Hiekka- ja sementtiseosten ominaisuudet - DSP-kulutus

Rakennusteollisuudessa kuivia sekoituksia kysytään lähes kaikissa suurissa teknisissä vaiheissa. Usein niitä käytetään korjausprosessissa (restaurointi). Tietyn koostumuksen spesifisyys määräytyy suurelta osin sideaineen tyypin mukaan. Tämän artikkelin aiheena ovat sementti-hiekkaseokset - niiden tyypit, ominaisuudet ja tuotteiden arvioitu hinta. DSP: iä koskevat yleiset eritelmät on kuvattu GOST 31357: ssa vuodelta 2007.

Tällaisten koostumusten pääkomponentit ovat hiekka ja sementti. Numerolla "M" tarkoitetaan kuormaa (kg / cm2), jota karkaistu kerros voi kestää. On pidettävä mielessä, että tämä indikaattori on suuntaa-antava, koska se riippuu paljon sellaisista tekijöistä kuin seoksen valmistuksen oikeellisuus seoksesta, työstöteknologian noudattamisesta ja useista muista. Esimerkiksi DSP-merkin M150 osalta se on suunnilleen yhtä suuri kuin 150 kg / cm2.

 • Koostumus ja mittasuhteet. Joissakin DSP: issä (esimerkiksi M100, M150) ei pitäisi olla orgaanisia epäpuhtauksia.
 • Kyky säilyttää vettä (GOST määrittelee vähintään 90%).
 • Jäätymisvastus (sykleinä ilmaistuna).
 • Aseta aika.
 • Kerroksen kerroin (ei saa olla ˃ 10).
 • Sementti-hiekkaseoksen kulutus 1 m2: a kohti.
 • Käytetyn kerroksen paksuus.

1. Jos myyntiin on samankaltaisia ​​ominaisuuksia sisältäviä seoksia, ennen kuin hankit tietyn koostumuksen, sinun on analysoitava kahden viimeisen indikaattorin - paksuuden ja virtausnopeuden (kg / m2) suhde. Käytäntö osoittaa, että usein DSP: n osto korkeammalla hinnalla kokonaisuutena on kustannustehokas.

2. Valmistajan ilmoittama kulutus, joka on m2, on tarkoitettu ammattilaiselle ja korkealle. Siksi, kun arvioidaan DSP: n ostamisen mahdollista toteutettavuutta, otetaan tämä huomioon myös. Kipsin, laastin tai muurauslasten todellinen kulutus on noin 8-12% enemmän.

laji

Käytetään sementti-hiekkakäsittelyratkaisujen valmistukseen. Sen pääkomponenttien lisäksi siinä on kalkkia. Koska sementin osuus pienenee, M100 on edullisempi. Tällaisia ​​koostumuksia, lukuun ottamatta kipsiä, käytetään pohjan tasoittamiseen ja pienempien puutteiden poistamiseen pinnoilta (halkeamat, halkeamat, murtumat).

Tätä tuotemerkkiä pidetään yleismaailmana ja sitä käytetään erilaisten teknisten toimintojen suorittamiseen. Sementti-hiekkaseos M150 sopii yhtä hyvin kipsi- ja muurauskoostumusten valmistukseen. Sitä käytetään laattojen valmistuksessa, erilaisissa korjauksissa. Periaatteessa jokapäiväisessä elämässä M150-brändi useimmissa tapauksissa korvaa muut. Jos määrität oikein sementtilietteen halutut ominaisuudet, muuttamalla komponenttien suhdetta on mahdollista saavuttaa parannus lopullisen tuotteen tietyissä ominaisuuksissa. Näiden yhdisteiden kysyntään vaikuttavat myös niiden hyväksyttävät kustannukset.

 • Suositeltava kerrospaksuus (mm) - 5 - 50.
 • Kulutus per m2 - noin 16,5 kg (1 cm).
 • Aika (tunti): sementtiseoksen asetus - 2, karkaisu - 24.

Kun olet valmis muurauslaasti 150, sinun täytyy nähdä, mitä lisäaineita sen koostumus on. Esimerkiksi se täyttää pakkasvastuksen vaatimukset. Kerroksen paksuus on myös tärkeä valmistajan suosittelemalle kulutukselle m2.

Näitä sementtipohjaisia ​​seoksia kutsutaan usein kokoonpanoksi ja muuriksi. TsPS M200: tä annetaan useita muunnelmia, joista jokainen on keskittynyt konkreettisiin sovelluksiin - kipsinvalmistukseen, muurausratkaisuun, liittimeen ja jopa pohjaan. Saatu keinotekoinen kivi (kerros) on ominaista riittävän lujuudella. Arvioitu kulutus (paksuus 5 mm): 7,5-8,5 kg / m2.

Näitä seoksia jokapäiväisessä elämässä kutsutaan peskbetoni- tai perustus DSP: ksi. Niiden hinta on hieman korkeampi ja käyttöalue ei ole yhtä suuri kuin M150-kokoonpanoissa. Sementti-hiekkaseoksia käytetään silloin, kun ominaisuus, kuten lujuus, on yksi tärkeimmistä. On suositeltavaa ostaa muurauslaastareita asennettaessa lohkorakenteita, järjestämällä massiivisia saviä ja vastaavia. Mutta kipsi M300 ei ole sopiva. Litteän ruiskutus noin 19,5 kg.

Mittasuhteisiin vaikuttaa useita tekijöitä. Ensinnäkin ratkaisun tarkoitus; toiseksi sementtimerkki; kolmanneksi sen julkaisupäivä. Joistakin syystä monet unohtavat jälkimmäiset. On pidettävä mielessä, että sementin varastointiin, jopa asianmukaisissa olosuhteissa, se menettää vähitellen alkuperäiset ominaisuudet. Tällöin sen osuus pitäisi kasvaa hieman varastointijakson mukaan. Siksi kaikki Internetissä olevat arvot ovat vain suuntaa-antavia, kun otetaan huomioon kaikki koostumuksen valmisteluominaisuudet.

Lisäksi suhteissa ensimmäisessä sijainnissa - sementillä, toinen hiekka.

Pääsääntöisesti arvot 400 tai 500 ovat sementtiä. Ensimmäisessä tapauksessa osuus on 1 - 2 ja toisessa 1-3. On mahdollista pienentää halkeamien todennäköisyyttä karkaistulle kerrokselle lisäämällä lasikuitua DSP: hen lattiapinnoille (0), 7-0,9 kg / m3 seosta.

Työn laatu määrittelee suuresti sauman paksuuden. Tältä osin paljon riippuu siitä, kuinka huolellisesti valmistettu (kuivattu, seulottu) hiekka. Siksi sementin 1 osaa käytetään yleensä 3 - 5 osaan irtotavarasta.

Muurausseos tulisi tehdä pieninä määrinä. Masters kokeilee ensin yksittäisten tiilien laatua, empiirisesti määrittämällä tarvittavan osuuden käytettävissä olevalle sideaineelle ja hiekalle. Samanaikaisesti sementin likimääräinen kulutus munimakkaraa kohti kirkastuu. Näin voit optimoida useita kuluja.

3. Kipsilevy laastille.

Riittää, että otat sideaineen brändin M200 - M300. Suositeltu osuus on 1-3.

Valmistus DSP: n äänet

1. Laatu ei riipu pelkästään osien oikeasta valinnasta (tuotemerkillä, viljalla) vaan myös sekoittamisen perusteellisuudesta. Käsin on lähes mahdotonta saavuttaa tämä, vaikka käytetään myös valmiita (myymälä) -seoksia. Arkielämässä on suositeltavaa käyttää suutinta lävistimeen (sähkö / porakone). Tällainen laite ei ole alijäämä, ja sen hinta ei ylitä 210 ruplaa.

2. Yritykset vähentää sementin kulutusta lisäämällä hiekkamääriä ei johda mitään hyvään aikaan. Liuoksen jousto laskee, halkeamia ja siruja ilmestyy, levyn lujitus altistuu - eikä tämä ole täydellinen luettelo "yllätyksistä". Komponenttien suhdetta voidaan käsitellä vain suositelluissa mittasuhteissa.

3. Kun sementtiä varastoidaan puoli vuotta, se menettää ominaisuutensa noin puoleen. Tällaisissa tapauksissa osuuksia on muutettava.

4. Älä unohda vettä. Sen ylimäärä johtaa keinokivien lujuuteen ja lisää kovettumisaikaa.

Mikä on hiekka- ja sementtiseos

Rakentamisen toteuttamista on vaikea kuvitella ilman, että Portland-sementtiä sekoitetaan hienolla hiekalla. Sementin ja hiekan sekoitus on aina kysyntää rakennusteollisuudessa. Sitä käytetään muuraukseen, asennukseen, viimeistelyyn ja rappaukseen. Rakentajat käyttävät teollisissa olosuhteissa valmistettuja valmiita kuivaseoksia sekä itsenäisesti valmistettuja formulaatioita. Tarkastellaan rakennusmateriaalien tyypit ja merkinnät. Ymmärrämme sementti-hiekkilaastujen ominaisuudet ja käyttö.

Sementtihiekkiseokset - tyypit ja ominaisuudet

Ammattimaiset rakennuttajat on lyhennetty sementti-hiekkaseoksiksi (CPS). Lyhenne on laajalti käytössä erikoistuneissa sivustoissa. Seoksilla on erilaisia ​​ominaisuuksia.

Rakennusmateriaalien kehittymisen myötä syntyi lukuisia valmiita sementti-hiekkaseoksia.

DSP: t luokitellaan lajeihin riippuen seuraavista tekijöistä:

 • toiminnallinen tarkoitus. Sementtiseosta käytetään erilaisten rakennusmateriaalien seinä-, rappaus- ja muurausseinien muodostamiseen sekä vastakkaisiin toimenpiteisiin;
 • kiinteytetyn koostumuksen osuus. Kiinteyttävän muurausmateriaalin valmiiksi valmistetun sementti-hiekkalaatan tai laastin tiheys on enintään 1,5 t / m3 kevyille koostumuksille ja edellä määritellylle arvolle - raskaille;
 • lujuusominaisuudet. Pääominaisuus on puristuslujuus. Sitä merkitään pääkirjeellä M yhdessä kuormituksen ominaisluvun kanssa, joka on kg / cm2;
 • määriä supistavia ainesosia. Riippuen reseptistä ja sovelluksen ominaisuuksista, lisätään myös sammutettu kalkki, kipsijauhe ja muut komponentit;
 • sideainepitoisuus. Viisi kertaa enemmän hiekkaa kuin sementtiä verrattuna - liuos on tyhjentynyt, ja hiukan osuus sementoituu alle kolme rasvaa. Normaaleissa seoksissa hiekan osuus sementtiin on 4: 1.

Ainesosien pitoisuus työkoostumuksessa määrittelee sen ominaispiirteet:

 • kovettumisnopeus;
 • turvamarginaali.

Kaatuneet yhdisteet hitaasti kovettuvat ja lopulta murskaa. Rasva-DSP: itä on tunnusomaista nopeutettu kiinteytys, jota seuraa halkeilu. Oikein valittu sementin merkki ja määrä sekä reseptin noudattaminen takaa käyttöominaisuudet.

Portland-sementtiin perustuvien ratkaisujen pääominaisuudet:

 • kyky säilyttää eheys lämpötilavaiheissa;
 • toiminnan vahvuuden kesto;
 • kovettuneen liuoksen kosteuden kestävyys;
 • plastisuus, helpottaa työtä.

Valitessasi DSP: n tiettyjä tehtäviä varten, on otettava huomioon, että ominaisuudet määritetään sideaineen tuotemerkillä ja sen määrällä kokonaistilavuudessa.

Jokaiseen valmiiseen seokseen on liitettävä ohjeet vaadittavasta vesimäärästä, muita osia ei yleensä toimiteta.

Mikä on sementti-hiekkaseoksen koostumus

Standardiseos valmistetaan seuraavien ainesosien perusteella:

 • sementti, sopiva brändi;
 • hieno hiekka, joka ei sisällä vieraita hiukkasia;
 • muokkaajat, jotka parantavat valmiin seoksen ominaisuuksia;
 • vesi, joka on johdettu liuoksen muoviseen tilaan.

Nämä komponentit sekoitetaan perusteellisesti yhtenäiseen jakautumiseen tilavuudessa. Rakennuskoodien avulla voidaan lisätä väriainepigmenttejä sekä vahvistavia kuituja.

Tulo-ainesosien osuus määritetään seuraavilla tekijöillä:

 • sovellusalueella. Käyttötarkoituksen mukaan syötettyjen ainesosien määrä vaihtelee;
 • brändi käytti portlandsementtiä. Kun käytetään korkealaatuista sementtiä, koostumuksen laatu paranee;
 • sideaineen valmistuspäivä. Pitkäaikainen varastointi, Portland-sementti menettää toiminnalliset ominaisuudet;
 • kosteuspitoisuus raaka-aineessa. Kun komponenttien kosteuspitoisuus lisätään, lisätään vähennetty määrä vettä.
Sand-sementtiseos on yksi yleisimmistä materiaaleista.

Harkitse, kuinka paljon on tarpeen ottaa Portland-sementti ja hiekka ratkaisujen valmisteluun eri tarkoituksiin:

 • koostumus tasoitukseen sisältää portlandsementtiä M300 - M350 ja hiekkaa sekoitettuna suhteessa 1: 3. Kuituvahvisteisen lujitteen lisääminen kasvattaa lasin lujuusominaisuuksia ja estää sen halkeilua. Korkeamman luokan Portland-sementin käyttö edellyttää, että osuutta säädetään suhteessa 1: 4 tai 1: 5;
 • Tiililasista valmistetaan Portland-sementistä M400, joka on sekoitettu joen hiekan kanssa suhteessa 1: 4. Tekniikka mahdollistaa sementin merkinnän M500 käytön. Lisätty hiekan määrä on viisi kertaa sementin määrä. Todettu menetelmä optimaalisen osan määrittämiseksi on pieni erä;
 • kipsi valmistetaan käyttäen hienoa hiekkaa. Se puhdistetaan epäpuhtauksista ja sekoitetaan Portland-sementtibrändin M300 kanssa. Ainesosien suhde on 3: 1. Resepti antaa sinun päästä kipsiin kuivumisen nopeuttamiseksi. Ammattimaiset rakennuttajat suosittelevat sisäkäyttöön kipsiä valitsemaan kipsiä.

Sellainen koostumus, joka on valmistettu itsenäisesti, ei ole alhaisempi kuin osto, suositeltujen mittasuhteiden mukaisesti. Tärkeimmät laatuedellytykset - reseptien, valmistustekniikoiden ja komponenttien perusteellisen sekoittumisen noudattaminen rakennesekoittajalla tai betonisekoittimella.

Riippumattoman tuotannon tapauksessa veden ja hiekan sementtiosuudet otetaan riippuen toteutetusta työstä, lujuusvaatimuksista ja hiekan kosteudesta.

Hiekkasementtiseos - ruoanlaittojärjestys

Liuos valmistetaan käyttäen seuraavia laitteita:

 • betonisekoittimen, jonka avulla voit sekoittaa suuremman määrän komponentteja;
 • sähköporat, joissa on suutin ja altaat pienien tilavuuksien sekoittamiseen.

Valmista myös lapiot ja kauhat liuoksen lastaamiseen ja purkamiseen.

Teknologian avulla voidaan valmistaa ratkaisu eri tavoin:

 • sekoittamalla murskatut ainesosat, mitä seuraa veden tuominen;
 • komponenttien lisääminen peräkkäin vedessä edelleen sekoittumalla.

Jos tarvitset ratkaisun talvisin tiiliseinien asennukseen lisäaineiden valmistuksessa, jotka lisäävät vastustuskykyä pakkasella.

Kuinka paljon seosta kulutetaan?

Suoritetun työn ominaisuuksista riippuen Portland-sementin ja jokien hiekan pohjaan perustuva ratkaisu kuluu seuraavassa tilavuudessa:

Sementti-hiekkaseosta voidaan käyttää ei ainoastaan ​​laastina laattojen, tiilien ja lohkojen valmistukseen, vaan myös rappauslaitteena

 • kipsirakennustöissä ja kaatamisen yhteydessä kulutus on enintään 16 kg neliömetriä kohden riippuen laastin tyypistä;
 • kokoonpano- ja muurauskoostumukset, jotka on tarkoitettu viimeistelytoimintoihin, pintoihin ja muurattuihin seiniin, kulutetaan 7-8 kg / m2;
 • perusta CPS, jolla on paremmat lujuusominaisuudet, kulutetaan suuremmalla tilavuudella, joka on 20 kg / m2.

Kulutustavaroiden tuntemisen vuoksi on helppo laskea tulevien kustannusten määrä.

Sementtihiekkiseokset ovat yleisiä tuotemerkkejä.

Harkitse yleisimpiä merkkejä sementin ja hiekan sekoituksista:

 • M100 on halvin seos. Sitä käytetään ulko- ja sisäkäyttöön, tasoittaa lattiaa ja tiivistää epätasaisuuksia. Siinä on pienempi määrä Portland-sementtiä suhteessa hiekkaan sekä hydratoituneen kalkin läsnäolo koostumuksessa;
 • M150 - yleismaailmallinen koostumus parhaalla hinnalla. Sitä käytetään erilaisiin rakennustarkoituksiin. Käyttöominaisuudet mahdollistavat sen kipinöinti- ja korjaustyöt, kaatolevyt ja tiilimuurit. Lisäaineiden käyttöönotto mahdollistaa paremman suorituskyvyn;
 • M200 - kokoonpano- ja muurauslaasti, joka mahdollistaa keskikorkean talonrakentamisen, lattiakaivojen kaatamisen sekä kipsitoimenpiteiden toteuttamisen. Kaksisuuntaista seosta on ominaista Portland-sementin lisääntynyt pitoisuus sekä lisääntynyt turvallisuustaso;
Hiekosementtikoostumuksen kulutus riippuu suoraan sen kulutustasosta, nimittäin liuoksen levityskerroksen paksuuteen
 • M300 on seos, jota käytetään pohjaan perustuviin perustuksiin, väliseinään ja pääseinämiin, jotka ottavat merkittäviä kuormia. Useimmat ammattimaiset rakentajat oikein valitsevat 300: n betonin asettamalla perustan korkeammalle talolle;
 • M400 - kestävin DSP, joka on suunniteltu kuormitettuihin säätiöihin, korkeiden rakennusten päärakenteisiin sekä betonituotteiden tuotantoon. Epäonnistuu Portland-sementin M500 ja sitä suuremman pitoisuuden lisääntyessä sekä vahvistamisen läsnäoloa.

Tuotemerkin kasvaessa vahvuusominaisuudet kasvavat.

Missä käyttökohteissa käytetään sementtilaastia

Merkistä riippuen sementti-hiekkaseoksia käytetään erilaisten ongelmien ratkaisemiseen:

 • muurausseinät;
 • kipsaustyöt;
 • korjaustoimet;
 • säätiön rakentaminen;
 • tasoitteet;
 • betonituotteiden valmistus.

Kosteuden kestävyyttä lisäävien modifioivien lisäaineiden käyttöönotto mahdollistaa suorituskyvyn parantamisen ja laajentamisen.

Sementti-hiekkakokoostumusten valmistuksen erityispiirteet

Ammattilaiset suosittelevat kiinnittämään huomiota seuraaviin kohtiin:

 • yhdenmukaisten komponenttien sekoittaminen;
 • esiseulonta-aineet;
 • panostusteknologian noudattaminen;
 • raaka-aine kosteutta;
 • käytettävien komponenttien laatu;
 • lisäaineiden käyttöönoton oikeellisuus.

Sementtiseoksen valmistus on ratkaiseva prosessi, joka määrittää lopullisen laadun.

Yhteenvetona

Hiekosementtiseosten valmistuksessa käytettävät ominaisuudet ja tekniikka auttavat optimaalisen koostumuksen valitsemiseen tiettyihin tehtäviin samoin kuin helpottamaan laastin itsenäistä tuotantoa. Materiaalien kopiointi sivustolta on mahdollista ilman ennakkohyväksyntää, jos asennetaan aktiivinen indeksoitu linkki rakennusportaaliimme.

Sementti-hiekkaseos: ominaisuudet ja tekniset tiedot

Rakennettaessa mitä tahansa rakennetta hankkeen valmistelun jälkeen, mene tarvittavien materiaalien valintaan. Halkeamien ja muiden vikojen välttämiseksi seinien asentamisen, betonisoinnin ja pystytyksen vuoksi on suositeltavaa käyttää kuivia sementti-hiekkaseoksia.

Rahan säästämiseksi on välttämätöntä laskea optimaalinen materiaalin määrä etukäteen, mistä seoksenkulutusta kohti on 1 m².

Erityisominaisuudet

Hiekosementti-seos on kuiva rakennuskomponentti, joka sisältää yhtä suuren määrän sementtiä ja hiekkaa, lisäämällä erilaisia ​​lisäaineita, jotka parantavat tuotteen suorituskykyominaisuuksia. Esimerkiksi ne voivat lisätä kovettumisen kestoa, kulutuskestävyyttä.

Jokainen sementti-hiekka-seos on leimattu esimerkiksi M300, jossa kuva osoittaa maksimikuormituksen, joka kestää 1 cm³ valmiista seoksesta kovettumisen jälkeen.

Valtion standardin GOST 28013 "Rakennusseokset" mukaan rakennussekoitusten koostumus sisältää:

 • Portland-sementti seulottiin ilman kokkareita. Sementtilaastin optimaalinen tiheys ennen kiinteytystä on enintään 25%. Eri tuotemerkkien materiaaleja voidaan sekoittaa tuotantoon. Joissakin tapauksissa sementin koostumus sisältää mineraalilisäaineita, jotka lisäävät sementti-hiekkaseosten suorituskykyominaisuuksia jopa 10%.
 • Hiekka, jonka murto-osuus on 1-1,5 mm. Yleisimmin käytetty joki tai uran hiekka.
 • Koostumuksessa olevan veden lämpötilan on oltava vähintään 10 ja enintään 30 astetta.

Sementti-hiekkaseosten käyttö mahdollistaa:

 • vähentää toimintojen määrää tuotteen valmistamiseksi;
 • lisää tuottavuutta johtuen valmiin materiaalin suorituskykyominaisuuksista;
 • parantaa rakentamisen laatua;
 • pidä koostumusta pitkäksi ajaksi myös nolla-lämpötiloissa muuttamatta sen alkuperäisiä ominaisuuksia.

Kuivat hiekkasementtiseokset tarjoavat lopputuotteelle seuraavat edut:

 • vastustuskyky ääriolosuhteista ja pakkasesta;
 • korkea lujuus;
 • vedenpitävä akvaariokäyttöön;
 • hyvä tartunta millä tahansa pinnalla (liuoksen kyky muodostaa vahvoja yhdisteitä eri materiaaleilla);
 • vastustuskyky korkealle kosteudelle;
 • pitkä käyttöikä (jopa rakennuksen julkisivulla kestää yli 20 vuotta);
 • Sementti-hiekkaseosten koostumukseen sisältyvät lisäkomponentit, jotka tekevät liuoksesta luotettavamman ja laadukkaamman;
 • laaja valikoima, joten voit valita optimaalisen koostumuksen rakentamiseen.

Sementti-hiekkaseosten haittatekijöistä voidaan havaita seuraavat merkit:

 • Materiaalin nopea asetus. Sen vuoksi on suositeltavaa valmistaa liuos pieninä määrinä, jotta sitä voidaan käyttää, kunnes sementti alkaa kovettua.
 • Käyttövalmiit formulaatiot ovat kalliimpia kuin yksittäiset komponentit.
 • Ratkaisun itsearviointi on halvempaa, mutta se vie aikaa vievää menettelyä. Lisäksi on välttämätöntä tarkkailla komponenttien täsmällisiä mittasuhteita tehokkaan ja laadukkaan seoksen saamiseksi.
 • Tämä seos on huono tartunta puuhun ja maalattuihin pintoihin.
 • On vaikea työskennellä viskoosisten ratkaisujen kanssa, koska niitä on vaikea tasoittaa.

Ei ole suositeltavaa käyttää materiaalia kipsiin pohjaan, koska erittäin tiheä ja raskas kerros vahingoittaa tai repeää kipsiä.

Tekniset tiedot

Sementti-hiekkaseoksella on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • Tiheys on tärkein ominaisuus, jolle kerroksen lujuus ja lämmönjohtavuus riippuvat. Puhtaassa muodossaan sementti-hiekkaseokset ovat melko raskas ja niillä on suuret tiheysarvot. Kiinteässä tilassa liuoksen tiheys on 1500-1800 kg / m³.
 • Lämmönjohtavuus mahdollistaa mukavan lämpötilan sisätiloissa. Tämä vaikutus on epätodennäköistä, kun käytetään kipsiä, jolla on huokoinen rakenne. DSP: n lämpöjohtavuus - 0,3 wattia.
 • Höyryläpäisevyys on erittäin tärkeä mikä tahansa viimeistelyaineisto, sillä ilman sitä huone on kostea, mikä johtaa muotin ja homeen ulkonäköön. Liuosten läpäisevyyskerroin on 0,09 mg / mchPa.
 • Liikkuvuus osoittaa, että hiekosementtiseoksen kyky leviää omalla painollaan ja täyttää pinnan halkeamat.

Kuivumisaika riippuu levitetyn kerroksen paksuudesta. Mitä paksumpi se on, sitä kauemmin se kuivuu. On suositeltavaa, ettei kosketa viimeisteltyä pintaa yhden päivän ajan, jotta vältetään tuoreen sementti-hiekkalaastikerroksen vaurioituminen.

Jos rakennusmateriaalien samankaltaisia ​​ominaisuuksia markkinoilla on useita kuivia sekoituksia, on tarpeen vertailla kahden tärkeimmän indikaattorin osuutta: kulutus ja paksuus. Useimmiten kalliimpien seosten kulutus loppujen lopuksi on paljon taloudellisempaa.

Valmistajan ilmoittama kulutus on tarkoitettu ammattitaitoisille työntekijöille, joten tosiasiassa tämä luku on 10-15% enemmän.

Sementti-hiekkakokoelmat luokitellaan useisiin lajikkeisiin:

 • M100: tä käytetään hiekkasementtiliuosten valmistuksessa. Pääkomponenttien lisäksi kalkkia lisätään koostumukseen, jonka seurauksena sementin osuus vähenee. Siksi tämäntyyppinen on edullinen. M100 on käytetty kipsiin, tasaavien pintojen poistoon, halkeamien, rakeiden ja murtumien poistamiseen.
 • M150 on universaali tuotemerkki, jota käytetään erilaisissa teknisissä töissä. Se on hyvä kipsi- ja muurauslaastareille. Myös tällaisten koostumusten hyväksyttävä hinta vaikuttaa niiden kysyntään.

Arkielämässä M150 voi helposti korvata minkä tahansa muun hiekkasementtilaastin.

M-150 sisältää seuraavat tiedot:

 • levitetyn kerroksen paksuus - 5-50 mm;
 • kulutus - 17 kg / m²;
 • asetusaika - 2 tuntia;
 • kovettuminen - 24 tuntia.

Ostettaessa on tärkeää tutkia merkin 150 seoksen koostumusta samoin kuin huuruvastuksen ja kerrospaksuuden vaatimusten noudattaminen.

 • M 200 tehdään sementtipohjalla. Sementti-hiekkaseos M200 on saatavana useissa eri versioissa, joista kukin on tarkoitettu käytettäväksi erilaisissa olosuhteissa - muurausmassan, kipsin, pohjan tai tasoitteen valmistukseen. Pikakuivausratkaisulla on suuri lujuus. Kulutus / m² on noin 8 kg.
 • M300: lla tai peskobetonilla on korkeat kustannukset ja kapea soveltamisala verrattuna muihin seoksiin. M300: ää käytetään yleensä sellaisissa töissä, joissa rakenteellinen lujuus on tärkeä: muurausseokset, kun asennetaan lohkarakenteita, maadoitusta ja lasipintojen asentamista. Kipsiliuoksille tämä seos ei ole sopiva. Kulutus per m² on noin 20 kg.
 • M400 käytetään rakenteiden, säätiöiden tukemiseen. Pehmittimien läsnäolo M400-tuotemerkin seoksessa mahdollistaa lujuuden ja tiheyden lisäämisen sekä sementin sisällön lisäämisen koostumuksessa.

Valmiustyypit

Valmiudet koostumukset luokitellaan seuraavasti:

 • Kuivaa sementti-hiekkalaastaria valmistetaan erikoistuneissa yrityksissä kuivassa muodossa. Niiden on oltava sekoitettuja veden tai vesiliuosten kanssa lisäaineiden kanssa välittömästi ennen käyttöä.
 • Valmis sementti-hiekkaseokset valmistetaan valmiina käyttöön.

kulutus

Kulutushiekkasementtiseos riippuu levitetyn kerroksen paksuudesta. Näin ollen, alustan 1 m kerroksen paksuus on 1 mm, tarvitaan 1,8 kg liuosta, paksuudella 2 mm - enintään 3,5 kg, ja järjestely perän 100 mm kestää noin 23 kg liuosta.

Kun lattiapäällysteet, seoksen virtausnopeus on enintään 21 kg / m². Liuoksen valmistamiseksi käytettiin sementtiä ja hiekkaa tilavuussuhteessa 1 - 3.

Pohjan rappaus Käytetään 17 kg materiaalia 1 m ²: llä. Seoksen valmistaminen suhteessa 1: 3.

Sementti-hiekkalaastin kulutus seinäseinällä on 0,05 m³. Samaan aikaan mittasuhteet ovat 1: 3 ja 1: 6.

Sementti-hiekkalinjan säästämiseksi voit lisätä lisäkomponentteja.

Kulutus / m² on vähemmän tietyissä olosuhteissa:

 • lisäämällä kalkkikiveä kipsille tai lisäämällä sitkeitä ominaisuuksia;
 • täytetään perusta ja muut rakenteet pienillä kuormituksilla;
 • lisäämällä sardeldiota lämpimän sementin muodostamiseksi;
 • korkealaatuisen sementin käyttö betonin valmistuksessa (tämän ansiosta täyteaineen sisältöä (soraa, roskaa) voidaan lisätä).

soveltamisalansa

Hiekkasaastiseoksia käytetään erilaisissa rakentamisen haaroissa:

 • Seinien ja ulkopintojen rappaus. Kun valmistetaan seoksia kipsiin, lisätään kalkkia ja pehmittimiä, jotka voivat antaa seoksen ominaisominaisuuksia.

On erittäin kätevää käyttää valmiin liuoksen lisäaineilla. Tällainen rakenne on helppo tasoittaa eikä liukua pohjasta.

Sementti-hiekkaseos kipsiin valmistetaan sementin ja hiekan 1 - 3 suhteen, mikä on optimaalinen osuus rakennustöissä. Voit lisätä liuoksen plastisuutta ja adheesiota lisäämällä siihen vähän kalkkia tai savea. Voit ostaa valmiita sekoituksia myymälässä, jos työn määrä on pieni. Tässä tapauksessa ratkaisu on kalliimpi useamman kerran kuin kaikki komponentit erikseen.

 • Muurauslaastille. Tämä seos on suurin voima. Se voidaan valmistaa itsenäisesti sementtibrändin M200 läsnäollessa. Nolla-lämpötiloissa seokseen lisätään erikoiskomponentteja, jotta saadaan aikaan routavastus materiaalia vastaan. Jos roskia poistetaan koostumuksesta, sementin ja hiekan suhde on 1 - 3. Samanaikaisesti nesteiden tilavuus valmiin liuoksen saamiseksi on puolet sementin tilavuudesta.

Saadaksesi laadukkaan seoksen muuraukseen, sekoita ensin hiekkaa ja sementtiä lisäämättä nestettä, kunnes se on tasainen. Sitten vain lisää vettä, kunnes tarvittava paksuus muodostuu. Muurauslaasti ei saa olla nestemäinen, muutoin sen pääosa yksinkertaisesti tyhjennetään pinnalta, mikä johtaa materiaalien tuhlaukseen.

Siinä tapauksessa, että ratkaisu osoittautuu liian paksuiseksi, se kovettuu nopeasti ja se toimii kovasti tällaisella ratkaisulla, koska sen tarttuvuus vähenee merkittävästi. Esimerkiksi tiilet on vaikea korjata, tasoittaa ne, ja sinun on panostettava enemmän.

 • Lattiapinnoille. Tasoitus tehdään lattian pinnan tasoittamiseksi. Yleensä monikerroksisissa rakennuksissa sattuu, että yksi betonilaatta sijoitetaan hieman korkeammalle kuin toinen, minkä seurauksena niiden risteyksessä on epätasaisuusmuotoja.

Liuoksen valmistuksen osuus on sama kuin kipsi. Mutta nesteen määrä samanaikaisesti on hieman suurempi, kun seos kaadetaan lattialle, seurauksena on helpompi tarkkailla lattian pinnan nollatasoa. Ylimäärällä vedellä esiintyy useimmiten levyn pinnan halkeilua. Kermainen sakeus - oikein sopiva vaihtoehto.

Seosta voidaan valmistaa sekä itsenäisesti että ostamaan rautakaupasta. Kasveissa tavallisesti lisätään liuottimeen täyteaineita: hienojakoista murto-osaa tai soraa. Näiden osien ansiosta pinnoite saavuttaa suuremman lujuuden ja alhaisen kutistuvuuden.

Vihjeitä ja temppuja

Rakennusseosta myydään 5 - 50 kg: n paperipusseissa. Liuos valmistetaan laimentamalla seos vedellä valmistajan suosittelemiin vaadittuihin suhdelukuihin.

Optimaalisen sementti-hiekkaseoksen valinnassa on noudatettava tiettyjä suosituksia:

 • Lattiapäällysteiden yhteydessä valinta on lopetettava merkillä M150. Suhde, kun lisätään Portland-sementtimerkkiä M500 - 1 - 3. Voiman lisäämiseksi voit päästä peruskuituun. Samat mittasuhteet valitaan peskobeton-merkin M300 valmistuksessa, vain täyteaineen on oltava karkeita.
 • Muurauslaastareiden valmistuksessa painopiste on korkealaatuisten komponenttien käytössä, eikä hiekasta tulevia epäpuhtauksia pitäisi sallia. Tyypin rakennuksen seosten riippuu komponenttien osuudet lopullisessa liuoksessa, ne vaihtelevat 11: 3-1: 6 Flow kivimurskaa ja sementin lasketaan suhde 4-1.
 • Viimeistelytyösovelluksiin tarvitaan tiukempia vaatimuksia plastisuutta ja takavarikointia varten. Koostumusta levitettäessä on tärkeää ottaa huomioon valmistajan suosittelemat kerroksen paksuus ja soveltaa valmistettua liuosta mahdollisimman pian kiinteiden fraktioiden muodostumisen välttämiseksi.

Paras osuus sementti-hiekkakiven valmistuksessa - 1-3.

Yleiset rakennusseokset

Lattiapinnoitteet, seinien karkea rappaus, tiilipelto ja monet muut toimenpiteet edellyttävät erityisen koostumuksen käyttöä, jolla voit antaa pinnalle vastaavia ominaisuuksia. Tähän tarkoitukseen käytetään yleisesti m 150: n tai hiekosementtiseoksen m 300 seosta, jonka hinta vaihtelee saatavuudessa.

Sekoitus kuiva muuraus m 300 ja muut yhdisteet TD: n "Quarter"

Voronezh-kauppahuone "Kvartal" on mukana rakennusmateriaalien jakelussa. Erityinen paikka on varattu kuivien yhdisteiden rakentamiseen. Tämän tuoteryhmän valikoima sisältää seuraavat tuotteet:

 • muuraus m 150 ja m 300
 • sementtiseosta m 150
 • hiekkaseos 300 m
 • laastin m 150 kipsi.

Tähän luokkaan tavaroiden edustaa ei ainoastaan ​​kuivan ja yleinen m 150 m kuiva laasti 150. Tässä osiossa on myös liitu, ja aktiivinen rakeinen kalkki, kipsi, Alabaster, puhdas sementti ja monia muita muunnelmia kuiva rakeiset tuotteet.
Lisäksi kuivaa sementtiseosta m 300 ja muita tuotevalikoimia edustavat eri painoasetukset, joiden ansiosta asiakas voi löytää sopivan vaihtoehdon kustannuksille ja tilavuudelle.

Kuiva muuraus m 300: edullinen hinta, korkea laatu

Yhteistyöllä TD "Quarter" on useita myönteisiä hetkiä asiakkaalle, mukaan lukien seuraavat parametrit:
1. Edullinen hinta. Koska kauppahuone tekee yhteistyötä suoraan valmistajan kanssa, tästä voidaan ostaa 150 metrin yleismaailmallinen yhdistelmä, jonka hinta on kannattavampi kuin kilpailevien laskurien hinta.
2. Tuotevalikoiman monipuolisuus. Kuivasekoitus m 150, m 300, jonka hinta on ilmeinen etu, ja muita tuotevalikoimia edustavat erilaiset pakkausmäärät ja suorituskykyominaisuudet, joista löydät aina sopivan tuotevalikoiman.
3. Ilmainen toimitus. Kuiva muurahattu sekoitus m 150 sekä sementtisekoitus m 150, jonka hinta vastaa laatua, voidaan toimittaa asiakkaan sisäänkäynnille ja tarvittaessa asunnon oviin. Asiakas voi myös järjestää maksetuista tuotteista vapaan maksun varastosta.
4. Vapaa kuuleminen kauppaedustajilta.
Masonry mix m 150, jonka hinta on edullisesti yhdistetty laatuun ja muita tuotteita voi ostaa Voronezhin TD Quarter -kaupassa.

Hiekka-sementiseosten käyttö rakentamisessa

Hiekosementtiseos on yksi yleisimmistä materiaaleista, joita löytyy rakennustyömailta. Tätä ratkaisua käytetään rakennusten rakentamisen kaikissa vaiheissa - siitä, että säätiö asetetaan viimeistelytoimiin.

Tässä artikkelissa tarkastellaan DSP: n ominaisuuksia, osuuksia ja valmistusmenetelmää. Ratkaisun kulutusta tutkitaan erilaisten teosten suorittamisen aikana ja myös yleiskatsaus suosituimmista teollisuuskäyttöön tarkoitetuista kuivaseoksista.

1 GOST, koostumus ja merkinnät

Valmistustekniikat ja vaatimukset DSP: n koostumukselle on annettu valtion standardissa GOST 28013 "Rakennusseokset". Sementti-hiekkaseos on merkitty tyypillä M300, jossa digitaalinen merkintä osoittaa maksimikuormituksen, joka 1 cm 3 liuoksesta kestää kovettumisen jälkeen.

GOST-säännösten mukaan sementti-hiekkaseoksen koostumukseen tulisi kuulua materiaaleja, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

 1. Portland-sementti (GOST №10178) - tuotemerkki ei ole pienempi kuin M500. Sementtiä on höyrytettävä, kokkareiden esiintymistä ei voida hyväksyä. Sementtiliiman optimaalinen tiheys kovettamisvaiheessa on jopa 26%, osittaisasetuksen jakso on yli 60 minuuttia. Tämän tekniikan avulla voit sekoittaa eri tuotemerkkien materiaaleja, jotka eroavat tuotannossa. Sementin läsnäolo mineraalisten lisäaineiden koostumuksessa, joka parantaa DSP: n suorituskykyominaisuuksia (enintään 10% kokonaismäärästä).
 2. Hiekka (GOST №22551), jonka murtoluku on 1,3-1,5 mm. On mahdollista käyttää sekä uran että jokien hiekkaa.
 3. Vesi (GOST nro 51232), jonka lämpötila on 10-30 astetta.

Myös GOST asettaa vaatimukset DSP-tekniikan sekoittamiseen. Joten voit valmistaa seosta ympäristön lämpötilassa, joka ei ole alle 5 astetta. Lopullisen liuoksen viipymisaika ennen käyttöä ei saisi ylittää 60 minuuttia, liuoksen optimaalinen liikkuminen on 6,5 - 9 (upotuspisteen syvyyden kerroin).

Laastin hiekkasementtilaasti

Pääpiirteet, joiden mukaan DSP: n käytettävyys määritetään, ovat:

 • tartunta - rakennusmateriaalien tarttumisaste toisiinsa nähden, tiilimuodon lujuus riippuu suoraan hiekkasementtilaastista;
 • Vedenkestävyys - sitä korkeampi se on, sitä vähemmän liuos imee kosteutta ja sitä pitempi käyttöikä;
 • vedenpidätys - GOST: n mukaan sementti-hiekkalaastin vedenpidätysasteen on oltava 90%, samalla kun pienennetään tätä ominaisuutta, materiaali alkaa kerrostua kuljetuksen aikana;
 • jäätymisvastus - jäätymis- / sulatusjaksojen lukumäärä, jotka muurauslaasti kestävät kovettumisen jälkeen;
 • plastisuus - sitä korkeampi on plastisuus, sitä helpompi on korjata laastiin asetettujen rakennusmateriaalien asema (laatat, tiilet, lohkot). Sen tehostamiseksi koostumukseen voidaan lisätä erilaisia ​​pehmittimiä (melamiinihartsit, karbosilikaatit, nestemäinen saippua jokapäiväisessä elämässä), mutta liiallinen pehmittimen määrä vaikuttaa negatiivisesti materiaalin lopulliseen lujuuteen;
 • liikkuvuus on ominaisuus, joka osoittaa sementti-hiekkalaastin kyvyn levitä omalla painollaan ja täyttää epätasaisuudet rakennusmateriaalin pinnalla. Kiinteän tiilen muurauslaastin pitäisi olla plastisesti 8, onttoa - 14, laatta - 6,5.

DSP: n liuos voidaan valmistaa erikoislaitteissa - betonisekoittimella tai manuaalisesti käyttämällä sopivan kokoista astiaa, lapio ja kauhat.

1.1 Kiillotusseinien hiekkasementtiseoksen tekniikka (video)

2 DSP: n luokitus ja tyypit

Sementti-hiekkaseosta voidaan käyttää ei ainoastaan ​​laastina laattojen, tiilien ja lohkojen valmistukseen, vaan myös liuoksena kipsiin jo pystytettyjä rakenteita. Koostumuksen soveltamisala riippuu suoraan brändistä, yhteensä 5 DSP-tuotemerkkiä:

Mark M100 on luokiteltu kipsiseokseksi, sen lisäksi seokseen lisätään sementtiä ja hiekkakalkkia. Näitä DSP-tuotteita myydään myymälöissä valmiina, materiaali vapautuu 25 ja 50 kg painavista paperikasseista. Jos pakkauksessa ei ole merkintää "kipsi DSP", etsiä nimitystä "hiekkasementtiseos sementin pitoisuudelle jopa 67%" - nämä ovat samoja koostumuksia.

Sand-sementtiseos

Mark M150 - DSP: n vähimmäislujuusluokka, jota voidaan käyttää muuraustyöhön. Ml50-pinnoituksen lisäksi käytetään M150: n kastelemiseen ja korjaamiseen halkeamia ja iskuja vanhan rakennusten seinissä ja perustuksissa.

M200-brändi on parhaiten edullinen vaihtoehto seinien asentamiseksi, myymälän kuiva-sekoituksia M200 myydään noin 120 ruplan hintaan 25 kg painavalla laukulla. Rakennetta voidaan käyttää sellaisten materiaalien asettamiseen kuin tiili-, laatta- ja kenno- betoni - kaasulohko, vaahtolohko.

Mark M300 ja M400 käytetään rakennusrakenteiden betonointiin. M300 on suunniteltu kaistaleiden ja laattojen säätöjen, kaatolevyn, sokean alueen järjestämiseksi. M400 on kestävämpi hiekkasementtilaasti, jota käytetään vastuullisten laakerielementtien betonisointiin.

Hiekkakiviseinä

On myös sellainen asia kuin "lämmin" hiekkasementtiseos. Joten jokapäiväisessä elämässä kutsutaan muurauslaastareita solujen betonille, jonka lämmönjohtavuus on alhaisempi kuin perinteisen DSP: n. Tarve käyttää tällaisia ​​koostumuksia johtuu siitä, että vaahtobetonin ja hiilihapotetun betonin lämmönjohtavuus on matalampi kuin tiilen, ja näiden materiaalien seinämien tavanomaisen muurauslaastin saumat toimivat kylmiksi siltoina, joiden kautta rakennus menettää lämpöä. "Lämmin" DSP: n vähäinen lämmönjohtavuus saavutetaan lisäämällä siihen komponentteja, joiden lämpöjohtavuus on vähäinen - se voi olla laajennettu savi, perliittihiekka ja puuhiili.

2.1 Kulutus, keittoteknologia

Hiekosementtiseoksen virtausnopeus riippuu suoraan sen kulutustasosta, nimittäin liuoksen levityskerroksen paksuudesta. Niinpä 1 m 2 pinnalle, jonka kerrospaksuus on 1 mm, tarvitaan noin 1,7-1,8 kg kuivaa seosta, jonka paksuus on 2 mm - 3,6 kg, kun taas levyn täyttämiseksi 10-2 mm paksuus on 22-23 kg.

Esimerkiksi pinta-alaltaan 20 m 2: n täyttämiseksi tarvitaan noin 460 kg DSP: tä, jonka hinta (jos käytät kuivasekoituksia) on noin 3 tuhatta ruplaa. Tämä on melko vakava summa, joten säästämiseksi monet kehittäjät tekevät hiekkakehän valmistamista omillaan.

Hiomalaasti

Jotta DSP olisi oikein tehty omilla käsillään, tärkeintä on tietää, mitkä osuudet koostumuksella pitäisi olla. Komponenttien suhde riippuu suoraan materiaalin tarkoituksesta, tarjoamme sinulle yleisimpiä reseptejä:

 1. DSP laastille (käyttämällä sementtimerkkiä M500) - mittasuhteet ovat 3 - 1 (3 osaa hiekkaa). Jotta rasva voitiin lisätä lujuutta, kuitua voidaan lisätä liuokseen, suhde on 800 g / 1 m 3.
 2. DSP kipsiin - mittasuhteet 3 - 2. Koostumus on kehitettävä nopeasti liuoksen kovettumisen välttämiseksi, jossa sen tasoittaminen seinien pinnalla tulee äärimmäisen ongelmalliseksi.
 3. DSP muurausseinille - mittasuhteet 3 - 1, 1 osa sementtiä 0,8 osaa vettä.

Yhteinen mielipide siitä, että liuoksen valmistaminen yksinkertaisesti sekoittamalla käytetyt ainesosat ei ole täysin totta. Tämä olisi tehtävä tietyssä järjestyksessä - aluksi sopivassa säiliössä on tarpeen yhdistää kuiva hiekka sementtiin ja sekoittaa ne yhtenäiseksi rakenteeksi. Jos valmistetaan laastiseosta, tässä vaiheessa väriainepigmentit lisätään tarvittaessa koostumukseen.

Perusteellisen sekoittamisen jälkeen koostumukseen lisätään tarvittava määrä vettä. Sekoita liuos kunnes homogeeninen sakeus, betonisekoittimien poissa ollessa, sopii parhaiten puutarhasaumojen avulla.

Keskus, sementti-hiekkaseos

Osta hiekkaseos M-150, sementti-hiekka seos Voronezh, hinta 95 ruplaa / laukku.

Sementti- ja hiekka-kuiva-laastiyhdisteet yleisiin rakennustöihin; BERGHOME M-150 on valmistettu kolmella eri tavalla: muurausmassa M-150, kipsi ja kuiva sekoitus M-150 universal. Itse asiassa nämä ovat yksinkertaisimpia hiekkasementtejä, joissa on pieni määrä modifioivia lisäaineita helpottamaan käyttöä. Hiekkakiveä ja hiekkatiiviste Ivsil on melko vakio: yksinkertainen lattiapinnoitus, kipsityöt, seinät, tiiliseinät ja muut pienten elementtien elementit, yksinkertainen lattiapäällyste käsin. Kuiva laastin sekoitus peskobeton M200 on tarkoitettu lattian, portaiden, perustusten, jalostusliitosten ja saumojen betonisointiin ja betonisointiin. Sekä hiekkasementtiä että hiekkakerrosta BERGHOME käytetään sisäisiin ja ulkoisiin töihin. Tärkeä ominaisuus tässä tapauksessa on koostumuksen lujuus. Erityiset lisäaineet, jotka ovat osa hiekkakiviä ja hiekkakiveä, tekevät kuivista seoksista M-150 ja M-200 enemmän muovia ja helppokäyttöisiä.

Höyrysementin M-150 hinta on luettelossa.

Mitkä ovat sementti-hiekkaseoksen mittasuhteet?

Kun lähdet suoraan minkä tahansa mallin rakentamiseen, hankkeen laatimisen jälkeen sinun on ostettava ostoksia etsimään laadukkaita materiaaleja. Erilaisten muuraustyön tekeminen, betonilattiat, tiilien seinien rakentaminen, halkeamien ja muiden vikojen poistaminen, tulisi käyttää kuivaa sementti-hiekkaseosta.

Mutta rahan säästämiseksi sinun on ennalta määrättävä tarvittava määrä rakennusmateriaalia. Tässä sinun on laskettava virtausnopeus, joka vuorostaan ​​riippuu rakennustyypistä.

mittasuhteet

Seos, joka koostuu kuivasta hiekasta ja sementistä, on nykyään erittäin vaatimaton. Syynä tähän suosioon johtuu valmistuksen helppous, edullinen ja tehokas tulos.

Tarvittavan ratkaisun löytämiseksi sinun tarvitsee vain lisätä vettä oikeaan määrään. Nykyään kuitenkin voit ostaa pehmittimiä sisältävän tuotteen. Näiden komponenttien tyyppi määrittelee lopullisen ratkaisun ominaisuudet.

Valmistajat käyttävät kemiallisia lisäaineita valmistusprosessissa, koska ne pystyvät parantamaan seoksen ominaisuuksia ja koostumuksen täydellistä yhteensopivuutta tietyissä käyttöolosuhteissa.

Näiden komponenttien lisäämisen tuloksena on tällaisten ominaisuuksien lisääntyminen:

 • tarttuvuus;
 • vedenpitävyys;
 • kulumiskestävyys;
 • vastustuskyky pakkaselta.

Videossa kuvataan sementti-hiekkaseoksen mittasuhteet:

Kaikilla käytettävissä olevilla sementti-hiekkaseoksilla on monipuolinen tarkoitus. Niitä voidaan torjua epätasaisia ​​halkeamia, kun asennetaan eri luonto, täyttämään lattia, muuraus. On olemassa yksi suuri ero kaikkien läsnäolevien tuotteiden välillä, nämä ovat lujuusindikaattoreita. Esimerkiksi sementin ja hiekan merkkiominaisuudelle M100, niiden välinen suhde on 1: 3.

Laboratoriossa olosuhteissa esitetty tuote pystyy kestämään hydraulipuristimen paineen jopa 100 kg / cm2 28 päivän ajan. Tämän vuoksi sitä voidaan aktiivisesti käyttää halkeamien korjaamiseen tai vain tiilien asettamiseen. Mitä virtaa varten, se voidaan laskea käyttämällä seosta koskevia tietoja, mikä ilmoittaa valmistajalle.

Jos puhumme pehmitetyistä seoksista, niitä kutsutaan usein "valettu betoni" tai "karkea tasoittaminen lattialle". Tällaisen materiaalin käyttäminen käyttämällä brändin laatua, joka ei ole alempi kuin M200. Jos tämä ehto ei täyty, ratkaisu alkaa ryömiä seinistä ja leviää lattialle.

Pehmennetty seos on ytimestään sama sementti ja hiekka (1: 3), mutta lisäämällä pehmittimen. Mitä nämä täydennykset ovat? Niiden ansiosta on mahdollista laimentaa syntynyt liuos nestemäisen hapan kerman koostumukselle. Tämän seurauksena on mahdollista vähentää veden tarvetta ja parantaa virtausta.

Pehmittimen läsnäolo aikaansaa erinomaisen kovettumisen ilman, että muodostuu halkeamia, jotka voivat muodostua kutistumisen aikana. Lisäksi on tärkeää lisätä lusikka pyykinpesuaineeseen seokseen. Jos laitat rkl ruuan jauhetta rungon kauhalla, voit saavuttaa saman vaikutuksen kuin seoksen käyttäminen pehmittimen kanssa. Mutta monet tuotantolaitokset käyttävät pehmittimiä tiettyyn määrään estääkseen lopullisen koostumuksen leviämisen prosessin.

Täällä voit tutustua uunin tiilien koonormeihin.

Nyt on syytä harkita tietyn tuotemerkin sementti-hiekkaseoksen kulutusta ja erityistapauksia. Kuivan sementti-hiekkaseoksen keskimääräinen kulutus per m2 on noin 1,7-1,9 kg. Tässä tapauksessa perustavanlaatuinen tekijä on paksuus. Jos sinun on käsiteltävä 1 m2: n pintaa, jonka kerrospaksuus on 2 mm, materiaalin kulutus voi olla 3,6 kg. Paksuus 5 mm - 9 kg.

Käytännössä tilanne on seuraava: lattian kaataminen, jonka paksuus kestää 10 mm, materiaali lähtee 21-22 ksh / m2. Näiden tietojen perusteella voidaan päätellä, että 400 kg hiekkakiveä M300 menee 20 m2: iin.

Tarkastele nyt materiaalityyppejä ja niiden kulutusta:

 1. Sekoita lattiapinnoille olohuoneessa. Mitkä ovat sementin ja hiekan mittasuhteet? Tässä tapauksessa sinun on käytettävä materiaalia M150 tai M200. Tällaisten parametrien saamiseksi tarvitaan M500-sementti ja hiekka 1: 3-suhteessa. Voit myös käyttää sementtiä M200, sen suhde hiekkaan on 1: 2. Olisi erittäin mukavaa laittaa liuos lasikuitua määrä 800 g / m3. Kulutus tässä tapauksessa on 20-21 kg / m2. Seuraavassa kuvataan yksityiskohtaisemmin CCP: n kulutus lattiapäällysteelle 1 m2: ksi. Yksi suosituimmista valmistajista on Vetonit:
 2. Rappauspinnat. Seoksen valmistaminen suhteessa 1: 3. Materiaalin määrä per m2 on 17 kg.
 3. Muurausseinät. Liuoksen valmistelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota puhtaaseen hiekkaan. Jos ylimääräisiä sulkeumia esiintyy, sinun tulee seuloa materiaali. Vain silloin voit saada homogeenisen massan, jonka avulla voit pitää tiilet tiukasti kiinni. Osuudet voivat olla 1: 3 tai 1: 6. Kulutus per m2 on 0,05 m3. Tässä kuvataan kiukaan laastin mittasuhteet.

Laskennan ominaisuudet

Riippumatta käyttötarkoituksesta, jossa on tarpeen käyttää seosta, 1 m3: n saamiseksi tarvitaan hiekan kuutio. Betonipäällysteen muodostamiseksi vaaditaan sementtimäärää ottaen huomioon suhde 1: 3. Tarvittavan seoksen saamiseksi tarvitset 465 kg hiekkaa. Levitysmenetelmää varten käytetään rakennusseoksia M150 ja M200, joiden valmistuksessa käytetään sementtiä M400 ja M500, joiden kulutus on 490 ja 410 kg / m3.

Video-sementti-hiekkaseoksessa GOST:

Kun seinät rakennetaan hiekosementtiseoksen avulla, perinteinen suhde on 1: 4. Niinpä 350 kg riittää 1 m3: aan. Jos kalkkikivipäällyste asetetaan, virtaus on pienempi - 0,22 m3. Kantavien seinien rakentamiseen vaaditaan korkeampilaatuista sementtiä. Kun kalkki on läsnä laastilla, on välttämätöntä käyttää suhdetta 1: 3. Lisää tietoa sementti-hiekkaseoksen kulutuksesta 1m2 kohti on täällä kirjoitettu.

Veden lisäämisprosessi on "silmällä" sen mukaan, miten paksua johdonmukaisuutta haluat saada. Paljon riippuu materiaalin ominaisuuksista virtauksen laskennassa. Tässä tapauksessa viskositeetti, tiheys ja kuivausaika ovat tärkeässä asemassa.

Sementti-hiekkaseos on tänään yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista. Laaja valikoima näistä tuotteista kuitenkin usein vaikeuttaa oikean kokoonpanon valitsemista. On myös erittäin tärkeää ottaa huomioon seoksen kulutus, koska tietyn työn tekeminen on omaa. Saatat olla kiinnostunut tietämään, mikä kipsiasema hiekka- ja sementtilaastille. Linkki kuvaa kuivaa sementtihiekkaa, m 150.

Sementti-hiekkapohjainen laasti

Rakentamispaikkojen yleisimpiä aineistoja ovat sementtiseokset. Niiden perustana ovat sementti ja hiekka, mutta eri lisäaineiden ominaisuudet lisätään koostumukseen (pehmittimet). DSP: itä käytetään lähes kaikissa vaiheissa - pohjan asennuksesta kipsiseinille. Kuiva seos on vain laimennettava vedellä säiliössä ilmoitetuissa mittasuhteissa ja annetaan seistä useita minuutteja oikeaan tilaan asti. Se on helppokäyttöisyys, joka teki sen niin suosittu.

Sementti-hiekkaseos on perusrakenteinen materiaali kaatamalla perustuksia, muurausseinät; tasoittavat lattiat, kipsinpinnat ja saumat.

Tuotemerkki määräytyy tietyntyyppisen työn perusteella:

 • M100 - kipsi;
 • M150 - yleinen (betoni, asennus, muuraus);
 • M200 - kokoonpano ja muuraus;
 • M300 - perusta valu;
 • M400 - erittäin vahva pohja ja valukappale.

Pehmittimet laajentavat sovellusaluetta. Lisäaineiden ansiosta tartunta (erilaisten pintojen tarttuvuusaste), vettä hylkivä ominaisuudet, valmiin DSP: n mekaaninen stabiilisuus muuttuu. Niiden läsnäolo vaikuttaa materiaalin hintaan sen kasvun suuntaan.

Valtion standardit ja DSP-merkintä

Kuivien sementti-hiekkaseosten teknisiä parametreja säännellään GOST 28013 (1999) määräyksillä. Luokitus:

 • tiheys (kevyt, raskas);
 • sideaineiden määrä (yksinkertainen - yksi, monimutkainen - useita);
 • (kipsi, maalaus, kaataminen).

GOST-seokselle perustuviin ratkaisuihin säätelee:

 • kosteus;
 • tiheys;
 • lämpötila-alue;
 • plastisuus;
 • kuorittavuus.

Karkaistua massaa arvioidaan seuraavasti:

Merkintä M200 osoittaa, että 1 cm3 kovetetusta seoksesta kestää 200 kg staattista kuormitusta.

Säiliö, jossa DSP pakkaa sen, on välitettävä kuluttajalle täydelliset tiedot koostumuksesta, käyttötavoista ja säilyvyydestä. Valmistajan on määritettävä sementti-hiekkaseoksen tekniset ominaisuudet:

 • materiaaliluokka;
 • betonin laatu puristuslujuuteen (MPa);
 • käytetyt lisäaineet (tyyppi, määrä);
 • suurin aggregaattifraktio (mm);
 • veden määrä lopullisen massan (l) saamiseksi.

Lisäksi säiliö näyttää itse valmistajan tavaramerkin, painon, myöntämispäivän, erääntymispäivän.

Tämä on sementti-hiekkakiven sekoitus. Sisältää sementtiä, joen hiekkaa ja kalkkia. 10 kg: aan kuiva-ainetta lisätään 2 litraa vettä. Hinta on alhainen, koska vähän sementtiä käytetään.

Saatavana useita versioita. Niinpä sopii kipsi-, täyttö-, asennus- ja muuraustöihin rakennusten sisä- ja ulkopuolella.

Asennus ja muuraus M200 - paras vaihtoehto seinille. Yleiskokoonpanossa se sopii nauhan perustuksiin. Sementti-hiekkaseoksen kolmas versio - kipsi.

Sementti-hiekkaseos M300 (peskobetoni) on tarkoitettu betonointiin, mikä vaatii valmiin kerroksen suurta lujuutta. Sitä käytetään pääasiallisena materiaalina säätiön tai betonilaatan kaatamiseksi, järjestämällä lattia paikoissa, joissa on suuri liikenne. Se koostuu sementistä ja hiekasta eri fraktioita, sitä käytetään sekä rakennusten sisällä että ulkona. 50 kg: n painoisen hiekka-sementtiseoksen M300 pussin hinta on noin 140 ruplaa.

Se on kestävin, pakkasenkestävä ja muovinen hiekkasbetoni perustuksiin, lattiaan, kantaviin rakenteisiin, ulkoisiin alustoihin, teräsbetonituotteisiin. Vallitsee sementti ja lisätään paljon pehmittimiä, mikä maksaa M400: n kustannukset korkealle.

Pusseille ilmaistu rahamäärä ei ole järkeä, ennen kuin kulutus on ilmoitettu. Ja se voi poiketa useita kertoja samalla alueella, kaikki riippuu kerroksen paksuudesta. Kulutus per 1m² kuivaa sementti-hiekkaseosta on välillä 1,7-1,9 kg. Mutta valmistajat ilmoittavat sen 1 mm: n paksuudelta.

Pinta-alan neliömetrin käsittely 2 millimetrin kerroksella kestää noin 3,6 kg ja 5 mm: n kerroksella noin 9 kg. Kuten käy ilmi, 10 mm kerroksen lattian kaatamisen yhteydessä kuluu noin 21-22 kg sementti-hiekkaseosta / m². Tästä tilanteesta yli 400 kg M300-hiekkakiveä menee 20 m²: iin. Siksi rahan säästämiseksi monet yksittäiset kehittäjät eivät käytä tehdaskoostumusta vaan valmistavat itse itseään.

1. DSP lattiapinnoille asuintiloihin.

Liuoksen tulee olla merkillä 150 tai 200. Näiden parametrien saavuttamiseksi voit ottaa sementtiä M500 ja hiekkaa suhteessa - 1: 3 tai sementti M400, mutta jo suhteessa 1: 2. On suositeltavaa lisätä 800 grammaa kuitua kuutiometriä kohti.

2. Rappauspinnat.

Seos lasketaan nopeudella 1: 3. On suositeltavaa tuottaa se hyvin nopeasti kiinteiden jakeiden muodostumisen välttämiseksi.

Tällöin on kiinnitettävä erityistä huomiota hiekan puhtauteen, tarvittaessa seuloa se. Vain tällä ehdolla sideaine ja täyteaine muuttuvat homogeeniseksi massaksi, joka pitää tiilet tiiviisti yhdessä. Mittasuhteet vaihtelevat välillä 1: 3 ja 1: 6. Sementin 1 osaan kuuluu 0,8 osaa vettä.

Kuinka valmistella rakennusseosta?

On virheellistä mieltä, että riittää, että hiekkaa, sementtiä ja vettä sekoitetaan riittävän hyvin saadakseen oikean sakeuden. Itse asiassa ensimmäinen vaihe on tärkeä - sideainetta ja täyteainetta sekoitetaan. Sementin yhtenäinen jakautuminen on avain hyvään ratkaisuun. On myös mahdollista kaataa väriaineita peruskuiva-sementti-hiekkaseokseen erilaisten värien saamiseksi. Homogeenisen hiekkasementtimassan saamisen jälkeen neste virtaa vähitellen.

Jos betonisekoitinta on saatavana, siihen syötetään vettä ensin. Seuraavaksi sementti lisätään, koostumus tuodaan yhtenäiseen tilaan, ja vasta sen jälkeen hiekka kaadetaan.

Kokeneilla rakentajilla on omat salaisuutensa:

 • Jos sementtiä on vähän, jäykkyyden lujuus on heikko ja liiallinen määrä sideainetta tekee kovettuneesta sementti-hiekkaseoksesta hauraaksi.
 • Se voidaan vahvistaa hiekalla, mutta plastisuus samanaikaisesti pienenee.

Monissa tapauksissa kehittäjät haluavat käyttää valmiita kuivaseoksia. Vedellä vettä ohjeiden mukaan, muutaman minuutin kuluttua saat oikean ratkaisun. Helppokäyttöisyys ja laadukkaat ainesosat, mukaan lukien tarpeelliset täydennykset, puhuvat DSP: n hyväksi. Kustannukset määritetään tuotemerkillä, halvin on M100 ja kallis M400. Myös pakkauksen paino on tärkeä: 25 kg: n pussissa oleva 1 kg: n hinta on yli 50 kg. Suurten rakennustöiden osalta sementti-hiekkaseokset pakataan enintään 1 tonnin säiliöihin.

Alla on eri tyyppisten DSP-palveluiden keskimääräinen hinta Venäjän markkinoilla.