaminen;
 • lattiapalkkien ja muiden elementtien tason tarkistaminen;
 • luodaan sags tai taipumien läsnäolo, jotka ovat tärkeitä eliminoimiseksi.

Rakenteiden asennus ilman monoliittisia palkkeja

Tämän tekniikan muotin asennusjärjestelmää voidaan verrata asennuksen ominaisuuksiin palkkikattoon. Tämä menetelmä on kuitenkin yksinkertaisempi, koska ei ole tarpeen asentaa muita aidoja, jotka on tarkoitettu monoliittisten palkkien valaisemiseen. Sinun tulisi olla tietoinen siitä, että muottien kokoamiseksi on tärkeää noudattaa vaatimuksia ja sääntöjä, jotka määräävät tukien asennusetäisyyden.

Asiantuntijat suosittelevat näiden sääntöjen noudattamista määrittelemällä lattian paksuuden ja etäisyyden:

 • Asennusvaiheen tulisi olla korkeintaan 2 metriä, jos katon korkeus on enintään 230 mm.
 • Lattialle 28 cm paksua askelta 1,7 metriä.
 • Jos päällekkäisyydellä on noin 320 mm, on suositeltavaa asentaa telineet puolen metrin välein.

Asennuksen aikana sinun on muistettava, että edellä kuvattujen telineiden välinen etäisyys on maksimaalinen. Sen vuoksi on suositeltavaa hieman vähentää tukien välistä nousua. Vaneria, muovia ja muita rakennusmateriaaleja voidaan käyttää kattorakenteiden suojana. On tärkeää tietää, että hyvälaatuisen pinnan saamiseksi on tärkeää käyttää laminoituja tuotteita. Jos aiot käyttää vaneria, on tärkeää, että se on kosteutta kestävä.

Muotoon vaahtolevyn asennuksen ominaisuudet

Tässä asennusohjelmassa on joitain vivahteita, jotka on tärkeää muistaa asennettaessa muottirakenteita. Suunnitteluohjelma on suunniteltu tiettyihin onteloihin, jotka on tarkoitettu teräsbetonipalkkien muodostukseen. Tämä vähentää työn määrää. Samanaikaisesti kaikissa muottipesän yksityiskohdissa on erityisiä niittejä, joiden kautta voit sijoittaa erilaisia ​​viestintää, kuten jätevesiä, vesihuoltoa, sähköä.

Likimääräinen kaavamallin luominen monoliittisesta päällekkäisyydestä laajennetusta polystyreenistä ei aiheuta tiettyjä vaikeuksia, joten prosessiin voi osallistua 2 tai 3 henkilöä. Asennusteknologiaa on suositeltavaa aloittaa telineiden ja tukipalkkien asentaminen.

On tärkeää tietää, että palkkien suunta on kohtisuorassa suojien ja rei'itetyn metalliprofiilin asemaan, mikä mahdollistaa kantokyvyn lisäämisen. Jos tarvitset tarvittavat tiedonsiirrot muottien läpi, voit leikata aukon seinään ja on tärkeää tiivistää liitosalue.

Purkamisen ominaisuudet

Rakenteiden purkamisen parametrit voivat riippua useista tekijöistä, jotka määräytyvät joidenkin sääntely- ja hankekohtaisten asiakirjojen perusteella. Tässä tapauksessa määräajat riippuvat joistakin tekijöistä:

 • käytettyjen betonimerkkien;
 • asennusvaiheen toteutusaika;
 • paksuus ja päällekkäisyyksien parametrit.

Kesäaikaan on yleensä mahdollista poistaa muottipesä 3 tai 4 päivän kuluttua, mutta on suositeltavaa jatkaa rakennustyöt vasta 3 viikon kuluttua. Talvella betonin kuivumisaikaa pidennetään, mikä riippuu märästä ja kylmästä ilmasta. Materiaalin purkamisen ydin on yksinkertaisin osien purkaminen. Jos rakenteessa on erityiset putoavat päädyt, purkamisprosessi yksinkertaistuu huomattavasti.

Myös tällaisten osien käyttö mahdollistaa työn osittaisen toteuttamisen, mutta ehkä samanaikaisesti kattoprofiilin poistamisen, jonka valokuvia voi nähdä tällä sivustolla. Määritä rakenteen poistamisen aika, jos lasket betonin voimakkuuden, indikaattori siitä, mikä on 70 prosenttia.

Kuviota päällekkäisyydestä: vaiheittaiset ohjeet

Tässä tilanteessa tarkastelemme monoliittisten lattian muottirakenteiden rakennetta. Niitä käytetään usein nykyisessä rakenteessa. Jos työn aikana työskentelee korkealaatuisia materiaaleja viimeisimmän teknologian avulla, se vähentää rakenteen painoa, kuormitusparametreja, jotka vähentävät rakennusjätettä.

Korkealaatuinen työteho takaa puun oikean asentamisen, kun kaikki jalat täyttö ja muodostus eivät ole vaikeita prosesseja. Rakennuttajat yleensä käyttävät useampia vaihtoehtoja muottien käytölle, joista osa tarjoaa valmiin rakenteen hankkimista, kun taas toiset haluavat tehdä kaiken omilla käsillään.

On tärkeää tietää, että lattialaatan muotti on valmistettu tällä menetelmällä: runko on koottu pystysuorista pylväästä, jotka kiinnitetään yhteen erikoispalkkien kanssa. Ne ovat kohtisuorasti naulattu poikkipalkkiin, johon vanerilattia on asetettu. Se on laminoitava ja kosteudenkestävä, joka muodostaa muotin pohjan. Työlle on välttämätöntä valmistaa seuraavat materiaalit:

 • tukipylväät, jotka ovat tankoja, joiden leikkaus on 120 x 120 mm 150 x 150 mm;
 • puupalkki ja ristipuutavara - on leikattu levy, jonka poikkileikkaus on 160-180 x 50 millimetriä;
 • joka on levy, jonka paksuus on 3 cm;
 • lattiapinnoitetta, käytetään vedenpitävää vaneria, jonka paksuus on 1,8 cm.

Tällaisia ​​töitä varten ei ole välttämätöntä hankkia kalliita havupuita, mikä on hyvin epätaloudellista, joten on olemassa useita vaihtoehtoja:

 • käyttää sahatavaraa, joka on tarkoitettu ristikkojärjestelmään;
 • käytä aiemmin käytettyjä tuotteita, joita aiemmin käytettiin rakennusalalla;
 • mieluummin materiaaleista, jotka on valmistettu huonolaatuisista puulajeista, esimerkiksi havupuusta.

Tehtävän suorittamiseksi on tarpeen laskea katon muotti, nimittäin asentaa tarvittava määrä tukiaineita, jotka ovat seisontatuet. Joten, kun asennat muottien, on tärkeää harkita vaiheet sijoittaa telineeseen. Kaikki parametrit ja etäisyydet määritettiin tässä artikkelissa.

Askel askeleelta ohjeet asennukseen:

1. Kun otetaan huomioon päällekkäisyyden paksuus, lasketaan uudelleen palkkien väliset askelmat, jolloin ne muodostavat ensimmäisen rivin. Tätä varten sinun täytyy ohjata pituussuuntainen palkki erikoisuraan kynsien avulla tukipylväiden yläpäähän. Puolikanavan likimääräinen syvyys tulee olla yhtä suuri kuin palkki. Tämä antaa tarvittavan kuorman tukeen. Kiinnitä sitten pitkittäispalkin päät seinään.

2. Samalla tavalla on tarpeen muodostaa toinen rivi muottiin. Rakenteen pohjan tulee olla vahva ja sileä. Tätä varten on suositeltavaa laittaa levy tukien alle, joiden paksuus on noin 5 cm.

3. Pitkän palkin suhteen kohtisuoraan kiinnitämme poikittaisen palkin, jonka kiinteä etäisyys on 60 cm. Seuraavaksi asennamme tukipylväitä, joiden pystysuuntaus tarkistetaan laskuviivan avulla.

4. Samaa tekniikkaa varten sinun on asennettava jäljellä olevat rivit luodaksesi puitteet halutuille parametreille.

5. On tärkeää tasata vaakasuorat palkit rakennustasolla, kun taas telineiden korkeus on helppo säätää.

6. On tärkeää, että kaikki jalustat kiinnitetään toisiinsa kiinnittämällä. Ne voidaan kiinnittää kynsillä, ja niiden aseman on oltava lävistäjä. Tällöin sinun on varmistettava, että telojen koko runko on tarpeeksi vahva ja luotettava jatkotyöskentelyyn.

7. Tämän jälkeen ristikkopalkkiin asetetaan vaneri, jonka levyt on sovitettava tiiviisti yhteen ja liitokset on sijoitettava palkkiin. Eri aukkoja ja aukkoja nivelten ei pitäisi olla.

8. Päällekkäisyydet ovat tärkeitä pidättäytyä pakastamisesta. Tällöin on kehyspisteen päälle asennettava esimerkiksi hiilihapotettu betonilohko. Tiiliseinien kohdalla on tarpeen asettaa neljä tiilimuurausta, joiden paksuus on 12 cm. Suosittelemme myös lämmittämään ulkopinta vaahtomuovilla.

9. Valmista sitten vahvistuksen runko, tarvittaessa tarve tehdä reikiä viestintään.

10. Me täytämme betoniratkaisun. 20 vuoden jälkeen on suositeltavaa irrottaa muottipesä.

Erityyppisten lattialementtien asennusjärjestelmä edustaa suurta työmäärää, jonka toteuttaminen vaatii valtavia kustannuksia. Tietenkin muotti voidaan rakentaa omin käsin, tai voit ostaa uuden rakenteen. Tällöin kaikki kustannukset ovat samat. Rakennemallin ymmärtämiseksi suosittelemme videon katsomista artikkelin lopussa esitetyssä katto-muottirakenteessa.

Laatoitettu muotti

Koska monoliittinen matalarakentaminen on yleistymässä, kysymys lattian (lattian) muottien rakentamisesta tulee erittäin tärkeäksi. Levylaatat voivat vaihdella monin tavoin ja niillä on erilainen muotoilu.

Telilaatta telineiden telineillä

Seuraavassa selitetään yksityiskohtaisesti, mitkä laattojen vaakasuorat muottipesät ovat, mitkä ovat niiden erimielisyydet ja suunnittelutoiminnot, miten laattarakenteet asennetaan.

Slab-muottiyksikkö: rakenteiden tyypit

Asiantuntijat suosittelevat, että jos kattokorkeus ylittää 3,5 metriä, on parempi käyttää tällaisten laitteiden vuokraajien palveluita. Tai, kun varat sallitaan, ostaa inventory muotti tehdasvalmisteita.

Rakennukseen on olemassa useita erilaisia ​​horisontaalisia muottirakenteita. Itse asiassa nämä tuotteet ovat horisontaalisesti suojattuja, melko tehokkaita tukia.

Telilaatta telineiden telineillä

 • Terän metsät tai kuppi metsät;
 • Pienikokoisilla alueilla käytettävien irtolevyjen muotti on halpa ja yksinkertainen;
 • Teleskooppisissa telineissä, joiden pituus vaihtelee - yksi kätevimmistä vaihtoehdoista, teleskooppiset telineet mahdollistavat ihanteellisen vaakasuoran sijainnin.

Laatoitettu levyteline irtotavarana

Ensimmäisten kahden tyypin horisontaalisten muottielementtien luomiseksi käytetään tavallisimpia tyyppiä olevia rakennustelineitä. Tällaisia ​​muottirakennuksia kutsutaan myös "irtotavaraksi", koska niissä vaakasuorassa olevat ja pystysuuntaiset valehtelevat elementit yhdistetään yhteen järjestelmään. Niinpä he rakentavat jopa 5 metrin korkeuksia.

Puulattiat - komponentit

Laatoitettu muotti

Puun muotoilu on kaikkein helpoin ja yleinen tyyppi. Puun edut sisältävät seuraavat seikat:

 • horisontaalisten muottien luomiseksi ei ole välttämätöntä ostaa kalliita sahatavaraa havupuusta, pehmeät lehtipuu ovat varsin sopivia:
 • voivat käyttää kattojärjestelmiä;
 • Vähentää aiemmin käytettyjen sopivien materiaalien ja tuotteiden kustannuksia.

Alla olevat osat vaakasuoralle muotille.

 • Telineitä. Tämä rakenneosa voidaan tehdä suuresta poikkipalkista.
 • Palkit, jotka on suunniteltu jakamaan saatavissa oleva pitkittäispaine laakeripalkkeihin.
 • Jarrutus, joka on suunniteltu jakamaan nykyinen kuorma pystysuoran palkkien väliin.
 • Suojukset betonin pitämiseksi. Tämän elementin pääaine on vaneri. Vanerilattiat eivät ole ainoa vaihtoehto. Itse asiassa kaikki kosteutta kestävä levymateriaali tekee, kuten metalliprofiilinen lattia ja liuskekivi. Hyvä vaihtoehto olisi laminoitu vaneri. Sen lisäksi, että hän ei pelkää lainkaan vettä, tämä materiaali on kätevä, koska se helpottaa rakenteen myöhempiä purkamista, koska betoni kiinnittyy vähemmän tällaiseen vaneriin.

Puupylväiden alla edellyttävät alustoja luotettavasta kohdistamisesta. Ohutlevyjä (jopa 50 millimetrin paksuus) voidaan käyttää kannen materiaalina. Kattojen ihanteellinen pinta, joka ei käytännössä edellytä karkeaa viimeistelyä, ei ole mahdollista.

Laatoitus: ohjeet puurakenteiden asennusta ja purkamista varten

Vaakapalkkien ja telineiden asennus

Ennen asennuksen aloittamista on tarpeen tehdä tarvittavat laskelmat. Voit tehdä tämän käyttämällä erityistä tietokoneohjelmaa "Asennus vaakasuoraan muottiin." Ilman tarkkaa laskutoimitusta horisontaalisen muottirakenteen asentaminen ei ole järkevää, kaikki työ putoaa tyhjennysaukosta, koska painetta ei kohdenneta tasalaatuisesti.

Seuraavat seikat on otettava huomioon (rakenteiden paksuus enintään 200 millimetriä):

 • Telineiden pituussuuntainen korkeus - 2 metriä;
 • Riviet 25 cm etäisyydeltä;
 • Pepper-palkki asetetaan tiukasti kohtisuoraan, asennusvaihe on 62,5 senttimetriä ja noudattaa sääntöä, jonka mukaan seinämän on oltava vähintään 25 senttimetriä seistä.

Kuinka asentaa lattiamoduuli?

Teleskooppisten telineiden asennus

Jatketaan laitokselle, kun rakennetaan kerrospalkkien ja betonipalkkien pilarit, mikä vastaa päärakennuksen rakennuksen suunnitelman mukaan. Jos huoneen lattia ei täytä vaatimuksia (ei riittävän taso), on välttämätöntä linjata levyjen alusta ottaen huomioon, että jokaisella alustalla on vähintään yksi jalka.

 • Muodostettiin ensimmäinen rivi telineitä, jotka naulotti yläosan pitkittäis palkki.
 • Tämä palkki on kiinnitetty seinään.
 • Vahvistaa telineiden pohja, joka tarvittaessa sulkee 50 mm: n paksuiset levyt. Räkit samanaikaisesti altistuvat luodulle.
 • Tämän jälkeen seuraava rivi rakennetaan samalla tavoin.
 • Rivin asennuksen lopussa poikittaiset palkit naulataan tai asetetaan ilman kiinnikkeitä pitämällä 60 cm: n etäisyytenä. Välikappaleiden käyttö ilman jäykkiä kiinnikkeitä pitkittäislevyjen asennuksessa helpottaa rakenteen purkamista huomattavasti myöhemmässä vaiheessa.
 • Kun rakenne on kohdistettu poikittaisten tankojen vaakasuoraan tasoon, asennetaan tukirengas - "vinoviivat" palkkien väliin.
 • Seuraava askel on asentaa kosteutta kestävä vaneri. Levyjen leikkaaminen on tehtävä siten, että saumat pudottavat täsmälleen pitkittäiskiskot. Vaneria levyt asetetaan myös ilman kiinnitystä.
 • Viimeinen vaihe - sivutyynyjen luominen.

Asenna irtotavarat

Kokoonpanon lopussa on tarpeen kohdistaa huolellisesti rakenteen lujuus ja jäykkyys, kannen pohja, kaikki kiinnikkeet, jotta poistetut havaitut raot estäisivät konkreettisen laastin virtaamisen.

Laattaverhouksen asennus on valmis, voit aloittaa neuloksen vahvistuskotelon. Betonilaatan suojaamiseksi jäätymiseltä reunan ympärillä, aseta ensin tiili.

Muotoilun purkaminen voidaan aloittaa viikossa, kesällä, voit aloittaa purkamisen vain kolmen tai neljän päivän kuluttua, voit lukea lisää tästä. Samaan aikaan rakennustyöt voidaan jatkaa vasta 3 viikon kuluttua. Aloita rakenteen purkaminen seinien puolelta, koska ne ovat itse tukea, voit aloittaa keskeisen osan purkamisen toisena päivänä.

Muottipesän asentaminen - työn ja turvallisuuden hienotunteisuus

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään työsi. Kun työskentelet muottipohjalla, on noudatettava yleisiä turvallisuus- ja työsuojeluvaatimuksia. Työn on oltava kunnossapitoväline, erityisvaatteissa, joissa on henkilökohtaiset suojavarusteet.

Kiinnitä telineet eivät voi laittaa tiiliä alle, vain levyt. Älä unohda, että päällekkäisyydet ulottuvat vähintään 15 senttimetrin etäisyydelle seinän, pilarien tai poikittaisten betonirakenteiden reunasta. Monitasoisia rakenteita asennettaessa on mahdotonta työskennellä useilla tasoilla samanaikaisesti.

Kun kattokorkeus on yli 5 metriä, käytetään erityisiä telineitä. Emme voi sallia ihmisten löytävän ja tallentavan aineistoa valmiiseen kannelle. Jos ennen vahvistusverkon rakenteen aloittamista polyeteeni asetetaan kannelle, sen jälkeen purkamisen jälkeen vaneri ei menetä alkuperäistä tilaa.

Teleskooppisten tukien käyttö pystysuorina tukina merkittävästi nopeuttaa työtä. Nykyään tällaisia ​​tuotteita valmistetaan kaikilla alueilla ja alueilla. On suositeltavaa ostaa käytettyjä telineitä - nämä yksinkertaiset ja edulliset rakenteet vähentävät asennusaikaa useita kertoja ja purkamisen jälkeen ne voidaan myydä melkein hukkaan - tämä tuote on aina kysyntää. On olemassa erityisiä teleskooppisten telineiden "liittimiä", jotka kestävät jopa 2 tonnin kuormituksia ja joiden korkeus on jopa 5 metriä.

Monoliittisen muottien asennus ei ole niin vaikea prosessi, jos noudatat tiukasti sääntöjä ja edellä mainittuja vinkkejä, sinulla on vankka ja luotettava muotti.

Rakentaessaan monoliittista rakennetta on usein vaikea täyttää vaakapintoja, kuten päällekkäisyydet. Ei kaikissa tapauksissa saatavilla.

Monoliittisten levyjen tuotanto edellyttää korkealaatuista muottirakennusta, jonka suorituskykyominaisuudet vastaavat rakennetun rakenteen parametreja. Tähän mennessä markkinat tarjoavat vuokrausta.

Laattaosa on joukko peräkkäin kiinnitettyjä elementtejä, kuten: pylväät, palkit, palkit ja kansiosat. Rakenteita on useita.

Rakentamisen aikana on erittäin tärkeää valita oikeat materiaalit ja ymmärtää niiden käyttö erityisesti monoliittisten teosten kohdalla. Varten.

Asennetaan lattiamoduuli

Kuinka asennetaan kattorakenteet? Tämä kysymys koskee monia mestareita. Vahvat kivitalot, jotka on rakennettu betonista, raudoitetuista betonilohkoista tai tiilistä, on perinteisesti päällekkäin pystysuorassa betoniseinällä. Tällaisen lähestymistavan pitäisi tehdä talosta kestävä, turvallinen tulipaloja vastaan ​​ja vastustuskykyisiä seismisiä häiriöitä vastaan.

Vahvistettu betoni on mahdollista sovittaa päällekkäin eri tavoin, mutta helpoin tapa on tehdä tehdaslevyt tarpeen mukaan. Vahvisteilla ei ole ongelmia valmistusvaiheessa. Tarvitset vain nosturin ja työntekijät asentaa laatta määränpäähän.

Mahdollisuus käyttää rakennustarvikkeita joissakin paikoissa on vaikeaa, mikä tekee valmiiden laattojen käytön melko ongelmallisiksi. Erilaiset talon hankkeet johtavat usein siihen, että valmiiden laatikoiden laskenta on joskus mahdotonta. Tällaisessa tilanteessa vain yksiosainen menetelmä voidaan auttaa.

Tällaisen skenaarion käyttö ei ole välttämätöntä, sen on oltava mistä tahansa syystä. Saatat hyvinkin olla tämän järjestelytavan kannattaja. Kattoalustojen asentaminen omalla kädellä on mahdollista, mutta siihen liittyy merkittäviä ja ei aina perusteltuja rahoituksen ja ajan kuluja. Lisäksi virheiden todennäköisyys laskelmissa on erittäin korkea. Ei ole tarvetta riskialttiille kokeilulle pätevien esiintyjien kanssa. Joka tapauksessa tämä materiaali mahdollistaa selkeän navigoinnin siitä, mitä rakennustyömaalla tapahtuu.

Menetelmä kiinteiden valettujen levyjen valmistamiseksi

Kiinteän lattian rakenteella on useita etuja tehtaalla valmistetuilla betonilaatoilla:

 1. Päällekkäisyys tulee huomattavasti kestävämmäksi, koska saumojen luotettavuutta ei heikennetä.
 2. Yksikappaleinen levy antaa tasalaatuisen kuormituksen tuet ja pohja.
 3. Välilehden päällekkäisyyden yksilöllinen toteutus mahdollistaa huoneen suunnitellun ilman mitään rajoituksia. Missä tahansa paikassa voit asentaa sarakkeen, joka tukee päällekkäisyyttä.
 4. Lattialaattojen kiinteä tuotanto mahdollistaa sinut tuntemaan itsesi täysin vapaiksi parvekkeiden suunnittelussa, jotka eivät enää tarvitse ylimääräistä tukea.

Teknologisten menetelmien käyttö monoliittisten levyjen kanssa

Minkä tahansa rakentamisen perustana pitäisi olla laskelma. Itsenäisen voiman itsenäinen työnjako työntyy käytännössä mahdottomaksi. Siksi ensimmäinen askel on hakea apua ammattimaisilta suunnittelijoilta. Ne laskeavat enimmäismateriaalin mekaanisen lujuuden, jonka jälkeen se voi halkeilla.

Lattialevyjen asettelu erityisesti talon kokoonpanolle ottaen huomioon asiantuntijoiden lausunnon antaa sinulle mahdollisuuden valita tarkasti betoni merkki, jota on käytettävä ja arvioitava tarvittava vahvistusaste. Jos haluavat säästää voitot, ja päätät tehdä projektin itse, niin lähikuvausvaihtoehdot laskentavaihtoehtojen laskemiseksi löytyvät Internetistä.

Se on paljon informatiivisempaa ottamaan esimerkkinä tyypillinen asuinrakenne, jonka leveys on enintään 7 metriä. Tarvitaan kiinteä kattopaksuus noin 20 cm.

 • kiinteät muottipesät monoliittisille laatoille;
 • 12 mm: n teräksestä valmistetut liittimet;
 • betonin laatu M350 tai korkeampi.
 • hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä erikseen;
 • telineet laatan pitämiseksi nopeudella: 1 palkki katon muottiin neliömetriä kohden m.;
 • laite, joka on suunniteltu taivuttamaan vahvistusta;
 • muovista tai muusta vastaavasta materiaalista valmistetut vahvikkeet;
 • katto-muottien komponentit;

Sovitusjärjestely:

 1. Kiinteän laatan laskeminen, jos mittakaavan koko on yli 7 metriä.
 2. Suunnittelu tukee tarvittaessa.
 3. Kiinnitetty lattiakaapit.
 4. Rakennustyön elementtien asettelu.
 5. Tulevaisuuden vahvistaminen päällekkäin.
 6. Betonin ja sen tiivisteen kaataminen.
 7. Asenna komponentit laatta muottiin.

Määritelty luettelo menettelyistä voidaan tehdä heti, kun seinät on pystytetty ennalta määrätylle korkeudelle, jonka jälkeen niiden tasot synkronoituvat huolellisesti. Kun olette täyttäneet kaikki edellytykset, rakennuksen asennus voi alkaa.

Muottien valmistus ja asennus

Esimerkissämme oletetaan, että betoniliuos on tarkoitus kaataa kannen muottiin (tunnetaan myös nimellä vaaka). Järjestelystä on kaksi tapaa:

 • betoniseosten kovettamisen jälkeen purettujen esivalmistettujen elementtien vuokraus;
 • kiinteät lattiamateriaalit.

Ensimmäisenä vaihtoehtona on metallisten elementtien tai muovin irrotettavan rakenteen käyttö. Vaihtoehto on käytännöllisin, koska sen rakentava kyky käyttää sitä toistuvasti. Lisäksi sarjaan kuuluu liukukannattimet, jotka pitävät katon tietyllä tasolla.

Toinen menetelmä tarjoaa mahdollisuuden asentaa katto-muotti omalla kädellä. Suunnittelu on tehty levyistä ja vanerista. Levyjä on leikattava ja niiden on oltava yhtä korkeat, mikä on tarpeen niiden kiinnittämiseksi toisiinsa, ja vanerin tulee olla vedenpitävä. Ensinnäkin perustaa pohja laattojen alle.

Jos levyjen välisiä aukkoja ei voitu välttää, on ensin tehtävä vesitiivis materiaali. Tätä tarkoitusta varten ammattitasoinen lattia on ihanteellinen, mikä on paljon helpompaa työskennellä. Laatoitusta käytön jälkeen voidaan käyttää toistuvasti muottirakenteessa toisen spiraalin monoliittiselle päällekkäisyydelle.

Lattiamuotojen asennus

Kun haluat asentaa katto-ovet omilla kädillä, aloita asentamalla telineet tukemaan tulevia päällekkäisyyksiä. Räkit voivat olla metallista liukuvia tai kotitekoisia tiloista, joiden paksuus ja korkeus ovat sopivia. Kummassakin tapauksessa tukien etäisyys ei saa ylittää 1 metri. Seinään lähinnä olevat kannattimet on sijoitettava enintään 20 cm: n etäisyydelle seinästä.

Edelleen tukeilla on asennettu säde, joka pitää sisällään rakenteen.

Näihin palkkeihin on asennettu vaakasuora muotti. Kun asennat muottielementit palkkeihin, ensimmäinen askel on tehdä kosteudenkestävän vanerin levyt. Laskenta on tehtävä siten, että laatan reunat ovat mahdollisimman lähellä seinämiä, jolloin ei ole aukkoja.

Räkit on asetettava siten, että rakenteen reunat ovat samansuuntaiset seinän yläreunan kanssa.

Ottaen huomioon se, että levy on vähintään 150 mm: n etäisyydellä seinistä, levyjen tilavuuden muotti on erotettava seinämästä niin kauas seinän sisäreunasta.

Tasolla on tarpeen tarkistaa valmiin rakenteen vaakasuora asema kokonaisuutena.

Betonivaihto. Betoniratkaisu on parhaimmillaan tehtaalla. Aikaa säästäen se antaa tasaisemman jakautumisen laattojen paksuuden yli, mikä vahvistaa huomattavasti levyä kokonaisuutena. Betoni kaadetaan valmiiseen muottiin, se tiivistetään mahdollisimman paljon ja jätetään 28 päivän ajan.

Sen jälkeen, kuinka paljon voit poistaa muottipesän, riippuu betonin kovettumisnopeudesta. On suositeltavaa ampua aikaisin kuin kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen.

Yleensä kiinteä valettu levy on valmis, ja rakennetta voidaan jatkaa edelleen.

Vaakasuora lattiamateriaali

Jotta monoliittirakenteiden valuminen voidaan suorittaa laadullisesti ja nopeasti, tarvitsemme vain lattian ja seinien volyymimuottien.
Nykyään monoliittiset rakennukset ovat yhä suosittuja. Monolith on yksi rakenne, joka on täytetty betonilla ja joka on liitetty vahvikkeisiin.

Vaakatasoinen muotti

Toisin kuin pystysuora mato, vaaka on yksinkertaisin muotoilu. Vaakatasoisen muottien kokoaminen toteutetaan useista elementeistä, jotka eivät vaadi nosturin käyttöä. Tässä tapauksessa ei pelkästään lattiamoduulin vuokraus ole suosittu, sen hinta on myös merkittävästi halvempi. Horisontaalisen muottien vuokrauksen kustannukset - 150 ruplasta / m2 kuukaudessa, pystysuora - 500 ruplan / m2 hintaa kuukaudessa laskenta riippuu työn elämästä ja tilavuudesta. Hintaan ei sisälly toimitusta ja asennusta, kaikki on tehtävä omilla käsillään ja voimillaan.


Tämä malli näyttää tältä:

 1. Vaneri.
 2. Kanta-palkki.
 3. Kruunu, jossa palkki on kiinnitetty.
 4. Räikkä - kruunu toimii kiinnikkeenä.
 5. Trinoga - tukee kääntyvästä telineestä.

Riippumatta siitä, mitä rakennuksen seinät ovat, joko kuonasta betonista tai tiilestä, monoliittiset lattiat voidaan kaataa horisontaalisella muottirakenteella. Nykyään lattiamoduulin vuokrasuhde on varsin suosittu monoliittisen kerroksen laadun vuoksi, mutta myös se, että se suosii koko rakenteen sitomista.
Myös teleskooppihyllyillä ja volumetrisilla telineillä on jonkin verran kiinnostusta.
Puinen I-palkki H-20
Kattorakenteen I-palkki on katon pääosa. Se toimii eräänlaisena kehyksenä, siihen asetetaan vaneri, sen lisäksi, että se tarttuu betoniin. Muotoon palkki tuotetaan oikealla ja tarkalla geometrialla. Muottipalkin koko on 8x4x20 cm.
Runko-palkki H-20 on valmistettu puupäästä ja palkista. Lisäkkeenä käytetään Venäjällä valmistettua FSF-vaneria, jonka paksuus on 21 mm.
Palkin lujuus ja luotettavuus johtuu piikaliitoksesta, joka on liimattu useilla kerroksilla erikoisliimalla. Ylhäältä palkki on pääsääntöisesti käsitelty korkealaatuisella antiseptisellä keltaisella maalilla. Monoliittista muottirakennetta on kuvattu yksityiskohtaisemmin erillisessä artikkelissa.


Jotta lomituspalkki kestää niin kauan kuin mahdollista, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 1. Pultin rakentamisprosessissa on oltava huolellisesti ja huolellisesti koottu.
 2. Muotoilun purkamisen aikana ei ole suositeltavaa heittää palkkeja alas.
 3. Lattiapalkin nostaminen lattialle on suoritettava nosturilla, ja palkki on kiinnitettävä nippuihin.
 4. Palkki on säilytettävä sisätiloissa puupaneeleissa tai kuormalavoissa.

Laatoitettu muotti

Unifork muottiin

Jalustat muottiin

Palkki on kaksinkertainen tee, koivu 24 mm FSF

Laminoitu vaneri

Teleskooppinen jalusta

Nykyaikaisia ​​rakennusyrityksiä, jotka harjoittavat rakennusten rakentamista erilaisiin tarkoituksiin, suurista teollisuus- ja teollisuuskomplekseista asuinrakennuksiin, käytetään yhä enemmän menetelmänä - monoliittista rakennetta, jonka avulla voidaan lisätä huomattavasti luovutettavien esineiden taloudellista tehokkuutta ja laatua.

Merkittävä rooli monoliittirakenteiden rakentamisessa on katto- muotti, ja se on myös katto-muotti - palkki- peräpeili, joka on pohjamateriaalin pohjamateriaalin vaakatasossa. Nyt on olemassa suuri määrä kattorakenteita, jotka mahdollistavat yksinkertaisen asennuksen muottiin eri korkeuksilla ja eri paksuusalueilla nopeasti ja ylläpitäen korkealaatuista.

Nykyaikaisessa monoliittirakenteessa käytetty useimmiten käytetty kattorakenne on teleskooppisten telineiden lattioille tarkoitettu irrotettava muotti, joka mahdollistaa toistuvan käytön aiheuttamien kustannusten pienentämisen ja myös suuresti työn suorituskyvyn, joka vaikuttaa myönteisesti taloudelliseen tehokkuuteen. Tämä malli on merkityksellistä, kun valukappaleiden korkeus on enintään 5 metriä ja paksuus korkeintaan 30 senttimetriä. Jos on tarpeen ylittää nämä parametrit, käytetään kehysvaihtoehtoa.

Teleskooppisten tukipilarien lisäksi laitteisto sisältää elementtejä, kuten jalustat, yleiset haarukat (univormut), I-palkit ja kannen, jota yleensä käytetään laminoitua vaneria tai polyesterikatkokuitua.

Tukijalat kestävät koko kuorman, ja sen avulla katon korkeus on asetettu. Ne on asennettu ja jaettu tasaisesti koko betoniseoksen alueelle.

Jalustat tarjoavat luotettavan kiinnityksen telineisiin pystyssä, mikä vaikuttaa suuresti korkealaatuisen katon (tai lattian) muodostumiseen.

Yleinen haarukka luo jäykän tuen palkille.

I-palkki jakaa koko kuorman kansiosta ja betoniseoksesta.

Vaneri, laminoitu tai FSF, muodostaa päällekkäisyyden pohjan.

Hinnasta, vanerilevyjen, teleskooppisten tukipylväiden ja muiden laitteiden tai materiaalien toimittamisesta voit ottaa yhteyttä johtajiimme puhelimitse:

Olemme Voronezhin ja Voronezhin alueella toimiva suuri yritys, joka huolehtii rakennushankkeiden, teollisuus- ja valmistusyritysten tarjonnan jatkuvasta toimittamisesta. Kannatamme paitsi Voronezhia, mutta kehitämme myös Kurskin ja Kurskin suuntaan, jossa olemme jo avannut haarakonttorin, joka toimii menestyksekkäästi ja kehittyy. Voimme myös tarjota asiakkaillemme Lipetskissä, Tambovissa, Orelissa ja muilla alueilla.

Slab-muotti

Laattojen muotti on valmistettu erilaisista materiaaleista, sen valmistuksen ja asennuksen tekniikka johtuu monista eri tekijöistä. Se säilyttää betoniseoksen muodon, kunnes se kiinteytyy, joten koko rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat kokoonpanon ja asennuksen laadusta.

Tässä artikkelissa tarkastellaan muotojen tyyppejä, käytettyjä materiaaleja, asennustapoja käsin.

Pysyvien muottien tyypit

Se on joukko lohkoja ja paneeleja, jotka on koottu haluttuun muotoon monoliittirakenteen valulle.

Betoniliuoksen kovettumisen jälkeen lisätään eristys- ja vedeneristys sekä suoritetaan myös koristeellinen toiminto.

Kiinteiden lattiatyyppien valmistukseen käytetään monenlaisia ​​nykyaikaisia ​​materiaaleja, jotka suorittavat useita toimintoja yhdessä teknologisessa prosessissa, mikä takaa kohteen nopean valmiuden ja vähentää työvoimakustannuksia.

Lasimagnesiittimuoto

Se on rakenne, joka koostuu metalliprofiilista, joka on kestävä korkeiden lämpötilojen vaikutuksille ja toimii kehyksenä. Verhousmateriaalina käytetään lasikuorta.

Tämän tyyppisen materiaalin sovittaminen edellyttää ulko- ja sisustusta. Laakeriominaisuuksien rakentamista varten käytetään pylväiden tai vahvistettujen vyön asentamista teräsbetoniin.

Polystyreenivaahto

Niiden välissä käytetään 5 cm: n paksuisia polystyreenilevyjä, jotka on yhdistetty erityisillä silloilla (irrotettavat tai irrotettavat).

Paloturvallisuuden suunnitteluun, joka on tehty laajennetun polystyreeni / betoni / polystyreeni-vaahdon muodossa, on tehtävä viimeistely ulkopuolelta ja sisäpuolelta.

Viimeistelyaineena käytetään kipsiä, kipsilevyä tai muuta palamatonta materiaalia, jonka kerrospaksuus on yli 3 cm.

Betonipäällysteinen muoto

Sitä käytetään monoliittisiin massiivisiin rakenteisiin ja sillä on karkea pinta paremman tarttuvuuden saavuttamiseksi betoniliuoksella. Samaa brändiä käyttävän sementin valmistukseen, jota käytetään perustusten ja lattioiden kaatamiseen.

Irrotettava muotti

Irrotettava muoto on halvempaa ja sitä käytetään useammin kuin ei irrotettavissa. Muottien voi tehdä omalla kädelläsi ja vuokrata. Sen pääkomponentit ovat kehys, suojat ja kiinnittimet.

Valmistetaan valmiita modulaarisia järjestelmiä, joiden komponentit valitaan rakennetyypin ja muodoltaan vaaditun muodon mukaan.

Lattiamoduulivaatimukset

Monoliittisten laattojen päällyste on valmistettu seuraavien vaatimusten mukaisesti:

 • se on asennettu vaakatasoon;
 • korkea luotettavuus ja kestävyys;
 • pitkä käyttöikä;
 • estää rakenteen taivuttamasta;
 • ylläpitää dynaamisia kuormia;
 • Helppo koota ja purkaa.

Koko rakennuksen luotettavuus ja kestävyys riippuvat laattojen laadusta.

Laatta muotti tekee sen itse

Harkitse, miten laatoitettaisiin omiin käsiisi. Seinien ja lattian alla olevien muotojen valmistukseen käytetään seuraavia materiaaleja:

 • kosteutta kestävä vaneri;
 • profiililevy;
 • puuta.

Profiililevy kestää huomattavamman kuormituksen verrattuna muihin materiaaleihin. Puutavaraa käytetään sellaisten höyryhuoneiden päällekkäisyyksissä, joille ei aseteta tiukkoja vaatimuksia laakerikuormituksen varmistamiseksi.

Muottien tyypit

Vaakasuora lattialementti koostuu levyistä, jotka sijaitsevat vahvoilla tuilla.

 • teleskooppinen, helposti säädettävissä korkeudella, on helppo asettaa ne vaakatasoon;
 • äänenvoimakkuudeltaan alhaiset kustannukset, käytetään pienen alueen laitteen muottiin;
 • kuppi ja terä metsät palvelevat tukea.

Räkit asetetaan alle metrin välein. Katso monoliittibetonilevyistä videota tästä:

Viimeiset kaksi tyyppiä ovat yhteenliitettyjä elementtejä, joiden avulla saavutat jopa 5 metrin korkeuden.

Profiililevy muottiin

On suositeltavaa käyttää ammatillista arkkia (palkkaluokka N tai НС) laajakulmaisen päällysteen muotona, koska se kykenee kestämään huomattavan kuormituksen ja samanaikaisesti lujittaa häkkiä.

 • asennamme kantavat metallipalkit kanavasta tai I-palkista;
 • kiinnitämme profiililevyn;
 • me vahvistamme;
 • kaada betoniliuosta ja tiivistää värähtelijällä. Kuinka tehdä

Profiililevyn koko riippuu kuormasta ja tukipalkkien välisestä etäisyydestä.

Vaneri muotoon lattian alla

Kun pieni kuorma on altistunut, on järkevää käyttää kosteutta kestävää vaneria muottiin.

 • tukijalat;
 • joissa on puiset palkit;
 • laminoitu kosteutta kestävä vaneri.
 • puiset palkit on asennettu;
 • vaneritehtaat muottiin kiinnitetään palkkeihin, joissa on itsekierteittävät ruuvit;
 • kiinnikkeet asennetaan erityisillä muovipidikkeillä;
 • polyeteenikalvo asetetaan vedeneristyskerroksena;
 • kaatoa betonilaatta.

Vaakasuora asennus, joka on tehty omalla kädellä, määritetään käyttäen tasoa tai lasertasoa.

Betonilattiat

Käytetään betonilevyjen tai vesitiivisvanerin muottilaitteiden laitetta. Lattia-ala on jaettu neliöihin, joiden koko on yhtä suuri, että ne voidaan kaataa betonilla yhdessä juoksussa. Miten kaadetaan betonia lattiaan, katso tätä videota:

Jaa reunus neliöiksi

Lattiamoduulien asennusvaiheet:

 1. Prosessimme kaikki käytetyt rakenteelliset elementit liuoksella, joka estää materiaalin tarttumasta betoniin.
 2. Merkittyjen neliöiden ympärysmitan viereen kiinnitetään ja kiinnitetään puutavaran tai metalliputken sementtilaastareilla.
 3. Oppaiden välillä asennamme vanerilevyjä tai lankkuja, jotta muodostetaan neliöitä, jotka ovat valmiita betonin kaatamiseen.
 4. Oppaat ja muotti on asetettu nollatason mukaiseen korkeuteen.
 5. Täytä betoniliuoksella.
 6. Pehmeä ja läpäise pinta vapauttaa ilmaa.
 7. Pidämme ratkaisua koko alueelle.

Liuoksen valmistamiseksi otamme 1 osaa sementtiä, 2 osaa hiekkaa, 4 osaa raunioista, kaada vettä, kunnes saadaan hapan kerma.

Liuoksen tiivistäminen värähtelijällä. Tehtaalla voidaan tilata korkealaatuista betoniliuosta laitteen muurausseiniin, lattiaan ja lattiaan.