GOST 13580-85 Teräsbetoniliuskat. Tekniset olosuhteet

Se on olennainen osa teollisuuslaitosten rakentamista, asuinrakennuksia ja kiinteistöjä, joilla on rankat pääomarakennukset, voimakkaat teräsbetonilattiat - konkreettiset alustatyynyt. Jos rakennushankkeessa on suunniteltu kellari tai kellari, niin tarvitaan vankka perustus. Nauhatyyppien pohjarakenne toteutetaan käyttämällä pohja FL-tyynyjä tai, kuten niitä kutsutaan myös, nauhan perustuksiksi.

Koska rakennuksen pääpaino on objektin rakennetta, jossa teräsverkkoon vahvistetut tyynyt on tehtävä tiukasti GOST-vaatimusten mukaisiksi. Standardin täydellinen nimi numerolla 13580 on "Vahvistettu betoniraudan pohjalevy".

Miksi on tarpeen keskittyä tarkkaan tähän asiakirjaan, mistä se on? Tarkastele tarkemmin tässä artikkelissa.

Tiedot ovat hyödyllisiä niille, jotka työskentelevät perustusten rakentamisessa tai suunnittelussa ja ovat kiinnostuneita varmistamaan, että nauha-säätiö täyttää kaikki sääntelyasiakirjassa määrätyt ominaisuudet.

Vahvistettu betoniperustustyyny käytetään teollisten, asuinrakennusten ja julkisten korkeiden rakennusten rakentamiseen raskaiden seinien kanssa

Standardin merkitys

Huolimatta siitä, että GOST kehitettiin vuonna 1985, se ei ole tällä hetkellä menettänyt merkityksensä. Säätiön lohkot suorittavat vakavan tehtävän, joka liittyy rakennuksen vahvuuden varmistamiseen, ovat rakennuksen erityisen vastuullinen osa. Tuotteet edustavat korkealuokkaista teräsvahvisteista raskasta betonia. Heidän vastuullinen asema rakentamisessa edellyttää kaikkien valmistusprosessin vivahteiden tiukkaa noudattamista. Loppujen lopuksi lohkojen pitäisi olla:

 • korkea lujuusominaisuudet;
 • seisminen vastus;
 • pakkasenkestävyys;
 • korroosionkestävyys.

On mahdollista tuottaa kaikki tarvittavat suorituskykyominaisuudet ja -suojausominaisuudet noudattamalla tiukasti säädöstodistuksen säännöksiä, joissa säädetään kaikista pakollisista vaatimuksista tuotteille.

Asiakirjan rakenne

Standardi säätelee hihnan tyyppisten säätöjen ja säätöjen vaatimuksia. Suunnittelun pääosa on betoniteräs, joka on vahvistettu teräsvahvikkeella, mikä mahdollistaa tukialustan leveyden lisäämisen ja vähentää näin tiettyä kuormitusta pinta-alayksikköä kohden. Tämän kriittisen elementin pakolliset vaatimukset on määritelty standardissa, jossa säädetään seuraavista pääkohdista:

 • Soveltamisala ja käyttöolosuhteet.
 • Suunnittelun ominaisuudet, tekniset tiedot.

FL-pohja-alustat on valmistettu GOST 13580 -standardin mukaisesti ja ovat korkean teknologian mukaisia ​​betonirakenteita, jotka on valmistettu raskaasta betonista.

 • Lujituksen erityisyys.
 • Laaduntatekniikka.
 • Kuljetusmenetelmät ja varastointi.

Tuotteiden käyttöehdot

Standardin mukaan perustuspohjaa voidaan käyttää eri maissa, niin kuivana kuin kosteuspitoisuuden lisääntyessä. Suunnitteluominaisuudet, joihin liittyy teräsvahvistus, rajoittavat lohkojen laajuutta korroosiovissa ympäristöissä, jotka voivat aiheuttaa kehyksen korroosiota.

Standardi mahdollistaa säätötyynyjen käytön mahdollisimman alhaisella lämpötilalämpötilalla - miinus 40 astetta, ja laskettu seismisiteetti ei saa ylittää 9 pistettä.

Nimikkeistön sarja

Rakennukseen tarvittavat lohkotyypit voidaan ottaa vastaan, koska ne ovat käyttäneet vakiotaulukkoa. Tuotevalikoima on laaja. Jokaiselle merkitylle merkinnälle geometriset mitat, raudoituksen tarve, betoni.

FL-merkkilevyjä esivalmistettaville nauhateille

Lomake, mitat ja vertailupaino esitetään taulukossa 1:

Taulukko 1. Levyjen muoto, mitat ja vertailumassat

Rakennettavan rakennuksen hankkeen vaatimusten mukaan, joiden leveys on 30 tai 50 cm, on mahdollista valita kaikki tarvittavat mitat:

 • pituus - 0,78 - 3 metriä;
 • leveys 0,6 - 3,2 metriä.

Levyt eroavat toisistaan ​​0,6 metrin leveydeltään tasaiselle sivupinnalle ja tuotteille, joiden mitat vaihtelevat välillä 0,8 - 3,2 m - porrastettu. Kuljetus ja asennus edellyttävät erityisiä nostolaitteita, koska kevyimpien lohkojen massa on noin 400 kiloa ja raskas - noin 6 tonnia.

Tuotteiden koosta poikkeavat säännöt ovat GOST: n tiukasti sääntelemät, ja tuotteen tyypistä riippuen korkeus on enintään 15 millimetriä ja korkeus 10 millimetriä. Pinnalla ei sallita poikkeamia yli 4 millimetrin tasaisuudesta.

Merkintäominaisuudet

Standardin mukaan vahvistettujen betonituotteiden valmistajien on tehtävä erityinen merkintä, jossa mitat, havaittu paine ja kosteuden tunkeutumisalttius salataan.

Yleisimpiä käytäntöjä ovat FBS- ja FL-tyyppiset perustekijät.

FL10.24-3 - H: n esimerkin avulla käsitellään koodausta. Mihin tietoindekseihin viitataan:

 • Kirjaimet FL - raudoitetun betonirakenteen tyyppi (kaistaleet).
 • Numeroryhmä 10.24 - merkitsee levyjen mitat, pyöristettynä desimaaleina (vastaavasti, leveys - 1000 mm, pituus - 2380 mm).
 • Kuva 3 - kertoo, että kantavuus vastaa keskimääräistä painetta 0,35 MPa (3,5 kg / cm2) 16 cm: n paksuiselle pääseinäksi. Standardi jakaa tuotteen 4 ryhmään, jotka erottuvat erilaisilla voimilla, joita levyn pohjan tuntevat tietyt paksuudet. seinät.
 • Indeksi H - osoittaa kosteuden tunkeutumisen betonituotteisiin (tässä tapauksessa - normaali). Myös alennetun läpäisevyyden alareunassa on pienentynyt ja erilainen, joita merkitään vastaavasti kirjaimilla P ja O.

Valmistajan on velvoitettava merkitsemään GOSTin vaatimusten mukaisesti teräsbetonituotteiden sivupinnoille.

Vahvistusvahvistus

Tarvittava lujuus saadaan aikaan vahvistamalla, jonka tuottaa jokin seuraavista suunnitteluratkaisuista:

 • yksikerroksinen verkko, kudottu muotoilu;
 • hitsattu kaksikerroksinen verkkokehys.

Pohjustuslohkot yleensä siirtävät kuorman vakaisiin maakerroksiin tai valmistettuun alustaan

Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään kapeisiin levyihin, joiden leveys on 1,6 metriä ja toinen - tuotteiden koon kasvaessa 3,2 metriin.

Standardi vaatii asennettaessa tasomaista verkkoa tai kolmiulotteista vahvistuskoria havainnoimaan etäisyyttä raudasta vähintään 30 millimetrin ulkopintaan. Määritellyn paksuuden omaava betonikerros suojaa luotettavasti teräsvahvistusta kosteuden tunkeutumiselta, korroosion vahingollisilta vaikutuksilta.

Vahvistuksen jäykkyyden varmistamiseksi tulee käyttää ei-metallisia tiivisteitä. Langan koko vaihtelee riippuen laitteiden suunnittelusta riippuen kiinnityspisteiden lukumäärästä. Sen halkaisija on 4 mm (Bp-I-alueella) 14 mm, mikä vastaa A-III-johtoa.

Teräsputket, jotka on luotettavasti betonoitu tyynyyn, menevät ulos ja muodostavat asennuskierron. Tätä elementtiä tarvitaan siirtymään asennuksen aikana. Takitukkien asennusjärjestelmä on tämän standardin lisäyksessä. Asiakirjassa säännellään kiinnityslaitteiden kuutta vaihtoehtoa levyn massasta riippuen.

Miten hyväksyntä ja laatu tarkistetaan?

Tuotannon jälkeen teknisen tarkastuspalvelun työntekijät hyväksyvät perustuslohkot jopa 200 kappaletta. Hyväksymiskokeiden aikana mitataan mittoja, lujuusominaisuuksia ja hitsattuja liitoksia.

Kaikki tämän luokan luokat ovat raskasbetonielementtejä, niiden on täytettävä GOSTin vaatimukset perustuksille ja perustuksille

Käytetään sekä laboratoriomenetelmiä että visuaalisia menetelmiä. Pintakategoria, halkeaman leveys ja tarkkuus valitaan selektiivisesti. Tarkkaile visuaalisesti merkinnän oikeellisuutta, kiinnityselementtien läsnäoloa, turvakoukkuja.

Varustelaitteiden ohjaus suoritetaan lataamalla tuotteen paino hihnapyörillä viiden noston ja laskun aikana. Eheyden, tauon, halkeamien rikkominen ei ole sallittua. Kolminkertainen turvamarginaali kiinnitys silmille tarvitaan.

Tuotteiden valvontaan käytetään laboratoriolaitteita, ultraäänivalvontaa ja muita menetelmiä, joilla ne tarkistavat:

 • Kosteuden absorptiokerroin.
 • Kestää negatiivista lämpötilaa.
 • Vahvuusominaisuudet.
 • Mittatoleranssit.
 • Hitsattujen liitosten vahvuus.
 • Vedenkestävä.
 • Kauppatase.
 • Suojakerroksen läsnäolo.
 • Vahvikotelon ja sulautettujen osien tila.

Varastoinnin ja kuljetuksen ominaisuudet

GOSTin vaatimukset edellyttävät tuotteiden säilyttämistä vaakasuorassa asennossa, älä pinoa yli 2 metrin korkeutta. Toimituksen jälkeen ristipäällysteet asennetaan tyynyjen väliin 20 - 75 cm: n etäisyydelle tuotteen reunasta.

Erityisvaatimukset

Standardin suositusten mukaisesti levyjen valmistus valmistajaan olisi suoritettava hyväksytyn tekniikan mukaisesti. Asiakirjan säännöksissä säädetään lukuisten ominaisuuksien vakavista vaatimuksista lohkojen rakentamiselle:

 • puristus- ja vetolujuudet;
 • tuotannossa käytettävien komponenttien laatu;
 • vastustuskyky ääriolosuhteista;
 • kosteuden imeytymisaste ja läpäisevyys;
 • hitsattujen liitosten laatu;
 • korroosionkestävyys;
 • valmistuksessa käytettävät muottipesät;
 • varusteiden tuotemerkki, joka on tarkoitettu turvakannattimien, upotettujen osien valmistukseen.

Säätötyynyjen tulee olla valmistettu erityisestä lujuudesta, tiheys jopa 2,5 tonnia kuutiometriä kohden.

Nämä ovat tärkeimmät GOST-säädökset. Sääntelyasiakirjan vaatimusten noudattaminen takaa valmistettujen FL-lohkojen laadun, jotka ovat nykyaikaisen tietämyksen perustekijä.

GOST 13580 85 teräsbetonilaattojen pohjalevyille: standardit raudoitetuille betonilevyille (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

Ennen rakenteen rakentamista he tutkivat maaperän rakennetta, pohjaveden tasoa, määritetään maaperän jäädyttämisen syvyydellä kylmäkaudella tulevan rakennustyön kohdalla.

Tällöin, kun otetaan huomioon kerrosten lukumäärä, pystytetyn rakenteen painoominaisuudet määräytyvät sen tyyppisen perustan mukaan, jolla ne sitten asentavat rakennusten rakenteet.

Kuva: Levyjen säätiöt (FL) - "tyyny" maan ja rakennusten seinien välillä

esittely

mainos

Seuraavat maaperät erotetaan toisistaan:

 • Kallio (kova, kova ja vahva kalloyhteys);
 • Karkeat (harsomattomat, "paljaat");
 • Sealed (suuri osuus kasvien saostuksesta - jopa 60%);
 • Hiekka (kuiva kuiva);
 • Savi (sidottu, turvotus).

Varoitus!
Maaperän rakenteellinen luokittelu, niiden yksityiskohtaiset ominaisuudet ja koostumus löytyvät normatiivisesta asiakirjasta GOST 25100 95 "Maaperä. Luokittelu. "

Määritä maaperän tyypin ja kunnon mukaan suunnittelun aikana optimaalinen säätötyyppi ja suorita laskut kuormille. Sen lujuus ja kestävyys riippuvat rakennuksen oikein valitusta maanalaisesta osasta. Rakenteen perusosan väärän valinnan hinta on koko rakenteen toiminnan haavoittuvuus ja hävittäminen.

Perustajien päätyypit on esitetty taulukossa:

Yksityisillä, matalilla rakennuksilla käytettävät syytyypit

Se on tärkeää!
Yksityinen kehittäjä, joka rakentaa talon omiin käsiinsä, voi parantaa maaperän tilaa ennen talonsa perustamista suorittamalla valmistelevia töitä sen tiivistämisessä (rullaa, tampingia, syvä tyhjennys).

dokumentointi

Artikkelin aiheessa yksityiskohtaisempia tietoja löytyy rakennusasiakirjoista, normeista ja säännöistä:

 • GOST 13580 85 "Vahvistetut betoniliuskat. Tekniset olosuhteet.
 • SP 50 - 101 - 2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen".
 • SN ja P 3.02.01 - 87 "Maanrakennukset, säätiöt ja säätiöt".
 • SN ja P 2.02.01 - 83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet".
 • SN ja P 2.03.11 - 85 "Rakennusrakenteiden suojaus korroosiolta".

Standardit betonielementteihin (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

GOST 13580 85 pohjalevyille - tämä on tärkein standardi, joka säätää niiden käytön, mitat, parametrit ja vaatimukset.

GOST FL-pohjalevyjen mukaan tällaisia ​​levyjä käytetään kaistaleissa, esivalmistetuissa rakennusten ja rakenteiden maanalaisissa perustuksissa. Niiden päätavoitteena on lisätä jalanjälkeä laajentamalla kellarialueita. Tämäntyyppistä pohjaa käytetään pitkään, erittäin laajalti käytössä Neuvostoliiton asuntorakentamisessa.

Asiakirjan johdanto-osassa määritetään, että niiden käyttö on mahdollista sekä kuivassa että vedessä kyllästyneessä maaperäkartossa, jossa ei ole aggressiivista vaikutusta betonituotteisiin.

Standardin käyttöönotossa tämän rakennusmateriaalin käyttölämpötila ja seismiset raja-arvot on ilmoitettu СN: n ja P 2.01.01 - 82: n mukaan "Rakentamisen ilmasto ja geofysiikka":

 • pystysuorissa rakenteissa, joissa on seismisyyksiä enintään 9 pistettä;
 • ilman lämpötiloissa -40 celsiusasteeseen saakka.

Varoitus!
Asiakirja sallii tällaisten levyjen käytön ja alhaisemmissa lämpötiloissa aggressiivisemmassa pohjavedessä niiden lisäsuojauksen edellyttäen, että noudatetaan СN: n ja P 2.03.01 - 84, СN ja П 2.03.11 - 85 vaatimuksia.

Vahvistettu betonipäällysteiden vedeneristys FL - laudoilta ja FBS (seinien pohjapaneelit)

FL: n tärkeimmät vakiokokot ja materiaalikulutus

GOSTissa on esitetty seuraavat kaaviot ja taulukot pohjalevyjen mitoilta, niiden muodolta ja materiaalin kulutukselta:

FL 60: n ja 80 - 320 leveän (cm)

Taulukko: Materiaalien mitat ja kulutus FL: n tuotemerkin mukaan

Levyn päämitat,
(Mm)

Levyn paino (referenssi), t

Neljä FL - levyryhmää niiden kantavuudella

Käytetään betonirakenteiden esivalmistettuja nauhan perustuksia:

 • kun rakennuksiin suunnitellaan kellareita;
 • kivi-, tiili- ja betonirakenteisten seinien rakennuksissa, joissa on suuret tiheysindeksit (yli 1000 kg / m3);
 • jos suunnitelmissa on suunniteltu raskaita betoniteräksiä;
 • joilla on erityyppisiä maaperä, jotka ovat mahdollisesti vaarallisia epätasaisille pohjarakenteen sedimentteille.

Pohjaan pohjaan pohjautuvaa pohjaa kutsutaan pohjaksi. Se on kauttaaltaan, että koko säätiön rakenteen kuormitus, seinät, katot ja muut rakenteet, jotka perustuvat esiladattujen nauhojen perustuksiin laatoista, siirretään. On selvää, että sallitut kuormitukset, PL-levyt ja seinät ovat suoraan verrannollisia toisiinsa.

Laite, kokoonpanotekniikka nauhamaiden avulla FL - levyjen ja FBS - lohkojen avulla

Taulukon muodossa oleva asiakirja antaa painearvojen (kgf / cm2) suurimmat numeeriset arvot riippuen itse PL: n leveydestä - levystä ja siihen kiinnitetyn seinän paksuudesta. Näistä arvoista voidaan havaita, että FL: n kantokykyä voidaan jakaa neljään ryhmään.

Taulukko: PL - levyjen kantavuuden riippuvuus seinän paksuuteen

Levyn leveys, mm

Seinän paksuus, ei väh. Mm

Suurin sallittu paine alustalle MPa: ssa (kgf / cm2), ryhmille laakerikapasiteetilla

Levyn vahvistaminen

Lujitettavat betonilaatat vahvistetaan vaaditun kantokyvyn vaatimusten mukaisesti korkealaatuisten lujittavien metallituotteiden avulla.

Kellarilevyjen vahvistaminen itse riippuu niiden geometrisista mitoista. Käytetään seuraavia vahvistusmenetelmiä:

 • hitsattu metalliverkko levyille, joiden leveys on 600-1600 (mm);
 • lohko 2 hitsattua silmää - leveys 2000 - 3200 (mm).

GOST 13580 85 suosittelee näytteenottoa teräsbetoniteräksen luokkiin, niiden koot ja muodot. Asiakirjassa esitetään levyjen vahvistusverkon lohkon asettelu.

Lujittavan verkon lohkokaavio: 1 - alempi silmäkoko (luokka H); 2 - ylempi ruudukko (luokka B); 3 - työvälineet

Varoitus!
Lohkoissa hitsatut liitokset saavat korvata neulotut.

Levyjen asentamisen helpottamiseksi esivalmistettujen nauhojen pohjalla, ne toimitetaan teräs-asennussaranoilla. Yhden kiinnitystelineen teräsnäyte, normatiivista työtä, erittely on esitetty tarkasteltavana olevassa standardissa.

FL - levyjen merkintä ja merkintä

Tämä GOST määrittelee vaatimuksen kyseistä teräsbetonituotantoa valmistavalle valmistajalle, nimeää sen ja merkitä sen GOST 23009 78 "betoni- ja betoniteräsvalmisteisten rakenteiden ja tuotteiden mukaisesti. Legend (tuotemerkki) "ja GOST 13015.2 81" Betoni- ja teräsbetonirakenteiden rakenteet ja tuotteet. Merkintä ".

Kaistaleen levyn levyille merkitään kirjainten ja numeroiden ryhmiä, jotka on erotettu välimerkkien (pisteiden, väliviivojen) avulla. Esittelemme taulukkomuodossa, mikä tarkoittaa tiettyä aakkosnumeerista ryhmää merkinnässä:

Ryhmäkohtaiset merkinnät

Mitä ja mitä parametreja tarkoittaa

 1. Teräsbetonirakenteen nimi (FL)
 2. PL - levyjen leveyden ja pituuden pyöristetyt mitat

Esimerkki: FL 16,24, FL 20,8

 • H - normaali;
 • P - pienempi;
 • O - erityisen alhainen läpäisevyys.

Esimerkki: FL 10.12 - 3 - P

Vihje!
Merkintöjä tulee etsiä betonituotteiden pintojen päätypinnoilla.

Merkintä ja merkintä viimeistellyissä rautabetoni PL - laudoissa

Betonibetonilevyjen esivalmistettujen perustusten rakentaminen

Levyjen ja lohkojen esivalmisteiden levittäminen

Ohjeet ja asennusvaiheet:

 1. Valmistelutyö: laskelmat ja suunnittelu, tulevan rakennustyön selvittäminen, säätiön merkintä.
 2. Merkitsemällä säätöakselit, tehdään kaivaus.
 3. Kaivantoja käytetään putkien asentamiseen, järjestelemiseen, tampingiin ja tasoittamiseen. Kaivot, joissa valitaan ylimääräinen maa, kaadetaan. Jos ilmakehän vettä kertyy, se poistetaan. Tarvittaessa sora, karkea hiekka tai murskattu kivi kallistuvat kaivannon pohjaan.

Varoitus!
Hiekka on parhaiten tamped kanssa vibroplate.

 1. Rakennustyömaalla varastoidaan tarvittava määrä PL-laskutoimituksia - levyjä ja FBS-lohkoja.

Se on tärkeää!
Noudata sääntöjä ja turvaohjeita.
Älä ylitä levyjen ja lohkojen pinon kokoa, riviä.
Älä aseta tätä rakennusmateriaalia lähelle ojankauloja (ei alle 1 m).

 1. Nosturin avulla "kiinnitys" kiinnityskorvakkeille levyt asetetaan kulmien alareunaan kaivojen pohjasta.
 2. Asettelujen saranat ovat 4 - 6 levyjen asentamisen jälkeen samassa tasossa (voi olla pienempi). Horisontaalilevyjen ja pystysuorien kohtisuorien kulmien oikeellisuutta seurataan jatkuvasti mittaustyökaluilla.
 3. Kun esikuorittu perustusnauha on asetettu, vahvistaminen suoritetaan levyjen päälle.

Se on tärkeää!
Ainoastaan ​​luokkiin kuuluvia varusteita sovelletaan: A - III, A - I

 1. Asennetun keräysnauhan, jossa on vahvistettu vyö, on pinottu ligaatiolohkoilla FBS.

Se on tärkeää!
Älä peitä seuraavan ja edellisen rivin saumoja.

 1. Suoritetut korkealaatuiset vedeneristysnauhat, jotta estetään metallisten sulkeutumisen korroosio betonikuoren tuotteissa.
 2. Tee täyttökerros kerroksittain säännöllisin tiivistein.

Kiinnitä huomiota!
Kun täytät kylmällä kaudella, älä käytä jäädytettyä maata.

tulokset

On syytä ottaa mukaan ammatilliset suunnittelijat, rakennusalan asiantuntijat perustusten suunnitteluun ja heidän valintansa mukaan.


Erityistä huomiota kiinnittäessäsi ja asettamalla lujitetut betonilaatat ja lohkot tulee kiinnittää asennuslenkkien kuntoon. Kattorakenteiden raskaiden teräsbetonituotteiden on luonnollisesti noudatettava sääntöjä ja turvallisuusvaatimuksia.

Lisätietoa yksityisen kehityksen perustaksi valittaessa löytyy tämän artikkelin videosta.

GOST 13580-85 Lataa PDF-muodossa

GOST 13580-85 koskee raskaaseen betoniin tehtyjä betonilaatuja rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin. Nämä tuotteet on tarkoitettu käytettäväksi kuivissa ja vedellä kyllästetyissä maissa ja pohjavedessä, jotka eivät ole aggressiivisia betoniteräksille. Jollei tilausmääräyksissä esitetyistä lisäedellytyksistä muuta johdu ja jos hankkeen asiakirjat on vahvistettu, levyjen käyttö aggressiivisissa ympäristöissä on sallittua.

GOST 13580-85 "Vahvistettu betonilevyperusta. Tekniset tiedot "määrittelee levyjen muoto ja mitat sekä niiden materiaalikulutuksen indikaattorit. Tuotteiden geometristen parametrien poikkeamat eivät saa ylittää tässä standardissa määritettyjä arvoja.

GOST 13580-85 -standardin mukaan kuluttajille on esitetty laatuluokan laatuselvitys. Asiakirjan vaatimukset on esitetty GOST 13015.3-81: ssa.

GOST 13580-85 Teräsbetoniliuskat. Tekniset olosuhteet

Standardia sovelletaan raskaaseen betoniin tehtyihin betonirakenteisiin rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin.

 • GOST 13580-80 Teräsbetoniliuskat. Tekniset olosuhteet
 • Sarja 1.112-5 Teräsbetonilevyt nauhan perustuksiin
 • Sarja 1.112-5 Release 1. Ryhmän 1 levyjen työpiirustukset
 • Sarja 1.112-5 Release 2. Ryhmän 2 levyjen työpiirustukset
 • Sarja 1.112-5 Julkaisu 4. Ryhmän 4 levyjen työpiirustukset
 • Sarja 1.112-5 Käyttötarkoitus 0. Teräsbetonilaatat levytuille
 • Sarja 1.112-5 Julkaisu 3. Ryhmän 3 levyjen työpiirustukset
 • NIIZHB Gosstroy Neuvostoliitto
 • Valtion rakennustekniikan ja arkkitehtuurin valtionkomitea
 • Julkaisijan standardit 1986
 • 23. syyskuuta 1985 Gosstroy Neuvostoliitto (Neuvostoliiton ministerineuvoston valtionkomitea rakentamisesta) (USSR Gosstroy) 155

UNIONIN VALTIONSÄÄNNÖT SSR

LAITETTA NESTEET

RAKENNUSASIOIDEN VALTIOSUOJAVALIOKUNTA

Valtion rakennustekniikan ja arkkitehtuurin valtionkomitea, joka on Neuvostoliiton valtionrakentamiskomission (NIIZHB) konkreettisen ja vahvistamisen tutkimuslaitoksen

B. N. Shumilin; M.V. Vyazemskaya, Cand. tehn. Tiedekunnat (aihepäälliköt); D. E. Palman; A. A. Tuchnin, Cand. tehn. Sciences; A. S. Zalesov, Tech. Sciences; V.N. Denshchikov

ESITTELY valtion rakennustekniikan ja arkkitehtuurin komiteasta osana valtion virkamiesten komiteaa

Sijainen. Puheenjohtaja M.P. Kokhanenko

HYVÄKSYTETÄÄN JA HYVÄKSYTTY Neuvostoliiton valtion rakennuskomitean päätöslauselmalla nro 155, 23.9.1985

UNIONIN VALTIONSÄÄNNÖT SSR

BETONIOSTOT
Vyönsäätiö

Tekniset olosuhteet

Raudoitetut betonielementit nauhateille. tekniset tiedot

Vastapainoksi
GOST 13580-80

Neuvostoliiton valtiollisen rakennuskomitean syyskuun 23 päivänä 1985 antamassa päätöslauselmassa nro 155 asetettiin määräaika käyttöönottoon

Tämä standardi koskee raskaaseen betoniin kiinnitettyjä betonilaatuja rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin.

Levyt on tarkoitettu käytettäväksi:

kuivissa ja tyydyttyneissä maissa;

laskettuun ulkolämpötilaan (keskimääräinen ilman lämpötila SNiP 2.01.01-82 mukaan rakennusalueen kylmimpien viiden päivän ajan) aina miinus 40 ° С;

rakennuksissa ja rakenteissa, joiden arvioitu seismismi on enintään 9 pistettä;

maaperässä ja pohjavedessä, jossa ei-aggressiivinen vaikutus betonirakenteisiin.

Sen saa käyttää laattoja, joiden rakenteellinen ympäristön lämpötila on alle 40 ° C, samoin kuin maaperä ja pohjavesi, joilla on aggressiivinen vaikutus betoniteräsrakenteisiin, edellyttäen, että tietyn rakennuksen tai rakenteen suunnitteluasiakirjoissa vahvistetut lisävaatimukset (SNiP 2.03.01-84, SNiP 2.03.11-85) ja ne on määritelty levyjen valmistuksessa.

1. PERUSPARAMETRIT JA MITAT

1.1. Levyjen muoto ja koko sekä niiden kulutuksen indikaattorit on kuvattava piirroksessa ja taulukossa. 1.

Levyt 600 mm leveät levyt 800 - 3200 mm leveä

Levyn päämitat,
mm

Levyn paino (referenssi), t

1. Teräksen kulutus on tarkoitettu levyille, joissa ei ole kiinnityslenkkejä. Asennussilmukoiden tai sulautettujen tuotteiden ja liittimien (kappale 1.3) levyjen asennuksessa levyn levyn kulutus on määritelty taulukossa. 1, tulisi muuttaa vastaavasti.

2. Massaa käytetään raskaaseen betoniin, joiden keskimääräinen tiheys on 2500 kg / m 3.

3. Valmistetaan laattoja kooltaan kuin kuvassa ja taulukossa esitetyistä ko- koista. 1 olemassa oleviin laitteisiin 1 päivään tammikuuta 1989 saakka

1.2. Levyt on jaettu neljään ryhmään niiden kantavuuden mukaan, kun ne on kuormattu tasaisella kuormituksella seinämästä liuskajohtimen akseliin. Jokaisen ryhmän levyille on tunnusomaista suurin sallittu painearvo alustalle pohjan alapuolella, joka on esitetty taulukossa. 2, riippuen seinätuen seinämien paksuudesta.

Levyn leveys, mm

Seinän paksuus, ei väh. Mm

Suurin sallittu paine alustalle, MPa (kgf / cm2), ryhmille laakerikapasiteetilla

1. Laskettu paine alustalle pohjan alapuolella määritetään jakamalla laskettu pystysuora yhtenäinen kuormitus yksikköä kohden (kuorman n = 1 turvallisuustekijä) levyn leveydellä.

2. Levyjen laakerikapasiteetti lujuuden mukaan määritetään kuormitukselta kuormitettavuudella n = 1,15. Todellisen turvakerroin kuormalle nf > 1,15 painearvoa taulukossa esitetyn perusteella. 2, kerrotaan kertoimella.

3. Levyjen kuormitettavuus lujuudella määritetään siten, että sen käyttötarkoituksen mukainen luotettavuuskerroin vastaa 0,95 rakennusten ja rakenteiden luokan II vastuun osalta. I - ja III - luokan vastuuryhmien rakennusten ja rakenteiden levyille taulukossa 1 määriteltyjen paineiden arvot. 2 on kerrottava kertoimilla 0,95 ja 1,05 vastaavasti.

Tarkistus ISC 9-1987.

1.3. Levyt voidaan toimittaa upotetuille tuotteille ja liitososille tietyn rakennuksen tai rakenteen projektiasiakirjojen mukaisesti.

1.4. Levyjen nostoa ja asennusta varten olisi käytettävä erityisiä tartuntalaitteita, joiden suunnittelu on valmis valmistajan kanssa yhteisymmärryksessä kuluttajan ja suunnitteluorganisaation kanssa - rakennuksen tai rakennelman hanketodisteiden luojan. Piirilevyjen reikien sijainti ja mitat, jotka on tarkoitettu silmukoittamattomaan asennukseen, ovat piirustukset, jotka ovat osa projektin dokumentaatiomekanismia näille levyille.

Se saa käyttää levyjä, joissa on asennussaranat. Asennuskiilan saranoiden tulee olla lisäyksessä 1 määriteltyjä.

1.5. Levyjen vahvistaminen riippuu niiden kantokyvystä riippuen lisäyksessä 2 ja vahvistuskappaleista (ristikot, niiden lujittavat lohkot, kiinnityskorvakkeet) - lisäyksessä 3.

1.6. Levyt tulee merkitä GOST 23009-78: n vaatimusten mukaisesti.

Laattamerkki koostuu aakkosnumeerisista ryhmistä, jotka on erotettu yhdysviivoilla.

Ensimmäinen ryhmä sisältää nimityksen nimen (FL), sen leveyden ja pituuden desimetreinä (pituus pyöristetään kokonaislukuun).

Toisessa ryhmässä ilmoitetaan laattaryhmä laakerikapasiteetilla.

Brändin kolmannelle ryhmälle on ominaisuuksiltaan betonin läpäisevyysindeksi, jota merkitään isolla kirjaimella: H - normaali läpäisevyys, P - alhainen läpäisevyys, O - erityisen pieni läpäisevyys.

Kolmannessa ryhmässä on tarvittaessa myös muita rakenteellisia ominaisuuksia (sulautettujen tuotteiden läsnäolo ja raudoituksen päästöt), merkitty brändillä arabialaisin numeroin tai pieniin kirjaimiin.

Esimerkki levystä, jonka leveys on 1600 mm, pituus 2380 mm, toinen ryhmä kantavuudella keskipaineessa pohjassa 0,25 MPa (2,5 kgf / cm2) ja seinämän paksuus 160 mm:

Samaa, laattoja, joiden leveys on 1 000 mm ja pituus 1180 mm, kolmannesta ryhmästä kantavuuteen perustuen keskipaineeseen 0,45 MPa (4,5 kgf / cm2) ja seinämän paksuuden ollessa 300 mm, betonista, jonka läpäisevyys on pienempi:

2. TEKNISET VAATIMUKSET

2.1. Lautaset on valmistettava tämän standardin vaatimusten ja teknisesti hyväksyttyjen teknisten asiakirjojen mukaisesti.

2.2. Levyjen on täytettävä GOST 13015.0-83: n vaatimukset:

tehdasvalmiudessa;

betonin todellisen voimakkuuden (hankkeen ikä ja loma) suhteen;

betonin pakkastosta;

veden tiheydestä ja veden imeytyksestä (levyt, joita käytetään aggressiivisen ympäristön altistuksessa);

betonin valmistukseen käytettävien materiaalien laatu;

betoniin sekä betonilaattojen valmistukseen käytettäviin materiaaleihin, joita käytetään aggressiivisessa ympäristössä altistuvissa olosuhteissa;

hitsatun raudoituksen ja sulautettujen tuotteiden laatuun;

vahvistamiseen ja sulautettujen tuotteiden teräslajeihin, mukaan lukien saranatarrat;

betonin suojakerroksen paksuuden poikkeama vahvikkeeseen;

korroosiosuojaus;

lomakkeiden käytöstä levyjen valmistukseen.

2.3. Levyt tulisi valmistaa raskaasta betonista (keskimääräinen tiheys yli 2200-2.500 kg / m 3 mukaan lukien) taulukossa määritellyn puristuslujuusluokan mukaan. 3.

Levyn leveys, mm

Betoninen puristuslujuusluokka kuormitusryhmille

2.4. Betonin lujuuden vaihtelukerroin korkealaatuisten laatikoiden erässä ei saa ylittää 9%.

2.5. Betonilaatan normalisoidun myyntivoiman arvon on oltava 70 prosenttia puristuslujuusluokasta.

Toimitettaessa laattoja vuoden kylmäkaudella voidaan lisätä betonin normalisoitua myyntivoimaa, mutta enintään 80% puristuslujuusluokasta. Betonin normalisoidun myyntivoiman arvo olisi otettava tietyn rakennuksen tai rakenteen suunnittelua koskevien asiakirjojen mukaisesti.

2.6. Lautaset on vahvistettava litteillä vahvistuslohkoilla, jotka on koottu kahdesta hitsatuista silmukoista tai erillisistä hitsatuista silmukoista seuraavien tyyppien ja luokkien lujittavasta teräksestä:

luokkaan A-III ja At-IIIC-luokkaan tai luokkaan Bp-I kuuluva lujittava teräsvahvistettu teräs;

jakoventtiili - luokkaan BP-I lujitevaijeri.

2.7. Teräsbetonin on täytettävä seuraavat vaatimukset:

teräsluokan luokka A-III - GOST 5781-82;

tanko Termomekaanisesti karkaistu teräsbetoniteräksinen At-IIIC-luokka - GOST 10884-81;

Bp-I-luokan lanka - GOST 6727-80.

2.8. Asennussilmukka, joka on upotettu betonin betoniin, on kestettävä kuormaa, joka ylittää silmukan vakiovoiman kolme kertaa kokeneen levyn nostamisen aikana.

2.9. Laattojen vahvistaminen on määritelty lisäyksessä 2.

2.10. Lujitemuovien (vahvistuslohkojen, ristikoiden ja kokoonpanosaranoiden) muoto ja mitat vastaavat lisäyksessä 3 annettuja.

Sulautettujen tuotteiden ja liitososien muoto ja mitat (lauseke 1.3) sekä niiden sijainti laatoissa on oltava rakennuksen tai rakenteen suunnittelua koskevissa asiakirjoissa määriteltyjä.

2.11. Levyn geometristen parametrien todellisten poikkeamien arvot eivät saa ylittää taulukossa 1 esitettyjä rajoja. 4.

Geometrisen parametrin poikkeaman nimi

Geometrisen parametrin nimi

Poikkeus lineaarisesta ulottuvuudesta

Levyn pituus ja leveys:

Koko, joka määrittää asennuskierron aseman levyn tasoon

Koko, määritettäessä teräspohjaisten tuotteiden elementtien asentoa:

levyn tasossa

levyn tasosta

Poikkeus suoruuteen

Levyn ylemmän vaakasuoran pinnan profiilin pituus mihin tahansa osaan koko pituudelta tai leveydeltään:

2.12. Määrittää betonipinnan levyn A7.

Pintojen laatu ja levyt (mukaan lukien teknisten halkeamien sallitun leveyden vaatimukset) - GOST 13015.0-83: n mukaan.

3. HYVÄKSYMISSÄÄNNÖT

3.1. Levyjen hyväksyminen on suoritettava erissä GOST 13015.1-81: n ja tämän standardin vaatimusten mukaisesti.

Erän koko määritetään valmistajan suostumuksella kuluttajan kanssa, mutta enintään 200 kpl.

3.2. Aihioiden hyväksyminen betonin räpällyskyvyn sekä vedyn tiukkuuden ja betonin imeytymisen perusteella aggressiivisen ympäristön vaikutuksesta käytettäviksi laudoiksi olisi suoritettava määräaikaistestien tulosten perusteella.

3.3. Betonivahvuuden (betoniluokka puristuslujuuden, lujuuden lujuuden), raudoituksen ja sulautettujen tuotteiden vaatimustenmukaisuuden, hitsattujen liitosten lujuuden, geometristen parametrien tarkkuuden ja betonin suojakerroksen paksuuden vahvistamisen, kutistumisparien leveyden, betonipinnan luokka olisi hyväksymiskokeiden ja valvonnan tulokset.

3.3.1. Laakereita hyväksyttäessä geometristen parametrien tarkkuuden, kutistumisreikäjen aukon leveyden ja betonipinnan luokkaan tulisi käyttää valikoivaa yksivaiheista säätöä.

3.3.2. Levyjen hyväksyminen tarkastuksen perusteella tarkistettujen indikaattoreiden mukaan: Sulautettujen tuotteiden ja kiinnityslenkkien esiintymisen, korroosionestomenetelmien ja merkkien käytön sekä korroosionestomenetelmien läsnäolon ja laadun varmistamiseksi olisi suoritettava jatkuva tarkastus, jossa hylätään rakenteet, joilla on vikoja määritettyjen indikaattoreiden mukaisesti.

3.4. Levyjen kokeneita nostoja kokoonpanosaranoiden laadun testaamiseksi ja niiden liittämiseksi betoniin olisi tehtävä ennen levyjen massatuotantoa asennussaranoilla ja myöhemmin, kun valmistusmenetelmä, käytettävien materiaalien laatu ja laatu muuttuvat.

Testiin kohdistuu vähintään kolme levyä. Viiden hissin jälkeen laattojen ulkoisen tarkastuksen aikana ei saa olla merkkejä paikallisesta tuhoutumisesta saranan tiivistysvyöhykkeessä.

4. VALVONTAMENETELMÄT

4.1. Betonin puristuslujuus on määritettävä GOST 10180-90: n mukaisesti sarjasta näytteitä, jotka on valmistettu betonimassasta ja joka on varastoitu GOST 18105-86: n asettamissa olosuhteissa.

Testattaessa levyjä rikkomattomilla menetelmillä betonin tosiasiallinen myyntivoima puristusta varten on määritettävä GOST 17624-87: n mukaisella ultraäänitekniikalla tai GOST 22690-88 -standardin mukaisilla mekaanisilla toimenpiteillä, samoin kuin muilla betonitestausmenetelmien standardeilla.

4.2. Betonin paloturvallisuus on määritettävä GOST 10060-87: n mukaisesti sarjaan näytteitä, jotka on valmistettu betoniseoksesta työkoostumuksesta.

4.3. Aggressiiviselle ympäristölle altistuvissa olosuhteissa käytettäväksi tarkoitettujen betonilaattojen vedenpitävyys olisi määritettävä GOST 12730.0-78: n ja GOST 12730.5-84: n mukaisesti työkoostumuksen betoniseoksesta tehdyistä sarjoista.

4.4. Aggressiiviselle ympäristölle altistuvissa olosuhteissa käytettäväksi tarkoitettujen betonilaattojen veden absorptio olisi määritettävä GOST 12730.0-78: n ja GOST 12730.3-78: n mukaisesti sarjaan näytteitä, jotka on valmistettu betonimassasta.

4.5. Hitsatun raudoituksen ja sulautettujen tuotteiden testaus- ja testausmenetelmät - GOST 10922-90 ja GOST 23858-79 mukaan.

4.6. Asennussilmukoiden testaus ja niiden upottaminen betoniin suoritetaan viidennessä nostolla levyä, joka on täytetty sillä ehdolla, että yhden silmukan siirtäminen on yhtä suuri kuin kolme kertaa lisäyksessä 3 määriteltyyn silmukkaan kohdistuva normatiivinen voima. Testattaessa betonin pinta silmukan läheisyydessä vähintään 1, 75 betonin korkeuden syvyyden pitäisi olla kuormittamaton.

Betonilevyjen lujuus luotsin aikana ei saisi ylittää vapautusvoimaa.

4.7. Levyjen valmistuksessa käytettävien raaka-aineiden valvonnan ja testauksen menetelmien on vastattava näiden materiaalien vakiintuneita standardeja tai eritelmiä.

4.8. Mitat, poikkeamat levyn yläpinnan suoruuteen, betonipintojen laatu, kutistumisparametrien aukon leveys ja levyjen ulkonäkö, on tarkastettava GOST 13015.0-83: n määrittelemillä menetelmillä.

4.9. Vahvistuksen ja sulautettujen tuotteiden asema sekä betonin suojakerroksen paksuus vahvikkeeseen olisi määritettävä GOST 17625-83 ja GOST 22904-78 mukaisesti. Tarvittavien laitteiden puuttuessa voidaan sallia betonien leikkaaminen ja vahvistuslevyjen altistuminen myöhempien haarojen tiivistämiseksi.

5. MERKINTÄ, KULJETUS JA VARASTOINTI

5.1. Merkintälevyt - GOST 13015.2-81: n mukaan. Jokaisen levyn sivupinnoille tulee levittää merkkejä ja merkkejä.

5.2. Kuluttajalle toimitettavien levyjen laatuasiakirjaa koskevat vaatimukset ovat GOST 13015.3-81: n mukaisia. Lisäksi betonilaatu jäätymisvastusta varten on annettava asiakirjassa laatan laadusta ja laatikoista, jotka on tarkoitettu käytettäviksi aggressiivisessa väliaineessa, vedenkestävyssä ja betonin vedessä imeytyneissä olosuhteissa (jos nämä luvut on määritelty laatan valmistuksessa).

5.3. Levyjen kuljetuksen ja varastoinnin tulee olla GOST 13015.4-84: n ja tämän standardin vaatimusten mukaisia.

5.3.1. Lautaset on kuljetettava ja varastoitava vaakatasossa paaluilla.

5.3.2. Levyjen pinon korkeus ei saa ylittää 2 m.

5.3.3. Levyjen välissä oleva vuoraus ja niiden väliin asettaminen pinoon on asetettava levyjen poikittaiseen suuntaan (leveyssuunnassa) etäisyydeltä levyjen päistä, mm:

750 - levyn pituus 2980 mm;

600 - " "2380 mm;

300 - " "1180 mm;

LIITE 1

JÄRJESTELMIEN ASENNUSJÄRJESTELMÄT

GOST 13580-85 Teräsbetoniliuskat. Tekniset olosuhteet

UNIONIN VALTIONSÄÄNNÖT SSR

LAITETTA NESTEET

RAKENNUSASIOIDEN VALTIOSUOJAVALIOKUNTA

Valtion rakennustekniikan ja arkkitehtuurin valtionkomitea, joka on Neuvostoliiton valtionrakentamiskomission (NIIZHB) konkreettisen ja vahvistamisen tutkimuslaitoksen

B. N. Shumilin; M.V. Vyazemskaya, Cand. tehn. Tiedekunnat (aihepäälliköt); D. E. Palman; A. A. Tuchnin, Cand. tehn. Sciences; A. S. Zalesov, Tech. Sciences; V.N. Denshchikov

ESITTELY valtion rakennustekniikan ja arkkitehtuurin komiteasta osana valtion virkamiesten komiteaa

Sijainen. Puheenjohtaja M.P. Kokhanenko

HYVÄKSYTETÄÄN JA HYVÄKSYTTY Neuvostoliiton valtion rakennuskomitean päätöslauselmalla nro 155, 23.9.1985

UNIONIN VALTIONSÄÄNNÖT SSR

BETONIOSTOT
Vyönsäätiö

Tekniset olosuhteet

Raudoitetut betonielementit nauhateille. tekniset tiedot

Neuvostoliiton valtiollisen rakennuskomitean syyskuun 23 päivänä 1985 antamassa päätöslauselmassa nro 155 asetettiin määräaika käyttöönottoon

Tämä standardi koskee raskaaseen betoniin kiinnitettyjä betonilaatuja rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin.

Levyt on tarkoitettu käytettäväksi:

kuivissa ja tyydyttyneissä maissa;

laskettuun ulkolämpötilaan (keskimääräinen ilman lämpötila SNiP 2.01.01-82 mukaan rakennusalueen kylmimpien viiden päivän ajan) aina miinus 40 ° С;

rakennuksissa ja rakenteissa, joiden arvioitu seismismi on enintään 9 pistettä;

maaperässä ja pohjavedessä, jossa ei-aggressiivinen vaikutus betonirakenteisiin.

Sen saa käyttää laattoja, joiden rakenteellinen ympäristön lämpötila on alle 40 ° C, samoin kuin maaperä ja pohjavesi, joilla on aggressiivinen vaikutus betoniteräsrakenteisiin, edellyttäen, että tietyn rakennuksen tai rakenteen suunnitteluasiakirjoissa vahvistetut lisävaatimukset (SNiP 2.03.01-84, SNiP 2.03.11-85) ja ne on määritelty levyjen valmistuksessa.

1. PERUSPARAMETRIT JA MITAT

1.1. Levyjen muoto ja koko sekä niiden kulutuksen indikaattorit on kuvattava piirroksessa ja taulukossa. 1.

Levyt 600 mm leveät levyt 800 - 3200 mm leveä

Levyn päämitat,
mm

Levyn massa (viite), t

(Tarkistus IUS 12-2004).

1. Teräksen kulutus on tarkoitettu levyille, joissa ei ole kiinnityslenkkejä. Asennussilmukoiden tai sulautettujen tuotteiden ja liittimien (kappale 1.3) levyjen asennuksessa levyn levyn kulutus on määritelty taulukossa. 1, tulisi muuttaa vastaavasti.

2. Massaa käytetään raskaaseen betoniin, joiden keskimääräinen tiheys on 2500 kg / m 3.

3. Valmistetaan laattoja kooltaan kuin kuvassa ja taulukossa esitetyistä ko- koista. 1 olemassa oleviin laitteisiin 1 päivään tammikuuta 1989 saakka

1.2. Levyt on jaettu neljään ryhmään niiden kantavuuden mukaan, kun ne on kuormattu tasaisella kuormituksella seinämästä liuskajohtimen akseliin. Jokaisen ryhmän levyille on tunnusomaista suurin sallittu painearvo alustalle pohjan alapuolella, joka on esitetty taulukossa. 2, riippuen seinätuen seinämien paksuudesta.

Levyn leveys, mm

Seinän paksuus, ei väh. Mm

Suurin sallittu paine alustalle, MPa (kgf / cm2), ryhmille laakerikapasiteetilla

1. Laskettu paine alustalle pohjan alapuolella määritetään jakamalla laskettu pystysuora yhtenäinen kuormitus yksikköä kohden (kuorman n = 1 turvallisuustekijä) levyn leveydellä.

2. Levyjen laakerikapasiteetti lujuuden mukaan määritetään kuormitukselta kuormitettavuudella n = 1,15. Todellisen turvakerroin kuormalle nf > 1,15 painearvoa taulukossa esitetyn perusteella. 2, kerrotaan kertoimella.

3. Levyjen kuormitettavuus lujuudella määritetään siten, että sen käyttötarkoituksen mukainen luotettavuuskerroin vastaa 0,95 rakennusten ja rakenteiden luokan II vastuun osalta. I - ja III - luokan vastuuryhmien rakennusten ja rakenteiden levyille taulukossa 1 määriteltyjen paineiden arvot. 2 on kerrottava kertoimilla 0,95 ja 1,05 vastaavasti.

(Tarkistus, ISC 9-1987).

1.3. Levyt voidaan toimittaa upotetuille tuotteille ja liitososille tietyn rakennuksen tai rakenteen projektiasiakirjojen mukaisesti.

1.4. Levyjen nostoa ja asennusta varten olisi käytettävä erityisiä tartuntalaitteita, joiden suunnittelu on valmis valmistajan kanssa yhteisymmärryksessä kuluttajan ja suunnitteluorganisaation kanssa - rakennuksen tai rakennelman hanketodisteiden luojan. Piirilevyjen reikien sijainti ja mitat, jotka on tarkoitettu silmukoittamattomaan asennukseen, ovat piirustukset, jotka ovat osa projektin dokumentaatiomekanismia näille levyille.

Se saa käyttää levyjä, joissa on asennussaranat. Asennuskiilan saranoiden tulee olla lisäyksessä 1 määriteltyjä.

1.5. Levyjen vahvistaminen riippuu niiden kantokyvystä riippuen lisäyksessä 2 ja vahvistuskappaleista (ristikot, niiden lujittavat lohkot, kiinnityskorvakkeet) - lisäyksessä 3.

1.6. Levyt tulee merkitä GOST 23009-78: n vaatimusten mukaisesti.

Laattamerkki koostuu aakkosnumeerisista ryhmistä, jotka on erotettu yhdysviivoilla.

Ensimmäinen ryhmä sisältää nimityksen nimen (FL), sen leveyden ja pituuden desimetreinä (pituus pyöristetään kokonaislukuun).

Toisessa ryhmässä ilmoitetaan laattaryhmä laakerikapasiteetilla.

Brändin kolmannelle ryhmälle on ominaisuuksiltaan betonin läpäisevyysindeksi, jota merkitään isolla kirjaimella: H - normaali läpäisevyys, P - alhainen läpäisevyys, O - erityisen pieni läpäisevyys.

Kolmannessa ryhmässä on tarvittaessa myös muita rakenteellisia ominaisuuksia (sulautettujen tuotteiden läsnäolo ja raudoituksen päästöt), merkitty brändillä arabialaisin numeroin tai pieniin kirjaimiin.

Esimerkki levystä, jonka leveys on 1600 mm, pituus 2380 mm, toinen ryhmä kantavuudella keskipaineessa pohjassa 0,25 MPa (2,5 kgf / cm2) ja seinämän paksuus 160 mm:

Samaa, laattoja, joiden leveys on 1 000 mm ja pituus 1180 mm, kolmannesta ryhmästä kantavuuteen perustuen keskipaineeseen 0,45 MPa (4,5 kgf / cm2) ja seinämän paksuuden ollessa 300 mm, betonista, jonka läpäisevyys on pienempi:

2. TEKNISET VAATIMUKSET

2.1. Lautaset on valmistettava tämän standardin vaatimusten ja teknisesti hyväksyttyjen teknisten asiakirjojen mukaisesti.

2.2. Levyjen on täytettävä GOST 13015.0-83: n vaatimukset:

tehdasvalmiudessa;

betonin todellisen voimakkuuden (hankkeen ikä ja loma) suhteen;

betonin pakkastosta;

veden tiheydestä ja veden imeytyksestä (levyt, joita käytetään aggressiivisen ympäristön altistuksessa);

betonin valmistukseen käytettävien materiaalien laatu;

betoniin sekä betonilaattojen valmistukseen käytettäviin materiaaleihin, joita käytetään aggressiivisessa ympäristössä altistuvissa olosuhteissa;

hitsatun raudoituksen ja sulautettujen tuotteiden laatuun;

vahvistamiseen ja sulautettujen tuotteiden teräslajeihin, mukaan lukien saranatarrat;

betonin suojakerroksen paksuuden poikkeama vahvikkeeseen;

korroosiosuojaus;

lomakkeiden käytöstä levyjen valmistukseen.

2.3. Levyt tulisi valmistaa raskaasta betonista (keskimääräinen tiheys yli 2200-2.500 kg / m 3 mukaan lukien) taulukossa määritellyn puristuslujuusluokan mukaan. 3.

Levyn leveys, mm

Betoninen puristuslujuusluokka kuormitusryhmille

2.4. Betonin lujuuden vaihtelukerroin korkealaatuisten laatikoiden erässä ei saa ylittää 9%.

2.5. Betonilaatan normalisoidun myyntivoiman arvon on oltava 70 prosenttia puristuslujuusluokasta.

Toimitettaessa laattoja vuoden kylmäkaudella voidaan lisätä betonin normalisoitua myyntivoimaa, mutta enintään 80% puristuslujuusluokasta. Betonin normalisoidun myyntivoiman arvo olisi otettava tietyn rakennuksen tai rakenteen suunnittelua koskevien asiakirjojen mukaisesti.

2.6. Lautaset on vahvistettava litteillä vahvistuslohkoilla, jotka on koottu kahdesta hitsatuista silmukoista tai erillisistä hitsatuista silmukoista seuraavien tyyppien ja luokkien lujittavasta teräksestä:

luokkaan A-III ja At-IIIC-luokkaan tai luokkaan Bp-I kuuluva lujittava teräsvahvistettu teräs;

jakoventtiili - luokkaan BP-I lujitevaijeri.

2.7. Teräsbetonin on täytettävä seuraavat vaatimukset:

teräsluokan luokka A-III - GOST 5781-82;

tanko Termomekaanisesti karkaistu teräsbetoniteräksinen At-IIIC-luokka - GOST 10884-81;

Bp-I-luokan lanka - GOST 6727-80.

2.8. Asennussilmukka, joka on upotettu betonin betoniin, on kestettävä kuormaa, joka ylittää silmukan vakiovoiman kolme kertaa kokeneen levyn nostamisen aikana.

2.9. Laattojen vahvistaminen on määritelty lisäyksessä 2.

2.10. Lujitemuovien (vahvistuslohkojen, ristikoiden ja kokoonpanosaranoiden) muoto ja mitat vastaavat lisäyksessä 3 annettuja.

Sulautettujen tuotteiden ja liitososien muoto ja mitat (lauseke 1.3) sekä niiden sijainti laatoissa on oltava rakennuksen tai rakenteen suunnittelua koskevissa asiakirjoissa määriteltyjä.

2.11. Levyn geometristen parametrien todellisten poikkeamien arvot eivät saa ylittää taulukossa 1 esitettyjä rajoja. 4.

Geometrisen parametrin poikkeaman nimi

Geometrisen parametrin nimi

Poikkeus lineaarisesta ulottuvuudesta

Levyn pituus ja leveys:

Koko, joka määrittää asennuskierron aseman levyn tasoon

Koko, määritettäessä teräspohjaisten tuotteiden elementtien asentoa:

levyn tasossa

levyn tasosta

Poikkeus suoruuteen

Levyn ylemmän vaakasuoran pinnan profiilin pituus mihin tahansa osaan koko pituudelta tai leveydeltään:

2.12. Määrittää betonipinnan levyn A7.

Pintojen laatu ja levyt (mukaan lukien teknisten halkeamien sallitun leveyden vaatimukset) - GOST 13015.0-83: n mukaan.

3. HYVÄKSYMISSÄÄNNÖT

3.1. Levyjen hyväksyminen on suoritettava erissä GOST 13015.1-81: n ja tämän standardin vaatimusten mukaisesti.

Erän koko määritetään valmistajan suostumuksella kuluttajan kanssa, mutta enintään 200 kpl.

3.2. Aihioiden hyväksyminen betonin räpällyskyvyn sekä vedyn tiukkuuden ja betonin imeytymisen perusteella aggressiivisen ympäristön vaikutuksesta käytettäviksi laudoiksi olisi suoritettava määräaikaistestien tulosten perusteella.

3.3. Betonivahvuuden (betoniluokka puristuslujuuden, lujuuden lujuuden), raudoituksen ja sulautettujen tuotteiden vaatimustenmukaisuuden, hitsattujen liitosten lujuuden, geometristen parametrien tarkkuuden ja betonin suojakerroksen paksuuden vahvistamisen, kutistumisparien leveyden, betonipinnan luokka olisi hyväksymiskokeiden ja valvonnan tulokset.

3.3.1. Laakereita hyväksyttäessä geometristen parametrien tarkkuuden, kutistumisreikäjen aukon leveyden ja betonipinnan luokkaan tulisi käyttää valikoivaa yksivaiheista säätöä.

3.3.2. Levyjen hyväksyminen tarkastuksen perusteella tarkistettujen indikaattoreiden mukaan: Sulautettujen tuotteiden ja kiinnityslenkkien esiintymisen, korroosionestomenetelmien ja merkkien käytön sekä korroosionestomenetelmien läsnäolon ja laadun varmistamiseksi olisi suoritettava jatkuva tarkastus, jossa hylätään rakenteet, joilla on vikoja määritettyjen indikaattoreiden mukaisesti.

3.4. Levyjen kokeneita nostoja kokoonpanosaranoiden laadun testaamiseksi ja niiden liittämiseksi betoniin olisi tehtävä ennen levyjen massatuotantoa asennussaranoilla ja myöhemmin, kun valmistusmenetelmä, käytettävien materiaalien laatu ja laatu muuttuvat.

Testiin kohdistuu vähintään kolme levyä. Viiden hissin jälkeen laattojen ulkoisen tarkastuksen aikana ei saa olla merkkejä paikallisesta tuhoutumisesta saranan tiivistysvyöhykkeessä.

4. VALVONTAMENETELMÄT

4.1. Betonin puristuslujuus on määritettävä GOST 10180-90: n mukaisesti sarjasta näytteitä, jotka on valmistettu betonimassasta ja joka on varastoitu GOST 18105-86: n asettamissa olosuhteissa.

Testattaessa levyjä rikkomattomilla menetelmillä betonin tosiasiallinen myyntivoima puristusta varten on määritettävä GOST 17624-87: n mukaisella ultraäänitekniikalla tai GOST 22690-88 -standardin mukaisilla mekaanisilla toimenpiteillä, samoin kuin muilla betonitestausmenetelmien standardeilla.

4.2. Betonin paloturvallisuus on määritettävä GOST 10060-87: n mukaisesti sarjaan näytteitä, jotka on valmistettu betoniseoksesta työkoostumuksesta.

4.3. Aggressiiviselle ympäristölle altistuvissa olosuhteissa käytettäväksi tarkoitettujen betonilaattojen vedenpitävyys olisi määritettävä GOST 12730.0-78: n ja GOST 12730.5-84: n mukaisesti työkoostumuksen betoniseoksesta tehdyistä sarjoista.

4.4. Aggressiiviselle ympäristölle altistuvissa olosuhteissa käytettäväksi tarkoitettujen betonilaattojen veden absorptio olisi määritettävä GOST 12730.0-78: n ja GOST 12730.3-78: n mukaisesti sarjaan näytteitä, jotka on valmistettu betonimassasta.

4.5. Hitsatun raudoituksen ja sulautettujen tuotteiden testaus- ja testausmenetelmät - GOST 10922-90 ja GOST 23858-79 mukaan.

4.6. Asennussilmukoiden testaus ja niiden upottaminen betoniin suoritetaan viidennessä nostolla levyä, joka on täytetty sillä ehdolla, että yhden silmukan siirtäminen on yhtä suuri kuin kolme kertaa lisäyksessä 3 määriteltyyn silmukkaan kohdistuva normatiivinen voima. Testattaessa betonin pinta silmukan läheisyydessä vähintään 1, 75 betonin korkeuden syvyyden pitäisi olla kuormittamaton.

Betonilevyjen lujuus luotsin aikana ei saisi ylittää vapautusvoimaa.

4.7. Levyjen valmistuksessa käytettävien raaka-aineiden valvonnan ja testauksen menetelmien on vastattava näiden materiaalien vakiintuneita standardeja tai eritelmiä.

4.8. Mitat, poikkeamat levyn yläpinnan suoruuteen, betonipintojen laatu, kutistumisparametrien aukon leveys ja levyjen ulkonäkö, on tarkastettava GOST 13015.0-83: n määrittelemillä menetelmillä.

4.9. Vahvistuksen ja sulautettujen tuotteiden asema sekä betonin suojakerroksen paksuus vahvikkeeseen olisi määritettävä GOST 17625-83 ja GOST 22904-78 mukaisesti. Tarvittavien laitteiden puuttuessa voidaan sallia betonien leikkaaminen ja vahvistuslevyjen altistuminen myöhempien haarojen tiivistämiseksi.

5. MERKINTÄ, KULJETUS JA VARASTOINTI

5.1. Merkintälevyt - GOST 13015.2-81: n mukaan. Jokaisen levyn sivupinnoille tulee levittää merkkejä ja merkkejä.

5.2. Kuluttajalle toimitettavien levyjen laatuasiakirjaa koskevat vaatimukset ovat GOST 13015.3-81: n mukaisia. Lisäksi betonilaatu jäätymisvastusta varten on annettava asiakirjassa laatan laadusta ja laatikoista, jotka on tarkoitettu käytettäviksi aggressiivisessa väliaineessa, vedenkestävyssä ja betonin vedessä imeytyneissä olosuhteissa (jos nämä luvut on määritelty laatan valmistuksessa).

5.3. Levyjen kuljetuksen ja varastoinnin tulee olla GOST 13015.4-84: n ja tämän standardin vaatimusten mukaisia.

5.3.1. Lautaset on kuljetettava ja varastoitava vaakatasossa paaluilla.

5.3.2. Levyjen pinon korkeus ei saa ylittää 2 m.

5.3.3. Levyjen välissä oleva vuoraus ja niiden väliin asettaminen pinoon on asetettava levyjen poikittaiseen suuntaan (leveyssuunnassa) etäisyydeltä levyjen päistä, mm:

750 - levyn pituus 2980 mm;

600 - " "2380 mm;

300 - " "1180 mm;

LIITE 1

JÄRJESTELMIEN ASENNUSJÄRJESTELMÄT