Betonin lujuuskaavio, kovetusolosuhteet

Kun on tarpeen tehdä tietty rakenne, on joskus mahdotonta tehdä tätä ilman betonin kaatamista. Tätä materiaalia käytetään erittäin aktiivisesti rakennusalalla. Sen tärkein ominaisuus on puristuslujuus. Lisäksi on kiellettyä asentaa erityinen kuorma tiettyyn elementtiin, kunnes betoni on täysin saavuttanut tarvittavan voimaa. Prosessin suorittamisessa on useita tekijöitä, jotka tavalla tai toisella vaikuttavat vaikutusvaltaisesti: seoksen koostumus, ulkoiset olosuhteet.

Miten se menee?

Asennusprosessi voi tapahtua välittömästi sen jälkeen, kun betoni on valettu. Kesto riippuu ympäröivän ilman lämpötilasta. Arvon ollessa 20 astetta voi kestää noin tunti. Koska tämä prosessi ei ole hetkellinen, betonit saattavat kestää pari kuukautta voimaa lujuutta.

Mikä on betonin m 400 koostumus 1 m-3: llä, löytyy artikkelin taulukosta.

Hyvin usein betoni alkaa kovettua kahden tunnin kuluttua sementin ja veden yhdistämisestä. Lopulliselle asetukselle on kuitenkin odotettava 3 tuntia. Kovettumisajan lisääminen auttaa erityisiä betonin lisäaineita.

Betonin tarttuminen merkitsee ratkaisun liikkuvuutta koko ajan, minkä vuoksi seos voi vaikuttaa. Tällöin tiksotrooppisen mekanismin, joka osoittaa betonin viskositeetin vähenemistä, kovettumista ja kuivausta, ei tapahdu. Tämä edellytys on otettava huomioon ratkaisun toimittamisen aikana betonisekoittimiin. Tässä tapauksessa liuos on sekoitettava sekoittimessa, minkä seurauksena kaikki sen tärkeät ominaisuudet voidaan säilyttää.

Miten käytät betonimerkkiä M200, joka mainitaan artikkelissa.

Video näyttää betonin testin puristuslujuuden suhteen.

Mikä on betonin m200 per 1 kuution osuus?

Sekoittajan pyörimisen ansiosta on mahdollista estää betonin kuivaus sekä kovan kovuus. Mutta tässä tapauksessa voi tapahtua toinen epämiellyttävä tilanne - tämä on materiaalin hitsaus, jonka seurauksena kaikki sen positiiviset ominaisuudet vähenevät. Tämä ilmiö esiintyy useimmiten kesällä.

Aikaruutu

Tämä kaavio sisältää tietoja, jotka osoittavat lujuuden kasvukäyrän 28 päivän ajan. Tällä kertaa riittää, että betoni kuivuu luonnollisissa olosuhteissa.

Aikaa, joka riittää laastiin lisäämään laastille tarvittavat suorituskykyominaisuudet, kutsutaan kovettumisajaksi. Lujuusominaisuuksien kuvaajasta näkyy aika, jonka kuluessa liuoksen on saavutettava enimmäisvoimakkuuden taso.

Mitkä ovat GOST betonin m 200 mukaiset tekniset ominaisuudet löytyvät tästä artikkelista.

Videon betonin lujuus vs. lämpötila:

Mikä on tässä ilmoitettu betonin b15 lujuus.

Normaaleissa olosuhteissa betonin kypsyminen suoritetaan 28 vuorokaudeksi. Ensimmäiset 5 päivää ovat materiaalin voimakas kovettuminen. Kun viikon takana, betoni on jo saavuttanut 70% kaikista vahvuuksista valituille brändeille. Mutta voit jatkaa rakentamista sen jälkeen, kun voima saavuttaa 100%, ja tämä on aikaisintaan 28 päivää.

Tämä tietty tapaus on sinun. Liuoksen jähmettymisjakson tarkan määrittämiseksi on välttämätöntä suorittaa näytteiden valvontatestit. Kun työskentelet kesällä monoliittisessa kotelorakenteessa prosessin optimoimiseksi, on täytettävä seuraavat edellytykset fysikaalisten ominaisuuksien ratkaisun saavuttamiseksi:

 • Pidä kiinni muottirakenteesta.
 • Maturation koostumus, kun muotti on poistettu.

olosuhteet

Kun ratkaisu on tarpeen hankkia tarvittavat lujuusominaisuudet, on noudatettava tiettyjä ehtoja. Esimerkiksi optimaalinen lämpötila kovettumiselle on 20 astetta. Mutta tämä ei ole kaikki parametrit.

Mikä on ominaisuus konkreettiselle luokalle 25 artiklassa mainituissa artikkeleissa.

lämpötila

Mitä pienempi lämpötilan lukema kadulla, sitä hitaammin betonin kovettuminen tapahtuu. Jos lämpötilajärjestelyt merkitsevät negatiivisia indikaattoreita, prosessi keskeytetään syystä, että neste jäätyy, mikä takaa sementin hydratoinnin. Kun ilman lämpötila alkaa nousta, kovetusprosessi palaa toimintaan.

Jos liuoksessa on useita modifioijia, kovettumisen kesto voi laskea useita kertoja ja lämpötilan, joka on tarpeen prosessin asennuksen kannalta, voi laskea. Valmistajat tarjoavat erilaisia ​​nopeasti kovettuvia yhdisteitä, joiden ansiosta on mahdollista saada lujuusominaisuuksia 14 päivän kuluttua.

Mikä on betonin lujuustaso, voit oppia tästä artikkelista.

Kun ilman lämpötila nousee, kypsytysprosessi alkaa kiihtyä. Jos katu on 40 astetta, tuotemerkin vahvuus saavutetaan 7 päivän kuluttua. Tästä syystä betonimassan kaataminen maanpintaan rakennusaikojen vähentämiseksi on suoritettava kesäkauden aikana.

Jos työ tehdään talvella, tarvitaan useita lisätoimenpiteitä, esimerkiksi betonilämmitystä. Tällaisten toimien toteuttaminen on erittäin vaikeaa, koska tarvitset tarvittavat laitteet ja tietämyksen tällä alalla. Lisäksi sinun on ymmärrettävä, että materiaalin lämmitystä ei voida suorittaa yli 90 asteen lämpötilan.

Miten tehdä konkreettisia artikkelissa mainittujen osuuksien asettamiseen.

Lämpötilan vaikutuksen määrittämiseksi kovettumisprosessille on tarpeen viitata uudelleen kovettumisaikatauluun. Sen sisältämät linjat perustuvat M400-betonista eri lämpötiloissa kerättyihin tietoihin. Tämän kaavion mukaan on mahdollista ymmärtää vahvuus, joka saavutetaan tiettyjen päivien jälkeen. Jokaisella käyrällä on oma lämpötila. Ensimmäinen rivi on 5 astetta ja toinen 50 astetta.

Grafiikan avulla on mahdollista ymmärtää monoliittirakenteen purkamisen kesto. Muottien purkaminen voi tapahtua sen jälkeen, kun lujuusindikaattorit ovat kasvaneet 50% brändin määrittämästä arvosta. Lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että alle 10 asteen lämpötiloissa tietyn tuotemerkin määrittämää vahvuusarvoa ei saavuteta edes 14 päivän kuluttua. Jos tällaiset sääolosuhteet ovat olemassa, on ryhdyttävä toimenpiteisiin kaadettavan liuoksen lämmittämiseksi.

Mikä on betonilämmityksen aikataulu talvella, voit oppia tästä artikkelista.

aika

Jotta määritettäisiin sääntelyaika rakentamisen turvalliseen alkuun, käytetään erityistä taulukkoa. Se sisältää betonitietomerkkejä ja sen keskimääräiset päivittäiset lämpötila-indikaattorit. Näiden tietojen perusteella on mahdollista löytää tietoja siitä, kuinka vahvuus kertyy tietyn päivän jälkeen.

Taulukko 1 - Voima, joka perustuu päivien lukumäärään

Betonin lujuus - lämpötila, kosteus, nesteytys

Erilaisten kokoonpanojen ja tarkoitusten rakenteiden rakentaminen edellyttää säätiön kaatamista. Siksi monet rakentajat, lähinnä aloittelijat, ovat kiinnostuneita siitä, mikä on aika rakentaa konkreettista vahvuutta. Välittömästi on syytä huomata, että tämä prosessi riippuu lukuisista hetkistä, joista ei ole pelkästään ympäristöolosuhteita vaan myös itse ratkaisun komponentteja, jotka täyttävät säätiön.

Tässä artikkelissa yritämme selvittää, miten konkreettinen on voimaa ja onko menetelmiä nopeuttaa tätä prosessia.

Mikä on prosessin ydin?

Perinteisesti se on jaettu kahteen vaiheeseen:

 1. Tarttua. Tämä vaihe tapahtuu ensimmäisten 24 tunnin aikana peruskiven sekoittamisen jälkeen. Liuoksen asetusaika riippuu huoneen tai ulkopuolen lämpötilasta. Ja jos varmistat kunnolliset olosuhteet, voit nopeuttaa betonipainon asettamista.
 2. Karkaisu. Heti kun pohja tarttuu, se asetetaan sisään. Kumma kyllä, mutta säätiön jähmettyminen jatkuu 12-24 kuukautta. Valmistajan ilmoittamat arvot, varmistaen suotuisat olosuhteet, määritetään 28 päivän kuluttua kaatamisesta.

On mielenkiintoista, että monissa lähteissä voidaan löytää, mikä määrittää voimakkuuden kinetiikan - lämpötilan ja ajan. kosteutta, laadukkaita ainesosia. Mutta muutamissa paikoissa löydät vastauksen kysymykseen siitä, mikä konkreettinen on voimaa? Tämä tapahtuu sementin nesteytysprosessissa.

Kuivassa materiaalissa on neljä pääelementtiä:

 • sorbi-;
 • valkaisee;
 • trikalsiumaluminaatti;
 • tetrakalsiumalluminoferriitti.

Ensimmäinen erä on alliitin reaktio, mutta se on haurain mineraali. Seuraavat ovat aluminaatteja ja aluminoferriittejä. Viimeinen reaktio on valkaisu, se antaa myös tarvittavan lujuuden. Samalla se hydratoidaan vähitellen vuosittain tarvittavien parametrien saamiseksi. Jopa 50 vuoden kuluttua nesteytysprosessia kuluu koko ajan, betoni jatkuu vahvana.

Sementtilasituksen prosessi alkaa sekoittumishetkellä veden kanssa ja jatkuu pitkään.

Betonin osalta sen parametrit riippuvat sementin hydraation asteesta. Jos se on alhainen, sen jälkeen 4 viikon kuluttua se saavuttaa vaaditun 90%. Korkean lujuuden omaavassa koostumuksessa samanaikaisesti vain puolet tulee olemaan (jopa 49%), ja tulevaisuudessa se vain kasvaa ajan myötä. Keskimäärin 3-5 vuotta, kasvu on noin 60%.

Mikä vaikuttaa säätiön kypsymiseen

Kuten aikaisemmin mainittiin, useita vivahteita vaikuttavat betonin määrän kasvuun, ja tärkeimmät ovat:

 • ympäristön lämpötilaolosuhteet;
 • kosteuden taso paikassa, jossa säätiö valetaan;
 • sementti laatua;
 • aikaa.

Lämpötilat

Betonin lujuus, riippuen ympäristön lämpötilasta, on kiireellinen asia useimmille ihmisille, jotka harjoittavat omaa työtäsä täyttääkseen säätiön. On yksi tärkeä sääntö muistaa: sitä kylmempi on kadulla tai huoneessa, jossa pinta on betonoitu, sitä pidempi kovettumisaika.

Betonin kovettumisnopeus lämpötilasta riippuen

Alle 0 ° C: n lämpötilassa perustuksen vahvistaminen on keskeytetty ja sen seurauksena lujuuden lisäysjakso kasvaa loputtomiin. Joskus valmistajan ilmoittamien lujuusominaisuuksien saavuttaminen tapahtuu useiden vuosien jälkeen. Tällöin prosessi tapahtuu pohjoisilla alueilla. Tämä ilmiö johtuu siitä, että sementtimassassa oleva vesi jäätyy. Ja koska prosessille tarvittava hydraatio on varmistettu kosteudella, niin kovettaminen on niin sanotusti "jäädytetty".

Mutta heti kun se alkaa lämmetä ulos ja nousee nollan yläpuolelle, kovettuminen jatkuu. Ja niin edelleen. Näin betonin lujuus riippuu lämpötilasta.

Lämpimät sääolosuhteet "aktivoivat" ja nopeuttavat sementtipohjan kovettumista. Betonin kovettumisnopeus lämpötilasta riippuen on suoraan verrannollinen ympäristönsuojelun tason nousuun. Joten 40 ° C: ssa valmistajan ilmoittamat luvut saavutetaan 7-8 päivässä. Tästä syystä monet kokeneet asiantuntijat suosittelevat betonipohjan täyttämistä tontilla kuumalla säällä, minkä takia koko rakennusprosessin koko organisointiin tarvitaan paljon vähemmän aikaa kuin säätää säätiö kylmemmälle säälle.

Talvella, heti kun lämpötila laskee 0 asteeseen, hydrausprosessi pysähtyy kokonaan.

Mutta tässäkin tapauksessa ei ole välttämätöntä "overcook" betonia, kun taas alemmat kerrokset tarttuvat, ylemmät alkavat särkyä. Tämä ei lisää esteettisyyttä eikä kovuutta. Kun työskentelet kuumalla säällä, pinta kastellaan vedellä 2-3 kertaa päivässä ja peitetään sellofaanilla.

Kuinka paljon konkreettisia hyötyjä on talvikaudella? Lähtökohtana talven rakentaminen on työläs prosessi, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä sementtimassan lämmittämiseksi säännöllisesti, jotta sen kovettumisprosessia voidaan nopeuttaa.

Konkreettisessa massassa työskentelyä jähmettymisen kiihdyttämiseksi yli 90 ° C: n lämmitystä ei voida hyväksyä. Tämä voi johtaa tulevan pinnan halkeiluun.

Jotta ymmärtäisit, kuinka lämpötila vaikuttaa kiinteytymisen prosessiin, voit tutkia betonin voimakkuuden kaavaa. Tämä mahdollistaa tämän ilmiön visuaalisen ymmärtämisen. Pakkauksen aikataulu koostuu linjoista, jotka on rakennettu sementtiä M400 varten kerättyjen tietojen pohjalta eri tiloissa.

Betonin kovettumisaikataulun avulla voit määrittää, mikä osuus tuotemerkin indikaattoreista saavutetaan tietyn ajan kuluttua. Yksinkertaisesti sanottuna näistä riveistä on mahdollista selvittää, kuinka monta päivää massa saavuttaa kovan tuotteen tuotemerkin arvon tietyssä lämpötilassa.

Lujuuskaavio sementtiasteelle

aika

Jotta voitaisiin määrittää optimaalinen, jopa jopa sanoa, turvallinen määräaika rakennustöiden aloittamiselle, voimakkuustaso on usein otettu huomioon. Sen avulla voit helposti määrittää, kuinka kauan tiettyä sementtimerkkiä valmistava säätö kovenee. Siksi kokeneet asiantuntijat käyttävät aina vastaavia tietoja taulukoita.

Sementin merkki

Keskimääräinen päivittäinen s sementtikanta, ° С

Päivän kovettuminen päivällä

Betonin voimakkuus B25

Betonin lujuuskaavio: ominaisuudet, tyypit, teknologia ja avainindikaattorit

Vahvuus on yksi konkreettisen laadun tärkeistä indikaattoreista. Jos olet lukenut valtion vaatimusten vaatimukset, löydät tietoja, joiden vahvuus voi vaihdella M50: stä 800: een. Yksi suosituimmista on kuitenkin konkreettisia arvosanoja M100: sta 500: een.

Vahvuuskaavio

Betonin liuos tietyn ajan kuluttua kaatamisen jälkeen saavuttaa halutut suorituskykyominaisuudet. Tätä aikaväliä kutsutaan pidätysjaksoksi, jonka jälkeen on mahdollista käyttää suojaavaa kerrosta. Betonin lujuuden kaavio heijastaa aikaa, jona materiaali saavuttaa korkeimman lujuustason. Jos normaalit olosuhteet säilyvät, kestää 28 päivää.

Ensimmäiset viisi päivää ovat aika, jolloin voimakasta kovettumista tapahtuu. Mutta 7 päivän kuluttua työn päättymisestä materiaali saavuttaa 70% vahvuuden. Lisärakennustyötä suositellaan aloittaa sen jälkeen, kun saavutetaan sataprosenttinen vahvuus, joka tapahtuu 28 päivän kuluttua. Betonin lujuuskaavio voi vaihdella yksittäisten tapausten ajaksi. Ajoituksen määrittämiseksi suoritetaan näytteille kontrollikokeet.

Mitä muuta sinun tarvitsee tietää

Jos monoliittirakenteiden rakentaminen suoritetaan lämpimän kauden aikana, seoksen ja sen fysikaalisten ja mekaanisten ominaisuuksien pitämisen optimoimiseksi on välttämätöntä kestää rakenteita muottipesässä ja jättää se kypsyvän aidan purkamisen jälkeen. Betonitehon aikataulu kylmäkaudella on erilainen. Tuotemerkin vahvuuden saavuttamiseksi on tarpeen tarjota betonin lämmittämistä ja vedenpitävyyttä. Tämä johtuu siitä, että alemmat lämpötilat auttavat hidastamaan polymerointia.

Jotta kovettuminen tapahtuisi mahdollisimman nopeasti ja betonin vanheneminen ajan myötä vähenisi, on lisättävä ainesosien hiekkasulketta, jossa vesipitoisuussuhde on vähäinen. Jos sementtiä ja vettä lisätään suhteessa neljästä yhteen, niin aika lyhenee puoleen. Tämän tuloksen saavuttamiseksi koostumusta on täydennettävä pehmittimillä. Seos kypsyy nopeammin, jos keinotekoisesti kohotetaan lämpötilaa.

Vahvuudenhallinta

Jotta betonivahvuuden aikataulu voidaan saavuttaa jonkin aikaa - jopa viikossa - on toteutettava toimenpiteitä, jotka takaavat laastin kiinnittämisen olosuhteet. Se on lämmitettävä, kostutettava ja peitettävä myös kosteus- ja lämmöneristysmateriaaleilla.

Tätä varten käytetään melko usein lämpö-aseita. Asiantuntijat suosittelevat erityistä huomiota pinnan kastelemiseen. 7 päivän kuluttua valun valmistamisesta tällaisissa olosuhteissa, jos ympäristön lämpötila vaihtelee 25 ° C: sta 30 ° C: seen, rakenne voidaan ladata.

Betoni luokitus

Jos käytetään laastin, sementin ja perinteisten tiheiden aggregaattien sekoittamista, mikä mahdollistaa raskaiden koostumusten saamisen, nämä seokset luokitellaan M50-M800: ksi. Jos ennen betonia M50-M450, sen valmistukseen käytetään huokoisia aggregaatteja, jolloin saadaan kevyitä yhdisteitä. Betonilla on luokka M50-M150: ssä, mikäli se on erityisen kevyt tai kevyt sekä solukko.

Betonin suunnitteluasteikko on määriteltävä rakennusvaiheen dokumentoinnin vaiheessa. Tämä ominaisuus annetaan perustuen näytekuutioiden aksiaaliseen puristusresistanssiin. Rakenteilla rakenteilla aksiaalinen jännitys on tärkein, sementtimerkki määräytyy sen mukaan.

Betonin lujuus (venymisaika) kestää kauemmin, kun puristuslujuuden merkki nousee. Mutta suuritehoisten materiaalien tapauksessa vetolujuuden kasvu hidastuu. Seoksen koostumuksesta ja käytöstä riippuen luokka ja lujuusluokka määritetään.

Kestävimmät materiaalit ovat seuraavat tuotemerkit:

Niitä käytetään kriittisten rakenteiden rakentamisessa. Kun rakennetaan rakennuksia ja rakennuksia, jotka vaativat suurta lujuutta, käytetään betonia M300. Mutta kun järjestetään levyt parhaiten käyttämään M200-mallin koostumusta. Vahvimmat ovat sementit, joiden brändi alkaa M500: lla.

Lujuuden riippuvuus lämpötilaan

Jos aiot käyttää laastia rakentamisessa, sinun tulisi tietää betonin lujuuden ja lämpötilan kaavio. Kuten yllä mainittiin, asetus tapahtuu muutaman ensimmäisen päivän kuluttua liuoksen sekoittamisesta. Mutta ensimmäisen vaiheen suorittaminen kestää aikaa, johon vaikuttaa ympäristön lämpötila.

Esimerkiksi, kun lämpömittaria pidetään 20 ° C: ssa ja sitä korkeammassa lämpötilassa, se kestää tunnin. Prosessi alkaa 2 tunnin kuluttua seoksen valmistamisesta ja päättyy 3 tunnin kuluttua. Juhannuksen aika ja loppuunsaattaminen siirretään, sen asettaminen kestää yli 24 tuntia. Kun lämpömittaria pidetään nollana, prosessi alkaa 6-10 tuntia ratkaisun valmistuttua ja kestää jopa 20 tuntia kaatamisen jälkeen.

On tärkeää tietää enemmän viskositeetin vähentämisestä. Ensimmäisessä vaiheessa ratkaisu pysyy liikkuvana. Tänä aikana on mahdollista käyttää mekaanista vaikutusta, jolloin rakenne on haluttu muoto. Säätövaihetta voidaan pidentää käyttämällä tiksotropiamekanismia, mikä vaikuttaa mekaanisesti seokseen. Liuoksen sekoittaminen betonimyllyssä mahdollistaa ensimmäisen vaiheen laajentamisen.

Betonivahvuus prosentteina brändistä riippuen lämpötilasta ja ajasta

Alussa olevat rakentajat ovat yleensä kiinnostuneita betonin kovettumisaikataulusta 25 ° C: ssa. Tällöin kaikki riippuu betonin merkistä ja kovettumisajasta. Jos käytät Portland-sementtiä vaihteluvälillä M 400-500 sekoitettaessa, voit lopulta valmistaa betonia M200-300. Päivällä määritetyllä lämpötilalla sen prosenttiosuus puristuslujuudesta brändistä on 23. Kolmen päivän jälkeen tämä luku nousee 40 prosenttiin ja 50 prosenttiin.

5, 7 ja 14 päivän kuluttua lujuuden prosenttiosuus on 65, 75 ja 90% vastaavasti. Betonin lujuuden kaavio 30 ° C: ssa vaihtelee jonkin verran. Päivän ja kahden päivän aikana vahvuus on 35 ja 55 prosenttia brändistä. Kolmen, viiden ja seitsemän päivän jälkeen voima on 65, 80 ja 90%. On tärkeää muistaa, että sääntelyn turvallisuusjakso on 50%, kun taas työ voidaan aloittaa vasta, kun betonivahvuus saavuttaa 72% arvosanan arvosta.

Luotettavuus betonista riippuen tuotemerkistä: yleiskatsaus

Välittömästi kaatamisen jälkeen liuos noutaa voimaa lämmöntuotannosta johtuen, mutta veden jäätymisen jälkeen prosessi pysähtyy. Jos työ on tarkoitus tehdä talvella tai syksyllä, on tärkeää lisätä jäätymisenestoaineiden seokset liuokseen. Asentamisen jälkeen alumiinioksidisementti päästää enemmän lämpöä 7 kertaa kuin tavallinen portlandsementti. Tämä osoittaa, että sen pohjalta valmistettu seos saa vahvuuden myös alhaisissa lämpötiloissa.

Tuotemerkki vaikuttaa myös prosessin nopeuteen. Mitä pienempi se on, sitä korkeampi kriittinen vahvuus on. Betonin lujuuskaavio, jonka tarkastelu on esitelty artikkelissa, osoittaa, että betonilaatujen kriittinen lujuus M15: stä 150: een on 50%. Esijännitetyt betonirakenteet M200: sta 300: een, tämä arvo on 40% brändistä. M400: sta 500: een tehdyistä betonilaaduista kriittinen vahvuus on 30%.

Betonin kovettuminen näkökulmasta

Betonin lujuuden aikataulu (SNiP 52-01-2003) ei ole rajoitettu kuukausiin. Kovetusprosessin loppuun saaminen voi kestää useita vuosia. Mutta betonibrändi on mahdollista määrittää 4 viikkoa. Rakenteen vahvuus saavutetaan eri nopeuksilla. Tämä prosessi on voimakkainta ensimmäisellä viikolla. Kolmen kuukauden kuluttua lujuus kasvaa 20%, kun prosessi hidastuu, mutta ei pysähdy. Indikaattori saattaa kaksinkertaistaa kolmessa vuodessa, mikä vaikuttaa tähän prosessiin:

Melko usein aloittelevat rakentajat kysyvät itsestään kysymyksestä, jolla GOST on aikataulu betonin lujuuden löytämiseksi. Jos katsot GOST 18105-2010, saat lisätietoja siitä. Näissä asiakirjoissa mainitaan, että lämpötila vaikuttaa suoraan prosessin kestoon. Esimerkiksi 40 ° С, brändin arvo saavutetaan viikossa. Siksi talvella työtä ei suositella. Loppujen lopuksi on vaikea lämmittää betonia yksin, joten sinun tarvitsee käyttää erikoislaitteita ja tutustua tekniikkaan. Mutta seoksen kuumentamiseksi yli 90 ° C ja täysin mahdotonta hyväksyä.

johtopäätös

Kun tarkistat voimaohjelman, voit ymmärtää, että purkaminen tapahtuu, kun rakenteen vahvuus ylittää 50% tuotemerkin arvosta. Mutta jos ympäristön lämpötila laski alle 10 ° C, brändin arvoa ei saavuteta 2 viikon kuluttua. Tällaiset sääolosuhteet merkitsevät tarvetta lämmittää kaadettua liuosta.

Betonin lujuus

Tärkein betonin laadun indikaattori on materiaalin lujuus. GOSTin vaatimusten mukaan puristusolosuhteissa se voi vaihdella M50-800: n alueella. Suosituimmat sementti M100-500 -merkit.

Betonin lujuuskaavio

Aikaväli, jonka aikana liuos hankkii tarvittavat toimintaominaisuudet, kutsutaan betonipitoisuudeksi, jonka jälkeen voidaan käyttää suojaavaa betoni kerrosta. Vahvuuskaavio heijastaa, kuinka kauan betoni saavuttaa suurimman lujuusarvon.

Normaaleissa olosuhteissa koostumus "kypsyy" 28 vuorokauden kuluessa. Ensimmäisten viiden päivän aikana betoni kovenee. 7 päivän kuluttua valun jälkeen 70% valitun tuotemerkin vahvuudesta saavutetaan. Asiantuntijat kuitenkin suosittelevat lisärakennustöitä vasta, kun ne saavuttavat 100% - aikaisintaan 28 päivää kaatamisen jälkeen.

Betonin lujuusrakentamisen aika kullekin yksittäiselle tapaukselle voi poiketa hieman. Koostumuksen kovettumisen tarkan ajan määrittämiseksi suoritetaan materiaalinäytteiden kontrollitestit.

Lämpimänä kautena monoliittirakenteessa seuraavat toiminnot ovat riittävät optimoimaan koostumuksen pitämisen prosessi ja saavuttamaan optimaaliset mekaaniset ja fysikaaliset ominaisuudet:

 • Jatkuu betonirakenteessa.
 • Koostumuksen kypsyminen muotin poiston jälkeen.

Jos toimenpiteet toteutetaan kylmäkauden aikana, betonin lisälämmitys ja sen vedeneristys on varmistettava, jotta saavutetaan oikea brändin lujuus. Tämä johtuu siitä, että kun lämpötila laskee, polymerisaatio hidastuu.

Jotta voimakkuus voidaan nopeuttaa ja betonin valotusaikaa minimoida, on suositeltavaa käyttää hiekkasäilöitä, joiden vettä ja sementtiä on vähän. Kun veden ja sementin suhde on 1/4, taulukossa esitetyt jaksot ovat puolittuneet. Tämän tuloksen saavuttamiseksi pehmittimiä lisätään koostumukseen. On myös mahdollista lyhentää koostumuksen kypsymisjaksoa keinotekoisesti lämpötilan nostamalla.

Video - Miten nopeuttaa betonin kovettumista

Betonin lujuudenhallinta

Ensimmäisten 5-7 päivän aikana on toteutettava toimenpiteitä betonin kovettumisolosuhteiden (kostutus, sähkölämmitys, lämpöeristys- ja kosteutta kestävien materiaalien peittäminen, lämmityspistoolien lämmitys) avulla. Lisäksi pintaan kostuttamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Samanaikaisesti viikon kuluttua kaatamisen lopusta (edellyttäen, että ilman lämpötila on 25-30 ° C) rakenne voidaan ladata.

Betoni luokitus

 • raskaat formulaatiot perinteisille tiheille aggregaateille ja sementteille (M50-M800);
 • vaaleat koostumukset huokoisilla aggregaatteilla (näihin kuuluvat betoni M50-M450);
 • valon ja erityisesti kevyiden seosten ryhmään (M50-M150) liittyvät solu-koostumukset.

On tarpeen luoda konkreettinen suunnitteluasteikko projektin dokumentoinnin vaiheessa kohteen rakentamiseksi. Tämä ominaisuus saadaan suhteessa resistenssin aksiaaliseen puristukseen vertailunäytteissä kuutioina. Rakenteessa olevassa rakenteessa aksiaalinen jännitys on tärkein, kun taas sementtilajit määräytyvät aksiaalisen jännityksen vastustuksen perusteella.

Betonin vetolujuus kasvaa kiristyvällä puristuslujuudella, mutta lujuusmateriaalien alueella vetolujuuden kasvu hidastuu.

Koostumuksen soveltamisalasta riippuen betonimerkki ja sen lujuusluokka määritetään. Materiaaleilla, joiden nimitykset ovat M50, M75, M100, pidetään vähiten kestävinä. Niitä käytetään vähiten vastuullisten rakenteiden rakentamisessa.

Rakennettaessa rakennuksia ja rakenteita, jotka vaativat suurempaa lujuutta, käytä betonia M300. Levittimellä paras vaihtoehto on M200: n kokoonpano. Sementit, alkaen M500, luokitellaan vahvin.

Betonituotteiden lujuuden ero selittyy niiden koostumuksella tai pikemminkin hiekan, sementin ja raunioiden osuuksilla. Suurin suorituskyky saavutetaan käyttämällä suurempaa osaa sementistä.

Seuraavaa kaavaa käytetään betonilajikkeen muuntamiseen luokkaan:

jossa B on luokka, M on brändi.

Alla on taulukko betonityyppien ja betonityyppien vaatimustenmukaisuudesta:

Betonivahvistusprosessi

Tärkein ominaispiirre betoni, joka on määritellyt sen laaja jakelu, on sen suuri lujuus. Materiaali saa mitään vahvuutta todellisissa olosuhteissa, sillä on monia syitä, jotka edesauttavat tietyn brändin konkreettiseen arvoon liittyvää puutetta. Näiden syiden ja ominaisuuksien tuntemus edistää betoniperustusten muodostumista, rakenteita, joilla on paras mahdollinen suorituskyky.

Rekrytointiprosessi

Fysikaalis-kemialliset hydrausreaktiot luovat uusia monoliittisia yhdisteitä, jotka antavat aineelle tekokiven ominaisuuksia. Uusi laatu muodostuu monien päivien aikana (lopulta noin puoli vuotta) ja ihanteellisesti betonirakenteen lujuusominaisuuksien tulisi vastata tietyn luokan ja brändin betonia. Kiven kypsyttämisen ajankohtana on kaksi peräkkäistä vaihetta: alkuasetus ja lopullinen kovettuminen. Valmistuksen jälkeen betoni voidaan ladata.

käsitys

Betonia ei käytetä välittömästi asetusten tekemisen jälkeen, koska materiaalin saaminen kohteeseen voi kestää jonkin verran. Seoksen tulisi pysyä liikkuvana, mikä helpotetaan liuoksen mekaanisella sekoittumisella automaattisen sekoittimen sekoittimessa. Thixotropialla voit säästää seoksen perusominaisuudet sen täyttämiseksi, mikä lykkää kypsymisen alkuvaiheen alkamista. Sinun on kuitenkin tiedettävä, että jos aika kiristyy tai lämpötila nousee, kehittyy peruuttamaton "hitsauksen" prosessi, jonka seurauksena sen ominaisuuksia aliarvioidaan.

Säätöaika riippuu ilman lämpötilasta - 20 min. jopa 20 tuntia. Tämän prosessin pisin kesto on talvella noin 0 asteen lämpötiloissa. Tämän ajanjakson perustelut täyttävät 6: n ja 10: n tunnin välisen ajanjakson pidentyminen, ja itse vaihe kestää 15-20 tuntia.

Kaadetaan valumuottiin parhaiten 20 asteessa. Sitten, edellyttäen, että liuos pysähtyy tuntia ennen kaatamista, asetus alkaa tunnin kuluttua ja päättyy 60 minuutissa. Kuuma sää vaikuttaa liuoksen lähes hetkelliseen säätöön 10-20 minuutissa.

karkaisu

Optimaalinen nesteytysnopeus liuoksen kovettumisen aikana: lämpötila on 18-20 astetta, kosteus on lähes 100%. Näistä parametreista poikkeamat merkittävästi muuta kiven kovettumisnopeutta. Täysin ikääntyvä betoni kestää useita vuosia.

Kuitenkin tässä vaiheessa kovettumisnopeus muuttuu luonnollisesti ajan myötä. Esimerkiksi konkreettiselle M300: lle 3. päivän loppuun mennessä se saavuttaa 50%, 14. päivä on jopa 90% ja 28. päivä saavuttaa 100%. Kolmen kuukauden jälkeen vahvuus kasvaa vielä 20% ja kolmen vuoden kuluttua se voi olla 100% enemmän kuin se oli 28 päivää sekoittamisen jälkeen.

Vahvuuden ominaisuudet

Ympäristön lämpötilan indikaattoreiden väheneminen johtaa hitaampaan kovettumiseen. Lämpömittarin nollamerkki pysäyttää prosessin, koska vesi on jäätynyt kiviin (betonin laatu vähenee), ja arvon nousu jatkuu jälleen. Seos alkaa kuivua puutteella tai kosteuden puutteella, mutta se voi hidastaa ja pysäyttää oikean kovettumisen, mikä estää betonin menemästä tiettyyn ominaisuuteen. Seosten autoklaavin kovettuminen kuitenkin kiihtyy huomattavasti kohotetuissa lämpötiloissa ja kosteudessa: 80-90 astetta. ja 100%: n kosteus, mikä johtaa lujuusominaisuuksien nopeutettuun lisääntymiseen. Ilmankosteuden vuoksi voimakkuutta voidaan lyhentää liuoksella, joka on avattu.

Betonin korkeammat laatut (koostuu enemmän sementti parempaa laatua) kovettua ja saada vahvuuteen nopeammin, joten niitä olisi käsiteltävä nopeammin. Kolmen ja kymmenennen päivän välisenä aikana asennusvaiheesta lähtien betonin vakiovahvuus on varmistettu lähes ihanteellisilla kovettumisolosuhteilla. Lämpimällä säällä liuos peitetään kosteutta absorboivilla materiaaleilla, joiden läpi kivi kostutetaan kello 6 - 7 kertaa ja peitetään tiheällä kalvolla.

Aurinkoisella säällä hän suojaa suoria säteitä. Talvella betonia voidaan keinotekoisesti lämmittää, eristää, kuumennetaan lämmöntuottajilla estääkseen veden jäätymisen ja eristetään sademäärästä. Työn jatkamisen tärkeä parametri on lujuusominaisuuksien sääntelyn turvallisuusjaksolla. Taulukossa 1 esitetään riippuvuus betonin arvosta ja betonin lujuusindikaattoreiden keskimääräiset päivittäiset lämpötila-arvot vastaavien päivien lukumäärällä.

50%: n arvoa voidaan pitää betonin vakio-turvallisena kypsymisenä ja 72-80% tuotemerkin arvosta voidaan pitää turvallisena, mikä on esimerkiksi tärkeää tietää, kun työskentelet säätiöön.

Mitä riippuu kovettumisesta?

Kiven lujuusominaisuuksia hallitsevat tekijät ovat seuraavat: kuinka kauan on kulunut kaatamisen jälkeen, lämpötilan ja kosteuden säilytystila, laatu (aktiivisuus) ja sementtimerkki, veden ja sementin suhde liuokseen, seoksen komponenttien mittasuhteet, tiivistämismenetelmä, sekoitustekniikka, menetelmä ja käämityksen laadun ja säännöllisyyden sekä pehmittimien (karkottavien lisäaineiden) esiintyminen talvella jne. Betonin laadun nostaminen riippuu seoksen lisääntyneen sementin ja sementtimäärän kasvusta, s komponentit. Merkki vaikuttaa suoraan betonin lujuuteen. Alhaisten arvosanojen kannalta kriittinen vahvuus on tärkeämpi. Taulukko 2 kuvaa tätä mallia.

Siksi korkealaatuisen betonin perustan lujuus määräytyy rakennusrakenteen luotettavuuden ja kestävyyden mukaan. Kylmällä säällä kivi saa voimakkuutta omasta lämmöntuotannostaan, mutta kivenmuodostuksen aikataulun normalisoimiseksi on suositeltavaa käyttää sopivia lisäaineita, jotka nopeuttavat kovettumista ja alentavat nesteytyksen pysähtymistä. Niiden kanssa seos saa vahvuuden 14 päivän jälkeen. Menestyvä ratkaisu myös muuttaa betonin osia. Esimerkiksi korkea alumiinioksidisementti on saavuttanut lujuusominaisuuksia jopa kylmällä säällä, koska se laskee noin 7 kertaa enemmän omaa lämpöään verrattuna Portland-sementtiin.

Luontaisten täyteaineiden jyvien muodosta ja osasta on tärkeä rooli tämän ominaisuuden sarjassa. Niiden epäsäännöllinen muoto ja lisääntynyt karheus lisäävät adheesiota ja betonin laatua. On tunnettua, että veden osuuden kasvu betoniseoksessa voi johtaa materiaalin massan kerrostumiseen. Tämän seurauksena on myös se, että kun liuoksen sisältämän veden suhteellinen lisäys on 60% optimaalisesta arvosta (w / c = 0,4), tuotemerkin vahvuus on 50%. Kuitenkin veden / sementtisuhteen ollessa 1/4, kovettumisaika (kovettuminen) on puolittunut.

Prosessin nopeuttamiseksi ja betonin kovettumisen minimoimiseksi on suositeltavaa käyttää hiekkasäiliötä, jolla on alhainen vesi / sementti. Epäyhtymättömällä betonilaastilla on mahdollisuus kypsyttää vain korkeintaan 50% vakiovahvuudesta, jopa optimaalisen veden / sementtisuhteen mukaan. Samanaikaisesti manuaalinen tiivistyminen kykenee lisäämään lujuuttaan 30-40%, ja vibroamppaus lisää lujuutta standardiin 95-100%.

Vahvuuskaavio

On tärkeää tietää betonin lujuuden kaavio ennustaa lämpötilan muutosten vaikutuksia kovettamiseen, mikä johtaa ikääntymisajan kasvuun.

Kaavio 1 esittää esimerkkiä betonista M400 sen jälkeen, kuinka monta päivää seos kiinteällä lämpötila-arvolla saa tietyn prosenttiosuuden vahvuudesta (sataprosenttisesti otettu brändinvoimakkuus neljän viikon ajan). Lämpötila-alue 30 astetta. on optimaalinen vakiovahvuusjoukolle (97%) 11 päivän ajan ja 5 asteessa. turvallisen kestävyyden arvoa ei saavuteta kiven ja 14 päivän ajan. Tällaisessa tilanteessa sinun pitäisi lämmetä, lämmittää muotoilua. Käyrän mukaan hionnan ajoitus määräytyy, kun kestävyys ylittää 50% brändin arvosta.

johtopäätös

Todellisuudessa betonirakenteiden lujuusominaisuudet voivat vaihdella hyvin monista syistä. On tärkeää tarjota optimaaliset parametrit betoniarvon mukaisten lujuusominaisuuksien kasvun aikataulun toteuttamiseksi.

Betonin vahvuuskaavio, aika, päivämäärät, taulukko

Kun on tarpeen tehdä tietty rakenne, on joskus mahdotonta tehdä tätä ilman betonin kaatamista. Tätä materiaalia käytetään erittäin aktiivisesti rakennusalalla. Sen tärkein ominaisuus on puristuslujuus. Lisäksi on kiellettyä asentaa erityinen kuorma tiettyyn elementtiin, kunnes betoni on täysin saavuttanut tarvittavan voimaa. Prosessin suorittamisessa on useita tekijöitä, jotka tavalla tai toisella vaikuttavat vaikutusvaltaisesti: seoksen koostumus, ulkoiset olosuhteet.

Miten se menee?

Asennusprosessi voi tapahtua välittömästi sen jälkeen, kun betoni on valettu. Kesto riippuu ympäröivän ilman lämpötilasta. Arvon ollessa 20 astetta voi kestää noin tunti. Koska tämä prosessi ei ole hetkellinen, betonit saattavat kestää pari kuukautta voimaa lujuutta.

Mikä on betonin m 400 koostumus 1 m-3: llä, löytyy artikkelin taulukosta.

Hyvin usein betoni alkaa kovettua kahden tunnin kuluttua sementin ja veden yhdistämisestä. Lopulliselle asetukselle on kuitenkin odotettava 3 tuntia. Kovettumisajan lisääminen auttaa erityisiä betonin lisäaineita.

Betonin tarttuminen merkitsee ratkaisun liikkuvuutta koko ajan, minkä vuoksi seos voi vaikuttaa. Tällöin tiksotrooppisen mekanismin, joka osoittaa betonin viskositeetin vähenemistä, kovettumista ja kuivausta, ei tapahdu. Tämä edellytys on otettava huomioon ratkaisun toimittamisen aikana betonisekoittimiin. Tässä tapauksessa liuos on sekoitettava sekoittimessa, minkä seurauksena kaikki sen tärkeät ominaisuudet voidaan säilyttää.

Miten käytät betonimerkkiä M200, joka mainitaan artikkelissa.

Videossa - betonin lujuuskaavio:

Mikä on betonin m200 per 1 kuution osuus?

Sekoittajan pyörimisen ansiosta on mahdollista estää betonin kuivaus sekä kovan kovuus. Mutta tässä tapauksessa voi tapahtua toinen epämiellyttävä tilanne - tämä on materiaalin hitsaus, jonka seurauksena kaikki sen positiiviset ominaisuudet vähenevät. Tämä ilmiö esiintyy useimmiten kesällä.

Aikaruutu

Tämä kaavio sisältää tietoja, jotka osoittavat lujuuden kasvukäyrän 28 päivän ajan. Tällä kertaa riittää, että betoni kuivuu luonnollisissa olosuhteissa.

Aikaa, joka riittää laastiin lisäämään laastille tarvittavat suorituskykyominaisuudet, kutsutaan kovettumisajaksi. Lujuusominaisuuksien kuvaajasta näkyy aika, jonka kuluessa liuoksen on saavutettava enimmäisvoimakkuuden taso.

Mitkä ovat GOST betonin m 200 mukaiset tekniset ominaisuudet löytyvät tästä artikkelista.

Videon betonin lujuus vs. lämpötila:

Mikä on tässä ilmoitettu betonin b15 lujuus.

Normaaleissa olosuhteissa betonin kypsyminen suoritetaan 28 vuorokaudeksi. Ensimmäiset 5 päivää ovat materiaalin voimakas kovettuminen. Kun viikon takana, betoni on jo saavuttanut 70% kaikista vahvuuksista valituille brändeille. Mutta voit jatkaa rakentamista sen jälkeen, kun voima saavuttaa 100%, ja tämä on aikaisintaan 28 päivää.

Tämä tietty tapaus on sinun. Liuoksen jähmettymisjakson tarkan määrittämiseksi on välttämätöntä suorittaa näytteiden valvontatestit. Kun työskentelet kesällä monoliittisessa kotelorakenteessa prosessin optimoimiseksi, on täytettävä seuraavat edellytykset fysikaalisten ominaisuuksien ratkaisun saavuttamiseksi:

 • Pidä kiinni muottirakenteesta.
 • Maturation koostumus, kun muotti on poistettu.

olosuhteet

Kun ratkaisu on tarpeen hankkia tarvittavat lujuusominaisuudet, on noudatettava tiettyjä ehtoja. Esimerkiksi optimaalinen lämpötila kovettumiselle on 20 astetta. Mutta tämä ei ole kaikki parametrit.

Mikä on ominaisuus konkreettiselle luokalle 25 artiklassa mainituissa artikkeleissa.

lämpötila

Mitä pienempi lämpötilan lukema kadulla, sitä hitaammin betonin kovettuminen tapahtuu. Jos lämpötilajärjestelyt merkitsevät negatiivisia indikaattoreita, prosessi keskeytetään syystä, että neste jäätyy, mikä takaa sementin hydratoinnin. Kun ilman lämpötila alkaa nousta, kovetusprosessi palaa toimintaan.

Jos liuoksessa on useita modifioijia, kovettumisen kesto voi laskea useita kertoja ja lämpötilan, joka on tarpeen prosessin asennuksen kannalta, voi laskea. Valmistajat tarjoavat erilaisia ​​nopeasti kovettuvia yhdisteitä, joiden ansiosta on mahdollista saada lujuusominaisuuksia 14 päivän kuluttua.

Mikä on betonin lujuustaso, voit oppia tästä artikkelista.

Kun ilman lämpötila nousee, kypsytysprosessi alkaa kiihtyä. Jos katu on 40 astetta, tuotemerkin vahvuus saavutetaan 7 päivän kuluttua. Tästä syystä betonimassan kaataminen maanpintaan rakennusaikojen vähentämiseksi on suoritettava kesäkauden aikana.

Jos työ tehdään talvella, tarvitaan useita lisätoimenpiteitä, esimerkiksi betonilämmitystä. Tällaisten toimien toteuttaminen on erittäin vaikeaa, koska tarvitset tarvittavat laitteet ja tietämyksen tällä alalla. Lisäksi sinun on ymmärrettävä, että materiaalin lämmitystä ei voida suorittaa yli 90 asteen lämpötilan.

Miten tehdä konkreettisia artikkelissa mainittujen osuuksien asettamiseen.

Lämpötilan vaikutuksen määrittämiseksi kovettumisprosessille on tarpeen viitata uudelleen kovettumisaikatauluun. Sen sisältämät linjat perustuvat M400-betonista eri lämpötiloissa kerättyihin tietoihin. Tämän kaavion mukaan on mahdollista ymmärtää vahvuus, joka saavutetaan tiettyjen päivien jälkeen. Jokaisella käyrällä on oma lämpötila. Ensimmäinen rivi on 5 astetta ja toinen 50 astetta.

Grafiikan avulla on mahdollista ymmärtää monoliittirakenteen purkamisen kesto. Muottien purkaminen voi tapahtua sen jälkeen, kun lujuusindikaattorit ovat kasvaneet 50% brändin määrittämästä arvosta. Lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että alle 10 asteen lämpötiloissa tietyn tuotemerkin määrittämää vahvuusarvoa ei saavuteta edes 14 päivän kuluttua. Jos tällaiset sääolosuhteet ovat olemassa, on ryhdyttävä toimenpiteisiin kaadettavan liuoksen lämmittämiseksi.

Mikä on betonilämmityksen aikataulu talvella, voit oppia tästä artikkelista.

aika

Jotta määritettäisiin sääntelyaika rakentamisen turvalliseen alkuun, käytetään erityistä taulukkoa. Se sisältää betonitietomerkkejä ja sen keskimääräiset päivittäiset lämpötila-indikaattorit. Näiden tietojen perusteella on mahdollista löytää tietoja siitä, kuinka vahvuus kertyy tietyn päivän jälkeen.

Taulukko 1 - Voima, joka perustuu päivien lukumäärään

Betonin voimakkuus B25

Betonin lujuuskaavio: ominaisuudet, tyypit, teknologia ja avainindikaattorit

9 kuuluisaa naista, jotka rakastuivat naisiin Näyttää kiinnostuksensa vastakkaisesta sukupuolesta ei ole epätavallista. Et voi yllätä tai ravistaa joku, jos tunnustat.

Charlie Gard kuoli viikkoa ennen hänen ensimmäisen syntymäpäivänsä Charlie Gard, parantumaton lapsi, josta koko maailma puhuu, kuoli 28. heinäkuuta viikolla ennen hänen ensimmäistä syntymäpäivää.

Miksi jotkut vauvat syntyvät "enkeli suudella"? Enkelit, kuten me kaikki tiedämme, ovat ystävällisiä ihmisille ja heidän terveydelleen. Jos lapsellasi on niin sanottu enkeli suudelma, niin et ole.

20 kuvaa koirista oikeaan aikaan Kissat ovat hämmästyttäviä olentoja, ja kaikki tietävät tästä. Ja ne ovat uskomattoman fotogeenisiä ja aina tietävät, miten olla oikeaan aikaan sääntöissä.

15 syöpätapahtumaa, joita naiset useimmiten jättävät huomiotta Monet syöpätaudit ovat samanlaisia ​​kuin muiden sairauksien tai oireiden oireet, joten niitä ei useinkaan oteta huomioon. Kiinnitä huomiota kehoon. Jos huomaat.

Nämä 10 pienintäkään asiaa, joita mies aina huomaa naisesta. Luuletko, että sinun mies ei tiedä mitään naispuolisesta psykologiasta? Se ei ole. Yksittäinen piilotus ei piilota rakastavan kumppanin ulkoasulta. Ja tässä on 10 asiaa.

Betonivahvistusprosessi

Betonin tärkein ominaisuus. joka määritteli sen laajan jakelun olevan suuri lujuus. Materiaali saa mitään vahvuutta todellisissa olosuhteissa, sillä on monia syitä, jotka edesauttavat tietyn brändin konkreettiseen arvoon liittyvää puutetta. Näiden syiden ja ominaisuuksien tuntemus edistää betoniperustusten muodostumista, rakenteita, joilla on paras mahdollinen suorituskyky.

Rekrytointiprosessi

Fysikaalis-kemialliset hydrausreaktiot luovat uusia monoliittisia yhdisteitä, jotka antavat aineelle tekokiven ominaisuuksia. Uusi laatu muodostuu monien päivien aikana (lopulta noin puoli vuotta) ja ihanteellisesti betonirakenteen lujuusominaisuuksien tulisi vastata tietyn luokan ja brändin betonia. Kiven kypsyttämisen ajankohtana on kaksi peräkkäistä vaihetta: alkuasetus ja lopullinen kovettuminen. Valmistuksen jälkeen betoni voidaan ladata.

käsitys

Betonimassan mahdollisen erottamisen järjestelmä: a - kuljetuksen ja tiivistämisen aikana b - tiivistämisen jälkeen; 1 - veden puristussuunta, 2 - vesi, 3, 4 - hienoja ja karkeita aggregaatteja.

Betonia ei käytetä välittömästi asetusten tekemisen jälkeen, koska materiaalin saaminen kohteeseen voi kestää jonkin verran. Seoksen tulisi pysyä liikkuvana, mikä helpotetaan liuoksen mekaanisella sekoittumisella automaattisen sekoittimen sekoittimessa. Thixotropialla voit säästää seoksen perusominaisuudet sen täyttämiseksi, mikä lykkää kypsymisen alkuvaiheen alkamista. Sinun on kuitenkin tiedettävä, että jos aika kiristyy tai lämpötila nousee, kehittyy peruuttamaton "hitsauksen" prosessi, jonka seurauksena sen ominaisuuksia aliarvioidaan.

Säätöaika riippuu ilman lämpötilasta - 20 min. jopa 20 tuntia. Tämän prosessin pisin kesto on talvella noin 0 asteen lämpötiloissa. Tämän ajanjakson perustelut täyttävät 6: n ja 10: n tunnin välisen ajanjakson pidentyminen, ja itse vaihe kestää 15-20 tuntia.

Kaadetaan valumuottiin parhaiten 20 asteessa. Sitten, edellyttäen, että liuos pysähtyy tuntia ennen kaatamista, asetus alkaa tunnin kuluttua ja päättyy 60 minuutissa. Kuuma sää vaikuttaa liuoksen lähes hetkelliseen säätöön 10-20 minuutissa.

Optimaalinen hydrausvirtaus liuoksen kovettumisen aikana: lämpötila on 18-20 astetta. kosteus on lähes 100%. Näistä parametreista poikkeamat merkittävästi muuta kiven kovettumisnopeutta. Täysin ikääntyvä betoni kestää useita vuosia.

Kuitenkin tässä vaiheessa kovettumisnopeus muuttuu luonnollisesti ajan myötä. Esimerkiksi konkreettiselle M300: lle 3. päivän loppuun mennessä se saavuttaa 50%, 14. päivä on jopa 90% ja 28. päivä saavuttaa 100%. Kolmen kuukauden jälkeen vahvuus kasvaa vielä 20% ja kolmen vuoden kuluttua se voi olla 100% enemmän kuin se oli 28 päivää sekoittamisen jälkeen.

Vahvuuden ominaisuudet

Ympäristön lämpötilan indikaattoreiden väheneminen johtaa hitaampaan kovettumiseen. Lämpömittarin nollamerkki pysäyttää prosessin, koska vesi on jäätynyt kiviin (betonin laatu vähenee), ja arvon nousu jatkuu jälleen. Seos alkaa kuivua puutteella tai kosteuden puutteella, mutta se voi hidastaa ja pysäyttää oikean kovettumisen, mikä estää betonin menemästä tiettyyn ominaisuuteen. Seosten autoklaavin kovettuminen kuitenkin kiihtyy huomattavasti kohotetuissa lämpötiloissa ja kosteudessa: 80-90 astetta. ja 100%: n kosteus, mikä johtaa lujuusominaisuuksien nopeutettuun lisääntymiseen. Ilmankosteuden vuoksi voimakkuutta voidaan lyhentää liuoksella, joka on avattu.

Betonin korkeammat laatut (koostuu enemmän sementti parempaa laatua) kovettua ja saada vahvuuteen nopeammin, joten niitä olisi käsiteltävä nopeammin. Kolmen ja kymmenennen päivän välisenä aikana asennusvaiheesta lähtien betonin vakiovahvuus on varmistettu lähes ihanteellisilla kovettumisolosuhteilla. Lämpimällä säällä liuos peitetään kosteutta absorboivilla materiaaleilla, joiden läpi kivi kostutetaan kello 6 - 7 kertaa ja peitetään tiheällä kalvolla.

Aurinkoisella säällä hän suojaa suoria säteitä. Talvella betonia voidaan keinotekoisesti lämmittää, eristää, kuumennetaan lämmöntuottajilla estääkseen veden jäätymisen ja eristetään sademäärästä. Työn jatkamisen tärkeä parametri on lujuusominaisuuksien sääntelyn turvallisuusjaksolla. Taulukossa 1 esitetään riippuvuus betonin arvosta ja betonin lujuusindikaattoreiden keskimääräiset päivittäiset lämpötila-arvot vastaavien päivien lukumäärällä.

50%: n arvoa voidaan pitää betonin vakio-turvallisena kypsymisenä ja 72-80% tuotemerkin arvosta voidaan pitää turvallisena, mikä on esimerkiksi tärkeää tietää, kun työskentelet säätiöön.

Mitä riippuu kovettumisesta?

Kiven lujuusominaisuuksia hallitsevia tekijöitä ovat mm. Kuinka kauan on kulunut kaatamista, lämpötilan ja kosteuden ikääntymistä, laatua (aktiivisuutta) ja sementin tuotemerkkiä, veden ja sementin suhdetta liuokseen, komponenttien osuudet seoksessa ja tiivistämismenetelmä. sekoitusmenetelmä, menetelmä ja nopeus, kosteuden laatu ja säännöllisyys, pehmittimien (karkaisut lisäaineiden) esiintyminen talvella jne. Betonin laadun nostaminen riippuu seoksen ja sementin suhteellisesta osuudesta ja komponenttien osuuksista. Merkki vaikuttaa suoraan betonin lujuuteen. Alhaisten arvosanojen kannalta kriittinen vahvuus on tärkeämpi. Taulukko 2 kuvaa tätä mallia.

Siksi korkealaatuisen betonin perustan lujuus määräytyy rakennusrakenteen luotettavuuden ja kestävyyden mukaan. Kylmällä säällä kivi saa voimakkuutta omasta lämmöntuotannostaan, mutta kivenmuodostuksen aikataulun normalisoimiseksi on suositeltavaa käyttää sopivia lisäaineita, jotka nopeuttavat kovettumista ja alentavat nesteytyksen pysähtymistä. Niiden kanssa seos saa vahvuuden 14 päivän jälkeen. Menestyvä ratkaisu myös muuttaa betonin osia. Esimerkiksi korkea alumiinioksidisementti on saavuttanut lujuusominaisuuksia jopa kylmällä säällä, koska se laskee noin 7 kertaa enemmän omaa lämpöään verrattuna Portland-sementtiin.

Luontaisten täyteaineiden jyvien muodosta ja osasta on tärkeä rooli tämän ominaisuuden sarjassa. Niiden epäsäännöllinen muoto ja lisääntynyt karheus lisäävät adheesiota ja betonin laatua. On tunnettua, että veden osuuden kasvu betoniseoksessa voi johtaa materiaalin massan kerrostumiseen. Tämän seurauksena on myös se, että kun liuoksen sisältämän veden suhteellinen lisäys on 60% optimaalisesta arvosta (w / c = 0,4), tuotemerkin vahvuus on 50%. Kuitenkin veden / sementtisuhteen ollessa 1/4, kovettumisaika (kovettuminen) on puolittunut.

Prosessin nopeuttamiseksi ja betonin kovettumisen minimoimiseksi on suositeltavaa käyttää hiekkasäiliötä, jolla on alhainen vesi / sementti. Epäyhtymättömällä betonilaastilla on mahdollisuus kypsyttää vain korkeintaan 50% vakiovahvuudesta, jopa optimaalisen veden / sementtisuhteen mukaan. Samanaikaisesti manuaalinen tiivistyminen kykenee lisäämään lujuuttaan 30-40%, ja vibroamppaus lisää lujuutta standardiin 95-100%.

Vahvuuskaavio

On tärkeää tietää betonin lujuuden kaavio ennustaa lämpötilan muutosten vaikutuksia kovettamiseen, mikä johtaa ikääntymisajan kasvuun.

Kaavio 1 esittää esimerkkiä betonista M400 sen jälkeen, kuinka monta päivää seos kiinteällä lämpötila-arvolla saa tietyn prosenttiosuuden vahvuudesta (sataprosenttisesti otettu brändinvoimakkuus neljän viikon ajan). Lämpötila-alue 30 astetta. on optimaalinen vakiovahvuusjoukolle (97%) 11 päivän ajan ja 5 asteessa. turvallisen kestävyyden arvoa ei saavuteta kiven ja 14 päivän ajan. Tällaisessa tilanteessa sinun pitäisi lämmetä, lämmittää muotoilua. Käyrän mukaan hionnan ajoitus määräytyy, kun kestävyys ylittää 50% brändin arvosta.

Todellisuudessa betonirakenteiden lujuusominaisuudet voivat vaihdella hyvin monista syistä. On tärkeää tarjota optimaaliset parametrit betoniarvon mukaisten lujuusominaisuuksien kasvun aikataulun toteuttamiseksi.

Betonin lujuus

Tärkein betonin laadun indikaattori on materiaalin lujuus. GOSTin vaatimusten mukaan puristusolosuhteissa se voi vaihdella M50-800: n alueella. Suosituimmat sementti M100-500 -merkit.

Betonin lujuuskaavio

Aikaväli, jonka aikana liuos hankkii tarvittavat toimintaominaisuudet, kutsutaan betonipitoisuudeksi, jonka jälkeen voidaan käyttää suojaavaa betoni kerrosta. Vahvuuskaavio heijastaa, kuinka kauan betoni saavuttaa suurimman lujuusarvon.

Normaaleissa olosuhteissa koostumus "kypsyy" 28 vuorokauden kuluessa. Ensimmäisten viiden päivän aikana betoni kovenee. 7 päivän kuluttua valun jälkeen 70% valitun tuotemerkin vahvuudesta saavutetaan. Asiantuntijat kuitenkin suosittelevat lisärakennustöitä vasta, kun ne saavuttavat 100% - aikaisintaan 28 päivää kaatamisen jälkeen.

Betonin lujuusrakentamisen aika kullekin yksittäiselle tapaukselle voi poiketa hieman. Koostumuksen kovettumisen tarkan ajan määrittämiseksi suoritetaan materiaalinäytteiden kontrollitestit.

Lämpimänä kautena monoliittirakenteessa seuraavat toiminnot ovat riittävät optimoimaan koostumuksen pitämisen prosessi ja saavuttamaan optimaaliset mekaaniset ja fysikaaliset ominaisuudet:

 • Jatkuu betonirakenteessa.
 • Koostumuksen kypsyminen muotin poiston jälkeen.

Jos toimenpiteet toteutetaan kylmäkauden aikana, betonin lisälämmitys ja sen vedeneristys on varmistettava, jotta saavutetaan oikea brändin lujuus. Tämä johtuu siitä, että kun lämpötila laskee, polymerisaatio hidastuu.

Jotta voimakkuus voidaan nopeuttaa ja betonin valotusaikaa minimoida, on suositeltavaa käyttää hiekkasäilöitä, joiden vettä ja sementtiä on vähän. Kun veden ja sementin suhde on 1/4, taulukossa esitetyt jaksot ovat puolittuneet. Tämän tuloksen saavuttamiseksi pehmittimiä lisätään koostumukseen. On myös mahdollista lyhentää koostumuksen kypsymisjaksoa keinotekoisesti lämpötilan nostamalla.

Video - Miten nopeuttaa betonin kovettumista

Betonin lujuudenhallinta

Ensimmäisten 5-7 päivän aikana on toteutettava toimenpiteitä betonin kovettumisolosuhteiden (kostutus, sähkölämmitys, lämpöeristys- ja kosteutta kestävien materiaalien peittäminen, lämmityspistoolien lämmitys) avulla. Lisäksi pintaan kostuttamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Samanaikaisesti viikon kuluttua kaatamisen lopusta (edellyttäen, että ilman lämpötila on 25-30 ° C) rakenne voidaan ladata.

Betoni luokitus

 • raskaat formulaatiot perinteisille tiheille aggregaateille ja sementteille (M50-M800);
 • vaaleat koostumukset huokoisilla aggregaatteilla (näihin kuuluvat betoni M50-M450);
 • valon ja erityisesti kevyiden seosten ryhmään (M50-M150) liittyvät solu-koostumukset.

On tarpeen luoda konkreettinen suunnitteluasteikko projektin dokumentoinnin vaiheessa kohteen rakentamiseksi. Tämä ominaisuus saadaan suhteessa resistenssin aksiaaliseen puristukseen vertailunäytteissä kuutioina. Rakenteessa olevassa rakenteessa aksiaalinen jännitys on tärkein, kun taas sementtilajit määräytyvät aksiaalisen jännityksen vastustuksen perusteella.

Betonin vetolujuus kasvaa kiristyvällä puristuslujuudella, mutta lujuusmateriaalien alueella vetolujuuden kasvu hidastuu.

Koostumuksen soveltamisalasta riippuen betonimerkki ja sen lujuusluokka määritetään. Materiaaleilla, joiden nimitykset ovat M50, M75, M100, pidetään vähiten kestävinä. Niitä käytetään vähiten vastuullisten rakenteiden rakentamisessa.

Rakennettaessa rakennuksia ja rakenteita, jotka vaativat suurempaa lujuutta, käytä betonia M300. Levittimellä paras vaihtoehto on M200: n kokoonpano. Sementit, alkaen M500, luokitellaan vahvin.

Betonituotteiden lujuuden ero selittyy niiden koostumuksella tai pikemminkin hiekan, sementin ja raunioiden osuuksilla. Suurin suorituskyky saavutetaan käyttämällä suurempaa osaa sementistä.

Seuraavaa kaavaa käytetään betonilajikkeen muuntamiseen luokkaan:

Alla on taulukko betonityyppien ja betonityyppien vaatimustenmukaisuudesta: