Mitä soraa tarvitaan vedenpoistoon

Jätevedenpoisto ja sitä seuraava sadeveden tai pohjaveden keruu sivustolta luovat viemärijärjestelmän. Jos vettä ei hävitellä, maaperä katoaa ja kosteus tuhoaa nopeasti rakennusten perustan. Samaan aikaan rakennuksen sisällä esiintyy usein kostea ja sen seuraukset. Jotta järjestelmä toimisi tehokkaasti pitkään, sinun on valittava oikea sora kuivatukseen.

Ruuhkojen toiminnot viemäröintijärjestelmässä

Jätevesijärjestelmän luomiseksi käytettiin murskattua kiveä ja soraa. Mutta ensimmäisellä on enemmän etuja sen hiukkasten muodon suhteen.

Sora on luonnollista alkuperää oleva materiaali. Sen muodostuminen tapahtuu luonnollisesti säröilyprosessin aikana.

Murskattu kivi valmistetaan mekaanisella murskauksella, joka saadaan erityisten laitteiden avulla. Tämän vuoksi sillä on karkea pinta ja kulma muoto. Tuotantotekniikan avulla voidaan saada eri lajikkeita sisältäviä aineksia, joilla on erikokoisia yksittäisiä fraktioita.

Sora-aine täyttyy ajan myötä, mikä vähentää yksittäisten kivien välistä etäisyyttä, mikä estää alueen nopean ja laadukkaan kuivatuksen. Myös materiaali sisältää lähes aina useita epäpuhtauksia. Ne vähentävät kuivatusominaisuuksien kuivatusominaisuuksia, tukkivat rei'itetyt putket (jos niitä käytettiin vedenpoiston yhteydessä).

Raunioilla ei ole pidetty haittoja. Vedenpoisto-toiminnon lisäksi täyttö parantaa myös maaperän kantavuutta. Ulkopuolisia vaikutteita on paremmin vastustettava, ei samanaikaisesti.

Toinen murskattu kivi vuodevaatteet on suunniteltu seuraaviin:

 • osittainen veden suodatus vedenpoistojärjestelmään;
 • putkien nopean murtumisen estäminen;
 • maan, sateen ja sulaveden poisto.

Epäpuhtautuneista murskatuista kivirakenteista aiheutuvat kulut ovat melko kalliita. Siksi käytännössä käytetään erilaisia ​​kerrosten koostumuksia. Useimmiten hiekka asetetaan raunioiksi. Tämä tehdään kerroksittain: ensin 10 - 15 cm kiveä täytetään ja sitten hiekka täytetään samalla paksuudella.

Lisättyjä murskattuja kiviä

Murskattu kivi luokitellaan eri parametrien mukaan. Yksi niistä on sen tuotannossa käytetty kalliotyyppi. Tämän kriteerin mukaan erotellaan seuraavia materiaalityyppejä:

 • sora;
 • kuona;
 • graniitti;
 • toissijainen;
 • kalkkipitoinen (dolomiitti).
Sora sora

Jotta voidaan selvittää, mitä raunioita tarvitaan viemäröintiin, edellä mainituista kuivatusmuodoista on ymmärrettävä kunkin materiaalin tyypit.

Vahvin ja paleltumaton on graniittinen ilme. Tällaiset ominaisuudet määräävät tämän rakennusmateriaalin pitkäaikaisen käytön mahdollisuuden (vähintään 40 vuotta).

Graniittilajikkeen haittoihin kuuluvat:

 • radioaktiivisen taustan esiintyminen luonnollisella alkuperällä;
 • korkeat kustannukset.

Murskattua graniittia hankittaessa sinun tulee vaatia myyjältä todistus. Se ilmaisee tämän materiaalin radioaktiivisuuden luokan. Normaalisti sen arvon on oltava alle 370 Bq / kg.

Edullinen on sora kivi. Sieltä tulee myös pienempi säteilytaso kuin graniittimateriaalista. Mutta se on huonompi voima.

Murskattu dolomiittikivi on suhteellisen halpa. Se on peräisin sedimentistä peräisin olevista kiveistä. Tämä materiaali liukenee vedellä aiheuttaen tämän maaperän kalkituksen ja jo alle 10 astetta säröi. Kalkkikivet ovat noin kaksi kertaa pienempiä kuin graniitit niiden laakeriominaisuuksissa.

Halvin on toissijainen muoto, joka johtuu betonin ja tiilien käsittelystä.

Kuonan lajike on yleensä poikkeama metallurgisesta aineesta.

Paras vaihtoehto vedenpoistolle on graniittinen ilme, kun taas keskiosa on soraa ja kalkkia. Kuonaa ja sekundaarisia lajikkeita ei suositella.

Karkea materiaali

Suositukset valintaa varten

Erilaisten kivien murskaamisen seurauksena saadaan viiden pääjakeen soraustuotteita. Jokaisella niistä on tietty kokoelma yksilöllisiä kiviä, jotka määrittävät täytön ominaisuudet.

Alla olevassa taulukossa on esitetty jakeiden erottelu koon mukaan.

Millaista murskattua kiveä (soraa) tarvitaan vedenpoistoon - mikä murto valitaan?

Yritettäessä ymmärtää, mikä on paras raunio rakennusmaan salaojitukselle - me usein käymme äärimmäisyyksiin, mieluummin taloudellisesti kannattamattomia vaihtoehtoja vuodevaatteita varten. Samanaikaisesti murskattujen kivien "oikean" lajikkeen valinta antaa mahdollisuuden säästää tyhjennysjärjestelmän järjestelyyn.

Siksi tässä artikkelissa määrittelemme kuivatusvuodon koostumuksen. Tarjoamme lukijoillemme useita vaihtoehtoja jakeille ja monenlaisia ​​kiviä, jotka sopivat meille kiinnostavan tuotteen valmistukseen. Lisäksi valitsemalla "oikea rauniot" otetaan huomioon sekä viemäröintijärjestelmien että rakennusperustusten "intressit".

Murskattu kivi kuivatukseen

Miksi tarvitsemme raunioita ja soraa: sprinklereiden tyhjennyskoostumukset

Murskattujen kiven tai sementin käyttöönotto parantaa välittömästi viitemallin kaksi ominaisuutta - tyhjennys ja kantavuus. Ensimmäinen ominaisuus on vastuussa maakerrosten läpi kulkevan kosteuden määrästä ja toinen - kyky vastustaa ulkoista painetta ilman maaperän samentumista.

Tämän seurauksena soraa tai murskattua kiveä käytetään vain salaojitusjärjestelmän järjestelyssä, mutta myös perustuksen rakentamisessa. Lisäksi ensimmäisessä tapauksessa tällainen pehmuste "toimii" suodatusesteinä, osittain puhdistavina viemäreinä, jotka estävät tyhjennysputken tunkeutumisen ja johtavat ilmakehän ja pohjaveden viemärin viivaa.

Toisessa tapauksessa - säätiön rakentamisen aikana - pehmuste korjaa tukemattoman maaperän riittämättömän kantokyvyn ja samanaikaisesti poistaa ylimääräisen kosteuden pohjan pohjalta. Tämä johtuu siitä, että vuodevaatteiden syöttäminen kaivauskaivoon on mahdollista muuttaa kantokapasiteettia ja vaikuttaa maaperän kosteuteen välittömästi liittyvien maaperän hehkuttavien muodonmuutosten määrään.

Tässä tapauksessa tyhjennys- ja tukikerroksen koostumukset voivat olla erilaisia. Loppujen lopuksi "puhdas" murskattu kivi tai sora ei ole halpa.

Vuodevaatteet on siksi muodostettu hiekka- tai sora-hiekkaseoksista, jotka levittävät näitä materiaaleja kerroksittain: 10-15 senttiä hiekkaa ja soraa ja 10-15 senttimetriä hiekkaa.

Minkälaista murskattua kiveä tarvitaan vedenpoistoon?

Murskattu kivi on kiven jalostuksen tuote. Se on valmistettu suurista kallioiden palasista käyttäen erityisiä murskaimia. Näin ollen tämä tuotantomenetelmä sallii murskatun kiven "vapautumisen" tietyistä lajikkeista peräisin olevista kiveistä tiukasti kontrolloidulla "kaliiperi" -fraktiolla.

Toinen etu raunioista - karkea murtumalinja. Loppujen lopuksi tämä tuote luotiin keinotekoisesti (murskaimessa). Ja tämä laatu lisää vedenpoiston järjestelmän "suodatuskykyä". Rikkakasvien murskattu, karhea pinta houkuttelee likahiukkasia kirjaimellisesti.

Kivihiilen tuotannossa käytettävän kivityypin mukaan tämä tuote on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

Dolomiitti (kalkki) murskattu kivi

 • Graniittikiveä - kestävin, huurteenpitävä ja kestävä vaihtoehto, jota voidaan käyttää jopa 50 vuoteen vaikeimmissa olosuhteissa (maaperän happamuuden kannalta). Mutta graniitilla on kaksi haittaa. Ensinnäkin tällä rodulla on luonnollinen säteilyn tausta (joka pelottaa joitakin ostajia). Toiseksi, graniitti on erittäin kallista. Mutta korkea hinta on perusteltu ilmiömäisellä kestävyydellä (senttimetrin vuodevaatteet kestävät noin 100 tonnia kuormaa) ja kadehdittavan huurteenkestävyyden (graniitti ei murene missään lämpötilassa).
 • Dolomite (kalkki) murskattu kivi on halvin vaihtoehto, joka ei aiheuta säteilyä ja joka on täysin inertti ympäristönsuojelijoiden näkökulmasta. Mutta dolomiitti "elää" vaikeassa maassa enintään 15 vuotta. Siksi kalkkikiven murskattu kivi pohjaveden kuivatukseen ei yritä käyttää. Loppujen lopuksi tämä materiaali alkaa säröillä alle -10 asteen lämpötiloissa. Ja senttimetrin vuodevaatteiden kantavuus on puolet graniittikiveistä.

Mitä soraa käytetään vedenpoistoon?

Sora on itse luonnon tuote. Ns. Pienien kivien seosta, joka kerätään louhoksiin, joen rinteisiin ja järvien tai merien rannoille. Hyvä esimerkki sora on joki tai meren pikkukivi.

Sora kuivatusjärjestelmään

Tästä syystä soran tärkein etu on tuotteen halpa. Loppujen lopuksi se luotiin itse luonteeltaan. Ja suurin haitta on koostumuksen heterogeenisuus ja fraktion "kaliiperi". Tyypillisissä suurten kivi- ja kalliofragmenttien tyypillisessä sora- tai soramakarhassa on noin prosentin savi ja hiekka ja noin kaksi prosenttia heikoista kiveistä.

Tämän seurauksena sora- tai soramurskeista valmistettu senttimetri vuodevaatteet kestävät noin 80 tonnia kuormitusta ja alle -20 asteen lämpötilassa tämä materiaali alkaa romahtaa. Lisäksi sileän pinnan ansiosta sora suodattaa lian erittäin huonosti ja käytännössä se ei suojaa putkea murtumiselta.

Näin ollen sora- ja soramomateriaalia voidaan käyttää viemäröintijärjestelmissä vain yhdessä hiekkalaatikoiden kanssa, joiden paksuus on vähintään 10 senttimetriä. Se suodattaa likahiukkaset ja suojaa putkea lialta.

Miten kivitavara on valittu kuivatukseen?

Yleensä viisi murskattua kiviosaa "tulee ulos murskaimesta":

Eri kokoiset murskatut jakeet tyhjennykseen

 • Ensimmäinen - joiden jäteaste on enintään 5 millimetriä. Se ei ole sopiva vedenpoistojärjestelmiin, koska se sisältää kaikki seulaset, jotka yksinkertaisesti pestä pohjavedellä.
 • Toinen - murtoluvun mitat 5-20 mm. Se ei sovellu tyhjennysjärjestelmään täysin erilaisesta syystä - tällainen raunio on erittäin vaatimaton betonituotteiden rakentamisessa ja tuotannossa, joten tämä tuote ei ole halpa.
 • Kolmas - "kaliiperi" -osuudella 20-40 millimetriä. Tämä on ehkä paras, asiantuntijoiden näkökulmasta kuivatus, eräänlainen rauniot. Se on suhteellisen halpa eikä sisällä seuloja ja pölyä.
 • Neljäs - mitattuna hylyn koko 40-90 millimetriä. Tämä on myös hyvä vaihtoehto, mutta hylyn koon vuoksi (enintään 9 senttimetriä), se ei käytännössä sovi "manuaaliseen" rakentamiseen. Tällainen murskattu kivi kaadetaan viemärikaivaan tai kaivauskaivoon.
 • Viides - mitat 100-300 millimetriä. Tämä on koristeellinen erilaisia ​​raunioita. Sitä ei käytetä raudoitetun betonin tai maaperän valumisen yhteydessä. Tällaiset rauniot kiinnostavat vain sisustussuunnittelijoita, ulkotiloja ja maisemaa.

Viemäröinti ilman raunioita ja soraa - onko mahdollista?

Softrock-viemäröintijärjestelmät

Sekä rauniot että sora ovat luonnollisesti välttämättömiä sekä maaperän tyhjentämiseen että tukemiseen. Nämä materiaalit "painavat" rakennusbudjetin. Ja viemäröintijärjestelmän kustannukset riippuvat viime kädessä siitä, mitä raunioita käytetään viemäröintiin tai mitä soraa käytetään tällaisen "valtatien" järjestämisessä.

Toisin sanoen, jos luovat rauniot tai soraa - viemärijärjestelmä on halvempaa kuin "kiven" vastapuoli. Mutta mistä tällainen epäonnistuminen johtaa? Loppujen lopuksi murskattua kiveä ja soraa ei pelkästään suodatin suodatta, vaan myös maaperää.

Kuitenkin nykyaikainen viemäröinti ilman roskaa sofrock toimii yhtä hyvin kuin "kivi" kollegansa. Sofrock-järjestelmien suorituskyky on erityinen tyhjennysputki, jonka halkaisija on 300 millimetriä ja läpimeno kanava 110 millimetriä. Lisäksi 95 mm: n kuori, joka ympäröi putken polymeerisydämen, on valmistettu suulakepuristetusta polypropeenista, joka on suljettu geofabrikan verkkoon.

Tämän seurauksena sofrock-järjestelmä ei käytännössä eroa lujuudesta ja suodatuskapasiteetista roskien viemäriputkesta ja kestävyyden ja pakkasvastuksen suhteen tällainen järjestelmä ylittää "kiven version" useita kertoja.

Mitä rakeita tarvitaan viemäröintiin: materiaalityypit ja jakeiden koko

Kaikkien kuivatusrakenteiden peruskomponentti on kuivatuskerros, joka koostuu raunioista tai sora. Koska rakennustyössä käytetään useita tämäntyyppisiä materiaaleja, on tärkeää ymmärtää, millaista murskattua kiveä tarvitaan viemäröintiin ja kuinka valita oikea osa, joka sopii erinomaisesti tiettyihin olosuhteisiin.

pitoisuus

Jätevedenkerroksen rooli ↑

Raudan tärkein etu katsotaan erinomaiseksi suodatuskykyksi. Aineksen leikattu, karkea pinta säilyttää likahelman, mikä estää poistoaukon aukkojen murskaamisen.

Tietoa. Viemäriputket (viemärit) tehdään vettä sisältävillä rei'illä. Sisäisen ja ulkoisen paineen eron seurauksena kosteus maaperästä tulee putkistojärjestelmään ja se tyhjennetään kuivatun alueen ulkopuolelle.

Koska viemäreissä olevat reiät ovat halkaisijaltaan pieniä, ennen putken sisään tuloa vesi on puhdistettava suurista hiukkasista. Hiekka-murskattu tyyny kohtaa hyvin tämän tehtävän. Suodatustoiminnon lisäksi murskattu kivi kuivatukseen vahvistaa kaivantoa ja vähentää putken kuormitusta maaperän liikkeiden aikana. Siten kaksi maaperän ominaisuutta parannetaan kerralla: tyhjennys ja laakeri.

Kuivatusputken asennus

Kivihiilen tuotanto ja pääominaisuudet ↑

Murskattu kivi on rakeinen, rakeinen materiaali, joka saadaan kivenkäsittelyn seurauksena murskamalla se pieniksi jakeiksi. On olemassa, miten rauniot ominaisuuksia, joka määräytyy sen laadun ja laajuuden.

 • Hajanaisuus (sanasta "kastelu" - levy, tasainen laatta).

Tämä parametri määrittää neulojen ja levymäisten jyvien lukumäärän (leveyden tai paksuuden, joka on pienempi kuin pituus vähintään 3 kertaa) materiaalin kokonaistilavuudessa. Pellavan tason mukaan kivi jaetaan kolmeen ryhmään:

Kiinnitä huomiota. Betoniseosten valmistuksessa käytettiin materiaalia, jolla oli alhainen epätasaisuus, koska se tässä tapauksessa pienentää sideainekomponentin kulutusta. Jätevedenpoistoon on parempi käyttää murskattua kiveä, joka on lisäntynyt epätasaisuudella - lisäys sisäpuolella vähentää vedenpoistoominaisuuksien parantamista.

Kivihiutaleiden murskattu kivi

 • Pakkasvaste.

Vähäisten lämpötilojen kestävyys arvioidaan jäädytys- ja sulatusjaksojen lukumäärän mukaan. Alhaisimmalla roiskeen kestävällä materiaalilla voidaan kestää 15 sykliä, joiden suurin on 400. Rakentamisessa käytetään yleensä kiveä, joka kestää yli 300 jäädytys- / sulatuskierrosta.

Väkevällä tilalla tuhoutuneiden heikkojen kivien jyvät, jotka ovat 200 ilmakehän paineessa, määrittävät materiaalin kokonaislujuuden. Riippuen niiden sisällöstä, murskattu kivi on:

 1. korkea lujuus (enintään 5%);
 2. kestävä (5-10%);
 3. keskivahvuus (10-15%);
 4. heikko vahvuus (yli 15%).
 • Radioaktiivisuutta.

Kun valitaan kuivatusraja, monet ovat ensisijaisesti kiinnostuneita hallussaan olevasta radioaktiivisuudesta. Tämän indikaattorin mukaan materiaali on jaettu kolmeen luokkaan:

 1. I-luokka: enintään 370 Bq / kg;
 2. Luokka II: 370-740 Bq / kg;
 3. Grade III: yli 740 Bq / kg.

Tietoa. Jätevedenpoistoa varten voit käyttää kivi I- ja II-luokan radioaktiivisuutta. Luokkaa III käytetään siirtokuntien ulkopuolella sijaitseviin tiloihin.

Radioaktiivisuuden taso riippuu suurelta osin kiven poistamispaikasta.

Jätteiden lajit tyhjennykseen ↑

Käytetyn kalliotyypin mukaan erotetaan graniitti, sora ja dolomiitti murskattu kivi.

Graniitti ↑

Graniitti on kalliorakenne, joka on jäädytetty magma, joka koostuu kvartsista, kiilasta, maasälpästyksestä jne. Graniitista saadulla murskakivellä on erittäin suuri lujuus ja roiskeenkestävyys, minkä vuoksi se oli yleisin rakennusteollisuudessa.

Jos kysyt asiantuntijoilta, mitä raunioista on parempi kuivatus, suurin osa vastaa - graniitti. Tämä materiaali ei kuitenkaan ole virheitä. Ensinnäkin sillä on luonnollinen säteilyn tausta, joka voi ylittää sallitut arvot. Toiseksi, graniitilla on korkeat kustannukset, mikä aiheuttaa joidenkin ostajien etsiä kohti kohtuuhintaisia ​​tuotteita.

Sora ↑

Tämä tyyppi on huonolaatuinen graniittimateriaaliin verrattuna, mutta sen säteilyn tausta ja hinta ovat alhaisemmat. Siirtolajeja on kahta tyyppiä:

 • hiottu (kaivettu kivikiven mekaanisella murskauksella);
 • luonnollinen (jokien tai meren alkuperä - sora, kivi).

Neuvoston. Vedenpoistoon ei ole suositeltavaa käyttää pyöristettyjä kivejä joki- tai meren rannoilta, koska sileä pinta saa aikaan hieman suodatusvaikutuksen terävien kulmien ja reunojen suhteen.

Dolomiitti ↑

Tällainen murskattu kivi erotetaan sedimenttisestä kalkkikivestä, joten sitä kutsutaan usein kalkkikiveksi. Tärkeimpiä etuja - alhainen hinta, nolla radioaktiivisuus, epäterveellisten epäpuhtauksien puuttuminen. Tässä tapauksessa dolomiittikivi ei ole kovin vahva ja kestävä, etenkin soraa ja erityisesti graniittia vastaan. Jos käytät kalkkikivipuita kuivatukseen, järjestelmän käyttöikä on enintään 15 vuotta. Lisäksi liian alhaiset lämpötilat ja maaperän korkea happamuus vähentävät edelleen materiaalin kestävyyttä.

Dolomiitti (kalkkikivi) murskattu kivi

Oikean puolen valinta

Sen lisäksi, että valitaan materiaalin tyyppi, on tärkeää ymmärtää, mikä murto tulee murskata kivestä salaojalle. Murskaimen jälkeen kivi seulotaan ja jaetaan useisiin ryhmiin jyvien koon mukaan:

 • jopa 0,5 cm - erittäin pieni osa (seulot). Sisältää noin 25% pölyhiukkasista. Jätevesijärjestelmissä tämä tuote ei ole voimassa, koska se pestään nopeasti pohjavedellä.
 • 0,5-2 cm - pieni osa. Suurin kysyntä rakennusteollisuudessa, joten se ei ole halpaa. Tällaisesta materiaalista tapahtuva viemäröinti on taloudellisesti kannattamatonta.
 • 2-4 cm - keskimääräinen fraktio. Paras vaihtoehto salaojakerroksen järjestämiseksi. Se on suhteellisen alhainen hinta eikä käytännössä sisällä pölyhiukkasia.
 • 4-7 cm - suuri murto. Soveltuu myös kuivatukseen. Suurien komponenttien läsnäolosta johtuen kuitenkin kaivannon täyttöprosessi on monimutkainen.
 • 10-30 cm - erittäin suuri osa (booth) Tätä tuotetta käytetään perustusten, seinien ja aidojen rakentamiseen. Lisäksi roskakiviä käytetään laajasti koristeellisiin tarkoituksiin alueen kaunistamiseksi.

Kaikkien raunioiden jakeita ei voida käyttää viemäröintiin

Tee-se-itse-viemäröintijärjestelmä ↑

Viemäröintijärjestelmän rakentamisprosessi toteutetaan useassa vaiheessa:

 1. Kaivanto on kaivaa, jonka sijainti riippuu tavoitteista. Esimerkiksi pohjan suojelemiseksi pohjaveden heikentämiseksi kaivanto sijaitsee rakennuksen ympärysalueen varrella.
 2. Pohjaan kaadetaan kerros hienojakoista hiekkaa, 5-10 cm paksu.
 3. Keskimmäisen murskakiven 30 cm: n kerros on täytetty hiekkapyyhkeellä.
 4. Maalausputki, joka on esikekytetty geotekstiilillä tai kookossidoksella, lasketaan kaivantoon.
 5. Yläpuolelta putki on ripustettu toisella kerroksella.
 6. Kaivannon täyttö alustalla.
 7. Pinnalla voit laittaa turpeen piilottaaksesi salaojituksen ja antaa eheyden alueelle.

Pohjavesijärjestelmän toimivuus riippuu useiden tekijöiden noudattamisesta. On tärkeää ymmärtää tyhjennysalueen ominaispiirteet ja pystyä kehittämään optimaalinen vuoto- viemärijärjestelmä tietyistä olosuhteista riippuen. Ilman tätä tietämystä on vaikea saavuttaa sivuston tehokasta viemäröintiä, joten tässä tapauksessa on tarkoituksenmukaisempaa käyttää asiantuntijoiden apua.

Mitkä rauniot on parempi käyttää kuivatukseen: lajikkeita ja ominaisuuksia

Rakentamiseen rakennusten ja rakenteiden poistamiseksi pohjaveden käytetyn viemäröintijärjestelmän. Nämä voivat olla kanavia, kaivoja tai putkia. Vedenpoiston puute voi johtaa veden tunkeutumiseen taloon, mikä vähentää sen voimaa. Prosessissa luodaan suojajärjestelmä, jossa murskattua kiveä käytetään viemäröintiin. Mutta sen asianmukaiseen käyttöön, sinun on tiedettävä, mikä materiaali sopii parhaiten näihin töihin ja mikä osa soraa tarvitaan luodakseen luotettavan vedenpoistojärjestelmän.

Murskattu kivi seuraa talojen rakentamista ja paikan parantamista kaikkialla

Mitä sinun tarvitsee tietää raunioista

Tämä on luonnollinen rakeinen tuote, joka saadaan kiven käsittelyn prosessissa. Soraustuotanto koostuu suurista kallio-osien jakamisesta erityisten murskauskoneiden avulla. Se antaa mahdollisuuden tehdä eri laatikoista murskattua kiveä, tietyn kaliiperin. Yksi raunioiden eduista on karkea murtumalinja, jolla on positiivinen vaikutus suodatukseen yleensä.

Tietoja raunioista

Tuotteen pääpiirteet sisältävät seuraavat käsitteet:

Nyt kunkin suunnan ominaisuudet erikseen.

flakiness

Tämä parametri määrittää neulan ja levyn muodot. Haurastuneisuuden taso, murskattu kivi jaetaan kolmeen ryhmään:

Cubic enintään 10%.

Parannettu versio indikaattoreilla 10-15%.

Normaali (normaali) 15-25%.

Jos valitset tämän luokituksen mukaisen kuivatuksen käyttämisen, asiantuntijat suosittelevat tuotteen, jolla on suuri epätasaisuus, sillä tässä tapauksessa konkreettisia sekoituksia käytetään vähemmän konkreettisesti.

Erilaiset kivet kasaantuneessa kasa voi olla erilainen, mutta paras vaihtoehto olisi sekoittaa useimpien hiutalokivien kanssa.

Pakkasvaste

Tämä indikaattori on mahdollista arvioida negatiivisiin lämpötiloihin sulatus- ja jäädytysjaksoilla. Jos vastus on alhainen, se on enintään 15 sykliä. Korkealaatuinen materiaali voi nousta jopa 400 sykliin. Asiantuntijat ehdottavat materiaalin käyttämistä, joka voi toimia 300 tai useamman syklin ajan.

vahvuus

Materiaalin yleinen lujuus määräytyy viljan kyvyn hajota kyllästetyllä vedellä. Heikkojen kivien jyvien paineen pitäisi vastata 200 atm. Kyseinen indikaattori on:

Suuri vahvuus - jopa 5%.

Keskimäärin on 10-15 prosenttia.

Heikko lujuus: 15% tai enemmän.

radioaktiivisuus

Ne, jotka päättävät harjoittaa yksittäistä rakentamista, ovat kiinnostuneita vedenalaisten aineiden radioaktiivisuudesta. Murskattu kivi jaetaan kolmeen radioaktiivisuusluokkaan:

Enintään 370 Bq / kg.

370-740 Bq / kg.

Jos haluat valita, mitä raskasluokkaa tarvitaan viemäröintiin, voit turvallisesti käyttää kahta ensimmäistä. Muuten, kolmas luokka on sallittu myös rakentamiseen, mutta sitä suositellaan työskentelemään muiden kuin asuinrakennusten kanssa kaupungin rajojen ulkopuolella.

Riippumatta raakamäistä, sen radioaktiivisuuden taso on tärkeä, sitä pienemmäksi. Verkkosivustossamme on kontakteja rakennusalan yrityksistä, jotka tarjoavat jäteveden ja vesihuoltopalveluja. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Rypälelajikkeet

Kivien valmistukseen sopivan kallion tyypin mukaan tuote on jaettu kolmeen tyyppiin:

graniittinen

Se on kestävin ja huurteinen luonnonmateriaali. Toimintakausi 50 vuoden kuluessa. On tärkeää, että graniitti ei halkeile, kun lämpötila laskee.

Tämä on mielenkiintoista! Mittanauha kestää jopa 100 tonnia nimelliskuormaa.

Valitettavasti graniitilla on useita merkittäviä haittoja, joihin kuuluvat: luonnollinen tausta säteily ja korkeat kustannukset.

Graniittiromu on vahvin, mutta myös kallein

sora

Vahvuus on pienempi kuin graniitti, mutta säteilyn tausta on pienempi. Hinta on hieman pienempi verrattuna edellä mainittuun aineistoon. Kiviä on kahdenlaisia ​​soramurskeita: murskaus, joka saadaan murskauskivien tuloksena. Ja luonnontuote, joka sisältää joen ja meren pikkukiviä.

Sora on edullisempi ja turvallisempi radioaktiivisuuden suhteen.

Lime-raunio

Tuotteella on erilainen nimi - dolomiitti. Materiaali on halvempaa kuin graniitti, ei aiheuta säteilyä. Ja ehdottoman inertti, mikä on tärkeää ympäristönäkökulmasta. Valitettavasti käyttöaika on rajoitettu 15 vuoteen. Tältä osin sitä ei käytetä vedenpoistojärjestelmän materiaalina.

Verkkosivustossamme on kontakteja rakennusyritysten yhteyksiin, jotka tarjoavat maisemointipalveluja, joihin kuuluu myös viemäröintijärjestelmien asennus. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Tietoja murto-osasta

Yksi tärkeistä tekijöistä, joihin huomiota on kiinnitettävä huuhtelun järjestämisessä, on materiaalin murto-osa, sen mitat. Valmistuminen on seuraava:

Pudotus on pienin murto-osa. Jäljelle jäävän tuotteen hiukkaskoko graniitin poimimisessa on enintään 5 mm.

Hienojakoisen jakeen koko on 5-20 millimetriä.

Keskimääräinen fraktio on tuote, jonka partikkelikoko on 20 - 40 mm.

Jakauma 40-70 mm: sta koskee suuria.

Epätyypillinen vaihtoehto - murto-osa 70-120 millimetriä.

Vihje! Jätevesijärjestelmän järjestely on parempi ottaa rauniot keskimääräisellä murto-osalla.

Videon kuvaus

Mitä etsiä valittaessa rauniot ominaisuuksia, katso video,

Tietoja viemäröintijärjestelmän laitteesta ilman soraa

On tunnettua, että vedenpoistossa luonnonmateriaali vahvistaa maata ja toimii suodattimena valumavesille. Luonnonmateriaalin käyttö ja viemäröintijärjestelmän asentaminen tekevät rakennusbudjetista raskaampaa. Järjestelmän kustannukset vaikuttavat murto-osaan.

Jätevesijärjestelmän järjestelmä ilman raunioiden käyttöä

Mutta tänään voit kieltää raunioiden käytön. Esimerkiksi Softrock-tavaramerkki tarjoaa tyhjennysjärjestelmiä, joissa murskattua kiveä korvataan vaahtomuovilla tai polystyreeni-vaahdolla.

Videon kuvaus

Miten kuivauslaitteessa käytetään roskaa voidaan katsoa videossa:

johtopäätös

Mitkä rauniot ovat parempia vedenpoistoon riippuvat ensisijaisesti fraktioiden koosta, niiden "puhtaudesta" ja itse raunioista. Kun tarkastelemme viimeistä pistettä, voit kiinnittää huomiota nykyaikaisten harjattomien järjestelmien käyttöön - mutta tämän vuoksi sinun on laskettava kotisi kuivatuksen kustannukset ja määritettävä, mikä on taloudellisesti kannattavampaa.

Kuinka valita rauniot erinomaiseen vedenpoistoon?

Tekijältä: Hei, rakkaat lukijat! Jos sinä, kuten minä, kohtaat alueen liiallisen kosteuden ongelman, niin tämä artikkeli on sinulle hyödyllinen. Tänään puhumme yhdestä prosessista, jossa luodaan viemäröintijärjestelmä ja selvitetään, miten valita oikea raunio tyhjennykseen.

Kuivatuskerroksen merkitys

Liiallinen kosteus aiheutuu yleensä pohjaveden pinnasta. Pitkä oleskelu märällä ympäristössä on erittäin haitallista kasveille, rakennuksille ja maaperä itsessään tulee käyttökelvottomaksi - suot, pestä ravinteita.

Kaikki tämä pahentuu keväiden tulvien tai rankojen pitkään sateiden aikana. Tässä tilanteessa on vain yksi tie - rakentamaan tyhjennyskerros tai viemäröintijärjestelmä.

Murskattu kivi on monimuotoinen rakennusmateriaali, joka on saanut laajan jakelun monenlaisten rakennustöiden suorittamisessa, joten sopii meille luomaan syviä kaivantoja. Lisäksi sillä on erinomainen suodatuskyky, materiaalin heterogeeninen ja karhea pinta ei ainoastaan ​​säilöntä likaa, vaan estää myös tyhjennysputken reikien pilkkoutumisen.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmä, joka on järjestetty tekniikan avulla ja käyttämällä sopivia ja laadukkaita elementtejä, palvelee sinua uskollisesti yli kymmenen vuoden ajan. Ja rakennusuraan käytetty raha, usko minua, maksaa itse.

Valitse siis materiaali! Yritämme selvittää kanssasi, mikä murskattu kivi soveltuu parhaiten erityisiin teoksiimme sekä mikä osa (jyvien ja elementtien koko) mahdollistaa vedenpoistoefektin.

Alustava valmiste

Ennen kuin aloitat työn viemäröintijärjestelmän luomisesta, on tärkeää tarkkailla sivustosi "suuren tulvan" aikana: raskaiden sateiden kesto ja lumen sulaminen. Kaikki nämä tiedot antavat mahdollisuuden määrittää viemäriverkon sijainnin ja syvyyden, valita oikean materiaalin ja järjestelmän suunnittelun.

Jos sinulla on tilaisuus, on parempi tehdä se kauan ennen sivuston rakentamista ja järjestelyä. Sivuston geologiaa tutkitaan myös hyvin. Laaksoon sijoitettuna ja savi- maaperän läsnäollessa vedenpoistojärjestelmä on järjestettävä koko paikan päällä sekä talon kellarikerroksen ympärillä sen suojaamiseksi veden vaikutuksilta.

Tärkeää: älä tee viemärijärjestelmää viemärijärjestelmän viereen talteen, muuten et vältä epämiellyttäviä hajuja! Lisäksi, jos viemärijärjestelmä asetetaan eri puolille, huono eristys ja mahdolliset vuodot johtavat jätevesiin kaivoon.

Miksi tarvitsemme raunioita viemäröintijärjestelmässä? Jätevesijärjestelmässä se on suodatin. Se ei salli putkien tukkeutua ja romahtaa, mutta antaa veden virrata hyvin. Putkistot tyhjennykseen tehdään rei'ityksellä. Putken sisä- ja ulkopuolen paine-eron vuoksi vesi tunkeutuu viemäröintijärjestelmään.

Kun märkä ja erilaiset lika päätyvät kuivatukseen, reiät tukkeutuvat nopeasti. Raudan ja hiekan tyyny ei salli tämän tapahtua ja se on hyvä perusta koko rakennelmalle. Käytettäessä suljettua putkenpoiston järjestelmää kaikilta sivuilta, jotka on suljettu rauniolla, avoimella - se sijoitetaan pohjaan ja vahvistaa seinät niiden kanssa.

Rikkomustyypit

Monet aloittelevat kodin rakentajat sekavat usein soraa ja raunioita. Siitä on sellainen asia kuin soramurska. Tämä, ja jopa epärehelliset myyjät, myötävaikuttaa tällaiseen harhaluuloon. Ja tämä on varsin tärkeä meille, koska on parempi olla käyttämättä soraa kuivatukseen. Ja täältä miksi.

Sora on luonnollinen materiaali, se saadaan kivenhävittämisen seurauksena ilmakehän prosessien vaikutuksesta (sen hionta, hionta ja tasoittaminen) sekä maankuoren liikkeiden (maanjäristykset) aikana.

Murskattu kivi saadaan keinotekoisen jauhamisen seurauksena erilaisten mekaanisten laitteiden tai räjäytystyökalujen avulla. Tämän seurauksena materiaalin elementit hankkivat monipuolisimmat muodot (kulma ja karkea). Nämä erot osoittavat niiden hyödyntämisen etuja ja haittoja vedenpoistojärjestelmässä.

Mitä tapahtuu, jos viemäröintijärjestelmä tehdään soran avulla? Tämä sileä materiaali on erittäin nopeasti paakkuuntuvaa, ja näin ollen turvatyynyjen tilavuus pienenee merkittävästi, mikä puolestaan ​​johtaa vedenpoistojärjestelmän läpikulkukapasiteetin vähenemiseen.

Jos otetaan huomioon myös, että sora koostuu koostumuksestaan ​​erilaisista epäpuhtauksista, jotka vaikuttavat voimakkaasti materiaalin koskemattomuuteen ja voivat vähentää rei'itettyjen putkien läpäisykykyä, on epätodennäköistä, että pitkäkestoinen, korkealaatuinen järjestelmä toimii.

Kulmakuvion ansiosta murskattua kiveä ei ole tällaisen sakeuttamisen alainen, minkä vuoksi käytettävissäsi on aina ilmatilat, jotka takaavat erinomaisen johtavuuden. Lisäksi raunioille annetaan tällainen muoto keinotekoisilla tavoilla, joten epäpuhtauksien läsnäolo on vähäistä. Joten, kuten näette, rauniot ovat hienoja viemäröintityöhön.

On kuitenkin huomattava, että tämän materiaalin lajikkeita on useita, se voi vaihdella luotettavuuden, epäpuhtauksien, muodon ja hinnan mukaan. Voit valita haluamasi vaihtoehdon riippuen työn budjetista ja tavoitteista. Erilaiset romutustyypit täyttävät lähes kaikki kuluttajat, valinta on sinun.

Vinkki: älä laita itseäsi ennen valintaa, on parempi luoda luotettava vedenpoistojärjestelmä, joka palvelee sinua vuosikymmenien ajan tai säästää ja valita edullisen materiaalin. Aina vetoa laadusta ja kestävyydestä - et voi mennä pieleen!

On mahdollista erottaa murskattujen kivien kokonaismassasta useita, yleisimpiä ja suosittuja:

 • graniitti. Kaikista tyypeistä se on kestävin ja luotettava, mikä jättää vastaavan merkin arvostaan. Ei myöskään pidä unohtaa, että kyseisellä materiaalilla on luonnollinen, radioaktiivisuus, minkä vuoksi tarvittavat mittaukset jatkuvat sen louhinnan ja valmistuksen paikoissa, mikä näkyy mukana olevassa dokumentaatiossa. Ostaessasi tällaisia ​​raunioita varmista, että tarkistat materiaalin todistuksen;
 • soraa. Tämä materiaali saadaan keinotekoisella murskaamalla kiviä, joten sen vahvuus on jo pienempi kuin graniitti. Mutta tällaisen materiaalin hinta on alhaisempi eikä radioaktiivisuuden indikaattoreita ole liikaa huolehdittava;
 • kalkkikiveä. Materiaali houkuttelee monia alhaisista kustannuksistaan ​​johtuen siitä, että se on valmistettu sedimenttisistä kiveistä. Siinä on useita merkittäviä haittoja: suhteellisen pieni lujuus liukenee nopeasti veteen, mikä johtaa maaperän kalkitukseen. Tämä haitta voi kuitenkin olla eduksi, jos sivustossasi on maaperä, jolla on alhainen happamuus.
 • toissijainen. Keinotekoisesta aineesta peräisin oleva materiaali, joka saadaan tiilen ja betonien, jätteiden käsittelyn kautta. Sen kustannukset ovat luonnollisesti pienimmät;
 • kuona. Tämä materiaali on metallurgisen tuotannon jätettä ja sen hinta on pieni. Lisäksi koostumuksella on haitallisia ainesosia, jotka rajoittavat sen käyttöä.

Kuten näet, valinta on suuri, ja jotain pysähtyy - se riippuu sinusta itse sivuston koosta ja parametreistä, vedenpoistosuunnittelusta ja tietysti myös taloudellisista ominaisuuksista.

Vihje: Ennen materiaalien lähettämistä sivustoon, tutkia raakamaiden etukäteen. Varmista, että materiaali on hyvin pestävä, sillä se estää järjestelmän ennenaikaisen tunkeutumisen.

Valitse oikea osa

Pääsy vedenpoistojärjestelmään on valittu, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen. On tarpeen päättää, minkä kokoinen murskattu kivi on valunut, jotta järjestelmä toimisi optimaalisesti.

Materiaalin rakenneosat (jakeet, jyvät) voidaan jakaa viiteen ryhmään:

 • erityisen suuri - 70-120 mm;
 • suuri - 40-70 mm;
 • keskikoko - 20 - 40 mm;
 • pieni - 5 - 20 mm;
 • seulonta - alle 5 mm.

Parhaimmillaan vedenpoistojärjestelmällä on sopiva murto keskenään murskattua kiveä, toisin sanoen 20-40 mm. Saman, kuten hiekan poistamista voidaan käyttää menestyksekkäästi vedenalaisen kaivannon alimman kerroksen luomiseksi.

Suosittelemme, ettet poistu materiaalin suositellusta raekokoon, ja tästä syystä. Kun käytät hienojakoisia jätevesijärjestelmää, se ei voi nopeasti suodattaa ja päästää vettä. Ja kaikki siksi, että aukkojen määrä on vähäinen ja veden on ponnisteltava läpi järjestelmän.

Ja suuren murto-osan käytöllä tulee olemaan huomattava koko ja vesi pystyy kulkemaan vapaasti. Tämä voi kuitenkin johtaa maaperän eroosioon. Maaperä vedellä alkaa tunkeutua kuivatukseen ja nopeasti mätä, mikä johtaa koko järjestelmän toiminnan lopettamiseen.

Ennen kuin ostat murskattua kiveä, kiinnitä huomiota levymuotoisten elementtien sisältöön kokonaismassasta, suuri osa niistä vähentää merkittävästi valmiin järjestelmän lujuutta. Tätä parametria kutsutaan karusellisuudeksi - sitä pienempi on, sitä paremmin.

Kun olet tutkinut meiltä saamamme tiedot, tiedät nyt, millaisia ​​raunioita on paras hakea.

Mahdolliset poikkeamat sääntöistä

Kuten kaikissa säännöissä on poikkeuksia, eikä tässä ole tarpeen noudattaa tiukasti suosituksiamme. Vuosikokemuksen kertynyt monivuotinen kokemus vedenpoistojärjestelmien luomisesta ja niiden toiminnan monien hienovaraisuuksien tuntemuksesta antaa meille useita suosituksia, jotka ovat hyödyllisiä sinulle:

 • on mahdollista käyttää suurikokoista murskattua kiveä (40 - 70 mm), jos viemärijärjestelmä asetetaan yli 80 cm: n syvyyteen;
 • Jos jostain syystä et pysty tuomaan viemärikourut sijaintiin maaperän väheneminen, on mahdollista varustaa likakaivo, täyttää suuren osan raunioista peitetty geotekstiilien. Pinnalla voit luoda alkuperäisen kukkapenkki, joka peittää sen ja näyttää olevan hyvin alkuperäistä ja kaunista.

Yleensä geotekstiilit voivat suuresti vähentää viemäröintijärjestelmän tukkeutumista, joten sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi tähän tarkoitukseen.

Jotta voisin lopuksi ymmärtää tämän aiheen, suosittelen, että tutustu videoeduista bloggaajien rakentamisesta. Olen varma, että löydät paljon hyödyllistä!

Oikein valittu sora kastelujärjestelmän ansiosta voit luoda kestävän ja laadukkaan rakenteen. Toivomme, että neuvoja ja suosituksiamme ovat hyödyllisiä. Kaikki parasta, ja näemme sinut jälleen sivuillamme!

Nykyisen lainsäädännön mukaan hallitus kieltää kaikki edut ja takuut, joiden tarjoaminen muutoin voi olla epäsuoraa, ja vastuuvapauden myöntäminen sivuston, sisällön ja sen käytön suhteen.
Lue lisää: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Oliko artikkeli hyödyllinen? Kerro ystäville

Mitä raunioita käytetään vedenpoistoon - materiaalin murto-osan valintaan

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Viemäröintiä käytetään maan kaatamiseen esikaupunkialueilla ja rakennustyömailla. Ja monet ihmiset ovat huolissaan kysymyksestä, mitä raunioita käytetään kuivatukseen. Loppujen lopuksi oikea materiaalin valinta mahdollistaa laadukkaan ja tehokkaan rakentamisen!

Mitä toimintoja tehdään viemäröintisysteemissä?

Esikaupunkisuunnittelua suunniteltaessa on suositeltavaa suunnitella viemärijärjestelmää koskeva suunnitelma. Toiminnasta riippuu rakennusten kestävyydestä ja käytännöllisyydestä. Tällaisen järjestelmän päätehtävänä on poistaa neste rakennuksista, suojaa materiaaleja kosteudelta. Jätevesirakenteessa käytetyillä putkilla on pienet reiät, joiden kautta vesi virtaa. Paineero sekä putkien sisällä että sen ulkopuolella on erittäin hyödyllinen.

Jotta järjestelmä toimisi tehokkaasti, ei pitäisi olla epäpuhtauksia tai likaa vedessä. Siksi ennen antaa putken pohjaan kaivettu kuoppia, sinun täytyy laittaa hiekkaa ja soraa - ne toimivat suodattimena säilyttää pieniä lika ja muut hiukkaset. Kuten näet, paljon riippuu käytetystä raunioista, sen ominaisuuksista ja ominaisuuksista. Mutta jos luet tarkkaan artikkeleitamme ja opi videopeliohjeita, sinulla ei ole ongelmia materiaalien valinnassa.

Sora ja murskattu kivi kuivatukseen: tärkeimmät erot materiaalista

Monet ihmiset uskovat, että sora ja rauniot eivät ole eroja, koska ensi silmäyksellä ei ole olennaista eroa niiden välillä. Mutta jos tarkastelet materiaaleja yksityiskohtaisesti, huomaat eron! Aloitamme tutkimalla millaisia ​​soraa on, ja mitä on rauniot.

 • Murskattu kivi on materiaalia, joka muodostuu kun kivi murskataan. Murskattu kiviaineluokka, jonka murto-osa voi olla erikokoisia ja muotoisia, käytetään eri aloilla, mukaan lukien betoniseoksen tuotanto.
 • Sora saadaan kiven luonnollisella tuhoamisella. Materiaalille on tunnusomaista monenlaisten epäpuhtauksien ja sileän pinnan läsnäolo, mikä heikentää merkittävästi sen adheesion laatua betoniseokseen.
 1. Kiven ulkonäkö. Sora on melko sileä, mutta murskattu kivi on teräviä kulmia ja karheutta. Jos puhumme koosta ja väreistä, rauniot ovat enemmän soraa ja niillä on yhtenäinen sävy.
 2. Käytä. Ulkonäköönsä nähden soraa käytetään useimmiten koristeellisiin tarkoituksiin, kun taas soraa, sen ominaisuuksien ansiosta, käytetään vedenpoistoon ja pohjaan kaatamiseen.

Mitä raunioita käytetään kuivatukseen: lajikkeita

Oikean raunion valitsemiseksi sinun on tiedettävä, millaisia ​​lajeja on olemassa, mitä ominaisuuksia heillä on, mitkä ovat heidän edut ja haitat. Tämän avulla voit tehdä laadukasta ja käytännöllistä kuivatusta kesämökistasi.

 • Sora, jolle on ominaista matala radioaktiivista taustaa. Tämä materiaali on tarpeeksi halpa, mutta ei yhtä kestävä kuin muitakin raunioita. On olemassa useita tyyppejä: murskattu, joka uutetaan mekaanisesti (kivi on murskattu) ja luonnollinen (kivi tai sora). Huolimatta siitä, että kunkin tyypin hinta on melkein sama, tyhjennysjärjestelmissä on toivottavaa valita soramurska. Ja kaikki tämä johtuu siitä, että tämän materiaalin pinnalla on terävät reunat - ne pitävät lian paljon paremmin. Kun valitset tämän tyyppistä vedenpoistoa varten, kiinnitä erityistä huomiota tiukkaan asennukseen.
 • Graniittityyppi, joka soveltuu parhaiten kuivatukseen sen kovuus, lujuus, huuruvastuksen ja kestävyyden vuoksi - sen käyttöikä on noin 40 vuotta. Tällainen materiaali on kuitenkin myös kallein. Monet pelkäävät, että tämä kivi on radioaktiivista taustaa, mutta sinun ei pitäisi pelätä. Varmistaaksesi itsesi, tarkista ensin toimittajat laatusertifikaateista ja muista asiakirjoista, jotka vahvistavat, että materiaali täyttää ensimmäisen luokan (alle 370 Bq / kg) radioaktiivisuutta. Jos taloudelliset mahdollisuudet ovat mahdollisia, muista ostaa tällainen materiaali.
 • Dolomiitti murskattu kivi, joka on uutettu vuoren sedimenttikiveistä. Verrattuna muihin tyyppisiin raunioihin pidetään halvin. Samalla sillä on useita etuja - nollataso radioaktiivisuutta, ekologista puhtautta, terveydelle vaarattomuutta, haitallisia lisäaineita ja epäpuhtauksia. Mutta myös verrattuna graniitti- ja soramakarhuihin, on syytä huomata, ettei se ole niin kestävä ja luotettava - sen keskimääräinen käyttöikä on noin 15 vuotta. Siksi on parempi soveltaa kuivalla alueella, maaperän pitäisi olla alhainen happamuus.

Vinkki: jotta et halua tehdä virheitä valitsemalla tarvittavat materiaalit, tutustu näytteisiin etukäteen - ennen kuin päätät tuoda erän materiaalin sivustoosi. On myös tärkeää huomata, että huurteenpoisto on välttämätöntä korkealla laadulla, koska se vähentää merkittävästi koko tyhjennysjärjestelmän murtumista.

Asianmukaisen murto-osan valinta - asiantuntijoiden suositukset

Paljon riippuu materiaalin murto-osasta, jonka on myös tiedettävä, jotta vedenpoisto olisi laadukasta ja käytännöllistä, koska se vaikuttaa koko järjestelmään. Valitettavasti monet ihmiset kiinnittävät huomiota tähän tekijään, menettää sen, mikä loppujen lopuksi johtaa usein ongelmiin. Murskattu kivi voidaan jakaa seuraaviin jakeisiin, jotka riippuvat "viljan" koosta:

 • Pieni murskattu kivi - enintään 2 cm.
 • Keskitaso - enintään 4 cm.
 • Suuri - jopa 7 cm
 • Epätyypillinen muotomateriaali - enintään 12 cm.
 • Seulonta - jäännösmurskausmateriaali, jossa materiaali saavuttaa vain 5 mm.

Voit myös käyttää laadullisesti pestyjä seuloja laajennetun saven tai hienon hiekan sijasta asettamalla pohjakerros salaojalle. Pieni murskattu kivi on kallein tyyppi, mutta siitä huolimatta se on erittäin vaatimaton. Kuitenkin se ei ole kovin sopiva luodakseen vedenpoistoa sen pienen koon ja heikon laadun suodatuskyvyn vuoksi.

Järjestelmän käytännön järjestelyissä käytetään useimmin keskikokoista murskakiviä (enintään 4 cm). Tätä vaihtoehtoa voidaan kutsua optimaaliseksi, koska tällainen materiaali tarjoaa korkealaatuisen suodatuksen, eliminoinnin ja malmin pysäyttämisen. Suurille jakeille on ominaista lian ja pienien roskojen kuluminen, mikä uhkaa rikkoa putkia.

Murskattu kivi kuivatukseen - valitse täyttöjärjestelmä

On tunnettua, että keraamisten viemäriputkien käyttöä ja kiviaineiden pieniä jakeita, jotka muistuttavat raunioita kuivatusta varten, käytettiin jopa kaksituhatta vuotta ennen aikamme alkamista. Maaperän valumisen tarve liittyy useimmiten pohjaveden läheiseen sijaintiin. Tällaisten töiden merkitys kasvaa, jos niiden välttämättömyys aiheutuu tällaisen kosteuden keräämisestä ja poistamisesta rakenteilta ja rakenteilta.

Miksi täyttää viemäröintiä raunioilla?

Pätevästi toteutettu viemäriputkijärjestelmä estää kosteuden tunkeutumisen rakennukseen, eroosiota ja paineita tukialustaan ​​ja koko rakennetta kokonaisuutena. Veden maanalaisen keräyksen ja poiston periaate perustuu sen virtaukseen vastaanottavaan putkeen (viemäriin) seinien nivelien, reikien tai aukkojen kautta.

Tällainen sisäänotto johtuu vesipaineen erosta, jonka syvyys aiheuttaa järjestelmän elementtien vedenpinnan alapuolelle. Tällaisen syvyyden, määrän ja materiaalityyppien laskeminen koko rakennetta varten suoritetaan vuoden "märin" ajanjaksojen - syksyn ja kevään indikaattoreiden perusteella.

Yleisimmin käytetty vaakasuora järjestelmä, jossa on säännöllinen putkimaisten tyhjennysletkujen järjestely, jossa on aggregaatteja (sora tai sora kuivatukseen). Siinä pohjaveden vastaanottoa varten tehdään seinissä reiät, joissa vesi virtaa jo mainitun painehäviön seurauksena.

Murskattu kivi ja sora kuivatukseen - tärkeimmät erot

Mikä on täyteaine putkimaisissa elementeissä? Sen tarkoituksena on estää niiden murtuminen, jolloin se suorittaa suodatustoiminnon. Säännön mukaan viemärit pinotaan etukäteen hankkeen mukaisesti valmistetuissa kaivannoissa, joiden pohjalla ei ole enempää kuin viisitoista senttimetriä hiekkalaatikkoa, ja päälle on sama kerros ryöstöä tai soraa.

Ylhäältä kaikki osat asennetaan: geotekstiili (käyttötapauksessa), putket, liittimet ja kulmat (muut karhonina), kuopat (tyhjennys ja keräilijä, jossa takaiskuventtiili), jonka jälkeen ne on täytettävä rauniolla ja maahan. Jotta koko kompleksi toimisi moitteettomasti ylimääräisen kosteuden poistamiseksi, on tärkeää, mitä raunioita käytetään vedenpoistoon.

Kuten tiedetään, sora koostuu pyöristetyistä kallio- tai kivennäispalasista, jotka ovat erikokoisia. Uskotaan, että soran osat saattavat ulottua kaksikymmentä millimetriä. Tällöin erotetaan pienet (enintään kolme millimetriä), keskipitkä (kymmenen) ja suuri osa materiaalista.

Toisin kuin sora, murskattu kivi on samankaltaisten kivien tai kivennäisauhojen akuutteja kulmakappaleita. Sen elementit, jotka voivat saavuttaa sata millimetriä, saadaan murskaamalla luonnollista tai keinotekoista kiveä ja muita materiaaleja.

Kosteuden poistamiseksi viemärijärjestelmän avulla on parasta käyttää murskamaista materiaalia (soraa tai murskattua kiveä), jonka murto-koko on 20 - 40 millimetriä.

Murskattu kivi kuivatukseen - käyttöehdot

On pidettävä mielessä, että vain hyvin pesty materiaali voidaan käyttää. Sama pätee karkeaseen hiekkaan pehmustettaessa pohjaa kaivannossa. Huuhtelua tarvitaan koko järjestelmän limittymisen vähentämiseksi. Kun putket on asennettu ja asennettu täyteaineella, täytetään uudelleen murskaamalla kivi tai sora halutun fraktiointikerroksen kanssa, viemäröinti suljetaan kangasgeotekstiilillä, jonka läpi aiemmin kaivettu maa on täytetty.

Samalla on tärkeää varmistaa asennuspinta luonnolliselle kosteuden virtaukselle järjestelmän kaivoihin. Yläkivirakenteiden kerros riippuu myös maaperän ominaisuuksista, joissa kosteus on poistettu. Ja mitä tiheämpää maata, tarvitaan paksumpaa täyttöä.

Koko suunnitellun järjestelmän on kerättävä vettä erityiseen hyvin sijoitettuun avustussuunnitelman alimpaan kohtaan. Sen rakenne mahdollistaa korkeimman kosteusmäärän, joka on määritelty edellä mainituissa "märissä" vuodessa. Tarvittaessa voidaan tehdä useita kaivoja. Muuten asiantuntijat neuvovat käyttämään vettä tällaisista kaivoista kasteluun.

Murskattu kivi kuivatukseen

Edellisessä artikkelissa puhumme siitä, miten järjestämme vedenpoiston omalle sivustollemme. Jotta kuivaus voidaan rakentaa, sinun on ostettava viemäriputki, geotekstiilit ja murskattu kivi. Mutta kun aloin järjestää rauniot, he alkoivat kysyä minulta kysymyksiä: tarvitset soraa tai raunioita, mistä materiaalista ja mitä kokoa raunioista tarvitaan. Seuraavassa on, miten valita murskattu kivi kuivatukseen, puhumme tässä artikkelissa.

Mikä on eron sora ja rauniot?

Ensiksi ymmärrämme, mikä on eron sora ja rauniot.

sora

Sora on luonnollinen materiaali. Se muodostuu kivien luonnollisesta tuhoutumisesta. Tämä on seos pieniä kiviä, jotka kerätään louhoksissa, joenvuoteissa ja järvien tai merien rannoilla. Hyvä esimerkki sora on joki tai meren pikkukivi. Tästä syystä soran tärkein etu on tuotteen halpa. Loppujen lopuksi se luotiin itse luonteeltaan. Ja suurin haitta on koostumuksen heterogeenisuus ja fraktion "kaliiperi". Tyypillisissä suurten kivi- ja kalliofragmenttien tyypillisessä sora- tai soramakarhassa on noin prosentin savi ja hiekka ja noin kaksi prosenttia heikoista kiveistä.

Sora- tai soramurskeista valmistettu senttimetri vuodevaatteet kestävät noin 80 tonnia kuormaa ja alle -20 asteen lämpötilassa tämä materiaali alkaa hajota. Sileän pinnan ansiosta sora suodattaa lian erittäin huonosti eikä käytännössä suojaa putkea tukkeutumiselta. Näin ollen sora- ja soramomateriaalia voidaan käyttää viemäröintijärjestelmissä vain yhdessä hiekkalaatikoiden kanssa, joiden paksuus on vähintään 10 senttimetriä. Se suodattaa likahiukkaset ja suojaa putkea saastumiselta.

sepeli

Murskattu kivi on kiven jalostuksen tuote. Se on valmistettu suurista kallioiden palasista käyttäen erityisiä murskaimia. Tämän tuotantomenetelmän avulla voit tehdä tiettyjen lajikkeiden murskattua kiveä tarkasti kontrolloiduilla "kaliiperi" -fraktioilla. Murskattu kivi on karkea murtumalinja. Tämä laatu parantaa vedenpoistojärjestelmän "suodatuskykyä". Rikkakasvien murskattu, karhea pinta houkuttelee likahiukkasia kirjaimellisesti.

Rikkakasvien valmistuksessa käytetyn kallion tyypin mukaan tämä tuote on jaettu seuraaviin lajikkeisiin: graniitti ja dolomiitti.

Graniitti murskattu kivestä

Graniitti-murskattu kivestä on kestävin, huurteen- kestävä ja kestävä materiaali, jota voidaan käyttää jopa 50 vuoteen vaikeissa olosuhteissa. Mutta graniitilla on kaksi haittaa. Ensinnäkin tällä roduilla on luonnollinen tausta säteily, joka estää joitakin ostajia. Toiseksi, graniitti on kallis. Mutta korkea hinta on perusteltu ilmiömäisellä kestävyydellä. Siten tämän materiaalin senttimetri vuodevaatteet kestävät noin 100 tonnia kuormaa. Samanaikaisesti graniitilla on korkea pakkasvaste. Se ei repeä nolla lämpötilassa.

Dolomiitti (kalkki) murskattu kivestä

Dolomiitti (kalkki) murskattu kivi kuivumista varten on halvin vaihtoehto, joka ei aiheuta säteilyä ja joka on täysin inertti ympäristönsuojelijoiden näkökulmasta. Mutta dolomiitti toimii vaikeassa maassa enintään 15 vuoden ajan. Siksi kalkkikiveä tyhjennykseen ei yritä käyttää. Loppujen lopuksi tämä materiaali alkaa säröillä alle -10 asteen lämpötiloissa. Ja senttimetrin vuodevaatteiden kantavuus on puolet graniittikiveistä.

Jos summataan välitulos, on parempi käyttää graniittikivejä laadukkaaseen vedenpoistoon.

Nyt käsitellään ryhmittymiä. Murskattua kiveä myydään eri jakeissa, pienistä kivistä todellisiin "mukulakiviin".

Rubble fraction

Ensimmäinen murto-osa viemäröinnistä on roskin mitat jopa 5 millimetriä. Tämä rauni ei sovellu viemäröintijärjestelmiin, koska se on hyvin pieni. Se sisältää kaikki näytöt, jotka eivät yksinkertaisesti pysty suorittamaan suodatustoimintoja. Tällainen murskattu kivi sopii vuodevaatteisiin ja koristeellisiin tarkoituksiin.

Toinen murto-osa viemäröintiä varten - murtoluvun mitat 5-20 mm. Tämä rauni soveltuu viemäröintijärjestelmään, mutta on parempi olla käyttämättä sitä. Pieni murskattu kivi hidastaa suodatusprosessia johtuen siitä, että kivien väliset aukot ovat pieniä. Jätevesijärjestelmän tehokkuus on erittäin alhainen, koska vesi hitaasti poistuu.

Kolmas murto-osa kuivatusta varten on "kaliiperi", jonka murto-osa on 20-40 millimetriä. Tämä on parhaiten murto-osa viemäröintiominaisuuksista. Tämän kokoinen raunio mahdollistaa tehokkaimman kuivatuksen. Se on suhteellisen halpa eikä sisällä seuloja ja pölyä.

Neljäs murto-osa viemäröinnistä - roskien koko 40-90 millimetriä. Tämä on myös hyvä vaihtoehto, mutta hylyn suuren koon vuoksi, jopa 9 senttimetriä, se ei käytännössä sovi "manuaaliseen" rakentamiseen. Tämä kaatopaikka kaadetaan vedenpoistoon teknologian avulla.

Viides osa raunioista tyhjennykseen - mitat vaihtelevat välillä 100 - 300 millimetriä. Tämä on koristeellinen erilaisia ​​raunioita. Sitä ei käytetä raudoitetun betonin tai maaperän valumisen yhteydessä. Tällainen murskattu kivi kiinnostaa vain suunnittelijoita ja sitä käytetään maisemasuunnitteluun. Erittäin hyvä tämä raunio näyttää alppihiihtäjiltä.

Kysymys siitä, miten murskattujen kivien valinta on tärkeää, on tärkeää. Sivustojen tyhjennys on riippuvainen sen oikeasta valinnasta. Seuraavassa artikkelissa puhun ilmanvaihtoventtiileistä.