Säätiölohkot

Kiinteät perustilohkot valmistetaan GOST 13579-78: n mukaan M100-merkkisestä raskaasta betonista ja niitä käytetään perustusten rakentamiseen. maanalaiset seinät ja kellarit. Tänään perustilalohkoja FBS käytetään betonirakenteiden betonirakenteissa, joissa on pieni määrä kerroksia. Näitä ovat yleensä yksityiset talot, autotallit jne.

FBS-lohkojen päätoiminnot rakennusvaiheen päätyttyä ovat koko rakennuksen rakenteen kuorman siirtäminen maahan, lujuus, luotettavuus, korroosionkestävyys ja tuhoutuminen. FBS-lohkojen perustus voidaan rakentaa säästä riippumatta, ei vaadi asennusta, betonin aika saada tarvittava voima ja on yleensä edullisempi kuin monoliittinen vaihtoehto. Mutta on muistettava, että kellarikerroksen lohkoja voidaan käyttää kaukana kustakin maaperityypistä. Esimerkiksi hiekkapohjaisille maille ne soveltuvat hyvin, mutta löyhästi ja pehmeän maaperän tapauksessa sinun on käytettävä erilaista perustusta. Muuten on mahdollista uppoutua edelleen.

FBS-lohkot sisä- ja ulkopuolelta vaativat vedenpitävyyden, kuten bitumimastin, käytön. Korkealla kosteudella vedenpitävän pohjakerroksen rakentamisalueella voidaan sijoittaa suoraan ensimmäisen muurikkopalkin riviin. Joten jatkamme perustablokkien asentamista. Aluksi kaivetaan kaivanto maan jäädyttämisen syvyyteen, kun osa maaperästä on erityisesti jätetty työntekijöiden täyttämiseen. Ennen lohkojen asennusta on hiekkapohja. Seuraavaksi tulee tyyny. Se voi olla sekä monoliittinen että maajoukkue, joka koostuu nauhapohjan levyistä. Nämä esivalmistetut tyynylevyt niiden muodon ansiosta lisäävät jalanjälkeä ja sijaitsevat lähellä toisiaan. Jo nyt FBS-lohkojen asennus alkaa ulkoseinien kulmissa. Lohkojen ligaation saamiseksi niiden on vaihdettava kulmissa. eli samassa rivissä kulmassa on yhden seinän lohkon pää, ja toisessa rivissä toisen seinän lohkon pääty menee. Asennuksessa kiinnityslautanen FBS sijoitetaan laastiin joissakin tapauksissa luotettavuuden lisäämiseksi, muurausverkon lisäsäätö on mahdollista. Vaihtoehtona voit käyttää 2 vaihtoehtoa: kirjanmerkki rakennustiilet tai kaataa monoliittinen insertti. Lohkojen väliset saumat täyttyvät myös laastilla. Samoin kuin tiilien asentamisessa, FBS-pohjaisten lohkojen asentaminen merkitsee haaroitusta - pystysuuntaisten saumojen ei pitäisi olla samat, niiden pitäisi olla ylemmän ja alemman lohkon keskellä.

Joissakin tapauksissa uusi tapa säästää FBS-lohkojen esivalmisteen perustamisen yhteydessä on lisätä säätiölohkojen välistä etäisyyttä. Nämä aukot asetetaan jälleen tavallisen rakennuksen punaiselle tiilelle. Tällaiset säästöt eivät vaikuta matalien rakennusten laakeriominaisuuksiin.

Säätiölohkot FBS: GOST, ominaisuudet

Rakenteen kestävyys määräytyy säätiön laadun mukaan. Tämä sääntö on perusta rakennusten rakentamiselle mihin tahansa tarkoitukseen. Monet modernit perustukset ovat joukkueiden suorittamia. Jos haluat luoda ne, valitse yleensä FBS-lohkot. Tällaisten tuotteiden avulla voit pienentää talon rakentamisen kustannuksia ja myös helppoa asentaa. Kun valitaan perustilohkoja, FBS: n tulisi ottaa huomioon, että säätiön ei pidä kestää vain rakenteen painoa, vaan myös jakaa se maan päällä mahdollisimman tasaisesti.

FBS: n ominaisuudet

Näiden tuotteiden valmistuksessa noudatetaan GOST 13579-78: n vaatimuksia. Jos et noudata niitä, on mahdollista tuhota rakenne tulevaisuudessa. FBS: llä on parallelepid-muoto. Ne on valmistettu raskasta betonia. Sen on kestettävä vähintään 1 800 kuutiometriä kutakin kuutiometriä kohti. Tällainen materiaali on tehty ilman tyhjiötä. Lohkojen käyttämälle betonille tulee olla suurempi lujuus kuin B 7.5.

FBS-tuotannon laatu vaikuttaa tulevaisuuden luonteen ominaisuuksiin. Esimerkiksi jos tuotteiden geometria on epätarkka, liitosten paksuutta on lisättävä, mikä vaikuttaa haitallisesti muurauksen vedenpitävyyteen. Standardien mukaan lohkojen pintojen välisen sallitun etäisyyden tulisi olla 2-5 mm. Jos tuotteen pinta on tiheä ja tasaista, se ei halkeile kuormituksen aikana eikä tiivistyisi käytön aikana kosteassa ympäristössä. Korkealaatuisten lohkojen saamiseksi betoniharkot käsitellään värähtelevillä pöytiillä.

On olemassa useita tyyppisiä perustuslohkoja. Heidän tärkein ero on koko. GOSTin mukaan tällaiset tuotteet valmistetaan 880-2380 mm pitkästä. Tällaisten lohkojen leveys on yleensä 280 tai 580 mm. Ensimmäinen vaihtoehto ei ole suosittu. Tämä johtuu siitä, että tällaisilla tuotteilla on pieni kantavuus.

Lohkokoot on merkitty desimaalimittareihin. Ne pyöristetään suurempaan. Esimerkiksi jos lohko on nimetty 24.4.6, sen mitat ovat 2380x400x580 mm. Merkittyjä tuotteita ja ominaisuuksia. Kiinteät tuotteet on merkitty kirjaimella "C". Tämä tuote on suurin käytettävissä olevasta valikoimasta. Suurin tällaisen betonituotteen massa on 1,96 tonnia.

Lisäksi on tärkeää huomata, että pienimmillä lohkoilla on myös 260 kg: n massa. Tämä edellyttää erityislaitteiden käyttöä tällaisten lohkojen kanssa.

Jotkut valmistajat voivat löytää kevyempää betonia merkitty "T" (raskas). Ne on valmistettu laajennetusta savesta.

Estä kokoja

Säätiölohkojen mitat ovat tärkeitä. Ne otetaan huomioon yhdessä lujuusluokan ja käytetyn betonin tyypin kanssa. Nämä ominaisuudet vaikuttavat:

rakennuksen vahvuus, joka rakennetaan tällaiseen säätiöön;

 • rakennustekniikka;
 • työaika;
 • lohkojen kustannukset.

Yksittäisten elementtien koon valinta riippuu useista indikaattoreista:

 • lujuusominaisuudet, stabiilisuusaste ja maaperätyyppi;
 • rakennuksen seinien paksuus;
 • kokonaispinta-ala;
 • rakennuksen massa;
 • valittu muuraustyyppi;
 • alustan rakenteellinen lujuus.

Seinien rakentamisen kannalta on tärkeää tuntea vakiomääritykset. On parempi, jos 4-5 elementtiä kulkee yhteen seinään. Esimerkiksi rakennetta, jonka pituus on 10 m, on parempi käyttää neljää mallia, joiden koko on 24 dm, kullakin kuin kahdeksalla 12 dm: llä.

Käytettävien lohkojen mittojen valinnassa on otettava huomioon maaperä, johon rakennus on järjestetty. Mitä suurempi maaperän epävakaus, sitä suurempi on FBS. Sellaisille liejus- ja savimaille yleensä valitaan tuotteita, joiden pituus on 24 dm. Hiekkapohjaisissa maissa käytetään pienempiä tuotteita.

Toisaalta seinä voi työntyä 10 cm: n päähän. Kaksipuolisella ulkonemalla on oltava 6 cm kummallakin puolella. Tästä seuraa jokaisen ompeleen erinomainen ligaatio ja melko tiukka asennus. GOSTin mukaan perustetut perustilohkot, jotka johtuvat korkeista geometrisista parametreista, tarkan asennuksen avulla voivat poistaa pohjan kaarevuuden. Ne ovat hyvä viitta muurien seinille.

Pienikokoinen FBS

Eri toimialojen standardien mukaan lohkot, joiden pituus on 40 ja 60 cm, käytetään pienimuotoisten rakenteiden luomiseen. Monet valmistajat toteuttavat raskasbetonilevyjä, joiden koko vaihtelee 40 x 20 x 20 cm, ja niitä käytetään pääasiassa puutaloihin ja vaahtolohkojen rakennuksiin. Kellarin tällaiset elementit ovat kevyitä ja suuria.

Joitakin tuotteita voidaan kutsua ei-standardiksi. Kiitos joillekin ominaisuuksille, ne ovat yhä suosittuja. Tällaiset tuotteet ovat melko monipuolisia:

 • niitä käytetään luomaan kellareihin ja kellareihin liittyviä seiniä;
 • epätyypillisiä malleja käytetään mökeissä ja mökeissä olevien pylväsmateriaalien rakentamisessa;
 • Jos yhdistät ne valetut teippi -mallit, niitä voidaan käyttää tärkeimpänä elementtinä.

Tällaiset tuotteet on valmistettu raskasta betonia. Tämä tarjoaa erinomaisen perustan lujuuden.

Tuotteiden määrä

GOST-järjestelmässä, joka säätelee FBS-lohkojen ominaisuuksia, ei pelkästään tuotteiden mitat ja lujuus standardoitu. Erityisasiakirjoissa säädetään tuotteiden massasta. Tarvitsemme sen laadunvalvonnalle. Tämä johtuu siitä, että materiaalin tiheyttä ei voida arvioida rakentamisen olosuhteissa.

Paljon lohkoja tarvitaan myös lastauslaitteiden optimaaliseen valintaan. Lisäksi rakennusmateriaalien kuljetusvälineiden valinta riippuu tästä indikaattorista. FBS: tä kuljetetaan yleensä 10 tai 20 titonnikovin avulla.

Säätiön vahvuus ja kestävyys riippuvat monista parametreista, mukaan lukien oikea laskeminen elementtirakenteiden yksittäisten elementtien lukumäärästä ja mitoista. Yksi suosituimmista kellarimallin vaihtoehdoista on betonituotteiden perustuksen luominen.

Tällaisille rakenteille ei ole tarvetta rakentaa muottirakennetta, ja tuotteiden vahva lujuus taataan niiden valmistuksen teknisillä ominaisuuksilla. Valmistusprosessissa oleva betoni on höyrytetty ja värähtelee.

Pohjarakenteiden rakentamisessa heikkoon maaperään perustuslohkot sijoitetaan erityisiin tyynyihin. Tällaiset tuotteet ovat prismojen muotoisia levyjä, jotka voivat merkittävästi vähentää maaperän kuormitusta.

Talotekniikan tukirakenteiden lisäksi tällaisia ​​tuotteita käytetään ylimäärien, luiskien ja aidojen rakentamisessa. GOST, joka säätää lohkojen valmistusta koskevat edellytykset, jotka hyväksyttiin vuonna 1978.

Perusrakenteiden tyypit

FBS ovat suosituimpia. Sitä käytetään asennukseen sekä ulko- että sisäseinien sisäpuolella. Lohkojen tyyppejä on useita:

 • Pituus 238 mm, lohkojen paksuus on 300-600 mm. Kaikilla lohkoilla on sama korkeus, joka on 58 cm.
 • malleja, joiden pituus on 118 mm. Tällaisten lohkojen korkeus on 580 ja 280 mm.
 • Loppukokoonpano. Niiden paksuus on 0,88 m. Paksuus on 30-60 cm ja niiden korkeus on 580 mm.

Vakiotuotteiden tiheys on 2400 kg / kuutiometri.

Tällaiset tuotteet valmistetaan vain tilauksesta. Tästä syystä rakennustyömailla ne ovat melko harvinaisia. Tärkein ominaisuus, joka erottaa ne FBS: stä, on pituussuuntainen lovi, jota käytetään tekniseen viestintään. Tällaiset rakenteet ovat melko lyhyitä - 88 cm, ne voivat olla 40-60 cm leveä, 10 cm: n askel. Tuotteiden korkeus on 58 cm.

FBV: n sekä FBS: n valmistuksessa betonipitoisuus on yli 100 kg / m². katso Materiaalin pakkasvastus on 50 sykliä. Teräsvahvistuksessa käytettiin useita luokkia.

Pohjustuselementtien pisteet

Perustamistuotteista on useita tärkeitä etuja, jotka selittävät niiden käytön suosio:

 • Säätiön asentamiseen käytetty aika pienenee. Pohjan rakentamisen aikana lohkojen avulla sinun ei tarvitse kaataa betoniliuosta muottiin eikä odottaa materiaalin lujuutta.
 • Vakiomitat. Koska perustilohkot on tehty tietystä koosta, on mahdollista laskea, kuinka monta elementtiä tarvitaan säätiön rakentamiseen.
 • Ei tarvitse ostaa kalliita kulutustarvikkeita.
 • Materiaali voidaan valita teknisten tietojen mukaisesti.
 • Pitkä käyttöikä. Jos suoritat lohkojen oikean asennuksen ja noudatat tuotteiden käyttöolosuhteita, tällaiset rakenteet kestävät vähintään 100 vuotta.

Tällaiset edut antavat peruslohkojen luotettavuuden ja kestävyyden.

Arvioidut kustannukset

Säätiön rakenteita käytetään usein siviilien esineiden rakentamiseen. Pienin niistä (FBS-6.3.6) maksaa 500 ruplaa yhdelle elementille. Nämä asiat ovat toisiaan täydentäviä.

Samat tuotteet, joiden pituus on 1,2 m, myydään rakennusmarkkinoilla vähintään 1000 ruplan hintaan. Täysikokoisia tuotteita, joiden paksuus on 30 cm ja pituus 2,4 m, myydään 2100 ruplaa.

Suosituimpia kuluttajia ovat FBS-lohkot, joiden leveys on 60 cm. Asuinrakenteiden rakentamiseen valittu säätiön paksuus.

Tuotteita, joissa on aukkoja, myydään vähemmän aktiivisesti. Tällaiset rakenteet eroavat tavallisesti hinnalla 15% enemmän kuin täyteläiset rakenteet. Tämä johtuu siitä, että tällaisten tuotteiden kaataminen on monimutkaisempaa.

Tehdaslistoilla leikattuja yksiköitä ei ole esitetty. Tällaisen tuotteen hankkimiseksi sinun on tehtävä yksittäinen tilaus.

Usein on olemassa ilmoituksia käytettyjen lohkojen myynnistä. Älä kuitenkaan keskitä niiden alhaisia ​​kustannuksia. On parempi kuulla kokeneita asiantuntijoita. Mestari pystyy arvioimaan oikein tällaisten lohkojen tilan ja antamaan neuvoja hankinnasta.

Laskenta ja muotoilu

Laskelmat tarvittavien elementtien lukumääristä säätiölle ovat varsin yksinkertaisia. Tätä varten sinun on päätettävä säätiön kokonaistilavuudesta ja yhden elementin tilavuudesta. Laskentaprosessissa saat oikeat määrät rakennetuotteita määritetyistä parametreistä.

Sinun ei pitäisi ajatella rakennusten kerrosten lukumäärää. Tehdasyksiköllä on riittävä vahvuus rakentaa talon 5 kerrosta. Tämän rakenteen kannalta kriittisempi on maaperän kunto. On välttämätöntä ottaa huomioon lohkorakenteiden tällainen ominaisuus matalaa lujuutta. Lohkopohjat valmistetaan erilaisilla saumoilla, jotka vaikuttavat sen lujuusominaisuuksiin.

Ennen FBS-lohkojen asennusta valmistetun kaivannon pohjalle, ne kokoavat lujitushihnan. Se aiheuttaa suuren osan maan kuormasta talvella talvella. Luomalla korkeat jalustat ammattilaiset neuvovat tekemään vahvistetun hihnan joka 2 riviä lohkoa.

Lohkojen perustaksi paras on tällainen perusta, joka on maaperä suuren murto-osan hiekasta. Vedenpitäjän on tässä tapauksessa oltava varsin syvä. Koska tällaisia ​​olosuhteita ei käytännössä ole noudatettu, tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa lujittaa grilli.

Säätiön valmistelu

Jotta laatupohjan voi luoda, sinun täytyy kaataa hiekkaa. Tämä kerros toimii tasoitusalustana. Se on yleensä paksuus 15 cm. Talot, jotka rakennetaan ongelmallisille maaperä, jotta voidaan lisätä jalanjälki alueella, vahvistettu betonipyyhkeitä on asennettu lohkojen alle.

Säätiön asettaminen

Tiettyjen standardien mukaan FBS-lohkojen pohjan asennus on kielletty, jos kaivannon pohjassa on lumen tai veden kerros. Siirrä lohkoja vain maanalaisilla laitteilla.

Asenna ensin lohkot tulevaisuuden säätiön kulmiin. Ne on asennettu paikkoihin, joissa sisäseinät liitetään pohjaan. Kun olet tarkistanut ne tasolta, kiristä liitosjohdot näiden elementtien väliin ja asenna väliosat siihen.

Ennen asennusta kaikki tuotteet on puhdistettava perusteellisesti. Betonipuhdistus liitoksille suoritetaan lapion avulla.

johtopäätös

Kun otetaan huomioon nämä perustuslohkojen ominaisuudet, voit turvallisesti valita ne materiaalina laatupohjan luomiseen. Tällaisia ​​tuotteita käytetään asuin- ja teollisuusrakennuksissa.

1. BLOCKS-TYYPIT JA SUUNNITTELU

1.1. Lohkot on jaettu kolmeen tyyppiin:

FBV - kiinteä, jossa on leikkaus hyppääjille ja ohittaminen viestinnästä kellareihin ja teknisiin maanalaisiin;

FBP - ontto (avaa tyhjät aukot).

1.2. Lohkojen muodon ja koon tulisi vastata helvettiin osoitettuja. 1 - 3 ja taulukossa. 1.

Lohkon päämitat, mm

A. Estä 300 mm leveä

B. Lohkot ovat 400, 500 ja 600 mm leveitä

1.3. Lohkojen tunnuksen (merkit) rakenne on seuraava:

Esimerkki lohkotyypistä FBS, pituus 2380 mm, leveys 400 mm ja korkeus 580 mm, valmistettu raskasta betonia:

FBS24.4.6-T GOST 13579-78

Sama, tyyppi FBV, 880 mm pitkä, 400 mm leveä ja 580 mm korkea, kevyestä betonista:

FBV9.4.6-L GOST 13579-78

Sama, kuten FBP, 2380 mm pitkä, 500 mm leveä ja 580 mm korkea, tiheästä silikaattibetonista:

FBP24.5.6 - C GOST 13579-78

1.4. Leimasimet ja raskasbetonin lohkojen ominaisuudet esitetään taulukossa. 2, kevytbetoni - taulukossa. 3, tiheästä silikaattibetonista - välilehtiin. 4.

Asianmukaisella perustelulla sallittiin betonilohkoryhmien käyttö puristuslujuus, jotka eroavat taulukossa 1 esitetyistä. 2 - 4. Samanaikaisesti kaikissa tapauksissa puristuslujuuden omaavan betonin luokka ei saa olla enempää kuin B15 eikä vähintään:

B3.5 - raskaiden ja kevyiden betonilohkojen osalta;

B12,5 - tiheän silikaattibetonin lohkojen osalta.

Huom. Symbolilla betonilohkoryhmien puristuslujuus, jotka eroavat taulukossa luetelluista betoniluokista. 2-4, sinun tulee syöttää sopiva digitaalinen indeksi ennen betonityyppiä.

1.5. Asennussilmukoiden sijainti lohkoissa tulee olla kuten kuvassa 1 on esitetty. 1 - 3. Kiinnityssarvien mallit on esitetty liitteenä.

Sen on sallittava asentaa saranat FBS-tyyppisiin lohkoihin, joiden pituus on 1180 ja 2380 mm 300 mm: n etäisyydellä lohkon päästä ja huuhtele sen ylemmän tason kanssa.

1.3 - 1.5. (Muutettu painos, tarkistus 1).

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

Huom. Lohkojen massaa annetaan raskaalle betonille, jonka keskimääräinen tiheys on 2400 kg / m 3.

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

Huom. Lohkojen massa sekä kiinnityslenkkien merkki on annettu kevytbetonilevyille, joiden keskimääräinen tiheys on 1 800 kg / m 3.

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

Huom. Lohkojen massa sekä kiinnityslenkkien merkit ilmoitetaan tiheän silikaattibetonilohkareille, joiden keskimääräinen tiheys on 2000 kg / m 3.

Pöytä. 2 - 4 (uudistettu versio, versio 1).

Kun käytetään erityisten tartuntalaitteiden lohkojen nostamiseen ja kiinnittämiseen, valmistajan ja asiakkaan ja suunnittelutoimiston välisessä sopimuksessa sallitaan lohkojen valmistus ilman kiinnityslenkkejä.

2. TEKNISET VAATIMUKSET

2.1. Betonin valmistuksessa käytettävien materiaalien on oltava tämän standardin mukaisten teknisten vaatimusten mukaisia ​​ja täytettävä näiden materiaalien sovellettavat standardit tai eritelmät.

2.2. Betonilohkojen todellinen vahvuus (projektin ikä ja karkaisu) on täytettävä GOST 18105: n mukaan määritellyt vaaditut ominaisuudet riippuen rakennuksen tai rakenteen suunnittelua koskevissa asiakirjoissa määritellystä betonin normalisoidusta lujuudesta ja betonin lujuuden todellisesta yhdenmukaisuudesta.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2.3. Hankkeessa on määriteltävä betonilämmönkestävyys ja vedenkestävyys SNiP 2.03.01: n rakenteen ja ilmasto-olosuhteiden mukaan - raskaaseen betoniin ja kevytbetoniin sekä SNiP 2.03.02 - tiheään silikaattiseen betoniin.

2.4. Betoni sekä betonilohkojen valmistukseen tarkoitetut materiaalit, jotka on tarkoitettu käytettäviksi aggressiivisissa ympäristöissä, on täytettävä SNiP 2.03.11: n vaatimukset sekä SNiP 2.03.02: n lisävaatimukset tiheän silikaattibetonin lohkojen osalta.

2.5. Betoniluokitukset puristuslujuudelle, betonilämpötilalle pakkasenkestävyydelle ja vedenkestävyydelle ja tarvittaessa betonin ja materiaalien valmistusta varten (ks. 2.4) on noudatettava lohkojen valmistuksessa annettuja ohjeita.

2.6. Lohkojen toimitus kuluttajalle tulisi tehdä sen jälkeen, kun betoni saavuttaa tarvittavan vapautusvoiman (ks. Kohta 2.2).

2.7. Betonilohkojen normalisoidun vapautusvoiman arvo (prosentteina puristusluokasta) on oltava yhtä suuri kuin:

50 - luokkaan B12.5 ja sitä suurempaan raskaaseen betoniin ja kevytbetoniin;

70 - raskaalle betoniluokalle B10 ja alle;

80 - kevytbetoniluokkaan B10 ja alle;

100 - tiheälle silikaattiselle betonille.

Kun toimitetaan lohkoja vuoden kylmäkaudella, sen annetaan lisätä betonin normalisoitua myyntivoimaa, mutta enintään arvoja (prosentteina puristuslujuusluokasta):

70 - luokan B12.5 tai sitä suuremmalle betonille;

90 - betoniluokalle B10 ja sen alapuolelle.

Betoni nimellislujuuden arvo on otettava GOST 13015.0 -standardin mukaisen rakennuksen tai rakennelman suunnitteluasiakirjojen mukaisesti.

Lohkojen syöttö, jonka betonipuristuslujuus on alhaisempi kuin lujuusluokkaan perustuva lujuus, tehdään edellyttäen, että valmistaja takaa betonin saavuttavan vaaditun lujuuden suunnitteluarvona, joka on määritetty työkoostumuksen betoniseoksesta tehdyistä koekappaleiden testituloksista ja varastoituina olosuhteissa GOST 18105: n mukaan.

2,5 - 2,7. (Muutettu painos, tarkistus 1).

2.8. Kun lohkot vapautetaan kuluttajalle, kevytbetonin kosteuspitoisuus saa olla enintään 12%.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2.9. Lohkojen kiinnityslenkit olisi valmistettava VSt3ps2: n ja Vst3sp2: n suorien luokan A-I kuumavalssatuista sauvahaarukoista tai GOST 5781: n mukaisesta säännöllisestä profiilista Аc-II, tuotemerkistä 10ГТ.

Teräksestä valmistettua VSt3ps2-terästä ei saa käyttää asennettaessa saranat, jotka on suunniteltu nosto- ja asennuslohkoihin alle 40 ° C: n lämpötiloissa.

2.10. Lohkojen suunnittelumittausten poikkeamat eivät saa ylittää, mm:

leveys ja korkeus 8

leikkauskokoja 5

2.11. Lohkon pintaprofiilin poikkeama ei saa ylittää 3 mm: n koko lohkon pituutta ja leveyttä.

2.12. Seuraavat betonipinnan lohkoryhmät on asennettu:

A3 - kasvo, maalattu;

A5 - kasvohoito, joka on suunniteltu viimeistelyyn keraamisilla laatoilla, jotka on pinottu laastikerrokselle;

A6 - kasvojen, erottamaton;

A7 - ei kasvohoito, ei näkyvissä käyttöolosuhteissa.

Lohkojen pintojen laatuvaatimukset - GOST 13015.0: n mukaan.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2.13. (Ei sisälly, tarkistus 1).

2.14. Betonilohkoissa, jotka on otettu sek. 3, ei sallita halkeamia, lukuun ottamatta paikallista pinnan kutistusta, jonka leveys ei saa olla yli 0,1 mm raskaiden ja tiheän silikaattibetonin tölkissä ja 0,2 mm kevytbetonilevyissä.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2.15. Kiinnityssaranat on puhdistettava betonikammiosta.

3. HYVÄKSYMINEN

3.1. Lohkojen hyväksyminen olisi tehtävä erissä GOST 13015.1: n ja tämän standardin vaatimusten mukaisesti.

3.2. Jatkuvien testien tulosten perusteella on tehtävä lohkojen hyväksyminen pakkasenkestävyydelle ja betonin vedenkestävyydelle, kevytbetonin kosteuden karkaisu, sekä aggressiivisen iskutilanteessa käytettäväksi tarkoitettujen betonilohkojen veden absorptioon.

3.3. Betonointestaus vedenpitävyydelle ja lohkojen veden absorptioille, joihin nämä vaatimukset on määrätty, tulee suorittaa vähintään kerran 3 kuukauden välein.

3.4. Kevytbetonin päästö kosteutta on seurattava vähintään kerran kuukaudessa kolmen valmiin lohkon otosten näytteiden testauksen tulosten perusteella.

Todellisen lämpötilaveden kosteuden arviointi olisi suoritettava kunkin valvotun yksikön tarkastuksen tulosten perusteella siitä otettujen näytteiden kosteuden keskiarvosta.

3.5. Lohkojen hyväksyminen betonivahvuuden suhteen (betoniluokka puristuslujuuden ja ajallisen lujuuden suhteen), kokoonpanovien saranoiden noudattaminen tämän standardin vaatimusten kanssa, geometristen parametrien tarkkuus, teknisten halkeamien leveys ja lohkojen betonipinnan luokka olisi tehtävä hyväksymistestien tulosten perusteella.

3.6. Lohkojen hyväksyminen geometristen parametrien tarkkuuden, betonipinnan luonteen ja teknisten halkeamien aukon leveyden mukaan on suoritettava näytteenoton tulosten perusteella.

3.7. Lohkojen hyväksyminen kiinnityslenkkien läsnäololle, merkkien ja merkkien oikea soveltaminen on suoritettava jatkuvalla valvonnalla, jossa lohkojen hylkääminen on vioittunut määritettyjen indikaattoreiden mukaisesti.

Sec. 3. (tarkistettu painos, tarkistus 1).

4. VALVONTAMENETELMÄT JA TESTIT

4.1. Betonin puristuslujuus on määritettävä GOST 10180: n mukaisesti sarjaan näytteitä, jotka on valmistettu betonimassasta, joka on valmistettu ja joka on varastoitu GOST 18105: n asettamissa olosuhteissa.

Testattaessa lohkoja rikkomattomilla menetelmillä betonin todellinen puristusmomentti on määritettävä GOST 17624: n mukaisella ultraäänitekniikalla tai GOST 22690: n mukaisilla mekaanisilla toimilaitteilla sekä muilla menetelmillä, jotka on määritelty betonin testausmenetelmillä.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

4.2. (Ei sisälly, tarkistus 1).

4.3. Jäätyvastuksen mukainen betonipitoisuus on määritettävä GOST 10060: n mukaisesti.

4.4. Betonilohkojen vedenpitävyys olisi määritettävä GOST 12730.0: n ja GOST 12730.5: n mukaisesti työkoostumuksen betoniseoksesta tehtyjen näytteiden sarjana.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

4.4.1. (Ei sisälly, tarkistus 1).

4.5. Betonilohkojen veden absorptio, joka on suunniteltu käytettäväksi aggressiivisessa ympäristössä, on määritettävä GOST 12730.0: n ja GOST 12730.3: n vaatimusten mukaisesti sarjaan näytteitä, jotka on valmistettu betonimassasta valmistetun koostumuksen joukosta.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

4.6. (Ei sisälly, tarkistus 1).

4.7. Kevyen betonin kosteus määritetään GOST 12730.0: n ja GOST 12730.2: n mukaisesti testaamalla näytteitä, jotka on otettu valmiista lohkoista.

Kustakin lohkosta olisi otettava vähintään kaksi näytettä.

Betonilohkojen kosteuspitoisuus voidaan määrittää käyttäen GOST 21718: n mukaista dielektristä menetelmää.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

4.8. Lohkojen suoraa, poikkileikkausta, teknisten halkeamien aukon leveyttä, onteloiden, virtausten ja lähellä betonilohkojen mittoja ja poikkeamia on tarkastettava GOST 26433.0: n ja GOST 26433.1: n määrittelemillä menetelmillä.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

5. MERKINTÄ, SÄILYTTÄMINEN JA KULJETUS

5.1. Lohkojen merkitseminen - GOST 13015.2: n mukaisesti.

Etikettien ja merkkien merkitseminen tulee kohdistaa laitteen sivupintaan.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

5.2. Lohkot on varastoitava pinoihin lajiteltuna tuotemerkillä ja erällä ja sijoitettava lähelle toisiaan.

Lohkojen pinon korkeuden tulisi olla enintään 2,5 m.

5.3. Jokaisen lohkon säilytyksen ja kuljetuksen aikana on sijoitettava tiivisteet, jotka sijaitsevat pystysuorassa lohkojen rivien välissä.

Alareunan alapuolella oleva vuoraus on sijoitettava tiukkaan, huolellisesti sijoitettuun pohjaan.

5.4. Tyynyjen paksuuden on oltava vähintään 30 mm.

5.5. Kuljetuksen aikana lohkot on kiinnitettävä tiukasti syrjäyttämiseen.

Pinoiden korkeus kuljetuksen aikana asetetaan ajoneuvojen kantokyvyn ja sallitun kuormituksen mukaan.

5.6. Lohkojen lastaaminen, kuljettaminen, purkaminen ja varastointi olisi toteutettava sellaisten toimenpiteiden mukaisesti, joilla estetään niiden vahingoittuminen.

5.7. Kuluttajalle toimitettavien yksiköiden laatua koskevan asiakirjan vaatimukset - GOST 13015.3 mukaisesti.

Lisäksi betonin betonin laatu ja paleltumiskestävyys on merkittävä asiakirjoihin lohkojen laadusta sekä betonin veden imeytymisestä (jos nämä indikaattorit on määritelty lohkojen tuotannossa).

(Muutettu painos, tarkistus 1).

6. VALMISTAJAN TAKUUT

6.1. Valmistajan on varmistettava, että toimitetut yksiköt noudattavat tämän standardin vaatimuksia, kun taas kuluttaja noudattaa standardin mukaisten yksiköiden kuljetussääntöjä, käyttöehtoja ja varastointia.

LIITE

Erittely ja teräksen valinta yhdelle kokoonpanosilmukalle

GOST 13579-78 * "Betonilohkot kellari seinille. Tekniset olosuhteet

Standardia sovelletaan raskaaseen betoniin valmistetuista lohkoista sekä kevyestä ja tiheästä silikatiitasta, jonka keskimääräinen tiheys on vähintään 1 800 kg / m3 ja joka on tarkoitettu kellari seinille ja teknisille maanalaisille rakennuksille. Kiinteitä lohkoja voidaan käyttää säätiöihin.

UNIONIN VALTIONSÄÄNNÖT SSR

BLOCKS CONCRETE FOR WALLS CELLARS

Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitea

UNIONIN VALTIONSÄÄNNÖT SSR

BLOCKS CONCRETE FOR WALLS CELLARS

Betonielementit kellareille. Tekniset olosuhteet

Tämä standardi koskee raskaaseen betoniin valmistettuja lohkoja sekä kevyesti ja tiheä silikaattilattia, jonka keskimääräinen tiheys on vähintään 1,800 kg / m 3 ja joka on tarkoitettu kellari-seiniin ja teknisiin maanalaisiin rakennuksiin. Kiinteitä lohkoja saa käyttää perustuksiin.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

1. TYYPIT ICONSTRUCTION BLOCKS

1.1. Lohkot on jaettu tyyppiin:

FBV - kiinteä, jossa on leikkaus hyppääjille ja kulkeva viestintä kellareihin ja teknisiin maanalaisiin;

FBP - ontto (avoimella ontto).

1.2. Lohkojen muodon ja koon on vastattava kuvassa 2 esitettyjä. 1-3 ja taulukossa. 1.

Lohkon päämitat, mm

A. Blockshiren 300 mm

B. Lohkot ovat 400, 500 ja 600 mm leveitä

1.3. Lohkojen tunnuksen rakenne on seuraava:

Ensisijainen merkintälohkotyyppi FBS, pituus 2380 mm, leveys 400 mm ja korkeus 580 mm, raskas betoni:

Sama, tyyppi FBV, pituus 880 mm, leveys 400 mm ja korkeus 580 mm kevyestä betonista:

Sama, kuten FBP, 2380 mm pitkä, 500 mm leveä ja 580 mm korkea, tiheästä silikaattibetonista:

FBP24.5.6-GOSS 13579-78

1.4. Leimasimet ja raskasbetonin lohkojen ominaisuudet esitetään taulukossa. 2, kevytbetoni - taulukossa. 3, tiheästä silikaattibetonista - taulukossa. 4.

Asianmukaisella perustelulla sallittiin sellaisten betoniluokkien käyttäminen, joiden puristuslujuus oli eri kuin taulukossa esitetyt. 2 - 4. Tässä tapauksessa kaikissa tapauksissa puristuslujuuden omaavan betonin luokka on enintään B15 eikä vähintään:

B3.5 - kevyiden ja kevyiden betonilohkojen osalta;

B12,5 - tiheän silikaattibetonin lohkojen osalta.

Huom. Symboli betonilohkoryhmien puristuslujuuksista, jotka eroavat taulukossa olevista. 2-4, sinun on syötettävä sopiva digitaalinen indeksi ennen betonityyppiä.

1.5. Asennussilmukan sijainti lohkoissa pitää olla helvetissä määritelty. 1 - 3. Asennussilmukoiden rakentaminen on esitetty liitteessä.

Asennussilmukoita saa asentaa FBS-tyyppisiin lohkoihin, joiden pituus on 1180 ja 2380 mm 300 mm: n etäisyydellä lohkopäistä ja huuhtele sen ylemmän tason kanssa.

1.3 - 1.5. (Muutettu painos, tarkistus 1).

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

Huom. Massalohkoja annetaan vakioille, joiden keskimääräinen tiheys on 2400 kg / m 3.

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

Huom. Lohkojen massa sekä kiinnityslenkkien merkki on annettu kevytbetonilevyille, joiden keskimääräinen tiheys on 1800 kg / m 3.

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

Huom. Massalohkoja ja kiinnityslenkkien merkkejä annetaan tiheän silikaattibetonin lohkareille, joiden keskimääräinen tiheys on 2000 kg / m 3.

Pöytä. 2 - 4 (uudistettu versio, versio 1).

Kun käytetään erityisten tartuntalaitteiden lohkojen nostamiseen ja kiinnittämiseen, valmistajan, kuluttajan ja projektitoimiston sopiessa on mahdollista valmistaa lohkoja ilman kiinnityslenkkejä.

2. TEKNISET VAATIMUKSET

2.1. Betonin valmistuksessa käytettävien materiaalien on oltava tämän standardin mukaisten teknisten vaatimusten mukaisia ​​ja täytettävä näiden materiaalien sovellettavat standardit tai eritelmät.

2.2. Betonilohkojen todellinen vahvuus (projektin ikä ja karkaisu) on täytettävä GOST 18105: n mukaiset vaatimukset, riippuen rakennuksen tai rakenteen suunnittelutietojen mukaisesta betonin normalisoituneesta lujuudesta ja betonin lujuuden todenmukaisuudesta.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2.3. Rakenteiden rakenteiden ja ilmastollisten olosuhteiden mukaan SNiP 2.03.01: n mukaan - raskaaseen betoniin ja kevytbetoniin ja SNiP 2.03.02 - tiheäksi silikaattiselle betonille on määritettävä betonilämmönkestävyys ja vedenkestävyys.

2.4. Betoni sekä aggressiivisessa ympäristössä käytettävien betonilohkojen valmistuksessa käytettävät materiaalit on täytettävä SNiP 2.03.11: n vaatimukset sekä SNiP 2.03.02: n lisävaatimukset tiheän silikaattibetonin lohkoille.

2.5. Betoni-, puristus- ja vesitiivis-betonit sekä tarvittaessa betonin ja materiaalien valmistusta koskevat vaatimukset (ks. 2.4) on täytettävä lohkojen valmistusta koskevien määräysten mukaiset rakenteet.

2.6. Lohkojen toimitus kuluttajalle olisi tehtävä sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut tarvittavan vapautusvoiman (ks. Kohta 2.2).

2.7. Betonilohkojen nimellislähtölujuuden (prosentteina lujuusluokasta, puristuksesta) tulee olla yhtä suuri kuin:

50 - luokkaan B12.5 ja sitä suurempaan raskaaseen betoniin ja kevytbetoniin;

70 - raskaalle betoniluokalle B10 ja alle;

80 - kevytbetoniluokkaan B10 ja alle;

100 - tiheälle silikaattiselle betonille.

Lohkojen toimituksen jälkeen kylmäkauden aikana voidaan lisätä betonin normalisoitua myyntivoimaa, mutta enintään arvoja (prosentteina puristuslujuusluokasta):

70 - betoniluokalle B12.5 ja edellä;

90 - betoniluokalle B10 ja sama.

Nimelliskohteen betonivahvuuden arvo on otettava GOST 13015.0: n vaatimusten mukaisesti tietyn rakennuksen tai rakenteen suunnittelutietojen mukaisesti.

Lohkojen, joiden lujuusluokkaan kuuluvan lujuuden omaavien betonipäästöjen lujuus on puristettu, puristetaan edellyttäen, että valmistaja takaa, että betonilohkot saavuttavat tarvittavan lujuuden suunnitteluarvona, joka on määritetty testaamalla GOST 18105 -standardin mukaisesti varastoitua betonia ja työkoostumusta.

2,5 - 2,7. (Muutettu painos, tarkistus 1).

2.8. Kun lohkot vapautetaan kuluttajalle, kevytbetonin kosteuspitoisuus saa olla enintään 12%.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2.9. Lohkojen kiinnityslenkit olisi valmistettava sileiden luokan A-I mokkien VSt3ps2 ja Vst3sp2 kuumavalssatuista sauvojen vahvisteista tai GOST 5781: n mukaisesta säännöllisestä profiilista Ac-II, merkki 10GT.

Teräksestä varustettua markVSt3ps2-armeeria ei saa käyttää asennettaessa saranat, jotka on suunniteltu nosto- ja asennuslohkoihin alle 40 ° C: n lämpötiloissa.

2.10. Suunnittelukokojen poikkeamat eivät saa ylittää, mm:

leveys ja korkeus 8

leikkauskokoja 5

2.11. Lohkon pintojen profiilin suoruuden ei tulisi ylittää 3 mm lohkon koko pituudelta ja leveydeltä.

2.12. Seuraavat betonipinnan lohkoryhmät on asennettu:

A3 - kasvo, maalattu;

A5 - kasvohoito, joka on suunniteltu keraamisten laattojen viimeistelyyn, kerrostetaan kerrokselle;

A6 - kasvojen, erottamaton;

A7 - epäsymmetria, ei näkyvissä käyttöolosuhteissa.

Lohkopintojen laatuvaatimukset - GOST 13015.0: n mukaan.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2.13. (Ei sisälly, tarkistus 1).

2.14. Betonilohkoissa, jotka on otettu Sec. 3, ei sallita halkeamia, lukuun ottamatta paikallisia pintakarkotettavia, joiden leveys ei saa olla yli 0,1 mm raskaiden ja tiheän silikaattibetonin tölkissä ja 0,2 mm kevytbetonilevyissä.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2.15. Kiinnityssaranat on puhdistettava betonikammiosta.

3. HYVÄKSYMINEN

3.1. Lohkojen hyväksyminen olisi tehtävä erissä GOST 13015.1: n ja tämän standardin vaatimusten mukaisesti.

3.2. Jatkuvien testien tuloksiin on tehtävä hyytelevyjen ja vedenkestävyyden lohkojen hyväksyminen, kevytbetonin kosteuden karkaisu sekä betonilohkojen veden absorptio, jotka on suunniteltu toimimaan aggressiivisessa altistumisasteessa.

3.3. Betonimustestit lattian vedenpitävyys ja veden absorptio, joihin nämä vaatimukset on määrätty, on tehtävä vähintään joka kolmas kuukausi.

3.4. Kevytbetonin päästö kosteutta on seurattava vähintään kerran kuukaudessa kolmeen valmiiseen lohkoon otettujen näytteiden testauksen tulosten perusteella.

Todellisen ajallisen kosteuden arviointi olisi suoritettava kunkin tarkastetun yksikön tarkastuksen tulosten perusteella siitä otettujen näytteiden kosteuden keskiarvon perusteella.

3.5. Lohkojen hyväksyminen betonivahvuusindikaattoreille (betoniluokka puristuslujuuteen ja karkaisukestävyyteen), standardin vaatimusten mukaisten kokoonpanosilmukoiden vaatimustenmukaisuus, geometristen parametrien tarkkuus, teknisten halkeamien leveyden ja lohkojen betonipinnan luokat olisi tehtävä hyväksymistestien tulosten perusteella.

3.6. Lohkojen hyväksyminen geometristen parametrien tarkkuusindikaattoreille, teknisten halkeamien luokat betonipinnalle ja leveydelle on tehtävä selektiivisen kontrollin tulosten mukaan.

3.7. Lohkojen hyväksyminen asennussilmukoiden asennusta varten, merkintämerkkien oikea soveltaminen sisäpuolelta olisi tehtävä jatkuvalla valvonnalla, kun lohkojen hylkääminen on vioittunut määritettyjen indikaattoreiden mukaisesti.

Sec. 3. (tarkistettu painos, tarkistus 1).

4. VALVONTA- JA TESTAUSMENETELMÄT

4.1. Betonin puristuslujuus olisi määritettävä GOST 10180: n mukaisesti sarjaan näytteitä, jotka on valmistettu betonimassasta ja jotka on säilytetty GOST 18105: n mukaisissa olosuhteissa.

Testattaessa lohkareilla tuhoavia menetelmiä betonin todellinen puristuslujuus määritetään GOST 17624 -standardin mukaisella tai GOST 22690 -standardin mukaisella mekaanisella menetelmällä sekä muilla menetelmillä, jotka on asetettu betonien testausmenetelmille.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

4.2. (Ei sisälly, tarkistus 1).

4.3. Jäätymisenesteen brändi on määritettävä GOST10060: n mukaan.

4.4. Betonilohkojen vedenpitävyys olisi määritettävä GOST 12730.0: n ja GOST 12730.5: n mukaisesti työkoostumuksen betoniseoksesta tehtyjen näytteiden sarjasta.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

4.4.1. (Ei sisälly, tarkistus 1).

4.5. Betonilohkojen veden absorptio, joka on suunniteltu käytettäväksi aggressiivisessa ympäristössä, on määritettävä GOST 12730.0: n ja GOST12730.3: n vaatimusten mukaisesti sarjasta näytteitä, jotka on valmistettu betoniseoksesta valmistetusta koostumuksesta.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

4.6. (Ei sisälly, tarkistus 1).

4.7. Kevyen betonin kosteus määritetään GOST 12730.0: n ja GOST 12730.2: n mukaisesti testaamalla näytteitä, jotka on otettu valmiista lohkoista.

Kustakin yksiköstä olisi otettava vähintään kaksi näytettä.

Betonilohkojen kosteuspitoisuus voidaan määrittää käyttäen GOST 21718: n mukaista dielektristä menetelmää.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

4.8. Lohkojen suoruuden, asennussilmukoiden asento, teknisten halkeamien aukon leveys, säiliöiden, virtausten ja betonilohkojen mitat on tarkastettava GOST 26433.0: n ja GOST 26433.1: n määrittelemillä menetelmillä.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

5. MERKINTÄ, SÄILYTTÄMINEN JA KULJETUS

5.1. Lohkojen merkitseminen - GOST 13015.2: n mukaisesti.

Iznaki-merkinnät tulee kiinnittää laitteen sivupintaan.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

5.2. Lohkot on säilytettävä vaa'alla, jotka lajitellaan tuotemerkillä ja erällä ja sijoitetaan lähelle toisiaan.

Lohkojen pinon korkeuden tulisi olla enintään 2,5 m.

5.3. Jokaisen lohkon säilytys ja kuljetus on asetettava tiivisteisiin, jotka sijaitsevat pystysuorassa lohkojen rivien välissä.

Alareunan alapuolella oleva vuoraus on sijoitettava tiukkaan, huolellisesti sijoitettuun pohjaan.

5.4. Tiivistyksen paksuuden on oltava vähintään 30 mm.

5.5. Lohkojen kuljetuksen on oltava tiukasti kiinni siirrettäessä.

Esikuljetuksen pinon korkeus asetetaan riippuen ajoneuvojen kuorman kantavuudesta ja sallittavasta kuormitusmittauksesta.

5.6. Lohkojen lastaaminen, kuljettaminen, purkaminen ja varastointi olisi toteutettava toimenpiteiden noudattamatta jättämisen estämättä.

5.7. Kuluttajalle toimitettavien yksiköiden laatua koskevat vaatimukset GOST 13015.3 mukaan.

Lisäksi lohkojen laatua koskevassa asiakirjassa on annettava lohkojen laadun frost resistance- ja waterresistance-ominaisuuksien sekä betonin vedenkeräyksen (jos nämä indikaattorit on määritelty lohkojen tuottamisessa).

(Muutettu painos, tarkistus 1).

6. VALMISTAJAN TAKUU

6.1. Valmistajan on taattava toimitettujen yksiköiden olevan tämän standardin vaatimusten mukaisia, jos kuluttaja noudattaa standardin mukaisia ​​lohkojen kuljetussääntöjä, käyttöehtoja ja varastointia.

LIITE

Yhden asennussilmukan määrittely ja valinta

GOST estää fbs

BLOCKS CONCRETE FOR WALLS CELLARS

Betonielementit kellareihin. tekniset tiedot

MKC 91.080.40
OKP 58 3500

Esittelypäivämäärä 1979-01-01

2. Hyväksyttiin ja otettiin käyttöön Neuvostoliiton valtiokomitean päätöslauselma päätöslauselmasta 12/30/77 N 234

3. VZAMEN GOST 13579-68

4. VIITTAUSSÄÄNNÖKSET TEKNISET ASIAKIRJAT

Viitetiedot, joihin viitataan

2,7, 2,12, 3,1, 4,8, 5,1 ja 5,7

5. EDITION (lokakuu 2005) ja marraskuussa 1985 hyväksytty tarkistus 1 (ICS 3-86)

1. BLOCKS-TYYPIT JA SUUNNITTELU

1. BLOCKS-TYYPIT JA SUUNNITTELU

1.1. Lohkot on jaettu kolmeen tyyppiin:

1.2. Lohkojen muodon ja koon tulisi vastata kuviossa 1-3 ja taulukossa 1 esitettyjä.

Kuva 1. FBS-tyyppiset lohkot


300 mm leveät lohkot

Kuva 2 FBV-tyyppiset lohkot

Kuva 3 FBP-tyyppiset lohkot

Lohkon päämitat, mm

300; 400; 500; 600

300; 400; 500; 600

1.3 Lohkojen tunnuksen rakenne on seuraava:

Lohkon koko decimetrissä: pituus (pyöristetty)

Betonityyppi: raskas - T; huokoisista aggregaateista (sardeldittibetoni) - P; tiheä silikaatti - C

Tämän standardin nimeäminen


Esimerkki lohkotyypistä FBS-pituus 2380 mm, leveys 400 mm ja korkeus 580 mm, joka on tehty raskasta betonia:

FBS24.4.6-T GOST 13579-78


Samaa tyyppiä oleva FBV, jonka pituus on 880 mm, leveys 400 mm ja korkeus 580 mm, betonista valmistettu huokoisilla aggregaatteilla (laajennettu savibetoni):

FBV9.4.6-P GOST 13579-78


Samaa tyyppiä oleva FBP, jonka pituus on 2380 mm, leveys 500 mm ja korkeus 580 mm, valmistettu tiheästä silikaattitasosta:

FBP24.5.6-S GOST 13579-78


Huom. Sen on sallittava valmistaa ja käyttää louhosia, joiden pituus on 780 mm (ylimääräinen) ja joka on hyväksytty tyypillisiin rakennushankkeisiin, jotka on hyväksytty tammikuun 1. päivään 1997, näiden hankkeiden voimassaoloaikana.

1.4. Raskasbetonilohkojen arvot ja ominaisuudet on esitetty taulukossa 2 taulukon 3 mukaisesta laajennetusta savea betonista ja tiheästä silikaattibetonista taulukossa 4.

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

1.5. Kiinnityslevyjen sijainti lohkoissa tulee olla kuten kuvassa 1-3 on esitetty. Asennussilmukoiden suunnittelu on lisäyksessä.

1.4, 1.5. (Modified edition, versio N 1).

2. TEKNISET VAATIMUKSET

2.1. Betonin valmistuksessa käytettävien materiaalien on oltava tämän standardin mukaisten teknisten vaatimusten mukaisia ​​ja täytettävä näiden materiaalien sovellettavat standardit tai eritelmät.

2.2. Betonilohkojen todellinen vahvuus (projektin ikä ja karkaisu) on täytettävä GOST 18105: n mukaan määritellyt vaaditut ominaisuudet riippuen rakennuksen tai rakenteen suunnittelua koskevassa dokumentaatiossa määritellystä betonin normalisoituneesta lujuudesta ja betonin lujuuden todellisen yhdenmukaisuuden indikaattoreista.

2.3. Hankkeessa on määriteltävä betonilämmönkestävyys ja vedenkestävyys, riippuen rakenteen rakenneolosuhteista ja ilmastollisista olosuhteista SNiP 2.03.01: n mukaan raskaaseen betoniin ja sardeldittibetoniin sekä tiheään silikaattibetoniin CH 165.

2.4. Betoni sekä betonilohkojen valmistukseen tarkoitetut materiaalit, jotka on tarkoitettu käytettäväksi aggressiivisissa ympäristöissä, on täytettävä SNiP 2.03.11: n vaatimukset sekä CH 165: n lisävaatimukset tiheän silikaattibetonin lohkojen osalta.

2.5. Betoniluokitukset puristuslujuudelle, betonilämpötilalle pakkasenkestävyydelle ja vedenkestävyydelle sekä tarvittaessa betonin ja materiaalien valmistusta koskevat vaatimukset (ks. S.2.4) on täytettävä lohkojen valmistuksessa annetuissa määräyksissä määritellyt mallit.

2.6. Lohkojen toimittaminen kuluttajalle olisi tehtävä sen jälkeen, kun betoni saavuttaa tarvittavan vapautusvoiman (lauseke 2.2).

2.7. Betonilohkojen normalisoidun vapautumislujuuden arvo prosentteina puristuslujuusluokasta olisi otettava huomioon:

50 - raskaaseen betoniin ja keramiittibetoniin B 12,5 ja korkeammalle;

70 " "luokka B 10 ja alle;

80 "keramsit" 10 "

100 "paksuinen silikaattibetoni.

70 - betoniluokan B 12,5 ja sitä korkeammalle;

90 " "B 10 ja alle.

2,5-2,7. (Modified edition, versio N 1).

2.8. Kun lohkojen vapauttaminen kuluttajalle kosteuspitoisuudella ei saa ylittää 12%.

2.9. Lohkojen kiinnityslenkit olisi valmistettava GOST 5781: n mukaisten brändien VSt3ps2 ja Vst3sp2 sujuvan luokan A-I kuumavalssatuista tangon vahvistamisesta tai GOST 5781 -tuotteen mukaisen tuotemerkin 10-G: n säännöllisestä profiilista Ac-II.

2.10. Poikkeamat millimetreinä lohkokoot eivät saa ylittää:

Säätiö estää FBS- ja GOST-standardit


Peruslohkot ovat yksi suosituimmista betonituotteista, jotka on valmistettu. Käytännössä PBS löytyy rakennusprojekteista rakennusten perustuksiin, kellareihin ja kellareihin. On syytä harkita, että asennuksen aikana on tarpeen säätää haudan syvyyttä, jotka vaikuttavat pohjan lujuuteen. Peruslaitteita, riippumatta huoneen lattiatilanteesta, voidaan asentaa sekä pohjaan että pieniin rakennuskomponentteihin. Materiaalin suorituskykyä ja laatua säätelee GOST 13579 - 85 ja GOST 13579 - 78. Puhumme FBS: n ominaisuuksista artikkelissamme.

FBS: n käsite

PBS on kestävä ja luotettava materiaali, jota käytetään sekä yksityisessä että kaupallisessa rakentamisessa. Tällaisia ​​lohkoja houkuttelee keskivertokuluttaja asuntojen rakentamiseen liittyvänä materiaalina. Tässä lyhennelmässä on seuraava dekoodaus: perustuslohkot ovat seinämää. Taloudellisempaa ja käytännöllisempää materiaalia ei nykyään ole olemassa.

Nämä tuotteet on valmistettu sementistä M 50 yläpuolella, jolla on suuri lujuus ja vastustuskyky pakkaselta. Tuotanto tapahtuu kaatamalla ne muotoihin, joista FBS: n mitat hylätään. On huomattava, että nämä vaatimukset on määritelty GOST 13579: n 78 ja 85 artiklassa.

Lohkoominaisuudet

Oikean valinnan tekemiseksi sinun tarvitsee tietää kaikki yksityiskohdat edut ja haitat. Toiminnan eduista on eriteltävä seuraavat ominaisuudet:

 • Korkea lujuus, kestävyys ja muodonmuutoskyky;
 • Säätöblokit eivät ole alttiita biologiselle ympäristölle, nimittäin sellaisia ​​menetelmiä kuin muotti, sienet ja muut bakteerityypit;
 • Kestää huurua;
 • Siinä on korkeat ympäristönormit;
 • Valtava valikoima, joka erottuu FBS: n koosta ja muodosta.

Valmistus tekniikka

Jos katsomme PBS: n luomisen tekniikkaa, tänään on olemassa useita vaihtoehtoja niiden valmistamiseksi. Lähestymisvalinta riippuu betonista täyteaineesta. Joten markkinoilla löytyy tällaisia ​​menetelmiä:

 • Kevytrakenteiset tai silikaattimallit. Tiheys on 1800 kg kuutiometriä kohden. m, ja määrittää lohkojen painon koon.
 • Korkealaatuisesta betonista valmistetut tukilohkot;
 • Sementtilohko M 100 on yksi halvimmista luokista.

GOST: n mukaan 78 PBS: ää tulisi pilkata erityisillä muodoilla tai lyhytaikaisen strippausmenetelmän avulla. Toiselle menetelmälle on tunnusomaista poikkileikkaus, trapezoidinen muoto. On huomattava, että sementin lisäksi pehmittimet ja lisäaineet sisältyvät lohkoihin.

Varoitus! Kaikki tehtiin, ja rakenteet ja niiden koot määräytyvät standardien mukaan.

Mitat ja merkinnät

Tiheyden, roiskeenkestävyyden lisäksi lohkojen koko on erittäin tärkeä rakenteen painolle. Määritä arvo, jonka haluat laskea talon pohjan pinta-alan, seinien ja lattioiden paksuuden.

Varoitus! Vakiot ja suosituimmat ovat suorakulmaiset ja kuutioiset lohkomallit (6).

Jos päätät ostaa perustakomponentit, sinun on tarkasteltava etikettiä, jossa jokaisella hahmolla on oma arvo. Esimerkiksi lohkot 6-4-6 keskimääräinen korkeus, pituus ja leveys. On huomattava, että 6 tarkoittaa 60 cm tai 0,6 metriä.

Lohkojen käyttämistä koskevat yhteiset piirteet

Ennen kuin aloitat laskemisen, sinun on tehtävä geodeettinen analyysi maaperästä, joka tarkistaa, onko se yhteensopiva projektisuunnitelman kanssa. Sitten tämä organisaatio antaa luvan ostaa ja edelleen asentaa lohkot. Loppujen lopuksi kussakin maaperityypissä on tiettyjä FBS-tyyppejä. Vieras. 78 sisältää luettelon vaatimuksista ja suosituksista eri maatyypeille:

 • Jos alueella on hiekkapohjaisia ​​maaperä, lohkot on asennettava läpimitaltaan 0,7 metriin asti;
 • Rikkakoneen pinnalle olisi päinvastoin syytä sijoittaa FBS;
 • Maaperä, jossa on savipitoisuus, sinun on valittava kestävimmät mallit, esimerkiksi FBS 24.

Varoitus! Tällaisilla laitteilla kellarin tilan todellinen rakenne, joka voidaan myös lämmittää.

Tässä artikkelissa kuvataan säätiön lohkosuunnittelua, jota pidetään nykyään yhtenä suosituimmista säätiön rakentamistekniikoista. Tutkimme myös esivalmistettujen elementtien, kokojen, tuotannon ja merkitsemisen ominaispiirteiden tyypit. Toivon, että annetut tiedot ovat käytännössä hyödyllisiä.